- Диагноза с Георги Ифандиев - http://diagnosa.net -

КОЙТО ПРИЕМА СЕЕНЕТО НА ЛЪЖИ, ОПЪВА КАИША, ДОКАТО ЖЪНЕ ИЗМАМИ

 

 

 

 

 

 

 

Добре дошли в медийния диагностичен център. Това е територия, свободна от комунизъм, социализъм, фашизъм, нацизъм, либерализъм – изобщо – от идеологическите фрагменти на ционизма и насаждания от тази крайно националистическа теория, превърната в практика, интернационализъм. Тя е предназначена за личности, за хора нормални, без психически отклонения и без комплекси, незасегнати от индоктринация, и с отворено съзнание. Единственото място, в което се съобщава истината, цялата истина и нищо освен истината. Нещо, което нито една друга медия в този провален опит за държава не може да си позволи.

 

 

 

*    *    *

 

 

 

 

Напоследък всяка статия на лондонския всекидневник „The Financial Times“ започва с призив за материална подкрепа с думите: „High quality global journalism requires investment.“ Което ще рече: „Висококачествената световна журналистика изисква инвестиции.“

Всеки да го разбира, както желае.

 

 

 

 

*    *    *

 

 

 

 

 

Млада жена почина в ръцете на съпруга си на летището в град Улан-Уде, в Източен Сибир.

 

Ще речете: Какво пък, случва се. Щеше да е нещо обичайно, ако смъртта на 30-годишната Диана Толстова не беше причинена отскенера за проверка на заминаващите пътници. Жената имала пейсмейкър, вграден в тялото й. Предупредила летищните власти за евентуалната опасност. Обаче никой не обърнал внимание.[1]

 

Толстова минала през скенера и секунди по-късно паднала в ръцете на 33-годишния си мъж Максим. Толкова чини един млад живот.

 

Поинтересувах се, дали това би било възможно в САЩ и Великобритания. Отговорът беше утвърдителен. Въпреки официалните твърдения, че там се отнасятпо-хуманнокъм пътниците. По-хуманно означава по-човешки. Може би изразът е приложим, когато иде реч за отношение към животни. Но към хора?!…

 

Иде реч за сигурност, глупако! Така биха възкликнали някои „умници“.

 

Неза омраза към хората и за всемирна измама. За насаждане на страх.

 

Big Brother is not only watching you. He already murders![2]

 

Това, че английските медии обявиха Улан-Уде за град в „Южна Русия“,[3] отдавам на „интелигентността“ и „ерудициятана западните журналисти.

 

 

 

Свободата е нещо колкото лично, толкова и общо, глупако

 

 

 

Да, Големият брат убива. И това не е от днес. Обаче доскоро не му обръщахме внимание. Ние, понеже непострадалите лично от него в рамките на комунистическия терор, или забравилите за ужасите на милиционер-социализЪма, си казваха: Това не ме засяга.

 

Онези – на Запад, понеже не разбираха, че ги варят като жаби. Вкараха ги в капана на кредитната икономика. Представиха им я като welfare stateдържава на всеобщото благоденствие. А всъщност това беше път към социализма. Както е отбелязано на третата част от илюстрацията: „Държава на благоденствието, по-рано известна като Америка“! Даже туземният ни реализатор на този брутален и нечовешки проект го отрече в своята прощална реч. Помните ли? Нарече го „недоносче“!

 

Замаяните от пропагандната дрога западняци повярваха, че техният социален райх ще продължи хилядолетие. Сега, вече седма година след ударите на поредната всеобща финансово-икономическа криза, те, „милите“, са изправени пред сблъсък в стената на следващата. Която се очертава да бъде още по-яка. Сцената ще напомня идеализираната трагедия на „непотопяемиякорабТитаник“.

 

Може би чичото на съпругата ми, минал през преизподнята на комунистическия концлагер Белене, сега се радва в отвъдното. Зер, проклятието му застига онези, които не ни забелязваха. До неотдавна със снизходителни усмивки ни пренебрегваха. А сега вече се опасяват от насsauvages,[4] както ни наричат.

 

Чувал съм го с ушите си, изречено от устата на сина на мой женевски приятел. Богат доктор, който не допускаше, че е възможно „балканските дивацида назнайват чужди езици. Макар баща му да е… сърбин!

 

За мен повечето от тези западнинобилиса чиста проба варвари. Срещал съм различни техни университетски преподавателипрофесори. Без ни най-малка суета, горделивост, надменност или неоправдано високо самочувствие твърдя: На малкия ми пръст не могат да стъпят. Обикновени зубрачи, задръстени с догмите на наложената като официална псевдонаука.

 

Защо винаги ни изпреварват? Понеже онези, които ръководят света, непрестанно набират и съблазняват най-добрите умове, най-напредналите практици. Като вършат това по цялата планета. За да изглежда, че Der Westen ist über alles.

 

Ама Дмитрий Менделеев се роди в Русия. Никола Тесла се появи на този свят в малко хърватско градче в семейството на сръбски източно-православен свещеник, нали? Мария Кюри – в Полша.[5]

 

Разбирате ли, какво се опитвам да обясня?

 

Западната среда създаде условията за зараждането на човеконенавистните идеологии – продължения на престъпния талмудизъм: социализма с всички негови разклонения, комунизма, фашизма, нацизма, либерализма

 

Кой уби нещастната Диана Толстова? „Мерките за сигурностбяха въведени от САЩ в рамките на разпалената от тях война против тероризма“. Командата прозвуча над планетата и отекна в почти всички правителства, които й се подчиниха. Кой владее днешна Русия, показах на 19 ноември 2014 г. в телевизионното предаване „Диагноза“.[6]

 

Но това отдавна е така. Още от средата на ХІХ век. Обаче окончателното превземане на най-обширната държава на земята започва с Октомврийския метеж през 1917 г. С кратко прекъсване по време на Сталиновия гняв“ – от 1946-а до смъртта на диктатора през 1953 г.

 

Ето я причината за онова обвинение, което неотдавна смятаният за „баща на рейгъномикатаПол Крейг Робъртс отправи към родината си – Съединените щати, глобалния Съветски съюз:

 

Това е прекалено голяма световна лъжица за една фалирала страна, мразена от населението на нейните васали, както и от много от собствените й граждани. Която не е спечелила нито една война, откакто срази мъничката Япония през 1945 г., като използва ядрени оръжия. Единствената употреба на такива ужасни оръжия в световната история.[7]

 

Какво ви говори това? На мен – че обявяването на единна световна държава вече е на една крачка. Дали ще я наречете комунистическа, нов световен ред, корпоратокрация, олигархична и пр., няма никакво значение. В нея шепаизбрани“ – глобална номенклатураще господстват над огромното мнозинство от човешкия род. Което е робство. Макар и по-перфидно.

 

Има вероятност потомствената комунистическа престъпница Ирина Бокова да оглави ООНсвоеобразния министерски съвет на единното световно правителство. Днес тя и без друго е назначена да ръководи духовността, каквато е задачата на ЮНЕСКОинтернационалната организация, чийто генерален секретар е. Генерален секретар! Като в КПСС, БКП и т.н. А комисарите в Европейския съюз?…

 

Какво да кажем за министерството на войната на същото невидимо световно правителствоНАТО? То е предвождано от норвежкия комунист, евреина Йенс Столтенберг.[8] От юношенска възраст той членува в комунистическите организации.[9] На всичко отгоре е бил вербуван за агент от зловещото съветско КГБ. Агентурният му псевдоним е „Стеклов“.[10]

 

Нали знаете шпионската максима: Веднъж ченге, завинаги ченге! Преките началници, водещите офицери на генералния секретар на НАТО – поредното болшевишко названиесе намират наЛубянка“ в Москва!

 

В такъв случай кои са видимите сили, ръководещи този свят? Не го ли изведох като математическа теорема? Триумфът на комунизма е пълен!

 

Отсега насетне никой да не е дръзнал да ме обвини в разпространяване на конспиративни теории“. Който не проумява ставащото, е просто тъпанар. Повтарям: съвършен тъпанар! Животно! Единственото, на което има право, е да се предвижва по-бързо към кланицата, преживяйки.

 

Толкова.

 

От години САЩ определят управляващите режими в уж суверенни държави по всички континенти. На практика това не е така. Но го представят по този начин. Ето как те, бившите Съединени и сегашни Съветски американски щати, събират и трупат омразата на човечеството. Подобно на някогашния СССР.

 

Вярващите мюсюлмани не приемат тази „свобода“ и „демокрация“. Те не мразят Америка или Европа. Но стават все по-враждебни към тях. Причината не е в никаква завист към света, който по навик обозначаваме катоЗапад“. В който, съгласно утвърдената митология, хората уж са по-свободни и живеят в лукс. Дълго поддържана илюзия, която е на път съвсем да отмре.

 

Както преди няколко месеца показах в репортаж на CNN, днес най-малко 15 на сто от работещите американци не знаят кога отново ще имат храна. Подчертавам: от работещите![11]

 

Преди четири месеца американски университетски професор заяви пред същата телевизия – цитирам по памет, че:

 

Поне 65 на сто от сънародниците му едва свързват двата края или живеят зле. Ако не са медиите, да ни известят, че сме добре, няма откъде да го узнаем.

 

В интонацията на преподавателя, с която произнесе ироничната бележка, се долавяше печал.

 

 

 

Омразата е прекалено тежко бреме за понасяне[12]

 

 

 

Хората по света не мразят американците или западняците като цяло. Те ненавиждат онзи стремеж за налагане на чужди, нежелани ценности, който техните лидери, подкукоросани от своите скрити господари, им натрапват със сила. За пореден път задавам въпроса: В състояние ли е някой да дефинира банализираното понятиеевроатлантически ценности“? Моля, незабавно ще му предоставя думата – тук или в телевизионното предаване.

 

Американската биоложка и докторка Далия Уасфи е от по-новото поколение правозащитници. Тя е на 43-годишна възраст. Нейната майка е еврейка, спазваща религиозните традиции. Баща й пък е иракчанин и предан мюсюлманин. Далия е прекарала детството си в Ирак, когато Саддам Хюсеин все още се радваше на пълното одобрение и съдействие на своите задокеански приятели“.

 

На 27 април 2006 г. на среща във Вашингтон, тя произнесе обръщение „от името на майка си и нейните роднини ашкеназки евреи“. В нея призна, че семейството й би живяло в Ирак, ако не беше войната. Тя е довела до смърт, разрушения и хаос. А американците не са в състояние да разберат това от разстояние, възлизащо на 9200 километра. Но тъкмо те – нейните сънародници – са предизвикали всичко това. И ясно заяви:

 

Това не е война срещу тероризма. Това е терористична война.[13]

 

Четири лета по-късно, след няколко посещения в бащиното й отечество Ирак, Далия Уасфи заяви:

 

Истинското лице на войната е неизвестно на хората. Защото медиите не показват действителните факти. Войната не е нищо друго, освен бизнес. При който младежи биват изпращани, за да загиват, та някои да стават все по-богати. Това са ужасите на войната.[14]

 

В интернационалната мрежа YouTube има видеоматериал, който е трудно достъпен. Той съдържа част от току-що цитираното изявление на д-р Далия Уасфи. В него американската правозащитничка с еврейско-мюсюлмански корени обяснява причините за омразата на хората по света към нейната родинаСАЩ. Предлагам го с известни съкращения.

 

 

 

 

 

Струва си да запомните думите на д-р Далия Уасфи – смелата американка с еврейско-мюсолманско потекло:

 

Те не ни мразят заради нашата свобода. Ненавиждат ни, защото всекидневно ние финансираме и извършваме престъпления против човечеството и човечността.

 

Това е напълно вярно. Както и че нормалните хора в Централна и Източна Европа мразеха съветския режим. Днес САЩ заместиха СССР. Редно е неговите жители да се вдигнат, да стиснат управляващите за гушите. Да изтръгнат признанията им за техните истински чорбаджии. И като осъдят вече извадените на светло реални властелини на света, да ликвидират с поробването на човеците.

 

А ние? Да стоим и да чакаме наготово ли?

 

Явно е добре човек да трупа архив. Преди седем години в същото телевизионно предаване като настоящето, но в пловдивската медия ЕврокомБългария“, предупредих: Вашингтон и Москва се споразумяха за началото на нова Студена война. Може би ще се намерят някои зрители, които помнят думите ми. Няколко пъти сам ги припомнях по памет.[15]

 

Вижте само кои днес я разпалват наново. И имитират, че повеждат измамната битка против Русия. Героите на предната – генералният секретар на НАТО, комунистът Йенс Столтенберг, агент на КГБ с псевдоним Стеклов“. И президентката на Литва, потомствената комунистка Далия Грибаускайте.

 

Не толкова отдавна ви разказах накратко нейната позорна биография.[16] Нека припомня няколко факта.

 

Още като студентка настоящата президентка на Литва е подала молба за членство в Комунистическата партия на Съветския съюз. И я приели. Най-малкото – заради нейния болшевишки произход и активна комсомолска дейност. Завършила е политикономия в Ленинградския университет. Нейната принадлежност към КПСС й е осигурила „топломестенце в Литовската академия на науките. Даже е завършила Висшата партийна школа във Вилнюс, в която сетне и… преподавала!

 

Ала върхът на безсрамието е, че т. нар. демократичен свят приема другарката Грибаускайте въпреки нейното членство в ЦК на Литовската компартия чак до юни 1990 г.! Нещо повече – товарищ Далия Грибаускайте е била поканенада продължи образованието си в Джорджтаунския университет във Вашингтон! Там е била обучавана по „специална програма за висши ръководители“?![17] Досещате се, че е била и вербувана. Преди това – от КГБ, сетне – от неговата партньорска организация ЦРУ.

