Здравейте, Гост [Логин]
Територия на истината и свободното слово

ЖИВЕЕМ В ЕПОХА НА ТОТАЛНА ИЗМАМА, ЛЪЖА И ЛИЦЕМЕРИЕ; НЕКА ОПИТАМЕ ДА ИЗЯСНИМ ПОДРЕДБАТА НА СВЕТА – Част 2: Политкоректността

 

 

 

 

 

 

 

 

Добре дошли в медийния диагностичен център. Това е територия, свободна от комунизъм, социализъм, фашизъм, нацизъм, либерализъм – изобщо – от идеологическите фрагменти на ционизма и насаждания от тази крайно националистическа теория, превърната в практика, интернационализъм. Тя е предназначена за личности, за хора нормални, без психически отклонения и без комплекси, незасегнати от индоктринация, и с отворено съзнание. Човеци със съвест и морал, способни да мислят, да се справят с по-пространни, подробни творби, които не са просто четива. Готови да търсят истината, като се запознават с повече факти и сами ги анализират. Не изпитващи потребност от онези злободневни случки и постъпки, с които всекидневно и масово тровят и промиват остатъците от ум, възприятия и свяст. За да стигнат до истината. Тази мултимедия е единственото място, в което се съобщава истината, цялата истина и нищо освен истината. Нещо, което нито едно друго подобно средство за осведомяване не само в този провален опит за държава, не може да си позволи.

 

 

 

*    *    *

 

 

 

 

Напоследък всяка статия на лондонския всекидневник „The Financial Times“ започва с призив за материална подкрепа с думите: „High quality global journalism requires investment.“ Което ще рече: „Висококачествената световна журналистика изисква инвестиции.“

 

В тази мултимедия иде реч за публицистика.

 

The Daily Telegraph”, още много световно известни медии с богати издатели, въведоха платен достъп до електронната си версия с малък и то временно действащ гратис от пет влизания седмично. “The New York Times”, “The Wall Street Journal”, “The Economist”, и доста други, вече – само срещу абонамент.  А “The Guardianобяви, че без дарения от страна на читателите, оцеляването му съвсем не е сигурно.

 

Всеки да го разбира, както желае.

 

Освен това е добре да преглеждате илюстрациите и видеозаписите в текста хронологично – така, както са поместени. Те съдържат допълнителна информация и дообогатяват общото възприятие на обсъжданите теми.

 

 

 

 

*    *    *

 

 

 

 

 

 

 

 

Ние сме духовно опустошени. Човечеството е културно обезличено. Смесването на цивилизациите доведе до запускането и буренясването на нивата на духовността. Възможен ли е животът без постоянните грижи за нея? Да, но той губи своята пъстрота. Става еднообразен, полека-лека, неусетно опустява.

 

Говоря за света на Силиконовата долина, който оплоди и вселената на духа, за да замени мозъците с веществото, от което изработват микрочиповете. И така изкуственият интелект да измести естествениядокоснатия от Светия дух. В такова мироздание ограниченията отпадат. Всичко става допустимо и постижимосъвкуплението между еднополови, между представител на човечеството и на животинския свят, решаването на дребни проблеми с аргументите на оръжието, даже безпроблемното отнемане на човешки живот.

 

Моят ум не го побира? Как е с вашия?

 

 

 

Омагьосаният кръг на бездушието

 

 

 

Светът на Силиконовата долина е точно такъв. Смятат го за “hypercapitalist” – „свръхкапиталистически“. Като „присъдатае от страната на суперлативите в скалата за оценяване. В свръхкапитализма – настояват неговите апологети – всеки е напълно свободен във всичко. Тоест – въведена е атмосфера на hyperlibertarianсвръхлибертарианство. Което ще рече пълно господство на индивидуалната свободна воля. Всяка регулация е смятана за препятствие, което непременно трябва да бъде премахнато. Така отпада необходимостта от държава. Светът става напълно глобален. Той се превръща в царство на успелите, съгласно разбиранията на идеолозите му. А какво става с останалите?

 

След голямата криза през 2008 година видяхме какво остана от младите свръхсамоуверени хиперкапиталисти. Силиконовата долина залиня. Ветровете на промяната покриха с характерния за нея фин пясък величествените сгради на т. нар. технологични паркове. Както и хилядите поршета, паркирани пред тях. Банките се оказаха техни собственици. Стопаните на колите не можеха да обслужват кредитите за изплащането им.

 

Днес долината е възродена. Пясъкът е издухан, поршетата пак се движат – по-бързи от всякога… Но нещо не е по съвсем същия начин. По-високо от израелско синия фирмен флаг нахубавияШекерджийскиЗъкърбърг, и уж неговия “Facebook”, се вее знамето наAlibaba”, решено в неутрално-клозетна охра. Точно така – не в традиционното за Китай алено.

 

В деня преди встъпването в длъжност на президента Доналд Тръмп, докато той не криеше досадата си от постния концерт пред Мемориала на Линкълн във Вашингтон, станаха две знаменателни събития.

 

Първо, “Alibaba Group Holding”, собственост на Китайската комунистическа партия, и Международният олимпийски комитет обявиха по време на Световния икономически форум в Давос, че са „установили дългосрочно историческо партньорство“ помежду си. Срокът на сключения договор изтича през2028 година![1]

 

Десет дни по-рано в нюйоркския небостъргач “Trump TowerДжак Ма, основателят и ръководителят на китайския търговски гигант “Alibaba”, проведе среща с Доналд Тръмп. След нея вече действащият президент на САЩ изпрати госта до улицата и оцени събитието като „велико“.[2]

 

Пак на 19 януари и отново в Давос одиозният каруцар на елита Джодрж Сорос, който разнася нагоре-надолу по светаедни парии дава акъл – най-дефицитната негова стока – заяви:

 

Тръмп ще стори повече, за да направи Китай да изглежда уважаван в очите на интернационалната общност, отколкото Китай би могъл да стори някога изобщо.[3]

 

Не ви ли напомня изграждането на „образа на врагаПутин? Само че изказването на ШварцСорос съдържа доста истина. От ден първи на своето управление Тръмп запретна ръкави да се труди в полза на Пекин. С указ прекрати участието на САЩ от Споразумението за презтихоокеанско партньорствоTrans-Pacific Partnership или TPP. Така Китай остана най-крупната и най-солидната икономическа сила в целия район на далечния Изток, включително Австралия и Нова Зеландия.

 

Ала такъв е светът на Silicon Valley. В него традиционните източници на информация бяха буквално утрепани. За да се появи информационната пандемия. Нейната зараза стори така, че даже най-големите фалшификации могат да минат заистина. А всеки есвободенда разпространява каквото му хрумне, без значение дали е вярно или не. Набедете някого, че сестра му е курва, пък нека после върви да доказва, че е едно дете на мама и тате…

 

Това е светът на задлъжнялосттаот дълговете на нациите, до личните. В него съществува всеобщ хаос. Властват фалшивите новини, често обявявани за действителни. И обратното – истината получава клеймотолъжа“. Всичко и всички подлежат на кибернетични атакиот идентификацията на отделния човек до най-строго охраняваните държавни тайни. В този неподреден свят се говори за cyberwarsкибернетични войни, а „социалните медиилъжат безпрепятствено и безнаказанов практически неограничени мащаби.

 

Най-интимните тайни губят това си качество, стават явни. Човекът започва да се чувства гол. Който не е в състояние да се примири и нагоди, е обречен на дискомфорт.

 

Поколенията на интернет, които си въобразяват, че са постигнали върховната свобода, и се прекланят пред двоичния бог, изобразяван с „0“ и „1“, скоро ще проумеят, как са се самонатикали в капана на робството. Последиците ще бъдат катастрофални.

 

Моето поколение продължава да ги изживява, понеже никога не разсъждаваше. Едните се бяха самоубедили, че истината се съдържа в стихая другой такой страны не знаю, где так вольно дышит человек“. Докато през това време в същата тази страна избиваха милиони хора – досущ като гои, добичета. Ала умствено незрящите, заслепени от идеологии и съпътстващите ги съблазни, не виждаха, че съветският человек дишашесвободнов рамките на гигантски концентрационен лагер, съставен от по-малки.

 

Друга част, сред която и моя милост, приемахме за злато всичко, което проблеснеше откъм САЩ и Западна Европа. Бяхме толкова обсебени от фалшивото им сияние, че нито веднъж не се запитахме: Как така е имало робствоin the land of the free” – „в земята на свободните“?[4] А най-големият паметник в столицата Вашингтон, уж посветен на свободата, е на един крупен робовладелецЕйбрахъм Линкълн?

 

Всеки плаща за собственото си неблагоразумие. Само нагаждачите са вечно добре… Но такъв е днешният свят.

 

В такъв свят е възможно смятаният за основен водач на „християните“ – римският папада рече:

 

Исус се провали на кръста.[5]

 

Не измина година и половина и друг „световен лидер“, многозначителният „КозДоналд, tweeted изчурулика:

 

Исус е такъв неудачник. Мие хорските крака. Много мръсно.“ (Вижте илюстрацията.)

 

Не превеждам продължението, защото е гнусно, сякаш е цитат от “Toledot Yeshu” – „Биографията на Исус“, антихристиянски трактат, пасквил, част от Талмуда.

 

Между двете останаха затворени всевъзможните богохулства и обиди на верска основа, публикувани в Ротшилдовото списаниеCharlie Hebdo”. Те идваха да покажат, че не съществува нищо свято, което да бъде пазено на всяка цена. И че тази цел на мултикултурализма, либерализма, социализма, насаждани чрез цензураполитическа коректност, фалшиви новини, повтаряне на лъжи, докато тълпите ги приемат за истина, отхвърлянето на действителността от миналото и настоящето катоконспиративни теории“, ще бъде отстоявана от висшите държавни ръководства, както стана в Париж. Нищо, че акцията също беше опакована в лъжи. „Лидеритебяха изолирани от плебса. Ала телевизиите криеха това и създавахафалшиви новини.

 

Единственото симпатично, на което попаднах от това събитие, беше снимката на Чарли Уотс – барабаниста на “The Rolling Stones”. Той невъзмутимо беше надянал фланелка с надпис:

 

Je suis Charlie depuis 74 ans.[6]

 

Не е ли готино?

 

Включил съм телевизора. Необичайно за всекидневния ми стереотип. Експериментирам със самия себе си.

 

Чувам как някакъв разказва за пътешествието си в Исландия. Препъва се в думите, както и в преживяното. Тъй като твърде отдавна северната островна държава предлагахотелски комфорт“, както пееше покойният ми приятел Георги Куртев, пардон – Гошо Минчев. Няма приключение в екскурзията до мястото, съхраняващо в своите общински архиви сведения за родствената връзка помежду нибългарите и исландците. Тихо! Да не чуят руснаците, украинците. Та нос Калиакра да се превърне във втори Крим… (Май не откриха нищо в акваторията – нито природен газ, нито нефт. Значи няма страшно.)

 

Преди да посегна към дистанционното, поглеждам екрана. Разказвачът – сега ги наричат „нарейтъри“, поисландски“ – е млад джихадист. Пуснал дълга брада, с коса, увита и завързана в два-три вида възли, единият от които напомня кюфте, на които пиратите на капитан Блъд биха завидели. За миг си го представям като нормален. Би бил доста симпатично момче. Но едва ли би впечатлил някого. А водещата, чиято физиономия явно професионално се е изкривила до въпросителен знак, го гледа със смесица от майчина обич и женска похотливост. Ще й се…

 

Но телевизията прави реклама на туристическадестинация“, наречена Исландия. Където „смелитеги очакват приключения“. Вие да видите! Дали взимат пари за услугата?

 

По това време зимата дойде във вид на „природно бедствие“. В детството ми беше обичаен сезон. Снежната покривка с дебелина метър се смяташе за нормално явление. Даже народът се е произнесъл: „Дълбок сняг, дебел комат.“ Явно физически ни изнежиха, докато душите ни загрубяха.

 

Хрумна ми, че никой не се сеща за злотоистинското, грамадното. Та реших да хвърля мост към него.

 

Робърт Фиск – близкоизточният кореспондент на лондонскияThe Independentсефтоса 2017 година с впечатленията си от срещата със своя германски колега Юстин Хуглер. Видели се в Берлин, където англичанинът отишъл за Нова година. Навремето работели заедно в същия вестник, докато вестникът бил наистина независим. От онези дни останала книгата на Хуглер със странното заглавие „Бремето в пустинята“.[7]

 

 

 

Бъдещето невъзможно

 

 

 

Германецът е пребивавал сред талибаните, преследвали са го джихадисти. Борил се е за живота си, както се казва, и то съвсем не патетично. Та в първите дни на януари тази година Фиск разказа следното за своя приятел Юстин Хуглер:

 

Преди 11 години в Ирак той разкри в The Independent историята на 19-годишен иракски цивилен, чиято насилствена смърт в река Тигър причинили петима американски войници. Зейдун Фахдил не можел да плува и се удавил. Неговият брат сподели, как войниците се смеели, когато го натиквали във водите на реката. Даже майка му предала на Хуглер писмо до президента Буш. „Намерихме якето му в реката“ – написала тя. – „Ще го пазим като спомен за справедливостта, която моят син получи от американските войници.“

 

Четирима от войниците бяха обвинени в предумишлено убийство, насилие и други подобни. Двама получиха само шест месеца и 45 дни затвор. Обвиненията срещу другите двама бяха вдигнати.[8]

 

И се сетих за позорното усърдие, с което тукашни младежи преследват бежанци от Афганистан и Сирия. То издава техния вроден примитивизъм. Това са отроците на старите старшини от милицията и гранични войски. Или наследниците на отрядниците, които и сега да им паднете, няма да ви простят. Със садистично удоволствие, което се чете и в очите на потомците им – прочее приемани като герои от безумната сган, смятаща се за „български народ“ – ще ви клъцнат главите. Предците им са го правили.

 

Ето как стигнах до жалбите попострадалитеот зимата. Някой замисли ли се, че дъртите селяндурикомунистическа измет (свестните са били изклани или са си отишли рано-рано вследствие намилотоотношение на другарите) – са били милиционерски надзиратели, издайници, биячи, слуги на палачите от комунистическите концлагери в онези краищата? От Силистренско, през Добричко, Шуменско, Разградско, до Свищовско и т.н. Кой и кога – с изключение на моя скромност – се сети за катастрофата на затворниците на мисълта?

 

Американските изверги се смеели. А българските?

 

Наблюдавах как Червената армия нахлу в разрушената от войната София, България, в 14.10 часа на 16 септември 1944 година“ – разказал през 1945 година американският репортер Чарлз Лайниъс. – „Престоях в България осем месеца, за да видя какво става в страна, превзета от руснаците[9]

 

Червената армия започна операции за събиране на храна. Селяни, които допреди часове бяха развявали червени знамена, виеха от мъка, когато съветските войници отнасяха прасета, коне и говеда, и си присвояваха храната и фуража им. След няколко злополучни случая обаче селяните разбраха, че е най-добре да оставят войниците да вземат каквото искат.

 

Скоро стана ясно, че Съветите ще управляват България по непреклонен тоталитарен начин. Те ръководеха косвено, но ефикасно чрез Отечествения фронт, безпартийна организация от типа, който Москва обикновено предпочиташе и покровителстваше.

 

Отечественият фронт беше организиран от лукавата червенокоса Цола Драгойчева, фанатична комунистка, обучена от Москва, а днес диктаторка на България. С комунистите, които контролираха добре въоръжените шумкари, и при наличието на руската армия, проникнала в страната, за нея беше сравнително лесно да постави комунисти на ключовите постове в новото правителство.

 

По времето на преврата комунистите не брояха повече от 5 процента от цялото население, което възлизаше на около 6 000 000. Мнозинство са славянски селяни, традиционни симпатизанти на Русия, но със сигурност не и прокомунистически настроени. Почти всеки селянин притежава свое собствено стопанство. И сам си е господар. Гражданите на София, прекомерно разраснал се провинциален град, са синове и внуци на селяни. Когато спечелят пари, обикновено ги влагат в недвижими имоти. Големи богаташи всъщност няма

 

Във всеки град и село на България комунистите завзеха гражданската администрация. Обикновени престъпнициубийци и крадцибяха освободени от затворите и назначени на постове в полицията на Югов.[10] Те често арестуваха хора просто, защото са добре облечени. С куршуми решаваха стари лични спорове. Българи ми съобщаваха, че във всяка община полицейският началник, кметът и данъчният, а понякога и техните заместници, са били разстрелвани или пребивани до смърт.

 

Повече от сто бивши регенти, министри, заместниците им, народни представители и служители на починалия цар, бяха осъдени на смърт от така наречения Народен съд, натъпкан с комунистически прокурори, съдии и съдебни заседатели.

 

Според официалните сведения „народните съдилищаса осъдили на смърт 2007 души, а 3064 другина затвор. Бившият министър-председател Багрянов, който се постара да сключи примирие със Съюзниците и заяви на германците, че България излиза от войната, беше един от тях. Мнозина загинаха, просто защото можеха да се издигнат като опозиционни лидери и да застрашат новия режим.[11]

 

Последвал ужасът на концлагерна България. Там, в комунистическите лагери на смъртта, тежките зими отнасяли хиляди човешки живота. На хора, които никога не били убивали, нито крали, нито… Просто били трудолюбиви, съвестни жители на една прилична държава.  Днес всичко това е захлупено от лавината на лъжите и изкривяванията на събитията. Убийците са герои. А странатасобственост на същата онази деветосептемврийска алчно червена фашистка мафияизвървя поредния кръг на срама. За да се върне в изходното положение, белязано от датата 10 ноември 1989 г.

 

На тази дата осъмнахме с държавен главакомунистически главанак от село Правец. С вид на такъв примат, че не след дълго създателите на студентското комунистическо телевизионно предаване „Ку-куго представиха катокукла. Отблъскващо безобразна, което предизвикваше смеха на свръх опростаченото простолюдие на чалгарска Номенклатурия.

 

На 19 януари того гудиха за държавен глава идентичен главанак от Княз Борисово,[12] пръкнал се, когато селото вече се наричало Славяново (?!). Толкова приличащ на първообраза на куковската кукла, че все повече хора са убедени – иде реч за негов незаконен син. И първият първи, и вторият, изплувал 27 лазарника по-късно, са членове на една и съща престъпна организация, наречена БКП.

 

Докато цялата соц-селенѝя се е скупчила в столицата – вече повече от 2,5 милиона граждани-простацина въпросната дата 19 януари начело на трите власти стояха селяни: Румен Радев от Княз Борисово – пардон – Славяново, Цецко Цачев от село Драгана, Угърчинско, Б.Б. от село Банкя, Софийско. Какво да правим ние, истинските граждани, нямащи нищо общо със соцреализма?

 

Простете, кое друго население е толкова тъпо, безпаметно и бездушно, та да повтаря безконечно едни и същи изродщини? И докога?

 

Бездуховността ни лишава от бъдеще. Заслужено. Да не се оплакваме.

 

Впрочем, в предизборния екип на главанака се беше шмугнал и се криеше видният комунистически доносник Тома Томов, с агентурен псевдоним „Тодоров“. Неговият ден пак настъпи. В интерес на истината никога не е помръквал. Томов е син на един от най-гадните коменданти на комунистическия концентрационен лагер Белене. Ето характерен, макар и мимолетен епизод отвъзпитанието“ на „великжурналист, когото, както и останалите убийци от милицията на мисълта, не беше застигнат от възмездие:

 

Към обяд се чу, че на обекта към шпицкомандата се е присъединил и началникът на плевенската ДС.[13] Отново строиха всички ни. Бяха извадили и карцираните [заключените в наказателните килии – карцерите, истински гробове по размери], които се олюляваха от изтощение. Генерал Аргиров беше облечен с яке и голф. Приличаше на хипопотам… Той почти изрева:

 

Не искате да строите карцери? Тогава се пригответе да изкопаете гробовете си

 

 И започна да задава един и същ въпрос, сочейки с пръста си случайно попаднали в полезрението му затворници:

 

Ти искаш ли да строиш карцери, бе?

 

 Повечето запитани отговаряха утвърдително. Само петима казаха: „Не!”

 

На всеки от тях Аргиров казваше:

 

– Излез от строя, мръсна гад, и застани тук, с лице към бригадите… Водете ги в карцера! Следобед ще решим съдбата на гадовете

 

След това свитата тръгна към административната постройка, където ги очакваше „малък банкет, организиран в чест на другаря генерали останалите височайши гости наТрудово-Възпитателното Общежитие“. Петимата бяха отведени в подземията на складовете при Йоцов, а нас ни разпуснаха. Откъм импровизираните карцери се чуваха викове. Беше гласът на Йоцов, когото, изглежда, джандарите биеха.

 

В същия момент в тоя кръг на ада през портала влезе някакво дете в къси панталонки. Придружаваше го началникът на обекта, вече старши-лейтенант Йонко. (Пред очите ни „израснаха кадрите на социализма“. Тези, чиято кариера в концлагерите и тюрмите бе започнала при Сталин. Същите, с които сега Хрушчов провеждаше своянов курс на преодоляване на грешките на култаи опитите сида построи нов бардак със старите курви на Сигуранцата“.[14])

 

Детето и палачът прекосиха двора и се насочиха към подземието, откъдето идваха заглъхващите викове на Васил Йоцов. Със Серафимов бяхме на повече от десетина метра от дупката, в която ритаха беззащитната жертва, когато край нас минаха старши-лейтенантът и детето с късите панталонки, упътени към отворите-отдушници, от които се разнасяха стенанията на нещастния приятел. Някой каза, че това дете е синчето на полковник Томов. Йонко му показвашекак се калява стоманатаи как е нужно да се постъпва с врага нанародната власт“.

 

То приближи до амбразурата на склада, опитвайки се да надзърне в полумрака на подземието. В този момент Йоцов извика: „Убийци!“ А копелето му недносе смееше. Очевидно, след обилния обяд, приготвен от робите на баща му, то изпитваше нужда да се забавлява. (Един ден то ще стане най-добрият копой сред българските журналисти и кореспондент сред шпионитеТома Томов. Следдемократичнатаподмяна на част от персонала в бардака то ще продължи да оглупявамедийнолековерната си публика съсспомениза бащата, чиято кариерапострадалаотхуманнотому отношение към питомцитев затвора на острова.)

 

Съдбата ме срещна случайно с него в „правителствената болница“, край леглото на агонизиращия и бълнуващ от наркотиците д-р Петър Дертлиев – той боледуваше от рак. Бяхме дошли с Ценко Барев да се сбогуваме с умиращия приятел, когато Томов-„жуниорвлезе в болничната стая. Той беше изпратен от колегите си да преслуша стария социалдемократ – вече в клинична смърт – като го залъгваше, че ще прави филм за героичния му живот. Използвайки човешката суета, Томов-младши искаше да изтръгне и запечата с магнетофона последната блага дума на Дертлиев за палачите му от БКП-БСП.

 

След като разбра кои сме и че можем да развалимсценария“, той побърза да се изниже от раковия корпус. В очите му се четеше омраза и страх. Страхът от все още живите свидетели, които любящият папа не бе успял да оземли наШести обект“. Така затворниците наричаха незнайното гробище на острова, за чийто гробарски ритуал Томов-баща беше изложил писмено предложенията си до небезизвестния Мирчо Спасов… Очевидно, духовното сродство между детето и бащата бе пълно. Иначе физическата им разлика беше колосална. То навярно беше дело на някой комшия, докато Томов-старши е подривал и подготвял гибелта на британския капитализъм, предвидена още отнай-великия мислител на хилядолетието“ – Карл Маркс.[15]

 

Сега Томовци искатда спасяват журналистиката“!

 

 

 

Времето на подлеците

 

 

 

От всички страни ви заливат реки отконстатацииза някакво „разделение на нацията“, обвинения за използване на „език на омразата“ и за насаждане на изкуствени политически различия“. По правило те, от една страна, отричат правото като форма за търсенето на виновниците за националната катастрофа и на въздаването на справедливост. От друга, утвърждават катоизконно“ някакво друго правовъзникнало неизвестно кога, къде и как, или предоставено от кого. Според него всички могат да се променятколкото пъти искат, толкова.

 

В своята реч при встъпването си в длъжност като генетичен и формален наследник на Тодор Живков селският милиционер Радев със заплашителен тон отправи закана къмсили, които водят война с миналото“.  Трудно бих могъл да си представя по-кристално ясно посочване на средите, които искат да посипем с пепел ужасната участ, стоварена от Интернационала върху българите. От 73 години насам страдалцитенаследници на избитите от комунистите и безенесарите, на ограбените, на разорените, на обезправените с унищожен живот, на лишените от всякакъв шанс за изява и напредък, все са длъжни да преглъщат и да търпят.

 

Ето средите, от които произлизат подобни идеи. Те са комунистически по идеология и интернационални по обхват. Корените им са в далечното минало. Но за да не се връщам до там – те са заровени дълбоко в идеите на интернационалното движение на Илюминатите, на талмудистите, устремени към една единствена цел – господство над цялото човечество. Там е вкоренен комунизмът като идеология. От представата за всеобщото неравенство, в което едни – шепа избрани по списък, номенклатурна класаса по-равни от мнозинството. От там произлиза неговата чудовищна, гибелна практика.

 

Кои по-конкретно отварят усти и проточват дългите си съскащи езици, за да хвърлят обвинения в опити заразделение на нацията“, използване на „език на омразата“ и насаждане на „изкуствени политически различия“? Гузните.

 

У нас това са всички сили на интернационалния комунизъм: политическите партии, до една произлезли от БКП, милиционерите – тайни и явни, скрити зад бизнес-организации, медии, културни и спортни институции.

 

Не, не допускайте елементарната грешка да вините единствено БСП. Тези потомци на убийци са явните, видимите с просто око, витринните престъпници. Тях приемате по дефиниция. А останалите?

 

Ако свестните имаха власт, обитателите на Позитания щяха да бъдат изправени пред съда тъкмо по дефиниция. И по законБожи и човешки.

 

Вижте другите, ратаите на БКП-БСП. Например онези прислужници от Съюза на държавна сигурностСДС, които преди 26 години ви подмамиха, за да ви излъжат. И по този начин да заслужат своите 30 сребърника. Останалите партии и партийки, движения и всевъзможнинеправителствени организации“, сдружения, крилца и перца, финансирани от централите на Интернационала в Москва и Вашингтон, в Берлин и Брюксел, в по-малка степен в Париж и Мадрид. Но също така – в Анкара, Риад, Катар

 

Как да реагира един Филип Димитров, Иван Костов, Радан Кънев? Те и всички като тях произлизат от семейства на безогледни убийци, крадци, активни борци против някакъв несъществувал фашизъм и срещу капитализма. Предците им са били комунистически терористи, които срещу пари от Интернационала са вдигнали оръжие срещу законната власт в Царство България.

 

Нима не знаете какъв е родът на Филип Димитров – така наречения първи демократичен министър-председател? Той е наследник на организаторите на „убийството край Луда Яна или за Кървавия Огняновски помен“. Става дума за кървава комунистическа разправа с трудолюбиви селяни в Пазарджишко.

 

Преди да стане монархист и демократ“ – писа ст.н.с. Тодор Балкански от БАН, – „родственикът [им] Филип Димитров се е гордеел със силните хора на Огняново и е ползвал привилегиите на роднинството.[16] Когато нещата се разкриват, той упорито мълчи! Този морален проблем предоставям на историята да отсъди

 

Някъде бях чел, че все още не са открити капки за дебелоочие![17]

 

 

Кракът на Илия Минев – например – не стъпи наРаковски134. Даже левичари като Иван Дочев не бяха допуснати. Филип Димитров изгони от сградата на СДС почетния председател на Българския национален фронтосновната антикомунистическа организация на имиграцията ни в САЩ, обявявайки го зафашист“.[18] Както посочва самият Дочев:

 

Това, което ние винаги сме казвали, се потвърди, а именно, че комунистите наричат фашист всеки, който е техен противник, без разлика кой е той и какво е направил.[19]

 

Пряка оценка за Филип Димитров: комунист!

 

Което не попречи на сина на Иван-Дочевия личен приятел и съмишленик Георги Радев от Пловдив, другарят Муравей, не само да остане в СДС, но и да стане министър на финансите в болшевишко-ченгесарското правителство, оглавявано от ленинеца Иван Костов. Преди това наследникът на друг негов съидейник – Стефан Стоянов, Петър – секретаря на Ученическия комитет на ДКМС в номенклатурната пловдивска гимназия „Лиляна Димитрова“, беше назначен за президент от СДС.

 

И Радеви, и Стоянови, са пряко свързани с Държавна сигурност.[20]

 

Ами Иван Костов, който освен, че бил приет за член на БКП, но му спестили връчването на червения партиен билет, се оказа агент на съветските тайни служби.[21] По майчина линия той произлиза от тежко увреден болшевшки род на комунистически ятаци от Дупнишко.[22] Връзките му с Андрей Луканов и ръководни среди на БКП все още не са достатъчно добре изяснени. Защо ли?

 

Неговият политически наследник начело на партийката ДСБпухче от БКП и ДС, е ясен. Радан Кънев е потомък на еврейски комунистически терористи от Пазарджишко,[23] син и зет на агенти на Държавна сигурност.

 

Какво повече има за обсъждане? При такова безнравствено наследство всяка верига, свързваща личността с морала, бива прекъсната. За да остане единственият валиден въпрос: Щом като най-тежките престъпления остават ненаказани, и това е така във времето, защо трябва да спазваме някакви човешки ценности и норми на поведение? Нали уж са от Бога? Тогава къде е Бог?

