Здравейте, Гост [Логин]
Територия на истината и свободното слово

КАМЪК ВЪРХУ КАМЪК НЯМА ДА ОСТАНЕ НА ЗЕМЯТА В ЗАДАВАЩАТА СЕ БОРБА ЗА МИР И ПРОГРЕС – Част 1

 

 

 

 

 

 

 

Добре дошли в медийния диагностичен център. Това е територия, свободна от комунизъм, социализъм, фашизъм, нацизъм, либерализъм – изобщо – от идеологическите фрагменти на ционизма и насаждания от тази крайно националистическа теория, превърната в практика, интернационализъм. Тя е предназначена за личности, за хора нормални, без психически отклонения и без комплекси, незасегнати от индоктринация, и с отворено съзнание. Човеци със съвест и морал, способни да мислят, да се справят с по-пространни, подробни творби, които не са просто четива. Готови да търсят истината, като се запознават с повече факти и сами ги анализират. Не изпитващи потребност от онези злободневни случки и постъпки, с които всекидневно и масово тровят и промиват остатъците от ум, възприятия и свяст. За да стигнат до истината. Тази мултимедия е единственото място, в което се съобщава истината, цялата истина и нищо освен истината. Нещо, което нито едно друго подобно средство за осведомяване не само в този провален опит за държава, не може да си позволи.

 

 

 

 

*    *    *

 

 

 

 

 

От години всяка статия на лондонския всекидневник „The Financial Times“ започва с призив за материална подкрепа с думите: „High quality global journalism requires investment.“ Което ще рече: „Висококачествената световна журналистика изисква инвестиции.“ Същото се отнася и до “The Times”, списанията “Time” и “Foreign Policy”.

 

В тази мултимедия иде реч за публицистика.

 

The Daily Telegraph”, още много световно известни медии с богати издатели, въведоха платен достъп до електронната си версия с малък и то временно действащ гратис от пет влизания седмично. “The New York Times”, “The Wall Street Journal”, “The Economist”, и доста други, вече – само срещу абонамент.  А “The Guardianобяви, че без дарения от страна на читателите, оцеляването му съвсем не е сигурно.

 

Всеки да го разбира, както желае. Но трудът, положен, за да съществува, също заслужава материално признание.

 

Освен това е добре да преглеждате илюстрациите и видеозаписите в текста хронологично – така, както са поместени. Те съдържат допълнителна информация и дообогатяват общото възприятие на обсъжданите теми.

 

 

 

 

*    *    *

 

 

 

 

 

 

 

 

На 30 януари 2018 година, вторник, вечерта, в залата на Камарата на представителите на Конгреса на САЩ президентът Доналд Тръмп прочете от прозрачните аутокюта първото си обръщение, традиционно озаглавено „За състоянието на съюза“.

 

Всъщност така нареченият американски народ вече е толкова разделен, че съюзът не съществува. Тоест – не е възможно да се намира в някакво състояние.

 

Ако питате мен, по волята на господарите на медийните публични домове, преститутките отделят прекомерно голямо внимание на изрусения другар, наричан още „Американския патокДоналд или „Коза“. Ако перифразирам реклама на пиратското Radio Luxembourg от 1972 година, ще възкликна: “Too much noise about Trump.[1] Все пак хвърлете поглед на илюстрацията. Не е ли хубава Тръмп?

 

 

 

USA are among the ‘Shithole Countries’[2]

 

 

 

 

Тъй като нито той елидерът на свободния свят“. Такъв не съществува. А отдавна Разединените американски щати не са първата икономика на света. По признания на водещи икономисти, от 2014 година Китай е начело в тази класация.[3] (Вижте илюстрацията.) САЩ са просто занемарена държава в упадък, забързана към т. нар. трети свят. Те са магнит за най-долнопробните твари сред човешкия род. Така, както СССР беше за комунистите по света.

 

Но да се върнем към речта „За състоянието на съюза“, приковала такова внимание по света. Тя съдържаше една основна самопохвала – „блестящото състояние на американската икономика“. Както веднъж посочих, да вярвате на статистиците, подчинени на правителствата, и на Доналд Тръмп, е все едно да сте сигурни, че ще получите писмо от отвъдното. Затова предлагам да погледнем към няколко ключови събития, станали в рамките на този 30 януари. Обаче, заради разликите във времето, между часовите пояси, да включим 12 часа преди и следтриумфана наемателя на Белия дом, както навярно е самоопределил изявата си в стил Яне Янев. (Вижте жестовете му – едно към едно като на Янекитката“, който щеше да уволнява Б.Б., а стана нейна съветничка.)

 

В деня, в който Тръмп обяви своите икономически постижения“, корпорацията за култови мотоциклети “Harley-Davidsonобяви, че затваря завода си в Канзас Сити.[4] Не, няма да отварят нов. Американците не желаят или нямат пари, за да купуват тези тромави возила. Просто около 800 души ще загубят своите работни места.[5]

 

Както олимпийските съоръжения за милиарди евро в Атина са занемарени и се рушат. Тъй като липсват спортуващи. Или пистите за ски и останалите олимпийски обекти за зимни спортове в черноморския летен курорт Сочи, струващи наблагоденстващитеруснаци между 40 и 50 милиона долара, са зарязани и буренясали. Кой би карал ски там?!

 

Същото става със скъпия зимен курортAlps Ski” в южнокорейската провинция Гангуон, на сто километра от сегашната „столица“ на зимните олимпийски игри Пьонгчанг.[6]

 

Какви успехи! Честити са народите на такъви управници.

 

Но да се върнем към „славната сполукане на тукашната столетница, а на застигащия я по възраст и измами ДоналдКозътТръмп. Преди повече от четири месеца изложих част от неговите безочливи лъжи. Тогава бе обявил, че безработицата в САЩ е паднала до 4,4 на сто. Вие да видите! Само за 9 месеца под неговотогениално“ и „блестящоръководство! Толкова опашата лъжа даже батюшка Хрушчов и последователят му Тато не биха си позволили след лов или риболов. А тогава, казват, се лъжело най-много. Според мен – в състояние на война. Но това е друга тема.

 

То е все едно да се изпъчи със снимка на кит, който лично е уловил… Както го иронизира „бащата на рейгъномиката“, „значи сме в състояние на пълна заетост“?![7] Тогава припомних, как в речта, с която обяви мерака си да влезе в Белия дом, „ПатокътДоналд заяви на всеослушание, че официалните данни за безработицата през юли 2015 година били лъжливите 5,6 на сто. А реалнитемежду 18 и 25 процента.[8]

 

Излиза, че с влизането в Белия дом всеки негов наемател събува обувките на истината и обективността и нахлузва сребърните пантофки на измамата. Скритият управляващ елит заповядва на своите пълномощници в правителството да създават фалшиви новини, благоприятни за самия него. А чрез притежаваните пак от същото интернационално Братство медии те стават достояние на милиарди хора по планетата. Глобалната комунистическа номенклатура изкривява действителността. Представя я като отражение, но в криво огледало. Ала увлечените от всекидневните си ангажименти и гайлета хора възприемат изображението като вярно. В същото време крадецът, фалшифициращ реалността, крещидръжте крадеца“. И, обвинявайки честните глашатаи на истината, ги сочи с пръст.

 

Най-добре е при Тръмп девизътIn God We Trust”,[9] гравиран върху монети, отпечатван върху доларови банкноти и т.н., да бъде заменен отIn Fraud We Trust”.[10] Ще е вярно и справедливо. Особено като се има предвид, че САЩ са юдеомасонско комунистическо творение. Следователно богът, на който се уповават, е ясенсатаната.

 

Даже прехваленият канадо-американец Илън Мъск, завършил еврейско училище в родната си Южна Африка, обяви рекордна тримесечна загуба на фирмата си.

 

Фирмата за електрически автомобили и за съхранение на енергияTesla на Мъск е загубила 675,4 милиона долара за трите месеца, завършили на 31 декември [2017 г.], обяви компанията в четвъртък [8 февруари], сравнявайки данните със загубата от 121 милиона долара през същия период на предходната година [2016].[11]

 

Но Мъск използва всеки случай, за да прави мащабна, глобална реклама на автомобилите с откраднатата от сърбите марка “Tesla”. Така стана при изстрелването наFalcon Heavy” – „най-мощната ракета“, завършило с полупровал. Тя не успя да се завърне на земята за многократно използване, както обещаваха конструкторите на Илън Мъск. В замяна, най-малко два дни телевизиите по цялото земно кълбо показваха автомобилTeslaна път за Марс. Можем ли да бъдем сигурни, че всичко това не бяха видеоклипове, заснети на земята?

 

Докато тукашните милиционерчета от американо-европейските фондации пееха дитирамби на Мъск, изтъквайки „предимствата на частното предприемачество“, нещо, в което не се съмнявам, зад гърба на другаря Илън стои цялата американска държава. Не друг, а данъкоплатците се бъркат за да покрият масрафа по мащабните му проекти. Освен със суха пара, както се казва, отделните щати, където са разположени производствените мощности на корпорацията, го улесняват чрез безвъзмездно предоставяне на земи, 25-процентно намаление в тарифата за електроенергия, „нулеви ставки за всички възможни данъци за 20 години“. А той планира откриването на гигантски нови фабрики.[12]

 

Това е тръмпономика, а не частнособственически капитализъм, другарки и другари соросоиди. С нея не до Марс, отвъд слънцето се стига. Само по телевизията, разбира се, ако схващате какво искам да ви кажа. Той друг Тито измами президента Джон Кенеди и на цена 4 милиарда долара – сега около 40 милиардаму продаде несъществуваща ракетна космическа програма, с която американски астронавти да стъпят на луната, нали? А западните ни съседи се замогнаха.[13] Тогава техният Съюз на комунистите ги пусна свободно да бродят по света.

 

Самозванитеамериканципостигат отделни успехи благодарение на купуването на умове от чужбина. А те стават по-значими от заслуженото в резултат на неподозираната мощ на техните медии – все в еврейски ръце. Явно е сложно за разбиране от комунетата, превърнати в „демократичнисоросоидчета. Впрочем, погнаха патрона им и в Британия. Не други, а „деснитекомунисти, консерваторите на Териза Мей.[14] (Вижте илюстрацията.)

 

Левитеотвърнаха, вадейки неръждясващото и незасичащо оръжие, наречено „антисемитизъм“.[15] (Вижте илюстрацията.) Всички го използват. Като започнете с Ленин и стигнете до Путин, Меркел, Мей, Макрон и Тръмп. Пред него фактите губят смисъла си. В конкретния случай няма никакво значение, че Сорос е предавал евреи на Gestapo. А преди четвърт век, датата е 16 септември 1992 г., чрез механизма за обмен на валути двамата с тогавашния му съдружник Джим Роджърс донякъде разориха Bank of England, спечелвайки повече от 1,2 милиарда долара за едно денонощие.[16]Антисемитизмът“ си еантисемитизъм“. Пред другарите евреиза почест! Шапки долу. Главипреклонени! И на колене!

 

Свестните, почтените, хората, не поддържат никакви контакти с евреи и комунисти. Неприлично е. Като хулиганството, тормоза на жени и по-слаби, или псуването. И е вредно. То е като встъпване в синагогатацърквата на сатаната.

 

Сега Тръмп е на път да вкара САЩ в Третия свят. Дали това е имал предвид с лозунга “MAGA” – “Make America Great Again”?[17] Твърдят, че с това е завоювал доверието на 35 на сто от американците. С което е поставил рекорд: президентът с най-ниското одобрение след първата година от мандата.[18] А „страната е по-разделена, отколкото преди милиардерът да поеме поста“.[19]

 

Mükemmel.[20] Евала. Браво. Aferin. Aşkolsun. Tebrik.[21] Честито!

 

Паметник да му издигнат блажените 35 процента! Голям. Монумент на комуниста.

 

Проектът е готов. (Вижте илюстрацията.) Дали го обсъждат?…

 

Междувременно смятаният за „стопанин на Белия дом успя да разгневи африканските и латиноамериканските страни. С невъздържания си език обяви някои от тях за… „запуснатите страни“, най-меко казано. Тъй като буквалният превод на изразаshithole countries”, който той използва, е доста по-натуралистично обиден… Смятащият се за „генийДоналдчо опита да се измъкне, отричайки, че е произнесъл фразата. Но беше опроверган от двама сенатори.[22]

 

Тартюфски или не, поведението му възмути и някои от така наречените европейски лидери. И беше на път да повредиспециалните отношения“. Онези, между бившата британска колония САЩ, днешна метрополия, и Обединеното кралство на баба Лизи и тетка Териза, понастоящем кротка болонка край крачетата на бюрото в Овалния кабинет. Разгневен от реакцията на 10Downing Street”, чичката се закани, че по време на Световния икономически форум в Давос няма да разговаря с консервативната“ другарка Мей, новата товарищ Тачър.[23]

 

Само че, едва слязъл от хеликоптера насред Алпите, се завтечеда се срещне и да приказва тъкмо с comrade Theresa May. Досещаме се кой обърна полюсите в отношението му.

 

Въпросът е, че някога перифразирах Шекспир, изтъквайки основна черта на характера на банкянската пожарникар-премиерка от БКП. Писах: „непостоянство, твойто име е Б.Б.“ Сега спокойно мога да оценя Д.Т. по същия начин. Прочее, двете се правят на двамана мъжкари, на мачовци, казано на съвременен тукашен диалект от провинцията Комплексария. Всъщност са си сродни душипосрани меки китки, прикриващи се зад предизвикателно държане. Наложници на един миниатюрен на вид советский жидовский товарищ по имени Шеломов

 

Те уподобяват Хилас – „красивия,… златокос, къдравмладеж, слугувал на могъщия Херакъл, в когото господарят му се влюбил и забравил не само жените, но и подвизите. Полубогът го взел със себе си на кораба „Аргосв търсене на златното руно. Но някъде из нашите днешнимизийскичерноморски земи, Хилас бил запленен от нимфи и хартисал при тях. Тогава, изневерен, Херакъл взел да буйства из околностите, дирейки любимия си.

 

Колко безразсъдни са влюбените! Сега той страдаше, докато скиташе през хълмове и гори. А походът на Язон изчисти съзнанието си от него. Корабът бе готов, с вдигнати мачти. Обаче в полунощ героите свиха платната и зачакаха Херакъл. Ала той бе превъртял и обикаляше. Където и да го отведяха краката му, неговото сърце беше разкъсано от един жесток бог.

 

И ето как взеха да приемат Хилас за един от безсмъртните. А героите се подиграваха на Херакъл и го наричаха дезертьор. Защото изоставиАрго“, кораб с тридесет пейки.[24] И стигна пешком до Колхида и негостоприемния Фасис.[25][26]

 

Не случайно твърдят, че любовта между еднополови е по-силна и ревнива. А даровете, с които влюбените възнаграждават обектите на своите чувства, са неимоверно щедри. В случая с Хиласбезсмъртие.

 

Да не пропускаме описаната в литературната творба „Илиада“, кой знае защо приемана за история, любов между Ахил и Патрокъл, също „герои“ и силни при това.

 

Дали, изпаднали под влияние на такъв сорт литературни заемки в Библията, евролидерите настояват толкова усърдно за приемането на т. нар. Истанбулска конвенция. При наличието на действащ наказателен кодекс, инкриминиращ насилието над всички, не само над жени. Конвенцията заменя мултикултурализма така, както „фалшиви новиниизместиха вече забравената „политическа коректност“.

 

 

 

Дали хомосексуалните са родени от хомосексуални полови актове?

Или само предоставената им власт е от друг gender?[27]

 

 

 

Едва ли. Просто тях избират за ръководители на света – „свободенили не. То е като в брадатия виц, който разяснява, че за успех в кариерата на един мъж е необходимо най-малко едно от две неща: да е евреин или хомосексуален. Най-сигурно и двете.

 

Тъкмо реших, че ще приключа с тази тема, когато от Лондон долетя вест от Париж (не е парадокс):

 

Президентът Макрон е изправен пред твърдения, че е уволнил началника на държавната радиогрупировка, защото му дотегнало от слуховете, че са имали любовна афера.

 

Тази седмица [29 януари – 4 февруари] Висшата аудиовизуална комисия (CSA), френският орган, отговарящ за разпространението на радио-телевизионна информация в ефир, уволни 41-годишния Матьо Гале като председател на “Radio France”. Официално, той беше освободен поради обвинение в корупция и глобен с 20 000 евро (17 500 паунда), заради договор с консултантска фирма, собственост на един от неговите приятели.

 

Но бивш френски министър на културата е потвърдил, че обвинението е било само претекст за центристкото правителство на г-н Макрон да отстрани Гале от важния пост, с цел да потуши упоритите слухове.

 

Фредерик Митеран, културен министър при президентството на Никола Саркози и племенник на покойния президент Митеран, заяви, че те са довели до освобождаването на г-н Гале. „Той стана досаден“, сподели г-н Митеран. – „Мисля, че това е политическо уволнение. Съществува силно съмнение. Смятам, че този тотално фалшив слухдразнеше президента.“

 

„Може да се добави“, допълни той, – „че играеха против него.“

 

По време на кампанията преди миналогодишните президентски избори социалните медии бяха наводнени от спекулации, че папарашки фотограф е заснел компрометиращи снимки на г-н Макрон с г-н Гале в някаква гора. Г-н Макрон отрече да е обратен или да е имал връзка с г-н Гале. „Брижит (неговата съпруга) споделя живота ми от сутрин до вечер. И няма да плащам за това!“, рече той по време на кампанията.

 

„Ако по време на вечери в града хора ви казват, че водите двоен живот с Матьо Гале, то трябва да са видели моя холограма,[28] която е избягала. Не може да съм аз“, заяви той.

 

Г-н Гале обяви, че е жертва на политически заговор. И че правителството е оказало натиск върху CSA да прекрати договора му, независимо от факта, че под неговия надзор броят на слушателската аудитория на държавното радио е нараснал.

 

Но той никога не свърза публично своето уволнение със слуховете за любовна афера с г-н Макрон.[29]

 

Какъв е моят коментар? Елементарен за ерудираните хора.

 

Еманюел Макрон се появи от нищото и връхлетя като метеор във френската политика. Разбира се, така изглеждаше. Скоро се разбра, че е минал през различни управленски нива в банка на „светото семействоРотшилд.

 

Ще му дадем усещане за време“, писаха в парижката медия “LObs”, днешен вариант на известния някога седмичник “Le Nouvel Observateur”. – „Макрон става търговски банкер през септември 2008 г., точно десет дни преди рухването на Lehman Brothers. Младежът е само тридесетгодишен, а независимо от възходите и паденията на финансовата криза неговият прякор е Mozart de la finance.[30] Макрон е един от онези шлифовани емайли,[31] които бързо се изплъзват от привлекателните частни роли, та вместо с тях да продължат на административни и министерски служби.

 

След като завършва lEna (Ecole nationale dadministration),[32] той прекарва няколко години в lInspection” (générale des Finances),[33] докато успее да привлече положителното благоволение на Жак Атали,[34] който ще го препоръча на Франсоа Енро, дясната ръка на Давид дьо Ротшилд.[35]

 

Макрон се присъединява към Rothschild & Cie, която е, заедно с конкурентната си Lazard, първообразът на инвестиционна банка. Намъквате се сред лидерите, преди да изкачите стълбата, с първоначален стаж с компютърната програма PowerPoint и таблиците на Excel, и с безкрайни нощи в потискащи кабинети? „Анализатор“, „управител“, „заместник-директор“, сетне „директор“, „изпълнителен директор“ и „съдружник“. Години са необходими за достигане на светия Граал.[36]

 

Не и за нашия съвсем млад герой. Той има зад гърба си Франсоа Енро, дясната ръка на Давид дьо Ротшилд“. И личните му препоръки пред господаря. Остава само да прояви търпение и да чака. Такава е съдбата на вербувания лакей. А как са го приклещили, за да го рекрутират? Усетили са характеропатията мудефектите на неговатанежналичност: или болезнено амбициозен кариеризъм, или банална педерастѝя. И двете – напълно достатъчни, та ловките рибари на Ротшилдови, ловящи души, да го хванат в мрежите си.

 

Изникнал внезапно, почти непознат във френските политически кръгове, какво остава за европейските и световните, Еманюел Макрон изигра блестящо ролята на дисидент. Заяви несъгласието си с настоящето състояние на нещата. И огласи намеренията си да обяви бунт срещу системата.

 

За година и половина му регистрираха партия, направиха го популярен и накрая го назначиха за наемател на Palais de lÉlysée – резиденцията на президентите на Петата френска република, силно наподобяваща монархия. Обаче такава, в която кралят не се вижда. Само влиянието му се усеща, но от малцина по-чувствителни и запознати с политиката.

 

И ето ви го le révolutionnaire qui mettez la couronne détainsur sa tête.[37] Истинската корона е върху друга глава, скрита зад кулисите на политическия и икономическия живот.

 

Не ще престана да напомням неща, които са познати на редовните читатели. Понеже човек е склонен да забравя, а е добре да бъдат запомнени. Не забравяйте изводите на Григорий Климов след повече от половинвековните му занимания с психологическо-социологически изследваниядегенерологията, висшата социология, в рамките на специален свръхсекретен проект на ЦРУ:

 

Работата е в това, че всички тези революционери – това по правило са всякакви психопати, психотици и невротици, които са задвижвани не от любовта, равенството и братството, за които всички те крещят, а от тъмни фройдистки комплекси, където комплексът за власт е главната движеща сила.[38]

 

Практически всички световни вождове имат ярко изразен вроден комплекс на властта. По правило той представлява резултат от потиснат садизъм, който, на свой ред, е свързан с латентен хомосексуализъм. В края на четиридесетте и началото на петдесетте години комплексът на латентната хомосексуалност на Ленин („Комплекс на вожда“) беше изучаван старателно и подробно от ЦРУ.

 

Кодовото название на тези строго засекретени научни изследвания беше Харвардски проект“. Тъкмо там, работейки в групата на изследователите по „Харвардския проект“, за пръв път се запознах с тази тема.

 

Всяка добре организирана група от хора, притежаващи знания по тази забранена тема, може да намира и да издига във властта бъдещи лидери, както пешки в шахматната игра.

 

От само себе си се разбира, че вождовете на дегенеративната секта, добре опознали този проблем върху своите собствени кожи, и практикуващи тази игра вече няколко хиляди години, имат гигантско преимущество над онези, които играят без знания, без подготовка, и на всичко отгоре – на сляпо.[39]

 

Всички виждаме по телевизора как 5-6 якички санитари не могат да се справят, да овладеят един хилав умопобъркан. Енергията, произвеждана от тези безумци, е най-добрата илюстрация за това, каква наистина непреодолима енергия притежава полунормалният садистичен изрод, обладан от жажда за власт.

 

Тези хора са като оръжия за масово поражение.

 

В настоящия момент мнозина вече познават конструктивните принципи на атомната бомба, но само ограничен кръг посветени имат знания и умения, необходими за производството на ядрено оръжие. И, което е не по-малко важно, биха могли да отправят една ядрена бойна глава в целта, използвайки я за разрушаване на държавни структури.

 

Същото се отнася за знанията в областта на висшата социология [дегенерологията]. Обаче, дегенератите са по-ефективни при разрушаването на страните, отколкото ядреното оръжие. Те са почти толкова ефикасни (но едновременно и толкова опасни), колкото биологичното оръжие.[40]

 

Като правило, дегенератите ненавиждат нормалните хора. Тъй като „дяволът не може да обича и не обича онези, които обичат“.

 

На мерзките изроди им доставя садистично удоволствие да наблюдават, как един полубезумен лидер-извратеняк, поставен от тях на власт в една държава, тръгва на война с друг полубезумен садистичен извратеняк, също поставен от тях на власт, начело на друга държава. А милиони и милиони нормални хора загиват. При това – за забава, развлечение и садистично удоволствие на тези лидери на дегенеративната секта.

 

Искате да ме запитате как се прави това? Това се прави чрез масонството.

 

Масони, илюминати, ротарианци и така нататък (нашето име е легион, защото сме много – му отвърнали бесовете),[41] всичко това са клубове, където дегенератите внимателно наблюдават поведението на възможните кандидати. И при потвърждение за наличие на силни хомосексуални наклонности, започват активно да ги издигат нагоре към лостовете на властта.[42][43]

 

Така спокойно се връщаме към взрива на женско недоволство от мъжкото насилие.

 

 

 

Комунизмът е опасен, отнема живот и е вреден за здравето,

най-вече – за психическото

 

 

 

Внезапно нароилите се феминистки движени като “Times Up[44] и “#MeToo” –  #Имен (искат да кажат, че и тях са ги…), според прокламациите им – насочени срещу сексуалното насилие, настояха Художествената галерия в Манчестър да извади картината на Уотърхаус Хилас и нимфите от своята експозиция. Понеже представлява „предизвикателна викторианска илюзиянаженско тяло, както в пасивна декоративна форма“, така и като femme fatale[45].[46]

 

Вместо това, потомките на суфражетките настояват за пълно равенство. Кога и къде го е имало? На този свят силният винаги печели. Погледнете държавите и войните. Ами петте страни постоянни членки на Съвета за сигурност на ООН? Или Израел, който единствен може да си позволи да не признава никакво международно право. Понеже силата е в него. Съдържа се в парите на интернационалните еврейски магнати, управляващи света по безспорно тоталитарен маниер.

 

Но феминистките прокламират жената-мъж. Имаше такава – доста известна, макар за кратко. Певицата Аманда Лиър, която криеше годината на раждането си, беше transgender. Тоест – с неустановен пол, колебаеща се. Бе претърпяла хирургическа операция за смяна на пола, според мълвата – спонсорирана от Салвадор Дали.[47]

 

Само че днешните суфражетки оставиха съвременната жена с типични за пола й дейности миньорка, кранистка, бетонджийка, комбайнерка, трактористка, дърводелка, офицерка, милиционерка,… на другарките в съветския блок. Те се въргаляха с шефовете си в киното, театъра, балета, музиката, даже в бизнеса и политиката. Сдобиваха се с високи ръководни постове, а сега приписват вината единствено на мераклиите с пачките.

 

Когато виждах другарката Мара Малеева, можех да разбера Тодор Живков. За него повяхналата, но неугаснала фолклорна традиция разнасяше:

 

Дражо, Дражо, жено проста, кой ти даде поста? Даде ми го Вожда, дето ме оножда.[48]

 

Имаше и втори вариант, приписван на Радойко:

 

Тази личност некултурна кой на този пост я турна? Че кой? То се знаеВожда – та нали я той оножда!

 

Мераците за „обличане на Венера[49] не са от вчера… Съвременна схоластика под знамето на синедриона, съчетало две звезди петолъчна и шестолъчна. И лицемерие.

 

Знаете, че феминизмът е финансиран от Рокфелер.[50] Така е – на всеки от интернационалното Братство е поверена определена роля и задача. Струва ми се, че скоро ще станем свидетели на възраждане на движениетоСпартак“, което беше набрало скорост сред културистите у нас…

 

А вие, ако помпате желязо, за да добиете изкуствено, пресилено, анормално големи мускули, преди да се насладите на „телесния си релеф“, помислете за Херакъл и Хилас. Неестественото неизбежно води до друго такова

 

Но думата ми е за следващото събитие. Докато на 30 януари того Трамп, Дональд Фредович, трепереше, тренирайки четенето от прозрачно аутокю, Териза Мери БрейжърМей, отпътува за Китайсъс съпруга си Филип и най-голямата задгранична търговска делегация за всички времена“.[51] Жената има да наваксва пропуснатото от плана за Бризход, по днешен нашенски – Brexit. Соцсъревнование е това, не игра!

 

У дома, comrade Мей беше разкритикувана, задетопропусналада постави въпроса за човешките права в Китай. (Вижте илюстрацията.) Упреците бяха отправени предимно отлевицата“ – комунистите меншевики от Лейбъристката партия. Пекинските й домакини я приветствали катопрагматична“.[52] Кои са болшевиките? Управляващите тори, псевдодесните. На думи странно загрижени не за класата на собствениците на средства за производство, предприемачите, а затрудещите се.

 

В обръщението си към плебса след победата на консерваторите на общите избори в Британия в началото на май 2015 година,[53] техният лидер и министър-председател на страната Дейвид Камерън изрече следните думи:

 

Our Manifesto is a Manfesto for the working peopleTogether we can make Great Britain even greater.[54]

 

Това означава:

 

Нашият манифест е обръщение към трудовите хораЗаедно можем да направим Великобритания даже по-велика.[55]

 

Да ви напомня нещо по-скорошно?

 

Струва ми се, че по-крайно левичарска реч дори тукашните крайни комунисти Сергей Станишев и Бойка Борисова не биха могли да произнесат.

 

Лейбъристът Ед Милибанд също заяви, че партията му е на трудовите хора! Вдигнал високо тризъбец в знак на триумф, Карл Маркс, до чийто гроб са заровени останките на Ралф Милибанд, бащата на Ед, навярно даваше банкет на дяволите в геената. Всички се натискат затрудовите хора“, запролетариата“! Скоро може да очакваме обединение между партиите, за да лъсне истината, че всички те са всъщност една на парите.

 

Еха! Услужливи политолози (няма такава наука, но я… преподават и тъпчат гуши) и медийни ратайчета характеризираха това като… „мек консерватизъм“.[56] Какъв ли е „твърдият“? Този на Ким Чен Ун, може би?

 

Преди година и нещо Териза Мей встъпи в длъжност с необичайното на пръв поглед обещание законсерваторкада бъде министър-председателка натрудовите хора“. А след референдума за или против Европейския съюз – да изгради „общество на общото споделяне“.[57] Тоест – на солидарността. С други думи – на масонския социализъм.

 

Акодеснитеконсерватори са за трудовите хора“, самоосигуряващи се и на наемния труд, кои други представляват лейбъристите? На английски език “labour” – лейбърозначаватруд“. Може би онези, които не се трудят? Сиреч, безработните, разчитащите на помощи от държавата и пр. Ами Найджъл Фараж? Сигурно неработещитенационалисти.

 

Ужким цяла Европа е обхваната от вълна, квалифицирана катодесен екстремизъм“. Какво му е дясното“, щом бившият член на Консервативната и обединителна партия на Британия Найджъл Фараж например, все по-често се обръща към трудовите хораи разчита на техния вот?

 

Ала има ли по-големи консерватори от комунистите? Те са вкаменелости, замръзнали в марксистко-ленинските догми. Главната от тях е, че властта води към богатство. И тази възможност следва да бъде реализирана на всяка цена. Ако трябва – и с кръв.

 

Кой не е проумял, че идеологията им е насочена към формирането на свръхбогат елит, какъвто беше онзи в СССР и днешна Русия, както във всички останали страни от съветския блок – номенклатуриите. Аналогично, макар не напълно, е положението и със западната върхушка. Тя също носи белезите на комунистическите привилегии и превъзходство. Ала поне някой, някога малко от малко се е потрудил.

 

Когато опре до пари, Западът отваря неимоверно широко аналното си отверстие. Целияткремълски списък“, изваден от администрацията на Тръмп ден преди речта му „За състоянието на съюза“, може да бъде проследен в имотните регистри на Британия, САЩ, Франция, Швейцария, Кипър и къде ли не другаде? Освен това предложеният списък е прекалено къс и непълен.

 

Пък и да не се заблуждаваме. Навсякъде по света са на власт еднопартийни комунистически режими. Доколко тоталитарни, агресивни и репресивни са, не е без значение. Но все пак не разполагаме с идентични списъци на крупните престъпници сред елитите в Западна Европа, Разединените щати, Канада, Австралия, Япония, в които съществуват вторични монархически мрежи

 

 

 

Използват финансовия капитализъм за наковалнята,

а комунизма – като чука, за да завладеят света[58]

 

 

 

Да вземем за пример японския премиер Шиндзо Абе. Неговите баща и дядо – Кан и Шинтаро Абе са били политици. Като външен министър таткото е бил посрещан у нас от комунистическия си колега Петър Младенов. Синът го придружавал. Майка му Йоко е дъщеря на Нобусуке Киши – министър-председател от 1957 до 1960 година. Той е бил член на военновременния кабинет на Хидеки Тоджо. Управлявал окупираната китайска провинция Манджурия. Арестуван, но за разлика от шефа си, оцелял. В затвора Сугамо подписал декларация за борба против комунизма. Какъв ли е бил дотогава? Основал Японската демократическа партия. Под чие влияние? Досещате ли се накъде бия?

 

Обаче този епизод от дядовата му биография направила Шиндзо Абеможе би емоционално по-привързан към консерватизма.[59]

 

Подсказах още нещо – семейния политико-икономически клан Митеран. От покойния националсоциалист Франсоа, безпроблемно прехвърлил се в комунистическия лагер, тъй като между двете има само една стъпка, до „деснияму племенник. Да отварям ли дума за Британия с нейните хомосексуални руски и китайски агенти? Като започнете с Уинстън Чърчил,[60] Харолд Уилсън,[61] Маргарет Тачър,[62] Дейвид Камерън[63]

 

В САЩ Франклин Д. Рузвелт бил племенник на натрупалия богатство посредством наркотрафик от Китай еврейски бандит Тиъдър Рузвелт. Ясен е престъпният клан Кенеди, забогатял от сътрудничеството си с еврейската мафия. По-специално с канадските чифути с руско-румънски корени Бронфман, производители на алкохол. Те основали фирмата “Seagram”. Жененият за еврейкаюдеомразецДжоузеф Кенеди контрабандирал продукцията им в САЩ. Купил си посланически пост в Лондон. След Втората световна война изтъргувал за втория си син Джон мандата в Белия дом.

 

ТретиятРобъртБоби“, беше министър на правосъдието и главен прокурор в правителството на своя брат. Убиха двамата. А четвъртиятпедофилът Едуард, оцелял след два несполучливи атентата, се задоволи само със сенаторско място в служба на Израел. Сега неговият праплеменник – сенаторът Джо, внук на Боби Кенеди, се очертава като поредния избор на интернационалното Братство. Появи се на политическата авансцена като псевдоопонент наПатокаДоналд. Това – също в деня на речта „За състоянието на съюза“.

 

За кого работели братята Кенеди? Полковник Филип Корсо, чийто съзнателен живот преминал във военното разузнаване – от окупационния корпус в Германия в края на Втората световна война, през Белия дом при еврейския президент Дуайт Айзенхауер, до Пентагона, преживял своето разочарование от тях.

 

Като офицер от разузнаването и на мен ми бе известна ужасяващата тайна, че КГБ е проникнал в някои от най-важните наши правителствени институции. И че ключовите аспекти на американската външна политика са диктувани от Кремъл. Първо дадох показания по този повод през април 1962 г. по време на изслушване от Сенатската подкомисия, председателствана от сенатора от [щата] Илинойс Еверет Дирксен. А месец по-късно дадох същата информация на главния прокурор Робърт Кенеди. Той ми обеща, че ще я предаде на своя брат – президента. И нямах никакви причини да не му вярвам…

 

Съветските агенти бяха навсякъде. Директорът на Централната разузнавателна група адмирал Роскоу Хиленкоутър, член на групата съветници по въпросите на НЛО на президента Труман, осведоми президента за това. И препоръча налагащото се незабавно провеждане на контраразузнавателна операция, започваща от върха надолу[64]

 

В двата случая не последвало нищо. Когато му възложили обработката на архива от катастрофата край Розуел, щата Ню Мексико, Корсо опитал да отложи всичко. Да го остави да потъне в забрава.

 

Няма лъжа − ето ги тук част от материалите, които намериха край Розуел. И сега ни в клин, ни в ръкав, те се появиха отново. Дочух стъпки пред вратата ми и спрях дъха си. Нощем из Пентагона винаги се чуваха шумове, тъй като сградата никога не оставаше пуста. Някъде, в нечий кабинет, в някоя част от зданието, за чието съществуване хората даже не са предполагали, някаква група планира война, която се надяваме никога да не водим. Тъй че Пентагонът, повече от всяка друга сграда освен Белия дом, е място, където винаги някой върви след някого и го следи.

 

Генерал Трюдо[65] надзърна от вратата и се заоглежда.

 

Надникна ли вътре? – попита той.

 

Какво направихте с мен, генерале? – възкликнах аз. – Мислех ви за приятел.

 

− Точно затова ти предадох тези неща, Фил – рече той, но въобще не се смееше, даже не се усмихваше. – Имаш ли представа колко ценни са тези неща? Знаеш ли какво не биха направили останалите служби, за да се докопат до тях и да ги вземат в ръцете си?

 

− Навярно биха ме убили – отвърнах.

 

− При всички случаи навярно искат да те ликвидират и това още повече ги вбесява. Военновъздушните сили ги искат, защото смятат, че всичко това им принадлежи. Военноморските сили ги искат, тъй като желаят всичко, което и военновъздушните сили искат. ЦРУ ги иска, за да ги предаде на руснаците.

 

− Генерале, какво искате да направя? – запитах аз. Не можех да пресметна какво точно мисли, освен ако не смяташе, че трябва направо да погреба тези неща и да ги зарежа така.

 

− Искам да изработиш план – поясни той. – Не просто да опишеш какво представлява всичко това, а и да обясниш как да постъпим с него. Нещо, което да извади материалите от играта, докато не си изясним с какво разполагаме и как да го използваме.

 

Чисто и просто цялата работа миришеше на заговор.

 

− Вижте, кой е най-големият ни проблем? – попитах отново, но въпросът бе само proforma, тъй като вече знаех отговора.

 

Същите хора, които загубиха Корея и с които трябваше да се бориш в Белия дом – каза той. – Отлично знаеш кои имам предвид. Длъжни сме да пазим като зениците на очите си всичко ценно, което имаме тук, за да не попадне в лоши ръце. Защото в противен случай, бъди сигурен, както факта, че се намираме тук в Пентагона, те ще се озоват на път направо към Кремъл.

