Здравейте, Гост [Логин]
Територия на истината и свободното слово

ЖИВЕЕМ В ЕПОХА НА ТОТАЛНА ИЗМАМА, ЛЪЖА И ЛИЦЕМЕРИЕ; НЕКА ОПИТАМЕ ДА ИЗЯСНИМ ПОДРЕДБАТА НА СВЕТА – Част 1: Материята

 

 

 

 

 

 

 

 

Добре дошли в медийния диагностичен център. Това е територия, свободна от комунизъм, социализъм, фашизъм, нацизъм, либерализъм – изобщо – от идеологическите фрагменти на ционизма и насаждания от тази крайно националистическа теория, превърната в практика, интернационализъм. Тя е предназначена за личности, за хора нормални, без психически отклонения и без комплекси, незасегнати от индоктринация, и с отворено съзнание. Човеци със съвест и морал, способни да мислят, да се справят с по-пространни, подробни творби, които не са просто четива. Готови да търсят истината, като се запознават с повече факти и сами ги анализират. Не изпитващи потребност от онези злободневни случки и постъпки, с които всекидневно и масово тровят и промиват остатъците от ум, възприятия и свяст. За да стигнат до истината. Тази мултимедия е единственото място, в което се съобщава истината, цялата истина и нищо освен истината. Нещо, което нито едно друго подобно средство за осведомяване не само в този провален опит за държава, не може да си позволи.

 

 

 

*    *    *

 

 

 

 

Напоследък всяка статия на лондонския всекидневник „The Financial Times“ започва с призив за материална подкрепа с думите: „High quality global journalism requires investment.“ Което ще рече: „Висококачествената световна журналистика изисква инвестиции.“

 

В тази мултимедия иде реч за публицистика.

 

The Daily Telegraph”, още много световно известни медии с богати издатели, въведоха платен достъп до електронната си версия с малък и то временно действащ гратис от пет влизания седмично. “The New York Times”, “The Wall Street Journal”, “The Economist”, и доста други, вече – само срещу абонамент.  А “The Guardianобяви, че без дарения от страна на читателите, оцеляването му съвсем не е сигурно.

 

Всеки да го разбира, както желае.

 

Освен това е добре да преглеждате илюстрациите и видеозаписите в текста хронологично – така, както са поместени. Те съдържат допълнителна информация и дообогатяват общото възприятие на обсъжданите теми.

 

 

 

 

*    *    *

 

 

 

 

 

 

 

 

Да живеете в интересно време.

 

Казват, че това било най-страшното китайско проклятие, достигнало до нас от дълбоката древност.

 

Хелена Котларова беше на 12 и имаше седем сестри и брат.

 

Лицето й беше цялото в кръв. Мама галеше косата й“ – разказва Силва Котларова, 19-годишната сестра на Хелена.[1]

 

Когато минути, след като децата били покосени, родителите на Хелена се озовали на сцената на разигралата се трагедия, заварили красивата си дъщеричка да държи ръката на своята 11-годишна приятелка Жанета Крокова. Двете момичета загинаха на тротоара в Олдъм – градче, почти присъединено към Манчестър, около 17:30 часа в събота, 31 декември 2016 г. До отброяването на последните секунди на старата година оставаха малко повече от четири часа.

 

 

 

Поздравляю с Ханнукой, дорогие друзя

 

 

 

Горе-долу по същото времедве бомби сякаш раздраха оживената търговска част на Багдад, като убиха 28 души и раниха още 53Ислямска държава пое отговорността за нападението чрез своя пропаганден website Amaq.[2]

 

Малко след като развеселените посетители на истанбулския нощен клубReinaбяха посрещнали новата 2017 година, мъж с автомат разстреля 39 от тях и рани още около 40.

 

В източната половина на земното кълбо зарята на фойерверките беше угаснала. Европа и Америка тепърва започнаха. „Световнитетелевизии показваха странната смесица на възторг и мъка. След Ханука, докато в Истанбул прибираха остатъците от разкъсани тела и брояха жертвите, равини и политици в Израел и подопечните муцивилизованидържави доволно потриваха ръце. Спомняха си завета на отишлия си преди около петилетка техен главен равин Овадия Йосеф:

 

Гоите са родени само, за да ни служат. Без това те нямат никакво място на светасамо да служат на израелския народЗащо са ни нужни неверниците? Те ще бачкат, ще орат, ще жънат. Ние ще седим като господари и ще ядемЕто защо са създадени неевреите.[3]

 

Преди девет месеца синът на нациста Овадия Йосеф, настоящият главен равин на Израел Ицхак Йосеф, обяви в поредна своя съботна церемония:

 

Съгласно еврейския закон неверниците не бива да живеят на земята на Израел. Ако неевреин не се съгласи да приеме седемте закона на Ной, би следвало да го изпратим в Саудитска Арабия. Когато настъпи истинското и пълно изкупление, точно това и ще направим.[4]

 

От три седмици в Британия действа специален Закон за борба с антисемитизма, напомнящ един от първите декрети на Ленин и болшевиките от 12 април 1918 г. Ислямска държава нито веднъж не предприе и най-малко агресивно действие спрямо Израел. Нейните бойци избиват християни, язиди и най-вече мюсюлмани. Взривяват черкви и джамии.

 

Телевизионни кадри от Багдад, направени през последните дни на 2016 година,[5] показаха големи портрети на Саддам Хюсеин, закачени по стените на сградите.

 

 

 

 

 

Помислих си: Е, оти ги ручахме жабетата? И се опитах да преброя жертвите в Афганистан, Ирак, Тунис, Египет, Либия, Сирия и Йемен от 2002 година до днес. И се отказах. Със сигурност – повече от 1 милион души, без да добавяме избитите от Боко Харам и подобните организации в Африка.

 

Кой ги финансира, въоръжава, изхранва, обучава? Излишно е да питам.

 

Схващате ли в каква бъркотия натикаха света? Повече от четвърт век не можем да се измъкнем от тресавището, наречено Ирак. Оставете това, ами го разшириха. Потопиха в него арабските страни от Северна Африка, като започнаха с Египет и Тунис. Те донякъде се изплъзнаха. След това разтуриха Либия. Премазаха Мали. Войните на юг – в Нигерия, Уганда, Гана, Суданне са стихвали.

 

Нападнаха Сирия. На пръв поглед като по инерция пламна и Йемен, макар да няма обща граница с останалите.[6]

 

Какво говоря? Афганистан не е преставал да гори от съветското нахлуване през 1979 година. Даже поне петилетка по-рано, когато Брежнев провеждаше експериментите си с марионетни управници, верни на Кремъл.

 

Почти цяло десетилетие се водеше Войната между Иран и Ирак, подклаждана от военнопромишлените комплекси. В нея участваха всички големи производители на оръжие. През осемдесетте иракският диктатор беше приятел на САЩ. Агентът на Москва, криптокомунистът Роналд Рейгън, изпрати еврейския троцкист Доналд Ръмсфелд в Багдад, за да получава заплата и като съветник на Саддам по въпросите на въоръжаването. Забравихте ли? Именно той осигури доставките на химическите оръжия за Ирак, върху чиито етикети беше отпечатано “Made in USA”.

 

Някой от основните явни, преки подбудители на тази касапница да е бил изправен пред съд? Например американският президент  Джордж Уокър Буш, неговият вицепрезидент Дик Чейни, държавният секретар Колин Пауъл, съветничката по въпросите на националната сигурност Кондолийза Райс, и цялата кохорта от еврейски комуниститроцкисти и маоисти – около тях, представящи са за „неоконсерватори“. Поне Доналд Ръмсфелд, Пол Уолфовиц, Ричард Пърл, Елиът Ейбръмс, Джеймс Уулси, Робърт Кейгън – мъжлето на Виктория Нюлънд, Бил Кристъл, британският премиер Тони Блеър, да бяха? Нищо подобно. За добра служба бяха наградени с дебели пачки.

 

Déjà vu…

 

Преди няма и половин година от ССАЩ или Западен Израел, както желаете, дойде блага вест, свързана с войните, които споменах. Американофилчетата, познати като крипто съветчици и русофилчета, да ликуват.

 

Едва по 20 ветерани от войните дневно извършват самоубийство в национален мащаб според нови данни от Министерството по въпросите на ветеранитечисло, което опровергава често цитираната, но спорна бройкапо 22-ма на ден“! Оценка, която омаловажава тревожната криза с психичното здраве, както се подразбираше от предишните данни.[7]

 

Hallelujah! Алелуя! Слава тебе, мило Министерство по въпросите на ветераните, задето обори и отхвърли фалшивите новини и измамите, тиражирани и насаждани от враговете на народа! Положението изобщо не е толкова тревожно.

 

През 2014 година, последната, за която има сведения, повече от 7400 ветерани са отнели живота си. Което прави около 18 процента от всички самоубийства в Америка. Ветераните съставляват 9 на сто от населението на САЩ.

 

Около 70 процента от ветераните, които са сложили край на своя живот, не са били редовни ползватели на услугите за ветерани от войните.[8]

 

Значи – хак им е. Не са заслужили друго!

 

Някой математик лесно би изчислил за колко години биха могли да изчезнат всички американски ветерани от войните, стига да посегнат на живота си. Като по този начин облекчат другите, които не са ходили да се бият във войни за хатъра и келепира на интернационалното Братство. Ще разтоварят не само тази страна от Третия свят, както я нарича нейният президент ДоналдКозътТръмп.[9] Ще дадат пример как да постъпват и другите, за да олекне на планетата

 

Що за „световен лидере такава треторазрядна държава, в която за възражение на пътен милиционер вкарват зад решетките за минимум година? Преди това – лобут, без право на оплакване. Нейният отиващ си президент прекара последната година от втория си мандат изключително в игра на голф. Предните седемза въвеждането на социалистическа здравна система, която най-вероятно още тази година ще бъде премахната. Прилича на Татовата схема НРБ“ – „непрестанно реформираща се България“…

 

Като верен сътрудник на КГБ предостави цялата инициатива в международната политика на Кремъл и извая образ на подполковник Путин, Владимир Владимирович, трето поколение член на КПСС, като най-популярната фигура на земята. В същото време възпламени солиден антиамериканизъм най-малко сред милиард мюсюлмани и поне още петстотин милиона християни. (Без да става дума за изповядващите други религии.)[10]

 

Вятърничавият му наследник, през чиято внимателно сресана глава мислите прелитат със скоростта на свръхзвуков изтребител, пък всекидневно чурулика в Tweeter. Буди подозрения, че журналистиката е неизживяната му детска мечта. Макар да е бил телевизионен водещ. Ала това не е журналистика, а онанизъм. Дали не подсказва, че в ерата на компютрите и интернет може да ръководи загнилата затихваща империя от просторния си като голф игрище кабинет в нюйоркския building “Trump Plaza”? Защо не? Щом според Обама ивеликотоЦРУ руснаците могат да направляват президентските избори в ССАЩ от разстояние 7822 километра, защо той да нецакавъв вашингтонската политическа игра от 328 километра?[11]

 

В „Гримсби“ – един от новите вулгарни филми с участието на еврейския холивудски актьор Саша Барън Коен, който е продуцент, съсценарист, показан у нас под заглавието „Агент полуинтелигент“, главната отрицателна героиня, чиято роля изпълнява Пенелопе Круз, заявява, че ще прочисти света.

 

Население от 7 милиарда е много“ – гласи една от репликите й. – „Земята може да изхрани максимум 5 милиарда.[12]

 

Не ви ли звучи познато? Не веднъж съм насочвал вниманието ви към факта, че по един или друг начин Те ни предупреждават. Наша е вината, задето не разполагаме със сетива, за до прозрем какво предстои. А егоизмът, отчуждението и апатията – пряк резултат от комунистическо робство, продължаващо в по-перфиден вид, ни превърнаха в онова, което главните равини на Израел виждат у нас – гои, добичета, годни само да бачкат за Тях. Струва ми се, че отдавна не ставаме и за това

 

Иначе чешките момиченца, които загинаха без време в автомобилен инцидент, не са били в Британия за добро. Жалко е, да забравяте откъде тръгнахме всички ниекрепостниците на съветския концлагер. Чехия винаги ни е изпреварвала – от Австро-Унгарската империя до ден днешен. Но бяхме натопени заедно в що-годе едно и също комунистическо блато. В него главните обитатели бяха охранените хипопотаминоменклатурата. Край тях, плашейки се, но ръфайки от хранителните им остатъци, вирееха крокодили. Останалите представлявахме сбирщина от безправна рая.

 

Когато нещата се обърнаха по решение свише, но най-малко от СССР, хипопотамите не изплуваха. Изобщо не бяха потъвали. Снишаваха се, както се изразяваше лидерът на тяхното добре отглеждано стадо.

 

Те бяха структурирали крокодилските общности в полувидима, абсолютно незаконна, но недосегаема престъпна мрежа. Нейната първа задача беше да преобрази себе си и своите наследници от комунистически властници, заемали ключовите постове в партията-държава, в класа от свръхбогати предприемачи, които да опитат занимания с търговия на регулирания от самите тях пазар, представян като свободен. Почти никой от хипопотамите не се захвана с производство. Освен, ако не ми посочите за пример Евгения Живковавнучката-дъщеря на диктатора.

 

 

 

Комунизмът не е борба на бедните против богатите;

комунизмът е заговор на супербогатите срещу целия свят

и на първо място против средната класа[13]

 

 

 

Съгласно официално разпространяваната легенда „сръчното момиченце започнало да плете пуловериМитът е идентичен с онзи за единственото протрито одеалце на дядо й и неговите скъсани чорапки, кърпени от капитан Ани Младенова – личната му медицинска сестра от УБО при ДС

 

Понеже познавам нещата отблизо, мога да твърдя, че още през 1989-1990 година бяха организирани фирми на подставени лица на Живкови, които постепенно иззеха производството на отличителни знаци за всички униформенипагони, петлици и прочие – за армията, милицията, трудовите и железопътните войски, служителите в железниците, в митниците, в съобщенията… После – облеклата на спортистите, заминаващи за олимпийски игри. След тях – задължителните одежди в съдебната власт… И не само това. Осребриха контактите си с Русия и Украйна, с…

 

Може да смятате това за капитализъм и ще сте прави. Така е. Обаче е от онзи, който е уреден чрез връзкивластови и роднински. На Запад го наричат “Crony capitalism”. Това ще рече – шуробаджанашки. Той е капитализъм на непотизмана семейните, родовите и приятелските връзки. Такъв е западният капитализъм най-малко от век насам, ако не знаете.

 

Погледнете горното вътрешно подзаглавие. В него се съдържат няколко ключови понятия, най-важното от които – според мен – есредната класа“. Войната срещу нея била поведена още в края на деветнадесетото столетие. Тогава, в условията на настъпващия монополизъм на гигантските корпорации, които започнали да хвърлят мостове между континентите, Джон Дейвисън Рокфелер – водещ се собственик на гигантската петролна корпорация “Standard Oil Company, Inc.” и на “Chase National Bank”, която след сливане прераснала в “Chase Manhattan Bank”, обявил:

 

Конкуренцията е грях, затова трябва да я ликвидирате.[14]

 

Преди Ротшилдови да го забележат и наемат за свое доверено лице отвъд Атлантика, Джон бил обикновен… деловодител.

 

Не чак толкова отдавна прочетох мнението на тогавашния яростен опонент на Доналд Тръмп и ранен кандидат-президент на Републиканската партия Пол Райън, за шуробаджанашкия капитализъм. Той заявил:

 

Обявявам за шуробаджанашки капитализъм,[15] когато взимате пари от успешни малки предприятия, харчите ги във Вашингтон за ваши предпочитани отрасли или любими индивиди, подбирайки печелещите и губещите в икономиката. Това не е икономика, насочена към растеж. Това не е икономика на предприемчивостта. Това не помага на малките предприятия. Това е шуробаджанащина. Това е корпоративно благоденствие.[16]

 

Точно така.

 

Когато удари часът за пресявката на мераклиите за славата, изглежда съзряха в Рон Пол голяма опасност за плана Им за настаняването на следващия наемател на Белия дом, останал неразгадан и от мен. Вероятно затова му направиха предложение, на което не успя да откаже. И от година и три месеца води спектакъла в Камарата на представителите на Конгреса на САЩ като неин говорител. Което ще рече председател.

 

Експериментите за въвеждането на crony capitalism, започнали от 1917 година, и продължаващи понастоящем, доведоха до различни форми на това „корпоративно благоденствие“. Във всички случаи обаче те са свързани с т. нар. голямо правителство. Със силно централизирано държавно управление и намеса в икономиката. При болшевиките на Владимир Ленин то придобило характера на държавен капитализъм. Същото беше наложено и тук.

 

На Запад то придоби вида, определян като корпоратокрациявласт на корпорациите. Първо, при фашисткия режим в Италия, в който не посегнали на частната собственост, но държавата регулирала даже търговските отношения. В Третия райх станало горе-долу същото. Дори, за да не става явно, че най-големите еврейски капиталисти от САЩ, Британия, Франция, въртят далавера с националсоциалистите на Хитлер, се наложило създаването на Банката за международни разплащания в Цюрих, Швейцария. Тя замаскирала сделките, които грубо нарушавали военновременните закони, забраняващитъргуването с врага“. Това, а не друго, извело алпийската държава на кравите, сиренето, шоколада, язовирите и фината механика до челното място, което заема по стандарт на живот. Естествено, в условията на тих, ненатрапващ се неутралитет. Банката действа и днес…

 

Навремето главните западнидемокрациисе съюзили с най-жестокия кървав диктатор в историята, за да ликвидират напъните за господство на друг. Дотогава двамата сатрапи били съюзници и приятели. Свързвала ги обща идеологиямарксистката. Както и намеренията за подялба на Европа. Разликата между тях била в афиширания ленинизъм на втория – до голяма степен фалшив. Намирате ли някакво меритократично – почетно – зрънце в това?

 

Често, при сливането на двете властиикономическата и политическата управлението преминава в олигархия. Така беше в Латинска Америка. Същото е в петролните монархии на Близкия изток. В тях неколцина овластени семейства държат всичкоикономиката и политическите лостове за нейното ръководене. Що за капитализъм е това? Ами китайският?

 

Сблъскваме се със забогатяване чрез престъпления и сливането на икономическата с политическата власт. Процесът отдавна е надхвърлил рамките на квартала, населеното място и държавата. Наблюдаваме го в глобален мащаб. В него не се съдържа друга идеология, освен печеленето и натрупването на гигантски по размер богатства, които да осигуряват безпрепятственото господство на съвсем тънка обществена прослойка. Съюзявайки се, ако щете кооперирайки се помежду си, нейните внимателно подбрани членове съумяват да използват недостатъците в човешкия характер, за да впрегнат държавните машини в реализацията на своите планове за тоталитарна власт над човешкия род.

 

Лондонски журналист, син на специалист по руска филология и литература, учил в Бристол и Прага, работил за меншевиките в The Guardian” и BBC, отразявал войните в Югославия, посочи:

 

Може би най-привлекателната професия за модерните транснационални престъпници включва измъкването на пари от правителствата.[17]

 

Не познавам автора на тази „гениалнаконстатация, увенчала пространния му анализ в неговия край – в епилога. Обогатявам познанията си посредством изследванията на такива, включително и на неговото. Заявявам го без ни най-малка ирония или превзетост. Така е наистина. Всеки ден се уча. И допълвам, че никога не съм имал и няма да имам техните възможности. Което не ми пречи да научавам нови неща, обяснявам си други. Обаче неизменно ме впечатлява отказът им да вършат същото да се интересуват, да четат и узнават нови факти извън обхвата на установените казионни медии.

 

Защо „за модерните транснационални престъпници“, си помислих? Как така само за съвременните? Крушката има отколешна опашка, която изобщо не е отрязана. След като редовните читатели на тази медия, които се отличават с истинско сиво вещество и незакърняла памет, помнят:

 

Златото на Ротшилд задвижваше амбициите на министър-председатели, князе и папи. То финансираше войни и договори за репарации, променяше посоката на политиката и освобождавашенароди. Ротшилдови прокараха железопътни линии през Стария континент, придобиха за Великобритания контрола върху Суецкия канал, насърчиха изпомпването на нефт от Кавказ и Сахара, разработиха диамантени мини в Голямото африканско плато.[18]

 

Цитатът е тема на броя на притежаваното от евреи нюйоркско списание “Time”. Същото, което два пъти изкара Сталин и веднъж Адолф ХитлерЛичност на годината“. Но цитатът отваря очите на слепите за истината относно Руско-Турската война от 1877-1878 година. И не само. Разбира се, няма как да направи тъй, че тъпанарите да прогледнат и проумеят. Те са отделна породаподвид на онова, което смятате за човешки род. Посоченият пасаж ясно показва, кой ръководи света.

 

Роденият в Австрия евреин, американският журналист и политолог Фриц Манделбаум, чийто баща „антисемит“ приел фамилното име Мортън, се преименувал на Фредерик Мортън. Под това име е познат като един от биографите насветотобанкерско семейство. Той сполучливо отбеляза в нашумяла своя книга, посветена на въпросните франкфуртски финансисти:

 

Веднъж някой каза, че богатството на Ротшилдови е съставено от банкрутите[19] на нации

 

През последните двеста и петдесет години историята на семейство Ротшилд в изумителна степен бе задкулисната история на Западна Европа… Това стана благодарение на успеха му при отпускането на заеми не на отделни личности, а на цели народи, от които те извличаха огромни печалби… Веднъж някой каза, че богатството на Ротшилд се дължи на банкрута на нациите.[20]

 

Ала доста по-рано, по време на самия възход на Ротшилдови, между 1816 и 1819 година, британският поет лорд Джордж Гордън Байрън писал:

 

Е, кой държи равновесието на света? Кой царства над парламента, без разлика дали е роялист или е либерал? Кой вдигна тез голтациостанали без ризи испански патриоти? (Дето накараха старата европейска преса да скърца и да ломоти все напусто?)

 

Кой болката в света поддържа, без значение дали той е старият или пък новият?[21][22] Кой кара всички политици да бърборят?…

 

Евреинът Ротшилд и неговият християнски брат от „Беърингс“.[23] Ето кои – те и истинският либерал Лафит[24] са истинските господари на Европа.[25]

 

Сещате се, че в началото на деветнадесетото столетие Европа била светът. Ето я глобалната организирана престъпност, вече завладяваща планетата. Дали идиотите няма да обявят и лорд Байрън за… „разпространител на конспиративни теории“?

 

А двадесетина години след британския благородник бившият равин на Париж Давид Драш, който ужасен зарязал юдаизма и се покръстил, посочил, цитирайки свой бивш съидейник и едноверец:

 

Какво могат да свършат най-мъдрите мерки на властите във всички страни срещу широкообхватната и перманентна конспирация на един народ, който като обширна и здрава мрежа се е разпрострял върху цялото земно кълбо и който насочва мощта си, за да обсеби всяко случващо се събитие, стига да е в интерес на името Израел?[26]

 

Още през 1844 година Драш предупредил човеците, че няма избавление от това сатанинско зло!

 

 

 

В Америка ние нямаме капитализъм на свободния пазар;

имаме шуробаджанашки капитализъм[27]

 

 

 

Схващате ли какво ви говорят всички тези цитати? За пълния триумф на банкстеритепрестъпните интернационални банкери. Че народите вече не могат да влияят върху управлението на държавите. А правителствата не са в състояние да управляват самостоятелно. Повече никой не е способен да се противопостави на интернационалните банкери. С находчивост, търпение, постоянство, на принципа на източните бойни изкуства, и без всякакъв морал, Те проведоха своята световна революция. Като използваха силата на съперниците сичовешкия род.

 

Как е възможно това да стигне до съзнанието на масите? Няма как. Знам го от опит. Като се замисля, и няма смисъл.

 

Случвало се е името да подвежда. И на мен. Братята Чарлз де Ганал и Дейвид Хамилтън Кох не са евреи. Синове са на преуспял холандски имигрант, установил се в Тексас и основал вестник. Сетне внимателно и умело инвестирал в железопътни линии и други начинания от първата половина на ХХ век. Дали е било възможно да успее без да получи тласък и/или съвети от Братството? Не ми се вярва.

 

Наследниците – Чарлз и Дейвид Кох, са милиардери, притежаващи 42 на сто от огромен конгломерат от корпорации и по-малки фирми. Преди петилетка един от братята – Чарлз, посочи:

 

Шуробаджанашкият капитализъм е по-лесен, отколкото конкуренцията на един свободен пазар. Но той разяжда целия наш стандарт на живот и задушава предприемачите, като възнаграждава и компенсира покровителстваните политически, вместо онези, които задоволяват желанията на потребителите.“ 

 

Целта на бизнеса е ефикасно да превръща суровините в стоки и услуги, та хората да могат да живеят по-добре. На бизнес, който се проваля в това, би следвало да бъде позволено да обяви фалит, вместо да бъде спасяван.[28]

 

Публикацията е от пролетта на 2011 година, когато истински, ако щете идеологическидясно ориентиранитев САЩ и по света, все още бяха смаяни от размерите на държавните народните средства, които правителствата изсипваха, за да изправят на крака някои от алчните и неспособни частни корпорации във финансовата и производствената сфера. Това беше времето, когато някои маски паднаха. Само че хората или не схванаха, или ходът на живота ги разсея, бързо отми фактите от съзнанието им, и те забравиха.

 

Ще дам пример. В САЩ търговци на автомобили предлагаха три леки коли на цената не една. Което издаде реалната стойност на возилата и неимоверно раздутата норма на печалба. И какво от това? Братството организира и финансира псевдо протестното движениеOccupying Wall Street” – „ОкупирайтеУол Стрийт“. Контролирано през цялото време – отвътре и отвън, периодично насилвано от милицията, то отвлече общественото съзнание и допринесе съществено за тоталната апатия в обществото. Заблудените момчета и момичета, преди всичко студенти, скъсаха плакатите, облякоха официалните джемпърчета с дължина под коленете, и сложиха бомбетата.

 

Тук същите сили вършат точно това – почти едно към едно, сякаш под индиго. Само дето им излиза по-евтино. Те непременно заемат пози на русофоби и съветофоби, макара да са отгледани като русофили и съветофили. Колко му е да наемат отрочетата на комунисти и ченгета, скрити дребни агенти на Кремъл, изгладнели пропагандисти, жадуващи и слава?

 

Вижте им мутритенедоучили селяндури, измет, изпълзяла от мазетата на милицията. Сред лидерите им ще зърнете свързаните с Москва и Вашингтон внучета на комуниста македонист Венко Марковски. Редом с тях – Найо Тицин, наследникът на художника Атанас Нейков, известен с агентурния си псевдоним Найо“, с който нарекъл сбърканото си изчадие. Но – и с вуйчо си Дечко Узунов, любимеца на „Каката“ и „Батето“, друг сътрудник на ония служби. С тях маршируваше другарката Антоанета Цонева от Разград,[29] откъдето е и добрият президентски приятел Иво Прокопиев. Любопитно съвпадение е и фактът, че са връстници).[30]

 

Нахалницата председателства Управителния съвет на сдружение Институт за развитие на публичната средаСофия, а от 2001 до 2004 г. е била омбудсман на столицата. Участвала е в някакъв Изборен борд, създаден от Плевнелиев и Марин Райков.[31]

 

Да припомням ли, че и двамата са потомствени комунисти и агенти на Държавна сигурност. Бащата на втория беше прогонен от Франция като комунистически шпионин. Което не попречи синчетата – повтарям: членове на БКП и секретни сътрудници на нейната преторианска гвардия, да се окажат в списъците номенклатуратана местните избраници насвободолюбивия“, „антикомунистически“, „нямащ нищо общо с болшевизма и СССР демократиченЗапад!

 

Първият беше наместен в президентското кресло. Вторият беше дипломат, министър-председател, а понастоящем, ако не се лъжа, е посланик на народната република в Рим.

 

Още един сатанист, платен протестър, както ги нарича безумната тълпа: товарищ Асен Генов. Той също „е номиниран от Светла Баева и Тодор Тодоров от БХК за Човек на годината 2011. Асен Генов, Атанас Чобанов и журналистите от [изданията на Иво Прокопиев] ДневникиКапиталРосен Босев и Спас Спасов са номинирани от БХК и през 2011, и през 2012 г. Като създател на „Гневни млади хораАсен Генов е открито подкрепян от Антоанета Цонева, която есъщо Човек на годината.[32]

 

Иначе казано, имаме работа с протестираща номенклатура! Срещу колко ли се подписват в съответните ведомости? Кой беше споменал „абонирани демократи“? Да, другарката Кортенска по адрес на Мишо Неделчев и Евгений Михайлов. Ами тези са следващите. Асансьорите на властта, захранвани с енергия от Братството, не спират своя ход. Едни слизат, други се качват… Кръговрат на комунистите и ченгетата, но все по върховете.

 

Не друг, а един от доскорошните им идоли, съосновател на Иван-Костовия клуб за политическо рушветчийство, ги оцени така:

 

Наемниците на русофобската нива са интересни като социална група. Тази категория е антропологически близнак на късната комсомолска номенклатура, на младите партийни надежди и отчасти на хуманитарната интелигенция от онзи период. Тези хора са любители на кариерата, стандарта и западниястил“. Това е породата на аривистите, напредопределенитеза кариера. Прехвърлят се от конюнктура в конюнктура с лекотата на вродени опортюнисти. Като акробати на кариерата, сноби на успеха.

 

Каква им е тогава Хекуба[33] на русофобите, защо този трепет и защо този Путин? Има само един отговор. Русофобията е идентификационен репер. Без Путин българската десница е немислима. Без Путин десните са нищо. Нула.

А с него са всичко.

 

С него са ловци на покемони.[34]

 

Авторът на горната оценка предизвикваше колебания у мен: дали е тъп или ченге? Вече съм сигурен – и двете. Тъпо е да не знаеш кой кой в туземната ни политика е и да риташ столчето под краката си, докато клупът е около врата ти. Ченгесарско е да учредяваш партия с някой, когото всички разумни люде разбраха що за съветска стока е. А ти да си въобразяваш, че ще произвеждатеантисъветска. „Такава му е била задачката“, както казваше бивш шеф на синдиката „Подкрепа“, настоящ „експертпо военното дело.[35]

 

На мен ми е любопитно, ако през следващите месецидесниятамерикански президент наистина се гушне с Владимирович, що ще чинат тезипротестъри“, „русофоби“, „десни“? Може би ще започнат да се събират на столичния Орлов мост в очакване да пристигне Доналд, за да го освиркат?… Ама тогава ще им плаща фондацията Китай за България“, понеже натам вървят нещата.

 

Заглавия от сорта на това: „Западът вече е във война с Русия. Само още не го знаем“, подклаждат мераците на мързеливи болшевишки дегенерати за лесни печалби.[36] (Вижте илюстрацията.) За някои може да е странно, но за мен – логично: След възшествието на Тръмп в Овалния кабинет на Бялата къща, даже да действа в тандем с Путин, и да смени американските представители в Чалгария, новите пак ще се спрат на досегашните комунистически антикомунисти“, просъветски антисъветчици“, винаги съгласни с властта протестиращи“. Предопределено е още от 1917-а, 1944-а, 19891990 година

 

В цялата интернационална какофония най-силно звучат гласовете на платените професионални лъжци, защото използват рупора, наречен медии. Пример за гигантските манипулации на земното население бяха събитията в Египет, които не успяха да наместят сполучливо в рамките на проекта на Братството с кодовото название „Арабска пролет“.

