Здравейте, Гост [Логин]
Територия на истината и свободното слово

КАКВО (НЕ) СТАНА? – Част 1

 

 

 

 

 

 

 

Добре дошли в медийния диагностичен център. Това е територия, свободна от комунизъм, социализъм, фашизъм, нацизъм, либерализъм – изобщо – от идеологическите фрагменти на ционизма и насаждания от тази крайно националистическа теория, превърната в практика, интернационализъм. Тя е предназначена за личности, за хора нормални, без психически отклонения и без комплекси, незасегнати от индоктринация, и с отворено съзнание. Единственото място, в което се съобщава истината, цялата истина и нищо освен истината. Нещо, което нито една друга медия в този провален опит за държава не може да си позволи.

 

 

 

*    *    *

 

 

 

 

Напоследък всяка статия на лондонския всекидневник „The Financial Times“ започва с призив за материална подкрепа с думите: „High quality global journalism requires investment.“ Което ще рече: „Висококачествената световна журналистика изисква инвестиции.“

Всеки да го разбира, както желае.

 

 

 

 

*    *    *

 

 

 

 

 

Онова, което предвиждах, бързо стана факт. Така наречената досега Ислямска държава в Ирак и СирияИДИС, или Ислямска държава в Ирак и СирияИДИЛ,[1] беше обявена като политическа единица. Дали ще оцелее като такава, е друг въпрос.

 

 

 

Лъжата и угодничеството – начин на употреба

 

 

 

Естествено, влиятелните медии и на Изток, и особено на Запад, побързаха да излъжат, че е формиран „ислямски халифат“.[2] Което има толкова общо с истината, колкото твърдението, че Сталин е бил демократ, а семейство Ротшилд не са най-голямата икономика на планетата.

 

Едно е Коранът да бъде въведен като основен закон на държавата, върху който да се изгражда нейното останало тялоикономическо, политическо, образователно, културно… Съвсем друго е халифат. Тъй като това понятие обозначава обща държаваи то задължително монархияна всички мюсюлмани под владичеството на наследник на Мохамед.[3] И ако измамата е минавала през средните векове, то в настоящите условия тя едва ли е в състояние да заблуди други, освен необразованите и немислещите. Което съвсем не означава – малцина. Понеже, знае ли човек, като гледам как техният брой нараства, оптимизмът тотално ме напуска.

 

Никой не се връща към зародиша на исляма. Руският – повтарям: руският, а не съветският, академик Лев Тихомиров посветил живота си на изследването на възникването и развитието на основните религии. Прекарал десетилетия в изучаването на ислямаот неговото зараждане, до началото на двадесетото столетие. След като проследил корените на тази идеология, с научни доказателства разкри неговия произход от фарисейските среди в еврейските колонии в Арабия. Нейният неграмотен „пророк“ произлизал от „Медина, наричана Ятриб (или Ясриб)“.

 

Едва в 535 г., малко преди раждането на Мохамед [570 г.], еврейските ятрибски племена били принудени да отстъпят място на няколко арабски, с които живеели федеративно, на равни начала.

 

ЯтрибМедина, бил център на еврейското познание в Арабия. Там имало висша равинска школа, понякога наричана „академия“. Макар да усвоили до съвършенство арабския начин на живот и езика на арабите, арабските евреи едновременно с това съхранили вярата си и я разпространили сред арабите, върху които те, като цяло, имали силно културно влияние. Арабската азбука не е от еврейски произход, но календарът им е въведен от евреите. Близостта на езика и общият произход[4] способствали за еврейското влияние. Евреите усърдно поддържали сред арабите идеята за общия произход от Аврам,[5] макар и от различни майки[6]

 

Твърди се, че майката на МохамедАмина, дъщеря на Вахба от рода Зухра, също била арабка. Макар по предание тя да произхождала от Ятриб, т.е. от силно юдеизирана [и населена с евреи] област… Според Грец, братовчедът на Хатидже[7]Варак ибн Науфал приел еврейската вяра и умеел да чете на еврейски[8]

 

Що се отнася до евреите, в началото отношенията им с Мохамед били много близки. Помощниците на Мохамед Абдала ибн Салам и Мухнарик били евреи и пазели целия Закон. По едно време „бащата на ислямаимал за секретар евреин, който водел цялата му кореспонденция. Самият Мохамед бил неграмотен, не можел да пише нито на арабски, нито на еврейски [по-точно – на арамейски (български)]. За учението си смятал, че той само възстановил чистата вяра на Аврам, която евреите изопачили, както постъпили и с Писанието.

 

Първоначално Мохамед бил уверен, че евреите ще станат последователи на неговото учение, а пък на свой ред, евреите смятали, че той просто ще стане еврейски прозелит,[9] който ще поддържа властта им в Арабия. За християнството Мохамед имал още по-смътни понятия, отколкото за еврейството. Заради това, че бил неграмотен, нямало как да познава нито Стария, нито Новия завет, освен ако ги бил слушал…

 

Признавал Спасителя за пророк, но отричал божествеността Му и твърдял, че християните са извратили не само Писанието, но и учението на самия Исус Христос[10]

 

За последното Мохамед бил напълно прав. Не желая да накърнявам ничии религиозни чувства, но нека все пак се държим като хора от ХХІ век. Лев Тихомиров определя исляма като „религия на земното господство“. Досущ като юдаизма.

 

Историко-религиозната справка е важна. Тъй като нововъзникващата държава ИДИС или ИДИЛ е плашило, сътворено и поддържано от до болка познатите ни сили. Онези, които изобретили и внедрили самата ислямска доктрина. Та през конкретната епоха да разделят и владеят населението на Арабия.

 

Освен това същият този невидим Интернационал експортира псевдо демокрация така, както Ленин прокламирал износа на революция. И какво съдържа тъй прехваленият западен начин на живот“, за който – признавам – навремето и аз бленувах? Ако е сексът, който в момента милиони гледат на видеозапис в интернет, нищо чудно, че мюсюлманите не го желаят.

 

Според описание в печата, „18-годишна британка е заснета как върти любов с 24 мъже в бар в испанския курорт Магалуф“.Carnage Magaluf – фирмата, която държи нощното заведение, твърди, че момичето не е било насилвано. Обаче, в медиите беше отразено нашироко, че както обикновено при подобни събития, всички присъстващи усърдно употребявали алкохол. А пияната жена смятала, че би могла да спечели състезание, което се оказало коктейл, нареченВаканция“. Виждате ли какво са вършили там? И двете ми бузи се изчервяват.[11]

 

Вярващите мюсюлмани не приемат тази „свобода“ и „демокрация“. Те не мразят Америка или Европа. Но стават все по-враждебни към тях. Причината не е в никаква завист към света, който по навик обозначаваме катоЗапад“. В който, съгласно утвърдената митология, хората уж са по-свободни и живеят в лукс. Отдавна не е така.

 

Както преди няколко месеца показах в репортаж на CNN, днес най-малко 15 на сто от работещите американци не знаят кога отново ще имат храна. Подчертавам: от работещите![12]

 

Преди две седмици американски университетски професор заяви пред същата телевизия – цитирам по памет, че:

 

Поне 65 на сто от сънародниците му едва свързват двата края или живеят зле. Ако не са медиите, да ни известят, че сме добре, няма откъде да го узнаем.

 

В интонацията на преподавателя, с която произнесе ироничната бележка, се долавяше печал.

 

Същото беше и при социализЪма на другарите. Стар виц от онова време гласеше:

 

Как сте, добре ли живеете?“ – майтапеше се Бай Тошо.

 

Добре сме, чудесно живеем“ – шегуваше се народът.

 

Ненавистта в мюсюлманските страни спрямо САЩ и Европа, доколкото действително съществува, е породена от действията на западнитеосвободители“. Все повече разумни хора по света се събуждат и разумяват тази истина. В медиите извън официалния поток, отразяващ правилната линия на партията, каквато е и тази, все по-често възникват логични тревоги. Например насочвам вниманието ви към следните необорими факти:

 

Странно как само за две седмици през март-април 2003 година САЩ и „коалицията на желаещите“ успяха да попилеят все още наличната иракска войска и да пленят нейния главнокомандващ, своя доскорошен приятел и съюзник Саддам Хюсеин. А сега не си мръдват пръста, за да принудят министър-председателя Нури ал-Малики да освободи поста. Тъй като този „шиитски дисидент“ се оказва трън в петата на единството. Явно последното изобщо не е крайната цел.

 

Любопитно е, меко казано, как Западът прие и назначи за шеф на правителството на „демократиченИракдисидентствалия“ в уж „вражескитеИран и Сирия Ал-Малики? А още преди три години и половина трезви гласове предупредиха, че „екзекуторът на Саддамводи страната си към гражданска война.[13] Случайно ли никой не се вслуша в тях?

 

Признавам – самопохвалих се с това, че далеч преди тиражните медии прогнозирах раждането на кюрдска държава. Ето какво приказва днес, с огромно закъснение, един „уважаванот комунистите американски гражданин. Алекс Алексиев е син на убития без съд и присъда художник, хуморист и издател Райко Алексиев. Съвсем разбираемо той крие, че е агент на американските шпионски служби. Беше служител на RAND Corporation – един от най-популярните филиали на ЦРУ. Досега се води старши сътрудник по евроазиатските въпроси в Интернационалния център за оценка и стратегически въпросишпионска централа със седалище в Александрия, щата Вирджиния, представяща се за „мозъчен тръст“ – “think-tank”.[14]

 

Но не е само техен служител. Ще стигнем и до някои от другите му зависимости. Тук и сега го представят като председател на Центъра за балкански и черноморски изследвания. Няма да намерите кога, от кого и къде е създаден този институт. Но, обърнете внимание, „един от учредителите му е бившият посланик на България в Русия и енергиен анализатор Илиян Василев“.[15]

 

Кой е Илиян Василев? Тежък номенклатурен кадър на комунистическия режим, който е обявен за престъпен и то със специален Закон. Но същият другар е съучредител на Центъра, оглавяван от „американецаАлександър Райков Алексиев, по-известен като Алекс.

 

Това момче – Илиян Василев, прекара като посланик в съветската столица мандат и половина при Костов и при Симо. През периода 19811990 г. той е бил сътрудник в Международния отдел на червения Българския земеделски народен съюзБЗНС.  Работил е под прякото ръководство на Виктор Вълков и се е ползвал с личното покровителство на другаря Петър Танчев!

 

Двамата са близки и с още една одиозна фигура – д-р Мишо. Иде реч за Димитър Ивановоториноларинголог, който понастоящем се занимава с енергетика. И е „крайно десен“, каквото и да означава това. Защото 25 години след началото на т. нар. преход само идиотите вярват, че съществуват политически полюси.

 

Мишо Иванов е бил асистент на проф. д-р Владимир Павлов. На свой ред „професорът“, сдобил се с това звание за заслуги пред милицията, е бил рабфаковец, удостоен с диплома, понеже се водел активен борец против фашизма и капитализма. Бил началник във все още съществуващата Правителствена болница. Ползвал се с изключителното лично доверие на Тодор Живков единствен да бърка в гърлото, носа и ушите на правешкия каскет!

 

Дали по тази или по друга, секретна линия, но д-р Мишо бил избран за кум на сватбата на Диляна Грозданова – внучка на Паун Грозданов, и Любомир Павлов – син на проф. д-р Владимир Павлов, прочул се с прякора „Пъпката“. Същият, който с пари на БКП и ДС основа вестник и радиоЕкспрес“, телевизия ТV2, станала TV7. А в партньорство с Огнян Донев купи вестницитеТруд“ и „24 часа“…

 

Братът на ЛюбоПъпкатаПавлов, Юлий, който има диплома за математик, сега обикаля телевизионните студия като, Божем,… собственик на социологическа агенция?! Съпругата на бивш заместник-началник на Първо главно управление на Държавна сигурност, която навремето оглавявала някакъв институт, се кълне, че невзрачният й подчинен Юлий Павлов е бил агент на Шесто

 

 

 

Нос страх[16]

 

 

 

Та ето какъв „американски демократ“, какъвто се оказва Алекс Алексиев, не спира да дава оценки и акъл. И то къде? Все в предавания и медии на комунисти и сътрудници на Държавна сигурност. Например в телевизионното предаване „Всяка неделя“ на агент „Димитър“ или в агенцияФокус“ на офицера Красимир Узунов, дарен от службите с агентурен псевдоним „Завадски“!

