Здравейте, Гост [Логин]
Територия на истината и свободното слово

ЗА ЧАСТНАТА СОБСТВЕНОСТ, СЕМЕЙСТВОТО И ДЪРЖАВАТА – НЕ ПО ЕНГЕЛС – Първа част

 

 

 

Във Великобритания приемат закон, който забранява пушенето в автомобилите. Не познавам тамошната Конституция, но не допускам да е по-малко демократична от нашата. А Член 17, алинея 3 от тукашната гласиЧастната собственост е неприкосновена.

 

„Демокрация“ с все по-малко права и свободи

 

Иън Бремър е един от онези, които съветват големците. Така и не разбрах какво означава някой да е политолог, но той е такъв. Оглавява най-голямата световна агенция за консултации при рискови ситуации в политиката, която носи Оруеловото название „Евразия Груп“. Според мен тези групировки са създадени тъкмо за това – да вършат нещата, описани преди повече от 60 години от Ерик Артър Блеър.

Уточнявам тези неща, защото неотдавна този Бремнър обяви комунистическите господари в Москва и Пекин за хора без проблеми. Неотдавна тоя „обясни“: „Владимир Путин е най-могъщият човек на света. Той може да промени страната си за миг.[1]

Според мен това е така, защото не е възпрепятстван от закона или от някакви сериозни демократични спънки. Само че „политологът“ изрече първите две букви от азбуката, но се побоя да стигне до нейния край. Тогава щеше да се изясни, че Путин е рожба на Братството. То е над него, а временният стопанин на Кремъл е длъжен да изпълнява всички капризи на интернационалните финансисти, които съставляват тайното световно правителство. Слушка и папка. Казват, че засега е натрупал от послушание повече от 41 милиарда долара.[2]

Направих това отклонение, което само на пръв поглед е такова, за да покажа, че междудемократичнияЗапад и постболшевишка Русия почти няма разлика. Сигурен съм, че и британската Конституция защитава всички видове собственост. Обаче и на Албиона, и у нас, пък и в много други страни, минаващи за демократични, въведоха задължителното връзване с колани на пътуващите в автомобили. Няма да коментирам черния хумор на зевзеците, които на часа обявиха, че след катастрофа загиналите изглеждали като живи… Въпросът ми е съвсем друг? Как така хората позволиха държавата да се намесва в тяхната частна собственост? Да ги принуждава да вършат точно определени неща на места, за които тя няма никакви заслуги. А сега започва да забранява на притежателите на автомобили да пушат в собствените си превозни средства! За това навярно и Оруел не се е сетил. Или фабианците не са му го съобщили.

И в двата посочени случая става дума за нашия собствен живот. Да не би държавата да е напреднала толкова много, та да си е въобразила, че ни е майка? Значителна част от моето и още няколко поколения се родихме и сме живи напук на нея. За нас тя винаги е била даже не мащеха, а истински враг.

Тук предстои да приемат закон, съгласно който ще глобяват родителите, оставили децата си сами за някой и друг час. Голяма работа! Цялото ми детство премина в подреждане на копчета, тъй като не притежавах играчки. Пък и нямаше откъде да се купят. Често вечер оставах съвсем сам, защото родителите ми ходеха на опера, на театър, на кино (тогава това беше празник и се обличаха официални тоалети). И ето – жив съм. За изненада на кой знае откъде пръкналите се „демократи“. Навярно тях не майка, а държавата ги е раждала. Не обикновен, а побъркан футуристичен комунизъм.

Новият закон, насочен срещу майчинството и бащинството, предстои да регламентира национализацията на рожбите ни! Та децата принадлежат на своите родители, а не на враждебната организация, нареченадържава“. Тя не само че не помага, а даже постоянно пречи на тяхното отглеждане и възпитание. Насърчаването на доносничеството ще бъде допълнителнителният и най-грозен ефект от противоконституционния нормативен акт.

След края на Втората световна война тайното световно правителство – орденът на илюминатите[3] – не случайно заложи разбиването на семействата на едно от челните местта в програмата си за господство над света. Първо, по икономически път, чрез поставянето на съпруга при такива условия, че да не е в състояние да издържа домочадието си. Това доведе жената до принудата да работи, вместо да отглежда децата си. А никога не забравяйте, че ролята на съпругата в семейството е тежка и отговорна. Тя забременява и ражда. По-рано невестата отглеждаше и възпитаваше челядта, грижеше се за реда и чистотата на жилището, за храната на фамилията, за домашния уют и намираше време за себе си. За да изглежда красива и да бъде привлекателна. Съпругата, майката създаваше онази атмосфера, позната ни катобащино огнище”. Така е нормално. Такъв е бил Божият промисъл. Затова Господ е създал половете – не само, за да продължат по биологичен път човешкия род, но и да изпълняват различни задачи – всеки да си знае мястото в семейството, а от там и в обществото. Така се е зародила и усъвършенствала цивилизацията. Но за тези неща – след малко.

