- Диагноза с Георги Ифандиев - http://diagnosa.net -

КОГАТО СВЕТЪТ СЕ РАЗВИВА ПО ПРОМИСЪЛА НА ИНТЕРНАЦИОНАЛНОТО БРАТСТВО, НЕИЗБЕЖНО СТИГА ДО АРМАГЕДОН – Част 1

 

 

 

 

 

 

 

Добре дошли в медийния диагностичен център. Това е територия, свободна от комунизъм, социализъм, фашизъм, нацизъм, либерализъм – изобщо – от идеологическите фрагменти на ционизма и насаждания от тази крайно националистическа теория, превърната в практика, интернационализъм. Тя е предназначена за личности, за хора нормални, без психически отклонения и без комплекси, незасегнати от индоктринация, и с отворено съзнание. Човеци със съвест и морал, способни да мислят, да се справят с по-пространни, подробни творби, които не са просто четива. Готови да търсят истината, като се запознават с повече факти и сами ги анализират. Не изпитващи потребност от онези злободневни случки и постъпки, с които всекидневно и масово тровят и промиват остатъците от ум, възприятия и свяст. За да стигнат до истината. Тази мултимедия е единственото място, в което се съобщава истината, цялата истина и нищо освен истината. Нещо, което нито едно друго подобно средство за осведомяване не само в този провален опит за държава, не може да си позволи.

 

 

 

 

*    *    *

 

 

 

 

 

От години всяка статия на лондонския всекидневник „The Financial Times“ започва с призив за материална подкрепа с думите: „High quality global journalism requires investment.“ Което ще рече: „Висококачествената световна журналистика изисква инвестиции.“ Същото се отнася и до “The Times”, списанията “Time” и “Foreign Policy”.

 

В тази мултимедия иде реч за публицистика.

 

The Daily Telegraph”, още много световно известни медии с богати издатели, въведоха платен достъп до електронната си версия с малък и то временно действащ гратис от пет влизания седмично. “The New York Times”, “The Wall Street Journal”, “The Economist”, и доста други, вече – само срещу абонамент.  А “The Guardianобяви, че без дарения от страна на читателите, оцеляването му съвсем не е сигурно.

 

Всеки да го разбира, както желае. Но трудът, положен, за да съществува, също заслужава материално признание.

 

Освен това е добре да преглеждате илюстрациите и видеозаписите в текста хронологично – така, както са поместени. Те съдържат допълнителна информация и дообогатяват общото възприятие на обсъжданите теми.

 

 

 

 

*    *    *

 

 

 

Извинете ме, но моля за вашето внимание.

 

От 27 април до средата на септември адресът за дарения чрез пощенски или телеграфни записи ще бъде:

 

3700 Видин, ул. „Княз Александър Батенберг“ № 4, Централна поща,

 

Светла Кирилова Хайтова-Ифандиева, до поискване.

 

Моля, да ме извините и оправдаете за безпокойството.

 

 

 

 

*    *    *

 

 

 

 

 

 

 

 

Винаги съм знаел, че добрата литература е основана на реалността. Темите и героите, ситуациите, в които попадат, са продиктувани от живота.

 

Общо взето, всички писателите са плагиати. Шекспир не е бил вдъхновен, а буквално крадял идеи от античните автори и от ренесансовите легенди и повествованиямасали.

 

 

 

За мутантите и хората

 

 

 

 

А навярно най-известният арменски разказвач – представяте си устата с дълъг език, нали – беше американецът Уилям Сароян. Продажен като почти всеки интелигент, той довтаса на една от писателските срещи, организирани през седемдесетте от Тодор-Живковия лайнояд Любомир Левчев по заръка на шефката си, правешката принцеса. (Вече не поставям кавички; те си бяха монарсичервени, фашизирани, служещи на Москва и Лондон; изумително алчни и ненаситни – най-вече на себе си.)

 

Кой ще отрече, че Николай Гогол е прехвърлял върху белия лист сцени от живия живот? Така се е родила и фразата, която не можете да отречете, че популяризирам от 1991 г. насам – и като рубрика:

 

Я сегодня все утро читал газеты.[1]

 

И вдруг… Да, изведнъж попадам на един луд, осъвременил психясването, описано от Николай Яновский, станал Гогол.[2]

 

Внезапно се появи днешен вариант на Гоголевия геройлудият, който си водел дневник. Името му е Тим Стенли и е преститутка в медийния бардак “The Daily Telegraph”. Тези моми не изпитват никакъв свян. С готовност запретват полите си и се одупват на своите mastersгосподари, от еврейския Интернационал.

 

Та досущ като в повестта на Гогол-Яновский, с приповдигнато настроение, този Тим е огласил откровението си:

 

Днес [31 март] отлитам за Съединените щати и ще започна своята ваканция, както винаги правя: ще гледам много телевизия. Америка е телевизионна нация. За да я разберете, трябва да се потопите в телевангелистите,[3] представление-игра и предупреждения за торнада.[4] Това е страна, която избра за президент звезда от телевизионно предаване, имитиращо действителността.[5] Президент, който миналата седмица позвъни на актриса от телевизионен сапунен сериал с градски сюжет,[6] за да я поздрави за нейните високи класирания.[7][8]

 

Без съмнение, момѐто Тим е глупаво. Иначе нямаше да го вземат в медийната ченгеджийница. То не може да осъзнае, че Тръмп не беше избран. Той загуби изборите. Затова го назначиха.

 

Освен това, така наречената Америка – по-точно комунистическите Съветски американски щати са номенклатурна държава, в която върлува необуздана цензура. Имам достатъчно познати, които идвайки си тук, узнават за съществуването на далеч по-свободния вариант на телевизия CNN CNN International, например. Там, отвъд Океана, този публичен дом от веригата еврейски вертепиTime Warner”, ги занимава с дребни вътрешни проблеми, предимно престрелки и кражби, с готварство, шев и кройка

 

Изобщо, с онова, което вашингтонските болшевики смятат за достъпно за гладките силиконови малки мозъчета на сбирщината от човекоподобни, след изтреблението на достойното коренно население заела необятната територия.

 

Пък и Доналд Тръмп е глезено леке, посредствено същество, което никога не е било личност. И едва ли някога ще стане. Затова и го гудиха в политическата перверзница, наречена Бял дом. Ако имаше поне малко достойнство, нямаше да се съгласи да удари шалтера на Съветските американски щатипървата изцяло комунистическа държава в историята.

 

Но той е това, което е. „Сграбчважените за където смята, че трябва. Събужда се, влюбен в Русия и Путин. На обяд започва да се съмнява в чувствата си. Вечерта къса с обекта на обичта си и му се заканва.

 

Както каза постоянно залюбваният и разлюбваният му кагебистки лидернесбъднатата Доналд-Тръмпова мечта, за разлика от перхидроления наемател на Белия дом, той няма време да публикува детски послания в Tweeter. Има да върши важни държавни работи. Да не пропускаме – и лични. Кой не знае, че Владимир Владимирович е сред най-крупните овластени крадци в историята?… Обаче наскоро “The New York Timesго обяви занай-влиятелната личност на света“.[9] Преди два лазарника и половина същото твърдеше иThe Washington Post”. (Вижте илюстрацията.) Двете издания минават за неолиберални. Тоест – социалистически с крайно ляв уклон.

 

Пристрастеният към американските телевизионни програми Тим Стенли е член на управляващата крайно лява, екстремистката сталинистка Консервативна и обединителна партия на Британия. Която идеологически е въоръжена с Манифеста на комунистическата партия“ и изповядва Хитлеровия нацизъм. Според формулировката на американския равин Хари Уетън:

 

Комунистическата душа е душата на юдаизма. Следователно излиза, че както в руската революция триумфът на комунизма бе триумф на юдаизма, по същия начин триумфът на фашизма е триумф на юдаизма

 

Използвам термина фашизъм, като обхващащ нацизма и комунизма. Тъй като, както ще се убедите, те са едно и също. Всички те означават нов обществен ред и нова философия на животаФашизмът не падна от небето, нито беше създаден от Мусолини, Сталин или Хитлер. Фашизмът възникна от определени исторически и икономически условия и имаше определена историческа функция, която трябваше да изпълни…

 

Наивните американци смятат, че онова, което стана в Съветска Русия, нацистка Германия и фашистка Италия няма да се случи тук. Това е илюзия: това, което стана там, вече се случва тук; ние вече сме затънали до гушата в държавен капитализъм и фашизъм. De te fabula narratur![10] Наивните американци все още вярват в правата, които Конституцията им гарантира. Но не разбират, че в основата си Конституцията вече промени своя характер. Президентът Рузвелт може напълно честно да вярва, че не е диктатор и навярно искрено ненавижда диктатурата. Само че от ден на ден той все повече и повече се превръща в диктатор

 

Държавният капитализъм и фашизмът са неизбежни в тази страна, както и в останалите държави. Всичко, което е необходимо за окончателното им установяване, е извънредно положение или война. Веднъж щом бъде въведена общонационална извънредна ситуация или бъде разпалена война – а това е неизбежно в най-близко бъдещеще имаме същия държавен капитализъм и фашизъм, каквито наблюдаваме в Съветска Русия и нацистка Германия.[11]

 

Днес държавният капитализъмфашизмът, социализмътгосподства по света. В това число в САЩ, Европейския съюз и у нас. Той е замислен в еврейските идеологически лаборатории и въведен от политически елити, подчинени на интернационалното талмудско Братство.

 

Гениалният американски шахматист РобъртБобиФишър беше роден в еврейско семейство. И двамата му родители бяха евреи, появили се на този свят в Германия и Русия. Фишер беше върл противник на комунизма и комунистите. Освен това ненавиждаше еврейството.

 

Запитан за неговата репутация на антикомунист, Фишър рече: „В основата си съветският комунизъм е маска на болшевизма, който от своя страна е маска на юдаизма.“ Когато по-късно го попитаха за неговия очевиден антисемитизъм, той каза: „Съвсем не съм против арабите, нали?[12]

 

След което започнаха проблемите му. Първо го изкараха „луд“. Както в СССР постъпваха с дисидентите. Пример за това е Владимир Буковски. Все пак момче от средите на номенклатурата на КПСС.[13] Но психиатриите служеха за тайни затвори и у нас през живковизма. Защо никой не говори за това?

 

Сетне прогониха Фишър от родния му Ню Йорк и даже от САЩ. Накрая му помогнаха да ги избави от присъствието си на този свят. Колко познато! Déjà vu…

 

 

 

Pax Judaica in saeculum saeculi[14]

 

 

 

 

Комунистическите екстремисти, каквито са всички влиятелни партии по света, допускани до управлението на държавите, са играчки, конструирани от юдеохазарския елит, ръководещ планетарните дела. Повече от век е така.

 

Посвещавам моята лекция на този семинар на вероятността да навлезем в еврейско столетие. Епоха, когато духът на комуната, неидеологическото съчетание на емоциите и разума, и съпротивата на категории и форми, която ще възникне от силите на антинационализма, ще ни осигури нов вид общество. Мога да нарека този процес юдаизация на християнството. Защото християнството ще бъде моторът и посредникът, чрез който обществото ще стане еврейско.[15]

 

Пропагандистът, произнесъл това талмудско послание, дълги години оглавявал еврейската общност в окръг Колумбия, където е разположена федералната столица на болшевишките Съветски американски щати – най-голямото убежище и свърталището на злото, на сатанизма.[16] Няма друга държава с тъй многобройно еврейско население. А Ню Йорк е най-големият еврейски град на земята. Те са творение на антихриста.

 

Нима самозванитеамериканци“, най-масовите убийци в историята, чиято кървава сметка съдържа повече от 200 милиона насилствено отнети живота на коренните жители и на поробени африканци не са последователи на онази тълпа от юдейски престъпници, произнесла смъртна присъда на Господ? Техните духовни водачи фарисеите и садукеитеубедили безпросветните, мизерстващи и възпитани да мразят всички други, юдейски маси в Йерусалим да поискат смъртта на Господ Бог Исус Христос. А когато Понтий Пилат измил ръцете си и рекъл: „Невинен съм за кръвта на този праведен човек; правете, както ви харесва“, насъбралото се множество от еврейски престъпници отговорило с крясъци:

 

Нека неговата кръв бъде върху нас и нашите деца.[17]

 

Но вие все по-усърдно нахлувате в черквитехрамовете на сатаната, основите на чиято глобална мрежа поставил убиецът на християни, фарисеят Шаул от град Тарс в римската провинция Юдея. И го приемате като… „апостол“ и „светия“?!

 

Не е ли бил прав роденият в Румъния чифут Маркъс Илай Равидж, станал първо американски, а сетне френски поданик, когато преди повече от 89 години се подиграл с такива като вас псевдохристияни?

 

Със сигурност някои от най-добрите ви приятели са евреи и не само… С една дума – онези, които толкова много ви напомнят вашите собствени преуспяващи братя

 

Като гледа и слуша вашите детски извинения, човек[18] трябва да добие впечатлението, че сами не познавате себе си и не разбирате за какво е всичко това. Възмущавате се от нас, но не можете да кажете ясно защо

 

Не преди чак толкова много години обикновено чувах, че ние сме манипулатори на пари и комерсиални материалисти. Сега се нашепва оплакването, че нито едно изкуство, нито една професия не е защитена от еврейското нахлуване.

 

Ние сме, ако повярвате, едновременно силно привързани към рода си, изключителни и неприспособяващи се, защото не сключваме смесени бракове с вас. А освен всичко друго, ние сме кариеристи, и амбициозни, и заплаха за вашата расова цялост и непокътнатост.

 

Нашият стандарт на живот е толкова нисък, понеже ние създадохме вашите бедняшки квартали и изтощаващата ви промишленост. А толкова много от нас се качиха върху главите ви и ви прогониха от вашите най-добри квартали за живеене.

 

По време на война ние се измъкваме от нашите патриотични задължения, защото сме пацифисти по природа и традиция[19]

 

Ние сме едновременно основателите и главните привърженици на капитализма, но и основните подбудители и извършители на бунта против капитализма.

 

Със сигурност, в историята няма други като нас по гъвкавост.

 

А, ох! Почти забравих причината на причините. Ние сме високомерни и твърдоглави хора, които никога не приеха християнството. И сме престъпен народ, който разпъна неговия основател.

 

Но ви уверявам: вие сте самозаблуждаващи се. Не ви достига себепознанието или характера да се изправите почтено пред фактите и да признаете истината. Вие обиждате евреина, не защото той разпъна Исус, както някои от вас изглежда смятат. А понеже той го роди. Вашата действителна свада с нас не е, понеже ние сме отхвърлили Христос. А защото ви го наложихме!…

 

Обвинявате ни, че сме предизвикали революция в Москва. Да предположим, че признаем обвинението. Какво от това? Сравнено с онова, което Павелевреина от Тарсизвърши в Рим, руският катаклизъм е почти улична разпра.

 

Вие вдигате огромен шум и ярост заради прекаленото еврейско влияние във вашите театри и кина. Много добре: съгласявам се, че вашето оплакване е добре обосновано. Но какво е то в сравнение с нашето зашеметяващо влияние във вашите църкви, в училищата ви, във вашите законодателства и правителствата ви, и в самите мисли и идеи, които обмисляте всеки ден?…

 

Погледнете за малко назад и вижте какво стана. Преди 1900 години бяхте честна, безгрижна езическа раса. Почитахте многобройни богове и богини, духовете из въздуха, в бързо течащите потоци и в горите. Безсрамно се гордеехте със славата на голите си тела. Извайвахте образите на вашите богове и на измъчената човешка фигура. Изпитвахте удоволствие от схватките по полята, на арената и на бойното поле. Войната и робството бяха постоянни, твърди институции във вашите системи.

 

Забавлявайки се по хълмовете и в долините из обширната природа, приехте да разсъждавате върху чудото и загадката на живота, и поставихте основите на естествените науки и философията. Културата ви бе благородна, чувствена, несмущавана от социална съвест чрез никакви сантиментални въпроси за човешко равенство. Кой знае, колко велика славна съдба можеше да бъде вашата, ако ви бяхме оставили сами.

 

  Но ние не ви оставихме на мира. Хванахме ви за ръка и смачкахме хубавата и благородна сграда, която бяхте изградили. И променихме цялата посока на вашата история. Завладяхме ви, както никоя ваша империя не е покорявала Африка или Азия някога. И постигнахме всичко това без армии, без куршуми, без кръв или безредици, без никакво насилие. Направихме го единствено с неустоимата мощ на нашия дух, с идеи, с пропаганда.

 

Направихме ви желаещите и безсъвестни пратеници на нашата мисия по целия свят, до варварските раси на земята, до безбройните неродени поколения. Без да разбираме напълно какво ви причиняваме, вие станахте доброволни агенти на нашата расова традиция, пренасящи нашата религиозна традиция в неоткрити краища на земята.

 

Нашите племенни обичаи са станали сърцевината на моралния ви закон. Законите на нашия клан доставиха основната канава на всички ваши внушителни[20] конституции и правни системи. Нашите легенди и народните ни приказки са свещеното познание, което тананикате на вашите невръстни дечица. Поетите ни напълниха вашите църковни песнопения и молитвени писания. Нашата национална история е станала задължителна част от учението на вашите пастори, свещеници, и учени. Нашите царе, държавниците ни, нашите пророци, воините ни, са ваши герои. Нашата древна мъничка страна е вашата Свещена земя. Националната ни литература е Свещената ви Библия. Онова, което нашите хора мислеха и преподаваха, се превърна в сложната плетка на вашите речи и традиция. Тъй като никой сред вас не може да бъде наречен образован, ако не е запознат с културното наследство на нашата раса.

 

Еврейски занаятчии и рибари са вашите учители и светии. С неизброими статуи, изваяни с техните образи и безбройни катедрали, вдигнати в тяхна памет. Една еврейска майка е вашият идеал за майчинство и женственост. Еврейски бунтаро-пророк е централната фигура във вашето религиозно богослужение. Ние гътнахме вашите идоли, отхвърлихме расовото ви наследство и ги заменихме с нашия бог и традиции. Никое завладяване в историята не може ни най-малко, даже смътно, да се сравнява с тази наша метла, с която ви завладяхме.[21]

 

Следва въпросът:

 

Как го постигнахме?[22]

 

И неточен отговор за някаква „случайност“. А аз ще река – благодарение на нашата глупост.

 

 

 

Iudaeorum adversus humanitatem[23]

 

 

 

 

Ето какво представлявате всички вие, както и вашите лидери, и преститутките ви. Николай Василиевич Гогол го е прозрял преди повече от век и половина. Сигурно е било същото. Затова е иронизирал:

 

Казват, че в Англия изплувала риба, която изрекла две думи на такъв странен език, та вече три години учените се стараят да го определят. И до ден днешен не са открили нищо. Също във вестниците прочетох за две крави, които отишли в дюкян и си поискали един фунт чай. Но, признавам си, много повече се удивих, когато Межди каза: „Писах ти, Фидел; наистина, Полкан не донесе моето писмо!“ Ето защо не съм получил оплакване!

 

Никога в живота си не съм чувал, че куче може да пише. Само дворянинът може да пише правилно. Тъй де, разбира се, някои търговци-кабинетчици и даже крепостният народ пописва понякога; но в по-голямата си част техните писания са механични: нито запетайки, нито точки, нито тирета.

 

Това ме учуди. Признавам си, от известно време понякога започвам да чувам и виждам такива неща, които никой още не е забелязвал и не е чувал. „По-добре“, казах сам на себе си: „ще науча за тази кучешка работа, каква е тя и какво мисли“.[24]

 

Да перифразирам Гогол:

 

Никога в живота си не съм чувал, че евреин може да обича искрено неевреин и безкористно да дружи с него.

 

Друг чифутски престъпник, активният борец и заседател в антиНародния съд, товарищ Меворах, Вениамин НисимовичВалери Петров, пък писал:

 

Какво ще отсъди съдникът твърд?

 

Всички обвинители (в хор, могъщо, придружени от барабанен гръм) отговарят:

 

Смърт! Смърт! Смърт![25]

 

Ето на какво са ги научили техните духовни бащи равините.

 

В своята седмична, съботна вечерна проповед израелският сефарадски лидер, равинът Овадия Йосеф, заяви, че неевреите съществуват, за да слугуват на евреите.

 

Гоите са родени, за да ни обслужват. Без това те нямат никакво място на света; само да служат на народа на Израел“ – заяви той, по време на публично обсъждане на това, каква работа е допустима да бъде възлагана на неевреите, за да се спазва Шабат.[26] (Вижте илюстрацията.)

 

Това е отрова. Тя даже не е новичок“, а по-скоро – „старичок“. На повече от 2000 години е.

 

Преди повече от два века на погребална церемония на равин в Прага, доайенът на фарисейството постановил:

 

Хиляда и осемстотин години продължава борбата на израелския народ за световно господство, което е било обещано на Авраам, но е измъкнато от него с кръста… Народът на Израил обаче, не е подложен на унищожение. След като е разпръснат по цялата земя, то и цялата земя трябва да му принадлежи[27]

 

Те, евреите, ни мразят. Възпитават и обучават децата си да ни ненавиждат. В същото време се явяват пред нас с благи физиономии. Правят се на агънца, но всъщност са вълци, както разкрил Исус Христос.

 

Нека започнем с текста на някои масово познати молитви“, предлага Израел Шахак, професор от Университета на Тел Авив. – „В един от първите пасажи на делничната сутрешна молитва всеки предан евреин благославя бог, задето не го е сътворил неверник.

 

Това е следвано от благословиятазадето не ме направи роб“. Сетне мъжът е длъжен да добави благословазадето не ме направи жена“. А жената – „защото ме създаде по неговата угода“.

 

Заключителната част на делничната молитва (която освен това се използва в най-тържествения дял от службата за ХанукаНова година, и на Йом Кипур Деня на изкуплението) започва със заявлението: „Трябва да възхвалим господа на всичко,… задето не ни направи като народите на (всички) земи,… понеже те се поклониха на суетата и нищото, и се молят на бог, който не помага.“

 

Последния абзац беше заличен от цензурата в молитвените книги, но бе запазен устно в Източна Европа. А сега беше възстановен в много молитвеници, отпечатани в Израел. В най-важния раздел на делничната молитваосемнадесетте благословаима специално проклятие, първоначално насочено против християните, евреите, приели християнството, и другите юдейски еретици: „И нека ренегатите[28] изгубят всяка надежда, а всички християни да загинат на часа [мигновено].“ Тази формулировка датира от края на І век, когато християнството все още е било малка преследвана секта. Малко преди настъпването на ХІV век тя била смекчена до: „И дано ренегатите изгубят всяка надежда, а всички еретици[29] да загинат на часа.“

 

Но много новоотпечатани молитвеници се върнаха към втората формулировка, която освен това беше предписана от множество преподаватели в израелските религиозни училища. След 1967 г. някои паства, близки до Гуш Емуним,[30] възстановиха първоначалната версия (все пак само вербално, без да бъде отпечатвана). И сега всекидневно се молят „християните да загинат на часа“.[31]

 

Харесва ли ви? Да добавя ли доказателства, че евреите не смятат за свои ближни никои други, освен евреи?

 

Ето какво представлява днешният свят: проститутската и преститутската интелигенция в него. Изуй гащи, замий дирник или каквото там е необходимо, задоволи началството. И за теб ще остане, ще има. Както за уволненатапривлекателнабританска главна прокурорка, която се оказа, че благодарение на длъжността и съпътстващите поста връзки, натрупала огромна камара недвижимости.[32] Тарикат момѐ, пишкин жена, ще рекат замечтано нашенци.

 

 

 

Израел се превръща в расистко общество,

в което министър-председателят на страната… приветства равин,

подкрепящ разработка на закони за избиване на неевреи[33]

 

 

 

С такова население и при такава обществена атмосфера и отношения между опити за човешки същества евреите покориха света, насаждайки в умовете и налагайки в живота понятието „демокрация“. А както е известно на нормалните люде, то е илюзия, непостижима мечта. Както доста точно посочи в края на март того товарищ Макрон, Еманюел Жан-Мишел Фредерикович, който си е обикновен camarade и педераст при това. След като Дони Тръмп го развеждаше из Белия дом, нежно стиснал ръката му, без да я испуска, в Британия взеха да го наричат „френския Тони Блеър“.

 

Може би тези твари и подопечните им населения наистина се обичат

 

Мултикултуралистки либерализъм е сега. Кой, когото хване… Според талмудския равински законНа равините е разрешено и с дечица, стига да са навършили четири годинки! Факт. Четете Талмуда. А Франция и САЩ са стари масонски дружки, от революционните времена на осемнадесети век. Те са люлката на комунистическите революции. Също – велики развратни и извратени, главно обратни нации. Народи, съставени от масови убийци.[34]

 

Ето какво рече в края на март товарищ Еманюел Макрон.

 

La démocratie est le système le plus bottom up de la terre.[35][36]

 

Voilà. Cest ici.[37]

 

Значи вместо да е най-отгоре, народът е най-отдолу. В такъв случай кои са задниците, окупирали върха? Но крещитедемокрация“. Обезумелите множества повтарят като ехо: „Демокрация!“

 

Alors pourquoi limpose-t-on sur le monde? Тогава защо я налагате по света? Харесва ви да е обърнат с главата надолу? Или поради особените ви сексуални щения го предпочитате с дирника нагоре? Та любимите ви части от него да са винаги пред сластните ви жадни погледи?

 

Не веднъж съм изтъквал, че тук имахме демокрация на квадратнародна демокрация. Тоест – народна народна власт.

 

Диванета.

 

Горе-долу по същото време бившият американски заместник-министър на финансите, републиканецът Пол Крейг Робъртс, запита:

 

Дали руското външно министерство е с толкова промит мозък, та вярва, че САЩ са демокрация?[38] Страна, в която 90 на сто от хората, ако не и повече, са лишени от собственост, е демокрация?! Страна, ръководена от шепа групировки с частни интереси, е демокрация? Успехът на вашингтонската пропаганда е изключителен. Даже руското правителство е убедено в това.[39]

 

И другарят Робъртс не е изучавал марксизма-ленинизма. Още по-малко – задълбочено. Нито истинската история на човечеството. Ако не беше така, щеше да знае, че САЩ са първата държава, изградена от илюминати, юдеомасони, по комунистически проект. „Шепата групировки с частни интересипредставляват комунистическа номенклатура и нищо друго. Като в своеобразно ядро на класическия марксизъм и на следващия държавно-монополен капитализъмфашизъм, тази страна е фокусирала в себе си интересите и щенията на всички материалисти, приели сатанизма, по земята.

 

Ала тази британска главна прокурорка, за която отворих дума, не ви ли прилича повече на прокурор, апропо? (Вижте илюстрацията.) Представете си я в униформа в Колима, на Соловецкие острова, във Владимир, Белене, Скравена, АушвицГрабнала камшика и ви почва…

 

Страшно е. Може дълго да сънувате кошмари.

 

Но и тази главен прокурор, както е политически коректно да се изразяваме на Владко-Мурдарски, ченгесарски език, е недосегаем(а), както всички издънки на комунистическата номенклатура навсякъде.

 

Либерализъм и мултикултурализъм е сега. И джендъризъмпълна сексуална свобода. Разпуснатост, слободия. Някой як чернокож може да ви срещне и да ви хареса. А като ви опъне – без значение дали сте жена или мъжняма да имате даже право да се оплачете. Зер, ще ви изкарат расисти, хомофоби, Бог знае какви!…

 

Кучешка работа, би рекъл Николай Василиевич Гогол. И би бил прав. Но де такива като него днес?

 

Мозъкът на един западен гражданин е бил промиван доста повече от този на съветски гражданин даже през епохата на комунистическата пропаганда.[40]

 

Западът е населен с хуманоидироботи, външно наподобяващи човешки същества. Те са готовата, обработената, култувираната и с наторяване почва за комунизма. С помощта на политиците и армиите на невидимия тогава Варшавски договор, през септември 1944 година интернационалното Братство хвърли биологичното оръжие за масово поразяване комунизъм върху българите. Порази ги, използвайки и конвенционални методиубийства без съд и чрез присъди на незаконни, извънредни трибунали, нечовешки изтезания, система от концентрационни лагери и затвори, изселвания, лишаване от всички възможни права, включително на труд и свободно придвижване.

 

Българите бяха погубени. Това – благодарение най-вече на Запада. И чрез прекия терор на комунистите и земеделците отечественофронтовците ленинисти и сталинисти, командвани пряко от Москва.

 

Тези възможно най-низши твари формираха огромна потисническа каста. Днес, размножила се, тя е плевелната система, която задушава и последния опит за избуяване на свободен, морален, мислещ, творчески устроен човек. Личност.

 

 Целият световен икономически, политически, културен, медиен и даже спортен елит е формиран от рекрутирани нищожества, заплашени с изобличаване заради мръсното им минало. Изнудвани от синедриона чрез заплахи, отправяни към техните близки – например деца. Или чрез съблазън, особено когато интернационалното Братство надуши кариеризма, с който са заменили душите си, продавайки ги на дявола.

 

Един такъв е comrade Джулиън Багинибритански философ, който въпреки петдесетте си години и своите двайсетина издадени книги, не се е прочул с нищо, освен с дребни заяждания на темаконспиративни теории“. Той не се е посвенил да се подиграе на някогашния министър на отбраната на Канада Пол Хелиър, когото пръв съм представял у нас с видеозаписи на автентични негови изяви. Освен всичко останало, 85-годишният инженер, политик и писател е съвсем с акъла си.

 

Нещо повече: той е най-дългогодишният член на Канадския кралски съвет на посветените.[41] Това е консултативен орган, нещо като съвет на мъдреците, който при необходимост напътства кралицата по конституционни въпроси и други важни държавни проблеми от нейната компетенция. Което означава, че е доста високопоставена и уважавана личност. Станал е член на Съвета даже преди принц Филип, съпруга на кралицата.[42] The Queens Privy Council for Canada се помещава в една сграда със седалището на министър-председателя. Органът представлява нещо като второ правителство на страната.

 

Всичко това не е пречка пред Джулиън Багини – да го наречем дървен философ – за да се присмее на „вярващите в конспиративни теории“.

 

Ако [Орденът на] Илюминатите е реалност, той трябва да е най-малко тайното тайно общество на вселената“ – със задоволство от собственото си „оригиналнохрумване писа Багини. – „Толкова лошо е да продължава да се крие, че неговото съществуване е обявено из целия интернет от хора, чиито инструментариум за разследвания се състои изцяло от Google и пъргаво въображение.

 

Най-пресният мераклия за човек, биещ тревога, обаче, е далеч от вашите обичайни бивши спортни коментатори. [Не разбирам „хумора“; навярно е нещо специфично канадско или британско.] Пол Хелиър, бивш канадски министър на отбраната, обвини илюминатите в укриване на технологии, донесени на земята от извънземни, които биха могли да сложат край на нашето разчитане на горива, извличани от земята.[43] Защо притежателите на такова фантастично нещо биха предпочели да инвестират в извличането на все още обилно използвания нефт, вместо на неговата невероятна, изключителна алтернатива, е загадка.

 

Но тъй или иначе цялата работа около тайните, всемогъщи елити, е, че те са загадъчни, и сигурно това и трябва да се очаква. Може би Орденът на илюминатите е като онази друга мистерия, квантовата теория: ако помислите, ще я разберете. Но не го правите.[44]

 

Факт. Дървеният философ Джулиън Багини затова е дървен. Понеже не е развил вродените си способности за мислене. Или, сключвайки договор със сатаната, досущ като Гьотевия д-р Фауст получава дарове от баща си Луцифер. Но наготово и затова не е в състояние да обясни как.

 

Ще река само едно: в качеството си на министър на отбраната Пол Хелиър се е срещал с извънземни представители. Покойният полковник от американското разузнаване Филип Корсо не. Но бе работил с останките от катастрофата край Розуел. Хелиър не веднъж е признавал, че всичко в книгата на Корсо, която открих, преведох на български, и отдавна е издадена, е истина. Благодарение на тези останки имаме компютри, лазерен лъч, бронежилетки

 

Както е постановил Марк Твен:

 

Истината е по-странна от измислицата, но това е така, понеже измислицата е длъжна да се придържа към възможности, а истината не е.[45]

 

Максимата е недостъпна за ума на Багини. Той е кухар. Опитът му да философства е провал. Във века на информационните технологии, както самите илюминати нарекоха двадесет и първото столетие, да отричате Google издава завист и посредственост. Пък и тази търсачка очевидно е част от плана. „Изобретателятй е советский человек, евреин. Но за това – друг път. Може би – във видеоверсията на тази мултимедия. Колко други имаше, но бяха безскрупулно и безмилостно изтикани и принудени или да преминат съвсем безплатно в спомените, или да шитнат нещичко, колкото да замълчат завинаги.

 

 

 

Говоренето на истината е език на омразата

 

 

 

 

Багини със сигурност не разполага с достатъчен умствен капацитет, за да проумее, че Илюминатите не санай-малко тайното тайно общество на вселената“, а обратното. Повтарям, във века на информационните технологии техните собственици – навярно самите те илюминатиотпускат на час по лъжичка. Само че Google ни даде възможност да откриваме неща, в това число и тайни, за които без него щяхме да приличаме на казионните археолозида ровим с десетилетия, за да се сдобием с няколко артефакти.

 

Сега по-скоро приличаме на израелски археолози. Вместо да ровичкат в сухата безпочвена пустинна земя на древната българска територия Бал-Истан Палестина, те си имат дружествени армииНАТО. И когато илюминатските лидери – господарите на света (съзнателно и доброволно се подлагам на „трезвия присмехнаумнитеикрасивите“ последователи на Фауст) – почувстват необходимост, вкарват новия Варшавски договор в поредна война.

 

Тогава настъпва златна ера за израелските археолози. Технитеколегив американски или западноевропейски работни облеклауниформи, просто нахлуват някъде. След като прочистят населението, „подобрявайки неговия качествен състав“, и като се награбят, оставяйки главната плячка на корпорациите, движещи се след бронираните части, те нападат и музеите. Каквото намерят, първо е за израелските археолози. Останалотоза някои частни колекции или други подобни институции на Запад. Малкото хартисало бива връщано на истинските собственици. С очакване за… благодарност.

 

То е нещо като отоманския данък диш-хакъ. Зъбна такса, заплащана от християнския домакин, задето правоверниятси е хабил зъбите с неговата „гяурска“, сиреч – друговерскахрана. Тъй де, „правовернитеюдеи са докосвали гойски предмети. Поне благодарност им дължат ограбените народи, нали?

