Здравейте, Гост [Логин]
Територия на истината и свободното слово

ЖИВЕЕМ В ЕПОХА НА ТОТАЛНА ИЗМАМА, ЛЪЖА И ЛИЦЕМЕРИЕ; НЕКА ОПИТАМЕ ДА ИЗЯСНИМ ПОДРЕДБАТА НА СВЕТА – Част 7: Безверието и безумието

 

 

 

 

 

 

 

 

Добре дошли в медийния диагностичен център. Това е територия, свободна от комунизъм, социализъм, фашизъм, нацизъм, либерализъм – изобщо – от идеологическите фрагменти на ционизма и насаждания от тази крайно националистическа теория, превърната в практика, интернационализъм. Тя е предназначена за личности, за хора нормални, без психически отклонения и без комплекси, незасегнати от индоктринация, и с отворено съзнание. Човеци със съвест и морал, способни да мислят, да се справят с по-пространни, подробни творби, които не са просто четива. Готови да търсят истината, като се запознават с повече факти и сами ги анализират. Не изпитващи потребност от онези злободневни случки и постъпки, с които всекидневно и масово тровят и промиват остатъците от ум, възприятия и свяст. За да стигнат до истината. Тази мултимедия е единственото място, в което се съобщава истината, цялата истина и нищо освен истината. Нещо, което нито едно друго подобно средство за осведомяване не само в този провален опит за държава, не може да си позволи.

 

 

 

*    *    *

 

 

 

 

 

Напоследък всяка статия на лондонския всекидневник „The Financial Times“ започва с призив за материална подкрепа с думите: „High quality global journalism requires investment.“ Което ще рече: „Висококачествената световна журналистика изисква инвестиции.“

 

В тази мултимедия иде реч за публицистика.

 

The Daily Telegraph”, още много световно известни медии с богати издатели, въведоха платен достъп до електронната си версия с малък и то временно действащ гратис от пет влизания седмично. “The New York Times”, “The Wall Street Journal”, “The Economist”, и доста други, вече – само срещу абонамент.  А “The Guardianобяви, че без дарения от страна на читателите, оцеляването му съвсем не е сигурно.

 

Всеки да го разбира, както желае.

 

Освен това е добре да преглеждате илюстрациите и видеозаписите в текста хронологично – така, както са поместени. Те съдържат допълнителна информация и дообогатяват общото възприятие на обсъжданите теми.

 

 

 

 

*    *    *

 

 

 

 

 

Неделя, 9 април 2014 година. Уж християнският святзападен и източенчества влизането на Господ в Йерусалим, според Евангелските текстове. Ден на възхвала Богу – „Осанна!“. Същите разкази разкриват как дни след това евреите закрещели на римския управител на Бал-Истан – Палестина, според тях – Юдея, „Разпъни го!“ Ето как е описано събитието, в което злобната еврейска тълпа поискала амнистия за разбойника Бар-Абас, познат тук като Варава:

 

Пилат им каза: Тогава какво ще правя с Исус, който е наричан Спасител?[1]Всички те му рекоха: „Нека бъде разпънат!“

 

Пилат им каза: „Какво зло е сторил?“ Но те закрещяха още повече и заявиха: „Нека бъде разпънат!“

 

Сега, щом като Пилат се убеди, че не може да постигне нищо, а вместо това напрежението нарастваше, той взе вода и изми ръцете си пред хората. И рече: „Аз съм невинен за кръвта на този праведен мъж; постъпете, както ви харесва.“

 

Тогава всички хора отговориха и казаха: „Нека неговата кръв бъде върху нас и нашите деца.“

 

Тогава той им пусна Бар-Абас, а взе пребития с камшици Исус и го предаде, за да бъде разпънат.[2]

 

Къде сте вие, удобновярващите“? Които четете и възприемате Евангелието, както ви изнася. По начина, по който го прави дяволът. Излиза, че сте деца на сатаната.

 

 

 

За евреите и хората

 

 

 

Прочулият се през последните две десетилетия роман на Джордж Оруел 1984“ – аз го притежавах и съм го чел в началото на осемдесетте, драги мои, мислейки, че се отнася за тукашната сатрапия – започва така:

 

Априлският ден бе ясен и студен, часовниците биеха тринайсет часа. С глава, сгушена между раменете, за да се скрие от лютия вятър, Уинстън Смит се шмугна бързо през остъклените врати на жилищен домПобеда“, но не толкова бързо, че да попречи на вихрушката прахоляк да нахлуе с него.

 

В коридора миришеше на варено зеле и стари парцалени изтривалки. На стената в единия му край бе закачен с кабърчета цветен плакат, прекалено голям за каквото и да е помещение. Изобразяваше само едно огромно лице, повече от метър широко: лице на около четирийсет и пет годишен мъж с гъсти черни мустаци и сурови красиви черти. Уинстън се запъти към стълбите. Излишно бе да вика асансьора. И в най-добрите времена работеше рядко, а сега през деня спираха електричеството. Въведен бе режим на икономии готвеха се за Седмицата на омразата. Апартаментът беше на седмия етаж и Уинстън, трийсет и девет годишен и с варикозна язва над десния глезен, бавно се заизкачва, като на няколко пъти спираше да си почине. На всяка площадка от стената срещу шахтата на асансьора в него се взираше огромното лице от плаката. Портретът бе нарисуван така, че очите да те следват, накъдето и да се обърнеш. ГОЛЕМИЯ БРАТ ТЕ НАБЛЮДАВА, гласеше надписът отдолу.[3]

 

Следва неколкократното споменаване на въведената задължителна „Двеминутката на омразата“. Всеки ден.

 

Описаната картина на ежедневието е била пророчество за онова, което очаква Англия, отечеството на Ерик Артър Блеър, известен с литературния псевдоним Джодрдж Оруел. Отбелязвам „отечество“, понеже той бил дете на колониалисти, родено в Индия. Никога не е ходил в СССР. Обаче целият негов разказ съвпадаше с онова, което в годините на написването на книгата е съществувало там. А сетне беше пренесено у нас и в още не малко страни. Седмицата на омразата, съпровождана от постоянни двеминутки, в които задължително трябваше да показваме ненавист към всичко, което не устройваше партията и нейната номенклатура, бяха атмосферата, в което се родих и израснах. Опазването на човешкото у мен дължа на семейната среда и на невероятната махала, на която случих.

 

От години омразата продължава вече в глобален мащаб. Най-често никой не задава даже Пилатовите въпроси: Какво зло е сторил?

 

Тълпите, индоктринирани от пропагандата на еврейските образователни системи, подкокуросани от еврейските медии, крещят още повече: „Нека бъде разпънат!“ Превърнати в робско стадо, лишени или доброволно отказали се от Божия дар да разсъждават, или с насадено в тях униформено мислене, народите забравиха продължението на искането за кръстна присъда: „Нека неговата кръв бъде върху нас и нашите деца.

 

Вместо да пролива кръвта на богоубийците, човечеството позволи те да го завладеят, да проникнат в умовете на отделния човек, от там – на общността, да манипулират съзнанието на народи и да направляват действията на владетели и държавни ръководители. Любовта, проповядвана от Исус Христос, е заменена отдавна от седмиците и двеминутките на омразата. Никогаспрямо онези, които съсипаха света. Техните молитви, пропити с ненавист към всички останали хора, представляват следното:

 

В един от първите пасажи на делничната сутрешна молитва всеки предан евреин благославя бог, задето не го е сътворил неверник.[4]

 

Това е следвано от благословиятазадето не ме направи роб“. Сетне мъжът е длъжен да добави благословазадето не ме направи жена“. А жената – „защото ме създаде по неговата угода“.

 

Заключителната част на делничната молитва (която освен това се използва в най-тържествения дял от службата за ХанукаНова година, и на Йом Кипур Деня на изкуплението) започва със заявлението: „Трябва да възхвалим господа на всичко,… задето не ни направи като народите на (всички) земи,… понеже те се поклониха на суетата и нищото, и се молят на бог, който не помага.“ [5]

 

Мъже ли сме, щом позволяваме евреите да обиждат нашите майки, съпруги и дъщери, наричайки гишикши“ – „курви“? Хора ли сме, след като подминаваме тяхното обръщение към нас сгои“ – „добичета“?

 

Но що за вярващи в Исус Христос сме, когато не намираме кураж и сили да защитим нашия Бог? Не приемайте това буквално като действие в негова полза. Той е Бог. С един жест може да затрие хулещите го клеветници, които вместо езици имат съскащи отровни змии.

 

Господ не ни гледа сеира. Дарил ни е със свободна воля. И навярно изпитва не до там приятно учудване, задето сме станали такива мижитурки, та не сме в състояние да се опълчим срещу онези, които обиждат не него, а нас самите. Проклинайки онзи, в когото уж вярваме.

 

Вятър и мъгла. Суеверия.

 

Ние сме повече от 2,4 милиарда души по планетата,[6] а чифутите, богохулниците, едва ли наброяват и 50 милиона. Един Сталин им трябва… Вместо това, на 9 април 2017 година, неделя, празника на влизането на Господ в Йерусалим, техните бойни отреди от Ислямска държава творение на ционистите от САЩ и техните подлайващи комунистически гъзомийници от някои западни страни, взривиха две копски черкви в Египет.[7] Да не броя жертвите. Световните медии отбелязаха трагедията мимоходом. На четирите жертви в Стокхолм отделиха дни, телевизионно време, чудеса! Добре, че сред тях нямаше чифут. Тогава щеше да бъде страшно!…

 

Позор!

 

Ето как се отнасят те с моя Господ и Бог Исус Христос. (Не съм сигурен дали е и вашият.)

 

 

 

 

 

Мълчим. Траем си. Малодушни сме. Понеже ни е шубе, а то е голям страх. Страх от евреите и техните гангстерски банди политическите партии, до една комунистическиобзаведени с въоръжени наказателни полковевойски, милиции, специални части за борба с такива като мен – с християните.

 

За искрено вярващите християни празникът Влизане на Исус Христос в Йерусалим е ден за вглеждане в същността, в душата. За преоценка на стореното през последната година. Време за припомняне на надеждата след възкресението на Лазар.

 

За евреите и техните марионеткиполитиците по света и въоръжените ислямски полкове ден за поредната жътва на смъртта.

 

 

 

Великден, християнство и юдаизъм – диалектика на сатанизма 

 

 

 

В известна степен нашият страх се дължи на еврейските водачи, превзели псевдо християнската църква. Преди година и половина римският папа се отрече от Христа, проповядвайки, че „той се провали на кръста“.[8]

 

Тукашните патриарси също са се откъснали от Бога и вярват в комунизма. Настоящият, както и предишните, е преминал специална подготовка в уж църковните съветски школи по времето на СССР. Страната, която отричаше всяка вяра в друга религия, освен в комунистическата на пророците Ротшилд, Маркс, Енгелс, Ленин, Троцки, Сталин и всеки следващ генсек на КПСС. Те, както цялата антируска църква, бяха и остават филиали на КГБ. Досущ като туземната ни на ДС. С малки изключения, всички попове възхваляваха атеистичния режим и превърнаха черквите в дюкяни, където можете да си купите какво ли не – от иконка, отпечатана на евтина хартия, дочесало!

 

Първото, което Бог предприел след влизането в Йерусалим, било да изгони сарафите и търговците на жертвени животни от храма!

 

Можем да приемем първия терористичен акт на Съветските американски щати под ръководството на генералния секретар Доналд Тръмп като неотделима част от общата война срещу християните и християнството, която евреите водят от две хилядолетия. А взривовете в копските черкви в Египет – като пряка последица от гангстерския набег на бъзливата американска военщина над сирийско градче, което е в ръцете на поддържаните от Вашингтон и Запада платени ислямски убийци, представяни като… „бунтовници“. Бъдещето на християнството там – като естествено следствие от срещата на патока Доналд с фамилно име на силна карта за игра с египетския узурпатор генерал Ал-Сиси.

 

Северноафриканският военен с еврейски корени беше посрещнат от протестни демонстрации на египтяни, живеещи в САЩ, известен и като Еврейско-ислямска държава. Нещо, напълно изключено в родината им под тоталитарната тирания на генерала, приятел на Запада. Неговият деспотизъм едобър“, понеже е в полза на интернационалните банкери и притежаваната от тях реална икономика. Той става „лош“, ако действа против техните интереси. Но протестите стават все по-трудни и в самите Съветски американски щатипървия реализиран комунистически проект в историята.

 

При президента Барак Обама превратаджията Абдел-Фатах ал-Сиси, издигнат от сваления от него американски гражданин Мохамед Морси, понастоящем в затвора с доживотна присъда, беше persona non grata в Америка.[9] В сегашния Бял дом, пребоядисан изцяло, като оредялата косичка на чудноватия му наемател, е добре дошъл.

 

Vive Israël! Да живее Израел!

 

Същото стана след терористичната атака на американския комунистически режим над Сирия. Кои се оказаха протестиращите? Ами християните. Защото в Сирия преди намесата на еврейските диктатури от Запада, а по-късно и от Русия, всички хора, независимо от вярата си, живееха в мир, разбирателство и в условията на пълна религиозна свобода. Това беше светска странанеприемлива за болшевишките диктатури в САЩ, Турция, Европа, Саудитска Арабия, Катар и Москва. Как връзвате коленопреклонните посещения на Реджеп Тайип Ердоган и Бенямин Нетаняху в Кремъл през последния месец, от една страна. И подкрепата за Тръмповата авантюра с въздушното нападение от страна на същите двама сатрапи?

 

Както посочи лорд Нормън Тебит:

 

Ако конфронтацията заради Сирия продължи по-нататък, единствените победители ще бъдат Ислямска държава.[10]

 

Ако не вярвате на мен, опитайте да проверите дали един английски благородник, при това от либералнатапо-меншевишката Консервативна, а не от съвсем лявата Лейбъристка партия, изнася истината.

 

На всичко отгоре не е имало зарин. Ранените са отведени в южната ни съседка. Местопрестъплението е изчистено от всякакви улики. А нито един руски военен или самолет не е бил засегнат. Два дни след удара пистата на летището, поразено от жалките американски ракети “Tomahawk”, компрометирани в двете войни срещу Ирак, беше използвана, все едно нищо не е станало. Магьосникът от Оз ли е размахал вълшебната си пръчица или нещо не е било съвсем така, както медиите го представят?

 

Притиснат в кьошето от своите опоненти чрез обвиненията във връзки с Русия и едва ли не в подчиненост на Владимир Путин, „КозътДоналд се опитва да реши вътрешнополитическите си проблеми. Стоварва ги върху горките сирийци. Даже един от синовете му има глупостта да признае това.

 

Решението на Доналд Тръмп да осъществи нападение с крилати ракети над Сирия доказа, че той не е в съюз с Русия и не ще бъдеместен като пешка наоколо от Владимир Путин, заяви синът на президента на САЩ пред The Daily Telegraph”.

 

Ерик Тръмп каза, че баща му не е уплашен от приказките на президента Путин за война, и че няма да иманикой по-твърдот президента Тръмп, ако тени засегнат“.[11]

 

Какво? Това ли е глобалният театър, притежание на военно-промишления комплекс? Вярно е, че те са в състояние да разиграват постановката „Guerre pour lamour de la guerre” – “War for the sake of war”! Да водят война заради самата война? Но между Съветските американски щати и Съветска Русия?

 

Не е било и едва ли ще бъде. Двете главни комунистически сили засега, както сами признават, воюват помежду си на чужди териториив Корея, Виетнам, Ангола и Мозамбик, Афганистан, Иран и Ирак, Либия, СирияОт около три петилетки, откакто го въведоха сред главните действащи лица, се проявява и Китай – най-вече в Африка.

 

Най-мръсното в цялата афера е, че тя повтаря събитията в навечерието на Шестдневната война от 1967 г.

 

Тогава съветските военни специалисти напуснаха Египет, снабден почти изцяло с оръжие Сделано в СССР“. Например военно-въздушните сили, противовъздушната отбрана, танковите бригади… След седмица-две последва нападението на израелската авиация

 

Същото наблюдавахме сега в Сирия, участничка и в тогавашния конфликт. Преди половин век израелците първо поразиха военните летища на околните арабски държави, без нито един самолет на враговете им да успее да излети. Почти 90 на сто от тяхната бойна авиация беше унищожена на земята – в хангарите и край пистите на аеродрумите. Осигурили си превъзходство във въздуха, ционистките войски атакуваха по суша Египет, Йордания и Сирия. Кампанията приключи за рекордните шест дни

 

Миналия месец, почти в синхрон, в рамките на ден и половина, премиерът на ционисткиярайБенямин Нетаняху и президентът на Турската република Реджеп Тайип Ердоган се отбиха за инструкции в Кремъл. Възможно е те да са предали нарежданията на господарите си, общи за всички. Двамата подкрепиха американското нападение над сирийското военно летище, разпоредено по време на самата официална вечеря на американския и китайския комунистически лидери. Как ви се струва? Като „конспиративна теория“, може би? Понеже вярвате на комунистите, които винаги ви дават лесни отговори на извънредно трудни въпроси.

 

Кого не са предали великите сили“ – американци, руснаци, британци, французи?

 

Разбирате ли онова, което се опитвам да ви представя? На какво се крепи проблемът за войната и мира, животът на толкова много хора! Два дни преди атаките Тръмп и близкият до Путин американски държавен секретар Рекс Тилърсън бяха обявили, че президентстването на Башар ал-Ассад в Сирия не е грижа на САЩ. После някой им нави пружинките и те заприличаха на нашенската банкянска комунистическа уруспия, бъзливата лесбийка Б.Б., чието име е нарицателно за непостоянство.

 

А по-малко от седмица след агресията на болшевишкия режим във Вашингтон, бившият външен министър на Британия comrade Уилям Хейг обявиновината“:

 

Русия е нация в упадък, пропита с възприятия на КГБ от Студената войнаЗападът трябва да я третира като такава.[12]

 

От гледна точка на морала и хуманността такава присъда имат право да изрекат само хора, имащи реална представа от съветската система и ролята на тайните служби в нея. Човеци, изпитали на гърбовете си милосттана комунистите. В никакъв случай този британски негодник, допреди две лета слугувал на агента на КГБ и министър-председател на Нейно величество, а не на народа, товарищ Камерън, Дейвид Валкерович чифут.

 

Не бива да свършвам до тук. Британия престана да бъде велика, повалена в нозете на интернационалните банкери именно от САЩ, първият Израел в човешката история. Американският комунистически проект е един от геополитическите създатели на СССР. Съветският съюз беше рожба на същите интернационални банкерибогоборците, илюминатите, които първо сътвориха Съединените американски щати. После съсипаха Австро-Унгарската, Германската, Отоманската и Руската империя. А днес са загърбили повечето свои продукти и се преместват в Азия. Зарязвайки ги на благоволението на евреите и на техните бойни отреди от ислямистки главорези.[13]

 

 

 

Християнският свят клони към своя залез 

 

 

 

Русия не е държава в упадък. Тя е в залеза на своето съществуване. Населението й от около 144 милиона се топи като лански сняг. От изток нахлуват десетки милиони китайци, заселващи се в пограничните области с размерите на половин Европа. А цените на потребителските стоки постоянно растат. Успоредно с обедняването на Запад. Понеже двете са свързани с наложените санкции на Москва. Да, тази страна няма бъдеще.

 

Но да видим кое е наред на Уилям-Хейговата родина. Хора, живеещи в Лондон или завръщащи се от там, твърдят, че не срещат англичани в града. Промишленият център Бирмингам е афро-арабски град. Ливърпул го следва. От години най-разпространеното мъжко име за новородени момчета в Британия например е типичноанглийското“… Мохамед![14] Така беше преди седемлетка. Същото е и сега.

 

При момиченцата са Мариам и Нур.[15]

 

Навремето, чрез своя агент, тъпанаря Уинстън Чърчил, евреите продадоха Британия на Сталин. Както посочил Кевин Макдонълд, професор по психология в Държавния университет на Калифорния в Лонг Бийч (CSULB), в издаваното от авторитетния Принстънски университет списание “The Jewish Century” – „Еврейската епоха“:

 

Също така през Втората световна война евреи и еврейски организации бяха сред важните сили, тласнали западните демокрации на страната на Сталин, вместо на Хитлер.[16]

 

Нима западнитедемократине са имали представа що за звяр е техният съюзник в Кремъл? Бидейки на работа в Посолството на Царство България в Берн, Швейцария, Стефан Бочев, зетят на посланика, сподели:

 

В дълго писмо до Кьосеиванов тогава Момчилов[17] беше описал с големи подробности всичко. На моите осведомявания относно „какво ни се пишеоткъм англо-американците, отговорите му бяха съвсем неутешителни: ще ви пожертват, защото за тях съюзът със СССР до края на войната минава пред всичко.[18]

 

Любопитно ми е, дали и в онези времена са делили терористите надобриилоши“, наумерениикрайни“? Интересува ме по-точно кои от техните гангстерски банди у нас са смятали за умерени“, та са ги снабдявали с долари, британски лири и фалшиви германски марки. Даже са ги въоръжавали. Спускали са с парашути свои военни специалисти в помощ на комунистическите изверги, сражавали се срещу законното правителство на родината им. На това дължим кой знае защо непреименуваната гара Томпсън по железопътната линия през Искърското дефиле. Всъщност, ясно е защо се нарича все така

 

Знаем не за инциденти, а за такива практика с шумкарската бригадаЧавдар“, Трънския и Бургаския партизански отряди, с Военната комисия на ЦК на БРП (к) в София… Взе да се изяснява, че някои другарикомунистиидеалисти“ – са забогатели твърде много на гърба на американските и британските трудещи се

 

От онези години Британия окончателно престана да бъде империя, а също така ивелика“. Превърнаха я в добре дресиран пудел, слушкащ своите ционистки стопанина Албиона и отвъд Атлантика. Не случайно от Тони Блеър насам карикатуристите я изобразяват като пудел. Не толкова отдавна, в края на тазгодишния януари, лондонски всекидневник използва същия образ още в заглавие на коментар:

 

Териза Мей показва, че британският пудел може да пробие пък за нов непостоянен господар: Министър-председателката поднесе почитанията си към своя патрон, канонизирайки специалните отношения, но подчерта важността на европейската сигурност.[19]

 

Който не вярва, нека види илюстрацията.

 

А пудел на Доналд Тръмп е равносилно на онова прословуто признание на правешкия каскет, че Хрушчов го драл“! Унизително е и то много.

 

Да хвърлим бърз и бегъл поглед само върху заглавия на публикации в централните вестници на Обединеното кралство, които разкриват днешния му истинския вид и облик:

 

Какво е „глобална Британия“? Финансист и търговец на оръжие за брутални диктатори.[20]

 

Защо лирата пада и какви са последиците за Британия?[21]

 

Пълна ли е Британия? Домашни истини за паниката от пренаселването.[22]

 

Вече не е само Лондон: сега Британия е обградена от акули със собственост.[23]

 

Ще поясня последните две. Днес населението на Британия нараства с небивали темпове. Прогнозите са през 2030 година в страната да живеят повече хора, отколкото във Франция. А през 2047 година да надмине по брой на населението Германия. Но това няма да се дължи на повишената раждаемост на коренните жителиангличани, шотландци, ирландци и уелски. А на механичния прирастимигрантите, и на тяхната голяма човешка продуктивност. Тоест, Мохамедовците и Нурите ще се умножават

 

А „акулите със собственост“ също са свръх богати пришълци, които пазаруват промишлени предприятия, търговски вериги и скъпи жилищни имотиимения и къщи, сякаш се намират на битакаПовечето от тези чичковци са захвърлили временно още на летището чалмите и чаршафите, с които ходят увити в родните си държави. Други крият значките си от КГБ, Stasi, Służba Bezpieczeństwa, Държавна сигурност

 

Това ли е проспериращатаБритания според другаря Хейг? Не е ли още по-унизително като действащ премиер Дейвид Камерън да се мъчи да обясни на руския си колега Дмитрий Медведев, че не бил вербуван от КГБ, понеже „се провалил на теста“?![24]

 

В Москва срещнал приятел и заминал за Ялта на Черноморското крайбрежие, където двама руснаци, говорещи „перфектен английски“, се запознали с него на плаж, използван главно от чужденци.[25]

 

В оригинала е използван изразът “two Russians speaking perfect English” had turned up on a beach”. В съвременните речници първото, основното значение на глагола turn up”, е: „Да се държиш свободно, да щурееш, и да се впуснеш в сексуални занимания с представители на противоположния пол (или на същия пол, ако си такъв).[26]

 

Или офицери от КГБ да обясняват с неприкрита ирония, че – видите ли – Дейвид Камерън – менторът на Уилям Хейг, не бил вербуван. Неговото приключение по съветското Черноморие било просто „педерастка любовна задявка“!…[27]

 

Британия вече не е християнска нация. Там преследват всяка проява на почит към Спасителя. Преди време уволниха от работа стюардеси отBritish Airways”, задето носеха кръстчета на вратовете си![28] Една от тях заведе дело и преди четири лета и нещо го спечели. Върнаха я на работа, но за кратко[29]

 

Ако не е майка на знанието, повторението на важни неща никога не е излишно. Ето отново свидетелството на Владимир Буковски, британски гражданин и избирател:

 

 

 

 

 

Това ставаше при правителството на консерватора Дейвид Камерън, в което товарищ Уилям Хейг беше министър на външните работи… Никой не закача евреите, юдаизма, неговите символи и синагогите. Обратното, всекидневно звучат или биват помествани материали за това, как все те – евреитеса… „преследвани“, „обиждани“, „тормозени“… А те управляват! Не е ли вярно, че ръководят ZOG Zionist Occupied Governmentsправителства, окупирани от ционистите?

