Здравейте, Гост [Логин]
Територия на истината и свободното слово

ЗА ДЕЛОТО НА СОЦИАЛИЗМА, ЗА СОБСТВЕНОТО НИ ЩАСТИЕ, ВИНАГИ ГОТОВИ!

 

 

 

 

 

 

 

Добре дошли в медийния диагностичен център. Това е територия, свободна от комунизъм, социализъм, фашизъм, нацизъм, либерализъм – изобщо – от идеологическите фрагменти на ционизма и насаждания от тази крайно националистическа теория, превърната в практика, интернационализъм. Тя е предназначена за личности, за хора нормални, без психически отклонения и без комплекси, незасегнати от индоктринация, и с отворено съзнание. Единственото място, в което се съобщава истината, цялата истина и нищо освен истината. Нещо, което нито една друга медия в този провален опит за държава не може да си позволи.

 

 

 

*    *    *

 

 

 

 

Напоследък всяка статия на лондонския всекидневник „The Financial Times“ започва с призив за материална подкрепа с думите: „High quality global journalism requires investment.“ Което ще рече: „Висококачествената световна журналистика изисква инвестиции.“

Всеки да го разбира, както желае.

 

 

 

 

*    *    *

 

 

 

 

 

Сега Appleе по-голяма от руския фондов пазар“![1]

 

Това тръби заглавие, което е част от пропагандата в едно от световните комунистически средства за масово промиване на съзнанието. Толкова плитко, прозаично и елементарно е, та човек се чуди, дали главен редактор на медията не е Георги Боков или Йордан Йотов, специално възкръснали от геената.

 

 

 

Пропагандата не мами хората;

тя по-скоро им помага да се самоизмамват[2]

 

 

 

За първи път технологичният гигант Apple е по-скъп от всички руски публични компании“ – продължава да настоява лондонскиятПравда“.[3] Нищо, че в епохата на провалящите се космически експерименти носи название, което е било гордост през… ХІХ век.

 

Само преди половин година класацията изглеждаше така:

 

Газпромбие Apple на върха на класацията поради интереса на Ротшилд“![4]

 

Кому са необходими подобни подреждания? Кое от тях е меродавно, за да му повярваме? Допускате ли, че за половин година палачинката се е обърнала, както се казва на жаргон?

 

Американецът Шелдън Рамптън от години изследва пропагандата. Автор е на няколко книги, които в определени среди биват възприемани едва ли не като учебници. В интервю той отсъжда:

 

Онези във Вашингтон, които формират общественото мнение, в техните мозъчни центрове, лобистки кръгове и бюрократичен апарат, са хора, стигнали до там, с най-голямата страст да вярват на своята собствена пропаганда, но и да притежават най-малките способности за приемане на нюанси и критики. Останалите в Съединените щати оформят следващия кръг от доверчиви твари.[5]

 

Погледнете снимката. Вгледайте се в подробностите. Масоните обичат символите и много държат на тях. Те са техният интернационален език. А редовните читатели отдавна са наясно, че Китай и САЩ са една държава – Кимерика.

 

Онези, които са в състояние да разчитат сигналите, изпращани чрез символите, разбират: Китай вече действително е надделял. Временно бъдещата столица на света ще се нарича Пекин. Което не означава, че главатарите на интернационалното Братство непременно ще зарежат европейските си имения, които по своите размери и лукс далеч надминават всички кралски дворци от миналото.

 

Барак Хюсеинович няма какво да каже на Си Дзинпин. Китаецът контактува пряко с един от владетелите на света – сър Ивлин дьо Ротшилд, който има свое представителство с огромен личен кабинет в столицата на азиатския гигант. Така ще бъде, докато световната революция не направи следващата крачка. Когато „континентътИндия, пак временно, ще застане начело на триумфалния поход на новия световен редединната комунистическа държава на планетата, начело с представител на Давидовото коляно.

 

Не ми обръщайте внимание. Това са „конспиративни теории“. Ставащото по света „няма нищо общо“ с онова, което представям…

 

Подобно на кенийския американец Обама, и британското еврейче Дейвид Камерън се е направило на мъж. Размахало юмруче към Москва и изквичало:

 

Путин не е човек на думата.[6]

 

Добро утро! Съмна се.

 

Ако беше, нямаше да е това, което е. Но и другарят Камерън – също. Днес този мизерник, който е поредната брънка във веригата от слуги на Интернационала, водещи някога великата Британия по пътя на униженията и нейния залез, прилича на съветското еврейче Шура, викащо към баща си с пагоните от НКВД:

 

Папа, они меня бьют!

 

Сещате ли се? На рижия Шура Балаганов, който крещял:

 

Паниковского бьют!

 

На което Остап Бендер отвърнал с „делово“ повдигане на веждите:

 

Вече? Много бързо някак.

 

Паниковского бьют! – с отчаяние в гласа повтори рижият Шура. – Близо до „Херкулес“.

 

Какво се дерете като бяла мечка в топло време? – строго каза Остап. – Отдавна ли го бият?

 

– От пет минути.

 

– Веднага трябваше да кажете това. Ама че конфликтен старец! Ама хайде, да вървим и да се насладим.[7]

 

Само като си спомня как точно преди шест лета тогава 37-годишният Нътениъл Филип Ротшилд, известен сред интернационалните бохемски кръгове като Нат, насмете Джордж Осборн, лорд Менделсън и самия Дейвид Камерън, ме напушва смях. Няма да престана да напомням как тогава, в края на октомври 2008-а, днешният държавен канцлер се разрида:

 

Престанете да дразните Ротшилд, или сте свършени.[8]

 

Утре, когато „новата сила зад Юкос[9] реши, и английските чифутчета, и разноцветните ратайчетата във Вашингтон, ще получат амнезия. Ще забравят, какви са ги плещили. И отново ще се гушнат с Владимир Владимирович.

 

Зер всички тях именно тазисила“, а не Бог, ги сътвори… Ако те бяха „хора на дадената дума“, НАТО нямаше да е в Прибалтика, Централна и Източна Европа. Така обещал Джордж Буш на Миша Горбачов в Малта през декември 1989 г. Сам бившият генсек свидетелства за това. Пък и американски ченгета от ЦРУ, които по една или друга причина присъствали край масата на преговорите. Разполагам с техни свидетелства, записани с телевизионна камера.

 

Какво говоря? Призна го Тяхното издание, списанието “Foreign Affairs”, в статия на друг евреинДжошуа Р. Итцкович Шифринсон, доцент във Факултета по държавно управление и обществено обслужванеДжордж Буш“ на УниверситетаA&M” в щата Тексас. Стори го още в заглавието, което гласи:

 

Как Западът наруши своето обещание към Москва.[10]

 

Не ми се цитира. Досадно ми е. Който ползва английски, да намери публикацията и да чете. За достоверност прилагам илюстрация от нейното начало.

 

Когато агентът на КГБ с псевдоним „Светлов“, ако щете – за приличие – Йенс Столтенберг, норвежки комунист, някога арестуван заради предвожданите от него антинатовски демонстрации, стои начело на Североатлантическия пакт, работата е отъртена отвсякъде. Да не разбирате, че конвергенцията е включвала поглъщането на Варшавския договор от НАТО, издава невежество.

 

Иначе е забавно, човек да си представя, как наднационалният ОстапНат Ротшилддърпа ушенцата на милото лондонско еврейче Камерън, отгледано в Пийзмоор, графство Бъркшайр. “Tell me whats gonna happen to the world today[11] – питаше един австрийски рокаджия, чиято вдовица е „българкас африканско потекло

 

Дали Путин е напуснал срещата на върха на страните от т. нар. групировка G20, „понеже се нуждаел от повече сън“,[12] защото така е било по сценарий, или действително не е издържал пренебрежението, изолацията и даже обидите, е все едно. Това е пошъл театрален етюд към глобалната сценична постановка, която толкова отдавна ни представят. Даже ни натикват в нея, за да изпълняваме ролята на масовката. При това не само без да ни плащат хонорар, а и като ни обират на всичко отгоре!

 

Единствено кръглите идиоти все още не го проумяват. Австралийският министър-председател даже преигра. Закани се, да набие руския си гост?![13]

 

Украинската авантюра на Владимир Владимирович всъщност не е негова. И не го прави по-лош от неговите т. нар. критици. Да го защитавам? Него, комуниста, офицера от КГБ? Опазил ме Бог!

 

Само комунистите, тези вечни безсъвестни опортюнисти и политически хамелеони, са в състояние да си променят цвета по такъв начин. И с невероятна скорост. Винаги съм бил антикомунист. През 1990 г. във вестник „Демокрация“ написаха, че единица мярка за антикомунизъм е ифандий“. Години наред цитатът можеше да бъде прочетен в статията за моя скромност в Wikipedia – „свободната енциклопедия“. Толкова „свободна“, че и дребни болшевишки търгашчета като Венивнукът на архи-комунистическия престъпник Венко Марковски, един от изобретателите на „македонския език“, е упълномощен да решава, кое може да бъде публикувано в нея, и кое не. Статии за такива като мен – „врагове на комунистическия прогрес“, нямат място в Wikipedia. Ако не ги изтриват окончателно, поместват само по два-три редазадостоверност“.

