Здравейте, Гост [Логин]
Територия на истината и свободното слово

КАМЪК ВЪРХУ КАМЪК НЯМА ДА ОСТАНЕ НА ЗЕМЯТА В ЗАДАВАЩАТА СЕ БОРБА ЗА МИР И ПРОГРЕС – Част 2

 

 

 

 

 

 

 

Добре дошли в медийния диагностичен център. Това е територия, свободна от комунизъм, социализъм, фашизъм, нацизъм, либерализъм – изобщо – от идеологическите фрагменти на ционизма и насаждания от тази крайно националистическа теория, превърната в практика, интернационализъм. Тя е предназначена за личности, за хора нормални, без психически отклонения и без комплекси, незасегнати от индоктринация, и с отворено съзнание. Човеци със съвест и морал, способни да мислят, да се справят с по-пространни, подробни творби, които не са просто четива. Готови да търсят истината, като се запознават с повече факти и сами ги анализират. Не изпитващи потребност от онези злободневни случки и постъпки, с които всекидневно и масово тровят и промиват остатъците от ум, възприятия и свяст. За да стигнат до истината. Тази мултимедия е единственото място, в което се съобщава истината, цялата истина и нищо освен истината. Нещо, което нито едно друго подобно средство за осведомяване не само в този провален опит за държава, не може да си позволи.

 

 

 

 

*    *    *

 

 

 

 

 

От години всяка статия на лондонския всекидневник „The Financial Times“ започва с призив за материална подкрепа с думите: „High quality global journalism requires investment.“ Което ще рече: „Висококачествената световна журналистика изисква инвестиции.“ Същото се отнася и до “The Times”, списанията “Time” и “Foreign Policy”.

 

В тази мултимедия иде реч за публицистика.

 

The Daily Telegraph”, още много световно известни медии с богати издатели, въведоха платен достъп до електронната си версия с малък и то временно действащ гратис от пет влизания седмично. “The New York Times”, “The Wall Street Journal”, “The Economist”, и доста други, вече – само срещу абонамент.  А “The Guardianобяви, че без дарения от страна на читателите, оцеляването му съвсем не е сигурно.

 

Всеки да го разбира, както желае. Но трудът, положен, за да съществува, също заслужава материално признание.

 

Освен това е добре да преглеждате илюстрациите и видеозаписите в текста хронологично – така, както са поместени. Те съдържат допълнителна информация и дообогатяват общото възприятие на обсъжданите теми.

 

 

 

 

*    *    *

 

 

 

 

 

 

 

 

Като заваляха Гинки, та цяла седмица. Даже прехвърлиха и във втора.

 

Току стигнаха до 3 мартнай-великата дата, празника на празницитенай-българския от всички – победата на матушката Русия над кървавата тиранка Турция!

 

Руский цар е на земята най-велик, над всички пръв, русците са наши братя, наша плът и наша кръв.

 

Кат Русия няма втора тъй могъща на света; тя е нашата подпора, тя е нашта висота![1]

 

Да живей!

 

Кой да живей? Матушката, Гинка или…

 

 

 

Beast from the East?

This feels more like hysteria from Siberia[2]

 

 

 

Beast from the East[3] порази Британските острови. Превърна изоставените от течението Гълфстрийм Англия, Шотландия, Северна Ирландия и Уелс в снежни пустини. Заговориха, че са изминали точно 70 години, откакто на Албиона е имало такива студове и толкова обилни снеговалежи.

 

Обаче и там заваляха техни Гинчета – по-точно – Борета. Борето Джонсън, from the East, съзря заплаха за демокрацията и се хвърли – буквално, с парашут – да я спасява. Вижте илюстрацията.)

 

Няма за пореден път да ви занимавам с разсъждения относно същността на демокрацията“. Както не веднъж съм изяснявал, тя не е нищо друго, освен диктатура на нищожно на брой, но свръх богато и поради това невероятно овластено малцинство, представяна като управление на мнозинството. Ако е власт на народа, каквото е буквалното значение на думата, няма да има кой да се труди. Всички ще ръководят.

 

Освен това избори и право да се кандидатирате, да бъдете избирани, не означава демокрация според същността на словосъчетанието. Властта се налага със сила. А тя винаги е била и е съсредоточена в парите.

 

И тук от 1944 до 1990 година имаше демокрация. И „народна“ при това. Тоест – два пъти на населението, демократична на квадрат, както твърдяха другарите. Имаше и избори. Вярно, те представляваха кушия с един кон и поради това с предизвестен победител. Нищо, че системата у нас, както и в повечето европейски социалистически страни, формално беше двупартийна. Каквато е в САЩ, Британия, Германия… Да, да, и там различията са формални, пропагандни. В основата, в същността, в най-важното всичко останало е еднакво.

 

Тук „побеждавахакандидатите на Отечествения фронт, съставен от БКП и БЗНС. Сега в САЩна демократите или републиканците. Което е едно и също. Не само аз го твърдя. На еднакво мнение с мен са куп западни политолози и икономисти. Освен общия им произход и само привидните различия между тях, двете партии, достигащи до Белия дом и Конгреса, са обвързани и със споразумения, оставащи скрити за обществото.[4] (Вижте илюстрацията.)

 

Поради тоталната ни откъснатост от света и невъзможността да бъдем осведоменилишаването ни от достъп до информация, както определят това сега – нямаше как да бъдем образовани. Зарежете университета и институтите. Те бяха кръчми, в който вместо истински учени и преподаватели буйстваха недоучили, полуграмотни комунистически популяризатори на марксизма-ленинизма в неговия най-посредствен вид. Често – пияници. Справедливо самите те наричаха тези места за сдобиване с дипломи висши учебни заведения“. Точно така – заведения. Тоест гостилници, пивници, кафенета

 

Та поради споменатите причини нямаше как да узнаем, че и „постановката“ за „народната демокрацияе изфабрикувана също на Запад. Както доктрините на комунизма, на всички видове социализъм, на фашизма, либерализмите и разновидностите на консерватизма. Най-сетне – ционизмът не се роди сред поюдейчените хазари в Русия, а в синагогите и религиозните среди в Англия, Австрия и Германия. Впрочем – инкубаторите и на останалите идеологии.

 

Ето че днес – пак като бумеранг, отсега съжалявам за честото използване на сравнението – „народната демокрациясе завръща на Запад. Наскоро млад евреин от Германия, назначен за преподавател – разбирайте пропагандиств Харвардския университет, издаде книгата си „Народът срещу демокрацията: Защо нашата свобода е в опасност и как да я спасим“.[5] (Вижте илюстрацията.)

 

Какво ви говори това? Не срещате израза „народна демокрация“? Ами авторът обяснява това, което аз от години. Народътсилата, която следва да олицетворява властта при демокрацията, се обявява против нея. Тоест, не се идентифицира с този вид управление. Опълчва му се! Ако следваме фалшивите постулати, демосътнародът, се отказва от собствената си власт. И иска нещо друго.

 

Де ви ядемокрацията“, комунета и ченгета, съветчици, русофили, славянофили, преквалифицирани в „демократични американофили“, в „евроатлантичета“, „фашистчета“, „нацистчета“? До един – ционистчета! Всички сте изконно тъпи, недообразовани, комунистчета. Пръкнати сте в оборите на милиционер-социалистическата върхушкаот Тодор-Живковите наследници до потомствата на настоящите ви управници и присъдружните им политически мафии извън властта: от СДС, ДСБ, рИформатори, АБВ и т.н. доДа, България!“ Всички, без изключение.

 

Край това комунистическо блато кръжат ята от по-нископоставена политпросветна мафия – като започнете от старите кримки Иван Гареловци, Кеворк-Кеворкяновци, Петьо-Блъсковци, Валери-Найденовци и останалите от пиянстващата червеноармейска медийна сган, минете през средното алчно червено фашизирано номенклатурно на Георги-Коритаровци, Валерия-Велевки, Люба-Кулезичите и Иво-Инджевци, и стигнете до новите съветски таварушуткипреститутките и техните командири. Пардон – „собственици“. Но те не са последни.

 

И около тях се въртят кръгове от неофити на пропагандата, селски лейки от нищожните умствено хомосексуални безнравствени мащаби на Антон-Тодоровците, Тома-Биковците и Георги-Харизановците. Добре охранени дебили, чиито кълки не са от туршия

 

А завръщащият се комунистически монархизъм става все по-привлекателен. Even comrade Donald Trump squeaked from the sty, called White House.[6] И „приветства заявката на Си Дзинпин като пастир да завърне Китай обратно в ерата на едноличната диктатура. Предполагайки, че един ден и САЩ ще трябва да предприемат сериозен опит“ за това.[7]

 

Как ви се види?

 

Нещо повече. Пиша тези редове в навечерието на общите избори в Италия, състояли се на 4 март, и в Русия, – насрочени за 18 март. На Апенините, с подкрепата на световнитепрогресивни сили“, разбирайте – комунистите, правеха всичко възможно за запазване на статуквото на управляващата псевдолевица. Зад нея стояха Европейският съюз и скритите структури на интернационалното Братство. Дясното, колкото фалшиво и ефимерно да е то, стряска властелините на планетата. Техният стремеж е световното господство.

 

А то се съдържа в левичарските идеологии на комунизма, респективно – социализма в неговите вариации – националсоциализъм, демократичен социализъм, социална демокрация (?!), фашизъм, неолиберализъм, неоконсерватизъм и т.н. Всички те, в това число представяните навремето като ултрадесни нацисти на Адолф Хитлер, прикрито или явно са преследвали именно това – световното господство.

 

Колкото до Русия, от петилетка се правят, че я приковават за позорния стълб. Там даже се размножиха съвременни блатные частушки:

 

Если Хиллари чихает, Путин порчу насылает. Не едят в Париже шпротыэто Путина работа.

 

Лондон из Европ назад – это Путин виноват. Бриты бросили ЕС. Это Путин молодец.

 

Кошка бросила котят? Это Путин виноват. От тебя ушла жена? Это Путина вина.

 

Говорят, в России ад? Это Путин виноват.

 

Куришь, пьёшь и не женат? Это Путин виноват. В школе двойку получил? Это Путин подсучил.

 

Серый волк унёс зайчат? Это Путин виноват. В Краснодаре выпал град? Это Путин виноват.

 

Нефть упала во сто крат? Это Путин виноват. Вся семья опять пьяна? Это Путина вина.[8]

 

Да, забавно е, но е жалко. С основание и правилно обвиниха Путин, че на 28 февруари 2018 година не се яви на първия предизборен дебат, воден от неговото протеже, крупния угодник и крадец, евреина Владимир Соловьов.[9] Часове по-късно, в първия ден на март, товарищ Владимир Владимирович дръпна реч пред депутатите от Федералното събрание на Русия.[10] Речта беше напълно различна от пустословията на Доналд Тръмп и Еманюел Макрон. Смятам, че с нея започва смяната на местата между Изтока и Запада, за която нееднократно съм писал. За мое огромно съжаление, ние оставаме в сферата на влияние на Изтока. А Западът поема към своя провал и разпад.

 

Речта на руския президент представляваше смесица от отчет на постигнатото и предизборна платформа, която не съдържаше обещания. Маркираше проблеми за решаване. По начин, койтодемократичните“ т. нар. наблюдатели и коментатори може би са квалифицирали катопопулистки“. Без да познават значението на думата.

 

За разлика от Тръмповото обръщениеЗа състоянието на Съюза“, по съветски модел прекъсвано на всеки две-три минути от бурни аплодисменти и ставане на крака, това се случи едва четири пъти по време на словото на кагебиста в залата на императорския Манеж в Москва. В последното също се съдържа символика.

 

 

 

Неограничената власт, попаднала в ръцете на ограничени хора,

винаги довежда до жестокост[11]

 

 

 

Речта бе онагледена с видеозаписи. Тя прокламира възстановяването на остатъчната част от Съветската империя в нейното пълно военно могъщество и превъзходство. Разполагам с целия материал, но не ще ви го покажа. Сигурен съм, че съдържа солидна доза пропаганда.

 

На практика станахме свидетели на имперско сборище на люде, които дълго са се чувствали богати (имам предвид депутатите и останалите висопоставени номенклатурчици от всички сфери), но унизени. Докато Владимирович – някога Вова от задния дворобявяваше постиженията на средствата за масово изтребление на хора, които – ако не е гола пропаганда – вече са на въоръжение и бранят Русия, лицата на присъстващите грейваха.

 

Това изражение ми е познато от кадрите от нявгашните конгреси на БКП. То издаваше едновременно успокоението, самодоволството и гордостта на твари, на които е обещано спокойно настояще и бъдещо благоденствие.

 

Сред тях забелязах патриарх Кирил или агента на КГБ с псевдоним „Михайлов“, главния равин на Руската федерация, родения в Италия хасидски расист и нацист Бер Лазар с пълно име Шломо Дов-Бер Пинхос Лазар, президента на Чечения Рамзан Кадиров, смятания за най-добър хокеен вратар в света за всички времена Вячеслав Третяк, шеф на руската федерация по този спорт, папата на съветско-руското националистическо кино Никита Михалков, кинорежисьор и актьор, син на Сергей,[12] брат на Андрей Кончаловски, който взе фамилното име на майка им, Михаил Боярски, актьор и телевизионен водещ, ръководител на театър „Бенефис“ в Санкт-Петербург, създаден от него и така нататък.

 

Речта беше венец на победилия Путинизъмновия руски сталинизъм, неразривно свързан със световното еврейство и под неговата егида. Както ще се убедите, адресатите – колкото руснаците, толкова и Запада, трябваше да разберат: на Русия вече не й мига окото от разполагането на противоракетни въоръжения около нейните граници. Нито от каквито и да са заплахи. Тя притежава действащо хиперзвуково оръжие за ядрени нападения, което с невероятна точност за няколко минути е в състояние да поразява цели на сушата, във въздуха и на вода.

 

Освен това – с неуловима от радарите ракета, аналогична на американските крилатиcruise missiles. Също – с портативна ядрена електроцентрала, която задвижва ракета, изстрелвана от подводница. Навярно руските военни се кефят като малки деца. Американското външно министерство изрази съмнения, че това е просто пропаганда. С не малко основания.

 

Видеоекрани демонстрираха това в паузите, искани от самия оратор.

 

Не беше спестено неприкритото предупреждение към САЩ и Европейския съюз. Откровено бяха прокламирани съюзниците на Русия в лицето на Китай, едва мъждукащата организация БРИКС и „още страни по света“, както се изрази президентът. Посегне ли им някой – разбирайте преди всичко на Сирия и Донбаската република, но защо да не допуснем и на Венецуела, Иран и на Северна Кореядуша да му е яка.

 

Както се изрази познатият ви Робърт Крейг Робъртс, който отново демонстрира обяснима за мен злоба и отвращение спрямо своята родина – така съм с чалгарска Номенклатурия, която не признавам за държава и не е мое Отечество злорадо посочвайки:

 

В своята реч Путин разкри,… че Русия има огромно ядрено превъзходство над Съединените щати и техните възторжени васални държави от НАТО. От гледна точка на руските възможности, не е ясно дали САЩ още са суперсила.[13]

 

Сред „възторжените васални държави от НАТОсе мъдри и комунистическаБългарияна мангалите Замфиркьови-Живкови, на фамилиите от Политбюро на ЦК на БКП, на елита и средния ешелон на все още действащата Държавна сигурност, на видимо съветския агент СимоЦаро“ и на тяхната телохранителка и телячка Б.Б. – банкянската стюардеса на правешките и испанските корони, както и на всички комунета и ченгетамафиоти.

 

На няколко пъти специално бяха отбелязани санкциите на Запада, способствали за надигането на руския национализъм. Смятам, че пръв и май единствен обяснявам това още от първия момент, от 2014 година.

 

За да не останете с впечатление, че това е извън обичайното, вземете предвид, че преди месец Доналд Тръмп поиска военен бюджет за следващата фискална година в размер на повече от един трилион долара 1000 милиарда! Не виждан и не чуван досега. Възможно е да отразява предстоящо понижение в обменния курс на тази все още световна валута. Разбирате, че ще се разгори такава борба за мир, та и без друго препълнените кесии на военнопромишления комплекс ще се превърнат в тежки чували

 

А ден преди речта на Путин украинският президент Пьотър Валцман или Петро Порошенко, както се казва понастоящем, обяви, че очаква нови големи военни доставки от САЩ.[14] Нали сте наясно, че фалиралата Ленинова държава няма с какво да ги плаща? Тоест, американският народ трябва да се изгърбва и за това

 

Пак тогава Брюксел и Лондон се скараха здраво по повод условията за Бризхода. Седмица по-рано Си Дзин Пин се самопровъзгласи за новия Мао Дзедун и ще управлява до живот, като истински комунистически монарх. А „гениитев западните столици и в Съединените щати се въздържаха от коментари… Многозначително.

 

Права на човека ли? Дванадесет лазарника делят Хонг Конг от окончателното и пълното му поглъщане от китайската комунистическа система.

 

Докато в Москва Путин произнасяше своя словесен миш-маш, забъркан от добре подбрани, качествени патриотични продукти, овкусени с предизборни подправки, във Вашингтон Доналд Тръмп, който изпитва благоговение пред руския лидер, подписа акт за начало на по-нататъшната американска изолация. Смятащият се за „солиден генийнаемател на Белия дом издаде указ за облагане на вносните стомана и алуминий, съответно, с 25 и 10 на сто.

 

Седмица преди това изрусената комплексирана фурия, мъчеща се да изглежда като мачо, бе опитала да привлече надигащата се индийска икономико-военно-културна кобра на страната на САЩ. За целта проводи най-големия си син Младшив най-голямата бивша британска колония. Той се поизложи, обиждайки индийците с констатацията, че харесва технитенай-бедни от всички бедни хора“, защото се усмихват“?![15]

 

Смятате, че сега в Ню Делхи спокойно ще приемат вашингтонската протекционистка мярка? И ще загърбят интересите на фамилиите Митал и Тата, едни от водещите световни производители на железа и автомобили, половината от които са изработени от черни метали?

 

Не, знаете ли кои изквичаха първи? Канадците. Те са най-големият вносител на стомана и прокат в южния си съсед Съюза. В самите Щатинедобронамерениикономисти взеха да изчисляват с колко ще нараснат цените на битовите електроуреди

 

Умнапостъпка на истински гений“! Имя его Дональд Трамп. Легион.

 

Дали решението е плод наконспирацияили на президентската „мъдрост“? Няма как сега да узнаем. Обикновено излиза, че за най-мръсните си поръчки интернационалното Братство подбира такива лесно манипулируеми изпълнители. Включително – за геноцид и демоцид.

 

Преди Путин, Тръмп изпреварващо постанови активното и бързо възобновяване на американската ядрена програма. За да бъде въплатена в живота неговата девизаLets make America great again!” Нищо, че е открадната. От първата предизборна кампания на неуспелия да стане член на Комунистическата партия на САЩ, но свръхсекретен действителен комунистически агент Роналд Рейгън. Помни ли някой?…

 

Последва оставката на една от най-приближените на американския Паток Доналд“, смятаната за негова метреса красавица НадеждаХоуп Никс.[16] На изпроводяк хубавицатадиректорка на връзките на Белия дом и началничка на масивното номенклатурно чудо и говорителка Сеъръ Хъкаби, щерка на бившия губернатор на Арканзас Майк Хъкаби – „призна пред конгресмени, че като част от нейната работа понякога е изричала бели лъжи“.[17] Кои лъжи сачерни“ и чие задължение е тяхното публично тиражиране, не стана ясно?

 

Скоро след това и смятаната за доайенка на американските дипломати от кариерата Робърта Джейкъбсън, посланичка в Мексико, подаде оставка. Обясни крачката си с „неучтивостта на Доналд Тръмп спрямо Мексико, която все повече затруднява дипломацията“.[18]

 

Дойде ред и на банкера, евреина Гари Кон, главен политически съветник на Тръмп, да си вземе шапката и да си тръгне от Белия дом.[19] Но няма да е последен.

 

Это Путин виноват!“ “America first!”

 

 

 

Онзи, който не крещи истината, когато я знае,

става съучастник на лъжците и фалшификаторите[20]

 

 

 

Часове по-късно отряд на криминалната милиция нахлу в жилището на израелския премиер Бенямин Нетаняху. За обиск във връзка с третото поредно повдигнато му обвинение за корупция. Този път – заради покупката на германски подводници на завишени цени[21]

 

Déjà vu. Толкова познато. И в Израел си имат Гинки и Бе-бе-та… Не случайно тамошното Бе-Бе – „Биби“, и тукашното, банкянската мадам Б.Б. се имат толкова… Ако погледнете илюстрацията и се взрете в скулптурния портрет на Теодор Херцел виенския журналист, който по заръка и с пари на семейство Ротшилд основал политическия ционизъм, ще откриете изумителната прилика с друг основоположникна комунизма у нас – Димитър БлагоевДядото, който не се смятал за българин

 

Навсякъде по света, не само в Русия, комунизмът е еврейски.[22]

 

Пак няколко часа, но преди това събитие, в предаването на емблемата на преститутките – иранката Кристиян Аманпур, бившият председател на Кнесета и за кратко президент на расисткия, антисемитски ционистки режим Аврахам Бърг, призна: в Израел демокрацията е потъпкана. Не съществува. Няма я. Въведен е апартейд и неравнопоставено отношение към различните верски и етнически групи от населението. Но най-вече – тероризъм спрямо палестинците и то на техните територии, безпроблемно окупирани от ционистите[23] под благосклонните погледи на иначе „свободолюбивите“ и уж отстояващидемократичнипринципи западноевропейци, американци, руснаци

 

Тъкмо правителството на БибиНетаняху беше започнало масовото екстрадиране на всички чернокожи от ционисткия рай“, то…

 

Не на последно място: в последния февруарски ден на тази година корпорацията “Facebook” Inc заяви категорично пред британска парламентарна комисия, провеждаща разследване за намеса на Русия в референдума за Бризход от юни 2016 г., онова, което твърди още от миналия декември. А то е, че, компаниятане е открила никакви допълнителни координирани профили, свързани с Русия, или страници, предоставящи рекламни съобщения на Британия относно референдума за Евросъюза, извън обичайната активност, установена преди и то през относително дълъг период“.[24]

 

Дали Марк Зъкърбърг е руски агент? Не бих се учудил. Въпросът е дали ще го посочат за такъв. Израелскисъс сигурност.

 

Когато отпаднат и обвиненията в САЩ, за които досега не е представено нито едно доказателство, а само свидетелствакопия на онези, заради които през 1990 година дъртият Буш свикакоалиция на желаещии нападна своя агент Саддам Хюсеин, пътят за утвърждаване и разширяване на империята ще бъде отворен пред Москва. Що се отнася до иракския диктатор, освен „най-големият успех на Моссад в Близкия изток[25] той е бил и сътрудник на ЦРУ, ръководено от Джордж Х. Буш.

 

На 1 март т.г., ден след обръщението на Владимир Путин към депутатите от Федералното събрание, в което представи новите видове въоръжение на Руската федерация, бившия СССР, Мегън Кели, водеща преститутка от медийния бардак NBC, отново посети президента в Кремъл. Казват, че юристката по образование е повече от обикновена позната на Путин, меко казано. И възрастните се вдетиняват и то не рядко. Ако е така, да пожелаем на младите да се обичат и в името на крепката и неразрушима руско-американска дружба.

 

Тя е скрепена с договора за концесия на Аляска, май незаконно анексирана от САЩ. Със съюзничеството им в двете световни войни. Чрез съвместната дейност на техните тайни служби, представяни от самите тях катовраждуване“, „противопоставяне“ и даже „студена война“. Както и от работата на интернационалните юдеохазарски финансисти и предприемачи в експлоатацията на природните и трудовите ресурси на двете страни, докарали ги до днешното им състояние.

 

Откъсът се отнася само до предполагаемата руска намеса в президентските избори в САЩ от ноември 2016 г. Към този кратък епизод, за опресняване на паметта, но и за да покажагениалността“ на американските журналисти и специалисти по хакерство, за каквато представят другарката Мегън Кели, съм добавил свидетелство от първото й явно посещение при Владимир владимирович миналото лято. То е гарнирано с двойните стандарти на Шеломович, характерни не само за западните, а за всички политици по света.

 

 

 

 

 

При сегашния световен ред е съвсем естествено всяка държава да се опитва да извлича колкото може повече информация от другите. Ако смята за полезно, да се намесва в техните вътрешни работи. Нещо, което САЩ са правили и вършат повече от всички други. Даже – със съюзниците си.

 

Да си спомним реакцията на тогавашния президент Барак Обама и на одиозния държавен секретар, маоиста Джон Кери, когато преди две и половина години беше разкрито, че систематично са подслушвали британското и германското правителство и лично Ангела Меркел. И какво?…

 

Не е виновен онзи, който е изул гащите им, а тези, които са допуснали това. Може да им е било приятно. Особено, ако тяхната проституция е била свързана с шестцифрени възнагражденияДжон Ленън пееше:

 

Момче, било си невъзпитано момиче и само си свалило гащите си.[26]

 

Така е. Влезте в гащите на Путин.

 

Ако използвам думите на известната английска киноактриса Кейт Уинслейт, носителка на наградите “Oscar”, “Emmy” и даже на музикалната “Grammy”:

 

Има моменти за отдаване на удоволствия и наслада. Но винаги знам, кога е време да се прибера и да си изпера гащите.[27]

 

Би било добре самозванитеамериканци“ – сбирщина от обществената помия на всички народи, от време на време да прочитат по нещо. Дължат всичките си постижения на чужденци и на еврейските пари, натрупани чрез военни и хуманитарни катастрофи, с крупни грабежи.

 

Все така виси съвсем естественото и логичното питане: Как така САЩ са суперсила, след като най-важните им избори президентските са под контрола на Русия? Това не означава ли, че американците вече нямат никакво съществено значение за света, освен да се пъчат с оръжия като посерковци, играещи си на войници?

 

Днес реалистите, а не измамниците в САЩ, са категорични: свалянето на Саддам Хюсеин и било груба грешка. Той не е имал толкова добра представа за ставащото в собствената му страна, колкото неговите врагове британците и американците. Това – декларирано от офицера от ЦРУ, който е разпитвал бившия иракски лидер. Имате ли представа какво изповядваше Саддам? Твърд антикомунизъм и умерен иракско-арабски национализъм. Това, плюс неговите мераци да използва изцяло добива на петрол и природен газ, му изядоха главата, не друго.[28] Както и на евреина Муамар Кадафи – само второто.

 

И антикомунизмът и опитите за национална независимост са забранени на Запад и на Изток – в Русия и Китай.

 

Не е маловажно да отбележа, че според мен речта на Владимир Владимирович беше прочетена от истинския Путин, а не от негов двойник. Напоследък често ни показваха дебелобузест вариант на Шеломович

 

Искам да кажа, че този ход представляваше действителен образец на неравнопоставеността между кандидатите за президент на Руската федерация. Нима тук не сме наблюдавали същото? И къде изобщо съществува равенство? По време на американските президентски избори – най-пресните бяха през 2016 годинанякой видя ли участието на Зелената или на Либертарианската партия?…

 

Това представлява вашата прехваленадемокрация“.

 

 

 

Истина е онова, което смятат за истина[29]

 

 

 

 

На всичко отгоре само през последните 18 години пред очите ни внай-демократичнатастрана, Съединените американски щати – за мен – аргументирано съветски, двукратно назначаваха загубилите изборите за президенти. През 2000 година така Джордж У. Буш бе настанен в Белия дом и започна войните в Афганистан и Ирак. Преди година и половина повториха упражнението с Доналд Тръмп и му отдадоха Бялата къща на изполица за четири лета.

 

И двамата имаха по-малко гласове от съперниците си. Но „демократичнатаамериканска избирателна система с посредничеството на избирателните колегии присъди победите на загубилите. Това се казва демокрация! Ашколсун!

 

Никой да не ми казва, че не съществува по-добрасистема. Зад цитата на Уинстън Чърчил, смятан от собствения му баща за идиот по рождение, криете невежеството си. Има, но не желаете даже да чуете за други възможности. Камо ли пък да се потрудите за промени. Толкова промити са мозъците ви от медиите – истинско и страховито оръжие за масово поразяване на съзнанието.

 

А защо определям като рожба на Изтока Борето Джонсън, одиозния министър на външните работи на остарялото пуделче с дресьори в лондонската квадратна миля, изглеждащи като негови вашингтонски господари? Просто, защото то, „милото“,  е негов представител по рождениеот руски и турски произход. И това съм обяснявал – единствен. Струва си да припомня.

 

 

 

 

 

Е? Ала масовите идиоти възприемат истината катоконспиративна теория“. Какво съм виновен аз?

 

И ето, отново се вгледах вофициалнитемутри наофициалнияпразникнационален, де. И си помислих: изминали са цели 138 лазарника, откакто Дядо Вазов (преди панславистите да купят отявленного русофила) е описал тази картинка.

 

Вай, какви промени! Аз мога едвам моите знакоми пак да ги познам! Тоз станал чиновник, други – адвокатин, друг брада оставил да е депутатин, друг с pince-nez и с ганти дига носът горд и поглежда като театрален лорд.

 

Тоз роден за рало, друг да дяла шиндри,[30] виж ги: финансисти с лъскави цилиндри. Вред пигмеи смешни, що под нов костюм скриват свойта дребност, минало и ум.

 

Прежните шпиони днес законоведци, сбор орангутани, сган харамоедци и сред тоя grand monde вавилонский стълпбез свръзка, без принцип и с наточен зъб ази виждам себе не на свойто место, по лицата гледам ирония често.

 

Не! Не ще го бъде, рекох си в умът, смешен да не бъдеш, стани кат светът! Скокнах, па отидох в склада европейски, купих си нов накиткостюм чародейски, редингот и ганти от най-добрий тон, цилиндър и гети, и одеколон и вземах под мишци тез вещи честити, всичките прилежно вВитошаувити.[31]

 

И какво? Тогава „поборниците“ – „новата класа“, революционната номенклатура, запокитила българщината, нагиздила се по европейскиалафранга,[32] забравила клетвите си пред невидимий народ, се превърнали вбуржоазия, прости Господи! Изтребила или прегазила истинската, естествено възникнала и развивала се буржоазия, която „давалата средства за черквите, училищата, за зараждащата се книжнина, за националната (включително и под формата наЧерковния въпрос“) борба

 

Тази, новата – „дошли бащите от село, направили пари в града, но синовете и дъщерите? Едните гуляят, другите ловят женихиЛипсваше тази традиция, която осигурява умението да възпиташ така потомството си, че то да стане род.[33] Уви.

 

Тъкмо след две-три поколения въпросната революционна измет се поочовечила, синовете и дъщерите се изучили в чужбина, но се връщали, за да доизградят държава, да дооформят общество, и ето ги следващите революционери, „народните синове“. Пак „дошли от село“, но още по-лоши, безумни, малограмотни и далеч по-безмилостни. Но в замяна на това – егоистични, алчни, злобни и жестоки. Целеустремени садисти и кариеристи. Гудиха ги „да направят пари в града“. И те, както предшествениците им, „дошли от село“, пратиха „синовете и дъщерите“ си да се изучат най-вече в империята. Но вече не Руска, а Съветска. По-лоша и зла. Възможно най-варварската, юдео-хазарска и комунистическа.