 

Big Brother is watching You![4]

 

Ако четете тези редове на преносимия си компютър в кафене или на друго публично място, навярно някой наистина ви наблюдава. Почти сигурно обективите на не една и две камери се насочват към вас и записват действията ви. За всеки случай, за да ви имат заснети, ако направите нещо необичайно, съмнително. Нещо, което не отговаря на схващанията занормално поведениена ония или онзи, които са инсталирали камерите. Всеки може да монтира подобни „специални разузнавателни средства“. Без да ви пита дали сте съгласни да нарушават вашите права. Обикновена милиционерщина. Нали на практика се отнася до личното ви пространство? Обявяват това като „превенция на престъпността“. С други думи, съзират разбойник у всеки от нас.

Цените на тези апаратчета за проследяване и запаметяване са колкото на спанака, както се казва. Те са навсякъде. Шпионират ни без предупреждение. „Големият Брате реалност. Той отдавна напусна страниците на Оруеловата творба и навлезе в живота ни. Убеден съм, че вече никой не е в състояние да каже колко подобни съоръжения ни лишават от всякаква интимност извън жилищата ни. А в тях? Това не е само тук. Още по-зле е в „най-голямата“ демокрация. Едната от целите на атентатите от 11 септември 2011 г. беше именно тазида създаде повод за ограничаване на гражданските права. Приетият Патриотичен закон отприщи бента на държавните беззакония. Връщането назад към свободата и сигурността ще бъде невероятно трудно.

Преди двадесет години ме запознаха с бивш заместник-началник на Първо главно управление на Държавна сигурност. Беше излязъл от затвора, където го бяха натикали собствените му партийно-милиционерски другари. На тази единствена наша среща ни в клин, ни в ръкав, генералът ме предупреди, че службите ме следят дори в спалнята ми. Оказа се, че за телефонните разговори е излишно да питам. Записвали всичко. По това време борбата задемокрациябеше в разгара си

През 2009 г. поредното правителство на БКП беше поставено начело на държавата с обещанието да въздаде справедливост. Някои, въобразили си, че то е дошло на власт, очакваха кабинетът да прекрати използването наспециални разузнавателни средства“, достигнало разцвета си по време натройната коалиция“ – евфемизъм за единение на само на пръв поглед различаващи се фракции на комунистическата партия и нейните репресивни тайни служби.

Вместо това, проследяването, шпионирането, намесата в личния живот преживяват ренесанс. Колко опасно и неподлежащо на контрол е това, показаха случаите с т. нар. флашки. Стигна се до там филиали на Партията с противостоящи интереси да се замерят с тайни записи. Чак до най-високо държавно равнище. Каквото и да говорим, във всяка друга европейска държава, претендираща за някаквадемократичност“, записът, от който става ясно как премиер-министърката в съглашение с президента издава заповеди, драстично нарушаващи данъчното законодателство, би довело най-малкото до разследване. Тукнищо. Даже „храбрите“ медии, наченали акцията – кой имподхвърлифлашките и защо точно на тях – забравиха, че са се занимавали с това. Всяко чудо за три дни.

Така е, понеже активните мероприятия прийждат на вълни и още неутихнал шумът от едното, то бива застигнато от следващото. Сега ни заплашва проследяване в такситата, а не след дългои в собствените ни автомобили. При това ще ни наложат да се следим сами. Хем ще самодонасяме с видеозаписи за самите нас, хем ще напълним гушите на техните фирми за шпионска техника! Понеже мълчим и не реагираме, това неизбежно ще се случи.