 

Отстоявам истината. Тъй като на съвестта на руския президент тежат далеч по-малко злини в сравнение с хибрида между човек и маймуна, настанен в Овалния кабинет на превърнатата в цирк Бяла къща във Вашингтон. Носителят на Нобелова награда за мир Барак Обама е масов убиец. Пресметнете броя на жертвите по време на ръководените от него американски намеси в Афганистан, Ирак, Сирия, Либия, Нигерия, СомалияХюсеинович е масов убиец от същия мащаб, като камбоджанския червен кхмер Пол Пот, да речем. Даже професиите им са еднаквиучители!

 

Американците да му благодарят за своето все по-нарастващо обедняване и зависимост от държавата. За стопяването на средната класа и за бързото превръщане на белите хора в малцинство. През 2012 година расовиятРубиконбеше преминат и сега новородените бели бебета вече са малцинство.[14] По прогнози на ЦРУ, през 2021 г. жителите на САЩ с европейски корени ще бъдат по-малко от останалите.[15] Радвайте се, другарки и другари демократки и демократи, таваршутки – все комуняги!

 

А G20 е групировка! Название, с което обозначаваме принадлежност към организираната престъпностмафията. Фактът, че светът е предвождан от такава формация е по-красноречив от всичко останало.

 

Преди всичко мафията е изградена върху принципа на йерархията с прилагане на военна дисциплина. Точно такава е структурата на комунистическите, фашистките, нацистките партии. Пък и да не се лъжем – на всички останали т. нар. политически субекти, допускани до избори“. Те получават финансиране и достъп до влиятелните медии. Останалите нямат никакъв шанс. Абсолютно!

 

 

 

Nothing personal, its just business

 

 

 

Преводът на горното вътрешно подзаглавие ви е до болка познат:

 

Нищо лично, това е просто бизнес.

 

На руски то звучи така:

 

Это просто бизнес, ничего личного, товарищи.

 

Имате ли представа на кого приписват първоавторството на тази фраза? На Алфонс ГейбриълБиг АлКапоун, известен тук като Ал Капоне. Ако не знаете, тази уж италианска фамилия има еврейски корени. Не случайно най-близкият приятел и съдружник на Ал Капоун бил Джак Гузик.[16] Гузик се пръкнал край Краков, в прословутата т. нар. еврейска област Галиция, по онова време част от Австро-Унгария.

 

Произхождал от голямо семейство на оротодоксални евреихазариот Катовице. Навремето това място било област от Прусия. През 1884 г., още преди Теодор Херцел да се сети да основава ционистко движение, този град, населен предимно от германци, силезийци, евреи и най-малко – от поляци, излъчил цели 36 делегати за първата ционистка среща, проведена тъкмо в него. На нея организирали движението Hovevei ZionОбичащите Цион, което изпреварило с два лазарника поръчаното от семейство Ротшилд Херцелово. Ако не знаете, под Цион евреите разбират Йерусалим. Това е названието на един от хълмовете край града, свързван с никога несъществувалата столица на литературния герой цар Давид.

 

Истината е, че евреинът Ото Бидерман  пръв изрекъл израза: “Nothing personal, it’s just business”. Познатият и като „АббадаббаБидерман (1891–1935) бил главният счетоводител на подземния свят в САЩ.

 

Това отклонениенадникване в историята на американската мафияе важно. Защото днес имаме работа с тотална, глобална престъпна организация. И който не разбира това, никога няма да проумее същността на събитията и явленията в тяхната причинно-следствена връзка.

 

Освен всичко друго, особеният произход и интернационална мрежа от връзки на тези бандитиднес с бели якички – също има огромно значение. Тъкмо потеклото им е крайъгълният камък, Яхин и Воаз,[17] на глобализма, на новия световен ред. Казано в прав текст – на вече очертаващите се контури на единната световна комунистическа държава.

 

Ето откъде произлиза идеята за нея. Такива са темелите на комунизмавойната на свръхбогатото богоизбрано малцинство номенклатуратасрещу средната класа.

 

Имаме примера и разполагаме с формулировката на автомобилния магнат Хенри Форд. Преди век той аргументирано е доказал, че:

 

Навсякъде по света, не само в Русия, комунизмът е еврейски.[18]

 

Няма как да не добавя – и антихристиянски.

 

Да се върнем към Брисбейн, Австралия, и към Дейвид Камерън с претенциите му към Владимир Путин.

 

Как са способни на най-разнообразни метаморфози? Които на всичко отгоре претърпяват с такава лекота, все едно сменят носните си кърпички, а не своите политически възгледи.

 

Съзнанието на нормалния човек, който притежава съвест – сиреч – нравственост, с право не проумява тези преобразявания. Трудно достига до онова психическо изкривяване, което позволява подобни същностни трансформации. Някои ги наричат характеропатия. Други – като мегаломания.

 

В началото на петдесетте години на миналия век съветският офицер Игор Калмиков избягал във ФРГ. Там, а сетне и в Ню Йорк, в рамките на т. нар. Харвардски проект на ЦРУ, десетилетия наред проучвал зародиша и проявлението на проблема. Той стигнал до определени изводи относно този дефект на личността.

 

Под псевдонима Григорий Климов, в поредица от книги изследователят Калмиков пояснява, че според евреина Бенджамин Карпман,[19] американски психиатър, който дълго изучавал и анализирал сексуалното отклонение хомосексуализъм, „властовият комплекс е подтиснат садизъм и по правило е свързан с хомосексуалността“.[20] Това е „тайнствениятЛенинов комплекс“, който превръща хората в истински революционери“.[21]

 

„… Комплексът за властта, вождисткият комплекс, хомосексуалният комплекс на другаря Ленин. За това говореше и главният психиатър на главната психиатрия във Вашингтон доктор Карпман.[22]

 

Д-р Бенджамин Карпман, който оглавявал Катедрата по психиатрия в Медицинския факултет на УниверситетаХауърд“, бил категоричен: Иде реч за престъпления, но не и запрестъпници. Правел уговорката, че криминалните действия на бунтовниците санеосъзнати. Даже оневинявал революционерите като невменяеми“. Тоест – незнаещи какво вършат!

 

Няма как едновременно да имате психическо заболяване и отговорност за престъпления в една и съща личност по едно и също време.[23]

 

Да де, ама всичко е на наш гръб и за наша сметка! Що за игра на маниаци се разиграва по земното кълбо? Остава да запитаме: Кой допусна лудите в политиката, вместо да ги заключи в психиатрията? От друга страна, народът е постановил:

 

Не е луд онзи, който е изял зелника.

 

Всеки сам да си направи изводите за лудите, които ни ръководят. Чия е вината за това? И дали не е редно, да я споделим?

 

Предлагам да се запознаете с възгледите на един от клоуните на тайния световен ръководен елит. От онези „луди“, както твърди психиатрията, който несъмнено е обладан от Лениновия комплекс. Все ми се струва, че това е удобно оправдание на криминалните им деяния.

 

Името на този „герой“ трябва да е известно и на младите. Казва се Берна̀р Кушнѐр. Защото от 2007 до 2010 година той беше министър на външните работи в „дясното“ правителство на Франция, предвождано от премиера Франсоа̀ Фийо̀н, под ръководството на Никола̀ Саркозѝ.

 

В петък, 14 ноември 2014 г., той гостува на предаването „Глава до глава“ на израело-катарската телевизия “Al Jazeera”, водено от Мехди Хасан.[24] Предлагам първо да видите и чуете откъс от него.

 

 

 

 

 

Поне чухме признанието, че комунистите са неинтелигентни.

 

Déjà vu.

 

Национално обединение“?! Сякаш живеем в някакъв омагьосан свят, в който думите са загубили своето значение. Като че ли заканата в тъй наивния текст на песента от моето юношество се е сбъднала:

 

No more black or white! No more left or right. I’m gonna change the world[25]

 

Точно на тази струна ви свирят днес и тук. А мнозинството от вас им припява, държи исотоСтрахува се за окаяния си животец. Понеже не вярва в другвечен и хубав. Прекрасните български земи са пълни със стада от плашливи кошути. Толкова боязливо и нерешително население няма да срещнете даже в Африка. И напълно обезумяло при това! Бият се помежду си за пълни глупости – например заради спортна запалянковщина?! Сякаш ритнитопковците ще нахранят тях и семействата им, ще им осигурят бъдеще при Отца ни!

 

 

 

На всяка власт наемната утайка

 

 

 

Читател ми изпрати находка, на която се натъкнал в интернет. Неизвестен участник в т. нар. форуми препоръчал:

 

Влезте в сайта на Георги Ифандиевdiagnosa.net и ще разберете, как червеното знаме роди ги!

 

Незабавно получил следния отговор:

 

Няма да влизам в никакъв сайт на Ифандиев, този мярка няма, какво иска да се избием ли? Няма идеални, поне да са приемливи, няма да търсим кусури на всеки! Такъв е материала, поне от него да изберем.[26] (Вижте илюстрацията.)

 

Бъдете уверени, че същият тозихубавец“, който с подписа си е изцапал гордото название Българин“, „храброще се включи във всякакви просташки агиткиспортни, комунистически, псевдо националистически… До други ден ще ви рецитира папагалски наизустени стихове, започвайки от: „Ако би бегали, да мрем по-добре“! За да свърши с: „Ще викнем ние: „Хляб или свинец!