 

А щом фанфарите на Интернационала затръбиха сбор, същите се обърнаха. Отметнаха се от всичко и се отрекоха от своите родители, идеи и минало. Зарязаха своите убеждения, с които и заради които поробиха и клаха народа, и за пореден път се трансформираха. Като заменихавот вамсhere it is”, „прежните шпиони станаха законоведци, сбор орангутани, сган харамоедци и сред тоя grand monde вавилонский стълпбез свръзка, без принцип и с наточен зъб“.[34]

 

И тогава – следосвобождението“, и сега, столичният пейзаж е един и същ:

 

В шумний ресторан рояк джентълмени веке е събран… Днес срещнах случайно една личност мазна, със кесия пълна и с кратуна празна.[35]

 

Един такъв мазен серсеминстанкедимитровец по кръв – изтърва единствената разумна реплика, що е изрекъл през калния си животец на алчен опортюнист и крадец:

 

Оти ги ручахме жабетата?

 

Образец за механизмите, с които обществената помия се превръща в елит:

 

На всяко общество наемната утайка дъхти на приеми, разврат, парфюм. Туй е разглезена и алчна шайка – това са хора с ловък, хитър ум.

 

Те бдят, слухтят и прегрупират сили да не извършат някой грешен ход, да не изпуснат службата, автомобила, апартамента, лесния живот.[36]

 

Те са навсякъде. Не, шеговитата фраза “Beast from the Eastе вярна само във втория период от възникването на новата световна класа, глобалната комунистическа номенклатура. Вихрушката била завихрена на Запад. Разпространили я като Beast from the West. Едва когато помете цели народи, милиарди земни жители, съсипа държави, подобно на бумеранг се завръща този път като Beast from the East.

 

 

 

Как човек може да запази живота си

и едновременно с това да достигне до истината?[37]

 

 

 

Гинките, Калинките и Теменужките са неосъзнатият сарказъм на Системата, видимата част на нейния айсберг. Но те са нещо още по-отвратително и отблъскващо: огледалото, в което се отразява масовата представа не само за външен вид, но и за нравственостмироглед и мечти.

 

Къде минава днешната разделителна линия между Запада и Изтока? Рано е да се каже. В момента се водят необявени битки за сърцата и душите на народите от т. нар. Западни Балкани. Но също така – на Полша, Словакия, Унгария и Чехия. Струва ми се, че ние с румънците, сърбите и македонците за кой ли път сме предадени в лапите на руската мечка. А Изтокът предприема мирен завоевателен поход към Запада.

 

След като Си Дзинпин вече е император, от своя трон на реална първа икономическа сила на планетата ще се взре извън границите на страната си. И ще разширява нейните владения по-скоро по икономически, отколкото по военен път. Макар и той, подобно на Тръмп и Путин, да засилва своята армия. И да окупира по невидим начин огромни територии – главно водни. Знаете какво става в Южнокитайско море.

 

Но има още един пътфинансов.

 

В момента националният дълг на Съветските американски щати надхвърля 20,7 трилиона долара. До обнародването на този материал навярно ще е преминал границата от 21 трилиона! Което прави по 63 452 долара на глава от населението на САЩ или по 171 398 долара всеки американски данъкоплатец.[38]

 

Поради липса на по-пресни данни, ще използвам официалните, представени от Бюрото за фискални услуги на САЩ за състоянието на дълга на страната към 30 септември 2014 година. Общото задължение тогава е било в размер на 17,8 трилиона долара.[39] Отдавна се смята, че дълг, надхвърлящ една трета от годишния бюджет на която и да е държава, я поставя в условия, близки до фалит. Когато той премине три-четвърти, става неиздължим. И тя практически е банкрутирала. Тъй като и при най-добро и бързо развитие на икономиката не е в състояние да обслужва своя дълг.

 

Брутният вътрешен продукт (БВП) на Съединените щати за миналата 2017 година достигна 17 трилиона долара. Пак тогава националният дълг е превишавал БВП – общо 17,7 трилиона долара.[40] Преведено на всекидневен език това ще рече, че имаме работа с отдавна фалирала държава. Нейните главни собственици са онези, на които правителството й дължи тези гигантски суми.

 

Само за една годинапрекраснотоуправление насолидния генийДоналд Тръмп е довело до нарастване на дълга с около 3,5 трилиона долара!

 

Целият дълг на фалиралите САЩчелната икономика на светали е в ръцете на тяхното федерално правителство? Както, надявам се сте разбрали, не.

 

Пак отсъствието на свежи данни ме принуждава да се връщам близо три и половина години назад. През последния ден на септември 2014 година чужди страни, юридически и физически лица са притежавали 6,06 трилиона долара от дълга на Съединените щати. Което представлява приблизително 47 на сто от него.[41] Основните държави, които тогава бяха собственици на близо половината задължения навеликата сила“, са Китай и Япония. Има и банкови среди със седалища в Белгия и Карибите.[42]

 

През последните два лазарника, следвайки поведението на семейство Ротшилд на световните финансови пазари, по-специално – на паричните, Китай намали доста дела от американския дълг, който държеше, купувайки злато. Но все още разполага със солидно количество банкноти на Федералния резервдолари, за да представлява заплаха не само за икономиката на САЩ.

 

Какво се крие зад тези числа? Нещо съвсем елементарно. Китай и Япония, както и неколцина банки, сещате се под чий контрол, могат във всеки момент да превърнат зеленогърбите доларови банкноти в тапетна хартия. Така, както са постъпили, предизвиквайки кризата и срива на Нюйоркската фондова борса през 1929 година.

 

Най-експресивно за резултатите от погрома, превърнал собствениците на Системата на Федералния резерв на САЩ в още по-крупни супербогаташи и реални господари на планетата, можете да узнаете, ако четете художествена литература, описваща онзи период в Германия. Там марките наистина са служили за тапетна хартия. Националната валута се е обезценявала за минути. Спомнете си тукашното дередже през есента и зимата на 1996-1997 година. Но нашето беше нищо в сравнение с ужаса, стоварил се върху германците. И докарал не малко от тях у нас, за да дирят препитание. Напомням, че тогава нашите предци въвели и разпространили израза изпаднали германци“…

 

Опитвам се да кажа, че ако Пекин и Токио решат, могат да пуснат на международния валутен пазар два-три трилиона долара и да превърнат тази световна валута в хартийки за фунийки. Тоест – да разорят Съединените американски щати, в които най-малко 48 милиона работещи битуват в бедност. Повтарям: работещи. Оставете настрана пропагандата. Такъв е реалистично нарисувания пейзаж на живота внай-великата сила“.

 

Както се досещате, нямат право на това. Другарите от тайното световно правителство не позволяват. Но специално китайските комунистически лидери завладяват САЩ и все по-закъсващите европейски страни, в това число и чалгарска Номенклатурия, чрез тихо икономическо нашествие. Без медиен шум, кротко, но и без отстъпления. И кой ще спре тази инвазия? Трамп, Дональд Джонович ли? Та той едва се крепи на политически немощните си крачета. Аха – и ще го гътнат.

 

Обаче обстановката се промени. Обявената от САЩ търговска война по целия свят с облагането с мита върху вноса на изделия от стомана и алуминий може да развърже ръцете на Китай и Япония. А техните ръководства да подирят възможност за проява на самостоятелност и защита на националните им производители. Като използват дяловете от американския дълг, намиращи се в техни ръце, за своеобразно оръжие за нанасяне на ответен удар. Не е възможно да преценя доколко реална е тази вероятност. Но съществува.

 

Най-малко засегната от мерките на Тръмп изглежда Русия. Привидно. Тъй като тя е най-големият износител на алуминиеви продукти на света. Но през 2010 година Олег Дерипаска прехвърли собствеността върху целия алуминиев отрасъл на своя приятел и господар Нат Ротшилд, сина на сър Джейкъб.[43] Дерипаска е обявен от Белия дом за олигарх (съвсем правилно). Името му е в списъка на приближените до Путин, подлежащи на американски санкции. Любопитна подробност. Тъй като този път фалшивият дърт блондин май настъпи мотиката. И си ритна трудовата книжка…

 

Русия завладява Арктика, КитайЗападна Европа и САЩ. Това е картината на днешния свят. Европейците са обречени на изчезване. Бумерангът на тяхното колониално минало се върна и ги поразява без всякаква милост, неолиберално. В наши дни блестящи градове като Париж, Лондон, Виена, Рим, Брюксел, Амстердам, Марсилия, Бирмингам, Москва, Санкт-Петербург, приличат на стълпотворения от приказките на Шехеразада.

 

Санитарният кордон около Израел, осигурен от управляващата еврейска фамилия в Саудитска Арабия, от ционистките агенти в Египет, Йордания и в двете части на самата Палестинска автономия, и разчленените и покорени Ирак и Сирия, ще позволи съществуването на ционистката държава още известно време. Тя ще се саморазруши в предстояща и неизбежна гражданска война между ортодокси и светски самозвани „евреи“.

 

Да му мислят териториите, където ще се завърнат. Преди всичко Русия и Украйна. Но също Испания, Гърция, Кипър, България, РумънияПоляците взимат предохранителни мерки. За унгарците не знам. Лидерът им е странна генетична смес

 

Бащата на Орбан се казва Győző [Гьозьо], което е унгарският еквивалент на Виктор[44]

 

Истинското семейно име на дългогодишния ни комунистически диктатор Тодор Правешки е Замфиркьов. Което е циганският еквивалент на Живков.[45]

 

Виктор Орбан оглавява Унгарската националистическа партия. Неговият баща е циганин, а майка му е от еврейски произход. Орбан е женен за Анико Левай.[46]

 

Левай е унгарски вариант на Леви. Например на английски, в зависимост от изписването – ако е Levi, се произнася Ливай.

 

Гьозьо Орбан, бащата на Виктор, е бил член на Унгарската социалистическа работническа партия. За сина му – настоящия министър-председател – се говори, че е бил доносник на репресивните унгарски комунистически секретни служби.[47]

 

Ами сега? Или и това е „лъжа“, „конспиративна теория“?

 

Не се извинявам за краткото отклонение. За да се изясни, че живеем сред постоянни лъжи, измами и заблуждения.

 

 

 

Мнозина, които са първи, ще бъдат последни,

а последните – първи[48]

 

 

 

Редовните читатели знаят добре, че най-малко една трета от икономиките на този Запад вече е китайска собственост. Под формата на капитализъм комунистически Пекин изкупува не само предприятия, инфраструктурни обекти – например пристанища в Гърцияхотели, търговски вериги и т.н. Китайски магнати пазаруват земеделски земи.

 

Наскоро, в предаването „Дебатът“, на държавната френска телевизия на английски език, стана ясно, че такъв пекинскичервен бизнесмене придобил 3000 хектара прекрасна френска територия. За обсъждането по темата бяха привлечени специалисти от Китай, САЩ и Франция. Един от тях подхвърли, че това не е толкова много. Наистина – едва 30 000 декара.[49] Но малко ли е? Особено, ако това е процес, който върви планомерно и не спира.

 

Та по същата логика Черна Гора и Косово спорят за едни „нищо и никакви4000 хектара, тоест – за 40 000 декара. Важни за развитие на туризъм

 

Което предизвика у мен асоциацията за елементарната въдица, която правителствата след 10 ноември 1989 година пуснаха, за да успокоят затъпялото население. И по този начин позволиха нашето бавно и постепенно колонизиране. Най-ярко се изявиха Иван Костов и Симеон Мадридски. Последният обясняваше, че няма как чужденците да отнесат земята ни извън нашите граници.

 

Вярно. Обаче така ционистите завзеха Палестина. Днес този процес на неоколониализъм е в ход в Гърция и е на приключване в Кипър. Островът на Афродита е до голяма степен притежание нарускипредприемачи“. Не се съмнявайте с какви корени. Вижте.

 

 

 

 

 

Когато индивидуалният егоизъм прерасне в общ, в национален, страна, притисната до стената чрез умели маневри, се превръща в неосъзната колония. Скоро започва да губи националната си идентичност и залязва. За да изчезне напълно. Факт не само у нас.

 

Такъв е случаят не само с Кипър, но и с Гърция. Руснаци купуват масово, безразборно и без да жалят парите (да не са се напънали да ги спечелят) недвижими имоти в двете страни. Но нима не правеха същото още от 1990 година насам първо в Швейцария? Продължиха там, където срещаха най-малка съпротива и им бе най-леснов Британия, Испания, България, Австрия, Белгия, Люксембург, Холандия, по-малко в Италия, Франция и САЩ. Конкуренти са им не местните богаташи, а техните огледални образиназначените от комунистическата партия китайски милиардери и държавните инвестиционни фондове под контрола на Пекин.

 

Тук преди четири години имахме пример за търговия с български паспорти, не просто осигуряващи европейско гражданство. Снабдяващи с такова престъпници. Той беше свързан с другаря Милен Керемидчиев. Бившият заместник-министър на външните работи на НРБ беше заловен да продава българско – разбирате европейскогражданство.

 

Трима младежи от лондонскияThe Daily Telegraphму скроиха капата в стил британскатаПанорама“, която беше заснела корупцията и алчността на Батето“ – със скритата камера.[50] Така комунистическият наследник попадна в капана на характерната за другарите алчност.

 

Не беше изминал и месец, откакто болшевикът Керемидчиев раздавашесправедливоств Украйна:

 

Видя се, че с призиви за спокойствие, толерантност, разум жертвите се увеличават. Не само в Киев се води война, но и във всички големи градове на Украйна. Това е гражданска война!“, допълни той.

 

Според бившия дипломат Русия подхожда към Украйна, както към Сирия. Керемидчиев, който в момента е част от партията на Меглена Кунева, настоя и за по-строги мерки към Украйна.[51]

 

Безсрамникът Милен Керемидчиев е брънка от интернационална мрежа. Той е участвал в екипи за наблюдение и контрол на изборния процес впроблемнистрани като Грузия, да речем.[52]

 

 Работил е съвместно с дяснатаКондолийза Райс – през ония години първа дипломатка на САЩ. Понастоящем, като вицепрезидент на тукашния филиал на канадската фирма “Arton Capital” – “Arton Capital Bulgaria”, Керемидчиев се занимава с търговия на поданство! Преди това беше начело наБългарски пощи“ ЕАД.[53] Дялан камък. Обработен в комунистическите работилници за мерзавци.

 

Припомням как близкият до Консервативната и обединителна партия лондонски всекидневник “The Daily Telegraphизтипоса пред света тукашния болшевишки номенклатурчик и неговите съдружнички, продаващи паспорти на престъпници, издирвани от правосъдието на Албиона.

 

 

 

 

 

Подробности за червения боклук, издигнат от комуниста Симеон Мадридски, бивш цар и вечен сътрудник на Съветите, можете да видите в публикацията ми, озаглавена „Да уточним: Нова студена война или приказки за комунѐта? – Част 3“.[54]

 

 

 

Трябва да се върнете към възхвалите на престъпленията на сталинизма,

и към Сталиновите съмишленици, за да откриете

позорния морален провал

на либералното и лявото мнение като заблудени и погрешни[55]

 

 

 

Втората героиня на репортажите на британския вестник “The Daily Telegraph”, записани със скрита камера от лондонските журналисти, е Веселка Петрова, по онова време от столичната адвокатска кантора „Цветкова, Бебов и Сие.“

 

Тя е старши правна консултантка и адвокатка. Завършила е Колумбийския университет в Ню Йорк с Фулбрайтова стипендия. Както и Академията по европейско право в Триер, Германия. Станала е магистърка по право вСофийския университет?! Специализирала е в Копенхагенски университет, както и в Хамбургския университет. Всичко това – преди да получи магистърска диплома в София?!

 

Не странно. Смърди.

 

Член е на Софийската адвокатска колегия.

 

Да се запознаем с част от ангажиментите на тази другарка.

 

 

 

 

 

Никой не докосна с пръст тезигерои на нашето време“. Вместо това, може би за вярна служба на комунистическата неправда, ги издигнаха. Просто потулиха случая. Набързо заглушиха опитите за огласяването му. Заметоха вината и виновните и се постараха с помощта на верни маргинални медии да изкарат британските журналисти хомофоби, расистиТака постъпват сталинистите. Посолството на Нейно величество замълчадипломатично. Зер – ставаше дума за комунистическа хавра.

 

Тогава показах видеозаписите по телевизията. Скоро свалиха предаването ми от програмата й. Било хубаво задемокрацията“, понеже съм не само неин критик, но и враг на народа – по наследство и заради цялостното ми творчество…Добре, но вие учили ли сте в западни университети с престижни стипендии на тамошнитечовеколюбци“, имитирали, че се борят против тукашната комунистическа система?

 

Обзалагам се, че другарката Веселка Петрова произлиза от същото алчно червено фашистко котило. Как мислите вие?

 

Отново англичанисготвихатуземните комунистическигенийчета“. Както преди години пак те извадиха на показ ненаситната алчност на Тодор-Живковия зет, другаря Иван Живков с моминско име Славков, по-известен като „Батето“.

 

Сега Керемидчиев е постоянен гост на ефирките. А навремето двамата с колежката му се бяха заканили да ме съдят. За цитат? Точно така. Съществува такава практика вдемократичния“ и „справедлив“ тукашен съд. Тя възникна след като той уважи иск от Костадин Тренчев. Защото се беше обидил отцитат от публикация в списание, поместен в моя книга. И коректно посочена под линия. И съдът ме осъди.

 

Явно нямам право да се позовавам на публикации в медиите. Без значение, че спазвам авторските права и етиката. Ако някой не вярва, документите по делото се съхраняват, надявам се, в Софийския градски и в Касационния съд.

 

Тези двамата – Керемидчиев и Петроващяха да постигнат същото заради това, че съм показал двата видеорепортажа на лондончаните. Ето какво представлява чалгарската Номенклатурия.

 

Мен няма да видите в телевизионните студиа. Нито други честни хора, способни да разкриват истината и да тълкуват вярно събитията и фигурите зад тях.

 

Уви, това няма значение за освободената, но несвободна чалгарска публика.

 

Не се сърдете, че не ни желаят в по-добрия свят. Отнасят се към нас с отвращение. Сред повече от 700 отзива, посветени на темата в лондонския вестник тогава, най-малко 70 на сто бяха обидни за нас. Но няма как да изкривя душата си и да не призная: Нищо друго не заслужаваме.

 

Това е така, защото тези, които ни омаскаряват, са комунисти и техни отроци. А ние ги търпим.

 

Докато членството в БКП, БЗНС, обучението в СССР и всяко сътрудничество на ДС не бъде инкриминирано, нищо няма да помръдне. Как не го проумяхте! Необходимо е да изтекат четири поколения: щом комунистът не е човек, то децата му са получовеци, внуцитетри четвърти. Чак четвъртата генерация може да се очовечи напълно. Без да е съвсем сигурно.

 

Веднъж завинаги нормалните хора трябва да прозрат, да разумеят: Няма свестен комунист. Никъде по света. Комунизмът е висше зло и шества по планетата – от САЩ, Русия, Британия, Германия, Франция, Испания, Италия, Чехия и т.н., през Аржентина, Бразилия, Венецуела, Чили, Близкия изток и Африка, до Китай, КНДР, Виетнам и Австралия.  Всеки, който се е записал в такава партия, е продал душата си на сатаната. Алчността и злото в него са надделели над всичко добро. Припомням:

 

Който е комунист, не е човек.[56]

 

А веднъж комунист, завинаги комунист!

 

Що за стока представляват туземните ни либералстващи, личи от техните постоянни призиви за единение. Съветват ни по-често да четем мотото, мъдрещо се над официалния вход на Народното събрание:

 

Съединените прави силата.

 

Знаете ли кои издигат подобни лозунги? Комунистите, фашистите и националсоциалистите. На първата сесия на „историческияТринадесети национален народен конгрескитайския парламент, министър-председателят Ли Кекян също не пропусна случая твърдо да заяви:

 

Съединението ни дава сила.[57]

 

Което обяснява, защо тук Парламентът има официален вход

 

А в Пекин премиерът Ли Кекян уточни:

 

Навлизайки в нова ератрябва непоколебимо да подкрепим най-важния пост на Си Дзинпин“, заяви Ли пред близо 3000-те делегати, скупчени в огромната, покрита с ален килим голяма зала на Великия народен дворец.[58]

 

Постът е на пожизнен президент, което ще рече – диктатор до живот.[59] Макар да не е съвсем сигурно. Тъй като глобалният елит, за народните маси обозначаван катоисторията“, поднася изненади. Променя схващанията и отношението си според своите интереси.

 

 

 

Свещените принципи на англосоца: новговор, двумисъл,

променливост на миналото; струваше му се,

че скита из дебри по морското дъно, изгубен в един чудовищен свят,

където той самият е чудовище[60]

 

 

 

Хитлер също обявил хилядолетен райх, а устоял едва 12 лета. Приключвайки земните си дни като обикновен партиен инструктор някъде из Южна Америка. Сталин разчитал на същото, но го гътнали и то най-приближените му. „И ти ли Лаврентий“,[61] ако перифразираме драматичната театрална реплика, приписвана на Гай Юлий Цезар.

 

Все по времето на настоящите китайски промени Владимир Путин обяви военното превъзходство на Русия и хвърли закърпената ръкавица на старата имперска армия царската и съветскатав лицето на нищо неподозиращия Запад. Разбира се, изключвам действителния елит. Нямам предвид спекулантите, търгашите, шаяците, мъчещи се да се надхитрят и да въртят гешефти в политиката. Доналд Тръмп пък доказа, че заявката му да се втренчи в пъпа на Сединените американски щати, без да се вълнува от съюзници, които не само се възползват от слабостта на неговата страна и й изневеряват, даже не плащат, а искат сигурност, е реална. И прокламира началото на друга война – търговска.

 

Искам да кажа, че префърцуненият израз на китайския премиер е верен. Човечеството навлиза в нова, следлиберална епоха, ако можем да я наречем така. По-коректно е да използвам глагола навлизат го. Което означава край на междучасието, от стар виц за ада, в който обречените в пъкъла били накиснати в басейн от фекалии. А в паузите немирници правели вълнички… На финала един от дяволите обявил:

 

Край на междучасието. Потапяй се.

 

Все по същото време читателка, моя позната, която много ценя, живееща в западноевропейска столица, но завърнала се за кратко у нас, ми написа:

 

Тук липсват всякакви правила, а там [на Запад] повече ми прилича на времето у нас преди 1989 г.

 

Не, това не правивремето у нас преди 1989 г.по-привлекателно, а обратното. Показва спускането на Запада към онова безвремие на тотална несвобода и подчинение, на робство.

 

Колко от имигрантите ни на по-солидна възраст изпитват същото усещане? Ден преди общите избори в ИталияEuronewsпредстави репортаж от Рим. В него вече възрастна италианка обяви, че няма да гласува, понеже родината й все повече заприличва настрана от Третия свят“. Докато се наканя, видеозаписът изчезна от електронния вариант на телевизията, ако изобщо е бил публикуван.

 

Комунизмът за пореден път показва истинските си зъби. В Китай. Доказвайки верността на твърдението, че веднъж поразил някого, пострадалият не може да бъде излекуван и променен. Потвърждавайки поговорката за вълка, който мени своята кожа, но не и нрава си.

 

Заговориха за Си Дзнинпин като зановия Мао“.[62] Но това не отговаря на истината. Мао изолира Китай, а сегашният тиранин се напъва да оглави света. Освен това председателят Мао беше продукт на американците. Видял как армиите на САЩ и Британия окупират страната му, завършил училище от американската верига „Йейл в Китай“, той беше опитът, предшествал Хо Ши Мин във Виетнам и Фидел Кастро в Куба. И триматамасони, немарксисти, зорлем направени такива, агенти на американските тайни служби или финансово зависими от Вашингтон.

 

Дали президентът Дзинпин ще се превърне в председателя Си? Едва ли ще повтори точно стъпките на оригинала. Въпреки че за пет години начело на най-голямата страна на планетата се отдаде на арести, разчистване на съперници в действителни или монтирани псевдосъдебни процеси, залъгвайки обществото с дрънкулките на съвремието – преди всичко от електрониката, но и с безсмислени строежи, осигуряващи изкуствена заетост, Си Дзинпин установи тотален контрол над целия живот и над всички китайци.

 

Опасно за Китай, и за света. Обаче никой не отваря дума за това, кой свърза Запада с председателя Мао и постави комунистически Китай на пазарни релси? От напълно отстранена, уединена и изостанала страна го превърна в глобална сила с постоянно място и влияние в Съвета за сигурност на ООН. Едва през 1971 година, с две специални резолюции на Общото събрание, Китайската народна република беше призната окончателно, както за пълноправен член на организацията, така и за постояненв Съвета за сигурност.

 

Същата година стартираха совалките на Хенри Кисинджър до Пекин. Той повлече крак за президента Ричард Никсън и за деловия елит, предвождан от починалия преди година Дейвид Рокфелер. След завръщането си, милиардерът публикува в най-свободния“ и „най-демократиченвестникThe New York Timesапология на комунистическия режим и лично на председателя Мао.[63] Сега Тръмп се възхищава на идентичната, вярно – по-мека – диктатура и на президента Си Дзинпин

 

Idem. Едно и също.

 

С едно важно допълнение: Западът не познава Изтока. Нито Русия, нито Китай, нито нас – бившите съветски колонии. Ако ще се почувствате по-добре – васални държавици. Политиците, техните съветници, а още по-малко масите изобщо имат реалистична представа за обезличаването, отказа за мислене и промененото, превърнато в униформено съзнание, на хората в не съвсем бившия соцлагер. Което има голямо значение.

 

Неолибералният модел – чиста проба глобален комунизъм, с насадения от него мултикултурализъм, преобърнаха мисленето на християнските народи в Европа и ги развратиха. Чрез постоянното вменяване у тях на вина спрямо евреите и посредством предателствата на правителствата им през последните 200 години, сега тази прекрасна цивилизация е на път да загине и да бъде забравена. Новите варвари не са мюсюлманите, които пристигат на Стария континент и в Северна Америка по силата на неизбежната принуда.

 

Те бяха прокудени насила от своите родни места, където добруваха, водеха приличен живот съгласно техните традиции, и нямаха намерение да напускат. Този път трябва да признаем, че това стори Западът.

 

Някога Руската и Съветската империя превзели грамадни късове от Азия. През втората половина на четиридесетте години на миналия век Западът поднесе на тепсия Сталину дялове от Централна и Източна Европа. Но същият Запад посегна и на нея. Спомнете си Горбачов и особено Елцин. Тогава неолибералните червени кхмери нахлуха в комунистическата империя и невъзмутимо я доразграбиха. Без да се съобразяват, че някъде някакви патриотични мишлета църкат: Съсипвате матушката! Бяха я почнали още от Лениновите времена

 

Владимир Илич Улянов, по майка Бланк, бил четвърт евреин и дегенерат, чиято баба по бащина линия се явявала едновременно майка и леля на татко му.[64] Главатарят на болшевишките революционери, финансирани от интернационалния еврейски банков капитал, ненавиждал руснаците. Веднъж рекъл на Максим Горки, че „почти винаги умният руснак се оказва евреин или във вените му тече еврейска кръв“.[65]

 

Да, комунизмът не е руски продукт. Първият нееврейски милиардер в света Хенри Форд е бил прецизен в заключението си, че:

 

Еврейската революция в Русия беше осъществена от Ню Йорк. Настоящето правителство на Русия беше превозено почти в комплект от долната част на нюйоркския Ийст Сайд. Нюйоркското гето отдавна беше пренаселено от жители на долен East Side

 

На практика горната част на нюйоркския East Side е обширен дял от едно еврейско гето. Процъфтяващият West Side и населеният от средната класа район на града северно от Central Park практически са еврейски.

 

С изключение на един голям универсален магазин[66] и на няколко по-малки, всички огромни универсални магазини в Ню Йорк са еврейски. Мъжката и дамската конфекция, обществените перални, кожухарството, магазинерството като цяло, са монополизирани от евреи. Юридическата професия е преобладаващо еврейска. Установено е, че 25 000 от общо 27 000 нови вестникарски будки, които контролират разпространението на четива в Ню Йорк, са в ръцете на евреи. Само в нюйоркския квартал Ийст Сайд има 360 синагоги.

 

Руският болшевизъм произлезе от Ийст Сайд в Ню Йорк, където беше откърмен и насърчаванв религиозен, морален и финансов планот еврейските лидери. Леон Троцки (Бронщейн) беше от Ийст Сайд. Неизвестно е, дали бе част от нюйоркската еврейска общност. Обаче силите, поощрили онова, което той възнамеряваше да стори, бяха съсредоточени в Kehillah.[67]

 

А Кехилът, и свързаният с нея Американски еврейски комитет, бяха заинтересувани от работата, която той се готвеше да свърши. Преди всичко – свалянето на установеното правителство, един от съюзниците на Съединените щати в неотдавнашната война. За постигане на целите си руският болшевизъм беше подпомогнат от еврейското злато в Съединените щати. А сега, когато е сигурно, че той е далеч по-многоброен и по-силен в САЩ, отколкото в Русия, този факт не предизвиква ни най-малко безпокойство.

 

Отричането е безполезно, защото истината е толкова очевидна и тъй дълго се рекламираше. Онова, което поразява изследователя на еврейския проблем в Съединените щати, е глупостта, позволила на еврейския болшевизъм да се развява насам-натам толкова открито през последните няколко години. Единствено възможното адекватно обяснение е, че евреите никога не бяха и сънували възможността американският народ да се събуди достатъчно, за да им се противопостави. Настоящото мащабно демонстриране на еврейските тактики в Съединените щати без съмнение изненада еврейските лидери. А това не може да бъде разбрано другояче, освен, че те са придобили толкова грамадна територия от съзнанието на американците, за да допуснат евентуална съпротива

 

Остава да видим, дали еврейските лидери ще бъдат способни да контролират онзи Франкенщайн,[68] който тяхната погрешна политика сътвори. Следвайки буквално програмата за Русия, която еврейските водачи одобриха и приеха, организираното нюйоркско еврейство излага на показ такова увлечение, ревност и прямота, които понастоящем еврейските вождове биха искали да обуздаят, ако съдим по оплакванията на някои от еврейските болшевики.[69]

 

Който мисли, че поставям знак за равенство между САЩ и Русия, греши. На теория САЩ са либерална демокрация с капиталистическа икономика. Внушава го и пропагандата. Истината е печална. От Първата световна война насам, през сухия режим, Голямата депресия, Рузвелтовият нов ред и ядрената епоха те са образцова диктатура на малък свръхбогат елит, предвождан от талмудската мафия.

 

 

 

Същественото в ужасите на комунизма, сталинизма,

не е, че лоши хора вършат лоши неща – те винаги го правят;

то е, че добри хора вършат ужасни неща,

смятайки, че правят нещо добро[70]

 

 

 

Днес във Вашингтон се е настанил далеч по-жесток, заядлив и некадърен сталинистки режим, отколкото в Москва. От 1933 година, но със сигурност от 1968-а, до Белия дом са допускани само комунисти.