 

 

 

Deus Israel, ius habet[30] 

 

 

 

В някои страни, включително в част от щатите в САЩ, пиесата „Венецианският търговецна Уилям Шекспир е забранена. За да незасегнеевреите. От години менората, издигана пред Белия дом за Ханука, е доста по-висока от Коледната елха.

 

Някъде – например в ТексасКоледа вече не е официален празник. Елхите са премахнати от публичните места. Действа се това да бъде пренесено и на Стария континент.

 

Навсякъде християнскитесвещеницисе прегръщат с равините, нарушавайки Божия завет и присъдата на Господ над евреите. Патриарси и папи ходят в синагогите. Нали, противно на Божията повеля, те се представят като водачи на паството стадото? А то – милиардната аморфна, неосъзната тълпа, съставена от все по-затварящи се в себе си егоистични покорни животни, кандисва. Стига да има паша

 

Да сте забелязали равин в християнски храм?

 

Пита се: Кой да предпазва неевреите и по-специално европейците от еврейската омраза, пренебрежение и заплаха? Да пропуснем всекидневното изтребление на палестинци. Впрочем – по-истинските потомци на юдеите от епохата на земното Христово пришествие.[31] Имам предвид постоянното насаждане на омраза към неевреите и преди всичко спрямо християните. И то от най-високите политически и религиозни равнища в държавата Израел.

 

Няма да пропусна и ще припомня на какво учеше евреите главният равин на Израел:

 

В своята седмична, съботна вечерна проповед израелският сефарадски лидер, равинът Овадия Йосеф, заяви, че неевреите съществуват, за да слугуват на евреите.

 

Гоите са родени, за да ни обслужват. Без това, те нямат никакво място на света; само да служат на народа на Израел“ – заяви той, по време на публично обсъждане на това, каква работа е допустима да бъде възлагана на неевреите, за да се спазва Шабат.[32] (Вижте илюстрацията.)

 

Няма лъжа и измама – никаква манипулация. Известието е предадено от Еврейската телеграфна агенция и е поместено в най-многотиражния израелски всекидневник, излизащ на иврит и на английски език – „The Jerusalem Post”. Изданието побърза да изтрие публикацията си в интернет…

 

Сега синът на този расист и нацист проповядва същата ненавист, придружена от призиви за прогонване на неевреите от Израел! И това ви представих. Ала не са само те. Така е в синагогите по целия свят.

 

Европа отдавна взе да се обявява за юдео-християнска“, което е богохулство. Тя се отрече от християнските корени на своята култура и образование, позволили неимоверните постижения в областта на науката, изкуствата и всички сфери на живота. Но на първо място – свободата!

 

Вярата в Христос все повече бива замествана от новата религия холокостика.

 

Ето как губим Европа и нейната хилядолетна култура, пъстрота на традициите и обичаите. Каква Русия, какъв Путин! Владимирович и приближените му са еврейски слуги и крадци по дефиниция. Не се крият особено. По-опасни са вълците, които идват в овчи кожи.

 

Да продължавам ли? Или не си струва?

 

Главната цел на цялата бъркотия в Сирия, започнала в рамките на т. нар. Арабска пролет, са тамошните находища на петрол и природен газ. Израел от години експлоатира напълно незаконно ресурсите на газ, намиращи се в средиземноморската акватория на Ливан.

 

Седемте сестри“, както британският некомунист Антъни Семпсън нарече гигантските петролни компании, заедно с военно-промишлените комплекси, ще се обогатяват. Народите ще плащат. Някои – с живота на стотици хиляди невинни!

 

А в личното имение във Флорида на сегашния наемател на Белия дом лидерите на общата държава Кимерика – съответно Си Дзинпин и Доналд Тръмпсе разбраха за нещо. За какво?

 

Нито изрусеният паток с прическа, наподобяваща щъркелово гнездо, нито китайският комунистически сатрап, който само миналата година е екзекутирал над 1000 души, повече от всички останали страни на света, взети заедно,[33] ще се скарат до край със Северна Корея. Тамошният диктатор, палячо с вид на недоволно глезено дете, завършил скъп лицей вШвейцария, е необходимото плашило, с което всички стряскат хората по земята.

 

Днес сме свидетели на още един образец за това, как ционистите разделят народите и обществата.

 

Седмата заповед на сатанизма, гласи:

 

Благословени да са разрушителите на празна надежда, защото те са истинските месии. Проклети да са поклонниците на бог, защото ще бъдат остригани овце.[34]

 

Тя е формулирана от евреина Антон Шандор ЛаВей с истинско име Хауърд Стантън Леви (1930–1997), пръкнал се и пукнал в Съветските еврейски щати. Син на имигранти от Руската империя, досега е смятан за главния не само американски сатанист и окултист. Съществува църква на сатаната, създадена от него. Тя спазва антихуманните му проповеди. Никой не се притеснява, че тя, подобно но сциентолозите, кабалистите, различните деноминации на юдаизма и на първо място нацистката секта Хабад Любавичи, разяжда умовете на младите хора.

 

Като ги съблазняват с пари и всевъзможни обещания, въпросните подразделения на синагогата ги вербуват и превръщат в зомбита. По начин, идентичен с онзи, по който набират невръстни младежи с промити мозъци, жертващи се в името на изкривен ислям. Прочее, дело пак на равините – като изобретение и развитието му до джихадизма и нетолерантността.

 

Ислямска държава, известна и като САЩ, мрежата, обособена от комунистическия Запад и монархиите в Персийския залив с наименование Ал-Кайда, нейният сирийски филиал Джабат ал-Нусра, останалите добре платенибунтовници“, чиято кауза са парите, а морковът, с който ги съблазняватбъдеща власт, избиват преди всичко християните и ги прогонват от Близкия изток.

 

 

 

 

 

Живеем в дяволска епоха на сатанисти. В дните преди Възкресението на Христос един такъв, свързан наследствено с болшевизма, Лейба Бронщейн Троцки, а по брак със синагогата, поучаваше:

 

А моралът е надстройка, той е вторичен. Крайността е изказана от Робеспиер, по-късно от Ленин: „Морално е само успешното.“ В политиката човек може да е морален само ако води хората в правилна посока.[35] Макиавелизъм, разбира се, е това, но има нещо вярно. Политикът не може да разсъждава просто ей така за морал, той е длъжен да осигури успех на своите и разбира се, в тези рамки може да е по-морален или по-неморален. Но ако не осигурява успех, той е неморален. В това изречение се съдържа позитивна и негативна част. В позитивната не е вярно, защото успехът не прави морал. Но неуспехът винаги е неморален. Тласнеш ли хората към неуспех, ти в какво си морален?! Ама имал съм добри намерения… Ами таковай си майката с тия намерения. Твоите намерения нямат значение, твоята победа щеше да има значение за хората, за които играеш.[36]

 

Изреклият тези безобразни лъжи Андрей Райчев, внук на личния преводач на Леон Троцки в Ню Йорк, зет на другарите Стела Авишай и генерал Никола Недялков, шеф на РУМНО, син на баща циник, какъвто беше Венцел – известно време мой главен редактор, е олицетворение на сатанизма. Умопобърканият бълвоч, който е произвел, трудно би минал другаде. Тук, при напълно безпросветната аудитория, чийто силикон, заменил мозъчетата й, е обагрен в алчно червено, тя бива, както казват. Но може да нанесе щети с невъобразими последици върху съзнанието на мнозина. Добре, че не разпространяват лудостта му в по-тиражни медии.

 

 

 

Философията на сатаната 

 

 

 

Ако приемем философията му, а тя е на сатанизма, трябва да отречем Христос и да изпаднем в бесовщината на дявола. Тъкмо това пропагандира комунистът Райчев, донасял на ченгетата за собствената си съпруга.[37] Приложено в реалния живот то е възможно да изглежда по следния начин:

 

Клъцвам гръкляна на другаря Андрейчо, жена му и четирите им дъщери. Заграбвам всичкото тяхно имущество. Не бих изпитвал особени угризения в това, тъй като то е откраднато от народа. Огласявам триумфа на насилието като свой успех. След което получавам признание и овации за висок морал!

 

Така излиза. Помислете, преди да отречете. И не само. Вършено е по тези земи. От предците на Андрей-Райчевците. Не го ли знаете? В случай, че не сте и чували, влезте в архива на тази медия и се образовайте. Ерудицията на злото може да ви предпази от него. Стига вече да не сте достатъчно заразени и да сте се отдали на неговата вакханалия.

 

Достатъчно нашумелият Дан Браун изразява мнението, че загледаме ли се в историята, ще установим: „сатанистите били образовани хора, които се изправяли против църквата“. Той настоява:

 

Шейтан. Слуховете за сатанинска черна магия с животински жертвоприношения и ритуалът с петолъчката не бяха нищо повече от лъжи, разпространявани от църквата като кампания за опетняване на нейните противници. С течение на времето, в желанието си да подражават на илюминатите, опонентите на църквата, започнаха да вярват в лъжите и да ги възпроизвеждат. Така се роди съвременният сатанизъм.[38]

 

Да приемем, че Браун е прав. Като направим равносметка, се оказва, че този сатанизъм, свързан собразованите хора“ от миналото, е причинил най-големите трагедии, катастрофи, беди и нещастия на човешкия род. Да си спомним за революциите и войните от 1876 година насам. Броят на човешките жертви доближава 200 милиона души! Почти колкото е населението на Бразилия, често назовавана „планета“!

 

Представяте ли си как под знака на петолъчката, но и на шестолъчната звезда, обливани с идеологическа светлина от меноратаседмосвещника, изчезва цяла огромна държава? И подминаваме това като статистика?…

 

Най-важното. Кой е създал църквата? Фарисеят Павел, за когото още в годините след Христовото Възкресение предупреждавал Юда, смятан за земен брат на Исус и Яков. Същият Павел, който влизал в синагогите, общувал с книжниците и фарисеите, и признавал, че спазва някакъв Мойсеев закон. Тъкмо той успял да всее раздори сред последователите на Исус и да ги раздели. Юда предупредил:

 

Скъпи мои, пиша ви с цялото усърдие, отнасящо се до общото спасение. Също така е наложително да пиша и да ви призова на искрена борба за вярата, която навремето беше предоставена на избраните. Защото определени хора са навлезли между вас с измама. А още от самото начало те бяха предопределени на това осъждане. Те са неблагочестиви безбожници, превърнали Божията милост в похотливост, и отричащи единствения Господ Бог и наш Учител Исус Христос

 

Това са хора, които водят празен живот, изпълнен с празници, и са опетнени. В замяна, те не полагат грижи за самите себе си. Те са облаци без дъжд, гонени от вятъра; дървета, чиито цветове са повехнали, без да вържат; умрели са повторно, изтръгнати от корените. Разгневени морски вълни, разпенени от собствения си позор; блуждаещи звезди, за които завинаги са отредени мракът и тъмнината.[39]

 

В такъв случай, знаейки кои са в църквата, Дан Браун не се ли опитва да внуши, че нейнитепротивници“, „образованите хора“, „сатанистите“, са добри? Не, драги мои. Народът се е произнесъл: Хванете едните, ударете другите.

 

Бог е вътре във всеки, който е приел неговото учениеправилата за мирния и благословен живот на земята. Допуснете ли го в душите си, допитвате ли се до него за всяка важна постъпка, ще бъдете допуснати до царството Божие. ЛаВей обругава такива като мен, които вярват, че не бива да вършим онова, което не желаем да ни бъде правено. В тази рамка процъфтява любовта.

 

И така, отново настъпи суматохата около Великден. Християните го наричат Възкресение Христово. Всички – и те, и езичниците, „стиковали се с вярващите, както говорят съветските възпитаници – толкова много по тези земисе втурват да боядисват яйца. Малцина – да месят козунаци ритуални хлябове. Почти всички, даже най-бедните бабички, с треперещи пръсти подават монети от 1 и 2 лева, за да се сдобият със скъпоценниякъс печено подсладено тесто. Тяхнотоот най-долнокачествената продукция. Ценътъ праистокътъ, ако перифразираме борчетата…

 

Ами агнешкото месо, което – видите ли – по традиция непременно, ама на всяка цена, трябва да присъства на трапезата“. Чия традиция и за какво? Ще „присъства“, за да наблюдава циганията, в коятовярващите“ масово превръщат празника? Или не ще присъства, а ще бъде погълнато с ненаситност, характерна за освирепелите от глад диви зверове?…

 

Представете си последната вечеря на Исус на земята. Разчупил безквасен хляб без мая. Дал всекиму от учениците си късче от него и по глътка вино. (От какво ли е било направено в онази юдейска пустиня?) Не им е заклал агне. Него изобразяват като агнесимвол на невинност, която ще бъде пожертвана. Дни преди това изгонил продавачите на жертвени животни от храма. Понеже що за бог е този, който се храни с жестокост и кръв? Какви нужди задоволява и наслади изпитва? Такъв бог няма как да бъде обичащ и милостив. Това е еврейският бог сатаната. Който им обещавал да изтреби цели народи, за да се заселят на техните земи!

 

Тъкмо това искал да покаже Исусистинският, живият Бог: Жертвата е той, но и ние, приемем ли го в сърцата си. Като се отказваме от ненужния лукс, запазваме здрави тялото и духа си. Кой печели?

 

Не е ставало дума за имитация на канибализъмяжте от моето тяло и пийте от кръвта ми. С примера си Бог е показал, че действителночовек може да живее не само с хляб, но и с всяка дума, която идва от Божията уста“.[40]И не онова, което влиза в устата, осквернява човека, а това, което излиза от устата, то е, което го опетнява.[41]

 

За някои, като хората от моята черга, двата ритуала – приготвянето на козунаците и боядисването на яйцата – чисто езичество, носят аромата на спомен от опасни времена. Когато на тях се гледаше с извънредно лошо око. А месенето на козунаците и обагрянето на яйцата изискваха особена технологияна предпазливостта.

 

Например мама купуваше по малко брашно в продължение на месеци. А яйцата – нямаше как, неиздръжливи, домашните хладилници бяха непознати – в течение на две седмици преди празника. Държеше ги в мазето… Самото месене на ритуалния хляб започваше в 4 часа заранта. Да не разберат комшиите

 

За какво е цялата суетня сега? Понеже изведнъж забраните паднаха, а дори комунистите нахлуха в черквите. Не можете да се разминете от тях – като на манифестация или ОФ-събрание. Кръстят се и изричат познатия тропар със същото усърдие, с което навремето крещяха КПСС – БКП“, името на актуалния вожд, съпровождайки гласовия си (вербален на новоговор) ентусиазъм с мощно размахване на червени флагчета. Всеки – колкото е възможно по-високо, със съвсем изпружена ръка. Дали вярваха, че от трибуните на манифестациите или от президиумите на сборищата им техните богове“ наистина ще ги забележат, ще съхранят възторжените им физиономии в паметта си?

 

Бедните, не знаеха, че комунистите можеха да помнят по-кратко от маймунките. Симпатичните животинчетаот клон до клон. Другаритепо-кратко

 

Чувал съм комунистки да обясняват похода си към черквите по два начина. Първо – ами всички взеха да го правят. Вториятза всеки случай. И двете се родеят с основите на юдаизма, които са и основи на комунизма. Юдаизмът е идеология на синагогата, на келепира. Без значение – за чия сметка. Егоизъм, изведен в религиозна догма.

 

В синагогата са се настанили големците – взели се за земни богове, за наместници на онзи, чието име никога не се произнасяЯхве. Просветените вярващи в Христос го назовават сатана.

 

Та синагога означава общност, комуна. А в нея съществуватзакони, обусловени отживота в комуна“, където доминиращата обществена връзка е тази на шефи неговите подчинени, без да има обществена необходимост, само по нареждане“.[42] Това е така, защото без синагогата, ако го отлъчат от комуната, евреинът, съответно комунистът, се оказва безпомощен.

 

Най-подходящият пример е съдбата на холандския философ с португалски корени Бенедито де Спиноза. През ХVІІ век, под името Барух Спиноза, в Амстердам той поставил началото на еврейското Просвещение, ако можем да го наречем така. Бил първият, който хвърлил критичен поглед върху Библията. Равините го обявили за пантеиствярващ в много богове, или атеист, когато, както им било изгодно. След продължително и надлежно обругаване по време на службите си тези деца на сатаната го анатемосали.

 

Последните 21 години от живота си Спиноза прекарал в самота, занимания с наука и… бедност.[43]

 

За членовете на която и да е политическа партия по света изключването от нея означава горе-долу същото. Особено, откакто съществуват комунистически и социалистически партии. В някои случаи – например по време на сталинските чистки и последвалите ги преследвания наврага с партиен билетот тукашните комунисти, съдбата на прокудените партийци ставаше страшна като тази на безпартийните плебеи. Такивапо дефиницията, която току-що припомних.

 

 

 

Великден и езичество – диалектика на сатанизма: Израел 

 

 

 

 

Втората причина произлиза от първата. Тя е заложена в дълбоката вяра на юдеите в материалното. То е силата, която ги води във всичките им престъпления вече повече от 2300 години, откакто съществуват като религиозна общност. При тях, както е било и със Спиноза, равините прибягват до елементарния подход на моркова и тоягата. Той е намерил чудесна формулировка в израза на Шаул, другаря фарисей, възприет от псевдохристияните като Павел, че и признат от тях заапостол“ при това. Създателят на съществуващата от близо две хилядолетия антихристиянска църква – общност, комуна, приложил метода, вмъквайки го в една единствена фраза, свързана с настоящия празник – Възкресението на Исус Христос:

 

Сега, ако се проповядва, че Христос възкръсна от смъртта, как може някой от вас да каже, че няма никакво възкресение от смъртта? А ако изобщо не съществува възкресение от смъртта, тогава Христос също не е възкръснал: А ако Христос не е възкръснал, то тогава нашата проповед е лъжовна, а вашата вяра също е безсмислена. Освен това откриваме фалшиви свидетели на Бог; защото сме свидетелствали за Бог, който създаде Христос, когато той не го е създал.

 

Понеже, ако мъртвите не възкръсват, и Христос не е възкръснал: А ако Христос не е възкръснал, вашата вяра е напразна; а вие още сте в греховете си. Също така онези, които са загинали заради Христос, са изчезнали. Ако в този живот само ние имаме надежда в Христос, значи сме най-злочестите от всички хора.[44]

 

Излиза, че изгодата стои в основата на цялата вяра на тези „християни“: „ако Христос не е възкръснал, вашата вяра е напразна“! Онова, което Исус Христос е проповядвал, цялото му учение, конструкцията от нравствени правила, която да служи като база за мирния и спокоен живот на човечеството в любов и разбирателство, губят значението си. Важна е ползата. Ако е възкръснал, значи този келепир, наречен вечен живот, може да важи и за нас. Затова, нека приемем догмата. Ако не стане майната му. И без друго ще си караме, както знаем, пък ако стане

 

Точно това представляват партиите и преди всичко – социалистическите, комунистическите, либералнитеАко не сте в тях, ви очаква тоягата. Вътре ли сте, може да хрупате от морковчето!

 

С една гигантска разлика, която има космически нравствени измерения. Какво става с партийците, става ясно. Видно е по материалното им благополучие. „По плодовете им ще ги познаете“, обяснил Господ. Обаче имал предвид съвсем други плодове добро и зло. Никой не се е върнал от оня свят“, казват материалистите, за да разкаже какво става там.

 

Докато тук къщите, вилите, самолетите, яхтите, автомобилите, златните ланци, перлените огърлици и тям подобни вещи се виждат. За лапачката да не отварям приказка. Нашенските парвенюта свикнаха да ядат дивеч, скариди, раци и екзотични риби, но не умеят да си служат с приборите. Все едно държат брадви

 

Монетата има и обратна страна. Навремето ходенето на черква и спазването на езическите обичаи, приети като християнски“, беше израз на несъгласие, форма на протест срещу системата. Това беше вътрешно семейна изява, донякъде скрепяваща връзките между поколенията.

 

Днес някои от възрастните с буржоазен произходвършат същото, като огласяват своитезаслугикъмдемокрацията“, между две оригвания разказвайки спомени от ония времена“. Наподобяват фарисеите, които Христос осъдил, задетовсичко, което вършат, е само, за да бъде показано пред хората;… и по празниците харесват началническите места и предните седалки в синагогите, и да ги поздравяват по улиците, и да бъдат наричани от хората „учителю“.[45]

 

Обратното, Бог поучавал:

 

Когато се молите, не бъдете като лицемерите, които обичат да се молят, изправяйки се в синагогите и по уличните кръстовища, за да могат да ги видят.[46]

 

Но фарисеите, богоубийците, другарите на Шаул Павел, осъдили Бог така:

 

Той прогонва дяволите с помощта на дяволския княз.[47]

 

Някои партийци го правят осъзнато, но по различен начин. След погрома на унгарското въстание през есента на 1956 година майката на Петер Юхас се отказала от комунистическата партия и върнала партийния си билет. Когато я попитали защо, обяснила:

 

Не искам на погребението ми да говори този глупак партийният секретар, попът говори много по-хубаво.[48]

 

Не намирам особена разлика. Ала следва да вземете под внимание, че няма как да съм точен в сравненията си. Не съм ходил по партийни събрания. Слушал съм бълвочите на партийните секретари само по общите – „на целия колектив“, както се говореше на незабравения от мнозина административен език

 

Та защо е всичко? Не е ли по-точно да задам въпроса така: За какъв дявол

 

Никъде не съм прочел разкази за това последователите на Исус, наричащи се негови ученици, да са чествали Великия Ден на неговото Възкресение. През годините съм ползвал различни издания на онова, което наричате „Библия“ – „Книгата“. Сборник от чифутски лъжи, вменявани ви за истина. Та е възможно страници от Новия завет да са липсвали. Ама чак до там, надали…

 

Достатъчно богата ли е фантазията ви, за да си представите тези негови последователи, „бедняци, при неграмотните тъпанари“, според характеристиката на товарищ Райчев, Андрей Венцелов,[49] да месят тесто със захар и какао? Да влагат в него ядки от бадеми, орехи, лешници. Изключено.

 

На такъв вид пиршества се отдават онези, които комунистите смятат зауспели“: „тези, които не са бедни и се занимават със съединението на власт и собственост“. За тях са „изтънченитесладкиши и останалите луксове. Ако не ги познава, чужденец ли е, някой може да помисли, че наистина произлизат от вековна, традиционна аристокрация. А не от селските низини. Не ще проумеят истината, че предците им са се къпели миналата година веднъж, а тази по-рядко.

 

… Това, че ще нахраниш нещастния идиот, нищо не е. Бедният идиот ще стане богат идиот, сит идиот.

 

 Проблемът не е в хляба, не е в телесното страдание. Човекът е сбъркан, зъл е, лош е. Ако се наяде, това само привидно ще облекчи предишната болка, но ще създаде следващи. Затова [Исус Христос] се отказва от мисълта да превърне камъните в хляб. Апропо, половината благодетели на човечеството в момента мислят, че така може да се реши проблемът с щастието на хората. Те смятат , че ако им превърнатпо 800 камъка месечно (в 800 евра) той, човекът, ще започне да живее хубаво и щастливо, без да работи. Мен ако питате – краят на света.[50]

 

Държа да посоча, подчертая, изтъкна, както говореха те – комунягите, клозетницитече другарят Райчев, Андрей Венцелов, е идиот. Кръгъл идиот по рождение. Наследствен идиот. „Нахранен беден идиот“, идиот мизерник. Тежък идиот и нищо повече. Ако бъда честен – и това му е много, ласкателство е. Той е нищожество, червей от нужник, клозетник.

 

Комунистът не е човешко същество и това е доказано. Загубил се е някъде по пътя към Homo sapiens. Затова е в състояние толкова убедено, дълбоко, до дъно да мрази човека. Да смята, че човекът есбъркан, зъл, лош“.

 

Хващате куче, псе, и то заобичва човека. Известно е доверието, което се възпитава и установява между лъвове и дресьорите им. Това е изключено, напълно невъзможно за постигане с комуниста. Той е изконно и вечно мразеща твар.

