Здравейте, Гост [Логин]
Територия на истината и свободното слово

НЕКА ВИ РАЗКАЖА ЗА КОМУНИЗМА – Част 1

 

 

 

 

 

 

 

Добре дошли в медийния диагностичен център. Това е територия, свободна от комунизъм, социализъм, фашизъм, нацизъм, либерализъм – изобщо – от идеологическите фрагменти на ционизма и насаждания от тази крайно националистическа теория, превърната в практика, интернационализъм. Тя е предназначена за личности, за хора нормални, без психически отклонения и без комплекси, незасегнати от индоктринация, и с отворено съзнание. Човеци със съвест и морал, способни да мислят, да се справят с по-пространни, подробни творби, които не са просто четива. Готови да търсят истината, като се запознават с повече факти и сами ги анализират. Не изпитващи потребност от онези злободневни случки и постъпки, с които всекидневно и масово тровят и промиват остатъците от ум, възприятия и свяст. За да стигнат до истината. Тази мултимедия е единственото място, в което се съобщава истината, цялата истина и нищо освен истината. Нещо, което нито едно друго подобно средство за осведомяване не само в този провален опит за държава, не може да си позволи.

 

 

 

*    *    *

 

 

 

 

Напоследък всяка статия на лондонския всекидневник „The Financial Times“ започва с призив за материална подкрепа с думите: „High quality global journalism requires investment.“ Което ще рече: „Висококачествената световна журналистика изисква инвестиции.“

 

В тази мултимедия иде реч за публицистика.

 

The Daily Telegraph”, още много световно известни медии с богати издатели, въведоха платен достъп до електронната си версия с малък и то временно действащ гратис от пет влизания седмично. “The New York Times”, “The Wall Street Journal”, “The Economist”, и доста други, вече – само срещу абонамент.  А “The Guardianобяви, че без дарения от страна на читателите, оцеляването му съвсем не е сигурно.

 

Всеки да го разбира, както желае.

 

Освен това е добре да преглеждате илюстрациите и видеозаписите в текста хронологично – така, както са поместени. Те съдържат допълнителна информация и дообогатяват общото възприятие на обсъжданите теми.

 

 

 

 

*    *    *

 

 

 

 

 

 

Ще начена тази поредица така:

 

През нощта на 20 срещу 21 август 1968 година войските на Варшавския договор, без румънските, нахлуха в Чехословакия. И със сила доказаха, че „социализъм с човешко лицее невъзможен. Потушиха Пражката пролет с танкове и автомати. По-трагичният резултат бе, че изгориха надеждите за освобождение на поколения роби на съветската комунистическа система, погрешно смятана за еднопартийна. Паднаха жертви.

 

Войските на НАТО провеждаха учения близо до границата на Чехословакия, но не помръднаха дулото даже на един танк. Западните правителства се задоволиха с декларации и предупреждения. И толкова.

 

 

 

Комунизмът като рая в еврейските

„свещени“ писания – само за привилегировани

 

 

 

Започна строителството на развитото социалистическо общество, както се изразяваха другарите – болшевиките. На Запад комуниститеменшевиките, скрити зад маските на социалисти, лейбъристи, еврокомунисти, социаллиберали, неоконсерватори и така нататък, пуснаха да пълзят два процеса.

 

Първиятна преминаването към корпоратокрация държавен капитализъм. Превземането на политическата власт от крупните банкови и промишлено-търговски компании, които едновременно с това се уедряваха чрез сливания и поглъщания.

 

Те губеха своята гъвкавост и умело реагиране на пазарните потребности. Ставаха все по-тромави, подобно на социалистическите държавни стопански обединения и на колхозите. Ако погледнете съвременните автомобили, да речем, ще се убедите: моделите от един клас се различават единствено по дребните детайлифарове, мигачи, решетки, лайстни

 

Вторият процес беше сливането, наречено ConvergenceКонвергенция. Той обезоръжи антикомунистите. Остави инициативата в ръцете на  сатрапите, пременили се вдемократичнидрешки. Налели милиарди в сметките си и разтегнали своите отблъскващи, уродливи мутри в изкуствени уж привлекателни усмивки.

 

Двадесет и една години след лятото на онази 1968 годиназа първи път лидерите на Съветския съюз, България, Унгария, Източна Германия и Полша заявиха заедно, че изпращането на войски представлявашенамеса във вътрешните работи на независима Чехословакия и трябва да бъде осъдено“, според заявление, прочетено по телевизията от официалната новинарска агенция ТАСС“.

 

В отделно заявление Кремъл нарече предвожданата от Съветите инвазия неоправдана“ и „погрешна“. В документа се отбелязва, че Прага я е осъдила по-рано

 

ТАСС заяви, че съветското и чехословашкото правителства ще започнат разговори за възможното намаляване на съветските войски, разположени в Чехословакия.

 

Заявлението се появи в края на срещата на високо равнище на Варшавския договор в Москва, където съветският президент Михаил С. Горбачов посочи, че някой ден Варшавският договор и неговият враг НАТО ще станат политически, вместо военни съюзи.[1]

 

Някои силно желаят тези страшни събития и причините за тях да бъдат забравени. Затова да ви върна към загадката от предната публикация: Кой е авторът на следното предупреждение и кога е направено то:

 

Акои неговите фашистки съучастници дойдат на власт, ще започнат да хвърлят комунистите в затвора, да ги разстрелват и да ги подлагат на всякакъв вид преследвания.[2]

 

Отговорът предстои в тази поредица.

 

А сега – към събития, които или се изплъзват от погледа на остатъчните общества, или преднамерено ги затъмняват.

 

Свободната“ държава Израел, която е образец на демокрация“, забрани разпространяването на програмите на телевизия “Al Jazeera” в страната. И закри бюрото на медията в ционисткиярай“.[3] Явно еврейският акционер в медията се е оттеглил.

 

Телевизията окачестви израелските мерки като „предубедени и прекомерни“.[4]

 

Обаче два месеца по-рано същото сториха по отношение на режима в Катар, собственик на Al Jazeera”, не по-малкосвободнитеидемократичниарабски сатрапии Саудитска Арабия, Египет, Обединените арабски емирства и Бахрейн.[5] А медията пострада покрай нарочването на нейните чорбаджии. Както рече жена ми по адрес на четирите изброени страни, „те са на един акъл с приятелски настроения към мюсюлманите и арабите Израел“. И са близки съюзници насвободните“ и „демократичниСАЩпървата комунистическа държава в историята. Самата тя – изцяло зависима от ционисткото лоби и подчинена на Израел.

 

Реакциите?

 

Решението на Израел за закриване на бюрото на Al Jazeera в Йерусалим изпраща „смразяващо послание, че израелските власти не ще толерират критично отразяване“, заяви Amnesty International.

 

„Това е рязко нападение над свободата на медиите в Израел и на окупираните палестински територии“, обяви в изявление Магдалена Муграби, заместник-директор на Amnesty за Близкия изток и Северна Африка.

 

Острата критика дойде ден, след като Айуб Кара, израелският министър на съобщенията, представи закриването на представителството на Al Jazeera в Йерусалим, анулирайки медийната акредитация на арабските и английските журналисти на телевизионната мрежа там. И като прекрати предаванията на Al Jazeera по кабел и сателит.

 

Al Jazeera осъжда това решение, взето от страна, която твърди, че е единствената демократична държава в Близкия изток“, заяви медията в декларация.[6]

 

И какво от това?

 

Вижте, Израел не се е подчинил и не е изпълнил повече от 140 резолюции и решения на ООН. Неотдавна премиерът му Бенямин Нетаняху заплаши ООН с финансови санкции.[7] Членският внос на ционистката държава е жалък като размер, но е важен ефектът от заканата. Тя издава сигурност в могъществото на страната, която в конституцията си се е самоопределила катоеврейска“. Тоест – еднонационална, но и единоверска, което е израз на расизъм, несвобода и изолационизъм. Израел е единствен на планетата в това отношение. И никое правителство по света не дръзва да произнесеАнатема“ за това.

 

В началото на август Съветът за сигурност гласува внесената от недемократичната и нецивилизована комунистическата сатрапия САЩ резолюция за налагане на още санкции на Северна Корея. За разлика от друг път, тя беше гласувана от Русия и Китай. Два дни по-късно обаче Пекин обяви, че ще поеме финансовата тегоба за КНДР.[8] Става дума за загуби от спиране на износа на корейски въглища, желязо и други продукти в размер между 1 и 3,5 милиарда долара годишно, според различни оценки.

 

Кой беше наказан? Пхенян или Пекин? Като вземем под внимание взаимната обвързаност между комунистическите режими в Китай, САЩ, Британия, Франция, Италия, Швеция и т.н., можем да предполагаме, че не само китайците ще се бръкнат за покриването на севернокорейските щети. Още повече, че въпреки привидните напъниза пред хората, както се казва – на Доналд Тръмп хем да е близък с китайското ръководство, хем да демонстрира типичното американско чувство за превъзходство над Пекин, двете страни съставляват общата държава Кимерика.[9] А метрополията вече не е във Вашингтон.

 

Но искам да кажа още нещо. Имаме работа с нагло лицемерие. Със службата си на няколко силни държави на първо място на петте постоянни членки на Съвета за сигурност, които са и главните търговци на смърт, ООН доказа безсмислието на своето съществуване. Това е координационно-консултативен орган на устременото към глобална комунистическа държава тайно световно правителство, който се гаври с народите на земята.

 

Струва ми се полезно да знаете, че почти всички водещи и обслужващи ги журналя в програмата на телевизия Al Jazeeraса преститутки, рекрутирани от Британската радиоразпръсквателна корпорация – съкратено Би Би Си. Малцина – от други английски медии. Нито един от тях не си позволи личен коментар на израелските санкции срещу катарската телевизия. Които практически са насочени срещу тях самите.

 

Това е комунизъм. Той има малко общо с мита, който в продължение на повече от век политици и медии, в това число всякакви „учѐнии други всевъзможни мастити автори, са изградили. А вие сте го възприели като устойчива представа за него.

 

Слава Богу, дариха ни известна свобода, за да можем да наваксаме пропуснатото през предишната част от живота ни. Онези, които проявяват истински интерес, вече разпарчетосаха напластяваните с десетилетия отровни слоеве на пропагандата. Разпердушиниха идеологемите и си изградиха далеч по-реалистично схващанеконцепцияза възникването, същността, целите, разпространението, проявите на комунизма и на неговите разклонения, прикрити зад различни идеологически полуфабрикати, окичени с надставкатаизъм“. Тоест – „изми“.

 

 

 

На стената на комунизма има само една-единствена заповед,

която гласи:

„Всички животни са равни, но някои са по-равни от другите“[10]

 

 

 

Нека започна с битовите измерения на комунизма. Една от неговите главни характерни черти е егоизмът. Противно на псевдотеорията, комунистите са завършени егоцентрици, обсебени от прекомерна алчност. Твърде рано чешкият писател Карел Чапек разкрил това и обяснил своето отвращение от тази допотопна вяра, развявана като байрак уж в полза на бедните и гладните.

 

Целта на комунизма е да властва, а не да спасява; на неговото знаме е изписан лозунгът на властта, а не на помощта. А гладните искат не да властват, а да се наситят.

 

Аз не мога да бъда комунист, защото комунистът не знае морала на помощта и съчувствието към страдащия. Защото той проповядва премахването на социалния порядък, а не на този ужасяващ безпорядък, какъвто се явява нищетата. Ако комунистът се съгласява да помогне на нещастните, то става само при едно условие: първо ние ще завземем властта, а после (възможно е) работата да опре и до вас. За съжаление, даже подобно условно обещание за помощ не е гарантирано с нищо. Дори да преобърнете обществото нагоре с краката, и тогава бедните ще отидат отново на дъното, като към тях ще се добавят и много други.[11]

 

На пръв поглед банална публикация, отнасяща се до битово явление, предизвика любопитството ми.

 

За повечето жители на Сан Франциско, свикнали с внезапните прищевки на спекулантите на въздигащия се пазар на недвижими имоти, пристигането на нов хазяин почти сигурно е предизвестие на лоши новини.

 

Но обитателите на квартала Presidio Terrace[12] рядко са предимно местни хора.[13] Доста извън очакванията е те да започнат да майсторят отчаяни съобщения във Facebook, в търсене на подходяща стая за наемане в Оуклънд[14] (приемащи приятелски кучетата, моооля), докато планират преместване в Лос Анджелис или живот в изолация.

 

Въпреки това, през май тази година, собствениците на 35 от най-изумителните и скъпи домове в Сан Франциско узнаха един определено неприятен развой на нещата: повече не притежават своята частна улица.

 

Двама инвеститори парвенюта – от Сан Хозе[15]Тина Лам и Майкъл Ченг, са заграбили улицата, тротоарите и островчетата с превъзходна ландшафна архитектура на Presidio Terrace на публичен търг на имоти, конфискувани заради неплатени данъци, проведен през април 2015 г. Двойката атакувала и спечелила с 90 582,50 долара за парцела. И сега двамцата търсят начини за връщане на вложението си.

 

Единствена възможност? Да обложат обитатели на улицата, която си мислели, че я притежават, с такса за паркиране.

 

„Бихме могли да наложим разумен наем за улицата“ – сподели Ченг пред вестник The San Francisco Chronicle, който пръв съобщи за продажбата на улицата. (Понастоящем в рекламите наемът на местата за паркиране в съседство е около 350 долара месечно.)

 

Биха могли и да продадат улицата отново на сдружението на собственици на жилища (ССЖ)[16] в Presidio Terrace с предполагаема съществена надценка.

 

Те определено се стремят да превърнат това в печелившо парче земя“ – заяви Скот Емблидж, адвокат, представляващ ССЖ. Как бихте приели някой да купи задния ви двор на разпродажба за неплатени данъци? Може би биха го превърнали в хубав заден двор? Но това нямаше да ви направи щастливи, нали?[17]

 

Със сигурност, отговарям задочно на юриста. Но…

 

Има едно съществено обстоятелство и то се нарича неизпълнени задължения. А както ни е известно от литературата и киното, съществуват две неизбежни нещасмъртта и издължаването на данъците. Неплащането на държавата води до такива последици. През последното десетилетие към нея се присъединиха и банкерите. Стотици милиони хора по света, както и тук, изпитаха тяхната „милост“ на гърба си. Но пак казвам: иде реч за неизпълнени задължения.

 

Като възпитан в дълбоко уважение към частната собственост, която предоставя на човека шансове за свобода, съм съвсем наясно, че тя е и огромна отговорност. Нейното съществуване обаче представлява надежда за самостоятелност. Дали ще я вкарате в рамките на някакъвизъм“ – например капитализъм, е все едно.

 

Какво общо има това с комунизма? Как какво – току що цитираната му същностна чертаегоизмът и съпровождащата го ненаситност. Под измамата за власт на комунистическия идеал, всъщност при така наречения социализъм, който не е нищо друго освен диктатура на номенклатуратавърхушката на една две партии, действащи единно и силово, репресивно, като тежък боен юмрук, собствеността, официално обявявана за общонародна, бива използвана като частна. Разликата с горния пример е в това, че „двамата инвеститори парвенютаТина Лам и Майкъл Ченг“ все пак са се потрудили, за да могат да платят въпросните 90 582,50 долара за парцела. Това е едната версия. Защото има и втора.

 

Майкъл Ченг не е роден с това малко име. Той е канадец, предприемач, появил се на бял свят в Хонконг. Точно преди две десетилетиямилият“ и „антикомунистическиЗапад спази ангажимента си отпреди столетие, и върна това райско кътче за интернационалните финансисти на комунистическия режим в Китай. Допускате ли, че банкерите, предвождани от Ротшилд, биха позволили това без задна мисъл?

 

Когато говорим за действителни комунистически режими, тоест за върхушки на комунистически партии, реално гудени на власт, винаги имам едно наум. Нека с амалгама от откъси от показвани видеозаписи припомня какво имам предвид.

 

 

 

 

 

В споразумение с тайната световна власт от десетилетия Китай изпраща и внедрява стотици хиляди, да не кажа милиони, свои агенти в западните страни. Те неизбежно са сътрудници на съветската система.

 

 

 

Много, много трудно е да отидете в Китай;

обаче ние ги посрещаме с отворени обятия[18]

 

 

 

Но сега се върнете назад в онова, което знаете за нея. И си спомнете кой създаде комунистите меншевиките (социалистите) и болшевиките, и финансира техните революции в Русия през 1905 и 1917 година? Тогава елементите от мозайката, която подреждаме, ще започнат да се наместват на единствените си точни места.

 

За мен Майкъл Ченг е от онези предприемачи“, правилно определени като парвенюта“, които световната революция отгледа, възпита и използва. Той е част от петата колона на комунизма в САЩ. Ала какво представляват те, така наречените Съединени американски щати, ако не обединение, нека бъде съюз, на комунистически държавищати, формирано от масоните под ръководството на вече прострялата се върху земния глобус мрежа на Ордена на илюминатите?

 

Само че моят интерес към темата с частната уличка в Сан Франциско не се изчерпи с това. Случаят е потвърждение на Карел-Чапековите формулировки в съвременния живот.

 

Дълго време обитателите на Presidio Terrace в Сан Франциско прилагаха поредица от тактики, за да държат нежеланите люде извън квартала. До 1948 година ограничително споразумение забраняваше продажбата или отдаването под наем на която и да е от 35къщи навсяка друга персона, освен на онези от кавказка или от бялата раса. Овалната частна улица все още се слави с наличието на портали и денонощна въоръжена охрана. А етикетите с цените на  домовете за много милиони долари дават сигурност преди всичко, че само за най-богатите има смисъл да бъдат в този защитен парцел.[19]

 

Подкавказка раса“ трябва да разбирате еврейството. Дълго специфичния голям гърбав нос беше смятан за еврейски. След като наяве излезе хазарският произход на ашкеназимите – най-малко 95 на сто от съвременните евреи, и тя беше потвърдена от сериозни историци, стана ясно, че всъщност „кавказки носе синоним на грузински или арменски произход. Но най-вече на еврейски, тъй като през Средновековието повечето  равини, пристигнали в Хазария от Азия, преминали през Кавказките планини. Много се установили там. Досега съществуват караити или караимиевреи староверци, дошли от Персия и другаде, които отхвърлят Талмуда и вярват само в Стария завет. Днес те представляват смесица от антични българи, грузинци, арменци и навярно от юдеи, заселили се по тези места.

 

Чисто антропологически, съвременните самозвани „евреинямат допирни точки с древните юдеи. Някои казват, че са в състояние да различат евреина от пръв поглед, само по външността им. Дали?

 

Поради климатичните условия в Палестина древните юдеи са били доста мургави, с къдрави смолисто черни коси, с всевъзможни носове. Колко руси и червенокоси евреи срещате днес?

 

Един от най-популярните външни белези, по които се смята, че евреите могат да бъдат разпознати, са т. нар. еврейски носовете, даже наричани „семитски“, „орлови“, „изкривени“.

 

В своята класификация на формите на носовете на човешките същества Топинар говори за отделно многообразие, засемитскиилиеврейскинос. Той изброява няколко вида изпъкнали, големи носове, известни под общото название орлови….[20]

 

Авторът на горните редове – евреинът Морис Фишбърг, лично предприел проучване на носовете на 2836 евреи в най-еврейския град на светаНю Йорк. И получил следните резултати: 57,26 на сто имали прави или гръцки носове; 22,07 процента били чипоноси; едва 14,2 на сто разхождали своите криви носове; а 6,42 на сто ималишироки и разплескани носове“.[21]

 

Други антрополози са стигнали до подобни резултати по отношение на семитските носове в Полша и Украйна.[22]

 

В действителност понякога гърбавите носове се срещат по-често извън еврейството.[23]

 

Нещо повече, сред истинскитесемити“, ако приемем условно това неточно название, като чистокръвните бедуини, изглежда тази форма на носа въобще не се среща.[24] Докато „тя е твърде разпространена сред различните кавказки племена, а също и в Мала Азия. Гърбавите носове са правило сред традиционните местни раси в този регион, като арменците, грузинците, осетинците, лезгинците,[25] айсорите [асирийците], а също сирийците. Сред народите, които населяват Средиземноморието, като гърците, италианците, французите, испанците и португалците гърбавите носове се срещат по-често, отколкото сред евреите от Източна Европа. Североамериканските индианци също по-често имат еврейскиносове.[26]

 

Всичко това потвърждава, че самозваните съвременниевреинямат нищо общо с древните юдеи. Техните корени са някъде в степите на бившата тракийска (българска) Скития. Ако дирим някакви „чистиевреи, няма да ги открием. Напомням: след като римляните потушили въстанията в Юдея, част от населението на Йерусалим и още няколко големи градове избягало и се разселило в други страни, предимно по средиземноморското крайбрежие на Европа и Африка. С течение на времето, въпреки изолацията, налагана им от равините, тези юдеи постепенно се смесили и претопили сред многократно превъзхождащите ги по численост приемни народи.

 

В самата Юдея останало онова селско население мнозинството, което не се бунтувало и продължило да обработва земята. С нахлуването на арабите то попаднало в рамките на Халифата и, принудително или не, приело за своя религия исляма.[27] На шега, но не съвсем, Шломо Занд, професор по история от Университета на Тел Авив, подсказва, че е по-вероятно да откриете следи отсемитска кръввъв вените на някой съвременен палестинец, отколкото на израелски или друг евреин.

 

Почти всички от онези, които понастоящем се възприемат катоевреи“, всъщност са потомци на средновековните българо-хазари. И както се пошегува един от най-видните историци в днешна Волжска България, ако се чувстват самотни и изолирани, могат да се върнат при своите древни български колена.

 

В резултат на онова, което научил в тайното общество на Фейбианците, британският писател Хърбърт Джордж Уелс заключил:

 

Преобладаващата част от еврейството никога не е била в Юдея[28]

 

На същото мнение е еврейскиятдисидентАлфред Лилиентал:

 

Много от тях [днешните евреи], които крещейки призоваваха към завръщане [в Палестина], никога не са имали предци в тази част на света

 

Преобладаващото мнозинство от евреите са потомци на жители на Хазария, променили вярата си, и на всякакви други, които са приели юдаизма… Това схващане, че огромната част от еврейството няма етнически допирни точки с юдеите, е подкрепяно от такива известни антрополози, като Рипли, Уайзенбърг, Херц, Боас, Питар, Фишбърг, Мийд и други.[29]

 

Специално внимание на „еврейските носове“ отдели еврейският писател от Унгария, британският гражданин Артур Кьослер, в своята най-известна книга „Тринадесетото коляно: Хазарската империя и нейното наследство[30]. След което госамоубиха заедно със съпругата му в техния апартамент в самия център на Лондон. Двама заможни, бездетни, физически здрави хора с безметежно битие в есента на своя живот

 

А споменаването на „кавказка и бялата раса“ поотделно нагледно показва, че според равините евреите не принадлежат на втората.