 

Точно в този момент из Вашингтон кръжаха хора, които с най-добрите намерения, способни да представят, потупваха президента Кенеди по гърба и го поздравяваха за неговия принос към световния мир. А същевременно бяха готови на часа да изпратят този архив за Розуел в Русия. По същия начин имаше хора, които биха прерязали нашите гърла с Трюдо и биха ни оставили там на дръвника, та кръвта ни да изтече, докато те опаковат и отнесат надалеч този архив. Във всеки случай нямаше смисъл Трюдо да ми цитира глава и ред от някой устав, за да ми обясни, че ми е поверил най-важните ценности, които някога бих могъл да получа от него. Той ми връчваше ключовете от цяло едно ново царство, но нито той, нито пък аз бяхме наясно какво щяхме да правим с цялата тази работа, която изключително трудно трябваше да опазим от лапите на руснаците. Най-малкото това бе някакво начало

 

Случваше се да останем насаме, но Трюдо не искаше да огласи нашата обща тайна.

 

Извън Пентагона пък отново и отново се разгаряше битка, която заплашваше да стане толкова яростна, колкото по време на президентстването на Труман и Айзенхауер. Чие разузнаване бе точно? Чие бе достоверно? Кой се опитваше да манипулира Белия дом и кой смяташе, че като разкрасява или изопачава фактите, би могъл да промени хода на историята? Джон Кенеди предвождаше една млада администрация, способна да допуска изумителни грешки. А в самото сърце на неговата администрация имаше хора, чиито собствени схващания за това как да се развива светът, ги вдъхновяваха да изкривяват фактите, да изопачават намерения и да не се съобразяват с очевидната действителност, с надеждата, че техните виждания ще надделеят.

 

 

 

Комунизмът не е друго, освен инструмент на по-голям заговор;…

неговата мрежа е добре известна

на високопоставените военно-разузнавателни кръгове[66]

 

 

 

Още по-лошо, дълбоко навътре в едно тайно правителство, вътре в самото правителство имаше и такива, които бяха внедрени там от ръководителите на шпионажа в Кремъл. И тъкмо тези личности имаха най-големи основания да се плашат. Точно сега Отделът за изследвания и развитие към армията имаше задължението да подреди парченцата от непознати чужди технологии в пъзела от Розуел.

 

Нямах представа колко дълго щяхме да разполагаме с тях. Затова по време на среднощна чаша кафе в кабинета на генерал Трюдо той реши, че трябва да изнесем материалите извън Пентагона. Извън достъпа на фирмите-изпълнителки, извън обсега на учените – някъде, където те не ще могат и да ги видят. И то там, където под прикритието на строгата поверителност те все още щяха да бъдат в наши ръце, преди ЦРУ да ги прибере на недостъпно за всички място, с изключение на неколцината, баш от които се стараехме да ги скрием.

 

− Това е сатанински план, генерале – рекох на Трюдо през онази нощ. – Какво ви дава основания да мислите, че ще се справим?

 

Не ние, Фил – каза той. – Ти. Ти си човекът, който ще ги измъкне. Аз само ще ти пазя гърба – толкова дълго, колкото ще бъде необходимо, докато приключиш

 

След първата година от мандата си президентът Кенеди също съзря стойността на проекта „Хърайзън“.[67] Въпреки че не бе в състояние да разпусне НАСА или да й нареди да предаде управлението на армията, за да разработи база на Луната. Но си мисля, че в края на краищата отнесохме въпроса до президента, защото той най-сетне прозря значимостта на една лунна база. Скоро след като дадох показания пред Сената в закрито, свръхсекретно заседание, относно това как КГБ е проникнал в ЦРУ и на практика диктуваше задачите на част от нашия разузнавателен елит, и то още преди Корейската война, главният прокурор Робърт Кенеди, който бе прочел тези секретни показания, ме помоли да отида на среща в Министерството на правосъдието.

 

Същия ден стигнахме до среща за уточняване на позициите. Сигурен съм, убедих го, че официалните разузнавателни сведения, които президентът получава от своите агенции, не само бяха фалшиви. Това бе преднамерено изопачена информация. Робърт Кенеди взе да разбира, че онези от нас там, в Пентагона, не бяхме просто тайфа от стари кримки, търсещи война. Той проумя, че наистина съзирахме заплаха. И че Съединените щати бяха откровено компрометирани от съветското проникване в повечето наши тайни служби.[68]

 

От Франклин Рузвелт насам повечето президенти на САЩ са работили за СССР или по-точно – за световния комунизъм. Със сигурност – Джон Кенеди, Ричард Никсън, двамата Бушбаща и син, Бил Клинтън и Барак Обама. Но, както ще забележите, вероятно и Дуайт Айзенхауер.

 

Съвсем наскоро пореден британски комунистдвукратно, и социалист – само веднъж, вече произведен в „косерватор“, от новите, припомни поредица от факти, които могат да се сторят нелогични за незапознатата публика.

 

Озадачаващо е, че руският президент Владимир Путин е оценяван високо от демократични лидери от всички политически нюанси. Алек Салмънд, националистът, бившият министър на Шотландия,[69] който призоваваше за импийчмънт на британския Тони Блеър заради престъпления против човечеството в Ирак, гледа на Путин като на човек, възстановил руската национална гордост.

 

Герхард Шрьодер, бившият социалдемократически канцлер на Германия, чества своя 70рожден ден с руския президент на скъп банкет в Санкт-Петербург през април 2014 г.

 

На миналогодишните френски президентски избори трима от кандидатите – Марин Льо Пен от крайната десница, Франсоа Фийон от център-дясното, и Жан-Люк Меленшон от крайната левица – също изразяваха възхищението си спрямо Путин. Силвио Берлускони, трикратният министър-председател на Италия и сегашен фаворит за спечелване на парламентарните избори следващия месец като лидер на дясна коалиция, е дори още по-близък до Путин, отколкото е Шрьодер. Отношения, според изтекли секретни телеграми на САЩ, в които са казва, че може да има взаимен икономически контекст.

 

Всичко това бледнее пред почитта, с която президентът Доналд Тръмп се отнася към своя отсрещен колега. Такава, че запази това уважение, независимо от нарастващите доказателства [?!], че Русия се е намесила в изборите в САЩ и в Евросъюза. На 29 януари администрацията на Тръмп обяви, че задържа налагането на допълнителни санкции на Москва, въпреки приетият нов закон от Конгреса. Тази привързаност изглежда е смесица от общото одобрение на авторитарните лидери от страна на американския президент, и от специалните адмирации към руската решимост да наложиРусия първа“ – нагласа, която Тръмп смята, че трябва да бъде, и действително е (отвъд риториката за сътрудничество) общовалидна за всички национални лидери.

 

Защо е необходимо лидери, които са предвождали или са се стремили да водят демократични държави, да изпитват толкова очебийно възхищение спрямо Путин? Когато доказателствата за опасно, нарушаващо споразуменията неоимпериалистическо поведение, е тъй очевидно? Донякъде, понеже те се възторгват от неговия непоколебим устрем към национално възраждане; отчасти, защото той предлага достъп до руските богатства; отчасти, понеже те гледат на Русия като на потенциален съюзник.[70]

 

Трудно ще срещнете толкова добре завоалирана про-Путинска позиция. След няколко подобни четива, масовото подсъзнание естествено се пренастройва на вълни, които да показват как Кремъл е надежда не само за възход на Русия, но и на Европа, Америка, света

 

Ето каква е ролята набившитекомунисти и милиционери, так называемые народные сталинисты. Те завинаги остават такива. Поразил ги е сифилисът на марксизма-ленинизма, обещаващ всеобщо благоденствие, но осигурил известно само на тях. Пипнала ги е диарията, която следва от заразата с комунистическата дизентерия. Те се чувстват оценени, нещо повече от другите. Останалите хора им изглеждат обикновени. Така и ги наричат. А те се катерят по оная стълба, за която ги бе предупредил един от техните поети, поради намесата на съдбата не опитал меда на реалния комунизъмрая за шепа, за номенклатурата.

 

Преди да припомним и подредим фактите, нека надникнем по-подробно в станалото. В своето обръщение към нацията, озаглавено „За състоянието на съюза“, с което доказа, че Съюзът е несъстоятелен, президентът на Разединените американски щати, лидерът на деспотичния вашингтонски, антисемитски режим размаха пръст към своите приятели от Пекин и Москва. Никакви други закани. Те бяха по адрес на диктатора в Пхенян, когото той по-рано също оправдаваше за неговите усилия да придобие ядрено оръжие.

 

Не, не греша. Уверете се с очите и ушите си.

 

 

 

 

 

Пхенян и Сеул взеха да се сближават. Знаете за общия отбор на Севера и Юга на зимните олимпийски игри в Пьонгчанг. Сестрата на Ким Чен Ун присъства лично на церемонията по откриването им. И по време на лична среща покани президента на Република Корея Мун Дже-Ин на официално посещение в КНДР. Жестът бил приет с благодарност.[71] Плюс това масрафът на севернокорейското участие е поет от южнокорейците![72] Не са новини, но си струват напомнянето.

 

Сливането на двете държави е неизбежно и подготвяно. Както стана с ФРГ. Само че, докато Меркел беше тотален продукт на съветската система, Ким Чен Ун има западна закваска. Завършил е скъп колеж в Швейцария

 

За капак, момичето, чието име у нас е възприето като Ким Йо-чен, е хубаво. А не грозила като другарките Ангела Меркел, Федерика Могерини, Териза Мей, Мария Габриел… Или Карън Пенс, приличащата на кръстоска между борсук и вещица, разпространяваща чума, „втора дамана Съветските американски щати.

 

Как в „проспериращаАмерика, водещата сила насвободния комунистически свят“, не се намери един коафьор, който да обясни на таварашутката Пенс от не чуй глас, че бретонът увеличава многократно и без друго нейния неугледен външен вид, наподобяващ съветска колхозничка от времето на Хрушчов. Белите келнерски ръкавички на двамата бяха ексикът, „черешката на тортатана целия кичозен вид на говедовъдското семейство, напуснало кравефермата Бял дом. Погледнете само червендалестите им аграрни мутри! Колхозници.

 

Дали Майк Пенс пердаши жена си Карън? Въобще няма да се изненадам, ако е така. Този примитив, комуняга от село Калъмбъс в Индиана, насред царевичака. Част от  деиндустриализирания Rust Belt” – „Ръждив пояс“, преживяващ бърз упадък с намаляващо население… Вече двама високопоставени служители на Бялата къща напуснаха постовете си заради обвинения за насилие над съпругите им.[73]

 

Каква простащина! Какви простаци!

 

 

 

Котка и мишок танцували и лудували, раз, два, три;

старият мишок, смешният мишок, клати се едвам,

кукличката, ах чак се сви от смях[74]

 

 

 

Този техен уж свободен свят роди тоталитарните идеологии и ги прехвърли далеч зад границите си, за да изтребват, малтретират, тероризират и угнетяват старите народи в източната половина на Стария континент и особено на Балканите. Той роди извергитеталибани, джихадисти, муджахедини… Все „ислямскитерористи, в действителност пръкнали се и подготвени в Западна Европа и САЩ. Някои от най-големите главорези се оказаха родени в Лондон.[75]

 

Убийците са заченати и израснали сред зло. Злото ражда зло.

 

Но човечеството търпи основоположниците на сатанинския юдео-хазарски продукт комунизма. Както и техните последователи, руските им ученици. Защо? Нали е доказано, че комунизмът, рожба на талмудизма, е най-голямото зло?

 

Има нещо гнило не само на Запад, а на този свят. И се опасявам, че Господ не ще понася още дълго глобалното зло. Дано!

 

Китайското ръководство препоръча на режима в Белия домда се избави от закостенялото си мислене“.

 

Мирът и развитието са необратими глобални тенденции. Съединените щати, страната, която притежава най-големия ядрен арсенал на света, би трябвало да поеме инициативата за следване на тенденцията, вместо да върви срещу нея“, съобщи в неделя [4 февруари] в изявление китайското Министерство на външните работи.

 

Преразглеждането на ядрената политика на САЩ вече раздразни Русия, която приема документа като конфронтационен, повишаващ опасенията, че може да увеличи риска от сблъсък между двете държави.

 

Мощно давайки гласност насилите на ревизионизма“, в центъра на нова национална отбранителна стратегия, направена публично достояние по-рано този месец, американската военщина се обърна срещу Китай и Русия.

 

Чрез увеличаване на своята ядрена способност с по-ниска експлозивна мощ САЩ щели да разкандърдисат Русия от това, да използва атомни оръжия, заявяват американски официални представители.

 

Китай обвини Съединените щати впредумишлени спекулацииотносно китайските намерения. И заяви, че винаги е възприемал въздържано отношение спрямо развитието на ядрени оръжия, и е поддържал своята ядрена мощ на минимума.

 

„Надяваме се, че Съединените щати ще изоставят своя манталитет и мислене от Студената война. Честно ще приемат собствените си отговорности за разоръжаване, правилно ще разберат китайските стратегически намерения и обективното гледище на Китай за националната му отбрана и за нейното увеличаване…“, обяви министерството в изявление, поместено на неговия website.[76]

 

Преди това в Москва изиграха пиеска сКремълския доклад“, включващ списък сврагове на САЩ“. Та Владимир Путин да има повод да реагира и на речта на Тръмп За състоянието на съюза“, отнасяща се до Русия.

 

Обаче веднага след задочните крамоли представям как ги оцени Владимир Еделщейн, познат като партиен лидер и депутат в Думата под фамилното име Жириновски. Да не забравяме, че кремълският Владимир е офицер от КГБ и покръстен. А роденият в Алма Ата, столицата на Съветски Казахстан, Владимир, свързаният с Израел Владимир Волфович е агент на КГБ. И се покръсти, когато прехвърлина попрището жизнено средата“. Може би – церемония по официално постъпване в секретните служби на комунистическия режим?

 

Гледайте. Доста симпатично

 

 

 

 

 

Дали ви впечатлиха думите „върхушка“ и „доверени лица“, използвани в самото начало от развълнувания „специалист по анализ на текстове в интернет“? А Путин преглътна. Ако не знаете, „върхушка“ се използва в негативен смисъл, като израз на отрицание. „Доверени лица“ – също. Що се отнася до товарищ цензор, който „не знае какво да говорибез нареждане отгоре, ще обясня: всвободна“ и „демократичнаАнглия вече действа Закон за борба с езика на омразата в интернет. Кой и по какви критерии ще решава кое изпълва състав на престъпление, и кое не, се досещате.

 

А по отношение на онези комунистически номенклатурчици, изнесли дялове от златото на партията“ чак в Калифорния, ще споделя много кратка и точна оценка във връзка със смъртта на сина на министъра на транспорта, убит от баща си. Незнаен съдник беше написал във форума с читателски мнения след известието за катастрофата: „Един бъдещ възпитаник на Харвард по-малко.

 

Съгласен съм. И в това не се съдържа никаква „злоба на роба“, както квичат жителите на Номенклатурия. Наследници на мързеливи, впиянчени голтаци, които световната революция превърна варистократи“, опази Господи! Техните предци изтребиха възникналия донякъде естествено български елит. Справедливост не бе въздадена. Възмездието беше оставена на съдбата.

 

 

 

Две неща са безкрайни: вселената и човешката глупост;

не съм съвсем сигурен за вселената[77]

 

 

 

И ето, провидението си казва думата. Дядото на убитото дете е бил комунистически ръководител в Плевен, колега на РуменПикаещия във фонтаниПетков и на Цецко Цачев.[78] Баща му Ивайло, полуциганин, както твърдят плевенчани, за първи път е започнал работа в „Мултигруп“. Неговата конкубинка, майката на детето, ръководи фирма на Петя Славова, зад която е кръгътМонтерей“, барабар с одиозния старец Любен Гоцев.

 

Помествал съм списък на комунистически престъпници, наказани свише, започващ с Георги Димитров и стигащ до Велизар Енчев и Росен Плевнелиев. Е, тези дни дойде още едно известние от страната на правдатаза смъртта на Стефан Шарлопов, сина на отговорния секретар на вестник „Кооперативно село“, избраник на Луканов. Това да се чува, според изтъркания израз на мераклия да последва Шарлопов, от скиор издигнат до медиен бос.

 

Ще се докосна и до тежкия проблем с несвободата на словото и правото на изразяване. Особено в медиите – тук и по света. В това число – в Русия и САЩ. Но сега ще продължа с още един кратък откъс от отговора на Владимир Путин във връзка със списъка с рускитеврагове на Америка“:

 

 

 

 

 

Да, за съжаление, Путин е прав: тъпо е. Много е тъпо. Американците са елементарно устроени, комунизирани текезесари. Не е ли така? Но и Путиновите друзья съветско-руските колхозници, са завършени тъпанари. Хеле пък „върхушката“. Няма как да са комунисти и то високопоставени, и да са чиста вода ненапита. Напротиввсички приближени до Путин, до един са разбойници, формирани като манталитет в съветските инкубатори за престъпници. Добре е, даже е изключително полезно, все някой някъде да изтипоса крадците, назначени за милиардери и милионери. Сам той е един от тях.

 

Напълно относимо към всички действащи нашенски партии, кой знае защо наричани „политически“. И особено – към т. нар. парламентарно представените. Но да не забравяме, че Волфович също е предмет, измайсторен в работилниците на КГБ. И пуснат за употреба при подходящи условия.[79]

 

Размерът на тъпотата е право пропорционален на броя на населението на една държава и на степента на простотията в нея. Тя нараства значително, когато властелините на света – на шега или по необходимост – поставят начело изтъкани от комплекси чучела като Доналд Тръмп.

 

Ето ви пресен пример за нискочела проява на слабоумие, произлизащо от липса на подплатено, а не на изкуствено, демонстративно самочувствие. В началото на февруари американскиятПатокДоналд разпореди на униформените да подготвят невиждан по мащабите си военен парад. Защо? От какъв зор?

 

Първо, да уточня: тези манифестации на сила, на дуене на мускули, съчетават няколко порока. Единият е чрез средствата на този особен вид нагледна пропаганда да засвидетелстват доверие в самите себе си, от една страна. Като от друга, целта е да сплашат останалите – врагове или не. Типично за тоталитарните режими. Така беше в СССР и целия социалистически блок. Нищо не е променено оттогава, специално в Русия. Но за това – след малко.

 

Втората, да покажат пред светаколко великиса ръководителите на тези държави. Обикновено това става в режими, които не са доказали своята мощ и състоятелност на бойното поле. Така е например във Франция. Страна, по волята и потребностите на интернационалното Братство, включена сред победителките във Втората световна война без ни най-малка заслуга за триумфа над по-малкото зло нацизма. Боязливите „Петлиса накокошинени още от 1870-1871 година, когато войските на току-що обединената Германия окупирали Париж. Сетне – и от Първата световна война, през която, в дует с германците, използвали бойни отровни газове.

 

Защо се забравя това? Комплексарщината на франсетата минава през Дюнкерк. Там, по време на обсадата през 1940 година, отново по желанието на еврейските господари на човечеството, повелителите на войната и мира,[80] фюрерът на Третия райх ги помилва пред смаяните погледи на жадния за бой Херман Гьоринг и останалите военачалници. До един осъзнаващи, че става нещо необичайно. Тъй като шефът на Luftwaffe е заложил името и честта си, че за три дни с англо-французите ще бъде свършено. На всичко отгоре – без нито една германска жертва!

 

И сега, след като на 14 юли 2017 година, застанал на подиумчето край Триумфалната арка до своя колега по сексуални щения и пост Еманюел Макрон, влюбеният в себе си Доналд се почувствал като жабата от поговорката. Народната мъдрост разказва: „Видяла жабата, че подковават коня и тя вдигнала крак.

 

Here it is. Ето ви:

 

Видението на президента Тръмп на маршируващи войници и на танкове, търкалящи се по вашингтонските булеварди, се приближава все повече до реалността в Пентагона и Белия дом, където, според заявленията на официални лица, е започнало планиране на голям военен парад по-късно през тази година, представящ витрината на американските въоръжени сили.

 

Тръмп дълго размишляваше – публично и в лични разговори – за това колко иска такъв парад. Но среща на 18 януари между Тръмп и най-висшите генерали в бункера на Пентагона – помещение, запазено за свръхсекретни дискусии – отбеляза повратната точка, както споделиха двама служители, участвали в планирането.

 

Заобиколен от най-високопоставените действащи военни, включително министъра на отбраната Джим Матис[81] и председателя на Обединението на главните щабове ген. Джоузеф Ф. Дънфорд-младши, изглеждащото абстрактно желание за парад на Тръмп изненадващо прозвучало като президентска директива, сподели служител.

 

Заповедта за действие била: „Искам парад, като онзи във Франция“, разказа военен представител, който проговори при условие за анонимност, защото се очаква обсъжданията на плановете да останат поверителни. „Това е било разработено на най-високото военно ниво.[82]

 

Комплексар. Страхливо глезено дете, пораснало, но запазило капризите си, които го разяждат отвътре.

 

Няма да се учудя, ако не след дълго в САЩ, Франция, Британия възкресят манифестациите от епохата на източноевропейските комунистически сатрапии. Все пак концентрационните лагери не бяха болшевишко изобретение, както смятат псевдоантикомунистическите илитерати, а британско. Геноцидът и масовите убийствасъщо. Защо не попитат коренните жители на Америка и Австралия.

 

Близки до Путин, които наемателят на Кремъл прогонил или напуснали екипа му огорчени и разочаровани, твърдят, че той е страхливец. Алексей Навални говори същото. И обяснява отказа на властта да го допусне до участие в предстоящите президентски избори с уплахата на Владимир Владимирович. Сигурен съм, че е така. Ако не беше, Шеломович-Путин щеше да обезоръжи пропагандната машина на враговете си. Но паниката е лош съветник.

 

 

 

Нашите печални спомени предизвикват

погубването на душата и духа[83]

 

 

 

Всички, които изпитват влечение към оръжия, военщина, униформи, строяване и удряне на крак пред някакви вождове, но и мачкане на подчиненитевоенните и милиционеритеса бъзливци. Също твари, съмняващи се в своята пълноценност като мъже. Дирещи доказателства за своята мъжественост, продължение, удължаване на сексуалността си, в средствата за убиване.

 

Нормалните човешки същества, решили да надянат униформи, го правят поради стечение на обстоятелствата – бедност или начин за укриване. При останалите най-често това е неосъзнат опит за потискане на шубето, често граничещ със садизъм. А „обикновено садизмът е свързан с хомосексуалносттапълна или частична, явна или скрита, латентна или потисната. Това е нещо като откуп, който дяволът на дегенерацията взима за властта, за славата и величието.[84]

 

Използват друг такъв комплексар, товарищ Жириновски за ролята на необходимия луд или на полезния идиот. Преди седемлетка синът на полско-украинския юдей Волф Еделщейн, живял, работил и починал в Израел, изрече нещо нецензурно, но много вярно. С типичната си разпаленост той посочи с пръст своя опонент и с гневен глас изрева:

 

КПСС беше говно, а вие от Единна Русиясте трикратно по-големи говна. Половината от вашата партия се състои от крадци и грабители, а другата половина от милиционери и тайни ченгета.[85]

 

След като разбра, че за него няма шанс на президентските избори през март, Владимир Волфович реши да смени тоналността. И зачеса словесно управляващите в Русия на всички места и равнища. Изговаряйки истини, които едва ли някой очакваше да чуе от неговите уста. Стори го пак през януари того – мисля, че на 24-и, Волфович, агент на КГБ, призна: в Русия КПСС никога не е отстъпвала властта. Управляват само комунисти. И понаруга едного от тях, случил му се под ръка в телевизионното студио.

 

 

 

 

 

И какво от това?

 

А хленченето за двупартийна система е глупост. Тъпотия. Ако действителното й съществуване, а не показното, беше вярно, нямаше да съществуват партийни многобойци. Преминаването на едни и същи фигурки от партия в партия говори еднозначно: налице е единствена партия на парите. Тя е комунистическа. Принадлежи на номенклатурата, на върхушката, на чичковците и лелките с мангизите. Масовостта е заблуда.

 

Дори Джон Мейджър в Британия призна, че днес човек с неговия скроменпроизход и минало (освен всичко друго, беше със средно образование) по никакъв начин не би могъл да се издигне в политиката и където и да било другаде.[86] (Вижте илюстрацията.) Номенклатурата е обсебила всичко навсякъде. И като гигантска пиявица изсмуква блага.

 

Знам, че не малко от редовните читатели са разбрали думите на Волфович и са съгласни с неговите констатации. Понеже те са валидни със страшна сила и за нас. Не са оригинални. Но заради обективността е честно да му отдадем заслуженото. Длъжни сме да признаем, че рядко някой, комуто е било позволено да се изкачи толкова високо в обществено-политическата йерархия, си позволява подобни откровения. Може би наистина използват Жириновски като шут, който да говори едновременно пред монарха и пред народа.

 

А тук има ли кой да върши същото? Естествено. На нагаждачи, приспособенци, конформисти сме наспорили – колкото искате. Един такъв негодник, роден в Киев, когото БКП на бърза ръка удостои с милиционерско званиепрофесор“, неотдавна се изкашля по подобен начин. Той е депутат от БСП. Но преди това е членувал в младежкото СДС. Бил е близък нашефа на правната комисия в парламента и бивш правосъден министър Светослав Лучников. Христов е съветник от 1996 г. в същата комисия и запален седесар. Участва в подготовката и писането на всички закони, които по-късно са приемани от „десните“, включително и този за приватизацията (с особения акцент върху РМД-приватизацията).

 

В същото време обаче като в класически трилър „живее с врага“. Съпругата на червения депутат, която е юрист по образование, се оказа един от най-доверените хора на Иван Дремсизов, вторият човек след Илия Павлов в митичната „Мултигруп“, съобщи Factor.bg. Нейната бизнес история с един от босовете в групировката е с поне 18-годишна давност, когато освен Илия Павлов, вМултигрупсобственик е и Иван Дремсизов. През 1999 г. Николета Калчева Лингорова-Христова е управител в основната фирма на Дремсизов Интерстийл трейдинг къмпани“. Това беше една от основните компании в структурата наМултигруп“, работеща в сферата на металургията. При правителствата на Любен Беров и Жан ВиденовИнтерстийлстоеше на входа и на изхода на Кремиковци“. По това време металургичният комбинат редовно не плащаше на държавната НЕК за консумирания от него ток и се стигна до изключването му от мрежата. Въпреки това обаче ръководството му изрядно плащаше наИнтерстийл“.

 

Схематавходизходне е измислена от Илия Павлов, но е факт, че в България тя беше приложена особено успешно и донесе значителни печалби наМултигруп“. Типичен пример за подобна схема наМултиса отношенията между фирмата на групировката Интерстийли металургичния комбинат „Кремиковци“ в годините преди неговата приватизация. Девизът на групировката беше: „Сложи ръка на входа със суровинитеи ще разполагаш с крайния продукт на пазара.“ Тази схема нанася трайни щети за държавните дружества, тъй като посредникът не се интересува от инвестиции в тях.

 

Самата „Интерстийлотричаше, че има доминиращ дял в търговията с готова продукция. Но шефове на комбината по онова време твърдяха, че делът на Интерстийлв износа на готова стомана от комбината е бил над 25%. Според високопоставен служител на „Мултигруп“ „Интерстийл е внасяла около 350 хил. тона коксувани въглища годишно и около 500 хил. тона желязна руда за комбината. Общият обем на тези операции по данни на групировката е бил около 150 млн. долара годишно.[87]

 

Журналистът от лондонскияThe GuardianМиша Глени описва свой разговор сбащата на българския преход“, избрания от Белия дом заединствена антикомунистическа опозиция“, комуниста трето поколение, родения в Москва Карлович:

 

Андрей Луканов се подсмихваше, докато обсъждахме хаотичните парламентарни процедури в последните дни на 1989 г. „Всичко се развива добре, не мислите ли?“ Аз го попитах озадачено: „А не се ли безпокоите за реакцията на обикновените хора към комунисти като Вас?“ „О, Миша, не се притеснявай, – ми отвърна той на безупречен английскивинаги съм искал промяна и нещата са на път да се подобрят значително.“

 

Въпреки физиономията си, леко напомняща на гном, Луканов беше очарователна личност (за разлика от повечето влиятелни комунисти). Хората, включително и аз, изпитваха постоянна симпатия към него. Полиглот и талантлив оратор, Луканов бе роден в Москва, където поддържаше гъста мрежа от връзки. Той пое ролята на премиер след свалянето на диктатора Тодор Живков през ноември 1989 г. и заедно с Илия Павлов и приятелите им от ДС планираше да заграби българската икономика. Всичките им позиции бяха обезпечениЛуканов контролираше политическата машина, Димитър Иванов мобилизира мрежата на тайните служби, а Илия Павлов и неговите приятели борци предоставиха грубата силаПавлов и колегите му бяха тясно обвързани с комунистическия режим и затова трябваше да неутрализират всякакви опити на опозицията за осуетяване на техните бизнес планове.

 

През 1990 г. Илия откри решението. Негов добър приятел беше заместник-шеф на „Подкрепа“ [става дума за вицепрезидента на синдиката Радослав Ненов], яростно антикомунистическият независим профсъюз в България, който също получи голяма помощ от американското правителство. Павлов убеди босовете наПодкрепа“, че истинските противници на обикновените работници са назначените от комунистите директори на големите държавни заводи.[88]

 

АнтикомунистическитеСъединени щати финансират антикомунистическия“ профсъюз „Подкрепа“, та той да помага наПавлов и колегите му тясно обвързани с комунистическия режим“? Господи, колко наивни сме били в началото!

 

Не се налагаше зетят на началника на Трето управление на ДСвоенното контраразузнаване, дълго да убеждава гаулайтера на „ПодкрепаКостадин Тренчев, агент „Павлов“. Той е убеден по рождение. Най-малкото като един от най-близките роднини на комунистическите престъпници Георги Димитров и Никола Вапцаров.

 

 

 

Друго хубаво нещо в говоренето на истината е,

че не трябва да помните какво сте казали[89]

 

 

 

Да припомня откъс от интервю, дадено, когато синдикалният патоанатом се кандидатира за депутат отЕвролевицатана СашоАпашоТомов и на заловения да кара автомобил мъртвопиян син на активни борци Драгомир Драганов с малко име „професор“. То съдържа следните въпроси към лечителя на трупове:

 

Защо, да нямате червена нишка?

 

─ Познахте. Прабаба ми по майчина линия и бащата на Никола Вапцаров Йонко са брат и сестра.

 

Сериозно?

 

– Да. Коренът ми е македонски, от Банско. И смятам, че Вапцаров е поет, с когото всяка страна може да се гордее. Освен това по бащина линия прадядо ми и бащата на Георги Димитров са братя. Фамилията му е Тренчов, но и досега не зная защо той се е преименувал на Димитров.

 

Г-н Тренчев, извинете, но не се сещам за политик с по-червен род от вашия! Изумихте ме с признанието си!

 

– Това са дадености, които не мога да променя с машина на времето, нито желая да го правя. В крайна сметка хората са отстоявали каузи, борили са се, дори са дали живота си за тях. С течение на времето каузите се променят.

 

Пепел ми на устата, но да не криете още нещо, дори по-скандално?[90]

 

Забелязахте ли израза „каузите се променят“?

 

И при Тренчев, и при другаря Иво Христов. Те са еластични, гъвкави, лишени от души и съвест.

 

Разбира се, Тренчев, крие много неща. Например дезертьорството си от казармата, извършено все под крилото на БКП и ДС. Както и връзките си с едни от най-големите негодници в обществения живот. Беше гост на конгрес на БСП? (Вижтe илюстрацията.) Ето как Тренчевият синдикат се включил в организираната престъпност.

 

Играта на Илия [Павлов] беше проста“ – казва авторитетно Бойко Борисов. Около 45-годишен, бившият главен секретар на МВР има черен колан по карате. Той също се беше включил в застрахователния бизнес, преди да придружава премиера Сакскобургготски като негов бодигард. Типичен бракониер, превърнал се в дивечовъд, Борисов притежава дълбоки познания относно криминализирането на България. „Наричаха това „Мрежата на Паяка“. Илия отиде в кабинета на директора на Кремиковци, един от най-големите металургични комбинати в Източна Европа. Придружен беше от един от босовете на най-силния профсъюз, като там присъстваше и Димитър Иванов, човекът, който доскоро оглавяваше Шести отдел. И тези хора казваха на директора на предприятието – Имаш избор: работи с нас или ще те унищожим![91]

 

Откъде по онова време Б.Б. е била толкова навътре в нещата? Много просто: първо, по Нова телевизия изнесоха, че фирма на министър-председателката е била наета от приватизатора на МККремиковциза 1 долар Валентин Захариев да охранява комбината. И второ, премиерката е представителка на алчно червената мафия, ограбила страната. Произлиза от нея. Всички тях, управляващите през годините от 1944 насам, червеното знаме роди гифамилният флаг на Ротшилд.

 

Евреинът Луис Маршалко съобщава как един от наследниците на създадената през ХVІІІ век най-крупна световна еврейска банкерска династияМайер Амшел Ротшилд, обичал да споделя със своите клиенти семейните планове относно фамилния червен флаг, който се развявал над входната врата на магазина му:

 

Един ден това знаме ще управлява света![92]

 

Факт.

 

Но тогава, през 1990 г., „Павлов казал на директора [на „Кремиковци“], че оттук насетне трябва да купува суровини не директно от руснаците на субсидирани цени, а от една от неговите компании и то на световни пазарни цени. А после, вместо да продава крайния продукт на потребителя, директорът трябвало да го продаде на крайно неизгодни цени на една друга фирма на Илия, която после щяла да го продава на свободния пазар. Той контролирал входа и изхода на комбината – „Мрежата на паяка“…

 

Простотата и ефикасността на тази система радвала Павлов. Правителството, оглавено от Луканов, продължаваше да дава субсидии на компанията… „Предприятията не рухваха веднага – казваше Кюлев, един от най-богатите банкери в България поне до убийството му през октомври 2005 г. – Окачвате една коза на кука и я порязвате по крака, така тя ще издъхне много бавно с изтичането на кръвта от тялото й, капка по капка. Кремиковци агонизираше в течение на години. Павлов и приятелите му създадоха такива холдинги в буквално всички отрасли на българската икономикаселското стопанство, транспорта, промишлеността, енергетиката, който и сектор да се сетите. Холдингите бяха паралелни на местните клонове наПодкрепа“. Където имашеПодкрепа“, Илия създаваше холдингова компания.[93]

 

Някои ще рекат: всички знаем, че това беше така. Сякаш сасветили“. Когато разкривате престъпление, следва да подирите мотива и да докажете извършеното. Първото е ясно – алчно червената фашистка номенклатура искаше да трансформира своята политико-икономическа власт от един вид държавно капиталистически, в другсъщото, но с привидно частно-капиталистически отношения в обществото и особено в производството. Приказки за наивници.

 

Когато някой от назначените новобогаташи – все комунисти и ченгета или техни подставени лица, проявеше неподчинение, партията го наказваше. Използваше своя неразграден юмрук – Държавна сигурност. Така си отидоха от този свят и двама от най-главните герои на криминалния преход – другарите Андрей Карлович Луканов и Илия Павлов Найденов. И двамата сътрудници на комунистическите тайни служби.

 

И ето, сега, полуруснакът, роденият в СССР товарищ Иво Христов, и професор при това, в качеството си начервен“, „син“ и като блуден син завърнал се вчервенатапартия чрез някаква „гражданска квота“, но вече произведен в „народен представител“, изобличава на воля. Но свидетелства против самия себе си, както уточнил Исус Христос.

 

 

 

 

 

Не, не саунищожени над 30 000 човека“, а повече от 222 000 души, българи, 99 на сто от тяхневинни люде. Практически – почти целия политически и културен елит на нацията. Но също – предприемачите, обширната средна класа, съставена от свободни собственици на средства за производство. Много спортисти, даже комунисти

 

Точно този цитат от Оруел издава редовното следене на тази медия и навярно конспектирането на съдържанието на публикациите в нея. Това е образование, все пак… Но явно не е достатъчно. Зависи от учениците. България нефинишира [през] седемдесета година с АЕЦ Белене“. Завършиха строежа на централата през 1974 година. Четирилетка не е малко, нали? А оценката на прословутата индустриализация“ – „гръбнака на икономиката“, според убедения потомствен комунист Иво Христов, беше дадена от генсека на БКП, товарищ Петър Младенов.[94] И от живота, в който тя залиня и фалира. Никой чужденец не пожела да я купи. Онези, които понечиха, бяха плеснати през ръцете от същата червена номенклатура, за която плещи киевският boy.

 

Продължаващото разграбване беше и се извършва изключително от ненаситните комунистически псета и от тяхната преторианска гвардиякучкарите-охранители от Държавна сигурност, също облажили се.

 

А товарищ Иво Христов многократно е сменял своя политически пол. Наясно сте, че това е свързано и с биологичния

 

Защо, когато бяха в СДС, другарят Иво Христов и идентичният случай Костадин Тренчев, не споделиха открито и откровено своите биографии? Не разказаха за своите достойникомунистически предци? Не изразяваха публично своите схващания за това, че комунизмът и комуниститепри Тренчевархипрестъпникът Димитровса герои?

 

Обаче, след като той громи комунистите, а на тях не им трепва мигла, кой от нашего брата може да стори нещо по-съществено за тяхното премахване от обществения ни живот? Как, при наличието на повече от милион комунисти на 10 ноември 1989 година, умножени най-малко по три? Та те са Легион![95]

 

Покварата е повсеместна. Тя беше подсилена от прекалено дългото проточване на безвремието, наречено преход, всъщност – времето на крадците. Което позволи да стане нещо недопустимозверствата на комунистическия режим да обраснат с бурените на забравата. А в съзнанието на хората да изплуват някакви блажени събития и факти от онази ужасна епоха на терор, които са необясними за нормалния човешки мозък.