 

Ако сте забравили, да припомня, че от 2004 до 2009 година другарката Далия Грибаускайте беше европейска комисарка за финансовата програма и бюджета!

 

Според вас, кой дърпа конците на една бивша членка на ЦК на Литовската КПСС? Ако решите, че е някой в Брюксел, значи признавате: Евросъюзът е подчинен на Москва. Ако смятате, че е друга сила, невидима с просто око, значи сте разбрали какво се опитвам да обясня вече толкова време.

 

А задочните разправии с Путин са нещо като съвременен вариант на “Much Ado About Nothing” – „Много шум за нищо“…[18]

 

 

 

Песента на кукувиците

 

 

 

Днес двамата комунягинаемницитенорвежкият Столтенберг и литовската Грибаускайте, са уседнали в чуждо гнездо. Точно като кукувиците. И пеят тяхна песен, написана от орлите, дето кръжат над тях и следят дали спазват тоналността и следват нотния текст. Но така е само на пръв погледпривидно. Те са на мястото си, във вертепа, в който Интернационалът ги е измътил.

 

 

 

 

 

Остава ни да гадаем, дали репликите на Столтенберг – „Стекловса написани от сценаристите на Лубянка“, в Лондон или във Вашингтон! Също така, къде ли членката на ЦК на Литовската комунистическа партия е научила тези слова? Дали в Ленинградския или в Джорджтаунския университет?

 

Това военните и шпионите определят като шум в системата. Той служи за маскировка на важни операции или го използват, за да отвлича вниманието. Струва ми се, че в конкретния случайза двете.

 

 

 

От това няма да излезе нищо друго,

освен фалш и измама[19]

 

 

 

Израелският шпионин Яков Кедми, на когото Путиновият режим вече десетина и повече години забранява да припари до границите на Русия, е прав. За какво? Вижте и чуйте.

 

 

 

 

 

Това не е мнение на някой местен комунист и агент на репресивните секретни служби на Тодор Живков, наскоро въведен от водещите си офицери в лоното на фалшивия антикомунизъм“. Нито е изявление на възпитаник на съветския МГИМО, който с огромно закъснение и когато му е било възложено, се е преквалифицирал в „русофоб“ и „антисъветчик“.

 

Не, драги мои, още през януари 1967 г. Яков Казаков е избягал отсъветския комунистически рай“. За да стане Яков Кедми. Освен това има висше военно образование. Завършил е специална шпионска школа. Дълги години е бил разузнавач. Даже е оглавявал израелската тайна служба Натив.

 

Искам да кажа, че ако не се окаже поредния Щирлиц“, неговото мнение има солидна стойност. За разлика на тукашните неофитчета в антикомунизма, чиито пружинки биват навивани от БКП и нейната Държавна сигурност.

 

Ну вот вам и правда, товарищи и товарашутки, недорогие.

 

Ще нанеса допълнителен щрих върху общия пейзаж на измамата, която ни заобикаля. Та за пореден път да се уверите, какви нещастници ръководят световните дела. Или по-скоро – що за нищожества са онези, на които Братството възлага главните роли в бурлеската, наречена „Глобална политика“.

 

Само преди три седмици единствен ви показах видеозапис от речта на Михаил Горбачов в германската столица, произнесена по повод на 25-годишнината от отварянето на Берлинската стена. В нея той не просто венцеславеше Владимир Путин. Препоръча на западните лидери да се вслушат в неговото изявление през Валдайския форум. Понеже в него руският президент демонстрирал качествата си на държавник, който посочва изход от кризите![20]

 

Няма и месец от тогава. А дядя Миша се извъртя на 180 градуса. И обвини Путина, Владимира Владимировича, в прекомерна суета и претенциозност, граничещи с маниакалност.

 

Горби заявил на всеослушание, че „Путин се смята за втори след Господ“. И защо? Понеже не търсел товарищ Горбачов за съвети. Не ползвал неговите възможности?![21]

 

Съвсем излишно е да припомням, как някои класици са се произнесли за непостоянството. По-важно е да изясня: Ако не сте проумели, всички т. нар. световни лидери, са марионеткикукли на конци. Те биват задвижвани от кукловоди, оставащи скрити зад кулисите на глобалния политически театър.

 

За какво му е на старец като Горби да става за резил? Най-лесно е да отсечем, че никога не е късно за това. Така е. Но какъв може да бъде мотивът му?

 

Съгласно комунистическата традиция, установена в Изтока, двете дъщери на Михаил Сергеевич са на Запад. Самият той живее в охолство и лукс, благодарение на крупните дарения от страна на западния финансов елит. За една нищо и никаква лекция от около половин час, в която няма какво толкова да каже, пък и не може, получава минимум по 150 000 долара!

 

Не забравяйте, че отпразнува своя 80-и рожден ден в Лондон, а не в Москва. На сцената излязоха „звезди“ от поп-музиката и киното от величината на Пол Анка и Шарън Стоун. А сред публиката изпъкваше тогавашният израелски президент Шимон Перес.

 

Ще обясня с пример от тук. Когато през късната есен на 1991 г. имах възможността да попитам офицер от Държавна сигурност, защо агентите не си признават, та поне да запазят малко достойнство, той ми отговори – цитирам по памет:

 

Пет години след напускане на службата, щатните служители са свободни донякъде. Агентитеникога. Може да не са били използвани двадесет години, и да бъдат активирани. Няма бивш агент.

 

Когато проявих наивно любопитство, задавайки въпроса: С какво ги държат?, получих елементарния отговор:

 

Имат деца, жени, майки, бащи, мъже, братя и сестриТе могат да бъдат открити навсякъде по света

 

Конкретният повод беше Стефан Савов – току-що назначен за председател на Народното събрание. Агентурният му псевдоним се оказа „Николай“. А неговият син живееше в Канада

 

В самото начало на отиващата си година ви представих забавна, но поучителна песничка, озаглавена “Were Living In The Age Of The Hoax” – „Живеем в епохата на измамата“.[22]

 

Понимаете, дорогие ребята?

 

 

 

От болната глава – на здравата…

 

 

 

С какво се занимават през това време посочените и останалите „демократи“? Сменят режими и провеждат тест за търпимост сред населението не на уж бившите социалистически страни. Изпробват степента на послушание и доволство и внай-развитите“.

 

Преведете смисъла на следното:

 

Когато във вторник вечерта [4 ноември 2014 г.] руският национален отбор по футбол излезе на терена за приятелски мач срещу Унгария, унгарският министър-председател Виктор Орбан гледаше съсредоточено от VIP-сектора на новия будапещенски стадион.

 

Унгарски официални представители съобщиха, че е бил там, защото обича футбола. Но по време, когато лидерите на Европейския съюз се напъват, за да не се свързват с Русия заради нейната намеса в Украйна, присъствието на Орбан на стадиона поражда съмнения.[23]

 

Това е образец на чист и най-долнопробен комунизъм. Само другарите, истинските, чугунените болшевики, са способни на такова допотопно мислене. Ще дам пример от първа ръка.

 

Есента на 1973 година, Барселона. Европейско първенство по баскетбол. Отборът на НРБ се е класирал. Преди първия мач двата тима били строени в центъра на игрището. Капитан на нашенци бил Георги Христов – „Сапуна“, от „Балкан“ – Ботевград. Баща на известния футболен национал от съвсем недалечното минало Мариан Христов.

 

Някакъв мъж слязъл от централната трибуна и се появил на площадката. Започнал да се ръкува със състезателите. Цялата „церемония“ продължила две-три минути. След което мачът започнал.

 

Когато срещата приключила, ченгето от Държавна сигурност, което било заместник-водач на отбора – начело винаги беше някой от ЦК на БКПнахълтало в съблекалнята. И взело да ругае капитана Христов, задето бил подал ръка натогавашния цар Симеон ІІ. Именно той се оказал мъжът, който се ръкувал с баскетболистите.

 

Сапуна“, който не е от най-словесните спортисти, рекъл:

 

– Пред мен застава човек. Подава ми ръка. Аз какво да правя?

 

Да се беше навел да си вържеш кецовете, все едно са развързани – отвърнало разгневеното ченге.

 

Идентичен случай“, приключваше стар виц!

 

За своите опоненти в Унгария и според някои западни дипломати Орбан се придвижва опасно близо до Кремъл. Една посока, която поставя неговата страна с 10-милионно население пред риска да остане в покрайнините на Европейския съюз.

 

Унгария е подписала сделка за 10 милиарда евро (12,5 милиарда долара) с Русия, за изграждането на ядрена електроцентрала в страната. Тя е убедена, че подкрепяният от Русия газопровод Южен поток трябва да бъде изграден, въпреки противопоставянето от Брюксел

 

В понеделник, на шествие на противници на Орбан пред Парламента, един протестиращ носеше плакат със съветския сърп и чук върху него. А лозунгът гласеше: „Не искаме да сме колония.[24]

 

Кои са „противниците на Орбан“? Ами комунисти, които днес, подобно на ситуацията у нас, са заели солидни позиции във всички партии. Но най-вече – в т. нар. социалистическа.

 

И аз не желая родината ми да е колония. Но тя е. По-рано – на СССР. Сега – на Брюксел и Вашингтон, но с тенденция да се върне в кремълската орбита. Защото, да не се заблуждаваме, рано или късно настоящето противопоставяне между т. нар. Запад и Русия, което все още не е обявено като Студена война, ще свърши. Тогава световната революция ще е завладяла далечния изток на Азия.

 

Не ви ли впечатлява фактът, че макар привидно метрополиите да се сменят, колониалните ни управници са едни и същикомунистическата номенклатура! По-рано те се пъчеха в Москва. Днес заемат важни постове в Париж (ЮНЕСКО), в Брюксел (Станишев е председател на Партията на социалистите в ЕС), в Лондон, Рим, Вашингтон – навсякъде.[25] Ами помислете малко.

 

Лично аз не искам никакъв диктатмосковски, брюкселски или вашингтонски. И марсианскисъщо. Ама пита ли ме някой?…

 

Кой определя, кое е справедливо, положително, добро и правилно за една нация, и кое не е? Барак Обама?

 

Ами нали Виктор Орбан беше обвиняван, че е „десен“ в един свят, който все повече олевява поради нарастващата бедност? Ала кой друг, освен мен, извади на светло неговия произход и минало? Илюминиран от медийните прожектори, той се оказа горе-долу толкова зависим от Дьорд Шварц или Джордж Сорос, както е известен интернационалният еврейски ментарджия, пръкнал се в Унгария, колкото и самият Хюсеинович.

 

Година преди промените в Източна Европа сегашният – до кога ли – унгарски премиер бил проводен да следва вЛондон. Със стипендия отДжордж Сорос. По това време тук репресиите над българските мюсюлмани, обидно наречени Възродителен процес, бяха в разгара си! Концлагерът Белене приемаше „питомци“, които Партията възнамеряваше да превъзпита чрез принудителен, робски труд?!

 

Да припомня, че във Великобритания получаваха докторски титли сериозни комунистически фигури. Например правешката принцеса Людмила, другарят Андрей Пантев, самият Сергей СтанишевНейната столица приютяваше такива исполини на комунистическата идеология и грабеж, като членовете на Политбюро на ЦК на БКП, другарите  Александър Лилов, Огнян Дойнов, Стоян Марков – „Стенмарк“…

 

Последният е тъст на Георги Велчев. И следователно – сват на брат муМилен, вицепремиер и министър на финансите при управлението на коалицията НДСВ-ДПС. Понастоящем двамцата, които са от най-високопоставените приближени до Симеон Сакскобургготев, заедно с лондонския им приятел Красимир Катев, ръководят тукашния филиал на уж руската  банка VTB Capital. Финансовата институция е част от Системата на Федералния резерв на САЩ.

 

Друг виден комунистическиантикомунист“, нашумелият като „Хер Фликзаместник министър-председател и финансов министър Симеон Дянков от БКПГЕРБ, възнамеряваше, „ако трябва, да напляска руснаците“. Беше го изтърсил по повод строителството на АЕЦ Белене в България и договорките с руската страна.[26]

 

Впоследствие, на 23 януари 2013 г. на изненадващо посещение в Москва, в интервю за „Российская газета“ заявява, че „ще затопля отношенията с Русия“. И че „България залага на руските инвестиции“, което става в седмицата на референдума за или против ядрена енергетика в Бъргария, в това число АЕЦБелене“. Добавя, че България ще дава визи за руснаците на границата, което е в противоречие с европейските конвенции и на политиката на ЕС по визовия режим към Русия. Също така противоречи на приетия на 14 декември 2012 г. в САЩ Закон „Магнитски“, който включва и визови санкции.[27]

 

Нали не сте забравили, че домъкнаха другаря Дянков отСветовната банка. Там се е подвизавал в компанията на „дъщерята на полка“, другарката СталинкаКристалинаГеоргиева. У дома и двамата са получили тежко болшевишко възпитание. „Хер Флик“ е випусник на Ловешката езикова гимназия, която беше школа за кадри на Държавна сигурност.

 

След като известно време се е водил „преподавател в Харвард“, понастоящемборецът против РусияДянков, Симеон Денчевич, е ректор в Руската икономическа школа (РИШ) в Москва![28]

 

Преди това, през май 2012 Симеон Дянков е избран за председател на Надзорния съвет на Европейската банка за възстановяване и развитие (ЕБВР)![29]

 

По онова време Путин, Владимир Владимирович, беше приятел с всички западни лидери, включително с Обама, Барак Хюсеинович, Меркел, с Ангела Хорстовна, с Камерън, Дейвид Иън-Дональдович и т.н.