 

Тони Блеър – чиято „акуратност“ по отношение на оръжията за масово унищожение в Ирак е добре известна – ни осведоми, че „по улиците има 17 милиона египтяни“! Това си заслужи удивителния знак. А след това Държавният департамент на САЩ ни съобщи, че 22 милиона души са по улиците на Египет. Само три дни по-късно Демократичният индекс[37] ни информира, че 30 милиона са взели участие в протестите против Морси, а само един милион негови привърженици са били по улиците.

 

Това наистина е невероятно. Населението на Египет е 89 милиона. Като извадим бебетата, децата, пенсионерите и хората в напреднала възраст,[38] трябва да предположим, че половината от активното население на Египет беше демонстрирало срещу Морси.

 

Обаче, за разлика от Египет през 2011 г., страната продължава да живее. В такъв случай по време на онова, което Съюзът на египетските писатели нарече „най-голямата политическа демонстрация в историята“, кой караше влаковете и автобусите, метрото в Кайро, управляваше летищата, пълнеше редиците на полицията и армията, работеше във фабриките, хотелите и обслужваше Суецкия канал?[39]

 

Ако перифразираме ироничното обръщение на руския анархокомунист Михаил Бакунин към Карл Маркс:[40]Ако протестиращите станат управляваща класа, кого ще управляват?[41]

 

Навява до болка познато зловоние на комунизъм, не го ли надушвате?

 

На известния душевед на българите Стоян Михайловски принадлежи мисълта:

 

Вънкашният, изкуственият демократизъм бива винаги една гиздилка, една модна игра; той се проваля скоро, понеже гиздилките и модите са работи временни.[42]

 

Вие преценете доколко актуално звучи присъдата на религиозния философ и писател:

 

Българската развала, такава каквато я виждаме днес, е ужасяваща. В такава страна високочеловеколюбивите наредби са цял анахронизъм. Авгиевите обори искат огън не лопатички.[43]

 

Век по-късно мислителят остава все тъй неразбран и неоценен

 

Фалшивата предизборна борба в САЩ през миналата година, извадила на политическия тезгях два еднакво гнили, изхабени политически продуктаХитлери Клинтън и Доналд Тръмп, довърши нещата. След още един президентски мандат представителите на бялата раса в ССАЩ навярно ще съставляват малцинство. Промяната в качествения състав на населението, засилването на имигрантския поток от изостанали държави, ще снижи неимоверно претенциите на хората.

 

Omnibus est accipere quod mereturвсеки си получава заслуженото.

 

 

 

В основата си шуробаджанашкият капитализъм е ситуация,

в която обществени служители предоставят услуги на хора

в частния сектор като отплата за политически услуги[44]

 

 

 

 

Революцията на парите – наричайте я, както желаете – тържествува. В момента Те направляват провеждането на нейните финални етапи. Дали семейство Рокфелер ще ръководи изпомпването на шистов нефт и газ в САЩ, а Голдман и сватовете им от Сакс ще контролират тамошния военно-промишлен комплекс, е все едно. Фамилията Ротшилд винаги ще бъде на върха. Тя контролира Европа, Русия, Китай, Близкия изток и почти целия останал свят. На интернационалните финансисти Им остават още няколко битки – за Африка и за Тихоокеанския регион.

 

И още една – най-тежката – за т. нар. редуциране на човечеството. Казват – до необходимия за удобния Им живот „златен милиард“. Ние никога не сме имали друго значение за Тях, освен като работна сила и пушечно месо.

 

За да приемем обвиненията в „антисемитизъм“ със снизходителна усмивка, нека сверим всичко това с Теодор Херцел. Но и с други свидетелства за еврейското превъзходство над земните жители.

 

Сред всички опити за разновидности на политико-икономически системи, обобщено назовавани капитализъм, се отличават три. Едната е класическата – основаваща се върху частната собственост и свободната инициатива, намираща изява на уж нерегулирания пазар. Апологетите й смятат, че на него действатобективнитеикономически закони, сред които основниятдвижещата сила на капитализма – е за търсенето и предлагането. Британия беше страната, най-добре олицетворявала този вариант.

 

Вторият експеримент беше Франция, особено след Втората световна война. В нея, без да си пречат кой знае колко, съжителстваха две системина частната собственост и инициатива, и на държавното притежание и намеса в икономиката. И сега средно около 40 на сто от собствеността на средства за производство в тази страна са в ръцете на държавата и общините. Делът им се движи между 38 и 42 процента.

 

Третият експеримент е на държавата, създадена ужким, за да приюти преследваните и онеправданите. Да предостави равни възможности на всички, без никаква намеса на друга държава или на правителството. Така била формулирана „американската мечта“ – шансът дори дрипавият просяк да забогатее с идеите и труда си. Знаем за златните трески и забравяме за унищожението на коренното население, на животинските и растителните видове, за насилието, превърнало се, както ще се уверите по-късно чрез мнението на един от унищожените младежки идоли, вприсъща черта на американците“.

 

След точно 240 години от създаването им днешно проучване определя САЩ като олигархия. До това те стигнаха, изминавайки път на насилието и измамната свобода. През годините богатството, представяно от пропагандата катоамерикански начин на живот“, беше и продължава да бъде постигано за сметка на държавния тероризъм и ограбването на други народи.

 

Правителството на САЩ не представлява интересите на мнозинството от гражданите на страната. Вместо това то е управлявано от богатите и могъщите, заключава ново проучване от Принстънския и Северозападния университети.

 

Докладът, озаглавен „Проверяване на теориите за американската политика: Елити, групи по интереси и средни граждани“,[45] използва обширни политически данни, събирани между 1981 и 2002 г., за да определи емпирично[46] състоянието на американската политическа система.

 

След пресяването на почти 1800 политически решения и актове, влезли в действие през този период, и като ги сравняват с изразените предпочитания на средностатистическите американци (със средни доходи[47]), богатите американци (90 перцентила[48]) и обширни групи със специални интереси, изследователите заключиха, че Съединените щати са доминирани от своите икономически елити.

 

Проучването, извършено под специален научен контрол, което ще бъде преподавано в тези университети, заявява: „Централният извод, който изплува на повърхността от нашето изследване, е, че икономическите елити и организираните групировки, представляващи бизнес-интереси, имат съществено и специално влияние върху политиката на правителството на САЩ. Докато групите с масов интерес и средностатистическите граждани имат малко или никакво отделно влияние.

 

Изследователите стигат до извода, че политиките на правителството на САЩ рядко са свързани с предпочитанията на мнозинството от американците. Обаче правят услуги на групите със специални интереси и на лобистките организации: „Когато мнозинството от гражданите е несъгласно с икономическите елити и/или с организираните групировки, то обикновено губи. Нещо повече, поради силната привързаност към статуквото, загнездена вътре в политическата система на САЩ, даже когато достатъчно големи мнозинства от американци подкрепят някакви политически промени, в повечето случаи не ги постигат.[49]

 

Както личи от заглавието, „САЩ са олигархия“. Същото, което от години разкривам, е признато за факт и то от учени в два големи американски университета. Но на практика олигархия означава комунизъм или социализъм. От близо 73 лазарника съществуваме в такава система, в която малоброен елит притежава богатствата и взима важните решения, засягащи всички ни. Не се противим и съпротивяваме, понеже ни взеха страха. Нима ви заблуждавах, позовавайки са на извода, до който беше стигнал американският консерватор Гари Алън още през 1970-1971 година:

 

В него, в реалния социализъм, имате на върха една съвсем тясна олигархична клика, която обикновено не наброява повече от три процента от общото население, но тотално контролира всичкото богатство, цялата продукция и самия живот на останалите деветдесет и седем на сто

 

Ако човек прозре, че социализмът не е програма за разпределение на богатството, а фактически е метод за укрепване на богатството и за господство над него, тогава онова, което ви се струва като парадокссвръхбогатите да пропагандират социализмасе оказва, че изобщо не е никакъв парадокс. Обратното, то става логичният, даже перфектният инструмент за мегаломаниаците, преследващи властта.

 

Комунизмът или по-правилно – социализмът, не е движение на потиснатите маси, а на икономическия елит. В такъв случай планът на най-посветените заговорници не е да комунизират Съединените щати, а да ги социализират.[50]

 

Каква гласност беше дадена на току-що цитираното изследване, организирано и проведено от два водещи американски университета? На Запад нищожна, от кумова срама, както се казва. В Русия и у нас нулева.

 

Разберете, онова, което наричате Русия и България, представлява образцови олигархии. Сиреч – социалистически системи, основани на страха, подчинението и отвличането на съзнанието. Както е известно от дефиницията на преминалия през КПСС съветско-руски философ Александър Зиновиев, който познаваше същността на този тип структури, „веднъж установена, тази организация може да съществува без компартия, без марксистка идеология и дори с многопартийна система“.[51]

 

Твърде важно е да подчертая: в определението си на комунизма Зиновиев изтъква, че в негодоминиращата обществена връзка е тази нашефи неговите подчинени, без да има обществена необходимост, само по нареждане“.[52]

 

Не мога да говоря за РСФСР, но тукашната чалгарска Номенклатурия е формирование, притежавано от алчно червената фашистка мафия на БКП, БЗНС, техните служби за партийна сигурност и присъдружните им организации. То е лишено от доста характеристики на държавата като база, устройство и функциониране. И се намира под контрола на чужди сили, враждебни на интересите на истинските българи.

 

Този вид системи могат да бъдат сринати или с подавляващо изборно мнозинствов пропорции най-малко 1:3, или със сила. Трети начин, да го нарека втора законова форма, различна от първата, не ми е познат.

 

Сега очаквам отново да ме запитат: Ама защо тези чехкинчета, дето бяха убити в Олдъм, не са отишли при Путин или в Китай? На идиота няма как да бъде отговорено по друг начин, освен онзи, който заслужава. Опасявам се, че няма да схване и това, но ще опитам да обясня. По-скоро – за останалите, които не са разсъждавали над това.

 

Човекът е така устроен, че негови вътрешни движещи сили са егоизмът и алчността. Те до голяма степен оформят представата му за добро и лошо. Даже Исус Христос не се е справил с тях.[53] Затова хората винаги търсят охолството, материалното. Ако в душите им се съдържа вяра в Бога, те разполагат с чувство за мярка и справедливост. То ги предпазва от прекрачването на допустимите граници, отвъд които започва злото грехът.

 

Да уточня: Понякога злото се превръща в неотменна необходимост. В такива случаи пак опираме до вярата и чувство за мярка. При събарянето на една държавна система, нейните представители не бива да бъдат унищожавани, както постъпваха комунистите. Достатъчно е да бъдат наказани с принудителен труд в поносим обем. Та някои да имат време да осмислят стореното безмерно зло и да подирят вътрешни сили да се поправят. Като след изтърпяването на наказанието се отдадат на тих, кротък бит. Иначе – отново в каторгата.

 

Така. Не друго, а егоизмът и алчността мотивират не само нашенци да гурбетчийстват. Те се отправят на път в търсене на Ел Дорадо според своите индивидуални разбирания. Обикновено първото поколение живее материално по-добре в сравнение с родните си места. Но плаща значителен данък за постигането на такова благополучие, което не ще си позволя да обявя за измамно. Често и следващата генерация дължи същата цена.

 

Знаете ли как се нарича тя? Достойнство. С невероятно редки изключения тези хора по неписано правило губят именно това – своето достойнство и себеуважение. Ето защо посочих само „материално по-добре“.

 

А достойнството? Въпрос на ценностна система. Многократно съм споделял как „гявол момчета са ме питали колко ще ми дадат в заложните къщи за моето? Затова семейството и родното място, средата – каприз на Фортунаса неотменим фактор във възпитанието на човека, във формирането на неговата личност. Малцина са успели да надмогнат силата на кръвните връзки и да се избавят от лошото наследство. Тази е причината Бог да постанови:

 

Добро дърво не може да роди лоши плодове, нито е възможно лошо дърво да даде добри плодове. Всяко дърво, което не ражда добри плодове, ще бъде отсечено и хвърлено в огъня.[54]

 

Дали нашите предци са знаели това правило от Евангелието, или то е било изведено от опита и предавано през вековете, не знам. Но със сигурност преди евентуална сватба са провождали сватове при кандидатите за булка и жених. Да проверят тъкмо това – от какъв корен произлизат бъдещите младоженци? С кого ще се сватосват? Което ще рече – сродят. Точно така се и нарича – роднинство по сватовство. Както кумът е втори бащаCum pater, което буквално ще рече „с баща“. В епохата на сексуалната разюзданост това е отхвърлено и му се надсмиват. Резултатите са видими, но изискват ум и сетива. Все по-малко жители на земята притежават тези атрибути, отличаващи човешкото същество от животните.

 

 

 

Ubi bene, ibi patria[55] е масовата философия на съвремието

 

 

 

 

Време е да отговоря без заобикалки, в пряк текст, както се казва, на баналното питане: Защо повече от два и половина милиона нашенци се завтекоха към портите на западните, а не на източните държави? Въпрос на разум и на спокоен анализ, от една страна. На възможности, от друга.

 

Ами навремето вие или вашите родители давахте мило и драго да заминете на работа в Либия на Муамар Кадафи, да отидете в Ирак на Саддам Хюсеин, в Сирия на Хафез ал-АссадБленувахте за Кувейт. Познавам двама, постигнали тази своя социалистическа мечта. Даже се чудехте какво да направите, за да ви назначат като дървосекачи, шофьори, снабдители и какви ли не в Коми АССР. Вечно замръзнала земя, която даже финландците не желаят обратно…

 

Вече знам за младежи, ориентирали се към Южна Корея, Сингапур, Япония и Тайван. Вие определете, дали са умни или не…

 

Пак казвам: Чехословакия беше доста пред нас, и все пак – не чак толкова. Нейният народ беше вкопан в сърцето на Европа. Материално той е живял донякъде по-зле от нас. Обаче е бил откърмен с друга култура.

 

Ще ви разкажа истинска случка. Моя съученичка, дъщеря на професор по право в Софийския университет, „народенобвинител в процесите на народниясъд – предимно в еврейските, срещуантисемити“, следваше в Дрезден. Когато за първи път се видяхме по време на една от ваканциите й, между другите теми засегна и тази за културата на бита. Впечатли ме едно споделено учудване и затова запомних историята.

 

Когато се хранела в мензата – студентския стол – заедно с източногерманчетата от село, професорската щерка забелязала, как те си служат по-добре, по-сръчно с приборите от нея. Селянки, но с маниери и поведение.

 

Помислете. Ние сме имали храна в изобилие, но досега чувам просташкото подмятане, че не било важно как ще бъде поднесена на масата. Голямата работа е да е налице и в изобилие. Мои познати са ми се присмивали, че даже, колчем останех сам в селската си къща, ме заварваха да ползвам всички прибори, необходими при всяко нормално хранене на цивилизования човекпо няколко чаши, чинии, лъжици, вилици, задължително нож. Въпрос на възпитание.

 

Отоманците са ни оставили на мира. Историците вече взеха да изнасят този факт от архивите на империята. Нашенци, особено от ХVІІІ век насетне, работели и живеели безпроблемно, доколкото изобщо е възможно това. Нали богатите също плачат?… Имам предвид от материална гледна точка. Храната винаги била бол. Обаче.

 

Обаче средата им била мюсюлманска. Ако не знаете, ислямът не допуска използването на прибори. Съгласно религията мюсюлманинът се храни с пръсти.

 

Ето какво виждали нашенци. Разбирате ли?

 

Изоставането ни било в други области. Когато хората са робували на феодалите в Англия, там Шекспир или Франсиз Бейкън са творили поетически шедьоври. В италианските княжества художници са рисували шедьоври. У нас до втората половина на деветнадесетото столетие е било забранено на зографите да се подписват. Може да не сте чували и това, но самоковлията Захари пръв нарушил канона на източното православие. Работил с германски иконописци и го впечатлило, че подписват творбите си.

 

Затова множеството се възторгва от псевдо добродетелната и твърде несръчна литература на Вазов, Яворов, ПелинВярва на небивала история, скалъпена от продажници, на които било плащано най-вече в рубли. Вместо да вярва в Бог, се прекланя пред идоли, почти всички – платени чужди агенти, мизантропи, зверове и мискини убийци и крадци. Това – за идиотите, които не спират с глупостите. И без друго християнството не е стигнало дълбоко до душите ни. Истинскотосъвсем, въобще.

 

У нас „християнствотое оставило главно външни напластявания: и черквите – някакви средновековнитреби“; в душитежалки, плачевни суеверия, ако изобщо ги има даже и тях… Тъй че „християнствотона трупащите се около черквитене беше проява на никаквивярващи“. А пък „атеистите“, дето разгонваха пък тия псевдовярващи“, те си бяха най-обикновена проба изпълняващи партийно поръчение хулигани[56]

 

Дали поради историческите наслагвания през дългото съществуване на множество държави в различни континенти, които не устоявали на поривите на съдбата и нашествията на други народи – често с една кръв като неговата, или поради прекалено големите му материални амбиции и твърде ниските духовни потребности, които е развил, но българинът е оформил твърде практичен национален характер. Да си кажа правичката – често той е доста примитивен. Не че чалгата прескача другите народи

 

Тя намери благодатна почва сред не малко примитивни твари. Например кънтримузиката и рапа в САЩ – две разновидности на чалга от чиста проба. Там естествената, вродената потребност създаде почти идентична просташка антикултура, която по други пътища беше подета и избуя сред нашенци.

 

Понеже съм рожба на възрастни родители, Фортуна е решила да се родя в центъра на събитията и съм видял какво ли не, мога уверено да твърдя: В моето детство българите бяха доста различни. И селяните, и гражданите. По онова време „сръбскотоимаанетатанямаше да избуят, повярвайте. „Моля“, „ако обичате“, „извинетебяха неизменно на езицах. Даже циганите бяха различни и – разбира се – многократно по-малко.

 

Мъжете сваляха шапка, целуваха ръка на жени. Те и по-малките отстъпваха в превозните средства място на възрастните и на представителките на нежния пол. Псувнята беше непознат израз, който научих извън моята родна махала доста късно. Мнението на съседите, извън налаганите задължителни характеристики и доносничеството, означаваше много. Родителите се вслушваха в критиките спрямо децата им, без да се сърдят. Пиянството и агресивното поведение отсъстваха напълно.

 

Другаритеот съветски и американски тип – не просто окосиха тази нива. Разораха целина в българския манталитет. И засадиха бруталността, жестокостта, грубиянството, пренебрежението не само към мнението на другия, но и към живота му. Душевната и духовната мизерия, както и произлизащата от тях дебелащина на долната селска и градска класа, грубостта и баналността им, нетърпящи възражение, бяха изведени до норма на поведение.

 

Най-добре да спра, че то – май пей сърце му е майката

 

Не знам дали обърнахте внимание колко пъти беше използвана думата „организация“ в поднесеното досега. Държавата представлява тъкмо форма на организация. Въпросът е: В чие име е създадена тя?

 

Когато изречената мисъл на един американски президент, който не се отличаваше с особен ум, прочее – правило, се превърне в максима, важаща само за онези, коитовисшитесмятат за простолюдие, не очаквайте никакво бляскаво бъдеще пред нацията. Имам предвид думите на Кенеди, формулирани като въпрос: „Не питайте какво държавата може да направи за вас, а се запитайте какво вие може да направите за държавата си?

 

Това е една от най-върлите, проклети и вредни пропагандни максими, с които полираха и без друго гладките мозъчета на масите. За какъв дявол ни е държавата тогава? Тя ни е необходима за няколко конкретни цели: Да ни охранява и осигурява нашия живот, здраве и спокойствие. Да залавя и наказва онези, които нарушават това. Толкова, нищо повече! Затова плащаме данъци и я издържаме.

 

Иначе е възможно всеки сам да се оправя. Нали искаме да избегнем закона на джунглата, правото на по-силния? За тази цел са приети законите. Те, а не физическата сила или могъществото на парите, следва да осигуряват равенството. Всички да сме поставени по един и същ начин пред законите – това е израз на свобода и справедливост. В противен случай се връщаме назад в хилядолетията към епохата на диващината и варварството.

 

Последните 27 години, преминали в имитация на най-лошото, което можеше да се вземе от Запада, доказаха точно това. За какво му е на богатия милиция? Той си набира собствена. Купува пътния милиционер, следователя, прокурора, съдията. Попитайте майките, загубили чедата си и останали без възмездие.

 

Ето какво стори комунистическата система и онова, дошло след нея. То е почти същото. А в него все така безчинстват представителите на хипопотамите и крокодилите, за които отворих дума. Те сътвориха продължението на старата социалистическа система – сегашното време на агресия и незачитане.

 

Западен автор разказва как комунистическите партии и техните служби за сигурност са разработили непознати дотогава отрасли, като кражба на автомобили и продажбата им – цели или разфасовани, търговия с наркотици и фалшиви стоки вътре в страните, неограничена проституция и износ на човешки същества – като сексуални робини или за консуматив да бъдат убити, а вътрешните им органи шитнати, далавери с оръжие и петролни продукти, всякаква контрабанда, която по-рано е била монопол на държавата и под специален контрол

 

Унгария и Чехословакия имаха специално място в новите престъпни мрежи благодарение на близките икономически и търговски връзки, които бяха създали  в предишното десетилетие със съседите си Германия и Австрия. Но като бивши социалистически страни, те все още поддържаха безвизов режим с останалата част от Източна Европа. Казахи, грузинци, българи, молдовци, югославяни и латвийци – всички те можеха да се заселят временно във всяка от двете страни без затруднения.

 

Разбира се, това можеха и руснаците.

 

Един особено оживен пазар за обмен на валута възникна в Унгария, която се превърна в ранен център за значителни операции по пране на пари. Привлекателността й като база за международни криминални операции бе такава, че не след дълго най-мощните руски мафиотски групировки избраха Будапеща за свой аванпост в Централна Европа, докато се опитваха да разширят дейността си на запад[57]

 

Тукашните спортисти и милиционери, останали без занятие, гладни, но силни, агресивни и смели, здраво свързани помежду си, се наместиха в онези страни. Откарваха жени по Пътя на срама“. Техни транзитни бази се оказаха именно Чехия, Словакия, Моравия… Това – по повод на загиналите чешки момиченца в Англия. Както подсказах и надявам се сте установили сами, едно е да работите и печелите на Запад, другона Изток. Уговорките са ни известни сега. Някога съществуваше мит, че щом нещо е западно и блести, значи е злато.

 

 

 

Правителството се учредява за общото благо, за защита, сигурност,

напредък и щастие на хората, а не заради печалбата, честта

или личните интереси на който и да е човек, семейство или класа[58]

 

 

 

Доста разочарован от пребиваването си в Англия – не е моя работа защо – писателят Георги Марков правилно е осъзнал и посочил виновниците засъздаването на западния култ в България“. Първите са медиите, постоянната антизападна пропаганда. В момента пред очите ни тече подобна кампания, този път в обратна посока. На Запад изкарват Владимир Путин и Русия по-черни от дявола. Резултатът е – все по-голямо любопитство и внимание на милиони, и увеличаваща се популярност на руския комунистически ръководител. Съпроводени от предизвиканите, но неаргументирани схващания, за непременната несправедливост на обвиненията спрямо Москва и Кремъл. При използването на полуистинипостижениятана товарищите западнидемократинеизбежно са такива. Предвидимо и очаквано. Какво ви дава основания да смятате, че акциите не са проектирани умишлено именно там?

 

Вторият главен виновник за „легендата Западе паспортният отдел при МВР“, твърдял Марков преди близо 40 години.[59] Няма как да не се съглася с него. Вярно е.

 

Масонският девизubi bene, ibi patriaбеше внедрен и намери здраво място за пускане на котва в съзнанието на всеки жител на Изтока, що-годе осъзнал се като човешко същество, родено с права. Затова хората от тази част на света сякаш се вслушаха в заглавието на блудкава песен – “Go West”,[60] и масово поеха нататък. Ето как се родиха понятия като “Polish plumer” – „полски водопроводчик“, синоним на нахалство, напаст, на някой, изместващ местните жители на трудовия пазар; “Bulgaro” – на италианскисив, смирен, несъпротивляващ се“, “Bulgarian” – в Австралия ще рече „груб, недодялан, несръчен“, в Англия – „неук, изостанал, неумеещ да ползва даже подвижен телефон“ и т.н.

 

Нима през трийсетте години на миналия век предците ни не наричали пристигащите закъсали и гладни австрийци и германциизпаднали“, а комунягите им лепваха по едно „фашисти“? Масово е разпространено „жабариза италианците, и т.н.

 

На този фон и в синхрон между явните комунистически власти в Изтока и скритите на Западот Буковски насам това е тайна само за малоумнитезапочна взаимното им разорение. Показвал съм детайли в документи. Сега ще направя резюме първо на обрулването на Запада.

 

Ще изброя няколко политически събития и процеси, които служеха за жалони на целия проект. Хрущёвская оттепель – буквално: Хрушчовото затопляне, периодът след смъртта на Сталин, постави началото на надеждите. Особено за насробите на бруталната съветска система. Всичко беше прекъснато почти веднагапрез унгарската есен на 1956 година. Премина през „Пражката пролет[61] на 1968-а. За да стигне до установяването на трайни връзки на САЩ с Китай и със СССР, до Хелзинкския процес и неговата илюзорна „трета кошница“. Събитията в Полша се оказаха пробен камък, изпитание, на което бяха подложени политическите фигури от двете страни.

 

През това време, изолирано от медиите и следователно от общественото внимание, протичаха няколко успоредни процеса. На Западвъвеждането на welfare икономико-обществена система на всеобщото благоденствие, както е било замислено от Ротшилдови и компанията им, и предадено от Маркс, Ленин и Кейнс. Тя вървеше ръка за ръка с т. нар. кредитна икономика. „Левиидеснисе включиха с ентусиазъм в масовото безпроблемно кредитиране. Вземете за пример рейгъномиката и тачъризма, последвани от „правото на всеки американец да има собствено жилище“ при Джордж Буш-младши.

 

Първоначално безпрепяственото отпускане на всевъзможни заеми, привидно лесното печелене чрез многобройните банкови деривати, чиито названия самите финансисти не можеха да запомнят, рязко засилиха потреблението. Като логичен ефект от него производството също получи солиден тласък. Осемдесетте и деветдесетте години на ХХ век ще останат като златни страници в историята на Западна Европа, Северна Америка, Южна Корея, Австралия, Тайван и Япония.

 

Същевременно, скрито от погледите, протичаше окрупняване на огромни компании. Сливаха се банки, възникваха невиждани по размера на възможностите си инвестиционни фондове, известни фирми потъваха и изчезваха в други, след като биваха придобивани от още по-големи корпорации. Всичко това ставаше във всички отраслитежката промишленост, производстото на стоки за бита и личното потребление, услугите, транспорта, най-накрая – строителството.

 

От средата на осемдесетте години, за пореден път негласно, възползвайки се от насладата на западняците от своя welfare, гигантски корпорации започнаха т. нар. outsourcing, придобил гражданственост у нас с неправилно значение. Големи производители на чугун и стомана, на тежки машини, на автомобили, на стоки от леката промишленост започнаха да аутсорсват доверяват другиму изработването на свои важни продукти.

 

Полека-лека и неусетно, докато банките още раздаваха кредити, а на младите западняци беше по-изгодно и забавно да лентяйстват, отколкото да учат и работят, понеже „държавата на благоденствието се грижеше за тях, наднационалните корпорации започнаха да строят свои производствени предприятия в Азия, Мексико и Източна Европа, по-рядко в Африка и Южна Америка.

 

Пропагандната машина беше задействана да обяснява, колко вредно е да се изработват хладилници например, понеже фреоните в тях… Като гъби взеха да никнат всевъзможни „екологичниорганизации, фондации, партии на зелените“. Под техния шум маса производства бяха изнесени в Словения, в още единната Чехословакия, в Полша, Унгария, в неразпаднала се Югославия… Само архитъпанарите от КПСС и най-послушните й компартии в България и Румъния не се възползваха. Пропускам Албания.

 

Докато се усетят, привържениците на Маги Тачър осъзнаха, че мините са закрити, „вредниятстоманодобив е на път да изчезне. Без тях и енергетиката се свива. Британските автомобилни компании вече принадлежат на други страни – например на Германия,[62] после на КитайНямаше кой да защити интересите им. Бяха аплодирали консерваторите, когато смазваха профсъюзите. Пък и какви защитници на трудещите се бяха онези ненаяли се пеликани – уж лейбъристи, социалисти. Тачър и сие излязоха по-последователни марксисти от тях.

 

Повторение на това наблюдаваха в САЩ. Пред очите на западната публика взеха да извисяват снаги Китай, Индия, Мексико, Сингапур

 

Признавам, окончателно прогледнах едва, когато британците на уж консерваторката Тачър предадоха Хонконг на ЦК на Китайската комунистическа партия. А по-късно узнах за началото на проекта, поставено в края на ХІХ век. Както и причините за двете световни войни. Междувременно, през двадесетото столетие навсякъде вцивилизованиясвят бяха въвели централното банкиране, подоходното облагане и задължителното пенсионно и здравно осигуряване. Както изисква „Манифестът на комунистическата партия“. Това правеше съответните държави марксистки. Казано точно – комунистически.

 

Ето за кого едемокрацията“ – за корпорациите. Никой не се замисляше за съдбата на средната класа. За стотиците милиони съзидателни люде от дребния бизнес, които са истинските носители на хуманизма и т. нар. десни ценности, произтекли от основните принципи на Божествения ред. Те са стожерът на една истинска, а не фалшива демокрация. Целта на свястната държава на свободата трябва да бъде обхватът на тази средна класа непрестанно да се разширява. Нещо, което в края на тридесетте години на миналия век е било постигнато у нас. Отколешна е тенденцията тази средна класа, фундаментът на относително справедливите общества, постоянно да бъде притеснявана, съсипвана и накрая ликвидирана.

 

В началото на деветдесетте – нямаше как да го науча – е стартирала съпротивата на честни анализатори на започналата война срещу средната класа. През 1995-1996 година вече имах възможност да гледам по кабел някои западни новинарски медии. В тях се надигна недоволство, начена изнасянето на истината, каквато е. Посякоха разбунтувалите се.

 

Христоматиен е примерът с Лу Добс – бившия водещ на икономическа рубрика в телевизия CNN. Неговотонепослушаниезапочна с разкриването на някои от „най-чувствителните тайнина Братството в книгата „Космосът: Новата граница на бизнеса“.[63] Предупредиха го, „добронамерено“.

