Здравейте, Гост [Логин]
Територия на истината и свободното слово

МАЗОХИЗЪМ: ЖИВОТЪТ СРЕД ПРОПАГАНДАТА НА „ДЕМОКРАЦИЯТА“ Е КАТО СОПАТА НА ТОТАЛИТАРИЗМА, НО ДОПАДА НА МНОЗИНА – Част 7 – 2

 

 

 

 

 

 

 

Добре дошли в медийния диагностичен център. Това е територия, свободна от комунизъм, социализъм, фашизъм, нацизъм, либерализъм – изобщо – от идеологическите фрагменти на ционизма и насаждания от тази крайно националистическа теория, превърната в практика, интернационализъм. Тя е предназначена за личности, за хора нормални, без психически отклонения и без комплекси, незасегнати от индоктринация, и с отворено съзнание. Единственото място, в което се съобщава истината, цялата истина и нищо освен истината. Нещо, което нито една друга медия в този провален опит за държава не може да си позволи.

 

 

 

*    *    *

 

 

 

 

Напоследък всяка статия на лондонския всекидневник „The Financial Times“ започва с призив за материална подкрепа с думите: „High quality global journalism requires investment.“ Което ще рече: „Висококачествената световна журналистика изисква инвестиции.“

Всеки да го разбира, както желае.

 

 

 

 

*    *    *

 

 

 

 

За пореден път Съветът за електронни медииСЕМ, е санкционирал телевизия „Евроком“ заради предаването „ДИАГНОЗА с Георги Ифандиев“ и по-точно – заради водещия.

 

Нямам представа точно за кое предаване и какво е накарало цензурите да покажат зъбите си.

 

Допускам, че са били принудени. Имам предвид другарите Мария Стоянова и Георги Лозановноменклатурен кадър на БКП, бивш заместник на Иван Живков с малко име Славков, син на проектанта на сградата на активните борци на столичната улица Позитано“ № 20, днес централа на БСП, и зет на убиеца на изобразителните изкуства, члена на ЦК на БКП и масон Светлин Русев.

 

 

Признавам: С това не се свиква. Дотегна ми.

 

 

Все пак ще ви държа в течение.

 

 

 

 

*    *    *

 

 

 

 

 

Продължение.

 

 

 

 

Принудата е комунизъм. Нека е социализъм. С това съм запомнил онзи строй. Колкохубаво“ – строй!

 

В своите непрестанни усилия принудително да приведе във физическа форма висшата бюрокрация в страната, фамозният министър-председател на Индия е заповядал на всички държавни служители да се присъединят към него за йогистки упражнения рано сутрин.

 

Нарендра Моди вече е сложил край на дългите обеди на индийските чиновници, както и на членството им в клубове за голф, като израз на нечия признателност. Стана ясно, че високопоставени индийски държавни служители са получили писма, в които ги призовават идущия месец [вече настоящ – юни] да се включат в масовите йогистки упражнения, предвождани от г-н Моди, за да отбележат международния ден, който чества древното индийско занимание.[1]

 

Вдигнал два пръста във формата на заешки ушички[2] или на латинската буква “V”, която всъщност била въведена от българския владетел Абар-Кам, като истински „десенводач на нацията милионерът Моди иска да въведе прийоми, характерни за социализЪма на другарите. По-точно – да ги наложи с насилие, типично за болшевиките. Училищното ми детство и юношество премина в същото. Даже цветът на шалчето на другаря Нарендра напомня за пионерските изстъпления по време на милиционер-социализЪма. (Вижте илюстрацията.)

 

 

 

А имаше страна, наречена България…

 

 

 

Не защитавам бюрокрацията. Опазил ме Бог! И все пак…

 

Повтарям: Още през невръстните си години взех да разбирам, че мястото, където съм се появил на този свят, не е никак привлекателно. А „добрите чичковци“, чиито портрети „украсяваха“ читанката на по-голямата ми сестра, Бог да я прости, бяха тъкмо обратното зли и жестоки твари. Имам предвид Йосиф Сталин, Васил Коларов, Георги Димитров и неговия зет Вълко Червенков. Нашите ме плашеха с тях, за което ще съм им вечно благодарен.

 

По онова време много неща носехавеликотоиме Сталин. Варна се наричаше така, както и връх Мусала. Също – язовирът, днес известен като Искър“, централният софийски булевард, познат като Витоша“… Даже училището, в което учих от първо до осмо отделение – сега „Тодор Минков“.

 

Зли орисници, каквито всъщност бяха, другарите наричаха де-що им падне на всякакви разбойници, алчни егоисти, кариеристи и българомразци: Перник беше Димитрово, ШуменКоларовград, Добрич – Толбухин (остана така до септември 1990 г.), КарловоЛевскиградНо в училище ни учеха другообратното. Май и досега е такалъжи, измами и пак лъжи. През ония години усвоих почти до съвършенство двата вида мислене и новоговора, без да знам, че английският социалист и масон Ерик Артър Блеър вече му е дал название.

 

Ето как у мен, под влияние на семейната среда, но и на махала, се затвърди убеждението: От 1944 г. година насам България винаги е била поставяна в крайно унизително положение от онези, които интернационалните комунисти настаняват за нейни официални ръководители. Разумният човек с национална свяст и чувство за достойнство няма как да отрече: Срамът при Тато и неговата ибрикчийка Б.Б. е най-голям и компрометиращ бившата ни нация.

 

Иван Костов също не знаеше езици. Даже не говореше български като хората. Може да се е оправял по-добре на руски, ако той е бил основният му. На срещи с интернационалния псевдоелит се оглеждаше и ослушваше като обран евреинНо чак такова падение като Б.Б. не е имало от Замфиркьов-Живков насам.

 

На земята едва ли съществува по-долна твар в човешки образ от български комунист. Толкова е оскърбително! Позор за всички нас!

 

Здравомислещ и национално отговорен лидер би поддържал що-годе еднакви отношения с всички държави. Както и равна отдалеченост от тях. Особено – от Русия. Която винаги се е грижила за Сърбия. А в същото време е била по-зла от мащеха за нас.

 

Митовете за „освобождение“, пък за някаква „матушка“, за „нефтени подаръци“ и всякакви брътвежи от този сорт, са част от комунистическата пропаганда. И от акциите на петата колона на Москва у нас, която никога не е преставала да действа. Споделял съм с вас мнения и на други коментатори, че най-крайните русофобивсе излюпени в болшевишки гнезда и отгледани в инкубаторите на БКП, КПСС, ДС и КГБ, всъщност са дълбоко засекретени агенти на Кремъл. А нововъзникналото им американофилство се дължи на същото.

 

Не забравяйте, че Вашингтон и Москва винаги са действали заедно и синхронизирано. Освен това по-скоро Кремъл ръководи Белия дом, отколкото обратното. Неприемането на тези факти не променя с нищо реалностите по света и тук.

 

Освен това Западът приютява най-големите обирджии на руския народ.

 

Съвсем наскоро „демократите“ и „защитниците на човешките права“ на Запад проявиха загриженост за съдбата на Сергей Полонски – до неотдавна един от най-богатите руснаци. Милиардерът, който заемал девето място в съответната „рускакласация на тогава все още еврейско-американското, а понастоящемеврейско-китайско издание – не е ли все едно, щом знаем, че иде реч за общата държава Кимерикабеше предаден от камбоджанските на московските власти. От близо три петилетки 43-годишният Сергей Юриевич живееше на собствен остров в съсипаната през Виетнамската война държава.

 

На Сергей Полонски ще се спра след съвсем малко. Преди това държа да отбележа „загрижеността на същия мил Запад за съдбата на Сирия. Обърнете внимание: Не за сирийския народ, а за държавата.

 

В комюнике на своята главна квартира клонящият към лейбъристите – сиреч социалистителондонски всекидневник „Стражът“ – “The Guardian”, се постара да оправдае заглавието си. И като „истински страж на мира и законността по планетата“ – как ми напомня за СССР – определи политиката на западните „демокрации“ като „изчаквателна игра, докато страната гори“![3]

 

Опазил ви Бог от такива стражи“! Опрете ли до тях, плюйте в пазвата и на петите си. И бягайте, колкото можете по-далече от тях. След като едва през май 2015са забелязали, че Сирия гори! До тяхното съзнание световните събития достигат със скоростта, с която навремето модата до тукашните земи!…

 

Че Сирия пламна още през март 2011 година! В рамките на онзи проект, „Арабска пролет“, за който американците се правят на ни лук яли, ни лук мирисали. И смятат, че светът е населен изключително от идиоти, които имверват“! Пак неотдавна, пред двама от шестте държавни глави от Персийския залив, удостоили го с присъствието си, Барак Осама заяви за Сирия, че:

 

Имате гражданска война в страна, която възниква от дългогодишни несправедливости. Това не беше нещо, което беше предизвикано от Съединените щати. И не беше нещо, което можеше да бъде предотвратено от Съединените щати.[4]

 

Ашколсун за гьонсуратлъка. Тя и Победа Новоземска, подвизаваща се под псевдонима Виктория Нюланд, сигурно също отрича всякакви връзки сконфликтав Украйна. А и в двете бивши държави се водят граждански войни. Никой неконфликтува“, както след промените взеха да се изразяват домораслите ни комунистически антикомунисти“ – все отбор московци, преквалифицирани в прозападни демократи“. И, съответно, припознати от Запада като единствени“ и „незаменими“. Само такива получиха достъп до стипендии, включително и натовски. По-рано – пак само теза обучение във Варшавския договор. Ала пей сърце…

 

Нима онези от поколенията, близки до моето, забравиха как ги чакахмеамериканците и всички западнидемократи“. Дето „с волска кола да бяха тръгнали“… Когато дойдоха, се оказа, че първо минават през Москва, за да се отчетат пред чорбаджиите си от Върховния съвет на СССР.[5]

 

Затова, както писа през миналата година бившият коментатор на минаващия за „най-консервативен британски вестник“, лондонскияThe Times”, и главен редактор на неделния му вариант “The Sunday Times”,  сър Саймън Дженкинс,[6] когото не веднъж съм цитирал:

 

Когато настоява за санкции срещу Москва, Западът прекрачва всички граници на лицемерието. Като по същото време със задоволство купува руски газ и продава на Русия оръжия, кораби, апартаменти в престижния лондонски квартал „Найтсбридж“ и места в колежа Ийтън. Тези двойни стандарти са наш патент.

 

Според Комисията по износа на оръжия при Камарата на общините, понастоящем Великобритания продава оръжия на стойност 12 милиарда лири на 27 страни, които са в списъка на Външното министерство поради „проблеми с правата на човека“. Няма как да бъде заздравен мирът в света, когато направят енергията в Европа по-скъпа, кредитите за Русия по-трудни и по-малко достъпни за приближените на Путин“. На Путин изобщо не му пука.[7]

 

Вярно, че авторът смени политическия си пол и премина в „конкурентния“ и „ляв“ “The Guardian”. Ама и там не го изтърпяха и го прогониха.

 

Та за разлика от други, редакционната колегия на споменатия „Страж“  внезапно забелязала, че „мирните преговори за Сирия са подновени. Организацията на обединените нации, която ги организира и дирижира от Женева, избегна заглавието „Женева ІІІ“. Което е понятно, като се приеме, че първите два големи и толкова възхвалявани опита за постигане на споразумение за прекратяване на гражданската война, която сега е в своята пета година, бяха такива провали.[8]

 

Поздравления и за този гьонсуратлък. Congratulations for the brazenness! Надявам се, че пожарникар-премиерката, тази „полиглоткана посткомунистическата chumocracy чъмокрация, както множество англичани наричат шуробаджанащината,[9] номенклатурната демокрация“, няма да се затрудни нито от произношението, а още по-малко от превода.

 

Обаче „генералният щаб“ на лондонските вестникарски „стражари“ не се задоволява само с посочената закъсняла констатация.

 

Почти сигурно решението за война ще трябва да почака до някоя голяма промяна в равновесието на силите“ – редят „пророчествата“ си гардовете с компютри.

 

Онова, което става, е класически опит за запазване на съобщителните канали отворени в объркана ситуация. С надеждата, че ако и когато тя се промени, ще има някаква експертна оценка и подходящ ангажимент, стига да възникнат нови възможности… Ако някога изобщо имаше период, когато сирийската война можеше да стихне от само себе си, това време е отминало

 

Сега измеренията се променят. Консултациите на държавният секретар Джон Кери с Владимир Путин през миналата седмица [11 – 17 май] подсказват за смекчаване на различията на САЩ и Русия спрямо Сирия.[10]

 

Стига, защото ме е гнус! Ако те са будали, да не вменяват същия недостатък на целия човешки род. Само че и те не са. По-скоро се смятат за „гяволи“, както казват сродните им нашенски бездушия. Да не пропусна, че в деня, когатоглавнокомандващите на стражаритеот лондонския вестник, бивш манчестърски, обнародваха депешата със своята срамно разкрачена позиция, товарищ Победа – пардон – Виктория, находилась вМоскве. Току-що беше предала актуалните заповеди на своите подчинени еврейски мушмороци в Киев. И потом – ушла прямо в Кремль, что бы сделать реверансцарюПутину.[11]

 

 

 

Напред по пътя, който води назад

 

 

 

Основните британски издания си затвориха очите за посещението. Явно технитехрабрипълководци очакваха разпореждането, като как да отразят визитата: умерено, с възторжен тон, или злостно отправяйки обвинения?

 

Пътуването на Нюланд идва ден, след като държавният секретар на САЩ Джон Кери обсъди конфликтите в Украйна и Сирия с руския президент Владимир Путин и с външния министър Сергей Лавров в руския черноморски курорт Сочи.[12]

 

На Нюланд – извинете – Новоземская, със сигурност не й се полага привилегиятада се изчипка вЧерное море её“ или в някой от разкошните околни хотели за милиарди, собственост на Владимир Владимирович или на неговия еврейски паж Дмитрий Анатолиевич Медведев. Но водещи се на техни пълномощници.

 

Вашингтонските комунета сред които преобладават резняците, взеха да дават на заден шморц, както говореха на Сточна гара. Онези, които прогнозираха краха на втората Съветска Хазария – т. нар. Русия, нека си смучат палците. Това са интелектуални мизерници, дребни плагиати, които поради своите зависимости и послушание, както и заради интересите и комфорта на ирландскитесобственици на влиятелните медии, биват изтиквани напред – предимно на екран.

 

Само хора, които нямат най-елементарна представа за СССР и онова, на което бяха подложене народите в болшевишката империя, могат да допуснат подобно отстъпление на Кремъл. Положението се влошава съвсем, когато „коментаторите“, обучавани в партийно-милиционерски школи, без всекидневно да се информират и да се самоусъвършенстват, възприемат скритите, но напълно реални процеси, като… „конспиративни теории“.

