- Диагноза с Георги Ифандиев - http://diagnosa.net -

МАЗОХИЗЪМ: ЖИВОТЪТ СРЕД ПРОПАГАНДАТА НА „ДЕМОКРАЦИЯТА“ Е КАТО СОПАТА НА ТОТАЛИТАРИЗМА, НО ДОПАДА НА МНОЗИНА – Част 2

 

 

 

 

 

 

 

Добре дошли в медийния диагностичен център. Това е територия, свободна от комунизъм, социализъм, фашизъм, нацизъм, либерализъм – изобщо – от идеологическите фрагменти на ционизма и насаждания от тази крайно националистическа теория, превърната в практика, интернационализъм. Тя е предназначена за личности, за хора нормални, без психически отклонения и без комплекси, незасегнати от индоктринация, и с отворено съзнание. Единственото място, в което се съобщава истината, цялата истина и нищо освен истината. Нещо, което нито една друга медия в този провален опит за държава не може да си позволи.

 

 

 

*    *    *

 

 

 

 

Напоследък всяка статия на лондонския всекидневник „The Financial Times“ започва с призив за материална подкрепа с думите: „High quality global journalism requires investment.“ Което ще рече: „Висококачествената световна журналистика изисква инвестиции.“

Всеки да го разбира, както желае.

 

 

 

 

*    *    *

 

 

 

 

 

Не си взимайте по един душ на ден. Да бъде мърлява е част от културното наследство на британската жена. Аз съм мръснаи се гордея с това.[1]

 

Така се започва. Първо ви отказват от най-елементарните неща от бита. Сетне – от важните. Докато един ден се окажете чипосани и лишени от всякаква свобода.

 

Не прекалявам ли? Огледайте се. Не се втренчвайте само в собствения си пъп или в (не)ставащото у нас. Вдигнете погледи и вижте света. Не ви ли предупреждавам и то от години? Даже банкянската мома задочно призна, че следи сайта и едноименното телевизионно предаване. Преразказа публикациите ми за жабата и заяви, че е „селянче“. Нещо, което, доколкото ми е известно, единствено аз напомням. Не като обида към родените на село. Обяснявал съм, че цървулите незабележимо се мъдрят в килера на всеки от нас. Както и в тайниците на т. нар. благородници по света. Нали от териториите, които са завладявали със сила, пари, лукавство или и трите заедно, са се превърнали именно в поземлена аристокрация.

 

 

 

Абакалъм!

 

 

 

Наричал съм недодяланата банкянска Брижит Бардо селянка“, за да я подсещам, че е добре да не се самозабравя. Да помни откъде е излязла. Истината е: от милиционер-пожарникарско болшевишко семейство, което е срам за всяко човешко същество. Както е отсъдил шопът:

 

Те такива живи че ги ко̀паме!

 

Ако шопите тръгнат, на часа се включвам. С чиста съвест, по християнски – но истински християнски.

 

А под заглавието на публикацията в лондонския всекидневник, която цитирах, и което поучава как британските жени да отблъскват мъжете със своята мърлявост, редакцията е закичила снимка на млада жена във вана. Водата закрива телесните детайли. Когато бях маля̀к, в подобни случаи, например в епизод от филма „Фанфан лалето“, в който Джина Лолобриджида се събличаше пред камерата, но кадърът спираше до раменете й, „големите“ от махалата подвикваха на кинооператора: „Майсторе, свали по-надолу!

 

Да ви покажа, какво е нормалното занятие на британските мръсници. (Нали жена, която не се къпе, е мръсна – сиреч е мръсница.) „Десенлондонски всекидневник ни представя „типичната женска професия военен“! Не намерих вариант на думата в женски род. Толкова характерен е този занаят за жените

 

Нашите героини от афганското бойно поле“ – крещи на челната си страница съботниятThe Daily Telegraph”.[2] (Вижте илюстрацията.)

 

И уточнява, че иде реч за „жена-пилот и медицинска сестра, наградени за афгански героизъм при спасяването на човешки живот“. Какво ще рече „афгански героизъм“ знаят островитяните.

 

Информацията ме върна почти 40 години назад. Към разговор в София с майката на мой съученик и близък приятел, омъжена за французин. Беше дошла от Париж с дъщеричката си. Когато в мое лице срещна яростен защитник на онова, което смятах за „единствено правилната западна свобода и демокрация“, тя се постара да охлади чувствата ми и да налее малко разум в главата ми. Пропускам всички теми, по които опита да ме светне. Не съм забравил нищо от тях. Обаче две се набиха дълбоко в съзнанието ми.

 

Първата беше за влошаващото се качество на френското образование. А моята близка беше преподавала не къде да е, а в Сорбоната. Днес това е неоспорим факт.

 

Вторият проблем беше свързан с качеството на живот и разбиването на семейството. Майката на приятеля ми обясни, как французите вече не могат да издържат жените и децата си сами. И все по-често се налага техните съпруги да работят. Което се отразява на възпитанието на рожбите им.

 

Сетих се, че само в условията на тоталитарния социализъм жени се захващат с типично мъжки професии и се превръщат в обект на подигравки. Ама от онези, изразявани в шепи. Ставаха военни, милиционерки, униформени служителки в железопътния транспорт и пощаджийки, прегърбени под тежестта на чанти, препълнени с вестници и писма, кранистки, булдозеристки, бетонджийки, зидаро-мазачкивсякакви. Даже ги произвеждат в сталински звания „героини на труда“…

 

В онзи разговор гостенката от Париж се усмихна и ми обясни, че това вече се случва и във Франция. Даже напредва с невероятна скорост.

 

Да уточня: Тя винаги гласуваше за десните“. Но ми се струва, че беше наясноняма разлика. Те са толкова десни“, колкото илевитеотговарят на етикета си.

 

Cest ici. Не, по-точно е here it is. Ето ви: Млади англичанки, надянали униформи, сражаващи се за родину, за Кэмерона![3]

 

Публикацията продължава на вътрешните страници. От нея разбираме, че:

 

Мадж Лора Никълсън е получила Почетен авиационен кръст, защото на два пъти хладнокръвно е вкарала своя Chinook в тежък бой, за да вземе ранени. Докато командирката на ескадрила[4] Шарлот Томпсън-Едгар е получила Кралски червен кръст Втора степен, за работата си по спасяването на живота по време на шест полета в Афганистан.[5]

 

На наградените честито“, както казват след всяко теглене на тукашните тиражи на спортния тотализатор. Тежко и горко на Великобритания. Както още през август 1876 година е възкликнал Иван Вазов:

 

О, Английо, защо ли днес бездушен жид те управлява?[6]

 

Към горното следва да добавим, че днешният жид, управляващ Англия, почти сигурно е и съветски агент.[7] (Вижте илюстрацията.)

 

Действително „сега всички са социалисти“![8]

 

В стара кънтри-балада певецът жалеше по времената, когато приготовляваха храната в истински печки, а не в микровълнови фурни. А жените наистина бяха такива.

 

Изглежда това време е безвъзвратно отминало.

 

Като във всяко нещо, дело на човека, медалът има и обратна страна. Няма как да се съглася с мнението на саудитски професор по история, който твърди:

 

Американките шофират, понеже не им пука, ако бъдат изнасилени.[9]

 

Явно във Вашингтон мислят като него. Затова Саудитска Арабия е вторият най-верен съюзник на Израел след САЩ и обратното. Кой създаде и финансира Хамаз, Ал-Кайда, Ислямска държава?… Какво принуждава западните политици непрестанно да се мъчат да наложат със сила техния начин на живот? Без да се интересуват, че народите от Близкия изток не желаят това.

 

Моята майка опита да наруши социалистическия стремеж за съсипване на семейството и за национализиране на децата. И ми се струва, че се справи. Отгледа ни, работейки вкъщи. Като въртеше и домакинството.

 

Беше невъзможно да не полага обществено полезен труд“. И то по две причини. Първата беше, че другарите не допускаха никой да остава без работа. Обвиняваха го в безделничество, саботаж на социалистическия строй, и го пращаха или в тухларните фабрики, или зад решетките.

 

Трудът беше задължение, а не право. Което не пречеше на комунягите, макар да плащаха на хората, колкото да не умрат от глад, официално да обявяват, че: „Трудът е песен.“ На което зевзеците отговаряха тихичко: „Но друг да я пее!

 

Втората причина беше, че когато национализирали дюкяните му и го пролетаризирали, татко повече не бил в състояние сам да издържа семейството си.

 

Социализъм, комунизъм – както желаете. За мен – репресия, насилие над духа и физиката, над човека.

 

 

 

За мърлите и жените

 

 

 

Казват, че навремето Уинстън Чърчил се подигравал на нашенци, задето си честители след излизане от баня. Не съм срещал цитата. Но си мисля: Да може да възкръсне…

 

Отвратително е да се живее според старата китайска клетвав интересни времена. Поне на мен ми дотегна. Мечтая за кратката епоха между 1935 и 1940 година. Когато всички у нас са имали шанс според труда си. Макар и масони, царят и премиерът на бърза ръка са изградили една деполитизирана, безпартийна, непартизанска и най-важното – действаща държавна администрация. А хората са били в състояние да планират живота си за години напред.

 

Уви, избухнала войната, разпаленазнаете от кои. И идилията приключила. Като всяка приказка… Този път – необичайно зле за елита, произлязъл от народа и отгледан от собствените си родители.

 

Cest toutтова е.

 

Да не забравя. На английски заглавието, което ви показвам в оригинал, може спокойно и точно да бъде преведено така:

 

I am a filthy womanand proud of it” – „Аз съм развратна женаи се гордея с това“. Или: „Мръсница съми се гордея с това“…

 

Нищо чудно. Non temere fama nasci solet! В свободен превод – няма дим без огън. На младини авторката е работила в бюлетина на Erotic Print SocietyОбществото на издателите на еротика. Преименувала го е на “Erotic Review” – „Еротичен преглед“. И го превърнала в… списание при това!

 

Демократичнатапроповедничка на the filthмръсотията във всеки възможен смисъл на думата45-годишна жителка на Кембридж, е завършила специално частно девическо училище. Сещате се защо представям този детайл от биографията й. Както съм сигурен, че не се съмнявате: Тя се къпе редовно. Освен, ако…

 

Стоп! Може би не съм прав?

 

Обаче същия ден, в идентична коментарна рубрика, но в… „конкурентния“, водещ се „ляв“ “The Guardian”, обнародваха почти еднаква статия. Тя изразява съвсем малко по-умерената позиция на друга „мръсница“. Озаглавена е:

 

So most women dont wash every daywhats the big deal?” – „И така, повечето жени не се мият всеки дентова ли е голямата работа?“![10]

 

Даже оформленията си приличат. Убедете се, като погледнете илюстрацията.

 

Да бях живял във времената на Чърчил, щях да му обясня: Преди 2500 години неговите предци по бащина линия, т. нар. келти, са били поробвани от някои на моите читатели и зрители. В Казанлъшко – неоспорим исторически факт. Карали ги да копаят земята и да я пренасят в нивите на робовладетелите. Оттам произлязло „торбалан“!

 

По-късно същото сполетяло друго – пак наше – племе, което мирно обработвало почвата на територията на днешна Хърватия. Когато римляните колонизирали тези земи, се натъкнали на робите и ги нарекли Sclav-и-. Откъдето идва и английската дума “slave” – роб, и нашата „славяни“.

 

Затова клетите келти си дигнали дърмите и поели на запад. За да стигнат чак до Албиона, наречен така, но вече от моите предци. Част от които явно са стигали до същите острови. И са пренесли названието за българинАлпБожествен, бял, висок човек. През още по-древни епохи индийците използвали древната българска думаари“, за да определят далечните ни деди. На наричания днес „санскрит“ това понятие означавало „бели, благородни хора“. Даже Георги Раковски го е знаел.[11]

 

Не свързвайте това с Хитлер и нацистите. Те са били потомци на средновековните хазари. Една кръв са с онези, които уж много мразели“.[12] Политика, което ще рече продължение на далаверата с други средства…

 

Да, корените ми са от албанските брегове на Средиземно море. Албания също произлиза от алп. Както и Алпивисоки, бели планини, обитавани от боговете. Днешните албанци се наричат шиптери, а страната си – Шиперия.

 

Още през ХVІІ век британският философ Джон Хобс бил наясно:

 

Следователно, обобщено казано, заключението за изхода от една лоша епоха е, че всеки човек е Враг на всеки човек. Същият е изходът от време, през което хората живеят без друга сигурност, освен собствената си сила. А тяхната собствена изобретателност ще им я осигури изцяло. При такова условие, няма място за промишленост. Защото нейните плодове са несигурни: а следователно на света няма никаква Култура, никакво Мореплаване, нито използване на стоки, които могат да бъдат внасяни по море. Никакво масово строителство, никакви средства за придвижване. А премахването на тези неща изисква повече сила. Не остава никакво Познание върху лицето на земята. Нито отчитат Времето. Няма Писма, нито Общество. А кое е най-лошото? Постоянно продължаващият страх и заплахата от насилствена смърт. И животът на човека става самотен, беден, противен, брутален и кратък.[13]

 

Какво става сега? Както знаете, Западът произвежда изключително средства за убиване. Русиясъщо. Безработицата се е ширнала и превзема все по-необятни територии, особено в Европа. А „животът на човека става самотен, беден, противен, брутален“. Само последното – „кратък“, може да не е съвсем вярно. Но кое от останалото не е валидно в наши дни? Повече от три века ни отделят от времето, когато са се появили тези редове! Станахме ли по-мъдри, по-съвършени? Какво постигнахме? Все по-нарастващо отчуждение, недоимък, противопоставяне, насилие

 

Е, вярно е, че някои са по-равни. Докато убеждават гърците, как няма смисъл да си искат обратно откраднатия преди двеста лета от британците мрамор, а всички останали, че е най-добре да се радваме на виртуални музеи,[14] една верска група бива удостоена с привилегии.

 

Наследниците на еврейски търговец на изкуство от епохата на нацизма заявиха, че са завели дело в САЩ, за да осъдят Германия и германски музей, да им върнат богати средновековни находки, за които е установено, че струват 226 милиона долара (146 милиона лири стерлинги).

 

Делото, за което адвокатите споделиха, че е било заведено в понеделник [23 февруари 2015 г.] в Областния съд на САЩ за Вашингтон, окръг Колумбия, е последният залп от проточила се дълго кампания на наследниците за връщане на т. нар. Welfenschatz или богатството на Гвелф[15].[16]

 

Става дума за колекция от средновековно християнско църковно изкуство, което първоначално е принадлежало на катедралата Брунсвик в град Брауншвайг, Германия. Повечето предмети са били изнесени от храма, а през трийсетте години взели да ги водят за изчезнали, както твърдят „наследниците“. Но не са.

 

Названието на съкровището – Гвелф – идва от оригиналния собственикГвелф, принц на Брунсвик-Люнебург. Той бил поддръжник на папата. През ХVІІ век колекцията преминала от споменатата катедрала в ръцете на Йохан Фридрих, херцог на Брунсвик-Люнебург. Съхранявали я в Хановер, в семейната черква на владетеля.

 

През 1929 г. Ернест Аугуст, херцог на Брунсвик, продал 82 предмета на консорциум от франкфуртски търговци на изкустводо един евреи. Две години1930-1931тази част от колекцията било изложена в САЩ. Както се досещате, срещу солидно заплащане. Музеят за изкуства на Кливланд купил девет от експонатите. Останалите били продадени на други музеи и на частни колекционери.

 

През 1934 г., по поръчка на Херман Гьоринг, останалите 40 предмета от сбирката, която била разпределена между неколцина еврейски търговци от Франкфуртбили закупени от Вилхелм Щукарт в качеството му на представител на провинция Бавария за 4,25 милиона германски марки. Изложили ги в Берлин.

 

Тази част от колекцията, която сега е сред експозицията на МузеяБоде“ в столицата на ФРГ, се явява… „спорна“. Нищо, че е била съвестно заплатена от държавата, пък била тя и нацистка.

 

Тук „одеснелитекомунисти като Бойка Борисова, да речем, охулват страдалците от престъпния режим на БКП с обидната квалификация реститути“! Как ли биха определили тази претенция? Наследниците твърдели, че „техните предци са продали предметите под натиск от страна на нацистите“.[17] И не случайно са завели дело за… „реституцияна нещо, което е било откупено от техните предшественици, не другаде, а в американски съд. Тъй като САЩ са най-голямата еврейска държава и благоприятната за чифутските мошеници присъда е гарантирана.

 

В средата на осемдесетте моят съмахленец, избягалият в Съединените щати телевизионен водещ Стоян Мерджанов („Хора, пътища, автомобили“, относително популярно навремето седмично предаване на тогавашната Първа програма на единствената телевизия), едновременно и офицер от строго секретен отдел на Държавна сигурност, лично се сблъсква с американското еврейство. И пише на баща  си:

 

Като невъзвращенец се цаних като домакин на една голяма синагогав Ню Йорк има със сигурност повече от 1000 синагоги и имам чувството, че около 40 на сто от населението на този град (което означава милиони) е семитско.[18] Никога не съм ги обичал (без да знам защо), а сега, като ги опознах по-отблизо, като проникнах в бита им, в религиозните им схващания и т.н., знам защо. Даже ми стана ясно защо историята на човечеството е пълна с погроми над семитите и съм сигурен, че ще има още многозаслужено.

 

Както и да е, но тук те са голяма сила, бих казал, че 70 на сто от капитала е в техни ръце, 80 процента от средствата за масова информация са в техни ръце, 95 на сто от жилищния фонд е в техни ръце, 99 процента от лекарите, зъболекарите, адвокатите и т.н. са евреи, борсата е изцяло в техни ръце, бижутерийният и диамантеният бизнес е изцяло в техни ръце, 95 на сто от киноиндустрията, застрахователното дело и още десетки отрасли, които в комунистическия свят ги няма,… но са жизнено важни, са изцяло в техни ръцеИма хиляди евреиимигранти и те идват тука, защото Америка, а не Израел е тяхното царство[19]

 

В резултат от изпълнението на заветите на ционските мъдреци, независимо че представляват едва 2,5 на сто от американците, през деветдесетте години на ХХ век евреите притежаваха повече къщи, други жилища и доходи над 50 000 долара годишно от всяка друга група в САЩ. Средният еврейски доход е три пъти по-висок от този на средния американец. Две трети от евреите между 25 и 64 години са завършили колежи или университети, работят като директори, предприемачи или заемат други високоплатени длъжности.[20]

 

Това са “Übermenschen”, по определението на Фридрих Ницше. Загърбили Бога, Те си въобразяват, че са точно това – свръхчовеци.

 

 

 

Deus meumque Iudaeorum jusDieu et mon droit juif[21]

 

 

 

И още малко: макар едва 2,5 на сто от американското население, еврейски младежи на възраст под 40 години съставляват 13 на сто от фирмените ръководства в САЩ.[22] Евреи владеят 80 на сто от бизнеса в Ню Йорк. Достигнатите от тях равнища в американския социално-икономически живот променят съотношението „евреи към неевреи“ в благоприятна за първите пропорция. Тя ги извежда на ръководни позиции във всяка област.[23] А тъкмо тези постове представляват своеобразния космодрум, който ги изстрелва по възходяща, та чак до господстваща орбита над цялата планета.

 

По-голямата част от администрацията на Буш и почти целият външнополитически екип на Клинтънбяха евреи. Никой не се оплака.[24]

 

Българските мъченици на комунизма не могат да се оплачат даже на арменския поп, както преди 150 лазарника правели затворниците в Диарбекир. Страната ни е покорена от циониститенай-яростните антисемити на планетата.

 

Pourquoi avons-nous permettons cetteЗащо допуснахме това? Как се превърнахме в Iudaicorum mancipiorum, Jewish slaves, esclaves juifsв роби на евреите? Не аз, американският автомобилен магнат Хенри Форд е доказал аргументирано, че:

 

Навсякъде по света, не само в Русия, комунизмът е еврейски.[25]

 

Остава ми да добавя – антихристиянски и антисемитски.

 

Междувременно друг американски съд, този път в Ню Йорк, издаде присъда, която задължава ръководството на Палестинската автономия да заплати на десет еврейски семейства от Йерусалим, окупирана от Израел територия, „повече от 200 милиона долара заради неговата подкрепа за терористи.

 

Делото беше заведено от американски жертви на шест нападения в Йерусалим отпреди десетилетие и повече, приписани на Бригадите на мъчениците от Ал-Акса и на Хамаз.[26]

 

Какжертви“ – убити хора, могат да предявяват съдебни претенции, питайте съответните „великизападни журналисти. Редовните читатели добре знаят, че Хамаз е израелско творение. А Палестинската автономия е в почти постоянни търкания и разправии с него. Хамаз владее Ивицата Газа, а автономията има ограничена от Израел  власт на Западния бряг на река Йордан.

 

Представяте ли си какво щеше да стане, ако на света имаше правосъдие, което да въздава справедливост? От основаването на антисемитската, марксистка и расистка държава Израел досега убитите от нея палестинци – най-преките потомци на античните юдеи, са повече от 150 000! Други над милион са прогонени от бащините им огнища, заграбени от ционистите!

 

Дали сърцата на всички хора по света са дотолкова закоравели, че не изпитват ни най-малко съчувствие към катастрофата на цял народ? Не вярвам в т. нар. Стар завет. Но в него е включена книга на някой си Езекил, когото част от равините – предимно караитите,[27] смятат за пророк.

 

Този Езекил, явно несъгласен, задето на връщане от Вавилон юдейският елит е възприел тамошните религиозни догми, ги заплашвал с божия меч. „За да се стопят сърцата“.[28]

 

Днес сърцата на все повече хора по земята „се стопяватот милост към трагичната участ на палестинците. Преди няма и месец повече от 100 британски дейци на изкуствата излязоха с призив за културен бойкот на Израел“.[29]

 

Миналата година стотици американски, английски, западноевропейски, канадски, японски и австралийски учени, сред тях не малко евреи, какъвто е философът Ноам Чомски, се обърнаха с отворено писмо към своите израелски колеги. Призоваха ги, да съдействат за прекратяването на израелското изтребление на невинни палестински деца, жени и старци в Ивицата Газа.[30] Сред подписите нямаше нито един на преподавател от Източна Европа!

 

Все по това време обширна група от британски медици изрази своята подкрепа за палестинския народ.[31]

 

Година преди това редица световно известни дейци на науката, образованието, литературата, популярната музика също обявиха бойкот на расистката ционистка държава. Израелските антисемити се постараха да заглушат гласа им.

 

Най-силният натиск беше насочен към прочутия астрофизик, професор Стивън Хоукинс. Но този човек, прикован не към инвалидна количка, а към легло, показа силата на човешкия дух и препотвърди своя ангажимент: Не на Израел![32]

 

У нас е обратното. Даже неонацистчетата са произраелски настроени. Как иначе, щом като произлизат от среди, финансирани и отгледани от юдейската болшевишка ХазарияСССР?

 

Седмици наред оръжията на интернационалната пропаганда – влиятелните медии – ни внушаваха, как между братята военнопрестъпници Барак Обама и Бенямин Нетаняху съществуват сериозни търкания. Включи се даже съветничката по въпросите на националната сигурност на „левияамерикански президент, другарката Сюзън Райс. Няма съвпадение – тя е сестра на Кондолийза Райс, която първо заемаше същата длъжност в кабинета на „деснияДжордж Буш. А сетне оглави Държавния департамент като първа дипломатка на САЩ. Нямам представа, дали подобно на сестра си и на Ангела Меркел, Сюзън владее до съвършенство руския език

 

Тези дни Нетаняху навести израелския протекторат САЩ, за да сложи ред в нравите на тамошния елит. И да го насъска против Иран. В навечерието на това посещение, което в нарушение на конституцията включваше негова реч пред Конгреса,[33] другарката Сюзън Райс обяви, че „неговите действия са накърнили отношенията на страната му със Съединените щати.

 

Решението на г-н Нетаняху да пътува до Вашингтон, за да изнесе реч две седмици преди израелските изборивпръска известна партизанщина, която не само е неуместна, а мисля, че е деструктивна за тъканта на отношенията ни“ – заяви г-ца Райс в интервю за телевизионната програма Charlie Rose” на телевизия PBS.[34]

 

На това му казват, да замажете очи. Нито един опитен политик или наблюдател, даже достатъчно осведомената публика, не би се хванал на подобна уловка. Уважаваният от мен Робърт Фиск, кореспондент в Бейрут на излизащия в Лондон съветски всекидневник “The Independent”, съвсем ясно декларира голата истина:

 

Нетаняху знае, че в Америка може да измъкне всичко. Със същата увереност, с която е в състояние да подкрепя своята армия, когато тя коли стотици деца в Газа.[35]

 

Пред същия автор Ури Авинери, един от най-тачените израелски интелектуалцифилософ, писател, общественик – признал, че забелязва една новост.

 

Той предположи, че съгласието Бенямин Нетаняху да се обърне към Конгреса на САЩ по покана на републиканцитедве седмици преди израелските общи избории решението на Обама да не се вижда със стария измамник, е ликвидирало подкрепата за Израел от страна на двете партии. Според Ури, за първи път на политиците от Демократическата партия им е позволено да критикуват Израел.[36]

 

От преди век и повече, чак до неотдавна, осигуряването на гръб за евреите, а сетне и за Израел, се смяташе за „привилегияналевите“ – на демократите. Но нали знаете, днес „всички са социалисти“.  Фиск сравнява американските конгресмени с римското простолюдие от античността.

 

Конгресмени и от двете партии унизително раболепничеха, и припадаха, и пищяха в подкрепа на Биби и неговите предшественици с повече ентусиазъм, отколкото римските плебеи в Колизея. Когато предния път Биби се обърна към Хълма,[37] получи десетки овации на крака от приличащите на овце представители на американския народ, чието безкритично обожание на израелската държава – и на техния унизителен страх от изразяването на най-боязлива критика, понеже могат да ги нарекат антисемитипредпоставя, че Биби би бил далеч по-популярен президент на САЩ в сравнение с Барак

 

Не желая да оправдавам цинизма на Биби. Даже Ури признава, че не може да си представи по-ефективна предизборна тактика. „Използването на Конгреса на Съединените американски щати като пропагандна опора е пристъп на гениалност“ – каза той…

 

Речта на Биби пред Конгреса ще бъде толкова прекомерна, колкото, ако неговите войници бомбардират тази най-могъща вехтория на света.

 

И той ще се справи просто чудесно. Казват ни, че демократите са разстроени. Осведомяват ни, че Обама е много, многонаистинамного ядосан. Но мераклиите за президентския пост сред демократите не са никакъв проблем за Биби. Тъкмо Хилъри, ако си спомняте, ни рече миналото лято, че не е сигурна, „дали е възможно да разделяме винатаза кланетата в Газа. „Защото не е възможно да знаем, какво става в мъглата на войната.“

 

Медийните приказки може да са прикрили онова, което се случваше. „Струва ми се, че често силното страдание, което изпитвате, не ви осветлява честно чрез отразяването в медиите“. А жените и децата, както и всичко останало, прави твърде трудно да си пробиете път, за да стигнете до истината.“

 

Тъй че, колкото по-малко репортери, толкова по-близо до истината за смъртта на жените и децата, иза всичко останало“, ще се доберем. Нищо чудно, че либералните ционисти, както твърди The New York Times, са разтревожени от факта на все по-голямото сближаване на Хилари с Биби.[38]

 

Ами така е. Гласят Хитлери Клинтън за кандидатка на Демократическата партия на следващите президентски избори. Когато генерал-губернаторът на една отвъдморска колония пристигне на визита в нея, всеки кандидат за славата се стреми да се отърка в униформата му. Зер, келепир има в това, както би рекъл Бай ви Ганю.