 

Но да се върнем към Presidio Terrace в Сан Франциско. От друга публикация става ясно, че:

 

Обикновени хора не могат да си позволят дом в Сан Франциско. Как се стигна до това? Градът край залива разполага с най-скъпите недвижими имоти в национален мащаб. И се разгаря битка, дали за това са виновни богатството от новите технологии, нарастването на населението или политическата воля.[31]

 

Американците да търсят отговор на въпроса. Аз ще ви върна към реалния социализъм.

 

 

 

Присъщият порок на капитализма е неравното разпределяне

на благата; присъщата добродетел на комунизма

е равното поделяне на нищетата[32]

 

 

 

Признавам: нямам представа как е било извън столицата. Може би – съвсем бегла, покрай филателните увлечения на някои безенесарски и компартийнифеодалии откровенията на техните прислужницишофьори, да речем. Най-вероятно – даже още по-ужасно от София. Но думата ми е за моя роден град.

 

Колко бързо забравихте, че улицаСеквояв Бояна, даже т. нар. панорамен път през този квартал към Княжево бяха затворени. Там имаха вили големците на комунизма – например Тодор Живков и доста други членове на Политбюро, на ЦК на БКП… Оказа се, че някои от тях притежават големи къщи – вярно, не колкото сегашните на техните наследници и ратаи – „бизнесмении легализирани мутри. Но не само това.[33]

 

Александър Лилов например беше собственик на вила с климатизирани помещения във времена, когато тази техника беше непосилно скъпа и недостъпна екзотика. Понеже колекционирал картини, та за да ги съхранява

 

Пълчища номенклатурни кадри бяха изградили своето развито социалистическо общество и в цели закрити или полуизолирани вилни селища в Банкя, Драгалевци, местността „Мечката“ малко преди Самоков. Не веднъж съм слушал разказите как онзи, който трябваше да следи за реда, законността и партийната почтеност в ЦК на БКП, шефът на Централната контролно-ревизионна комисия Стоян Караджов, в петък вечер или събота сутрин изпращал шофьора на своя служебен мерцедес, да запали камината на вилата му близо до статуята на „Мечката“, около 55 километра. Сетне служителят на УБО се връщал, за да вземе него и домашните му

 

По-късно, към края на развития социализъм, битието на семейство Караджови претърпя развитие. Техническо и технологично. Вилата му била обзаведена с устройство за дистанционно командване на отоплението. И когато наближавали мястото, шофьорът вадел съответния уред и включвал механизмите. Не беше ли типично по комунистически? Навярно този Караджов е произлизал от рехавия пролетариат“, та упражняваше диктатурата му върху мнозинството от българите, превърнати в крепостни селяни, ако не и в роби.

 

Обикновен комунизъм, но по-неприятен от западния, понеже беше на чужд – на нашия гръб.

 

Искам да кажа, че САЩ и Западът са може би по средата на пътя към товаразвито социалистическо общество“. Случаят с несбъднатото желание на френския президент Макрон да създаде специална държавна институция за своята съпруга-баба, е показателен и многозначителен. Там се забеляза разочарование и още тлееща жарава на някакво общество, което прояви видимо недоволство. Подписка със стотици хиляди включили се в нея, изправиха бариера пред институциятапърва дама на Франция“.[34] Някой ден това ще се сбъдне – от Макрон или някой следващ измекяр на интернационалните банкери – все едно.

 

Онова, което отличаваше комунизма на Запад от неговия експеримент в СССР, Източна Европа и някои азиатски страни плюс Куба, беше неговата изумителна безнравственост, тоталното отсъствие на съчувствие и съпричастност в него.

 

Веднъж, в първия от общо трите ми разговора (последният беше по телефона) с прословутиякомунист-социалист“, подкрепял СДС, а понастоящемБ.Б. и ГЕРБ, товарищ Георги Гергов ми се жалва от своето дередже.

 

Виж, адаш“ – ми рече, – „не се оплаквам, ама не съм и за завиждане. Всяка заран се събуждам с мисълта, че съм теглил кредити за 100 милиона евро и трябва да ги връщам.

 

Комунистите не са учили аритметичното действие изваждане… След като му обясних, че не завиждам и знам колко е трудно човек да бъде частник, да разчита на собствения си ум, познания, изобретателност, инициативност и трудолюбие, го попитах:

 

Ако днес ти предложат да се върне старото време и пак да станеш генерален директор нанай-големия свинекомбинат на Балканите“, както твърдиш, или да продължиш да се занимаваш с частен бизнес, както сега, какво ще предпочетеш?

 

Той помисли малко, но доста кратко, десетина секунди, и отговори:

 

Да се върне старото и пак да съм генерален директор.

 

Не издържах и го сритах вербално:

 

И отново служители, прегънати в кръста, да чукат на тапицираната врата на твоя кабинет. А когато секретарката ги пусне при теб, да се насладиш на техния угоднически тон при произнасянето на обръщениетодругарю генерален директор“…

 

Засмя се и измърмори нещо незначително – като упрек от сорта на, „е, и ти пък, адаш“… Но хитрата усмивка на физиономията му, оформяна с години, се обогати с още едно изражениена доволство.

 

Тези твари, комуниститеот генералния секретар до последния портиер, не бяха положили никакво друго усилие извън подлостта, интригантството, угодничеството и доносничеството, за да разполагат както пожелаят с огромни производствени мощности, търговски и обслужващи предприятия, туристически комплекси, културни средища като опери, театри, кинопродукции, телевизия и радио, печатни издания и т.н. Не коментирам доколко тези активи бяха в състояние да работят в модерните времена.

 

Половин век необразовани нищожества бяха реалните стопани на цяла държава, без да се вълнуват от ставащото в нея, което е извън сферата на техния интерес. Треперейки единствено за личните си съдби. Неспособни да взимат решения, но и да делегират власт. Послушковци, които бяха безмилостни и цинични спрямо нисшестоящите.

 

Не случайно първо отваряха вестник „Работническо делона втора страница, за да проверят, дали не са ги свалили от заемания пост. Шофьор на такъв ми е разказвал, че началникът му – практически неговият феодалвъздъхвал с облекчение. Мутрата му се отпускала от напрежението, което я сковавало до този миг. И с бодряшки тон започвал да командва.

 

Комунизъм и комунисти. Всичко това беше и продължава. Уверете се от следващото видеосвидетелство. В неговата втора част ще се запознаете с пълната липса на морал и ще зърнете безсрамието на двама потомствени комунисти. Но първо вижте записа.

 

 

 

 

 

Уви, знам, че никой няма да се поучи, както от истинската картина на социалистическото безвремие, така и от излиянията на советский человекАкадемика“.

 

Откъсът от филма на BBC е манипулативен като тълкувание. Целта на комунизма никога не е биласъздаването на прекрасен нов свят“, както твърдят авторите на документалната кинопродукция. Нитоформирането на справедливо общество на равноправни граждани, живеещи щастливо в условията на свобода и възможности за творческа изява. За тези неща – по-нататък.

 

Държа да уточня: кадрите от Съветския съюз са от Горбачовата перестройка и заснемането им би било невъзможно преди нея. Въпреки че съм убеден – КГБ е дишало във врата на създателите на филма.

 

 

 

Комунистът е като крокодил,… когато отвори устата си,

не можеш да кажеш дали се усмихва или се кани да те изяде[35]

 

 

 

Съветската система не допускаше контакти с чужденци. Според онова, което се съдържа в архива на КГБ, изнесен от шефа на тази дирекция полковник Василий Митрохин, разочарован, задето не го издигат в службата, досегът с хора извън републиките на СССР бил недопустим в страната и даже сред работещите зад граница. Само по служба и единствено след санкция – разрешение – на „Центъра“. Последното е названието на централата на комитета, разположена на московския площад „Лубянка“, използвано от ченгетата.

 

Центърът гледаше на всички допирни точки на възможен контакт между съветски граждани и западняци като на потенциални поводи за идеологическа зараза. В задграничните резидентури имаше специални офицери, чието главно задължение беше да предотвратяват такава зараза в съответната съветска колония, която неизменно съдържаше голям брой агенти на КГБ и сътрудници. В средата на седемдесетте години 15 на сто от съветските граждани, работещи в Ню Йорк, бяха напълно вербувани агенти. Отдавна беше известно, че съветските групи, пътуващи зад граница, винаги бяха водени бдително от офицери на КГБ. Онова, което обикновено не беше разбирано обаче, е грамадният брой на агенти и сътрудници във всяка група (често над 15 процента), които наблюдаваха поведението на своите спътници.[36]

 

Твърдението ми, че Западът заприличва на съветската система, е потвърдено от нестихващия вече година и даже разрастващия се скандал около още недоказаната „руска намеса в американските президентски избори“. Не само Доналд Тръмп, а цялото му семейство и всички от екипа се оказаха следени и подслушвани. Този път посолството на САЩ в Москва не било подложено на контрол от ФСБ – наследницата на КГБ, а от американските служби. Нещо, което Джордж Оруел прогнозира за родната си Британия още през 1949 година.

 

Да се върнем към втората част на видеосвидетелството.

 

Разпитващата е членувала в БКП по наследство. Нейният баща – стар сръбски комунистически кадър от Титова Югославиябеше признат за активен борец против фашизма и капитализма тук. Вуйчо й Йордан, също активен борец, офицер от Държавна сигурност, бе баща на комунистическия разбойник Николай Банев. Нейният братовчед забогатя извънредно при управлението на Иван Костов. Докато тя, кълка до кълка с любовника си Явор Дачков, раздаваха присъди из медиите надемократичната общност“. Казвали са ми, че колели и бесели в самото СДС?! Баба Кулезич, Любица Михайлович беше главна редакторка на Костовото вестниче „Седем“. Названието намноготиражкатадойде естествено – от броя на читателите й!

 

Самата тя е прословута слагачка, която безмилостно дере изпадналите – с истинското си име или под псевдонима Лора Кварц, примерно. Разкри го някогашният й колега по членство в БКП и по работа в единствената телевизия Борислав Геронтиев.

 

Бившият вечен заместник-генерален директор на БНТ Борислав Геронтиев разкрива истинския лик на това чудо на комунистическата природа:

 

Образът на Люба е любим… Няколко дни след като Хачо [Бояджиев] напусна телевизията, в столичен всекидневник излезе злобно писание на Люба против него

 

Как да си обясним това? Нали Кулезич е била любимка на генералния директор Хачо Бояджиев?!

 

─ Да, и на Кулезич Хачо й е любимец, докато е генерален директор. Тя минава за негова любимка, една от телевизионните дами, които той допуска до себе сида му се умилкват, да му мъркат на ушенце: „Дедо, деденце!“ Но щом Хачо излезе от БНТ, тя побърза да стовари върху него всички греховеЗа нея това няма никакво значение. Хачо вече не е шеф на БНТ, следователно вече е Господин Никой.

 

Тя дълго време пишеше срещу медийната империя на Делян Пеевски, а сега отиде да работи при Пеевски?! Кулезич най-злъчно пишеше и срещу Николай Бареков, но сега са приятели и колеги?

 

─ … Ти нищо не разбираш… Обърни се с гняв назад във времето и ще прозреш, че за неякакво тук значи някаква си личност?“ Вчера против тях, днес с тях, утре, като я изритат – пак против тях, и така до края на света, важното е нея да я има

 

При управлението на Иван Костов във всеки брой на вестник „Седем“ тя пълнеше страници против Кеворк иВсяка неделя“, за да угоди на любимия си вожд. Никой не е избълвал толкова бълвоч поВсяка неделя“, колкото Люба Кулезич по времето на Иван Костов[37]

 

Тя безпогрешно предвижда кога точно ще се смени властта и навреме се преориентира.

 

Сега е гореща фенка на Бойко Борисов.

 

─ Няма начин! Тя беше гореща фенка на Жан, на Иван, първа десебарка… Ние „бяхме приятели“, когато БСП беше на власт. Когато се зададе седесарското управление, Люба своевременно промени политическата си ориентация, чучна се в стачния комитет, потърси си дивидента за сваленото от мен нейно предаване[38]

 

Нейната житейска и професионална проституция я превърна въввечната Амбърна уж посттоталитарната журналистика. Тази несретница с удебелени устни и също толкова едър ханш е образец на долнопробната чалга в медиите. Онази ерзац публицистика, свеждаща се до най-лесния жанр след информацията – интервюто. Неосъзнаваща собственото си бездарие и умствена немощ. Измерва със странен аршин някаква „популярност“, в която се самовписва. И има гьонсуратски претенции за интелектуалност“. Но не притежава повече от банална бездарност, съчетана с онаследено малоумие, характерно за комунистическите отрочета, и демонстриране на безпределна нахаканост. И си намери майстора в лицето на същия като неямилиционер от Кюстендил, който безцеремонно и без ни най-малко притеснение прие да води моето телевизионно предаванеМежду редовете“. Следете и жестовете.

 

 

 

 

 

Сега Курвалезич и Сашко пак са заедно – все едно нищо не е станало. Ни лук яли, ни лук мирисали. Каквото повеляват Партията и службите, които я пазят. А самата Любица признава, че са приятели с другаря Огнян, по-известен като „Академикас диалекта.

 

Другарят Стефанов е носител на псевдонима „Академикакато доносник на Държавна сигурност. Син на комунистически офицер от Живково-Джуроватанароднаармия, добре угоеният плевенски кадър на ония служби е станал член на БКП на крехка възраст. Проводили го да учи военно училище в СССР. Върнал се като политически офицер и неминуемо – писмени доказателства няма как да получим – е бил вербуван за агент на някоя от съветските тайни агенции, най-вероятно на ГРУ на Червената армия. Но не е само това.

 

Един подобен немукато произход, минало и повратливо полит-курвенско поведение, когото видяхте във видеозаписа вече изоставил любимата си леля Люба, го е окачествил кратко и семпло:

 

„… Стефанов има дълъг стаж при мутрите[39]

 

ОгнянАкадемикабеше съдружник на покойното ченге и оръжеен търговец Младен Мутафчийски. Даже заедно създадоха електронна медия, за която твърдят, че е доста посещавана, за разлика от тази. Точно това искам да кажа. Да, да – онова, което си помислихте. Преди това беше стажувал при Петьо Блъсков и Валери Найденов Господи, какви учители!

 

Лизачеството към Борисов и Цветанов от страна на Стефанов и Фрогнюзполучи своето просто обяснение. Огнян Стефанов продължи да говори срещу Октопода и Мафията, хванала държавата в прегръдката си, но все забравяше да спомене себе си и своите покровителиМаджо, Маргините, Брендо, Мутафчийски и т.н. Той сам се хвали с тези си познанства и демонстрира доста висок стандарт на живот, който няма как да получи с честен труд. Стефанов беше пребит от своитеприятели“, но не му мигна окото да направи внушения в определена посока, за да угоди на тезиприятели“ за пореден път и за пореден път да подмени истината с лъжа. Днес никой не знае какъв точно е скандалът с разработката „Галерия“, но Стефанов го употребява в своя полза, а публиката остава с впечатление, че едва ли не е станал жертва на подслушване.

 

Няма да се отклонявам, писал съм по този въпрос, но сега само ще добавя, че един от пострадалите в тази разработка е Недялко Недялков, който е подслушван заради анонимните доноси на Стефанов в идиотския му сайтОпасните“. И досега Огнян Стефанов отрича, че има нещо общо с този сайт, защото го е шубе да не бъде подведен под наказателна отговорност. В него той пускаше много долни простотии по адрес на президента Първанов и интриги за отношенията в ДАНС. Чрез интригите, които показваха, че от агенцията къмОпаснитетече информация, Стефанов помагаше на най-корумпираното лоби в ДАНС да вземе цялата власт там. Нещо, което стана след като Борисов дойде на власт.[40]

 

Само четете и слушайте двамата демократичниавтори и им кройте шапка, ако притежавате морал, чувство за справедливост и сетива за истината. Комунистите са лишени от тези ценностипо ген и по възпитание. Без sorry.

 

 

 

Ако в началото е било словото,

то у комунистите е била лъжата

 

 

 

Сега същият съветски възпитаник потвърждава в книга и пред идейната си конкубинка, че е бил нает като посредник между Цветан Василевпсевдобанкер и истински крадец, и Б.Б. – псевдомутра и бъзлива крупна разорителка на българите, търгуваща и с българщината. Който не хвана банкянската Брижит Бардо, той не я употреби, както сторил кметът на Симитли според свидетелства, поместени и в тази медия.[41]

 

По-отдавна ругателят муврачанско-габровското творение на милиционер-социализЪма Явор, се явява слуга на щатния старшина от Шесто управление на Държавна сигурност[42] от машинно-тракторната станция на БКП в тетевенското село Градешница, познат също и като Алексей Петров.

 

А работата на дваматанаАкадемикаи на автора на пасквила – бивш любовник на тетка си Люба с име на дърво, не е съвсем „присмял се хърбел на щърбел“. По-лошо емек сблъсък на тежки мошеници с поведение на леки жени.

 

И това е част от комунизма. Долнопробна, екскрементно жълтеникаво-кафява, непременно обагрена с алчно червения цвят на фашизма под знамето със сърпа и чука!

 

Но знаете ли, две дати и един документален филм предизвикаха следващите редове, самата поредица.

 

Първо, по БНТ – (анти)Българската (анти)национална телевизия показаха френско-чешкия документален филм „Животът на Вацлав Хавел“. Не успях да го намеря, за да използвам епизоди от него. Но се убедих, че не става дума за кинодокумент, а за поредната фалшификация, целяща промиване на масовото съзнание.

 

В началото ще дам само един пример. През шейсетте години Хавел пътувал свободно по света. А пиесите на младия драматург се играели в Европа и Америка. Ще речете – какво чудно, навярно правоверен комунист, принадлежащ на партийната номенклатура. И няма да сгрешите, с изключение на едно – на репресивните служби за сигурност на компартията.

 

По произход Вацлав не отговаряше на идеологическите представи за верните синове на народа“. Разбирайте – на комунистическата партия и нейния терористичен режим.

 

Той беше роден в семейството на кинопродуцент, основал върху собствена земя, на най-високото място в Прагахълма Барандов в едно от предградията, киностудията “Barrandov”. Национализирано следосвобождениетона Чехословакия от съветските зверове съюзниците на Британия и САЩпредприятието за производство на филми продължи да съществува под същото име и през целия социалистически тоталитарен период.

 

Преди Втората световна война дядото на Хавел по майчина линия бил журналист и дипломат. Поради двете изброени причини сам той милостивоне бил допускан до нормалните училища, както гласи официалната му биография. Естествено – митологизирана, по необходимост превърната в легенда.

 

Как мога да знам? Ами изведнъж репресиите над него отпаднали и той спокойно станал студент по икономика в Пражкия технически университет. Не завършил, но едва двайсетгодишен се прочул като драматург. И започнал да обикаля света. Прекараллятото на любовта“ – през 1967 годинав епицентъра на събитията, разтърсили и изменили живота на поне две поколения, в Съединените щати. Върнал се… „променен“, каквото и да означава това. Във филма се говори, че „разбрал можело да се живее и другояче свободно“.

 

Ами нали той ползвал тази свобода под крилото на Чехословашката комунистическа партия и нейната Státní bezpečnost или StB. Еквивалентът на тукашната Държавна сигурностДС, действащ по заповедите и под надзора на Комитета за държавна сигурност на СССРКГБ.[43] Израснах и цели 40 години вегетирах в онова безвремие, в обстановката на смразяващ тотален страх. Не пускаха баща ми до Румъния при неговия роден брат. А той е бил от средната класа, а не богаташ като стария Хавел

 

Този филм ме подсети за 21 август 1968 година. Така върви човешката мисъл – и асоциативно. Подсеща се и свързва едно с друго, трето

 

Накрая отбелязаха „десет години от завръщането на българските медици от Либия“. Все едно ставаше дума за героично събитие или за личности с извънреден, изключителен принос за страната ни. А не за група печалбари, осъществили мечтата си да получават повече в арабския свят. Доброволно поели всички рискове, свързани с този им мерак. И превърнати от зловредните медии едва ли не в поредните национални герои“, в храбреци?!

 

Та нали са заминали, понеже тук не са се чувствали добре? Ако бяха българки и българи – единият е палестинецда бяха останали тук, за да се борим рамо до рамо срещу продължаващия комунистически режим. Уви, реплика на един от арестуваните и освободените, доктор по диплома и Здравко по име, разкри мирогледа и моралния облик на групата. В сутрешно телевизионно предаване той заяви, че „ние[44] винаги сме помагали на либийците“.[45]

 

Кой е „помагал“, ланкоолу? Тодор Живков или Боян Българанов, чийто син беше посланик? Кадафи мамеше тукашната болшевишка номенклатура, а тя пръскаше наши народни пари из пясъците на тамошната пустиня. Е, и въртеше незаконни далавери, от които забогатяваше. Накрая ограби и държавните предприятия, действали в Либия. Та те ли сапомагали на либийците“, или българитенекомунистите, хората?

 

Накрая всичко това ме отведе до тъжния пейзаж на съвременнияцивилизовансвят. Забележете, тук, по време на тъй любимия социализъм под диктатурата на БКП, нашенци диреха начини да заминат на работа зад граница. За да припечелват няколко пъти повече. Сетне да могат да си купят апартамент и автомобил, без да чакат ред десет-петнадесет години. И да се чувстват по-високопоставени, над другите, добивайки правото да пазаруват от валутните магазини на „Кореком“.

 

През 1997 година същият блян е владеел умовете набългарските медици“. Той ги е отвел в Джамахирията, където нашенка е била лична медсестра на самия диктатор Муамар Кадафи. Десет лазарника по-късно неколцина от мераклиите се завърнаха, след като прекараха години зад решетките. Заслугата за избавлението им беше приписана на другарите СаркозиСесилия и Никола. Главно на втората от трите съпруги на джуджетодесеневрейски президент на Френската република. Накрая излязоха данни, че КадафиТО не само е финансирал кандидат-президентска кампания на милияНикола, ами и е обогатил французина с кръв на солунско дьонме и на унгарски чифут… А снимките красноречиво разказват отделна приказка. (Вижте илюстрацията.)

 

Така вървят глобалните дела по пътя на световната революция.

 

Обаче друга мисъл не ми дава мира. Какво стана със Запада? Да не се връщаме чак толкова назад – само две десетилетия, от 1997 година до днес.

 

Първата година беше последната за надеждите на част от тукашното население, че нещо добро може да стигне страната ни. Януарско-февруарските събития, не минали без телевизия CNN и вярната дъщеря на синедриона, омъжената за високопоставен ционист иранска другарка Кристиян Аманпур, Иван-Костовата измама, наречена Обединени демократични сили, разграбването на остатъка от икономическите активи на България, неприкриваното сливане на номенклатурите, доведе до сегашното окончателно и безвъзвратно отчаяние и безразличие на остатъчните потомци на българите.

 

Обаче те и в настоящия момент не схващат, че Западът също пропада и то стремглаво. Сравненията между тукашното и тамошното дередже са лишени от смисълисторико-стопански. Туземците ни станаха свидетели на обедняването на западняците и на тяхното нашествие по тези земи. След световната икономическа криза от 2008 година и тази трудно осъзнавана агресия стигна до логичния си завършек.