 

За първото предлагам да чуем един от най-висшите хамелеониВладимир Познер.[13]

 

 

 

 

 

Да напомня на комунистическите майкопродавци – днешните „евро-атлантици“ – доскоро първи русофили и предани ратаи на Кремъл: Не създавайте илюзии! И не разпространявайте долни лъжи. Никъде по света човек не е защитен. Обратното, на Запад хората все повече губят свободите си, до които са се добрали след дълголетни борби.

 

Днес, както редовните читатели и зрители на едноименното телевизионно предаване отлично знаят, САЩ са най-големият затвор на планетата. Близо четвърт от излежаващите присъди по цялото земно кълбо са заключени в тамошните пандизи. В страната се изгражда система от частни затвори – нещо като корпоративен ГУЛаг. А съдебната система вкарва за непропорционално продължителни срокове дребни престъпници, нарушители и дори съвсем невинни хора. Вече говорим за Промишлено-затворнически комплекссвръх печеливш отрасъл в САЩ, където вече действат повече от 80 частни затвори, собственост на корпорации!

 

Същевременно западняците май свиват знамената. Американците и перките. Нима редовните читатели и зрители ще отрекат, че още през февруари-март на 2014 година предупредих: Някой иска да излъска образа – т. нар. имиджна Владимир Путин? А от доста години повтарям, че руските – впоследствие съветскитенароди никога не са живели добре. Спомнете си военните кореспонденции на Фьодор Достоевски от българските земи през октомври 1877 г.

 

Днес медийните всезнайковци са на инструкции. Те не изпитват чувства като срам. Утре отново ще ги изтикат на амбразурите. Ако някой си помисли: Какво ще кажат децата им, греши. Рожбите са същите сатанински изчадия като своите родители. Бог е уточнил, че кактодобро дърво не може да дава лоши плодове, така и лошо дърво не може да дава добри плодове“.[14]

 

Забавлявам се, когато осведомени хора, доказали своите анализаторски качества, започват да манкират. Правят се, че всичко в политиката е такова, каквото ни го показват. А не след дълго, дали поради напредналата възраст, може би от изхабяването на ума или нарочно, начеватда се самоопровергават. И да вадят истината на показ.

 

Точно това ни демонстрира завършеният циник Яков Кедми в една от най-новите си изяви. Започна от провала на американската външна политика, за да завърши с признанието, че САЩ се намират в състояние на война. Затова трябва допълнително да острижат 320-милионното стадо. Та 1 на сто от онзи един процент,[15] който владее половината от световното богатство, да може да продаде още оръжия, военна екипировка, включително транспортни средства, облекла, обувки, храниВсичко, което се сетите, свързано с воденето на военни действия.

 

Никога не съм очаквал от този вид производни на Системата да бъдат напълно искрени. Кедми няма да изрече истината, че Съединените щати са в състояние на перманентна война. Така, както преди близо век полуинтелигентът и негов сънародник Лейба Бронщейн или Леон Троцки прокламирапанацеятаза човешкото обществоперманентната революция.

 

 

 

Миналото е мъртво, а бъдещето – немислимо[16]

 

 

 

Яков Йосифович не ще признае дори това, че неговата втора родина и настоящо убежище беше родена от войната. И досега нито за ден не я е изоставяла. Както е известно, евреите са вечно спорещи и враждуващи същества. Без наличието на враг те са загубени. Впрочем – и комунистите. Няма никакво значение, дали ги приемате за такива и къде са дислоцирани, казано на военен език – в Москва, Вашингтон, Берлин, Лондон, Париж, Варшава, Тел Авив и дори в превърната в невзрачен град София.

 

 

 

 

 

Най-важното, есенцията от току-що чутото, е: Поредното déjà vu. Този филм сме го гледали. Мачът е игран. Не схващате ли?

 

Преди да назначат републиканеца Чък Хейгъл за министър на отбраната в правителството на демократите, се спрях на обвиненията вантисемитизъм“, с които могъщото еврейско лоби го замеряше. След въртелите, продължили няколко месеца, когато го назначиха, споделих: Този човек ще обере негативите от намаляването на военния бюджет. Точно така стана.

 

Смяната му съвпадна с промяната във външнополитическата ориентация на страната. Което означава само едно: Усилване на американското участие навсякъде по света и още по-кръвопролитна перманентна война, от която САЩ явно не могат да се измъкнат. Доста лесно е за проумяване, ако си спомните последната президентска реч на Дуайт Айзенхауер от януари 1961 г. И многократно показваните от мен свидетелства, че американската гражданска – по-правилно – цивилна, промишленост бълва боклуци. Докато военно-промишленият комплекс все така е водещ в света.

 

Вижте и чуйте изповедта на един контрабандист на оръжие, търговец на смърт. От онези, които Интернационалът използва. Макар откъсът да е от игрален филм и да не съм сигурен, че YouTube ще го допусне, ще опитам да го покажа. С уточнението, че всичко е заснето по действителни случаи.

 

Преди това – малко за фабулата. Главният герой – Юри Орлов, е син на руснаци, измамили съветската власт, че са евреи. За да ги пуснат да имигрират в САЩ. Известният актьор Никълъс Кейдж, псевдоним на Никълъс Ким Копола, „ирландец“ и племенник на Франсис Форд Копола, изпълнява ролята на Юри.

 

Семейството се заселва в нюйоркския квартал „Брайтън Бийч“, превърнал се в свърталище на съветската еврейска мафия. И сега го наричат „Малката Одеса“. Въпросният герой с фамилия Орлов се впуска в незаконния оръжеен бизнес. Повлича и брат си. Тази територия е запазена изключително за „ирландци“.

 

Заради неговата специализация в продажбата на смърт, накрая целият живот на Орлов се оказва провален. На финала той се изправя лице в лице с агент на американска секретна служба.

 

Чуйте и вижте какво става от този момент до края.

 

 

 

 

 

Докато се намират творци със съвест, готови да отварят очите ни за горчивата истина, има надежда. Такова изключение е новозеландецът Ендрю Никъл. Той е сценарист, продуцент и режисьор на филма „Господар на войната“, от който е епизодът.

 

Как да не въздадем заслуженото на Едуард Сноудън? Обявен извън закона, той принуди елитите да пренапишат или отменят някои закони! Както стана буквално часове назад в САЩ с частта за всеобщото проследяване и наблюдение в типично комунистическия, антидемократичен, тоталитарен и терористичен Патриотичен закон. С тази стъпка бяха орязани и неограничените права на американското Шесто управлениеНационалната агенция за сигурност.[17] Което хич не е малко.

 

Докато пишех тези неща, във Великобритания се завихри нещо средно между обсъждане и скандал по тази тема. Тамошният военно-промишлен комплекс внушава, че:

 

Великобритания е просто третокласна военна сила. Въпреки това нашият бюджет за отбрана е петият по величина на света. Той е почти същият, както френският. Но Франция има подходящ самолетоносач – комплектуван със самолети. Освен това Франция разполага със стотици действащи атакуващи бомбардировачи, а не с шепа; има самолети за морско патрулиране; скоро нейната армия ще наброява два пъти повече войници от нашата

 

В Кралските военно-въздушни сили нещата са потресаващи. Те са сведени до невъобразимите няколко бомбардировача и нямат нито един самолет за издирване на подводници. Армията отново освобождава войници. Флотът е на път да получи самолетоносач. Но той може да превозва само самолети с вертикално излитане. Някога имахме такива, но се избавихме от тях при последния Преглед на стратегическата отбрана и сигурността.[18] Ще трябва да купуваме изтребители-бомбардировачи F-35B, които са нови, усложнени и все по-скъпи.[19]

 

Свръхмодерните самолети F-35B, които са предназначени, както за защита, така и за нападения от въздухас конвенционални оръжия, с ракети и даже с бомби, се произвеждат от американския концерн “Lockheed Martin”. Досещате ли се, за какво и за кого предстои да работят британците? Част от скандала, който е едва в зародиш, е именно това: Защо правителството на Обединеното кралство постъпва така, че въоръжените сили да не се снабдяват с продукция, изработвана на Острова?

 

 

 

Вчера е история, утре –  загадка, а днес е дар Божи.

Затова нека ценим настоящето.

 

 

 

Рязкото възраждане на руската военщина, нескриваните от никого китайски усилия успоредно с челното икономическо положение на земята комунистическата държава да стане и първа военна сила, разкриват само едно: Не очаквайте кой знае колко по-добри дни. Жертвите ще бъдат измервани с милиони!

 

Те – интернационалното Братство, знаят, че „войната е еврейската жътва“.[20] Няма друг по-сигурно печеливш бизнес. Съпроводен и с висока норма на печалба.

 

Вот вам.

 

Как внезапно се загрижиха за Сирия тези ненадемократили се свободолюбци и герои“! Да не повярва човек. Чак след като вече пета година добрите бунтовници“, финансирани, обучавани, въоръжавани и насъсквани от Запада, съсипаха страната. Замениха гилошитеджихадисти от Ислямска държава, възникнала от първите.

 

Демократите“ се сетиха, едва когато по официални данни жертвите надхвърлиха 250 000, а по неофициални, от неправителствени организации – 400 000 души. Най-малко една трета от тяхдеца. Бежанците са близо 3 милиона, а унищожените завинаги исторически и архитектурни забележителности, безценни ръкописи и произведения на изкуството, навярно поне три-четвърти от тях, свързани с християнството, бяха безвъзвратно погубени. А равините и подопечните им имами в Израел и по света ликуват!

 

Междувременно нещата опряха до там, че преди дни израелското правителство одобри законопроект, окачествен от западни наблюдатели катодраконовски“. Той предвижда до десет години затвор за хора, които хвърлят камъни. Възрастта няма значение. Който замеря с камъни милиционери, военни, цивилни, ще лежи зад решетките! Целта е „да бъдат обуздани бъдещи палестински вълнения“.[21]

 

За нещастните хора, на които Al-Nakbaкатастрофата, сполетяла ги с основаването на ционистката държава, прашките и камъните са почти единственото оръжие и „боеприпасиза борба против израелските окупатори. А присъдите ще бъдат издавани, независимо от намеренията. Даже, ако камъкът е бил хвърлен случайно, без умисъл!

 

Западът е на страната на Израел. Най-същественото в него – икономика, финанси, политика, култура и медии са превзети отдавна от ционистите. Този Запад се опасява за собственото си бъдеще. Заедно с бежанците ислямистите им провождалитерористи! Дори да е вярно, каквото повикало, такова се обадило. Те си го надробиха. Никой не им е виновен. Нека си го изсърбат. Га ядоха кифтетата, ни риваха. Сега, когато горчивата чаша не ги отмина, а им се пада, трябва да я изпият до дъно. Докато наблюдавам техния гърч, лично аз ще вляза в чепиците на равините и имамите.

 

Днес никой не може да бъде сигурен за живота сидаже супербанкерите. Работите бяха докарани до там, че вместо да служи за благото на човешкия род, роботронната революция на висшата електроника и изкуствения интелект са заплаха. Благодарение на тях ни проследяват и подслушват.

 

Тези дни безпилотно самолетчеdrone – за малко да цапардоса въздушен пътнически лайнер. Инцидентът стана над нюйоркското летище Ла Гуардия“.[22] Но утре въоръженаиграчкаще нападне друг изневиделица от пясъците в някоя пустиня, да речем.

 

Атакуват и с лазери. Засега – недостатъчно мощни.[23] А утре?…

 

Отдавна писах, че рано или късно, някой превъртял арабски милиардер ще снабди с портативна ядрена бомба друга откачалка, готова да умре, за да попадне в ислямскиярай“. Тогава душа да им е яка на хазарите талмудисти, новообразуванияизраелски народ“.

 

Тук почти никой не е осведомен за кореспонденцията на Обама бин Ладен, конфискувана от дома му след неговото ликвидиране“. Свестни люде, занимаващи се от години с региона, се съмняват в достоверността на документите. Но не и в онова писмо на саудитския милиардер до неговата съпруга Хайрия Сабермайката на сина му Хамза. В него Бин Ладен пожелава рожбата му да овладее Ал-Кайда и да я оглави. Редовете са изпълнени с много любов и нежност към жената, „на която в отвъдния живот отново иска да бъде съпруг (даже, ако тя се омъжи в настоящия свят след неговото „мъченичество“. Но страхувайки се от нападенията с безпилотни самолети на САЩ – единственият съвет на Бин Ладен е да пътуват при облачни небесаотчаяното и закъсняло разбиране, че образованието е необходимо за истинска революция, и убедената решителност да бъдат удряни Съединените щати, вместо техните близкоизточни марионетки, не навежда на мисълта, че отшелникът от Аботабад[24] ръководешетерористиченкоманден център.[25]

 

Свръхбогатите ислямисти в Близкия изток постоянно биват подлагани на натиск, заменян отприятелскиподадена ръка. Те са достатъчно хитри, за да разпознават, кой им мисли доброто, и койне. Някой ден някой мюсюлмански халифще получивидение на Аллах“, придружено със съответното „поръчение“ – мисия. Ще успее да си купи ядрена бомба и да я пренесе отвъд Океана. Тогава тежко и горко на американците, задето се държат като нашенци – като бъзливи опитни зайчета. И не хващат за гушите и не изтръгват гръцмулите на разните Джордж-Бушовци, Барак-Обамовци, Хитлери-Клинтъновци, Джон-Керевцитази най-мръсна пяна на света,[26] но преди всичко – техните господариРокфелеровци, Голдмън-Саксовци, Шифовци, и европейските им кукловодиРотшилдови, Менделсонови, Варбургови

 

И „демократите“, които щепомагатна имигрантите, чиято трагедия е предизвикана от собствените им действия под заповедите на ционистко-комунистическите глобални имперски интереси, са обречени. Десет-двадесет лазарника след нас? Какво значение имат, проектирани върху човешката история!

 

Ето в какво ще се изразява „помощта на Европейския съюз за имигриращите от Африка:

 

 

 

 

 

От началото на 2015-а най-малко 1800 загубиха живота си [в морските вълни]

 

Южноевропейските държави отдавна са подложени на натиск от редовно нахлуващи имигранти. Тъй като те често са първите страни, до които пришълците могат да се доберат.[27]

 

Очаквайте новите военни авантюри на Евросъюза, тоест – и наши. Съпроводени от огромни разходи за въоръжаване, издръжка на бойци и на техните командири, за всякаква скъпа екипировка… Дали това щеше да бъде така, ако Муамар Кадафи, независимо от авторитаризма му, беше останал? Колко дълго Западът търпя милион пъти по-зловещите тоталитарни комунистически режими в Източна Европа? Какво стана накрая? Гушнаха се и се сляхатоталитаристи и демократи“! Даже термин измислиха – конвергенция.