 

Точно това гледахме през 2003-2004 година по време на Войната в Ирак. Съкровищата на историческите музеи в Багдад и Ур отидоха в Тел Авив и Йеусалим. Потънаха там. И сега израелските археолози по-често, даже редовнонамират материални доказателства“, че Старият завет представлява историческа истина!…

 

Ама това е „конспиративна теория“, ще рекатавторикато дървения Джулиън Багини, и философ при това. Те отричат. Просто, без аргументи. За тях фактът, че сме били непреки свидетели на разграбването на вавилонското културно-историческо наследство и на преобразяването му веврейско, няма никакво значение. То е все едно да очаквате американският президент да започне война след като получи одобрение от Конгреса и Сената. Глупости. Кой ще си губи времето с процедури? Който притежава финансова и военна сила, има привилегията да не се съобразява с международното право. По негови рецепти го създават.

 

Да си спомним за формулировката на Виктор Юго:

 

Всяка дъщеря на лорд е лейди. Останалите английски момичета са мис.[46]

 

Туй то. Нищо повече не е необходимо. Това е предостатъчно.

 

Но понеже, „разглезено от Google, съвременното човечество се съмнява, обикновеното отхвърляне на фактите не върши особена работа. Тук идва ред на другинструментариум“, според израза на дървения другар. Това е сатирата. Едно чудесно средство, но ако е използвано не от същества сгорячее сердце, холодную голову и чистые руки, как чекист должен иметь“.[47]

 

Чекистите притежавали всичко друго, но не и чисти ръце. А „хладният умим помагал да убиват, без да се кахърят. Обаче нашият дървен автор е типичен чекист. Според римския обичай си умива ръцете. А умът му и без друго е хладен или охладен, тъй като е… дървен. Затова нищо не го спира, за даразсъждаваиронично. И то над някакви общи качества, характерни за всички хора. Явно той се смята извън категорията Homo sapiens.

 

Присмиването е лесно, но също така е успокоително и насърчително. Добре е да се знае, че ние [кои] сме далеч по-разумни и разсъдителни от онези явно заблудени теоретици на конспирацията. Проблемът е, че те се различават от всички останали, от нас, само по степен, не по разновидност.

 

Причината хората да вярват в тайни, в господстващи елити, се коренят в основата на човешката природа. Ние постоянно внимаваме и бдим за примери и за средства. Търсенето на образци е съществено за нашето оцеляване. А наказанията за това, когато не съществуват никакви модели, са по-леки от онези за пропуснатите схеми, които наистина съществуват. Ако нашите предци не са успелили да забележат, че реколтата, оставена да изсъхне, вероятно ще увехне и погине, те също биха измрели от глад. Но ако са решили, че са забелязали как пожертването на коза увеличава вероятността за дъжд, в най-лошия случай са загубили известно количество месо.

 

Възприемането на модели също е извънредно полезно. Не можем да започнем да разбираме действията на другите, докато не определим мотивите за техните действия. Но приемането на онова, което американският философ Дениъл Денет[48] наричаобмислена позиция“, може да бъде от полза даже, когато знаем, че изобщо няма осъзнато намерение. Разсъждаването за растенията като за „искащислънчева светлина или „опитващи седа разцъфнат, например, е лесен начин за разбиране на тяхното поведение. [„Велико“, „грандиозно“!]

 

Когато тези базисни познавателни човешки механизми създават проблеми, ги класифицираме като патологии. Например пареидолията[49] е виждане на образи по произволни данни: например лицето на Исус в бисквитка със сметана или датата на апокалипсиса в осигурителния номер на Доналд Тръмп. Обаче, от стриктно рационална гледна точка, тези механизми винаги са погрешни. Разликата междунормалналичност и една с пареидолия е просто дали свръхчувствителността спрямо шаблона причинява проблеми в работата. По същия начин хиперактивният стремеж към съучастие е нещо човешко, а не медицинско.

 

По-нататък, причините да използваме прекомерно базовите познавателни механизми често са напълно разбираеми желания, а не патологични увреждания. Светът е объркващ и сложен. Почти всички ние опитваме да го обясним. Ето защо съществуват дисциплини като обществени науки, икономика и международни отношения. Всички те изискват времето, интелектът или образованието, недостигащи на повечето от нас. Малко чудо е, че ние прибягваме до по-бързи, по-долнопробни начини, за да направим света разбираем.

 

Вместо да изхвърлим Хелиър и неговата пасмина, по-добре да разберем доколко нашето схващане разкрива същите слабости. В много кръгове е белег на интелигентност, а не на ексцентричност, да приписвате решаващата власт натайна политическа клика,[50] която в действителност ръководи света“, както постъпва Хелиър. При това положение, както се казва, тази клика е глобалният финансов елит, военно-промишленият комплекс, крупната фармация или агробизнесът.

 

Не твърдя, че тези схващания са на същото ниво на тежка глупост, колкото Июминатите. Действително, различията ни правят слепи за сходствата. Понеже тези второстепенни конспиративни теории са основани върху доказани истини, лесно е хората да не успяват да забележат, когато се подхлъзнат от забелязването на реалната ограничена власт, към въображаема тотална власт. Разликата между законно придобитите интереси, които налагат влияние навсякъде, и онези, които упражняват контрол буквално навсякъде, понякога е малка, друг път – критична.[51]

 

Погрешният извод, дето можем да извлечем от това, би бил, че всеки, който вижда влиянието на скрита власт, е луд. По-скоро, би трябвало да гледаме на Хелиъровците на този свят като цената, която плащаме, задето силно желаем да оспорим обявения ред и да разкрием тайните заинтересувани групировки, които се стремят да манипулират света в тяхна собствена полза. Когато дълбаем, за да открием истината, флиртуваме с лудостта. Но в един свят, в който тайната власт е толкова реална, това е единственото нормално нещо, което да правим.[52]

 

Пол Хелиър, член на Тайния съвет на британската кралица и бивш министър на отбраната на Канада, което означава, че знае много тайни, е изкаран ненормален. Ето какво заслужихме. Те могат да правят, каквото пожелаят. И то безнаказано. Нещо повече – да издават присъди всекиму. Но не само. Да посягат на уж суверенни държави. Да свалят правителства и на тяхно място да поставят марионетки.

 

Новост ли е това?

 

 

 

Mondialisme: City de Londres – Rothschild über alles[53]

 

 

 

 

Смятаното за авторитетно нюйоркско еврейско списание “Timeпотвърждава всичко и то със задна дата:

 

В продължение на седем поколения една европейска фамилия господства над всичко, което може да се купи с пари… Нейните цветове – синьо и жълто, присъстват на най-високо ценените конни състезания на Континента, за да огласяват предаността на крале към семейството и към един спорт, който едновременно носи наслада и печалба. От банките й в Лондон и Париж милионите на тази фамилия сноват напред-назад из повече от 100 различни предприятия по шестте континента. Някои от именията на Ротшилдови биват неуспешно имитирани в паркове като “San Simeons”,[54] а семейството се чувства комфортно в най-отбраното интернационално общество и в най-високопоставените делови кръгове. Тази стара и необикновена банкова династия се крие от любопитните погледи на публиката. Обаче европейската история и карта са били променяни от действията на нейните представители. Върху тях е гравирано името: „Семейство Ротшилд“.

 

Златото на Ротшилд задвижваше амбициите на министър-председатели, князе и папи. То финансираше войни и договори за репарации, променяше посоката на политиката и освобождавашенароди. Ротшилдови прокараха железопътни линии през Стария континент, придобиха за Великобритания контрола върху Суецкия канал, насърчиха изпомпването на нефт от Кавказ и Сахара, разработиха диамантени мини в Голямото африканско плато… От плодовитото родословно дърво на Ротшилд, натежало от проницателни финансисти, се пръкнаха стотина законодатели, учени, спортисти и герои от войните – както и неколцина разглезени и развратни богаташи

 

Нито една друга съвременна фамилия – нито Круп, нито Филипс, нито Тисен е играла толкова важна роля в европейския бизнес и то толкова дълго време. По-новите династии като Рокфелер и Форд натрупаха повече милиони, но модерните стандарти за богатство изобщо не измерват Ротшилдовите са извън класациите.[55]

 

Затова е лесно мнозинството да бъде заблуждавано. Други – твърди пропагандата – са по-богати от Ротшилдови. Ама никой не знае колко са богати те. Понеже „те са извън класациите“.

 

Как го постигнаха? Писал съм, говорил съм. Важен е резултатът. Успяха, защото се добраха до притежанието на света чрез придобиването на неговото богатство. И това е така, факт е.

 

Нека кажа честно: „Светът е объркващ и сложен“ за нискочелите, генетично обременени, родово и зачатъчно сгрешени низши същества, какъвто ни се представя товарищ Джулиън Багини. Но кой евреин и комунист в историята – едно и също – притежава ум, интелект, знания, за да сътвори нещо полезно? Лъжете се. Всичко, представяно като плод на чифути, е откраднато, отмъкнато. Както Facebook не е творение на Марко Шекерджийски Цукерберг, в САЩЗакърбърг, така и напълно ненормалният другар Алберт Айнщайн не е автор на никаква Теория на относителността. Като типичен пладнешки крадец, каквито са всички чифути и комуняги, без изключение, той гепил труда на своята първа съпруга, сръбската физичка Милева Марич.

 

Еврейският публицист Кристофър Джон Бьеркнес отдавна изобличи измамата.[56] Нито едно издателство по света не се реши да публикува неговото пространно и сериозно аргументирано изследване на темата. Бьеркнес е американски гражданин от норвежко потекло. Негов дядо е един от най-прочутите математици на двадесетото столетие. Освен това Бьеркнес е истински антикомунист и изобличител на измамата Владимир Путин“, пусната в действие като етап от досъсипването на християнската цивилизация.

 

Изключително рядко споменавам този автор и книгите му, за да си спестявам соченето с пръст от комунистическите централи и обвиненията в разпространяване на конспиративни теории“. Те, другарите юдеокомунисти, разполагащи с трилиони долари, умеят да изкарат истината такава. Вярвате или не, медиитенай-страшното тяхно тихо оръжие след парите и банкитеказват своето. Както е записано в Протокол № 12:

 

Днес вече ние използваме всичките средства на печата за нашите задачи. Каква специална роля играе пресата? Тя служи за неограничено раздухване на страстите или на партийния егоизъм, което ни е нужно, за да разединяваме гоите. Тя е празна, несправедлива и лъжлива. По-голямата част от гоите съвсем не разбират нейното предназначение. Ние ще я оседлаем и ще вземем поводите в нашите здрави ръце. Същото ще сторим и с останалия печат, защото какъв смисъл има да се отървем от нападките на вестниците, ако станем прицелна точка на брошури и книги? Сега печатът – този инструмент за разгласяване – е скъп, поради необходимостта да се цензурира, но ние ще го обърнем в доходно перо за нашата държава. Ние ще обложим печата с особен гербов налог; ще установим и внасянето на залог при учредяването на печатни органи и при откриване на печатници; собствениците им ще бъдат задължени да ни гарантират, че нашето правителство не ще бъде изложено на нападките на печата. За всяка евентуална нападка ние ще глобяваме безпощадно

 

Никой безнаказано не ще се докосва до ореола на нашата правителствена непогрешимост. Предлогът да се прекрати един печатен орган ще бъде, че този орган без всякакво основание и повод е вълнувал умовете.

 

Това нещо ние и сега постигаме, благодарение на обстоятелството, че всички новини, от всички краища на света, се получават от няколко агенции, в които всичко е централизирано. При нашата власт тези агенции ще бъдат всецяло наши учреждения и ще разгласяват само онова, което ние им предпишем.

 

Ако досега ние съумяхме да завладеем до такава степен умовете на гойските общества, че те гледат на световните събития през цветните стъкла на очилата, които ние им поставяме; ако сега нито в една гойска държава не съществуват за нас заключалки, които да ни отнемат достъпа до тъй наречените от гоевската глупостдържавни тайни“, то какво ще бъде, когато ние, в лицето на нашия всемирен монарх, бъдем признати за господари на света?!

 

Всеки, който пожелае да бъде издател, или библиотекар, или печатар [в края на ХІХ век не е имало електронни медии], ще бъде заставен да се снабди с диплом, който, в случай на провинение, веднага ще се отнема. При такива мерки, оръжието на мисълта ще стане възпитателно средство в ръцете на нашето правителство, което няма вече да допусне народните маси да се заблуждават и мечтаят за благодеянията на прогреса. Кой от нас не знае, че тези призрачни копнежи за прогрес водят към нелепи мечтания, от които са се родили анархистическите отношения на хората към властта и помежду им? Това е тъй, защото прогресът, или по-добре идеята за прогреса, е насочила хората да мислят за най-различни еманципации, без да установи крайните граници на мисълта и желанията[57]

 

Това е постановено преди 130 лета! Сега се появяват самозвани, нежелани от никого „борци против антисемитизма“, срещу свободата на изразяванетопублично и в интернет. Не мога да повярвам, че свестен човек ще пожелае цензура. Какво означава „редактиране“, „пригодностна текстове и „регулиране на съдържанието на вестниците“. Умът ми не го побира!

 

Някои от читателите на тези редове навярно с пренебрежение повдигат рамене – поредната „конспиративна теория“. Най-вече заради тях ще приведа словата на убития американски президент Ейбрахъм Линкълн, изречени преди повече от 170 години. Те разкриват сценария, който се разиграва и днес:

 

Когато зърнем прекалено много обработени дървени трупи, за които знаем, че са взети от различни места в различно време и от различни работници,… и като видим тези трупи събрани заедно и установим как точно пасват при направата на конструкцията на къща или мелница,… в такъв случай намираме за невъзможно да не повярваме, чевсички са се разбирали помежду си още от самото начало и до един са работили по общ план, начертан още преди да бъде нанесен първият удар.[58]

 

Няколко десетилетия след него автомобилният магнат Хенри Форд обобщил и ни завещал следната азбучна истина:

 

Единственото изявление, което се чувствам задължен да направя във връзка с протоколите е, че те пасват идеално на всичко, което става наоколо. Написаното в тях е намирало проявление в цялата история дотук и продължава в наши дни

 

Каквито и да са, нали нещата в тях съвпадат с всичко, което става?[59]

 

Преди век Хенри Форд не само предугадил и прозрял заговора. Той го разкрил и изобличил. Платил доста висока цена. Но не останал длъжен на ционистите, другарите интернационални комунисти:

 

Световното еврейство, хората, които контролират всички правителства и финансовата мощ на света, може да бъде видяно как действа по всяко време – във война и в мир[60]

 

Работата е в това, че днешният век е еврейски век и сегашният свят е еврейски свят. Нищо, че в управлението на делата му са замесени и неевреи. Те служат на ционизма, който представлява крайна форма и обобщение на талмудския юдаизъм, примесен с фашизъм, нацизъм и, разбира се, със сериозна доза комунизъм. А, ако си спомняте, Хенри Форд констатирал:

 

Навсякъде по света, не само в Русия, комунизмът е еврейски.[61]

 

За да не остане по-назад, прословутият американски равин Стивън Уайз възкликнал:

 

Някои го назовават марксизъмаз го наричам юдаизъм.[62]

 

 

 

Антисемитите ще станат наши най-сигурни приятели,

антисемитските страни – наши съюзници[63]

 

 

 

И така, благодарение на медиите драскачи катобританския философДжулиън Багини, прислужниците на Братството внушават недоверие и даже ненавист към истината и нейните говорители. Използват всякакви методи и схеми. Често – злонамерена и допотопна ирония. Но по-често си служат със сплашване, обвинения като например „антисемити“, и дори с физически посегателства. Силата – сиреч власттае в тях. По-точно – зад тях.

 

А нали знаете, че те, както и господарите им, са действащи или латентни хомосексуалисти… Колко му е да ви изкаратантисемити“? След малко ще илюстрирам това.

 

В същото време, докато високо платени преститутки отричат истината и осмиват във влиятелните медии онези, които я изговарят, официалните власти вършат своето – издирват извънземни цивилизации. Никой не им се подиграва. Нито пита, дали укриват истината за свои срещи и преговори с извънземни?

 

Ако не беше така, от какъв зор НАСА троши милиарди за да конструира принципно нов космически телескоп Tess “ който да бъде изстрелян с новата ракетаFalcon 9” на компанията “SpaceX” за мисия „на лов за 20 000 нови светове“.[64] Не един или два, а цели „20 000 нови свята“!

 

Надсмивайте се над НАСА. Защо не го правите, „умници красиви“, мърсящи Божия свят? Безмозъчни. Комунисти.

 

Пак заявявам: в британския, американския, френския, германския печат не минава ден без публикация на темаантисемитизъм“. Нито един.

 

Например в Германия известен (не на мен) рап-дуетKollegah and Farid Bang[65]получил награда за най-добър албум в този жанр. Дискът, озаглавен “Jung, brutal, gutaussehend” – „Млад, брутален, изглеждащ добрепредизвикал гнева на еврейските групировки, които de facto управляват ФРГ. Към тях присъединил гласа си и шефът на корпорацията “Airbus”, масонът Том Ендерс.

 

Какво предизвикало чифутите човекомразци и техните гойски подлоги?

 

В текста на песента със заглавие “0815“ рапърите пеят, че „телата им са по-очертани от тези на затворниците в Аушвиц“. И още: „Правя друг холокост с [коктейл] Молотов.“ Явно искайки да хвърлят светлина върху продължаващата 70 години неравна битка между еврейския Голиат, наречен Израел, и що-годе истинския юдейски Давид палестинците.[66]

 

Страхотен проблем! Даже страшен! Опасен! Възраждане наантисемитизма“!

 

Когато тук Шломо Пасси – товарищ Пасси, Соломон Иссаакиевич, Живково момче, напсува православието, сме длъжни да преглъщаме и да простим. Или щом друг виден комунистически деец, товарищ Кало, Емил Авраамович, вицепрезидент на Световния еврейски конгрес, заяви, че „християнството е непълноценната доктрина“,[67] се налага да търпим. Зер, да не раздразним чифутските си господари.

 

Нищо, че и двамата са дечица на активни борци против фашизма и капитализма. Вторият – и активен член на БКП.

 

Ето кого защитавадемократичниятЗапад.

 

А християните, коренните жители на Европа? Ние сме гои, както евреите постоянно ни дават да разберем. Имаме някаква минимална стойност само, ако обслужваме тяхсолта на земята, господарите на вселената, потомците на измамника Яков Израел, който се борил с бога

 

 

Малко преди това някоя си Хадли Фриймън, еврейка от САЩ, чийто баща финансист бил командирован в Англия, се възмутила от друг виден рапърJay-Z. Почти 40-годишната мома си купила диска и възроптала. Ето защо и как:

 

Да, казах го. В най-възхвалявания запис „Историята на О Джей[68] Jay-Z размишлява:

 

„Искаш да знаеш какво е по-важно от пръскането на пари в стриптизьорски клуб? Кредитът. Чудил ли си се някога защо евреите притежават цялата собственост в Америка? Ето как го правят.“

 

Олеле, Джей. Ако ще развиваш антисемитски икономически стереотипи, поне ги римувай. Гай Осиъри, мениджърът на Мадона, който е израелец, [Мадона прие юдаизма и изповядва най-реакционната му разновидност Кабала] отвърна на критиките на рапъра като настоя, че тук неговият приятел Джей е сгрешил.

 

Той се опитва да употреби евреите по преувеличен начин, като витрина на общност от хора, за които се смята, че взимат деловите решения“, написа той в Instagram. Правилно! Защото това никога не е завършило зле за никого, нали? В края на краищата, допълва Осиъри: „Ако трябва да подбереш общност като пример за мъдри човешки финансови решения, постигнала финансова свобода, коя би предпочел?“ Да, хайде, драги евреи – какъв е проблемът, щом всички СМЕ богати и контролираме Америка? Искам да кажа, това е стереотип, но също така е и #facts.[69][70]

 

Не разбрах в какво е проблемът?

 

А, да. Накрая другарката чифутка е заявила в обръщение към рапъра:

 

Съжалявам, Jay-Z да кажеш, че евреите притежават цялата собственост в Америка е антисемитско.[71]

 

Не, пак не разбрах. Щом е истина, как така еантисемитско“? Вече антисемитско ли е да се говори истината? Къде е проблемът? Какъв е?

 

Може би младежът е трябвало да рече съвсем точно, че евреите – примерно – притежават 93,5 на сто от собствеността в Америка? Или онова, което е известно на всички, и признато от авторката: те са едва 2,2 на сто от населението на САЩ но притежават около 42 процента от богатствата на страната!

 

Още преди 9 години еврейски медии се похвалиха, че „най-малко 139 от 400-те най-богати хора в класацията на списание Forbes са евреи“.[72] Това прави 35 на сто от най-богатите сред богатите. Днес делът им е доста по-голям.

 

Има 30 евреи в 114-ия Конгрес [на САЩ]. Намалели са от 45 през 2009 г. Еврейските членове на Конгреса съставляват 5,6 на сто от положилите клетва през януари [2017 г.] Има девет еврейски сенатори – включително лидера на малцинството Чък Шумър от Ню Йорк – и 21 еврейски представители [в долната камара]. Само двама са републиканци.

 

Евреите са много по-свръхпредставени във Върховния съд. Трима от настоящите осем съдии са евреи Рут Бейдър Гинзбърг, Стивън Брайър и Елена Кейгън[73]

 

Колко евреи служат в Армията?

 

По-малко от един процент от хората, служещи във въоръжените сили на САЩ са евреи.

 

Колко синагоги и центрове на еврейски общности има в Съединените щати?

 

Според доклад от 2002 година на Американския еврейски комитет в Съединените щати има[ше] 3727 синагоги. Асоциацията на центровете на еврейските общности в Северна Америка заявява, че в Съединените щати и Канада има 350 центрове на еврейски общности.[74]

 

Има още.

 

Все пак, малка изненада е, че сред евреите и индусите съществува тенденция да са сред най-високо платените. В края на краищата, има тенденция и те да са изключително добре образовани. Предишно проучване на Pew Research Center[75] разкри, че 58 на сто от американските евреи са завършили колежи, а 28 процента имат следващи научни степенисравнено с равнищата от 29 на сто и 10 процента, съответно за всички пълнолетни в САЩ.[76]

 

Това сочат данните от еврейски източници. В такъв случай в какво е сгрешил рапърът Jay-Z? И пак питам: В какво се състои проблемът и къде го виждате?

 

Антисемитизъм ли?…

 

 

 

В районите на по-големите градове еврейско-ционистката

кланова свързаност прониква напълно в процъфтяващите финансови,

търговски, обществени, развлекателни и художествени кръгове[77]

 

 

 

Само преди два месеца евреите принудиха чернокожия американски рапър Луупей Фиаско[78] да се откаже от музиката.

 

В едно от парчетата си изрекъл:

 

Мръсните еврейски шефове ограбват артистите и издаването на творбите им, защото смятат, че заслужават милостиня от завета.[79]

 

Това също е съвършено вярно. Но постави принудително край на кариерата на младежа. Нима не е ясно, че без еврейските импресария и мениджъри нямаше да има Елвис Пресли, “The Beatles”, “The Rolling Stones”, “The Supremes”, “Creedence Clearwater Revival”, “Led Zeppelin” и т.н.?

 

Истината е, че цялата така наречена развлекателна индустрияshow businessе в ръцете на еврейски магнати: киното и Холивуд – спомнете си Харви Уайнстийнкнигоиздаването, звукозаписните компании, театрите, кината, книжарниците, изобразителните изкуства

 

До края на ХVІІІ век еврейските лидери забранявали на паството си да се образова. Чифутите тънели в безпросветност. Извън западноевропейските градове, където се самоизолирали под строгия равински контрол, те обитавали забравените от Бога селца в областта Пале и другаде из нявгашната Руска империя. Слугували на помешчиците, ограбвали селяните. Събирали данъци, били палачи, християните истински ги ненавиждали. Зиме седели край печките и играели шах и шашки. Някои се научавали да свирят на цигулка

 

Едва от началото на деветнадесетото столетие им разрешили и даже заповядвали да учат. На всяка цена да специализират в три области. Първомедицина, за да владеят здравето на неевреитегоите. Второправо, за да разполагат с имуществото на останалите. И третоизкуства, за да направляват духовното развитие на човешкия род в полза на целите, поставени от техните лидери.

 

Практически, колкото и да ви изненадва, те съставляват една от най-първобитните и изостанали в начина си на мислене секта, замръзнала идейно в ранносредновековни догми и примитивен мистицизъм. Невъзможно е да видите с просто око, колко затворено общество, крепяща се на мрежа от изумително силни връзки, спазващо йрерахичното подчинение и разчитащо на парите, представляват. Външността и лежерното поведение не бива да ви заблуждават. Те са вълци в овчи кожи с приветлив вид, битуващи сред нас. И освен мразещи, са жестоки. Виждате как постъпват с палестинците.

 

Пазете се. Наистина. Изобщо не съм предубеден, а знаещ и патил.

 

В що за свят живеем? Защо позволяваме да ни мразят, да ни обиждат и да ни мачкат?[80] Те са не повече от 30 милиона парчета на земята. Защо се доверявате на слугите им, вместо да потърсите лидери, които да ги съберат, да ги превозят до западния бряг на Червено море, и да ги натирят в него. Да видим ще се появи ли някой Яхве-Йехова, който да спре вълните и да раздели водата. Та награбилите се чифути да прекосят морето спокойно по дъното. И по живо по здраво да стигнат на отвъдния бряг.

 

Ако успеят, да си живуркат там. Ако не, да плащат те и потомците им.

 

Преди 18 лета двама египетски юристи заведоха съдебно дело в швейцарски съд срещу евреите. В иска си настояваха, ако те наистина приемат Стария завет за историческа истина, да платят за изкланите първородни младенци и да върнат на египетския народ откраднатите от евреите негови богатства в навечерието на т. нар. Изход.[81] Бяха възложили на математици да изчислят сумата с лихвите. Тя се оказа гигантска непроизносима, защото е с четири знака повече от трилиони, отвъд квадрилион

 

Ако пък евреите и техните равини не искат да платят, да се отрекат от Вехтия завет и да признаят, че той е измислица. От което автоматично следва, че и Талмудът е фалшификат.

 

Не мога да открия никакви данни за съдбата на този съдебен спор, който заслужава да бъде подкрепен от почтените хора.

 

А от два-три месеца лейбъристкият лидер Джереми Корбин кацна на мушката на истинските антисемити, ако изобщо приемем съществуването на семити. Евреитеантисемити до последната си клеткаатакуват горкия марксист за… „антисемитизъм“. Той май не се впечатлява много. Защитавал е палестинцитедонякъде исторически реалните потомци на древните юдеи, така наречените „семити“. Обаче съпартийците му, които са изцяло подчинени на ционистите, го тормозят отвътре.[82]

 

Ако светът се избави от евреите, а не само основаната от тях Лейбъристка партия на Британия, земята ще стане многократно по-прекрасно място за спокоен и плодотворен живот. Ще изчезнат военнопромишлените комплекси и банкстеритефинансовите ганстери; крупните индустриални кожодери и търговските шарлатани.

 

Мечти…

 

А постоянното и главното оръжие на еврейските ни палачи е измаматахолокост“. От половин век тя не слиза от медиите и не познава почивен ден. И лъжците се множат. Не малко от тях са гои, съблазнени с пари или изнудвани с компрометиращи факти от миналото и настоящето им.

 

Това е кампания, която е започнала през лятото на 1945 година, но едва, едва. През 1946-1947-а, когато Сталин, откъснал се от съюзниците си Трумън и Атли, раздразнен до гняв от безсрамните претенции на глобалния еврейски елит, наложил създаването на държавата Израел, медийният поход включва на по-висока скорост. Съветски войници изградили помещението, днес представяно на малоумните невежи туристи катогазова камера“, в която билиизтребени“ – по-рано: 4,5 милиона, а днес – „повече от 1,5 милиона евреи“?!

 

Първо, само умствено и морално увредено същество – извинете – вещество, може да пожелае да се разхожда из концентрационен лагер. Това е изконно цинично, безнравствено. Второ, единствено кръгъл идиот, лишен от разум, е в състояние да допусне, че някой е бил по-ненормален и от него, за да посегне на онези, които са го довели на власт. Имам предвид евреина Адолф Хитлер и неговото изцяло ционистко политбюро. На всичко отгоре – в такива мащаби – 6 милиона убити евреи. Колкото никога не са живели в Европа, ако не смятаме СССР.

 

Да не би бившите съюзници Хитлер и Сталин да са действали съвместно в строго пазена тайна? Подпомагани от новите Сталинови другарчетакомунистическите диктатори Рузвелт и Чърчил? Ако е така, защо не го кажат? Защо не признаят, че са събирали евреи от СССР, може би са докарвали чифути от Америка и Британия, от другаде? Прочее, по онова време дветенай-големи демокрации“ (да пази Господ) отказвали да приемат еврейски бежанци от Европа. В САЩ действала система за концентрационни лагери за свои, за японци, с надменно пренебрежение наричани “Japs”, за китайци… За всякакви „врагове на демокрацията“ според схващанията на товарищ Рузвельт, Франклин Деланович, и на неговите еврейски чорбаджии.

 

Трето, досега никой не е представил нито едно доказателство за това неизвършено престъпление. От години британският историк ревизионист Дейвид Ървинг предлага награда за онзи, който може да представи поне един документ, подписан от фюрера на Третия райх, който да доказва, че е имало план за изтребление на евреите и заповед за това. Онова, което е било наречено „окончателно решение на еврейския въпрос“, е включвало едно единствено нещо: преместването на евреите от Европа в нещастната Палестина. Остров Мадагаскар бил определен за транзитен пункт.

 

Кое нормално човешко същество, притежаващо мозък и успяващо да използва този орган на висшата нервна дейност по предназначение, би приело, че Германия, водеща война против Британия, СССР, САЩ, разсипвана отвътре от партизански акции, командвани от комунистите, ще се занимава с това? По време, когато мъжете й проливали кръвта си по фронтовете и не достигала работна ръка. Райхът е използвал концлагеристите именно за това, за робски труд. Да, ужасно е. Отвратително е. Напълно осъдително е.

 

Но не е равно на изтребление, нали? Пък и Хитлер е ползвал опита на британците, създали първите концентрационни лагери в съвременността по време на Англо-Бурските войни. Също – на СССР, което е доказанос документи и видеосвидетелства. Но това не е попречило нанай-демократичнитекомунистически режими британския и американския, да се прегърнат със Съветите. Техните ръководители да се влюбват в товарищ Сталин, галено наричайки го „Чичо Джо“, сякаш с надежда мустакатият звяр да ги удостои с внимание. И сексуално. Като типични комунисти.

 

 

 

Всички министри и повечето от най-влиятелните членове

на политическия кръг около канцлера Аденауер

подлежаха на обвинения съучастие с нацизма[83]

 

 

 

Колко голям идиот следва да бъде някой, за да повярва в гигантските глупости за превозването на чифутите от цяла Европа в Полша, с цел да бъдатумъртвени с пестицидаZiklon B”? А след това – изгорени в пещите на двата крематориума? Воюващият райх, все повече изпадащ в материална криза, непрестанно страдащ от недостиг на хора и транспортни средства, да задоволява някаква безумна прищявка на Танатос бога на смъртта. И да превозва чифути от целия континент в Полша?! Мислите ли изобщо, или ветрове се гонят в чутурите ви?

 

Какъв титан на тъпотата е в състояние да приеме твърденията на хазаро-еврейските холокостоманиаци, че всеки ден в Аушвиц били изгаряни между 12 и 26 хиляди трупове на евреи? През цялата война самолети на Съюзниците снимали от въздуха територията на Аушвиц. Няма нито една фотография, показваща огромни купчини с кокс, необходим за изгарянето на много трупове.

 

Струпаните обувки и дрехи, уж свалени от еврейски трупове, са показвани катонаходки“, на които англо-американските комунистически убийци се натъкнали във всички концлагери. Да – едни и същи снимки са приписвани на Аушвиц и Треблинка, на Бухенвалд и Зобибор, на Дахау и Маутхаузен… Едни и същи.

 

Както и краткотрайният киноепизод, заснет от британците в лагера Берген-Белзен, на който се вижда как също единственият булдозер натиква в яма измършавели трупове. Никой не обяснява, че те са измрели от епидемия от тиф. И са били хранени по-добре в сравнение с клетото германско цивилно население. В края на войната в Аушвиц затворниците преживели трагедия. Намалили броя на храненията от три на два пъти дневно. Във вътрешността на Германия скромни дажби били раздавани веднъж на три дни!

 

В лагера не е имало никаква камера за обезпаразитяване. И само една пещ за изгаряне на телата на мъртвите. Обаче това не е пречка германски и другидемокративсяка година да се прекланят предубитите с обгазяванезатворници там. (Вижте илюстрацията.)

 

Колко години бяха необходими, за да бъдат развенчани мръсните лъжи за евреите, от които нацистите правели сапуниабажури“? Днес тази отвратителна, мерзка измама все още намира прием в кухарниците на твари, нямащи нищо общо с Homo Sapiens.

 

Върхът на цинизма е откровението на Ели Визелимператора на холокостоманиаците. През 1960 година издадоха книгата му „Нощ“. Естествено, в условията на Pax Judaica, тя незабавно бе предложена за Нобеловата награда за литература. Но, слава Богу, не я получи. И никой не обърна внимание, че в съчинението, претендиращо да е автобиографично и истинно, роденият в Румъния другар Визел, след войната станал американец с произношение на името Уийзъл, е признал нещо чутовно.

 

Преди до го припомня, да върна кинолентата на събитията не чак толкова назад. Петнадесетина години преди да пукне и да отлети при баща сисатаната (прекрасното събитие стана в разгара на лятото на 2016 година),  Ели Визел се казваше Илай Уийзъл. И постоянно го канеха в ООН да посява семената на лъжата и злото с речи за някакъв „холокостна евреите. Една крупна, безнравствена и съсипваща християните измислица.

 

Мислещите хора му се подиграваха. Понеже беше прононсиран, световно известен лъжец. А на английскиуийзълозначаваневестулка“, макар и изписвана различно – “weasel”. А Ели пишеше фамилното си имеWiesel”. Обаче образът на хитрия, лукав и пъргав дребен хищник чудесно подхождаше на същността и външността на Илай Уийзъл. И го съпровождаше навсякъде, където се появеше, предизвиквайки насмешки.

 

В суетата си, за да прикрие своя мошенически характер, през първите години на новото хилядолетие другарят чифут от Карпатите промени произношението на името си. И се върна към неговата германска транскрибция Ели Вийзел.

 

И ето, в началото на шейсетте този негодяй и шарлатанин написал признание, което би следвало да бъде знамето и основата на честните изобличители на измамата за така наречения холокост. Цитирал съм повече от два пъти откъса от книгата му „Нощ“. Онзи епизод, в който той разказва как през януари 1945 година в концлагера АушвицОсвиенцим край Краков, за най-тъпите комунетаси навехнал крака. Сега внимавайте. Отворете съзнанието си. Повтарям – било в средата на януари 1945 година. Съветската армия настъпвала от изток, съюзените сили на англо-американските комунистически режими – от запад.