 

Тази позиция никога не ме е изкушавала и плащам висока цена. Но сега ще ви представя примери на тоталната безнравственост, белязала нашето съвремие. Белким схванете, къде са заровени корените на злото.

 

 

 

 

 

Тези са част от силите, внушаващи да не се взираме в миналото. Да загърбим личните си съдби, своите семейни катастрофи. Да се прегърнем с убийците на предците си и с онези, които издигаха препятствия пред нас. Или – с тях, наследниците на палачите: Филип-Димитровците, Иван-Костовците, Петър-Стояновците, Радан-Къневците и останалите зловредни измамници от вапцаното в разни разцветки червено котило. Защото – видите ли – „децата не отговарят за делата на родителите си“. Това даже някои комунисти не го понасят, както ще се уверите.

 

 

 

Евреите дръзват да показват враждебна омраза спрямо всички народи

и се бунтуват срещу всички господари[24]

 

 

 

Разчитайки на вашата къса памет, на лековерието ви, на присъщата на човеците милозливост, комунистите, внедрени сред нас под маската надемократи“, и извадени на показ, забравиха миналото си. Захвърлиха своя фалшивантикомунизъм“, и неусетно ви поведоха към реализацията на циничната максима, формулирана от трибуната на Народното събрание от един потомствен комунистически престъпник. „Приемаме вината само с мезета“ – „сполучливосе изцепи преди близо четвърт век Филип Боков – представител на „партията на сполуката“.

 

Това се оказа съвършено вярно. Силите на комунизма сториха така, че потомците на убийците да приемат в наследство единствено позитивите, ползите, но не и негативите. Така наследиха апартаменти, къщи, вили, имоти зад граница, банкови авоари, цели колекции от произведения на изкуството, отмъкнати от българския народ през онези 45 години на болшевишко робство. Тези „творци на благата“ – само на личните си и то чрез престъпленияимаха ментори и защитници в лицето на западния елит. И все така се радват на закрилата на висшите кръгове в Европа и отвъд Атлантика.

 

Те, както и техните сродни души на Стария континент, в половината САЩ, в Китай, предварително оплюха Доналд Тръмп. Продължиха да го охрачват и след като произнесе своята първа реч като президент на Съединените щати. А тя не се отличаваше по нищо с онези социалистически програмни дрънканици, повтаряни от Коза“ по време на неговата предизборна кампания. Независимо от това, тъкмо социалистите – например британските лейбъристи и американските демократине спряха да одумват изреченото от него в първото му обръщение към американците от Капитолийския хълм.

 

Повтарям, словото му се характеризираше с изобилие от социалистически постулати, обичайни за речите на генералните секретари на компартиите в съветския блок. С една разлика. Подобно на Сталин, Хитлер и Рузвелт той постави родината си начело.

 

Възможно ли е да има националкомунизъм? Не, ако се доверим на измамните тълкувания на идеологията. Крайната цел на това движение е създаването на единна световна държава. Тя, според теорията, изпробвана в практиката, може да бъде постигната само чрез революция.

 

Обаче още в навечерието на Втората световна война известният американски равин Хари Уетън разкрил в щателно укриван трактат:

 

Използвам термина фашизъм, като обхващащ нацизма и комунизма. Тъй като, както ще се убедите, те са едно и също. Всички те означават нов обществен ред и нова философия на живота

 

Наивните американци смятат, че онова, което стана в Съветска Русия, нацистка Германия и фашистка Италия, няма да се случи тук. Това е илюзия: това, което стана там, вече се случва тук; ние вече сме затънали до гушата в държавен капитализъм и фашизъм. De te fabula narratur![25] Наивните американци все още вярват в правата, които Конституцията им гарантира. Но не разбират, че в основата си Конституцията вече промени своя характер. Президентът Рузвелт може напълно честно да вярва, че не е диктатор и навярно искрено ненавижда диктатурата. Само че от ден на ден той все повече и повече се превръща в диктатор

 

Държавният капитализъм и фашизмът са неизбежни в тази страна, както и в останалите държави. Всичко, което е необходимо за окончателното им установяване, е извънредно положение или война. Веднъж щом бъде въведена общонационална извънредна ситуация или бъде разпалена война – а това е неизбежно в най-близко бъдеще – ще имаме същия държавен капитализъм и фашизъм, каквито наблюдаваме в Съветска Русия и нацистка Германия.[26]

 

Формално, „необходимата войнаизбухнала след малко повече от 8 месеца

 

Какво повече са знаели в Швейцария например още през лятото на 1935 година, което другаде не е било известно? Защо журналистите не обръщали внимание на публикациите в неутралната държава, в която на открит съдебен процес магистрати признали Протоколите на ционските мъдреци за автентични? Което не попречило в същата страна да бъде учредена и да заработи, както е и до ден днешен, Банката за интернационални разплащания.[27] През нея преминавали врътките на интернационалните финансисти и индустриалци, повечето със старозаветни имена, нарушаващи националните законодателства за забрана на сделки с врага.

 

Хари Уетън не криел, че иде реч за невидима световна революция. Кристиян Раковски, псевдоним на Хаим Раковер, пък се възхищавал на находчивостта на Ротшилдови, които превърнали войните в етапи от тази революция:

 

Войната не е ли всъщност едно от проявленията на революцията? ВойнаКомуната… В състояние ли сте да си представите този факт от такова космическо значение?

 

От този период насам всяка война бе гигантска крачка към комунизма… Най-сетне признайте, че поне два от трите властови лоста, които доведоха до комунизма, не бяха контролирани и не могат да бъдат управлявани от пролетариата. Войните не бяха предизвикани и не бяха направлявани от Третия интернационал или СССР, който по онова време не съществуваше. По същия начин те не бяха предизвикани, а още по-малко контролирани, от онази незначителна групичка болшевики, които се тътреха в имиграция. Макар те също да искаха война.[28]

 

Но по своя път тази световна революция премина през националкомунизма на Сталин. Съветските воини са загивали с лозунгаЗа родину, за Сталинуна уста. Не за интернационала или за световната съветска република.

 

Цяла Германия крещялаHeil Hitler” – „Да живее Хитлер“! Еврейските войници на фюрера падали мъртви, мълвейки неговото име.[29] По същия начин, далеч преди Тръмп, Франклин Делано Рузвелт издигнал Америка като знаме на своето управление. Ричард Никсън опита да повтори това, но го спряха. А сега?

 

Силите на интернационалния комунизъм се прегрупират и престрояват.

 

За някои встъпването в длъжност бележи началото на онова, което те наричатсъпротивата“, сякаш са изправени не просто пред недолюбвано правителство, а пред тирания“ – писа часове след първата реч на Тръмп злонамерен и твърде злостен еврейски коментатор в левичарския лондонскиThe Guardian”. Той е един от онези, които са преминали през специална луксозна подготовка в САЩ, финансирана от средите на троцкистите, преквалифицирали се на… неоконсерватори. Нищо чудно, след като сме наясно, че няма по-консервативна идеология от комунистическата. – „Забележете знамето, което високо развяваше една група от демонстранти, върху което просто беше написано: „Фашист“.[30]

 

Върнете се към цитата от изказването на Иван Дочев:

 

Това, което ние винаги сме казвали, се потвърди, а именно, че комунистите наричат фашист всеки, който е техен противник, без разлика кой е той и какво е направил.[31]

 

Какво друго от първото слово на Доналд Тръмп като държавен глава не допадна на социалиститеменшевиките – по света? Дали това, че подобно на комунистически партиен секретар прояви загриженост за работниците и отхвърли вашингтонския елит? Сигурно. Понеже „социализмът не е програма за разпределение на богатството, а фактически е метод за укрепване на богатството и за господство над него. Тогава онова, което ви се струва като парадокс свръхбогатите да пропагандират социализмасе оказва, че изобщо не е никакъв парадокс. Обратното, то става логичният, даже перфектният инструмент за мегаломаниаците, преследващи властта.

 

Комунизмът или по-правилно – социализмът, не е движение на потиснатите маси, а на икономическия елит. Тогава планът на заговорниците от най-вътрешния кръг е да социализират Съединените щати, а не да ги комунизират.[32]

 

Социализмът е движение на свръхбогатия интернационален комунистически елит, насочено към поробването на човечеството. Никак не беше случайно – повярвайте ми – че в коментарите на западните медии прекалено често квалифицираха Тръмп катомилиардер“. Като че ли богатството е нещо лошо, вредно. А не е така.

 

Когато е натрупано с ум, идеи и труд в продължение на поколения, то е стимул и двигател на прогреса. Ето къде ги стяга чепикът крадците от Интернационала, свикнали със спекулации, мушии, шуробаджанащина – с държавен капитализъм, корпоратокрация, олигархия. Но не и със системни усилия и упорит труд.

 

Когато слушате западнителеви“, все едно чувате ехото от гласовете на тукашните псевдо десни. В речта на Тръмпимаше малко успокоение за света, който слуша. Той провъзгласи нова епоха на протекционизъм, без да скрие думата. „Защитата ще доведе до голям напредък и сила“ – заяви той, противно на историческия опит, който казва, че фактически протекциите водят до кризи и световна война. НАТО изобщо не беше споменат, нито нещо друго, което да намеква за многостранни интернационални връзки. Вместо това Тръмп използва своето встъпване в длъжност, за да въведе нова, дарвинистка ера в интернационалните отношения. Отсега нататък „всички нации ще поставят начело своите интереси“. Така виждат света в Москва и Пекин. Но сред онези малки нации, които дълго гледаха към САЩ, за установяването на някаква по-сближаваща интернационална система, основана на правила, ще има шок.[33]

 

Тук е заровено кучето. На това място търсете скелетите в идеологическия гардероб. Не се стеснявам да използвам изрази клишета. Ние ли не знаем за опита на „малки нации, които дълго гледаха към САЩ“? Нали десетилетия наред, колчем чуехме гръм, прошепвахме: „Нашите идат!Господи! Каква главоломна по своите мащаби измама!

 

 

 

Червената чума нахлу от Севера и от Запада

 

 

 

Как така социалист, който сочи към Москва с обвинения в комунизъм, какъвто е цитираният еврейски автор, изведнъж реши, че там гледат на света от националистически позиции? Путин беше отворен към всички и най-малко за народа си, докато западните политическигениине получиха заповед от своите господари да го натикат в неговото, руското кьоше. Пекин никога – от древността, през Средновековието и ХХ век на комунизъм и национализъм, въведени от масоните и американски агенти Мао Дзедун и Чан Кайши, не е проявявал имперски амбиции. Може би сега, когато дърпат червения дракон за опашката, ще започне да бълва огън и жупел.

 

Официалната прогноза гласеше, че през 2017 година Китай ще стане първа икономика на планетата. Нищо, че даже списанието за богатите – “Forbes” – обяви това още през 2014-а.[34] Преди дни в Давос за първи път участва китайски ръководител. Какво стана? Дадоха му думата за първата реч. И спазвайки духа и буквата на прогнозата, президентът на комунистическата държава произнесе реч, в която защитисвободния пазар. Като, без да назовава имена и да посочва обекти на своите упреци, се обяви против икономическия протекционизъм.

 

Западните коментатори – от целия измамен политически спектър – заговориха не като реалния милиардер Доналд Тръмп, а с езика на китайския комунистически ръководител. Кой съчинява тези мантри?…

 

Какво получихаонези малки нации, които дълго гледаха към САЩс небивала надежда, знаем отлично ние тук. Първо, американците се съюзиха с масовия убиец Сталин и ни бомбардираха. Хвърляха от самолетите си, прелитащи над нашата невинна страна, играчки-бомбички. Като дете ми разказваха случаи на осакатявания на българчета, виновни, задето били такива

 

После приеха настаняването и безчинствата на съветските орди от убийци у нас, както предварително се бяха споразумели със сатрапа от Кремъл. Да припомня ли?

 

Първите руснаци преминаха границата на 8 септември. Уморени като кучета, мръсни от битките, но досущ като завоеватели, те караха своите очукани автомобили. Имаха невъзмутим вид като индиански войници, издялани от дърво. Бяха със снаряжението от битките и изглеждаха така. Розовобузи младежи, съсипани от времето ветерани, широкоплещести великани и измършавели дребосъци – всички имаха нещо общоприличаха на свирепи, безмилостни воини.

 

Лъскав американскиПакардводеше покритата с кал безлична колона. Джипове и камиони, произведени в Америка, съставляваха половината от автомобилите[35]

 

Последва онова, което, ако използвам израза на Доналд Тръмп в първото му официално обръщение към нацията, представляваше нито повече, нито по-малко, от “Bulgarian carnage” – „българското клане“ или „българската касапница“.[36]

 

Който е с акъла си, е наясно: Адолф Хитлер изобщо не възнамерявал да воюва. Да приемате, че Третия райх с неговите 80 милиона жители е представлявалсветовна заплаха“, означава, че изобщо не сте с всичкия си. Победена Германия, останала без армия и военна индустрия, принудена да ползва гостоприемството на СССР, за да развива и двете, нямало как да застраши Британия, Франция, САЩ, Белгия, Холандия и останалите, плюс СССР, с техните общо половин милиард жители, превъзхождащо селско стопанство и доста напреднало промишлено производство.

 

Заповядали на Хитлер да воюва. Фюрерът е можел да посрещне 1942 година в Кремъл, но му забранили. Искам да кажа, че човечеството преднамерено било натикано в пожарищата на войната. Тя въобще не му била нужна. Нейният изход не реши проблемите му. Като изключим узаконяването на Израел и на еврейското господство на планетата. Но какво общо имат евреите с човешкия род?

 

Съюзът между Британия, САЩ и СССР също бил мярка, извън всяка потребност на естественото икономико-политическо развитие на земята. Не е съществувало нищо по-неискрено, извън всяка необходимост, от войната и това временно единение на капиталисти и техни – божем – гробокопачи. Не, двете световни войни не преразпределиха света на сфери на влияние, както им се струва на интелектуално бедните. Те го утвърдиха като еднополюсен, под върховното ръководство на една религиозна секта, която чрез финансовия си триумф възтържествува във всяка област на живота на човешката раса.

 

Кои били силите, стоящи зад всички нещастни народи, хвърлени да горят пред олтара на Марс? Онези, които се кланяли на бога на мрака. Той е и Мамон, и Моллох и Валаамсатаната, княза на този свят. А той – светътпринадлежи на Израил, което, според тяхната приказка, превърната в политическа доктрина, означаваборил се с бога“.[37]

 

Богоборците не са губили нито една война от 1815 година насам.

 

Никога не е съществувала советская эпоха. Никога не е имало American century. Superi mundi Iudaeorum estднешният свят е еврейски.

 

Излишно е да припомням последвалото, след нахлуването на съветските пълчища, снабдени сDodge”, “Packard” и “Willis”. Пред погледите на англо-американците и под прякото ръководство на съветските им господари тукашните отечественофронтовци обезглавиха нацията ни, посичайки нейните елити. След което се заеха да япрочистятотврагове на народа“. Разбирайте – от остатъците от свободомислещи, умни и предприемчиви българи.

 

Накрая конфискуваха средствата за производство и много от личната недвижима и движима собственост, включително селскостопанските земи, инвентар и добитък. Оставиха народа ни без нищогол като пушка. За капак, с небивал терор подсигуриха своето собствено благоденствие и вечна власт. Докато хората осъзнаваха своето безсилие и безпомощност. Така комунистическият ураган отнесе съзнанието, достойнството и волята за съпротива на българите. Превърна ги в аморфно стадо от безправни низши твари, просещи два черпака в копанята си.

 

Когато удари часът на промяната и нормалните нашенци погледнаха към Америка, от там уж десните им показаха кукиш, определяйки Андрей Луканов, Петър Младенов и останалите перестройчици от върховете на БКП и БЗНС за свои приятели и партньори. Такава подлост и вероломно предателство даже най-ненавиждащите Запада не допускаха и в кошмарите си!

 

Който притежава памет, ще се сети, че дни преди да бъде ликвидиран от своите, Карлович заплаши своята собствена партия БСП (всички бяха негово творение) и лично Жан Виденов, че заминава за САЩ. Като се закани там да напише книга, в която да освети престъпленията на прехода.

 

Спорно е кои имаха повече основания да го ликвидиратсъпартийците му от БКП-БСП, неговите слуги от СДС и останалитеопозиционнибезсилия, руснаците, американците, западноевропейците

 

Освен това не малко от най-видните дейци на Политбюро на ЦК на БКП намериха уютно убежище не в СССР, а на Запад. Ярки примери са Огнян Дойнов, Стоян Марков – „Стенмарк“, Гертруда Луканова – сестрата на покойния „главен антикомунист“, роден в Москва като трето поколение комунист, Дража Вълчева и т.н.

 

След промените, когато някои архиви и видни комунисти проговориха, излезе, че гордостта на социализЪматежката промишленост, е резултат от заеми, отпуснати от западни банки. И беше изградена с техническата помощ на американски, европейски и японски специалисти.

 

Да започна изброяването с „красавецаМеталургичен комбинатКремиковци“, рожба на кредити от парижките Ротшилдови. Разточителство, лишено от друга икономическа логика, освен печалбата насветотобанкерско семейство. Това беше най-грамадният чифт пищови, връзван около голия ни задник! Още го изплащаме

 

Френски специалисти помагаха при изграждането на Химическия комбинат край Враца и на Азотно-торовия завод, съсипал процъфтяващото Старозагорско поле. Американци и канадци – при въвеждането в експлоатация на техни технологии в Комбината за преработка на алуминий край Шумен. Германци и японци – за Завода за тежко машиностроене край Радомир. Западноевропейци и американци – в създаването на заводите за запаметяващи устройства в Пловдив и Стара Загора. Канадци, германци и японци – в ПАВЕЦЧаира“.

 

Да продължавам ли? Те крепяха социалистическия строй. Когато им наредиха да го сринат, отмъкнаха огромни порции от националното ни богатство. И оставиха комунистите да доразграбят останалото безпрепятствено, на воля. След 10 ноември 1989 година СССР и наследилата го Русия играеха ролята на купувачи. Кагебистите крадяха от своите народи, за да пазаруват недвижима собственост у нас. Понеже имаше „умницикато Симо Мадридски например, които твърдяха, че чужденците нямало да изнесат земята и сградите. Не, прогониха населението. Толкова.

 

А НАТО? За кой ли път да посочвам, че негов генерален секретар е дългогодишният норвежки комунист Йенс Столтенберг, агент на КГБ с псевдоним „Стеклов“? Марионетка, чиито конци биват пряко дърпани от главния кремълски кукловод.

 

Какво донесоха съветските войски, подкрепяни от Съюзниците – не само финансово и материално. Нека проверим със свидетелството на едно Тяхно момиче, успяло благодарение на небългарския си произход.

 

 

 

 

 

Впрочем, понеже съм роден отдавна и в центъра на събитията, ще споделя разказа на леля Кипровасъпруга на шахматиста Александър Кипров и майка на музиканта, носещ името на своите баща и дядо. С първото си дете – своята дъщеря Людмила, родена през 1937 г., всеки ден ходели в близката до нас и вече несъществуваща градинка Дебър“. Там майката на Силви Вартан водела нейния брат – покойния Еди, връстник на кака Люли.

 

 

 

„Мирно съвместно съществуване“ произлиза от новоговор,

на който наричат диктатурата демокрация,

постоянните чистки – колективно управление, войната – мир,

завладяването – освобождаване, а свободата – робство[38]

 

 

 

Било през четиридесетте години. Войнатав разгара си. Веднъж малкият Еди намерил някаква писалка. Тъкмо възнамерявал да провери от какво е направена, когато мъж с рязък жест изтръгнал играчката от ръцете му и я запокитил в храстите. Писалкатаексплодирала. А госпожа Вартан се чудела как да се отблагодари на човека, спасил нейния син. Леля Кипрова намекваше, че този човек май бил Никола Гешев, който живеел на двадесетина метра от местопроизшествието. Къщата на Гешеви е още там – на ъгъла между булевард „Христо Ботев“ и улица „Ивайло“.

 

А избухливата играчка биладарот Съюзницитеанглоамериканците.

 

За Силви Вартан можем да кажем, че е най-известната фигура по света, родена в България. Факт. В Париж тя участваше в първата част на концертите на легендарнитеThe Beatles”. Ливърпулските младежи не криеха увлечението си по хубавата арменка. На снимките личат похотливите им погледи

 

Силви се омъжи за най-прочутата френска поп-звездаДжони Холидей, наричан „френския Елвис“, всъщност Жан-Филип Смет. Мик Джоунс, китаристът на едни от „кралете“ на т. нар. прогресивен рок, американската група “Foreigner”, стартира своя сценичен път именно от групата на Силви Вартан. Тя е участвала в повече френски и американски филми от всеки друг, пръкнал се у нас. Племенникът й Майкъл Вартан, както е в САЩ, или Мишелвъв Франция, е сред успелите холивудски актьори от втора величина. Той е син на оцелелия Еди.

 

Но сега е моментът да запитам: Как е било възможно семейство Вартан да напусне България по време на най-страшните комунистически репресии? Не търсете верния отговор в случайността. Майката на Силви и Еди беше стопроцентова еврейка. Баща й полуарменец. По двете линии тя винаги е ползвала привилегии.

 

Комунистите, родени в България, винаги са имали рамото на Москва и на другите соцстрани. Оказа се – и надемократичнияЗапад. Знаете как е с евреите. Излишно е да обяснявам за арменския Joint, който е организация, изградена на идентичен принцип с еврейския си образец. Тя е със седалище в Париж и полага грижи за всички арменци по света. Даже циганите са обект на внимание. Организират десетилетия в тяхна чест и за подпомагането им. Изпращат десетки милиони, за да ги интегрират, а все не става. Това, че собствените им барони обират каймака, е друга работа. Интернационални недоразумения като принц Чарлз, Хитлери Клинтън и Найджъл Фараж ги ухажват, снимат се с тях… (Вижте илюстрацията.)

 

Единствено ние, коренното население, безпартийните, ограбени и ощавени българи, битуваме изоставени като истински сиротинки върху земята, напоена с кръвта на собствените ни предци. Поне на мен не ми е безразлично. Ала за времето, през което можех да говоря и пиша, не намерих нито един – повтарям: нито един съмишленик. А не исках много – да се обединим около общия ни произход, история, традиции и култура. И да направим наша, българска държава, като започнем на чисто.

 

Естествено, това изисква разрушаване на прогнилата постройка с клатещи се комунистически основи. Също така – декомунизация, включваща лустрация и национализация на имуществото, натрупано от комунистическите престъпници.

 

Ето това никой не го желае. Казват, че „всеки има право да се променя“…

 

Както винаги, медалът има и обратна страна. Откровени комунисти рият като бикове, за да укрият своето позорно болшевишко минало. Известно време ми беше забавно. Когато разбрах, че това, а не моралът, хваща декиш, се натъжих. Беше отдавна. Оттогава – горе-долу от есента на 1990 година, нямам илюзии.

 

Вижте и чуйте образец на комунистическото дебелоочие:

 

 

 

 

 

Когато ви обстрелват с такива четвърт истини, изпадате в положението на средния селянин, който – казват – се колебаел дали да влезе в ТКЗС, или да. Изпадате в безизходица. Не вярвате на сведенията, които не произлизат от такива официозни източници. И така попадате в капаните на лъжата.

 

Освен това сте нравствени сиромахомили. А по характермихлюзи. Битието ви е научило да се плашите от всичко и всички. Ето как истината залинява и се губи. Изчезва. Още повече, като вземем под внимание фактора време. А вие – родителите – не сте узнали истината от своите майки и бащи, или от техните. Често – поради гузността им. Тъй като те са били участници и помагачи на престъпния режим на БКП и БЗНС.

 

Банкянската Брижит Бардо парадира с „дядо, убит от комунистите“.

 

Във всеки случай през есента на 1944 година са извели на нивата дядо му и са го пребили до смърт. Тези, които са удряли, са били комунисти или поне те са се наричали сами така. Този, когото са убили, е бил монархист или поне те са го наричали така.[39]

 

Три месеца по-късно Б.Б. изрича следното:

 

Моят дядо е бил Николапетковист, така е, дори в моето досие пишевраг на народната власт, Николапетковист“. Това заявява премиерът в оставка Бойко Борисов на правителственото заседание в сряда, при обсъждането на решението за посмъртно отличаване на Никола Петков с орденСтара планина“ – първа степен.[40]

 

Чакайте. Нали въпросният дядое бил монархист“? От друга страна – „Николапетковист“. Главната буква е неуместна. Издава неграмотността на преститутките от Иван-Костовия бардак Mediapool, изхранван от западни комунистически фондации и шпионски централи.

 

Земеделците са били най-върлите противници на монархията. Още от Александър Стамболийски. Даже в концлагерите, където ги натикали техните приятели и съюзницикомунистите, не преставали да кроят заговори срещу монархистите. Известен е опитът да убият създателя на българската военна индустрия генерал Вълков в Белене, например.

 

Разкрачени между двете полуистини, няма как да узнаете цялата. Пък и не ви интересува.

 

 

 

На лъжата краката са дълги – поне в Чалгария…

 

 

 

Бойка Борисова няма убит дядо. Става дума за Асен Войнов, кмет на село Хераково, Софийско, дядо на майка му Венета. Освен това той не е бил николапетковист, а оранжев дружбаш, последовател на фашисткия крадец Александър Стамболийски.[41] Нещо повече:

 

Дядо Асен посреща 9 септември с добри чувства. Смятал, че за хората, които работят земята, ще дойдат добри времена.[42]

 

От което вадим извода, че преди това времената са били лоши. Така смятал прадядото на Б.Б. Иначе казано – отпада версията за дядото монархист“.

 

Онова, което преди повече от 11-12 години от политически затворници на комунизма от Банкя узнах, е: като кмет дядото Асен Войнов често злоупотребявал с властта си. Бил коцкар и задирял булките по полето и из селските улички. Понякога отнасял лобут от ревниви мъже.

 

Известно време след 9 септември 1944 година, който той посрещнал възторжено, го пребили шумкари, чиито жени кметът насилвал, докато те се криели в гората. Просто ударил техният час.

 

Най-важното: каквото и да се е случило с Асен Войнов, кмет на село Хераково и прадядо на пожарникар-премиерката Б.Б., то е станало, когато е бил на власт с правителството на Отечествения фронт. Неговият партиен лидер Никола Петков се е подвизавал като министър в кабинета на ОФ. И с подписа си е одобрил и узаконил зверствата на отечественофронтовците под формата на наредби-закони за трудово-възпитателните общежития и народния съд.

 

Такава е истината.

 

А Кирил Войнов, който оглавяваше пожарникарската служба в първото правителство на Б.Б., е роднина на генерал-премиерката. Имаше нещо с дъщерята на този главен огнеборец, помните ли? Бяха назначили Милена Кирилова Войнова за агентка на ДАНС. Това е служба, превърнала се в приют за наследниците на военно-милиционерската комунистическа номенклатура. Затова не лови шпиони, нито големи престъпници.

 

Синът на мъжа на годината за 1999 г., бившият шеф на пожарната Кирил Войнов е получил право на строеж върху 616 кв. м в Приморско за 2402,40 лв. За разлика от съдийските дъщери обаче синът му получил имот по-далече от морето в местността Узунджата, която се смята за вилната зона на Приморско. От града я дели главният път Бургас-Созопол, но пеш до морето се стига за 10 мин80 000 лв. платил бившият шеф на пожарната Кирил Войнов за строежа на жилище на сина си в Приморско, съобщи вчера о.р. генералът. Името на Войнов-младши се завъртя покрай скандала с облажилите се с евтини имоти близки на висши магистрати.[43]

 

Цялото житие битие на убавицата Б.Б. – нискоразредно номенклатурно чедо на БКП и ДС е обрасло с лъжи, забулено е от митове и легенди. То прикрива комплексите на първобитно същество, което – въобразило си, че е надраснало клозетната среда, в която се е пръкнало – изпитва искрена ненавист към онези, на които е принудено да слугува.

 

 

 

 

 

Кой не е запознат с елементарната истина, че ГЕРБ е създадена от ретроградния номенклатурен кръг на БКП и ДС, обозначаван с названията „Банкя“ и „Монтерей“. Неговият неофициален предводител, одиозният генерал от Живковите служби Любен Гоцев, министър на външните работи във второто проамериканско Луканово правителство, възложил работата на псевдогенерала БригадирБригоАспарухов.[44]

 

През 2000 г. тогавашният председател на БСП Георги Първанов поканил на посещение у нас Генадий Зюганов, шеф на Руската комунистическа партия. Бойко Борисов бил негов охранител. Бриго Аспарухов се запознал с него за пръв път тогава, а Борисов му направил добро впечатление.

 

Бодигардът на комунист N1 на Русия споделил пред влиятелния в БСП Аспарухов, че много мечтае да се върне отново в МВР.

   

Аспарухов оценил качествата му и когато му се отдала възможност да помогне на Борисов, го предложил за главен секретар на МВР.

 

Как помогнахте – отидохте при Царя и му предложихте Борисов за главен секретар“, бе въпросът на водещият Асен Григоров.

 

Да. И не само. За да забиеш топката, първо трябва някой да ти я вдигне“, пък бе загадъчният коментар на бившият разузнавач.[45]

 

Ала флиртовете на банкянската мома Б.Б. с БСП имат по-дълга и фамозна история. Тя, „милата“, не веднъж се е предлагала на Позитания. Даже е навивала лидерите на тази държава в държавата да им пристане, а те да я вземат:

 

Ако БСП ме бяха оставили главен секретар, сигурно още щях да марширувам по плаца“, чистосърдечно беше признала Брижит Бардо от село Банкя.[46] И не само. През 2005 година в интервю за вестник „Земя“, собственост на Димитър Иванов – „Кагебето“ от Шесто управление на Държавна сигурност, Б.Б. не крие:

 

Готов съм да остана и при червен кабинет.[47] (Вижте илюстрацията.)