 

Нима Кадафи не беше приятел на доста от западните лидери? Даже – финансист на някои от тях. Например на вечно осиращия нещата бивш, а защо не и бъдещ френски президент Никола Саркози. Също Наполеончо и то с еврейски корени.

 

 

 

Настоящето променя бъдещето,

но изглежда не желаем това

 

 

 

През последната година изоставено парче земя, бивша индустриална зона, затрупана с отпадъци, близо до апартамента ми в Малмьо, Швеция“ – пише англичанинът Ричард Ориндж от скандинавския град, – „се превърна в процъфтяващо циганско селище. Но все още не мога да намеря нито един сред моите шведски приятели, който да смята, че те следва да бъдат прогонени.

 

Антиимиграционно настроените Шведски демократи,[28] които спечелиха 13 процента от гласовете на миналогодишните избори, призовават за промени в законите на Евросъюза, които да лишат румънци и българи от тяхното свободно придвижване.[29]

 

Без значение кога, това ще стане. Ето какво ни готвят западните демократи“, „борещи се за човешки права“. Неизбежно е. Неминуемо. А правото на безпрепятствено придвижване е единствената ни полза от нашето участие в ЕСновия СССР. Иначе получаваме от касата Брюксел по-малко, отколкото е размерът на вноските за членството ни в тази престъпна организация.

 

Въпреки това, със сигурност знам, че дори след такава мярка никой няма да стисне за гръцмулите туземните ни евроатлантици“ – до единкомунисти. А както е известно, няма бивши комунисти и ченгета. Веднъж такива, завинаги същите. Добрият комунист е само онзи, който е заровен под метър и половина пръст.

 

Обаче тук покварата на комунизма и съпровождащата го тотална деградация е проникнала до неимоверни дълбочини. Струва ми се, че е справедливо да бъдем изтрити от лицето на земята. Както и западняците. Не се залъгвайте. Те също пътуват към нищото. Нито ние, нито те се съпротивляваме на синедриона. На онзи елит, който благодарение на злото, от което е изтъкан, чрез парите и властта решава, дали един народ има право на живот или не. Но Те са „добри“ и „благородни“. А такива като мен – „хейтъри“…

 

Отхвърлям римската максима, че “voluntas est superior intellectu”.[30] А вие? Voluntatem tuamваша воля.

 

Предстои САЩ да осигурят повече обучение и оръжия за иракските племена, които се бият с Ислямска държава“. Това „решилБарак Хюсеинович – „да увеличи подкрепата за иракските бойци, с надеждата те бърза да възвърнат град Рамади от ИСИЛ“.[31] Някои ги наричат „моллите на Обама“.

 

Малко преди това иракската армия панически изостави града, като заряза в неготанкове, артилерийски оръдия и бронирани коли“, харизвайки ги на Ислямска държава“. Акорумпирани офицери продавали бойните планове на джихадистите“![32]

 

Явно Обама възнамерява да постигне нещо, без участието на армия, останала без морал и боен дух. Затова ще разчита на… „племена“. Кога ли онези от интернационалното Братство ще се напечелят и наситят на кръв, та най-сетне да обявят официалното разделяне на Ирак на най-малко три части?

 

Никой не обелва и дума за главното: Кой и защо предизвика всички тези бедствиянекатастрофи? Кой все така има полза от тяхното продължаване?

 

Тези дни вашингтонският политически наблюдател Сеймоор  Хърш, носител на наградите „Пулицър“ и „Джордж Оруел“ за разследваща журналистика, разкри, че не правителството на Башар ал-Ассад, а поддържаните от запада бунтовнициса извършили всички нападения с химически оръжия.[33] Нещо, за което моя милост никога не е изпитвал съмнения и дори колебания. Поради доброто познаване на природата и психологията на този тип авторитарни режими, колкото и нескромно да прозвучи.

 

Какво стана? Почти цял живот Хърш се подвизава като freelance writerжурналист на свободна практика. Изданията, в които напоследък публикуваше – “The New Yorker” и “The Washington Post” – отказаха да поместят неговите разследвания. Нему дължим скандалите с клането във виетнамското селце Ми Лай, познато у нас като Сонг Ми, извършено от американските войски. Както и бурята със средновековните инквизиции, които армията на САЩ прилагаше на задържаните без обвинения в иракския затвор Абу Гариб. За съжаление, тя не прерасна в унищожително торнадо, което да помете военно-промишления комплекс. Понеже и т. нар. американци са твари, подобни на насбъзливи егоисти с промити мозъци.

 

Сеймоор  Хърш за пореден път разбуни кошера на оситеЦРУ, НАС[34] и останалите филиали на КГБ и съответно на Моссад, като извади на светло истинския предател на Обама бин Ладен. Той е пенсиониран пакистански генерал, каращ старините си в Лондон. И го изкараха…

 

Фантазьор, теоретик на конспирацията или авангарден иконоборец? Сеймоор  Хърш, известен на приятелите си като Сай, е бил назоваван с всички тези неща. Никой не се съмнява в неговите минали успехи.[35]

 

Но сега? Това вече е прекалено! Нали Барак Осама лично огласи, че Обама бин Ладен е бил предаден от свой братовчед, полакомил се за милионната награда? Това е официалната и възможно най-високата позиция! Белият дом не лъже! Никога!

 

Да не би някой в същата Бяла къща да е гушнал милионите, досущ като тукашните ненаситни червени мекерета по всички етажи на властта?

 

Когато пак този Бял дом и същият негов наемател обявиха химическите атаки в Сирия заThe Red Line” – „червената линия“, която разделя „цивилизованите хора“ от „касапина“ в Дамаск,[36] Сеймоор  Хърш я нарече “The Rat Line” – „линията на плъшоците“.[37] Стори го в авторитетното (доколкото това изобщо е възможно) британско издание „Лондонски книгоиздателски преглед“, понеже американските медии затръшнаха вратите си пред него. Дали се уплашиха, или собствениците им наредиха, е все едно.

 

Не вярвам в убийството на Осама, който по-скоро е Обама. Като вторият човек на земята, публикувал в книга изследването си за живия Хитлерслед 30 април 1945 г., съм добре запознат с методите на Братството и на техните прислужници във войската, тайните служби и средствата за пропаганда. Според официалната версия, тиражирана под надзора на Барак Осама, трупът на Обама бин Ладен бил изгорен, а прахътразпръснат. Déjà vu. Една песничка знаят и все нея ни пеят.

 

Същият приспивен рефрен звучи, винаги, щом някой зачекне по-сериозно края на Адолф Алойзович. Не съм съвсем сигурен и в смъртта на Саддам Хюсеин, който е имал множество двойници – поне петима.

 

Също така не вярвам на комунисти. А от началото на двадесетото столетие първо САЩ, след това Русия, но не само те, попаднаха под Тяхната власт. Донякъде и за това се водиха двете световни войни – най-кървавите в човешкия летопис.

 

Кога запалиха Близкия изток? Щом откриха находищата на петрол. А под диктовката на Ротшилдови ционистите – все с корени в Руската империядекларираха своята непоклатима привързаност към Палестина. Земя, в която кракът на никой от предците им никога не беше стъпвал. Част от Северна Африка също е в пламъци. Другаде в този регион въглените тлеятЕгипет, Алжир, Тунис. Необходими са няколко капки масло и пожарът е гарантиран. Колко му е?…

 

Нещо повече. Лондон и Париж са кроили планове за откъсване на част от Либия. За да я превърнат в нещо като своя подопечна територия.

 

Великобритания действаше измамнически в Либия, а Дейвид Камерън заповяда на MI6 [външнополитическото разузнаване] да състави планза разделянетона страната, е твърдял близък довереник на Хилъри Клинтън в поредица от секретни доклади, изпращани на тогавашната държавна секретарка.

 

Сидни Блументал [разбира се, евреин], отколешен приятел на Клинтънови, изпращал електронни писма на нейния личен email-адрес, за да я предупреди, че Великобритания играе игричкив Либия.

 

Г-н Блументал не е имал никаква формална роля в Държавния департамент на САЩ. А неговите докладни записки до г-жа Клинтън са се основавали на източници от личните му контакти в Близкия изток и Европа.

 

Независимо от това, изглежда г-жа Клинтън е приела насериозно някои от неговите съобщения. И ги е пренасочила към високопоставени дипломати, работещи на най-висшите нива на американската външна политика.

 

Първата от либийските докладни на г-н Блументал – които изтекоха в The New York Times[38] – била изпратена на 8 април 2011 г., когато бунтовническите сили се сражаваха, за да отнемат територии от войските на Кадафи. А „Обединеното кралство играело игрички“ в същата посока.

 

Докладната записка предупреждавала, че британски дипломати и офицери от MI6[39] ръководят тайни канали за подкрепа на режима на Кадафи, „в усилията си да защитят позицията на Великобритания в случай, че бунтът стигне до задънена улица“…

 

Френските и британските шпионски представители вярват, че полуавтономен режим в източния град Бенгази ще бъде в състояние да организира възможности за бизнес в този регион“ – писал Блументал.[40]

 

Американските дипломати, на които Хитлери Клинтън препращала донесенията, оценили съдържащата се в тях информациякато мършава конспиративна теория“. Но сега докладните на Сидни Блументал предизвикват обществен интерес. Понеже, както твърдят в британския печат, те разкриват степента на сливане между Държавния департамент и частната Фондация Клинтън“, основана от бившия президент. Тъй като „приятелят от доста дълго време“, както Хитлери описала Сидни, работел въвфондацията. Тукашният агент на репресивните комунистически тайни служби с псевдоним „Викторне е ли също свързан с нея?

 

Дали е вярно? Как да съм сигурен? Множеството имена и подробности в писмата подсказват за известна степен на достоверност. И какво от това? Смятате, че “Beauty Queen Barack[41] ще се счепка с Дейвид Камерън? Те не са свободни хора. Изпълняват заповеди. Подчиняват се.

 

La vie continue[42] За тези слугинчета той е dolce vita.[43]

 

 

 

Quos dulcis finem habuerat[44]

 

 

 

Докато тези същите държави, от които нещастните хора бягат с риск за живота си, бяха колонии на Запада, и „свободолюбивите демократиграбеха, за да лапат, „милостбеше непозната дума. След деколонизацията и последвалата неоколонизация чрез банките и поддържането на завареното положение на икономическа изостаналост посредством налагането и подкрепата на марионетни правителства, всичко беше наред.

 

Изкуственото масово замогване на Запада, стартирало през 1971 г., както не веднъж съм отбелязвал, напомпа самочувствието на тамошните народни маси. Пролетариите се почувстваха бивши. Усетиха някакъв „аристократизъм“ в себе си. И взеха да странят от черната работа“. Бързо забравиха, че век по-рано използването на дечицата вместо железни топузи е излизало по-евтино на коминочистачите!

 

В средата на шейсетте години на миналия век британските рок-групи описваха прословутия живот в кралството така:

 

Има процеп на тавана, а кухненската мивка тече. Без работа съм и нямам никакви пари, неделната гощавка е с хляб и мед.

 

За какво живеем? В двустаен апартамент на втория етаж. До нас не достигат никакви пари, но бирника на хазяите се опитва да проникне в жилището ни.

 

Строго погледнато, ние сме хора втора класа и не разбираме, защо трябва да сме в задънена улица? Хора живеят и на кьорсокаците. Ще умрем в безизходица.

 

В студено и дори мразовито утро измивам очите си и спирам да се прозявам. Краката ми са почти замръзнали. Кипвам чай и добавям филийка.

 

Безизходица![45]

 

И още:

 

В петък вечер[46] хората се събират, криещи се от дъждовното време. Чай и кифлички със стафиди, намазани с масло, компенсират липсата на слънце. Защото лятото окончателно си отиде. Ох, бедният ревматичен гръб, той е част от моя есенен режим.

 

Обичам да играя футбол в събота и говеждата пържола в неделя си я бива. Ваканциите си прекарвам в Блекпул.[47] Припичам се на слънце.

 

Така е на моята улица, и никога не ще я напусна. Обречен съм да съм тук, даже, ако доживея до деветдесет и девет. Тъй като всички хора, които срещам, сякаш са излезли от моята улица.[48]

 

Навсякъде беше така. Даже свободата никога не е била пълна. Само че беше неизмеримо повече в сравнение с тукашния тоталитарен мрак. Макар всичко да свърши, инерцията ще продължи да тласка западния кораб още поне две-три петилетки. Като пасажерите му все по-осезателно ще осъзнават, че той намалява скорост и ще спре. Ако преди това не го катастрофират, както САЩ през 1929-а или Гърция сега.

 

На фона на „милосърдното“ отношение на т. нар. европейски лидери – заменете определението със „съветски“, и ще се приближите до истината – „свободнитемедии намериха сили единствено, за да изпробват чувството си за хумор. (Вижте илюстрацията.) Което не е никак елегантно. Само че и този смях ще им се върне. Не се съмнявайте.

 

Няма да има спасение за никой западняк от арабско-африканския фалос. Така, както за нас няма от циганския. И в двата случая вината е у нас, изчезващите високомерни и самонадеяни европейци. На всичко отгоре, десетилетия наред и онези на Запад, и ние тук, бачкаме, за да издържаме своите бъдещи унищожители. Хак ни е!

 

Близо половин век западняците се правеха, че не забелязват как болшевиките на Изток тероризират и унищожават елита на народите. Да не говорим за тоталната промяна на тяхното съзнание, вследствие на всеобщите конфискации на частната собственост и безчинствата на алчната комунистическа номенклатура. Те нито веднъж не съзряха червения фашизъм.

 

След като от Интернационала дадоха старта на промените, не последва смяна на местата. През времето, когато милионите от поробения изток, самозалъгващи се, че са освободени, крещяха по митингите, Номенклатурия се сниши. Но не изчезна, а напротив. Тя знаеше, че скоро ще чуе повторния изстрел на стартовия пистолет. Очаквайки да отмине вълната на възторг и призиви за справедливост, нейните дейци новоназначените за милионери, изнасяха откраднатите народни пари. Получаваха съвети от своите западни господари, и се… „демократизираха“.