 

 

 

Тъй че, политиците въобще не ги е грижа,

а българската държава изчезва[96]

 

 

 

Ето как стигнахме до дереджето никой от нас да не е в състояние да промени дори положението на една карфица в чалгарска Номенклатурия. Безсилието не просто обезсърчава. То води до отчаяние. А негов плод е апатията. Не се учудвайте, че сме толкова отчуждени. Като прибавите към това изключително бързото материално разслоение и масовата бедност, не е изненадващо, че изчезваме. Процесът е започнал още с началото на национализацията. И се засили с въвеждането на колхозното движение, сдоброволнотокоопериране в селата.

 

От 1990 година пиша по темата. След петнадесет лета получих шанса и да говоря по нея. Никой не ми обърна внимание. Но през цялото време дребни душици, опаковали милиционерското си невежество, безнравственост и бездушие в някакви титли, ме крадяха. Плагиатстваха от мен, и въпреки това не успяха да стреснат и разтревожат нашенеца.

 

Веднъж от телевизионния екран рекох, че разходите за изграждане на автомагистрали са безсмислени. Ако не броим възможностите за крупни кражби, които се откриват пред неколцина номенклатурни болшевишки фамилии. И се обосновах: след четвърт век няма да има българи, които да пътуват по тези зле построени шосета.

 

Сега от Европейския съюз се мъчат да ни впечатлят със същото. Само че информацията, която предлагат, е доста по-захаросана от действителността.

 

Пресметнаха, че България ще се стопи най-много през идещите десетилетия“, четем в публикация на телевизия “Euronews”. – „Ала мнозинството от коренното население и на други страни в Източна Европа също са изправени пред разстрел:[97] Латвия, Молдова, Украйна, Хърватия, Литва, Румъния, Сърбия, Полша и Унгария.

 

През следващите десетилетия Източна Европа е на път да разполага с едно от най-бързо изчезващите населения на света, според официални изчисления.

 

Броят на хората[98] в България ще се срива най-бързо, твърди Организацията на обединените нации, от 7,08 милиона до 5,42 милиона през 2050 г.

 

Куп други източноевропейски страни ще имат същата участ: от Латвия и Литва на север до Румъния и Молдова по на юг.

 

Американските Вирджински острови са единствената друга страна в света, която ще види как населението й ще се топи със същата скорост.

 

Експерти смятат, че комбинацията от спадналите равнища на раждаемост и икономическата имиграция ще намалят броя на хората в някои източноевропейски страни. Равнището на раждаемостта в държавите от Европейския съюз е спаднало от 2,6 раждания на жена през 1960 година до 1,6 през 2015-а.

 

Полша, чието население по прогноза ще намалее с шест милиона души през следващите три десетилетия, през 2015 г. имаше равнище на раждаемост от 1,32. Това е едно от най-ниските нива на показателя в Европейския съюз – само Португалия има по-ниско. Това по-скоро подбуди драстично ако не и комичнорешение: здравното министерство на страната разпространи видео, призоваващо гражданите дасе размножават като зайци“.

 

Имиграцията също играе важна роля в намаляването на населението. През последните години много държави предсказваха очакванията да наблюдават големи спадове, а също иизтичане на мозъци“, защото тяхната образована младеж се премества в чужбина заради по-добрите възможности.

 

Точно такъв по-специално е случаят с най-новите страни, присъединили се към Евросъюза, като България и Румъния.

 

В неотдавнашен доклад регистрираният в Брюксел идеен център Bruegel потвърди, че между 2008 и 2014 година младежкото население на Латвия и Литва е намаляло до 25 на сто от цялото в резултат на имиграция.

 

„Разбира се, имиграцията е основен фактор“, заяви пред Euronews Бернд Парусел, специалист по миграция в Европейската миграционна мрежа. – „Има специална тенденция младите хора да напускат, за да учат и работят в други страни-членки на Европейския съюз или даже още по-далече. Все още съществува огромна разлика в богатството, напредъка и доходите между някои от тези страни и западните или северните европейски райони. Обаче не е сигурно, че настоящите модели на имиграция са постоянни. Някои имигранти може би ще предпочетат да се завърнат обратно или ще циркулират между различни държави.“

 

Bruegel потвърждава това мнение: през 2016 година в България, Унгария, Латвия, Литва и Естония има повече завърнали се мигранти в сравнение с предишни години. Типичният биографичен разрез на някои от завръщащите се е: млади, ергени, мъже и в чужбина наети за работи, не изискващи високи умения, независимо, че са добре образовани. Обаче броят на завръщащите се е скромен и не се очаква да окаже влияние върху отрицателните последици отизтичането на мозъци“: намаляваща производителност, недостатъчно обновяване и увеличаване на неравенството.[99]

 

Следват ялови разсъждения надонова, което трябва да бъде направено“.[100] По-близките до моите схващания се досещат, че най-важното е пропуснато. То е: декомунизация, сриване на старата прогнила система, предоставяща шансове преди всичко на наследниците на алчно червената фашистка номенклатура, и ново началобез митове и илюзии засоциална държава“. При всеобщо равенство пред законите и обезпечаване на ненамеса на правителството в икономиката извън държавната собственост. Като гарантира основни права на гражданите в областите, които изложих неколкократно през последните две години. И нямам никакво намерение да храня мерзавците, които черпят обилно идеи, постановки и изрази от тази медия. Не съм герой от библейска, „Соломонова“, приказка

 

Нито съм паднал от небето и разбирам: младите хора научават съвсем различни неща в семействата си. Освен това – сега им е времето, искат да преживеят младостта си по най-запомнящ се начин. Няма да ми повярват, но съм бил в техните дрешки. И не надавах ухо, когато мама ми казваше, че животът преминава като филм – сякаш трае два часа.

 

Останалите, хората от средното и възрастното поколение, са се счепкали яко със системата заради битието си. Първите са готови на компромиси, представляващи грях или граничещи с прегрешения. На другите не им остава нищо повече освен да въздишат. А в празното им всекидневие ги налягат спомени. И тъй като хората по-скоро не са злопаметни, прожекционните апарати в главите им възстановяват паметта за отминали събития и личности, но сякаш в исторически повествования, с по-добри постановчици. И тяхното минало, дори ужасите на милиционер-социализЪма, им се струват не толкова сиво-бозави и непривлекателни. Все пак младостта им

 

Но има два проблема, които никой на Запад пък и тук не засяга. Първият е: достоверността на данните от националните статистически институции. Възможно ли е някой мислещ и анализиращ обстановката у нас да се съмнява, че официалните числа за броя на населението са манипулирани? От 2011 година, когато беше проведено последното засега преброяване на населението, до ден днешен ни изкарват все повече от 7 милиона души.

 

Раждаемостта спада. Смъртността се покачва. Имиграцията запазва стабилни равнища. А ние сме все между 7,1 и 7,2 милиона. И всички сме… „българи“.

 

How come? Как е възможно? Още повече, че в споменатото преброяване се включиха много нашенци, живеещи постоянно извън пределите на страната.

 

Въпросът с „българитее вторият значим проблем. Международните доклади не правят изследвания на качествения състав на населението в отделните държави. Заради мултикултурализма няма да срещнете етнически разрез. А това е изключително важно. Даже – решаващо. Защото агресията от страна на една-две групи, които се различават по всичко от българите, с изключение на документите за самоличност, нараства. Както многократно прогнозирах от вече далечната 1991 година насам. Щом не сме раждали, ще свикваме. Обаче.

 

Вносът на някои от тези неграмотни, отказващи да се учат и да се трудят, крадливи елементи в народностната ни палитра, както и насърчаването на размножаването им за сметка на нашето, също дължим на милиционер-социализЪма и лично на неговия вожд, правешкия каскет. Той беше стопроцентов представител на въпросния етнос, от рода Замфиркьови. На цигански Замфиркьо означава Живко.[101] Тарикатът на съветска и британска ясла и подчинение, когото имам предвид, ни циганизира. И превърна България в Замфиркьостан.

 

Да, за всичко това са виновни комунизмът и неговият Vorläufer[102]социализмът, познат на Запад като welfare stateдържава на благоденствието. Винят Ото фон Бисмарк за Wohlfahrtsstaat. Но на него дължим единствено социалното осигуряване, което изобщо не е такова. Тъй като пак облагодетелства онези с високите доходи.

 

Западът се комунизира. Нека обърна нещата: комунизмът напредва и на Запад. Все повече държави, доскоро смятани за нещо различно – капиталистически демокрации, което е оксиморон и е смешно, понеже е невъзможнобиват завладявани от принципите на комунизма, както са записани в главното свещено писание на неговата религиозна – идеологическа – догма. Имам предвид „Манифест на комунистическата партия“. Но не само. Ленинизмът и троцкизмът, които преживели разцвет през трийсетте и шейсетте, се завръщат и шестват необезпокоявани по земята. Този път – ръка в ръка с националкомунизма, формулиран от Сталин.

 

Навсякъде сме свидетели на все повече насилие и готованщина. На осланяне на държавата, а не на собствените умения, желание и сили. Властите превърнаха свободното предприемачество в сфера, в зона, достъпна за малцина. Множеството от човешкия род изкарва прехраната си като се труди другиму срещу заплата. Средната класа става все по-незабележима. Но, за учудване, царува всеобщо равнодушие и униние! Земните жители са като приспани. Все едно са зомбита, излезли от хаитянски гробища. Какво ги доведе до това състояние?

 

Комунизмът. Юдеомасонската доктрина за богоизбраността на шепа привилигеровани по списък номенклатура. А останалите, смятани за низши, следва да бъдат презрени от висшитеевреите и комунистическата върхушка. Наричайте последните, както желаете и намирате за подходящо: олигарси, елит, богаташи, първенци, high-life, клептократи… Нищо не променя нещата.

 

Това е комунизъм в автентичен вид и многообразие на проявленията му в живота. А на фона на компартийното кагебистко нашествие на съветски еврейски олигарси с парите на КПСС, и на огъващите се под тежестта на златото, отмъкнато от доверените лица на източноевропейските тоталитарни режими, западните общества и по-специално лидерите им изглеждат като амбулантни търговци. Готови са на всичко, само и само да продадат. Даже захарния си памук, изглеждащ по-примамливо от съветския.

 

 

 

Намираме се в епоха на краен егоизъм[103]

 

 

 

 

Никога в историята, даже след Октомврийския метеж през 1917 година, такива гигантски потоци от пари не са се изсипвали в Европа и САЩ. А европейците и американците нямаха нищо против. Кланящи се на Мамон, те разтвориха бузките на своите седалищни части и ги принесоха жертва пред олтара му, поглъщайки като прахосмукачки мръсните трилиони, ограбени от народите на СССР и съветския блок.

 

И тук никакви руснаци, никакъв Путин не са виновни на Запада. Русия не е СССР. Макар на умствено по-бедните да им се струва негово продължение. Само донякъде. Колко републики има Руската федерация?… Владимирович се мъчи да нахлузи чизмите на Сталин, но не е кървав диктатор, каквото и да говорим. Да не се лъжем, американците убиват и се самоизбиват повече. Путин умее – така го управляват от лондонската квадратна миляда изсмуква меда от кошерите на Запада. Без да го заплашва, правейки се на невъзмутим държавник, загрижен за своя народ. Нима не можеше да спре кранчето на природния газ за Европа? Не, не можеше. И не заради загубата на приходи. Просто едва 35 на сто отГазпромса собственост на руската държава. Проверете.

 

Не, Путин и Русия не са врагове на Запада. Те са творение на неговата скрита талмудска върхушка. Руската номенклатура, бивша съветска, го използва за свое благо и за целите на господарите си сред западния елит. Затова не виждаме никакъв радикализъм, насочен против Москва. Пък и на какво отгоре? Елитите от двете страни на имагинерната желязна завеса отдавна се сляха. И лъжат, че се различават едни от други. Всички са в кюпа. А вие обикаляте около него с надежда да ви подхвърлят трохичка или – дай Божекокалче от Тяхната лъвска вечеря.

 

Слепи ли сте? Не можете ли да различите истината от измамата? Съзнанието ви дотолкова ли е поразено от масмедиите, притежавани от същата глобална номенклатура?

 

Днес Западът е по-несвободен от Русия и само привидно по-демократичен от нея. Той е комунизиран, социализиран, ако щете, до N-та степен. Но му предстои още. Предсказаното от Владимир Буковски, който се позоваваше на финансови експерти, най-актуалното от прогнозите му, за британската здравна система, вече е факт. Даже „стабилният генийТръмп го забеляза иизчурулика“. А британците – от най-десните до най-левите – се почувстваха обидени и в един глас го обругаха. Понеже им каза истината ли?

 

Западът е враг на самия себе си. Той създаде комунизма и разпространи неговата зараза по глобуса. С ирония наблюдаваше резултатите от своя замисъл, без да проумява, че той е безумен. Или тъкмо затова.

 

Не други сили, а западните евреи, хазарите, приели талмудизма, комунистите, разпалваха войни, за да се обогатяват и да владеят човечеството чрез разделяне на народите. Наистина бумерангът – презираното нефелно оръжие на австралийските аборигенисе оказа могъщо средство за масово поражение. Бумерангът на комунизма се завърна и порази западните мизерници, варварите, вглъбени в своите пъпове. И ще ги унищожи.

 

Да проверим. Може и да греша.

 

 

 

 

 

Западът? Не е комунистически ли? Кого е наградиллюбезният“ дългоноско Де Гол, който преживял Втората световна война и окупацията на родината си, „храброкриейки се в Лондон на чужда, британска издръжка? Защо Kamaradin-Frau Меркел осигурява тлъста издръжка на един съветски лакей, воювал с оръжие в ръка срещу народа, приютил скитащите му предци? И против законното правителство на страната, в която се е родил?

 

Не е ли логично и справедливо да попитаме: Какво ще се случи, ако сега някой тръгне да сваля насилствено властта във Федерална република Германия? Или в САЩ. Също – в Русия, Франция, Япония и даже в чалгарска Номенклатурия, наричана „България“?

 

Освен това, както единствен аргументирано, без емоции съм изяснявал, по тези земи фашизъм имаше единствено по време на управлението на партията, в която членуваше другарят Анжел Вагенщайн. Всеки разумен историк би отрекъл наличието на фашизъм като обществено-политическа система и на фашистко управление в Царство България преди трагичната дата 9 септември 1944 година. Тогава, с нахлуването на съветските фашистки пълчища на наша територия, с извършения преврат и въведения терор посредством финансовата и материалната помощ на съюзниците на болшевишкия СССРБритания и САЩ, и с тяхното юридическо съдействие и безнравствено насърчаване на насилието, мракът на фашизма се спусна над България.

 

Кой от политическите затворници на комунистическия режим получава компенсации от Русия, основната наследница на СССР? Компенсации за робския труд на около стоте хиляди българи, минали през привнесената от тях у нас мрежа за убийствен каторжен труд ГУЛаг? Защо съдебната система и на първо място главният прокурор си затварят очите за драстичното нарушаване на закона от активния борец против капитализма Вагенщайн? Успял да превърне синовете си в преуспяващи капиталисти, криещи под милиционерските си плащове своя истински политически цвят червения?

 

Законът повелява престъпници като въпросния алчен другар най-малкото да бъдат предупреждавани публично за назидание на останалите. Защото тойзаконътги е осъдил като членове на мафията:

 

Чл. 3. (1) Посочените в чл. 1 и 2 обстоятелства дават основание да се обяви комунистическият режим в България от 9 септември 1944 г. до 10 ноември 1989 г. за престъпен.

 

(2) Българската комунистическа партия е била престъпна организация, подобно на други организации, основаващи се на нейната идеология, които в дейността си са били насочени към потъпкване на човешките права и демократичната система.[104]

 

Прокурорът Цацаров мълчи и се крие като плъшок, понеже като член на престъпната БКП и виден деец на нейния мафиотски режим би трябвало първо да арестува себе си.

 

Ако преди 9 септември 1944 година е имало зачатъци на фашизъм, те били проявени през 1922-123 година, в кулминацията на управлението на БЗНС с вилнеещата оранжева гвардия.

 

 

 

Когато се ровим за истината,

флиртуваме с лудостта[105] – така ли е?

 

 

 

Има още нещо, което всички властници у нас вече осемнадесета година[106] пренебрегват. Когато Вагенщайновци хулят борците против комунистическата система, те нарушават още веднъж действащото законодателство. То повелява:

 

Чл. 4. Всички действия на лица, които през посочения период са били насочени към съпротива и отхвърляне на комунистическия режим и неговата идеология, са справедливи, морално оправдани и достойни за почит.[107]

 

На какво основание комунистическата агентка Меркел осигурява охолни старини на един бандит, който в рамките на БРП (к) и Коминтерна е бил съюзник и приятел на нацистка Германия? До неотдавна той прекарваше зимите в Израел, където харчеше тлъстата си германска пенсия.[108] А нашенските възрастни треперят от студ и глад, несмогвайки да си осигурят и двете едновременно.

 

Защо медиите мълчат? Каква е причината гражданството да търпи постоянните обиди на всевъзможни активисти и дейци на престъпната организация БКП – от министър-председателката Бойка Борисова – потомствена комунистка, до гримиралите се катодесникомунета Радан Кънев и Божидар Лукарски, лидер на младежката организация на БСП по време на Виденовото управление?[109]

 

Сами си отговорете на тези въпроси.

 

Генерал Де Гол беше масов убиец. През 1958 година той въодушеви тълпа от френски нацисти в столиците на алжирските провинции Оран и Мостаганем, с призива си: “Vive lAlgérie française[110] До голяма степен на неговата съвест тежат погубените милион и половина живота в бившата колония в Северна Африка. Ще прибавя огромните му заслуги за реализирането на израелската ядрена програма и за създаването на днешния Европейски съюз. Също – признаването на комунистически Китай и тайния съюз със СССР срещу САЩ.[111] Съпротива на Вашингтонда. Но не и в компанията на московските комунистически сатрапи.

 

Западът е егоистичен и варварски. Изтъкан от насилие. Навремето нашият кан Атиле се запретнал да ги цивилизова. След римляните, той бил вторият урбанизатор на днешната Западна Европа, опитал да очовечи и облагороди тамошните дивашки племена. Време е потомците на примитивните скотове, не схванали за какво иде реч, да изуят гащи пред по-жизнените племена, които вече проникнаха в техните крепости. Да се предадат и да изчезнат. Това е една от целите на комунизма. Той винаги властва по-лесно сред суматоха.

 

Еврейското възприемане на труда от страна на комунистите като божие наказание, въздигането на егоизма и алчността до върхови ценности, характерни тъкмо за комунизма, готовността за постигане на материално благополучие на всяка цена, дори с отнемане на човешки живот, чрез жертването на много хора, на народи, и това в рамките на „обществена формация със закони, обусловени от живота в комуна“, където доминиращата обществена връзка е тази на шеф и неговите подчинени, без да има обществена необходимост, само по нареждане“,[112] и още куп други фактори доведоха човечеството до упадък. И го изправиха пред буквално изчезване.

 

Отказът от естествените ценности, вродени у нормалните човешки същества, като двуполова любов, бракове и продължаване на рода; от съчувствие, съпричастност и взаимопомощ; от приемане, че хората не са еднакви и няма как да бъдат напълно равни, но имат право да са такива пред закона; неразбирането на ролите на половете за оцеляването на Homo sapiens и още, и още – ето къде е вкоренена бедата ни.

 

Не ми казвайте, като другарчетата, че се опитвам да обясня света по прост, конспиративен начин. Само комунистите и техните идеологически родители евреите, вършат това. Те са елементарно структурирани същества и затова си служат само със заучени фрази, готови формули и схеми. С конспиративни теории.

 

Например вторите вярват в някакъв Яхве-Йехова, дето сътворил света за шест дни. Пък когато на следващия, на седмия ден, се вгледал в творението си, като ненадминат нарцис толкова го харесал, та решил да си почине. Досущ приличащ на тогавашен Тръмп втренчен в гениалното си творение.

 

Първите, заимствали от предшествениците си, са убедени, че божествата Маркс, Енгелс и Ленин са изработили проекта за съвършения свят. Описали са пътищата за достигане до него и начините за постигането на целта. Твърде често – чрез революции, войни и изтребление на огромни човешки маси.

 

Личното се е загнездило в и без друго малките мозъчета на евреите и комунистите (фашистите, социалистите, нацистите, либералите, неоконсерваторите, ционистите) като кост от оглозгана риба в нечие криво гърло. А разсейките, метастазите му, са плъзнали и поразили и здравите хора.

 

Когато някой се сблъска – отново лично – с разоренията, опустошенията от това егоистично обсебване, проумява собственото си безхаберие, коравосърдечност и равнодушие, довели го до съответната трагедия. А всичко се дължи на постоянното промиване на масовото съзнание, включващо на първо място подмяната на ценностите, които наричаме човешки.

 

Ако някой, който ги пренебрегва, възприемайки други – например мизантропията[113] и произтичащата от нея евгеника,[114] тъй усърдно втълпявания мултикултурализъм, истинската, а не фалшивата хомофобия и мизогинията, и мизандрията[115] – неминуемо ще преживее някаква трагедия, свързана с трудно прежалима загуба. Но ще се окаже, че това не докосва особено силно сърцето му. Не споменавам душата, защото тези същества са били лишени, или сами са се отказали от връзката с божественото начало.

 

Искам да кажа, че у нас е най-зле не само в сравнение с останалите страни, в които основното население е от бялата раса. Човешкият род като цяло подписва смъртната си присъда. И съм съвсем наясно, че някои ще ме обвинят в краен песимизъм. Но няма да е вярно. Реалист съм. Други ще ме изкарат теоретик на световната конспирация. Нещо толкова елементарно, че изобщо не ме засяга. А трети – мнозинството – ще ми препоръчат да си взимам редовно хапчетата. Е, с тях, с комунистите, тежко увредени генетично и психически създания, съм свикнал. И няма как да им обърна внимание.

 

Иначе, наблюдаваме обща игра, която малцина забелязват като такава. Омбудсмани и правозащитници ли? Мая Манолова ли е беднячка, сиромашката? Този развратен кадър на кюстендилския Окръжен комитет на БКП. Хайде де!

 

Ами нали и тук „правозащитницитеса комунистически издънки, прикоткани от западни фондации. Срещу солидни заплати те са готови и майките си да продадат. Както някога го правел любимият им герой, „националната иконаВасил Кунчев. И не само.

 

Къде бяха американците, когато ние изнемогвахме, бъхтени от предците на днешните управляващи, на комунистическите терористи? Оказа се, че и те са ни лъгали. Всички червени фашисти са били техни приятели, доверени лица. И шумкарите им, които с оръжие в ръка воювали срещу българския народ и правителството му, в полза на чужди интереси, са били храненици на Запада. За това – по-нататък. Непременно.

 

Да се върнем към мястото, на което се отклонихме. И да надзърнем в действителността, съдържаща се в биографиите и настоящето на споменатите от неоконсерватора Джон Лойдлидери, предвождали или стремили се да водят демократични държави“.

 

Герхард Шрьодер е започнал от западногерманския комунистически младежки съюз. По време на Световния фестивал на младежта и студентите в София през 1968 година бил сред ръководителите на делегацията на ФРГ. Със сигурност се е срещал с Петър Младенов, тогавашния шеф на ДКМС и ръководител на щаба на фестивала. Такъв, милитаризиран е езикът на комунистите. В Белия дом има длъжност “White House Chief of Staff” – „началник-щаб“, който ръководи администрацията. Сега – и военен при това – генерал Джон Кели.

 

Допускам, че през август 1968 година Герхард Шрьодер е бил приет най-малкото от Константин Теллалов – по онова време завеждащ ОтделВъншна политика и международни връзкипри ЦК на БКП.[116] А впоследствие го е поел наследникът му, секретарят на ЦК на БКП Димитър Станишев, шумкар от въоръжената мафиотска бандаЧавдар“, който отговаряше за международната дейност на престъпната партия. Това достатъчно ли е? Или да продължа с Ангела Меркел, седнала в освободеното от Шрьодер кресло? Тя е била вербувана от Stasi като студентка в Лайпциг.

 

 

 

Днес се борим за установяването на демократичен тоталитаризъм

или, ако желаете, на тоталитарна демокрация[117]

 

 

 

В края на следването си търсела начин да остане като асистентка в университета. Обяснили й, че за целта трябва да се съгласи да донася за своите колеги на Щази. Тя твърди, че отказала.[118] Кой от тукашните ченгета си е признал? Над главите им виси Дамоклевият меч на клетвата и поетите задължения да пазят тайна. Едва като разберат, че ще ги вадят, някои проговарят. Обикновено, за да разберем, че „не са вършили нищо лошо“. Сякаш клеветенето е нещо добро. И „честно работели за държавата“. Но чия беше и е тя? На алчно червената фашистка номенклатура и на СССР, днес Русия. Но преди всичко на онази най-висша прослойка от западния еврейски елит, съставляваща тайно световно правителство.

 

Вместо да изпратят Ангела даскалка по физика на не чуй глас, каквато беше милиционерската практика, й изписали вежди. Назначили я в Академията на науките на ГДР. Като примерна и амбициозна служителка тя се стремяла към ръководството на Freie Deutsche JugendСвободната германска младеж, както цинично се наричаше тамошният комсомол. Успяла да се вмъкне в 50-членния секретариат. Колегите й разказват, че като секретарка по агитацията и пропагандата отговаряла за идеологията. И открито пропагандирала марксизма.[119]

 

Дали Genossin-Frau Меркел е ченгесарствала, можем да съдим по факта, че безпрепятствено пътувала до Западна Германия. Спечелила конкурс по руски език и я наградили с екскурзия в СССР. Впрочем, баща й – пастор Хорст, който избягал отФедерална република Германия в ГДР, също често и безпроблемно пресичал границата, за да навести брат си в западната част, или с някаква мисия. Винаги карал автомобил, произведен в капиталистическа Германия

 

Онези, които познавали напористата Ангела, били смаяни как след падането на Берлинската стена тя станала говорителка на Лотар де Майциере. Менторът й беше дългогодишен член и лидер на източногерманската партийка Християн-демократичен съюз, приела програмата на комунистите и част от тамошния Национален фронт. Представете си – все едно нашенското казионно БЗНС и ОФ.

 

Нещо повече, разсекретени архиви на Stasi разкриха, че Лотар де Майциере е бил вербуван от StaatssicherheitsdienstСлужбата за държавна сигурност. След дълги спорове и отричане от страна на първиядемократичноизбран министър-председател на ГДР, бяха открити много документи, неоспоримо свързващи го с комунистическите тайни служби.

 

На неговия адрес бил регистриран агент с псевдоним “Czerni”. А след като наглостта на музикантахристиян-демократичен комунист“ достигна кресчендо, старите щатни служители от Stasi нарушиха всички правила.

 

Водещият офицер на Czerni, майор Хасе, беше изтъпанен на запис в предаване на Spiegel-TV: „Той, Де Майциере, беше подготвен съзнателно и доброволно за разговори с MfS.[120] Тези разговори бяха проведени в конспиративни апартаменти. Де Майциере знаеше името Czerni. Мисля, че той сам си го избра. Не ми е идвала такава идея. Срещах се с него около десет до дванадесет пъти годишно.[121]

 

Нема лабаво, както цветущо се изразяваше правешкият хитрец, придружавайки „мъдрия“ лаф с характерен, гръмогласен смях.

 

Вие нормални ли сте? Как изобщо е възможно да допускате, че една система, основана на силата и терора, която не е била изправена пред същото, ще вдигне ръце и ще се предаде? За да дойдат такива като мен, да хванат червените кхмериубийците и грабителите, за яките. Пък да ги натикат, където им е мястотов каторгите? И да отнемат имуществото за милиарди долари, което тези гангстери отмъкнаха от българския народ. Стъпете на земята.

 

Стига глупости. Genug! Един и същ страх друсаше и още държи влага на всички нещастници от (не)бившия комунистически концлагер. Преди месец в Чехия назначиха новия-стар президент Милош Земан убеден сталинист. Знаете, че премиерът Анджей Бабиш е потомствен комунист от номенклатурата и сътрудник на чешките и съветските секретни служби.

 

Надявам се, че сте наясно кои и какви са президентката на Литва, министър-председателят на Унгария, лидерите на Европейския съюз и НАТО. Ако не, поразровете се в архива на тази медия.[122] Ще се изненадате, колко много не знаете.

 

Целият процес се развива на фона на политическа педерастѝя, на еднополови партийни бракове. Какъв, ако не точно такъв, е случаят с управляващата коалиция в Австрия? Преди десетилетие имахме още по-отвратителен образец? Ами поредният предстоящ и отблъскващ хомосексуален брак по сметка в Германия?

 

Ein Volk, ein Reich, Kommunistische Partei in der Welt. Und vor allem von ihnenein Führer aus dem Knie des David.[123]

 

Леви“, „десни“… Като деца се майтапехме, продължавайки: „Гащи тесни.На Ангела Меркел гащите й видимо отесняват. Дали ще й направят следваща партия? Тя не престава да угажда. Най-вече – на имигрантите, напоследък наричани мигранти. Даже на проявите на нарцисизъмзаснемането с телефонни апарати на т. нар. selfiesавтопортрети. Нарцисизмът също представлява вид сексуално, сиреч – психическо, отклонениеНа Путин му е все тая.

 

Надникнете в тукашното уж Народно събрание. Нима не срещате представителите на старите привилегировани комунистически фамилии? Ами в правителството на ръководещиянекомунистическифилиал на БКП – партийно-стопанската шайка ГЕРБ, както я нарече бивш неин критик, настоящ апологет.[124] Та в парламентарната група на Le Pompier Soleil има повече представители на БКП, отколкото в БСП – изживяваща се за пряка наследница на компартията.[125] А в ръководството? Бойка Борисова, Цецко Цачев, Йорданка Фандъкова[126] и Димитър Главчев съученици, възпитаници на 35-та гимназия с преподаване на руски език Михаил Иванович Калинин“,[127] Красимир Велчев, Менда Стоянова,[128] Пламен Нунев

 

Не се заблуждавайте – това са лакеите. То е като през ранната поява на играта с карти Бридж. Аристократите правели пазарлъка[129] анонсите, а слугите разигравали. Политическите аргати съставляват всички останалиполитически формацииизвън БСП, формиращи еднополовите политически сватби. Даже е по-лошо: излиза, че комунистите се самоонождат.

 

Винаги съм твърдял, че ни управлява БКП. Тя сама извърши промените така, че върхушката й да не бъде докосната. Създавайки си и „опозиция“, която да плямпа, но да не действа, да не посяга на деградиралия привилегирован партиен елит. Никога. А самата „червена аристокрацияи подбрани нейни прислужнициаргатида се развиват в новата Номенклатурия. Затова всички видове въоръжени пълчища останаха под нейно командване. А униформени и криптоцивилни офицери и старшиниот армията, милицията и другите служби, свързани със сигурността на партията-държава, поне тристахилядна сган, отнесоха поверените им лични оръжия по домовете си.

 

Гледам по телевизията как някакви младежи тичат по пътищата „в знак на протест срещу застрояването на Пирин“. Досега го правели за здраве. Този път го прокараха като вид възмущение

 

И това ме върна към ранните години на промените, когато Христо Събев, син на комунист и активен борец против фашизма и капитализма, а освен това – и милиционерски старшина, събираше големи множества по площадите. Беше специализирал ядрена физика в строго секретния съветски изследователски център в Дубна. Христо анатемосваше комунизма, на който принадлежеше по рождение и биография. Което не пречеше на леконравните да се събират и под неговите призиви да палят свещи. С мирно бдение и викове, с горящи вощенички в ръка, „сваляха комунизма“. А лидерът им „по християнскисе самопровъзгласи за владика и се окичи с едно „дядопред преобразуваното си име Христофор.

 

Бил съм с него в дома на дебелия млад Румен, който произвеждаше свещичките и прибираше парсата… Той въртеше любов с крехка и дашнапоетеса“, чиито стихове сам издаваше. (Не съм сигурен дали ги е чел.) Момѐто следваше богословие, прости Господи. Затриха се някъде – едричкият Румен и неговатапапеса Румяна“, както я нарекох. Прочее, като примернахристиянскаапологетка през 1991 г.  тя, „милата“, се появи дибидюс в отмрялото първо еротично списание „Клуб М“…

 

Случи се така в живота ми, че присъствах, когато й показваха диапозитивите.[130] Беше без бельо и с толкова оскъдна рокличка, че утрепа несвенливата и негнуслива Шарън Стоун, еврейската приятелка на Миша Горбачов, в прословутата сцена от филма „Първичен инстинкт“. Това – за цвят и разтоварване. Но е истина. Защото свободата не иска тичане и крякане, а лобут, стискане за гушите и омитане на комунистическите престъпници поне до четвъртото им коляно. Уви.

 

Ако приемем, че БСП е пряка наследница на БКП, не е ли по-разумно да настояваме тя винаги да е официално на власт? А не изодзад да дърпа конците на своите пезевензи. Ако избирате картина на Пикасо, да речем, оригинала ли ще предпочетете, или копието, колкото и съвършено да е то?

 

Може би някой е в състояние да ме обори? Да заповяда. Знам, че най-дефицитните неща по тези земи са умът и мисленето. Липсата им срина имунната система на населението и то отдавна проявява склонност към самоубийство.

 

 

 

А онова, за което всички реформисти крещят – били те комунисти,

социалдемократи или леви голисти – означава, че когато квичат

за „демократизация“, те искат процесът да бъде ускорен[131]

 

 

 

Изминаха 73 години и 5 месеца от онзи трагичен 9 септември на 1944 година, когато България попадна под ботуша на интернационалния комунизъм в лицето на СССР, Британия и САЩ. А тук нищо не е помръднало. Мерзавците от БКП все така ръководят страната. Не съществуват никаквиреформирани комунисти“. Няма как. Невъзможно е. Не ще се посвеня да повторя, че да се стараете да реформирате комунизма, е все едно да се опитвате да облагородите сифилиса. Колкото можете да опитомите бактерията спирохетаTreponema pallidum – и да я превърнете в домашен любимец, толкова ще бъдете в състояние да очовечите комунизма.

 

Нека отново цитирам Карел Чапек:

 

Омраза, пренебрежение и изконно недовериетова е физическият свят на комунизма; една медицинска диагноза би постановила, че това е патологичен негативизъм. Ако някой стане част от масите, той явно е предразположен към тази зараза

 

Най-удивителното и най-безчовечното в комунизма – това е с нищо несравнимата му мрачност. Климатът на комунизма е неприветлив и безчовечен

 

Накрая, съществува и проблемът с насилието. Порядъчният човек не може да поддържа тези, които заплашват, призовават към разстрели и обесване и разлагат обществото не с факта, че извършват социален преврат, а с това, че нарушават естествените и нормални нравствени закони

 

Ако комунистите предполагат, че при известни обстоятелства да се бесят и разстрелват хора е толкова сериозна работа, колкото и да се давят дървеници, то аз не мога да разбера и много се страхувам, че така ние никога не бихме се договорили. Методът на комунизма – това е един мащабен опит да се създаде международно недоразумение. Това е опит да се разбие човечеството на отделни части, изобщо несвързани помежду си, които не се разбират една с друга. Това, което е добро за едната страна, просто не може да се окаже добро и за другата.[132]

 

Огледайте си. Какво виждате днес? Човечеството е разбито, атомизирано. Но пътят на световната революция не е приключил.

 

Преди да предложа поредната лекция на истински западни консерватори, влезли в схватка с глобалния комунизъм там, у дома, да изясня: навсякъде по света Комунистите са едни и същи. Точно както е констатирал Карел Чапек преди близо век, те са изтъкани от егоизъм и корупция.

 

Не желая да защитавам никого – нито на Изток, нито на Запад. Не ме интересува къде са се пръкнали комунистите – може – на Север или на Юг. Но повтарям: те, независимо под какви дегизеровки и маскировки се укриват, са едни и същи.

 

На 24 януари т.г. в студиото на телевизионното предаване „Вечер с Соловьевым“, чийто водещ е завършен хазаро-еврейски мерзавец, нагаждач и алчен приспособенец, бившият началник на израелската секретна агенция „Натив“, познатият ви Яков Кедми, влезе в схватка със свой едноверец, закъснял с имиграцията в САЩ. Опонентът му се казва Грег Уайнър или Вайнер, както го произнасят на руски. Зад това англосаксонско име се крие Григорий Винников. В съветските времена той също се изявявал като телевизионен водещ. Сещате се кого допускаха до това занятие?

 

Когато в края на осемдесетте имигрирал в САЩ – как, с чия ли помощ сменил името си, завъртял далавера и забогатял.

 

Продавал визи и самолетни билети. Но с припечеленото от това не можел да се издържа в Ню Йорк.

 

Занимавал се с мошеничество, както твърдят негови американски колеги и познати. Руският бизнесмен мамел американците,[133] които имигрирали от бившия Съветски съюз, разчитайки на тяхната доверчивост и безпомощност. Обръщайки се към сънародник, имигрантите се надявали на разбиране и подкрепа, при това не безплатно. Но Винников постоянно ги мамел.[134]

 

Според американски телевизионен журналист на име Аликзандър Грант, ако вярваме на руския печат, по време на командировка в Москва той включил телевизора в хотелската си стая. Владеещ руски език, искал да погледа някое политическо предаване. И що да види – въпросния Грег Вайнер, представен като… „американски журналист“. Така се стигнало до разкриването на самоличността на госта от САЩ, бивший советский гражданин.

 

Тези факти излязоха на светло седмица по-късно, когато Грег Вайнер даже бе изгонен от студиото. Дали Кедми е знаел с кого има работа? Можем само да гадаем. Но на 24 януари разговорът, започнат от Грег Вайнер или Григорий Винников, както предпочитате, засягаше корупцията – израз на зависимост вследствие на алчност и амбиции.

 

Гледайте.