 

Комунистът е приел и се е отдал изцяло на ненавистта към всичко нееврейско, изобразена по най-отчетлив начин от съветския еврейски садист Елиаху или Иля Еренбург:

 

Убий немеца! – това те моли твоето дете. Убий немеца! – това крещи родната земя. Да не сгрешиш. Да не пропуснеш. Убий![51]

 

Това е повторено от тукашния чифут, мизантроп, грозен и изумително зъл комунистически убиец и мъчител Вениамин Нисим Меворах, скрил гадната си ненавистна (без)същност зад псевдонима Валери Петров. Два месеца след 9 септември 1944 година този сатана, шейтан, което ще рече враг, издигнал лозунга:

 

Смърт! Смърт! Смърт![52]

 

Само болният ум на напълно увреден комунист, советский человек, искащ да сътвориновия човек“, “junger Ziegfried”, „хармонично развитата личностна социализма – интернационален или национален, може да роди такъв екстремен цинизъм. И толкова невероятно по своите размери и ярост умопомрачително презрение към хората извънтези, които не са бедни и се занимават със съединението на власт и собственост“. Тоест, които не са сред номенклатурата, като него.

 

Това е някакъв антибожи делириум, произведен от сатаната чрез хамелеон в получовешки образ. Сиреч, за пореден път, „избранитеи ниевсички останали – „нещастните бедни идиоти“. Само че, отколе умни люде, не Райчевци, са се убедили и са направили известно, че например бедните цигани са по-щастливи от имитаторите на Крез, валящи се в купища злато.

 

 

 

Комунизъм в действие 

 

 

 

Достатъчно е да си спомним прекрасния Коледен разказ на ОХенри, в който двама млади съпрузи, толкова влюбени, но бедни, извършват най-трогващите и очарователни постъпки. Съпругата отрязва своята прекрасна, буйна руса коса и я продава. С грошовете купува ланец за часовника на мъжа си. На свой ред, той продава въпросния свой единствен и любим часовник, за да купи чудесно гребенче за невероятната коса на жена си.

 

Това не се вмества в координатната система на Андрей-Райчевците. Няма как. Тяхното понятие за морал е материалният, властовият успех. По неписано правило зад такива сатанисти остават само купищата тор, които са произвели. Бедният Винсент ван Гог ни завеща прекрасните си творби. Макар приживе – така се твърди – да е продал една единствена за трийсетина франка!

 

Днес знаят за Ван Гог по целия свят. Само Райчевците могат да си позволят творбите му. Но тях никой не познава. Бързо ги забравят след падането или смъртта им. Даже приближените им.

 

Ала нима сме по-нещастни, когато се наслаждаваме на картините в музеитесредищата на бедняци като мен? Прекарах най-малко шест часа само в музея с творчеството на Ван Гог в Амстредам. И се просълзих. Талантът винаги докосва душата и сърцето, затрогва, разнежва. Който ги притежава…

 

Още през далечната 1924 година чехословашкия писател Карел Чапек обяснил:

 

Аз не мога да бъда комунист, защото комунистът не познава морала на помощта и съчувствието към страдащия.[53]

 

От съвременния Великден на Райчевците се носи воня на алъш-вериш, на животинска кръв и лой. И на човешки страдания. Даже шоколадовите яйца, с които радват децата и внуците си, са ерзац. Тези атрибути на празника идват от дълбоката древност и нямат нищо общо с Исус Христос. Откраднали яйцата като символ, както всичко друго, чифутите ги раздават на песах, пасха.

 

С какво днешните хора свързват Великден – честването на Светото Възкресение Христово? С далаверата. Поне у нас цените скачат по християнски“. Чува се шум на банкноти и звън на монети. Мирише на свещи, изработени от кучешки кокали, а не от восък. Те одимяват и миришат на изгоряла плът, не на тамян и елей. Помазаникът отсъства, няма го сред щандовете и сергиите.

 

Тогава къде е християнското и християнството? Християнска страна ли е Чалгария или комунистическа? Територия, където единствено онези отпартията, профсъюзите, ДС, милицията, армията, съда“, назначени от партията за богаташи, имат право да се веселят на празника. Другите да си чукатяйцата.

 

По Великден, де.

 

Това е един от фестивалите наCadbury”, “Nestlé” и “Kraft Foods” – Своге, сега „Монделийз България“ (егати експерта). На касапите и вносителите на марули. На прекупвачите и мошениците от пазарите.

 

Цялата атмосфера е юдейска, а не християнска. По света корпорациите, които използват Великден и Коледа, са предимно еврейски. Както и издателите на Хитлеровата библия за малоумни псевдо националисти “Mein Kampf”. Всичкознайте, за парата“. А нашенецът? „Като човек – що да прави? Продава си и душата.[54]

 

Справка – Андрейчо Райчев и всички партийци

 

В английската, германската, холандската традиция празникът се нарича Ийстър (Easter), Остерн (Ostern). Названието произлиза от името на езическата богиня ИструĒastru или Ēostre. Колко напомня старозаветната Естер или Истер!

 

Смятали я за богиня на месец априлĒosturmōnaþ. Средновековните монаси свързвали това време с пасхата – старозаветния изход от Египет. Събитие, което, както знаят верните посетители на тази медия, изобщо не се е състояло. Ако го е имало, литературният герой МошеМойсей, щял да върти съплеменниците си из пустинята цели 40 лазарника. И накрая да ги откара… пак в Египет. Тъй като така наречената Ханаанска земя влизала в пределите на фараоновата държава.

 

В наши дни Великден е по-голям от честването на Възкресението на Христос и от християнството. Езичеството, религията на Мамон, е надделяло. На практика празникът е посветен на него, на парите. След тържествата в неговите рамки цените ще паднат. До следващата фарисейска измислица, която да завърти не колелото на късмета, а на вземане-даването, на покупко-продажбата. Гергьовден не е далеч

 

А къде е църквата и християнска ли е? Не се плаша да давам своя отговор. А всеки от вас сам ще намери своя и ще реши къде да бъде.

 

Пак казвам: за мен Исус Христос е по-важен с онези напътствия, които, ако спазвахме, щяхме да живеем в хармония, съпроводена от благоденствие. Победата над смъртта? Ами тя – смъртта, не е страшна. Защото е част от живота, земния. Онова, с което той приключва. Друг въпрос е, че е грозна.

 

Един от главите сатанисти, Мордехай Леви, известен като Карл Маркс, уж покръстен, пък „отвратен от бога“, както признала, е написал:

 

Душата ми, някога вярна на Бога, е предпочетена за ада. Той [дяволът] беше тъй висок, уви, с божествен ръст. Очите му – така неразгадаеми, толкова благородни, и тъй чудесни. Той никога не ме предаде, а погледите му – въобще; оставят ме да чезна безнадеждно до края на душата.[55]

 

Краят на душата? Комунизъм, комунисти? Мамон.

 

Когато Маркс се запознал с Фридрих Енгелс, младият германски философ членувал в революционната група MAFIA. Историкът Чарлз Хекъторн настоява, че названието мафия произлиза от акронимаMazzini Autorizza Furti, Incendi, Avelenameti”, което ще рече „Мацини възлага обирите, палежите и отровителствата“.[56] Може да срещнете и лъжливото Morte Alla Francia Italia Anelia, свързвано с Наполеоновото нашествие на Апенините.

 

Доколко е фалшиво ще разбере от факта, че по онова време Италия не е съществувала. Обединеното Италианско кралство се появява върху политическата карта на Европа през 1861 година. Почтените историци смятат „свободния зидарДжузепе Мацини, идеологическият и практически ръководител на тукашните масони, вербувани срещу заплащане като агенти на световната революция, за основател на мафията.[57] У нас основите на комунизма са поставени преди Димитър Благоев, Георги Кирков и Никола Габровски. От Раковски, Кунчев, Хлътев и останалите пишман национал-революционери.

 

Работата е в това, че всички тези революционери – те по правило са всякакви психопати, психотици и невротици, които са задвижвани не от любовта, равенството и братството, за които всички те крещят, а от тъмни фройдистки комплекси, където комплексът за власт е главната движеща сила.[58]

 

От Русия т. нар. революционери докарали небивалата жестокост на помешчиците към техните робикрепостните селяни. От Европа взели масонската измама заравенство, братство и свобода“. От двете шпионирането, тайната власт, убийствата и терора. Когато благодарение на Хлътевци тук дошли руските варвари, техните командири се свързали с масоните от ложата „Млада България“, наричана и „партия“.

 

През 1877 година в Търново руският журналист Евгений Утин, военен кореспондент, се срещнал именно сбългарин от партията Млада България“,[59] който на моите въпроси за гражданското управление на княз Черкаски, започна горчиво да се оплаква от въведените порядки.

 

Какво предизвиква вашето недоволство? – попитах.

 

– О! Много скоро ни дадоха да почувстваме как гледат на нас! С първите си крачки показаха, че не са дошли в България, за да влезнат в положението ни, да опознаят отблизо страната, да се отнесат внимателно към нуждите ни, а само за да заповядват, да се разпореждат, без да обръщат каквото и да е внимание на нашето мнение, на нашите представи!

 

Намерих този отзив за голословен и поисках факти.

 

– Искате факти – продължи българинът: моля. Още преди руските войски да преминат Дунав – започна да разказва той, – към Плоещ се отправила българска делегация. Тя била крайно милостиво приета от самия Император, княз Горчаков също бил дружелюбен, а след това се отнесли съвсем иначе. Остро им казали, че не се интересуват от никакви депутации, да не са посмели да мислят, че се явяват като представители на българския народ, че България няма и няма да има политическо представителство и със заплахи ги посъветвали да си избият от главите всички политически домогвания.

 

Представете си – разгорещено продължи българинът, – когато един от делегацията поискал да изкаже някакво съображение, високо му закрещели: „Ние нямаме нужда от вашите мнения, длъжни сте да слушате и да изпълнявате, а не да разсъждавате!“ Кажете моля – добави той, – у вас така ли е прието да се отнасяте с хора, които не са извършили престъпление, защото ние мислехме, че така се отнасят само в Турция

 

Вие наистина ли се учудвате – казваше ми един от познатите непознати в разговор за отношението към България. – Щях да се учудя, ако не беше така, ако знаехме нещо за страната и народа, за условията, в които живее, когато започнахме тази война. С други думи, ако знаехме всичко, което доказва сериозно отношение към работата. Все пак ние не сме немци! Например, ако те започнат подобна война, предварително ще проучат всяко село и селце и ще познават българите по-добре от турците, дори от самите българи. На нас не ни трябва, ние, без да обмислим, всичко разбираме, всичко знаем, без да проучваме. Струва ми се, че сте излишно взискателни!

 

Уви, иронията беше оправдана. Гражданското управление на България очевидно се опитваше да докаже, че прекрасно може да се управлява страна без каквото и да е понятие за нея и народа

 

Мнозинството от хората, поканени от княз Черкаски за гражданското управление на България, идваха от различни гвардейски полкове. Бяха главно млади офицери и тези, които успях да опозная, бяха много симпатични, благосърдечни и с добри намерения

 

Но има огромна разлика между личните качества, които правят човека привлекателен, и качествата за работа като управлението на чужда страна. Тази дейност изисква известни знания, висше образование, разбиране на историческите условия, формирали обществения живот и възпитали едни или други нрави. С други думи, изисква се известна подготовка, а хората, призовани в България, я нямаха. Те сами разбираха това и то най-малко може да бъде определяно като тяхна вина.

 

Аз съм като в непроходима гора – каза ми един от току-що назначените началници на окръг, – понятие нямам какво да върша, а пък е очевидно, че имам много задължения и единствената ми утеха е, че не само аз съм в такова положение. Всички се лутаме в мрака, не знаем защо сме тук, какво имаме да вършим и какво не.[60]

 

 

 

Ще помислите, че не евреите царуват в Европа, не те управляват

там борсите и то без изключение; но освен това – и политиката,

вътрешните работи, нравствеността на държавата[61]

 

 

 

Ето какво са внесли „руските братушки“. На първо място, отгледали антибългарска ръководна класа, чието ядро било формирано тъкмо от национал-революционерите“. Те попили руското правило: „ние, без да обмислим, всичко разбираме, всичко знаем, без да проучваме“. И поставяйки основата на всезнайковщината и чувството за превъзходство, ликвидирали патриотичната българска буржоазия. Посегнали и на обширната средна класа.

 

Второто било това прословуто „не знаем защо сме тук, какво имаме да вършим и какво не“. То е отрицание на дисциплината и паснало чудесно на съществуващия манталитет, описан перфектно от един техен почитател:

 

Не сме народ, а мърша, хора, дето нищо не щат да вършат. Всичко тежко, всичко мъчно е за нас! „Аз не зная! Аз не мога!“ – общ е глас.[62]

 

Дни, преди да приключа настоящия текст, чух американски генерал от резерва, занимавал се и със специални операции, в това число – оглавявал екипа за убийството на Осама бин Ладен, да признава същото. Питал войниците в Ирак и Афганистан, знаят ли защо са там? Те отговорили, че нямат ни най-малка представа. Поинтересувал се не ги ли занимава целта на мисията? Те отвърнали, че изпълняват заповеди.[63]

 

Ще добавя – и получават заплати. Поначало това са деца на бедни родители, без възможност за по-високо образование. Те намират попрището на живота си в отнемането на чуждия. Моралът е последното нещо, от което се вълнуват. Има и другиродени садисти или авантюристи. Те са малцинство.

 

У нас се е запазило онова безхаберие и нихилистична леност, представени от Петко Славейков с простичките изречения:

 

И не знаем, не можеме, не щеме да работим за себе си със време. Само знаем и можеме, и щеме един други злобно да се ядемеПомежду си лихи, буйни, топорни, пред други сме тихи, мирни, покорниВсе нас тъпчат кой отдето завърне, щот сме туткун, щото не сме кадърни… Всякой вика „Яман ни е нам хала!“ – а всякому мерамът е развала[64]

 

Ала прясно освободените руски крепостни, мужиците, привнесли още нещо, което също било възприето охотно отпоборниците“ – довчерашните разбойници. При руснацитеотношението към предците ни; при Стамболов и компания към по-нисшите:

 

Знам, че „братушкитене могат да ме понасят – каза ми един началник на окръг, когато обхождахме владението му и спирахме в селата, – но ми е все едно. Този народ е калпав и трябва да се отнасяш с него сурово. Сега ги е страх от мен, защото знаят, че нищо няма да им се размине: виновен ли е двайсет и пет нагайки! Нека ги е страх!

 

– Чакайте – възразих му аз, – нагайката е твърде глупаво средство, за да бъде спечелено приятелството на българите.

 

– Нека ви направя за седмица шеф на кааза и ще видите може ли човек да се справи без нагайка. Всеки ден ще ви трябват двеста-триста! Не познавате българите, а колкото до тяхното разположение – Бог да им е на помощ, но на нас защо ни е?

 

– Забравяте, че сме дошли да ги освобождаваме! А вие, с нагайката!

 

– Повярвайте ми, за тях нагайката е най-доброто освобождение!…

 

Не мислете, че той беше звяр и боят с нагайка му доставяше специално удоволствие. Не, той беше извънредно мил, добър и умен човек. Нагайката не произлизаше от зверски инстинкти, а от познатата възпитателна система и пълното неразбиране на нашата задача сред южните славяни. Кой знае защо, за него беше справедливо да защитава интересите на турците, останали по местата, заети от нашата войска, и сурово да преследва най-малката изява на вековното озлобление на българското население против тираните. След като руснаците завземеха някой град или село, той, щом разбереше, че някой българин е присвоил някаква турска собственост, незабавно вадеше на сцената нагайката.

 

– Ама, престанете, какво вършите, възможно ли е!

 

А според вас да ги оставя да грабят ли? На тези братушки ще им дам да се разберат!

 

Както и да се опитваш да го убедиш, че не бива в кризисен момент да се отнася така с хората, които са изстрадали от турците всички адски мъки, че грабежът сега не е от желание да крадеш, а напълно естествено желание да си отмъстиш – нищо не действаше, всички аргументи оставаха безсилни.

 

Какво ме интересува предишната им вражда, аз искам и турците, и българите да живеят спокойно. Вижте турците, нападани от тях, как се държат, как се отнасят с българите никой не ги закача. Нека и българите да се научат и да не си позволяват да ги закачат. А който граби, за него – нагайка!…

 

Губернаторът на България се придържал към убеждението, че на земята съществува само една разумна, съзнателна волянеговата собствена, а всички останали, които са задължени да му помагат за управлението на България, са послушни инструменти в ръцете му. Същите противници казваха още, че убеждението му произтича от неговия общ политически мироглед с крайъгълен камък, че народите съществуват, за да имат управители, а управителите не са създадени за народите, както крещят лекомислените либерали.[65]

 

Вгледайте се в ставащото по света. Има държави, уверени, че са създадени, за да бъдат управители на народите. А тенародите – не заслужават друго, освен нагайка. Как се държат САЩ, наричани и Западен Израел, откакто доктрината „Монрое водеща в тяхната външна политика? Ами Британия преди това и успоредно с тях? Франция, Испания, Португалия и даже малките наглед Белгия и Холандия? Какво е представлявала Русия, за двеста години превзела половин Азия. А след Втората световна война нейната заместничка Съветска Хазариястъпкала с ботуша си, вонящ на средновековна гнилоч, една трета от Европа!

 

Днес Русия има три-четири военни бази извън пределите си. Съветските американски щати 800! Те, заедно с Китай, представляват единна комунистическа държава, чиито граници и общо правителство остават скрити от погледите и дори от съзнанието на мнозинството земни жители. Засега.

 

Мненията на читателите в западните медии ме обнадеждават: все повече хора проглеждат и виждат истината. Не катоконспиративна теория“, а в нейни пълен и мрачен блясък.

 

Пътувайки през България, като отсядал в къщи в села и градове, руският военен кореспондент Утин се убедил, че българите съвсем не били толкова изостанали, колкото ги представялиосвободителите“ – новите им господари. Например в Трявна, „в двора на конака, или полицейското управление, се бяха събрали всички жители и пред очите ни стана изборът за различни длъжности в общината. Групите се съвещаваха помежду си, коментираха и след това съобщаваха на всички, че избират еди-кой си за еди-коя си длъжност.

 

Избраните отговаряха на всички поставени им въпроси. Те знаеха всичко, което се случва в общината им, а ако някой не знаеше, другите тутакси му подсказваха. Съобщиха, че при тях има толкова турски и толкова български къщи, толкова турски семейства са побягнали, толкова са останали, колко училища има, колко ученици и ученички, колко учители и т.н. Нито веднъж не чух: Нямаме училище!

 

Във всяка малко по-голяма община имаше по две-три училища, учители и учителки и навсякъде много ученици. Това ме смущаваше, не мога да не си призная. Тези училища не са били създадени от турците, но пък нека бъдем справедливи и по отношение на врага – турците са търпели и позволявали да се откриват училища. Въпреки цялата им грубост и изостаналост, през последните години те не са се бояли от разпространение на образованието. Не са се опитвали с инквизиторски методи да ровят в душата на всеки селски учител, за да разберат дали той не крие потайни мисли да свали съществуващия държавен ред. Турците давали на българите свободата да се образоват, но не разрешавали откриване на висши училища и университети. Е, какво пък! В това отношение турците са постъпвали откровено. В действителност биха могли да поставят пред влизането във висши училища такива прегради, че там да попадат само избрани. Все пак българите трябва да са благодарни на турците за разрешението свободно да ограмотяват народа.

 

Спокойствието, непринудеността, разумът, с който се извършваше изборът в общината, ясното разбиране на права и задължения, съзнанието какво е нужно на България моите впечатления потвърждаваха само едно. Най-голямата грешка, която бихме могли да направим, е да обявим българите за непълноценен народ и да си въобразим, че трябва да бъдем опекуни и учители. Самите българи с пълно основание разсъждават за бъдещето си.

 

Нека ни бъде дадена свобода и работата ще се нареди – казваха те. – Ще си изберем представители и те ще изработят политическата организация, която най-добре подхожда на нашите интереси.

 

В правотата на тези думи ме убеждава всичко, което видях и чух. Голяма грешка е да се смята, че конституционното управление е подходящо само за народи, които стоят на много високо стъпало на умствено и политическо развитие. Ако един народ може да понесе лошо управление, каквото е било в България, естествено, той ще понесе и добро. Ако са необходими доказателства, достатъчно е да напомним това, което ставаше в последно време в Турция.

 

Ако има народ, който не е способен да си избере управление, той, разбира се, е турският. По тази причина провъзгласяването на турската конституция в много държави беше посрещнато със силен смях. Смееха се тези, които имаха право да се смеят, но още по-силно, и то глупаво и лицемерно, онези, които нямаха никакво право. И какво стана? Конституционното управление, въпреки младостта си, влезе в открита борба с вековния турски абсолютизъм и, кой знае, може би ще го победи. Ако турците са способни на конституционно управление, няма и не може да има никакви причини да мислим, че и българите няма да са способни.

 

Тези, които в България са против него, доказват, че противоположното държавно устройство е добро само за личната им изгода. Само че в такъв случай трябва да говорят по-откровено и открито да заявят: аз съм против такава форма на управление, защото в нея не виждам лична полза за себе си. Впрочем, в България не са много хората, които не са съгласни с възможното въвеждане на конституционното управление.

 

Противниците му са в лагера на привържениците на настойничеството и на нашето гражданско управление.[66]

 

 

 

Понякога тази неосъзната надменност е насърчавана

от класическото учение, че човек е подобие на бог[67]

 

 

 

Има още. Както всеки „освободител“, фактически – завоевател, каквито са понастоящем американците и западноевропейците, от чиято опека се стремят да се избавят страните от т. нар. Вишеградска четворка, руснаците се държали пренебрежително спрямо нашенци.

 

Какво ви кара да мислите, че ще се отнасяме високомерно към вас?

 

– Вижте сега – отговори българинът, – щом искате да съм откровен, ще ви кажа, че и сега, докато още не е решен въпросът какво ще се случи с нас, вие се отнасяте твърде строго

 

– Само че, в какво се изразява тази строгост?

 

– Ами дори в отношението на вашето командване към нас. Ако сега то гледа на нас като на подчинени, като на свои крепостни, какво ще стане, когато минем под властта ви. Отнасят се към нас строго, отказват да изслушат нито един българин. Чува се само „вие сте неразвит народ, няма нужда да разсъждавате, ако ви се каже нещо, трябва да слушате и да сте благодарни!“

 

Разбира се, че сме благодарни, но нали все пак по-добре знаем какво ни е нужно, а не смеем да го кажем

 

Бях изненадан колко скоро нашето гражданско управление стана непопулярно сред българите и с каква бързина се разпространяваха различни разкази за губернатора на България. Като пример за цитираното недоволство ще цитирам нещо, което ми беше разказано. Българите не искаха на духовенството им да бъде предоставяна особено влиятелна роля във вътрешните им работи. Те скромно изразиха нежеланието си, но получиха гневен отговорда не са посмели да мислят така. Влиянието на духовенството се предпочита, а българите са неблагодарен народ, защото трябва да помнят, че духовенството е поддържало тяхната националност, то е запазило езика им и трябва да се отнасят с особено уважение, а религията е крайъгълен камък и т.н.

 

– Никога не сме и помисляли – добавяха ми – да кажем нещо за религията, говорехме само за духовенството, защото добре го познаваме.

 

Тук трябва да се каже, че българското духовенство наистина е на много ниска степен на развитие, мнозинството няма особено добра репутация, тъй като много от тях са били в различни отношения с турците. Ето защо българите не изпитват особена почит към своето духовенство, въпреки че сред него има, разбира се, хора, дълбоко предани на интересите на родината си.[68]

 

Екзарх Антим І бил масон.[69] Екзарх Стефан също. И патриарх Кирил. А Максим и Неофит агенти не само на тукашните тоталитарни секретни служби, но и на съветските. На онези, които с нагайката променяха масовото съзнание и го заменяха с войнстващ атеизъм.

 

Тъкмо нагайката е превъзпитала нашенци. Попаднала в ръцете на наместниците на съветските червени сатрапи, тя опитоми и най-буйните. За да може тукашната и интернационалната алчно червена номенклатура, фашизирана до краен предел, да се радва на покорно стадо, което безропотно понася да го стрижат. Колкото пъти големците поискат, и даже до оголване и нараняване на кожата

 

Честит 3 март, другарки и другари. Пак пейте песни в прослава на палачите си революционери, психопати, увредени българомразци, руски и съветски воини, шумкари, комунисти, безенесариЩом ви харесва да живеете сред измама, няма що да сторя.

 

Начело на държавата е член на БКП. Предстои за пореден път комунистка с чин майор от Държавна сигурност да оглави правителството. Доскоро начело на Парламента стоеше също твар с червен партиен билет. Какви други за са?

 

Разказите отпреди 140 лета звучат толкова актуално. Днешните опекуни от Брюксел и Вашингтон се държат като някогашните от Санкт-Петербург и Москва. Разликите са незначителни. В техните държави въвеждат челния комунистически опит, социализират ги. Свободите отстъпват пред сигурността в резултат на страха, насаждан с терористични актове на Техни агенти и от медиите, бълващи главно ужасии. И обедняването на тамошните народи напредва, макар и пълзешком. Както показах, етническите промени са процес с необратим край. Изчезвамебелите европейци, християните.

 

Опеката не само е опасна, тя на всичкото отгоре е и безполезна. Ако в народа има вътрешна сила и способност за живот, за развитие, тогава настойничеството е излишно, то само го спира. Ако народът не притежава тази жизнена сила, никаква опека няма да го спаси от гибел. Следователно, въпросът е: българите загубили ли са тази жизнена сила, убита ли е у тях способността за прогресивно движение напред?[70]

 

Знам едно: винаги има изход. Стига да поискаме да го търсим и намерим. И водачи се намиратобичащи овцете, надяващи се след век и половина отново да се очовечат. Да върнат своя истински образ и да станат народ.