 

Днес вместо към Либия, медицинските сестри и все повече доктори заминават за Британските острови и за Западна Европа. Което многозначително разкрива срива на свободния свят“. Дали го разбирате? Специалистите от Европа бягат към Канада и Австралия – на първо място, и към САЩ, където все още ги оценяват достатъчно високо във финансово отношение. В рамките на около петилетка и това ще приключи. Така наречените здравни системи отвъд Океана и в Британия ще закъсат съвсем и най-вероятно ще се разпаднат. Все повече медици от Индия и Пакистан ще конкурират тукашните на Запад.

 

Вярвате или не, живеем в комунистически свят.

 

Още през 1930 година споменатият Хърбърт Джордж Уелс обявил:

 

Следователно стигаме до извода, че основната открита конспирация трябва да произлезе и да се развие от по-могъщи, променливи и по-малко силно обсебени центрове на атлантическата цивилизация в умерената зона, с техните изобилни средства за публикуване и обсъждане, с традициите им на умствена свобода и тяхното необятно разнообразие от взаимодействащи си свободни индивиди. За останалата част от света нейната пропаганда, намираща бедна хранителна среда при местните условия, може да поддържа мисионерството.[46]

 

Дали схванахте, че всичко е било предначертано? Не от Бог, а от хора като нас, но с изумително зли умове и несметни богатства. Крайната цел? Единната държава на земята. Записано е вМанифеста на комунистическата партия“. Не сме го диктували и писали нито вие, нито аз, нали?

 

Кога е започнало всичко?

 

Няма да ви връщам към древността или Средновековието. Нито към онзи 1 май на 1776 година, когато Адам Вайсхаупт обявил основаването на Ордена на илюминатите за свършен факт. Нито два месеца по-късно, когато английските колонисти в Северна Америка заявили своята независимост от Англия. И така се пръкнали Съединените американски щатипървият реализиран комунистически проект за държава в историята.

 

 

 

Mundus vult decipi, ergo decipiatur[47]

 

 

 

Ще върна имагинерната кинолента, запечатала хронологията на събитията, точно половин век назад. Никой друг не ще ви предложи това подреждане на събития и фигури. След обнародването му преститутките ще черпят с пълни шепи от материала, представяйки се като откриватели на извора. Такава е безнравствеността на публичните домове. Медийните не правят изключение. Пари да падат

 

Все едно поетът го е писал за Гареловци, Блъсковци, Кеворкяновци и останалите курви, гърчещи провисналите си тлъсти меса върху пилоните в телевизии, радиа и вестници. Както го правеха навремето, увивайки се около валидните големци на партията-майка. Когато бяха млади и енергични мерзавци, донасящи и срещу родните си майки!

 

Какво стана с будното морално отвращение?“ – чуди се британски литературен и театрален критик.[48] Губело му се в съвременните комедии.

 

У нас то въобще не съществува. Най-страшното – и в живота. В него – съвсем!

 

Тук най-мерзкото минава за най-ценно. Предателят е герой, мошеникътгявол… Затова всичко е възможно.

 

Комунистите, които национализираха, белким копаейки гроба на капитализма, после приватизираха и станаха крупни капиталисти. Макар – вятър работаНай-яростните кресльовци срещу Запада станаха евроатлантици, каквото и да означава това. Скоро ще прославят ККП. Политпроститутките и преститутките, продаващи души и тела, саелит“, „успели професионалистки“. У нас онези, наричани с дума за обозначаване на женски полов орган, са повече от представителките на уж по-нежния пол

 

Никой не се е спасил от загниване. Не съществува химическа формула за избавление. То означава край, финал, летален изход. Така е и със загнилите народи, общества. Ние сме загнили, даже прогнили. Нравствената гнилоч е проникнала дълбоко в тъканта на остатъчното население. Загниването ни е в краен стадий. Което означава, че спасение не ни дебне отникъде.

 

И така – назад към 1967 година!

 

В САЩ президентът Линдън Б. Джонсън декларира, че няма да се кандидатира за втори мандат. Днес мнозина го смятат за съучастник в убийството на Джон Ф. Кенеди. Със сигурност той заповяда първата т. нар. ескалация на Войната във Виетнам.

 

През лятото на същата година станаха две на пръв поглед нямащи нищо общо едно с друго неща.

 

В Сан Франциско дългокоси младежи, зависими от наркотиците, се разбунтуваха нежно срещу съществуващата система. Окупираха един от кварталите – “Haight-Ashbury[49]и се отдадоха на бунт без насилие. Вярваха във „властта на цветята“ – “flower power”. Не дотам успелият лиричен певец Скот Маккензи даже поучаваше:

 

Ако отивате в Сан Франциско, се уверете, че носите цветя в косите си“.[50]

 

Пушеха трева и вместо война правеха любов. Безразборна. Даже ги нарекоха „хипи поколение“, „поколението на любовта“ или „поколението Уудсток“. За последното смятам излишно да обяснявам. Това поколение – предимно в САЩ и доста по-малко в Британия и Западна Европасъздаде свое. Безфамилно. Наследници на майките си, които не са сигурни кои са бащите на децата им.

 

Лирична песен наThe Beatlesотбеляза отражението на лятото на любовта на Албиона. Нарича се „Тя напуска домаи разказва за двама родители, чиято дъщеря е избягала, за да стане хипарка – „имала среща с търговец на автомобили“. Малка разлика от Сан Франциско. А майката се кахъри:

 

Какво погрешно сторихме? Не мислехме за себе си. Нито мисъл за нас. Давахме й всичко, което парите могат да купят.[51]

 

Оказа се, че „любовта не може да се купи с пари“ – пак по “The Beatles”.[52] Оттогава насетне и на британските острови навлезе американската практикащом завършат училище, или като навършат 16 години и не учат, децата да излизат от семейството. Да живеят под наем и да работят. Не само родителите, бабите и дядовците взеха да мислят повече за себе си. През последните години, в резултат на все по-забележимото настъпление на социализЪма и там, все по-често деца и родители отново заживяват под един покрив

 

Единствениятbeatle”, който отиде до Сан Франциско, беше Джордж Харисън. Ужасен, се завърна обратно с първия възможен самолетен полет до Лондон. За да поведе рок-дружина към Индия и агента на съветското КГБ Махариши Махеш Йоги, според други свидетелства на Юрий Безменов, който по същото време имал задача да се навърта около гуруто. А Джон Ленън само вапца новия сиRolls Roysвъв флорални мотиви. (Много късоглед, нямаше книжка за шофиране.)

 

Някои, като вокалиста на групата “The AnimalsЕрик Бърдън, пък сътвориха чудесни неща. Той – баладата „Нощи в Сан Франциско“.[53] А развлекателната индустрия the show-business направи много пари на гърба на хипитата – от модата в облеклата до поп-музиката и филмите.

 

Главният идеолог на хипи-движението се оказа поредният еврейски троцкист, поетът Алън Гинзбърг. Един от онезиинтелектуалци“, за които говори Юрий Безменов. Те подриваха западната система. Но това стана със съответната санкция, откъдето трябва. Кой какво е знаел, има значение, но не е най-същественото.

 

По-важно е, че Алън-Гинзбърговите идеи за обща собственост комуна или кибуц, както желаете, бяха заимствани от задочния му ментор Лейба Бронщейн. Хипитата живееха в комуни. Тези комунистически принципи, залегнали във фарисейството и наследени от равините, някога били внедрявани, за да спомагат за по-лесното контролиране на общносттакибуца, комуната. Това е идеологиятарелигия. Комунистическата – изцяло, отадоя“.

 

Та идеите на Гинзбърг бяха съчетани с нещо, противно на оригинала. Набеденият поет учеше младежите да не участват в насилия и войни. Троцки се води създател на Червената армия. И пълководец по време на Гражданската война, когото никой не е виждал на огневата линия. Все се криелглавнокомандващ, какво да се прави?…

 

Явно по чие наставление Алън Гинзбърг научи хипитата да се поздравяват като евреите, но на английски – с “Peace”, на ивритШалом“, което ще рече „Мир вам“. От друга страна, психологът Тимъти Лиъри пък извършваше с тях своите експерименти със синтетичния наркотик LSDдиетиламид на лизергиновата киселина, изобретен през 1938 година в Швейцария. Внасян у нас по време на бомбардировките под формата на успокоително

 

Все по същото време във все още неизвестното Гнездо на бухалите в частната Бохемска кория били привикани двама политици. Роналд Рейгън започнал своята политическа кариера като кандидат-член на Комунистическата партия на САЩ. Тя го отхвърлила заради невероятната му глупост. Но през годините му изгради легендарна биография. Политическата част от нея премина първо през Демократическата, а след това – през Републиканската партия. (Вижте илюстрацията.) Месеци преди да го привикат в Гнездо на бухалите, на 2 януари 1967 година, положил клетва като губернатор на щата Калифорния. Вече като представител на републиканците.

 

Вторият вече бе живял в Белия дом като вицепрезидент на Дуайт Д. Айзенхауер. Провалил се на изборите през 1960 година, републиканецът Ричард Никсън дълго и умело криеше своята принадлежност към Социалистическата партия. Но го държаха с това и с неговата пристрастеност към алкохола. Която понякога го довеждала до насилие над съпругата си.

 

По онова време, възможно е и на това място, бил заченат т. нар. неоконсерватизъм. Неговите идеолози и главни активисти идвали предимно от антисталинските троцкистки комунистически организации и групи. Били алчни и амбициозни. Сетне ги видяхме в правителството на Рейгън и на двамата Джордж Буш.

 

Сигурно все там и тогава се е зародило и друго движениеза равни права на сексуално различните, меко казано.

 

Не ми плямпайте небивалици, че Никсън, Рейгън, Буш не са обратни. Те са сбърканяци, извратеняци по дефиниция. Нали работилият за ЦРУ американски психолог Григорий Климов твърди, че „всеки комунист е активен или латентен хомосексуалист“? „В него тлее нещо сбъркано по рождение. Като скрит лоцман алчността и жаждата за власт“, а аз бих добавил и за изява (болната амбиция, нарцисизмът) „води тези хора не само към грехопадението, но и към дегенерацията“. Става дума за „комплекса на латентната полупедерастия на полуевриена Ленин“, както формулирал това ръководителят на секретен проект на ЦРУ,[54]харвардският професор Нейтън Лейтес“.[55]

 

 

 

Terminus nullus falso est[56]

 

 

 

През същата 1967 година Великобритания изпадна в тежка икономическа криза. Страната беше управлявана от правителство на лейбъристите начело с агента на КГБ Харолд Уилсън, според бившия офицер на службата, избягалия на Запад Анатолий Голицин.[57] Майорът представил документални доказателства, на които никой не обърнал внимание. (Вижте илюстрацията.)

 

Вярвайки на своя колега от британските тайни служби Алек Макдоналд, който уреждал сигурни квартири, където Голицин да бъде настанен да живее, без да го разкрият, Голицин му доверил, че КГБ е вербувало Харолд Уилсън. Още по-страшно – как КГБ е убило проамериканския лидер на Лейбъристката партия Хю Гейтскел, за да може да го замени с просъветския Уилсън.[58]

 

А Кристофър Андрю, съавторът на Митрохин и официален историк на MI5британското контраразузнаване и политическа милиция[59]еквивалент на някогашните Второ главно и Шесто управление, за които съм напълно уверен, че не са преставали да действат, е цитиран да заявява, че Анатолий Голицин предполагал или гадаел. Зависи как ще преведетеwas guessing”… И го описал като „ненадежден теоретик на конспирацията“.[60]

 

Хак му е на Запада. Безумци, глезльовци, нямащи представа с кого имат работа!

 

Без да проверят твърденията на предалия се съветски шпионин, повечето офицери от контраразузнавателната служба MI5 обявили кагебиста занедостоверен източник“. В мемоарите си един от тях – Питър Райт – първоначално признава, как през 1964 година, след избирането на Харолд Уилсън за министър-председател, Джеймс Ангелтън, ръководителят на контраразузнавателното направление на ЦРУ по онова време, лично му заявил, че новият премиер е съветски агент. Ангелтън чул това от източник от КГБ, който не назовал по име, но самият Райт допуска, че може да е бил Голицин. Американският контрашпионин предложил да осигури повече информация на MI5 при условие, че службата гарантира – няма да я предоставя наполитическите среди“. Обаче ръководството на MI5 отказало да приеме ограничението относно използването на информацията (?!) и Ангелтън замлъкнал напълно.

 

По-нататък в спомените си Питър Райт разкрива, че съществувал „заговор срещу Харолд Уилсън“, в който били замесени 30 агенти на службата.[61] Твърди се, че в по-късните издания на книгата намалил броя им.[62] (Вижте илюстрацията.)

 

Интересно, в какво негово качество Харолд Уилсън се срещна с американския президент Джон Кенеди на Бахамите? (Вижте илюстрацията.) Синът на мафиота Джоузеф Кенеди падна, убит от куршум, на 22 ноември 1963 г. А лидерът на британските лейбъристи бе назначен за министър-председател година по-късно. Не е ли странно?

 

Вместо да го разследват, оставиха премиера Харолд Уилсън да си свърши работата, да изпълни задачата, поставена му от московския Център. И той доведе страната до катастрофа. На 17 ноември 1967 г. правителството прибягна към девалвация на британската лира с 14,3 на сто до 2,40 паунда за долар. Сред последвалите типично социалистически мерки на Уилсън беше забраната на туристи да изнасят от страната повече от 50 лири във вид на пътнически чекове, банкови преводи, телеграфни или пощенски записи. И максимум 15 лири в брой. Тази санкция остана при следващите консервативни правителства и беше вдигната чак през 1979 година.

 

Преди това, на 2 май обяви, че Обединеното кралство е решило да подаде документи за членство в Европейската икономическа общност – сегашния Евросъюз. След девет дни го стори. За да даде шанс на френския президент Шарл дьо Гол повторно да наложи вето на британската кандидатура.

 

Все тогава “The Beatlesпредставиха страната в 24-часовия телевизионен проектНашия свят“ с изпълнение „на живо“ на песента „Всичко, от което се нуждаеш, е любов“. Оформлението на студиото, дори облеклото им, беше издържано в стила навластта на цветята“. С което техният бунт на обуржуазяващи се младежи, произлезли от низините, се изчерпи.

 

Споменах, че само Джордж Харисън се отби в Сан Франциско. Изпя няколко песни, изплаши се и избяга. За да поведе групата и приятелите йМик Джагър с Мариън Фетфул, Пийт Таунсънд от “The Who” и Донован, към Индия, където ги очакваше тамошния гуру Махариши Махеш Йоги. Той стана милионер, като учеше забогатяващите британски знаменитости как да медитират. Едновременно с това несръчно задиряше Синтия, съпругата на Джон Ленън, към която главният бийтъл беше изстинал. Но ядосан, я грабна и двамата се завърнаха на Острова.

 

Повтарям: Юрий Безменов настоява, че е бил свидетел на тези събития. А Махариши Махеш Йоги е изпълнявал заповедите на КГБ

 

В СССР и присъдружните му държави, предадени от интернационалното левитско Братство на Москва в рамките на големия комунистически концлагер, твърдяха, че изграждат развито социалистическо общество. У нас привършваха строителството на щаба на предстоящия след година Световен фестивал на младежта и студентите. Като първи секретар на ЦК на ДКМС, другарят Петър Младенов направи прощъпулника на сградата. След 23 лазарника тя щеше да се превърне в нещо, наподобяващо Смолни–1917-а. А нищожества от типа на Желю Желев, Филип Димитров и Иван Костов щяха да обитават високите й етажи. Да, зданието наРаковски134 в столицата беше главната квартира на фестивала.

 

Така ще е в тази поредица – ще препускаме напред и ще правим реминисценции.

 

Та няколко месеца по-късно, на 14 май 1968 г. не в сградата, известна като „на СДС“, а в Партийния дом, било проведено заседание на Секретариата на ЦК на БКП. На него било решено – цитирам:

 

Възлага на Оперативното бюро на Националния фестивален комитет да намери съответна форма за отклоняване искането на битълсите да участват в ІХ световен фестивал на младежта и студентите, който ще се състои през м. юли тази година в София.“ (Вижте илюстрацията.)

 

На днешните младежи навярно това не им говори нищо. Не само на тях – и на поколенията, които 10 ноември 1989 година завари в юношеска възраст. Те гледат концерти на своите любими западни роки поп-изпълнители тук. Даже – и на някои вече изпаднализвездиот моето и предните генерацииДжери Лий Луис, Алвин Лий,[63] Джеймс Браун, Стивън Стилз,[64]Status Quo”, Том Джоунс… За тях това е всекидневие. Всичко е достъпно и в интернет. Веднъж Любенчо Дилов-син, който de facto е алчно червен и ненаситен, ми подхвърли, че мразим комунистите, задето ни лишили от това да гледаме рокаджиите. Можело да наваксаме

 

Искам да кажа, че за най-голяма изненада на самите творци на рок-енд-рола, ние възприемахме тази музика като прозорец, от който се вижда свободата. Беше невъзможно да го прескочим, да слезем от него и да потънем във волността на Запада, която ни се струваше всецяла и общодостъпна. Тази музика се превърна в начин на живот. Поддържаше духа ни. Ако щете, помагаше ни да бъдем бунтари с кауза, но без ни най-малък шанс за външна изява на недоволството ни.

 

По-късно дойдоха нашите разочарованията, които някои до ден днешен не са в състояние да превъзмогнат. Именно затова често се самозалъгват и продължават да смятат Запада за свободен, справедлив, предоставящ равни възможности на всички. И възприемат всьо, що е западно, за добро. Което освен заблуда, е голяма грешка. Истината боде, но ни прави свободни, както е разкрил пред хората Господ Бог.[65]

 

На всичко отгоре, онези, които се занимаваха професионално с рок-енд-рол в тукашния му уподобен, ерзац вариант, бяха вербувани. Крайно време е КомисиятаЕвтимовда надникне в досиетата и на тези другарки и другари, много от които сбуржоазен произход“. По-късните от осемдесетте до един комунистически копелета. От 1971 година нататък, когато някои „образисформираха рок-групи, първо се питаха едни други, дали могат да пътуват. Тоест, ще ги пуснат ли зад граница. Ясно е, как можеха тези, които заминаваха

 

Но тази 1967 година беше забележителна и с доста други неща, оставили белег върху по-нататъшната политика, култура, спорт, чак до съвремието. Ще мина през тях на бегом. Ще ги маркирам в телеграфен стил.

 

Тогава САЩ, СССР и Британия подписаха Ддоговора за забрана на изпращането на ядрени оръжия в космическото пространство. Москва го ратифицира същата година.

 

В началото на 1967Алексей Косигин, министър-председател на Съветския съюз, направи 8-дневно посещение в Британия. Прие го кралица Елизабет ІІ. Рядка проява на най-висша любезност. „Вечно съгласният“, както наричаха Косигин, не беше държавен глава все пак. Тукашните медии отминаха срещата като експрес малка спирка…

 

Обаче в самото начало на лятото на 23 юни, Косигин се срещна и с американския президент Линдън Б. Джонсън. Пресрещнаха ги хилядите протестиращи срещу Войната във Виетнам. Изглежда това не помрачило настроението на двамата капиталиста и комуниста

 

Месец по-късно, на 9 май, от Делхи, където се намираше, дъщерята на Йосиф СталинСветлана Алилуева, избяга в Съединените щати. Отрече се от своя родител, но не и от милионите долари, които беше наследила от вожда. Практично ги беше прехвърлила в американски банки.

 

През май 1967 година, Юрий Андропов оглави КГБ. Оттогава насетне светът взе да се променя. Незабележимо за насизолираните от света роби на една зверска система. Но и за наченалите да затлъстяват западни бюргери.

 

Точно в този момент, сякаш от нищото, беше поставено началото на дългогодишните търкания и неприятности между СССР и КНР, продължили до 1989 г. Пекин обяви, че повече не може да гарантира сигурността на съветските дипломати в сградата на посолството в китайската столица. Илюзията, че културната революция е приключила, беше разбитачервената гвардия хунвейбинитесе завърна в училищата. Стените на улиците отново бяха засипани с разлепени цитати от председателя Мао.

 

 

 

Nullum tam impudens mendacium est,

ut teste careat[66]

 

 

 

След успешен опит, Китай се сдоби с водородна бомба. Никой не подозираше какво следва в отношенията на най-голямата комунистическа сатрапия със Запада.

 

Една утрин през април Гърция осъмна с военен преврат. Преди това група офицери бяха осъдени по обвинение именно в опит за coup détat. Военните обявиха извънредно положение и натикаха маса левичари зад решетките. Сред тях – и бъдещият министър-председател Андреас Папандреу, положил основите на една от най-вредните политически династии в южната ни съседка. В средата на декември крал Константин опита контрапреврат, но се провали. Успя да избяга от страната, където стъпването му е забранено със закон и днес. Беше у нас на 16 юни того за рождения ден на своя роднина Симеон Мадридски

 

В разгара на есента, насред вече разгорялата се бурно Виетнамска война, впечатлен от протестите, президентът Линдън Джонсън организирал тайна среща с група от най-престижните лидери на САЩ, наричани „мъдреците“ – “the Wise Men”. Сред тях били Дийн Ачесън, бивш държавен секретар, посланикът Аверил Хариман, смятан за съветски агент,[67] генерал Омар Брадли и бившият посланик на страната в Южен Виетнам Хенри Кабът Лодж[68] – до един масони. Потърсил от тях съвет: как да накарат американския народ да подкрепи военните усилия на Съединените щати в Югоизточна Азия? След обсъждането участниците стигнали до заключението, че „на американския народ трябва да бъдат предоставяни по-оптимистични репортажи за напредъка на военните действия“.[69]

 

Да ви напомня нещо у нас в други времена? А защо не и днес?

 

Половин година по-рано Камбоджа беше разкъсана от гражданска война.  От една страна бяха нормалните жители на кралството, от другата – комунистическите силиЧервените кхмери Кхмер Руж,[70] финансирани от световната революция. Пол Пот, неграмотният лидер на кхмерите, избили около 2 милиона невинни камбоджанци, се оказа тясно свързан с проамериканския китайски комунистически водач Дън Сяопин. Какво още има да научите!…

 

Все по това време в Индонезия, след дълга борба за властта, генерал Сухарто я отне от дългогодишния първи президент Сукарно. И обяви… „Нов ред“! Представи национализма за водеща идеология, около която да обедини народа. А в международен план зае позиция на неутралитет. Комунистическата партия, имаща влияние при предшественика му, просто беше елиминирана. Остана т. нар. политически ислям. Съчетанието от религия и национализъм се запази и се разви. Индонезия е най-голямата мюсюлманска държава.

 

На 6 май стана друго ислямскочудо“. Мюсюлманинът д-р Закир Хюсеин встъпи в длъжност като президент на Индия. Беше първият индиец, изповядващ тази религия, заел най-високия пост в републиката.