 

Какво представлява комунизмът – някога и сега? Философът Александър Зиновиев го познаваше отвътре. Бе членувал в КПСС. И, докато бе на издръжка на Запада, имаше достатъчно време – близо три десетилетия, да разсъждава над него, над онова, което наричат либерализъм, социализъм и така нататък. Няма как да отрека – предложи изумително точна дефиниция на комунизма, която е съвсем вярна. Нищо, че е непълна.

 

В поредно интервю за парижкото списание “Le Figaro[71] от 1999 г. го провокираха:

 

Въпрос: И така, борбата с комунизма беше заговор за разрушаване на Русия?

 

Александър Зиновиев: Точно така. Казвам това, понеже бях неосъзнат съучастник в тази акция, което намирам за срамно. Западът искаше и програмира руската катастрофа. Четох документи и участвах в изследване, което под маскировката на идеологическа борба работеше за разрушаването на Русия. Това се оказа толкова непоносимо за мен, че повече не можех да стоя в лагера на онези, които унищожаваха моя народ и страната ми. Западът не ми е чужд, но го смятам за вражеска империя.

 

В.: Да не станахте патриот?

 

А.З.: Патриотизмът не ме интересува. Получих интернационално възпитание и му оставам верен. Даже не мога да кажа дали обичам руснаците и Русия или не. Аз съм част от тях. Днешните страдания на моя народ са толкова ужасни, че не мога да стоя и да ги наблюдавам отдалече. Варварството на глобализацията се доказва по много, различни, неприемливи начини.

 

В.: Въпреки всичко, много бивши съветски дисиденти говорят за тяхната родина като за страна с човешки права и демокрация. Сега, когато тази гледна точка стана общоприета на Запад, се опитвате да я опровергаете. Няма ли противоречие в това?

 

А.З.: По време на Студената война демокрацията беше оръжие в борбата срещу комунистическия тоталитаризъм. Днес разбираме, че епохата на Студената война беше историята на западния апогей. През това време Западът имаше всичко: безпрецедентно увеличаване на богатството, истинска свобода, изумителен социален напредък, колосални научни и технически постижения.

 

Но едновременно с това Западът неусетно се изменяше. Плахата интеграция на развитите страни, извършена по онова време, прерасна в интернационализацията на икономиката и в глобализацията на властта,[72] на които сега сме свидетели. Интеграцията може да съдейства за общото добро и да има положително влияние, ако е мотивирана от законните стремежи за обединение на братски народи, например.

 

Но от самото начало въпросната интеграция беше съсредоточена в изграждането на вертикална структура, стриктно контролирана от една сила, надхвърляща рамките на националните интереси.[73] Без успешна руска контрареволюция срещу Съветския съюз, Западът нямаше да може да започне процеса на глобализацията.

 

В.: Значи ролята на Горбачов не бе положителна?

 

А.З.: Гледам на тези неща от съвсем различен ъгъл. Противно на общото схващане, съветският комунизъм не рухна поради вътрешни причини. [Напълно вярно; от поне четвърт век не съм спрял да го обяснявам, но безрезултатно. Липсва капацитет, потенциал за разбиране.] Със сигурност неговото рухване е най-голямата победа в историята на Запада. Нечувана победа, която, нека го кажа отново, може да установи единен властови монопол от планетарен мащаб. Освен това краят на комунизма отбеляза и края на демокрацията.[74] Днес сме свидетели на въвеждането на демократичен тоталитаризъм или, ако желаете, на тоталитарна демокрация.[75]

 

В.: Това не звучи ли малко абсурдно?

 

А.З.: Изобщо не. Демокрацията изисква плурализъм, а плурализмът предполага съществуването на поне две повече или по-малко равни сили, които се противопоставят една на друга, и същевременно си влияят една на друга. През Студената война имаше световна демокрация, глобален плурализъм, с две противопоставящи се системи: капиталистическа и комунистическа, плюс други страни с аморфни системи, които не принадлежаха на никоя от първите две.

 

Съветският тоталитаризъм беше чувствителен към западните критики. На свой ред, Съветският съюз влияеше на Запада. По-специално – чрез собствените комунистически партии на последния. Днес живеем в свят, доминиран от една единствена сила, една идеология и една проглобалистка партия. [Съвършено точно!] Всичко това започна да придобива форма по време на Студената война. Когато малко по малко се появиха надстройки под различни форми: търговски, банкови, политически и медийни организации. Независимо от различните им области на действие, онова, което беше общо между тях, беше по същество техният транснационален обхват.

 

С разпадането на комунизма те започнаха да управляват света. Ето как западните страни се озоваха в господстващо положение. Но сега те същевременно са и в подчинена позиция, тъй като все повече губят тяхната независимост пред онова, което наричам по-горно общество. Планетарното по-горно общество се състои от търговски и нетърговски организации, чието влияние нараства и се разширява отвъд границите на отделните държави.

 

Както други страни, западните са подчинени на тези наднационални структури. Така е, противно на факта, че независимостта на държавите също е неразделна част от плурализма, а следователно – и от демокрацията от глобален мащаб. Днешната управляваща по-горна свръхсила потиска суверенните държави. Европейската интеграция, развиваща се и разкриваща се пред самите ни очи, също води към изчезването на плурализма в новия конгломерат в полза на по-горната власт.[76]

 

В.: Но не мислите ли, че Франция и Германия остават демокрации?

 

А.З.: Западните страни опознаха истинската демокрация по време на Студената война. Политическите партии имаха действителни различия и различни политически програми. [Ето го експеримента с нас в рамките на ОФ[77] – БКП плюс БЗНС, като втората партия е приела програмата на първата; тоест – престанала е да съществува като реална политическа сила.] Медиите също се различаваха една от друга.

 

Всичко това оказваше своето влияние върху живота на обикновените хора, допринасяйки за увеличението на тяхното благосъстояние. Сега това достигна своя финал. Един демократичен, проспериращ капитализъм, със социално ориентирани закони и сигурност на трудовата заетост до голяма степен беше възможен благодарение на страха от комунизма. След падането на комунизма в Източна Европа на Запад беше предприета масирана атака над социалните права на гражданите. Днес социалистите, които са на власт в повечето европейски страни, провеждат политика на премахване на системите за социално осигуряване, ликвидиране на всичко, което беше социалистическо в капиталистическите страни.

 

На Запад повече не съществува политическа сила, способна да защитава обикновените граждани. Наличието на политически партии е почти формално. Занапред те ще се различават все по-малко и по-малко. Войната на Балканите беше всичко друго, но не и демократична. Въпреки това, тази война беше подготвена от социалистите, които исторически бяха срещу подобни рискови начинания. Природозащитниците, които са на власт в някои страни,[78] приветстваха катастрофата на природата и околната среда, причинена от бомбардировките на НАТО. Те даже дръзнаха да твърдят, че бомбите, съдържащи обеднен уран, не са опасни за околната среда. Независимо от това, че войниците, които ги товареха [на самолетите] носеха специални предпазни комбинезони.

 

Така, демокрацията постепенно изчезва от общественото устройство на Запада. Тоталитаризмът се разпространява навсякъде, защото по-горната наднационална структура налага свои закони на отделните държави. Недемократичната свръхструктура издава заповеди, налага санкции, организира забрани,[79] хвърля бомби, предизвиква глад. Даже Клинтън й се подчинява. Финансовият тоталитаризъм покори политическата власт. Чувствата и милостта са чужди на невъзмутимия финансов тоталитаризъм. В сравнение с финансовата диктатура, политическата е хуманна. Съпротивата беше възможна в най-бруталните диктатури. Бунтът срещу банките е невъзможен.

 

В.: Какво ще кажете за революция?

 

А.З.: Демократичният тоталитаризъм и финансовата диктатура изключват възможността за социална революция.

 

В.: Защо?

 

А.З.: Защото те съчетават всемогъща военна сила с финансово задушаване. Всички революции получаваха подкрепа отвън. Отсега нататък това е невъзможно, защото няма никакви независими държави, нито ще има. Нещо повече, на най-ниското равнище работническата класа беше подменена с класата на безработните. Какво искат незаетите? Работни места. Следователно, те са в по-неблагоприятна позиция от работническата класа в миналото.

 

 

 

Силни сте, само докато не лишавате други хора от всичко;

защото човек, от когото сте отнели всичко,

повече не е под ваша власт; отново е напълно свободен[80]

 

 

 

В.: Всички тоталитарни системи имаха свои собствени идеологии. Каква е идеологията на новото общество, което наричате следдемократично?[81]

 

А.З.: Най-влиятелните западни мислители и политици смятат, че сме навлезли в следидеологическа епоха. Това е така, защото подидеологияте имат предвид комунизъм, фашизъм, нацизъм и т.н. В действителност идеологията, свръхидеологията на западния свят, развита през последните петдесет години, е по-силна от комунизма или националсоциализма.

 

Мозъкът на един западен гражданин е бил промиван доста повече от този на съветски гражданин даже през епохата на комунистическата пропаганда. В идеологията главното не са идеите, а по-скоро механизмите за тяхното разпространение. Могъществото на западните медии, например, е несравнимо по-голямо от това на пропагандните механизми на Ватикана, когато той беше в зенита на своята власт. И не са само киното, литературата, философиятавсичките лостове за влияние и механизми, използвани в разпространението на култура, в най-широк смисъл, работят в тази посока.

 

При най-малкия импулс, онези, които работят в тази област, до един, отговарят с такава плътност и последователност, та е трудно да не помислите, че всички заповеди идват от един източник на власт.[82] Беше достатъчно да решат да заклеймят генерал Караджич или президента Милошевич, или всеки друг, за да започне цялата планетарна пропагандна машина да започне да работи срещу тях.[83] В резултат на това, вместо осъждане на политици и на генерали от НАТО за нарушаването на съществуващите закони, огромното мнозинство от западните жители е убедено, че войната против Сърбия беше необходима и оправдана.

 

Западната идеология съчетава и смесва идеи и представи, основани на техните тамошни нужди. Една от тези представи е, че западните ценности и начин на живот са най-добрите на света! Макар за повечето хора на планетата тези ценности да съдържат катастрофални последици. Опитайте да убедите американците, че тези ценности ще унищожат Русия. Няма да успеете. Те ще продължат да отстояват тезата за общовалидността[84] на западните ценности, като следват един от фундаменталните принципи на идеологическия догматизъм.

 

Западните теоретици, политици и медии са абсолютно сигурни, че тяхната система е най-добрата. Ето защо те я налагат по целия свят, без съмнение и с чиста съвест. Следователно, като носител на тези най-висши ценности, западният човек е един нов свръхчовек.[85] Самият термин е табу, но всичко се свежда до това.

 

Този феномен би трябвало да бъде научно изследван. Но смея да кажа, че стана изключително трудно да извършите научно изследване в някои области на социологията и историята. Ученият, който иска да проучи механизмите на демократичния тоталитаризъм, ще се изправи пред крайни трудности. Ще го превърнат в парий, отхвърлен от обществото. От друга страна, онези, чиито изследвания обслужват господстващата идеология, биват заливани от субсидии,[86] докато издателства и медии се борят за правото да работят с такива автори.[87] Лично съм го преживял, когато преподавах и работех като изследовател в чуждестранни университети.[88]

 

Няма да измине много време, и ще чуете, ще видите и прочетете тези тезиси по радиостанции, телевизии, печатни издания. Уважавани отобществото“ другари „политолози“, „социолозище ги изкълват, запаметят, и без да се смущават от плагиатството си, ще ги избълват, правейки се на умни. А мнозинството ще слуша, ще чете и ще ги възприема катовелики“.

 

Идиотщина! Масова.

 

Зиновиев греши, че разпадът на СССР енай-голямата победа в историята на Запада“. С изключение на кратък период между 1946 и 1953 година, те винаги са вървели ръка за ръка. Възможно е понякога синхронът да е убягвал на едната страна. Но тя бързо е догонвала другата, която я е изпреварила. На това сме свидетели сега. Речта на Путин с обявяването на новите оръжия е опит за настигане и синхронизиране със Запада. На което, поради своя недоимък на сиво вещество и експертност в условията на залеза си, Западът отговаря по познат, но безсмислен и отдавна опроверган начин с шпионска афера на бивш кагебист в Англия. Филм, който е прожектиран многократно. Ако Владимир Владимирович бе заявил на британците, налягайте си парцалите; толкова сме могъщи, че ще ви смажем; подчинявайте се, щеше да бъде друга работа.

 

Нищо подобно. Той е дребен страхливец, като любимия му първообраз Висарионович, на когото подражава. Наполеончо, каквито са всички подскачащи петлета с неговите габарити. Справка – един вицепремиер и негов кумец, вожд на парламентарна група. Кентаври, пръкнали се от катъри

 

Тези дни се навършиха две години от обнародването на т. нар. Панамски документи. Почти никоя влиятелна медия не отбеляза датата. Не срещтнах нито една, задала въпроса: И какво последва?

 

Тогава, преди близо два лазарника, публикувах следното:

 

Единственото, което може да произтече от “Panama Papers”, е Владимир Путин да изпълни заканата си. И “Panama Papers” да прераснат в “Moscow Archives”. Разбира се, ако приказките за размахания пръст от кабинета вдясно от Спаската кула не се окажат вятър и мъгла. Пишат, че Владимир Шеломович издал заповед за разсекретяване на архиви от периода между 1930 и 1989 година. Заканил се, че „для некоторых товарищей на западе это собирается стать очень интересным“. И е прав. Според преводите на английски, рекъл:

 

В тези документи има случаи, извинете ми, на лицемерно подсмърчане, както и на репресирани невинни с много интересни имена. Някои документи ще изненадат обществото[89]

 

Абакалъм! Тогава със сигурност ще лъсне и вербуваният на младини от КГБ по хомосексуална линия Дейвид Уилям Доналдович. Както и цялата соросоидна паплач от комунистически смръдливци не само в Европа.[90] Като на парад ще премине добре платената пета колона на ленинизма – от САЩ, Канада и Южна Америка, през Европа и специално на Балканите, чак до Австралия и Източна Азия.

 

Ярко ще грейнат комунистическите мутри на цялата кохорта от измислени десни политици – слуги на Интернационала. От Уудроу Уилсън, през Франклин Рузвелт, Джон Кенеди, Шарл дьо Гол, Линдън Джонсън, Аминторе Фанфани, Харолд Макмилън и Харолд Уилсън, Ричард Никсън, Вили Бранд, Хенри Кисинджър, Джерълд Форд, Джими Картър, Збигнев Бжежински, Валери Жискар ДЕстен, Жорж Помпиду, Роналд Рейгън, Франсоа Митеран, Хелмут Шмит, Бетино Кракси, двамата Буш, Хелмут Кол, Джулио Андреоти, Маргарет Тачър, Романо Проди, гръцките фамилии Папандреу и Караманлис, до Бил Клинтън, Хавиер Солана, Герхард Шрьодер, Кондолийза Райс, Манфред Вьорнер, Силвио Берлускони, Джордж Робъртсън, Ангела Меркел, Тони Блеър, Андерс Фог Расмунсен, Гордън Браун, Матео Ренци, Йенс Столтенберг

 

Западният отговор на Путиноватаядренареч се оказа поредна блудкава история споразения от руснаците“ бивш полковник от ФСБ, преди това офицер от ГРУ на Съветската армия, 66-годишният Сергей Скрипал . Възможно е тя да ангажира малкото мозъче само на някой с капацитета на доносниците на политическата милиция преди и след 10 ноември 1989 година Христо Христов, Георги АлбертКоритаров или Иво Ивайло Инджев, назначени за официални „антисъветчици“ и добре платени „русофоби“. Другарят е бил осъден, лежал в руски затвор с 13-годишна присъда. Тоест – бил е под ръка на кремълския режим, който не го е одраскал. Сетне го освободили и разменили за западни шпиони, заловени от Москва.

 

Смята се, че през последните седем години полковник Скрипал живеел тихо в Солсбъри.[91]

 

На чия издръжка? Кой го храни и облича?

 

Русия твърдеше, че MI6[92] е платила 100 000 долара на полковник Скрипал в замяна на предаването на агенцията на самоличността на руски тайни агенти, действащи в Европа.[93]

 

Това е част от обяснението, от отговора на въпроса ми. Защото готовите пари свършват бързо. Явно товарищ Сергей Скрипал служи и понастоящем. Както капитан Александър Литвиненко – щатен съветски убиец, обучен в специалните школи на КГБ.

 

 

 

Израждането на революцията в Русия не премина

през етап на революция за комунизъм към революция

за развит вид капитализъм,

а към чиста капиталистическа революция[94]

 

 

 

Марк Галеоти, специалист по руските тайни служби, заяви: „Руснаците са по-враждебни към „предателите“, отколкото към дисидентите, както беше.

 

Но той каза, че би било необичайно да вземат на прицел бивш шпионин, който е бил разпитан и инструктиран зад решетките, и разменен, добавяйки: „Единственото, което превърна Александър Литвиненко в мишена, беше, че той все още работеше със службите за сигурност тук, както и с други.[95]

 

Както можеше да се очаква, руснаците отрекоха. „Официалният говорител на Кремъл“ и приятел на ПутинДмитри Песков обяви, че Русия еотворена за съдействие и сътрудничество“, но засега не е потърсена от следователите в Британия“.[96]

 

Не подценявайте Путин и путинизма. Кой би имал полза от тази афера в навечерието на президентските избори в Русия? Без значение, че те са с предизвестен край. Просто одобрението на Владимирович вътре в страната, но и извън нейните предели, нарасна още следракетнотому слово.

 

Кой се обади от американския коневръз, за да раздава справедливост? Поредният хрантутник на окупирания от ционистите комунистически Запад, членът на КПСС и на ЦК на Ленинския комсомол, еврейският товарищ Гари Кимович Мойсеевич Вайнщейн, известен като Каспаров. Ето какво изкрякал настоящият… американец:

 

След трогателния отговор на Британия на убийството на Литвиненко с полоний в Лондон, защо Путин да не стори това отново?[97]

 

Доказателство, че шахматът не е непременно игра на умните. И не – никой няма право от комуняга и фашага да става друг, освен да се скрие вдън земя от срам.

 

Съвсем не в допълнниетук почти никой не обърна внимание на бързо стихналия скандал с шпионството в полза на Чехословакия на лейбъристкия лидер Джереми Корбин и на бившия лондонски кмет Кен Ливингстън. Чешко подобие на Сергей Скрипал внезапно чу гласа на съвестта си и се почувства длъжен да обяви, че двамата са били тайни агенти на StBStátní bezpečnost, Чехословашката държавна сигурност.[98] Не стана ясно срещу каква сума са проговорили подкупните остатъци от неговата съвест

 

Склонен съм да вярвам, че предателството на Ян Саркоши, офицер от StB, съдържат истина. Важно е да се разследва, понеже мнозина смятат, че троцкистът Корбин ще бъде следващия министър-председател на Британия. А след като отрече, той получи извинителна бележка от действащите чешки сили за държавна сигурност. Смърди на кагебистки ботуш!

 

Джереми Корбин не е бил сътрудник на тайните служби на Чехословакия от комунистическата епоха“, съобщиха чешки медии, порицаващи историите в британската преса, настояващи, че той се е срещал с шпионин от тази страна в Лондон…

 

По-нататък твърдението на The Sunбеше опровергано в чешкия печат. Информационната агенция ČTK цитира Светлана Птачникова, която оглавява Чешките сили за сигурност. И които съхранява документите от вече нефункциониращата секретна служба на чехословашките комунисти (известни като StB). Тя заяви, че макар Корбин да се е срещал с офицер от StB – имайки предвид Ян Димич от архивителейбъристкият лидер го е смятал за дипломат.

 

„Г-н Корбин никога не е бил регистриран (от StB) като сътрудник, нито това (предполагаемо негово сътрудничество) става видно от архивните документи“, заяви Птачникова.

 

Служителите в чешките архиви са намерили белези, че StB се е опитвала да предотврати възможността Корбин да разкрие истинската самоличност на чешкия служител, с когото се е срещал“, твърди Птачникова.

 

Ян Димич е бил псевдоним“, каза тя, „който не е бил необичаен.“ Допълвайки, че офицери от разузнаването са работили в чехословашките дипломатически и търговски представителства зад граница. Смята се, че Димич в действителност е бил Ян Саркоши, третият секретар на чехословашкото външно министерство, ангажиран с „движението за мир“.

 

„Навярно той се е срещал с Корбин в качеството си на дипломат“, споделила Птачникова с ČTK. Бил изгонен от Британия през 1989 г.

 

В отговор, говорител на Корбин заяви: „Това потвърждава, че тези твърдения са изцяло фалшиво и нелепо опетняване.[99]

 

Нищо не потвърждава. Обратното – обвинява.

 

Отказвам да ни правят на малоумни. По онова време всеки нашенец с акъла си знаеше, че дипломатическо назначение бе невъзможно без обвързаност със службите за сигурност. Същото се отнасяше и за западните посолства. В тях работеха само ченгета от съответните държави. И днес е така.

 

Ако Джереми Корбин – изтъкнат последовател на марксиста Тони Бен, не е бил наясно с това, значи на Британия й предстои да бъде управлявана от поредния Уинстън Чърчил – завършен глупак и малограмотен лаик. Излиза, че, ако вярват на тези тъпотии, британците са пълни кифли, без извинение.

 

И чехословашкото болшевишко ченге Ян Саркоши настоява, че когато през осемдесетте години двамата с Корбин се срещали, британският лейбъристзнаел, че той е шпионин и заявил, че депутатът е доставял сведения за комунистическия режим“.[100]

 

За мен това е извън всякакво съмнение. Западът е просмукан от проникнали шпиони на съветската комунистическа система.

 

Колкосвободниса секретните служби на Чехия, както и медиите, личи от съда, който въпреки документите, доказващи връзката на настоящия премиер в оставка (кога го назначиха, кога ще си ходи) Анджей Бабиш, отрече той да е бил агент на StB.[101] Системата на Изток и на Запад е обща: комунистическа!

 

С това сюжетът в стил „агент 007не се изчерпва. „УмнотоБоре, по руска майчина линия албинос, а по бащинаДжонсън, и бир парче турчин и крипто мюсюлманинзаплаши Москва, че, ако се окаже замесена, ще отмени участието на английски национален отбор в Световното първенство след три месеца там. Путинзатрепери“ – какъв ужас, колко страшна заплаха! И продължи да брои милиардите, стичащи се в банковите му сметки от сделките с оръжия, газ и нефт, злато, сребро, черни и цветни метали

 

Но възниква друг проблем все в рамките на този бездарен сценарий, беден на събития, случки и емоции. Руснаците ли са най-големите злодеи?

 

Усещам как комунетата и ченгетата, професионалните съветски русофоби и евроатлантици, бъдещи неорусофили, настръхват. Вадя ги от летаргията, обзела ги напоследък. Оставиха ги да подминат дори 3 мартпразник на руското оръжие. По стечение на масовото полягане на чуждопоклонниците върху килимчето пред руското посолство в Номенклатурия. А те с такава страст и ярост бранят Съединените щати и Запада, НАТО и някакви „евроатлантически ценности“, че човек ще помисли – родили са се със спомена за добрата стара буржоазия, а не за масовите убийства, погромите и разправата с българите след 9 септември 1944 година. Уви, варете ги, печете ги, комунистите си остават комунисти, а милиционерите милиционери.

 

 

 

ЦРУ не може да се изправи пред американския народ и да признае,

че негови бивши служители са заговорничили

за убийството на президента… ЦРУ не е пестило нито време,

нито парите на данъкоплатците, в усилията си

да укрие истината за убийството от американския народ[102]

 

 

 

Но повечето от вас не вярват, че това е така. Убедени са: всеки има право да се променя. Вчера предците убили едного. Днес те заграбили предприятие или създали банка с чужди пари. Утре наследниците им ще станат граждани на света. Ще обикалят планетата със собствени самолети, яхти, лимузини… Тарикати!

 

Въпросът за злодействата на руските репресивни секретни служби зад граница е логичен и многократно поставян. Обаче друг, койтосветовната демократична общественост“ кой знае защо пропуска, правейки се, че не знае за неговото съществуване, е: Само те ли?

 

Единадесети септември 2001 г. бе един от онези особени дни, които американците наричат дарени от Бога“, – пише починалият миналата година британски разследващ журналист Гордън Томас, автор на няколко книги, една от които – за Моссад, е сред най-продаваните за всички времена, – „но който много от тях завинаги ще запомнят като ден на тяхното морално падение. Това сложи началото наПървата световна война на двадесет и първия век“, както я нарече президентът Буш – разрушаването на Световния търговски център и на част от Пентагона. Всеки си задаваше въпроса каква е следващата стъпка. През октомври вълна от случаи на антракс заля вече потресената и уплашена нация. Антраксът може да бъде разпространен лесно и е почти 100 процента смъртоносен, освен ако не бъде открит достатъчно рано, за да бъде третиран[103] с антибиотици. Нима това беше следващата атака от страна наАл Кайда“?

 

Никой не знаеше. Страхът полека-лека обхвана цялото земно кълбо; ставаше дума за тиха, невидима чума, която може да бъде разпространена посредством устройства, поръчани безпрепятствено по интернет. Носеха се слухове за това как хиляди микрони антракс могат да бъдат пуснати по въздуха и да се утаят по улиците, градините, дърветата, рамките на прозорците и дори да попаднат през комина в дома. Тридесет хиляди от тези микрони могат да се съберат върху фиба за коса – повече от достатъчно, за да унищожат цялата къща или дори няколко къщи. Цялата разследваща мощ на ФБР и ЦРУ не успя да установи откъде идва антраксът. Единодушно бе решено, че трябва да е отАл Кайда“.

 

Разпространението на вируса на антракса бе драматична илюстрация на една от основните цели и методи на тероризма.[104] Правилото е формулирано от китайския философ Сун Дзъ преди 2500 години в „Изкуството на войната“: „Убий един, уплаши десет хиляди.“

 

До момента на публикуването на тази книга [2007 г.] не е известно кой е разпространил антракса.[105]

 

Следва бегъл преглед на най-големите арсенали с биологични оръжия. Както се досещате, Афганистан, Ирак, Либия или Сирия не са сред тях. Но са записани „великитеСАЩ, СССР, Италия, Франция, Великобритания. И не толкова забележимите Белгия, Канада, Полша, Холандия

 

Към 1975 година – времето на Съвещанието за сигурност и сътрудничество в Европа, проведено в Хелзинки, поставило началото на процеса на конвергенцията, сливането на елитите, „САЩ разполагат с богат биохимически арсенал. Малко преди атентатите на 11 септември Пентагонът призна, че във военновъздушната база Нелис, една от най-секретните в Америка, се намира най-богатият в света запас на биологични и химически оръжия. Той е създаден в преобладаващата степен от учени от ЦРУ. Един от тези учени е запален биохимик, чиято работа поставя началото на изследванията, които в последна сметка довеждат до създаването на арсенала. Името му е Франк Олсън.

 

В онзи ужасен 11 септември на 2001 г. синът на Олсън, Ерик се намирал в семейната къща във Фредерик, Мериленд, недалеч от Форт Детрик, където баща му работил за ЦРУ. Тогава, както и сега, институтът бил място с ограничен достъп, охранявано от всякаква електроника и въоръжени патрули. Докато телевизорът във всекидневната на Ерик безкрайно повтарял кадрите от разрушенията в Ню Йорк и Вашингтон, той записал в компютъра си, където вече бил събрал толкова много невероятни материали за смъртта на баща си, най-поразителното от всички:

 

Баща ми бе убит, защото ЦРУ се опасяваше да не би да се разкрие най-добре пазената тайна на САЩ от времето на студената война, а може би и на всички времена. Тайната за това как ЦРУ е участвало в биологичната война, както и в провежданите от него опити за контрол върху съзнанието.[106]

 

Спокойно, няма да преписвам цялата книга. Нататък авторът разкрива действително ужасяващи картини на опити с биологични оръжия върху корейци – невинни мирни жители – по време на войната там. Също – с военнопленници и затворници вътре в самите Съединени щати. А синът на Франк Олсън Ерик, се заел да разнищва защо и как баща музагинал точно в края на войната в Корея и началото на студената война. Ерик открил, баща му започнал да споделя с жена си опасения по отношение на строго секретните и незаконни опити на ЦРУ да изпробва действието на някои биологични вещества върху хора. В един от случаите бактерии били разпръснати по въздуха над Сан Франциско. Мнозина постъпили в болница: впоследствие много смъртни случаи били приписани на проведения опит. Тези случаи залегнали в основата на образуваното съдебно производство срещу правителството, което никога не влязло в съда. Системата за разпространение, използвана в Сан Франциско, била разработена от Франк Олсън.

 

Франк Олсън бил погребан през един студен ноемврийски ден на 1953 година. Човекът, одобрил тези опити, облечен в строг тъмен костюм и леко накуцващ, стоял зад опечалените роднини и наблюдавал как ковчегът на Франк Олсън потъва в гроба. Алис [съпругата на покойния] и Ерик нямали понятие, че това е един от най-хитрите служители на Централното разузнавателно управление. Името му било Сидни Готлиб.

 

В продължение на повече от двадесет години за Ерик Олсън Готлиб бил само смътно познато име. Тогава, на 11 юни 1975 г., вестник „Вашингтон Поуст“ публикува статия, озаглавена „Разкрито самоубийство“. В нея се разказвало как „цивилен армейски служител скача от прозореца на стаята си в нюйоркски хотел, след като бил упоен с ЛСД по време на заседание на ЦРУ“. Ерик разбира, че статията се отнася за баща му.[107]

 

Синът на Франк Олсън бил деветгодишен, когато погребали баща му. Щом се запознал с публикацията, зарязал всичко и поел по следите. За да стигне не до някакви мръсни тайни на американското Централно разузнавателно управление, разбирайте – правителството. А до ужасиите, пазени като зеница на окото от тоталитарния вашингтонски режим, бранещ с всички възможни средства комунистическата корпоративна номенклатура начело с интернационалните банкери и босовете от военно-промишления комплексиндустриалци и висши военни. Поискал ексхумация на бащините му останки.

 

 

 

ЦРУ е измислено от момчета, чиито семейства са ги изпратили

в Принстън, но не биха ги допуснали

до своите фамилни посреднически фирми[108]

 

 

 

За аутопсията Ерик събира съдебномедицински екип начело с професор Джордж Старс от Вашингтонския университет, уважаван криминолог с богата биография… Старс заключава: Смъртта на Франк Олсън не прилича на самоубийство. По главата и врата няма прорезни рани, които да говорят, че е скочил. Но под лявото око има голяма синина, която говори, че „той е бил ударен с тъп предмет, преди да падне от прозореца. Такъв предмет може да бъде и юмрук.“ Подобен способ бил описан в „Наръчника за извършване на убийствона ЦРУ, до който Ерик се добрал.

 

Документът от осем страници бил озаглавен „Методи за убийство“. В него има достатъчно материал за дузина трилъри и холивудски филми. Цитат от този невероятен документ се публикува за първи път.