 

Седмица преди Биби Нетаняху да се изтъпанчи пред американските законодатели, бивш ръководител на Моссад извади документ, който уличи израелския премиер в изопачаване на фактологията и лъжа. (Вижте илюстрацията.) Той заяви, че министър-председателят на Израел постоянно раздува и преувеличава заплахата от иранска атомна бомба.[39]

 

Според съдържанието на това неоспоримо доказателство, когато през 2012 г. Биби размахваше прословутата илюстрация с бомбата, заплашвайки, че година по-късно Иран ще има ядрено оръжие, ислямската държава е била далече от такава възможност.

 

На всичко отгоре лъснаха призивите на ЦРУ пред израелското правителство, чрез своите шпиони то да съдейства за създаване на близка връзка между американската разузнавателна агенция и лошата терористична организация Хамаз![40]

 

Какво последва? Реч на израелския вицекрал на САЩ в парламента на ционисткия протекторат. И демонстративно хладна негова среща с генерал-губернатора Барак Обама пред камината в Белия дом. След което Хюсеинович, временно настанен в Белия дом, за да брани и охранява еврейските интереси, заяви не по-малко показно, че „речта на Нетаняху относно Иран не съдържа нищо ново“.[41] (Вижте илюстрацията.)

 

Това изчерпа всичко. Вероятно шопът е попитал, оти са ги ручали жабетата? Сиреч – за какъв дявол беше целият шум? Ами има проблеми и горещи точки по планетата, в които не бива да се фокусираме. Целта е отвличане на вниманието от съществените въпроси. Наричат го пропаганда.

 

В самото навечерие на театралната постановка Робърт Фиск заключи:

 

Разбира се, във вторник [3 март 2015 г.] Биби няма да напомня това на Конгреса. Иранските оръжия за масово унищожение и връзката на Ислямската държава със световния тероризъмще изправят Конгреса на крака. Жалко, че Биби не е роден в Ню Йорк. Тогава той щеше да бъде президентът на САЩ Нетаняху.

 

И да престанем с преструвките, че съществуват някакви различия между израелското и американското правителство.[42]

 

За същото пледирам от десетилетия

 

Три дни след като Биби се изтъпани пред израелските васали във Вашингтон, кралското семейство в Риад запя в хор с него:

 

С призива си за коалиция, предвождана от САЩ, която да влезе в пехотна схватка с Ислямска държава, Саудитска Арабия стана вторият ключов американски съюзник в Близкия изток, който поиска президентът Барак Обама да промени своя курс спрямо Иран.

 

Принц Сауд ал-Фейсалсаудитският външен министър, заяви на Джон Кери – държавния секретар на САЩ, че сам той рискува да позволи на Иран дапревземе Ирак“. Това прозвуча като ехо на израелската тревога от политиката на Белия дом спрямо Иран.[43]

 

Ционистът Биби Нетаняху и уахабитът Сауд ал-Фейсал сякаш са един човек с две глави, както би се изразил еврейският комик Граучо Маркс.

 

Нищо удивително или необичайно. Рутина. Такива са резултатите отпреди 99 лета. Тогава, по заръка на барон Лайънъл Уолтър Ротшилд, с тайното подписване на Договора Сайкс-Пико на 16 май 1916 г. – споразумение между Великобритания и Франция, Близкият изток е разделен.

 

 

 

Парътъ праи борбътъ, но и всичко останало, даже и културътъ

 

 

 

А във вторник, 3 март 2015 година, Бенямин Нетаняху извърши чудоедновременно беше на две места. Според сполучливия сарказъм на британски коментатор:

 

Първо, той  застана на подиума в сградата на Капитолия, и се обърна с реч към съвместната сесия на Конгреса, в която засегна идиотщините в политиката спрямо Иран на президента Обама. И това слово имаше истинската цел да накара избраните представители на народа в САЩ да предприемат всичко, което е в тяхната власт, за да не допуснат предстоящото споразумение между администрацията на САЩ и Иран.

 

Но по съвсем същото време той беше някъде другаде, като сякаш произнасяше напълно различна реч пред друга аудитория. Израелските избиратели, които гледаха своите телевизори, съставляваха тази публика. И решаваха как да гласуват след две седмици. В дни, когато Ликуд, партията на г-н Нетаняху, пада главоломно в допитванията. Неговото обръщение към тази аудитория беше елементарно: Вижте ме.[44]

 

Преди доста години май пръв на тази територия цитирах заглавието на книга, която през 1987 година издаде Кен Ливингстън, бивш кмет на Лондон. Тя е озаглавена: „Ако гласуването можеше да промени нещо, щяха да го зарежат“.[45]

 

Признавам, че съвсем наскоро узнах: Тази мисъл принадлежи на руската анархистка и болшевичка, еврейката Ема Голдман. Тя гласи дословно следното:

 

Ако гласуването можеше да промени нещо, щяха да го направят незаконно.[46]

 

Ливингстън я е перифразирал, при това – непочтено, без да изясни нейния произход. Макар да съм чел книга на Голдман и да съм се позовавал на отношението й към зараждащата се ненаситна алчно червена номенклатура, не бях се натъквал на въпросния съвсем достоверен и все така валиден извод.

 

Той е направен през годините, когато е живяла в изгнание в САЩ. Там е прозряла за какво иде реч. Когато след Октомврийския метеж в Русия се завърнала в родината си, анархокомунистката се убедила, че всъщност социалистическата революция е финансова. Насочена е към обогатяването на шепа вътрешни и външни лица, предимно от нейната верска група. И към унищожението на народите.

 

Но това е отдавна изяснена от мен тема, нали?

 

Солидна част от туземната ни социалистическа интелигенция, предприемаческа и медийна каста, произлезе от спорта, или е свързана с него. Най-голям дял имат силовацитеборчета, включително и в нейните азиатски варианти, щангисти, боксьорчета, гребци… Нима „интелектуалният връхна нацията Боян Радев не беше служител накултурния център на НРБ във Виена – бивша къща на богатото еврейско семейство Витгенщайн? Нему приписват прословутата фраза, че „рънътъ праи борбътъ“! Ама нали рънътъ е с пари?…

 

Тъкмо парите са стартовият двигател на еврейската ракета-носител. Четиридесет и един от челните 100 души, които чрез парите оказват сериозно влияние върху политическите процеси в САЩ, са евреи. Обединяват ги и интересите на Израел, с който са неразривно свързани.

 

Цели три четвърти от бюджета на американската чуждестранна помощ са посветени на сигурността на Израел[47]

 

Тези данни са отчайващо остарели. Днес еврейското влияние в САЩ е далеч по-силно. Няма власт, която да бъде заета от лица, които да не са предложени или решението за назначението им да не е било одобрено от израелското лоби.

 

Как е днес, разказа на 13 февруари 2015 г. познатият ви Яков Кедми, бивш началник на израелската шпионска централа Натив:

 

 

 

 

 

Как ви се струва? Военнопромишленият комплекс винаги печели. Където и да се намират неговите предприятия, всъщност представителства. Той е интернационаленнаднационален.

 

А дали Русия ще бъде принудена да храни и своя, и американския и западноевропейските, водейки локални войни там, където Яков Кедми предполага, ще разберем в недалечно бъдеще. Страшното е, че и Владимир Путин барабар с олигарсите край него, създадени от Запада, също неизменно са на фитка.

 

 

 

Спасението? Нетраурна процесия към жидов гроб!

 

 

 

А народите? На тях – кукиш! С изключение на един – сътвореният преди век и половина еврейски народ.

 

Както отбелязва Ендрю Кокбърн, от първоначалните сделки с Хитлер насетне,[48] ционистката кауза установи широки икономически отношения с доста тоталитарни режими, често с най-бруталните от тях. В основата им бе търговията с оръжие, военно и полицейско оборудване и обучение. През деветдесетте години приходите от израелското оръжие съставляваше 1,5 милиарда долара годишно или 40 на сто от експортния доход на Израел.[49] След 1987 г. близо 40 на сто от работната сила в страната е заета в оръжейното производство.[50]

 

Тези дни се запознах с невярна и напълно неприемлива юдеофилска теза. Тя е изложена в контролираното от Ротшилдови лондонско списание “The Economist”. Като третира за пореден път евреите така, сякаш са нещо повече, анонимният автор заявява:

 

Както всички европейци, евреите трябва да могат да живеят, освободени от ужаса на насилието. Това означава по-голяма защита за еврейските институции. Силите за сигурност следва да опитат да опазват и отбраняват безброй лесни цели. А тези дни те почти винаги включват евреи. Общо казано, европейските правителства трябва да удвоят своите усилия срещу джихадистите, намиращи се сред тях [сред управниците ли?]: По-добро шпиониране, за да бъдат разпознати потенциални нападатели, особено в затворите, където престъпниците срещат ислямския радикализъм; мерки за предотвратяване на това граждани да се присъединяват към джихадистите в Сирия и навсякъде; и политика на дерадикализиране на колкото е възможно повече от онези, които се завръщат, както и за ограничаване на техния достъп до огнестрелни оръжия и експлозиви.[51]

 

Пак привилегии! Стига!

 

Ще шпионират всички други, но не и евреите! В тяхна полза на юдеизираните хазариизконните, вечните, най-големите лъжци и разбойници на земята, децата на дявола.

 

Сиктир! Enough is enough! Ce est assez! Genug ist genug! ¡Ya basta! Abbastanza è abbastanza! До гуша ни дойдестига!

 

Последното в горния цита е контролирано изключително от евреи и техни организациифондации, подмолни структури. Те са навсякъде, където трябва да се разединяват народи, да се рушат нееврейски държави, институции, пропагандата да внушава страх. Техният „мултикултурализъм се провали във Великобритания, Франция и във всяка друга страна“, както отчете Найджъл Фаридж.[52]

 

Единствената оправия е тоталната разправа с тях. Нищо друго.

 

Те никога не са били европейци и добри граждани на страните, в които са живели. Винаги са действали като подривна сила. Кой съсипа християнските империи Русия, Австро-Унгария и Германия през Първата световна война? Четете Мартин Лутер, Неста Уебстър, Александър Солженицин, Антъни Сътън, драги мои! Струва си, за да ви светне. Да узнаете част от истината.

 

Самите евреи са съвсем наясно с това, що за стока са. Сред тях се срещат честни екземпляри, благодарение на които научаваме някои укривани подробности. Тъкмо такива представители на племето декларират, че са наясноникой никога и никъде не ги е харесвал. Вместо да подирят причините в себе си, обикновено гиоткривату неевреите:

 

Защо буквално всички по света ненавиждат евреите и какво да сторим за това“ – попита преди година и половина един техен автор.[53] И за пореден път обвини… неевреите!

 

Казано на езика на талмудизма, „даже най-неутралният учен може да бъде изправен да отговаря за нещо като яростен демоничен антисемитизъм“![54] Аман.

 

Истината е, че никой не застрашава евреите никъде! Най-малко на Стария континент – люлката на човешката цивилизация. Колко евреи загиват всяка година в Европа? Подобен вид безсрамни стремежи, зле прикрити домогвания, егоистични и алчни намерения от страна на самозванитеевреи“, са не само прекалени, а налудничави. Та неевреите, избивани от чифути по света, са далеч повече! Що за цинизъм и нахалство?

 

Не съм съгласен и ще обясня защо. Тези твари не са европейци. Претендират да са произлезли от т. нар. библейски земи от древния български Бал Истан, станал Палестина. Нека да приемем, че е така, въпреки историческата лъжа и неправда, съдържаща се в техните ненаситни претенции. Тази територия не е в Европа. Това е достатъчно.

 

Освен това Старият континент е християнски. Цели две хиляди години неканените евреи безчинстват из него. Договарят се с палачите на християнските народи и участват в изтреблението и мъките на християните. Те са наследниците на онези, които осъдиха Исус Христос на смърт, като поеха отговорността за ненавистта си към Бога и за своите действия така:

 

Пилат, след като видя, че не постига нищо, освен нарастване на безредиците, взе вода и изми ръцете си пред хората. И каза: „Невинен съм за кръвта на този праведен човек; направете, каквото ви е угодно.“

 

Тогава всички хора отговориха и рекоха: „Нека кръвта му бъде върху нас и нашите деца.[55]

 

А Исус се обърна към тях и каза: О, дъщери на Йерусалим, не Ме оплаквайте; плачете за себе си и за вашите деца. Защото, вижте, настъпват дните, в които ще казват: Благословени са безплодните и утробите, които никога не са раждали, и гърдите, от които никой не е бозал. И ще казват на планините: Падайте върху нас; и на хълмовете: Затрупайте ни.

 

Защото, ако вършат тези неща със зеленото дърво,[56] какво ще бъде сторено със сухото?[57][58]

 

Преведено, това означава, че Бог им е обяснил: Няма да има прошка за тях до края на света!

 

Така да е!

 

От този момент нататък никой истински вярващ християнин не бива да проявява ни най-малка, даже най-нищожна милост към тези извергиевреите. До края на света.

 

Амин!

 

Тъй като няма по-страшно престъпление от предателството и убийството. А еврейските злодеяния са ненадминати, челни. Заемат най-високите места в йерархията на сътворените злини, на злосторничествата в човешката история. Евреите, низши твари, зверове и варвари, предадоха Бога и Го осъдиха на смърт.

 

Намират се и евреи, които разполагат с потенциала да проумеят. Такъв е покръстеният американец Артър Кац. Не случайно той се обръща към своите български читатели с надеждата да проявим „разбиране… към бъдещите страдания на еврейския народ, които изглеждат близки и застрашителни“. И завършва с пожелание:

 

Моля се тази книга да разшири хоризонта на знанието ви и да бъдете както вие самите благословени, така и за благословение на евреите, които вашият народ е спасил веднъж и се надявам, че пак ще спаси.[59]

 

Последното е знаменателно. То приближава. Съвсем друг е въпросът за начина на „спасението“.

 

Никакво снизхождение! Както злобно изкрещял един от тях архизлодеят Вениамин Нисим Меворах, когото туземното малоумно множество тачи като „поет“ под псевдонима Валери Петров:

 

Смърт! Смърт! Смърт![60]

 

Ето какво ни желаят. Това ни готвят.

 

Не бъдете гои и не проявявайте овчедушие, безхарактерност, нерешителност и примирение. От умовете ви никога да не излиза начинът, по който съветският еврейски садист Елиаху или Иля Еренбург най-отчетливо е изваял с думи юдейската ненавист към всичко нееврейско:

 

Ние разбрахме: немците не са хора. Отсега нататък за нас думатанемеце най-страшното проклятие

 

Няма да говорим. Няма да се възмущаваме. Ще убиваме. Ако през този ден не си убил и един немец, денят ти е пропилян

 

Ако не убиеш немеца, той ще те убие. Той ще отвлече близките ти и ще ги измъчва в своята окаяна ГерманияУбий немеца още преди началото на боя! Ако не можеш да убиеш немеца с куршум, убий го с щик. Ако оставиш немеца жив, той ще обеси руснака и ще опозори рускинята.[61] Ако си убил един немец, убий още единза нас няма нищо по-весело от немските трупове

 

Недей да броиш дните. Не брой километрите. Брой само едно: убитите от теб немци. Убий немеца! – това те моли старата ти майка. Убий немеца! – това те моли твоето дете. Убий немеца! – това крещи родната земя. Да не сгрешиш. Да не пропуснеш. Убий![62]

 

Такъв е моделът, калъпът на еврейската комунистическа омраза към цял един християнски народ, тиражирана в стотици милиони екземпляра. Това е пример за вменяване на колективна вина и дирене на обща отговорностСблъсквате се с апотеоз на ненавистта, чиито корени са заровени дълбоко в Талмуда като доктрина, философия, мироглед.

 

Спомнете си завещаното ни в литературното творчество на Иван Вазов:

 

Издайство, измяна позорна пропусна врага в крепостта и Царевец як след упорна отбрана потъна в кръвта. Бранители храбри паднaха под турския мстителен нож, палатите царски пламнаха, огряха зловещата нощ.

 

На утрешний ден пред пашата евреин се мръсен яви, цалуна му рабски полата и с вид горделив заяви:

 

Преславний войводо, сполучих услуга да сторя на вас: аз портата таз нощ отключих и Царевец в твойта е власт. Паша милостиви: награда!

 

– А, ти ли бе хитрия жид? Велика награда се пада на подвига твой бележит. Без теб тез гявури корави не бих ги тъй лесно сломил, пред техните зидове здрави свят много йощ бих потрошил. За туй якоглавство земята с телата им мръсни покрих; сега и на Юда отплата достойна да дам аз реших.

 

И викна на двама войника:

 

Убийте туй куче сега!

 

–        Изви се ханджар над мръсника, отфръкна глава от снага.[63]

 

Никакво съчувствие, милосърдие и снизхождение! За евреитенай-големите антисемити и най-крайните терористи на земята, само едно: С каквато мярка ни мерите, с такава ще ви отмерим!

 

 

 

Тоталитарното господство опита да наложи онези отвори на забравата,

през които всички деяния – добри и зли, щяха да изчезнат[64]

 

 

 

Тоталитаризмът е древно еврейско, фарисейско изобретение. Както посочил Господ Бог:

 

Сега свидетелствате за себе си, че сте деца на онези, които убиха пророците. Вие също ще запълните мярата на бащите си.[65]

 

Тъкмо евреите сътвориха тоталитарните държави – първо СССР, сетне Италия, после Германия, Испания и т.н. Какво ги отличава? Много неща. Но имат една отвратителна обща черта. Нейното бреме изпитваме на гърбовете си.

 

Същността на тоталитарното управление, а навярно и природата на всяка бюрокрация, е да създаде от хората по-важни функционери и обикновени зъбни колела в административната машина. Като по този начин ги обезчовечи. И никой не може да обсъжда надълго и успешно принципа на съществуване това Безличие,[66] което е политическата форма, напълно отговаряща на понятието бюрокрация… Твърде много свикнахме със съвременната психология и социология, да не говорим за настоящата бюрокрация, за да успеем изясним с подходящи термини, каква е отговорността на извършителя за неговите деяния.[67]

 

Един от особено радикалните клонове на тоталитаризмационизма е фашизмът. Още по-краен бил германският националсоциализъм. Обаче за евреите в Палестина, сражаващи се срещу британците, той бил нещо като манна небесна.

 

Няма никакъв начин да бъде отречено, че членове на Бандата на Щерн,[68] като Ицхак Шамир, през 1940 година бяха потърсили съюз с Хитлер, в защита на идеята си за основаване на национална и тоталитарна еврейска държава.[69]

 

Журналистката Лесли Хейзълтън е живяла в Йерусалим. Тя препредава свой разговор с неназован по име редактор на израелски вестник, състоял се през „знаковата1984 година. Той споделил с нея:

 

От петдесет години съм в тази страна. И никога през този половин век не съм бил толкова натъжен и тъй загрижен за състоянието на държавата и за нейното бъдеще. Същото е, както в „1984“, но от обратната страна. В романа става дума за комунистически тоталитаризъм. Ето, запътили сме се към десен националистически тоталитаризъммистичен и фашистки.[70]

 

Да, тази държава отдавна е факт. А въпросният фашист и нацист, крайно десният Ицхак Шамир, срещна горещ прием сред тукашните комунисти. Неговата съпруга – Шуламид, беше родена в Пловдив. Когато през 1988 година гостува у нас по покана на комунистическия режим, семейство Шамир срещна не просто съмишленици, а приятели. Това е известно от по-раншни исторически епизоди:

 

Няма нищо чудно в това, че Рибентроп се завърнал от Москва с най-възторжени впечатления от Сталин, които не пропуснал да сподели със своите колеги от обкръжението на Хитлер.[71]

 

Нацисткият външен министър въодушевено разказвал:

 

„… В Кремъл се чувствах съвсем като сред стари партийни другари“…

 

След възхитителните разкази на Рибентроп [Алфред] Розенберг записал в дневника си: „Време е болшевиките да съставят своя делегация за конгреса на [нацистката] партия в Нюрнберг.[72]

 

Пък и нали самият идеолог на Германската работническа националсоциалистическа партия Алфред Розенберг бил юдейски болшевик от Естония, проводен от Москва при фюрера[73]

 

На всичко отгоре, за разлика от европейците, евреите, венчани за сатаната, настояват, че имат своя държава. Като изопачават действителните факти, изкарват и приемат всяка критика срещу ционистката държава Израел, като нападки против тяхевреите. Да се махат! Щом си имат държава, що щат сред нас, сред европейците?

 

Където и да се намират, те са патриоти преди всичко на Израел. Например небезизвестната еврейка Ана Паукер[74] била първата болшевишка министърка на външните работи на Румъния. Славела се като садистка, непознаваща милост. (Вижте илюстрацията.) Въпрекипартийната повеляевреите да остават в страната, за да провеждат линията на революционния комунизъми на революционния ционизъм“, тя се възползвала от високото си положение и осигурила възможност на своя баща да отпътува за Израел.[75]

 

Когато БКП проформа обявяваше ционизма за враг, с членството си в нея 99,99 на сто от тукашните евреи заявяваха своето съгласие с това. Впоследствие
тяхната комунистическата еврейска организация „Шалом“ декларира, че всички евреи у нас винаги са билиционисти?!

Нека бъда пунктуален. Ето как се е обърнал нейният тогавашен гаулайтер към гостуващия тук израелски президент Моше Кацав. Същият, който в момента се ва̀ля по тъмничните постели в своята страна:

 

Президентът на Израел бе посрещнат топло и в софийската синагога, където се срещна с представителите на еврейската общност у нас.

 

Българската еврейска общност винаги е била дълбоко ционистка общност и вие сте не само сред братя и сестри, но и сред горещи привърженици на Държавата Израел, заяви в приветствието си Емил Кало, председател на организацията на евреите в БългарияШалом“.[76]

 

Кой е другарят Петър Стоянов – бивш главен седесар и дори президент на НРБ? Погледнете илюстрацията. Посоченият със стрелката е потомствен комунист, с майка и баща активни борци, близки на касапина Антон Югов. Сам той беше ляво бастунче на Александър Лилов. Оказа се  сред учредителите на Първановия проект БКП-АБВ. Телевизионните репортажи го показват като патерица на агент Гоце“ и депутат в настоящото (анти)Народно събрание. Макар за себе си да съм наясно, че зависимостите са обратниКало е пряк надзирател на Седефчов

 

Доколко може да се вярва на тези твари, чийто истински родител е определен от Исус Христос като „човекоубиец от самото начало, който никога не устоява на истината, защото в него няма никаква истина. Когато говори, изрича своята собствена лъжа, защото е лъжец и баща на всичко това.[77]? Уверите се сами, като се вгледате в тази илюстрация.

 

Почтенимомчета! На такива сме наспорили. Партията-майка ги произведе в промишлени количества. „Тя ги роди и тя им даде и светлото“, що в ней блестеше[78]умението да убиват, да изтезават, да крадат и лъжат! Ще покажа до каква степен тяхната поквара е проникнала тук, с елементарно сравнение.

 

Когато Украйна беше съветска социалистическа република, нейното население наброяваше около 44,5 милиона души. Членовете на КПСС бяха 3,4 милиона.

 

В края на трагичното Живково безвремие населението на страната ни наброяваше 8,5 милиона души. Обаче членовете на БКП достигнаха 1,1 милион!

 

Съотношението е: 7,64 на сто от населението на Украинската ССР са били комунисти. Срещу 12,94 процента тук!

 

Едва ли има по-комунизирано място на света от България, превърната в номенклатурна Чалгария, държавата на комунистическите изверги и идиоти![79] Няма отърване от тях. Затова ще загинем. Бъдете сигурни!

 

Стана ли ви ясно? Петър Стоянов е бил секретар на Ученическия комитет на цялата супер елитна езикова гимназия Лиляна Димитрова“, обучавала на комунизъм дечицата на пловдивската номенклатура днешен елит“.[80] Неговият бащаСтефан Стоянов, бивш легионер, за кратко е бил хвърлен в концлагер. Там са го вербували. И тъкмо той е предавал на милицията горяните от Пловдивско, Карловско, Асеновградско.[81]

 

Редовните читатели знаят, че не спазвам латинската сентенция: “Mortuusaut bonum, aut nihil” – „За мъртвитеили добро, или нищо“. Защото Господ ни учи да говорим истината и нищо друго.

 

Преди дни Стоянка Стоянова, майката на другаря президент, напусна този свят. Когато се женели, тя и нейният съпруг Стефан Стоянов, тези толковарепресираниот комунистите същества, си взели за кумшумкар, болшевишки терорист! Самата тя е била активистка на червения БЗНС в града под тепетата.

 

Например баща му на Петър Стоянов е бил легионер и чичо му също. А изведнъж и дваматаи брат му, и той правят завидна кариера, а с това потекло те не би трябвало да стигнат доникъде. Сега ще ви кажа и една истина. Имало е уговорка да не се вади досието на Виктор, защото Виктор се жени за щерката на изключително важен партиен функционер от Пловдив. Бащата на Антонина е бил шеф на кооперациите в Пловдивско и е бил пръв приятел на Иван Панев. Значи Петър Стоянов, който завършва право, което е много интересно, го изпращат в Съюза [СССР] за 13 месеца да специализира право.

 

Когато се жени за Антонина, той става доверено лице на пловдивската номенклатура, тъй като той води, както тук в София беше Йордан Соколов, тайните бракоразводни дела на номенклатурчиците от Пловдив.[82]

 

Всеизвестна тайна е, че бащата, чичото и жената на Петър Стоянов са били агенти на ДС. На жена му прякорът й е Шантонина. Не искам да се бъркам в личните работи на хората, но все пак тя беше президентша и трябва да си носи последствията. Тя отива да следва в Лайпциг без да е държала изпит със стипендия от ДСВ Лайпциг тя води меко казано живот на Месалина като работи ужким по арабска и африканска линия към Второ управление. Само че се оказва, че тя не работи точно това, което очакват в България, а работи друго. Един търговски представител в Лайпциг пише писмо за това до София, предлага да я приберат, защото разваля имиджа на България. В резултат баща й отива в Лайпциг, шибва й два шамара и й казва като иска да си прави кефа да ходи в Прага и там анонимно, ако иска с негри, ако иска с араби, ако иска с ескимоси… И след това отзовават търговския представител, защото бръкнал там, където не му е работата.

 

Аз не виждам политическа фигура, която с качествата си може да заеме полагащото й се място в държавата

 

За съжаление българинът е повреден ментално, натоварен е с митове и митологеми, които не му дават възможност да прескочи 12-годишна възраст. Българите са инфантили. Българите като чуят Левски, и забравят всичко останало. Те изобщо не разбират, че това е един мит.[83]

 

Братът на ПетърЕмил Стоянов, до неотдавна, като представител на ГЕРБ, беше депутат в Европейския парламент. Този по онова време млад и надежден пловдивски другар е бил изтъкнат комсомолски кадър. Не без помощта на своя братназначен за президент на НРБ, той беше в СДС. Даже го бяха „издигнализа ръководен кадър в БНТ. През 1998 година беше заместник-генерален директор на телевизията-майка.

 

През 2001 г. Интернационалът го дари с телевизия Европа“. Четири лазарника по-късно учреди фондацияПигмалион“, която е специализирана в областта на литературата и връчва годишна стипендия в Пловдивския университет на талантливи студенти. Удостоен е с почетни ордени от Австрия и Германия. Явно и там високо ценят комунистическата активност в полза на световната левитска мафия.

 

Ако не беше така, потомствената комунистка Ирина, кандидатка за вицепрезидентка от БСП, дъщеря на терориста Георги Боков, убиеца на Райко Алексиев,[84] сестра на Филип Боков, бивша съпруга на ваклия кореспондент на телевизията в Москва и министър в правителството на Жан Виденов, другаря Любомир Коларов, нямаше да оглавява ЮНЕСКО.

