- Диагноза с Георги Ифандиев - http://diagnosa.net -

КРАЖБА: КОЙ ОТМЪКНА ЩАСТЛИВИЯ ЖИВОТ НА ЧОВЕЧЕСТВОТО? – Част 3

 

 

 

 

 

 

Напоследък всяка статия на лондонския всекидневник „The Financial Times“ започва с призив за материална подкрепа с думите: „High quality global journalism requires investment.“ Което ще рече: „Висококачествената световна журналистика изисква инвестиции.“ Всеки да го разбира, както желае.

 

 

*    *    *

 

 

 

 „Америка повече не е в състояние да плаща сметките си“ – заключи в началото на тази 2012 година популярният американски икономист, ценен коментатор на финансови теми и собственик на две инвестиционни фирми Питър Шиф.[1]

След като вмъкна вътрешното подзаглавие „Банкрут“ в една от главите на засега най-новата си книга, той продължи: „Нашето правителство обеща прекалено много неща на толкова много хора. Понастоящем по-голямата част от бюджета ни е посветен на неща, „полагащи се за съществуване“, на които хората имат право според политиците. Внасяте вашите вноски за социално осигуряване, като ви уверяват, че, когато станете на шейсет и пет години, ще ви дават определено количество пари. Всеки път, когато някой предложи реформирането на здравеопазването, демагозите го обвиняват, че иска да ви „лиши от здравни грижи“. (Виж илюстрацията.)

Нашите вноски в пътните „доверителни фондове“ и отчисленията за изплащане на федералните пенсии [тези на чиновниците на централно ниво], не са нищо друго, освен отколешни задължения. Освен това правителството умножи своите тегоби, достигайки до всички кътчета на страната – от бедняците, които зависят от федералните социални програми, до корпорациите, разчитащи на своите резултати.

На всичко отгоре това е нашият национален дългпарите, които държавното съкровище [Министерството на финансите] е взело назаем с обещание да върне.

Можем да се опитваме да оберем „прахосничеството“ и да повишим данъците на богатите, колкото пожелаем. Но скоро ще трябва да признаем, че все някой следва и да дава, да внася. Ние просто не можем да посрещнем нашите задължения. Някой трябва да бъде орязан.

Ето и моят въпрос: Защо трябва да почитаме китайските ни кредитори повече от нашите пенсионери? Не бих взимал назаем пари от китайците и не бих създавал система за социална сигурност. Обаче сега, когато всички сме в кюпа, не съм убеден, че възрастните американци, които цял живот са плащали данъци, трябва да носят последиците от финансовата невъздържаност на Вашингтон, докато китайски притежатели на наши облигации трупат огромни печалби.

Докато пиша тази глава, в Гърция младежите протестират заради плановетеза затягане на коланитеи отпадане на социалните придобивки. Дали те не са изпуснати, разглезени дечица? Със сигурност. Но те също имат основания. Наясно са, че тъкмо те понасят удара, та кредиторите на Гърцияпредимно германски и швейцарски банкида не пострадат прекалено много.

Америка ще изпадне в същото положение и не очаквам американците да приемат мерките за икономии (предвидени, за да облагодетелстват китайците) по-добре от гърците.

Когато отделен човек потъне в дългове, които не е в състояние да изплати, обявява фалит. И тогава формулира възможния най-вероятен, изстискващ последните му жизнени сили план за издължаване спрямо своите кредитори. Но всички те го стрижат до голо.

Време е Съединените американски щати да обявят банкрут.[2]

 

 

Dico verum et nihili nisi verum[3]

 

 

И контраста. През последните месеци наблюдателите забелязват странно обръщане на настроенията. От дълбок песимизъм, потребителите масово преминават в другата крайностоптимизъм и надежди за щастие. Докато едновременно с това упадъкът на корпорациите продължава. А мнението на техните управители от леко оптимистично преминава в зоната на мрачното отчаяние.[4]

Доколко един експерт е умен и ерудиран или зависим, или и двете, личи от начина, по който обяснява нещата. Най-често, за да запазят хляба си, който никак не е черен и корав, коментаторите се плъзгат по повърхността на фактите. Без да ги анализират в дълбочина, като стигнат до причините за всичко ставащо. А публиката вярва на тях, защото ги показват по големите телевизии или публикуват празните им разсъждения в тиражните печатни издания. След което настъпва времето, известно с възклицания от сорта на: „Оф, мамо!…“

Според едни от уважаваните икономисти – те са такива заради послушанието им – обществото се влияе от резултатите от изследванията на разниавторитетницентрове. Например – Мичиганския университет и The Conference Board, Inc. – буквално: Съвет, в който се обсъжда. Втората организация е типичен туморен израстък на Интернационала, каквито са поделенията на ЦРУ от рода на Националния дарителски фонд за демокрация, талмудските фондации на Дьорд ШварцСорос, и прочие образувания. Институцията се води „с нестопанска цел“ и е освободена от данъци. Тя развива дейност в 60 страни и е чиста проба хибрид между шпионска мрежа и пропагандно-рекламен център.

„Проучванията“ на двете споменати агенции показват, че през периода от февруари 2008 година до края на ноември 2012-та увереността на потребителите, че започва подобряване се е увеличила с 30 на сто. Допитването, проведено от Мичиганския университет, „показва оптимизъм по отношение на заетостта, какъвто не е наблюдаван от 1984 г. насам“![5]

Кой нормален мозък ще сравнява апогея на кризата – началото на 2008 година, с наши дни? Дори да няма подобрение, навикът си казва думата. Хората се пригаждат. Задължително е да се посочи моментът на „проучванията“ – навечерието на Коледа и Нова година.

От поне половин век, че и повече, последният месец на всяка календарна година се превърна в стадий на всеобщо прахосничество. През него няма богат–беден. Всички трошат пари, сякаш действително настъпва краят на света! За мнозинството януари е нещо като събуждане след дълго пиянство, период на продължителен махмурлук. По правило, изтрезвяването е съпроводено от разочарование, а често и от самосъжаление… Данни, като посочените, само насърчават неразумното разточителство. Следователно – и неизбежната меланхолия след „препиването“.

Никой не отчита и онова психологическо обстоятелство, което съответните мозъчни центровесъс сигурност са взели под внимание. Идва момент, когато хората махат с ръка и харчат като за последно. Ние имаме прословутата приказка, в която, щом султанът разбрал, че народът не работи, а пръска пари, наредил на везира да намали данъците. На Запад вършат обратното. То за пореден път ни убеждава, че или никой не се учи от историята, или става дума за добре обмислени, планирани и разпределени във времето акции. Което не говори особено ласкаво за умствените качества на западните тълпи.

И така, каквото и да обсъждаме, изправени сме пред безспорен факт: Империя в залез. Не просто тъжна, а опасна картина. Защото САЩ отдавна са комунистическа държава. Остава да прибавят паметник на великияЛенин към масонската Статуя на свобода. (Виж илюстрацията.) Спомнете си какви престъпления вършеха комунистите на финала на своя райх, който смятаха за хилядолетен. Оказаха се прави, но той оцелява под друга маска. Достатъчно е да спомена т. нар. Възродителен процес.

Научили са се от своите учители – червените равини. И не усещат онова настроение, което се превръща във всеобщо и обхваща целия свят. А то е, че все повече хора смятат евреите и комунистите за нежелани на тази планета. Християните взеха да се пробуждат и да не щатрязаните“ – чифутите и техните последователимюсюлманите.

Ако на деветия ден след раждането си еврейското момченце можеше да погледне на света с очите на зрелия човек, щеше да забие по едно кроше на родителите си, задето са го осакатили на Брит Мила̀בְּרִית מִילָה. Резнали са му пишлето, на горкото. И това е единствената му връзка със сатанатаЯхве или Йехова, както желаете:

И рече Бог на Авраама: Този е Моят завет, който трябва да пазите между Мене и вас и между твоите потомци след тебе (в родовете им): целият мъжки пол у вас да бъде обрязан; обрязвайте крайната си плът: това ще бъде знак на завета между Мене и вас. На осмия ден след рождението да бъде обрязан между вас във вашите родове всеки младенец от мъжки пол, както роденият в дома, така и купеният със сребро от някой другоплеменник, който не е от твое семе. Непременно да бъде обрязан и роденият в дома ти и купеният с твое сребро, и Моят завет ще бъде върху тялото ви завет вечен. А необрязаният от мъжки пол, който не обреже крайната си плът (на осмия ден), тая душа ще се изтреби измежду народа си; защото той е нарушил завета Ми.[6]

Американската империя си отива и все по-отчетливо личи, че тя е еврейска. На онези хазари, от които още на Първия ционистки конгрес през 1897 г. „бащата“ на еврейския нацизъм (той прерасна и в германски) Теодор Херцел се ужасил. Те прииждали от всички части на Руската империя. Някакви средновековни типове, загърнати в дългополи кафтани, надянали ярмулки или черни широкополи шапки, изпод които провисвали навити на масури смолисти кичури коса, а брадите им закривали яките отпред

Стара шега гласи, че Америка е онова място, където еврейските търговци най-успешно пробутват своите Коледни песнички, продават най-много елхи и шиткат на християнските агностици обредни броеници, изработени от зенбудистки мъниста. Днес чифутите имат претенции, че единственият чисто американски празникДенят на благодарността, всъщност еизраелски! И настояват за неговото официално честване в ционисткиярай“.

Това отразяват тамошните вестници: „Дали Денят на Благодарността е най-еврейският и израелският празник?“ – пита някоя си Яел Милер в телавивския всекидневник “Haaretz”.[7] И разказва как трябва да протече самото тържество. Един вид – ние сме завладели Америка, създали сме държавата, и сега сте длъжни да ни благодарите, като спазвате даже подредбата на масата, както ние постановяваме да вършите това.

На пръв поглед е все едно да продавате краставици на бахчеванджия. Но на практика е вярно. Съветските американски щати потъват като всеки, който служи на много господари. Народът го е рекъл: „От два стола, та на земята.“ А Господ е отсъдил: „Никой не може да слугува на двама господари: защото или единия ще намрази, а другия ще обикне; или към единия ще се привърже, а другия ще презре. Не можете да служите на Бога и на мамона [на богатството].[8]

Тъкмо това сториха онези, които сътвориха масонската държава САЩ. И неизбежното дойде. Няма как да се избяга от него. Не ще го оправи Барак Обама. Нито Мит Ромни би могъл да промени нещо, ако го бяха назначили за обитател на Бялата къща. Всеки, който е допуснал да бъде воден за носа от равините, потомците на древните фарисеи, е изгорял. Американците се оставиха да ги превърнат в танцуващи мечки.