 

Откъде изведнъж се взе патетичната публична ненавист на Б.Б. към БСП? Всеизвестно е, че партийката му ГЕРБ е отломка от БКП. Самата банкянска милиционерка, изживяваща се като Le Pompier Soleil,[48] е била членка на БКП. Преди това – активистка на ДКМС. Нейният баща Методи Борисов, полковник от Тодор-Живковото МВР, също е членувал в БКП. От партията майка стартираха всички ръководни кадри на ГЕРБ. Много от тях – офицери от Държавна сигурност и милицията.

 

Самата Брижит Бардо от село Банкя се е подвизавала като преподавателка по щата на Държавна сигурност във Висшата специална школаГеорги Димитровна МВР. Напуснала е органите с чин майор от ДС. Кой не знае, че я наричат „малката курва на БСП“? (Вижте илюстрацията.)

 

Това е имала предвид другарката Корнелия Нинова, когато е написала посланието си във Facebook. Тя, подобно на главната неприкрита руска троянска кобила у нас – товарищ Светлана Шаренкова, е започнала своята икономическа и политическа кариера от СДС. Дебеланата от село Крушовица, Врачанско, чийто син е в САЩ, е написала във Facebook нещо съществено, останало непрочетено в горния видео документ. След като е посочила, че „бивши членове на БКП и партийни секретари плюят комунизма“, почервенялатасиня“ другарка Корнелия е завързала следната розова словесна фльонга:

 

А баш комунистът, когото един колега определи като човекът, който е разтривал ушите на Тодор Живков, води сеанса по психоанализа.

 

Следва тишина.

 

Клозетницата Б.Б. и нейната действителна същност нямат кой знае какво значение. Тук всеки четири от петима са лично или наследствено обременени с комунизъм. Никой не се интересува от миналото. Понеже поне 90 на сто от грухтящите овце, които мърсят земята ни хубава, са гузни. Затова няма изход и след три петилетки болшевишкият табор ще отлети към ада.

 

Истински важните въпроси са други. Например, как шепата свестни да се ориентира в умишлено причиняваната политико-икономическа бъркотия. Не само тук, навсякъде по света.

 

 

 

Истината е по-скоро като огън: трудна за разбиране,

постоянно променяща се[49]

 

 

 

Живеем в епоха на дълбока безнравственост и всеобща измама. Те са глобални по обхват и гибелни по последици. Възможно ли е да не се загубите в лабиринтите от лъжи, които множеството медии тиражират? Толкова много, че понякога са в състояние да заблудят даже сведущите.

 

Например: Какъв е Доналд Тръмп? Забележете характера и насоките на отзивите за него. В петък, 20 януари 2016 г., той още не беше положил клетва. Не бе имал време и възможност да направи и една стъпка. А вижте как го коментираха! Къде го подреждаха, разчитайки на вашата слаба памет и ниска заинтересуваност. Имам предвид – на всички жители на планетата.

 

Внезапно, отникъде, още преди Доналд да е опознал коридорите на Белия дом, камо ли на цялата видима политическа власт в САЩ, му противопоставиха групи от разочаровани и съпротивляващи се“. Недоволни от кого? Ако са работници от предприятията на Тръмп, е едно. Има логика и смисъл. Но иде реч за съвсем друго, което се отнася към управлението на неговите предшественици:

 

Ако искате реална съпротива, погледнете хората, които се бореха и все още се бият, тази инфраструктура. Активисти на коренното население. Радикални юристи. Мрежи за затворническа солидарност. Фондации за абортите. Черкви, превърнали се в убежища на святостта. [Опазил Господ!] Анархисти, които провеждат шумни демонстрации край затворите през мразовитите януарски вечери, та човеците вътре да знаят, че не са забравени.[50]

 

Спрете за малко! Какво общо има новият американски президент с всичко това? То е наследството на дълга линия от управници преди него. До втория мандат на социалиста Ричард Никсън затворническата система на САЩ е била доста приемлива – като брой на жителите и като резултат от правосъдната. Едва в средата на седемдесетте години конгресмените и сенаторите започнаха да променят законодателството. За да удовлетворят потребностите на спуснатия като задача нов ред корпоратокрацията и свързаната с нея кредитна икономика.

 

Оттогава датират драстичните присъди за административни нарушения и дребни престъпления. За възразяване на полицай пет години зад решетките! За притежаване на еднократна доза канабис – явно за лична употреба – 20 лазарника в дранголника! Както не веднъж показвах, встраната на свободнитее достатъчно да сте на гости у някого. Милицията да нахлуе и при обиск да открие или подхвърли малко наркотик. Само понеже сте били в неподходящото време на грешното място можете да отнесете четири петилетки строг тъмничен затвор.

 

В интерес на истината от края на 2015 година Барак Обама предприе мерки за намаляване на затворническото население на САЩ – най-голямото в света. От 2,5 милиона души през юли 2015 г. сега броят на излежаващите присъди е спаднал под два милиона.

 

Но какво общо има Доналд Тръмп с темата? Пропагандата си знае работата. Скрита зад маската насредства за масово осведомяване“, тя използва внушения. И доверчивостта на глупавите маси: Щом нещо е казано във влиятелна медия, значи е вярно.

 

Хората не са достатъчно умни и опитни, за да знаят: Пазете се от официозите. Щом някой е в големите медии, значи е напазаруван. Той е подлец и лъжец по дефиниция. Истината не бива допускана в ефирните и кабелните телевизии, в радиостанциите и печата. Можете да я срещнете единствено в интернет. Затова се чудят как да ограничат достъпа на читавите и бедни медии и там.

 

Ето как групировките нареалната съпротива“, за които стана дума, бяха приписани на… още неуправлявалия нов президент на „най-демократичната“ държава. От продължението на тълкуванията могат да ви настръхнат косите.

 

Тези групи са още по-жизнено важни, понеже Тръмп не е сам. Неговото президентство е най-яркият пример на една глобална любовна афера с фашизма; той може и да е меко богато момче, но е надменно едро зърно в шушулката на Дутерте, Ердоган, Путин, Моди.[51]

 

Каквопрезидентствона Тръмп? Той не беше положил клетва, а статията беше по вестникарските будки и на електронната страница на централното лондонско издание. Така не постъпваха и източноевропейските комунистически диктатори. Гледаха да вържат две и две, както се казва… Днес в западния свят явно всички задръжки и условности са отпаднали. Което говори красноречиво за интелектуалното ниво на тамошната аудитория

 

Когато строите във въображаема фашистка редица толкова различни фигури, нямащи нищо общо една с друга, светът добива напълно изкривен вид. Путин фашист? Ами в такъв случай какви са британското кралско семейство и бившите ръководители на правителството на Нейно величество Дейвид Камерън и Джордж Осборн?

 

Да оставим Владимир Владимирович. Не беше толкова отдавна, а през есента на 2015 година, преди 14 месеца, когато Елизабет ІІ строи обитателите на Бъкингам за посрещането на индийския премиер Наренда Моди. Оказаните му почести нахвърлиха тези на американския и руския президент, взети заедно. Придружен от Камерън и Осборн, Моди се появи пред многохилядната тълпа на новия стадионУембли“. Това фашистко сборище ли беше?

 

Посредством никога неспиращата въртележка на понятията, в която политическите квалификации се сменят като водата в реката от приказката за Златното момиче, объркват публиката. На човечеството бива поднасяна отрова във вид на медийна храна. И то я поглъща. Жлъчта и злобата, съдържащи се в тези токсини, поразяват съзнанието на милиарди хора. Нататък тяхното манипулиране става фасулска работаpiece of cake.

 

Какво толкова направи Доналд Тръмп, който е типичен представител на интернационалния корпоративен елит, та го заляха цунамита от лъжи и измами? Нищо. Онова, което знаех, но не взех под внимание, е предстящото закриване на САЩ. Задача наКозаще бъде да прецака американците като стори това. За целта му помагат всячески – разнообразни тематичнинеправителствениорганизации, издържани (не)известно от къде: Феминистки, природозащитни, педерастки, глобалистки, на нечувани църковни деноминации и антиклерикални, на добре платени „природозащитници“ и „борципротив глобалното затопляне, на техните противници от петролната индустрия

 

Като всички капиталисти, които са осъзнати или неосъзнати комунисти, Тръмп произнесе встъпително слово, пълно с левичарски закани, обещания и втръснали фрази. В тях беше вплел само две несоциалистически теми. Тъкмо те най-силно взривиха комунистите по света.

 

Първата беше следната:

 

Ние ще извадим нашия народ от социалните помощи[52] и ще го върнем на работа изграждайки отново нашата страна с американски ръце и американски труд. Ще следваме две прости правила: купувайте американско и наемайте американци.[53]

 

Целта на мегаломаните, корпоратократорите, комунистите е съвсем друга. Те отчуждиха поколения американци от труда. Наскоро в игрален филм прозвуча репликата на главната героиня, с която тя призна, че е „като африканците и американците не обича тежкия труд“. Ако днес безработицата в САЩ е над 20 процента от трудоспособните, половината от нея се дължи на отказа на хората да се трудят. Цели квартали живеят от социални помощи welfare благоденствие, както го разбират. Социализмът лесно превзема умовете и сърцата. Нали за евреите и комунистите, което е едно и също, трудът е наказание?…

 

Съвсем не между другото, по време на препитването му в Конгреса новоназначеният министър на финансите Стивън Мнучинзаяви, че равнищата на безработицата, съобщени от Бюрото по трудовата статистика, не обхващат действителността на условията, пред които са изправени американските работници. Широко обсъжданият коментар на Мнучин беше: „Равнището на безработицата не е реално.“…

 

Например U.S. News and World Report[54] бързо обвини Мнучин задето повтаря „едно твърдение, което е измъчвало икономистите“, относно начина по койтоправителствените статистики са били политизирани и не са точни“. Но Мнучин не каза това.[55]

 

Като типична страна със социалистическа система в САЩ лъжат на всички управленски равнища. Познато у нас от сатиричния филм „Кит“, който даже беше спрян. Защото разкриваше степента на фалша в социалистическата Народна република.

 

Изразът на Тръмпкупувайте американско и наемайте американцибеше възприет катонационалистически“. А той е фалшив. Предприятията му зад граница бълват повече продукция от тези в Щатите.[56] (Вижте илюстрацията.) Не виждам нищо лошо в национализма. Явно комунистите интернационалисти от целия политически спектър смятат това за най-ужасното нещо на земята. Удобно забравяйки израелския еврейски национализъм – кристално чиста форма на краен расизъм и апартейд.

 

Ето какво заяви току-що слезлият от власт американски президент Барак Обама на 18 януари 2016 година по време на своята последна пресконференция в Белия дом:

 

 

 

 

 

Всеки отговор, че Израел се чувства застрашен, е валиден за която и да е друга държава. Особено за тукашния провален експеримент на другарите, който ни отвежда към изчезването на българската народност. Това означава ли, че имаме право и можем да предприемем мерки, според които България е за българите? Всички останали етноси да бъдат третирани като второкласни и дори треторазредни временно пребиваващи жители? Нали знаете какъв вой ще се вдигне. И обвиненията все ще са във фашизъм. Нищо, че германският нацизъм беше социалистически.

 

 

 

Нека на Запад видят еврокомунизма в чудовищно карикатурен,

което значи – в истински вид[57]

 

 

 

Да обобщя: Глобалистите, интернационалните комунисти от левицата, политическия център и десницата, не искат да допуснат американците отново да се захванат на работа и да възродят страната си. За тях е по-добре капиталите и предприятията да напускат Америка. А обедняването да завладява все по-обширни части от населението. Като не предостави ни най-малка възможност за възстановяването на средната класа.

 

Какво друго, освен комунизъм, е това, мили другарки и другари, „демократични“ таварашутки? Кой не иска Америка пак да бъде онова, което е била – маяк и магнит за онеправданите. Нищо, че то се оказа илюзия. Все пак глобалистите не са реалисти, нали? А Тръмп обяви, че американците трябва да си върнат мечтите!

 

Ала не стига това, шантавелкото Доналд Джон Тръмп изрече нещо още по-еретично за слуха и мирогледа на интернационалните комунисти. Той декларира:

 

Ще търсим приятелство и доброжелателство с народите по света. Но правейки това, ще го вършим с разбирането, че е право на всички нации да поставят на първо място своите собствени интереси. Няма да се стремим да налагаме нашия начин на живот никому. Вместо това ще останем да сияем като пример, който всички да могат да следват.[58]

 

Ужас! Край наМанифеста на комунистическата партия“! „Негодникътпогребва ленинизма, износа на революция. Как така няма да експортираме нашатадемокрация“, а с нея и оръжията, храните, останалата си продукция? How come! Как е възможно? Откъде накъде всяка страна ще има право да извежда своите национални интереси начело? Къде дават така?

 

Тук е планетата земя. А тяorbis terrarumпринадлежи на elite Iudaeorum.[59]

 

Кой позволи този Тръмп да се изплъзне така?

 

Е, на това място глобалистите ги стисна чепикът така, че им излезе мазол и запищяха като настъпена пришка. И взеха да изкривяват изреченото от новия наемател на Белия дом. Да му приписват неща, за които дори не е помислял:

 

В един объркан свят много хора искат две нещаидентичност и Баща. Копнеят за лидер, който обещава не само да ги опази сигурни, нахранени и психично стабилни. Но да постигне тези неща като наказва въображаемия Другсъс смесен произход, чужденеца, илюзорния източник на всички вътрешни унижения.[60]

 

Виждате ли колко е лесно? Тръмп не е обелвал и дума за подобни неща. Но му ги вменяват. И понеже медията е многотиражна, богата, сиреч – влиятелна, номерът минава. Колко от вас биха се усъмнили, ако прочетат тези неща в тукашните централни вестници? Нищо, че те отдавна стават само за заместители на тоалетната хартия, в случай че милиционер-социализЪмът се върне с пълния си мрачен блясък и дефицит.

 

Доналд Тръмп въобще не е поискал да разпуска НАТО. Не е толкова гламав, че да не знае – не е лъжица и за неговата уста. Той преследва американския интерес. Като потомствен предприемач е наясно, че няма такова нещо като безплатен обяд във вид набезплатно образование“, „безплатно зравеопазване“, „безплатна сигурност“… И при социализЪма на другарите плащахме за тях. Удъ̀ржаха ни по 42 на сто от заплатите всеки месец, без да знаем къде потъват средствата. Много – в имотите на номенклатурата.

 

Тези неща тукашният масов тъпанар не е в състояние да проумее. Той се е пръкнал такъв, неспособен: грозен, което е отражение на отсъствието на душа в него, неинтелигентен, недообразован, отучен да мисли, мързелив, заядлив и завистлив, невъзпитан, лишен от вкус, убеден комуняга, без да има зрънце понятие какво означава това.

 

За разлика от своите предшественици, свикнали да надуват перки с плодовете на труда на американския народ, Доналд иска услугатанационална отбранада се заплаща. Ама Естония, Латвия и Литва се чувстват несигурни в съседство с Русия? Да съберат пари и да си плащат. Ще се лишат от едни удобства, за да получат другода спят спокойно. Което едва ли би попречило на отношенията между Вашингтон и Москва.

 

Така е и с останалите неща. Бизнесменът иска да възстанови правилата на играта. Който желае да се включи в световния покер, да бъде добър да покаже, че има какво да залага. На този свят няма пълно и безплатно щастие. Откъде накъде Америка ще се грижи като световен стражар за спокойствието на народи, нямащи нищо общо с нея?

 

Правилно.

 

На това място е добре да отдам известно признание на критиците, колкото и неприятни да са с тяхната безпринципност и лъжи. Те не крият, че запретват ръкави за битката за Белия дом след четири години. Дотогава Демократическата партия следва да се е върнала към своите левичарски, социалистически корени, чиято издънка е кибуцистът Бърни Сандърс. Да стане отново партията намитичната бяла работническа класа“. Нищо, че дотогава тя ще се е свила съвсем, като Шагренова кожа. И да започне отново да подбира за свои кандидати автентични демократи, говорещи на езика на хората, а не сбаналната терминология на Goldman Sachs”.[61]

 

Нищо друго, освен опит за убеждаване на тълпите, че изборите имат значение и their vote mattersгласът им има стойност. За мен най-ценното в пороите от невъздържани клевети, лъжи и злостни излияния по адрес на американския президент, който изобщо не ми е симпатичен, са едно-две признания. Без тях всичко би могло да изтече в канализацията, без да му отделям внимание.

 

За да постигнат това“ – заяви еврейско-пуерториканската нюйоркска менторка Моли Крабапъл от страниците на лондонскияThe Guardian”, – „демократите трябва да се поучат от своите предишни грехове. Партията ще се бори срещу един президент, когото тя сама изведе на власт.

 

Демократичният Клинтън изгради системата на масовите хвърляния в затворите. А демократичното правителство на Обама стана първенец по убийства от безпилотни самолети. Депортациите, изтезанията, проследяването и подслушването, шуробаджанашкият капитализъм – всичко това са част от една система, създадена от демократите, както и от републиканците. Всички подтиквани и насърчавани от стари и зрели двупартийни гласове в уважавани, зле скроени костюми.[62]

 

Така е. Само че на фона на тези дребни признания финалният акорд прозвуча още по-какофонично. В него отново става дума за „бягството на етно-националистите от ударите на неолиберализма“. И за пореден път е забъркан казанът с лъжи за някакво „връщане към прогнилите империи на ХІХ век, за пеене на същите фалшиви кървави трели“. Накрая авторката призовава всички „на улицата, където да напишат една по-добра история. Имате четири години.[63]

 

Сега схващате ли какво имам предвид, когато твърдя, че предстои закриването на САЩ, каквито ги знаем? От една страна имате Доналд Тръмп, призоваващ за обединение на нацията и за патриотизъм. От друга – лозунги за непрестанна, четиригодишна битка срещу това. Но нали названието на тази изкуствено създадена държава съдържа преди всичко Съединени?

 

Левите сили са представители на подземното царство на мрака и злото. Те не са в състояние да съзрат въжделенията на отделния човек, който, ако успее, допринася и за общото – за държавата. Обратното е мързел и социални помощи. Което е унизително. Според мен.

 

По същия начин, ден след като Белия дом се сдоби с нов стопанин, холандски социалдемократ, бивш заместник-министър председател на Кралство Нидерландия, надигна глас за война срещу десницата, която – разбирате ли – изправя снага.

 

С вълната на десноцентристки популизъм, която изглежда е завладяла доста от Европа, политиката на пожертването излиза на преден план. Споделям позицията на моите прогресивни колеги за осигуряване на силна, социално поносима алтернатива на политиките на разделение и неравенство. Независимо от това ние, социалдемократите, имаме отговорност, когато толкова много неудовлетворени европейци не виждат друга възможност, да дръпнем аварийната спирачка. За съжаление Холандия не е изключение от това.

 

Един от източниците на това неудовлетворение е недостатъчният контрол, с който хората се сблъскват, когато се стигне до промени в нашия всекидневен живот или в икономиката ни. Глобализацията води до силен контраст между онези, които се облагодетелстват от нея, и другите, които се борят за оцеляване. Настоящата трудова миграция в Европа, намаляваща работните заплати, довежда до неравнопоставена конкуренция между работниците. Миграцията води до напрежение вътре в общностите и между тях. А този дефицит на контрол не може да отслабне посредством принудителни усилия за подчертаване на европейската идентичност. За целта имаме нужда от единство в различията.

 

Прогресивният патриотизъм е необходимата противоотрова не само срещу националистическите и ксенофобските политици, но и като алтернатива за политиците, които се надсмиват или даже хвърлят съмнения по отношение на копнежа за общност или национално самоопределение.

 

След финансовата криза много обикновени европейци станаха още по-бедни и по-несигурни. Едновременно, хората виждат, как мултинационалните компании като StarbucksиApple използват хитри законови схеми, за да избягват данъчното облагане. Докато техните квартални кръчми и самите те стриктно се издължават.

 

За прекалено много хора Европейският съюз се е превърнал в символ на социална несправедливост, което прави неговите огромни постижения за мира и сътрудничеството да изчезват в миналото. Странно ли е, че на хората им е дошло до гуша от Евросъюза? Смятам, че не е. Затова имаме нужда от нови, честни и прогресивни правила на играта.[64]

 

След което идва ред на стария позабравен рефрен за някаквинеолибералнизабежки, които трябва да спрат. А „прогресивното“ винаги е лявото. Струва ми се, че измерватпрогресивнотос броя на избитите невинни хора. Значи Сталин и Мао са най-прогресивните в историята. Така излиза.

 

 

 

Най-големите тайни винаги са укривани на най-необичайните места;

онези, които не вярват в чудеса, никога не ще ги открият[65]

 

 

 

Като от ваничка с фотографски проявител в текста на лидера на Трудовата партия изплува някакъв „нов“, „лявоориентираннационализъм. В неговите постулати се говори заприлични работни места“, сякаш някой на този свят желае друго. Също – заприлични работни заплати“. Понятия, произлезли от изкуствено наложената кредитна икономика, които ще останат погребани с нея. Идните поколения няма да имат шанса да живеят като бабите и дядовците си, нито като своите родители.

 

Ние можехме, но масите, чието съзнание се оказа промито от комунистическите идеологеми, привикнали да не се трудят, отказаха. Харесва им да тънат в мизерия, но да не си мърдат пръста за нещо по-добро. И в никакъв случай да не влизат в свада, камо ли в схватка, с комунистите и милиционерите. Страх лозе пази…

 

Но сега внимавайте. Това са думи на западноевропейски държавник и социалист при това:

 

Въпреки това, за много европейци сегашната трудова миграция води до по-ниски работни заплати и до незаетост. Заради европейските директиви, отнасящи се до наемането на работници, за мнозина свободното придвижване на работна сила е равно на нечестна конкуренция на трудовия пазар. Това трябва да спре.[66]

 

Понимаете, дорогие товарищи? Момчетата от Станишевата кула готвят край на играта, наречена „правило Босман“. Названието дойде от футбола и правото на европейските отбори да ангажират повече от двама, после трима, чужденци. Накрая дойде тоталната вакханалия на глобализма. В нея, като във всяка игра, има печеливши и губещи. Като ударим чертата, както го прави интернационалният Институт за изследване на богатитеOxfam”, шепа свръхбогаташи стават още по-заможни. В противовес бедните обедняват допълнително.

 

Не приемам за вярно, че „днес осем души притежават същото богатство, колкото половината от световното население“.[67] Няма да излагам аргументите си. Най-малкото ще спомена, че петте най-богати фамилии на света, които никога не попадат в светлината на медийните прожектори и в класациите, със сигурност имат повече. Сещате се – Ротшилд, Голдмън, Рокфелер, Варбург, Сакс… Но съм съгласен с призива в публикацията:

 

Спрете и помислете върху това. То е представа, която човешкият ум не поема.

 

Миналата година имахме автобус на два етажа, за да превози онези 62 души, които се смяташе, че притежават толкова, колкото и най-бедните 3,6 милиарда жители на планетата. През 2017 година, благодарение на по-точните данни, откриваме, че фактически тази група би се побрала и в обикновено автомобилче за голф.[68]

 

Не се опитвам да спекулирам. Нито да настройвам бедни срещу богати. За това има достатъчно политици, пропагандисти, преституткиНе обичам комунизма и комунистите. Знам със сигурност, че тези свръхбогаташи са сред идеолозите на световната революция. Думата ми е за друго.

 

Хората в страните, които по странен и обясним обичай свикнахме да наричаменормални“, все повече се настройват против Европейския съюз, НАТО, останалите жалони в доктрината на глобализмаинтернационалния революционен комунизъм. Докато тук ви обливат обилно с помията на някаквиевроатлантически ценности“.

 

И кои го правят? Онези, които по-рано ви преследваха с бича на официалната комунистическа идеология. Същите, които за една нощ се отказаха – поне привидно – от социализЪма и прегърнаха непознатите им и до днес правила на капитализЪма. Тези слънчогледи са вашите (без)духовни наставници. Тях слушате. На тях се доверявате.

 

А европейците ви предупреждават да си пазите евроатлантическите ценности, както скрихте и съхранихте сърповете и чуковете си. Алените петолъчки още дрънчат в кухите ви чутури. Иначе казано, на Запад скоро ще престанат да ви приемат. Няма да искат дори да миете задниците на тамошните старци. Това ви заяви бившият холандски премиер, социалистът Лодъвейк Ашър.[69] За вас практическата полза от тази медия, извън онова, което научавате, е в подобни неща. Стига да проумявате.

 

Онези, които схващат, и имат намерения, да побързат. Защото Евросъюзът не е обременен. Той е бременен. Ще роди съставните си части

 

За да видите света такъв, какъвто е, трябва да послушате Роалд Дал. И поне малко да повярвате в чудото на истината. Така, както Бог ни учи:

 

Защото няма нищо потулено, което не ще бъде разкрито, и скрито, което не ще стане известно.[70]

 

А Марк Твен ни е подготвил, като е обяснил, че:

 

Истината е по-невероятна от измислицата, защото фикцията е длъжна да се придържа към възможностите, а истината не е.[71]

 

Подгответе се за истинската истина.

 

Укриват реалните неща от живота, докато могат. Когато тяхното засекретяване се окаже неосъществимо повече, обръщат всичко едва ли не на майтап. През цялото време едни и същи сили, все произлизащи от Интернационала и ръководени от него, набиват в главите ви да зарежете миналото. Да мислите позитивно, живеейки в настоящето. Защото бъдещето не е обещано никому.

 

Това ви обезоръжава и държи неподготвени за бедите, които така или иначе стигат всички ни. Какво означава великата безсмислица think positive? Да се самоподдържате в постоянното състояние на невменяеми – вечно ухилени, независимо от ситуацията? И да си самовнушавате, че злото и смъртта ще ви подминат, може би. Те са неизбежни за другите, но не и за вас. Понеже вие мислите положително

 

O, sancta simplicitas! – О, свещена простота!

 

Мантрата think positive ви учи в никакъв случай да не се интересувате кой от какъв род произлиза. Какво е правил навремето? Що за идеи е изповядвал, ако изобщо го е правил. Какви приказки е бълвал. Кому е служил? Облагодетелствал ли се е и за чия сметка?

 

За вас „миналото е мъртво, а бъдещетонемислимо“, според известната максима на Джордж Оруел. Съществува само днешното – всичко тук и сега.

 

И не мислете, че само с вас постъпват така. Навсякъде е едно и също. Света обръщат, само и само истината да бъде затъмнена, заглушена. А ако е невъзможно, да я представят саркастично като фарс или гротеска.

 

Който контролира миналото“ – гласеше лозунгът на партията, – „контролира бъдещето; който контролира настоящето, контролира миналото.“ И все пак миналото, въпреки че по своята същност е променяемо, никога не е било променяно. Това, което е вярно сега, е вярно от вечни времена за вечни времена. Беше толкова просто. Изискваше се само безкрайна поредица от победи над собствената ти памет, наричаха го „Контрол над действителността“, по новговор: „двумисъл“.[72]

 

Вече близо година подготвям редовните посетители на тази медия за истини, които няма откъде другаде на научат. Постепенно, за да не бъдат шокирани. Да са в състояние да вникнат във фактите, да прозрат тяхното значение в дълбочина. И да проектират ставащото по света върху мъртвилото на вкаменения в комунистическото ни минало туземен живот.

 

Не казвам обществен. Нито политически. Или друг. Той е едноплановноменклатурно форматиран, идейно подкован с преразкази на старите досадни догми, затворен за изолираните плебейски маси. Те не се и опитват да шават. Само климаткато впрегатни коне, свикнали да теглят каруцата. Сякаш инстинктивно съзнаващи, че всеки опит за смислено движение е обречен.

 

Все едно да се опитваш да направиш ход в шаха, при положение, че си мат.[73]

 

Така е, матираха ни преди 73 лета. Една ръкойка хора го осъзнават. Останалите не са живи. Само си въобразяват. И не са човеци.

 

Благодарение на гладно и безпросветно съществуване, превърнати фактически в роби, те правеха плахи опити да привлекат вниманието на работническотоправителство към своето положение, като прибягваха към мирни стачки…

 

Но самите роби трябва винаги да помнят, че ще ги хранят, ако са послушни

 

Партийните структури се деляха на клановесемейства, като създаваха чисто феодални групировки, които разглеждаха народа само като свои роби, независимо от извършваната от тях работа. От векове по тези места се смята за най-грубо нарушение на етиката, ако полюбопитстваш и запиташ бея, хана или емира как той се държи с робите си

 

Вчерашният политически и идеологически диктат се смени с икономическия и срещу народа веднага се развихри икономически терор в духа на добрите стари времена. Партията все пак някак си се съгласяваше да храни своите роби, но хора, осъзнали свободата си, тя нямаше намерение да храни. А Номенклатурия, както и преди, ще храни само себе си и ще се подхранва от Запада. Народът, отучил се да мисли и да работи, нека мре. Той вече за нищо на никого не е нужен.[74]

 

Нямам време да лицемеря. Отнасям се към масите, както Номенклатурия го прави. Те изобщо не ме интересуват. Нека мрат. Колкото по-бързо, толкова по-добре. Заслужили са го.