 

И какво ни поучава това дете на старата буржоазия, чийто баща е утрепан с ритници от Георги Боков?[17] Но той – „достойниятсин, не желае да повярва… И тачи другарката Ирина Бокова. Зер – двамата са на общо подчинение – на ДС, КГБ и ЦРУ. Подобно на „милата“ им другарка Елена Поптодорова, която забрави кога за втори път замина като посланичка във Вашингтон[18]

 

Ето какво е заявил преди дни в интервю за медията на офицера-агент УзуновЗавадски:

 

 „Фокус: Искате да кажете, че тази невероятна бруталност и кръвопролития на джихадистите в Ирак могат да имат и някакъв положителен резултат?

 

Алекс Алексиев: Понякога това наистина се случва. Един от най-мрачните моменти в историята на човечеството е холокостът,[19] но той доведе до основаването на Израел като място, където евреите най-накрая намериха своя дом.[20]

 

Фокус: Какво положително може да излезе от нахлуването на джихадистите от ISIS в Ирак?

 

 

Алекс Алексиев: В Северен Ирак ние наблюдавахме формирането на независим Кюрдистан. Кюрдите бяха най-голямата нация (40 милиона) в света без собствена държава. С превземането на Киркук, в който кюрдите са мнозинство, Кюрдистан стана де факто независим. Има и петролните ресурси, и военните ресурси да остане независим. В момента на него му трябва да изнася около 400 000 барела на ден, за да си връзва бюджета. С Киркук потенциалът му е най-малко един милион барела на ден. Кюрдската армия Пешмерга от 35 000 души, обучена от Израел, е най-боеспособната в региона. Кюрдистан не само ще остане независим, но има и голям шанс да се уголеми в близкото бъдеще. В Северна Сирия има два милиона кюрди, които вече се радват на пълна автономия от Башар Асад. Те ще са първите, които вероятно ще се присъединят към новата държава. В Иран има 7-8 милиона кюрди, които не са в добри отношения с аятолите в Техеран. Същото се отнася и за 20 милиона кюрди в Турция, които са мнозинство в една-трета от територията на нашата съседка. Вярно e, че Ердоган в момента прави мили очи на кюрдите с цел те да гласуват за него в президентските избори, които предстоят, но историческата вражда между турци и кюрди и желанието на последните да имат своя държава е толкова силно, че рано или късно Анкара ще има големи проблеми. Сирийските кюрди например открито обвиняват правителството на Ердоган, че подкрепя джихадистите във войната между двете групи и са прави

 

 

Фокус: Не смятате ли възможността джихадистите да могат да наложат своята воля? Те в момента окупират голяма част от Ирак и Сирия.

 

Алекс Алексиев: Засега е така и те вчера дори обявиха създаването на световен халифат“ и прекръстиха движението си на „Ислямска Държава“. Но според мен, шансовете им да доминират региона в по-дългосрочен план са незначителни.[21]

 

Да се натъкнахте на едно единствено споменаване на финансовата, материалната и медийната подкрепа, оказвана от САЩ, Западна Европа, Саудитска Арабия и Катар на ислямските терористи? Нито дума.

 

Сериозна войска води война срещу няколко държави и никой не си прави труда да я спре. Целият свят е наясно, че едни и същи финансисти и собственици на корпорации от военно-промишления комплекс въоръжават и двете страни в преднамерено разпаления и поддържания конфликт.

 

Не само Съединените щати подпомагат явно режима в Багдад. Преди дни Русия изпрати пет изтребители Сухойна Нури ал-Малики.[22] Задкулисно и едните, и другите въоръжават, обличат в униформи и хранят добре многобройната армия от ислямски авантюристи. Те са рекрутирани от целия глобус, но най-вече от Задкавказието и Западна Европа. Признава го и „американецътАлексиев, който заявява, че „значителна част от джихадистите са европейци и чеченци“.[23]

 

Обаче откровението на един шпионин е още по-красноречиво: „Кюрдската армия Пешмерга от 35 000 души, обучена от Израел!“ Ето ви доказателство. Или и този разпространява „конспиративни теории“?

 

За пореден път задавам въпроса: Откъде се взе тази огромна армия, която се сражава с оръжия, произведени изключително в САЩ и Израел? Къде и как беше сформирана, та никой не забеляза нейното съществуване и подготовка? А уж вече няма нищо скрито на земята. Проследяването от космоса даже ни лишава от интимен живот… Спомнете си Джулиън Асанж, Wikileaks, Едуард Сноудън и незаслужено забравения редник Брадли Манинг, чийто млад живот беше пречупен.

 

Също така се сетете за онзи прословут израз на „бащата на ционизмаТедор Херцел:

 

За да придобием Палестина, имаме потребност от дипломатически преговори и от мащабна пропаганда.[24]

 

Ето сега, изведнъж, появилият се сякаш от нищото Абу Бакър ал-Багдади, лидер на Ислямската държава в Ирак и Левант ИДИЛ, чийто алтернативен превод е Ислямска държава в Ирак и Сирия ИДИС,[25]даде обет да поведе завладяването на Рим, като призова мюсюлманите да имигрират в неговата нова земя, за да се сражават под нейното знаме по цялото земно кълбо“.[26]

 

Първо, сигурни ли сме, че цитатът е достоверен? И второ, цялата работа не ви ли напомня онзи прословут папагалски епизод, описан в мемоарите на Огнян Дойнов, който не веднъж съм ви припомнял? Да го сторя отново:

 

Посланикът на Народна република България в СССР Георги Панков, бивш Живков министър, е запечатал в паметта си следното от среща на Андрей Луканов с Михаил Горбачов, проведена непосредствено след 10 ноември 1989 г. в Москва.

 

Луканов моли, ако е възможно, на другия ден да излезе в съветската преса голямо съобщение, че новоизбраният български президент Желю Желев кани Михаил Горбачов на официално посещение в България. Тогава Горбачов казал:

 

Но Желю Желев е против комунистите и против Съветския съюз.

 

Не е вярно, другарю Горбачов – отвърнал Луканов, ─ така му казваме да прави.

 

А защо тогава казвадолу!“ и сочи с палеца си към земята?

 

И това сме му казали да прави – отвърнал Луканов.[27]

 

Не ви ли се струва, че някой суфлира на доскоро никому неизвестния Абу Бакър ал-Багдади? На 29 юни 2014 година той се самопровъзгласил за халиф Ибрахим“.[28]

 

Но ако никой не го подкрепя, това едва ли има особено значение. Още повече, че, ако не играе парата, само напълно психясали същества биха последвали този откачалник. Та той се представя за „пряк потомък на Мохамед“?![29] Естествено, стига това да е истина. Понеже медиите мамят и то без почивка. Пък и има кой да им вярва. Нали знаете:

 

Mundus vult decipi, ergo decipiatur” – „светът обича да бъде лъган, затова нека тогава го лъжат“…

 

Ако 43 годишният Абу Бакър ал-Багдади, роден в древнобългарския град СамарШумер, действително се смята за „пряк потомък на Мохамед“, цялата история замирисва на „кукувиче гнездо“. Психиатриите по света са пълни с императори и императрици… Или с жертви, преднамерено докарани до такова състояние.

 

Нима не е многозначително, че другарят БагдадскиАл-Багдади, е прекарал времето от 2005 до 2009 година в… американския затвор Камп Бука в Ирак? Медиите взеха да го определят като „новия Бин Ладен“. Съвсем не случайно. Както оригиналът беше творение на американските специални служби, така и настоящият претендент за негов наследник е бил освободен от пандиза със специално постановление на тогавашния президент на Съединените щати Джордж У. Буш![30]

 

ИДИЛ или ИДИС (ISIL или ISIS) е поредната рожба на ЦРУ. Цялата операция е залегнала в Закона за бюджета на Пентагона през финансовата 2013 г.[31]

 

Както след малко ще се убедите, в пропагандата се включва полковник Кенет Кинг, самият директор на въпросния затвор. За да… излъже, че напускайки Камп Бука, заключеният заради въоръжен тероризъм Абу Бакър ал-Багдади уж се заканил:

 

Момчета, ще ви видя в Ню Йорк.

 

Само че Архивът на Министерството на отбраната на САЩ разказва друга история. Ал-Багдади е бил „интерниран цивилен“ – “civilian internee”. Това е станало през февруари 2004 г. Държали са го под ключ до… „началото на декември същата година, когато е бил освободен“. Значи – общо около 10 месеца. Освобождаването му е било „безусловно“.

 

Нямаме други документи за неговото задържане по никое друго време.“

 

Накратко, според Министерството на отбраната, човекът, който предвожда ИДИС, е бил освободен през 2004 г. Доста, преди Обама да дойде на власт. И не е бил задържан отново.

 

ABC News също оспори спомените на Кинг, като цитира „високопоставен представител на САЩ“, че през 2009 г. Багдади не е бил в американски затвор. „Той е копие на младежа, с когото се сблъсках“ – отстъпи Кинг… – „Лицето му ми е много познато.“

 

Кинг отказа да коментира пред PunditFact [електронна версия на излизащия във Флорида вестник Tampa Bay Times].[32]

 

 

 

Страхът пробожда по-дълбоко и от меч[33]

 

 

 

Никой не обяснява: Къде е бил Абу Бакър ал-Багдади между декември 2004 и 2009 година? Усещате ли какво искам да кажа? Защо не допуснем, че е бил във военен център за подготовка на терористи“? Така, както Осама бин Ладен преди 1983 година. Това би направило пейзажа по-разбираем, нали?

 

И още нещо. Забележете възмущението и дори омразата, с които Мегин Мари Кели, водеща на предаване по Fox News, по-рано позната като Меги Кендал, споменава за целите на „халифата“, основан от Ал-Багдади – „избиването на неверниците“. Правилно. Обаче никой в „демократичните“ и „свободолюбивиСАЩ, Западна Европа, Австралия, Нова Зеландия или Япония не се трогна, когато равинът Овадия Йосеф, главатарят на сефарадските евреи в Израел се гаврел с неевреите:

 

Гоите са родени единствено, за да ни обслужват. Без това, те нямат никакво място на света; само да служат на народа на Израел“ – заяви той, по време на публично обсъждане на това, каква работа е допустима да бъде възлагана на неевреите, за да се спазва Шабат.[34]

 

Защо са необходими неверниците? Те ще работят, ще орат, ще жънат. Ние ще си седим като effendi и ще ядем“ – рече той под одобрителния смях на някои.

 

Йосеф, духовният лидер на партията Шас и бивш главен сефарадски равин на Израел, каза също, че животът на неевреите бива запазван единствено, за да бъдат предотвратени финансови загуби за евреите.

 

С неверниците трябва да бъде като с всеки друг: Те трябва да умрат, но господ ще им даде дълголетие. Защо? Представете си, че нечие магаре умре. Това ще е загуба на пари. То е слуга на съответния човек. Затова и получава дълъг живот, за да се труди усърдно за своя евреин“ – рече равинът, който неотдавна навърши 90 години.[35]

 

Не е ли крайно време, да се запитате: Защо правителствата, специалните служби и съдебните системи на онези, които еврейските равини наричат невернициидобичета“ – „гои“, преглъщат това? Къде са прокурорите и съдиите от Международния трибунал за военни престъпления в Хага? Каква е причината всичко това да бъде прескачано, сякаш не е станало? А ние да мълчим, като…

 

Заслужава си да допълня, че понастоящем в Израел се води истинска война за правата на жените. На изключително тежкия проблем са посветени цели книги.[36] Доколко е важно това, можем да съдим по значението на еврейската държава в световните дела.

 

Ултраортодоксите, които завземат все повече власт в ционисткиярай“, държат религиозният закон Халака да замени светския. А той не предвижда почти никакви права на жените. Напомням: никога не забравяйте, че ислямът е еврейско творение

 

Цитираното електронно издание на всекидневника от Флорида се връща в близката история.

 

До юли 2005 година Съединените щати имаха четири съоръжения за интернирани – две близо до Багдад, едно в североизточното кьоше на страната, и Камп Бука в далечния югоизточен ъгъл, близо до кувейтската граница. Цялата операция беше известна под наименованието „Специален отряд 134 – “Task Force 134”.

 

В хода на войната около 80 000 души са преминали през тези центрове, според Министерството на отбраната.[37]

 

Както четвърт век ни мамеха, че либийското ченге Ал Меграхи е атентаторът от Локърби, Шотландия,[38] а сетне – че Осама бин Ладен едва ли не е паднал от небето, така и сега ни заблуждават с негодника Ал-Багдади.