 

Погледнете ги сега – богати, узаконени, признати вътре и по-важното – навън, самодоволни, все така гледащи отвисоко

 

Западът нито веднъж не си мръдна пръста за поробените хора в съветския концлагер. Щом оградите на огромния затвор бяха премахнати по заповед от центъра на световната революция, жителите на страните отвъд „желязната завесавзеха да отправят към нас заслужаващия одиране на живо безумен въпрос: „Защо толкова дълго търпяхте?“

 

Сега, за разлика от годините след Втората световна война, са загрижени замилиардерите, родени от КПСС, КГБ и ГРУ. Повечето – със старозаветни фамилии. Какъвто е случаят и със споменатия Сергей Полонски. Още в края на 2012 г. той и още двама подобни нему „руснаци“ – Константин Баглай и Александр Карачински – били арестувани от камбоджанската полиция. Защото, в качеството си на корабопритежатели, решили, че всъщност са робовладелци. Задържали капитана и екипажа на един от своите кораби – всички камбоджанци. След което ги изхвърлили зад борда направо в океана. Но близо до брега, за да се вижда и да послужи за назидание.

 

После го освободили.[49] Дни по-късно, след като първо избягал в Швейцария, а след това – къде – в Израел, разбира се, Серьожата поискал поданство. Ционистката държава нямало как да му откаже. Зер, неговият бащаотец, אב – произнася се ахв, както желаете, е „чистокръвен евреин“![50]

 

По-малко от година на свобода и последвал нов арест. Този път за крупни мошеничества в размер на много милиарди долари.[51] Както и завръщане в Камбоджа, където бурята била утихнала.

 

 

 

Эмигранты поневоле[52]

 

 

 

Но товарищ Полонский, Сергей Юрьевич, изобщо не радвал с присъствието си местните власти. Независимо, че живеел изолирано – на собствен остров. Но… бил в конфликт с Александър Лебедев. А той е… собственик на лондонските вестници “The Independent”, “The Independent on Sunday”, “London Evening Standard” и на “i”.

 

Далеч по-важно качество на британския издател е членството му в КПСС. А още повече – неговата принадлежност към Первое главное управление на КГБ. Работил е в Лондон под дипломатическо прикритие. След което е хартисал там като… „бизнесмен“?!

 

И вярвате на тези легенди? Може би допускате, че „добритеанглийски секретни служби са съставени от толкова големинаивници“?

 

Тези редове биха били невъзможни на Албиона, където на власт енай-консервативното“, „най-демократичното“ и „най-отстояващото свободатаправителство на вербувания от съветските тайни служби „ирландецДейвид Камерън. Преди дни неговата министърка на вътрешните работи, вярната последователка на марксизма-ленинизма, вдъхновената интернационалистка – пардон – глобалистка, другарката Тереза Мей, предложи „частите за борба срещу тероризма да преглеждат програмите на британските радиа и телевизии преди те да бъдат разпространени в ефир“![53] Което, както и да го гледате, накъдето и да го въртите, си е чиста цензура.

 

Нейното предложение срещна несъгласие и отпор дори в иначе стройните болшевишки редици на Консервативната партия, на която принадлежи. И още по-чудно – в самия кабинет![54] Което не значи, че утре няма да бъде прието и въведено в практиката. Но забележете: това става в момент, когато само след дни предстои честването на 800-годишнината от влизането в действие тъкмо в Англия на Magna CartaВеликата харта на свободите!

 

Само онзи, който не е живял, но още по-важно – не е работил в условията на недекларирана, но фактическа цензура, няма да си представи опасността. Влязох в печата почти 32-годишен и то на най-ниската възможна длъжност. Познавам нещата отвътре. Дългогодишната цензура беше изградила яка крепостна стена у всеки пишещ и говорещ брат или сестра“. Бил съм свидетел, как за нищожна грешка уволняваха. Преди това са изпращали зад решетките

 

За мен изваждането на т. нар. досиета на журналистите от архивите на Държавна сигурност не беше никаква изненада. Напротив, спестиха толкова много. Смешно е, че в гилдията беше известно железобетонното правило: Достъп до микрофон в пряк ефир неизменно, без нито едно изключение, означава агентурна зависимост. Но мнозина такива прякоефирци не бяха осветлени. Те продължават да действат като рицари на плаща и камата“. Проповядват и тиражират идеите на номенклатурата. А народните маси ги поглъщат като истина от най-висша инстанция.

 

Същото е на Запад, но в далеч по-перфидна форма. Който още си играе на апостол Том, да се върне към мислите на сър Саймън Дженкинс. Или да надникне в биографиите на „неприлично забогателите“, които същият този „най-демократиченЗапад приюти. Той не преследва никого от тях, нито един от комунистическите престъпници. Стисна очи, за да не забележи, как Хитлер и други видни членове на нацисткото политбюро се настаняват в Южна Америка, Южна Африка, САЩ, СССР

 

Подслони в нюйоркската централа на нацистката еврейска секта Хабад наследника на фюрера Мартин Борман, депозирал златото на партията в нейните сейфове.[55] И тя внезапно забогатя. Около половин век по-късно съветски шпиони, повечето сирландскопотекло, си легнаха като комунисти, но се събудиха катомилионери и крупни финансово-индустриални собственици. По-скоро – разпоредители с активи. Те не пребивават в посткомунистическия руски рай“. Намериха съчувствие и прием сред западните елити.

 

Пропускам споминалия се (неуточнено как) евреин Борис Березовски (най-вдясно на плаката от илюстрацията) или неговото бивше протеже и последващ душманин, еврейския лесовъд Роман Абрамович. Да видим за кои други леят сълзи кайманите от Запада? Нека потърсим отговора във  “Forbes”, прословутото списание за богаташи.

 

Милитезападняци определят милиардерите, побягнали от Русия – все советские люди, като… „имигранти по неволя“.[56] Ще речете: Нали списанието “Forbesвече е китайско. Вярно, но засега е под ръководството на старите директори и редактори. Ако ви харесва повече, да го назовем западно-китайско. Става ли?

 

Нямам никакво намерение да се разпростирам във фактологията. Всеки е в състояние да узнае подробности. Просто ще изредя неколцинагерои“ и убежищата, в които са се скатали.

 

Медийният бос Владимир Гусинскигражданин на Израел, е пуснал котва в Испания. Все така притежава огромно състояние. Обаче дяловете му от НТВ и от още 23 други компании от корпорацията „Медиа-Мост“ преминали в… „Газпром-Медиа“. Кой ли стои зад нея?…

 

Андрей Дробинин свива ушички в Германия. И пледира за още санкции срещу родината си. Бивш банкер и крупен застраховател, сега добрува с повече от милиард долара в банкови сметки, недосегаеми за Кремъл. Дали?

 

Александър Александрович, Андрей Азаров, Иля Кацнелсонтри еврея, както казват в Русия, са загубили „Волготанкер“. От 2004 година са във Великобритания. Дали ближат рани? Партията дала, партията взела. Утре отново може…

 

Владимир и Сергей Махлай са се приютили под крилцата на шейховете на Обединените арабски емирства. Забъркали се в далавера с евреина от Швейцария Андреас Циви. Така загубили „Тольяттиазот“. Не ги жалете.

 

И Юрий Качмазов от Самара им прави компания при емирите. Той владеел финансово-промишлената групировка „СОК“. Сега събира тен и не смее да шава много, много по света.

 

Евгений Чичваркин от „Евросеть“ е заменил Ленинград – извинете – Санкт-Петербург, с Лондон.

 

Урал Рахимов е в Австрия. Руските съдебни власти твърдят, че е разграбил „Башкирэнерго“. И постоянно изпращат искове за екстрадиция. Но във Виена вярват на парите, а не на жалбите…

 

На кого ли е наречен Телман Исмаилов?[57] Той се крие в Турция и май никой не го търси. Той е дах-чафут – от т. нар. планински евреи. Бил е съдружник на прословутия московски кмет Юрий Лужков – приятеля на Иван Костов, Стефан Софиянски и Б.Б. Онзи, който заграби много декари земя около устието на река Камчия. Исмаилов е забравил, че Партията му е поверила прочутия Черкизовски пазар в Москва и няколко предприятия в Азербайджан.

 

Построил голям хотел в Анталия. На откриването на „Мардан Палас“ присъствали еврейскитекинозвездиРичард Гиър, Шарън Стоун, Моника Белучи, главата на кагебистката еврейска мафия Йосиф Кобзон – кръстник на Волен, самият сър Том Джоунс, барабар с Филип Киркороварменец от Варна, палавата Парис Хилтън и даже Юрий Лужков.

 

В Лондон е новият дом на Сергей Колесников. От вицепрезидент на холдинга „Петромед“ сега е обикновен английски гражданин. Е, не чак редови, след като разполага с няколко стотин милиона долара

 

Елена Батурина също е в английската столица. За разлика от мъжа й – споменатия одиозен бивший мэр Москвы, товарищ Юрий Лужков, нея я издирват. Но „демократичнотобританско правосъдие предпочита милиардите, които другарката главна строителка на съветската столица е завлякла край бреговете на Темза

 

И Андрей Бородин е в Лондон, близо до своята менторка Батурина. Без нея и Лужков едва ли щеше да оглави и източи Банката на Москва

 

Израелският гражданин Борис Булочник показва кукиш на Кремъл… от Украйна. Контролираше 85 на сто от „Мастер-банк“. Говори се, че покрай Международния център на Рьорихови, който ръководеше, върти далавера със стари компартийни другари в София и по Черноморието. По последни данни, гражданската война и неговите управляващи съплеменници в Киев май не му допадали. Изглежда се е преселил в ционисткиярай“.[58] В Москва турили пепел на всичко?![59]

 

Вече е излишно да споменавам за „българскитеселища във Флорида. Те са квартали от т. нар. затворен тип. Изградени са от бивши банкери и номенклатурни кадри на БКП и нейните служби за партийна сигурност, която се явяваше и държавна.

 

Дотегнало ми е да обсъждам комунистическите мутри, приети на Запад като демократи“. Споменаването на Ирина Бокова и СталинкаКристалинаГеоргиева изобщо не изчерпва темата. Те сана всеки километърв онямили тъй лелеян Запад. Мъчениците на кървавия тоталитарен режим, в който родителите на тези комунистически отрепки безпощадно плющяха с бича по гърбовете ни, са в канавките и в калта на живота.

 

Има ли смисъл да преповтарям, че Западът ни ограбваше, успоредно със Съветския съюз? Скубеше ни до голо, като инвестираше част от ограбеното в дечурлигата на алчно червената номенклатура, фашизирана до краен предел. Тези галеници едновременно на Изтока и на Запада бяха възпитани в духа на Приказката за стълбата“ на любимия им поет – да не чуват воплите на народа и да познават милост.

 

Така се стигна до там, че за „деснияамерикански президент Джордж Уокър Буш потомственият другар Сергей Дмитриевич Станишев, син на един от високопоставените лидери на режима, обявен със закон за престъпен,[60] се оказа “my friend” – „мой приятел“.

 

Освен това беше охарактеризиран от същия „консервативен“ стопанин на Бялата къща като “Mister Clean” – „господин чистичък“. Нещо повече! Товарищ Георгий Валькерович Кустой го определи като  „обещаващ млад лидер“.[61] С което, изглежда, му връчи пътния лист за живота“. И го изпрати да върви към неговите личнисветли бъднинив Европейския съюз!

 

 

 

Господи, какъв световен „антикомунизъм“!

 

 

 

Вечерта в четвъртък, 21 май 2015 г., преди началото на концерта на Ерик Клептън в прочутата лондонска зала “Royal Albert Hall” около един от нейните входове настъпила суматоха, която единствени тук ще видите. В момент, когато санкциите на Запада срещу Русия съсипват икономиките на не една и две държави, а видни Путинови неономенклатурни кадри имат забрана за достъп до демократичнитережими в САЩ и Евросъюза, по-големият брат на севернокорейския диктатор Ким Чен Ун, се запътил да приветства легендарния китарист по случай неговата 70-годишнина.[62]

 

Известно е, че Ким Чжон Чул е голям почитател[63] на Клептън и през февруари 2011 г. беше заснет от южнокорейски телевизионен екип да присъства на концерти на музиканта в Сингапур. Освен това е гледал представлението на Клептън в Германия през 2006 г.

 

Според доклади на южнокорейското разузнаване Ким, който е на 33, беше прескочен от баща си Ким Чен Ир като наследник на севернокорейския режим, понеже е със слаб характер. За компенсация го наметнаха с мантията на неофициален лидер на галениците[64]глезените деца от елита на режима.[65]

 

 

 

 

 

Забелязахте ли как ченгетатасевернокорейски и британски, се грижеха всячески висопоставената персона да не бъде докосната от плебса, предимно медийния?

 

Досущ като деспотичното си братче – тиранина от ПхенянКим Чжон Чул е завършил престижно училище в Швейцария. Вие или вашите децакъде? Не ви ли намирисва? Тошко Живков, предпочитащ моминското фамилно име на баща си Славков, не следваше ли също в Швейцария? Кой се грижеше за пълния му рахатлък? Не беше ли женевският адвокат Петър Циклунов, придобил „френското“ име Пиер Сиклуноф, също с „ирландски“ корени? Грижещ се и за интересите на Ротшилд в страната на кравите, часовниците, банките и грозните жени.

 

Непрежалимата“ тюрбанлийка ЛюдмилаПравешкаЖивковазащитидокторат в Лондон. Пак там 10 ноември 1989 г. завари члена на Политбюро на ЦК на БКП и бивш главен идеолог на компартията Александър Лилов. В столицата на класическия капитализъм намериха приют членовете на същото Политбюро, другарите Огнян Дойнов и Стоян Марков – „Стенмарк“.[66] Като съвременен Стефан Стамболов, пак от там мадридското нищожество довлече доста от министрите си – все членове на БКП или деца на виши номенклатурни кадри.

 

БКП и Държавна сигурност отдавна са внедрили навсякъде из Запада цяла своя кохорта истинска пета колона на народната република или по-точно – на държавния капитализъм в Номенклатурия. Един от „неидентифициранитедоносници“ бил „изпратеният от ДС на психиатрично лечение във Виена (!) Христо Торнев, чийто паспорт е бил заверяван в течение на десет години от посолството, след което той заминава и се оженва във Франция… Междувременно голямата му щеркаРалица Торнева, освен манекенка и елитна проститутка на повикване в Италия, е станала Калева-Балева. Тоест – снаха на втория човек в авангардана БКПМилко, който наред с другото, е един гигант на мисълта, главен ибрикчия и издател на Пълните събрани съчинения“ на неокласика на марксизма Тодор Христов Живков[67]

 

Впрочем, същите „велики трудове“ видяха бял свят пак в британската столица. Техен високоплатен с откраднати от всички българи пари беше Робърт Максуел. Роденият в ЧехословакияирландецЯн Лудвик Химан Бинямин Хох беше познат в средите на КГБ като товарищ Бобпърви секретар на Лондонския областен комитет на КПСС.