 

На свой ред Петър Стоянов основа фондация Център за глобален диалог и сътрудничество, където прибра своите ментори: британската експремиерша Чери Блеър и командващия силите на НАТО по време на операцията в Югославия генерал Уесли Кларк.[85] И участва в още една – на другарката Blair или Bliar,[86] наречена „Справедливост за Африка“.[87] Преди това уреди съпругата си Антонина на добре платена дължност в центъра на ООН в Женева. Тя вече е вярна само нему. Казват – поради ЕГеНето. Ама нали знаете, клюкарите си нямат работа

 

Самият Стоянов непрекъснато пътува (частни визити) по света, събира дарения за фондацията, и изнася лекции. Не завиждайтезаслужил го е. Да помогнеш за запазването на комунистическата система, като унищожиш вярата и надеждите на милиони хора, и при това не само да оцелееш, но и да останеш на свобода, повярвайте, никак не е проста работа.[88]

 

Как иначе? Петър Стоянов, останалите комунисти и ченгета, които Партията произведе в демократи“, както и техните господари болшевикиизчезнаха също така внезапно, както се бяха появили някога. Разтвориха се в онези световни структури, които навремето ги изсипаха върху България. А страната ни се оказа захвърлена назад във времето.

 

Номенклатурия, както и преди, ще храни само себе си и ще се подхранва от Запада. Народът, отучил се да мисли и да работи, нека мре. Той вече за нищо на никого не е нужен

 

А златото на партията остана в сигурни ръце.

 

И не го търсете, защото дори и да го намерите, няма да ви бъде от полза. Защо ли? Ами защото световната революция, за която бяха мечтали Илич и Парвус, вече е факт Всичкото злато на партията е препратено в Съединените щати.

 

Трябва да се работи, но това у нас никой не го умее, а и не иска.[89] Ако пък поиска, не му позволяват. А на когото позволяват, после го разоряват. И правят всичко това съзнателно.

 

Над страната ни е установена международна опека и фактически тя изгуби своята независимост.

 

Кой и къде определя сега нейното бъдеще?[90]

 

По-рано беше в Москва. А сега? Дали в Брюксел или във Вашингтон? А защо не в истинската столица на САЩ пътната отсечка между Тел Авив и Йерусалим?…

 

 

 

Бог е мъртъв! Умря поради Своето съжаление към човека.[91]

 

 

 

Вече имах случай да цитирам президентския съименник, бившия началник на Шесто управление на ДС, другаря полковник Петър Стоянов, който пише:

 

От друга страна се изявиха ползвали се години наред от облагите на народната власт деца на бившата номенклатура. (Бойко Ноев, Евгени Дайнов, Димитър Луджев, Георги Панев, Юлия Берберян, Свободка Стефанова…)[92]

 

Какъв порочен, направо сатанински кръг! Хвърлете поглед върху свирепите им мутри. Сякаш самият дявол е излязъл от геената и е моделирал техните отвратителни, отблъскващи черти!

 

Това са те – успелите: Седесари,[93] комунисти, гербери, бесепари, азбукариВсички те са едни и същи. И до един са подчинени на онези, чийто витринен вожд е Роналд Лоудър. Те са част от тяхната „тиха, лична дипломация“!

 

А вие вярвайте не в Бога, а в това, че всеки има право да се променя. Господ учи друго:

 

„Така всяко добро дърво ражда добри плодове, но лошо дърво дава лоши плодове. Едно добро дърво не може да дава лоши плодове, нито лошо дърво може да роди добри плодове. Всяко дърво, което не дава добър плод, ще бъде отсечено и хвърлено в огъня.[94]

 

Не, за евреите не трябва да има място в Европа. Да се пръждосват, където им видят очите – в Израел или в Египет. Да опитат отново „да прекосят Мъртво море“. Може Яхве-Йехова, или както наричат дявола, наистина да раздели водите му и да им направи просека, по която да минат

 

На евреитеалчни егоцентрици, комунисти, фашисти, национал-социалисти, интернационал-либерали, глобалисти, проповедници на някакъв „мултикултурализъм“, а същевременно – крайни расисти, – с техните камъни, по техните глави:

 

Живот за живот, око за око, зъб за зъб, ръка за ръка, нога за нога, изгоряло за изгоряло, рана за рана, натъртено за натъртено“![95]

 

Не само живота, душите ни изядоха тези изроди, изпълзели на белия свят от геената.

 

Съгласно указанията на техния икономически равин Карл Маркс (ние го отхвърляме, те го изучават и прилагат), експроприирайте състоянието на Ротшилдови, Рокфелерови, Уорбъргови, Саломонови, Лазардови, Леманови, Голдманови, Саксови, Шифови, Менделсонови и на още няколко еврейски фамилии в САЩ, Великобритания, Франция, Германия, Холандия, Швеция, и всички ще заживеем в един по-добър и по-спокоен свят. Впрочем още навремето Хенри Форд предлага:

 

Поставете под контрол петдесетте най-богати еврейски финансисти, които произвеждат войни заради собствената си печалба, и войните ще секнат.[96]

 

Забранете юдаизма и само след две поколения раят ще настъпи на земята. Който има замъглено съзнание и обрулен мозък, ще нарече това радикален комунистически подход. Аз пък казвам, че това означава възстановяване донякъде на загубения Божи ред и справедливостта на този свят.

 

Ясно е, че… има друга действаща сила, една далеч по-стара сила, която се стреми да разруши всякакъв национален дух, всяко порядъчно правителство във всяка странаКоя е тази сила? Огромна част от общественото мнение отговаря: еврейската мощ.[97]

 

Прислужниците на споменатите прикрити и подмолни господари на света написаха дивашкия сценарий не за целулоиден, а за истински, за жив филм на ужасите. Озаглавиха го „11 септември 2001 г.“. А хипнотизираните от медиите американци повярваха, че трите хиляди жертви са плод на злия ум на един саудитски мултимилионер, чиито най-близки роднини са съдружници на семейството на техния президент. И без да му мислят, възприеха предложения им стандарт: да предприемат някакви разследвания, които никога няма да стигнат до доказателства на дори едно единствено убийство.

 

Други страни, чиито поданици бяха изпепелени в крематориума Световен търговски център, с готовност се включиха в този фарс. Зрелищното зверство от 11 септември, последвано от няколко „стратегически“ дози антракс и от недоказани обвинения срещу някакви „ислямски фундаменталисти“ и други „терористи“, послужи за узаконяване на всякакви следващи репресивни меркисрещу отделни граждани, против цели държави и дори срещу религии. Те вече оправдават използването на военна силанавсякъде, където американските интереси се чувстват застрашени“.

 

Великолепни клишета, познати ни до отвращение от времената на социализма. Тогава тук това звучеше: „навсякъде, където съветските интереси се чувстват застрашени“. Питайте източно-германците, поляците, унгарците, чехите… А защо не и нас самите? Къде беше западнотомилосърдие“ тогава? Няма го и днес.

 

Пропагандистите от всички страни са обединени. Лъжат и осъждат. Както са ги учили техните богове – бащиците Карл Маркс, Владимир Ленин и пророците им Йосиф Сталин, Франклин Рузвелт, Адолф Хитлер, Уинстън Чърчил… До неотдавна – Линдън Джонсън, Ричърд Никсън, Леонид Брежнев, Тодор Живков, двамата Джордж Буш, Бил Клинтън, Барак Обама

 

Правеха го доскоро. Какво друго вършат сега?

 

Такава апостолка на днешната всемирна религия – юдеокомунизмае заклеймила трите британски момичета, за които се смята, че са се присъединили към т. нар. Ислямска държава. Този сорт „демократис едната ръка уж раздават свобода, а с другата я отнемат. Без да имат законово основание – напълно противоконституционно.

 

Как върши това една журналистка – сиреч мръсница и в двата смисъла? Тя не обвинява министърката на вътрешните работи на Обединеното кралство Тереза Мей за това, че девойките са заминали занякъде. (Все още никой не е доказал, че са се влели в редиците на Ислямска държава.) Опазил я Камерънда не вземат да й наблюдават интернета!…

 

Плюла в пазвата си, авторката даже проявява своеобразно чувство за хуморстранно, меко казано. Но нали говорят, че английският е такъв… Тази другарка се подиграва с прекаления либерализъм на Албиона. Нищо, че донеотдавна там не съществуваше Министерство на вътрешната сигурност. Смятаха го за белег на тоталитаризъм! Ама дойдоха атентатите на 11 септември 2001 година и вече всичко е възможно. Дори – тоталитаризмът. В името на… сигурността.

 

И така – долу нахлуването в домовете на девойките! Да бъде прекратена проверката на техния интернет. Никой да не обръща внимание, че те са говорили помежду си за обезглавяване на християни

 

По дяволите, това е смущаващо!“ – точи саркастичната си калъчка авторката.[98]

 

И от дума на дума, от шега на шега, стига до извода, който – без ни най-малко съмнение – са й наложили:

 

Ако девойки искат да се присъедини към Ислямска държава, виждайки всички нейни зверства, тогава да се махат и никога да не се връщат![99]

 

Напълно „демократично“, нали? Преди доста лета, в разгара на „развития социализъм“, имах началник, който изповядваше свободата по същия начин. Изчервен като семафор от гняв ми крещеше:

 

Като разговаряш с мен, ще мълчиш!

 

Преминавах към „мислене номер две“. Ама Дамоклевият меч на демократичната справедливост“ е надвиснал над главите на тези дечурлига – Казида Султана на 16, Амира Абаз и Шамима Бегъм на по 15.

 

Същата авторка отсъжда:

 

Трудно е да повярваме, че триото отБетал Грийн[100] не знае какво прави.[101]

 

Така ли? Ами не знаете ли, какво вършеха тукашните комунисти, с които се съюзихте? Мнозина от физическите убийци са живи. Вие назначавате техните рожби на най-високи и престижни постове. Справка – Ирина Георгиева Бокова начело на ЮНЕСКО; Елена Поптодоровапосланичка във Вашингтон; СталинкаКристалинаГеоргиеваеврокомисарка; Марин Райков Николовпосланик в Рим; Бранимир Стоянов Заимовпосланик в Дъблин

 

 

 

Pour la peau dun Juif? Jamais![102]

 

 

 

Излишно е да продължавам. Те са легион, понеже са много, както пише в Евангелията! Всички са получили съгласие – агреман – от вашитедемократичниправителства!

 

Онези, които ограбиха народа ни, намериха тух и уютен пристан при вас. Като започнем изброяването с членовете на Политбюро на ЦК на БКП Огнян Дойнов и Стоян МарковСтенмарк – във вашата столица Лондон, и стигнем до затворените квартали на Държавна сигурност в щата Флорида.

 

Да, Владимир Путин е престъпник. Но какви сте вие, които до вчера се надпреварвахте кой пръв да го гушка? И не се отвращавате от олигарсите, които той, а преди него и Борис Елцин, ви проводиха.

Навярно бихте ми отвърнали, че те имат право да се променят. А тези момичета нямат ли? На тяхната възраст исках да съм рок-певец и да нося дълга коса. И двете бяха неосъществими. За второто съм писал – стрижеха ни поголовно и буквално. Може би за вас – западнитечовеколюбци“ – и „демократично“.

 

Значи комунистите и ченгетата, както и техните наследници, в чието съзнание е инжектирано несметно количество от отровата на марксизма-ленинизма, имат право на промяна. Другитене. Казано на езика на Виктор Юго, дъщерите на аристократите са лейди. Всички останали английски девойки са просто момичета.

 

Костадинос Ерик Скърфилд се родил в Барнзли. Градче в Централна Англия, близо до по-известния бивш индустриален център Шефилд.

 

Поради бедност станал наемник в морската пехота на Нейно величество. Всичко било наред. Отпаднал от редовете на платената войска, мъжът се цанил като доброволецв т. нар. Кюрдски части за народна защита. Това е филиал на Кюрдската работническа партияПКК, която се води комунистическа терористична организация. А нейният лидер Абдула Йоджалан е осъден да търка затворническите нарове до края на земните си дни.

 

Тези дни прочетох въпроса:

 

Може ли Кюрдската работническа партия (ПКК) да превъзмогне интернационалната представа за себе си като терористична организация?[103]

 

Обаче бившият кралски морски пехотинец Костадинос Ерик Скърфилд паднал в битка с т. нар. Ислямска държава. Никой не крие, че неговото „доброволчествое било щедро заплатено.[104] Нито любопитства: Кой издържа тези наднационални, нека ги наречем извъндържавни военни формирования? Ако не са изгодни, ги определят като „паравоенни“. Иначе са… „бунтовници“, отстояващисправедлива кауза“.

 

Но да продължа. Защо, щом са на страната нааристократите“, тези soldiers of Fortune наемни бойци, понякога – главорези, салейди“? А когато са от другата страна на невидимата фронтова линия, са простомомичета“.

 

Как така до неотдавна кюрдските комунистически организации бяха смятани за терористични. И никой нямаше нищо против Анкара, която ги преследваше с жандармерия и войска. Кой се облагодетелства от всичко това? Защодемократитене разяснят каква е далаверата?

 

Обаче този път „Океания“ се оказа в приятелски отношения с „Евразия“, както би посочил Джордж Оруел. Сиреч, понастоящем Великобритания помага на кюрдските комунисти. Впрочем, както винаги е постъпвала с всички марксисти по света.

 

Което ще рече, че Скърфилд се биел направилнатастрана. Освен това отговаря на горното питане. Все едно сме в страната на приказките и Пепеляшка излиза от каретата, която допреди малко е била тиква! Пред очите ни „момичетатаот комунистическата терористична банда ПКК ставатлейди“?! Не е чудо, нито е за сефте. Оруел го е нарекъл „соц“ – „ангсоц“!

 

Telle est la vieтакъв е животът

 

Май в родината на загиналия морски пехотинец се готвят да го изпратят като герой. Но като знаем „свещените принципи на ангсоца“, сред които са „двумисълта и променливостта на миналото“, можем да предположим, че нищо чудно утре да престанат да поднасят цветя на гроба му.

 

Защо е така? Понеже, ако заменим само едно политико-географско название в популярната мисъл на Игор Бунич, с увереност можем да твърдим, че:

 

Днешното правителство на Великобритания или е ариергард на преминалата в нелегалност номенклатура, или е авангард на новата номенклатура, излизаща от нелегалност.[105]

 

Същото се отнася до почти всички управници по света. Déjà vu…

 

А на обвинителката на трите цветнокожи девойчета заявявам: Не, всички вие, слугите на Интернационала, сте расисти и антисемити лицемери, както би ви нарекъл Исус Христос. Доказвам:

 

 

 

 

 

Както се убеждавате, Великобритания е расистка държава на комунистите и евреите. В нея различните нямат място. Тогава кои са расистите, човекомразците? Де ги разните Хелзинкски комитети и Амнести Интърнешънъл? В рамките на родните си страни ли се затвориха репортерите, дето уж са без граници?

 

Не по-малко расистки е и Съюзът на съветските американски социалистически щати. В тази фалирала и залязваща страна на победилия комунизъм полицията изпълнява ролята на Ku Klux Klan.[106] Твърди го не някакъв „ляв парцал“, а „десенлондонски вестник. Впрочем „кръгът“ – от гръцкото κύκλος – е основан от еврейски робовладелци в американския Юг. Негов пръв Велик дракон – по-късно „мъдрец“, както наричат вожда на клана, бил Нейтън Форест. Преведено, името означава Натан Горски.

 

През ХVІІ и ХVІІІ век някои европейски владетели принуждавали евреите да приемат човешки имена. Продавали им ги. По-богатите ставали „златни“ – Голдсмит, Голденберг, Голдман… Превръщали титли във фамилии – ХерцогЕвреите от средна ръка се наричали Блумберг, Розенфелд, Розентал,[107] Вайнман,[108] Вайс, Визе.[109] Или възприемали имена от занаятите си – Баумгартнер,[110] Вайнтрауб, Вайнглас,[111] Виндмилер,[112] което ставало Уиндмилър, Стайнберг,[113] а по-бедните – на предмети, занаяти и т.н. – Васер,[114] Грюнфелд,[115] Шмит,[116] Щайн,[117] Нойман,[118] Холц[119] Явно предците на „Великия дракон“ са били дървари. А самият той би следвало да се казва Натан Холц.

 

Потомък на престъпници, укрили се от правосъдието в Америка, неукият ковач Форест се самопровъзгласил за… „генерал“. А кой не знае, че най-големите ловци и търговци на роби били тъкмо евреите.

 

Еврейски изследовател разкрива, как през ХVІІІ век евреи участвали в триъгълни търговски сделки, за да доставят роби от Западна Африка. Заменяли ги за меласа от захарна тръстика, която давали, за да получат ром в Нова Англия. През петдесетте години в Чарлстън бил известен Исаак да Коща; Дейвид Франкс – през шейсетте във Филаделфия; Аарон Лопец от Нюпорт – в края на шейсетте и началото на седемдесетте години на осемнадесетото столетие доминирал в търговията с роби на американския континент.[120]

 

Изключително евреи – потомци на средновековните хазариотвличали предимно бели жени от украинските и руските степи. Транспортирали ги до Крим, където ги продавали на арабски търговци, за да пълнят харемите на големците в Отоманската империя и други ислямски държави[121]

 

Холандски равин призна:

 

Евреите монополизираха робството!

 

Един от най-известните холандски равиниЛоди Ван де Камп, автор на няколко книги за историята на европейските евреи, е цитиран от Еврейската телеграфна агенция да заявява:

 

До известна степен еврейските общини в Южна Америка печелеха пари от робството. След което отиваха в Холандия, където еврейски банкери ги завъртаха.[122]

 

Според съобщение на Еврейската телеграфна агенция, публикувано във вторник [31 декември 2013 г.] от The Times of Israel, само в една област, която някога се наричала Холандска Гвияна, 40 плантации, собственост на евреи, приютили общо население от най-малко 5000 роби, заявява равинът Лоди Ван де Камп. Позната като Jodensavanne или Еврейската савана, преди да бъде разрушена във въстанието на робите през 1832 г., в областта имало еврейска общност от няколко стотин души. Почти всички били имигранти от Холандия, които пренесли със себе си своето натрупано богатство.[123]

 

Тези факти излязоха наяве във връзка с книгата на въпросния холандски равин, озаглавена „Еврейският роб“.[124] Тя изчезна,… още преди да се появи. Колкото и да я търсите, няма да намерите даже издателски данни за нея, нито снимка на корицата й. Всвободния святнейното набавяне емисия невъзможна“!

 

Впрочем, основателите на Австралия също били убийци и крадци, прогонени от британското правосъдие.

 

След шест месеца на колики в празните им стомаси, хвърлени върху мръсни нарове в корабни трюмове, наподобяващи затворнически килии, пътниците най-сетне пристигнаха.

 

Облечени в дрипи, с бледи и изпити лица, и с измършавели тела, мъжете и жените на борда на „Първия флот[125] не изглеждаха като пионери. В очите на управляващите класи в родната им Великобритания те бяха престъпници, обвинени за кражба на какво ли неот часовник до пита кашкавал.

 

Ала човешкият товар, който на 26 януари 1788 г. се изсипа върху кристалния пясък под лазурното небе на Порт Джаксън, придружаван от около 100 британски войници и известно количество овце, кози и пилета, стана основател на една нова нацияАвстралия.[126]

 

Това е положението.

 

Сегашните австралийци не се гордеят със своите бащи-основатели“. Обратното. И отношението им е оправдано.

 

През онова време, както винаги от дълбока древност, моите предци са били свободни, работещи и заможни хора с достойнство. Много от нашенци твърдят, че техните предшественици са били роби. Нещо повече – размахват робството на своите деди като нещо едва ли не престижно?! Загърбили Бога, издигат в култ убийци, крадци, измамници. Прекланят се пред тотемите с техните отблъскващи ликове!

 

Тъй като те преобладават, България загива. Робът е вещ. Той не може да мисли, да решава, да действа. Не познава предимствата на свободата и не знае, как да се възползва от тях. Ето какво ни обрича: Робът у масовия българинидиота, онази непотребна вещ, на която е подарено правото да е равен с човеците!

 

Няма друг изход, защото човечеството загуби себеуважението и достолепието си. Преди четвърт хилядолетие настъпи епоха, в която обществената помия се надигна и заля хората. Удави ги в своята нечистотия и зловоние. Затова в наши дни робите са на власт – от онзи в Белия дом до потомъкът на крепостни селяни в Кремъл. А над всички тях – презрените някога Бауер от “Judengasse” във Франкфурт на Майн.

 

Не случайно Господ ни наказва.

 

Днешниятнов“, трети Ку Клукс Клан, приема евреи и не само. Кани в редиците си хомосексуалисти, чернокожи, хора с т. нар. испанско потекло.

 

Новопостъпилите ще трябва да носят бели роби, маски и конусовидни шапки![127]

 

Туй то!

 

На цитираната авторка ще река, че за тях това не съществува. Те са загрижени единствено за евреите. А именно талмудистите, ционистите, са в основата на расизма. Ционизмът е антисемитизъм. Общото събрание на ООН го обяви за форма на расизъм и расова дискриминация“![128]

 

 

 

Свобода в клетка или отново за двойните стандарти

 

 

 

Но те – западнитесвободолюбци“, които зачитат само платената свобода, непрестанно квичат, че някой застрашава евреите. А тъкмо евреите управляват

 

Ами избавете се от тях и няма да имате проблеми, както ви е учил вашият любим чичко Сталин. Прочее – също евреин! Има причина. Сам Бог е постановил, че евреите са рожби на сатаната.

 

Християнското значение на Грейсмалкото име на нашата авторка, е „Божия благодат“, но също и „Божия милост“. Та струва си да я попитаме: Колко са жертвите на Ал-Кайда и ИЗИС, взети заедно, и то през годините? Защото можем да споменем, че погубените без време и с варварско насилие от британските юдео-комунисти в Южна Африка през двете Англо-Бурски войни са десетки хиляди.

 

Но преди това непременно трябва да се върнем към изтреблението на между 17 и 70 милиона души от коренното население на Северна Америка,[129] подигравателно наречени “indians” – „индийци“, а тук след узурпацията на властта от комунистите – „индианци“. Също така – около милион арменци, няколко десетки хиляди асирийци, гърци и българи, посечени от младотурските юдео-масоникомунистив Отоманската империя, а сетне и в републиката на еврейския турскибащицаМустафа Кемал.

 

Защо „милата демократка“ пропуска жертвите на Голодомора в Украйна и САЩ от началото на трийсетте години? Общият им брой е между 14 и 16 милиона невинни деца, жени, мъже!

 

Ами онези десетки милиони европейци, изключително християни, които бяха повалени от Сталиновия юдео-комунистически режим? Което не попречи на „демократите“ във Великобритания, Съветските американски щати и криещите се като мишоци в Англия остатъчни две-три хиляди френски военни, да се съюзят с най-големия сатрап в човешката история. Колко „справедливо“, нали?

 

Ако ще броим от Втората световна война насам, жертвите на комунизма в СССР, Китай, Източна Европа, Камбоджа надхвърлят още няколко десетки милиона души. След като обявиха победата на détente-а, планиран далеч по-рано в лабораториите на Интернационала (наричат ги think tankмозъчни центрове; какви ли мозъци имат евгениците в тях, които планират убийствата на милиони), западнитесвободолюбцис удоволствие посрещнаха касапите от Изтока, нозаедно с милиардите им, отчислени отзлатото на партията“ – единствената, комунистическата.

 

Излишно е да представям Яков Кедми. Съветски гражданин, потърсил убежище в израелското посолство в Москва. Цял живот е бил шпионин. От 1992 до 1998 г. е оглавявал една такава централаНатив. От 2002 година има забрана за влизане в Русия. Ето какво заяви той на 24 февруари 2015 г. в ефира на най-голямата израелска телевизия на руски език:

 

 

 

 

 

Впечатли ли ви необятният еврейски егоизъм?

 

Човечеството получава онова, което заслужава.

 

В този цинизъм има и рационално зърно, ако рикушира спрямо тях.

 

Всичко е възможно. Стига да е далеч от границите на Израел! И, ако не закачате комунистите и техните престъпления. Още по-малко – онези „свещени 6 милиона евреи, които са се изпарили яко дим през комините на крематориумите  нацистките концлагери“?! Както знаете, холокостиката се преподава почти навсякъде. Несъстоялото сеизтребление на европейските евреиенай-голямото престъпление в историята на човечеството!

 

А ако от „неприкосновеното число 6 милиона“ извадите онези 2,7 милиона, които вече са официално обявени на табелата пред музея Аушвиц, ще ви върнат в първо отделение. Белким се научите да смятате. И да уважавате шоакатастрофата наеврейския народ“! Тя е уникална!

 

 

 

Grace disgraced herself[130]

 

 

 

Що за „милосърдие“ проявяват в родината на морализаторкатаВеликобритания, и в нейният протекторат Канада? Да вземем за пример следния случай.

 

Съдийка в безуспешно мъчещата се да придобие независимост френски говоряща канадска провинция Квебек изгонила мюсюлманка от съдебната зала. Отказала да води нейното дело, докато тя не свали забрадката от главата си. В тайно направен аудиозапис се чувало, как надяналата тога „истинска канадка“, както личи от името й Елиана Маренго, заявява на ищцата Рания ел-Алул, че „залата на съда е светско място и че тя не е облечена подходящо“.

 

Например шапки и очила против слънце не се допускат. И не разбирам защо забрадките на главитесъщо“ – казва Маренго в записа.“[131]

 

Пропускам край ушите си оплакването на засегнатата жена, че постоянно изпитва страх. Но няма как да пропусна двойните стандарти, прилагани в тазидемократичнадържава, унищожила милиони невинни индианци и ескимоси.

 

Рания ел-Алул споделила:

 

Още като кацнах в Канада, в първия ден на своето пристигане, носех своята забрадка [хиджаб]. В момента, в който се заклех пред Бог, че ще бъда добра канадска гражданка, носех своята забрадка. А съдията се ръкува с мен. В същия ден станах канадка. Наистина бях много щастлива. Но онова, което се случи в съда, ме кара да чувствам страх. Усетих, че повече не съм канадка. Когато съдийката настоя да сваля кърпата си, действително се почувствах, сякаш тя говореше с мен не катос човешко същество. Не искам това да стига никоя друга жена. Това не е работата на една съдийка. Тя не заслужава да бъде такава.[132]

 

Отварям думата, тъй като либералстващите западни демократи“, тези измамници, които обслужват интернационалния комунизъм, десетилетия наред насаждаха представата за пълната свобода“, която царува в техните страни. Което се оказа лъжа, огромна заблуда. Ако се замислите, режимите в Саудитска Арабия, Катар, Кувейт, Обединените арабски емирства и т.н. са по-почтени. Не си кривят душите и не крият, че в тях се прилага шериатското право.

 

Докато Западът е същият, каквито бяха т. нар. социалистически странизавършени лицемери. По същия начин тук милиционерите преследваха момичетата от моето поколение заради късите им поли или клош-панталоните на райета. Чувствителен съм на тази тема, понеже не мога да изброя колко пъти съм унижаван с остригване на улицата, или с напълно противозаконното отнемане на паспорта ми, за да бъда принуден да се подстрижа.

 

Каква е разликата със забрадките на мюсюлманките? Кому пречат едни кърпи за глава? Утре ще накарат всички мъже, носещи обеци, да ги свалят. Ще дойде ред и на татуировките. Не че одобрявам тези неща. Но те не ме засягат; не са моя работа.

 

Сега си представете, че слизате от самолет на летището в Риад и полицейски патрул ви арестува още в подножието на стълбичката. Ако сте жена, задето не носите фередже или шалвари, а роклята ви не мете земята. В случай, че сте мъж, задето нямате дълга брада, надянали стенеприличнидрехи вместо белите чаршафи, а главата ви не е увенчана с чалма

 

Сигурно ще е законно. Но какво общо има това със свободата, демокрацията, правата на човека?