 

Отвличат вниманието на народите, защото Тяхната световна революция продължава на изток. Кого не предаде „демократичниятЗапад, уж „посветен на свободата“?

 

Нека видим как едно художествено произведение, при това творба на холивудски еврейски режисьор, разкрива серията от предателства, извършени от САЩ и конкретно от ЦРУ. Сюжетът е почерпен от Първата война в Персийския залив през 1991 г.[39]

 

Първо, американците са приятели и съюзници със Саддам Хюсеин. Сетне, когато той престава да ги слуша, те се сближават с провинциален шейх, враг на режима в Багдад. Накрая предават и него. Тайно го арестуват и то по време на официална визита във Вашингтон. Като прехвърлят вината върху… някакви „терористи“!

 

Брус Уилис изпълнява ролята на военен, готов да изпълни всякаква заповед на началниците сидаже най-безумната и жестоката. Той е като полицейския комисар Жавер от „Клетниците“ на Виктор Юго. Същество, чиято душа е заменена от параграфи… И завършва горе-долу по подобен начин.

 

А Дензъл Уошингтън е началник от средно равнище във ФБР.

 

Шарън Бриджър, героинята на актрисата Анет Бенинг, е еврейка и агентката на ЦРУ. Изградила е терористична мрежа в Ирак. Обучила е бойците на подривна дейност, в т.ч. – на методите за извършване на бомбени атентати. Накрая всички нейни подчинени са били предадени и изклани.

 

Тези подробности ще ви помогнат да разберете епизода. Време е да го видите:

 

 

 

http://rutube.ru/video/84b77ec35b39b21bba05be1bb689884f/

 

 

Чуете ли за взривени израелци, където и да е по земята, първо помислете: Кой има полза? Това ще ви доближи до верния отговор – интернационалният елит. Обикновено той се доверява на своя основен железен юмрукМоссад. Прочетете ли за отвлечени израелчета, бъдете сигурни, че вероятността да са били отмъкнати от същата агенция е най-малко 90 на сто. За Братството животът на обикновените евреи струва една пара, а нашият, на гоитенищо, съвсем нищо!

 

 

 

 

На крак, измамници презрени!

 

 

 

Наричат подобни операции false flag или black flag. Буквално – секретни, но по-точно – подривни. Когато солидни творци се занимават с кино, то се превръща в сериозно изкуство, отразяващо живота посредством своите специфични средства.

 

Но да се върнем към непостоянството на чувствата и двуличието на Запада. Нима през 1997 година начинът, по който неговият елит предаде свободните жители на близо седем милионен Хонг Конг, беше по-различен? Тези свръх богати подлеци, облечени във власт, връчиха стабилната и относително независима островно-полуостровна държава направо в лапите на китайските комунистидоказани масови убийци. Стори го пред очите на моето поколение. Сред мутрите на предателите зърнахме обрязанияхристиянски“ принц Чарлз и „дясната“ даскалка Маргарет Тачър.

 

Затова сега режимът в Пекин, изцяло подчинен на семейство Ротшилд, се надсмива над референдума за свобода, проведен преди седмица в бившата британска територия.

 

Няма по-убедителен начин да се уверите в предателствата на западните елити, от свидетелствата на самите тамошни медии. Слава Богу, все още се намират и относително независими американските средства за информация. Къде другаде можете да се запознаете с истините, които те изнасят, ако не тук?…

 

 

 

 

 

Точно така – контрол над съзнанието. И основното оръжие в тази част от тихата война срещу човечеството са влиятелните медии. На тях ще се спра специално по-нататък.

 

Само че западнитецивилизаторине за първи път унищожават културата, традициите и начина на живот на народите. Зад тях винаги прозира мутрата на старозаветния бог. Онзи, който се плашел от светлината.[40]

 

Преди хиляда години Багдад, Кайро и Дамаск подели надпреварата със скования в псевдо християнската схоластика западен свят. В предизвикателството се родили религиозни монархиихалифати, които били далеч по-динамични във възприемането на новоститена прогреса, от европейските. Официалната история, изкривена според политическите нужди на цивилизаторите“, премълчава верската и човешката толерантност на Изтока, когато ислям и иновации са били синоними.

 

Макар да оцелели именно в средновековния Изток, а по-късно и в ислямската Отоманска империя, в която преживели своеобразен „златен век“, неблагодарността на талмудистите е гигантска. А отмъщението им – за какво ли – жестоко. Докато Азия и Латинска Америка, даже Африка, напредват, Европа, Канада и САЩ изостават и вървят към затриване на своята културна идентичност. Обаче най-тежко беше поразен Близкият изток.

 

Цели страни са превърнати в руини: Сирия, Ирак, Либия. Египет и Тунис са в упадъкикономически и духовен. Ливан е изправен пред поредния си крах, а Йордания е заплашена от следващата стъпка на „цивилизационнияботуш. Няма как торнадото на унищожението да заобиколи Саудитска Арабия, Катар, Кувейт и останали дребни петролни шейхства от Персийския залив. Просто е въпрос на време.

 

 

 

Епопея на подлостта

 

 

 

Независимо от това, тактиката за насаждане на страх от завоевателния ислям не престава. Публиката вразвитиясвят, сраснала се с влиятелните медии, приема всичко изречено от тези оръжия за психологическа война за истина от най-висша инстанция. Без да проумява, че сама вкарва вълка в кошарата си. С дългогодишния отказ да се възпроизвежда, с претенциозността си към тежката и непривлекателната работа, с прекомерното материално осигуряване и преяждането, с което ги „дарикредитната икономика.

 

Ако днешните мюсюлмани изглеждат изостанали, това се дължи на два фактора. Първият е неразбирането на техните традиции и опитът за комунистическа уравниловкавсички в сиви униформи и с еднакво остригано мислене. А вторият е изкуственото потисничество на мюсюлманите чрез налагането на марионетни диктаторски режими в страните им, обслужващи западната плутокрация.

 

През това време „цивилизованатавърхушка изпомпваше природните блага на цели региони от земното кълбо.

 

Но ако перифразираме един сръбски радиоводещ:

 

Свако нещо им свой край, па чак со̀цијалне заштите.

 

Съединените щати пристъпват към съсипване на собствената си природа чрез наченалата експлоатация на шистовите находища от нефт и газ чрез технологията, наречена фракинг.

 

В Европа вече расте второ поколение от невинни младежи, които ще бъдат пожертвани в мегаломанските планове на Братството. Нека само спомена за палестинизацията, намираща числов израз в дела на трудово незаетите. От 12,8 на сто безработни в Италия, до 28 процента в Испания и Гърция. За да узнаете техния брой сред младите хора, трябва да умножите тези числа по две. При това говорим само за официални – сиреч за умишлено снижени данни, та да не се нагнетява допълнително напрежение.

 

Ислямът и мюсюлманите ли са виновни за това? За да прикрият мутрите на истинските престъпници, осъществяващи демоцидизтребление на цели народи и то все в рамките на верско-политически доктрини като социализъм, комунизъм, фашизъм, нацизъм, либерализъмционистите стоварват цялата вина върху мюсюлманите. Техни „на̀учници“, пак казано на езика на западните ни съседи, изобретиха цели теории за какви ли не деноминации в исляма. От последната четвърт на ХІХ век, през Лоурънс Арабски, та чак до наши дни втълпяват различия и постигат разделение сред изповядващите тази разновидност на юдаизма.

 

А медиите не се уморяват да бълват безумици. Като например тази, как „британски джихадист заявил, че няма да се върне към онова, което е оставил зад гърба си във Великобритания. Понеже „то е чисто зло“ – казал Абу Осама, който се бие на страната на джихадистите в Сирия… Няма да се завърна в Обединеното кралство, докато черното знаме на исляма не се развее над Бъкингамския дворец“ – продължил той.[41]

 

Единственият нормален отговор на това е мълчанието. В краен случай – репликата: Прав ти път!

 

Мислите ли, че англичаните, шотландците, северноирландците и уелсците са реагирали по друг начин? Естествено – не. Само че съществува едно „но“.

 

Пропагандистите отлично знаят, че вменяването на страх неусетно поразява подсъзнанието. Вестникарски заглавия или съобщения по радиото и телевизията са достатъчни, та съвсем мъничко ядро от боязън да се загнезди някъде в мозъците на хората.[42] Когато се наложи, то ще бъде припомнено и извикано в самото съзнание. Ще се пробуди и появи точно така, както „заспалителожи на тайните общества и клетките на терористичните мрежи.[43]

 

Освен това, кой от британците се сеща, че зад констатацията, че „Абу Осама, който се бие на страната на джихадистите в Сирия“, действително се крие чистото зло“ – сатанинската мутра на западния елит. Той първо натъкми семейство Ассад на необявения трон в Дамаск. Прокламираше го за свой „приятел“ и „съюзник“. След години му обърна гръб и го прокле.

 

Абу Осама, ако въобще съществува, а не е герой от поредния комикс, е рожба на същия западен елит. Излишно е да се заблуждаваме. Онзи 1 процент от най-богатите в най-напредналите страни предизвика гражданската война в Сирия. Отново същите скрити сили мобилизираха отредите от представящи се за ислямисти“. Събра ги от всички краища на планетата. Финансира тяхната подготовка. Осигури им тренировъчни лагери и инструктори. Накрая ги облече, въоръжи, и срещу съответно заплащане ги проводи да се бият уж в името на Аллах.

 

Привидно Западът се кара с Русия. А военно-промишлените комплекси и на едните, и на другите, все така успешно и същевременно безмилостно пласират продукцията си в солидно разорения Близък изток. Иначе Москва и западните столицивраждуват“…

 

Преди два месеца и половина твърде близкият до семейство Ротшилд лондонски всекидневник “The Financial Times” отправи неприкрито послание към западните правителствени ръководители и делови кръгове. Който разбира новоговорадвусмислието – на интернационалното Братство, е схванал.

 

Под заглавие: „Путин все още има приятели на запад“, изданието даде да се разбере, кой стои зад гърба на набедения за кремълскиимператор“.[44] Та някои да не изживяват илюзии за евентуално връщане към веднъж завинаги отминалото противостоене. То пречи на бизнеса на онези, които ръководят света. А дали Путин е „цар“?

 

Ротшилдови отдавна са дали да се разбере, че царете, действащите императори и крале, са музейни експонати. Да, в двора на Кремъл има „Цар пушка“ и „Цар колоколь“ – оръдие и камбана. Британската кралица има право на ежегодно тронно слово. И с дворци, начин на живот и други луксозни удобства, които не е в състояние да си позволи сама. А останалите монарсида абдикират, когатосветото банково семействоразпореди.

 

В противен случай Техните медии раздухват настроения за отцепване и независимост на Шотландия, Каталуния, Баския, Венеция, Южен Тирол, Тексас, Калифорния, Хонг Конг, Макао… Но не само това. Някои са застрашени дори от попадане зад решетките. Питайте зетя на новия испански крал.[45] Аристократите също плачат…

 

Макар да се съмнявам, че се намират такива. Особено след разследването на “The Asahi Shimbun[46] – най-големия японски вестник, издаван и на английски език, за продължаващите американски военни доставки за крайно репресивния комунистически режим в Северна Корея.[47] Какво чудно? Кой сътвори комунизма и комунистите? Както и останалите чудовищни, човеконенавистни идеологии, и ги приложи в живота?

 

Японските журналисти признават, че страната им разполага със съвсем ограничен достъп до американска разузнавателна информация.

 

Трябва да съществуват множество тайни между Съединените щати и Северна Корея, за които Япония не знае“ – заяви японски правителствен източник.

 

Сред  тези данни, които Съединените щати отказват да споделят, са и оценките на извършените от Северна Корея ядрени тестове.

 

Не само това. Осведомени кръгове заявиха, че Съединените щати често са грешали по отношение на Северна Корея. В резултат на което са подвеждали Япония и Южна Корея във връзка с ядрения потенциал на КНДР.[48]

 

Нататък изданието разкрива, че макар значителна част от северокорейските ядрени съоръжения да са разположени под земята и да са трудни за откриване, САЩ имат чудесна представа за повечето от тях. Но не споделят дори местоположението им със своите съюзници. Нещо повече.

 

Вашингтон е предупреждавал и дори възпирал Токио и Сеул в техните опити да събират информация за ядрената програма на Пхенян! Изброени са необявени официално полети на американски самолети до КНДР. Както и секретни срещи между американски официални представители с военни, които са дори родствено свързани с комунистическия диктатор Ким Чен-ун.