 

Всичко по заповед в рамките на беззаконието

 

Както стана с „предпазните“ колани или с пушенето в колите във Великобритания. Утре могат да приемат закон, който да регламентира времето и начините за упражнаване на най-интимните човешки дейности. За раждаемостта да не говорим. Както в Китай от три десетилетия действа радикален закон, ограничаващ възпроизводството, така тук някойумниккато настоящата огнебор-премиерка, добре усвоилуроцитена нейнияучителТ.Ж., може да въведе задължителен минимум за раждаемост. Да му мислят и без друго наказаните от Бог или по друга причина с  фертилна невъзможност…

Не се усмхихвайте! Когато бях войник, милитаристичният „хумор“ на началниците включваше цитат от „мъдрия“ другар Добри Джуров. Според него „Българската народна армия можеше всичко, освен да ражда. Но се правели опити и в тази насока.“ Хич не е смешно. Днес жени в униформи маршируват редом до офицерите, сержантите и войниците. Джуровата мечта е сбъдната – войската ражда?!…

Тъжно любопитство се съдържа в още един неоспорим факт. Когато властниците решат, записите от незаконните шпионски камери биват признавани за доказателства в съда. Ако обаче бъде засегнат някой от тях, същите съдии не позволяват тяхното използване. Нещо повече – не допускат гледането на видеозаписи като доказателствен материал, независимо че иде реч за излъчени телевизионни предавания. А това е записано в закона. Излиза, че съдът нарушава закона.

Два пъти бях свидетел на подобно „равенство“, сходно с описаното пак от Джордж Оруел в „Животинската ферма“. В хода на делото по иска на телевизионния водещ Георги Жеков срещу комунистическо-ченгесарския депутат Веселин Бончев съдийката не допусна гледането на видеозапис от две телевизионни предавания, в които обвиняемият беше обидил ищеца. А те бяха главното доказателство. Без тях искът се обезсмисляше. Речено, сторено. Бончев беше оправдан, но скоро след това Господ въздаде Своята върховна справедливост

Само преди дни Софийският градски съд не допусна да бъде изгледан видеозапис, който безспорно доказва вината на бившия президент Петър Стоянов, познат и като „Виктор“. Ако съдиите бяха видели видеото, нямаше да оправдаят Фернандел. Защото ясно щяха да видят как той посяга и зашлевява Георги Жеков. А сега – по сталински – няма видео, няма шамар… Друг въпрос е: Защо все Жеков? Ами търси си го, ще рече някой. Е, вие дремете. И чакайте някой Кашпировски да ви събуди, като дойде густото

Това едемокрацията“ – прокламираният диктат на мнозинството, макар и в нищожна пропорция от 51 на 49 на сто. Мнозинство. „Болшинство“, обявил другарят Ленин! Не по-маловажен въпрос е, че изборите са измама. А свободата, която аз лелея, е тъкмо равенство пред господстващия общоприет закон. Толкова ли е сложно да се проумее? Отговорността е на всинца ни, а не само на онези, които са гудени във властта или по някакъв начин са се докопали до нея. На този свят няма подарени права. Битката за всеки сантиметър свободна територия в духовен смисъл е свещена. Ние сложихме оръжия още преди да посегнем към тях. Не ще престана да крещя: Няма мъже в тази страна! Не изключвам и себе си.

 

Свобода, традиция или „изми“?

 

Някога комунистите обещавали по кръчмите, че когато дойдат на власт, ще направят жените общи. Сториха го. Като отнеха собствеността на мъжете, осакатиха заплащането им и ги превърнаха в нещо полу“, в „метросъщества“. Така принудиха съпругите да работят. Сегашната жена отдавна не е дама. Тя е трактористка и кранистка, началничка, милиционерска надзирателка и даже войничка?! Нейната естествена привлекателна нежност се губи. Ще отречете ли, че жените вече са общи? Та те са повече навън, отколкото в домовете си! За противната разпуснатост на мнозинството от бившия нежен пол е излишно да отварям уста. Ще ме обявите за морук… Всичко това минава за „модерно“, сиреч – съвременно. А е просто модно – временно.

Днес сме свидетели на постепенно наближаващия финал на промените, започнали по уж естествения, еволюционен път на човешкия прогрес. Ето я една от връзките на илюминатите с комунизма – съсипването на семейството чрез някаква измамнаеманципация[5] и неизпълними обещания за никога не съществувало всеобщо равенство. Тези неща са плод на взаимната обич и уважение между мъжа и жената вътре в семейството. Те зависят от интелигентността и възпитанието и на двамата. И се уреждат от самите тях помежду им чрез съгласие, постигнато не толкова посредством дискусии, колкото на основата на опита и традициите.