 

Добс пренебрегна размахания пред лицето му пръст и продължи, като посегна насветая-светихнадемокрациятаи новия световен редкорпорациите. Появи се неговото изследване, озаглавено „Изнасят Америка: Защо корпоративната алчност пренася американските работни места отвъд Океана“.[64] Показаха му „жълт картон“ и преместиха водената от него вечерна делова рубрика в по-ранен час и ново заглавие – „Парите с Лу Добс“.

 

След като през 2006 г. издаде книгата си „Война срещу средната класа: Как правителството, големият бизнес и групите за специални интереси разпалват война срещу американската мечта и как да се борим срещу това“,[65] спряха всекидневното му предаване. Повече от половин година не бе на екран.

 

Ала щом с книгата си „Денят на независимостта: Пробуждането на американския дух[66] се обърна с изводи и призиви към средната класа и посегна на спокойствието на Интернационала, го принудиха да сеоттеглиот телевизията. Така светът загуби един от почтените си говорители.

 

След като премина през водещ на новините в радио с икономическа насоченост във “Fox Business Network”, част от медийната империята на Рупърт Мърдок, от пет години той пак има своя рубрика – “Lou Dobbs Tonight” – „Вечер с Лу Добс“. Но в същото радио, а не в телевизия. Доналд Тръмп изобщо не го забеляза. Никой не му подсказа, че Добс беше сред първите, направили войната срещу средната класа достояние на хората не само в САЩ.

 

 

 

Поздравления с Рождеством Хрушчевым, дорогие друзя

 

 

 

Който се надява Доналдда направи Америка велика отново“, нека знае от мен: Извън своята военщина, която още е най-боеспособна, тази страна никога не е била велика. От основаването си тя е събирала единственоплявата, която останалата част от света повърна и изхвърли на бреговете ни“, както писа бившият прокурор и настоящ разследващ журналист Грег Паласт.[67]

 

Имало е времена, в които е осигурявала възможности на хората, готови да се трудят до припадък. Но не и на предприемчивите, дирещи самостоятелност. На истинската средна класа.

 

Този термин не определя някого само съобразно неговите доходи. Наемният работник не може да е част от средната класа. Възможно е той да живее добре, да е сред хората с прилични приходи. Но не е част от онази икономическа база от самонаемащи се предприемачи, която представлява арматурата в основите на всяка държава.

 

В началото на новото хилядолетие, особено след изфабрикуваниятерористичен актот 11 септември 2001 година, дело на правителството на Буш, чухме честни гласове да говорят за деиндустриализациятана САЩ. И за наглостта на властите. Лу Добс беше сред тях и предлагам да видите откъс от документален филм, в който ще го зърнете за кратко.

 

 

 

 

 

Нали някои степенуватдемократичността“?… „Вся власть Советам!“ Точно така – на директорските съвети на корпорациите. Нима болшевишката и останалите комунистически партии не бяха повече от корпорацииобщонационални картели? И продължават да бъдат, но под други имена. Ако не вярвате, питайте неизлезлия в запаса генерал Любен Гоцев и неговите ченгета от кръгаБанкяМонтерей“. Турска поговорка гласи:

 

На този свят всичко се дава: чест, пари, земя, жена, деца. Само власт не се дава.

 

Тъй де. Преди година американският конгресмен, евреинът Стийв Израел, беше заявил, а след това и написал:

 

Това не е бизнес-игра на шикалки.[68] Това е вашата демокрация. Но когато наддаването започва да нараства все повече, вашият глас спада. Вие просто сте обезценени и отстранени от пазара на идеи. Така е, докато не станете един от свръхбогатите.[69]

 

Щом като тазидемокрация“ – „власт на народа“, е само засвръхбогатите“, излиза, че те са народа.

 

Do you understand? Verstehst du? Comprenez vous? Понимаете?

 

Преди 11 години, когато водех предаването „Между редоветев, а не на телевизия СКАТ, ме бяха нареклигласа на народа“. Моят глас, за някои – още вашият – „не спадна“. Направо го заглушиха. Няколко пъти…

 

Та ето как започна деиндустриализацията на Запада. Истински я усетиха първо в САЩ. Когато след 2004-2005 година започна кредитната стагнация. В Европа, включително и у нас, щракаха с пръсти. А на Изток?

 

От края на осемдесетте Словения, още в Югославия, и Чехословакия произвеждаха домакински електроуреди на известни фирми. Западна Европа станапо-чистабез фреони?! В Полша и Югославия сглобяваха престижни марки телевизори като “Panasonic”. Южна Корея нашумя с автомобилите и видеоапаратурата си. България?…

 

Рухването на Берлинската стена завари някои от сателитите на СССР по-подготвени. В тях комунистическата номенклатура също не изпусна кокала, казано по народному. Въпреки приетите псевдо лустрационни мерки в Чехия, да речем. Навсякъде подставени лица на старата алчно червена номенклатура заеха явните властови позиции. Зад тях, от задкулисието, старите болшевишки фамилии продължиха да ръководят. А престъпността се превърна в отделна държава, често незачитаща официалната.

 

Полицейските сили[70] в Източна Европа преживяха прехода към капитализъм особено тежко. Много хора ги обругаха поради някогашното им усърдие в репресиите срещу опонентите на режима по времето на комунизма. Мрачният живот на полицаите в новите демокрации контрастираше с плейбойския стил на живот, на който се радваха някои от бившите им колеги, докато помагаха за изграждането на огромни криминални империи. В новите пазарни условия полицейските заплати бяха смехотворни – всеки път, когато пътувах през България, Югославия или Румъния в годините непосредствено след колапса на комунизма, трябваше да плащам поне по 30 британски лири като нелегални глоби, наложени ми от обеднелите катаджии.

 

Тогава, и не за последен път, Западът направи нещо много, много тъпо. На 30 май 1992 г. Съветът за сигурност на ООН в Ню Йорк прие Резолюция 754, която налагаше икономически санкции на Сърбия и Черна гора. Балканите – опустошени от войни, обеднели и травматизиранибяха на път да се превърнат в машина за контрабанда и престъпност, за която нямаше почти никакви паралели в историята. Докато светът кършеше ръце и се възмущаваше от ужасните националистически изблици на народите на Югославия и техните ръководства, балканските мафии започваха да преодоляват своите етнически различия, за да се впуснат в спиращо дъха престъпно сътрудничество.[71]

 

След още двадесет години интернационалното Братство повтори същото упражнение, като разтури армията и полицията в Ирак. Остави без прехрана стотици хиляди хора. Те сформираха ядрото на Ислямска държава. Помагаха им западнипредимно американски инструктори.

 

 

 

Мируват те, кротуват те, защото у мене е тефтерът им – регистърът

за техните издайничества, козни – грозний Списък на позора[72]

 

 

 

По същия начин униформените – главно ченгетата от Държавна сигурност и милицията, но също така от армията и трудовата повинностпослужиха като градивен материал при формирането на гръбнака на организираната престъпност. Зарязани от началниците, уплашени, да не би някой да потърси сметка за зверствата или даже нарушенията, които бяха вършили, те станаха базата на алчно червената фашизирана мафия. Тя беше на власт цели 45 години и продължи да бъде. Точно както „банкянско-монтерейския“ пълководец Любен Гоцев е постановил още на 10 януари 1990 г.:

 

Ние ще служим на Политбюро, но не можем официално, ще искаме разрешение от прокурора, съдия.[73]

 

Тази клетва е ненарушена. Мъркате срещу прокурори и съдии, но те са старите. Или са поели същото задължение под страх от смъртно наказание. Id est situ, Minke.[74] А зад табелите на чуждестранните банки, фирми и фондации се крият фамилиите от Политбюро и ЦК на БКП.

 

Невъзможно е западняк и особено журналист да проумее картината в бившия соцлагер и то в цялостните й измерения. Тя е многопланова и многопластова. С риск за пореден път да ме обвинят в кръвожадност, макар досега да не съм наранил физически никого, твърдя: Всички униформени трябваше да получат присъди по възможно най-бързата процедура. Повтарям – всички, и тези от армията. Те също бяха част от репресивния апарат, смачкал българите и довел нашенци до обезкуражителното им настоящо дереджеумствено, морално и дори физическо.

 

Щеше да бъде справедливо и разумно техните началници, ръка за ръка с номенклатурата на БКП и БЗНС, на ДКМС, профсъюзите, културните, спортните и останалите казионни организации на тоталитарния режим, да бъдат въдворени за дълго в каторги, а имуществото им – тяхното и на техните наследници – да бъде национализирано.

 

Вместо това, те или потомците им са най-едрите собственици. В краен случай се радват на максимални или високи пенсии. Същевременно два милиона нашенци едва свързват двата края. Да бъда смирен и милостив ли?

 

Fuck you! Всичко си заслужихме.

 

Не се срамувам, че искам реванш. За мен справедливият реваншизъм е нещо положително, което – през съдебната система – води към прогрес.

 

Уви, не стана. Но дали това беше непредвидено? Как така изведнъж и навсякъде стенитевидими като Берлинската или кльона по тукашната южна граница, или невидими, но яки, разделящи народи, цивилизации, рухнаха за дни?

 

Повтарям: няма как западняк, който не е преживял ужаса на тоталитарната система с репресиите и страха, произлизащ от тях, да разбере. Много хора на средна възраст у нас не го схващат. Убеждават ме, че не били чували за концлагерите, за Държавна сигурност и затворите, за изселванията, лишаването от собственост и право на образование… Когато ги запитам, дали са им реституирали земя, винаги получавам утвърдителен отговор.

 

И правейки се на ампе, ги питам: Нима вашите предци са се зарадвали, че им прибират земята, добитъка, другите домашни животни, инвентара? Да не са го смятали за избавление, като втълпеното имосвобождение от турско робство“? Защото повече от 70 години дъвчат някакво освобождение от фашистко робство“. Непременно свързвайки го с частната собственост

 

Не, всичко е било по план и се е развивало във времето. Макар да се занимавам постоянно с тези неща, научавам много факти едва днес. Например това, че проектът за унищожаването на Югославия датира от средата на седемдестте години на миналия век. В документи на ЦРУ е посочена 1976 година.

 

През 1961-а, когато Джон Ф. Кенеди влиза в Белия дом, югославският комунистически диктатор Йосиф Броз Тито успял да се възползва от болните амбиции на младия президент. Антисъветизъм, необясним за левичар, какъвто е синът на еврейката Роуз и „антисемитаДжоузеф Кенеди, тресял него и Вашингтон. СССР не само е изпратил първия изкуствен спътник на земята. На 12 април същата година комунистът Юрий Гагарин, летец от Съветската армия, стана първият земен жител, обиколил планетата с космически апарат.

 

Мегаломанията на големите държави, по правило дължаща се на техните комплекси, е забавно отблъскваща. Джон Кенеди държал на всяка цена гражданин на САЩ да бъде първият човек, който ще стъпи на луната. В тази болна амбиция опитният сатрап Тито, въртял на кутрето си такива крупни комунистически тирани като адаша си Йосиф Сталин, Франклин Д. Рузвелт и Уинстън Чърчил, съзрял своя шанс да остане в историята на югославските народи. Как?

 

Американците никога не успяха да конструират свястна ракета, която да изведе космически кораб извън земното притегляне. Досега се провалят. Докладвали на Тито, че югославски инженери работят над нещо такова. Недоразбрал, югославският ръководител побързал да предложи на САЩ да им продаде космическата програма на СФРЮ. Колкоумене бил той, преценете сами. По-важно е, колко тъп се е оказал Кенеди, когато двамата си стиснали ръцете. В резултат на което сатрапът от Кумровец, дотогава изтребил повече от 1,5 милиона жители на изкуствено сформираната балканска държава, се замогнал с 20 милиарда долара. И се отдал на перманентен симпозиумпостоянни пиршества.

 

От далаверата намазаха и комшиите. След 1962 година комунистическият деспот премахна изходните визи и позволи на всеки югославянин да пътува на воля по света. Това направи западните ни съседи доста по-различни хора от нас.

 

На първо място обаче, Йосиф Броз подсигурил своя разкошен живот, както го разбирал. Наспорил на дворци, яхти, моторни лодки, скъпи лимузини и луксозна храна. Лично Фидел Кастро го снабдявал с хавански пури, с които впоследствие дразнел американските президенти.

 

Запален по фотографията, Тито постоянно осъвременявал своята апаратура. За да запечатва за поколенията ловните сиподвизи“, да речем. Обаче част от парите, днес, казват, равняващи се на около 50 милиарда долара, били похарчени за въоръжения, нови предприятия, главно в леката индустрия, и за внос на потребителски стоки. Така за наснадничащите иззад телените мрежи на концлагерна България, Югославия се превърна в… истински Запад, в негеографския смисъл.

 

Не било необходимо да измине много време, та Джон Фитсджерълд да осъзнае, че комунистическият мошеник го е изпързалял. Пратил го за зелен хайвер, ако щете. Струва ми се, че и Никита Сергеевич успя да стори същото.

 

Обаче след убийството на Кенеди наследникът му Линдън Б. Джонсън запретнал ръкави да върне на САЩ югославския дълг с все лихвите.[75] Поставил на Тито ултиматум, но балканецът пушел кубински пури и си питал шапката.

 

И другите социалистически будали в Белия дом след ДжонсънРичард Никсън и Джими Картър, позволили евреинът от Хърватия да ги прави за смях. Накрая, когато станало ясно, че е задействан план за дестабилизация и евентуално разчленение на Югославия, председателят на СЮК и президент на еднонационалната, но представяна като многоетническа държава, поел ангажимент да погаси дълга с безплатен износ налуксозни лимузини в САЩ.

 

Когато чух и видях това, не успях да се сдържа и избухнах в смях! Вярно, че тези американци са много тъпи, би рекъл с право Бай Ганьо. Югославянин да продава краставици на бахчеванджия. По онова време САЩ бяха Меката на световната автомобилна индустрия. Наричаха Детройтстолицата на автомобилостроенето, Motor Cityград на моторите

 

Обаче въпреки глупостта на елитите, ЦРУ не вярвало на тъмни балкански субекти. Планът му за разпарчетосване на Югославия вече бил задействан. От една страна, директорите на автозавода в Крагуевац отказали да се подчинят на председника. И вместо голям и разкошен автомобил, предложили на американския пазар мъничкияYugo”. Колата останала в аналите на американския автопазар като най-лошата, движила се някога по пътищата на Щатите. А комунистическата номенклатура, вербувана и подкупена от агентите на ЦРУ, се опълчила срещу онзи, който направил от нея клан от мафиотски босове.

 

Същото стана сетне навсякъде. На първо място – в България и Румъния. А десетилетието на кървав разпад на Югославия било планирано още в средата на седемдесетте. Едва ли заради въпросния дълг от 20 милиарда тогавашни долара. Просто проектът за световна революция го изисквал. Но не ме слушайте. Нали минавам за разпространител на „конспиративни теории“?…

 

По-добре вижте. Разбира се, акосвободнитесоциални мрежи в любимия ви свободенсвят допуснат тази ми волност.

 

 

 

 

 

Логично е да запитаме, защо тъйгнусящият сеот комунизма и комунистите западен елит нямал нищо против да бъде лъган от масовия убиец Тито? Всъщност името му беше Амброз, а Тито бе псевдоним. Според някои автори той представлява съкращение на Тайная Интернациональная Террористическая Организация – сиреч Тайна интернационална терористична организация. Което, като познаваме акъла на интернационалните революционери, изглежда съвсем вероятно.

 

 

 

Докато САЩ преживяваха двуцифрена инфлация, тяхното правителство

тайно преговаряше да предостави на комунистите

милиони долари кредит във вид на хранителни продукти[76]

 

 

 

Въпреки това, не ви ли интересува, по каква причина западнитеантикомунистисе оставили да бъдат мамени от отявлен комунист, един от ръководните дейци на Коминтерна в Москва през трийсетте години? Ако за съюзяването му със Сталин митът забитката срещу страшния Хитлер“ все още хваща декиш, какво ли обяснение биха могли да дадат западнитеисториции анализатори за връзките с Тито?

 

А крушката има по-дълга опашка. На нея висим още от октомври 1944 година, когато Уинстън Чърчил ни предал на кремълския касапин. Твърдо и окончателно. Което, може би, помогна да бъде обявен забританска личност на ХХ век“. Каквититани на мисълта, почтеността и съчувствиетоса пустите албионци?

 

Краят на Втората световна война заварил България и Британия, Западна Европа като цяло, в диаметрално противоположни позиции от гледна точка на общественото устройство, свободите и стандарта на живот.

 

На Запад господствали мизерията и класовото разделение. У нассредната класа. Самоиздържащите се хора съставлявали72 на сто от заетите! Което просълзило гостуващия тук през 1938 година финландец Алберт Хамалайнен, професор в Хелзинкския университет, и го накарало да възкликне:

 

Нищо друго не можете да направите, освен да отдадете почит на тези хора, които са постигнали толкова много за един толкова кратък период от време![77]

 

За моите и вашите родители, или за бабите и дядовците ви, може би – прабаби прадядовци, се отнася. Тяхната България възторгнала толкова чужденеца. Западът, в който действали стопански училища за прислужници и икономи, а двама-трима души да спят в един креват било нормално, се готвел за война…

 

Когато някой пак има глупостта и наглостта да заплещи за някаква завист като български патент, да го заплюете. Завистта на западняците подпомогна техните марксистки елити да ни смажат така, че никога повече да не можем да се изправим. Средната класа е гръбнакът на всяко общество, неговата опорна, костна система. Ликвидирайки я тук, комунистическите първенци по света ни обрекоха на вечно влачене по корем като наемни работници.

 

На всичко отгоре оставиха работодатели да ни бъдат най-безмозъчните и едновременно най-жестоки и егоистични тваринеобразованите комунистически простаци. Когато пак някъде в централите на интернационалното Братство решиха да прибягнат до нова промяна, вместо да ликвидират с комунизма и комунистите, оставиха те все така да се разпореждат в страните от съветския блок. Досега не съм в състояние да се успокоя, че по заповед на Генщаба на световната революциядесниятменшевик Джеймс Бейкър в качеството си на държавен секретар определи комуниста трето поколение, родения в Москва съветски гражданин и възпитаник Андрей Луканов – представител на висшата алчно червена фашистка номенклатура и министър-председател от БКП, заантикомунистическипартньор на САЩ, за които дотогава само изпитвах съмнения, че са съветски.

 

Нима нещо друго стана в останалите соцстрани? Членът на ЦК на РКП Йон Илиеску смени Николае Чаушеску в Румъния. В Полша начело на държавата застана полуграмотният електротехник Лех Валенса, агент на Ministerstwo Bezpieczeństwa Publicznego с псевдоним “Bolek”. В ЧССР – друг агентна Státní bezpečnost[78], на име Вацлав Хавел. Комсомолската активистка Ангела Меркел до ден днешен ръководи ФРГ. В самото начало на промените тя била съветничка на Егон Кренц, който замени Ерих Хонекер на върха на държавата и на Германската единна социалистическа партия, както се наричаше комунистическата.

 

Малко преди общите промени в съветския блок, през октомври 1989 година Унгарската социалистическа работническа партиякомунистическата, също продължи да управлява вече като Унгарската социалистическа партия. В Будапеща Миклош Немет – съпартиец на Янош Кадар и негов ученик, стана първи „демократиченпремиер. Сега е еврейският циганин, жененият за еврейка Виктор Орбан. Година и половина преди промените той учил със стипендия от Джордж Сорос в Лондон. Дали тогава се залюбили – идеологическис Маги Тачър, също социалистка?

 

Пропуснах ли нещо? За какъв дявол беше всичко? Това ли очаквахме от западните демокрации“, за които изживявахме илюзията, че представляватсвободен свят“. Напразно!

 

Както посочи патриотичното двуседмично списание „Новият американец“, трябва да сме по-трезви и внимателни, когато разглеждаме недалечното минало. Все още ръководителите и охранителите от старата комунистическа система са на власт. Нищо съществено не е помръднато. Темелите на милиционер-социализЪма са непокътнати.

 

Уилям Ф. Джаспър, старши редактор на The New American, който беше отразявал кариерата на [Вацлав] Хавел от края на осемдесетте години, заяви, че преди да бъде прието провъзгласяването на Хавел занай-великия освободител на Чехословакия“, следва да се проверят някои съществени факти, отнасящи се до неговото минало. И да се обърне внимание на предупрежденията на избягалия от КГБ офицер Анатолий Голицин, който точно предвиди фалша, контролиранитедемократичнидвижения в комунистическите страни в Централна и Източна Европа

 

Със знанието и съдействието на Хавел лидерите на бившата Чешка комунистическа партия продължиха да управляват чрез нови партии с различни названия. „Хавел помогна да стане съвсем сигурно, че съдебната власт, законодателството, военните, полицията, медиите и разузнавателните агенции – всички те ще останат основно в ръцете на комунистическата партия“, обяви Джаспър. „Същият беше случаят и с фалшиватаприватизация“, която той наблюдаваше.[79][80]

 

Близо половин век западняците ни наблюдаваха с иронично любопитство. Чувал съм достатъчно пъти въпроса, как и защо сме търпели? Сега и тях ги стигна. Бедността не пълзи, а марширува с бодри стъпки в Западна Европа и САЩ.

 

Да вземем за пример Германия. Там заплатите не са помръдвали от17 години! Смятате, че животът не е поскъпнал? В същото време няма кой да бачка по ремонтите на пътищата. Не, не правете глупави и безсмислени сравнения с нашето дередже. Не схванахте ли най-сетне, че по отношение на доходите, потреблението, стандарта на живот, ние сме на майна си Райна, на Мачу Пикчу у царевичката, на гъза на стопанската география?

 

Погледнете на юг. Вижте какво става с гърците. Забравихте ли тяхната традиционна надменност спрямо нас? Споменавам това без злоба. Ами испанците, италианците, французите, даже холандците и скандинавците… А доста по-лошото предстои.

 

Европейски съюз ли? От 2006 година само безумци и ненаситни сметкаджии могат да вярват в него. Тогава съветският дисидент Владимир Буковски заяви в Брюксел, че „Европа създава нова религия. За СССР тя беше комунизмът, за Европа е европеанизмът, както сподели [Вацлав] Клаус.[81] Не се приемат никакви други вярвавания… Г-н Буковски нарече Евросъюзачудовище“, което трябва да бъде унищоженоколкото по-скоро, толкова по-добре – преди да се развие в пълноценна тоталитарна държава

 

Днешната ситуация е истински мрачна. Основните политически партии бяха изцяло погълнати от новия проект за Европейски съюз. Никоя не му се противопостави. Всички те се корумпираха прекалено много. Кой ще защитава нашите свободи? Изглежда, сякаш сме се запътили към някакъв разпад, нещо като криза. Най-вероятният изход е, че в Европа ще има икономическо сгромолясване, което в съответното време непременно ще стане с това увеличаване на разходите и данъците.

 

Неспособността за създаване на конкурентна среда, свръхрегулирането на икономиката, бюрократизацията – това ще доведе до икономически срив. На практика въвеждането на еврото беше налудничава идея. Валутата не бива да бъде политизирана.

 

Нямам никакво съмнение относно това. Европейският съюз ще се провали до голяма степен по начина, по който се сгромоляса Съветският съюз. Но не забравяйте, че когато тези структури рухнат, оставят такива разрушения, че за възстановяването им е необходимо цяло поколение. Само си представете какво ще стане, ако се стигне до икономическа криза. Взаимните обвинения между държавите ще бъдат значителни. Може да се стигне до напускания. Погледнете огромния брой имигранти от Третия свят, които сега живеят в Европа. Това беше пропагандирано и поощряване от Европейския съюз. Може би ще стигнем, както в Съветския съюз накрая, до толкова много етнически кавги, че умът не ги побира. В никоя друга страна нямаше такива етнически напрежения, както в Съветския съюз, освен – може би – в Югославия. Тъй че, тъкмо това ще се случи и тук. Трябва да бъдем подготвени за това. Тази грамадна бюрократична сграда ще се срине върху главите ни.[82] 

 

Повтарям: Беше началото на 2006 година. Интернет навлизаше. От екрана на бургаска кабеларка споделих не само това. Предупредих, че светът навлиза във финансова криза, започнала от ипотечните кредити в САЩ. Прогнозирах, че тя ще прерасне и в икономическа, като ще засегне почти целия свят.

 

Две лета и половина гледах идиотите да щракат с пръсти, да теглят заеми за щяло и нещяло, и понасях гаврите наумници“, измъкнали се с пълзене от милиционерските нужници, каквито са най-малко три-четвърти от семействата тук. Когато кризата ги удари, някои по-нахалнивсезнайковцивзеха да ме безпокоят по телефона, за да искат съвети. Неколцина загубиха неизплатените си апартаменти

 

Но около мен все така звучи дрезгава глъчка, проповядваща някакъв чист евроатлантизъм, барабар с ценностите му. Пръв извадих на показ пропагандно-политическата измамамултикултурализъм“, която застрашаваше християнските ни устои и самите наши свободи. Обявиха ме за „политически некоректен“ и спряха третата моя поредна телевизионна изява. „Гражданствотопродължи да щрака с пръсти и да се кълне в Б.Б., в Ц.Ц., в…

 

Имам чувството, че живея сред малоумни. И това е така не само по тези забравени от Бога, залинели места. Тукашната кочина, пълна с грухтящи свине, си иска поробителите. Загубил всякакъв разсъдък и чувство за самосъхранение, нашенецът от масов тип изпитва явно естествен, вроден и/или придобит стремеж към неестествена смърт. Неспасяем е в една безизходна ситуация. Бог да му е на помощ! Ама едва ли. Господ не ни е виновен. Този живот не е за малодушни и страхливи твари.

 

Европейски съюз ли?

 

Тези дни стана ясно нещо, което започна да се развива като кълбо с прежда от престъпления още преди десетилетие. Бай ви Жан-Клод Юнкера лъсна като крупен измамник, облагодетелствал с действията и бездействието си крупни интернационални компании. Как иначе? Случайно ли според вас извадих на показ неговото членство в родната му Люксембургска и във Френската комунистическа партия?[83] (Вижте илюстрацията.)

 

 

 

За комунистическите лидери кариеризмът, прахосничеството

и любовта към властта са неизбежни, както е и корупцията[84]

 

 

 

Няма начин комунист да не извади рогцата си, да не покаже своите магарии. Рано или късно, това е неизбежно, става. Какъв да е комунистът пияница Юнкер, освен алчен егоист, крадец, измамник? Всеки комунист е такъв по дефиниция. Не вашата – наизустена от читанките на БКП и останалите тоталитарни органи. Истинската, реалната. Комунистът не може да бъде друг, освен материалист и интернационалист. Затова е невъзможно да вярва в Бога, в доброто, да върши положителни неща за другите, да е патриот, да обича родината и ближните си. Той е влюбен в парите, имотите, изповядва глобализма. И му е добре, където точно неговата копаня е пълна. Ако може – без да се труди.

 

Такъв е и camarade Юнкер, Жан-Клод Жозефович, от люксембургското село Реданж.[85]

 

Президентът на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер прекарал годините на своята предишна роля като люксембургски министър-председател в тайно блокиране на усилията на Евросъюза да премахне избягването на издължаването на данъци от страна на многонационалните корпорации, разкриха изтекли документи.

 

Поверителни германски телеграми, отнели години за издирването и намирането им, осигуряват неподправена равносметка на противодействието на Люксембург в една от най-секретните комисии на Брюксел. Кодексът на групата за поведение при данъчното облагане на бизнеса беше въведен преди близо 19 години,[86] за да предотвратява възможността изгарящият от желание да пренася печалби през граница и да избягва данъците мултинационален бизнес да насъсква една срещу друга страните-членки.[87]

 

Журналистическото разследване признава, че досега официално не е било известно почти нищо за този вид практики на големите транснационални корпорации. Интересно за какво са получавали заплати съответните многобройни брюкселски чиновници и техните екипи от експерти, секретари, технически помощници, преводачи и даже… шофьори? Към това е добре да добавим разходите за жилища и консумативите в тяхелектроенергия, водоснабдяване, газ и т.н. Чиста проба социализъм с присъщите му номенклатурни привилегии. Но вие сте длъжни да обичате Европейския съюз. А брюкселската бюрокрация е права, като съгреши дори. Заявите ли обратното, на мига ставатевраг на европейските народи“ и „фашист“, противник на прогреса.

 

Обаче, изтеклите телеграми разкриват как шепа страни са използвали своите места в комисията, за да осуетяват и възпрепятстват съответните действия на Евросъюза и да защитават своите собствени данъчни режими. Усилията на мнозинството от държавите-членки да обуздаят враждебното данъчно планиране и да направляват хищните данъчни политики биваха редовно отлагани, разводнявани или отхвърляни от действията на малцинство от по-малките страни, често предвождани от Люксембург.

 

Изтеклите документи, които германската радиогрупировка NDR сподели с редакцията наGuardian и с Международния консорциум за разследваща журналистика, са твърде неудобни за Юнкер. Тогава – от 1995 до края на 2013 година той беше министър-председател на Люксембург. През този период той също така действаше като министър на финансите и хазната, като проявяваше силен интерес към данъчната политика.

 

Макар да има население от едва 560 000 души, Люксембург беше способно да се съпротивлява на силно подкрепяните от Евросъюза данъчни реформи. Неговият глас на несъгласие често беше подкрепян само от Холандия.[88]

 

Няма да ви занимавам с изредените препятствия и прагове, които ловкият комунист, започващ работния си ден с чаша качествен алкохол, е поставял в продължение на доста години пред данъчните служби в Брюкселския СССР. Нито ще обърна внимание на отговорите на люксембургските финансови власти, отричащи наличието на такива документи. Макар те да бяха показани черно на бяло.

 

Déjà vuГледали сме този филм. Даже знаем развръзката му.

 

Цели 18 години, доказвали документите, като премиер и министър, Жан-Клод Юнкер е обслужвал наднационални корпорации, а не интересите на европейските граждани. Сред компаниите, които се възползвали от услугите му – нима мислите, че ги е предлагал безплатноличатMcDonalds”, Fiat, “Amazon”, “Shire Pharmaceuticals”, Skype… Типично за западняци, малко изостанали в сферата на несправедливостта и купената Темида, журналята смятат, че скандалътще хвърли сянка върху Юнкеровото председателство на Европейската комисия“.[89]Милите“ девственичета. Да питат нас.

 

Колкото тук след „променитеот 1989 година нататък наказаха диктатора Тодор Живков и неговото пеликанско семейство, Андрей Луканов и останалите от Политбюро, цялата престъпна болшевишка шайка, разграбила и опустошила страната, докарала народа й до мизерното и безправно съществуване като робско стадо, толкова и комунето Жан-Клод ще пострада. Като се погледнете в огледалото, да виждате корабче да плува в очите ви?

 

По тези земи убийците на хора без съд и присъда и на несправедливо осъдените в монтираните политически процеси не бяха докоснати. Нито вдъхновителите и поръчителите на техните престъпления. Съдебната система, съставена от наследници на комунистическата номенклатура и нейни послушници – предимно ченгета, се превърна в пералня за нечисти съвести и минало. Кого от многобройните крадливи мърльовци не превърна в рус и синеок Зигфрид? Кредитните милионери и получателите на милиони по банков път и в чанти? Онези, които им ги осигуриха, сред тях СашоАпашоТомов,[90] Софиянски[91] и Сашко Божков[92]

 

Сега тормозят леваци със съветско възпитание отреформаторскимилиционерски участък, за да ги изкарат неопетнени. А котараците за пореден път да избършат лапите си, подпухнали от броене на пачки.