 

Да допълня, че госпожа Ел-Алул е била в съда, за да заведе иск срещу Застрахователния съвет на Квебек, който е отнел автомобила й. Във Франция мюсюлманки постоянно биват съдени, защото носят фереджета или забрадки.[133] В страната, която прокламира голямата измамаLiberté, égalité, fraternité”. А същевременно е сред съюзничките на САЩ в НАТО, които налагат със сила своя начин на живот в ислямския свят. Той включва и това, което преди дни постанови Дейвид Камерън, агент на КГБ и британски премиер:

 

Всяко дете трябва да научи как се правят пари и как да постига печалба“, ако Великобритания ще произвежда ново поколение от предприемачи.

 

Министър-председателят заяви, че училищата трябва да правят повече, за да помогнат за създаването на бъдещиРичард-Брансъновци и Карън-Брейдиски“…

 

И добави, че лично моли някои от най-важните британски бизнес-фигури да отидат в техните местни училища и да предадат по-нататъксвоите трудно придобити познания“.[134]

 

Църквата мълчи. Никой не пее „Осанна“ – Слава на Исус Христос. Старозаветният бог Мамон завладява живота на Запад от най-ранна детска възраст. Мюсюлманите се опъват. Така ли? Как смеят? То е като във вица с китайския език – ще им се наложи да го научат.

 

Въз основа на какви закони западните вождове въвеждат Техните правила в ислямския свят? Единствено на тези на джунглатаправото на по-силния. Който желае, нека обръща и другата буза

 

През това време пожарът на необявената война се разгаря и обхваща огромни територииот Афганистан и Ирак, през Сирия и Йемен, до Либия. Украйна е башка. Успоредно с това, може би по-точно – в синхрон с тези събития, вече китайското нюйоркско списаниеФорбс“ ни „успокои“, че през 2014 годинамилиардерите по света са се увеличили до рекордните 1826 души, включително 290 новопредставлени“![135]

 

Научаваме, че „милиятБил Гейтс се е върнал на върха, измествайки мексиканския телекомуникационен магнат Карлос Слим Хелу. На свой ред Уорън Бъфет се е изкачил и вече е трети. Докато еврейчето Марк Зъкърбъргър, на което Братството повери Facebook, е слязло с пет места и вече е „едва“ на шестнадесето.[136] Сиромах! Как да не го ожалите?…

 

Ще речете: От какъв зор ни занимавате с тозипанаир на суетата“?

 

Няма да отговоря с „майната им“. Защото, вече усещам вонята от дъха на червените хиени, свикнали да се хранят с чужда плячка. Довчера комунета, днес, ако подминете с пренебрежение подобни класации, те са готови да ви схрускат, обявявайки ви за „левичари“ и какви ли не още. Все заради пари.

 

Никак не е майната муи заради по-горната информация. За това как кагебисти от ранга на Камерън искат да покваряват децата от най-ранна възраст. Както и поради онова, което споменах – ужаса на войната. Повечето от тези щастливо засмени уроди са негодници, печелещи от нещастието на другите. Точно така, не е социалистическо, да отсъдим: Правете пари, но не и като предизвиквате трагедии.

 

Кой ли ще ме чуе? Пък и ако се намерят такива, увисва вечният въпрос без отговор: Какво от това?…

 

Фактът, че китайските милиардери са повече, докато руските са по-малко, не доказва и не променя нищо. Всички са комунисти. И Уорън Бъфет, който сега се е насочил към инвестиции в Германия. Тежко и горко! След такава „любовФРГ може да се окаже следващият болен човек на Европа, не мислите ли?

 

На този фон как ви звучи въпросът:

 

Какво щяхте да направите, ако Ислямска държава наближава, а безопасността е на 70 мили отвъд морето?[137]

 

Отговорът не е никак лек. Не си мислете, че да си плюете на петите е нищо работа.

 

Статистиката и разказите са толкова страшни, че не се побират в ума. Само за пет дни 4200 имигранти са извадени от разнебитени корабчета, кошмарно натъпкани до горе, докато извършвали рисковано плаване през Средиземно море. Това се равнява на един човек на всеки две минути!

 

Мнозина са прекарали опасни месеци в прекосяване на пустини, избягвайки бойци, сеещи смърт. А сетне са поверявали живота си на хищни трафиканти на хора. Но докато в зимната нощ спят, облечени в своите подгизнали дрехи, те смятат, че са успели достигнали са до обетованата земя на Европа. Те са късметлиите!

 

Защото, каквото и бъдеще да ги очаква, все пак са живи. Десетки други се удавиха в тези бурни, ледени води. Самотна смърт по най-смъртоносния за имигрантите маршрут на света.

 

Други 29 души загубили живота си, след като били спасени. Умрели от хипотермия[138] върху палубите на малките крайбрежни плавателни съдове, които храбро ги спасявали в тези крайно лоши метеорологични условия.

 

Но те са само араби и африканци. Тъй че животът им, изглежда, не струва много в Европа. И това е единственото заключение, което може да бъде изведено от този облак на мълчанието, обвил безкрайната верига от мъртви. Само защото човешки същества са били изправени пред риска да загубят всичко в търсенето на нещо като стабилен живот, който сякаш е дарен на хората в Манчестър, Милано или Мюнхен. Тъй като днес повечето от тези нещастници щяха да бъдат живи, ако не бяха безграничните политически изгоди от насаждането на климат на страх от имиграция.[139]

 

Не се опитвам да сравнявам описаните два свята на милиардерите и на рискуващите живота си в името наживота. Би било пошло и по социалистически. От сорта на: „А вие защо убивате малки негърчета?

 

Нито желая да ви внушавам, да сте доволни. Понеже, видите ли, има и по-зло. Не, и тези бегълци носят вина за дереджето, в което са изпаднали. На първо място със своето безразличие и примирение. Накрая са дошли и за тях, ако използваме горчивото предупреждение на пастор Мартин Нимьолер.[140]

 

Иска ми се да ви върна към онази лондонска съдница Грейс, която „свободолюбиво“ и „демократичноиска да отнеме правото на три момичета – почти деца, евентуално да се завърнат у дома. Ако можех да я срещна, щях да й припомня:

 

Но те са само араби и африканци. Тъй че животът им, изглежда, не струва много в Европа.

 

Това е една от причините, които биват умело използвани от пропагандата, за да радикализират ислямската младеж. А в чии ръце е тази машина за промиване на мозъци, наречена средства за масово осведомяване? Сиреч – пропагандата? С други думи, като потискат и унижават, Те насаждат гняв и омраза. Чувства, които не водят до нищо добро.

 

Хвърлени в лапите на Техните пълномощнициджихадиститеобидените и обезкуражени младежи са готови да се бият до смърт за своето право на живот и достойнство. Без да помислят, че някой произвежда оръжия. Друг търгува с тях. Трети изсмуква от народите, за да плаща масрафа. А те дават своя живот в мъглявината на неясните обещания на псевдо клирици за някакво „преуспяване в рая“.

 

Чувал съм, че подмамват момчетата с видения на десетки девици в отвъдното, които щели да бъдат техни. Нима тези мъже не са в състояние да си намерят свястно момиче и двамата да се обичат?

 

Но наистина не знам, с какво друго, освен с обида, изкушават момичетата? Може би с обещания за брак? Знам ли?

Представям си как след всяка битка консорциумът на котараците“, които стават милиардери благодарение на войните, се весели за сметка на загиналите, ранените, бедстващите и на нас – „обикновенитехора. „Обичай ближния си, като себе си!“ Може, но само, ако ближният е евреин.[141]

 

И как искат да уредят нещата?

 

Англичаните дадоха пример, като заимствахачелния съветски и социалистически опит“. Миналата година там се появи поредната организация на “new far-right kids on the block”,[142] наречена Първо Великобритания. Тя се родее с тукашните „Атака“, Национален съюз, Патриотичен фронт, не истинското, а Каракачановото милиционерско ВМРО и т.н.

 

Britain First лесно може да стане Britain above all.[143] Колко му е, вместо “Deutschland, Deutschland über alles, über alles in der Welt”, да запеят: “Britain, Britain above all, above all in this world”? Както през трийсетте постъпвали младежите от еврейската фашистка организация Бейтар, марширувайки пред своя ционистки дуче Владимир Жаботински. Те били облечени в черни униформи, дарени им от самия Бенито Мусолини! (Вижте илюстрацията.)

 

Онова, което Първо Великобритания предлага, сме го преживели. И се лъжехме, че никога повече няма да се върне. Уви. Тези расови чистофайници ще организират мюсюлмански патрули и християнски патрули – тамошен вариант на нявгашните комунистическидоброволниотреди у нас.[144] Ако желаете, приемете ги като шпиц-команди, каквито на практика бяха. Но какво друго представляват т. нар. футболни агитки, „вдъхновениот сходниидеи“?

 

Нормалните, свестните хора, разчитат на закона и се оправят сами. Този вид групировки събират страхливците и лумпените – онази измет, която обществото изхвърля в канавките на живота.

 

Преди време насред столицата ни тъкмо такива декласирани футболни нехранимайковци убиха невинен младеж. Представете си, колко лесно е да манипулират и да настройват въпроснитепатрулиедни срещу други!

 

След малко ще припомня решението на съда в Ню Йорк срещу палестински младежи. Присъдата е колективна и непосилна200 милиона долара за убийството на общо тридесет и трима евреи по време на сблъсъци през периода 2002–2004 година.[145] Съгласен съм, че човешкият живот е безценен. Ала не мога да не се върна към сравнениятакон за кокошка, както казва народът. Нищо, че звучи цинично, когато иде реч за убийства.

 

Още неизсъхнало мастилото върху листа с мотивите, които съдът е изложил в полза на престъпния ционистки режим, Израелската армиянай-голямата действаща терористична организация на планетатауби поредния палестински юноша.[146] Част от заглавието на най-продаваната ми книга съдържа питането: „Каква е цената на човечеството?[147]

 

А „Нетаняху обвинява Америка, задетосе предавав борбата да бъде спрян Иран в стремежа му да се сдобие с ядрено оръжие“.[148]

 

Мейр Даган, бившият шеф на Моссад, обвинява още действащия премиер за това, че „неговата политика епагубна за бъдещето и сигурността на Израел“. И прикани избирателите да не гласуват за Бенямин Нетаняху на предстоящите избори.[149]

 

Ако някъде гласуването действително има смисъл, може би това е в Израел. Макар да не ми се вярва особено. Но се питам: Каква е цената на мира? Той никога няма да бъде постигнат. Поне не, докато Israel ist über alles, über alles in der Welt!

 

 

 

Не ислямът, а юдаизмът, глупако!

 

 

 

Водещиятумеренавторитет в сунитския ислям обвини ционизма иновият колониализъмза разпада на Близкия изток. Като по този начин подкопа западните усилия за осигуряване на стабилността в района.

 

Шейх Ахмед ал-Тайеб, великият имам от УниверситетаАл-Азар“, който е главният източник на религиозна власт в исляма, говори на конференция против тероризма в Саудитска Арабия. Тя е част от опитите за насърчаване на мюсюлманския свят да се включи в силите, борещи се против тероризма.

 

Обаче изглежда, че той обвинява Израел, а следователно – и Съединените щати, за хаоса в арабския свят.

 

„Изправени сме пред мащабни интернационални заговори,[150] които са насочени срещу арабите и мюсюлманите“ – заяви той. Съзаклятията искат да разложат обществотопо начин, който съвпада с мечтите на новия световен колониализъм. Същият, който е съюзник на световния ционизъм – ръка за ръка, рамо до рамо.

 

„Не бива да забравяме, че единственият метод, използван сега от интернационалния колониализъм, е същият, който беше използван от колониализма през миналия век. Неговият смъртоносен лозунг е „разделяй и владей“.[151]

 

Ние сме жертва на точно този неоколониализъм, наложен от Москва с решителната подкрепа и съдействиеполитически и материалнинамилия“, „свободолюбив“, „демократичен“, „хуманеницивилизованЗапад. Но светът се пробужда. Не под ударите на робовладелския камшик, а на бомбите с обеднен уран, на пехотните мини, на танковите снаряди, на мощните ракети и на биологичнотоетническото оръжие, даже изглеждащите заспали в Средновековието араби бяха пробудени.

 

Колкото и да плямпа Барак Хюсеинович, че Вашингтон и предвожданата от комунистическия режим в израелския протекторат САЩкоалиция на желаещитене водят война с исляма, засегнатите народи прогледнаха. Сепнаха се, излязоха от унеса и никой от тях вече не вярва на Обамовите брътвежи. Като шестолъчни снежинки, носени от вятъра, идващ откъм метрополиятаТел Авив, празнословията на обитателя на Чичо-Обамовата колиба подскачат във въздуха. И остават нечути от онези, за които са предназначени.

 

Твърде важно е да се знае, че „УниверситетътАл-Азар“, беше основният бастион на поддръжка за режима на Абдул Фатах ал-Сиси, египетския президент, чийто преврат над Мохамед Морси от Мюсюлмански братя той подкрепи през 2013 г.[152]

 

Загубата на крепост е симптом за провал в цяла война. Какво огорчение и разочарование за болшевишките хайдуци на Капитолийския хълм в американската столица, в лондонския Уестминстър, в парижкия Palais Bourbon, в брюкселския Quartier européen! Както и за главните плановици и организатори на заговорите и войните,  дърпащи вървите на чучелата, които се мъдрят като „политици“, да ме прощава Господ. Нали отново запяха рефрена за „умерените ислямисти“?

 

Serves them rightхак им е!

 

А пропагандата? Все по-малко уши в горящия Близък изток надават уши за нейните измами. Интернационалните комунисти, глобалистите, усещат, че губят войната. А не разполагат с друг, по-съвременен и по-подходящ арсенал. Затова използват стария, добре изпитан ресурс на лепенето на етикети.

 

Обаче, независимо от надеждите на западняците, че заедно биха могли да се превърнат в сила заумеренияислям, както великия мюфтия, така и подкрепяните от тях режими, разпространяват същите конспиративни теории за отговорността на Запада за създаване на врагове в Близкия изток, каквитои много ислямисти.

 

В своята реч, изнесена в Мека заедно с великия мюфтия на Саудитска Арабия, Шейх Ахмед ал-Тайеб използва кодови изрази спрямо Америка, като „новия колониализъм“, за да внуши, че тя е отговорна за революционната бъркотия както в Египет, така и навсякъде другаде.

 

Сега Америка се възползва от райони на безредици и сектантски разделения. И за нещастие успява в своите фалшификации и намеса в тези нации, благодарение на своето лукавство, подлост, и с авторитаризма, който допуска“ – декларира шейхът. – „Резултатът от тази коварна намеса е загубата на Ирак и подпалването на Сирия. Йемен беше разпарчетосан, а Либиянаправо унищожена. Съществуват още много техни пипала, които само Бог познава. Търсим спасение и убежище у Господ тъкмо от тях.[153]

 

Е, нашият народ има вечно валидна мъдрост:

 

Помогни си сам, за да ти помогне и Господ.

 

Днес само заблудените не знаят, че най-малко една трета от бойците на т. нар. Ислямска държава са пришълци от Запада. Съблазнени с пари или с религиозни измами, нямащи нищо общо нито с исляма, нито с друга вяра. Ясно е и кой е т. нар. „Джон джихадистът“. Неговото име е Мохамед Емуази, което също не е съвсем сигурно. Едни казват, че е роден в Западен Лондон.[154] Други – в Кувейт.[155]

 

Обявиха го за… главен главорез на псевдо халифата. Докато дисидентските медии представят все повече и по-убедителни доказателства, че цялата драма е измама. А „обезглавяваниятабиват заснемани вХоливуд или в други киностудии.

 

На всичко отгоре, въпросният Мохамед Емуази, наречен „Джон джихадистът“, се оказанай добрия служител, който сме имали“, според твърденията на неговия бивш кувейтски шеф“.[156]

 

Нали знаете: mendax est furaxлъжецът е крадец. А какво друго, освен разграбване, плячкосване, експлоатация на природните богатства, търси интернационалното комунистическо Братство навсякъде по планетата, а не само в Близкия изток? Както заяви наскоро Рей Макгъвърн, дългогодишен агент и главен анализатор на ЦРУ:

 

Когато изнасям лекции в университетите, използвам акронима[157] OIL. Хората от Конгреса ме поглеждат, а аз им казвам: “О“ от oil,[158] Iот Israel. А онези от Конгреса, знаете ли, сред тях има доста „прогресивни“, до един се вцепеняват. А аз изричам: „Е, това е интересно.“ И продължавам: „L от Logistics[159]. Логистика за постоянни бойни действия. Да де, ама вече не казвамепостоянни“. Какво казваме?

 

Аудиторията: „Продължителни“.

 

„Вярвате ми за тези продължителни военни бази. Хайде стига! Каква е разликата между продължителни и постоянни? Ясно ви е – постоянни звучи по-гальовно, предполагам. Както и да е, вече свикнахме с това. Те трябва да бъдат продължителни. Не могат да бъдат перманентни, нали?[160]

 

А какво има да ни каже генерал Уесли Кларк. Да, онзи евреин, чийто дядо по бащина линия Джейкъб Кейн побягнал от белоруската част на областта Пале и спрял чак в САЩ.[161] Има ли смисъл да ви го представям? Момчета като него са винаги край трапезата. Щом им предложат пачка, ходят и плещят. Така цъфна в софийския НДК до червеното дудуче Бареков.

 

Но върхът в кариерата му беше, когато го направиха главнокомандващ на обединените сили на НАТО по време на Войната в Косово. Казват, че ако се появи в Белград, ще го обесят на първото дърво или стълб. Не ми се вярва. Така говореха и за бившия британски премиер Tony BliarТони Блайър, по нашенски – Тони Лъжеца.[162] Пък новиятдемократиченсръбски премиер го назначи за свой съветник.

 

Навярно, понеже преди товасе справи чудеснокато специален пратеник на ООН в Близкия изток?! А още по-рано пееше в агитката на Джордж Буш, Дик Чейни, Доналд Ръмсфелд, Пол Уилфовиц и други известни майстори на фалцетното белкантово фелацио, песента за „оръжията за масово унищожение на Саддам Хюсеин“…

 

Сега да видим и чуем Уесли Кейн, добавил към фамилното си име Кларк:

 

 

 

 

 

Това досадно интервю е от 28 януари 2015 г. Двадесет дни по-късно товарищ Уесли Кейн Кларкстарши намери сили за следното признание:

 

 

 

 

 

Последното е възможно само в Източна Европа. Където марионетните правителства са толкова послушни и наведени, както никъде другаде! Особено тук.

 

 

 

Да бъда безпределно предан на делото на БКП

и на дружбата с великия Съветски съюз[163]

 

 

 

Ще илюстрирам един от начините за извиване на ръцете на високопоставените другари и за тяхното манипулиране. Помните ли, как една електронна медия, наречена по странен начин – „Биволъ“, публикуваше телеграми от американското посолство в София? От тях узнавахме кои комунисти и офицериот армията и всички видове милицииса агенти на Вашингтон и за мащабите на тяхното предателство.

 

Как иначе щяхме да знаем, че началникът на генералния щаб на онова, което наричат армия, е слуга на САЩ?[164] Вижте само жизнения път на цървуланкото Никола Колев от село Караджалово, Пловдивско. Ако надзърнете в някой секретен архив, бъдете сигурни, че ще прочетете следното начало на неговата автобиография:

 

Роден съм в бедно селско семействоМайка ми и баща ми са били безимотни. Членували са в БКП

 

Ха на бас!

 

Този мизерник е изкласил в пловдивския Техникум по електроника в Пловдив. Сетне са го проводили във Висшето военно-въздушно училищеГеорги Бенковски“.[165] Последвала е Военната академия „Г. С. Раковски“ в София и… Военната академия на Генералния щаб на Въоръжените сили в Москва.

 

Типична кариера на един от народните синове“, както наричаха „децата на полка“, на компартийните въоръжени бригади за терор, налаган чрез закона. Което, ако не знаете, означава, че далеч преди да го произведат в чин генерал“, другарят цървулан е подписал декларации за сътрудничество с ДС и КГБ. Не се съмнявайте.

 

Изключителна чест за безимотно момче, в чието село е станало едно-единственозабележителносъбитие. През лятото на 1974 г. селският бик се измъкнал от обора и легнал на преминаващите близо до селото релси на железницата. Станала железопътна катастрофа, при която бикът загинал, но и 4-5 вагона дерайлирали. Чудо невиждано!

 

Точно така и нарекли събитието – „Чудото с Караджаловския бик“.

 

Наложило се почти половин ден да се прекъсва пътуването на влакове между Първомай и Димитровград. А веднъж знаменитият „Ориент експрес“ свърнал от нормалната линия и преминал през Стара Загора и Димитровград. Това било цялото „чудо“. Но в края на „прекраснотоЖивково време вторият перон в Караджалово бил обран и местната железопътна спирка престанала да приема товарни вагони.

 

През това време съветският възпитаник и агент, комунистът Никола Колев, който е положил стандартната клетва да бъде безпределно предан на социалистическата родина, на делото на БКП и на дружбата с великия Съветски съюз“,[166] катерел йерархичната стълба. Бил е началник-щаб на Първа дивизия за ПВО в Божурище, началник-щаб на ПВО и ВВС, първи заместник-началник на Главния щаб на ВВС.

 

След което настъпиха промените – „избухна демокрацията“. Тя подмина истинските демократи, но действително предложи чудеса на комунѐта като Колев. В рамките на едно от тях Кольо от Караджалово бил изпратен да учи в Института по управление на ресурсите за отбрана. Какво толкова? Ама не, не в Москва, а вМонтерей, щата Калифорния, САЩ!

 

Сетне чудесата следвали едно след друго: Първо преминал курсове на обучение в Академията за противовъздушна отбрана (ПВО) в Твер, но вече в Русия. След това се подвизавал в Езиковия институт на Въоръжените сили на САЩ в Сан Антонио. След което, вече вербуван от американците, обучението му в ЦентъраДжордж Маршал“ в германския зимен курорт Гармишпартенкирхен, и във Висшия институт по отбранителни изследвания на Въоръжените сили на Франция, изглеждат като естествено продължение на славнатакариера на караджоловчето.

 

Сетнешното му битие като генерал и началник на Генщаба е подробност. Днес другарят Никола Колев е извънреден и пълномощен посланик на Република България в Кралство Нидерландия. „Безцененкадър. А Западът не само няма нищо против. Той ги създаде.

 

Какво ни е оставил като разкрития покойният Филип Корсо – полковник от американската военна шпионска служба?

 

Като офицер от разузнаването и на мен ми бе известна ужасяващата тайна, че КГБ е проникнал в някои от най-важните наши правителствени институции. И че ключовите аспекти на американската външна политика са диктувани от Кремъл

 

Съветските агенти бяха навсякъде[167]

 

 

Стоп! Преди година в студиото на телевизионното предаване „Диагноза“ бяха изречени подобни неща. Моят гост – Брайън Алекс, чието българско име е Благой Алексиев, вече 26 години живее в Калифорния. И след като украинско-еврейският филиал на КГБ-Моссад опита да го отрови с уран, но той оцеля, понастоящем се бори с правосъдната система на САЩ.

 

Ето какво сподели той на 26 февруари 2014 г., макар малцина да го разбраха. Което не е негова вина, а се дължи на масовото оглупяване и невежество на нашенци, чието съзнание е поразено от комунистическата доктрина.

 

 

 

 

 

В рамките на 24 часа след предаването получих най-малко десетина писма, пълни с обвинения, че двамата с Благой Алексиев сме какви ли не. Като започнете от агенти на Държавна сигурност, КГБ и т.н., до поставени „диагнози“, че сме… „луди“. Ако не знаете, посрещам такива отровни стрели с бронята, която съм си изградил през годините. Но ми стана мъчно за моя достатъчно изстрадал гост. Бях наясно, че нападките се дължат на необятното невежество по темата, което се шири у нас. Даже смятащи се за „интелигентнилюде, не се интересуват. Не търсят истината, почти не четат.

 

Съхранявам в архива си преведена мемоарна книга на достатъчно овластѐн американски офицер, който е работил съвместно със съветски офицери на територията на родината си. Той разказва, как през Втората световна война съветските военни са се разпореждали в САЩ като у дома си. Когато авторът или някой от колегите му опитвали да поставят нещата по местата им, московците са телефонирали на Държавния департамент или на Министерството на отбраната. А от там неизменно, абсолютно винаги отсъждали в полза на съветските съюзници.

 

Издателят, който поръча превода, отказа да издаде книгата. Досега никой не е дръзнал да поеме такъв ангажимент. Понятно защо, тя не е особено популярна както в самите Съединени щати, отдавна станали съветски, така и по света.

 

 

 

За делото на комунизма, за световната революция, винаги готови!

 

 

 

Онова, което става сега по света, нашествието на Русия, само потвърждава, колко напред с материала сме двамата с Благой Алексиев. Клонящ към апокалиптичното коментатор призна:

 

Лесно е да се надсмивате над Владимир Путин, да го отхвърляте като боец от Студената война,[168] приклещен в осемдесетте. Неговата носталгия по стария Съветски съюз, гордостта му от успешното изпробване на балистични ракети и разобличаването на НАТО в произнесените речи – всичко ви се струва така, сякаш идва да подчертае образа на едновремешен агент на КГБ, който не може да се примири с това, че войната е свършила. Отначало неговото поведение просто изглеждаше странно. Когато присъедини Крим, то доби по-зловещ вид. Но сега сме длъжни да обсъдим една трета възможност: Ние сме онези, които са залепнали за миналото. А Путин води война от бъдещетои побеждава.[169]

 

Никога не съм бил сред победителите. Но и не съм падал. Винаги съм наблюдавал събитията изправен, а не с прегънат гръбнак и поглед, вперен в пода. Затова, и понеже постоянно уча, за да знам, мога да кажа: Констатацията е вярна, но с уговорки.

 

Преди всичко се замислете: Когато западните лидери се прегръщаха със сегашния съветски вожд, да не би той да беше по-малко кагебист? На второ място, обърнете внимание, че неговото настъпление не започна с настаняването му във властта. Нито след повторното му влизане в президентския кабинет. То дойде тогава, когато онези, които дърпат конците на всички политици – от Обама и Путин, през Меркел, Камерън и Оланд, чак до Си Цзинпин, сметнаха за необходимо.

 

Не Путин начена украинската авантюра, замислена като трагедия за милиони. Както не веднъж съм посочвал, последното разнебитване на тази страна – предходните са много, осъществявани от руснаци, поляци и германци, но най-вече от евреи – има четвъртвековна история.

 

Освен това, жалко за вас, ако не можете да проумеете два основополагащи въпроса, без чието дълбоко познаване разбирането на историята е невъзможноза движещите сили и за ролята на личностите. Неотдавна от телевизионния екран припомних епизода, в който Андрей Луканов признал пред Михаил Горбачов, че Желю Желев прави онова, което му казват.[170] Същото важи за всички видими лица в политиката.

 

Онези, които взимат решенията и командват, не са суетни по обичайния начин. Затова приписват успехите на лицата от политическата фасада. В случая – на Путин. Зад кулисите всичко придобива съвсем друг вид. Като не отчита това, авторът, на чиято констатация се позовах, припомня успехите наПутин.

 

Преди да се спра на тях, нека ви върна към изреченото от американския гражданин Брайън Алекс в моето телевизионно предаване. Нищо, че е твърде вероятно поредният дъжд от оплювания да завали. Няма как да ме обсипе. Непромокаем съм.

 

И така, месец и половина след първия разговор, Брайън Алекс или Благой Алексиев ми гостува отново. Предлагам откъс от това своеобразно продължение на обсъждането на тема, която на масовия идиот му изглежда налудничава. Държа да подчертая – не само у нас. Но тук – особено.