 

 

 

 

 

Навсякъде по света, не само в САЩ, властта произлиза от парите. Даже в онези страни, в които картината изглежда другояче. Лъжат ви. Художниците изкривяват действителността. Братството скрупольозно крие документите, да не би човечеството да узнае, колко дълго и по какъв циничен начин са го мамили. Например, ето какво четем в писмо напредседателя на СНК[135] В. Улянов (Ленин):

 

С. секретно. До др. Уншлихт и Бокий!

 

Това е безобразие, а не работа! Така не може да се работи. Поинтересувайте се какво пишат там. Незабавно намерете, ако е нужно, заедно с Наркомфина и другаря Баша откъде изтича информация.

 

Понеже документът е секретен, моля незабавно да ми бъде върнат с приложените към него ваши мнения.

 

24.ІV. Пред. на СНК Ленин“.

 

Приложенотобеше изрезка от вестникНю Йорк Таймсс вече направения (лично от Ленин, съдейки по почерка) превод:

 

Целта наработническите“ лидери на болшевишка Русия изглежда е максималното им желание да станат втори Харун ал Рашидовци с тази разлика, че легендарният халиф е съхранявал съкровищата си в подземията на двореца си в Багдад, докато болшевиките предпочитат да ги държат в банките на Европа и Америка. Само за изтеклата година, както успяхме да разберем, на сметките на болшевишките лидери са постъпили:

 

От Троцки11 милиона долара само в една банка на САЩ и 90 милиона швейцарски франка в Швейцарската банка. От Зиновиев 80 милиона швейцарски франка в Швейцарската банка. От Урицки 85 милиона швейцарски франка в Швейцарската банка. От Дзержински80 милиона швейцарски франка. От Ганецки 60 милиона швейцарски франка и 10 милиона долара в САЩ. От Ленин 75 милиона швейцарски франка.[136]

 

Струва ни се, че „световната революциятрябва да се наричасветовна финансова революция“, след като цялата й идея е да събере в личните сметки на двадесет души парите на цял свят. От всичко това ние правим лошия извод, че швейцарските банки в очите на болшевиките изглеждат много по-надеждни от американските. Даже покойният Урицки продължава да пази парите си там. Не следва ли от това, че и ние би трябвало да преосмислим финансовата си политика в светлината на по-голяма федерализация?[137]

 

Корупция ли? Комунизъм, социализъм?

 

 

 

Погрешната западна подкрепа за „перестройката“ на всички равнища

и особено сред медиите на Запад дестабилизира тамошните общества,

тяхната отбрана, политическите им процеси и техните съюзи[138]

 

 

 

При подобни случаи винаги се сещам за книгата на университетските преподаватели и изследователи на международните отношения, докторите Джон Дж. Миършаймър и Стивън Уолт, озаглавена „Израелското лоби и външната политика на САЩ“. Ще приведа само един от многото изводи на авторите, подкрепени с невероятни примери, доказателства и свидетелства, поместени в обемистата им монография:

 

Една от причините за успеха на еврейското лоби в Конгреса на Съединените щати е, че някои ключови депутати са християни ционисти, какъвто е например Дик Арми. През септември 2002 г. той заяви: „Моят приоритет № 1 във външната политика е да защитаваме Израел.“[139] На човек му се струва, че приоритет номер едно на всеки конгресмен би следвало да бъдеда защитава Америка“, но не това изрече Арми. Освен него има доста еврейски сенатори и конгресмени, които действат за това политиката на САЩ да подкрепя интересите на Израел.[140]

 

Един от авторите, д-р Джон Джоузеф Миършаймър, роден в Бруклин, почетен професор в Университета на Чикаго, е евреин.

 

Колкото по-голямо е държавното участие в икономиката, толкова по-голяма е корупцията. Не е ли известно? Социалистическата система, в която комунистическата номенклатура партийната и стопанската бяха единственият работодател, се оказа толкова проядена от корупция, че заприлича на изпокъсана рибарска мрежа.

 

Икономическите раздели в предизборните обещания и на Хитлери Клинтън, и на Доналд Тръмп, се основаваха именно на социалистическия принцип. Двамата завяваха, че ще възстановяват съсипаната инфраструктура. Което еднозначно означава следното: Пари от държавния бюджет ще бъдат наливани в частни строителни корпорации. Под натиск от Вашингтон същото ще се случва и в щатските, окръжните и общинските икономики.

 

Кой е потребителят на оръжейна продукция на една страна? Разбира се, че на първо място е държавата. На второ място след нея, чрез износа, се нареждат други държави. На трето – остават гражданите. Там, където, подобно на САЩ, имат право почти безконтролно да купуват оръжие в каквито обеми пожелаят.

 

Затова Белият дом и Капитолия са най-големите предприемачи в САЩ. Което е чиста проба социализъм. Не случайно навсякъде – там и в Европейския съюзобсъждат и прилагат регулации. Само се вгледайте в преговорите между Брюксел и Лондон за Бризход. Къде остава свободният пазар? А в Разединените американски щати под паравана на две названия – Демократическа и Републиканска, на власт е комунистическата партия.

 

Това доведе до там, че днес същите отдавна съветизирани американски щати не произвеждат нищо свестно, освен военна продукция и петрол. В рамките на следващата година те ще изпреварят Саудитска Арабия като най-голям производител и износител на нефт на земята.[141] Нещо, за което ви известих още през 2012 г.[142] Петролните запаси на САЩ са по-големи от тези на Русия и Саудитска Арабия, взети заедно.[143] А най-големият вносител на американски нефт еКитай. Моят съвет е да не се вторачвате в междудържавните скандали, тиражирани и преувеличавани от медиите.

 

Ще подкрепя твърдението си за упадъка на американската промишленост с най-пресен и елементарен пример с 19-годишно тукашно момче от Русе, което живее и учи в САЩ. Убедете се сами.

 

 

 

 

 

Льели, йевъла! Вие да видите. А кои са мама и тате?

 

Цялата работа смърди на онази фалшива легенда за Джон Дейвид Рокфелер, който купил ябълка, лъснал я и продал плода с печалба. За да купи две ябълки и т.н. Наричат това „американска мечта“.

 

Не това е най-важното. Тези неща не биват изваждани на преден план. Те се губят в общия разказ наратив, на съвременен „българскиза комплексари, идиоти и тъпунгери. Тоест – залеви“, „десни“ и „патриоти“, на хранилка от чужди държави.

 

Питах мои близки, гледали репортажа, който показах. Не бяха обърнали внимание, че русенчето е уредило производството на тази проста вещ – артикул – вКитай. Нито са полюбопитствали как американците са му позволили достъп до материята, от която се произвеждат бронежилетките? Толкова ли са наивни, че да я предоставят на комунистически Китай? Освен ако не е в рамките на Кимерика – тоест, на признанието, че двете държави са една.

 

Въпросната материя е резултат от обратното проектиране, осъществено с намерените и запазени останки от катастрофата на извънземен космически кораб край градчето Розуел, щата Ню Мексико, в началото на юли 1947 година. Най-малкото, разполагаме със свидетелството за това на кадровия военен разузнавач Филип Корсо.[144]

 

Как е успяломилото“, е друга тема. Някой е хванал момчето за ръчичка и го е повел по пътищата на контролирания бизнес. То демонстрира типичния за Homo Communisticus мерак да забогатее и да не работи повече. „Да прави, каквото си иска.

 

Туй то. Американска мечта!

 

Думата беше за това, че дори тъй елементарен продукт не се произвежда в САЩ, а в Китай.

 

Не разработват и не показват подобни теми по западните телевизии. Или го правят рядко и така, че зрителите да не обърнат внимание на иначе толкова важен детайл, като в нашия пример. Понеже онзи свят есвободен“. Като такъв го представят пак същите медии. А аудиторията им вярва, и е убедена, че това е истина.

 

Имаше стар виц от времето, когато Живков беше вожд и учител, а зевзеците се майтапеха с него и с любимия на 90 на сто от туземното население СССР. Та тогава се говореше, че някакъв американец отишъл в Москва. Обикалял, разглеждал, а накрая поискал да разбере защо говорят, че в Съветския съюз няма свобода на словото. Най-накрая срещнал руснак, който сричал на английски. От дума на дума, стигнали до темата.

 

У нас има пълна свобода на словото“ – похвалил се задокеанският гост. – „Например, всеки може да говори против нашия президент.

 

И у нас е така“ – репликирал го съветският човек. – „Даже на Червения площад можем да приказваме против вашия президент

 

Говорят, че сега в Москва е доста по-добре в сравнение с онова време. И обратно – във Вашингтон е несравнимо по-зле. Но никой не вярва, че това е етап от световната революция. Ето, канят по телевизиитеамерикански журналист“, даже „американски общественик“, който не се уморява да намира кусури на руската власт и да я ругае в прав текст. Когато вечерта след погребението на сваления в Сирия руски военен пилот той го обяви завоеннопрестъпник“, с хиляди извинения товарищ Соловьев, Владимир Рудолфович, кандиса на настояването на останалите участници в предаването да го отстрани. На следващата вечер Джон или Григорий цъфна отново в студиото

 

 

 

Що се отнася до политиката, по-възрастното поколение по наследство

е по-мотивирано да участва в политически движения

в резултат на спомена за неговата комунистическа история[145]

 

 

 

Такава е съвместната игра на ЦРУ и ФСБ, бивше КГБ. А свобода на словотоколкото желаете. Но под контрол. Не може всеки да плещи и за всичко, нали? Трябва да има ред!… Така е в новия такъв – Pax Judaica.

 

Що се отнася до Яков Кедми, мисля, че подготвя почвата при необходимост да се върне в родината си Русия. В Израел става все по-напечено. Крайно религиозни хасиди нападнаха даже министъра на отбраната Авигдор Либерман, бивш заместник-премиер и външен министър.[146] Ако помните, показвал съм интервю с него, в което призова евреите в Израел да учат руски език.[147] Той си знае защо. Едва ли е за всеки случай.

 

Да припомня нещо, което преди петилетка единствен тук обявих. През 2012 година не някакво случайно издание, а авторитетният всекидневник “New York Postсе позова на един от главните ционисти и дейци на тайното световно правителство, съветския агент с псевдоним „Бор“, другаря Хайнц Алфред Кисингер, по-известен като Хенри Кисинджър.[148]

 

Публикацията започва дословно така:

 

Хенри Кисинджър. Бивш държавен секретар. Настоящ учен по състоянието на света. Не оспорвайте вещината на г-н Кисинджър. Той вече знае как…

 

Известиха ме, че Хенри Кисинджър е заявил – и аз го цитирам дума по дума: „В рамките на 10 години няма повече да има Израел.“

 

Повтарям: „В рамките на 10 години няма повече да има Израел.[149]

 

Същото прочетох на сайта на иранската телевизия „Преса“:

 

Според съобщения в новините, Хенри Кисинджър и шестнадесет американски разузнавателни агенции са се съгласили, че в близко бъдеще Израел няма да съществува повече

 

Шестнадесетте американски разузнавателни агенции, с общ бюджет над 70 млрд. долара са издали 82-страничен анализ, озаглавен „Подготовка за Близкия изток след Израел“.[150]

 

Публикацията в иранската медия, чийто автор е американският радиоводещ Кевин Барет, не съдържа никакво злорадство. За вас може да е учудващо, но за мен, след десетилетно изучаване на региона на Близкия изток и на човешката история, не е.

 

Колкото до морала насъветския дисидентЛиберман, всъщност Евет Львович Либерман, син на комунистически полковник и член на Съюза на съветските писатели,[151] лъсна в същото видеосвидетелство. В него Авигдор или Евет Либерман обруга Бенямин Нетаняху. А сега е в неговото правителство… Нещо като Мартин Шулц в Германия или Валери Симеонов Балевски тук.

 

Допълнителна тема за размисъл е, че през 1978 година Либерман, заедно с родителите си, се преселил свободно в Израел. Предполагам, разбирате какво искам да кажа. Насред Брежневото безвремие, когато в СССР взеха да възвръщат позабравените крайни репресии.

 

Комунистическа класика.

 

Както избягалият на Запад покоен майор от КГБ Анатолий Голицин я определи магарията, това е „перестроечната измама“.

 

Същината на специалните интриги в настоящата голяма стратегия за комунизъм са заложени, вътрешно, в създаването и използването на контролирана политическа опозиция“, която да извърши преход към нови, „демократични“, „некомунистически“, „националнивластови структури, които в действителност остават под комунистически контрол.[152]

 

За да схванете по-добре същността на съвременния комунизъм като идеология, задачи и практикапътища за постигането на крайната му целпредлагам поредна лекция.

 

Не в резултат на особена интелигентност и/или ерудиция, а със сигурност поради стечението на обстоятелствата, Милован Джилас беше един от първите, които прозряха връзката между марксизма-ленинизма и съвременните държави в развития свят. Съдбата го подложи на изпитания и това му помогна да отвори очите си. Когато той, вторият човек в Съюза на югославските комунисти, бил предаден от своя господар Йосиф Броз Тито и хвърлен зад решетките, в затвора червено-розовите облаци на комунистическата илюзия взели да се разсейват в бедното му съзнание.

 

Той пръв употреби и на практика въведе терминанова класане само за членовете на комунистическите партии. Съзря като нейни създатели и съставители всички управляващи номенклатури по света. Независимо от партийните им разцветки. Макар да не успя, или не посмя да отиде по-нататък. За да разкрие истинските творци на световната революция, чиито видими протагонисти са политицитеслугите на първите.

 

Капиталистическата и другите класи с по-стар произход фактически бяха унищожени. Но бе формирана една нова класа, непозната по-рано в историята…

 

Тази нова класа, бюрокрацията, или по-правилно политическата бюрокрация, притежава всички характеристики на предишните, както и някои нови, нейни собствени. И възникването й има свои специфични характеристики, даже по същество то беше подобно на появата на други класи.

 

Други класи също придобиха своята сила и власт по революционен път, унищожавайки политическите, обществените и други порядки, които срещаха по своя път.[153] Обаче, почти без изключение, тези класи придобиха власт след като в старите общества бяха оформени нови икономически модели. В комунистическите системи казусът с новите класи беше преобърнат. Те не дойдоха на власт, за да завършат някакъв нов икономически ред, а за да наложат своя. И извършвайки това, да установят своята власт над обществото…

 

Обещанията за идеален свят увеличиха доверието във високопоставените фигури на новата класа и посяха илюзии сред масите. Едновременно с това вдъхновиха гигантски  материални начинания. Тъй като тази нова класа не беше формирана като част от икономическия и обществен живот преди да дойде на власт, тя можеше да бъде създадена само в рамките на една организация от специален вид, известна с особена дисциплина, основаваща се на идентичните философски и идеологически схващания на нейните членове. Единението във вярата и желязната дисциплина бяха необходими за превъзмогване на нейната слабост.

 

Корените на тази нова класа бяха вкопани в една особена партия от болшевишки тип. Ленин беше прав в своето виждане, че неговата партия беше изключение в историята на човешкото общество, макар да не предполагаше, че тя ще постави началото на една нова класа.

 

Да бъда по-точен – инициаторите на новата класа не могат да бъдат открити в партията от болшевишки тип като цяло, а сред пластовете на професионалните революционери, които бяха формирали ядрото си още преди то да получи власт. Не случайно след провала на революцията от 1905 година Ленин твърдеше, че само професионални революционери – хора, чиято единствена професия беше революционното дело, могат да изградят партия от болшевишки тип.

 

Още по-случайно беше, че дори Сталин, бъдещият създател на една нова класа, беше най-изтъкнатият пример на такъв професионален революционер. Новата управляваща класа постоянно се размножаваше и множеше, израствайки тъкмо от този тънък слой от революционери.

 

Дълго време тези революционери оформяха своето ядро. Троцки отбеляза, че зародишът на бъдещата Сталинова бюрокрация е от средите на професионалните революционери през дореволюционния период. Онова, което той не долови, беше началото на една нова класа от собственици и експлоататори.

 

Това не означава, че новата партия и новата класа са идентични. Обаче партията е ядрото на тази класа и нейната основа. Много трудно е, може би невъзможно, да определим границите на новата класа и да разпознаем нейните членове. Може да се каже, че новата класа е съставена от онези, които имат специални привилегии и икономически предимства поради притежавания от тях административен монопол.

 

След като в обществото администрацията е незаобиколима, е възможно необходимите функции на една личност да съществуват едновременно с паразитни функции на същата персона. Не всеки партиен член е член на новата класа. Както не всеки занаятчия или гражданин беше буржоа.

 

Изразено по-свободно, колкото повече новата класа укрепва и придобива по-различима физиономия, толкова повече ролята на партията намалява. Ядрото и базата на новата класа са създадени в партията и на нейния връх, както и в държавните политически органи. Някогашната жизнена, малка, компактна партия, изпълнена с инициатива, изчезва. За да се преобразува в традиционна олигархия на новата класа, неизбежно очертала своята йерархия, която се домогва до присъединяване към новата класа и потискаща онези, които имат някакви идеали.

 

Партията прави класата, но вследствие на това класата се развива и използва партията като база. Класата става все по-силна, докато партията все повече отслабва; това е неизбежната съдба на всяка комунистическа партия на власт

 

Монополът, който новата класа установява над цялото общество в името на работническата класа е преди всичко монопол над самата работническа класа. На първо място този монопол е интелектуален, над така наречения авангарден пролетариат, а сетне над целия пролетариат. Това е най-голямата измама, която класата трябва да осъществи. Но тя показва, че властта и интересите на новата класа са разположени главно в промишлеността. Без индустрия новата класа не може да укрепи своето положение и власт.[154]

 

Бивши синове на работническата класа са най-непоколебимите членове на новата класа. Съдбата на робите винаги е била такавада осигуряват на господарите си най-умните и надарени свои представители. В този случай новата класа е родена от експлоатираната класа.[155]

 

 

 

Бизнесът ръководи света, не политиците[156]

 

 

 

 

Само за миг си представете Майер Амшел Бауер в средата на ХVІІ век. Дребен търговец, окован от ежедневието в схлупено дюкянче наJuden Gasseвъв Франкфурт на Майн. Неговият дядо бил принуден да смени фамилното си име с германско. Той избрал да стори това, използвайки оформлението на овехтялата табела над витрината на магазинчето, представляваща червен щитzum rothen Schild Rothschild. Да продължавам ли? Ето, като в приказка, робите станали господари.

 

В него, в реалния социализъм, имате на върха една съвсем тясна олигархична клика, която обикновено не наброява повече от три процента от общото население. Но тя тотално контролира всичкото богатство, цялата продукция и самия живот на останалите деветдесет и седем на сто

 

Ако човек прозре, че социализмът не е програма за разпределение на богатството, а фактически е метод за укрепване на богатството и за господство над него, тогава онова, което ви се струва като парадокссвръхбогатите да пропагандират социализмасе оказва, че изобщо не е никакъв парадокс. Обратното, то става логичният, даже перфектният инструмент за мегаломаните, преследващи властта.

 

Комунизмът или по-правилно – социализмът, не е движение на потиснатите маси, а на икономическия елит. Тогава планът на заговорниците от най-вътрешния кръг е да социализират Съединените щати, а не да ги комунизират.[157]

 

Както и стана. Никой ли не смее да се обърне към комунистите и ченгетата, които днес развяват високо знамето с петдесет петолъчки, както по-рано – онова, с една, но гарнирана със сърп и чук, с въпроса: Защо е демократичноАнгела Меркел да встъпи в четвърти мандат като министър-председателка, а съвсем същото не се отнася за Владимир Путин? При това Вовата от Кремъл не крие своята наследствена принадлежност на КПСС и КГБ. И не правишироки коалиции“, а си носи отговорността.

 

Докато госпожа-другарката е готова на всякакви варианти, само и само да остане в сградата на берлинското Канцлерство. Нима не е известно, че бившият кагебист, действал в ГДР, държи товарищ Меркел, Ангела Доротея Кеснерова, за топките? Които тя, къде умело и успешно, къде не дотам, крие под вечните си панталони, разкриващи добре нейните задни части с размерите на уж бившия СССР.

 

Откога сме наясно, че Путин ще бъде нов-стар президент? Някой колебаел ли се е в очакванията си относно Меркел? През есента на 2016 година влиятелен британски всекидневник, част от комунистическия медиен бардак, обяви:

 

Ангела Меркел ще се изправи за четвърти мандат като канцлерка през 2017-а.[158]

 

Прочетох мнението на смелчага“, скрит зад анонимността на т. нар. форуми, който е убеден, че „конформизмът е консервативно качество“. Не ми остава друго, освен да перифразирам заглавието на стар и много смешен филм: „Нашенци сигурно са полудели.Ако изповядвате същитеценностикато цитирания умствен клошар, значи е полезно да се моля сатаната по-бързо да ви прибере в селенията си.

 

Вижте нагледен образец за това, какво представлява моралът на комунистите. Първите кадри са от столичната черква „Света София“, по време на стълпотворението за опелото на комунистическото изчадие Стефан Шарлопов, рожба на лукановите планове за преобразуване на номенклатурния комунизъм в още по-лош номенклатурен комунизъм. Хвалебствено прозвучава бройката на венците – „над 200“.

 

Сред тълпата от милиционер-комунистически престъпници избират семейство Николай и Евгения Баневи. С няколко щрихи: Тойчлен на БКП, син на офицер от Държавна сигурност, чийто баща е вуйчо на тачената наследствена полусръбска комунистка Любица Кулезич. Назначен за милионер.

 

Николай Банев е от село Любимец. Баща му Йордан бил най-младият официално признат за активен борец против фашизма и капитализма в региона заради яташката му дейност, започнала от 14-годишна възраст. Самият Николай направил кариера в хасковския Окръжен комитет на ДКМС, и стигнал до ЦК на комсомола. Негов патрон и покровител станал самият шеф на Централния комитет на ДКМС, товарищ Андрей Бунджулов. За благодарност, след като партията го направила милионер, Николай Банев приютил в своя фирма брата на Бунджулов.

 

Съпругата Евгения Банева също произхожда от комунистическо номенклатурно семейство от Старозагорско. По времето на „развития социализъмбаща й бил директор на пивоварнатаЗагорка“. Тъй като БКП дарила за коландрене на Баневи черноморския курорт „Русалка“, навремето предоставен на французи, двамата често приемали скъп за тях гост Илия Павлов, бос на най-големия мафиотски кланМултигруп“.

 

Кумове на сватбата били Димитър Барбуков и поредната му съпруга, туркинята Веска Весела.[159] Известно време другарят Димитър Барбуков е бил личен шофьор на Ангел Бобоковсекретар на Окръжния комитет на БКП в Русе, впоследствие завеждащ отдел в ЦК на БКП. Двамата са от село Пиргово, Русенско. Тази е причината той да стане собственик на коджа противоречива строителна фирма, меко казано.

 

На сватбата на Баневи кумовете Барбукови дарилибеднитемладоженци с яхта. За да не остане назад, Николай Банев подарил Ферари на кума си Барбуков. Впоследствие се оказало, че автомобилът е дефектен.[160]

 

Тези лумпени са нищожна част от обширната мрежа на червения фашистки грабеж. Забележете как са свързани. Видните алчно червенибизнесмени“, братята Атанас и Пламен Бобокови, също от село Пиргово, Русенско,[161] са случили начичобрат на баща им. Те са племенници на въпросния другар Ангел Бобоков. Така им тръгнала една карта

 

Вторият епизод е от „последно интервю“ на покойния „ФантомасШарлопов. В него той изразява отношението си към жалещите го Николай и Евгения Баневи.

 

Гледайте, слушайте и кройте капи на комунягите.

 

 

 

 

 

Е, сатанинската държава си свърши работата“ – прибра гангстера в геената.

 

Двойните стандарти са оръжие на низшите духом. Този похват е следствие от комунизма в неговия тоталитарен и по-отпуснат вид. Затова, като римския политик, консул, цензор[162] и писател Марк Порций Катон Стари в античността, не ще престана да повтарям: “Ceterum censeo et communism esse delendam”.[163] Тъй като комунизмът е най-гигантското зло, спохождало човешкия род. Основано на най-голямото неравенство и несправедливост.

 

 

 

Комунизмът заявява, че изключва съгласието; очевидно той се съмнява

в човешката стойност на повечето хора като такива[164]

 

 

 

Some employers abuse employees to make extra money (Ignoring safety hazards, hours without pay) Unregulated economy. Crashes.

С насилието си над трудолюбивите, отнемайки им средствата за производство, той принуждава хората да престанат да се радват на труда. Откъсва човека от неговата естествена среда. И извън волята му, поради неизбежността, в която го поставя, засажда милиони като него в чужди, несвойствени за тях условия. Превръща ги в дървета без корени, в камъни, лишени от място, на което да тежат. Фактически – в безимотни, безправни същества. В тълпи.

 

Не по-малко неприсъщо и необичайно е, че разбойниците стават собственици. Онези, които призовават за война срещу дворците, прокламирайки равенство, се настаняват в палатите, освободени чрез беззаконие от техните истински притежатели, градили ги в продължение на поколения. Новите невъзпитани, неблагородни господари влизат в тях наготово. Единственото, което са сторили за лелеяното си благополучие, са убийствата. Колкото повече изклани, толкова по-малко техни опоненти, изобразявани като „врагове на народа“. Те бяха и народа.

 

 

 

 

 

От 1878 година насам България никога не е билазавладяванаот никого, освен от Русия – за кратко, и от Съветския съюз 45 лета. Да, отделни части и за кратко, но през войните през второто десетилетие на ХХ век. От коизавоеватели“  са ниосвободилисъветските комунистически орди, армията на червените фашисти?

 

Извън безразборните убийства, пред така наречения Народен съд били изправени десетки хиляди българи, много от които – офицери по фронтовете на Втората световна война, сражаващи се за интернационалната комунистическа кауза. „С общо 11 122 подсъдими „по данни на „Работническо дело“ от 1 август 1945 г.)“.[165]

 

Само за времето от 22 декември 1944 до 31 март 1945 година Народният съд е разгледал 145 дела с общо 10 907 подсъдими. Издал е 2730 смъртни присъди. Освен това е осъдил на доживотен затвор 1921 души. За по 20, 15 и 10 лета били хвърлени зад решетките, съответно 19, 962 и 727 българи.[166] По-кратки тъмнични присъди получили още 3421 нашенци.

 

Между осъдените на смърт са тримата регенти, 22 министри, 8 царски съветници, 67 депутати, 47 генерали и полковници и др. На доживотен затвор били осъдени 4 бивши министри (Михаил Арнаудов, Константин Муравиев, Вергил Димов, Руси Русев), 2 царски съветници, 22 депутати, няколко професори и други.[167]

 

Срещат се и завишени данни. През октомври 1945 г. Марк Итъридж, пратеникът на американския президент Хари Труман, получил от Антон Югов и Цола Драгойчева данни за броя на жертвите на комунистическите издевателства между 8 септември и 31 декември 1944 г. В тях ставало дума за… 10 000 убити! Сякаш е нищо. А проучванията на историци доказали, че иде реч за не по-малко от 30 000 жертви. За ликвидирани българи без съд и присъда. И то само в рамките на така наречените от някои автори „40 безотговорни дни“, разрешени на другарите с устна заповед.[168]

 

Така, с небивал терор, с безпощадна разправа над умните, образованите, издигнали се с качествата и трудолюбието си, но и с масови репресии над по-значителната част от българския народ, беше формиран друг, безмилостен, недостоен елит. Нова класа на безчовечни и безпощадни експлоататори.

 

Но крушката винаги си има опашка. Комунистите се обявиха за наследници на предишни злодеи и злосторници. Един такъв се завърнал от Русия, където баща му го проводил, за да се изучи, преди да се запише в Сливенския полк на отоманската войска, предвождан от Садък паша, Христо Ботйов разкривал мирогледа си пред сбирщина от „голаците със скъсани потури“, чийто тамада ставал из кръчмите. Съблазнявал ги със спомените си от Русия:

 

Описвал им живота на анекдотичните тогава казаци, как те живеели безгрижно, как крадели хитро и изкусно, как се канели да дойдат в България и хвърлят фереджите на всичките кадъни.

 

Тия са истински хора, които разбират от живот и от тоя свят – говорил той. – Къща, покъщнина, робуване цяла година за парче хляб, треперене над жена и деца са работи смешни и бабешки. Аз като им казах, че ще си дойда да обиколя баща си и майка си, те се хванаха за корема и умряха от смях

 

Един кон, една пушка, която се дава от царщината, ето ти покъщнината на казака – продължил Ботйов. – Песни, веселби, рахати, какъвто у нас и чорбаджи Неделчо със своя шиник жълтици не може да види

 

Разказвал им още Ботйов, че само тука, в България, а най-много в Калофер, хората зяпали глупаво в устата чорбаджиите и се бояли от тях, а сиромасите всеки подритвал. В другите земи, гдето той ходил, светът бил съвсем наопаки. Там, напротив, сиромашта била на почит, а богатите, като кърлежи на чужда пот, всеки ги мразел и презирал

 

Хайдутите и всички горски обитатели – говорил той [Ботйов], – са най-честните в България хора, които най-много милеят за сиромашта.

 

– Ах, техният живот е живот! А ние – ние сме кокошкари и само теглим и да работим сме родени. Оня ми ти войвода брадат и космат, опасан с четири-пет кратуни барут, с фишеци и старо шишене на рамо, повел си момчетата като пилци – отгдето премине, трева не расте вече и гората му се покланя. Отиде на овчарското пладнище, дръпне костурата и овчарят засуква скути да коли и върти на шиш най-хубавото шиле. Седнат момчетата около своя баща до главата на някой студен извор, изгърмят с пищовите, па тогава захващат да ядат. Цар и султан? Що е царят при един горски войвода?

 

Това казвал пламенният Ботйов[169]

 

Разбира се, бидейки в еврейската Одеса, Христо Ботйов изобщо не познавал казашкия живот. Фукара. Придобил „знанията“ си от книжките и кръчмарските разкази на маса

 

Сетнешните комунисти тоже. Даже след 9 септември закриха гостилницитересторантите, пивницитеаперитивите, кафенетатаПомнеха къде са се събирали, за да заговорничат срещу законната, демократично избрана власт, както я наричат сега. Затова чакахме да се освободи маса, белким изпием по чаша кафе или друга напитка, да вечеряме. Колкото и недостъпно да беше поради съвсем тънките ни финанси. Освен това другарите пълнеха заведенията с офицери и агенти на секретните си служби, за да слухтят какво си говорят посетителите. Да не би…

 

В името на почтеността сме длъжни да посочим един факт, който често остава забравян както от комунистите, така и от антикомунистите от всички крила – подправените, агентите от петата колона на Москва и на нейните съюзници на Запад, и другите – уж автентични, но невежи. Имам предвид, че още през 1941 година политически шавливият криптокомунист Уинстън Рандолф Чърчил, бивш либерал – сиреч меншевик, а тогава консерватор, пледира за кървава разправа с германците. По-късно – и с техните съюзници.

 

На вечеря по време на конференцията натримата големив Техеран съветският лидер Йосиф Сталин поставя въпроса за екзекутирането след победата във войната (колко сигурен е бил) на 50 000 до 100 000 германски офицери. Американският президент Франклин Д. Рузвелт, отявлен комунист, скрит под либерал-социалистическа маска, се пошегувал, чеможе би 49 000 ще бъдат достатъчни“. Майтап?!

 

Докато Чърчил, когото баща му смятал за идиот и се прославил като тъпак, приел всичко на сериозно. И отхвърляйки идеята за съдене на нацистите и техните съюзници от Италия, България, Румъния и Унгария (защо не е споменал Япония) заявил, че не е необходимо явно ихладнокръвно избиване на войници, сражавали са за своята страна“. Вместо това – „да бъдат извеждани в двора на съда и застрелвани“.[170]

 

Именно британският министър-председател въвел в редовна употреба понятието „военнопрестъпници“. Даже се похвалил, че ще внесе в парламента закон, даващ правото не на съдиите, а на политиците да отсъждат кой е престъпник.[171]

 

Мила“ и позната нам комунистическа картинка.

 

 

 

Порядъчният човек не може да поддържа онези, които заплашват,

призовават към разстрели и обесване и разлагат обществото не с факта,

че извършват социален преврат, а с това,

че нарушават естествените и нормални нравствени закони[172]

 

 

 

Това станало през декември 1942 година. Чърчил поискал да бъде изготвен списък на големите престъпници (нацисти), които могат да бъдат застрелвани още, когато ги залавят на полето“. Сър Стафорд Крипс, министър на военновъздушното производство, подкрепил това. „Да важи за всеки заловен: дайте им две седмици за отговаряне, а след това ги застреляйте“, заявил той.[173]

 

Британската кръвожадност била възприета буквално от тукашните комунисти и тяхното задгранично ръководство в Москва.

 

Обаче на 3 май [1945 г.], четири дни преди формалната германска капитулация, британският казус за екзекуции по съкратената процедура отпаднал, „тъй като във всички случаи лидерите щели да бъдат ликвидирани“.[174]

 

Без съд и присъда. По нареждане на интернационалното Братство. Да не би да проговорят и издадат някоя тайна. Така в по-ново време бадява затриха Осама бин Ладен, Муамар Кадафи, Саддам Хюсеин… А тогава, през май 1945-а, проглушили ушите на света с лъжата за самоубийството на Адолф Хитлер

 

Нюрнбергските процеси успешно погребаха истината за отношенията вБратството“ – заключи британският журналист Чарлз Хайъм, евреин – „За успокоение наБратствотоГьоринг и Химлер се самоубиха, отнасяки със себе си тайната… [Доста по-късно и най-пазеният човек на планетата – Рудолф Хес, постъпи по същия начин.] Останалите от конспираторите изкараха целия отреден им свише цикъл. Онези, които се опълчиха срещуБратството“, не бяха такива късметлии

 

Докато оцелелите фигури вБратствотоизплуваха отново, помагайки за формиране на технологията на следвоенното устройство, осмелилите се да разкрият гадостите им, бяха ликвидирани.

 

Водачите наБратството“, които умряха, можеха да спят спокойно в мрачните си гробове. Тъй като техните намерения бяха доведени до край.[175]

 

Въпреки всичко, Чърчил запита своите колеги: „Бихте ли могли да преговаряте, например, с Химлер, а след това да го затриете?“

 

Ричард Лоу, участник в преговорите, довели до нюрнбергските трибунали, декларирал пред кабинета, че другите съюзници държат на съдебните процеси.

Изглежда това докарало Чърчил накрая да клекне. „Не влизайте в голяма схватка със Съединените щати и Русия заради това“, постановил той. „Ние сме в слаба позиция“.[176]

 

По късно бай ви Уинстън настоялвоеннопрестъпниците да бъдат съдени там, където са извършвали престъпленията си“.[177]

 

В цитираната публикация по новоразсекретени документи от британските военни архиви узнаваме, че „на един етап Чърчил насърчавал изтриването от лицето на земята на германските градове и села чрез въздушни нападения на принципа три за един“.[178] Сиреч – три унищожени германски града срещу един британски. Колко „човеколюбиво“ и „милостиво“!

 

Не ми казвайте: война. Войните са най-големите терористични актове и в тях няма невинни. А победителите не ги съдят

 

Опитвам се да изясня, че Народният съд не е идея на комунистите, родени в България. Още Московската конференция на министрите на външните работи на СССР, САЩ и Великобритания, проведена през октомври 1943 г., „приема предложената от Чърчил декларацияЗа отговорността на хитлеристите за извършваните зверства“.

 

Проектът на САЩ и Англия за примирие с България от 25 август 1944 г. изисква странатада сътрудничи при задържането и съдебното разследване на лица, обвинени във военни престъпления“. След като СССР обявява война на България на 5 септември 1944 г., той изготвя проект за примирие, в който е включена същата клауза.[179]

 

Кои българи са извършвали военни престъпления? Ако е имало отделни случаи на несправедливо насилие по време на окупацията на Македония и Гърция, техният брой не е надхвърлял пръстите на двете ми ръце. Баща ми, по силата на закона, като мобилизиран запасняк, е бил и на двете места. Тъжна участ. И едва завърнал се от фронта от т. нар. Отечествена война, го арестували. Прекарал половин година в Дирекция на милицията, за да го изправят на съд завоенни престъпления“. А накрая да го освободят, заливайки се от смях.

 

Като свръзка бил изпратен да предаде заповед за евакуация на някакво македонско село. Войниците, комунета доброволци, неграмотни селянчета, незахвърлили навущата, възприели това като нареждане за екзекуция. И по този начин дванадесет невинни македонци били похарчени заради простотията на тукашните комунисти.

 

Бог спасил тате. Кратка история, която е семейна. На финала на процеса болшевиките от съдебния състав се смеели. Дали на тъпотата на своите, или злорадствали над загубения живот на нещастните македонци? Как да ни харесват западно от Гюешево и Петрич?

 

Обаче тукашният така наречен Народен съд представлявал акт на варварство извън международните норми. Неговият основен процес приключил и присъдите били изпълнени доста преди Съюзниците да постановят учредяването и начините на действие на тези извънредни съдилища.

 

На 8 август с. г. в Лондон победителите решават да се създаде Международен военен трибунал, като уточняват, че той не ограничава правата на националните съдилища, създадени за военните престъпници. Така победителите приемат решенията наНародния съдкато част от общоевропейския процес на осъждане на нацизма. Няма съмнение обаче, че огромният брой осъдени на смърт продължава спиралата на насилието от предходните години, носи отпечатъка на военновременното ожесточение и оставя белези, болезнени и до днес.[180]

 

Такава е истината. Докато Народният съд действа като орган за старозаветно отмъщение, представителите на СССР, Британия и САЩ в Съюзната контролна комисия наблюдавали с любопитство и одобрение зверствата на комунистите. И обикаляли баровете, за да се веселят на гърба на загиваща България.