 

Точно тогава, изправените пред неизбежен разгром охранителни части на SS в нацисткия концлагер Аушвиц, напълно осъзнаващи какво предстои, приели и настанили в лазарета пострадалия чифут Ели Визел. Чакайте! Нали говорим залагери за изтребление“, „лагери на смъртта“? От какъв зорнецивилизованите нацистки варвариотнай-ужасните военни формирования в историята“ – SSSchutzstaffel, проявили хуманност и се загрижили за оздравяването на еврейския концлагерист? Може би се уплашили пред лицето на врага? Кой дебил би изтъкнал този аргумент?

 

Германците имали достатъчно ясна представа какво ги очаква. Разказите за зверствата на СъюзницитеСъветите, британските и американскитерицари“, избиващи наред невинните им сънародници, поголовно изнасилващи техните жени, плячкосващи всичко, до което се докопвали, вече се разпространявали широко навсякъде сред военнитепо фронтовете, в окупираните територии и във вътрешността на страната.

 

Както писал на съпругата си от окупираната Германия един от завоевателите, генерал Джордж Патън:

 

Руснаците са безскрупулни зверове, които ще господстват в Европа, защото знаят какво искат. И понеже Съединените щати, единствената достатъчно силна нация, която [можеше] да им се противопостави, беше незаинтересувана, даже не забелязваше техните цели и методи. А денацификацията беше грешка.

 

Накрая той щеше да възненавиди непосредствената следвоенна американската политика, за която беше убеден, че е резултат от заговор на интернационалните банкери и профсъюзни лидери, и на евреите и на комунистите, които до един работеха за упадъка и провала на Съединените щати. Струваше му се, че прекалено многото на брой промени преобразяваха света в нещо съвсем чуждо на неговото възпитание и социален възглед.[84]

 

Съвсем вярно. Но не били никакви „руснаци“, а еврейските болшевишки лидери на СССР, начело с издънката на Ротшилдови Йосиф Сталин. Който действал в престъпно съдружие с други чифутски израстъциФранклин Д. Рузвелт, заменен от Хари Саломън Трумън, и „умнияУинстън Чърчил. Същите сили и техните намерения, плановете им за световно господство, поразиха и съсипаха нас и държавата ни. За да ни превърнат в отиваща си даже без мъркане, провалена цивилизация. В Цигано Чифуто Туркландия, според точното название, дадено й от друг мой приятел и политически затворник на престъпния комунистически строй, Петър Гогов.

 

Но да се върнем към Ели Визел и неговия разказ заужасите в Аушвиц“. Ако ви е останала малко душа и разум, ви предлагам да потърсите подобни спомени сред страдалците от тукашните и съветските концлагери. Дали ще намерите някой, който да се сети за милиционерска загриженост за затворниците. За лазарети и доктори… И то – в мирни условия, а не по време на война и то клоняща към явна загуба и очаквана мъст.

 

Да сравним чрез автентичния разказ на втория по времетраене страдалец в комунистическата затворническо-концлагерна България, френския възпитаник Илия Минев. Той бил натикан за нищо в занданите и прекарал в тях общо 26 и половина години! Споменът е красноречиво показателен и за цялата социалистическа НРБ.

 

По това време, съзнателно или не, през лятото в квартала, където беше затворът, нямаше вода. [Петилетка след промените и в цялата столица – също.] Отпускаха ни по лимонадено шише на денонощие. Ако искаш – пий, ако искаш се мий! Тоалетната беше пълна с екскременти. [Като Народното събрание, Европейския парламент и комисия, ООН…] Ония, дето им викахме „кофти“, приближени на управата, от време на време поизгребваха с лопата до дупката. УжасСтрашна работа! Как не измряхме тогава от тези миазми, на мен не ми е ясно! Нищо не са газовите камери на Хитлер. Бледнеят! Да ги прекарам аз тези, които написаха толкова книги за онова време, както и господата чърчиловисти, па и сталинисти, да видят какво значи Освиенцим![85]

 

Не е необходимо да цитирам убийствата, извършвани всекидневно в комунистическите кауши от милиционерите или от кофтитата“, в затворите на милиционер-комунизЪма. Както и от други слуги на другарите, натягащи се за по-лек режим и даже за предсрочно освобождаване. Човешки живот срещу пакет цигари или още час разходка в карето! Такъв е юдеомасонският, комунистическо-фашисткиятморал“. Ето какви ценности изповядват чуфутосоциалистолибералите. Те, самозваните „американци“, лепнаха етикетафашистна страдалеца на комунизма Илия Минев! Какви са тогава?

 

 

 

Социалистическата партия поде темата [за холокоста];

… бях изхвърлен от прегръдката на партията под претекста,

напълно верен, че онова, което говорех, хвърляше светлина за това

как нацистката или фашистката мощ оставаше в Европа[86]

 

 

 

Иван Дочев, дългогодишен имигрант в Германия, Канада и САЩ, почетен председател на Българския национален фронт – основната антикомунистическа организация на имиграцията ни отвъд Океана, им тегли запартата:

 

Това, което ние винаги сме казвали, се потвърди, а именно, че комунистите наричат фашист всеки, който е техен противник, без разлика кой е той и какво е направил.[87]

 

Кой да ме разбере? Всичко беше укривано. Вече е забравено. Никого не интересува

 

Ама както отсъжда непрежалимият Илия Минев:

 

На марксистите им бяха необходими хора, превърнали се в скотове, без разсъждение, да изпълняват заповедите на своите господари.[88]

 

Какво станало по-нататък с тогавашния Ели Вийзел, бъдещ Илай Уийзъл, а сетне отново Ели Вийзел? Баща му също бил затворен в концлагера Аушвиц. Когато му съобщили, че неговият син се намира в лазарета, Шломо Вийзел побързал да навести чедото си. Докторът се оказал достатъчно благороден и пускал неговия баща да влиза, когато пожелае. Това – в „най-ужасния лагер на смъртта“?! Отново: Защо никой не пита, какво са преживели тукашните затворници на юдео-комунизма?

 

Една вечер комендантът събрал лагерниците и обявил, че съветските войски наближават. Затова се налагало лагерът да бъде евакуиран. Разпоредил какво трябвало да предприеме всеки заключен. (Вижте илюстрацията.)

 

Докторът, който лекувал крака на Ели Визел, обяснил:

 

Утре, точно след залеза, лагерът ще започне да се изтегля. Блок след блок. Болните могат да останат в лазарета. Те няма да бъдат евакуирани.[89]

 

Двамата Визел прекарали безсънна нощ. Накрая решили, да се евакуират!

 

 

Взех решение да придружа баща ми, където и да отидеше.

 

– Е, татко, какво ще правим?

 

Той седеше умълчан.

 

Нека се евакуираме с останалите – рекох аз.

 

Той не отговори. Беше се втренчил в моя крак.

 

Мислиш ли, че ще можеш да ходиш?

 

Да, така ми се струва.

 

Да се надяваме, че няма да съжаляваме, Елиезер.[90]

 

И двамата се евакуирали с нацистите, вместо да останат и да бъдат освободени от Съветите?!

 

Моля, обяснете ми, кой ненормалник би предпочел да тръгне със сигурните си палачите? Поне „историцитеизкарват германците, „есесовците“, такива. Значи има нещо гнило, не мислите ли? Изглежда нацистите не били такива убийци, каквито Елиезер Ели Визел и ционистката банда ги изкарва.

 

Ползвам по-ново издание. То е допълнено. След многото упреци към автора, в него се споменава за някакви опасения, че германците можели да взривят лагера. Нищо такова не станало. Което не попречило на Визеловците, холокостоманияците, да тиражират гигантските лъжи за някакви шест милионаизбити с газ“. Превърнаха измамата в индустрия и се обогатиха неимоверно на гърба на тъпите, примитивни гои, все така вярващи на чифутските изопачения и мрачни фантасмагории.

 

Не случайно, като слушала и наблюдавала митингите с крясъците занацистките зверстваи милионите молби за парични компенсации от Германия, подадени от евреи, „оцелели в холокоста“, майката на еврейския професор Норман Финкълстейн, която заедно с мъжа си прекарала войната в концлагер, попитала:

 

В края на краищата Хитлер кого уби?[91]

 

След войната узнах съдбата на онези, които бяха останали в лечебницата“ – разказва Ели Визел. – „Те били – съвсем просто – освободени от руснаците два дни след евакуацията.[92]

 

Мислете. Съобразете още нещо. Обикновено забъркват обвинения към германците, пълни с лъжи. Видите ли, не били оставили архив. Което не е вярно.

 

Съветите го намерили и прибрали. През 1988-1989 година Михаил Горбачов го разсекрети за кратко. Така истината лъснапо-малко от 300 000 починали и загинали в Аушвиц. От тях – около 74 000 евреи. Не твърдя, че е малко. Опазил ме Бог. Но сравнявайте.

 

След тази акция на Горби подмениха паметната плоча. Макар тя отново да преувеличава. А вие си представете, дали ако нацистите са били толкова гузни и действително са се страхували, че някой може да разкриепрестъплениятаим, не биха взривили лагера? Да не говорим за архива, чието отваряне беше в основата на свалянето на Горбачов.

 

После, в края на седемдесетте, се появи и документът на Германския Червен кръст от 1945 година. (Вижте илюстрацията.) В него, с германска педантичност е посочен точният брой на всички умрели затворници по отделните концлагери и обобщено. По време на Третия райх, при управлението на Германската националсоциалистическа работническа партия, в концентрационните лагери са починали от болести, при трудови злополуки или в екзекуции общо 271 301 души. Повече от 70 000 от тях били евреи.

 

Такава е истината.

 

Обаче последва еврейското наказание за Международната организация на Червения кръст. От началото на осемдесетте, постепенно и тихомълком, нейният знак, въведен от основателя й, швейцареца Анри Дюнан, взе да изчезва от центровете за спешна помощ и от линейките. Стилизирана шестлъчна снежинка в еврейско светло синьо замени червения кръст. И това не впечатлява почти никого. Гоят си е гой. Той е гяур, роб, нищожество, low-life scum,[93] както се изразява комунистическият престъпник и американски сенатор Джон Маккейн, женен за еврейка. Малко са го опъвали виетнамците в ямата, в която прекара две и половина години. Трябвало е да го разпорят…

 

Когато през петдесетте и шейсетте в някои училища на Запад в часовете по история преподавали уроците за Втората световна война, съобщавали горе-долу тези числа. Има ученици, които помнят това. Пазят и учебници, в които изобщо не е споменавано понятиетохолокост“.[94] То се появи след гнева, обзел човечеството, когато в началото на юни 1967 година Израел предприе агресията срещу Египет, Йордания и Сирия, известна като Шестдневна война.

 

За да потуши световното осъждане за израелските зверства, правителството на расистката марксистка еврейска държава пусна в употреба тази фалшификация на историята. Медиите, вече почти изцяло в еврейски ръце, свършиха останалото. Днес мозъците на почти цялото човечество са отлично промити с Ариел“, произведен в ционистките пропагандни фабрики.

 

 

 

Не е случайно, че когато някой се опита да изследва природата

на ционизма – неговото възникване, история и развитие,

винаги среща хора, които го тероризират или заплашват[95]

 

 

 

Освен това е доказано, че след Втората световна война на света е имало повече евреи, отколкото преди нейното начало:

 

Световният алманах[96] за 1940 година изнася, че световното еврейско население е наброявало 15 319 359 души. „Световният алманахза 1949 година представя, че броят на евреите по света е общо 15 713 638 души.

 

Ако данните в Световния алманахса верни, „световното еврейско население не е намаляло през десетилетието на войната, а е показало малко нарастване.[97]

 

Както обясни Пол Расиние, който заради помощта при прекарването на евреи от родната му Франция в Швейцария прекарал 4 години в нацистките концлагери Бухенвалд и Дора, онези евреи, които липсвали между числото 6 милиона, прокламирано от религията холокостика, и – нека закръглим на 77 000 действително умрели, било възможно да бъдат открити на първо място в САЩ и Австралия. А на второ – в Палестина, както и другаде по света.[98]

 

Не отричам мъките на доста евреи през Втората световна война. Искам да кажа само, че всичко околошоа“ – „катастрофата“, е неимоверно преувеличено. Никога под нацистка власт не са живеели едновременно повече от 3,5 милиона евреи. Нали не вярвате, че са били „изтребени до крак“?

 

Ето как Лениновата максима, че „една лъжа, повтаряна достатъчно често, става истина“,[99] е превърната в реалност.

 

Ели Визел и баща му решили вместо да бъдат освободени от Съветите,… да се евакуират с нацистките си убийци“ – есесовците?![100] Наистина вярващите в т. нар. холокост, „измамата на ХХ век“,[101] изглеждат твърде смешни, тъпи и жалки. Я ми кажете, след като тези съвсем малко на брой от всички обстоятелства, опровергаващи измаматахолокост“, станат известни на човек със здрав разум, би ли било възможно той да продължи да вярва на чифутските измислици и фалшификации?

 

Да, вие ми обяснете. Бихте ли го приели за човек със здрав разум?

 

Още по-важната истина е, че не минава ден без публикации в централните западни печатни издания на тема колко велики, добри, умни и любвеобвилни са евреите. От бебешката люлка насъсквани да мразят всички други и да не ги смятат за хора. А за добичета, „родени, за да обслужват евреите. Без това, те нямат никакво място на света; само да служат на народа на Израел.[102] Но товане еезик на омразата. Понеже е използвано от израелски ортодоксален равин и то главен!

 

Нито минават 12 часа без публикация на тема някакъв „холокост“, съвсем точно и справедливо наречен „измамата на ХХ век“ от д-р Артър Бътз, професор в Северозападния университет в Евънстън, щата Илинойс. Бътз е техничар и преподава електроинженерство. Искам да кажа, не е някакъв дървен философ с еврейски корени, заровени в Руско-съветската империя, който си чеше езика. Изследването му обема почти 1000 страници и е научно аргументирано и морално издържано отвсякъде.[103]

 

Което го прави толкова опасно за властващите по света еврейски парвенюта, та през миналата 2017 година, по изрично и многократно настояване на израелския Музей на холокостаи британски еврейски организации, най-голямата on-line книжарница Amazon.com изхвърли всички книги на този чудесен учен от складовете и каталозите си. Заедно с още няколко като него. Първо – в САЩ и Британия, сетне – по целия свят.[104]

 

Причината е, че войнстващият ционистки елит, виновен за всички войни, водени от човечеството от ХІХ век до ден днешен, се видя заплашен от истината, която е тъй болезнена за него. Тя ги боде в очите. Защото Бътз и други учени, изследователи, разобличават най-доходоносната далавера на миналото и на сегашното столетие – „индустрията холокост“.[105]

 

Обаче учени от неговия ранг или от класата на британския историк Дейвид Ървинг, на еврейски автори и учени като професор Дитер Брондер, Бенджамин Фрийдман, Алфред Лилиентал, хабилитираните еврейски университетски преподаватели Израел Шахак, Едуин Блек, Норман Финкълстейн, журналиста Джон Сак, Джак Бърнстейн, избягалият кадрови офицер от Моссад полковник Виктор Островски, австрийския инженер-химик Гермар Рудолф, хвърления зад решетките американски техник Фред Лойхтър, дотогава смятан за най-вещ специалист по газови камери в САЩ, прекаралият 4 години в нацистките концлагери Бухенвалд и Дора свръхпочтен френски учител Пол Расиние, многократно пребивания почти до смърт професор по френска и класическа филология Робер Форисон, Удо Валенди – многократно разследван в „свободната“ си родна Германия за… „отричане на холокоста“, авторът на филмово разследване за концлагера Аушвиц, едва оцелелия след пребиване от професионални убийци от еврейската масонска ложа Nnay Brit” – съвременното еврейско Гестапо в Северна Америка, канадски кинодокументалист Дейвид Коуланглийския разследващ журналист Дейвид Айк и т.н., не биват допускани до медиите вдемократичния“ и „либераленЗапад – главното гнездо на глобалния комунизъм.

 

Но Западът е и фашистки. Още в началото на 1939 година Уетън прогнозирал и пропагандирал:

 

Всичко, което е необходимо, та в тази страна държавният капитализъм и фашизмът да бъдат напълно наложени, е национално извънредно положение или война. Веднъж щом дойде такова национално извънредно положение или война, неизменно в близкото бъдеще в тази страна ще имаме държавен капитализъм и фашизъм, които наблюдаваме в Съветска Русия или нацистка Германия. В тази страна правителството вече е подготвило пълен план за мобилизация на промишлеността и на работническата класа, и за тяхното използване под контрола на държавата.

 

Веднъж щом държавният капитализъм и фашизмът са били установени в тази страна, те ще останат солидни през предстоящия дълъг период. Тъй като държавният капитализъм, както ще се убедим, трябва да изпълни велика историческа функция. Следователно повече не бива да се забавляваме с илюзията, че можем да регенерираме частния капитализъм и неговите илюзии. Вместо това сме длъжни да се подготвим да живеем в условията на държавен капитализъм и да бъдем управлявани от фашизма.

 

Това налага промяна на идеите, смяна на философията, и подмяна на начина на живот. Но – леле-мале – това е много трудно! От тук – ние се борим срещу тази неизбежна необходимост. Но можем ли да се борим успешно с една историческа необходимост? Онези, които се борят срещу историята, биват унищожавани от нея. Това е световната ситуация, пред която човечеството е изправено.[106]

 

Равинът Уетън е писал за САЩ. Оттогава те преминаха през множество войни, шест от които големи: Втората световна, Корейската, Виетнамската, Афганистанската и Иракските. Тоест, „националното извънредно положениее отминал етап. Страната живее в епохата на корпоратокрациятадържавния капитализъм, фашизма – наречете системата, както желаете. Но, ако се интересувате достатъчно, четете, търсите истината, неизбежно ще стигнете до следното:

 

 

 

Историята на ционизма – до голяма степен потулвана – е гнусна;

Мусолини издокара ескадроните на ционисткото младежко движение

Бейтар в черни ризи по подобие

на своите собствени фашистки банди[107]

 

 

 

От друга страна, фашистите все още са животни, въпреки че комунистическата душа живее в тях и върши революционна работа. Нито понастоящем така наречените комунисти са революционери. Обаче така наречените фашисти са революционери. Това означава, че фашистите са комунисти, макар да не го осъзнават.

 

Обаче, ако така наречените комунисти биха могли да възприемат истината, ако бяха в състояние да разпознаят комунистическата душа у фашистите, и ако биха могли да възкресят своя революционен дух и да станат революционери. Тогава биха могли да се обединят с фашистите и да си сътрудничат с тях. С това биха помогнали на фашистите да достигнат до здравия разум, да отхвърлят животинското тяло и дух, и да станат разумни човешки същества. Тогава, заедно с фашистите, комунистите биха могли да се подготвят за всеобщия комунизъм така, че човешкият род би го достигнал за по-кратко време и с по-малко страдания.

 

Но от друга страна, така наречените комунисти не възприемат тази историческа истина. Те не могат да разпознаят комунистическата душа във фашистите. И не могат преродят своя собствен революционен дух. По тази причина те се барикадират срещу фашистите. Следователно, битката на живот и смърт между фашистите и комунистите е неизбежна.

 

Какъв ще е изходът от борбата? След като така наречените комунисти са реакционери и здраво свързани със Съветска Русия, докато фашистите са революционери, в предстоящото сражение комунистите ще бъдат победени, а фашистите ще победят.

 

Съветска Русия и нацистка Германия рано или късно ще сключат мир. Но това ще бъде мирът, диктуван от фашизма. На комунистите това ще им изглежда като триумф на реакцията. Исторически, това ще бъде триумф на прогреса и революцията. Не комунистите ще унищожат частнособственическия капитализъм и настоящия обществен ред, а фашистите ще ги разрушат; не комунистите ще форсират разпространението на държавния капитализъм, а фашистите ще ускорят тази обществена промяна. Триумфът на фашизма ще бъде триумф на комунистическата душа.

 

Комунистическата душа е душата на юдаизма. Оттук следва, че както в Руската революция триумфът на комунизма беше триумф на юдаизма, точно така юдаизмът ще триумфира с триумфа на фашизмаКомунистите са марксисти, болшевики, интернационалисти, евреи, врагове на арийците и на тяхната култура. Съветска Русия се управлява от евреи и варвари, които не са способни да създават култура. В такъв случай ето я първата стъпка в Програмата: Евреите трябва да се спогодят с нацистка Германия, фашистка Италия и фашизма като цяло.[108]

 

Това е издадено през февруари 1939 година. Значи е писано по-рано. Пактът Рибентроп-Молотов дори не се мержелеел на хоризонта. А какво оставало за държавен капитализъм и обща комунистическо-фашистка душа, която е… „душата на юдаизма“! Днес неколцина коментатори по света обсъждаме държавния капитализъм, без особени изгледи да бъдем разбрани.

 

Не просто неговите контури, а рамките му и налаганият от тази система нов обществен ред, се забелязват твърде отчетливо. Разбира се, ако имате необходимите познания и сте тренирали сетивата си да разпознаят симптомите на тази страшна универсална болест. Тъй като тя заплашва да превърне всички хора в нещо като един човек по общ модел, образец. Роботизирането ще бъде не само външно, но и като начин на мислене и възприемане на околния свят и процесите в него. Ние преминахме през един от неговите експерименти. Не най-тежкия, но не и сред леките варианти. Да речем – с голяма, но все пак донякъде поносима непоносимост, колкото парадоксално и противоречиво да звучи. Не ми се мисли какво ще правя след окончателното му завръщане.

 

Все пак се надявам да е по-близо до сегашния вариант на държавен капитализъм. В него комунистическо-фашистката номенклатура, по точно – част от неясе сдоби с привилегията да се прави на частнособственическа предприемаческа класа. Но щом партийната тръба призове, е готова – най-вероятно неохотно – да се отзове. Което означава и да се прости с част или с цялото си богатство, натрупано по съвсем незаконен начин.

 

Огледайте се и вижте какво става по света. Как ООН все повече губи значението си. Нейният Съвет за сигурност има по-скоро представителни и даже куртоазно-протоколни функции и задачи. (Вижте илюстрацията.)

 

Още по-неприятно е, че и националните законодателства, дори конституциите, вече нямат значение. САЩ, Британия и Франция нападнаха Сирия без да спазят задължението за разрешение от страна на парламентите си. Което окончателно изпразва от съдържание думичкатадемокрация“. И това не е за първи път. Същото стана при започването на Войната в Ирак и при намесите в Либия и Мали, в Сомалия

 

Държавен капитализъм или корпоратокрация – все едно. Това е власт на парите, които са собственост не на народитеdemos-ите, а на малка олигархична група. Преведено на разговорен език, богаташите са завзели властта чрез парите, които са натрупали чрез ограбване на народите.

 

Натам са се устремили не само САЩизповядващи глобализма, днешния евфемизъм на интернационализма, изпълняващи ролята на световен милиционер, но и останалите нецивилизовани държави в Европа, Азия, Австралия и Америка. Точно така, правилно сте разбрали нецивилизовани. Те са оглавявани от представители на интернационалната юдео-комунистическа мафия. Водят ги политически гангстери, изтребващи милиони хора, унищожаващи природата, причиняващи трудно преодолими мъки на народи и на своите граждани.

 

Съвсем наскоро английска журналистка зададе въпроса:

 

След Вегас защо все още се отнасяме към САЩ като към цивилизована държава?[109] (Вижте илюстрацията.)

 

Късно и неправилно формулиран въпрос. В Лас Вегас набедиха едного за убийството на 58 души, раняването на повече от 500 други. Невъзможна мисия засамотен вълк“, за какъвто го обявиха. И затова го самоубиха, за да няма свидетели.

 

Това ни е познато, знаем го. Подобен тип „будни съвестие трябвало да задават тези въпроси още след Първата и Втората световна война. Нека не бъда краен – поне след Виетнамската. Когато Ърнест Хемингуей, Скот Ф. Фицджералд и останалите от „изгубеното поколениеопитали да сторят това, ги напазарували. Като Троцки, който имал вродена склонност към продажност.

 

Навсякъде липсва истинска съвест. Хора, които да изнасят историческите факти и да показват ставащите днес събития такива, каквито са били и се случват. Затварят устите на честните – със сила, като врати на москвич.

 

Западът не беше поразен от тоталитарната практика на социалистическата и комунистическата идеология. През част от него премина тайфунът на фашизма и националсоциализма. И си отиде. Политико-икономическитеметеоролозиму бяха отредели толкова дълго бушуване, колкото им беше необходимо. Комунизмът е Тяхната крайна цел.

 

Във Франция нямат представа от реалния социализъм. Отървали са ги от него на косъм. Същов Италия, Гърция, Австрия. Аха… Тези страни са понесли тегобите на националсоциализма и фашизма. Също – Белгия, Норвегия, Холандия

 

 

 

Светът под сянката на Цион

 

 

 

 

 

Единствено Германия преминала през дветенационал- и инетрнационалсоциализма. През второтокомунистическата диктатура – само източната й половина. Жителите на западната все така не проумяват какво е ставало на изток от река Одер. И отказват да чуят и осмислят справедливите оплаквания на бившите гедерманци. Повечето от жалванията са основателни. Аргументът, че ФРГ е платила високата цена на обединението е обезсилен отдавна. А изкривяванията в икономическия и обществения на Изток водят до други в съзнанието на хората.

 

Цяла Америка, в действителност целият Запад, живее в Матрицата – една измислена реалност, с изключение на моите читатели и читателите на шепа други, които не могат да бъдат компрометирани“ – писа преди дни смятания за баща на рейгъномиката д-р Пол Крейг Робъртс, американски патриот. – „Западните народи са тъй поразени от пропагандата, с толкова промити мозъци, та изобщо не разбират, че тяхната съдба беше скроена по този начин с цел да ги направят безсилни пред лицето на една алчна и хищна управляваща класа. Класа, чието безочие и високомерие доведе света до ръба на ядрен Армагедон.

 

Историята, такава, каквато е станала, изчезва. Тъй като онези, които разказват истината, биват отхвърляни като женомразци, расисти, хомофоби, агенти на Путин, симпатизанти на терористи, антисемити и теоретици на конспирацията. Либералите [комунисти меншевики, социалисти], които силно се жалваха от макартизма, сега го практикуват десеторно повече

 

Съединените щати с тяхното некомпетентно население с промити мозъци – наистина, всички западни народи са некомпетентни – и при отсъствие на интелектуално лидерство, нямат никакъв шанс срещу Русия и Китай. Две огромни страни, въздигащи се от техните полицейски държави. Докато Западът пропада, превръщайки се в гестаповска държава. Западът е свършен и приключен. Нищо не остава от него, освен лъжи, използвани за господство над хората. Цялата надежда е другаде.[111]

 

Произнесох подобна присъда преди две десетилетия. Жалко, че никой не ме обвини в просъветски, проруски, а по-късно – и в пропутински настроения. Пиша жалко, понеже щях да прибера някой лев от всеки такъв храбрец. Даже съдът в Страсбург има резерви към мен заради моя антикомунизъм и антисъветизъм. Ама не съвсем крайни

 

Не съм съгласен с едно. Не, Русия няма ни най-малък шанс за истинско въздигане. Както не веднъж съм твърдял, тя е измършавяла, гнила крава, страдаща от най-тежка форма на анемия. В демографско отношение тази страна ни следва, както впрочем Италия, Австрия, Холандия и останалите западни държави.

 

От изток в нея нахлуват китайци. Казват – вече повече от 20 милиона. Орди бедняци от бившите азиатски републики на СССР, надушили и дочули, че могат да постигнат по-добър живот, пълнят големите руски градове и предизвикват всевъзможни трудности, беди и вдигат престъпността.

 

Останалото е така, както го описва д-р Робъртс. Понеже не ви го показват по телевизиите, притежавани от споменатата „алчна и хищна управляваща класа“, не го знаете и няма как да го разберете. Питането защо даже децата на големите комунисти бягат на Запад, а не в Русия и Китай, е въпрос без никаква сложност, за малоумни. Това ще е до време. А то не е особено далече.

 

Да припомня, че съвсем не случайно, още преди близо десетилетие бившият ортак на Джордж Сорос, американският милиардер Джим Роджърс, посъветва младите англичани:

 

Преместете се в Китай; научете китайски.[112]

 

Не им препоръча да учат руски, нали? Усетил, че Западът, в това число родината му и Британия, е пред фалит, той се пресели в Сингапур. Там и в околните държави, даже в КНДР, е прехвърлил и по-голямата част от инвестициите си. Британците му се пообидиха. Както посочи лондонският кагебистки всекидневник „The Independent“:

 

Неговото послание е откровено грубо: използвахме петрола в Северно море и лондонското сити, но сегавие [британците] нямате нищо за проданТова е ужасно срамно![113]

 

Да, де. Само дето през октомври 2015 година китайският комунистически лидер Си Дзинпин посети Лондон. А британците, начело с баба кралица, цялото й семейство барабар със снахите и зетьовете, и тогавашния министър-председател Дейвид Камерън, изуха гащите си пред свръхбогатия гост. На свой ред той уреди договор за китайски инвестиции на Острова, сред които строителството на най-голямата атомна електроцентрала в Европа в измършавелите северни графства.

 

Западът няма какво да предложи в замяна. САЩ – многократно по-малко и от Европа. Днес всячески крият, че близо половината население на тази измислена комунистическа държава живее в бедност. Къде другаде действа купонна система?

 

Преди няколко дни даже васалната псевдогерманска медия DW – бившето радио “Deutsche Welle”, обсъди неизбежния фалит на САЩ. Аргументите? Неизплатим и нарастващ дълг, ненамаляващ търговски дефицит.

 

Към това коментаторите добавиха Китай и Японияглавните американски кредитори, които от месеци разпродават своите доларови резерви и съсипват американската валута. Предстои в сделките с нефт и природен газ Пекин да замени долара с петроюан. Може би Москва ще го последва.

 

Западът е изкупен. Например 15 на сто от френската автомобилна гордост, компанията “Renault”, е притежание на японскатаNissan”. Още толкова са държавна собственост. А Еманюел Макрон, споделиха гостите в студиото на DW, възнамерява да продаде този дял. И “Nissan” се оказали първи на опашката

 

Днешният Запад е изцяло окупиран от ционистите. Те определят външната и вътрешната политика на всички страни в него, без нито едно изключение.

 

Чудя се“ – призна д-р Пол Крейг Робъртс, – „колко ли хора, не само американци, но и в другите страни, са стигнали до заключението, че днес Съединените щати са по-малко свободни и по-малко разумно, разбиращо общество, отколкото обществата в антиутопичните романи през ХХ век или от филми като „Матрицата“ и „Оза отмъщение“. Както хората в антиутопичните романи нямат никаква представа за тяхното реално положение, така и малцина американци имат някаква.

 

Какво ще правим със забележителните военни престъпления, извършени от Съединените щати през ХХІ век, които унищожиха изцяло седем страни, завършиха с милиони загинали, осакатени, осиротели, и прокудени хора? Помислете само, например, за последното вашингтонско военно престъпление, незаконното нападение над Сирия. Вместо да протестират срещу тази незаконност, американските медии я подстрекаваха, радостно одобрявайки неизбежните убийства и разрушения.

 

През целия ХХІ век Израел, единственият съюзник на Вашингтон – в контраст с европейските, канадската, австралийската и японската васални държави от Вашингтонската империяпродължава безчинствата си с подкрепата на Вашингтон, поддържащ и насърчаващ геноцида на палестинския народ. По същество, всичко, което е останало от Палестина, е едно гето, концентрационен лагер, наречен Газа. Който постоянно бива бомбардиран от Израел, използващ оръжия и пари, осигурявани му от Вашингтон.

 

Когато обявят бомбардировка на Газа, „богоизбраните хора се опъват на своите шезлонги и си организират пикник на хълма, от който се вижда Газа. И аплодират израелските военни, които убиват жени и деца. Това е единственият американски съюзник.

 

Престъпленията, извършени от САЩ и Израел са ужасяващи. Но срещат малко противопоставяне. Обратно, предполагаемо нападение, в което, както се твърди, са загинали 70 сирийци, задвижва колесниците на войната. В това няма никакъв здрав разум.

 

Израел рутинно, постоянно, обичайно бомбардира сирийски цели, избива сирийци. А САЩ въоръжават и поддържатбунтовниците“, които режимът на Обама изпрати, за да свалят Ассад. В резултат на което огромен брой сирийци са мъртви. Защо тъй внезапно 70 сирийци означават толкова много за Вашингтон?[114]

 

Достатъчно. На мен ми стига.

 

Религиозните скотове и поповете, еретици, отхвърлящи Исус Христос като Бог, принизяващи го, вярващи в някакво еврейско божество, се опитват да ни убедят, че никой не е обещал справедливост на този свят. Така изхвърлят или отдалечават от вярата в истинското Христово учение много умни и мислещи младежи. По чия заповед вършат това? Кой има полза?

 

 

 

Импотентният Съвет за сигурност на ООН, в който Русия

трогателно си губи времето, Евросъюзът, НАТО,

самите Русия и Китай не сториха нищо, за да прекратят

вашингтонската нацистка ера на военни престъпление[115]

 

 

 

 

Повярвайте, изключително ми е неприятно да призная, че от години Западът е по-несвободен и лъже многократно повече от Русия. Душата ми се свива, но Пол Крейг Робъртс е прав. Още по-неприятно ми е да ви представя претенциите на неприятен еврейски мошеник, какъвто е Владимир Леонтиевич Соловьов, подлога на адаша си Путин. Но той е живял и в Канада, и в САЩТам го приемали с удоволствие.

 

Опортюнистът Соловьов разговаря с друг подобен немуродения в Ялта, полуостров Крим, еврейски американец Ариел Коен. По съветско време с родителите си имигрирал в Израел?! Сещате се – със задача от КГБ и под егидата на американскатадълбока държава“.

 

Сетне станал… американец. Понастоящем този хубавец е директор на Центъра за енергетика, природни ресурси и геополитика в Института за анализи на глобалната сигурност[116] в Потомак, щата Мериленд, току до федералната столица Вашингтон. Твърдят, че тази несъмнено шпионска централа се занимава с връзката между енергетиката, геополитиката и националната сигурност на тоталитарния комунистически режим в САЩ. Да, с интересите на онези от върха на пирамидата на интернационалното Братство.

 

Освен това другарят Ариел е старши съдружник в Атлантическия съвет. Става дума за невидим цирей на ЦРУ, пласиран върху снагата на американските данъкоплатци. Мозъчен център за „лидерство и ангажираност с международните въпроси, основани на централната роля, която атлантическата общност играе при посрещането на глобалните предизвикателства“.[117] Все едно ви прочетох нещо на новоговора на Оруел, нали?