 

Докато светът се крепи на откровени лъжи и суеверия, сътворени в равинските школи йешива, нищо добро не го очаква. В късната вечер на 5 януари БНТ ни представи израелски документален филм, представляващ безсрамна възхвала на израелския терорист и военнопрестъпник Шимон Перски, познат като Шимон Перес. Няма да се спирам на отвратителния образ на хазаря от Полша, чието родно място от края на Втората световна война насам се намира в Белорусия. Който иска, да троши своето време и усилия с толкова безсмислено занимание. За друго ми е думата.

 

В края на апологията товарищ Шимон, който от комунистически кибуцист[71] става десен нацистки екстремист, за да приключи в социалистическата партия на Израел,[72] безсрамно изрича следната пропита с чифутска надменност лъжа:

 

Ние не построихме пирамидите. Нито… Ние създадохме книга, без която западната цивилизация нямаше да постигне нищо.[73]

 

Това, което англосаксонците наричат “The Holly Bible” – „Светата Книга“, е unholly shitбезбожен, нечестив боклук, най-точно: сатанинско говно.

 

За запазилите своя ум, душа, дух, съвест и останалите човешки качества, трябва вече да е ясно: Когато в т. нар. Рождественска вечер (каквато и да е имало, не се е състояла във Витлеем),[74] поповете – до един сатанисти, приели дявола за свой бог и служещи нему, ви рекат, че – видите ли – на осмия ден следражданетона Исус МарияМириям, и Йосиф го завели в синагогата; как там ги посрещналправедният Симон“, който би трябвало да е Шимон; пак вЕрвайте. Подписвате духовната си смъртна присъда. И давате съгласие да робувате на сатанистите.

 

Легендата за такова „рождествосе разпространява от дълбока древност. Писал съм и няма да се повтарям, защото на самия мен е досадно. Виждаме почти същата картина при появата на Дионисбългарин, наричан „тракиец“, плод на половото сношение между девствена нимфа от планината Ниса и някой си Зевс. Днешните „историцинаместват възвишението къде ли не, само и само да не е там, където всъщност се е намирало – днешната Странджа. Същото местоположение важи и за мита за Европа.

 

Та според митологията Зевс се влюбил в нимфа от тази планина. И я обладал. Тя била девица и заченала от богаDio. Така се родил божият син, наречен Дионис. Той черпел с вино, както Исус, когато то свършило на сватбата в Кана, в древнобългарскатаасирийската – област Галилея. Сходни приказки са разказвани и за Орфей. Какво е новото?

 

Що се отнася до самото раждане на Исус, както е описано, нямаме нито едно свидетелство на очевидец. Даже – на съвременник. Евангелистите, което ще рече свидетелите, лъжат. Защото описват събития, за които са чули, но не са присъствали на тях. Даже повечето не са били съвременници. Ако вярвате в това, че вече готовата да ражда Мириям е преминала върху гърбината на магаре 144-километровото разстояние от Назарет до Витлеем, ви препоръчвам да си намерите добър лечител, разбиращ от психични заболявания. Да не говорим, че за Исус като пророкуващ, лекуващ, един вид – месияпратеник на бога, се разчуло едва, когато той набиралрекрутирал, последователите си. Специално от низшите слоеве.

 

Елитът, establishment-ът, както малоумниците, усвоили пет чужди думи го наричат, тоест – богатите, високопоставените, се чувствали уютно в лоното на юдаизма под римско владичество. Нещо повече, за да укрепят съвсем властта си, започнали да ревизират ТораЗакона, приписван на някакъв МошеМойсей. Такъв никога не е съществувал като историческа фигура. Даже да допуснете, че е имало опит за „бягство от Египет“ – напълно лишено от смисъл, ако четете внимателно Стария завет от изфабрикуваната история на Йосиф и продажбата му на фараона от собствените му братя нататък, ще установите: глупости не на търкалета, а на кълбета.

 

Както доказаха съвременните учени – например д-р Шломо Занд – ако си представим „Изхода“, както е описан в ПетокнижиетоТора, онова, което идиотите приемат заСвещена библия“, тобягствотозавършило вЕгипет. А „бегълците“ все така останали под властта на фараона. Колко тъп трябва да е някой, за да вярва в такива пошли фантасмагории? Може би толкова, колкото е необходимо, за да използва подвижния си телефон не по предназначение и само при необходимост, а за да прависелфита“. Е, не е ли по-добре идиотите да бъдат изтрити от лицето на земята, та планетата да се поочисти?

 

 

 

Примитивни легенди

 

 

 

На всичко отгоре, лапнишараните, смятащи се за „вярващи“, за „християни“, не четат Евангелските текстове. През целия си земен път Бог отрича и отхвърля всичко, което хората в онези времена са приемали засвята истина“. Нима неколкократно не е показал – в прав текст – че никога не е имало никакъввехт завет“? МошеМойсей, „патриарси“ и прочие приказни фигури са измислици на жрецитефарисеите и книжниците?

 

Исус им рече: истина, истина ви казвам: не Мойсей ви даде хляба от небето, а моят Отец ви дава истинския хляб от небето.[75]

 

Няма нищо за тълкуване. Пределно ясно е.

 

Целият фалш на така наречената БиблияТанах или Книгата – „първата и единствената“, побрала между кориците си лъжи, приемани като историческа истина“, става непоносим. Лъсва до там, че дори попада в произведения на изкуствата. Даже – на еврейски сценаристи, режисьори и актьори в ХоливудМеката на ционистката пропаганда.

 

 

 

 

 

Точно така, истинският Бог отсъства от страниците на Библията. Тя представлява сборник от плагиатства. Може да служи като образец на литературно пиратство. На безскрупулно и нахакано гепене най-вече от древните български епоси. Но това не достига до съзнанието на никого. Къде ти!

 

Медиите са днешните вестители направдата“, лъжата, представяна като истина. Колкото повечеистини“ и то повтаряни хилядократно, толкова повече промити мозъци на хора, превърнати в маркс-ленинци. Които пропагандата е изваяла по Ротшилдовия калъп безволеви, с униформено немислене, с неутолима жажда за плюскане и притежание. За тях морал е само онова, което е успешно, в материално-властови смисъл. В никакъв друг.

 

Какъв Исус, Спасител, пожертвал се на Кръста? Чукайте си яйцата, другарки и другари „вЕрващи“! Техният бог ще е с вас. А сетне? Отдавате се на лъжата и така сами се отричате от Бога.

 

Случайно ли, според вас, крадливите руснаци, бивши проклети българи, тачат Дионис Мъдрия? Той живял през ХV-ХVІ век, когато руската държава била в зародиш. Но те – грабливите руснаци, твърдят, че този Дионис създал някаквамосковска иконописна школа“?!

 

Легендата за бога, роден от девица, се среща и в някои религиозни текстове от Изтока. Никой не може да уточни откога датира първата й поява. Но не това е важното.

 

Още от древността чифутите били тъпи. Заслепявала ги тяхната гигантска алчност. Първо мамели своите, сетне – доста народи, приели Шауловото, Павловото фалшиво християнство, и исляма. И двете били изобретени от тях, за да държат много милиони под контрола си.

 

Истинското учение на Исус, заветът на СпасителяХристос, били атакувани и отстранени още през първите години след неговото Възнесение. Срещаме оскъдни, неизтрити съвсем следи за това, в мъката на Юдасина на семейството, в което се настанил Исус, успял да излее:

 

 

 

 

 

Защо в юдаизма не съществува институтът на изповедта по начина, по който е въдворен в псевдо християнството? От какъв зор почти всички важни банкерилихвари, доктори, последователите на еврейския мошеник Зигмунд Фройд, така наречените психотерапевти, почти без всякакво изключение, повечето юристи, философи, социолози, дейци на културата (без писателите – там са слаби), са евреи?

 

Заповедта на равините, духовните наследници на фарисеите от късната античност, била: Ставайте доктори, за да държите здравето на гоите в ръцете си. Също така – юристи, за да манипулирате имуществото на гоите. И се занимавайте с изкуства и медии, за да влияете върху духа на гоите и да го направлявате.

 

Лихварството винаги е било техен приоритет. Влагайки фалшиви твърдения в Евангелските текстове, уж изречени от Христос, чифутите и техните слуги от църквата отчуждавали християните от заниманията с пари. Днес всички големи банки са еврейски. Не го ли разбирате? А всяка държава, която има централна банка, е марксистка. Изпълнява Ротшилдовите постулати, продиктувани на Карл Мордехай Леви внук на равин и роднина насветото лихварско семейство“, обречено на вечни мъки в геената. Не случайно дирят път към други планети

 

Ще бъда откровен до край. Не, поради вековните кръвосмешения те са по-тъпи от нас. Обаче господстват във всички въпросни професии и ги контролират изцяло. Произлизащи от обширната област Пале на нявгашната Руска империя, която обхващала големи територии от днешните Полша, прибалтийските страни, Белорусия и Украйна, но също така части от Молдова и Румъния, кавказките държавици, презрените хазарски отрепки никога не са притежавали земя. Затова с гордост заявяват, че не са селяни. Ами как да бъдат? Голтаци!

 

Обаче животът в изолация в затънтената провинция давала възможност на тези мизерници да се отдават на свирене на инструменти, на игра на шах, на… Когато и където можели, особено след споменатата равинска повеля, разпространявана от последната четвърт на осемнадесетото столетие насам, чифутите учели медицина, право, изкустваЗамогвайки се, особено в Западна Европа и най-вече в САЩ, купували или отваряли болници, правни и музикални факултети към университетите, окупирали печата.

 

Затова, особено след като успели да присвоят парите на човечеството и да завладеят правителствата, евреите наложили свой монопол върху тези дейности. Разбирате ли защо садобрив тях? Понеже не допускат другипо-добри, но неевреи, да се изявяват. Същото важи за медиите, за всичко, което може да влияе върху споменатите дейности, отрасли, професии, занятия. Чифутите създали Холивуд и превзели книгоиздаването. След него – и периодичния печат.

 

Както повелява техният най-дълъг протокол№ 12, „ако разрешим десет списания, то самите ние ще учредим тридесет и така ще продължим нататък. Но това въобще не бива да се подозира от публиката и затова всички издавани от нас списания външно ще бъдат напълно противоположни наглед по направления и мнения. Което ще предизвиква доверие в тях и ще привлече към тях нищо неподозиращите ни противници, които така ще попаднат в капана ни и ще бъдат обезвредени

 

Сред обществото не ще прониква нито едно съобщение без наш контрол. Това и сега се постига от нас, понеже всички новини се получават от няколко агенции, които се обособяват като централи за всички краища на света. Тогава тези агенции ще бъдат изцяло наши учреждения и ще съобщават единствено, каквото им предпишем.

 

Ако сега сме съумели да овладеем умовете на гоевските общества до такава степен, че почти всички гледат на световните събития през цветните стъкла на очилата, които им поставяме, сега за нас в нито една държава не съществуват забрани, които да спират достъпа ни до така наречените от гоевската глупост държавни тайни, то какво ще бъде, когато бъдем признати за господари на света в лицето на нашия световен цар?[76]

 

Който е в състояние да мисли, вече тъжно клати глава. Останалите заслужават фаталната си участ. Те са гоидобичета, втасали да бъдат отведени на заколение. Под звуците на примитивна музика, каквато първобитната им същност единствено понася и възприема. И под светлините на екрани, които им показватвълшебникартинки на небивалици, докато палачът точи острието на гилотината за главите им…

 

 

 

Аз съм пътят и истината, и живота;

никой човек не отива при моя Отец, освен чрез мен[77]

 

 

 

Ако истински вярвате в Исус Христос, а не в църквата – богоборско фарисейско творение, ще бъдете в състояние да отворите съзнанието си и да приемете истината:

 

Аз съм хлябът на живота; който идва при мен, никога няма да огладнее; и който вярва в мен, няма да ожаднее никога… Защото слязох долу от небето, не просто да изпълня моето собствено желание, а за да осъществя волята на онзи, който ме изпрати

 

Никой човек не може да дойде при мен, с изключение на онзи, когото моят Отец ме изпрати, за да избера; и ще го издигна в последния ден…

 

Никой човек не може да зърне Отеца, освен онзи, който е от Бога; само той може да види Отец. Истина, истина ви казвам, онзи, който вярва в мен има вечен живот. Аз съм хлябът на живота. Вашите бащи ядяха манната в пустинята и все пак умряха. Това е хлябът, който слезе от небето, та човек да може да яде от него и да не умре. Аз съм живият хляб, понеже слязох от небето; ако човек яде от този хляб, ще живее вечно

 

Духът вдъхва живот; тялото няма значение; думите, които споделих с вас, са дух и живот.[78]

 

След като учените археолози, историци, лингвисти разобличиха Библията като фактология и източник на знания, даже равините взеха да признават тя е литературна компилация. Засега не отхвърлят нейното съдържание. С половин уста казват – не е наша, еврейска. И манипулират с това кои са евреи, и кои не. Жонглират с фактите, сякаш са на циркова арена. Не превърнаха ли света в това? А те са дресьорите на човечеството гоите.

 

Лесно мога да опровергая израелското равинче от хазарски съветски произход, което ще ви представя, със собствените му думи. Но сега не ми е до това. Вие все пак го вижте и чуйте. Убедете си лично.

 

 

 

 

 

Стига толкова. Genug. Аман.

 

Това са приказки за умствено изостанали. Равинчето ни смята за роби от античността с умове, оковани в идеологическите пранги на равините. Както сам Исус Христос установил и затова предупредил учениците си:

 

Внимавайте и се пазете от кваса на фарисеите и садукеите… Те разбраха, че той не говореше да се пазят от закваската за хляба, а за учението на фарисеите и садукеите.[79]

 

Само че къде са вярващите в Исус Христос? От гледна точка на истинското християнство, следващо правилата на Христовото учение, всички, които принадлежат на църквата или се смятат за такива, са сатанисти, еретици, отхвърлящи Бога.

 

Как седаванещо на несъществуващи люде, дълго преди появата им? Тази загадка е предназначена за психиатри, но не лекари, завършили казионните милиционерски школи за фармакологични убийства. А за истински доктори, вярващи в Бога и в съществуването на безсмъртната човешка душа. Първите, банални материалисти или невярващи лицемери, правещи се на набожни, няма как да лекуват душевни заболявания. Те искат да пипнат душата. Не им ли я представите материализирана – вече правят измервания на покойници мигове преди и след смъртта – не приемат нейното наличие у човека.

 

Небивалиците, поднесени във видеозаписа, неизбежно ви отвеждат доосмия ден след Рождество Христовов синагогата. Където „праведният Шимон“ или Симон, както го представят поповетесатанистите, жреците на дявола, еретиците, суетните дегенерати,[80] поставили се в услуга на фарисеите, посрещнал „младенеца“, за да му резне пишлето. Понеже това бил божият завет. На това се крепи фалшивата вяра на чифутитена клъцнатото краекожие на бебенцата. А през вековете равините педофили се кефели със зверството. Нещо, което съм ви показвал.

 

Но чифутарите, тази гнусна безмозъчна, лишена от чувства долна смрад в човешка плът, настояват, че жестокостта към мъничето представлявадоговор“ – „завет“,  между техния бог и човеците“. Чакайте, що за бог е този? Сещате се кой е. Но цялата история е галимация, измислица.

 

С възторжен тон равинчето плещи басни и фантасмагории за някакъвЕвер“, койтов своето време бил ученик на Ной“! Само че книгата, която се предполага, че едва ли не трябва да знае наизуст – „Старият завет“ – разказва друга приказка за деца и несъзрели старци. Според нея, Евер бил внук на Сим, СемШем, който пък бил един от тримата наследници на дядо ви Ной. В чисто хронологичен аспект срещата между Ной и неговия правнук Евер била невъзможна. Даже в този сборник с приказки не се споменава такава.[81] Дали в Моссад, КГБ, MI5, BND или ЦРУ преподават различна Библия и юдейска религия?

 

Разбира се, не бива да пренебрегваме изнесенитефактизапророкаНой. Дядката бил заклет алкохолик. Веднъж, след като се напил и се въргалял гол голеничък, единият от синовете му на име Хам го харесъл и се възбудил. Обладал баща си така, както това се прави с жена.

 

Като отрезвя Ной от виното си и узна, що бе сторил над него по-малкият му син, рече: проклет да е Ханаан; ще бъде роб на робите у братята си.[82]

 

Вот вам, дорогие товарищи „християни“, „юдеи“ – содомити, хомосексуални, сбърканяци. Като ви казвам, че чифутите са умствено недоразвити, мислете и не им вЕрвайте. Още повече, както личи от цитата отКнигатаНой проклелХанаан“. Сиреч – Палестина, древнобългарската област Бал-Истан, „обещаната на евреите земяот техния бог Яхве-ЙеховаЛуцифер, сатаната.

 

Ха идете и ме предайте на милицията на мисълта. За да прочета пред следствието и съда библейскатаистиназа дядо ви Ной, ипророкпри това. Убавец, наспорил убавцикой от кой по-сбъркани.

 

 

 

 

 

Тя включва някакъв Аврамчо, който се оженил за първата си братовчедка, а после, за да забогатее, япродал на египетския фараон. И това е „божи човек“? Така ли мислите? Той „сключил договоразаветасъс сатаната, представян като бог“?[83] Любопитно ми е, може ли равинчето Мишапионерче, комсомолче, болшевиче, да посочи източника, в който е записано, че:

 

Аврам е имал много ученици. Той преподавал Тора, който ще бъде даден.

 

Тук се сблъскваме с явна, откровена лудост. „Преподавалнещо, което предстояло да бъде дадено. Или имаме работа с неизвестна, висша физическа наука, с особена, непонятна нам представа за времето и пространството. Или просто равинчето Миша – най-вероятно потомствен служител на Моссад и на предшествениците на службата НКВД, после ЦРУ, КГБ, MI6, BND[84] и пр. – плаче за усмирителна риза и въдворяване в психиатрично заведение.

 

Няма такива клиники. В психиатриите просто довършват потърпевшите, обсебените, да кажем – болните. Не ги лекуват. Не знаят как. Най-често тезиболници“ всъщност са отделения за изтезание и наказание към съответните тайни служби.

 

Сега нека видим, кой бил тозиевреинАврам, дето станал Авраамосновоположникът на еврейството“? Откъде произлизал, кои били предците му?

 

В самия Тора – „закон на Моше“ – Мойсейчо, който никога не е съществувал, е записано:

 

Тара живя седемдесет години и роди Аврама, Нахора и Арана. Ето родословието на Тара: Тара роди Аврама, Нахора и Арана. Аран роди Лота. И умря Аран при баща си Тара, в земята, в която се роди, в Ур Халдейски.

 

Аврам и Нахор си взеха жени; Аврамовата жена се казваше Сара; Нахоровата жена се казваше Милка, дъщеря на Арана, баща на Милка и на Иска. И Сара беше неплодна и бездетна.

 

Тара взе сина си Аврама, внука си Лота, син Аранов, и снаха си Сара, жена на сина му Аврама, и излезе с тях от Ур Халдейски, за да отидат в Ханаанската земя; но, като дойдоха до Харан, останаха там. И дните на Тара (в Харанската земя) бяха двеста и пет години, и умря Тара в Харан.[85]

 

Ур съществува до ден днешен. Той е град в Ирак, който по време на военните действия през 2003 година войските на Съветските американски щати специално разориха. Превърнаха го в пепел. Ликвидираха музея му и убиха неговия директор. След няколко години наемните убийци, представящи се катоджихадисти“ от Ислямска държава, създадена от юдеоамериканския елит, повториха същото.

 

 

 

Всички нации трябва да се предадат на нас, на израелския цар,

на месията на Бога на Яков,

и следва да бъдат обучавани единствено от нас[86]

 

 

 

Това е. Понеже са крали и компилирали в течение на близо 300 лета, древните чифутски жреци са забравили какво са писали предците им. Това, което приемате за Тора, за Библия, за Стар завет, няма нищо общо с човешката история. То представлява сборник от идеологически подборки, които били изменяни и пригаждани, съобразно потребностите на властта между 500 и 150 години пр.Р.Хр.

 

Даже в своите литературни кражби чифутските съставители на Тораплагиатите сатанисти – признали: Аврамчо не бил техен предтеча. Според скалъпеното им писание се оказал… вавилонец. Зекариа Ситчин смята Аврам не за скитащия се евреин“, а зашумер, при това не случаен. Та когато отишъл в Египет, бил представен специално на фараона![87]

 

Но и това не е вярно. Стократно съм излагал истината: Създателят на първата използваема книга за единобожиетомонотеизма, бил българският владетел Абар-Кам, смятан за пророк.

 

Българският псевдо историк и лъжец, нагаждачът Херодот, го споменавал като Абарис. Представил книгата му под това заглавие – „Абарис“.

 

Нейното съдържание е залегнало в основата на Корана и Библията. В тях името на Абар-Кам бива предавано катоИбрахим“ и „Авраам“. Гърците нарекли Авар-Кам Дионисий“.[88]

 

Грешка! До края на ХVІІІ век не съществувалигърци“. Става дума за онези отцепници от древните български държави, назовавани елини.

 

Освен това последното – свързването на Абар-Кам с Дионис, едва ли е вярно или най-малкото е спорно и се нуждае от доказване в други извори и източници. Защото по всяка вероятност тракийският бог Дионис е бил Божи пратеник, предшествал пришествието на Исус Христос, но това е друга тема. Важното е, че и Платон споменава за легендарен лечител от Север на име Абарис.[89] А Страбон го определя като пришълец от Скития.[90]

 

Е, що заевреинбил този Аврамчо. Старозаветните литературни крадци, измамниците, скалъпили т. нар. Библия, го представят като обикновен бродяга, прошляк. Сещам се за основната песен в индийския филмБродягас покойния актьор Радж Капур. В нея се пееше – по-скоро се виеше – „Абараму – ъ-ъ-ъ. Абараму – ъ-ъ-ъ.

 

Добре е да припомня, какво смятат съвременните историциучени, университетски преподаватели, за МошеМойсей, т. нар. Стар завет и отсъствието на истина в него, за измислицата, позната катоевреи“ и „еврейски народ“. Колкото и да не им се иска на другите, занимаващи се с псевдонаука.

 

 

 

 

 

Според еврейското религиозно право майчинството определя дали някой е евреин. В такъв случай от Мойсей нататък няма евреи. Защото Мошенцето, Мойсей, бил захвърлено бебе. Намерила го фараоновата дъщеря в кошче, плуващо в реката. Мойсей не се оженил за еврейка. Според Библията взел за жена мадиамката Сепфора.[91] Бащата на несъществувалия цар Давид бил витлеемец[92], но по майкамоавец.[93] И майка му се оказала моавка, каквато била баба му Рут. А по майчина линия цар Соломон бил хетей

 

Чистотата на еврейската кръв може да бъде определяна [единствено] според равинското правило, че еврейският произход следва да се предава по линията на законната еврейска съпруга.“[94]

 

Самата легенда за неговото „намиране“ е далеч по-стара. Открадната е пак от нашите древни предци, създали държавата Самар, която ви втълпяват, че е Шумер. Думата за бог, който в ТанахаБиблията, се среща предимно в множествено число, е Елохим. То е „произлязло от Ел или Ело“. А това са производни „от древното шумерско Енлил, или Повелител на великата планина“.[95]

 

Тъй като вече осезателно се налага истинският произход на древните българи да бъде изяснен и да излезе на светло, държа да посоча: във Врачанско се намира село, което се казва Сумер. Шумер се изписва с латински букви по съвсем същия начин Sumer. И това ли е съвпадение? Още повече като вземем под внимание, че медите, мидийците, персите, които безспорно са наши далечни роднини, са преки наследници на шумеритеА шумерите били българи. Толкова.

 

Това представляват чифутите. Ако пореден идиот реши, че да наричам евреите така е проява на антисемитизъм“, по-добре да замълчи. За да не разнася нагоре-надолу собственото си провинциално невежество. На не един и два кавказки езикачифут“ – по-точно „чафут“, означаваевреин“. В българските народни песни от Средновековието насам рядко се споменават евреи. По-често – чифути, жълти при това.[96]

 

Както вече установихме, Танах или юдейската Библия, позната ни и като Вехтия завет, обединява народния епос на древните племена, населявали Месопотамия. Легендите и преданията, които срещаме в нея, са познати, разказани по един или друг начин в паметниците на шумерите, египтяните, асирийците, вавилонците и други антични народи.

 

Еврейските ангели (от метафизичния тип)“ – подчертава Алън Алфорд, – „са далечен спомен за месопотамските богове[97]

 

Най-многобройни са кражбите, наричани „заемки“, от древния български епосЧулман Толгау“ – „Сказание за Чулман“. Това е най-старата книга в човешката история.

 

Безсрамие.