 

Единственото, което може и да бъде запомнено от някои от казусаЮнкер“, е фактът, че той се появи по страниците на някои западни издания и в предаванията на нищожен брой електронни медии още през 2014 година. За да затихне и да бъде забравен по-бързо от скоростта на появата му. Става дума за разкрития на престъпления чрез използване на т. нар. данъчни райски кътчета – различни офшорни зони. Нищо, че размерите на злоупотребите възлизат на десетки милиарди евро или старлинги, или долари. И какво от това?[93]

 

How come? Как е възможно?

 

Така, както тук Луканов беше изкараннай-големия антикомунист“ и „най-честния партньор на САЩ и Западна Европа“. За да падне не под меча на Темида, а от куршума на организираната престъпност. Чудовище, което лично сътвори, вживял се в ролята на посткомунистически доктор Франкенщайн. По същия начин, по който, „когато настоява за санкции срещу Москва, Западът прекрачва всички граници на лицемерието. Като по същото време със задоволство купува руски газ и продава на Русия оръжия, кораби, апартаменти в престижния лондонски квартал „Найтсбридж“ и места в колежа Ийтън. Тези двойни стандарти са наш патент.[94]

 

На Запада.

 

Сега пак западни преститутки припомнят с тъга, че никой не се е захванал да въздава справедливост. Никой не разглежда темата за ощетяването на 500 милиона европейци, които алчността на еврократите е лишила от доста неща. Никоя медия не повдига завесата, скриваща комунистическото минало на тези евробандити. То, миналото им, обяснява почти всичко. Масовата глупост, съдържаща се в зловредната максима, че всеки има право да се променя, останалото.

 

Улисани в своето собствено печално битие, втренчени в пъпа си, отказващи да отворят очи, да вдигнат взор и да зърнат истината в лицето, хората обедняват. Навсякъде. Съзнават го, но стискат очи и изобщо не свиват юмруци. Те ли ще оправят света? Хайде холан! Има си власти за това. Гражданите изпълняват съвестно задълженията си. Някои от тях. Нали ходят да гласуват. Какво повече?

 

Sic transit Mundus hodie et semper[95]

 

Почти незабележимо като брой, но свръхзадоволено и охранено малцинство е на противоположния полюс в същия този свят.

 

Ако не знаете, до обяд в сряда, 4 януари 2017 година, най-висшите началници в Британия бяха заработилиповече, отколкото типичния работник в Обединеното кралство ще получи за цялата година, съгласно анализ, който вади на показ пропастта между изпълнителните тела на компаниите и останалата работна сила“.[96]

 

Ако ви допада, да попитам поради що вдигаха революции? Нали искаха да премахнат именно подобно неравенство, което навремето е било далеч по-малко? На Острова нарекоха този 4 януариFat Cat Wednesday”. Това ще рече „сряда на тлъстите котараци“. Понеже отколе в Англия изобразяват богатите – най-вече банкеритекато дебели мъжки котки. Ако бях мъжки вариант на суфражетка, може би щях да се обидя на полов принцип

 

Центърът за високоплатени е изчислил, че средният бос на компания от стоте, регистрирани на FTSE,[97] сега получава повече от 1000 лири стерлинги на час. Което означава, че тези лица ще надминат средната заплата в Британия от 28 200 лири около обяд в сряда. [Става дума за 4 януари, а публикацията е от неделя, 1 януари 2017 г.] Thinktank-ът заяви, че след като са се радвали на бързо нарастване на доходите през последните години, понастоящем водещите шефове заработват 129 пъти повече от своите служители

 

Стефан Стърн, ръководителят на Центъра за високоплатени, сподели, че принуждаването на компаниите да обнародват индекса на своите заплати би било добро начало.

 

„Нашето новогодишно изчисление не е замислено да направи така, че връщането на работа да е по-трудно, отколкото е. Но Fat Cat Wednesday е важно напомняне за продължаващия проблем на нечестното различие в заплащането в Британия“, каза той.

 

„Надяваме се правителството да признае, че една по-нататъшна реформа в политиката на възнагражденията е необходима, ако искаме да свием тази разлика.“

 

Той призна, че предоставянето на работниците на място на масата, където се установяват правилата на заплащането, е нещо, на което [Териза] Мей се е противопоставяла. Но напоследък позицията й е смекчена. И това може да помогне за ограничаването на началническите възнаграждения.[98]

 

Разбира се, Териза е МожебиTheresa Maybe. В словото при встъпването си в длъжност като министър-председателка тя се врече на трудещите се“. Нещо, което е далеч от представата задеснитеценности и схващания. „Дяснотоне е философия само на богатите. По-скоро то се изповядва от онези, които сами изкарват прехраната сиот собствениците на средства за производство. Те може да се занимават и с пряка производствена дейност, а не само с нейното управление.

 

Друго проучване, чиито резултати бяха огласени дни преди Нова година, показа: Заплащането на ръководителите най-често не е обвързано с резултатите от дейността на фирмите. Което вече е озадачаващо. Проучването показа, че „за 13 години сумите за заплати на главните изпълнителни ръководители на компании от FTSE 350[99] са нараснали с 82 на сто, докато възвращаемостта на инвестираните пари се е увеличила с 1 процент“?![100]

 

Това потвърждава старото ми твърдение за наличието на нова хибридна класа, регистрирано в книга преди петнайсетина години. Това е прослойката на управителите, мениджърите, корпоратократорите. Това са машинистите, водещи влака по релсите към държавния капитализъмсоциализма. Те се явяват в дуалистична форма. От една страна са наемни работници, а от друга най-често при ангажирането им ги правят собственици на дребни дялове от компаниите, които ръководят. Много от тях купуват още акции, или инвестират в собствеността на други фирми.

 

Привидно свободния достъп на всеки до фондовите пазари, в това число и на работниците, не прави системата по-добра и справедлива. Не рядко управителите използват наличието на прекалено раздробена собственост – множество малки акционери – вследствие на което и на свит контролен пакет, за да манипулират компаниите в своя полза.

 

Разликата между истинския собственик и корпоратократора е в липсата на жизнено важна заинтересуваност у втория. Когато неговата заплата не зависи от фирмените постижения, имаме налице забавяне на хода на производствения или търговския процес. Което освобождава място за други, по-нахъсани и агресивни играчи.

 

Не само с огромните суми за инвестиции, но и с късите юзди на собствения им впряг, китайските мениджъри завладяха икономиките на Запада. Хората са еднакви навсякъде. Като типична комунистическа сатрапия, централното и провинциалните ръководства на Китай държат сериозно отговорни онези, на които са поверили златото на партията

 

 

 

Da mihi factum, dabo tibi ius[101]

 

 

 

Как е отвъд Океана? Още по-зле. Като в типична страна от Третия свят, каквато САЩ реално са, бездната в доходите е двойно и тройно по-широка в сравнение с Европа.

 

Миналата година петстотинте водещи изпълнителни директори в САЩ са получили 340 пъти повече от средната работническа заплата, като общо са отнесли по домовете си около 12,4 милиарда долара, според нов доклад… През 2014 година същата група е заработвала 373 пъти повече от своите работници, като е получила около 13,5 милиарда долара.[102]

 

Да отчетем, че през 2015 година доларът значително поскъпна в сравнение с предишната. Има значение. Още е рано за данните за 2016 година. Не вярвам нещо да се е променило като тенденция.

 

В Канадаприходите на главните изпълнителни директори – смятани за относително най-високи в света спрямо средностатистическия работникса се повишили до рекордни равнища през последните години. Със стоте шефове на върха, които отнасят в къщите си средно по 9,5 милиона канадски долара (7 милиона щатски), показа анализ на Канадския център за политическа алтернатива – thinktank със седалище в Отава. Сега тяхното възнаграждение е 193 пъти по-голямо от средната заплата в страната.

 

Тъжно е, но наистина не съм изненадан от цялостната картина“, сподели Хю Маккензи, авторът на доклада. „Доказа се, че заплащането на шефовете нараства устойчиво, покачило се е с около 7 на сто спрямо данните от 2014 година, докато канадската икономика се смали.“…

 

На 3 януари канадските ръководители на компании вече заработиха повече от средната заплата на работниците за 2017 г.[103]

 

Предчувствам, че ще се намерятумници“, които да „забележат социалистически подход“ във всичко това.

 

Ще ги запитам: Смятате ли за нормално и допустимо двайсетгодишен ритнитопковец или тенисист, блъскаш с някакъв уред малка топка, да получават по няколко десетки милиона долара годишно? Аркашки от киното, чийто принос за духовността се смалява като деня преди Коледа, да се радват на царски имения и свръхлуксозен живот, заради своя ексхибиционизъм. Знаете останалите подобни занаяти, осигуряващи космически доходи.

 

За мен те са незаслужени и несправедливи. Постигнати са на прекалено силно контролиран и манипулиран пазар, на който използват вашите недостатъципървобитни вкусове, първични чувства и инстинкти, долнопробни влечения и предпочитания. Те са резултат от влошеното масово възпитание и образование. Във второто, човешките ценности са обърнати умишлено с краката нагоре. Родителите на истинските бъдещи лидери не допускат децата си до подобни пошли развлечения и забави. Даже ги лишават от телевизия и надзирават достъпа им в интернет.

 

Ако питате мен, бих разпределил грамадните приходи на спортисти, артисти, певци, бюрократи, всякаква не дотам необходима ни паплач, между хлебарите, строителите, производителите на зеленчуци и плодове, свестните проектанти, ватмани и машинисти… Ако щете – на полицаите в една истинска професионална организация за охрана и защита на обществото. С няколко думи – на хората, които допринасят за нашето спокойствие и напредък, за по-добрия ни бит.

 

Нека остане достатъчно и за изкуствата, колкото и да са опорочени и сведени до елементарното, пошлото, всекидневното, а не до тържеството на духа, превърнато във вещ за потребление. Извинете, да възприемате Кристо затвореце смешно. Едва ли имате представа, но той е чудесен художник, плюл на своята дарба в името на парите. Виждал съм негови произведения от студентските му години. Талант, но похабен в масовата култура!

 

Претенциите му към комунизма са безпочвено жалки. Не само миналото лято край него се въртяха само комунистически бозайници, а той им се умилкваше като шантонерка.

 

Преди години попитах мой приятел, тогава заместник-директор на Музея за история и изкуства на Женева, какво е искал да каже авторът на някаква гигантска инсталация накинетичното изкуство“, заела цяла голяма зала? Задвижваше се с електромотор…

 

Той се засмя и ми обясни, че създателят й се подиграва на снобите. На мизерниците от низините, парвенютата, които се мъчат да се наредят до хората с дълго потекло. Но им липсва закваскатаЗабогатели незнайно как, те са забравили, че всяка жаба следва да си знае гьола. Или са тъй невежи, че никога не са знаели правилото. Затова крякат пронизително и дрезгаво върху черга, която е прекалено широка за тях.

 

Никога не съм имал нищо общо с комунизма и каквото и да е „социално“. Но знам със сигурност, че благодарение на такивамъдреци“, като споменатите, или на техните предци, загубихме приветливата и приятна за живеене България. Те ни я отнеха. Това е била държава, на която шапка сваляли видни чужденци:

 

Това, което най-силно впечатлява и събужда интереса на чужденеца в България, е абсолютната демокрация на социалната структура на нация и народ. Тази демокрация не е дело на държавата. Тя е обществена. В настоящото правителство няма никакви политически партии. В страната също така няма никаква собствена или чужда висша класа[104] Тук няма едри земевладелци, нито индустриална или търговска висша класа, която бе настоявала за особена позиция, сравнявайки се с останалия народ.

 

Въпросните дървени философи, изпълзяли от леговищата на долните си комунистически създатели, и техните приятели от СССР и от Запада, ни посякоха. Някога не е ималоедри земевладелци“. Негодниците, които имам предвид, или техните предшественици – измет в човешки виднаричаха малко по-имотните селяни кулаци“. По време на Царството най-големият земевладелецИван Багрянов, разстрелян без вина от комунистите, понеже приел за кратко да стане министър-председател, имал 110 000 декара.

 

Днес червените чорбаджии, запокитили букварите на марксизма, надянали сюртуци по западен маниер, изпод които примитивният им произход личи още по-водевилно, се водят собственици на милиони декара земя. Погледнете фирмите, чиито разклонения ще ви отведат до ЦК на БКП, до ченгетата от тайната милиция и военния шпионаж.

 

Убийците на така наречените кулаци станаха истински чокои, латифундисти. Заграбват земя, крадат имоти, нищо не ги спира. Ние сме страна не от Третия, а от подземния свят.

 

Един от идолите на част от престъпната интернационална комунистка кохорта, дългогодишният главен изпълнителен директор на регистрираната в Ирландия компания “Wire and Plastic Products” сър Мартин Сорел, нагло заяви, чее заслужил всяко пени, което му е платено“.[105] Може и така да е. Но безграничната му арогантност издава тежките дефекти на поразената от комунизъм бивша личност. Той е лишен от всякакво чувство за съпричастност и съчувствие към ближните и обществото. Такива са комунистите навсякъде по светаегоисти, моделирани по упътванията за алчност и мегаломания в учебниците на Братството.

 

Сатанисти.

 

Някой зададе въпроса, „дали сър Мартин Сорел струва 133 лири стерлинги на секунда“? На толкова възлиза неговият трудов миг, според онова, което получава като заплата и премии.[106]

 

Не допускам, че вече ще се намери някой, който да се върже на идеологическите измами. Революциите, бунтовете с разноцветни пролетни или етнически названия донесоха само нещастия и още по-голям хаос. Това е една от целите на ционистите, насочили се към световно господство. Стабилното законодателство в мирна, спокойна атмосфера, дава възможност на хората да планират живота си. Стимулира творчеството, съзиданието, водещи към прогрес.

 

С течение на времето свестните се замогватпостепенно, не за една нощ, както стана с нашенските комунистически капиталисти“. Материалната достатъчност прави хората до голяма степен свободни. Волната личност отказва да се подчинява на наложените господариварвари и некадърници. Точно от това най-много се страхуват интернационалните банкери и предприемачиевреите и техните ратаи от различните деноминации на юдаизмапсевдо християнство, ислямски разновидности, атеисти. Това обяснява защо се води несекваща война срещу истинското Христово учение. То проповядва онази истинска, върховна истина, която може да ни направи свободни.

 

Чифутските царе са ни стиснали за гърлата и не ни дават да дишаме. Искат да ни редуцират, както се изразяват. Чрез неграмотност, войни, въстания, бедност, болести, природни катаклизми. Ние търпим. Кой ни е виновен?

 

Например в този момент в Британияповече от 2,3 милиона семейства живеят в бедност и студ“. Това е равно на 10 процента от домакинствата според правителствената статистика. Само в Бирмингам почти 60 000 домакинства не могат да си позволят топлина в своите домове. Данните от Министерството на бизнеса, енергетиката и промишлената стратегия показват, че градът в Средния запад е най-засегнат. А заедно с Лийдс, Корнуол, Манчестър и Ливърпул е сред челните пет местни общински власти, които са изправени пред изборада ядем или да се топлимпрез зимата.[107]

 

Ако през вече достатъчно напредналия ХХІ век приемате това спокойно, като естествено, можете да ме замеряте с всякакви квалификации. Никога не съм мечтал за такова антихуманно отношение към стотици милиони човешки същества по планетата. Не е възможно да приема – хипотетично – да живея богато в среда на бедни. Не бих бил щастлив, а постоянно огорчен и тъжен. В живота си не съм изповядвал имуществено равенство, с каквото комунистите залъгваха и съблазняваха низшите духом.

 

Искам хората да имат шанс да се развиват според способностите и желанията си. В среда на свободна конкуренция да постигат напредък. Държавата да не се намесва в икономиката извън отраслите и подотраслите, които допринасят за общата равнопоставеност, на всички, без изключение. Който не е чел, да дири в архива на тази медия какво имам предвид.

 

Другото, голямото правителство сцар президент-премиер“, както е сега почти навсякъдев Москва и Берлин, във Вашингтон и Пекин, в Париж и Бразилияе социализъм. Той е тежко бреме за масите, прелъстявани с неговите утопии.

 

Комунизмът е глобалната цел на сатаниститеКомунизмът е една от рожбите на ционизма. Комунизмът е средство и крайна цел на ционизма.[108]

 

Според прогнозите на друг „водещ мисловен център“, на които не се доверявам чак толкова, но все пак, „Британия е изправена пред десетилетие на разцепление след Brexit, с нисък икономически растеж, стагнация на доходите за бедните и на публичните финанси в моменти на стрес…

 

В доклада „Британия през двайсетте години на века“ на Института за обществени политически изследвания, се казва, че Brexitще промени дълбоко Обединеното кралство,… възможни са болезнени раздели. Очаква се икономическият растеж да е по-нисък, нормите на инвестициите да се влошат, а публичните финанси да намалеят в резултат на напускането на Евросъюза.“

 

Анализът се основава на данни от Организацията за икономическо сътрудничество и развитие,[109] Националната статистическа служба и многобройни икономисти и изследователи. Той прогнозира до 2030 година увеличение с 35 на сто на населението над 65-годишна възраст и удвояване на броя на хората над 85 години. Документът предрича, че за 12 години делът на населението, което не е бяло, ще нарасне на повече от един на всеки петима.[110]

 

Светът на труда ще претърпи революция с милиони закрити работни места и изчезващи производства в резултат на автоматизацията и на интернет, твърди докладът. Неравенството в доходите ще се задълбочи още повече. Както и разделението между Лондон и останалата част от страната.

 

През 2030 година домакинствата ще бъдат по-зле платени средно с по 1700 паунда, отколкото ако Британия беше останала в Европейския съюз. С постоянно обезценяваща се валута, вдигаща цените, и най-тежко засягаща стандарта на живот на по-бедните хора.[111]

 

Не ми се вярва. По-скоро съзирам кой е платил за проучването и прогнозите в него. Струва ми се, че Британия напусна съвсем навреме потъващия европейски кораб. Застаряването на населението е общ проблем за континента. Невъзможно е да бъде решен по естествен път. С това е свършено.

 

 

 

За „научната“ икономика и нейните провали; за олевелите „десни“

и за дясната „левица“; кое е вярно?

 

 

 

Многократно съм разяснявал как егоизмът на жителите му доведе до работещи жени, но лоши майки – типична характеристика на социализма, ниска раждаемост, висока степен на урбанизация, претенциозност спрямо труда, условията на работното място и заплащането. Особено сред по-младите поколенията, които днес са между 18 и 55 години.

 

Опитът на Ангела Меркел, подшушнат й отнякъде, да компенсира това с бежанци от Близкия изток, е пагубен за всички нас. Той ще доведе до промени в качествения състав на населението. Което означава печален край на една от най-развитите култури. Което, макар като езиково значение да се покрива с цивилизация, поне за мен не означава съвсем същото.

 

Европа роди шедьоври на градоустройството, архитектурата, на изобразителните изкуства, музиката, литературата и т.н. Но също така стана арена на двете най-страшни катастрофи в човешката историяПървата и Втората световна война. В нея възникна най-богоборското, човеконенавистното учение на комунизма и социализма. От нея започнаха толкова много войни през вековете, че е трудно да ги преброим.

 

Искам да кажа, че предупреждението в този анализ се отнася за всички европейци, а не само за британците. Каквото си постлахме, на това ще легнем.

 

След погрома от 2008 година академичните икономисти направиха няколко половинчати опита да отговорят на прословутия въпрос на кралицата към Лондонската икономическа школа:[112]Защо никой не забеляза?“ Обаче нямаше нито едно официално или професионално разследване. Никой не пое никаква отговорност или вина заради провала в прогнозите, които доведоха до политическа катастрофа. Колкото до днес, това се превърна в тема за няколко анекдота и шеги по време на семинари в „мозъчните центрове“.

 

Учих икономика и зачитам нейния опит да обясни един размирен свят. Но всеки от тези главоломни и позорни провали в професия, чиято задача е да бъде наука, би следвало да получат съответно съдебно дознание. Икономиката е заразена от фалшивата прецизност на математиката. Тя пренебрегва човешките навици и поведение  и се унижава пред своите чичко-паричковци в правителството и търговията. Нейните прогнози са толковаа полезни и приложими, колкото на гадателките и на астролозите.[113]

 

Дали сред читателите на тези редове ще се намери някой толкова голям и непочтен идиот, поразен по ген и (не)възпитание от комунизъм, който да отрече: Години наред обяснявам, че това, което наричате „икономикане е наука. Далече е от научните подходи най-малко толкова, колкото Земята от Млечния път. Обаче идиотщината господства тук и съм отнасял много обиди от такива клозетници, въобразяващи си, че са хора. Да не говорим, че в човешко общество те не биха имали ни най-малко право на съществуване. Отдавна да са преврънати в екскременти и да са изтекли в канализацията

 

Цитираният по-горе доклад прогнозира до 2030 година осемдесетпроцентно увеличаване на възрастните хора с деменция на Албиона; нарастване на броя на работните места в сферата на услугите, особено в медицината; свиване на работоспособното население на Китай с поне 10 на сто[114]

 

От себе си ще допълня: Около същата 2030 година белите хора у нас ще бъдат малцинство. Ще ни изпреварят белите в САЩ – навярно с 6-7 лета. Изплащането на пенсии и други социални помощи ще става все по-трудно. Битовата престъпност ще завладява нови територии. Предстои ново разделение на света. Може би ще видим белезите за неговото начало още тази година. От една страна – проеврейските сили на САЩ, Британия и Израел. От друга – все повече взаимодействащите си Русия, Китай и Турция, леко индиферентни към израелските проблеми. На трето мястозападаща Европа със започващи да се обособяват и отделят региони.

 

Дано не съм прав. Във всеки случай, този път няма да ни е виновен СССР, САЩ, международното положение… Ала и през тази година идиотчетата, закърмени с червено мляко, няма да спрат да сочат с пръсти на север и да винят Владимирович – този „мръсен авторитарист“… Засега.

 

Мислещият ще си отговори и на въпроса: Кой ликвидира опозицията на Путин в Русия? Не бяха ли онези, които изведнъж, от нищото, без видима причина предизвикаха някакво изкуствено напрежение в Украйна?

 

Не мисля, че Путин има план“ – позова се на Глеб ПавловскиThe New York Times”, „най-демократичният вестник“ в „най-демократичната страна“,[115] която е центърът на интернационалния комунизъмв първите часове на 2017 година. – „Мисля, че той е шокиран от броя на поощрителните точки, които е получил.[116]

 

Кой е Глеб Павловски? Евреин от Одеса – откъде другаде, обявен за „съветски дисидент“. Като много от едноверците си, вербувани от своите в КГБ, и той бил обявен заанархист с крайно ляв уклон“. Милицията, която преследваше всяко другомислиеинакомислие на новобългарски, произлизащо от любимия на дегенератите руски диалект на езика ниоставила него и съидейниците му през 1972 година, в апогея на Брежневото безвремие, на воля да основат организация, наречена „Субъект Исторической Деятельности“. Каква била тя? „Интелектуално марксистка“, както товарищ Глеб и другарчетата му я обявили.

 

Най-тежкото наказание, което го стигнало, било почти тригодишното му изселване в Коми. Там, където нашенци ходеха да бачкат като роби в Татовия дърводобив, за да се върнат с рубли за панелна гарсониера илиЛадаотКорекомс доста по-кратко чакане… Тоест, онова, което за евреите в СССР е било репресия, представляваше мечта запреуспяващиянашенец. Но той, измел от нищожната си памет от своите крясъци и жестове по време на демократичнитемитинги през първите години напрехода“, с носталгия се сеща задобрияТато. В негово лице вижда социалистическия Дядо Коледа. Няма нужда да ходи мислено до Лапландия. Ей къде е Правец

 

Лелеят по този Дядо Тато, който беше сторил така, че всички да изглеждат равни. Когато в магазините трайно липсва тоалетна хартия, това да е така и за комшиите. Ако някой от тях се е промъкнал в подземните коридори на тоталитарната власт – я като чистачка, обект за креватни забавления, често между мъже, каналджия, изобщо – минетчия – го величаеха като „гявол момче“. И пред чашката с ракия – три възможни избора: гроздова, сливова, плодова, без обозначен произходсе улисваха в мечти да попаднат и те в онези подземия, където понякога тоалетната хартия хартисва от дефекалните нужди на Милко-Балевците. Та по някое рулце попада и в пазарските чанти на прислужниците.

 

До 2011 годинадемократичният анархист и интелектуален марксистГлеб Павловски бил медиен съветник на президента на Русия Владимир Владимирович. Оттогава преминал в… „опозиция“.

 

Да припомня, че “The New York Timesелевичарскоиздание, прикачено като с кламер към Националния комитет на Демократическата партия. Тя е официалната и влиятелна американска левицасоциал-либерали, по-точно – меншевики. Те произлизат от едно и също котило с болшевиките.

 

След като познавате кръговрата на ченгетата по света, няма да се изненадате, кои бяха назначени за командващи и наблюдатели наОперация Украйна“, започнала от нищото през пролетта на 2014 година. Тя възниква даже без достатъчна медийна артилеристка подготовка, ако ми позволите този военен термин. По установена традиция, като повод послужи убийството на Олександър Музичко – при раждането си Александър, в град Ровно на 25 март 2014 година. Той беше един от лидерите на националистическото движение „Десен сектор“. Според не малко коментатори – организация, обединяваща националистически екстремисти. Два дни по-късно около 2000 ултранационалисти излязоха на протест. И рулетката на напрежението и противопоставянето се завъртя.

 

Впоследствие се оказа, че почти всички лидери на „крайно десните“, на „умерено десните“, и естествено – на „левите“ от всички деноминации, произлизат или са роднински свързани със семейства на комунистически номенклатурчици, служили предано на КГБ и Червената армия, част от средната номенклатура на КПСС и на УКПСС. Например братята Кличко и Тяхнибок, „газовата принцесаЮлия Тимошенко, кой ли не. Германското радио “Deutsche Welle” определи движението „Десен сектор, партиите „Свобода“, „Удар“ на Виталий Кличко, „Отечество“ на Юлия Тимошенко, като „фашистки“.[117] (Вижте илюстрацията.)

 

През онази тъжна украинска пролет на изборни противоречия, на отказ за заплащане на доставките на руски газ, на въвеждане на руски визи в Крим – практически връщане на полуострова към Русия, квалифицирано отмеждународната общност“ като „анексия“, се стигна до есента на отказа от присъединяване на създадената от Владимир Илич Ленин съюзна държава към новия СССРЕвропейския. И се почна…

 

Обърнете внимание: В многобройните си речи и изказвания във връзка с Украйна, в онова, което изтече като негови изяви по време на няколкото интернационални преговори, например в Минск, Владимир Путин нито веднъж не изрече истината. А тя е, че Украйна е рожба на болшевишкия преврат. Тя е творение на Улянов-Ленин и Бронщейн-Троцки. Част е от интернационален комунистически проект, първоначално предоставен за контрол на висшия масон и болшевик Хаим Раковер или Кристиян Раковски. Впоследствие попада под прекия надзор на Лазар Мойсеевич Каганович – единственият комунист, запазил оригиналното си хазарско фамилно име.

 

Освен това Кремъл изобщо не прибягна до заплаха за спиране на газовите си доставки за Европа. На глупавите да обясня: Това щеше да бъде катастрофа за Европейския съюз начело с ФРГ и без Британия. И нямаше да притесни кой знае колко руснаците, свикнали на стократно по-големи трудности. Значи имаше нещо друго, скрито от погледите на същата „международна общност“.

 

 

 

Легендата за „успеха на Путин“,

или истината – умишления провал на Запада

 

 

 

Докато водех телевизионното си предаване, многократно представих несъкрушими доказателства за американските инвестиции в трагичния проект, възлизащи на най-малко 5 милиарда долара.

 

Също така – как еврейката Победа Новоземская, съскаща змия с име, преведено на английски като Виктория Нюланд, свила се в гнездото, наречено Държавен департамент на САЩ, рече по адрес на Брюксел: “Fuck the EU!” – „Майната му на Европейския съюз“. От приличие съм спестил истинското значение, което е крайно цинично.[118] Но подхожда накрасавицата“, с вид на хамалка, измъчвана от неврастения. Типично състояние за тетка, страдаща от най-тежката женска болест. Личи, че съпругът й Каганович прекарва нощите сам със себе си, като мастурбант от местната болшевишка кошара за умствени онанисти БАН. Пипа се в друго помещение, а не в общата им спалня.

 

Атитанитев белгийската евростолица се ослушаха като опуснали се в гащите си и преглътнаха.

 

Ако приемем, че действително Владимир Путин е разпоредил манипулирането на американските президентски избори, не можем да кажем нищо друго, освенАшколсун“! В петък, 6 януари 2017 г., пред преститутка, наета от най-отявления комунистически публичен дом – телевизия CNN, се яви Майкъл Хейдън. Той е генерал, бивш началник на Агенцията за национална сигурност, на ЦРУ и заместник-директор на Националното разузнаване – служба, възникнала с въвеждането на болшевишкия Патриотичен закон – поредната крачка към комунизирането на САЩ.

 

Та Хейдън призна, че ако работи за руското разузнаване и изнесеното за руска хакерска намеса при определянето на американския президент е вярно, ще го отметне като добре свършена работа. Придружи думите си с характерен жест. Прав е.

 

Обаче Майкъл Хейдън уточни, че докладът за посегателството на Кремъл в американските избори и особено за Путиновото лично участие увисва без доказателства. „Истината за това е неузнаваема“, както се изрази пухкавият генерал с четири звездички на пагоните. Употреби думите “unknown” – „неизвестна“, и “unknownable” – „неузнаваема“, тоест – невъзможна за научаване, строга тайна. Сега. Утре…

 

Докато пиша, избраният за президент Доналд Тръмп – който скоро ще стане най-могъщата личност на Земятаизбухна гневно, захранвайки Twitter“ – изкашля се лондонски мъник от най-правоверните на Братството, явно, подобно на CNN, смекчил тона и започнал да гледа по-трезво на събитията. – „Загубата на гласовете на народа[119] могат да имат съкрушителни последици за егото на един тесногръд плутократ. А обвиненията, че режимът на Владимир Путин се е намесил в негова полза, го принизяват. „Разузнавателнотокрякане относно така нареченото „руско хакване[120] беше отложено за петък [6 януари 2016 г., както и стана.] – заявява той (фалшиво, очевидно)“, твърди той, „може би е необходимо повече време, за да се изгради казус.[121] Много странно!“

 

Дали Путин се намеси в изборите в САЩ? Това е напълно правдоподобно, независимо, че доказателствата от ЦРУ (с неговото съмнително минало) и на ФБР се нуждаят от внимателно и критично проучване, каквито и да са чувствата ни към Тръмп. И ако елитът на демократите прикача на външна сила смятаната за невъзможна беля с триумфа на Тръмп, ще пропусне шанса да научи истинските уроци и да извлече поука от своето поражение.