 

Убийството е термин, за който се смята, че произлиза отхашиш“, наркотик, подобен на марихуаната, за който казват, че Хасан ибн Сабах е използвал, за да мотивира последователите си,[109] които трябвало да изпълняват политически и други убийства, обикновено с цената на собствения си живот. Тук се употребява, за да опише планираното убийство на човек извън законовия обхват на убиеца, който физически не е в ръцете му, осъден на смърт от дадена организация, която има полза от убийството. Никакви инструкции не трябва да бъдат записвани на хартиен или магнитен носител. Решенията и инструкциите трябва да бъдат известни на възможно най-малко хора. В идеалния случай само един-единствен човек трябва да бъде в течение.“

 

„Възможно е човек да бъде убит с голи ръце, но малцина са онези, които са достатъчно опитни да го извършат добре. Въпреки това чук, брадва, гаечен ключ, отвертка, ръжен, кухненски нож, стойка на лампа или какъвто и да е твърд, тежък предмет ще свърши работа. Парче въже, жица или колан също могат да се използват, ако убиецът е силен и пъргав. Всички тези импровизирани оръжия имат сериозно предимство, че са подръка и са привидно безобидни.

 

Инсценираното произшествие е най-ефективният метод. Когато е внимателно извършено, то предизвиква малко въпроси и се разследва повърхностно. Падане в море или в пълноводни реки е достатъчно, ако обектът не може да плува. Още по-достоверно е убиецът да се опита да организира спасителна акция, като така ще се убеди в смъртта на обекта и в същото време ще си осигури алиби. Ако личните навици на обекта позволяват, алкохолът може да се използва за скалъпени инциденти от всякакъв вид. Падане под релсите на влака или на мотрисата на метрото обикновено е ефективно, не изисква прецизно избиране на момента и често може да бъде видяно от случайни наблюдатели…

 

Палежът може да причини случайна смърт, ако обектът е дрогиран и оставен в горяща сграда… Наркотиците могат да бъдат много ефикасни. Свръхдоза морфин, предписан като успокоително, ще причини смърт, без да предизвиква въпроси, и е трудно да бъде доказана…[110]

 

Нямам намерение да превръщам тази медия в каталог на методи за извършване на убийства. Но от дете съм възпитан да не надавам ухо за подобни неща, особено ако са съобщавани от средствата за масова дезинформация. „Лъжат“, казваше мама. – „Комунистите винаги и за всичко лъжат.“ Също съм научен и сам доизградих навика да ненавиждам тайните и секретните служби. Честният човек няма какво да крие.

 

А в цитираната книга са описани още извадки от инструкциите за неразгадаемо убиване намилотоЦРУ нанай-демократичнатадържава на земята – САЩ. Чрез взривове, бомби, ръчни гранати

 

Наръчникът описвал какво се е случило с Франк Олсън. Ерик научил, че по времето, когато баща му загинал, всеки агент е разполагал с копие от текста. Авторът наНаръчник за извършване на убийствона ЦРУ бил човекът, когото видял да стои в дъното на църквата по време на погребението на Франк – доктор Сидни Готлиб.[111]

 

Ерик Олсън успял да убеди 81-годишен колега на своя баща да проговори. Агентът на ЦРУ му разказал за пътуванията на Франк до Германия в началото на петдесетте години. Той създавал средства за убиване истанал свидетел на някои от експериментите, които завършили със смъртта на обектите“…

 

„Моят домакин каза: „Корея е ключът към смъртта на вашия баща. Това е мястото, където двете секретни програми на ЦРУопитите за осъществяване на контрол над съзнанието и използването на биологични оръжия се обединиха. Домакинът ми каза, че баща ми е убит, защото ръководството на ЦРУ се опасявало, че се готви да направи публични признания и да алармира обществото. Затова бил убит.“

 

Но за голямо разочарование старецът казал, че не бил сигурен как е извършено престъплението, нито кой го е поръчал. „Именно заради това не искаше да споменава имена“, по-късно разказа Ерик пред автора. Въпреки това информацията стимулирала Ерик. Отчаяно нуждаещ се от пари, живеещ ден за ден в разнебитената вече семейна къща, той използвал всяко пени, за да постави парчетата от пъзела на мястото им. Не знаел, че смъртта на баща му се превърнала в казус, който се изучавал в много разузнавателни служби, включително руската КГБ и източногерманската Щази. Документи, намерени след падането на комунизма, които авторът видя с очите си, показват, че смъртта на Франк Олсън е анализирана подробно и от МИ-6. Документ на германската Щази я наричасъвършеното убийство под маската на самоубийство“.

 

Но Моссад, израелските тайни служби, в най-голяма степен използвали смъртта като средство. След 1976 г., когато президентът Джералд Форд забранил на ЦРУ да извършват убийства, ролята за премахване на враговете на Америка дискретно била прехвърлена на Моссад. Оттогава се смята, че Моссад е премахнала над 1000 врагове на Съединените щати и Израел. Един от използваните начини бил идентичен с фалшивото самоубийство на Франк Олсън. Това било част от методите, използвани от звеното на агенцията за извършване на убийства, създадено с одобрение на правителството.[112]

 

Специалният отряд за убийства на Моссад се нарича Кидон. Представлява не голямо военно подразделение, комплектувано с отлично обучени професионални убийци, действащи по целия свят. Те са в състояние да изпълнят операция за предизвикване на двустранни и многостранни междудържавни скандали и противоречия, какъвто е инцидентът със Сергей Скрипал. Израелски агенти на високи политически постове като Борис Джонсън, пък изпълняват задачи за информационно обслужване на акциите.

 

Някоя „световна медия да е възроптала срещу това нерегламентираноправосъдие“? Даже след убийството на агента на Моссад, но и на поне още две разузнавания MI6 и КГБ, британският еврейски магнат Робърт Максуел, шумът беше минимален и продължи три дни. Всеки любопитен беше наясно, че той е свързан с комунистическите режими в СССР, Източна Европа и Израел. Завлече натрупаните пенсионни осигуровки на поне половин милион британци. И какво от това? Политиците наредиха случаят да бъде потулен и медиите млъкнаха.

 

Откъде още през 1990 година роденият в Чехословакия с името Ян Лудвик Химан Бинямин Хох беше узнал, че предстои въвеждането на единна европейска валута? Уводната статия в първия брой на неговия седмичник “European”, излязъл на 11 май 1990 г. носеше заглавието „Едни пари в Европа“. (Вижте илюстрациите.)

 

Връзките на капитан Боб, както наричаха Максуел, въобще не бяха случайни. Те се простираха по цялото земно кълбо. Мрежата му обхващаше британската кралица, американския президент и съветския генерален секретар. В Политбюро на ЦК на КПСС го наричали „наш первый секретарь Лондонского обкома“.[113] Беше близък с Тодор Живков, но още повече с Андрей Луканов и Огнян Дойнов. В Израел го посрещаха държавните ръководители. После те го ликвидираха.

 

Но никак не е маловажен фактът, че според твърденията на Огнян Дойнов, Максуел му подарил апартамента, в който живееше в Лондон, докато работеше за медийния магнат там. Впоследствие в същото жилище се настани министърът на финансите Гордън Браун, който наследи Тони Блеър на премиерския пост. Доколкото ми е известно, евреинът лейбърист и сега живее в този апартамент, създаващ впечатление за оборотен, ако разбирате какво искам да кажа.

 

През 2015 година британски студент от Кардиф, Рейаад Кан, беше убит в Сирия от бомба, хвърлена от безпилотен самолет на Кралските военновъздушни сили, „пилотиранот Линкълншиър, както се предполагаше“ – написа в петък, 9 март, консервативният коментатор сър Саймън Дженкинс, поради прословутата британскасвобода на печата принуден да се изявява в социалистическата трибуна “The Guardian”.[114]

 

Впрочем, статията му беше премахната от електронното издание на вестника часове след обнародването й. Той е свикнал[115] А коментарът му продължава така:

 

В по-сетнешен доклад на Камарата на общините се приемаше, че той е организирал и подбуждалтерористичен акт в Британия. Но не можеше да се разкрие доколко опасен беше актът, та от законова гледна точка да оправдае неговото убийство.

 

Негов британски съучастник, Джунайд Хюсеин, беше убит от американски безпилотен самолет. Две години по-късно по същия начин бяха изтрити от лицето на земята вдовицата на ХюсеинСали Джоунс, и техният 12-годишен син.

 

Никакво съдебно разследване не последва тези екзекуции на британски граждани, извършени на чужда почва. Тези хора загинаха в резултат на изпълнена екзекуция, защото представлявали заплаха за националната сигурност. Къде е разликата, ако приемем, че някой в Москва е възприел същото схващане и гледна точка спрямо руския шпионин Сергей Скрипал?[116]

 

Не е ли вярно? Не е ли едно и също? Намирате ли разлика от морална гледна точка?

 

 

 

Седемте обществени гряха са: Вяра без жертва;

наука без милосърдие; търговия без морал; познание без почтеност;

удоволствие без съвест; богатство без труд; политика без принципи[117]

 

 

 

Някой да забелязва екзекуциите, изпълнявани от Моссад и останалите секретни служби? Включително – от днешните подразделения на уж разформированите КГБ, Stasi, StB, Securitate, Държавна сигурност и останалите агенции, на които управляващите комунистически власти в бившитесоцстрани са издали разрешителни за убиване.

 

Правителствата да прибягват до убийства на хора по целия свят без юридически процес нарушава всички международни закони. Нищо особено не може да се направи за това. Но за британското правителство да убива своите собствени граждани без съд, е отричане на Magna Carta.

 

Когато през 2011 г. президентът Барак Обама разреши екзекуцията с безпилотен самолет в Йемен на пропагандиста на Ал КайдаАнуар ал-Аулаки, гражданин на САЩ, действието му провокира гняв като нарушение на американската свобода. Обама твърдеше, че Аулакипредставлява постоянна и неизбежна заплаха за американски лица и интереси“. Резултатът беше: години на правни спорове

 

В Британия нямаше никакъв отзвук след убийствата на Кан и Хюсеин. Само мърморене от опозицията. Просто ни казаха, че 21 паспорта са били отнети от неназовани британци, вероятно, за да ги оставят беззащитни при убиване с безпилотен самолет. Това навежда на мисълта, че Вътрешното министерство е приело, че паспортите трябва да осигуряват юридическа защита. Липсата на какъвто и да е правен дебат за безпилотните самолети със сигурност е белег за гузна съвест на Уайтхол.[118]

 

Представям си как Владимир Путин и неговите палачи гледат на шпионите в шлиферикато врагове на държавата“, където и да живеят. Това, че Скрипал е бил облагодетелстван от размяна на шпиони едва ли е повлияло особено върху акта, който изглежда е долнопробно отмъщение. За Путин е било достатъчно просто да мигне, та той да се превърне в мишена. Затова е безсмислено да отговаряме на неговото мъжкарско надуване с наперченото парламентарно слово в бомбастичен стил на външния министър.[119] Пейката в парка в Солсбъри не е нахлуването в Полша.

 

Съответно с това, убийствата с безпилотни самолети са далеч по-значими. Британия не е заплашена от Сирия или Ирак. Но ние бомбардирахме тези страни главно в полза на американците. А постъпихме така като алтернатива на болезненото участие на войски на земята. Ако това означава срутването на цял жилищен блок (с всички в него), за да отстраним един снайперист, така да е. За британското правителство най-малкото британски войници не бяха изправени пред опасност. Установиха, че около 6000 цивилни са били убити от бомби на коалицията само през последните три години.[120]

 

За капак: Извадиха на светло данни, че чрез своите олигарси, внедрени в Британия, КГБ – ФСБ, респективно руската държава, е дарила 820 000 лири стерлинги – повече от 1 милион еврона управляващата Консервативна партия, на която принадлежи Борис Джонсън.[121] Образно казано, Москва е финансирала комунистическия режим на британскатадесница“. А сега кутренцето се опитва да ухапе ръката, която го храни

 

Всяка година в САЩ в безразборни стрелби между американци загиват хиляди хора. По-миналата година само в Чикаго в такива престрелки бяха убити 9 000 души. През почивните дни – weekend – около националния празник 4 юли 2016 година, пак там паднаха жертваповече от 60 души“![122] След уточнение – 56.

 

В САЩ не минава ден без престрелки между цивилни. В тях всеки ден загиват по няколко души. През 2015 година броят на убитите от огнестрелни оръжия по улиците на Америка е достигнал 13 286 души. В това число – избитите от милицията и другитеправоналагащиоргани. Още 26 819 са били ранени. САЩ са непобедими първенци в тази световна класация на свръхнасилието.[123] Но не са добавени жертвите на нападения с други средства и самоубийствата, които закръглят общо по около 22 000 умъртвени годишно.

 

На всеки убит с огнестрелно оръжие се падат и по двама ранени. Според данните на Центровете за контрол и превенция на САЩ,[124]всеки обикновен ден с огнестрелно оръжие биват убивани 93 американциОт общо 169 395 загинали от огнестрелни оръжия в САЩ между 2011 и 2015 година (най-скорошните достъпни петилетни данни), 105 183 (или 62 на сто) са в резултат на самоубийства.[125]

 

А „враговетеДоналд Тръмп и Ким Чен Ун, само преди пет месеца разменили си обидни реплики, ще се срещнат най-късно до края на май. Поканата на севернокорейския комунистически диктатор беше предадена на Белия дом отюжнокорейския. Приемете го като успех на Пекин в рамките на държавата Кимерика – от Китай и Америка

 

Дали швейцарският възпитаник Ким не е корейско превъплащение на Горби? А „десниятсъветски агент Тръмп[126]на Франклин Делано? Рано или късно в Северна Корея терорът на банката ще замени този на танка. Водачи на машините за убиване ще бъдат видимите и скритите фигури от комунистическата номенклатура. Както стана тук и навсякъде, където тоталитарният военен комунизъм беше заменен с по-мек, но с един и същ ефект – бавно, постепенно и затова по-неусетно изтребление на народи, на цивилизации. Както варят жабите, без животинките да почувстват смъртната опасност…

 

Комунизъм.

 

Искам да обясня, че сме зрители на геополитическа игра. В нея ще има надхитрени политици. Но измамените винаги са народите. Те плащат масрафа на олигарсите. И рядко събитията, които ви показват влиятелните медии, са точно такива. Лъжат. Постоянно и на едро.

 

Кой бил този „доктор“, който стоял отзад в черквата по време на опелото на Франк Олсън?

 

Сидни Готлиб, син на еврейски имигранти от Унгария… В младежките си години Сидни Готлиб се увличал по комунизма, въпреки че никога не станал член на партията. Когато кандидатствал за работа в ЦРУ, казал на комисията за своите убеждения. Нямало никакво значение. Бил период в историята на ЦРУ, когато трудно се намирали правилните хора. Амбициозните предпочитали по-възнаграждаващи кариери в академичния свят и в бизнеса, както по отношение на заплащането, така и на обществения престижПривлекателни за доктор Готлиб били патриотичният порив и тайнствеността, в която щяла да бъде обвита работата му. Чувствал, че винаги ще знае повече от другите навън. Оказало се точно така. Управлението му дало възможност да работи в рамките на собствената си етика, в която целите оправдавали средствата.[127]

 

Комунизмът винаги е привличал духовно бедните, неудовлетворените, комплексарите. Давал им е възможност да се усещат по-висши от другите. Комунизмът е фарисейство, юдаизъм. Поставяне на лични и тясно групови интереси над общите. Като чрез пропагандата прокламира тъкмо обратното. Върши всичко уж все в името на общественото.

 

Малко ли са материално бедните, които никога не са били обладани от комунистически идеи за равенство и братство? Повечето са такива. Тези хора вярвали, че могат да надделеят над бедността и да постигнат по-добър бит. Без да мразят и насилват, с труда си. Мнозина се уповавали и на Божията воля.

 

Комунизмът никога не е действал в рамките на законността. Конспирацията е негово кредо. Затова – повтарям – чуя ли тайно“, „секретно“, бивам нащрек.

 

Никой да не твърди, че мерзавците от тайните служби са служили на държавата. Те обслужваха малка алчна фашизирана, егоистична клика номенклатурата на комунистическата партия, която беше и държавата. Тези негодници бяха стожерите на ужасен режим, който смазваше всяко различно мислене и усещане, да не говорим за опит за промяна или противопоставяне. Те са престъпници. Също – всички униформени.

 

И не само те, а и членовете на БКП и БЗНС – повече от един милион и сто хиляди духовни мизерници, които бяха базата, носещите колони на режима, неговата опора. В замяна биваха дарявани с привилегии. Някои – дребни на пръв поглед, но всъщност доста съществени. Например при кандидатстване за работа комунистът ползваше предимство. Малко ли е?

 

Гордън Томас уточнява, че по време на Корейската война САЩ разработвали бактериологично оръжие, докато Съветският съюз бил напред с материала и се занимавал със средства за влияние върху човешкия мозък и съзнание. Мислите ли, че както Вашингтон пак тайно предавал разработките на атомната бомба на Москва, СССР не е върнал жеста, предоставяйки на САЩ прийомите за проникване вътре в личността и за въздействие върху нея? За превръщането й в банален, но извънредно необходим инструмент, например за извършване на убийства.

 

От години Сирхан Сирхан, излежаващ доживотна присъда за покушението на Робърт Кенеди, се мъчи да предизвика разследване именно на това. Как ЦРУ го е превърнало в машина. Но не само. Твърди, че не той е застрелял кандидата за президент. Използвали са го за параван, за мюре. „Демократичнитеамерикански съдилища отхвърлят исковете му.

 

Същите „демократив Британия сочат с пръст Москва за убийството на един повече от двоен агент. А не разкриват своите престъпления. Както и тези на тукашната Държавна сигурност, която също убиваше. Даже укриха документацията, събрана и натрупана във връзка със смъртта на Георги Марков. Що задемократиченподход и равнопоставеност пред истината и Темида?

 

На всичко отгоре, бившият полковник от ГРУ Сергей Скрипал  е предавал свои колеги, съветски и руски шпиони. Знаете какво ги е очаквало. Кое е онова, което ни пречи да допуснем, че някоя от жертвите на неговите предателства или неин наследник е посегнал на другаря? Предателството е по-отвратително и от убийството.

 

Не смешна, долнопробна е инсинуацията, че баща и дъщеря Скрипал  се хранели в ресторант, когато някакъв непознат – досега неидентифициранвръчил на Юлия писмо с думите „от ваш приятел“. Бащата – опитен шпионин, минал през затвора, пазещ се; двамата загубили, съответно съпруга и син, майка и брат, проявяват такава наивност и небрежност. За какви ни взимат?

 

 

 

Настъпва епохата на всеобщия шпионаж,

когато няма повече да казваме, че ни подслушват по телефона,

а ще споделям как телефоните ни следят, снимат и подслушват

 

 

 

Не е ли вероятна и провокация, извършена нарочно от британските или други тайни служби в навечерието на руските президентски избори и след прословутата реч на Путин? Трябва ли да лапаме мухите, които пропагандата пуска в устите ни? Ами, ако Сергей Скрипал  е бил внедрен от сегашните руски тайни агенции?

 

Всекидневникът “The Financial Times”, собственост на Ротшилдови и на италианската масонска фамилия Аниели или Анели, създателите на FIAT, се позова набивш високопоставен служител от службите за сигурност“. Той признал, че руснакътизвестно време след пристигането си в Британия през 2010 г. осигурявал информация на Обединеното кралство и на други западни разузнавателни агенции. Той допълни, че въпреки бързото спадане на неговата стойност като оперативен източник [на сведения], Скрипал  бил годен да обсъжда руските разузнавателни способности сприятелскишпионски служби.

 

Имаше интерес от приятелски чуждестранни институции, след като го освободиха в размяна на шпиони“, заяви високопоставеният източник от сигурността, който помоли самоличността му да не бъде представяна. „Беше полезен през един ограничен период.“

 

„Въпреки, че не беше шпионаж, продължаваше да бъде използван“, разказа втори служител от сигурността, преди да прибави примери за вида на информацията, която г-н Скрипал бил в състояние да сподели.

 

Такива са руските приоритети: ето как те проникват на Запад, как вербуват, как контраразузнават[128]

 

Тъй, тъй. „Проникват“. Инфилтрират ги. А британското контраразузнаване брои комарите, може би?…

 

Не се залъгвайте – от близки на Запад, които тукашната комунистическа Държавна сигурност разработвала като обекти от оперативен интерес“, съм съвсем наясно – Шесто управление, политическата милиция, е действало и зад граница. И обратно – Първо главно управлениевъншнополитическото рузузнаванее шпионирало и вътре в страната. Например много от ръчно написаните доноси на ЕсЕсИвайло“ – товарищ Иво Инджев, са съставяни тук, по черноморските ни курорти, а не в Ливан и Сирия, където е бил поставен да слухти и следи.

 

По сходен начин дългогодишният имигрант в Лондон Пашанко Димитров, водещ на рубрика в Българската секция на Британската радиоразпръсквателна компания или Би Би Си, в среща с вашия автор през лятото на 1992 година, проведена пред трима свидетели, двама живи, ме открехна, че ГеоргиДжериМарков най-вероятно е бил ликвидиран от старата ни имиграция в Англия. Усетили го, че ги следи и донася

 

Димитров беше напълно убеден, че всички пришълци от България в BBC, отишли след 1950 година, са били свързани с Държавна сигурност. Петър Увалиев, с когото бил приятел, също.

 

И обратното – Западните специални служби, не по-малко жестоки и вредни от източните, внедряваха и вербуваха свои агенти в съветския блок. Това беше известно даже на уличните кучета.

 

Няма как да защитавам Русия. За мен това е невъзможно, изключено. Търся и представям истината, без двуличие, лицемерие и двойни стандарти, като прилагам еднакъв аршин. Нищо повече.

 

Ако моето отношение към света и живота в него не ви допада, а текстовете ми ви се струват дълги, не посягайте към тях. Компютрите ви предоставят тази свобода. И се съобразявайте с другите. Както писа Кърт Вонегът:

 

Ние не пикаем във вашите пепелници, затова не си хвърляйте фасовете в нашите писоари.

 

Разбира се, както винаги, на Острова не пропуснаха дапривържатинцидента с убийствотона тукашното комунистическо ченге Георги Марков, героизирано като Кунчев и останалите алчни българофоби. Естествено, напомниха забългарския чадър“, как иначе? Изобщо „не се сетихада пояснят що за фигура беше Джериедин от любимците на диктатора Тодор Живков, радвал се на луксозен живот в социалистическиярайза избрани номенклатурата.

 

Истината се съдържа в признанието на американския полковник Филип Корсо, който не е работил никъде другаде, освен в службите на военното разузнаване на САЩ:

 

Информацията е власт, която трябва да се използва. Не само я предавате на вашето правителствено политическо ръководство, без значение дали е републиканско, на торите или на комунистите, просто защото те така ви заповядват. Вие не вярвате на политиците, но можете да имате доверие на другите шпиони. Поне така смятат разузнавачите. Затова и тяхната преданост е преди всичко към другите групировки, които играят същата игра. ЦРУ, КГБ, Британските секретни служби и цялото изобилие от чуждестранни разузнавателни институции преди всичко бяха лоялни към себе си и професията, и бяха най-малко предани на своите правителства.

 

Това бе една от причините ние във войската да знаем, че ръководството на КГБ, не номенклатурата на комунистическата партия, която се интересуваше единствено по политически съображения, предаваше толкова сведения от съветското правителство, колкото ръководството на ЦРУ даваше за нашето. За да оцелеят, професионални шпионски организации като ЦРУ и КГБ трябва сами да се пазят помежду си. Ето защо нито американските, нито руските военни им се доверяваха.

 

Ако добре разгледате как се водеше шпионската война в рамките на Студената, ще разберете, че ЦРУ и КГБ действаха като една организация: с много професионална вежливост, с огромно количество споделена помежду им информация, за да са сигурни, че никой от тях няма да бъде уволнен, и от време навреме с по някоя и друга човешка жертва, за достоверност и за да поддържат почтеността сред персонала си. Обаче опреше ли до лоялност, ЦРУ бе вярно на КГБ и обратното.[129]

 

Така преди тридесет и пет години изиграха човечеството сруската ядрено-ракетна заплахаи американския й отговорЗвездни войни“.

 

Тогава Кремъл получаваше нареждания от Белия дом или по-скоро от командните центрове на световната революция. Самият Корсо изнася такива факти в книгата си. Нещо повече, понякога даже си противоречи. Той разкрива:

 

Като офицер от разузнаването и на мен ми бе известна ужасяващата тайна, че КГБ е проникнал в някои от най-важните наши правителствени институции. И че ключовите аспекти на американската външна политика са диктувани от Кремъл. Първо дадох показания по този повод през април 1962 г. по време на изслушване от Сенатската подкомисия, председателствана от сенатора от [щата] Илинойс Еверет Дирксен. А месец по-късно дадох същата информация на главния прокурор Робърт Кенеди. Той ми обеща, че ще я предаде на своя брат – президента. И нямах никакви причини да не му вярвам

 

Съветските агенти бяха навсякъде

 

Накрая бяхме в състояние да разположим достатъчно съоръжения по програмата Стратегическа отбранителна инициатива – „Звездни войни“. И с тях да можем да поразяваме космическите спътници на противника, като унищожаваме системите за електронно насочване на вражеските бойни глави и ако се наложеше, да обезвреждаме противниковите космически кораби, щом те ни заплашваха. На практика използвахме извънземна технология: лазери, оръжия с ускорени елементарни частици и самолети, обезопасени чрез [технологията] Стелт – невидими за радарите. И в резултат на това не само изпреварихме Съветите и приключихме Студената война… В действителност спечелихме Студената война[130]

 

Дрън, дрън ярина. От една страна полковникът твърди, че „ключовите аспекти на американската външна политика са диктувани от Кремъл“, а от друга – че американските военни приключили Студената война. Не се връзва някак. Навярно поради намесата на редакторите (цензорите) от издателството. Така твърдеше синът му.

 

От всичко, което съм прочел и научил, оставам с убеждението, че първото твърдение на полковник Филип Корсо изглежда по-достоверно. Правил съм телевизионни предавания по нашия, българския случай, с отровения от агенти на КГБ в САЩ Брайън Алекс, тук Благой Алексиев.

 

 

 

САЩ и Съветският съюз се бяха вкопчили в битка

за превъзходство; … това беше война,

която завърши без изстрел, но не без кръвопролитие[131]

 

 

 

Наясно съм, че двете държави са подчинени на общ център, колкото и невероятно да звучи. Конкретните им взаимоотношения са регулирани от това ядро на тайното световно правителство. Трудно мога да повярвам, че някоя от тях има право да сюрпризира началниците си. Няма ни най-малко значение кой е поставил седалищните си части в президентските кресла в Белия дом и Кремъл.

 

Най-малкото, от изнесените от шефа на архива на КГБ Василий Митрохин документи става ясно, че шпионските централи на двете свръхдържави винаги са работили едновременно и съгласувано. Не твърдя – съвместно, заедно. Макар и това да е ставало.

 

Както е било и при споменатата Стратегическа отбранителна инициатива, известна като „Звездни войни“. От архива на съветското разузнавателно ведомство се разбира, че за да изкопчат повече пари, по взаимна уговорка, шпионите от двете страни на илюзорната барикада задружно плашели своите държавни ръководители.

 

Така КГБ пуснало в употреба легендата за изпреварващо ракетно-ядрено нападение. А в ЦРУ го раздули до там, че президентът Рейгън подписал програмата Звездни войни“. Както се казва в един от документите:

 

Това не беше разузнаване, а самоизмама.[132]

 

Днес самоизмамата е многократно по-малка. И най-недоволни от липсата на противопоставяне – тоест от причини за по-голямо финансиранеса самите разузнавачи.

 

Затова не вярвам много, че хвалбата и заплахата, съдържащи се в обръщението на Владимир Путин относно новите въоръжения, са съвсем истински.

 

Но да се върнем към изреченото от Александър Зиновиев. На мнозина то навярно се е сторило невероятно. Западът и „идеологическа борба“? Това не беше ли приоритет на комунистическия Изток?

 

Какво излиза? Че прехваленият Запад също е бил и е такъв. Ниеопитни зайчета в световен процес, каквито сме и в момента. Започнаха с комунистическия интернационализъм, та днес да втълпяват неизбежността и предимствата на глобализациятаединната комунистическа държава на земното кълбо.

 

Използват изтърканата схема на диалектиката: теза, антитеза, синтеза. Ако тезата е интернационалният социализъм, а антитезатанационализмът, глобализацията се явява синтеза, обединяващото звено.

 

Все повече се убеждавам, че примитивният национализъм действително е убежище на комунистите. Откъде тръгнал Адолф Хитлер? От социалистическите кръгове във Виена заедно с Троцки и много други еврейски левичари от Русия, дирещи забогатяване. Сетне – от малката Германска работническа партия – чисто комунистическа. Такива се оказаха неонацистчетата и у нас – от Ахмед Доган – агент „Сава“, през Красимир Каракачанов – агент „Иван“, до нежния червен кръжец около вестник „Нова зора“, разните „националнисъюзи, Волен Кобзон и Валери Симеонов, чиито псевдоними ще узнаем все някога.

 

Не ставаше дума за намеса на Запада и на първо място на САЩ в изборните процеси не само в остатъчната Съветска империя, но и в страните от уж бившия соцлагер. Бяха извършвани откровени престъпления, за които народните маси не бяха и чували. Чак днес, поради мегаломанията на евреин и ченге, обладан от мерак за власт, узнаваме детайли от продължаващите престъпления срещу народите. В случая – срещу руския, условно казано. Който – признавам, въобще не ми е скъп. Хич. Никак.

 

Но нека сверим поднесеното ни от Зиновиев с онова, което е ставало в родината му.

 

Но ме интересува истината. Затова се запознайте със скорошните откровения на Владимир Волфович Еделщейн или Жириновски – както желаете. Ала в контекста на минали негови изяви. За да се убедите, че имате работа с демагози. Но смятате, че те имат право да се променят

 

 

 

 

 

Не разбрах нещо. Как така нахлуването на войски от бившите съюзници на Русия Антантата, наречено „интервенцията“, едновременно било срещу болшевиките, а пък те били поканени от болшевика Троцки, смятан за основател на Червената армия и терор?!

 

Oh, those Russians![133]

 

Вот вам демократия. Voilà la démocratie. Thats democracy. Ето ви демокрация.

 

Dont worry, be happy. Smile, mother fuckers! Ne vous en faites pas, soyez heureux. Souriez, mère baiseur![134]

 

Това представляват „демократите“. Днес така, утре иначе. И винаги на власт, край държавната трапеза. Що да сторят, сиромах?

 

Набуташ ли келепир, дръж го с двете ръце, ами![135]

 

Подобно на Жириновски, друг закъснял непознавач на комунизма, чиято територия вече е с глобални измерения, изрази мнението, че „военно промишленият комплекс на САЩ и Демократическата партия, подпомагани от техните медийни васали, възнамеряват да издухат Доналд Тръмп от президентстването му. Тези дни един от явните заговорници декларира, че „трябва да се избавим от Тръмп сега, преди да спечели преизбиране със зашеметяващо мнозинство“.