Затова не вярвайте на онези, които ви убеждават, че всичко изложено тук еконспиративна теория“. Който се съмнява, нека си направи труда добросъвестно да провери фактите. Съществува максима, която твърди: „Историята е доказала, че никой не се учи от нея“. Но има и друга, антична. Тя гласи: “Historia vitae magistra” – „Историята е учителка на живота“. Струва ми се по-мъдра. На пук на първата, не е ли по-добре се учим от историята и опита?  Какво ни нашепват те?

Още нав­ре­ме­то в кни­га­та си „Ев­рей­ският па­ра­докс“ еди­н от най-из­тък­на­ти­те цио­нис­ти – На­хум Гол­дман, основател и дългогодишен председател на Световния еврейски конгрес, спо­ме­на­ва някои от крупните ционистки измами: „Тео­дор Хер­цел из­ло­жи ционисткия въпрос в ед­на про­чу­та, но на­пъл­но под­веж­да­ща фра­за: „Проб­ле­мът на цио­низ­ма е в на­чи­на на тран­спор­ти­ра­не: има на­род без земя и земя без на­род.“… Той из­ре­че две лъ­жи: Пър­во, Па­лес­ти­на не беше стра­на без на­род, след ка­то там жи­вее­ха сто­ти­ци хил­яди ара­би; и вто­ро, ев­реи­те не бяха обе­ззем­ле­н на­род, за­що­то аси­ми­ли­ра­ни­те ев­реи бяха доб­ри фран­цу­зи, гер­ман­ци, ан­гли­ча­ни и т.н.[9]

През 1919 г. един от виновниците за американското включване в Първата световна война[10] и бъдещ пръв президент на държавата Израел, д-р Хаим Вай­цман, заяв­ява: „Не се стре­мим да ос­но­вем цио­нис­тка дър­жа­ва. Не мо­жем да се над­ява­ме да ръ­ко­во­дим стра­на, в коя­то ед­ва ед­на сед­ма от се­гаш­но­то на­се­ле­ние са ев­реи.[11]

Идете и им вярвайте. Какво е постановил още Мар­ксо­вия учи­те­л по со­циа­ли­зъм Мо­зес Хес, смятан за истински първопроходец на ционизмаеврейския нацизъм? В своята кни­га „Рим и Йе­ру­са­лимтози равин фор­му­ли­ра ид­еи­те, прис­вое­ни по-сет­не от виенския журналист Тео­дор Хер­цел. Още през далечната 1862 година Хес стига до следните изводи, в които се усещат щрихите на програма за бъдещето:

То­зи на­бо­жен ев­реин пре­ди всич­ко е ев­рей­ски пат­риот. Ул­тра­мо­дер­ният ев­реин, кой­то от­хвърля ев­рей­ския на­цио­на­ли­зъм, не са­мо е ро­доот­стъп­ник и ре­не­гат в ре­ли­гио­зен сми­съл, но е и пре­да­тел на своя на­род и на фа­ми­лия­та си. Ако се до­ка­же ис­ти­на­та, че ема­нци­па­ция­та на ев­реи­те е не­съв­мес­ти­ма с ев­рей­ския на­цио­на­ли­зъм, то­га­ва ев­реи­те би трябва­ло да по­жер­тват ема­нци­па­ция­таЕв­рей­ска­та ре­ли­гия е пре­ди всич­ко ев­рей­ски пат­рио­ти­зъм. То­ва е доб­ре из­вес­тно на ев­рей­ски­те „ре­фор­ма­то­ри“, кои­то се „ема­нци­пи­ра­т“ от ев­рей­ска­та на­ция. Те вни­ма­ват да не из­разят ис­тин­ски­те си чувс­тва от­кри­то.[12]

Схванахте ли? Затова Американската империя загива. Понеже, в резултат на невероятно променения й етнически състав тя все по-малко се подчинява на онези 1,8 – 2 на сто евреи, живеещи в нея. А те, както уточних в предходната част, контролират 54 процента от богатството на САЩ.[13]

Когато пиша това, не се поддавайте на лъжите, които пропагандата дълго ви е втълпявала. Никакъвантисемитизъм“, ни най-малък! Цяла­та струк­ту­ра на всяка комунистическа или на­цис­тка дър­жа­ва е из­диг­на­та вър­ху пред­ста­ва­та за вра­га и неп­рия­зън­та на дру­ги­те.

Йе­хез­кел Кауф­ман, пре­по­да­ва­тел по биб­лей­ски из­след­ва­ния в Ев­рей­ския уни­вер­си­те­т в Йе­ру­са­лим, пи­са, че ев­рей­ският на­цио­на­ли­зъм беше из­гра­ден вър­ху ос­но­ва­та на ан­ти­се­ми­тиз­ма“. Той хвърля ви­на­та за не­щас­тия­та на ев­реи­те вър­ху са­ми­те тях и нас­тоя­ва, че те зас­лу­жа­ва­ха да бъ­дат мра­зе­ни. За да раз­пръс­нат по­роч­нос­тта си, те трябва­ше да изо­ставя­т раз­се­ле­ние­то и да се пре­вър­нат в на­ция и на­род ка­то ос­та­на­ли­те. „От­ро­ва­та, коя­то те­че от из­во­ри­те на ев­рей­ския на­цио­на­ли­зъм“ – от­беля­зва Кауф­ман, – „е навя­рно най-опа­сна­та от всич­ки.

Уче­ния­т пред­ста­ви при­ме­ри за на­чи­на, по кой­то про­чу­ти цио­нис­ти на­ри­ча­ха свои­те съб­ратя в раз­се­ле­ние­то: „ци­га­ни, мръс­ни ку­че­та, вар­ва­ри, па­ра­зи­ти, на­пъл­но без­по­лез­ни хо­ра, ро­би, кре­пос­тни, чер­веи, кир, безс­кру­пул­ни па­ра­зи­ти“. Той от­бел­яза, че всяка на­ция има своя­та диас­по­ра – оне­зи, кои­то ими­гри­ра­ха. Но все пак „ни­кой не ги смята за ро­би и ку­че­та, ос­вен ев­реи­те кои­то го правят са­ми“. Кауф­ман пи­са: „Мно­го цио­нис­ти… са на­пъл­но убе­де­ни, че за да ста­немдоб­ри цио­нис­ти“, пър­во трябва да ста­немдоб­ри ан­ти­се­ми­ти“ – сле­до­ва­тел­но пър­во трябва да нам­ра­зим себе си.[14]

Съ­щият про­фе­сор Кауф­ман об­яснява, че през пър­ви­те де­се­ти­ле­тия от въз­ник­ва­не­то си „цио­нис­тка­та ид­ео­ло­гия, без съм­не­ние, беше пов­лия­на от ан­ти­се­ми­тиз­ма, а цио­низ­мът в дей­стви­тел­ност съз­да­де на­цио­нал­но­то дви­же­ние вър­ху ло­ги­чес­ка­та ос­но­ва на об­ви­не­ния­та, кои­то взе от ан­ти­се­ми­ти­те и се по­мъ­чи да на­ме­ри оп­рав­да­ние в ом­ра­за­та към ев­реи­те. Ев­реи­те от га­лу­та – стра­ни­те на раз­се­ле­ние­то, наис­ти­на зас­лу­жа­ват да бъ­дат не­на­виж­да­ни: тех­ни­те оби­чаи, склон­нос­ти, зан­ятия, от­но­ше­ние към зао­би­кал­яща­та ги сре­да и т.н. са съ­щият из­точ­ник на не­на­вист, на оп­рав­да­на ом­ра­за. Сле­до­ва­тел­но те трябва да на­пус­нат га­лу­та.[15]

Пре­въз­нас­яният „ба­ща на цио­низ­ма“ Тео­дор Хер­цел бил са­мо­не­на­виж­дащ се ев­реин. Преди години той, заед­но с Да­вид бен Гу­рион, беше об­явен от тогава действащия ми­нис­тър-пред­се­да­тел Ар­иел Ша­рон за „съв­ре­ме­нен про­рок на Из­раел“.[16]Ка­то ко­рес­пон­дент в Па­риж“ – при­помня Ро­бър­та Строс Фоър­ликт – „Херцел писа: „Хвър­лих пог­лед на па­риж­ки­те ев­реи и съзрях се­мей­на при­ли­ка вър­ху ли­ца­та им: ед­ри, зле офо­рме­ни но­со­ве; лу­ка­ви и хит­ри очи.“ Ос­вен то­ва той подчерта, че ан­ти­се­ми­ти­тебяха на­пъл­но пра­ви“. Хер­цел вярва­ше, че ези­чни­ци­те щяха да проу­меят – ед­на ев­рей­ска дър­жа­ва бе в те­хен ин­те­рес; тя ще­ше да им по­мог­не да се из­бавят от ев­реи­те.[17]

Да потърсим още свидетелства. В своята книга „Оръдието и маслинената клонка: Корените на насилието в Близкия изток“ британският журналист от еврейски произход Дейвид Хърст цитира израелския музикант Гилад Ацмон да прогнозира, че Америкае на път да изгуби своята независимости да стане далечна колония на една очевидно по-велика страна, еврейската държава“.[18]

Професор Стивън Уолт от Факултета по държавно управление „Джон Кенеди“ при Харвардския университет ви е познат задочно от участието му в предаването „Империя“ на телевизия “Al Jazeera”, откъс от което показах в предходна част на тази поредица.[19] През 2003 г. двамата с неговия колега, преподавателя (професора) по политически науки в Чикагския университет Джон Миършаймър, който е евреин, публикуваха пространно изследване на влиянието на израелското лоби върху вътрешната и външната политика на САЩ. Фактите в него, както и изводите на двамата учени, са поразителни.