 

Съюзната контролна комисия била създадена, за да следи за изпълнението на условията на Московското примирие, сключено на 28 октомври 1944 г. между България и Великите сили победителки. Тя действала до влизането в сила на Парижкия мирен договор на 15 септември 1947 г.

 

 

 

Що е комунизъм и наистина ли завладява света?

 

 

 

 

От дълго време пребиваваме, а не живеем, именно в Техния, комунистическия гнилий строй“ – новия световен ред.

 

Концепцията, че комунизмът не е нищо друго, освен инструмент на един по-мащабен заговор, стана съвсем очевидна през журналистическите разследвания на автора.[181] Той имаше възможността да интервюира лично четирима офицери, преминали в запаса, които бяха прекарали своите кариери на най-високи постове във военното разузнаване. Повечето от това, което авторът знае, той научи от тях. А историята е известна на няколко хиляди други. Висшите кръгове на военното разузнавене са съвсем наясно с тази мрежа. В допълнение, авторът интервюира шестима мъже, които са прекарали значително време като следователи за различни комисии на Конгреса. През 1953 г. един от тези хора, Норман Дод, оглави разследването на КомисиятаРийс[182] за фондациите, освободени от данъци.

 

Когато г-н Дод взе да се рови в ролята на висшите интернационални финансисти в световното революционно движение, разследването беше провалено по заповед на Белия дом, окупиран от Айзенхауер. Според г-н Дод, допустимо е да разследвате радикалите, хвърлящи бомби по улиците. Но когато започнете да проследявате техните действия назад в миналото до самото им начало в законовия свят“, се спуска една политическа желязна завеса.

 

Можете да вярвате във всичко, което искате за комунизма, освен че това е заговор,[183] ръководен от хора от уважавания свят. Хората често казват на активните антикомунисти: „Мога да разбера вашето безпокойство от комунизма, но представата, че някакъв комунистически заговор извършва голямо нашествие в Съединените щати е абсурдна.[184] Американците са антикомунисти. [Каква наивност.] Те нямат намерение да приемат комунизма. Разбираемо е да бъдете загрижени заради комунизма в Африка или Азия, или в Южна Америка с тяхната страхотна бедност, невежество и болести. Но да се опасявате за комунизъм в Съединените щати, където огромното мнозинство от хората не изпитват никакво съчувствие спрямо него, е напразна грижа.“

 

Без да се познават всички факти, свързани с проблема, това е доста логичен и правдоподобен аргумент. Американците наистина са антикомунисти.[185] Предполагам, че точно сега затваряте тази книга и я зарязвате. Взимате мрежичка за пазаруване и се отправяте към най-близкия търговски център, за да извършите допитване до американците за комунизма. „Сър“, обръщате се към първия възможен срещнат, „бихме желали да узнаем дали сте за или против комунизма.“

 

Навярно повечето хора биха си помислили, че ги подхлъзвате. Ако се придържаме към нашето допитване, ще установим, че деветдесет и девет на сто от хората са антикомунисти. Сигурно би било изумително трудно да се натъкнем на някой, който би заел одобрителна позиция спрямо комунизма.

 

Така, на повърхността изглежда, че обвиненията, отправени към антикомунистите, загрижени от вътрешната заплаха от комунизма, са валидни. Американците не са про-комунистически настроени. Но преди нашият въображаем интервюиран да отмине с отвращение онова, което мисли за блудкава анкета, вие добавяте: „Сър, преди да си тръгнете, има още няколко въпроса, които бих желал да ви задам. Няма да ги възприемете като толкова обидни или нелепи.“ Следващият ви въпрос е: „Какво е комунизъм? Ще го дефинирате ли, моля?“

 

Незабавно ще възникне съвсем нова ситуация. Вместо почти пълното единодушие, на което сме се натъкнали преди, сега имаме невероятно разнообразие от идеи и представи. Намират се многочислени мнения за това, какво е комунизмът. Някои ще рекат: „О, да, комунизъм. Добре, това е деспотична разновидност на социализма.“ Други ще отстояват, че „комунизмът, първоначално замислен от Карл Маркс, е бил хубава идея. Но никога не е бил практикуван, а руснаците са я развалили.“ Някой по-ерудиран тип може да обяви: „Комунизмът е просто прераждане на руския империализъм.“

 

Ако случайно един от хората, които искате да дефинират комунизма, се окаже преподавател[186] по политически науки от близкия местен колеж, е възможно той да отговори така: „Не можете да питатекакво е комунизъм?“ Това е прекалено опростен въпрос за една крайно сложна ситуация. Днес комунизмът, съвсем противоположно на схващането на крайно десните екстремисти в Америка, не е монолитно интернационално движение. По-скоро това е разпокъсано, националистическо движение с много центрове, извличащо голямата си привлекателност от своите различни национални лидери. Докато, разбира се, в комунистическите партии като цяло съществува спойка на Хегеловата диалектика с Фойербаховия материализъм, огромно опростенчество е да се пита какво е комунизъм“. Вместо това би следвало да запитате: Какъв е комунизмът на Мао Дзедун? Какъв е комунизмът на покойния Хо Ши Мин или на Фидел Кастро, или на маршал Тито?“

 

Ако сметнете, че тук бяхме малко закачливи, значи напоследък не сте разговаряли с преподавател по политически науки. Защото горното е преобладаващото гледище в нашите университети, да не споменавам Държавния департамент.[187]

 

Независимо дали ще се съгласите или не с някоя от тези дефиниции, или, както всъщност може да се окаже, имате своя собствена, едно нещо е неоспоримо. Никоя значителна част от антикомунистическото американско общество не може да постигне съгласие просто за онова, срещу което са. Не е ли стряскащо? Ето, имаме нещо, с което почти всеки се съгласява, че е лошо. Но не можем да се обединим просто около същността на онова, против което сме.

 

Как, например, това би се отразило на един футболен мач? Можете ли да си представите колко ефикасна би била защитата на някой футболен отбор, ако четиримата в нападението не могат да постигнат съгласие с полузащитниците,[188] които може да не са в разбирателство с крайните защитници, бранещи ъглите на полето,[189] а тесъс стоперите,[190] които не са съгласни с помощник-треньорите,[191] които може и да не са съгласни с главния треньор по отношение на това какъв вид защита би трябвало да извадят срещу разиграваното нападение. Очевидният резултат би бил хаос.

 

Бихте могли да вземете аматьори и да ги изправите срещу Green Bay Packers,[192] ако състезателите на Packer не биха могли да намерят съгласие относно какви са онези, срещу които се изправят. Това е теория. Първият принцип на всяка среща, независимо дали ще е футболна или военна (гореща или студена), е: Опознай врага си. Американците не познават своя враг. Следователно, изобщо не е чудно, че в продължение на три десетилетия наблюдавахме една страна след друга по света да падат зад комунистическата завеса.

 

Ако се съобразим с факта, че изглежда почти всеки има своя собствена дефиниция на комунизма, ще ви дадем нашата. И след това ще опитаме да ви докажем, че тя е единствената валидна.

 

Комунизъм: Неудържим интернационален стремеж за власт от страна на хора на високи места, искащи да използват всички средства, за да постигнат своята желана целзавладяване на света.

 

Ще забележите, че не споменахме Маркс, Енгелс, Ленин, Троцки, буржоазия, пролетариат или диалектически материализъм. Не казахме нищо за псевдоикономиката или за политическата философия на комунистите. Съществуват комунистическите МЕТОДИ и те не бива да бъдат обърквани със самия комунистически заговор. Наричаме това интернационален комунистически нагон за власт. Докато не разберем конспиративната природа на комунизма, няма го разберем изобщо. Завинаги ще останем фиксирани върху Гъс-Холовото[193] ниво на комунизъм. А то не е, където е, скъпа![194]

 

Да припомня на онези, които са срещали показанията на свързания с Коминтерна, Югославия и британското разузнаване земеделски лидер Георги Михов Димитров Гемето. Закаран почти насила в Конгреса на САЩ, за да бъде разпитан от подкомисия за антиамериканска дейност, ръководена от одиозния Ричард Никсън, той, изпиталият на собствения си гръб жилото и меда на комунягите, заявил:

 

Законът не би бил от голяма полза в борбата срещу комунистите, тъй като те непрекъснато работят извън него. Те много добре съзнават, че могат да бъдат победени само със средствата, които използват срещу своите враговеСрещу тях трябва да се използват собствените им конспиративни методи. Необходимо е да се използват всички средства, които биха възпрепятствали дейността на международната конспирация, при това без никакво отлагане, защото по-късно вече няма да можете да използвате тези средства, дори да искате.[195]

 

Е, после се наредил за пенсията си, отпускана от американския комунистически режим

 

Разбира се, вярвам, че редовните читатели, които по-отдавна посещават тази медия, помнят: Хо Ши Мин е бил агент на американската разузнавателна централа Служба за стратегически услуги, предшествала ЦРУ. А наследникът на богати земевладелци Мао Дзедун е плод на американската образователна система в Китай. Завършил е училище „Йейл“ и бил масон. Има значение, не се съмнявайте.

 

А пък Тито се беше откъснал от Москва и Коминтерна. Как? С разрешението на когото трябва. Ролята му беше да оглави Движението на необвързаните страни. Истинското му еврейско име беше Йосиф Франьо Амброз. А Тито бе псевдоним. Според някои автори той представлява съкращение от Тайная Интернациональная Террористическая Организация – Тайна интернационална терористична организация. Сиреч – Коминтерна. Което, като познаваме акъла на интернационалните революционери, изглежда съвсем вероятно.

 

Не можем да отречем, че през последните 70 години САЩ, Франция и СССР, днешна Русия (но не изцяло) предвождаха терористичните действия по планетата. Самозванитеамериканциса първенци по техния брой, мащаби, принесени човешки жертви и материални разрушения. На второ място е Френската република, чийто комунистически масонски девиз е Liberté, égalité, fraternité”. Под него унищожиха милион и половина алжирци, стотици хиляди виетнамци, камбоджанци, лаосци, малгаши, мароканци, тунизийци, афганци, кот-д-ивоарци, хаитянци, жители на Чад, сомалийци, нигерийци, либийци, малийци, централноафриканци, иракчани[196]

 

Съветският съюз воюваше във Виетнам и Корея. Потуши с военна сила опитите на унгарците и чехословаците за избавление от комунизма, намеси се в Еритрея и Ангола.[197] Десетилетие воюва срещу народа на Афганистан.[198]

 

 

 

Демокрация, комунизъм?

И двете са диктатури, и винаги са на страната на парите

 

 

 

Русия води война срещу Грузия и Абхазия през 1991–1993 година. Появи се в Северна Осетия (1992 г.). Двукратно воюва в своите провинции Чечения (1994-1996 и 1999–2009) и Абхазия (1999). Беше предизвикана за втори път от грузинците (2008). И си върна Крим, засега признавайки правото на съществуване на Лениновата Съветска република Украйна. Там Западът открито се намеси в полза на марксизма-ленинизма. И изля повече от 5 милиарда долара, които бяха платени главно от американците. Сега те отново бъркат в кесиите си, за да може военнопромишленият комплекс да печели от доставките на оръжия на болшевишкия антисемитски еврейски режим в Киев.

 

Войната в Сирия е ексикът, който Ротшилдови постигнаха благодарение на своя човек в Москва.

 

Излишно е да отварям дума за всички войни, водени от САЩ. Достатъчно е да припомня, че тази престъпна комунистическа държава, събрала измета на света под лозунгаПролетарии от всички страни, обединявайте се“, разполага с 800 военни бази по света.[199] И с още 3000 вътре в страната.

 

Освен това тази най-голяма еднопартийна комунистическа държава (вярвате ли в някакви различия между демократи и републиканци) е и най-несвободната на земното кълбо. Може би с изключение на Северна Корея. Навярно затова се ругаят едни други. Като два еднополюсни магнита отблъскват се.

 

Язък за хора като Дъглас Рийд, Гари Алън и Юстис Мълинз, Пол Расиние, Дитрих Брондер, покръстените евреи Бенджамин Фрийдман и Алфред Лилиентал, и т.н., чийто живот беше съсипан от интернационалното Братство заради усилията им да отворят очите на човечеството за истината. Не преставам да срещам същото неразбиране на световните дела и политика.

 

През целия ми живот президенти на САЩ увещаваха Израел да се въздържа без какъвто и да е резултат“, писа „бащата на рейгъномиката Пол Крейг Робъртс.[200]

 

Милият“! За какво са му титлите и наградите, половинвековният стаж в управлението на страната и в журналистиката? Как е възможно досега да не е проумял онова, което преди малко изложих? С изключение на шепа мислители, тези „гениина Запад не схващат какво представлява комунизмът. Положението на Изток е идентично. Затова е възможно да правят разлика между нацизъм (фашизъм) и комунизъм, между Хитлер и Сталин, да приемат изрядните комуняги Рузвелт, Чърчил и техните наследници на ръководните правителствени постове, за положителни фигури.

 

Всички те са архипрестъпници.

 

Пол Крейг Робъртс сигурно не знае, че в Британия не наследствеността, по начина, формулиран в така наречената Конституция на Обединеното кралство, а външни сили определят кой ще наследи монарха след смъртта му. Подготовката за кончината на кралица Елизабет започна отдавна. Тя представлява разработка до най-малките детайли. В това число – как британците ще приемат смъртта на баба Лизи.

 

В публикация отпреди година четем:

 

В съществуващите планове за смъртта на кралицата – а има много версии, съхранявани в Бъкингамския дворец, правителството и BBC – повечето предвиждания са, че тя ще почине след кратко заболяване. Семейните й доктори ще бъдат там. Когато кралицата-майка си замина в следобеда на Великденската събота през 2002 г. в кралската вила в Уиндзър,[201] тя разполагаше с време да телефонира на приятели, за да се сбогува, и да подари някои от своите коне. В тези последни часове главният доктор на кралицата, гастроентеролог на име професор Хю Томас, ще бъде на разположение. Той ще се грижи за своята пациентка, ще контролира достъпа до нейната стая и ще решава каква информация да бъде обществено достъпна. Връзката между суверена и поданиците е странно и най-веченеразбираема тема. Животът на нацията става личен, а сетне свързващата струна трябва да бъде прекъсната.

 

Ще има бюлетини от двореца – не много, но достатъчно. „Кралицата страда от голямо физическо изтощение, придружено от симптоми, които предизвикват голяма тревога“, обявил сър Джеймс Рийд, докторът на кралица Виктория, два дни преди нейната смърт през 1901 г. „Кралят се движи спокойно към своя край“, било финалното съобщение, издадено от лорд Доусън, доктора на Джордж V, в 9:30 часа вечерта на 20 януари 1936 година. Не дълго след това Доусън инжектирал 750 милиграма морфин на краля и един грам кокаин достатъчно, за да го убият повече от два пъти – с цел да облекчи страданията на монарха. И да го накара да издъхне навреме, докато работи печатарската машина на The Times, която се завъртяла в полунощ.

 

Нейните очи [на кралица Елизабет ІІ] ще бъдат склопени и Чарлз ще стане крал. Неговите деца ще целунат ръцете му. Първият служител, който ще се заеме с новините, ще бъде сър Кристофър Гейд, личният секретар на кралицата, бивш дипломат, който през 2014 г. беше посветен повторно в рицарство, отчасти заради планирането на нейното наследство.[202]

 

Както се убеждавате, изразът „тежка е царската коронане е далеч от истината.

 

Днес, обаче, възниква въпросът доколко изложеното отговаря на плановете. Тъй като в тях се съдържатмного версии“. И не е никак сигурно, че Уелският принц Чарлз ще наследи майка си. Е, поне като лидер на Общността на нациите, бивша – на британските.

 

Най-високопоставенагрупа от Общността[203] ще се събере, според съобщенията, за да обсъди наследника на кралицата. Група от най-високопоставенилидери се среща, за да разгледа управлението на Общността на нациите. Съгласно известия, групата ще обсъжда и наследството на кралица Елизабет ІІ, когато умре.

 

Според съобщение на BBC, групата е длъжна да се събере в най-скоро време в Лондон с цел да дискутира начина на управление на Общността. Тя също така ще обсъди кой би трябвало да поеме трона след смъртта на кралицата.

 

Последователността в предвождането на организацията не е по наследствен ред и не ще премине автоматично в принца на Уелс. Аноут Тонг, бившият президент на Кирибати, ще председателства срещата в Лондон. Общността се състои от 53 държави и територии, повечето от които бивши части на Британската империя. Тя включва Австралия, Нова Зеландия и Канада, където кралицата остава глава на държавата.

 

Дневният ред на еднодневната среща, с който BBC е запозната, поставя на обсъждане „решения за по-широко управление“, което вътрешните[204] казват, че е кодексът за планиране на реда за наследяване [на короната].

 

Източник от BBC заяви: „Смятам, че въпросът за реда за наследяването, колкото и да е неприятен по природа, ще бъде поставен.“ Втори източник сподели с BBC, че проблемът с това кой да наследи 91-годишната кралица Елизабет, се очаква да бъде обсъждан от лидерите на Общността според възможностите на срещата – по-специално, когато участниците в нея се съберат без официални представители, „на уединениев замъка Уиндзър.

 

Групата е съставена от високопоставени бивши министри от Общността.

 

Вестник The Guardian разговаря с човек, добре запознат със срещата, който потвърди нейното съществуване. Но отрече обсъждането на реда за наследяване. Човекът каза, че срещата ена високопоставена група, която е била упълномощена да прегледа управлението на Общността, но не чак до там, кой ще наследи кралицата на Англия.

 

Според Би Би Си кралицата подкрепя принц Чарлз за свой наследник и е проводила по света влиятелни членове на нейния екип, за да водят кампания сред лидерите на Общността за неговото назначение.

 

На среща на ръководителите на правителствата от Общността през 2015 година кралицата заяви, че не би моглада желае по-добра подкрепа и представителство в организацията от тази на принца на Уелс, който продължава да допринася толкова много с голяма изисканост.“…

 

Общността е дом на 2 милиарда души, 60 процента от които са под 30-годишна възраст.[205]

 

Как ви се струва?

 

Само че и това не е от чак такова значение. Не монархът или министър-председателите управляват Британия. Отдавна нейните истински ръководители са собствениците на лондонската квадратна миля, приютила основните банки, финансови къщи, инвестиционни фондове и застрахователни агенции. Веднъж годишно кралицата отива на крак при кмета на Общността на гражданите на Лондонското сити.[206] Нима не го осветлих?[207]

 

 

 

Забогатеете ли, можете да сътворите ваш собствен свят;

останалото човечество да върви при кучетата; предимството,

което „Те“ ще имат пред нас, са технологиите, а те служат на Тях[208]

 

 

 

Най-големият проблем пред Бризход, за който не ви говорят, е тъкмо този. Европейските комунисти проявяват опърничавост и не позволяват единствено на господарите на Корпорацията на Лондонското сити[209] да продължат да ползват доволствата, които им предлага социалистическата структура със седалище в Брюксел, след като Британия напусне Европейския съюз: свободен достъп до пазарите на останалите държави-членки, безмитна търговия, инвестиции, неподлежащи на контрол, свободно прехвърляне на пари и движение на работна ръка, и т.н. Тоест, да избегнат препятствията и неудобствата, които очакват останалите британски граждани.

 

Тук е мястото за пореден път да припомня, изнесеното от смятаното за авторитетно нюйоркско, еврейско седмично списание “The Timeпрез 1963 година:

 

Златото на Ротшилд задвижваше амбициите на министър-председатели, князе и папи. То финансираше войни и договори за репарации, променяше посоката на политиката и освобождавашенароди. Ротшилдови прокараха железопътни линии през Стария континент, придобиха за Великобритания контрола върху Суецкия канал, насърчиха изпомпването на нефт от Кавказ и Сахара, разработиха диамантени мини в Голямото африканско плато.[210]

 

Нещо повече. Британският историк и общественик Едуин С. Нът установил:

 

Тъкмо Нейтън Ротшилд, основателят на британския семеен клон, е онзи, който изиграл толкова важна роля в делата на the City, а следователнов световните дела. На него бил поверен напредъкът на това семейство до такъв връх на господството, за който професор Ъшър заяви в своето изследване „Пангерманизъм“ от 1913 г.[211]:

 

Русия, Турция, Египет, Индия, Китай, Япония и Южна Америка по всяка вероятност са собственост, доколкото една нация може да бъде притежавана, [на хора] в Лондон и Париж. Изплащането на лихви по такива гигантски суми е осигурено чрез залагането на обществените приходи на тези страни. А в случаите с по-слабите държави – посредством истинското предоставяне на политическите им схващания в ръцете на английските и френските банкери. В допълнение, твърде грамаден дял, ако не и главният, от акциите и гаранциите за индустрията на света се притежават от онези две нации. А политиката на много от световните предприятия се диктува от техните финансови ръководители. Самият свят, фактически, им плаща лепта. В действителност Те стават сутрин, за да спечелят средствата си за живот чрез използване на своя капитал. А денят им е зает от печелене на пари, чрез прибиране на лихви, което ги прави още по-богати.“[212][213]

 

Споменаваният от мен американски историк Каръл Куигли, който е бил пълен професор в смятания за престижен частен католически Джорджтаунски университет във Вашингтон, е признат за шампион по достоверно разкриване на историята на тайните общества през последните два века и особено през двадесетото столетие. Сам харвардски възпитаник и доктор по история от същия негов Alma mater, Куигли е преподавал в уважаваните университети Принстън и Харвард. От 1941 до 1976 годинавъв Факултета по дипломация на Джорджтаунския университет. Четял е лекции по двусеместриална програма за развитието на цивилизацията. Много възпитаници на висшето училище твърдят, че „това е бил най-впечатляващият и въздействащ курс по време на тяхното следване“.[214]

 

Като университетски преподавател и изследовател, по време на Втората световна война и след нея Каръл Куигли бил ангажиран като консултант на Министерството на отбраната и на Военноморския флот на САЩ, в известния Смитсънов институт, а през петдесетте – като съветник в Специалната комисия на Конгреса по астронавтика и изследване на космическото пространство. Самоопределял се е като „консерватор, отстояващ западните либерални традиции“. През шейсетте го обявяваха за яростен критик на Войната във Виетнам и на действията на военнопромишления комплекс.[215] Изглежда оттам тръгнаха язвителните бележки спрямо него.

 

БилиЛъжецътКлинтън го смята за преподавателя, който му е повлиял най-силно. Опитвам се да изясня, че предлагам свидетелства на високо образована и уважавана личност. Поради обстоятелството, че е единственият досега, доколкото е известно, работил с архивите на британските масонски ложи и други секретни сдружения, можем да смятаме Каръл Куигли за изключително достоверен източник. Ето какво е разкрил той:

 

Третият стадий на капитализма е от толкова съкрушително значение в историята на двадесети век и на последиците от нея. А неговите влияния са били тъй тайни и даже окултни, че можем да бъдем извинени, ако отделим значително внимание на тази организация и на нейните методи.

 

По същество, онова, което тя направи, е да вземе старите объркани методи на управлението на парите и кредита, прилагани на местно ниво,[216] и да ги организира в една цялостна, добре построена, взаимосвързана система на международна основа, която работеше със забележителна, добре смазана лекота, в продължение на много десетилетия.

 

Центърът на тази система беше в Лондон, с главни разклонения в Ню Йорк и Париж. Тя остави след себе си най-голямото постижениеинтегрирана[217] банкова система и силно капитализирана[218] – макар сега напълно извадена от употреба – структура на тежката промишленост, намерила отражение в железопътните мрежи, стоманодобива, въглищните мини и електрическите съоръжения.

 

Тази система беше избрала Лондон за свой център по четири главни причини. Първата беше големият обем спестявания в Англия, резултат от първоначалните успехи на страната в търговския и индустриалния капитализъм.

 

 Вторатаолигархичната английска обществена структура (която намираше отражение особено в окрупнената собственост на земята, намираща се в ръцете на малко земевладелци, и в ограничения достъп до възможности за образование), която осигуряваше твърде несправедливо разпределение на приходите, с огромни излишъци, попадащи под контрола на малка, енергична висша класа.

 

Третата бе, че тази висша класа беше аристократична, но не благородническа, и затова – основана по-скоро върху традициите, отколкото на наследството по рождение. Тя доста силно желаеше да привлече както парите, така и възможностите, идващи от по-ниските равнища. Даже онези извън страната. Затова посрещаше с добре дошли и като равни на собствения й ранг богати американски наследници и евреи от Централна Европа[219] почти толкова охотно, колкото с удоволствие приветстваше богатите, кадърните и приспособленците, произлизащи от английските низши класи. Последните, чиято неспособност, се дължеше на лишаването им от образование, на техния провинциализъм и на сектантското им (това не е английско) религиозно минало като цяло бяха изключени от привилегированата аристокрация.[220]

 

Четвъртата (но не и последната) по значение беше умението и ловкостта във финансовите манипулации, особено на международната сцена. Качества, които малката група от лондонски търговски банкери беше придобила през периода на търговския и индустриалния капитализъм. И която се излежаваше, готова да бъде използвана, щом необходимостта от нововъведенията на финансовите капиталисти станеха неотложни.

 

През 1810-1850 година лондонските търговски банкери вече разполагаха с Фондова борса, Bank of England и с лондонския паричен пазар, когато нуждите на напредничавия индустриализъм призоваха всички тези в промишления свят, дотогава пренебрегван от тях.

   

Понякога те допускаха в своята финансова мрежа провинциалните банкови центрове, както и застрахователни компании, за да оформят всичко това в една единствена финансова система от интернационален мащаб, която манипулираше количеството на парите и техните потоци така, че банкерите бяха способни да влияят, ако не и контролират, правителства, от една страна, и индустрии, от друга.

 

Гледайки назад към периода на династичните монархии, в които бяха заровени собствените им корени, хората, които вършеха това, бяха амбицирани да създадат династии от интернационални банкери. И в това отношение успяха толкова много, че от тях произлязоха много от династичните политически управници. Най-великата от тези династии, разбира се, бяха потомците на Майер Амшел Ротшилд (1743-1812), чиито мъжки наследници, най-малко в продължение на две поколения, се женеха главно за свои братовчедки и даже за племенниците си.

 

Петимата сина на Ротшилд, установили клонове във Виена, Лондон, Неапол и Париж, както и във Франкфурт, си сътрудничеха взаимно по начин, който останалите интернационални банкерски династии копираха, но рядко превъзхождаха.

 

Съсредоточавайки се върху финансовите или икономическите дейности на интернационалните банкери, както е редно да постъпим, не трябва напълно да пренебрегваме други техни характеристики. Те бяха по-скоро космополити, отколкото националисти. Твърдо и постоянно, без никаква слабост, влияеха върху мира. Тенденция, установена през 1830 и 1840 година, когато семейство Ротшилд хвърли успешно цялото свое огромно влияние против европейските войни.

 

Обикновено те бяха високо цивилизовани, културни джентълмени, покровители на образованието и на изкуствата. До такава степен, че и днес колежи, преподавателски тела, оперни и симфонични компании, библиотеки и музейни сбирки все още отразяват тяхната щедрост. За тези цели те създадоха образец на дарителски фондации, които още ни заобикалят и сега.

 

 

 

Илюминатите са исторически факт, както и техните цели;

дали още съществуват – нямам представа,

но Бохемската кория и Череп и кости са съвсем реални[221]

 

 

 

Имената на някои от тези банкови фамилии са познати на всички нас и ще продължат така и нататък. Те включват Баринг, Лаза̀р,[222] Ерлангер,[223] Варбург,[224] Шрьодер, Зелигман,[225] Шпайерс,[226] Мирабо,[227] Малѐ,[228] Фаул, а над всички Ротшилд и Морган. Даже след като тези банкови фамилии се включиха изцяло в местната промишленост чрез възникването на финансовия капитализъм, те останаха различни от обикновените банкери с някои свои характерни черти:

 

1) бяха космополити и интернационалисти; 2) бяха близки до правителствата и особено загрижени от въпросите на правителствените дългове, включително задължения към чужди правителства, даже в области, които на пръв поглед изглеждаха крайно рискови, като Египет, Персия, Отоманска Турция, имперски Китай и Латинска Америка; 3) интересуваха се изключително от облигации[229] и доста рядко от стоки, тъй като обожавахаликвидността“; 4) бяха фанатични поклонници на дефлацията (която наричаха „гарантиранипари поради близката връзка с високите лихвени проценти и високата стойност [курсове] на парите) и на златния стандарт; 5) бяха почти еднакво предани на тайното използване на финансовото влияние в политическия живот. Започнаха да наричат тези банкери „интернационални банкери“, а в Англия бяха известни като „търговски банкери“, във Франция – „частни банкери“, и „инвестиционни банкери“ в Съединените щати.

 

Навсякъде те бяха рязко различни и разпознаваеми едни от други, най-явно, като видове банки, например – спестовни банки или търговски банки. Една от техните по-малко забележими характеристики беше, че все така оставаха частни, необединени фирми, непредлагащи свои дялове, нито доклади. А също така – обикновено – минаващи без никакви реклами за публиката, докато съвременните данъци върху наследството не направиха така, че да оградят подобни семейни богатства с безсмъртния корпоративен статут, предоставящ възможности за избягване на данъчното облагане. Тази настойчивост при съществуването като частни фирми продължи, понеже тя осигуряваше максимална анонимност и секретност на лица с грамадна обществена власт, които се страхуваха от това публиката да добие представа за техните активи и дейности точно толкова, колкото и от злото на инфлацията.

 

Като последица от това, нямаше никакъв начин обикновените хора да знаят за богатството или сферите на действие на такива фирми. А често бяха донякъде в мъгла и относно техните собственици.[230]

 

Колко от тези неща знаехте? И какво значение имат те за вашия живот? Може би ви вълнува единствено вашето лично битие и това на вашите близки. Важно е копанята ви да е пълна, а през зимата да сте на топло. Наслаждавайки се на спомените от Татовото безвремие, когато покорно навеждайки глави сте ходели и на море. В точно такива бунгала, като онези в английското графство Корнуол, които вашите верни медии представиха като робски център. Да, в същите. Даже в по-лоши.

 

Тази медия е малък университет. И не ми пука какво казва този или онзи. Тук поднасям само факти, истина. Тя не е предназначена за някакви хора изобщо, а за шепа мислещи личности, ако сте в състояние да схванете разликата. Те възприемат сайта тъкмо по такъв начин.

 

И ето го сега някогашният редактор наThe Wall Street Journal” и заместник-министър на финансите на САЩ Пол Крейг Робъртс, който не схваща същността на международната политика. Но поне притежава чувство за историчност.

 

Бранейки последния рунд на американо-израелската агресия срещу Сирия, говорителката на Държавният департамент на САЩ Хадър Науърт[231] цапна една хитлеристка бележка, когато обвини Сирия и Иран за акта на явна израелска агресия, заявявайки, чеСъединените щати силно подкрепят суверенното право на Израел да се отбранява“. И когато излъга, чезлостните действия на Ираниумишленото повишаване на заплахата, и неговите амбиции да налага своята власт и господство изправя всички народи в региона пред риск.

 

Адолф Хитлер прикриваше своя проект за власт и господство“ и нахлуването си в Полша със същите безочливи лъжи, които Вашингтон и Израел използват, за да скрият своите агресии. Хитлер твърдеше, че полски въоръжени сили са пресекли границата и са нападнали Германия. Това е оправданието, използвано от Израел и неговите марионетки в Белия дом и Пентагона, което хвърля вината за израелската атака на Сирия върху Иран. Когато Вашингтон и Израел са безсрамни в своите лъжи, защо Русия смята, че те са нейнипартньори“, с които трябва да бъдат постигнати споразумения?[232]

 

Няма да намерите отговора в тази статия. Излагайки своето разочарование от колебанията на Путин, нейният автор не иска или не може да разбере, че 99 на сто от видимите управници на земята са една общност. Зад нея стоят същите сили, които някога са издигнали на власт Адолф Хитлер и са го тласнали към война. Пак те са стояли зад Сталин. Но Рузвелт и Чърчил също са били техни рожби. Тези сили действат и в наши дни. Те са комунистически.

 

Днес, отново те, подкрепят на първо място Израел. Затова той може да си позволи да не се съобразява нито с решенията на ООН и нейните органи, нито със световното обществено мнение, доколкото съществува такова. Но и да го има, кой го формира?

 

Дали Пол Крейг Робъртс е агент на Москва, е трудно да определя. Твърде често се колебае, люшка се, изпада в крайности. Което по-скоро говори за друго.

 

Но е факт, че западните лидери непоколебимо работят в полза на Владимир Путин, изграждайки неговия образ на силен ръководител и смел миротворец. На техния фон и с пропагандните средства, които те използват, той изглежда такъв. Но е тъкмо обратното. Макар и не съвсем, не напълно.

 

Алексей Навални – ярка номенклатурна рожба на същата комунистическа система, настоява, че Владимирович е страхлив. Сигурен съм, че е прав.

 

Свалянето на съветския – пардон – руския, бомбардировач „Су-25от Ал-Кайда в Сирия лепна позорно петно върху привлекателния за толкова много безумци образ на товарищ Владимир Путин, по майка Шеломов. Дали самолетът е бил поразен с американска или друга ракета, израелците или саудитци ли са снабдили терористите, предрешени като ислямски фанатици, е без значение. Кремъл е в Zugzwang – няма полезен ход. Ако тръгне с рогата, ще избие маса цивилни. Казват – най-малко 300. Преглътне ли, ще помрачи представата за своята непобедимост.

 

След неотдавнашното неофициално и почти медийно затъмнено пето поред посещение за последните по-малко от две години на Бенямин Нетаняху в Кремъл, Шеломович предприе ход, характерен за американците и британците. Но познат от съветските времена. Обяви, че няма да рискува живота на руските военни в Сирия.[233] Тоест – ще зареже Башар ал-Ассад и Ердоган. Нещо, което СССР направи с Египет през 1956 година. И със Сирия, Йордания и пак с Кайро през 1967-а.

 

Време е дори идиотите, даже комунистическите вкаменелости, по-рано предани на Москва, а днесна Вашингтон и Брюксел, да заговорят на езика на истината. А той ще ви разкаже ще ви наратира, граждани простаци, другарки и другари селски плазмодии, че светът е под контрола на комунистически елит. Той се намира под тоталитарната диктатура на партията на парите, чиято цел е световното господство.

 

Неразумните и юродите не са в състояние да схванат, че онова, което ни пробутваха за „политически полюси“, не съществува. Глобалната номенклатура е единна. И поставя земното население в състояние на самоунищожениечрез безплодие, войни и противопоставяния. Но най-вече – посредством икономико-финансова зависимост, масова немотия и глад.

 

Една от най-отвратителните черти на интернационалната тирания е лицемерието, двуличието. Поредният повод дойде от Виена, където тълпи необуздани гои добичета, протестираха срещу участието на произраелската неонацистка Freiheitliche Partei Österreichs, FPÖ Австрийска партия на свободата, в правителството.[234] И квалифицираха партията катоантисемитска“, макар тя да е пълна с евреи. А в ръководството й да се мъдри израелският гражданин Давид Лазар.[235]

 

Затова влиятелните медии не представят такива исторически аналогии, каквато ни предложито „татето на рейгъномиката“. Нито съобщават, че САЩ са най-насилническата държава на земята, преливаща от престъпници. Ако някой го прави, то е обикновено в малки, маргинални издания и телевизии с нищожно разпространение. Или в документални филми, продуцирани по неизвестно какъв начин, за които не се шуми. Рекламата ги заобикаля. Подсещам с илюстрация на твърдението си:

 

Едва 5 на сто от жителите на света са американци. Но днес 25 процента от всички затворници на света са в Америка.[236]

 

На 14 февруари 2018 година ученик застреля 17 свои съученици от гимназия в щата Флорида и рани още 20.[237] През лятото на 2017милицията изби повече от 50 души в Лас Вегас, Невада. И приписа масовото клане на нещастник, естествено ликвидиран от нея. Както призна коментатор на CNN, преди 20 години подобни касапници щяха да предизвикат шок.

 

Днес медиите шумят по няколко часа само за онези, в които са покосени по-голям брой хора. Отминават останалите с безразличие, тъй като – повярвайте – не минава ден без американци да убиват американци внай-свободната“ и „най-демократичнатадържава на земята. В нея корпорациите използват верига от частни затвори ГУЛаг за почти безплатен робски труд. Цената му са комплект груби дрехи и малко помия за храна

 

Затъмняват и укриват статистиките за този друг, обратен живот на Америка. Съветските американски щати са зла комунистическа държава от сталински тип. Но пропагандата върши своето. Затова всяка година армии от стотици хиляди материалисти от цял свят се мъчат да проникнат в нея.

 

Понеже предстои продължение, ще завърша с пресен анализ на световните и най-вече на западните медии, направен от израелския военен и разузнавач Яков Кедми. Той хвърля знак на равенство между свободата на словото сега на Запад и тази в СССР, преди да го напусне през 1967 година.

 

 

 

Медийната политика е насочена да ни разделя – разделяй и владей;

съвременната журналистика анулира своите задължения

и не поднася нищо друго, освен тежки глупости[238]

 

 

 

В понеделник, 12 февруари 2018 г., в студиото на Първи канал на най-голямата израелска рускоезична телевизия “ItonЯков Иосифович Казаков, с настоящо фамилно име Кедми, отговаряше на въпроси на читатели на латвийското рускоезично списание „Днес“ – „Сегодня“.

 

 

 

 

 

Кедми е прав. Не можете да накарате зорлем никого да търси истината и да желае да бъде свободен. Затова Те владеят говедата гойските стада. А цивилизацията на бялата раса се топи като мартенски сняг.

 

Макар да носи българско фамилно име, Яков Казаков[239] или Кедми се чувства евреин. И когато бил студент се опитал да подири правата си като такъв от съветската власт. Дръзнал да напише писмо, адресирано до Върховния съвет на СССР, в което се казвало:

 

Не желая да бъда гражданин на страна, където подлагат евреите на насилствена асимилация. Където моят народ е лишаван от национална физиономия и от свои културни ценностиНе желая да живея в страна, чието правителство е проляло толкова еврейска кръвНе желая заедно с вас да бъда съучастник в унищожаването на държавата Израел.[240]

 

Забравя, че съветската власт беше еврейска.