 

През 1992 година, когато още нямахме кабелна телевизия, а масите бяха увличани от вихъра на разцеплението на СДС и неговото позорно правителство, Буш-старши беше заявил в предаването на одиозния еврейски гангстер Лари Кинг в CNN, понастоящем служител на “Russian Television”:

 

Господин Клинтън би трябвало да признае пред американския народ как е злоупотребявал с това, дали е отишъл в Москва, колко демонстрации е водил срещу своята собствена страна от чужда територия?[75]

 

Епизодът е от финалните акорди на тогавашната предизборна кампания за президент на САЩ. Старият Буш, представител на Републиканската партия, се бореше за втори мандат в Белия дом. Основният му съперник беше Уилям ДжеферсънБилКлинтън от Демократическата. Между тях се мъдреше несимпатичната физиономия на тексаския милиардер Рос Перо. По онова време го нареждаха сред най-богатите американци със състояние от 2,5 милиарда долара. Прозвището му на „най-бързо забогателия тексасец“, лепнато му през 1968 година от списание “Fortune” – „Богатство“, беше обидно за американците.[76] Но те, глупави като масите навсякъде по планетата, не го осъзнаваха

 

 

 

Съвременните диктатори бяха създадени преднамерено

от интернационалните финансисти,

за да потопят света в този хаос,

само от който е възможно да формират „Единен свят“[77]

 

 

 

Та по онова време бившият шеф на ЦРУ Джордж Хърбърт Уокър Буш явно беше впрегнал шпионското ведомство, за да разобличи своя нахакан опонент.

 

ЦРУ призна, че е проследило Saddamgate, а г-н Буш се е включил във врявата около туристическото пътуване на г-н Клинтън до Москва като студент през 1969 г.[78]

 

Разбира се, цялата афера има повече от една страна. Тя започна със Saddamgateизмамата зазаплахата Саддам Хюсеин“. Все по онова време лъсна истината, че американската програма за доставки на храни за Ирак е представлявала оперативна военна акция под ръководството на ЦРУ. Нейната цел е била да бъде изграден оръжейният арсенал на режима в Багдад, срещу който впоследствие Вашингтон водеше война, предвождайки коалиция от държави гейши. Като използва за повод измама. Както обикновено.

 

Съобщението на ЦРУ, че е започнало формално разследване на обезпечената от самото негоневярна и подвеждаща информация“ във връзка със съдебното дирене от страна на федералните прокурори на Саддамгейт, показва: тя е по-сериозна от предполагаемото. Сега, вследствие на това, ЦРУ признава, че е знаело как предоставените кредити на Ирак за закупуване на храни са били похарчени за изграждането на военния арсенал на Саддам Хюсеин и то до последните седмици преди Войната в Персийския залив.

 

Но странният казус с пътуването на г-н Клинтън до Москва изглежда е оказал по-силно въздействие върху първия президентски дебат през тази седмица, както и върху изборите, които предстоят след само три седмици…

 

Не разполагам с фактите, но да заминете за Москва едва една година след като Русия премаза Чехословакия, и да не си спомняте кого сте видели там – мисля, че отговорът е: оправете се с американския народ“, повтори г-н Буш.

 

За първи път екипът по опроверженията на Клинтън изглеждаше изненадан и объркан от атаката на предизборния тим на Буш. „Това е емоционална маневра на отчаян политик“, обяви говорителят на г-н Клинтън.

 

Г-н Клинтън заяви, че г-н Буш се хваща за сламка. „Ето ни тук на път към дебат за важните проблеми, пред които е изправена страната. А той пада до това ниво“, рече той.

 

Продължилото седмица посещение на г-н Клинтън в съветската столица преди 23 години е било част от 40-дневна зимна ваканция, през която той е обиколил Германия и Скандинавия, докато е бил със стипендия на Роудс в Оксфорд. Обаче целият студентски опит на г-н Клинтън, избягвайки набора за Виетнам, взимащ участие в антивоенните демонстрации в Британия, а сега и московското пътешествие, биват използвани за раздухване на конфликт от републиканците, като нещо далеч по-зловещо.[79]

 

Първото необходимо уточнение се отнася до стипендията на името на Сесил Роудс. Британският минен магнат, станал южноафрикански политик, е сред най-мрачните фигури на деветнадесетото столетие. Неговата престъпна личност хвърля сянка върху следващото, както и над настоящия век. Апологет на колониализма, расистката държава Южна Родезия – днес Зимбабвеносеше неговото име.

 

Стипендиите на негово име не са за студенти, а за специализанти. По някакъв начин Бил Клинтън се е уредил с благодатта, която за него е имала многократно по-висока стойност. На Албиона, скрит зад Rhodes Scholarship, той избягнал повиквателната на наборната комисия, която неминуемо би го отвела във Виетнам. Както 99 на сто от американските младежи тогава. Малцина избрани се измъкваха. Сред тях са били големият син на Джордж Буш, вторият президент Джордж Уокър Буш, и настоящият – Доналд Тръмп. С парите на роднините си от еврейското семейство Форбс маоистът Джон Кери също престоял едва два месеца и половина в Югоизточна Азия

 

Ще спомена, че по непотвърдени слухове, които редовните читатели познават, Бил Клинтън е незаконен син на социалиста Дейвид Рокфелер. Масонът Сесил Роудс основал мрежата от тайни общества, носещи названието „на кръглата маса“. Едно от тях – Фейбиънското, е родило британското социалистическо движениеЛейбъристката партия. Роудс бил британски експанзионист, отдаден на еврейството. Бил отявлен нацист, който твърдял, че някаква англо-саксонска раса трябва да ръководи човечеството. Той бил вдъхновителят на политиката на апартейд в Африка.

 

Южноафриканският съюз на еврейските студенти от провинция Западен нос[80] при Университета на Кейптаун, разпространи изявление, отнасящо се до нацисткия образ [на Сесил Роудс]. В него се декларира: „Сесил Джон Роудс беше отговорен за престъпления против човечеството и за систематичното потисничество над чернокожите хора. Като заявяваме това, ние не смятаме, че неговите престъпления могат да бъдат приравнени на тези на Хитлер.[81]

 

Сега внимавайте:

 

Европейската комисия е отхвърлила призивите от Източна Европа за въвеждане на така наречения двоен закон за геноцида, който да криминализира отричането на престъпленията, извършени от комунистическите режими, по същия начин, по който в много държави от Евросъюза е забранено отричането на холокоста

 

Андрюс Грикиенис, говорител на литовската мисия към Европейския съюз, заяви: „По време на първите години от съветската окупация Литва загуби повече от 780 000 от своите жители. 444 000 избягаха от Литва или бяха репатрирани, 275 697 души бяха депортирани в гулаг или в изгнание, 21 556-има бойци от съпротивата и техни поддръжници бяха избити, а 25 000 загинаха на фронта.“

 

За сравнение, заяви той: „Повече от 200 000 граждани от еврейски произход бяха убити от нацистите и техните сътрудници.“

 

Комисията е несигурна и се колебае да не навлезе в прекалено спорна област. Голям брой западни държави се противопоставят на предложението, като твърдят, че то е нищожен опит за прикриване и реабилитация на вътрешни колаборационисти, докато антисемитизмът остава животрептящ проблем по улиците и в медиите на Изтока.[82]

 

Да сте забелязалиантисемитизъм по улиците и в медиите на Изтока“?

 

Къде тук е Бил Клинтън? Той не веднъж е признавал, че негов любим преподавател е професорът по история Каръл Куигли. Онзи, на когото Ротшилдови позволили да рови в архивите на тайните общества. Така се родили две от фундаменталните и почти неизвестни у нас книги за историята на ХХ век: „Трагедия и надежда: История на света в нашето съвремие“, и „Англо-американският елит: От Роудс до Клайвдън“.[83]

 

Клинтън е свързан не само с тайните общества, но и с разузнавания. Тогава, през есента на 1992 година изгря не особено познатия силует на Робърт Гейтс. Той беше начело на ЦРУ в администрацията на Буш-баща. И оглави Пентагона като министър на отбраната при сина му, както и през почти целия мандат на президента от противната Демократическа партия, comrade Барак Хюсеин Обама!

 

Преди четвърт век този шпионин разкри мрежата, по която от САЩ към Ирак са изтекли повече от 4 милиарда тогавашни долара. Те преминали през италианската Banco Nazionale de Lavoro (BNL). Едва ли знаете, но тя е дъщерна на основаната и контролирана от Ротшилдови банка BNP Paribas.[84]

 

Първоначално екипът на Бил Клинтън доволно потривал ръце. Съперникът – действащият президент, бил затънал до уши в аферата, наречена Saddamgate.

 

Сега, от документите на филиала на ЦРУ в Рим, е ясно, че шпионската агенция е знаела, как заемите са били отпускани чрез BNL в Атланта по силата на програмата на САЩ за кредитиране на търговията с храни, и са били отклонявани за програмата за въоръжаване на Ирак. Признавайки си честно грешката, ЦРУ не направи това свое познание достояние на Министерството на правосъдието, нито на Конгреса на САЩ, нито на съдията по делото за измама в Атланта.

 

Онова, което е ставало, било незаконно отклоняване на материали, които биха им помогнали (на иракчаните) да изградят ядрена мощност“, обяви г-н Буш в друго телевизионно предаване миналата седмица. „Но да се твърди, че ние съзнателно изграждахме неговата военна мощ, или ядрения му потенциал, е отвличане на вниманието.“

 

Това президентско изявление е разклатено от признанието на ЦРУ, че е знаело. И сега демократите притежават мощни амуниции, които да пуснат в действие срещу г-н Буш.[85]

 

Така постъпват онези, които ръководят световните дела от тъмнината на задкулисието. По същото време увисна питането заразходкатана Бил Клинтън до Москва. Беше избягнат първият му коцкарски скандалс Дженифър Флауърс. Когато БилиЛъжецасгази лука в лехите на интернационалното Братство, извадиха мадамата на светло. Тя беше позирала гола за списание “Playboy”. А през 1998 година на стипендианта на Сесил Роудс comrade Уилям Клинтън му се наложи да свидетелства пред комисия на законодателното тяло и за товацвете“.[86]

 

Тогава, през 1992 година, на Бил Клинтън не просто му се размина. Назначиха го за наемател на Белия дом. Руснаците също бяха забравени. В Кремъл се беше настанил най-удобният за скрития елит президент, който в пиянството си остави богатствата на страната да бъдат разграбени от западните неолиберали в сътрудничество с местните еврейски комунисти, издокарали се като „демократи“: Александър Яковлев, Григорий Явлински, Анатолий Чубайс, Егор Гейдар, Борис Немцов, Сергей Кириенко… Тогава се пръкнаха олигарсите90 на сто от тях със старозаветни имена.

 

На Бил Клинтън все му се разминава. Досещате се защо. Но истината винаги излиза наяве. Тя е неприятна, но не и изненадваща. Поне не за мен.

 

Знам със сигурност, че от 1933 година досега може би трима американски президенти не са били съветски агенти. Първиятевреинът Хари Солъмън Труман. Писателят Гор Видал го описва като обикновен тъпанар, на коготонякакъв американски ционист доставил 2 милиона долара на ръка. Връчил му ги затворени в куфарче във влака, с който обикалял страната по време на предизборната кампания. „Затова нашето признаване на Израел забърза толкова.[87]

 

Разказът е на Джон Ф. Кенеди. Той, навярно, беше вторият президент, който не е бил вербуван от Съветите. Третият – така смятам, но няма как да го докажа – друг евреин, Дуайт Дейвид Айзенхауер.

 

А Клинтън? Били Джеферсънович не признал, че е човек на КГБ. Ала все пак…

 

И не само той!

 

 

 

Патриотизмът е официалната американска религия – феномен,

който е убедил много от гражданите, че „предателството“

е морално по-лошо от убийството и изнасилването[88]

 

 

 

Когато искате да обезцените нещо, просто го пуснете в обращение. Повтаряйте го уж сериозно, но му удряйте по едно сатирично текме. Та невярващите на очите и ушите си зрители, слушатели, читатели, да започнат да се губят из пътеките на джунглата, обрасла с лъжи и полуистини.

 

Точно така са постъпили през 1992 година в САЩ, за да омаловажат предателството на Бил Клинтън. Историята продължава с все същите методи и в наши дни. Всичко подлежи на пародиране. Ето как най-важните проблеми започват да изглеждат изтъркани от употреба. И понеже от тяхното прехвърляне от ръка на ръка като жътварска стомна не е произлязло нищо, те губят своето реално значение.

 

Това стана с Доналд Тръмп и неговите московски конкурси за красота. Пак по този начин офицери от КГБ, осмивайки съмненията за вербуването на Дейвид Камерън от самите тях, ги запокитиха в дъното на общественото съзнание. С прилагането на същите похвати избледняха ярко комунистическите образи на Лех Валенса (вижте илюстрацията), Вацлав Хавел, Жозе Мануел Барозу, на Жан-Клод Юнкер, Бернар Кушнер, Ангела Меркел, Доналд Туск, Йенс Столтенберг, Антониу Гутериш. Даже на такива ядрени комунистически фусти, каквито са Далия Грибаускайте – член на ЦК на Литовската КПСС, потомствено свързана с НКВД и КГБ, Ирина Бокова и СталинкаКристалинаГеоргиева.

 

С подобни подходи си послужиха, когато два-три пъти по време на миналогодишната президентска предизборна кампания в САЩ соченият с пръст Доналд Тръмп подхвърли, че за разлика от Хитлери Клинтън той не се е срещал с Владимир Путин, не го познава, медиите побързаха да обърнат това във фарс. Връзките на Клинтънови със СССР, Русия и комунистическата система са добре известни. Сигурен съм и, че са достатъчно солидно документирани. Така ги държат в зависимост. Само че…

 

Спомняте ли си кампанията в края на 1992 г., когато Дж. У. Буш[89] беше повален и на път да изгуби? Една от последните теми в кампанията стана пътуването на Клинтън до Москва през 1969 г. като стипендиант на Роудс. Saturday Night Live[90] най-добре пародира това, защото то заслужаваше само пародия като отговор.[91]

 

Следва стенограма или преразказ – не става ясно – на пародията, използвана в телевизионното предаване. Няма да превеждам, глупаво е. То е на нивото на Недялко-Йордановщината – злободневни частушки. Ерзац култура, предназначена за масите. Затова и я наричат така – масова култура.

 

В предаването актьор, играещ ролята на Бил Клинтън, си „признал“, че „КГБ платили образованието му в юридическия факултет“. Но това бил „последният контакт, който имал с КГБ“…[92]

 

След това в публикацията се заговаря за „абсурдни обвиненияОт крайната десница – ето как беше рамкирана темата:

 

Клинтън запази относителна тишина относно своите схващания за войната по времето, когато е бил абсолвент в Оксфорд от 1968 до 1969 г. През лятото на 1969 г. предприе завой и стана активен, докато диреше начин да избегне наборната призовка. По време на лятната си ваканция той работеше за Комитета за мораториум във Виетнам,[93] американска антивоенна групировка, която подпомагаше доминираната от комунисти коалиция, наречена New Mobe да организира есенните протести.[94]

 

Да се вгледаме във фактите. Не ви ли напомнят биографията на друггенийна американската политика, наречен Джон Кери? Същият, който твърдеше, че „демокрациятав САЩ е толкова всеобхватна, чев Америка всеки има право да бъде глупав“.[95] Явно съдеше по себе си и по подобните му. На младини тази издънка на богатите еврейски родове Форбс и Кон също като Бил Клинтън се включила в антивоенните протестни движения, ръководени от комунисти.[96] А онези, които били с него по време на краткото му пребиваване в Индокитай го характеризирали катопредател“.[97]

 

Изясних достатъчно подробно по-нататъшната активна дейност на Джон Кери в подкрепа на леви и терористични движения – например на Виетконг във Виетнам, на сандинистите на Даниел Ортега в Никарагуа. И изведнъж този Джон Кон Форбс Кери се сдоби справо да се промени. И не само веднъж! Записа се в Демократическата партия, зави малко по-надясно от своите дотогавашни екстремистки маоистки убеждения, и – ето ви даже държавен секретар в същата „империя на злото“, както квалифицирал родината си на митингите. Даже – кандидат за президент

 

Не опитах да преведа New Mobe, защото това е съкращение. Сега му е времето. През 1969 година Бил Клинтън е работил за Новия мобилизационен комитет за спиране на Войната във Виетнам, наречен New Mobe.[98] Може би най-точният превод на съкратеното название New Mobe е Нова сбирщина, тълпа.

 

Според изданието “The New Yorker” от 1970 година, „Новата сбирщина е в традицията на американския радикализъм… Възникването на New Mobe е вкоренено в разработките на големия американски пацифист Ей. Дж. Мустий,[99] протестантски пастор, който почина през февруари 1967 г., шест месеца след като изля основите на Мобилизация за край на Войната във Виетнам[100] Обаче Новата сбирщина от 1969 година беше по-всеобхватна и по-малко радикална коалиция, в сравнение с онази от 1966 г. Тя включва стари и нови левичари, но също така хора с центристки убеждения.[101]

 

Ето от какви среди произлизат днешнитеантикомунистиДжон Кери и Бил Клинтън. Впрочем – връстници. По същото време друга голяма група леви еврейски екстремисти, начело с Ървинг Кристъл, Хенри М. „СкуупДжаксън, Ричард Пърл, Дъг Фейт, Доналд Ръмсфелд, Пол Уолфовиц, Джейн Къркпатрик и т.н. започва да се откъсва от левицата и да обособява онова, което става известно като неоконсерватизъм. Ако Клинтън и Кери все пак останаха в меншевишката социаллиберална Демократическа партия на САЩофициалната левица, тези формираха псевдо дясното около Роналд Рейгън и двамата президенти Буш. Практически едните и другите се преливаха. Неоконсерватори – бивши ленинисти и троцкистивлизаха в левичарските кабинети и обратното.

 

Всички те – не изпитвам ни най-малки съмнения за това – са направлявани от Москва. Тази зависимост, започнала през трийсетте, не е била прекъсвана задълго. А документите на Митрохин, свидетелствата на Анатолий Голицин, Юрий Безменов, Кристофър Стори, само потвърждават правотата ми. Нямам необходимост да зърна „кръщелно свидетелство“ на Исус Христос, подписано от Йоан Предтеча, за да бъда вярващ християнин

 

Обаче Интернационалът не знае покой. Мъчейки се да пародира всичко, което не му уйдисва, за да омаловажи значението му, той изобретява някаква „крайна десница“, която „изопачава всичко“. Оправдава Бил Клинтън и неговия приятел Ричард Стърнс, задето през 1968-1969 година в Оксфорд помагали за организирането на антиамерикански демонстрации. Забележете – нито дума за това, че години по-късно същият Клинтън стана президент на точно тази Америка, и водеше войни в нейно име по цялата планета… „Всеки има право да се променя“, е общият рефрен в ораторията, изпълнявана от агитката на глупците.

 

През зимната ваканция на 1969-1970 година Клинтън обикаля Москва, където е бил предшестван от Строуб Талбот. Тогава Талбот превеждаше мемоарите на съветския премиер Никита Хрушчов [?! – какво „достойно занимание“ за консерватор], които бяха пропускани до него от Виктор Луис, агент за дезинформация на КГБ и откривател на таланти. [Доналд Тръмп организирал конкурси за красота, а Тед Търнър – Игри на добра воля; déjà vu.] Другият съквартирант на Клинтън и ТалботФранк Алър, вършел сходна работа по непубликуваните записки на Едгар Сноу, учен, свързан с Латимор.[102]

 

Отново се налага да прекъсна, защото Едгар Сноу бил журналист, известен с левите си убеждения. Изследвал комунистическата революция в Китай. Срещал се с Мао Дзедун още преди Хенри Кисинджър да започне совалките си до Пекин. Оуен Латимор бил негов преподавател. Също свързан с комунизма и Китай, той намерил тих пристан в Университета на Лийдс в Англия, откъдето сеел заразата на световната революция след младите радикали. По онова време – в изобилие. Както и цялата западна интелигенция.

 

Както казваше бай Владо Свинтила, „нещастният Париж притежава повече мръсни сталинисти-писатели, отколкото София“.[103] Бих допълнил: На Запад винаги е имало повече сталинисти, отколкото на Изток. Така е и днес. Защото там не преживяха сталинизма, а нагъваха дебелите му порязаници, намазани с масло и златен мед… Докато нашата кръв изтичаше.

 

Леле мале, приписване на вина по асоциация“ – възкликва левичарската медия със седалище в Народна република Бъркли. – „Учени. Комунисти. Хрушчов. Звучи ви познато?

 

След ваканцията през онази година Клинтън се завърна в САЩ, разделяйки времето си между стъпките за избягване на наборната военна служба и организираната антивоенна дейност.

 

Маранис обобщава:[104]

 

Това лято усилията на Клинтън да избегне призовката за армията и протестите срещу войната се сляха. Прекарваше половината от времето си в Арканзас, трескаво разработвайки система, за да може да бъде приет в програмата за обучение на запасняци към Юридическия факултет на Университета на Арканзас, в която никога не се включи, но отлагаше призоваването си. Останалото време той беше във Вашингтон, работейки като организатор от ниските равнища на антивоенното движение.

 

Организатор на общност! След като е пътувал до Москва! Той е същински манджурски кандидат!

 

По сходен начин Шектър[105] си спомня, как срещнал Клинтън скоро, след като Талбот бил ангажиран с Хрушчов:

 

„Преди да напусна Лондон, и аз прекарах един ден със Строуб в Оксфорд. И се запознах с неговия дългокос, дружелюбен съквартирант Бил Клинтън, който приготвяше омлети за нашата закуска. Никога не попитах Строуб как е съобщил на Бил за своето ново назначение.

 

Талбот отново беше в Москва горе-долу по същото време, когато Клинтън беше там през 1970 година. Независимо, че той твърдеше, как никога не е пътувал там с Клинтън, статия от Уейн Уудлийф и Джо Батънфелд в Boston Herald споменава това. Десетки други стипендианти на Роудс също последваха посещението на Талбот в Москва, като пътуваха до там през 1969-1970 година, посочва статията на Маранис

 

Във всеки случай следващата спирка на Клинтън беше Прага, Чехословакия, където пристигна на 6 януари 1970 г. Там потърси семейството на своя оксфордски приятел Ян Кополд. Фамилията Кополд беше добре поставена в чешките комунистически кръгове. Клинтън получи топъл прием и обиколка на Прага с екскурзоводка Мари Швермова, вдовицата на героя на Чешката комунистическа партия Ян Шверна, който беше дядо на Ян Кополд.

 

През 1969 година семейство Кополд привидно поддържаше дисидентски политически схващания против управляващия режим, който ставаше все по-непопулярен сред реформаторите и студентските активисти след съветското нахлуване в Чехословакия предната година.

 

И така, Клинтън предприема пътуване, както много от носителите на стипендията на Роудс са направили. Движи се с някои заслужаващи доверие учени (Строуб Талбот). Но в очите на лекетата той е истинско комунѐ.[106]

 

Забележка: Клинтън продължи, за да постигне смазваща изборна победа.[107]

 

Е, добре, аз съм отлекетатаи за себе си съм сигурен, че Бил Клинтън е съветски агент. Какво мислят конспираторите, заменящи истината с фалшиви новини, не ме интересува. За тях съществуват стадата от главанаци, кой знае защо наричани народи. Тъпанарите.

 

 

 

Образованият тъпанар е по-голям тъпак от невежия[108]

 

 

 

За пореден път да поставим парчетата от мозайката на съответните им места. Строуб Талбот, познат като „антикомунистически ястреб“, „крайно десен“, „консерватор“, се прочу с изявите си в стила, дал му квалификациите, докато служеше като… заместник държавен секретар в правителството на Роналд Рейгън!

 

Хайде още веднъж: Рейгън е комунист, отхвърлен от компартията на САЩ поради вродената си тъпота, избиваща солидно и очебийно навън. Но му е било предложено да служи на подривната организация тайно. И той го е правил през целия си живот от 1938 година нататък.

 

Около него започнаха да гравитират комунистически отрепки, главно евреи, обявили се за антисталинисти, но „разочаровали сеот ленинизма, троцкизма, маоизма и останалите екстремистки течения в американската левица. Отчаяни, че няма да грабват оръжие и да свалят капитализма с революция.

 

През 2001 година те, начело с най-прагматичния и опасен – РичардДикЧейни, преминаха в администрацията на Джордж Уокър Буш. И обърнаха света с хастара навън. Преди това Джордж Хърбърт Уокър Буш, синът на Хитлеровия банкер, военнопрестъпника Прескът Буш, в качеството си на бивш шеф на ЦРУ и на действащ президент беше задал поредица неудобни въпроси на кандидата на Демократическата партия за наемател на Белия дом, товарищ УилямБилКлинтън.

 

Не последва нищо. Така върви сегашният святот комунизъм към комунизъм, само за комунисти. Да допуснете дори за миг, че членът на БКП товарищ Румен Радев от село – преди век там не е имало нищо – енатовски генерал“, издава тежко психическо увреждане. Той и всички останали като него, от котилото на Интернационала, са просто комунисти. Защото е известно, че веднъж комунист, завинаги комунист. А също така, че комунистът не е човек.

 

След като твари, възприемащи се като човеци, приемат начело на НАТО да е чучнал комунист и агент на КГБ, какъвто е kamerat Йенс Столтенберг, какво да очаквам? Освен надеждата, че Господ ще ме задържи по-дълго в моята мъничка ложа на живота, за да се наслаждавам, наблюдавайки как сатаната ги прибира. За мен и това е нещо.

 

Къде е Тръмп в цялата тази бъркотия? На съответното мястопешка, кон, максимум офицер на интернационалната шахматна дъска. Фигурите на нея са подредени. На онези от масовката всичко им се струва хаотично. Нищо подобно.

 

Посрещнаха Доналд Джон с огън и жупел, както никога в историята на покварения комунистически проект САЩ.

 

Друг път, когато подобно на церемонията по встъпването в длъжност на „КозаДоналд започнат да ви пълнят главите с бойкота на чернокожия конгресмен Джон Луис от Демократическата партия, се усмихнете снизходително. Той не спря да се пъчи, че билправозащитник“, който демонстрирал редом с Мартин Лутър Кинг. Каквачест“! И пропусна тържествата на 20 януари того в знак на протест, задето в длъжност встъпвал човек, постигнал това с помощта на Русия! Ами няма го СССР. Премести се в Западна Европа, а Кремъл е в Брюксел.

 

Вие запомнете: „преподобниятКинг беше доказано корумпиран развратник. Той прекарал нощта преди да бъде застрелян в компанията на най-малко три проститутки. Факт, доказан с документите на ФБР от проследяването и подслушването му.

 

Покойният израелски професор Израел Шахак, когото комунистическите ционистки власти ненавиждаха, направи кратък преглед на еврейските организации в САЩ, „които са единствени по природата си: те не приемат неевреи по принцип. Тази изключителност е в смешно противоречие с копойския им начин да издирват, преследват и заклеймяват дори най-затънтения нееврейски клуб, който отказва да приема евреи. Онези, които могат да бъдат наречени „организирани евреи“, и които прекарват голяма част от свободното си време предимно в компанията на други евреи, могат да бъдат възприемани като носители на еврейския ексклузивизъм [изключителност], и като пазители на отношението на класическия юдаизъм[109] към неевреите.

 

При днешните обстоятелства в САЩ те не могат да изразяват открито това отношение, тъй като неевреите в тази страна съставляват повече от 97 на сто от населението. Те компенсират това, като изразяват своето истинско отношение към еврейската държаваи начина, по който тя третира неевреите в Близкия изток.

 

Как иначе можем да обясним ентусиазма, демонстриран от толкова много американски равини в подкрепа – нека го кажем – на Мартин Лутър Кинг, в сравнение с липсата на поддръжка за правата на палестинците? Даже – и за техните индивидуални човешки права! Как другояче можем да обясним крещящото противоречие между отношението на класическия юдаизъм към неевреите, което включва правилото, че техният живот не бива да бъде спасяван, освен ако не е в еврейски интерес, и подкрепата на американските равини и организирани евреи за правата на черните?

 

В края на краищата Мартин Лутър Кинг и мнозинството от американските чернокожи не са евреи. Дори да приемем, че само консервативните и ортодоксалните евреи, които заедно съставляват мнозинството от организираните американски евреи, са носители на такива схващания за неевреите, останалата част от организираното еврейство в САЩреформаторите, никога не им се е противопоставяла. А от моя гледна точка, тези реформаторски настроени евреи се изявяват като напълно повлияни от ортодоксалните.

 

Обяснението на това очевидно противоречие е лесно. Би следвало да се припомни, че юдаизмът, особено в неговата класическа форма, е тоталитарен по природа. Поведението на поддръжниците на другите тоталитарни идеологии на нашето съвремие не бе по-различно от това на организираните американски евреи. Сталин и неговите последователи никога не се опитаха да заклеймят дискриминацията срещу американските и южноафриканските чернокожи. Особено във вихъра на най-страшните престъпления, извършени в СССР.[110]

 

Режимът на апартейд в Южна Африка беше неуморен в отричането на нарушаването на човешките права, вършени както от комунистите, така и от други африкански режими. Същото правеха и неговите поддръжници в други страни. Могат да бъдат дадени множество подобни примери.

 

Следователно подкрепата за демокрацията или на човешките права е безсмислена или даже вредна и измамна, щом не започва със самокритика и с подкрепа на човешките права, когато те са нарушени от неговата собствена група [племе, народност]. Всяка най-обща подкрепа на човешките права от страна на евреин, която не включва защитата на човешките права на неевреите, чиито права са били нарушени от „еврейската държава“, е измамна и подвеждаща, както защитата на човешките права от страна на сталинистите.