 

Обаче не го търсете, ако решите да воювате за свободата и хляба си. Този, подобно на 99,99 на сто от нашенци, е силен на маса. Гърдите на такива са посинели от биене. Ала техните души или са продадени на сатаната, или целите са обагрени в катран. Все се кланят на лъжливи икони“.

 

Твърди се, но не съм срещнал доказателство за това, че в протоколите от разпитите на Васил Кунчев пред турската следствена комисия, която заседавала през януари 1873 г. в София,  е записано неговото мнение за тукашното население:

 

Нашите българи желаят свободата, но приемат я, ако им се поднесе в къщите на тепсия.

 

Цитираният анонимник, „сърцат“ и „мъжествен“, сигурно имащ се засмелчага“, ще ви набива тази мисъл до втръсване. Но пак казвам – само на маса и след поглъщането на необходимото количество огнена вода“. Та да събере куражец дори за такъвподвиг“!

 

Българийо!

 

Както се убедихте, Бернар Кушнер е комунист. Което не му пречи, когато господарите му от Братството го призоват, да служи и напишман десните. Все в името на някакво единство. По съвсем същия начин, по който вършат нещата тук. Като ползват методите на пропагандата: Вижте какво пише на фасадата на Народното събрание.

 

Хайде де! Може ли овцата да вечеря на една маса с вълците? Явно у нас приемат чудесата като действителност. Нали не сте забравили онова, което третият американски президент, основателят на Демократическата партия Томас Джеферсън съвсем не на шега констатирал:

 

Демокрацията е все едно два вълка и една овца да гласуват какво да вечерят.[27]

 

Може, ако само овцата е въоръжена… Длъжен съм да изясня биографията на camarade Кушнер. За да имам очи, да ви представя следващите му откровения. Те са подходящи за онези от вас, които вярват, че всеки има право да се променя. Изглежда – постоянно.

 

Не съм от тях… Перифразирам заглавие на разказ на казанлъшки писател и художник, майстор на хумора. Произходът и миналото на Кушнер са поредното доказателство за верността на всичко, което вече толкова години пиша и говоря.

 

Той е роден в Авиньон. Баща му еевреин. „Опалянка!“ Така би възкликнал главният герой в симпатична романтична комедия.

 

Бернар започнал своята политическа кариера като член на Parti communiste françaisФренската комунистическа партия! През 1966 г. зависимостта му от невидимата световна власт и собственият му Ленинов комплекс го тласкат да опита вътрешнопартиен преврат. Резултатът е изгонването му от PCFФКП.[28]

 

Онова, което официалните му биографи пропускат, е неговият престой в Куба. Агентът на ЦРУ и любимец на американския елит Фидел Кастро вече е станал комунист.[29] През 1964 година Бернар Кушнер действително прекарва не една вечер, както твърдят тиражираните му биографии, в компанията на евреите Comandante Fidel, по майка – Рус,[30] и садиста ЕрнестоЧеГевара, с майчина фамилия Шайнерман.[31]

 

По време на майските протести от 1968 г. Бернар Кушнер оглавявал стачния комитет на Медицинския факултет в Сорбоната. Той се оказал сред онези, които палеха и обръщаха автомобили. И най-гръмогласно настояваха за оставка на последния европейски държавник – генерал Шарл дьо Гол. Според тогавашния Кушнер, героят от войната бил…. крайно десен!

 

Напълно обсебен от сатаната, докторът-политик влиза в Parti socialisteСоциалистическата партия на Франция. „Отвсякъде гонен, навсякъде приет“, той бива изритан и от нея. Преди това обаче е част от няколко нейни правителства.

 

През 1988 г. е Secrétaire détatдържавен секретар. Отговаря за хуманитарните акции. Четири лета по-късно вече е министър на здравеопазването. По онова време президент е масонът Франсоа Митеран – кукла на конци в ръцете на френските Ротшилдови. Същият, който според документите от архива на КГБ, изложени на показ от Владимир Буковски, ходел в Кремъл, за да плаче на рамото на Михаил Горбачов, задето социализмът във Франция загива!

 

Когато социалистическите правителства биват заменени от „десни“, Интернационалът назначава своя довереник Бернар за депутат в Европейския парламент.

 

Следва главоломна кариера вдясно! На 15 юли 1999 г. генералният секретар на ООН, чернокожият евреин и масон Кофи Анан, женен за шведката Нане, представителка на най-богатото тамошно еврейско семейство Валенберг, упълномощава Кушнер да бъде специален представител на организацията в Косово.

 

Резултатите са известни и са наяве. Сегашното Косово е мафиотско образувание. Нещо като складова база за всякакъв вид контрабанда, осъществявана от интернационалната мрежа на организираната престъпност. От храните с изтекъл срок на годност, които Западът вместо да изхвърли, пробутва в клоновете на своите големи търговски вериги на Изток, до наркотиците, оръжията и боеприпасите.

 

Черна гора е своеобразен резервен вариант, складов филиал с гаранционни запаси на интернационалната левитска мафия. Свиха Сърбия като Шагренова кожа. Направиха я по-малка от България, както е било в стари времена

 

Западните ни съседи не са бъзливи като нас. Имат и памет. Трудно забравят и не прощават причинените им злини. Доколкото съм осведомен, товарищ Бернар Кушнер не смее да припари в Сърбия… В замяна, Университетът в Прищина го провъзгласи за „почетен доктор“! По наградите им ще ги познаете…

 

През 2003 година левият Кушнер яростно подкрепя американската агресия в Ирак. Сетне започва да отрича… Кандидатства за постове в ООН. Накрая става външен министър в… „десния“ кабинет на Фийон под командването на евреина Никола Саркози, президент на Френската република.

 

Сега?

 

Ами вижте и чуйте. Обърнете внимание: Който и да е водещ, спомене ли се държавата Израел, следва прекъсване и отклоняване на разговора в друга посока!

 

 

 

 

 

 

 

Какъв негодник! Каква обтекаема позиция! Какво безгръбначно същество!

 

Ние 45 лазарника чакахмеТяхната намеса“! Накрая се прегърнаха с нашите поробители и палачи. Да броите жертвите е ужасно. Но без тези глобалисти Афганистан, Ирак, Либия, Сирия, Египет, даже Йемен и Украйна, щяха да са пуснали далеч по-малко кръв. И биха могли да станат относително прилични държави, в които хората да се наслаждават на сносен и даже на хубав живот.

 

Сиктир! На целия Интернационал и на неговите мръвки на конциОбамовци, Путиновци, Меркелки, Камероновци, Оландовци, Нетаняховци, Кушнеровци

 

Заради бълхата тези момци изгарят юргана, както гласи народната поговорка. Представете си Гаврил Хлътев, познат ви като Георги Бенковски, застанал над горящото Панагюрище. И с Херостратова наслада заявяващ:

 

Русия нека тя заповяда![32]

 

Същата е реакцията на Бернар-Кушнеровци. Но тяхната вина е многократно по-голяма. Първо, понеже не са полуграмотни копривщенчета, като озлобения разбойник Хлътев. А са образовани в университети, а след това – обучени в специални школи за егоистични и безмилостни лидери. И второ, тъй като разликата в пла̀тата на тукашните пишман революционерчета и банковите сметки на настоящите интернационални висши дейци на новия световен ред е като тази във височината на върховете Дупевица и Еверест.[33]

 

А системата на ООН е инструмент на невидимото единно световно правителство. Тя важи  за едни и не засяга други. Нейните решения биват прилагани спрямо някои. И сякаш изобщо не се отнасят за други – например Израел. Ционистката расистка държава отказва да изпълни повече от 150 резолюции на ООН!

 

Посочете друга такава. Даже САЩ едва ли биха посмели да проявят подобно своеволие и да демонстрират толкова крайно чувство за превъзходство над останалите. Но светът и „системата на ООН“, по израза на Бернар Кушнер, си мълчат. „Тра̀ят като бѝяни гъ̀зове“, съгласно цветущото сравнение, използвано от бивш виден футболист и треньор!

 

Що се отнася до „молбатаот страна на едно или друго правителство за външна намеса, Тяхната логика оправдава чудовищните нарушения на международното право от страна на СССР – в Берлин през 1953 г., в Унгария през 1956-а, в Чехословакия през 1968 г., в Полша през 19801981-а. Тези „ляво-десни“ и техните сайбии са в състояние да изкарат не Путин, а Сталин и Брежнев праведници!

 

Ето го моето огромно разочарование, довело ме до песимизма. Но не и до отчаяние. Додето диша, всеки, който що-годе има свяст, вярва в Бога, истината, справедливостта и в доброто, е длъжен да се бори с достъпните му средства срещу настъплението на безродния, жесток комунизъм.

 

 

 

Който превъзмогне страховете си, наистина ще бъде свободен[34]

 

 

 

В задочен разговор с философи от античността живеещият в щата Пенсилвания еврейски юрист Джоузеф Гланц изпробва своето футуристично остроумие. Първият му събеседник е Платон. Гланц започва по следния начин:

 

И така, Америка твърди, че е най-добрата демокрация. Другите страни се опитват да станат демократичнидаже, ако ги принуждаваме със сила да станат такива. Какво ще кажете?