Според авторите „една от причините за успеха на еврейското лоби в Конгреса на Съединените щати е, че някои ключови депутати са християни ционисти, какъвто е например Дик Арми. През септември 2002 г. той заяви: „Моят приоритет № 1 във външната политика е да защитаваме Израел.“[20] На човек му се струва, че приоритет номер едно на всеки конгресмен би следвало да бъдеда защитава Америка“, но не това изрече Арми. Освен него има доста еврейски сенатори и конгресмени, които действат за това политиката на САЩ да подкрепя интересите на Израел.[21]

 

 

САЩ не са просто съюз на съветски, а на еврейски комунистически държави

 

 

В Съединените щати действа могъщо произраелско лоби, скрито зад фасадата на организацията Комитет за американо-израелски обществени делаКАИОД, на английски AIPAC.[22]

Влиянието на AIPAC на Капитолийския хълм[23] се простира дори още по-далеч. Според Дъглас Блуумфийлд, бивш член на ръководното тяло на AIPAC, „за членовете на Конгреса и техните сътрудници е обичайно, когато се нуждаят от информация, първо да се обръщат към AIPAC, преди да се насочат към Библиотеката на Конгреса, към Службата за проучвания на Конгреса, към служителите на комисиите или към експертите при администрацията.“[24] Още по-важно е, чечесто се обръщат към AIPAC за написване на речите им, при работа по законодателството, за съвети по тактиките, за извършване на проучвания, за набиране на спонсори и за уреждане на гласувания.“

А като теглим чертата се оказва, че AIPAC ─ de facto агент на едно чуждо правителство, притежава решаващата сила в Конгреса на САЩ. В него никога не се провежда отворен дебат относно политиката на Съединените щати спрямо Израел, дори когато тази политика води до сериозни последствия за целия свят. По този начин едната от трите основни власти в управлението на САЩ е твърдо посветена на подкрепата на Израел. Както отбеляза бившият сенатор Ърнест Холингс (демократ от Южна Каролина) при изтичането на неговия мандат: „Не можете да провеждате политика спрямо Израел, която да е различна от онази, която AIPAC ви задава.“[25]

Не е чудно онова, което израелският министър-председател Ариел Шарон веднъж заяви пред американска публика: „Когато хората ме питат как могат да помогнат на Израел, им отговарямпомагайте на AIPAC.“[26]

Шарон не е единственият, който възхвалява могъществото на AIPAC. Лидерът на малцинството в Сената Хари Рийд твърди: „Не мога да си представя по-добре организирана и уважавана политическа сила от AIPAC.” А бившият говорител на долната Камара Нют Гингрич нарече AIPACнай-ефикасната групировка от всеобщ интереспо цялата планета“. Бившият президент Бил Клинтън описа AIPAC катопоразително ефективенилобиращ по-добре от всеки друг в този град“.[27][28]

Да не би професорите Джон Миършаймъревреин, и Стивън Уолт да са антисемити“, които преиначават или пресилват нещата? Нека отново припомня как преди време, когато бе начело на правителството на ционистката държава, Ариел Шарон се обърна към тогавашния външен министър и настоящ президент Шимон Перес: „Искам съвсем ясно да ти обясня нещо. Не се тревожи от американски натиск над Израел, защото ние, еврейският народ, управляваме Америка. И американците го знаят.[29]

Признанието на израелския министър-председател се отнася до останалата единствена свръх сила на планетата. Истината е, че още от Болшевишкия метеж в Русия през 1917 г. до ден днешен, с изключение на периода между 1947 и началото на 1953 година, когато тяхното момче Сталин се взе прекалено насериозно и се възпротиви на Братството, те, евреите или по-точно ционистите, ръководеха и СССР и днешна Русия.

Преди малко повече от две години Европейският еврейски конгрес заклейми катоантисемитеврокомисаря по търговията Карел Де Гухт. Бившият белгийски външен министър „заслужи“ този етикет заради следния негов коментар на израелско-палестинските преговори за мир в интервю, дадено от него: „Не бива да подценявате тежестта на еврейското лоби на Капитолийския хълм, Конгреса на САЩ. Това е най-добре организираната групировка за оказване на натиск тамНе трябва да подценявате мнението извън това лоби, мнението на обикновения евреин, който не живее в Израел. Сред повечето евреи съществува убеждение, че те винаги са прави, и аз трудно мога да го опиша по другояче“. Почти невъзможно е това убеждение да бъде преборено с рационални аргументи. Никак не е лесно да водите смислена дискусия по ситуацията в Близкия изток даже с един умерен евреин. Това е въпрос на емоции.“

Моше Кантор, президент на Европейския еврейски конгрес, заяви: „Отново чуваме свиреп антисемитизъм от висш европейски представител. Очевидно клеветата за мощта на евреите е възприета на най-високите равнища в Европейския съюз. Това трябва да разтревожи всеки, който иска една по-толерантна Европа.“

Европейската комисия се разграничи от бележките [на комисаря по търговията], определяйки ги католични виждания“, които не отразяват позицията на Европейския съюз относно близкоизточния мирен процес.

Шумът дойде след коментарите направени от [евреина] Тило Зарацин, член на Съвета на директорите на Bundesbank, чевсички евреи имат по-висши гени“.[30]

Година по-рано световната ционистка мафия предотврати показването по английската телевизия “Chanel 4” на документален филм, разкриващ могъществото на произраелското лоби във Великобритания.[31] А когато южноафриканският католически епископ Дезмънд Туту сравни режима в Израел с този на Адолф Хитлер в нацистка Германия, ционистите в САЩ направо пощръкляха. И се втурнаха с пари и влияние да принуждават приближените до свещеника евреи да му обърнат гръб и се откажат от него![32] Такива са „аргументите“ им – подлост, измама, коварство, корупция, насилие

Надявам се да си спомняте какво е заявил Исус Христос в очите на предците им, от които се учат: „Ваш баща е дяволът; и вие искате да изпълнявате похотите на баща си. Той си беше открай човекоубиец и не устоя в истината, понеже в него няма истина. Кога говори лъжа, своето говори, защото е лъжец и баща на лъжата.[33]

Нима не разбирате, че поредицата от обществено-политически трусове, които разлюляха доскоро изглеждащия заспал арабски свят, са предизвикани все в интерес на името Израел“.[34] „Опасните“ ислямисти вече показаха рогата си в Тунис и Египет… „Западът имал задължение да отглежда демокрация!“ Така твърди редакционен коментар в лондонския „Обзървър“.[35]

Ако някой обърне нещата, възможна ли е тази максима да застави исляма да отгледа и възпита мюсюлмански режим в петдесет и първия щат на САЩ, Великобритания? Дали на жителите на мъгливия европейскиХавайще им бъде приятно да се покоряват на правилата на някаква шериатска демокрация? И да гледат как забулената с фередже тяхна кралица слуша как някакъв чалмалия чете вместо нея новогодишното й обръщение към нацията? Или по-скоро нейната реч по случай Хадж…

Неотдавна дъщерята на бившия американски вицепрезидент Ал Гор се омъжи за внука на банкера на болшевиките Джейкъб (Яков) Шиф. Семейството на дядото на младоженеца деляло обща къща с Ротшилдови във Франкфурт на Майн. Джейкъб бил най-довереният от всички агенти на най-богатата фамилия на планетата. Тъкмо той финансирал подготовката на еврейските болшевики на Лейба БронщейнЛеон Троцки, в едно от предприятията на Рокфелер в Ню Йорк. Както и тяхното транспортиране през Канада до Санкт-Петербург.

 След наследничката на Ал Гор и щерката на неговия началник Бил КлинтънЧелси, сключи брак севрейски банкер! Това нищо ли не ви говори? Подобен род сватби не са ли чудесна индикация за проникването на хората от финансовия елит в сферата на висшата международна политика? Нищо добро не очаква човечеството, камо ли САЩ, вследствие на тази симбиоза между елитите на евреите и неверниците – гоите, говедата.

И още нещо, което ще ни върне към констатациите на коментатора в началото. Но и ще послужи като мост за продължението на тази статия. Като пропорция, еврейските студенти са близо десет пъти повече от останалите.[36] Което обрича потомците на гоите. Защото, по признанието на евреина Мортимър Зъкърман, американското общество се е развило катодвупластово, в което хората в богатите на познания индустрии просперират, а тези без колежанско образование или технически умения изпадат край пътя”.[37] Запомнете това, ще ви потрябва.

Дали налагането на нов световен ред, оглавяван от семейство Ротшилд и левитския финансов Интернационал, еконспиративна теория“? Каква е истината? Сега ще ви представя нейният най-синтезиран вид. Във вторник, 16 октомври 2003 г., тогавашният министър-председател на Малайзия, университетският преподавател д-р Мохатир Мохамад заяви в реч пред ислямски лидери: „Евреите управляват света чрез посредници.[38]

И в рамките на една седмица това му струваше премиерския пост

 

 

Cuius regio, eius religio[39]

 

 

Вече не вярвам в по-нататъшното дълго просъществуване както на Pax Judaica, така и на талмудизма. Няма как другарите комунистиинтернационалните банкери, да завладеят цялата планета. Това не е лъжица за всяка уста, пък била тя и сатанинска, на антихристите.

Когато на 29 ноември 2012 г. Общото събрание на ООН с огромно мнозинство гласува за признаването на Палестинската автономия като държава, макар и не пълноправна членка на организацията, представителите на САЩ и Израел изглеждаха подчертано унили със своето отрицание. Този път „коалицията“ им включваше малцина „желаещи“ – Канада, Чехия, Маршаловите острови, Микронезия, Науру, Палау и Панама, която заедно с Пуерто Рико практически е част от Съветските американски щати.

С цялата условност на определениетодемокрации“, известни западни политици и журналисти подчертаха: повечето от тях на Запад бяха на страната на измъчения палестински народ. Можем да кажем – почти целия Европейски съюз – от големите Франция и Испания, до „джуджето“ Люксембург. Вместо стряскащо, средновековните нотки в изявленията на изостаналите в мрачното минало Западен и Същински Израел прозвучаха по-скоро смайващо глупаво и извън времето.

И Сюзън Райс, сестра на покритата с печална слава Кондолийза – най-добрата пианистка сред негрите, владеещи руски, и съветският хазар Рон Прозор, предизвикаха иронично учудване и не стреснаха никого нито в залата, нито пред телевизионните екрани. Двамата размахаха заплашително пръст, че „тази стъпка ще разруши мирния процес“, който отдавна не е в застой, а е изоставен. И „ще прекрати помощите за палестинците, от които те толкова много се нуждаят“.[40]

Пълното отсъствие на нравственост и принципност в политиката на САЩ и Израел ги обрича на все по-голяма изолация. Техните новопоставени режими в Египет и Тунис вече показаха зъбите си. Сега властващите египетски ислямисти по-рано се оплакваха, чедействащи американски разузнавачи обучават египетската полиция на техните изтънчени техники за изтезания, преподавани някога и на тайната полиция на шаха [на Иран] Савак, за да измъчва жени (след революцията иранците намериха филм на ЦРУ с тези уроци).[41]

Това е така отдавна. Когато един цял народ, какъвто е палестинският, чисто по комунистически и даже още по-жестоко е прогонен от своите собствени земи, от бащините си огнища, лишен е от собственост, страда от почти пълна безработица, умира от болести и мизерия из бежанските лагери на чужда територия и не вижда никакъв изход или утеха, той има само две възможности. Първата е да имигрира, а вторатада загива заедно с онези, които му причиниха всичко това.