Онези, които родиха феминизма, са най-силно засегнати от борбата за пълно равноправие. Суфражетките са унили. Техните родители – равините, ги пердашат на голо. Понастоящем в Израел се води истинска война за правата на жените. Доколко е важно това, можем да съдим по значението на еврейската държава в световните дела.

Ултраортодоксите, които завземат все повече власт в ционисткиярай“, държат религиозният закон Халака да замени светския. А той не предвижда почти никакви права на жените. Никога не забравяйте, че ислямът е еврейско творение. Известният руски учен Лев Тихомиров (1852-1923), посветил значителна част от живота си на изучаването на тази религия, обяснява: „От незапомнени времена са известни еврейските колонии в Арабия. Преданията отнасят появяването на евреите в тази част на Близкия изток едва ли не към епохата на Исус Навин (разбира се, литературен герой). По време на разрушаването на Йерусалимския храм много от евреите се насочили към Арабия. Тук се укрили и бегълците зилоти след разрушаването на Йерусалим от римляните. Еврейската колонизация, която била особено силна на север, проникнала до Йемен. В Северна Арабия евреите живеели на свободни племена и усвоили скотовъдния начин на живот. А между другото, дълго време, до самата 530 г., именно на тях принадлежала Медина, наричана Ятриб (или Ясриб).

Едва в 535 г., малко преди раждането на Мохамед [570 г.], еврейските ятрибски племена били принудени да отстъпят място на няколко арабски, с които живеели федеративно, на равни начала.

ЯтрибМедина, бил център на еврейското познание в Арабия. Там имало висша равинска школа, понякога наричана „академия“. Макар да усвоили до съвършенство арабския начин на живот и езика на арабите, арабските евреи едновременно с това съхранили вярата си и я разпространили сред арабите, върху които те, като цяло, имали силно културно влияние. Арабската азбука не е от еврейски произход, но календарът им е въведен от евреите. Близостта на езика и общият произход[6] способствали за еврейското влияние. Евреите усърдно поддържали сред арабите идеята за общия произход от Аврам,[7] макар и от различни майки[8]

Твърди се, че майката на Мохамед – Амина, дъщеря на Вахба от рода Зухра, също била арабка. Макар по предание тя да произхождала от Ятриб, т.е. от силно юдеизирана [и населена с евреи] област… Според Грец братовчедът на Хатидже[9]Варак ибн Науфал приел еврейската вяра и умеел да чете на еврейски[10]

Що се отнася до евреите, в началото отношенията им с Мохамед били много близки. Помощниците на Мохамед Абдала ибн Салам и Мухнарик били евреи и пазели целия Закон. По едно време „бащата на ислямаимал за секретар евреин, който водел цялата му кореспонденция. Самият Мохамед бил неграмотен, не можел да пише нито на арабски, нито на еврейски [по-точно – на арамейски (български)]. За учението си смятал, че той само възстановил чистата вяра на Аврам, която евреите изопачили, както постъпили и с Писанието. Първоначално Мохамед бил уверен, че евреите ще станат последователи на неговото учение, а пък евреите на свой ред смятали, че той просто ще стане еврейски прозелит,[11] който ще поддържа властта им в Арабия. За християнството Мохамед имал още по-смътни понятия, отколкото за еврейството. Заради това, че бил неграмотен, нямало как да познава нито Стария, нито Новия завет, освен ако ги бил слушал… Признавал Спасителя за пророк, но отричал божествеността Му и твърдял, че християните са извратили не само Писанието, но и учението на самия Исус Христос…[12]

Истината е, че споменатото Писание е книгата на Абар-Кам („Абарис“ у Херодот). Тя е първият в историята религиозен манифест на единобожието. Нейното съдържание е залегнало в основата на Библията и Корана. Точно тази книга попаднала в ръцете на Гидж – джирски (сирийски) бий (владетел) и търговец. Той се оженил за вдовицата на последовател на Абар Кам (Авраам, Ибрахим). Под нейно влияние превел на сирийски (арабски) език творбата на Абар-Кам за единобожието. Това станало през ХІІІ век пр.Р.Хр. Така от Гидж – Йемен, словото на Абар-Кам поело сред арабите и т. нар. библисти. Гидж или Идж наричали и планина на остров Креш (Крит), под която гори вечен огън. Българите и иджамите (вярващите в записаното в Тауре (Библията) – библистите) смятали тази планина за свещена и от нейното име произлиза названието „иджам“ – „библист“. От Тауре – Тора – закона на евреите.[13]