 

Представени са сведения за разговори между Сидни Сейлър, тогавашен директор за Корея в Съвета за национална сигурност на САЩ, и на Джоузеф ДеТрани, който оглавявал отдела за Северна Корея в кабинета на директора на Националното разузнаване, с правителствени представители на режима в Пхенян. Те са били проведени през декември 2011 г., след смъртта на Ким Чен Ир.

 

Делегацията на Северна Корея е включвала Янг Сонг Таек, заместник-председател на Националната комисия по отбраната и съпруг на сестрата на Ким Чен Ир. Мнозина смятат, че Янг е менторът на Ким Чен-ун, който наследи баща си като лидер на нацията.[49]

 

След тези преговори е настъпила ерата на скритите полети на американски правителствени, шпионски и военни служители до столицата на КНДР. Както и на доставки на американско оборудване и екипировка с военно предназначение на режима в Пхенян.[50]

 

Темата е съществена, но сега няма да се занимавам с подробностите. Ала се чувствам длъжен да припомня, че Ким Чен-уннастоящият комунистически диктатор на КНДР, не получи своето образование в Пхенян, Москва или Пекин, а в… Швейцария. Което няма как да не предизвика много въпроси по отношение на истинския морал и намерения на Запада. Ако младият северокорейски комунистически ръководител е сатрап, то кой го подготви като такъв?…

 

През това време Ислямската държава в Сирия и ИракISISзавладя и започна да експлоатира най-голямата нефтена рафинерия в района. Не стига това, ами превзе и най-обширното петролно поле в обрулената страна.[51]

 

Money make the world go round” – „парите карат света да се върти“, се пее в тривиална песничка от филма „Кабаре“. А петролът е пари, нали? Кой ли има полза от ISIS?

 

 

 

Българската следа, или ода за мерзавците

 

 

 

Ала кои у нас приказват в стила на Западните медии, който ни е втръснал още от епохата на милиционер-социализЪма? Поне за мен със сигурност един от примерите за подлост, която в своята всеотдайност граничи с мистериозното, окултното, е Алекс Алексиев. За да го разберем, трябва да узнаем кои са неговите господари отвъд Атлантика? Тъй като тъкмо Те не спират да жонглират със страха от някаква ислямска заплаха“?

 

По неписан закон, тук комунистите и техните мекерета, представящи се за „националисти“, постоянно се заиграват с подобни изфабрикувани проблеми! На тях все Турция и евреинът Реджеп Тайип Ердоган [52] са им криви. Макар те да са затънали до гуша в проблеми, предизвикани от Интернационала. Та изобщо не им е до нас. Ама кой да научава и да мисли? Пък и от близо столетие управляващите в Анкара са същите марионетки на въпросния елит, каквито са и останалите по света със съвсем незначителни изключения, потвърждаващи правилото.

 

Време е да се запознаем с „българската следа“ в цялата настояща световна кампания, без да се напрягаме особено. Тя се нарича Алекс Алексиев – служител на RAND Corporation.

 

Проучване на RAND, финансирано от Пентагона, частна групировка за политически анализи [да забелязвате корабче, плуващо в окото ми], описа системата като „бореща се с конкурентни очаквания“. Населението, вкарвано в тези центрове, беше смесица от задържани сунитски и шиитски бойци, хора, арестувани при военни атаки, и обикновени престъпници. Понякога пренаселеността и религиозната враждебност довеждаха до сблъсъци и безредици.

 

Освен това в проучването на RAND се казваше, че „бунтовете“ през 2007 г. доведоха до вкарването на нови 20 000 [американски] войници в Ирак, за да уталожат разпространяващите се вълнения – тогава броят на заключените достигна 25 000 души.[53]

 

Алекс Алексиев: … Бихме могли да очакваме нова вълна от лъже-бежанци. Потенциалната дестабилизация на самата Турция, в която конфликтът между ислямисти и светски турци нараства с всеки ден, е друга дългосрочна опасност за България. Да ви дам един пример, който въобще не беше отразен в нашите медии. На 24 юни Ердоган изнесе поредната подстрекателска реч пред 20 000 привърженици в Кьолн. Извън залата обаче, между 50 и 100 000 Алевити, Кюрди и други турци от цяла Европа демонстрираха срещу него със знаци „Ердоган убиец“ и „долу диктатора“. Най-тревожното за България е, че този корумпиран ислямистки тиранин има доста привърженици и у нас. Партията „Свобода и достойнство“ на Касим Дал и Корман Исмаилов, която е част от Реформаторския блок, например не само потвърждава своите „добри приятелски и колегиални отношения“ с правителството на Ердоган и твърди, че той едобър приятел на България“, но и организира митинги за Ердоган в чужбина. Как е възможно подобна партия да се смята за легитимна част от едно българско политическо движение, претендиращо да е дясно и демократично – оставям на въображението на вашите читатели.[54]

 

От тези слова до нов „възродителен процес“ и концлагерна България има само една крачка. Съвсем същите неща тръбят Волен Кобзон, Валери Балевски, офицерите Енчев, Солаков, техните телевизии, печатни издания и изобщо цялата пета колона на Кремъл у нас.

 

Както споменатите комунисти и ченгета ненавиждат антикомунистите, така и Алекс Алексиев не може да ги понася. Въпреки че сам се обявява за „най-големия антикомунист“?! Нищо, че с този убит от другарите баща безпрепятствено е завършил висше образование. За разлика от хиляди други, с по-малко премазани семейства, на които това не беше позволено отнародната власт“.

 

По някаква „странна комунистическа милостмайката на другаря Алексиев е оставена да замине и да се устрои чудесно във ФРГ. Той и брат мусъщо, съответно в САЩ и Швеция.

 

Макар да плещи същите врели-некипели като товарищ Сидеров, Алекс се мъчи да го обругае. Дали не е част от някаква секретна програма? Понеже не е добре, когато уж стеврагове“, пък се хвалите едни-други. Както постъпва и Волен, приел еврейската фамилия Кобзон.

 

И още нещо, което ви предстои да видите и чуете. Когато агент „Димитър любопитства как, аджеба, комунистическата власт е кандисала да пусне Алекс на Запад, той подминава въпроса, все едно не го е чул. Похват, използван от ченгетата със специална подготовка.

 

Само на малоумните не е ясно, че по този начин БКП и нейните служби за партийна сигурност внедряваха свои представители всвободния свят“. Разбира се, със знанието на онези оттатък.

 

Както уточни американският военен, полковник Филип Корсо, който е служил не само в Пентагона, но и в екипа по национална сигурност на президента Дуайт Айзенхауер:

 

Като офицер от разузнаването и на мен ми бе известна ужасяващата тайна, че КГБ е проникнал в някои от най-важните наши правителствени институции. И че ключовите аспекти на американската външна политика са диктувани от Кремъл.[55]

 

Нямам какво да добавя. По-добре да ви оставя да гледате и слушате. Наслаждавайте се на подлеците

 

 

 

 

 

За „американецаАлекс Алексиев може да съм „дървен антикомунист“. Но държа да съм в собствената си кожа, в мир със себе си. И без проблеми да мога да гледам в очите хората, на които държа. От момента, в който разполагам с правото на свободен избор, не съм сътрудничил на комунистически подлоги като агент Димитър“. Водех предавания в три маргинални телевизии, без даже да имам договори с тях. Отказах поканите на две ефирни. Няколко интервюта с мен не видяха бял свят

 

Свободен съм. Колко от вас могат да твърдят същото за себе си?

 

Нека припомня свидетелството на кинорежисьора Атанас Киряков, който на всичко отгоре е Тяхно момче:[56]

 

Във втората част на филма за [министър-председателя Иван] Багрянов показах разговори с децата на избитите представители на някогашната интелигенция – ами те бяха полуграмотни и смачкани хора. Синът на Багрянов е бил на 7 години, когато убиват баща му. Единственото, което са му позволявали, е да опложда крави и през цялото време са го подозирали, че може да направи саботаж. И как искате да има интелигенция? Всъщност създаден бе един нов тип интелигенция, по новата система, в щастието на която едни бяха повярвали, а други бяха накарани да повярват. И макар голяма част от тези хора да бяха разочаровани, те вече бяха влезли в капана. Така започна създаването на една продажна класа – новата интелигенция.[57]

 

Току-що гледахте и слушахте двама от представителите на „продажната класа – новата интелигенция“.

 

 

 

През това време светът продължава да се сгромолясва

 

 

 

Преди около 120 години Великобритания е била най-могъщата империя, „над която слънцето никога не залязвало“. Днес тя е образец на провала, който християнската цивилизация, нека я наречем европейска, не просто допусна. Постигна го!

 

В петък, 4 юли, на датата, от която започнало сгромолясването на имперски Лондон – рождения ден на САЩ, кралица Елизабет ІІ разби бутилка шотландско уиски в корпуса на най-големия кораб в историята на островната държава. Той е самолетоносач и носи нейното име. Обаче… не носи самолети. И това е „перфектната метафора на унизителното британско положение на земното кълбо“, както с хирургическа прецизност го квалифицира млад коментатор.[58]

 

Обикновено в такива церемонии използват шампанско. Но предстои референдум за независимостта на Североизтока. Пък и пенливото вино е нещо като френска запазена марка. Европейци, европейци, ама англичаните не са такива чак до там, както би се изразил Алековият герой. Те могат да поучават другите. Цинизмът им – последният запазен белег от тяхното имперско мисленепозволява това.

 

Великобритания е в упадък! Нейният самолетоносач не носи никакви самолети![59]

 

Ето какво съзря в сцената от събитието въпросният лондонски наблюдател. Докато шотланците виждат съвсем друго. Засега страната им е опазена сравнително чиста етнически. Независимостта неизбежно ще доведе до спорове с Англия за нефтените богатства в Северно море. Но ще има и за карираните полички. Те се надяват – предостатъчно.

 

Същия ден отвъд Океана, в чест на 4 юли, индийски продажник представи своя нов документален филм, заснет по едноименната му книга. Той е закъснял задочен отговор на прочутото разследване на покойния Еърън Русо. Затова заглавието му е имитация: „Америка: Представете си света без нея“.[60] Този на осъзналия се еврейски кино– и музикален продуцент беше: „Америка: От свобода към фашизъм“.[61]

 

Дажедеснитерецензенти съветват продукцията на Динеш Джоузеф ДСоуза да бъде бойкотирана. Роденият в Мумбай автор отдавна е сключил сделка с дявола. Макар и съвсем млад тогава – роден е през 1961 г. – той е бил политически съветник на Роналд Рейгън. Името му е свързано както с куп скандали, така и с едни от най-престижните организации на Интернационала: American Enterprise Institute, Heritage Foundation, Hoover Institution, “Policy Review[62].[63]

 

Според анотациите, индиецът ДСоуза е пренаписал американската история. В съчинението му индианците изобщо не били избити, а робството не е съществувало. Обратното! Наблягало се на факта, че се срещали и чернокожи робовладелци. Съединените щати никога не са били империя. Не били отмъкнали даже едно камъче от страните, в които са воювали

 

Прав е актьорът Гари Олдман, когато с тъга признава, че „нашият свят отиде по дяволите“ – неговият и моят.[64] Макар не изцяло, все пак той се основаваше на вярата в Бога, на любовта и на морала. Неговите ценности изключваха измамата и лицемерието. За жалост – не и насилието.

 

Но това вече е минало. То беше ликвидирано след 1 май 1776 г., когато баварските илюминати, предвождани от еврейския йезуит Адам Вайсхаупт с псевдоним „Спартак“, провъзгласиха целите на световната революцияединната комунистическа държава. САЩ бяха нейното първо творение. Когато малко по-късно семейство Ротшилд се присъедини с парите си и подкрепи Френската революция от 1789 г. и последвалите т. нар. Наполеонови войни, това прерасна в непреставащ процес, който продължава и днес. Кулминацията – засега – се оказаха двете световни войни на ХХ век. В тях изгоряха повече от 60 милиона християни и азиатци. И едва около 300 000 евреи!

 

Гоят е побеждаван и бит от други гои. А животът на три израелчета е по-ценен от този на стотици хиляди нееврейски малчугани! Само през последните 3 години в Близкия изток загинаха повече от 20 000 деца. Във Войната в Иракнай-малко още 100 000! Обаче щом намериха телата на три израелчета, светът замръзна. Ужас! Невиждана и нечувана трагедия!

 

Както чудесно личи от карикатурата, стотиците хиляди са статистика. Israelische Kind ist über alles, über alles in der Welt  – израелчето е над всичко на света!