 

Това не означава, че предполагаемата намеса на руския режим не бива да се взима насериозно. Путин оглавява крайно дясно [ашколсун!], клептократско авторитарно правителство, което преследва хората с нетрадиционна сексуална ориентация, разпали смъртоносна война в Чечня, и извърши ужасни престъпления в Сирия в съюз с диктатурата на Башар ал-Ассад. То е икона на популистките десни из Запада, от Тръмп до Ukip, от френския Национален фронт до австрийската Партия на свободата. Неговите недемократични действия следва да бъдат подложени на критика и заклеймени.

 

Но докато американците оправдано се чувстват гневни заради предполагаемата намеса в техния политически процес, на тях също трябва да им бъде връчено огледало, а отражението в него би ги смутило.

 

Защото САЩ са световният лидер на терена на намесата във вътрешните работи на други държави. Техните вмешателства са далеч по-мащабни от проникването в електронни писма, принадлежащи на нехаресвани политически партии. Според изследване на специалиста по политически науки Дон Левин, между 1946 и 2000 година САЩ и СССР/Русия заедно са се намесвали не по-малко от 117 пъти в чуждестранни избори. Или ведно на всеки девет политически съревнования, в избори за изпълнителна власт на национално равнище“.

 

Действително, днес човек не може да разбере отношенията между САЩ и Русия, без да познава ролята на Америка във вътрешните работи на нейния враг, когото победи в Студената война. Както се изразява Стивън Коен, след разпадането на Съветския съюз подходът на прииждащите от САЩ съветници не беше нищо друго, освен мисионерство – явен кръстоносен поход за превръщане на посткомунистическа Русия в точно копие на американската демократична и капиталистическа система. [Да пази Господ!]

 

Откакто през 1993 година Бил Клинтън надменно разкри това, неговите експерти обсъждали „формулирането на политика под американско попечителство“, включително безочлива подкрепа за президента Борис Елцин. „В началото и средата на деветдесетте години политически мисионери и евангелисти, обичайно наричани „съветници“, се пръснаха из Русия“, отбелязва Коен. „Много от тях бяха финансирани от правителството на САЩ. Бившият съветник по въпросите на националната сигурност Збигнев Бжежински говореше за Русия, като завсе повече преминаваща към de facto западна зависимост“.

 

Резултатите бяха катастрофални, меко казано. Между 1990 и 1994 година продължителността на живота за руските мъже и жени се срина от 64 и 74 години, съответно до 58 и 71 години. Увеличаването на смъртността беше извън мирновременната практика в индустриализираните страни“. Това също така беше времето на взривния възход на олигарсите, а бедността и безработицата скочиха нагоре. Цените нараснаха драматично. Общностите бяха унищожени чрез деиндустриализацията. А социалната защита беше отменена.

 

За ужас на Запада, популярността на Елцин пикира до положение, при което триумфът на комунистите на президентските избори през 1996 година не можеше да бъде изключен. Елцин се обърна към олигарсите, като използваше техните огромни ресурси, за да проведе една безскрупулна предизборна кампания. Както каза Леонид Бершидски,[122] това беше „важно събитие, което подкопа крехката демокрация, и доведе до възхода на диктаторския режим на Владимир Путин“. Даже се твърди, че през 2011 година основният съюзник на Путин – тогавашният президент Дмитри Медведев – лично намекнал за подправяне на изборите. В навечерието на изборите Русия беше възнаградена с гигантски заем от МВФ, подкрепен от САЩ – както по онова време посочи The New York Times. За този кредит се предполагаше, че ще помогне на президента Борис Н. Елцин в президентските избори.“

 

Елцин разчиташе на политическите стратези от САЩ – включително на един бивш помощник на Бил Клинтън – който разполагаше с пряка телефонна линия с Белия дом. Когато накрая Елцин спечели, темата на броя на списание Time, започваща от корицата, беше „Янките се притичат за спасение: Тайната история за това как американски съветници помогнаха на Елцин да победи“.[123] (Вижте илюстрацията.)

 

Без хаоса и обедняването през Елциновата епоха, подкрепяна от САЩ, със сигурност путинизмът нямаше да се установи и задържи. Ала във всеки случай, архивът от намесата на САЩ във вътрешните работи на чужди демокрации не се изчерпва с Русия, а е доста обширен.

 

Вземете Италия през 1948 година: С възникването на Студената война САЩ се опасяваха, че социалистическо-комунистическа коалиция би могла да триумфира в италианските избори. Те пречеха на италианците, коитоне вярваха в идеологията на Съединените щати“, да влизат в страната. Чрез ЦРУ финансираха опозиционните партии, организираха и дирижираха масивна пропагандна кампания, включваща изпращането на милиони писма от американци с италиански произход. И дадоха да се разбере съвсем ясно, посредством Държавния департамент,[124] че ако погрешните хора спечелят, по никакъв начин „не може да става и дума за помощ от Съединените щати“. Това не бяха първите от многото италиански избори, съдържащи намеса на САЩ.

 

Да вземем самоинициативата на ЦРУ при намесата му във военния преврат, свалил демократично избрания светски ирански президент Мохамад Мосадек през 1953 г. Той беше „извършен под ръководството на ЦРУ като външнополитически акт на САЩ. Тази външна политика беше съсредоточена върху най-високите равнища на правителството на Иран“, както се признава в писмо от шпионската агенция. Произходът на Иранската революция от 1979 година не може да бъде разбран без това. А какво да кажем за подкрепата на ЦРУ за Аугусто Пиночет при смъртоносното сваляне от власт на Салвадор Алиенде в Чили през 1973 година?

 

Има и още по-пресни примери. Вземете свалянето на Мануел Зелая от военните в Хондурас през 2009 година. Тогавашната държавна секретарка – със сигурност Хилъри Клинтънотказа да обяви свалянето на Зелая катовоенен преврат“. Което би изисквало прекратяването на американската помощ, включително и за въоръжените сили. Вместо да призове за възстановяването на Зелая на поста му, Клинтън поиска нови избори. Помощта на САЩ – в това число с безвъзмездни военни доставкипродължи, докато несъгласните бяха брутално премазани. Даже при появата на въоръжени отряди, сеещи смърт, докато насилието над хората с различна сексуална ориентация се увеличаваше. След което дойдоха изборите, масово бойкотирани като нечестни.

 

Несъмнено, твърденията за руска намеса в изборите в САЩ са тревожни. Обаче в ход са пуснати двойни стандарти. Набъркването в чужди демокрации става проблем само, когато САЩ е на потърпевшата страна. Те се намесваха безнаказано във вътрешните работи на толкова много други страни. Денят, в който всички подобни намеси ще бъдат разглеждани като такива, каквито са – като нарушение на демокрацията, недостойни според всички големи нации – наистина ще бъде велик ден.[125]

 

Не се натъкнах на нищо, което да не отговаря на истината. Но открих твърде много спестени истини. Което е едно от най-страшните оръжия на контрапропагандата. Да не забравяме, че авторът е на заплата в едно от оръдията за поразяване на масовото съзнание, смятано за „ляво“, и свързано с Лейбъристката партия на Британиясоциалистическата, възникнала от масонското Фейбиънско движение.

 

 

 

Пропадането на Запада – реалност, фантазия, част от план?

 

 

 

Такива момчета и момичета са Павлик-Морозовците на интернационалната милиционерщина. Те са днешната млада гвардия на съветската система, внедрени дълбоко в западните държави, за да ги довършат с традиционния социализъм. Както през миналата година разкрих в тази медия, подобни вид послушковци и чорбаджиите им от партията, преминават обучение в специални школи в САЩ. Техни инструктори са изпедепсани шпиони, свикнали с идеологическите манипулации. Никой не може да ви каже със сигурност на кой бог се кланят по-дълбокона онзи в Ленгли, щата Вирджиния, или на другия, на площад „Лубянка“ в Москва. Той не е ли един и същ?

 

Тукашното малоумно население не притежава капацитет да го проумее. Даже – и разните „антикомунисти“, тъй примитивни, че ако не исках да си развалям рахата и да остана сам на света, щях да ви смая с имената им. По принцип това са или селяндури с потекло, замърсено от комунизъм и безенесарство. Или мозъчно изтърбушени твари, чийто мързел ги е отклонил от учение и образование. Не знаещи чужди езици. Като стари детски кукли мяукащи едно и също до втръсване. Как добре обучената комунистическа милиция няма да ни превъзхожда?

 

Жоро, нямаме кадри“ – кършеше сакатите си ръце един от ранните „титанина седесарското ченгесарство у нас. И зовешеда бъдем християни, да не ставаме като тях и да не използваме сила“… А силата беше все у тях, в комунягите. Два пъти неговото СДС беше на власт, но не си помръдна пръста да им отнеме поне оръжията. Напротив, с услужливо покорство ги превърна в богаташи, владеещи не само силата, но и всичко на тази опустошена територия. А стадото?… Затова е стадо.

 

Ето защо никаква промяна не е възможна у нас. Масовият идиот, както и да се самоопределя, е боклук с трудноизмерим магнитуд. Въпреки това за пореден път – прости мене, Господище изложа истината, каквато е. Нищо, че няма да ме разберат.

 

Как е било по-рано, и не чак толкова отдавна? Нима Русия не е определяла не само политиката, но и назначенията в Княжество България? Отначало е управлявала пряко, а нататък – със свои доверени лица. Тогава е възникнала русофилията и нейната противоположност – русофобията. „Матушкатасе е намесвала даже в икономиката, науката, образованието и културата. Образец на това е министърът на просветата Иван Вазовотявлен и то платен руски агент.

 

На нашенци било внушено да сащастливи“ от това. „Славяни“, „православни“, „братя“. Нищо, че изобщо не изпитвали такива чувства към окупаторите. Насаденото се загнездва в съзнанието и се съхранява на подсъзнателно ниво. Така е устроен примитивният организъм.

 

Медалът има и обратна страначуждопоклонничеството лесно избуявало. American College, Deutsche Schule, Lycée Française, Scuola Italiana Alessandro Manzoni”, румънски, гръцки, еврейски, по-късно и арменски училища. Всички те били гнезда за вербуване на агенти за съответните страни и за влияние върху съзнанието на поколения българчета – по-заможните.

 

За да достигне своя връх в престъпния васален режим на БКП и БЗНС. В него руският език – архаичен вариант на средновековния българскибеше наложен за задължително изучаване. Руските училища и гимназии се рояха като диви оси, помрачавайки умовете на стотици хиляди нашенчета. Обикновени съветски поплювковци се държаха като сайбии. А заради властта и произлизащия от нея келепир алчно червените фашизирани номенклатурчици се оставяха да бъдатдрани“, според израза на правешкия диктатор.

 

Когато палачинката се обърна, същите – драните от московцитесе извъртяха като слънчогледи и се вторачиха в американците, европейците. Втренчиха се в новото слънце“, изгряващо от запад, без да усещат, че от очите им текнаха сълзите на обагрените с кръв наши предци, а гащите им провиснаха, препълнени от старите болшевишки екскременти. Самите те приличаха на онова, дето беше в долното им бельо

 

Около тях и сега се носи воня, която привлича мухите лайнарки в човешки вид. Противно на клисурците и панагюрците отпреди век и нещо, дето „станали московци и донски казаци“, съвременните московци захвърлиха сърпа и чука, скриха червените си партийни билети и пропуски за ДС с петолъчката – за всеки случай – и взеха да удрят теманета на новите си чорбаджий. Комунистът е послушен лакей. Предава се по наследство, запомнете го.

 

Но прислужниците са навсякъде. Ръководят опита за държава, собственост на червената комунистическата мафия. Техни аргатиратаи на слугите – бяха назначени за „капиталистически предприемачи“. Поплювковците им – надупени блюдолизцивъртят медиите и опашките си в тях, и канят да им гостуват само себеподобни.

 

САЩ са първата комунистическа държава, замислена като такава. Само съвършен примитив може да уважава тамошните жители, които с революционен плам, подхранван от вродена алчност и жестокост, са унищожили една от древните човешки цивилизации. От мига, в който първи крак на европейски злодей, преследван от закона, стъпил на онзи континент и се заселил на него, светът бил обречен. Прииждащите вълни от престъпници, злосторници, надделели, станали мнозинство. Насетне обитателите на територията представляват най-голямата сбирщина от долни, покварени, невъзпитани, безсрамни, непознаващи доброто кирливи твари с възможно най-низък произход.

 

В продължение на четири века към тези земи, осквернени от безнравствени убийци, крадци, ненаситни нечестивци без морал и свян, са се отправяли само такива безочливи и нечестни авантюристи, дирещи на баницата мекото за сметка на другите. Тази уродлива държава е най-тежкият позор за човечеството след Израел. Тя е няколко степени по-лоша и пълна с отрепки от другия, оригиналния ИзраелСеверния, наричан Русия или СССР. Там поне, въпреки крепостничеството, насилията, продажбата на хора като псета, знаят нещичко за корените си. Дълбаейки, все по-често удрят в заровения надълбоко кивот на българщината

 

Още с възникването си на политическата карта на света, САЩ заявяват своята привързаност къмнарода на Израел“, появил се след 170 лета. Любопитно.

 

Срещат се достатъчно изследвания, доказващи, че така наречените „бащи основатели“, начело с масона Джордж Вашингтон, са вярвали в сатаната и неговия народизраелския.[126] Както писа телавивският всекидневник “Haaretz”, „Джордж Вашингтон промени начина на живот на евреите в САЩ. В свое писмо до еврейската общност през 1790 година бившият президент Джордж Вашингтон набелязал пътя, по който евреите да могат да живеят в религиозна свобода.

 

След като получил поздравително писмо от еврейската общност в Нюпорт, новият президент отговорил, както следва:

 

„Когато говорим за толерантност, както я разбирахме досега, повече няма да я приемаме като привилегия на една класа от хора. А че и другите ще се радват да упражняват своите наследени естествени права. Защото, за щастие, правителството на Съединените щати, което по никакъв начин не санкционира набожните, не подпомага преследването, изисква от онези, които живеят под негова закрила, само да се държат като добри граждани. А то ще им дава своята ефикасна подкрепа…“

 

За еврейските имигранти от Европа през ХVІІІ век, чиято най-голяма надежда била не свобода, атолерантност“, това писмо било сигнал за нова парадигма. Америка не само ще толерира евреите, но ще им предостави свобода да практикуват, каквото пожелаят. Вашингтон изразил схващането на една нация, чиито основатели уважавали религиозните свободи на всички хора

 

Първият президент на Съединените щати продължил, пишейки:

 

Нека децата от племето на Аврам, които се заселват на тази земя, продължават да заслужават добрата воля на останалите заселници и да й се наслаждават. Докато „всеки ще седи под своята лоза и под своята смоковница, и никой не ще ги плаши“…[127]

 

Докато се разхождах из Музея на американската еврейска история, ми хрумна тази представа за Америка като нова обетована земя. Дали Америка не е новата обещана земя за евреите?

 

Като задавам този въпрос, нямам намерение за замяна на Израел като наше еврейско бащино огнище. Съгласен съм с моя колега, равина Джеф Саймет, който писа красиво за необходимостта на всички нас евреите, живеещи в разселението, да помним, че още сме в изгнание. Но фактът е, че милиони евреи не живеят в Израел. А повечето от тези, които не са се настанили в Израел, живеят в САЩ. А същата представа за религиозна свобода, въведена от Вашингтон, беше и е основният фактор за тази демография.[128]

 

Е, евреите са онези, които ръководят САЩ. Затова е била проектирана тази държава. Тя е еврейска – по замисъл и като реализация. В нея всеки евреин е привилегирован, ползва предимства, по-високопоставен е от неевреитегоите. МошеМоузис, е по-равен от Джон.

 

Единадесет от двайсетте най-популярни имена, с които в САЩ наричат новородените момчета, са еврейски. На върха са пет от тях: Ноа (Ной), Джейкъб (Яков), Майкъл (Михаил), Матю (Матей), Джошуа (Йешуа). Почти веднага след тях са Ендрю (Андрей), Джоузеф (Йосиф), Дениъл (Данаил), Дейвид (Давид), Бенджамин (Вениамин)…

 

При женските имена картината е същата. След първото – римското Емъли, се нареждат еврейски: Хана, Ава – от Ева или Ийв, Медисън от Матиъсънсин на Матю (сбъркана работа), Сеъръ (Сара), Саманта – от СемюълШмуел, Самуил

 

Отдавна ционистите колят и бесят във въпросната страна. Кабинетът на бъдещия президент – „КозаДоналд, се напълни с чифути. Преди сватбата си за еврейски бандит, неговата дъщеря прие юдаизма. И големият му син е юдей по вяра. Внуците на Тръмп са чифути. Няма друга страна в света, в която фарисейската мечта за комунизъм да е осъществена до такава степен, както в днешните Съединени съветски американски щати. По-рано ги изпреварваше СССР. Европейският съюз е тяхно по-голямо по брой на населението, но по-малко по значение братче.

 

Не сте ли се питали, защо навсякъде по света ненавиждат евреите, гнусят се от тях? А умните хора ги отбягват.

 

 

 

Кто создал „царя“ Владимира Путина?

 

 

 

САЩ са един от главните центрове на сатанизма. В своята недълга историяпо-краткотрайна от къщите на предците ните са водили рекорден брой войни. Намесвали са се във вътрешните работи на рекорден брой чужди държави. Нарушавали са суверенитета на рекорден брой независими страни. Унищожили са рекорден брой хора и са разрушили най-много цивилизации. Всичко това – в името Израел.

 

Да приемате това дяволско образувание спокойно, означава, че сте кандисали със злото. Комунисти сте. Банални, първобитни комуняги, нямащи нищо общо с хората. Елементарно е. Дали го разбирате или не, няма никакво значение. Вие сте увредени същества, заслужаващи само една участлеталната.

 

За да не бъда смятан за краен и груб, ще доизясня. Нашата, ако не прекрасна, то чудесна България, в която хората работели на воля и имали всичко, ни беше отнета със сила, с небивал терор. От същите интернационални еврейски революционери, които разпръскват идеологическата отрова на комунизма и завладяват планетата. Те са произлезли от Германия и Франция. В Англия развили идейната си програма за поробване на човечеството. А от САЩ и Германия изпратили в Русия своите болшевишки протежета. Камарилата от въоръжени до зъби гангстери била внимателно подбрана, финансирана и специално обучена в нюйоркско предприятие на Рокфелер, за да ликвидира започналата най-сетне да се превръща в модерна държава православна империя.

 

Докато, с изключение на чернокожите, от 240 години отиването в САЩ винаги е било доброволно действие. Ставало е по желание, а не зорлем. Като членството в Българската комунистическа партия. Такъв ход винаги е бил израз на предпочитание към сатанинскитематериалните, а не към Божиите ценности.

 

Ubi panis ibi patria” – „моята страна е там, където е хлябът“.

 

За кльопачката иде реч. Типично за комунизма и комунистите.

 

Когато отвсякъде свързват Русия и Путин с олигарсите, не е ли редно да се замислим, кои са те и как се появиха? Всъщност кой откри и издигна Владимир Владимирович? След като съм показвал основната сила зад негобританските Ротшилдови и по-конкретно Нат Джейкъбович, да видим как е станало всичко. Като не бива да пропускаме, че 90 на сто от руските олигарсите са със старозаветни имена, от хазарско тесто, замесено с болшевишки, фарисейски, кагебистки квас.

 

Предлагам да се доверим на 82-годишния дългогодишен съветско-американско-руски, но във всички случаи еврейски журналист Владимир Познер. Може би по-възрастните читатели го помнят? Животът му е образец на всичко, за което пиша и говоря – служба на интернационалното задкулисие, на новия световен ред. Безпрекословно подчинение на левитската мафия, която не признава граници, но ги чертае, когато намери за необходимо. Създава всички идеологии и ги внедрява в живота на набелязани с лошо народи.

 

Познер цял живот е аргатувал на Тях. Въпреки това е далеч по-трезвомислещ от неодемократитеновопроизведенитеантикомунисти“, които няма как да се избавят от своето престъпно болшевишко минало. Владимир Владимирович – какво съвпадение с Путин – поне не се стреми да го изтрие, както черноработницитекирта от гърба си.

 

Журналистът е роден на 1 април 1934 г. в Париж. През 1922 г. баща му намерил спасение от болшевишкото иго там. Покръстен евреин, той се оженил за френска християнка от юдейско потекло.

 

Ето, така да се каже, ние, руските православни се сдобихме с още еднахристиянка“…[129]

 

Обаче сватбата била по католически обред и се състояла в… „Парижката Света Богородица“, но чак през… 1939 година. Защо?

 

През 1934 година семейството на Жералдин Люттен – майката на бъдещия журналист, вече се било устроило в Калифорния. Мадам Познер грабнала няколкомесечния си син и го отвела зад Океана. Там постъпила на работа в еврейската киностудия “Paramount Pictures”. Пет години по-късно Владимир Александрович Познер, който работел в европейския филиал на друга еврейска филмова компания – “Metro-Goldwyn-Mayer”, върнал семейството си във Франция. Тогава двамата с Жералдин се венчали.

 

Идилията продължила по-малко от година. След германската окупация на Париж семейство Познер побягнало в САЩ. Там се родил и 11 лета по-малкият му брат Павел.

 

Междувременно, през 1943 година бащата се продал на Съветите и станал агент на НКВД с псевдоним „Платон“. Уж бил „антикомунист“ и бягал от болшевиките. А се оказал… голям патриот на СССР![130] (Вижте илюстрацията.)

 

След войната и разрива между Сталин и неговите западни съюзници Владимир Познер-старши бил подгонен за антиамериканска дейност. Принудил се да върне фамилията си във Франция. Там също не го чакали с отворени обятия.[131]

 

Семейството се преместило в Берлин, столицата на ГДР. Като кремълски шпионин Владимир Владимирович бил назначен в „Совэкспортфильм“. Чак през 1950 година подозрителният сталински режим го удостоил със съветски паспорт. Две години по-късно Познерови вече били жители на Москва.[132]

 

Ударил часът на младия Владимир Познер. През 1958 година той получил диплома от Московския университетЛомоносов“ по специалността „Биология на човека“. След това станал личен секретар на прочутия съветски писател, евреина Самуел Яковлевич Маршак. Изглежда тази близост се оказала ключът към портите на интернационалния комунистически рай“, простиращ се в двете съветски държавиСССР и САЩ.

 

През 1967 г. Познер станал член на КПСС. Може би това е било задължително условие за сетнешната му дейност като… американец. И още нещо. Хванали го в плагиатство. Дал за печат в списание „Новый мир“ няколко „своистихотворения, четири от които били наСамуел Маршак. И му тръгнала една карта…

 

Постъпил на работа в Агентство ПечатиНовости“. Редакция, служеща за прикритие на шпиони. Съветски вариант на задокеанската United States Information Agency (USIA).[133] Познер бил редактор на популярното у нас издание „Спутник“. Както и на експортираните в САЩ пропагандни списания “USSR” и “Soviet Life” – „Съветски живот“.

 

През 1970 година бил издигнат до „коментатор по проблемите на Англия и Съединените щати“ в Държавния комитет по телевизия и радиоразпръскване, по-сетне – „Гостелерадио СССР“. Бил е партиен секретар. Което изобщо не му пречело да бъде редовен участник в “Ray Briem Show” на радиостанцията KABC (AM) в Лос Анджелис. Да, тогава, през седемдесетте години

 

Пак по онова време е гостувал в програмата “Nightline” на една от трите национални телевизионни мрежи – ABCAmerican Broadcasting Company. Също и във “Phill Donahue Show” на друга от националните мрежи – CBSColumbia Broadcasting System.

 

След по-малко от двадесет години, вече в разрасналия се канал CNBC, той става партньор на Фил Донахю в седмичното предаване “Pozner & Donahue”.[134]

 

Вие вЕрвайте в „леви“ и „десни“; в официалниякомунизъм“ и „антикомунизъм“; в някаква „демокрация“ и „права на човека“… Не, драги мои, на този свят партията е само еднана парите. И тя се стреми към световно господствосиреч към комунизъм.

 

От около година и половина, доколкото изобщо следя изявите му, същият Познер женен трикратнотипично за комунист, се обявява за противник на Владимир Путин и на неговата политика. Затова, и понеже е сред доста добре осведомените и от двете страни на фиктивния нов фронт на някаква въображаема нова „студена война“, наричана от комунетата и „хибридна“, е добре да го видим и чуем.

 

Интервюто е от 5 декември 2016 година, когато Владимир Познер е гостувал в Торонто на Грегъри Антимони от канадската Ethnic Channels GroupГрупа от етнически телевизионни канали. От него личи колко обезпокоени и възбудени са силите на комунизма, меншевиките, внедрени навсякъде. Вечно някаквидесниса им криви. А те садесни“, колкото тези двамата, които ще видите, салеви“. Те са просто комунистиинтернационалисти, искащи единно правителство на планетата. Но, смятайки се за по-равни от нас простолюдието, те непременно да са в него, ако може. Иначе глобализацията ставалоша“!…

 

 

 

 

 

Наясно съм, че кариерата на Владимир Путин е била програмирана много по-рано. Показвал съм го на снимка като офицер от КГБ, да представя на гостуващия в Москва американски президент Роналд Рейгън, един от най-добре засекретените и най-дългогодишни комунистически агенти в САЩ, своя… „син“. Известно е, че Владимир Владимирович, по майка Шеломов, има две дъщери

 

Можем да предполагаме, че е бил вписан в номенклатурата на КПСС-КГБ от самото си раждане. Нали неговият дядо е приготвял храната на Сталин, Крупская, Хрушчов[135] Най-вероятно този дядо е бил прекият изпълнител на мократа поръчка за ликвидиране навожда“, спусната на Лаврентий Берия от интернационалното Братство.

 

Това на Запад не го знаят, или преднамерено го пренебрегват. Искам да кажа, че нещата не са такива, каквито ви ги представят. И все пак…

 

 

 

Превъзходството на Путин

 

 

 

 

В споделеното от Владимир Владимирович, но Познер, се съдържа и доста истина. Борис Березовски не веднъж си е посипвал главата с пепел, задето предложилПутин на Елцин

 

Впрочем, почти престанах да се интересувам от Владимир Буковски, когато той взе всячески да жали за офицера от КГБ Александър Литвиненко. Младият негодник не само беше завършил специална школа на КГБ за наемни убийци. Действал е в централата и зад граница. Когато поради алчността си настъпилсветая светихна всички комунисти и ченгета по светафинансовия интересизпаднал в немилост.

 

И кой му подал ръка? Борис Абрамович Березовски го назначил за началник на охраната си в Англия. Дали и двамата са били ликвидирани и от кого, изобщо не ме интересува. Нека комунягите се избиват. Какво по-хубаво? Все пак в съзнанието на нормалния човек постоянно трябва да просветва предупредителната лампичка, че комунистът не е човек.

 

А Буковски? Син на баща си. Не омаловажавам стореното от него. Обаче, където комунизмът се е намесил, нищо завършено свястно не е останало. Като сифилиса е – поразява изцяло, до дъно

 

Сега ще опитам да ви докажа, че друг американски президент е съветски агент. Не очаквайте да ви представя документи. Правил съм го, но не хваща декиш. Не мога да променя предубедените. Идиотите, които си въобразяват, че са вся и всьо. Делят престъпниците надобриилошиспоред собствената им пристрастна гледна точка. А престъпникът е престъпник. Вари го, печи го, това е положението, Минке.

 

Господ учи вярващите в него, а не в Шаул-Павловата ерес, че могат да познаят кой кой е, по плодовете му. Точно така ще постъпя. Този път – с отиващия си президент Барак Хюсеин Обама. Няма да се занимавам с лъжите около акта му за раждане. Така наречените американци да му берат кахъра. Друго искам да разкрия. И то е, че през тези осем години на власт въпросното матово на цвят момче, отличаващо се с повече интелигентност и образованост от почти всички американски президенти преди него, служеше вярно на московската кауза.

 

Да започна с Египет и Сирия. Онова, което му пробутаха да експлоатира, фамозно наречено „Арабска пролет“, се оказа напълно негодно. Но похарчи коджа военни бюджети на доста държави, в замяна на приходи за другипроизводители и търговци на оръжие. След припламването на „Арабската пролетв Тунис и прогонването на Бен Али, страната не стана по-свободна, по-демократична, по начина, възприеман от западните стада от идиоти. Налаган им от тамошните господари – „елитите“.

 

Под надзора на Барак Обама беше свален верният на САЩ и Израел диктатор Хосни Мубарак. Съдиха го и толкова го осъдиха. Жив е, удобно настанен в болнично леглоДоставеният от САЩ египетски ислямист Мохамад Морси изглежда не беше достатъчно добре инструктиран. Реши да играе самостоятелно. Изборите, признати навсякъде като по-честни и демократични от американските, изведоха на власт оглавяваната от него партия „Мюсюлманско братство“. Което беше в противоречие с интересите на Израел.

 

Кое друго предизвикадемократиченвоенен преврат, извършен от генерал Абдел Фатах Абдел Фатах ал-Сиси, издигнат от глупака Морси? Понятно защо, този coup détat[136] остана неосъден от западните политически двуличници. Момичета, танцуващи на пилон в политбардаците, под звуците на музика, подбрана от Ротшилд и компания.

 

С провала на младежките бунтове в Кайро Барак Хюсеинович Обама действително върна Съветска Русия в Близкия изток. Това не беше ставало от 1967 година, когато в навечерието на Шестдневната война на съветските военни специалисти беше заповядано да изоставят Египет и да се завърнат в родината си. Националистът Гамал Абдел Насър пръв проумя какво представлява болшевизмът.

 

През 1956 година Москва за сефте обърна гръб на своя уродлив политико-държавен отрок Израел, и застана на египетска страна в Суецката криза. Това беше резултат от инерцията на Сталиновияантисемитизъм“. Отношението на диктатора към кръвните му роднини се дължеше на неговата мегаломания. Той вписа името си в човешката история като най-масовия убиец на хора. Ала не на шега всеки антикомунист е редно да го почита поне малко. Понеже „вождът на световния пролетариатизби най-много комунисти. Може би сега в геената с Мао Дзедун уточняват кой е победител в тази достойна конкурентна борба

 

През 1946 година като отхвърлил предложението за единно световно правителство, прогонвайки от кремълския си кабинет пратеника на Братството Бърнард Барух, Йосиф Висарионович най-накрая е схванал кои сили го манипулират. И погнал своите събратя евреите. Нещо познато от миналото. Най-големи злини на българите са причинявали българи по кръв. Така е и със самозваните „евреи“.

 

През петдесетте и шейсетте години в Париж един генерал с благороден произход, около чиято фигура беше изграден фалшив, митичен ореол, реши, че може сам да се намесва в световните дела. Макар да се беше крил в Лондон, без да се сражава срещу нацистите, използвайки псевдо демократичните френски медии, показващи го в положителна и в карикатурна светлина, Шарл дьо Гол си извая образа на нов, но положителен Наполеон.

