Здравейте, Гост [Логин]
Територия на истината и свободното слово

КАМБАНАТА БИЕ ЗА НАС – Част 3

 

 

 

 

 

 

 

Добре дошли в медийния диагностичен център. Това е територия, свободна от комунизъм, социализъм, фашизъм, нацизъм, либерализъм – изобщо – от идеологическите фрагменти на ционизма и насаждания от тази крайно националистическа теория, превърната в практика, интернационализъм. Тя е предназначена за личности, за хора нормални, без психически отклонения и без комплекси, незасегнати от индоктринация, и с отворено съзнание. Единственото място, в което се съобщава истината, цялата истина и нищо освен истината. Нещо, което нито една друга медия в този провален опит за държава не може да си позволи.

 

 

 

*    *    *

 

 

 

 

Напоследък всяка статия на лондонския всекидневник „The Financial Times“ започва с призив за материална подкрепа с думите: „High quality global journalism requires investment.“ Което ще рече: „Висококачествената световна журналистика изисква инвестиции.“

Всеки да го разбира, както желае.

 

 

 

 

*    *    *

 

 

 

 

 

 

Действително, щом сърцето ми е на страната на бедните,

за какъв дявол не съм станал още комунист?

Именно заради това, че съм на страната на бедните.

Видях такава безгранична нужда, че всичко наоколо ми опротивя.

Буржоазията, която не може или не иска да помогне, ми е чужда.

Но също така чужд ми е и комунизмът,

предлагащ вместо помощ знамето на революцията.

Целта на комунизма е да властва, а не да спасява;

на неговото знаме е изписан лозунгът на властта,

а не на помощта.

А гладните искат не да властват, а да се наситят.[1]

 

 

 

 

 

Тъпота! Убийствено безумие! В буквалния смисъл.

 

Преди 75 години предците на младежа от снимката са били полукрепостни роби на социализма. Франклин Д. Рузвелт ги е напъхвал в концентрационни лагери, наричани „трудови“. (Откъде мислите са се научили Ленин, болшевиките и тукашните комунистическо-земеделски садисти? От „светлиябритански пример през Англо-Бурската война от началото на ХХ век.)[2] На 4 юли 2015 година техният внук се самовзриви във Флорида, като в чест на националния празник на САЩ изстреля фойерверки отсобствената си глава![3]

 

Ашколсун!

 

 

 

Простотията като…

 

 

 

Като се замисля, признанието на освидетелствания идиот Джон Кери, когото Братството има малоумието да гуди за държавен секретар на САЩ, е напълно вярно и валидно. „Либералстващиятмаоист рече:

 

В Америка всеки има право да бъде глупав.[4]

 

Преди дни, на пресконференция във връзка с преговорите с Иран, същият „титан на мисълта“ заяви:

 

На този етап тези преговори могат да тръгнат във всяка посока![5]

 

Гениално!

 

Иван Вазов, провъзгласен за „патриарх на българската литература“, е дал следната характеристика на този вид човешка измет: „кат дете прост“. Което не пречи на народните маси да приемат оногова, за когото се отнася окачествяването, за… „национален герой“. Сиреч – простотията е издигната в култ. Който все още може, нека се замисли: Накъде сме се запътили?

 

В неделя, 5 юли 2015 година, вечерта след референдума, Яни Варуфакис, все още действащият министър на финансите на Гърция, разкри проклетията на олигархичните медии“. Изрази се точно така. Нещо, което никой местен пишман политик не смее да изрече на глас. Понеже всички, без изключение, са излюпени заедно с олигарсите в инкубаторите на Държавна сигурност щита и меча на престъпния комунистически режим. Над тях като квачка бди Западът – „демократичен“, „свободолюбив“, „справедлив“…

 

Само че не само Берлин не вярва на сълзи!

 

Германия няма да спести болката на гърците – тя има интерес да ни съсипе.[6]

 

Това заяви самият Варуфакис, пет дни след като дезертира от полесражението. Не случайно твърдя: Да вярвате на разни партийци, общественици, „народни трибуни и на влиятелни медии, е гламаво и нелепо. Издава плиткоумие и води до психически разстройства.

 

От т. нар. европейски политици – сякаш тези извън Евросъюза са марсиански – единствен Найджъл Фераж дръзна да извика, че царят е гол. Далеч преди него са го правили други хора хилядократно по-достойни, на които тълпите не обръщат внимание и не ги слушат. Те са луди за връзване“. Опитаха да приложат тъкмо това спрямо Владимир Буковски или моя скромност. Или „връзванечрез фабрикуване на изумителни небивалици, за омърсяване на личността, или посредством отстраняване. Поетът е отсъдил:

 

Свестните у нас считат за луди, глупецът вредом всеки почита[7]

 

Но умните знаят:

 

Лудите, лудитете да са живи!…[8]

 

Фераж не е един от лудите“. Има роля, на сцената е, играе. Дали импровизира или изговаря предварително заучени реплики, написани от глобалните сценаристи, е важно. Но не чак толкова в конкретния случай.

 

Докато част от по-старото поколение все още е в състояние да вярва на внушенията, че Евросъюзът е донесъл мир на Европа, по-младите генерации не се хващат на въдицата. И откъде накъде биха се вързали? Днес Европейският съюз предизвиква масови търкания между европейските народи. Достатъчно е да погледнете как бяха съсипани отношенията между Германия и Гърция.

 

Каквито и прекрасни цели да имаше преди петдесет или шейсет години, те се оказаха непостижими в живота на младежите в целия Европейски съюз, включително в Гърция, и то тъкмо сега. Остарелите, демодирани идеи на Евросъюза, бяха отхвърлени чрез урните за гласуване в замяна на нов подход и свежо мислене.

 

Резултатът е: Уморен, объркан Европейски съюз, който умира прав пред собствените ни очи. Доверието към проекта изчезва бързо, тъй като гражданите в цяла Европа се събуждат, за да зърнат неговите авторитарни инстинкти, които го карат да ръководи с грубо подковани ботуши въпреки общественото мнение.

 

С млади поколения, които понастоящем се обръщат срещу проекта Европейски съюз, можем да видим без въоръжено око, как подкрепата за мечтата за Евросъюз като Съединени европейски щати бързо се стопява. През ХХІ век младите гърци откриха, че Европейският съюз е овехтял и категорично го отхвърлиха.

 

В края на краищата трябва ясно да разберем: Както единната европейска валута, така и самият Европейски съюз причиниха огромно зло на перспективите пред младите хора. Те сега проумяват, че за да бъдем приятели, съседи и търговски партньори, не ни е необходимо да имаме единна валута или политически съюз. Далеч по-важна от този Европейски съюз е идеята за национална демокрация, лъчезарен пример за която са резултатите от гръцкият референдум[9]

 

Най важното е извадено в заглавието:

 

Европейски съюз, който умира пред собствените ни очи.[10]

 

А когато прочета или чуя, как „Еврозоната призовава Атина да се отнася сериозно към кризата с дълга“,[11] все едно гледам прожекция на филм, посветен на усилията на еврократите да оцелеят и да запазят привилегиите си. Сещам се, че съм го гледал. Даже съм живял в сюжета му.

 

Европейският съюз, един социалистически проект, сочи с пръст и хвърля обвинения в ксенофобия, хомофобия, расизъм и на вече – антисемитизъм, каквото и да означава това. Но без да проявява ни най-малко смущение подозира и дори обвинява всички мюсюлмани колективноза ислямския тероризъм“, който е рожба на неговия и преди всичко – на задокеанския финансово-олигархичен елит.[12] Тази най-висша интернационална номенклатурна класа е съставена изключително от същества със старозаветни малки имена и фамилни, издаващи корените им в някогашната Руска империя.

 

Масовите убийци от въпросната ашкеназка геноциднаразбирайте хазарска, „богоизбранаталмудска кастаимат право да се променят. Мюсюлманитене.

 

За мое огромно съжаление, след ужасите през 1984-1989 година, тукашните масови идиоти също смятат така. Да мрат! Ще бъде правилно, благотворно. Те не са човешки същества. Кой определя това ли?…

 

Поради родилните си грехове и петна същият Европейски съюз не допусна приравняването на гигантските, небивали в историята престъпления на комунизма, да бъдат приравнени с многократно по-малкитена националсоциализманацизма. Също така е сляп за изродщините на Израел.

 

Нека поставя нещата на най-елементарната – достъпната, разбираемата – плоскост. Няма кой да отрече, че Европейският съюз не е нацистки. И поне засега чисто законовоантидемократично) няма как да бъде такъв – сиреч – националсоциалистически. Също така е невъзможно да бъде опровергано, че Евросъюзът е осъществената илюминатска мечта за интернационалсоциализъм. Но тя действително е старомодна.

 

Държавният капитализъм в рамките на държавно обединение от 28 страни – не държави – подчинени на наднационалните корпорации, представлява чиста проба реализация на Ротшилдовата мечта, формулирана под Тяхна диктовка от Георги-Кадиевците на БратствотоМаркс, в по-малка степен Ленин, и останалите „идеолозина поробването на човечеството от малък на брой елит с великански егоизъм и жажда за пари и власт.

 

Но за кого у нас е добре България да е част от този вехт и демодиран опит за възкресение на СССР? Разбира се, на онези, които се чувстваха прекрасно и в оригиналав Съветския съюзалчно червената фашистка номенклатура. По комунистическото им потекло и кървави, продажни лични биографии ще ги познаете.

 

Какво ще правят, когато поредният Съветски съюз – този път със синьо знаме и дванадесет петолъчкисе разпадне? На бърза ръка ще забравят, че всячески са проповядвали и подкрепяли профуканата противоестествена идея. И ще замаршируват в редиците на следващия проект. Може би той ще бъде наречен Евразийски съюз? Бъдете сигурни, че пак ще бъде социалистически и отвратителен. А тези вечни конформистинеизтребими низши твари, изпълзели от каймака на обществената помия, пак ще пъчат гърди и ще напъват жили. Само и само да си осигурят топло местенце в челото на новия строй.

 

Но защо тези нагаждачи винаги успяват? Поради тотално подменения манталитет на нашенеца. Ще се постарая да направя сравнителна характеристика между гърците и нас. С риск да разгневя по-тъпите, простите и грозните, ако използвам техните пропагандни схеми. Което, признавам, въобще не ме вълнува. Повтарям: Да мрат, давейки се в тресавището на собствените си заблуди. Даже би било полезно.

 

Сещам се, как през 1996-2001 година, ако някой, поне в София, изречеше каквато и да е подплатена с доказателства истина за наглия измамник Иван Костов, го очакваше канонада от пейнтболни стрели,[13] заредени с червено. Няма да забравя малоумието на тълпите, тресящите се в ритъм с крясъците: „Кой не скача е червен!“ Помните ли? Друсахте ли се, докато очите ви отразяваха лъскавия мургав образ на Йорданович, увенчан със синя лента с надпис „СДС“? Точно така – Се Де Се. Все Държавна сигурност.

 

Преди десетина дни гръцкият опозиционен лидер Андони Самарас, сякаш забравил как преди шест месеца го свалиха от власт, вдигна лозунга:

 

Ние гласуваме сДаза Гърция. Гласуваме с „Даза Европа![14]

 

Призивите на бившия министър-председателедин от поредицата, докарали съседите до днешната катастрофа, не хванаха дикиш. Той поне подаде оставка.

 

 

 

За нашенци и хората…

 

 

 

Тук до ден днешен прононсираните идиоти, назовавани „сини бабички“, все така произнасят името Костово като свещено. Лично познавам хора, с дипломи и самочувствие на умници, които вадят нокти, колчем кажете нелицеприятна истина по адрес на любимия им вожд и учител. Йорданович да е лидер? Простете, унизително е. Колкото Тато и Б.Б.

 

Казват, че гърците не обичат да бъдат поучавани. Не съм ходил, не знам. Сигурно е така. Също така се говори, че не обичат влиятелните медии. С право. Затова няма как те да им повлияят. Комшиите не биха допуснали пропагандни пастори на някой от старите им режими да ги поучават. Там е изключено червените като семафори звезди на тоталитарния живковизъм да се появяват по телевизиите, да плещят по радиата и да пробват неграмотността си в печатните издания.

 

У нас е обратното. До ден днешен най-големите мерзавци са най-тачени. Срамно е. Недостойно е. Но е така. Да бяхме поне гърци… Точно така озаглавих публикация преди време.

 

Когато през 1940 година Бенито Мусолини поставя ултиматум на Гърция за свободен достъп на италианската армия до стратегически места в страната, министър-председателят Йоани Метакса отговаря с категоричнотоOxi” – „Не“! Колцина от вас знаят, че това отрицание е един от националните празници на комшиитеДен наНе-то“? Докато ние сме обратното – за чужденцитеtoujours, а за нашенеца или за разумното – все jamais.[15]

 

Нещо повече, съседите не просто отказали, ами воювали. Та се наложило на нацистка Германия да помага на италианските фашисти. Впрочем, гърците са се съпротивявали и на нашите войски. Знам го от най-първа ръка – от собствения ми баща, мобилизиран и командирован в тамошния окупационен корпус.

 

Южните ни съседи имат всички основания да претендират за германски репарации. Също – за италиански. Защо в Берлин не отговорят на въпроса: Поради що постоянно са на колене пред евреите, но никога пред други народинапример гърци и поляци? Кой им е внушил небивалицата, че преднамерено са изтребвали евреи? Досега не се намери нито един документ, който да доказва измислицата. Аргументите заунищожени архивиса лишени от смисъл. Все пак иде реч за… хилядолетен райх!

 

Представяте ли си, как когато Германия е в пламъци, някакви лумпени в униформи поддържат огъня сдокументи, уличаващи нацисткия режим в престъпления против човечеството“? Та нали терминът е въведен след войната?…

 

Евреите имат право, гърцитене. Помислете и за това, кой има полза от ваденето на старата неприязън от праха на миналото?

 

Гърците са се сражавали. Поставиха въпроса за репарации пред германците. Те да се оправят, не е наша работа.

 

Обаче наша е, че досега не се намери нито един политик с достойнство, с българско самосъзнание и смелост, който да извади и постави на масата искане за репарации от Русия, правоприемницата на СССР, за причинените ни от нея изумителните нещастия и за огромните щети, които ни нанесе през 45-годишното комунистическо робство. Да видите тогава, как новите ни приятелище скокнат срещу нас, а не срещу Москва!

 

Ала също така следва да поискаме репарации от Великобритания, Русия и САЩ заради престъпленията към човечността, които са извършили. Имам предвид безпричинните, вероломни, дивашки бомбардировките над български населени места и на самата ни столица. Но също така заради финансирането, обучението и всяка друга подкрепа на терористичните бригади, вдигнали оръжие срещу законно установения държавен и обществен ред в Царство България.

 

Гърците умеят да отказват, ние винаги сме съгласни. Те посрещнали окупационните армии на Мусолини и Хитлер на нож. С оръжие в ръка се сражавали срещу тях. Дали жертви. Тук с ликуване посрещали  Червената окупационна армия на комунистическия сатрап Сталин, съюзника на Великобритания и САЩ, като… „освободителка“?! Освободителка от кого и от какво, другарки и другари? От нас самите?

 

По-късно гърците водили гражданска война, за да не позволят на тоталитарния военен комунизъм да съсипе родината им. Докато те са се биели, у нас мнозинството се е записвало в БКП и БЗНС

 

На гърците не им пука за футболни клубове и баскетболни тимове. Те са с акъла си. Умеят да се веселят. Знаят, че това е само развлечение. А тук за поне една трета от овчето стадо, смятащо се за население, две-три шайки от ритнитопковци се оказват най-важният проблем! Нека мрат! Колкото по-скоро, толкова по-добре. Циганският оригинал е по-добър от посткомунистическата мангалска сбирщина.

 

Снимка на грък, седнал на тротоара уморен, задето не успял да изтегли пари, обиколи световните медии. В типичния стил на болшевишката пропаганда те – включително местнитеизлъгаха, че възрастният човек „плачел“ от „покруса“.

 

Разпозна го син на негов приятел – богат австралиец. И взе самолета за Атина, за да му помогне. Старият грък отказа. Не ще подаяния. Иска своето.

 

Тук постоянно се натъквам на мои сънародници, явяващи се такива поради играта на съдбата, които мечтаят да са в парламента или на високи държавни постове. За да сиоправят живота“ и да се докопат до високи пенсии, ако Господ ги търпи толкова дълго. Разбирате ли за какво говоря?

 

През цялото време ставаше дума за достойнство, чест, национална гордост и вяра в собствените сили. Там, на юг, тези неща имат стойност. Тук питат: Колко ще ти дадат за тях в заложната къща?

 

Пример за младежите са комунистическите парвенюта. Никой от зяпащите ги в захлас не осъзнава, че те са духовни пигмеи, безлични твари, чийто мозъчен и нравствен капацитет е равен на нула. Дължат го на „доброто възпитание“ във вече несъществуващото семейство и училище. Когато Бог не означава нищо, а мамон е всичко, и вече повече от 120 лазарника разбойниците и насилието са издигнати в култ, изтриването ни от лицето на земята е справедливо и закономерно.

 

Аз ли съм луд? Така да бъде

 

И сега гърците живеят 6-7 пъти по-добре от нас. Те ще издържат на кризата, която комунистическият финансов Интернационал и военнопромишленият комплекс им наложиха и ще се оправят. Ще ги поосвободят от доста активи, но все пак… Накрая ще излязат с вдигнати глави, въпреки онзи безбожен, сатанински съюз, който „милиятЗапад сключва, за да ги разграби.[16]

 

Ние няма да можемникога. Предназначението на низшите организми е да виреят в съответната среда. За нашенци тя е помията на милиционерщината и комунизма. Нейният каймак е номенклатурата на БКП, БЗНС, ДС, профсъюзите, ДКМС, спортните организации, псевдокултурата

 

Камбаната бие за нас. Тъй гръмко, та чак на другия край на планетата я чуват. Тукникой. Тя бие всуе, за глухи

 

Ето, това е българският срам. Но той е и европейски. Както и на САЩ, на Запада, на онзи свят, когото смятахме за „свободен“, а той никога не е бил такъв. Срамът е и за човешкия род. В него останаха съвсем малко образци на Homo sapiens. Жалко, Бог ни беше дал шанс. Пропиляхме го.

 

Обидно ми е, срамувам се, че дишам един въздух с 99 на сто от онези, които населяват тази територия. Като си позволяват да се наричатбългари“ и да се смятат за хора. Мърсят и двете понятия. Позорът да е върху всички тях и връз поколенията им!

 

Дано проумеете най-сетне, какви са основанията на съседите ни да обичат живота и да го желаят. През това време ние сме изпаднали в пълно униние. А радост на народните маси доставят изрусени цигани, измислени актьори, телевизионнизвезди“ с нелечимо диалектно произношение, и всякаква подобна измет.

 

Какво да искаме и кой ни е виновен?

 

 

 

За да разберете бъдещето, трябва да изследвате миналото

 

 

 

Отлично знам, че почти нищо не достига до съзнанието и на преобладаващата част от все по-оскъдните посетители на тази медия. Не ме засяга. Всеки да го приема, както му е удобно. Повтарям: удобно. Нали все това дирятумните и красивите“? Всъщност – мизерниците, които не разбират, чеса изоставили най-важните неща в закона, като справедливостта, милосърдието и доверието. Това беше необходимо да правите, а по същия начин, със сигурност, да зарежете останалото [материалното] недокоснато.[17][18]

 

Исус Христос е отсъдил:

 

Нека бъде според вярата ви.[19]

 

Малцината, които са започнали да прозират в настоящето, изучават миналото и се стремят да очертаят тенденциите на развитието. За да установят с достатъчна степен на вероятност, какво ги очаква. В името на тях и близките им. Те ме интересуват. Другитемнозинствотоса прах, икономическа и морална пепел в един жесток свят“, както преди 72 лета се изразил по отношение на своите тогавашният главен ционист Хаим Вайцман.[20] Доказали са, че да се занимавам с тях е празна работа, губене на време.

 

Не изпитвам и отказвам да проявявам милост към тях. Те са неспособни да отделят зърното от плявата. Приемат враговете ни за приятели. По-рано – СССР и общността, погазена от него; сега – САЩ, Евросъюза и полегналите пред тях други неоколониални държавици.