 

И така, докато Западът е затръшнал вратата си за членове на руската Дума, за служители на правителството и прочие чиновници, той издава визи на най-близките роднини на деспота на Северна Корея. Не е ли малко странно? Впрочем, чий пример последва другарят Ким Чен Ир, когато отмени посещението си в Москва за 9 май?

 

Kamaradin Ангела Меркел, „най-демократичнатакомсомолска активистка от ГДР, за която мълвата носи, че е била крепко свързана със Stasi, протръби, че засега – повтарям: засегаРусия няма място в Г8. Групировката щяла да си заседава и без нея – като Г7.[68]

 

При което Владимир Шеломович вместо да си разплете чорапите или да си изяденай-скъпотокато видра, както се казва на жаргон, надяна хокейните кънки и вкара цели 8 гола на някакви ветерани от американо-канадската Национална хокейна лига.[69] Подразбира се, че щом шайбата попадала у наемателя на Кремъл, защитата на съперниците се разбягвала, сякаш била зърнала Франкенщайн, Торбалан или чичо Манджул! Ама все пак Путин е на 62!

 

Как преди 1989 година този Запад, уж защитаващ свободите и правата на човека, се отнасяше с политическите имигранти на комунизма? След като минаваха през полицейските участъци, ги заключваше в трудови лагери. Преминаваха „карантинен период“, през който мнозина ставаха агенти на съответните тайни служби. Най-често – по съвместителство и на ЦРУ.

 

Ще ми се да спомена, че в продължение на няколко години мнимият антикомунист Георги Марков, автор на сценария на най-отвратителния и най-влиятелния комунистически пропаганден киноепосНа всеки километър“, също необезпокояван от никого продължавал визата си за престой в Англия в българското посолство?![70]

 

Понеже знам, че случайни читатели рядко попадат в тази медия, се надявам да разбирате: Не правя никаква проруска пропаганда. Думата ми е за поразяващата липса на морал, на чувство за справедливост, за лицемерието и за двойните стандарти на Запада. Рим пропаднал, когато бил завладян от подобен безнравствен разгул. Обзалагам се, че Западът няма бъдеще. Той е прояден от корупциятаразврата на комунизма, от нахлуващите чичко-Паричковципредимно от Китай.

 

Най-малко една трета от икономиките на САЩ и Западна Европа са собственост на китайската комунистическа номенклатура – сиреч – на държавата. Те вече са форма на държавен капитализъм, внедрена в условията на посткласическия, на корпоративно-монополния. Сливането на двете разновидности е в ход. И когато приключи, жална му майка на човечеството. Дано не съм жив!

 

 

 

Europe: The North versus the South,

or The East back to the lair of the Soviet bear[71]

 

 

 

The beginning of the end началото на края на обединена Европа? Свърши ли междучасието за народите от европейския Изток?

 

Това ли ни съобщиха по време на неотдавнашната среща на лидерите на Европейския съюз в Рига?

 

 

 

 

 

Когато изпадналите в беда държави подирят упора в съюза със силните, но те лицемерно любезно усмихвайки се ги отблъскват, като издигат преградни стени или бариери, съвсем естествено следва промяна в ориентацията. Накъде? Към другите две възможностиРусия и Китай.

 

Нима не съм предупреждавал съвсем навреме, че планът е такъв. А за разлика от нас – смъртните, Те – „боговете“, кроят планове, за да бъдат изпълнявани.

 

В понеделник, на 2 март 2009 г., лондонският вестникарски „мерцедес“ обяви в заглавие:

 

Нова желязна завеса ще раздели Европейския съюз на богати и бедни.[72]

 

И пак източноевропейците са виновни и отново те дърпат Запада надолу[73]

 

На какво основание Западът гради настоящите си претенции към източноевропейците, след като по същия начин ги предаде навсякъде? За мен „virtutibus aurum”.[74] Докато онзи елит върши това: “altera manu fert lapidem, panem ostentat altera”.[75]

 

И като ударим чертата, както се казва, какво се случи? Независимо от декларацията-закон за обявяване на комунистическия режим за престъпен, криминалните типове, поробителите на източните народи, продължават да се разхождат целите в бяло по върховете на държавното управление, икономиката, културата, спорта и т.н. И не само в тях, но и вобединенаЕвропа. Като надути гемеджийски платна се разхождат из Брюксел, сякаш е техен.

 

В различни периоди: Георги Пирински, Сергей Станишев, Атанас Папаризов, Георги Близнашки, Евгени Кирилов, Лидия Шулева, Младен Червеняков, Станимир Илчев, Филип Димитров, Константин Димитров, Николай Младенов, Славчо Бинев, Димитър Стоянов… Всички те сасинове на полка“. На алчно червения фашистки полк, напълно разорил България. Но пак всички те бяха и все така са тачени от свободнияЗапад.

 

Който е билвраг на народаили потомък на такъв, отново попада в същата категория на бившите хора“. Няма право на развитие. Казано на уличен жаргон: „Битият си е бит, …“ Продължението ви е известно.

 

Вечно издирват някакви „нацисти“, но никогамногократно по-крупните изверги комунистите, тези червени фашисти. Те се ползват с имунитет. Зер – и Западът е комунистически. Нали помните, че „сега всички са социалисти“.[76] Които започнаха да изграждат държавния капитализъм. У нас той беше факт.

 

 

 

Харесвам вашия Христос, но не харесвам християните ви.

Християните ви са толкова различни от вашия Христос.[77]

 

 

 

Накъде върви този свят? Екстремистката еврейска секта „Белц“, чието седалище е в лондонския квартал „Стамфорд Хил“, е забранила на жените от общността да управляват превозни средства! Без значение – автомобили, мотоциклети, велосипеди[78] Не еженска работа“.

 

Според юдаизма жената има предназначение, вменено й от бога – от Яхве-Йехова. Тя е длъжна да се подчинява на мъжа, да угажда на всички негови желания, да му ражда деца и да се грижи за семейството. Честито нахристиянките“, които приемат псеводхристиянството, този юдейски сатанизъм, внедрен от Павел, че и „апостол“ при това. Всъщност – от фарисея-талмудист Шаул, по заръка на синедриона.

 

Павел учел:

 

И отново свидетелствам пред всеки мъж,[79] който се е обрязал, че е длъжен да съблюдава цели Закон.[80]

 

Кой закон? Еврейския, който сатаната, назоваван Яхве-Йехова, уж предоставил на Мойсей?!

 

Но още през ІV век Йоан Златоуст е отсъдил:

 

Не ми казвайте, че обрязването е обикновена заповед. То е тъкмо онази заповед, която ви налага цялото иго на Закона. От една страна, когато се поставите под властта на Закона, също така трябва да се подчинявате на неговите заповеди и на всички останали неща. Ако не ги спазвате, може да бъдете наказани и да си навлечете неговото проклятие.

 

Когато врабче попадне в мрежата на ловеца, макар само едното краче да му е уловено, и цялото му тяло се оказва заклещено. Точно така мъжът, който изпълнява една единствена заповед от Закона, да бъде обрязан или пък пости, чрез тази единствена заповед е предоставил себе си изцяло под властта на Закона. Доколкото желае, и ако иска да се подчинява на част от Закона, няма как да избегне подчинението на целия Закон.[81]

 

Това – през ІV век. Днес уж е двадесет и първи, но в суеверията си, които смята за вяра“, множеството все още битува в мрачния І век!

 

Според юдаизма и конкретно – съгласно указанията на Павел – този „светия“, че и „апостол“, „святостта“ на жената се състои единствено в нейното подчинение на мъжа. А той следва да бъде „глава на жената. Ето защо Павел е дал заповедта: „Ако съпругите желаят да научат нещо, нека попитат своите собствени мъже у дома“. Така вие, като учител, градинар, покровител, трябва да я подтикнете към святост.[82]

 

Нататък Златоустият, омаловажава качествата на жените. Но и осъжда евреите всички, без изключение. Постановява, че жените не бива да бъдат безразлични към вярата, но също така не бива да се увличат от еврейските празници. Тъй като са склонни към съблазън. А в тези празницис тръбите си дяволът призовава вашите жени за тържеството на Изкуплението, а на свой ред те надават ухо на този призив“. И ако не ги възпрете и оставите, „им позволявате да се оплетат в обвинения за безчестие, оставяте ги да бъдат въвлечени в пътищата на безнравствеността. Понеже, като правило, тъкмо блудниците, мекошавите, и целият този хор от театъра ги привличат към този празник.

 

И защо говоря за безнравствеността, която се шири там? Не се ли страхувате, че вашата съпруга може да не се върне от там, след като демонът е обсебил нейната душа? Не чухте ли в моята предна проповед аргумента, който ясно доказа, че демоните обитават самите души на евреите и населяват местата, на които те се събират? Тогава ми кажете: Как вие, юдаисти[83] имате дързостта, след като танцувате с демони, да се завърнете в събора на апостолите? След като сте последвали онези, които проляха Христовата кръв, и сте делили с тях, как така не се ужасявате, когато се връщате? Та нали сте взели пай от неговата святост, участвайки в пиршеството, споделили сте неговата скъпоценна кръв? Не потрепервате ли, не се ли страхувате, когато извършвате такива престъпления?[84]

 

Не е ли странно, че всички се втренчват в бурките на мюсюлманките. Но никой не забелязва крайния еврейски расизъм и хомофобия? Хасидските секти – тези сатанистки сборища на фанатици, способни да колят хора по-хладнокръвно от джихадисти, са плъзнали навсякъде. Има ги и у нас. Даже най-ужасната „Любавичи“, която е чиста проба нацистка, си добрува в София. А нейният равин е проводен отвън.

 

Да разберем повече:

 

„– Равин Саломон, откога сте в България? Откъде са вашите родители? Говорите много добре български.

 

– Роден съм в Израел. Моите родители са дошли в Израел от Унгария и Трансилвания. Аз съм първо поколение от моя род, което се ражда в Израел, но съпругата ми е десето поколение в Йерусалим,[85] тя е от много известен род. В България сме от 13 години. Бяхме първите пратеници на нашата организация Хабад Любавич“. „Хабаде голяма еврейска организация в света. Имаме 7 деца, слава богу – шест момчета и едно момиче. Както ние евреите казваме – „Бог дава, ние вземаме“.

 

Кажете ни повече за организациятаХабад“. Вие хасид ли сте, или изповядвате по традиционните варианти на юдеизма?

 

Първо съм евреин, ортодоксален, хасид. Хасид и ортодоксален всъщност е едно и също. Нашата организация не е просто някаква група, а много голямо движение. При нас са приети всичките еврейски групиешкеназки, сефарадски, африкански. Няма разлика какъв е евреинът, както няма разлика какъв е човекът. Уважаваме всички. Нашата организация е много старакато хасидска група започва в Белорусия в град Любавич, затова се казва „Хабад Любавич“. Името на този белоруски град идва от любов, защото там имаше много добри връзки между евреите и руснаците. Така че корените ни започват с любов. Ние сме първите, които бяхме пратени в България. „Хабаде навсякъде, казват, че където има кока-кола, има и Хабад“. Центърът е в Бруклин. Аз самият бях на места в Украйна и Русия, където не видях кока-кола, но имаше Хабад“. Имаме 2900 точки върху глобуса с 4400 пратеници по целия свят. Равинът Шнеерсон е от седмото поколение на Любавич. Той създаде движението в съвременния му вид, за да не сме някаква затворена хасидска група, а да сме по целия свят[86]

 

Да уточня: Любавичи е селце, разположено в Смоленска област на Русия. Водило се е и в МалорусияУкрайна, но в рамките на Руската империя. Лесно е за проверяване. Всеки сам да прави своите изводи. Не за това.

 

Посочвал съм, че тъкмо в тази секта, в нейното седалище в Бруклин, наследникът на Хитлер Мартин Борман отнесъл златото на нацистката партия. Там намерил убежище. Скрил се. Сякаш се стопил.

 

През 1991 г., по време на гостуването си в централата на световния еврейски нацизъмХабадЛюбавичив Ню Йорк, лидерът на украинската харковска еврейска община, равинът Едуард Ходос узнал тези неща от първа ръка. Прозрял, как и защо сектата изведнъж се замогнала и се превърнала в тайна световна сила.[87]

 

Също така съм изнасял неоспоримите факти за връзката междуХабадЛюбавичи“, фюрера на Третия райх, и неговите господари в САЩ. Едуард Ходос е бил на стаж в главната квартира на нацистката секта в Бруклин. При ребето – равина – на Любавичи. Бил е обучаван лично от наследника на Йосеф Ицхок Шнеерсон, когото в разгара на Втората световна война Хитлер спасил. Как? Солунският полуевреин адмирал Вилхелм Канарис, началник на Abwehr, уредил извеждането му от Западна Украйна, и го превозил доГолямата ябълка“.[88]

 

Погрешно се твърди, че Шнеерсон се е намирал във Варшава. И го превозили до Берлин. А от там – до Рига. Истината е, че полуеврейскят капитан от нацисткия Wehrmacht Ернст Блох го отвел в Скандинавия. От там със самолет го откарали в Ню Йорк. Естествено, фюрерът постъпил така по нареждане на своите началници в САЩ. Колко пъти да споделям тези истини?[89]

 

Комунистите, фашистите, нацистите са тук, сред нас. Но не – мюсюлманите састрашното зло“, което заплашва европейците! Кой създаде исляма и ги доведе? Нима не отглеждахме змиите в пазвите си? С цялата си неосведоменост и наивност не го ли правим и сега?

 

Израснах като ортодоксална еврейка, макар и не в „Белцер“ – признава британската гражданка Наоми Алцерман. – „В общността, от която произлизам, съвременните жени-ортодокски шофират, учат в университети и имат кариери. Но жени, мои роднини, ми заявиха – при моята научна степен по философия – че умът на жената не е пригоден за изучаване на Талмуда“. Те са съгласни, че жената не може паскен халака“, което ще рече, да участва в създаването на еврейски закони. Което в ортодоксалния еврейски свят е равнозначно на това да гласува. Веднъж присъствах на разговор в ортодоксална синагога, озаглавен „Красотата на жената е в нейното мълчание“. Наистина! За мен най-поразителното нещо – и най-уместното в този контекст – беше, че разговорът се водеше от жена.

 

Следователно, ни най-малко не съм изненадана, че жените отБелцсами са разпространили изявление. Те подкрепят забраната за шофиране. „Чувстват се изключително оценени с това, че принадлежат на общност, където се уважават най-високите стандарти на съвършения морал и почтеност“… Самоподтискането е най-коварната форма на тирания и най-трудна за изкореняване.[90]

 

Драгихристиянки“, как ви се струва? Фереджета ли? Павел ли? Църква ли? Не разбирате ли, че всеки, който приема Яхве-Йехова за свой бог, е евреин. И след като сме наясно, че еврейският бог се е плашел от светлината, значи е сатаната,[91] онези, които го почитат, са сатанисти. Логично е, нали?