 

 

 

 

 

Всеки да приема казаното според своя акъл и знания. Редно е да припомня онова, което приписаха като постигнато от Путин. Началото беше дадено през онази ноемврийска нощ на 2013 година, когато тълпата изпълни централния киевски площад – „Майдан“. В нея освен обичайните идиоти, лумпени и обикновени огладнели и обосели жители на украинската столица, се намираха множество платени подстрекатели. Техните началници – от Държавния департамент и посолството на САЩ, както и специално изпратените израелски военни инструктори, направляваха сблъсъците. В четиримесечната суматоха загинаха около двеста души. Но какво значение има това за историята, нали?

 

 

 

Няма никакви факти, а само тълкувания[171]

 

 

 

Докато ставаше това, Крим беше върнат на Русия. Някои възприеха жеста като утешителна награда за Путин. Но равносметката показва доста по-сериозни постижения. Нали обещах, че ще ги изброя накратко?

 

Вместо да нахлуе в Украйна, както очакваше масовият идиот, подшушнаха на Владимир Владимирович да се възползва от дълговата и банковата криза, в която изпадна Кипърстрана-членка на Европейския съюз. И хоп, като в приказка – речено-сторено! Кремъл протегна на Никозия ръка за помощ. Обикновено, ако някой се излъже и я поеме, след ръкостискането ще се окажебез длан. Москва е място, къдетоthe alligators grow so mean”,[172] както през 1969 г. се пееше в амерички светски првакголям hit.

 

Путин кандиса да предостави 2,5 милиарда евро на Острова на Афродита – в древността – Кубар, което ще рече българския „Бичи“ или „Белославен остров“. Понеже няма безплатен обяд, в замяна поиска военен брегови център, в който руските бойни кораби да пристават. Но не само – и да квартируват. Продължително, а не постоянно, ако схващате иронията

 

И не щете ли, изведнъж Кипър се превърна в британско и руско хъбче, както обича да се изразява по-така туземната пожарникар-премиерка. Да точно така – в “military hub for both Britain and Russia”![173] Понякога от британската военна база край Лимасол излитат самолетиTornado” на Кралските военно-въздушни сили. И се отправят към Ирак или Сирия, за дабомбардират Ислямската държава.[174] Същата, която Лондон, под ръководството на Вашингтон, и със съучастието на Берлин, Париж, Рим, Мадрид,… сътвори! Екстра работа, както се изразяват уважаваните от мен жители на софийския квартал Факултетообиталище за привилегировани.

 

До 1960 година Кипър беше британска колония.[175] Само за година Владимир Шеломович я присъедини към своята невидима империя“, ако вярвате на пропагандата. Ама кой ръководи НАТО?

 

Русия осигурява80 на сто от чуждестранните инвестиции в островната държава. Кипър се противопоставя на санкциите срещу Москва. И какво от това?

 

Ако слушате западните пропагандисти, Путин няма свои марионетки. Вярно, понеже сам той е кукла на конци. Но какви са Обама, Меркел, Камерън, Оланд или новопръкналия се полски имигрант Доналд Тускевропрезидентът с годишна заплата от 300 000 евро плюс допълнителните доволства и треби?

 

Има дейци на необявеното официално интернационално дружество за (не)научни знания, каквото навремето беше тук „Георги Кирков“,[176] които припомнятправилнидетайли в „подходящотовреме. Като например този, че миналата есен Марин Льо Пен – лидерката на „крайно деснияНационален фронт на Франция, посетила Русия. И изтеглила заем в размер на 9 милиона евро за нуждите на своята партия. Разбирайте – за нейната собствена предстояща предизборна кампания за поста президент на републиката.

 

И от къде, моля ви се,[177] взела кредита? Ау, олеле! (Можете да добавите и други подобни възклицания, които знаете.) От Първа чешко-руска банка! Чехия не членува ли в Евросъюза? Ама нейният президент Милош Земан е комунист. Казват – бивш. И той се обявява срещу санкциите, които Брюксел налага на Москва. Е, и?… Орбансъщо. Което не му пречи да седи на два стола.

 

Според пропагандата, масрафът на предизборната кампания на Милош Земан е бил поет от ЛУКойл“.[178] Дори да е така, защо съответните автори не направят справка: Кои са акционерите в тази корпорация? Преди доста време контролният пакет от нейни акции беше придобит от уж холандската банка ING. А тя е рожба наРотшилдови. За това стана дума в моето телевизионно предаване преди близо четири години и половина.[179]

 

Впрочем, както Меркел, която уж размахва пръст към приятеля си Володя. (Зли езици нашепват, че той е бил неин водещ офицер.) А от друга страна, двамата постоянно се споразумяват Газпромда не удря кранчето на тръбопровода през Украйна. Докато не завършат строителството на Северен поток“, чийто шеф е Герхард Шрьодер, предшественикът на Ангела

 

Човек започва да се обърква в плетеницата на тази сложна интернационална мрежа „в интерес на името Израел“,[180] без да ме прощавате.

 

Обаче Путин изкушава и новите управници в Атина. Казват, че отдавна ухажва Сириза.[181]

 

Даже да приемем, че всичко е чиста монета, нима Русия няма право да следва своите интереси и да ги защитава?

 

У нас незабелязано отмина първата схватка между Китай и Запада по повод на отношенията между Вашингтон, Брюксел и Москва. Китайският посланик в белгийската столица даде напътствия на Запада. Посъветва го, че е редно да зачита загрижеността на Русия за Украйна като част от нейната национална сигурност.

 

Ки Ксинг заяви, че замесването на Вашингтон с Украйна можеда стане умопомрачително за нейната външна политика“… И призова западните силида изоставят своя едностранчив манталитет“ спрямо Русия.[182]

 

Откога не се беше случвало подобно нещо? А някой да ви осведоми, че „по време на тайно посещение на високопоставен американски шпионин в Пхенян той е бил уважен с невероятен банкет от 12 блюда“?[183]

 

Забравихте ли, че ние с васнародите, най-общо казано – служим за фон , на който елитите разиграват събитията, които се превръщат в исторически? Или не знаете тазималка подробност“?

 

Тъй като целият ми живот мина в наблюдения как добичета, които начело с вождовете си се навеждаха на друга, враждебна нам държава, а след обръщането на палачинката я замениха с друга, винаги се забавлявам с унижението на чуждопоклонничеството. Това издава дълбок и тежък комплекс за малоценност. Както и готовност да се служи, поради осъзнаването на собствената им нищожност. Нека я наречем малоценност.

 

Фридрих Ницше е определил това като „идиличното стадо“.[184] В неговото съществуване философът е съзрял опасността от нихилизма. Но и нещо повече, на което ставаме свидетели днес, стига да сме изградили съответната чувствителност към събитиятасветоусещане. Германецът се притеснявал, че жаждата за власт всъщност еUrtatsache” – основополагащия факт в цялата история.

 

Колко тъп трябва да е някой, за да отстоява теза, като пренебрегва факти и обстоятелства, бодящи очите. Великобритания, изпаднала до ролята на болонка, чието право да играе по поляните на парка на интернационалната политика се решава във Вашингтон, е още по-трагична и жалка. Изчаквайки денонощие и половина, редакционното ръководство на вече осмяния всекидневникThe Daily Telegraph”, се изфука, заемайки „героична“ поза:

 

Възможно ли е Русия все още да твърди, че е демокрация след убийството на Борис Немцов?[185]

 

Как да коментирам, освен с прочутия предсмъртен израз на Ян Хус:

 

O, sancta simplicitas!” – „О, свещена простота!

 

Според вас кога Русия е била демокрация“, мили, напълно зависими и наведени редактори наThe Daily Telegraph”? Мисленето ви е толкова допотопно, колкото заглавието на вестничето ви е в крак със съвремието – „Всекидневен телеграфв ерата на мълниеносните съобщения – чрез спътници, по интернет… Ако руската пропаганда ви обръщаше внимание, щеше да ви отвърне по най-детския, съвсем елементарен начин: на въпросас въпрос от същатавеличинана мъдрост:

 

Възможно ли е САЩ все още да твърдят, че са демокрация след убийството на президента Джон Кенеди? Но и на ликвидираните президенти Ейбрахъм Линкълн, Джеймс Гарфилд и Уилям Маккинли, на Мартин Лутър Кинг, на министъра на правосъдието и кандидат за президент Робърт Кенеди, на простреляните държавни глави Тиъдър Рузвелт и Роналд Рейгън, на…

 

Фигурата на еврейския болшевик Борис Немцов е същата бира“, както казват младите. Защо, изясних накратко в своето телевизионно предаване от 4 март т.г.[186] Сега ще предложа мнението на един от най-големите противници на Путин, който е бил негов приближен. Той е автор на специален „доклад за олигархическия заговор против Путин“![187] Знаете, че така става – от любовта до омразата има само едноуволнение. Затова на въпросния другар му се наложило години наред да се крие от руското правораздаване не в Пхенян или Пекин, а вЛондон.

 

Става дума за евреина Станислав Белковски. Той е бил директор на Съвета по национална стратегия. Забележете: Кой определянационалнатастратегия на Русия? Пак евреи… Да, да, майката на „руския политически технолог“,[188] за какъвто го обявяват, е еврейка. Дълго работил заБорис Березовски. Тъкмо при него намерил убежище, каогато се криел от „ръката на Москва“.  А няма как да определим обесения Борис Абрамович като „друг Путина“, нали?

 

Миналата година, когато възникна т. нар. Кримска криза, товарищ Белковски обявил своето намерение да поиска украйнско гражданство.[189] Участвал е в конгресаУкрайнаРусия: диалог“, проведен на 24-25 април 2014 г. в Киев. Сбирката била организирана от Михаил Ходорковски, за чието осъждане Белковски съдействал десетилетие по-рано.[190] Разбира се, събитието преминало под патронажа на comrade Победа Новоземская-Кагановна или товарщ Виктория Нюланд-Кейгън, както желаете. А парите за мероприятието? Сещате се.

 

Понастоящем продължава да оглавява едноименен институт, чийто съучредител е. Специално за комунистическите московци, които се пребоядисаха като русофоби и антикомунисти“, да допълня: Белковски припомня, че Юлия Тимошенко е била издигната и назначена под прякото ръководство и сетнешно наблюдение на Владимир Путин. Определя я като неговата „последна фаворитка“.[191]

 

Искам да кажа, че този Белковски съвсем не е добронамерено настроен спрямо царь-батюшка Владимир Путин. Но заявява, че:

 

Борис Немцов, бившият губернатор на Нижгороска област (1991-1997), бивш фаворит и несъстоял се приемник на Борис Елцин, вече много години нарича Путин диктатор и тиранин. През 2008-2009 г. Немцов пише няколко доклада под общата марка „Путин. Заключения“, много критични към ръководителя на държавата. Докладите подлагат първичните резултати от управлението на Путин на унищожителна критика, по-често с основание, но понякога несправедлива. Но въпросът не е толкова в съдържанието на докладите, а в техния тон по отношение на президентабезцеремонен и на места непристоен.

 

И как пострада Немцов? Никак.

 

Все така се радва на живота, не излиза от скъпите московски ресторанти, увлича се от уиндсърфинг, демонстративно сменя любовниците си и е приятел със системните олигарси, като Михаил Фридман или Михаил Прохоров.[192]

 

Впрочем, Михаил Фридман е най-богатият руснак според вече цитираната класация на нюйоркското китайско списание “Forbes”. Той еруснак“, колкото аз съм филипинец. Чист хазар, изповядващ талмудския болшевизъм. Сиреч – чифут и комунист.

 

Буквално всеки ден в Съветските американски щати биват извършвани индивидуални или масови разстрелив университети, училища, магазини, на улицатаПрестанаха да съобщават за тях. Вестниците завират информациите за тях в колонките, шеговито наричании други“!

 

Миналата седмица бяха убити осем души наведнъж. Двегодишно дете се простреля. Преди няколко месеца друго бебе застрелямайка си! Преди дни ученички влязоха в класната стая и завариха своята любима учителкаобесена! Каква гледка в тази неукрепнала възраст, а? Бащата на жената се увисил на въже два месеца по-рано![193]

 

Полицията избива поголовно и безнаказано. На някои места разкриха истинска расова конспирация на служителите на реда. „Ега ти реда“, както би рекъл един нявгашен „демократиченвицепремиер на Чалгария. Даже чернокожият главен прокурор, който по Конституция е и министър на правосъдието, брани полицаите.

 

Life!

 

Не усещате ли, че този life взе да мирише на жизньна духи Ленина?

 

Де-мо-кра-ци-я!

 

 

 

Deception of democracy[194]

 

 

 

Амнезия ли е обхванала политиците и анализаторите на Запад? Поради каква причина никой от тях не се замисли за следното: Как стана така, че Старият континент се оказа привързан чрез една тръба за СССР? Това не е от вчера или от онзи ден? Случи се през Брежневата ледена епоха на т. нар. застой. Когато мръсницитезападноевропейките, които по-миналата година са се изкъпали веднъж, а миналата са вършили това по-рядкозастанат пред своите газови печки, за да сготвят нещо, сещат ли се, че пълнят касичката на московската алчно червена фашистка мафия? Има ли юристи в онази част на континента, които да разтълкуват съучастието на всички западняци в престъпленията, извършени от Съветския съюз в нашата част от Европа, пренебрежително наричана „Изтока“?

 

Не само това. Наближава пусковият срок на т. нар. Северен потоктръбопровод, който заобикаля Украйна, внезапно станала толкова „мила“ на западните лидери. Кой друг, ако не Герхард Шрьодерпредшественикът на Kameradin Ангела Меркел в берлинското Канцлерствооглавява този проект?

 

Опитът за създаване на Европейски енергиен съюз е безвъзвратно овехтял. Цигано-чифутът Виктор Орбан пръв отписа родната си Унгария от него. По-точно – обяви, че няма да я впише. Да припомня:

 

Виктор Орбан оглавява Унгарската националистическа партия. Неговият баща е циганин, а майка му е от еврейски произход. Орбан е женен за Анико Левай.[195]

 

Левай е унгарски вариант на Леви. Например на английски, в зависимост от изписването – ако е Levi, се произнася Ливай.

 

И още нещо: През „преломната1989 година тогава „младият Викторумно момче с провинциално потекло, спечелва стипендия на Джордж Сорос за Оксфорд, където да изучава гражданското общество, както го виждат либералните политически философи като Джон Лок. Той обичал тамошните „наелектризираните танцис разни идеи. Но това станало през есента на 1989 година и Берлинската стена взела да пада. Пред него се отворила възможност да изгради либерално общество в родината си.

 

„Казах си: „Викторе, какво правиш тук?“ И използвах възможността на първите свободни избори през март 1990 г., за да се завърна.[196]

 

Ами сега? Или и това е „лъжа“, „конспиративна теория“?

 

Когагениитев Брюксел се сетиха, че са зависими от Москва? В дванадесетия час ли, както се казва в класическа комедия? И доколко Европа е привързана къмкапризитена товарищ Владимир Путин? Сега лидемократитес изпрани левичарски биографии установиха, че той е бил офицер от КГБ? Защо нито веднъж западнителидерине споменаха като престъпление, дажеупрек, неговото членство в КПСС?

 

Защото са лицемери и зависими, продажни твари. Те служат на княза на този свят. А той им е вменил, че всичко, що носи етикетафашистко“, „нацистко“, е злолошо.

 

Което еpainted red” – „вапцано в червено“, както преди 48 лазарника пееха фалшивите бунтари с единствена кауза парите от “The Rolling Stones”, е положителнодобро. Броят на жертвите няма значение. Те са минало, „прах“, икономическа и морална пепел в един жесток свят“, по определението на нявгашния изключително влиятелен главен ционист Хаим Вайцман,[197] пръв президент на държавата Израел.

 

Наистина – да им турим пепел! На нацистките жертвиникога! Нищо, че и едните, и другите са пожертвани от еврейския елит пред олтара на неговия бог Мамон. А самите жреци, извършвали жертвоприношениетоболшевики, националсоциалисти, комунисти са били евреи и са правили това кашерно. Което ще рече: Колкото повече гои под ножа, толкова по-добре!

 

Освен това, да не забравяме, как квалифицирах западните вождове. Като „зависими, продажни твари“! Почти всички са завързани със златна верижка за прословутата сграда на московския площадЛубянка“. Фактът, че статуята на Ленин я няма, е подробност от пейзажа. Нищо чудно да я възстановят, ако се наложи. Нали мавзолеят е на мястото си…

 

Какво е видял Владимир Буковски, когато през 1991-1992 година в качеството си на експерт е имал спорадичен достъп до част от архива на КГБ? Нека го чуем и видим. Повторението е майка на знанието. Така казват.

 

 

 

 

 

 

 

Не знам, как е с вас. Но аз винаги гледам тези откровения с огромен интерес. А сега си помислих: Добре, изкарват Благой Алексиев и менлуди“. Обаче и Владимир Буковски ли ененормален“, „сумасшедший“? Но керванът си върви… И Европейският съюз все повече прилича на оригиналаСъветския. Дори в обедняването. Както и в отказа да се работи.

 

Например, Испания, която след Колумб и прогонването на евреите, Великата армада, коридата, Ел Греко, Сервантес, Диего Веласкес, Гоя, Пикасо, Гауди, Гражданската война от трийсетте години на миналия век и кражбите, извършвани от представители на кралското семейство, се прочу най-вече с високата си безработицаоколо 25 на сто в момента, търси берачи на ягоди у нас![198] И ще намери, понеже предлага заплата от 1900 лева. Не се намира испанец, който да се цани за тези 846 евро месечно! Ето образец за разврата, следствие от социализма.

 

А „умните“ и „красивитенека заработват своите мръсни пари, заслужени с подлост – кога долари, кога евро, в друга валута. По-рано – винаги в рубли. Предците им, до един – все в тази парична единица, която в някакъв невидим видпреводна рубласлужеше за търговски разплащания в целия социалистически (конц)лагер. Като се замисля, май това беше валутата, предшестваща виртуалните пари. Никой не беше я виждал, пипал. Но най-крупните сделки са извършваха чрез нея!

 

Ето, това беше лудост, другарки и другари.

 

 

 

Contradictions of democracy[199]

 

 

 

Но да зарежем политическите зависимости и идеологически сходства. И да се върнем към газовите доставки.

 

Половината от европейския внос на газ от Русия“ – „разяснявалондонскиятThe Financial Times”, – „преминава през Украйна. А тези доставки винаги са потенциален заложник на политиката. През юниГазпромспря продажбите на газ за Киев заради ценови спор. Това повиши опасенията, че Украйна ще бъде принудена да завърти крана на транзитно преминаващия газ за Евросъюза, ако потокът от горивото не бъде възобновен до зимата. А Москва стяга примката около Киев, като предотвратява реекспорта на руски газ от страните-членки на Европейския съюз за Украйна като начин за нейното оцеляване – така наречения „обратен поток“.[200]

 

Доколкото ми е известно, не минава седмица, в която западноевропейски лидери – най-често Ангела Меркел, да не заплаши Москва със Санкции. Успоредно с това двамата с Путин си разговарят по телефона. За какво според вас? „Съсипанатаот санкциите Русия нито веднъж не спря притока на природен газ за Западна Европа.

 

Да приемате пропагандните глупотевини за по-малко приходи в руския бюджет за истина, е съвършено малоумие. Както не веднъж съм писал и изричал, онези нещастници на север знаят две и двеста хилядиглад до канибализъм, недоимък, дефицит, насилиевсичко. Цялата програма на комунистите. Западняците да му мислят.

 

Ако поразсъждавате трезво, става дума за тихо оръжие, което обаче има по-голяма мощност от ядреното. Най-малко една трета от икономиките на цивилизованите държави ще спре да работи. Стотици хиляди западняци ще се запишат в армията на незаетите. Прибавете към тази „неприятност“ и студа. Колко от хората щяха да останат без отопление и дори без електроенергия?

 

Този проблем не е от вчера. Така беше и през седемдесетте, и през осемдесеттеКак никой от мъдритезападни политици не запретна ръкави, за да го реши? Да избави Европа от страшното оръжие за масово поразяване, което руската мечка стиска в лапите си. Защо Вашингтон не ги подтикна?

 

Обратното! През онази епоха на т. нар. замръзване, на застоя, Западът взе да изгражда газопреносна структура, която да го свърже със СССР. И да го направи достатъчно зависим от Кремъл!

 

Странно или не?

 

Имаше моменти, в които американските президенти Джими Картър и Роналд Рейгън помъркаха, но спряха. Някой запуши устите им. Кой и защо? Та се стигна до 2015 година, когато поне привидно на Меркел и компания им се налага да играят двойна игра, оставаща незабелязана само за онези, които са без умствен капацитет и държат очите си затворени. От една страна, западните лидеринаказватМосква. А от друга, коленичат и я молят загаз. А добре известно е даже от киното, че „Москва не вярва на сълзи“. Тогава?

 

Тепърва ще създават Европейски енергиен съюз? Преди това да стане, самият Евросъюз ще се разпадне. Унгария вече бламира проекта!

 

Значи има нещо друго, скрито, което движи фигурите по световната политическа шахматна дъска и предизвиква събитията. Какво е то?

 

Тъй като редовните посетители на тази медия са далеч над средното равнище на местното блато, обитавано от тъпанари, е редно да продължа с признанията на полковник Филип Корсо:

 

Информацията е власт, която трябва да се използва. Не само я предавате на вашето правителствено политическо ръководство, без значение дали е републиканско, на торите или на комунистите, просто защото те така ви заповядват. Вие не вярвате на политиците, но можете да имате доверие на другите шпиони. Поне така смятат разузнавачите. Затова и тяхната преданост е преди всичко към другите групировки, които играят същата игра. ЦРУ, КГБ, Британските секретни служби и цялото изобилие от чуждестранни разузнавателни институции преди всичко бяха лоялни към себе си и професията, и бяха най-малко предани на своите правителства.

 

Това бе една от причините ние във войската да знаем, че не номенклатурата на комунистическата партия, която се интересуваше единствено по политически съображения, а ръководството на КГБ предаваше толкова сведения от съветското правителство, колкото ръководството на ЦРУ даваше за нашето. За да оцелеят, професионални шпионски организации като ЦРУ и КГБ трябва сами да се пазят помежду си. Ето защо нито американските, нито руските военни им се доверяваха

 

Ако добре разгледате как се водеше шпионската война в рамките на Студената, ще разберете, че ЦРУ и КГБ действаха като една организация: с много професионална вежливост, с огромно количество споделена помежду им информация, за да са сигурни, че никой от тях няма да бъде уволнен, и от време навреме с по някоя и друга човешка жертва, за достоверност и за да поддържат почтеността сред персонала си. Обаче опреше ли до лоялност, ЦРУ беше вярно на КГБ и обратното.[201]

 

Но тези свидетелства не са единствени. Подобно на други честни американски патриоти и офицери, полковник Корсо ни остави още. Ако не ги прескачате, а вникнете в тяхната дълбока същност, политическият кръгозор пред вас ще се разшири още повече. И няма да изпитвате съмнение относно истинския комунизъм – това глобално сатанинско зло.

 

Корсо си спомня:

 

Някъде през пролетта на 1962 година генерал Трюдо ми сподели намеренията си да се пенсионира. Бяха му казали, че няма да го назначат за командващ на силите на САЩ във Виетнам. През своята военна кариера с оръжие в ръка старецът беше преодолял достатъчно много препятствия и бе изстрелял достатъчно куршуми право във врага. Каквото и да е чувствал вътре в себе си, а все пак генерал Трюдо беше просто човек и нищо повече, той никога не бе показал, че го е страх. Беше безпощаден спрямо онези, които не изпълняваха неговите заповеди, неотстъпчив спрямо опонентите си и никога не избягна битка.

 

Хората, които го познаваха, или го уважаваха, или се бояха от него, но никога не го пренебрегваха. Завършил „Уест Пойнт“, той беше част от едно поколение от американски военни, което не изпитваше абсолютно никакви съмнения кое е правилно и коене. Беше преминал през две войни и бе заемал редица командни длъжности, включително и началник на Военното разузнаване на САЩ. През цялото време беше служил със съзнанието, че е на добрата, на правилната страна.

 

Това бяха изключителни качества за един военновременен командир. Обаче както двамата с генерал Трюдо установихме, те можеха да се окажат онова нещо, което да те направи уязвим в армията от политици по време на една Студена война. Става дума за онази войска от жадни за власт люде, които водеха битка срещу враг, когото не можеха да видят и чието присъствие се усещаше само индиректно.

 

– Вече няма Порк Чоп Хилз,[202] Фил – каза ми генерал Трюдо, след като узна, че генерал Максуел Тейлър с подкрепата на ръководството на армията е надделял над него по пътя към длъжността на командващ в Южен Виетнам. Което означаваше, че това е неговият последен пост на командир и ще се пенсионира като генерал-лейтенант. – И се опасявам, че това е война, която армията ще води със средствата на политиката вместо на бойното поле.

 

Бихме могли да победим, ако ние бяхме там, генерале – рекох аз, като усещах как гневът се надига в гърдите ми. – Вие и аз знаем какво научихме в Корея.

 

Може би генералът бе в състояние да забележи как лицето ми почервенява, защото каза:

 

Не, навярно щяха да ни изправят пред военен трибунал заради онова, което научихме в Корея. Само помисли как щяха да се разправят с нас, ако бяхме спечелили тогавашната война. – След това се засмя и ми разказа как дирил начин да се пенсионира. – Щяхме да направим така, че комунистите да изглеждат лоши и да им причиним зло. Добре знаеш Фил, че нямаме право да го сторим.

 

Даже докато разговаряхме този следобед в края на лятото, друг съветски траулер навлизаше в пристанището на Хавана. Той чакаше инструкции за разтоварване на своя товар. През това време един от нашите самолети за наблюдение кръжеше високо над него и правеше снимки на импрегнираните брезенти, покриващи като навес средната палуба, под които се подаваха междуконтинентални балистични ракети. Тогава още не знаех, но последвалите събития разкриха нещо, което щеше да ме въвлече в едно от най-големите противоречия в моя живот. Просто смразяващата истина за тогава все още продължаващите опити нашата планета да бъде колонизирана, а хората и животните да бъдат пожънати, лъснаха съвсем ясно. Картите бяха на масата, настъпваше открит конфликт. Той вече се задаваше на хоризонта.

 

Никой не можеше да го види, но неколцина от нас бяхме наясно, че нещо мътеше водата под иначе гладката повърхност.[203]

 

Нямали право да направят така, че комунистите да изглеждат лоши! Нито да спечелят онази война! Колко войни изгубиха САЩ? И в колко още предстои да се окажат провалени?

 

Питам се още нещо. Колко време е необходимо на някого, за да проумее, че „ключовите аспекти на американската външна политика са диктувани от Кремъл“? Светът е бизнес. Нещо по-различно ли е постановил Карл Маркс под диктовката на Ротшилд?

 

Да се върнем у нас. Какво значение има, дали на власт е Станишев или Б.Б. Що за театрални гастрольори са заплашващите с хвърляне на оставка Първанов и Бойка? Кого застрашават? Вас или своите чорбаджии?

 

Възможно ли е още да допускате, че слугата може да бъде над господаря си? Естествено, че Интернационалът роди Живкови, а той Станишеви. Но не и Бойка БорисовТя е слугинче на онези, които са се пръкнали с лъжички от червено злато в устите си.

 

Разберете, че в тайните организации, каквато е комунистическата партия, съществуват два основополагащи принципа, които ги крепят. Едното е йерархията, а другото – безпрекословната дисциплина. Наруши ли се едно от тях, ложата, която е изградена върху военния принцип на единоначалието, ще се разпадне.