 

Те никога не се осланят на себе си и на своите ближни. Непрестанно дирят „спасител“. Среща ме някакъв на улицата и ми пее дитирамби за прекратеното мое телевизионно предаване. Не съм суетен. От любезност изчаках да приключи рефрена. За да чуя онова, което предполагах: Трябвало да гласуваме за Волен! Тъй като той единствено имал кауза, моля ви се.

 

Допуснах глупостта да му обясня, че каузата на Волен е самият Волен. Той подскочи, сякаш ужилен от стършел. Не го оставих да ми възразява. На години по-възрастен от мен, на акъл по-млад от дете. Повечето са такива. Излишно е човек да утрепва дните, умствената си енергия и останалите необходими усилия, за да ги променя. Не става. Помните, древните са знаели:

 

Cuique suumCuiusvis hominis est errare; nullius nisi insipientis in errore perseverare.[21]

 

Сиреч, на всеки онова, което заслужава. Глупакът може да пресича на червен светофар и да яде отровни гъби. На малцината свестни това ще ни дойде добре… Мога до имам милост към гърците, но не и към туземната мангалска паплач, която държи да се гордее с това, че предците и са билироби! Такива сбърканяци са поне три-четвърти от туземците. Значи Чалгария е заприличала на голяма карлуковска клиника…

 

Иначе, урокът за Волен отдавна съм го преподал и то неколкократно.[22] Част от него, от историята на застаряващия конформист и неговите рекорди в партийния многобой, можете да видите на илюстрацията.[23] Нищо не пречи на онези, на които липсват по-приятни и полезни занимания, да трошат времето си с такъв гном във физически, умствен и морален смисъл.

 

Мен далеч повече ме занимава например въпросът: Кой и как превърна САЩ от страната на свободните в това, с което се запознахте? От място, където ако не всички бяха съвсем равни, но повечето, и все пак имаха възможности за труд и напредък, в банална Номенклатурия. В тази държава, все по-често наричана JewmericaЮдеомерика, 1 на сто от населението притежава два пъти повече от националното богатство в сравнение с останалите 99 процента. Важно е, тъй като засега тя поне военно е най-силна на света.

 

Нека вдигнем булото на измамата, което закрива истината за САЩ, превърнати в Съюз на американските съветски щати. Да го сторим чрез почти неизвестния труд на едного, комуто няма как да зашиете шамар с етикетаантисемит“.

 

Той е евреин, троцкист, американски историк, социолог, изследовател, журналист и издател, доказал, че прекрасно и честно си служи с документите. Нему дължим разкритията за сътрудничеството между ционистите и нацистите, което никога не е преставало.[24] Но това е отделна тема, която никой друг по тукашните земи не е разработвал толкова обемно и задълбочено, прощавайте за самохвалбата. По-скоро някой ден трябва да ви представя във видеозаписи самия автор, на чиито проучвания ще се позова сегаЛени Бренър.[25]

 

Веднъж един приятел се сдоби с нещо като слава, като посочи, че „не ви е нужен синоптик, за да знаете накъде духа вятърът“ – започва разказа си Лени Бренър. – „Но ви е необходим демограф, който да знае, накъде отиват евреите.[26]

 

Изследователят има предвид САЩ. Но горната максима е валидна почти навсякъде по света. Разрезът на Америка от ракурса на нейното еврейско население, с неговите постижения и изводите, произлизащи от резултатите, който той ни предлага, е остарял. Днес, дванадесет години след неговото тъй трудно обнародване, картината е още по-впечатляваща за онези, които имат сетива, ум и мислят.

 

Например, като по понятни причини прескачам простанния преглед на миналото на еврейството в страната в развитието му досега, предпочитам да покажа по-съвременен поглед към днешните Съединени щати. За да преминем към главното: Кой взима важните решения в тях? Иначе казано, кой ги ръководи? Тогава за мнозина ще съмне, така да се каже. И така…

 

Учените, истинските и набедените, спорят за абсолютния брой на евреите, защото преброяванията в САЩ не отчитат хората по религиозен признак. И не приемат еврейски произходкато етническа категория.[27] Докато въпросните числа варират от 5,2 милиона при проучването от 2000-2001 година, до едно по-високо от 6,7 милиона, представено от неколцина сектанти, кръвта наистина тече главно към размера на смесените бракове.

 

Изследване от 1900 г. показва 52 на сто смесени бракове. Най-новото [тогава] проучване известява, че „делът на евреите, които след 1996 г. са имали смесени бракове, е 47 процента.[28]

 

Убеждавате се в наличието на тенденция към затваряне и изолиране на общността. То е обослувено от няколко неща, първото от което е религията. Тя не позволява на евреите, а още по-малко на еврейките, да се женят за неевреи. Вместо с напредъка на времето да наблюдаваме откъсване от традицията, виждаме обратното. В замяна професиите, в които евреите са в изобилие и преобладаватправо, социология, политология, журналистикавсячески внушават на останалите етно-религиозни групи, че модерността изисква отказ от традициите.

 

Не по-малко съществен е стремежът богатствата да се запазват сред самата общност. Това не бива да бъде забравяно, понеже има пряко и най-могъщо въздействие върху всичко останало по линията на обществения живот: пари, икономика, власт.

 

Днес, с огромния дял на смесените бракове, еврейският елит може да погледне действителността. Те знаят, че „съвсем малко повече от една пета от евреите на зряла възраст, които са отгледани от двама еврейски родители, са сключили смесени бракове. За сравнение, три-четвърти от пълнолетните евреи със само един еврейски родител са женени извън групата. С други думи, три пъти по-вероятно е пълнолетните евреи, които са деца от смесени бракове, да се омъжат или оженят за неевреи.

 

Същевременно, сред онези, чиито родители имат смесен брак, възпитанието като евреи намалява дела на техните сватби с неевреи. Почти 60 на сто от евреите в зряла възраст, които са възпитани като евреи от родители в смесен брак, са се оженили по същия начин, в сравнение с 86 процента от техните съплеменници, чиито родители са били в смесен брак, но не са ги отгледали по еврейските закони и правила.[29]

 

Там е заровено не кучето, както гласи популярният израз, а… гетото. Евреите дължат изолацията си от останалите народи на своята религия, възпитание и на равините, които ги учат на това. Те наистина израстват с убеждението, че са по-висши от нас неевреите, гоите, добичетата.

 

 

 

И сатаната създаде Израел,[30] а той – Съветска Хазария и САЩ

 

 

 

Съвременните учени са доказали и изяснили: Най-малко 95 на сто от евреите по света са ашкенази. Което ще рече, че са потомци на средновековните хазарибългари, отделили се от родината си, последователно приели за официална религия исляма, а след това – юдаизма.

 

Останалите са т. нар. сефаради. Остатъци от древните юдеи, които макар и с многобройни кръвни примеси, имат известни, колкото и малки да са, основания да претендират за родство с палестинците. Както знаем, все пак тези хора са най-близките потомци на юдеите от античността.

 

Съществуват и около 20 или 22 семейства шабри истински и доста чистокръвни наследници на населението на Юдея от епохата на земното пришествие на Исус. Както се казва съвсем не на шега, известни са и по имена.

 

Тогава, какво дава основание на някои да наричат САЩ JewmericaЮдеомерика? Кои са онези, които или са я създали, или са надделели и са узурпирали капитанския мостик на кораба със синьо-бяло-червеното знаме на райета и с 50 петолъчки?

 

САЩ са проект на илюминатите. Някои от тях били евреи. Но по-точно е да заключим, че държавата е изникнала в резултат на просперитета на един юдео-масонски елит, който влязъл в схватка с неотстъпчивата алчност на британския крал Джордж. А насетне?

 

Днешната Америка е започнала да се формира през последната четвърт на деветнадесетото столетие. Ето малка част от данните, които Лени Бренър ни поднася:

 

От 1881 година и първите царистки погроми, чак до 1921 г., когато САЩ въвеждат имиграционни квоти, за да държат надалеч евреите и други нежелани люде, от Руската империя пристигна едно малцинство от ашкенази, вече закоравели марксистки атеисти. Те все още се смятаха за евреи, защото приказваха на идиш, който само евреите говорят. Веднъж дошли тук, те вербуваха и други имигранти за левичарския атеизъм.

 

През трийсетте друго малцинство от родени в Америка евреи станаха комунисти. Те също гледаха на себе си като на евреи, понеже повечето живееха в еврейски квартали, а мнозинството от тях сключваха бракове с еврейски атеисти. Нещо повече, тук антисемитизмът все още беше силен. И мнозинството от американското общество смяташе тези хора за евреи. Но повечето от техните наследници, обикновено зарязали левичарството, вече са напълно асимилирани.

 

Сега е съвсем различно. Много от младите евреи растат в белитепредградия, заедно с неверници [неевреи]. Те не знаят нито една дума на идиш. Ходят на училище заедно, а след това работят с неверници. Повечето от тях никога не са срещали антисемитизъм. Това е идеологическата база за вълната на смесените бракове.

 

Техните прабаби и прадядовци дойдоха тук като „ортодокси“. Сега само 9,7 на сто от нашите евреи са такива, съгласно данните от Националното изследване на еврейското население, даже в други проучвания са по-малко. Техните жени са в отделна секция в синагогата, сегрегирани от ортодоксалния юдаизъм. Само мъже могат да бъдат равини. Всички спазват кошерните закони, не ядат свинско, скариди и т.н.

 

Успоредно с това повечето от техните семейства изоставиха ортодоксалния юдаизъм и влязоха или в консервативни секти15,2 на сто, чиито синагоги имат собствено мнение за отделянето на жените и относно равинството, или в „реформистки“ – 17, 4 процента. При тях съществува пълно равенство между половете и сега съществуват равини хомосексуалисти. Според равина Артър Хетзбърг, сред тях се наблюдават смесени бракове в размер на 60 до 70 процента.[31]

 

Ето кой сътвори днешна Америка. Няма да ви спестя нещо, което един-два пъти съм цитирал. Когато през 1923 г., благодарение на своята американска съпруга Айсидора Дънкан, руско-съветският поет Сергей Есенин отишъл в САЩ, бил впечатлен от някои наистина почти непознати факти. Той констатирал:

 

Вътре в себе си Америка не вярва в Бога. Там нямат време да се занимават с подобна глупост.[32]

 

Вярно, всички били привлечени като магнит от треските за злато, от измамната „американска мечта“. Нямали време за вяра в Бога, тъй като се кланяли на златния телец. Били обсебени от идеята, да забогатеят

 

Съвсем скоро чувствителният поглед на поета забелязал, кой всъщност стои зад цялата тази материалистична и привидно лъскава действителност:

 

От гледна точка на външното впечатление в Америка съществуват забележителни куриози. Така например американският полицай е облечен като руския городовой,[33] само че с други кантове. Този куриоз навярно се обяснява с това, че промишлеността е съсредоточена преди всичко в ръцете на имигранти от Русия. [Кои били те?] Явно от тъга по родината нашите сънародници са издокарали полицая в позната за тях униформа.

 

Въобще за руското ухо и очи Америка, а преди всичко Ню Йорк, до известна степен са с кръвоносна система от Одеса и западните области.[34] Ню Йорк е 30 на сто еврейски град. Преди всичко евреите били прогонени в него поради принудата на скитничеството, последвало погромите. Те се настанили достатъчно солидно и притежават своя жаргонна култура,[35] която все повече се разпространява. Те имат свои поети, свои театри.[36]

 

Тези били истинските творци на днешните САЩ, както и да ги наричате. Те поели на дълъг път през океана, въоръжени със своя идеологиямарксизма, чиито фундаментални постулати били продиктувани от еврейското семейство Ротшилд, спонсорите на Карл Маркс и Фридрих Енгелс, казано на съвременен „български“.

 

Тъкмо от еврейския град Ню Йорк потеглила бандата от еврейски болшевики, обучени на терористични действия в една от фабриките на Рокфелерови. А в дисагите на техния предводител Лейба Давидович Бронщейн, който в дома на виенските Ротшилдови играел шах с Адолф Алойзович Хитлер (вижте илюстрацията), и се снабдил с документи на името на Лев Троцки, имало 20 милиона тогавашни долара. Финансистите ги оценяват на… 4 милиарда днешни!

 

Вот вам „капитализъм“ и „антикапиталистическа революция“!

 

 

 

Родени от лъжата

 

 

 

Исус Христос обяснил на евреите:

 

Защо тогава не разбирате моите думи? Защото не можете да понасяте моето слово.

 

Вие сте от бащата на обвинението и искате да вършите похотите на баща си. Той, който от самото начало е човекоубиец и никога не отстоява истината. Защото в него няма никаква истина. Когато приказва, изговаря собствените си лъжи. Понеже е лъжец и баща на това. Но понеже аз говоря истината, вие не ми вярвате.[37]

 

На английски език думата “Jew” – „евреин“, има значение и като глагол – „лъжа“.[38] Също така означава „лъжец“.[39]

 

Добре, но колко влиятелни и могъщи са евреите, та твърдя: те ръководят САЩ? Да подирим отговора пак от Лени Бренър.

 

Американците са моят народ. Днес ми е времето.“ Джордж Гершуин, който никога не е бил подложен на бар мицва,[40] е изрекъл това през 1926 г. На младите евреи им е отнело десетилетия, за да стигнат до същото. Но днес е така. А напредъкът на асимилацията е световен, с дял на смесените бракове над 50 процента във всички страни, с изключение на Израел и Австралия. Но той нараства даже в последната страна.

 

Тогава защо ционисткото лоби е толкова могъщо, щом като неговите собствени учени постоянно пишат за отчуждението на младежите им от това движение? Отговорът е елементарен: Евреите са най-богатата етническа или религиозна прослойка в САЩ. Понеже техният стандарт на живот е толкова висок, те са най-образованите. Тъй като са най-образованите, те са най-силно насочени към науката, следователно са най-склонни да приемат атеизма или религиозния скептицизъм. Но истински вярващото малцинство все още притежава невероятно количество пари, които пръска и за политици!

 

През 1991 г., за моя статия в The Nation”, интервюирах Харолд Сенекър, по онова време редактор на Forbes 400, списъка на най-богатите американци. Казах му, как откривам, че евреите2,2 на сто от населението, съставляват около 25 процента от четиристотинте. Той ми обясни, че намира това за история на успеха, както на американския капитализъм, така и на евреите. И сподели, че искал да напиша статия по темата. Но списание Forbesне му позволило. Тогавашният издател бил преживял епохата на Хитлер. Смятал за изключително антисемитско да се говори за еврейските пари.

 

Този манталитет е често срещан и днес особено в левицата. Той е широко разпространен след възрастните евреи. Forbes, повечето от левичарите и старите евреи споделят онова, което може да бъде нареченоманталитет на фолклорния марксизъм“.[41] Независимо от техните политически различия, всички те вярват, че историята се повтаря. Някой ден отново ще има друга депресия като онази от 1929 г. Капиталистите още веднъж ще призоват за централно разпределение и ще намерят нов Хитлер, който да смаже левицата.

 

Това е фантазия. То е проекция на миналото, и на миналото на Германия, върху бъдещето на Америка. В действителност, журналистите непрестанно поместват статии в ционистките издания за това, как еврейските дарители за политическите кампании играят главна роля във финансирането и на двете партии. А темата твърде рядко намира място в основните медии.

 

Политическото бъдеще на американските евреи“ – така беше озаглавена статия от 1985 г. на Американския еврейски конгрес, написана от Сеймуър Мартин Липсет и Ърл Реъб, в която се декларираше, че: „Докато се намира съвсем незначително количество статистически данни по въпроса – а някои се отвращават да събират някакви – доминират журналистическите и хумористичните доказателства, че преобладаващото мнозинство от финансирането на Демократическата партия на национално равнище, и почти една четвърт от това на Републиканската, са дошли от еврейски източници.“

 

Имаха предвид частни дарения, както беше в статия на The New York Times от 5 януари 1993 г. Тя обяви, че „евреите са дарили около 60 на сто от финансите за кампанията на г-н Клинтън, които не са от институции.“

 

Установих, че 84 от най-новите 400-е най-богати американци са евреи. Списанието не регистрира религиозни пристрастия, докато самият човек, свързан с това не даде средства за религиозна благотворителност и т.н. А не всички евреи са проционистки настроени. Някои от вписаните са сред образованите неангажирани, които сега обсъждаме. Обаче количеството на ционистките пари е удивително!

 

Джемс Тиш, председател на Съвета на големите еврейски организации, не е в списъка. Макар да е главен изпълнителен директор на Loews Corp.”, и е включен в списъка на петстотинте най-богати на списание Fortune”. Ама, тате, Лоурънс има 2 милиарда долара, а чичо Престън е оценен на 2,3 милиарда долара. Неговите предшественици в СъветаЛоурънс Лоудър[42]1,8 милиарда долара, и Морт Зъкърман, който се бори за място с „нещастните1,2 милиарда долара. Хаим Сабон1,7 милиарда долара, е управител на Университета на Калифорния. Навярно или може би той има длъжността, защото даде на демократите най-голямото дарение за кампания в американската история?[43]

 

Как изглежда това днес? Кой да ни каже? Самите евреи, които гордо се пъчат с богатството на своите. Какъвто е случаят с Еврейската телеграфна агенция. Тя е основана през трийсетте години, а седалището й е в Ню Йорк. Къде другаде, след като „Голямата ябълкае най-големият еврейски град на земята. Данните, които агенцията предлага, също са остарелиот 2009 година. Тя е озаглавила публикацията така:

 

Най-малко 139 от четиристотинте най-богати хора на Forbes са евреи![44]

 

От публикация отпреди два месеца, узнаваме, че:

 

Евреите са най-богатата религиозна група в Америка, мюсюлманите са най-младите[45]

 

Изданието продължава:

 

44 на сто от еврейските семейства изкарват най-малко по 100 000 долара годишнонай-високото число в страната. А едва 16 на сто получават по-малко от 30 000 долара на годинанай-малкият брой в страната. От друга страна, само 4 процента от семействата на Свидетели на Йехова взимат поне 100 000 долара годишно, докато 48 на сто получават по-малко от 30 000 долара. Това ги поставя точно пред категорията на исторически обособилите се чернокожи протестанти, сред които 53 процента от семействата взимат по-малко от 30 000 долара на година.

 

Евреите [вече] не са най-образованите (но са близо). Групата с най-голям процент на пълнолетни със степени от висшето образование, са хиндуиститес 48 на сто.[46] 31 процента от евреите имат такива степени, а 29 на сто – колежански.[47]

 

На по-ясния и красноречив език на относителните числа това означава, че в настоящия момент евреите са около 1,9 на сто от населението на САЩ,[48] но те съставляват 44 процента от заможните американци, и близо 40 на сто от най-големите богаташи! Колко „пропорционално“!

 

Успоредно с това относителният дял на богатите християни бележи трайна тенденция към намаляване![49]

 

Разбирате ли колко важно е, че останалите раси, народности, религиозни групи се пердашат, а евреите ги владеят. Мнозинството от политиците, независимо от цвета на кожата им, или биват намирани и излъчвани от еврейското лоби, или то ги принуждава да служат на еврейските, ционистиките и в края на краищата – на израелските интереси.

 

Глобалният ефект? В четвъртък, 9 юли 2015 г., Международният валутен фонд за пореден път от началото на годината намали своята прогноза за ръста на световната икономика. Този път до 3,3 на сто. След като през последните месеци се наслушахме и нагледахме на величествените икономически успехи“ на САЩ, довели и до „увеличаване на работните места“, МВФ обоснова последния си ход с… „влиянието на настоящата слабост на Съединените щати“.[50]

 

От миналата година представям доказателства и свидетелства за прегряването и буксуването на китайската икономика. Стигна се до там, че по същото време, когато бандата на Кристин Лагар изпълни заповедта на Братството в сферата на прогнозирането, ЦК на Китайската комунистическа партия забрани за шест месеца сделките с дялове на големи компании.[51]

 

Но не забравяйте, че „рухването на китайсския фондов пазар е проблем за целия свят“, както посочи една наблюдателка.[52] Ето докъде докараха нещата. Държавата Кимерика – от Китай и Америка (Chimerica), все повече и по-явно се държи като ЮдеокимерикаJewchimerica. Ако перифразираме неповяхващите “The Beatles”:

 

Ротшилдови са тук, там и навсякъде.[53]

 

Еврейският елит наложи Системата на Федералния резерв и САЩ паднаха под ционистко иго. Оттогава американците са подчинени на евреите, както крепостните в някогашна Европа. На 16 октомври 2003 година, в реч пред Десетата ислямска конференция на високо равнище, състояла се в град Путраджая, домакинът, д-р Махатир Мохамад, министър-председателят на Малайзия, заяви следното:

 

 

 

 

 

Махатир Мохамад е сред стотиците милиони жертви на баснята за холокоста“ – „измамата на ХХ век“, както я нарекоха смели и честни хора.[54] Това, че „европейците са убили 6 милиона евреи от общо 12 милиона“, е съвършена измислица, фантасмагория, нещо като страшните приказки на Братя Грим, предназначени да плашат дечурлигата.