 

А по онова време Виктор Орбан беше заел доста напушена, да не река – враждебна позиция, спрямо Русия и нейния „цар-батюшка“!

 

Понеже съм наясно с устойчивостта на човешката памет, си позволявам да припомня:

 

Виктор Орбан оглавява Унгарската националистическа партия. Неговият баща е циганин, а майка му е от еврейски произход. Орбан е женен за Анико Левай.[30]

 

Левай е унгарски вариант на Леви. Например на английски, в зависимост от изписването – ако е Levi, се произнася Ливай.

 

Ами сега? Или и това е „лъжа“, „конспиративна теория“?

Бащата на Орбан се казва Győző [Гьозьо], което е унгарският еквивалент на Виктор[31]

 

Разликата е в цвета на кожата. Няма как да отречете, че на външен вид синът на унгарецаГьозьо Орбан е по-светъл от рожбата на кениеца Хюсеин Обама. Обаче вместо да гледа, какво става в градчето Фъргюсън, щата Мисури, например,[32] Барак Хюсеинович се занимава с т. нар. regime changeсмяна на режимав Унгария. И не само там. Убеден съм, че сам не го желае. Впрегнали са го, за да Им върши мръсната работа. Така си е постлал в миналото.

 

 

 

Не за кого, а кой бие камбаната?

 

 

 

Обаче времето лети, намеренията на Братството се променят. Днес всичко изглежда наопаки. Путин и Орбан вече са провъзгласени за врагове на новияпрогресивенидемократиченстрой. САЩ изглежда за пореден път ще разлайват кучетата. Не, названието на прословутия филм “Wag the Dog” съвсем няма предвид това. Изразът означава „в полза на малцина“. Така пише в речниците за английските идиоми:

 

Wagging the Dog A situation where a small part is controlling the whole of something.[33]

 

Но да, Белият дом действа wagging the dog – в полза на шепа от свръхелита. Какво означава това? Вижте:

 

Режимът на Орбан или ще промени посоката си, или ще си върви.[34]

 

Поводът за публикацията са санкциите, наложени от САЩ на някои унгарци, които доскоро бяха представяни като… „десни“. Целият тон е антинационалистически.

 

Но на фона на приетото от израелското правителство решение за официалното название на държавата като Национална държава на еврейския народ.[35] Нищо, че това ще засегне повече от една пета от населението. Онези, които не са евреи. Правозащитните организацииго осъдиха като расистко“.[36] Те да вървят на майната си, барабар с малцинствените групи, без извинение!

 

На кого в ционисткия рай му пука за мнението на другите? Israel е над тези неща. Israel ist über alles, über alles in der Welt!

 

Когато високопоставен американски представител нарече израелския министър-председател Бенямин Нетаняху кокоша трътка“, знайте, че израелско-американските отношения са достигнали нова ниска точка.[37]

 

Дали?

 

Днес единствено малоумните не са наясно, че евреите ръководят САЩ. Не случайно коментарът, от който е взет горният цитат, е озаглавен красноречиво: „Защо Израел не се интересува от онова, което мисли Обама, нито от това, как американски представител нарича Нетаняху?

 

Всякакви критики на израелската политика“ – се казва по-нататък в статията, – „са ограничени поради загрижеността от щетите, които е възможно да причинят на израелските интереси. Нито един високопоставен служител в двете страни не допуска сериозно някакво разделение между тях. Нито дори, че израелската политика нанася поражения на интересите на САЩ. Надделяващата парадигма е, че Израел все още е по-скоро стратегическа ценност за Америка, отколкото бреме.[38]

 

Това – по повод на израза „кокоша трътка“, изпуснат от висш служител от Съвета по национална сигурност на САЩ по адрес на „БибиНетаняху.

 

Става ли ясно, кой командва на този свят? Не знаете ли, кои, с решаващата помощ на Хитлер и Сталин, и с цената на поне 35 милиона човешки живота, основаха Израел като еврейска държава“? Сградата на КнесетаПарламента на Израел, е дарение от Ротшилд. Зданието, подслонило Върховния съд, също. Както още толкова много забележителности. Да не отварям дума за първите алиипреселвания на евреи от целия свят в Палестина, започнали през седемдесетте години на ХІХ век.

 

Но също така кой планира и финансира създаването на ционистките идеологиисоциализъм, комунизъм, фашизъм, нацизъм, либерализъм и прочие?

 

Не случайно наричат Израелчастната държава на Ротшилдови“.

 

Това представлява Pax Judaica. Епохата на гротескното неравенство.

Отдавна не е важно “for whom the bell tolls”.[39] Същественото е: who tolls the bell![40]

 

Ако Виктор Орбан не слуша, ще си върви. Тъй като отваря „нова ера в руско-унгарските отношения“.[41] Което не се харесва на някои от Братството. Вече взеха да го наричат „бивш антикомунист“! Приписват му някакъв опит да изтрие пронацисткото управление на адмирал Хорти. Даже му пришиха такова прозвище – „адмирала“! Не се посвениха да изкарат Орбан бояджия, мъчещ се да изчисти образа на КГБ, като въведоха каламбура “KGBéla”.[42] Това – заради Бела Ковач, който е депутат в Европейския парламент и партиен лидер. Но не на Орбановата партия FideszУнгарски градски съюз, а на Jobbikдвижението за по-добра Унгария.

 

Двете са определяни като „десни“. Явно в условията на световен социализъм това е неприемливо. За кой ли път с уточнението – засега

 

Барабар Реджеп с мъжете, към евро-атлантическите тирани се присламчи и турския полудиктатор Таип Ердоган. В обстановка на отдавна прекъснати отношения с Израел и на влошени със САЩ, той постави условие на гостувалия му американски вицепрезидент Джо Байдън: Смяна на властта в Дамаск.

 

Изпълнящият ролята на всеотдаен мюсюлманин евреин е отколешен враг на Башар ал-Ассад. Сега „неохотният съюзник в предвожданата от Съединените щати коалиция против бунтовниците от Ислямска държава (ИД) в Сирия и Ирак настоява за по-обширна стратегия, която да включва свалянето на Ассад от власт.

 

„По отношение на Сирия обсъждахме… не само да премахнем свободното прелитане на самолети на ISIL и да ги победим, но също така потягането на редиците на сирийската опозиция, за да осигурим изхвърлянето на режима на Ассад“ – заяви Байдън на съвместна пресконференция с Ердоган.[43]

 

Какво последва първия подобен опит, наблюдаваме сега. Не малка част от Ислямска държава в Ирак и Сирия е съставена тъкмо от тази „опозиция“. Какво ли очаква нещастните жители на региона? Ако не е изследвал задълбочено процесите, човек може да остане с впечатлението, че всеки мегаломан е в състояние да се намесва във вътрешните работи на други страни.

 

Но я си спомнете, кой се разпореждаше по този начин с ръководителите на уж независими държави? Да, съветските комунистически лидери със своите васали от социалистическите страни. Кремъл назначаваше ръководители, кой знае защо наричанидържавни“. Но също така ги сваляше. Даже се говореше за „вятъра, духащ от Кремъл“!

 

Нашичкият Тато извърши най-голямото възможно предателство спрямо народа. На Пленум на ЦК на БКП, проведен през декември 1963 година, предложи България да се сближи дотолкова със Съветския съюз, че в обозримо бъдеще да станенегова шестнадесета република!

 

Пак той признаваше, как Никита Хрушчов годрал“! Преди близо година и половина, припомняйки този епизод, тъй срамен за нормалните българи, писах:

 

Дере се животно. Какво ли ги правят сега във Вашингтон, Брюксел, в Берлин, Лондон, Париж, Москва?… По колко кожи им свалят, а те търпят… Нищожества, мижитурки, вкопчени в постове, осигуряващи им пари и измамна слава![44]

 

Нещата не спират до тук. Сега вече дерат и онези в Кремъл! Някой иска regime change и в Русия. Така твърди нейният външен министър Сергей Лавров. Понеже у нас трудно ще намеря съперник в четенето на публикации в западни медии, уверено мога да твърдя: навсякъде по света смятат Лавров за изключително умен, опитен и ловък дипломат. Както и за човек, който притежава желязна нервна система. Последното отдавам не само на природата, но и на специалната подготовка, която неизбежно е получил в КГБ.

 

И ето, буквално преди дни, този доказано изпедепсан посредник и преговарящ заяви:

 

Западните санкции против Русия заради нейната роля в Украйна са насочени към принудителна смяна на режима в Москва.“

 

В реч пред политически консултанти в Москва г-н Лавров се отнесе към призивите за санкции, като към зовза унищожение на икономиката и за предизвикване на обществени протести“.

 

В четвъртък [20 ноември 2014 г.] президентът Владимир Путин заяви, че Москва трябва да се брани от цветни революции“.[45]

 

Цитатът е от британската обществена медия BBC. Тя отразява онова, което господарите на света вършат, без да се вълнуват от всекидневните проблеми на хората, на народите. BBC все по-често заприличва на глашатай, собственост на интернационалното левитско Братство. Нараства хорът от гласове, които апелират за ликвидирането на някогашната английска гордост Британската радио-разпръсквателна корпорация Би Би Си.

 

Лондонски коментатор определи състоянието на сегашното общество на Албиона като „гротескно неравенство“. Ето защо:

 

Според доклади, през първата половина на тази година близо половин милион британци са докарани до оцеляване чрез благотворителни обществени кухни.[46] А все пак това е една от най-проспериращите нации, съществували някога! Мизерията е съпътствана от безподобно, небивало богатство: Действително, състоянието на 1000-а най-богати британци се е удвоило през петте години на икономически страдания. Неистовата алчност остава необуздана, неподлежаща на проверки. Докато ищци, предявяващи законни претенции, имигранти и работници в обществения сектор, биват безмилостно преследвани и притискани.

 

Глобалната картина е дори още по-мрачна: Според Световната програма за изхранване, 805 милиона души няматдостатъчно храна, за да водят здравословен и активен живот“. Независимо  от това, че има храна, която по количество е повече от необходимата за изхранването на всяко човешко същество. Докато 67 милиардери притежават толкова богатство, колкото 3,5 милиарда души!

 

Неравенството отглеждадуха на завистта“, както лондонският кмет и консерватор Борис Джонсън се изрази миналата година. Като допълни, че алчността е ценен стимул за икономическа активност“.

 

Атаката срещу капитализма енападение над самата човешка природа“, според статия на американския професор по хуманитарни науки Марк Хънтър. Всичко това е перфектно оправдание на статуквото: Не можем да живеем при никоя друга система, поради собственото ни биологично устройство.[47]

 

Хайде де! Не говоря за социализъм, а за равенство пред законите, важащо за всички. Как така друга система да е невъзможна? Нима преди появата на илюминатите и Ротшилд човечеството не е съществувало? В много случаи – даже далеч по-добре! Все пак думата „благородник“ произлиза от благородство. Тоест, благородникът е от благ, от добър род. Предполага се, че е потомък на поколения, които са вършили добрини. Изключенията потвърждават това същностно правило.

 

 

 

Пиршеството на вампирите

 

 

 

Кралица Мария Антоанета никога не е изричала „препоръкатахората да ядат пасти, щом хлябът не достига. Тези думи са й приписани от управляващите революционни масони, повечето от които – евреи, за да оправдаят смъртната присъда и нейното обезглавяване. Наричали съпруга на Мария Антоанета, Луи ХVІ, „народния крал“!

 

Не го знаехте?

 

Нас ни ръководят, нашите умове биват направлявани, вкусовете ни формирани, внушават ни идеи като наши. До голяма степен това вършат хора, за които никога не сме чували.[48]

 

Тази констатация, признание, откровение – както желаете – е дело на Едуард Бърнейс. Авторът, който с книгата си, озаглавена простичко „Пропаганда“, забил главния жалон в основополагащата точка на бъдещия градеж на Братствотосградата на общественото съзнание. Материалите, с които издигат нейната конструкция, са медиите. В наши дни най-важните са интернет и телевизиите.

 

Къде в тях са ви показвали нещата, които тук се разкриват пред вас като пейзаж при отваряне на прозорец? Единственият цяр срещу пропагандата, е мисленето. Както и бягството от бетона, с който Те зидат сградата й – самите медии. Ако перифразирам нявгашна хумористична рубрика, тя ще прозвучи така:

 

Бягайте, „информиратни!

 

Вместо да запретнат ръкави и да помислят за народите си, навсякъде управниците се бъхтят, за да угодят на своите господари от тайното световно правителство. Та по този начин да оцелеят и да запазят своя рахатлък.

 

Как го постигат? С вярно служене на работодателите си и с неспиращи и все по-перфидни измами, тиражирани от медиите, които държат в ръцете си.

 

Например, втълпяват ви за руска вина в Украйна. Хубаво, няма как да не е налице. Все пак Крим беше върнат в Русия, без значение как. Но същественото е: Защо?

 

Както заяви професор Валентин Катасонов, в неговата черноморска акватория се крият дваЮкос“-а.[49] Кой ще ги експлоатира? Едва ли Владимир Путин. По-запознатите се сещат – неговите стопаниДжейкъб и Нат Ротшилд, „новата сила зад Юкос“.[50]

 

Кой ще отрече, че писах за това още през февруаримарт? Даже поне два пъти го обсъдих вкратце от телевизионния екран. Такива са фактите.