 

Обратно към причината за това пространно отклонение. По същия начин и от същия източник узнахме, за миналото на генерала от Варшавския договор Никола Колев – днес виден натовец, научихме какво е мнението на американското посолство за Б.Б. Няма да спестя неща, които преди близо три години обнародвах. Сайтът „Биволъ“ оповести, как бившият американски посланик Джон Байърли е охарактеризирал премиерката по следния начин:

 

Неговата енергичност и кратък диапазон на съсредоточаване върху даден въпрос понякога го карат да крачи напред-назад като тигър в клетка

 

Борисов изгради ПР машина, която му спечели широка подкрепа сред всички възрастови и социални групи и го провъзгласи зашериф на нацията“, въпреки поне 123 поръчкови убийства и нито един арест на голям шеф на криминална групировка

 

Но признава, че посолството си сътрудничи много добре с Борисов. Като припомня редица арести на трафиканти на наркотици, хора и фалшиви банкноти, посланикът заявява:

 

Той използва тези връзки за собствени цели, често хвалейки се, че има близки отношения със западните служби и специално американските.“

 

И допълва, че „много не се шуми около честите срещи на тогавашния секретар на МВР с руското посолство.“ Това провокира двама от най-добрите американски посланици тук – Байърли и Нанси Макълдауни да стигнат до извода, че егото на Борисов може да се окаже най-силният американски коз.

 

Той копнее за международно внимание и за одобрението на САЩ. С други думи, трябва да го бутаме в правилна посока, но да не забравяме с кого си имаме работа“, казва Байърли.[204]

 

Thats it! C’est tout! Туйто!

 

 

 

Constraints of democracy[205]

 

 

 

Съществен въпрос е: Що за хора могат да приемат такова нищожество! Американските дипломати в София описват и други, даже още по-отблъскващи черти от характера на слагачката Б.Б.:

 

В миналото Борисов сътрудничеше тясно с Посолството в правоохранителната дейност, и, поне публично, остава силно проамерикански настроен. Борисов, обаче, е обвиняван в сериозна криминална дейност в миналото и поддържа тесни връзки с Лукойл и руското посолство.[206]

 

Обаче поне за мен най-отвратителна е склонността на Б.Б. към предателства, интриги и самопредлагане, в което проявява майсторство, достойно за магистралните момичета:

 

Борисовите националистически заявки за „твърда ръка“, проевропейска реторика и популистки стил, карат много от политическите наблюдатели да го смятат за единствения, който може да обедини българската десница.

 

Борисов не се старае да отхвърля тези идеи…

 

Ако би се съюзил с някого, каза, това би бил Съюзът на демократичните сили (СДС), дясната партия, която управляваше България през голяма част от 90-те години. Партията има в момента по-малко от 5 на сто подкрепа в проучванията, според Борисов есвършена“, той би се замислил за партньорство, „за да запази маркатажива

 

Понякога, обаче, Борисов променя посланието, особено когато се опитва да критикува непопулярния начин по който правителството

 

В Ирак (от правителството) казаха, че ще изтеглят войските ни незабавно. Не ги изтеглиха, изпратиха още една бригада там. Те дадоха и бази на американците, без да поискат нищо в замяна.“

 

Писмо от посланика, адресиращо категорично тези коментари, постигна желания резултаткметът се отказа да критикува правителството по този въпрос, и в обширна статия, излязла на 5-ти май (повтаряйки дословно аргументацията на посланика) изрази подкрепа за съвместните военни бази.

 

Борисов безсрамно си правеше реклама като главен секретар, умело комбинирайки влиятелни контакти със собствениците на медии и по холивудски перфектните си медийни инстинкти, за да осигури благоприятно отразяване, върху което се базира имиджът му

 

В частни разговори, Борисов се представя като яростен антикомунистепитет (комунисти, комунистически), който той прилага към съвременната Българска социалистическа партия, както и към бившия режим. Той често споменава смъртта на дядо си от ръцете на комунистите и ръмжи срещу водещата роля на потомците настарите комунистически семейства“, като министър-председателя Станишев, главния прокурор Велчев и председателя на Народното събрание Пирински. Въпреки уличното си образование Борисов често изглежда наивен, както когато директно ни заяви, че очаква американска подкрепа за политическата си кариера, като знак на благодарност за нашето сътрудничество.[207]

 

Харесва ли ви? Такива нищожества ли трябва да представляват страната ни и да определят нашата съдба? Не се ли учудвате, че американците удобно пропускат членството в БКП наантикомунисткатаБ.Б. и на нейния баща? Те знаят почти всичко за тогавашната столична кметица, устремила се към премиерския пост. Ето още свидетелства, които потвърждават това:

 

Обвинения в миналото свързват Борисов със скандали с източване на гориво, с нелегални сделки в комбинация с „Лукойл“ и със сериозна контрабанда на метаамфетамини. Информацията от SIMO[208] е в потвърждение на тези обвинения. Смята се, че Борисов е използвал поста си, като глава на българските правоохранителни органи, за да прикрие криминалните си деяния, а жената, с която съжителства, Цветелина Бориславова, управлява голяма банка, която е била обвинявана в пране на пари за престъпни организации, както и в участие в незаконните транзакции на самия Борисов. Говори се, че Борисов има сериозни връзки с някои фигури от мафията, включително с Младен Михалев (наричан още Маджо), и с неговия бивш партньор от организираната престъпност Румен Николов (наричан ощеПашата“).

 

Борисов поддържа тесни финансови и политически връзки с директора на Лукойл БългарияВалентин Златев, изключително влиятелен политически брокер и политически кукловод. Лоялността му (и неговата уязвимост) към Златев, играят голяма роля в процеса на взимане на политически решения на Бойко Борисов. Кметът ангажира „Лукойл“ в множество публично-частни партньорства, откакто е на власт: „Лукойл“ се ангажира да дари асфалт за поправката на столичните улици, да се грижи за паметника на съветската армия и да финансира жилищно строителство за малоимотните. Като насрещен жест, Борисов съдейства за предоставяне на общинска земя за изграждане на нови бензиностанции на „Лукойл“. Въпреки че сделката изглежда танто-за-танто, публичните договорки на Борисов сЛукойлса само една страна на неговите много по-дълбоки и по-широки бизнес взаимоотношения със Златев, информация за които получихме по други канали

 

Егото на Борисов може да е най-силният ни лост за влияние върху неготой жадува за международно внимание и особено цени одобрението на САЩ. Ние трябва да продължим да вървим по тънката линия между това, да бъдем експлоатирани от пропагандистката машина на Борисов, или да отблъснем един изключително популярен и видимо проамерикански политик, който вероятно ще бъде следващият български лидер. С други думи, ние трябва да продължаваме да го бутаме в правилната посока, но никога не трябва да забравяме с кого си имаме работа.[209]

 

Както е казал народът, „крушката винаги си има опашка“. А техният поет е забелязал:

 

Разровиш ли гоще мирише и ще горчи като отрова.[210]

 

Е, разровиха и замириса. Направо засмърдя на зависимост. Оказа се, че въпросният сайт, както всичко останало, съсипващо живота ни, е продукт на единния световен властови център.

 

За да не ме обвините в пристрастие, ще си позволя да цитирам разследването на напълно непознат за мен автор. То е озаглавено красноречиво:

 

Как непоквареният Биволъ се оказа медия на повикване.[211]

 

Скоро след встъпителните думи се сблъскваме с традиционния въпрос:

 

Кой кой е?

 

Зад сайта Бивол[212] стоят двама души – Атанас Чобанов и Асен Йорданов. Атанас Чобанов е избягал във Франция емигрант, който според думите му милее за България, но пък живота във Франция се оказва по-хубав. Г-н Чобанов е известен със своите политически амбиции. Известно е, че в младежките си години е бил комсомолски секретар, а през 1989 г. кандидатства за членство в Българската комунистическа партия (БКП). Минал е още през централите на СДС, НДСВ и ДСБ в опити да се включи в листите им.

 

Последните години се е приютил приЗелените, които обществените слухове упорито свързват с Иво Прокопиев, като активно използва трибуната на сайта Биволъ“, за да активира шепата привърженици и събере евтина популярност. През 2014 г. бе и водач в листите на „Зелените“ в изборите за Европейски парламент, но партията направо катастрофира. При получени 18 444 гласа на Евро изборите през далечната 2009 г., през изминалата 2014 г. партията на „Зелените“ едвам се домогна до 12 547 гласа.

 

Другото лице – Асен Йорданов пък е основен собственик и създател на сайта Биволъ. Той е син на известният български поет Недялко Йорданов. Известен в публичното пространство факт е, че първият бизнес партньор на Асен ЙордановСветлозар Лолов, се оказа клиент на прокуратурата. Срещу Лолов са повдигнати обвинения за ръководене на организирана престъпна група за имотни и данъчни измами, изнудване, рекет и побой. След тези обвинения, Лолов все пак успява да избяга от страната.

 

След кратка журналистическа кариера във вестниците „Стандарт“, „Монитор“, „Политика“ и „Телеграф“ (сега определяни от страниците на неговия сайт като „парцали“), той решава сам да се бори за уж свободното слово и създава сайтът Биволъ. Разбира се апетитът към политиката не го подминава и той се промъква в листите на БСП вКоалиция за Бургас“…[213]

 

 

 

Diarrhea of democracy[214]

 

 

 

Както казал падащият от върха на небостъргача, когато достигнал средата, „дотук добре“! Предстои да узнаете истината за фауната, за домашните животински видове, в местния медиен пейзаж.

 

Всъщност какво стои зад Биволъ и реалността, която той ни представя?

 

Според учебниците може и да не съществува лоша реклама, но определено черният ПР може да срине всеки бизнес. Обществена тайна е, че той се поднася все по-обилно от подобни българскимедии“. Сайтът Биволъ вече се специализира в нишата на черния ПР. За да убедят читателите си в своята независимост[215] от Биволъ гордо заявяват, че се издържат само от скромни дарения на читатели. Сумите на тези дарения достигат средно до около 10 000 лв. на година. Странно е как с подобни суми, сайтът покрива разходите си за хостинг и други административни разходи по поддръжката му, а Биволците покриват разходите си заужмащабните разследвания и успяват да генерират достатъчни приходи на своите собственици, за да имат стимул да продължават с неговото списване. Все пак не може човек да прекарва цялото си време в писане на публикации, от които няма приходи, защото са му необходими доходи, за да си плати сметките за ток, вода, наем, храна и т.н.[216]

 

Всъщност схемата не е много проста.[217]

 

Ако погледнем в Търговският регистър ще видим, че собственици на сайта Биволъ са Асен Недялков Йорданов и неговата съпруга Алберта Леон Алкалай.[218] Госпожа Алкалай пък е управител на фирма „Имидж Едвъртайзинг“. Основния предмет на дейност на фирмата записан в Търговския регистър е консултации в областта на медиите, имиджа, корпоративната политика и комуникации, анализи и проучвания, реклама, връзки с обществеността и др. Казано по-просто – това е дейността на една съвременна ПР агенция.

 

Едноличен собственик на фирмата е американската компания Айдиъс Фор Янг Имидж ООД – САЩ, която също уж е специализирана в консултации, ПР и реклама. Странното е, че информация в интернет за тази фирма няма. Айдиъс фор янг имидже регистрирано в офшорната юрисдикция в окръг Колумбия, САЩ. Според протокол внесен на 09.01.2015 г. в Търговския регистър, действителен и законен пълномощник на Айдиъс Фор Янг Имидж е не кой да е, а мъжът на г-жа Алкалай Асен Недялков Йорданов

 

Няма предвиден член в българското законодателство според, който собственици на ПР агенции да не притежават медии. Въпреки това обаче подобна връзка най-малкото не е хигиенична, нали? Тези взаимоотношения говорят, че съвсем спокойно и най-важното законновсеки, който иска да избута от пътя си свой конкурент чрез черен ПР и псевдо-обвинения, може да плати за тазискромнауслуга на ПР агенция като напримерИмидж Едвъртайзинг“, която от своя страна да реализира проекта, чрез сайта за сензационна разследваща журналистика от типа Биволъ.

 

По този начин средствата за тази нечистоплътна услуга остават скрити за широката общественост, тъй като не влизат в приходите на медията и тя спокойно може да развява документи, че се издържа от скромни дарения. Клиентите остават анонимни, тъй като сключените от тях договори с въпросната агенция представляват конфиденциална информация и търговска тайна и не се изисква да бъдат оповестявани публично. А платените суми минават през американската офшорка.

 

Тази схема прозира в годишните финансови отчети подавани към Търговския регистър от „Имидж Едвъртайзинг“. Както много често обичат да казват самите Биволтази информация е публична и общодостъпна за всеки. Единствените приходи на фирмата са от продажба на услуги.

 

Фирмата е регистрирана през 2006 г. и завършва първата си година със скромните приходи от 14 хил. лв. На следващата година те скачат на 124 хил. лв. Явно, за да подсилят приходите си от дейност, г-жа Алкалай и съпругът й Асен Йорданов създават сайта Биволъ в края на 2009 г. и от неговата поява приходите започват да нарастват, като за 2013 г. се увеличават с над 55 на сто. Да припомним, че именно 2013 г. бе емблематична за породилите се протести довели до свалянето на правителството на Бойко Борисов и старта на инициативата #ДАНСwithme срещу правителството на Пламен Орешарски.
Последният финансов отчет публикуван в Търговския регистър на 09.01.2015 г. е за 2013 г. За 2014 г. няма публикувани данни, но имайки предвид силното активизиране на биволиците през 2014 г. по темата КТБ и българските институции, можем да видим и поредното нарастване с над 50
процента на приходите.

 

Тези цифри нямаше да будят съмнение, ако не бяха в съчетание на няколко фактора. На първо място е странното стечение на обстоятелства, че фирмата стартира своята дейност по време на световна икономическа криза, която се отрази тежко на българския бизнес. Приходите на голяма част от българските фирми рязко намаляха и някои от тях фалираха, а други, за да оцелеят освободиха голяма част от персонала си. Секторът, в който извършва дейностИмидж Едвъртайзингпърви пострада, защото първите разходи, които фирмите съкратиха бяха именно за ПР, реклама и маркетинг.

 

На този фон фирмата на Асен Йорданов и Алберта Алкалай веднага след стартирането си реализира завидни приходи, които с времето нарастват. На второ място, според информацията в Търговския регистър социално и здравно осигурените лица за 2013 г. във фирмата са … само 5 души. Ако разделим реализираните приходи на броя на официално осигурените от фирмата лица, получаваме норма, на приходи реализирани от един осигурен, която е завидно висока за бранша.

 

И накрая, но не на последно място: фирма „Имидж Едвъртайзинг“ развива своята дейност в гр. Бургас. Странно е как във времето, в което бизнесът в цялата страна изпитва кански мъки да съществува, именно в град Бургас той неистово желае да плаща за ПР услуги?

 

Държа да бъда разбран добре. Онова, което сайтът „Биволъпредставя във вид на документи, едва ли подлежи на съмнение. Останалото? Всеки има глава на раменете…

 

Важно е да се знае и помни: Американци или Съвети, британци или руснаци, германци или поляцивсички са в кюпа. В своя избор на партньори Западът не се спря на честните, на изстрадалите хора, които имат съвест, чест и достойнство. И не са предатели.

 

Вместо това Те, интернационалното Братство, предпочетоха Андрей Лукановтрето поколение комунист, роден и възпитан в Москва! И кохортата от ренегати около него. Отговорно твърдя: Западът е инвестирал в тези негодници. Още от края на ХІХ век се е заел с тяхното откриване, мобилизиране, обучение, принуждение да му служат. В повечето случаи последното не беше необходимо. Размахваха пред мутрите на наемниците пачки с долари, марки, лири, франкове, и това се оказваше напълно достатъчно. До появата на нов господар

 

Превърнаха безгръбначното угодничество в занаят, предаван по наследство. Ако Господ не беше изпратил своевременно наследницата на правешкия каскет в геената, тя щеше да го замести. Беше напълно сигурно!

 

Нима не виждаме същото, този път в някакъв лакейски, раболепен, псевдо демократичен вариант? Измъкнатата от мазетата на ония служби арменка с фамилно имена на съветската столица беше министърка на културата при Йорданович – агент на ГРУ. В момента синът й, с мутра, наподобяваща изхабена подметка, върху която сатаната е възпроизвел своята, барабар със злия взор, оглавява т. нар. здравеопазване!

 

Цялата фамилия Москови са върбувани и… „репресирани“! С образование по специалности, които бяха недостъпни даже за незасегнатите от мероприятията на народната власт, с издаване на книги, с поставяне на пиеси, с добре платени длъжности в средния номенклатурен ешелон и то на (без)културния фронт, с безпроблемни задгранични пътувания в онази тежка, капиталистическа и толкова забранена за редовите българи чужбина

 

Но да запитам: Кого не предаде Западът, поставен на колене от ционистите и техните послушнициинтернационалните комунисти, разиграващи коня си от Лондон и Вашингтон, през Брюксел, Париж, Берлин, Скандинавия, Прибалтика и Москва, чак до Пекин? Само че едно са жокеитеездачите, друготреньорите, инструкторите.

 

Все в тази връзка, наскоро китайският дисидент Чен Гуангчен разкри, как Хитлери Клинтън го е предалана Пекин.

 

Господин Ченпряко опровергава г-жа Клинтън в своята 322-странична мемоарна книга „Босият юрист“…[219]

 

„Онова, което най-много ме тревожеше по онова време, беше следното: Когато преговаряше с правителство, ръководено от хулигани, страната, която най-последователно защитаваше демокрацията, свободата и всеобщите права на човека, просто се предаде“ – написа той.[220]

 

Нима не преживяхме съвсем същото? Достатъчно е да припомня посещението в София на тогавашния „десендържавен секретар на Съединените щати Джеймс Бейкър в началото на февруари 1990 г. И начина, по който загърби политическите затворници на комунистическия режим, за да огласи като партньор на демократичните САЩ споменатия Луканов![221]

 

По онова време Андрей Карлович не само беше министър-председател. Той членуваше в Политбюро на все още съществуващата и ръководеща съгласно Член 1 на Конституцията Българска комунистическа партия!

 

Почти четвърт век подир това, от тогавашна публикация в “The New York Times”, узнах, че Джеймс Бейкър е пристигнал у нас от Москва. Където „се е отчел пред Върховния съветна СССР![222]

 

Точно по този начин Вашингтон е приятел с Риад, където осъдиха човек на смърт, само понеже се отрекъл от исляма![223] Но ако изразите най-малко съмнение около възприетитеданнииценностинахолокоста“, или обелите дума против комунизма, тежко ви и горко!

 

Днешните САЩ са Съюз на американските съветски социалистически републики чиста проба диктатура на талмудизма, деспотична тирания на ционизмасиреч на болшевизма.

 

Затова, без да се натрапвам, скромно ви препоръчвам: Знайте, че каквото и да ви говорят, всичко е за пари. Не се съмнявайте.

 

През това време еврозоната се изправи лице в лице с първия си областен фалит. Доскоро процъфтяващата австрийска провинция Каринтия е на път да повлече крак, както се казва. Австрия загуби своя най-висок кредитен рейтингААА.[224]

 

А пък британският външен министър обяви, че:

 

Европейският съюз едерайлирал“.[225]

 

Филип Хамънд заяви пред Камарата на общините, че Великобритания ще остане в Европейския съюз, ако в Брюксел настъпят значителни промени“.[226]

 

Докато Йорг Хайдер управляваше Каринтия, тя се родееше с най-благоденстващите региони на планетата. Ама нали обявиха, че е „фашист“? Значи изконно лошне от нашите. Щеше да е друго, ако беше сталинист, който става и ляга с възхвали нахолокоста“, ако разбирате какво искам да кажа. И аз го възхвалявам… Сега „фашистите“ от Австрийската партия на свободата ги няма и Каринтияцъфна“, та върза“…

 

Хайдер го катастрофираха. Навярно и затова е виновен Путин? А аз съмотявлен и мракобесен русофил, фашист, комунист и ченге“? Затова не ми вярвайте и не хранете Ифандиев“!…

 

 

 

Ще опитам да завърша така, както започнах. Тези дни англичанка се обърна с призив към своите сънародници от другия пол:[227]

 

Драги мъже, които уринирате по улиците спрете. Тук живеят и жени.[228]

 

Да можех да я срещна, щях да уточня: Да, ама мръсници. Такива, дето не се къпят често

 

Уви, няма да имам подобен шанс. Но разбирам, че май Бай Ганю е бил прав, когато е възкликнал:

 

На маймуни ни обърнахте, да ви вземе дявола с маскари[229]

 

 

 

 

 

 

 

 

Следва.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

За връзка с автора:

mejdu_redovete@abv.bg

 

 

 

 

 

 

 

От сърце благодаря на всички досегашни дарители.

 

Този път, специално за изключителата продължаваща щедрост на Владо Симеонов от Вакарел,  Гергана В. от София и Красимира Н. от Пловдив.

 

 

 

Бог да въздаде на двама ви и на всички, които помагат за съществуването на сайта! Също така – да закриля всички добри хора. И да ги води към истината, сиреч – към свободата. 

 

 

 

 

Признавам, надявах се, че поне половината от регистрираните посетители са съмишленици. И биха подкрепили тази медия с 50 стотинки или 1 лев месечно. Уви…

За улеснение, в страницата за дарения вече прилагам и адрес за изпращане на пощенски записи.

 

Сметката е така устроена, че не мога да известявам имената и броя на дарителите по банков път.

 

Съдейки по сумите, за себе си съм сигурен, че повечето дарители са едни и същи хора, които искрено помагат за съществуването на тази медия. Няма как да издържа дълго по този начин. Никой от тези благородни сърца не е длъжен на останалите, нито на мен.

 

Повтарям, че сметката е направена така, та да не се узнава нищо, в т.ч. броят, имената, адресите на дарителите и изпратените суми. Понякога научавам само броя на постъпленията от страната и чужбина и то само благодарение на ласкавото отношение на служителките.

 

Истина ви казвам: за да продължи да действа тази медия, е необходима вашата щедрост. Не преувеличавам. И няма как това да става с доброволните пожертвования само на едни и същи предани читатели.

 

Преди известно време в „Агора“ един анонимен подлец и клеветник ви посъветва: „Не хранете Ифандиев!“

 

Изглежда мнозинството послуша съвета му.

 

 

Не желая никой „да ме храни“. Но не съм в състояние да работя по 12-14 часа дневно, без моят труд да намери поне елементарна материална оценка. Пък и обикновено безплатните неща не са качествени.

 

В интерес на истината, с парите от вашите дарения успявам не само да поддържам сайта, който премина на по-висока такса, но и да си платя сметката за достъп в интернет. Може би още някои съвсем дребни неща. Толкова.

 

Преди доста време един от вас, който не се крие – чудесният специалист по английски език, преводач и преподавател Петър Коритаров, ми изпрати прилична за моите разбирания сума – 50 лева. Когато предложих да я върна, защото ми се стори прекалена, той ми писа, че „това е най-изгодната сделка в живота му“. Защото срещу тези „нищожни пари“ получава „огромен обем информация“.

 

 

Явно само шепа приятели на медията мислят така. Регистрираните посетители са повече от 1100. Гастрольорите са поне още толкова. Дори половината от редовните да са злонамерени, остават 550. Всеки от тях да внася по 1 лев месечно – 10 до 12 лева годишно, бих могъл да продължа.

 

Не става… Но ще се боря, докато мога.

 

 

Освен това очаквах съдействие – с ваши статии. Вярно, без хонорар.

Но нима на повечето останали места плащат за публикации?

 

Явно няма необходимост от такъв тип публицистика. Истината вълнува малцина. Има по-важни неща…

 

Не съдя никого. Изцяло приемам, че вината е в мен, защото не откликвам на злободневието.

 

Признавам, че ми е късно да се променям.

 

 

Въпреки всичко, съобщавам, че можете да изразите щедростта си като изпращате малки суми на един пощенски адрес и на две сметки с един и същ титуляр, обявени в рубриката „Дарения“ под главата на сайта или вдясно на основната страница, както и по пощата чрез запис на посочения адрес.

 

 

Достатъчно е да натиснете този бутон (позиция) и цялата информация ще се покаже.

 

 

Неудобно е, но поради преследванията няма друг начин.

 

 

По-добре е повече хора, и по разбираеми причини имигрантите, да помагат с малки суми, отколкото обратното – малцина – с големи.

 

 

 

 

 

 

 

ДОСТЪП ДО ПРОЕКТОЗАКОНА ЗА ДЕКОМУНИЗЦИЯ

 

 

Всеки, който прояви желание да разполага с копие от текста на Проектозакона за декомунизация, може да го прочете или придобие от online:

http://diagnosa.net/diagnosite-mi/%D0%BF%D1%80%D0%BE%D0%B5%D0%BA%D1%82%D0%BE%D0%B7%D0%B0%D0%BA%D0%BE%D0%BD-%D0%B7%D0%B0-%D0%B4%D0%B5%D0%BA%D0%BE%D0%BC%D1%83%D0%BD%D0%B8%D0%B7%D0%B0%D1%86%D0%B8%D1%8F%D1%82%D0%B0

 

 

 

 

 

 

ГЛЕДАЙТЕ В ИНТЕРНЕТ

 

Побързайте да гледате видеозаписите на старите издания на предаването „Диагноза с Георги ИфандиевYouTube, защото вече ги изтриват. Ето връзка (link):

 

http://www.youtube.com/results?search_query=%D0%B8%D1%84%D0%B0%D0%BD%D0%B4%D0%B8%D0%B5%D0%B2&suggested_categories=25&page=3

 

и във VBOX7 от:

 

http://vbox7.com/tag:%D0%B8%D1%84%D0%B0%D0%BD%D0%B4%D0%B8%D0%B5%D0%B2

 

Записите са достъпни благодарение на усилията на Юри Комсалов от Скандинавия и на Марко П. от Великобритания.

 

 

 

 

 

 

 

ТЕХНИЧЕСКИ УТОЧНЕНИЯ

 

Ако размерът на текста ви затруднява и използвате търсачката Google, отидете в менюто горе на страницата, спрете върху третата възможна позиция отляво надясно и щракнете (кликнете) върху нея – ViewИзглед. Щракнете (кликнете) веднъж, за да се отворят възможностите. След което слезте надолу до седмата възможна – ZoomУвеличение, и изберете процента, с който да увеличите размера на страницата, без да я повреждате. Препоръчвам 150 процента.

 

Ако щракнете (кликнете) върху която и да е илюстрация, тя се увеличава. За да я върнете в предишния й размер, натиснете върху „хиксчето“ в горната лява част на илюстрацията.

 

Ако щракнете (кликнете) върху номер на бележка под линия, автоматично ще попаднете на нея. За да се върнете в текста, моля, щракнете (кликнете) отново върху същия номер, но на бележката под линия.

Вече спокойно можете да четете всички публикации. Достатъчно е да влезете в някоя страница, например в „Диагнозите ми“, и горе вдясно да намерите бутона „Назад“. Натискате го (щраквате, кликвате върху него) и всички публикации се показват.

 

 

Системите за форуми работят по следния начин:

 

 

Има категории и всяка от тях има един или повече форуми. Във всеки един форум се пускат теми (posts), които хората дискутират.

В нашия случай, няма нужда от излишно категоризиране. Ето я структурата за момента:

 

 

Форум: „За сайта“:

 

 

Описание: „Тук можете да споделите Вашата градивна критика относно сайта и да докладвате грешките, които сте открили в него.“

 

 

Форум: „За предаването“:

 

 

Описание: „Тук можете да обсъждате проблемите, посочени в предаването и в статиите. Какво е Вашето мнение? За или против? Защо?“

Форумната система, която ползваме, има екстрата да създава нова тема в момента, в който Вие пуснете статия. Активирано е. Също така има възможността за показване на профил на човек или пък за редактиране на собствения.

 

 

Как да създадете нова тема във форума?