 

 

 

Творението на лъжата ражда лъжи

 

 

 

И още нещо. Евреите също така изобретиха фашизма, нацизма, либерализма. Завладяха и си присвоиха капитализма. Словото на университетския преподавател д-р Мохамад продължи така:

 

Не можем да се борим с тях само с мускули. Трябва да използваме мозъците си.[55]

 

Седмица по-късно го принудиха да подаде оставка от премиерския пост. Малайзия не е малка страна. По площ е три пъти по-голяма от България. А населението й възлиза на 30 647 000 души.  Това илюстрира могъществото, постигнато от ционистите, от еврейския елит.

 

На кого вярвате? На фактите, взети от сериозни източници, или на доморасли неуки дърдорковци? По правило вторите са комунисти, ченгета, и двете, или дечица на такива некадърници.

 

Преди малко повече от месец „Върховният съд на САЩ отхвърли закон, който позволява на американските граждани, родени в Йерусалим, да вписват Израел в паспортите си като своя родина. Мотивът беше, че нарушава изпълнителната власт на президента за признаване чуждестранни правителства.[56]

 

Все пак, от формална гледна точка, според действащото международно право, Йерусалим не е израелска, а е окупирана територия. Някои медии с половин уста разгласиха това като „победа на президента Барак Обама с 6:3 гласа, която идва във време на обтегнати отношения между Израел и Съединените щатинай-важният съюзник на еврейската държава“.[57]

 

Някои съзряха в инцидента – наистина е така, обикновено в САЩ произраелските закони минават безпроблемноопит на администрацията да си върне влиянието в Близкия изток.

 

Конгресът прие закона, когато Джордж У. Буш беше президент. Нито неговото правителство, нито това на Обама, го прилагаха изобщо. Когато Израел провъзгласява Йерусалим за своя столица, едва шепа други страни го приемат. Повечето, включително Съединените щати, поддържат своите посолства в Тел Авив.

 

Конгресът не може да разпореди на президента да противоречи или опровергава по-рано признато право на самоопределение при издаването на паспортите“ – заяви Кенеди, консерватор, който често държи решаващия глас при оспорвани гласувания.[58]

 

Как постъпва Държавният департамент при подобни случаи? По Соломоновски. Издава лични документи, в които вписва името на града, където е роден притежателят им, без да посочва държава. Така са постъпили с паспорта на някой си Менахем Животовски. Според паспорта му, той е роден в Йерусалим. Толкова. Обаче…

 

Адвокатите на семейство ЖивотовскиХейтън и Ализа Люин, изразиха своето разочарование от решението [на Върховния съд]. Според тях то се обосновава с „централната заблудав отношенията на президентите на САЩ от основаването на Израел през 1948 г.

 

Американското обществено мнение е позволило на президентите да поддържат, както е във външната политика, абсурдната позиция, че никоя страна не е суверен на Йерусалим. И че нито една част на града, включително западният дял на Йерусалим, не е в Израел“ – заявиха те.[59]

 

Формално е така, но няма да е задълго. Предстоят промени.

 

Знаете, че някога ционистите излъгаха европейскотоеврействос напълно измамния лозунг, отнасящ се до Палестина:

 

Земя без народ за народ без земя!“.

 

Обаче първоначално този лозунг не бил издигнат от ционистите, а от християнски поп.[60] Спестявам името му, за да не се помни. Така, под този лозунг, и с историческото основание“, наречено Стар завет, Ротшилдови основали своя държава. Нарекли я така, както „повелилтехният бог, криещ се от светлинатаИзраел.[61] А тази страна е толкова важна, колкото и са САЩ. Докато са необходими на светото семейство.

 

Професорите Стивън Уолт от Факултета по държавно управлениеДжон Кенеди“ при Харвардския университет и Джон Миършаймър от Чикагския университет, категорично отричат да са антисемити. Дори вторият е евреин. Преди 12 години двамата издадоха свое академично изследване, озаглавено „Израелското лоби и външната политика на САЩ“.

 

Според авторите „една от причините за успеха на еврейското лоби в Конгреса на Съединените щати е, че някои ключови депутати са християни ционисти, какъвто е например Дик Арми. През септември 2002 г. той заяви: „Моят приоритет № 1 във външната политика е да защитаваме Израел.“[62] На човек му се струва, че приоритет номер едно на всеки конгресмен би следвало да бъдеда защитава Америка“, но не това изрече Арми. Освен него има доста еврейски сенатори и конгресмени, които действат за това политиката на САЩ да подкрепя интересите на Израел.[63]

 

До какво води всичко това? До края на американската империя. Ще опитам да го илюстрирам по необичаен начин. С инцидент, на който, по изброените вече причини, никой не обърна внимание.

 

Разложението на империята САЩ достигна до там, че на еврейска сватба в прочутия нюйоркски хотел Уолдорф Астория“ – един от най-скъпите в света, пистолетът на един от гостите уби жена и рани четирима. Ей така, без нищо. Докато бил в джоба на сакото му?![64]

 

В „свободнитемедии на „най-демократичнатадържава никой не полюбопитства дори: Как така сватбарят е влязъл на тържеството с оръжие? Само аз ще припомня, че от миналата година Уолдорф Асторияе китайска собственост.

 

Няколко дни по-късно 9 чернокожи бяха разстреляни по време на молитва в африканската методична епископална черква Иманюъл“ в градчето Чарлстън, щата Южна Каролина.[65] Набедиха за това 21-годишен бял младеж. От пръв поглед личи, че е поредният нефелен, неспособен на подобен акт. Просто е жертва на тоталитарната комунистическа власт. Тя прилага същите методи, каквито тукашните болшевики допреди 26 години. На първо място – максимата, формулирана от Макиавели: “Divide et impera” – „разделяй и владей“! Като вярват, че пръстта, която рият, няма да падне върху техните гърбове.

 

Изкараха нежния момък яростенрасист“. Как?

 

Приятели си спомнят тирадите на Дилън Рууф срещу афро-американците, коитопревземат света“. И неговото желание да разпалигражданска война“…

 

След масовото убийство в Южна Каролина, в което загинаха деветима чернокожи богомолци, съквартирант казва, че 21-годишниятпланирал нещо такова в продължение на шест месеца“.[66]

 

Интересно защо „съквартирантът“ и „приятелитене са арестувани за укривателство на намерения за заговор и насилствени действия? А афишитеда, няколко видаза издирването на „масовия убиецбяха разлепеничас след ужасното събитие. (Вижте илюстрацията.) Когато медиите още твърдяха, че не е известно кой или кои са извършителите. Преди те да заговорят, че съществуват съмнения за един убиец. Часове преди същите средства за осведомяванеда огласят, че има заподозрян надвадесет и няколко годишна възраст“.

 

Цялата история натрапчиво напомня гледани филми за секретни програми за създаване на убийци от типаМанджурски кандидат“?[67] Нещо като Сирхан Сирхан, който през 1968 г. застреля Робърт Кенеди. На чиито вопли и обвинениянай-справедливатасъдебна система внай-демократичнатадържава вече повече от четири-пет години изобщо не обръща внимание. Макар адвокатът му горе-долу да доказа, че неговият доверител е бил продукт на тъкмо такава програма.

 

Обърнете внимание на сходствата:

 

При ареста му Сирхан, 24-годишен палестинец, крещеше: „Направих го заради моята родина!“

 

Той си е водил дневник, в които подробно разказвал за своята омраза към Кенеди, заради неговите обещания за военна помощ за Израел година след Шестдневната война в региона. Сега адвокатът на Сирхан твърди, че той е бил програмиран да застреля политика. За целта е бил хипнотизиран. Бил Пепър, нюйоркски адвокат,… настоява, че клиентът му е бил програмиран под хипноза“.

 

Сирхан е бил принуден да премине през процес, включващ хипноза и обработка с химикали“ – твърди Пепър, който е квалифициран защитник по тежки криминални дела още в Англия и Уелс… – „Някой, някаква групировка или някаква агенция е сторила това“ – заяви той. Запитан дали правителството на САЩ е било отговорно за това, той отговори: „Може би.“…

 

„Знаем, че не Сирхан изстреля смъртоносните куршуми“ – заяви адвокатът пред The Daily Telegraph. – „Свидетели признават, че той не е бил на подходящото място за това. Бил е там само за отвличане на вниманието[68]

 

Повторение на мита за единствения „вълшебен куршум“, уж изстрелян от Лий Харви Осуалд, който ликвидирал брата на Робърт, президента Джон Кенеди.

 

Самият Сирхан Сирхан, който вече е на 66 години [вече е на 70], проговори. Той надълго и нашироко обясни, че „не си спомня да е убивал Кенеди или петте други жертви в кухнята на хотелАмбасъдърв Лос Анджелис“.[69]

 

Сравнете с онова, което ви втълпиха за убийството в черквата в Южна Каролина. Не ви ли се струва déjà vu?

 

 

 

Лъжи, само лъжи и нищо друго, освен лъжи

 

 

 

По целите Съветски американски щати отново зазвуча песента от походите от шейсетте години на миналия век на предвожданото от Мартин Лутър Кинг Движение за граждански права:

 

We shall overcome” – „Ще надделеем[70]

 

Забележете „съвпадението“:

 

Тя беше изпята за първи път в Чарлстън, Южна Калифорния[71]

 

Но знаете ли от кого? От Зилфиъ Хортън (1910–1956).  Родена Зилфиъ Мей Джонсън, тя била от испанско-индиански произход. Баща й бил богат. Притежавал мина за добив на въглища в Спадра, щата Арканзас. С класическо музикално образование, Зилфиъ станала активистка на движението за права на афро-американците. Благодарение на нея песента “We Shall Overcome” тръгнала по света. Тя първо я предала на прочутия певец на протестни песни Пийт Сийгър. След него я запяла и Джоан Баез[72]

 

Ден след чарлстънската трагедия, в събота, 20 юни, застреляха полицай в Ню Йорк. Тридесетина часа по-късно в полу опустелия, с доста изпосталели остатъчни жители Детройт, „един човек беше убит, а девет други ранени, когато някой откри огън срещу квартално тържество…

 

Полицията заяви, че 20-годишен мъж е убит, но не го идентифицира, тъй като роднините му още не са осведомени.[73]

 

В САЩ милицията вече действа така, сякаш някой от нашенските главанаци им е министър на вътрешните работи. Близките узнават от медиите… На Барак Обама му бяха необходими цели пет дни, за да изрече истината, която пареше езика му. Стори го не в някоя от могъщите и влиятелни медии, а в предаването на – разбира се – еврейския комедиант[74] Марк Дейвид Мейрън в гаражната телевизийка WTF, чиято програма се разпространява само в… интернет. (Вижте илюстрацията.)

 

Не сме се изцерили от това“ – заключи президентът. – „И не става дума само за туй, че не сме възпитани така, че да не казваменегърпублично. Не това е аршинът, с който да определим дали расизмът съществува все още. Не е просто въпрос на неприкрита дискриминация. Обществата не могат да изтрият за седмица-две онова, което е станало преди 200 до 300 години.[75]

 

Участието на Хюсеинович в предаването на WTF би могло да се тълкува най-малко по два начина. Първо, като изстрел към корпоративните медии, защото изопачават истината и манипулират фактите. Второ, че има смисъл и от такива телевизии, наричани podcast. Което буквално ще рече – аматьорска, гаражна, но най-точнотиражирана единствено в internet.

 

Самият водещ основателно се похвали:

 

Това беше привилегия и чест.[76]

 

Какъвто и да е Барак Осама, все пак се води държавен глава макар и на залязваща империя.

 

Дни преди споменатите фатални инциденти Пениъл Джоузеф, преподавател по история и един от основателите на Института за изучаване на расите и демокрацията към УниверситетаТафтс“, обяви, че днес властите са изтървали и двата края на престъпността, мотивирана от расова непоносимост. Той си зададе риторичен въпрос, на който отговори:

 

Какъв е броят на афро-американците, които са брутално насилвани от полицията през тази година? Неизвестен.[77]

 

Но медалът винаги има и втора страна. Престъпленията на расова основа, извършвани от чернокожи, също нарастват. Положението върви към нетърпимост. Но за това – след малко.

 

Забравен, от нищото изникна и „преподобниятДжеси Джексън. Освен, че е марширувал в крак с Мартин Лутър Кинг, той два пъти беше кандидат за президент на САЩ, издигнат от Демократическата партия. Търкаше седалките на Конгреса и отговаряше за учредяването на организации за защита на правата като Rainbow/PUSH. Второто е съкращение от People United to Save HumanityХора, обединени, за да спасят човечеството.

 

Май наистина „спасители дебнат отвсякъде“![78]

 

Неговата „Дъга“, беше противопоставена на „Коалицията на дъгата“, възникнала, когато на Запад троцкистите и маоистите разбунтуваха по-радикално настроените младежи, докато на Изток войските на Варшавския договор смазваха Пражката пролет. На чиста проба комунистическите революционни клетки като „Черните пантери“ и въпросната „коалиция“, скулпторите на Интернационала ваеха образа на Джеси Джексън с малко по-меки черти.

 

Сега, след като ни връща назад и към взривената през август 1963 г. черква в Бирмингъм, щата Алабама, полусвещеникът констатира:

 

Но тези несправедливости не са ограничени само в щата Южна Каролина. Те са национални по обхват.[79]

 

Еврика! Ето ви го новият Архимед! Истински „откривател“!

 

Нали знаете, че когато не желаете да решите някакъв проблем, създавате комисия и свиквате конференция. Какво предлага бай ви Джеси? Ето това:

 

Имаме нужда от конференция за расовата справедливост и градската политика, организирана от Белия дом. За да бъдем сигурни, че никой няма да пострада поради икономическо, политическо и лидерско равнодушие, или от липса на представа за онова, което трябва да бъде предприето. Расизмът заслужава лечение.[80]

 

Следва тирада за необходимостта от привилегии за чернокожите, тъй като при тях е имало достатъчно безработицавинаги най-малко двойно повече от размера на белите безработни“.[81]

 

Ако сте се чудели, защо ви занимавам с разни американскипроблеми, дано сега сте вдянали. В този толкова взаимосвързан, глобализиран свят, националното е проекция на интернационалното. За това, че тук медиите не ви предлагат всекидневна сводка на жертвите на етническата престъпност, не съм виновен аз.

 

При официално обявен брой на циганското население от 800 000 души през 1985 година и негов прираст от 3,2 на хиляда,[82] при отрицателен при българите, днессе радвамена повече от 1,5 милиона мургави сънародници. Даже числото е занижено. Понеже през последните три петилетки прирастът при мургавелчовците е значително по-висок. Тъй като бяха подучени да се възползват от планирано предоставената им възможност и превърнаха раждаемостта в поминък.

 

Прибавете към досега изнесеното, че „броят на мюсюлманите в България, на помаците и турците, е далеч над 700 000 души“, според данните на бившия депесарски вожд и министър на земеделието Мехмед Дикме. Най-добре да припомня:

 

 

 

 

 

Преди две години за пореден път – правя го още от 1991 годинапредупредих за вече състоялата се демографска катастрофа на българите и за задаващата се етническа война. Даже обявих, че тя се води.[83] И какво от това?

 

Не сме само ние. По най-пресни данни на ООНнаселението на Източна Европа намалява“. Ако си направите труда да погледнете илюстрацията, ще видите, че отново водим класацията. Челници сме по изчезване като народ.

 

Обясненията на западните медии са, че „хората се придвижват извън границите на страните си, за да търсят по-добри възможности“.[84] Това сме го наизустили като „Отче наш“.

 

„Например, “CityMetric[85] посочва, че след влизането на Латвия в Евросъюза през 2004 г. „най-малко 10 на сто от нейното население е напуснало страната“. За държава с около 2,3 милиона жители по онова време, това се равнява на близо четвърт милион души

 

Илмар Меж – демограф и ръководител на Международната организация за миграция в Латвия, сподели пред “Christian Science Monitor”, че такъв спад в страна като Латвия би могъл да означава едно: Едва ли някакви представители на тази народност ще оцелеят след няколко десетилетия.

 

Ако нещата продължат по този начин, в края на века трудно ще има останали латвийци.[86]

 

Прогнозите за нас са, че българите ще изчезнат около 20502060 година. Моята е по-практична: Между 2025 и 2030 година ще бъдем малцинство в собствената си Татковина.

 

Прави ми впечатление разширяването на мургавата средна класа. В района на столичния Централен, т.н. Женски пазар, млади цигански семейства, облечени с нови дрехи според техния специфичен вкус, разхождат децата си. Малките са яхнали автомобилчета и мотоциклетчета с електродвигатели. Мой приятел, не беден човек, който има четирима внуци, и им угажда, призна: Досега никой в семейството не си е позволявал чак такова разточителство

 

Циганските богаташи, този тъмнозелен „аристократичен елит“, са отделен, още по-сложен проблем. Тяхната връзка с невидимата страна Номенклатурия наподобява срастване. Двете взаимно се захранват и допълват. Едната, по-силната, допусна съществуването на status in statuдържава в държавата.

 

Тази вътрешна Чалгария разполага със собствена съдебна система и прилага свои закони, различни от официално действащите. Което не смущава никого – нито витринните власти, нито политическите партии, които всъщност са една, нито следствието, прокуратурата и съда, нито медиите с влияние, а най-малко – населението, особено в големите градове.

 

Все пак не бива да пропускаме, че цели 37 години, даже малко повече, същото това население кандисваше да бъде ръководено от циганиТодор Замфиркьов, представян като Живков, и Иван Костов. Значи е свикнало и ще се пригоди. Както обикновено

 

Не съм ли прав, когато соча с пръст: В България няма мъже! Вече двадесет и шеста година се въртим в омагьосания кръг на измамата и продължаващия болшевишки гьонсуратлък. Резултатът от това е неимоверна бедност и ужасен начин на живот за три четвърти от нашенци.

 

 

 

В името на лъжата, на измамата и на „светата“ неистина

 

 

 

Преди две седмици по “Euronews” показаха репортаж от магазин за плодове и зеленчуци в Атина. Гледах, как жена си избира – повтарям: избирадомати, от една сергия. Един по един. Нещо за което тук си спомнят само живелите преди 9 септември 1944 г. или пазаруващите от търговските вериги с цени за от лъв нагоре. Цената на зеленчука в гръцката столица в края на юни беше0,50 европо-малко от 1 лев!

 

Минете по софийските пазари. Знам, че извън столицата е още по-скъпо. Сега сравнете:

 

Минималната пенсия в Гърция падна от 680 до 470 евро. Средната е 833 евро, спад с 517 евро в сравнение с 2009 г.[87] Колко са вашите, драги тукашни пенсионери?

 

Хора????

 

Ако се върна към „преподобния“, ще ви покажа, че той е стар съветски агент. Но не само. Комунист е.

 

Погледнете илюстрацията. С документ25–С–17 65 от 4 октомври 1969 г., по молба на генералния секретар на Националния комитет на Комунистическата партия на САЩ, другаря Гюс Хол, се предлага на другаря Джеси Джексън да бъде присъдено почетното звание доктор на историческите науки на Московския държавен университетМихаил Ломоносов“.

 

Във въпросния документ на Централния комитет на КПСС с гриф „Секретно“, с който разполагам благодарение на Владимир Буковски, четем, че:

 

Другарят Джеси Джексън е известен негърски деец, член на НК на КП на САЩ, един от най-видните марксистки теоретици на партията. Нему принадлежат редица разработки по негърските проблеми, а също и по въпросите на международното комунистическо и работническо движение

 

Другарят Гюс Хол смята, че присъждането на товарищ Джеси Джексън на почетната сетепен доктор на историческите науки на Международния държавен университет ще помогне за повдигането на неговия авторитет сред демократичните кръгове на негърското население и ще му предостави възможност да получи място на преподавател в Нюйоркския университет, където в последно време партията води активна работа.(Вижте следващата илюстрация.)