 

Мислите ли, че изчезването на белите хора на Запад и упадъкът на тамошната система са случайни? Европа и САЩ допуснаха евреите да ги завладеят. Чрез притежаваните от тях медии да манипулират общественото съзнание. Да ги карат да се мразят помежду си, да ги противопоставят едни на други, даже да ги хвърлят в най-ужасните военни конфликти, довели до катастрофата на Стария континент. Белезите на краха му се виждат с просто око.

 

Западни медии вече обявиха, чебелите мъже стават застрашен вид сред някои от най-важните ръководни постове в бизнеса, тъй като фирмите се опитват да назначават жени и хора с произход от етническите малцинства, заяви президентът на компанията Tesco.[98]

 

Какво страшно съзирам в това? Нищо, освен, че съвременният начин на живот променя предназначението на половете. Пряко следствие от това е изчезването на бялата раса. Образованите жени, устремени към кариера, стават все по-многобройни. И отказват или отлагат раждането на деца.

 

Не ми лепете етикети, не съм никакъв. Просто ми е мъчно, че нарушавайки Божия промисъл се изгубваме. До половин век коренните европейци ще станат малцинство на континента. След три четвърти век да се срещне техен представител ще бъде екзотика.

 

И никой не ни е виновен.

 

В момента, съгласно индекса FTSE 100делът на жените директорки сред стоте челни фирми, регистрирани на Лондонската стокова борса е 26 процента. Докато едва 10 на сто от изпълнителните директори в същите фирми са жени. Според съобщенията за миналата година само 8 процента от тези директорки не са бели.[99]

 

Промените в тези данни, в съотношението между половете на ръководни позиции, е трайна тенденция. Причините са различни. Една от тях е, че жените се съгласяват да извършват същия обем работа и да поемат отговорност при по-ниско заплащане. Втора е лекотата, с която собствениците се разбират с тях. Трета – засилващите се амбиции за изява на представителките на образованата част от уж слабия пол, и т.н.

 

Друга ярко открояваща се тенденция е за нарастване на дела на хората от други раси в управителните тела на корпорациите, компаниите и по-малките фирми.

 

Къде сме ние? Да погледнем без гняв назад.

 

Преди близо 15 годининай-демократичнатагазетка на света – “The New York Times”, помести обзор на нашенското дередже, озаглавен „Варшавският договор на Буш“.[100] Той беше преведен и тиражиран, но чак толкова. В него личеше господарската надменност на новите ниголеми братя“.

 

 

 

Дебелоочие, цинизъм, нахалство, арогантност

 

 

 

Текстът започва с описание на автомобилната колона, пренесла сирищнишките телеса на тогавашния президент ГеоргиГоцеПърванов до Белия дом. То е последвано от безочлива ирония, която, ако се замислите, може би е заслужена.

 

Това беше среща на двама големи стратегически партньори, Америка и България.

 

България?…

 

За да се добере до Саддам, правителството на Буш зашеметяващо обърна света с главата надолу и с хастара наопаки. Нашите нови най-добри приятели са същите хора, от които навремето пазехме старите ни най-добри приятели. През Студената война бранехме Стара Европа от Империята на злото. Сега прегръщаме бившите сателити от съветския блок, за да ни защищават срещу машинациите в Съвета за сигурност на бившите ни възлюбени Франция и Германия. НАТО беше създаден, за да пази Западна Европа от комунистическите орди – сиреч българите, които се надпреварваха с гротескните албанци като най-сталинисткия режим в Източна Европа и бяха прочути със своите дебели вратове“, които изпълняваха мокри поръчки за КГБ.

 

Сега САЩ са в процес на прелъстяване на „дребните риби“, както някои в Пентагона пренебрежително наричат малките страни, дето биха могли да осигурят гласовете за резолюция на Съвета за сигурност за започване на война с Ирак. Това е война на дребосъците: ние притискаме България, за да компенсираме натиска на Франция над Камерун. Едно време българите бяха смятани тук за последната дупка на кавала.

 

През 1998 година, точно преди визитата на българския президент, министър-председателят на Израел Бенямин Нетаняху се срещна с президента Клинтън. Срещата беше толкова ледена, че сътрудник на Клинтън се пошегува с репортерите за Нетаняху: „Третираме го, като че ли е президентът на България. Всъщност мисля, че Клинтън ще излезе на джогинг заедно с президента на България, така че това не е справедливо.“

 

Сега министър Дон Еванс ще лети за България, за да обсъжда търговията, а Ръми[101] намеква, че можем да преместим американски войски от Германия в България. В дипломатическите кръгове новите съюзници от Източна Европа сухо биват наричани Варшавският договор на Буш. Както се изрази един експерт по съветските въпроси, „България някога беше галеното кученце на Русия. Сега е домашният любимец на Америка“.

 

През шейсетте години българите бяха такива подмазвачи спрямо Русия, че предложиха да станат 16 република на Съветския съюз.

 

Буш няма да е единственият, който има главоболия с името на министър-председателя на България. Всички ще имаме. В някои информации в пресата то се изписва като Симеон Сакскобургготски, в други – като Симеон Сакс-Кобург-Гота. Високият плешив премиер с брадичка е бивш цар Симеон Втори, свален от трона като дете. Той е далечен роднина на принц Албърт, съпруга на кралица Виктория, но не е граф Дракула. Това е другият ни нов най-добър приятел – Румъния.

 

Дали размяната е добра – французите за българите?

 

Оскъдни факти за България, които кръжат наоколо: има град на име Пловдив; иска да стане голяма сила в ски индустрията; тайните й служби намушкали дисидент-изгнаник в Лондон с чадър с отровен връх – фактически – с рицинов връх); нейният отбор по вдигане на тежести е изгонен от олимпиадата заради допинг скандал през 2000 година; изпратила е агенти да убият папата.

 

По време на Студената война България била ценена от Москва заради консервираните домати, осигурявани през зимата, и от Францияза доставките на розово масло, служещо за основа в производството на френските парфюми.

 

Има трима известни българи: Карл Джераси, който изобрети хапчето против забременяване;[102] Кристо, оригиналничещият художник, който опакова;[103] Борис Христов – оперен певец.[104] В „Казабланка[105] имаше българско момиче, което, за да се сдобие със самолетни билети, се самопредлагаше на Клод Рейнс.“ „[Българите] наистина ги бива в математиката и науката и имат чудесно вино.

 

Ейвис Боулън, бивш втори по ранг дипломат в американското посолство във Франция и посланик в София в края на деветдесетте години, нарича България много дръзка малка страна“, която усилено работи, за да се усъвършенства. Боулън има съмнения относно гневните изблици на администрацията на Буш срещу старите съюзници. „Външна политика не се гради върху уязвена гордост“, казва тя. Смята, че България ще бъде добър съюзник.

 

Те са наистина блестящи по математика и науките и имат прочуто вино.“ Така че в края на краищата вече не ни трябва френско вино.[106]

 

Ето какво мислят за нас новите ни чорбаджии. Не, че бившите имаха по-високо мнение. Иначе, точно както смята Юхас, наднационалните монополи наистина не допускат създаването на национална буржоазия (още по-добре аристокрация) и изграждането на национални държави. Нали тъкмо затова тези свръхкорпорации са така интернационализирани? За тях подобни национални структури биха представлявали трудно преодолими препятствия. Властелините на света посветиха последните повече от два века на борбата с всичко национално, с изключение на еврейската национална идеяционизма! И ликвидираха национализма, така както предвиждат ционските мъдреци. За какво, в името на някакви „висши ценности“ ли?

 

Разбрахте ли какво представляват евреите? Да, такъв е техният истински лик. Но колкото и да си въобразявате, не познавате тяхната дълбока реална същност. Те не са като обичайните човешки същества. От векове тъпчат ограниченото им съзнание с комунистически догми и внушения за някакво „превъзходство“ над другите. Те не са способни на състрадание и съчувствие, на милосърдие спрямо останалитенеевреите. За тях ние сме добичета гои. А жените нееврейки са шикшикурви.

 

Не го ли запаметите, ще живеете сякаш ползвайки половината от мозъците си. Не съществуваантисемитизъм“, понеже никога не е ималосемити“. Това са пропагандни трикове за внушаване на чувство за вина у неевреите и главно сред псевдо християните – мизерници, попаднали под умопомрачителното въздействие на фарисеите, начело с Шаул-Павел, днешните равини.

 

Има една тема, по която в „цивилизования“ всъщност варварски свят, всички политици, независимо от цвета на оперението си, са единни. Тази тема е Израел. За „крайно леви“, „леви“, „левоцентристи“, „центристи“, „дясноцентристи“, „десни“, „десни екстремисти“, тя е еднакво валидна и винаги, щом бъде зачекната, те коленичат пред вездесъщия лозунг: “Israel ist über alles, über alles in der Welt!”

 

В света действа законът на джунглата. Темида винаги е на страната на по-силния. Израел има право на ядрени оръжия, но Иран не. Нищо, че Иран не е посегнал на нито една чужда територия. Докато от създаването си до ден днешен еврейската държава не е спряла да окупира и анексира чужди земи. Обаче онова, което Тел Авив върши, не бива квалифицирано като Anschluss!

 

Израел винаги е невинен! Израел е над международното право!

 

Deus Israel, ius habet! – Израел винаги има право!

 

Israel ist über alles! – Израел е над всичко!

 

Нищо, че както декларира в книги американецът Джак Бърнстейн, Израел ерасистка, марксистка държава“.[107] Именно тези два белега обединяват политиците от целия спектървъв всяка държава на изфабрикуваното, изопаченото, извратеното, вече и то преследвано псевдо християнство. Те са ционисти. На първо място служат на еврейството, на равината, на юдаизма и на неговата крайна цел – единна световна комунистическа държава под скиптъра на царя от неизвестно какво „Давидовоколяно. Фактът, че все повече историци и генетици по света доказват: никога не е живял такъв овчар, на име Давид, превърнат в цар, не впечатлява нито политиците, нито подопечната им рая.

 

А Джак Бърнстейн, който като евреин, въодушевен от израелската победа в Шестдневната война от юни 1967 година пропиля десетилетие от своя безценен живот, получи онова, което ционистите смятат за заслужено – насилствена смърт. Отрядът Кидон на Моссад – перфекционизирано копие на СМЕРШ към съветския НКВД, му видя сметката без време. Нищо, че беше ашкеназим. Бе допуснал две грешки. Първо, да се ожени за сефарадска еврейка нехазарка. Второ да разкаже истината за нацистката марксистка ционистка държава цирея на земното кълбо.

 

Както те ни смятат за животни и са уверени, че техният бог – сатаната, князът на този свят, ни е създал, само за да им служим, така за човеците, неевреите с акъл и знания, осъзнали действителността във всичките й проявления и нюанси, нашето отношение към чифутите следва да бъде като към мръсна, употребявана вещ. Като към използвана тоалетна хартия. Ако давате вашата на химическо чистене, значи сте в състояние да приемете и евреите във всичките разнообразни проявления на техния бащадявола: комунистите, фашистите, националсоциалистите, интернационалсоциалистите, либералите, неоконсерваторите, зелените, пембените

 

Ако е така, woo you, както рекъл Христос на юдейските първенцикнижниците и фарисеите. Преведете си израза сами. И запомнете от мен следното:

 

Не ги ли изринем, изстържем напълно не само от тукашната среда, която осират с присъствието си, а по целия свят, като започнем от Ротшилдовците, Рокфелеровците, Голдмъновците, Менделсоновците, Голдсмитовците, Варбурговците, Шифоците, Лазаровците, за да стигнем до туземните ни човекоподобни от Партийния дом филиал на синагогата на сатаната, човешкият род ще бъде обречен. Ето какво очаква например Британия, където наскоро, както единствен информирах, въведоха Лениновия декрет за борба с антисемитизма.

 

 

 

Rustica progenies semper villana fuit[108]

 

 

 

Закъснял национал-демократ, костовист, борец за „силна България“ и настоящ антикостовист, изобличи новопокръстените антикомунисти“. Тоест – самия себе си:

 

Българският либерал в качеството му на русофоб плаши себе си и другите или поне така изглежда. Като казвам изглежда, имам предвид случаите на служебна симулация, при която подозрението е занаят и се пее като ария при тържествени поводи… Съществуват медии и неправителствени организации с подобна мисия, но има и безкористно уплашени лица, субекти на автентичен страх. Съществуват и пасивно въвлечени в общия пропаганден хор, имитативни жертви на прословутата хибридна война. Има и русофобска тълпа.

 

Наемниците на русофобската нива са интересни като социална група. Тази категория е антропологически близнак на късната комсомолска номенклатура, на младите партийни надежди и отчасти на хуманитарната интелигенция от онзи период. Тези хора са любители на кариерата, стандарта и западниястил“. Това е породата на аривистите, на предопределените за кариера. Прехвърлят се от конюнктура в конюнктура с лекотата на вродени опортюнисти. Като акробати на кариерата, сноби на успеха.

 

Същата подбуда, която ги направи членове на комунистическата партия, без терзания и скрупули след Солженицин, „Солидарност” и Пражката пролет, ги тласка днес да се снимат пред американското посолство около съответния чиновник в смирената поза на обслужващ персонал. Не съвпадат поименно с предишните, но са същите – по дух и предназначение. Самонаети стражи на новата идеологическа ортодоксия.

 

Мизерията на участниците в подобно събитие като това пред посолството произтича от обстоятелството, че строеният либерал с претенции е посмешище, жалка картина. И още, защото „тези от посолството“ отдавна не са посланици на свободата, а изнервен хегемон в упадък, който опропасти Близкия изток от глупост и алчност обезкорени милиони и постави Европейския съюз, на който сме член, на ръба на пропаст. Това стига за нещо като сепване, не мислите ли?…

 

Чисто психологически русофоб е всеки, който подозира руснаците повече, отколкото е абсолютно необходимо. Тази иронична дефиниция съдържа опасна аналогия с антисемитизма, някои нарекоха русофобитеантисемити на XXI век“…

 

Българските комунисти са съветофили, а не русофили. По този въпрос трябва да има яснота. За несъвпадението може да се говори много, но засега само това: разликата е вероизповедна. И двете категории са вярващи, но едната е безбожно вярваща. А от утопиите, както е известно, произтичатследствия“. За тези следствия разказват Солженицин, Шаламов, ГросманВ задния двор на утопията саскладираниужаси. Навън са възклицанията и парадите. Навън е операта на открито с мумията на Ленин в „абсолютния център“. Комунистите са необратимо съблазнени от тази естетика, за тях всичко това е спомен от рая.

 

Левите от по-новите поколения са пълноценни либерали и доколкото мога да съдя, симпатизанти на съветските социални завоевания. Те са напълно интегрирани в доминиращата либерална култура, но имат към нея социални претенции. Не приемат режима на глобалната олигархия, на транснационалния корпоративен диктат. Вълнува ги социалната справедливост, каузата на излъгания и беззащитен човек. Левите знаят кой е на световния връх и какви ги върши. В това е силата им. Но това, което недооценяват, е, че „Америка днес е съдба на света“ (Alasdair Macintyre) и че зависимост дебне отвсякъде, включително и от собствения им либерализъм. Лява реформа в системата на късния либерален капитализъм е чиста утопия, реторическо упражнение в стил Сандърс. Олигархичният капитализъм е либерализъм в развитие, структуриран по вътрешна логика пазарна стихия. Така е по правилата на късномодерните нрави, монетарния култ и „високите технологии“. Транснационалният плутократичен елит не се отчита пред националните общности и не подлежи на политически контрол, а го упражнява задкулисно, за свое удоволствие. Този елит се рее недосегаем над всичкиправила“. Няма кой да арестува собствениците“. Иначе Хилъри Клинтън щеше да е в затвора, а тя ще е в Белия дом.

 

Ако Америка е съдба на света, и „Голдман Саксе съдба на света.

 

(Сорос не е съдба, а свобода…)…

 

Призванието на Русия е да накаже силния за неговата наглост, казва Александър Панарин, един забележителен руски мислител. Русия имазагадъчното свойство“, казва той, да привлича слабите за реванш срещу силните. Руският егалитаризъм отхвърля глобалната плутократичната йерархия като зло неравенство. На върха са грешните. Негодниците привличат парите, както лампата насекомите (Давила). Този глобален елит със самомнение на планетарен собственик преживява Русия като намек за апокалипсис, за откровение и съд. Русия е по темперамент и дух „опозиция“ и „покровител“. Русия привлича и плаши, очарова и отблъсква. Това е, струва ми се, вярно извън всички политически съображения, неясноти и спорове. В аурата на тази страна има нещо прекалено, почти монструозно[109] и същевременно привличащо. Държавите граничат една с друга, а Русия граничи с Бога, казва Рилке. Оттук и  гравитацията на Изток, духовната русофилия…“[110]

 

Где го чукаш, где Иван Йорданович Костов се подава под вънкашност чужда и под име ново“… (Пропускам стила и езика.)

 

Последният извод е най-смешнното. Защото от недрата на старатаантибуржоазна поинстинкти традицияРусия се родиха болшевишките олигарси – тези „Харун-ал-Рашидовци“ според “The New York Times”, цитиран от Бунич. А отновата“ – уж постсъветскатасегашнитечието богатство, натрупано чрез ограбването на плодовете от трагедията, мъките, страданията на много народи, конкурира това на Лениновите приближени.

 

Путин беше избраник именно на олигарсите. А те винаги са комунистически. Едва ли Владимирович изпитва необходимост от защитата на тукашен провинциален доктор с диплома и на богослов,      каквото и да означава това. Позицията на храбрия бранител от лудницата е незащитима. Хем „атикомунист“, костовист, от основателите на ДСБ, хем русофил и путинист.

 

Странна метаморфоза или истинска същност, лъснала по необходимост. Ако се е наложило – по заповед на водещия офицер. Иначе – бликаща отвътреНаблюдаваме я у друг костовист ибаща на ДСБс дървено малко име, който живееше с баба си Лора Кварц. Той премина през няколко образа. Беше „тракторист“, сега – също путинист. Беше „гласовит“. Сега шепне, но на когото трябва.

 

Онова, което се привижда в психично болния организъм на съществотод-р“ – някакви „либералии тем подобни, са проблясъци, излизащи от искрящите зъркели на ангела на света“. Както добре знаем, „сатаната често обича да се превъплъщава в образа на ангела на света, на либерал“.[111] Любопитна е тази промяна в негоот заклет антикомунист от дупнишко-драгоманско-драгалевски тип, до товарищ, родеещ се с късния Румен Воденичаровкомунист, седераст, атакист, новопатриот, всъщност дърто ченге по ген и минало. Едно другарят „д-р“ е схванал правилно:

 

Но руският бунт се отлага при външна опасност, това е важно да се помниРодината е свещена категория, олтар. От което следва неочакван практически извод: докато НАТО обикаля руската граница, Путин може да бъде спокоен, или както се изразяват на жаргон – даотдъхва“. Заплахата срещу Русия отменя руския бунт и консолидира властта. А това означава, че НАТО, тази неумна машина, охранява руската власт, пази я от себе си самата. НАТОбодигард на Путин. Весел парадокс…[112]

 

Онова, което поразеният от литературни кражби – да смекча тона: заемки – негов малък мозък няма как да обеме, е да зърне скритата ръка, направляваща процесите по света. За това са необходими сетива. Рядко – невъоръжено око. Онези, които са култивирали такава способност у себе си, биват окачествявани като „теоретици на конспирацията“. Е, въпреки всичко – „теоретици“. Все е нещо… Ала чудно защо неизменно се оказват прави!

 

Иначе приказките на товарищ автор, именуван „д-р“, неизпитващ свян да гепи чуждите мисли, занеоконсервативна клика на бивши троцкистив американската външна политика, са нещо ново. То доказва ползата от тази медия. Чудно ми е, какво ще правят такива гъзоврътници от политпросветата на БКП и ДС, когато тя приключи своето съществуване. И вече няма да има откъде да крадат идеи, факти, изрази… Ще се наложи да се осланят на собствените си мозъчета, cerebella. Което ще превърне и без друго постната им пропагандна манджа в цвик, в помия. Но преди това иде ред надиагнозата“ – колко често (зло)употребяват с понятието, което е заглавие на медията ми. И тя е избликнала от дълбините на лишената от душа substantia (corpus inanimatum, англичаните казват soulless body[113]) на автора, подписващ се като „д-р“:

 

Това ни връща към аналогията с антисемитизма и предложенатаиронична дефиницияна понятието русофоб. Русофобията, подобно на антисемитизма, съдържа несъобщим ирационален остатък, съкровена антипатия и страх. Рационалният анализ на руските несъвършенства е задача наблагоразумното подозрение“, но то не обяснява дълбинната антипатия, чистото отрицание наруския факт“. Същественото се изплъзва. А то е това, което никога няма да простят. Няма да простят „Вечната Русия“ (Мамлеев). Късният постмодерен либерализъм и православно-християнската традиция са идеологически абсолютно несъвместими. Обстоятелството, че руската държава реално или номинално защитаватрадиционните ценности“, вбесява любителите на постмодернатасвобода“ и поляризира отношението към съвременна Русия. Сблъсъкът е мирогледен и отива надълбоко[114]

 

Поставянето на знак за равенство между русофобия иантисемитизъм“ (винаги в кавички, поради невъзможността понятието да обясни несъществуващ факт) датира от деветнадесети век. Да бе се ограмотил, авторът „д-р“ щеше да се е запознал с изследването и констатациите на съветско-руския математик, академик Игор Шафаревич, прочее – наполовина евреин. Какъвто беше и Солженицин, apropot. На въпроса, съдържащ се в заглавието на класическата руска селска поема „Кому на Руси жить хорошо“,[115] не по-малко утвърденият, автентичен и напълно достоверен отговор е: евреям.

 

Така е било и преди 140 лазарника. Влизайки в нашите земи, през 1877 година руските военни иззели десятъка, събиран от отоманците. Не го отменили. От свое име го наложили на освободените“. Въвели вариантив пари или в натура. Събирането му, какъвто бил обичаят, предоставили на кого мислите? Незабавно ще узнаете.

 

Промяната зависеше от съображения на интендантството според договора с дружеството „Хоровиц, Грегер, Коган“, но и поради не малко други причини… Но, разбира се, за дружеството постъпления на десятък в натура щеше да е неизгодно, защото в армията имаше запаси, които нямаше как да се доставят на висока цена. Естествено, въпросът не е колко това би било неизгодно за българите и изгодно, да предположим, за дружеството. При замяната на едната мярка с другата тези съображения не можеха да се приемат без съмнения. Единственото водещо съображение беше само ползата за армията. Случайно промяната се оказа изгодна и за дружеството. Какво да се прави, съдба! Съдбата го покровителства, щастието го преследва навсякъде![116]

 

Както сте се досетили, „дружеството „Хоровиц, Грегер, Коган било еврейско. Горките „мъченицина руския царизъм и жертви наантисемитизма“ му!…

 

Иде ред на ultima diagnosis, the final diagnosis, окончателната диагноза, която изпълзелият на припек, за да покаже на господарите си как си е сменил кожата си старец на име „д-р“ от „ценЪтъра на пЪросветата“, е поставил на своите донеотдавнашни близки – „деснитеот милиционерския политбардак. Останал гол като охлюв след проливен дъжд от рубли, показващ своята истинска naturae et ratio,[117] фамозният „дър“, както героите на Нушич произнасяха името му „д-р“, съоснователят надяснотои едновременно „либералното[118] ДСБ, не предлага лечение, а обявява констатирания от него летален изход:

 

Каква им е тогава Хекуба[119] на русофобите, защо този трепет и защо този Путин? Има само един отговор. Русофобията е идентификационен репер. Без Путин българската десница е немислима. Без Путин десните са нищо. Нула.

 

А с него са всичко.

 

С него са ловци на покемони.[120]

 

Явно преди Путин у нас не е ималодесница“, според доктора с конюнктурно променливо, шизофренно и трансцедентално съзнание. Вот вам stercus, stercore[121] в човешки образ, дорогие таварашутки. Казано е от древните:

 

Nemo potuit tangere: merda fuit” – „никой не би могъл да го докосне: това беше лайно“.

 

Разполагаме с народната мъдрост, че не бива да пипаме лайното. Защото, от която и страна да го хванем, все ще оцапаме. Римският политик и историк Катон Старият[122] пък е констатирал:

 

Sed nemo potuit tangere: merda fuit.[123]

 

Този е постъпил като император Клавдий на смъртния си одър – насрал се е. В „Обожествяването на Клавдий[124] Сенека Младият представя последните слова, изречени от римския владетел преди да издъхне:

 

Vae me, puto, concacavi me” – „проклятие, май се насрах“.

 

От свое име бих оценил излиянията на избягалия от карлуковската лудница с традиции одъртял шуменски костовист с коментара – по-скоро свидетелството – на Сенека:

 

Quod an fecerit, nescio; omnia certe concacavit” – „вярно, беше го сторил; наистина осра̀ орталъка“.

 

Но ако сгрешите и го слушате или четете, на върха на езика намилияпсихопат и религиозен опортюнист е да изпусне за себе си фразата, приписвана като предсмъртна на друг римски император, свързал името си с темата – Веспасиан:

 

Vae, puto, deus fio” – „Уви, ясно е, че се превръщам в бог“.