 

Тя дяволията има и другаопака страна.

 

Бог жена ли е? Библията ни казва: „И бог създаде човек по свой образ, по образа на бог. Той го сътвори; мъж и женатой ги създаде.“ („Битие“, 1:24.) Така че отговорът е: Той е и двете, даже ако най-често го определят като небесен баща и му придават мъжки характеристики.

 

Ала след като се предполага, че Бог е духовно същество, това със сигурност е излишен въпрос, независимо, че го задават често. Група жени в Англиканската църква искат да се отнасят към Бог сТяи да изоставят употребата на изключително мъжкия език и образност при описването на Бог в литургиите. И имат основание. Защо мъжете ще имат по-приличащи на Бог качества, които им биват приписвани, отколкото жените, когато всички знаем, че и обратното е вярно?

 

Бог е всемогъщо същество, способно да дава живот, да бъде навсякъде едновременно и е безгрешен. Разбира се, че е жена.[92]

 

Уважавам чувството за хумор. Обаче не съм сигурен, че иде реч за това. Дали накрая няма да бъде постигнат консенсусза това да наричаме БогТо“? Даже има такъв филм – “It” – „То“. Не си падам по тази тематика и стилистика. Затова не съм го гледал. Но

 

Подскажете ми, по какви признаци не са ни делили още? През това време Яхве, Йехова, Валаам или най-точно Мамон шества по планетата. Водисвоянарод, като зад гърба си процесията оставя само гнилите кости на останалите хора. Води ги накъде?…

 

Онзи ден Пьотър Валцман, мащабен крадец и син на крадец, укриващ се под псевдонима Петро Порошенко, назначи Михаил Саакашвили зауправител на Одеска област. Това ще рече – на малкия Израел в Украйна. Големият е Донецка област. Но там се разпорежда Ихор Коломойски – бивш Игор. Не забравяйте, че Днепропетровск е обявен за еврейска столица на Украйна“.[93]

 

А Коломойски е член на Попечителския съвет на Обединената еврейска общност на Украйна. До 2011 година е оглавявал Европейския съвет на еврейските общности и е бил президент на Европейския еврейски съюз.[94] От 1995 г. Ихор Валериович е гражданин на още две държави – на Израел и на Кипър.[95] И е личен приятел с доскорошния израелски президент Шимон Перес.

 

Миналата седмица неговият футболен отбор „Днiпро“ загуби финала на тазгодишния турнир на ЛигаЕвропа“. Този „свръхдаровитчифут е вицепрезидент на Украинската федерация по футбол. Зад ужкимпроруските сепаратисти“ личи не толкова ръката на Москва, а колкото на Ротшилдовия агент Коломойски.

 

Той е основният регионален олигарх, на когото КПСС и КГБфилиали на Световното ционистко Братство, предоставиха тамошния банков сектор, металургията, нефтохимията, селскостопанския отрасъл, хранително-вкусовата промишленост, въздушния транспорт и медиите. Освен това издържа най-малко четири свои, феодални военни батальона, които някои, за да не бие толкова на очи, определят като паравоенни.

 

Та Валцман–Порошенко, пряко подчинен на украинския еврейскикняз Ихор, произведе Михаил Саакашвили в чин губернатор на Одеса и околностите. Ако не знаете кой е Саакашвили или сте го забравили, да припомня, че допреди две лета той беше президент на Грузия и то два мандата. Докараха го от САЩ направо в Тбилиси. Той е възпитаник на бившия шеф на КГБ в Кавказката република Едуард Шеварнадзе – министър на външните работи на СССР и пръв президент на „независима“ постсъветска Грузия.

 

Впрочем, ръководителите накадифената революция“, както нарекоха държавния преврат в Грузия, се оказаха американски възпитаници, даже работили отвъд Океана. Независимо от връзката им с компартията и Шеварнадзе. Последният призна:

 

Обичат ме или не, уважават ме или не, всички тези хора са мои деца.[96]

 

Михаил отслужил войниклъка си като граничар на киевското международно летищеБориспыль“, понастоящем „Бориспіль“. Сами се досещате, че е бил един от онези съветски младежи с безжизнени лица и със стъклени очи, които се държаха като роботи с пътниците. Отврат!

 

Сетне, през 1992 година, Едуард Шеварнадзе лично го изпратил да учи в Съединените щати и Франция! В Ню Йорк едва завършилият полувисше образованиебакалавърска степенМихаил, станалмладши съдружник в юридическата фирма Patterson Belknap Webb & Tyler”! Странно, нали?

 

Все преди дни, слава Богу, пукна големият син на видния марксист-ленинец Джо Байдънвицепрезидент на САЩ, върл ционист и отявлен приятел на Израел. Както показах миналата година в телевизионния вариант наДиагноза“, с връзките си заместникът на Барак Осама уреди своя втори син Робърт Хънтър Байдън, и доведения отрок на Джон Кери, за членове на Съвета на директорите наBurisma Holdings”. А на 12 май 2014 г. Робърт стана директор на тази украинска корпорация, обединяваща няколко фирми за търговия и пренос на природен газ. С него, освен „краля на кетчупа“, както наричат сина на съпругата на Джон-Кери, се мъдри още едно любопитно име.

 

Заедно с останалите директори, изредени в сайта на Burisma, кипърските архиви са регистрирали мъж, който се казва Александър Квашниевскиимето на полския президент от 1995 до 2005 г. – той е станал директор на 2 януари. Квашниевски [социалист] беше важна фигура в опитите на Европейския съюз да привлече Украйна по-близо до Брюксел по време на президенстването на Янукович: той и бившият председател на Европейския парламент Пат Кокс посетиха Киев 27 пъти в провалили се опити да уредят освобождаването от затвора на съперничката на Янукович, бившата министър-председателка и настояща кандидатка за президентка Юлия Тимошенко.[97]

 

Истината лъсна твърде бързо. Този Квашниевски се оказа оня Квашниевскибившият президент на Полша. И сега внимавайте:

 

Говорителят на Кремъл Дмитри Песков заяви пред BuzzFeed, че Русия не вижда никакъв конфликт на интереси в това Джо Байдън да полага усилия за откъсването на Украйна от руските газови доставки, докато синът му работи в украинската газова индустрия.[98]

 

Такива неща… Останалото е за вас. Вие решете.

 

Аз съм до тук. Относно вярата. Тъй като ценя свободата и правото на всеки да мисли, да възприема света и да живее собствения си живот, както желае. Под диктовката на своя разум и чувства. Но при условие, че не нарушава свободата и правата на другите. Някои го наричат чувство за мярка.

 

На това са посветени усилията ми. Вярвам, че някои го разбират

 

 

 

 

 

 

 

Край.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

За връзка с автора:

mejdu_redovete@abv.bg

 

 

 

 

 

 

 

От сърце благодаря на всички досегашни дарители.

 

 

Този път, специално за щедростта на Христо от Канада, на Борис А., Красимира Н. и Веселин Н. от Пловдив, на Лидия Д. С. и Злати И. И. от София, на Тихомир Т. от Стара Загора.

 

 

Бог да ви въздаде – лично на вас, и на всички, които помагат за съществуването на сайта! Също така – да закриля всички добри хора. И да ги води към истината, сиреч – към свободата. 

 

 

Признавам, надявах се, че поне половината от регистрираните посетители са съмишленици. И биха подкрепили тази медия с 50 стотинки или 1 лев месечно. Уви…

За улеснение, в страницата за дарения вече прилагам и адрес за изпращане на пощенски записи.

 

Сметката е така устроена, че не мога да известявам имената и броя на дарителите по банков път.

 

Съдейки по сумите, за себе си съм сигурен, че повечето дарители са едни и същи хора, които искрено помагат за съществуването на тази медия. Няма как да издържа дълго по този начин. Никой от тези благородни сърца не е длъжен на останалите, нито на мен.

 

Повтарям, че сметката е направена така, та да не се узнава нищо, в т.ч. броят, имената, адресите на дарителите и изпратените суми. Понякога научавам само броя на постъпленията от страната и чужбина и то само благодарение на ласкавото отношение на служителките.

 

Истина ви казвам: за да продължи да действа тази медия, е необходима вашата щедрост. Не преувеличавам. И няма как това да става с доброволните пожертвования само на едни и същи предани читатели.

 

Преди известно време в „Агора“ един анонимен подлец и клеветник ви посъветва: „Не хранете Ифандиев!“

 

Изглежда мнозинството послуша съвета му.

 

 

Не желая никой „да ме храни“. Но не съм в състояние да работя по 12-14 часа дневно, без моят труд да намери поне елементарна материална оценка. Пък и обикновено безплатните неща не са качествени.

 

В интерес на истината, с парите от вашите дарения успявам не само да поддържам сайта, който премина на по-висока такса, но и да си платя сметката за достъп в интернет. Може би още някои съвсем дребни неща. Толкова.

 

Преди доста време един от вас, който не се крие – чудесният специалист по английски език, преводач и преподавател Петър Коритаров, ми изпрати прилична за моите разбирания сума – 50 лева. Когато предложих да я върна, защото ми се стори прекалена, той ми писа, че „това е най-изгодната сделка в живота му“. Защото срещу тези „нищожни пари“ получава „огромен обем информация“.

 

 

Явно само шепа приятели на медията мислят така. Регистрираните посетители са повече от 1100. Гастрольорите са поне още толкова. Дори половината от редовните да са злонамерени, остават 550. Всеки от тях да внася по 1 лев месечно – 10 до 12 лева годишно, бих могъл да продължа.

 

Не става… Но ще се боря, докато мога.

 

 

Освен това очаквах съдействие – с ваши статии. Вярно, без хонорар.

Но нима на повечето останали места плащат за публикации?

 

Явно няма необходимост от такъв тип публицистика. Истината вълнува малцина. Има по-важни неща…

 

Не съдя никого. Изцяло приемам, че вината е в мен, защото не откликвам на злободневието.

 

Признавам, че ми е късно да се променям.

 

 

Въпреки всичко, съобщавам, че можете да изразите щедростта си като изпращате малки суми на един пощенски адрес и на две сметки с един и същ титуляр, обявени в рубриката „Дарения“ под главата на сайта или вдясно на основната страница, както и по пощата чрез запис на посочения адрес.

 

 

Достатъчно е да натиснете този бутон (позиция) и цялата информация ще се покаже.

 

 

Неудобно е, но поради преследванията няма друг начин.

 

 

По-добре е повече хора, и по разбираеми причини имигрантите, да помагат с малки суми, отколкото обратното – малцина – с големи.

 

 

 

 

 

 

 

ДОСТЪП ДО ПРОЕКТОЗАКОНА ЗА ДЕКОМУНИЗЦИЯ

 

 

Всеки, който прояви желание да разполага с копие от текста на Проектозакона за декомунизация, може да го прочете или придобие от online:

http://diagnosa.net/diagnosite-mi/%D0%BF%D1%80%D0%BE%D0%B5%D0%BA%D1%82%D0%BE%D0%B7%D0%B0%D0%BA%D0%BE%D0%BD-%D0%B7%D0%B0-%D0%B4%D0%B5%D0%BA%D0%BE%D0%BC%D1%83%D0%BD%D0%B8%D0%B7%D0%B0%D1%86%D0%B8%D1%8F%D1%82%D0%B0

 

 

 

 

 

 

ГЛЕДАЙТЕ В ИНТЕРНЕТ

 

Побързайте да гледате видеозаписите на старите издания на предаването „Диагноза с Георги Ифандиев“, защото вече ги изтриват.

 

В YouTube от online:

 

http://www.youtube.com/results?search_query=%D0%B8%D1%84%D0%B0%D0%BD%D0%B4%D0%B8%D0%B5%D0%B2&suggested_categories=25&page=3

 

И във VBOX7 от online:

 

http://vbox7.com/tag:%D0%B8%D1%84%D0%B0%D0%BD%D0%B4%D0%B8%D0%B5%D0%B2

 

Записите са достъпни благодарение на усилията на Юри Комсалов от Скандинавия и на Марко П. от Великобритания.

 

 

 

 

 

 

ТЕХНИЧЕСКИ УТОЧНЕНИЯ

 

Ако размерът на текста ви затруднява и използвате търсачката Google, отидете в менюто горе на страницата, спрете върху третата възможна позиция отляво надясно и щракнете (кликнете) върху нея – ViewИзглед. Щракнете (кликнете) веднъж, за да се отворят възможностите. След което слезте надолу до седмата възможна – ZoomУвеличение, и изберете процента, с който да увеличите размера на страницата, без да я повреждате. Препоръчвам 150 процента.

 

Ако щракнете (кликнете) върху която и да е илюстрация, тя се увеличава. За да я върнете в предишния й размер, натиснете върху „хиксчето“ в горната лява част на илюстрацията.

 

Ако щракнете (кликнете) върху номер на бележка под линия, автоматично ще попаднете на нея. За да се върнете в текста, моля, щракнете (кликнете) отново върху същия номер, но на бележката под линия.Вече спокойно можете да четете всички публикации. Достатъчно е да влезете в някоя страница, например в „Диагнозите ми“, и горе вдясно да намерите бутона „Назад“. Натискате го (щраквате, кликвате върху него) и всички публикации се показват.

 

 

Системите за форуми работят по следния начин:

 

 

Има категории и всяка от тях има един или повече форуми. Във всеки един форум се пускат теми (posts), които хората дискутират.

В нашия случай, няма нужда от излишно категоризиране. Ето я структурата за момента:

 

 

  1. Форум: „За сайта“:

 

 

Описание: „Тук можете да споделите Вашата градивна критика относно сайта и да докладвате грешките, които сте открили в него.“

 

 

  1. Форум: „За предаването“:

 

 

Описание: „Тук можете да обсъждате проблемите, посочени в предаването и в статиите. Какво е Вашето мнение? За или против? Защо?“

Форумната система, която ползваме, има екстрата да създава нова тема в момента, в който Вие пуснете статия. Активирано е. Също така има възможността за показване на профил на човек или пък за редактиране на собствения.

 

 

  • Как да създадете нова тема във форума?

 

 

 

Отидете в страница „Агора“. След което изберете в кой форум ще пишете – да речем избирате „За сайта“. Зарежда се нова страница в която ще видите бутон „Нова тема“. Оттам писането на тема е ясно.

 

 

  • Как да редактирате профила си през форума?

 

 

 

Отидете на страница „Контакти“. Има директна връзка „Редактиране на профила“.