 

 

Отидете в страница „Агора“. След което изберете в кой форум ще пишете – да речем избирате „За сайта“. Зарежда се нова страница в която ще видите бутон „Нова тема“. Оттам писането на тема е ясно.

 

 

Как да редактирате профила си през форума?

 

 

Отидете на страница „Контакти“. Има директна връзка „Редактиране на профила“.

 

 

 

                  Иван Занев, WEB-дизайнър

                  Единствено за отстраняване на технически проблеми:

      support@diagnosa.net

 

 

 

 

 

 

 


[1] “I am a filthy woman – and proud of it” by Rowan Pelling, “The Telegraph”, telegraph.co.uk, London, Tuesday, 24 February 2015 г., online: http://www.telegraph.co.uk/women/11430220/I-am-a-filthy-woman-and-proud-of-it.html

[2] “Our heroines of the Afghan battlefield”, The Daily Telegraph, telegraph.co.uk, London, Sunday, 1 March 2015 г., online: http://www.telegraph.co.uk/

[3] „За Родину, за Сталина!“ е бил основният боен призив по време на Втората световна война, с който пехотата се втурвала в атака. Зад нея се движели частите на поделение от КГБ, наречено Смерш – съкращение от „Смерт шпионам“. И който се опитвал да се върне или дори само изоставал, бивал покосен от „своите“. Съвременни автори изнасят данни за това, че най-малко една четвърт от червеноармейските жертви са резултат от такива наказателни – „възпитателни“ или назидателни – операции. Евреи съставлявали значителна част от ръководството и личния състав на Смерш.

[4] Squadron leader – не съм напълно уверен, че преводът ми е точен.

[5] “Female pilot and nurse decorated for life-saving Afghan heroism” by Ben Farmer, Defence Correspondent, The Daily Telegraph, telegraph.co.uk, London, Sunday, 1 March 2015 г., online: http://www.telegraph.co.uk/news/uknews/defence/11441299/Female-pilot-and-nurse-decorated-for-life-saving-Afghan-heroism.html

[6] Иван Вазов – „Дизраели“, август 1876 г.

[7] Вж. “Cameron: KGB tried to recruit me”, BBC News, BBC, bbc.co.uk, London, Sunday, 28 May 2006 г., online: http://news.bbc.co.uk/2/hi/uk_news/politics/5021166.stm Подробности в: Георги Ифандиев – „Превърната в манталитет, духовната нищета прераства в битова мизерия, нихилизъм и отчуждение“, „Диагноза с Георги Ифандиев“, diagnosa.net, София, 3 декември 2014 г., online: http://diagnosa.net/diagnosite-mi/%D0%BF%D1%80%D0%B5%D0%B2%D1%8A%D1%80%D0%BD%D0%B0%D1%82%D0%B0-%D0%B2-%D0%BC%D0%B0%D0%BD%D1%82%D0%B0%D0%BB%D0%B8%D1%82%D0%B5%D1%82-%D0%B4%D1%83%D1%85%D0%BE%D0%B2%D0%BD%D0%B0%D1%82%D0%B0-%D0%BD%D0%B8#_edn14

[8] Вж. We Are All Socialists Now” by Jon Meacham, “Newsweek”, newsweek.com, New York, NY, 15 February 2009 г., online: http://www.newsweek.com/we-are-all-socialists-now-82577

[9] Вж. “Shocking moment Saudi historian claimed American women drive because they don’t care if they are raped” by Alexandra Klausner For Dailymail.com, “The Daily Mail”, , London, 11 February 2015 г., online: http://www.dailymail.co.uk/news/article-2948592/Saudi-Arabian-historian-says-American-foreign-women-drive-rape-no-big-deal-them.html

[10] “So most women don’t wash every day – what’s the big deal?” by Virginia Smith, “The Guardian”, theguardian.com, London, Tuesday, 24 February 2015 г., online: http://www.theguardian.com/commentisfree/2015/feb/24/women-dont-wash-every-day-bodies-busy

[11] Вж. Георги Стойков Раковски – „Съчинения в четири тома“, Том ІV – Езикознание. Етнография. Фолклор, Издателство „Български писател“, София, 1988 г., стр. 261-262, 265.

[12] Вж. Dietrich Bronder – “Bevor Hitler Kam: Eine historische Studie”, 2. erweiterte Auflage, Verlag Marva, Genf, 1975 г., стр. 12, 14, 15, 17, 107, 117, 127, 204, 211, 294, 356, на практика цялата книга; Hannah Aarendt – “Eichmann in Jerusalem: A Report on the Banality of Evil”, The Viking Press, New York, NY, 1963 г., стр. 118; Willi Frischauer – “Himmler: The Evil Genius of the Third Reich”, Belmont Books, New York, NY, 1962 г., стр. 17-18, 30; Hennecke Kardel – “Adolf Hitler – Begründer Israels”, 2. Auflage, Marva Verlag, Genf, 1978 г., стр. 12, 14, 17, 107, 117; Gerhard Kessler – “Die Familiennamen der Juden in Deutschland”, Leipzig, 1935 г., стр. 107; Walter C. Langer – “The Mind of Adolf Hitler: The Secret Wartime Report”, Basic Books, Inc., Publishers, New York, NY, 1972 г., стр. 237 и сл.;  “DNA tests reveal Hitler’s Jewish and African roots: The Fuhrer ‘would not have been happy’ to learn he was more Berber tribesman than Aryan superman” by Haaretz Service, “Haaretz”, haaretz.com, Tel Aviv, August 24, 2010 г., online: http://www.haaretz.com/jewish-world/dna-tests-reveal-hitler-s-jewish-and-african-roots-1.309938; Susan Griffin – “Pornography and Silence. Culture’s Revenge Against Nature”, Harper & Row, New York, 1981 г., стр. 197-198;  Joachim Fest – “The Face Of The Third Reich: Portraits Of The Nazi Leadership”, Da Capo Press, Cambridge, MA, 1999 г., цялата книга; M. Hirsh Goldberg – “The incredible… ironic … bizarre … funny … and provocative in the story of the Jews”, Stein and Day, Publishers, New York, 1976 г., стр. 114;  “Hitler’s Family Secret: A file recovered from the Nazi Archives tells of a Gestapo investigation into the Fuehrer’s murky family history” by Ben S. Swearingen, “Civilization: The Magazine of the Library of Congress”, Volume 2, Number 2, Washington, DC, March/April 1995 г., стp. 54-55; “Колоколъ”, журнал Русского мира, № 124 (261), Издатель: Kolokol Publishing Ltd, London, 23.11.1998 г.  в  “Национальност и национализм”, ПНВ “Народная Воля”, Москва, 2001-2003 г.; online: http://www.narodnayavolya.ru/d/d23062003.htm; Григорий Климов – “Божий народ”, Электронная версия, Copyright Gregory Klimov, Киев, апрель, 1999 г., стр. 18, online: http://www.lhup.edu/leadership/docs/manual/bnar.pdf и множество други източници.

[13] Thomas Hobbes – “Leviathan”, Reprinted from the edition of 1651 with an essay by the late W. G. Pogson Smith, at the Clarendon Press, Oxford, Oxford University Press, London, Edinburgh, Glasgow, Leipzig, New York…, 1929 г., стр. 98-99.

[14] Вижте предходната публикация в тази медия.

[15] Guelph – поддръжник на папата.

[16] “Heirs of Jewish art dealers sue Germany over art haul sold in Nazi era” by AP, “The Telegraph”, telegraph.co.uk, London, Tuesday, 24 February 2015 г., online: http://www.telegraph.co.uk/news/worldnews/europe/germany/11431489/Heirs-of-Jewish-art-dealers-sue-Germany-over-art-haul-sold-in-Nazi-era.html

[17] Пак там.

[18] Правилно – хазарско, но грешката е от невежество.

[19] Стоян Мерджанов – „Каквото и да ви кажа – не ми вярвайте…“, Документална изповед, Издателство „Световид“, София, 2001 г., стр. 142, 143.

[20] Вж. Alan S. Zuckerman – „The Structural Sources of Cohesion and Division in the American Jewish Community” в:  Michael Shapiro – „Divisions Between Traditionalism and Liberalism in the American Jewish Community. Cleft or Chasm”, The Edwin Mellon Press, Lewiston, Queensland, Lampeter, 1991 г., стр. 22.

[21] Бог и моите еврейски права, лат. и фр. Перифраза на девиза на британските крале, който от 1855 година е приет от франкмасонството в неговия Шотландски ритуал – главното масонство.

[22] Anne Roiphe – „Antisemitism: Our Constant Companion?” в:  Jerome Chanes, Ed. – „Antisemitism in America Today: Outspoken Experts Explode the Myth”, A Birch Lane Press Book, Published by Carol Publishing Group, New York, NY, 1995 г., стр. 451.

[23] Вж. Harry Golden – „Travels Through Jewish America”, Doubleday & Company, Garden City, NY, 1973 г., стр. 9.

[24] Вж. Seymour Martin Lipset – „A Unique People in an Exceptional Country” в: Seymour Martin Lipset, Ed. – „American Pluralism and the Jewish Community”, Transaction Publishers, New Brunswick (USA) and London (UK), 1990 г., стр. 3.

[25] Хенри Форд ­ “Интернационалните евреи”, Издателство “Жарава 2002”, София, 2002 г., стр. 170.

[26] “PLO ordered to pay for US victims of Jerusalem attacks”, “Euronews”, euronews.com, London, Tuesday, 24 February 2015 г., online: http://www.euronews.com/2015/02/24/plo-ordered-to-pay-for-us-victims-of-jerusalem-attacks/

[27] Те са потмоци на хазарите, които приели юдаизма. Но отричат Талмуда. Признават за каноничен само Вехтия завет. Не голяма група от тези нявгашни българи населява Кавказ, Украйна, Литва и Крим.

[28] Вж. Библия, „Книга на пророк Езекил“, гл. 21, ст. 15.

[29] “Artists for Palestine UK Letter: Over 100 artists announce a cultural boycott of Israel”, “The Guardian”, theguardian.com, London, Friday, 13 February 2015 г., online: http://www.theguardian.com/world/2015/feb/13/cultural-boycott-israel-starts-tomorrow

[30] Вж. “An Open Letter to Israel Academics, July 2014”, “Gaza Carnage – Resources”, haimbresheeth.com, London, July 13, haimbresheeth.com 2014 г., online: http://haimbresheeth.com/gaza/an-open-letter-to-israel-academics-july-13th-2014/

[31] Вж. “An open letter for the people in Gaza” by Paola Manduca, Iain Chalmers, Derek Summerfield, Mads Gilbert, Swee Ang, on behalf of 24 signatories, “The Lancet”, Volume 384, Issue 9941, thelancet.com, London, New York, Beijing, 2 August 2014 г., online: http://www.thelancet.com/journals/lancet/article/PIIS0140-6736(14)61044-8/fulltext

[32] Вж. “Stephen Hawking reaffirms support of Israel boycott” by Jonny Paul, Jerusalem Post correspondent, “The Jerusalem Post”, jpost.com, Jerusalem, 5 August 2013 г., online: http://www.jpost.com/Diplomacy-and-Politics/Stephen-Hawking-reaffirms-support-of-Israel-boycott-312505

[33] “Why Boehner’s invite to Netanyahu is unconstitutional” by Elizabeth Cobbs Hoffman, “The Independent”, independent.co.uk, London, Tuesday, 2 March 2015 г., online: http://blogs.reuters.com/great-debate/2015/03/01/netanyahu-invite-is-a-symptom-of-boehners-grudge-match-against-the-u-s-constitution/

[34] “Obama Aide Calls Netanyahu’s Planned Visit ‘Destructive’ to U.S.-Israel Ties” by Julie Hirschfeld Davis, “The New York Times”, nytimes.com, New York, NY, Wednesday, 25 February 2015 г., online: http://www.nytimes.com/2015/02/26/us/politics/susan-rice-calls-netanyahus-planned-visit-destructive-to-us-israel-ties.html?hp&action=click&pgtype=Homepage&module=first-column-region&region=top-news&WT.nav=top-news&_r=0

[35] “’The difference between America and Israel? There isn’t one’” by Robert Fisk, “The Independent”, independent.co.uk, London, Sunday, 1 March 2015 г., online: http://www.independent.co.uk/voices/comment/the-difference-between-america-and-israel-there-isnt-one-10078658.html

[36] Пак там.

[37] The Hill – така на жаргон и за краткост наричат Конгреса, чиято сграда увенчава Капитолийския хълм във Вашингтон.

[38] Пак там.

[39] “Leaked cables show Netanyahu’s Iran bomb claim contradicted by Mossad” by Seumas Milne, Ewen MacAskill and Clayton Swisher, “The Guardian”, theguardian.com, London, Monday, 23 February 2015 г., online: http://www.theguardian.com/world/2015/feb/23/leaked-spy-cables-netanyahu-iran-bomb-mossad; “Israel’s Netanyahu ‘exaggerated’ Iranian nuclear threat” by Agencies, “The Telegraph”, telegraph.co.uk, London, Monday, 23 February 2015 г., online: http://www.telegraph.co.uk/news/worldnews/middleeast/israel/11431083/Israels-Netanyahu-exaggerated-Iranian-nuclear-threat.html

[40] Вж. “Leaked cables show Netanyahu’s Iran bomb claim contradicted by Mossad” by Seumas Milne, Ewen MacAskill and Clayton Swisher, “The Guardian”, вече цит. съч.

[41] Вж. напр. “Obama says Netanyahu’s Iran speech contains ‘nothing new’”, BBC News, BBC, bbc.com, London, Wednesday, 4 March 2015 г., online: http://www.bbc.com/news/world-middle-east-31722493

[42] “’The difference between America and Israel? There isn’t one’” by Robert Fisk, “The Independent”, вече цит. съч.

[43] “Iran is ‘taking over Iraq’ and Obama must put boots on the ground against Isil, warns Saudi Arabia” by Richard Spencer, Middle East Editor, The Telegraph”, telegraph.co.uk, London, Thursday, 5 March 2015 г., online: http://www.telegraph.co.uk/news/worldnews/middleeast/iran/11453242/Iran-is-taking-over-Iraq-and-Obama-must-put-boots-on-the-ground-against-Isil-warns-Saudi-Arabia.html

[44] “Will Netanyahu’s address to Congress be enough to stop a catastrophe for Israel?” by Stephen Pollard, “The Telegraph”, telegraph.co.uk, London, Wednesday, 4 March 2015 г., online: http://www.telegraph.co.uk/news/worldnews/middleeast/israel/11448764/Will-Netanyahus-address-to-Congress-be-enough-to-stop-a-catastrophe-for-Israel.html

[45] Вж. Ken Livingstone – “If Voting Changed Anything, They’d Abolish It”, HarperCollins Publishers Ltd, New York City, 1987 г.

[46] “’If Voting Changed Anything, They’d Make It Illegal’: Emma Goldman for President” by Kurt Nimmo, “CounterPunch”, counterpunch.org, Petrolia, CA, Weekend Edition, March 20-22, 2004 г., online: http://www.counterpunch.org/2004/03/20/emma-goldman-for-president/

[47] Barry Rubin – „Assimilation and Its Discontents”, Times Books, Random House, New York, NY, 1995 г., стр. 240;  вж. същото в Benjamin Ginsberg – „The Fatal Embrace: Jews and the State”, University of Chicago Press, Chicago, IL, 1993 г., стр. 1.

[48] Вж. Benjamin Ginsberg – „The Fatal Embrace: Jews and the State”, University of Chicago Press, Chicago, IL, 1993 г., стр. 2.

[49] Вж. Георги Ифандиев – „Сянката на Цион”, част ІІІ, том 1, ИК „Огледало”, София, 2003 г., стр. 391-506.

[50] Вж. Andrew Cockburn and Leslie Cockburn – „Dangerous Liaison: The Inside Story of the U.S. – Israeli Covert Relationship”, HarperCollins, New York, NY, 1991 г., стр. 7.

[51] “Anti-Semitism – The return of Jew-hatred: Europe has an obligation to protect its Jews”, “The Economist”, economist.com, London, Saturday, February 21st, 2015 г., online: http://www.economist.com/news/leaders/21644152-europe-has-obligation-protect-its-jews-return-jew-hatred

[52] Вж. “Farage on Friday: Why multiculturalism has failed Britain, France and every other country” by Nigel Farage, MEP, “The Sunday Express”, express.co.uk, London, Friday, January 16, 2015 г., online: http://www.express.co.uk/news/politics/552478/Farage-on-Friday-Ukip-leader-on-multiculturalism

[53]  “Why Literally Everyone in the World Hates the Jews, and What To Do About It” by David Mikics, “Tablet Magazine”, tabletmag.com, New York, NY, September 4, 2013, online: http://tabletmag.com/jewish-arts-and-culture/books/143487/academic-anti-semitism

[54] Пак там.

[55] „Свето Евангелие от Матей“, гл. 27, ст. 24-25. Преводът е от този, който д-р Джордж Ламза направи от оригинала на арамейски, на английски.

[56] Сина Божи.

[57] Самия небесен Отец.

[58] „Свето Евангелие от Лука“, гл. 23, ст. 28-31. Преводът е по Джордж Ламза.

[59] Арт Кац – „Холокост: Къде беше Бог?”, ЕТ „Утринна звезда”, София, година на издаване не е посочена, вероятно 2002-а, стр. 3.

[60] Валери Петров – „Народен съд“, Хорова агитка, нарисува Марко Бехар, Младежка библиотека № 5, Издателство на Българската работническа партия (комунисти), София, 1944 г., стр. 41-42. Книгата е в библиотеката на автора.

[61] Това го пише един неруснак, жид, който презира „руския човек“.

[62] Илья Эренбург – „Убей!“, газета „Красная звезда„, № 172 (5236), Москва, 24 июля 1942 года.

[63] Иванъ Вазовъ – „Жидовъ гробъ“, 1 февруари 1906 г., в: Иванъ Вазовъ – „Легенди при Царевецъ“, книжарница „Ив. Г.  Игнатовъ, София, 1910 г.

[64] Хана Аренд, еврейска авторка, родена в Германия, живяла и в САЩ. (Hannah Arendt – “Eichmann in Jerusalem: Essay on the Banality of Evil” , The Viking Press, Inc, New York, NY, 1963 г., стр. 148.)

[65] „Свето Евангелие от Матей“, гл. 23, ст. 31-32.

[66] В оригинала е “Nobody” – може и онзи Никой.

[67] Hannah Arendt – “Eichmann in Jerusalem: Essay on the Banality of Evil” , вече цит. съч.., стр. 148.

[68] Многократно съм писал за нея. От еврейската ционистка терористична организация Цевай Леуми, която сетне прераснала в днешната армия на Израел, се отделила радикална групировка, предвождана от Абрахам Щерн. Роден в Руската империя, той загинал в битка с британците. Убеден нацист, подирил сътрудничество с Мусолини и Хитлер, сега той е герой на Израел! Ликът му „украсява“ възпоминателна пощенска марка.

[69] Anthony Heilbut – “Exiled in Paradise: German Refugee Artists and Intellectuals in America”, The Viking Press, Inc, New York, NY, 1983 г., стp. 347.

[70] Lesley Hazeleton – “Jerusalem, Jerusalem: A Memoir of War and Peace, Passion and Politics”, Penguin Books, New York, NY, 1987 г., стp. 110.

[71] Вадим Роговин – „Откровения и признания. Нацистская верхушка о войне „третьего рейха“ против СССР“, Издательство „Мысль“, Москва, 1996 г., стр. 38.

[72] Пак там, стр. 25, 38.

[73] Вж. Высокопреосвященнейший Иоан, митрополит Санкт-Петербулгский и Ладожский – „Самодержание духа: Очерки русского самосознания“, Издательство „Царское дело“, Пресс-служба митрополита Санкт-Петербургского и Ладожского Иоанна, Издательство Л. С. Яковлевой, Саткт-Петербург, 1995 г., стр. 294-296; Dietrich Bronder – “Bevor Hitler Kam: Eine historische Studie”, 2. erweiterte Auflage, Verlag Marva, Genf, 1975 г., стр. 211 и сл.; почти същото в:  Hennecke Kardel – “Adolf Hitler – Begründer Israels”, Marva Verlag, Genf, 1978 г., стр. 16.

[74] За еврейския произход на Ана Паукер вж. напр. Douglas Reed – “The Controversy of Zion”, The Noontide Press, Torrance, CA, Under licence from: Veritas Publishing  Company Pty., Ltd., Bullsbrook, Western Australia, 1985 г., стр. 421.

[75] Пак там.

[76] „Президентът на Израел благодари за спасяването на българските евреи“, mediapool, mediapool.bg, София, 12 юни 2006 г., online: http://www.mediapool.bg/prezidentat-na-izrael-blagodari-za-spasyavaneto-na-balgarskite-evrei-news118179.html; същото в: „Емил Кало: Българската еврейска общност винаги е била  дълбоко ционистка общност“, Actualno.com, София, 12 юни 2006 г., online: http://www.actualno.com/news_66876.html

[77] „Свето Евангелие от Йоан“, гл. 8, ст. 44. По превода от оригинала на арамейски, направен от д-р Джордж Ламза.

[78] Иван Вазов – „Майка ми“, 1919 г.

[79] Налага се да припомня, че на тази територия идиот не е обида. Тук не използват прецедентното право, но прилагат т. нар. съдебни практики, което е същото. Имаме така в делото за обида, което телевизионният водещ Георги Жеков заведе срещу покойния член на БКП и агент на Държавна сигурност Веселин Бончев – депутат от т. нар. Български бизнес блок (БББ). Съдът реши, че „идиот“, както Бончев беше нарекъл Жеков, не представлява обидна квалификация и не изпълва състава на престъпление.

[80] „Велислава Дърева: От малка ходя на църква“, Информационна агенция БЛИЦ, София, 26 април 2011 г., online: http://www.blitz.bg/news/article/106637

[81] О.з. ген. Полк. Кирил Косев – „Не пипайте досиетата на предано служилите на България родолюбци“, в. „Нова зора“, брой 30, София, вторник, 1 август 2006 г., стр. 5, 6, online: http://www.novazora.net/2006/issue30/story_02.html; също в: Вж. Костадин Чакъров – „От вторият етаж към нашествието на демократите“, Книгоиздателска къща „Труд“, София, 2001 г., стр. 293.

[82] „Николай Колев-Босия: Димо Гяуров беше любовник на Антонина Стоянова“, Едно интервю на Александрина Роканова, Информационна агенция БЛИЦ, София, 25 септември 2008 г., online: http://www.blitz.bg/article/7021

[83] Александра Дерон – „Николай Колев-Босия: У нас мафията си има държава“, Общество.нет, obshtestvo.net, София, 20 юли 2006 г., online: http://www.obshtestvo.net/content/view/89/3/

[84] Вж. Слово на Радой Ралин по повод на тържественото честване на Райко Алексиев в Народния театър, София, 8 март 1993 г., в: Ивайла Александрова – „Горещо червено“, ИК „Жанет 45“, Пловдив, 2007 г., стр. 68. Райко Алексиев с псевдоним Фра Дяволо – чудесен български художник, карикатурист, фейлетонист; неколкократен председател на Съюза на дружествата на художниците в България. Автор е на няколко сборника с хумористични разкази и фейлетони.Участва в няколко художествени изложби. Пребит до смърт през септември 1944 г. Умира вследствие на този побой през ноември 1944 г. През март 1945 убийството му е узаконено, след като е осъден посмъртно заради „антисъветска“ и „прогерманска“ пропаганда от т. нар. народен съд по известното Дело № 6, по което са подсъдими 101 писатели, художници, журналисти, включително някои вече убити. През годините на Народна република България книгите му са забранени. След смяната на комунистическия режим в страната през 1989 година Райко Алексиев е реабилитиран. Нима не е ирония, че неговият син, американецът Алекс Алексиев, беше съветник на криптокомунистическия министър-председател и потомък на болшевишки убийци Филип Димитров?

[85] Вж. Момчил Инджов – „Петър Стоянов събра Клинтън, Чери Блеър и Уесли Кларк“, в. „24 часа“, 24chasa.bg, София, 22 май 2011 г., online: http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=901180

[86] За това – по-късно.

[87] Вж. Магдалена Гигова – „Петър Стоянов основа фондация с Чери Блеър“, в. „Труд“, trud.bg, София, 3 февруари 2011 г., online: http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=765826

[88] По Игор Бунич – „Златото на партията“, вече цит. съч., стр. 350.

[89] На Запад вече е същото.

[90] Пак там.

[91] Фридрих Ницше. (Friedrich Wilhelm Nietzsche – “Thus Spake Zarathustra”, Wilder Publications, Radford VA, 2008 г., стр. 76.)

[92] Петър Стоянов – „Шесто управление: Моята истина“, Том 1, Издателство „Даниела Убенова“, София, 2009 г., стр. 248.

[93] Сполучливо ги нарекоха „седерасти“ – от „се-де-се“ и „педераст“. Тъй като в името на келепира обърнаха резбата, както се казва. Уж само политическата…

[94] „Свето Евангелие от Матей“, гл. 7, ст. 17-19. От превода от оригинала на арамейски, извършен от д-р Джордж Ламза.

[95] Вж. Библия, „Втора книга на Мойсей – Изход“, гл. 21, ст. 23-25.

[96] Вж. Jane Hunter – „Israeli Foreign Policy. South Africa and Central America”, South End Press, Boston, MA, 1987 г., стр. 13.

[97] ”The Daily Mail”, London, September 21, 1923 г. в:  Nesta H. Webster – „Secret Societies and Subversive Movements”, The Book Tree, Escondido, CA, 2000 г., стр. 367. Книгата е в библиотеката на автора.

[98] “If teenage girls want to join Isis in the face of all its atrocities, then they should leave and never return” by Grace Dent, “The Independent”, independent.co.uk, London, Monday, 23 February 2015 г., online: http://www.independent.co.uk/voices/comment/if-teenage-girls-want-to-join-isis-in-the-face-of-all-its-atrocities-then-they-should-leave-and-never-return-10065516.html

[99] Пак там.

[100] “Bethnal Green” – квартал в Източен Лондон.

[101] Пак там.

[102] За кожата на един евреин? Никога, фр.

[103] Вж. “Can the Kurdistan workers’ party (PKK) overcome its international image of a terrorist organisation?” by Serhun Al, “openDemocracy”, opendemocracy.net, London, Tuesday, 24 February 2015 г., online: https://www.opendemocracy.net/arab-awakening/serhun-al/can-kurdistan-workers%E2%80%99-party-pkk-overcome-its-international-image-of-terror

[104] Вж. “Former Royal Marine from Yorkshire becomes first Briton to die fighting Isil” by Louisa Loveluck, Middle East Correspondent and Josie Ensor, “The Telegraph”, telegraph.co.uk, London, Tuesday, 3 March 2015 г., online: http://www.telegraph.co.uk/news/worldnews/middleeast/syria/11448415/Former-Royal-Marine-has-become-first-Briton-to-die-fighting-Isis-claim-reports.html

[105] Игор Бунич – „Златото на партията“, ИК „Прозорец“, София, 1995 г., стр. 350.

[106] Вж. напр. “The shocking racism at the heart of one US police force” by Philip Sherwell, New York, “The Telegraph”, telegraph.co.uk, London, Wednesday, 4 March 2015 г., online: http://www.telegraph.co.uk/news/worldnews/northamerica/usa/11450804/The-shocking-racism-at-the-heart-of-one-US-police-force.html

[107] Съответно – розово поле, розова долина.

[108] Бял човек.

[109] И двете – бял.

[110] Овощар.

[111] Съответно – лозар и винена чаша.

[112] Мелничар с вятърна мелница.

[113] Каменен хълм.

[114] Вода.

[115] Зелено поле.

[116] Ковач.

[117] Скала.