 

Разбирайте го, както желаете. Питам се, има ли още наивници – да не използвам по-силна квалификация – които да се съмняват, че Москва стоеше по-високо от Вашингтон? Нима не става ясно, че навярно ЦК на КПСС е имал такова силно влияние отвъд Океана, че да осигури преподавателско място в Нюйоркския университет на един прононсиран комунист?

 

ДемокрацияеТака ви казват. Ивсеки има право да се променя“. Откога го правите? Ами да, променихте сеживеете все по-зле. И правите всичко възможно, за да стане още по-лошо.

 

Ашколсун на вас!

 

Впрочем, истинското малко име на товарищ Гюс Хол беше Гъс. Но по разбираеми причини промениха произношението му. За да не напомня част от човешкото тяло, която не само СтефанЛамбоДанаилов би изписал по посочения начин.

 

В четвъртък вечерта, 18 юни 2015 г., докато демонстриращите по улиците американци пееха “We shall overcome”, техният президент произнесе прочувствена реч. В нея заяви:

 

Докато скърбим поради точно тази трагедия, е важно да отстъпим крачка назад и да признаем, че тези трагедии се превърнаха в нещо обичайно, в ежедневие

 

Като страна ще трябва да приемем факта, че този тип масови насилия не стават в други напреднали държави.[88]

 

Точно така. Но той нито веднъж не призна, че е роден в Кения и няма право да е наемател на Белия дом.[89] Което на бърза ръка беше отречено. Но не и опровергано.[90] Освен това, поради същата причина, използва фалшифициран осигурителен номер. Тези неща са доказани от еврейката Орли Тайц, известна и уважавана американска адвокатка, ционистка и яростна защитничка на Израел. Когато заговори за тях по телевизиите, яизключват понай-свободенначин внай-демократичнатастрана.[91]

 

Тайц твърдеше, че Обама е роден в Кения, родината на неговия баща; че Обама не е успял да представи истински екземпляр от своя акт за раждане; удостоверението за раждане, което е предложил, може би е фалшификат (вижте илюстрацията); че президентът е фалшифицирал своите военно-наборни документи и заявленията си в социалната служба на щата Илинойс; и че президентът може би има най-малко 25 социални осигурителни номера.[92]

 

Орли Тайц е родена в еврейско семейство в Кишинев, в тогавашната Молдовска СССР. През 1981 година имигрира в Израел. Привилегия, която не беше достъпна за никоя друга народност или вероизповедание. Завършва зъболекарство в Еврейския университет на Тел Авив. Но шест лета по-късно се премества в САЩ и се омъжва за евреин, роден в Латвийската СССР.

 

Заедно със съпруга й Йосиф заживяват в Лас Вегас. От 1992 година са американски граждани. Докато трае процедурата по натурализацията им, Орли се дипломира във Факултета по правни наукиТафт“. Получава лиценз да практикува право в Калифорния, където семейството се настанява през 2002 г. Живее в едно от най-богатите места – Ориндж КаунтиПортокаловия окръг. Специализирала се е във водене на дела в защита на офицери от армията на САЩ, които отказват да се подчиняват на заповедите на президента. Понеже го смятат за нелегитимен. За назначен в разрез с Конституцията, а не за избран.[93]

 

Ще ви предложа нейното свидетелство. То е на руски, понеже това е родният език на тази американка, израелка, молдовка… Но преди всичко – еврейка.

 

 

 

 

 

Но самият Барак Хюсеинович е признавал, че не е роден в Америка. Можете да го приемете като шега, ама надали… Вижте и чуйте самия Барак Хюсеин Обама:

 

 

 

 

 

Конституцията на САЩ изисква кандидатите за президент да са родени на територията на страната. И не предвижда изключения. С други думи, от 2009 година насам управлението на Съветските американски щати е толкова незаконно, колкото всяка узурпаторска власт. Например – тукашната от 9 септември 1944 година.

 

 

 

Quo vadis, America?

 

 

 

Обявиха ликвидирането на деветимата християни в африканската методична епископална черква Иманюъл“ за „престъпление от омраза“.[94] И какво от това? Когато е от любов, да не би да е по-приемливо? Да не питаме: Кой насажда омраза и разделение, за да отклонява гнева на американците от истинските виновници за техните задълбочаващи се теглила?

 

Никой не заяви, че това е терористичен акт. Ако бяха нападнали синагога и избили евреи, щяхме да чуем ревахолокостс такава сила, че да стигне чак до Яхве или Луцифер, както наричат Ротшилдови, князете на този свят.

 

Cui bono? – Кой има полза?

 

След десетилетие бялото население в САЩ ще бъде малцинство. Тогава, лека-полека, отмъщението на цветнокожите ще става все по-жестоко. Основните виновници за робството и за репресиите над тяхевреитеправят всичко възможно, за да привлекат поне афро-американците на своя страна. Поради ниската образованост и наивността на черните засега успяват.

 

В Съединените щати действа могъщо произраелско лоби, скрито зад фасадата на организацията Комитет за американо-израелски обществени делаКАИОД, на английски AIPAC[95] – посочват професорите Стивън Уолт и Джон Миършаймър. – „Влиянието на AIPAC на Капитолийския хълм[96] се простира дори още по-далеч. Според Дъглас Блуумфийлд, бивш член на ръководното тяло на AIPAC, „за членовете на Конгреса и техните сътрудници е обичайно, когато се нуждаят от информация, първо да се обръщат към AIPAC, преди да се насочат към Библиотеката на Конгреса, към Службата за проучвания на Конгреса, към служителите на комисиите или към експертите при администрацията.[97][98]

 

Говори се и се пише, че евреите са традиционни приятели на малцинствата, особено на чернокожите. Дали?

 

Коренните жители на Америка, т. нар. индианци, не се връзват на чифутските номера. В средата на двайсетте години на този век разпадът на Съюза ще е факт. А народът Лакота вече предяви претенциите си към своите изконни земи – Северна и Южна Дакота. Почти половината от гражданите на Калифорния не говорят английски език. Въпреки забавянето в прираста на т. нар. Hispanicsлатиноамериканцците, официалните прогнози гласят, че през 2060 г. тези хора ще съставляват 49 на сто от населението на щата.[99] Според реалностите, те вече са толкова.

 

Но макар латиносите да не станат мнозинство чак толкова скоро, техният продължаващ ръст ще бъде значителен – ще се увеличат с 2,2 милиона души само в окръг Лос Анджелис (и с 1,1 милиона в Ривърсайд). Докато броят на белите в Лос Анджелис ще намалее с една трета. С трицифреното нарастване на техния относителен дял в населението на всички окръзи испаноговорящите ще станат господстващата политическа сила в Калифорния.[100]

 

Положението в южните щати и особено в Тексас е идентично. Което идва да покаже, че както човекът не е успял да надделее над природата, така рано или късно завоевателите плащат за своите престъпления. Латиносите, испаноговорящите, всъщност са представители на коренното население на Америка, съвсем неправилно наричаноиндианци“. Това е Божията цена за греховете на бялата раса.

 

Ако не беше масовото убийство в черквата в Чарлстън, едва ли някой щеше да се сети, че на много места в Юга знамето на Конфедерацията се вее редом до това на Съюза – „звезди и райета“. За чернокожите то е нещо като нацисткия флаг за западняците и болшевишкия за свестните хора в Източна Европа – пардон, вече Централна. Тъй като Изтокът се премести чак доКаспийско море и част от Палестинаизраелската! Ционистката държава е в Европа. Съседните Ливан, Сирия, Палестинската автономияне са. Победителите не само пишат историята, но и чертаят географските карти

 

И така, в днешнатанай-демократичнадържава забраняват изработването на знамето на Конфедерацията. Казват, че това е образец за… „свобода“. Suum cuiqueвсекиму своето. Лъжат се, че с това ще премахнат расизма.[101]

 

Както тук иконоборците се мъчат да сринат Паметника на Съветската армия, вместо да разрушат Системата, наложена с нейните танкове и варварски болшевишки орди. А тя включва и фигурите, които я олицетворяват и използваткомунистите, безенесарите, униформените и останалите щатни съучастници на престъпния тоталитарен режим

 

Само след десетилетие расизмът ще се стовари с огромна, но обратна сила в същите тези Съветски американски щати. И тогава никакви байрачета няма да помогнат. Ха на бас! Но няма да има връщане назад. Омразата и разделението ще са свършили пъкленото си дело. Имаме съвсем пресен пример.

 

Референдумът в Гърция от 5 юли 2015 г. доведе до следната картина.

 

Разгорещен дебат във Facebook между двама близки приятели, който завърши с думите: „Никога повече не разговаряй с мен, проклет фанатик!“

 

Защо? Единият щял да гласува с „да“, а другият – с „не“. Повече от десетилетие са били приятели…

 

Тези дни не разговарям с брат си, врагове сме“ – рече друг приятел уж само на шега, но донякъде, когато го попитах как е семейството му. Майтапът настрана, това се превръща във всекидневна действителност.[102]

 

Авторката е млада гъркиня, живееща в Лондон. Явно и южно от нас вярата в Христос е по-скоро повърхностна или дори вид лицемерие. Разказвали са ми, че използват т. нар. християнски празници преди всичко за плюскане.

 

Вярата в Бога е несъвместима със суеверието и с материалния свят. По Божията воля светскотоот игла до конецсъдържа и противното. В разделението има и нещо положително. А от стари хора знам: Искате ли да оправите нещо, първо трябва да го развалите. Имам предвид – окончателно.

 

Този стремеж е от Бога. Той ни учи:

 

Не се плашете от онези, които убиват тялото, но не могат да утрепят душата; а преди всичко се страхувайте от тези, които са в състояние да унищожат както душата, така и тялото в ада

 

Следователно, всеки който ще ме припознае пред хората, и аз ще го припозная пред моя Отец на небето. Но който и ме отрече пред хората, аз също ще го отхвърля пред моя Отец на небето.

 

Не очаквайте, че съм дошъл да донеса мир на земята. Не съм дошъл, за да донеса мир, а меч. Защото дойдох да настроя мъжа срещу баща му, и дъщеря против нейната майка, а снаха срещу свекърва й. И членовете на собственото му семейство ще бъдат врагове на човека.

 

Който обича своя баща или майка си повече от мен, не ме заслужава; който обича син или дъщеря повече от мен, не е достоен за мен.

 

И който не вземе кръста си и не ме последва, не ме заслужава.

 

 Онзи, който е загрижен за живота си, ще го загуби; а този, който загуби своя живот заради мен, ще го намери.[103]

 

Достойнството изисква жертви. Промените към живот с честотказ от някои обичайни неща. Не е диалектика.

 

Освен това Братството обрече преобладаващата част от населението на САЩ.

 

Повече от една трета от всички американци сега са прекалено пълни или с наднормено тегло![104]

 

Кой е сложил ръка върху храненето на населението на САЩ? Чии са огромните наднационални корпорации в този жизненоважен отрасъл? Да изредя някои от по-познатите названия: “Kraft Foods Inc.”, “Coca-Cola Co.”, “General Mills Inc.”, “Dannon Co. Inc.”, “Kellogg Co.”, “Cargill Inc.”, “Unilever North America”, “Pepsico Inc.”, “Dr. Pepper Snapple Group”, “Parmalat”, “Dole Food Co. Inc.”, “Rich Products Corp.” и т.н.

 

Пропуснах ли някоя? Разбира се, една от най-важните – “Monsanto”, както и веригите за хранене – “McDonald’s”, “Kentucky Fried ChickenKFC”, “Burger King”, “Starbucks”, “Dairy Queen”, “Little Caesars”… Съществува даже верига за продажба назамразено кисело мляко, което не носи запазената маркаБългарско“. Тя се нарича TCBY – съкращение от “The Countrys Best Yogurt” – „Най-доброто кисело мляко в страната“. Но не съм сигурен, че знаете – някога тя се казваше… “This Cant Be Yogurt” – „Това не може да бъде кисело мляко“! Възхитително!

 

Ако се вгледате в списъка на акционерите на тези корпорации, ще срещнете изобилие от старозаветни имена и фамилии с руски окончания. Когато държите храната на което и да е население, все едно определяте живота му. Не случайно Ивлин дьо Ротшилд инвестира в китайското селско стопанство, метеорология, винопроизводствоНякой има полза. Досещате се кой.

 

Двамата професори – Уолт и Миършаймър, подчертават:

 

Като теглим чертата се оказва, че AIPACde facto агент на едно чуждо правителство, притежава решаващата сила в Конгреса на САЩ. В него никога не се провежда отворен дебат относно политиката на Съединените щати спрямо Израел, дори когато тази политика води до сериозни последствия за целия свят. По този начин едната от трите основни власти в управлението на САЩ е твърдо посветена на подкрепата на Израел. Както отбеляза бившият сенатор Ърнест Холингс (демократ от Южна Каролина) при изтичането на неговия мандат: „Не можете да провеждате политика спрямо Израел, която да е различна от онази, която AIPAC ви задава.[105][106]

 

Значи AIPAC определя колко жители да имат САЩ и какъв да е техният етно-религиозен и възрастов състав? Навярно не съвсем, но в известна степен това няма как да не е вярно.

 

Да се върнем малко назад към онази сватба в нюйоркския китайски хотел „Уолдорф Астория“, прекъсната по трагичен начин. Дали ако тържеството не беше еврейско, а убиецътпо случайностне се казваше Рафаилович, щяхме да научим за инцидента“? Да не отварям дума да всекидневните разстрели, извършвани от полицаи. Организации на чернокожите взеха да водят своя статистика. Тъй като властите криятинцидентите“.

 

Но също така – и за зачестилите ответни реакциинападенията над полицейски участъци, за което споменах. Последният съобщен ни случай беше одеве, както се казва, в Далас, щата Тексас. Нападнаха с огнестрелно оръжие местната полицейска централа.[107] Изобщо не съм сигурен, че до публикуването на тези редове няма да има по-пресен.

 

 

 

In nomine satanam Rothschildi – de regibus mundi[108]

 

 

 

Да се върнем в Европа или не съвсем – в островната държава на Евросъюза. Там дори стилистиката на пропагандата придобива съвсем същия вид, който смятахме за погребан със свалянето на правешкия диктатор у нас. Но на страдащото от мазохизъм население му домъчня и си поиска римейка, както казват „некомплексираните интелигенти“ на „български“. Така Интернационалът прибягна до възстановката. Ето как от нищото на авансцената се появи все по-наедряващата фигура на приматката от Банкя.

 

Изглежда експериментът с този маймунджулук е бил оценен като сполучлив от съответните think-tanksмисловни центрове или мозъчни тръстове, както официално ги наричат – на Братството. (По правило в тях за „мъдреци“, „мислителинаемат достатъчно безмозъчни, но със сигурност напълно безнравствени твари.) Та левитите възложиха на действителния министър-председател на Великобритания, най-покорния от всички слуги на Ротшилдови, comrade Джордж Осборн, да приложи „челниятоталитарен опит във Великобритания.

 

За да е съвсем ясно, кой ръководи империята, която залезе още докато над нея слънцето още не беше се скрило, глобалистите не предоставиха възможност на кралицата да се прояви като истинска представителка на монархията и да даде на народа, каквото трябва. Повериха поредното „добро делонаthe Chancellor” – „Канцлера“, верния марксист-ленинец Осборн.

 

След този тъй дълъг увод, за младите читатели – уточнение, да поясня в какво се състои работата.

 

Канцлерът ще даде на семействата от средната класа намаление на данъците, тъй като Джордж Осборн използва своя бюджет за да ускори плановете за увеличаване на 40-процентния праг.[109]

 

Това четем в уж деснеещия лондонски печат. Да го анализираме. Първо, бюджетът се оказва неговна the Chancellor! Така е написано и отпечатано. (Вижте илюстрацията.)

 

Обаче редовните посетители на тази медия добре знаят, че Джордж Осборн никога не се майтапи с Ротшилдови, както преди време дръзна да го стори цялото тогава все още „опозиционноръководство на Консервативната партия на Великобритания. И всички до един бяха поставени там, където Нат Ротшилд реши, че е мястото им.[110] (Вижте илюстрацията.)

 

Да припомня, че по онова време на власт беше другарят Гордън Браун, заменил прясно сваления Тони Блеър. А Нат Ротшилд си отдъхваше във фамилното имение, което се простира върху значителна част от гръцкия остров Корфу. Компаньон му беше съветският кагебистки, еврейски олигарх Олег Дерипаска – „краля на алуминия“. Същият, който не само отне активите на болшевик-ченгеджийското семейство Шварц. Става дума за израелските граждани Черной. Не ги помните? Ами говорим за доскорошния собственик наотбора на народа“, както, кой знае защо, наричат футболния клубЛевски“, Михаил (Майкъл) Чорни и неговите братя с „руски“ имена Лев и Давид (Дейвид).

 

Впрочем, ако този клуб наистина е „на народа“, логично се получава, че народът тукашното овче стадое израелско. Така излиза, нали? Без да ползва съответните привилегии, произлизащи от богоизбраността“…

 

Дерипаска беше закотвил огромната си яхта на петдесетина метра от частния средиземноморски бряг на Ротшилдови. А Нат беше привикал част от ръководството на Консервативната партия, начело с „канцлера в сянкаДжордж Осборн – съученик на младия Ротшилд.

 

Г-н Осборн и Ендрю Фелдман,[111] партийният изпълнителен секретар на торите, са признали, че през това лято са се срещали с г-н Дерипаска на неговата яхта край Корфу. Впоследствие г-н Ротшилд казал на двамата, че г-н Дерипаска има желание да дари 50 000 лири на Консервативната партия чрезLeyland Dafбританската компания, която той притежава.

 

Г-н Ротшилд заяви, че г-н Осборн е инициирал обсъждането по темата за даренията. Но канцлерът в сянка бурно отрича. И в изявление потвърди, че не е молил за пари, нито е взел някаква сума.

 

 Снощи консерваторите се надяваха, че проблемът ще стихне. Но враждебността между двете страни, с твърдения и контратвърдения, е тъй голяма, че приключването изглежда невероятно.

 

  Приятели на Нат Ротшилд споделиха пред The Telegraph, че двама свидетели са дали писмени показания за онова, което си спомнят от срещата с участието на г-н Дерипаска, г-н Ротшилд и г-н Осборн.

 

Стана ясно, че г-н Дерипаска също е дал знак за готовността си, ако бъде принуден, да даде показания, подкрепящи версията на г-н Ротшилд за събитията.

 

Един от споменатите приятели заяви: „Нат не иска окончателно да довърши Джордж, но сега топката е в полето на торите. Ако те продължат да го правят на глупак, не ще му остане никаква друга възможност, освен да действа посредством собствения му инвестиционен фонд и неговото приятелство с Питър Менделсън.

 

Предната вечер беше съобщено, че лорд Менделсън знае, че канцлерът в сянка е обсъждал дарение от г-н Дерипаска. Говори се, че е изпратил предупреждение до кабинета на Дейвид Камерън за това, как г-н Осборн следва да внимава“, след като изтекоха подробности за техния разговор на Корфу. Според твърденията, в предупреждението си лорд Менделсънналял доста отроваи по отношение на г-н [Гордън] Браун.

 

Намесата на г-н Браун дойде във вид на изненадващо изявление. Министър-председателят заяви пред претъпканата Камара на общините, че „власттаще разгледа твърде сериозния проблемза дискусията между г-н Осборн и Олег Дерипаска в Корфу през лятото.

 

Твърди се, че, макар да няма право да гласува в тази страна, след четири срещи с г-н Осборн, включително на забава с алкохол на яхтата за 60 милиона лири на алуминиевия магнат, г-н Дерипаскамилиардер, на когото достъпът в САЩ е забранен, е предложил да направи дарение на торите.

 

Намесата на министър-председателя дойде, след като депутати-консерватори лично огласиха своята тревога от това, че г-н Осборн е направил зле преценен ход към сближаване с толкова противоречива фигура като г-н Дерипаска. А доайенът на торите лорд Тебит го предупреди:

 

Онези, които спят с кучета, се сдобиват с бълхи.“

 

Г-н Осборн смята, че няма смисъл да отговаря и не е сторил нищо лошо, след като дарението е било отклонено.