 

Обаче „световните медии“ кой знае поради що ги пропускат. Също така „забравятпетте милиарда долара от САЩ, предоставени на все още зараждащата се еврейска хунта в украинската столица. Както и зимно-пролетната киевската мисия на Победа НовоземскаяВиктория Нюланд, еврейската помощник-държавна секретарка на Съветските американски щати. Нито дума за израелските паравоенни части, обучаващипротестиращитеи сражаващи се на Майдана.

 

По същия начин изобщо не коментират, как така уж се завихря нова Студена война, а московците вежливо домакинстват на американци, германци, а в момента и на една дебела италианка, на руската Международната космическа станция. Там не се усеща никаква война?! Що така-а-а?

 

Да сте чували, че за „плановете на САЩ да въоръжават иракските сунитски племенни вождове савтоматиКалашников“, с РПГ“ и т.н.[51] Хем санкционират Москва, пък търгуват сруски оръжия?!

 

Театър! “Panem et circenses” – „хляб и зрелища“.

 

Занимават себе си и нас с избори, които е известно, че са предварително решени. Както написа един наблюдател:

 

Никак не е често Найджъл Фаридж да се окаже в центъра на политическото съгласие. Но в своя анализ на онова, което означава победата на Ukip[52] в Рочестър,[53]  той говори за Уестминстър. Което означава – за общи избори. „Всички залагания са невалидни“ – заяви той. – „Всичко, цялата система виси във въздуха.“

 

Това не отказа политическите класи през почивните дни да продължат да бъхтят умовете си над товаКакво Означава Всичко Това.[54]

 

Да попитат сайбиите си.

 

Такава препоръка няма да срещнете никъде другаде. Тя еполитически некоректна“. Но какво тук значат някакви си 7 милиарда жители на планетата Земя? За глобалните евгеници са важни само онези 2 х 67 милиардери, които притежават толкова богатство, колкото 7 милиарда души“.

 

Никакъв социализъм. Не нам! ¡No pasarán!

 

През това време във Фъргюсън, недалече от Сейнт Луис в щата Мисури, започна нещо като местна гражданска война!

 

В понеделник през нощта [24 ноември 2014 г.], след като съдебните заседатели решиха, че бял полицай не бива да бъде обвиняван заради това, че е застрелял невъоръжен чернокож юноша, Фъргюсън избухна в гняв.

 

Полицията използваше сълзотворен газ, за да разпръсне протестиращите пред нейния градски участък, където беше подпалена патрулна кола, а служителите бяха замеряни с ракети [за фойерверки].[55]

 

Сами се уверете:

 

 

 

 

 

Кой е гу̀ден в Белия дом? „ДесниятВиктор Орбан, „левиятВладимир Путин, илибелият демократБарак Обама?

 

Същия ден Чък Хейгъл, недолюбваният от произраелското лоби министър на отбраната, член на Републиканската партия, връчи оставката си на президента от Демократическата… „Не се справилс ISIL, казаха. Аз пък твърдя, че изпълни задачата, заради която беше назначенпревърна САЩ в още по-мразена и по-слаба държава. Сторих го съвсем навреме – още през 2012 година и след това.[56]

 

 

 

В епохата на гротескното неравенство

 

 

 

Планираната нова Студена война се превърна в катастрофа за населението на Украйна. А накрая прерасна в съвсем гореща, при това не расова, а социална, в разпадащата се империя САЩСъветски американски щати. Протестите обхванаха Ню Йорк, Лос Анджелис, Сан Франциско, Чикаго, Вашингтон, даже пред Белия дом[57]

 

 

 

 

 

Засегнатите от мероприятията на народната власту нас се чувстват по същия начин, като тези американци. България не е нито освободена, нито свободна страна. Тя изобщо не беше декомунизирана. Даже не пролича желание, камо ли воля, за това. Старата система действа по нов начин. Номенклатурата на БКП, БЗНС, ДКМС и техните служби за сигурност, в лицето на нейните потомци и на добре обучените нейни доверени лица, все така властва и потиска хората. Това, а не нещо друго, е главната, същностната причина, за нашето влачене на опашката не само в Европейския съюз.

 

Материалното ни изоставане е резултат от тоталното нашествие на алчно червени фашистки кърджалии и на тяхното плячкосване. Липсата на дух, на блян, на порив за свобода, ни обрече на апатия и физическо изчезване като народност. Защото отдавна не сме народ.

 

Тук никой, освен шепа страдалци и мои приятели, не повдигна въпроса за справедливостта и за законово въздаване на заслужени наказания на престъпниците. Не само „малките мозъци“ (големите бяха извън пределите на страната) на масовите убийства, грабежи, национализацията, духовното прочистване чрез догматичното комунистическо обсебване на народното съзнание, не бяха докоснати. Даже известните, посочените физически убийци, бяха оставени на спокойствие.

 

А населението гласува! Те му назначават, а то си мисли, че избира, все тяхкриминалните престъпници и наследниците им, скрити зад всякаквидемократичнимаски и домина?!

 

Ако някой повдигне глас с призив за декомунизация, го изкарват „хейтър“ – „мразещ“!? Или „луд“, искащ „всички да се избием“. Ами ако всички сте участвали в престъпленията, редно е да получите своето

 

Първите жертви във Фъргюсън бяха дадени, но не съвсем. (Вижте илюстрацията и разликата между заглавията и съдържанието.)

 

Съгласно Техните медии – двама офицери от ФБР са застреляни. Оказа се – простреляни и то без опасност за живота. Засега.

Там, отвъд Атлантика, всячески се мъчат да изкарат, че основата на протестите е расовото неравенство. Но пак питам: Какъв е цветът на кожата на стопаните на Белия дом?

 

Годината е 2014-а. Вече навлязохме достатъчно в ХХІ век. А сякаш сме в осемнадесети или деветнадесети. В епохата преди Гражданската война в САЩ. Днешна Америка е разделена така, както беше през шейсетте. По подобен начин воюва. От началото на деветнадесетото столетие не е преставала.

 

 

 

Да забравите историческите факти и агресивните подбуди

на една империя на злото[58]

 

 

 

Империята на злото има различни прояви. Тесногръдите, необразованите, неосъзналите истината, няма как да ги различат. Бог е постановил:

 

Който вярва в Него, не ще бъде съден; а който не вярва, вече е бил осъден, задето не вярва в името на единствения сътворен Божи Син. А това е присъдата, за която светлината дойде на света, но човеците обичаха повече мрака от светлината, понеже делата им бяха зли. Защото всеки, който върши омразни неща, ненавижда светлината и не отива към нея, понеже делата му не могат да бъдат укрити. А този, който върши истински честни неща, идва при светлината, за да станат делата му известни, тъй като са извършени чрез Бога.[59]

 

Няма народ, нито държава, отдали се на злото и греха, които да са оцелели. Такава е присъдата на Твореца.

 

Самите теСъветските американски щати, надхвърлили примера на своя образец СССР, се намесват навсякъде. Изявяват се като нравствени съдници, каквито не са и няма как да бъдат. Стараят се да влязат в обувките на Господ и да раздават всемирна справедливост. Но така, както я разбира Техният елит. Онова илюминирано тайно интернационално Братство, съставено предимно от твари с хазарски произход, изповядващи талмудизмаосновата на комунизма.

 

При това расизмът има много лица.[60] Съществува не само „бял“, а и „черенрасизъм. Израел е модел на расистка държава, устремена не към развитие и усъвършенстване, а към робовладелския строй. Но израелското лоби в САЩ и много от евреите лицемерно се правят, че застават зад гърба на цветнокожите.

 

Както е „установилглавният официален комунистически идеолог Карл Маркс, докато плагиатствал своя учител по диалектика Хегел:

 

Историята се повтаря първо, като трагедия, а след това като фарс.

 

Точната фраза, с която започва едно от Марксовите съчинения, е:

 

Някъде Хегел казваше, че големите исторически факти и персонажи се повтарят.“ Той е забравил да добави: „Веднъж като трагедия и още веднъж като фарс.[61]

Omnia fuêruntвсичко е било

 

На свой ред Джордж Оруел ни е завещал неотменимата, вечно валидна максима:

 

Който владее миналото, той владее и бъдещето. Който владее настоящето, владее миналото.

 

Не останаха човеци. Няма кой да го разбере

 

Вместо да решават проблемите, Те ги изопачават. И прехвърлят всичко от болната глава на здравата. Досущ като тук, във Великобритания все повече се надигат гласове в полза на въвеждането на задължително гласуване! Нищо, че това противоречи на всички международно валидни документи за защита на човешките права!

 

Така е. Гласуването е гражданско, а не човешко право. То не е задължение. Само в света на реалния социализъм то на практика, в живия живот, беше такова. Нищо, че на книга го водеха като… право.

 

Наскоро ориентираният „наляво“ всекидневник “The Guardian”, който е „стражътна неизвестно кого, постави въпроса на… гласуване. Начена анкета сред своите читатели. Въпросът в нея беше единствен:

 

Трябва ли гласуването да бъде задължително?[62]

 

В сряда, 26 ноември 2014 година, участието в анкетата приключи. Резултатите, каквито ни бяха показани, са:

 

52 на сто от включилите се сазазадължителното гласуване, а 48 процента – „противнего. (Вижте илюстрацията.)

 

Повтарям: Това беше анкета, насочена към т. нар. леви, лейбъристки, избиратели. Всякакви машинации бяха възможни. Не изключвам манипулациите. Все пак това не е нищо повече от…. пропаганда. Обаче!

 

Обаче у нас илевиидеснисазавъвеждането на задължителното гласуване. Това не доказва ли за пореден път, че реално не съществуват такива политически полюси. Всички са рожби на партията-майкаБКП.

 

Ами вгледайте се в произхода и миналото надесните“, например нарИформаторите“. На тяхното съглашателство с всякаква милиционер-болшевишка паплач, като БКП-ГЕРБ, БКП-НФСБ и БКП-АБВ. Агент „Камен[63] от ръководството на БКП-НДСВ е съветник на министър Лукарски – това чудо на комунистическата среда!

 

И какво ще „рИформират“ въпросните другари „рИформатори“? СоциализЪма? Да припомня съждението на покойния Бай Владо Свинтила:

 

Да желаете да реформирате социализма е все едно да искате да облагородите сифилиса!

 

Съвсем просто е.

 

Те, „рИформаторите“, нямат никакво намерение да сменят недокоснатата Система на тоталитарния държавен капитализъмсоциализЪма, под властта на една партиякомунистическата. Боричкат се за постове, за заплати и за достъп до кокала.

 

Нека гласуването бъде задължително! Не само поместните, никъде идиотите не заслужават друго.

 

Най-печалното е, че мъдрите мълчат. Само те биха могли да припомнят, че „ако гласуването можеше да промени нещо, щяха да го отменят“.[64] Докато умните се наумуват, лудите лудуват.

 

Cest la vie

 

Преди известно време предупредих: Подготвят обстановка, която ни връща към втората половина на трийсетте години на ХХ век. Цяла Европа е обхваната от вълна, квалифицирана катодесен екстремизъм“. Какво му е „дясното“, щом бившият „консерваторНайджъл Фаридж например, все по-често се обръща към трудовите хора и разчита на техния вот? Макар мнозина да ми се присмяха, това не ви ли напомня лексиката на мустакат австриец, вербуван докато още бил в охраната на болшевишкия комисар Евгений Левин[65] по време на Баварската революция от 1918-1919 г.?

 

На кого разчитат Марин Льо Пен и нейният доскорошен холандски съмишленик, хомосексуалистът Хеерд Вилдерс? Може би на „безцензурнияпловдивски дудук, който подскача от кашон в кашон според плющенето на дресьорския камшик? На гръцкатаЗлатна зора“ или на минаващия за „крайно лявиталианскидокументДжузепе Пиеро Грило, по-известен като „Пепе“? На почти австрийската Партия на свободата, почти залязла след убийството на Йорг Хайдер? Или на комичните унгарци от Йобик? На кого?

 

Ако се вгледате в имената на създателите на т. нар. Европейски съюз за свобода, ще ви напуши смях. Там фигурира дори Димитър Стояноввнучето на активния борец против фашизма Радой Ралин и на партийния секретар от БКП Георги Ибришимов. Да, доведеният син на Волен Кобзон, също комунистически отрок.

 

След отстраняването на  Габор Вона, еврейския фюрер на унгарскатакрайно дясна“ партия Йобик,[66] прочул се със своите…. антиеврейски изказвания, гудиха начело на „националистите“ друга одиозна фигура – Бела Ковач. Обаче той се оказа…. руски шпионин![67]

 

Така се прави. По този начин интернационалното Братство се застрахова срещу евентуалните непослушници. Вся власть Советам!

 

Крайно деснитеса онова плашило, с което трябва да стряскат кротките овчици на Запад.

 

Тукашните? Те не представляват опасност за никого. Знаем кои са. До един са некачествена продукция на милиционер-социализЪма, но това няма значение за обезумялото свинско стадо, в което за 70 лазарника комунистическият режим превърна някога достойния български народ. Вече поне пет поколенияконници без главис напълно промити мозъци, полуграмотни, невъзпитани, малокултурни, без елементарни човешки качества, мърсят прекрасната ни земя.

 

В едно лидерите на света са прави. Те създадоха чудовище. То ни изяжда.

 

Възможно ли е интернационалист като Путин да бъде националист? И да оглавява крайната европейска десница“?