 

Негова е голямата „заслугаза онези 1,5 милиона жертви на пейзанското варварство в Алжир. В противовес на СССР генералът на практика изгради израелската ядрена програма. Сетне се обърна срещу Израел. Същевременно извади родината си от военните структури на НАТО. Което само помогна на Франция в много направления, в т.ч. и на нейния образ пред народите по света. Обаче такава проява на самостоятелност, подриваща определените невидими граници в политиката, разчертани от Ротшилд и интернационалното им Братство, не беше позволена.

 

Генерал Дьо Гол проумя тази истина, когато през май 1968 годинасветотобанкерско семейство вдигна младите комунисти и други леви радикали, за предизвикване на хаос под формата настудентски бунтове“. Може би това бешеПарижката пролет“?… А един от предводителите на вандалите, които рушаха магазини, чупеха витрини, обръщаха и палеха автомобилисимвол накапитализма“, беше Бернар Кушнер – сетне министър на външните работи вдяснотоправителство на близкия до Путин еврейски президент с типично „френскигръцко-унгарски корени, camarade Никола Саркози. Неговите дела – на Кушнер, де – още държат влага на малийците. А Дьо Гол почина около две лета и половина след майските събития от 1968-а.

 

Преди дългоносия френски генерал друг „титан на мисълта“, попаднал в политиката – американският президент Джон Ф. Кенеди, реши, че може да е самостоятелен. Не само отказа да съдейства на Израел в разработването на атомната бомба. Спъваше усилията на ционистите в придобиването на страшното оръжие. Публично разкритикува масоните и останалите тайни общества. Накрая направи реален опит да отстрани Банката на Федералния резерв от финансовата система на САЩ, като постанови доларите да бъдат емитирани от правителството.

 

Него също го стигна, каквото трябваше. Последният, опитал да окаже минимална съпротива на Братството, беше Ричард Никсън. Спретнаха му измамата „Уотъргейти го принудиха да подаде оставка. Оттогава насам всичко е под контрол. Всеки опит за несъгласиедисидентствосе наказва най-строго, даже с войни. Пресните примери са с Ирак и Саддам Хюсеин, Египет и Хосни Мубарак, Либия и Муамар Кадафи, Сирия и Башар ал-Ассад. Но тук се препънаха. Не в Путин, Владимир Владимирович, а в променения от новото поколение скрити лидери план на Братството. Вовата Кремлёвский е просто изпълнител.

 

Колко пъти доказвах, че елитите имат общ произход и едни и същи невидими господари? В студиото на телевизионното ми предаване гост от Америка доказа с личната си трагедия, че в САЩ агентите на КГБ са навсякъде и са недосегаеми. Изкараха луди и двама ни. Простете, не мога да преодолея тъпотата.

 

След провала в Египет Барак Хюсеинович Обама продължи да действа като поредния съветски агент, фактически изпълнител на волята на Интернационала под контрола на Ротшилдови. Достигнал до привидно най-високия властови пост на планетата, понеже – повтарям – армията на САЩ все още е най-могъща.

 

Неговите момци започнаха да провокират конфликта с друг законно и достатъчно демократично – според американските схващания и практика – избран президент, този на Сирия. Западът натика поредния светски лидер от арабския свят във война не срещу своя народ, както се старае да извърти нещата комунистическата пропаганда. Срещу него се опълчиха кадри, специално подготвени от американски и сръбски инструктори. Нещо, което съм показвал.

 

Обама приложи поредица от тактически похвати, с които ужда свалиБашар ал-Ассад. То не бяха „сирийски бунтовници“, „умерени опозиционери“, „кюрдски борци за свобода“… Всички те, както по-рано на толкова други места, бяха въоръжавани от Вашингтон. Понеже работата се оказа дебела, намазаха и други оръжейни търговци – например някои нашенски отпадъци от комунистическитеКинтекс“ и „Тератон“.  Разбира се – не пряко, а чрез посредници, през Саудитска Арабия

 

Тандемът Обама–Кери обвиняваше правителството на Сирия в небивалици. Например – в използване на химически оръжия, оказало се поредната тлъста лъжа. Уж Башар ал-Ассад е диктатор, а в парламента има опозиционни партии и фракции. Реални, не като нявгашното БЗНС през онези пагубни 45 лазарника на българската смърт. Докато онези, които Вашингтон подкрепяше, бяха обикновени наемни убийци, организирани в клетки от типа Ал-Кайда – например Джабат ал-Нусра. Когато парите от продажбите на краден петрол на дъмпингови цени свършиха, тези воини на съдбата захвърлиха оръжията и се разбягаха като Ленинови болшевики, останали без заплати.

 

Преди десетина дни, малко преди да се раздели със своя пост на първи американски дипломат, не друг, а нахалният еврейски маоист Джон Кери, обвини Британия и бившия уж консервативен премиер Дейвид Камерън, че забавили интервенцията на САЩ в Сирия. При разпадането си империите правят множество пакости или изпадат в унизителни състояния. Безсрамникът Кери не намери смелост да признае, че двамата с Обама умишлено протакаха намесата срещу Дамаск. Сега изкараха виновни британския парламент, Камерън и… международното положение.[137]

 

Каква низост и предателство. Също типични за комунистите. Години наред Кери и съпругата му са поддържали семейно приятелство с Башар ал-Ассад и неговата палестинска жена. Тези подлецикомуниститеса такива гьотферени и гьонсурати, че няма да се изненадам, ако Хитлери Клинтън отиде на церемонията по встъпването в длъжност на Тръмп. И двамата се прегърнат

 

 

 

Сказание за Барак Обама – поредния съветски агент

в Белия дом, или отново qui bono?[138]

 

 

 

Като теглите чертата, за петнадесет месеца в Сирия Русия постигна триумф и такъв образ на неудържима военна сила, за които Сталин и Хитлер щяха да положат милиони хора в гробовете. Путин мина с не повече от трийсетина жертви, няколко свалени самолета и едно извинение, поднесено в унизителна поза от иначе надменния турски президент Ердоган. Цялата тази работа – благодарение на Барак Хюсеинович.

 

Нима опустошението на Либия не е действие в полза на руснаците? Но далеч повече – на пекинските комунисти? Това е един от пътищата, по които китайските специалистипроникват в Африка. Вече владеят половината континент. Само че любимите ви медии се правят, че не забелязват. Така са им казали.

 

Но защо намесвам Русия? Тя не е забелязана в Северна Африка.

 

В случая нейният келепир е косвен. Ако приемете, че Москва действително желае да дестабилизира Европейския съюз, си задайте въпроса: Откъде идват вълните от бежанци? Наистина – на първо място от Сирия. Но също така от Ирак и Афганистан. Вторите по бал – от Либия. Те нахлуват пряко през Средиземно море в Италия и Испания. Кой има полза? Брюкселците или Путин?

 

Обама предизвика кризата в Украйна. Обвинявайки Путин, който стоеше твърде безучастно, той започна да му изгражда образ на победител. Набеден, че еанексиралКрим, сякаш полуостровът е изконно украинска територия, а Западът никога не е посягал на чужди земи, Кремъл организира референдум с предизвестен край. Очакваната шеметна победа укрепи властта на Путин и накара много хора на Запад да се замислят: Как така нашичките политици плямпат за демокрация, а не признават нейния най-пряк и достоверен вариант плебисцита?

 

Веднъж „осъден“, Владимир Владимирович видя ръцете си развързани и си върна стратегически пристанища. Така, неусетно, под противниковия медиен обстрел, Русия здраво контролира Черно море. А с фалита на Кипър, за чието спасение от финансовата криза помогна, вече разполага с място, от което най-малкото да следи положението в Средиземноморието. Освен това там може да зарежда с гориво своите плавателни съдове.

 

С „мъдрата“ си инициативада накажеПутин заради Крим, после заради Киев, накрая заради Източна Украйна, подетаумно“ и от брюкселския слугинаж, Обама стимулира развитието на руската икономика. Особено в областта на селското стопанство, рибовъдството, хранително-вкусовата промишленост. При това – съвсем не без съдействието на западни корпорации, които намират удобни вратички, за да заобикалят санкциите. Показах как става и това, ако някой си спомня…

 

Обратното. С ефекта на бумеранг санкциите удариха европейските производители на храни. Преди всичко в Полша, Франция, Италия. Но също така в Испания, Гърция, Холандия. Не е без значение и свиването на туристическия пазар поради отлива на руснаци с крадени пачки. Отнаказаниетосе облажи най-вече Турция.

 

Освен това, „поразенот санкциите, Путин започна да развива изграждането на тръбопроводи за природен газ и търговията с горивото заедно с Турция ис най-яростната си опонентка – Kamaradin Ангела Меркел.

 

Вместо да нахлуе в Украйна и за седмица да влезе в Киев, както някои оракулстваха, „царВолодя пропагандираше и насърчаваше инвестирането у дома. Като остави САЩ и Евросъюза да се кахърят за Украйна, която не е необходима никому. И да харчат милиарди за товаудоволствие“. Отговорете си сами: В чия полза действаше Белият дом? Не е маловажно да помислите и над това, кой плаща масрафа?

 

Масово тиражираните от влиятелните медии заплахи от „руска опасност“, „руска инвазия“ и така нататък, принудиха НАТО, чийто главатар е контролиран лично от Путин, да наченеобсадана Русия. Така Владимирович оправда нарастването на военните разходи в страната си. През същите тези осем години, които Обама прекара главно в игри на голф, Русия създаде нови въоръжения – на първо място – самолети и ракети. За да може миналата есен кремълскиятгенийда се изправи и гордо да заяви, че сега страната му не се плаши повече от никой евентуален агресор. По-силна е от Съветския съюз.

 

Заиграванията на НАТО се плащат отПечели военнопромишленият комплекс. Термин, въведен отдеснияамерикански президент Дуайт Айзенхауер. Изобщо, ако се огледате, „дясното“ в класическия смисъл на понятието, силно дразни западните политически и медийни псевдоелити.

 

Ако бях на мястото на Путин, щях да удостоя Барак Хюсеинович с орден „Ленин“ и званието „Герой на Руската федерация“. Нищо чудно да го е направил. Със сигурност новите многомилионни имотни придобивки на бившия скромен преподавател по конституционно право подбуждат към особен вид размисъл

 

Нещата стигнаха до там, че новият президент на САЩ – „десниятДоналд Тръмп, непрестанно се възхищава от Путин. Владимирович, снизходително не отвърнал на мерките на Обамово-Кериеватакухненска дипломация“ (изразът е на кагебиста), му отвръща с добронамерено снизхождение. Например, като одобри предложението на бъдещия стопанин на Белия дом да подновят надпреварата в ядреното въоръжаване.

 

Щом сте наясно, че военнопромишленият комплекс никога не губи, само сменя фигурите във видимата власт, разбирате кой негов отрасъл ще печели през следващите четири години.

 

Руските военни постепенно и без бързане се изтеглят от Сирия. Зад гърба си оставят една нова и друга разширена военноморска база. Радват се и на признанието на сирийците, включително и на онези 250 000 мюсюлмански жителите в източната част на Алепо, които уж бяха хваналикапан“ и „клаха“. Повече от 130 000 души се върнаха в града след бягството на терористите, поддържани от Запада. Едва 31 000 – почти всички въоръжени наемници от къде ли не, се запътиха към Идлиб, близо до границата с Турция.[139] Тя да му мисли… А останалите до 250 000? Сякаш тези 89 000 души не съществуват! Кой ги брои, че искам и да ги споменава на всичко отгоре?…

 

Американски военни още се сражават в Ирак – не само в Мосул. Също – в Афганистан. Там има дори нашенски теляци в униформи, за чиято издръжка, заплати, пенсионни и здравни осигуровки ние балъците, се бъркаме. А войната, с всички убийства, атентати и други зверства, се точи почти два пъти по-дълго от съветската агресия. Но западните медии саправилните“. Който не им вярва и не ги защитава, е червен! Толкоз. Понеже комунистите станахаантикомунисти“; тоталитаристите – „демократи“; а истински жадуващите свободата и справедливостта са зарязани на дъното, в тинята на обществото. Кой им обръща внимание?

 

Одиозният американски сенатор Тед Круз заяви в сряда, 11 януари 2017 година: „Нашите приятели престанаха да ни вярват, а враговете нида се страхуват у нас“. (Цитирам по памет) Пишат ми от Франция и Германия, от Австрия и даже от далечна Австралия. И потвърждават това. Понеже в някои от тях няма фондацииАмерика за България“, нито центрове на съветската наука и техника.

 

През това време Обама се постара да направи така, че Русия и Китай, враждували повече от половин век, да се сближат. Ашколсун, Барак Хюсеинович! Какъв „американски патриот“ сте! Като гледам, насочват заместника му Доналд да продължи да цака в същата посока. Ако крадливата комунистка Дилма беше президентка на Бразилия, щях да си помисля, че възраждането на БРИКС е възможно. Макар че, знае ли човек?…

 

Приписват на Хитлер фразата, че „който се смее последен, се смее най-добре“.[140] Което не е вярно, издава невежество.

 

Обаче как ли се смее Путин сега, когато е всепризнататанай-влиятелна личностна списание “Forbs”? За кой ли път? Тъй като бешеличност на годината“ на еврейския седмичник “Time”. Редом с Франклин Д. Рузвелт, Адолф Хитлер, Йосиф Сталин, Уинстън Чърчил, Хари Труман, Никита Хрушчов, Аятолах Хомейни, Юрий Андропов, Барак Обама, Ангела Меркел и Доналд Тръмп

 

А докато западните комунисти плашат гаргите с някакъв „десен популизъм“, вие сами решете как да оцените снимките, които ви показвам. И чий агент е Барак Хюсеин Обама? Дали ръководеше САЩ в името на американския народ, доведен до масова бедност, или превръщайки страната в държава от Третия свят работеше на ползу Путину, Владимиру Владимировичу?

 

Сигурно последният с признателност му е рекъл по телефона:

 

Well done, Barack! Good job.[141]

 

Потвърждава ли се свидетелството на друг американецТом Файф? Той е от особената каста, наречена “government contractor”. Това са доверени предприемачи, с които правителството сключва договори за доставка или услуги, свързани с най-деликатните и чувствителни сфери на националната сигурност – например военните конфликти. Притежава валидно разрешително за достъп и ползване поверителна информация. Бил е командирован на много места от Агенцията за военно разузнаване в съгласие с Министерството на отбраната на САЩ. По собствените му признания, многократно бил изпращан в Русия.

 

 

 

Не приказка за Обамушка Глупака,

а разказ за едно укривано предателство

 

 

 

Любопитно е, че неговият разказ, публикуван за първи път през 2009 година в консервативно издание, преди дни беше цитиран изцяло от британската корпорация BBC.

 

През периода, грубо пресметнато, от февруари 1992 до средата на 1994 година, често пътувах до Москва в процес на основаване на смесено предприятие за компютърни програмни продукти[142] с някои представители на руската научна общност.

 

Един от ангажираните с проекта от руска страна се казваше В. М.. Женен за Т. М. В., той беше прагматичен учен, докато жена му се оказа прекалено убедена последователка на губещата комунистическа кауза.

 

В началото на 1992 г., точно преди завръщането ни в Съединените щати, американската част на нашето общо дружество беше поканена в московския апартамент на В. и Т. С напредването на вечерта Т. взе грубо да показва рогцата на своя груб антиамериканизъм – нещо, което съпругът й искаше тихичко да успокои. Основната нишка на тирадата срещу САЩ, която тя подхвана, се движеше в такава посока:

 

Вие, американците, си внушавате, че имате перфектното управление и народът ви е винаги изряден. Добре тогава, защо досега не сте имали жена за президент? Имахте възможност да гласувате за жена вицепрезидент, а не го направихте.“[143]

 

Обобщаващият отговор беше насочен към твърдението, че не гласувате за някого само заради неговия пол. Освен това, не пускате бюлетина за вицепрезидент, а за президент и вицепрезидент като екип.

 

„Хубаво, мисля, че ще бъдете изненадани, когато скоро се сдобиете с чернокож президент“ – заяви тя. Изразихме съгласието си, че не виждаме нищо, което по начало да пречи на това. Точната личност в точното време, а със сигурност Америка ще се опита да гласува за подходящата фигура, независимо дали е тя или той, чернокож или не.

 

„Какво ще стане, ако ви съобщя, че скоро ще имате чернокож президент и той ще бъде комунист“, попита тя. „Ами да, ще имате такъв, и той ще бъде комунист.“

 

Един от нас полюбопитства: „Звучите, сякаш знаете нещо, което ние не знаем.“

 

„Да, така е“, отговори тя. „Това не са някакви празни приказки. Той вече е роден и е образован, и е бил отгледан, за да стане президент точно сега. Ще се впечатлите, като узнаете, че е посещавал най-добрите училища за президенти. Той е онова, което наричате Ivy League.[144] Не ми вярвате, но той е реалност и дори знам неговото име. Казва се Барак. Майка му е бяла жена и е американка,[145] а неговият баща е чернокож от Африка. Точно така е – шоколадово бебе! И той ще стане президент.“

 

Тя взе да става все по-самодоволна, докато излагаше пред нас потока на своето познание до подробности и прогнозите си толкова реалистично, сякаш всички бяха свършена работа.

 

„Всичко е обмислено. Баща му не е американски чернокож, тъй че младежът не ще има онова робско позорно петно. Интелигентен е и е полубял. И от люлката е възпитаван да бъде атеист и комунист. Ходил е в най-прекрасните училища. Насочвали са го във всяка негова стъпка по пътя, а Америка няма да може да му устои.“

 

Тя очевидно беше щастлива, че комунистите щяха да сторят това. И че то някак си щеше да натрие носовете в Америка с техния колективен палец: Щяха да ни предоставят чернокож президент, а той щеше да бъде комунист до петите. Жената ни даде да разберем, както смяташе, че това ще вдъхне нов живот на световния комунизъм. Постоянно натякваше, че комунизмът съвсем не е мъртъв. Преливаше от подробности за него [Барак], които нямаше търпение да сподели.

 

Прочете нещо като пълна молитва. Той е от Хавай. Бил е ученик в Калифорния. Живее в Чикаго. Скоро ще го изберат в законодателната власт [двукамарния Конгрес]. „Не се съмнявайте: той е един от нассъветски човек.“

 

Тъй като не се оправях с езиците, назнайвах малко арабски. И коментирах: „Ако правилно съм запомнил, „Баракидва от арабската дума заблагословия“. Това ми се струва необичайно име за американец.“

 

Тя отговори на мига: „Да. Той еафриканец“, настояваше, „и ще бъде благословия за световния комунизъм. Ще си възвърнем нашето могъщество и ще станем първа сила на света.“

 

Рече нещо в смисъл, че Америка е едновременно голямата надежда и голямото препятствие за комунизма. Америка ще приеме комунизма, а Барак ще прокара пътя за това.

 

И така, какво доказва този разговор от 1992 година? Ами той всъщност е анекдотичен. Не доказва, че Обама е преминал съветско комунистическо обучение. Нито че е бил отгледан така, че да стане първия чернокож американски президент. Но той показва едно нещо, което мисля, че е важно. Показва, че съветско руските комунисти знаеха много отдавна за Барак. Това също така показва, как помежду си те истински вярват, че той е бил отгледан и възпитан като комунист, който да асфалтира пътя към нашето бъдеще.

 

Лично за мен това известие за Барак дойде от един от тях и то доста преди Америка да знае за неговото съществуване. Макар никога преди това да не бях чувал за него, по време на онзи разговор Обама е бил на повече от 30 години. И очевидно е бил проверяван, за да стане тяхната очаквана изгряваща звезда.“…

 

Изучавалите ревизираната история ще си спомнят, че за известно време през 1970 година Бил Клинтън изчезнал от Оксфордския университет в Англия и се появил в Москва (според ЦРУ) с намерението да бъде обучен в комунизъм. Когато съответната история се появи за пръв път, не бяхме в състояние да открием нейния източник за потвърждение. И я отхвърлихме като възможна приказка за деца, поместена в интернет. Но откакто интервюирахме Том Файф, обогатихме информацията с множество обвинения от високопоставени политици (такива като бившия посланик в ООН Алън Кейс). И бяхме свидетели на комунистическото поведение на обитателя на Белия дом. Затова нямаме никакви съмнение в автентичността на този удивителен разказ.[146]

 

Аз само припомням, че публикацията е от март 2009 година. По онова време бяха изминали 13 месеца от влизането на Барак Хюсеин Обама в Белия дом. Владимир Путин беше министър-председател. САЩ, Западна Европа и Русия се обичаха. Предстоеше учредяването на БРИК по идея на банката “Goldman Sachs”.[147] Това стана през юни същата година в Екатерининбург, Русия. През април следващата година приеха Южноафриканската република и така се оформи петорката БРИКС.

 

Все тогава американският президент и неговата държавна секретарка Хитлери Клинтън разясняваха в Азия и Австралия новата стратегическа доктрина на Съединените щатисближаването им с Източна Азия. Частни банки и производствени корпорации още получаваха държавни дарения, за да бъдатспасени“. Даже „Арабската пролетне се задаваше на хоризонта

 

Не съм особено оригинален. Точно докато пишех и превеждах тези слова, на втория ден от 2017 година, “Washington Post” изнесе, че „Обама е руски агент“. Четири дни по-късно в заглавие вестникът запита: „Ако Обама е мюсюлманин, Тръмп руски шпионин ли е?[148] Малко след това попаднах на публикация на позабравения от мен канадски учен, евреин и бивш ционист Хенри Макоу. Той беше поднесъл свидетелството на Михаил Крижановски, офицер от съветския КГБ.

 

Според неговите спомени – твърди, че запаметява физиономии като фотоапарат, а паметта не му изневерявапрез 1981 г. Барак Обама вече е бил вербуван от КГБ. Виждал го е лично. През същата година Обама пътувал до Индонезия, където живеела майка му. Заварката с КГБ станала в Индия, „добър приятел на Съветския съюз и перфектно място за вербуване на чужденци“. След което Крижановски стигнал в спомените си до 1987 г. Извадил снимка на Барак, направена в Найроби, Кения, родното място на баща му. (Вижте илюстрацията.) По най-нови твърдения – и негово. На нея е заедно със своите братя Самсън и Бен.

 

Имам перфектна памет и заявявам, че през 1987 г. съм виждал човека в средата на снимката в Москва, където бях обучаван в Института на КГБ.[149]

 

Както посочва Хенри Макоу, „не съществува никакъв начин да знам дали може да се вярва на Крижански или не. Документът  е интересен, но неубедителен. Той има профил в YouTube и блог. Да не забравяме за съществуването на достоверни доклади, че Хенри Кисинджър също е бил съветски агент. Както и Виктор Ротшилд (1910–1990). Обама също е свързан с ЦРУ. Може би КГБ и ЦРУ са окончателните осъществители на новия световен ред.[150][151]

 

Давам ви фактите. Вие отсъдете.

 

 

 

Тръмпономика

 

 

 

Добре е да приключа тази част с предстоящата тръмпономика. И това не е оригинално. Известна ни е рейгъномиката, нали? Помните ли нейниябаща“? Представения за първи път у нас от мен доктор по икономика Пол Крейг Робъртс, заместник-министър на финансите в правителството на Роналд Рейгън. Точно той. В края на декември 2016 г. Пол Крейг Робъртс прогнозира, че Доналд Тръмп ще бъде убит.[152] Не ми се вярва. Той е нравствено джудже и това, че го обезчестиха в очите нормалните хора по света, му стига.

 

Вие не сте ли се запитвали, защо престанах да се позовавам на него? Прекалено явно застана на руска страна. За щяло и нещяло хвали Путин, все еднобатюшкатаму е работодател. Нали разбирате какво искам да кажа? Прекаленият светец и Богу не е драг. Мен ме интересува истината. На нея служа.

 

И така, неминуемо ни предстои да се запознаем с тръмпономиката. Това е кейнсиански социализъм. Тръмп подхожда като типичен генсек на комунистическа партия от съветско време. Като Сталин и Хрушчов, даже в стила на Тодор Живков. Той вкарва държавата в управлението на икономикатаот планирането на нейното развитие до търговията с продуктите, които тя произвежда. Това ако не е социализъм, здраве му кажете.

 

Още през лятото на миналата година аргументирах твърдението си, че и двамата кандидати за президентската слава са обикновени социалисти. В нищожните по обем икономически раздели на своите предизборни платформи Хитлери и Доналд предлагаха единствено социалистически мерки, заимствани от практиката на държавния капитализъм в СССР, САЩ и Германия по време, съответно, на Рузвелтовия и Хитлеровиянов ред“, и от съветския блок между 1948 година до ден днешен.

 

Сега, вече почти президент, малко преди да му връчат инсигниите на властта, Доналд започна да цака. Да осъществява две мерки, които са типични за: първошуробаджанашкия капитализъм; второ класическия социализъм от съветски тип. Ето какво имам предвид.

 

Съвсем наскоро Тръмп разкандърдиса корпорациятаFordда строи нов завод в Мексико. Фирмата отмени проекта си на стойност 1,6 милиарда долара за малки коли в южната съседка на САЩ. И обяви, че ще отвори 700 работни места във Флат Рок, щата Мичиган, където ще произвежда електрически и хибридни автомобили.[153] Имам ли право да се пошегувам? Може би деловият кръгозор наКозаДоналд се изчерпва с броя на посетителите на неговите казина в Атлантик Сити и Маями? Та 700 работни места са прашинка в снега на Аспен, щата Колорадо!

 

Не толкова отдавна споделих, че и друга американска компания – “Carrier”, беше кандърдисана да промени своите планове и да остане в САЩ. Тръмп я съблазни, цакайки с обещания за данъчни облекчения. Ето ви crony capitalism в действие. Шуробаджанащината няма да има край, когато Белият дом се превърне в Държавен комитет за планиране на САЩ и започне да разпределяраздавапоръчки за строителство и ремонт на пътища, мостове, изграждане на водопроводи… Не е ли истинско Елдорадо за туземните комунистическикапиталисти“! Да можеше, и Бай ви Ганьо би потрил ръце – „келепир има в тая работа“, ей!

 

Занапред ни очакват и други драматични икономически събития. Например – заявената битка на Доналдне Патока, а новоизлюпенияСвети Георги“ – комуто предстои да надвие китайския стоманодобивен дракон. Като с другата ръка го дърпа за опашката, сближавайки се с Тайван. Вижте началото – живеем в интересно време. Американците може би вярват, че това е easy-peasyфасулска работа. Да видим…

 

Бъдещият президент заплашиToyotaс въвеждане на мита, ако продължи да се разраства в Мексико. Което няма нищо общо с идеологията на свободния пазар, да ме прощават тукашните гъвкави икономѐта, все комунѐта, заразени с марксизъм, но не дотам. И него не са изучавали достатъчно. Не го разбират. Осланят се на вуйчо владика. Само така могат. Диплят пачки…

 

Интересен е екипът, който Тръмп подбра или му пробутаха. Много евреи – така бих обобщил. Например 47-годишният Робърт Лайтнизър ще бъде главният преговарящ в търговските сделки на правителството. Ха сега де! Де ви годясното“, къде отиде американският начин на живот, при който всеки е свободен да работи и печели? Как така държавата ще преговаря? Това да не е СССР, както съвсем справедливо би могъл да попита Владимир Буковски, изобличителят на Европейския съюз като продължение на стария кремълски. Лайтнизър е юрист, който се води специалист по защита на американските стоманолеяри. Да не би американската държава да се захваща с този отрасъл на черната металургия?

 

За целта ще бъде необходимо заобикаляне на законодателната властКамарата на представителите и Сената на Конгреса. Ще се наложи управление с указиexecutive orders. Което, откъдето и да го гледате, си е кристално чист социализъм от съветска порода.

 

Друг евреинУилбър Рос, ще бъде министър на търговията. И той се е изпедепсал в същата област. Изобщо, човек остава с впечатлението, че САЩ и Китай ще се хванат за гушите в стоманодобива. Това свръх мръсно производство, което отива на страна от… Забравих, САЩ вече са в Третия свят. След като Маги Тачър и Тони Блеър закриха големите леярни, сега на Албиона действат само индийци.

 

Дали в рамките на „обществото на споделянето“, към което на връх Ивановден Териза Мей прокламира, че неотклонно ще се стреми, инициативата на Доналд няма да се окаже панацея за британската икономика?[154]

 

Може би тетка Териза Можеби – auntie Theresa Maybe, най-сетне ще върне британското достойнство. Като вдигне гащите на кралицата, коитомилатаЛизи Две изу преди 16 месеца само щом зърна китайския президент Ли Дзинпин? Или при вида му на воин от ордата на Чингиз хан бельото само си падна?

 

Пък и митата не помагат особено в битката с китайския стоманодобивен дракон. Миналата година Барак Обама решида го удари“, като въведе мита в размер на 522 процента върху студено валцуваната стомана, внасяна от Китай. Последва го и Европейският съюз. Ако се поинтересувате, ще разберете: Нищо не се е променило, само цените на продуктите скочиха нагоре.

 

Кой печели? Пекин, или американските и европейските производители, които са изчезващ вид? Може би украинските, известни с нискокачествената си продукция? Или руснаците, чиито представители у нас са от никому неизвестно семейство Живкови с правешки корени и руснак насред него.[155] Кого го е еня?…

 

Още един икономист ще бъде търговски съветник на Тръмп. Казва се Питър Наваро и се прочу със своята книга „Смърт от Китай: Опълчване срещу дракона“.[156] Явно навлизаме в епоха на нови, този път не опиумни, а индустриално-търговски войни. Че за какво друго, освен за суровини и пазари, са се водили битките от древността до наши дни?

 

Много скоро, неизбежно, винтереснитевремена, които се задават, ще зърнем по-естествения и достоверен образ на Тръмп, Доналд Фредерикович.

 

В икономическата област за мен най-интересно ще бъде, дали той ще удържи своите предизборни обещанията. Както отбелязах, в речите си по време на миналогодишната кампания милиардерът с глава наподобяваща щъркелово гнездо, се надпреварваше с конкурентката си да описва утопични картини на нови работни места чрез… държавни поръчки. Не криеше, че ще развива американската икономика в сферата на ремонтирането и обновяването на инфраструктурата. Не обели дума за нови проекти. Възможно е в тази страна всичко, което влиза в съответния термин, да е изградено. Не знам, не съм бил там и нямам никакво желание да попадам в нецивилизована държава, сборище на сатанистите и примитивите от планетата.

 

Дали това не родееКозаДоналд с познатите, неизхабени от употреба диктатори, какъвто е бил Хитлер? Адолф Алойзович не слиза от устите на политици и пропагандистикурви. Най-често сравняват Тръмп именно с него. В самия край на миналата година познат ви английски автор опита да обори медийното клише.