 

Но министър-председателят заяви:

 

Това е много сериозен проблем и се надявам, че той ще бъде разследван от властите.“

 

Това беше последвано от подробно разяснение на законодателството за финансиране на партиите, направено от Денис Макшейнлейбъристки депутат. Той е убеден, че със своя контакт с г-н Дерипаска г-н Осборн може би е нарушил закона. Той обяви:

 

През 2000 година приехме закон, който казва, и аз го цитирам: „Едно лице извършва нарушение“ – а аз твърдя – то осъществява престъпление – „ако предприеме каквото и да е действие за облекчаване на дарение на регистрирана политическа партия от страна на всяка друга личност, освен позволен дарител“. А руският джентълмен не е позволен дарител.“…

 

Тони Райт, депутатът от Лейбъристката партия, който беше председател на Комисията за публичната администрация, разследвала скандала с купуването на благороднически титли, обяви, че е смутен от намесата на г-н Браун. Той рече:

 

Тук не говорим за корупция. Не обсъждаме нарушение на закона. Имаме работа с – както каза някой – долнопробна и погрешна преценка. Не съм сигурен, точно за коя власт Гордън мислеше, че говори.

 

Говорител на торите нападна г-н Браун, заради „отчаяния му опит да удължи развихрянето на скандала“…

 

Законно е да се взимат пари от британска компания, но не и от лице, което не фигурира в избирателните списъци във Великобритания.

 

Намесата на лорд Тебит е отражение на някои безпокойства сред депутатите на торите относно преценката на г-н Осборн.

 

Бившият председател на партията каза:

 

„Много трудно ми е да повярвам, че той е бил тъй глупав, та да потърси финансово съдействие от подобен човек. След като е наясно с опасността, това да се окаже незаконно парично дарение. От друга страна, човек трябва да каже: Джордж Осборн би следвало да помни, че онези, които спят с кучета, се сдобиват с бълхи“.“

 

Приятели на г-н Осборн признават, че той знаедържал се е като глупак. Но г-н Камерън застава изцяло зад своя приятел и най-близък колега. Лидерът на торите, с г-н Осборн зад себе си, се противопостави на масивния огън от лейбъристки нападки към министър-председателя в сянка, когато той се изправи, за да запита г-н Браун относно нарастващите суми на британскитекредити“.[112]

 

Преди да обясня, защо се спрях толкова подробно на този на пръв поглед брадясал случай, нека припомня, как е озаглавена публикацията и нейното подзаглавие:

 

Джордж Осборн предупреди: „Престанете да дразнитеРотшилд или сте свършени. Джордж Осборн и Консервативната партия трябва да прекратят своите опити дадразнятНат Ротшилд, или рискуват правителството в сянка да бъде разтурено, предупредиха приятели на финансиста.[113]

 

Първо питане: След като знаете всичко това, кой, според вас, управлява Великобритания?

 

Нат Ротшилд атакува своите съученици и белким приятели“ от ръководството на торите с писмо до главния редактор надесния“ всекидневник “The Times”. Ако политическият живот не само в Обединеното кралство, а и по целия свят, е вместен в официално представяната ви координатна система, издънката на най-богатата фамилия на земята[114] би следвало да имадеснипристрастия. Казано на нормален език, да е привърженик на консерваторите.

 

 

 

Cui seruiunt[115]

 

 

 

Обаче, както се убеждавате, поразявайки торите, Натаниъл Филип Виктор Джеймс Ротшилддава хранаи налейбъристите. Не само това – личи, че всява смут и объркване и в техните редици.[116] А „левият“ тогавашен министър-председател Гордън Браун свиреше под диригентската палка на Нат Ротшилд.

 

Малко след скандала Олег Дерипаска прехвърли на Нат Ротшилд цялата своя собственост в алуминиевата промишленост на Руската федерация – приблизително 99 на сто от съществуващата. Лично новият собственик, който всъщност е старият, действал чрез посредника Дерипаска, призна това.[117]

 

Схванахте ли защо ви предложих този епизод? Нямалевиидесни“. „Светът е бизнес!“ Затова е ред за повторното ми, но разширено питане:

 

Кой управлява Великобритания? А планетата?

 

Освен това лорд Менделсън, който е „приятелна Нат Ротшилд, е навярно най-видният настоящ лейбъристки политик, редом с Тони Блеър и Гордън Браун. Той оглавява интернационалния think-tank с многозначителното название „Политическа мрежа“. Колко пъти съм посочвал, че ционистите са навсякъде. И се държат едни за други като сплит, като моряшки възел.

 

Така, както преди повече от век и половина разкри равинът на Париж Давид Драш, цитирайки някакъв тамошен евреин с фамилно име Морел:[118]

 

Какво могат да свършат най-мъдрите мерки на властите във всички страни срещу широкообхватната и перманентна конспирация на един народ, който като обширна и здрава мрежа се е разпрострял върху цялото земно кълбо и който насочва мощта си, за да обсеби всяко случващо се събитие, стига да е в интерес на името Израел?[119]

 

Лорд Менделсън, потомък на стар равински род с най-многобройни разклонения в Австрия и Германия, дал и композитора Феликс със същата фамилия плюс Бартолди като добавка,[120] е забравил кога за първи път е станал депутат в Британския парламент. Два пъти беше министър в лейбъристките правителства на Тони Блеър и на Гордън Браун. А от 2004 до 2008 година заемаше комунистическата длъжност „комисар по търговията“ в Европейската комисияМинистерския съвет на социалистическия проект Европейски съюз.

 

През август 2011 г. същият лорд Менделсън се постара да прокара в проектозакон за свободата на информация, клаузи, които да разрешават ограничаването на достъпа до интернет с технически средства. Сред тях – и чрез изключване от световната мрежа.[121] Колко „демократично“ и „свободолюбиво“!

 

Днес Канцлерът, който тогава, преди близо седем лета, изхленчи пред цитираното и сега издание, тръби, че щял да върши добрини. Какви?

 

Като разкрива първия консервативен бюджет от близо четвърт век, the Chancellor ще призове, на хората със средни доходи да бъдат спестени до 1300 лири годишно, чрез повишаване на прага за облагане с данъци.[122]

 

Няма да прокопсат. Направо „ще забогатеят“! С по 108,33 лири месечно! Аферим! Машаллах! Честита е Британия – бивша велика – и нейната султанка Елизабет, втора по ред, с такъв велик везир – пардон – канцлер!

 

Честно казано, на Джордж Осборн са му заповядали да свива социалистическата държаваthe welfare state. Но само в определени сфери, като например помощите за деца и издръжката на безработните. Само че британците и особено новитеот имигрантските вълни, трудно ще се примирят с това орязване на социалните плащания. Както знаем, някои от години разчитат на тях. Тази е и причината толкова нашенци и други бивши роби на тоталитарните комунистически режими да се запътват към Острова.

 

От друга страна, Осборн декларира, че новият бюджет е на трудовите хора. А консервативната партия се води „дясна“. Сиреч, би следвало да държи на интересите на собствениците, на предприемачите, на работодателите, а не на пролетариата. Еврейски наблюдател социалист ожали, че „Осборновият бюджет открадна най-добрите предизборни обещания на лейбъристите“![123]

 

Друг го допълни:

 

Бюджетът на Джордж Осборн е повече като на новите лейбъристи, отколкото тачеристки.[124]

 

Факт. Но как да обясня на тези и всички останали lawlife creatures,[125] че Маргарет, другарката лейди Тачър, беше ardent crypto-Communist?[126]

 

Квалифицирайки „всепроникващата система на благоденствието,[127] която господин [Гордън] Браун изгради“, като „гибелна, поставила толкова много хора в зависимост от държавата, или в очакване на пари от нея“, ръководството на „десния“ вестник “The Daily Telegraphоценява стъпката на торите така:

 

Бюджет, който показва, че консерваторите са истинската партия на работниците.[128]

 

Ако не желаете „работниците“, заменете съществителното с „трудещите се“. Все тая. В случай, че под това “workers” уж „деснитежурналя разбират шефовете на банки и всякакви корпорации, мога да кандисам. Но с уговорката, че тези люде съставляват отделна класа, притежаваща двойственидуалистични, „по научному“ – качества. Още от петдесетте години насам не само директорите, но и началници на по-ниски равнища в корпоративната йерархия, по договор придобиват акции от съответната компания. Тоест – стават съсобственици. По-простичко – притежатели на част от капитала. Капиталисти, корпоратократори.

 

Каквиработници“, „трудещи се“, какви пет лева?…

 

Великобритания, съгласно Джордж Осборнthe Chancellor! Това щяла да бъде „по-малка държава, която се намесва повече“.[129] Лудост! Дали Алистър Хийт е запазил работата си на коментатор в The Daily Telegraph”? Защо се безпокоя? Е, не чак до там. Но часове след появата на Канцлера, демонстративно изпънал напред ръката си, стиснала здраво червеното – повтарям: червеното куфарче, символ на бюджета, този младеж оцени идеите му така: Меркитеще унищожат работни места и ще намалят възможностите“.[130] Съвсем вярно.

 

А на следващото утро началниците на Алистър Хийт изтъпаниха вече цитираната си позиция за Консервативната партия като организация, бранеща правата на работническата класа. Затова.

 

Не, драги мои. Ако великият бард от Стратфорд он Ейвън беше жив, щеше да предвиди сцена, в която Червената армия на Троцки влиза като съвременен вариант на стражата на Волтиманд, Розенкранц, Гилденстерн, Корнелий и Озрик. Всички – предвождани от Маркс, Енгелс, Ленин, в ролите на благородните Марцел, Бернардо, ФранцискоЗа да изнасят камарите от трупове.

 

Представяте ли си го? Не? Денят, когато ще станете свидетели на новия Катин, Белене, Голи оток или Сребреница, не е толкова далечеКамбаната бие. Чувате ли я? Нейният звън е зов към всички нас.

 

Държавата Великобритания, която съвсем „по пазарномуе въвела минимална почасова ставка на трудовите възнаграждения от 7,20 лири, ще ги увеличи до9 лири. Това предвиждат консерваторите, тези „мили хора“, дейците на работническото движение в страната на класическия капитализъм. Истинският, този, в който върховенството на пазара е признато, оставя производствените отношения на участниците в тяхработодатели и работници. Останалото, синдикализмът, е социализъм. Sorry.

 

В същото време държавата ще намали разходите за различните видове социални помощи с 12 милиарда лири. Но това щяло да стане в края на мандата, след 4 лета.[131] Дотогава я камилата, я камиларя, както казвал народът ни, когато е бил такъв. Дали Европейският съюз ще съществува? Британия ще бъде ли в него? Нали Камерън заплашва Брюксел с референдум през 2017 година. Откъде мислите, че гърците взеха терка?

 

Цялата работа е миш-маш.

 

Никой не знае, дали the Chancellor отстоява британското членство в Евросъюза? Защото привидният му началник Дейвид Камерън, вербуван от съветските секретни служби, се чуди на кого да угоди. Сутрин върши, каквото му заповяда падишахът Барак Осама от Вашингтон,[132] преди лягане се отчита с метани на die Europäische Kaiserin[133] Ангела Меркавиели в Берлин. Ами ако някога – дай Боже – разпоредбите им влязат в противоречие? Сам Бог е постановил:

 

Никой не може да служи на двама господари; защото или ще намрази единия и ще харесва другия; или ще почита единия, а ще презира другия. Не можете да служите на Бог и на мамон.[134]

 

А мащабната корупция в Европейския съюз? Та нима различни допитвания до гражданите му не демонстрираха съществуването й не само в Гърция, България, Румъния и прочие, а навсякъде в него? Както съвсем не на шега изтъкна консервативен британски коментатор, добре запознат с брюкселската кухня:

 

Европейският съюз да поучава своите страни членки за корупцията, е все едно Ал Капоне да мъмри корумпираните ченгета. Присъдата може да съдържа известна истина, но безсрамната дързост боде очите.[135]

 

Такава е диагнозата на един евродепутат, който беше предоставил своето тяло и ум, барабар с гласа си, на фракцията Европейска народна партия в постоянно шляещата се между Брюксел и Страсбург институция, наречена Европейски парламент. Е, след като не чуха гласа на Владимир Буковски и други като него – моя също, без извинение – сега „майсторитеот Братството намериха двама гърци и им връчиха рупор. Те изкрещяха, че брюкселският крал е лъснал пред публиката така, както го е Интернационалът родилдаже без гащи на задника си. Дали звукът е прозвучал като зова на Йерихонската тръба, предстои да разберем.

 

Дали Мигел де Сервантес си е представял, как неговият прочут герой оживява? Той е съчинил неговите „геройства“, мотивирани от висш хуманизъм, докато бил в плен роб, който гребял на галера, или в алжирски затвор. Ако дадем воля на фантазията си, как ли би се вписал в Испания – част от Европейския съюз. Дали отново би дал следния съвет на своя копиеносец:

 

Помни Санчоако избереш пътя на добродетелта и се стремиш да вършиш само добродетелни неща, няма защо да завиждаш на тези, чиито прадеди са били князе и сеньори, защото кръвта се наследява а добродетелта се придобива  и струва сама по себе си много повече от кръвта.[136]

 

Съгласни ли сте, драги европейци?

 

 

 

Custodiant furiosi![137]

Или за Дон Кихот, Санчо Панса и свободата

 

 

 

Сега ще се уверите, как един десен британски консерватор и патриот осветлява начина, по който Гърция стигна до настоящето дередже. Комунистите да изключат звука!

 

 

 

 

 

А ето как през същия денсряда, 8 юли, гръцкият премиер Алекси Ципрас отвърна на атаките на баварския християн-социалист Манфред Вебер, евродепутат от Европейската народна партия.

 

 

 

 

 

Възкресиха старите вражди

 

Донеотдавна имаше еднажелязна стена“, издигната съгласно идеологемите на циониста-фашист Владимир Зеев ЖаботинскиБерлинската. Следвайки неговите „мъдри“ съвети, Израел се огради с висока ограда от палестинците. Тъй де, да не се мърсят снебогоизбранисъщества. Чехите последваха примера им, за да нямат допир с циганите, извинете – ромите. И САЩ не закъсняха с оградата, която да спира наплива на мексиканци. През последните години – и в обратната посока

 

България събори граничните съоръжения, вдигнати, за да не допускат нейните жители – „хармонично развитите личностина милиционер-социализЪма, да зарязват комунистическиярай“. Сега отново се обгражда с бодлива тел! Франция и Унгария започват да строят крепостни стени, с които да се предпазват от напиращите вълни имигранти – „низши същества“ от т. нар. Трети свят. Същото ще предприеме една от Тези треторазредни държавиТунис. За да не допуска преминаването в съседна Либия, където, кой знае защо, изведнъж се появиха „лагери на джихадисти“![138] И още, и още…

 

Четвърт век след като Интернационалът реши да събори Берлинската стена, духът на Жаботински е по-жив от всякога. Погледната от космоса, планетата навярно изглежда така, както центъра на нашата столица в миналото, когато огради отделяха дворовете на кооперациите.

 

Какво остана от мечтите за свобода и права?

 

 

 

За свободата вече като история…

 

 

 

Вярвате ли, че комунист може въобще да помисли за свободите и правата на други, освен своите? А Европейският съюз, това „чудовище“, както го определи Владимир Буковски, е стара комунистическа мечта. Ето какво е предвиждала още през 1911 година прочутата терористка, илюминираната Роза Люксембург:

 

Бидейки последователи на материалистичното разбиране на историята, ние винаги сме приемали становището, че като политически структури, съвременните държави не са изкуствени продукти на една творческа фантазия,… а исторически произведения на икономическото развитие. Но какъв икономически фундамент е залегнал в дъното на идеята за Федерация на европейските държави?

 

Вярно е, че Европа е географско, а в определени граници – и историческо понятие. Но идеята за Европа като икономически съюз се противопоставя на капиталистическото развитие по два начина.

 

Преди всичко, вътре, между капиталистическите държави в Европа съществуват – и ще е така, докато ги има – най-жестоките борби и противоречия. И второ, европейските страни повече не могат да се справят икономически, без неевропейските държави. Като доставчици на храни, на суровини и заготовки, а също и като потребители на стоки, останалите части на света са свързани по хиляди начини с Европа.

 

На настоящия етап на развитие на световния пазар и на глобалната икономика концепцията за Европа като изолирано икономическо обединение е безплодно умствено творение. Европа не представлява по-специална единица в рамките на световната икономика, отколкото Азия или Америка.

 

А ако идеята за Европейски съюз в икономически смисъл дълго време взимаше преднина, сега до голяма степен такъв е и случаят в политически смисъл.

 

Времената, когато гравитационният център на политическото развитие и на ядрото на капиталистическите противоречия бяха заложени на европейския континент, отдавна отминаха. Днес Европа е само брънка в заплетената верига от интернационални връзки и противоречия. А онова, което е от решаващо значение е, че самите европейски противоречия вече не играят своята роля на европейския континент, а по всички краища на света и из всички морета.

 

Само ако човек внезапно изгуби представа за съвкупността от тези случки и маневрирания, и се върне назад към блажените времена на европейското единство на силите,[139] би казал някой например, то в продължение на четиридесет години имахме непрекъснат мир. Това схващане, което отчита само събитията на европейския континент, не забелязва: същинската причина да нямаме война в Европа през десетилетията, е фактът, че интернационалните противоречия бяха нараснали далеч отвъд тесните граници на европейския континент. И че европейските проблеми и интереси сега се сблъскват в световните морета и затънтените кьошета на Европа.

 

Следователно, „Съединените европейски щатиса идея, която води директно обратно както на икономическия, така и на политическия път на развитие. Тя изобщо не отчита пълния обем на събитията на континента от последната четвърт на века.

 

Такава идея, която не е съчетана с тенденциите на развитие, по начало не може да предложи никакво решение, независимо от всички радикални маскировки, а също така и от лозунгаСъединени европейски щати“. Всеки път, когато буржоазни политици са защитавали идеята на европеизма, на обединението на европейските държави, е било с явната или прикритата цел, насочена срещужълтата заплаха“, „тъмния континент“, против „низши раси“; накратко, това винаги е било едно империалистическо недоносче.

 

Нещата имат своя собствена обективна логика. А решението с Европейския съюз в рамките на капиталистическия обществен ред може обективно, в икономически смисъл, да означава само митнически войни с Америка. А в политически смисълединствено една колониална расова война. Китайската експедиция на обединените европейски войскови сили, начело със световния фелдмаршал Валдерзее, и хунското евангелие[140] като образец за нас – това е действителният, а не фантастичният, единствено възможният израз наФедерацията на европейските държавипри настоящия обществен ред.[141]

 

Опитвам се да ви изясня: Европейският съюз е замислен като проект, който е осъществим единствено в социалистически, а не в буржоазно-капиталистически условия. С всички уговорки: Колкото терминологичновярно“, толкова неточно от гледна точка на реалностите.

 

В този смисъл планетата Европа е по-странна и от измислица. Според Владимир Буковски:

 

Европейският съюз е новият СССРЕвропейският съюз е чудовище, което трябва да бъде унищожено. Колкото по-рано, толкова по-добре.[142]

 

Да, гръцката администрация се разрасна. Но тя беше сътворена по образ и подобие на брюкселската бюрокрация. С разходи, които арабските халифи не биха си позволили. Какво друго да роди, освен корупция, която сигурно е съизмерима с примерите във всички социалистически страни. Сиреч – в целия Европейски съюз, повече или по-малко.

 

Но кой допусна всичко това? Къде беше Европейската комисия? Или беше невъзможно да осъществява контрол за престъпления, които самата тя върши в далеч по-големи, в европейски размери. Та нали най-малко 17 години не се е отчитала финансово пред никого!

 

Разровиш ли гоще мирише и ще горчи като отрова“ – е постановил поет, на когото са плащали в лири, долари и рубли, за да участва в Техните комунистически терористични акции.[143]

 

Който си спомня гръцката еуфория в неделя, 5 юли 2015 година, вечерта, може да се е сетил за онази глава от първия нашенски роман, озаглавена „Пиянството на един народ“. Махмурлукът продължи пет дни.