 

Извинете, но между всичкиистине съществува никаква разлика. В своята „Програма за евреите и отговор на всички антисемити“ равинът Хари Уетън подчертава:

 

Комунистическата душа е душата на юдаизма. Оттук следва, че както в Руската революция триумфът на комунизма бе триумф на юдаизма, точно така юдаизмът ще триумфира с победата на фашизма

 

Комунистите са марксисти, болшевики, интернационалисти, евреи, врагове на арийците и на тяхната култура. Съветска Русия се управлява от евреи и варвари, които не са способни да създават култура. В такъв случай ето я първата стъпка в Програмата: евреите трябва да се спогодят с нацистка Германия, фашистка Италия и фашизма като цяло.[68]

 

Какда се спогодят“? Та те ги сътвориха! Четете задълбочените изследвания на еврейски автори като проф. Едуард Блек и Чарлз Хайъм, на покойния проф. Антъни Сътън, на съветския шпионин Владимир Резун, пишещ под псевдонима Виктор Суворов, на Гари Алън[69]

 

 

 

По действията им ще ги познаете

 

 

 

Забелязвате ли, че вече гласът на папата не бива чут. Неговото мнение няма значение, та моето ли! Европа и светът са изправени пред гигантски предизвикателства. Те са провокирани изкуствено, пак от Тях. И поставят на изпитание не само разума и съвестта. Задаващите се препятствия са толкова огромни, че трудно мога да си представя, какви са начините за преодоляването им, без общи действия.

 

Миналия вторник, 25 ноември 2014 г., папа Франциск се обърна към депутатите в Европейския парламент с твърде критично слово. Събралите се в Страсбург комунисти от всички страни с неудоволствие изслушаха укорите на йезуита. Макар той да спести доста. Но все пак призна онова, което от години твърдя: Европа е стара и изморена!

 

Европейската епоха на философията ивеликите идеибеше заменена от бюрократичните формалностина европейските институции“, заяви католическият първосвещеник.[70]

 

Наблюдатели оцениха речта му като „изключително критичнаспрямо настоящата политическа култура. Папата предупреди чучналите в залата мерзавци, чеЕвропейският съюз е застрашен от това, да бъде разглеждан като откровено зло за народите на Европа

 

През последните години, откакто Евросъюзът беше разширен, се забелязва нарастващо недоверие от страна на част от гражданите спрямо институциите. Смятат ги за откъснати, ангажирани с налагането на правила, възприемани като безчувствени спрямо отделните народи, ако не и неприкрито вредни.

 

Големите идеи, които навремето вдъхновяваха Европа, изглежда загубиха своята привлекателност. И то единствено, за да бъдат подменени с бюрократичните формалности на нейните институции.“

 

Настоящият папа предупреди, че демокрацията трябва да бъде отстоявана. Той използва думи на скрит негативизъм, като непопулярнатауниформеностна политиката на еврозоната, налагаща диктат над равнищата на обществените разходи в страни от общата валута на ЕС, като например Италия.

 

„Не е тайна, че концепцията за единство, разбирана като униформеност, поразява жизнеспособността на демократичната система, отслабвайки богатите, плодотворни и конструктивни взаимоотношения между организации и политически партии“ – заяви той.

 

 Това води до опасността от изоставянето на света на идеите, на обикновените думи, на представите, на интелигентността. И достига до объркването на действителната демокрация с нов политически номинализъм [краен прагматизъм].“

 

Използвайки слова, които еднакво биха могли да бъдат адресирани до мултинационалните корпорации или до могъщите институции на Евросъюза, като Европейската централна банка, папа Франциск разкри, че демокрацията е изправена пред риск от страна на невидими империи“.

 

Истинската сила на демокрациитеразбирателството като израз на политическата воля на хоратане бива да бъде оставяна да се разпадне под влиянието на мултинационални интереси, които не са всеобщи, а отслабват демокрацията, превръщат я в единна система от икономически могъщества, поставени в услуга на невидими империи.

 

Това е едно от предизвикателствата, които историята поставя пред вас днес.[71]

 

Кое от тези неща – какво говоря – далеч повече и по-значителни, съм излагал в тази и други медии? Спомнете си само искрените, пълни с факти и обяснения, изявления на Владимир Буковски, които ви представих. Ами на убития британски публицист Кристофър Стори? На колко още други мислители и борци против тиранията! Даже обратното – и на някои от нейните главни автори и осъществители – сър Ивлин дьо Ротшилд, сър Джеймс Уулфенсън, Джордж Сорос…..

 

Не говоря за себе си. Все пак човек трябва да притежава известно чувство за приличие, нали?

 

Знаете ли, ако сегашният папа продължи с този вид критика, не бих заложил на неговото дълголетие. Имаме трагичния пример с папа Йоан Павел І. Той се задържа на прелатския престол само от 26 август до 28 септември 1978 година! Твърде бързо го починаха. Не намирате ли нещо символично в неговите точно 33 дни на папстване?

 

Още като кардинал той също беше критичен към скритата наднационална власт. Обяви се против хомосексуализма и абортите. В прекъсването на бременността съзираше недопустима намеса в Божието творчество. Наследи невероятно отслабена Ватикана, замесена в масонско-банкерските далавери на ложата “Propaganda Due” или P2, на аржентинските псевдо антикомунисти и на “Banco Ambrosiano”. Наследникът муевреинът от Полша Карол Войтила, се оказа най-големия либертарианец и турист в папски одежди.

 

Папа Франциск се обърна и към европейците. За да им припомни, че тяхната две хилядолетна история е летопис на християнската цивилизация.

 

Можем да видим това в красотата на нашите градове. Но даже още повечев красотата на множеството благотворителни дела и съзидателни сътрудничества по целия континент“ – рече той.

 

„В значителна степен тази история предстои тепърва да бъде написана. Това е нашето настояще и бъдеще. То е идентичността ни. Европа спешно се нуждае от възстановяване на нейните истински ценности и отличителни черти, за да напредва в мир и хармония, както са искали нейните основатели. Тъй като тя все още не се е освободила от конфликтите.[72]

 

Нито звук за някакви „евро-атлантически ценности“! Европа и европейците имат върховната задача да се върнат към истинското Христово учение. Та да бъдат справедливо призваните лидери на човечеството. Но без надменност и налагане на първенството. Със своя светъл Христов пример.

 

Едва ли това е възможно в рамките на Шауловото – „свети-Павловото“ т. нар. християнство.

 

Новата икономическа криза вече прекрачва прага на Европейския съюз. През това време той се занимава със санкции срещу Русия. А съзнанието на жителите на Стария континент бива замъглявано от мас-медиитетези тихи оръжия за поразяване на съзнанието и здравия разум. Хората не проумяват, че всичкинаказанияот този вид са насочени преди всичко против тях.

 

Някои селскостопански производители взеха да го усещат по джобовете си. Що за „стопанин“ или „държавник“ е онзи, който допуска земеделието, скотовъдството, преработването на храни да се свива с една четвърт, поради санкции, налагани наРусия. Всекидневно „пресмятатнейните загуби. През юли обявиха, че те ще достигнат 40 милиарда евро годишно. Прогнозираха цели 75 милиарда евро за 2015 г.[73] Вече ги изкараха около 140 милиарда, но долара, годишно.[74] (Вижте илюстрацията.)

 

Последното е вярно в констатацията относно дела на нефта в брутния вътрешен продукт на Съветска Русия. Нещо, което многократно съм коментирал. Но по своя стопяващ се производствен капацитет САЩ заприличаха на нея. Това не ме радва. Напротив, жалко е.

 

Но философията на русофобските неофитчета е шопската. Те не искат на европейците да им е добре, а на руснаците да им е зле. „Милите“, нямат никаква представа, на какво са били подлагани руснаците в СССР, пък и преди това – в Руската империя. Тази издръжливост вече е вродена у нещастното население на голямата държава. Вградена е в гените му. То ще устои и без италиански вина, холандски сирена и френски парфюмиНо глезените западняци ще свикнат ли със задаващите се обедняване и несгоди?…

 

Сега само ще маркирам продължаващите и даже развиващите се злополучия на континента. А в следваща публикация ще се спра по-подробно.

 

Да започна с Франция. Британски журналист определи „френската стагнация“ като „трагична за наблюдение“![75] В същото време „добронамерените“ и „благородниевропейски политици извиват ръцете на рекордно неодобрявания социалистически президент Франсоа Оланд, да не предава поръчаните, произведени и даже платени военни кораби Мистрална Русия.

 

Москва незабавно реагира със заплаха от съд. Спечелването на такова дело е гарантирано. Но Кремъл отвръща на удара. Край на вноса на френски вина на руския пазар![76] Сега гордите „петли“ могат да удавят своите и брюкселските политици в бордо и шампанско

 

В същото време френските banlieuesпредградия, съвсем заприличват на нашенските цигански гета. Тази страна, заедно със СССР, първа въведе панелното строителство. Сега да видите, какво става…[77]

 

Поне четвърт от френската икономика вече е…. китайска. Даже такава гордост, като автомобилната фирма “PSA Peugeot Citroën”. Същото е положението в някогашната „империя, над която слънцето никога не залязва“ – Великобритания. Там през последните месеци уж регистрираха икономически растеж, някакво раздвижване. А интересно, доходите са все така ниски! А животът става по-труден!

 

Даже един от угодниците на Братството, напълно зависимият от Сорос еврейски преподавател в Лондонското икономическо училище Анатол Калецки реши да обяснява, „защо британските дни като политически рай и на икономическа стабилност са преброени“?[78]

 

Над Албиона все по-силно звучат призивните възгласи за напускане на Евросъюза. Защото британците не желаят да бъдат ръководени от Берлин!

 

Очертава се лош зимен туристически сезон за Австрия, Германия, Франция и България. Руските екскурзианти ще бъдат в пъти по-малко. Не пропускайте да си зададете въпроса: Кой има полза от това? А ако санкциите продължат и догодина?

 

Лъжат, че Гърция, Испания и Португалия излизат от кризата. Само след месец всички ще започнем да усещаме симптомите на нейното повторение. Споменатите страни бяха върнати десетилетия назад. Както неведнъж съм доказвал, продължителната и невиждана по размери безработица в тях превръща младите поколение в евро-палестинци, ако разбирате какво означава това.

 

Всички знаят за сгромолясването на Италия, но си траят. Разчитат на Марио Драги и на неговите планове подчинената му Европейска централна банка – част от Системата на Федералния резерв на САЩ, да емитира банкноти и облигации на стойност 6 трилиона евро! Кой ще ги изплаща?

 

Съветските американски щати не биха могли да върнат дълга си. Никога! При такива мерки, Европасъщо. Което означава какво? Че всички изброени държавни образувания ще изпаднат в зависимост от своите кредитори. Преведено на нормален език, ще станат частни.

 

Не ви се вярва? Те и сега са почти такива, сиромах…

 

Както Системата на Федералния резерв е частна и напълно независима. Преди време за това свидетелства един от нейните най-дългогодишни управители, еврейският банкер Алън Грийнспан. Навярно доста от вас са виждали и чували неговото откровение. Но показването му още веднъж, няма да навреди никому. Нали твърдят, че повторението е майка на знанието

 

 

 

 

 

Моля даже най-недобронамерените, утре да не ме обвиняват, че съм укрил нещо. Пито, платено, както се казва.

 

А къде се намира Германия в целия този хаос? Тя също вече навлезе в стопански застой. Колко пъти съм обяснявал, че производство без пазари е обречено?

 

Корупцията в Европейския съюз е повсеместна и отколешна. Тя започва от председателя на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер[79] и стига до Ана Мато, министърка на здравеопазването на Испания.[80] Като преминава през всички нива на управление на отделните държави и на необявената федерална столица Брюксел.[81] Но по неписано правило никога не засяга туземната ни колониална администрация. Нещо, за което явно съществува всеобщо съгласие – както в средите на номенклатурата, така и сред населението.

 

На този невзрачен фон напълно налудничаво звучат призиви от сорта на следния:

 

Обама трябва да бъде готов за използването на сила срещу Иран, за да сложи край на ядреното противопоставяне“?![82]

 

Налага ли се да подчертавам крещящото отсъствие на Израел и на неговите ядрени оръжия и електроцентрали, когато подобна тема бива начевана?

 

В края на краищата, каквото и да ви говорят, знайте, че става дума за пари. В глобален мащабза невъобразимо много пари.

 

Светът е бизнес, нали?

 

Но Швейцария все пак оцелява и то прекрасно. Е, вече не чак толкова, поради имиграцията. И все пак… Значи има начин.

 

Останалото са лъжи, посети, за да родят реколта от крупни измами.

 

Вярването във всичко изложено, не е задължително. Зависи от количеството и качеството на личното сиво вещество.

 

 

Кой, както желае. Има свобода. Така казват

 

 

 

 

 

 

Извън темата съм длъжен да споделя следното. Нашенецът не е свикнал да оценява труда на другите. През декември ми предстои да платя поредната конкретна такса за тази медия. Напролет – следващата. Давам си срок до тогава, най-късно до април, за да реша нейното бъдеще.

 

Не е възможно да работя по 14-15 часа дневно, седем дни в седмицата, а едва седем-осем душиедни и същида отделят от залъка си, за да ми помагат финансово. Не е справедливо. Пък и започвам да не издържам.

 

Дали като се изправите пред будката за вестници, ще ви дадат безплатно някое издание? Даже най-евтините – т. нар. пенсионерски вестници. Толкова ли е непоносимо всеки да отделя между половин и един лев месечно, та този сайт да го бъде? Ако наистина е невъзможно за вас, значи той е излишен.

 

Пиша това без никакво притеснение. Който разбрал, разбрал.

 

 

 

 

 

 

 

За връзка с автора:

mejdu_redovete@abv.bg

 

 

 

 

 

 

 

От сърце благодаря на всички досегашни дарители.