 

Платон: Демокрацията е очарователна форма на управление, изпълнена с разнообразие и безредие. Тя разпределя еднакво нещо като равенство между равни и неравни.[35]

 

Иронията е тънка, но няма как да убегне на интелигентния читател.

 

Разговарял съм с достатъчно много затворници на съвестта от безвремието на социализЪма. Всеки от тях ме е уверявал, че даже зад решетките се е чувствал свободен. Свободата е свързана с духа. Затова Господ ни съветва, да се избавим от материалното. Естествено, умният ще изтълкува Божите напътствия. Исус Христос говори за притежанието, но съобразено с мярата.

 

Собствеността, когато е извън необходимото, представлява онези окови, които превръщат човека в роб. В наши дни измамната прекомерна свобода, постигната чрез лишаването на все повече хора от собственост, прераства в ново поробване. Тъй като мизерията също не ражда свободни хора. Даже принизява човека.

 

Прекомерното притежание върши същото. Вместо за духовното, личността все повече бива обсебвана от мисли за запазване и дори за умножаване на богатството. През последните векове алчните хора биват съблазнявани от сатаната чрез интернационалните финансисти и техните най-здрави прангикредитната система с нейните лихви.

 

Не нравоучителствам. Опитвам се да изясня, че понятията биват приемани индивидуално. Обаче над тях съществува неотменима, обективна истина. Днес намаляването на личната свобода в нейния рационален, фактически, ако щете букваленфизически смисъл, е реалност. Хора като мен, които толкова дълго са я жадували, започват да се избавят от своите опасения и страхове. Върнете се към горното подзаглавие. Нима ще отречете, че то е вярно?

 

Обаче настъплението на несвободата застрашава самото ни съществуване като вид. Най-страшно е извращението. Тъкмо смятахме, че сме се освободили от тиранията на социалистическата система, и попаднахме в нейната разновидност. Ако по-рано терорът беше осъществяван само от държавата, в онзи свят, който си въобразявахме, че е „свободен“ и „нормален“, несвободата е в ръцете на организациикорпорации, и даже на отделни фигури.

 

Знаете ли, че в Америка която твърди, че е най-добрата демокрация“, съществуват частни затвори? В състояние ли сте да осмислите това? Какво означава то? За какъв дявол му е притрябвало на някого да инвестира в затвор? Освен това, що за държава е тази, която предава свои граждани, каквито и да са те, в ръцете на физически лица? Нали собствениците на затворите незабавно се превръщат в господари, които властват над осъдените така, както робовладелецът над своя роб, третиран като предмет?

 

От години затворите в САЩ са станали бизнес, далавера. Говори се за „затворническа индустрия“! Също – за „нова форма на робство“![36]

 

Разполагам с множество публикации, записи от предавания в малки телевизии и с документални филми, доказващи всичко това. То кара косите на човек да се изправят. Частен ГУЛаг! При това в онази държава, която смятахме за „най-свободна“, предлагаща равни условия на всеки. Сега схващате ли по-добре сарказъма във въображаемия отговор на имагинерния Платон:

 

Демокрацията разпределя еднакво нещо като равенство между равни и неравни.

 

Само че онова, което се случва, изобщо не е фантазия.

 

Организации за защита на човешките права, както и такива от политическата и социалната сфера, осъждат онова, което наричат нова форма на безчовечна експлоатация в Съединените щати, където, както твърдят, съществува затворническо население от над 2 милиона души – предимно чернокожи и испаноговорящи. Всички те работят в различни промишлени предприятия за съвсем оскъдно заплащане. Защото магнатите, които са инвестирали в затворническата индустрия, като че ли са открили златното гърне. Не им се налага да се тревожат от евентуални стачки или за заплащане на осигуровки за безработица, за отпуски или за неизползвано работно време. Всички техни работници са изцяло заети. Те никога не закъсняват и не отсъстват от работа поради семейни причини. Нещо повече, ако не им харесва заплащането от по 25 цента на час и откажат да работят, ги заключват в изолаторни килии.[37]

 

Как ви се струва? Не по този, а по съвсем друг повод – във връзка с грамадните фалшификации на изборите в САЩ, бившият прокурор и настоящ разследващ журналист Грег Паласт нарече родината си „най-добрата демокрация, която може да се купи с пари“![38]

 

Какво е станало през последното десетилетие, като се започне с администрацията на Джордж Буш и се стигне до настоящия момент? И тук, и в телевизионното си предаване съм ви показвал откъс от документален филм, който дава ясна картина на тази нова „американска трагедия“. Но тя заплашва всички народи по земното кълбо. Тяхната световна революция настъпва. А този вид робство е част от нейния нов световен ред.

 

В епизод от филма, който представих, бивш високопоставен юрист, работил за правителството, разяснява, че населението на САЩ съставлява 5 на сто от жителите на земята. Но 25 процента от всички затворници на света са в тази страна.[39]

 

Обаче в кинодокумента изобщо не се говори за частните затвори.

 

Защо има толкова много затворници?

 

Сключването на договори за предоставяне на затворници на частници за да работят, поощрява, насърчава хвърлянето на хора зад решетките. Затворите зависят от своите приходи. Акционерите в корпорации, които печелят от труда на затворници, лобират за по-дълги присъди, за да могат да увеличат своята работна ръка. „Системата се самоиздържа“ – се казва в проучване, извършено от Прогресивната трудова партия [на Канада], която обвинява затворническата индустрия за това, чепо отношение на принудителния труд и концентрационните лагери имитира нацистка Германия“.

 

Затворническо-индустриалният комплекс е сред най-бързо развиващите се промишлени отрасли в Съединените щати. А онези, които инвестират в него, се намират на Wall Street. „Тази индустрия за много милиони долари разполага със своите търговски изложения, конференции, сайтове в интернет, и каталози за поръчка по пощата или в световната електронна мрежа. Освен това тя провежда преки рекламни кампании, има свои архитектурни и строителни компании, притежава инвестиционни къщи наУол Стрийт“, фирми за водопроводно-канализационни услуги, за доставка на храни, в областта на въоръжената охранителна дейност, в сферата на уплътненията, оцветени в широко разнообразие от багри.“

 

Според „Ляв бизнес наблюдателфедералната затворническа индустрия произвежда 100 процента от каските за войската, от коланите за амуниции, бронираните жилетки, идентификационните маркировки и табели, ризи, панталони, палатки, чанти и сакове, даже сгъваеми масички за хранене. Наред с военните доставки, работниците в затворите осигуряват 98 на сто от целия пазар на монтажно-скрепителни елементи и услуги; 93 процента от боите и четките за боядисване; 92 на сто от частите за отоплителни и готварски печки; 46 процента от броните за лично предпазване; 36 на сто от домашното оборудване; 30 процента от слушалките, микрофоните, акустичните боксове; 21 процента от обзавеждането на кабинети. Друго? Самолетни детайли, медицинска техника, какво ли не още: затворниците дори отглеждат кучета-водачи за незрящи хора.[40]

 

Изненадващо“, единствената група, която бива заобикаляна от масовото хвърляне в затворите в Америка, са бароните от Wall Street. Онези, които с безразсъдните си, ловки, преднамерени, действия предизвикаха Голямата рецесия, направила ги богати. Но с това почти разрушиха банковите институции. Мислите, че съм краен? Хубаво, ама уважаваният съдия Джед Рейкоф[41] го казва, а не аз.[42]

 

Както преди малко повече от година с горчивина призна бивш финансов търговец:

 

Богатитедопускат грешки“, а бедните отиват в затвора. Напуснах работата си на търговец на Wall Street и започнах да фотографирам наркозависими хора в центъра на Ню Йорк. Тези два свята имат напълно различни закони.[43]

 

Преди доста години тук разпространиха виц, чийто извод беше красноречив:

 

Не чуруликай, когато си насран.

 

Едни лакеи на невидимия интернационален елит да обвиняват себеподобните си, какъвто е случаят с Путин и отношението към него в Бризбейн, е лицемерно, съвсем меко казано. Да обвинявате този теляк на Ротшилдови за всичко лошо по света, отива още по-далече. То е несправедливо. Но нещо повече – напълно невярно е.

 

Братството е ангажирало свой дългогодишен наемник, та умело и умерено да вмени цялата вина на Русия и нейния т. нар. президент. Така, както канадската медия, на която се позовах по-горе, сравнява американската затворническа индустрия единствено с нацистката. Това е отвратителна практика, в която поробените народите от бившия – дали – съветски блок, съзират пренебрежение и даже обида спрямо тях. В сравнение с концлагерната система на комунизма, която представляваше необятна държава в държавата, нацистката изглежда като скаутски лагер. Понякога някой се наранява…

 

За да изглеждат по-приемливи неговите внушения, въпросният медиен наемник на Интернационала заявява:

 

Зад медийната кампания на Кремъл няма никаква идеология. Вместо това, тя е основана върху нихилистичното възприемане на света, където всеки лъже. А финалът винаги оправдава средствата.[44]

 

На какво друго сме свидетели не от вчера? Не е вярно ли?