 

Очевидният ентусиазъм, демонстриран от американските равини или от еврейските организации в САЩ през петдесетте и шейсетте години в подкрепа на чернокожите от Юга, беше мотивиран единствено от гледна точка на личния еврейски интерес, точно както беше и комунистическата поддръжка за същите черни. И в двата случая неговата цел беше да опита да заплени чернокожата общност политически. В еврейския случай – за иначе немислимата подкрепа на израелската политика в Близкия изток.[111]

 

Но за товарищ Джон Луис да набива крак рамо до рамо с мошеника Мартин Лутър представлявало същото, което за Евгения Живкова, Иван Костов, Петър Стоянов, Стефан Софиянски Георги Първанов, Б.Б., двамата Ц.Ц., Росен Плевнелиев, Валерката Симеонов и присъдружните му Волен Кобзон и агент „Иван“, ако им дадат да стрелят с нагана на Дзержински, да речем.

 

По-лошото беше, че цялото Движение за граждански права на чернокожите беше финансирано от Москва. Отново гледаме стария, изтъркан филм. В него комунистическият крадец Джон Луис, обучен наЛубянка“, крещидръжте крадеца“!

 

Не забравяйте две други водещи фигури: Анджела Дейвис, която беше откровена храненица на режимите в съветския блок, в това число и на тукашния. И друг „преподобен“ – Джеси Джаксън, сенатор също от Демократическата партия, за когото, благодарение на Владимир Буковски, документално доказах, че се е издигнал с решаващото съдействие на ЦК на КПСС.

 

Какво казваше Ленин? По-широко да се прилагат разстрелите. И както винаги – правилно казваше. Престанахме да ги прилагаме и ето докъде я докарахме. Всички престанаха да работят и само кряскат по митингите.[112]

 

Не ви ли намирисва? На митингите, съпровождащи встъпването в длъжност на Доналд Тръмп?

 

 

 

Конспиративни теории? Не – истината.

Останалото е океан от фалшиви новини,

алтернативни факти и полулъжи,

измисляни и тиражирани от Интернационала чрез медиите

 

 

 

Добре е да продължим още малко. Тъй като не иде реч за асоциации, а за повторения. За неща, които вече са се случвали.

 

А всеки от номенклатурата знаеше за какво постоянно Нашата партия и социализма като цяло могат да ги погубят и ще ги погубят:

 1. Многопартийността и буржоазната лъжедемокрация.

 

 2. Свободата на търговията. (Тя, както образно се бе изразил Ленин, е още по-страшна от Колчак и Деникин, взети заедно).

 

3. Гласността.

 

4. Свободата на словото, печата и събранията.

 

Горбачов много добре съзнаваше това. Но още по-добре го съзнаваше главният партиен идеолог Вадим Медведев. В миналото професор в катедрата по История на КПСС, той бе чел Ленин като служебно задължение и в частност неговите основни трудовеКак да организираме соцсъревнованието“ и „По-нататъшните задачи на съветската власт“. Изобщо можеше всички други писания на Ленин също да се засекретят. Не са необходими. Само объркват. Много противоречия съдържат. Но основата на Ленинското учение трябва точно да се помни.

 

И какво възнамерява да прави Горбачов? Да погуби партията? Да унищожи съветската власт? Да посипе с пепел великото дело на Ленин?

 

Какви са тия свободни избори? И тия конгреси на Съветите? Но Горбачов не можеш да го стиснеш за гушата. Това не се удава ни на боязливия Медведев, ни на нахалния, но бавномислещ Лигачов. Горбачов по душа е демократ. Той никога не повишава тон, не организира автомобилни катастрофи или преждевременни инфаркти. Той е открит и достъпен. Той вижда опозицията в Политбюро и ЦК, но в условията на новото мислене това е обикновен плурализъм. Няма нищо страшно. Другарите не разбират че в страната се е установила непонятна система на двувластие. Както са например секретарите на обкомите, от една страна, и от друга – председателите на съветите.

 

Всъщност двувластие, разбира се, нямасъветите са се превърнали просто в една от долустоящите партийни инстанции. Но все едно – така не е добре. Целта на свободните избори е да се пробутат партийните секретари и на местата на председателите на съветите. Това е чудесноти си първи секретар, ти си и председател на съвета. И никой няма да каже, че тук нещо не е в ред. Но докато първият секретар се назначава от ЦК, за съветите трябва да се мине през избори. На алтернативна основа.

 

Защо ме гледате така изплашено, другари? Всичко е във ваши ръцевластта, средствата за масова информация, органите на реда. Нима се боите от избори? Е, добре. За КПСС ще запазим по списък, без никакви алтернативни кандидати, сто места във Върховния съвет. Нали гледам на вас да ви е добре. И не бива да се позоваваме на Ленин. Не по-зле от вас знам за какво предупреждаваше Илич. Така че няма от какво да се тревожите. Главното е да се започне, да се навлезе, всичко да се организира – и процесът ще потръгне.

 

Горбачов говореше спокойно и убедително.[113]

 

Тъкмо това направиха във всички бивши социалистически страни. Сториха го. То не стана от самосебе си. Някой някъде го беше решил. Нали помните делегацията на Тристранната комисия, която през януари 1989 година отишла да се срещне с Горбачов в Кремъл?

 

В нея били бившият японски министър-председател Ясухиро Накасоне, бившият френски президент Валери Жискар дЕстен, американският банкер Дейвид Рокфелер – социалист по собствените му признания, и бившият държавен секретар на САЩ Хенри Кисинджър, вербуван от Съветите още през 1945 година. Те опитали да обяснят на Горбачов, че Съветска Русия трябва да се интегрира в световните финансови институции, като ГАТТ,[114] МВФ и Световната банка.

 

Месеци след тази среща внезапно падна Берлинската стена. В началото на декември 1989 година на борда на съветски кораб в пристанището на Ла Валета, Малта, Джордж Буш-старши и Михаил Горбачов с подписите си узакониха новия световен ред без единна социалистическа система. Кой от вас ги беше упълномощавал?

 

Още в Малта старият Буш и Горбачов ни ебаха мамката“ – тъжно клати глава унгарският писател и българист, професор Петер Юхас, добър мой познат, участвал в телевизионното ми предаване. – „Те са направили един голям заговор срещу нашите народи. Още там са се разбрали Съветският съюз да се откаже от комунизма, но икономическата, а после и политическата власт да си остане в ръцете на комунистите, на номенклатурата

 

Нашите две държави[115] си приличат много, защото са жертва на големия заговор в Малта. Но не само това. След заговора са изработени общи сценарии за нашите държави от КГБ за това, как да постъпят след промените, как да пращат свои хора, свои агенти във всички демократични партии, които после ще разкъсат едната след другата. Веднага след Малта са създали опозиция от комунисти, от своите собствени синовесинове на генерали, на полковници от Държавна сигурност.[116]

 

След това превърнаха Европейската икономическа общност в Европейски съюз – в „нов СССР“, според точното определение на Владимир Буковски.[117]

 

Сега удря часът на САЩ. Империя, която изигра своята роля.

 

А знаете ли коя беше главната ораторка на отминалите в началото на третото десетдневие на този януари т. нар. протести на жените срещу президента Доналд Тръмп във Вашингтон? Не ми изреждайте антихристиянската сатанистка Луиза Чиконе, подиграваща се на вярващите с псевдонима си Мадона. Тя е кабалистка, ако не знаете. Превъплъщение на дявола. Запчонала своя възход наматериално момиче“ – пачавра, с голи снимки. Неестетични, поради липсата на талант у фотографа и непривлекателността на обекта.

 

Нито кривоустата Ашли Джъд или еврейката по майка[118] Скарлет Йохансон, произлизаща от болшевишки среди на датски и ашкеназки леви интелигенти. Нито отблъскващо грозния еврейски комедиант Робърт Де Ниро с една роля и много реклама зад кариерата си на скучно еднообразен рецитатор на чужди мисли…

 

Не, основната ораторка беше товарищ Анджела Дейвис. Точно така, същата – любиматачернокожа дъщеря на Леонид Брежнев“. Да се чуди човек откъде я измъкнаха. Как откъде? От мазетата на КГБ, но не на московския площад „Лубянка“, а от Университета на Калифорния в Санта Круз, където въпреки своите 73 години трови с марксизъм-ленинизъм мозъците на американските младежи.

 

На 21 януари 2017 година, одъртялата комунистическа терористка и съветска агентка обяви пред тълпа от грухтящи лесбийки, мъжемразки, педерасти, фелационисти, швестери, содомити, вагинистки, последователки на Клара Цедкин и Роза Люксембург, начело с „високоморалнатаеврейска гюдерия Луиза ЧиконеМадона, страдаща от ексибиционизъм, че теперверзните животоубийки – „се намират в решаващ момент от тяхната история. Нека си припомним, че ние, стотиците хиляди, милионите жени, транссексуални люде, мъже и младежи, които сме тук за Марша на жените [нали уж спомена „мъже“, или и те са „жени“], ние представляваме могъщите сили на промяната, които са предопределени да предотвратят повторното въздигане на умиращите култури на расизма и хетеро-патриархалността.

 

Ние признаваме, че сме колективни агенти на историята, а историята не може да бъде изтрита като web-страници.[119]

 

Да беше се образовала поне малко, товарищ Анджела, с професорско звание от неколцина московски университети, контролирани от КГБ, щеше да знае: По-лошо е. Пренаписват историята. Защото е известно, че:

 

Historia scriptum est per uictoribus” – „историята се пише от победителите“.

 

Какво се закани да прави храненицата на Брежнев, Живков, Хонекер, Кастро? Ето какво:

 

Това е женски марш. А този женски марш представлява феминистко обещание като противопоставяне на гибелните сили на държавното насилие. Един феминизъм, който присъединява, призовава всички нас да се включим в съпротивата срещу расизма, ислямофобията, антисемитизма, на омразата към жените, против капиталистическата експлоатация.[120]

 

Една и съща песен – вече сто години под диригентството на Ленин. Човек го побиват тръпки – сякаш Улянов действително е жив, или призракът му броди над света! Пак „феминизъми навярно пропагандиране на свободната любов, както го правели болшевиките с тяхната сексуална революция. В която истинските комсомолки нямали право да отказват на комсомолцитеТака виждала нещата влюбената в Илич еврейска болшевичка и нимфоманка Александра Колонтай.[121] И „антисемитизма“, и „капиталистическата експлоатацияси идват на мястото, за да ни напомнят, че тази година се навършва век от двете революции в Русия. Това ли е целта?

 

А кой финансира и ръководи феминизма? Да видим и чуем от първа ръка, както се казва.

 

 

 

 

 

Убиха Еърън Русо. Всички хора със свяст знаят кой го сториЦРУ, разбира се.[122] Но управлението е само маша, инструмент в ръката на интернационалните комунистикорпоратократорите. Докато другарката Анджела Дейвис, скоро навършила 73 години, е по-жива и жизнена от всякога. Така сатаната поддържа своите чеда, докато са му необходими.

 

 

 

Този път идват за вашата демокрация[123]

 

 

 

Съдената за убийство и тероризъм, която „няма нищо общо“, ама „съвсем нищо общос компартията на САЩ, със СССР, ГДР, България, Кубапреподава и говори на многохилядни митинги нафеминистки, в това число и онези, които са минали под дъгата, така да се каже. Все така размахва юмрук и се заканва:

 

Да, ние се посвещаваме на колективна съпротива.

 

Съпротива срещу ипотечните милиардери, облагодетелстващите се на гърба на нуждаещите се. Съпротива против приватизиращите здравеопазването. Съпротива срещу нападенията над мюсюлмани и имигранти. Съпротива на атаките срещу хората с увреждания. Съпротива на държавното насилие, упражнявано от полицията и затворническо-промишления комплекс. Съпротива против интимното полово насилие, специално над транссексуалните цветнокожи жени.[124]

 

Няма как да отрека, че някои неща са точно в десятката: „държавното насилието, упражнявано от полицията и затворническо-промишления комплекс“. Но останалите неща? Нямам предвид само, че звучат като извадка от слово на комунистически пропагандист от епохата на социализЪма през шейсетте. Когато ни преследваха, задето искаме да слушаме рок и да носим по-различни прически и дрешки от униформените, наложени като норматив във военния комунизъм. Спестих ви доста от речта на другарката Анджела Дейвис.

 

Въпросът е друг: Де ги сега туземните ни комунѐта, защитници на ликвидираните от своите високопоставена съветска комунистка Анна Политковска, на висшия номенклатурчик от КПСС товарищ Борис Немцов, на комуниста и офицера от КГБ, наемния убиец Александър Литвиненко, личен телохранител на Борис Березовски? Къде са?

 

Помня как навремето някои от тях примираха при вида на Анджела Дейвис и компания.[125] Днес все така обикалят телевизиите, попадат в парламента като антинатовскиевроатлантици“. Гримираха ги като комунистическиантикомунисти“. А пасмината, умишлено обозначавана като „български народ“, за да обижда няколкото хиляди истински българи, няма нищо против цялата галимация.

 

Защо обозначените като „протестъриразмахват юмручета пред Паметника на Съветската армия, на която техните родители служеха, посрещаха я с хляб и сол, пробутваха й жените и приятелките си, одупваха се на таварашутките, за да е по-удобно на господарите докато ги дерат… Нали като сключваха граждански брак – помня го – ходеха да се покланят на този монумент и на т. нар. Братска могила вътре в тогавашния Парк на свободата!

 

Изроди и изверги! Комунисти! Сатанинска напаст. Наказание свише!

 

Комунистът е читав само в едно състояние – когато е мъртъв.

 

Woe to you, Communists and their cops, murderers and hypocrites; you serpents, and seed of scorpions! How can you flee from the judgment of hell?[126]

 

Преди 13 години беше издадена изповедта на Джон Пъркинс под наслов „Признанието на един наемен икономически убиец“. Тя прекара 70 седмици начело на класацията на най-продаваните издания наThe New York Times”. Освен огромния си тираж в САЩ – говори се за повече от 2 милиона екземпляракнигата е преведена и издадена на 32 други езика.

 

Миналата зима се появи нейното продължение – „Новите признания на един наемен икономически убиец“.[127]

 

В нея Пъркинс описа своята кариера, обвинявайки държавни глави, възприели икономически политики, които разоряват техните страни и подкопават демократичните институции. Тези политики помогнаха за обогатяването на съвсем малко хора, групи от местния елит, докато издуваха джобовете на транснационалните корпорации със седалища в САЩ.

 

Пъркинс твърди, че е бил вербуван от Националната агенция за сигурност (НАС),[128] но е работил за частна консултантска компания. Неговата работа като добре подготвен, високоплатен икономист, била да събира сведения, които обезпечавали изгодни договори за американски корпорации, докато потапяли в задлъжнялост уязвими нации. Страните, които не сътрудничели, били подлагани на натиск, свиващ техните икономики. Например в Чили президентът Ричард Никсън заповядал на ЦРУда накара икономиката да пропищи“, за да подкопае изгледите за успех на демократично избрания президент Салвадор Алиенде.

 

Ако икономическият натиск и заплахи не вършеха работа, казва Пъркинс, викаха изпълнителите на мокри поръчки,[129] за да свалят или да ликвидират държавните глави, отказващи да се подчинят. Това в действителност стана с Алиенде с подкрепата на ЦРУ.[130]

 

Тези неща са известни. Преди по-малко от година, във връзка с продължението на нашумялата си книга, Джон Пъркинс даде интервю, пълно с песимистични сравнения. На въпроса „какво се е променило в нашия свят, откакто написахте първитепризнания на един икономически наемен убиец“, той отговаря: 

 

Нещата се влошиха многократно повече през последните 12 години, откакто бяха написани първите „признания“. Икономическите наемни убийци и изпълнителите на мокри поръчки се увеличиха и разшириха своята дейност неимоверно много, включително в Съединените щати и Европа. Знаем, че 62 души притежават толкова имущество, колкото половината от световното население. Навремето, когато работех, бяхме далеч по-ограничени в онова, което наричахме Трети свят, или икономически развиващи се страни. Но сега действат навсякъде. И фактически, злокачественият тумор на корпоративната империя е пуснал метастази в онова, което бихме могли да наречем провалена, умираща глобална икономика. Това е икономика, основана на унищожението на самите ресурси, на които разчита, и на военщината. Тя тотално се превърна в глобална и това е провал.[131]

 

Само десет месеца по-късно се сблъскваме със следното:

 

Обезценена и изродена: такова е състоянието на нашите политически системи“, диагностицира британски политически наблюдател, роден и израсъл в семейство на високопоставени дейци на Консервативната партия с известно еврейско потекло. – „Корумпирани, те вече не реализират своя демократичен потенциал. Освен това загубиха своята база: политически ангажираното население, което демокрацията се очаква да отглежда. Чувството за принадлежност към нея беше подкопано и разядено до такава степен, че за милиони американци Доналд Тръмп се оказа най-доброто, което системата може да предложи.[132]

 

Ако това е вярно, а то е, как ще ремонтират напълно сбърканата система на представителната демокрация, купена с пари? Тя е такава, каквато е. За нея е приложима онази максима на бай Владо Свинтила, която гласи, че „да искате да направите социализъм с човешко лице е все едно да се мъчите да облагородите сифилиса“. Невъзможно е. Няма как.

 

В състояние ли е някой да ми обясни как би облекчил болката ми, когато ме боли зъб, декларирайки своето съчувствие и солидарност с мен? Не, драги мои, социализмът е в противоречие с главните характерни черти, заложени у човека според Божия промисъл: егоизъм и алчност. Въпросът за тяхното овладяване лежи в основата на добрия, мирен и справедлив живот. Също – в чувството за мярка на отделната личност. При простаците тези сложни нравствени механизми не работят, понеже ги няма. Липсват, не съществуват. Божията искра е подминала телата на тъпанаритеалчните, кариеристите, опортюнистите, политическите хамелеони.

 

Що-годе справедливо общество може да бъде изградено единствено от множество собственици. Когато имуществото им е под закрилата на държавата, а всички хораграждани във философско-политически смисъл, даже онези, които живеят на село – са истински равнопоставени пред законите. Имат еднакви възможности за изява на своя творчески потенциал във всички сфери на живота.

 

Представителната демокрация с политическите партии отне всичко това. С течение на десетилетия тя превърна всички държави в тоталитарни режими, подчинени на невидими с невъоръжено око зловредни сили. В наши дни правосъдието и държавното управление се купуват. Навсякъде господстват парите.

 

Америка, която дълго се самоопределяше като пазителка на стандарта за демокрация за света се превърна в дефектна демокрация“, съгласно таксономията,[133] използвана в годишния „Индекс на демокрацията“ на Economist Intelligence Unit,[134] наша сестринска компания. Макар нейният резултат да не е паднал толкова значителноот 8,05 през 2015 до 7,98 през 2016 година – той е достатъчен, за да мине под прага на 8 запълна демокрация“. Присъединява се към Франция, Гърция и Япония във втората по величина редица на индекса.

 

Понижението не е следствие от Доналд Тръмп, заявява докладът. По-скоро то е причинено от същите фактори, които отведоха г-н Тръмп в Белия дом: продължаваща ерозия на доверието в управлението и в избраните представители и служители, което индексът измерва, използвайки данни от глобални допитвания до общественото мнение. Като цяло, той обединява 60 признака[135] в пет обширни категории: изборен процес и плурализъм, функциониране на правителството, обхват на участието в политиката, демократична политическа култура и граждански свободи.

 

Подобен пример за спад на общественото доверие в политическите елити и институции е бил очевиден и в Европа. Същото неудовлетворение спомогна за спада на резултатите в 70 държави в сравнение с 2015 годинаНорвегия запазва своето място на върха с почти перфектните 9,93 от 10 възможни точки, докато Северна Корея остава вкоренена в дъното на класацията.[136]

 

Убеден съм, че ако направите анкета сред европейците – особено с гражданите на Евросъюза, и американците, ще получите доста по-слаби резултати. Истината няма да ви се изплъзне. В днешния свят всички видове свободи са залинели. Централните и местните власти са получили много повече пълномощия. Онова, което разбирате под „демокрациясе е изродило във власт на парите, често съпровождана от различни по твърдост форми на авторитаризъм. А от него до тоталитаризма има само една крачка.

 

Напълно вярвам на Владимир Буковски, който преди шест лета предупреди, че:

 

Нито една утопия на света не минава без ГУЛаг. Доколкото тя е утопия. Доколкото не взима под внимание особеностите на отделния човек. В този смисъл и Европа не е изключение. Ще има европейски ГУЛаг, бъдете сигурни! Аз може и да не доживея това. Но много други ще доживеят. И то ще бъде достатъчно неприятно.[137]

 

Буковски, израсъл в съветска номенклатурна среда, се превърна в един от най-известните затворници на съвестта на планетата. Когато го размениха с генсека на Чилийската компартия Луис Корвалан и заживя в Англия, се оказа същият трън в петата на тамошната комунистическа система, какъвто беше по-рано в СССР.

 

Това, че не разбирате сходствата между същността на съветската система на Изток и на Запад, не ги отменя. Те съществуват, налице са. Мнозинството от вас се доверява на догмите, които съответните политически кръгове разпространяват масово чрез своите подопечни предприятия за лъжи, полуистини, фалшиви новини и алтернативни фактимедиите.

 

Изобщо не се съмнявам в настъплението на Евро-ГУЛаг. Само за идиотите е тайна, че днес САЩ са полицейска държава, в която насилието е сведено до ежедневен бит, банализирано е. Преди няма и три лазарника показах епизод от американски документален филм, в който уважаван юрист, съдия, представя страшната статистика. Населението на Съединените щати съставлява 5 на сто от това на планетата. Но 25 процента от всички затворници на света са в САЩ![138] Говори се, че нещата са се подобрили, но твърде незначително.

 

Към настоящия момент Федералната агенция за извънредни ситуации[139] е изградила и поддържа „800 затворнически лагери в Съединените щати. Всички те са напълно готови за действие и за приемане на затворници“.[140]

 

Учудвам се на друго – на отсъствието на разум, на чувство за съпричастност и на инстинкт за самосъхранение у европейците. Почти сто процента от тях приемат този вид своевременни тревожни сигнали като изблик наумопомрачение“ или „конспиративни теории“.

 

Изглежда всяко поколение трябва да преживее катастрофите и трагедиите на своето време. На моето поне беше спестена войната. Засега и тук. И за това е редно да бъдем благодарни. Питате ли северноирландците, сърбите, босненците, хърватите, народите на Африка, унгарците, чехите и словаците, виетнамците, камбоджанците, лаосците, хората в Близкия изток, Централна и Южна Америка, афганистанците, чеченците, азерите и т. нар. американци и руснаци?

 

 

 

САЩ вече не са демокрация, те са олигархия[141]

 

 

 

Да видим как е сега в САЩ през погледа на неколцина уважавани американци.

 

Първо, на журналиста Джеймс Райзън от „най-демократичния вестник“ – “The New York Times”, автор на книгата „В състояние на война: Тайната история на ЦРУ и на правителството на Буш“.[142] След него – на колегата му от същото издание Чарли Савидж, носител на наградата „Пулицърза 2007 година като коментатор на вестник “The Boston Globe”. Неговото изследване на връзките между военнопромишления комплекс на САЩ и политическите елити, озаглавено „Властови войни: Вътре в президентството на Обама след 11 септември 2001 г.“ е смятано за откровение, доказващо, че вече не съществува американска демокрация.[143]

 

Следва Дана Прийст, която от близо 30 години работи в “The Washington Post” и е съавторка на политико-икономическото разследване „Строго секретната Америка: Възходът на новата американска държава на службите за сигурност“.[144] След нея – познатият от посещенията си у нас и любим на комунистическите псевдоикономисти, като СталинкаКристалинаГеоргиева, да речем, теоретик Джефри Сакс, професор по икономика в Колумбийския университет в Ню Йорк.

 

Накрая, но не на последно място по важност на онова, което споделя, е Алън Грейсън – повече от 4 години пратеник на Флорида от Демократическата партия в Камарата на представителите на Конгреса на САЩ.

 

Те проговарят в предаването „Преизчислениеот Обама до Тръмп“ с водещ Марван Бишара, което телевизия “Al Jazeeraпредстави на 19 януари 2017 г.

 

 

 

 

 

Верният отговор в спора дали САЩ са олигархия или плутокрация, е: И двете, както твърди конгресменът Алън Грейсън. Никой не смее да признае, че имаме работа с диктатура на парите, притежавани от тесен кръг свръхбогати люде. Те представляват световна номенклатура и се намесват в политиката на почти всички държави на планетата. За тези твари животът на народите няма никакво значение. Единствено важни са целите, които преследват.

 

Какво би казал Давид Драш, бившият главен равин на Париж, който преди 170 лета се покръстил? Навярно отново щеше да зададе въпроса:

 

Какво могат да свършат най-мъдрите мерки на властите във всички страни срещу широкообхватната и перманентна конспирация на един народ, който като обширна и здрава мрежа се е разпрострял върху цялото земно кълбо, и който насочва мощта си, за да обсеби всяко случващо се събитие, стига да е в интерес на името Израел?[145]

 

Да попитам: Какво би могъл да стори президентът Доналд Тръмп, който се намира под чехъла на ционистите? Нали затова го принудиха да назначи своя зет, еврейския активист на ционисткото движение Джаред Кушнър, съпруг на дъщеря му Иванка, приела юдаизма? Без решението на могъщото еврейско и произраелско лобиКозътщеше да развява перчема си по вашингтонския “Pennsylvania Avenue” и да гледа Белия дом през крив макарон.

 

Той, милиардерът, от когото се очаква да управлява в името на богатите, предлага само социалистически мерки. Зарежете онова, което плещеше по време на предизборната си кампания. Не обръщайте внимание на указите, които подписва. Не е работа на добре организирана капиталистическа държава да се превръща в предприемач и да се грижи за създаването на работни места. Това е социализъм.

 

То издава отсъствие на пазар и управление на една висша номенклатурна класа единствено в интерес на нейните представители. Точно както беше тук и продължава да е днес. Както стана във всички уж бивши социалистически страни и на първо място в СССР, превърнал се в Руска федерация. Не е ли все едно как ще наричат Номенклатурия?

 

На всичко отгоре мерките, които Тръмп възнамерява да приложи – сигурен съм, че не са негово изобретение – представляват капка в морето на безработицата. Икономиката на страната е закъсала отдавна. Преднамерено я водеха към фалит. Навсякъде по света се намират осъзнати и мислещи хора, които виждат истинската картина и дори иронизират напразните и безплодни усилия на Рейгъновци, Клинтъновци, Бушовци, Обамовци и Тръмповци.

 

В случая ще представя оценката на германска журналистка, направена в предаване на правителствената телевизия “Deutsche Welle”, за която следва да предполагаме, че е на страната надесния“ нов наемател на Белия дом. Все пак „дяснатакомсомолска активистка Ангела Меркел и нейните „християн-демократически“ другари имат числено превъзходство в коалицията, обединилалевицатаидесницата“.

 

Като коментатори, редом до водещата Мелинда Крейн, главна политическа кореспондентка на “Deutsche Welle”, думата взимат Том Гоелер – експерт по сигурността и Улрике Херман – икономическа редакторка на берлинския всекидневник “Die Tageszeitung”. Предаването се състоя на 19 янураи 2017 година.

 

 

 

 

 

САЩ са бивша империя, икономически слаба страна с тоталитарно управление на една партиякомунистическата. При това силно зависима от настроенията и волята на ционистите. Водят гипърва икономика“ на земята и „единствена свръхсила“, както навремето СССР. Всички нещастници, които бяхме принудени да обитаваме огромния съветски концлагер и не се отказваме да научаваме и мислим, отлично знаехме, че това беше тежко болен колос с прогнили глинени крачка.

 

Както преди дни прогнозира в едно от изданията на неоконсерваторите евреинът Анатол Лийвен, професор в Джорджтаунския университет в Катар и член на ФондациятаНова Америка“ във Вашингтон,[146]може би ужасната перспектива за САЩ е да бъдат глобална суперсила с вътрешна политика като тези във Филипините и Аржентина“. И стига до заключението, че „САЩ е олигархия“, запътила се към Третия свят.[147]

 

Когато бях икономически наемен убиец“ – продължава Джон Пъркинс, – „едно от нещата, които вършехме, беше да предоставяме огромни заеми на тези [закъсали] страни. Но в действителност парите никога не отиваха в държавите. Те отпътуваха към нашите големи корпорации, за да изграждат инфраструктура в тези страни. А когато правителствата не можеха да изплащат своите дългове, настоявахме да приватизираме техните водоснабдителни системи, канализационните им мрежи, техните системи за електроснабдяване.

 

Сега виждаме съвсем същото да става в Съединените щати. Флинт, щата Мичиган, е най-добрият пример за това.[148] То не е империята САЩ. Това е една корпоративна империя, отбранявана и подкрепяна от американската армия и ЦРУ. Но това не е американска империя. Тя не помага на американците. Експлоатира ни по същия начин, по който беше свикнала да експлоатира всички онези страни по света.[149]

 

Нещо да ви напомня тукашното дередже? Нима преди година не забелязах и не изтъкнах: И Хитлери Клинтън, и Доналд Тръмп обещаваха да оправятинфраструктурата на САЩ. Обикновен държавен капитализъмсоциализъм.