 

В петък, 10 юли, страната осъмна с вестникарски заглавия, действащи като зелев сок. Както предполагах, премиерът-надежда се оказа поредното разочарование. Затова ги наемат. Ролята на Яни Варуфакис свърши по-рано и той я изигра блестящо. Но беше ли необходима? Защо съседите ядоха от фъшкиите? Тъй де, след като Алекси Ципрас прие същия пакет с избавителни“ мерки, които уж го тласнаха към референдума. От какъв зор прибягнаха до плебисцитдопитване до народа?

 

Много елементарно – така са им наредили. За да изглежда по възможно най-демократичния начин. Оставката на Варуфакис не беше израз на достойнство, а на изпълнен ангажимент към сценаристите и режисьорите. Тъкмо в онзи момент, когато отборът на кабинета в Атина трябваше да излезе на финалната права, вторият по резултат състезател от щафетатазаряза отбора.

 

Горе-долу по същото време принц Филип, нацисткият съпруг на кралица Елизабет ІІ, напсува фотограф:

 

Just take the fucking picture” – „Просто направи шибаната снимка.[144]

 

За часове видеозаписът обиколи света. Навсякъде – изгледах най-малко десетина негови публикации долната ругатня, достойна за каруцар, се оказазаглушена.[145] Мачкат цели народи, но щадят един илюминиран негодник.

 

Свобода? Равенство? Комунизъм!

 

Погледнете карикатурата, която срещнах във вестник “Ekathimerini”.[146] Той има издание на английски език. Та рисунката най-красноречиво показва настроението южно от нас. От възторженотоНе“, до възклицанието на унинието „О, не!

 

Марио Розис, 23 годишен студент, обобщил ситуацията, като „превърнала се във фарс“.

 

В неделя всички бяха щастливи, това беше едно зряло решение срещу затягането на коланите. Днес не намирам никакъв смисъл в провеждането на референдума“ – призна той, докато си наливаше кафе и работеше на своя лаптоп. – „Няма смисъл.“

 

Неговата реакция на горчивина, примесена с примирение и изтощение, отразява киселото обществено настроение в Гърция, където ликуването поради съкрушителната победа на гласувалите в неделя с Не“, бързо изчезна пред лицето на очакван икономически разпад, преди окончателно да се изпари, когато изникна новияспасителенплан

 

Гласувах сНе“. А разбира се, новото предложение не съответства на това Не“ – сподели на централния атински площад Васили Сика, 20-годишен безработен грък. – „Чувствам се роб. Те вършат, каквото пожелаят. А ние не можем да участваме.[147]

 

Кой ще отрече, че на референдума 61 на сто от участвалите отхвърлиха именно онова, което сега червените брюкселски терористи им налагат?

 

Точно така е. Понеже го допускаме. Предстои все по-често да чувате думата приватизация“, когато се заговори за Гърция. Най-малко от четири години спрягам това. Нас ни приключиха. Дали комшиите са запазили поне малко от своето юначество, което демонстрираха на света още в началото на ХІХ век? То възхити и привлече фигури като лорд Джордж Гордън Байрън. Ще видим.

 

За мен, подобно на английския коментатор Саймън Дженкинс, оставането на Гърция в еврозоната ще доведе до най-страшната катастрофа. При тази зорлем деиндустриализирана икономика, трупането на нови дългове означава неизбежен трагичен край.

 

Гърция е банкрутирала“ – писа преди дни Саймън Дженкинс, а азпо-отдавна. – „Оставена сама, принуждавана да кандиса заизбавление“, тя не може да изплаща дълговете си

 

Приемането на Гърция в еврозоната през 2001 г., икономическото й привързване към Германия (и към нейните безразсъдни банкери), беше бедствие, очакващо да се случи. Грешката беше толкова голяма, че даже малка икономика – едва 1,3 на сто от тази на Евросъюзабеше уйдурдисана да напрегне максимално ръководството на Европа през последните три месеца. Единствената катастрофа сега би била, да няма Grexit.[148][149]

 

Стана обратното. Тогава остава само питането: Кой има полза?

 

 

 

Фолклорният марксизъм шества по планетата

 

 

 

Изобщо не изпитвам съмнение относно марксистката същност на Европейския съюз. Социализмът и комунизмът, чиято основа е марксизмът, са най-ужасното възможно бъдеще. За мен то е целият ми досегашен живот. Ако приложа математическата логика, излиза, че цялото ми пребиваване на този свят е било в ужаса на марксизма. Ако бъда напълно искрен – действително беше така. И продължава.

 

Но истината е още по-страшна – понеже съм се появил по времето на марксизма, съм мъртвороден.

 

Слава Богу, консервативно мислещи и достатъчно интелигентни хора се срещат навсякъде. (Най-рядко тук.) Читател на агенция Ройтерс, подписал се с “brotherkenny4”, изложи своите схващания във връзка с гръцката криза.

 

Тройката е там, за да експлоатира Гърция. Но има толкова много марксисти. Никога не е имало марксистко правителство, което да е вършило друго, освен да използва естествените желания на трудещите се, за да се докопа до властта и да се обогати.

 

Почти същото е в САЩ. Половината от Демократическата партия са просто либерали с поддръжници, на които трябва да угаждат и услужват. Но те никога, ама съвсем никога, не правят онова, което обещават, че ще сторят. Марксистите винаги са готови на това. Те не един път са заявявали, че веднъж като придобият властта, онези, които истински им вярват, вече са мъртви за тях.

 

Естествено, консерваторите в САЩ би следвало да забелязват много от същото в техните кандидати. Струва ми се, че затова на хората винаги им се налага да страдат. Понеже дават доверието си на лъжци и престъпници. И изглежда, колкото и пъти да ги мамят, никога не се събуждат за да зърнат истината.

 

Съвсем сериозно, щом повечето хора са толкова тъпи, навярно биха се чувствали по-удобно, ако ги държат здраво завързани на собствената им верига.[151]

 

Отново опираме до свободата и до потребността от нея. Това е нещо лично. Но ако все повече хора усетят колко прекрасно нещо е тя, нещо може да се промени. Не включвам в мечтите си Чалгария. Тя изтърва всички възможности и не разполага с историческо време. „Цивилизованитеновибългарине са пред нашите порти, а вътре в самия ни стан. Нахлуха преди 71 години. Незабавно включиха вършачката на оная с косата

 

Три години след края на Втората световна война, още не изживяло нейните ужаси, на земното население беше предложена Универсалната декларация за правата на човека. Тя е приета на 10 декември 1948 година в парижкия Palais de Chaillot. Ето някои от най-важните клаузи, от които уж всички трябваше да се ползваме:

 

Bсички хора се раждат свободни и равни по достойнство и права. Tе са надарени с разум и съвест и следва да се отнасят помежду си в дух на братство.

 

Bсеки човек има право на всички права и свободи, провъзгласени в тази Декларация, без никакви различия, основани на раса, цвят на кожата, пол, език, религия, политически или други възгледи, национален или социален произход, материално, обществено или друго положение.

 

Oсвен това, няма да се допускат никакви различия, основани на политическия, правния или международния статут на държавата или територията, към която човек принадлежи, без оглед на това, дали тази страна или територия е независима, под попечителство, несамоуправляваща се, или подложена на каквото и да е друго ограничение на суверенитета.

 

Bсеки има право на живот, свобода и лична сигурност.

 

Hикой не трябва да бъде държан в робство или крепостничество: робството и търговията с роби са забранени във всичките им форми.

 

Hикой не трябва да бъде подлаган на изтезания или на жестоко, нечовешко или унизително третиране или наказание.

 

Bсеки човек, където и да се намира, има право на признаване на неговата правосубектност.

 

Bсички хора са равни пред закона и имат право, без каквато и да е дискриминация, на еднаква закрила от закона. Bсички хора имат право на еднаква защита срещу каквато и да е дискриминация, нарушаваща тази Декларация, както и срещу всяко подбуждане към дискриминация.

 

Bсеки човек има право на ефективно възстановяване на правата си от компетентните национални юрисдикции за действия, нарушаващи негови основни права, признати му от конституцията или закона.

 

Никой не трябва да бъде подлаган на произволен арест, задържане или изгнание.

 

Всеки човек има право, при пълно равенство, на справедливо и публично разглеждане на неговото дело, от независим и безпристрастен съд, за установяване на неговите права и задължения, както и за разглеждане на каквото и да е наказателно обвинение, предявено срещу него.

 

Hикой не трябва де бъде подлаган на произволна намеса в личния му живот, семейството, жилището и кореспонденцията, нито на посегателства върхy неговата чест и добро име

 

Bсеки човек има право свободно да се придвижва и да избира своето местожителство в пределите на всяка държава.

 

Всеки човек има право да напусне всяка страна, включително и своята, и да се връща в страната си.

 

Bсеки човек има право да търси и да получи убежище в други страни, когато е преследван.

 

Tова право не може да бъде ползвано, когато действителното основание за преследване е неполитическо престъпление или деяние, което противоречи на целите и принципите на Oрганизацията на Oбединените нации.

 

Bсеки човек има право на гражданство.

 

Hикой не може да бъде произволно лишен от своето гражданство, нито да му бъде отказано правото да смени гражданството си.

 

Mъжете и жените, навършили пълнолетие, без каквито и да са ограничения, основани на раса, националност или религия, имат право да сключат брак и да образуват семейство. Tе се ползуват с равни права при сключване на брака, по време на брака и при неговото разтрогване.

 

Бракът трябва да се сключва само с доброволното и пълно съгласие на бъдещите съпрузи.

 

Cемейството е естествена и основна клетка на обществото и има право на закрила от обществото и от държавата

 

Bсеки човек има право на свобода на мисълта, съвестта и религията

 

Bсеки човек има право на свобода на убеждение и на изразяването му; тази свобода включва правото безпрепятствено да се придържа към своите убеждения, както и правото да търси, да получава и да разпространява информация и идеи чрез всички средства и без оглед на държавните граници.

 

Bсеки човек има право на свобода на мирни събрания и сдружения.

 

Hикой не трябва да бъде принуждаван да участва в дадено сдружение.[152]

 

Какво остана от всичко това, което звучи тъй красиво и обнадеждаващо? Кога беше спазвано? Какво вършеха тоталитарните режими, които бяха комунистически? Вгледайте се в действията на днешниядемократиченЗапад. Единствено блянът ли запазихме?

 

А камбаната бие. За нас…

 

Трябва ли всички да минем през затворите или да гребем като роби на средновековна галера, за да оценим следното:

 

Свободата Санчо, е едно от най ценните блага, с които Бог дарява хората. С нея не могат да се сравнят нито съкровищата, които крие земята, нито тези, които таи морето. За свободата, както и за честта, може и трябва да се жертва животът и обратно, лишаването от свобода е най-голямото зло, което може да сполети човека.

 

Казвам ти го, Санчо, защото ти видя пиршествата и изобилието, на които се радвахме в замъка, който преди малко напуснахме. Е добре, сред онези вкусни ястия и ледени напитки на мене ми се струваше, че се измъчвам от глад, защото не им се наслаждавах свободно, както бих им се наслаждавал, ако те бяха мои. Задълженията да се отплатиш за направените ти благодеяния и милости са вериги, които пречат на духа да бъде свободен.[153]

 

Какво дължите и на кого? Свободни ли сте? Търсите ли истината, за да бъдете истински Божи създания?

 

На другарите болшевики, новопосветени в някакъв евроатлантизъм – сиреч в комунизъм по западен образец – ще припомня: За разлика от вас, преди да основе оглавяваната от него Партия на независимостта на Великобритания, Найджъл Фераж е членувал единствено в Консервативната. Само допреди четвърт век вие, немили и недраги комунетамекерета, изобразявахте торите като ястреби, готови да изкълват очите на вашия любим Прометей“ – Съветския съюз.

 

Повтарям причината за настоящето катастрофално, трагично дередже на милата ми България: Това сте виекомунистите и земеделците, архипрестъпниците, които заменихте вярата в Бога с преклонение пред сатаната. Приехте да служите на чужди сили, които ви заредиха с античовешки идеологии, заредени с ненавист. Когато ги прилагахте в практикатав живота, самите вие придобихте образа на дявола. Не просто предците ви, а и вие. Ако наистина срещаме т. нар. от вас хейтъри, това сте самите вие и никой друг!

 

Покварата, която насадихте сред населението, е с такива размери, че всеки що-годе разумен човек разбира: Докато сте тук, съществувате, има ви, а на всичко отгоре и все така ръководите, България няма никакво бъдеще. Затова ви осъждам с думите Христови:

 

Сега свидетелствате за самите себе си, че сте деца на онези, които убиваха пророците. Вие също преизпълнихте делата на вашите бащи. О, вие, змии, и скорпионско семе, как ще избягате от осъждането ви в ада?[154]

 

Как? С още убийства, насилие, злини ли? Как?

 

 

А камбаната бие. За кого?

 

 

 

 

 

 

 

 

Край.

 

 

 

 

 

 

За връзка с автора:

mejdu_redovete@abv.bg

 

 

 

 

 

 

 

От сърце благодаря на всички досегашни дарители.

 

 

 

Този път – специално за щедростта на Светослав Н. Б., който живее зад граница, на Райна Г. З. и Злати И. И. от София, и на Милан К. К. от Варна.

 

 

Бог да ви въздаде – лично на вас, и на онези, които по друг начин помагат за съществуването на сайта! Също така – да закриля всички добри хора. И да ги води към истината, сиреч – към свободата. 

 

 

Признавам, надявах се, че поне половината от регистрираните посетители са съмишленици. И биха подкрепили тази медия с 50 стотинки или 1 лев месечно. Уви…

За улеснение, в страницата за дарения вече прилагам и адрес за изпращане на пощенски записи.

 

Сметката е така устроена, че не мога да известявам имената и броя на дарителите по банков път.

 

Съдейки по сумите, за себе си съм сигурен, че повечето дарители са едни и същи хора, които искрено помагат за съществуването на тази медия. Няма как да издържа дълго по този начин. Никой от тези благородни сърца не е длъжен на останалите, нито на мен.

 

Повтарям, че сметката е направена така, та да не се узнава нищо, в т.ч. броят, имената, адресите на дарителите и изпратените суми. Понякога научавам само броя на постъпленията от страната и чужбина и то само благодарение на ласкавото отношение на служителките.

 

Истина ви казвам: за да продължи да действа тази медия, е необходима вашата щедрост. Не преувеличавам. И няма как това да става с доброволните пожертвования само на едни и същи предани читатели.

 

Преди известно време в „Агора“ един анонимен подлец и клеветник ви посъветва: „Не хранете Ифандиев!“

 

Изглежда мнозинството послуша съвета му.

 

 

Не желая никой „да ме храни“. Но не съм в състояние да работя по 12-14 часа дневно, без моят труд да намери поне елементарна материална оценка. Пък и обикновено безплатните неща не са качествени.

 

В интерес на истината, с парите от вашите дарения успявам не само да поддържам сайта, който премина на по-висока такса, но и да си платя сметката за достъп в интернет. Може би още някои съвсем дребни неща. Толкова.

 

Преди доста време един от вас, който не се крие – чудесният специалист по английски език, преводач и преподавател Петър Коритаров, ми изпрати прилична за моите разбирания сума – 50 лева. Когато предложих да я върна, защото ми се стори прекалена, той ми писа, че „това е най-изгодната сделка в живота му“. Защото срещу тези „нищожни пари“ получава „огромен обем информация“.

 

 

Явно само шепа приятели на медията мислят така. Регистрираните посетители са повече от 1100. Гастрольорите са поне още толкова. Дори половината от редовните да са злонамерени, остават 550. Всеки от тях да внася по 1 лев месечно – 10 до 12 лева годишно, бих могъл да продължа.

 

Не става… Но ще се боря, докато мога.

 

 

Освен това очаквах съдействие – с ваши статии. Вярно, без хонорар.

Но нима на повечето останали места плащат за публикации?

 

Явно няма необходимост от такъв тип публицистика. Истината вълнува малцина. Има по-важни неща…

 

Не съдя никого. Изцяло приемам, че вината е в мен, защото не откликвам на злободневието.

 

Признавам, че ми е късно да се променям.

 

 

Въпреки всичко, съобщавам, че можете да изразите щедростта си като изпращате малки суми на един пощенски адрес и на две сметки с един и същ титуляр, обявени в рубриката „Дарения“ под главата на сайта или вдясно на основната страница, както и по пощата чрез запис на посочения адрес.

 

 

Достатъчно е да натиснете този бутон (позиция) и цялата информация ще се покаже.

 

 

Неудобно е, но поради преследванията няма друг начин.

 

 

По-добре е повече хора, и по разбираеми причини имигрантите, да помагат с малки суми, отколкото обратното – малцина – с големи.

 

 

 

 

 

 

 

ДОСТЪП ДО ПРОЕКТОЗАКОНА ЗА ДЕКОМУНИЗЦИЯ

 

 

Всеки, който прояви желание да разполага с копие от текста на Проектозакона за декомунизация, може да го прочете или придобие от online:

http://diagnosa.net/diagnosite-mi/%D0%BF%D1%80%D0%BE%D0%B5%D0%BA%D1%82%D0%BE%D0%B7%D0%B0%D0%BA%D0%BE%D0%BD-%D0%B7%D0%B0-%D0%B4%D0%B5%D0%BA%D0%BE%D0%BC%D1%83%D0%BD%D0%B8%D0%B7%D0%B0%D1%86%D0%B8%D1%8F%D1%82%D0%B0

 

 

 

 

 

 

ГЛЕДАЙТЕ В ИНТЕРНЕТ

 

Побързайте да гледате видеозаписите на старите издания на предаването „Диагноза с Георги Ифандиев“, защото вече ги изтриват.

 

В YouTube от online:

 

http://www.youtube.com/results?search_query=%D0%B8%D1%84%D0%B0%D0%BD%D0%B4%D0%B8%D0%B5%D0%B2&suggested_categories=25&page=3

 

И във VBOX7 от online:

 

http://vbox7.com/tag:%D0%B8%D1%84%D0%B0%D0%BD%D0%B4%D0%B8%D0%B5%D0%B2

 

Записите са достъпни благодарение на усилията на Юри Комсалов от Скандинавия и на Марко П. от Великобритания.

 

 

 

 

 

 

ТЕХНИЧЕСКИ УТОЧНЕНИЯ

 

Ако размерът на текста ви затруднява и използвате търсачката Google, отидете в менюто горе на страницата, спрете върху третата възможна позиция отляво надясно и щракнете (кликнете) върху нея – ViewИзглед. Щракнете (кликнете) веднъж, за да се отворят възможностите. След което слезте надолу до седмата възможна – ZoomУвеличение, и изберете процента, с който да увеличите размера на страницата, без да я повреждате. Препоръчвам 150 процента.

 

Ако щракнете (кликнете) върху която и да е илюстрация, тя се увеличава. За да я върнете в предишния й размер, натиснете върху „хиксчето“ в горната лява част на илюстрацията.

 

Ако щракнете (кликнете) върху номер на бележка под линия, автоматично ще попаднете на нея. За да се върнете в текста, моля, щракнете (кликнете) отново върху същия номер, но на бележката под линия.

Вече спокойно можете да четете всички публикации. Достатъчно е да влезете в някоя страница, например в „Диагнозите ми“, и горе вдясно да намерите бутона „Назад“. Натискате го (щраквате, кликвате върху него) и всички публикации се показват.

 

 

Системите за форуми работят по следния начин:

 

 

Има категории и всяка от тях има един или повече форуми. Във всеки един форум се пускат теми (posts), които хората дискутират.

В нашия случай, няма нужда от излишно категоризиране. Ето я структурата за момента:

 

Форум: „За сайта“:

 

 

Описание: „Тук можете да споделите Вашата градивна критика относно сайта и да докладвате грешките, които сте открили в него.“

 

Форум: „За предаването“:

 

 

Описание: „Тук можете да обсъждате проблемите, посочени в предаването и в статиите. Какво е Вашето мнение? За или против? Защо?“

Форумната система, която ползваме, има екстрата да създава нова тема в момента, в който Вие пуснете статия. Активирано е. Също така има възможността за показване на профил на човек или пък за редактиране на собствения.

 

 

  • Как да създадете нова тема във форума?

 

 

 

Отидете в страница „Агора“. След което изберете в кой форум ще пишете – да речем избирате „За сайта“. Зарежда се нова страница в която ще видите бутон „Нова тема“. Оттам писането на тема е ясно.