 

Днес е известен факт, че Русиягейт е конспирация на военнопромишления комплекс, режима на Обама, Националният комитет на демократите и преститутските медии, с цел да унищожат президента Тръмп. Обаче преститутките никога не представят този факт на американското общество. Независимо от това, мнозинството от американците не вярват на демократите и преститутките, че Тръмп е заговорничил с Путин, за да отмъкне изборите.

 

Пред нас има един въпрос: Дали Малър[136] и демократите ще постигнат целта си да изритат Доналд Тръмп, както Йосиф Сталин успя в изчистването на Лениновите болшевики, включително на Николай Бухарин, когото Ленин наричалзлатното момче на революцията“. Или пък Демократическата партия и преститутките ще се дискредитират така, че страната да отиде в крайно дясно.

 

Сталин не се нуждаеше от факти и беше в състояние да изфабрикува всичко за хората, тъй като притежаваше абсолютна власт. Както Сталин, в американските преститутски медии не се съобразяват с факти. Но преститутките нямат абсолютна власт. В действителност, малцина вярват на преститутките, а още по-малко – на Малър.

 

Мнозина са озадачени, че президентът Тръмп не тръгна срещу своите врагове, тъй като те не разполагат с никакви доказателства за обвиненията си. Наистина, обвинителните актове на Малър нямат нищо общо с обвиненията за Русиягейт. Защо тогава Малър, Коми, Розенстийн и всички останали не са обвинени за техните ясни и очевидни престъпления?

 

Бъдещето на Америка зависи от отговора на този въпрос. Дали е, понеже режимът на Тръмп оставя преститутките и демократите сами да унищожават своята правдоподобност, или е, защото Тръмп е слаб, объркан и не знае как да използва властта на своя пост, за да унищожи онези, които искат да го смажат?

 

 

 

Западът е убеден, че Андропов е способен да завърти

колелото на историята в необходимата посока;

нали той толкова години ръководеше блестящо КГБ – от гледна точка

на Запада – най-либералната и най-продуктивната

организация в Съветския съюз[137]

 

 

 

Ако е първото, то Америка ще се придвижи далеч на дясно. Ако е второто, Америка ще има своя собствена сталинистка чистка. И чистката ще следва Сталиновия модел, като ще стигне до онези, които са гласували за Тръмп.

 

Провалът на целокупната либерал-прогресивна левица [авторът е републиканец, заместник-министър на финансите в правителствата на Роналд Рейгън] остави САЩ изправени пред две неприятни последици. Едната е дясно управление, станало възможно от самопровала на левицата. Другата е надигането и разрастването на държавата на самоопределянето, в която потисничеството ще бъде основано на джендър, раса и вяра.[138]

 

Това не е единственият проблем, който би могъл да бъде разрешен през 2018 г. Има още, а два други и то главни са икономическото и военното положение.

 

Десетилетия наред централните банки на Запад и в Япония печатаха пари, далече надхвърлящи нарастването [на стойността] на реалните стоки и услуги. Това отпечатване на пари не предизвика голяма инфлация на потребителските цени. Вместо това, то причини инфлация на финансовите инструменти и на недвижимите имоти.

 

Високата средна стойност на [индекса] Dow Jones е продукт на това печатане на пари. Могат ли централните банки да спрат отпечатването на пари и да позволят нарастването на лихвените проценти, в резултат на което да се сринат цените на ценните книжа и пенсионните фондове? Какви ще бъдат последиците?

 

Във военната сфера, след Втората световна война Вашингтон се осланяше на своето превъзходство във въоръженията, за да диктува на света. Но сега президентът на Русия обяви притежанието на онова, което от гледна точка на САЩ са свръх оръжия. И които не предоставят на Русия равенство със САЩ, както настояват някои. А й осигуряват огромно военно превъзходство над Съединените щати. В действителност – над целия западен съюз.

 

Руската боеспособност, която САЩ не ще имат никакъв шанс да достигнат скоро, означава, че вашингтонската политика на заплашване няма никакъв шанс за сплашване на Русия. Ако вашингтонската политика спрямо Русия продължи с враждебно поведение, е вероятно Русия да избие с ритник зъбите на Вашингтон.

 

Предупредиха котката, вързаха й нашийник на врата. Америка повече не еединствената свръх сила“. Тя е второразрядна сила, чието високомерие ще я погуби. През 2018 година ли ще стане това?[139]

 

Влюбен съм“ в автори, които оставят читателите си да отговарят на въпроси, зададени от тях.

 

Недоверието към официалните медии явно е трудно заобиколим фактор. В началото на този месец, март 2018 г., в анкета, част от сюжета на класически пропаганден репортаж на CNN, възрастна американка заяви в лицето на разпитващата я мъжка преститутка, чене вярва на нито една дума, която изричат по адрес на президента Тръмп и руснаците“. Жената заяви, че цял живот е гласувала за републиканците. Сиреч – за условните десни.

 

Естествено, тази категоричност е симптом за изкривяванията, до които може да доведе масираната пропаганда. Не обнародваха материала на електронния вариант на телевизията… Ако се поинтересувате защо – правил съм го – или няма да получите отговор, или ще висветнат“, че не е възможно да публикуват всичко.

 

Семпло и лесно. Как да възразите? Да не издържате медията?…

 

Чудно, защобащата на рейгъномикатане задава въпроса: Кой назначи Коми за шеф на ФБР и предложи ченгето Малър да оглави комисията, разследваща твърденията за руска намеса в американските президентски избори? Не беше ли Доналд Тръмп?

 

Sorry.

 

Има само три вероятности. Първо, причинатаКозътДоналд да цака с тези двамата, назначавайки ги на съответните постове, е вродената му тъпота. Което говори много лошо за така наречените американски народ и държава. Второ, събитията имат заден план, скрит от погледите на света. Третосъчетание от двете, което може би е най-близо до истината.

 

Разбира се, че този коментатор проявява непосветеност, неразбиране на реалния свят и особено – на комунистическия, и не малка доза наивност, произтичаща от собствените му мераци.

 

Естествено, през тази година нищо страшно, породено от високомерие, няма да се случи със САЩ. Тя е брънка от процеса на разтоварването им от техните ангажименти на единствена свръх сила. Той започна отдавна и не е спирал. Един от етапите му, който можеше да служи като ориентир за умните и осведомени хора, даже беше оповестен официално. От мен многократно.

 

Още през първите дни на 2012 година иронизирахнякои медии“, „заключили“, че някакъв „китайски синдром диктува азиатско-тихоокеанската стратегия на Обама“.[140] Станахме свидетели на глупости от рода на следната:

 

Но неговата неотдавнашна азиатска обиколка даде да се разбере, че роденият в Хавай Обама е твърдо решен да отблъсне всяка китайска претенция за хегемония в Азия и тихоокеанския район. Центърът на стратегията е съсредоточен върху този ограничен регион.[141]

 

И допълних:

 

Нищо подобно. От години се опитвам да разясня, че битката за завладяването на света от Братството продължава на изток. Европа отдавна падна под ботуша на Интернационала, Русия – още по-рано. Днес се води битката за Азия и Африка. Старият континент е просто плацдарм, чиито отделни части понякога проявяват капризи.

 

Всяка година Гърция получава огромни суми, измерващи се с милиарди долари, за да търпи американските военни бази на своя територия. Италия също има претенции. Разкрачената между два континента Турция изглежда враждебно настроена. Овладяването на политическите процеси в севера на Африка и налагането на марионетни режими там ще отнеме време. Единственият сигурен съюзник на Братството, който е своеобразен негов Генерален щаб, е Израел.[142]

 

Това е публикувано на 10 януари 2012 година. Впрочем, още през октомври 2007 г. от телевизионния екран обявих битката за Африка между Китай и САЩ. Някои ми се надсмяха. Даже при гостуването си в предаването минай-известният германски писател от български произходотрече Пекин да има каквато и да е способност да се намесва на световната политическа сценаНякои зрители, настоящи читатели, признаха, че помнят тези подробности. Заради достоверността ги споменавам, не за друго.

 

По онова време още не бях забелязал и не знаех, че Китай и САЩ са обща икономика. Но не съм се отметнал ни на йота от твърденията си. Докато западнитегенииго правят постоянно.

 

 

 

Tempora mutantur et nos mutamur in illis[143]

 

 

 

 

А истината?

 

За нея същият цитиран досега автор писа в края на януари того под съвсем ясното заглавие „В западния свят лъжите замениха истината“.

 

Миналата година ме удостоиха с наградата „Маркиз на Кой кой е в Америка за постижения през целия живот“.[144] Това не попречи на потайна организация PropOrNot[145] да опита да дамгоса мен и моя website, заедно с още 200 други, сподставени лица или агенти на Путин“, заради нашия отказ да лъжем за интересите на корумпираната, антиамериканска, антиконституционна, антидемократична, разпалваща война полицейска държава, които управляват западния свят.

 

Единствената честна, основаваща се на фактите медия, която съществува в днешния западен свят, са имената наПутиновите агенти“ в списъка на PropOrNot. Целта на PropOrNot е да убеди американците, че свободата на словото трябва да бъде овладяна чрез ликвидиране на медиите в Internet, основаващи се на фактите, какъвъвто е този сайт и 200 други, осигуряващи истинска информация, противно на всеобщото промиване на мозъците от Big Brother, осигурявано от CNN, NPR, The New York Times, The Washington Post и останалите напълно корумпирани преститутски медии. Сбирщина от мръсна пяна, лишена от всякаква почтеност и каквото и да е уважение към истината.

 

Една конспирация на правителствени институции на САЩ, освободени от данъци мисловни центрове, финансирани от агенциите на управляващите, и медии, действащи в полза на плановете на една военна и полицейска държава, работи за формиране на възприятия на действителността, каквито са описани в книгата на Джордж Оруел 1984“ и филма „Матрицата“.

 

Контролираната действителност, основана на представи, е отдалечена само на едно харесваневъв Facebook от убиването на един човек или на един милион, или от издигането на лъжец или военнолюбец, отговорен за избиванията, до статут на герой, или пък до назначаването му да контролира ЦРУ или ФБР, или президентската институция на САЩ.[146]

 

Сетне авторът посочва статия, поместена във въпросния секретен и анонимен сайт “PropOrNot”. Като подчертава нейната дължина и отбелязаните в нея източници.

 

… Статията демонстрира организирания заговор против истината, който съществува в западния свят. Не може да се има доверие на нищо, изнесено в западните преститутски медии, и на нито едно изявление от западно правителство или раболепна васална държава, защото не отговарят на фактите.

 

Истината е враг на държавата, а държавата елиминира истината.

 

Народите на Съединените щати, Европа, Британия, Канада, Австралия, Нова Зеландия и различните васални държави, като Япония,[147] до един живеят ден да мине, друг да дойде. В дирижирана лъжа, която служи на интереси, право противоположни на интересите на тези народи.

 

Коментари, които не почиват на истина, почиват на тирания.[148]

 

Що се отнася до руската пропаганда, тя съществува. Не случайно почти не ползвам руски източници, макар да не усещам проблеми в превода от този архаичен и изостанал български език.

 

Също така е вярно, че има западна пропаганда. Поради мащабите на властта на държавите, корпорациите, ако щете – географски и езиковотя е в пъти по-могъща и влиятелна от руската.

 

И двете са вредни. Но, както ме убеди личният ми опит през десетилетията, няма кой и как да ги спре. А народните маси изпитват необходимост от опиума на измамата. Изглежда са станали зависими от него. Явно този наркотик им помага да оцеляват по-лесно. Защото не се налага да си правят труда да мислят и осъзнават. Ако не е така, щяха да бъдат необходими усилия за възцаряване на истината и справедливостта. Това е последното, което желаят.

 

Игор Бунич го е формулирал прекрасно в две изречения:

 

Народът, отучил се да мисли и да работи, нека мре. Той вече за нищо на никого не е нужен.[149]

 

Колкото до свободата на словото, тя е дефицитна навсякъде. Съществува в ограничен вид. Размерът и обхватът на цензурата зависят от отделните комунистически режими. Говорят, че в скандинавските медиите са по-свободни. Съмнявам се. Сблъсквал съм се с манипулации и там.

 

Словото е сила с невероятни измерения. Кой от тези властници с дребни душички, би допуснал всички да се докосват до нея и да я използват? Спомнете си откъде са произлезли най-могъщите съвременни Харун-ал-РашидовциРотшилдови. От дюкянчето наJudengasseв еврейското гето на Франкфурт

 

Благородството не е черта, присъща на амбициозни твари с подобно потекло. Възможно е бедни, отрудени хора да са нейни носители. Но не и парвенютата, независимо от размера на тяхното богатство.

 

Живеем в условия на мнима свобода. И в епоха на тотална измама. Затова, да погледнем към актуалната нашумяла шпионска история от друг ракурс, който няма да ви представят влиятелните медии.

 

Цялата афера смърди на неприкрит фалш и на някои, имащи скрита полза. Затова затаяват истината за други инциденти. Далеч по многобройни. Предлагат част от фактите, поднесени не изцяло, а донякъде, след внимателен целенасочен подбор. А както е добре известно, полуистината, е по-опасна от лъжата.

 

В днешния западен свят владенията на истината се стопяват, както и възможността да оспорвате официалните обяснения. Редица алтернативни медии в Internet загубиха своите платформи в YouTube, а Twitter е цензуриран и предотвратява достъпа до профилите. Google затруднява откриването на говорещите истината. А през цялото време официални организации, като Атлантическият съвет, преститутките от печата и телевизиите продължават да лъжат през зъбите си…

 

С други думи, истината няма никакво значение. Въпреки наличието на печатни издания, телевизии и много други медии в интернет, те няма да ви съобщят истината. Съмнявам се, че преститутките вече изобщо могат дори да различат истината. И малко или повече – да я изрекат. Защото те служат на материални интереси и идеологии.

 

Спомням си времена, когато американците бяха свободни хора. Случаят вече не е такъв. Затворът, в който живеят американците, не е физически, с решетки. Макар много от тях, включително и невинни, да живеят зад физически решетки. Това е информация, достъпна от затворите посредством контрол над разясненията, предоставяни на американците.

 

През моя живот забелязах, че с течение на годините политическата пропаганда ставаше все по-успешна. Поколението ми получи образование във време, когато все още уважаваха истината. Когато фактите имаха значение. Когато ценяха почтеността. Когато „групите на жертвите[150] още не бяха сътворени и обучавани, че имат право да бъдат защитавани отбезчувственислова, схващания и факти. Когато „политическата коректност“ и „идентификационните политикине съществуваха.

 

Аргументите, доказателствата и обществените обсъждания не можеха да бъдат елиминирани с обвиненията , че са обидни, расистки, сексистки, хомофобски, изтъкващи превъзходство на белите хора. Не охраняваха догматизма с твърдения, че е безчувствено да карате лица от защитените категории да доказват валидността на техните убеждения. В дните на моето поколение борбата беше да разширим свободата на словото, а не да я свиваме и приключваме, както става днес даже в научните институции. Действително, идентификационната политика е в процес да забрани свободата на словото и изразяването като безчувствена. И като инструмент за контрол над превъзходствотона белите.

 

Помня, когато на полицията не беше разрешено да третира гражданите като животни и да ги разстрелва, без причина, по улиците и в техните домове. Спомням си времето, когато една разумна, смислена позиция беше ценена много по-високо от всяка емоционална. Помня, когато децата не можеха да излязат и да играят без надзор, и без родителите им да бъдат арестувани за пренебрежение към техните рожби. Спомням си, когато историята беше онова, което е станало, а не разказ в служба на идеологически или материални интереси.

 

Толкова добре помня, че родените в настоящата система никога не се сдобиха с опит и не знаят нищо за нея. Може би, един ден, ще се изправя пред мъчителната тъга да пиша за това, как през моя живот съм бил свидетел на пълната разруха на моята страна.

 

Междувременно, спомнете си нашата уговорка. Това е вашият website. И аз пиша и го поддържам заради вас и подкрепата ви. Вече знам информацията, която споделям. Осигурявам я, защото вашата поддръжка показва, че я искате. Нямам собствена кауза. Всичко, което предлагам, е истината.[151]

 

И аз. Като автора на горните редове, живях достатъчно дълго и не преставах да наблюдавам и мисля. Смятах, че ще дойде ден, в който да имам кауза и да я предложа на моите сънародници.

 

 

 

При социализма най-лошото беше това,

което дойде след него[152]

 

 

 

Опитах. Без да членувам в партии, минах през висшите кръгове надемократичните сили“ и намонархистите“. Запознах се с много свестни хора, за да установя, че за разлика от тях, лидерите на всички организации са изумително посредствени твари и парвенюта. Наблюдавах механизмите, с които читавите хора, биваха изтласквани, принуждавани да се откажат или отстранявани.

 

Доста от тях биха могли да помогнат да си върнем държавата и отново да потеглим по пътя, водещ към световните върхове. Без никаква външна помощ. Сами, със самочувствие за нашата собствена стойност и цена. С увереност в силите, с които Бог ни е дарил. С вяра в успеха, постигнат чрез ум и труд.

 

Почти всички тези хора, истинска гордост за всеки народ,  останаха огорчени, разочаровани отчаяни, и непознати. Свиха се в черупките си и – какво да правят – продължиха своите земни дни, както могат. Някак си. Което е жалко, защото можехме да бъдем нация. А не сме. И просперираща. Което никога няма да стане.

 

Вместо това, ни заля цунами отумниикрасивичервени боклуци., организирани в партии и неправителствени организации, издържани от чужди държави, без значение откъде – от Запад или от Изток. Все едно. Те са чужди и не мислят доброто. Всичкознаещи незнайковци, които нямат необходимост от истината и от образовани, инициативни, можещи и справедливи личности. Те сочат превъзхождащите ги и крещят обиди – „хейтъри“, „неуспели“ и пр. По правило са и страхливци.

 

Предвождано и ръководено от такива – пастири слепи, въпросното съвсем не малко стадо от примитивни породифамилиисе самопровъзгласи заелит“. Ние сме територия, върху която извършват експерименти за нещо като държава. Те са безуспешни и затова сме в упадък с предизвестен фатален край. След като почти три десетилетия въпросният псевдоелит върти остатъчните нашенци в кръга на своето безумие и късогледство, сме на път да приключим с българщината и с живота си.

 

А те, не спирайки да грачат, обвиняват здравомислещия непроявил се елит, че не се е домогнал като тях до благините, произведени от други. Отричат всеки опит за реална промяна чрез въздаване на справедливост и връщане на заграбеното народно богатство в ръцете на истинските собственици – поне три четвърти от нашенци. Не бивало така. Щом искаме това, значи смекомунисти?!

 

Иначе казано: смърт на онези, които са против корупцията, далаверата, кражбата. Да живеят националните икони и тяхната осъществена мечта настоящата Номенклатурия.

 

Да се чуди и мае човек, как е възможно да ги бива само в няколко злини и в нищо друго: да убиват, крадат и изопачават истината, чрез безправие налагайки своите незаконни привилегии.

 

Питам тези нискочели, безпросветни, мързеливи негодници, червени кхмери на уж посткомунизЪма, за съжаление мнозинството от туземното ни население: Какво постигнахте за 29 години? Къде отведохте страната, която интернационалното Братство ви повери на 9 септември 1944 година? Нашите предци я оставиха десета в Европа. Вашите на континенталното дъно. А вие продължавате да дълбаете надолу, белким стигнете отсрещната страна на земята

 

Такава ли е евроатлантическата мечта, заменила социалистическия ви идеал?

 

На 3 март гледах петнадесетина минути от масовите катерения към паметника на връх Свети Никола в Стара планина. Само в новинарските емисии зърнах лукаво-угодническата мутра на агента на КГБ с псевдоним „Михайлов“,[153] почитан като златния телец. Но и грейналите лица на политическите проститутки, играещи роли на комунистически антикомунистки.

 

Забелязах и одобрението на предходната ми публикация от едва шестима. И се успокоих – прав съм, не греша. И добре правя, че живея в уединение, наблюдавайки от дома си безпросветната тълпа, която пропада и след петнадесетина лета ще загине. Моля Бог да бъда свидетел на потъването. Нищо, че пълчищата от червени талибани ще отнесат и мен. Надявам се да е след, а не със себе си, все пак.

 

Критици ме обвиняват в едно, в друго. Курви, проституиращи в политиката, преститутки, всякакви, измерват някакъв „патриотизъмс любовта към споменатия връх и руската черква с лъснати позлатени кубета под него. Към несъществуващ „руски народ“. С преклонението пред знамена и хоругви – предмети, развявани по време на кланета. От една страна, водещите политико-икономически идиоти се правят, че са прекъснали връзките си с матушката. А от друга, кога явно, но в повечето случаи тайно, стискат палци тя отново да се появи като победителка.

 

Техните наследници пък се европеят. Хванали са се за пеша на брюкселската бюрокрация и не се пускат. Мнозина са намерили препитание на улични псета отвъд Океана. Но се правят на успели, велики. Изхвърлят цукалата на бебета, мият насраните задници на тамошните старци, заместват пералните машини като перат гащите на западната сиромашия. Готови са по дванадесет часа на ден да берат ягоди и нарциси из чуждите градини, само и само да спестят някой и друг долар или евро. Не бели, а черни пари за още по-черни дни. До това се свежда животът на около 2 милиона така наречени нашенци. Които също празнуват 3 март?! Най-добре е психиатрите да дойдат…

 

Ако предложите на тукашните и оттатъшнитетарикатида се съберем, да си върнем държавата, провеждайки декомунизация и национализация, като справедливо въздадем всекиму заслуженото, няма да си помръднат и нокът. Ентусиазъм за лентяйства, вагабонтщини и келепир колкото щете. Чардафонщина, отгледана чрез идолопоклонничеството и чуждопоклонничеството на самозваните „патриоти“ – серсеми от породата изуй гащи пред иностранеца. За чужденецаtoujours prêt. За доброто на нашенецаjamais toujours.[154]

 

И не знаем, не можеме, не щеме да работим за себе си със време. Само знаем и можеме, и щеме един други злобно да се ядеме

 

Помежду си лихи, буйни, топорни, пред други сме тихи, мирни, покорниВсе нас тъпчат кой отдето завърне, щот сме туткун, щото не сме кадърни

 

Всякой вика „Яман ни е нам хала!“ – а всякому мерамът е развала

 

Не сме народ! Не сме народ, а мърша, пак ще кажа и с това ще да свърша.[155]

 

И всички те, неосъзнати чуждопоклонници, коленичещи я пред московията, я пред американци или западноевропейци, се пишат българи. Като Алековия герой се бият в гърдите, измервайки патриотизма си с прости еталони и способи: кой по-много пъти е изкачвал стъпалата към монумента на връх Свети Никола, който техните баби и дядовци, майки и бащи, бяха нарекли Столетов. Както МусалаСталин. Тези са кумирите на патриотарстващите езичници, поганци.

 

Също –  това, че са завели отрочетата сибъдещи роби, обречени да служат на чужди господари, на посещение в един или втори военно-исторически музей, панорама или местност. Обикновено – когато е безплатно. Все по-често – с надяването на имитации на народни носии и друсане на многолюдни хора, под протяжните звуци, издавани от овчите кожи на гайдари аматьори. Ала – все, когато са сред множества. Противно на Божията заръка,[156] да бъдат видяни, да ги забележат. Селфито се превърна в етикет за стойност“, в марка. А всъщност издава дълбоко психическо и нравствено увреждане, егоизъм и още по-лошо – нарцисизъм, да не река – ексхибиционизъм.

 

От някой си д-р Горан Благоев, участник в предаване на БНТ по обяд на 3 март того, узнах съвременната дефиниция на героизъм и геройство. Според „капацитета“, „героите на нашето време са всички, които се изкачиха до връх Шипка[157] и така нататък…

 

Ашколсун, си казах. Вие да видите. И вместо да се развълнувам, помислих колко добре би било, да помогнат на момчето, явно чуващо гласове. Щеше да е добре да бяха поканили доктори от Карлуково. Да го отведат за опит да изчистят шумовете в докторската му чутура, белким подобрят психичното му здраве.

 

Идиотизмът порази почти цялото население на чалгарска Номенклатурия. Само такъв като мен може да сподели колко е трудно човек да бъде като бяла овца сред стадо от черни блеещи и преживящи. Да е гълъб сред прасета.

 

Срам ме е, но не го показвам. Преглъщам и оставям огорчението да гнезди дълбоко в съзнанието ми. Може да излезе наяве само в състояние на краен гняв. Значи – твърде рядко.

 

По природа, по естество, по рождение, масовият идиот не притежава капацитет да вижда и различава истината от лъжата. Нито това го интересува. Той еdedicated follower of fashion” – „праволинеен последовател на модата“, както пееше прекрасна лондонска рок-група преди повече от половин век. Но на първо място – на политическата мода.

 

 

 

Etiam sine lege poena est conscientia[158]

 

 

 

 

Затова вчерашните комунисти са днешни американофили и натовци. И това не впечатлява никого. Камо ли да го тревожи. Така нареченият нашенец е елементарно структурирана твар. Той е последовател. Но върви след победителите. Това е резултатът от домашното (не)възпитание, доразвило природните му (не)дадености.

 

Ето защо мангасарската орда, само публично изживяваща се като българско множество, не може да схване, осмисли и приеме, че когато говорят брюкселски номенклатурчици, приказва КПСС. Зад обръщенията на американските лидери прозират лукавите мутри на вербувалите ги Ягода, Ежов, Берия, Серов, Шелепин, Семисчастний, Андропов, Федорчук, Крючков… А зад тяхна главатарите на интернационалното Братство, разпоредителите със съдбите на човечеството.

 

Но това еконспиративна теория“, нали?

 

След предната ми публикация някакъв, обиждайки ме, ми написа, че съм искал да отнема единственото свято нещо, което е останало на народа Левски“. Не ми стана съвсем ясно – кой Левски? Може би футболният отбор?… По-рано бяха много – „Левски“ – Пловдив,[159]Левски“ – Кюстендил,[160]Левски“ – Лом

 

Въпросната твар изгаря от желание да живее сред митове и легенди, бягайки от истината и реалността. Така постъпват не просто низшите духом, а най-долните клозетниците. Тази гигантска беда е сред основните причини да не бъде извършена декомунизация и да не вървим напред към благоденствието на поне 90 на сто от обитателите на тази територия. Живуркането сред антонимите на истината е предпочитаното битие от такива създания. Останалото изисква усилиялични и общи: мислене, обединение около нравствени ценности, а не в ядро от краткотрайни материални сполуки.

 

Те – почти всички тукашни (спестявам съществителното…) въобще не искат да проумеят действителността. Според конюнктурата се люшкат от една крайност в друга. Едни нямат нищо против завоевателната политика на Руската и Съветската империя, донесли толкова нещастия и на българите. На друго са ги учили у дома, в училището… То им дава основание да се смятат за „патриоти“.

 

Други изобщо не щат да обърнат глави към миналото на западнитедемокрации“, за да зърнат техните колониални зверства. Разбира се, извършвани цивилизовано“. Нали с тази цел сапосетилинародите на Азия, Африка, Америка и Австралия. За да им занесат факела на „прогреса“, а не – за да ги поробват и грабят.

 

Конфликтите назад в историята са били за едно и също. Както и днешните – за пари, богатство. И са довели до разделение и разслоение. Руската империя е поробвала народи, за които не се говори толкова, колкото за други. Ала нейното варварство, а особено това на Съветската империя, се е стоварвало най-вече върху собственото им населениебезправни крепостни и ратаи на системата, впрегнати в ярема на игото.

 

Западните империалистиевропейци и американци са съсипвали преди всичко чужди народи. Клали са ги така, както техният съюзник Сталин умъртвявал съветските хора. Но и едните, и другите са извършвали масовите убийства като жертвоприношения пред олтара на Яхве-Мамон – бога на интернационалното Братство.

 

Клан-недоклан, грабен и насилван, народът ни беше преобразуван и видоизменен в аморфно, беззъбо, мързеливо население. Сътворени и отгледани от безлични твари в среда на потисничество и лъжа, на митове и небивалици, лишени от истината и правото да използват мозъците си за едно от най-висшите Божи блага – мисленето, днешните орди от учили-недоучили шаващи субстанции, не са в състояние да проумеят най-елементарни неща. Израснали без морален образец и пример за достойнство, те са се трансформирали в сбирщина, в навалица от еднообразни, униформени във всяко отношение двуноги, които с нищо не превъзхождат животните. Обратното.

 

Няма как да разберат, че когато им споменете Доналд Туск, Жан-Клод Юнкер, Федерика Могерини или – не дай БожеЖозе Мануел Барозуим говорите за комунистическото ядро, предвождано от Жорж Марше, Енрико Берлингуер и Сантяго Карильо. Но издържано от Москва. И от останалитебратски партиив социалистическия концлагер.

 

И САЩ са под болшевишки ботуш. Изречете ли името на някой американски президент след Франклин Рузвелт, засягате агент на КГБ.

 

До техните малки мозъчета не достига, че когато обсъждате НАТО, в съзнанието им трябва да изплуват образите на съветските ръководители и техните тайни служби. Даже названието на най-високата длъжност повтаря йерархията на КПССгенерален секретар. Днес имаме пълно покритие в лицето на норвежкия комунист Йенс Столтенберг, агент на КГБ с псевдоним „Стеклов“.

 

Щом заговорите за „демокрации“, особено съвременни, искате да им отворите очите за прикритата тирания на едно тънко, невъобразимо богато и невероятно властно малцинствоглобална номенклатура.

 

Днешната така наречена България прилича на Летящия холандец“. Носи се по вълните на времето без човек в капитанския мостик.

 

Запитайте се само едно: Искам ли да узная истината, от къде и от кого?

 

Не ви стиска, драги мои. Чувствате се достатъчно удобно в кожите си на блеещи и хрупащи овчици. Истината не ви е потребна. Не можете да я заложите в банките. За нея не дават и стотинка в заложните къщи. И тъй като отдавна нямате и овен, не се възпроизвеждате и изчезвате в небитието. Свестните отказаха да ви предоставят семето си, та да продължите да раждате безумци, готованци, нагаждачи с промити силиконови заместители на мозъчета.

 

Колко от вас схванаха, че между Путин и Тръмп няма разлика? За останалите като Меркел, да речем, изобщо не си струва да се хабя. Нискоразрядни слуги – нищо повече.

 

Играта на стражари и апаши, на „добри“ и „лошишпиони, според гледната точка, ще продължава. Даже ще се разгаря. А в резултат на „борбата за мир“, започнала от 2001 година от неоконсерваторите край Джордж У. Буш, комунисти от най-яростните – троцкисти и маоисти, криещи се зад прилагателното „бивши“, се стигна до ядрената инициатива на американския ПатокДоналди до отговора й под формата на обръщение към депутатите от Федералното събрание на кагебиста Шеломович Путин.

 

Кой има полза? Ние с вас ли?

 

На дегенератите проруски или прозападни – ще припомня, че в самото сърце на Европа се намира страна, наречена Конфедерация Швейцария. Тя не залита в пристрастия, не дели страните на врагове и приятели. Гледа си интереса. В нея има достатъчно граждански права и свободи, та вече половин хилядолетие да не воюва с никого. И никой да не желае да я напусне.