Изложих всичко това, за да разберете родствените прилики на потисничеството на жените в Стария завет и Корана. В този момент нещата в Израел са стигнали до там, че религиозните евреи не допускат дори плакати с изображения на жени да бъдат показвани по улиците. А кметът на Йерусалим Нир Баркат се е видял в чудо и не е в състояние да се справи с оротодоксалните екстремисти.[14] В Израел все по-голяма сила придобиват призивите за отменяне на всеобщото право на гласуване. То цели жените да бъдат лишени и от това право, както и от възможността да се трудят извън домовете си. „Компаниите, които не се съобразяват с тези норми на крайните ултраортодокси често стават жертви на преки нападения…

Полицията потвърди нарастващия вандализъм в рамките на ултраортодоксалните квартали на Йерусалим и близо до тях. Говорителят на ведомството Мики Розенфелд обяви, че полицията ще засили патрулирането там, за да предотврати евентуални хулигански акции… Розенфелд добави, че независимо от замерянето им с камъни, миналата седмица полицаите са арестували няколко души в ортодоксалния квартал Меах Шеарим.[15]

Докато в САЩ и Западна Европа хората се борят срещу банкерите, довели света до настоящата катастрофа, израелците се мъчат да върнат ционистката държава две хиляди години назад. Успеят ли, пред тях се открива пътят към покоряването на целия свят. Това ли иска човечеството?

Да припомня. Преди време, когато бе начело на правителството на ционистката държава, Ариел Шарон се обърна към тогавашния външен министър и настоящ президент Шимон Перес: „Искам съвсем ясно да ти обясня нещо. Не се тревожи от американски натиск над Израел, защото ние, еврейският народ, управляваме Америка. И американците го знаят.[16] Признанието на израелския министър-председател се отнася до останалата единствена свръх сила на планетата. Истината е, че с изключение на периода между 1947 и началото на 1953 година, когато тяхното момче Сталин се взе прекалено насериозно и се възпротиви на Братството, те ръководеха и СССР. Както е досега.

 

Техните и нашите семейства

 

Ала омъжкаряването на жените, феминизирането на мъжете и привидните грижи за потомството се отнасят само за нас и нашите семейства. Те – Братството и неговите наследници, живеят в консервативната обстановка на традициите. Понеже по-добре от всички знаят, че приемствеността е основа на повечето добри неща.

Ян Удо Холей, който пише под псевдонима Ян ван Хелсинг, узнава неща, които карат косите да настръхнат: „Смених темата. Започнах да говоря за децата и посочих, че масмедиите умишлено водят хората до затъпяване и ги принизяват. Той отговори: „Със сигурност. Но всеки може да избира кое предаване да гледа. От нас не идват единствено порнографските канали, които разяждат духа, но и театралните представления и концертите. Допускате ли, че гледам Talk-Show?[17] Това са неща за най-нисшите. С тези неща занимаваме тълпите, за да не вършат други глупости. След няколко години всички те ще имат чипове под кожата си и вече няма да могат да правят бели.

Смятате ли, че възпитаваме моите деца и децата от останалите наши семейства по същия начин, като останалите младежи? В никакъв случай. Нашите деца са спретнати и елегантни. Посещават елитни училища, говорят по няколко чужди езика и мислят глобално. Това са бъдещите водачи. Виждате как изглеждат днешните млади хора. Някои дори не се поглеждат в очите, какво остава да си стиснат ръцете или да проведат смислен разговор помежду си. Признавам: ние ги объркваме. Ала всеки сам решава дали да се остави да го объркватсам носи отговорността за това… Който търси, намира. Но повечето хора изобщо не желаят да търсят. Ето защо ние не ги различаваме от животните. Защото като тях не търсят. Ясно ли ви е? Онзи, който не използва своя ум и не се бори за свободата си, не усеща нейната липса.[18]

Всичко това достига ли до съзнанието ви? А до това на вашите деца?

„Еманципираните“ жени все още водят битки за равни права. Напоследък феминисткото движение отново набира сили. Така е при всяка криза. Това са скритите оръжия на синедриона. Напоследък чета, че проблемът с работните места, социалните помощи, данъците и пенсиите са „женска работа“.[19] Що за деление? И никой не споменава думичката „дискриминация“, този път по полов признак. Какви прекрасни ученици на Макиавели водят човечеството – “divide et impera” – „разделяй и владей“.