 

Този път – специално за продължителното и изключително великодушие на Владимир С. от Вакарел. Както и за добронамереността и щедростта на Лиляна Р. от град Раковски и на Христо Х. от София.

 

 

Признавам, надявах се, че поне половината от регистрираните посетители са съмишленици. И биха подкрепили тази медия с 50 стотинки или 1 лев месечно. Уви…

За улеснение, в страницата за дарения вече прилагам и адрес за изпращане на пощенски записи.

 

Сметката е така устроена, че не мога да известявам имената и броя на дарителите по банков път.

 

Съдейки по сумите, за себе си съм сигурен, че повечето дарители са едни и същи хора, които искрено помагат за съществуването на тази медия. Няма как да издържа дълго по този начин. Никой от тези благородни сърца не е длъжен на останалите, нито на мен.

 

Повтарям, че сметката е направена така, та да не се узнава нищо, в т.ч. броят, имената, адресите на дарителите и изпратените суми. Понякога научавам само броя на постъпленията от страната и чужбина и то само благодарение на ласкавото отношение на служителките.

 

Истина ви казвам: за да продължи да действа тази медия, е необходима вашата щедрост. Не преувеличавам. И няма как това да става с доброволните пожертвования само на едни и същи предани читатели.

 

Преди известно време в „Агора“ един анонимен подлец и клеветник ви посъветва: „Не хранете Ифандиев!“

 

Изглежда мнозинството послуша съвета му.

 

 

Не желая никой „да ме храни“. Но не съм в състояние да работя по 12-14 часа дневно, без моят труд да намери поне елементарна материална оценка. Пък и обикновено безплатните неща не са качествени.

 

В интерес на истината, с парите от вашите дарения успявам не само да поддържам сайта, който премина на по-висока такса, но и да си платя сметката за достъп в интернет. Може би още някои съвсем дребни неща. Толкова.

 

Преди доста време един от вас, който не се крие – чудесният специалист по английски език, преводач и преподавател Петър Коритаров, ми изпрати прилична за моите разбирания сума – 50 лева. Когато предложих да я върна, защото ми се стори прекалена, той ми писа, че „това е най-изгодната сделка в живота му“. Защото срещу тези „нищожни пари“ получава „огромен обем информация“.

 

 

Явно само шепа приятели на медията мислят така. Регистрираните посетители са повече от 1100. Гастрольорите са поне още толкова. Дори половината от редовните да са злонамерени, остават 550. Всеки от тях да внася по 1 лев месечно – 10 до 12 лева годишно, бих могъл да продължа.

 

Не става… Но ще се боря, докато мога.

 

 

Освен това очаквах съдействие – с ваши статии. Вярно, без хонорар.

Но нима на повечето останали места плащат за публикации?

 

Явно няма необходимост от такъв тип публицистика. Истината вълнува малцина. Има по-важни неща…

 

Не съдя никого. Изцяло приемам, че вината е в мен, защото не откликвам на злободневието.

 

Признавам, че ми е късно да се променям.

 

 

Въпреки всичко, съобщавам, че можете да изразите щедростта си като изпращате малки суми на един пощенски адрес и на две сметки с един и същ титуляр, обявени в рубриката „Дарения“ под главата на сайта или вдясно на основната страница, както и по пощата чрез запис на посочения адрес.

 

 

Достатъчно е да натиснете този бутон (позиция) и цялата информация ще се покаже.

 

 

Неудобно е, но поради преследванията няма друг начин.

 

 

По-добре е повече хора, и по разбираеми причини имигрантите, да помагат с малки суми, отколкото обратното – малцина – с големи.

 

 

 

 

 

 

 

ДОСТЪП ДО ПРОЕКТОЗАКОНА ЗА ДЕКОМУНИЗЦИЯ

 

 

Всеки, който прояви желание да разполага с копие от текста на Проектозакона за декомунизация, може да го прочете или придобие от online:

http://diagnosa.net/diagnosite-mi/%D0%BF%D1%80%D0%BE%D0%B5%D0%BA%D1%82%D0%BE%D0%B7%D0%B0%D0%BA%D0%BE%D0%BD-%D0%B7%D0%B0-%D0%B4%D0%B5%D0%BA%D0%BE%D0%BC%D1%83%D0%BD%D0%B8%D0%B7%D0%B0%D1%86%D0%B8%D1%8F%D1%82%D0%B0

 

 

 

 

 

 

ГЛЕДАЙТЕ В ИНТЕРНЕТ

 

Побързайте да гледате видеозаписите на старите издания на предаването „Диагноза с Георги ИфандиевYouTube, защото вече ги изтриват. Ето връзка (link):

 

http://www.youtube.com/results?search_query=%D0%B8%D1%84%D0%B0%D0%BD%D0%B4%D0%B8%D0%B5%D0%B2&suggested_categories=25&page=3

 

и във VBOX7 от:

 

http://vbox7.com/tag:%D0%B8%D1%84%D0%B0%D0%BD%D0%B4%D0%B8%D0%B5%D0%B2

 

Записите са достъпни благодарение на усилията на Юри Комсалов от Скандинавия и на Марко П. от Великобритания.

 

 

 

 

 

 

 

ТЕХНИЧЕСКИ УТОЧНЕНИЯ

 

Ако размерът на текста ви затруднява и използвате търсачката Google, отидете в менюто горе на страницата, спрете върху третата възможна позиция отляво надясно и щракнете (кликнете) върху нея – ViewИзглед. Щракнете (кликнете) веднъж, за да се отворят възможностите. След което слезте надолу до седмата възможна – ZoomУвеличение, и изберете процента, с който да увеличите размера на страницата, без да я повреждате. Препоръчвам 150 процента.

 

Ако щракнете (кликнете) върху която и да е илюстрация, тя се увеличава. За да я върнете в предишния й размер, натиснете върху „хиксчето“ в горната лява част на илюстрацията.

 

Ако щракнете (кликнете) върху номер на бележка под линия, автоматично ще попаднете на нея. За да се върнете в текста, моля, щракнете (кликнете) отново върху същия номер, но на бележката под линия.

Вече спокойно можете да четете всички публикации. Достатъчно е да влезете в някоя страница, например в „Диагнозите ми“, и горе вдясно да намерите бутона „Назад“. Натискате го (щраквате, кликвате върху него) и всички публикации се показват.

 

 

Системите за форуми работят по следния начин:

 

 

Има категории и всяка от тях има един или повече форуми. Във всеки един форум се пускат теми (posts), които хората дискутират.

В нашия случай, няма нужда от излишно категоризиране. Ето я структурата за момента:

 

 

Форум: „За сайта“:

 

 

Описание: „Тук можете да споделите Вашата градивна критика относно сайта и да докладвате грешките, които сте открили в него.“

 

 

Форум: „За предаването“:

 

 

Описание: „Тук можете да обсъждате проблемите, посочени в предаването и в статиите. Какво е Вашето мнение? За или против? Защо?“

Форумната система, която ползваме, има екстрата да създава нова тема в момента, в който Вие пуснете статия. Активирано е. Също така има възможността за показване на профил на човек или пък за редактиране на собствения.

 

 

Как да създадете нова тема във форума?

 

 

Отидете в страница „Агора“. След което изберете в кой форум ще пишете – да речем избирате „За сайта“. Зарежда се нова страница в която ще видите бутон „Нова тема“. Оттам писането на тема е ясно.

 

 

Как да редактирате профила си през форума?

 

 

Отидете на страница „Контакти“. Има директна връзка „Редактиране на профила“.

 

 

 

                  Иван Занев, WEB-дизайнър

                  Единствено за отстраняване на технически проблеми:

      support@diagnosa.net

 

 

 

 

 


[1] Вж. “Woman dies after airport scanner interferes with her pacemaker” by Harriet Alexander, “The Telegraph”, telegraph.co.uk, London, Saturday, 22 November 2014 г., online: http://www.telegraph.co.uk/news/worldnews/europe/russia/11247611/Woman-dies-after-airport-scanner-interferes-with-her-pacemaker.html

[2] Големият брат не само ви наблюдава. Той вече убива, англ.

[3] Пак там. Също в: “Woman aged 30 dies in husband’s arms after airport metal detector causes pacemaker malfunction” by Jon Livesey, “The Daily Mirror”, mirror.co.uk, London, Friday, November 21, 2014 г., online: http://www.mirror.co.uk/news/world-news/woman-aged-30-dies-husbands-4666924 и в други британски медии.

[4] Диваци, фр.

[5] Повечето от най-сериозните учени на ХХ век са родени в Европа, а не в САЩ. Достатъчно е да изредя следните имена: Макс Планк, Алберт Айнщан, Клаус Фухс и Вернер фон Браун – в Германия. Нилс Бор – в Дания. Енрико Ферми – в Италия. По онова време континентът още не е бил разделен на Изток и Запад.

[6] Можете да го гледате на следните адреси online: http://eurocom.bg/shows/video/diagnoza/155; https://www.youtube.com/watch?v=_cyrlaMoDno; http://rutube.ru/video/b00bd520070dbfd956a35ce3544e1e76/ и http://vbox7.com/play:7966abe67e

[7]  “Vladimir Putin Is The Leader Of the Moral World” by Paul Craig Roberts, Paul Craig Roberts Institute for Political Economy, Panama City Beach, FL, October 25, 2014 г., online: http://www.paulcraigroberts.org/2014/10/25/vladimir-putin-leader-moral-world-paul-craig-roberts/

[8] За еврейското потекло на Торвалд Столтенберг – бащата на Йенс, който е потомък на мараноси, тоест покръстени евреи от Испания, вж. напр. “Norway gets her second Marrano as Prime Minister”, “The New Stürmer”, Year 2000, online: http://www.thenewsturmer.com/gamle%C3%A5rganger/TNS%202000/Norway%20gets%20her%20second%20ma.htm Ако ви смущава източникът, не бива да забравяте, че издателят на оригиналното списание “Der Stürmer” – Юлиус Щрайхер, обесен след издадената му смъртна присъда в Нюрнберг, всъщност се казвал Абрахам Голдберг… Колко шизофренна е същността на уж бившите комунисти личи по обвиненията от страна на Израел, безчетните ционистки и еврейски организации по света, че нашият „герой“ е… „антисемит“, който се коалира с още „по-яростни антисемити“. (Вж. напр. “Letter to: Mr. Jens Stoltenberg, Prime Minister, Norway”, Centre Simon Wiesenthal, wiesenthal.com, 64, avenue Marceau – 75008 Paris, 2 August 2006 г., online: http://www.wiesenthal.com/site/apps/nlnet/content2.aspx?c=lsKWLbPJLnF&b=4442247&ct=5850937#.UzZ33FLNvAU; “Jewish Lobby: ‘Norwegian hates Israel’”, “Rehmat’s World”, rehmat1.com, October 23, 2012 г., online: http://rehmat1.com/2012/10/23/jewish-lobby-norwegian-hates-israel/) Докато самият Йенс Столтенберг не крие своята привързаност към еврейството. (Вж. напр. “Norwegian Jewish politician Jo Benkow dies at 88”, Jewish Telegraphic Agency, JTA, jta.org, New York, NY, May 19, 2013 г., online: http://www.jta.org/2013/05/19/news-opinion/world/norwegian-jewish-politician-jo-benkow-dies-at-88)

[9] Вж. напр. Geir Salvesen – “Thorvalds verden”, Schibsted, Oslo, Norge (Noreg, Nynorsk), 1994 г., стp. 398-399.

[10] Вж. напр. “Jens Stoltenberg Biography – Prime minister of Norway”, “Encyclopedia of World Biography”, notablebiographies.com, Advameg, Inc., Hinsdale Il, 2009 г., online: http://www.notablebiographies.com/newsmakers2/2006-Ra-Z/Stoltenberg-Jens.html; “Kodenavn “Steklov”: KGB-avhopperen Mikhail Butkov hevder at statsminister Jens Stoltenberg var den hemmelige kontakten KGB hadde i forsvarskommisjonen i 1990.”, VG, vg.no, Verdens Gang AS, Oslo, Norge, 24.10.2000 г., online: http://www.vg.no/nyheter/innenriks/regjeringen-stoltenberg/kodenavn-steklov/a/5916647/; “Jøss, herr Statsminister: Hvem?Jens Stoltenberg (46), statsminister for annen gang. Hvorfor?Har klart å holde sammen et skjørt ekteskap mellom tre parter. Holder i morgen nyttårstale til folket.”, Tekst: Kjetil s. østli, Foto: stig b. hansen, “Aftenposten”, aftenposten.no, Oslo, Norge, 19.okt. 2011 г., online: http://www.aftenposten.no/amagasinet/article1187770.ece#.UzaGZlLNvAU; “Stortinget må granske: De sentrale Ap-kadrenes kontakter med KGB er et av de store tabuene i norsk politikk.”, Alf R. Jacobsen Forfatter, “Dagbladet”, dagbladet.no,  Oslo, Norge, onsdag 6. juli 2011 г., online: http://www.dagbladet.no/2011/07/06/kultur/debatt/kronikk/spionasje/arbeiderpartiet/17206163/; “NATO’s Next Secretary General: Jens Stoltenberg?” by Fjordman, “FrontPage Mag”, frontpagemag.com, Sherman Oaks, CA, March 27, 2014 г., online: http://www.frontpagemag.com/2014/fjordman/natos-next-secretary-general-jens-stoltenberg/