 

Ето как се прилага инструментариумът на пропагандата. Много лъжи, забъркани с малко истини, и номерътбуламачът от фалшива информацияминава. Ето как:

 

Нарастват търканията между Порошенко и неговия министър-председател, ястреба Арсений Яценюк, чиято партия изненадващо изпревари президентската по време на изборите.[45] Съперничеството между екипите от доброволци и редовната армия не тлеят, а се разгарят. Много от украинците, които през миналата зима протестираха за промени, са разочаровани.[46]

 

Накрая вината за всичко е стоварена върху товарищ Путин. Който, видите ли, вече не изповядва никаква идеология, според същия източник?! Което е мерзка лъжа. Той е комунист, както и авторът на статията. Единствената цел на комунистите е да се облагодетелстват и да живеят щастливо на гърба на другите. Техният девиз е:

 

За делото на социализма, за собственото ни щастие, винаги готови!“

 

 

 

За курвите и хората

 

 

 

Накрая ще се върна към онова, на което заприличаха „свободнитезападни медии.

 

Информацията се превръща в пропаганда, когато е преднамерено едностранчива и целенасочена. Тоест, бива впрегната за конкретни внушения, без значение дали е вярна или не. Младите не знаят, средното и по-възрастното поколения у нас забравиха как изглеждаха единствените телевизия и радио, и неколцината вестници по времето на милиционер-социализЪма у нас. Същото неусетно се случва отвъд онази „желязна завеса“, която Братството полека-лека отново започва да спуска между Изтока и Запада.

 

Не, престъпленията на комунизма не са били толкова мащабни и жестоки. Тези на националсоциализма се оказват единствени и неповторими. Данните биват изтривани, гласовете на протестазаглушавани. Времето ще свърши останалото. Забрава.

 

Хитлер и нацистите му са винаги виновниизконно зло. За Сталин и милионите избити от него се мълчи. Навярно, за да не се наруши талмудската – сиреч комунистическата повеляне споменавайте напразно името божие.

 

Какво са някакви седем милиона украинци, ликвидирани с глад от предимно еврейските комисари от НКВД? Или онези близо петдесет милиона безпартийни, но също така комунисти и комсомолци, всякакви, изтрити от лицето на земята с квоти. През трийсетте Никита Хрушчов даже поискал увеличение на квотата му от 18 000 души месечно за убиване. При Каганович тя била тройно по-голяма!…[47]

 

Общо – около 60 милиона души! Всички те избити с или без съд; чрез обесване, разстрел, побой или непосилен робски труд в комунистическата концлагерна държава ГУЛаг. Но онези „6 милиона евреи“, за които светът узна през 1967 година след Шестдневната война в Близкия изток, те са „най-голямата загуба в историята“. Истинските „мъченицина човечеството!

 

Какво от това, че по документи броят им е 22 пъти по-малък? Пропаганда е това, братя и сестри! Как без нея ще изградите новия световен ред?

 

Кога Западът не е лъгал, досущ както болшевиките? Дали при революциите и т. нар. национално-освободителни движения през ХІХ век, организирани от илюминатите? Или при войните на следващия – „просветенияХХ век? Като започнете с Руско-японската, минете през двете световни, и завършите с тези в Ирак, Либия и Сирия.

 

Кога?

 

А истината? Четете Джордж Оруел. Как да ви препоръчам Евангелията, след като и тях ви представят в редактиран вид, изопачаващ словото Христово? Даже молитватаОтче нашпроизнасяте погрешно. Признавате силата и върховенството налукавия“!

 

Знаете ли какво е ярка? Не? Млада кокошка, която все още не е узряла до там, че да снася яйца.

 

В понеделник, 17 ноември 2014 г., една английска ярка изкудкудяка неподготвена в лондонски всекидневник, претендиращ да е „консервативен“, тоест „десен“. И да изнася истината. Но се оказва, че представя само правдата според Лениновите схващания за ролята и задачите на журналистиката.

 

Въпросната кокошчица е озаглавила съчинението си така:

 

Никога не се възползвайте от деца или животни? Кажете това на Владимир Путин.[48]

 

Доукрасила“ е творението си с подзаглавието:

 

Прегръщането на коала от страна на руския лидер е част от една не толкова славна традиция.

 

И е продължила да се плъзга по ледената пързалка на пропагандата:

 

Противно на твърдата съпротива от Ангела Меркел и нейните selfy-та[49] от петък вечерта,[50] заснети в долнопробните кръчми на Бризбейн, Путин излезе триумфално, като се щракна с министър-председателя Абът; двамцата гушнали коали. Независимо от техния нежно-привлекателен вид, всеизвестно е, че коалите са раздразнителни. Та изборът на Путин беше благоразумен. Така е, когато един политик нежно притиска в ръцете си двуутробно животинче пред камерите.[51]

 

Преди няколко години по същия начин, с умилителна усмивка, Владимир Владимирович нежно притисна в обятията си малко каракачанско кученце, подарено му от комунистическатаантикомунисткаБ.Б. Дали телохранителката на правешкия дръвник стори товас отвращение“? Както навремето потомственият комунист и съветски агент Иван Костов гласуваше за своя съпартиец и брат по агентурна принадлежност Стефан Софиянски.

 

Какво ще стане, когато ярката се превърне в квачка? Въпросната англичанка сляпа ли е? Или е като „голям български писател[52]не чете нищо друго, освен собствените ситворби“?

 

Погледнете илюстрацията и открийте разликите. В цитираната публикация няма и дума за Барак Обама. Какво ви напомня това? Времената на Ленин, Сталин, Димитров и Живков? Когато на всяко обвинение се отвръщаше с универсалния отговор:

 

А вие защо биете малки негърчета?

 

Днес даже той е невъзможен. Понеже за употребата на думата негърпращат зад решетките. Порадиотсъствието на цензуравсвободниязападен свят. Но в условията на действащаполитическа коректност“. Нали помните:

 

Аз знам, аз вярвам, че си права, когато съгрешиш дори.[53]

 

Но това е било клетва за вярност към комунистическата Партия. Пред кого и какво жертва достойнството си споменатата незряла английска кокошчица? И възможно ли е да бъде пожертвано нещо, което не съществува?

 

Такъв е приемният изпит в медиите, които не са нищо друго, освен интернационална верига от бърдаци, в които се трудят курви от всякакъв пол, даже от някакъв „междинен“. Гледайте местни телевизии и им се наслаждавайте. Ако акълът и мирогледът ви позволяват. Започват от ранно утро, та чак до час след полунощ. Не знаят умора. Проститутки. Все пак са на топличко, а не по магистралите, което в противен случай би било неизбежно

 

А в двете снимки има разлика. На първата Тони Абът изглежда напълно забравил заканата си, да напердаши Путин. И усмихнат щастливо, държи коала. Може двамата с партньора му да са си паснали. Нали са част от друга верига от публични домове, наречена политика! Не забравяйте топлата мъжка обич между Ленин и Зиновиев, Сталин и Микоян, Елинър Рузвелт и незаконната й съпруга, Мао Дзедун и Чан Кайши, Хилари Клинтън и Мадлийн Олбрайт

 

Ако проявявате интерес и знаете английски, ще научите лично от главната американска клюкарка Джоан Ривърс, че Барак Обама е хомосексуалист, а „женаму Мишел, която той понякога нарича Майкъл“, е транссексуална“! Е, преди няколко месеца, след като изтърва тези неприятни факти, Джоан Ривърс я починаха[54]

 

А смятаното за авторитетно седмично списание “Newsweek” озаглави своя тема на броя „Първият обратен президент“![55] (Вижте илюстрацията.) След което ликвидираха печатния вариант на изданието. Оттогава то се появява само в електронен вид в интернет.

 

Кой у нас не е чувал за „страннитесексуални щения на Александър Лилов, Любен Гоцев, Филип Димитров, Йордан Соколов, Емил Кошлуков, Янаки Стоилов, Сергей Станишев, Яне Янев, Владимир Кузов, Ивелин Йорданов, Николай Гацев, Кристиян Вигенин… Дори споменават „храбратапожарникарка Б.Б. от село Банкя, Софийско.

 

Цели томове са посветени на психично болните извратеняци, които ръководят света.

 

Вторият кадър от показаната „коаловаилюстрация е многозначителен. На него същият австралийски министър-председател е стъпка зад рамото на Обама и не държи животинче в ръцете си. Лицето му изразява принудено доволство. Точно като пред началник.

 

Докато Хюсеинович изглежда по-щастлив и от Путин. Зер, поне по света го признават за лидер. По същото време в САЩ одобрението към него е най-ниското от времената на Хари Труман насам.[56] (Вижте илюстрацията.)

 

Това „милата“ авторка в лондонския всекидневник не е забелязала. Може би си е правила selfy? За да го изпрати на любимата си… Пренебрежително махайки с ръка, възрастните в махалата казваха за такива случаи:

 

Курвенска работа.

 

Тъй де.

 

Преди два месеца предупредих първо в тази медия, а сетне и от телевизионния екран, че още неизлязъл от глобалната финансово-икономическа криза, светът навлиза в нова. В деня, в който лондонската ярка изквака своите тъй „решително важниза бъдещето на човечеството анималистични разсъждения, британският премиер като ехо повтори неща, споделени от мен. Понеже той е една от труженичките в политическия бардак, върши онова, което неговите господари или техните клиенти му заповядат. Дейвид Камерън писа:

 

Шест години след финансовата катастрофа, която постави света на коленето му, предупредителни червени светлини отново припламват върху информационното табло на глобалната икономика.