 

Според него, ерата на интернет е донесла на значителна част от човечеството зависимост, сравнима с наркотичната. Привикването подпокритото с позорна слава моторазлични гледни точкипредставя моралното и неморалното като част от пейзажа, който се е разпрострял плосък до хоризонта. Даже скромните репортери могат да видят какво става. Много хора започнаха да вярват на неща, които не са верни, в мащаби, на които никога преди не сме били свидетели. И е явно е приемливо това да се случва. Даже му помагаме

 

Живеем в святслед истината“ – нито в Близкия изток, нито на Запад, нито в Русиятова има значение. Живеем в свят на лъжи. И винаги сме живели в свят на лъжи

 

Да си го кажем, ние редовно имаме избори, почиващи върху лъжи. Затова, може би, Тръмп и арабските авторитаристи ще се справят доста добре. Тръмп вече харесва египетския фелдмаршал-президент Ал-Сиси. И побърза да се снабди с игрище за голф в Дубай. Това, че борави с лъжи, фабрикува факти, ще му помогне да се почувства съвсем у дома в Близкия изток. Женомразство, кавгаджийство, заплашване на политическите опоненти, авторитаризъм, тирания, изтезания, подигравка с малцинствата: това е неразделна част от арабския свят.[157]

 

Ами погледнете Израел. Бъдещият посланик на САЩкойто също така спокойно би могъл да бъде посланик на Израел в САЩняма търпение да премести американското посолство в ЙерусалимДали Тръмп ще разгневи арабите? Или ще се измъкне с малки вътрешни пренареждания на израелското посолство върху такава почва, че арабите от Персийския залив, най-малкото, да знаят, че израелското антишиитизъм – насочен срещу Сирия, Иран и Хизбулапасва твърде добре на сунитските владетели, които финансираха Ислямска държава и Джабат ал-Нусра, както и всички останали джихадисти.

 

Подозирам, че този святслед истинатаима повече общо със социалните медии, отколкото с изборните измами. Употребяването на социалните медии за известия относно битката в източен Алепо беше удивително, извратено, опасно, даже смъртоносно, щом като нито един западен журналист не можеше да предава репортажи от войната там като очевидец. Чрез приемането на едностранчивото отразяване, само когато един репортер може да потвърди със собствените си очи, онова, което съобщават социалните медии, беше нанесена огромна щета на журналистиката и на политиците

 

Сега американците казват, че иракските сили сепрегрупират“ и „пребазират“ около втория по големина иракски град. Обаче „прегрупиране“ и „пребазиране“ е онова, което британските експедиционни части сториха при своето отстъпление при Дюнкерк. [Разрешено от Хитлер – едно от „чудесата“ на Втората световна война, което интернационалните „историци“ с „научни“ и „благороднически“ титли досега „не са в състояние“ да обяснят.]

 

Как можем да се оплакваме от това, че Тръмп лъже, и от поддържниците на Brexit, когато ние, журналистите, раздробяваме фактите за Близкия изток? И така, все още ми прави впечатление, как в нашите вестници и по телевизията израелската стена е предпазна ограда“, колониите на Израел сапоселища“, които са „спорни“, вместо незаконни.

 

Наистина ли можем само с недоверие да поклатим глави пред изборните лъжи, с които заливахме нашите читатели и зрители в продължение на години?…[158]

 

 

 

Преди inauguration[159] на Тръмп:

Pour la peau dun Président élu[160]

 

 

 

Ще си позволя да прекъсна Робърт Фиск, за да разкрия – понеже съм сигурен че почти никой от вас не знае – отношението на гостувалия и у нас „страненанглийски цигулар виртуоз Найджъл Кенеди към израелската расистка политика. Преди години, пред представител на телавивския всекидневник “Haaretz”, той не се поколеба да заяви:

 

Когато видях тези стени, бях шокиран. Това е нов апартейд, варварско поведение: Как е възможно да прилагате такова колективно наказание и да разделяте хората? В края на краищата живеем на една и съща планета. Мислех, че светът си е взел поука от онова, което ставаше в Южна Африка. Страна, която не си е научила урока, би трябвало да бъде бойкотирана. Ето защо аз не свиря във вашата държава.[161]

 

Кой социалистическитворец“ – преди и сега – е заявил открито подобна гражданска позиция? Караха ги да се подписват срещу Александър Солженицин, без да са чели произведенията му. И те го правеха. На шепа позволиха да показват фалшива доблест, заради задаващата се „промяна“ – да им изградят легендарно минало. На активните борци?!…

 

Демократкатаот БКП Блага Димитрова, писала възторжени стихове за Сталин и Димитров, отправи гневно писмо срещу Джон Стайнбек. Еврейският романист беше сметнал, че Войната във Виетнам се води заради комунистическата заплаха. Толкова им беше осведомеността и акълът и там… Но тази изява на Сладкатабешепропусната“ и не намери място в нейното официално епистоларно наследство. За да я изкарат… „антикомунистка“. И да я превърнат в една от иконите на СДС Съюза на Държавна сигурност.

 

Какъв фалш! Като този на СтефчоМосковскияЦаневпевеца наинтересния комунизъм“, Дзержински и ЧК.

 

Найджъл Кенеди не е кой да е. Мнозина музикални критици го смятат занай-добрия съвременен цигулар“. С подхода си към класиката той приближи младите хора до сериозната музика. На „чистофайниците“ не се харесваха и „тримата тенори“. Ала те сториха за операта повече, отколкото всички местни болшевишкизвезди“, които грееха с отразената светлина на ЦК на БКП.

 

Никога не съм приемал глупостите за нацизма и американската десница“ – продължава Робърт Фиск. – „Тръмп не е Хитлер. Макар около неговото представяне да витае някакъв театрален фашизъм. Той е повече клоун, отколкото сатана, повече дуче, отколкото фюрер. [Къде ли е разликата?] Чезаре Роси, един от първите сътрудници на Мусолини, веднъж описал своя лидер като преминаващ бързоот цинизъм към идеализъм, от импулсивност към предпазливост, от великодушие към жестокост,… от умереност към безкомпромисност. Сякаш никога не опозна своята автентична същност и винаги се стремеше към някакво подправено превъплъщение.

 

Би ли могло да има по-добро описание на Тръмп? Както постановил Бенито-Мусолиновия философ на фашизма Джовани Джентиле, „смехът е от дявола, а истински вярващите не се смеят, освен на горчив сарказъм“…

 

Днес… можете да разказвате измислици. Благодарение на вашата журналистическа помощ Близкият изток е натикан дълбоко в същия фалшив свят. Сега всеки диктатор се бори противтероризма“ – заедно със САЩ, НАТО, Евросъюза, Русия, Хизбула, Иран, целия арабски Персийски залив (без Йемен, поради твърде обезпокоителни причини), Китай, Япония, Австралия и – кой знае? – също и Гренландия.

 

Но справедливостта не влиза в менюто на компютрите. Това е дума, която политици, държавници, даже журналисти, не използват повече. Нито Тръмп, нито Клинтън, нито поддръжниците на Brexit, говореха за справедливост. Не говоря за справедливост за жертвите натерора“ или за британците, които смятат, че са били измамени от Европейския съюз. Имам предвид истинската справедливост за всички нации, за народите, за Близкия изток, даже – смея да ги спомена – за палестинците. Те не живеят в светаслед истината“. От десетилетия живеят сред лъжите на другите хора.

 

Единствената последица от миналогодишните изборни земетръси е, че ще се чувстваме по-малко виновни при повтарянето на всички тези лъжи. Сега те – както при война – станаха нещо нормално, „различни гледни точки“, част от един познат, мошенически свят, в който неистинността е придобилаизвратена достоверност“.

 

Тръмп е Хитлер. Тръмп е Исус. Националното самоубийство е прераждане. Може да не сме го проумели. Но в Близкия изток има твърде много хора, които ще ни разберат. Може би те ще се смеят последни.[162]

 

Последното звучи като партийните тезиси в прочутата Джордж-Оруелова антиутопия „1984“. За мен най-важният извод е „раздробяването на фактитеот страна на журналята, преститутките. Както е записано в Протоколите:

 

Ако разрешим десет списания [медии], ние ще учредим тридесет и така ще продължим нататък. Но това въобще не бива да се подозира от публиката и затова всички издавани от нас списания външно ще бъдат напълно противоположни наглед по направления и мнения, което ще предизвика доверие към тях

 

Всички наши вестници ще имат всевъзможни направленияаристократическо, републиканско, революционно, даже анархистично – разбира се, докато съществува конституция… Подобно на индийското богче Вишну[163] те ще имат сто ръце, с които ще усещат пулса на всяко обществено мнение

 

Под името на централния отдел по печата ще създадем литературни кръгове, в които нашите агенти незабелязано ще дават паролите и сигналите

 

Ние безпогрешно ще побеждаваме противниците си, вероятно понеже няма да разполагат с печатни органи, в които накрая да се изказват

 

Още сега, макар и под формата на френска журналистика, съществува масонска солидарност според паролата: всички органи на печата са свързани помежду си с професионална тайна; също като древните авгури нито един неин член няма да издаде своите тайни сведения, ако не му е наредено да ги оповести. Нито един журналист няма да се реши да издаде тайна, защото всеки от тях е допуснат в литературата, без да има някаква срамна рана в миналото му

 

Въпросните рани биха били разкрити веднага. Докато тези рани са тайна, известни на малко хора, ореолът на журналистиката привлича мнението на мнозинството и то върви с възторг след него.

 

През времето на преходния период до възцаряването ни с нов режим не бива да допускаме в печата разобличения на общественото безчестие.[164]

 

Ето откъде се появяват толкова многоистини“. На това се дължи и отсъствието на съпротивалипсват медии, чрез които идеите на истината и свободата да достигат до общественото съзнание. Освен това се оказа, че хората са толкова затъпели, необразовани, станали са закоравели грубияни, лишени от чувство за справедливост и лично достойнство, че въобще не се интересуват от главните категории в подредбата на човешките ценности. И въпреки, че много от „срамните рани в миналотона преститутките бяха огласени, за нашенската публика, съставена изключително от нравствени лилипути, те нямат никакво значение. Тази е основната причина единствено комунетата и ченгетата да шестват из медиите.

 

На невярващите, ще предложа мисълта на Джордж Оруел:

 

Излишно е да се уточнява, че най-изкусните специалисти по двумисъл са тези, които са изобретили двумисълта и я разбират като всеобхватна система за умствена измама.[165]

 

За да оцеляват, преститутките – най-вероятно несъзнателно – спазват предписанията на Оруел:

 

Двумисъл означава способността да се придържаш едновременно към две противоположни убеждения и да ги приемаш и двете. Партийният интелигент знае в каква насока трябва да променя спомените си, следователно знае, че преиначава действителността, но с помощта на двумисълта той уверява себе си, че действителността не е изопачена. Този процес трябва да бъде съзнателен, защото в противен случай няма да се осъществи с нужната прецизност. Но освен това трябва да бъде несъзнателен, защото иначе ще внуши чувството за измама и, следователно, за вина.

 

Двумисълта е същността на ангсоц, тъй като най-съществената дейност на партията е да използва съзнателната измама, запазвайки същевременно целеустремеността, присъща на пълната честност. Абсолютно наложително е да се лъже преднамерено и едновременно искрено да се вярва в лъжите, да се забравя неудобният факт, а после да се изважда отново от забравата точно за толкова, колкото е необходимо, за да се отрече съществуването на обективната действителност. Като през цялото време се държи сметка за отречената действителност.[166]

 

Колкото до Доналд Тръмп, той не е нищо повече от свръхзадоволено разглезено дете на богати родители, което страда от комплекси и е поразено от мегаломания. Ако разчитате езика на фигурата, жестовете и поведението, ще откриете, че неговата неувереност с жените го е карала да говори неприлични, цинични неща за тях. Както и да преследва красавици, демонстративно да се жени за тях. Все едно иска да покаже на другите, какъв Дон Жуан е. Без да усеща, че убеждава себе си.

 

Същото се съдържа в неговата прекалено декларативна увереност, издаваща дълбоки вътрешни колебания. Той е от онези зависими фигури, които Братството безмилостно експлоатира. Употребяваните чувстват обратното.

 

Доналд е нюйоркско копие на тукашния Тато. Прическата му е като на правешкия каскетвзима рядката си дълга косичка от двете страни на своята чутура, за да покрие плешивостта натаванай. Навремето моя колежка, чийто баща беше с положение, се осмели да попита партийния секретар на столичен всекидневник, решещ се по същия начин, защо се срамува от плешивостта си? А Тръмп вапца смешната си косичка, както Тодор Правешки къносваше малкото си косъмчета. Смях!

 

Още една характеристика сближавадесния“ бъдещ американски президент със Замфиркьов-Живков. И това е шуробаджанащината. Тук имахме „първи“ или „главен зет“. Забравихте ли? Естествено – „първа щерка“, „първи син“, „първа внучка“… За рождения ден на своя зет Тато го дари с телевизия. Какво ли върши Тръмп?

 

Споменавания от мен crony capitalism във варианта Бял дом достигна апогея си с назначаването на неговия зет Джаред Кушнер за старши съветник в екипа му. Кушнер става „главен зет“. Той е онзи чифут, заради когото щерката на Доналд, Иванка, прие юдаизма. По време на предизборната кампания роденият през 1981 година Щадмауер, както е моминската фамилия на майка му, служеше като съветник по въпросите на Израел. Връзката на подчинение Тел Авив Вашингтон, евентуално Йерусалим, лъсва с целия блясък на крепостната зависимост на САЩ от Израелчастната държава на семейство Ротшилд.

 

Най-добре е да влезе другарят Фройд, Зигизмунд Шломо Якобович

 

 

 

Новият възход на Израел – докога?

 

 

 

May be за онези британскихристияни“, които смятат единствената истина за конспиративна теория, тазгодишният празник Epiphany – Богоявление, или също TheophanyДенят на тримата царе, дойде сизненадващоразкритие на катарската телевизия Al Jazeera. То изникна на първата страница на лондонскияПоща в неделя“ под заглавието „Израел съзаклятничиза свалянена министър на торите: Поразителен видеозапис е уловил дипломат да заговорничи с помощничка на конкурентна депутатка за окаляне на заместник-министър на външните работи“.[167]

 

Истински гръм от ясно небе за консервативната Териза МейбиТереза Може би, както вече наричат върлинестата като щраус министър-председателка. Тъй като току преди Нова година тя вкара в действие Закона за борба с антисемитизма, почти копиращ съответния Ленинов болшевишки декрет от 12 април 1918 г. От публикацията стана ясна принадлежността на comrade Theresa Maybe към странен кръг, свързан с чужда държава. Нещо повече – намекваше се за нейната зависимост, както и тази на предишния й началник, евреина Дейвид Камерън, от веригата организации „Приятелите на Израел“, пуснала пипалата си на Острова.

 

Разкритието е във филм от екип за разследвания на регистрираната в Катар телевизионна компания Al Jazeera, който твърди, че ще покаже как израелското правителство е проникналов Консервативната и в Лейбъристката партия.[168]

 

Но лорд Стюарт Полак,[169] главен директор на „Консервативните приятели на Израел“ (КПИ),[170] заяви: „Пълна глупост е да твърдите, че някоя политическа партия в Обединеното кралство е превзета от която и да е организация. Групите „Приятелите на Израелси вършат работата за образоване на своите членове по заплетените проблеми на Близкия изток. Израелското посолство представлява Израел по професионален начин. Да предполагате, че те са замесени в някаква заплаха, е дрън-дрън.“

 

Един капацитет заяви, че неотдавнашната подкрепа на Британия при гласуването в Съвета за сигурност на ООН, осъждащо еврейските селища на Западния бряг, подрива твърдението, че произраелското лоби диктува външната политика на Обединеното кралство.[171]

 

Дали? Какво очаквате да изрекат оцапаните до ушите чифути и филочифути? Да си признаят, че са предатели и действат срещу Британия в полза на Израел? Може би да отидат в двора на замъка Тауър и да поставят главите си на дръвника, за който се смята, че е служил при отсичането на не една и две благороднически глави? Какво?

 

Първо да видим откъс от подготвяния филм на катарската телевизия. След което ще продължим с фактите, изнесени от колега на Териза Мей – министър в предното правителство на торите, което беше оглавявано от доказания мошеник и уж спорния съветски агент Камерън, Дейвид Доналдович, който по майка е от ашкеназкия хазарския, род Левита.

 

 

 

 

 

Надявам се, че сте се убедили: Израел се намесва във външната политика на Обединеното кралство. И не само. Дребни ционистки ченгенца кадруват в Британския парламент. Държава, която е бивша империя. Претендира да е „велика сила“. Постоянна членка на Съвета за сигурност на ООН!

 

Така вербуват: изкушават, съблазняват. Милиционерът и комунист Иво Инджев, който е действащ агент не само на Държавна сигурност, но и на Москва, го е формулирал точно:

 

На младеж като моя милост хората от Държавна сигурност освен всичко друго обещават кариера, власт, влияние, пътувания, пари, разбира се. Звучеше много примамливо. И вълнуващо.[172]

 

Съвсем не между другото, а като правило, другарят агент „Ивайло“ също има една еврейска баба

 

Тук изобщо е още по-зле. Намесват се всякакви интереси. Създадоха института на т. нар. почетни консули. Всички те, без изключение, са комунисти, агенти на Държавна сигурност и на бившето КГБ – сега ФСБ, евреи, дълго укривали, че са ционисти, или издънки на такива антибългарски фамилии.

 

Вземете за пример пловдивскоточудо“, свинаря на БКП-БСП, масона Георги Гергов, който е руски гражданин. Или Цветелина Бориславова Карагьозова – конкубинката на Б.Б, бивша снаха на члена на ЦК на БКП Иван АбаджиевИсландия. Еврейските комунисти и ченгета Максим БехарРепублика Сейшели; Виктор Меламед Тайланд; Борислав Дионисиев – бивш зет на генералния секретар на ЦК на Украинската КПСС, чиято съпруга беше полуеврейкаМалдиви; Пламен Бобоков от „Приста Ойл“ – племенник на шеф на отдел на ЦК на БКПУкрайна; Борислав Сарандевмасонски лидер – Шри Ланка; Саша БезухановаЛюксембург; Ердинч Кязим РамаданГвинея; Мариана Чолаковасъпруга на Радомир Чолаков, бивш юристконсулт на WAZ в БългарияГермания; Динко Динев – един назначените комунистическикапиталисти“ от село Влас, другарите братя ДиневиГрузия; Георги Иванов – космонавт, доносник, советский человекБангладеш; Светослав Глосов – шеф на Камарата на строителитеМароко….

 

Достатъчно. Това ли садемократите“, „успелите“, припознати от Запада за негови партньори? Как да живеем в свят, обречен на комунизъм?

 

Пак декларирам: Не съм очаквал нищо добро от комунистите и безенесарите – обществената нечистотия. Да имах власт, щях да гледам как внучетата на Шахо Циганина ги бият в каторгите, докато не се удавят в собствената си кръв.

 

Обаче да не презирате, дори да не мразите Запада, издава само едно: че сте обикновени клозетници. Можете да виреете само в яма с екскременти, в каквото другарите превърнаха моята обична България.

 

Woo you! – както рекъл Исус Христос на техните идеолози от античността, фарисеите. Вие сте смръдливци, без ни най-малко извинение.

 

Външният министър Борис Джонсън, наречен от служителя на Моссад, израелеца Шаи Масотидиот“, беше спешно командирован във Вашингтон. Уж занеотложни срещис още неназначен, което ще рече невалиден екип на Доналд Тръмп. Просто го скриха, за да не изтърве с голямата си уста нещо неподходящо по адрес на господарите в Тел Авив. (Вижте илюстрацията.)

 

Впрочем, основните нападки са били отправени към заместник-министъра на външните работи лорд Алън Дънкан. Преди две лета и половина тойимал дързосттада възнегодува от израелската война срещу коренните жители на Западния бряг и да осъди цялостната политика на Нетаняху, сравнявайки я с апартейда в Южна Африка. Само че, в света налибералната демокрация“, в който господствамултикултурализмът“, лордът е твърде неподходяща мишена. Всяка стрела, изстреляна срещу него, се забива в самото ядро на тези богохулни еврейски идеологически, болшевишки постулати за разпуснатост. Защото, по собствените му признания, Алън Дънкан ехомосексуалист. Педалче.

 

Ами сега?

 

Който иска, сам да търси подробностите около скандала, който беше заметен на бърза ръка. Как иначе, в комунистическа държава с тоталитарна еднопартийна власт.

 

В САЩ идва на власт отявлен произраелски псевдохристиянски ционист. Цялото му семейство е омотано в юдаизма и с удоволствие прави фелацио на всеки чифут, който пожелае. Не е поискал Беняминчо, не е паднал на колене Доналдчо, за да поеме орално онова обрязано woodpecker-че.[173] Потрепервам – Чифутска гнусотия.

 

Настоящият посланик на Израел в Лондон се казва Марк Регев. Той е като брат-близнак на товарищ Мей, Териза Хюбертовна. Като нея прилича на жираф. Военнопрестъпник, за който и два трибунала от типа на Нюрнбергския и Хагския биха били малко, донеотдавна този Марк служеше като говорител на израелското правителство. Ако някой пожелае да вдигне паметник на дебелоочието и наглеца, може само да направи постамент и да циментира този мелбърнски чифут отгоре.

 

Посланик, ченгета от Моссад, действащи под дипломатическо прикритие, кохорта британски евреиизмет, останала след клетвоизменника Оливър Кромуел, чиято революция била финансирана от крадливите холандски чифуутивсички се изредили като на караманьол да оплюват и обиждат лидера на опозицията Джереми Корбин. А той да си трае, вцепенен от шубе, и понеже е тяхно момче. Явно някога е отказал да им прислужва.

 

Разбира се, най-силно го е отнесъл обратният лорд и член на Парламента сър Алън Дънкан. В мероприятието по заливането му със словесни фекалии участвали представители на лейбъристите.

 

Високопоставени депутати от торите заклеймиха очевидната заканаза свалянена сър Алън, който е отправял критики към Израел. А в секретния видеозапис е описан като „причиняващ проблеми“, като се призовава за разследване от Downing Street. Бившият консервативен министър сър Дезмънд Суейн осъдиотвратителните коментари на г-н Масот [израелското ченгенце], допълвайки: „Да се говори за свалянена британски министър е твърде опасно. В САЩ са разгневени от руската намеса в техния демократичен процес. И никакво подобно чуждестранно заиграване не ще бъде допуснато в Обединеното кралство.“

 

Той беше подкрепен от Криспин Блънтконсерватор, председател на Комисията за подбор във външните работи на Камарата на общините, който също е бил цел на Масот, според филма. Той нарече предполагаемите коментари относно сър Алънскандални“.[174]

 

Да не се лъжем. Още след Битката при Ватерлоо Британия е била превзета и ръководена от евреите начело с Ротшилд. Оттогава насам тя никога не е била самостоятелна държава. Нейната монархия е васална на интернационалното ционистко еврейство. Бъкингамският дворец и правителството неизменно се подчиняват на волята на чифутите.[175]

 

О, Английо, защо ли днес бездушен жид те управлява?[176]

 

Споменатият и вече отзован – за кумова срама „израелски агент-провокатор, дипломатът Шаи Масот, е бил заснет на конференция на лейбъристите заедно с израелския посланик Марк Регев да споделя, чесе грижи за политическите въпроси“.[177]

 

Леле мале. Честити британците!

 

 

 

Падението на Британия – някога „велика“

 

 

 

Той си позволил да нарече заместник-министъра на външните работи Алън Дънканарабски апологет“. Сниман е и с Мария Стризоло, асистентка на чифутаРобърт Халфон, бивш директор на „Консервативните приятели на Израел“, който имал зъб на Алън Дънкан. И двамата – г-н Халфон и г-ца Стризоло са сред известните привърженици наКонсервативните приятели на Израел“. Скоро след като през миналата година г-н Халфон беше назначен за министър на образованието от Териза Мей, неговата бивша шефка на кабинета стана държавна служителка в Министерството на образованието. Но продължава да работи за него на непълен работен ден и в Камарата на общините.

 

Във филма тя се хвали, как и КПИ се грижат консервативните депутати да изразяват гласната си подкрепа за Израел. Например, като им подготвят текстове за публични изявления… Тя казва, че през 2014 г. е звъняла по телефона на Халфон от Израел, иго е убедила“ да отправи питане към Дейвид Камерън във връзка с поддръжка на Израел във времето за отговори на министър-председателя в Камарата на общините

 

Филмът показва също, че Масот е поддържал интензивни контакти с произраелски фигури от Лейбъристката партия. И как обсъжда извънредното финансиране наЛейбъристките приятели на Израел“ (ЛПФ) по време на конференцията на партията в Ливърпул през септември.

 

Той разказва на председателката на групата г-ца Райън, за плановете за още една делегация от активисти на ЛПИ“, която да посети Израел. Г-ца Райън отговаря: „Това би било хубаво. Какво стана с имената, които внесохме в посолството, Шаи?“

 

Масот: „Разполагаме с паритеповече от 1 милион лири, това са много пари.“

 

Райън: „Не може да бъде!“

 

Масот: „Получих ги от Израел. Това е потвърждение.“

 

Райън: „Не мислех, че ги държиш в чантата си.“

 

Снощи [7 януари 2017 г.] г-ца Райън заяви, че твърденията във филма билиглупости“.

 

Г-н Халфон и израелският посланик отказаха коментари.

 

Сър Алън Дънкан също отказа коментар.[178]

 

Както е записано в края на осма глава на тяхнозаветната „Книга на Естер“, „защото ги беше обзел страх от юдеите“… Народът се е произнесъл: Страх лозе пази!

 

Сега идва ред на обещаното и главното – на споделеното от бивш министър в кабинета на Дейвид Камерън. Сиреч – от колега на сегашната наемателка на 10 Downing Street” в Лондон:

 

Това покваряващо поведение е позор.“ Министър, който беше в правителството на Дейвид Камерън казва, че е време да се сложи край на проблема с това Израел да купува политиката на Обединеното кралство.

 

„Миналия месец Териза Мей, както и Дейвид Камерън всяка година преди нея, говори пред годишния обяд на Консервативните приятели на Израел“. Просълзена тя възхваляваше Израел като демокрация. Говори за постоянната терористична заплаха, пред която той е изправен, и осъди начина, по който палестинците – предполага се – подбуждат насилие и антисемитизъм.

 

Нейната собствена политика, която приема израелските селища на палестинска земя за незаконни, беше спомената съвсем мимолетно. Причината е ясна: Консервативната партия иска парите на произраелските дарители. А принципите във външната политика бяха запокитени.

 

Нещата се влошиха още около Коледа след като американският държавен секретар Джон Кери силно заклейми екстремизма и отношението на израелското правителство на Бенямин Нетаняху. Вместо да се съгласи с неговите коментари – които са идентични с нейните собствени – тя разкритикува Кери. [Понеже той си отива…]

 

Зад този непоследователен и неангажиран подход лежи сериозен и тревожен проблем. Британската външна политика е заложница на израелското влияние в самата същност, в сърцевината на нашата политика. А онези, които са на власт, винаги са пренебрегвали ставащото.

 

От години КПИ и „Лейбъристките приятели на Израел“ (ЛПИ) работеха с – даже заизраелското правителство и неговото лондонско посолство, за да пропагандират и поддържат политиката на Израел и да пречат на политиката на британското правителство, както и на действията на онези министри, които се опитваха да отстояват правата на палестинците.

 

Много страни се мъчат да наложат своите виждания на други. Но онова, което е скандално в Обединеното кралство, е, че вместо да се противопоставят на това, поредица от правителства му се подчиняваха. Взимаха пари от дарители и позволяваха на малки израелски групи за влияние да формират политиката, даже – да решават съдбата на министри.

 

Даже сега, ако разкрия кой съм, бих бил обект на безмилостни спънки, затруднения и насилия, на опозоряване и даже – на убийство.

 

КПИ не принадлежи на Консервативната партия. Организацията е регистрирана така, че да няма никаква прозрачност относно дарителите. Така тя организира подкрепа за депутати и финансира техни редовни посещения в Израел, които изкривяват истината. Камерън си затваряше очите за израелските безобразия – ако изобщо някога му е пукало за тях – защото беше убеден, че всяка критика би намалила даренията за партията.

 

Сега изглежда ясно, че хора от Консервативната и Лейбъристката партия са работили с израелското посолство. Което ги е използвало, за да демонизира и изхвърля като ненужни членовете на парламента, които критикуват Израел. Това е армия от полезни израелски идиоти в Парламента.

 

Това е политическа корупция и е непростимо от дипломатическа гледна точка. Има нужда отношението на определени депутати да бъде изложено на показ, като покварено и вредно. То инфилтрира нашата политика с измами от страна на осъзнати агенти на чужда държава, която действа в нарушение на международното право. И чието правителство Кери нареченай-екстремисткото, съществувало някога“.

 

Имаме необходимост от пълно разследване вътре в израелското посолствона връзките, на достъпа до него и на финансирането на КПИ и ЛПИ. Защото това е практика, която засяга всички политически партии, приветстващи получаването на финансова и политическа подкрепа от еврейската общност в Британия. Докато те би трябвало да отказват поемането на всякакви ангажименти, свързани с Израел, докато тази държава не спре да строи нелегално върху палестинска земя.

 

Това непрозрачно финансиране и задкулисните отношения са национален позор и унижение. И те трябва да бъдат ликвидирани.[179]

 

Нямам какво да добавя, освен, че горните редове, които не са част от интервю, а са написани от бившия министър, са толкова важни, че даже уж конкурентният и „лявлондонскиThe Guardianпрепечата част от тях.[180] Той сам е изяснил причината да запази анонимност. Така е вцивилизована“ и „свободнаБритания – „цитадела на капитализма и пазарната икономика“.

 

Общо взето, с изключение на една две влиятелни медии – например “Euronews” – останалите не обърнаха внимание. За тях се оказаха по-важни неизяснените отношения между отблъскващо грозната и действително „много надценена актрисаМерил Стрийп,[181] и недоказалия се to be a President[182] comrade Donald Trump.

 

Бих се радвал, ако някой си спомни моите многобройни представяния на реалния политически живот на Албиона чрез случката през есента на 2008 година. Когато Нат Ротшилд, отдъхвайки си в родовото имение на гръцкия остров Корфу, разгроми Консервативната партия на Британия. Стори го с помощта на съветския олигарх Олег Дерипаска, който явно служи за посредник между него и Владимир Путин. Именно Дерипаска срази израелските граждани, еврейските братя Шварц, Черной или Чорни, както ги знаете. Отне им цялото имущество в алуминиевата индустрия на Русия. А след като го оформи окончателно, буквално го подари на Нат Ротшилд, който притежава 97 на сто от нея – най-голяма на земята.

 

 

 

Британия, САЩ, Русия Китай,

Европа – всички под властта на евреите и масоните

 

 

 

Пак с помощта на Дерипаска, хвърлил котва на грамадната си яхта на 50 метра от брега на имението, младият Ротшилд съблазни ръководството на консерваторите. Сетне, без никакъв свян, го направи на пух и прах, и постави лидерите му в туш. С едно писмо до редактора на лондонския всекидневник “The Times”. Свърши това в компанията на своя приятел, лейбъриста лорд Питър Менделсън.