 

Надявам се все някой да е запомнил точната, макар и неизчерпателна дефиниция на комунизма, формулирана от Александър Зиновиев. Поне според мен той пръв изтъкна, „веднъж установена, комунистическата организация може да съществува без компартия, без марксистка идеология и дори с многопартийна система.“[150]

 

В САЩ това е станало доста преди Европа. Скоро след като тази система била наложена в Русия, а след това в Монголия.

 

Имате ли представа как през есента на 1932 година сакатият еврейски социалист Франклин Делано Рузвелт е бил назначен за стопанин на Белия дом? Използвали системата „Тамани Хол“. Обяснявал съм откъде произлиза названието й и какво представлявала тя. Накратко, наричали Тамани Хол седалището на нюйоркската община през първата половина на ХХ век. Тогава лидерите на еврейската организирана престъпност в града – все имигранти от Руската империя, по-малко от Германия и Австро-Унгария, извили ръцете на синдикалните лидери. И започнало масовото принудително участие на работниците на избори. Оттам и синдикат като нарицателно за организираната престъпност.

 

Та в разгара на икономическата криза, при смазващата безработица, през 1932 година из целите Съединени щати събирали безработните в бригади за гласуване и ги отвеждали с камиони до избирателните бюра. Известно е, че приизбиранетона Рузвелт били счупени рекорди. Някои безработни гласували по 12, 13 даже 15 пъти!

 

Дни след като влезе в Овалния кабинет, новият стопанин на Белия дом обяви, че „ще предприеме мащабно разследване на изборните измамипрез ноември миналата година Чуруликанията[151] на президента в сряда [25 януари т.г.] не заявиха специално желание за преразглеждане на президентските избори през 2016 г., на които той победи в електоралната колегия, независимо, че Хилъри Клинтън спечели с повече от 3 милиона гласа.

 

Ще настоявам за голямо разследване на ИЗБОРНИТЕ ИЗМАМИ, включително на онези, регистрирани да гласуват в два щата, на тези, които са извън закона, и… даже на онези, които са регистрирани да гласуват, но мъртви (а мнозина – от дълго време). В зависимост от резултатите ще укрепим процедурите за гласуване!“ – написа той в две послания.[152]

 

Напомня една повест на Николай Гогол. И това едемократичният пример“, който човечеството е длъжно да следва във фазата на глобализацията? Халал да ви е! Не случайно само комуняги и ченгета станахаевроатлантици“. Гнусно!

 

Такива работи. По същото време – началото на трийсетте годинив Съветска Украйнастраната на Ленин, еврейските болшевишки комисари планомерно и систематично изтребвали християнското население. На първо място – трудовото селячество. След година-две Рузвелт щял да се възползва отсветлияопит на своите съветски съидейници и на бъдещия си съюзник Йосиф СталинУинстън Чърчил – един от създателите на концентрационните лагериизпробвал по-мек вид на тази репресия по-рано – по време на Англо-Бурската война в юга на Африка

 

 

 

„Те“ няма да оправят системата,

затова ние трябва да го направим[153]

 

 

 

Иначе, церемонията по встъпването в длъжност на Доналд Тръмп се оказа, че не е сефтето направозащитникаДжон Луис. Въпреки твърденията му, че това е така, излезе, че и той излъга. Пропуснал е и встъпването в длъжност на 43-ия президент на САЩ, comrade Джордж У. Буш. И го изобличиха[154]

 

За шепата хора като мен, които през целия си живот са мечтали България да се върне към нормалността, трагедията е и духовна. Към нормалността ще рече посегналите на нейния народ, собственост и занятия, природа, независимост, история, култура и самочувствиеда отидат където им е мястото – зад решетките. А поне две трети от хората бързо да станат собственици, да се самоиздържат. За нас настоящето е равно на погром във война.

 

За да приключа с тази тема, ви моля: Само хвърлете поглед назад към онези, които посрещаха семейство Клинтън у нас през ноември 1999 година. Кои бяха те, кому служеха и още го правят?

 

Това са само съветски агенти – до един, без изключение: Петър Стоянов, Иван Костов, Стефан Софиянски, Александър Божков, Надежда Михайлова, понастоящем Нейнски, Асен Агов, Иво Инджев, проститутки от милиционерските мазета, наричани кабаретаНе ги различавате като московска пета колона, понеже сте невежи, неинформирани и без никакъв потенциал за събиране и анализиране на фактите. А най-вече – предубедени сте и не желаете да узнаете истината такава, каквато е. Тъй като сте и малодушни. А шестото чувство ви подсказва, че болката в малките ви мозъчета хич няма да бъде лесна за понасяне.

 

Също така, защото в най-кратки срокове предстоят нови значителни промени. Ще зърнете същите фигури или техните дечица, но вече набиващи крак в такт с актуалните ритми от марша на настоящия етап от световната революция. Не се съмнявайте. Ще стане скоро. Даже вече започна.

 

 

 

 

 

Познавам двете лица от видеозаписа още от 1991 година, когато бях вторият човек във всекидневника „Подкрепа“. Пламен Даракчиев доведе Цветанка от кюстендилските номенклатурни среди. Но не й бере греховете.

 

А другарят Ботев? По онова време той беше заместник-директор на Института по маркетинг. Директорът – Златин Тепсиев – „Голди“, го влачеше със себе си. Поинтересувах се, как така тези двама младежи са се оказали на върха на организация, която беше напълно неизвестна? Връхлетя ме многозначително мълчание. Обаче тъкмо неизвестността и названието й издаваха, че институтът свързан с АОНСУ при ЦК на БКП и със съответните управления на Държавна сигурност – вероятно Четвърто и Шесто.[155]

 

Голдии Бранимир идваха, защото се бях заел да помагам на левскарите да си върнат футболния клуб без милицията. За което горко съжалявам. Даже, когато заведох Мария Луиза и мъжа й Бронислав Хробок на стадион „Васил Левски“ за футболния мач между „Левски“ и ЦСКА, покрай моя скромност Петър Петров – „Кучетои въпросният „Голдиуспяха да се шмугнат и да се настанят току до княгинята“. Впоследствие ми стана ясно, че Държавна сигурност е контролирала цялата шашма чрез сгърчения силует на Димитър Коруджиев – тогавашната „икона на СДС“, който със сигурност направляваше поне Златинчо.

 

Откъде се появи това поредно чудо на милиционер-демокрацията?

 

Роден съм в Карлово, така че няма как да не съм потомствен левскар. Роден съм на улица „Васил Левски“, а още като бебе едно от първите места, които съм посетил, бе къщата на Васил Левски. Израснах в София, на ъгъла на „Витошка“ и „Парчевич“. Имах късмета да живея в левскарска махала. Учих и в левскарски училища, като 127-о и Френската гимназия. Няма да говоря повече, а ще покажа какво мога с действията си“, каза Бранимир Ботев.[156]

 

Обидно е за махалата ми, защото тя е моя и на съкварталците ми, а не на пръкналия се в Карлово другар. Помня как чрез терор, принудителния институт на сгъстяването и прехвърлянето на идеални части от жилища, с изфабрикувани съдебни процеси вадеха истинските собственици от апартаментите им. За да настаняват милиционерски изчадия като Бранимир Ботев. Как е учил във Френската гимназия? С попечителството на БКП и ДС, разбира се.

 

Да дели махалите и училищата налевскарскии други издава селяндурски пиримитивизъм. Но да видим как се е развило другарчето след онази 1991 година, когато се появяваше като земестник-директор на Института по маркетинг.

 

Бранимир Ботев през февруари [2015 г.] беше освободен от поста си на заместник-министър на туризма. Той е бивш председател на Асоциацията на производителите, вносителите и търговците на спиртни напитки в България.

 

През 2012 година Ботев е бил член на Консултативния бизнес научен съвет при министъра на земеделието и храните. През същата година е членувал в Управителния съвет на Деловая Русия“, а през 2008 годинав този на Националния борд по туризъм.

 

През 2007 година е бил член на УС на Европейската конфедерация на производителите на алкохолни напитки. Година по-рано той оглавява родната асоциация на производителите, вносителите и търговците на алкохол у нас, а в периода 2002-2004 е председател на Надзорния съвет на винарска избаРозова долина“, която се намира в град Баня.

 

Той е дипломиран магистър по Социология с профилСоциално управление“ от Софийския университет. Специализирал е „Стратегическо управление и маркетинг“ във Франция. Владее френски, английски, руски и арменски.[157]

 

Членството в „Управителния съвет на Деловая Русияобяснява почти всичко. Завършил социология, станал заместник-министър на икономиката, после на туризма… Отявлен „евроатлантик“, каквото и да означава това. Сега – обърнал лопататаприсламчва се към новитенационалистически тенденции“. Всеки има право да се променя, смятате вие.

 

Този Бранимир се прочу с аферата с компенсаторните записи, носеща името на майка му, варненската арменка Анжел Вахан Енгибарова-Шмид.[158] Ето откъде е това „владее френски, английски, руски и арменски“! Колко гивладее“?

 

Друго чудо на демокрациятаЛияна Панделиева, секретарката на Иван Гарелов, която радваше юдейските старини на американския посланик Сол Полански, твърди, че Бранимир Ботев нямал ни най-малка представа от туризъм. По време на „Световната туристическа борса WTM в Лондон Ботев продължава да промотира частна фирма, която получава пълен достъп до цялата информация в туризма, при положение че съществува Информационно обслужване

 

Пълна изненада се оказа за Бранимир Ботев факта,[159] че България е член на Европейската асоциация за пешеходен туризъм. Нейният председател Лиз Нелсън пристигна у нас в края на юли. Главният секретар на Българския туристически съюз (БТС) Венцислав Удев още тогава каза за „Гласове“: „За голямо съжаление г-н Ботев дори не знаеше, че съществуват такива пътеки. Въпреки че му изпратих преди седмица в една страничка откога сме членове, писах му, че 16 години преди да влезем в ЕС, вече сме членове на това сдружение, че сме построили първите европейски маршрути, които са на територията на Балканския полуостров, той дори не си беше направил труда да я прочете. Разговорът се водеше на английски, а той се обърна към мен на български и попита: „Ние имаме ли такива пътеки?[160]

 

В скандала с компенсаторките на тандема Анжел Енгибарова-Шмит Бранимир Ботев бяха замесени видни дейци на БКП-СДС, свързани с ония служби. На първо място – заместник-министър председателят и министър на икономиката Александър Божков, по майка Бакиш, заместник-председател на СДС, „синият барон с червено сърце“, както доста точно го характеризира седмичен вестник. (Вижте илюстрацията.) Черната работа беше свършила заместник-министърката на промишлеността Едит Гетова, чиято заслуга за този пост беше нейният еврейски произход, както твърдят някои.[161] А според мен – разпоредбите на Държавна сигурност. Както и връзката на мъжлето й – неуспелия баскетболист Владимир Боянов от Пернишко,[162] с Костадин Тренчев и личния му синдикат. (Вече знаете какво се крие зад последното съществително.)

 

 

 

Чалгарска драма: Те ви лъжат, вие им вярвате

 

 

 

Обезщетението на българката с немско гражданство Анжел Вахан Енгибарова-Шмит по Закона за обезщетяване на собственици на одържавени имоти, за краткост наричан „закона Лучников“, се оказа 250 пъти по-високо от реалното.

 

Тя е получила за бащината си фабрика във Варна компенсаторни записи на стойност 70 милиарда стари лева. [70 милиона след деноминацията от 1999 г.] Преди 9 септември 1944 едва ли е съществувал такъв завод, чиято цена да е толкова висока. (Варналии твърдят, че става въпрос за неособено голяма фабрика за печки.) Измамата е станала, като се използва формулата за изчисляване на стойността на имота в днешно време. Според нея при определяне стойността на обезщетението не трябва да се взимат предвид деноминациите на лева през 1951 и 1962 г. и ако това е станало, то коефициентът трябва да се отчете и в числителя, и в знаменателя на формулата. По необясними причини обаче коефициентът 250 е попаднал в числителя, а не е попаднал в знаменателя, и обезщетението на Анжел Вахан Енгибарова-Шмит е нараснало с 250 пъти.[163]

 

Ще дам пример с реален собственик – мой близък приятел, чиито двама дядовци са убити от комунистите. Първияткато народен представител, осъден от т. нар. Народен съд, на 1 срещу 2 февруари 1945 година.

 

Преди повече от петнадесет години той осъди държавата на всички възможни инстанции, в това число Върховен административен съд, за отнети имоти на стойност около половин милион сегашни лева, платими във вид на компенсаторни записи. Става дума за редакционна сграда на вестник и печатница към нея, както и голяма семейна къща, в която са живели предците му – на пъпа на София.

 

Уви, до ден днешен същата тази държавана Андрей-Лукановци, Желю-Желевци, Жан-Виденовци, Иван-Костовци, Сергей-Станишевци, Александър Божковци, Енгибарова-Шмит и Бранимир-Ботевци не му е изплатила нищонито лев. Нито в реални пари, нито във вид на компенсаторни бонове!

 

А пожарникар-премиерката не се свени да обижда страдалците, ощетени с всичко, наричайки ги пренебрежителнореститутки“… Даже червеният Сашо-Дончев всекидневник „Сегабеше заключил, че „само приближени до властта случиха с реституцията“! Така е.[164]

 

В края на мандата на правителството на Обединените демократични силиОДС, когато възмутени комунисти възроптаха, че Костовите хора дават и на седерасти, секретарят на първична партийна организация на БКП и „министър на икономиката Петър Жотев нареди на заместника си Левон Хампарцумян да извърши проверка дали г-жа Гетова е подписвала такива компенсаторни записи и кой е виновникът за изплатеното 250 пъти по-голямо обезщетение… Няколко централни всекидневника написаха, че проверката е завършила и Едит Гетова нямала нищо общо с тази афера

 

Направените оценки от експертните лица се утвърждават от министъра или областния управител. В случая с компенсаторните записи на г-жа Шмит това би следвало да е Александър Божков, затова подозренията паднаха върху него. Върху временните удостоверения на въпросната г-жа обаче стои подписът на Едит Гетова. Под парафа стои на ръка допълненото уточнение, че Гетова се е подписала там от името на министъра. Навярно проверката на министерството на икономиката ще установи дали зам.-министър е имал право да подписва удостоверенията и защо го е направила.

 

Обезщетяването със записи е станало с решение №РД-24-240 от 2 март 1999 г. Още на 29 март близо 5.6 милиарда стари лева от записите вече се прехвърлят на фирма А.Р.U.S. Въпросната фирма е регистрирана в офшорната зона в щата Делауеър, САЩ. По-късно стана ясно, че с тях е платена 20 на сто от цената на комбинатСвилоза“, където А.Р.U.S. е купувач заедно с РМД. На 6 април се прави ново прехвърляне на компенсаторни записи от г-жа Енгибарова-Шмит, а на 18 май други 10 милиарда стари лева са прехвърлени на офшорната фирма Stergy Metals Co. ltd, регистрирана в Кипър, Никозия.[165]

 

След което на другарката Едит Гетова й се наложи да се крие от правосъдието в Испания. Ръката на туземната ни милиционерска Темида не успя да я стигне. Чух, че като изтекла давността, се е завърнала. Притежавала имоти на Иберийския полустров и по тези земи.[166] Така сме ний, така поглеж – от баскетболния клубКремиковцидо червена чорбаджийка има само една невидима връзка с тоталитарната власт и нейните репресивни тайни служби.

 

Разсекретените документи на ония служби показаха, че другарката Едит Петрова Гетова от град Станке Димитров  е била вербувана за секретен сътрудник на Държавна сигурност в самото навечерие на промените – на 20 юни 1989 г. Избрала си е агентурен псевдонимИванова“. Докато е получавала не малка заплата като земестник-министърка, товарищ Гетова, Едит Петровна, е била на хранилка и другаде, на по-луксозна трапеза. Например в Съвета на директорите наНефтохим“,[167] където всеки месец се е подписвала във ведомостта за петцифрена сума!

 

Все в дните на скандалаЕнгибарова-Шмит“ днешният главен редактор на Иво-Прокопиевия седмичник „Капитал“ е посочил:

 

Пълномощник на неочаквано забогатялата стара дама е Бранимир Ботев Ботевнеин близък родственик. Той от своя страна е съдружник и собственик в четири фирми – „Ибико“, „СпомарЛевски Спартак“, „Юс консулт“ – София, и „Лега арх“ ЕООД. В „СпомарБотев е съдружник с фирма „ХолидейН“ ЕООД, която е 100 процента собственост наНове холдингна Васил Божков, а преди е била на хазартната фирмаАй Ем Джи“, където участие освен Божков имаха и Младен Михалев-Маджо и хора наМултигруп“. Бранимир Ботев е представляван от своя приятел от Пловдив Димитър Вълков. Осведомени твърдят, че другият приятел на Ботев е съпругът на Гетова.

 

Важна подробност за Бранимир Ботев е, че освен всичко той беше и съветник на министъра на администрацията Марио Тагарински, който беше и национален координатор по въпросите за обезщетяване на гражданите по ЗОСОИ.[168]

 

Марио Тагарински от Ямболско е от пеликаните на Костов, който напълни дебела гуша при кметуването на Стефан Софиянски в столицата. Ръководител на едно от казината на „Ай Ем Джи“, открито в далечен Парагвай, е бил лесно разплакващият се комунистически наследник КонстантинТитиПапазов. А „баш левскарятБранимир Ботев нямал нищо против да върти далавера със собственика на ЦСКА Васил Божков с особения прякор. Сватът на Стефан Софиянски.

 

Евроатлантици“! Няма що.

 

Защо е възможно това? Поради елементарната причина, че у нас не съществува никакво, даже най-нищожно обществено чувство за справедливост. Заразата на комунизма е проникнала до самата канава в тъканта на населението. Покварила го е напълно и никой не се интересува кой какъв е, от къде се е появил, какви са предците му, какво представлява самият той.

 

Изглежда гласоподавателите се идентифицират със злото у човека по-лесно, отколкото с доброто.[169]

 

 

Ето как и защо комунета и ченгета като Бранимир Ботев са вечни. За тях никога не съществуват проблеми. Довчера е пропагандирал глобализма, НАТО и Европейския съюз. Днес се представя като новопокръстен националист, следващ „световните тенденции“. Изпълнителен директор е на Европейския институт за стратегии  и анализи при БАН. Преди това е бил… „съветник на председателя на БАН акад. Воденичаров“, за когото казва:

 

БАН и Министерство на икономиката имат добра синергия в тази връзка. Академик Стефан Воденичаров е доказан световен капацитет и съпредседател на Българската оръжейна промишленост. Само преди месец министър Лукарски и акад. Воденичаров подписаха споразумение за широко поле от съвместни инициативи и съвместна работа между двете институции.[170]

 

Какво има за обсъждане. Тези курвета са жени за всякакъв вид бардаци във всички времена. Независимо как ги оцветяват, никога не забравяйте: пред всеки публичен дом свети червен фенер

 

Бранимир Ботев има интереси в туризма. И пламенно ги отстоява. Цветанка е същата бира, както казват днешните зевзеци. Селска чайка, прелетна птица, успяла да пусне пеликанска гуша и да върти трътка като гъска.

 

Така е. Ботев-Енгибаровци и подобните им негодници биват смятани зауспели“, за гявол момчета. Морал, съвест? Какво е това? Даже свободата не означава нищо вече!

 

Сега наблюдавайте внимателно мутрата на следващия герой. Той е изкуствено същество. Вгледайте се в почти липсващите устни, в цялостната роботизирана безизразност на физиономията. Тази рижа глава издава дегенерация.[171] Съществото представлява един отЕвереститена комунистическия цинизъм:

 

 

 

 

 

Дегенерат.

 

Това, че масоните притежават набор от генетични дефекти, не е достатъчно, за да бъдат приети в кахала.[172] И ето, някак си, намирайки се в стадия на израждането, те се събират в предверието на кахаламасонските ложи. Когато узреят напълно, тоест, когато съберат пълния букетдецата им ще бъдат полуненормални, късогледи, рижи, куци – тогава, като съветски знак за качество, като печат на дявола, следват браковете на децата с евреи. А след това поредният туземен дегенерат се влива в редиците на световното еврейство.

 

А окончателната, третата съставна част на израждането – всевъзможни вродени дефекти на организма: късогледство, заешка устна, вълча уста, куцане (конска копито), суха ръка [Сталин е роден със суха и по-къса лява ръка] и т.н. Или – рижи коси

 

Не случайно още Петър Първи издал декрет, съгласно който на кривогледи и рижи било забранено да свидетелстват в съда, „понеже прикриват лукавството си“…[173]

 

Онова, което е „стегнало шапкатана комунистическия дегенерат, се нарича „Лично задължение на члена на БКП по зачисляване и ефективно използване на партийната собственост“.

 

 

 

Основна идея на социализма, че „работниците нямат отечество“,

и затова никога и при никакви обстоятелства социалистите

не бива да защитават държавните интереси[174]

 

 

 

Неговият текст, доколкото ми е известно, е гласял горе-долу следното:

 

 

Лично задължение пред БКП.

 

Аз…………………………. член на БКП от ………. година,

 

партиен билет № ……….. с настоящото потвърждавам съзнателното си и доброволно решение да стана доверено лице на партията и да изпълнявам възложените ми от партията задачи, където ме изпрати и във всякаква обстановка, като не разкривам своята принадлежност към институцията на доверените лица. Задължавам се да пазя и внимателно да използвам в интерес на партията поверените ми финансови и материални средства, възстановяването на които гарантирам още при първо поискване. Всички спечелени от мен в резултат на икономическата дейност на фонда на партията средства признавам за нейна собственост и гарантирам предаването им по всяко време и на всяко място. Задължавам се да спазвам строгата секретност на поверените ми сведения и да изпълнявам поръченията на партията, които ще ми се предават от упълномощени за случая лица.

 

Подпис на члена на БКП ……..

 

Подпис на лицето, приело личното задължение ……..

 

 

Вие или вашите майки и бащи подписвали ли сте подобен документ? На мнозина от доверените лица Партията е предоставила шанс за развитие на наследниците им. При горните твърди и ненарушими условия. Щом бъдат призовани поради необходимост, независимо къде се намират, „шапката да ги стегнеи да се явят в съответния невидим полк на БКП.

 

Този, от видеосвидетелството, не знае добре български. По-съществени са признанията му:

 

Там работеха няколко млади души.[175] Някои от тях познавах отпреди. С някои бяхме съученици и състуденти.

 

Колко от вас имат съученици и състудентипознати, които работят за т. нар. президент? Какви училища сте завършили вие, и какви те? Как ги приемат навсякъде, преди всичко вдемократичнияЗапад? Портите на най-престижните университети винаги са отворени за тях. И как така нормални българчета, които не произлизат от номенклатурни семейства, биха могли да получат пълна държавна стипендия? Не влизайте в чепиците на Братя Грим и не ми разказвайте приказки. Няма такъв филм. Сценарият за него не е написан.

 

Не се ли впечатлявате? Не се ли ядосвате? Не ви ли е обидно?

 

Бащата на този е един от идеолозите на ЦК на БКП. Професор, директор на Института по философски изследвания към БАН. Днес е преподавател в УНСС и директор на Тракийския научен институт. Бил е главен секретар на Българското философско дружество (1978–1989). Длъжност, за която задължително условие беше принадлежността на Държавна сигурност.

 

Васил Проданов е бил директор на Института за философски науки (1988–1992) и на Института за философски изследвания към БАН (1995–2010). Автор е на стотици научни публикации, излезли в България, САЩ, Русия, Германия, Франция, Испания, Холандия, Полша и др., както и на 21 книги.

 

Как от село Куклен, Пловдивско, другарят Проданов е изкачил цялата тази кариерна стълба? За умните хора отговорът е ясен: Сключвайки договор с дявола. Съвсем млад е станал член на БКП. През 1975 година, едва на 29, го направили „кандидат на философските науки“. Нещо твърде странно в онази геронтофилска среда. А под „философските науки“ другарите разбираха „научния комунизъм“ – марксизма ленинизма. В тази област малограмотният правешки простак беше признат затитан!

 

На Проданов са му били необходими още 12 лазарника на навеждане и лизане на по-висши номенклатурни задни части, за да го произведат в чинове „доктор на философските науки“ и професор. Всичко това става възможно поради две обстоятелства.

 

Първото е членството му в БКП. Второто, че през 1979 година другарят Васил Костадинов Проданов е бил окончателно вербуван за агент от Държавна сигурност. Избрал си е псевдоним „Иванов“. Първоначално работил като доносник за своите колеги в Шесто управление. Когато започнал да пътува в „гнилия капиталистически свят“, както наричал Запада, станал агент и на Първо главно управление.

 

Какво да ви занимавам още? Преди осем месеца, в интервю за неговия любим вестник „Дума“, Проданов все така злобно хулиглобалния капитали възхвалява съветския строй.[176] Забравил, как собственият му отрок, дегенератът Констатин, е бил образован от същия тозиглобален капитали усърдно го обслужвал. Даже е слугувал на едни от най-ретроградните му престъпни клетки, каквато е банката “Goldman Sachs”.

 

Дни след като наследникът му дегенерат беше назначен за главатар на БКП, филиал АБВ, в телевизионно интервю, което нямам намерение да търся, за да посоча, Георги Първанов, агент „Гоце“, призна, че младият „Проданов е по-ляв от мен“![177] Верен син на Партията, Коцето е спазил условия и изпълнява ангажиментите, поети от неговия баща.

 

Ето как един от осведомените партийци описа нищожна част от грабежа:

 

Акцията с куфарчетата изплува като фотографски образ в легенче с проявител. Става ясно, че е осъществена от тандемаБКП-ДС“ и е преминала на три нива:

 

 МЕСТНОв София и в окръжните градове. Правило: „На много хора по малко“.

 

ЦЕНТРАЛНОв София. Правило: „На малко хора по много.“

 

ВИСШЕпо чужбина. Правило: „На съвсем малко хора съвсем много.“ Тук сумите не са давани на ръка, а са внасяни по сметки в чужбина

 

Но най-приближените[178] са обезпечавали не само себе си, но и децата, и внуците, че и правнуците си. Една от съпругите на член на Политбюро и активен участник в свалянето на Тодор Живков е питала някои от жените на високопоставените [комунистически] особи: „А вие колко получихте?[179]

 

Да не вярвате в раздаването на милиони по различен начин; в предоставянето на солидни кредити, някои – безлихвени, което е подарък, а не заем; в затварянето на очите пред осъществяването на сделки – предимно вносно-износни, чийто финансов резултат е бил превеждан по сметки на предварително посочени другари; в основаването на задгранични нашенски или смесени дружества, които в навечерието на промените в БКП или след тях преминаха в ръцете на комунисти и ченгета; провождането за обучение и престижна работа на Запад; е все едно подобно на шопа, застанал пред клетката на жирафа в зоопарка, да настоявате, че: „Те такова животно нема“.

 

Лично бащата на Валери Симеонов Балевскилидер на шайка, представяща се за „патриотипо споразумение и интереси, разбира се, ми разказа своята история. Бил син на най-богатия земеделец в село Чирен, Врачанско. В първия ден на кооперирането баща му доброволно влязъл в ТКЗС. Като най-крупен собственик с най-солидно дялово участие, му предложили да стане председател на кооперацията. Той отказал. Но поискал да изпратят сина му във военно училище. Така бил изграден ядреният комунист Симеон Балевски

 

Да припомня друг такъв – Павел Писарев, син на царски офицер и на германка, свързана родствено с елита на нацистката партия. Съвсем млад станал комунист и издигнал лозунга: „Да се женим за дъщерите на Политбюро“. Сключил брак с внучката на Васил Коларов

 

И да не пропусна да изтъкна, че между 25 и 40 на сто от предприемачите у нас преди 9 септември 1944 година станали такива с руски, сетне – със съветски пари.

 

А дегенерацията?

 

За да проверим за дегенерация, е необходимо да започнем с проверка на семейното дърво“ – изрично подчертава нюйоркчанинът Григорий Климов, цял живот работил за ЦРУ.

 

Точно така: семейството и средата. Вие все така не се интересувайте кой откъде е изникнал. И приемайте, че всеки има право да се променя. Не го отричам, но на равнището на останалите, а не отново из номенклатурните висини.

 

Проданови спазват дадената клетва пред БКП и ДС. Онези, които си въобразиха, че могат да нарушават обета пред партията-майка, отдавна заминаха при своя родителсатаната в геената.

 

Какъв контраст само! Вместо дегенератът Васил Проданов и изроденото му чедо да са в каторга, та най-сетне да полагат някакъв смислен, полезен труд, те се реят в облаците на чалгарска Номенклатурия. Докато:

 

Във втората част на филма за [министър-председателя Иван] Багрянов показах разговори с децата на избитите представители на някогашната интелигенция – ами те бяха полуграмотни и смачкани хора. Синът на Багрянов е бил на 7 години, когато убиват баща му. Единственото, което са му позволявали, е да опложда крави и през цялото време са го подозирали, че може да направи саботаж. И как искате да има интелигенция? Всъщност създаден бе един нов тип интелигенция, по новата система, в щастието на която едни бяха повярвали, а други бяха накарани да повярват. И макар голяма част от тези хора да бяха разочаровани, те вече бяха влезли в капана. Така започна създаването на една продажна класановата интелигенция.[180]

 

Сега още веднъж се вгледайте в изродената злобна мутра на представителя на поредната вълна на комунизма. Проектът БКП-АБВ, в който намериха убежище едни от най-големите мръсници на комунистическия режим и последвалия го ужас, избутва напред и нагоре истински дегенерат. Даже физиономията наГоцене излъчва толкова отблъскваща неприязън, колкото на този млад другар. Той е образец на онова, което от десетилетия говоря за златото на партията и назначените протагонисти, длъжни да върнат предоставеното им, когато стане потребно.