Тези, които подготвят палестинските деца за самоубийство и планират акциите, получават своите нареждания от израелското разузнаване Моссад. Не се стъписвайте, а проявете търпение.

Бившият полковник от Моссад Виктор Островски обяснява, как шпионската централа на Израел се опиталада дестабилизира Йордания и да я докара до гражданска анархия“. Как ли? Така: „С голяма доставка на фалшива валута, която да предизвика недоверие на пазара. С въоръжаване на религиозните фундаменталисти, подобни наХамазиМюсюлманските братя“. С убийства на водещи фигури, които са символ на стабилносттаНе доставяше ли Моссад оръжия на египетските фундаменталисти чрез Афганистан или нещо подобно?[42]

И още: „Тогава [по време на Ирано-иракската война] Моссад обучаваше ирански пилоти в Германия. Контактът бе направен от германското БНД, тяхната секретна служба. Не бе извършен чрез висшите ешелони, а на работно ниво, чрез шефовете на управления. Така обичаше да работи Моссад

Иранските въоръжени сили притежаваха основно изтребители „Фантом“, американско производство. Същите до няколко години преди това бяха водещите изтребители и в израелския арсенал. За иранците бе жизненоважно да могат да обучават пилотите си в безопасна среда и освен това да получават резервни части за разпадащите се самолети. Израел с удоволствие им услужи, използвайки германците като посредници, та иранците да не разберат, че получават помощ от самия ционистки дявол.[43]

Да не помислите, че израелците все пак помагали на Иран при управлението на шаха? (Впрочем иранският монарх беше добър приятел на тукашния комунистически диктатор Тодор Живков.) Сакън, действието се развива през осемдесетте години, когато с американска помощ аятолах Хомейни превърна някогашната Персия във фундаментална ислямска република. В началото на петдесетте, отново благодарение на американците, покойният низвергнат Реза Пахлави извърши преврат и седна на шахския престол…

Опитайте се да разсъждавате: кои имат най-голяма сметка от самоубийствените атентати, организирани отХамазиИслямски джихад“? Както и от замерянето на окупирани от Израел палестински територии с почти самоделни ракети, които за десетилетие я са отнели живота на десет души, я не!

Верният отговор е: онези, които биха спечелили от това, без оглед от коя страна са жертвите и на техния брой. Защото войната означава разходи за закупуване на въоръжения, амуниции, транспортни средства, облекла, храни, медикаменти и какво ли не още. А хората отБратствотодържат производството и търговията с тези стоки и то по цялата планета. Освен това, за Тях е добре да умират хора.

Само от 2000 до 2003 г. загинаха около 2700 палестинци и близо 800 евреи. Съотношението 3,37 към 1 в полза на евреите е благоприятно. Убитите дават и едно допълнително предимство. Чрез тях Израел се представя пред очите на света като жертва по същия начин, както и прихолокоста”. Това донякъде измива лицето на нацистката държава и оправдава нейните престъпления срещу човечността. И дава основание на американските ръководители да отпускат огромни безвъзмездни помощи на Израел. Не на последно място, обосновава атаките на Израелската армия срещу беззащитното цивилно палестинско население, което води до неминуемото му намаляване. С един изстрелмного зайци. Ашколсун, би възкликнал Бай Ганю!

Но арабският свят вече не е същият. И светът се променя. Докато Америка и ционисткият „рай“ са обречени на коренни промени в своя етнически профил, образованите младежи в държавите от Северна Африка и Близкия изток неизбежно ще вземат надмощие. Ала още преди да претопят озлобения сатанински гном Израел, самите обитатели на тази открадната териториясамозванитеевреи“, ще се самоизядат помежду си в очертаващата се гражданска война.

Предстоят тежки времена за всички, но могъществото на Братството залинява. За което сме длъжни да благодарим и славим Бога!

Преди месец, като илюстрация към статията, озаглавена „Новият нов световен ред или ха на бас, че еврото ще падне… – Част 8“, обнародвах откъс от документален филм, пълен с доказателства за налагането на тази страшна тоталитарна система.[44] Време е да разберем кои са онези, които искат да ръководят съдбините човечеството, какви са методите им и с какви инструменти постигат своята цел.

 

 

http://youtu.be/jvHR-sXMGJs 

 

 

http://youtu.be/dxuVY2CHN30 

 

 

http://youtu.be/F9LjjTvGa_k 

 

 

Едва преди дни се запознах с откровенията, на които станахте свидетели чрез епизода от филма. Но отдавна, включително и в настоящата поредица, твърдя: Съединените американски щати всъщност са Съветски. В тях вече не се произвежда почти нищо. Основната индустрия е свързана с военнопромишления комплекс. Дали американците са били способни да предложат нещо друго свястно, извън въоръженията? Фактът, че от много десетилетия европейските автомобили са на почит и издават някакво обществено положение вМекатана тази промишленост говори красноречиво.

 

 

Сливащите се с Китай Съветски американски щати съвсем заприличват на Русия

 

 

Колкото и невероятно да ви се стори, САЩ вече приличат на Русия. А ги подготвят за нейно пълно копие. След малко ще разберете как двете държави ще си заприличат като две капки петрол. Но все още водещата се в отчетите като най-голяма икономикаРотшилдови отдавна я надминахаизобщо не е онази производствена сила, с представата за която сме свикнали.  Предлагам съвсем прясно доказателство.

Американската икономика безвъзвратно преминава от производство към обслужване. [Впрочем, както и българската, което е типично за държавите в залез.] Съотношението вътре в нашата трудова сила, което през 1978 година беше 28 на сто фабрични работници и 72 процента заети в обслужващата сфера, днес изглежда така: 14 на сто фабрични работници и 86 процента трудещи се в обслужващите отрасли.

Но секторът на услугите съдържа десетки милиони „лошиработни места. Те са нестабилни, предлагат ниско заплащане и незначителни облагинапример рутинната чиновническа дейност. Успоредно с това има съвсем малък брой добре оценявани професионални позиции, сред които са тези на докторите, юристите и учените. Както и астрономично богати инвеститори и плутократи във финансовия сектор.

Придвижвайки се към икономиката на услугите, сме длъжни да приемем или избегнем един или друг икономически избор. Можем да оставим нашата все по-зависима от правителството икономика да поеме по пътя на ниското заплащане и на все по-намаляващия професионализъм в обслужващата сфера. Или да използваме обществените инвестиции, данъците и публичните кредити, та при обслужването на населението да създадем работни места с по-високи професионални изисквания, които, на свой ред, да спомогнат за стимулиране на икономическото възстановяване и да се превърнат в бент, отблъскващ прилива на неравенството.

Да си го кажем направо: Сега милиони работни места в обслужването на младежите, на най-възрастните и на много болните, са на дъното по заплащане. Все пак това е обществено решение, а не продукт на търсенето и предлагането на частния пазар. Тъй като изискванията за квалификация и заплащане за тези работни места се определят преди всичко от необходимостите, възникващи на трудовите пазари.[45]

Авторът на тези тревожни разсъждения е специалист по организация на труда, казано според тукашната болшевишка терминология, от която не можем да се отървем. Съиздател е на списание „Американската перспектива“, което този месец (ноември 2012 г.) публикува собственото му изследване „Икономическо възстановяване и социално инвестиране“.[46]

Името му е Робърт Кътнър и си е направил труда да изчисли колко пари отделя администрацията годишно за повишаване на квалификацията на кадрите. Установил, че всяка година за преквалификация и за повишаване на професионализма САЩ харчатоколо 100 до 150 милиарда доларапо-малко от 1 процент от брутния вътрешен продукт“. При тези условия, ако правителството иска да провежда политика на висок професионализъм в сферата на обслужването на хората, „трябва да въведем минимални годишни заплати от 25 000 долара. Това ще изисква по-висока квалификация на заетите, както и превръщането на някои печално недофинансирани услуги, като първоначалното образование, да речем, в общодостъпни.[47]

Да разтълкуваме. Месечна заплата от около 2000 долара или незначително повече може да осигури свързване на двата края, но не и достоен живот. Фактът, че това вече е цел, разкрива колко помръкнала еамериканската мечта“. Добавете към това и второто – мерака за общодостъпност на началното обучение – на ученето в отделенията, както казвахме някога. Ниманай-прогресивната и най-демократичната държавасе е върнала в деветнадесетото столетие? Изглежда. Ала тя пътува и в рамките на икономическата география. Накъде се е запътила? Може би към някое неоткрито Елдорадо или нов стопански Еверест?

Нищо подобностремежът й е да заприлича на Путинова Русия. След две десетилетия от прословутата американска индустрия, чиито Фордови конвейри и силиконови долини привличаха като магнит милиони жадуващи щастието хора от цялата планета, ще се превърне в страна, издържаща се от добива на природни богатства. Най-вероятнов суровинен придатък на индустриален Китай.

Не съм ли краен в прогнозите си? Те не са мои. Спомнете си началото. Нима авторът не обвиняваше Белия дом, задето подпомага забогатяването на китайската комунистическа номенклатура? Къде изтекоха капиталите на свърхбогатите американски финансисти и индустриалци? Не отлетяха ли към Пекин, Шанхай и останалите „бързо развиващи се пазари“? Да припомня ли изследването на икономиста и предприемача Закари Карабел, озаглавено „Сливане: Как Китай и Америка станаха една икономика и защо просперитетът на света зависи от тях“? В него авторът доказва, че е в ход отдавна замислен план.

Той проследява началото не на неговия замисъл, а на изпълнението му, към окървавената демонстрация на пекинския площад Тянанмън през 1989 г. Което предизвиква неизбежни асоциации за общия сценарий за едновременното рухване на социалистическата система“. Още тогава китайското комунистическо ръководство и най-големите американски корпорации са започнали своята задкулисна съвместна дейност, довела до фактическо сливане.