[118] Нов човек.

[119] Гора.

[120] Marc Lee Raphael – “Jews and Judaism in the United States: A Documentary History”, Behrman Houseр Springfield, NJ, 1983 г., стр. 14.

[121] Вж. напр. “Slave Trade in the Early Modern Crimea From the Perspective of Christian, Muslim, and Jewish Sources” by Mikhail Kizilov, “Journal of Early Modern History Author”, Volume 11, Issue 1, Leiden, Netherlands, 2007 г., стр. 131.

[122] “How culpable were Dutch Jews in the slave trade?” by Cnaan Liphshiz and Iris Tzur, JTA – Jewish Telegraph Agency, jta.org, New York, NY, December 26, 2013 г., online: http://www.jta.org/2013/12/26/news-opinion/world/dutch-rabbi-confronts-jews-with-ancestors-complicity-in-slavery; съвсем същото в: “The Jewish Journal”, jewishjournal.com, Los Angeles, CA, December 26, 2013, online: http://www.jewishjournal.com/articles/item/how_culpable_were_dutch_jews_in_the_slave_trade

[123] “Dutch rabbi: Jews were deeply involved in slave trade”, “Rehmat’s World”, i24news.tv, Jaffa Port, Tel Aviv, December 31st 2013 г., online: http://www.i24news.tv/en/news/international/europe/131231-dutch-rabbi-jews-were-deeply-involved-in-slave-trade

[124] Вж. Lody B. Van de Kamp – “The Jewish Slave”.

[125] “First Fleet” – название, дадено на флотилия от 11 британски кораба, които на 13 май 1787 г. потеглили от Англия, за да основат наказателна колония. Това се превърнало в първото европейско селище в Австралия. Корабите превозили до островния континент повече от 1000 престъпници. Когато в средата на януари 1788 година достигнали крайната цел, оцелели едва 250 или 252 от тези осъдени за разбойничество.

[126] “Why is Australia so ashamed of its ‘founder’?” by Sinclair McKay, “The Telegraph”, telegraph.co.uk, London, Thursday, 5 March 2015 г., online: http://www.telegraph.co.uk/culture/tvandradio/11448033/Why-is-Australia-so-ashamed-of-its-founder.html

[127] “The Ku Klux Klan opens its door to Jews, homosexuals and black people in bizarre recruitment drive” by Jenny Awford for MailOnline, “The Daily Mail”, dailymail.co.uk, London, 10 November 2014 Г., online: http://www.dailymail.co.uk/news/article-2828425/The-Ku-Klux-Klan-opens-door-Jews-black-people-homosexuals-new-recruits-wear-white-robes-hats.html

[128] Вж. Resolution 3379 (XXX). Elimination of all forms of racial discrimination, United Nations General Assembly, Thirtieth session, Agenda item 68, New York, November 10, 1975 г., online: http://unispal.un.org/UNISPAL.NSF/0/761C1063530766A7052566A2005B74D1

[129] Според различните източници.

[130] Грейс се опозори, англ.

[131] “Canada court denies woman hearing until she removed hijab: Quebec judge tells claimant: ‘hats and sunglasses are not allowed, I don’t see why scarves on the head would be either’” by Our Foreign Staff, “The Telegraph”, telegraph.co.uk, London, Friday, 27 February 2015 г., online: http://www.telegraph.co.uk/news/worldnews/northamerica/canada/11438813/Canada-court-denies-woman-hearing-until-she-removed-hijab.html

[132] Пак там.

[133] Вж. напр. “Burka ban: French women fined for wearing full-face veil” by Henry Samuel, Paris, “The Telegraph”, telegraph.co.uk, London, 22 September 2011 г., online: http://www.telegraph.co.uk/news/worldnews/europe/france/8781241/Burka-ban-French-women-fined-for-wearing-full-face-veil.html

[134] “David Cameron: Children must learn ‘how to make a profit’ ” by Peter Dominiczak, and Steven Swinford, “The Telegraph”, telegraph.co.uk, London, Friday, 27 February 2015 г., online: http://www.telegraph.co.uk/news/politics/david-cameron/11439207/David-Cameron-Children-must-learn-how-to-make-a-profit.html

[135] Вж. “Inside The 2015 Forbes Billionaires List: Facts And Figures” by Kerry A. Dolan and Luisa Kroll, “Forbes”, forbes.com, New York, NY, 3 February 2015 г., online: http://www.forbes.com/sites/kerryadolan/2015/03/02/inside-the-2015-forbes-billionaires-list-facts-and-figures/

[136] Пак там.

[137] “What would you do if Isis was approaching, and safety was only 70 miles across the sea?” by Ian Birrell, “The Independent”, independent.co.uk, London, Sunday, 22 February 2015 г., online: http://www.independent.co.uk/voices/comment/what-would-you-do-if-isis-was-approaching-and-safety-was-only-70-miles-across-the-sea-10063048.html

[138] Състояние на организма, при което телесната температура пада под 35 градуса по Цилзий, което е недостатъчно за осъществяване на нормалния обмен на веществата в тялото и за функционирането на неговите органи.

[139] Пак там.

[140] Martin Niemöller – “So hat Niemöller es geschrieben. Es wurde sehr häufig abgewandelt”, Martin Niemöller Stiftung, местоположение не е посочено, Artikel vom 22. 9. 2005 г., online: http://www.martin-niemoeller-stiftung.de/4/daszitat/a31

[141] Вж. Louis Jacobs, Editor – “The Jewish Religion: A Companion”, Oxford University Pressр New York, NY, 1995 г., стp. 324; Charles Liebman – “Religious Trends Among American and Israeli Jews” в: Robert Wistrich – “Terms of Survival: The Jewish World Since 1945”, Routledge, London and New York, 1995, стp. 313; Menachem Gerlitz – “In Our Leaders’ Footsteps”, Volume One: The Baal Shem Tov. “Oraysoh”, Publishers and Distributors of All Judaic Works, Jerusalem, 5743, 1983 г., стр. 195 и др.

[142] Нещо като светски неофити – новопокръстени в някаква идея, на които престои да научат много неща.

[143] Великобритания над всичко, англ.

[144] Вж. “The truth about Britain First – the one-man band with a knack for Facebook” by Matthew Collins, “The Guardian”, theguardian.com, London, Wednesday, 25 February 2015 г., online: http://www.theguardian.com/commentisfree/2015/feb/25/truth-britain-first-facebook-far-right-bnp?CMP=ema_1364

[145] Вж. “PLO ordered to pay for US victims of Jerusalem attacks”, “Euronews”, euronews.com, London, Tuesday, 24 February 2015 г., online: http://www.euronews.com/2015/02/24/plo-ordered-to-pay-for-us-victims-of-jerusalem-attacks/

[146] “Israeli troops kill Palestinian teenager in West Bank clashes” by Robert Tait, Jerusalem, “The Telegraph”, telegraph.co.uk, London, Tuesday, 24 February 2015 г., online: http://www.telegraph.co.uk/news/worldnews/middleeast/palestinianauthority/11431304/Israeli-troops-kill-Palestinian-in-overnight-West-Bank-raid.html

[147] Вж. Георги Ифандиев – „Световното правителство: Каква е цената на човечеството?“, Том 1 и 2, Издателство „Юнион-21“, София, 2005 г.

[148] “Netanyahu accuses America of ‘giving up’ struggle to stop Iran getting nuclear weapon” by Peter Foster, Washington and David Blair, “The Telegraph”, telegraph.co.uk, London, Wednesday, 25 February 2015 г., online: http://www.telegraph.co.uk/news/worldnews/middleeast/iran/11435555/Netanyahu-accuses-America-of-giving-up-struggle-to-stop-Iran-getting-nuclear-weapon.html

[149] “Former Mossad head urges Israeli voters to oust Binyamin Netanyahu” by Peter Beaumont in Jerusalem, “The Telegraph”, telegraph.co.uk, London, Friday, 27 February 2015 г., online: http://www.theguardian.com/world/2015/feb/27/mossad-binyamin-netanyahu-meir-dagan-israel

[150] Конспирации – синоним.

[151] “Moderate Sunni Islam leader blames Zionism and ‘new colonialism’ for Middle East collapse” by Richard Spencer, Middle East Editor, “The Telegraph”, telegraph.co.uk, London, Monday, 23 February 2015 г., online: http://www.telegraph.co.uk/news/worldnews/middleeast/saudiarabia/11430829/Moderate-Sunni-Islam-leader-blames-Zionism-and-new-colonialism-for-Middle-East-collapse.html

[152] Пак там.

[153] Пак там.

[154] “’Jihadi John’: Isis fighter named as Mohammed Emwazi from west London” by Heather Saul, “The Independent”, independent.co.uk, London, Thursday, 26 February 2015 г., online: http://www.independent.co.uk/news/world/middle-east/isis-fighter-jihadi-john-named-as-mohammed-emwazi-from-west-london-10071805.html

[155] Вж. “’The best employee we ever had’: Mohammed Emwazi’s former boss in Kuwait: Kuwaiti-born Londoner identified as Isis killer was ‘calm and decent’ as a stellar 21-year-old salesman but disappeared in April 2010 after returning to UK” by Martin Chulov in Kuwait City, “The Guardian”, theguardian.com, London, Monday 2 March 2015 г., online: http://www.theguardian.com/world/2015/mar/01/mohammed-emwazi-best-employee-we-ever-had-former-boss-kuwaiti-it-firm

[156] Пак там.

[157] Съкращение (вид абревиатура), което е образувано от началните звуци (букви), и се чете слято като една дума.

[158] Петрол, англ.

[159] Материално-техническо обезпечение на войските и управление на тила на бойните действия. Понятието навлезе в българския език като логистика.

[160] “Does Israel act like a U.S. ally?” by Ray McGovern, National summit to reassess the U.S. – Israel “Special relationship”, at the National Press Club, natsummit.org, Washington, DC, March 7, 2014 г., http://natsummit.org/video/Ray_McGovern.htm

[161] Вж. Antonia Felix – “Wesley Clark: A Biography” Newmarket Press, New York, NY, 2004 г., стp. 7–9.

[162] Истинското изписване на името му е Tony Blair.

[163] Цитат от клетвата, която членовете на БКП, офицерите и старшините от МНО, МВР, ДС, Трудова повинност, Строителни войски, Войските при Министерството на транспорта и т.н. са полагали. Днес 99 на сто от тях следва да бъдат съдени като клетвоизменници. Редовите, наборните войници – не. Понеже нямаха избор. Взимаха ги в казармата насилствено, по задължение. Много от тях подписваха клетвата против волята си. Например моя милост. Всичко останало означаваше военене съд и години зад решетките.

[164] Вж. “Wikileaks: Секретна грама от 2003 г. разкрива ген. Никола Колев като агент на американците“, „Биволъ“, bivol.bg, Бургас, 15 юни 2011 г., online: http://bivol.bg/wlkolev.html

[165] Господи, какво име!

[166] Вижте илюстрацията с попълнен и надлежно подписан, макар и от друг комунистически престъпник, формуляр за полагане на обичайната клетва.

[167] Полковник Филип Дж. Корсо с Уилям Дж. Бърнс – „Денят след Розуел“, Том І, ИК „Огледало“, София, 2009 г., стр. 14, 101.

[168] В оригинала е чудесно звучащото на английски “a Cold Warrior”.

[169] “Vladimir Putin’s invisible empire” by Fraser Nelson, “The Guardian”, theguardian.com, London, Friday, 27 February 2015 г., online: http://www.telegraph.co.uk/news/worldnews/europe/russia/11438314/Vladimir-Putins-invisible-empire.html

[170] Вж. Огнян Дойнов – „Спомени“, допълнени от Зоя Димитрова, Книгоиздателска къща „Труд“, София, 2002 г., стр. 339, цитиран в: „Диагноза с Георги Ифандиев“, телевизия „Евроком“, София, 4 февруари 2015 г., от 3:30 до 4:16 мин., online: https://www.youtube.com/watch?v=wWd1DIv_ANI&spfreload=10

[171] Фридрих Ницше, германски философ, който отрекъл християнството. (“What Friedrich Nietzsche Did to America” by Alexander Star, “The New York Times”, nytimes.com, New York, NY, January 13, 2012 г., online: http://www.nytimes.com/2012/01/15/books/review/american-nietzsche-by-jennifer-ratner-rosenhagen-book-review.html?pagewanted=all&_r=0)

[172] Крокодилите растат особено подли, англ. (Вж. “Polk Salad Annie” by Tony Joe White, Monument Records, Washington, D.C., 1969 г.)

[173] Във военен център (база), както за Великобритания, така и за Русия, англ.

[174] “Vladimir Putin’s invisible empire” by Fraser Nelson, “The Guardian”, вече цит. съч.

[175] В резултат на Руско-турската война от 1877-1878 г. островът е даден под наем на Великобритания. Такова е решението на Берлинския конгрес, което осигурява превенцията Русия да нападне Отоманската империя. До 1914 година формално остава отоманска територия. От края на ХІХ век британците го превръщат в своя стратегическа военна база в Източното Средиземноморие, охраняваща достъпа до проливите Дарданели и Босфор, но и Суецкия канал. Тъкмо англичаните изграждат основните пристанище – Фамагуста, Лимасол и т.н. На 5 ноември 1914 г. Великобритания анексира Кипър и го превръща в свой протекторат. Единодесет години по-късно Британската империя обявява Кипър за колония – една от „перлите в короната“ на обитателите на Бъкингамския дворец.

[176] Сред лекторите са били Иван Костов, Асен Агов, Венцислав Димитров, Михаил Неделчев, Елка Константинова и много други – цяла плеяда комунистически „антикомунисти“.

[177] Лютви Местан би вметнал „българското“ местоймение „собствено“, което е характерно за руския език. Ама и след Руско-турската война може да не са ги учили, че руският е архаичен вариант на българския…

[178] Пак там.

[179] Вж. „Диагноза с Георги Ифандиев“, телевизия „Евроком“, София, 17 октомври 2011 г., online: https://www.youtube.com/watch?v=BmVnk4jad5E или https://www.youtube.com/watch?v=upN6R6KlK5w

[180] Вж. David Drach, Chevalier, P. L. B. – “De l’Harmonie entre l’Eglise et la Synagogue”, Tome premier, Editeur Paul Mellier, Paris, 1844 г., стр. 79. Книгата е в архива на автора.

[181] “Vladimir Putin’s invisible empire” by Fraser Nelson, “The Guardian”, вече цит. съч.

[182] “Chinese diplomat tells West to consider Russia’s security concerns over Ukraine”, Reuters, reuters.com, New York, NY, Friday, 27 February 2015 г., online: http://www.reuters.com/article/2015/02/27/us-china-ukraine-idUSKBN0LV0H120150227

[183] Вж. “US spy chief given ‘marvellous’ 12-course banquet on secret North Korea visit” by AFP, “The Telegraph”, telegraph.co.uk, London, Tuesday, 3 March 2015 г., online: http://www.telegraph.co.uk/news/worldnews/asia/11446096/US-spy-chief-given-marvellous-12-course-banquet-on-secret-North-Korea-visit.html

[184] “The Complete Works of Friedrich Nietzsche”, The First Complete and Authorised English Translation, Edited by Dr Oscar Levy, Volume One – The Birth of Tragedy or Hellenism and Pessimism, Translated by W.M. A. Haussmann, PH.D., George Allen W. Unwin ltd., London, The Macmillan Company, New York, 1909 г., стр. 63. Книгата е в архива на автора.

[185] “After the assassination of opposition leader Boris Nemtsov, can Russia still claim to be a democracy?” by Telegraph View, “The Telegraph”, telegraph.co.uk, London, Sunday, 1 March 2015 г., online: http://www.telegraph.co.uk/news/worldnews/europe/russia/11443277/After-the-assassination-of-opposition-leader-Boris-Nemtsov-can-Russia-still-claim-to-be-a-democracy.html

[186] Вж „Диагноза с Георги Ифандиев“, телевизия „Евроком“, София, сряда, 4 март 2015 г., от online: http://eurocom.bg/shows/video/diagnoza/704 или https://www.youtube.com/watch?v=M–PqgnpB0A; и още: http://rutube.ru/video/c31b9df0eb462c2b17a8decd7bdf2119/ и http://vbox7.com/play:0133440373

[187] Вж. напр. Рустен Фаляхов – „Станислав Белковский решил выйти из могилы“, „Газета.ру“, web.archive.org, Москва, 8.04.2004 г., online: http://web.archive.org/web/20090316174323/http://www.gzt.ru/politics/2004/04/08/092300.html

[188] Пак там.

[189] Вж. напр. Станислав Белковский – „Почему я прошу украинского гражданства“, журналь „Сноб“, snob.ru, Москва, 12.03.2014 г., online: http://snob.ru/profile/25718/blog/73864

[190] Вж. Любовь Чижова – „Интеллигентный диалог России с Украиной: В Киеве продолжается конгресс украинской и российской интеллигенции, организованный Михаилом Ходорковским“, Радио Свобода, svoboda.org, Prague, Czech Republic, Москва, Россия, 25.04.2014 г., online: http://www.svoboda.org/content/article/25359567.html

[191] Вж. напр. „Белковский: Путин разочарован в Тимошенко. Она была последним фаворитом“, bigmir.net, news.bigmir.net, Киев, 25 сентября 2011 г., online: http://news.bigmir.net/ukraine/126838

[192] Станислав Белковски – „Путин: Цялата истина за стопанина на Кремъл“, Издателство „Сиела“, София, 2014 г., стр. 92.

[193] Вж. “Students discover high school teacher hanged in classroom” by AP, “The Telegraph”, telegraph.co.uk, London, Tuesday, 3 March 2015 г., online: http://www.telegraph.co.uk/news/worldnews/northamerica/usa/11446097/Students-discover-high-school-teacher-hanged-in-classroom.html

[194] Демократична измама, англ. (Вж. Erik Olin Wright and Joel Rogers – “American Society: How It Really Works”, W. W. Norton & Company, New York City, 2010 г., Chapter 16 – Democracy: How it Works.)

[195] “Non-existent Hungarian economy”, PanARMENIAN, PanARMENIAN Network: Armenian News, panarmenian.net, Yerevan, Armenia, September 29, 2012 г., online: http://www.panarmenian.net/eng/details/125111/

[196] “Viktor Orban interview: ‘Patriotism is a good thing’: The prime minister of Hungary, Viktor Orban, tells The Telegraph why his country agrees with Britain in its campaign against the ‘creeping’ power of Brussels” by Charles Moore, “The Telegraph”, telegraph.co.uk, London, 15 October 2013 г., online: http://www.telegraph.co.uk/news/worldnews/europe/hungary/10373959/Viktor-Orban-interview-Patriotism-is-a-good-thing.html

[197] Вж. Chaim Weizmann, Barnet Litvinoff – “The Letters and Papers of Chaim Weizmann: December 1931-April 1952”, Transaction Publishers, Piscataway, NJ, 1983 г., стр. 286.

[198] Вж. „Испания търси у нас берачи на ягоди“, Информационна агенция БЛИЦ, blitz.bg, София, 6 януари 2015 г., online: http://www.blitz.bg/news/article/312032

[199] Противоречията на демокрацията, англ. (Вж. Erik Olin Wright and Joel Rogers – “American Society: How It Really Works”, вече цит. съч.)

[200]  “Can Europe wean itself off Russian gas?” by Christian Oliver and Henry Foy, “The Financial Times”, ft.com, London, October 14, 2014 г., online: http://www.ft.com/intl/cms/s/0/0078c61c-52d5-11e4-a236-00144feab7de.html#axzz3TbGai8mY

[201] Полковник Филип Дж. Корсо с Уилям Дж. Бърнс – „Денят след Розуел“, Том І, вече цит. съч., стр. 101.

[202] Стратегическо възвишение, което по време на Корейската война американците неколкократно превземали. Накрая под командването и с личния пример на генерал Трюдо го завзели окончателно, за което става дума в първия том на тази книга. Буквално названието Pork Chop Hill означава Хълма на свинската кайма.

[203] Полковник Филип Дж. Корсо с Уилям Дж. Бърнс – „Денят след Розуел“, Том ІІ, ИК „Огледало“, София, 2009 г., стр. 175-176.

[204] „Байърли: Борисов е непредсказуем, политически наивен, но хитър, с голямо его и с тъмни връзки в миналото“, в. „Капитал“, capital.bg, София, четвъртък, 26 май 2011 г., online: http://www.capital.bg/politika_i_ikonomika/bulgaria/2011/05/26/1095780_baiurli_borisov_e_nepredskazuem_politicheski_naiven_no/

[205] Демократични репресии, англ. (Вж. Erik Olin Wright and Joel Rogers – “American Society: How It Really Works”, вече цит. съч.)

[206] „Най-популярният политик в България: Големи надежди, сенчестти връзки“, „Биволъ“, bivol.bg, Бургас, сряда, 25 Май 2011 г., online: http://www.bivol.bg/06sofia647.html

[207] Пак там.

[208] Псевдоним на резидентурата на ЦРУ в София.

[209] Пак там.

[210] Никола Вапцаров – „История“.

[211] Станимир Маринов – „Как „непоквареният“ Биволъ се оказа „медия“ на повикване“, Afera.bg, Варна, сряда, 25 февруари 2015 г., online: http://afera.bg/%d0%ba%d0%b0%d0%ba-%d0%bd%d0%b5%d0%bf%d0%be%d0%ba%d0%b2%d0%b0%d1%80%d0%b5%d0%bd%d0%b8%d1%8f-%d0%b1%d0%b8%d0%b2%d0%be%d0%bb%d1%8a-%d1%81%d0%b5-%d0%be%d0%ba%d0%b0%d0%b7%d0%b0.html

[212] Кавичките са мои. Всичко останало – правописът и стилът на автора, е запазено. Опасявам се, че „писателят“ не е внимавал както в уроците по граматика, така и по литература. Но…

[213] Пак там.

[214] Диария на демокрацията, англ.

[215] Запетаята ми липсва болезнено, но думата си е дума.

[216] Това не отговаря на истината. Самият аз съм пример. Естествено – до голяма степен. Но е имало месеци, през които не съм получавал нищо или 30-40 лева. Подобна стъпка се предприема, когато човек е осигурил необходимия минимум за биологично оцеляване – хляба и сиренето, както се казва. И среща разбиране в дома си.

[217] Точката е от мен. Съжалявам, не се сдържах.

[218] Еврейка, дъщеря на комунисти, ционистка, заместник-пердседателка на организацията Харта на „Общности на нациите за мир“ – международна обсерватория за ненасилие към Департамент за информация на ООН. За другарката Алкалай четем: „Алберта Алкалай е родена в Бургас. Завършила е Международни икономически отношения и веднага след това става един от журналистите във фондацията на Стивън Спилбърг – Шоа. Провежда над 100 интервюта, оформени в документални филми с продължителност 4-5 часа. По-късно постъпва на работа в „Промет стийл“ Дебелт като специалист по човешки ресурси. PR практиката й започва в критична ситуация – когато около металургичния комбинат се вихрят скандали по изясняване на собствеността и източване на средства, Алкалай става завеждащ „Връзки с обществеността“. Опитът й дава увереност да излезе на свободния пазар, а това съвпада с намеренията на американската „Айдиъс фор Янг Имидж“ ООД, специализирана в консултации, PR и реклама, да стъпи на българския пазар. Не е трудно собствениците на дружеството да бъдат убедени, че точното място е Бургас. Така е учредено „Имидж Едвъртайзинг“ ЕООД, на което вече две години и половина управител е Алкалай. За това време агенцията е обслужила 20 клиента. Сред тях са община Несебър, „Топлофикация“ – Бургас, Мина „Черно море“, „Топливо“ и др.“ („Биволчетата по бели гащи“, “Anonymous Bulgaria”, anonybulgaria.wordpress.com, София, 28 юни 2013 г., online: https://anonybulgaria.wordpress.com/2013/06/28/%D0%B1%D0%B8%D0%B2%D0%BE%D0%BB%D1%87%D0%B5%D1%82%D0%B0-%D0%B3%D0%B0%D1%89%D0%B8/)

[219] Вж. Chen Guangcheng – “The Barefoot Lawyer: A Blind Man’s Fight for Justice and Freedom in China”, Henry Holt and Co., New York City, 2015 г.

[220] “Hillary Clinton ‘gave in’ to China says Chen Guangcheng” by Peter Foster, Washington, “The Telegraph”, telegraph.co.uk, London, Wednesday, 25 February 2015 г., online: http://www.telegraph.co.uk/news/worldnews/northamerica/usa/11433303/Hillary-Clinton-gave-in-to-China-says-Chen-Guangcheng.html

[221] Вж. Янко Янков – „Досиетата на ДС (14)”, Писмо №LPC-Euro-Just-18/06.07.2007 г. до Държавния секретар на САЩ, Директора на ЦРУ, Посланика на САЩ в България, посланиците на държавите, акредитирани в България, всички български и чужди медии, 6 юли 2007 г., Ianko Iankov, София, 31 август 2007 г., online: http://iankov.blogspot.com/2007/08/14.html; „Янко Янков: Имаше споразумение между комунистическия елит и управляващите западни елити“, интервю на Калоян Методиев, „Общество.нет“, obshtestvo.net, София, 31 октомври 2009 г., online: http://obshtestvo.net/%D1%8F%D0%BD%D0%BA%D0%BE-%D1%8F%D0%BD%D0%BA%D0%BE%D0%B2-%D0%B8%D0%BC%D0%B0%D1%88%D0%B5-%D1%81%D0%BF%D0%BE%D1%80%D0%B0%D0%B7%D1%83%D0%BC%D0%B5%D0%BD%D0%B8%D0%B5-%D0%BC%D0%B5%D0%B6%D0%B4%D1%83-%D0%BA/

[222] Вж. “Upheaval in the East: Bulgaria; Baker Asks Bulgaria for Fair Election” by Thomas L. Friedman, Special to The New York Times, “The New York Times”, nytimes.com, New York, NY, February 11, 1990 г., online: http://www.nytimes.com/1990/02/11/world/upheaval-in-the-east-bulgaria-baker-asks-bulgaria-for-fair-election.html

[223] Вж. “Saudi Arabia court gives death penalty to man who renounced his Muslim faith” by Richard Spencer, Middle East Editor, “The Telegraph”, telegraph.co.uk, London, Tuesday, 24 February 2015 г., online: http://www.telegraph.co.uk/news/worldnews/middleeast/saudiarabia/11431509/Saudi-Arabia-court-gives-death-penalty-to-man-who-renounced-his-Muslim-faith.html

[224] Вж. “Eurozone faces first regional bankruptcy as debt debacle stalks Austria’s Carinthia” by Ambrose Evans-Pritchard, “The Telegraph”, telegraph.co.uk, London, Tuesday, 3 March 2015 г., online: http://www.telegraph.co.uk/finance/economics/11447805/Eurozone-faces-first-regional-bankruptcy-as-debt-debacle-stalks-Austrias-Carinthia.html

[225] Излязъл от релсите.

[226] “Philip Hammond: EU has gone ‘off the rails’” by Peter Dominiczak, Political Editor, “The Telegraph”, telegraph.co.uk, London, Tuesday, 3 March 2015 г., online: http://www.telegraph.co.uk/news/worldnews/europe/11448121/Philip-Hammond-EU-has-gone-off-the-rails.html

[227] Чисто биологично, условно, а не физиологично. Нали има „смесени“ полове и даже официален „трети“ пол?! Мислите, че Бог ще ни прости?

[228] “Dear men who urinate in the street – stop. Women live here too” by Rhiannon Lucy Cosslett, “The Guardian”, theguardian.com, London, Thursday, 5 March 2015 г., online: http://www.theguardian.com/commentisfree/2015/mar/05/men-urinate-street-hamburg-residents-urine

[229] Алеко Константинов – „Бай Ганю се върна от Европа“.