 

Датата 28 април 1967 година е белязана с достойната постъпка на ненадминатия по успехи и слава боксьор Касиус Клей. Приел сравнително скоро исляма, вече като Мохамед Али, бившият олимпийски шампион и властващ световен шампион в тежката категория за професионалисти, скъса повиквателната си, която щеше да го изпрати да убива виетнамци или да загине в джунглите на Индокитай. Осъдиха го на пет години затвор и глоба от 10 000 долара, днес може би поне 200 000. Отнеха всичките му титли. Но никога не отиде зад решетките. Известност, връзки… Сетне взеха да му се умилкват, извиняват

 

През юни 1967 година, по време на протест срещу пристигането на краля на Иран Мохамад Реза Пахлави, в Западна Германия милиционерски офицер уби 27-годишен младеж. Дори тукашните комунистически власти не се възползваха и скриха факта. Ала във ФРГ инцидентът послужи като стартов пистолет за учредяването на терористичната групировка2 юни“ – датата на трагедията. Кой я финансираше?…

 

По-рано същата година Джим Гарисън, окръжен прокурор на Ню Орлийнз, обяви, че ще разкрие извършителите на атентата, довел до смъртта на президента Кенеди. Настояваше, че центърът на заговора е бил в този град. Мина време и той опроверга с доказателства и свидетелски показания официалната версия за единствениявълшебен куршум“. И толкова.

 

Споменавам го, по две причини. Да разберете, че никъде не съществува равенство пред закона и справедливост, без постоянен обществен натиск. И второ, понеже юристът нашумя по света благодарение на игралния филм на евреина Оливър Стоун, озаглавен простичко “JFK”. Главната роля беше поверена на Кевин Костнърнеевреин.

 

На 8 октомври боливийските власти заловиха терористичната банда, предвождана от еврейския садист, лично избил стотици кубинци, д-р Ернесто Че Гевара. На следващия ден ги разстреляха. Комунистическият свят потъна в сълзи. Лее ги до днес.

 

Гевара беше първи братовчед на друг масов убиец, садиста Ариел Шарон – генерал, министър на отбраната и премиер, отговорен за смъртта на десетки хиляди цивилни палестинци в бежанските лагери Сабра и Шатила в Ливан. По всяка вероятност „Чее бил свързан и с фюрера на Третия райх. Нещо, което съм очертал в книга.[71]

 

Отровата на комунизма продължава да се разпространява масово и безпроблемно. Никой комунист не е наказан. Комунизмът означава мизерия за мнозинството и изумително богатство за малцина. Той разделя.

 

Този свят се движи към единний комунизъм. Това е.

 

На 4 юли Британският парламент декриминализира хомосексуалността. Оттогава островната държава съвсем се превърна в една от Меките на извратеността.

 

Същата 1967 година донесе смъртта на американските астронавти Гъс Грисъм, Едуард Хигинс Уайт и Роджър Чафий от космическия кораб “Apolo”. И на съветския космонавт Владимир Комаров от „Союз“.

 

Пак тогава излетя и първият пътнически самолет Boeing 737, наречен „Реактивният слон“ – “Jumbo jet”. Лети досега.

 

Но да не пропуснем „най-важното събитие в човешката история“, обозначавано с гръцката дума за пълно изгаряне – холокост. В Мюнхен беше проведена поредната пародия на съдебен процес. На него беше осъден Вилхелм Харстер, задето избил82 856 евреи, сред които и… Ане Франк?! Първоначалната бройка беше толкова очевадно пресилена, всичко тъй явно смърдеше на измислицата, че осъдиха нещастния офицер, служил в Холандия, само на15 години затвор.

 

Пак тогава в Бразилия арестуваха някой си Франц Щангъл – офицер от SS, който бил помощник-комендант на концентрационните лагери Треблинка и Зобибор. Няма как – прибавиха към названията им едно „за изтребление“, за да хваща декиш сред малоумните и милозливи псевдохристияни…

 

Медицината имаше своя пробив в Южна Африка. На 3 декември в Кейптаун д-р Крисчън Барнард извърши първата операция за присаждане на човешко сърце. Успя.

 

А на връх 1 май, дали в чест на Адам Вайсхаупт и илюминатите, или по случайност, в Лас Вегаскралят на рок-енд-ролаЕлвис Пресли най-сетне се ожени за своята любима Присила Больо. Беше я залюбил от малка, когато бе войник във ФРГ, а тя беше едва 14-годишна ученичка. В края на дните си, след развода, узна, че майка му била четвърт еврейка, и стана юдей. Премахна бащиното си име Върнън и го замени с Еърън. Дъщеря му Лиса Мари се омъжи занегърчето Майкъл Джаксън.

 

Какво да се прави – Божието Богу, дяволовото на сатаната.

 

Но главното видимо събитие на 1967 година остава Шестдневната война. Практически тя започна на 7 април, когато, нахлувайки във въздушното пространство на съседната им Сирия, израелски изтребители свалиха 7 сирийски бойни самолета МИГ-21. Това беше само прелюдията към войната. Тя избухна на 5 юни с широкомащабната агресия на израелската армия, наричана Сили за отбрана, срещу Египет, Сирия, Йордания и Ирак. Израелската авиация унищожи на летищата, на земята, почти всички самолети на своите врагове.

 

Последвалите танкови и пехотни битки преминаха почти без сражения, и донесоха разгромяваща победа на ционистките войски.

 

На 8 юни Израел атакува и потопи американския военен кораб “Liberty” – „Свобода“. Двете страни дълго лъгаха за инцидента, докато истината не излезе наяве. Което смути отношенията между САЩ и Израел, но не ги влоши.

 

Два дни след това Шестдневната война приключи с пълен триумф на Израел, на неговата министър-председателка Голда Меир, която седмица по-рано беше назначила за министър на отбраната генерал Моше Даян, с когото водеше разговори на три очи. Военният беше едноок. Сетне той отиде да помага на американците във Виетнам

 

ООН постанови прекратяване на огъня, колкото за да го забележат. СССР, един от основните основатели на Израел, прекрати дипломатическите си отношения с него. Това и доста други събития създадоха илюзията за враждебността на комунистите към ционизма. А дни по-късно Израел обяви анексирането на Източен Йерусалим. Някой да мърка срещу тази поредна проява на агресия и несправедливост, на нарушаване на правилата на ООН и на международното право?

 

Израел започна своето териториално разширение и стартира прекрояването на близкоизточната карта. Никакви решения и резолюции на ООН не са в състояние да го спрат. Той стои по-високо от тях.

 

Israel ist über alles, über alles in der Welt!

 

Това събитие промени изцяло не само близкоизточната карта, но и значителна част от световната политика. Евреите по цял свят се превърнаха в израелски националисти. САЩ и Западът, завладени и окупирани от ционистите, застанаха зад ционистката държава. Като родина на съвременното еврейство, изцяло обладана от равините, Русия стои непоклатимо на страната на Израел.

 

Поставиха началото на повсеместното тиражиране на понятиетохолокост“ и то внезапно взе да набира мощ. До там, че вече половин век новата религияхолокостикашества победоносно по света. Затваря устите наеретиците“. В някои „свободни“ и „демократични“ т. нар. християнски държавиАвстрия, ФРГ, Франция, Холандия, Унгария, Канада, Чехия, Британиядаже ги праща в затвори и каторги. Да им дойде умът. Имат право да търсят истината у дома. Никъде другаде.

 

 

 

За майка ми нацисткият холокост беше глава

от дългата история на военните ужаси[72]

 

 

 

Днес по тези места – да не настъпвам дявола по опашката – ползваме повече свобода от западняците.

 

И, разбира се, на 7 ноември 1967 година в СССР и целия подчинен му съветски блок комунистите и много жители с промити мозъци честваха 50-годишнината на Октомврийския метеж. Е, като Велика октомврийска социалистическа революция. Как? С насилие, „доброволниманифестации и пари – как иначе?…

 

В САЩ тази година пък беше първата на непрестанни протести – преди всичко срещу Войната във Виетнам. Но излезе, че това бе увертюрата. Най-страшното за управниците в Москва, Париж, Вашингтон предстоеше. Следващите две лета бяха време на изпитание. Тогава и насетне вербуваха повечето от днешните властници.

 

А сега ще напусна припряната, пренаситена с още събития 1967 година. Тя бе само навечерие на онова, което започна през следващата. За да оплоди последните четири десетилетия чак до ден днешен.

 

Днес сме свидетели на това, как две непораснали, разглезени, психясали деца, застанали начело на две ядрени държави, размахват пръст едно към друго и се заканват да се унищожат с ракети, въоръжени с атомни бойни главибомби.

 

Сещате се, че визирам американския президент, „крайно деснияДоналд Тръмп, и севернокорейския самодържец, „крайно левияКим Чен Ун.

 

И Тръмповци и Кимовци са ядрени фамилии в чернобилския смисъл на термина[73] – писа британска журналистка. – „Би отнело време на една от огромните изчислителни машини в Лос Аламос[74], за да пресметне целия брой на ангели с качества, увредени от радиоактивността в наследствената структура и на двете семейства. Макар повечето биха се съгласили, че ужасът им е предаден по бащина линия.[75]

 

Вярно. Единствената ми забележка е, че „умницикато цитираната авторка признават унаследяването на дегенерацията само, когато им отърва, щом им върши работа, имат полза. Тази двойственост на оценяването, прилагането на различни стандарти според зависи, и не само, отблъсква все повече хора от медиите и те закъсват, ако не знаете.

 

От така наречената Карибска криза насам никой нормален и здравомислещ човек не допуска, че използването на ядрено оръжие е възможно. На кого ли не приписваха някаква „теория на ядреното равновесие“, основана на взаимния страх. Но тъкмо той – страхът, чувство на безпокойство от неизвестна, не съвсем понятна заплаха, постоянно насаждано чрез всички видове средства за масово промиване на мозъци, върши прекрасна работа на господарите на живота и смъртта.

 

И сега Те са доволни. Ще падне нова надпревара във въоръжаването. Хората са заети с друго и не се замислят, че и цялото интернационално войнство на корпоратократоритебанкерите, крупните индустриалци и търговцине ще може да избегне фаталната участ. Обаче преститутките допускат друго. Вършат го ловко. Ето как:

 

Докато войната на думи между САЩ и Северна Корея заплашва да прерасне[76] в действителна война, е трудно да не усетите взаимните щети в психодрамата[77] на двете фамилии. Какви смешни, незабележими малки мравчици сме всички ние – останалите, опитвайки се да отглеждаме и поддържаме семейни, роднински отношения и връзки, да преодолеем фамилните проблеми, или, в краен случай, просто да ги преживеем. Това е извратеният житейски ред: стотици милиони хора от сърце полагат всекидневни, огромни лични усилия, за да се справят със своите психологични неприятности; а всички те могат да бъдат унищожени за секунди от двамина напълно увредени от бащите си, които не биха и мечтали да вършат същото.   

 

Или да пострадат от напълно идентичните последици. Един от многото безсмъртни сарказми относно ядрените оръжия е, че онези, които издават заповед за тяхното използване, биха могли да бъдат сред съвсем малцината, които да се окажат защитени от въздействията им. Все пак, може би съществува Сартъров сорт поетична справедливост[78] за това. Само си представете геената на семействата Тръмп и Ким, заключени в техните скривалища, без нищо друго, освен собствените им отровни междуличностни отношения за компания…[79]

 

Не съм специалист, но на личния ми хоризонт не забелязвам белези на задаваща се ядрена зима. Само свидетелства за по-нататъшното влошаване на качеството на живота ни. Защо мисля така?

 

Нека ви върна за кратко в 1968 година. Тогава, в своя проповед, любимецът на равините Мартин Лутър Кинг, лидер на движението за равни расови права и „д-р“ при това, произнесъл следното:

 

А тази заран бих споделил с вас, как онова, което е сбъркано в днешния свят, е, че народите в него са заети с мъчително, колосално състезание за надмощие. И ако не се случи нещо, което да спре тази тенденция, аз съм силно обезпокоен, че няма да бъдем тук много години, за да говорим за Исус Христос и за Бог, и за братството. Ако някой не постави край на този самоубийствен стремеж в днешния свят, никой от нас няма да остане наоколо. Защото някой ще допусне грешката благодарение на нашата безчувственост, и безотговорно ще пусне атомна бомба някъде.

 

А след това някой друг ще я хвърли. И не оставяйте някой да ви заблуждава – това може да стане само за секунди. В Русия имат бомби от по двайсет мегатона. Точно сега, за три секунди, те могат да сринат град, голям колкото Ню Йорк. И всички да бъдат изтрити от лицето на земята, и всяка сграда. А ние можем да постъпим по същия начин с Русия и Китай.[80]

 

Още тогава е следвало Кинг да спомене Британия и Франция. В наши дни – Израел, Индия, Пакистан, а вече и Северна Корея. Кой би дръзнал да посегне към копчето с ядрения арсенал? Военната номенклатура на КНДР е намерила начин за усмиряване на всяка лудост. Понеже, както всички комунисти, обича най-вече себе си и държи на своето оцеляване на всяка цена. Властващите ционисти във Вашингтонтоже. В това отношение – спете спокойно, деца.

 

Но не пропускайте, че Съединените щати са покривали Северна Корея с бомбени килими.

 

Военновъздушните сили на САЩ подложиха Северна Корея на три години в дъжд и разрушения“. Това беше жив кошмар – такъв, че все още преследва страната до този ден…

 

Изминаха 64 години, откакто севернокорейците се измъкнаха от тази войнажив кошмарПхенян беше изравнен със земята. А в официални документи Военновъздушните сили заявяваха, че градове в Севера са изстрадали по-големи щети от германските и японските градове, бомбардирани със запалителни бомби през Втората световна война.

 

Както японският учен Ричард Маниър определи атомните нападения на Труманизтребителни“, големият френски писател и кинорежисьор Крис Маркер писа, след като през 1957 г. посети Севера, „Изтреблението премина през тази земя“.[81]

 

Северна Корея никога не се е отнасяла с такова „миловнимание към голямата еврейска комунистическа държава в западното полукълбо. В замяна, така наречените американци са загубили умишлено войната в полза на комунистите.[82] Не го забравяйте!

 

Освен това комунистическият режим в севера на Корейския полуостров не би могъл сам да създаде ракети и ядрени бойни глави. Спомнете си историята с обогатяването на уран в Иран, която до преди три години беше притча во устах. Сигурно е, че Пхенян е получавалa little help from its friendsand from its foes,[83] ако перифразираме прочутата песен наThe Beatles”, появила се точно преди половин век. Вероятно от СССР, впоследствие от Русия и Украйна.

 

Както пръв известих по тези земи, там, в източната част на нявгашната Малорусия, а преди това – Шамбат, част от Велика България, се произвеждаха ракетните двигатели за съветската космическа и бойна програма. САЩ ги пазаруваха като топъл хляб. Но също – и то със сигурностсевернокорейските диктатори от комунистическата династия Ким – не са имали нищо против да получават финансови инжекции и доставки на секретна техника и технологии от Китай и западни оръжейни и енергийни корпорации.[84]

 

Няма смисъл от възкресяване на политическите схващания на Мартин Лутър Кинг. Когато се опълчи срещу надпреварата във въоръжаването и взе да държи речи против военните и Войната във Виетнам, равините го зарязаха. През тази 1968 година му видяха сметката. Убиха го след бурна нощ в компанията на няколко проститутки.[85] Преди това той бе отправил своите обвинения:

 

Когато научната мощ изпреварва моралната сила, приключваме с насочвани ракети и заблудени хора

 

Страна, която година след година продължава да харчи повече за военна защита, отколкото за програми за социално въздигане, приближава своята духовна смърт.“…

 

Сега се оказва, че Доналд Тръмп може да е човекът, който ни принуждава да плащаме за моралното падение на нашата странаКато се основаваме на миналото си, изглежда сякаш тази нация от дълго време е отвъд духовната си смърт

 

Преди Тръмп, правителството на Обама беше комисионер по повече продажби на оръжие от всяка друга администрация от Втората световна война досега. Макар Хилари Клинтън да водеше кампания за строг контрол над оръжията, под нейното ръководство Държавният департамент не показа въздържание, когато се стигнеше до продажба на оръжия.

 

В тази среда и обстановка не е изненадващо, че усилията за ядрено разоръжаване бяха напълно изоставени. Бившият министър на отбраната Уилям Пери описва начините, по които напредъкът в тази област беше похарчен. Сега той и много други твърдят, че рискът от ядрена катастрофа е по-голям днес, отколкото през Студената война.[86]

 

Да си дойдем на думата. Надпреварата във въоръжаването беше и е просто бизнес. Гигантски, най-големият. С всеки изминат ден нараства, дебелее. Ще засегна специално темата за атомната бомба и въоръжениятаза производството им и търговията с тях. Понеже тя разкрива най-крупната измама, която мнозина от вас, дори когато се запознаят с доказателствата от архива на КГБ, пак няма да приемат. Ще продължат да вярват на пропагандата.

 

 

 

На Запад: в името на Русия,

за бляскавото бъдеще на Русия, винаги готови

 

 

 

Така са устроени. Повечето хора. Бягат от проблемите. Не искат да си трупат гайлета чрез мислене. Оставят се на течението. А всеки гребец или мореплавател ще ви обясни, че щом течението води, лодката или корабът обикновено завършват с крушениекатастрофа.

 

Други неща занимават умовете на човечеството днес. Злободневни теми, подхващани от медиите. Раздувани, за да бъдат превърнати във водещи, челни, най-важни

 

Погледнете челната страница на електронното издание на лондонскияThe Daily Telegraphот неделя, 13 август 2017 г. Заглавията крещят за насилие, съдържат съмнения и бъкат от военна терминология и Георги-Димитровски призиви:

 

Щатът Вирджиния е в извънредно положение. Най-малко един убит и 34 ранени от автомобил, врязал се в демонстранти по време на хаотични сблъсъци между неонацисти и антифашисти.

 

Дали икономическото чудо на Доналд Тръмп наистина се сбъдва?

 

Единен фронт: Британия не ще стои пред задната врата на Евросъюза, обявиха заедно Филип Хамънд и Лиъм Фокс.[87]

 

Отново „неонацисти“, „фашисти“ и техните „анти“. Но никога комунисти. А „единният фронте приписван като изобретение на родения в село Ковачевци, Радомирско, съветски гражданин Димитров, Георгий Михайлович, с шестокласно образование. Партийните „историцитвърдят, че от тази неговатеоретична постановкасе пръкнал Отечественият фронт ОФ. Обединение на няколко партии и сдружениякомунистическа, социалдемократическа, земеделска, на военни и радикал-демократи, което цели 45 лазарника представяше на света измамата за наличието на многопартийна система в тоталитарната социалистическа Народна република България.

 

То беше превърнато в казионна организация, но служеше като оправдание и витрина. Фактически, ръководеше БКП в съдружие с БЗНС, приело нейната партийна програма за своя. Небивало странно „творческоявление, неповторим образец в световната политическа история!

 

Обаче то, както управленията на две или повече партии в ГДР, Полша, Унгария, служеха за заблуда на умствено немощните чужденци, че в тези страни съществува някакво чудо: народна власт на народанародна демокрация. Което беше потвърждение на Александър-Зиновиевата дефиниция на комунизма:

 

Комунизмът е типобществена формациясъс закони, обусловени отживота в комуна“, където доминиращата обществена връзка е тази нашефи неговите подчинени, без да има обществена необходимост, само по нареждане. Веднъж установена, тази организация може да съществува без компартия, без марксистка идеология и дори с многопартийна система.[88]

 

Не беше ли така? Не е ли точно същото навсякъде?

 

Какво говореше Юрий Безменов? Офицерът от КГБ, който избягал в Канада, за да разбере, че Западът изобщо не се тревожи от съветското проникванеидеологическо, икономическо, културно.[89] Тъкмо напротив – преследва такива като него. Да припомня още Анатолий Голицин и неговия издател, англичанинът Кристофър Стори, който разкри далаверите на комунистическите ръководители на Европейския съюз, и го поумряха.

 

Неотдавна в Москва проведоха панаир на руското сирене. Единствен по тези земи и не само разяснявах, че Западът върши всичко за въздигането на Русия и за привлекателния образ на Владимир Путин. Кога Русия се е славела със сирена? А ето, че вече що-годе задоволява собствения си пазар без да внася. Такова беше посланието в репортажите, които гледах в различни телевизии.  Това – благодарение на западните санкции. „Умна“, „добре обмислена“ и „умеларабота, няма що…

 

Вече повече от година ядат кокалите на американскияПатокДоналд заради неговите връзки с Москва. Същевременно лицемерите от Брюксел не възразяват срещу изграждането на газопровода Северен поток, който ще отвежда руски газ до Германия и отвъд нея. Ангела Меркел налага санкции, но отпуска средства за мащабния проект. На всичко отгоре нейният предшественик Герхард Шрьодер е голям началник в строителството, подчинен наГазпром“, откъдето получава заплата.

 

Фабриката за бонбони на еврейския комунистически, украински президент Петро Порошенко в Русия действа, управлявана отРотшилдови. А в орбита около земята се върти съветската космическа станция, наречена „международна“. Защо си затваряме очите, че съответните агенции, от които са американските, японските и останалите чужди астронавти или космонавти, ги качват на борда й срещу милиони долари, заплащани на Кремъл?

 

Всичко, което американският президент и неговите западни послушковци правят, е да изопачат предизборния лозунг на Тръмповата кампания. За да зазвучи, както трябва:

 

Да направим Русия велика отново!“ (Вижте илюстрацията.)

 

Как мислите – възможно ли е като служител на КГБ Владимир Путин да е вербувал някого, да е направлявал дейността му, а сега да бъде негов подчинен? И да мълчи за миналото на агента, когото е водил? Не ми казвайте, че  правилата на шпионажа са такива. Ще се изложите, незабелязвайки бурните действия под гладката повърхност на световните събития, както ги огласяват медиитепубличните домове в информационната сфера.

 

Без системата за проследяване и репресии, инициирана от Ленин и Дзержински“ – смятат Василий Митрохин и Кристофър Андрюз, – „без всеобхватната кампания на КГБ срещу идеологическото проникване по време на Студената война, комунистическата епоха щеше да бъде много по-кратка. КГБ наистина доказа, че емечът и щитътна съветската система.[90]

 

От доста години моделът на всеобхватното наблюдение, следене, подслушване, се оказа възприет от западните тайни служби. Докато днешните в Русия, по признанието на двамата цитирани автори, са с многократно по-малко влияние.[91] Освен това от милионите документи, изнесени от редник Брадли Манинг, понастоящем Челси, предадени на WikiLeaks, и от Едуард Сноудън, агент на Националната агенция за сигурност на САЩ (НСА), знаем: Съединените щати шпионират и своите съюзници. Освен това никой американски гражданин не е гарантиран от намесата на секретните служби в личния му живот. Днес на Запад провеждат тотално следене и подслушване. А хора като Сноудън намират убежище не другаде, а във вечниявраг“ – в Москва.

 

Което идва да покаже, че съветската система вече е там.