 

Но не е само това. Коен е съдружник и в Глобалния енергиен център и в Евразийския център Дину Патрициу“, част от Атлантическия съвет на САЩ. Организацията носи името на моя връстник, покойния най-богат румънски олигарх, еврейския архитект Дан КостачеДинуПатрициу. Той забогатял благодарение на кражбата на познатата и у нас втора по големина държавна корпорация, нефтената “Rompetrol”, евфемистично обявена като… приватизация. После tovarăş Патрициу я продал на казахтанската държавна компания “KazMunayGas”.

 

Наистина официален Вашингтон е твърде мил смилите хора“ – комунистите. Те са си от една среда и от една боя. Като ръкавици от най-фина кожа, изработени от най-изпедепсан майстор, марксистите си пасват едни с други. Навсякъде по света те са истински братя. Пък и нали са братя масони?

 

Не в наши дни, а буквално сега, в Британия пускат поредното издание на вездесъщата програма на единното световно правителство – „Манифеста на комунистическата партия“. Заумните“ и „красивитеда се говори за единно световно правителство е кощунство. Втълпили са им, че това еконспиративна теория“. И те обилно пръскат отровната си слюнка из веселяшкитеgayмедии на елита, за да „обясняват“,[118] че не съществува такъв план.

 

Обаче предговорът към новото издание е написан от Яни Варуфаки, бивш министър на финансите на Гърция и настоящ университетски преподавател. И той твърди, че:

 

Комунистическият манифестпредугади грабителската същност и противоречията на глобалния капитализъм през ХХІ век. Но освен това Маркс и Енгелс ни показаха, че имаме силата да създадем един по-добър свят.[119]

 

Какъв ще бъде този свят е записано в самия финал на съчинението, сътворено под диктовката на Ротшилд. Първоначално издадено без обозначаване на автори, и представено като манифест. Тази дума означава писмено обнародвана декларация за намерения. Щом Варуфаки, който изгражда нова партия в родината си, като съвременен Ленин сочи създаването наедин по-добър святпо модела наМанифеста“, това идва да рече, че трябва да очакваме следното:

 

Комунистите навсякъде поддържат всяко революционно движение против съществуващите обществени и политически отношения.

 

Във всички тези движения те издигат въпроса за собствеността като основен въпрос на движението, независимо от това дали той е приел повече или по-малко развита форма. [?!]

 

Най-сетне комунистите навсякъде работят за обединяване и разбирателство между демократическите партии от всички страни.

 

Комунистите смятат за недостойно да крият своите възгледи и намерения. Те открито заявяват, че техните цели могат да бъдат постигнати само чрез насилствено събаряне на целия досегашен обществен ред. Нека господстващите класи треперят пред комунистическата революция. В нея пролетариите няма какво да изгубят, освен своите вериги. А могат да спечелят един свят.

 

Пролетарии от всички страни, обединявайте се![120]

 

Ротшилд и останалите съвременни Крезовци интернационалните банкери със старозаветни имена – не произлезли от аристокрацията, а от градските низини. Те били дребни търговци и лихвари, занаятчии и сарафи, слуги на големците и чиновници. Тоест – пролетарии.

 

Нека ви върна към втората точка – въпроса за собствеността. И да го свържа с плахата констатация на доктора по икономика Пол Крейг Робъртс, който запита:

 

Страна, в която 90 на сто от хората, ако не и повече, са лишени от собственост, е демокрация?! Страна, ръководена от шепа групировки с частни интереси, е демокрация?[121]

 

В САЩ отсъства масово притежание не само на средства за производство. Което автоматично, по дефиниция, ги квалифицира като комунистическа държава. Там и собствеността върху жилища е нищожна по размери. Освен това в тях са въведени изискванията, регистрирани вМанифеста на комунистическата партия“, които са типични за комунистическите режими: централно банкиране, данъци върху наследството, облагане на резултатите от трудадоходите и печалбата, насилствена, задължителна система на осигуряване и застраховане

 

Къде не е така? Но Варуфаки се гласи да управлява Гърция и има известно влияние в Брюксел. Даже тук срещам негови почитатели. Радват се на велосипеда и нехайното му спортно облекло. Виж ти!

 

А както споменах в едно от моите нови видеопредавания, две седмици назад един от най-висшите представители на архибогатите, шефът на британската централна банка Марк Карни, масон, специално докаран от Канада, за да оглави “Bank of England”, предупреди за опасносттановите технологии застрашават със завръщане към стагнацията на работните заплати като през ХІХ век и с марксизъм“.[122] (Вижте илюстрацията.)

 

Реалното съществуване на глобални монополи – регистрираните в САЩ Google”, “Apple”, “Facebook”, “Amazon”, техните китайски еквиваленти “Tencent”, “Alibaba”, “Baidu” – част от общата икономика Кимерика,[123] са най-убедителното доказателство за превръщането на света в единна държава. Не по-малко красноречиви са сливанията и окрупняванията на банки, производствени и търговски корпорации. Така беше при социализмадържавни стопански обединения (ДСО), една централна и две търговски банки: ДСК (Държавна спестовна каса), с грабителския клон за жилищно спестяване, и БВТ (Българска външнотърговска банка) – за вложения в чуждестранна валута.

 

Какво друго целят тези обединителни процеси на Запад, освен елиминиране на конкуренцията и налагане на недосегаемо монополно положение? Тоест – комунизъм.

 

Ако приемате това за „пазарна икономика“, значи нямате никакво понятие от икономика и политика. И ви предстоят много разочарования. В началото на ХХ век Джон Дейвид Рокфелер направил признанието:

 

Конкуренцията е грях, затова трябва да я ликвидирате.[124]

 

Оттогава е напълно безсмислено и жалко да се говори за класически капитализъм и някаква пазарна икономика.

 

По време на кампаниите преди избори и след всяка победа на тях десни“ партии и техните лидери адресират речите си къмтрудещите се“. Така беше в Британия и САЩ преди две лета, например.

 

Докато призивът „Пролетарии от всички страни, обединявайте се!е предназначен за онзи един процент днешни Харун-ал-Рашидовци, които водят политическия кораб, натоварен с човечеството, към единна комунистическа държава. Той е своеобразният залп наАврора“, който свръхбогаташите истинските комунисти, алчната номенклатурачуват като призив за преминаване към поредния етап на световната революция.

 

Това отклонение е специално за тъпите и грозните, комунистите и дечицата им – хуманоиди, поддържани от източни и западни фондации – „групировките с частни интереси“.

 

Да се върнем към Ариел Коен и неговите глобални връзки.

 

Споменатият вече комунист Дину Патрициу, чието име носи една от Коеновите местоработиЕвразийския център,  беше министър на обществените работи и регионалното планиране още след първитедемократичниизбори в северната ни съседка. Свързан с Обединените арабски емирства, приеман в САЩ като приятел и партньор, през 2014 година пияницата евреин, слава Богу, се куртулиса от цироза. Де и ние с такъв късмет с туземните ни комунистическите олигарси, де!

 

Накрая, Ариел Коен е също така и старши изследовател и съдружник в световно известната либер-ционистка ФондацияНаследство“ – “Heritage Foundation”, във Вашингтон. Основана от евреи, тя уж била вдъхновена от Паметната записка на Луис Пауъл, за която единствен по тези земи съм ви отварял очите. Търсете в архива на тази медия.

 

Под либерална маска фондацията налагаше новия комунистически ред, започнал през 1970-1971 година. Но достигнал кулминацията си с измамите на тачеризма и рейгъномиката през осемдесетте. В нея смятат Ариел Коен за специалист по въпросите на Русия, Евразия, Източна Европа и Близкия изток. За капак – той е основател и собственик на консултантската компания „Интернационални пазарни анализи“ ООД[125] със седалище във Вашингтон.

 

 

 

Чифутът си е чифут, сиреч подлец,

лъжец и опортюнист – винаги и навсякъде

 

 

 

Но когато Соловьов се разгневи и излезе от подличката си чифутска кожа, напъха се в руско-патриотичната кагебейска, от толкова високо платения и титулувания американо-еврейски другарробуващ на едни от най-могъщите и влиятелни глобални олигарси, остава само слугинския смут, изписан на отблъскващата му сатанинска мутра. Пред истината и аргументите тези противни твари, служещи на дявола, губят сила. Тъй като нямат какво да противопоставят. Остава им единствено заплахата със сила.

 

Насладете се, макар гледката изобщо да не е приятна. И все пак…

 

 

 

 

 

Боже мой! Никога, и в най-мрачните си прогнози, не съм допускал, че едни съветски келеши, надянали руски рубашки, ще пердашат здраво други съветски келеши, но… американци, прости Господи. Евала!

 

В замяна, винаги съм знаел, че за почти цялото население на тази земя всичко започва не от мозъка, а от стомаха. И завършва в нужника. Но дори в изключително редките ми най-груби хрумвания не съм допускал, че могат да обявят… „клозетна революция“. Но стана. Доживях и това.

 

Щом зърнах, че тя вече е в ход, си рекох: Ето това еновият световен ред не просто е в ход, а върви към изхождане. Факт. Клозетът, мястото, където – казват – даже английската кралица ходи сама, укрепва международните отношения, предизвиква светли кафяви чувства и тласка към взаимопомощ.

 

Даже вечни врагове започват да се прегръщат. Защото пред нужника всички са равни.

 

Ето, Япония, чийто министър-председател през юни ще изчезне заради обвинения в гигантска корупция, сега е готовада подаде ръка на китайскатаклозетна революция“.[126]

 

Родината на високотехнологичните тоалетни предлага техническа помощ за подпомагане на Си Дзинпин в неговата мисия да осъвремени клозетите из страната.

 

Съобщава се, че Япония е предложила на Китай своя опит [на новговор „експертиза“] по въпроса за високотехнологичните тоалетни, за да помогне на нацията в нейната мисия да революционизира клозетите из страната. На среща на високо равнище в неделя и понеделник [15 и 16 април] официални лица от Китай и Япония си обещаха да подобрят своите отношения: от сътрудничество по отношение на Северна Корея до избягване на глобална търговска война. И вероятно да работят заедно по структурни проекти из целия свят.[127]

 

Виждате ли до какви положителни резултати може да доведе дефекацията. Докато Тръмп обижда Ассад и се заканва на Путин, засипвайки сирийски граждански обекти с градушка от дефектни ракетиTomahawk” – „Томахавка“; Териза Мей изпрати една от трите ръждясали британски подводници, която изстреля ракети на не чуй глас и потъна окончателно, а Еманюел Макрон се заканваше на Москва с мекото си педерастко юмруче, без да успее да пусне нито една ракета, вечните врагове Пекин и Токио седнаха на по едно сране. И там, върху тоалетните чинии в свръхмодерния електронен и роботизиран японски кенеф – говори се, че предлага и секс услугисе разбраха и си стиснаха ръцете.

 

Старият лозунг на хипаритеMake love not warе заменен от актуалния “Make shits not war”.[128] Истината е, че за пореден път Западът се насра.

 

Ако не сте гледали предаванетоДиагнозаот 15 април того в тази мултимедия, може и да не сте разбрали. Но Дони Тръмп е сред първите революционни дейци на клозетната революция. Гръмнал е топчето, така да се каже, още през 2013 година в Москва. Когато приел – май – почерпката с уриниращи проститутки от страна на руските си домакини. (Кой казва, че КГБ не е живо и активно?) „ПатокътДоналд обича да гледа жените, докато вършат клозетни неща, твърдели в съвместна разработка ФБР и ФСБ.

 

 

 

 

 

Засега „леттописците отЛубянкамълчат като младогвардейци на разпит за това, дали фетишизмът на настоящия американски държавен глава не е отишъл и по-далеч. Може да се е наслаждавал и на дефекация! Знае ли човек. На мен ми е чудно как са подбирали – простете, по какви критерии са провели кастинга на – „нощните пеперуди“ така, че да задоволят сексуалните щения на наемателя на Белия дом. Може би предварително са ги карали да се наливат с вода или газирани напитки? А сетне – като спортисти пред олимпиада – да приемат диуретици?

 

Тъй де, отделянето е естествена биологична функция на здравия човешки организъм. Но не става по заповед. Освен, ако КГБ не е постигнало и товада обучи хубавиците да чишкат, когато им заповядат. В казармата офицерите и старшините – банални комунистически престъпници ни разясняваха, че Българската народна армия, предвождана от Лазар – шумкарския псевдоним на „интелектуалецаДобри Джуров, може всичко. Единствено не и да ражда. Засега. Правели опити и в тази насока

 

Прав е ТръмпДжеймс Коми е бил слаб директор на ФБР. Не съм чувал за американски агентки, пикаещи по нареждане. Пък било то по заповед на милиардер, гласен за обитател на Белия дом

 

 

 

От Владимир Ленин и Уудроу Уилсън

до Владимир Путин и Доналд Тръмп

СССР или Русия и САЩ винаги са действали като едно цяло

 

 

 

Какво ли е знаел Владимир Владимирович, та по време на предизборната си кампания, колчем зърнеше портрета на 170-сантиметровия батюшка от Кремъл, или чуеше споменаването на Русия, като хипнотизиран от змия ДоналдКозътнесъзнателно ги величаеше. И се кълнеше във вечна дружба с тях, сякаш го приемаха в БКП или в редиците на Държавна сигурност.

 

Но в този прийом руснаците не са проявили никакво новаторство. В средата на петдесетте години, около десетилетие след края на Втората световна война и поражението на САЩ в Корея, агент на задокеанските секретни служби на име Бъкли, работещ по програмата за влияние върху съзнанието  „отлетял за Германия и кацнал в американската зона. По пътя към тайната квартира на ЦРУ му показали секретно сметище в Шварцвалд. Дълбоко под земята били заровени метални кутии, пълни с биологични и химически оръжия, достатъчни да отблъснат съветска атака за цяла година. Сметището олицетворявало онова, което Бъкли по-късно определил в джобния си дневник като „патриотичната примка, която доктор Готлиб[129] увивал около шията на Съветския съюз“. Той видял подобно сметище на остров Окинава в Тихия океан. Те двете съдържали достатъчно биологични оръжия, за да убият всеки мъж, жена и дете в Съветския съюз.[130]

 

Част от работата на Бъкли при посещението му в Германия било да оцени годността на набелязаните за експерименти обекти. „Проверих досиетата им и ги разпитах. Онези, които демонстрираха симпатии към нацистите или комунистите, предавах на нашите лекари. Също така следях за хора, които бихме могли да ползваме.“

 

Понякога се налагало да търси дълго такъв обект. На танцувална забава в американската военна база до Франкфурт се запознал с медицинска сестра: „Зашеметяващо красива, която заяви, че би направила всичко в борбата срещу руснаците. Уредих да се срещне с някои от нашите психолози. Те й връчиха да попълни комплект тестове и заключиха, че е готова да преспи с когото и да е в името на страната си.

 

В Нюрнберг имаше руски агент, когото искахме да вербуваме. Сестрата се съгласи да легне с него. Три месеца по-късно той вече беше в нашия лагер, като напусна своите.[131]

 

Какво държат в ръцете си за настоящия американски президент Владимир Путин и Джеймс Коми? Вербуването на извратеняци винаги е било сред основните методи, използвани от ченгесарите. Да припомня ли аферата Профумо в Англия? В нея 19-годишната тогава красавица Кристин Кийлър,[132] агентка на Москва, наричана „червената Соня“, завъртя главата на министъра на отбраната Джон Профумо и го компрометира. А нейният съветски любовник го вербува.

 

Какви ли неща може да разкаже нявгашната ленинградсканощна пеперудаДалия Грибаускайте, членка на ЦК на Литовската КПСС, а днес президентка на страната?…[133]

 

Дали КГБ, респективно ФСБ, действително е овладяла планираното използване на отделителната система на проститутките под пагон, за да го прилага в практиката. И да рекрутира западни големци?…

 

С дефекацията сигурно е по-лесно. Класическият, традиционен метод е рициново масло. Приемат го вътрешно, а не като във фейлетон на Тома Измирлиев.[134] И… следва позив. Там въпросът опира до консистенцията. Ама да спирам, че още малко и ще засмърди

 

Обаче поведението на Доналд Тръмп издава, че той не е нормално човешко същество. Вгледайте се в него, в мутрата на Марк Закърбърг, на Борис Джонсън, Владимир Путин, Си Дзинпин, Ким Чен Ун… Ще се уверите, че те сякаш са изработени от тефлон. Горещината на световните събития и въобще нищо не ги засяга. Поне така изглеждат и се държат. Като изкуственяци, роботи.

 

Носят се слухове, че по време на речта на Си Дзинпин относно клозетната революция бившият генерален секретар на ЦК на ККП (от 1989 до 2002 г.), другарят Дзян Дзъмин, се почувствал отегчен. (Вижте илюстрацията.) Може би има проблеми с отделянето и дефекацията. Не е известно дали е бил наказан за несериозно отношение към словото на вожда. При комунизма стават такива работи. Никой не е напълно сигурен и гарантиран. Те отровиха Сталин, че…

 

Да живей клозетната революция! Ура.

 

Не веднъж съм писал, че за мен англичаните, руснаците и германците са робски народи, създадени да ги манипулират, мачкат и да бачкат. Териза Мей е въплъщение на робската психика. Но днешна Русия не е Аржентина от 1981-1982 година. А самата comrade Май няма толкова могъщ гръб от ционисткото комунистическо лоби, за да изживее своя Малвинска криза, нареченагордо“ от британския лъв Фолклендска. Скоро ще загуби и каменистия остров, защото самото животно в бъкингамската клетката на зоопаркаDowning Streetодъртя, проскуба се и отдавна се изпуска по голяма нужда. Сиреч – постоянно се посира.

 

А съветски евреи, наричани „руски олигарси“, поемат масрафа на гледачите муправителствата на Нейно нищожество Лизи Две.[135] Пазаруват Британия на кило и даже въртят медиите й. Например – цитираното издание, от 1997 година собственост на ЦК на КПСС чрез члена на партията Александър Лебедев, полковник от КГБ, квалифициран като “Russian oligarch”, и неговия син Евгений. (Вижте илюстрацията.)

 

Не друг, а самият одиозен главен руски ругател, дихателят Боре Джонсън с руско-турски корени, се замѝ и надупи на Лебедеви. А те го отведоха на сексуална ваканция в Италия. (Вижте илюстрацията.) Което, както и да го гледате, си е як мискинлък.

 

Пък и комунисти да ме учат на демокрация?! Простете, но е обидно. Техният гьонсуратлък, безочлив цинизъм ми е ясен. И каторга не ги оправя. Само разпъване на петолъчка или на кръстосани сърп и чук. Това – без извинение.

 

Днешните западни комунета са и от най-долната проба. Пасмина, събирана откъде ли не. Само се върнете към биографията на криещия истинската си фамилия албинос ДжонсънПфеффельевичКръстоска между турчин и жидовка. Все едно между свиня и коза. Или „китайски негър“, какъвто е Д-р Но в едноименния булеварден роман на британския шпионин Йън Флеминг[136]

 

Какво да обсъждаме? Човек да бе, да го опишеш. А то чифут, дегенерат и комунист при това…

 

Като ви казвам истината, опасен ли ставам?

 

Дрънкат оръжия и разнасят смърт. Но я хвърлят върху други народи. Няма да спра да повтарям: членът на КПСС и офицер от КГБ товарищ Владимир Путин е страхливец. Преди жалкото нападение над Сирия на три държави от Варшавския договор американо-британо-френската атака от 14 април 2018 година, четяхме заглавия, каращи косите да настръхват. Например:

 

Русия се зарича да сваля американски ракети, ако Тръмп извърши удари срещу Сирия.[137]

 

Нищо такова не стана. Помиярът Путинка от породата номенклатурна, дворна превъзходна, подви куйрук и се скри вдън гори тилилейски. А сирийците се отбраняваха сами със старите противовъздушни ракетни системи от съветско време. Доживях да видя и чуя потомствения комунист и агент на Държавна сигурност, тясно свързания с БСП другар Нидал Алгафари да нарича д-р Башар ал-Ассадкасапин“ и „тиран“. Да приветства ракетните бомбардировки на трите постоянни членки на Съвета за сигурност на ООН и да ругае Русия. Като истински израелец обяви Хизбула затерористична организация“.[138]

 

Кеф!

 

 

 

Пустите комунисти станаха евроатлантици,

а пък ченгетата – първи натовци

 

 

 

Дългокосият, вечно некъпан престъпник мрази Ассад и баща му до самия си анус, разширен от употреба като маркуч на каналджийски камион в еднополовите комунистически оргии. Защото Хафез и Башар ал-Ассад преследваха комунягитекато фашисти“, както се изразяват членовете на БКП. Цялото болшевишко семейство Алгафари избягало в Тошовата народна република, за да не го помете оная с косата. По същия начин постъпваше и Саддам Хюсеин. По тази причина, за да се спаси от преследване, у нас достатъчно дълго се подвизава едно от мекеретата на иракския комунистически печат, другарят Мохамед Халаф. Даже го представят като… „български журналист“! Да пази Господ! Може би след време ще възстановиРаботническо дело“, но на вавилонска почва?

 

Той е посочен от най-дългогодишния началник на Шесто управление на Държавна сигурност, генерал-лейтенант Петър Стоянов, като прилежен агент на службата. Ръководителят на уж закритата служба твърди, че „тези араби са станали български граждани, женени за българки, имат семейства. И сега нашият служител, работил с тях, поддържа контактиМежду тях е Мохамед Халаф, който бе против Саддам.[139]

 

Преди повече от два лазарника посочих, че всички лица от онези краища на света, които тукашните телевизии популяризират, са именно комунистически престъпници, намерили убежище у нас. Като започнете от нищожеството Мохамед Халаф и свършите с ченгето Нидал Алгафари. Те сеят червената зараза, а тъпанарите ги гледат и слушат зяпнали, докато лапат мухите пред екраните в домовете си.

 

Що за същества са те? Понеже, както многократно съм признавал, постоянно се уча и купувам акъл, независимо от кого, ще отсъдя с нещо, което узнах тези дни. Млад човек ми писа за ефекта на Дънинг-Крюгер, неизвестен за мен. Той гласи, че „глупавите са твърде глупави, за да разберат, че са глупави“. Съвсем вярно. Затова идиотът е непобедим.[140]

 

Преди две лета вашингтонското списание “Foreign Policy” потвърди в свое разследване:

 

Архивите на ЦРУ доказват, че Америка помагаше на Саддам, докато той обгазяваше Иран. САЩ знаеха, че Хюсеин извършва едни от най-страшните химически нападения в историятаи все така му подаваха ръка.[141] (Вижте илюстрацията.)

 

Ето как Вашингтон привлича ненавист от всяка точка на земното кълбо. Тя пада и върху редовите американци.

 

Поговорката гласи, че на страха очите са големи. Преди атаката някои съзряха Армагедон и Помпей, взети заедно. Ето мнението на Гилбърт Доктороу, доктор по история, който от 1965 година наблюдава Русия и е смятан за експерт по темата. Завършил е Харвард, и е защитил доктората си в Колумбийския университет в Ню Йорк през 1975 година.

 

Руснаците знаят, че при желание за няколко минути могат да потопят военноморския флот на САЩ, да унищожат всеки американски самолет и кораб в Близкия изток. А в рамките на Близкия изток напълно да ликвидират израелския военен потенциал и да изтрият от лицето на земята армията на второстепенната отвратителна държава Саудитска Арабия. Арогантните и глупави американци проводиха към Русия всички уязвими мюрета. Само няколко минути на руска атака ще са достатъчни, и цялата способност за водене на война ще бъде премахната от Близкия изток. То би било нещо добро.

 

Всичко, което руснаците трябва да сторят, за да обезпечат нещата така, че американците да нямат никакъв избор, освен да приемат светкавичното си поражение, е да поставят руските ядрени сили в червена степен на бойна тревога. Всяко прибягване на идиотите във Вашингтон до ядрено средство би означавало края на Съединените щати и на цяла Западна Европа барабар с Британия. То би означавало тоталния край на Запада за всички времена. Събитие, което останалият свят би възприел като нещо добро. Да се надяваме, че американските военни, последната цитадела в САЩ, заслужаваща уважение, разбира това. И не биха се подчинили на самоубийствена заповед на ненормалния военен кабинет [на Тръмп].

 

По мое мнение, руснаците няма да отидат толкова далече и ще се откажат от една решителна победа. Защото те не са обладани от тоталното зло, което е концентрирано във Вашингтон и Израел. В руското правителство се намират, останали са, достатъчно много наивни вярващи в сътрудничеството с атлантизма, които ще спорят, че трябва да дадат още една възможност на Вашингтон и Европа, за да се вразумят. Русия и светът не могат да си позволят още един шанс.

 

Не съществува и нищожна вероятност, че на Вашингтон и Израел изобщо някога ще им дойде друг акъл, освен този да са хегемони. Ако Вашингтон притежаваше някакъв разум, нямаше да изпраща военни кораби да нападат Сирия или Иран, за да избягнят руската забрана за атаки над Сирия.

 

Русия не може да допусне Иран да бъде дестабилизиран повече, както и не може да позволи същата съдба за Сирия. Руско решение беше да не включва Иран в забраната. И това може да се окаже още една грешка в разправията с Вашингтон.

 

Вашингтон мисли, че докато самотният ракетен разрушителДоналд Куук“ стои закотвен край брегоете на Сирия, той може да бъде потопен от Русия без да възникне сериозен инцидентИзраел унищожи разрушителя Liberty [през юни 1967 г.], причинявайки големи загуби на американския военноморски флот, без да възникне произшествие – тъй като за Русия да потопи 9 кораба на САЩ, включително самолетоносач, е повече, отколкото й стиска да стори.

 

Ще са необходими 10 дни преди американските кораби, тези беззащитни мюрета, да достигнат точката, от която лесно да се разгърнат и прегрупират. Това предоставя на Обединението на началник-щабовете 10 дни, за да надделеят над ненормалния военен кабинет на Тръмп и да спрат американските военни пред Армагедон.

 

На тяхното решение да надделеят над шантавия военен кабинет на Тръмп би помогнало, ако Русия изпревари и потопи ракетния разрушителДоналд Кууки свали всички прелитащи израелски самолети, даже онези, които летят над Израел.

 

Онова, което ще отрезви Вашингтон е, Русия да изостави защитната си позиция и поемайки инициативата, вместо винаги да реагира след инициативата на Вашингтон.

 

Молете се християнският Бог, а не кръвожадният еврейски, да надмогне при обсъжданията в Обединението на началник-щабовете и в борбата с ненормалния Тръмпов военен кабинет.

 

Според мен, с израелския прислужник Джон Болтън като съветник по националната сигурност, войната с Русия е неизбежна.“

 

По съвет на Доктороу, отварям бутилка шампанско. Според него, това не е за да празнувам, а за да се насладя на последните мигове от живота.

 

Остава да видим дали конфликтът, предизвикан от Израел и неговата побъркана марионетка във Вашингтон, може да бъде избегнат. След като Вашингтон се загуби в собствената си наглост, единствено решителната и твърда плесница по идиотската негова физиономия може да спаси живота на земята.

 

Обаче, благодарение на заблудените и глупави руснаци, набожно вярващи  в атлантизма, Русия може да се окаже неподготвена за целта.[142]

 

Защо ви занимавам със схващане, изложено четири дни преди онази събота, 14 април, когато членките на днешния Варшавски договорСАЩ, Британия и Франциянападнаха независимата държава Сирия със законно избран президент? Понеже текстът показва нещо, което многократно съм изтъквал: Западът изобщо не познава Русия, съветската система, комунизма и Изтока. Ние сме далеч по-вътре в кухнята на тамошната политика. Не, понеже тя е по-отворена и по-малко лъжлива. Обратното.

 

Обаче достатъчно дълго страдахме и се научихме да не се доверяваме, а да проверяваме. Както беше казал тайният комунистически агент Роналд Рейгън на също тайния западен шпионин Михаил Горбачов:

 

Доверяй, но проверяй.[143]

 

Доста по-трудно могат да измамят онези от нас, които се интересуваме, научаваме, осмисляме. Ядрена война между Запада и Русия е изключена. Даже се съмнявам в разработването и съществуването на нови атомни оръжия, както ни убеждава пропагандата. Тези ужасни средства могат да унищожат живота на земята. Нима допускате, че Ротшилд и чифутските кокони край тях са градили четвърт хилядолетие своето тотално превъзходство над човечеството, овладяли са цялата власт на света, за да допуснат да загинат заедно с нас гоите?

 

Стига глупости, нищо подобно. Този път уверено мога да река: Спете спокойно, деца.

 

Друг въпрос е, че хиляди деца загиват по планетата всеки ден. А хората не проявяват никаква чувствителност към тяхната смърт. Мнозина даже се радват ехидно. По-малко имигранти щели да ни нападнат, смятат идиотите.

 

Никой не разумява, че ако не бяха евреите с техните човеконенавистни идеологии и планове, с илюзорноторавенство и братство“, с революциите и разпалването на войни, от които забогатяваха, с мултикултурализма, политическата коректност, измислиците захолокост“, „антисемитизъм“ и „език на омразата“, гнездата на осите в Азия, Африка, Близкия изток, Централна и Южна Америка, Близкия изток и дори Европа – например Югославия, нямаше да бъдат разбудени.

 

Всичко дължим на алчността, жаждата за власт и на чувството за превъзходство на глобалния еврейски елитинтернационалното Братство, предвождано от Ротшилдови. Либийците и сирийците живееха десеторно по-добре от нас, преди да бъдат грубо атакувани от чифутските подлогиЗапада.

 

Иначе, кого не са предали Русия, САЩ, Британия, Франция и останалите нецивилизовани държави?

 

 

 

Beast from the East?

This feels more like hysteria from Siberia[144]

 

 

 

От навечерието на Зимните олимпийски игри в Сочи невпечатляващата с размерите си фигура на Владимир Путин неочаквано, внезапно, изведнъж бе въздигната до монумент на най-големия враг на Запада. На първо място – на Европа. И като заваляха санкции… С тях пребиха маса европейски производители на селскостопанска продукция, хранителни и други стоки. И дадоха тласък на путиномиката – версия на рейгъномиката.

 

Чрез „незабележимиманеври Владимир Владимирович заобикаля санкциите. А сякаш като във времената на възкръснал Петър І пак западни фирми възраждат онова, което остана след пепелищата на елцинизма – поредното разграбване, този път на Съветската империя.

 

Западът все повече запада. Блясъкът му отдавна залезе, затъмнен от облаците, нахлуващи от Азия. Той се свлича, скимтейки. Преритва като коте, което зъл стопанин – Путинсе мъчи да удави.

 

Доста дълго съм надценявал тамошното население. То се оказа извънредно посредствено. Зле образовано и поради умствената си леност, лесно манипулируемо. Интернационалът го е преценил и затова успя да моделира от това меко, еластично, лековерно тесто, стада от консуматори. Тяхната ерудиция се свежда до парцалките, последния модел телевизор или телефон – по-умен от самите потребители, и до поредния сапунен сериал, водещ огромната паплач към още по-голямо затъпяване.

 

Ще речете, че някой измисля удобните новости, които подобряват живота. Обикновено те са дело на единици или на чужденци. Най-забележителният изобретател на миналото столетия беше сърбинът Никола Тесла. А американците го убиха.

 

Сегашните поколения на Запад са отучени да се трудят. Приели декаданса на социалистическия либерализъм с мултикултурализма, джендъризма, отказа от усъвършенстване, стотици милиони се поддадоха на материалния разгул, моралния упадък и накрая изпаднаха в духовно разложение. Западът се превърна в удобен терен за нахлуване и настаняване на народи с напълно различно историческо минало, култури и традиции.

 

Така се стигна до това от тази година белите хора да са малцинство в САЩ. В средата на века ще бъде същото в Италия, Австрия, Британия, Франция, Белгия, Холандия, Германия… Попаднали под влиянието на еврейската комунистическа пропаганда, целяща унищожението на християните и по-специално на бялата раса, европейците режат клона, на който седят.

 

Ние ще бъдем първите изчезнали. Знаете ли кога го написах за първи път? През есента на 1990 година

 

Поне на финала да бъдем себе си. Да не се литкаме по чужди идеологически моди и образци на живот, нямащи нищо общо с нашите обичаи.

 

Вашингтонската болонка Британия напуска Евросъюза. Италия и Испания са пред фалит. По техните стъпки се движи отдавна заплашената Францияс икономика на глинени крака, зависеща от Китай. Завладяна от източни цивилизации… САЩ са пропаднала държава от Третия свят, способна да изхранва едва половината от населението си. Но да дообогатява своите олигарси от еврейската интернационална номенклатура.

 

Докараха нещата до там лондонско еврейче да заключи в коментар на смятания за единствения сериозен, „най-десен“ и „проконсервативенвсекидневник, таблоида “The Daily Telegraph”:

 

Златната ера на американската промишленост приключи, а търговска война не ще я върне обратно.[145]

 

Това е положението, комунета от московския коневръз, дето, щом ви заповядат, цвилитеСАЩ – БКП!“ Не го казвам аз. Написала го е кобилка от породатаеврейска долна“, отгледана във вашия общ яхър. Навремето квичахте „КПСС – БКП!“ Отдава ви се тази анималистика.

 

И ето, сега, след врага Путин, на хоризонта на общоевропейския дом изплува още един Тръмп, Доналд Джонович. Да пукна, ако лъжа. Вижте илюстрацията.

 

Суровата действителност: Доналд Тръмп твърдо означава зло за Европа.[146]

 

Това е излязло изпод „талантливотоперо нагениалнатафранцузойка, рекрутирана да действа в Англия, любимата ми Натали Нугайеред. Дали е убедителна? Постарала се е „милата“, ама… Днес не е необходим кой знае колко акъл и дарба, за да убедите в каквото и да е невежата публика, затънала до зурли в блатото на материализма. Пък и кой ли чете вестници? Само лудите, както отбелязал Николай Гогол[147]

 

Същественото е, че Европа вече има много врагове: Русия, САЩ, отскоро и… Китай. Всички те са били такива и по-рано. Превърнали са се в приятели. Сега е ударил часът за поредното им провъзгласяване за неприятели. Случва се. Като при четенето на вестници… Врагоманията е характерна черта на комунистическия характер. А сега времената са такива вълчи, комунистически.

 

Vive Natalie Nougayrède![148] И Натали при това. Ура, другари, значи!

 

Сега другарката Натали Нугайеред напада Виктор Орбан и Александър Вучич. Нарича ги „европейските хамелеонски силоваци“.[149]

 

Две от определенията са верни: че са европейци и хамелеони.

 

Силни? В очите на шубелиите. Двамата са банални комунисти, за кратко, поради възрастта им, обслужвали Съветите. СетнеЗапада. А сега въртят гъзиците си между Брюксел, Москва и Вашингтон. Като проститутки, на които е обещано тлъсто заплащане, ако кандисат на четворка. Нищо повече.