 

До нас е достигнало преданието, че именно Веспасиан рекъл на своя син, гнусящ се от данъка върху обществените тоалетни:

 

Pecunia non olet” – „парите не миришат“.

 

Комунистите във всички техни разновидности – анархисти, социалисти, фашисти, националсоциалисти, лейбъристи, либерали, троцкисти, маоисти, неоконсерватори, изповядват Веспасиановата максима. Виждате ли какви изпражнения е дефекирала, сере и сега БКП – партия просташка![125]

 

 

 

За комунистическия „антикомунизъм“

или възхвала на гьонсуратлъка

 

 

 

В такъв случай намираме компромисната фигура в толкова познатата ни от десетилетното управление мутра на настоящия държавен глава. Бащичко!

 

На Запад го възприемат католидер от страна-членка на Евросъюза и НАТО, толкова близък до Кремъл“.[126] Той отрича.

 

България винаги ще работи заедно със своите партньориЕвропейския съюз и НАТОИскам България да бъде истинска членка на НАТО, с реални възможности, и да бъде лоялен и предвидим партньор“, заяви Румен Радев пред The Financial Times.

 

Нещо повече. Г-н Радев настоява, ченикога, съвсем никогане е бил в Москва.

 

Но в разговор в София г-н Радев, бивш началник на българските военновъздушни сили, също така силно спореше относно възстановяването на оградите между пакта и Русияпозиция, която добре пасваше на българите по време на президентските избори. Но която може да влезе в противоречие с нарастващата загриженост в Европа по повод на руската подривна дейност на Запад.[127]

 

Понятията „честност“, „чест“, „доблестнямат високи курсове у нас. Честният човек е онзи вечно измамванбалама“, който работи на доверие и не се запасява предварително с писмени документи.[128]

 

Това са мисли на Румен-Радевия съпартиец, комуниста Иван Хаджийски. Те се отнасят до всеки от тях, приелите сатанизма марксизма-ленинизма. Изключенията потвърждават правилото. Както са в състояние да забравят и пропуснат партийните и комсомолските си приключения с наблюдението около черквите по Възкресение Христово в настоящите си „демократичнибиографии, така безпроблемно сменят окраската си, ако използвам характерния за тях съветски израз. Не изпитват угризения.

 

Но Западът? Къде е той?

 

Западът аленее. Вижда се отдалече. Толкова е ярко, че личи ясно.

 

Ако не беше така, нямаше да забелязва комуняги като Р.Р., Б.Б., двамата Ц.Ц. и останалите произведения на БКП. Нито щеше да предоставя думата само на тях. Да се прави, че не знае, даже не е чувал за съществуването на други българиистински, що-годе неопетнени, вярвали в същия този Запад. „Да не са“, би отговорила ламята от разказа-басня на Радичков.

 

Притежаваният от архикапиталистите, от практически държавата Ротшилд, и не по-малко заможното семейство Анели – собствениците на FIAT, всекидневник “The Financial Times”, нямаше да публикува излиянията на пловдивския служител на Робърт Максуел, другаря Теодор Троев.[129] Познавам го. През осемдесетте години ми е носил материали за публикуване. Работеше впървия цветен вестник на планетата, излизащия в Лондон седмичник “European” – „Европеец“, собственост на прословутия интернационален аферист.

 

Отдавна се убедих, че такива факти нямат абсолютно никакво значение за нашенеца. Пък и за европееца, американеца. Тях ги интересува единствено мамбото, както оригиналничеха столичните простаци. Да пълнят гушите. Разговорите да се въртят около пиячка, гаджета и пачки

 

Каквото повикахме, такова ни се обади. Кой ни е крив? Ще върнафилматри-четири месеца назад.

 

Два дни преди Джордж Майкъл да се отправи към баща сисатаната, западните болшевишки средства за масово промиване на съзнанието започнаха да тиражиратнай-важната новина“ на планетата. Някаква актриса на име Кери Фишер, известна с ролята си в две серии за малоумни, озаглавени „Междузвездни войни“, получила инфаркт в самолет на път от Лондон за Лос Анджелис. По същото време в Сирия и Ирак, в Афганистан и Палестина, в Йемен и Нигерия, в Уганда и даже в „цивилизованоЧикаго, загиваха стотици. За едно денонощие в най-големия град на щата Илинойс бяха застреляни 27 парчета!

 

От 23 до 26 декември 2016 година в града с 2,7 милиона жители имаше 44 инцидента със стрелба, а 12 души бяха убити, според Полицейската служба на Чикаго. За годината броят на убийствата в Чикаго достигна 754 души.[130]

 

Само че „най-демократичният“ вестник в същата „най-демократична“ страна изнесе други данни, различаващи се от полицейските.

 

Най-малко 27 застреляни, 7 фатално, в Чикаго през празничните Коледни дни.[131]

 

В другата част на разпадащата се империя на комунизмаРусия, жителите на почти цяло село отпътуваха от този свят, поради тъпота и неизлечим алкохолизъм. Гледали реклама и не разбрали, че пробутваната им течност не е водка, а перилен препарат. Налочили се обилно и заминали при татко си сатаната. На това западните медии не отделиха и секунда. Обаче не спряха да жалят за ансамбълаАлександров“ – военнопрестъпниците от Червената армия, загинали поради мизерията на Путиновата държава в самолет, който освен морално, се оказа и физически изхабен.

 

Ако за съветскитеговеда“, както ги нарича Жоро Жеков, нещата са някак естествени, на местата си, ставащото отвъд Океана изненадва безумците, които още не могат да проумеят, че САЩ са основна комунистическа сила. Затова са били замислени, създаденида бъдат именно такива. А световната фарисейска революция се придвижва на Изток. Със Запада е приключено. С известни изключения, той вече никому не е необходим. Който живял, живял. Междучасието свърши. Дяволчетата призовават: „Потапяйте се!“

 

Нали помните онова, което анонимен масон споделил с германеца Ян Удо Холей, който се изявява с псевдонима Ян ван Хелсинг.

 

 Започнах да говоря за децата и посочих, че масмедиите умишлено водят хората до затъпяване и ги принизяват. Той отговори: „Със сигурност. Но всеки може да избира кое предаване да гледа. От нас не идват единствено порнографските канали, които разяждат духа, но и театралните представления и концертите. Допускате ли, че гледам Talk-Show?[132] Това са неща за най-низшите. С тези неща занимаваме тълпите, за да не вършат други глупости.

 

След няколко години всички те ще имат чипове под кожата си и вече няма да могат да правят бели. Смятате ли, че възпитаваме моите деца и децата от останалите наши семейства по същия начин, както останалите младежи? В никакъв случай. Нашите деца са спретнати и елегантни. Посещават елитни училища, говорят по няколко чужди езика и мислят глобално. Това са бъдещите лидери.

 

Виждате как изглеждат днешните млади хора. Някои дори не се поглеждат в очите, какво остава да си стиснат ръцете или да проведат смислен разговор помежду си. Признавам: ние ги объркваме. Ала всеки сам решава дали да се остави да го объркватсам носи отговорността за това… Който търси, намира. Но повечето хора изобщо не желаят да търсят. Ето защо ние не ги различаваме от животните. Защото като тях не търсят. Ясно ли ви е? Онзи, който не използва своя ум и не се бори за свободата си, не усеща нейната липса.[133]

 

Е, сложете ръка на сърцето и отговорете на въпроса ми: Прав ли съм, когато твърдя, че Те ни предупреждават?

 

Сега е времето да ви запитам: Кой ви кара да приемате пошлите безумия, които Те ви пробутват? Що за твари сте, щом водите децата си да гледат Междузвездни войни“ или филмите за малкия сатанист Хари Потър? Убеден съм, че не им купувате книгите. Даже не сте си направили труда да проверите, могат ли да четат? Данните показват, че тукашните ученици от задължителните осем училищни класа са най-неграмотни сред връстниците си в 72 държави.

 

Тревожно ниска оценка на функционалната грамотност на българските младежи поставя международното изследване PISA през 2015 г. Общо 41,5 на сто от учениците на 15 и 16 години могат да четат, но се затрудняват да тълкуват прочетения текст. Под нивото на функционалната грамотност по математика са 42 процента от юношите, което значи, че те могат да смятат, но не могат да прилагат наученото по математика в житейски ситуации. Същото важи и по природни науки, където под нивото на функционална грамотност са 37,9 на сто от учениците.

 

Изследването е проведено от 14 април до 15 май 2015 г. сред 6363 ученици на 15-16-годишна възраст. В 180 училища юношите са решавали компютърно базиран тест по природни науки, математика и четене. Проучването е проведено в общо 72 държави.[134]

 

Тези продукти на милиционер-социализЪма от т. нар. преход са вашите деца, другарки и другари. Те са вашият огледален образ, подобието ви. Осъществената мечта на сатанистите, която е и ваша. Всеки ден получавам писма от вас. Повечето – от хора на възраст между 25 и 50 години. Сблъсквам се с вопиюща неграмотност, с примитивен стил, с объркан светоглед.

 

Естествено, доста от вас са онова изключение от тълпата, което ме кара да се хваля с аудиторията на тази медия и да продължавам да се бъхтя в нея. Ако направят проучване за качеството на публиката в относителни стойностина брой посетители, навярно сайтът ще оглави класацията по интелигентност на читателите. Не лаская никого, нямам причини за това. Достатъчно упреци изливам върху ви… Правя го с добри намерения, като коректив, за изтрезняване.

 

Онзи, който не е имал капацитет и потенциал да усвои толкова елементарно нещо, каквото е правописът, няма как да очаква, че ще проумее далеч по-сложната материя, наречена живот. С правила или без такива, просто смисъла на живота на тази планета. Защото той не се свежда до елементарни действия като хранене и отделяне. Нито само до плодене, което е присъщо на всички живи организми над елементарните. Опасявам се, че мнозина вече не са в състояние да правят и това.

 

 

 

На най-добрите изцяло им липсва убеденост,

докато най-лошите са изпълнени с пламенна енергия[135]

 

 

 

Доста хора не успяват да намерят сходната душа. Онзи човек, с когото в радост и скърби, както пеят поповете и общинските бюрократи, което е почти едно и също – да преживеят дните си на земята. Не дапрекарат живота си“. Прекарването е друга, по-долна работа.

 

Преобладаващото мнозинство от нашенци са жертви на онзи духовен сюнет, който юдео-комунистите направиха на родителите им. Колко от вас са деца на разведени родители? На люде, оказали се неспособни да създадат и да запазят здрава най-малката възможна общност семейството? Малко ли са онези с повече от един брак?

 

Какво представляваме? Толкова често срещам тъпи, необразовани, твари с татуирани и силиконирани мозъчета, въобразяващи си, че знаят и могат нещо. Не, от тях не става нищо, освен крепостни, готови за чипосване. Умните и грамотни млади хора ме довеждат до възторг. И го споделям с тях. Повярвайте, намират се и такива. Достойни, свестни, читави хора. Човеци. Но останалите?…

 

Най-ужасното и най-опасното е, че те се смятат за равни с нас. Даже – за по-равни. Убедени са, че притежават мнение за всичко и всички, и имат правото да го изразят. Формално е така, но от морален ракурс това е фантазия. Привлекателните, подредените, но същевременно и свободните общества се отличават с много важна характеристика. В тях жабите си знаят гьола, а всеки се простира според чергата си. Обаче имат равни шансове, гарантирани от законите, правосъдната система, от държавата.

 

Масовият простак ще побърза да ме обиди с най-вулгарните слова, които са се побрали в свръхбедничкия му речник. Това е научил от родителите си – некачествената продукция на сатанизмаеврейския комунизъм. Или ще ме упрекне, че материалите в сайта садълги“, „скучни“, „не интересуват никого“. Съветвам ги да прочетат уводните уточнения. Не задължавам никого да посещава медията и дасе хаби“ с нея.

 

Не малко от тези заядливци не са в състояние да схванат онова, което се опитвам да покажа. Възможно е вината да е в мен. Но принадлежа на друг свят, в който се стремя да битувам. Без омраза и злоба, разврат и корупция – същото, с обич, усмивки и добри обноски, доколкото е възможно.

 

Когато през 70-те години бях студент“ – спомня си английският журналист Миша Глени, – „сред моите колеги се приемаше като нещо абсолютно недопустимо да се ходи на проститутка. Но днес образовани млади европейци нямат нищо против да прелетят до Естония или подобни източноевропейски дестинации на сексуикенди, където целият кеф е наемането на проститутка. Печалбите от тези дейности са извлечени от желанието на индивидите да нарушат закона или да прекосят социалните табута, за да задоволят своите желания.[136]

 

Не можете да отречете: Винаги съм отстоявал, че най-лесно се живее, когато съществуват правила и всички ги спазват. Естествено, имам предвид разумни принципи и предписания за задължително поведение, ненакърняващи свободата на личността и обществото. На свой ред тази свобода се простира до онази тънка, невидима, но осезаема граница, от която започва свободата на друга личност, на ближния.

 

Такива правила, които нямат нищо общо с тиранията на социализЪма под абсолютната тоталитарна власт на комунистическата партия. Онези, които страдат по него, са именно от типа, готов да пожертва всичко, за да плюска и да не взима решения. Само и само да не е свободен. За такива и най-тежките правила са за предпочитане пред отговорността сами да държат в ръцете си своята собствена съдба. Обикновено ги стига предупреждението на Бенджамин Франклин:

 

Онези, които заменят своята свобода за временна сигурност, не заслужават нито свобода, нито сигурност.[137]

 

Тоест, губят и двете.

 

Та да видим какъв е другиятмораленобразец, с който ни занимаваха преди Коледа, на Стефановден и след това. Говоря за споменатата „велика“ актриса Кери Фишър.

 

Родена в Бевърли Хилс, дъщеря на поп-певеца Еди Фишър евреин, и актрисата Деби Рейнолдс. Когато била едва двегодишна, таткото зарязал своята съпруга и невръстната си дъщеря. Заменил ги с холивудската звезда Елизабет Тейлър, най-добрата приятелка на жена му! Тейлър току-що била загубила поредния си съпруг Майк Тод, най-добрия приятел на Еди Фишър. Да ви напомня тукашна история?

 

Не правите ли асоциация с Цветелена Бориславова Каргьозова и Б.Б.? Тя, с еврейска кръв и ченгесарски родители, омъжена за Стефан, сина на кандидат-члена на Политбюро на ЦК на БКП Иван Абаджиев, се залюбила с банкянската лесбийка. На свой ред нейната жена се гушнала със Стефан Абаджиев и двамата заминали щастливи за САЩ, където с охота приемат червената номенклатура барабар с парите й… Не между другото, Цветелина от полка на Държавна сигурност беше шефка на американска банка у нас. Нямам представа, дали още не е. Не ме интересува. Знам, че е и почетна консулка на Република Исландия в България?! Боже, наистина има много несправедливост по земята!

 

Елизабет Тейлър имаше седем или осем брака. Деби Рейнолдс, майката на Кери Фишър, по-малко.

 

Около две години след болезнения си развод с Еди [Фишър] Деби отново се жени за евреин, за обувния магнат и коцкар Хари Карл. Той беше деветнадесет години по-стар от нея, имаше три деца от три предишни брака, и преследваше статистките от кабаретата[138] и прочутите жени като стока. Тя не би могла да избере поклонник, който да олицетворява по-добре стереотипа за покварения градски евреин. Осиновен от имигрирал руски еврейски обущар, който го открил в нюйоркско сиропиталище, и му завещал верига от магазини за обувки, Карл споделяше интереса на Деби към филантропията.[139] (Вижте илюстрацията.)

 

Хари Карл похарчил парите на жена си. А детето на Деби и Еди растяло самотно. Намерило утеха в книгите и наркотиците. Сетне – в мъжете.

 

Обич, страст, нагон или сметкаджийство? Вие решете кои били движещите сили за браковете на покойната Деби.

 

След Деби Рейнолдс, за известно време госпожа Карл, осиновеният евреин Хари се оженил за Джоан Кондъщеря на холивудския еврейски магнат Хари Кон. После повторно сключил брак с бившата си съпруга, актрисата Мери Макдоналд. Накрая взел за жена още една еврейка, известната във висшето общество Рут Ламб.[140] Под американски high life, разбирайте чифутски, преместил се от Русия. Както разказал в спомените си от САЩ руският поет Сергей Есенин, също дегенерат, двукратно женен за еврейки:

 

Вътре в себе си Америка не вярва в Бога. Там нямат време да се занимават с подобна глупост[141]

 

И още:

 

От гледна точка на външното впечатление в Америка съществуват забележителни куриози. Така например американският полицай е облечен като руския городовой,[142] само че с други кантове.

 

Този куриоз навярно се обяснява с това, че промишлеността е съсредоточена преди всичко в ръцете на имигранти от Русия.[143] Явно от тъга по родината нашите сънародници са издокарали полицая в позната за тях униформа.

 

Въобще за руското ухо и очи Америка, а преди всичко Ню Йорк, до известна степен са с кръвоносна система от Одеса и западните области.[144] Ню Йорк е 30 на сто еврейски град. Преди всичко евреите били прогонени в него поради принудата на скитничеството, последвало погромите. Те се настанили достатъчно солидно и притежават своя жаргонна култура,[145] която все повече се разпространява. Те имат свои поети, свои театри.[146]

 

Докато се снимала в „Междузвездни войниекранната принцеса Лея извъртяла бурна любовна афера с Харисън Форд. Чичката, също евреин, си пада по младички актриси. Деби го заменила с прочутия фолк-музикант Пол Саймън от еврейския дует “Simon and Garfunkel”. Артър Гарфънкъл пя на големия митинг на СДС на Орлов мост на 7 юни 1990 г. Оригиналният му автограф за вестник „Демокрацияе у мен. Фишър и Саймън били женени цели… две лета! Вие да видите. Дълъг холивудски брак, може би?

 

Изглежда актрисата Фишър колекционирала известни любовници, понеже се сгодила за канадския комедиен актьор Дан Акройд, достатъчно познат и у нас.

 

Има ли смисъл да изброявам всичките й връзки – с холивудския агент Брайън Лоурд, на когото родила дете. След него гътнала британския певец Джеймс Блънт, на когото би могла да бъде майка! През 2005 година лобистът Р. ГрегъриГрегСтивънс бил намерен мъртъв в калифорнийската къща на Деби. Починал от свръх доза. Тя оцеляла и взела да се лекува…

 

И ето, в навечерието на миналогодишната Коледа, организмът на еврейката Кери Фишър не издържа и тя отлетя накъдето трябва. Неочаквано, ден по-късно, нейната майка Деби Рейнолдс, която я изоставила в крехка възраст, последва дъщеря си в отвъдното.[147]

 

Във всички случаи с чифутки като Кери Фишър и майка й Деби Рейнолдс, да забравим другите им имена от множеството бракове, имаме работа с луксозен курварлък. Както съществуват публични домове за богати клиенти, така в бардаците на Холивуд ползват наличните актриси като леки жени. Там малцина опазват морала си.

 

То е ориснеизменно и неизбежно, до самия им край, преследва дегенератите, посветили се на сатаната.

 

Колко от вас са търсили отговора на въпроса: Защо никъде по света не харесват евреите? Ако прегледате историята на човечеството през последните две хилядолетия, ще се уверите, че това наистина е така. Има някаква причина, не мислите ли?

 

Ще припомня автентичен стар виц от САЩ. Американски кораб се отправил на плаване в търсене на по-добри места за живеене. Отчаяните пътници се надявали да открият непознати светове. Обаче, за зла участ, превозното средство преживяло корабокрушение. На неизвестен остров оцелели само тримачернокож, евреин и глупак.

 

Когато се събудили и осъзнали трагедията, тримата тръгнали по крайбрежната пясъчна ивица с надежда да намерят някаква храна. Внезапно морето изхвърлило бутилка. Рекли си – и това не е малко, по една глътка за укрепване на духа.

 

Когато отворили шишето, духът действително се намирал вътре. От бутилката излязъл огромен джин, и им проговорил:

 

Повече от 4000 години се свивам в тази бутилка. Вие ме освободихте. За благодарност ще ви изпълня по едно желание. Казвайте.

 

Ако можеш, пренеси всички мои чернокожи братя от Америка в Африка, където да живеят вечно и щастливо“ – рекъл чернокожият.

 

Речено-сторено.

 

Щом си всесилен, премести всички евреи от Америка в светите земи“ – поискал евреинът.

 

Речено-сторено.

 

При това положение“ – замислено взел да разсъждава глупакът, – „щом в Америка вече няма да има негри и евреи, май най-добре да ме върнеш там.

 

Такива работи преди Великден

 

 

 

Соцроман

 

 

 

От булевард „Христо Ботевпо потъналата в розови бадемови цветове столична уличка „Парчевич“ зави „Булгаррено“. Беше позакъснялата пролет на 1968 година. Изтръпнали в надежда за успех на друга пролетПражката, юноши, почти младежи, играеха футбол на тротоара между две издадени напред кооперации. Ж.к. „Младостго нямаше, а „Люлинедва ли бе се промъкнал в подпухналите мозъчета на Живковите архитектурни величияГеорги Стоилов, познат като Плагиата, и Атанас Агура. Ала автомобилите вече не бяха онази екзотична гледка, предизвикваща струпване по прозорците на сградите по едва засегнатата от бомбардировките тиха централна уличка с паваж отпреди войната.

 

Въпреки това момчетата задържаха топката, както гласеше тогавашния жаргон. И се втренчиха в колата. Не беше съвсем по етикет, както би казал Чичо Богитехен признат с мълчаливо съгласие политически ментор, някогашен шофьор на американското посолство, набързо изгонен от другарите. Возилото спря предномер 10“. От дясната врата с труд, сякаш измъквайки се от канализационна тръба, се изхлузи възедър мъж и заоглежда шестетажното здание.

 

Шофьорът, в чиято трътлеста фигура момчетата разпознаха партийния секретар на Сатиричния театър, другаря Нейчо Попов с оня алаброс, окончателно прикова вниманието им. Накрая, от задната седалка, с пъшкане на тротоара положи широките си глезени жената на парторга Нейчо. Стояна изправи своята тежка провиснала фигура. С трудно движение на колената, скрити под полата с размери на театрална завеса, подритна циците си. Явно неуспяла да ги намести, подхвана пихтиестата маса с лапи и ги набута обратно в онова, което навярно би могло да оспорва световния рекорд по размер на този вид бельо вКнигата на Гинес“, за която младите хора само бяха чели кратки информации в стриктно цензурирания соцпечат.

 

Първият, който се оказа любимият Татов кинорежисьор Любомир, се запъти към звънците и взе да ги натиска – по няколко наведнъж. Зад него партийният Попов го увещаваше:

 

Любчо, недей бе.

 

– Моля ти се, бе Любо, спри. Недей така, ще съберем махалата – закудкудяка зад него съпругата му Мутафова, кършейки снага, от което ставаше видно защо са я избрали за главната женска роля във филмаКит“.

 

Невено, курво, покажи се! – закрещя режисьорът Шарланджиев. – Слизай ма, курвенско чудовище!

 

Явно езикът му за жанра не беше особено богат. Обаче постигна ефект. На един от прозорците на горните етажи се показа разчорлената глава на Коканова. Погледна надолу, измърмори нещо, и потъна обратно зад черчеветата.

 

Народната артистка се оказа права – махалата се събра. Внезапно доста от живеещите на това уединено място се появиха, „подгонениот неподозирани битови нужди – я да купят яйца, я да платят тока, макар клубчето на ОФ, където ставаше това, да не работеше по обяд…

 

Разразилият се спор между тротоара и шивачката на предпоследния етаж премина в истински скандал. Хората, лишени от подобни забавления, се скупчваха безцеремонно. В ония дни даже Ала Пугачова и Тодор Колев ги нямаше още. А заснемането на „На всеки километърпредстоеше, само че те не знаеха това. Най-много да им покажат по телевизията някой мач между тукашнитевечни съперници“, както ги наричаха говорителите, или концерт от Москва, в който Йосиф Кобзон и Людмила Гурченко възхваляваха с песни Партията.

 

След половинчасова разправия, напомнила на по-скорошните обитатели на уличката свадите по мегданите в родните им села, драмата достигна своя безславен епилог. Любомир Шарланджиев и Стояна Мутафова сгънаха някак тела и се наместиха в колата. С жест, познат от киното, партийният Нейчо Попов отметна алаброса си, сграбчи волана и подкараБулгарреното“.

 

Ден по-късно комшии на Кокановата шивачка отномер 10разказаха, че артистката приключила оная работа с поредния „крадец на праскови“. И без много шум напуснала кооперацията. Тогава никой не беше чувал станалото прословуто по-късно “Elvis has just left the building”.[148] Все още задавяйки се от смях, момчетата продължиха мачлето си. Сред тях имашеГунди“ и „Якимов“, „Котето“ и „Чоко“. Даже – „Джордж Бест“…

 

Световният фестивал на младежта и студентите предстоеше.

 

Но има и постсоцроман.