Сред пионерите на американското нашествие в Китай Карабел споменава “Federal Express”, “Kentucky Fried Chicken”, “Avon” и “Wal-Mart”. А истинската дифузия на двете икономики е стартирала през 2001 г. с приемането на най-касапската държава след СССР – обагрената в алената кръв на десетки милиони избити КНР, в Световната търговска организация.[48] Който иска, да проследява по-нататъшния път на напредването на новия световен ред. За мен той представлява просто установяване комунистическо господство над човечеството с всички последици за нас хората от това.

Във взаимосвързаността и взаимозависимостта на икономиките на Китай и САЩ Карабел съзира огромна заплаха за самата финансова система, наложена на САЩ и света от „Уол Стрийт“. Както се изразява: „Те са свръхсилите на глобалната икономическа система и тяхното сливане е суперсливане… Докато тероризмът може да продължи да бъде размахван като предизвикателство пред всички общества, отношенията между Китай и САЩ са от решаващо значение за целия двадесет и първи век. Залогът са доларите и центовете, а не капките кръв. Но най-вероятно тези взаимоотношения в много по-голяма степен ще формират живота на средностатистическия работник от Охайо или Шензен, отколкото онова, което върши Ал Кайда в планините на ПакистанПрез последните две десетилетия Китай и САЩ се превърнаха в една взаимообвързана, интегрирана хиперикономика: Кимерика.[49]

Названието, което авторът дава на фактически общата държава – Кимерика, представлява оригинално и находчиво хрумване. То е съчетание от началната сричка на Китай и последните две от Америка“ – Кимерика. На английски – Chimerica, което навежда на още една асоциацияс химера….

Карабел сякаш прогонва като досадна муха натрапчивите сравнения с единствения друг подобен прецедент – Европейския съюз. Но е на мнение, че поне той е плод на дългогодишните усилия на поколения политически лидери. Докато Кимерика се е появила и развила даже, без някой да е взимал решение за това.[50]

Грешка! Тя е допусната поради незнание и заблуда, от една страна, и заради непрестанното оглеждане и съобразяване, с цел предпазване от набедяване в разпространение на… „конспиративни теории“. Хора като този автор, както и почти всички останали, упорито отбягват онези сондажи, които неминуемо опират до непробиваемата скала на отдавнашния таен план за покоряването на света от един интернационален, предимно еврейски елит.

Коментаторите се правят, че не познават творчеството на такива класици, като лорд Джордж Гордън Байрън, политически дейци от ранга на Бенджамин Дизраели – лорд Бийконсфийлд, на предприемачи от мащаба на Хенри Форд, на юдейски жреци и християнски свещеници, на журналисти и писатели с честни имена – Неста Уебстър, Робърт Уилтън, Дъглас Рийд, Артур Кьостлер, Пол Расиние, Дитрих Брондер, Бенджамин Фрийдман, Алфред Лилиентал, Антъни Сътън, Юстис Мълинз, на страдалци, изследователи, историци и дори обикновени, хора, които са станали жертва на съдбата. Всички те са ни оставили безброй сведения, документи, свидетелстваизобилие от доказателства за съществуването на такъв проект. Ако на някои „умни глави“ им харесва повече, нека го наречем заговор. Което ни на йота не намалява неговата достоверност.

Освен това, колкото и данни да изнесат за всеки проблем, официално допуснатите коментатори никога не дерайлират от релсите на левитската пропагандна железница. И въобще не достигат до същносттадо причината за болестта. Изреждат симптомите, но или не разбират, или не им дават да откроят откъде идва заразата.

А тя е в Системата. Без нейното ликвидиране, агонията на човечеството в циклите на най-различни войни и кризи ще продължава.

Тази Система има ядро. Ако то не бъде безпощадно поразено с цялата мощ на съвременните оръжия от всякакъв вид, включително и медийните, все така ще преливаме от пусто в празно. А цели цивилизации тихомълком и неусетно ще бъдат затривани.

Сърцевината на Системата се нарича юдаизъм с всичките негови разклонения – т. нар. Авраамски религии. Имам предвид религиитесиреч идеологиите, и техните инструментисинагогата, църквата, джамията. Когато това ядро бъде посечено, а еврейството, начело с неговите водачи и подчинените им тайни общества, бъде унищожено като такова, можем да помислим за истинско просветляване на хоризонта на човешката общност.

Няма кой друг да сподели с вас тази изконна истина.

Когато говоря за сливане на Китай и САЩ и за превръщането на уж най-голямата световна икономика в подобие на Русия, изобщо не хабя думи напразно и в никакъв случай не хвърлям заблуди. Напротив, позовавам се на американски данни от отпреди дни. Кой друг изнася обективната истина, поднесена в дълбочина и подкрепена с академично посочена аргументация?

 

 

Ще успеят ли САЩ да променят енергийното статукво в света и на каква цена?

 

 

И така, преди да погледнем към Съединените щати, нека за пореден път да припомня какво представлява Русия от обществено-икономическа гледна точка. Страна в разруха, чийто народ се смалява като шагренова кожа и отколе не е в състояние да се изхранва. Тя е опит за държава, в който стопанството произвежда основно суровинипреди всичко петрол и природен газ. За целия период на своето съществуване от 1917 година до ден днешен хазарското юдейско царство, което благодарение на германски, американски и някои свои учени стигна до космоса, не успя да произведе един приличен автомобил.

Най-голямото постижение на съветското, а след това и на „руското“ автомобилостроене, беше модел от 1966 г. на Италианската фабрика за автомобили от Торино[51] или накратко FIAT. Някогашният „ФИАТ 124“ претърпя няколко модификации и названия – „ВАЗ“, „Жигули“, „Лада“ – толкова.

Цялата тежка социалистическаиндустрия на СССР беше внесена от САЩ за военни цели. А за първияМосквичСъветите бяха откраднали двигателя на предвоенно BMW. Порадиогромниянаучен капацитет и технико-технологичен потенциал на СССР, производството на този опит за кола със същия мотор, на който бяха направени незначителни и едва ли положителни изменения, продължи чак до началото на деветдесетте години!… Какво ви говори това? Обзалагам се, че ако сега мръднем на 150-200 километра от Москва, ще заварим хора, които все така не са виждали салам, както беше под гнета на болшевиките

Но тук е необходимо сериозно уточнение. Русия разчита на нефта, природния газ, въглищата, желязото, алуминия, златото, рубините и на останалите природни ресурси, които не са безкрайни. На всичко отгоре и навярно най-важното: още от 1920-1921 година тези богатства се държат от същата интернационална левитска мафия, оглавявана от семейство Ротшилд.

Но кой притежава изобилието от природни дарове в земните недра на Северна Америка? Пак Те – интернационалното финансово-промишлено Братство.

Твърде отдавна е ударил часът, когатохората и животните“, както е според Оруел, са се разбрали, че имат общи интереси. Още тогава водачът на едните, шопарът Наполеон, промени три от седемте действащи законови заповеди и ги допълни с осма. Първоначалните гласели:

1. Всяко двуного е враг.

2. Всяко четириного или хвъркато е приятел.

3. Никое животно да не носи дрехи.

4. Никое животно да не спи в легло.

5. Никое животно да не пие алкохол.

6. Никое животно да не убива друго животно.

7. Всички животни са равни.

След срещата около „кръглата маса“, четвъртата заповед била разширена и звучала така: „Никое животно да не спи в легло с чаршафи.

Петата вече изглеждала по следния начин: „Никое животно да не пие алкохол без мярка.

А шестата започнала да постановява: „Никое животно да не убива друго животно без причина.

Към тях прасето Наполеон прибавило още една – осма, навярно най-популярната и най-важната: „Всички животни са равни, но някои са по-равни от другите.

Схванахте ли? Все така ли намирате нещо учудващо в сливането на Китай и САЩ? Или в донеотдавна неизвестния ви факт, че Съветска Русия, а впоследствие и СССР са рожба на финансовия Интернационал? Проумяхте ли същността на социализма и комунизма, скрити зад фасадата на идеологическите празнодумства?

Ха сега отново се друсайте по площадите с викове: „Кой не скача, е червен!“…

Когато през началните зимни дни на 1997 г. се опитвах да разяснявам истината на онези мои близки, които ме навестяваха, изпаднах в своеобразен вакуум. Не мина много време и те един по един взеха да се връщат с наведени глави. И с половин уста да изричат: „Пак позна. Отново се оказа прав.“ Тогава ги питах: Като говорех истината, защо станах ваш враг? Повтарям въпроса си към онези, чието съзнание е все така задръстено.

Нали ви е известен прочутия лозунг на Партията, отново формулиран от Джордж Оруел: „Невежеството е сила!“ Не се обиждайте, но само на това място Тодор Замфиркьов-Живков и прислугата му могат да минат засъвет на мъдреците“; циганският царКиро Рашков, Иван Костов и Цветелин Кънчев заарийци“, при тованекрадливииумни“; Симо зафилантроп“, мислещ за народа си; Велислав Дърев, Татян Дончев, Екатерин Михайлов, Цецко Цачев и Искра Фидосова за жени; Александър Лилов, Евгени Минчев и Филип Димитров за мъже; Б.Б. започтен“, „кадъренихрабрец“; милиционер-болшевишки блудници като Надка Михайлова-Нейнски, Лора Виденлиева, Мая Манолова, Цветелина Бориславова Карагьозова и Емилия Масларова задами“; а членовете на БКП и БЗНС, убийците и доносниците от всички управления на Държавна сигурност, за… „патриоти и смели разузнавачи, работили за България“!

Не е извън темата. Понеже за наша чест не сме единствени. Има още такива народи и то с претенции. Само във Великобритания могат да обявят Карл Маркс замислител на хилядолетието“, а глупака Уинстън Чърчил, който има изумително високи заслуги за довършването на Британската империя, зачовек на столетието“. (Може би вече не са империалисти?…)

Пак единствено сбирщината в Съветските американски щати е в състояние да приеме нищожества като Франклин Рузвелт, Роналд Рейгън и двамата Джордж Буш за велики президенти“!

Ето как си дойдохме на темата. Понастоящем Русия, Съединените щати и Братството разчитат на високите цени на горивата и на останалите природни ресурси. Както и на военната продукция.

Do you understand? Fershtehen Sie? Comprenez-vous? Hai capito? ¿Entiende usted? Понимаете?

Добре, да вървим нататък.