 

Една от най-големите измами наложени някога на човешкия род е всеобщо възприеманата история, че революцията, състояла се през ноември 1917 година, беше резултат от бунт на потъпкани руснаци, въстанали срещу техните експлоататори под блестящото ръководство на Ленин и Троцки. Освен това измамата отстоява, че от 1917 година до настоящите дни [1975 г.] комунистите имат простряла се по света опозиция в лицето назлите капиталисти“. Буквално се въздигнали със собствените си сили, като успели да създадат една от двете велики свръхсили на света.

 

Когато през март 1917 г. руският цар беше принуден да абдикира[241] под революционния натиск, генериран от парите на Джейкъб Шиф и неговите колеги от Kuhn, Loeb and Company, и други подобни финансисти, Троцки беше в Ню Йорк, работейки за комунистически вестник. Ленин беше в Швейцария. Той е бил в Европа още от 1905 г., когато го прогонили от Русия заради участието му в неуспешното комунистическо въстание, вдигнато през същата година.

 

През март 1917 година нямаше болшевизъм като жизнеспособна сила, в състояние да завладее Русия със собствените си ограничени ресурси. Първо Ленин беше изпратен от Швейцария в Русия в пломбиран влак заедно с най-малко 50 от неговите съратници болшевики. Както Уинстън Чърчил нагледно описа този забележителен епизод, Ленин беше проводен в Русияпо същия начин, по който можете да изпратите стъкленица, съдържаща микроби на холера, за да бъде излята във водоснабдителната система на някой голям град… Едва пристигнал, Ленин взел да привиква тъмни типове от закътани убежища на Ню Йорк…“

 

Във впечатляваща статия, написана през 1920 г., Чърчил говореше какв този заговор със световни измерения Троцки изобщо не губел време да отговори на Лениновия призивен жест. Качил се на кораб в Ню Йорк и повел със себе си 275 негови сродни болшевишки революционери. Но когато корабът Christiana стигнал Халифакс в Нова Скотия, канадското правителство незабавно го арестувало и конфискувало огромната парична сума, която носел.

 

Съвсем логично, канадското правителство възприело схващането, че щом Троцки и неговите болшевишки съучастници открито прокламирали как, когато поемат контрола над Русия, ще сключат сепаратистки мир с Германия, това би означавало освобождаването на всички германски войски и насочването им на Западния фронт. А там се сражавали много канадци. Затова трябвало да попречат на Троцки да продължи своята революционна мисия.

 

Троцки бил задържан за пет дни, но сетне канадското правителство, насилствено принудено да отстъпи предсветовния заговор“, му разрешило да продължи. Ядрото на тази конспирация била група интернационални финансисти, свързани с Kuhn, Loeb and Company.

 

Една от главните фигури бил Джейкъб Шиф, чийто собствен внук призна, че е инвестирал най-малко 20 милиона долара в революция, дето фактически беше наложена на нещастните руснаци извън тяхната страна. По-късно Троцки се ожени за дъщерята на един от богатите банкери, който подкрепяше болшевишката революция Животовски.

 

Водещ съдружник в Kuhn, Loeb and Company беше Пол Уорбърг,[242] който заедно със своя брат Феликс през 1902 г. напуснали Германия на път за Съединените щати. Като оставили в родината си своя брат Макс да управлява семейната банка M.  N. Warburg and Company във Франкфурт. Пол Уорбърг се ожени за дъщерята на Соломън Лоуб, а Феликс за щерката на Джейкъб Шиф. Г-н Пол Уорбърг беше архитектът на Съвета на Федералния резерв – една от най-ранните стъпки към развитието на онова, което по-късно стана известно като централно банкиране.[243]

 

Всички изредени герои“, участници в двете революции в Русия през 1917 година, в това число и Керенски, всъщност Кирбис, били евреи. В такъв случай каква е била съветската власт, наложена от същите еврейски банкери и революционери, ако не еврейска? Няма израелски зилот, какъвто безспорно е Яков Кедми, който да признае това. Макар да е споменавал с половин уста за еврейски болшевишки терористи

 

Но така Яков Кедми възприема света до днес. И то е негово право.

 

Което противоречи на схващанията на Тодор Живков, неговото обкръжение и всички комунисти, които проведоха позорния асимилационен т. нар. Възродителен процес. Както и на техните наследници, обединени под название, което осквернява чудесната дума „патриоти“. Това е сбирщина от дребни, егоистични и алчни червени мижитурки, комунисти и милиционери, деца на такива, всевъзможна измет, даже отмъкнала всичко от потомците на създателите на ВМРО.[244] Сред тях ще видите цигани, черкези, монголоиди, кръстоски между кубински марони и нашенски ромки, всякакви… Не и българи.

 

Нашенци им ръкопляскат и ги следват. Подличката мисъл, че и те могат да изкярат покрай башибозуците от Атака“, Национален (болшевишки) фронт и ВМРО ги превръща в гъзомийници на нищожествата, изживяващи се като войводи. А са тривиални хайдуци. Преувеличавам. И за това не стават. Видят ли зор, бягат и се крият под маси, затварят телевизии и се правят на жертви.

 

Когато комунистическите деспоти насилиха българските мюсюлмани да си сменят имената, щом ножът опря до кокала, някои от тях се разбунтуваха. Невинни паднаха курбан, напълниха затворите, включително концлагера Белене.

 

Освен горяните, никой нашенец не вдигна ръка срещу съветските окупатори и техните комунистически, безенесарски, социалдемократически, радикалдемократически, предателски военно-звенарски подлоги. А комунистическата партия, която по нареждане на Коминтерна и лично на Георги Димитров през 1945 година беше провела турцизация на мюсюлманите в Родопите и македонизация на християните в Югозападна България, натъпка горянските чети с ченгета.

 

Това представляваме. Така искаме да живеем. Ако го приемате за живот. Няма що да сторя.

 

Около 2030 година ние, остатъчните българи, ще бъдем малцинство. Каквото и да ви говорят, сещайте се за тази моя прогноза, която датира от 1991 година. И това дължим на комунизма.

 

А Европейският съюз, съвременният СССР, в който по нареждане от Интернационала туземните ни комунисти неблагоразумно ни натика, се разпада. И Сорос не е в състояние да му помогне. Той е изконно тъп, подъл и крадлив. Пък и преият му ментор Дейвид Рокфелер замина за ловните полета на сатаната. След Вишегратската четворка се формира второ, южно крило Франция, Италия, Испания, Португалия и Гърция. Рано или късно нишките, свързващи съвсем изкуствено 28в брюкселския възел, втората Москва, ще бъдат прекъснати. Но Найджъл Фараж все така ще кудкудяка антиевропейски напеви, запазвайки доходното си местенце в парламента, безспирно местещ се от Брюксел в Страсбург и обратно на наши разноски

 

Макрон отиде в Пекин. И коленичейки пред червениягоспод“ – Си Дзин Пин, осигури задържането на родината си на повърхността. Преди месец прогнозирах пред съпругата симоягоспод“, че ще започнат да клатят борсите. Не е ли така? Първите белези на бъдещата икономическа криза се появяват. Гърците притихнаха. Спомниха си, че са живяли и по-бедно. Разпродават страната им. При беди непременно и първо изплува шовинизмът. Македония ли?

 

Вие наблюдавайте Италия, болния човек на Европа. През втората половина на годината и особено през есента проблемите на Брюксел ще започнат от Апенините.

 

Толкова засега.

 

 

 

 

 

 

 

Следва.

 

 

 

 

Очаквайте и продължението на поредицата „Нека ви разкажа за комунизма“.

 

 

 

 

 

 

 

За връзка с автора:

ifandiev.diagnosa@gmail.com

 

 

 

 

 

 

 

От сърце благодаря на всички досегашни дарители.

 

 

 

Този и за кой ли път – специално за постоянната щедрост на Лиляна П. Р. от град Раковски, Красимира А. Н. от Пловдив, Анатолий Й. К. от Сливен, доц. Иван П. И. от Перник, Алексей С. А. от Варна, Методи А. А. от София, Милан К.К. от Варна.

 

 

Моля, извинете за нахалството, но за да се получават дарения независимо по какъв начин, е необходимо изписването на четирите имена на получателката:

 

 

Светла Кирилова Хайтова – Ифандиева.

 

 

Бог да ви въздаделично на вас, и на всички, които помагат за съществуването на сайта! Също така – да закриля всички добри хора. И да ги води към истината, сиреч – към свободата.

 

 

Признавам, надявах се, че поне половината от регистрираните посетители са съмишленици. И биха подкрепили тази медия с 50 стотинки или 1 лев месечно. Уви…

За улеснение, в страницата за дарения вече прилагам и адрес за изпращане на пощенски записи.

 

Сметката е така устроена, че не мога да известявам имената и броя на дарителите по банков път.

 

Съдейки по сумите, за себе си съм сигурен, че повечето дарители са едни и същи хора, които искрено помагат за съществуването на тази медия. Няма как да издържа дълго по този начин. Никой от тези благородни сърца не е длъжен на останалите, нито на мен.

 

Повтарям, че сметката е направена така, та да не се узнава нищо, в т.ч. броят, имената, адресите на дарителите и изпратените суми. Понякога научавам само броя на постъпленията от страната и чужбина и то само благодарение на ласкавото отношение на служителките.

 

Истина ви казвам: за да продължи да действа тази медия, е необходима вашата щедрост. Не преувеличавам. И няма как това да става с доброволните пожертвования само на едни и същи предани читатели.

 

Преди известно време в „Агора“ един анонимен подлец и клеветник ви посъветва: „Не хранете Ифандиев!

 

Изглежда мнозинството послуша съвета му.

 

 

Не желая никой да ме храни“. Но не съм в състояние да работя по 12-14 часа дневно, без моят труд да намери поне елементарна материална оценка. Пък и обикновено безплатните неща не са качествени.

 

В интерес на истината, с парите от вашите дарения успявам не само да поддържам сайта, който премина на по-висока такса, но и да си платя сметката за достъп в интернет. Може би още някои съвсем дребни неща. Толкова.

 

Преди доста време един от вас, който не се крие – чудесният специалист по английски език, преводач и преподавател Петър Коритаров, ми изпрати прилична за моите разбирания сума 50 лева. Когато предложих да я върна, защото ми се стори прекалена, той ми писа, четова е най-изгодната сделка в живота му“. Защото срещу тези „нищожни пари“ получаваогромен обем информация“.

 

 

Явно само шепа приятели на медията мислят така. Регистрираните посетители са повече от 1300. Гастрольорите са поне още толкова. Дори половината от редовните да са злонамерени, остават 650. Всеки от тях да внася по 1 лев месечно10 до 12 лева годишно, бих могъл да продължа. Това ще рече отказ от един не скъп вестник на четири седмици.

 

Не става… Но ще се боря, докато мога.

 

Явно няма необходимост от такъв тип публицистика. Истината вълнува малцина. Има по-важни неща…

 

Не съдя никого. Изцяло приемам, че вината е в мен, защото не откликвам на злободневието.

 

Признавам, че ми е късно да се променям.

 

Въпреки всичко, съобщавам, че можете да изразите щедростта си като изпращате малки суми на един пощенски адрес и на две сметки с един и същ титуляр, обявени в рубриката „Даренияпод главата на сайта или вдясно на основната страница, както и по пощата чрез запис на посочения адрес.

 

 

Достатъчно е да натиснете този бутон (позиция) и цялата информация ще се покаже.

 

 

Неудобно е, но поради преследванията няма друг начин.

 

 

По-добре е повече хора, и по разбираеми причини имигрантите, да помагат с малки суми, отколкото обратнотомалцинас големи.

 

 

 

 

 

 

 

 

ДОСТЪП ДО ПРОЕКТОЗАКОНА ЗА ДЕКОМУНИЗЦИЯ

 

 

 

Всеки, който прояви желание да разполага с копие от текста на Проектозакона за декомунизация, може да го прочете или придобие от online:

 

http://diagnosa.net/diagnosite-mi/%D0%BF%D1%80%D0%BE%D0%B5%D0%BA%D1%82%D0%BE%D0%B7%D0%B0%D0%BA%D0%BE%D0%BD-%D0%B7%D0%B0-%D0%B4%D0%B5%D0%BA%D0%BE%D0%BC%D1%83%D0%BD%D0%B8%D0%B7%D0%B0%D1%86%D0%B8%D1%8F%D1%82%D0%B0

 

 

 

 

 

 

 

ГЛЕДАЙТЕ В ИНТЕРНЕТ

 

 

Побързайте да гледате видеозаписите на старите издания на предаванетоДиагноза с Георги Ифандиев“, защото вече ги изтриват.

 

В YouTube от online:

 

http://www.youtube.com/results?search_query=%D0%B8%D1%84%D0%B0%D0%BD%D0%B4%D0%B8%D0%B5%D0%B2&suggested_categories=25&page=3

 

И във VBOX7 от online:

 

http://vbox7.com/tag:%D0%B8%D1%84%D0%B0%D0%BD%D0%B4%D0%B8%D0%B5%D0%B2

 

Записите са достъпни благодарение на усилията на Юри Комсалов от Скандинавия и на Марко П. от Великобритания.

 

 

 

 

 

 

ТЕХНИЧЕСКИ УТОЧНЕНИЯ

 

 

Ако размерът на текста ви затруднява и използвате търсачката Google, отидете в менюто горе на страницата, спрете върху третата възможна позиция отляво надясно и щракнете (кликнете) върху нея – ViewИзглед. Щракнете (кликнете) веднъж, за да се отворят възможностите. След което слезте надолу до седмата възможна – ZoomУвеличение, и изберете процента, с който да увеличите размера на страницата, без да я повреждате. Препоръчваме 150 процента.

 

Ако щракнете (кликнете) върху която и да е илюстрация, тя се увеличава. За да я върнете в предишния й размер, натиснете върху хиксчето“ в горната лява част на илюстрацията.

 

Ако щракнете (кликнете) върху номер на бележка под линия, автоматично ще попаднете на нея. За да се върнете в текста, моля, щракнете (кликнете) отново върху същия номер, но на бележката под линия.

 

Вече спокойно можете да четете всички публикации. Достатъчно е да влезете в някоя страница, например в „Диагнозите ми“, и горе вдясно да намерите бутона „Назад“. Натискате го (щраквате, кликвате върху него) и всички публикации се показват.

 

 

Системите за форуми работят по следния начин:

 

 

Има категории и всяка от тях има един или повече форуми. Във всеки един форум се пускат теми (posts), които хората дискутират.

В нашия случай, няма нужда от излишно категоризиране. Ето я структурата за момента:

 

 

Форум: „За сайта“:

 

 

Описание: „Тук можете да споделите Вашата градивна критика относно сайта и да докладвате грешките, които сте открили в него.“

 

 

Форум: „За предаването“:

 

 

Описание: „Тук можете да обсъждате проблемите, посочени в статиите. Какво е Вашето мнение? За или против? Защо?“

 

Форумната система, която ползваме, има екстрата да създава нова тема в момента, в който Вие пуснете статия. Активирано е. Също така има възможността за показване на профил на човек или пък за редактиране на собствения.

 

 

  • Как да създадете нова тема във форума?

 

 

Отидете в страница „Агора“. След което изберете в кой форум ще пишете – да речем избирате „За сайта“. Зарежда се нова страница в която ще видите бутон „Нова тема“. Оттам писането на тема е ясно.

 

 

  • Как да редактирате профила си през форума?

 

 

Отидете на страница „Контакти“. Има директна връзка „Редактиране на профила“.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

[1] Прекалено много шум за Тръмп, англ. в Оригинала беше “Too much noise for the Prince”, тъй като основният водещ на рок-предаванията се казваше Tony Prince – Тони Принца. Всъщност – родения през 1944 година Томас Уайтхед. Съгражданин на Мик Джагър и Кийт Ричардс от “The Rolling Stones”, който започна кариерата си от също пиратското Radio Caroline, разположено на кораб в Ирландско море. След като Радио „Люксембург“ бе легализирано, Тони Принс стана негов програмен директор. Преди това беше оглавил официалния Клуб на почитателите на Елвис Пресли – Elvis Presley Fan Club.

[2] САЩ са сред „запуснатите страни“ според израза на Тръмп. (Вж. напр. “Why Donald Trump Said ‘Shithole Countries’: He was playing to his racist supporters” by Joan Walsh, “The Nation”, thenation.com, New York City, January 12, 2018 г., online: https://www.thenation.com/article/why-donald-trump-said-shithole-countries/; “Trump’s ‘shithole’ remarks spur international anger”, “Al Jazeera”, aljazeera.com, Doha, January 12, 2018 г., online: http://www.aljazeera.com/news/2018/01/trump-shithole-remarks-spur-international-anger-180112084723204.html)

[3] “The world’s biggest economies: China’s back”, From the print edition, “The Economist”, economist.com, London, Saturday, October 11th 2014 г., online: http://www.economist.com/news/finance-and-economics/21623758-chinas-back; ж. напр. “China’s Now The World Number One Economy And It Doesn’t Matter A Darn” by Tim Worstall, “Forbes”, forbes.com, New York, NY, December 7, 2014 г., online: https://www.forbes.com/sites/timworstall/2014/12/07/chinas-now-the-world-number-one-economy-and-it-doesnt-matter-a-darn/#1a33f60e39fc

[4] Вж. “Harley-Davidson closing Kansas City plant as motorcycle sales fall” by Rick Barrett, Milwaukee Journal Sentinel, “USA Today”, usatoday.com, New York, NY, Tuesday, January 30, 2018 г., online: https://www.usatoday.com/story/money/cars/2018/01/30/harley-davidson-kansas-city-plant-motorcycle-sales-fall/1078008001/

[5] Вж. “About 800 workers to lose jobs as Harley-Davidson closes its Kansas City assembly plant” by Robert A. Cronkleton And Mike Hendricksm, “The Kansas City Star”, kansascity.com, Kansas City, Kansas, Tuesday, January 30, 2018 г., online: http://www.kansascity.com/news/business/article197340544.html

[6] “Eerie photos reveal abandoned South Korean ski resort weeks before country hosts Winter Olympics”, “The Telegraph”, telegraph.co.uk, London, 23 January 2018 г., online: http://www.telegraph.co.uk/travel/ski/galleries/south-korean-ski-resort-abandoned-over-decade/alps-ski-resort-15/; “Inside South Korea’s abandoned ski resort: Once booming destination near the border with North Korea appears frozen in time after it went bust in 2006” by Gareth Davies For Mailonline, “The Daily Mail”, dailymail.co.uk, London, 19 January 2018 г., online: http://www.dailymail.co.uk/news/article-5287379/Failed-ski-resort-looms-Pyeongchang-Games-legacy.html; Боряна Павлова – „Дни преди Олимпиадата: Изоставеният ски курорт в Южна Корея. През 2006 година той затваря врати и от тогава пустее“, Dnes.bg, София, сряда, 31 януари 2018 г., online: https://www.dnes.bg/notifikacii/2018/01/31/dni-predi-olimpiadata-izostaveniiat-ski-kurort-v-iujna-koreia.366736

[7] Вж. “The Vanishing American Dream” by Paul Craig Roberts, Paul Craig Roberts Institute for Political Economy, paulcraigroberts.org, Panama City Beach, FL, Tuesday, September 4, 2017 г., online: http://www.paulcraigroberts.org/2017/09/04/vanishing-american-dream/

[8] Вж. 006 – Video – Donald Trump’s Mad Promises Opposite to His Eager for Gain Behavior as US President, в: Георги Ифандиев – „Светът вече пълзи по ръба на пропастта към комунизма“, „Диагноза с Георги Ифандиев“, diagnosa.net, София, 1 октомври 2017 г., online: http://diagnosa.net/diagnosite-mi/%D1%81%D0%B2%D0%B5%D1%82%D1%8A%D1%82-%D0%B2%D0%B5%D1%87%D0%B5-%D0%BF%D1%8A%D0%BB%D0%B7%D0%B8-%D0%BF%D0%BE-%D1%80%D1%8A%D0%B1%D0%B0-%D0%BD%D0%B0-%D0%BF%D1%80%D0%BE%D0%BF%D0%B0%D1%81%D1%82%D1%82%D0%B0#_ednref87 или от YouTube от online: https://www.youtube.com/watch?v=ZsTdDKSOmLc

[9] На бог се уповаваме, англ.

[10] Уповаваме се на измамата, англ.

[11] “Elon Musk’s Tesla announces biggest quarterly loss ever: Loss of $675.4m announced day after Musk’s car sent into space in test of SpaceX rocket” by Dominic Rushe and wires, “The Guardian”, theguardian.com, London, Wednesday, 8 February 2018 г., online: https://www.theguardian.com/technology/2018/feb/07/tesla-quarterly-loss-elon-musk-spacex

[12] Вж. “How Elon Musk Cleverly Manipulated 7 States To Compete For Tesla’s Huge Factory” by Dave Smith, “Business Insider”, businessinsider.com, Axel Springer SE, New York City, November 14, 2014 г., online: http://www.businessinsider.com/how-elon-musk-ingeniously-manipulated-7-states-into-competing-for-teslas-gigafactory-2014-11

[13] Вж. “Houston, We Have a Problem”, Director: Ziga Virc, Nukleus film, Studio Virc, Sutor Kolonko, Slovenia, 2016 г. Филмът е в архива на автора, който е показвал откъси от него в тази медия.

[14] Вж. “George Soros, the man who ‘broke the Bank of England’, backing secret plot to thwart Brexit” by Nick Timothy, Kate McCann, Claire Newell, Luke Heighton, “The Telegraph”, telegraph.co.uk, London, Thursday, 8 February 2018 г., online: http://www.telegraph.co.uk/politics/2018/02/07/george-soros-man-broke-bank-england-backing-secret-plot-thwart/ Дали поради големия интерес и струпване на много посетители и заради цензура, но явно във връзка с тази публикация в четвъртък, 8 февруари 2018 година, достъпът до електронния вариант на лондонския всекидневник “The Daily Telegraph” беше блокиран. Всички останали действаха нормално.

[15] Вж. “A secret plot to stop Brexit, or an antisemitic dog whistle?” by Rafael Behr, “The Guardian”, theguardian.com, London, Thursday, 8 February 2018 г., online: https://www.theguardian.com/commentisfree/2018/feb/08/brexit-antisemitic-dog-whistle-daily-telegraph-george-soros Наистина погледнете илюстрацията. Грешката е вярна. Някоя „велика“ преститутка от “The Guardian” е допуснала грешка, изписвайки, че рубриката за мнения е на… “The Daily Telegraph. Или се е изгаврила с финансираното от Сорос и вашингтонски фондации издание на лейбъристите – комунистите меншевики. Разбира се, авторът е хазар, талмудист, което доказва, че е антисемит. Вероятно – закоравял; произраелски ционист, което ще рече – марксист и расист.

[16] Вж. напр. “How did George Soros break the Bank of England?” by Andrew Beattie, “Investopedia”, investopedia.com, New York, NY, Edmonton, Canada, November 17, 2017 г., online: https://www.investopedia.com/ask/answers/08/george-soros-bank-of-england.aspм; “God complex of the world’s 29th richest man who can’t stop meddling with other countries’ affairs…: Guy Adams on the American financier who ‘broke the Bank of England’” by Guy Adams for the Daily Mail, “The Daily Mail”, dailymail.co.uk, London, Friday, 9 February 2018 г., online: http://www.dailymail.co.uk/news/article-5370079/GUY-ADAMS-George-Soros-broke-Bank-England.html

[17] ДАВО – Да направим Америка велика отново, англ.

[18] Вж. напр. “See How Trump’s Approval Rating Stacks Up Against Other Presidents After One Year” by Chris Wilson, “Time”, time.com, New York, NY, January 17, 2018 г., online: http://time.com/5103776/donald-trump-approval-rating-graph/

[19] Вж. “Donald Trump becomes least popular first-year president in modern US history, polls find: Two-thirds of Americans believe country has become more divided since billionaire took office” by Jon Sharman, “The Independent”, independent.co.uk, London, Wednesday, 20 December 2017 г., online: http://www.independent.co.uk/news/world/americas/us-politics/donald-trump-least-popular-president-us-history-first-year-poll-cnn-gallup-apnorc-a8120371.html

[20] Отлично, тур.

[21] Честито, тур.

[22] Вж. напр. “Durbin asserts Trump said ‘shithole countries,’ disputing Republicans’ account” by Maegan Vazquez, CNN, CNN Politics, edition.cnn.com, Atlanta, GE, January 16, 2018 г., online: https://edition.cnn.com/2018/01/16/politics/jake-tapper-dick-durbin-interview-cnntv/index.html

[23] Вж. “Donald Trump to snub Theresa May for second time in Davos” by Gordon Rayner, Political editor, Ben Riley-Smith, US editor, “The Telegraph”, telegraph.co.uk, London, Thursday, 18 January 2018 г., online: http://www.telegraph.co.uk/politics/2018/01/18/donald-trump-snub-theresa-may-second-time-davos/

[24]  За гребци.

[25] В древността град на източочерноморското крайбрежие, край река Риони, близо до днешния Поти в Грузия. Там Херодот очертар глраницата, отделяща Европа от Азия. (Вж. напр. Heinz Heinen, Andrea Binsfeld, Stefan Pfeiffer – “Vom hellenistischen Osten zum römischen Westen”, Franz Steiner Verlag, Wiesbaden, 2006 г., стр. 324.)

[26] Theocritus – “Idylls”, a new translation by Anthony Verity, Oxford University Press, Oxford, New York, 2003 г., стр. 39-40.

[27] Доскоро на английски “gender” означаваше „род“. А само в шеговита форма – „пол“. Както глаголната форма на думата за евреин – “Jew”, означава „измамвам“, „мамя“, „лъжа“. (Вж. „The Concise Oxford Dictionary of Current English“, Edited by H. W. Fowler and F. G. Fowler, based on „The Oxford Dictionary“, Revised by E. McIntosh, Oxford University Press, London, 1956 г., стр. 640. Книгата е в библиотеката на автора.) Глаголът jew изчезна от речниците. Сега четем: „Глаголът jew, макар да не се използва, е преднамерена обида, и затова бива възприеман като крайно оскърбителен.“ В оригинала на английски: “The verb jew, though not used as a deliberate slur, is also perceived as highly insulting.” (Jew, “The Free Dictionary”, thefreedictionary.com, Huntingdon Valley, PA, 2014 г., online: http://www.thefreedictionary.com/Jew) Те могат да ни рачита Goiym – гои, добичета; жените ни – шикши – курви, а ние сме длъжни да ги пазим. Откъде накъде? Кой ръководи този свят? Онези, които са продали душите си на неговия княз – сатаната. Не аз, Господ е постановил това. Обаче в официалните речници отново взеха да се срещат следните синоними на тази дума като съществително: “Jew – лихвар, скъперник, кожодер.” (Jew, „Английско- български речник“, „Разбери какво“, Kakvo.org, местоположение не е посочено, 2008 г., online: http://www.kakvo.org/translate_word/jew)

[28] Триизмерно изображение, постигано чрез лазерни лъчи, което твърде силно уподобява реалността. Особено, ако размерите му са съобразени с оригинала.

[29] “Emmanuel Macron accused of having state radio chief sacked to end rumour they had an affair” by Henry Samuel, Paris, “The Telegraph”, telegraph.co.uk, London, Thursday, 1 February 2018 г., online: http://www.telegraph.co.uk/news/2018/02/01/emmanuel-macron-accused-having-state-radio-chief-sacked-end/

[30] Финансовият Моцарт, фр.

[31] Иронично. Не го сравнява със скъпоценен или поне с полускъпоценен камък, а с проста глазура, имитираща стъкло, „шлифована“ при това.

[32] Национална школа по администрация, фр.

[33] „Инспекцията“ – държавното финансово-ревизионно управление, фр. Нещо като бившата тукашна Дирекция за държавен финансов контрол, сетне – Държавна финансова инспекция, а днес Агенция за държавна финансова инспекция.

[34] Евреин, роден през 1943 година в Алжир. Има брат близнак. Имат и сестра. Баща им Симон бил самоук, без никакво образование. Но постигнал успехи в търговията с парфюмерийни изделия. След избухването на Войната в Алжир през 1954 г. семейството бяга в Париж. Атали е икономист, философ, политически консултант и високопоставен държавен служител, без особени идеологически пристрастия. Бил е личен съветник на президента Франсоа Митеран – социалист, преди това националсоциалист, и началник на Комисията за икономическо развитие при президента Никола Саркози – пишман десен. Беше първият управител на Европейската банка за възстановяване и развитие. После – след 1994 година – реформатор на френската образователна система. Той е сред основателите на европейската програма за развитие на новите технологии “EUREKA”. Собственик е и на неправителствената организация “PlaNet Finance” и е начело на интернационалната консултантска фирма “Attali & Associates” (A&A), специализирана в сферата на корпоративните финанси, на тяхното стратегическо планиране и на рисковите капитали. Казват, че е любопитно участието му в Съвета на директорите на държавния “Musée d’Orsay”, който излага произведения на френското изобразително изкуство от 1848 до 1914 година. Той замени знаменитата “Galerie nationale du Jeu de Paume” или просто “Jeu de Paume” – игра с ракети, напомняща тениса на корт. Експозицията съдържа творби от навярно най-славния период на френската живопис, скулптура и графика. Сред авторите личат имената на Клод Моне, Едуар Мане, Едгар Дега, Огюст Реноар, Пол Сезан, Жорж Сьора, Алфред Сисле, Пол Гоген, Винсент ван Гог. Добре е известно, че представителите на семейство Ротшилд са най-големите колекционери на произведения на изкуството през последните два века. Има издадени повече от 50 книги. През 2009 година американското списание “”Foreign Policy” нареди Жак Атали сред „стоте глобални мислители“ на света. (Вж. “The FP Top 100 Global Thinkers” by  Rebecca Frankel, “Foreign Policy”, foreignpolicy.com, Washington, D.C., November 25, 2009 г., online: https://foreignpolicy.com/2009/11/25/the-fp-top-100-global-thinkers-7/)

[35] Френски банкер, роден през 1942 г. в Ню Йорк след преместването на родителите му заради нацистката окупация. Пълното му име е барон Давид Рьоне Жемс дьо Ротшилд. Син е на Ги дьо Ротшилд (1909–2007) и неговата съпруга и братовчедка баронеса Аликс Ермин Жанет Шеи дьо Коромла (1911–1982). Дядо му по майчина линия бил унгарски барон на име Филип Шеи фон Коромла. Днес барон Давид дьо Ротшилд е председател на швейцарската холдингова компания “Rothschild Continuation Holdings”, за която се смята, че е дъщерна на регистрирания в Холандия пак Ротшилдов холдинг “Concordia” BV. Думата “concordia” се съдържа в лозунга, изобразен на фамилния герб: “Concordia, Industria, Integritas”, и означава „хармония“, лат. По-рано формално е бил президент на групировката от компании “De Beers”, специализирана в добива на диамванти, тяхната обработка и търговията с продукти, които съдържат скъпоценни камъни. Тя има предприятия в 35 държави, сред които Ботсвана, Намибия, Южна Африка и Канада. От май 2013 година Давид дьо Ротшилд е председател на Управителния съвет на Световния еврейски конгрес. Има полубрат – барон Едмон дьо Ротшилд, плод на късния брак на баща му с баронеса Мари-Елен ван Зюйлен ван Нейвелт, и две полусестри от първия брак на майка си за Курт Крамер. Както и доведен брат – Филип дьо Николай от първия брак на своята мащеха, френската графиня Франсоа дьо Николай. Вие си мислете, че „великата“ Френска революция е ликвидирала монархията. Винаги е така – стани, за да седна. Казано по нашенски: Оти ги ручат жабетата?

[36] “Au fait, il faisait quoi chez Rothschild, Emmanuel Macron ?” par Rémi Noyon, “L’Obs”, nouvelobs.com, Paris, Publié le 30 août 2016 г., online: https://www.nouvelobs.com/rue89/20160830.RUE5451/au-fait-il-faisait-quoi-chez-rothschild-emmanuel-macron.html

[37] Революционерът, наложил на главата си тенекиената корона, фр.

[38] Григорий Климов – „Протоколы советских мудрецов“, Издательство и типография „Советская Кубань“, Краснодар, 1995 г., стр. 189. Книгата е в библиотеката на автора.

[39] Не виждайки нищо, поради неподготвените си, нетренирани очи и други сетива.

[40] Най-малко от четвърт век съществуват, разработени са и са произведени, така наречените генни или етнически биологически оръжия. Те са създадени на базата на обобщената ДНК на определени народностни групи. При използването им загиват само представителите на конкретната етническа общност, която е мишената на онези, които използват това етно-биологическо оръжие. През деветдесетте години израелската армия го използваше за разправа с палестинците – генетичните наследници на юдеите от античността.

[41] Позоваване на „Евангелие от Марк“, гл. 5, ст. 9; „Евангелие от Лука“, гл. 8, ст. 30. В „Евангелието от Матей“ случката е разказана в глава 28, стихове 29 до 33. Но отсъства споменаването на израза „името ни е легион, защото сме много“.

[42] На английски изразът е “the levers of power” – „лостовете на властта“ или „властовите механизми“..

[43] Григорий Петрович Климов – „Божий народ“, Издательство и типография „Советская Кубань“, Издательство „Пересвет“, Краснодар, 1999 г., Электронная версия, Киев, 1999 г., стр. 3. Книгата е в архива на автора.

[44] Времето настъпи, но по-скоро нещо от сорта на „боя настана, тупат сърца ни“. Тези булки явно отричат нормалната любов и щом зърнат мъже, „виждат техните душмани“…

[45] Фатална жена, фр.

[46] Вж. “Manchester Art Gallery’s #MeToo-inspired removal of nude Nymphs painting branded a ‘pathetic stunt’” by Telegraph Reporters, “The Telegraph”, telegraph.co.uk, London, Thursday, 1 February 2018 г., online: http://www.telegraph.co.uk/art/what-to-see/manchester-art-gallerys-metoo-inspired-removal-nude-nymphs-painting/

[47] Вж. напр. “Amanda Lear”, “Salvador Dali Centennial Magazine”, 3d-dali.com, V 4.2, местоположение не е посочено, June 15, 2004 г., online: http://www.3d-dali.com/centennial-magazine/e-9-muse.htm

[48] Дража Вълчева от село Горна махала, Карловско, беше завършила Полувисшия институт за учители и дружинни ръководители „Макаренко“ в София. Което не й попречи да я направят първа секретарка на ОК на БКП в Карлово и в Пловдив. А сетне – кандидат-членка на Политбюро, членка на Държавния съвет, министърка на народната просвета и заместник-председателка на Министерския съвет. Нейният съпруг беше посланик в Испания и Румъния. А зет й, другарят Пламен Грозданов, вместо в затвора, е „уважаван бизнесмен“. Ашколсун! Освен в „Домейн Бояр“, държавна фирма за износ на вина в Англия, открадната от всички нас, той е гаулайтер на Съюз „Произведено в България“, заедно с комунистическите престъпници Андрей Райчев, Кънчо Стойчев и Христо Друмев, все агенти на ония служби. Сам той е бил секретен сътрудник на Държавна сигурност с псевдоним „Крежов“. Дипломатствал е като посланик в Москва, проводен от президента Георги Първанов и външния министър Ивайло Калфин, който днес е експерт (по комунизъм навярно) в централата на Европейския съюз в Брюксел. Преди това другарят Грозданов е бил колуга на Сталинка „Кристалина“ Георгиева в поверената от БКП на милиционера Емил Кулев „Туристспортбанк“. Управлявал е финансите на банката “TBI България“ АД. (Вж. напр. Сима Владимирова – „Династията на любимката на Живков Дража Вълчева“, в. „168 часа“, 168chasa.bg, София, 3 юни 2016 г., online: http://www.168chasa.bg/article/5548787)

[49] Заглавие на пиеса от комунистическия несретник Добри Жотев, активен борец против фашизма и капитализма от село Радуй, Пернишко, появила се във връзка с 25-годишнината от 9 септември 1944 г. Тя беше плах опит за сатира над закостенялата (без)нравственост в комунистическия ред, в който схоластиката приличаше на църковната. Да го река направо – не отразяваше реалността в марксистко-ленинската църква БКП. В нея простолюдието беше принудено да съблюдава строги правила на поведение, даже на обличане. Докато висшият й клир – номенклатурата – тънеше в разкош и разврат. Не рядко – и еднополов.

[50] Вж. 006 – Video – The Rockefeller Family Finance the International Feminist Movement – Part of the Communism, в: Георги Ифандиев – „Живеем в епоха на тотална измама, лъжа и лицемерие; нека опитаме да изясним подредбата на света – Част 2: Политкоректността“, „Диагноза с Георги Ифандиев“, diagnosa.net, София, 29 януари 2017 г., online: http://diagnosa.net/diagnosite-mi/%D0%B6%D0%B8%D0%B2%D0%B5%D0%B5%D0%BC-%D0%B2-%D0%B5%D0%BF%D0%BE%D1%85%D0%B0-%D0%BD%D0%B0-%D1%82%D0%BE%D1%82%D0%B0%D0%BB%D0%BD%D0%B0-%D0%B8%D0%B7%D0%BC%D0%B0%D0%BC%D0%B0-%D0%BB%D1%8A%D0%B6%D0%B0-2 или от YouTube от online: https://www.youtube.com/watch?v=9Kq9JDIPEho

[51] Вж. “Theresa May Travels To China With Husband Philip And Biggest Ever Foreign Business Delegation” by Paul Waugh, “HuffPos”, huffingtonpost.co.uk, London, 30 January 2018 г., online: http://www.huffingtonpost.co.uk/entry/theresa-may-china-trip-husband-philip-biggest-ever-trade-delegation-belt-and-road-initiative_uk_5a6fa02ce4b0a52682fec652

[52] Вж. “China commends Theresa May for ‘sidestepping’ human rights” by Tom Phillips in Beijing, “The Guardian”, theguardian.com, London, Friday, 2 February 2018 г., online: https://www.theguardian.com/world/2018/feb/02/china-commends-visiting-theresa-may-for-sidestepping-human-rights

[53] Показано пряко по телевизиите в петък, 8 май 2015 г., около 15:05 и 15:015 часа българско време.