[11] Вж. 003 – Video – Get rid of hunger, Amanpour – CNN,  February 5, 2014 в: Георги Ифандиев – „Янукович, Тимошенко, Кличко, Тяхнибок или как световната революция държи поправителен изпит в Украйна“, „Диагноза с Георги Ифандиев“, diagnosa.net, София, 24 февруари 2014 г., online: http://diagnosa.net/diagnosite-mi/%D1%8F%D0%BD%D1%83%D0%BA%D0%BE%D0%B2%D0%B8%D1%87-%D1%82%D0%B8%D0%BC%D0%BE%D1%88%D0%B5%D0%BD%D0%BA%D0%BE-%D0%BA%D0%BB%D0%B8%D1%87%D0%BA%D0%BE-%D1%82%D1%8F%D1%85%D0%BD%D0%B8%D0%B1%D0%BE%D0%BA-%D0%B8 или в YouTube от online: https://www.youtube.com/watch?v=zem9LAQgVJ0

[12] Мартин Лутър Кинг – младши. Вж. “Martin Luther King, Jr. – “Where Do We Go From Here?”, Annual Report Delivered at the 11th Convention of the Southern Christian Leadership Conference 1967 г. (Excerpts), Atlanta, GA, , August 16, 1967 г., online: http://www-personal.umich.edu/~gmarkus/MLK_WhereDoWeGo.pdf

[13] “Dahlia Wasfi Testimony before Democratic Congressional Forum at Iraq”, Congressional Progressive Caucus, Washington, DC, April 27, 2006 г., видеозапис в PoliticsTV.com, online: https://www.youtube.com/watch?v=ELjgVq6GtPA

[14] “A Video the US Military Doesn’t Want You to See” by grtv, Global Research TV, tv.globalresearch.ca, Montreal, Qc, Canada, October 7, 2010 г., online: http://tv.globalresearch.ca/2010/10/video-us-military-doesnt-want-you-see

[15] Вж. напр. Георги Ифандиев – „Да уточним: Нова Студена война или приказки за комунѐта? – Част 1“, „Диагноза с Георги Ифандиев“, diagnosa.net, София, 11 март 2014 г., online: http://diagnosa.net/diagnosite-mi/%D0%B4%D0%B0-%D1%83%D1%82%D0%BE%D1%87%D0%BD%D0%B8%D0%BC-%D0%BD%D0%BE%D0%B2%D0%B0-%D1%81%D1%82%D1%83%D0%B4%D0%B5%D0%BD%D0%B0-%D0%B2%D0%BE%D0%B9%D0%BD%D0%B0-%D0%B8%D0%BB%D0%B8-%D0%BF%D1%80%D0%B8%D0%BA

[16] Вж. Георги Ифандиев – „Траектория на безумието – един Девети септември не стига или как историята не научи почти никого на нищо – Част 1 – Гьонсуратлък и духовна нищета“, „Диагноза с Георги Ифандиев“, diagnosa.net, София, 5 септември 2014 г., online: http://diagnosa.net/diagnosite-mi/%d1%82%d1%80%d0%b0%d0%b5%d0%ba%d1%82%d0%be%d1%80%d0%b8%d1%8f-%d0%bd%d0%b0-%d0%b1%d0%b5%d0%b7%d1%83%d0%bc%d0%b8%d0%b5%d1%82%d0%be-%d0%b5%d0%b4%d0%b8%d0%bd-%d0%b4%d0%b5%d0%b2%d0%b5%d1%82%d0%b8

[17] Вж. “Curriculum Vitae of Dr. Dalia Grybauskaitė”, European Commission, Brussels, Belgium, ec.europa.eu, 20 May 2009 г., online: http://ec.europa.eu/archives/commission_2004-2009/grybauskaite/index_en.htm

[18] Тъй като изпитвам съмнения относно знанията на младите, нека припомня: Това е комедия от Уилям Шекспир, написана през 1598-1599 година, в средата на неговия творчески път.

[19] Лев Толстой, руски писател, в романа „Анна Каренина“. (Leo Tolstoy – “Anna Karenina”, A novel in eight parts, Richard Pevear, Larissa Volokhonsky, Penguin Books, London, 2000 г. , стр. 9.)

[20] Вж. 002 – Video – Michail Gorbachev – Europe May Loose Its Plight Due To Short sighted Policies в: Георги Ифандиев – „Докато светът и България се движат по орбитата на измамата“, „Диагноза с Георги Ифандиев“, diagnosa.net, София, 10 ноемри 2014 г., online: http://diagnosa.net/diagnosite-mi/%d0%b4%d0%be%d0%ba%d0%b0%d1%82%d0%be-%d1%81%d0%b2%d0%b5%d1%82%d1%8a%d1%82-%d0%b8-%d0%b1%d1%8a%d0%bb%d0%b3%d0%b0%d1%80%d0%b8%d1%8f-%d1%81%d0%b5-%d0%b4%d0%b2%d0%b8%d0%b6%d0%b0%d1%82-%d0%bf%d0%be-%d0%be или от YouTube от online: https://www.youtube.com/watch?v=rWN4_Vm0c2E

[21] Вж. “Mikhail Gorbachev says Vladimir Putin views himself as ‘second only to God’” by Sebastian Whale, “The Telegraph”, telegraph.co.uk, London, Thursday, 21 November 2014 г., online: http://www.telegraph.co.uk/news/worldnews/vladimir-putin/11246794/Mikhail-Gorbachev-says-Vladimir-Putin-views-himself-as-second-only-to-God.html

[22] Вж. 004 – Video – Living In The Age of The Hoax – A PSA In Song Song A Day в: Георги Ифандиев – „Ако ви е харесало да живеете в 1984 година, то направо ще обикнете 2014-а! – Част 1“, „Диагноза с Георги Ифандиев“, diagnosa.net, София, 6 януари 2014 г., online: http://diagnosa.net/diagnosite-mi/%D0%B0%D0%BA%D0%BE-%D0%B2%D0%B8-%D0%B5-%D1%85%D0%B0%D1%80%D0%B5%D1%81%D0%B0%D0%BB%D0%BE-%D0%B4%D0%B0-%D0%B6%D0%B8%D0%B2%D0%B5%D0%B5%D1%82%D0%B5-%D0%B2-1984-%D0%B3%D0%BE%D0%B4%D0%B8%D0%BD%D0%B0-%D1%82 или в YouTube от online: https://www.youtube.com/watch?v=gclAUMACn04

[23] “Hungary PM, accused of flirting with Kremlin, at Russia soccer match” by Christian Lowe and Sandor Peto, Reuters, reuters.com, New York, NY, Wednesday, November 5, 2014 г., online: http://www.reuters.com/article/2014/11/18/us-hungary-russia-soccer-idUSKCN0J22JN20141118

[24] Пак там.

[25] Посланици са все лица от номенклатурата. В Лондон – щатен служител на ЦК на БКП. В Рим – потомствен комунист и ченге. За Вашингтон да не отварям дума. Няма да мога да се спра!…

[26] Вж. „Дянков: Ако трябва, ще пляскаме руснаците“, в. „Дневник“, dnevnik.bg, София, 27 септември 2012 г., online: http://www.dnevnik.bg/biznes/2012/09/12/1904755_diankov_ako_triabva_shte_pliaskame_rusnacite/

[27] Вж. Елка Василева – „Дянков затопля охладнелите ни отношения с Русия: „Искаме да привлечем колкото се може повече руски инвестиции“, Dnes.bg, София, 23 януари 2013 г., online: http://www.dnes.bg/politika/2013/01/23/diankov-zatoplia-ohladnelite-ni-otnosheniia-s-rusiia.178328,2

[28] Вж. „Избраха Симеон Дянков за ректор на Руската икономическа школа“, Дарикнюз, dariknews.bg, Дарик Радио, София, 1 октомври 2013 г., online: http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=1152320

[29] Вж. „Симеон Дянков е избран за председател на Надзорния съвет на Европейската банка за възстановяване и развитие (ЕБВР)“, Министерство на финансите на Република България, minfin.bg, София, 20 май 2012 г., online: http://www.minfin.bg/bg/pubs/1/6126

[30] “Non-existent Hungarian economy”, PanARMENIAN, PanARMENIAN Network: Armenian News, panarmenian.net, Yerevan, Armenia, September 29, 2012 г., online: http://www.panarmenian.net/eng/details/125111/ в: Георги Ифандиев – „Войната е мир! Свободата е робство! Невежеството е сила! Обаче пука ли му на някой? – Част 2“, „Диагноза с Георги Ифандиев“, diagnosa.net, София, 11 април 2014 г., online: http://diagnosa.net/diagnosite-mi/%D0%B2%D0%BE%D0%B9%D0%BD%D0%B0%D1%82%D0%B0-%D0%B5-%D0%BC%D0%B8%D1%80-%D1%81%D0%B2%D0%BE%D0%B1%D0%BE%D0%B4%D0%B0%D1%82%D0%B0-%D0%B5-%D1%80%D0%BE%D0%B1%D1%81%D1%82%D0%B2%D0%BE-%D0%BD%D0%B5%D0%B2%D0%B5-2#_ednref27

[31] “The Orbán family’s enrichment 1998-2002 – The Fidesz robber barons. Part III: The Orbán family’s enrichment 1998-2002”, “Hungarian Spectrum”, reflections on politics, economics, and culture, hungarianspectrum.wordpress.com, Bethany, Connecticut, November 28, 2013 г., online: http://hungarianspectrum.wordpress.com/2013/11/28/the-fidesz-robber-barons-part-iii-the-orban-familys-enrichment-1998-2002/ в цитираната публикация в тази медия от 11 април 2014 г.

[32] Фъргюсън буквално гори. Когато четете тези редове, ще знаете повече. Известия от злощастното място донасят, че „демократичната“ милиция на „свободните“ САЩ е получила заповед да стреля „на месо“ срещу разбунтувалото се население. (Вж. напр. “Ferguson erupts in violence after police officer escapes prosecution for fatal shooting” by Rob Crilly, US correspondent, and Raf Sanchez, Ferguson, “The Telegraph”, telegraph.co.uk, London, Tuesday, November 25, 2014 г., online: http://www.telegraph.co.uk/news/11251920/Ferguson-erupts-in-violence-after-police-officer-escapes-prosecution-for-fatal-shooting.html)

[33] Положение, при което малка част контролира всичко от нещо. (Вж. Idioms by The Free Dictionary, online: http://idioms.thefreedictionary.com/tail+wagging+the+dog)

[34]  “The U.S. Sanctions the Moscow-Budapest Axis: The Orban Regime Either Shifts Its Ground or Goes” by Dan Dungaciu, The Hub: International Perspectives, “Stratfor”, a geopolitical intelligence firm, stratfor.com, Austin, TX, Wednesday, November 5, 2014 г., online: http://www.stratfor.com/the-hub/us-sanctions-moscow-budapest-axis-orban-regime-either-shifts-its-ground-or-goes#axzz3JnIVC8Rc

[35] Вж. напр. “Israeli Cabinet Approves Nationality Bill” by Isabel Kershnernov, “The New York Times”, nytimes.com, New York, NY, Sunday, 23 November, 2014 г., online: http://www.nytimes.com/2014/11/24/world/middleeast/israeli-cabinet-backs-nationality-bill-that-risks-wider-rift-with-arab-minority.html?_r=0

[36] Вж. “Israeli cabinet approves legislation defining nation-state of Jewish people: Opponents say proposed law would reserve ‘national rights’ for Jews and not for minorities that make up 20% of population” by Peter Beaumont in Jerusalem, “The Guardian”, theguardian.com, London, Sunday, 23 November 2014 г., online: http://www.theguardian.com/world/2014/nov/23/israeli-cabinet-approves-bill-defining-nation-state-jewish-people

[37] “Why Israel doesn’t care what Obama thinks, or even what officials call Netanyahu” by Dimi Reider, Reuters, reuters.com, New York, NY, Thursday, October 30, 2014 г., online: http://blogs.reuters.com/great-debate/2014/10/30/why-israel-doesnt-care-what-obama-thinks-or-even-what-officials-call-netanyahu/

[38] Пак там.

[39] „За кого бие камбаната“ е заглавие на роман от американския писател Ърнест Хемингуей, посветен на Гражданската война в Испания от 1936-1938 г.

[40] Кой бие камбаната, англ.

[41] Вж. “The U.S. Sanctions the Moscow-Budapest Axis: The Orban Regime Either Shifts Its Ground or Goes” by Dan Dungaciu, The Hub: International Perspectives, “Stratfor”, a geopolitical intelligence firm, вече цит. съч.

[42] Пак там.

[43] “U.S. and Turkey discuss transition away from Assad in Syria”, Istanbul, Reuters, reuters.com, New York, NY, Saturday, November 22, 2014 г., online: http://www.reuters.com/article/2014/11/23/us-mideast-crisis-usa-turkey-idUSKCN0J60KC20141123

[44] Георги Ифандиев – „Реваншизъм? Какво по-джентълменско, когато е стремеж към справедливост? – Част 12“, „Диагноза с Георги Ифандиев“, diagnosa.net, София, 1 август 2013 г., online: http://diagnosa.net/diagnosite-mi/%D1%80%D0%B5%D0%B2%D0%B0%D0%BD%D1%88%D0%B8%D0%B7%D1%8A%D0%BC-%D0%BA%D0%B0%D0%BA%D0%B2%D0%BE-%D0%BF%D0%BE-%D0%B4%D0%B6%D0%B5%D0%BD%D1%82%D1%8A%D0%BB%D0%BC%D0%B5%D0%BD%D1%81%D0%BA%D0%BE-%D0%BA%D0%BE-12

[45] “Ukraine crisis: Lavrov warns over Russia ‘regime change’ goal”, News Europe, BBC News, BBC, London, Saturday, 22 November 2014 г., online: http://www.bbc.com/news/world-europe-30158978

[46] На английски – food banks.