 

Приключвам тази част с пример за това, как световната Номенклатурия подбира своите кадри: в СССР, в САЩ и у нас. Който има очи, ще види; който има уши, ще чуе. Онези с акъл и ще схванат.

 

 

 

 

 

Ето я отровната гной, която капе от гниещото червясало око на комунизма.

 

Тези дни нявгашният ляв тестис на Иван Костов, съосновател на партийката му, криещ своите провинциални комплекси зад порой от чуждици, заяви, че „антикомунизмът с неговата реторика е анахронизъм“.

 

Истинският реваншистки антикомунизъм е единственият спасителен път за остатъчните българи, за хората, за човешките същества. Виждате докъде водят всички други друмища – от черните междуселски пътеки, през шосетата чак до магистралите. Те неизбежно стигат до фаталния край. Ако това е вашата мечта, следвайте я, като набивате крак все в същото направление.

 

 

Иначе, разбрах посланието от масовото (не)участие в анкетата. Ще го коментирам в следващата публикация. Но все по-ясно ми става, колко по-грамадна става пропастта, която ме отделя от вас.

 

Дано не аз, а вие да сте прави. Последните двадесет и седем години и половина ми дават основание да използвам банален израз в твърде печален нюанс: Надали.

 

 

 

 

 

 

 

Следва.

 

 

 

 

 

 

За връзка с автора:

mejdu_redovete@abv.bg

 

 

 

 

 

От сърце благодаря на всички досегашни дарители.

 

 

Този и за кой ли път – специално за постоянната щедрост на Иван П. И. от Перник, Пламен К. П. от Добрич, Милан К. К. от Варна.

 

 

Моля, извинете за нахалството, но за да се получават дарения независимо по какъв начин, е необходимо изписването на четирите имена на получателката:

 

 

Светла Кирилова Хайтова – Ифандиева.

 

Бог да ви въздаделично на вас, и на всички, които помагат за съществуването на сайта! Също така – да закриля всички добри хора. И да ги води към истината, сиреч – към свободата.

 

 

Признавам, надявах се, че поне половината от регистрираните посетители са съмишленици. И биха подкрепили тази медия с 50 стотинки или 1 лев месечно. Уви…

За улеснение, в страницата за дарения вече прилагам и адрес за изпращане на пощенски записи.

 

Сметката е така устроена, че не мога да известявам имената и броя на дарителите по банков път.

 

Съдейки по сумите, за себе си съм сигурен, че повечето дарители са едни и същи хора, които искрено помагат за съществуването на тази медия. Няма как да издържа дълго по този начин. Никой от тези благородни сърца не е длъжен на останалите, нито на мен.

 

Повтарям, че сметката е направена така, та да не се узнава нищо, в т.ч. броят, имената, адресите на дарителите и изпратените суми. Понякога научавам само броя на постъпленията от страната и чужбина и то само благодарение на ласкавото отношение на служителките.

 

Истина ви казвам: за да продължи да действа тази медия, е необходима вашата щедрост. Не преувеличавам. И няма как това да става с доброволните пожертвования само на едни и същи предани читатели.

 

Преди известно време в „Агора“ един анонимен подлец и клеветник ви посъветва: „Не хранете Ифандиев!

 

Изглежда мнозинството послуша съвета му.

 

 

Не желая никой да ме храни“. Но не съм в състояние да работя по 12-14 часа дневно, без моят труд да намери поне елементарна материална оценка. Пък и обикновено безплатните неща не са качествени.

 

В интерес на истината, с парите от вашите дарения успявам не само да поддържам сайта, който премина на по-висока такса, но и да си платя сметката за достъп в интернет. Може би още някои съвсем дребни неща. Толкова.

 

Преди доста време един от вас, който не се крие – чудесният специалист по английски език, преводач и преподавател Петър Коритаров, ми изпрати прилична за моите разбирания сума 50 лева. Когато предложих да я върна, защото ми се стори прекалена, той ми писа, четова е най-изгодната сделка в живота му“. Защото срещу тези „нищожни пари“ получаваогромен обем информация“.

 

 

Явно само шепа приятели на медията мислят така. Регистрираните посетители са повече от 1300. Гастрольорите са поне още толкова. Дори половината от редовните да са злонамерени, остават 650. Всеки от тях да внася по 1 лев месечно10 до 12 лева годишно, бих могъл да продължа. Това ще рече отказ от един не скъп вестник на четири седмици.

 

Не става… Но ще се боря, докато мога.

 

Явно няма необходимост от такъв тип публицистика. Истината вълнува малцина. Има по-важни неща…

 

Не съдя никого. Изцяло приемам, че вината е в мен, защото не откликвам на злободневието.

 

Признавам, че ми е късно да се променям.

 

Въпреки всичко, съобщавам, че можете да изразите щедростта си като изпращате малки суми на един пощенски адрес и на две сметки с един и същ титуляр, обявени в рубриката „Даренияпод главата на сайта или вдясно на основната страница, както и по пощата чрез запис на посочения адрес.

 

 

Достатъчно е да натиснете този бутон (позиция) и цялата информация ще се покаже.

 

 

Неудобно е, но поради преследванията няма друг начин.

 

 

По-добре е повече хора, и по разбираеми причини имигрантите, да помагат с малки суми, отколкото обратнотомалцинас големи.

 

 

 

 

 

 

 

 

ДОСТЪП ДО ПРОЕКТОЗАКОНА ЗА ДЕКОМУНИЗЦИЯ

 

 

Всеки, който прояви желание да разполага с копие от текста на Проектозакона за декомунизация, може да го прочете или придобие от online:

 

http://diagnosa.net/diagnosite-mi/%D0%BF%D1%80%D0%BE%D0%B5%D0%BA%D1%82%D0%BE%D0%B7%D0%B0%D0%BA%D0%BE%D0%BD-%D0%B7%D0%B0-%D0%B4%D0%B5%D0%BA%D0%BE%D0%BC%D1%83%D0%BD%D0%B8%D0%B7%D0%B0%D1%86%D0%B8%D1%8F%D1%82%D0%B0

 

 

 

 

 

 

 

ГЛЕДАЙТЕ В ИНТЕРНЕТ

 

Побързайте да гледате видеозаписите на старите издания на предаванетоДиагноза с Георги Ифандиев“, защото вече ги изтриват.

 

В YouTube от online:

 

http://www.youtube.com/results?search_query=%D0%B8%D1%84%D0%B0%D0%BD%D0%B4%D0%B8%D0%B5%D0%B2&suggested_categories=25&page=3

 

И във VBOX7 от online:

 

http://vbox7.com/tag:%D0%B8%D1%84%D0%B0%D0%BD%D0%B4%D0%B8%D0%B5%D0%B2

 

Записите са достъпни благодарение на усилията на Юри Комсалов от Скандинавия и на Марко П. от Великобритания.

 

 

 

 

 

 

ТЕХНИЧЕСКИ УТОЧНЕНИЯ

 

Ако размерът на текста ви затруднява и използвате търсачката Google, отидете в менюто горе на страницата, спрете върху третата възможна позиция отляво надясно и щракнете (кликнете) върху нея – ViewИзглед. Щракнете (кликнете) веднъж, за да се отворят възможностите. След което слезте надолу до седмата възможна – ZoomУвеличение, и изберете процента, с който да увеличите размера на страницата, без да я повреждате. Препоръчваме 150 процента.

 

Ако щракнете (кликнете) върху която и да е илюстрация, тя се увеличава. За да я върнете в предишния й размер, натиснете върху хиксчето“ в горната лява част на илюстрацията.

 

Ако щракнете (кликнете) върху номер на бележка под линия, автоматично ще попаднете на нея. За да се върнете в текста, моля, щракнете (кликнете) отново върху същия номер, но на бележката под линия.

 

Вече спокойно можете да четете всички публикации. Достатъчно е да влезете в някоя страница, например в „Диагнозите ми“, и горе вдясно да намерите бутона „Назад“. Натискате го (щраквате, кликвате върху него) и всички публикации се показват.

 

 

Системите за форуми работят по следния начин:

 

 

Има категории и всяка от тях има един или повече форуми. Във всеки един форум се пускат теми (posts), които хората дискутират.

В нашия случай, няма нужда от излишно категоризиране. Ето я структурата за момента:

 

 

Форум: „За сайта“:

 

 

Описание: „Тук можете да споделите Вашата градивна критика относно сайта и да докладвате грешките, които сте открили в него.“

 

 

Форум: „За предаването“:

 

 

Описание: „Тук можете да обсъждате проблемите, посочени в статиите. Какво е Вашето мнение? За или против? Защо?“

 

Форумната система, която ползваме, има екстрата да създава нова тема в момента, в който Вие пуснете статия. Активирано е. Също така има възможността за показване на профил на човек или пък за редактиране на собствения.

 

 

  • Как да създадете нова тема във форума?

 

 

Отидете в страница „Агора“. След което изберете в кой форум ще пишете – да речем избирате „За сайта“. Зарежда се нова страница в която ще видите бутон „Нова тема“. Оттам писането на тема е ясно.

 

 

  • Как да редактирате профила си през форума?

 

 

Отидете на страница „Контакти“. Има директна връзка „Редактиране на профила“.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

[1] Вж. “IOC and Alibaba Group launch historic long-term partnership as Alibaba becomes Worldwide Olympic Partner through 2028”, International Olympic Committee – IOC, olympic.org, Lausanne, Switzerland, Thursday, 19 January 2017 г., online: https://www.olympic.org/news/ioc-and-alibaba-group-launch-historic-long-term-partnership-as-alibaba-becomes-worldwide-olympic-partner-through-2028

[2] Вж. “Donald Trump has ‘great meeting’ with Alibaba boss Jack Ma”, BBC News, BBC, bbc.com, London, 9 January 2017 г., online: http://www.bbc.com/news/world-us-canada-38564679

[3] “Davos 2017: George Soros Just Threw Some Serious Shade on Donald Trump” by Stephen Gandel, “Fortune”, fortune.com, New York, NY, Thursday, January 19, 2017 г., online: http://fortune.com/2017/01/19/george-soros-donald-trump-davos/

[4] Стих от рефрена в “The Star-Spangled Banner” – „Знаме, обсипано със звезди“, националния химн на САЩ. Текстът е написан през 1814 година по време на Англо-Американската война, когато войските на бившата метрополия опожаряват столицата Вашингтон барабар със зданията на Конгреса и Белия дом. Всъщност поводът била обсадата на Балтимор.

[5] 003 – Video – Pope Francis Say That ‘Jesus Failed at the Cross’_1, в: Георги Ифандиев – „Всички сме в помията, но някои все още гледат към звездите…“, „Диагноза с Георги Ифандиев“, diagnosa.net, София, 30 декември 2013 г., online: http://diagnosa.net/diagnosite-mi/%D0%B2%D1%81%D0%B8%D1%87%D0%BA%D0%B8-%D1%81%D0%BC%D0%B5-%D0%B2-%D0%BF%D0%BE%D0%BC%D0%B8%D1%8F%D1%82%D0%B0-%D0%BD%D0%BE-%D0%BD%D1%8F%D0%BA%D0%BE%D0%B8-%D0%B2%D1%81%D0%B5-%D0%BE%D1%89%D0%B5-%D0%B3 или от YouTube от online: https://www.youtube.com/watch?v=Onx2LYAyenQ

[6] Аз съм Чарли, вече 74 години, фр.

[7] Вж. Justin Huggler – “The Burden of the Desert”, Short Books Ltd, London, 2014 г.

[8] “I just met a journalist in Berlin who I used to work alongside in Iraq. He reminded me what it means to report on atrocities” by Robert Fisk, Berlin, “The Independent”, independent.co.uk, London, Thursday 5 January 2017 г., online: http://www.independent.co.uk/voices/robert-fisk-berlin-iraq-war-reporter-journalism-isis-nazis-bombings-middle-east-what-it-means-a7510631.html

[9] Правилно – Съветите.

[10] Антон Югов – комунистически фунционер, първият министър на вътрешните работи в доминираното от комунистите правителство на престъпната коалиция Отечествен фронт. То е съставено от БРП (к), БЗНС, БРСДП, кръг „Звено“ и „независими“. Един от министрите – без портфейл, е Никола Петков, подписал се под приетата на 20 декември 1944 г. Наредба-закон за трудововъзпитателните общежития, евфемизъм за концентрационните лагери. Негов помощник и съветник – разбирайте слуга, е Аврам Кало – баща на говорителя на Георги-Първановата  Партия „АБВ“ – пряк филиал на БКП и ръководената от нея ДС. Във второто правителство на ОФ има и… радикал-демократ!

[11] “I Saw te Russians Take Over Bulgaria” by Charles Lanius, “The Reader’s Digest”, Volume XLVII, No. 282, New York, NY, October 1945 г., стр. 16-18. Броят на изданието с цитираната статия е в архива на автора.

[12] Преди 120 години не е съществувало.

[13] Генерал Аргиров.

[14] Названието на тайната политическа полиция в Кралство Румъния.

[15] Георги Константинов – „Аски калейдоскоп: Спомени на затворника в два тома“, Том ІІ, Издателство „Шрапнел“, София, 2006 г., стр. 259-260. Книгата е в библиотеката на автора.

[16] Отдавна се говореше, че Филип Димитров е влязъл в английската гимназия и в университета с привилегии на АБПФК. Оказа се вярно.

[17] Тодор Балкански – „Партизанският терор и вартоломеевите нощи в пазарджишкото краище“, ИК „Знак’94“, Велико Търново, 2008 г., стр. 219.

[18] Разказва го самият Дочев. Но има и други свидетелства. Например това: „Маргарит Мицев, депутат от СДС в 36-ото НС: Костов и Борисов десни? Не, и двамата са леви“, в. „Монитор“, monitor.bg, София, понеделник, 11 май, 2009 г., online: http://www.monitor.bg/article?id=198254

[19] Иван Дочев – „Шест десетилетия борба против комунизма за свободата на България“, Издателство „Пигмалион“, Пловдив, 1995 г., стр. 183.

[20] Вж. напр. О.з. ген. Полк. Кирил Косев – „Не пипайте досиетата на предано служилите на България родолюбци“, в. „Нова зора“, брой 30, София, вторник, 1 август 2006 г., стр. 5, 6, online: http://www.novazora.net/2006/issue30/story_02.html Брой от вестника на хартия в библиотеката на автора. Цели десет години никой от засегнатите не подири отговорност от Кирил Косев, нито опита да го опровергае.

[21] Вж. 003 – Video – Ivan Kostov Is an Agent of Soviet Secret Services – 5.03.2009, BNT, в: Георги Ифандиев“ – „Спасители на БКП – сказание за командира – Част ІV“, „Диагноза с Георги Ифандиев“, diagnosa.net, София, 7 октомври 2013 г., online: http://diagnosa.net/diagnosite-mi/%D1%81%D0%BF%D0%B0%D1%81%D0%B8%D1%82%D0%B5%D0%BB%D0%B8-%D0%BD%D0%B0-%D0%B1%D0%BA%D0%BF-%D1%81%D0%BA%D0%B0%D0%B7%D0%B0%D0%BD%D0%B8%D0%B5-%D0%B7%D0%B0-%D0%BA%D0%BE%D0%BC%D0%B0%D0%BD%D0%B4-4 или от YouTube от online: https://www.youtube.com/watch?v=lfni4m0ggrg

[22] 0017 – Video – Ivan Kostov’s Aunt Speaks, and Radan Kanev Is a Heir of Jwish Communist Murderers, в: Георги Ифандиев – „Мразещите минават за обичащи и градят мостове, които разделят…“, „Диагноза с Георги Ифандиев“, diagnosa.net, София, 27 юни 2016 г., online: http://diagnosa.net/diagnosite-mi/%D0%BC%D1%80%D0%B0%D0%B7%D0%B5%D1%89%D0%B8%D1%82%D0%B5-%D0%BC%D0%B8%D0%BD%D0%B0%D0%B2%D0%B0%D1%82-%D0%B7%D0%B0-%D0%BE%D0%B1%D0%B8%D1%87%D0%B0%D1%89%D0%B8-%D0%B8-%D0%B3%D1%80%D0%B0%D0%B4%D1%8F%D1%82 или от YouTube от online: https://www.youtube.com/watch?v=WGrE5i34t3A

[23] Вижте видеозаписа, с който завършва признанието на Иван-Костовата леля.

[24] Франсоа-Мари Аруе, Волтер (1694–1778) – френски философ, деец на Просвещението, борец против християнството. Живял в изгнание в Англия, Прусия, Швейцария. (Voltaire – “Oeuvres complètes de Voltaire: Essai sur les moeurs et l’esprit des nations … Siècle de Louis XIV”, Hachette, Paris, 1859 г.)

[25] Буквално: „За теб се разказва в баснята“, лат. В случая: „Залъгват ви с приказки“.

[26] Rabbi Harry Waton – “A Program for the Jews: An Answer to all Anti-Semites. A Program for Humanity”, вече цит. съч., стр. 13. Книгата е в архива на автора.

[27] Bank for International Settlements – BIS, основана на 17 май 1930 година със седалище в Базел. Тя все така действа и сега – без много шум. Основатели били Германия, САЩ, Британия, Франция, Белгия, Италия, Япония и Швейцария. През Втората световна война всички тези държави, без страната-домакин, били въвлечени по един или друг начин в бойните действия. Обаче финансовата институция не спряла да работи и за миг.

[28] J. Landowsky – “Red Symphony”, Translated with a Foreword by George Knupffer, The Plain-Speaker Publishing Company, London, 1968 г., стр. 26; в превода на български: Д-р Йожи Ландовски – „Червена симфония: Протоколите от разпитите на Кристиян (Кръстьо) Раковски по време на следствието в НКВД – януари 1938 г.“, ИК „Огледало“, София, 2009 г., стр. 77-78. На английски книгата е в архива на автора, а на български – в библиотеката му, тъй като е преводачът й.

[29] Вж. Bryan Mark Rigg – “Hitler’s Jewish Soldiers: The Untold Story of Nazi Racial Laws and Men of Jewish Descent in the German Military”, University of Kansas Press, Kansas, 2002 г., практически цялата книга, която е в библиотеката на автора;  вж. също  “Hitler’s Martial Jews”, “The Times”, London, December 6, 1996 г., online: http://www.codoh.com/newsdesk/961206.HTML в: Георги Ифандиев – „Да уточним: Нова Студена война или приказки за комунѐта? – Част 3“, „Диагноза с Георги Ифандиев“, diagnosa.net, София, 22 март 2014 г., online: http://diagnosa.net/diagnosite-mi/%D0%B4%D0%B0-%D1%83%D1%82%D0%BE%D1%87%D0%BD%D0%B8%D0%BC-%D0%BD%D0%BE%D0%B2%D0%B0-%D1%81%D1%82%D1%83%D0%B4%D0%B5%D0%BD%D0%B0-%D0%B2%D0%BE%D0%B9%D0%BD%D0%B0-%D0%B8%D0%BB%D0%B8-%D0%BF%D1%80%D0%B8%D0%BA-7#_edn68

[30] “Divisive, ungracious, unrepentant: this was Trump unbound” by Jonathan Freedland, “The Guardian”, theguardian.com, London, Friday, 20 January 2017 г., online: https://www.theguardian.com/commentisfree/2017/jan/20/donald-trump-divisive-ungracious-unrepentant-trump-unbound

[31] Иван Дочев – „Шест десетилетия борба против комунизма за свободата на България“, Издателство „Пигмалион“, вече цит. съч.

[32] Gary Allen with Larry Abraham – “None Dare Call It Conspiracy”, Concord Press, Seal Beach, Ca, 1971 г., стр. 32. Книгата е в архива на автора.

[33] “Divisive, ungracious, unrepentant: this was Trump unbound” by Jonathan Freedland, “The Guardian”, вече цит. съч.

[34] “China’s Now The World Number One Economy And It Doesn’t Matter A Darn” by Tim Worstall, “Forbes”, forbes.com, New York, NY, December 7, 2014 г., online: http://www.forbes.com/sites/timworstall/2014/12/07/chinas-now-the-world-number-one-economy-and-it-doesnt-matter-a-darn/

[35] “I Saw te Russians Take Over Bulgaria” by Charles Lanius, “The Reader’s Digest”, вече цит. съч., стр. 17.

[36] Доналд Тръмп определи износа на капитали, на предприятия и съответно на работни места от САЩ, разграбването на средствата, натрупани от средната класа, безразборното нахлуване на имигранти, превръщането на страната в държава от Третия свят, като “American carnage”.

[37] Вж. Библия, „Първа книга на Мойсей – Битие“, в действителност – „Сътворение“, гл. 32, ст. 28.

[38] Robert Hessen – “Breaking with Communism: The Intellectual Odyssey of Bertram D. Wolfe”, Hoover Press, Stanford, CA, 1990 г., стр. 164.

[39] “Kick It Like Borisov” by Michael Martens, “Frankfurter Allgemeine Zeitung”, превод в: Михаел Мартенс – „Ето оригинала на статията за Бойко Борисов, която „Дойче веле“ манипулира“, в. „24 часа“, 24chasa.bg, София, 7 септември 2016 г., online: https://www.24chasa.bg/mnenia/article/5748906

[40] „Борисов: В досието ми пише „враг на народната власт“, mediapool.bg, София, 23 декември 2016 г., online: http://www.mediapool.bg/borisov-v-dosieto-mi-pishe-vrag-na-narodnata-vlast-news258109.html

[41] Вж. „Асен Войнов пребиван и при царя, и при комунистите: Дядото на Бойко бил прочут кмет“, в. „Стандарт News“, Брой 5926  Година XVI, standartnews.com, София, понеделник, 13 Юли 2009 г., online: http://paper.standartnews.com/bg/article.php?article=285380

[42] Пак там.

[43] „Синът на мъжа на годината с право на строеж по 3,60 лв.“, в. „24 часа“, 24chasa.bg, София, 25 май 2010 г., online: https://www.24chasa.bg/Article/491947

[44] Вж. напр. Славей Костадинов – „Цвятко Цветков: Кръгът „Монтерей“ направи Бойко Борисов главен секретар“, Информационна агенция БЛИЦ, blitz.bg, София, 16 септември 2008 г., online: http://www.blitz.bg/article/6838 Вж. още: „Борисов дължи кариерата си на мен“, в. „Стандарт News“, Брой 5264, standartnews.com, София, вторник, 4 септември 2007 г., online: http://paper.standartnews.com/bg/article.php?article=202374; пълна стенограма от интервюто с Бригадир (Бриго) Аспарухов, кадрови офицер от ДС и бивш шеф на НРС, в предаването „Денят започва“ на БНТ в: „Бриго: Приятелски казах на царя да направи Бойко главен секретар“, mediapool.bg, София, понеделник, 3 септември 2007 г., online: http://www.mediapool.bg/%D0%B1%D1%80%D0%B8%D0%B3%D0%BE-%D0%BF%D1%80%D0%B8%D1%8F%D1%82%D0%B5%D0%BB%D1%81%D0%BA%D0%B8-%D0%BA%D0%B0%D0%B7%D0%B0%D1%85-%D0%BD%D0%B0-%D1%86%D0%B0%D1%80%D1%8F-%D0%B4%D0%B0-%D0%BD%D0%B0%D0%BF%D1%80%D0%B0%D0%B2%D0%B8-%D0%B1%D0%BE%D0%B9%D0%BA%D0%BE-%D0%B3%D0%BB%D0%B0%D0%B2%D0%B5%D0%BD-%D1%81%D0%B5%D0%BA%D1%80%D0%B5%D1%82%D0%B0%D1%80-news131652.html

[45] „Бриго Аспарухов: Аз направих Бойко главен секретар“, OFFNews.bg, София, 9 февруари 2013 г., online: http://offnews.bg/news/Balgariia_1/Brigo-Asparuhov-Az-napravih-Bojko-glaven-sekretar_156624.html Вж. също 0012 – Video – Communist B.B. – the Bankya Militiagirl Brigitte Bardot – in Her Own Oral Sauce – Part 2, в: Георги Ифандиев – „Колкото по-дълго живеете, толкова повече смърт, нещастия и гадости виждате. Ще издържите ли? – Част 5“, „Диагноза с Георги Ифандиев“, diagnosa.net, София, 28 февруари 2016 г., online: http://diagnosa.net/diagnosite-mi/%D0%BA%D0%BE%D0%BB%D0%BA%D0%BE%D1%82%D0%BE-%D0%BF%D0%BE-%D0%B4%D1%8A%D0%BB%D0%B3%D0%BE-%D0%B6%D0%B8%D0%B2%D0%B5%D0%B5%D1%82%D0%B5-%D1%82%D0%BE%D0%BB%D0%BA%D0%BE%D0%B2%D0%B0-%D0%BF%D0%BE%D0%B2%D0%B5-4 или от YouTube от online: https://www.youtube.com/watch?v=LOwqwGhjyZM Допълнителни сведения в: 0011 – Video – Communist B.B. – the Bankya Militiagirl Brigitte Bardot – in Her Own Oral Sauce – Part 1, пак там, и от YouTube от online: https://www.youtube.com/watch?v=Ke6LO-r5wm0

[46] „Бойко: Ако БСП ме бяха поискали, още щях да марширувам по плаца“, BNews.bg, София, петък, 5 март 2010 г., online: http://www.bnews.bg/article/67634-boyko_ako_bsp_me_byaha_poiskali_oshte_shtyah_da_marshiruvam_po_platsa?page=2

[47] „Бойко Борисов: Готов съм да остана и при червен кабинет“, Dnes.bg, София, 26 февруари 2013 г., online: http://www.dnes.bg/slideshow.php?mreporter&id=7065&pid=34055

[48] Пожарникарката слънце, фр.

[49] Уил Блай – млад, нашумял американски писател. (Will Bly – “Ravens in the Sky: A Dark Compass Novel”, Volume 1, CreateSpace Independent Publishing Platform, North Charleston, SC, 2015 г.)

[50] “Trump’s here. We have four years to write a better story” by Molly Crabapple, “The Guardian”, theguardian.com, London, Friday, 20 January 2017 г., online: https://www.theguardian.com/commentisfree/2017/jan/20/proto-fascism-america-i-hope-you-like-the-taste

[51] Пак там.

[52] В оригинала е “welfare”, което означава „благополучие“.

[53] “The full text of Donald Trump’s inauguration speech”, “The Guardian”, theguardian.com, London, Friday, 20 January 2017 г., online: https://www.theguardian.com/world/2017/jan/20/donald-trump-inauguration-speech-full-text

[54] Провален седмичник, който подобно на “Newsweek” вече не излиза на хартия.

[55] “Steve Mnuchin: ‘The Unemployment Rate Is Not Real’” by John Hayward, “Breitbart”, breitbart.com, Los Angeles, CA, Wednesday, 19 January, 2017 г., online: http://www.breitbart.com/big-government/2017/01/19/steve-mnuchin-unemployment-rate-not-real/

[56] Вж. 006 – Video – Donald Trump Calls ‘To Make America Great Again’ But Invests Abroad, в: Георги Ифандиев – „Те ни го причиняват, защото ние им позволяваме: Ако хората не знаят, страхуват се, или не желаят, кой може да ни спаси?“, „Диагноза с Георги Ифандиев“, diagnosa.net, София, 10 юли 2016 г., online: http://diagnosa.net/diagnosite-mi/%D1%82%D0%B5-%D0%BD%D0%B8-%D0%B3%D0%BE-%D0%BF%D1%80%D0%B8%D1%87%D0%B8%D0%BD%D1%8F%D0%B2%D0%B0%D1%82-%D0%B7%D0%B0%D1%89%D0%BE%D1%82%D0%BE-%D0%BD%D0%B8%D0%B5-%D0%B8%D0%BC-%D0%BF%D0%BE%D0%B7%D0%B2%D0%BE или от YouTube от online: https://www.youtube.com/watch?v=9luFlzEdElA

[57] Александър Зиновиев – съветски философ, един от изобличителите на комунизма, но и на неолиберализма. (Александр Зиновьев – „Гомо советикус“, Éditions L’Âge d’Homme, Lausanne, 1982 г., стр. 65. Книгата е в архива на автора.)

[58] “The full text of Donald Trump’s inauguration speech”, “The Guardian”, вече цит. съч.

[59] Еврейския елит, лат.

[60] “Trump’s here. We have four years to write a better story” by Molly Crabapple, “The Guardian”, вече цит. съч.

[61] Пак там.

[62] Пак там.

[63] Пак там.

[64] “Europe needs refashioning to address its anger and fears” by Lodewijk Asscher, “The Guardian”, theguardian.com, London, Sunday, 22 January 2017 г., online: https://www.theguardian.com/commentisfree/2017/jan/22/europe-needs-refashioning-brexit-taxation-migration

[65] Роалд Дал (1916–1990) – британски детски писател, набеден, че е „антисемит“. Нещо, което той не отричал, а се гордеел с него. (Roald Dahl – “The Minpins”, Viking, New York, NY, 1991 г., стр. 48.)

[66] “Europe needs refashioning to address its anger and fears” by Lodewijk Asscher, “The Guardian”, вече цит. съч.

[67] Вж. напр. “Eight men own more than 3.6 billion people do: our economics is broken” by Mark Goldring, “The Guardian”, theguardian, London, Monday, 16 January 2017 г., online: https://www.theguardian.com/commentisfree/2017/jan/16/eight-people-earn-more-billion-economics-broken

[68] Пак там.

[69] Холандското произношение е уточнено.