 

Към това е била устремена нашата предвоенна държава. Силно променената зле пръкнала се буржоазия запретнала ръкави да поведе народа ни към истински светли бъднини“. Пак казвам: 72 на сто от нашенци не били наемни работници, а предприемачи, притежаващи средства за производство. Използващи ги за създаване на блага. Почти три четвърти! Стига ли ви въображение, за да си го представите?

 

Имало е Народно събрание, но без политически партии. Следователно – отсъствало е разделение. С депутати, предлагани и избирани като личности. Те в далеч по-голяма степен били представители на народа от съответния район, отколкото партийните партизани. И с нищожна чужда намеса в българските вътрешни работи.

 

Други, външни, враждебни сили предизвикали войната. Ние сме станали тяхна жертва. А сега вие и потомците на онези хора възхвалявате нашите врагове СССР, Русия, САЩ, Европейския съюз, Канада… А сочите мен катонепатриот“? И това мога да преглътна, но каква е вашата сметка? Да прислужвате на фондации, без значение откъде. Да изпращате дъщерите си вместо по любов, като леки жени да си търсят мъже сред обществената утайка в уж по-напредналите страни? А своите синоведа слугуват на онези, които само преди 80 години са поглеждали завистливо към нашите предци и са дишали праха им?

 

Това ли е вашата евроатлантическа мечта?

 

 

 

Libenter id quod cupumus credimus[161]

 

 

 

 

Имали сме път, но сме били посечени. Днес тормозят Полша. Задето единствена посмя да подири отговорност от комунистите и поне да намали тяхното влияние, отстранявайки ги от съдебната система и медиите. Антикомунизмът раздразни вашите нови чорбаджии от Брюксел. И те се нахвърлиха върху правителството във Варшава. Като изгладнели койоти го заръфаха. Тези дни даже наложиха санкции на поляците – „демократични“, следователно „заслужени“, както смятате вие.

 

Ние също изплащаме огромни необявени суми заради наказания, които непрестанно ни налага Евросъюзът. Ако съпоставите сбора от вноската ни за членството в него, тези и други подобни не малки парични щети, ще видите, че са почти равни наеврофондовете“, отиващи не на полза роду, а на полза джобу на номенклатурните олигарси. Де е Киро на кирия?

 

Само че западните предприемачи, у които е съхранен някакъв разум и чувство за печеливша инициатива, инвестират в Полша, а не тук. Нали вашите любими управляващи, които толкова пъти „избирате“, се хвалят, че никога не сме били тъй добре? Обувайте шпайкове, за да не се хлъзнете. Понеже по улиците текат реки от мед и масло

 

Умници! И „красиви“ при това. Като Варвара – героиня от стар съветски филм с колхозна тематика.[162]

 

В този момент германската автомобилна корпорацияMercedes-Benzизгражда нов завод на стойност половин милиард евро край полското силезийско градче Явор, бивш Яуер.[163] Успоредно с това “Daimlerинвестира и в Русия.[164]

 

А ние се занимаваме с Гинкиместни и чешки. А вие все така чешете езиците си из социалните мрежи“ и вЕрвайте на медиите

 

Много ви бива за дребното, незначителното, показното, което е лесно и ни разделя. И хич ви няма за главното, същественото, за истинска промяна и напредък. Просперитет – на новоговор.

 

Преди четвърт век пръв припомних никога не изучаваното в задължителните школски програми стихотворение-диагноза на още един ДядоПетко Рачев Славейков:

 

Не сме народ, не сме народ, а мърша, хора, дето нищо не щат да вършат. Всичко тежко, всичко мъчно е за нас! „Аз не зная! Аз не мога!“ – общ е глас.[165]

 

И всеки има право да се променя, нали? Вълкът да стане овца; прислужникът господар.

 

Да можехте да се видите отстрани, може би щяхте да се ужасите от гледката. Ала надали. За това също е необходимо сиво вещество, а не изкуствени заместители

 

Глупостта е вашият съветник. Политиците и преститутките си плямпат, керванът от предубедени идиоти си върви. До удавянето има-няма 12 до 15 лета… Все така битувайте сред митове и легенди за герои“, „национални икони“. И вместо да повикате неволята, се жалвайте надобрия Дядо Иван“. Той и вашитеикони“ – таласъмите убийци и грабители от миналото ще ви спасят и оправят.

 

Дерзайте!

 

И не забравяйте от време навреме да изкрещите: „Да живее България!“ Като тази мома. За успокоение на нервите

 

 

 

 

 

Дали някога ще удари часът за свършека на идиотите?

 

Не ми се вярва. Последният жив, наподобяващ Homo sapiens, изглежда ще бъде напълно кръгъл идиот.

 

Западът е поставил началото на масовото изтребление на хора далеч преди болшевиките. Да не се връщам към войните през деветнадесетото столетие. Не бива да подмина Англо-Бурските войни на границата между него и следващото, двадесетото. Когато Ленин и Троцки развихрили червения терор в Съветска Русия, от 1922 година СССР, в Ню Йорк планирали онова, което нарекли Великата депресия. Колко са нейните жертви? Не ми се вярва някой да е водил статистика.

 

Ще задам въпрос със средна трудност. Какво е станало във Вашингтон през късната пролет на 1932 година, малко преди да назначат социалиста Франклин Д. Рузвелт за наемател на Белия дом? Ще се изненадам, ако знаете. Ето какво:

 

Повече от 100 000, гладни и дрипави ветерани от Втората световна война,[166] заедно със своите семейства, обсадили федералната столица. Претендирали да им бъде заплатено за тяхната вярна служба на елита. Организаторите на обсадата нарекли демонстрантите „Премиален експедиционен корпус“.[167] Масово ги обявявали за „Хонорарна армия“ или за „Демонстриращи за премии“.

 

Как постъпило правителството на президента Хърбърт Хуувър, което било изправено пред мирни американски граждани, а не пред въоръжени бунтовници? Щабният генерал Дъглас Макартър заповядал на младия командир на Трета кавалерия Джордж Патън да разпръсне протестиращите. Напомням: жените и децата били над три пъти повече от демобилизираните военни. Впоследствие, заради краткото им участие във Втората световна войнапървият в Тихия океан, а вторият в Германия, двамата били героизирани.

 

Как постъпил бъдещият генерал Патън? Въпреки по-късното му признание, че това билонай-противното му задължениекато военен,[168] той се нахвърлил с конната си част над мирните демонстранти. Разполагам с неговите дневници. В тях не се среща никакъв запис за тези трагични събития.

 

Негови биографи твърдят, че бил убеден: предотвратил въстание и спасил живота на много хора, както и доста собственост.[169] Колейки протестиращите. Няма да намерите броя на жертвите. В книги на американски и английски автори по съвсем други теми съм срещал споменаването на „хиляди“.

 

Направете паралел със сегашните събития в сирийската провинция Източна Гута, на хвърлей разстояние от столицата Дамаск. Цялатасветовна демократична общественостсочи обвинително законния държавен глава Башар ал-Ассад и го осъжда като… военнопрестъпник. По същото време в Холивуд награждаваха филм за истински криминал, какъвто беше Уинстън Чърчил?!

 

Нему трябва да благодарят близо четиристотин хиляди жители на Дрезден, унищожени за една нощ.[170] А ние – за комунистическото робство.

 

Халал да са ви демократите“, другари евроатлантически болшевики, българомразци, античовеци.

 

Източна Гута беше окупирана от военни части на Ислямска държава, доскоро обявявани за терористи. Избраният според демократичните правила президент на страната иска да възвърне територията обратно на сирийците. Цивилни загиват във войната, вярно е. Към 7 март 2018 година около 500 или 650 души, според интереса на източниците, броящи трупове. Вярно – сред тях жени и деца. Като ги изреждат така, се чувствам дискриминиран. Излиза, че животът на мъжете има по-малка стойност. Нали има жени с военни униформи? Нима вече не сме равни?…

 

За сравнение, само през първите 46 дни на 2018 година в САЩ в стрелби по улици, в училища, университети, заведения… са загинали 1800 души. До средата на февруари! Като ще говорим за деца, ето:

 

От 2013 година е имало 291 стрелби в училища в САЩ, което възлиза средно на една всяка седмица, заявява групата за предпазване от огнестрелно оръжие. Миналата година са били обявени 65 стрелби в училища и университети.[171]

 

ДоналдКозътТръмп ще решава проблема, като въоръжава даскалите. Нищо, че не щат. Ще ги принуди. Иначе – няма заплатиКоето предизвиква обясним възторг сред лидерите на Националната оръжейна асоциация. Да бяха на Балканите, щяха да го поздравят с едно „Евала, Тръмп ефенди!“ Гениално, като почти всяка подобна лудост. Сталин щеше семки да яде

 

Да не подминаваме, че в съвременния свят съществуват роби. Напоследък ни занимават с поробени в Либия. Преди намесата на западните рицари там диктаторът Кадафи не се отдаваше чак на подобни варварства. Всеки ден в Йемен загиват по стотина деца.

 

Затворете очи и си представете, че с помощта на външни сили, дебаркирали на Източното крайбрежие на САЩ, щатът Вирджиния се разбунтува и обяви независимост? Какво ще последва

 

Тъкмо това предизвикахамилитеевроатлантици в арабския свят, за да поддържат спокойствието около антисемитския Израел.

 

Как да забравим, че концентрационни лагери, маскирани като затвори, съществуват в Китай, Северна Корея, Тайланд, Филипините, Куба… Но също така впрометейскияЗапад, „факлоносеца на свободата и демокрацията“. Да започнем със САЩ, където умишлено въведоха в законодателството изумително високи присъди за дребни нарушения и престъпления. За да може в системата на държавните и частните затвори да бачкат милиони роби на корпорациите. В момента – около 2,3 милиона!

 

И това – за три паници манджа дневно!

 

 

 

Глупостта е природна стихия,

с която никое земетресение не може да се сравнява[172]

 

 

 

Спестявам войните. Например, в Корея американците са избили 2,5 милиона местни жители и са дали 70 000 жертви. Във Виетнам пак 2,5 милиона души – повечето невинни селяни, срещу 47 000 американски военни, много от които са загинали от свръхдоза наркотици. Спестявам избитите лаосци, камбоджанци, южнокорейци, австралийци, филипинци, тайландци, китайци и двайсетината съветски военни.

 

Идентичен е затворническият пейзаж в „демократичнитеАвстралия и Британия – „майката“ на континента държава. Със сигурност съществува в Русия, както и тук. Затворите са претъпкани с кокошкари. А крупните престъпници, на два пъти разграбили и опустошили България през последните 74 години, са на свобода и ръководят Номенклатурия. Нищо, че виждате само Гинките им – от Б.Б. до тази от градчето Стамболийски, Пазарджишко. Да, тяхна е. Всички са техни. Вижте:

 

 

 

 

 

Онова „лице, член на Политбюро или кандидат-член“, министър на енергетиката, за което говори другарката Татяна Дончева, се казваше Никола Тодориев. Когато твърдя, че някъде от 1950 година до ден днешен у нас не съществува образование, а наизустяване на марксистко-ленински постулати, гарнирани с формули, достъпни от справочниците, а сега – от интернет, не вярвате и нехаете. Под Тодориевото управление страната заприлича на дискотека. Светваше и загасвашедва часа има ток, два часа нЕма.

 

Този „научен генийот село Белово, също Пазарджишко, беше ректор на ВМЕИВ. Ил. Ленин“ в София, доктор на техническите науки, член-кореспондент на БАН и заслужил деятел на техниката! Е, затова се рушат мостове, доктори не лекуват, понеже не могат, журналя плямпат на диалект от телевизионните екрани, а бай ви Светлин и мутрафонът Веждю са най-добрите, съответно, рисувач и скулптор!

 

Евала!

 

Но „умнатаДончева, правеща се на единствената комунистка, коятомисли“, пропуска зимата на 1991-1992 година при управлението на друг „генийс корени от Огняново, Пазарджишко. Казва се Филип Димитров. Селото носи името на негов вуйчо убит шумкар.

 

Та през онези около три месеца пак разиграваха нашенци с почасово спиране и пускане на електроснабдяването. „ВеликиятФил Димитров, който се представяше за юрист, но беше неизвестен дори сред столичните адвокати, закри Министерството на енергетиката. Отрасълът попадна под шапката на новосъздаденото гигантско Министерство на индустрията и търговията, начело на което гудиха Иван-Костовия приятел Иван Пушкаров, член на БКП. Колко „демократично“ и „антикомунистическо“!

 

Гинка си е тамам на мястото. Фил Д. – също – конституционен съдия, опазил Бог. А мисленето е дейност, която нашенци ненавиждат. Да мисли партията!

 

Знаете ли изобщо какво искате от живота? И какво ще оставите след себе си? Купища фекалии, които поради ненаситно поглъщаните долнопробни генно модифицирани храни от хибридни сортове, не стават и за тор. Само се погледнете в огледалото…

 

Съвсем на място, следващото пак ще ви се стори конспиративна теория. Както демитологизирането на вашите националните икони“. Искате си живот в света на приказките. Само че…

 

Само че „през 1931-а Чърчил публикувал статия „След петдесет години“, в която направил предсказания за начина, по който ще изглежда светът през осемдесетте години. Сред най-зашеметяващите: че хората ще открият как трайно да отделят производството на месо от животновъдните ферми.

 

Ще избегнем абсурда да отглеждаме цяло пиле, за да изядем гърдите или едно крилце“, – пророкувал Чърчил, – „като отглеждаме тези части по отделно в подходяща среда. Защото, постъпвайки така, бихме освободили земята, използвана за отглеждане на царевица, за да изхранваме животните във фермите“, заключил той. – „Паркове и градини ще покрият нашите пасища и орни поля.“

 

Чърчил избързал с няколко десетилетия. Но сега имаме капацитета да правим точно, както той е предсказал: да отглеждаме месо извън телата на животни.

 

През последните години така нареченото „чисто месо“ – термин, първоначално популяризиран от неправителствения институт „Добра храна[173] като поздрав и към двете – „чистата енергия“ и към ползите от безопасната месна хранасе придвижи отвъд сферата на научната фантастика и стана научен факт. Първиятчист бургер[174] дебютира през 2013 г., благодарение на изследванията и разработките, финансирани от съоснователя на Google Сергей Брин.[175] От 2014 г. насам имах добрия късмет да ям чисто говеждо, патешко, риба, свински наденички, черен дроб и йогурт,[176] всички те, произведени без животни. (Не е изненадващо, че на вкус чистото месо е като истинското, тъй като, то е тъкмо това.) И не съм първият, проявил интерес.

 

Тези продукти започнаха да привличат сериозно внимание от традиционните производители на месо. А селскостопанските гиганти Tyson и Cargill инвестират в Memphis Meats, новосъздадена компания за месопроизводство в Сан Лиандро.[177]

 

„За нас това не е заплаха, а възможност“, сподели наскоро пред списание Fortune Соня Маккълъм Робъртс, президентата на предприятието за отглеждане на Cargill.

 

Да бъдем наясно: чистото месо, което Чърчил си представял в бъдещето, и това, че компании като Memphis Meats започват да произвеждат, не е просто алтернатива на месото. Това е истинска месна тъкан, произведена без живото животно в съзнание. Вместо отглеждането на пилета или прасета за заколване и продажба като разфасовано месо, производителите на чисто месо взимат микроскопични животински клетки. Поставят ги в култиватор, в който да функционират, както в тялото. И ги захранват, за да могат да растат и се превръщат в мускулна тъкан, точно като месото, което ядем днес.[178]

 

Доколкото разбирам, технологията е идентична или подобна на клонирането. Неотдавна американската киноактриса и певица, еврейката Барбара Стрейзънд,[179] загуби любимото си кученце. Но беше взела мерки. Ветеринарна клиника съхраняваше тъкан от покойното животно. И след като го изпроводила в задгробния кучешки свят, в който тя като еврейка не вярва, си получила новото – клониран близнак на мъртвото. Срещусмешните“… 50 000 долара![180]

 

През това време в Афганистан, Йемен, Сирия загиват деца – по стотици на ден. В Африка пак всекидневно умират от глад хиляди малчугани. Всеки с дертовете си.

 

So the world goes.[181]

 

 

 

Когато дълбаем за истината, флиртуваме с лудостта;

но в свят, в който скритата власт е толкова реална,

това е единственото разумно нещо, което да правим[182]

 

 

 

Утре ни очакват роботите. Не ям месо, но ми е трудно да се примиря с зеленчуците и плодовете изкуственяци на пазара. Винаги, когато мога, търся естественото, домашно произведеното. И си мисля за човешкия род и неговата съдба. Повечето хора са заети с други тревоги – с опазване на чистотата на паметта на „националните герои“ и с ненавистта към циганите. Дали не ги клонират, тапатриотите“, „националистите“, вярващи в Кирил, патриарх Гундяев, или в агент „Михайлов“, да имат причини да живеят и политиканстват?…

 

Колко мъка има по тази земя!…

 

Защо бихме желали да постъпваме, както предположил Чърчил и да започнем да произвеждаме истинско месо без животни?“ – продължава американският природозащитник, евреинът Пол Шапиро, който твърди, че се храни с изкуствено създадено месо. – „Ами, за начинаещите, понеже отглеждането на домашни животни във ферма изисква огромни ресурси. Да разгледаме проблема в перспектива.

 

Представете си, че минавате край щанда за пилешко в местния ви супермаркет. За всяко цяло пиле, което виждате, си представете съдове с повече от четири хиляди и петстотин литра вода, стоящи до него. След това методично си представяйте, едно по едно, как отваряте капака на всеки съд и го изливате изцяло. Ето колко вода е необходима за отглеждането на едно пиле от черупка до щанд. С други думи, ще спестите повече вода, прескачайки една семейна вечеря с пиле, отколкото, ако шест месеца не се къпете.[183]

 

Какво да разсъждаваме? Морализаторстващият еврейски автор, загрижен за пилетата, прасетата, говедата, се оказа банален изнасилвач. Докато работел в американската организация „Хуманно общество“, „хуманноопитал да принуди своя колежка да си легне с него. И тези ни изнасят лекции по нравственост? Срещу каква сума, на каква цена?

 

Дали ще го осъдят, едва ли ще разберем.[184] Но за да търпим това ли сме родени?

 

Може би е време да приключвам. Но ред неща не ми дават мира. Тревожи ме мисълта, че за хората миналото ни няма значение. Кой какъв е бил и какво е правил. Не ги е еня, че ги ръководят комунисти и плазмодии, тормозили ближните си, донасяли срещу тях, съсипвали живота на невинни техни жертви. И на режима – и той „най-хуманния“. А днес са уважавани политици, бизнесмени

 

Чудя се как така доказани комунистически ченгета, обслужвали старите престъпни, репресивни режими, отново се мъдрят в челните редици на новите. Защо не само не засяга мнозинствата, че предателите станаха законотворци, убийцитегерои, крадцитеобразец за следване, курвите еталон за морал?

 

Не съм в състояние да проумея, камо ли да се съглася, че е без значение дали днешните режими на Запад възкресяват тукашния от безвремието на милиционер-социализЪма, комунизма. Доста от нас го смятаха за базвъзвратно изчезнал, но не би. Завръща се „под вънкашност чужда и под име ново“, както е писал поетът.

 

Въпросът за измамата не ми дава мира. Затова се връщам към вече споделеното. За да опитам да изоблича лъжата. Или да досадя

 

Първо изгряСлънцето“. Ако перифразираме любимия на червените клозетници Гео Милев, апропо – заразен от германския символизъмна терен“, както се изразяват „умните и красивитедебили99 на сто от нашенци, “The Sun бе пръв“.

 

Край на цитата.

 

Смятаният за лековат, повърхностен и клюкарски лондонски таблоидThe Sun” пръв, още в сряда, 14 февруари того, “spread the news around” – „разпространи вестта“: През осемдесетте години на миналия век лидерът на лейбъристите Джереми Корбин е бил платен доносник на чехословашките комунистически служби.[185]

 

За мен – нищо изненадващо или необичайно. Колко пъти съм обяснявал, че съветските тайни служби са проникнали навсякъде на Западот Бъкингамския дворец, през Белия дом и парижкия Елисейски дворец, доНАТО. Нима не съм писал, че Североатлантическия пакт си беше подразделение на Варшавския договор или обратното?

 

Но случайно ли точноThe Sun”?

 

Ще припомня. През лятото на 1989 година – белезите на конвергенцията, сливането на елитите, бяха забележими. Най-малкото Тодор Живков беше приет от Хелмут Кол, а „баварският ястреб“, евреинът Франц-Йозеф Щраус, срещу когото Държавна сигурност беше предприела специални мерки, записани в инструкциите на службата, взе редовно да идва с частния си самолет, за да ловува с правешкия каскет?!

 

Отварям скоба: По онова време директор на ловния резерват бил бащата на Иво Прокопиев. Освен член на БКП, той бил офицер от Държавна сигурност, която „никога не е имала нищо общосъс СССР. Таткото бил избран лично от Тодор Живков за директор на Държавното ловно стопанствоВоден“. Резерватът беше предпочитано място от Леонид Брежнев и Щраус. Не на шега се говореше, че връзвали животните, които трябвало да бъдат застреляни от безмилостните интернационал-комунисти.

 

Колко ли други общи неща има да откриваме между източните и западните балони?

 

Например, по време на участието й катопочетна гостенка на конференцията по сигурността на темаНови идеи за Европа“, проведена на 15-17 февруари 2018 г. в Мюнхен, „германски политици чакаха Борисова, за да й зададат въпросите си за еврозоната, за приоритетите на ЕС, за Западните Балкани и за китайските инвестиции. Сред чакащите беше и еврокомисарят по цифровата икономика и обществото Гюнтер Йотингер.Ето какво си спомни брюкселският министър, член на „десниябаварски Християн-социален съюз, партията на Франц-Йозеф Щраус:

 

 

 

 

 

Това, че пожарникар-премиерката е комунистка, организирана при това – членувала е и е обичала славната за нея БКП, няма значение за алчните баварскидесни“. И за всичкилевиидесни“ по земята. Нито битността й на майорка от Държавна сигурност като преподавателка въввисшатамилиционерска школаГеорги Димитров“ near Simeonovo.

 

Но този западногерманец? Нали през 1994 г. комунистите дариха на ментора му Вили Бец една от най-големите автотранспортни фирми в Европа, СО МАТ? А той я използваше за превоз на наркотици и контрабандни стоки![186] Да, Държавна сигурност. Там някъде се нареди плеяда смръдливци. Съзвездие от долнопробни крайно алчни и фашизирани ченгета, отдавна проводени на Запад: шумкаря Георги Найденов, Борислав БожиловБоби Бец“, Божидар Йорданов, Цветан Цанев… Тук – чужденците от семейството на Исмет Шабан Фатик и техния „братИлия Павлов Найденов

 

След като всички действащи американски президенти от Франклин Д. Рузвелт насам са били съветски агенти, а реципрочен брой московски болшевикиамерикански, английски, френски, какво друго да очакваме, освен разкрития като това за Джеремето Корбин?

 

Британия, САЩ, Франция, Испания, Белгия, Холандия, Русия са станали това, което са, благодарение на облагите от колониализма през последните три-четири века. Едни в Африка, други – в Азия, трети в Латинска АмерикаЕдна невидима сила по цялото земно кълбо Ротшилдови и техният слугински антураж от интернационални финансисти.

 

Този колониализъм се преобрази в икономическо нашествие, ново робство. Някои смятат, че то е по-тежко от предишното. Не съм сигурен. Ето, пиша, говоря, но не ме арестуват все пак… Дали ще е задълго?

 

Заради това финансово-икономическо заробване основаха специални целеви организации Световна банка, Международен валутен фонд, Банка за възстановяване и развитие, Световна търговска организацияВ тях, като икономически убийци, работят все дейци на комунистическата революция.

 

Важно е да не подценяваме учредената през 1940 година финансова институция параванБанката за международни разплащания в Базел, Швейцария.

 

А така нареченият либерализъм излезе нещо добре познато социализъм с ръкавици. Пипащ по-внимателно, засега. Виждаме го, опитваме го под формата на новия СССР със столица Брюксел.

 

Като всяко тоталитарно чудовище, Европейският съюз притежава избирателна слепота за истинатаза фактите, явленията, процесите и фигурите, свързани с тях.

 

Чиновниците, барикадирали се в своеобразната кремълска крепост на днешния СССР със столица Брюксел – все едно е дали е Москва, Ленинград или дори Сталинградзабелязаха някакво нарушение надемократичните принципи и на човешките права“ от страна на сегашното правителство на Полша. Но никой не назовава това с истинското му име – намеса във вътрешните работи на суверенна държава.

 

Близо половин век мишоците, чието сиренце в луксозните капани на евросъветските институции струва на народите от континента по няколко милиарди евро годишно, бяха слепи за половинвековните зверства на тоталитарните комунистически режими в Албания, България, Полша, Румъния, Унгария, Чехословакия и Югославия. Те бяха помогнали надобриякомунистически касапин – Uncle Joе, както комунистическите сатрапи Рузвелт Чърчил и наричаха чичко Сталин, да щракне резетата на килиите на затворите и концентрационните лагери, в които бяха превърнати цели страни – бивши държави. Някои от тях – граничещи с тях.

 

И настана една борба за мир, че поне тук камък върху камак не остана

 

Ала в края на краищата, си помислих, защо на никого да не му мига окото, само на мен? Трябва ли да продължавам?

 

Отговорът очаквам от вас.

 

 

 

 

 

 

 

За връзка с автора:

ifandiev.diagnosa@gmail.com

 

 

 

 

 

 

 

От сърце благодаря на всички досегашни дарители.

 

 

 

Този и за кой ли път – специално за постоянната щедрост на Красимира Н. от Пловдив, Методи А. А. и Георги Б. Р. от София, Стефан Г. П. от Ямбол, Дечо Ц. Т. от Плевен.

 

 

Моля, извинете за нахалството, но за да се получават дарения независимо по какъв начин, е необходимо изписването на четирите имена на получателката:

 

 

Светла Кирилова Хайтова – Ифандиева.

 

 

Бог да ви въздаделично на вас, и на всички, които помагат за съществуването на сайта! Също така – да закриля всички добри хора. И да ги води към истината, сиреч – към свободата.

 

 

Признавам, надявах се, че поне половината от регистрираните посетители са съмишленици. И биха подкрепили тази медия с 50 стотинки или 1 лев месечно. Уви…

За улеснение, в страницата за дарения вече прилагам и адрес за изпращане на пощенски записи.

 

Сметката е така устроена, че не мога да известявам имената и броя на дарителите по банков път.

 

Съдейки по сумите, за себе си съм сигурен, че повечето дарители са едни и същи хора, които искрено помагат за съществуването на тази медия. Няма как да издържа дълго по този начин. Никой от тези благородни сърца не е длъжен на останалите, нито на мен.

 

Повтарям, че сметката е направена така, та да не се узнава нищо, в т.ч. броят, имената, адресите на дарителите и изпратените суми. Понякога научавам само броя на постъпленията от страната и чужбина и то само благодарение на ласкавото отношение на служителките.

 

Истина ви казвам: за да продължи да действа тази медия, е необходима вашата щедрост. Не преувеличавам. И няма как това да става с доброволните пожертвования само на едни и същи предани читатели.

 

Преди известно време в „Агора“ един анонимен подлец и клеветник ви посъветва: „Не хранете Ифандиев!

 

Изглежда мнозинството послуша съвета му.

 

 

Не желая никой да ме храни“. Но не съм в състояние да работя по 12-14 часа дневно, без моят труд да намери поне елементарна материална оценка. Пък и обикновено безплатните неща не са качествени.

 

В интерес на истината, с парите от вашите дарения успявам не само да поддържам сайта, който премина на по-висока такса, но и да си платя сметката за достъп в интернет. Може би още някои съвсем дребни неща. Толкова.

 

Преди доста време един от вас, който не се крие – чудесният специалист по английски език, преводач и преподавател Петър Коритаров, ми изпрати прилична за моите разбирания сума 50 лева. Когато предложих да я върна, защото ми се стори прекалена, той ми писа, четова е най-изгодната сделка в живота му“. Защото срещу тези „нищожни пари“ получаваогромен обем информация“.

 

 

Явно само шепа приятели на медията мислят така. Регистрираните посетители са повече от 1300. Гастрольорите са поне още толкова. Дори половината от редовните да са злонамерени, остават 650. Всеки от тях да внася по 1 лев месечно10 до 12 лева годишно, бих могъл да продължа. Това ще рече отказ от един не скъп вестник на четири седмици.

 

Не става… Но ще се боря, докато мога.

 

Явно няма необходимост от такъв тип публицистика. Истината вълнува малцина. Има по-важни неща…

 

Не съдя никого. Изцяло приемам, че вината е в мен, защото не откликвам на злободневието.

 

Признавам, че ми е късно да се променям.

 

Въпреки всичко, съобщавам, че можете да изразите щедростта си като изпращате малки суми на един пощенски адрес и на две сметки с един и същ титуляр, обявени в рубриката „Даренияпод главата на сайта или вдясно на основната страница, както и по пощата чрез запис на посочения адрес.

 

 

Достатъчно е да натиснете този бутон (позиция) и цялата информация ще се покаже.

 

 

Неудобно е, но поради преследванията няма друг начин.

 

 

По-добре е повече хора, и по разбираеми причини имигрантите, да помагат с малки суми, отколкото обратнотомалцинас големи.

 

 

 

 

 

 

 

 

ДОСТЪП ДО ПРОЕКТОЗАКОНА ЗА ДЕКОМУНИЗЦИЯ

 

 

 

Всеки, който прояви желание да разполага с копие от текста на Проектозакона за декомунизация, може да го прочете или придобие от online:

 

http://diagnosa.net/diagnosite-mi/%D0%BF%D1%80%D0%BE%D0%B5%D0%BA%D1%82%D0%BE%D0%B7%D0%B0%D0%BA%D0%BE%D0%BD-%D0%B7%D0%B0-%D0%B4%D0%B5%D0%BA%D0%BE%D0%BC%D1%83%D0%BD%D0%B8%D0%B7%D0%B0%D1%86%D0%B8%D1%8F%D1%82%D0%B0

 

 

 

 

 

 

 

ГЛЕДАЙТЕ В ИНТЕРНЕТ

 

 

Побързайте да гледате видеозаписите на старите издания на предаванетоДиагноза с Георги Ифандиев“, защото вече ги изтриват.

 

В YouTube от online:

 

http://www.youtube.com/results?search_query=%D0%B8%D1%84%D0%B0%D0%BD%D0%B4%D0%B8%D0%B5%D0%B2&suggested_categories=25&page=3

 

И във VBOX7 от online:

 

http://vbox7.com/tag:%D0%B8%D1%84%D0%B0%D0%BD%D0%B4%D0%B8%D0%B5%D0%B2

 

Записите са достъпни благодарение на усилията на Юри Комсалов от Скандинавия и на Марко П. от Великобритания.