[47] “Grotesque inequality is not a natural part of being human” by Owen Jones, “The Guardian”, theguardian.com, London, Monday, 24 November 2014 г., online: http://www.theguardian.com/commentisfree/2014/nov/24/grotesque-inequality-greed-human-nature-capitalism

[48] Edward L. Bernays – “Propaganda”, H. Liveright, New York, NY, 1928, стр. 9.

[49] Видеозапис от изявлението се съхранява в архива на автора.

[50] Вж. “Rothschild is the new power behind Yukos” by Simon Bell in Moscow, Lucinda Kemeny and Andrew Porter, “The Sunday Times”, thesundaytimes.co.uk, London, 2 November 2003 г., online: http://www.thesundaytimes.co.uk/sto/business/article42381.ece

[51] Вж. “U.S. plans to arm Iraq’s Sunni tribesmen with AK-47s, RPGs, mortars” by Phil Stewart, Washington, Reuters, reuters.com, New York, NY, Saturday, November 22, 2014 г., online: http://www.reuters.com/article/2014/11/22/us-mideast-crisis-usa-arms-idUSKCN0J60OB20141122

[52] Не рядко изписват съкращението изцяло с главни букви – UKIP. Абревиатурата е от United Kingdom Independence Party – Партия на независимостта на Обединеното кралство. Донякъде то е обидно за останалите народи, както самото пълно название на държавата: Обединеното кралство Великобритания и Северна Ирландия. Все едно Шотландия и Уелс не съществуват, няма ги. Да не споменавам за протекторатите Канада, Австралия, както и за т. нар. Овъдморски територии.

[53] На частични парламентарни избори в едноименното графство, проведени преди десетина дни.

[54] “Nigel Farage is right – all general election bets are off” by Michael Ashcroft, “The Guardian”, theguardian.com, London, Sunday, 23 November 2014 г., online: http://www.theguardian.com/commentisfree/2014/nov/23/nigel-farage-rochester-general-election-ukip

[55] “Ferguson erupts in violence after police officer escapes prosecution for fatal shooting” by Rob Crilly, US correspondent, and Raf Sanchez, Ferguson, “The Telegraph”, вече цит. съч.

[56] Вж. Георги Ифандиев – „В навечерието на Пришествие (Рождество) Христово войната срещу християнството е в разгара си – Презареждане“, „Диагноза с Георги Ифандиев“, diagnosa.net, София, 23 декември 2012 г., online: http://diagnosa.net/diagnosite-mi/%D0%B2-%D0%BD%D0%B0%D0%B2%D0%B5%D1%87%D0%B5%D1%80%D0%B8%D0%B5%D1%82%D0%BE-%D0%BD%D0%B0-%D0%BF%D1%80%D0%B8%D1%88%D0%B5%D1%81%D1%82%D0%B2%D0%B8%D0%B5-%D1%80%D0%BE%D0%B6%D0%B4%D0%B5%D1%81%D1%82%D0%B2-5; Георги Ифандиев – „2013 година: Време за прелом и начало на отплата за Цион – Част 6“, „Диагноза с Георги Ифандиев“, diagnosa.net, София, 13 март 2013 г., online: http://diagnosa.net/diagnosite-mi/2013-%D0%B3%D0%BE%D0%B4%D0%B8%D0%BD%D0%B0-%D0%B2%D1%80%D0%B5%D0%BC%D0%B5-%D0%B7%D0%B0-%D0%BF%D1%80%D0%B5%D0%BB%D0%BE%D0%BC-%D0%B8-%D0%BD%D0%B0%D1%87%D0%B0%D0%BB%D0%BE-%D0%BD%D0%B0-%D0%BE%D1%82%D0%BF-6

[57] Вж. напр. “Soldiers patrol the streets in Ferguson to calm violence: Demonstrators turned out across the US but there was no repeat of the mass violence in Ferguson as thousands of National Guard troops are called on to the streets” by Rob Crilly in New York, “The Telegraph”, telegraph.co.uk, London, Wednesday, 26 November 2014 г., online: http://www.telegraph.co.uk/news/worldnews/northamerica/usa/11254680/Soldiers-patrol-the-streets-as-violence-quiets-in-Ferguson.html

[58] Роналд Рейгън – 40-и президент на САЩ, в: “Empire Speech” by Ronald Reagan, at a meeting of the National Association of Evangelicals, Orlando, Florida, March 8, 1983 г., The National Center for Public Policy Research, nationalcenter.org, Washington, D.C., 2013 г., online: http://www.nationalcenter.org/ReaganEvilEmpire1983.html

[59] „Свето Евангелие от Йоан“, гл. 3, ст. 18-21. Преводът е от този на английски, направен от д-р Джордж Ламза от оригинала, написан на арамейски.

[60] Вж. напр. “After Ferguson Announcement, a Racial Divide Remains Over Views of Justice” by Michael Winesnov, “The New York Times”, nytimes.com, New York, NY, Tuesday, 25 November 2014 г., online: http://www.nytimes.com/2014/11/26/us/after-ferguson-announcement-a-racial-divide-remains-over-views-of-justice.html?hp&action=click&pgtype=Homepage&module=a-lede-package-region&region=top-news&WT.nav=top-news&_r=0

[61] “The Eighteenth Brumaire of Louis Bonaparte” by Karl Marx, “Die Revolution”, Nr. 191, Joseph Weydemeyer, New York, 1852 г., online: http://www.gutenberg.org/files/1346/1346-h/1346-h.htm

[62] “Should voting be compulsory?”, “The Guardian”, theguardian.com, London, Friday, 14 November 2014, online: http://www.theguardian.com/commentisfree/poll/2014/nov/14/voterapathy-should-voting-be-compulsory-reader-poll

[63] Владимир Каролев. Преди 10 ноември 1989 г. безпартийните му родители, както сам твърди, са били… професори. Което ще рече – под пагон.

[64] Заглавие на книга от Кен Ливингстън, издадена още през 1988 г. (Вж. Ken Livingstone – “If Voting Changed Anything They’d Abolish it”, Fontana Press, Waukegan, IL, 1988 г.) Обаче бившият лондонски кмет е плагиатствал от руската анархо-комунистка и сетнешна съветска болшевичка, еврейката Ема Голдман.

[65] Разбира се – евреин.

[66] Вж. “Far-Right MEP with Jewish roots under pressure to resign: A former member of Hungary’s far-Right Jobbik party, known for its anti-Semitic rhetoric, who recently discovered having Jewish origins, is under pressure to resign as an MEP” by  BST, “The Telegraph”, telegraph.co.uk, London, 16 August 2012 г., online: http://www.telegraph.co.uk/news/worldnews/europe/hungary/9479170/Far-Right-MEP-with-Jewish-roots-under-pressure-to-resign.html

[67] Вж. напр. “Right-wing Hungarian politician Béla Kovács suspected of being Russian spy”, Euronews, euronews.com, Lyon, 16 May 2014 г., online: http://www.euronews.com/2014/05/16/right-wing-hungarian-politician-bela-kovacs-suspected-of-being-russian-spy/; “A Russian Spy in Brussels? The Case of “KGBéla” – and What It Means for Europe”, “Foreign Affairs”, foreignaffairs.com, Washington, DC, May 29, 2014 г., online: http://www.foreignaffairs.com/articles/141492/mitchell-a-orenstein-and-peter-kreko/a-russian-spy-in-brussels; “Far-Right MEP Accused of Acting as Russian Spy” by Damien Sharkov, “Newsweek”, newsweek.com, New York, NY, 26 September 2014 г., online: http://www.newsweek.com/far-right-mep-accused-acting-russian-spy-273444

[68] Harry Waton – “A Program for the Jews. An Answer to All Anti-Semites. A Program for Humanity”, Published by Committee for the Preservation of the Jews, Astoria Press, N. Y. C., New York, NY, 1939 г., стр. 143-144. Текстът на цялата книга е достъпна от online: http://www.gwb.com.au/2000/myers/book.htm

[69] Вж. Edwin Black – “The Transfer Agreement: The Dramatic Story of the Pact Between the Third Reich and Jewish Palestine”, Dialog Press, Washington, DC, 2009 г.; Charles Higham – “Trading with the Enemy: The Nazi – American Money Plot 1933-1949”, Delacorte Press, New York, NY, 1983 г.; Anthony C. Sutton – “Wall Street and the Bolshevik Revolution”, Arlington House Publishers, New Rochelle, NY, 1981 г.; Antony C. Sutton – “Wall Street and the Rise of Hitler”, Arlington House Publishers, New Rochelle, NY, 1976 г.; Antony C. Sutton – “Western Technology and Soviet Economic Development, 1917-1930”, Vol. ІІ, Hoover Institution on War, Revolution and Peace, Stanford University, Calif., 1968 г.; Antony C. Sutton – “National Suicide: Military Aid to the Soviet Union”, Australian League of Rights, Melbourne, Australia, 1973 г.; Виктор Суворов – „Ледоразбивачът“, Издателство „Факел Експрес“, София, 2001 г.; Виктор Суворов – „Разгромът“, Издателство „Факел Експрес“, София, 2009 г.; Gary Allen with Larry Abraham – “None Dare Call It Conspiracy: Secret Societies in USA”, Concord Press, Seal Beach, CA, 1971 г. Всички споменати книги са в архива или библиотеката на автора.

[70] “Pope Francis warns ‘bureaucracy is crushing Europe’” by Bruno Waterfield, Strasbourg, “The Telegraph”, telegraph.co.uk, London, Tuesday, 25 November 2014 г., online: http://www.telegraph.co.uk/news/worldnews/the-pope/11252345/Pope-Francis-warns-European-ideal-replaced-by-bureaucratic-technicalities-of-EU.html

[71] Пак там.

[72] Пак там.

[73] Вж. “Multi-billion losses expected from Russia sanctions” by Valentina Pop, “Euobserver”, euobserver.com, Brussels, 28 July 2014 г., online: http://euobserver.com/economic/125118

[74] Вж. “Russia loses US$140b from sanctions, oil price”, “Jamaica Observer”, jamaicaobserver.com, Kingston, Jamaica, Wednesday, November 26, 2014 г., online: http://www.jamaicaobserver.com/business/Russia-loses-US-140b-from-sanctions–oil-price_18013999

[75] Вж. “France’s stagnation is tragic to watch” by Allister Heath, “The Telegraph”, telegraph.co.uk, London, Saturday, 22 November 2014 г., online: http://www.telegraph.co.uk/news/worldnews/middleeast/syria/11247798/Syrian-Christians-Help-us-to-stay-stop-arming-terrorists.html

[76] Вж. “Russian Lawmaker Wants French Wine Ban After Paris Suspends Mistral Delivery”, “The Moscow Times”, themoscowtimes.com, Moscow, November 26 2014 г., online: http://www.themoscowtimes.com/article/511840.html

[77] Вж. “The heat rises in France’s banlieues: Our continuing series on the French economy visits Clichy-sous-Bois, where the French economic crisis is biting hard” by Liam Halligan, “The Telegraph”, telegraph.co.uk, London, November 23 2014 г., online: http://www.telegraph.co.uk/news/worldnews/europe/france/11248098/The-heat-rises-in-Frances-banlieues.html

[78] Вж. “Why Britain’s days as a haven of political, economic stability are numbered” by Anatole Kaletsky, Reuters, reuters.com, London, Friday, November 21, 2014 г., online: http://blogs.reuters.com/anatole-kaletsky/2014/11/21/britain-may-turn-into-europes-most-politically-unpredictable-country/

[79] Вж. “Jean-Claude Juncker’s real scandal is his tax-haven homeland of Luxembourg: The favoured candidate for the presidency of the European Commission has dedicated himself to making society” by Nick Cohen, “The Observer”, theguardian.com, London, Saturday, 12 July 2014 г., online: http://www.theguardian.com/commentisfree/2014/jul/12/why-good-europeans-despair-jean-claude-juncker-commission; “Paul Jorion: ‘Jean-Claude Juncker’s moral authority has been damaged’”, In an Interview with EurActiv France, Paul Jorion calls for a U-turn in European policy and for the cancellation of eurozone debt, “EurActiv”, euractiv.com, Brussels, 18 November 2014 г., online: http://www.euractiv.com/sections/euro-finance/paul-jorion-jean-claude-junckers-moral-authority-has-been-damaged-310082

[80] Вж. “Spain Health Minister Ana Mato quits over ‘benefits’ from kickback scheme”, “Euronews”, euronews.com, Lyon, Wednesday, 26 November 2014 г., online: http://www.euronews.com/2014/11/26/spain-health-minister-ana-mato-quits-over-benefits-from-kickback-scheme/

[81] Понеже документалният филм, разкриващ механизмите на корупцията беше „любезно“ изтрит от „свободната“ мрежа YouTube, скоро ще го публикувам отново. Беше поместен на 19 януари 2014 г. в публикацията, озаглавена „Ако ви е харесало да живеете в 1984 година, то направо ще обикнете 2014-а! – Част 3“.

[82] “Obama must be ready to use force against Iran to end nuclear standoff” by Tom Rogan, “The Telegraph”, telegraph.co.uk, London, Wednesday, 2 November 2014 г., online: http://www.telegraph.co.uk/news/worldnews/middleeast/iran/11254018/Obama-must-be-ready-to-use-force-against-Iran-to-end-nuclear-standoff.html