 

Плевнелията току-що си беше отишъл. Незаконният син на правешкия вожд се бе устроил в кабинетите му. Вече не арестуваха даже, ако някой изречеше това гласно. Милиционерите бяха заети с друго да охраняват наркодилърите, да глобяват шофьорите и да рекетират собствениците на малките квартални заведения. Имаше такива. Нали през тях и нароилото се множество аптеки преминаваше пътят на дрогата

 

В очакване на сигнала от тръбата на пореднатадяснапартия Мето Андреев се беше скатал в бащината си къща в Перущица. В столицата даже студентите в архитектурно-строителния не го брояха даже за каиш. А в родното място и кучетата го познаваха. Съселяните му го тачеха катославенсин наПерущица славна“, „герой“. Смятаха го за могъщо пиле, излетяло отгнездо на герои“.

 

Въпреки проектозакона за допълнение, внесен от Мето, пред Паметника на Съветската армия беше тихо. Отсъстваха защитниците наосвободителката“. Не се забелязваха силите наопозициятаот съветската организация „Анна Политковска“, които претендираха той да бъде преместен.

 

Сал двамагерои“, разминали се с обезсмъртяването, се гледаха влюбеноот стотина метра разстояние. В единия редките информирани минувачи разпознаха вечния бранител на прогресивнотоИво Инджев, советский человек и комунистически зилот от няколко поколения. От цитаделата на улица „Александър Костов“ – да де – „Козяк“, все не успяваше да свикне с новото й название, го бяха назначили на постоянен пост пред монумента. Да го охранява, както преди четвърт век пазеше чисти и неопетненисветлите идеи на комунизма, марксизма-ленинизма, живковизма и Партията“. Нямаше по-гъвкав от него. По-рано двамата с Асен Агов ругаеха НАТО и американския империализъм“. Само че тогава получаваха третите си заплати от булевард „Драган Цанков28.

 

Ех, какви прекрасни времена бяха“ – прокрадна се предателски спомен в Инджевото малко мозъче. Тогава „всичко това изглеждаше много светло като перспектива. На младеж като моя милост хората от Държавна сигурност освен всичко друго обещават кариера, власт, влияние, пътувания, пари, разбира се. Звучеше много примамливо. И вълнуващо.[149]

 

Всеки месец се подписваше в три ведомости – на тази в БТА, в Първо главно и в посолството наДраган Цанков28. Полагаше автограф и върху няколко хонорарни листа – пак в телеграфната агенция, но също и в единствените телевизия и радио, в някой и друг вестник

 

Хубави времена бяха, наистина. Охолни. Даже ми завиждаха“ – с тъга си помисли. Това го кефеше най-много. А после. После трябваше да се нагажда. Всеки може да го обижда, да го нарича всякак… „Какви времена!“ – повдигна яката на якето си и пак взе да сочи към надписа на фланелката под него. Той гласеше: „Вдигайте си чуковете!

 

Бяха го отпечатали на машината наАлександър Костов“ – „Козяк“, де. По проект отДраган Цанков28. Сега взимаше пари и от двете места. Но някак безрадостно. Разчиташе повече на младата си женапевицата от митинга за посрещането на Клинтън. Харесваше американеца, макар да беше меншевик. И двамата бяха спецове на лъжата. Оногова наричаха Били Лъжеца. Него чак такова чудо не го беше стигало. Само онзиотсреща, му ядеше кокалите. Не спираше да припомня кой е, кои са предците му, къде е учил, на кои биячници е слугувал и още служи

 

От другата страна нагъваше баничка вечният му опонент Жоро Безкомпромисният. За онези отАлександър Костов“ – „Козяктакива като негоавтентични антикомунисти, неизбрани от Джеймс Бейкър, са все едно мъртви. Затова за тях няма субсидии. Карат на мускули – пардон – банички.

 

Още прездалечната2004 година, от трибуната на телевизия СКАТ Георги Жеков се беше заканил на паметника на поробителите. Но за разлика отИвайло“, той не се беше превърнал в част от пейзажа. Докато Иво Съветският се бе слял с него. До такава степен, че минувачите вече не го забелязваха. Най-много някой чужденец да го щракне с телефончето си, по-умно от него. Понякога пускаха тези кадри в интернет. Как Инджев Московский зове московцитеда си вдигат чуковете“.

 

Той даже пише и издава книги, посветени на каузата му. Не знае умора, много са. Нечетящите любители на червено-черното биха могли да запълнят ред от библиотеката си. Ама те, руснаците, запънали чуковете си тук, и не мърдат. Не щат да си ги вдигат. Драма! (С елементи на трагикомедия.) А някои чужденци щракат с телефони и фотоапарати, и хоп – в интеренет.

 

И толкоз. Ама даже Б.Б. го забеляза и му рече, че е идиот. От екрана на ефирка. То не е подсъдно, пак заради Жеков и т. нар. съдебна система, която го обича.

 

Щрак, кадро в интернет, благословията „идиотот премиерката… Не е без хич все пак, нали? За едното красно име живееИвайло“…

 

На нашенци им трябва Мето или някой като негоборец срещу комунистическите символи. Нищо, че е закъснял. Иначе съвсем ще залинеят. И нашенци, и Московският и ония отПолитковская“, и агент-Найовите от мрежатаМоже и Б.Б. да повехне. Нищо чудно, с тезипатриоти“ – „Иван“, „Бориклечката“, „Кобзон“…

 

През това време по многото телевизии възвеличаваха населението катонарод“. И отрано го готвеха за следващите изборикушия с един кон. Някога кандидатите на ОФ бяха от две деноминации БКП и БЗНС. Сега те бяха измътили още двеста-триста. Гиньо Ганев го нямаше, за да ги преброи.

 

Страната вървеше към евродомакинство, нови избори и към своя финал. Господарите й отКозяк“ – бивш „Александър Костов“, и от „Драган Цанков28, знаеха кои други народи ще заселят територията й.

 

Един наричаше целия многократно гледан филм „Обикновен комунизъм“…

 

 

 

 

 

 

Край.

 

 

 

 

 

ХРИСТОС ВЪЗКРЪСНА!

 

 

Наистина.

.

 

 

Ликувайте!

 

 

 

 

Възможно е по технически причини публикациите да се забавят временно. Може би даже с един месец. Но това няма да е краят на тази медия.

 

Най-вероятно от края на месец май или началото на юни тя ще продължи да действа. Ако възникне непреодолимо препятствия, наесен.

 

 

 

Безкомпромисно с Георги Жеков – Февруари 2017

 

 

 

 

 

 

 

 

За връзка с автора:

mejdu_redovete@abv.bg

 

 

 

 

 

От сърце благодаря на всички досегашни дарители.

 

 

Този и за кой ли път – специално за постоянната щедрост на Владимир Симеонов от Железница, Лиляна Д. Р. от град Раковски, Георги Б. Р. от София, Красимира Н., Веселин Н. от Пловдив, Цветан Цветанов от Флорида, САЩ, Николай Волен Николов от Англия.

 

 

Моля, извинете за нахалството, но за да се получават дарения независимо по какъв начин, е необходимо изписването на четирите имена на получателката:

 

 

Светла Кирилова Хайтова – Ифандиева.

 

Бог да ви въздаделично на вас, и на всички, които помагат за съществуването на сайта! Също така – да закриля всички добри хора. И да ги води към истината, сиреч – към свободата.

 

 

Признавам, надявах се, че поне половината от регистрираните посетители са съмишленици. И биха подкрепили тази медия с 50 стотинки или 1 лев месечно. Уви…

За улеснение, в страницата за дарения вече прилагам и адрес за изпращане на пощенски записи.

 

Сметката е така устроена, че не мога да известявам имената и броя на дарителите по банков път.

 

Съдейки по сумите, за себе си съм сигурен, че повечето дарители са едни и същи хора, които искрено помагат за съществуването на тази медия. Няма как да издържа дълго по този начин. Никой от тези благородни сърца не е длъжен на останалите, нито на мен.

 

Повтарям, че сметката е направена така, та да не се узнава нищо, в т.ч. броят, имената, адресите на дарителите и изпратените суми. Понякога научавам само броя на постъпленията от страната и чужбина и то само благодарение на ласкавото отношение на служителките.

 

Истина ви казвам: за да продължи да действа тази медия, е необходима вашата щедрост. Не преувеличавам. И няма как това да става с доброволните пожертвования само на едни и същи предани читатели.

 

Преди известно време в „Агора“ един анонимен подлец и клеветник ви посъветва: „Не хранете Ифандиев!

 

Изглежда мнозинството послуша съвета му.

 

 

Не желая никой да ме храни“. Но не съм в състояние да работя по 12-14 часа дневно, без моят труд да намери поне елементарна материална оценка. Пък и обикновено безплатните неща не са качествени.

 

В интерес на истината, с парите от вашите дарения успявам не само да поддържам сайта, който премина на по-висока такса, но и да си платя сметката за достъп в интернет. Може би още някои съвсем дребни неща. Толкова.

 

Преди доста време един от вас, който не се крие – чудесният специалист по английски език, преводач и преподавател Петър Коритаров, ми изпрати прилична за моите разбирания сума 50 лева. Когато предложих да я върна, защото ми се стори прекалена, той ми писа, четова е най-изгодната сделка в живота му“. Защото срещу тези „нищожни пари“ получаваогромен обем информация“.

 

 

Явно само шепа приятели на медията мислят така. Регистрираните посетители са повече от 1300. Гастрольорите са поне още толкова. Дори половината от редовните да са злонамерени, остават 650. Всеки от тях да внася по 1 лев месечно10 до 12 лева годишно, бих могъл да продължа. Това ще рече отказ от един не скъп вестник на четири седмици.

 

Не става… Но ще се боря, докато мога.

 

Явно няма необходимост от такъв тип публицистика. Истината вълнува малцина. Има по-важни неща…

 

Не съдя никого. Изцяло приемам, че вината е в мен, защото не откликвам на злободневието.

 

Признавам, че ми е късно да се променям.

 

Въпреки всичко, съобщавам, че можете да изразите щедростта си като изпращате малки суми на един пощенски адрес и на две сметки с един и същ титуляр, обявени в рубриката „Даренияпод главата на сайта или вдясно на основната страница, както и по пощата чрез запис на посочения адрес.

 

 

Достатъчно е да натиснете този бутон (позиция) и цялата информация ще се покаже.

 

 

Неудобно е, но поради преследванията няма друг начин.

 

 

По-добре е повече хора, и по разбираеми причини имигрантите, да помагат с малки суми, отколкото обратнотомалцинас големи.

 

 

 

 

 

 

 

 

ДОСТЪП ДО ПРОЕКТОЗАКОНА ЗА ДЕКОМУНИЗЦИЯ

 

 

Всеки, който прояви желание да разполага с копие от текста на Проектозакона за декомунизация, може да го прочете или придобие от online:

 

http://diagnosa.net/diagnosite-mi/%D0%BF%D1%80%D0%BE%D0%B5%D0%BA%D1%82%D0%BE%D0%B7%D0%B0%D0%BA%D0%BE%D0%BD-%D0%B7%D0%B0-%D0%B4%D0%B5%D0%BA%D0%BE%D0%BC%D1%83%D0%BD%D0%B8%D0%B7%D0%B0%D1%86%D0%B8%D1%8F%D1%82%D0%B0

 

 

 

 

 

 

 

ГЛЕДАЙТЕ В ИНТЕРНЕТ

 

Побързайте да гледате видеозаписите на старите издания на предаванетоДиагноза с Георги Ифандиев“, защото вече ги изтриват.

 

В YouTube от online:

 

http://www.youtube.com/results?search_query=%D0%B8%D1%84%D0%B0%D0%BD%D0%B4%D0%B8%D0%B5%D0%B2&suggested_categories=25&page=3

 

И във VBOX7 от online:

 

http://vbox7.com/tag:%D0%B8%D1%84%D0%B0%D0%BD%D0%B4%D0%B8%D0%B5%D0%B2

 

Записите са достъпни благодарение на усилията на Юри Комсалов от Скандинавия и на Марко П. от Великобритания.

 

 

 

 

 

 

ТЕХНИЧЕСКИ УТОЧНЕНИЯ

 

Ако размерът на текста ви затруднява и използвате търсачката Google, отидете в менюто горе на страницата, спрете върху третата възможна позиция отляво надясно и щракнете (кликнете) върху нея – ViewИзглед. Щракнете (кликнете) веднъж, за да се отворят възможностите. След което слезте надолу до седмата възможна – ZoomУвеличение, и изберете процента, с който да увеличите размера на страницата, без да я повреждате. Препоръчваме 150 процента.

 

Ако щракнете (кликнете) върху която и да е илюстрация, тя се увеличава. За да я върнете в предишния й размер, натиснете върху хиксчето“ в горната лява част на илюстрацията.

 

Ако щракнете (кликнете) върху номер на бележка под линия, автоматично ще попаднете на нея. За да се върнете в текста, моля, щракнете (кликнете) отново върху същия номер, но на бележката под линия.

 

Вече спокойно можете да четете всички публикации. Достатъчно е да влезете в някоя страница, например в „Диагнозите ми“, и горе вдясно да намерите бутона „Назад“. Натискате го (щраквате, кликвате върху него) и всички публикации се показват.

 

 

Системите за форуми работят по следния начин:

 

 

Има категории и всяка от тях има един или повече форуми. Във всеки един форум се пускат теми (posts), които хората дискутират.

В нашия случай, няма нужда от излишно категоризиране. Ето я структурата за момента:

 

 

Форум: „За сайта“:

 

 

Описание: „Тук можете да споделите Вашата градивна критика относно сайта и да докладвате грешките, които сте открили в него.“

 

 

Форум: „За предаването“:

 

 

Описание: „Тук можете да обсъждате проблемите, посочени в статиите. Какво е Вашето мнение? За или против? Защо?“

 

Форумната система, която ползваме, има екстрата да създава нова тема в момента, в който Вие пуснете статия. Активирано е. Също така има възможността за показване на профил на човек или пък за редактиране на собствения.

 

 

  • Как да създадете нова тема във форума?

 

 

Отидете в страница „Агора“. След което изберете в кой форум ще пишете – да речем избирате „За сайта“. Зарежда се нова страница в която ще видите бутон „Нова тема“. Оттам писането на тема е ясно.

 

 

  • Как да редактирате профила си през форума?

 

 

Отидете на страница „Контакти“. Има директна връзка „Редактиране на профила“.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

[1] Христос, гр.

[2] „Евангелие от Матей“, гл. 27, ст. 22-26. Всички Евангелски текстове са превод от този на английски, направен от д-р Джордж Ламза от арамейски. Което означава, че са по-малко фалшифицирани и изопачени от официалните текстове, разпространявани от еврейските църкви – синагогите на сатаната.

[3] Джордж Оруел – „1984“, Издателство „Партиздат“, София, 1989 г., Първа част – 1.

[4] Неверник е всеки, който не изповядва юдаизма. На английски – Gentile, но в оригиналните текстове – Goyim – гой, добиче.

[5] Израел Шахак – „Еврейска история, юдейска религия: Бремето на 3000 години“, второ издание, ИК „Огледало“, вече цит. съч, стр. 155, бележка 57 на Израел Шахак – в текста на английски 59, на стр. 189.

[6] Вж. “Christianity 2015: Religious Diversity and Personal Contact”, Gordon–Conwell Theological Seminary, gordonconwell.edu, Hamilton, MA, January 2015 г., online: http://www.gordonconwell.edu/resources/documents/1IBMR2015.pdf; “39% of ~ 7.2 billion world population”, section “People”, “World”, “The World Factbook”, CIA, cia.gov, Washington, D.C., 2017 г., достъпна от online: https://www.cia.gov/library/publications/the-world-factbook/

[7] Вж. “Egypt: Isis claims responsibility for Coptic church bombings” by Ruth Michaelson in Cairo, “The Guardian”, theguardian.com, London, Sunday, 9 April 2017 17 г., online: https://www.theguardian.com/world/2017/apr/09/egypt-coptic-church-bombing-death-toll-rises-tanta-cairo Авторката е еврейка.

[8] Вж. 003 – Video – Pope Francis Say That ‘Jesus Failed at the Cross’ 1, в: Георги Ифандиев – „Дегенерати, облечени във власт – Част 3 – Объркване – църквата на сатаната и обезумелите благоверни в нея“, „Диагноза с Георги Ифандиев“, diagnosa.net, София, 9 октомври 2015 г., online http://diagnosa.net/diagnosite-mi/%d0%b4%d0%b5%d0%b3%d0%b5%d0%bd%d0%b5%d1%80%d0%b0%d1%82%d0%b8-%d0%be%d0%b1%d0%bb%d0%b5%d1%87%d0%b5%d0%bd%d0%b8-%d0%b2%d1%8a%d0%b2-%d0%b2%d0%bb%d0%b0%d1%81%d1%82-%d1%87%d0%b0%d1%81%d1%82-3 или от YouTube от online: https://www.youtube.com/watch?v=4AOE5Bs9kxM Препоръчвам цялата статия.

[9] Вж. напр. “Warm welcome awaits Sisi as Trump rolls out red carpet for Egypt strongman: Under Obama the former general who came to power in a coup was persona non grata in Washington but the White House says his visit is chance for a ‘reboot’” by Ruth Michaelson in Cairo, “The Guardian”, theguardian.com, London, Sunday, 2 April 2017 г., online: https://www.theguardian.com/world/2017/apr/02/abdel-fatah-al-sisi-donald-trump-egypt

[10] “If the confrontation over Syria escalates any further, the only winners will be Isil” by Norman Tebbit, “The Telegraph”, telegraph.co.uk, London, Monday, 10 April 2017 г., online: http://www.telegraph.co.uk/news/2017/04/10/confrontation-syria-escalates-ithe-winners-will-isil/

[11] “Donald Trump’s action in Syria proves he is not in league with Putin, says his son Eric” by Simon Johnson  and Gordon Rayner,  Political Editor, “The Telegraph”, telegraph.co.uk, London. Monday, 10 April 2017 г., online: http://www.telegraph.co.uk/news/2017/04/10/donald-trumps-action-syria-proves-not-league-putin-says-son/

[12] “Russia is a nation in decline, stuck with a Cold War KGB mindset – the West must treat it as such” by William Hague, “The Telegraph”, telegraph.co.uk, London, Monday, 10 April 2017 г., online: http://www.telegraph.co.uk/news/2017/04/10/russia-nation-decline-stuck-cold-war-kgb-mindset-west-must/

[13] Разполагам с видеозаписи, които демонстрират, как израелски военни медици изнасят ранени бойци от Ислямска държава, оказват им първа помощ, настаняват в лечебници най-тежко засегнатите. Останалите транспортират в Турция. Не съм ги показал, понеже съм сам и не смогвам. Но ги съхранявам в архива си. Може да им дойде редът…

[14] Вж. напр. “Mohammed is now the most popular name for baby boys ahead of Jack and Harry” by Jack Doyle for the Daily Mail, “The Daily Mail”, dailymail.co.uk, London, 28 October 2010 г., online: http://www.dailymail.co.uk/news/article-1324194/Mohammed-popular-baby-boys-ahead-Jack-Harry.html

[15] “Britain’s most popular baby boy’s name? Muhammad, survey claims BabyCentre website says there has been a surge in Arabic names including Omar and Ali for boys and Maryam and Nur for girls” by Press Association, “The Guardian”, theguardian.com, London, Monday, 1 December 2014 г., online: http://www.theguardian.com/lifeandstyle/2014/dec/01/britain-most-popular-baby-name-muhammad

[16] “Yuri Slezkine – Stalin’s Willing Executioners – Jews as a Hostile Elite in the USSR”, Reviewed by Kevin MacDonald, “The Jewish Century”, Princeton University Press, Princeton, NJ, 2004 г., стр. 95. Анализът е в архива на автора.

[17] Бившият български посланик в Лондон.

[18] Стефан Бочев – „Автопортретът ми като журналист и дипломат“, Фондация „Комунитас“, София, 2009 г., стр. 227. Книгата е в архива на автора.

[19] “Theresa May shows British poodle can lead the way for erratic new master: The PM paid homage to the patron saints of the special relationship but emphasised the importance of European security” by Julian Borger World affairs editor, “The Guardian”, theguardian.com, London, Thursday, 26 January 2017 г., online: https://www.theguardian.com/politics/2017/jan/27/theresa-may-shows-british-poodle-can-lead-the-way-for-erratic-new-master

[20] “What is ‘global Britain’? A financier and arms merchant to brutal dictators” by Nick Dearden, “The Guardian”, theguardian.com, London, Wednesday, 5 April 2017 г., online: https://www.theguardian.com/commentisfree/2017/apr/05/global-britain-brexit-financier-arms-merchant-brutal-dictators

[21] “Why is the pound falling and what are the implications for Britain?” by Katie Allen, “The Guardian”, theguardian.com, London Monday, 22 February 2016 г., online: http://www.theguardian.com/politics/2016/feb/22/why-is-the-pound-falling-britain-sterling-dollar-uk-credit-vote-eu?utm_source=esp&utm_medium=Email&utm_campaign=GU+Today+main+NEW+H&utm_term=158170&subid=7673289&CMP=EMCNEWEML6619I2

[22] “Is Britain full? Home truths about the population panic” by Andy Beckett, “The Guardian”, theguardian.com, London, Tuesday, 9 February 2016 г., online: http://www.theguardian.com/world/2016/feb/09/is-britain-full-home-truths-about-population-panic?utm_source=esp&utm_medium=Email&utm_campaign=GU+Today+main+NEW+H&utm_term=155865&subid=7673289&CMP=EMCNEWEML6619I2

[23] “It’s no longer just London: now Britain is encircled by the property sharks” by Deborah Orr, “The Guardian”, theguardian.com, London, Friday, 7 April 2017 г., online: https://www.theguardian.com/commentisfree/2017/apr/07/no-longer-just-london-britain-encircled-property-sharks

[24] Вж. “David Cameron tells Russian hosts: KGB tried to recruit me but I failed the test. : KGB agents tried and failed to recruit David Cameron when he was a young student, the Prime Minister told his Russian hosts yesterday” by Robert Winnett, Deputy Political Editor in Moscow, “The Telegraph”, telegraph.co.uk, London, Monday, 12 September 2011 г., online: http://www.telegraph.co.uk/news/politics/david-cameron/8757576/David-Cameron-tells-Russian-hosts-KGB-tried-to-recruit-me-but-I-failed-the-test.html

[25] “Cameron: KGB tried to recruit me”, BBC News, BBC, London, Sunday, 28 May 2006 г., online: http://news.bbc.co.uk/2/hi/uk_news/politics/5021166.stm

[26] “Getting loose, being wild and potentially engaging in sexual activity with members of the opposite gender (or the same gender if thats what you’re in to).” (“Top Definition”, Turn Up: Verb, Urban Dictionary, urbandictionary.com, San Francisco, CA, July 13, 2013 г., online: http://www.urbandictionary.com/define.php?term=Turn%20Up)

[27] Вж. “KGB spies who ‘tried to recruit’ David Cameron were just a ‘gay pick-up’” by Michael Wilkinson, Political Correspondent, “The Telegraph”, telegraph.co.uk, London, 30 july 2015 г., online: http://www.telegraph.co.uk/news/politics/david-cameron/11772363/KGB-spies-who-tried-to-recruit-David-Cameron-were-just-a-gay-pick-up.html

[28] Вж. “Woman loses fight to wear cross: A British Airways (BA) employee has lost her fight to openly wear a cross necklace at work at Heathrow”, BBC News, BBC, bbc.co.uk, London, Monday, 20 November 2006 г., online: http://news.bbc.co.uk/2/hi/6165368.stm; “Christian British Airways employee sent home for wearing cross loses appeal over religious discrimination” by Daily Mail Reporter, “The Daily Mail”, dailymail.co.uk, London, 12 February 2010 г., online: http://www.dailymail.co.uk/news/article-1250459/Christian-British-Airways-employee-sent-home-wearing-cross-loses-appeal-religious-discrimination.html

[29] Вж. “British Airways Christian employee Nadia Eweida wins case”, BBC News, BBC, bbc.com, London, 15 January 2013 г., online: http://www.bbc.com/news/uk-21025332

[30] Израел винаги има право, лат.

[31] Вж. Shlomo Sand – “The Invention of the Jewish People”, Translated by Yael Lotan, Verso Books, London, New York, 2009 г., стр. 130, 131, 186 и сл. Книгата е в архива на автора. Показвал съм и лекцията му в Ню Йорк при представянето на изследването, където изрича същите неща.

[32] “Sephardi leader Yosef: Non-Jews exist to serve Jews” by Marcy Oste, Jewish Telegraphic Agency, jta.org, New York, NY, October 18, 2010 г., online: http://www.jta.org/2010/10/18/news-opinion/israel-middle-east/sephardi-leader-yosef-non-jews-exist-to-serve-jews Същото, но изтрито, в: “Yosef: Gentiles exist only to serve Jews” by Jonah Mandel, “The Jerusalem Post”, Jerusalem, October 18, 2010 г.