 

Когато се срещнах с лидерите на G20 в Бризбейн, проблемите бяха напълно наяве, за да ги видя. Еврозоната се люшка на ръба на възможната си трета рецесия, включваща висока безработица, намаляващ икономически растеж и реален риск за спад и на цените. Нововъзникналите пазари, които бяха двигателят на растежа през ранните стадии на възстановяването, сега забавят своя ход. Независимо от напредъка в Бали,[57] глобалните търговски преговори се забавиха. Докато епидемията от Ебола, конфликтът в Близкия изток и незаконните действия на Русия в Украйна добавят още опасни капки на нестабилност и несигурност.

 

В контраст на това, британската икономика се засилва. След трудните решения от последните години, ние сме най-бързо напредващите в G7, с рекорден брой нови фирми, с най-големия спад на безработицата изобщо, с увеличение на трудово заетите с 1,75 милиона души за четири години: повече от всички страни в ЕС, взети заедно.

 

Но действителността в нашия взаимосвързан свят е, че по-широките проблеми в глобалната икономика излагат на риск нашето възстановяване тук, у дома. Вече забелязваме това, посредством влиянието на забавянето в еврозоната върху нашето производство и износа ни.[58]

 

Утре, когато нещата станат още по-зле, не се оправдавайте. Те ни известяват някак си, независимо дали достатъчно навреме.

 

Който има ум, все още мисли и има възможности да пренареди своя бит, да не се бави. Останалите? Всекиму заслуженото.

 

Но да приемете равенството между заразата, наречена Ебола, за която всеки що-годе разумен човек е наясно – измислица на секретните служби, от една страна, и Владимир Путинпоредната изфабрикувана опасност“, е форма лудост. Камерън, Дейвид Уилямович Доналдович, е образцов сбърканяк. За  това – в други публикации.

 

Със сигурност циганската мутраThe CobraПулев[59] от номенклатурния блок 225 в столичния комплекс „Младост 2“ не е нито българин, нито има значение за живота ни. Още по-малко футболният отбор на Номенклатурия, начело със съвършения негодник „ЧичовотоПенев. Защо го наричам така, знам само аз. Още се колебая дали да известя Искренов и Сираков, които навремето той препъна, когато ги бях уредил в холандскитеАякс“ и „Фейенорд“.

 

За Европейския съюз, неговата еврозона и за онова, което очаква човечеството – в следващите публикации.

 

 

 

Извън темата съм длъжен да споделя следното. Нашенецът не е свикнал да оценява труда на другите. През декември ми предстои да платя поредната конкретна такса за тази медия. Напролет – следващата. Давам си срок до тогава, най-късно до април, за да реша нейното бъдеще.

 

Не е възможно да работя по 14-15 часа дневно, седем дни в седмицата, а едва седем-осем душиедни и същида отделят от залъка си, за да ми помагат финансово. Не е справедливо. Пък и започвам да не издържам.

 

Дали като се изправите пред будката за вестници, ще ви дадат безплатно някое издание? Даже от най-евтините – т. нар. пенсионерски вестници. Толкова ли е непоносимо всеки да отделя между половин и един лев месечно, та този сайт да го бъде? Ако наистина е невъзможно за вас, значи той е излишен.

 

Пиша това без никакво притеснение. Който разбрал, разбрал.

 

 

 

 

 

 

 

За връзка с автора:

mejdu_redovete@abv.bg

 

 

 

 

 

 

 

От сърце благодаря на всички досегашни дарители.

 

 

Признавам, надявах се, че поне половината от регистрираните посетители са съмишленици. И биха подкрепили тази медия с 50 стотинки или 1 лев месечно. Уви…

За улеснение, в страницата за дарения вече прилагам и адрес за изпращане на пощенски записи.

 

Сметката е така устроена, че не мога да известявам имената и броя на дарителите по банков път.

 

Съдейки по сумите, за себе си съм сигурен, че повечето дарители са едни и същи хора, които искрено помагат за съществуването на тази медия. Няма как да издържа дълго по този начин. Никой от тези благородни сърца не е длъжен на останалите, нито на мен.

 

Повтарям, че сметката е направена така, та да не се узнава нищо, в т.ч. броят, имената, адресите на дарителите и изпратените суми. Понякога научавам само броя на постъпленията от страната и чужбина и то само благодарение на ласкавото отношение на служителките.

 

Истина ви казвам: за да продължи да действа тази медия, е необходима вашата щедрост. Не преувеличавам. И няма как това да става с доброволните пожертвования само на едни и същи предани читатели.

 

Преди известно време в „Агора“ един анонимен подлец и клеветник ви посъветва: „Не хранете Ифандиев!“

 

Изглежда мнозинството послуша съвета му.

 

 

Не желая никой „да ме храни“. Но не съм в състояние да работя по 12-14 часа дневно, без моят труд да намери поне елементарна материална оценка. Пък и обикновено безплатните неща не са качествени.

 

В интерес на истината, с парите от вашите дарения успявам не само да поддържам сайта, който премина на по-висока такса, но и да си платя сметката за достъп в интернет. Може би още някои съвсем дребни неща. Толкова.

 

Преди доста време един от вас, който не се крие – чудесният специалист по английски език, преводач и преподавател Петър Коритаров, ми изпрати прилична за моите разбирания сума – 50 лева. Когато предложих да я върна, защото ми се стори прекалена, той ми писа, че „това е най-изгодната сделка в живота му“. Защото срещу тези „нищожни пари“ получава „огромен обем информация“.

 

 

Явно само шепа приятели на медията мислят така. Регистрираните посетители са повече от 1100. Гастрольорите са поне още толкова. Дори половината от редовните да са злонамерени, остават 550. Всеки от тях да внася по 1 лев месечно – 10 до 12 лева годишно, бих могъл да продължа.

 

Не става… Но ще се боря, докато мога.

 

 

Освен това очаквах съдействие – с ваши статии. Вярно, без хонорар.

Но нима на повечето останали места плащат за публикации?

 

Явно няма необходимост от такъв тип публицистика. Истината вълнува малцина. Има по-важни неща…

 

Не съдя никого. Изцяло приемам, че вината е в мен, защото не откликвам на злободневието.

 

Признавам, че ми е късно да се променям.

 

 

Въпреки всичко, съобщавам, че можете да изразите щедростта си като изпращате малки суми на един пощенски адрес и на две сметки с един и същ титуляр, обявени в рубриката „Дарения“ под главата на сайта или вдясно на основната страница, както и по пощата чрез запис на посочения адрес.

 

 

Достатъчно е да натиснете този бутон (позиция) и цялата информация ще се покаже.

 

 

Неудобно е, но поради преследванията няма друг начин.

 

 

По-добре е повече хора, и по разбираеми причини имигрантите, да помагат с малки суми, отколкото обратното – малцина – с големи.

 

 

 

 

 

 

 

ДОСТЪП ДО ПРОЕКТОЗАКОНА ЗА ДЕКОМУНИЗЦИЯ

 

 

Всеки, който прояви желание да разполага с копие от текста на Проектозакона за декомунизация, може да го прочете или придобие от online:

http://diagnosa.net/diagnosite-mi/%D0%BF%D1%80%D0%BE%D0%B5%D0%BA%D1%82%D0%BE%D0%B7%D0%B0%D0%BA%D0%BE%D0%BD-%D0%B7%D0%B0-%D0%B4%D0%B5%D0%BA%D0%BE%D0%BC%D1%83%D0%BD%D0%B8%D0%B7%D0%B0%D1%86%D0%B8%D1%8F%D1%82%D0%B0

 

 

 

 

 

 

ГЛЕДАЙТЕ В ИНТЕРНЕТ

 

Побързайте да гледате видеозаписите на старите издания на предаването „Диагноза с Георги ИфандиевYouTube, защото вече ги изтриват. Ето връзка (link):

 

http://www.youtube.com/results?search_query=%D0%B8%D1%84%D0%B0%D0%BD%D0%B4%D0%B8%D0%B5%D0%B2&suggested_categories=25&page=3

 

и във VBOX7 от:

 

http://vbox7.com/tag:%D0%B8%D1%84%D0%B0%D0%BD%D0%B4%D0%B8%D0%B5%D0%B2

 

Записите са достъпни благодарение на усилията на Юри Комсалов от Скандинавия и на Марко П. от Великобритания.

 

 

 

 

 

 

 

ТЕХНИЧЕСКИ УТОЧНЕНИЯ

 

Ако размерът на текста ви затруднява и използвате търсачката Google, отидете в менюто горе на страницата, спрете върху третата възможна позиция отляво надясно и щракнете (кликнете) върху нея – ViewИзглед. Щракнете (кликнете) веднъж, за да се отворят възможностите. След което слезте надолу до седмата възможна – ZoomУвеличение, и изберете процента, с който да увеличите размера на страницата, без да я повреждате. Препоръчвам 150 процента.

 

Ако щракнете (кликнете) върху която и да е илюстрация, тя се увеличава. За да я върнете в предишния й размер, натиснете върху „хиксчето“ в горната лява част на илюстрацията.

 

Ако щракнете (кликнете) върху номер на бележка под линия, автоматично ще попаднете на нея. За да се върнете в текста, моля, щракнете (кликнете) отново върху същия номер, но на бележката под линия.

Вече спокойно можете да четете всички публикации. Достатъчно е да влезете в някоя страница, например в „Диагнозите ми“, и горе вдясно да намерите бутона „Назад“. Натискате го (щраквате, кликвате върху него) и всички публикации се показват.