 

Поставих „врагв кавички, тъй като тези противопоставяния са привидни. Пак ще припомня признанието на дългогодишния американски военен разузнавач, полковник Филип Корсо, относно предаността на шпионите едни на други:

 

Информацията е власт, която трябва да се използва. Не само я предавате на вашето правителствено политическо ръководство, без значение дали е републиканско, на торите или на комунистите, просто защото те така ви заповядват. Вие не вярвате на политиците, но можете да имате доверие на другите шпиони. Поне така смятат разузнавачите. Затова на първо място и тяхната преданост е към другите групировки, които играят същата игра. ЦРУ, КГБ, Британските секретни служби и цялото изобилие от чуждестранни разузнавателни институции преди всичко бяха лоялни към себе си и професията, и бяха най-малко предани на своите правителства.[92]

 

Сега да припомня какво сподели в две от участията си в телевизионното предаванеДиагноза с Георги Ифандиеведна от жертвите на КГБ.

 

 

 

 

 

Американецът Брайън Алекс, който всъщност е българският учен и изследовател Благой Алексиев, ясно обяви, че:

 

Всяко нещо, което се прави там [в САЩ] във военната индустрия, то отива в Кремъл, в другите съветници на Кремъл, да кажем Израел. Всичко от там нататък заминава… Америка няма тайни. Агентите на КГБ са навсякъде.

 

 

 

Ние ще служим на Политбюро, но не можем официално,

ще искаме разрешение от прокурора, съдия[93]

 

 

 

Само преди три години натъртвах, как разочарованата от изборните резултати за евродепутати, напускащата брюкселското кресло комунистка Антония Първанова, се обърна към нашенци от телевизионния екран така:

 

Държавна сигурност, мили граждани, ви управлява отново.[94]

 

През октомври 2007 година бившият министър на отбраната Николай Свинаров, публично заяви:

 

… Струва ми се, че е крайно време през 2007 година държавата да спре да се управлява от ДС.[95]

 

След още четири лета, през април 2011 година, германски репортер констатира, че:

 

Бившите сътрудници на ДС са се предрешили като бизнесмени, организирали са се в спретнатите редици на престъпни групировки, а през свободното си време работят като политици, депутати, съдии, прокурори и на други отговорни позиции, като никак не се интересуват от общото благо.[96]

 

Преди близо четири лета още един от онези служители на Държавна сигурност, които са изпълнявали задачи в качеството си на трансмисии между истинската скрита власт и официалнатавидимата, призна:

 

По време на посещение на Генадий Зюганов, лидер на Комунистическата партия на Русия, през 2001 г. Първанов даде вечеря на делегацията от Москва и тогава двамата с него се запознахме с шефа на фирмата, която охраняваше руския гост – това бе ИПОН, а човекътБойко Борисов. Това каза пред bTV Бриго Аспарухов.

 

Мечтата на Борисов бе да се върне в МВР и аз видях огромното му желание по време на краткия ни разговор тогава, каза Аспарухов. Той призна, че е препоръчал на Георги Петканов да вземе Борисов на служба в МВР.

 

Говорил съм за Борисов и със Симеон Сакскобургготски. Оттогава си задавам въпроса дали съм сбъркал. Отговорът е не, защото българският народ след това го избра за премиер и той показа чудеса от качества“, заяви бившият шеф на разузнаването.

 

Според Аспарухов, ако той е видял по-рано Борисов, вероятно е щял да го привлече в разузнаването поради неговите безспорни качества. „Никога не е имало конфликт между нас и сега мога да си говоря спокойно с него“, сподели Аспарухов.[97]

 

Всичко изложено ни дава основание да заключим, че днешната Република България, de facto Чалгарска Номенклатурия, е управлявана от КГБ, както и да преименуват агенцията. На какво основание, ще запитат вечните мърморковци, съмняващи се във всички и всичко. Отговорът ми е лесен и семпъл: Въз основа на следното:

 

Др. Живков увери др. Андропов, че Държавна сигурност на НРБ е филиал на КГБ на Съветския съюз.[98] (Вижте илюстрацията.)

 

Когато някое ченгеофицер, старшина, агент, секретен сътрудник, съдържател на явочна квартира, се изпъчи пред вас с препрана биография, не му вярвайте и на йота. Вербуването е до живот. Все така работи за Държавна сигурност, респективно – за КГБ на СССР, понастоящем ФСБ на Руската федерация.

 

Какво ви дава основание да смятате, че сега, през 2017 година нещо се е променило? Та нали не толкова отдавна друг германец заключи:

 

Главната вина за мизерията, в която тънат определени части от Европа, най-вече на Изток, носят левите партии. Ентусиазмът, с който навремето се преследваха престъпленията на европейския фашизъм, беше напълно оправдан. Ала за престъпленията от комунистическата епоха никой не говори. Напротив – на техните извършители са кръстени градове и площади, а кръвопролитията им са обвити с мълчание.

 

Прекосяваме Димитровград, издигнат по времето на социализма, който днес прилича на сметище. С името си този град отдава почит на един от най-страшните комунистически убийциГеорги Димитров. Не са преосмислени нито личностите, нито икономиката от онова време, а това дава шанс на всевъзможни проповедници от различните марксистки разцветки да приписват вината за днешната мизерия напазарната икономика. По тази точка Европа търпи пълен провал.[99]

 

Може би тези печални неща не ви интересуват и предизвикват снизходителните ви усмивки? Но след като се запозна с хиляди документи от архивите на КГБ, британският историк на шпионажа и тайните служби Кристофър Андрюз написа в съавторство със споменавания вече Василий Митрохин, полковник, началник на дирекцияАрхив“ на КГБ:

 

Повечето академични историци закъсняха да признаят ролята на разузнавателните общности в международните отношения и в политическата история на двадесети век. Поразителен пример за това е историята на сигналното разузнаване (SIGINT).[100] От 1945 г. нататък почти всички истории на Втората световна война споменават американския успех в пробиването на главния японски дипломатически шифър около година преди нападението над Пърл Харбър. Британският успех в проникването на германските шифри през Първата световна война е също широко известен…

 

Но до разкриването на тайната на ULTRA[101] през 1973 г., офицерите от британските разузнавателни служби, на които беше забранено да я споменават, трябва да са имали голям успех в SIGINT срещу Германия, както и против Япония. Даже след разкриването на важната роля на ULTRA по време на британските и американските военновременни операции на запад. Трябваше да изминат още петнадесет години, преди някой историк да повдигне твърде очевадния въпрос дали имаше руска УЛТРА на източния фронт.

 

В края на двадесети век много историци, които признаха значението на SIGINT през Втората световна война, все още го пренебрегват напълно в техните проучвания на Студената война. Това внезапно изчезване на SIGINT от историческия пейзаж веднага след Деня на победата, предизвика поредица от съществени аномалии даже в някои от водещите изследвания на онези, които взимат политическите решения и в международните отношения.

 

Така например, масивната и изключително повелителна многотомна биография на Уинстън Чърчил от сър Мартин Гилбърт,[102] признава неговата пристрастеност към SIGINT като лидер по време на войната. Но не включва дори едничко позоваване за интереса му към него като мирновременен министър-председател от 1951 до 1955 година.

 

Има даже още по-малко за SIGINT в биографиите на Сталин. Въпреки че съществуват някои отлични истории на Съветския съюз, е трудно да се сетим за някоя, която да е посветила и изречение на огромното количество сведения от SIGINT, натрупано от КГБ и ГРУ. В много изследвания на съветската външна политика КГБ е споменато едва-едва. Библиографията на най-наскоро появилата се академична история на руските международни отношения от 1917 до 1991 г. (издадена през 1998-а), оценена високо от британските капацитети по темата като „със сигурност най-добрата обща история на съветската външна политика“, не съдържа – извън биографията на Бериянито една единствена разработка на съветското разузнаване сред повече от 120 заглавия.

 

Макар тези пропуски на водещи историци отчасти да се дължат на свръх секретните разузнавателни архиви (най-тежък е случаят със SIGINT), дълбокият им произход е от онова, което психолозите наричат „познавателна дисхармония“ – затрудненията при възприемането на нови концепции, които нарушават съществуващите наши схващания за света. За много от историците, политолозите и специалистите по международни отношения от двадесети век разузнавателните тайни бяха точно такова понятие.[103]

 

За сведение, няма да намерите официална история, в която историята за предварителната осведоменост на американския президент Франклин Д. Рузвелт и неговото правителство относно предстоящото нападение над Пърл Харбър да е призната. Известни са документи. Някои политици и историци го споменават – често с половин уста. Белият дом е знаел за атаката най-малко две седмици преди осъществяването й.

 

По същия начин „академичните историци“ – не до там образовани негодници с дипломи, но и с карти на сътрудници на секретните службипремълчават онова, което предстои да научите. Поведението им е логично. Както и сведенията, съдържащи истината, с които ще се запознаете.

 

Когато ги приемете, ще си обяснявате по-лесно процесите и явленията в политическия живот на планетата. Фигурите, които се мержелеят в миналото или се мяркат в настоящето, също ще придобият по-видими контури и по-голяма плътност.

 

Изследванията на съветската епоха вече са разклатили основите на общото възприятие за поначало съществуваща симетрия между ролите на шпионажа на Изток и на Запад. ЧК[104] и нейните наследници бяха в сърцевината на съветската система по начини, които разузнавателните общности в западните държави никога не са използвали. Големият дисидент от деветнадесети век Александър Херцен, може би първият руски социалист,[105] каза, че онова, от което се страхува за двадесетото столетие, еЧингиз Хан с телеграф“ – традиционен деспот, който обсебва цялата власт на съвременната държава.

 

Със Сталин, кошмарът на руснака Херцен стана реалност. Но властта в Сталиновата държава беше, както прозря Джордж Оруел, главно част от една тайна власт. Сградата и оцеляването на първата еднопартийна държава в света [невярно] в Русия и на нейните „близки околности“, зависеше от създаването след Октомврийската революция на безпрецедентна система за проследяване, способна да наблюдава и потиска всички форми на несъгласие.[106] В „1984Оруел описва държава, изградена върху тоталното следене:

 

„Никой не знаеше дали в момента го наблюдават или не. Можеше само да се правят предположения колко често и по какъв принцип Полицията на мисълта се включва в индивидуалните системи. Не беше изключено и да следят всички през цялото време. Във всеки случай, можеха да се включат в системата ти, когато си поискат.“

 

ЧК и нейните наследници заемаха централно място в ръководството на съветската външна политика, както и в управлението на еднопартийната държава. През 1980 г. Ким Филби[107] гордо заяви пред аудитория по време на лекция в КГБ: „Нашата служба, действаща зад граница, е първата защитна линия на Съветския съюз.“

 

Отказът или провалът на много западни историци да определят КГБ като главен инструмент на съветската външна политика, донякъде се дължи на факта, че доста съветски политически цели не съвпадат със западните схващания за международни отношения.[108]

 

 

 

Честен и дяволски умен[109]

 

 

 

Дали на Запад мамят обществата, като им внушават, че това са „конспиративни теории“, за да ги предпазват или държат в смиреност и подчинение, не ме интересува. Единственото, което има значение, е истината. А тя е горчива за онези, които вярват в Господ Бог Исус Христос, обичат свободата, държат да бъдат човешки същества и да мислят, запазвайки душата си чиста, а своята съвест неопетнена.

 

Още в годините на Лениновото управление Съветска Русия започва да изпраща на Запад свои агенти, които да провеждат идеологическа диверсия. Нарича най-верните, буквално произлизащи от ЧК, „големи нелегали“ или „големи невъзвращенци“.

 

Говорейки едно, вършейки съвсем друго, болшевиките успяват да завладеят умовете на социално ориентираната западна интелигенция. Тези нещастници не знаят, че докато обещават на народа свобода, равенство, братство и всеобщо благоденствие, с едната ръка Ленин и неговите еврейски терористи безмилостно избиват милиони свестни хора в многонационалната империя, а с другата грабят несметни богатства, които тъпчат в лични банкови сметки в същия Запад. Вършат го с благословията на своите създатели, пред които са вдигнали бариерите, за да разграбват необезпокоявани и в неограничени количества природните и културните ресурси на огромната страна.

 

Сред комунистическите агенти, които болшевишката власт от 1918 година насетне чак до този момент започнала да внедрява или да вербува на място в Европа, Северна и Южна Америка, можете да срещнете имената на известни писатели, поети, художници, скулптори, музиканти, балетисти, режисьори, журналисти, актьориКак т. нар. бяла имиграция е успяла да напусне блокираната страна? Изнесените от Митрохин документи разкриват донякъде мащабите и на това предателствона аристократи, офицери, предприемачи, културни дейци – в последните две категории повечето евреи, и т.н. За да стане какво?

 

През трийсетте, благодарение главно на великите нелегали, колективът на съветското разузнаване поведе света. Вербуването на Великолепната петорка и други идеологически агенти, командвани отдалече, отвориха перспективата за проникване в самото ядро на империалистическата власт в западните столици.

 

Огромен брой британски и други дипломатически документи, придобити от ИНО[110] имаха важно – макар все още слабо проучено – влияние върху формирането на съветската външна политика. През цялата Сталинова епоха шпионската надпревара с Британия – главната предвоенна мишена, и със Съединените щати, основният враг от Студената война, беше необикновено едностранна. Между двете войни SIS[111] нямаше никаква московска резидентура; Съединените щати не разполагаха със шпионска агенция до 1941 година. Главните предвоенни провали на ИНО бяха самопредизвикани: сред тях главното – избиването на много от неговите най-добри офицери, които паднаха жертва на параноята на Големия терор.

 

Проникването на съветското разузнаване на Запад достигна своя апогей през Втората световна война. Никога преди не е имало страна, която да притежава толкова много от тайните на своите съюзници. В Техеран и Ялта Сталин навярно бе по-добре осведомен за картите в ръцете на другите преговарящи, отколкото всеки държавник на която и да е предишна конференция. Сталин знаеше съдържанието на много свръхсекретни британски и американски документи, които Чърчил и Рузвелт пазеха дори от погледите на повечето членове на своите правителства.

 

Въпреки че беше разкрита пред едва шестима британски министри, ULTRA беше позната на Сталин. Същото беше и с проектаМанхатън“, който беше укриван внимателно от вицепрезидента Хари Труман, докато той не наследи Рузвелт през април 1945 г. (Също така едва тогава Труман за първи път беше информиран за ULTRA.)

 

Особена ирония имаше по отношение на решението на Труман на Потсдамската конференция през юли 1945 г. да разкрие пред Сталин, че „ние притежаваме ново оръжие с необичайна разрушителна сила“. Сталин изглеждал невпечатлен от новината – както и трябвало, след като бил чувал петнадесет пъти за плановете на американците да построят атомна бомба. Узнал за това далече преди Труман.

 

Освен това Сталин бил по-добре информиран относно първият значим разузнавателен американо-британски успех срещу Съветския съюз през Студената война от повечето американски и британски политици, взимащи решенията. Става дума за VENONA decrypts,[112] които разкриваха псевдонимите и ключовете за разгадаване на идентичността на няколко стотин съветски агенти. Забележително е, че Труман изобщо не бе осведомен за VENONA – никога.

 

Нито – почти сигурно – бяха информирани повече от едно съвсем свито малцинство министри от кабинета на Атли в Британия. Заради вътрешни съперничества в разузнавателната общност на САЩ, даже ЦРУ не узна за програмите чак до 1952 г. Обаче Центърът беше научил за VENONA още в началото на 1947 г. от Уилям Уайзбанд, агент на американската агенция за SIGINTASA.[113]

 

Така, колкото и да е изумително, Сталин разкри най-голямата американска разузнавателна тайна от ранния стадий на Студената война около пет години преди президента или ЦРУ.

 

Изумителният успех на Центъра в проникването на Съюзниците през Втората световна война и фактът, че някои от неговите агенти останаха по местата си след победата, повдигна преувеличени очаквания за онова, което съветското разузнаване би могло да постигне през Студената война срещу главния си враг и съюзниците му от НАТО.

 

Следвоенната стратегия на КГБ беше основана на опита да възстанови предвоенната епоха на големите нелегали, да установи обширна мрежа от нелегални резидентури и да завербува ново поколение от идеологически агенти, които да ръководи дистанционно. Наред с легалните резидентури във Вашингтон, Ню Йорк и Сан Франциско, Центърът планираше най-късно до началото на осемдесетте да изгради шест нелегални резидентури. Всяка от тях да ръководи агенти в самото сърце на Рейгъновото правителство. Беше доказано, че тези планове са безнадеждно оптимистични. [Дали?]

 

Независимо от някои поразителни тактически успехи, голямата следвоенна стратегия на КГБ за проникване в коридорите на властта на нейния основен враг се провалиха. [Хайде, де!] Поне от началото на шейсетте години неговият главен източник на разузнавателни данни за американската външна политика беше, може би, проникването в посолството на САЩ в Москва. С началото на Студената война съблазнителният митологичен образ на Сталинова Русия като първата в света истинска социалистическа държава на работниците и селяните, която беше вдъхновила Великолепната петорка и нейните американски копия, бързо залязваше. Повечето студенти, революционери-идеалисти, от края на шейсетте, за разлика от техните предвоенни предшественици, се обърнаха за вдъхновение не към старите комунистически партии, а към новата левица. Която изглежда беше дълбоко подозрителна към все по-одъртяващото ръководство на Брежневия Съветски съюз.[114]

 

Последните изводи, направени не от Василий Митрохин, а без съмнение от Кристофър Андрюзпоради невежество, непознаване на съветската система или по поръчкаса толкова жалки, че с Благо Алексиев бихме могли добре да се посмеем над тях. И не само с него.

 

От 1933 година до този момент в САЩ може би – не е съвсем сигурно – е имало едва трима или най-много четирима президенти, които не са били съветски агенти. Имената им са Хари Труман, Дуайт Д. Айзенхауер, Линдън Б. Джонсън и Джералд Форд. Може би и Джими Картър, но се съмнявам. Всички останали, като започнете от социалиста Франклин Д. Рузвелт, чиято администрация преливала от комунисти, а съпругата му, лесбийката Елинър, членувала във всяка възможна комунистическа организация, минете през социалиста Ричард Никсън, агента на американските комунисти Роналд Рейгън, неуспял член на Комунистическата партия на САЩ, двамата Буш, Бил Клинтън и Барак Обама, чак до сегашния смешник ДоналдПатокаТръмп, са били и са съветски агенти.

 

Забавлявам се, когато чета за „нереалистичното вербуване от КГБ на доказани политически лидери като Харолд Уилсън, Вили Бранд, Оскар Лафонтен, Сайръс Ванс, Збигнев Бжежински и други високопоставени западни държавници“.[115] Например в същата книга Бранд е посочен като съветски агент, действал за НКВД още през Втората световна война?! И на други разузнавания…

 

Що се отнася до проекта „Манхатънза разработката на атомната бомба, той явно бил съгласуван с Кремъл. Косвено доказателство за всичко това срещаме в спомените на Серго Берия, сина на Лаврентий Павлович. Той разказва, как през 1938 година еврейският физик Робърт Опенхаймър прекарал две седмици като гост на семейство Берия, в апартамента им. Серго, тогава гимназист в специално училище с изучаване на английски език, развеждал тайнствения посетител из Москва. Научил кой бил непознатият, известно време след неговото отпътуване.[116]

 

През 1942 г. Опенхаймър оглавил проекта Манхатън“! Американската администрация била съвсем наясно, че той е комунист. Едва удържала напъните му да помага на тамошната компартия

 

 

 

За да бъде достоверна и ефективна, измамата следва,

да бъде колкото може повече в унисон

с надеждите на онези, които тя възнамерява да измами[117]

 

 

 

Доказателствата за прехвърлянето на документацията от разработката на първата атомна бомба през Аляска в СССР са достатъчни. Писал съм за свидетелствата от първа ръка – на американски военен, ръководил програмата „Заем-наемот страна на Съединените щати. В собствената си родина той се оказал подчинен на съветските сипартньори“. Които съвсем не се държали с американските си колеги като с равни. Всеки път, когато възниквал спор или конфликт, било достатъчно да проведат телефонен разговор с Държавния департамент и всичко се уреждало в полза насъветската страна![118]

 

Нещата са по-сложни, отколкото ви изглеждат и ги представят.

 

Но нека продължа с онова, което спомена Благой Алексиев или Брайън Алекс. С американското оръжейно производство. Както гласеше лозунгът във виц от времената на Брежневия застой:

 

Да оправим САЩ със съветски материали!

 

Сега се подиграват:

 

Направено в Америка с руски части.“ (Вижте илюстрацията.)

 

Съветската система откри, че е далеч по-лесно да извършва научно и техническо, отколкото политическо разузнаване

 

Нищо не стори повече за необходимостта от научно-техническо разузнаване от шпионирането на британско-американските планове за конструиране на първата атомна бомба и донасянето и й обратно у дома на Сталин и Центъра. За да е сигурно, че съветските военни технологии и техника не падат по-долу от западните. Както в случая с ядрените оръжия, отначало разработването на съветския радар, ракетните и реактивните двигатели беше силно зависимо от имитацията на западните технологии. Наистина Сталин имаше повече доверие на западните учени, отколкото на неговите собствени.[119] Той не вярваше на съветските технически нововъведения, докато те не биваха потвърдени от западния опит.

 

Огромният поток от западна (особено американска) научно-техническа информация през цялата Студена война помага да обясним един от централните парадокси на съветската държава, който отлично я представя като „Горна Волта с ракети“: нейната способност да остане военна свръхсила, докато нейният детински морал и други показатели за социални лишения бяха на равнището на Третия свят.

 

Фактът, че пропастта между съветските оръжейни системи и западните беше далеч по-малка в сравнение с всички други области на икономическото производство, се дължеше не просто на техния огромен приоритет в съветската система. А по-скоро на забележителния успех на събирането на научно-техническа информация на Запад. През цялата Студена война американският бизнес доказа, че е много по-лесен за проникване, отколкото федералното правителство. Доста преди КГБ най-накрая да се сдобие с голям шпионин в ЦРУ купуването на Олдрич Джеймс през 1985 г., комитетът ръководеше серия от платени агенти сред корпорациите, сключили договори с правителството в отбранителната сфера.

 

Проникването на съветски агенти беше съпроводено от прихващането на факсовите връзки на някои от най-големите корпорации в Съединените щати. В началото на осемдесетте години може би 70 на сто от всички действащи оръжейни системи на Варшавския договор бяха базирани на западни технологии.[120]

 

Кажете, не е ли весело? От една страна авторите отричат успехите на КГБ след петдесетте години, а от друга ни поднасят горните данни? Прав ли беше Благой Алексиев? Кога съм ви излъгал или подвел? Кое от изнесеното от мен не отговаря на истината?

 

Глупостта никога не остава ненаказана. Да не забелязвате измененията в начина на живот, да стискате очи пред задаващите се световна финансово-икономическа криза и етническа война по тези места и пред фактите за изчезването на българите като народност, понеже – видите ли – стеоптимисти“ и не вярвате това да е възможно, е проява на глупост. Животът ден за ден, по логиката на онази примиренческа поговорка: „каквото за всички, такова и за гол Хасан“, ни докара до това дередже.

 

Понеже сте в някакъв по-доходен бизнес“, където ви раздават заплати, равни на помощите за бедните на Запад, ви прави самодоволни. Кара ви да се чувствате по-висши от другите, които наричате „лузъри“. Неправилно – луузъри, от looser, което ще рече „неудачник“, но и „губещ“. Вие ли сте „удачниците“? Дето сте готови за пари да продадете не само майка и баща, но и собствените си задници. Не усещате ли, че сте го сторили и нещо влиза в… Просто сте гъзопомазани.