 

Орбан е много богата проститутка. Но не повече от Путин все пак.

 

Погледнете техните кариери“ – възмущава се „милатаНугайеред. С право. Но „скромносвежда поглед, да не би да забележи, че не точно Москва, а Лондон, Париж и най-вече Вашингтон им помогна за тях. – „От момче за пример през демократичната промяна в края на осемдесетте, Орбан стигна до пионер в разрушаването на настоящата европейска политика чрез национал-популистки кошмари. Навремето, през деветдесетте, на Балканите, Вучич беше верен поклонник на окървавените сръбски военнолюбци. А по едно време се включи в пропагандния екип на Милошевич като министър на информацията. Но след 2010 г. той мутира в привидно разумен, ревностен проевропеец. Беше разбрал, че мечтите запо-велика Сърбиясе бяха изпарили в националното изтощение и поражение.

 

Точно, както Орбан беше забелязал, че привлекателността на Брюксел взе да избледнява и реши, че е време да хвърли политическата си мрежа другаде, така Вучич видя възможност в собствената си промяна. Формално се тропоса в един проевропейски път, докато Орбан избра да върви по друг. Посоките изглеждат различни, но мотивите им са еднакви: да си осигурят власт.

 

Да бъдем сигурни, макиевалистките маньоври едва ли са рядко използвана валута в политиката. Орбан и Вучич са твърде добри в това. Но онова, което има значение тук, е какво влияние могат да имат тези обрати върху бъдещето на Европа. И дали съществува възможност за по-нататъшни и може би съвместни техни промени?

 

Тези двамата имат значение. Унгария на Орбан е магнит за крайно десните навсякъде по континента. Сърбия държи ключа за стабилността на Балканите – един регион, който формира европейски, стратегически, уязвими покрайнини, за които навремето Уинстън Чърчил писа, че „произвеждат повече история, отколкото могат да консумират“.

 

В своята книга „Европа, следвоенна[неверен цитат, книгата е озаглавена „Следвоенно: Европейска история след 1945 г.“[150]] историкът Тони Джъд разкри малката роля на интелектуалните дисидентски групи в укрепването на револючиите от 1989 година в Централна Европа. Той посочи, по-скоро, по какъв начин „партийни функционери и бюрократи само в рамките на няколко месеца се трансформираха от винаги съгласни[151] номенклатурчици в хладнокръвни, нагли прагматици на плуралистичната партийна политика“.

 

Оцеляване“, писа Джъд, „зависещо от повърхностното преправяне [прекалибриране] на схващанията на съответния човек. „Пазарна икономика“, „демократизация“ и „гражданско общество“ (или „Европа“, която съдържа и трите) станаха клишета. Това е нещо, което Орбан лично преживя. В Югославия, за разлика от Унгария, нещата бяха различни, защото бяха замесени различни народности. Национализмът стана начинът, по който Милошевич да си осигури притежанието на властта. Това е история, в която Вучич участваше.

 

И какво става днес? Случи се да съм в Белград скоро, след като Орбан и Вучич се срещнаха в Суботица. Сред политиците и активистите на гражданското общество се говореше за отново разгарящите се страсти спрямо Косово

 

Европейският съюз притежава само един инструмент, за да предотврати най-лошите сценарии. Той е плътното обединение и отстояване на принципи чрез използване на собствената му мека сила за натиск и стимулиране. Той трябва да държи опортюнистичните демагози далеч от техните най-тъмни страсти – и да действа сега. Спомнете си, това са хамелеони. Те се пригаждат към обстоятелствата. Както по-рано сменяха цветовете си, те могат да ги променят отново. Въпросът е как?[152]

 

Остава без никакъв отговор въпросът за двойните стандарти. Да започна отзад напред.

 

 

 

Комунисти, комсомолци, пионери са в един и същ

тоталитарно-демократичен евроатлантически строй

 

 

 

В такъв случай къде остава Крим? Защо Западът го забелязва и се втренчва в полуострова, а не вижда идентичния казус в Косово? Тогава как да му вярват? И тук не опираме до някакви пристрастия, симпатии или антипатии спрямо албанци или руснаци. Крим не е руски, а български, ако искаме да сме исторически прецизни. Но юридически е собственост на няколко американски фамилии. Една от тях е Рузвелт. Да припомня ли?

 

Сетне, как три десетилетия Западът не забеляза хамелеоните в останалите страни от съветския блок? Защо още преди промените приемаше да разговаря, да обсъжда и сътрудничи с комунистическите вождове, окървавени до ушите? По каква причина обърна груб на антикомунистите, искрено вярващи в този Запад? Защото не бяха го виждали и не се случи да живеят там. За да прозрат по-рано, че той е комунистически – изцяло е вапцан в червено и се кланя на бога на парите. Нищо друго не го интересува. Затова справедливо залязва. Напълно.

 

През 1989 година нямаше революции. Даже в Румъния не беше друго, освен вътрешнопартиен преврат с участието на военните като преторианска гвардия на новата комунистическа върхушка.

 

Онова, което стана, беше трансформация на държавния капитализъм при тоталитарна власт на една партия и с марксистка идеология, в дирижиран и регулиран частнособственически капитализъм в същите условия. Но с далеч по-голяма степен на свобода в някои областипътувания, заселвания, избор на работа, доколкото има пазар на труда, на изразяването в битова среда, понякога – и в медиите, но в рамките на неогласените правила на номенклатурата.

 

Този път на съветските другари беше поверена второстепенната, поддържащата роля. Генералният щаб на промените беше на Запад. По отношение на нас във Вашингтон. Така Горбачов заслужи несметното си богатство. Поне аз не съжалявам за трансформациите. Напротив.

 

Както тук нямаше за всички комунисти, а само за посветените, така и на Запад малцина бяха наясно със ставащото в соцлагера. Доказвал съм договорките.

 

Заповедта на синедриона беше остатъците от старите предвоенни елити и непревилите гръб пред системата несъгласни с нея някои политически затворници да бъдат изолирани. Най-елементарната бариера, издигана пред тях, беше познатото лепене на етикети: „фашисти“, „реваншисти“, „националисти“, „антисемити“, „пещерни антикомунисти“ и т.н. За пореден път привилегиите и предимствата бяха за високопоставените комунисти, за техните наследници и за посочени от тях доверени лица. Обикновено – свързани с Държавна сигурност.

 

Това стори Западът. Неговите елити се бяха слели с източните, подчинявайки ги. Двете страни се бяха разбрали, че никой комунистически престъпник няма да бъде докоснат. Всички ще бъдат запазени и ще довършат земните си дни в охолство. А наследниците им ще продължат общото дело на световната революция.

 

Ето как промените превърнаха бившите вербални гробокопачи на капитализма в капиталисти. Но и в партньори и съдружници на западните елити. Единствено финансовите мащаби на нахлуващите милиционерски орди от Изтока в западните общества не бяха добре изчислени и предвидени. Навярно и най-богатите комунисти – например Ротшилдовине са си представяли размерите на ограбването на народите, поробени от техните пълномощници.

 

Изумителни парични потоци потекоха към Англия, САЩ, Франция, Швейцария, Испания, Германия, Австрия, Гърция, Кипър… Те „извирахаот всички държавици, колонизирани от СССР. Но най-вече – от самия Център, Съветския съюз. Игор Бунич написа прекрасни книги, в които разкри плана и освети механизма на най-големия грабеж в човешката история. И не само той.

 

Чудно, как така същата тази другарка Нугаред и колегите й един път не възроптаха срещу руските политици, начело с Елцин, Примаков и Путин – все от върхушката на КПСС и на КГБ? Не отхвърлиха нито един съветски олигарх със същите корени, закарал на Запад милиарди, откраднати от съветските народи.

 

Пак така нито един от тукашните комунистически престъпници, отнесли на Запад и поделили с тамошните си стопани торби с банкноти златото на партията. 40 лета по-рано все те пренасяха нашето общо злато към СССР. Вземете например натрупания огромен пенсионен фонд.

 

Какво да говорим за разграбеното чрез т. нар. национализация, фактически – конфискациялично имущество на почти всеки от българите: земя, добитък, селскостопански инвентар, фабрики, цехове, мелници, барабар с машините и съоръженията, винарски изби на доброволни кооперации, търговски предприятия, банки, застрахователни дружества, магазини, занаятчийски ателиета и работилници, къщи, апартаменти, вили, автомобили

 

Това ни денационализира и отврати от труда. Човек е свободен, когато е независим. Тоест, щом е собственик. Работи с удоволствие, защото го прави по желания и според уменията си. И знае, че от това зависи животът на него и на домочадието му. Така е вървял светът от дълбока древност.

 

Отнемането на собствеността внедри в българския национален характер пренебрежение към труда. Всички станаха евреи и комунисти, които според старозаветния принцип го смятат за божие наказание, вместо за творчество, носещо радост и удовлетворение.

 

По същия начин, по който вместо да арестуват или натирят съветските комунистически ченгета с откраднатите милиарди, западните другари се правеха, че не познават миналото на тукашните ни милиционер-комунисти. Не е ли цинизъм и сега да се прегръщат с потомствената членка на БКП, банкянската пожарникар-премиерка Б.Б., която се гордееше, че е ученичка на комунистическия диктатор Тодор Живков. И даже с неразбираема за нормалните хора гордост се хвалеше, че разтривала ушите му!

 

Преди това подслониха Огнян Дойнов, Стоян МарковСтенмарк“, Дража Вълчева, сестрата на Андрей Луканов… Да не говоря за хилядите наследници на болшевишката номенклатура – от привиканите обратно Николайчо Василев и Милен Велчев, до оставените да живуркат срещу солиден откуп Красимир Георгиев в Швейцария, Добромир Гущеров в Австрия, Бисер Димитров, зетя на главния прокурор Иван Вачков и шурей на правешкия бос Пламен Вачков, във Франция, „банкера“ от ДС Иван Миронов в САЩ… Да бяха само тези гангстери, да сме се въздигнали.

 

Нали те, западните елити, са същите – все комунисти. От Мануел Жозе Барозу и настоящия гаулайтер на ООН Антонио Гутереш, през люксембургско-френския троцкист Жан-Клод Юнкер, италианската му колежка Федерика Могерини, агентите на източногерманската Държавна сигурностStasiДоналдOscarТуск и Ангела Меркел, през членката на ЦК на Литовската КПСС и свободно проституиралата сътрудничка на КГБ товарищ Далия Грибаускайте, до чехословашкия президент и премиер, членове на компартията и сътрудници на зловещата StB, румънските, унгарските и тукашните наследници на комунистическата номенклатура. Та нали самият Виктор Орбан е син на циганин комунист и е служил на Belügyminisztérium Állambiztonsági Szervek[153]?

 

Не е просто несправедливо. Нито – само лицемерно. Поведението на Запада е крайно цинично. Обидно.

 

И то не само на неговите лидери. А и на народите. Разговарял съм с не малко така наречени обикновени западняци. Не само не ни разбират. Изобщо не искат да проумеят. Защо да си развалят уютното спокойно всекидневие с тревожни новини за ужасите, които сме преживели? Не само не ги вълнува, но и никой не напомня за нашата трагедия. Вместо това – всеки ден срещаме по стотици публикации заеврейските страданияишоа“ – „катастрофа“. Кой се впечатлява, чежертвите на катастрофатаса начело във всичконай-богатите, най-овластените, притежават света

 

Дай Боже на всички народи такавакатастрофа“.

 

Защото, да не се лъжем: концентрационни лагери имаше не само в СССР и България. Съществуваха и в Унгария, но също така и в Титовата Югославия. Жертвите на Титовия комунизъм бяха повече около милион и половина. Но Западът и особено САЩ приемаха касапина като близък. На всичко отгоре се оставиха този полуграмотен евреин от Хърватия да ги измами в особено крупни размери, както казват юристите.

 

Поклонете се в Голи оток и Белене, другари либералстващи комунистизападни нищожества, чифутски подлоги, гои, гяури. Не в Аушвиц, който е новоизграден музей. В него затворниците ползвали басейн. Организирали състезания по футбол и други спортове. Занимавали се с музика. Оркестри изнасяли концерти. Самодеен театър представял постановки на пиеси.

 

Питайте малцината оживели нашенски жертви на комунистическите зверства какво е било в тукашните концлагери и затвори.

 

Срамота е, другарко Нугайред.

 

Какво от това, че тя няма да узнае това, което пиша. Има поне сто читатели със съхранено човешко чувство, съвест и интелект. Те са достатъчни искрицата истина да не угасне и да бъде пренесена в идните поколения. Както героя на Оруел, който пише без ни най-малка илюзия, че някой негов съвременник ще прочете свидетелствата му за тоталитарния режим в Британия и за Големия брат

 

 

 

Престъпленията, извършени от САЩ и Израел са ужасяващи,

но срещат нищожна съпротива[154]

 

 

 

Погледнете заглавието на илюстрацията. То е многозначително:

 

Ударите над Сирия покачват представата за френския президент като мъж.[155]

 

Не веднъж съм посочвал, че слабаците, които не се чувстват достатъчно мъже, помпат желязо, за да трупат мускули. Според митологията още ХеракълХеркулес бил педераст. Ахилсъщо. Народът казва: малки пишки, без извинение.

 

Ако погледнете двамата комунистически диктатори във Вашингтон и Париж, няма как да не се сетите за сцената от прочутия филм на Чарли Чаплин. В него комикът е осмял Хитлер и Мусолини. Двамата – пъчещи се пред публиката. Да, ето повод да гледате отново „Великия диктатор“.

 

По същия начин, ден след като наду мускулчета и се отърка в затлъстелия задник и на товарищ Тръмп, Дональд Джонович, и в кълката на странната самоходна тояга, товарищ Мей, Териза Мери Брасиеревна, сбърканякът Еманюел Макрон заяви в интервю едновременно за три медии (Тодор Живков правеше същото – наведнъж даваше изявления за „Работническо дело“, единствените телевизия и радио), че:

 

Преди десет дни [обяснението е от 15 април того] президентът Тръмп казваше, чеСъединените щати би трябвало да се изтеглят от Сирия“. Ние го убедихме, че е необходимо да остане. Ние го убедихме, че е необходимо да остане за дълъг срок.[156]

 

Точно както във филма на Чаплин. Двамата – Тръмп и Макрон – малки пишки – се пъчат. А в очите на французите, първата болшевишка измет в историята с тотално промито съзнание от комунистическата пропаганда, извратенякът президент вече изглежда по-мъжествен?!

 

Дали помните, как след като присъства като декор на миналогодишния военен парад край парижката Триумфална арка, провеждан ежегодно на 14 юли в чест на първата комунистическа революция в съвременната история, Тръмп се завърна в Белият дом и обяви, че от тази година ще организира същото, даже по-мащабно, на 4 юлиденя на американската комунистическа революция.[157]

 

Странно. Тръмп е женен за Мелания, която е с 24 години по-млада от него. Макрон пък е омъжен – пардон – бракосъчетанс 24 години по-старата от него Брижит.

 

Вече съм писал да не ми плямпате небивалици, че Никсън, Рейгън, Буш не са обратни. И Путин ли не е такъв? Ами Сталин? Те са сбърканяци, извратеняци по дефиниция. Тъпо, много тъпо!

 

Човек няма как да избяга от диагнозата, поставена в заключенията от изследването на психологията, извършено от ЦРУ в рамките на т. нар. Харвардски проект. Работилият за тази шпионска централа американски психолог Григорий Климов твърди, че „всеки комунист е активен или латентен хомосексуалист. В него тлее нещо сбъркано по рождение. Като скрит лоцман алчността и жаждата за власт“, а аз бих добавил и за изява (болната амбиция, нарцисизмът) „води тези хора не само към грехопадението, но и към дегенерацията“. Става дума за „комплекса на латентната полупедерастия на полуевреина Ленин, както формулирал това ръководителят на секретен проект на ЦРУ,[158]харвардският професор Нейтън Лейтес“.[159]

 

Къде ме търсите, драги? Не бедата, а трагедията ни е, че комунизмът е проникнал навсякъде. Просмукал се е до всички държавни и обществени структури и е обладал съзнанието на почти всички земни жители. Той няма нищо общо с учебникарските дефиниции, с които промиват мозъците ви. Комунизмът е онова, което става: през 2030 година 1 процент от най-богатите да притежават две трети от световните богатства.[160]

 

Това е комунизмът. Ето ви я властта на номенклатурататози един процент. Представено катодемокрация“, нейното тоталитарно управление не ви изглежда такова. Варят ни като жаби, но вие не вярвате. Става ви все по-топличко и хубаво. А загивате. И ние, шепата истински човешки същества, с вас. Жалко за нас.

 

Низшите твари, които назначават за водачи, само доказват колко съм прав. Бившият шеф на ФБР и прокурор Джеймс Коми отсъди:

 

Нашият президент трябва да олицетворява уважение и да въплъщава ценностите, които са в ядрото на тази страна. Най-важното е да бъде честен. Този президент на е способен на това. Той е морално неподходящ да бъде президент.[161]

 

Посочете ми един от така наречените държавници, който да заслужава поста си, олицетворявайки най-високите нравствени ценности, спазвайки ги като норми на поведение. Шайка най-долнопробни негодници ръководи съдбите на народите. Но те са само видимите чучела, управлявани от скритите господари на светабандата финансисти, индустриалци и търговци на смърт, обединени в интернационалното Братство.

 

Само че календарът обърна не само листа си, но и изцяло смени посоката на отмерване в рамките на поначало фалшивата скала на политическотолявоидясно“. В съвременната координатна система на глобалния партиен живот крайно лявото принадлежи на сталинистките комунистически режими в САЩ, техния огледален азиатски образ Северна Корея, Британия, Саудитска Арабия, Франция, нищо незначещата Сърбия и Германия. ЦентърътЕвропейският съюз, който проявява тенденции на олевяване, както и страни като Япония, Азербайджан и Република Корея. А десницата е олицетворявана от Русия, Китай, Иран, несъгласните с брюкселския диктат Унгария, Полша, донякъде Австрия, и напълно безпомощната Сирия.

 

Това не е ли лудост? Да гледате на Путин като на крайно десен?! Нима Тръмп не е такъв?

 

Всички те са чиста проба комуняги. Не им е необходима марксистка идеология, за да управляват тоталитарно, насилнически, ограничавайки свободата и орязвайки правата на гражданите. Не друг, а еврейската икона на антитоталитарната публицистика Хана Аренд стигна до извода:

 

Тоталитаризмът никога не се задоволява да управлява с външни средства, главно, чрез държавата и машината за насилие; благодарение на неговата специфична, свойствена идеология, и на предоставената му роля в този апарат за принуда, тоталитаризмът откри средства за господство и тероризиране на човешките същества отвътре. В този смисъл той елиминира отдалечеността между управниците и управляваните… По същество управникът не е нищо повече или по-малко от фунция на масите, които предвожда; той не е личност, жадна за власт, налагаща терористична и деспотична воля над своите подвластни. Бидейки функция, той може да бъде сменен по всяко време. И зависи толкова отволятана масите, които представлява, колкото масите зависят от него. Без него не би им достигало външно представителство и биха останали една аморфна орда.[162]

 

Това е допълнено години след първото издание от 1951 г., с което разполагам и мога да сравнявам. Малко преди кончината на авторката. Цитатът отразява нейното философско съзряване. Което ще рече, че Аренд е проумяла: не само Мусолини, Хитлер и Сталин, на които първоначално е наблягала, били тоталитарни властници. Тоталитаризмът не е патент на фашизма, националсоциализма или комунизма и на неговото класическо проявление – социализма. Той може да се съдържа и да бъде прилаган във всеки вид управление, в това число – измамната демокрация.

 

Нима Хитлер не дошъл на власт чрез избори? Ами Джордж У. Буш и Доналд Тръмп, Абдел Фатах ел-Сиси в Египет, Хейдар Алиев в Азербайджан или Реджеп Тайип Ердоган в Турция? Всички те постоянно се обръщат към масите. Дирят опора и подкрепа в тях. Естествено, служейки си с фалшив патос и неосъществими обещания, понеже тъкмо това очакват масите от тях.

 

Никой не обвинява монархическите режими в Саудитска Арабия, Катар, Обединените арабски емирства и така нататък в комунизъм. Но те са тъкмо такивакомунистически и тоталитарни.

 

Защото, както знаят редовните посетители на тази медия, „комунизмът е тип „обществена формациясъс закони,… където доминиращата обществена връзка е тази нашефи неговите подчинени, без да има обществена необходимост, само по нареждане. Веднъж установена, тази организация може да съществува без компартия, без марксистка идеология и дори с многопартийна система.[163]

 

Интернационалният комунизъм, поел своя зловещ път от Западна Европа, преминал отвъд Атлантика, за да завладее половината свят, се завърна по родните си места. И отново определя световния ред по не по-малко зъл и опасен начин. Неговата еврейска диващина, граничеща с лудостта, личи от посланията на съвременния Сталин, товарищ Тръмп, Дональд Джонович. В рамките само на един ден, на 11 април того, той изчурулика следните взаимно отричащи се послания (вижте илюстрацията и прочетете текста към нея).

 

Е, с чак такъв Тиквоний само ние можем да се похвалим. Тукашният девически вариант на Доналдчо ПатокаТръмп ставаше с едно заявление. До обяд се оказваше несъгласна с него и го променяше. А вечерта отричаше предните две, обявявайки трето. Имало е случаи и на повече промени.

 

Завършен шизофреник, който страда не от раздвояване, а най-малко от разтрояване на личността в съчетание с Наполеонов – пардон – със Сталинов комплекс, се напъва да ръководи днешния свят. Подлайват му болонките в Лондон и Париж. (Вижте карикатурата от британския печат.) А неудържимо „привлекателнатаберлинска слугиня на Кремъл ръмжи като доберман, чиято муцуна е стегната в намордник. Макар да е добре охранена в Stasi пуделка, кръстосана със сибирска превъзходна.

 

 

 

Имам предвид Израел,… човечеството не ме интересува;

човечеството получава онова, което заслужава[164]

 

 

 

Така му се пада на това издание на човечеството. Залисано с новите си дребни електронни играчки телефони, по-умни от него, компютри, интернет и социални мрежи, то вече не е в състояние да общува по човешки. Камо ли да разговаря и обсъжда, или да се размножава. Как да искаме тълпите да различава истината от лъжата? Поколения наред се раждаха в среда на дезинформация и контрадезинформация.

 

В антиутопията „1984“ на Джордж Оруел главният герой – Уинстън, поне „продължаваше да стои с гръб към телеекрана. Така бе по-безопасно; въпреки че, както много добре знаеше, дори гърбът можеше да те издаде. На километър оттук, огромно и бяло над мрачния пейзаж, се извисяваше Министерството на истината, където работеше той. Ето това, каза си с неосъзнато отвращение – това е Лондон, главният град на Първа писта, третата по население провинция на Океания. Опита се да изтръгне нещо от детските си спомени, което да му подскаже дали Лондон винаги е бил такъв. Винаги ли пред погледа са се простирали прогнили сгради от деветнайсети век, подпрени отстрани с дървени греди, с прозорци, запушени с картон, и покриви, покрити с вълнообразна ламарина, с разнебитени градински тараби, клюмнали накъдето им скимне? И разрушени от бомбардировките здания, където прахолякът от мазилката се носи във въздуха и купищата развалини са обрасли с бурени, а на разчистените от бомбите места са изникнали жалки като курници бараки? Нямаше смисъл, не можеше да си спомни: нищо не бе останало от детството му освен низ ярко осветени сцени, несвързани помежду си и в по-голямата част неразбираеми.

 

Министерството на истинатаМиниправ по новоговор[165] — рязко се отличаваше от всичко пред очите му. Това бе огромна пирамида от блестящ бял бетон, която тераса след тераса се издигаше на триста метра височина. От мястото си Уинстън можеше да прочете изписани с елегантни букви върху бялата фасада трите лозунга на партията:

 

ВОЙНАТА Е МИР!

 

СВОБОДАТА Е РОБСТВО!

 

НЕВЕЖЕСТВОТО Е СИЛА!

 

Говореше се, че в Министерството на истината има три хиляди стаи над земята и съответните лабиринти отдолу. Още три сгради, подобни по външен вид и размери, бяха посети из Лондон. И дотолкова се извисяваха над околните здания, че от покрива на жилищен дом „Победаможеха да се видят и четирите едновременно. Те приютяваха четирите министерства, между които бе поделен целият апарат на властта. Министерството на истината се занимаваше с информацията, забавленията, образованието и изкуствата. Министерството на мира се занимаваше с войната. Министерството на любовта поддържаше законността и реда. А Министерството на изобилието отговаряше за икономиката. Наименованията им на новоговор бяха Миниправ, Минипакс, Минилюб и Миниблаг.

 

Най-страшно бе Министерството на любовта. То изобщо нямаше прозорци. Уинстън никога не бе стъпвал в Министерството на любовта, нито дори на половин километър от него. Там бе невъзможно да се влезе освен по служба, но и тогава пак само след като се проникне през лабиринт от бодлива тел, стоманени врати и скрити картечни гнезда. Дори по улиците, които водеха до външните бариери, бродеха стражи с лица на горили, в черни униформи и въоръжени с гумени палки.

 

Уинстън рязко се обърна. Беше надянал маската на спокоен оптимизъм, която бе препоръчителна за пред телеекрана. Прекоси стаята и влезе в кухненския бокс. Тъй като бе излязъл от министерството, той беше пожертвал обяда си в столовата, а знаеше, че в кухнята няма никаква храна освен къшей черен хляб, който трябваше да пази за сутрешната си закуска. Взе от лавицата бутилка безцветна течност с бял етикет, на който пишеше само „ДжинПОБЕДА“. Имаше тежък неприятен мирис, като на китайска оризова ракия. Уинстън напълни почти догоре чаена чаша, пое си дъх и я гаврътна наведнъж като лекарство.

 

Лицето му мигновено почервеня, а от очите му потекоха сълзи. Все едно че пиеше азотна киселина, дори нещо повече – всяка глътка беше като удар с гумена палка по тила. В следващия миг обаче, парещата болка в корема му утихна и светът започна да изглежда по-весел: Уинстън взе цигара от смачкания пакет с надпис „Победаи по невнимание я изправи, от което тютюнът се изсипа на пода. Със следващата има по-голям успех. Върна се във всекидневната и седна до масичката вляво от телеекрана. От чекмеджето извади перодръжка, шише с мастило и дебела книга с червени корици, подлепени с мраморна хартия.

 

Уинстън знае защо телеекранът във всекидневната бе разположен необичайно. Вместо както обикновено, на стената в дъното, откъдето да обхваща цялата стая, той беше поставен на по-дългата стена срещу прозореца. От едната му страна имаше празна ниша, където сега седеше Уинстън – при строежа на апартамента вероятно е била предназначена за библиотечка. Седнал в дъното на нишата, Уинстън оставаше извън зрителния обсег на телеекрана. Разбира се, можеше да бъде чут, но стига да не променяше позата си, не можеше да бъде видян. Отчасти необичайното разположение на стаята му бе подсказало онова, с което се канеше да се залови.

 

То му бе подсказано и от книгата, която току-що бе извадил от чекмеджето. Тя беше необикновено красива. Такава гладка и мека хартия, леко пожълтяла от годините, не беше произвеждана, поне през последните четири десетилетия. Досещаше се обаче, че книгата е много по-стара. Видя я на витрината на мръсен вехтошарски магазин в бедняшки квартал на града (вече не си спомняше точно кой) и незабавно го обзе неудържимото желание да я притежава. За партийните членове бе недопустимо да влизат в обикновени магазини, (наричаха го „търговия на свободния пазар“), но това правило не се спазваше строго, защото много неща, да речем, връзки за обувки и ножчета за бръснене, не можеха да се намерят по никакъв друг начин. Уинстън хвърли бърз поглед нагоре и надолу по улицата, преди да се вмъкне и да купи книгата за два долара и половина. Тогава нямаше ясна представа за какво точно ще му трябва. Гузно я отнесе в куфарчето у дома си. Тя можеше да го компрометира и без да е написан в нея ред.

 

И ето че се канеше да започне дневник. Това не беше незаконно (нищо не беше незаконно, тъй като вече нямаше закони), но ако го откриеха, почти сигурно го очакваше смърт или най-малко двайсет и пет години тежък принудителен труд. Уинстън сложи писец в перодръжката и осмука от него смазката. Писалката бе архаичен инструмент, използван рядко дори за подписи, и той се беше сдобил с нея тайно и доста трудно, просто защото чувстваше, че меката хартия заслужава по нея да се пише с истинско перо, а не да се дращи с химически молив. Всъщност не бе свикнал да пише на ръка. С изключение на кратките бележки обикновено всичко се диктуваше на диктограф, разбира се, напълно непригоден в този случай. Потопи писалката в мастилото и за миг се поколеба. Стомахът му се сви: начинанието беше съдбоносно. С дребни, тромави букви написа:

 

4 април 1984 година.“

 

Облегна се назад. Обзе го чувство на пълна безпомощност. Преди всичко не знаеше със сигурност дали годината наистина е 1984-а. Трябва да бе приблизително тази година,… но сега беше невъзможно да се определи която и да е дата с по-голяма точност от година.

 

За кого, му хрумна изведнъж, водеше този дневник? За бъдещето, за неродените. Съзнанието му за миг бе заето от съмнителната дата на страницата, а после бе разтърсено от една дума на новоговор: „двумисъл“. За първи път осъзна значимостта на начинанието си. Как можеше той да общува с бъдещето? По самата си същност това беше невъзможно. Бъдещето или ще е като настоящето и в този случай няма да се вслуша в него, или ще се различава и рискът му ще се обезсмисли. Известно време глупаво се взира в хартията.

 

От телеекрана се лееше гръмка военна музика. Странното бе, че той сякаш не само бе изгубил способността си да се изразява, но дори беше забравил какво всъщност искаше да каже. Цели седмици се бе готвил за този момент и през ум не му бе минавало, че ще му липсва нещо друго освен смелост. Самият процес на писане му се струваше лесен. Трябваше само да излее върху хартията нескончаемия мъчителен монолог, който буквално от години изпълваше главата му. Но в този момент дори монологът бе секналЗа него не съществуваше нищо друго освен празната страница отпред,… гърмящата музика и лекото опиянение от алкохола. Изведнъж панически се хвърли да пише, без да съзнава напълно какво точно.[166]

 

Аз съм Уинстън.

 

 

 

Всеки, който в американската журналистика говори истината,

 или бива незабавно уволняван,… или бива атакуван яростно

от външни преститутки, за да бъде заменен[167]

 

 

 

Комунистическите екстремисти на Запад реагираха остро срещу изказването на Руския посланик в Бейрут Александър Засипкин, че:

 

Ако има американско нападение, тогава ние… ще свалим ракетите и ще се целим в местата, откъдето са били изстреляни.[168]

 

Позицията на Москва е съвсем логична и разбираема за нормалните хора. Колкото и да ми неприятно да призная това.

 

Междувременно Териза Мей е изпратила своя възможно най-силен сигнал, че Британия би подкрепила президента Доналд Тръмп във военна акция срещу сирийския режим[169]

 

Същото, с още по-голяма готовност, стори и малкото френско червейче с обратна сексуална ориентация, което прояжда паркета на Palais de lÉlysée. Какво последва?

 

Бащата на рейгъномиката“ произнесе диагнозата-присъда:

 

Идиотията води към края на света.[170]

 

И запита:

 

Ако бяхте президента на Франция или министър-председателя на Британия, щяхте ли да позволите на престъпния ненормален Вашингтон да ви натика във военен конфликт с Русия?

 

Не мисля, че щяхте. И аз не бих. Тъй че, какво им става на Макрон и Мей? Какво им има на френското и британското правителства? Какво им има на френските и британските медии? Наскоро прочетох, че бившият лейбъристки премиер на Обединеното кралство Тони Блеър сега струва 100 милиона долара – неговата отплата задето излъга британското правителство и народа с цел да подкрепи нахлуването в Ирак на режима на Джордж У. Буш. Дали на Макрон и на Мей е било обещано същото?

 

Няма никакъв здрав смисъл в това правителствата на Обединеното кралство и на Франция сами да се превърнат в мишени на една военна сила, срещу която нямат и най-малка възможност да се защитят. Няма никакъв здрав смисъл техните народи и медии да седят мълчаливо, докато един френски президент и  една британска министър-председателка застрашават не само Франция и Обединеното кралство, но и цяла Европа. Какво му става на Европейския съюз? Виждаме само мълчание, докато Европа, а с нея и светът, са доведени до ръба на изтреблението. В това няма никакъв здрав разум.[171]

 

Жителите на Гута, докторите в Гута и руските специалисти, които пристигнаха на сцената съобщават, че няма никаква следа от никакво химическо нападение. Не само, че Сирия изобщо не използва химически оръжия срещу цивилните жители, които освободи. Не е имало никаква химическа атака, даже и фалшива подривна операция, организирана от наемните убийци, поддържани от САЩ, които Сирийската армия прогони от Гута. С други думи, химическото нападение е пълна измама.

 

За да не допусне измамата да бъде изобличена от независимо разследване, Вашингтон наложи вето на проекторезолюция на Съвета за сигурност на ООН за изпращане на независими експерти, които да преценят твърдението за химическа атака. Иначе, защо Вашингтон би предотвратил разследване, което би потвърдило собственото му твърдение? Ясно е, че Вашингтон би искал да предотврати разследване, което щеше да опровергае фалшивите му твърдения. Няма никакво съмнение, твърденията на Вашингтон са фалшификат и са били използвани като оправдание за принуждаване на Русия да воюва или да приеме хегемонията на Вашингтон в Близкия изток.

 

Какво щеше да стане, ако имаше химическа атака? Какво значение има това за убитите дали са загинали от куршуми, бомби, ракети или химическо оръжие? Защо е толкова лошо да се използват химически оръжия, но не и ракетите Hellfire[172] Защо за Вашингтон и за Израел е добре и е в реда на нещата да взривяват с ракети училища, болници, сватбени тържества, погребални процесии, пазари и домове, пълни с жени и деца, но не е добре и в реда на нещата да убиват хора с химикали? Защо толкова си струва да започнат Трета световна война заради измама за нападение с химически оръжия или с истински?

 

В по-голямата си част американците са невежи хора. Нямат никаква представа за опасността, която престъпното ненормално правителство във Вашингтон поема, рискувайки техния живот. Какво ще стане, ако руснаците имат предвид онова, което казват, и не обръщат отново другата буза, нито отстъпват? Какво ще стане, ако Русия отговори на силата със сила?

 

Защо само няколко сайта в интернет задават този въпрос?[173]

 

Ще добавя: Защо това не интересува народите по света? Толкова закоравяла е тъпотата им, та не схващат, че в една ядрена война няма да има помилвани. Чух как роденият в Москва израелски разузнавач Яков Кедми обяснява на родения също в СССР американски шпионин Ариел Коен, че целите Съединени щати ще бъдат заличени от картата. А поне една трета или даже половината от Русия ще оцелее. „Голяма държава“, рече Казаков-Кедми. Боже мой!