 

 

Системите за форуми работят по следния начин:

 

 

Има категории и всяка от тях има един или повече форуми. Във всеки един форум се пускат теми (posts), които хората дискутират.

В нашия случай, няма нужда от излишно категоризиране. Ето я структурата за момента:

 

 

Форум: „За сайта“:

 

 

Описание: „Тук можете да споделите Вашата градивна критика относно сайта и да докладвате грешките, които сте открили в него.“

 

 

Форум: „За предаването“:

 

 

Описание: „Тук можете да обсъждате проблемите, посочени в предаването и в статиите. Какво е Вашето мнение? За или против? Защо?“

Форумната система, която ползваме, има екстрата да създава нова тема в момента, в който Вие пуснете статия. Активирано е. Също така има възможността за показване на профил на човек или пък за редактиране на собствения.

 

 

Как да създадете нова тема във форума?

 

 

Отидете в страница „Агора“. След което изберете в кой форум ще пишете – да речем избирате „За сайта“. Зарежда се нова страница в която ще видите бутон „Нова тема“. Оттам писането на тема е ясно.

 

 

Как да редактирате профила си през форума?

 

 

Отидете на страница „Контакти“. Има директна връзка „Редактиране на профила“.

 

 

 

                  Иван Занев, WEB-дизайнър

                  Единствено за отстраняване на технически проблеми:

      support@diagnosa.net

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


[1]  “Apple now bigger than Russia’s stock market” by Andrew Trotman, “The Telegraph”, telegraph.co.uk, London, Friday, 14 November 2014 г., online: http://www.telegraph.co.uk/technology/apple/11232749/Apple-now-bigger-than-Russias-stock-market.html

[2] Ерик Хофер, американски философ-моралист, цитиран в: Will Bonner, Lila Rajiva – “Mobs, Messiahs, and Markets: Surviving the Public Spectacle in Finance and Politics”, John Wiley & Sons, Hoboken, NJ, 2007 г., стр. 106.

[3] Пак там.

[4] “Gazprom beats Apple to top global ranking amid Rothschild interest” by Anna Kuchma, RBTH, “Russia Beyond The Headlines”, rbth.co.uk, Moscow, May 6, 2014 г., online: http://rbth.co.uk/business/2014/05/06/gazprom_beats_apple_to_top_global_ranking_amid_rothschild_interest_36441.html

[5] “An Interview with Sheldon Rampton: The Best War Ever” by Kevin Zeese, “CounterPunch”, counterpunch.org, Petrolia, CA, Weekend Edition, September 1-3, 2006 г., online: http://www.counterpunch.org/2006/09/01/the-best-war-ever/

[6] “David Cameron: Putin is not a man of his word” by Steven Swinford, Senior Political Correspondent, Brisbane, “The Telegraph”, telegraph.co.uk, London, Saturday, 15 November 2014 г., online: http://www.telegraph.co.uk/news/worldnews/vladimir-putin/11232832/David-Cameron-Putin-is-not-a-man-of-his-word.html

[7] Илья Ильф и Евгений Петров – „Золотой теленок“, Издательство „Олма-Пресс“, Москва, 2005 г., стр. 139.

[8] “George Osborne warned: ‘stop rubbishing’ Rothschild or you’re finished” by Andrew Porter, “The Telegraph”, telegraph.co.uk, London, Thursday, 23 October 2008 г., online: http://www.telegraph.co.uk/news/politics/georgeosborne/3244297/George-Osborne-warned-stop-rubbishing-Rothschild-or-youre-finished.html

[9] Вж. “Rothschild is the new power behind Yukos” by Simon Bell in Moscow, Lucinda Kemeny and Andrew Porter, “The Sunday Times”, thesundaytimes.co.uk, London, 2 November 2003 г., online: http://www.thesundaytimes.co.uk/sto/business/article42381.ece

[10] “Put It in Writing: How the West Broke Its Promise to Moscow” by Joshua R. Itzkowitz Shifrinson, “Foreign Affairs”, “Foreign Affairs”, Washington, DC, October 29, 2014 г., online: http://www.foreignaffairs.com/articles/142310/joshua-r-itzkowitz-shifrinson/put-it-in-writing

[11] Кажете ми какво ще стане по света днес, англ. (“World Of Today” by Supermax, Music and Lyrics by Kurt Hauenstein, LP “World Of Today”, Atlantic Records, Germany, 1977 г.)

[12] Вж. “Vladimir Putin claims he is leaving G20 early because he needs more sleep” by Steven Swinford, Senior Political Correspondent, Brisbane, “The Telegraph”, telegraph.co.uk, London, Sunday, 16 November 2014 г., online: http://www.telegraph.co.uk/news/worldnews/vladimir-putin/11233894/Vladimir-Putin-claims-he-is-leaving-G20-early-because-he-needs-more-sleep.html

[13] Вж. напр. “Australia’s prime minister threatens to body-slam Russia’s Putin” by Rick Noack, “The Washington Post”, washingtonpost.com, Turner Entertainment Networks, Inc., A Time Warner Company, New York, NY, Saturday, 15 November 2014 г., online: http://www.washingtonpost.com/blogs/worldviews/wp/2014/10/15/australias-prime-minister-threatens-to-body-slam-russias-putin/

[14] Вж. напр. “Nonwhite U.S. Births Become the Majority for First Time” by Frank Bass, Bloomberg, bloomberg.com, May 18, 2012 г., online: http://www.bloomberg.com/news/2012-05-17/non-white-u-s-births-become-the-majority-for-first-time.html; “Census: Minority babies are now majority in United States” by Carol Morello and Ted Mellnik, “The Washington Post”, Washington, DC, May 17, 2012 г., online: http://articles.washingtonpost.com/2012-05-17/local/35458407_1_minority-babies-census-bureau-demographers-whites; “Non-Hispanic US white births now the minority in US” by William Frey, Brookings Institution, BBC, London, 17 May 2012 г., online: http://www.bbc.co.uk/news/world-us-canada-18100457

[15] Вж. “Hispanic and Asian children will outnumber white kids before end of decade…four years earlier than predicted” by Daniel Bates, “The Daily Mail”, MailOnline, London, Thursday, 7th April 2011 г., online: http://www.dailymail.co.uk/news/article-1374041/Hispanic-Asian-children-outnumber-white-kids-US-end-decade.html

[16] Вж. напр. “Al Capone: Chicago’s Most Infamous Mob Boss” by Marilyn Bardsley, “Crime Library”, crimelibrary.com, Turner Entertainment Networks, Inc., A Time Warner Company, New York, NY, 2014 г., online: http://www.crimelibrary.com/gangsters_outlaws/mob_bosses/capone/arrive_8.html

[17] Съгласно масонската митология за Хилам – строителя на т. нар. Соломонов храм, така били наречени колоните-близнаци, които съставлявали главната опора на конструкцията. Легендата е заимствана от записките на Платон за някакво „загубено царство Атлантида“. Пътят за него минавал между т. нар. колоните на Херкулес. Така философът обозначил непознатото, което човешкият ум не е в състояние да разгадае. За Платон Атлантида има по-скоро духовни, нежели физически, исторически измерения.

[18] Хенри Форд – „Интернационалните евреи: Най-наболелият световен проблем“, Издателство „Жарава 2002“, София, 2002 г., стр. 170.

[19] Роден е в Слуцк, в днешна Белорусия. Заминал е да следва в САЩ преди Октомвриския метеж през 1917 г.

[20] Григорий Климов – „Красная Каббала“, Издательство и типография „Советская Кубань“, Краснодар, 1996 г., стр. 24. Книгата е в библиотеката на автора.

[21] Вж. Григорий Климов – „Имя мое легион“, Издательство и типография „Советская Кубань“, Краснодар, 1994 г., стр. 34. Книгата е в библиотеката на автора.

[22] Григорий Климов – „Красная Каббала“, вече цит. съч., стр. 28.

[23] “ Medicine: Criminal or Insane?”, Staff report, “Time”, content.time.com, New York, NY, Monday, May 23, 1960 г., online: http://content.time.com/time/magazine/article/0,9171,827632,00.html

[24] Вж. “Humanitarian intervention or imperialism?”, Former French foreign minister, co-founder of Doctors Without Borders (MSF) Bernard Kouchner in “Head to Head” with Mehdi Hasan, “Al Jazeera”, aljazeera.com, Doha, Friday, 14 November 2014 г., online: http://www.aljazeera.com/programmes/headtohead/2014/11/humanitarian-intervention-imperialism-2014111093042592427.html

[25] „Повече няма да има черно и бяло. Ните ще има ляво и дясно. Аз ще променя света…“, англ. (“I’m Going to Change the World” by The Animals, Music and Lyrics by Eric Burdon, Columbia Records, London, 1965 г.)

[26] Задочен диалог между БГ МАСОН и Българин във форума след публикацията „Най-големият тих скандал на 2012 – Кристалина Георгиева?“, “FrogNews”, frognews.bg, София, 28 декември 2012 г., online: http://frognews.bg/news_50229/Nai-golemiiat_tih_skandal_na_2012_-_Kristalina_Georgieva Разредката поправена. Правописът е запазен, като е добавена и точка накрая.