Навярно около 2035 година САЩ ще бъдат енергийно независими и ще изнасят петрол и втечнен природен газ“ – ни извести преди броени дни агенция Ройтерс.[52] Прогнозата е била направена от Фатих Бирол, главен икономист на Международната агенция по енергетика, за когото се твърди, че няма склонност към преувеличения и истерия. So industry executives listen when he calls the surge of US oil and gas production “the biggest change in the energy world since World War II.”

На Четвъртата годишна сесия на Атлантическия енергиен и икономически съвет – Световен енергиен поглед 2012, проведен в Истанбул,  ръководителите на най-крупните корпорации в този отрасъл слушали как той определянарастването на производството на нефт и газ в САЩнай-голямата промяна в енергийния свят от Втората световна война“.

Това е нещо по-голямо дори от развитието на ядрената енергия“ – рече Бирол… „То ще окаже въздействие върху целия свят.[53]

По време на заседанието са били показани диапозитиви, представящи картината в тази област в Съединените щати от 1980 до 2035 година. Както се вижда от от първата фигура (виж илюстрацията), в момента нещата не изглеждат оптимистично. В сферата на традиционните находища САЩ са напълно зависими от внос и преди всичко от добивите в тяхната близка съюзничка Саудитска Арабияедна образцова тирания.

Обаче от известно време в централната държава на Северна Америка се разработват запасите от т. нар. шистов нефт и газ. Благодарение на тях, през следващите две десетилетия по производство на сурав петрол и природен газ Съединените щати ще надминат не само Русия, но ще отсвирят и Хашемидското кралство. (Виж Фиг. 2 на същата илюстрация.) Очаква се до 2017 г. Риад все така да оглавява класациите по износ на нефт и газ. След това ще начене принудителното им отстъпление пред напора на превъзхождащите количества, които се очаква да бъдат вадени от Сибир, Аляска и същинските САЩ.

Агенция Ройтерс посочва, че: „Едва сега експертите взеха да възприемат фонтана от геополитически последици [в резултат на задаващото се американско първенство в тази област]. Точно когато изглеждаше, че глобалното влияние на Америка може да спадне, водещата световна икономическа сила добави нестандартни енергийни оръжия към своя арсенал. Изправена пред „данъчната скала“, близкоизточните пожари и възхода на Китай, чак в този момент администрацията на Обама започва да разбира как да действа с лостовия механизъм на този енергиен късмет

Онези, които бяха отчаяни от американския упадък – независимо дали относителен или абсолютен – в свят, в който се надигат по-малко демократични и доброжелателни сили, сега се надяват на американското завръщане. Онези, които са по-неблагосклонни към лидерството на САЩ, се тревожат, че тази старомодна, вкаменена петролна благословия може да обърне вълната и да я насочи към една по-скромна от политическа гледна точка и по-добросъвестна спрямо околната среда Америка. [Не виждам нищо лошо в това.]

По своята природа някои от най-големите ползи от този бум може да се окажат трансатлантически. Смята се, че няколко европейски страни са богати на газови находищаУкрайна, Полша, Румъния и България. Те са плащали значителна търговска и политическа цена за своята продължаваща зависимост от руския газ във времена, в които антитръстовите действия на Европейския съюз срещу „Газпром“ само задълбочиха търканията. Това ще рече, че Европа закъсня при възприемането на ваденето на шистов нефт и газ; Франция е наложила мораториум върху фракинга [технологията за принудително изхвърляне на горивата от дълбините на повърхността]; а навсякъде екологичните групировки забавят разработването на находищата.[54]

Лъснахме и ние, както се казва. Сега разбирате ли от какъв зор привикват „смелия“ и „мъжествен“ „антикомунистически“ министър-председател на остатъчна България във Вашингтон. Никакво официално посещение, а обикновено набиване на клинците.

„Ройтерс“ го заявява в почти прав текст: „Ето къде правителството на САЩ и частният сектор съгласуваха своите действия. За да бъдат в състояние да плащат богати дивиденти за разнообразяването на европейските енергийни източници и за завоюването на нови пазари за американските технологии за добив и опазване на околната среда.

Дейвид Голдуин [евреин], бивш специален пратеник на Държавния департамент [външното министерство] по проблемите на интернационалната енергийна политика, написа в “The New York Times”, че САЩ „трябва да съдействат на останалите, които искат да разработят своите собствени находища,… като помогнат на техните правителства да поставят в ред своите данъчни и екологични режими, както и сигурността си, необходими за облекчаване на нарастването на едни силни вътрешни пазари [на този вид горива].[55]

 

 

„Шевронната“ съдба на Б.Б. и олгавящите се на опашката за властта в колониална Чалгария

 

 

В света на парите тяма място за сантименти и ласки. Никаква „любов“ и „признание“. Който не е разбрал, да знае: отзоваха палячото Джеймс Уорлик, понеже не се справи със задачата, поставена на Белия дом и Държавния департамент от корпорациятаШеврон“. Помъчи се да угоди и на други с мераци за част от „тортата“, наречена „български подземни богатства“, както и на ядрено лоби, свързано с неотменимия проект АЕЦ „Белене“. Но забрави кои са истинските господари както на планетата, така на САЩ, респективно на президента и на държавната секретарка.  (Ако въобще можем да приемем Хилъри Родъм за представителка на красивия пол. На мен ми е необходимо голямо вдъхновение и полет на фантазията…)

Ето как уютното местенце, с което винаги грижливо сресаният като кукла Уорлик се беше уредил, предсрочно изстина. Язък за тъй любимите му гей паради, които пропагандираше като израз на свобода и демократичност“. Беше неизменна част от манифестациите на Емил Кошлуков, Азис, Кристиян Вигенин, Васко Кеца“, Атанас Папаризов, Миглена Тачева, Владо Кузов, Борис Велчев, Йордан Соколов… Всичко отиде на халос. Навярно сега самотните му вечери са запълнени с незабравими спомени и тиха тъга по нежните приятели, които остави тук.

Казват, че и заместничката му била с наклонностите на Люси Дяковска и ДесиславаСолджъра“…

Известно ли ви е какво означаваChevron”? Ами Standard Oilна Рокфелерови, респективнона семейство Ротшилд! Но мащабите на този петролен гигант стават по-ясни, когато разберете, че той е погълнал съвсем не малките “Texaco”, контролния пакет на уж държавната и водеща се „саудитска“ “ARAMCO” с всички сетнешни промени в названието й, прословутата “Unocal Corporation”, свързана с кръга около семейство Буш, афганския президент Хамид Карзай и войната в неговата родина – нещо, което вече обсъдихме в предходните епизоди на тази поредица, “Atlas Energy Inc.” от Пенсилвания и т.н.

Компанията оперира в 84 държави, наела е повече от 62 000 работници и служители, а през 2010 г. дневната й продукция е възлизала на2 763 000 000 варела нефт! Близо три милиарда варела дневно! Което през същата година се е равнявало на близо една трета от средно дневния добив на Саудитска Арабия8,5 милиарда варела! Опитайте да осмислите данните.

За това докъде се докопват пипалата на октопода „Шеврон“, можете да съдите по следния факт. Докато Кондолийза Райс оглавяваше Държавния департамент, един от танкерите на корпорацията, чиито названия задължително започват с Шеврон”, беше наречен… “Chevron Condoleezza Rice”. Почти веднага след като негърката напусна администрацията, корабът получи името “Chevron Altair Voyager”…[56]

Още един факт, та картината да стане съвсем ясна. В своята класация на най-големите корпорации в света за 2011 г. – “Forbes Global 2000”, списание „ФорбсподредиШевронна 16-о място! Повтарям – иде реч за шестнадесетата по размери компания на планетата.[57] А редовните читатели вече знаят: светът не се дели на национални държави, а на корпорации.

Искам да изясня пред каква дилема е изправен туземният ви министър-председател. Знаете, че не е мой. Не съм гласувал за никой след недоразумението Ф. Д. А тозичестенимъжествен“ „момък от село Банкя, Софийско, който възторгваше преобладаващата част от нашенци и все още е любимец на около половината от тях, енай-патриотичният“, „най-смелият“, „доказална дело как се отстоявамнение и позиция?!

Ако Б.Б. изуе гащи и полегне на Шеврон и сие, ще повтори своя мандат. Първият беше „образец“ на „достойнство“, „умения“, „непоколебимо отстояване на позиции“… Не кандиса ли, ще разбере колко дълга е опашката от мераклии за поста му. Защо според вас преди два месеца привикаха блондинаот Драгалевци във Вашингтон? Пък и не се чува видният интелектуалецФлорес Флорес да се е завърнал от американската столица, откъдето преди две седмици долетяха любопитни фотографии

Едно е сигурно в новината за очакваното енергийно превъзходство на САЩ. Тази страна все повече отпада. Няма как петролът и природният газ да подобрят особено живота на огромното й население. Добивът на енергийни суровини е недостатъчен. Трябва производство. А както не веднъж са се шегували коментатори и карикатуристи, онова, което на американския пазар пробутват за местно, всъщност носи маркатаMade in China”. Ако приемем, че двете страни наистина са еднаКимерика, значи всичко е наред

Американците все повече отвикват да работят. Социализмът ги погази с всичките сиблагини“. Кого го е грижа? Както писа Игор Бунич: „Народът, отучил се да мисли и да работи, нека мре. САЩ просто още повече ще заприличат на Русия. Включително и по това. Но нали така започнаха? Върнете се към разказите на Сергей Есенин в предходните части на настоящата поредица. Пък и кой друг, ако не все онзи левитскиелит“, основа Съединените щати и превърна Русия в СССР?

Те и Съветите не са спрели да помпат нефт и газ, но печалбите винаги потъват в джобовете на същите акулиот Интернационала и в сметките на болшевишката номенклатура. Отвъд Атлантика няма да се случи нищо по-различно.

Най-много някой ден да ни покажат репортаж, в който американско и руско семейство седят на някакъв бордюр и поред припяват на двата езика познатия куплет от оназиблатнаячастушка, който чудесно отразяваше социалистическата действителност:

 

Самолет летит на небо и мотор работает.

Мы на улице седим и картошки лопаем

Из Кремля шлют директиву,

сядь и запиши:

„Значит первое: Жизньдерьмо.

Второе: перспективыочень хороши!

 

Предстои епоха на войни за вода. Не разбирам нищо нито от добив на шистов нефт и газ, но чета и чувам, че при тях се използват несметни количества H2O, които биват вкарвани под налягане под земята. По същата причина нямам намерение да обсъждам и опасностите пред природата.