[54] “Election 2015: David Cameron speech in full”, BBC News, BBC, bbc.com, London, 8 May 2015 г., online: http://www.bbc.com/news/uk-politics-32661073

[55] 002 – Video – David Cameron Pledges – ‘Our Manifesto is a Manfesto for the Working People, в: Георги Ифандиев – „Светът е сцена. Ала какво става, когато драматурзите, режисьорите и актьорите са злонамерени и калпави, а публиката е безразлична?“, „Диагноза с Георги Ифандиев“, diagnosa.net, София, 28 май 2017 г., online: http://diagnosa.net/diagnosite-mi/%D1%81%D0%B2%D0%B5%D1%82%D1%8A%D1%82-%D0%B5-%D1%81%D1%86%D0%B5%D0%BD%D0%B0-%D0%B0%D0%BB%D0%B0-%D0%BA%D0%B0%D0%BA%D0%B2%D0%BE-%D1%81%D1%82%D0%B0%D0%B2%D0%B0-%D0%BA%D0%BE%D0%B3%D0%B0%D1%82%D0%BE или от YouTube от online: https://www.youtube.com/watch?time_continue=29&v=9yoY5KV6oIM

[56] Вж. “Cameron’s appeal to quiet conservatism has triumphed” by Telegraph View, “The Telegraph”, telegraph.co.uk, London, Friday, 8 May 2015 г., online: http://www.telegraph.co.uk/news/general-election-2015/11593456/Camerons-appeal-to-quiet-conservatism-has-triumphed.html

[57] Вж. “I’m determined to build the shared society for everyone” by Theresa May, “The Telegraph”, telegraph.co.uk, London, Saturday, 7 January 2017 г., online: http://www.telegraph.co.uk/news/2017/01/07/determined-build-shared-society-everyone/

[58] Gary Allen with Larry Abraham – “None Dare Call It Conspiracy”, Concord Press, Seal Beach, Ca, 1971 г., стр. 15. Книгата е в архива на автора.

[59] Вж. “Formed in childhood, roots of Abe’s conservatism go deep” by Reiji Yoshida, Staff Writer, “The Japan Times”, japantimes.co.jp, Tokyo and Osaka, December 26, 2012 г., online: https://www.japantimes.co.jp/news/2012/12/26/national/formed-in-childhood-roots-of-abes-conservatism-go-deep/#.WnRqSWdG270

[60] Вж. напр. Eric D. Butler – “The International Jew: The Truth About the Protocols of Zion”, R.M. Osborne Limited, Adelaide, Australia, 1946 г. Авторът, участник във Втората световна война, антикомунист, основател на Австралийската лига за правата, е поддържал широки контакти в цял свят. И е стигнал до заключението – особено изучавайки Плана Моргентау за следвоенното устройство на Германия – че Уинстън Чърчил и Франклин Делано Рузвелт са крипто комунисти. За втория е доказано и писано в множество източници. Дори в спомените на собствения му зет, съпруга на дъщеря му. Достатъчно показателен е малък на пръв поглед, но многозначителен факт. На 12 юни 1941 година британското разузнаване узнава, че германците най-вероятно ще нападнат Съветския съюз. Още на следващата заран, на 13 юни, „Чърчил заповяда да бъдат предупредени Съветите и Рузвелт. „От всички източници, с които разполагам, включително някои заслужаващи изключително доверие, изглежда, че гигантско германско яростно нападение е неизбежно“, каза министър-председателят на президента.“ (David E. Murphy – “What Stalin Knew: The Enigma of Barbarossa”, Yale University Press, New Haven, CT and Lonon, 2005 г., For Churchill (Eden) to Stalin on 13 June, стр. 148–149; For Churchill to Roosevelt: Foreign Office to Washington, No. 3281, 14 Jun. 1941, PREM3/230/1, PRO, цитирано в: James Barros and Richard Gregor – “Double Deception: Stalin, Hitler and the Invasion of Russia”, Northern Illinois University Press, DeKalb, IL, 1995 г., стр. 196; John Bryden – “Fighting To Loose: How the German Secret Intelligence Service Helped the Allies Win the Second World War”, Dundurn Press, Toronto, 2014, стр. 97. Последната книга е в архива на автора.) По това време съюзът между нацистите, управляващи Германия, и комунистите, на власт в СССР, е непокътнат. Те са приятели, а Сталин уж крои планове за противопоставяне на западните „капиталистически демокрации“, за да постигне бърз и неимоверен напредък на световната комунистическа революция. Официално за него Британия е враг, САЩ – също. А „антикомунистът“ Чърчил изненадващо го предупреждава. Не ми казвайте, че Сталин не е знаел за предстоящото нападение на хитлеровия Трети райх над неговия Съюз на съветските социалистически републики. Планът е бил в ход. Главните играчи в него са знаели ролите си. Но предстояли изненади. Например, фюрерът не е очаквал Британия и САЩ да се съюзят със СССР с всички произлезли последици от този изненадващ за него ход.

[61] Многократно съм посочвал изнесените доказателства от офицера от КГБ Анатолий Голицин. Странно, но британското контраразузнаване MI6 не обърнало внимание. Факти за сътрудничеството на Уилсън с КГБ се съдържат в архивните материали, изнесени от полковник Василий Митрохин. (Вж. Christopher Andrew and Vasili Mitrokhin – “The Sword And The Shield: The Mitrokhin Archive And The Secret History Of The KGB”, Basic Books, New York, NY, 1999 г. Книгата е в библиотеката на автора.)

[62] Многозначително е нейното посещение у нас през 1972 г. в качеството й на министърка на образованието. Тя не пести похвалите си за тукашната крайно идеологизирана социалистическа (без)просветна система. После се оказа, че двамата с Михаил Горбачов са работили съвместно, преди той да оглави КПСС през 1985 г. Първото му посещение на Албиона е през 1984-а, а Тачър го приема на 10 “Downing Street” неизвестно в какво качество. Той все още е просто партиен апаратчик.

[63] Най-много подробности в: Георги Ифандиев – „Когато корабът потъва, плъховете бягат, а мишките се радват… или вариации на тема „възхвала на глупостта“, „Диагноза с Георги Ифандиев“, diagnosa.net, София, 28 ноември 2017 г., online: http://diagnosa.net/diagnosite-mi/%D0%BA%D0%BE%D0%B3%D0%B0%D1%82%D0%BE-%D0%BA%D0%BE%D1%80%D0%B0%D0%B1%D1%8A%D1%82-%D0%BF%D0%BE%D1%82%D1%8A%D0%B2%D0%B0-%D0%BF%D0%BB%D1%8A%D1%85%D0%BE%D0%B2%D0%B5%D1%82%D0%B5-%D0%B1%D1%8F%D0%B3%D0%B0

[64] Полковник Филип Дж. Корсо с Уилям Дж. Бърнс – „Денят след Розуел: Бивш служител на Съвета за национална сигурност и на Пентагона разкрива шокиращи правителствени тайни за дългоукриваното присъствие на НЛО“, Том І, ИК „Огледало“, София, 2009 г., стр. 14. Книгата е в библиотеката на автора.

[65] Артър Гилбърт Трюдо (1902–1991) – американски пълководец, станал известен с планираната и командвана от него операция за превземането на Порк Чоп Хилз във Войната срещу Корея. Порк Чоп Хилз представлява възвишение, което по време на Корейската война имало с тратегическо значение за американците и те неколкократно превземали. Накрая под командването и с личния пример на генерал Трюдо го завзели окончателно. Буквално названието Pork Chop Hill означава Хълма на свинската кайма, англ. Трюдо бил кадърен военен. Смятан за най-подходящата кандидатура за главнокомандващ на въоръжените сили на САЩ във Виетнам. Но по политически причини, заради антикомунизма му, при президента Джон Ф. Кенеди го пенсионирали, вместо да го назначат. Полковник Корсо бил пряко подчинен на Трюдо както в Корейската война, така и в работата си като разузнавач в Пентагона.

[66] Gary Allen with Larry Abraham – “None Dare Call It Conspiracy”, Concord Press, вече цит. съч., стр. 15.

[67] Project Horizon – строго секретен американски проект за изграждане на военна база на Луната, представен през 1959 г. Бил разработен от екип под ръководствоно на прочутия офицер от нацистката SS Вернер фон Браун. Целта му, формулирана в преамбюла, била следната: „Лунният аванпост е необходим за разработване и защита на потенциални интереси на Съединените щати на Луната; да разработва техники за проследяване на Земята и Космоса от Луната чрез съобщителни релейни връзки и за операции на лунната повърхност; за по-нататъшно изследване на космическото пространство и за военни действия на Луната, ако са необходими; и за подпомагане на научните изследвания на Луната.“ (Wernher von Braun – Project Horizon Volume II: Technical Considerations and Plans, United States Army, The Pentagon, Arlington County, Virginia, 1959 г., стp. 307. Книгата е в архива на автора.)

[68] Пак там, стр. 65-66, 72-73; Полковник Филип Дж. Корсо с Уилям Дж. Бърнс – „Денят след Розуел: Бивш служител на Съвета за национална сигурност и на Пентагона разкрива шокиращи правителствени тайни за дългоукриваното присъствие на НЛО“, Том ІІ, ИК „Огледало“, София, 2009 г., стр. 37. Книгата е в библиотеката на автора.

[69] Всъщност First Minister of Scotland – първи министър на Шотландия. Длъжността е равнозначна на министър-председател. Първият министър оглавява шотландското правителство. Предлага се от парламента, но формално  бива одобрен от британската кралица. Към него се обръщат с „правопочитаем“. Алекс Салмънд беше лидер на „дясната“ Шотландска национална партия, претендиращата за откъсване от Британия и независимост. Днес на власт е лейбъристката Никола Стърджън. Лейбъристите се представят за социалисти, но такива не съществуват. Те са по-умерени и по-малко революционно настроени комунисти меншевики.

[70] “In Russia, a long game for Navalny” by John Lloyd, Reuters, reuters.com, London, Friday, February 2, 2018 г., online: https://www.reuters.com/article/us-lloyd-russia-commentary/commentary-in-russia-a-long-game-for-navalny-idUSKBN1FM2AV

[71] Вж. напр. “Kim Jong-un’s sister invites South Korean president to Pyongyang: Kim Yo-jong’s meeting with Moon Jae-in was highest-level contact between countries in more than a decade” by Benjamin Haas in Pyeongchang, “The Guardian”, theguardian.com, London, Saturday, 10 February 2018 г., online: https://www.theguardian.com/world/2018/feb/10/kim-yo-jong-meets-south-korean-president-in-seoul-as-thaw-continues

[72] Вж. напр. “Winter Olympics 2018: South Korea to pay for North’s delegation”, BBC News, BBC, bbc.com, London, Wednesday, 14 February 2018 г., online: http://www.bbc.com/news/world-asia-43054453

[73] Вж. “Second White House aide resigns amid domestic abuse allegations: After departure of Rob Porter, speechwriter David Sorensen becomes second Trump staffer this week to leave job while facing accusations” by Julia Carrie Wong in San Francisco, “The Guardian”, theguardian.com, London, Saturday, 10 February 2018 г., online: https://www.theguardian.com/us-news/2018/feb/09/david-sorensen-white-house-domestic-abuse-allegations

[74] Познайте кой е старият мишок и кой кукличката.

[75] Вж. напр. “The jihadist ‘Beatles’: Britons who became the face of Isis cruelty: Four Londoners’ depravity was showcased in shocking videos. Now the last two are in captivity” by Martin Chulov, Middle East correspondent, “The Guardian”, , London, Saturday, 10 February 2018 г., online: https://www.theguardian.com/world/2018/feb/09/jihadist-beatles-britons-face-isis-cruelty

[76] “China accuses U.S. of ‘Cold War mentality’ with new nuclear policy” by Reuters Staff, Reuters, reuters.com, New York, NY, Sunday, February 4, 2018 г., online: https://af.reuters.com/article/worldNews/idAFKBN1FO02O

[77] Алберт Айнщайн (1879–1955) – евреин, антиционист, роден в Германия, завършил университет в Цюрих, Швейцария. От чиновник станал учен, занимавал се с теоретична физика. Смятат го за създател на Теорията на относителността – една от носещите колони на съвременната физика и свързаните с нея науки и постижения на техниката. Съществуват мнения, че е отмъкнал разработка на първата си съпруга, сръбската физичка Милева Марич. Семейството има двама ненормални синове. Айнщайн и съпругата му се развеждат. Физикът се жени повторно за своя първа братовчедка. По време на Третия райх имигрират в САЩ. Айнщайн е един от виновниците за създаването на атомната бомба. Той подписва писмото, с което едни от най-известните ядрени физици призовават за формиране на единно световно правителство. След това, отново в писмо, се обявява против узаконяването на Израел като еврейска държава в Палестина. Смята го за нарушение на религиозните норми и за геноцид над палестинския народ. (“Albert Einstein: 10 of his best quotes”, “The Telegraph”, telegraph.co.uk, London, 30 March 2012 г., online: http://www.telegraph.co.uk/news/science/science-news/9176616/Albert-Einstein-10-of-his-best-quotes.html)

[78] Вж. напр. „Румен Петков: Познавам се с бащата на Московски“, Novini.bg, София, 19 май 2011 г., online: https://www.novini.bg/news/2073-%D1%80%D1%83%D0%BC%D0%B5%D0%BD-%D0%BF%D0%B5%D1%82%D0%BA%D0%BE%D0%B2-%D0%BF%D0%BE%D0%B7%D0%BD%D0%B0%D0%B2%D0%B0%D0%BC-%D1%81%D0%B5-%D1%81-%D0%B1%D0%B0%D1%89%D0%B0%D1%82%D0%B0-%D0%BD%D0%B0-%D0%BC%D0%BE%D1%81%D0%BA%D0%BE%D0%B2%D1%81%D0%BA%D0%B8.html; „Румен Петков: Бащата на Московски е близък до БСП“, Информационна агенция БЛИЦ, blitz.bg, София, 19 май 2011 г., online: https://www.blitz.bg/politika/rumen-petkov-bashchata-na-moskovski-e-blizk-do-bsp_news108806.html Препоръчвам и: Иван Велчев – „Владислав Горанов и Ивайло Московски живеят в луксозен комплекс на Кирил Домусчиев“, в. „Галерия“, glasove.com, София, 1 юни 2015 г., online: http://glasove.com/categories/politika/news/vladislav-goranov-i-ivajlo-moskovski-jiveqt-v-luksozen-kompleks-na-kiril-domuschiev

[79] Вж. 002 – Video – Vladimir Zhirinovsky Is Proud with His Service in KGB and Continues, в: Георги Ифандиев – „Rhapsody in blue – рапсодия в тъжно, или чалгарска мозайка из местната и световна Номенклатурия – Част 3“, „Диагноза с Георги Ифандиев“, diagnosa.net, София, 7 октомври 2016 г., online: http://diagnosa.net/diagnosite-mi/rhapsody-in-blue-%D1%80%D0%B0%D0%BF%D1%81%D0%BE%D0%B4%D0%B8%D1%8F-%D0%B2-%D1%82%D1%8A%D0%B6%D0%BD%D0%BE-%D0%B8%D0%BB%D0%B8-%D1%87%D0%B0%D0%BB%D0%B3%D0%B0%D1%80%D1%81%D0%BA%D0%B0-%D0%BC-3 или от Vimeo от online: https://vimeo.com/185932633

[80] Колко пъти съм цитирал откъса от протокола от разпита на Кристиан „Кръстьо“ Раковски в следствието на НКВД: „Спомнете си фразата, изречена от майката на петимата братя Ротшилд: „Ако синовете ми поискат, повече няма да има никакви войни.“ Това означава, че те са били арбитрите, господарите на мира и войната, но не и императори. В състояние ли сте да си представите този факт от такова космическо значение? Войната не е ли всъщност едно от проявленията на революцията? Война – Комуната.“ (J. Landowsky – “Red Symphony”, Translated with a Foreword by George Knupffer, The Plain-Speaker Publishing Company, London, 1968 г., стр. 26; в превода на български: Д-р Йожи Ландовски – „Червена симфония: Протоколите от разпитите на Кристиян (Кръстьо) Раковски по време на следствието в НКВД – януари 1938 г.“, ИК „Огледало“, София, 2009 г., стр. 77-78. Двете издания на книгата са в архива и библиотеката на автора.) Комуната? Парижката комуна – 18-28 март 1871 г. Избухва като продължение на Френско-пруската война (1870-1871), която французите губят. Прусаците влизат в Париж – „града на светлината“. Комуната се разпада, след свада и разцепление между съучастниците в нея – социалисти и анархисти – все „рожби“ на Ротшилд и подчинените им илюминати.

[81] Според впечатления на военни, служили с него в Ирак, той е съвършен страхливец. Тъкмо бъзливостта го превръща в неимоверно жесток, безмилостен тиранин, получил прякора „Лудото куче“.

[82] “Trump’s ‘marching orders’ to the Pentagon: Plan a grand military parade” by Greg Jaffe and Philip Rucker, “The Washington Post”, washingtonpost.com, New York, NY, Tuesday, February 6, 2018 г., onlirne: https://www.washingtonpost.com/politics/trumps-marching-orders-to-the-pentagon-plan-a-grand-military-parade/2018/02/06/9e19ca88-0b55-11e8-8b0d-891602206fb7_story.html?utm_term=.e6cee34ce20f

[83] Чарлз Дикенз (1812–1870) – английски писател реалист и обществен критик. (Charles Dickens – “The Adventures of Oliver Twist”, Ticknor and Fields, Boston, Chapman and Hall, London, 1866 г., стр. 259.)

[84] Григорий Климов – „Протоколы советских мудрецов“, Издательство и типография „Советская Кубань“, Краснодар, 1995 г., стр. 44. Книгата е в библиотеката на автора.

[85] Владимир Жириновский, Председатель партии ЛДПР – Александр Хинштейн, Депутат государственной думы по списку „Единой России“, „Выборы-2011 – Дебаты“, RTR-Planeta, .rtr-planeta.com, Москва, 24 ноября 2011 г., ок. 22:45 часа българско време, от online: http://www.rtr-planeta.com/?d=10

[86] Вж. “‘Truly shocking’ that the private-school educated and affluent middle class still run Britain, says Sir John Major” by Christopher Hope, Senior Political Correspondent, “The Telegraph”, telegraph.co.uk, London, Sunday, November 10, 2013 г., online: http://www.telegraph.co.uk/news/politics/conservative/10439303/Truly-shocking-that-the-private-school-educated-and-affluent-middle-class-still-run-Britain-says-Sir-John-Major.html

[87] „Съпругата на Иво Христов – съдружничка с бос от митичната фирма-държава „Мултигруп“, Novini.bg, София,  21 ноември 2017 г., online: https://www.novini.bg/news/455913-%D1%81%D1%8A%D0%BF%D1%80%D1%83%D0%B3%D0%B0%D1%82%D0%B0-%D0%BD%D0%B0-%D0%B8%D0%B2%D0%BE-%D1%85%D1%80%D0%B8%D1%81%D1%82%D0%BE%D0%B2-%D1%81%D1%8A%D0%B4%D1%80%D1%83%D0%B6%D0%BD%D0%B8%D1%87%D0%BA%D0%B0-%D1%81-%D0%B1%D0%BE%D1%81-%D0%BE%D1%82-%D0%BC%D0%B8%D1%82%D0%B8%D1%87%D0%BD%D0%B0%D1%82%D0%B0-%D1%84%D0%B8%D1%80%D0%BC%D0%B0-%D0%B4%D1%8A%D1%80%D0%B6%D0%B0%D0%B2%D0%B0-%D0%BC%D1%83%D0%BB%D1%82%D0%B8%D0%B3%D1%80%D1%83%D0%BF.html

[88] Миша Глени – „Мак Мафия – престъпност без граници“, Издателство „Сиела“, София, 2008 г., стр. 26-27. Книгата е в библиотеката на автора.

[89] Марк Твен псевдоним на Семюъл Лангхорн Клемънс (1835–1910) – един от най-прочутите американски писатели и издатели. Широко известни по целия свят са романите му „Приключенията на Том Сойер“ и „Приключенията на Хъкълбери Фин“. Втората е наричана „най-великия американски роман“. (E. C. McKenzie – “14,000 Quips & Quotes: For Speakers, Writers, Editors, Preachers, and Teachers”, Baker Book House, Grand Rapids, MI, 1990, г., стр. 571.)

[90] „Една кръв съм с Вапцаров и Димитров“, с д-р Константин Тренчев, лидер на КТ „Подкрепа“, разговаря Мариела Балева, в. „Труд“, София, понеделник, 18 декември 2006 г., стр. 12-13. Много фотокопия в библиотеката на автора.

[91] Миша Глени – „Мак Мафия – престъпност без граници”, Издателство „Сиела”, вече цит. съч., стр. 27.

[92] Louis Marshalko – “The World Conquerers, The Real War Criminals”, Christian Book Club, Washington, DC, 1958 г., стр. 51. Книгата е в архива на автора.

[93] Миша Глени – „Мак Мафия – престъпност без граници”, Издателство „Сиела”, вече цит. съч., стр. 27-28.

[94] Вж. обширен откъс от доклада на Петър Младенов в: Стенограма от срещата на генералния секретар на ЦК на БКП и председател на Държавния съвет Петър Младенов с Колегиума на МВР, София, 25 ноември 1989 г., фотокопие в архива на автора, в: Георги Ифандиев – „У нас мафията си има държава – Част 3“, „Диагноза с Георги Ифандиев“, diagnosa.net, София, 12 март 2012 г., online: http://diagnosa.net/diagnosite-mi/%D1%83-%D0%BD%D0%B0%D1%81-%D0%BC%D0%B0%D1%84%D0%B8%D1%8F%D1%82%D0%B0-%D1%81%D0%B8-%D0%B8%D0%BC%D0%B0-%D0%B4%D1%8A%D1%80%D0%B6%D0%B0%D0%B2%D0%B0-%E2%80%93-%D1%87%D0%B0%D1%81%D1%82-3

[95] Исус Христос и последователите му прекосили с платноходка Галилейското езеро. На слизане от плавателния съд човек, който се появил от близкото гробище, ги пресрещнал. Имал нечист дух. Живеел в гробището и никой не можел да го хване, да го завърже или окове във вериги. Притежавал такава сила, че ги разкъсвал. Денонощно скитал из околните хълмове, крещял неистово и се самонаранявал с камъни. Когато още отдалече зърнал Исус, се затичал да го почете. „И крещеше със силен глас и нареждаше: „Какво общо имаме с теб, Исусе, сине на най-високопоставения Бог? Умолявам те чрез Бога да не ме измъчваш. А той му рече: „Пръждосай се от човека, о, ти, нечист дух.“ И попита човека: „Какво е името ти?“ А той му отговори: „Нашето име е Легион, защото сме много.“ И много се молеше на Исус да не го прогонва от страната. Добре, ама там, близо до хълма, имаше голямо стадо свине, което се хранеше. И лунатиците го молеха, казвайки: „Изпрати ни при свинете, та да можем да ги нападнем.“ И той им разреши. А лунатиците се втурнаха и атакуваха свинете; а стадото побягна към стръмните скали и падна в морето. Те бяха около хиляда и се издавиха във водата. А онези, които ги хранеха, избягаха и разказаха на [жителите на] града и на селата. И затова хората се завтекоха, за да видят какво е станало. И като стигнаха при Исус, зърнаха лунатика – седнал, облечен и държащ се добре; даже онзи, който имаше легион в себе си; и хората се изплашиха. И тези, които видяха това, им разказаха как точно е станало всичко с лунатика и със свинете. Затова те започнаха да го карат да напусне тяхната земя. Когато се качваше на лодката, лунатикът го молеше да го вземе със себе си. Но той не искаше да му позволи, а му рече: „Върви си у дома при своите хора и им разкажи какво е сторил Бог за теб. И как е бил милостив към теб. И той си тръгна. И започна да проповядва из десет града за онова, което Исус беше направил за него. И всички бяха смаяни.“ („Евангелие от Марк“, гл. 5, ст. 1-5; точният цитат: ст. 6-20. Всички Евангелски цитати са от превода на английски, направен от д-р Джордж Ламза от оригинала на арамейски.) Дано сте схванали. Евреите и комунистите са нечистите духове на тази земя. И не допускат доброто, даже във вид на слово, да пребъде на нея. Бог е в състояние да промени нещата. Но това не е ли наша работа, след като разполагаме с неговия прекрасен дар – свбодна воля?

[96] Боян, жител на село Калотинци, Пернишко. (“Why is Bulgaria’s population falling off a cliff?” by Ruth Alexander, BBC News, BBC, bbc.com, London, 7 September 2017 г., online: http://www.bbc.com/news/world-europe-41109572)

[97] В оригинала: “in the firing line”. Изразът няма друго значение на български. Да приемем – пред ликвидиране.

[98] Какво разбират под „хората“?

[99] “Bulgaria: The world’s fastest-falling populations ‘will be in eastern Europe’” by Chris Harris, “Euronews”, euronews.com, Lyon, Friday, 26 January 2018 г., online: http://www.euronews.com/2018/01/26/the-world-s-fastest-falling-populations-will-be-in-eastern-europe-

[100] “Bulgaria: The world’s fastest-falling populations ‘will be in eastern Europe’” by Chris Harris, “Euronews”, вече цит. съч.

[101] Тодор Балкански – „Тодор Живков: Един езиковед за просопографията на Диктатора“, ИК „Знак ‘94“, Велико Търново, 1996 г., стр. 27-28, 29, 30-31. Книгата е в библиотеката на автора. Можете да се запознаете с конкретни откъси в: Георги Ифандиев – „Етническата война е в разгара си, властта държи на своя неутралитет“, Диагноза с Георги Ифандиев“, diagnosa.net, София, 14 април 2012 г., online: http://diagnosa.net/diagnosite-mi/%D0%B5%D1%82%D0%BD%D0%B8%D1%87%D0%B5%D1%81%D0%BA%D0%B0%D1%82%D0%B0-%D0%B2%D0%BE%D0%B9%D0%BD%D0%B0-%D0%B5-%D0%B2-%D1%80%D0%B0%D0%B7%D0%B3%D0%B0%D1%80%D0%B0-%D1%81%D0%B8-%D0%B2%D0%BB%D0%B0%D1%81%D1%82#_edn47

[102] Първопроходец, предтеча, предвестник, нем. В състезанията по ски алпийски дисциплини това са трима добри спортисти, които не участват в конкретната надпревара, а прокарват следите за улеснение на действително зачитаните спускания.

[103] Ръфъс Норис – британски театрален и филмов режисьор, израсъл в Африка и Малайзия, понастоящем художествен директор на Националния театър в Лондон.“Rufus Norris: ‘We are living in an age of extreme selfishness’” by Amelia Gentleman, “The Guardian”, theguardian.com, London, Monday, 27 February 2017 г., online: https://www.theguardian.com/stage/2017/feb/27/rufus-norris-we-are-living-in-an-age-of-extreme-selfishness)

[104] Закон за обявяване на комунистическия режим в българия за престъпен, обнародван в „Държавен вестник“, брой 37, София, от 5 май 2000 г., член 3. Законът е достъпен от online: https://www.lex.bg/laws/ldoc/2134920192

[105] Джулиън Багини – британски филисоф, който въпреки петдесетте си години и своите двайсетина издадени книги, не се е прочул с нищо, освен с дребни заяждания на тема „конспиративни теории“. (“Is the Illuminati running the world? Maybe it’s not such a mad idea” by Julian Baggini, “The Guardian”, theguardian.com, London, Wednesday, 14 February 2018 г., online: https://www.theguardian.com/commentisfree/2018/feb/14/illuminati-running-world-not-mad-idea-questioning-hidden-power-elites-sane)

[106] Толкова изминаха от приемането от Народното събрание на Закона за обявяване на комунистическия режим за престъпен.

[107] Пак там.

[108] Научих това от пощенската раздавачка в квартала. Работех на около 30 метра от кооперацията, в която живее комунистическият терорист Вагенщайн. Естествено, стара, „буржоазна“ сграда на улица „Московска“ до тази на столичната община, натъпкана все с такива като него. Не се съмнявам, че или са избили истинските собственици, или са ги прогонили от апартаментите им. А не предавам пощаджийката, която поне веднъж седмично идваше в кабинета ми, за да пием кафе и побъбрим. Просто научих, че добрата жена е починала. Тя ми разказваше на кого предавала пощата на Вагенщайн през зимата, защото той ходел на топло в Израел. А твърди, че е антиционист. Дали има имоти там, само партията и дяволът – едно и също – знаят.

[109] Вж. Дани Златанчева – „Бившият Депутат от СДС Николай Гацев: Иван Костов е агент на ГРУ“, в. „Уикенд“, брой 35 (616), София, 5-11 септември 2015 г., стр. 24, препечатано в Информационна агенция БЛИЦ, София, 7 септември 2015 г., online: http://www.dailypress.bg/%D0%B1%D0%B8%D0%B2%D1%88%D0%B8%D1%8F%D1%82-%D0%B4%D0%B5%D0%BF%D1%83%D1%82%D0%B0%D1%82-%D0%BE%D1%82-%D1%81%D0%B4%D1%81-%D0%BD%D0%B8%D0%BA%D0%BE%D0%BB%D0%B0%D0%B9-%D0%B3%D0%B0%D1%86%D0%B5%D0%B2-%D0%B8/

[110] Да живее френски Алжир, фр. Вж. ““Vive l’Algérie française!”, “Charles de Gaulle et l’Algérie”, “L’Internaute”, linternaute.com, Paris, дата не е посочена, online: http://www.linternaute.com/actualite/histoire/1023709-charles-de-gaulle-et-l-algerie/1023715-vive-l-algerie-francaise

[111] Вж. напр. “50 Years Ago: Charles De Gaulle Called for Russia and Europe to Dump the US (Video): During a visit to the Soviet Union the French leader said that the two countries should effect a rapprochement without American interference” by Paul Kaiser, “Russia Insider”, russia-insider.com, Moscow, June 21, 2016 г., online: http://russia-insider.com/en/history/50-years-ago-charles-de-gaulle-called-russia-and-europe-dump-us/ri15091

[112] Съветско-руският философ Александър Зиновиев в интервю, цитирано в: Сюзан Лабен – „Тайният план за завладяване на Европа“, Издателство Монархическо-Консервативен Съюз, София, 1993 г., стр. 60.

[113] Омраза, антипатия към човека и човечеството, превръщаща се в психологически проблем, но и в обществена (социална) идеология.

[114] Разочарование от човешките качества, водещи до стремеж към тяхното изкуствено подобряване, залегнали в основата на юдаизма и ционизма – в най-краен вид, довел до еврейската надменност и чувство за превъзходство, и отхвърляне на всички други хора като „низши“ – комунизма, националсоциализма, либерализма във всичките му форми, най-вече социализма.

[115] Съответно, ненавистта към жените и женското, и мъжете и мъжкото, както и към всичко, отъждествявано с двата истински пола.

[116] Роден в търговищкото село Орач, Търговищко. Постъпил в РМС. За терористична дейност осъден. 9 септември 1944 година го заварва зад решетките. Следва бурна кариера в ДКМС и БКП. Правят го заместник-постоянен представител на България в ООН, секретар на ЦК на БКП, постоянен представител на България в международните организации в Женева при службите на ООН, посланик в Канада, Венецуела и Гвиана. В края на 1988 година, в противовес на Комитета за правата на човека с председател Илия Минев, Тодор Живков създава казионна едноименна структура. Назначава Теллалов за председател. А снахата на Иван Пръмов – Меглена Кунева-Пръмова – за негова лява кълка.

[117] Александър Зиновиев (1922–2006) – съветски и руски философ, писател, обществен критик, членувал в КПСС, стигнал до несъгласие със съветската система и политика. Като ревизионист и дисидент, забранен у дома, през седемдесетте години започна да изнася творбите си зад граница, където ги издаваха. Прогонен на Запад – дали – заживя в Западна Германия, а след това – във Франция. Яростен критик на марксизма-ленинизма, той достигна до извода, че тази нова религия е завладяла целия свят. И се обяви за категоричен противник на глобализма. Не повярва на Горбачов, но се завърна в Русия. През последните години се изявяваше като руски патриот, убеден, че Русия е обречена. Но никога не стигна до крайности. За разлика от много други, не се присъедини към партия или движение. (“Alexander Zinoviev: The End of Communism in Russia Meant the End of Democracy in the West” by Michael Kirkwood, originally published in 1999 in the French “Figaro” Magazine.  Its original title was:  “The West and Russia – A Controlled Catastrophe”, “Russia Insider“, russia-insider.com, Greenwich, CT, USA; Moscow, Russia, Monday, October 26, 2015 г., online: http://russia-insider.com/en/history/russian-thinker-1999the-end-communism-russai-signalized-end-democracy-west-alexander)

[118] Вж. напр. “Angela Merkel’s Years in East Germany Shaped Her Crisis Politics” by Alan Crawford and Tony Czuczka, “Bloomberg”, bloomberg.com, New York, NY, 20 September 2013 г., online: https://www.bloomberg.com/news/articles/2013-09-19/angela-merkels-early-years-in-east-germany-shaped-her-crisis-politics

[119] Вж. напр. “New Biography Causes Stir: How Close Was Merkel to the Communist System?”, “Der Spiegel”, spiegel.de, Hamburg, May 14, 2013 г., online: http://www.spiegel.de/international/germany/new-book-suggests-angela-merkel-was-closer-to-communism-than-thought-a-899768.html

[120] Съкращение от Ministerium für Staatssicherheit – Министерството за държавна сигурност на ГДР.

[121] “Was Lothar de Maizière dazu trieb, IM zu warden” von Stefan Aust, “Die Welt”, welt.de, Berlin, 4.10.2015 г., online: https://www.welt.de/geschichte/article147148400/Was-Lothar-de-Maiziere-dazu-trieb-IM-zu-werden.html

[122] За ваше улеснение: За Далия Грибаускайте, президентка на Литва, вж. много подробности и видеодоказателства в: Георги Ифандиев – „Дегенерати, облечени във власт – Част 5 – За кораба на глупците и курвите-навигаторки“, „Диагноза с Георги Ифандиев“, diagnosa.net, София, 6 ноември 2015 г., online: http://diagnosa.net/uncategorized/%D0%B4%D0%B5%D0%B3%D0%B5%D0%BD%D0%B5%D1%80%D0%B0%D1%82%D0%B8-%D0%BE%D0%B1%D0%BB%D0%B5%D1%87%D0%B5%D0%BD%D0%B8-%D0%B2%D1%8A%D0%B2-%D0%B2%D0%BB%D0%B0%D1%81%D1%82-%D1%87%D0%B0%D1%81%D1%82-5 (Има опит за премахването на публикацията.) За Виктор Орбан, чийто баща е член на комунистическата партия, вж. в: Георги Ифандиев – „Войната е мир! Свободата е робство! Невежеството е сила! Обаче пука ли му на някой? – Част 2“, „Диагноза с Георги Ифандиев“, diagnosa.net, София, 11 април 2014 г., online: http://diagnosa.net/diagnosite-mi/%D0%B2%D0%BE%D0%B9%D0%BD%D0%B0%D1%82%D0%B0-%D0%B5-%D0%BC%D0%B8%D1%80-%D1%81%D0%B2%D0%BE%D0%B1%D0%BE%D0%B4%D0%B0%D1%82%D0%B0-%D0%B5-%D1%80%D0%BE%D0%B1%D1%81%D1%82%D0%B2%D0%BE-%D0%BD%D0%B5%D0%B2%D0%B5-2

[123] Един народ, една държава, една комунистическа партия на света; а над всички тях – един лидер от Давидовото коляно, нем.

[124] Румяна Бъчварова, членка на БКП, дъщеря на главния редактор на официоза, вестник „Отечествен фронт“ Генчо Бъчваров; Николай Младенов – секретар на Ученическия комитет на ДКМС в столичната Английска гимназия, син на служител на ДС от засекретено ниво, внук на активен борец против фашизма и капитализма (АБПФК), програмен директор на фондация „Отворено общество“; Сергей Игнатов – на секретар на ОК на БКП – Видин, завършил в СССР, ректор на Соросовия Нов български университет; Аню Ангелов – партиен секретар, делегат на 14-тия конгрес на БКП; Нона Караджова – дъщеря на завеждащ отдел в ЦК на БКП; Лиляна Павлова – дъщеря на активен комунист, внучка на Георги Павлов, въоръжен терорист от бригада „Чавдар“, АБПФК, член на ЦК на БКП, министър; Ивайло Московски – син на партиен секретар от БКП, започнал работа в Мултигруп; Диана Ковачева – дъщеря на завеждащ отдел в ЦК на БКП и така нататък.

[125] В парламентарната група на ГЕРБ са 18 парчета заклети интересчии и неколцина, укрили келепирджийството си.

[126] Дъщеря на активни борци против фашизма и капитализма от Самоков. Градчето е трагично известно с масовите комунистически убийства след 9 септември 1944 година, извършвани от такива като Фандъкови. От т. нар. Черна скала са хвърляни в стометровата пропаст по-заможни граждани, общински чиновници, кметове и полицаи от околните села.