 

Обвиняват християните за преследване на евреи. Както редовните читатели отлично знаят, Германия, Франция, Великобритания, САЩ – на практика цяла Европа, са територии, окупирани от ционистите. В тях действат специални, извънредни закони, насочени срещу коренните жители. Но охраняват еврейското население по-сериозно и от Преторианска гвардия. Понеже увлечено от фарисейската църква, приела синагогата, мнозинството от европейците действително приема евреите за… „богоизбрани“?! Какво са ни виновни чифутите за нашето собствено безумие?

 

По стадионите на Световното първенство по футбол в Бразилия се мъдрят грамадни трансперанти с надписи: „Не на расизма!

 

На кой расизъм?

 

Чернокожите вече преобладават в отборите от „белия свят“. Може би с изключение на Испания, Италия и Германия. Но и в тях наблюдаваме черни състезатели.

 

Да сте забелязали бял футболист в съставите от Африка? В тези на Алжир, Гана, Кот ДИвоар, Нигерия…?

 

Да, отново ще се позова на Гари Олдман. Човек вече няма право свободно да наругае в собствената си родина. Какво толкова ще стане, ако река „смръдлив евреин“ или „мръсен циганин“? Защо в Отоманската империя това е било възможно, а в свободна и демократична България не е? Четете Раковски, Каравелов, Петко Славейков, Ботйов, Вазов, БогоровДаже нямаме право да ги критикуваме!

 

Но теот малцинстватамогат даже да ни обиждатнашата вяра, жени, самите нас. Нищо не се случва с евреина, когато нарече българката шикша“ – „курва“. Нито, когато пренебрежително заяви, че евреите са тук преди българите. Долнопробна лъжа, дължаща се на невежеството и слугинския манталитет на официалнитеисторици“. Как така обругаването на православието, каквото и да е то, остава безнаказано за чифута. Но ако някой употреби даже тази съвсем невинна дума спрямо евреина, бива заклеймяван и дори съден! А както не веднъж съм изяснявал, чифут означава евреин. Нищо повече.

 

Не аз, един, който е бил проводен през осемдесетте в САЩ, и се е самопровъзгласил за професор в Нюйоркския университет – проверих, няма такъв – все пак се мъчи да налучка част от истината за българската древност. Понеже аз съм „пещерен антикомунист“, „антисемит“ и „разпространител на конспиративни теории“, ме зарежете. Чуйте и вижте нещичко от разкритията, до които „американският професор“ е стигнал:

 

 

 

 

 

 

 

Не веднъж съм споменавал, че от Средновековието френските крале полагали клетва над Библия набългарски език. Е, смятат я за… хърватска. Но нима ние не знаем, че хърватите са българи. Названието им като народ и държава идва от кан КурбатКубрат Хорват, от рода ДулоТуле. А Стоунхендж е античен български паметник, свързан с бог Тангра.

 

 

 

Провалът на европейската цивилизация

 

 

 

Да припомням ли, че уелсцитеваласите, власите, ирландците друидите, и шотландцитекелтите, са наша кръв и са имали държави тук, по нашите земи? Валахия е била област тъкмо в днешните Македония, Хърватия, Босна и Херцеговина.[65]

 

Преди да оглави държавата, той бил управител на област в Западните Балкани, включваща днешна Сърбия и Хърватия, Войводина, но даже части от Унгария и Румъния, носеща неговото име. Затова го титуловали “Xoβρατον Πατρικιον”, което ще рече „Владетел на хорватите“. На западните езици Курбат или Кубрат е Кроват. Затова – кровати, хървати.

 

Цялата ни история е ограбена. А нискочели милиционери с рабфаковски дипломи за историци“, поставили се в услуга на чужди и традиционно враждебни нам сили, не позволяват и охулват всеки опит за разкриването на истината. В такава обстановка кой да чете, да проверява, да сверява, да доизследва?…

 

Какво бъдеще може да има народ, който не познава и не тачи миналото си? Създава си фалшивигероии позволява да го мамят негодници, свързани с други интереси. Чувства се удобно в кожата на низше съществороб.

 

Даже чужди пишман учени например признават, че „династията Дуло“, не „родът“, както я принизяват тук, произлиза от Атила. Ясно защо него пък го определят като… хун.[66] Само че този „хун“ – всъщност български император, владеел най-малко пет езика, включително латински. Смаял римските патриции с обноските си. За него и воините му Алпите не представлявали сериозно препятствие! Той, а не друг, положил основите на повечето днешни австрийски, швейцарски и германски градове. Например Женева.

 

Династията ТулеДуло, е възникнала най-малко пет столетия пр.Р.Хр. Тя формирала държава в резултат на разпада на българските хетски империи, които от хилядолетия владеели цяла Месопотамия, Източното Средиземноморие и Северен Египет.

 

Обаче същите „историци“ поясняват, че династията Дуло произлиза от аланите, които населявали териториите около Азовско море. Елините го наричали Меотско езеро. Но кои били тези елини? Нищожна отломка от старата българска империя ИлатΙλαθ. Заимствали името си от нея – илати. С течение на вековете произношението било видоизменено до елати, елани, елиани, елини

 

Други казват, че аланите били сармати.

 

Не, драги мои – всички тези племена, по-сетне оформили се като народи, са имали български корени. В най-старата книга в историята на човечеството – епосът „Чулман Толгау“, аланите са описани като красиви хора, които се отличавали  с фанатична любов към името българи“. Затова думата „аланв българското общество означавала и българин-патриот“.“ През ІІІ век пр.Р.Хр. тези наши предци от МасгутСредна Азия, започнали да се преселват и настаняват сред своите уседнали роднини в Европа. В АскъпСкития, БиракТракия, МиджанМизия, и т.н.[67]

 

Нашата императорска династия Туле или Дуло е поставила основите на всички сетнешни царски и кралски дворове. С пълна сигурност в Русия, Германия и Скандинавия.

 

Обаче тук всяка истина бива посрещана на нож! Съществуват фигури, обявени за нещо, каквото са аксиомите, лемите и константите в математикатанедосегаеми, не подлежащи на изучаване и подлагане на съмнение. Те са идоли, на които издигат тотеми. И неспирно се прекланят пред тях. Противно на първата заповед, приета и от Господ Бог Исус Христос:

 

Тоя народ се приближава до Мене с устата си и Ме почита с устните си, а сърцето му стои далеч от Мене; ала напразно Ме почита, проповядвайки учения, – заповеди човешки[68]

 

По неписано правило въпросните „герои“ всъщност са били обикновени мизерници, озлобени непрокопсаници, продали се за пари на западните масони и на Русия. Ако попитате туземните ни безбожници, които коленичат пред монументите на тези нехранимайковци, защо постъпват така, вместо отговор, ще получите празен поглед. Така ги учат в школото, което отдавна е престанало да бъде училище.

 

Затова ние изчезваме. И не само. Преди дни италианският министър-председател Матео Ренци съвсем не на шега използва съвременна образност, за да разкрие как изглеждаме:

 

Ако днес Европа си направи selfie,[69] какво ще се появи? Изображението ще показва умора, а в някои случаи и примирение. Ако трябваше да обобщя, Европа би изглеждала отегчена.[70]

 

А ние? Ние сме разочаровани и отчаяни. У нас не важат никакви правила. Даже ми се струва, че новият световен ред е неприложим по тези земи. Защото ще изисква ред. Ние толкова дълго бяхме сковани от казармените постулати на комунизма, че вече сме се отучили да ценим принципите на доброто общуване на човеците като общество.

 

Исторически погледнато, ние би следвало да претендираме за богоизбрани“. Вместо това, наши наследницихазарите, приели юдаизмаса успели да узурпират тази привилегия. С упорство са я наложили като норма в международния живот. И никой не смее гък да им каже.

 

Само седмица назад техният престъпен премиер се закани, че палестинците ще платят скъпо за отвлечените и убити израелски юноши.[71] Неговото правителство предприе масови арести.[72] Така, както навремето тук ни учеха, че постъпвали нацистите в окупираните от тях територии. Но какво чудно има, след като знаем, че нацистките вождове са били с еврейско потекло. А повече от 150 хиляди германци с еврейска кръвчистокръвни евреи, каквото и да означава това, или със смесен произходMischlinge, се сражавали за фюрера и за Третия райх!

 

Близо една трета от тях били пълни евреипо майчина и бащина линияс две баби и двама дядовци евреи, каквото е изискването на Халакаюдейския религиозен закон. Тъкмо той бил въведен като основа на т. нар. Нюрнбергско расово законодателство.

 

Преди тринадесет години, за да подготви своя докторат, тогава все още младият американски преподавател по история Брайън Марк Риг се заровил в германските военновременни архиви. Срещнал изумителни доказателства за това, че повече от 150 000 пълни, полу-, и четвърт евреи, се сражавали във всички родове войски на Третия рай с викове Heil Hitler”! Срещна се и засне 40 интервюта с евреи, с гордост носили нацистката униформа. Неговата дисертация беше издадена във вид на книга, озаглавена „Еврейските войници на Хитлер: Неразказаната история за нацистките расови закони и за хората от еврейски произход в германската военна машина“.[73]

 

Още през 2002 г. я открих. А мой приятел и издател купи авторските права. Но се оказа, че тук няма интерес към подобни четива

 

Дали авторът, който междувременно установи, че също има еврейско потекло, не лъже? Всичко е документално доказано. Убедете се сами, макар и в резюме.

 

 

 

 

 

Но ако тук, в България, която уж е „суверенна държава“, някой си позволи да се покаже с нещо нацистко, бива премазан от… израелските власти!

 

Преди шест години уволниха заместник-кмета на Стара Загора Тихомир Томов по заповед на тогавашния посланик на Израел, другаря Ноах Гал Гендлер. (Вж. илюстрацията.) Въпросът не е, дали одобрявам постъпката на Томов. Пред мен и пред част от местната интелигенция той винаги се е изявявал като възпитан и вежлив човек, уважаващ качествата на хората. Свидетелствам за това, независимо, че двамата не изповядваме едни и същи политически схващания. Но докога ще мислим униформено?…

 

Ненавиждам еднакво и нацистите, и комунистите и фашистите, и циониститедуховните родители на преднитеисти“. Въпросът е принципен: Тук независима България ли е, или израелска колониална територия, ръководена от генерал-губернатор със седалище в съответното посолство? Кой български дипломат в Израел е поискал реципрочно действие от тамошните управници?

 

По асоциация се досетих, че тъкмо изумително ерудираният нявгашен Старозагорски митрополит Методи Кусев е бил сред първите у нас, на които е бил залепен етикетът антисемит“. Понеже още в края на ХІХ и в началото на ХХ век този достоен българин от Прилеп е предупреждавал своето паство за настъпващата социалистическа заплаха.

 

И кои, моля ви се, го обвинили? Левичарите, които тогава все още се назовавали само… социалисти. От какъв зор те се почувствали засегнати и го атакували като… „антисемит“? Това не е ли било своеобразно признание на онова, което след петнадесетина години Хенри Форд формулирал:

 

Навсякъде по света, не само в Русия, комунизмът е еврейски.[74]

 

Остава ми да добавя – и антихристиянски.

 

Освен това е логично да се поинтересуваме: Защо израелският посланик не реагира още по-остро на всички масови сборища на комуниститена Бузлуджа, пред Паметника на Съветската армия окупаторка, по площади и улици, все още носещи имена на масови убийци не само на българи?

 

Тук няма човек, загинал от нацистко оръжие. Но стотици хиляди паднаха, поразени от юдео-болшевишките куршуми. Още най-малко три милиона българи бяха обезправенилишени от собственост, препитание, натиквани в концлагери и затвори, без възможност за свободно заселване и за пътуване извън странатаЗащо другарят посланик на ционистката държава не се възмути?

 

Как не се намери един поне един – тукашен управник, който да постави на мястото самозабравилия се ционистки престъпник? Представител на държава, в която господстващата идеология беше обявена от Общото събрание на ООН за расистка. А нейните правителства прилагат политика на държавен тероризъм!

 

 

Ето какво стана и не стана напоследък, но и преди това. Засега толкова. Но още в следващата публикация ще продължа тези теми. Една от които е изключително важна – най-важната: За собствената ни свобода и за свободата на словото, на журналистиката.

 

 

Завършвам с това, че докато пишех тези редове, компютърът ми беше блокиран. Появи се страница на МВРСлужбаЖандармерия“. В нея беше отправено обвинение, че от този компютър са посещавани порнографски и даже педофилски сайтове, незаконно са теглени материали, защитени с авторски права, и още куп грехове.