[33] Вж. напр. “China executes more people than rest of world combined, Amnesty International reveal” by Debra Killalea, news.com.au, news.com.au, Sydney NSW, Australia, 1 April 2017 г., online: http://www.news.com.au/world/asia/china-executes-more-people-than-rest-of-world-combined-amnesty-international-reveal/news-story/68d0fb2ee3d9213ea644052a0174ea06

[34] “The Satanic Bible”, first published by Avon Books, New York City, 1969 г., Underground Edition Extras, Electronic version, Elexonic.com, USA, 2014 г., стр. 5. Книгата е в архива на автора.

[35] Правописът, по-точно – кривописът, е запазен умишлено. Като доказателство, че накъдето и да си въртят задните части твари като собственика на медията – от Иван-Костов апологет и водещ на специално предаване, громящо комунистите, ама внимателно, обратно към корените и до възхвалите на пряката наследница на партията-майка – БСП. Откъдето и да ги финансират – него от американските и германските фондации, а сега от Руския информационен център към посолството на СССР – пардон – на Русия, по-умни и образовани не могат да станат. За морал изобщо няма как да става дума. Това са клозетници – низши егоистични малоклетъчни създания, продукт на сатаната.

[36] Милена Нейова  – „Андрей Райчев: Всяка прегръдка с Борисов е смъртоносна за умните и красивите!“, „Гласове“, glasove.com, София, 5 април 2017 г., online: http://glasove.com/categories/vytreshni-glasove/news/andrej-rajchev-vsyaka-pregrydka-s-borisov-e-smyrtonosna-za-umnite-i-krasivite

[37] Вж. Павлина Живкова – „Красимир Райдовски: Андрей Райчев сътрудничил на ДС“, в. „Монитор“, monitor.bg, София, 20 юни 2006 г., online: http://www.monitor.bg/article?id=85089

[38] Dan Brown – “Angels & Demons”, Simon and Schuster, New York, London, Toronto, Sydney, Singapore, 2005 г., стр. 30.

[39] „Първо послание на Юда“, гл. 1, ст. 3-4, 12-13.

[40] „Евангелие от Матей“, гл. 4, ст. 4.

[41] Пак там, гл. 15, ст. 11.

[42] Сюзан Лабен – „Тайният план за завладяване на Европа“, Издателство Монархическо-Консервативен Съюз, София, 1993 г., стр. 60.

[43] Вж. напр. “God Exists, Philosophically: Spinoza’s views got him excommunicated before he turned 24” by Anthony Gottlieb, “The New York Times”, nytimes.com, New York, NY, 18 July 1999 г., online: http://www.nytimes.com/books/99/07/18/reviews/990718.18gottlit.html

[44] „Първо послание на Павел до коринтяните“, гл. 15, ст. 12-19.

[45] Вж. „Евангелие от Матей“, гл. 23, ст. 5-7.

[46] Вж. „Евангелие от Матей“, гл. 6, ст. 5.

[47] Пак там, гл. 9, ст. 34.

[48] Петер Юхас – „Смъртта не е алиби“, Анекдоти за български писатели, ИК „Огледало“ и Унгарски Културен Институт, София, 1999 г., четвърта корица. Книгата е в библиотеката на автора.

[49] Вж. Милена Нейова  – „Андрей Райчев: Всяка прегръдка с Борисов е смъртоносна за умните и красивите!“, „Гласове“, вече цит. съч.

[50] Пак там.

[51] Илья Эренбург – „Убей!“, газета „Красная звезда„, № 172 (5236), Москва, 24 июля 1942 года.

[52] Валери Петров – „Народен съд“, Хорова агитка, нарисува Марко Бехар, Младежка библиотека № 5, Издателство на Българската работническа партия (комунисти), София, 1944 г., стр. 41-42. Книгата е в библиотеката на автора.

[53] “Why I am not a Communist?” by Karel Čapek, translated and provided by Martin Pokorny, “Přítomnost”, № 4, December 2, 1924 г., online: http://capek.misto.cz/english/communist.html

[54] Христо Ботйов – „Патриот“, в. „Будилник“, Букурещ, 1873 г.

[55] Karl Marx – “The Pale Maiden: A Ballad”, 1837 г.

[56] Вж. Paul A. Fisher – „Their God is the Devil: Papal Encyclicals And Freemasonry”, American Research Foundation, Inc., Baltimore, Maryland, 1991 г., стр. 17. Същото в: Andrew Varna – “World Underworld”, Museum Press , London, 1957 г., стр. 58.

[57] За връзките на мафията с масонството излязоха достатъчно документи. (Relazione sui Rapporti tra Mafia e Politica, Commissione Parlamentare d’inchiesta sul fenomeno della mafia e sulle altre associazioni criminali similari, XI Legislatura, Doc. XXIII, n. 2, Roma, 1992 г., стр. 59. Докуметът е в архива на автора.)

[58] Григорий Климов – „Протоколы советских мудрецов“, Издательство и типография „Советская Кубань“, Краснодар, 1995 г., стр. 189. Книгата е в библиотеката на автора.

[59] „Млада България“ е промасонска емигрантска политическа организация, създадена в Букурещ от Иван Касабов, Димитър Ценович, Киряк Цанков, Иван Кършовски след разпадането на Българското общество през 1869 г. До края на дейността си „Млада България“ подкрепя активно действията на Васил Левски в българските земи. Бел. на прев.

[60] Евгений Утин – „Писма от България през 1877 година“, Издателство „Абагар“, Велико Търново, 2017 г., стр. 95, 96. Книгата е в библиотеката на автора като дар от Стоян Тенев от Смолян.

[61] Фьодор М. Достоевски (1821–1881) – руски писател, смятан за класик. Творчеството му е оценено в световен мащаб. По време на Руско-Турската война бил военен кореспондент по българските земи. (Ф. М. Достоевский – „Собрание сочинений в 15 томах“, Том 14 – „Дневник писателя, 1877, 1880, август 1881“, I. „Еврейский вопрос“, СПб, Издательство „Наука“, Санкт-Петербург, 1995 г., стр. 89 – 91.)

[62] Петко Р. Славейков – „Не сме народ“, 1875 г.

[63] Вж. Admiral William interview On Fox News Sunday with Chris Wallace, ReAL Network, 4 April 2017 г., online: https://www.youtube.com/watch?v=k0GnjDLClYQ Видеозаписът е в архива ми.

[64] Петко Р. Славейков – „Не сме народ“, 1875 г.

[65] Евгений Утин – „Писма от България през 1877 година“, Издателство „Абагар“, вече цит. съч., стр. 99-100, 103.

[66] Пак там, стр. 115-117.

[67] Американският равин Итц Грийнбърг. (“Modern orthodox” by Rabbi Yitz Greenberg, Riverdale, NY, в: “Are there aspects of Judaism that encourage arrogance—or that help guard against it?”, “Moment”, momentmag.com, Washington, DC, November/December 2014 г., online: http://www.momentmag.com/ask-rabbis-arrogance/)

[68] Пак там, стр. 119-121.

[69] За принадлежността на екзарх Антим І към масонството вж. в: Недю Недев – „Българското масонство (1807-2007)”, Издателска къща „Хермес”, София, 2008 г., стр. 470. Книгата е в библиотеката на автора. Също и в недостатъчно достоверния източник: „Религия и фанатизъм: Вселенски патриарх Антим І – масон”, „Българска история на Възраждането”, www. zora.freeservers.com, online: http://zora.freeservers.com/orthodox.htm

[70] Пак там, стр. 88.

[71] Израснал е в комуна – кибуц. За първи път влиза в кнесета – израелския парламент, като член на партията Мапай – крайно лява социалистическа организация, близка до просъветската комунистическа партия.

[72] ХаАвода – Израелска трудова партия, продължила лявото, социалистическо ционистко движение, водещо началото си от Бунд-а в Руската империя.

[73] „Господин Израел (Шимон Перес), БНТ, bnt.bg, София, четвъртък, 5 януари 2016 г., 22:05 часа, анотация от online: http://bnt.bg/filmi-i-serialii/dokumentalni/gospodin-izrael-shimon-peres Оригиналното заглавие на филма е “Mr Israel, The Shimon Peres Story”.

[74] Вж. 003 – Video – Bethlehem of Galilee – the Real Place of Jesus Christ’s Advent on the Earth, в: Георги Ифандиев – „Вярата е целомъдрие. Нейното преправяне – користна измама и башибозушки бабаитлък, водещ към небитието. А истината? Търсете я!“, „Диагноза с Георги Ифандиев“, diagnosa.net, София, 30 декември 2014 г., online: http://diagnosa.net/diagnosite-mi/%D0%B2%D1%8F%D1%80%D0%B0%D1%82%D0%B0-%D0%B5-%D1%86%D0%B5%D0%BB%D0%BE%D0%BC%D1%8A%D0%B4%D1%80%D0%B8%D0%B5-%D0%BD%D0%B5%D0%B9%D0%BD%D0%BE%D1%82%D0%BE-%D0%BF%D1%80%D0%B5%D0%BF%D1%80%D0%B0%D0%B2%D1%8F или от YouTube от online: https://www.youtube.com/watch?v=jTrn7qvu5bE

[75] „Евангелие от Йоан“, гл. 6, ст. 32. Преводът е от направения от д-р Джордж Ламза от оригинала на арамейски. Официалният превод на тукашната църква – синагога на сатаната – е дотатъчно добър.

[76] Протокол № 12.

[77] „Евангелие от Йоан“, гл. 14, ст. 6.

[78] Пак там, гл. 6, ст. 35, 38, 41-43, 46-51, 63.

[79] „Евангелие от Матей“, гл. 16, ст. 6, 12. Превод от английски от текста, преведен от д-р Джордж Ламза от оригинала на арамейски.

[80] Вж. „Евангелие от Матей“, гл. 23, ст. 5-10.

[81] Вж. Библия, „Първа книга на Мойсей – Битие“, гл. 10, ст. 22-32.

[82] Пак там, , гл. 9, ст. 24-25.

[83] Вж. Библия – „Първа книга на Мойсей – Битие“, гл. 17.

[84] Съкращение от Bundesnachrichtendienst – буквално: Федерална новинарска служба, нем. Разузнавателната агенция на ФРГ, основана от полковника от Abwehr-а Райнхард Гелен, според някои източници – генерал-майор. Пленен от американски войници, Гелен бил отведен в САЩ. Там го превербували и след съответна обработка върнали офицера, за да основе новата шпионска централа. Гелен разполагал с достатъчно разклонена мрежа от агенти в Европа, в т.ч. в новите соцстрани, които вербувал по време на Втората световна война. Някои от тях заемали важни постове в правителствата на родните си сържави и даже в СССР. Обратното също било валидно. НКВД, наследилото го КГБ, и ГРУ до ден днешен разчитат на старите си агенти. Най-важните, които са известни, са Хенри Кисинджър, Роналд Рейгън, Бил Клинтън, Барак Обама, Дейвид Камерън, Кондолийза Райс, Йенс Столтенберг, Доналд Туск, Ангела Меркел… За всеки непредубеден човек, който мисли и умее да анализира и да подрежда фактите и събитията в логическа връзка, това е безспорно.

[85] Пак там, гл. 11, ст. 26-32.

[86] Израелският равин Моше Халеви в реч през 1980 година. (Ehud Sprinzak and Larry Diamond, Ed. – “Israeli Democracy Under Stress”, Lynne Reiner Publishers, Boulder and London, 1993 г., стp. 273.)

[87] Вж. Zecharia Sitchin – “The Wars of Gods and Men”, Book III of the Earth Chronicles, Avon Books, New York, NY, 1985 г., стр. 292. Книгата е в архива на автора.

[88] Вж. Кубан Боян – „Чулман Толгау“, с предговор и коментари от Фаргат Габдул-Хамитович Нурутдинов, превод и допълнителни бележки и уточнения на Пламен Анакиев, ИК „Огледало“, София, 2009 г., стр. 569 и сл. Книгата в превод на съвременен руски и български е в архива и в библиотеката на автора.

[89] Вж. Plato – “Charmides”, Kessinger Publishing, Whitefish, MT, 2004 г., стр. 12.

[90] Вж. Strabo – “The Geography of Strabo”, Henry George Bohn, London, 1892 г., стр. 463.

[91] Вж. Библия, „Втора книга на Мойсей – Изход“, гл. 2, ст. 16 и 21-22.

[92] Вж. Библия, „Първа книга на Царствата“, гл. 16, ст. 1-22.

[93] Вж. Библия, „Книга на Рут“, гл. 4, ст. 13-17, 22.

[94] Вж. Norman Cantor – “The Sacred Chain: the History of the Jews”, HarperCollins, New York, NY, 1994 г., стр. 48.

[95] Вж. Джим Марс – „Господство и потайност: Тайната история, която свързва Трилареталната комисия, масоните и Великите пирамиди“, Издателство „Дилок“, София, 2004 г., стр. 419.

[96] Вж. напр. Тодор Моллов – „Българите в Северното Причерноморие“, Изследвания и материали, Том 6, Великотърновски университет „Паисий Хилендарски“, Велико Търново, 1997 г., стр. 191-210, online: http://liternet.bg/publish/tmollov/saltyk.htm#8

[97] Алън Алфорд – „Когато боговете слязоха“, превод Светла Хайтова – Ифандиева, издателство „Гутуранов и син“, София, 2002 г., стр. 383. Книгата е в библиотеката на автора.

[98] Вж. “White men ‘endangered species’ in UK boardrooms, says Tesco chairman” by Kevin Rawlinson, “The Guardian”, theguardian.com, London, Saturday, 11 March 2017 г., online: https://www.theguardian.com/business/2017/mar/10/white-men-endangered-species-in-uk-boardrooms-says-tesco-chairman

[99] Пак там.

[100] Вж. “Bush’s Warsaw War Pact” by Maureen Dowd, “The New York Times”, nytimes.com, New York, NY, February 26, 2003 г., online: http://www.nytimes.com/2003/02/26/opinion/bush-s-warsaw-war-pact.html

[101] Умалително от Ръмсфелд; иде реч за военния министър, злобния и жесток бивш троцкист, еврейския паток Донолд, но Ръмсфелд.

[102] Той не беше българин, а евреин, роден в България. Даже не говореше български.

[103] Става дума за отказалия се от родината си Христо Явашев, който едва ли може да обясни смислено как „избяга“ на Запад. А днес поддържа връзки с тукашни комунисти, ченгета и техни наследници. Може би ги смята за „поправили се“?…

[104] Здраво свързан с БКП и ДС, за което пряко и косвено свидетелства бившият кандидат-член на Политбюро на ЦК на БКП и Министър на културата Георги Йорданов, кум на Владимир Тодоров Живков и на обичаната лекоатлетка Стефка Костадинова, председателка на БОК. (Вж. Георги Йорданов – „Борис Христов – Неугасващата звезда на музикалния небосклон“, в. „Труд“, trud.bg, София, 4 февруари 2017 г., online: https://trud.bg/%D0%B1%D0%BE%D1%80%D0%B8%D1%81-%D1%85%D1%80%D0%B8%D1%81%D1%82%D0%BE%D0%B2-%D0%BD%D0%B5%D1%83%D0%B3%D0%B0%D1%81%D0%B2%D0%B0%D1%89%D0%B0%D1%82%D0%B0-%D0%B7%D0%B2%D0%B5%D0%B7%D0%B4%D0%B0-%D0%BD%D0%B0/)

[105] Става дума за популярния романтичен филм “Casablanca” от 1942 г. на режисьора Майкъл Къртиз, с участието на Хъмфри Богард и Ингрид Бергман.

[106] Пак там.

[107] Вж. Jack Bernstein – “The Life of an American Jew in Racist, Marxist Israel”, Noontide Press, Newport Beach, CA, 2007 г. Книгата е в архива на автора.

[108] Природата на селяните е била винаги просташка, лат.

[109] Чудовищно; авторът е познат с комплексите си, които потиска чрез използване на чуждици, издаващи първото. Обикновен сноб. Представител на социалистическата ерзац интелигенция.

[110] Д-р Николай Михайлов – „Защото Русия граничи с Бога: Или произход на видовете в периферията на континента“, в. „Нова Зора“, Брой 43 (2016), zora-news.com, София, 15 ноември 2016 г., online: http://www.zora-news.com/index.php?option=com_content&view=article&id=6515:2016-11-15-17-42-44&catid=624:broi-43-2016&Itemid=128

[111] Вж. Григорий Петрович Климов – „Божий народ“, Издательство и типография „Советская Кубань“, Издательство „Пересвет“, Краснодар, 1999 г., Электронная версия, Киев, 1999 г., стр. 24. Книгата е в архива на автора.

[112] Д-р Николай Михайлов – „Защото Русия граничи с Бога: Или произход на видовете в периферията на континента“, в. „Нова Зора“, вече цит. съч.

[113] Тяло без душа, англ.

[114] Пак там.

[115] Вж. Николай А. Некрасов – „Кому на Руси жить хорошо“, 1873-1874 г.

[116] Евгений Утин – „Писма от България през 1877 година“, Издателство „Абагар“, вече цит. съч., стр. 113.

[117] Природа и същност, лат.

[118] Това би трябвало да е по основната му специалност – психиатрията. Раздвоените се нарича шизофрения.

[119] Според легендите, съдържащи се в „Илиада“, за която вече няма как да речем, че принадлежи на „сляп поет на име Омир“, Хекуба била съпруга на троянския цар Приам. В истинската история няма такъв владетел. Във въпросната поема е възпят Егил – император на Илат, който убил брат си Атряч. Неговият племенник Аяк Агамумин или само Агамумин избягал Бикен – според фалшивата българофобска историография „Микена“, откъдето, след като събрал достатъчна войска, не след дълго нападнал град Атряч-Булгар – столицата на българската империя Илат, известна ви като Троя. Та според митовете Хекуба родила на Приам 19 деца, едно от които бил Парис. По време на бременността си с него й се присънило, че ражда не дете, а горяща факла. Жреците и гадателките пророкували, че тази факла ще запали Троя. Ето какво иска да каже другарят „политгадател“ с икуменически дипломи за богоосквернител и убиец на хора чрез фармакологични медикаменти. Подобно на одъргял Явор Дачков предрича самозапалването на своите доскорошни „приятели“ от „десницата“. Каквото и да ви говорят, винаги става дума за пари. Въпросът не е във вида на банкнотите и монетите, а в тяхното количество. Само хората с кауза са способни да пренебрегват материалното. Тези Михайловци и Дачковци даже не са пишман бунтовници. Те са урина, отделена от препиването на земните им богове – чичко-паричковците.

[120] Д-р Николай Михайлов – „Защото Русия граничи с Бога: Или произход на видовете в периферията на континента“, в. „Нова Зора“, вече цит. съч.

[121] Екскремент, говно, лат.

[122] Марк Порций Катон, известен като Катон Старият, наричан още Катон Цензорът, Катон Мъдрият и Катон Древният (234–149 пр.Р.Хр.) – римски сенатор и историк, прочул се със своя консерватизъм и с противопоставянето си на нахлуващата елинизация. Той е автор на първата история, написана на латински език.

[123] Но никой не можеше да го докосне: това беше лайно, лат.

[124] “Apocolocyntosis divi Claudii”. Първата дума е гръцка.

[125] Най-точно е говно.

[126] “Bulgaria’s Radev seeks to ease fears he is too close to Kremlin” by Kerin Hope in Sofia, “The Financial Times”, ft.com, London, Wednesday, 28 December 2016 г., online: https://www.ft.com/content/ea711fc2-c5be-11e6-8f29-9445cac8966f

[127] Пак там.

[128] Иван Хаджийски – „Моралната карта на България“, издателство „Захарий Стоянов“, София, 2008 г., стр. 96.

[129] Вж. “After the storms, some calm” by Theodor Troev, “The Financial Times”, ft.com, London, September 27, 2008 г., online: http://www.ft.com/cms/s/0/17bd7594-8c2e-11dd-8a4c-0000779fd18c.html?ft_site=falcon&desktop=true#axzz4UA26CTTe

[130] Вж. напр. “Holiday weekend provides no respite from Chicago’s violence” by Timothy Mclaughlin, Chicago, Reuters, reuters.com, New York, NY, Tuesday, December 27, 2016 г., online: http://www.reuters.com/article/us-chicago-murder-idUSKBN14G1MJ

[131] “At Least 27 Shot, 7 Fatally, in Chicago Over Christmas Weekend” by Katie Rogers, “The New York Times”, nytimes.com, New York, NY, Sunday, December 25, 2016 г., online: http://www.nytimes.com/2016/12/25/us/chicago-shootings-gun-violence.html?_r=0

[132] Телевизионните говорилни, в които събеседниците се надвикват, изглеждат сякаш се надприказват, а всъщност не казват нищо. Даже в Англия се появи изразът Talking Heads – Говорещи глави. А една чалга-група го взе за свое название.

[133] Jan van Helsing – “Hande weg von diesem Buch”, Ama Deus Verlag, Fichtenau, Deutschland,  2004 г., стр. 220-221. Книгата е в архива на автора.

[134] Здравка Андонова – „Общо 41.5% от българските ученици на 15 и 16 години не разбират какво четат (допълнена)“, „Дневник“, dnevnik.bg, София, 7 декевмври 2016 г., online: http://www.dnevnik.bg/detski_dnevnik/2016/12/06/2877898_obshto_415_ot_bulgarskite_uchenici_na_15_i_16_godini/

[135] William Butler Yeats – “The Second Coming”, 1919 г., “The Dial”, Vol. 69, New York, NY, November 1920 г. Iтихотворението е цитирано в: Daniel Albright – “Quantum Poetics: Yeats’s figures as reflections in Water”, Cambridge University Press, Cambridge, MA, 1997 г., стp. 35. Книгата е в архива на автора.

[136] Миша Глени – „МакМафия: Престъпност без граници“, Сиела софт енд паблишинг АД, София, 2008 г., стр., стр. 476-477. Книгата е в библиотеката на автора.

[137] Benjamin Franklin, William Temple Franklin – “Memoirs of the life and writings of Benjamin Franklin”, Henry Colburn, London, 1818 г., стр. 270. Цялата книга е достъпна за четене от online: http://books.google.bg/books?id=W2MFAAAAQAAJ&printsec=frontcover&hl=bg&source=gbs_ge_summary_r&cad=0#v=onepage&q&f=false

[138] В оригинала: “showgirls”.

[139] Daniel Bernardi – “Hollywood’s Chosen People: The Jewish Experience in American Cinema”, Wayne State University Press, Detroit, Michigan, 2012 г., стр. 88.

[140] Пак там.

[141] Сергей Александрович Есенин – „Железный Миргород (очерки об Америке)” в: Сергей А. Есенин – „Полное собрание сочинений” в 7 т., Том 5 – Проза, Издательство „Наука; Голос”, Москва, 1997 г., стр. 166 или Сергей Александрович Есенин  – „Железный Миргород (очерки об Америке)”, Поэзия, Драматургия-Поэзия, Издательство Эксмо, 2008 г., II Бродвей, online: http://feb-web.ru/feb/esenin/texts/e75/e75-161-.htm

[142] В края на Руската империя, от 1862 до 1917 г. това бил най-ниският чин в градската полиция.

[143] Кои били те? Изключително, да не кажа – само евреи.

[144] Еврейски (хазарски) центрове в рамките на Руската империя.

[145] Жаргонна култура, жаргон, жаргонисти – думата „жаргон” и производните й са употребени тук в тогавашния обиден смисъл, приет за езика идиш – разновидност на еврейския език. Бел. на руския редактор. Идиш е диалект, възникнал от древнобългарския. От този някогашен наш език произлиза и думата жид – евреин, която се използва и днес в Русия, Украйна, Белорус и Полша. Жид означава кучешка пишка. Когато нашите прадеди слушали техни съседи, поюдейчени хазари да се карат и да се наричат едни-други „жид”, решили, че тоа е словото за тяхната вяра – евреин. Постепенно след Средновековието, с разрухата на Хазарския каганат и придвижването на сомзваните „евреи” на запад, германската лексика взела да измества древнобългарската. За се стигне до настоящето, в което лингвистите смятат, че идиш е германски диалект, използван от евреите в Централна Европа.

[146] Пак там, в: Сергей А. Есенин – „Полное собрание сочинений” в 7 т., Том 5, стр. 171 или в: Сергей Александрович Есенин  – „Железный Миргород (очерки об Америке)”, Издательство Эксмо, 2008 г., II Быт и глубь штатов, online: http://feb-web.ru/feb/esenin/texts/e75/e75-161-.htm

[147] Вж. “Debbie Reynolds dies one day after daughter Carrie Fisher” by Julia Carrie Wong and Stephanie Convery, “The Guardian”, theguardian.com, London, Thursday, 29 December 2016, online: https://www.theguardian.com/film/2016/dec/28/debbie-reynolds-hospital-carrie-fisher-mother

[148] Елвис току-що напусна сградата, англ.

[149]  „Иво Инджев в сензационна изповед пред „Шоу“: Отидох сам в ДС!“, едно интервю на Славей Костадинов, Информационна агенция БЛИЦ, blitz.bg, София, 25 октомври 2007 г., online: http://www.blitz.bg/article/4017

 

Анкета:

Редно ли е 27 лета след промените все така да ни ръководят и поучават комунисти, ченгета, московски възпитаници, номенклатурни рожби учили на Запад, и нагаждачи?

View Results

Loading ... Loading ...