 

Каква следваща измама!

 

Ето го „Лудото кучеМатис, министърът на отбраната, заявяващ: няма никакво доказателство, че миналата седмица в е имало нападение с химическо оръжие, но лично той вярва, че е имало такова.

 

Спомням си, че когато някой, който твърди как вярва в нещо, за което няма никакво доказателство, той или религиозен фанатик или това е идеология. Което повдига въпроса за пригодността на Матис за поста, който заема. Той е подготвен да поведе САЩ във война с Русия, основана на нищо друго, освен на неговото вярване. Това е лудост!

 

Даже нискоразрядна, умствено недоразвита твар, която да е над равнището на интелигентност на настоящия министър на войната на САЩ, разбира, че само няколко часа след като е освободила сирийските жители на Дума, Сирия не би използвала химически оръжия против цивилните граждани, заради чието освобождение загиваха нейните войници.

 

Според RT, Организацията за забрана на химическите оръжия (ОЗХО)[174] е на път да инспектира мястото. Прочетох, че САЩ са наложили вето над разрешението за разследване. Според RT, Вашингтон е позволил на ОЗХО само да определи дали са били използвани някакви химически оръжия, а не дали ги е имало, и от кого. Ако ОЗХИ може да бъде притисната да заяви, че са намерени доказателства за употреба на химически оръжия, Вашингтон ще сграбчи това като доказателство, че Сирия е извършила атака.

 

Както изясни бившият ръководител на ОЗХО, организацията не е независима от контрола на Вашингтон. Предполага се, че е независима, но не е. Жозе Бустани, бразилски дипломат, който беше генерален директор на ОЗХИ, извести, че Джон Болтън му е заповядал да подаде оставка. Болтън [бивш комунист троцкист] е опасният неоконсервативен подпалвач на война, който понастоящем е съветник по въпросите на националната сигурност на Доналд Тръмп. Бустани изтъкнал на Болтън, че е назначен от страните членки на ОЗХИ, а не от САЩ, и отказал да напусне. Ето го и отговорът на Болтън: „Добре, значи ще има отмъщение. Пригответе се да поемете последствията. Знаем къде се намират вашите деца.[175]

 

Това е американска дипломация в действие. Тя е основана изцяло на лъжи, подкупи, заплахи, принуда и насилие, и на убийства. Помните ли служителя на Държавния департамент, който заяви на президента на Пакистан: „Прави, каквото ти казвам сега, или ще те бомбардираме, докато не ви върнем в каменната ера“?[176]

 

Излишно е да продължавам с разсъжденията на Пол Крейг Робъртс. Той си въобразява, че Русия и Путин са по-различни от САЩ и Тръмп. А не е такаедни и същи са. Освен това двамата споменати негодници са назначени на своите постове, за да отстояват на първо място интересите на интернационалното Братство, а сетнесвоите и на номенклатурната камарила край тях. В конкретния случай не само в Сирия, но и в Близкия изток и Африказа военно-промишлените комплекси на страните, главни производителки на оръжия. Както е известно – това са петте държави постоянни членки на Съвета за сигурност на ООН, следвани по петите от Israhell[177] и Турция.

 

 

 

Свобода е свободата да кажете,

че две плюс две прави четири[178]

 

 

 

О, какво лицемерие“, възкликна друг почтен западен коментатор, известният Робърт Фиск, който от половин век следи събитията в Близкия изток. – „Долните цели. Отвличането на вниманието. Безобразните лъжи и оправдания.

 

Не говоря за чуруликащия от бедрото си американски президент и за неговото желание да избяга от нахлуването на ченгетата в кантората на личния му адвокатима руска връзка, нали.

 

И не говоря за неговите последни кръшкания. В момента животът с Мелания може да не е чудесен. По-сбъркано е да седи с генералите и бившите генерали и да разговаря за Русия и Сирия.

 

Не говоря за Териза Мей, която иска да се измъкне от ямата на Бризхода с нейни собствени отвличания на вниманието: нападението в Солсбъри, Дума – даже Тръмп. Точно така Тръмп телефонирал на Макрон, а бедната „дамаси въобразявала, че е спечелила благоволението му. Що за глупост е това?

 

Сега Макрон е прикачил собствения си вагон към саудитците срещу иранския експанзионизъм[поне през последните два века Иран никога не е нападал никого] – а без никакво съмнение – оръжейните продажби за кралството [хашимидското, на еврейската династия Сауд] имат нещо общо с това. Но колко тъжно е, че желанието на младите френски президенти да действат като Наполеон (мога да се сетя и за още няколко) означава, че те се посвещават на присъединяването към една война, вместо да призовават срещу нея.

 

А имаме и наши говорители и министри, разбесняли се относно необходимостта от предотвратяване на нормалното състояниена една химическа война, за предотвратяване на нейното възприемане като част от обикновените бойни действиязавръщане към ужасните дни на Първата световна война.

 

Това не означава никакво оправдание на сирийското правителство – макар да подозирам, след като съм наблюдавал руското участие със собствените си очи, че Путин е проявил нетърпение за приключване на войната и е поискал да унищожи онези в последните подземия на Дума, вместо да изчака още няколко седмици на сражения. Спомнете си жестокостта в Грозни.

 

Ала всички сме наясно с проблема за доказателствата, когато се стигне до химикали и газ. Както обеднения уран който използвахме в нашите боеприпаси – те, подобно на минни отломки или бомбени обшивки, оставящи достатъчно уликиметални парчета с адрес на производителя върху тях. Когато всичко това започна с първото газово нападение в Дамаск, руснаците го идентифицираха като боеприпаси, произведени в Съветския съюз – но изпратени в Либия, а не в Сирия.[179]

 

Но това е друга война, за която си спомням днес. Това е Ирано-Иракската война между 1980 и 1988 г., когато Саддам Хюсеин нападна Иран. Когато иранците пресякоха своята собствена граница и години по-късно се устремиха навътре в Ирак, Саддам използва газ върху хиляди ирански войниции цивилни, тъй като на бойното поле имаше медицински сестри и доктори.

 

Забавно е как сега забравяме това. Не говорим за него. Забравихме всичко за него. Говорим за „нормално възприеманена химически бойни действия – ето как го нарекохме!

 

Но в нашето желание да съсредоточим вниманието върху Сирия не споменаваме обгазяването на иранците. Тъй като, разбира се, Иран беше друг от нашите съвременни врагове. А може би това е поради нашия дефицит на официална памет.

 

По-вероятно се дължи на онова, което стана: институциализирането на химическите бойни действия, използването на химикали от Саддам, който тогава беше съюзник на Запада и на всички държави от Персийския залив, нашият фронтови сунитски герой. Хилядите ирански войници, които трябваше да загинат, бяха споменати по иракско радио след като прекосиха границата. „Персийските насекомибяха преминали границата, обяви то. И ето как ги третираха.[180]

 

А суровините за иракския газ идваха преди всичко от Съединените щати – една – от Ню Джърси. А сетне американски военен персонал посети бойното поле, без да направи никакви коментари за химикалите, които бяха продавани на иракския режим заземеделскицели, разбира се. Така трябва да се оправяте с насекомите, нали?

 

Обаче днес нито една душица не споменава тази ужасна война, която беше водена с нашето тотално съгласие. Въобще споменаването на конфликта е почти „изключително“. Така с религиозна ревност го забравихме. Това беше истинскатанормализацияи ние позволихме тя да стане. Действително с религиозно усърдие, защото това беше първата голяма битка във войната между сунити и шиити по наше време. Но беше истинска.

 

Неколцината оцелели от хилядите иранци, които бяха задушени до смърт, даже бяха изпратени за лечение в британски болници. Пътувах с други такива във военен влак през пустинята до Техеран. Купетата бяха претъпкани с намръщени млади мъже, които кашляха и изхрачваха слуз и кръв в белите бинтове, докато четяха миниатюрни издания на Корана.

 

Кожите им бяха покрити с мехури и – ужасяващо – още повече мехури върху първите, най-долните. Написах поредица статии за тази гадост за вестник The Times, в който работех тогава. По-късно Министерството на външните работи заяви на моите редактори, че статиите мине са от полза“.

 

Днес няма такива опасения. Никакъв страх да сме като тогавашния Саддам – защото през онези дни, разбира се, добрите момчета използваха химикали. Не помним ли кюрдите в Халабджа, които бяха обгазени от Саддам с газ, за който ЦРУ нареди на своите офицери да твърдят, че е бил използван от иранците?

 

Саддам трябваше да бъде съден за това военно престъпление. Той наистина бешеживотно, убиващо с газ“.[181] Но бе обесен за по-малко клане с конвенционални оръжия. Защото – венаги съм подозирал – ние не искахме той да извади на показ в открит съдебен процес своите партньори по бойни операции с газ.

 

И ето къде сме сега. [Териза] Мей свикавоенен кабинет“, за Бога, сякаш нашите загуби са огромни като онези край Сома през 1916 година,[182] или Dornier[183] летяха над окупирана Франция, за да нападнат Лондон през 1940 г.

 

Какво прави тази по детски наивна министър-председателка? По-зрели, по-мъдри консерватори трябваше да са преодолели девическото неумение на тази глупачка. И да поискат обсъждане в Парламента. Как може Мей да следва един американски президент, за когото светът знае, че е дървен философ, ненормален, хронично нестабилен. Но чиито детински съобщенияза ракети, които са „хубави и нови, и „умни“ – биват приемани насериозно дори от много мои колеги в САЩ?! Може би е редно да се притесняваме още повече от онова, което ще последва, ако той се оттегли от иранското ядрено споразумение.

 

Това е много лош момент от историята на Близкия изток. И, както обикновено, ще пострадат палестинците. Тяхната трагедия е напълно забравена сред тази лудост. Тъй че, запътили сме се къмвойна“, нали? И как ще излезем от тази война, след като веднъж сме я разпалили? Някой има ли някакви планове? Какво, ако се окаже гигантско прецакване, каквото обикновено войните има тенденция да предизвикват? Какво става след това?

 

Добре, предполагам, че Русия ще се притече на помощ, както направи за Обама, когато за първи път газ беше използван в Сирийската война.[184]

 

В пресен свой репортаж от мястото на събитието – градчето Дума, същият автор – Робърт Фиск, на когото имам огромно доверие, изобличи лъжите на западните политици и медии. Не е имало никаква химическа атака. Миели лицата на децата, защото от праха в резултат на бомбардировките не само те, всички жители не можели да дишат. На всичко отгоре „експертитеот ООН, финансирани от Вашингтон, били без документи, доказващи, че са представители на Организацията за забрана на химическите оръжия. Никакви „сирийци и руснацине са ги спирали[185] Но за това – или във видеопредаването, ако си възвърна гласа, или ще отделя внимание в следваща публикация.

 

Друг, доста неразумен коментатор и евреин при това, заяви:

 

В Сирия няма добра възможност. Но има начин да накараме Ассад да плати.[186]

 

На кого? На оръжейните, петролодобивните и газодобивните корпорации и картелите им?

 

 

 

Светът под властта на юдеомасоните

и техните слуги – разглезените дегенерати

 

 

 

Лудостта продължава. Идиотите няма да свършат. Със сигурност.

 

А Западът ще бъде унизен. Невероятно.

 

Той е толкова разглезен, че се огъна и почти предаде, когато през март го засипаха снежни виелици. Има ли някой представа какво им е било на германските войници в СССР през зимата на 1941-1942 година? Някой може ли да даде разумно обяснение защо този Запад в лицето на Британия и САЩ предпочете най-ужасната диктатура в историята – съветската, и се сприятели с най-безмилостния сатрапЙосиф Сталин? Нима Съветският съюз не беше комунистическа държава?

 

Доналд Тръмп изчурулика в Tweeter, че за това какъв е някой, съдят по приятелите му. Той рече:

 

Питам Иран и Русия: Що за нация иска да бъде свързвана с масов убиец на невинни мъже, жени и деца? Народите по света могат да бъдат преценявани по приятелите, които поддържат и пазят. Никоя нация не може да успее в дълъг период, като съдейства на свирепи държави, брутални тирани и непоносими диктатори.[187]

 

В такъв случай какви са Британия и САЩ, съюзили се с най-жестокия, най-безскрупулния, най-безочливия диктатор в човешкия летопис, товарищ Йосиф Висарионович Сталин? Какви са били Франклин Д. Рузвелт, Хари С. Труман и Уинстън Чърчил, които се обръщали към убиеца на повече от 60 милиона души с умалителното „Чичо Джо“?

 

Британия и САЩ са главните съюзници на най-тираничния, най-кървавия расистки, марксистки и антихристиянски режим израелския. Също – на диктатурите в Саудитска Арабия и останалите петролни шейхства в района на Персийския залив. Приятели са с египетския деспот Абдел Фатах ел-Сиси, с Мамнун Хюсаин в Пакистан, с Ашраф Гани Ахмадзай в Афганистан, Абделазиз Бутефлика в Алжир, Илхам Алиев в Азербайджан

 

Какво да кажем за цялата мюсюлманска терористична мрежаот Ал-Кайда до Ислямска държава в Ирак и Сирия, създадена от САЩ? Тези дни не друг, а Реджеп Тайип Ердоган обвини Съветските американски щати, задето отказват да продават оръжие на Турция. Но го предоставят безплатно на поддържаните от тях ислямски терористи.[188] Така не само американците, чрез петродоларите и вносните стоки, импортирани с щатската валута, плащаме всички.

 

Няма нищо по-долно, позорно и унизително за една държава и за нейните ръководители от другаруването с Израел и военнопрестъпници като Бенямин Нетаняху – най-отявленият марксист и фашист в света. Връзките със сатанинския терористичен, отявлено нацистки, насилнически чифутски режим и с неговите лидери са най-голямото възможно падение на земята днес.

 

От колко време говоря и пиша за тези неща? Ще отречете ли, че поне от десетилетие обяснявам: Западът е обречен. Тези дни британското правителство забрани на държавната медийна корпорация BBC да представи запис от речта на Инок Пауъл, наречена „Реки от кръв“. Тя била произнесена в Парламента през 1968 година и разполагам с пълния й текст.[189] Обявена е за… „расистка“. А консерваторът просто опитал да прогнозира залеза на родината си след няколко десетилетия. Днес британците го преживяват и предстои да изчезнат. И не са само те.

 

Излъгаха, че в края на годината населението на тукашната Чалгарска Номенклатурия ще падне под 7 милиона души. Най-малко от петилетка наброяваме не повече от 6,5 милиона. И това осветявах. За да си навлека неприятности. И никой да не ми рече една блага дума. А обратното – да ме мразят и хулят. Простаците, напълно невежите опортюнисти, комунистическите клозетници, политико-медийните хамелеони, изпълзели от фекалните ями в нужниците на милицията.

 

Тези дни нашенка, със сигурност проводена във Франция от Държавна сигурност чрез несполучлив брак, призна, че „вече е неприлично да се говори, че французите са християни“.[190] Ако рекат, че са мюсюлмани, бива. Заявят ли гордо, че славят Луцифера в синагоги, ги носят на ръце. Какво да се прави – Pax Judaica.

 

А САЩ са сталинистка милиционерска държава, в което не изпитвам ни най-малко съмнение. Тамошната концлагерна империя представлява смесица между държавни и частни интереси. Съществуват повече от 800 затвора и каторги, които са собственост на корпорации. Сред притежателите на не малко зандани личат имената на прокурори и съдии. Това е необявена робска страна status in statu[191] в която може да попадне всеки. За най-малко административно нарушение, не за престъпление. Например, за престъпване на правило от закона за движение по пътищата, възражение на милиционер или за притежаване на доза лек наркотикмарихуанав САЩ изпращат за минимум 5 години зад решетките.

 

През последната година от втория мандат на президента Барак Обама броят на хвърлените в тъмница взе да намалява. Сега затворническо-концлагерна Америка отново възстановява броя на своите жителиповече от 2,5 милиона души. Според официалната съдебна статистика, през 2013 година бяха 2,2 милиона. Отделно – повече от 4,751 милиона души (един на всеки петдесет и един американци) бяха под наблюдение от съответните затворнически власти, постоянно заплашени от затвор или концлагер. През посочената година те съставляваха 2,8 на сто от пълнолетното население на САЩ. Сега кривата върви нагоре.[192]

 

Това е повече от всички затворници в Европейския съюз, Русия и Китай, взети заедно!

 

Вервайте в свободния свят“ и дерзайте, товарищи комунисти! Блазе ви, безмозъчни и безчувствени твари.

 

Свикнахме с лъжите на Запада и особено на самозванитеамериканци“, с които предизвикваха войни през миналия и в началото на този век. Ще подготвя специално видеопредаване, което ще посветя на това. Стига да е живот и здраве. И ще започна с влизането на САЩ в Първата световна война, подбудено от британските ционисти с личното участие на Ротшилдовия ваксаджия, марксиста Хаим Вайцман. За целта било използвано изнудване. А за повод – безсрамна лъжа.

 

Забелязахте ли как внезапно, още по време на зимните олимпийски игри в Пьонгчанг, поставиха началото на сближаването между Пхенян и Сеул. Не толкова отдавна, в публикацията си от 15 февруари т.г. предвидих и следващите стъпки:

 

Знаете за общия отбор на Севера и Юга на зимните олимпийски игри в Пьонгчанг. Сестрата на Ким Чен Ун присъства лично на церемонията по откриването им. И по време на лична среща покани президента на Република Корея Мун Дже-Ин на официално посещение в КНДР. Жестът бил приет с благодарност.[193] Плюс това масрафът на севернокорейското участие е поет от южнокорейците![194] Не са новини, но си струват напомнянето.

 

Сливането на двете държави е неизбежно и подготвяно. Както стана с ФРГ. Само че, докато Меркел беше тотален продукт на съветската система, Ким Чен Ун има западна закваска. Завършил е скъп колеж в Швейцария

 

За капак, момичето, чието име у нас е възприето като Ким Йо-чен, е хубаво. А не грозила като другарките Ангела Меркел, Федерика Могерини, Териза Мей, Мария Габриел… Или Карън Пенс, приличащата на кръстоска между борсук и вещица, разпространяваща чума, „втора дамана Съветските американски щати.[195]

 

Докато пиша, подготвят среща между лидерите на двете корейски държави. Всички се надсмиваме на Ким Чен Ун. Външният му вид действително е потресаващ. Обаче с твърдост, неотстъпчивост и гьонсуратлък, а не с отстъпки, принуди меката китка ДоналдПатокаТръмп да изчурулика в Tweeter:

 

Очаквам нашата среща на високо равнище.“ (Вижте илюстрацията.)

 

САЩ са като Русия книжен тигър, колос на глинени кракаВсяко подобно изтъркано от употреба сравнение върши работа, приложено към тях. Детайлите не са важни. Тук-там из Америка е запазена и човещина, и добър, патриархален консерватизъм. Но с тенденция към изчезване.

 

Значение има гниещата отиваща си империя. Понеже историята е доказала: умирайки, империите завличат и други, предизвикват катастрофи.

 

 

 

Интелектуалната почтеност е престъпление във всяка тоталитарна страна;

но даже в Англия не е съвсем полезно да говорите и пишете истината[196]

 

 

 

 

САЩ са глобална империя със затихващи функции. Те представляват смъртоносна опасност, страшна заплаха. Съветските американски щати са изконното, върховото зло, комунистическото чудовище, родено от най-неблагородните и антихуманни среди на Европа и останалия свят. Те са „плявата, която останалата част от света повърна и изхвърли на бреговете ни“, както отсъди евреинът Грег Паласт, бивш американски прокурор и настоящ разследващ журналист на свободна практика.[197] И допълни:

 

Признавам, че разпродаването на Америка е двупартиен бизнес. Ако тук прахосвам повече мастило за Бушовците, отколкото за Клинтъновците, това е предимно, защото първата работа на журналиста е да нарушава комфорта на онези, които са на власт.[198]

 

Тогава вторият военнопрестъпник от семейство Буш беше в Белия дом.

 

През последния век тъкмо във Вашингтон планираха покушенията върху хуманизма и добрите нрави. От там ги разпространяваха по земното кълбо.

 

Най-точната оценка на всички тяхмарксист-ленинците, съвременните троцкисти, и на тяхната войнственост, дойде от друг дворец – Buckingham Palace. Комунистическата екстремистка Териза Мей, както и нейните идеологически събратя американският президент Доналд Тръмп и предшественикът му Барак Обама, последните двама сътрудници на съветските и руските тайни служби, не са поканени на сватбата на британския принц Хари. Не е поканен и лидерът на умерената социалистическаменшевисткапсевдоопозиция, главатарят на лейбъристите товарищ Джереми Корбин, агент на Чехословашките комунистически тайни служби StS.[199] Нито другарят БорисИнтелигентнотоДжонсън.

 

Това не е оценка само от Бъкингам, а и на Корпорацията на Лондонското Сити, на която Дворецът е подчинен. Сиреч – идва от интернационалното Братство, оглавявано от Ротшилд.

 

Вгледайте се във физиономиите на илюстрацията. Някой от “bild-редакторите“, както набългарскичист и не смесен като Ричард Груевсе изразяваха по едно време в печатните издания – та някой от специалистите по илюстрация на уж десния лондонскиThe Daily Telegraphсе е изгаврил с ръководителката на крайно лявата управляваща партия. Мутрата й излъчва злоба. Докато лицето на английския възпитаник Башар ал-Ассад е далеч по-отпуснато и спокойно.[200] А би следвало той да е притесненият.

 

Някой неотдавна беше написал, че Западът е станалthe opposite of resilient” – „обратното на гъвкав“. И е точно така. Докараха го до там, че болшевишки ченгета като tovarăş Владимир Береану да стига до печални заключения за напълно комунистическия и официозен характер на две от главните западни телевизии:

 

 

 

 

 

Прав е товарашул Береану. Онова, което няма как да забележи поради скованото си от идеологически догми съзнание, е, че през твърде кратък период са съществували сериозни различия и противоборство между т. нар. капиталистически и социалистически строй. Почти през цялото време на възникването им те са действали съвместно, но прикрито. Ще онагледя това с най-елементарен пример.

 

У нас скоро след промените на 10 ноември 1989 година петъчните предавания на съветската телевизия бяха заменени отCNN. И кой бешесобственикът“, на когото тази „свободна и демократичнамедия, все още формално принадлежащата на нееврейския ционист Тед Търнър, беше предоставила правата да я представлява у нас и да се занимава с всичките й дела? Ами другарят Красимир Гергов, трето поколение член на БКП и второофицер от Държавна сигурност!

 

Внимавайте: не беше изминало почти никакво времеза променина комунистите. Което означава, че другарите от Вашингтон, в случая от Атланта, щата Джорджия, където е седалището на Тед-Търнъровата нявгашна кабеларка, са определили всичко далеч преди сакралнатадата, свързвана със смъртта на товарищ ЛеонидЧудовищетоБрежнев и Живково-Лукановата промяна под егидата на Горбачовия Кремъл, но под идеологическото и практическото ръководство на комунистическата централа, наречена Белия дом.

 

Красимир Гергов евнук наветерана комунистМарин Бончев Туевски, който е първият комунистически кмет на Правецродното село на Тодор Живков. Вуйчо на Гергов е небезизвестният генерал от гаражите на УБО Бончо Маринов Бончев. Основният му бизнес е свързан с рекламата и медиите в България. Завършва ВИФГеорги Димитров“ със специалност „Туризъм, алпинизъм и ориентиране“ и специализира World Report в американската медийна компания CNN, Атланта и Лондон.[201]

 

Оставете мен. По онова време бях безработен и болен. И впрекраснатасоциалистическа система на здравеопазването не можеха да ми поставят диагноза. Нямаше плаки за рентгенови снимки! Освен в Правителствената, Военната и МВР-болницата. Изобщо – всичко при милиционер-социализъмапроцъфтяваше“ и бешехубаво“ – извънредно! Обаче в обратна посока.

 

 

 

В Англия все още вярват в такива схващания като

справедливост, свобода и обективна истина;

те може да са илюзии, но са много мощни илюзии[202]

 

 

 

И днес тези западнирицари на свободата и демокрацията“, варварски комунистически убийци, векове наред осъществявали демоцид и геноцид във всяко кътче от планетата, ще ни поучават, съветват и направляват? Кой идиот приема такова унижение? Само комунягите, комунистите и комунетататри поколения сатанистки извратеняци, хомосексуалисти действащи и ментални, латентни.

 

Та нека не става дума за такива като мен. Ала нима нямаше хора от нормални, почтени семейства, непокварени от комунизма, на които Западът да се спре? Да приема тях на специализации, а не само комунистите и наследниците им?

 

Не, драги мои, Западът е творецът на комунистическото зло. Той го пося из планетата. Където не прихвана по нормален път, го внедри със силата на сътворения от него СССР. Всеки разумен човек ще ви обясни, че при което и да е крупно престъпление мозъкът, който го е планирал, е по-важен от извършителите.

 

Западът е най-големият виновник за всички трагедии, катастрофи, беди и злини на земното кълбо. Държави като Австрия и Германия, където се родиха сатанинските религии на комунизма, социализма, ционизма, Франциятериторията на първата им успешна кървава вакханалия, центърът на la Terreur, Британиястолицата на марксизма, Швейцария и САЩ, подсигурили убежище и финанси на еврейските комунисти от Русия, Италия, където еврейският елит пръкнал фашизма, както и самата Русияполе на следващия терор и износ на революционнанародна демокрация“, нямат право на съществуване. Те са отровните циреи върху земната плът, предизвикващи гангрени и смърт.

 

И сега какво?

 

Като държавен секретар[203] през 2013 г.,“ – припомни ядреният комуняга Уилям Хейг, поради крайно левите си убеждения напуснал най-консервативната комунистическа партия на Албиона – „изправен пред използването на химическо оръжие в Сирия, препоръчах Британия да се включи в ракетните удари срещу режима на Ассад. Камарата на общините отказа да се съгласи да го сторим, отваряйки път за окуражаването на руската намеса, а по-нататък за зверства в бъдеще.

 

Едно от тях стана току що, с мъртвите детски тела с бяла пяна в устите, съвършено невинни жертви на долна диктатура, демонстрираща всичко толкова ярко. Ако все още бях на длъжност, щях малко да се съмнявам какво бих препоръчал днес.[204]

 

Не е ли срамно? Дори – позорно.

 

Забавно е, когато гледаме репортажите на руските кореспонденти в Дамаск, показващи тезимъртви детски тела с бяла пяна в устите, съвършено невинни жертви“, да обясняват, че са ги закарали за снимки в близката болница. Бащите им да разказват, че изобщо не е имало химическа атака. Терористите от Ислямска държава, финансирани, въоръжавани и обучавани от САЩ и част от западноевропейците, използващи цивилното население като щит, ги принудили да участват в инсценировката

 

Същото се отнася до стари снимки, използвани многократно уж от различни места[205] (Вижте илюстрацията.)

 

Би било добре „храбриятпомияр Уилям Хейг да покаже поне една снимка, даже снимчица, на мъртво дете в предполагаемото нападение с химическо оръжие в Източна Гута“.[206] Не видяхме нито едно. Днес Западът е толкова отвратителен, колкото допреди три десетилетия беше съветската комунистическа система в Изтока. А на мен се падна тежкият късмет да живея все при комунизъм и сред комунисти.

 

Комунистическият Запад е в своя залез. САЩ са изкуствено създадена държава, приютила садисти и престъпници от цялата планета. Те вече са част от така наречения трети свят. Защо не ги виждате в такава светлина? Понеже всички влиятелни медии по света са в ръцете на техните създатели и разпоредители със съдбата им. А поне засега това им е неизгодно.

 

По същия начин, строена в редиците на новия СССР, Западна Европа върви с мощни стъпки към своя неизбежен край. Еврозоната е пред рецесия и свестните икономисти я очакват. Ниската раждаемост, следствие от егоизма, материализма и алчността, превръща континента в продължение Арабия и Африка. Обладани от страх пред неотменимия им финал, западноевропейските лидери съчиняват приказки и легенди за руска заплаха. Тиражират измислици като тези занападения с газови оръжияв Сирия или съшитата с червени конци афера с британския шпионин Сергей Скрипал. Той и дъщеря му са единствените оцелели след поразяване с бойно отровно вещество.

 

Ашколсун!

 

По време на предизборната си кампания „Доналд Тръмп 80 пъти говори за Путин“. И все с възхищение. (Вижте илюстрацията.)

 

Какво се промени оттогава до днес?

 

 

 

Накрая и извън темата, но не съвсем, ето как ще изглежда първият том на най-новата ми стара книга:

 

1915 – ХОЛОКОСТЪТ“, Том 1Юдеохазария по пътя към Цион. (Вижте илюстрацията.)

 

Тя изчака 9 лазарника, за да се появи – евентуално. И то с помощта на почитател на тази медия.

 

Впрочем, едва ли ще предизвика интерес. Затова съм длъжен да предупредя, че две трети от тази част са посветени на историята на българите от древността до началото на двадесетото столетие. За да стане по-разбираемо твърдението ми, че холокостът на арменците в края на ХІХ и началото на ХХ век е представлявал братоубийство. Тоест, който няма отношение към темата, да си спести охарчването.

 

На онези, които си я набавят, пожелавам приятно четене.

 

Появи ли се на книжния пазар, можем да се надяваме, че вторият том ще бъде издаден през есента. Когато, може би, книгата ще бъде представена не само в този сайт

 

 

 

 

 

 

Следва.

 

 

 

 

 

 

 

За връзка с автора:

ifandiev.diagnosa@gmail.com

 

 

 

 

 

 

 

От сърце благодаря на всички досегашни дарители.

 

 

 

Този и за кой ли път – специално за постоянната щедрост на Веселин Н. от Пловдив, Тодор Д. М., Тихомир Д. Т. от Стара Загора, Анатолий Й. К. от Сливен, Георги Б. Р. от София, Евгени М. М. от Русе.

 

 

 

Моля, извинете за нахалството, но за да се получават дарения независимо по какъв начин, е необходимо изписването на четирите имена на получателката:

 

 

Светла Кирилова Хайтова – Ифандиева.

 

 

От 27 април до средата на септември адресът за дарения чрез пощенски или телеграфни записи ще бъде:

 

3700 Видин, ул. „Княз Александър Батенберг“ № 4, Централна поща,

Светла Кирилова Хайтова-Ифандиева, до поискване.

 

Моля, да ме извините и оправдаете за безпокойството.

 

 

Бог да ви въздаделично на вас, и на всички, които помагат за съществуването на сайта! Също така – да закриля всички добри хора. И да ги води към истината, сиреч – към свободата.

 

 

Признавам, надявах се, че поне половината от регистрираните посетители са съмишленици. И биха подкрепили тази медия с 50 стотинки или 1 лев месечно. Уви…

За улеснение, в страницата за дарения вече прилагам и адрес за изпращане на пощенски записи.

 

Сметката е така устроена, че не мога да известявам имената и броя на дарителите по банков път.

 

Съдейки по сумите, за себе си съм сигурен, че повечето дарители са едни и същи хора, които искрено помагат за съществуването на тази медия. Няма как да издържа дълго по този начин. Никой от тези благородни сърца не е длъжен на останалите, нито на мен.

 

Повтарям, че сметката е направена така, та да не се узнава нищо, в т.ч. броят, имената, адресите на дарителите и изпратените суми. Понякога научавам само броя на постъпленията от страната и чужбина и то само благодарение на ласкавото отношение на служителките.

 

Истина ви казвам: за да продължи да действа тази медия, е необходима вашата щедрост. Не преувеличавам. И няма как това да става с доброволните пожертвования само на едни и същи предани читатели.

 

Преди известно време в „Агора“ един анонимен подлец и клеветник ви посъветва: „Не хранете Ифандиев!

 

Изглежда мнозинството послуша съвета му.

 

 

Не желая никой да ме храни“. Но не съм в състояние да работя по 12-14 часа дневно, без моят труд да намери поне елементарна материална оценка. Пък и обикновено безплатните неща не са качествени.

 

В интерес на истината, с парите от вашите дарения успявам не само да поддържам сайта, който премина на по-висока такса, но и да си платя сметката за достъп в интернет. Може би още някои съвсем дребни неща. Толкова.

 

Преди доста време един от вас, който не се крие – чудесният специалист по английски език, преводач и преподавател Петър Коритаров, ми изпрати прилична за моите разбирания сума 50 лева. Когато предложих да я върна, защото ми се стори прекалена, той ми писа, четова е най-изгодната сделка в живота му“. Защото срещу тези „нищожни пари“ получаваогромен обем информация“.

 

 

Явно само шепа приятели на медията мислят така. Регистрираните посетители са повече от 1300. Гастрольорите са поне още толкова. Дори половината от редовните да са злонамерени, остават 650. Всеки от тях да внася по 1 лев месечно10 до 12 лева годишно, бих могъл да продължа. Това ще рече отказ от един не скъп вестник на четири седмици.

 

Не става… Но ще се боря, докато мога.

 

Явно няма необходимост от такъв тип публицистика. Истината вълнува малцина. Има по-важни неща…

 

Не съдя никого. Изцяло приемам, че вината е в мен, защото не откликвам на злободневието.

 

Признавам, че ми е късно да се променям.

 

Въпреки всичко, съобщавам, че можете да изразите щедростта си като изпращате малки суми на един пощенски адрес и на две сметки с един и същ титуляр, обявени в рубриката „Даренияпод главата на сайта или вдясно на основната страница, както и по пощата чрез запис на посочения адрес.

 

 

Достатъчно е да натиснете този бутон (позиция) и цялата информация ще се покаже.

 

 

Неудобно е, но поради преследванията няма друг начин.

 

 

По-добре е повече хора, и по разбираеми причини имигрантите, да помагат с малки суми, отколкото обратнотомалцинас големи.

 

 

 

 

 

 

 

 

ДОСТЪП ДО ПРОЕКТОЗАКОНА ЗА ДЕКОМУНИЗЦИЯ

 

 

 

Всеки, който прояви желание да разполага с копие от текста на Проектозакона за декомунизация, може да го прочете или придобие от online:

 

http://diagnosa.net/diagnosite-mi/%D0%BF%D1%80%D0%BE%D0%B5%D0%BA%D1%82%D0%BE%D0%B7%D0%B0%D0%BA%D0%BE%D0%BD-%D0%B7%D0%B0-%D0%B4%D0%B5%D0%BA%D0%BE%D0%BC%D1%83%D0%BD%D0%B8%D0%B7%D0%B0%D1%86%D0%B8%D1%8F%D1%82%D0%B0

 

 

 

 

 

 

 

ГЛЕДАЙТЕ В ИНТЕРНЕТ

 

 

Побързайте да гледате видеозаписите на старите издания на предаванетоДиагноза с Георги Ифандиев“, защото вече ги изтриват.