 

Досещате се, че никога не съм вършил подобни неща. Даже откъсите от филми, които YouTube понякога спира, са взети отсъщия източникYouTube.

 

Както споменава американският автор на телевизионния коментар, посветен на ИДИС:

 

Няма какво да направя. Съвсем нищо – дяволски нищо.

 

Безсилието убива самочувствието. Още по-страшно е, че постепенно свива чувството за справедливост и ражда апатията. Превръща ни в безразлични същества, които сякаш съществуват единствено заради елементарния биологичен кръговрат от храненето, през обмяната на веществата, до дефекациятапроизводството на тор.

 

Ние не сме животни, дявол да го вземе!

 

 

Миналата сряда, 2 юли 2014 г., гост на предаването „Диагноза“ беше моят приятел, юристът, политическият затворник на комунизма, Янко Янков. Ето какво ми съобщи той два дни по-късно:

 

В деня на предаването, към 11 часа, пред входа на блока, в който живея, ме чакаше провокатор на службите, когото познавам отдавна като пенсиониран офицер от армията, за да ме предупреди давнимавамкакво ще говоря. Пред съседи от блока го прогоних и му казах да каже на господарите си, че са пълни идиоти, ако си въобразяват, че ще могат да ме спрат.

 

Привечер, към 19 часа и 20 минути, движейки се на път към студиото на телевизията, в близост до Съдебната палата случайноме срещна непознат доброжелатели ме предупреди да внимавам не само какво ще говоря, но и дали е безопасно да се движа по улиците.

 

Вижте колко съм внимавал…:

 

https://www.youtube.com/watch?v=A2xW7lb6R20

 

http://vbox7.com/play:3bb4d5d548

 

http://www.eurocom.bg/predavania.php?id=19

 

 

Докога?

 

 

 

 

 

 

Следва.

 

 

 

 

 

 

 

За връзка с автора:

mejdu_redovete@abv.bg

 

 

 

 

 

 

 

От сърце благодаря на всички дарители.

 

 

Този път специално на Елиян К. и Красимира Н. от Пловдив,

Тадей Г. от с. Брани поле, Пловдивско, Георги С. от Чирпан, Пламен П. от Добрич.

 

 

Признавам, надявах се, че поне половината от регистрираните посетители са съмишленици. И биха подкрепили тази медия с 1 лев месечно. Уви…

За улеснение, в страницата за дарения вече прилагам и адрес за изпращане на пощенски записи.

 

Сметката е така устроена, че не мога да известявам имената и броя на дарителите по банков път.

 

Съдейки по сумите, за себе си съм сигурен, че повечето дарители са едни и същи хора, които искрено помагат за съществуването на тази медия. Няма как да издържа дълго по този начин. Никой от тези благородни сърца не е длъжен на останалите, нито на мен.

 

Повтарям, че сметката е направена така, та да не се узнава нищо, в т.ч. броят, имената, адресите на дарителите и изпратените суми. Понякога научавам само броя на постъпленията от страната и чужбина и то само благодарение на ласкавото отношение на служителките.

 

Истина ви казвам: за да продължи да действа тази медия, е необходима вашата щедрост. Не преувеличавам. И няма как това да става с доброволните пожертвования само на едни и същи предани читатели.

 

Преди известно време в „Агора“ един анонимен подлец и клеветник ви посъветва: „Не хранете Ифандиев!“

 

Изглежда мнозинството послуша съвета му.

 

 

Не желая никой „да ме храни“. Но не съм в състояние да работя по 12-14 часа дневно, без моят труд да намери поне елементарна материална оценка. Пък и обикновено безплатните неща не са качествени.

 

В интерес на истината, с парите от вашите дарения успявам не само да поддържам сайта, който премина на по-висока такса, но и да си платя сметката за достъп в интернет. Може би още някои съвсем дребни неща. Толкова.

 

Преди доста време един от вас, който не се крие – чудесният специалист по английски език, преводач и преподавател Петър Коритаров, ми изпрати прилична за моите разбирания сума – 50 лева. Когато предложих да я върна, защото ми се стори прекалена, той ми писа, че „това е най-изгодната сделка в живота му“. Защото срещу тези „нищожни пари“ получава „огромен обем информация“.

 

 

Явно само шепа приятели на медията мислят така. Регистрираните посетители са повече от 1100. Гастрольорите са поне още толкова. Дори половината от редовните да са злонамерени, остават 550. Всеки от тях да внася по 1 лев месечно – 10 до 12 лева годишно, бих могъл да продължа.

 

Не става… Но ще се боря, докато мога.

 

 

Освен това очаквах съдействие – с ваши статии. Вярно, без хонорар.

Но нима на повечето останали места плащат за публикации?

 

Явно няма необходимост от такъв тип публицистика. Истината вълнува малцина. Има по-важни неща…

 

Не съдя никого. Изцяло приемам, че вината е в мен, защото не откликвам на злободневието.

 

Признавам, че ми е късно да се променям.

 

 

Въпреки всичко, съобщавам, че можете да изразите щедростта си като изпращате малки суми на един пощенски адрес и на две сметки с един и същ титуляр, обявени в рубриката „Дарения“ под главата на сайта или вдясно на основната страница, както и по пощата чрез запис на посочения адрес.

 

 

Достатъчно е да натиснете този бутон (позиция) и цялата информация ще се покаже.

 

 

Неудобно е, но поради преследванията няма друг начин.

 

 

По-добре е повече хора, и по разбираеми причини имигрантите, да помагат с малки суми, отколкото обратното – малцина – с големи.

 

 

 

 

 

 

 

ДОСТЪП ДО ПРОЕКТОЗАКОНА ЗА ДЕКОМУНИЗЦИЯ

 

 

Всеки, който прояви желание да разполага с копие от текста на Проектозакона за декомунизация, може да го прочете или придобие от online:

http://diagnosa.net/diagnosite-mi/%D0%BF%D1%80%D0%BE%D0%B5%D0%BA%D1%82%D0%BE%D0%B7%D0%B0%D0%BA%D0%BE%D0%BD-%D0%B7%D0%B0-%D0%B4%D0%B5%D0%BA%D0%BE%D0%BC%D1%83%D0%BD%D0%B8%D0%B7%D0%B0%D1%86%D0%B8%D1%8F%D1%82%D0%B0

 

 

 

 

 

 

ГЛЕДАЙТЕ В ИНТЕРНЕТ

 

Побързайте да гледате видеозаписите на старите издания на предаването „Диагноза с Георги ИфандиевYouTube, защото вече ги изтриват. Ето връзка (link):

 

http://www.youtube.com/results?search_query=%D0%B8%D1%84%D0%B0%D0%BD%D0%B4%D0%B8%D0%B5%D0%B2&suggested_categories=25&page=3

 

и във VBOX7 от:

 

http://vbox7.com/tag:%D0%B8%D1%84%D0%B0%D0%BD%D0%B4%D0%B8%D0%B5%D0%B2

 

Записите са достъпни благодарение на усилията на Юри Комсалов от Скандинавия и на Марко П. от Великобритания.

 

 

 

 

 

 

 

ТЕХНИЧЕСКИ УТОЧНЕНИЯ

 

Ако размерът на текста ви затруднява и използвате търсачката Google, отидете в менюто горе на страницата, спрете върху третата възможна позиция отляво надясно и щракнете (кликнете) върху нея – ViewИзглед. Щракнете (кликнете) веднъж, за да се отворят възможностите. След което слезте надолу до седмата възможна – ZoomУвеличение, и изберете процента, с който да увеличите размера на страницата, без да я повреждате. Препоръчвам 150 процента.

 

Ако щракнете (кликнете) върху която и да е илюстрация, тя се увеличава. За да я върнете в предишния й размер, натиснете върху „хиксчето“ в горната лява част на илюстрацията.

 

Ако щракнете (кликнете) върху номер на бележка под линия, автоматично ще попаднете на нея. За да се върнете в текста, моля, щракнете (кликнете) отново върху същия номер, но на бележката под линия.

Вече спокойно можете да четете всички публикации. Достатъчно е да влезете в някоя страница, например в „Диагнозите ми“, и горе вдясно да намерите бутона „Назад“. Натискате го (щраквате, кликвате върху него) и всички публикации се показват.

 

 

Системите за форуми работят по следния начин:

 

 

Има категории и всяка от тях има един или повече форуми. Във всеки един форум се пускат теми (posts), които хората дискутират.

В нашия случай, няма нужда от излишно категоризиране. Ето я структурата за момента:

 

 

Форум: „За сайта“:

 

 

Описание: „Тук можете да споделите Вашата градивна критика относно сайта и да докладвате грешките, които сте открили в него.“

 

 

Форум: „За предаването“:

 

 

Описание: „Тук можете да обсъждате проблемите, посочени в предаването и в статиите. Какво е Вашето мнение? За или против? Защо?“

Форумната система, която ползваме, има екстрата да създава нова тема в момента, в който Вие пуснете статия. Активирано е. Също така има възможността за показване на профил на човек или пък за редактиране на собствения.

 

 

Как да създадете нова тема във форума?

 

 

Отидете в страница „Агора“. След което изберете в кой форум ще пишете – да речем избирате „За сайта“. Зарежда се нова страница в която ще видите бутон „Нова тема“. Оттам писането на тема е ясно.

 

 

Как да редактирате профила си през форума?

 

 

Отидете на страница „Контакти“. Има директна връзка „Редактиране на профила“.

 

 

 

                  Иван Занев, WEB-дизайнър

                  Единствено за отстраняване на технически проблеми:

      support@diagnosa.net

 

 

 

 


[1] На английски – ISIS или ISIL. Тези съкращения ще ви улеснят по-нататък.

[2] Вж. напр. “Isis declares its captive territories an ‘Islamic Caliphate’” by Richard Spencer, “The Telegraph”, telegraph.co.uk, London, Sunday, 29 June 2014 г., online: http://www.telegraph.co.uk/news/worldnews/middleeast/10934427/Isis-declares-its-captive-territories-an-Islamic-Caliphate.html; същото в: “Isis declares caliphate in Iraq and Syria – live updates” by Matthew Weaver, “The Guardian”, theguardian.com, London, Monday, 30 June 2014 г., online: http://www.theguardian.com/world/middle-east-live/2014/jun/30/isis-declares-caliphate-in-iraq-and-syria-live-updates

[3] Вж. напр. “Revivalism, Shi‘a Style: Energized Shi‘a represent a powerful challenge to Sunni extremism and jihadism” by John O. Voll, Professor of Islamic history at Georgetown University, “The National Interest”, nationalinterest.org, Shade, NJ, January-February 2007 г., online: http://nationalinterest.org/bookreview/revivalism-shi%E2%80%98a-style-1359

[4] Авторът греши, но няма вина за това. По времето, когато той е живял и работил, много от документите свидетелствата и артефактите, с които днес разполагаме, все още не са били известни. Тихомиров е възприемал Стария завет и като история. Макар с уговорки и донякъде, и със съзнанието, че Танахът е недостоверен и ненадежден източник.

[5] Редовните читатели вече са наясно за историческата кражба, извършена от самозваните „евреи“. Никога не е съществувал Аврам или Авраам във вида, в който ни е поднесен в Танаха. Неговият прототип е древнобългарският владетел Абар-Кам, който е първият човек, написал книга за вярата в един бог – единобожието, монотеизма. Така той бил прехвърлен и вписан в Корана като… Ибрахим.

[6] Г. Грец – “История на евреите”, том І. – Бел. на Л. Тихомиров.

[7] Богата вдовица, станала съпруга на Мохамед, когато била на 39 години, а той – на 24. Коментарите търсете в книгите на Григорий Климов.

[8] Всъщност на арамейски – древен тракийски (български) език, на който са написани и Старият, и Новият завет. По онова време евреите нямали свой език и ползвали арамейския.

[9] Ревностен последовател на юдаизма.

[10] Лев Александрович Тихомиров – „Религиозно-Философские основы Истории“, Приложение к журналу „Москва“, Москва, 1997 г., стр. 291-313, книгата е достъпна в pdf от online: http://lib.eparhia-saratov.ru/books/18t/tihomirov/tihomirov2/tihomirov2.pdf; „Ислам: Пророк ислама”, online http://www.netda.ru/belka/text_mil/islam_tihomirov.htm; съвсем същото: Лев А. Тихомиров – Религиозно-Философские основы Истории, Holy Trinity Orthodox Mission, Православие и современность, Информационно-аналитический портал Саратовской епархии Русской Православной Церкви, Электронная библиотека, Москва, година на издаването не е посочена, стр. 134-148 и сл.