 

 

 

 

 

 

ТЕХНИЧЕСКИ УТОЧНЕНИЯ

 

 

Ако размерът на текста ви затруднява и използвате търсачката Google, отидете в менюто горе на страницата, спрете върху третата възможна позиция отляво надясно и щракнете (кликнете) върху нея – ViewИзглед. Щракнете (кликнете) веднъж, за да се отворят възможностите. След което слезте надолу до седмата възможна – ZoomУвеличение, и изберете процента, с който да увеличите размера на страницата, без да я повреждате. Препоръчваме 150 процента.

 

Ако щракнете (кликнете) върху която и да е илюстрация, тя се увеличава. За да я върнете в предишния й размер, натиснете върху хиксчето“ в горната лява част на илюстрацията.

 

Ако щракнете (кликнете) върху номер на бележка под линия, автоматично ще попаднете на нея. За да се върнете в текста, моля, щракнете (кликнете) отново върху същия номер, но на бележката под линия.

 

Вече спокойно можете да четете всички публикации. Достатъчно е да влезете в някоя страница, например в „Диагнозите ми“, и горе вдясно да намерите бутона „Назад“. Натискате го (щраквате, кликвате върху него) и всички публикации се показват.

 

 

Системите за форуми работят по следния начин:

 

 

Има категории и всяка от тях има един или повече форуми. Във всеки един форум се пускат теми (posts), които хората дискутират.

В нашия случай, няма нужда от излишно категоризиране. Ето я структурата за момента:

 

 

Форум: „За сайта“:

 

 

Описание: „Тук можете да споделите Вашата градивна критика относно сайта и да докладвате грешките, които сте открили в него.“

 

 

Форум: „За предаването“:

 

 

Описание: „Тук можете да обсъждате проблемите, посочени в статиите. Какво е Вашето мнение? За или против? Защо?“

 

Форумната система, която ползваме, има екстрата да създава нова тема в момента, в който Вие пуснете статия. Активирано е. Също така има възможността за показване на профил на човек или пък за редактиране на собствения.

 

 

  • Как да създадете нова тема във форума?

 

 

Отидете в страница „Агора“. След което изберете в кой форум ще пишете – да речем избирате „За сайта“. Зарежда се нова страница в която ще видите бутон „Нова тема“. Оттам писането на тема е ясно.

 

 

  • Как да редактирате профила си през форума?

 

 

Отидете на страница „Контакти“. Има директна връзка „Редактиране на профила“.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

[1] Петко Р. Славейков – „Вярата и надеждата на българина към Русия“, посвещава се на руския народ, стихотворението е написано през март 1877 г., по време на обявяването на Руско-турската война.

[2] Звяр от Изтока? Повече се усеща като истерия от Сибир, англ. Заглавие на коментар в „консервативния“, „десния“ проправителствен лондонски всекидневник “The Daily Telegraph”. (“Beast from the East? This feels more like hysteria from Siberia” by Philip Johnston, “The Telegraph”, telegraph.co.uk, London, Tuesday, 27 February 2018 г., online: https://www.telegraph.co.uk/news/2018/02/27/beast-east-feels-like-hysteria-siberia/)

[3] Звяр от Изтока, англ. Така британските медии нарекоха мразовитата вълна, сковала Албиона и Европа в края на февруари и първите дни на март т.г.

[4] Вж. напр. “There’s No Difference Between Democrats and Republicans” by Stephen Herrington, “Huffington Post”, huffingtonpost.com, New York, NY, July 9, 2010 г., updated May 25, 2011 г., online: https://www.huffingtonpost.com/stephen-herrington/theres-no-difference-betw_b_706364.html; “There’s Almost No Difference Between Democrats and Republicans” by J. Wilson, published in Republicans and Democrats, “A Libertarian Future”, Spreading a Libertarian message across the internet, alibertarianfuture.com, Long Beach, CA, June 13, 2014 г., online: https://alibertarianfuture.com/big-government/republicans-and-democrats/theres-difference-democrats-republicans/

[5] Вж. Yascha Mounk  – “The People vs. Democracy: Why Our Freedom Is in Danger and How to Save It”, Harvard University Press, Cambridge, MA, 2018 г.

[6] Даже другарят Доналд Тръмп изквича от кочината, наречена Бял дом, англ.

[7] “‘Maybe we’ll give that a shot: Donald Trump praises Xi Jinping’s power grab” by Tom Phillips in Beijing, “The Guardian”, theguardian.com, London, Sunday, 4 March 2018 г., online: https://www.theguardian.com/us-news/2018/mar/04/donald-trump-praises-xi-jinping-power-grab-give-that-a-shot-china

[8] „Афоризмы-двустишия“, в: „Это Путин виноват“, „Русский эксперт – Справочник патриота“ или „Руксперт“, ruxpert.ru, Санкт-Петербург, последнее изменение этой страницы: 3 декабря 2017 г., online: https://ruxpert.ru/%D0%AD%D1%82%D0%BE_%D0%9F%D1%83%D1%82%D0%B8%D0%BD_%D0%B2%D0%B8%D0%BD%D0%BE%D0%B2%D0%B0%D1%82 Превод: „Ако Хилари киха, Путин прави й магия. В Париж не ядат шпроти – Путинова работа е това. [Шпротите са деликатесни консерви от балтийска риба, наречена шпрота.] Лондон се връща обратно от Европа – Путин е виновен за това. Британците напуснаха Евросъюза. Браво на Путин за това. Котката зарязала котенцата? Путин е виновен за това. Женати те е напуснала, Путин е виновен за това. Казват, че в Русия е ад. Путин е виновен за това. Пушиш, пиеш и не си женен? Путин е виновен за това. Получил си двойка в училище? Путин те е подучил. Сивият вълк отмъкна зайчетата? Путин е виновен за това. Над Краснодар падна град? Путин е виновен за това. Цената на нефта падна стократно? Путин е виновен за това. Цялото семейство отново е пияно? Вина на Путин е това.“

[9] Вижте подробности за Владимир Соловьов в: Георги Ифандиев – „Когато корабът потъва, плъховете бягат, а мишките се радват… или вариации на тема „възхвала на глупостта“, „Диагноза с Георги Ифандиев“, diagnosa.net, София, 28 ноември 2017 г., online: http://diagnosa.net/diagnosite-mi/%D0%BA%D0%BE%D0%B3%D0%B0%D1%82%D0%BE-%D0%BA%D0%BE%D1%80%D0%B0%D0%B1%D1%8A%D1%82-%D0%BF%D0%BE%D1%82%D1%8A%D0%B2%D0%B0-%D0%BF%D0%BB%D1%8A%D1%85%D0%BE%D0%B2%D0%B5%D1%82%D0%B5-%D0%B1%D1%8F%D0%B3%D0%B0 Предстоят още задочни срещи с този „герой на нашето време“, изобличаващи неговото скъпо платено слагачество. Само един факт: той притежава разкошна триетажна вила с голям парк и частен плаж на брега на третото по големина италианското езеро Комо – Lago di Como, известно и под името Ларио.

[10] Вж. Послание Президента Федеральному Собранию, Администрация Президента России2018 год, kremlin.ru, Москва, Четве́рг, 1 марта 2018 г., online: http://kremlin.ru/events/president/news/56957

[11] Александър Солженицин (1918–2008) – евреин, съветски и руски писател, членувал в КПСС. Офицер, участвал в т. нор. Отечествена война, след завръщането си от фронта бил арестуван и хвърлен в концентрационен лагер от съветската държава в държавата, системата ГУЛаг. През Хрушчовото „затопляне“ се превърнал в дисидент. Принуден да имигрира на Запад, установил се в САЩ, живеещ охолно от огромните си хонорари, преживял огромно разочарование от тамошната комунистическа система. След прибирането си в своята родина се обяви за руски националист. Прости – той си знаеше как и срещу какво – престъпленията на комунистите и се прегърна с Владимир Путин. (Aleksandr I. Solzhenitsyn – The Gulag Archipelago, 1918-1956”, Volume 1 – An Experiment in Literary Investigation, III-IV, Translated from the Russian by Thomas P. Whitney, Harper & Row, Publishers, Inc., New York, NY, 1975 г., стр. 546. Книгата е в архива на автора.)

[12] Бащата Сергей Михалков беше тежка сталинска номенклатура, автор на текста на тогавашния химн на СССР и на днешния на Русия. Вижте подробности в: Георги Ифандиев – „Чалгаджийница“, „Диагноза с Георги Ифандиев“, diagnosa.net, София, 25 август 2012 г., online: http://diagnosa.net/diagnosite-mi/%D1%87%D0%B0%D0%BB%D0%B3%D0%B0%D0%B4%D0%B6%D0%B8%D0%B9%D0%BD%D0%B8%D1%86%D0%B0

[13] “Putin’s State of the Union” by Paul Craig Roberts, Paul Craig Roberts Institute for Political Economy, paulcraigroberts.org, Panama City Beach, FL, Thursday, March 1, 2018 г., online: https://www.paulcraigroberts.org/2018/03/01/putins-state-union/

[14] Вж. “Ukraine president says expects delivery of U.S. weapons in weeks” by Reuters Staff, Reuters, reuters.com, London, February 28, 2018 г., online: https://www.reuters.com/article/us-ukraine-crisis-arms/ukraine-president-says-expects-delivery-of-u-s-weapons-in-weeks-idUSKCN1GC22E; „Украйна очаква доставка на оръжия от САЩ“, Информационна агенция БЛИЦ, blitz.bg, София, четвъртък, 1 март 2018 г., online: https://www.blitz.bg/svyat/ukrayna-ochakva-dostavka-na-orzhiya-ot-sashch_news582732.html; „САЩ дават на Украйна 210 противоракетни комплекса Javelin“, News.bg, София, петък, 2 март 2018 г., online: https://news.bg/int-politics/sasht-davat-na-ukrayna-210-protivoraketni-kompleksa-javelin.html

[15] Вж. напр. “Donald Trump Jr. Is Offering ‘Conversation and Dinner’ to Attract Investors in India” by Natasha Bach, “Fortune”, fortune.com, New York, NY, February 19, 2018 г., online: http://fortune.com/2018/02/19/trump-jr-dinner-offer-for-indian-property-investors/; “Donald Trump Jr. Loves India’s ‘Poorest Of The Poor’ Because They Smile: The tone-deaf remark is drawing sharp criticism on social media” by Lee Moran, “Huffington Post”, huffingtonpost.com, New York, NY, February 21, 2018 г., online: https://www.huffingtonpost.com/entry/donald-trump-jr-india-smiling-poor_us_5a8d4940e4b0273053a63331

[16] Тази Надежда е истински красива, за разлика от легендата за „хубавото Наде“, насаждана години наред тук по адрес на едно космато чудо на юдео-комунизма.

[17] Вж. напр. “Hope Hicks will resign as White House communications director: Hicks is one of the president’s longest serving advisors. On Tuesday, she reportedly told lawmakers that she sometimes told white lies as part of her job.” By Jacob Pramuk, CNBC, cnbc.com, Englewood Cliffs, NJ, Wednesday, 28 February 2018 г., online: https://www.cnbc.com/2018/02/28/hope-hicks-will-resign-as-white-house-communications-director-new-york-times.html

[18] Вж. напр. “US ambassador to Mexico to resign, amid strained relations” by Peter Orsi and Luis Alonso Lugo, Associated Press, Mexico City, ABC News, abcnews.go.com, Thursday, March 1, 2018 г., online: http://abcnews.go.com/International/wireStory/us-ambassador-mexico-resign-amid-strained-relations-53441787; “US ambassador to Mexico resigns amid strained relations: Veteran diplomat Roberta Jacobson announces she’s leaving ‘to pursue other opportunities’ after two years in the position” by , “The Guardian”, theguardian.com, London, Thursday, March 1, 2018 г., online: https://www.theguardian.com/world/2018/mar/01/us-ambassador-to-mexico-resigns-amid-strained-relations

[19] Вж. напр. “Gary Cohn, Trump’s top economic adviser, will leave White House in tariff tiff” by Gregory Korte and David Jackson, USA Today, “USA Today”, usatoday.com, McLean, Virginia,, Tuesday, March 6, 2018 г., online: https://www.usatoday.com/story/news/politics/2018/03/06/gary-cohn-trumps-top-economic-adviser-reportedly-leave-white-house-tariff-tiff/401272002/

[20] Виктор Серж с родно име Виктор Лвович Кибалчич (1890–1947) – евреин, роден в Брюксел, Белгия, живял във Франция. Анархист, станал болшевик, руски революционер и писател. Отишъл в Съветска Русия през 1919 година и работил в Коминтерна като журналист, издател и преводач. До смъртта си останал революционен марксист. От такава позиция критикувал Сталин и неговия режим като немарксистки и неленинистки. Като част от т. нар. лява опозиция бил прогонен. Имигрирал в Белгия, където бил посрещнат от Леон Троцки. Двамата заминали за Мексико. Там Кибалчич или Серж приключил земните си дни. (Victor Serge – “From Lenin to Stalin”, Translated by Ralph Manheim, Secker & Warburg, London, 1937 г., стр. 227.)

[21] Вж. напр. “Israel police grill PM Netanyahu on new fraud cases: Зolice question PM Netanyahu and wife Sara in separate but parallel interrogations” by AFP, Arutz Sheva, israelnationalnews.com, Beit El, Friday, March 2, 2018 г., Adar 15, 5778, online: http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/242627

[22] Хенри Форд – „Интернационалните евреи: Най-наболелият световен проблем“, Издателство „Жарава 2002“, София, 2002 г., стр. 170. Книгата е в библиотеката на автора.

[23] Вж. “Avraham Burg: Israel is not a full democracy”, “Amanpour”, London, CNN, edition.cnn.com, Atlanta, GE, Thursday, March 1, 2018 г., online: https://edition.cnn.com/videos/tv/2018/03/01/israel-burg-amanpour.cnn

[24] Вж. “Facebook says finds no new evidence Russia interfered in Brexit referendum”, “The Business Times”, businesstimes.com.sg, Singapore, Thursday, March 1, 2018 г., online: https://www.businesstimes.com.sg/technology/facebook-says-finds-no-new-evidence-russia-interfered-in-brexit-referendum; “Facebook finds no substantial evidence of Russian meddling in EU referendum: Investigation uncovers no coordinated Russian-linked activity in addition to the 71p of ad spend reported in December” by Alex Hern, “The Guardian”, theguardian.com, London, Thursday, March 1, 2018 г., online: https://www.theguardian.com/technology/2018/mar/01/facebook-evidence-russian-meddling-eu-referendum

[25] Вж. Виктор Островски – „Мосад отвъд измамата“, „Атика“, ЕТ „Ангел Ангелов“, София, 1998 г., стр. 263. Книгата е в библиотеката на автора.

[26] “I Am the Walrus” by The Beatles, written by John Lennon and Paul McCartney, double EP and television film “Magical Mystery Tour”, Parlophone, London, 1967 г.

[27] Kate Winslet in The Parkinson Show, 2006 г., в: “Kate Winslet”, The Parkinson Show, 2006 г., Wikiquote, en.wikiquote.org, Wikipedia, San Francisco, CA, last edited on 12 February 2012 г., online: https://en.wikiquote.org/wiki/Talk:Kate_Winslet

[28] Вж. напр. “Review: ‘Debriefing the President’ Tears Into the C.I.A.”, by James Risen, Books of The Times, “The New York Times”, nytimes.com, New York, NY, December 18, 2016 г., online: https://www.nytimes.com/2016/12/18/books/review-debriefing-the-president-tears-into-the-cia.html

[29] Александър Зиновиев (1922–2006) – съветско-руски философ, универсистетски преподавател, изследовател на комунизма и останалите съвременни идеологии. Членувал в КПСС, изградил научна и преподавателска кариера, но станал критик на системата и бил прогонен от СССР. Живял главно във Франция и Германия. Което го превърна в разочарован човек, прозрял до голяма степен единството на глобалната комунистическа система, представяна изкривено, диалектически, от медиите. (Александр Зиновьев – „Зияющие высоты“, Éditions L’Âge d’Homme, Lausanne, 1976 г., стр. 75. Книгата е в архива на автора.)

[30] Шиндра – тънка дъсчица, планка, сръбски.

[31] Иван Вазов – „Провинциал в столицата“, София, 1880 г., в: Иван Вазов – „Гусла“, Христо Г. Данов, Пловдив, 1881 г.

[32] От италиански: alla frаnса, тоест – по френски начин.

[33] Стефан Бочев – „Белене: Сказание за концлагерна България“, Второ пълно издание, Фондация „Българска наука и изкуство“, София, 2003 г., стр. 683. Книгата е в библиотеката на автора.

[34] Пак там.

[35] Пак там.

[36] Александър Геров – „Сняг“, София, 1956 г.

[37] Александър Солженицин. (Aleksandr I. Solzhenitsyn – The Gulag Archipelago, 1918-1956”, Volume 1 – An Experiment in Literary Investigation, III-IV, Translated from the Russian by Thomas P. Whitney, Harper & Row, Publishers, Inc., вече цит. съч., стр. 194.)

[38] Вж. US National Debt Clock: Real Time, online: http://www.usdebtclock.org/

[39] Вж. Monthly Statement of the Public Debt of the United States, September 30, 2014 г., Compiled and published by the Bureau of the Fiscal Service, Washington, D.C., online: https://www.treasurydirect.gov/govt/reports/pd/mspd/2014/opds092014.pdf

[40] Вж. “2017 United States Budget Estimate”, Inside Gov, Sources: Office of Management and Budget, Wikipedia, Council of Economic Advisors, Forecast Package, and White House, Graphiq LLC, Santa Barbara, CA, 2018 г., online: http://federal-budget.insidegov.com/l/120/2017-Estimate

[41] Вж. Monthly Statement of the Public Debt of the United States, September 30, 2014 г., Compiled and published by the Bureau of the Fiscal Service, вече цит. съч.

[42] Вж. “China, Japan, Belgium, the Caribbean banking centers, and Oil Exporters holding respectively approximately $1.27 trillion, $1.22 trillion, $354 billion, $312 billion, and $279 billion as of September 2014”, Monthly Statement of the Public Debt of the United States, September 30, 2014 г., Major Foreign Holders of Treasury Securities                                                        (in billions of dollars) Holdings 1/ at end of period, Department of the Treasury/Federal Reserve Board, ticdata.treasury.gov, Washington, D.C.,, February 15, 2018 г., online: http://ticdata.treasury.gov/Publish/mfh.txt

[43] Вж. Екатерина Дербилова, Александра Терентьева – „Я вернул Ротшильдов в Россия“, „Ведомости“, № 197 (2715), vedomosti.ru, Москва, 19.10.2010 г., стр. 10, online: http://www.vedomosti.ru/newspaper/article/247951/ya_vernul_rotshildov_v_rossiyu_nataniel_filip_viktor_dzhejms Разпечатка на хартия в библиотеката на автора.

[44] “The Orbán family’s enrichment 1998-2002 – The Fidesz robber barons. Part III: The Orbán family’s enrichment 1998-2002”, “Hungarian Spectrum”, reflections on politics, economics, and culture, hungarianspectrum.wordpress.com, Bethany, Connecticut, November 28, 2013 г., online: http://hungarianspectrum.wordpress.com/2013/11/28/the-fidesz-robber-barons-part-iii-the-orban-familys-enrichment-1998-2002/

[45] Вж. Тодор Балкански – „Тодор Живков: Един езиковед за просопографията на Диктатора“, ИК „Знак ‘94“, Велико Търново, 1996 г., стр. 27-28, 29, 30-31. Книгата е в библиотеката на автора.

[46] “Non-existent Hungarian economy”, PanARMENIAN, PanARMENIAN Network: Armenian News, panarmenian.net, Yerevan, Armenia, September 29, 2012 г., online: http://www.panarmenian.net/eng/details/125111/ в: Георги Ифандиев – „Войната е мир! Свободата е робство! Невежеството е сила! Обаче пука ли му на някой? – Част 2“, „Диагноза с Георги Ифандиев“, diagnosa.net, София, 11 април 2014 г., online: http://diagnosa.net/diagnosite-mi/%D0%B2%D0%BE%D0%B9%D0%BD%D0%B0%D1%82%D0%B0-%D0%B5-%D0%BC%D0%B8%D1%80-%D1%81%D0%B2%D0%BE%D0%B1%D0%BE%D0%B4%D0%B0%D1%82%D0%B0-%D0%B5-%D1%80%D0%BE%D0%B1%D1%81%D1%82%D0%B2%D0%BE-%D0%BD%D0%B5%D0%B2%D0%B5-2#_ednref27

[47] Вж. напр. “Simicska: Viktor Orbán may have been a communist informer” by Csaba Tóth, “The Budapest Beacon”, budapestbeacon.com, Budapest, March 8, 2015 г., online: https://budapestbeacon.com/simicska-viktor-orban-may-have-been-a-communist-informer/; “Hungary PM Orbán was a communist informer – Simicska says, reactions”, “Free Hungary”, freehungary.hu, Budapest, Monday, 9 March 2015 г., online: http://www.freehungary.hu/index.php/56-hirek/3699-hungary-pm-orban-was-a-communist-informer-simicska-says; “Viktor Orbán is accused of being an agent for Kádár’s security network” by László Kövér, “Hungarian Spectrum”, hungarianspectrum.org, Connecticut, USA, March 8, 2015 г., online: http://hungarianspectrum.org/2015/03/08/viktor-orban-is-accused-of-being-an-agent-for-kadars-security-network/

[48] Исус Христос в проповед пред своите последователи. (Евангелие от Матей“, гл. 19, ст. 30. От превода, направен от асириеца д-р Джордж Ламза от оригинала на арамамейски на английски.)

[49] Вж. “The new Mao? China to lift term limits for President Xi Jinping” by François Picard, The Debate, “France 24”, france24.com, Paris, Monday, February 26, 2018 г., http://www.france24.com/en/tv-shows/debate/

[50] Вж. “EU citizenship for sale to non-Europeans in Bulgaria for as little as £150,000” by Holly Watt, Claire Newell and Ben Bryant, “The Telegraph”, telegraph.co.uk, London, Friday, March 14, 2014 г., online: http://www.telegraph.co.uk/news/investigations/10699637/EU-citizenship-for-sale-to-non-Europeans-in-Bulgaria-for-as-little-as-150000.html

[51] „Милен Керемидчиев: Санкции, не толерантност за Украйна!“, Информационна агенция БЛИЦ, blitz.bg, София, 19 февруари 2014 г., online: http://www.blitz.bg/news/article/251478?utm_source=flip.bg

[52]  Вж. напр. „Милен Керемидчиев заминава за Грузия; Кондолиза Райс и тя“, “FrogNews”, frognews.bg, blitz.bg, София, 14 август 2008 г., online: http://frognews.bg/news_7419/Milen_Keremidchiev_zaminava_za_Gruziia_Kondoliza_Rais_i_tia/

[53] Вж. „Милен Керемедчиев е новият изпълнителен директор на „Български пощи“, в. „Дневник“, dnevnik.bg, София, 6 ноември 2009 г., online: http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2009/11/06/811861_milen_keremedchiev_e_noviiat_izpulnitelen_direktor_na/

[54] Вж. Георги Ифандиев – „Да уточним: Нова студена война или приказки за комунѐта? – Част 3“, „Диагноза с Георги Ифандиев“, diagnosa.net, София, 22 март 2014 г., online: http://diagnosa.net/diagnosite-mi/%D0%B4%D0%B0-%D1%83%D1%82%D0%BE%D1%87%D0%BD%D0%B8%D0%BC-%D0%BD%D0%BE%D0%B2%D0%B0-%D1%81%D1%82%D1%83%D0%B4%D0%B5%D0%BD%D0%B0-%D0%B2%D0%BE%D0%B9%D0%BD%D0%B0-%D0%B8%D0%BB%D0%B8-%D0%BF%D1%80%D0%B8%D0%BA-7

[55] Нормън Джеръс (1943–2013) – евреин, роден в Южна Родезия. Троцкист, политически теоретик и преподавател в Университета на Манчестър. Специализирал се в проучване на трудовете на Крл Маркс и Роза Люксембург. (Norman Geras“Pages from a Daily Journal of Argument”, в: “A Matter of Principle: Humanitarian Arguments for War in Iraq”, Thomas Cushman, Ed., University of California Press, Berkeley, Los Angeles, London, 2005 г., стр. 199.)

[56] Присъдата е на бай Дамян Илиев, герой на социалистическия труд, трето поколение комунист. (Вж. 002 – Video – Bay Damyan – The Communist Is Not a Human Being в: Георги Ифандиев – „Ако ви е харесало да живеете в 1984 година, то направо ще обикнете 2014-а! – Част 5“, „Диагноза с Георги Ифандиев“, diagnosa.net, София, петък, 31 януари 2014 г., online: http://diagnosa.net/diagnosite-mi/%d0%b0%d0%ba%d0%be-%d0%b2%d0%b8-%d0%b5-%d1%85%d0%b0%d1%80%d0%b5%d1%81%d0%b0%d0%bb%d0%be-%d0%b4%d0%b0-%d0%b6%d0%b8%d0%b2%d0%b5%d0%b5%d1%82%d0%b5-%d0%b2-1984-%d0%b3%d0%be%d0%b4%d0%b8%d0%bd%d0%b0-5 или в YouTube от online: http://www.youtube.com/watch?v=1jsUZSSwUfc)

[57] “China told to follow the leader Xi Jinping in thought, word and deed” by Tom Phillips in Beijing, “The Guardian”, theguardian.com, London, Monday, 5 March 2018 г., online: https://www.theguardian.com/world/2018/mar/05/china-told-to-follow-the-leader-xi-jinping-in-thought-word-and-deed

[58] Пак там.

[59] С 98,8 на сто гласували „за“ Китайският парламент утвърди доживотната власт на Си Дзин Пин – новия Мао Дзедун. (Вж. напр. “China parliament allows Xi Jinping to rule indefinitely: National People’s Congress gives 99.8% approval for amendment” by Clifford Coonan in Beijing, “The Irish Times”, irishtimes.com, Dublin, Sunday, 11 March 2018 г., online: https://www.irishtimes.com/news/world/asia-pacific/china-parliament-allows-xi-jinping-to-rule-indefinitely-1.3422771)

[60] Джордж Оруел, псевдоним на Ерик Артър Блеър (1903–1950) – роден в Индия в семейство на британски чиновник. Английски писател и публицист, социалист, членувал във Фейбиънския клуб. Превърнал се в яростен и аргументиран критик на тоталитаризма във всичките му разновидности. Но приел за възможна илюзията за изграждане на справедливо общество на социалното равенство, наричано демократичен социализъм. Във Фейбиънския клуб узнал много тайни от дейците на световното комунистическо движение, наричано социалистическо, които основали и Лейбъристката партия на Британия. Двете му основни книги – „Животинската ферма“ и „1984“ – маркираха не само втората половина на ХХ век. Те са жалони, по които можем да се ориентираме в ставащото днес в условията на т. нар. демократичен социализъм – либерален консерватизъм или консервативен либерализъм. Всъщност – по-усложнена форма на марксизма-ленинизма. Комунистическата идеология, формирана под диктовката на Ротшилдови и тяхната мегаломанска алчна, богоборска шайка от интернационални еврейски банкери. (Джордж Оруел – „1984“, Издателство „Партиздат“, София, 1989 г., Първа част – 2.)

[61] Знае се, че Лаврентий Берия, шеф на КГБ, постановил ликвидирането на бащицата.

[62] Вж. “Xi Jinping’s power play: from president to China’s new dictator?” by Tom Phillips, “The Guardian”, theguardian.com, London, Sunday, 4 March 2018 г., online: https://www.theguardian.com/world/2018/mar/04/xi-jinping-from-president-to-china-new-dictator

[63] Вж. “From a China Traveler” by David Rockefeller, “The New York Times”, nytimes.com, New York, NY, Dugust 10,  1973 г., online: https://www.nytimes.com/1973/08/10/archives/from-a-china-traveler.html

[64] Владимир Солоухин – „При свете дня“,Издательство „Москва“, Москва, 1992 г., цялата книга от online: http://lib.ru/PROZA/SOLOUHIN/bylight.txt

[65] Вж. Dmitri Volkogonov – “Lenin. A New Biography”, Translated and Edited by Harold Shukman, The Free Press, New York, London, Toronto, Sydney, Tokyo, Singapore, 1994 г., стр. 112. Книгата е в архива на автора.

[66] Днес ги наричат МОЛ-ове.

[67] Кехил – еврейска общност или община на идиш.

[68] Авторът, автомобилен магнат, демонстрира известно невежество. Франкенщайн е името на доктора, създал чудовището, както е в романа на английската авторка Мери Шели. Заглавието на книгата е „Франкенщайн или новият Прометей“.

[69] Henry Ford – “The International Jew: The World’s Foremost Problem”, AAARGH internet edition, вече цит. съч., стр. 136, 305.

[70] Славой Жижек – словенски философ, старши изследовател и преподавател във Факултета по социология и философия на Люлбянския университет. Също така – почетен професор на Нюйоркския университет и международен директор на Института за чевочността „Бъркбек“ при Лондонския университет. Член на Комунистическата партия на Словения – филиал на Титовия Съюз на югославските комунисти, той внезапно изоставя марксизма. Напускайки партията през 1988 година става част от група интелектуалци, борещи се за човешки права. На мен ми смърди – навсякъде едно и също. Елементарна схема на назначени дисиденти вътре в компартиите. В началото на деветдесетте се появява сред либералстващите и те го кандидатират за президент на страната. Все тогава се обявява против националистите и консерваторите. Не минава много време и се изявява като критик на капитализма, неолиберализма и политическата коректност. Самопровъзгласил се за „политически радикал“, той се оказва добре приет в университетите, зад които прозират силуетите тъкмо на неолибералите и неоконсерваторите – „бивши“ комунисти. Подкрепяше богохулстващата руска момичешка поп-група “Pussy Riot”. А напоследък взе да защитава… комунистическите идеи. За да докаже, колко вярна е максимата „веднъж комунист, завинаги комунист“. (“Six Questions for Slavoj Žižek” by J. Nicole Jones, “Harper’s Magazine”, harpers.org, Broadway, New York City, NY, November 11, 2011 г., online: https://harpers.org/blog/2011/11/six-questions-for-slavoj-zizek/)

[71] В по-ранно, от 1990 година, изрече дефиницията на комунизма, която и сега споменавам. Преди около година публикувах настоящия текст. Повтарям го, защото е важен. А и отдавна се убедих, че хората лесно забравят.

[72] В оригинала: “power”. Зиновиев явно има предвид истинската, реалната, но скрита власт, която действително няма нищо общо с народите и националните държави. Тя е глобална, повсеместна.

[73] Отново в оригинала е: “power”. Вж. предната бележка. Забележете яточнението: „една“.

[74] Точно така, ако вярвате в химерата демокрация.

[75] Отлично формулирано!

[76] В оригинала: “supranational power”, което за мен означава „наднационална, тайна, скрита власт“.