[127] Същото училище завършиха Людмила и Владимир Живкови, Андрей Луканов, проф. Александър Шурбанов – агент „Тодор“, Сергей Игнатов, Владимир Каролев, Георги „Алберт“ Коритаров, Сергей Станишев, Миролюба Бенатова, Юлиан Вергов, Коцето Калки, Владислав Прелезов, Васил Стоев – Ампега, Любомир Дреков – кмет на община Лозенец и още цял полк номенклатурни дечица. За партийното членство на Димитър Главчев вж. „БКП живее чрез ГЕРБ! Пореден партиен член е новият председател на НС!“, RNS, rns.bg, София, 19 април 2017 г., online: http://rns.bg/%D0%B1%D0%BA%D0%BF-%D0%B6%D0%B8%D0%B2%D0%B5%D0%B5-%D1%87%D1%80%D0%B5%D0%B7-%D0%B3%D0%B5%D1%80%D0%B1-%D0%BF%D0%BE%D1%80%D0%B5%D0%B4%D0%B5%D0%BD-%D0%BF%D0%B0%D1%80%D1%82%D0%B8%D0%B5%D0%BD-%D1%87%D0%BB/

[128] Партийна секретарка на звеното „Приходи от народното стопанство“ в Окръжния Народен Съвет в Пловдив.

[129] На английски терминът е “bid” и означава наддаване, преговори, пазарлък, договаряне.

[130] Фотографът, мой бивш колега, се казва Огнян Панов и е твърде способен. И без видими политически пристрастия.

[131] С други думи – признание, че всички са едни и същи. Даниел Кон-Бендит – радикален ултраляв френски политик, роден в семейство на евреи от Германия. Един от най-крайните водачи на студентските бунтове в Париж през май 1968 година. Габриел Кон-Бендит – по-малък брат на Даниел. Тяхната монография, излязла в самото навечерие на бунтовете, критикува сталинизма, Френската комунистическа партия и профсъюзите. Прокламирайки завоя на авторите към анархизма, тя и до днес оставя следа в т. нар. социалистическа мисъл не само във Франция. (Daniel Cohn-Bendit & Gabriel Cohn-Bendit – “Obsolete Communism: The Left-Wing Alternative”, McGraw-Hill Book Company, New York, St. Louis, San Frallcisco, 1968 г., стр. 42. Книгата е в архива на автора.)

[132] “Why I am not a Communist?” by Karel Čapek, translated and provided by Martin Pokorny, “Přítomnost”, № 4, December 2, 1924 г., online: http://capek.misto.cz/english/communist.html

[133] Едва ли още са били „американци“, но следвам текста в публикацията. В САЩ придобиването на гражданство не е бърза и лесна процедура. Първо се минава през т. нар. зелена карта, даваща право на напускане на страната за определено време. Следват други тегоби, за да се стигне до лелеяната лична карта и задграничен паспорт с пресован юдеомасонски герб върху него.

[134] „Журналист США Грег Вайнер: биография“, “DIWIS”, женский журнал, diwis.ru, Москва, 30.01.2018 г., online: http://diwis.ru/zhurnalist-ssha-greg-vajner/

[135] Съкращение от Съвета на народните комисари.

[136] Всички споменати са евреи.

[137] Игор Бунич – „Златото на партията“, ИК „Прозорец“, София, 1995 г., стр. 94. Книгата е в библиотеката на автора.

[138] Анатолий Голицин (1926–2008) – член на КПСС, майор от КГБ, който в края на 1961 година избягва на Запад, където впрочем се намира – работел в посолството на СССР в Хелзинки под прикритието на вицеконсул. Извадил на показ съветски агенти, заемащи най-високите възможни постове в някои западни държави – например Харолд Уилсън в Британия – той не получи никаква подкрепа отвъд „желязната завеса“. Неговите констатации и прогнози датират от 1981-1982 година, когато тук никой не смееше дори да помисли за разпадане на съветската система. Конкретно тази е от 1986 година. (Anatoliy Golitsyn – “The Perestroika Deception: Memoranda to the Central Intelligence Agency”, Edward Harle Limited, Cambridge, UK, 1998 г., стр. 18. Книгата е в архива на автора.)

[139] Questions for Dick Armey: Retiring, Not Shy” by Jake Tapper, “The New York Times Magazine”, New York, NY, September 1, 2002 г. Том ДиЛей също се обяви за „израелец по сърце“. Вж.“DeLay Says Palestinians Bear Burden for Achieving Peace” by James Bennet, “The New York Times”, New York, NY, July 30, 2003 г. – Бел. Д.М. и С.У.

[140] John J. Mearsheimer and Stephen Walt – “The Israel Lobby and U.S. Foreign Policy”, Farrar, Straus and Giroux, New York, NY, 2007 г., стр. 17. Книгата е в архива на автора.

[141] Вж. напр. “Is the United States the new Saudi Arabia?” by Samantha Gross, Brookings, brookings.edu, Washington, DC., Friday, January 26, 2018 г., online: https://www.brookings.edu/blog/order-from-chaos/2018/01/26/is-the-united-states-the-new-saudi-arabia/

[142] Вж. Георги Ифандиев – „Кражба: Кой отмъкна щастливия живот на човечеството? – Част 3“, „Диагноза с Георги Ифандиев“, diagnosa.net, София, 1 декември 2012 г., online: http://diagnosa.net/diagnosite-mi/%D0%BA%D1%80%D0%B0%D0%B6%D0%B1%D0%B0-%D0%BA%D0%BE%D0%B9-%D0%BE%D1%82%D0%BC%D1%8A%D0%BA%D0%BD%D0%B0-%D1%89%D0%B0%D1%81%D1%82%D0%BB%D0%B8%D0%B2%D0%B8%D1%8F-%D0%B6%D0%B8%D0%B2%D0%BE%D1%82-%D0%BD%D0%B0-2

[143] Вж. напр. “American oil drillers’ output could top Saudi Arabia and rival Russia by 2019, US forecast shows” by Tom DiChristopher, CNBC, cnbc.com,                 Englewood Cliffs, NJ, Tuesday, 9 January 2018 г., online: https://www.cnbc.com/2018/01/09/us-oil-drillers-could-beat-saudi-arabia-and-rival-russia-by-2019.html

[144] Вж. Полковник Филип Дж. Корсо с Уилям Дж. Бърнс — „Денят след Розуел: Бивш служител на Пентагона разкрива шокиращи правителствени тайни за дългоукриваното присъствие на НЛО“, Том 1 и 2, ИК „Огледало“, София, 2009 г. Двете книги са в библиотеката на автора.

[145] Доун К. Турек, специалистка по международни отношения, в своя обнародвана абсолвентска разработка в Центъра за глобални проблеми на Нюйоркския университет. (“The Eastern European Post-Communist Generation: Disconnected and Disaffected A Case Study of the Czech Republic” by Dawn K. Turek, New York University, Atlantic-Community.Org, atlantic-community.org, Berlin, Washington D.C., June 2011 г., стр. 8, достъпно в pdf от online: http://www.atlantic-community.org/app/webroot/files/articlepdf/Prague_DKT_AtlanticComm.pdf)

[146] Вж. „Еврейский Гитлер: „Русские“, езжайте обратно к Путину!“, „Тема дня“, ItonTV1, January 24, 2018 г., online: https://www.youtube.com/watch?v=cxhIPjWHlWc

[147] Вж. 002 – Video – Khazar Jew Avigdor Lieberman – Defence Minister of Israel, Says It’s Very Important Al – YouTube, в: Георги Ифандиев – „Олимпиада ли? За петнадесетте минути слава, част от триумфа на социализма: тъжни размисли за едно кухо събитие“, „Диагноза с Георги Ифандиев“, diagnosa.net, София, 24 август 2016 г., online: http://diagnosa.net/diagnosite-mi/%D0%BE%D0%BB%D0%B8%D0%BC%D0%BF%D0%B8%D0%B0%D0%B4%D0%B0-%D0%BB%D0%B8-%D0%B7%D0%B0-%D0%BF%D0%B5%D1%82%D0%BD%D0%B0%D0%B4%D0%B5%D1%81%D0%B5%D1%82%D1%82%D0%B5-%D0%BC%D0%B8%D0%BD%D1%83%D1%82%D0%B8-%D1%81 или от YouTube от online: https://www.youtube.com/watch?v=OTYncEwZlGE

[148] Вж. напр. Gary Allen – “Kissinger: The Secret Side of the Secretary of State”, Shambhala Publications, Boston, MA, 1978 г., Chapter Seven, Electronic version by RareReactor, стр. 87; Frank Capell – “Henry Kissinger: Soviet Agent. The Most Dangerous Man in America”, Sons of Liberty, Chalmette, LA, 1987 г. или Criminal Politics Magazine, Naperville, IL, 1992 г.; ”Henry Kissinger: This Man Is On The Other Side” by W. P. Hoar, “American Opinion”, Portland, OR, June 1975 г.; online: http://www.freerepublic.com/focus/news/797596/posts

[149] “No more Israel” by Cindy Adams, “New York  Post”, nypost.com, New York, NY,  September 17, 2012 г., online: http://www.nypost.com/p/pagesix/cindy_adams/no_more_israel_h4kjPIab5EtBjAxsWoFYoO?utm_campaign=OutbrainA&utm_source=OutbrainArticlepages&obref=obinsite

[150] “Kissinger, US intelligence community endorse “World Without Israel” by Kevin Barrett, Press TV, presstv.ir, Tehran, Iran, Sunday, September 30, 2012 г., online: http://www.presstv.ir/detail/2012/09/30/264323/kissinger-intel-community-accept-israels-end/

[151] По време на Втората световна война бащата Лев Янкелевич Либерман бил на фронта. Пленили го. След освобождаването от германския лагер (нали там избивали руснаци и всякакви военнопленници) бил изселен в Сибир. През 1955 година семейството се завърнало в родната Молдова. По онова време 25 на сто от жителите на Кишинев, днес Кишинеу, били евреи. (Вж. “All Is Heaven with Avigdor Lieberman” by Lily Galili, “Patheos”, patheos.com, Englewood, CO, 28 June 2010 г., online: http://www.patheos.com/resources/additional-resources/2010/06/all-is-heaven-with-avigdor-lieberman)

[152] Anatoliy Golitsyn – “The Perestroika Deception: Memoranda to the Central Intelligence Agency”, Edward Harle Limited, вече цит. съч., стр. 15.

[153] Какъв, ако не точно такъв, е възникването на буржоазната класа, наричана капиталистическа. Второто е по-точно, понеже буржоа означава гражданин. А капиталистическите производствени отношения са навлезли и в селскостопанските производства.

[154] В оригинала – “authority”, което, както много пъти съм обяснявал, обозначава видимата, представителната, изпълнителната власт. Не онази, която взима решенията и ги спуска на тази власт. Тази, втората, заема върха на новата класа. Тя е нейна създателка. И даже не е съвсем точно, ако приемем, че я оглавява. Тя стои над нея и извън обществото, над всички. Чрез своето богатство притежава толкова много реална власт да решава и да провежда решенията си в живота – power, колкото и абослютните монарси не са мечтали да имат. Тя ги зашеметява и започват да си въобразяват, че са богове. На което разчитам, за да видя сгромолясването на онези, които владеят тази свръхвласт – power.

[155] Milovan Djilas – “Тhе New Class: An Analysis of the Communist System”, An Atlantic Press book,  puЬlished bу Thames and Hudson, London, 1957г., стр. 37-39, 42. Книгата е в архива на автора.

[156] Денис Уинстън Хийли, барон Хийли (1917–2015) – британски политик, член на Лейбъристката партия, министър на отбраната от 1964 до 1970 година, финансов министър от 1974 до 1979-а, и заместник-председател на меншевишката организация от 1980 до 1983 г. Това е реплика, изречена във финала на документалния филм „Тайните владетели на света – Групировката Билдерберг“. Като лорд Хийли, той беше един от основателите на тайната организация. (“Secret Rulers of the World – The Bilderberg Group”, written and directed by Jon Ronson, starrin David Barker, Richard Nixon, Henry Kissinger, Federico Castro e Lemos, David Icke, Alex Jones, etc., World of Wonder Productions, Los Angeles, CA, 2012 г. Филмът е в архива на автора.)

[157] Gary Allen with Larry Abraham – “None Dare Call It Conspiracy”, Concord Press, вече цит. съч., стр. 32.

[158] “Angela Merkel to stand for fourth term as chancellor in 2017” by Kate Connolly in Berlin, “The Guardian”, theguardian.com, London, Sunday, 20 November 2016 г., online: https://www.theguardian.com/world/2016/nov/20/angela-merkel-expected-stand-for-re-election-germany

[159] Вж. напр. „Весела Барбукова: Майка ми е туркиня от богат род. Дъщерите ми са във Виена, но не им позволявам да си купуват маркови дрехи“, Информационна агенция БЛИЦ, blitz.bg, София, 28 април 2011 г., online: https://www.blitz.bg/article/24451

[160] Вж. „Николай Банев подарил дефектно ферари на кума си Барбуков?“, Информационна агенция БЛИЦ, blitz.bg, София, 3 февруари 2010 г., online: https://www.blitz.bg/article/16111

[161] Село Пиргово е дало на Чалгария още един виден „герой“ – Георги Христов. Съпругът на Аксиния Джурова, зетят на Добри с псевдоним „Лазар“ в терористичната банда „Чавдар“, е „само“ полковник. Беше началник на Армейски спортен клуб ЦСКА „Септемврийско знаме“. Бе любим шеф на „демократката“ Юлия Берберян, депутатка от СДС. После, зедно с гръцки партньори и пари от народа, произвеждаше сладолед. Казват, че сега е просто… преподавател по челна стойка във ВИФ „Георги Димитров“. Пардон, наричали го Национална спортна академия, моля ви се.

[162] В древния Рим (Катон Стари е живял през ІІІ – ІІ век пр.Р.Хр.) цензор била изборна длъжност – за пет години, по-късно – за година и половина. Едно от основните задължения на цензора било да определя гражданския ценз – общественото положение – на римляните според оценката на тяхното имущество, която лично извършвал. По този начин цензорите разпределяли населението по класи. Целта била да се наложи плащането на справедливи данъци. Но също така цензорът бил длъжен да следи състава и работата на Сената и да го прочиства от недостойни членове. Имал право да забранява дадени религиозни обреди или прекомерни наслади, вредни за обществения морал или обявени за „варварски“, „неримски“. В Римската империя са избирали едновременно по двама цензори. Те се конкурирали. Всеки от тях имал правото да отмени решение на другия. Обикновено за цензори избирали бивши консули.

[163] Обаче мисля, че комунизмът трябва да бъде разрушен, лат. Оригиналната фраза гласи: “Ceterum censeo Carthaginem esse delendam” – „Все пак мисля, че Картаген трябва да бъде разрушен“. Струва ми се, че в двата случая по-правилният превод е: „Все пак смятам, че трябва да разрушим комунизма.“ Съответно – „Все пак, смятам, че трябва да разрушим Картаген.“

[164] Карел Чапек. (“Why I am not a Communist?” by Karel Čapek, translated and provided by Martin Pokorny, “Přítomnost”, вече цит. съч.)

[165] Иван Пауновски – „Възмездието“, Политически роман: Царските съветници, министрите и регентите пред Народния съд 1944 – 1945, Издателство „Български писател“, София, 1988 г., стр. 21, 608-614. Книгата е в библиотеката на автора.

[166] Вж. Поля Мешкова, Диньо Шарланов – „Българската гилотина“, Агенция „Демокрация“, София, 1994 г.

[167] Пак там. Също в:   Иван Пауновски – „Възмездието“, Политически роман: Царските съветници, министрите и регентите пред Народния съд 1944 – 1945, Издателство „Български писател“, вече цит. съч., стр. 13-14. Вж. също: „Присъдите на съда според Министъра на правосъдието“, Народен съд, от Уикипедия, свободната енциклопедия, g.wikipedia.org, Wikipedia, San Francisco, CA, последна редакция на страницата на 4 февруари 2018 г., online: https://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%9D%D0%B0%D1%80%D0%BE%D0%B4%D0%B5%D0%BD_%D1%81%D1%8A%D0%B4#cite_ref-21

[168] Пак там, стр. 163.

[169] Захарий Стоянов – „Христо Ботйов: Опит за биография“, Издателство „Захарий Стоянов“, София, 2001 г., стр. 52-53. Книгата е в библиотеката на автора. Текстът е смекчен и преиначен от комунистическия „националист“ Николай Хайтов, ненаситен за пари агент на ДС.

[170] Вж. напр. Pierre de Senarclens – “Yalta”, translated by James Singh, Transaction Publishers, New Brunswick (USA) and London (England), 1988 г., стp. 19–20.

[171] Вж. напр. “Churchill: execute Hitler without trial: Newly released government documents from 1942 reveal the war cabinet’s debates” by John Crossland, “The Sunday Times”, London, January 1, 2006 г., online: https://web.archive.org/web/20070311090356/http://www.timesonline.co.uk/tol/news/uk/article784041.ece

[172] Карел Чапек. (“Why I am not a Communist?” by Karel Čapek, translated and provided by Martin Pokorny, “Přítomnost”, вече цит. съч.)

[173] “Churchill: execute Hitler without trial: Newly released government documents from 1942 reveal the war cabinet’s debates” by John Crossland, “The Sunday Times”, вече цит. съч.

[174] Пак там.

[175] Charles Higham – “Trading with the Enemy. The Nazi-American Money Plot 1933-1949”, Delacorte Press, New York, NY, 1983 г., стр. 210, 223. Книгата е в архива на автора.

[176] “Churchill: execute Hitler without trial: Newly released government documents from 1942 reveal the war cabinet’s debates” by John Crossland, “The Sunday Times”, вече цит. съч.

[177] Пак там.

[178] Пак там.

[179] Проф. Евгения Калинова – „Народният съд“ – победители и победени“, в. „Труд“, от Труд онлайн, trud.bg, София, 2 февруари 2015 г., online: https://trud.bg/article-4574206/

[180] Пак там.

[181] Гари Алън, истински консерватор, американски патриот и антикомунист. Признавам, че не ми допада разказвачът да говори за себе си в трето лице.

[182] Носеща името на своя председател Брейзила Каръл Рийс (1889–1961). Той бил републиканец, конгресмен от щата Тенеси. Пълното название на оглавявания от него орган било Подбрана комисия за разследване на фондации, освободени от данъци и на сродни организации.

[183] Конспирация. В английския език думата за заговор е една и съща. Докато у нас „конспирация“ е придобила различно, изкривено значение. Един вид – използват я психопати. Това беше наложено от комунистическата пропаганда, заливащи ни от всички възможни части на земното кълбо.

[184] Досега поне веднъж седмично получавам подигравателни писма от анонимни отворковци с горе-долу същото съдържание. Казвали са ми го и познати. Те смятат истината за лудост. Един пример. Когато през 2005 и 2006 година обикалях страната за среща със зрителите на моето предаване „Между редовете“ на телевизия СКАТ, току-що създала партията „Атака“, невъзмутимо обяснявах на хората какво представляват Волен Кобзон, Валери Симеонов и останалите от тази милиционер-комунистическа мафиотска структура. Говорех, че са зависими. А властта ги интересува заради парите, които може да им носи. И поради мегаломанията на тези физически полуджуджета, мъжлета. Сега, когато това е ясно и на уличните кучета, нито един от многобройните ми опоненти, които си позволяваха и да ме обиждат, не ми е поднесъл своите извинения. Което означава, че те са далече от Homo sapiens.

[185] Глупости, дължащи се на емоции, съпричастие, наивност или най-вероятно – на невежество. Кой разпространи комунистическата зараза като практика? Какъв е бил проектът за обединена държава в Северна Америка? Тъпо! Много тъпо.

[186] В оригинала е „професор“, което извън Номенклатурия не означава нищо повече от „даскал“, „учител“, „преподавател“. По света това е длъжност, а не титла. Друга работа е „доктор“. Разбира се, има почетни звания, съдържащи думата „професор“. Но в случая не е така.

[187] На практика Министерството на външните работи на САЩ.

[188] В оригинала е “linebackers”. Понеже нямам никакво понятие от американски или канадски футбол – казват, че има разлика – в превода използвам термин от познатата ни футболна игра. Доколкото разбрах, играчите с посоченото название, са крайни защитници, които бранят отбора откъм страничните линии. Но не съм уверен, че съм прав.

[189] “Corner backs”.

[190] “Safety men”.

[191] „Assistant coaches”. Доколкото съм научил и то съвсем малко, главно от игралните филми, в американския футбол помощник-треньорите водят играта. Те са разпределени и отговарят за различни дялове от отбора – защита, полузащита, нападение… Отдавна в този спорт действат изключително чрез заучени комбинации, отработвани до умопобъркване в тренировките. За да се превърнат в рефлекси. Главният треньор, селекционерът или управителят (мениджърът), решава кой номер заучена комбинация трябва да бъде разиграна. Съответно, помощник-треньорите я предават на играчите. На първо място – на куортърбека, който е нещо като съзидателните полузащитници в тукашния футбол (playmakers). И е най-важната фигура в отбора.

[192] Професионален отбор по американски футбол от Грийн Бей – зеления залив, в щата Уискънсин. В буквален превод названието му означава „Производителите на консерви от Зеления залив“. Тимът е с традиции и се състезава в Националната футболна лига като член на Северния раздел на Националния футболен съюз – National Football Conference.

[193] Gus Hall – Гъс Хол, от някакво неоправдано неудобство произнасяно у нас Гюс Хол. Евреин, дългогодишен генерален секретар на Комунистическата партия на САЩ. Той живя на съветска издръжка така, както преди да ги изпратят в Русия, за да завземат властта, болшевиките били изхранвани от американските, германските и австрийските еврейски банкери.

[194] Gary Allen with Larry Abraham – “None Dare Call It Conspiracy”, Concord Press, вече цит. съч., стр. 15-16.

[195] Проф. Чарлз Мозер – „Д-р Г.М.Димитров: Биография“, Военноиздателски комплекс „Св. Георги Победоносец“, София, 1992 г., стр. 225. Книгата е в библиотеката на автора.

[196] Войната във Виетнам от 1945–1946 година; в Индокитай от 1946–1954 г.; остров Мадагаскар от 1947–1948 година; Войната в Алжир от 1954–1962 г.; в Западна Африка – Сахара и Мароко, от 1957–1958 година; в Тунис през 1961 г.; Войната в Афганистан от 2001–2014 година; в Кот д’Ивоар от 2002–2007 и 2010-2011 г.; военните операции в Магреб от 2002 година до наши дни; превратът в Хаити през 2004 г.; Грагданската война в Чад от 2005–2010 година; Войната в Сомалия от 2009 година досега; намесата в Нигерия от 2009 г. и днес; интервенцията в Либия през 2011 година; Войните в Мали и Централноафриканската република от 2011 година до ден днешен; намесата в Гражданската война в Ирак от 2014 г. насам; участието в някаква война срещу тероризма.

[197] Съответно през 1974–1991 година и 1975–1991 г.

[198] От 1979 до 1989 година.

[199] Вж. напр. “Why does the US have 800 military bases around the world?” by Johnny Harris, “Vox”, vox.com, New York, NY, May 18, 2015 г., online: https://www.vox.com/2015/5/18/8600659/military-bases-united-states

[200] “Russia In the Crosshairs” by Paul Craig Roberts, Paul Craig Roberts Institute for Political Economy, paulcraigroberts.org, Panama City Beach, FL, Sunday, Fabruary 11, 2018 г., online: https://www.paulcraigroberts.org/2018/02/11/russia-in-the-crosshairs/

[201] Royal Lodge в замъка Уиндзър, който е лична собственост на династията Сакс Гобург и Гота, от един век – Уиндзър, обитавана изключително от кралицата-майка Елизабет.

[202] “’London Bridge is down’’: the secret plan for the days after the Queen’s death” by Sam Knight, “The Guardian”, theguardian.com, London, Friday, 17 March 2017 г., online: https://www.theguardian.com/uk-news/2017/mar/16/what-happens-when-queen-elizabeth-dies-london-bridge

[203] Общността на нациите, по рано на британските нации, или само Общността, обхваща 53 страни.

[204] В оригинала е “insiders”. Нямаме дума, която да отговаря на значението на английската. Затова се нуждае от обяснение. Става дума за вътрешни хора, участници в някакъв важен орган, приемащ решения и/или възлагащ изпълнението на взети мерки. Говорим за ядро, съвсем тесен състав от хора, ползващи привилегии, невидими за останалите. Обществото може да знае или да се досеща, че те са облагодетелствани. Но от това не произтича нищо. Въпреки че по правило говорим за люде, заемащи държавни или обществени постове. Но също – и ръководители на частни корпорации. Тези хора се ползват с особено доверие. Те се занимават с тайни дела. А винаги, когато има нещо секретно, възникват съмнения. И с право. Искам да кажа, че подбраните за участие в тази среща са именно такива – вътрешни хора, insiders. А обществеността, към която те се отнасят пренебрежително, като към простолюдие, може да узнае за обсъжданите теми и приетите решения, но след време. Твърде вероятно – в толкова далечното бъдеще, че това може да бъде определено като никога.

[205] “Commonwealth group to meet amid reports it will discuss Queen’s successor” by Eleanor Ainge Roy, “The Guardian”, theguardian.com, London, Tuesday, 13 February 2018 г., online: https://www.theguardian.com/uk-news/2018/feb/13/commonwealth-group-meeting-queens-successor-bbc

[206] Точното официално название на тази скрита, но най-могъща власт в Британия, е: Кмет и Организация, и граждани на Лондонското сити – Mayor and Commonalty and Citizens of the City of London.

[207] Вж. Георги Ифандиев – „На Запад започват да разбират дисидентите, но не и антикомунистите. Дали някога ще настъпи сезонът на тяхното недоволство?“, „Диагноза с Георги Ифандиев“, diagnosa.net, София, 5 август 2017 г., online: http://diagnosa.net/diagnosite-mi/%d0%bd%d0%b0-%d0%b7%d0%b0%d0%bf%d0%b0%d0%b4-%d0%b7%d0%b0%d0%bf%d0%be%d1%87%d0%b2%d0%b0%d1%82-%d0%b4%d0%b0-%d1%80%d0%b0%d0%b7%d0%b1%d0%b8%d1%80%d0%b0%d1%82-%d0%b4%d0%b8%d1%81%d0%b8%d0%b4%d0%b5%d0%bd#_edn51

[208] Откъс от мнение на читател във форума след публикация, озаглавена „Дали илюминатите управляват света? Може би не е чак толкова луда идея“. (“Is the Illuminati running the world? Maybe it’s not such a mad idea” by Julian Baggini, “The Guardian”, theguardian.com, London, Wednesday, 14 February 2018 г., online: https://www.theguardian.com/commentisfree/2018/feb/14/illuminati-running-world-not-mad-idea-questioning-hidden-power-elites-sane)

[209] City of London Corporation.

[210] “Cover Story: “The Rothschilds Now – New Elan in an Old Clan”, “Time”, Vol. 82, No. 25, New York, NY, Friday, December 20, 1963 г., от няколко години цялата статия е достъпна срещу заплащане от online: http://www.time.com/time/magazine/article/0,9171,938990,00.html

[211] Вж. Roland G. Usher, Ph.D. – “Pan-Germanism”, Houghton Mifflin Company, The Riverside Press Cambridge, Boston and New York, 1913 г. Книгата е в архива на Г.И. Нейният автор – Роналд Грийн Ъшър, доктор на науките, е преподавал история в Университета „Вашингтон“ в Сейнт Луис, щата Мисури.

[212] Пак там, стр. 83, – Бел. на Е. С. Н.

[213] Edwin C. Knuth – “The Empire Of The City: The Jekyll-Hyde Nature Of The British Government (World Superstate)”, Empire Publishing Co., Mequon, WI, 1944 г., стр. 59, 1983 г., стр. 72. Книгата е в архива на автора.

[214] Вж. “Obituary: Carroll Quigley Dies; Revered GU Professor”, “The Washington Star”, Washington, D.C., Thursday, January 6, 1977 г., стp. B-4, online: http://www.carrollquigley.net/biography/Quigley_obituary_WS.htm

[215] Пак там.

[216] Локални, по географско-политически признак.

[217] Равнопоставена система с вътрешни взаимовръзки.

[218] С голямо съсредоточаване на огромни капитали.

[219] Когато стигнете до произхода на Уинстън Чърчил, си спомнете този пасаж.

[220] Добре е да четете класиците като Джейн Остин, сестрите Бронтей, Уилям Блейк, Хенри Джеймс, Чарлз Дикенс, Томас Харди… И да сравнявате с положението на българите под „турско робство“, с измамите за което официалната проруска и съветска панславистка и болшевишка пропаганда пълни главите ви от 130 лета насам.

[221] Откъс от мнение на друг читател във форума след публикация, озаглавена „Дали илюминатите управляват света? Може би не е чак толкова луда идея“. (“Is the Illuminati running the world? Maybe it’s not such a mad idea” by Julian Baggini, “The Guardian”, вече цит. съч.)

[222] Lazard – френска еврейска фамилия, която на английски произнасят Лейзърд.

[223] Произлиза от германския финансист, евреина Фредерик Емиле д’Ерлангер (1832–1911), чието фамилно име често бива произнасяно американизирано: Ърленгър. По настояване на майка му, неговият баща Рафаел Ерлангер се покръстил.

[224] Warburg. Надявам се повечето от вас да знаят, че семейство Варбург – да не се греши с Вартбург, познато от източногерманската марка автомобили – изпратили един от синовете си – Паул – в САЩ, за да стане част от мрежовия картел на Ротшилдови. Там името му придобило американското произношение Уорбърг. А Паул станал Пол.

[225] Родоначалникът Йозеф Зелигман (1819–1880) бил роден в Германия. Започнал с търговия в магазина на майка си. На 18-годишна възраст бил изпратен с братята си в Пенсилвания, САЩ. Фактически банката им е американска.

[226] Евреи от Германия, които били само Шпайер. Те били от Франкфурт на Майн и в навечерието на Френската революция далеч превъзхождали по богатство своите еврейски съграждани Ротшилдови и Шифови. Патриархът на семейството Йозеф Лазард Шпайер успял да завладее местната банка “Ellissen”, наследена от съпругата му Йете Елисен. През 1813 година я преименувал на “J. L. Speyer-Elissen”. Прехвърлил почти цялата дейност в Лондон и Ню Йорк. До 1934 година запазил и базата във Франкфурт на Майн.

[227] Швейцарска банкова фамилия, започнала финансовата си дейност през 1919 г. Не съм срещал данни за евреи в нея.

[228] Френска протестантска банкова фамилия.

[229] От „задължение“, „обязаност“. По принцип облигациите представляват ценни държавни книжа, емитирани от правителствата като удостоверения за заеми, теглени от тях. Тъй като се смята – макар не винаги да е вярно – че правителствата са най-добрите длъжници, интернационалните банкери охотно отпускат кредити на държави срещу облигации. Обикновено облигациите съдържат обещание за по-висок лихвен процент от масово съществуващия на финансовите пазари. Купувайки дългови облигации на правителства интернационалните банкери си осигуряват високо гарантирана възвращаемост на вложените пари плюс солидна доходност – по-високи лихви. Едновременно с това, особено когато държавите изпитват затруднения при погасяването на дълговете си, финансистите придобиват силно влияние над техните правителства. Животът доказа, че постепенно те започват да диктуват политиката на правителствата, респективно – на държавите.

[230] Carroll Quigley – “Tragedy and Hope: A History of the World in Our Time”, The Macmillan Company, вече цит съч., стр. 50-53. Книгата е в архива на автора

[231] Еврейка. Произношението е уточнено.

[232] “Russia In the Crosshairs” by Paul Craig Roberts, Paul Craig Roberts Institute for Political Economy, paulcraigroberts.org, Panama City Beach, FL, Sunday, Fabruary 11, 2018 г., online: https://www.paulcraigroberts.org/2018/02/11/russia-in-the-crosshairs/

[233] Вж. напр. “Russians killed in clash with US-led forces in Syria. No ‘Russian option’ for Israel in Syria. Can Russia defuse the confrontation with Iran?” by Reuters, “The Jerusalem Post”, jpost.com, Jerusalem, Monday, February 12, 2018 г., online: http://www.jpost.com/Middle-East/Russians-killed-in-clash-with-US-led-forces-in-Syria-542447

[234] Вж. “Thousands protest against Austrian government’s shift to the right” by Reuters Staff, Reuters, reuters.com, London, Saturday, January 13, 2018 г., online: https://www.reuters.com/article/us-austria-government-protests/thousands-protest-against-austrian-governments-shift-to-the-right-idUSKBN1F20PZ; Вж. “10,000 protest in Vienna against far-right FPÖ at ‘Academics Ball’: Protesters waved signs against racism and „Nazis“ as members of Austria’s far-right gathered to waltz at the Hofburg Palace. FPÖ head Heinz-Christian Strache used the event to denounce anti-Semitism in his party” by Cristina Burack, DPA, AFP, “Deutsche Welle”, dw.com, London, Saturday, January 27, 2018 г., online: http://www.dw.com/en/10000-protest-in-vienna-against-far-right-fp%C3%B6-at-academics-ball/a-42328680

[235] Вж. подробности в: Георги Ифандиев – „Чалгаджийница: Нашествието на евродегенератите и конвергенцията им с туземната ни милиционерска номенклатура или триумфът на комунизма на овехтелия континент“, „Диагноза с Георги Ифандиев“, diagnosa.net, София, 24 януари 2018 г., online: http://diagnosa.net/diagnosite-mi/%D1%87%D0%B0%D0%BB%D0%B3%D0%B0%D0%B4%D0%B6%D0%B8%D0%B9%D0%BD%D0%B8%D1%86%D0%B0-%D0%BD%D0%B0%D1%88%D0%B5%D1%81%D1%82%D0%B2%D0%B8%D0%B5%D1%82%D0%BE-%D0%BD%D0%B0-%D0%B5%D0%B2%D1%80%D0%BE%D0%B4%D0%B5

[236] “How To Make Money Selling Drugs”, a documentary film, written and directed by Matthew Cooke, starring: Susan Sarandon, Woody Harrelson, Eminem,  David Simon,  50 Cent, Arianna Huffington, Bert Marcus Productions, Reckless Productions, United States, 2012 г.; откъс от филма: 7 – Video – US Is a Contry of Prisoners, в: Георги Ифандиев – „Войната е мир! Свободата е робство! Невежеството е сила! Обаче пука ли му на някой? – Част 4“, „Диагноза с Георги Ифандиев“, diagnosa.net, София, 5 май 2014 г., online: http://diagnosa.net/diagnosite-mi/%D0%B2%D0%BE%D0%B9%D0%BD%D0%B0%D1%82%D0%B0-%D0%B5-%D0%BC%D0%B8%D1%80-%D1%81%D0%B2%D0%BE%D0%B1%D0%BE%D0%B4%D0%B0%D1%82%D0%B0-%D0%B5-%D1%80%D0%BE%D0%B1%D1%81%D1%82%D0%B2%D0%BE-%D0%BD%D0%B5%D0%B2%D0%B5-4 или от YouTube от online: https://www.youtube.com/watch?v=VhWK-FSMxiU

[237] Вж. напр. “At least 17 dead in Florida school shooting, law enforcement says” by Emanuella Grinberg and Eric Levenson, CNN, edition.cnn.com, Atlanta, GE, updated on Thursday, February 15, 2018 г., online: https://edition.cnn.com/2018/02/14/us/florida-high-school-shooting/index.html

[238] Откъси от мнения на още двама читатели във форума след публикация, озаглавена „Дали илюминатите управляват света? Може би не е чак толкова луда идея“. (“Is the Illuminati running the world? Maybe it’s not such a mad idea” by Julian Baggini, “The Guardian”, вече цит. съч.)

[239] Казаците са наследници не просто на древните, а на средновековните българи в някогашната Велика България и в страната Шамбат, създадена от брата на кан Курбат – Кубрат, и от неговия син Атилкъсъ – Аспарух. Тамошните хора толкова харесали брата на кана, че решили да нарекат държавата на него – Шамбат. Когато разгневеният владетел повикал брат си обратно, а той отказал да се върне, кан Курбат го обявил за кый – къй, отхвърлен. Така се родило названието на град Киев. А през 1918 година Ленин превърнал средновековната българска държава Шамбат, провинция на Велика България, в Украйна. Така я наричали нашите предци в миналото – покрайнина.

[240] Михаил Бейзер – „Евреи борьбы: Еврейское национальное движение в СССР, 1967—1989 гг.“, „Народ мой“, Еврейская независимая газета, №4 (416), С.-Петербург, 28 февраля 2008 г., 22 Адара I 5768 г., online: http://ami.spb.ru/A416/A416-041.html

[241] Ето я голямата беля – малодушието на император Николай ІІ. Практически тогава започва разпадът на Руската империя. Той е осигурен чрез подкупване на аристократи и висши военни с пари от големите интернационални еврейски банки.

[242] В Германия Паул Варбург.

[243] Eric D. Butler – “Censored History”, Melbourne League of Rights, Melbourne, Australia, 1975 г., стр. 18-20. Брошурата е в архива на автора.

[244] В моя род всички бяха противници на ВМРО. Аз също. Видели сме само злини от тях. И предателства. И въпреки това предоставях думата на наследниците на братя Матови, на кмета на Скопие Шалев, на италиянската професорка Бакърджиева, близка на Иван „Ванчо“ Михайлов, на потомци на други фамилии от автентичната организация. Всички проклинаха Красимир „Иван“ Каракачанов, Държавна сигурност и БКП, които уредиха той и акраните му да заграбят не само названието и символите на историческата македонска съпротива. Но и огромното имущество, което ги превърна в богати кир-Михалакевци, чиито кореми са издути като гемеджийски платна.

 

Анкета:

Редно ли е 27 лета след промените все така да ни ръководят и поучават комунисти, ченгета, московски възпитаници, номенклатурни рожби учили на Запад, и нагаждачи?

View Results

Loading ... Loading ...