 

 

 Иван Занев, WEB-дизайнър

Единствено за отстраняване на технически проблеми:

support@diagnosa.net

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

[1] “India’s Modi orders civil servants to join early morning yoga” by Our Foregn Staff, “The Telegraph”, telegraph.co.uk, London, Friday, 29 May 2015 г., online: http://www.telegraph.co.uk/news/worldnews/asia/india/11639512/Indias-Modi-orders-civil-servants-to-join-early-morning-yoga.html

[2] Сравнението е на Петър Гогов – политически затворник на комунизма.

[3] Вж. “The Guardian view on the UN talks on Syria: a waiting game while the country burns”, Editorial, “The Guardian”, theguardian.com, London, Sunday, 17 May 2015 г., online: http://www.theguardian.com/commentisfree/2015/may/17/guardian-view-united-nations-talks-on-syria

[4] “Obama: War in Syria will not end before I leave office”, Deutsvhe Welle, dw.de, Bonn, 16 May 2015 г., online: http://www.dw.de/obama-war-in-syria-will-not-end-before-i-leave-office/a-18453235

[5] Вж. “Upheaval in the Еast: Bulgaria; Baker Asks Bulgaria for Fair Election” by Thomas L. Friedman, Special to The New York Times, “The New York Times”, nytimes.com, New York, NY, February 11, 1990 г., online: http://www.nytimes.com/1990/02/11/world/upheaval-in-the-east-bulgaria-baker-asks-bulgaria-for-fair-election.html

[6] “Times columnist Simon Jenkins to join the Guardian” by Dominic Timms, “The Guardian”, theguardian.com, London, Thursday, 27 January 2005 г., online: http://www.theguardian.com/media/2005/jan/27/theguardian.pressandpublishing; “Times columnist Simon Jenkins to join the Guardian” by Andy McSmith, “The Independent”, independent.co.uk, London, Saturday, 5 July 2008 г., online: http://www.independent.co.uk/news/people/profiles/sir-simon-jenkins-history-man-860553.html

[7] “To mock President Putin’s pride and test his paranoia is folly” by Simon Jenkins, “The Guardian”, theguardian.com, London, Friday, 25 July 2014 г., online: http://www.theguardian.com/commentisfree/2014/jul/25/mock-putin-pride-paranoia-mh17-excuse-punish-russia

[8] “The Guardian view on the UN talks on Syria: a waiting game while the country burns”, Editorial, “The Guardian”, theguardian.com, London, Sunday, 17 May 2015 г., online: http://www.theguardian.com/commentisfree/2015/may/17/guardian-view-united-nations-talks-on-syria

[9] Терминът е смятан за унизителен. Но онези, за които е употребяван, изобщо не се притесняват. Chumocracy означава управление на елит, който е съставен от хора от една и съща обществена класа или социална среда, които са завършили еднакви училища и университети, и се познават лично помежду си като представители на обща прослойка.

[10] “The Guardian view on the UN talks on Syria: a waiting game while the country burns”, Editorial, “The Guardian”, вече цит. съч.

[11] Вж. напр. “Kremlin sees U.S. official’s visit as sign ties are improving”, Reuters, reuters.com, New York, NY, Monday, 18 May 2015 г., online: http://www.reuters.com/article/2015/05/18/us-russia-usa-nuland-idUSKBN0O30RQ20150518

[12] Пак там.

[13] Достатъчно биографични данни за товарищ-mister Владимир Познер в: Георги Ифандиев – „Да уточним: Нова Студена война или приказки за комунѐта? – Част 1“, „Диагноза с Георги Ифандиев“, diagnosa.net, София, 11 март 2014 г., online: http://diagnosa.net/diagnosite-mi/%D0%B4%D0%B0-%D1%83%D1%82%D0%BE%D1%87%D0%BD%D0%B8%D0%BC-%D0%BD%D0%BE%D0%B2%D0%B0-%D1%81%D1%82%D1%83%D0%B4%D0%B5%D0%BD%D0%B0-%D0%B2%D0%BE%D0%B9%D0%BD%D0%B0-%D0%B8%D0%BB%D0%B8-%D0%BF%D1%80%D0%B8%D0%BA

[14] Вж. „Свето Евангелие от Матей“, гл. 7, ст. 18.

[15] Тоест 0,01 на сто от жителите на САЩ.

[16] Перифраза на мисъл на Джордж Оруел романа „1984“, Част първа.

[17] Вж. напр. “NSA reform: Bush-era powers expire as US prepares to roll back surveillance” by Dan Roberts and Ben Jacobs in Washington and Spencer Ackerman in New York, “The Guardian”, theguardian.com, London, Monday 1 June 2015 г., online: http://www.theguardian.com/us-news/2015/may/31/nsa-reform-senate-deal-as-patriot-act

[18] На английски: Strategic Defence and Security Review – инициатива, предприета от тогава новосформираната консервативно-либерална коалиция, влязла в сила на 19 октомври 2010 г. (Вж. Securing Britain in an Age of Uncertainty: The Strategic Defence and Security Review, (PDF), HM Government, webarchive.nationalarchives.gov.uk, London, 19 October 2010 г., online: http://webarchive.nationalarchives.gov.uk/20121015000000/http://www.direct.gov.uk/prod_consum_dg/groups/dg_digitalassets/@dg/@en/documents/digitalasset/dg_191634.pdf) По онова време евроатлантиците не бяха във война с русоазиатците, както би се изразил Джордж Оруел.

[19] “Break up the RAF and stop buying British: The defence review is a chance to stop wasting money on tanks, frigates and pilots – and break the dominance of BAE Systems” by Lewis Page, “The Telegraph”, telegraph.co.uk, London, Mondayр 1 June 2015 h=, online: http://www.telegraph.co.uk/news/uknews/defence/11642595/Break-up-the-RAF-and-stop-buying-British.html

[20] Вж. George Pitt-Rivers – “The World Significance of the Russian Revolution”, Basil Blackwell, Oxford, 1920 г., стр. 40, online: http://www.sweetliberty.org/issues/wars/russian_revolution.htm; същото и в: Nesta H. Webster – “Secret Societies and Subversive Movements”, The Book Tree, Escondido, CA, 2000 г., стр. 367; Henry Ford, Sr. – “The International Jew: The World’s Foremost Problem”, Appearing originally in the periodical published by the Ford Motor Co. “The Dearborn Independent”, Dearborn, MI, 1920 г., The Noontide Press, Torrance, CA, 1978 г., Books On-Line, Chapter: Disraeli – British Premier, Portrays the Jews, стр. 288, цялата книга е достъпна от online: http://www.biblebelievers.org.au/intern_jew.htm или  http://www.ety.com/berlin/ford1.htm, или българското издание:  Хенри Форд – „Интернационалните евреи: Най-наболелият световен проблем“, Издателство „Жарава 2002“, София, 2002 г., стр. 70.

[21] Вж. “Israeli ministers approve 10-year jail terms for stone throwers: Draft law by new Right-wing government allows for long sentences without having to prove that culprits intended to injure anyone” by Robert Tait, Jerusalem, “The Telegraph”, telegraph.co.uk, London, Monday, 1 June 2015 г., online: http://www.telegraph.co.uk/news/worldnews/middleeast/israel/11643715/Israeli-ministers-approve-10-year-jail-terms-for-stone-throwers.html

[22] Вж. напр. “New York bound plane nearly collides with drone: Elsewhere four planes report they were targeted by a mysterious green laser” by David Lawler, Washington, “The Telegraph”, telegraph.co.uk, London, Friday, 29 May 2015 г., online: http://www.telegraph.co.uk/news/worldnews/northamerica/usa/11640126/New-York-bound-plane-nearly-collides-with-drone.html

[23] Пак там.

[24] Пакистанския град, в който Барак Осама „уби“ Обама бин Ладен.

[25] “Suddenly it looks like we could have done with Osama bin Laden staying alive” by Robert Fisk, “The Independent”, independent.co.uk, London, Monday, 25 May 2015 г., online: http://www.independent.co.uk/voices/comment/suddenly-it-looks-like-we-could-have-done-with-osama-bin-laden-staying-alive-10273207.html

[26] Определението е на Алекс Джоунс. (Вж. 004 – Video Bill Clinton’s Rockefeller Origins Explored в: Георги Ифандиев – „Мазохизъм: Животът сред пропагандата на „демокрацията“ е като сопата на тоталитаризма, но допада на мнозина – Част 6“, „Диагноза с Георги Ифандиев“, diagnosa.net, София, петък, 15 май 2015 г., online: http://diagnosa.net/diagnosite-mi/%d0%bc%d0%b0%d0%b7%d0%be%d1%85%d0%b8%d0%b7%d1%8a%d0%bc-%d0%b6%d0%b8%d0%b2%d0%be%d1%82%d1%8a%d1%82-%d1%81%d1%80%d0%b5%d0%b4-%d0%bf%d1%80%d0%be%d0%bf%d0%b0%d0%b3%d0%b0%d0%bd%d0%b4%d0%b0%d1%82%d0%b0-7 или от YouTube от online: https://www.youtube.com/watch?v=cADXpvxVBS8, както и в телевизионното предаване „Диагноза с Георги Ифандиев“, телевизия „Евроком“, София, сряда, 27 май 2015 г., online: http://eurocom.bg/shows/video/diagnoza/1198 или в YouTube от online: https://www.youtube.com/watch?v=aRGsxbrFVtg&feature=youtu.be)

[27] “EU agrees to people smuggling crackdown in Libya”, “Euronews”, euronews.com, Lyon, Monday, 18 May 2015 г., online: http://www.euronews.com/2015/05/18/eu-agrees-to-people-smuggling-crackdown-in-libya/

[28] Sverigedemokraterna, SD – обявена за „крайно дясна“ партия. Както вече знаете: „Фашизмът е рожбата на болшевизма.“ (Rabbi Harry Waton – “A Program For The Jews And An Answer To All Anti-Semites: A Program For Humanity”, Published by Committee for the Preservation of the Jews, New York, NY, March 1939 г., стр. 140. Кигата е в архива на автора.)

[29] “Politically correct Sweden struggles with Roma”, Richard Orange in Malmo writes, в: “What does migration mean in the rest of the EU? A short guide to who’s bad-mouthing whom: As David Cameron continues to seek support from other member states for EU reform, we take a look at how the rest of Europe regards its own migrants” by Our Foreign Staff, “The Telegraph”, telegraph.co.uk, London, Monday, 1 June 2015 г., online: http://www.telegraph.co.uk/news/worldnews/europe/eu/11636970/What-does-migration-mean-in-the-rest-of-the-EU-A-short-guide-to-whos-bad-mouthing-whom.html

[30] Волята е по-висша от разума, лат.

[31] Вж. “Barack Obama considering more training and weapons for Iraqi tribes fighting Isil” by AFP, “The Telegraph”, telegraph.co.uk, London, Wednesday, 20 May 2015 г., online: http://www.telegraph.co.uk/news/worldnews/islamic-state/11617038/Barack-Obama-considering-more-training-and-weapons-for-Iraqi-tribes-fighting-Isil.html

[32] Вж. “ Iraqi army ‘abandoned tanks, artillery and Humvees’ to Isil in fall of Ramadi” by Richard Spencer, Middle East Editor, “The Telegraph”, telegraph.co.uk, London, Tuesday, 19 May 2015 г., online: http://www.telegraph.co.uk/news/worldnews/islamic-state/11616780/Iraqi-army-abandoned-tanks-artillery-and-Humvees-to-Isil-in-fall-of-Ramadi.html

[33] Вж. “Seymour Hersh: conspiracy theorist or ground-breaking iconoclast?” by Richard Spencer, Middle East Editor, “The Telegraph”, telegraph.co.uk, London, Tuesday, 19 May 2015 г., online: http://www.telegraph.co.uk/news/worldnews/asia/pakistan/11616730/Seymour-Hersh-conspiracy-theorist-or-ground-breaking-iconoclast.html

[34] National Security Agency (NSA) – Национална агенция за сигурност – най-голямата секретна ченгеджийница в света.

[35] Пак там.

[36] Вж. “President Obama and the ‘red line’ on Syria’s chemical weapons” by Glenn Kessler, “The Washington Post”, washingtonpost.com, Washington, DC, September 6, 2013 г., online: http://www.washingtonpost.com/blogs/fact-checker/wp/2013/09/06/president-obama-and-the-red-line-on-syrias-chemical-weapons/

[37] Вж. “The Red Line and the Rat Line: Seymour M. Hersh on Obama, Erdoğan and the Syrian rebels”, “London Review of Books”, Vol. 36, No. 8, lrb.co.uk, London, 17 April 2014 г., online: http://www.lrb.co.uk/v36/n08/seymour-m-hersh/the-red-line-and-the-rat-line

[38] Този „най-свободен“ вестник в „най-демократичната“ държава, който по признанията на израелския шпионин Яков Кедми, през 1967 г. отказал да даде гласност на неговото писмо до Върховния съвет на СССР с искане да му бъде разрешено да напусне „комунистическия рай“, с аргумента, че било много… „антисъветско“!

[39] Британското външнополитическо разузнаване, което не рядко действа и вътре в страната. Както тук Първо главно управление на Държавна сигурност. Доказателствата за това са много. Например не малка част от доносите на Иво Инджев – секретен сътрудник на ПГУ с псевдоним „Ивайло“ – срещу конкретни лица са писани тук, в България.

[40] “Britain hid secret MI6 plan to break up Libya from US, Hillary Clinton told by confidante” by Raf Sanchez, Washington, “The Telegraph”, telegraph.co.uk, London, Tuesday, 19 May 2015 г., online: http://www.telegraph.co.uk/news/worldnews/hillary-clinton/11616018/Britain-hid-secret-MI6-plan-to-break-up-Libya-from-US-Hillary-Clinton-told-by-confidante.html

[41] Кралицата на красотата Барак, англ. (Вж. “Beauty Queen Barack and the Tehran Mullahs: Partners in peace” by Charles Hurt, “The Washington Times”, washingtontimes.com, Washington, DC, Tuesday, April 7, 2015 г., online: http://www.washingtontimes.com/news/2015/apr/7/charles-hurt-beauty-queen-barack-obama-and-the-teh/?page=all)

[42] Животът продължава, фр.

[43] Сладък живот, ит.

[44] Сладкият живот приключи, лат.

[45] “Dead End Street” by The Kinks, Lyrics and music by Ray Davies, “Reprise”, London, 1966 г.