Братството хвърля всички сили за окончателното объркване, а защо не и побъркване, на човечеството. Новата кампания на фирмата за „младежки облекла“ „Бенетон“ преминава под знака на всеобщата любов междуеднополовите. Целта е да се проникне в съзнанието и то в неговите най-интимни и свещени кътчета, в своеобразния храм на човешката душа. Затова не се пестят средства. Стените на спирките на метрополитените в не една от европейските столици, както и други архитектурни забележителности са покрити с огромни снимки на видни мъже, жадно впили устни в страстна целувка. Не са пожалени представителите на някои религии, но, разбира се, отсъства равин. Изводите оставям за вас.

Ще си позволя едно отклонение от конкретната тема, което се надявам да ви помогне за по-нататъшното разбиране на движещите сили зад историческите събития. За да си обясните и проумеете същността на крупния съвременен капитал, следва да си припомните прословутата реплика от филмите за мафията: „Нищо лично, това е само бизнес.В сферата на огромните наднационални капитали наистина няма и сантиметър територия за сантименти. Типичната за човека от пасторалното общество грижа за най-близките, особено за децата, не важат в света на интернационалните компании. В техния мир няма място за некадърните, мързеливите и… непослушните. Тях или ги отстраняват в някаква малка Аркадия, или ги… отстрелват. През последния половин век у нас има не малко доказателствата за това.

 

 

Вместо Божието тайнство „брак“, съвместно съжителство

 

Комунистите отхвърлиха хилядолетните човешки традиции и се постараха насилствено да наложат някакви техни, уж нови и… „прогресивни”?! Повтарям, за да се помни: не случайно предците ни предупреждавали, че другарите ще направят жените общи. Комунистическата номенклатура превърна маса жени в свои държанки. Постигна го чрез съблазън с кариера и неработене срещу добра заплата, с натиск по служебна линия или чрез откровени заплахи и насилие. До какво доведе това? Няма как да бъде отречено – до неимоверно увеличаване на броя на разводите. Допълнителната антихристиянска битка със семейството превърна брака в „отживелица”. Днес оновасъвместно съжителство” – формата под която живееха еврейските болшевики Владимир Улянов-Бланк или Ленин и Надежда Фишберг-Крупскаясе превърна в модел на съществуване за децата на гоите. Изразено чрез мъдростта на древните, всекиму заслуженото.

Освен това другарите наложиха забрана върху притежаването на средства за производство. Обаче те прекрачиха границата на елементарната човещина и въведоха ограничения върху битовата собственост. Семейството нямаше право да има повече от едно жилище. След задължителното сгъстяване в големите градове – насилственото настаняване на квартиранти, от 1972 г. насетне комунистите определиха норми за жилищна площ на едно лице или семейство. Както можете да се досетите, те не важаха за тях. Максималният размер на къща или апартамент не биваше да надвишава 120 квадратни метра. Заради тези неща се стигна до парадокси. Хората взеха да се развеждат в името на семейството. Звучи налудничаво, но е вярно. По този начин юридически бивши, но фактически настояши съпрузи запазваха общо два апартамента, да речем.

В Протоколите на ционските мъдреци е записано: „Ние засегнахме юрисдикцията, изборния ред, печата, свободата на личността и най-вече образованието и възпитанието като крайъгълни камъни на свободното битие.[20]

Как израстват децата ни? Постепенно родителите биваха претрупвани с работа, за да свързват двата края. Тази свръхнатовареност съвсем ги отдалечи от техните собствени деца. Държавата се зае свъзпитаниетоим в несъществувалите дотогава детски градини. Част от програмата за по-лесното господство над хората е тяхното затъпяване. Основното средство за постигане на тази цел е влошеното качество на образованието. И то не само у нас, а навсякъде, даже в най-развитите страни. В края на 2009 г. в Англия бе обнародвано изследване. То доказа, че атаката срещу доброто образование на децата има най-малко 40-годишна давност.[21]

Към това следва да прибавим бурното развитие на т. нар. масова култура, изместила възвисяващите духа постижения на човешкия гений в различни области – музика, изобразително изкуство, литература, танц и т.н. Простащината, придружена от груб, а често пъти и нецензурен език, навлезе не само в масовия бит, но и впроизведенията на изкуството”. Създателите на такива произведения са финансово насърчавани от тайния Интернационал. Няма как да отречем, че днес повечето млади хора, когато навършат пълнолетие, са изградени простаци. Това са човекоподобни, готови да прегазят „като линейка” всеки, изпречил се на пътя им, както се изрази моя позната, отгледана в детска градина. При тоталитарната власт човешкият живот почти нямаше стойност. Понастоящем берем плодовете от тази безнравственост. Настоящите родители са реколтата на социализЪма, която вместо овошки, роди тръни. А: „Бере ли се грозде от тръни, или смокини от репей? Тъй, всяко добро дърво дава добри плодове, а лошо дърво дава лоши плодове: не може добро дърво да дава лоши плодове, нито лошо дърво да дава добри плодове. Всяко дърво, което не дава добър плод, отсичат и хвърлят в огън.[22]

 

 

Следва.