[27] John Galt – “Dreams Come Due: Government And Economics As If Freedom Mattered”, Simon & Schuster, New York, NY, 1986 г., стp. 312.

[28] Вж. “Nouveau Grub Street: Scandals over politicians’ links to the media hide those with defence firms”, “The Economist”, economist.com, London, 31 May 2007 г., online: http://www.economist.com/node/9267896

[29] Вж. 003 – Video – In 1959 Fidel Castro Still Was Not a Communist в: Георги Ифандиев – „“, „Диагноза с Георги Ифандиев“, diagnosa.net, София, 18 май 2014 г., online: http://diagnosa.net/diagnosite-mi/%D0%B2%D0%BE%D0%B9%D0%BD%D0%B0%D1%82%D0%B0-%D0%B5-%D0%BC%D0%B8%D1%80-%D1%81%D0%B2%D0%BE%D0%B1%D0%BE%D0%B4%D0%B0%D1%82%D0%B0-%D0%B5-%D1%80%D0%BE%D0%B1%D1%81%D1%82%D0%B2%D0%BE-%D0%BD%D0%B5%D0%B2%D0%B5-6 или от YouTube от online: https://www.youtube.com/watch?v=vto4bpynL48; този и още един важен видеозапис в телевизионното предаване „Диагноза с Георги Ифандиев“, телевизия „Евроком“, София,сряда, 2 юли 2014 г., online: https://www.youtube.com/watch?v=A2xW7lb6R20

[30] От Rosso. (Вж. напр. David Sheinin, Lois Baer Barr – “The Jewish Diaspora in Latin America: New Studies on History and Literature”, Taylor & Francis, United Kingdom, 1996 г., стр. 267 и много други източници, които съм представял в книгите си и в тази медия.)

[31] Вж. “A Statesman Without Borders” by James Traub, “The New York Times”, nytimes.com, New York, February 3, 2008 г., online: http://www.nytimes.com/2008/02/03/magazine/03kouchner-t.html?_r=2&pagewanted=all&oref=slogin&

[32] Захари Стоянов – „Записки по българските въстания“, Издателство „Български писател“, София, 1975 г., стр. 512.

[33] Дупевица е най-високият връх на планината Люлин край София – 1255,8 метра. Сега Джомолунгма или Еверест стърчи цели 8848,2 метра над морското равнище.

[34] Аристотел, древен философ, учител на Аламир – син на субага на Макидан Балдиу (359-336 г. пр.Р.Хр.), известен на гърците под името Александър Македонски. Името му Аламир означава „Владетел на света“. Аристотел е цитиран в: “Column: Interviews with the Famously Departed: Socrates, Plato and Aristotle Speak” by Joseph Glantz, Wild River Review, wildriverreview.com, Bucks County, PA, November 2014 г., online: http://www.wildriverreview.com/people/column/interviews-with-the-famously-departed/socrates-plato-aristotle

[35] Plato – “The Republic”, цитат в: “Column: Interviews with the Famously Departed: Socrates, Plato and Aristotle Speak” by Joseph Glantz, Wild River Review, вече цит. съч.

[36] Вж. напр. “The Prison Industry in the United States: Big Business or a New Form of Slavery?” by Vicky Pelaez, “Global Research”, globalresearch.ca, Montreal, Qc, Canada, March 31, 2014 г., online: http://www.globalresearch.ca/the-prison-industry-in-the-united-states-big-business-or-a-new-form-of-slavery/8289

[37] Пак там.

[38] Вж. Greg Palast – “The Best Democracy Money Can Buy”, Revised edition, Plume, New York, NY, 2004 г., online: http://cdn.preterhuman.net/texts/religion.occult.new_age/occult.conspiracy.and.related/Palast,%20Greg%20-%20The%20Best%20Democracy%20Money%20Can%20Buy%20(Revised%20US%20Ed).pdf; българското издание: Грег Паласт – „Най-добрата демокрация, която може да се купи с пари“, Издателство „Дилок“, София, 2004 г.

[39] Вж. 007 – Video – US Prisoners Record в: Георги Ифандиев – „Войната е мир! Свободата е робство! Невежеството е сила! Обаче пука ли му на някой? – Част 4“, „Диагноза с Георги Ифандиев, diagnosa.net, София, понеделник, 5 май 2014 г., online: http://diagnosa.net/diagnosite-mi/%d0%b2%d0%be%d0%b9%d0%bd%d0%b0%d1%82%d0%b0-%d0%b5-%d0%bc%d0%b8%d1%80-%d1%81%d0%b2%d0%be%d0%b1%d0%be%d0%b4%d0%b0%d1%82%d0%b0-%d0%b5-%d1%80%d0%be%d0%b1%d1%81%d1%82%d0%b2%d0%be-%d0%bd%d0%b5%d0%b2%d0%b5-4 или от YouTube от online: https://www.youtube.com/watch?v=VhWK-FSMxiU

[40] Пак там.

[41] Старши окръжен съдия в Южния район на щата Ню Йорк. Известен е като борец срещу привилегиите на банките и техните крупни грабежи, узаконявани чрез споразумения. Нашумя с делата, които водеше срещу Bank of America, Citigroup, компаниите Texaco, WorldCom и т.н, и дори против Министерството на отбраната на САЩ.

[42] “The Prison Industry in the United States: Big Business or a New Form of Slavery?”, from “Global Research”, CriminalU.co, blog.criminalu.co, Ashland, OR, San Francisco, CA, August 18, 2014 г., online: http://www.blog.criminalu.co/2014/08/prison-industry-united-states-big-business-new-form-slavery-global-research/

[43] “The wealthy ‘make mistakes’, the poor go to jail” by Chris Arnade, “The Guardian”, theguardian.com, London, Sunday, 8 September 2013 г., online: http://www.theguardian.com/commentisfree/2013/sep/08/wall-street-versus-poor-in-america

[44] “Putin waging information war in Ukraine worthy of George Orwell” by Lucian Kim, Reuters, reuters.com, New York, NY, November 14, 2014 г., online: http://blogs.reuters.com/great-debate/2014/11/14/putin-wages-information-war-in-ukraine-worthy-of-george-orwell/

[45] Неотдавнашните, за Рада – Парламент.

[46] Пак там.

[47] Вж. напр. “The Soviet Story”, documentary film in English and Russian, written and directed by Edvīns Šnore, Edgars Daugavvanags Uvis Brujāns, Latvia, 2008 г.

[48] “Never work with children or animals? Tell that to Vladimir Putin: The Russian leader’s cuddle with a koala is part of a not-so-glorious tradition” by Jane Shilling, “The Telegraph”, telegraph.co.uk, London, Monday, 17 November 2014 г., online: http://www.telegraph.co.uk/news/worldnews/vladimir-putin/11234664/Never-work-with-children-or-animals-Tell-that-to-Vladimir-Putin.html

[49] Самоснимане. Снимки, направени от самия обект на фотографията, обикновено – със съвременни преносими телефони, които вече съдържат достатъчно мощни микро-компютри.

[50] Става дума за 14 ноември 2014 г.

[51] Пак там.

[52] Според мисъл на Георги Марков в новелата му „Портрет на моя двойник“.

[53] Христо Радевски – „Към Партията“, 1932 г.

[54] Вж. “Was Joan Rivers Right ? Is Obama Gay and Michelle a Man Named Michael???”, The Vigilant Christian, YouTube, September 4, 2014 г., online: https://www.youtube.com/watch?v=Vdeq206ZjA4

[55] Вж. многобройните публикации, без самия оригинал. Напр. “Newsweek Cover: Obama ‘First Gay President’” by Dylan Stableford, ABC News, abcnews.go.com, New York, NY, May 13, 2012 г., online: http://abcnews.go.com/Politics/OTUS/newsweek-cover-obama-gay-president/story?id=16338110; “’First Gay President’: Newsweek marks Obama’s landmark announcement with controversial cover” by Meghan Keneally, “The DailyMail”, dailymail.co.uk, London, 14 May 2012 г., online: http://www.dailymail.co.uk/news/article-2143889/Newsweek-names-Obama-The-First-Gay-President-controversial-cover.html

[56] Вж. напр. “Poll: Obama hits lowest approval” by Jonathan Topaz, “Politico”, politico.com, Arlington County, VA, 15 October 2014 г., online: http://www.politico.com/story/2014/10/poll-obama-approval-rating-111902.html

[57] Премиерът има предвид т. нар. Пакет от Бали. Поредица от търговски споразумения, подписани по време на Деветата правителствена конференция на Световната търговска организация, проведена от 3 до 7 декември 2013 г. на остров Бали, Индонезия.

[58] “David Cameron: Red lights are flashing on the global economy” by Jane Shilling, “The Guardian”, theguardian.com, London, Monday, 17 November 2014 г., online: http://www.theguardian.com/commentisfree/2014/nov/16/red-lights-global-economy-david-cameron

[59] „Умните“ и „красивите“ антибългари, които действащата мрежа на БКП и ДС масово беше командировала в Хамбург, издигаха плакати с „коректния“ надпис “The Kobra”?!

 

Анкета:

Редно ли е 27 лета след промените все така да ни ръководят и поучават комунисти, ченгета, московски възпитаници, номенклатурни рожби учили на Запад, и нагаждачи?

View Results

Loading ... Loading ...