[46] Петдневната работна седмица е въведена за първи път през 1908 г. в мелница в Североизтока на Съединените щати. И защо? Не се усмихвайте – отново заради еврейското малцинство. То трябвало да спазва Шабат – съботата. Обаче не смятайте, че придобивката да се работи пет дни в седмицата е постижение на синдикатите. Още в края на ХІХ и началото на ХХ век корпорациите се заели с изследвания на производителността на труда, свързана с продължителността на работното време. Било доказано, че онези, които бачкат по 55 часа седмично дават доста по-лоши резултати от работещите 40 часа. През 1965 г. подкомисия на Сената на САЩ предсказала, че около 2000 г. американците ще работят по 14 часа седмично. Доста по-отдавна, „през 1928-а, Мейнард Кейнс писа, че след 100 години техническите достижения ще сведат работната седмица до 15 часа“. (Вж. “Where the Five-Day Workweek Came From: It’s a relatively new invention—is it time to shave another day off?” by Philip Sopher, “The Atlantic”, theatlantic.com, Washington, DC, August 21, 2014 г., online: http://www.theatlantic.com/business/archive/2014/08/where-the-five-day-workweek-came-from/378870/) Във Великобритания експериментите с петдневната работна седмица започват в началото на шейсетте. Малко по-късно, с идването на лейбъристкото правителство на Харолд Уилсън на власт, тя беше въведена навсякъде и аз добре помня онова време. Тук хората работеха в събота до към 14 часа. И така, чак до 1976 година, когато и аз започнах да се трудя по разпределение на петдневна работна седмица. За разлика от Запада, в „най-хуманното“ общество, чиито комунистически лидери смятаха труда за наказание, не ни „дариха“  с 40-часова работна седмица. Бачкаше се пет дни по 8,5 часа или – по 42,5 часа седмично. А християнското мнозинство – неделята. Едни от най-ранните профсъюзи се преборили за това работната седмица да приключва в петък. Ако сега я намалят още, дали ще се оправдаят с мюсюлманите и техните петъчни молитви?

[47] Градче на атлантическото крайбрежие в Западна Англия, с въздух, доста замърсен от промишлеността някога. Евтин курорт за по-бедни хора.

[48] “Autumn Almanac” by The Kinks, Lyrics and music by Ray Davies, “Reprise”, London, 1967 г.

[49] Вж. напр. „С.Полонский вышел из камбоджийской тюрьмы“, РосБизнесКонсалтинг, top.rbc.ru, Москва, 3.04.2013 г., online: http://top.rbc.ru/society/03/04/2013/852205.shtml

[50] Вж. „Сергей Полонский решил получить гражданство Израиля“, “Forbes”, forbes.ru, Москва, 19.06.2013 г., online: http://www.forbes.ru/news/240953-sergei-polonskii-reshil-poluchit-grazhdanstvo-izrailya

[51] Вж. „Сергей Полонский объявлен в международный розыск: Данные бизнесмена размещены на сайте Интерпола“, „Коммерсант“, kommersant.ru, Москва, 14.10.2013 г., online: http://www.kommersant.ru/doc/2320054

[52] Имигранти по неволя, рус.

[53] Вж. “Theresa May’s plan to censor TV shows condemned by Tory cabinet colleague” by Alan Travis, Home affairs editor, “The Guardian”, theguardian.com, London, Thursday, 21 May 2015 г., online: http://www.theguardian.com/world/2015/may/21/mays-plan-to-censor-tv-programmes-condemned-by-tory-cabinet-colleague?CMP=EMCNEWEML6619I2

[54] Пак там.

[55] Вж. Эдуард Ходос – „Еврейский синдром: Публицистический цикл“, Издательство „Свитовыд“, Харьков, 2001 г., стр. 13, 83-85. Книгата е в библиотеката на автора.

[56] Вж. Ирина Телицына, заместитель главного редактора Forbes – „ Эмигранты поневоле: куда бегут российские миллиардеры“, “Forbes”, forbes.ru, Москва, 30.04.2015 г., online: http://www.forbes.ru/milliardery-photogallery/287519-emigranty-ponevole-kuda-begut-rossiiskie-milliardery/photo/1

[57] Родителите дали на синчето си за малко име фамилното на германския комунистически деец Ернст Телман.

[58] Вж. напр. Николай Сергеев, Ксения Дементьева – „Кредитование шоферов и уборщиц измерялось миллионами: Новую схему вывода средств из Мастер-банка выявили правоохранители“, „Коммерсантъ“, № 43, kommersant.ru, Москва, 17.03.2014 г., стр. 7, online: http://www.kommersant.ru/doc/2431686

[59] Вж. Олег Рубникович, Николай Сергеев – „Дело Мастер-банка не дошло до его руководства: За незаконное обналичивание будут судить менеджеров банка, а дело по фактам хищений возбуждать просто не стали“, „Коммерсантъ“ № 43, kommersant.ru, Москва, 13.03.2015, стр. 4, online: http://www.kommersant.ru/doc/2685308

[60] Димитър Яков Станишев бил шумкар в терористичната бригада „Чавдар“. Когато родината ни била в състояние на война, то се биел с оръжие в ръка срещу законната власт. Сетне учил в СССР и се оженил за съветска еврейка от Херсон.

[61] Вж. напр. “Mob Muscles Its Way Into Politics in Bulgaria” by Doreen Carvajal and Stephen Castle, “The New York Times”, nytimes.com, New York, NY, October 15, 2008 г., online: http://www.nytimes.com/2008/10/16/world/europe/16bulgaria.html?pagewanted=all&_r=0; “US Ambassador: Bush Visit to Bulgaria was Exceptionally Successful”, novinite.com, Sofia News Agency, Saturday, June 16, 2007 г., online: http://www.novinite.com/view_news.php?id=81928

[62] Вж. “Kim Jong-un’s ‘brat pack’ brother jets in to London for Eric Clapton concert” by Julian Ryall, “The Telegraph”, telegraph.co.uk, London, Friday, 22 May 2015 г., Tokyo, online: http://www.telegraph.co.uk/news/worldnews/asia/northkorea/11622687/Kim-Jong-uns-brat-pack-brother-jets-in-to-London-for-Eric-Clapton-concert.html

[63] На български „фен“. Защо не поне „зап“ – от „запалянко“?

[64] В оригинала е “brat pack”. Фразата произлиза от група „кинозвезди“, които през осемдесетте години са участвали във филми за юноши: Роб Лоу, Деми Моор, Емилио Естевез, Андрю Маккарти, Али Шийди и т.н. Названието е перифраза на пиеса, озаглавена “Rat Pack” – „Глутница плъхове“.

[65] Пак там.

[66] Той е тъст на Милен-Велчевия брат Георги. Двамата синове на Емил Велчев, докаран с белезници от Хараре, но освободен, понеже е племенник на Борис Велчев – член на Политбюро и дядо на едноименния главен прокурор, а понастоящем конституционен съдия, управляват тукашния филиал на кагебистката VTB Capital plc (ВТБ Капитал) – бивша Внешторгов банк. В това си качество Милен Велчев е и в ръководството на „Вива телеком България“. (Вж. „Милен Велчев вече е част от управлението на „Вива телеком България“: Бившият финансов министър е представител за България на ВТБ Капитал“, investor.bg, София, 28 януари 2015 г., online: http://www.investor.bg/telekomunikacii/457/a/milen-velchev-veche-e-chast-ot-upravlenieto-na-viva-telekom-bylgariia-188173/)

[67] Георги Константинов – „Емигрантски спомени“, Том 3 (1982-1986), вече цит. съч., стр. 225.

[68] Вж. “Merkel: No G8 Meetings Until Russia Shows Grasp of Common Values”, “The Moscow Times”, themoscowtimes.com, Moscow, Thursday, May. 21 2015 г., online: http://www.themoscowtimes.com/news/article/merkel-no-g8-meetings-until-russia-shows-grasp-of-common-values/521953.html

[69] Вж. “Vladimir Putin plays hockey with ex-NHL stars – and scores eight goals” by Associated Press in Moscow, “The Guardian”, theguardian.com, London, Saturday, 16 May 2015 г., online: http://www.theguardian.com/world/2015/may/16/vladimir-putin-hockey-goals-nhl

[70] Вж. Георги Константинов – „Емигрантски спомени“, Том 2, Издателство Шрапнел, София, 2013 г., стр. 253. Книгата е в библиотеката на автора.

[71] Европа: Северът срещу Юга или Изтокът – обратно в леговището на съветската мечка, англ.

[72] Вж. “New “Iron Curtain” will split EU’s rich and poor” by David Charter in Brussels, “The Times”, London, March 2, 2009 г., online: http://www.timesonline.co.uk/tol/news/world/europe/article5828323.ece в: Георги Ифандиев – „Четиво за безстрашни хора с отворено съзнание“, „ФорумЪт“, forumat-bg.com, София, сряда, 11 март 2009 г., online: http://forumat-bg.com/politika/159-koi-prichini-svetovnata-kriza-ili-skazanie-za-dvoinite-standarti

[73] Вж. “Eastern Europe’s woes: The bill that could break up Europe. If eastern Europe goes down, it may take the European Union with it”, “The Economist”, economist.com, London, February 26th, 2009 г., online: http://www.economist.com/opinion/displaystory.cfm?story_id=13184655

[74] „Златото е по-евтино от добродетелта“, лат.

[75] „С едната ръка държи камък, а с другата протяга хляб“, лат.

[76] Вж. We Are All Socialists Now” by Jon Meacham, “Newsweek”, newsweek.com, New York, NY, 15 February 2009 г., online: http://www.newsweek.com/we-are-all-socialists-now-82577

[77] Махатма Ганди. (“Gandhi Doesn’t Like Us” by Tim Challies, Christianity.com, Richmond, VA, December 24, 2014 г., online: http://www.christianity.com/bible/apologetics/gandhi-doesnt-like-us-11668745.html)

[78] Вж. “Britain’s moderate Jews must stand up to the Orthodox women driving ban” by Naomi Alderman, “The Guardian”, theguardian.com, London, Monday, 1 June 2015, online: http://www.theguardian.com/commentisfree/2015/jun/01/belz-london-jews-stand-up-women-driving-ban

[79] В изопачените преводи от гръцки е „човек“. Но само мъжете се обрязват, нали? Тоест – жената е нищо. Еврейката – същество, което е смятано за малко-по-висше от гоя – говедото, невярващия в Яхве-Яхова.

[80] „Послание на Павел до галатяните“, гл. 5, ст. 3.

[81] Saint John Chrysostom – “Eight Homilies Against the Jews”, Homily II”, Гл. ІІ, пар. 4., online: http://www.todayscatholicworld.com/homily-ii.htm

[82] Пак там, Гл. ІІІ, пар. 4.

[83] Judaizers – християни, които смятат, че трябва да следват Стария завет, англ.

[84] Пак там, пар. 5.

[85] Лъже! Няма такива.

[86] Борислав Зюмбюлев – „Главният равин на “Хабад” Йосеф Саломон: Гробът на равина Папо е място, където молитвите се сбъдват“, в. „24 часа“, 24chasa.bg, София, 11 юни 2014 г., online: http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4133034

[87] Вж. Эдуард Ходос – „Еврейски синдром“, „Свитовыд“, Харьков, 2001 г., стр. 83-86.

[88] Разговорно название на Ню Йорк.

[89] Вж. напр. Вж. Bryan Mark Rigg – “Hitler’s Jewish Soldiers. The Untold Story of Nazi Racial Laws and Men of Jewish Descent in the German Military”, University of Kansas Press, Kansas, 2002 г., стр. 342;  вж. също  “Hitler’s Martial Jews”, “The Times”, London, December 6, 1996 г., online: http://www.codoh.com/newsdesk/961206.HTML в: Георги Ифандиев – „Да уточним: Нова Студена война или приказки за комунѐта? – Част 3“, „Диагноза с Георги Ифандиев“, diagnosa.net, София, 22 март 2014 г., online: http://diagnosa.net/diagnosite-mi/%D0%B4%D0%B0-%D1%83%D1%82%D0%BE%D1%87%D0%BD%D0%B8%D0%BC-%D0%BD%D0%BE%D0%B2%D0%B0-%D1%81%D1%82%D1%83%D0%B4%D0%B5%D0%BD%D0%B0-%D0%B2%D0%BE%D0%B9%D0%BD%D0%B0-%D0%B8%D0%BB%D0%B8-%D0%BF%D1%80%D0%B8%D0%BA-7#_edn68 Вж. също “Out of the Inferno: The Efforts That Led to the Rescue of Rabbi Yosef Yitzchak Schneersohn of Lubavitch from War Torn Europe in 1939–40”, Compiled and annotated by Rachel Altein, Rabbi Eliezer Zaklikofsky, Ed., Merkos L’Inyonei Chinuch, Kehot Publication Society, Brooklyn, N.Y., 2002 г., стp. 160.

[90] “Britain’s moderate Jews must stand up to the Orthodox women driving ban” by Naomi Alderman, “The Guardian”, вече цит. съч.

[91] Вж. Библия, „Първа книга на Мойсей – Битие“, гл. 32, ст. 24-32.

[92] “Of course God is a woman” by Telegraph View, “The Telegraph”, telegraph.co.uk, London, Monday, 1 June 2015, online: http://www.telegraph.co.uk/news/religion/11642609/Of-course-God-is-a-woman.html

[93] Вж. „2010 – Еврейская столица Украины, Часть 1: Шимон Перес в Днепропетровске“, Андрей Хохлов, December 26, 2014 г., online: https://www.youtube.com/watch?v=-zSK9nyfQf4 От 7:18 до 8:04 мин. През пролетта на 2014 г. в телевизионното предаване „Диагноза с Георги Ифандиев“, показах откъс от видеозаписа със субтитри на български.

[94] Вж. напр. „Коломойского предложили исключить из еврейских организаций“, „Полит.ру“, polit.ru, Москва, 4 октября 2014 г., online: http://polit.ru/news/2014/10/04/kolomoysky/

[95] Вж. „Коломойський зізнався журналісту, що має паспорти трьох держав“, Програма „Схеми“, Радіо Свобода онлайн, Prague, Київ, October 3, 2014 г., online: https://www.youtube.com/watch?v=BK9nqeUrwEs

[96] “Georgia’s New Leader Appeals to Washington for Emergency Aid” by Leyla Linton, “The Independent”, ndependent.co.uk, London, Tuesday, November 25, 2003 г., online: http://news.independent.co.uk/europe/story.jsp?story=467005

[97] Вж. “Biden’s Son, Polish Ex-President Quietly Sign On To Ukrainian Gas Company” by Max Seddon, BuzzFeed News World Correspondent, “Buzzfeed”, buzzfeed.com, New York, NY, May 14, 2014 г., online: http://www.buzzfeed.com/maxseddon/bidens-son-polish-ex-president-quietly-sign-on-to-ukrainian#.xeOe5epQ2

[98] Пак там.

 

Анкета:

Редно ли е 27 лета след промените все така да ни ръководят и поучават комунисти, ченгета, московски възпитаници, номенклатурни рожби учили на Запад, и нагаждачи?

View Results

Loading ... Loading ...