 

 

 

 

За връзка с автора:

diagnosa@start.bg

 

 

 

 

 

ТЕХНИЧЕСКИ УТОЧНЕНИЯ

 

Ако щракнете (кликнете) върху която и да е илюстрация, тя се увеличава. За да я върнете в предишния й размер, натиснете върху „хиксчето“ в горната лява част на илюстрацията.

Ако щракнете (кликнете) върху номер на бележка под линия, автоматично ще попаднете на нея. За да се върнете в текста, моля, щракнете (кликнете) отново върху същия номер, но на бележката под линия.

Вече спокойно можете да четете всички публикации. Достатъчно е да влезете в някоя страница, например в „Диагнозите ми“, и горе вдясно да намерите бутона „Назад“. Натискате го (щраквате, кликвате върху него) и всички публикации се показват.

 

Системите за форуми работят по следния начин:

Има категории и всяка от тях има един или повече форуми. Във всеки един форум се пускат теми (posts), които хората дискутират.

В нашия случай, няма нужда от излишно категоризиране. Ето я структурата за момента:

 

Форум: „За сайта“:

Описание: „Тук можете да споделите Вашата градивна критика относно сайта и да докладвате грешките, които сте открили в него.“

 

Форум: „За предаването“:

Описание: „Тук можете да обсъждате проблемите, посочени в предаването и в статиите. Какво е Вашето мнение? За или против? Защо?“

 

Форумната система, която ползваме, има екстрата да създава нова тема в момента, в който Вие пуснете статия. Активирано е. Също така има възможността за показване на профил на човек или пък за редактиране на собствения.

 

Как да създадете нова тема във форума?

Отидете в страница „Агора“. След което изберете в кой форум ще пишете – да речем избирате „За сайта“. Зарежда се нова страница в която ще видите бутон „Нова тема“. Оттам писането на тема е ясно.

 

Как да редактирате профила си през форума?

Отидете на страница „Контакти“. Има директна връзка „Редактиране на профила“.

 

Иван Занев, WEB-дизайнър

 

 

 

 

ГЛЕДАЙТЕ

 

 

Отново можете да гледате видеозаписите на предаването „Диагноза с Георги Ифандиев“ по телевизия „Евроком“ в YouTube от: http://www.youtube.com/results?search_query=%D0%B8%D1%84%D0%B0%D0%BD%D0%B4%D0%B8%D0%B5%D0%B2&suggested_categories=25&page=3

 

Също така в руския вариант RuTube от: http://tihichko.rutube.ru/tags

 

Както и във VBOX7 от: http://vbox7.com/tag:%D0%B8%D1%84%D0%B0%D0%BD%D0%B4%D0%B8%D0%B5%D0%B2

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 [1] “The markets distrust democracy. Just ask the masters of Beijing and Moscow” by Jonathan Freedland, “The Guardian”, guardian.co.uk, London, Tuesday, 15 November 2011 г., online: http://www.guardian.co.uk/commentisfree/2011/nov/15/markets-distrust-democracy-beijing-moscow

[2] Вж. напр. “Yukos Slipping Away? Will Baron Rothschild give shares to President Putin?”, “Pravda”, Moscow, 30.10.2003 г., online: http://-english.pravda.ru/news/russia/19-05-2006/english.pravda.ru/main/-18/89/355/11179_yukos.html

[3] Вж. “Silent Weapons for Quiet Wars: An Introduction Programming Manual”, Operations Research Technical Manual TW-SW7905.1, The Lawful Path, online: http://www.lawfulpath.com

[4] Партийното предупреждение от издадения през 1949 г. „антиутопичен“ роман на Джордж Оруел „1984“ г., който гласи: „Големият Брат те наблюдава!“

[5] Впрочем от последната четвърт на ХVІІ век евреите или по-точно техните елити в различните страни постоянно претендират за някаква „еманципация“. Не вярвам в случайността на подобни съвпадения.