 

 

  • Как да редактирате профила си през форума?

 

 

 

Отидете на страница „Контакти“. Има директна връзка „Редактиране на профила“.

 

 

 Иван Занев, WEB-дизайнър

Единствено за отстраняване на технически проблеми:

support@diagnosa.net

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

[1] Карел Чапек – „Защо не съм комунист?“, 1924 г. (“Why I am not a Communist?” by Karel Čapek, translated and provided by Martin Pokorny, “Přítomnost”, № 4, December 2, 1924 г., online: http://capek.misto.cz/english/communist.html Статията е в архива на автора.)

[2] Наричали ги internment camps или concentration camps. Което ще рече лагери за интерниране или концентрационни лагери – места за съсредоточаване на хора, подбрани въз основа на някакъв общ признак. Уинстън Чърчил бил един от най-ранните реализатори на това „хрумване“. Бурите не били някакви чернокожи бунтовници? Не, те били свободните бели селски стопани – фермерите, както стана модно да ги наричат. Сред тях преобладавали холандците. Но имало и англичани.

[3] Вж. напр. “Man dies instantly after launching firework from his head” by Nick Allen, Los Angeles, “The Telegraph”, telegraph.co.uk, London, Sunday, 5 July 2015 г., online: http://www.telegraph.co.uk/news/worldnews/northamerica/usa/11719676/Man-dies-instantly-after-launching-firework-from-his-head.html; “Fourth of July reveler is killed launching a firework off his HEAD: Tragic scenes in Maine as ex-Disney dies in front of brother” by Associated Press and Alexandra Klausner For Dailymail.com, “The Daily Mail”, dailymail.co.uk, London, Sunday, 5 July 2015 г., online: http://www.dailymail.co.uk/news/article-3150053/Police-Man-shoots-firework-head-dies.html

[4] Вж. 002 – Video – John Kerry Says Americans have a Right to be Stupid в: Георги Ифандиев – „Реваншизъм? Какво по-джентълменско, когато е стремеж към справедливост? – Част 24“, „Диагноза с Георги Ифандиев“, diagnosa.net, София, 3 март 2014 г., online: http://diagnosa.net/diagnosite-mi/%D1%80%D0%B5%D0%B2%D0%B0%D0%BD%D1%88%D0%B8%D0%B7%D1%8A%D0%BC-%D0%BA%D0%B0%D0%BA%D0%B2%D0%BE-%D0%BF%D0%BE-%D0%B4%D0%B6%D0%B5%D0%BD%D1%82%D1%8A%D0%BB%D0%BC%D0%B5%D0%BD%D1%81%D0%BA%D0%BE-%D0%BA%D0%BE-24 или в YouTube: https://www.youtube.com/watch?v=80jm-Oo-dPU

[5] “Iran nuclear talks ‘could go either way’ says John Kerry” by David Blair, Vienna, “The Telegraph”, telegraph.co.uk, London, Sunday, 5 July 2015 г., online: http://www.telegraph.co.uk/news/worldnews/middleeast/iran/11719422/Iran-nuclear-talks-could-go-either-way-says-John-Kerry.html

[6] “Germany won’t spare Greek pain – it has an interest in breaking us” by Yanis Varoufakis, former Greek finance minister, “The Guardian”, theguardian.com, London, Friday, 10 July 2015 г., online: http://www.theguardian.com/commentisfree/2015/jul/10/germany-greek-pain-debt-relief-grexit

[7] Христо Ботйов – „Борба“, „Дума на българските емигранти“, Браила, 1871 г.

[8] Това е последната реплика в романа „Под игото“ от „патриарха на българската литература“ Иван Вазов. Следват окончателните редове: „И затвори пак врачкáта. Па отиде пред куностаса и зачини ниски поклони пред божия образ. Той мълвеше някаква молитва, която не съществуваше в светчето му… Той се молеше за България!…“

[9] “Greece votes No: The European Union is dying before our eyes” by Nigel Farage, “The Telegraph”, telegraph.co.uk, London, Monday, 6 July 2015 г., online: http://www.telegraph.co.uk/news/worldnews/europe/greece/11720081/Greece-votes-No-The-European-Union-is-dying-before-our-eyes.html

[10] Пак там.

[11] “Eurozone calls on Athens to get serious over Greece debt crisis ” by Jennifer Rankin in Brussels, “The Teguardianlegraph”, theguardian.com, London, Tuesday, 7 July 2015 г., online: http://www.theguardian.com/business/2015/jul/07/eurozone-calls-on-athens-to-get-serious-over-greece-debt-crisis

[12] Вж. напр. “I was there on 7/7, and I am a Muslim. Let me tell you about blame” by Mustafa Kurtuldu, “The Guardian”, theguardian.com, London, Tuesday, 7 July 2015 г., online: http://www.theguardian.com/commentisfree/2015/jul/07/7-july-london-bombings-muslim-victims

[13] От английските думи “paint” – „боя“, и “ball” – „топка“. Сравнително нова спортна игра от типа „военни“, чиято цел е да бъдат елиминирани противниците с помощта на специално оръжие, наречено маркер. С него състезателите изстрелват топчета с боя. „Поразеният“ се смята за „ликвидиран“ и отпада от играта.

[14] “Conservative leader urges Greeks to vote ‘yes’” by AP, “Kathimerini”, English Edition, ekathimerini.com, “The International New York Times”, Neo Faliro, Greece, 5 July 2015 г., online: online: http://www.ekathimerini.com/198939/article/ekathimerini/news/conservative-leader-urges-greeks-to-vote-yes

[15] Съответно „винаги“ и „никога“, фр.

[16] Вж. “It’s time for Britain and Germany to join forces – and push Greece out of the euro” by Wolfgang Nowak, “The Telegraph”, telegraph.co.uk, London, Friday, 10 July 2015 г., online: http://www.telegraph.co.uk/news/worldnews/europe/greece/11729551/Its-time-for-Britain-and-Germany-to-join-forces-and-push-Greece-out-of-the-euro.html

[17] Както знаете, това са преводи по оригиналния текст на арамейски. В случая е едно от най-големите изопачения в официалния превод от гръцки. Смисълът на последното може да бъде и „да не го вършите, понеже е гибелно“.

[18] „Свето Евангелие от Матей“, гл. 23, ст. 23.

[19] Пак там, гл. 9, ст. 29.

[20] Вж. Chaim Weizmann, Barnet Litvinoff – “The Letters and Papers of Chaim Weizmann: December 1931-April 1952”, Transaction Publishers, Piscataway, NJ, 1983 г., стр. 286.

[21] Всекиму своето… Всеки може да сгреши, но само глупаците повтарят грешките си, лат.

[22] Вж. напр. Георги Ифандиев – „Един Девети септември не стига или как историята не научи почти никого – Част 5 – Без spiritualité – 4“, „Диагноза с Георги Ифандиев“, diagnosa.net, София, 31 октомври 2014 г., online: http://diagnosa.net/diagnosite-mi/%D0%B5%D0%B4%D0%B8%D0%BD-%D0%B4%D0%B5%D0%B2%D0%B5%D1%82%D0%B8-%D1%81%D0%B5%D0%BF%D1%82%D0%B5%D0%BC%D0%B2%D1%80%D0%B8-%D0%BD%D0%B5-%D1%81%D1%82%D0%B8%D0%B3%D0%B0-%D0%B8%D0%BB%D0%B8-%D0%BA%D0%B0%D0%BA-7

[23] Доколкото съм лично осведомен, скоро Георги Жеков ще изтипоса „храбростта“ на бъдещия стар татко, бивш „националист“, настоящ „патриот“ и вечен „народен човек и трибун“, в своето телевизионно предаване „Безкомпромисно“.

[24] Вж. напр. Lenni Brenner – “51 Documents: Zionist Collaboration With The Nazis!”, Barricade Books, Fort Lee, NJ, 2010 г.

[25] През 2003 година Лени Бренър, заедно със своите колеги Алис Кой, Хаим Брешийт и Роланд Ранс основаха организацията „Евреи против ционизма“ – “Jews Against Zionism”. Бренър е съвършено Техен по всички линии – от произхода – двамата му родители били еврейски ортодокси, през възпитанието в синагогата, в ционистките и в марксистките кръжоци, до атеизма и антиционизма.

[26] “The Demographics of American Jews” by Lenni Brenner, “Counterpunch”, counterpunch.org, Petrolia, CA, Weekend Edition, October 24-26, 2003 г., online: http://www.counterpunch.org/2003/10/24/the-demographics-of-american-jews/

[27] Съвсем правилно, понеже терминът обозначава верска група. При това – нееднородна, както е в почти всички религии. Както има християни католици и източно-православни, протестанти и т.н., мюсюлмани шиити, сунити, алевити и пр., така съществуват евреи, които са караити, ортодокси, хасиди и др.

[28] Пак там.

[29] Пак там.

[30] Една нощ еврейският „патриарх“ Яков се борил с някого, докато се зазорило. Без никой да успее да надвие. Когато зърнал светлината, съперникът на Яков побягнал. Но го нарекъл Израил, което ще рече „борил се с бога“. Кой е този „бог“, който се страхува от деня, от виделото, от слънчевия блясък – сиреч от истината? (Вж. Библия, „Първа книга на Моисей – Битие“, гл. 32, ст. 24-32.)

[31] “The Demographics of American Jews” by Lenni Brenner, “Counterpunch”, вече цит. съч.

[32] Сергей Александрович Есенин – „Железный Миргород (очерки об Америке)” в: Сергей А. Есенин – „Полное собрание сочинений” в 7 т., Том 5 – Проза, Издательство „Наука; Голос”, Москва, 1997 г., стр. 166 или Сергей Александрович Есенин  – „Железный Миргород (очерки об Америке)”, Поэзия, Драматургия-Поэзия, Издательство Эксмо, 2008 г., II Бродвей, online: http://feb-web.ru/feb/esenin/texts/e75/e75-161-.htm

[33] В края на Руската империя, от 1862 до 1917 г., това бил най-ниският чин в градската полиция.

[34] Еврейски (хазарски) центрове в рамките на Руската империя.

[35] Жаргонна култура, жаргон, жаргонисти – думата „жаргон“ и производните й са употребени тук в тогавашния обиден смисъл, приет за езика идиш – разновидност на еврейския език. – Бел. на руския редактор. Идиш е диалект, възникнал от древнобългарския. От този някогашен наш език произлиза и думата жид – евреин, която се използва и днес в Русия, Украйна, Белорус и Полша. Жид означава кучешка пишка. Когато нашите прадеди слушали техни съседи, поюдейчени хазари да се карат и да се наричат едни-други „жид”, решили, че тоа е словото за тяхната вяра – евреин. Постепенно след Средновековието, с разрухата на Хазарския каганат и придвижването на сомзваните „евреи” на запад, германската лексика взела да измества древнобългарската. За се стигне до настоящето, в което лингвистите смятат, че идиш е германски диалект, използван от евреите в Централна Европа.

[36] Пак там, в: Сергей А. Есенин – „Полное собрание сочинений” в 7 т., Том 5, стр. 171 или в: Сергей Александрович Есенин  – „Железный Миргород (очерки об Америке)”, Издательство Эксмо, 2008 г., II Быт и глубь штатов, online: http://feb-web.ru/feb/esenin/texts/e75/e75-161-.htm

[37] „Свето Евангелие от Йоан“, гл. 7, ст. 43-45. Преводът е от онзи, направен от д-р Джордж Ламза от арамейския оригинал на английски.

[38] Вж. напр. „The Concise Oxford Dictionary of Current English“, Edited by H. W. Fowler and F. G. Fowler, based on „The Oxford Dictionary“, Revised by E. McIntosh, Oxford University Press, London, 1956 г., стр. 640.

[39] Вж. Jew, „Английско- български речник“, „Разбери какво“, Kakvo.org, местоположение не е посочено, 2008 г., online: http://www.kakvo.org/translate_word/jew

[40] „Бар мицва“ означава буквално „син на закона“ или „син назаповедта“. Става дума за десетте старозаветни заповеди, кой знае защо наричани „божи“, които Исус пренебрежително определя като „малки“, за да го разберат. Съответно, „Бат мицва“ означава „дъщеря на закона“. Тези термини не се срещат преди XIV век. Те са плод на развитието на равинството в условията на разселените българо-хазари. Според тази късна псевдоеврейска традиция, когато детето достигне пълнолетие (13 години за момчетата и 12 – за момичетата), то вече става отговорно за постъпките си! Тогава го въвеждат в общността – синагогата. Прилича на т. нар. първо причастие в католическото псевдохристиянство.

[41] Възможен е и преводът „народен марксизъм“, англ.

[42] Фамилното име на когото е познато у нас с неправилното произношение и изписване „Лаудер“. Майката Естей, а не Есте, е основателката на парфюмерийно-козметичния гигант, носещ нейното име. Корпорацията е създадена с пари на Ротшилдови. В нейните надзорни тела неизменно личи техен представител. Понастоящем това е съпругата на лондонския сър Ивлин дьо Ротшилд, който отговаря за семейните инвестиции в Китай.

[43] “The Demographics of American Jews” by Lenni Brenner, “Counterpunch”, вече цит. съч.

[44] “At least 139 of the Forbes 400 are Jewish” by Jacob Berkman, JTA, jta.org, New York, NY, October 5, 2009 г., online: http://www.jta.org/2009/10/05/fundermentalist/at-least-139-of-the-forbes-400-are-jewish

[45] “Jews are America’s richest religious group, Muslims are the youngest, and other numbers from Pew.” by Jared Sichel, JewishJournal.com, Los Angeles, CA, May 12, 2015 г., online: http://www.jewishjournal.com/mostthingsconsidered/item/jews_are_americas_richest_religious_group_muslims_are_the_youngest_and_othe

[46] Не всички хиндуисти са индийци.

[47] Пак там.

[48] Пак там.

[49] Пак там.

[50] Вж. “IMF lowers global growth forecasts, cites U.S. weakness” by Anna Yukhananov and Megan Cassella, Washington, Reuters, reuters.com, New York, NY, Thursday, July 9, 2015 г., online: http://www.reuters.com/article/2015/07/09/us-imf-economy-idUSKCN0PJ1N720150709

[51] Вж. “China Bans Stock Sales by Major Shareholders for Six Months” by Ye Xie and Belinda Cao, “Bloomberg”, bloomberg.com, New York, NY, Wednesday, July 8, 2015 г., online: http://www.bloomberg.com/news/articles/2015-07-08/china-bans-stock-sales-by-major-shareholders-for-six-months

[52] Вж. China’s stock market crash is a problem for the whole world” by Isabel Hilton, “The Guardian”, theguardian.com, London, Friday, 10 July 2015 г., online: http://www.theguardian.com/commentisfree/2015/jul/10/china-stock-market-crash-world-problem-struggling-economy-small-invesots

[53] Вж. “Here, There and Everywhere” by The Beatles, Music and lyrics by Lennon–McCartney, LP “Revolver”, Parlophone Records, London, 1966 г.

[54] Вж. Arthur R. Butz – “The Hoax of the Twentieth Century: The Case Against The Presumed Extermination Of European Jewry”, Theses & Dissertations Press, Chicago, IL, 2003 г., достъпна в pdf от online: http://vho.org/dl/ENG/Hoax.pdf

[55] Speech by Prime Minister Mahathir Mohamad of Malaysia to the Tenth Islamic Summit Conference, Putrajaya, Malaysia, October 16, 2003 г., Source: OIC Web site, Anti-Defamation League, archive.adl.org, New York, NY, October 16, 2003 г., online: http://archive.adl.org/anti_semitism/malaysian.html#.VaANpGcVi70

[56] “U.S. top court backs Obama, invalidates Jerusalem passport law” by Lawrence Hurley, Washington, Reuters, reuters.com, New York, NY, Monday, 8 June 2015 г., online: http://www.reuters.com/article/2015/06/08/us–usa–court–jerusalem–idUSKBN0OO1LD20150608

[57] Пак там.

[58] Пак там.

[59] Пак там.

[60] Вж. Adam Garfinkle – “Jewcentricity: Why the Jews Are Praised, Blamed, and Used to Explain Just About Everything”, John Wiley and Sons, Hoboken, NJ, 2009 г., стp. 265.

[61] Вж. Библия, „Първа книга на Моисей – Битие“, гл. 32, ст. 24-32.

[62] Questions for Dick Armey: Retiring, Not Shy” by Jake Tapper, “The New York Times Magazine”, New York, NY, September 1, 2002 г. Том ДиЛей също се обяви за „израелец по сърце“. Вж.“DeLay Says Palestinians Bear Burden for Achieving Peace” by James Bennet, “The New York Times”, New York, NY, July 30, 2003 г. – Бел. Д.М. и С.У.

[63] John J. Mearsheimer and Stephen Walt – “The Israel Lobby and U.S. Foreign Policy”, Farrar, Straus and Giroux, New York, NY, 2007 г., стр. 17. Книгата е в архива на автора.

[64] Вж. “Woman accidentally shot in head at wedding in New York’s Waldorf Astoria” by Agencies, “The Telegraph”, telegraph.co.uk, London, Sunday, 14 June 2015 г., online: http://www.telegraph.co.uk/news/worldnews/northamerica/usa/11673630/Woman-accidentally-shot-in-head-at-wedding-in-New-Yorks-Waldorf-Astoria.html

[65] Вж. “Nine Killed in Shooting at Charleston Church” by Jason Horowitz and Ashley Southalljune, “The New York Times”, nytimes.com, New York, NY, Wednesday, 17 June 2015 г., online: http://www.nytimes.com/2015/06/18/us/church-attacked-in-charleston-south-carolina.html?hp&action=click&pgtype=Homepage&module=span-ab-top-region&region=top-news&WT.nav=top-news

[66] “Charleston shooting suspect Dylann Roof ‘wanted to ignite civil war’” by Michael Safi, Jessica Glenza and Amanda Holpuch, “The Guardian”, theguardian.com, London, Friday, 19 June 2015 г., online: http://www.theguardian.com/world/2015/jun/19/dylann-roof

[67] Вж. напр. John Marks – “The Search for the Manchurian Candidate: The CIA and Mind Control”, Times Books, New York, NY, 1979 г.

[68] “Robert F. Kennedy’s assassin “was a real-life Manchurian Candidate” by Jon Swaine, New York, “The Telegraph”, telegraph.co.uk, London, Wednesday, 2 March 2011 г., online: http://www.telegraph.co.uk/news/worldnews/northamerica/usa/8355306/Robert-F.-Kennedys-assassin-was-a-real-life-Manchurian-Candidate.html

[69] “Sirhan Sirhan denied parole in 1968 Robert Kennedy killingSirhan, now 66, spoke at length and expressed sorrow, telling the parole board: “Every day of my life, I have great remorse and deep regret”, Associated Press, “The Guardian”, guardian.co.uk, London, Thursday, 3 March 2011 г., online: http://www.guardian.co.uk/world/2011/mar/03/sirhan-sirhan-denied-parole-robert-kennedy-shooting

[70] Тя произлиза от госпъл на чернокожия композитор Чарлз Албърт Тиндли (1851–1933), когото обаче никой не споменава като автор.

[71] “281. We Will Overcome”, “People’s Songs Bulletin”, New York, NY, September 1948 г., стp. 8.

[72] Вж. “Beliefnet: Pete Seeger: Pete Seeger’s Session, An interview with the great folk singer on God, religion, and whether music can change the world”, Wendy Schuman, wendyschuman.com, New York City, 2011 г., online: http://wendyschuman.com/articles/223-2/

[73] “One dead, nine wounded in Detroit street party shooting” by Charlotte Krol, and AP, video source ABC, “The Telegraph”, telegraph.co.uk, London, Sunday, 21 June 2015 г., online: http://www.telegraph.co.uk/news/worldnews/northamerica/usa/11689365/One-dead-nine-wounded-in-Detroit-street-party-shooting.html

[74] Вж. “Who Is Marc Maron? Comic returns to his hometown for one stand-up night” by Christie Chisholm, “Alibi”, V.19, No. 51, alibi.com, Albuquerque, NM, 22 December 2010 г., online: http://alibi.com/art/35167/Who-Is-Marc-Maron.html

[75] “Barack Obama on WTF: one n-word but few laughs: The US president spoke about racism, guns and his love of Louis CK during an appearance on comedian Marc Maron’s WTF podcast” by Telegraph Reporters, “The Telegraph”, telegraph.co.uk, London, Monday, 22 June 2015 г., online: http://www.telegraph.co.uk/culture/comedy/comedy-news/11691423/obama-marc-maron-wtf-interview-best-quotes.html

[76] “It Was a Privilege and an Honor” by Marc Maron, WTF with Marc Maron, Highland Park, Los Angeles, CA, Monday, June 22, 2015 г., online: http://potus.wtfpod.com/

[77] “The number of times African-Americans were brutalized by police this year? Unknown” by Peniel E. Joseph, Reuters, reuters.com, New York, NY, June 11, 2015 г., online: http://blogs.reuters.com/great-debate/2015/06/11/the-number-times-black-people-were-brutalized-by-police-this-year-unknown/

[78] Част от заглавието на доста несръчно написан и достатъчно неверен като фактология и теза роман в стилистиката на литературното течение “vérité” – „истина“ на германеца от български произход Илия Троянов, мой познат.