[11] Вж. “Mamading in Magaluf: this is not a tale of broken Britain. It’s far, far sadder” by Barbara Ellen, “The Observer”, theguardian.com, London, Saturday, 5 July 2014 г., online: http://www.theguardian.com/commentisfree/2014/jul/05/mamading-magaluf-alcohol-sex-exploitation

[12] Вж. 003 – Video – Get rid of hunger, Amanpour – CNN,  February 5, 2014 в: Георги Ифандиев – „Янукович, Тимошенко, Кличко, Тяхнибок или как световната революция държи поправителен изпит в Украйна“, „Диагноза с Георги Ифандиев“, diagnosa.net, София, 24 февруари 2014 г., online: http://diagnosa.net/diagnosite-mi/%D1%8F%D0%BD%D1%83%D0%BA%D0%BE%D0%B2%D0%B8%D1%87-%D1%82%D0%B8%D0%BC%D0%BE%D1%88%D0%B5%D0%BD%D0%BA%D0%BE-%D0%BA%D0%BB%D0%B8%D1%87%D0%BA%D0%BE-%D1%82%D1%8F%D1%85%D0%BD%D0%B8%D0%B1%D0%BE%D0%BA-%D0%B8 или в YouTube от online: https://www.youtube.com/watch?v=zem9LAQgVJ0

[13] Вж. напр. “Rivals say Maliki leading Iraq to ‘civil war’: Iraq’s deputy Prime Minister accuses Nouri al-Maliki of acting like “a dictator” amid fears of “chaos and civil war” by Dahr Jamail, Al Jazeera, aljazeera.com, Doha, 28 December 2011 г., online: http://www.aljazeera.com/indepth/features/2011/12/2011122881820637664.html

[14] Вж. Alex Alexiev, Senior Fellow, Eurasian Affairs, International Assessment and Strategy Center – IASC, Alexandria, VA, 2014 г., online: http://www.strategycenter.net/scholars/scholarID.26/scholar_detail.asp

[15] Вж. „Център за изследване на Балканския и Черноморски регион: АЕЦ “Белене“ е невъзможна“, 3Е-news, 3e-news.net, „Екоенерджи медиа“ ООД, 12 август 2011 г., online: http://3e-news.net/%D0%B8%D0%BD%D1%82%D0%B5%D1%80%D0%B2%D1%8E%D1%82%D0%B0/%D1%86%D0%B5%D0%BD%D1%82%D1%8A%D1%80-%D0%B7%D0%B0-%D0%B8%D0%B7%D1%81%D0%BB%D0%B5%D0%B4%D0%B2%D0%B0%D0%BD%D0%B5-%D0%BD%D0%B0-%D0%B1%D0%B0%D0%BB%D0%BA%D0%B0%D0%BD%D1%81%D0%BA%D0%B8%D1%8F-%D0%B8-%D1%87%D0%B5%D1%80%D0%BD%D0%BE%D0%BC%D0%BE%D1%80%D1%81%D0%BA%D0%B8-%D1%80%D0%B5%D0%B3%D0%B8%D0%BE%D0%BD-%D0%B0%D0%B5%D1%86-%D0%B1%D0%B5%D0%BB%D0%B5%D0%BD%D0%B5-%D0%B5-%D0%BD%D0%B5%D0%B2%D1%8A%D0%B7%D0%BC%D0%BE%D0%B6%D0%BD%D0%B0_7651 Главен редактор и собственик на портала е Галина Александрова, която е бивш заместник-главен редактор на в. „Капитал“. Вече правите ли връзката с Иво Прокопиев, Държавна сигурност – бащата и братът на „бизнесмена“, кръга „Агнешки главички“ около Никола Николов, разградския депутат от СДС, твърде близък до Иван Костов, действащия президент Росен Плевнелиев, който е започнал своята преуспяваща кариера с помощта на Андрей Луканов и Емилия Масларова. (Вж. напр. „Агнешките главички“ налазиха Плевнелиев: Прокопиев бута старите главатари от кръга в СДС да влязат в партийната завера на държавния глава“, Vsekiden.com,София, 17 октомври 2013 г., online: http://www.vsekiden.com/141939)

[16] “Cape Fear” – 1991 г., 128 минути. „Нос“ като географско понятие. Заглавие на нашумял американски филм от т. нар. трилъри – в които публиката се чувства част от действието, вживява се – обикновено, свързани със страшни сюжети. Сценарият е по едноименния роман на Джон Д. Макдоналд. Режисьор е известният Мартин Скорсезе. Със „звездното“ участие на Робърт Де Ниро, Ник Ноулти и Джесика Ланг.

[17] Вж. слово на Радой Ралин по повод на тържественото честване на Райко Алексиев в Народния театър, София, 8 март 1993 г., в: Ивайла Александрова – „Горещо червено“, ИК „Жанет 45“, Пловдив, 2007 г., стр. 68.

[18] Всъщност е връчила акредитивните си писма на Барак Хюсеинович на 10 август 2010 г. Първия път е изкарала близо два мандата – от 30 януари 2002 г. до 21 август 2008 г. Свръх ценен кадър!…

[19] В оригинала е с главна буква „х“, но съвестта ми не позволява да допусна такова кощунство с най-голямата измама на ХХ век, наречена „всесъжение“ – „шоа“.

[20] От много години настоявам, че елементарната почтеност изисква в центъра на Тел Авив да бъде издигнат паметник на Адолф Хитлер – практическия основател на Израел.

[21] „Алекс Алексиев: Кюрдистан не само ще остане независим, но има и голям шанс да се уголеми в близкото бъдеще“, Информационна агенция „Фокус“, focus-news.net, София, понеделник, 30 юни г.: online: http://www.focus-news.net/opinion/2014/06/30/28978/aleks-aleksiev-kyurdistan-ne-samo-shte-ostane-nezavisim-no-ima-i-golyam-shans-da-se-ugolemi-v-blizkoto-badeshte.html

[22] Вж. “Iraq receives Russian fighter jets to fight rebels”, BBC News, bbc.com, BBC, London, Sunday, 29 June 2014 г., online: http://www.bbc.com/news/world-middle-east-28077462

[23]  „Алекс Алексиев: Кюрдистан не само ще остане независим, но има и голям шанс да се уголеми в близкото бъдеще“, Информационна агенция „Фокус“, вече цит. съч.

[24] Теодор Херцел, цитиран в: Walter Laqueur – “A History of Zionism”, Holt, Rinehart, and Winston. New York, Chicago and San Francisco, 1972 г., стp. 95.

[25] Вж. напр. “Terrorist Designations of Groups Operating in Syria”, Media Note, Office of the Spokesperson, U.S. Department of State, state.gov, Washington, DC, 14 May 2014 г., online: http://www.state.gov/r/pa/prs/ps/2014/05/226067.htm

[26] Вж. “Rome will be conquered next, says leader of ‘Islamic State’: Muslims have been called to flock to the ‘Islamic State’ to gather for a battle against non-believers throughout the world” by Damien McElroy, Foreign Affairs Correspondent, “The Telegraph”, telegraph.co.uk, London, Tuesday, 2 July 2014 г., online: http://www.telegraph.co.uk/news/worldnews/middleeast/syria/10939235/Rome-will-be-conquered-next-says-leader-of-Islamic-State.html

[27] Огнян Дойнов – „Спомени“, допълнени от Зоя Димитрова, Книгоиздателска къща „Труд“, София, 2002 г., стр. 339.

[28] Вж. “ISIS Spokesman Declares Caliphate, Rebrands Group as “Islamic State” by Jihadist News, SITE Institute, SITE Intelligence Group, siteintelgroup.com, Bethesda, MD, 29 June 2014 г., online: https://news.siteintelgroup.com/Jihadist-News/isis-spokesman-declares-caliphate-rebrands-group-as-islamic-state.html Вж. още подробности и в: “Iraq crisis: Isis changes name and declares its territories a new Islamic state with ‘restoration of caliphate’ in Middle East” by Adam Withnall, “The Independent”, independent.co.uk, London, Sunday, 30 June 2014 г., online: http://www.independent.co.uk/news/world/middle-east/isis-declares-new-islamic-state-in-middle-east-with-abu-bakr-albaghdadi-as-emir-removing-iraq-and-syria-from-its-name-9571374.html

[29] Пак там.

[30] Вж. “The Nex Bin Laden: ISIS Leader Abu Bakr Al-Baghdadi”, Fox News, foxnewsinsider.com, New York, NY, Sunday, 30 June 2014 г., online: http://foxnewsinsider.com/2014/06/13/next-bin-laden-isis-leader-abu-bakr-al-baghdadi

[31] Вж. An Act to authorize appropriations for fiscal year 2013 for military activities of the Department of Defense, for military construction, and for defense activities of the Department of Energy, to prescribe military personnel strengths for such fiscal year, and for other purposes, One Hundred Twelfth Congress of the United States of America, At The Second Session Begun and held at the City of Washington on Tuesday, the third day of January, two thousand and twelve, H. R. 4310, Authenticated US Government Information, Congress of the United States of America, Washington, DC, Tuesday, January 3, 2012 г. Документът е в архива на автора.

[32] “Fox’s Pirro: Obama set ISIS leader free in 2009”, Jeanine Pirro on Saturday, June 14th, 2014 in a broadcast on Fox News, Pundit Fact, politifact.com, “Tampa Bay Times”, Tampa Bay, FL, 14 June 2014 г., online: http://www.politifact.com/punditfact/statements/2014/jun/19/jeanine-pirro/foxs-pirro-obama-set-isis-leader-free-2009/

[33] Джордж Реймънд Ричард Мартин – американски писател, носител на множество непрестижни награди, в поредната нашумяла булевардна глупотевина „Игра на тронове“. (George R.R. Martin – “A Game of Thrones, Bantam Spectra, New York и Harper Voyager Books, London, 1996 г.) На практика сериалът, носещ това име, е вдъхновен от първата негова книга от поредицата, озаглавена „Песен за лед и огън“ – “A Song of Ice and Fire”, 1996 г.

[34] “Sephardi leader Yosef: Non-Jews exist to serve Jews” by Marcy Oste, Jewish Telegraphic Agency, jta.org, New York, NY, October 18, 2010 г., online: http://www.jta.org/2010/10/18/news-opinion/israel-middle-east/sephardi-leader-yosef-non-jews-exist-to-serve-jews Същото, но изтрито, в: “Yosef: Gentiles exist only to serve Jews” by Jonah Mandel, “The Jerusalem Post”, Jerusalem, October 18, 2010 г.

[35] “Sephardi leader Yosef: Non-Jews exist to serve Jews” by Marcy Oste, Jewish Telegraphic Agency, jta.org, New York, NY, October 18, 2010 г., online: http://www.jta.org/2010/10/18/news-opinion/israel-middle-east/sephardi-leader-yosef-non-jews-exist-to-serve-jews Същото, но изтрито, в: “Yosef: Gentiles exist only to serve Jews” by Jonah Mandel, “The Jerusalem Post”, Jerusalem, October 18, 2010 г.

[36] Например през септември предстои издаването на задълбочено проучване, озаглавено „Войната срещу жените в Израел: История на религоизния радикализъм и на жените, борещи се за свобода“ от родената в САЩ еврейка Елейна Марайлес Сзтокман. (Elana Maryles Sztokman – “The War on Women in Israel: A Story of Religious Radicalism and the Women Fighting for Freedom”, Sourcebooks, Naperville, IL, 16 September 2014 г.)

[37] Sephardi leader Yosef: Non-Jews exist to serve Jews” by Marcy Oste, Jewish Telegraphic Agency, вече цит. съч.