 

В YouTube от online:

 

http://www.youtube.com/results?search_query=%D0%B8%D1%84%D0%B0%D0%BD%D0%B4%D0%B8%D0%B5%D0%B2&suggested_categories=25&page=3

 

И във VBOX7 от online:

 

http://vbox7.com/tag:%D0%B8%D1%84%D0%B0%D0%BD%D0%B4%D0%B8%D0%B5%D0%B2

 

Записите са достъпни благодарение на усилията на Юри Комсалов от Скандинавия и на Марко П. от Великобритания.

 

 

 

 

 

 

ТЕХНИЧЕСКИ УТОЧНЕНИЯ

 

 

Ако размерът на текста ви затруднява и използвате търсачката Google, отидете в менюто горе на страницата, спрете върху третата възможна позиция отляво надясно и щракнете (кликнете) върху нея – ViewИзглед. Щракнете (кликнете) веднъж, за да се отворят възможностите. След което слезте надолу до седмата възможна – ZoomУвеличение, и изберете процента, с който да увеличите размера на страницата, без да я повреждате. Препоръчваме 150 процента.

 

Ако щракнете (кликнете) върху която и да е илюстрация, тя се увеличава. За да я върнете в предишния й размер, натиснете върху хиксчето“ в горната лява част на илюстрацията.

 

Ако щракнете (кликнете) върху номер на бележка под линия, автоматично ще попаднете на нея. За да се върнете в текста, моля, щракнете (кликнете) отново върху същия номер, но на бележката под линия.

 

Вече спокойно можете да четете всички публикации. Достатъчно е да влезете в някоя страница, например в „Диагнозите ми“, и горе вдясно да намерите бутона „Назад“. Натискате го (щраквате, кликвате върху него) и всички публикации се показват.

 

 

Системите за форуми работят по следния начин:

 

 

Има категории и всяка от тях има един или повече форуми. Във всеки един форум се пускат теми (posts), които хората дискутират.

В нашия случай, няма нужда от излишно категоризиране. Ето я структурата за момента:

 

 

Форум: „За сайта“:

 

 

Описание: „Тук можете да споделите Вашата градивна критика относно сайта и да докладвате грешките, които сте открили в него.“

 

 

Форум: „За предаването“:

 

 

Описание: „Тук можете да обсъждате проблемите, посочени в статиите. Какво е Вашето мнение? За или против? Защо?“

 

Форумната система, която ползваме, има екстрата да създава нова тема в момента, в който Вие пуснете статия. Активирано е. Също така има възможността за показване на профил на човек или пък за редактиране на собствения.

 

 

 

 

Отидете в страница „Агора“. След което изберете в кой форум ще пишете – да речем избирате „За сайта“. Зарежда се нова страница в която ще видите бутон „Нова тема“. Оттам писането на тема е ясно.

 

 

 

 

Отидете на страница „Контакти“. Има директна връзка „Редактиране на профила“.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

[1] „Днес цяла сутрин четох вестници.“ (Николай Васильевич Гоголь – „Записки сумасшедшего“, за първи път в: „Арабески“, Разныя сочиненiя Н. Гоголя, Часть первая, въ Типографiи вдвы Плюшаръ съ сыном, Санктпетербургъ, 1835, „Клочки из записок сумасшедшего“, в: Николай Васильевич Гоголь – „Петербургские повести“, Сборник, 1842 г., в: Николай Васильевич Гоголь – „Повести“, печатается по изданию Н. В. Гоголь – „Собрание сочинений в девяти томах“, Том третий – „Повести“, Издательство „Русская книга“, Москва, 1994 г.  (с изменением написания слова „чорт“), im Werden Verlag, Москва–Aaugsburg, 2002 г., Декабря 5, стр. 92. Кигата е в архива на автора)

[2] Официалните литературоведи твърдят, че произходът му бил полски. Доказано е, че фамилията Яновский е казашка. Тоест – българска. Но не си струва да се спори за това.

[3] Televangelists.

[4] „Умните“ и „красиви“ сред туземните ни цървуланчета с необърсани цивки, „патриотчета“ като Славчо Трифонов от Душанбе или както се казва родната му паланка, биха употребили дословно изразите “game shows” и ‘tornado warnings”.

[5] Reality star. Да, на български е доста по-дълго. Но не бързам заникъде. Не пестя устата си. И най-вече високо ценя – на първо място – своя майчин език. А той е българският.

[6] Sitcom. Вж. обяснението в предходната бележка. Който уважава сънародниците си, не постъпва като „умните“ и „красиви“ подлоги, чийто слугинаж е осребряван от СССР, Германия, Русия, САЩ, Британия, Евросъюза… Ами, ако дойдат китайците? Няма да им стигнат гъзове, без извинение.

[7] Ratings. На „чист български“ – рейтинги, с извинение.

[8] “American television is raising the Barr with 18m votes for the Republicans” by Tim Stanley, “The Telegraph”, telegraph.co.uk, London, Saturday, 31 March 2018 г., online: https://www.telegraph.co.uk/news/2018/03/31/american-television-raising-barr-18m-votes-republicans/

[9] Вж. “Vladimir Putin: The most influential man in the world” by David Brooks, “The New York Times”, “The Mercury”, themercury.com, New York, NY, Tuesday, 3 April 2018 г., online: http://themercury.com/vladimir-putin-the-most-influential-man-in-the-world/article_f1cff43b-9333-5b85-b5fb-3b3f2d0cbea7.html

[10] Буквално: „За теб се разказва в баснята“, лат. В случая – „залъгват ви с приказки“.

[11] Harry Waton – “A Program for the Jews. An Answer to All Anti-Semites. A Program for Humanity”, Published by Committee for the Preservation of the Jews, Astoria Press, N. Y. C., New York, NY, 1939 г., стр. 143, 13. Книгата е в архива на автора.

[12] “1992 Fischer – Spassky Rematch. Highlights”, “ChessCentral”, Pickard & Son, Publishers, Wylie, TX, online: http://www.mark-weeks.com/chess/92fs$$.htm

[13] Освен член на КПСС, баща му бил в ръководството на Съюза на съветските писатели. Живеели в специален апартамент и ползвали други привилегии, достъпни за съответното равнище на номенклатурата.

[14] Еврейски световен ред завинаги, лат. Срещат се анализи в що-годе сериозни издания като този, озаглавен: „Чрез избирането на Тръмп САЩ гласуваха срещу американския световен ред: Смятат Доналд Тръмп за противник на елита и войната; Според архивите Тръмп заявил, че ще остави Русия да се оправя с Исламскя държава.“ (“By electing Trump, the US has voted against Pax Americana: Donald Trump is considered anti-establishment and anti-war; Trump, on record, stated that he will allow Russia to deal with ISIS” by Waqas Mahmood Ali, “The Nation”, nation.com.pk, Lahore, Pakistan, December 4, 2016 г., online: https://nation.com.pk/04-Dec-2016/by-electing-trump-the-us-has-voted-against-pax-americana)

[15] Rabbi Martin Siegel, коментиращ задължителния за евреите месиански устрем и усърдие, първо цитиран в броя на “New York Magazine” от the 18 January 1972 г,  цитиран в: “The Myth of a Judeo-Christian Tradition”, the following article from “New Dawn” Magazine No.23, February-March 1994 г., “Bible Believers”, Sydney, New South Wales, Australia, 2018 г., online: https://www.biblebelievers.org.au/judeochr.htm; същото в: “Christology and Whiteness: What Would Jesus Do?”, edited by George Yancy, Routledge, London and New York, 2012 г., стр. 73.

[16] Вж. “For 25 Years, Columbia’s Critic” by Fern Shen, “The Washington Post”, washingtonpost.com, Washington, DC, July 10, 1997 г., online: https://www.washingtonpost.com/archive/local/1997/07/10/for-25-years-columbias-critic/57e23c04-a60f-409d-9827-8ea2a2917563/?utm_term=.ae45183cfd5d

[17] „Евангелие от Матей“, гл. 27 , ст. 24-25. Както е в превода от оригинала на арамейски, направен на английски от асириеца д-р Джордж Ламза.

[18] Евреинът в никакъв случай не е човешко същество, а сатанинско изчадие – комуняга, клозетник, най-низшата и долна твар, мърсяща земята. Не  е и гой. Това е прекалено възвеличаване за чифута. И червей му е много!

[19] Което, щом вярват на Стария завет, категорично не отговаря на написаното в него. Библията е каталог на войните и насилието. При това – все юдеите водели войни срещу другите народи. А техният бог им обещавал да изчисти населението на териториите, които ги насъсквал да завладяват. Извън тези фантасмагории, историческа истина е, че хазарите са били твърде войнствено племе. Печелили са доста сражения и войни. Което означава, че самозваните „евреи“ изобщо не са „пацифисти по природа и традиция“. Тъкмо обратното. Обаче, изживявайки се като по-висши от останалите хора, отказвайки да влязат в родствени връзки с народите, които са ги приели, бидейки сметкаджии, винаги служещи на силните на деня, а накрая и като подпалвачи на войните през последните две столетия, те са действали в разрез с интересите на страните, в които са живеели. Предавали са англичаните, французите, австрийците, германците и руснаците – всички. Не случайно навсякъде ги мразят.

[20] Възможен е и преводът като „августейши“, „царствени“.

[21] “A Real Case Against the Jews” by Marcus Eli Ravage, “The Century”, Illustrated Monthly Magazine, Vol. 115, No. 3, New York City, January 1928 г., стp. 346-348. Фотокопие от публикацията е в архива на автора.

[22] Пак там, стр. 348.

[23] Евреите срещу човечеството, лат.

[24] Николай Васильевич Гоголь – „Записки сумасшедшего“, вече цит. съч., Октября 3, стр. 87.

[25] Валери Петров – „Народен съд“, Хорова агитка, нарисува Марко Бехар, Младежка библиотека № 5, Издателство на Българската работническа партия (комунисти), София, 1944 г., стр. 41-42. Книгата е в библиотеката на автора.

[26] “Sephardi leader Yosef: Non-Jews exist to serve Jews” by Marcy Oste, Jewish Telegraphic Agency, jta.org, New York, NY, October 18, 2010 г., online: http://www.jta.org/2010/10/18/news-opinion/israel-middle-east/sephardi-leader-yosef-non-jews-exist-to-serve-jews Същото, но изтрито, в: “Yosef: Gentiles exist only to serve Jews” by Jonah Mandel, “The Jerusalem Post”, Jerusalem, October 18, 2010 г.

[27] Александр Селянинов – „Тайная сила масонства“, Отечественная типография. Шпалерная, 26, С. Петербург, 1911 г.  в:  Георги Ифандиев – „Сянката на Цион“, Част ІІІ, том 1, ИК „Огледало“, София, 2003 г., стр. 31  и  в  Александър Селянинов – „Тайната сила на масонството“, ИКС, София, 1994 г., стр. 284. Книгите са в библиотеката на автора.

[28] Изменниците. Еврейската дума е мешумадим, а при употреба от равините тя се отнася до евреите, които стават „идолопоклонници“. Това важи с еднаква сила за езичниците и за християните, но не и за евреите, приели исляма. – Бел. на И.Ш.

[29] Думата на иврит е minim, чието точно значение е „невярващи в уникалността на бог“. – Бел. на И.Ш.

[30] Крайно религиозна нацистка еврейска партия, която си поставя за цел изтреблението и прогонването на всички неевреи от Иран до Гърция. Като включва в териториите, които смята за израелски – еврейски – Синай, Северен Египет, Анталия и дори Кипър.

[31] Израел Шахак – „Еврейска история, юдейска религия: Бремето на 3000 години“, второ издание, ИК „Огледало“, вече цит. съч, стр. 155, бележка 57 на Израел Шахак – в текста на английски 59, на стр. 189, 156-157, същото на стр. 59-60.

[32] Вж. “Chief prosecutor Alison Saunders to stand down after ‘disastrous’ tenure at CPS” by Steven Swinford,  Deputy Political Editor, “The Telegraph”, telegraph.co.uk, London, Monday, 2 April 2018 г., online: https://www.telegraph.co.uk/politics/2018/04/01/exclusive-head-crown-prosecution-service-stand-disastrous-tenure/

[33] Началото на коментар в телавивски всекидневник. (“Netanyahu and the Laws of Killing ‘Goyim’” by Sefi Rachlevsky, “Haaretz”, haaretz.com, Tel Aviv, April 23, 2013 г., online: https://www.haaretz.com/opinion/.premium-sefi-rachlevsky-bibi-and-the-goyim-1.5239299)

[34] Френският чуждестранен легион досега събира изверги и престъпници от целия свят.

[35] Демокрацията е най-обърнатата с гъза нагоре система на света, фр.

[36] “‘Bottom up’ : quand Macron se prend les pieds dans le franglais”, par Nathalie Schuck, “Le Parisien”, leparisien.fr, Paris, 1 avril 2018 г., online: http://www.leparisien.fr/politique/bottom-up-quand-macron-se-prend-les-pieds-dans-le-franglais-01-04-2018-7641174.php

[37] Ето. Това е.

[38] Вж. “Democracy being degraded as US seeks global hegemony by any means – Russia on Trump sanctions”, RT – Russian Television, rt.com, Moscow, Friday, 6 April, 2018 г., online: https://www.rt.com/news/423439-russia-sanctions-response-foreign-ministry/ – Бел. на П.К.Р.

[39] “Russia: The Spurned Lover Who Persists” by Paul Craig Roberts, Paul Craig Roberts Institute for Political Economy, paulcraigroberts.org, Panama City Beach, FL, Friday, April 6, 2018 г., online: https://www.paulcraigroberts.org/2018/04/06/russia-spurned-lover-persists/

[40] “Alexander Zinoviev: The End of Communism in Russia Meant the End of Democracy in the West” by Michael Kirkwood, originally published in 1999 in the French “Figaro” Magazine.  Its original title was:  “The West and Russia – A Controlled Catastrophe”, “Russia Insider“, russia-insider.com, Greenwich, CT, USA; Moscow, Russia, Monday, October 26, 2015 г., online: http://russia-insider.com/en/history/russian-thinker-1999the-end-communism-russai-signalized-end-democracy-west-alexander

[41] The Queen’s Privy Council for Canada (QPC) или на френски Conseil privé de la Reine pour le Canada (CPR).

[42] Вж. “Current Chronological List of Members of the Queen’s Privy Council for Canada”, Privy Council Office, Government of Canada, canada.ca, Ottawa, Ontario, Canada, modified on 28 March 2018 г., online: https://www.canada.ca/en/privy-council.html

[43] Напоследък доби популярност словосъчетанието „въглеводороди“.

[44] “Is the Illuminati running the world? Maybe it’s not such a mad idea” by Julian Baggini, “The Guardian”, theguardian.com, London, Wednesday, 14 February 2018 г., online: https://www.theguardian.com/commentisfree/2018/feb/14/illuminati-running-world-not-mad-idea-questioning-hidden-power-elites-sane

[45] Mark Twain – “Following the Equator: A Journey Around the World”, American Publishing Company, Minneapolis, MN, 1897 г., стр. 156.

[46] Виктор Юго – „Човекът, който се смее“, превод от френски: Ерма Гечева, 1967 г., Част първа: Морето и нощта, Две въвеждащи глави – I – Урсус, 3.

[47] Горещо сърце, хладен ум и чисти ръце, каквито чекистът трябва да има.

[48] Евреин по майчина линия. Син на офицер от Службата за стратегически услуги, предшествала ЦРУ. Той е краен отрицател на всички религиозни доктрини. Убеден е, че няма никакъв бог. Проповядва, че моралът е плод на еволюцията.

[49] Способност за „виждане“ в представите на човека на лица, предмети, изображения и т.н. Тоест – това е способността да си представяме, която е смятана за феноменално качество на човешкия мозък. Наричат го и фареидолия.

[50] Cabal – думата е нещо като термин. Произлиза от еврейската средновековна мистична идеология Кабала. Тя е извратена трансформация, дописване и пренаписване на т. нар. Стар завет – литературна приказка. Кабала е религиозна доктрина на еврейското многобожие. Впрочем, за разлика от лъжите, които ви втълпяват, възползвайки се от вашия мързел и невежество, във „Вехтия завет“ има най-малко пет еврейски божества. На арамейски, измамно наричан „еврейски“, думата „кабала“ означава „традиция“. Но нещо повече – „приемане на тайна традиция“.

[51] Оригиналният текст е: “The difference between vested interests that exercise influence all over the place are those that exercise control literally everywhere is in some ways small, in other ways critical.” Ако някой може, нека предложи по-добър превод. Смятам, че не съм виновен аз и моят английски, а авторът толкова си може.

[52] “Is the Illuminati running the world? Maybe it’s not such a mad idea” by Julian Baggini, “The Guardian”, вече цит. съч.

[53] Глобализъм: Лондонското сити – Ротшилд над всичко, фр. и нем.

[54] Известен държавен парк в Калифорния.

[55] “Cover Story: “The Rothschilds Now – New Elan in an Old Clan”, “Time”, Vol. 82, No. 25, New York, NY, Friday, December 20, 1963 г., online: http://content.time.com/time/magazine/article/0,9171,938990,00.html Вече само срещу абонамент. Статията е в архива на автора.

[56] Вж. Christopher Jon Bjerknes – “The Manufacture and Sale of Saint Einstein”, published by Christopher Jon Bjerknes, Chicago, IL, 2006 г. Книгата е в архива на автора. Също така: Christopher Jon Bjerknes – “Mileva Einstein-Marity Einstein’s Partner in Crime”, CreateSpace Independent Publishing Platform, Chicago, IL, 2016 г.; Christopher Jon Bjerknes – “E = mc2 and the Jewish Agenda”, CreateSpace Independent Publishing Platform, Chicago, IL, 2016 г.; Christopher Jon Bjerknes – “Space-Time Theories Before Einstein”, CreateSpace Independent Publishing Platform, Chicago, IL, 2016 г.; Christopher Jon Bjerknes – “Anticipations of Einstein in the General Theory of Relativity”, XTX Inc., Chicago, IL, 2003 г.

[57] „Протоколи на ционските мъдреци“, Протокол № 12.

[58] E.C. Knuth – „Empire of „The City”: A Basic History of International Power Politics”, Empire Publishing Co., Mequon, Wisconsin, 1946 г., стр. 46. Книгата е в архива на автора.

[59] Хенри Форд – „Интернационалните евреи: Най-наболелият световен проблем“, Издателство „Жарава“, София, 2002 г., стр. 33. Книгата е в библиотеката на автора.

[60] Хенри Форд – „Интернационалните евреи“, Издателство „Жарава 2002“, София, 2002 г., стр. 96. Книгата е в библиотеката на автора.

[61] Пак там, стр. 170.  Вж. почти същото в:  Benjamin Beit-Haltahmi – „Original Sins. Actions in the History of Zionism and Israel”, Pluto Press, London, 1992 г., стp. 28-31;  Jack Jacobs – „On Socialists and the Jewish Question after Marx”, New York University Press, New York, NY, 1992 г., стp. 159;  Robert Wistrich – „Revolutionary Jews From Marx To Trotsky”, Harrap, London, 1976 г., стp. 1.

[62] Rabbi Stephen Wise in „The American Bulletin”, May 15, 1935 г. в:  „Quotes Without Comment”, Introduced by Kevin Alfred Strom, „Free Speech”, Volume I, Number 5, Hillsboro, WV, May 1995 г., online: http://www.thebirdman.org/Index/Others/Others-Doc-Jews/+Doc-Jews-Quotations/QuotesWithoutComment-Strom.htm

[63] Теодор Херцел, австрийски журналист от еврейско потекло, назначен от Ротшилдови за „баща на полотическия ционизъм“. Неговата брошура „Еврейската държава“ – “Der Judenstaat” досега е смятана за програмата на световното ционистко движение. (“The Complete Diaries of Theodor Herzl”, Volume 1, edited by Raphael Patai, translated by Harry Zohn, Herzl Press and Thomas Yoseloff, New York, NY, 1960 г., стр. 83-84.)

[64] Вж. “Nasa to launch Tess on hunt for 20,000 new worlds: Telescope hitching ride on a SpaceX rocket designed to spot alien worlds” by Ian Sample, Science editor, “The Guardian”, theguardian.com, London, Sunday, 15 April 2018 г., online: https://www.theguardian.com/science/2018/apr/15/nasa-to-launch-tess-on-hunt-for-20000-new-worlds

[65] Феликс Мартин Андреас Матиас Блуме, 33-годишен, роден в Германия с канадски баща, и Фарид Ел Абделауи, на 31 години, от марокански произход, но роден в Испания.

[66] Вж. “Germany: outrage as rap album with alleged antisemitic lyrics wins prize” by Reuters, “The Guardian”, theguardian.com, London, Monday, 16 April 2018 г., online: https://www.theguardian.com/world/2018/apr/16/germany-rap-album-alleged-antisemitic-lyrics-prize-kollegah-farid-bang

[67] Вж. Волен Сидеров – Бумерангът на злото“, Издателство „Жарава“, София, 2002 г., стр. 254. Книгата е в библиотеката на автора с автограф от В.С.

[68] “The Story of OJ”. Навярно авторът има предвид прочутия чернокож футболист О. Джей. Симпсън, който лежа доста години зад решетките, защото – както се оказа накрая – не беше убил бялата си жена. Но го натикаха с помощта на еврейския му адвокат, един от главатарите на холокостоманиаците, харвардския преподавател по някакво право, евреинът с руски корени Алън Дършоуитз. Той обикновено защитава все свръхбогати клиенти. Например Майк Тайсън, Пати Хърст… И редовно се проваля, но им прибира милионните хонорари, които са имали глупостта да му броят.

[69] Съвсем сигурно, напълно вярно, англ., съвременен жаргон.

[70] “Sorry, Jay-Z – saying that Jews own all property in America is antisemitic” by Hadley Freeman, “The Guardian”, theguardian.com, London, Thursday, 6 July 2017 г., online: https://www.theguardian.com/lifeandstyle/lostinshowbiz/2017/jul/06/sorry-jay-z-saying-that-jews-own-all-property-in-america-is-antisemitic

[71] Пак там.

[72] Вж. “At least 139 of the Forbes 400 are Jewish” by Jacob Berkman, JTA – Jewish Telegraph Agency, jta.org, New York, NY, October 5, 2009 г., online: https://www.jta.org/2009/10/05/fundermentalist/at-least-139-of-the-forbes-400-are-jewish

[73] Кейгън е Каган, като Каганович. Всички са с корени в Руската и Съветската империя.

[74] “Jews in America: By the numbers”, “Washington Week”, a production of WETA, pbs.org, Washington, D.C., February 21, 2017 г., online: http://www.pbs.org/weta/washingtonweek/blog-post/jews-america-numbers

[75] Изследователски център „Пю“, основан от еврейската издателска къща “Time”, понастоящем част от конгломерата “Time-Warner” – едно от световните медийни чудовища на глобалната комунистическа власт.

[76] “You’ll Be Surprised at Which Religions Have the Most Members with $100K+ Incomes” by Brad Tuttle, “Time”, time.com, New York, NY, October 11, 2016 г., online: http://time.com/money/4526671/religion-wealth-income-jewish-hindu-atheist-episcopalian/

[77] Алфред М. Лилиентал (1915–2008) – евреин, роден в центъра на Ню Йорк. Юрист, ръководител на една от организациите на Републиканската партия, свързана с изборите, през Втората световна война той заема престижни постове в отдела за военни доставки на Държавния департамент – външното министерство на САЩ. После – през 1944-1945 година, е в Близкия изток. Включен е в американската делегация за учредителната сесия на ООН в Сан Франциско. Като участник в разговори и преговори, наблюдател на процесите в правителството на САЩ и в ООН, разбира как полека-лека интернационалният еврейски елит завладява иконимиките и политическите ръководство на държавите по света. Без да се съобразява с идеологии и тоталитарни режими – в името на Израел. Това го превръщат в убеден противник на ционизма. Той е сред първите, започнали да изследват и предлагат за обсъждане истината за хазарския произход на съвременното еврейство. Лилиентал беше яростен критик на варварската ционистка държава Израел. (Alfred M. Lilienthal – “The Zionist Connection: What Price Peace?”, Dodd, Mead, New York, NY, 1978 г., стр. 229.)

[78] С истинско име Уосалу Мухамад Джейко, 36-годишен.

[79] “Lupe Fiasco quits music after accusations of antisemitism” by Guardian music, “The Guardian”, theguardian.com, London, Tuesday, 13 December 2016 г., last modified on Thursday, 22 February 2018 г., online: https://www.theguardian.com/music/2016/dec/13/lupe-fiasco-quits-music-antisemitism-accusations

[80] Вж. напр. “Persecution in the Early Church: Did You Know? Beginning as a despised, illicit religious sect, Christianity endured 300 years of hostility to emerge as the dominant force in the Roman Empire” by Everett Ferguson, “Christianity Today”, Issue 27, christianitytoday.com, Carol Stream, IL, 1990 г., online: https://www.christianitytoday.com/history/issues/issue-27/persecution-in-early-church-did-you-know.html

[81] Вж. Библия, „Втора книга на Мойсей“, гл. 10-13.

[82] “Labour MPs tell Jeremy Corbyn ‘enough is enough’ over party’s ‘corrosive’ anti-Semitism problem” by Gordon Rayner, Political Editor, Anna Mikhailova, Political Correspondent, “The Telegraph”, telegraph.co.uk, London, Tuesday, 17 April 2018 г., online: https://www.telegraph.co.uk/politics/2018/04/17/labour-mps-tell-jeremy-corbyn-enough-enough-partys-corrosive/

[83] Пол Расиние (1906–1967) – френски филолог, преподавател, политически активист и пацифист, автор на книги, изобличаващи измамата на ХХ век – т. нар. холокост. Като антинацист, Расиние помагал за прехвърлянето на евреи от окупираната му родина в Швейцария. Бил заловен и хвърлен в концлагерите Бухенвалд и Мителбау-Дора, където прекарал повече от четири години. След войната, канен от ционистите – френската левица, съставена от комунисти и социалисти – да се включи в еврейската пропагандна машина, но отказал. Бързо разбрал, че предстои изопачаването на истината за нацистките концентрационни лагери. Затова, вече като журналист, в стотици статии, а като публицист – и в десетина книги – разказал онова, което лично преживял. В спомените му няма да срещнете никакви газови камери, умишлено изтребление на евреи и т.н. Той беше и един от основните разобличители на процеса срещу стопроцентовия еврейски националсоциалист Адолф Айхман. (Paul Rassinier – “The Real Eichmann Trial or the Incorrigible Victors”, Translated from the original French by Institute for Historical Review, Third Printing, Published in the United States by Institute for Historical Review, Torrance, CA, 1983 г., Éditions de L’AAARGH, Chicago, Il, Internet, 2002, стр. 93. Книгата е в архива на автора.)

[84] Letter, GSP, Jr., to Beatrice, August 10, 1945 г., в: Martin Blumenson – “The Patton Papers – 1940-1945”, reprinted by arrangement with Houghton Mifflin Company and the author, Da Capo Press, Boston, MA, 1974 г., стр. 557-558. Книгата е в архива на автора.

[85] Иван Гаджев – „Непримиримият: Илия Минев – от първо лице и другите за него“, Институт по история на българската емиграция в Северна Америка „Илия Тодоров Гаджев“, Издателска къща „Гутенберг“, място на издаването не е посочено, 2003 г., стр. 53. Книгата е в библиотеката на автора.

[86] Пол Расиние. (Paul Rassinier – “The Real Eichmann Trial or the Incorrigible Victors”, Translated from the original French by Institute for Historical Review, Third Printing, вече цит. съч., стр. 18.)

[87] Иван Дочев – „Шест десетилетия борба против комунизма за свободата на България“, Издателство „Пигмалион“, Пловдив, 1995 г., стр. 183.

[88] Иван Гаджев – „Непримиримият: Илия Минев – от първо лице и другите за него“, Институт по история на българската емиграция в Северна Америка „Илия Тодоров Гаджев“, вече цит. съч., стр. 139.

[89] Elie Wiesel – “Night”, Translated from the French by Marion Wiesel, Hill and Wang, New York, NY, 2006 г., стр. 81.

[90] Пак там, стр. 82.

[91] Norman G. Finkelstein – “The Holocaust Industry: Reflections on the Exploitation of Jewish Suffering”, Second edition, Verso, London, 2003 г., стр. 81. Книгата е в архива на автора.

[92] Elie Wiesel – “Night”, Translated from the French by Marion Wiesel, Hill and Wang, вече цит. съч., стр. 82.

[93] Низша твар, англ.

[94] Вж. напр. “International Red Cross Report Confirms the Myth of the Holocaust Six Million” by Michael McGrath, публикацията е преследвана и изтривана в интернет, но се срещат позовавания на нея, вж напр. в: Socio-Economics History Blog online: https://socioecohistory.wordpress.com/2015/11/02/international-red-cross-report-confirms-the-myth-of-the-holocaust-six-million/ или в: “Ed Cross Exposes “Judaic” Holocaust Hoax: International Red Cross (IRC) Document Confirms 271 Thousand not 6 Million Died in Concentration Camps”,True Democracy Party, Northern Ireland, June 4, 2012 г., online: http://truedemocracyparty.net/2012/06/red-cross-expose-judaic-holocaust-hoax/

[95] Ралф Шоунман – евреин, американски гражданин, политически активист, свързан с левицата, работил в Англия и станал генерален секретар на Фондацията „Бъртран Ръсъл за мир“. Обвиняват го, че е виновен за антиамериканизма на Ръсъл. Шоунман отстояваше тезата, че САЩ са извършили геноцид във Виетнам. Което точно така, без да е необходимо да принадлежите на политически кръгове. Това е присъда от хуманна гледна точка. Сетне Шоунман се зае с разнищването на ционизма като екстремистко, расистко националистическо движение, едновременно свързано с комунизма, фашизма и нацизма. (Ralph Schoenman – “The Hidden History of Zionism”, Veritas Press, Vallejo, CA, 1988 г., Chapter 1: “The Four Myths”, цялата книга е достъпна от online: https://www.theunsecretsociety.net/uploads/1/8/4/3/18435305/the_hidden_history_of_zionism_by_ralph_shoenman_.pdf Книгата е в архива на автора.)

[96] “The World Almanac”, еврейско издание.

[97] Вж. “The World Almanac Gambit: Deceit & Misrepresentation – The Techniques of Holocaust Denial” by Annie Alpert, John Morris (in August of 1997, an author John Morris identifying himself as Bob Djurdjevic, the founder of “Truth in Media”), Nizkor Project, an Internet-based project run by B’nai Brith Canada, nizkor.org, Toronto, Ontario, Canada, Retrieved December 6, 2009 г., online: http://www.nizkor.org/features/techniques-of-denial/worldalmanac.html

[98] Вж. Paul Rassinier – “The Holocaust story and the lies of Ulysses: A Study of the German Concentration Camps and the Alleged Extermination of European Jewry”, first published as “The Lie of Ulysses: A Glance at the Literature of Concentration Camp Inmates”, 1950 г., Institute for Historical Review, Newport Beach, CA, 1978 г., стр. 299, 366-370. Книгата е в архива на автора.

[99] Вж. Manoranjan Kumar – “Dictionary of Quotations“, APH Publishing Corp., New Delhi, 2008 г., стp. 134, 241.; същото в: Lenin (1870 – 1924), Russian Communist politician & revolutionary, “Quotations by Author“, The Quotations Page, quotationspage.com, online: http://www.quotationspage.com/quotes/Lenin/

[100] Вж. Elie Wiesel – “Night”, Translated from the French by Marion Wiesel, Hill and Wang, New York, NY, 2006 г., стр. 82. Книгата е в архива на автора.

[101] Вж. Arthur R. Butz – “The Hoax of the Twentieth Century: The Case Against the Presumed Extermination of European Jewry”, 3rd edition, Theses & Dissertations Press, Chicago, IL, 2003 г. Книгата е в архива на автора. Артър Бътз е завършил прочутия Масачузетски технологичен институт. Днес е уважаван професор по електротехника в Северозападния университет на САЩ.

[102] “Sephardi leader Yosef: Non-Jews exist to serve Jews” by Marcy Oste, Jewish Telegraphic Agency, jta.org, New York, NY, October 18, 2010 г., online: http://www.jta.org/2010/10/18/news-opinion/israel-middle-east/sephardi-leader-yosef-non-jews-exist-to-serve-jews Същото, но изтрито, в: “Yosef: Gentiles exist only to serve Jews” by Jonah Mandel, “The Jerusalem Post”, Jerusalem, October 18, 2010 г.

[103] Вж. Arthur R. Butz – “The Hoax of the Twentieth Century: The Case Against the Presumed Extermination of European Jewry”, first published by Historical Review Press, Brighton, UK, 1976 г., Theses & Dissertations Press, Chicago, IL, 2003 г. Книгата е в архива на автора.

[104] Вж. “Amazon UK Removes 3 Holocaust Denial Books from Sale: Yad Vashem and UK Jewish body had asked retailer to withdraw titles which are ‘inappropriate for a reputable bookseller to stock’” by  TOI staff, “The Times of Israel”, timesofisrael.com, Jerusalem, 9 March 2017 г., online: http://www.timesofisrael.com/amazon-uk-removes-3-holocaust-denial-books-from-sale/; “Under pressure, Amazon stops selling Holocaust-denial books” by Nathan Jeffay, “The Jewish Chronicle”, thejc.com,  London, March 8, 2017 г., online: https://www.thejc.com/news/world/under-pressure-amazon-stops-selling-holocaust-denial-books-1.433963

[105] Вж. Norman G. Finkelstein – “The Holocaust Industry: Reflections on the Exploitation of Jewish Suffering”, Second Edition, Verso, London, New York, 2000 г., книгата е достъпна в pdf от online: http://vho.org/aaargh/fran/livres4/NFHolindustry.pdf; в същия и в други формати от online: http://archive.org/details/HolocaustIndustry

[106] Пак там, стр. 23.

[107] Ралф Шоунман. (Ralph Schoenman – “The Hidden History of Zionism”, Veritas Press, вече цит. съч., “Zionism and Fascism” в: Chapter 6: “Zionism and the Jews”.)

[108] Пак там, стр. 143-144.

[109] “After Vegas, why do we still treat the US as a civilised state?” by Catherine Bennett, “The Guardian”, theguardian.com, London, Sunday 8, October 2017 г., online: https://www.theguardian.com/commentisfree/2017/oct/07/after-vegas-why-do-we-still-treat-the-us-as-a-civilised-country

[110] Ралф Шоунман. (Ralph Schoenman – “The Hidden History of Zionism”, Veritas Press, вече цит. съч., “Zionism and Fascism” в: Chapter 6: “Zionism and the Jews”.)