[79] “Charleston shooting: we need prayer, but also an end to this political genocide” by Jesse Jackson, “The Guardian”, theguardian.com, London, Saturday, 20 June 2015 г., online: http://www.theguardian.com/commentisfree/2015/jun/20/jesse-jackson-south-caroline-shooting-racism-african-american

[80] Пак там.

[81] Пак там.

[82] Вж. Явор Дачков – „Тъпанът бие за всички“, „Гласове“, glasove.com, София, четвъртък, 18 юни 2015 г., online: http://glasove.com/interviuta/52769-typanyt-bie-za-vsichki

[83] Вж. Георги Ифандиев – „Обречени сме! – Част 2: Без желание и воля за реванш, декомунизация, разрушаване на проваления опит за държава и изграждане на наша, нямаме бъдеще“, „Диагноза с Георги Ифандиев“, diagnosa.net, София, 17 юли 2013 г., online: http://diagnosa.net/diagnosite-mi/%D0%BE%D0%B1%D1%80%D0%B5%D1%87%D0%B5%D0%BD%D0%B8-%D1%81%D0%BC%D0%B5-%D1%87%D0%B0%D1%81%D1%82-2

[84] Вж. “How the world’s population is changing in 7 maps and charts: By 2100, nearly 11 billion people will live on this planet. Click on our interactive map using UN data to find out more about how the world’s population is changing” by Raziye Akkoc, “The Telegraph”, telegraph.co.uk, London, Saturday, 11 July 2015 г., online: http://www.telegraph.co.uk/news/worldnews/europe/11730676/How-the-worlds-population-is-changing-in-7-maps-and-charts.html

[85] Специализиран website за демографски проучвания и прогноза на лондонското списание за политика и култура “The New Statesman”.

[86] Пак там.

[87] Вж. “A Greek paradox: many elderly are broke despite costly pensions” by Lefteris Papadimas and Angeliki Koutantou, Reuters, reuters.com, London, Tuesday, June 16, 2015 г., online: http://www.reuters.com/article/2015/06/16/eurozone-greece-pensions-idUSL5N0Z12PS20150616

[88] “Obama on Charleston shooting: ‘I refuse to act as if this is the new normal’” by Tom McCarthy in New York, “The Guardian”, theguardian.com, London, Saturday, 20 June 2015 г., online: http://www.theguardian.com/world/2015/jun/19/barack-obama-charleston-shooting-i-refuse-to-act-as-if-this-is-the-new-normal; “Obama On Charleston Shooting: ‘This Type Of Mass Violence Does Not Happen In Other Advanced Countries’” by Ashley Alman, “The Huffington Post”, huffingtonpost.com, New York, NY, Thursday, 18 June 2015 г., online: http://www.huffingtonpost.com/2015/06/18/barack-obama-charleston-shooting_n_7613074.html

[89] Вж. напр. “What Really Happens When You Demand the President Produce His Birth Certificate?” by John H. Richardson, “Esquire”, esquire.com, New York, NY, August 11, 2009 г., online: http://www.esquire.com/news-politics/a6190/obama-birth-certificate-update-081109/

[90] Вж. напр. “Here’s the truth: ‘Birther’ claims are just plain nuts” by Steven Thomma, „McClatchy Newspapers”, mcclatchydc.com, Washington, DC, July 30, 2009 г., online: http://www.mcclatchydc.com/2009/07/30/72794/heres-the-truth-birther-claims.html

[91] Вж. напр. “CNN: Taitz Shut Down Over Obama’s Social Security Number Fraud – 4/15/11”, BirtherReportDotCom, youtube.com, April 15, 2011 г., online: https://www.youtube.com/watch?v=iWIN9tKqwDU

[92] “Lamar lawmaker, House leader from Joplin at odds on matter” by Wally Kennedy, “The Joplin Globe”, joplinglobe.com, Joplin, MO, Friday, July 3, 2009 г., online: http://www.joplinglobe.com/news/local_news/lamar-lawmaker-house-leader-from-joplin-at-odds-on-matter/article_43f149c6-0a72-505b-b7d3-dffa1f2418a9.html

[93] У нас няма да намерите нито един такъв офицер. Всички униформени са лентяи, конформисти, произлизащи от комунистически семейства. Много от тях са надянали фуражките заради високите заплати и ниската пенсионна възраст. За да не се трудят. Има цели поколения от лампазаджии. Доста от тях са банални садисти, готови да измъчват войниците.

[94] Вж. “Charleston church shooting: nine killed and suspect at large: Police in South Carolina say they are investigating a „hate crime“ as they hunt white gunman who opened fire at a historic place of worship for African-Americans. Follow latest updates” by Andrew Marszal, Jessica Winch and Rob Crilly, “The Telegraph”, telegraph.co.uk, London, Thursday, 18 June 2015 г., online: http://www.telegraph.co.uk/news/worldnews/northamerica/usa/11682685/Nine-killed-at-South-Carolina-church.html

[95] American Israel Public Affairs Committee (AIPAC). – Бел. Д.М. и С.У.

[96] Където е разположено законодателното тяло ─ Конгресът на САЩ. – Бел. Д.М. и С.У.

[97] Цитат от: Camille Mansour – “Beyond Alliance: Israel in U.S. Foreign Policy”, translated by James A. Cohen, Columbia University Press, New York, NY, 1994 г., стp. 242. – Бел. Д.М. и С.У.

[98] John J. Mearsheimer and Stephen Walt – “The Israel Lobby and U.S. Foreign Policy”, вече цит. съч., стр. 18.

[99] Вж. напр. “Population trends – Latino mojo”, “The Economist”, economist.com, London, Saturday, 20 June 2015 г., online: http://www.economist.com/news/united-states/21654583-latino-mojo

[100] Пак там.

[101] Вж. напр. “US flag maker to stop making Confederate flags” by Reuters, “The Telegraph”, telegraph.co.uk, London, Tuesday, 23 June 2015 г., online: http://www.telegraph.co.uk/news/worldnews/northamerica/usa/11694887/US-flag-maker-to-stop-making-Confederate-flags.html

[102] “Greece crisis: This referendum isn’t ‘democracy’ – it’s tearing my country apart” by Loukia Gyftopoulou, “The Independent”, independent.co.uk, London, Tuesday, 30 June 2015 г., online: http://www.independent.co.uk/voices/comment/greece-crisis-this-referendum-isnt-democracy–its-tearing-my-country-apart-10355920.html

[103] „Свето Евангелие от Матей“, гл. 10, ст. 28-29, 32-39. Всички преводи на Евангелските текстове са направени от оригинала на арамейски, дело на д-р Джордж Ламза.

[104] “More than two thirds of all Americans now obese or overweight” by Barney Henderson, New York, “The Telegraph”, telegraph.co.uk, London, Monday, 22 June 2015 г., online: http://www.telegraph.co.uk/news/worldnews/northamerica/usa/11692685/More-than-two-thirds-of-all-Americans-now-obese-or-overweight.html

[105] “Sen. Hollings Floor Statement Setting the Record Straight on His Mideast Newspaper Column,” May 20, 2004, a copy of which can be found on the former Senator’s web site. – Бел. Д.М. и С.У.

[106] John J. Mearsheimer and Stephen Walt – “The Israel Lobby and U.S. Foreign Policy”, вече цит. съч., стр. 18.

[107] Вж. “Dallas shooting: pipe bomb left at police headquarters” by Telegraph Video, and AP, video source APTN, “The Telegraph”, telegraph.co.uk, London, Saturday, 13 June 2015 г., online: http://www.telegraph.co.uk/news/worldnews/northamerica/usa/11672766/Dallas-shooting-pipe-bomb-left-at-police-headquarters.html

[108] В името на сатаните Ротшилдови – князете на този свят, лат.

[109] “Budget 2015: George Osborne to cut taxes for middle class families” by Peter Dominiczak, and Steven Swinford, “The Telegraph”, telegraph.co.uk, London, Tuesday, 7 July 2015 г., online: http://www.telegraph.co.uk/finance/budget/11724883/budget-2015-george-osborne-to-cut-taxes.html

[110] Вж. “George Osborne warned: “stop rubbishing’ Rothschild or you’re finished” by Andrew Porter, “The Telegraph”, telegraph.co.uk, London, Thursday, 23 October 2008 г., online: http://www.telegraph.co.uk/news/politics/georgeosborne/3244297/George-Osborne-warned-stop-rubbishing-Rothschild-or-youre-finished.html

[111] Също евреин.

[112] Пак там.

[113] Пак там.

[114] Ако някой идиот, е толкова безнадеждно тъп, че се съмнява в този факт, няма как да му помогна. И Господ не е в състояние да го излекува. Ротшилдови никога не биват включвани в класации за каквото и да е, включително за богатство. Никой не може да каже, на колко точно възлиза тяхното състояние – пари – банкови авоари, изцяло собствени корпорации – финансови, промишлени, търговски, развлекателни, културни, спортни и т.н., дялове в банкови и други корпорации, и т.н. По оценки, които няма как да бъдат приети за напълно точни, а само за приблизителни, семейството притежава и контролира – управлява – най-малко 600 трилиона долара! Най-крупните явни банкови, промишлени и търговски фамилии, като Голдман и Сакс, Рокфелер, Менделсън, Варбург, Шиф и т.н. са техни пълномощници. Повечето от тях са започнали дейността си със средства, предоставени им от Ротшилдови. Или са получили от „светото“ банкерско семейство „пътен лист“ за успеха. Още в началото на двайсетте години на ХІХ век лорд Джордж Гордън Байрън е знаел това. И ни го е завещал в прочутата си пространна и непреведена на български поема „Дон Жуан“. Единственото място, където съответните откъси са били поместени, е тази медия.

[115] На кого служат, лат.

[116] Вж. напр. “Peter Mandelson ‘dripped pure poison’ about Gordon Brown to George Osborne: Peter Mandelson, the new Business Secretary, had a private meal with George Osborne, the shadow chancellor, just weeks ago during which he is alleged to have savagely criticised the Prime Minister” by Robert Winnett, Deputy Political Editor, “The Telegraph”, telegraph.co.uk, London, 5 October 2008 г., online: http://www.telegraph.co.uk/news/politics/labour/3140604/Peter-Mandelson-dripped-pure-poison-about-Gordon-Brown-to-George-Osborne.html

[117] Вж. Екатерина Дербилова, Александра Терентьева – „Я вернул Ротшильдов в Россию“, — Натаниэль Филип Виктор Джеймс Ротшильд, владелец NR Investment, председатель совета директоров En+“, „Ведомости“, номер 197 (2715), vedomosti.ru, Москва, 19.10.2010 г., online: http://www.vedomosti.ru/newspaper/article/247951/ya_vernul_rotshildov_v_rossiyu_nataniel_filip_viktor_dzhejms

[118] Личният доктор на Хитлер се казвал Теодор Морел, имал чин „професор“, и бил стопроцентов чифут.

[119] David Drach, Chevalier, P. L. B. – “De l’Harmonie entre l’Eglise et la Synagogue”, Tome premier, Editeur Paul Mellier, Paris, 1844 г., стр. 79. Книгата е в архива на автора.

[120] Пълното му име е Якоб Лудвиг Феликс Менделсон Бартолди. Той бил син на банкера Авраам Менделсон. Дядо му – еврейският равин и философ Мозес Менделсон, основал движението Хаскала – Еврейско просвещение.

[121] Вж. напр. “Documents show the Digital Economy Act was a done deal all along” by Dean Wilson, “The Inquirer”, theinquirer.net, London, Monday, August 1 2011 г., online: http://www.theinquirer.net/inquirer/news/2098344/documents-digital-economy-act-deal

[122] “Budget 2015: George Osborne to cut taxes for middle class families” by Peter Dominiczak, and Steven Swinford, “The Telegraph”, вече цит. съч.

[123] Вж. “Osborne’s budget stole Labour’s best election promises” by Jonathan Freedland, “The Guardian”, theguardian.com, London, Wednesday, 8 July 2015 г., online: http://www.theguardian.com/commentisfree/2015/jul/08/george-osborne-budget-stole-labours-election-promises-living-wage

[124] “George Osborne’s budget was more New Labour than Thatcherite” by Martin Kettle, “The Guardian”, theguardian.com, London, Thursday, 9 July 2015 г., online: http://www.theguardian.com/commentisfree/2015/jul/09/george-osborne-budget-new-labour-thatcherite

[125] Низши твари, англ.

[126] Пламенна скрита, тайна комунистка, англ.

[127] Welfare system.

[128] “The Budget that shows the Conservatives are the real workers’ party” by Telegraph View, “The Telegraph”, telegraph.co.uk, London, Thursday, 9 July 2015 г., online: http://www.telegraph.co.uk/comment/telegraph-view/11727503/The-Budget-that-shows-the-Conservatives-are-the-real-workers-party.html

[129] Вж. “George Osborne’s world view: a smaller state that intervenes more: The living wage is the Tory Clause Four moment – but it will destroy jobs and reduce opportunity” by Allister Heath, “The Telegraph”, telegraph.co.uk, London, Wednesday, 8 July 2015 г., online: http://www.telegraph.co.uk/finance/budget/11727946/George-Osbornes-world-view-a-smaller-state-that-intervenes-more.html

[130] Пак там.

[131] Вж. напр. “Osborne hopes minimum wage increase will soften blow of welfare cuts” by Larry Elliott and Patrick Wintour, “The Guardian”, theguardian.com, London, Wednesday, 8 July 2015 г., online: http://www.theguardian.com/uk-news/2015/jul/08/george-osborne-budget-minimum-wage-rise-12bn-welfare-cuts?CMP=EMCNEWEML6619I2

[132] „Белият дом засилва предупрежденията за геополитическите и финансовите опасности от оставянето на Гърция да напусне, с очаквани следващи „безредици и хаос“ в Атина.“ (“Europeans told to bring Greece back from the brink and avoid descent into ‘uncontrolled’ Grexit” by Mehreen Khan, Matthew Holehouse, Brussels, “The Telegraph”, telegraph.co.uk, London, Thursday, July 8th, 2015 г., online: http://www.telegraph.co.uk/finance/economics/11727607/Europes-creditors-told-to-avoid-descent-into-uncontrolled-Grexit.html)

[133] Европейската императрица, нем.

[134] „Свето Евангелие от Матей“, гл. 6, ст. 24.

[135] “The EU is corrupt, and so are national governments – it’s in the nature of human organisation” by Daniel Hannan, “The Telegraph”, telegraph.co.uk, London, Tuesday, February 4th, 2014 г., online: http://blogs.telegraph.co.uk/news/danielhannan/100257896/the-eu-is-corrupt-and-so-are-national-governments-its-in-the-nature-of-human-organisation/

[136] Мигел де Сервантес – „Знаменитият идалго Дон Кихот де Ла Манча“, Глава четиридесет и втора, за съветите, които Дон Кихот даде на Санчо Панса, преди той да поеме управлението на острова, и за други добре обмислени неща.

[137] Лудите пазете, лат.

[138] Вж. “Tunisia building wall to prevent travel to Libyan jihad camps” by Louisa Loveluck in Cairo, “The Telegraph”, telegraph.co.uk, London, Wednesday, 8 July 2015 г., Last modified on Wednesday 8 July 2015 г., online: http://www.telegraph.co.uk/news/worldnews/africaandindianocean/tunisia/11727080/Tunisia-building-wall-to-prevent-travel-to-Libyan-jihad-camps.html

[139] European concert of powers – буквално означава Европейски концерт на силите. Изразът е придобил смисъл на европейско единство, но не е точен. Става дума за съюза срещу Наполеон, сключен между четирите сили – Русия, Великобритания, Австрия и Прусия. Подписан е през 1815 г. на Виенския конгрес.

[140] Стремежът за връщане на древната българска империя Илат от Персия (Иран) до Атлантика била водещата доктрина на император Атиле, познат като Атила – „бич божи“. Това бил последният крупен завоевател в Европа до началото на ХІХ век.

[141] Rosa Luxemburg – “Peace Utopias”, First Published in “Leipziger Volkzeitung”, Leipzig, May 6 and 8, 1911 г., reprinted in a shorter form in “Die Internationale”, January 1926 г., a translation of the latter piece was made in “The Labour Monthly”, July 1926 г., стp.421-428, from which this version is taken, Luxemburg Internet Archive, Marxists Internet Archive, marxists.org, California, 2004 г., online: https://www.marxists.org/archive/luxemburg/1911/05/11.htm

[142] “Former Soviet Dissident Warns For EU Dictatorship”, from the desk of Paul Belien, “The Brussels Journal”,  Brussels, Monday, February 27, 2006 г., online: http://www.brusselsjournal.com/node/865

[143] Никола Вапцаров – „История“, 1941 г.

[144] “Prince Philip swears at photographer: ‘just take the f––g picture!’” by Telegraph video, “The Telegraph”, telegraph.co.uk, London, Friday, 10 July 2015 г., online: http://www.telegraph.co.uk/news/uknews/prince-philip/11732243/Prince-Philip-swears-at-photographer-just-take-the-f-g-picture.html

[145] Вж. напр. от online: https://www.youtube.com/watch?v=1BkdYTDj6Eg; https://www.youtube.com/watch?v=2oOc9PSIUJ0; https://www.youtube.com/watch?v=_y5o2nzT68Q; https://www.youtube.com/watch?v=dQS8VnzdKIs; https://www.youtube.com/watch?v=97OCEpM3dS0; https://www.youtube.com/watch?v=rKkGeN2dVLc и т.н.

[146] „Всекидневникът“, гр.

[147] “Euphoria swiftly dissolves in Greece as bailout plan emerges” by Lefteris Karagiannopoulos, Athens, Reuters, reuters.com, London, Friday, July 10, 2015 г., online: http://www.reuters.com/article/2015/07/10/us-eurozone-greece-mood-idUSKCN0PK24420150710

[148] Гръцки изход, излизане на Гърция от еврозоната – дума, съставена от Greece и exit – излизане, напускане, изход, англ.

[149] “For Greece, the worst catastrophe now would be to stay in the eurozone” by Simon Jenkins, “The Guardian”, theguardian.com, London, Wednesday, 8 July 2015 г., Last modified on Thursday 9 July 2015 г., online: http://www.theguardian.com/commentisfree/2015/jul/08/greece-catastrophe-eurozone-grexit-default

[150] Лудите пазете, лат.

[151] Posted by brotherkenny4 в comments след: “Can Greece find its inner capitalist?” by Paul Glader, Reuters, reuters.com, New York, NY, Friday, July 10, 2015 г., online: http://blogs.reuters.com/great-debate/2015/07/10/who-will-win-the-battle-between-two-greeces/

[152] Всeoбщa дeклaрaция зa прaвaтa нa чoвeкa, United Nations Information Centre, Bulgaria, София, online: http://www.ohchr.org/EN/UDHR/Pages/Language.aspx?LangID=blg

[153] Мигел де Сервантес – „Знаменитият идалго Дон Кихот де Ла Манча“, Глава петдесет и трета, за тъжния край и завършек на Санчо-Пансовото губернаторство.

[154] „Свето Евангелие от Матей“, гл. 23, ст. 31-33.

 

Анкета:

Редно ли е 27 лета след промените все така да ни ръководят и поучават комунисти, ченгета, московски възпитаници, номенклатурни рожби учили на Запад, и нагаждачи?

View Results

Loading ... Loading ...