 

Седнали на компютрите, отпивате от отровите, които ви предлагат крупните вериги от големи магазинисупермаркети. Даже хипер! Без да знаете, че те бяха създадени за бедняците, не за успелите. На Запад заможните пазаруват от други места бутици за храни. Колчем купят нещо от споменатите вериги, на излизане от магазина напъхват покупките в друга торба. За да не се излагат с масоватамарка пред съседите си.

 

Пазаруването по интернет може би ви дава допълнително самочувствие. Спортувате ли? Или помпате желязо и зобате хранителни добавки“, за да наливате мускули, които утре няма да можете да поддържате. И ще заприличате на празни чували. Но не събирате сиво вещество. Навярно някой ден ще ви предложат олимпийски игри и световни първенства on line. Например – 100 метра гладко бягане на компютър… Овце.

 

Редно е да изясним на какво се дължи привилегированата позиция на съветската система. По-специално – на тази в СССР и в днешна Русия.

 

Всичко друго би било неестествено и нелогично. Кой родител не е загрижен за рожбите си? Изключенията се дължат на изкривявания от различно естество, главно психични и поради мизерия.

 

Представете си раждането на Съветския съюз. Нека подредим нещата така, както са. Франция и Британия били съответно бабата и дядото на комунизма. В тях избухнала първата комунистическа революция и се появил програмният документ на комунизма, неговият „Манифест“.

 

Германиятериторията, на която се пръкнала първата му организациябаварският Орден на илюминатите, се оказала единствено в ролята на акушерска клиника. Но не съвсем.

 

Когато ударил часът за първия експеримент с официално обявена държава на Съветите на еврейските общини Kahal,[121] еврейските банкери в Германия и САЩ, които задкулисно управлявали и двете страни, ги превърнали в майката и бащата на СССР. Насетне винаги полагали достатъчно грижи за оцеляването на тази комунистическа Хазария, която им напомняла средновековното могъщество на дедите им.

 

Опитвам се да кажа, че всички автори, в това число Василий Митрохин, Олег Калугин, Кристофър Андрю, професор по съвременна и настояща история в Кеймбриджския университет, ако щете – даже Анатолий Голицин и Юрий Безменов, офицери на КГБ, подирили свобода и спасение на Запад, не посмяват да изрекат истината до края. Допускам, че не я знаят. Не са се интересували чак до там, не са чели. Въпреки твърденията в множество трудове, в това число и на Кристофър Андрю, съавторът на полковник Митрохин, че видите ли, създаването на комунистическата идеология и нейното практическо внедряване в живота от еврейски финансисти и философи, се явяваконспиративна теория“, сътворена в лабораториите на КГБ. А мнозинството приема за вярно, поднесеното от официалната пропаганда, която изкривява истината, служи си с полуистини и с откровени лъжи.

 

 

 

Никога няма да чуете по адрес на комунистическите престъпници

фразатаrien ne va plus – jeu terminé”![122]

 

 

 

Не веднъж са ми писали, че темата за Държавна сигурност и нейните ръководители в КГБ е стара, изтъркана, няма нищо общо със съвремието. „Умните“ и „хубавитезнаят повече всичко по всяка възможна тема. Те са „енциклопедисти“, но на глупостта.

 

За разлика от тях, почти пет века преди Христа философът Демокрит заявил:

 

Ἓν οἶδα ὅτι οὐδὲν οἶδα” – „знам, че нищо не знам“.

 

Вместо да споря, нека представя още едно видеосвидетелство. То представлява невероятно пропуснат шанс. Разговор на дребна комунистическа пачавра, която, като всяко болшевишко чедо, вместо мозък има силикон. Така е по наследство. Тъпотата и глупостта се наследяват, както склонността към престъпления и лъжи.

 

Съществото се нарича Ирина Асиова-Диамант. То е дъщеря на дъртата разложка комунистка Бойка Асиова, позната като преститутка от горноджумайския публичен дом Пиринско дело“, издание на Окръжния комитет на БКП. Сетне я приютиха в алчно червените фашистки вестници, свързани и с Държавна сигурностДума“ и „Земя“. Баща й Славе Асиов, свързан с Шесто управление на ДС, е действал като щатен партиен работник в СССР.

 

Дъщерята е американска гражданка. Чудно ли е? Тя узаконила курварлъка си твърде сполучливо чрез брак с еврейския холивудски деец Моше Диамант. Съпругът й е по-голям от нея с цели… 31 години! В разложката приказка за Шехеразада е вплетен следният епизод: Когато овехтелият еврейски мераклия й предложил да се оженят, тя му отговорила:

 

Ти си стар, грозен, дебел, женен, с 5 деца, евреин. Всяко едно от тези неща е причина да не се омъжа за теб.“…

 

И 6 години по-късно наистина станах следващата му жена.[123]

 

Материалът съдържа още един любопитен епизод, свързан с комунистическата безнравственост:

 

Какъв съвет ти даде майка ти Бойка Асиова, когато разбра, че ще ставаш холивудска съпруга?

 

Холивудска съпруга! Ако те чуе майка ми, ще падне от смях. Тя не е гледала нито един филм на Моше и дълбоко презира цялата тази бутафория. И на него това много му се харесва. Иначе реагира съвсем предвидимо. Три месеца след като се запознах с Моше, решихме да заживеем заедно. Аз бях на 31 години. Знаех много добре какво предлага пазарът на връзки в България, бях страшно задобряла в игрите на надлъгване между двата пола и ужасно уморена от тях.

 

В България е трудно да си жена, трудно е да си мъж. [Кой го направи така?] Изобщо трудно е да се намери другар.[124]

 

То е трудно навсякъде по света, но у нас има още куп утежняващи фактори. Затова, когато открих Моше, изобщо нямах време за глупости. Извадих една негова снимка, показах я на майка ми и й казах, че излизам с този мъж и нещата са сериозни. Тя погледна… Всъщност не мога да опиша погледа й. И дълго време се надяваше, че цялата работа ще се разтури след някой и друг месец. Изобщо едва ли има майка, която да е във възторг от зет набор.[125] Но Моше е командир на танк от две войни. Не се спира пред нищо. Успя да спечели и мен, и майка ми.[126]

 

Комунизмички.

 

Те винаги са чифутски и неизбежно опират до парите. Какво друго означава сами да оценявате брака си катобутафория“? На такова нещо са способни единствено комунистите и евреите. Едните и другите – дегенерати.

 

Но става дума за пропусната възможност за невероятно интервю с Виктор Островски. По всяка вероятност Иринабулката на Моше, се е добрала до него по еврейска линия. Островски е многократно цитиран от мен старши офицер от израелската шпионска централа Моссад. Асиова-Диамант явно не е чела книгите му. Или няма ни най-малка дарба. Иначе…

 

За пореден път ще представя съвсем краткото есе от една от книгите на Виктор Островски, преведена и издадена на български. В него той обяснява причините, поради които напуска Моссад и държавата Израел. Тя се нарича „ционизъм“. Като описва подробно своята съдба, авторът стига до момент, в който вече е напълно отвратен от всичко, което го заобикаля.

 

Един от неговите колеги в HaMossad,[127] приятелят му Ели, бил изпратен от шефа им в САЩ. Той решил „да се възползва от свободата и да си намери някаква работа в Съединените щати. Имаше си семейство там и можеше да получи без проблеми зелена карта.

 

– Последният да загаси лампите на летището „Бен Гурион“ – изрекох аз стария виц, който се носеше из Израел по време на голямата депресия преди Шестдневната война, която промени всичко. И двамата се смяхме дълго, макар че всъщност нямаше защо.

 

Тогава, говорейки с Ели, аз разбрах, че съм изминал много повече от пътя, по който бяхме тръгнали заедно. Ели, а също и Ури [друг техен колега] все още вярваха в ционистката мечта. Те повече приличаха на хората, които познавах в Израелстарите ми приятели и семейство. Макар да вземаха участие в онова, което за повечето израелци би могло да означава екстремизъм, те го правеха от вяра в една идея – ционизма.

 

Аз от известно време бях разбрал, че вече не споделям тази идеология, че за мен държавата Израел вече не означава изпълнение на древната мечта. За мен тя бе по-скоро кошмар от предразсъдъци, валящ се в локвата на расизма и развяващ бяло-синьото знаме като флаг на гнета. Не исках да съм част от това. Сега аз показвах на знаменосците тяхната уязвимост, за да спрат и да преоценят целите си. Може би тогава биха могли на равна нога да се присъединят към семейството на народите.[128]

 

 

 

Стари лъжи на нов глас:

комунистическата стратегия на измама и дезинформация[129]

 

 

 

Ще се възползвам от съвсем мъничкото читави мъниста в зле подредения гердан от безсмислици на Асиова-Диамант, за да покажа на вечно съмняващите се, че тайните служби владеят политическата власт. Даже Островски не би посмял да признае чии са самите ченгесарски агенции по света. Ще стане дума за това кой създаде Моссад и за методите на вербуване, без тези в черните комунистически тирании. В тях основната, след съблазняването с пари – тривиално, беше принудата. Насилие или изнудване, придружено от закани и заплахи спрямо най-скъпите и близки хора. Най-често – и двете.

 

Гледайте и слушайте:

 

 

 

 

 

Израел, Моссад, светаКакво става?

 

Deus Israel, ius habet! – Израел винаги има право!

 

Наистина ли?

 

Да проверим.

 

Миналата година, по време на Деня в памет на холокоста, коментарите“ не на друг, а нависш израелски генерал разпалиха спор, когато той сравни атмосферата в съвременния Израел с нацистка Германия от трийсетте.

 

„Ако има нещо, което ме плаши при връщането към холокоста, това са предумишлените отвратителни процеси, станали в Европа като цяло и специално в Германия 70, 80, 90 години назад, виждайки свидетелствата за същото сред нас през тази 2016 година“, заяви генерал-майор Яир Голан – заместник-началник на Генералния щаб на Израелската армия.

 

Отиващият си сега заместник-началник на ИОС[130] повтори и то по-силно своите забележки. И в интервю през тази седмица [17-23 юли 2017 г.] защити своята дискусионна реч. Както съобщава The Times of Israel,[131] говорейки във видео-интервю, осъществено от военните, Голан казал, чене разбрал как е стигнал до най-вътре в политиката“, но добавил, че „не си взима бележките обратно“.

 

Голан продължил да посочва, че Израел – „като светлина над народите“ – има отговорността да поддържаморално превъзходство“.[132]

 

Моралът е онова, което те сравнява със самия теб. Сравняват те според моралните ти стандарти, не по онези край теб. Около (Израел) има народи убийци, които не се колебаят да се избиват едни-други в плашещи бройки. Това изобщо не бива да ни успокоява“, рече той.

 

„В този случай не бива да си затваряме очите и да допускаме това отново“, допълни Голан.

 

Реакцията на коментарите на Голан от страна на поддръжниците на твърдата израелска политика осветиха дълбокото разделение в тамошното общество относно това, какво представлява страната на един от нейните най-тържествено почитани дни.

 

Лидерът на националистическата партия Еврейски дом и израелски министър на образованието Нафтали Бенет [чиста проба расист и нацист] призова Голан да преразгледа коментарите си или на него ще се гледа като на някой, сравняващ израелските войници с нацистите. Обаче генералът отказа и остана твърдо на позициите си повече от година, независимо от враждебността към него…

 

За съжаление, Бенет не успя да проумее, какво точно загатна генерал-майор Голан през 2016 година, когато призова тези във властта къмфундаментално преосмисляне на онова, което сме – тук и сега, на това как се отнасяме към другите.  

 

Според мен холокостът трябва да ни води към задълбочено търсене на човешката природа в собствените ни души. Редно е то да ни накара да подирим в душите си отговорност. Също – и от нашето ръководствоза качеството на обществото. То следва да ни отведе до фундаментално преосмисляне на онова, което сме – тук и сега, на това как се отнасяме към другите.

 

Няма нищо по-лесно и просто от насаждането на страх и заплахи. Няма нищо по-лесно и просто от това да се държим като зверове, да ставаме морално корумпирани и лицемерни. В Деня в памет на холокоста си струва да преосмислим нашата способност да изкореняваме белезите на нетолерантност, насилие и самоунищожение, които възникват по пътя на нашата морална деградация“, декларира Голан.

 

В първата си реч Голан имаше предвид инцидента в Хеброн, в който войник от ИОС беше заснет да екзекутира вече ранен и разоръжен палестински нападател, който беше паднал и лежеше беззащитен на земята.

 

Въпросният войник, сержант Елор Ацария, беше арестуван и изправен пред военен съд по обвинение в предумишлено убийство. Мярка, която беше посрещната със свирепа съпротива от ционистите, които твърдят, че наглата екзекуция беше нещо правилно и оправдано.

 

Твърдоглавите ционисти обвиниха военните, задето са изоставили войника, допускайки да бъде обвинен в предумишлено убийство. А допитванията до общественото мнение показват, че повечето израелци споделят същото възприятие и чувство. Сега мнозинството израелци се противопоставят и на равните права на една пета от 8-милионното население на страната, които са араби. А пък последните, на свой ред, се отчуждават все повече от еврейската държава, твърди агенция AP.

 

Според всекидневника “Haaretz”, след речта на Голан министър-председателят Бенямин Нетаняху е привикал министъра на отбраната, за да изрази своето недоволство. След което Израелската армия излезе с уточнение, че Голан никога не е възнамерявал да сравнява Израел и неговата армия сужаситена нацистка Германия.

 

„Това е абсурдно и необосновано сравнение, което той никога не е правил. И не възнамеряваше да критикува израелското правителство“, заявиха израелските военни.

 

Независимо от начина, по който израелското правителство извъртя думите на Голан или оказа влияние върху него, за да порицае коментарите му, те ясно разкриват една дълбока загриженост за нарастващото коравосърдечие в отношението към палестинците. И за това, че такива действия водят надолу израелското общество.

 

 

 

Qui gubernat mundum?[133]

 

 

 

Въз основа на тази логика и обосновка, Голан обяви колко е изненадан, че политическите лидери и огромен слой от населението реагира по такъв начин.

 

„Смятах, че говоря неща, които са ясни. А всеки разумен човек би потвърдил: „Хей, той каза онова, което трябваше да бъде изречено.“ Не мислех, че казвам нещо, което е чак толкова спорно“, сподели той.

 

Както съобщава “The Times of Israel”, както на иврит, така и на английски език, Голан притежава магистърска степен от Харвардския университет. През 1997 г., по време на престрелка с бойци от Хисбула, е бил ранен, но е продължил да командва. И е достатъчно ценен офицер от ИОС, заемал поредица от високи постове през своята 37-годишна кариера.[134]

 

Това е едно от най-меките и добронамерените описания на обществено-политическата картина в днешния Израел. Никога не е била кой знае колко по-различна. А на върха в ционистката държава се е закрепила шпионската централа Моссад, която безпрекословно изпълнява заповедите и поръчките на своите задгранични господари. Нейните служители са силата зад явните властници. Съвсем други пък дърпат и техните конци от географски далечното задкулисие.

 

Кои са те? Погледнете илюстрацията. Струва ми се невъзможно да опровергаете или потвърдите това, но според много изследователи, анализатори, коментатори, историци, независими от интернационалните банкери и техните пари, на практика държавата Израел е собственост на семейство Ротшилд.[135]

 

През 1917 година, чрез лично писмо на своя еврейски министър на външните работи Артър Балфур до лорд Уолтър Ротшилд, лидер на еврейската общност и шеф на Ционистката федерация на Великобритания и Ирландия,[136] британското правителство поема ангажимента след придобиването на мандат за управление на Палестина – тогава още в рамките на Отоманската империя, да я направи достъпна за имиграция на евреите с цел създаване на тяхна държава на тази територия. Практически – да я връчи на семейство Ротшилд за ръководство и управление.

 

Едва ли някой ще отрече извращението в международните отношения, което представлява въпросното писмо. Част от лична кореспонденция, то било прието задекларация с международно правно значение и стойност!

 

Саймън Майкъл Шама е един от най-известните и уважавани съвременни британски историци. Макар от години да живее и преподава в САЩ. По-рано – в Харвардския, а понастоящем – в Колумбийския университет в Ню Йорк. Автор е на доста книги. Най-голяма популярност му донесоха документалните телевизионни поредици на BBC и други медии заснети по негови сценарии, които и лично водеше. Най-прочутата е 15-серийнатаИстория на Великобритания“, представена между 2000 и 2002 година.

 

Професор Саймън Шама е на 72 години. Роден е в Лондон, но родителите му са пришълци в Англия. Неговата майкаГерти Щайнберг, на английски Гърти Стайнбърг, била ашкеназка еврейка от град Каунас в днешна Литва. А баща муАртур Шама, сефарадски евреин от Смирна в Турция. Преди да стигне Албиона, той живял в Молдова и Румъния.

 

Тоест, историкът Саймън Шама е евреинизцяло, по майчина и бащина линия.

 

Не ви занимавам случайно с биографията на този историк с диплома. През 1978 година беше издадена неговата книга, озаглавена „Двамата Ротшилд и Земята на Израел“. Тя представлява доста подробно изследване на ролята на френския барон Едмон дьо Ротшилд и неговия синДжеймс (Яков), за развитието на еврейската имиграция в Палестина и придобиването на земята чрез масовото й закупуване от коренните жителипалестинците –  араби и наследници на юдеи от античността, които приели исляма.

 

В този свой труд професор Саймън Шама, носител на няколко научни и държавни британски титли, заявява в прав текст, че „семейство Ротшилд притежава 80 на сто от Израел“.[137]

 

Вече предложих онези от вас, които ползват английски, да изгледат интервюто на израелския посланик в Лондон със сър Джейкъб Ротшилд. То е посветено на 70-годишнината от решението на ООН за официалното основаване на еврейска държава в Палестина. В него заслугите насветотобанкерско семейство за появата на Израел са изложени и признати.[138]

 

В цитираната книга на професор Саймън Шама се потвърждава, че Ротшилдови са изградили зданието на Върховния съд на еврейската държава, на Кнесетапарламента, и още доста други израелски забележителности. Притежават информационните агенции Reuters и Associated Press (AP), най-големите на света. Собственици са на контролните пакети от акции наRoyal Dutch Shell Oil Companyи нейните производни, на дялове от Bank of England и LBMA (London Bullion Market Association Лондонското сдружение на пазари на злато). Предизвиквали са войни, назначавали са свои марионетки за президенти, детронирали са крале, царе и князе, довеждали са държави до фалит – толкова голяма е властта им.

 

Данните са от изследване на един от най-уважаваните съвременни историци!

 

Още ли не вярвате? Може би това са „конспиративни теории, сътворени от КГБ“?

 

Умници!

 

Как да се сдържа и за пореден път да не се позова накласикаКирил Маричков:

 

Простотията и мнозинството, а мнозинството е посредствено в цял свят, не само в България, казвам го съвсем твърдо – аз съм на мнение, че мнозинството от хората са посредственинямаше глас. Сега вече има. Не само има глас чрез социалните мрежи и интернет, а много лесно се манипулира от огромни организации, които искат да го манипулират. Дават се много пари за това. Но всичките пари, които се дават, са по-малко от цената на един самолетоносач.[139]

 

Ако проблемите, които разчепках, не ви засягат, не винете мен. Пък и нали сега има свобода. Просто не си губете времето с тази медия.

 

За останалите, които са с мен: Очаквайте продължението.

 

Напук на комунетата, ченгетата, тъпанарите и злонамерените, „Диагнозаостава – засега. После ще зависи и от вас.

 

 

 

 

 

 

Следва.

 

 

 

 

 

 

 

 

За връзка с автора:

mejdu_redovete@abv.bg

 

 

 

 

 

 

През лятото публикациите се подготвят и обнародват извън столицата. В селце, в което самият достъп на интернет, макар и ограничен, е цяло чудо. Пазя сигигабайтите“ така, както робовладелците, герои от разказ на Уилям Фокнър, работели, за да охранят мързеливите си роби. Белким напълнеят, та да успеят да ги продадат

 

Затова моля онези от вас, които ми пишат, да не се сърдят, ако не им отговоря. Имам малко интернет и си го кътам

 

Наесенотново с песен…

 

 

 

 

 

 

 

 

От сърце благодаря на всички досегашни дарители.

 

 

Този и за кой ли път – специално за постоянната щедрост на Красимира Н. от Пловдив, Злати И. И., Христо Н. М. и Георги Б. Р. от София.

 

 

Моля, извинете за нахалството, но за да се получават дарения независимо по какъв начин, е необходимо изписването на четирите имена на получателката:

 

 

Светла Кирилова Хайтова – Ифандиева.

 

 

Бог да ви въздаделично на вас, и на всички, които помагат за съществуването на сайта! Също така – да закриля всички добри хора. И да ги води към истината, сиреч – към свободата.

 

 

Признавам, надявах се, че поне половината от регистрираните посетители са съмишленици. И биха подкрепили тази медия с 50 стотинки или 1 лев месечно. Уви…

За улеснение, в страницата за дарения вече прилагам и адрес за изпращане на пощенски записи.

 

Сметката е така устроена, че не мога да известявам имената и броя на дарителите по банков път.

 

Съдейки по сумите, за себе си съм сигурен, че повечето дарители са едни и същи хора, които искрено помагат за съществуването на тази медия. Няма как да издържа дълго по този начин. Никой от тези благородни сърца не е длъжен на останалите, нито на мен.

 

Повтарям, че сметката е направена така, та да не се узнава нищо, в т.ч. броят, имената, адресите на дарителите и изпратените суми. Понякога научавам само броя на постъпленията от страната и чужбина и то само благодарение на ласкавото отношение на служителките.

 

Истина ви казвам: за да продължи да действа тази медия, е необходима вашата щедрост. Не преувеличавам. И няма как това да става с доброволните пожертвования само на едни и същи предани читатели.

 

Преди известно време в „Агора“ един анонимен подлец и клеветник ви посъветва: „Не хранете Ифандиев!

 

Изглежда мнозинството послуша съвета му.

 

 

Не желая никой да ме храни“. Но не съм в състояние да работя по 12-14 часа дневно, без моят труд да намери поне елементарна материална оценка. Пък и обикновено безплатните неща не са качествени.

 

В интерес на истината, с парите от вашите дарения успявам не само да поддържам сайта, който премина на по-висока такса, но и да си платя сметката за достъп в интернет. Може би още някои съвсем дребни неща. Толкова.

 

Преди доста време един от вас, който не се крие – чудесният специалист по английски език, преводач и преподавател Петър Коритаров, ми изпрати прилична за моите разбирания сума 50 лева. Когато предложих да я върна, защото ми се стори прекалена, той ми писа, четова е най-изгодната сделка в живота му“. Защото срещу тези „нищожни пари“ получаваогромен обем информация“.