 

Едно ми е ясно: САЩ са напълно Съветски и залязват като империя. Комунистически Китай се въоръжава и от това ме побиват тръпки. Видях кадрите с първия им самолетоносач, който използва изтребители и бомбардировачи, “Made in China”!

И добре знам, че някой открадна щастливия живот на хората по земята. Мога да посоча голям дял от имената на престъпниците.

Но какво от това? Някой изобщо чува ли, че сирената вие? Нейният пронизителен звук е тревожен зов за всички ни!…

Така е и в стихотворението на Джон Дън:

 

Смъртта на всеки човек ме смалява,

защото съм част от човешкия род.

Затова, и да не ти пука за кого бие камбаната,

знай: тя бие за теб.

 

Време е човечеството да се събуди като юнака от приказките. Да разтърка очи. Да зърне истината, а не приспивните измами, с които го залъгват от големите медии. Да се ядоса, надигне и да хване за гушата кръстниците на интернационалната левитска мафия.

 

Друг спасителен път няма.

 

За останалите неща – в продължението. Дотогава – мир, любов и разбирателство!

 

 

 

Следва.

 

 

       

      За връзка с автора:

      mejdu_redovete@abv.bg

       

 

 

 

      От известно време предупреждавам, че внезапно се сдобих с маса „приятели“ в YouTube. Това стана, откакто започнах да монтирам субтитри във видеозаписи. Тогава изведнъж взех да получавам от YouTube предупредителни писма, че „качвам“ материали със защитени авторски права, които даже не съм виждал. Но те наистина… носят моето име?!

      Явно първият резултат е спирането на първото видео в една от предходните публикации.

       

 

 

      Все така получавам оплаквания, задето на отговарям на всички писма. Една от причините – навярно главната, е, че имам проблеми с електронната си поща. „Оказа се“, че дори „разпространявам… вируси?!

      След като ме упрекна, ръководството на Abv.bg наистина предприе мерки и засега ме избави от натрапниците. Дано са достатъчни.

      Сигурен съм, че доста от писмата, които ми изпращате, се „губят“. Има и такива, на които не намирам смисъл да отговарям. Пък и моля не забравяйте, че вие сте повече, а аз съм сам.

      Въпреки всичко поднасям извинението си на всички, които добронамерено са ми писали, но не са получили отговор.

 

 

 

      От сърце благодаря и на всички дарители. От февруари досега те са общо 67, седем от тях – имигранти. Но повече не мога да известявам дори тази бройка. През последния месец – нито един имигрант.

      Съдейки по сумите, за себе си съм сигурен, че повечето дарители са едни и същи хора, които искрено помагат за издръжката на тази медия. Няма как да издържа дълго по този начин. Никой от тези благородни сърца не е длъжен на останалите, нито на мен.

      Длъжен съм да известя, че сметката е направена така, та да не се узнава нищо, в т.ч. броят, имената на дарителите и изпратените суми. Понякога научавам само броя на постъпленията от страната и чужбина и то само благодарение на ласкавото отношение на служителките.

      Истина ви казвам: за да продължи да съществува и действа тази медия, е необходима вашата щедрост. Не преувеличавам. И няма как това да става с доброволните пожертвования само на едни и същи предани читатели.

      Неотдавна в „Агора“ един подлец и клеветник ви посъветва: „Не хранете Ифандиев!“ Изглежда мнозинството послуша съвета му.

      Не желая никой „да ме храни“. Но не съм в състояние да работя по 10-12 часа дневно, без моят труд да намери поне елементарна материална оценка.

      В интерес на истината, с парите дарени през последния месец, може би ще успея не само да поддържам сайто, но и да си платя сметката за електроенергия. Толкова.

      Преди няколко месеца един от вас, който не се крие – чудесният специалист по английски език и преводач Петър Коритаров, преведе прилична за моите разбирания сума. Когато предложих да я върна, защото ми се стори прекалена, той ми писа, че „това е най-изгодната сделка в живота му“. Защото срещу тези „нищожни пари“получава огромен обем информация.“

      Явно една шепа приятели на медията мислят така. Регистрираните посетители са повече от 700. Гастрольорите са поне още толкова. Дори половината от редовните да са злонамерени, остават 300. Всеки от тях да внася по 1,50 лева месечно – 18 лева годишно, бих могъл да продължа. Уви…

      Освен това очаквах съдействие – с ваши статии. Вярно, без хонорар. Но нима на повечето останали места плащат за публикации? Явно няма необходимост от такъв тип публицистика. Истината вълнува малцина. Има по-важни неща… Не съдя никого. Изцяло приемам, че вината е в мен, защото не откликвам на злободневието.

      Признавам, че ми е късно да се променям. Внесъл съм необходимата такса за присъствието на медията в интернет до края на годината. Но ще разредя появата на моите публикации. Време е да помисля и за себе си. Съжалявам.

      Въпреки всичко, съобщавам, че можете да изразите щедростта си като изпращате малки суми на две сметки с един и същ титуляр, обявени в рубриката „Дарения“ под главата на сайта или вдясно на основната страница. Достатъчно е да натиснете тази позиция и цялата информация ще се покаже. Неудобно е, но поради преследванията няма друг начин.

      По-добре е повече хора, и по разбираеми причини имигрантите, да помагат с малки суми, отколкото обратното – малцина – с големи.

       

       

 

       

       

      ДОСТЪП ДО ПРОЕКТОЗАКОНА ЗА ДЕКОМУНИЗЦИЯ

       

      Всеки, който прояви желание да разполага с копие от текста на Проектозакона за декомунизация, може да го поиска на посочения адрес на електронната ми поща. Ще го получи напълно свободно.

       

 

 

       

      ГЛЕДАЙТЕ В ИНТЕРНЕТ

       

       

      Побързайте да гледате видеозаписите на предаването „Диагноза с Георги ИфандиевYouTube, защото вече ги изтриват. Ето връзка (link): http://www.youtube.com/results?search_query=%D0%B8%D1%84%D0%B0%D0%BD%D0%B4%D0%B8%D0%B5%D0%B2&suggested_categories=25&page=3 и във

      VBOX7 от: http://vbox7.com/tag:%D0%B8%D1%84%D0%B0%D0%BD%D0%B4%D0%B8%D0%B5%D0%B2

 

 

 

      ТЕХНИЧЕСКИ УТОЧНЕНИЯ

       

      Ако щракнете (кликнете) върху която и да е илюстрация, тя се увеличава. За да я върнете в предишния й размер, натиснете върху „хиксчето“в горната лява част на илюстрацията.

      Ако щракнете (кликнете) върху номер на бележка под линия, автоматично ще попаднете на нея. За да се върнете в текста, моля, щракнете (кликнете) отново върху същия номер, но на бележката под линия.

      Вече спокойно можете да четете всички публикации. Достатъчно е да влезете в някоя страница, например в „Диагнозите ми“, и горе вдясно да намерите бутона „Назад“. Натискате го (щраквате, кликвате върху него) и всички публикации се показват.

      Системите за форуми работят по следния начин:

      Има категории и всяка от тях има един или повече форуми. Във всеки един форум се пускат теми (posts), които хората дискутират.

      В нашия случай, няма нужда от излишно категоризиране. Ето я структурата за момента:

      Форум: „За сайта“:

      Описание: „Тук можете да споделите Вашата градивна критика относно сайта и да докладвате грешките, които сте открили в него.“

      Форум: „За предаването“:

      Описание: „Тук можете да обсъждате проблемите, посочени в предаването и в статиите. Какво е Вашето мнение? За или против? Защо?“

      Форумната система, която ползваме, има екстрата да създава нова тема в момента, в който Вие пуснете статия. Активирано е. Също така има възможността за показване на профил на човек или пък за редактиране на собствения.

      Как да създадете нова тема във форума?

      Отидете в страница „Агора“. След което изберете в кой форум ще пишете – да речем избирате „За сайта“. Зарежда се нова страница в която ще видите бутон „Нова тема“. Оттам писането на тема е ясно.

      Как да редактирате профила си през форума?

      Отидете на страница „Контакти“. Има директна връзка „Редактиране на профила“.

 

 

      Иван Занев, WEB-дизайнър

       

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 [1] Peter Schiff – “The Real Crash: America’s Coming Bankruptcy – How to Save Yourself and Your Country”, St. Martin’s Press, New York, NY, 2012 г., стр. 274.

[2] Пак там, стр. 274-275.

[3] Говоря истината и нищо друго освен истината, лат.

[4] Вж. напр. “Whose happiness drives the economy?” by Zachary Karabell, Reuters, New York, NY, Wednesday, November 29, 2012 г., online: http://blogs.reuters.com/edgy-optimist/2012/11/29/whose-happiness-drives-the-economy/

[5] Пак там.

[6] Библия, „Първа книга Моисеева – Битие“, гл. 17, ст. 9-14.

[7] “Is Thanksgiving the most Jewish – and Israeli – holiday?” by Yael Miller, “Haaretz”, haaretz.com, Tel Aviv, Thursday, November 22, 2012 г., Kislev 8, 5773, online: http://www.haaretz.com/jewish-world/the-jewish-thinker/is-thanksgiving-the-most-jewish-and-israeli-holiday.premium-1.479742

[8] „От Матея свето Евангелие“, гл. 6, ст. 24.

[9] Nahum Goldmann ­  “The Jewish Paradox”, Translated by Steve Cox, Fred Jordan Books/Grosset & Dunlap, New York, NY, 1978 г., стр. 88.

[10] Вж. подробности в Георги Ифандиев – „Спомени за изгубения живот“, Издателство „VirtuaWorx“, София, 2007 г.

[11] Douglas Reed ­  “Far and Wide”, Jonathan Cape, 30 Bedford Square, London, 1951 г., стр. 318, electronic edition, стр. 189.

[12] Moses Hess – “Rome and Jerusalem”, Philisophical Library, New York, NY, 1958 г., стр. 27-28.

[13] Вж. William Greider – “Secrets of the Temple: How the Federal Reserve Runs the Country”, Simon & Schuster, New York, NY, 1987 г., стр. 39 и сл.

[14] Roberta Strauss Feuerlicht ­  “The Fate of the Jews: A People Torn Between Israeli Power and Jewish Ethics”, New York Times Books, New York, 1983 г., стр. 221.

[15] “Anti-Semitic Stereotypes in Zionism” by Yehezkel Kaufman, “Commentary”, v. 7, A Monthly magazine, Published by the American Jewish Committee, New York, NY, 1949 г., стp. 245.