[38] На 21 декември 1988 г. самолет на американската компания „Пан Ам“ по полет 103, експлодира във въздуха над Локърби, Шотландия. Загинаха 270 души от 21 страни. Набедиха либийските власти и по-конкретно цитирания служител на тамошните секретни служби. След смъртта и на диктатора Муамар Кадафи, английски възпитаник, узерперал властта с преврат, организиран от ЦРУ, стана ясно, че либийците нямат нищо общо с атентата. Този път набедиха новия „необходим грешник“ – Иран. Също така – Сирия?! Когато истината излезе наяве, ще лъснат мутрите на Моссад, ЦРУ, ФСБ… – на шпионските централи, които обслужват интернационалните финансисти. (Вж. напр. “Lockerbie bombing: are these the men who really brought down Pan Am 103? Evidence gathered for the aborted appeal against Abdelbaset al-Megrahi’s conviction points finger at Iran and Syrian-based terrorist group” by Gordon Rayner, Chief Reporter, “The Telegraph”, telegraph.co.uk, London, March 10, 2014 г., online: http://www.telegraph.co.uk/news/uknews/terrorism-in-the-uk/10688179/Lockerbie-bombing-are-these-the-men-who-really-brought-down-Pan-Am-103.html; “‘Lockerbie bombing was the work of Iran, not Libya’: In new documentary, former Iranian spy says Khomeini ordered the attack in retaliation for accidental US strike on Iranian plane” by Times of Israel staff, “Times of Israel”, timesofisrael.com, Jerusalem, March 11, 2014 г., online: http://www.timesofisrael.com/lockerbie-bombing-is-the-work-of-iran-not-libya/)

[39] Вж. „Обсадата“ – “The Siege”, Writers: Lawrence Wright (story), Lawrence Wright (screenplay), Director: Edward Zwick, Starring: Denzel Washington, Bruce Willis, Annette Bening, 20th Century Fox, 1998 г.

[40] Библия – „Първа книга Моисеева – Битие“, гл. 32, ст. 24-32.

[41] “British jihadi: I won’t
return to UK until black flag flies over Buckingham Palace” by Raziye Akkoc, “The Telegraph”, telegraph.co.uk, London, Friday, 4 July 2014 г., online: http://www.telegraph.co.uk/news/uknews/terrorism-in-the-uk/10945330/British-jihadi-I-wont-return-to-UK-until-black-flag-flies-over-Buckingham-Palace.html

[42] Вж. напр. “Ibrahim al-Asiri: the genius on a quest to build the untraceable bomb” by Con Coughlin, “The Telegraph”, telegraph.co.uk, London, July 4th, 2014 г., online: http://blogs.telegraph.co.uk/news/concoughlin/100278675/ibrahim-al-asiri-the-genius-on-a-quest-to-build-the-untraceable-bomb/

[43] Вж. напр. най-новото известие за подобно действие: “Iraq detains Sunnis in Baghdad to pre-empt activation of Islamic State ‘sleeper cells’” by Ruth Sherlock, Baghdad, “The Telegraph”, telegraph.co.uk, London, Friday. 4 July 2014 г. online: http://www.telegraph.co.uk/news/worldnews/middleeast/iraq/10945291/Iraq-detains-Sunnis-in-Baghdad-to-pre-empt-activation-of-Islamic-State-sleeper-cells.html

[44] “Russia’s Vladimir Putin still has friends in the west” by Philip Stephens, “The Financial Times”, ft.com/cms, London, April 17, 2014 г., online: http://www.ft.com/cms/s/0/0bfe4044-c490-11e3-8dd4-00144feabdc0.html#axzz36UTWXilY

[45] Вж. “Spanish royal family fraud case: first evidence against King Felipe VI’s brother-in-law: An accountant and co-accused has provided written testimony of how Princess Cristina’s husband allegedly creamed off millions of euros” by agencies, “The Telegraph”, telegraph.co.uk, London, 3 July 2014 г., online: http://www.telegraph.co.uk/news/worldnews/europe/spain/10944554/Spanish-royal-family-fraud-case-first-evidence-against-King-Felipe-VIs-brother-in-law.html

[46] „Утринно слънце“, яп. Не предизвиква ли у вас асоциации с Аврора – Aurore – Зора?

[47] “Left In The Dark: Secret U.S. military flights carried officials, equipment to N. Korea” by Yoshihiro Makino, Correspondent, “The Asahi Shimbun”, ajw.asahi.com, Osaka, Japan, February 15, 2013 г., online: http://ajw.asahi.com/article/behind_news/politics/AJ201302150067; “Left In The Dark: N. Korea assessments hampered by limited or bad U.S. data” by Yoshihiro Makino, Correspondent, “The Asahi Shimbun”, ajw.asahi.com, Osaka, Japan, February 15, 2013 г., online: http://ajw.asahi.com/article/asia/korean_peninsula/AJ201302150084

[48] “Left In The Dark: N. Korea assessments hampered by limited or bad U.S. data” by Yoshihiro Makino, Correspondent, “The Asahi Shimbun”, вече цит. съч.

[49] “Left In The Dark: Secret U.S. military flights carried officials, equipment to N. Korea” by Yoshihiro Makino, Correspondent, “The Asahi Shimbun”, ajw.asahi.com, Osaka, Japan, February 15, 2013 г., online: http://ajw.asahi.com/article/behind_news/politics/AJ201302150067

[50] Пак там.

[51] Вж. “New video shows Isis fighters in control of Syria’s biggest oil field: Footage on social media purports to show fighters from the extremist group at the al-Omar oil field in Syria’s eastern Deir al-Zor province” by BST, “The Telegraph”, telegraph.co.uk, London, Thursday, 3 July 2014 г., online: http://www.telegraph.co.uk/news/worldnews/middleeast/syria/10944039/New-video-shows-Isis-fighters-in-control-of-Syrias-biggest-oil-field.html

[52] За еврейския произход на Реджеп Тайип Ердоган и съпругата му вж. напр. Ergün Poyraz – “Musa’nın Çocukları: Tayyip ve Emine”, Togan Yayıncılık, Istanbul, 2007 г.; Angel Rabasa, F. Stephen Larrabee – “The Rise of Political Islam in Turkey”, Rand Corporation, Santa Monica, CA, 2008 г., стр. 66. Ергуюн Пойраз, авторът на първата книга, беше осъден на… 29 години затвор! (Вж. “Long sentences for Ergenekon suspects, life for ex-army chief”, “Today’s Zaman”, todayszaman.com, Istanbul, Monday, August 5, 2013 г., online: http://www.todayszaman.com/news-322781-long-sentences-for-ergenekon-suspects-life-for-ex-army-chief.html) Синедрионът не прощава. Същият автор доказа еврейските корени и на настоящия президент Мустафа Гюл. Книгата му е озаглавена „Розата на Мойсей“. Понеже, както добре знаем, „гюл“ означава „роза“.

[53] “Fox’s Pirro: Obama set ISIS leader free in 2009”, Jeanine Pirro on Saturday, June 14th, 2014 in a broadcast on Fox News, Pundit Fact, вече цит. съч.

[54] Алекс Алексиев: Кюрдистан не само ще остане независим, но има и голям шанс да се уголеми в близкото бъдеще“, Информационна агенция „Фокус“, вече цит. съч.

[55] Полковник Филип Дж. Корсо с Уилям Дж. Бърнс – „Денят след Розуел: Бивш служител на Пентагона разкрива шокиращи правителствени тайни за дългоукриваното присъствие на НЛО“, Том І, ИК „Огледало“, София, 2009 г., стр. 14.

[56] В официалната му биография четем: „Завършва през 1963 г. кинорежисура в ИДЕК в Париж.“ („Атанас Киряков“, УикипедиЯ, последна промяна на страницата на 28 януари 2012 г., online: http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%90%D1%82%D0%B0%D0%BD%D0%B0%D1%81_%D0%9A%D0%B8%D1%80%D1%8F%D0%BA%D0%BE%D0%B2)

[57] Димитрина Чернева – „Атанас Киряков: Комунизмът ни превърна в един лицемерен народ“, „Гласове“, glasove.com, София, петък, 7 октомври 2011 г., online: http://www.glasove.com/atanas-kiryakov-komunizmut-ni-prevurna-v-edin-litsemeren-narod-16622

[58] Вж. “An aircraft carrier without planes is the perfect metaphor for Britain’s diminished global status” by Iain Martin, “The Telegraph”, telegraph.co.uk, London, Friday July 4th, 2014 г., online: http://blogs.telegraph.co.uk/news/iainmartin1/100278745/an-aircraft-carrier-without-planes-is-the-perfect-metaphor-for-britains-diminished-global-status/

[59] Пак там.

[60] Вж. Dinesh Joseph D’Souza – “America: Imagine the World Without Her”, 2014 г.

[61] Вж. Aaron Russo – “America: From Fridom to Fascism”, 2006 г.

[62] Американския институт по предприемачеството, Фондация „Наследство“, Институтът „Хуувър“, списание „Политически преглед“, англ.

[63] Вж. напр. “Forbes Article Spurs Media Soul Searching” by Tim Arango, “The New York Times”, nytimes.com, New York, NY, September 24, 2010 г., online: http://www.nytimes.com/2010/09/25/business/media/25forbes.html?_r=0; Вж. напр. “Star Commentator Is Out as Christian College President After Scandal” by Ariel Kaminer, “The New York Times”, nytimes.com, New York, NY, October 18, 2012 г., online: http://blogs.reuters.com/great-debate/2014/07/02/to-celebrate-the-fourth-of-july-dont-go-see-this-movie/

[64] Вж. “Playboy Interview: Gary Oldman” by David Hochman, “Playboy”, playboy.com, New York, NY, Wednesday, June 25, 2014 г., online: http://www.playboy.com/playground/view/gary-oldman-playboy-interview

[65] Вж. напр. Hrvoje Potrebica, Marko Dizdar – “Prilog poznavanju naseljenosti Vinkovaca i okolice u starijem željeznom dobu” (“A Contribution to Understanding Continuous Habitation of Vinkovci and its Surroundings in the Early Iron Age”), “Prilozi Instituta za arheologiju u Zagrebu”, Vol. 19, No. 1, Zagreb, Srpanj 2002 г., стр. 79–100. Публикацията е в архива на автора. Резюме на текста в превод на английски от online: http://hrcak.srce.hr/index.php?show=clanak&id_clanak_jezik=1560

[66] Вж. напр. John Van Antwerp Fine – “The Early Medieval Balkans: A Critical Survey from the Sixth to the Late Twelfth Century”, University of Michigan Press, Ann Arbor, MI, 1991 г., стр. 66.

[67] Вж. Кубан Боян – „Чулман Толгау”, с предговор и коментари от Фаргат Габдул-Хамитович Нурутдинов, превод и редакция на Пламен Анакиев, ИК „Огледало”, София, 2009 г., стр. 37 и сл.; 573.

[68] „От Матея свето Евангелие“, гл. 15, ст. 8-9.

[69] Заснеме се сама, самофотогрфира се. За мен изфабрикуваната дума selfie е израз на простащина. Нещо, което да задоволи примитивите. Както Бай-Ганювото „фатално“, Тодор-Живковото „мултиплициране“, или Росен-Плевнелиевите „надграждане“ и „опорни точки“.

[70] “Italy’s Renzi says Europe must boost growth” by Francesco Guarascio, Strasbourg, France, Reuters, uk.reuters.com, London,  Wednesday, July 2, 2014 г., online: http://uk.reuters.com/article/2014/07/02/uk-eu-italy-idUKKBN0F72BP20140702

[71] Вж. “Israeli teenagers: Netanyahu warns Hamas will pay” by Robert Tait, Jerusalem, “The Telegraph”, telegraph.co.uk, London, Sunday, June 30, 2014 г., online: http://www.telegraph.co.uk/news/worldnews/middleeast/israel/10937009/Israeli-teenagers-Netanyahu-warns-Hamas-will-pay.html

[72] Вж. “30 new arrests as Israel presses West Bank hunt for hostage teens” by Reuters, “The Telegraph”, telegraph.co.uk, London, June 20, 2014 г., online: http://www.telegraph.co.uk/news/worldnews/middleeast/israel/10913608/30-new-arrests-as-Israel-presses-West-Bank-hunt-for-hostage-teens.html; “30 new arrests as Israel presses West Bank hunt for hostage teens” by Reuters, “The Telegraph”, telegraph.co.uk, London, June 20, 2014 г., online: http://www.telegraph.co.uk/news/worldnews/middleeast/israel/10913608/30-new-arrests-as-Israel-presses-West-Bank-hunt-for-hostage-teens.html

[73] Вж. Bryan Mark Rigg – “Hitler’s Jewish Soldiers. The Untold Story of Nazi Racial Laws and Men of Jewish Descent in the German Military”, University of Kansas Press, Kansas, 2002 г. Книгата е в библиотеката на автора.

[74] Хенри Форд ­ “Интернационалните евреи”, Издателство “Жарава 2002”, София, 2002 г., стр. 170.

 

Анкета:

Редно ли е 27 лета след промените все така да ни ръководят и поучават комунисти, ченгета, московски възпитаници, номенклатурни рожби учили на Запад, и нагаждачи?

View Results

Loading ... Loading ...