 

 

Явно само шепа приятели на медията мислят така. Регистрираните посетители са повече от 1300. Гастрольорите са поне още толкова. Дори половината от редовните да са злонамерени, остават 650. Всеки от тях да внася по 1 лев месечно10 до 12 лева годишно, бих могъл да продължа. Това ще рече отказ от един не скъп вестник на четири седмици.

 

Не става… Но ще се боря, докато мога.

 

Явно няма необходимост от такъв тип публицистика. Истината вълнува малцина. Има по-важни неща…

 

Не съдя никого. Изцяло приемам, че вината е в мен, защото не откликвам на злободневието.

 

Признавам, че ми е късно да се променям.

 

Въпреки всичко, съобщавам, че можете да изразите щедростта си като изпращате малки суми на един пощенски адрес и на две сметки с един и същ титуляр, обявени в рубриката „Даренияпод главата на сайта или вдясно на основната страница, както и по пощата чрез запис на посочения адрес.

 

 

Достатъчно е да натиснете този бутон (позиция) и цялата информация ще се покаже.

 

 

Неудобно е, но поради преследванията няма друг начин.

 

 

По-добре е повече хора, и по разбираеми причини имигрантите, да помагат с малки суми, отколкото обратнотомалцинас големи.

 

 

 

 

 

 

 

 

ДОСТЪП ДО ПРОЕКТОЗАКОНА ЗА ДЕКОМУНИЗЦИЯ

 

 

Всеки, който прояви желание да разполага с копие от текста на Проектозакона за декомунизация, може да го прочете или придобие от online:

 

http://diagnosa.net/diagnosite-mi/%D0%BF%D1%80%D0%BE%D0%B5%D0%BA%D1%82%D0%BE%D0%B7%D0%B0%D0%BA%D0%BE%D0%BD-%D0%B7%D0%B0-%D0%B4%D0%B5%D0%BA%D0%BE%D0%BC%D1%83%D0%BD%D0%B8%D0%B7%D0%B0%D1%86%D0%B8%D1%8F%D1%82%D0%B0

 

 

 

 

 

 

 

ГЛЕДАЙТЕ В ИНТЕРНЕТ

 

Побързайте да гледате видеозаписите на старите издания на предаванетоДиагноза с Георги Ифандиев“, защото вече ги изтриват.

 

В YouTube от online:

 

http://www.youtube.com/results?search_query=%D0%B8%D1%84%D0%B0%D0%BD%D0%B4%D0%B8%D0%B5%D0%B2&suggested_categories=25&page=3

 

И във VBOX7 от online:

 

http://vbox7.com/tag:%D0%B8%D1%84%D0%B0%D0%BD%D0%B4%D0%B8%D0%B5%D0%B2

 

Записите са достъпни благодарение на усилията на Юри Комсалов от Скандинавия и на Марко П. от Великобритания.

 

 

 

 

 

 

ТЕХНИЧЕСКИ УТОЧНЕНИЯ

 

Ако размерът на текста ви затруднява и използвате търсачката Google, отидете в менюто горе на страницата, спрете върху третата възможна позиция отляво надясно и щракнете (кликнете) върху нея – ViewИзглед. Щракнете (кликнете) веднъж, за да се отворят възможностите. След което слезте надолу до седмата възможна – ZoomУвеличение, и изберете процента, с който да увеличите размера на страницата, без да я повреждате. Препоръчваме 150 процента.

 

Ако щракнете (кликнете) върху която и да е илюстрация, тя се увеличава. За да я върнете в предишния й размер, натиснете върху хиксчето“ в горната лява част на илюстрацията.

 

Ако щракнете (кликнете) върху номер на бележка под линия, автоматично ще попаднете на нея. За да се върнете в текста, моля, щракнете (кликнете) отново върху същия номер, но на бележката под линия.

 

Вече спокойно можете да четете всички публикации. Достатъчно е да влезете в някоя страница, например в „Диагнозите ми“, и горе вдясно да намерите бутона „Назад“. Натискате го (щраквате, кликвате върху него) и всички публикации се показват.

 

 

Системите за форуми работят по следния начин:

 

 

Има категории и всяка от тях има един или повече форуми. Във всеки един форум се пускат теми (posts), които хората дискутират.

В нашия случай, няма нужда от излишно категоризиране. Ето я структурата за момента:

 

 

Форум: „За сайта“:

 

 

Описание: „Тук можете да споделите Вашата градивна критика относно сайта и да докладвате грешките, които сте открили в него.“

 

 

Форум: „За предаването“:

 

 

Описание: „Тук можете да обсъждате проблемите, посочени в статиите. Какво е Вашето мнение? За или против? Защо?“

 

Форумната система, която ползваме, има екстрата да създава нова тема в момента, в който Вие пуснете статия. Активирано е. Също така има възможността за показване на профил на човек или пък за редактиране на собствения.

 

 

  • Как да създадете нова тема във форума?

 

 

Отидете в страница „Агора“. След което изберете в кой форум ще пишете – да речем избирате „За сайта“. Зарежда се нова страница в която ще видите бутон „Нова тема“. Оттам писането на тема е ясно.

 

 

  • Как да редактирате профила си през форума?

 

 

Отидете на страница „Контакти“. Има директна връзка „Редактиране на профила“.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

[1] “Soviet, Warsaw Pact Call 1968 Invasion of Czechoslovakia a Mistake With AM-Czechoslovakia, Bjt” by Associated Press,  The AP News Archive, ANN IMSE, The Associated Press, London, New York, December 4, 1989 г., online: http://www.apnewsarchive.com/1989/Soviet-Warsaw-Pact-Call-1968-Invasion-of-Czechoslovakia-a-Mistake-With-AM-Czechoslovakia-Bjt/id-f21e2079f05ce74b2ae605f1468c3435

[2] Christopher Andrew and Vasili Mitrokhin – “The Sword and The Shield: The Mitrokhin Archive and the Secret History of the KGB”, Basic Books, вече цит. съч., стр. 519. Така заплашват само комунистите, доскоро – организираните. А отговора на загадката очаквайте в следващата публикация, посветена на неразказаната у нас и неподредена по света приказка за комунизма. Истинския.

[3] Вж. напр. “Israeli government moves to impose ban on al-Jazeera news network: Reporters have press cards revoked and cable and satellite broadcasters asked to block transmission of Qatar-based network” by Martin Chulov, Middle East correspondent, “The Guardian”, theguardian.com, London, Sunday, 6 August 2017 г., online: https://www.theguardian.com/world/2017/aug/06/israeli-government-impose-ban-al-jazeera-news-network

[4] Вж. напр. “Al Jazeera denounces proposed Israel ban as ‘biased’” by Mark Schwartz and Ian Lee, CNN, CNN Regions, edition.cnn.com, CNN, Atlanta, GE, Monday, 7 August 2017 г., online: http://edition.cnn.com/2017/08/07/middleeast/al-jazeera-israel-ban/index.html

[5] Вж. напр. “Saudi Arabia, UAE, Egypt, Bahrain cut ties to Qatar: Qatar calls decision by Gulf nations and Egypt ‘unjustified’, saying allegations against Doha have ‘no basis in fact’”, Al Jazeera, aljazeera.com, Doha, 5 June 2017 г., online: http://www.aljazeera.com/news/2017/06/saudi-arabia-uae-egypt-bahrain-cut-ties-qatar-170605031700062.html

[6] “Amnesty: Israel’s ban on Al Jazeera a ‘brazen attack’”, “Al Jazeera”, aljazeera.com, Doha, Monday, 8 August 2017 г., online: http://www.aljazeera.com/news/2017/08/amnesty-israel-ban-al-jazeera-brazen-attack-170808040251229.html

[7] Вж. “Netanyahu slams ‘absurd’ UN vote on Jerusalem” by AFP, Special Broadcasting Service – SBS, sbs.com.au,

Artarmon, New South Wales, Australia, 3 May 2017 г., online: http://www.sbs.com.au/news/article/2017/05/03/netanyahu-slams-absurd-un-vote-jerusalem

[8] Вж. “China says willing to pay the price for new North Korea sanctions” by AFP, CNBC, cnbc.com, Englewood Cliffs, NТ, Monday, 7 August 2017 г., online: https://www.cnbc.com/2017/08/07/china-says-willing-to-pay-the-price-for-new-north-korea-sanctions.html

[9] От Китай и Америка – на английски Чаймерика – Chimerica, от China и America.

[10] По Джордж Оруел – „Животинската ферма“, Десета глава.

[11]  “Why I am not a Communist?” by Karel Čapek, translated and provided by Martin Pokorny, “Přítomnost”, № 4, December 2, 1924 г., online: http://capek.misto.cz/english/communist.html

[12] Буквално: Укрепена тераса, англ. от исп. Сан Франциско е изграден върху хълмове и неговите къщи – много от които пренесли европейските стилове в архитектурата – са построени терасовидно. Споменатият квартал е именно такъв.

[13] В оригинала вече два пъти е използвано словосъчетанието “San Franciscans”, което означава „санфранцисковци“, но на мен не ми звучи добре на български.

[14] Най-големият град и областен център на окръга Аламеда, разположен в Калифорния, северно от близкия Сан Франциско. Той е и най-голямото пристанище в залива на Сан Франциско. Градът е бил присъединен към САЩ през 1852 г. Нищо, че американците смятат, как уж не са империалисти. Целият голям щат е отнет от мексиканците, и това също е по темата. Но не и обект на настоящата публикация.

[15] На английски произнасяно правилно така: Сейн Хоузей. На испански: Сан Хосе. У нас е придобило гражданственост Сан Хозе. Това е политическият център на Силиконовата долина в Северна Калифорния. Град с повече от един милион жители, прочут със своите нови жители, придошли от всички краища на САЩ и света. Смятат го за глобален град, каквото и да означава това. Тъй като днес повечето големи градове на планетата са такива.

[16] Homeowner’s association (HOA).

[17] “Landlord troubles: rich San Franciscans in uproar after their private street is sold” by Julia Carrie Wong in San Francisco, “The Guardian”, theguardian.com, London, Tuesday, 8 August 2017, online: https://www.theguardian.com/us-news/2017/aug/07/san-francisco-presidio-terrace-private-road-sold-angry-residents

[18] Доналд Тръмп. (“Intelligent Investing with Steve Forbes – This week’s interview: Donald Trump”, “Forbes”, forbes.com, New York, NY, 11 March 2011 г., online: https://www.forbes.com/video/intelligentinvesting/ii_2011_0311/transcript.xml)

[19] Пак там.

[20] Maurice Fishberg – “The Jews: A Study of Race and Environment”, The Walter Scott publishing co., ltd., London and Felling-on-Tyne, New York, etc., 1911 г., стp. 79.

[21] Пак там.

[22] Вж. напр. William Z. Ripley, Ph. D. – “The Races of Europe: A Sociological Study”, Kegan Paul, Trench, Trübner & Co., London, 1900 г., стp. 394-395 и сл.

[23] Пак там, стр. 395.

[24] Вж. Maurice Fishberg – “The Jews: A Study of Race and Environment”, The Walter Scott publishing co., ltd., вече цит. съч., стp. 83.

[25] Едно от древните аварски племена – дребни хора, затова наричани „леки“.

[26] Пак там.

[27] Вж. Shlomo Sand – “The Invention of the Jewish People”, Translated by Yael Lotan, Verso Books, London, New York, 2009 г., стр. 186.

[28] H. G. Wells – “The Outline of History: Being a Plain History of Life and Mankind”, illustrations by J. F. Horrabin, Third edition, completely revised and rearranged by the author, The MacMillan Company, New York, NY, 1923 г., стp. 494.

[29] Dr. Alfred M. Lilienthal – “Middle East Terror: the Double Standard”, Address, The 30th Anniversary Fund, Phi Beta Kappa Association, Washington, DC, 1985 г., стp. 5.

[30] Вж. Arthur Koestler – “The Thirteenth Tribe: The Khazar Empire and Its Heritage”, Hutchinson Co-op, Hutchinson, MN, 1976 г. Книгата е в библиотеката на автора. Преведена е и издадена на български.

[31] “Ordinary people can’t afford a home in San Francisco. How did it come to this?” by Maria L La Ganga in San Francisco, “The Guardian”, theguardian.com, London, Friday, 5 August 2017, online: https://www.theguardian.com/business/2016/aug/05/high-house-prices-san-francisco-tech-boom-inequality

[32] Уинстън Чърчил в реч в Камарата на общините на Британския парламент на 22 октомври 1945 г. (“The Bernie Sanders Philosophy: An Equal Share Of Misery” by Ralph Benko, Contributor, “Forbes”, forbes.com, New York, NY, February 1, 2016  г., online: https://www.forbes.com/sites/ralphbenko/2016/02/01/democratic-socialist-bernie-sanders-winston-churchill-and-the-equal-sharing-of-miseries/#13100e862f13)

[33] „Къщата на Пенчо Кубадински сега приютява многобройната челяд на евродепутата от „Атака“ Слави Бинев. Негов комшия сега е покорителят на Космоса Красимир Дачев, който живее във вилата на Татовия любимец Чудомир Александров. Банкерът Цеко Минев и вдовицата на Емил Кюлев – Весела, също са сред елита на „Секвоя“. Един от старите обитатели е Янчо Таков, живее в къщата на баща си Пеко Таков. Той разказва, че 30 години след раздялата му с „Всяка неделя“ изобщо не са се засичали с душманина му Кеворк Кеворкян. Дори когато Кево се нанесъл на „Секвоя“, пак не си виждали очите…“ („Нови и стари випове съжителстват на улица „Секвоя“, Информационна агенция БЛИЦ, blitz.bg, София, 22 юли 2011 г., online: https://www.blitz.bg/obshtestvo/novi-i-stari-vipove-szhitelstvat-na-ulitsa-quotsekvoyaquot_news113846.html)

[34] Вж. напр. “More than 200,000 sign petition to stop Emmanuel Macron’s wife Brigitte becoming ‘First Lady’ as he is accused of hypocrisy after championing a ban on MPs hiring family members” by Sara Malm for MailOnline, “The Daily Mail, dailymail.co.uk, London, Monday, 7 August 2017 г., online: http://www.dailymail.co.uk/news/article-4768476/Petition-stop-Mrs-Macron-France-s-Lady.html

[35] Уинстън Чърчил. (“Churchill believed he could charm anyone – even Stalin. Yet the dictator humiliated him with insults, lies and foul-mouthed jokes” by Max Hastings for the Daily Mail, “The Daily Mail”, , London, 25 August 2009 г., online: http://www.dailymail.co.uk/debate/article-1208754/Churchill-believed-charm–Stalin.html)

[36] Christopher Andrew and Vasili Mitrokhin – “The Sword and The Shield: The Mitrokhin Archive and the Secret History of the KGB”, Basic Books, вече цит. съч., стр. 548. Книгата е в библиотеката на автора.

[37] Днес Люба и Кеворк демонстрират приятелство – кръговрат на комунистите и ченгетата според интереса.

[38] „Борислав Геронтиев: Люба Кулезич мъркаше на ушенцето на Хачо: „Дедо, деденце“, едно интервю на Мария Друмева, в. „Шоу“, 11 (593), София, сряда, 16 – 22 март 2011 г., стр. 30-31; същото в Информационна агенция БЛИЦ, blitz.bg, София, 25 март 2011 г., online: http://www.blitz.bg/article/23809

[39] Явор Дачков – „Огнян Стефанов – от агент „Академик“ до Брендо“, „Гласове“, glasove.com, 19 август 2011 г., София, online: http://glasove.com/categories/skandalyt/news/ognyan-stefanov–ot-agent-akademik-do-brendo

[40] Пак там.

[41] Вж. 005 – Video – A Rustic Businessman – Comrade Metody Bachev – Claims That the Simitly Mayor Has Fucked B.B., в: Георги Ифандиев – „9 септември 1944 година – денят, в който поднесоха България като блюдо на пиршеството на хищниците от интернационалното братство“, „Диагноза с Георги Ифандиев“, diagnosa.net, София, 6 септември 2016 г., online: http://diagnosa.net/diagnosite-mi/9-%D1%81%D0%B5%D0%BF%D1%82%D0%B5%D0%BC%D0%B2%D1%80%D0%B8-1944-%D0%B3%D0%BE%D0%B4%D0%B8%D0%BD%D0%B0-%D0%B4%D0%B5%D0%BD%D1%8F%D1%82-%D0%B2-%D0%BA%D0%BE%D0%B9%D1%82%D0%BE-%D0%BF%D0%BE%D0%B4 или от Vimeo от online: https://vimeo.com/181636049

[42] Вж. напр. Вж. напр. „Алексей Петров бил агент на ДС“, bTV Новините, btvnovinite.bg, София, 14 октомври 2009 г., online: http://btvnovinite.bg/article/142445-Aleksey_Petrov_bil_agent_na_DS.html; „Кой е Алексей Петров: Това е третият опит за убийството на бившата барета“, в. „Капитал“, capital.bg, София, 29 октомври 2015 г., online: http://www.capital.bg/politika_i_ikonomika/bulgaria/2015/10/29/2638827_koi_e_aleksei_petrov/;  „Кой е Алексей Петров: Това е третият опит за убийството на бившата барета“, в. „Капитал“, capital.bg, София, 29 октомври 2015 г., online: http://www.capital.bg/politika_i_ikonomika/bulgaria/2015/10/29/2638827_koi_e_aleksei_petrov/

[43] Комитет государственной безопасности СССР.

[44] Явно имаше предвид българите и то всички, според него. За мен комунистите, отечественофронтовците – някогашни и днешни, ченгетата, не са човешки същества и няма как да са българи.

[45] Вж. Интервю с на Константина Живова с д-р Здравко Георгиев, в: България сутрин – важните неща рано сутрин, “Bulgaria On Air”, понеделник, 24 юли 2017 г., между 9 и 9:30 часа.

[46] H.G. Wells – “The Open Conspiracy: Blue Prints for a World Revolution”, Revised edition, Published by Leonard and Virginia Woolf at The Hogarth Press, Richmond, London, UK, 1930 г., стр. 146-147. Книгата е в архива на автора.

[47] Светът обича да бъде лъган, нека тогава го лъжат, лат. Древноримска максима.

[48] Вж. “What happened to moral disgust in standup? Well, maybe it just wasn’t funny” by James Kettle, “The Guardian”, theguardian.com, London, Wednesday, 9 August 2017 г., online: https://www.theguardian.com/commentisfree/2017/aug/09/moral-disgust-standup-comedy-not-funny-change-the-world

[49] „Хейт-Ашбъри“ – трудно преводимо словосъчетание, произлизащо от уличката “Haight”. Най-точно означава кьоше, където човек може да се нашмърка с „трева“ – марихуана или хашиш, продукти на индийския коноп. А по-късно – и с други наркотици. „Да се издигне“ – “to get high”, както пееха някои тогавашни рокаджии и това се превърна в общоприет израз.

[50] Чуйте “San Francisco (Be Sure to Wear Flowers in Your Hair)” by Scott McKenzie, music and lyrics by John Phillips, “Ode Records”, Los Angeles, 1967 г. Авторът – Джон Филипс, беше основателят и водачът на прочутия фолк-рок квартет “The Mamas and The Papas”.

[51] “She’s Leaving Home” by “The Beatles”, music and lyrics by Lennon-McCartney, LP “Sgt. Pepper’s Lonely Hearts Club Band”, Parlophone, London 1967 г.

[52] Чуйте “Can’t Bye Me Love” by “The Beatles”, music and lyrics by Lennon-McCartney, LP “A Hard Day’s Night”, Parlophone, London 1964 г.

[53] Чуйте “San Franciscan Nights” by “Eric Burdon and The Animals”, music and lyrics by Eric Burdon, Vic Briggs, John Weider, Barry Jenkins, Danny McCulloch, LP “Winds of Change”, MGM, Los Angeles, CA – London, 1967 г.

[54] Става дума за разработка по обширна тема под наслов „Разпад на комунистическата система с помощта на хора от специален тип. Хора с комплекса на властта (комплекса на латентната хомосексуалност на другаря Ленин)“. Неговото секретно название било Харвардски проект. Работата по него започнала през 1949 година и продължила през петдесетте. После задачата била видоизменена, но същността й – не. Общо казано, проектът изисквал откриване на граждани от СССР и останалите социалистически страни, допуснати да пътуват на Запад. Запознаване с тях. Подробното им обследване и евентуално вербуване. Повечето от „клиентите“ – обектите на проучванията в рамките на Харвардския проект се оказали преди всичко евреи, еврейски комунисти, дисидентстващи евреи, дисиденти от средите на комунистическите партии и социалистическата интелигенция. Всички – с дълбоки дефекти на характерите, с психически заболявания, сексуално извратени и т.н. Онзи център, който владее ЦРУ, отдавна готвел изтикването на тази трета вълна дегенерати във властта, за да сринат експеримента със съветската тоталитарна система.

[55] Вж. Григорий Климов – „Протоколы советских мудрецов“, Издательство и типография „Советская Кубань“, Краснодар, 1995 г., стр. 44 и сл. Книгата е в библиотеката на автора. Също в: Григорий Петрович Климов – „Божий народ“, Издательство и типография „Советская Кубань“, Издательство „Пересвет“, Краснодар, вече цит. съч., стр. 3-4. Книгата е в архива на автора.

[56] Лъжата няма край, лат. Максима, формулирана от Луций Аней Сенека (4 г.пр.Р.Хр.–65 г. сл. Р.Хр.) – римски философ и писател.

[57] Вж. Vasili Mitrokhin, Christopher Andrew – “The Mitrokhin Archive: The KGB in Europe and the West”, Allen Lane, London, 1999 г., стр. 526, 529, 719.

[58] Вж. David Leigh – “The Wilson Plot: How the Spycatchers and Their American Allies Tried to Overthrow the British Government”, Pantheon Books, New York City, NY, 1988 г., стp. 80.

[59] Всичко е почти еднакво. Различията са в мащабите и в размера на репресиите. Западът и Изтокът се сближават и в това отношение. Затова от години разказвам за комунизма. Истината, а не конспиративните теории, дезинформациите и контрадезинформациите, които интернационалното Братство и подчинените му специални служби разпространяват в рамките на несекващата пропаганда. Тя ви залива постоянно. Шепа от вас имат потенциала и са развили специфични аналитични качества, за да оцелеят сред този океан от измами, полуистини и откровени фантасмагории.

[60] Вж. “Spy Wars: Moles, Mysteries and Deadly Games By Tennent H Bagley Reviewed by Christopher Andrew”, “The Sunday Times”, , London, 24 June 2007 г., online: https://www.thetimes.co.uk/article/spy-wars-moles-mysteries-and-deadly-games-n7j9f67n78p Статията е достъпна срещу заплащане на такса или абонамент.

[61] Вж. Peter Wright, Paul Greengrass – “Spycatcher: The Candid Autobiography of a Senior Intelligence Officer”, Dell Publishing, New York City, NY, 1987 г., стр. 364, 459, 467-468.

[62] Вж. Christopher Andrew – “Defend the Realm: The Authorized History of MI5”, Allen Lane, London, 2009 г., стp. 642.

[63] Виртуозен китарист, певец, лидер на британската рок-група “Ten Years After”, участвала на фестивала Уудсток през 1969 г.