[70] „Евангелие от Майтей“, гл. 10, ст. 26.

[71] Mark Twain – “Following the Equator: A Journey Around the World”, American Publishing Company, Hartford, Connecticut, 1897 г., стр. 156.

[72] Джордж Оруел – „1984“, Издателство „Партиздат“, София, 1989 г., Първа част – 3.

[73] Пак там, Втора част – 1.

[74] Игор Бунич – „Златото на партията“,  първо издание, ИК „Прозорец“, София, 1995 г., стр. 80, 198, 348. Книгата е в библиотеката на автора.

[75] “Bush challenges Clinton over 1969 week in Moscow” by Martin Walker in Washington, “The Guardian”, theguardian.com, London, Friday, 9 October 1992 г., online: https://www.theguardian.com/world/1992/oct/09/usa.martinwalker

[76] Вж. “Ross Perot”, “Fortune”, препечатка във: Famous-Entrepreneurs.com, USA, December 28, 2015 г., online: http://www.famous-entrepreneurs.com/ross-perot

[77] Едуин Нут – американски военен, историк и политически анализатор, подробно изследвал произхода на интернационализма и проникването на еврейството в британските висши аристократични кръгове. Както и завладяването на световната политика от интернационалните финансисти, които предизвикват войните. (Edwin C. Knuth – “The Empire Of The City (World Superstate): The 130 Years of Power Politics of the Modern Era”, Published by E.C. Knuth, Milwaukee, WI, 1944 г., стр. 100. Книгата е в архива на автора.)

[78] “Bush challenges Clinton over 1969 week in Moscow” by Martin Walker in Washington, “The Guardian”, вече цит. съч.

[79] Пак там.

[80] Western Cape.

[81] “South Africa Protest Against Cecil Rhodes Stokes Anti-Semitism” by JTA, “The Forward”, News that Matters to American Jews, forward.com, New York City, March 20, 2015 г., online: http://forward.com/news/breaking-news/217153/south-africa-protest-against-cecil-rhodes-stokes-a/

[82] “EU rejects eastern states’ call to outlaw denial of crimes by communist regimes” by Leigh Phillips, “The Guardian”, guardian.co.uk, London, Tuesday, 21 December 2010 г., online: http://www.guardian.co.uk/world/2010/dec/21/european-commission-communist-crimes-nazism

[83] Вж. Carroll Quigley – “Tragedy and Hope: A History of the World in Our Time”, The Macmillan Company, New York, NY, Collier- Macmillan Limited, London, 1966 г. и Carroll Quigley – “The Anglo-American Establishment: From Rhodes to Cliveden”, Books in Focus, New York, NY, 1981 г. Двете книги са в архива на автора.

[84] Вж. напр. “The funds managed by Edmond de Rothschild Investment Partners and BNP Paribas Développement supporting several key managers, enter into exclusive negotiation with Reed Elsevier for the acquisition of Reed Business Information France”, Press release, Edmond de Rothschild, BNP Paribas Développement, La Compagnie Financière Edmond de Rothschild, Paris, March 12, 2013 г., online: http://www.google.bg/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&source=web&cd=4&ved=0CEMQFjAD&url=http%3A%2F%2Fwww.edmond-de-rothschild.fr%2FNews%2520Documents%2F2013-03-11-EDRIP-EN-REED%2520V2.pdf&ei=C5kAU86AC4XpywPsvYC4BQ&usg=AFQjCNHT0UocxGGNuwLV25Sq41kR15-X4g Брошурата е в архива на автора. Подбно в: “Change Your Name To Rothschild Or Bernanke Bucks To The Rescue”, Video Rebel’s Blog, vidrebel.wordpress.com, USA, September 19, 2011 г., online: http://vidrebel.wordpress.com/2011/09/19/change-your-name-to-rothschild-or-bernanke-bucks-to-the-rescue/ и др.

[85] “Bush challenges Clinton over 1969 week in Moscow” by Martin Walker in Washington, “The Guardian”, вече цит. съч.

[86] Flowers е множествено число от flower, и означава „цвете“.

[87] Израел Шахак – „Еврейска история, юдейска религия: Бремето на 3000 години“, второ издание, ИК „Огледало“, София, 2008 г., стр. 24.

[88] Уилям Блум – евреин, американски антикомунист, който започнал работа в Държавния департамент на САЩ. Войната във Виетнам – от причините за нея, през фалшивия повод за избухването й, до анализа на силите, имащи полза от нея и от цялостната външна политика на САЩ по света, както и измамите, сред които живее човечеството, го накарали да зареже мечтите си за кариера в дипломацията. През 1967 г. напуснал Държавния департамент, но останал да живее във федералната столица. Започнал да издава вестника за истински новини “Washington Free Press” – „Свободен вашингтонски печат“. Оттогава Блум е ненадминат критик на империализма във всичките му разновидности, на американската външна политика, на корпоратокрацията и новия световен ред. (“Treason: None dare call it nothing” by William Blum, Published June 1999 г., “William Blum”, williamblum.org, Washington, DC, online: https://williamblum.org/essays/read/treason-none-dare-call-it-nothing)

[89] Грешка. Така се казва синът – втория президент от фамилията Буш. Става дума за неговия жив, за съаление, баща Джордж Хърбърт Уокър Буш.

[90] Прочуто в САЩ телевизионно предаване от типа „вариете“ по националната мрежа NBC. Започнало през 1975 година, то продължава и днес.

[91] “Ayers = Bill Clinton’s Trip To Moscow” by jgkojak, “Daily Kos”, dailykos.com, Berkeley, CA, Thursday, October 9, 2008 г., online: http://www.dailykos.com/story/2008/10/9/625469/-

[92] Пак там.

[93] Vietnam Moratorium Committee (VMC).

[94] Пак там.

[95] 002 – Video – John Kerry Says Americans have a Right to be Stupid, в: Георги Ифандиев – „Реваншизъм? Какво по-джентълменско, когато е стремеж към справедливост? – Част 24“, „Диагноза с Георги Ифандиев“, diagnosa.net, София, 3 март 2014 г., online: http://diagnosa.net/diagnosite-mi/%D1%80%D0%B5%D0%B2%D0%B0%D0%BD%D1%88%D0%B8%D0%B7%D1%8A%D0%BC-%D0%BA%D0%B0%D0%BA%D0%B2%D0%BE-%D0%BF%D0%BE-%D0%B4%D0%B6%D0%B5%D0%BD%D1%82%D1%8A%D0%BB%D0%BC%D0%B5%D0%BD%D1%81%D0%BA%D0%BE-%D0%BA%D0%BE-24 или от YouTube от online: https://www.youtube.com/watch?v=80jm-Oo-dPU

[96] Вж. 003 – Video – John Kerry Testimony at US Congress – Vietnam Veterans Against the War, 1971; 004 – Video – John Kerry Testimony at US Congress – Vietnam Veterans Against the War, 1971, в: Георги Ифандиев – „Дегенерати, облечени във власт – Част 4 – Време на измамници“, „Диагноза с Георги Ифандиев“, diagnosa.net, София, 22 октомври 2015 г., online: http://diagnosa.net/diagnosite-mi/%D0%B4%D0%B5%D0%B3%D0%B5%D0%BD%D0%B5%D1%80%D0%B0%D1%82%D0%B8-%D0%BE%D0%B1%D0%BB%D0%B5%D1%87%D0%B5%D0%BD%D0%B8-%D0%B2%D1%8A%D0%B2-%D0%B2%D0%BB%D0%B0%D1%81%D1%82-%D1%87%D0%B0%D1%81%D1%82-4 или от YouTube, съответно от online: https://www.youtube.com/watch?v=rXzGjVWfAPE и https://www.youtube.com/watch?v=CvTxI2vzNaI

[97] Вж. 005 – Video – Communist John Kerry, a Maoist vs. US President Richard Nixon; 006 – Video – Soldiers Who Were with John Kerry in Vietnam – He’s a Traitor, в: пак там и от YouTube и Vimeo, съответно от online: https://www.youtube.com/watch?v=9eiwVPNpZoI и https://vimeo.com/143260849

[98] От New Mobilization Committee to End the War in Vietnam.

[99] Ейбрахъм Джоханъс „Ей. Дж.“ Мустий. Произношението е уточнено.

[100] Mobilization to End the War in Vietnam – пацифистка организация, за която американските тайни служби доказаха, че е била свързана с комунистическия Северен Виетнам. Друг въпрос е, че лидерът на тази държава Хо Ши Мин е бил агент на Службата за стратегически услуги на САЩ, предшествала ЦРУ.

[101] “A Reporter at Large: The Moratorium and The New Mobe” by Francine du Plessix Gray, “The New Yorker”, newyorker.com, New York, NY, January 3, 1970 г., online: http://www.newyorker.com/magazine/1970/01/03/the-moratorium-and-the-new-mobe

[102] “Ayers = Bill Clinton’s Trip To Moscow” by jgkojak, “Daily Kos”, dailykos.com, вече цит. съч.

[103] Вж. Владимир Свинтила – „Кнцентрационният свят“, в: „Българският ГУЛАГ: Свидетели“, Сборник от документални разкази за концлагерите в България, съставители: Екатерина Бончева, Едвин Сугарев, Свилен Пътов, Жан Соломон, издание на в. „Демокрация“, София, 1991 г., стр. 76-78. Книгата е в библиотеката на автора.

[104] Дейвид Маранис, евреин, мой връстник, американски журналист, заместник-главен редактор на “The Washington Post”. Заедно с “The New York Times” и “The Wall Street Journal” този вестник формира най-могъщата част от лявото крило на влиятелните еврейски печатни медии в САЩ.

[105] Алън Х. Шектър – професор по политически науки в различни американски колежи и университети. Познавал Хитлери и Бил Клинтън от младини.

[106] Точно така – в оригинала е “Commie”.

[107] Пак там.

[108] Бенджамин Франклин (1705–1790) – американски политик и дипломат, един от онези, които биват наричани „бащи на нацията“. Роден в Англия в семейство на ковач, в колонията Пенсилвания в Северна Америка той става богаташ, робовладелец, многоженец, държавен деец. Масон, на Франклин приписват изобретяването на гръмоотвода. (“Wit and Wisdom”, Franklin funnies, Benjamin Franklin, PBS, pbs.org, Twin Cities Public Television, Inc., Saint Paul, MN, 2002 г., online: http://www.pbs.org/benfranklin/l3_wit_franklin.html)

[109] За „класически юдаизъм“ се смята талмудизмът. Началото на истинския класически юдаизъм съвпада с Възкресението на Исус Христос – нашия Бог. От средата на І век до ден днешен преобладаващото мнозинство от евреите изповядват Талмуда, а не Тора, Танах – т. нар. Закона на Мойсей или Стар завет. Талмудска поговорка гласи: „Тората осветява, Тората блести, но само парите топлят.“ (Shirley Kumove – “Words Like Arrows: A Collection of Yiddish Folk Sayings”, Illustrated by Frank Newfield, Schocken Books, New York, NY, 1985 г., стp. 238.) Парите – Мамон – са истинският еврейски бог. Същото се отнася до всички комунисти, до лидерите на Движението за граждански права на чернокожите в САЩ. Пък и какво да се лъжем – за светогледа и начина на живот на поне 90 на сто от човечеството.

[110] Те бяха извършвани по решения и заповеди на евреи главно от еврейски комисари от НКВД.

[111] Израел Шахак – „Еврейска история, юдейска религия: Бремето на 3000 години“, второ издание, ИК „Огледало“, вече цит. съч., стр. 170-171.

[112] Игор Бунич – „Златото на партията“,  първо издание, ИК „Прозорец“, вече цит. съч., стр. 289-290.

[113] Игор Бунич – „Златото на партията“,  първо издание, ИК „Прозорец“, вече цит. съч., стр. 289-290.

[114] Общото споразумение за митата и търговията.

[115] България и Унгария.

[116] „Горбачов ни видя сметката: Заговорът в Малта обрече нашите държави на мизерия, твърди унгарският проф. д.ф.н. Петер Юхас“, интервю на Йовка Николова, в. „Старозагорски новини“, брой 90, Стара Загора, 10 май 2002 г. в: Петер Юхас – „А ние, българите…?“, ИК „Огледало“, София, 2004 г., стр. 82-83 и 84. Книгата е в библиотеката на автора. До 1956 г. Петер Юхас и майка му са били членове на Унгарската работническа партия. След въстанието синът е лежал в комунистическа тъмница.

[117] Вж. “Former Soviet Dissident Warns For EU Dictatorship”, From the desk of Paul Belien on Monday, “The Brussels Journal”, The Voice of Conservatism in Europe, brusselsjournal.com, Brussels, 27 February 2006 г., online: http://www.brusselsjournal.com/node/865

[118] От фамилията Слоун – хазарски юдейски имигранти от Руската империя.

[119] “Angela Davis’ Women’s March speech: ‘this country’s history cannot be deleted’” by Angela Davis, “The Guardian”, theguardian.com, London, Sunday, 22 January 2017 г., online: https://www.theguardian.com/commentisfree/2017/jan/22/angela-davis-womens-march-speech-countrys-history-cannot-be-deleted

[120] Пак там.

[121] Вж. 001 – Video – The Great Communist Sexual Revolution, в: Георги Ифандиев – „Колкото по-дълго живеете, толкова повече смърт, нещастия и гадости виждате. Ще издържите ли? – Част 2“, „Диагноза с Георги Ифандиев“, diagnosa.net, София, 23 декември 2015 г., online: http://diagnosa.net/diagnosite-mi/%D0%BA%D0%BE%D0%BB%D0%BA%D0%BE%D1%82%D0%BE-%D0%BF%D0%BE-%D0%B4%D1%8A%D0%BB%D0%B3%D0%BE-%D0%B6%D0%B8%D0%B2%D0%B5%D0%B5%D1%82%D0%B5-%D1%82%D0%BE%D0%BB%D0%BA%D0%BE%D0%B2%D0%B0-%D0%BF%D0%BE%D0%B2%D0%B5-9 или от YouTube от online: https://www.youtube.com/watch?v=N-q_vzoLR4U

[122] Вж. напр. “Why CIA killed Aaron Russo”, MissTruthNews Fukushima Radiation Leaks Totally Out of Control, April 7, 2012 г., online: https://www.youtube.com/watch?v=O6pOZpWkrdo

[123] Джон Пъркинс, американски икономист, който през седемдесетте години работил в бостънската фирма за стратегически консултации “Chas. T. Main”. Бидейки главен икономист в нея, съветвал Световната банка, ООН, МВФ, Министерството на финансите на САЩ, някои големи корпорации. Поради секретността на неговата дейност бил вербуван и контролиран от Националната агенция за сигурност. През осемдесетте основал собствена фирма в сферата на енергетиката. В началото на новото хилядолетие нашумя със своята книга „Признанието на един наемен икономически убиец“ (вж. John Perkins – “Confessions of an Economic Hit Man”, Plume, New York, London, 2005 г.) и с участието си в документалната филмова поредица “Zeitgeist”. Смятан е за създател на термина „корпоратокрация“, означаващ „политическа система, в която властват корпорациите“. (“More Confessions of an Economic Hit Man: This Time, They’re Coming for Your Democracy: Twelve years ago, John Perkins published his book, “Confessions of an Economic Hit Man.” Today, he says “things have just gotten so much worse” by Sarah van Gelder, “YES! Magazine”, yesmagazine.org, Bainbridge Island, WA, March 18, 2016 г., online: http://www.yesmagazine.org/new-economy/more-confessions-of-an-economic-hit-man-this-time-theyre-coming-for-your-democracy-20160318)

[124] “Angela Davis’ Women’s March speech: ‘this country’s history cannot be deleted’” by Angela Davis, “The Guardian”, вече цит. съч.

[125] Например Янчо Таков, Иван Гарелов, Тома Томов, Николай Конакчиев, Кеворк Кеворкян, Асен Агов…

[126] Проклети да сте, комунисти и техни ченгета, убийци и лицемери; вие змии и скорпионско семе! Как ще се измъкнете от осъждането ви в ада?, англ. Почти дословна комбинация от думи на Исус Христос, адресирани към еврейския елит – комунистическата номенклатура.

[127] Вж. John Perkins – “The New Confessions of an Economic Hit Man”, Berrett-Koehler Publishers, Inc., Oakland, CA, 2016 г.

[128] National Security Agency (NSA) – най-голямата от общо седемнадесетте официално известни секретни служби на САЩ. Смята се, че тя е и най-голямата в света – като числен състав и мащаби на нейната дейност.

[129] На професионален жаргон „чакали“.

[130] “More Confessions of an Economic Hit Man: This Time, They’re Coming for Your Democracy” by Sarah van Gelder, “YES! Magazine”, вече цит. съч.

[131] Пак там.

[132] “Our democracy is broken, debased and distrusted – but there are ways to fix it” by George Monbiot, “The Guardian”, theguardian.com, London, Wednesday, 25 January 2017 г., online: https://www.theguardian.com/commentisfree/2017/jan/25/democracy-broken-distrusted-trump-brexit-political-system

[133] От гръцките думи “τάξις” – „ред“, и “νομος” – „закон“. Наука за класификация и номенклатура, тоест – за подреждането на живите организми в групи според точно определени критерии, качества и признаци. Тя включва теорията – правилата и методите за това, както и обяснява защо биват подредени така. В случая терминът е използван неправилно. Но отдавна подобни названия са се превърнали в нарицателни, извадени от контекста на строго научното им значение. Например еклектика – смесване, е философско понятие. То представлява мисловен подход, при който човек не се придържа изцяло към едни и същи основни теми или заключения. А взима под внимание различни теории, за да анализира явленията и да добие по-пълна представа за тях. Ала днес говорим за „архитектурна еклектика“ и т.н. По същия начин „таксономия“ означава класификация на предметите и явленията.

[134] Екип за интелигентност на списание “The Economist. Някой може да го преведе и като „разузнавателен екип“, но няма да отговаря на истината.

[135] Индикатора.

[136] “Daily chart: Declining trust in government is denting democracy” by The Data team, “The Economist”, economist.com, London, Thursday, 26 January 2017 г., online: http://www.economist.com/blogs/graphicdetail/2017/01/daily-chart-20

[137] Вж. 001 – Video – Vladimir Bukovsky – Nationalism Is Persecuted in EU, в: Георги Ифандиев – „Един Девети септември не стига или как историята не научи почти никого – Част 5 – Без spiritualité – 2“, „Диагноза с Георги Ифандиев“, diagnosa.net, София, 8 октомври 2014 г., online: http://diagnosa.net/diagnosite-mi/%D0%B5%D0%B4%D0%B8%D0%BD-%D0%B4%D0%B5%D0%B2%D0%B5%D1%82%D0%B8-%D1%81%D0%B5%D0%BF%D1%82%D0%B5%D0%BC%D0%B2%D1%80%D0%B8-%D0%BD%D0%B5-%D1%81%D1%82%D0%B8%D0%B3%D0%B0-%D0%B8%D0%BB%D0%B8-%D0%BA%D0%B0%D0%BA-5 или от YouTube от online: https://www.youtube.com/watch?v=5P_sQG9UZT0

[138] Вж. 007 – Video – US Prisoners Record в: Георги Ифандиев – „Войната е мир! Свободата е робство! Невежеството е сила! Обаче пука ли му на някой? – Част 4“, „Диагноза с Георги Ифандиев, diagnosa.net, София, понеделник, 5 май 2014 г., online: http://diagnosa.net/diagnosite-mi/%d0%b2%d0%be%d0%b9%d0%bd%d0%b0%d1%82%d0%b0-%d0%b5-%d0%bc%d0%b8%d1%80-%d1%81%d0%b2%d0%be%d0%b1%d0%be%d0%b4%d0%b0%d1%82%d0%b0-%d0%b5-%d1%80%d0%be%d0%b1%d1%81%d1%82%d0%b2%d0%be-%d0%bd%d0%b5%d0%b2%d0%b5-4 или от YouTube от online: https://www.youtube.com/watch?v=VhWK-FSMxiU

[139] Federal Emergency Management Agency (FEMA)  .

[140] “The Location of Concentration Camps in America”, “Northstar Report”, The Zone of Truth, nstarzone.com, USA, 2014 г., online: http://nstarzone.com/CAMPS.html

[141] Джеймс Ърл Картър-младши – Джими Картър, 39-и президент на САЩ, представител на Демократическата партия. (“’U.S. is no longer a democracy, it’s an oligarchy’: Jimmy Carter says he would ‘absolutely not’ be able to be president today because candidates need at least $300m” by Corey Charlton for MailOnline’ “The Daily Mail”, dailymail.co.uk, London, 23 September 2015 г., online: http://www.dailymail.co.uk/news/article-3245948/Jimmy-Carter-claims-absolutely-not-able-president-today-U-S-politics-oligarchy-requires-300m-backing.html)

[142] Вж.  James Risen – “State of War: The Secret History of the CIA and the Bush Administration”, Free Press, New York, NY, 2006 г.

[143] Вж. Charlie Savage – “Power Wars: Inside Obama’s Post-9/11 Presidency”, Little, Brown and Company, New York, Boston, London, 2015 г.

[144] Вж. Dana Priest,  William M. Arkin – “Top Secret America: The Rise of the New American Security State”, Little, Brown and Company, New York, Boston, London, 2011 г.

[145] David Drach, Chevalier, P. L. B. – “De l’Harmonie entre l’Eglise et la Synagogue”, Tome premier, Editeur Paul Mellier, Paris, 1844 г., стр. 79. Книгата е в архива на автора.

[146] Един от инкубаторите за интернационални мръсници, основан от неоконсерваторите – до един бивши комунистически екстремисти.

[147] “Is America Becoming a Third World Country?” by Anatol Lieven, “The National Interest”, nationalinterest.org, Washington, DC, January 13, 2017 г., online: http://nationalinterest.org/feature/america-becoming-third-world-country-19050

[148] Замърсиха водата във водоснабдителната мрежа на града, за което своевременно и надлежно информирах в тази медия.

[149] “Vote and Then Act in Favor of Democracy” by John Perkins, “John Perkins”, johnperkins.org, Seattle, WA, 23 February 2016 г., online: http://johnperkins.org/global-politics/vote-and-then-act-in-favor-of-democracy

[150] Сюзан Лабен – „Тайният план за завладяване на Европа“, Издателство Монархическо-Консервативен Съюз, София, 1993 г., стр. 60.

[151] Tweets. Тоест, оповестяване чрез т. нар. социална мрежа “Tweeter”.

[152] “Trump plans ‘major investigation into voter fraud’ amid groundless claims: President says he will seek inquiry into voters ‘who are illegal’ and dead people after White House says he still believes millions voted illegally” by David Smith and Ben Jacobs in Washington, “The Guardian”, theguardian.com, London, Wednesday, 25 January 2017 г., online: https://www.theguardian.com/us-news/2017/jan/25/donald-trump-voter-fraud-investigation-illegal-voting

[153] Джон Пъркинс. (“Vote and Then Act in Favor of Democracy” by John Perkins, “John Perkins”, веече цит. съч.)

[154] Вж. “Trump’s inauguration won’t be first one Rep. John Lewis will miss” by Christine Wang, CNBC, cnbc.com, New York, NY, Tuesday, 17 January 2017 г., online: http://www.cnbc.com/2017/01/17/trumps-inauguration-wont-be-first-one-rep-john-lewis-will-miss.html

[155] АОНСУ – съкращение от Академия за обществени науки и социално управление, днес Свободен университет, в който преподават все съветски агенти, сред които и товарищ Костов, Иван Йорданович. Четвърто управление е било научно-техническото разузнаване.

[156] Андрей Андреев – „Бранимир Ботев: Няма как да не съм потомствен левскарКопирано от standartnews.com“, БГ футбол, копирано от standartnews.com, София, 25 ноември 2015 г., online: http://www.standartnews.com/sport-bg_futbol/branimir_botev_nyama_kak_da_ne_sam_potomstven_levskar-311294.html

[157] „Кой е Бранимир Ботев?“, Gong.bg, София, 23 ноември 2015 г., online: https://gong.bg/bg-football/a-grupa/koj-e-branimir-botev-353976?

[158] Вж. напр. Лидия Коцева, Стоян Сираков – „Хора на ген. Атанасов пуснаха компромата срещу Едит Гетова: Бившата заместничка на Божков иска от прокуратурата и МВР имената на виновните служители от контраразузнаването“, в. „СтандартNews”, standartnews.com, София, Събота, 22 април 2000 г., online: http://paper.standartnews.com/archive/2000/04/22/society/analis.htm

[159] Правописът запазен. В случая е необходим пълен член – подлог.

[160] Лияна Панделиева – „Бранимир Ботев – неочакваният зам.-министър на туризма“, „Гласове“, glasove.com, София, 25 ноември 2014 г., online: http://glasove.com/categories/komentari/news/branimir-botev–neochakvaniqt-zam-ministyr-na-turizma-

[161] Името Едит не доказва еврейски произход. От друга страна Дупница или Станке Димитров, откъдето е другарката, е известен център на еврейството у нас.

[162] Когато работех в спортния отдел на вестник „Софийски вести“ редовно му давах хляб. След което той, „милият“, се обърна срещу мен.

[163] Йово Николов – „Подписът на Гетова стои под компенсаторните записи на Енгибарова-Шмид“, в. „Капитал“, capital.bg, София, 28 април 2000 г., online: http://www.capital.bg/politika_i_ikonomika/bulgaria/2000/04/28/255457_podpisut_na_getova_stoi_pod_kompensatornite_zapisi_na/

[164] Анелия Бъклова – „Само приближени до властта случиха с реституцията“, в. „Сега“, segabg.com, София, 24 юни 2000 г., online: http://www.segabg.com/article.php?issueid=1822&sectionid=5&id=00003

[165] Йово Николов – „Подписът на Гетова стои под компенсаторните записи на Енгибарова-Шмид“, в. „Капитал“, вече цит. съч.

[166] Вж. напр. „Eдит Гетова собственичка на хотелски комплекс за милиони“, Информационна агенция БЛИЦ, blitz.bg, София, , online: http://www.blitz.bg/article/25205

[167] Вж. Христо Христов – „Съветът на директорите на „Нефтохим“ – пълен с агенти на ДС“, Държавна сигурност.com, desebg.com, София, 20 септември 2016 г., online: http://desebg.com/kreditni-milioneri/2896-2016-09-20-18-48-11

[168] Йово Николов – „Подписът на Гетова стои под компенсаторните записи на Енгибарова-Шмид“, в. „Капитал“, вече цит. съч.

[169] “Post-truth politics will be debunked by online facts” by Simon Jenkins, “The Guardian”, theguardian.com, London, Thursday, 26 January 2017 г., online: https://www.theguardian.com/commentisfree/2017/jan/26/post-truth-politics-online-facts-donald-trump-lies

[170] „Трябва ни държавна стратегия за ВПК“, в „Стандарт“, , София, 30 май 2015 г., online: http://www.standartnews.com/mneniya-intervyuta/tryabva_ni_darzhavna_strategiya_za_vpk-286912.html

[171] Готов съм да се обзаложа, че майка му е или еврейка, или съветска гражданка. Най-вероятно – и двете.

[172] Органът на управление на самоизолираните еврейски общности в разселението – диаспората. В много случаи употребяват думата за обозначаване на еврейска общност или община. Кахалът е полурелигиозният ръководен орган на еврейските общности по света. Религиозният, който е законодателен и съдебен орган, е синедрионът. В наши дни – равинското ръководство на отделната синагога.

[173] Григорий Петрович Климов – „Божий народ“, Издательство и типография „Советская Кубань“, Издательство „Пересвет“, Краснодар, 1999 г., Полная электронная версия, Киев, 1999 г., стр. 139, 152. Книгата е в архива на автора.

[174] Игор Бунич, покоен руски писател, изследвал болшевизма, свързания с него милитаризъм, и войните, водени от комунистическата номенклатура в името на световната – една и съща. (Игор Бунич – „Златото на партията“,  първо издание, ИК „Прозорец“, вече цит. съч., стр. 7.)

[175] Такъв израз не съществува в българския език. Работят „няколко млади хора“. Но крушата не пада далече от дънера. Простият, невежият по рождение, остава такъв за цял живот. Комунистът е комунист. Образоването и облагордяването му е невъзмажно.

[176] Вж. Светла Василева – „Проф. Васил Проданов: Глобалният капитал ще запази Европейския съюз“, в. „Дума“, duma.bg, София, 4 май 2016 г., online: http://www.duma.bg/node/123035

[177] Вж. Лъчезар Лисицов – „Новият лидер на АБВ се оказа фен на Русия, „Подемос“ и Бърни Сандърс, обеща да не прави коалиция с ГЕРБ“, Флагман.бг., Бургас, неделя, 15 януари 2017 г., flagman.bg, online: http://www.flagman.bg/article/118971

[178] До клановете Живков и Луканов.

[179] Георги Тамбуев – „Власт, облечена в корупция“, Книгоиздателска къща „Труд“, София, 2001 г., стр. 307-308. Книгата е в библиотеката на автора.

[180] Димитрина Чернева – „Атанас Киряков: Комунизмът ни превърна в един лицемерен народ“, „Гласове“, glasove.com, glasove.com, София, петък, 7 октомври 2011 г., online: http://www.glasove.com/atanas-kiryakov-komunizmut-ni-prevurna-v-edin-litsemeren-narod-16622

 

Анкета:

Редно ли е 27 лета след промените все така да ни ръководят и поучават комунисти, ченгета, московски възпитаници, номенклатурни рожби учили на Запад, и нагаждачи?

View Results

Loading ... Loading ...