[111] “A Conversation on Race” by Paul Craig Roberts, Paul Craig Roberts Institute for Political Economy, paulcraigroberts.org, Panama City Beach, FL, Wendesday, April 18, 2018 г., online: https://www.paulcraigroberts.org/2018/04/18/conversation-race-paul-craig-roberts/

[112] “Now it’s time to emigrate, says investment guru” by Sean O’Grady, Economics Editor, “The Independent”, independent.co.uk, London, Thursday, 22 January 2009 г., online: http://www.independent.co.uk/news/busi-ness/news/now-its-time-to-emigrate-says-investment-guru-1488629.html

[113] Пак там.

[114] “Once Upon A Time Long Ago Truth Was Important” by Paul Craig Roberts, Paul Craig Roberts Institute for Political Economy, paulcraigroberts.org, Panama City Beach, FL, Monday, April 16, 2018 г., online: https://www.paulcraigroberts.org/2018/04/16/upon-time-long-ago-truth-important/

[115] Пол Крейг Робъртс – американски икономист и финансист от Юга, консерватор и патриот, бивш главен редактор на “The Washington Post”. Като заместник-министър на финансите през двата мандата на Роналд Рейгън разработва стопанска програма, позната като рейгъномика. Той е критик на Системата на Федералния резерв и на централното банкиране като цяло. Един от видните учени и политически активисти, които американският комунистически режим не допуска до влиятелните медии. Днес, вече на 79-годишна възраст, ръководи собствен Институт за политическа икономика във Флорида и поддържа website в интернет, носещ неговото име. (“The Crisis Is Only In Its Beginning Stages” by Paul Craig Roberts, Paul Craig Roberts Institute for Political Economy, paulcraigroberts.org, Panama City Beach, FL, Wednesday, April 17, 2018 г., online: https://www.paulcraigroberts.org/2018/04/17/crisis-beginning-stages/https://www.paulcraigroberts.org/2018/04/17/crisis-beginning-stages/)

[116] The Center for Energy, Natural Resources and Geopolitics (CENRG) at the Institute for Analysis of Global Security (IAGS).

[117] Вж. “About the Council”, Atlantic Council, atlanticcouncil.org, Washington, DC, 2018 г., online: http://www.atlanticcouncil.org/about

[118] С какво? Те са комунисти ии деца на такива. Което означава, че са безмозъчни. Просто не са човешки същества. Погледнете другарите Христо Иванов – Бойкикев, някаква Светла Чернева, чиято противна мутра на съветска колхозница разнасят из телевизионните студия напоследък, Найо Тицин, който вместо име носи бащиния си агентурен псевдоним, Радан „Меката китка“ Кънев и останалата плеяда от генетично сгрешени вещества, моделирани ръчно – мануално – да изглеждат като същества. Как могат да обясняват каквото и да било? Та те само формално имат глави, но не и по същество. Чутурите им са празни. В най-добрия случай съветските им господари от Запад или от Север (Изток) са ги запълнили със силикон, за да не кънтят пред микрофоните.

[119] Adapted from Yanis Varoufakis’s introduction to “The Communist Manifesto”, published by Vintage Classics on 26 April, в: “Yanis Varoufakis: Marx predicted our present crisis – and points the way out” by Yanis Varoufakis, “The Guardian”, theguardian.com, London, Friday, 20 April 2018 г., online: https://www.theguardian.com/news/2018/apr/20/yanis-varoufakis-marx-crisis-communist-manifesto

[120] Карл Маркс, Фридрих Енгелс – „Манифест на комунистическата партия“, Издателство „ГАЛ-ИКО“, София, 1999 г., стр. 74-75. Книгата е в библиотеката на автора.

[121] “Russia: The Spurned Lover Who Persists” by Paul Craig Roberts, Paul Craig Roberts Institute for Political Economy, вече цит. съч.

[122] Вж. “Technology risks a return to 19th-century wage stagnation and Marxism, Mark Carney warns” by Tim Wallace, “The Telegraph”, telegraph.co.uk, London, 13 April 2018 г., online: https://www.telegraph.co.uk/business/2018/04/13/new-technology-risks-return-19th-century-wage-stagnation-marxism/

[123] От Китай и Америка.

[124] William Hoffman – “David”, Dell Publishing, New York, NY, 1972 г., стр. 29; A. Ralph Epperson – “The Unseen Hand: An introduction to the conspiratorial view of history”, Publius, Tucson, AZ; Westlake Village, CA, Distributed by American Media, 1985 г., стр. 73; James Perloff – “The Shadows of Power: The Council on Foreign Relations and the American decline”, Western Islands, Boston, MA, 1988 г., стр. 44.

[125] International Market Analysis Ltd.

[126] Вж. “Japan offers to lend hand in China’s ‘toilet revolution’” by Lily Kuo, “The Guardian”, theguardian.com, London, Tuesday, 17 April 2018 г., online: https://www.theguardian.com/world/2018/apr/17/japan-offers-to-lend-hand-in-chinas-toilet-revolution

[127] Пак там.

[128] Съответно: “Правете любов, а не война“ и „Правете лайна, а не война“, англ.

[129] Джоузеф Шайдър, подвизавал се като Сидни Готлиб, „син на еврейски имигранти от Унгария… В младежките си години Сидни Готлиб се увличал по комунизма, въпреки че никога не станал член на партията. Когато кандидатствал за работа в ЦРУ, казал на комисията за своите убеждения. Нямало никакво значение. Бил период в историята на ЦРУ, когато трудно се намирали правилните хора. Амбициозните предпочитали по-възнаграждаващи кариери в академичния свят и в бизнеса, както по отношение на заплащането, така и на обществения престиж…“ (Георги Ифандиев – „Камък върху камък няма да остане на земята в задаващата се борба за мир и прогрес – Част 2“, „Диагноза с Георги Ифандиев“, diagnosa.net, София, 12 март 2018 г., online: http://diagnosa.net/diagnosite-mi/%D0%BA%D0%B0%D0%BC%D1%8A%D0%BA-%D0%B2%D1%8A%D1%80%D1%85%D1%83-%D0%BA%D0%B0%D0%BC%D1%8A%D0%BA-%D0%BD%D1%8F%D0%BC%D0%B0-%D0%B4%D0%B0-%D0%BE%D1%81%D1%82%D0%B0%D0%BD%D0%B5-%D0%BD%D0%B0-%D0%B7%D0%B5-2)

[130] Актуална тема, ако вземем под внимание последните събития в английското градче Солсбъри и в Сирия.

[131] Гордън Томас – „Тайни и лъжи: Хроника на експериментите на ЦРУ за контрол върху съзнанието и бактериологичната война“, ИК „Прозорец“, София, 2007 г., стр. 131-132. Книгата е в библиотеката на автора.

[132] Почина на 4 декември 2017 г. на 75-годишна възраст.

[133] Вж. Георги Ифандиев – „Нощта, в която интернационалните комунистически изверги отново атакуваха“, „Диагноза с Георги Ифандиев“, diagnosa.net, София, 15 април 2018 г., online: http://diagnosa.net/diagnosite-mi/%d0%bd%d0%be%d1%89%d1%82%d0%b0-%d0%b2-%d0%ba%d0%be%d1%8f%d1%82%d0%be-%d0%b8%d0%bd%d1%82%d0%b5%d1%80%d0%bd%d0%b0%d1%86%d0%b8%d0%be%d0%bd%d0%b0%d0%bb%d0%bd%d0%b8%d1%82%d0%b5-%d0%ba%d0%be%d0%bc%d1%83 или “Diagnosa with Georgy Ifandiev – 15 04 2018”, “Diagnosa”, Youtube, April 15, 2018 г., online: https://www.youtube.com/watch?v=zAb0Rfz5k0A

[134] „Я намазах бабата златна со рициново масло.“ (Тома Измирлиев – „Инфлуенцата у Митрето“, в: Тома Измирлиев – „Премеждия“, разкази и фейлетони, Хасково, 1930 г.)

[135] Вж. напр. “Philip Hammond insists Tories will not pay back more than £800,000 in donations from Russian oligarchs: ‘You need to be very careful who you are friends with,’ says Marina Litvinenko” by Rob Merrick, Deputy Political Editor, “The Independent”, independent.co.uk, London, Sunday, March 11, 2018 г., online: http://www.independent.co.uk/news/uk/politics/russian-oligarchs-alexander-litvinenko-sergei-skripal-tory-donations-marina-philip-hammond-a8250321.html

[136] Вж. Ian Fleming – “Dr. No”, Jonathan Cape, London, 1958 г.

[137]  “Russia vows to shoot down US missiles if Donald Trump launches strikes against Syria” by Raf Sanchez, Middle East Correspondent, Gordon Rayner, Political Editor, Ben Riley-Smith, US Editor, “The Telegraph”, telegraph.co.uk, London, Wednesday, 11 April 2018 г., online: https://www.telegraph.co.uk/news/2018/04/11/russia-vows-shoot-us-missiles-donald-trump-launches-strikes/

[138] Вж. „Тази сутрин“, гости: Димо Гяуров и Нидал Алгафари, bTV, btvplus.bg, София, 16 април 2018 г., от online: https://btvplus.bg/produkt/predavaniya/9979

[139] Петър Стоянов – „Шесто управление: Моята истина“, Том 1, Издателство „Даниела Убенова“, София, 2009 г., стр. 395. Книгата е в библиотеката на автора.

[140] Георги Ифандиев – „Елегия за отминалото бъдеще – Част 1“, „Диагноза с Георги Ифандиев“, diagnosa.net, София, 7 февруари 2015 г., online: http://diagnosa.net/diagnosite-mi/%D0%B5%D0%BB%D0%B5%D0%B3%D0%B8%D1%8F-%D0%B7%D0%B0-%D0%BE%D1%82%D0%BC%D0%B8%D0%BD%D0%B0%D0%BB%D0%BE%D1%82%D0%BE-%D0%B1%D1%8A%D0%B4%D0%B5%D1%89%D0%B5-%D1%87%D0%B0%D1%81%D1%82-1

[141] “Exclusive: CIA Files Prove America Helped Saddam as He Gassed Iran. The U.S. knew Hussein was launching some of the worst chemical attacks in history – and still gave him a hand.” by Shane Harris and Matthew M. Aid, “Foreign Policy”, foreignpolicy.com, Washington, DC, August 26, 2013 г., online: http://foreignpolicy.com/2013/08/26/exclusive-cia-files-prove-america-helped-saddam-as-he-gassed-iran/

[142] “We are in the Last Days before all Hell breaks loose” by Paul Craig Roberts, Paul Craig Roberts Institute for Political Economy, paulcraigroberts.org, Panama City Beach, FL, Tuesday, April 10, 2018 г., online: https://www.paulcraigroberts.org/2018/04/10/last-days-hell-breaks-loose/

[143] “Trust, but verify”, from Wikipedia, the free encyclopedia, Wikipedia, en.wikipedia.org, San Francisco, CA, last edited on 1 April 2018 г., online: https://en.wikipedia.org/wiki/Trust,_but_verify

[144] Звяр от Изток? По-скоро се усеща като истерия от Сибир, англ.

[145] “US industry’s golden era is over and a trade war will not bring it back” by Juliet Samuel,  “The Telegraph”, telegraph.co.uk, London, Tuesday, 12 March 2018 г., online: https://www.telegraph.co.uk/business/2018/03/12/us-industrys-golden-era-trade-war-will-not-bring-back/

[146] “The harsh reality: Donald Trump does mean Europe harm” by Natalie Nougayrède, “The Guardian”, theguardian.com, London, Tuesday, 13 March 2018 г., online: https://www.theguardian.com/commentisfree/2018/mar/13/donald-trump-europe-eu-sergei-skripal-rex-tillerson

[147] Фразата е: „Днес цяла сутрин четох вестници“. (Николай Гогол – „Клочки из записок сумасшедшего“, в: „Арабески“, Разныя сочиненiя Н. Гоголя, Часть первая, Санктпетербургъ, в типографiи вдовы Плюшаръ съ синонимъ, 1835 г., по-късно „Записки сумасшедшего“; на български: „Записките на един луд“,  5 декември.)

[148] Да живее Нугайеред!, фр.

[149] Вж. “Beware the chameleon strongmen of Europe” by Natalie Nougayrède, “The Guardian”, theguardian.com, London, Wednesday, 11 April 2018 г., online: https://www.theguardian.com/commentisfree/2018/apr/11/viktor-orban-aleksandar-vucic-europe-eu

[150] Вж. Tony Judt – “Postwar: A History of Europe Since 1945”, Vintage Books, London, 2010 г.

[151] Английският израз е “yes-men” – „хора, казващи „да“.

[152] “Beware the chameleon strongmen of Europe” by Natalie Nougayrède, “The Guardian”, вече цит. съч.

[153] Отдела за държавна сигурност на Министерството на вътрешните работи.

[154] Пол Крейг Робъртс. (“Once Upon A Time Long Ago Truth Was Important” by Paul Craig Roberts, Paul Craig Roberts Institute for Political Economy, вече цит. съч.)

[155] “Syrian strikes boost French president’s action man image” by Angelique Chrisafis in Paris, “The Guardian”, theguardian.com, London, Monday, 16 April 2018 г., online: https://www.theguardian.com/world/2018/apr/16/syrian-strikes-boost-macron-french-presidents-action-man-image

[156] “’We convinced him’ on Syria: Macron says he steered Trump: French president claims he guided response to Douma chemical attack after ‘things got a little carried away over tweets’” by Reuters, “The Guardian”, theguardian.com, London, Monday, 16 April 2018 г., online: https://www.theguardian.com/world/2018/apr/16/macron-trump-syria-strikes-troops

[157] Вж. напр. “Trump’s ‘marching orders’ to the Pentagon: Plan a grand military parade” by Greg Jaffe and Philip Rucker, “The Washington Post”, washingtonpost.com, New York, NY, Tuesday, February 6, 2018 г., onlirne: https://www.washingtonpost.com/politics/trumps-marching-orders-to-the-pentagon-plan-a-grand-military-parade/2018/02/06/9e19ca88-0b55-11e8-8b0d-891602206fb7_story.html?utm_term=.e6cee34ce20f в: Георги Ифандиев – „Камък върху камък няма да остане на земята в задаващата се борба за мир и прогрес – Част 1“, „Диагноза с Георги Ифандиев“, diagnosa.net, София, 15 февруари 2018 г., online: http://diagnosa.net/diagnosite-mi/%D0%BA%D0%B0%D0%BC%D1%8A%D0%BA-%D0%B2%D1%8A%D1%80%D1%85%D1%83-%D0%BA%D0%B0%D0%BC%D1%8A%D0%BA-%D0%BD%D1%8F%D0%BC%D0%B0-%D0%B4%D0%B0-%D0%BE%D1%81%D1%82%D0%B0%D0%BD%D0%B5-%D0%BD%D0%B0-%D0%B7%D0%B5%D0%BC#_edn82 На фона на събитията в Сирия и заглавието на публикацията ми звучи съвсем актуално.

[158] Става дума за разработка по обширна тема под наслов „Разпад на комунистическата система с помощта на хора от специален тип. Хора с комплекса на властта (комплекса на латентната хомосексуалност на другаря Ленин)“. Неговото секретно название било Харвардски проект. Названието идва от едноименния университет, тъй като се знаело, че именно в тези места били проникнали най-много комунистически агенти на Москва. А Харвард бил нещо като неогласен център на комунизма в Америка. Понеже в него преподавали най-много евреи – родени комунисти. И се обучавали най-много еврейски младежи, комунета по рождение, по ген. Работата по проекта започнала през 1949 година и продължила през петдесетте. После задачата била видоизменена, но същността й – не. Общо казано, проектът изисквал откриване на граждани от СССР и останалите социалистически страни, допуснати да пътуват на Запад. Запознаване с тях. Подробното им обследване и евентуално вербуване. Повечето от „клиентите“ – обектите на проучванията в рамките на Харвардския проект се оказали преди всичко евреи, еврейски комунисти, дисидентстващи евреи, дисиденти от средите на комунистическите партии и социалистическата интелигенция. Всички – с дълбоки дефекти на характерите, с психически заболявания, сексуално извратени и т.н. Онзи център, който владее ЦРУ, отдавна готвел изтикването на тази трета вълна дегенерати във властта, за да сринат експеримента със съветската тоталитарна система.

[159] Вж. Григорий Климов – „Протоколы советских мудрецов“, Издательство и типография „Советская Кубань“, Краснодар, 1995 г., стр. 44 и сл. Книгата е в библиотеката на автора. Също в: Григорий Петрович Климов – „Божий народ“, Издательство и типография „Советская Кубань“, Издательство „Пересвет“, Краснодар, вече цит. съч., стр. 3-4. Книгата е в архива на автора.

[160] Вж. “Richest 1% on target to own two-thirds of all wealth by 2030” by Michael Savage, Policy editor, “The Guardian”, theguardian.com, London, Saturday, 7 April 2018 г., online: https://www.theguardian.com/business/2018/apr/07/global-inequality-tipping-point-2030

[161] “James Comey says Donald Trump ‘morally unfit’ to be president: In ABC TV interview, former FBI director says US president treats women like meat and was a ‘stain’ on everyone who worked for him” by Tom McCarthy in New York, “The Guardian”, theguardian.com, London, Monday, 16 April 2018 г., online: https://www.theguardian.com/us-news/2018/apr/16/james-comey–donald-trump-morally-unfit-president-abc-interview

[162] Hannah Arendt – “The Origins of Totalitarianism”, new edition with edded prefaces, A Harvest Book, Harcourt, Inc., Orlando, Austin, New York, San Diego, London, 1976 г., стр. 325.

[163] Сюзан Лабен – „Тайният план за завладяване на Европа“, Издателство Монархическо-Консервативен Съюз, София, 1993 г., стр. 60.

[164] Яков Кедми, роден в Москва с истинско фамилно име Казаков – израелски военен и шпионин, достигнал до началническото място в свръхсекретната разузнавателна централа Натив. Като студент в СССР се обявява против политиката на съветското правителство спрямо евреите. С писмо, адресирано до Върховния съвет на Съветския съюз и до редакцията на еврейски вестник “The New York Times”, обявява своя протест и желание да имигрира в Израел. Нюйоркският вестник изпраща отговор до Казаков, в който обяснява причините да не обнародва текста на писмото му: много е антисъветски. Младият Яков се шмугва в израелското посолство в Москва и след няколко месеца е изведен от страната. В Израел сменя фамилното си име на Кедми. Съкурсник във военното училище и личен приятел на бившия израелски министър-председател Йехуд Барак, терорист и убиец. (Diagnosa with Georgy Ifandiev – 15 04 2018, в: Георги Ифандиев – „Нощта, в която интернационалните комунистически изверги отново атакуваха“, „Диагноза с Георги Ифандиев“, diagnosa.net, София, 15 април 2018 г., от 20:40 до 20:45 мин., online: http://diagnosa.net/diagnosite-mi/%d0%bd%d0%be%d1%89%d1%82%d0%b0-%d0%b2-%d0%ba%d0%be%d1%8f%d1%82%d0%be-%d0%b8%d0%bd%d1%82%d0%b5%d1%80%d0%bd%d0%b0%d1%86%d0%b8%d0%be%d0%bd%d0%b0%d0%bb%d0%bd%d0%b8%d1%82%d0%b5-%d0%ba%d0%be%d0%bc%d1%83 или от YouTube от online: https://www.youtube.com/watch?v=zAb0Rfz5k0A)

[165] Новговор е официалният език на Океания, – Бел. на Д. О.

[166] Джордж Оруел – „1984“, Издателство „Партиздат“, София, 1989 г., Първа част – 1.

[167] Пол Крейг Робъртс. (“Once Upon A Time Long Ago Truth Was Important” by Paul Craig Roberts, Paul Craig Roberts Institute for Political Economy, вече цит. съч.)

[168] “Russia vows to shoot down US missiles if Donald Trump launches strikes against Syria” by Raf Sanchez, Middle East Correspondent, Gordon Rayner, Political Editor, Ben Riley-Smith, US Editor, “The Telegraph”, telegraph.co.uk, London, Wednesday, 11 April 2018 г., online: https://www.telegraph.co.uk/news/2018/04/11/russia-vows-shoot-us-missiles-donald-trump-launches-strikes/

[169] Пак там.

[170] “Idiocy Is Bringing The End Of The World” by Paul Craig Roberts, Paul Craig Roberts Institute for Political Economy, paulcraigroberts.org, Panama City Beach, FL, Sunday, April 1, 2018 г., online: https://www.paulcraigroberts.org/2018/04/11/idiocy-bringing-end-world/

[171] https://www.globalresearch.ca/taking-the-world-to-the-brink-of-annihilation/5635456Бел. на П.К.Р.

[172] Адски огън, англ.

[173] “Idiocy Is Bringing The End Of The World” by Paul Craig Roberts, Paul Craig Roberts Institute for Political Economy, вече цит. съч.

[174] Organization for the prohibition of Chemical Weapons (OPCW).

[175] https://www.rt.com/usa/423477-bolton-threat-opcw-iraq/Бел. на П.К.Р. Вж. също: “Arresting John Bolton” by George Monbiot, monbiot.com, London, 27th May 2008 г., online: http://www.monbiot.com/2008/05/27/arresting-john-bolton/ За сведение, по онова време авторът Джордж Монбиът не беше особено известен. Сега е смятан за един от най-авторитетните британски политически коментатори и активисти. Основател е на организацията „Земята е наша“ (“The Land is Ours”). Неговият баща Реймънд Джефри Монбиът е известен бизнесмен и деец на Консервативната партия, ръководител на стопанския й отдел. Майка му Розали – по-голяма дъщеря на депутата от Консервативната партия Роджър Грешъм Куук – от години е съветничка в Общинския съвет на графство Южен Оксфордшиър. Вуйчото на Джордж – Канън Хиъруорд Куук, е бил заместник-ръководител на Либерал-демократическата партия в Градския съвет на Норуич. Искам да кажа, че Джордж Монбиът е израснал в „дясно ориентирана“ политическа среда, колкото и невярно да е тази ориентация. Защото, както редовните и разумните читатели знаят, на света има само една партия – комунистическа, на парите. Но днес, от гледна точка на тази закоравяла до крайна измама политическа ориентация, Джордж Монбиът се намира по-скоро вляво, отколкото вдясно. Няма разлика между консерватори и лейбъристи, либерали, националисти и еколози. Всички са комунисти – болшевики като консерваторите и неонацистите, или меншевики като останалите. – Бел. на авт.

[176] “American Officials Continue to Make Laughing Stocks of Themselves” by Paul Craig Roberts, Paul Craig Roberts Institute for Political Economy, paulcraigroberts.org, Panama City Beach, FL, Thursday, April 12, 2018 г., online: https://www.paulcraigroberts.org/2018/04/12/american-officials-continue-make-laughing-stocks/

[177] Израхел – Адът Изра, англ.

[178] Джордж Оруел, роден с името Ерик Артър Блеър (1903–1950) – британски писател, роден в семейство на колониален чиновник в Индия. Увлечен от социализма, представящ се за „тори-анархист“. Илюминиран в масонска ложа. Станал член на Клуба Фейбиън – родното място на Лейбъристката партия на Британия, където научавал невероятни неща за планираното бъдеще. Така осъзнал, че тоталитаризмът в Британия е неизбежен и го предвидил в рамките на две важни книги и множество статии. Смятат го за откровен хомофоб – противник на хомосексуализма. През годините някои автори са изразявали съмнение, че писателят е бил убит. Трудно ще намерите данни за причините за неговата смърт на 47-годишна възраст. Обикновено я обясняват с тютюнопушенето… (“George Orwell, Updated Edition”, edited and with Introduction by Harold Bloom, Sterling Professor of the Humanities Yale University, Chelsea House Publishing, an imprint of Infobase Publishing, New York, NY, 2007 г., стр. 54.)

[179] През последните три години беше доказано замесването на тукашни фирми, продаващи оръжия и боеприпаси, сещате се чие притежание. Коландрят ги дечурлига на комунистически величия от „Кинтекс“, на които Партията е предоставила търговията със смърт. Техните доставки са отивали в Саудитска Арабия и околните петролни шейхства. След което са попадали в ръцете на терористите от Ислямска държава, създадени и подкрепяни от САЩ и Западна Европа. Резултатът? Уволнена разследваща журналистка от вестник „Труд“, която изгря покрай Неколай „Дудука“ Бареков и поверената му ликвидирана телевизия TV 7.

[180] Наярно с химически отровни вещества, произведени в “Monsanto” или друг подобен концерн. Обратно на онова, което правели германците в концентрационните лагери през Втората световна война. Те използвали пестицида Zyklon B по предназначение – за обезпаразитяване на новопостъпилите затворници. Сетне на победителите било внушено да обявят тази хигиенна мярка за… „холокост“ – всесъжение, пълно изгаряне. А Съветската армия изградила газовата камера, в която от седемдесет години водят малоумни посетители, за да им внушават небивалици – унищожението на… 6 милиона евреи като… насекоми! Робърт Фиск, авторът на настоящата статия, е един от тези безмозъчни, немислещи наивници.

[181] В едно от своите безбройни „чуруликания от бедрото си“ (ирония за неговото малоумие) Доналд Тръмп нарече Башар ал-Ассад “gas-killing animal” – „животно, убиващо с газ“.

[182] Битката при река Сома в Северна Франция започва на 1 юли 1916 г. и завършва на 18 ноември 1916 г. и е една от най-мащабните и скъпоструващи битки по време на Първата световна война. Целта на тази битка била да отдалечи германските сили от битката при Вердюн във Франция. Затова силите на Съюзниците – Англия и Франция – направили опит да си пробият път през германската гранична линия при река Сома. По броя на жертвите тези сражения надминали тези при Вердюн.

[183] “Dornier Do 17”, наричан “Fliegender Bleistift” – „летящ молив“, бил лек и бърз германски бомбардировач, използван от Третия райх през Втората световна война. Бил проектиран от Клаудиус Дорние и произвеждан от неговата компания “Dornier Flugzeugwerke” във Фридрихсхафен.

[184] “As Theresa May gears up for war in Syria, we should remember what hypocrites we are about chemical warfare in the Middle East” by Robert Fisk, “The Independent”, independent.co.uk, London, Thursday, 12 April 2018 г., online: https://www.independent.co.uk/voices/theresa-may-syria-war-uk-chemical-weapons-attack-iran-iraq-thatcher-russia-a8300881.html

[185] Вж. “The search for truth in the rubble of Douma – and one doctor’s doubts over the chemical attack” by Robert Fisk, Douma, Syria, “The Independent”, independent.co.uk, London, Tuesday, 17 April 2018 г., online: https://www.independent.co.uk/voices/syria-chemical-attack-gas-douma-robert-fisk-ghouta-damascus-a8307726.html

[186] “There’s no good option in Syria. But there’s a way to make Assad pay” by Jonathan Freedland, “The Guardian”, theguardian.com, London, Friday, 13 April 2018 г., online: https://www.theguardian.com/commentisfree/2018/apr/13/syria-assad-trump-military-action-britain-killing

[187] “U.S., Britain and France Strike Syria Over Suspected Chemical Weapons Attack” by Helene Cooper, Thomas Gibbons-Neff and Ben Hubbard, “The New York Times”, nytimes.com, New York, NY, Friday, April 13, 2018 г., online: https://www.nytimes.com/2018/04/13/world/middleeast/trump-strikes-syria-attack.html

[188] Вж. напр. “Erdogan Accuses U.S. of Refusing to Sell Weapons to Ankara While Arming Kurds”, Albawaba.com, Al Bawaba.com, Inc,, Amman, Jordan, Sunday, April 22nd, 2018 г., online: https://www.albawaba.com/news/erdogan-accuses-us-refusing-sell-weapons-ankara-while-arming-kurds-1120206

[189] Вж. “Enoch Powell’s Rivers of Blood Speech”, Full Transcript, “The Telegraph”, telegraph.co.uk, London, 6 Nov 2007 г., online: https://www.telegraph.co.uk/comment/3643823/Enoch-Powells-Rivers-of-Blood-speech.html

[190] Вж. Мариела Балева – „Румяна Угърчинска – френски разследващ журналист и публицист, пред „Труд“: „Във Франция е неприлично да се говори, че сме християни“, в. „Труд“, trud.bg, София, четвъртък, 12 април 2012 г., online: https://trud.bg/%d1%80%d1%83%d0%bc%d1%8f%d0%bd%d0%b0-%d1%83%d0%b3%d1%8a%d1%80%d1%87%d0%b8%d0%bd%d1%81%d0%ba%d0%b0-%d1%84%d1%80%d0%b5%d0%bd%d1%81%d0%ba%d0%b8-%d1%80%d0%b0%d0%b7%d1%81%d0%bb%d0%b5%d0%b4%d0%b2%d0%b0/ Поради вродените комплекси на главния редактор, комунистическият лайнояд Петьо „Компартийния“ Блъсков, син на офицер от Джуровата армия и сам заместник-секретар на първичната партийна организация на БКП в официоза „Отечествен фронт“, сиреч – ноторно известен като престъпник, копирането на текст, даже на заглавието, е невъзможно. Даже за мен, който пердаша всички плагиати с „академични“ титли при позоваването на източници. Комунистът и милиционерът остават долни клозетници, при докосване предизвикващи гангрени и загниване, докато и четвъртото им поколение не бъде изгорено или не влезе завинаги на два метра под земята. На свой ред, другарката Румяна Угърчинска се омъжи за друг агент на ония служби, изпратен от тях с легенда за… политически затворник на комунизма. Двамата май се кандидатираха и за президентски избори. Не помня кой щеше да бъде вицето. Но знам, че тук ги е канил единствено съветският другар, потомственият комунист, синът на активен борец, офицерът от ДС, селският милиционер капитан Велизар Енчев.

[191] Държава в държавата, лат.

[192] Вж. “Correctional Populations in the United States, 2013” by Lauren E. Glaze, Danielle Kaeble, Bureau of Justice Statistics, .bjs.go, Washington, DC, December 19, 2014 г., online: https://www.bjs.gov/index.cfm?ty=pbdetail&iid=5177

[193] Вж. напр. “Kim Jong-un’s sister invites South Korean president to Pyongyang: Kim Yo-jong’s meeting with Moon Jae-in was highest-level contact between countries in more than a decade” by Benjamin Haas in Pyeongchang, “The Guardian”, theguardian.com, London, Saturday, 10 February 2018 г., online: https://www.theguardian.com/world/2018/feb/10/kim-yo-jong-meets-south-korean-president-in-seoul-as-thaw-continues

[194] Вж. напр. “Winter Olympics 2018: South Korea to pay for North’s delegation”, BBC News, BBC, bbc.com, London, Wednesday, 14 February 2018 г., online: http://www.bbc.com/news/world-asia-43054453

[195] Георги Ифандиев – „Камък върху камък няма да остане на земята в задаващата се борба за мир и прогрес – Част 1“, „Диагноза с Георги Ифандиев“, diagnosa.net, София, 15 февруари 2018 г., online: http://diagnosa.net/diagnosite-mi/%D0%BA%D0%B0%D0%BC%D1%8A%D0%BA-%D0%B2%D1%8A%D1%80%D1%85%D1%83-%D0%BA%D0%B0%D0%BC%D1%8A%D0%BA-%D0%BD%D1%8F%D0%BC%D0%B0-%D0%B4%D0%B0-%D0%BE%D1%81%D1%82%D0%B0%D0%BD%D0%B5-%D0%BD%D0%B0-%D0%B7%D0%B5%D0%BC

[196] Джордж Оруел. (“11 scarily accurate George Orwell quotes about truth”, Penguin Books Limited, penguin.co.uk, Penguin Random House, London, 2018 г., online: https://www.penguin.co.uk/articles/features/2017/nov/george-orwell-scarily-accurate-quotes-about-truth/)

[197] Грег Паласт – „Въоръжена лудница: От Багдад до Ню Орлийнс – мръсни тайни и странни истории за един побеснял Бял дом“, Издателство „Дилок“, София, 2009 г., стр. 369. Книгата е в библиотеката на автора.

[198] Greg Palast – “The Best Democracy Money Can Buy”, Revised edition, Plume, New York, NY, 2004 г., стр. 7; в българското издание: Грег Паласт – „Най-добрата демокрация, която може да се купи с пари“, Издателство „Дилок“, София, 2004 г., стр. 15.

[199] Вж. “Royal wedding: Barack Obama and Donald Trump not among guests”, BBC News, BBC, bbc.com, London, Tuesday, April 10, 2018 г., online: http://www.bbc.com/news/uk-43714329; “Royal wedding 2018: Donald Trump and Theresa May not invited to Meghan and Harry’s wedding… and neither are the Obamas” by Robert Jobson Royal Editor, “EveningStandard”, standard.co.uk, London, Tuesday, April 10, 2018 г., online: https://www.standard.co.uk/news/uk/barack-and-michelle-obama-will-not-be-guests-at-meghan-markles-wedding-to-prince-harry-a3810496.html; “Why Donald Trump and Barack Obama were not invited to royal wedding” by Joe Dziemianowicz, “New York Daily News”, nydailynews.com, New York, NY, Tuesday, 10 April 2018 г., online: http://www.nydailynews.com/life-style/donald-trump-barack-obama-not-invited-royal-wedding-article-1.3926282

[200] Съпругата му Асма Акскрас – ел-Ассад е британска гражданка от сирийски произход, родена и озраснала в Лондон. Баща й е бил дипломат. Съпругът й – президентът – говори отлично английски и френски. А Б.Б.?

[201] „Красимир Гергов“, от Уикипедия, свободната енциклопедия, bg.wikipedia.org, Wikipedia, wikipedia.org, San Francisco, CA, последна редакция на страницата на 11 ноември 2017, online: https://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%9A%D1%80%D0%B0%D1%81%D0%B8%D0%BC%D0%B8%D1%80_%D0%93%D0%B5%D1%80%D0%B3%D0%BE%D0%B2

[202] Джордж Оруел. (“11 scarily accurate George Orwell quotes about truth”, Penguin Books Limited, вече цит. съч.)

[203] Министър на външните работи по нашему.

[204] “We must learn from past mistakes and act now to stop chemical warfare” by William Hague, “The Telegraph”, telegraph.co.uk, London, Sunday, 9 April 2018 г., online: https://www.telegraph.co.uk/news/2018/04/09/must-punish-assad-lose-every-scrap-influence-credibility-have/

[205] Вж. напр. „Чудовищная фотосессия в сирийском Хан-Шейхуне“, Discred.ru, местоположение не е посочено, 13.04.2017 г., online: https://www.discred.ru/2017/04/13/chudovishhnaya-fotosessiya-v-sirijskom-han-shejhune/

[206] “We must learn from past mistakes and act now to stop chemical warfare” by William Hague, “The Telegraph”, вече цит. съч.