[16] Вж. “Peres Presses PM on Palestinian State, End to Settlements” by Aluf Benn, “Haaretz” Correspondent, and Agencies, “Haaretz”, Tel Aviv, Tuesday, September 23, 2003 г., Elul 26, 5763, online: http://www.haaretzdaily.com/hasen/spages/343005.html   и   Roberta Strauss Feuerlicht ­  “The Fate of the Jews: A People Torn Between Israeli Power and Jewish Ethics”, New York Times Books, New York, 1983 г., стр. 221.

[17] Roberta Strauss Feuerlicht ­  “The Fate of the Jews: A People Torn Between Israeli Power and Jewish Ethics”, Times Books, New York, 1983 г., стр. 221-222.

[18] Вж. David Hirst – “The Gun and the Olive Branch: The Roots of Violence in the Middle East”, Nation Books, New York, NY, 2003 г., стp. 49.

[19] Вж. Георги Ифандиев – „Кражба: Кой отмъкна щастливия живот на човечеството?“ – Част 1 „Диагноза с Георги Ифандиев“, diagnosa.net, София, 18 ноември 2012 г., online: http://diagnosa.net/diagnosite-mi/%d0%ba%d1%80%d0%b0%d0%b6%d0%b1%d0%b0-%d0%ba%d0%be%d0%b9%d1%82%d0%be-%d0%be%d1%82%d0%bc%d1%8a%d0%ba%d0%bd%d0%b0-%d1%89%d0%b0%d1%81%d1%82%d0%bb%d0%b8%d0%b2%d0%b8%d1%8f-%d0%b6%d0%b8%d0%b2%d0%be%d1%82

[20] Questions for Dick Armey: Retiring, Not Shy” by Jake Tapper, “The New York Times Magazine”, New York, NY, September 1, 2002 г. Том ДиЛей също се обяви за „израелец по сърце“. Вж.“DeLay Says Palestinians Bear Burden for Achieving Peace” by James Bennet, “The New York Times”, New York, NY, July 30, 2003 г. – Бел. Д.М. и С.У.

[21] John J. Mearsheimer and Stephen Walt – “The Israel Lobby and U.S. Foreign Policy”, Farrar, Straus and Giroux, New York, NY, 2007 г., стр. 17.

[22] American Israel Public Affairs Committee (AIPAC). – Бел. Д.М. и С.У.

[23] Където е разположено законодателното тяло ─ Конгресът на САЩ. – Бел. Д.М. и С.У.

[24] Цитат от: Camille Mansour – “Beyond Alliance: Israel in U.S. Foreign Policy”, translated by James A. Cohen, Columbia University Press, New York, NY, 1994 г., стp. 242. – Бел. Д.М. и С.У.

[25] “Sen. Hollings Floor Statement Setting the Record Straight on His Mideast Newspaper Column,” May 20, 2004, a copy of which can be found on the former Senator’s web site. – Бел. Д.М. и С.У.

[26] Обнародвано в рекламна публикация на AIPAC във вестник “The Chicago Jewish Star”, August 29 – September 11, 2003. – Бел. Д.М. и С.У.

[27] Цитатите са взети от страницата в интернет на AIPAC на 14 януари 2005 г., online: www.aipac.org/documents/whoweare.html#say – Бел. Д.М. и С.У.

[28] John J. Mearsheimer and Stephen Walt – “The Israel Lobby and U.S. Foreign Policy”, вече цит. съч., стр. 18.

[29] “Washington Report on Middle East Affairs”, October 10, 2001 г., online: от http://www.wrmea.com/html/newsitem_s.htm, както и http://www.fpp.co.uk/online/01/10/Sharon3.html или http://www. radioislam.net/islam/english/jewishp/usa/sharon.htm; “Sharon to Peres: „We Control America”: Congressional Pandering to Israel proves him Right” by Mohamed Khodr, “Media Monitors Network”, California, USA, November 20, 2001 г., online: http://www.mediamonitors.net/khodr49.html; “Israeli Outlaws in America: The Case of Rafi Eitan” by Kurt Nimmo, “CounterPunch”, Petrolia, CA, August 25, 2003 г., online: http://www.counterpunch.org/nimmo08252003.html; “The Night After: The Easier the Victory, the Harder the Peace” by Uri Avnery, “CounterPunch”, Petrolia, CA, April 10, 2003 г., online: http://www.counterpunch.org/avnery04102003.html; “Sharon & God”, “New York’s Free Weekly Newspaper”, Volume 14, Issue 41, Thursday, October 11, 2001 г. и др.; ционистите се опитват да се измъкнат, като обявяват цитата за фалшификат, но този път свидетелите и източниците са много и неумолимо откровени.

[30] “EU trade chief accused of anti-Semitism over ‘Jewish lobby’ comments”, “The Telegraph”, London, 3 September 2010 г., online: http://www.telegraph.co.uk/news/worldnews/europe/eu/7979978/EU-trade-chief-accused-of-anti-Semitism-over-Jewish-lobby-comments.html

[31] Вж. “Britain’s Channel 4 exposes “power” of pro-Israel lobby” by Haaretz Service, “Haaretz”, Tel Aviv, 11 November 2009 г., online: http://www.haaretz.com/news/britain-s-channel-4-exposes-power-of-pro-israel-lobby-1.3906

[32] Вж. “Tutu Compares Israel To Hitler, Blasts “Jewish Lobby”; ZOA Urges Tutu’s Jewish Allies To Protest Slurs: Tutu Ignores Sheikh’s Calls to Murder Jews”, Zionist Organization of America, New York, NY, April 29, 2002г., online: http://www.zoa.org/sitedocuments/pressrelease_view.asp?pressreleaseID=1370

[33] „От Иоана свето Евангелие“, гл. 8, ст. 44.

[34] Вж. David Drach, Chevalier P. L. B. – “De l’Harmonie entre l’Eglise et la Synagogue”, Tome premier, Editeur Paul Mellier, Paris, 1844 г., стр. 79.

[35] Вж. “Cairo protests: The west has a duty to nurture democracy”, Editorial, “The Observer”, London, Sunday 6 February 2011 г., online: http://www.guardian.co.uk/commentisfree/2011/feb/06/observer-editorial-egypt-protest-democracy

[36] Вж. “Letting Go” by Philip Weiss, “New York Magazine”, New York Magazine Holdings LLC., New York, NY, January 29, 1996 г., стp. 30.

[37] Вж. “Voting Pocketbook Issues: A key factor in the elections is our evolution into a two-tier society” by Mortimer B. Zuckerman, “U.S.News & World Report”, New York, NY, November 9, 1998 г., стр. 84, online: http://www.usnews.com/usnews/opinion/articles/981109/archive_005168.htm

[38] “Malaysian Leader: “Jews Rule World by Proxy”, Associated Press, Fox News.com, New York, NY, Thursday, October 16, 2003 г., online: http://www.foxnews.com/story/0,2933,100234,00.html; “Mahathir attack on Jews condemned”, Atlanta, GE. Friday, October 17, 2003 г., online: http://edition.cnn.com/2003/WORLD-/asiapcf/southeast/10/16/oic.mahathir/index.html

[39] Чиято е земята, негова е религията, лат.

[40] Вж. напр. “UN defies US to recognise sovereign state of Palestine” by Alex Spillius, Diplomatic Correspondent Alex Spillius, Mark Hughes in New York and Robert Tait in Ramallah, “The Telegraph”, telegraph.co.uk, London, Thursday, 30 November 2012 г., online: http://www.telegraph.co.uk/news/worldnews/middleeast/palestinianauthority/9712572/UN-defies-US-to-recognise-sovereign-state-of-Palestine.html

[41] “The Saudi Connection” by Robert Fisk, “The Independent”, London, August 9, 1998 г., online: http://abbc.com/historia/zionism/fisk_binladen.html

[42] Виктор Островски – “Моссад отвъд измамата”, “Атика”-ЕТ “Ангел Ангелов”, София, 1998 г., стр. 155.

[43] Пак там, стр. 173.

[44] Вж. Георги Ифандиев – „Новият нов световен ред или ха на бас, че еврото ще падне… – Част 8“, „Диагноза с Георги Ифандиев“, diagnose.net, София, 1 ноември 2012 г., online: http://diagnosa.net/diagnosite-mi/%d0%bd%d0%be%d0%b2%d0%b8%d1%8f%d1%82-%d0%bd%d0%be%d0%b2-%d1%81%d0%b2%d0%b5%d1%82%d0%be%d0%b2%d0%b5%d0%bd-%d1%80%d0%b5%d0%b4-%d0%b8%d0%bb%d0%b8-%d1%85%d0%b0-%d0%bd%d0%b0-%d0%b1%d0%b0%d1%81-%d1%87-8

[45] “Creating an upscale service economy” by Robert Kuttner, Reuters, New York, NY, November, 29, 2012 г., online: http://blogs.reuters.com/great-debate/2012/11/29/creating-an-upscale-service-economy/

[46] Вж. “Economic Recovery and Social Investment” by Robert Kuttner, Co-Editor, “The American Prospect”; Senior Fellow, Demos, “New America Foundation t“, Washington, DC, November 2012 г., online: http://www.demos.org/sites/default/files/publications/Kuttner_Robert_Service_Sector_Recovery_November_2012.pdf

[47] Пак там.

[48] Вж. Zachary Karabell – “Superfusion: How China and America Became One Economy and Why the World’s Prosperity Depends on It”, Simon & Schuster, New York, NY, 2010 г., стр. лицев форзац.

[49] Пак там, стр. 3.

[50] Пак там.

[51] Fabbrica Italiana Automobili Torino.

[52]  “America’s geopolitical gusher”” by Frederick Kempe, Reuters, New York, NY, Monday, November 26, 2012 г., online: http://blogs.reuters.com/thinking-global/2012/11/26/americas-geopolitical-gusher/

[53] Пак там.

[54] Пак там.

[55] Пак там.

[56] Вж. напр. “Chevron redubs ship named for Bush aide” by Carla Marinucci, “San Francisco Chronicle”,  San Francisco, CA, May 5, 2001 г., online: http://www.sfgate.com/politics/article/Chevron-redubs-ship-named-for-Bush-aide-2922481.php

[57] Вж. “The World’s Biggest Public Companies”, Edited by Scott DeCarlo, “Forbes”, New York, NY, 18 April 2012 г., online: http://www.forbes.com/global2000/