[77] Съкращение от Отечествен фронт. Организация, основана след дълга подготовка в Москва на 17 юли 1941 година от задграничното ръководство на ръководство на БРП (к) – Георги Димитров, Васил Коларов, Станке Димитров, Георги Дамянов и Вълко Червенков. На тази дата те огласяват Програма на Отечествения фронт. Дотогава комунистите са съюзници на нацистите, а от там – и на фашистите. Решеното от интернационалното Братство изпреварващо нападение на Третия райх над СССР, обрекло нацизма на фалит, превръща комунистите по света от фашисти в… антифашисти. Разликата между идеологиите на фашизма и националсоциализма не са толкова много. И двете произлизат от комунистическата религия, чиято основа е талмудския юдаизъм, обосноваващ съществуването на привилегирована номенклатурна класа и обречени низини – роби. След това обявено, а не „вероломно“ нападение, възниква съюзът на интернационалните комунистически сили под егидата на Юдея и на нейното ционистко ръководство – Британия, САЩ, СССР.

[78] Например в Германия, където лидерът им, евреинът Йошка Фишер, беше министър на външните работи.

[79] В оригинала: “embargos”. Чуждицата „ембарго“ е навлязла в езика ни, но няма множествено число. Съществува само в единствено число.

[80] Александър Солженицин. (Aleksander I. Solzhenitsyn – The First Circle”, Northwestern University Press, Evanston, IL, 1997 г., стр. 83.)

[81] Ако е по-разбираемо за вас, нека бъде постдемократично.

[82] В оригинала отново: “power”, а не “authority”. Което означава скрита, невидима, но истински всемогъща реална власт.

[83] Това също е така; истинските подпалвачи на войните в Югославия са елитите в Лондон, Вашингтон и т.н. Но също, макар в по-малка степен, и в Москва.

[84] Универсализма.

[85] Супермен, както е в оригинала. Комунистите и нацистите, което е почти едно и също, искаха да изградят новия свръхчовек. Вие решете, доколко успяха.

[86] Grants – грантове, както иронично, в повечето случаи, се изразяват днес.

[87] Ще дам пример с шотландец, който, след като обслужи семейство Ротшилд, почиствайки et linguae – с език, да го кажа вербално, зацапаните задни части на представителите му, в серийния си филм „Възходът на парите“ (“The Ascent of Money”) и с едноименната своя книга, не само стана издаван и твърде продаван автор, но направи изумителна преподавателска кариера. Имам предвид 54-годишния историк Нийл Фъргъсън, който вече почти десетилетие се радва на съдружие, участие в ръководните тела и доходни преподавателски места в британския Оксфорд, Института „Хуувър“, Станфордския и Харвардския университет в САЩ. Огледайте се наоколо. Ще зърнете все едни и същи петдесетина-шейсет дребни душички, но дупедавци, нагаждачи и яростни кариеристи. Не слизат от телевизионните екрани и останалите средства за всеобщо оглупяване на населението.

[88] “Alexander Zinoviev: The End of Communism in Russia Meant the End of Democracy in the West” by Michael Kirkwood, originally published in 1999 in the French “Figaro” Magazine.  Its original title was:  “The West and Russia – A Controlled Catastrophe”, “Russia Insider“, russia-insider.com, Greenwich, CT, USA; Moscow, Russia, Monday, October 26, 2015 г., online: http://russia-insider.com/en/history/russian-thinker-1999the-end-communism-russai-signalized-end-democracy-west-alexander

[89] “Putin to Declassify Documents That Bear Some „Very Interesting Names”, Translated by Ollie Richardson for Fort Russ, “Fort Russ”, fort-russ.com, CA, USA, Tuesday, 5th April, 2016 г., online: http://www.fort-russ.com/2016/04/putin-to-declassify-documents-that-bear.html

[90] Вж. “Soros and Ford Foundation Behind the Panama Papers: Financial elite hijack investigative journalism to attack Putin” by Kurt Nimmo, Infowars.com, Austin, TX, Tuesday, April 5, 2016 г., online: http://www.infowars.com/soros-and-ford-foundation-behind-the-panama-papers/

[91] “Russian spy fighting for life after being ‘poisoned’ by unknown substance in Salisbury” by Robert Mendick, Chief Reporter, Hayley Dixon, Victoria Ward, Roland Oliphant, “The Telegraph”, telegraph.co.uk, London, Tuesday, 6 March 2018 г., online: https://www.telegraph.co.uk/news/2018/03/05/alleged-former-russian-spy-critically-exposure-unknown-substance/

[92] Съкращение от Military Intelligence, Section 6 – Военно разузнаване, Секция 6 – външнополитическата шпионска служба на Британия, често наричана Secret Intelligence Service (SIS) – Тайна разузнавателна служба. Което не е точно, както личи от Секция 6. MI5 – Секция 5, е вътрешнополитическата служба за държавна сигурност на Обединеното кралство. Тя обединява контраразузнаването и тайната политическа милиция.

[93] Пак там.

[94] Амадео Бордига (1889–1970) – италиански марксист, идеолог на комунистическото движение в страната, един от основателите на Италианската комунистическа партия. Изключен от нея през 1930 година заради троцкистки уклони. След Втората световна война става един от най-уважаваните крайни левичари в Западна Европа. Всички те гледат на времето след Октомврийския метеж през 1917 година, по-точно – след 1919-а, като на период към нов и по-жесток капитализъм. (Amadeo Bordiga – “Doctrine of the Body Possessed by the Devil”, first published in “Battaglia Comunista”, No. 21, 1951 г., “Amadeo Bordiga Archive”, mark-up: Andy Blunden 2003 г., online: https://www.marxists.org/archive/bordiga/works/1951/doctrine.htm)

[95] Пак там.

[96][96] “Kremlin denies involvement in ‘poisoning’ of Russian spy as UK anti-terror chief warns of state threats” by Harry Yorke, Political Correspondent, “The Telegraph”, telegraph.co.uk, London, Tuesday, 6 March 2018 г., online: https://www.telegraph.co.uk/politics/2018/03/06/kremlin-denies-involvement-poisoning-russian-spy-uk-anti-terror/

[97] “Russian spy fighting for life after being ‘poisoned’ by unknown substance in Salisbury” by Robert Mendick, Chief Reporter, Hayley Dixon, Victoria Ward, Roland Oliphant, “The Telegraph”, вече цит. съч.

[98] Вж. “Czech agent claims 15 Labour MPs met spies as Ken Livingstone and John McDonnell deny claims” by Kate Ferguson, Political Correspondent and Keiran Southern For Mailonline, “The Daily Mail”, dailymail.co.uk, London, Saturday, 17 February 2018 г., Updated on Sunday, 18 February 2018 г., online: http://www.dailymail.co.uk/news/article-5404789/Senior-Labour-figures-spied-Russians-80s.html; “Corbyn ‘The Collaborator’: Czech Communist spy reveals how he recruited Labour leader in the Cold War and used him as an ‘asset’ to create network of informants in Russian operation” by Kate Ferguson For Mailonline and Mario Ledwith In Bratislava and Jack Doyle for the Daily Mail, “The Daily Mail”, dailymail.co.uk, London, published on Friday, 16 2018 г., updated on Saturday, 17 February 2018 г., online: http://www.dailymail.co.uk/news/article-5401097/Jeremy-Corbyn-paid-Czech-secret-police-spy-claims.html

[99] “Jeremy Corbyn never knowingly met communist spy, says Czech agency” by Paul Dallison, “Politico”, politico.eu, Brussels, Friday, 16 February 2018 г., online: https://www.politico.eu/article/jeremy-corbyn-never-knowingly-met-communist-spy-says-czech-agency/

[100] Вж. “Jeremy Corbyn knew I was a spy and was a Cold War source, says Czech ‘diplomat’” by Matthew Day, Warsaw, Hayley Dixon, Bratislava, Patrick Sawer, “The Telegraph”, telegraph.co.uk, London, Friday, 16 February 2018 г., online: http://www.telegraph.co.uk/news/2018/02/16/jeremy-corbyn-knew-spy-cold-war-source-says-czech-diplomat/

[101] Вж. Георги Ифандиев – „Нека ви разкажа за комунизма – Част 4“, „Диагноза с Георги Ифандиев“, diagnosa.net, София, 5 ноември 2017 г., online: http://diagnosa.net/diagnosite-mi/%D0%BD%D0%B5%D0%BA%D0%B0-%D0%B2%D0%B8-%D1%80%D0%B0%D0%B7%D0%BA%D0%B0%D0%B6%D0%B0-%D0%B7%D0%B0-%D0%BA%D0%BE%D0%BC%D1%83%D0%BD%D0%B8%D0%B7%D0%BC%D0%B0-%D1%87%D0%B0%D1%81%D1%82-3

[102] Джим Гарисън или Джеймс Каротърс Гарисън, с истинско име Ърлинг Каротърс Гарисън (1921–1992) – от 1963 до 1973 година окръжен прокурор на Ню Орлийнз, щата Луизиана. Член на Демократическата партия, станал известен със своето разследване на убийството на президента Джон Ф. Кенеди. Познат по света като герой от игралния филм “JFK” на режисьора Оливър Стоун с Кевин Костнър в главната роля – неговия образ. (“Playboy Interview: Jim Garrison: a candid conversation with the embattled district attorney of new orleans” by Eric Norden, “Playboy”, vol. 14, no. 10, Chicago, IL, October 1967 г., стр. 59, online: http://22november1963.org.uk/jim-garrison-cia-jfk-assassination Фотокопие в архива на автора.)

[103] Лекуван. Като повечето съвременни преводачи от чужди езици, преводачката и на тази книга може би знае отлично английския, но не и българския. Масово е. А „криворозбраната цивилизация“ на днешните млади хора – пезевензи – е смешна. Издава комплексарщината от тяхната собствена и потискана селяндурщина.

[104] Терор означава ужас. Тероризъм – всяване на ужас, в резултат на което превземането на територии и завладяването на цели народи става лесно.

[105] Гордън Томас – „Тайни и лъжи: Хроника на експериментите на ЦРУ за контрол върху съзнанието и бактериологичната война“, ИК „Прозорец“, София, 2007 г., стр. 18-19. Книгата е в библиотеката на автора.

[106] Пак там, стр. 19-20.

[107] Пак там, стр. 21-22

[108] Линдън Бейнз Джонсън (1908–1973) – американски политик, 36-и президент на САЩ от 1963 до 1969 година. Първо – като вицепрезидент на убития Джон Ф. Кенеди, повторно след победа на изборите през 1964 г. Член на Демократическата партия. Смятан за съучастник във фаталния атентат срещу шефа му. (“Lyndon Baines Johnson, An American Original” by People Staff, “People”, people.com, Des Moines, Iowa, February 2, 1987 г., стр. 59, online: http://people.com/archive/lyndon-baines-johnson-an-american-original-vol-27-no-5/)

[109] От ислямската религиозна секта Асасини. Нейният основател Хасан-и Саббах (ок. 1050–1124) бил роден в днешен Иран, но баща му идвал от Йемен. На 17-годишна възраст се обрязал и приел исляма. Сектата му извършвала убийства на хора, посочени от религиозни лидери и политици. Понеже, за да замъгли съзнанието и да потисне естествената човешка реакция на своите ученици-убийци, водачът им ги опиянявал с пушене на хашиш, някои погрешно смятат, че названието на радикалната ислямска групировка произлиза от хашиш. Истината е, че то идва от assassins – убийци. Скоро след създаването на сектата Хасан-и Саббах се поставил в услуга на арабските владетели и участвал във военни действия за отбрана на мюсюлманските земи от кръстоносците.

[110] Пак там, стр. 22-24.

[111] Пак там, стр. 25.

[112] Пак там, стр. 26-27.

[113] „Нашия първи секретар на Лондонския областен комитет“ на КПСС. (Вж. Юрий Козенков – „Голгофа России: Схватка за власть. Краткая хроника преступлений мирового Сионизма, Масонства и Запада против России (от Сталина до Ельцина)“, Фонд национальных перспектив, Москва, 2003 г., стр. 119, online: https://profilib.com/chtenie/76668/yuriy-kozenkov-golgofa-rossii-skhvatka-za-vlast-119.php)

[114] “Nerve gas in Salisbury, drones in Syria: is there a moral difference?” by Simon Jenkins, “The Guardian”, theguardian.com, London, Friday, 9 March 2018, online: https://www.theguardian.com/commentisfree/2018/mar/09/nerve-gas-salisbury-sergei-skripal-drones-syria-difference

[115] 75-годишният Саймън Дженкинс е син на англикански пастор. Бил е редактор на вътрешните страници на тогава смятания за „десен“ “The Sunday Times”. По-късно е работил като политически редактор на Ротшилдовия седмичник “The Economist” и като главен редактор на “The Times”. В „демократична“ Британия, където свободата на словото „процъфтява“, негови статии са сваляни от готови за печат броеве на “The Times”, “The Guardian” и т.н. През 2004 година кралица Елизабет ІІ го удостои с ненаследственото рицарско звание „баронет“ и титлата „сър“ пред името за постиженията му в журналистиката. Настоящата статия на сър Саймън Дженкинс, както и доста други, се съхраняват в архива на автора. Тя може да бъде намерена и в архива на “The Guardian”.

[116] Пак там.

[117] Махатма Ганди всъщност Мохънда Къръмчънг Ганди (1869–1948) – индийски политически деец, произлязъл от бедно семейство. Оженили го, когато бил на 13 години за 14-годишно момиче. Признак на дегенерация. Когато бил на 17, му се родило дете, но починало след дни. Израз на дегенерацията. Не успял да завърши висше образование, самообразовал се, преминал през религиозни служби, най-сетне се проявил като водач на индийския народ. Идеолог на мирната революция чрез неучастие и неподчинение, Ганди практически бил в основата на освобождението на индийците от Британската империя. Основател и лидер на партията Индийски национален котгрес. Убит от своите политически противници на 30 януари 1948 година. (“The Seven Social Sins” by Mahatma Gandhi, “Young India”, October 22, 1925, cited in: “Mahatma Gandhi’s List of the 7 Social Sins; or Tips on How to Avoid Living the Bad Life” by Jonathan Crow, “Open Culture”, openculture.com, Menlo Park CA, November 20th, 2014 г., online: http://www.openculture.com/2014/11/mahatma-gandhis-list-of-the-7-social-sins.html)

[118] Название на голяма сграда в центъра на Лондон, недалече от резиденцията на министър-председателите, в която се помещават повечето министерства.

[119] Навярно знаете, че Борето Джонсън размаха пръст към Русия. Забавно. Не толкова заради вече очертаното руско военно превъзходство. Просто Путин може да извади досието му на агент на КГБ или ФСБ, какъвто албиносът със сигурност е.

[120] Пак там.

[121] Вж. “Tories will not return £820,000 in Russia-linked donations, Philip Hammond says” by Gordon Rayner, Political Editor, “The Telegraph”, telegraph.co.uk, London, Sunday, 11 March 2018 г., online: https://www.telegraph.co.uk/politics/2018/03/11/tories-will-not-return-820000-russia-linked-donations-philip/

[122] Вж. “More than 60 shot in Chicago over July 4th weekend” by Aamer Madhani, “USA Today”, usatoday.com, New York, NY, July 5, 2016 г., online: http://www.usatoday.com/story/news/2016/07/05/more-than-60-shot-chicago-over-july-4th-weekend/86707218/

[123] Вж. “Guns in the US: The statistics behind the violence”, BBC News, BBC, bbc.com, London, 5 January 2016 г., online: http://www.bbc.com/news/world-us-canada-34996604

[124] U.S. Centers for Disease Control and Prevention (CDC).

[125] “Gun Violence by the Numbers: Data from the U.S. Centers for Disease Control and Prevention (CDC) show that on an average day, 93 Americans are killed with guns”, Everytown for Gun Safety Support Fund, everytownresearch.org, New York, NY, July 7, 2014 г., online: https://everytownresearch.org/gun-violence-by-the-numbers/

[126] Не изпитвам никакви съмнения. Всички западни лидери са агенти на световната комунистическа революция. Деловите връзки със СССР на Тръмп, предците и партньорите му, могат да бъдат проследени назад във времето в съветските републики Русия, Украйна, Азербайджан, чак до самия Сталин.

[127] Гордън Томас – „Тайни и лъжи: Хроника на експериментите на ЦРУ за контрол върху съзнанието и бактериологичната война“, ИК „Прозорец“, вече цит. съч., стр. 42.

[128] “What made Sergei Skripal an assassination target? Russian former agent’s poisoning raises question of his value to western intelligence” by David Bond and Cynthia O’Murchu in London and Henry Foy in Moscow, “The Financial Times”, ft.com, London, Friday, 9 March 2018 г., online: https://www.ft.com/content/46eb6414-22f8-11e8-ae48-60d3531b7d11

[129] Полковник Филип Дж. Корсо с Уилям Дж. Бърнс – „Денят след Розуел: Пентагона разкрива шокиращи правителствени тайни за дългоукриваното присъствие на НЛО“, Том І, ИК „Огледало“, София, 2009 г., стр. 124.

[130] Полковник Филип Дж. Корсо с Уилям Дж. Бърнс – „Денят след Розуел“, Том І, ИК „Огледало“, вече цит. съч., стр. 14.

[131] Ралф Беглайтър – американски журналист и преподавател по политически науки и журналистика в Университетите „Браун“, Колумбийския в Ню Йорк. Водещ на телевизионни предавания и на документални филми. Цитатът е негова встъпителна реч като водещ на среща на американски и съветски разузнавачи в САЩ под мотото „Шпиони, лъжи и подлеци“. В нея участва любимецът на шефа на КГБ Юрий Андропов, одиозният джендър, генерал Олег Калугин. (“Former CIA and KGB agents share inside look at espionage” by by Amie Voith, UDAILY Archive, udel.edu, Newark, DE, March 13, 2003 г., online: http://www1.udel.edu/PR/UDaily/2003/spies031303.html)

[132] Christopher Andrew, Vasili Mitrokhin – „The Sword and the Shield: The Mitrokhin Archive and the Secret History of the KGB“, Basic Books, New York, NY, 1999 г., стр. 213-214. Книгата е в библиотеката на автора.

[133] Ох, тези руснаци, англ. (“Rasputin” by Boney M, LP “Nightflight to Venus”, Hansa Records, West Berlin, 1978 г.)

[134] Да не ви пука, бъдете щастливи. Усмихвайте се, ваш’та мама!, англ., фр.

[135] Алеко Константинов – „Бай Ганьо в Русия“.

[136] Авторът има предвид Робърт Суон Малър ІІІ – 74-годишен американски юрист, който вместо да си гледа старините, оглавява специална комисия за разследване на руска намеса в президентските избори в САЩ през 2016 г. Малър е бивш началник на зловещото Федерално бюро за разследване – американската политическа милиция. Републиканец, той беше назначен от президента Джордж У. Буш. Обаче демократът Барак Обама удължи мандата му, превръщайки го в най-дълго заемалия върховия пост във ФБР след одиозния педераст Дж. Едгар Хуувър. И за да докаже на невярващите, че няма разлика между Демократическата и Републиканската партия на САЩ. Те са две крила на една главна политическа сила – комунистическа. И в това няма „конспирация“, а представлява елементарна истина.

[137] Александър Зиновиев. (Александр Зиновьев – „Пара беллум“ , Éditions L’Âge d’Homme, Lausanne, 1982 г., стр. 26. Книгата е в архива на автора.)

[138] Християните вече са на едно от най-ниските стъпала на стълбицата за възможно израстване по верски показател. Начело са евреите, а след тях – мюсюлманите.

[139] “A Stalinist Purge In America?” by Paul Craig Roberts, Paul Craig Roberts Institute for Political Economy, paulcraigroberts.org, Panama City Beach, FL, Thursday, March 7, 2018, 2018  г., online: https://www.paulcraigroberts.org/2018/03/07/stalinist-purge-america/

[140] Вж напр. “China syndrome dictates Barack Obama’s Asia-Pacific strategy” by Simon Tisdall, “The Guardian”, guardian.co.uk, London, Friday, 6 January 2012 г., online: http://www.guardian.co.uk/commentisfree/2012/jan/06/china-barack-obama-defence-strategy в: Георги Ифандиев – „Каква беше 2012 година? – Пета част“, „Диагноза с Георги Ифандиев“, diagnosa.net, София, 10 януари 2012 г., online: http://diagnosa.net/diagnosite-mi/%D0%BA%D0%B0%D0%BA%D0%B2%D0%B0-%D0%B1%D0%B5%D1%88%D0%B5-2012-%D0%B3%D0%BE%D0%B4%D0%B8%D0%BD%D0%B0-%E2%80%93-%D0%BF%D0%B5%D1%82%D0%B0-%D1%87%D0%B0%D1%81%D1%82#_edn16

[141] Пак там.

[142] Пак там.

[143] Времената се менят и ние се променяме с тях, лат.

[144] Marquiss Who’s Who In America’s Lifetime Achievement Award.

[145] PropOrNot е анонимна, укриваща се групировка, която търси начини да изложи на светло онова, което нарича „руска пропаганда“, и американските граждани, квалифицирани от нея като „агенти на Путин“. Понеже нямам причини да се притеснявам от нищо, спокойно твърдя, че такива етикети се лепят лесно и на много хора, част от които – без никакво основание. Не е известно кой финансира групировката. От време навреме тя среща подкрепа в американските левичарски медии от сорта на “The New York Times” и “The Washington Post”. Критикуват я смятани за по-дясноо ориентирани, колкото и условно да е това, “The New Yorker”, “Harper’s”, “Fortune”, “The Intercept”, “Rolling Stone”. В телефонен разговор с “The New Yorker” говорителка на бандата, отказала да  се представи, съобщила, че тя се състои от 40 персони. (Вж. статията „Пропагандата за руската пропаганда“: “The Propaganda About Russian Propaganda” by Adrian Chen, “The New Yorker”, newyorker.com, New York, NY, December 1, 2016 г., online: https://www.newyorker.com/news/news-desk/the-propaganda-about-russian-propaganda)

[146] “In the Western World Lies Have Displaced Truth” by Paul Craig Roberts, Paul Craig Roberts Institute for Political Economy, paulcraigroberts.org, Panama City Beach, FL, Sunday, January 28, 2018  г., online: https://www.paulcraigroberts.org/2018/01/28/western-world-lies-displaced-truth/

[147] Следвоенната конституция на Япония е съставена в САЩ. А вместо да бъде съден като военнопрестъпник, император Хирохито не само е запазен жив, но и на трона си, срещу неотменимия ангажимент страната му да следва сляпо американските инструкции.

[148] Пак там.

[149] Игор Бунич – „Златото на партията“, Издателство „Прозорец“, София, 1996 г., стр. 350. Книгата е в библиотеката на автора.

[150] Авторът има предвид на първо място евреите, след това цветнокожите и разните сексуални малцинства, всички от които се ползват с привилегии.

[151] “All I Am Offering Is The Truth” by Paul Craig Roberts, Paul Craig Roberts Institute for Political Economy, paulcraigroberts.org, Panama City Beach, FL, Saturday, February 17, 2018  г., online: https://www.paulcraigroberts.org/2018/03/05/all-i-am-offering-is-the-truth/

[152] Петер Юхас – унгарски българин, както обича да се шегува, мой добър познат. Унгарски българист, литературен критик и историк, преводач, доктор на филологическите науки, почетен доктор на Софийския университет, който и сега не малко време пребивава у нас. Комунист, който за участието си в Унгарското въстание от есента на 1956 година е осъден и се оказва зад решетките. Захвърля партийния си билет и никога повече не помисля за комунизъм и социализъм. (Петер Юхас – „Смъртта не е алиби: Анекдоти за български писатели“, ИК „Огледало“, Унгарски Културен Институт, София, 1999 г., стр. 226. Книгата е в библиотеката на автора.)

[153] В разразилата се по-късно лека свада между Волен Кобзон и неговия кум Валери Симеонов Балевски, лъсна руската зависимост на първия. Валери не изрече лъжа. А се оказа, че повратливият еврейски любимец Волен, провъзгласен от евреите за „главен антисемит“, сдобил се с диплома за богослов на 60-годишна възраст, вярва в ченгетата, а не в Бога. Като прибавим и опранения като свиня майка Краско „Иван“ Каракачанката, на практика и тримата вярват единствено в парите, в Мамон.

[154] Съответно: винаги готов, никога завинаги, фр.

[155] Петко Р. Славейков – „Не сме народ“, 1875 г.

[156] „Евангелие от Матей“, гл. 23, ст. 5 и сл.

[157] Цитирам по памет, но с почти дословно. БНТ не обнародва видеозапис или стенограма на предаването.

[158] Угризението на съвестта е наказание без закон, лат.

[159] Основан през 1911 г., официално регистриран две лета по-късно, през 1923 г. обединен с „Рекорд“ под името „Тракийска слава“.

[160] Преименуваха го на „Велбъжд“.

[161] Охотно вярваме в това, в което искаме, лат.

[162] Не помня заглавието и автора, но беше от шейсетте години. В замяна на това, характерната реплика, съответстваща съвсем точно на днешните тукашни колхозници – „умните и красивите“, се е запечатала в ума ми. Тя беше произнесена от отхвърлен мераклия и гласеше: „Хубава си ти, Варвара, и курва при това.“

[163] Вж. “Investment of around 500 million euros: Mercedes-Benz builds new engine plant in Jawor, Poland”, “Daimler”, Global Media Site, media.daimler.com, Stuttgart, June 19, 2017 г., online: http://media.daimler.com/marsMediaSite/en/instance/ko/Investment-of-around-500-million-euros-Mercedes-Benz-builds-new-engine-plant-in-Jawor-Poland.xhtml?oid=22530538

[164] Вж. “Mercedes-Benz invests in plants in Poland and Russia” by Marcus Williams, “Automotive Logistics”, automotivelogistics.media, London, 21 June 2017 г., online: https://automotivelogistics.media/news/mercedes-benz-invests-plants-poland-russia

[165] Петко Р. Славейков – „Не сме народ“, 1875 г.

[166] Споменават 43 000 военни плюс членовете на техните домакинства.

[167] Bonus Expeditionary Force.

[168] Вж. Alan Axelrod – “Patton: A Biography”, Palgrave Macmillan, London, 2006 г., стp. 69–70.

[169] Вж. Alan Axelrod – “Patton: A Biography”, Palgrave Macmillan, вече цит. съч., стp. 70; Terry Brighton – “Patton, Montgomery, Rommel: Masters of War”, Crown Publishing Group, New York City, 2009 г., стp. 58–59; Thomas Allen, Paul Dickson – “The Bonus Army: An American Epic”, Walker & Company, London, 2006 г., стp. 194.

[170] Не гледайте официалните данни. Четете Дейвид Ървинг – само по архивни документи, и Кърт Вонегът. Бомбите избиват на място 280 000 души. Останалите умират впоследствие от раните си.

[171] “America‘s history of school shootings” by Alice Cuddy, “Euronews”, euronews.com, Lyon, Thursday, 15 February 2018 г., online: http://www.euronews.com/2018/02/15/america-s-history-of-school-shootings

[172] Карл Краус (1874–1936) – евреин, роден в Австро-Унгария, писател сатирик, драматург и поет. Трикратно бил предлаган за Нобелова награда за литература, но без успех. (Steven Drew Goldberg – “One Last Thing to Do Before I Die”, Lulu.com, Lulu Press, Inc., Morrisville, NC, 2010 г., стр. 257.)

[173] Good Food Institute.

[174] Сандвич с кюфте от месна кайма.

[175] Вж. подробности за евреина от Съветския съюз Сергей Брин в: Георги Ифандиев – „кражба: Кой отмъкна щастливия живот на човечеството? – Част 2“, „Диагноза с Георги Ифандиев“, diagnosa.net, София, 22 ноември 2012 г., online: http://diagnosa.net/diagnosite-mi/%D0%BA%D1%80%D0%B0%D0%B6%D0%B1%D0%B0-%D0%BA%D0%BE%D0%B9-%D0%BE%D1%82%D0%BC%D1%8A%D0%BA%D0%BD%D0%B0-%D1%89%D0%B0%D1%81%D1%82%D0%BB%D0%B8%D0%B2%D0%B8%D1%8F-%D0%B6%D0%B8%D0%B2%D0%BE%D1%82-%D0%BD%D0%B0

[176] Древнобългарска – тракийска – дума за квасено или кисело мляко.

[177] Град в американския щат Калифорния.

[178] “Science fiction no more, can lab-grown meat feed — and save — the world?” by Paul Shapiro, Reuters, reuters.com, London, Monday, February 26, 2018 г., online: https://www.reuters.com/article/us-shapiro-meat-commentary/commentary-science-fiction-no-more-can-lab-grown-meat-feed-and-save-the-world-idUSKCN1GA25H

[179] Хазарка, чиито корени са от Руската империя – областта Галиция, днес разделена между Полша и Украйна. Беше любовница на тогавашния канадски министър-председател Пиер Трюдо, баща на настоящия – Джъстин Трюдо. На свой ред майката на настоящия премиер беше пощръкляла по Мик Джагър и след като го преследва из цяла Северна Америка, най-сетне го сгащи в Ню Йорк и сподели кревата на певеца.

[180] Вж. напр. “Barbra Streisand Explains: Why I Cloned My Dog” by Barbra Streisand, “The New York Times”, nytimes.com, New York, NY, Friday, March 2, 2018 г., online: https://www.nytimes.com/2018/03/02/style/barbra-streisand-cloned-her-dog.html

[181] Така върви светът, англ.

[182] Джулиън Багини – британски философ. (“Questioning the hidden power of elites is OK” by Julian Baggini, “Gulf News”, gulfnews.com, Dubai, United Arab Emirates, Wednesday, February 21, 2018 г., online: http://gulfnews.com/opinion/thinkers/questioning-the-hidden-power-of-elites-is-ok-1.2177265)

[183] “Science fiction no more, can lab-grown meat feed — and save — the world?” by Paul Shapiro, Reuters, вече цит. съч.

[184] Вж. “Female Employees Allege Culture of Sexual Harassment at Humane Society: Two senior officials, including the CEO, have been investigated for incidents dating back over a decade” by Ian Kullgren, “Politico”, politico.com, Arlington County, Virginia, January 30, 2018 г., online: https://www.politico.com/magazine/story/2018/01/30/humane-society-sexual-harassment-allegations-investigation-216553

[185] Вж. “Jeremy Corbyn met a Communist spy during the Cold War and ‘briefed’ evil regime of clampdown by British intelligence” by Jake Ryan, “The Sun”, thesun.co.uk, London, published on Wednesday, 14 2018 г., online: https://www.thesun.co.uk/news/5581166/jeremy-corbyn-communist-spy-cold-war-briefings/

[186] Вж. Калина Горанова – „Смъртта на СОМАТ: Най-голямата превозваческа компания в страната се срина, като приходите й за шест години се свиха десет пъти, започна и разпродажба на недвижими имоти“, в. „Капитал“, capital.bg, София, 4 ноември 2016 г., online: https://www.capital.bg/biznes/kompanii/2016/11/04/2856387_smurtta_na_somat/

 

Анкета:

Редно ли е 27 лета след промените все така да ни ръководят и поучават комунисти, ченгета, московски възпитаници, номенклатурни рожби учили на Запад, и нагаждачи?

View Results

Loading ... Loading ...