[64] Американски певец и китарист, свирещ и на други инструменти, част от легендарните рок-групи “Buffalo Springfield” и “Crosby, Stills, Nash & Young”.

[65] Вж. „Евангелие от Йоан“, гл. 8, ст. 32.

[66] Никоя лъжа не е тъй безочлива, както тази, за която няма свидетел, лат. Сентенция от античния Рим.

[67] Вж. “Averell Harriman: agent of the British-KGB alliance to undercut the United States” by Kathleen Klenetsky, “Executive Intelligence Review”, Volume 10, Number 23, Leesburg, Virginia, June 14, 1983 г., стр. 56-58, online: http://www.larouchepub.com/eiw/public/1983/eirv10n23-19830614/eirv10n23-19830614_056-averell_harriman_agent_of_the_br.pdf Фотокопие от статията в архива на автора.

[68] Вж. напр. “Vietnam War: 1967 – Johnson meets with “the Wise Men”, This Day in History, History Chanel, history.com, A&E Television Networks, LLC., New York City, NY, 2017 г., online: http://www.history.com/this-day-in-history/johnson-meets-with-the-wise-men

[69] Вж. “Guess Who’s Coming to Dinner, 2017: Timeline for 1967”, Geva Theatre Center, gevatheatre.org, Rochester, N, 2007 г., online: http://www.gevatheatre.org/wp-content/uploads/2017/02/1967-timeline.pdf

[70] Khmer Rouge.

[71] Вж. „Георги Ифандиев – „Хитлер в Патагония“, ИК „Огледало“, София, 2011 г.

[72] Норман Финкълщейн, евреин, син на двама родители, минали през нацистките концлагери, американски гражданин, бивш професор, защото титлата му беше отнета. (“Finkelstein Breaks His Silence. Tells Holocaust-Mongers, “It is time to crawl back into your sewer!” by Norman Finkelstein and Jamie Stern-Weiner, Norman G. Finkelstein.com, USA, Tuesday, May 3rd, 2016 г., online: http://normanfinkelstein.com/2016/05/03/finkelstein-breaks-his-silence-tells-holocaust-mongers-it-is-time-to-crawl-back-into-your-sewer/)

[73] Черен хумор. След катастрофата в съветската атомна електроцентрала край украинския град Чернобил се раждаха деца с малформации. На много места – например у нас – доста малчугани израснаха и се развиха по извънредно необичаен начин. Появиха се гиганти и днешни млади жени и мъже с болести, които не са характерни нито за възрастта им, нито за тукашния климат.

[74] Град в щата Ню Мекскио, САЩ. Там била разположена Националната лаборатория, в която едни от най-добрите физици на земята разработили свръх секретния проект, наречен „Манхатън“. Тоест – изработили първите атомни бомби. Ръководителят на начинанието бил комунистът Робърт Опенхаймер, съветски агент.

[75] “Putting the nuke into nuclear family: it’s Trump and Kim Jong-un” by Marina Hyde, “The Guardian”, theguardian.com, London, Friday, 11 August 2017 г., online: https://www.theguardian.com/commentisfree/2017/aug/11/donald-trump-kim-jong-un-nuclear-family

[76] У нас „умните“ и „красивите“ биха използвали английската дума от оригинала – “escalate” – ескалира. А тя означава още „изострям“, „изкачвам се“ и т.н.

[77] Психодрама не е състояние, а медицинска техника, прилагана не толкова от психиатрите, колкото от психоаналитиците. Тя е създадена от „бащата на психоанализата“, душевно болния виенски доктор Зигмунд Фройд. Според това средство за лечение – естествено – за псевдотерапия, тъй като самата психоанализа е еврейска измишльотина за контрол над съзнанието, пациентите биват поставяни спонтанно да изпълняват роли в определен драматичен контекст, разработен от псевдолечителя. Целта е уж да бъде разбрана природата на заболяването, за да се коригира поведението на страдащите. Особено, ако иде реч за трудности в общуването с други хора или с определени индивиди. Нито психиатрите, нито психоаналитиците са в състояние да лекуват т. нар. психически болести. Защото те са душевни страдания, а те – доктори и аналитици – не признават съществуването на душа у човека или не схващат нейната същност. Не случайно в католическата църква съществуват екзорсисти – попове, прогонващи зли духове, тоест проявите на сатаната. Добре или зле се справят, не мога да преценя. Знам, че личните сърдечни молитви, отправени към Бога, церят душата на всички, в т.ч. и на страдащите от душевни заболявания. В конкретния случай авторката не намеква, пряко посочва, че семействата Тръмп и Ким са поразени от психични заболявания. Което за мен е несъмнено. Така е с почти всички управляващи. Писал съм за болните, които ни ръководят.

[78] Понеже не съм уверен в ерудицията на по-младите читатели, се чувствам длъжен да поясня. Става дума за френския философ, писател, драматург, политически активист, биограф и литературен критик Жан-Пол Шарл Аймар Сартър или просто Жан-Пол Сартр (1905–1980). Левичарите все ги влече натам – към марксизма. Посочвам го, тъй като Сартър беше смятан за водеща фигура във френската марксистка философия през ХХ век. Как съчетаваше Марксовия материализъм с феноменологията – философско течение, базирано на случващото се, на опита и съзнанието като усещане – на феномена, както и с екзистенциализма, поставящ като върховна ценност съществуването на индивида, обявен от марксистите за „буржоазен“ и „лъженаучен“ (Сред видните екзистенциалисти били Киркегор, Достоевски и Ницше), само той и водещият му офицер сатаната знаят. По време на Втората световна война Сартър се спотайвал. След нея се изявяваше като яростен противник на „антисемитизма“, който се стараеше да обясни, но се провали. (Вж. напр. Jean-Paul Sartre – “Réflexions sur la question juive”, Éditions Gallimard, Paris, 1946 г.) Според Албер Камю (дано знаете нещо за него, писал съм), с когото били приятели, Жан-Пол Сартър бил „писател, който се съпротивлява, а не съпротивляващ се, който пише“. В случая ми е трудно да схвана за каква „поетична справедливост“ на Сартър може да става дума. Той беше марксист, тоест – изкривяващ истината, сиреч – неспрадведлив по дефиниция. И не бе поет.

[79] “Putting the nuke into nuclear family: it’s Trump and Kim Jong-un” by Marina Hyde, “The Guardian”, вече цит. съч.

[80] “The Drum Major Instinct”, Delivered at Ebenezer Baptist Church, Atlanta, Georgia, 4 February 1968 г., “King Encyclopedia”, The Martin Luther King, Jr. Research and Education Institute, Stanford, CA, 2017 г. , online: http://kingencyclopedia.stanford.edu/encyclopedia/documentsentry/doc_the_drum_major_instinct/; същото в: Dr. Martin Luther King, Jr. – “A Time to Break Silence: The Essential Works of Martin Luther King, Jr., for Students”, Beacon Press, Boston, MA, 2013 г., Chapter: “The Drum Major Instinct”.

[81] Вж. напр. “Americans once carpet-bombed North Korea. It’s time to remember that past” by Bruce Cumings, “The Guardian”, theguardian.com, London, Sunday, 13 August 2017 г., online: https://www.theguardian.com/commentisfree/2017/aug/13/america-carpet-bombed-north-korea-remember-that-past

[82] Вж. Col. Philip J. Corso, William J. Birnes – “The Day After Roswell”, Simon & Schuster Pocket Books, New York, NY, 1997 г., Electronic version pdf, стр. 107, и превода на български: Полковник Филип Дж. Корсо с Уилям Дж. Бърнс – „Денят след Розуел“, Том ІІ, ИК „Огледало“, София, 2009 г., стр. 175-176. Първата книга е в архива на автора, а втората – в библиотеката му.

[83] „Малко помощ от своите приятели“ и от враговете си, англ. Ринго Стар изпя втората песен от най-прочутия албум в историята на популярната музика – “Sgt Pepper’s Lonely Heart Club Band”. Нейното заглавие е “With A Little Help From My Friends” – „С малко помощ от моите приятели.

[84] Вж. напр. “North Korea’s Missile Success Is Linked to Ukrainian Plant, Investigators Say” by William J. Broad and David E. Sangeraug, “The New York Times”, nytimes.com, New York, NY, August 14, 2017 г., online: https://www.nytimes.com/2017/08/14/world/asia/north-korea-missiles-ukraine-factory.html

[85] Вж. Документ на ФБР, представен в: Ralph David Abernathy – “And the Walls Came Tumbling Down” New York: Harper & Row, 1989 г., цитирана в: David Duke – “My Awakening: A Path to Racial Understanding”, Free Speech Press, Mandeville, LA, 1998 г., Chapter: The Civil-Rights Movement. Книгата е в архива на автора, който я преведе, но откраднаха труда му и я издадоха с обозначение на фалшив преводач.

[86] “Trump’s apocalyptic threats demand a moral case for disarmament” by Daniel José Camacho, “The Guardian”, theguardian.com, London, Friday, 11 August 2017 г., online: https://www.theguardian.com/commentisfree/2017/aug/11/trump-apocalyptic-threats-moral-case-disarmament

[87] Съответно министър на финансите и управител на държавната хазна (втори по значение правителствен пост) и министър на външната търговия в настоящето правителство на Териза Мей.

[88] Сюзан Лабен – „Тайният план за завладяване на Европа“, Издателство Монархическо-Консервативен Съюз, София, 1993 г., стр. 60.

[89] Вж. първото видео в настоящата публикация: 001 – Video – Communism and Its Soviet System, Tested in the East, Conquered the West, възможно и от online: https://www.youtube.com/watch?v=NZJe0hBWbhA

[90] Christopher Andrew and Vasili Mitrokhin – “The Sword and The Shield: The Mitrokhin Archive and the Secret History of the KGB”, Basic Books, вече цит. съч., стр. 561.

[91] Пак там, стр. 562-563.

[92] Полковник Филип Дж. Корсо с Уилям Дж. Бърнс – „Денят след Розуел“, Том І, ИК „Огледало“, вече цит. съч., стр. 101. Книгата е в библиотеката на автора.

[93] Генерал Любен Гоцев в качеството си на заместник-министър на вътрешните работи в първото правителство на Андрей Луканов в изказване на поредно заседание на колегиума на МВР, проведено на 10 януари 1990 г. Все още имаше управление на ОФ, разбирайте – на БКП, която не се беше преименувала. (Стенограма от заседанието на колегиума на МВР, проведено в София от 10 януари 1990 г., стр. 39; фотокопие в архива на автора.)

[94] „Антония Първанова: ДС, мили граждани, ви управлява отново. Според нея българите искат да са манипулирани и неинформирани“, “Nova News”, novanews.bg, Нова телевизия, София, 25 май 2014 г., online: http://novanews.bg/news/view/2014/05/25/76247/%D0%B0%D0%BD%D1%82%D0%BE%D0%BD%D0%B8%D1%8F-%D0%BF%D1%8A%D1%80%D0%B2%D0%B0%D0%BD%D0%BE%D0%B2%D0%B0-%D0%B4%D1%81-%D0%BC%D0%B8%D0%BB%D0%B8-%D0%B3%D1%80%D0%B0%D0%B6%D0%B4%D0%B0%D0%BD%D0%B8-%D0%B2%D0%B8-%D1%83%D0%BF%D1%80%D0%B0%D0%B2%D0%BB%D1%8F%D0%B2%D0%B0-%D0%BE%D1%82%D0%BD%D0%BE%D0%B2%D0%BE/

[95] Лилия Гюрова – „Крайно време е Държавна сигурност да спре да управлява България“, в. „Политика“, politika.bg, бр. 182, София, 12 – 18 октомври 2007 г., стр. 21, online: http://www.google.bg/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&frm=1&source=web&cd=1&ved=0CCwQFjAA&url=http%3A%2F%2Fwww.politika.bg%2Farticle%3Fid%3D6823&ei=GVSnUcq0PMT-OfzSgZgI&usg=AFQjCNGCuIpZY2JlEMNav-I5QwSbRwOKBQ&sig2=WdsJUJejKnVBEJNkCawqDQ&bvm=bv.47244034,d.Yms

[96] „Защо България е най-тъжното място на света“, Радио „Дойче Веле“, вече цит. съч.

[97] „Бриго Аспарухов потвърди: Да, аз препоръчах Борисов на НДСВ“, в. „Труд“, rud.bg, София, 13 ноември 2013 г., online: http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=2440652

[98] Министерство на вътрешните работи, Лично строго секретно! Информация № 724, Относно: Състоялите се разговори с пребивавалата у нас делегация на КГБ начело с др. Ю. Андропов, екз. № 7, София, 24 декември 1969 г. Фотокопие в архива на автора.

[99] Гюнтер Едерер, Дойче веле – „В България и Румъния е по-зле“, mediapool, mediapool.bg, София, петък, 23 август 2013 г., online: http://www.mediapool.bg/v-bulgaria-i-rumaniya-e-po-zle-news210415.html

[100] Съкращение от signal intelligence. Разузнаване чрез прихващане и анализиране на сигнали от противника. Практически – информационен шпионаж, тъй характерен за нашето съвремие.

[101] ULTRA – обозначение на сигналното разузнаване посредством пробиване на най-високо закодираните радиопредавания телексни връзки на врага, прието от британското военно разузнаване през юни 1941 г. Първоначалната разработка била извършена в Правителствената школа за кодове и шифри в Блечли Парк. Сетне УЛТРА се превърнало в общо название на сигналното разузнаване сред западните съюзници. То било предадено на американците, но спестено на СССР през самата Втора световна война. И споделено с американците след нея. Съюзниците използвали свои кодови названия, които запазвали в тайна. Както и методите, с които прихващали германските кодирани съобщения.

[102] Евреин, университетски преподавател с чин „професор“, признат за може би най-влиятелния съвременен британски историк. Сещате се защо.

[103] Christopher Andrew and Vasili Mitrokhin – “The Sword and The Shield: The Mitrokhin Archive and the Secret History of the KGB”, Basic Books, вече цит. съч., стр. 544.

[104] Съкращение от Чрезвычайная комиссия – Извънредна комисия. Пълното й название е Всероссийская чрезвычайная комиссия по борьбе с контрреволюцией и саботажем при Совете народных комиссаров Российской Советской Федеративной Социалистической Республики (ВЧК при СНК РСФСР) – Общоруска извънредна комисия за борба с контрареволюцията и саботажите при Съвета на народните комисари на РСФСР. Създадена е месец след като болшевиките идват на власт – през декември 1917 г. Закрита през 1922 година, когато дейността й бива поето от ГПУ – Главното политическо управление при Народния комисариат на вътрешните работи на РСФСР. Народен комисариат означава министерство. А Съвет на народните комисари – Министерски съвет.

[105] Почти сигурно с еврейско потекло. Майка му, германска протестантка, се казвала Лиза, което е типично еврейско, а не немско име. Дядо му по бащина линия носел името Яков Герцен, на идиш – Херцен. Бил братовчед на създателя на руската фотография, граф Сергей Лвович Левитски. Фамилното име на аристократа уж произлизало от град Лвов в Украйна, днес Лвив. Херцен бил загрижен за еврейската маса в областта Пале – обширна територия, разположена върху части от Украйна, Русия, Белорусия, Литва, Полша, Латвия и Молдова.

[106] Dissent.

[107] Британец от заможно семейство, завършил в Кеймбридж. Започнал работа в Тайната служба на Негово величество – His Majesty’s Secret Service. Бил вербуван за агент на НКВД. Като резидент на британското разузнаване в Истанбул навярно е бил свързан с отвличането на тукашния шеф на политическия отдел на полицията в Царство България Никола Гешев, и в транспортирането му до Москва.

[108] Пак там, стр. 552.

[109] Оценка на американският президент Хари Труман за Йосиф Сталин след единствената им среща в Потсдам през юли-август 1945 г. Норман Финкълщейн, евреин, син на двама родители, минали през нацистките концлагери, американски гражданин, бивш професор, защото титлата му беше отнета. (“What did Churchill think about Stalin?” by Cary Mcdonald, the answer, in search of the problem, Quora, quora.com, Mountain View, CA, August 8, 2016 г., online: https://www.quora.com/What-did-Churchill-think-about-Stalin)

[110] Иностранный отдел – външнополитическия отдел на ЧК, после ГПУ, МГБ и т.н.

[111] Съкращение от Secret Intelligence Service – Тайна разузнавателна служба; британското разузнаване някога.

[112] Секретни програми за кодиране на съобщения.

[113] Съкращение от Army Security Agency – Военна агенция за сигурност. Пълното название е United States Army Security Agency.

[114] Пак там, стр. 551-552.

[115] Пак там, стр. 553.

[116] Вж. Серго Берия – „Мой отец – Лаврентий Берия“, „Современник“, Москва, 1994 г., стр. 288-289. Книгата е в библиотеката на автора.

[117] Анатолий Голицин – офицер от КГБ, избягал на Запад, където е напълно пренебрегнат. (Anatolij Golizin – “New Lies for Old: The Communist Strategy of Deception and Disinformation”, G S G & Associates Pub, New York, NY, 1984 г., стр. 43. Книгата е в архива на автора.)

[118] Вж. George Racey Jordan – “From Major Jordan’s Diaries”, A Western Islands book, Belmont, MS, 1952 г. Книгата е в дома на автора, преведена на български преди осем години, но не се намира издател за нея.

[119] Изпращал ги в концентрационни лагери. Допускате ли, че са го обичали? Например Сергей Корольов бил принуден да започне разработката на първите съветски ракети, докато лежал в лагер…

[120] Пак там, стр. 356.

[121] Вж. Henry Ford – “The International Jew: The World’s Foremost Problem”, AAARGH internet edition, AAARGH Publishing House, Chicago, IL, 2003, стр. 82-87. Книгата е в архива на автора.

[122] Край на залаганията – играта свърши, фр.

[123] Хортензия Маркова – „От Разлог до Холивуд: Историята на Ирина Асиова-Диамант – живот като на кино“, в. „168 часа“, 168chasa.bg, София, 7 май 2016 г., online: http://www.168chasa.bg/article/5473176

[124] Защо? Колко много комунисти – другари – и техни наследници! Сигурно повече от два милиона другари щъкат из погрознялата ни Татковина…

[125] Забележете – не връстник, а „набор“. Бойка Асиова да не е служила в армията на Израел? Само там задължително набират жени… Пък и комунистите не могат без военщина. Така възпитават и отрочетата си.

[126] Пак там.

[127] Краткото название на ХаМоссад леМоди’ин улеТафкидим Мейюхадим – на иврит: המוסד למודיעין ולתפקידים מיוחדים‎, което означава Институт за разузнаване и специални операции. Моссад действа без задръжки по цялата планета. Извършителите на „специалната операция“ убийство са отряд, наречен Кидон, което означава „връх на копие“ или „байонет“ – нож на пушка или автомат. За него се разпространява легендата, че се занимава с контраразузнаване. Но от множеството убийства, извършени по света, в това число на невинни палестински дейци след олимпийските игри в Мюнхен през 1972 г., на най-малко тройния агент Робърт Максуел и прочие. Един от убийците на палестински политик, живеещ в Бейрут – Йехуд Барак, не само стана министър-председател на Израел. Съвипустникът и личен приятел на познатия на редовните читатели Яков Кедми сам и с гордост разказа за престъплението си в документален филм на BBC, останал непоказан. Разполагам с копие от него.

[128] Виктор Островски – „Моссад: Отвъд измамата“, „Атика“ ЕАД, София1998 г., стр. 289-290. Книгата е в библиотеката на автора.

[129] Заглавие на първата книга на Анатолий Голицин – офицер от КГБ, избягал на Запад и отхвърлен от тамошните лидери и специални служби. (Anatolij Golizin – New Lies for Old – The Communist Strategy of Deception and Disinformation, G S G & Associates Pub, вече цит. съч.)

[130] Съкращение от Израелски отбранителни сили, както официално наричат ционистката армия.

[131] Израелското време, англ. Един от най-големите електронни вестници – website – в Израел, основан през 2012 г. от Давид Хоровиц, бивш главен редактор на англоезичните “The Jerusalem Post” и “The Jerusalem Report”, и от шефа на американски инвестиционен фонд, евреина Сет Кларман. И двамата са хазари, чиито родови корени са в Руската империя. Освен на английски, сайтът се публикува и на арабски, френски, китайски и персийски – фарси. Според твърденията на самото издание, то е най-посещаваната израелска електронна медия с аудитория от 3,5 милиона читатели месечно. Според мен посетител не е равно на читател. Още по-малко – на редовен. Доказателство е тази моя залязваща медия.

[132] Все същата позната чифутска надменност, винаги демонстрираща чувство за превъзходство над другите. Някой да е срещал добър евреин?

[133] Кой управлява света, лат.

[134] “IDF Chief Says Israel Is Becoming Like Nazi Germany, Refuses to Back Down” by Matt Agorist, “Global Research”, TheFreeThoughtProject.com, globalresearch.ca, Montreal, Canada, Monday, 24 July 2017 г., online: http://www.globalresearch.ca/idf-chief-says-israel-is-becoming-like-nazi-germany-refuses-to-back-down/5600782

[135] Мога да кажа – на почти всички държави. Без да се смущавам, твърдя със солидна убеденост и сигурност, че например Гърция, Русия, Украйна и Черна гора са негови. Влиянието им в Британия, Германия, Китай, САЩ, Франция е толкова значително, че също можем да ги приемем за тяхно притежание.

[136] Южната част на остров Ирландия още не е придобила независимост и не е станала република

[137] Simon Schama – “Two Rothschilds and the Land of Israel”, Alfred A. Knopf Incorporated, New York, NY, 1978 г. , стр. 296.

[138] Вж. “Lord Rothschild Discusses How His Family Created Israel Full Interview”, gmsfruitofknowledge, May 23, 2017 г., YouTube от online: https://www.youtube.com/watch?v=BCOTT5zi2wo; също: “Lord Rothschild: My Family Created Israel” by Sean Adl-Tabatabai, YourNewsWire.com, The People’s Voice, Inc., Los Angeles, CA, February 12, 2017 г., online: http://yournewswire.com/lord-rothschild-israel/

[139] 004 – Video – In the Kingdom of Vulgarity and Some Truths About It, в: Георги Ифандиев „Когато светът и номенклатурна чалгария в него потъваха“, „Диагноза с Георги Ифандиев“, diagnosa.net, София, 1 юни 2017 г., online: http://diagnosa.net/diagnosite-mi/%d0%ba%d0%be%d0%b3%d0%b0%d1%82%d0%be-%d1%81%d0%b2%d0%b5%d1%82%d1%8a%d1%82-%d0%b8-%d0%bd%d0%be%d0%bc%d0%b5%d0%bd%d0%ba%d0%bb%d0%b0%d1%82%d1%83%d1%80%d0%bd%d0%b0-%d1%87%d0%b0%d0%bb%d0%b3%d0%b0%d1%80 или от YouTube от online: https://www.youtube.com/watch?v=-26QhZZzPuM

 

Анкета:

Редно ли е 27 лета след промените все така да ни ръководят и поучават комунисти, ченгета, московски възпитаници, номенклатурни рожби учили на Запад, и нагаждачи?

View Results

Loading ... Loading ...