[6] Авторът греши, но няма вина за това. По времето, когато той е живял и работил, много от документите свидетелствата и артефактите, с които днес разполагаме, все още не са били известни.

[7] Редовните читатели вече са наясно за историческата кражба, извършена от самозваните „евреи“. Никога не е съществувал Аврам или Авраам във вида, в който ни е поднесен в Танаха. Неговият прототип е древнобългарският владетел Абар-Кам, който е първият човек, написал книга за вярата в един бог – единобожието, монотеизма.

[8] Г. Грец – “История на евреите”, том І. – Бел. на Л. Тихомиров.

[9] Богата вдовица, станала съпруга на Мохамед, когато била на 39 години, а той – на 24.

[10] Всъщност на арамейски – древен тракийски (български) език, на който са написани и Старият, и Новият завет. По онова време евреите нямали свой език и ползвали арамейския.

[11] Ревностен последовател на юдаизма.

[12] Лев Александрович Тихомиров – „Религиозно-Философские основы Истории”, Приложение к журналу „Москва”, Москва, 1997 г., стр. 291-313, книгата е достъпна в pdf от online: http://lib.eparhia-saratov.ru/books/18t/tihomirov/tihomirov2/tihomirov2.pdf; „Ислам: Пророк ислама”, online http://www.netda.ru/belka/text_mil/islam_tihomirov.htm

[13] Вж. Кубан Боян – „Чулман Толгау”, с предговор и коментари от Фаргат Габдул-Хамитович Нурутдинов, ИК „Огледало”, София, 2009 г., стр. 593, 570, 585.

[14] Вж. “Jerusalem mayor battles ultra-orthodox groups over women-free billboards” by Phoebe Greenwood in Jerusalem, “The Guardian”, guardian.co.uk, London, Tuesday, 15 November 2011 г., online: http://www.guardian.co.uk/world/2011/nov/15/jerusalem-mayor-battle-orthodox-billboards

[15] Пак там.

[16] “Washington Report on Middle East Affairs”, October 10, 2001 г., online: от http://www.wrmea.com/html/newsitem_s.htm, както и http://www.fpp.co.uk/online/01/10/Sharon3.html или http://www. radioislam.net/islam/english/jewishp/usa/sharon.htm; “Sharon to Peres: „We Control America”: Congressional Pandering to Israel proves him Right” by Mohamed Khodr, “Media Monitors Network”, California, USA, November 20, 2001 г., online: http://www.mediamonitors.net/khodr49.html; “Israeli Outlaws in America: The Case of Rafi Eitan” by Kurt Nimmo, “CounterPunch”, Petrolia, CA, August 25, 2003 г., online: http://www.counterpunch.org/nimmo08252003.html; “The Night After: The Easier the Victory, the Harder the Peace” by Uri Avnery, “CounterPunch”, Petrolia, CA, April 10, 2003 г., online: http://www.counterpunch.org/avnery04102003.html; “Sharon & God”, “New York’s Free Weekly Newspaper”, Volume 14, Issue 41, Thursday, October 11, 2001 г. и др.; ционистите се опитват да се измъкнат, като обявяват цитата за фалшификат, но този път свидетелите и източниците са много и неумолимо откровени.

[17] Телевизионните говорилни, в които събеседниците се надвикват, изглеждат сякаш се надприказват, а всъщност не казват нищо.

[18] Пак там, стр. 220-221.

[19] Вж. “Jobs are a feminist issue. So are legal aid, tax and pensions”, “The Guardian”, guardian.co.uk, London, Wednesday, 16 November 2011 г., online: http://www.guardian.co.uk/commentisfree/2011/nov/16/jobs-are-a-feminist-issue

[20] Протокол № 9.

[21] “Generation of pupils being put off school, report says” by Richard Garner, Education Editor, “The Independent”, London, Friday, 16 October 2009 г., стр. 1, online: http://www.independent.co.uk/news/education/education-news/generation-of-pupils-being-put-off-school-report-says-1803629.html

[22]  „От Матея свето Евангелие”, гл. 7, ст. 16-19.

 

Анкета:

Редно ли е 27 лета след промените все така да ни ръководят и поучават комунисти, ченгета, московски възпитаници, номенклатурни рожби учили на Запад, и нагаждачи?

View Results

Loading ... Loading ...