 

Тогава, два дни след писмото, поместено в “The Times”, свлякъл се на колене, принуден да заеме поза партер, напълно примирен, Джордж Осборн изплака предупреждението:

 

Престанете да се задяватес Ротшилд или сте свършени“![183] (Вижте илюстрацията, която неведнъж съм показвал.)

 

Век назад Хенри Форд установил:

 

При Кахала или древните Съвети, евреите живеели сами и се самоуправлявали. Въртели далавера с правителството само чрез свои посредници. Това бил комунизъм в по-драстична форма, отколкото бил виждан някъде по света извън Русия. Образование, здравеопазване, данъци, вътрешни работи всичко било под абсолютния контрол на шепа хора, които съставлявали Законодателния съвет. Този орган, както изисква и съвременната еврейска йерархичност, се самовъзпроизвеждал и то по наследство.

 

Често властта се предавала по ненакърнена потомствена линия от наследници в продължение на много поколения. Цялата собственост била обща. Което обаче не попречило на лидерите да забогатеят.

 

Тези Кахали или Съвети съществували в Рим, във Франция, в Холандия, Германия, Австрия, Дания, Италия, Румъния, Турция и Англия. В Съединените щати идеята намерила развитие покрай синагогата и около националните и интернационални тайни еврейски общества.

 

Кахалът е традиционна еврейска политическа институция по време на разселението на расата[184] сред другите нации. Нейният интернационален аспект може да бъде забелязан във висшите съвети. Тези съвети се разраствали с разпръскването на евреите по целия свят. „Еврейската енциклопедия“ се позовава на Съвета на три земи, на Съвета на четири територии, и на Съвета на пет земи, което показва интернационалните връзки през ранните години.

 

Но както всяка такава история, макар и архивирана, тяхното възприятие от обществата е трудно постижимо. Тъй като хората ги свързват с модерните времена. Неотдавнашният ционистки конгрес в Лондон, където без съмнение беше свършена повече работа, отнасяща се до евреите по света, макар и не пред публичния поглед, както се очаква, може да бъде наречен Съвета на тридесет и седемте земи. Тъй като делегатите на този конгрес пристигнаха от всички части на света – от далечни места като Лапландия и Южна Африка, Персия и Нова Зеландия. Целта на тези Световни съвети е обединението на евреите. А тяхната история минава през вековете.

 

Следователно не е нищо ново, че това е възникнало в Русия. То е налогът на еврейските революционери над Русия на неверниците. Това е форма на господство, което е било преподавано в юдаизма от най-ранните му времена при неговите контакти със света. Съветска Русия не би била възможна, ако 90 процента от комисарите не бяха евреи.[185]

 

Дали ще осмислите всичко това, зависи от вас.

 

Надявам се и тази публикация да е отворила очите ви – имам предвид на съвсем нищожното като брой, но важно като качество читателско тялоче САЩ, Русия, Британия, Германия, Франция, Европейският съюз, България и повечето останали държави са олигархии. Тяхното устройство, икономическата и политическата им системи, перфектно отговарят на дефиницията за това. Всички те биват представяни катодемокрации“. И това е една от най-големите измами, които търпим.

 

Иначе, Израел ръководи всички олигархии. Не само тях – и света.

 

А него? Той е частна държава на едно банкерско семейство. Вярвате или не, смятате го за конспиративна теорияили не, какво ме засяга?

 

Да завърша с подходящ цитат от Джордж Оруел. Защото нещата не започват от нас. И не са от вчера или онзи ден.

 

Всички олигархии в миналото са губили властта или защото прекалено са закостенявали, или защото прекалено са се размеквали. Или са се превръщали в глупави и нагли, преставайки да се нагаждат към променящите се обстоятелства и са били сваляни, или са ставали твърде либерални и страхливи, отстъпвали са там, където е трябвало да се наложат със сила, и пак са били сваляни. Тоест, губели са властта или съзнателно, или обратно — несъзнателно.

 

Постижението на партията се състои в създадената от нея настройка на мисълта, в която двете състояния съществуват едновременно. Върху каквато и да е друга интелектуална основа господството на партията не би могло да се увековечи завинаги. Ако човек смята да управлява, при това вечно, той трябва да е в състояние да се пребори с чувството за действителност. Защото тайната на управлението е в съчетаването на вярата в собствената непогрешимост със способността да се извлича поука от минали грешки.[186]

 

Малко остана. Дни, до началото на нова епоха, която с нищо няма да промени живота ни към по-добро.

 

В края на „лошата 2016 година“ и в очакване на новия наемател на президентската резиденция във Вашингтон, всеки гледаше да се нагоди. Териза Мей, която ДжеремитоКорбин де, сравни с Хенри VІІІ,[187] се опълчи срещу речта за израелско-палестинския (не)мирен процес на отиващия си държавен секретар Кери, Джон Форбсович. Което предизвика недоволството на Държавния департамент на САЩ.[188]

 

Даже за безумните читатели, хабещи сили и време, за да затлачват електронните версии на вестниците смнениятаси, стана ясно: върлинестата мома Териза, неизглеждаща като многоженеца крал Хенри VІІІ, по-скоро наподобяваща прът за овчарски скок, си търсеше място под слънцето. С кралица, която май е пътничка, и със съмнително, неустановено бъдещо държавно устройство, е най-добре да забие кол в онова, което с един замах на перчема сиКозътДоналд ще пребоядиса. За да го превърне отново от Чичо Обамовата колиба в Белия дом. Самата тя би била прекрасна кралица. И как само може да звучи: Queen Theresa – кралица Териза! Величествено!

 

А с Путин? Все някак ще се оправи. Толкова много костен мозък се съдържа в длъгнестото й тяло. С него ще измисли нещо. Нали ще осъществява Brexit. Kamaradin Ангела няма да може да ясъветваповече, както правеше с Дейвид – любимия й prime-minister Камерън. „Дали двамата с Меркел бяха от един отдел на КГБ?“ – помисли си Териза.

 

Относно Путинкаквото реши Тръмп, това ще бъде. Няма да слуша Бенямин Нетаняху и Шинзо Абе. Те са бити карти. В това разиграване цакат с Тръмп. Той ще прави онова, което са му наредили от Waddesdon Manor край Уодесън. Значи то е валидно и за нея.

 

Лесно й е било на Маги Тачър – флиртуваше на воля с оня простак Тодор Живков. И с другия – румънския – как се казваше… Да, Николае Чаушеску. И никой не й връзваше кусур.

 

Даже Горбачов се появи късно. Мръсницата го гледаше като влюбена ученичка. Беше готова мед да му носи

 

Откъде се взе този РасПутин!

 

Няма начин да няма начин. Ще се уреди някак. „Кралица Териза“ – размечта се другарката Мей… – „The Queen of the working people![189]

 

 

 

Пожелавам ви в „глобалното затопляне да внимавате Русия да не хакне умовете ви с повечко водка.

 

 

Наздраве!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Следва.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

За връзка с автора:

mejdu_redovete@abv.bg

 

 

 

 

 

От сърце благодаря на всички досегашни дарители.

 

 

Този и за кой ли път – специално за постоянната щедрост Лидия Д. Соф., Христо Н. М., Злати И. И., Цветан С. Н. от София, Тодор Митев от Канада, Илия И. Тр. от Хасково, Красимира Ат. Н., Стоянка Н. Гр., Веселин Н. от Пловдив, Симеон Г. М., Пламен К. П. от Добрич.

 

 

Моля, извинете за нахалството, но за да се получават дарения независимо по какъв начин, е необходимо изписването на четирите имена на получателката:

 

 

Светла Кирилова Хайтова – Ифандиева.

 

Бог да ви въздаделично на вас, и на всички, които помагат за съществуването на сайта! Също така – да закриля всички добри хора. И да ги води към истината, сиреч – към свободата.

 

 

Признавам, надявах се, че поне половината от регистрираните посетители са съмишленици. И биха подкрепили тази медия с 50 стотинки или 1 лев месечно. Уви…

За улеснение, в страницата за дарения вече прилагам и адрес за изпращане на пощенски записи.

 

Сметката е така устроена, че не мога да известявам имената и броя на дарителите по банков път.

 

Съдейки по сумите, за себе си съм сигурен, че повечето дарители са едни и същи хора, които искрено помагат за съществуването на тази медия. Няма как да издържа дълго по този начин. Никой от тези благородни сърца не е длъжен на останалите, нито на мен.

 

Повтарям, че сметката е направена така, та да не се узнава нищо, в т.ч. броят, имената, адресите на дарителите и изпратените суми. Понякога научавам само броя на постъпленията от страната и чужбина и то само благодарение на ласкавото отношение на служителките.

 

Истина ви казвам: за да продължи да действа тази медия, е необходима вашата щедрост. Не преувеличавам. И няма как това да става с доброволните пожертвования само на едни и същи предани читатели.

 

Преди известно време в „Агора“ един анонимен подлец и клеветник ви посъветва: „Не хранете Ифандиев!

 

Изглежда мнозинството послуша съвета му.

 

 

Не желая никой да ме храни“. Но не съм в състояние да работя по 12-14 часа дневно, без моят труд да намери поне елементарна материална оценка. Пък и обикновено безплатните неща не са качествени.

 

В интерес на истината, с парите от вашите дарения успявам не само да поддържам сайта, който премина на по-висока такса, но и да си платя сметката за достъп в интернет. Може би още някои съвсем дребни неща. Толкова.

 

Преди доста време един от вас, който не се крие – чудесният специалист по английски език, преводач и преподавател Петър Коритаров, ми изпрати прилична за моите разбирания сума 50 лева. Когато предложих да я върна, защото ми се стори прекалена, той ми писа, четова е най-изгодната сделка в живота му“. Защото срещу тези „нищожни пари“ получаваогромен обем информация“.

 

 

Явно само шепа приятели на медията мислят така. Регистрираните посетители са повече от 1300. Гастрольорите са поне още толкова. Дори половината от редовните да са злонамерени, остават 650. Всеки от тях да внася по 1 лев месечно10 до 12 лева годишно, бих могъл да продължа. Това ще рече отказ от един не скъп вестник на четири седмици.

 

Не става… Но ще се боря, докато мога.

 

Явно няма необходимост от такъв тип публицистика. Истината вълнува малцина. Има по-важни неща…

 

Не съдя никого. Изцяло приемам, че вината е в мен, защото не откликвам на злободневието.

 

Признавам, че ми е късно да се променям.

 

Въпреки всичко, съобщавам, че можете да изразите щедростта си като изпращате малки суми на един пощенски адрес и на две сметки с един и същ титуляр, обявени в рубриката „Даренияпод главата на сайта или вдясно на основната страница, както и по пощата чрез запис на посочения адрес.

 

 

Достатъчно е да натиснете този бутон (позиция) и цялата информация ще се покаже.

 

 

Неудобно е, но поради преследванията няма друг начин.

 

 

По-добре е повече хора, и по разбираеми причини имигрантите, да помагат с малки суми, отколкото обратнотомалцинас големи.

 

 

 

 

 

 

 

 

ДОСТЪП ДО ПРОЕКТОЗАКОНА ЗА ДЕКОМУНИЗЦИЯ

 

 

Всеки, който прояви желание да разполага с копие от текста на Проектозакона за декомунизация, може да го прочете или придобие от online:

 

http://diagnosa.net/diagnosite-mi/%D0%BF%D1%80%D0%BE%D0%B5%D0%BA%D1%82%D0%BE%D0%B7%D0%B0%D0%BA%D0%BE%D0%BD-%D0%B7%D0%B0-%D0%B4%D0%B5%D0%BA%D0%BE%D0%BC%D1%83%D0%BD%D0%B8%D0%B7%D0%B0%D1%86%D0%B8%D1%8F%D1%82%D0%B0

 

 

 

 

 

 

 

ГЛЕДАЙТЕ В ИНТЕРНЕТ

 

 

Побързайте да гледате видеозаписите на старите издания на предаванетоДиагноза с Георги Ифандиев“, защото вече ги изтриват.

 

В YouTube от online:

 

http://www.youtube.com/results?search_query=%D0%B8%D1%84%D0%B0%D0%BD%D0%B4%D0%B8%D0%B5%D0%B2&suggested_categories=25&page=3

 

И във VBOX7 от online:

 

http://vbox7.com/tag:%D0%B8%D1%84%D0%B0%D0%BD%D0%B4%D0%B8%D0%B5%D0%B2

 

Записите са достъпни благодарение на усилията на Юри Комсалов от Скандинавия и на Марко П. от Великобритания.

 

 

 

 

 

 

ТЕХНИЧЕСКИ УТОЧНЕНИЯ

 

Ако размерът на текста ви затруднява и използвате търсачката Google, отидете в менюто горе на страницата, спрете върху третата възможна позиция отляво надясно и щракнете (кликнете) върху нея – ViewИзглед. Щракнете (кликнете) веднъж, за да се отворят възможностите. След което слезте надолу до седмата възможна – ZoomУвеличение, и изберете процента, с който да увеличите размера на страницата, без да я повреждате. Препоръчваме 150 процента.

 

Ако щракнете (кликнете) върху която и да е илюстрация, тя се увеличава. За да я върнете в предишния й размер, натиснете върху хиксчето“ в горната лява част на илюстрацията.

 

Ако щракнете (кликнете) върху номер на бележка под линия, автоматично ще попаднете на нея. За да се върнете в текста, моля, щракнете (кликнете) отново върху същия номер, но на бележката под линия.

 

Вече спокойно можете да четете всички публикации. Достатъчно е да влезете в някоя страница, например в „Диагнозите ми“, и горе вдясно да намерите бутона „Назад“. Натискате го (щраквате, кликвате върху него) и всички публикации се показват.

 

 

Системите за форуми работят по следния начин:

 

 

Има категории и всяка от тях има един или повече форуми. Във всеки един форум се пускат теми (posts), които хората дискутират.

В нашия случай, няма нужда от излишно категоризиране. Ето я структурата за момента:

 

 

Форум: „За сайта“:

 

 

Описание: „Тук можете да споделите Вашата градивна критика относно сайта и да докладвате грешките, които сте открили в него.“

 

 

Форум: „За предаването“:

 

 

Описание: „Тук можете да обсъждате проблемите, посочени в статиите. Какво е Вашето мнение? За или против? Защо?“

 

Форумната система, която ползваме, има екстрата да създава нова тема в момента, в който Вие пуснете статия. Активирано е. Също така има възможността за показване на профил на човек или пък за редактиране на собствения.

 

 

  • Как да създадете нова тема във форума?

 

 

Отидете в страница „Агора“. След което изберете в кой форум ще пишете – да речем избирате „За сайта“. Зарежда се нова страница в която ще видите бутон „Нова тема“. Оттам писането на тема е ясно.

 

 

  • Как да редактирате профила си през форума?

 

 

Отидете на страница „Контакти“. Има директна връзка „Редактиране на профила“.

 

 

 

 

 

 

 

 

[1] “Five arrested after girl, 12, killed in Oldham hit-and-run” by Jamie Grierson and agencies, “The Guardian”, theguardian.com, London, Sunday, 1 January 2017 г., online: https://www.theguardian.com/uk-news/2017/jan/01/girl-aged-12-killed-in-hit-and-run-in-oldham

[2] “New Year’s Eve bombings kill at least 28 in Baghdad” by Agence France Presse, “The National”, thenational.ae, Abu Dhabi, UAE, Sunday, 1 January 2017 г., online: http://www.thenational.ae/world/middle-east/new-years-eve-bombings-kill-at-least-28-in-baghdad

[3] “5 of Ovadia Yosef’s most controversial quotations: Late Sephardi spiritual leader made a range of inflammatory comments — involving snakes and sinners, gentiles and Blacks” by Lazar Berman, “The Times of Israel”, timesofisrael.com, Jerusalem, October 9, 2013 г., online: http://www.timesofisrael.com/5-of-ovadia-yosefs-most-controversial-quotations/

[4] “Chief rabbi: Non-Jews shouldn’t be allowed to live in Israel: Rabbi Yitzhak Yosef says gentiles who don’t take on seven Noahide Laws should be ‘expelled to Saudi Arabia’” by Times of Israel staff, “The Times of Israel”, timesofisrael.com, Jerusalem, March 28, 2016 г., online: http://www.timesofisrael.com/chief-rabbi-non-jews-shouldnt-be-allowed-to-live-in-israel/; същото в: “Israeli chief rabbi retracts comments on non-Jews, killing terrorists” by JTA, “The Jerusalem Post”, jpost.com, Jerusalem,  29 March 2016 г., online: http://www.jpost.com/Israel-News/Israeli-chief-rabbi-retracts-comments-on-non-Jews-killing-terrorists-449568

[5] Телевизия “Euronews” го показа на 30 декември 2016 г.

[6] Препоръчвам на всички, които не са гледали, свидетелството на германския журналист д-р Удо Улкоте, бивш заместник-галев редактор на умажавания и смятан за „десен“ всекидневник “Frankfurter Allgemeine Zeitung”. Показах го, както в телевизионното си предаване, докато съществуваше – затова четири пъти го свалят – така и в тази медия. Повярвайте, струва си. (Вж. 005 – Video – Germany Is a Not a Democracy and Is a Colony of USA – Dr. Udo Ulfkotte, в: Георги Ифандиев – „За първи път страна с официално комунистическо управление става водеща световна икономика. А тук болшевиките обявиха негласувалите за… faeces! Id est situ, Minke“, „Диагноза с Георги Ифандиев“, diagnosa.net, София, 16 октомври 2014 г., online: http://diagnosa.net/diagnosite-mi/%D0%B7%D0%B0-%D0%BF%D1%8A%D1%80%D0%B2%D0%B8-%D0%BF%D1%8A%D1%82-%D1%81%D1%82%D1%80%D0%B0%D0%BD%D0%B0-%D1%81-%D0%BE%D1%84%D0%B8%D1%86%D0%B8%D0%B0%D0%BB%D0%BD%D0%BE-%D0%BA%D0%BE%D0%BC%D1%83%D0%BD%D0%B8 или от YouTube от online: https://www.youtube.com/watch?v=LI201KShxqk)

[7] “New VA study finds 20 veterans commit suicide each day” by Leo Shane III and Patricia Kime, “Military Times”, militarytimes.com, militarytimes.com, July 7, 2016 г., online: http://www.militarytimes.com/story/veterans/2016/07/07/va-suicide-20-daily-research/86788332/

[8] Пак там.

[9] Вж. напр. 0011 – Donald Trump Says ‘USA Are a Third World Country’, в: Георги Ифандиев – „Участваме в театрална постановка, но мнозинството от хората са неподготвени: не са репетирали, не знаят репликите си, и даже съдържанието на пиесата…“, „Диагноза с Георги Ифандиев“, diagnosa.net, София, 12 юни 2016 г., online: http://diagnosa.net/diagnosite-mi/%D1%83%D1%87%D0%B0%D1%81%D1%82%D0%B2%D0%B0%D0%BC%D0%B5-%D0%B2-%D1%82%D0%B5%D0%B0%D1%82%D1%80%D0%B0%D0%BB%D0%BD%D0%B0-%D0%BF%D0%BE%D1%81%D1%82%D0%B0%D0%BD%D0%BE%D0%B2%D0%BA%D0%B0-%D0%BD%D0%BE-%D0%BC или от YouTube от online: https://www.youtube.com/watch?v=yPT77xQzqqg

[10] Вж. напр. “‘Mass molestation’ in Bangalore blamed on Indians ‘copying’ west: State minister says women harassed during New Year’s Eve celebrations because young people dressed and acted like westerners” by Michael Safi in Delhi, “The Guardian”, theguardian.com, London, Monday 2 January 2017 г., online: https://www.theguardian.com/world/2017/jan/02/mass-molestation-bangalore-blamed-on-indians-copying-west

[11] И двете разстояния са проверени.

[12] Вж. “Grimsby”, directed by Louis Leterrier, produced by Sacha Baron Cohen, Peter Baynham, Ant Hines, Nira Park, Todd Schulman, screenplay by Sacha Baron Cohen, Phil Johnston, story by Sacha Baron Cohen, Peter Baynham, Phil Johnston, starring Sacha Baron Cohen, Mark Strong, Rebel Wilson, Penélope Cruz, Isla Fisher, music by Erran Baron Cohen, David Buckley, companies: LStar Capital, Village Roadshow Pictures, Four By Two Films, Big Talk Productions, Working Title Films, distributed by Columbia Pictures, Los Angeles, CA, 2016 г. Показван у нас от HBO – България, вкл. В първите часове на 1 януари 2016 г.

[13] Владимир Истархов – „Удар Русских Богов“, Издательство ЛИО „Редактор“, С.-Петербург, 2001 г., стр. 190. Книгата е в библиотеката на автора.

[14] William Hoffman – “David”, Dell Publishing, New York, NY, 1972 г., стр. 29; A. Ralph Epperson – “The Unseen Hand: An introduction to the conspiratorial view of history”, Publius, Tucson, AZ; Westlake Village, CA, Distributed by American Media, 1985 г., стр. 73; James Perloff – “The Shadows of Power: The Council on Foreign Relations and the American decline”, Western Islands, Boston, MA, 1988 г., стр. 44.

[15] В оригинала, разбира се, “crony capitalism”.

[16] “Cultural cronyism” by Bret Harte, “Morning Mail”, morningmail.org, Australia, 12 March 2016 г., online: http://morningmail.org/cultural-cronyism/

[17] Миша Глени – „МакМафия: Престъпност без граници“, Сиела софт енд паблишинг АД, вече цит. съч., стр. 477. Книгата е в библиотеката на автора.

[18] “Cover Story: “The Rothschilds Now – New Elan in an Old Clan”, “Time”, Vol. 82, No. 25, time.com, New York, NY, Friday, December 20, 1963 г., online: http://www.time.com/time/magazine/article/0,9171,938990,00.html

[19] Словосъчетание от Banker – банкер, и Gangster – бандит: Bankster.

[20][20] Frederic Morton – “The Rothschilds: A Family Portrait”, Atheneum, New York City, 1962 г., стр. 33. Също цитат от същия автор в: Eustace Mullins – “The World Order: A Study in the Hegemony of Parasitism”, Ezra Pound Institute of Civilization, Staunton, VA, 1985 г., стр. 10. Тази книга е в архива на автора.

[21] Лорд Байрън говори за „стария свят“ – Европа и Азия, и „новия“ – Америка.

[22] САЩ. Войната от 1812-1815 година току що е свършила.

[23] Джон и Франсис Беъринг, които през 1762 г. основават английската “Barings Bank”, фалирала през 1995 г. Сами се досетете, къде потънаха нейните активи?

[24] Жан Лафит (ок. 1776 – ок. 1823) – прочут френски пират, който по време на Войната от 1812 година, припомнена единствено тази медия, бива съблазнен от английския крал Джордж ІІІ и поставя своите морски разбойници на разположение на британското командване. Чрез измама и вероломство помага за разбиването на американците. Те го приемали като… приятел. Преди това, по време на т. нар. Американска революция или Война за независимост, същият крал Джордж ІІІ се възползва от предложението на Хесенския херцог да наеме войска от германското княжество. Всъщност идеята е на Майер Амшел Бауер – Ротшилд. Владетелят на Хесен печели огромна сума, а първият Ротшилд – неговото доверие. Чрез княжеското ходатайство се добира до управлението на хазната и на други европейски владетели. Така започва възходът на семейство Ротшилд. А огромен брой германци остават в новата република. През 1876-1877 година, че и по-късно, вероятността немският език да стане официален в САЩ била равна на английския. Войната между Великобритания и САЩ от 1812 г. е отмъщение на Нейтън Ротшилд от Лондон, задето американците отказали да допуснат създаването на централна банка.

[25] Lord Byron – “Don Juan” (1823 г.), Canto The Twelfth, The Project Gutenberg EBook, 2007 г., online: http://www.gutenberg.org/files/21700/21700-h/21700-h.htm

[26] David Drach, Chevalier, P. L. B. – “De l’Harmonie entre l’Eglise et la Synagogue”, Tome premier, Editeur Paul Mellier, Paris, 1844 г., стр. 79. Книгата е в архива на автора.

[27] Робърт Ф. Кенеди – младши, син на едноименния убит бивш главен прокурор и министър на правосъдието и племенник на застреляния американски президент Джон Ф. Кенеди, който се занимава с проекти за опазване на околната среда. (“Robert F. Kennedy Jr. Interview” by David Kupfer, “The Progressive”, progressive.org, Madison, Wisconsin, October 26, 2006 г., online: http://www.progressive.org/mag_intv1106)

[28] “Why Koch Industries Is Speaking Out: Crony capitalism and bloated government prevent entrepreneurs from producing the products and services that make people’s lives better” by Charles G. Koch, “The Wall Street Journal”, wsj.com, New York, NY, March 1, 2011 г., online: http://www.wsj.com/articles/SB10001424052748704288304576170974226083178

[29] Проверих, наистина е родена там. (Вж. напр. Диян Николов – „Антоанета Цонева: Не съм общински психоаналитик“, в. „Сега“, segabg.com, София, 1 август 2001 г., online: http://www.segabg.com/article.php?id=189716)

[30] Проверих, наистина е родена там. (Вж. напр. Диян Николов – „Антоанета Цонева: Не съм общински психоаналитик“, в. „Сега“, segabg.com, София, 1 август 2001 г., online: http://www.segabg.com/article.php?id=189716) Дали само тази е връзката й с Иво Прокопиев?

[31] „В окото на протеста: Кои плетат мрежите“, Информационна агенция БЛИЦ, blitz.bg, София, 11 юли 2013 г., online: http://www.blitz.bg/news/article/210442

[32] „В окото на протеста: Кои плетат мрежите“, Информационна агенция БЛИЦ, вече цит. съч.

[33] Според легендите, съдържащи се в „Илиада“, за която вече няма как да речем, че принадлежи на „сляп поет на име Омир“, Хекуба била съпруга на троянския цар Приам. В истинската история няма такъв владетел. Във въпросната поема е възпят Егил – император на Илат, който убил брат си Атряч. Неговият племенник Аяк Агамумин или само Агамумин избягал Бикен – според фалшивата българофобска историография „Микена“, откъдето, след като събрал достатъчна войска, не след дълго нападнал град Атряч-Булгар – столицата на българската империя Илат, известна ви като Троя. Та според митовете Хекуба родила на Приам 19 деца, едно от които бил Парис. По време на бременността си с него й се присънило, че ражда не дете, а горяща факла. Жреците и гадателките пророкували, че тази факла ще запали Троя. Ето какво иска да каже другарят „политгадател“ с икуменически дипломи за богоосквернител и убиец на хора чрез фармакологични медикаменти. Подобно на одъргял Явор Дачков предрича самозапалването на своите доскорошни „приятели“ от „десницата“. Каквото и да ви говорят, винаги става дума за пари. Въпросът не е във вида на банкнотите и монетите, а в тяхното количество. Само хората с кауза са способни да пренебрегват материалното. Тези Михайловци и Дачковци даже не са пишман бунтовници. Те са урина, отделена от препиването на земните им богове – чичко-паричковците.

[34] Д-р Николай Михайлов – „Защото Русия граничи с Бога: Или произход на видовете в периферията на континента“, в. „Нова Зора“, Брой 43 (2016), zora-news.com, София, 15 ноември 2016 г., online: http://www.zora-news.com/index.php?option=com_content&view=article&id=6515:2016-11-15-17-42-44&catid=624:broi-43-2016&Itemid=128

[35] „Пламен Даракчиев: Тренчев си покри досието, като си смени името: Ахмед Доган е безскрупулен шмекер, твърди профсъюзният лидер“, едно интервю на Александрина Роканова, в. „Шоу“, Информационна агенция БЛИЦ, blitz.bg, София, 3 юни 2008 г., online: http://www.blitz.bg/article/5000

[36] Вж. “The West is already at war with Russia. We just don’t know it yet” by , “The Telegraph”, telegraph.co.uk, London, Wednesday, 4 January 2017 г., online: http://www.telegraph.co.uk/news/2017/01/04/west-already-war-russia-just-dont-know-yet/

[37] Democracy Index – Става дума за показател (индекс), който измерва степента на демокрация в 167 страни. Той бива определян от организацията Разузнавателен екип на списание „Икономист“ (The Economist Intelligence Unit – EIU). Той е част от издателската групировка “Economist Group”, която си има собственици, но е пробутван като… „независим“. Независим от кого? От себе си или от онези, които плащат заплатите на екипа?

[38] Там не всички възрастни получават  пенсии.

[39] “Millions take to the streets of Egypt in an ever-growing media fantasy” by Robert Fisk, “The Independent”, independent.co.uk, London, Sunday, 4 August 2013 г., online: http://www.independent.co.uk/voices/comment/millions-take-to-the-streets-of-egypt-in-an-evergrowing-media-fantasy-8745315.html

[40] Оригиналната насмешка на Бакунин гласи: „Ако пролетариатът стане управляваща класа, кого ще управлява?”

[41] Вж. Michael Bakunin – “Statism and Anarchy” (1873) в:  Sam Dolgoff – “Bakunin On Anarchy”, Alfred A. Knopf, New York, NY, 1972 г., стр. 329-330.

[42] Стоян Михайловски – „Как западат и се провалят държавите“, от „Неиздадени съчинения“, съставител Иван Богданов, том 1-2, София, 1940 г. в: „Стоян Михайловски: Как западат и се провалят държавите“, „Българи – граждани за нацията“, bolgari.net, София, 14 октомври 2011 г., online: http://bolgari.net/stoian_mixailovski:_kak_zapadat_i_se_provaliat_dyrzhavite-h-543.html

[43] Пак там.

[44] Алън Грийнспан – американски икономист с хазарско еврейско потекло от Румъния и Унгария, който държи рекорда за най-продължително ръководство на Банката на Федералния резерв – от 1987 до 2006 г. Смятан е за един от създателите на системата на crony capitalism, и за участник в убийството на средната класа в САЩ. Макар да отбягва политическите въпроси, е подсказвал, че е убеден социалист – меншевик. Член на Клуба на билдербергите и други сходни затворени и тайни общества. (“Greenspan fears US government set for more debt stalemate”, BBC News, BBC, bbc.com, London, 21 October 2013 г., online: http://www.bbc.com/news/business-24602273)

[45] Testing Theories of American Politics: Elites, Interest Groups, and Average Citizens.

[46] По пътя на опита, на експеримента в реална среда и условия.

[47] “50th percentile of income” – 50 перцентила, непозната за мен мярка. Иде реч за доходи, статистически представляващи медианата – средните за страната. Те възлизат на годишен доход от 41 600 долара. Това е медианата на приходите в САЩ.

[48] С годишти доходи по-високи от 60 320 долара.

[49] “The US is an oligarchy, study concludes” by Zachary Davies Boren, “The Telegraph”, telegraph.co.uk, London, April 16th 2014 г., online: http://www.telegraph.co.uk/news/worldnews/northamerica/usa/10769041/The-US-is-an-oligarchy-study-concludes.html

[50] Gary Allen with Larry Abraham – “None Dare Call It Conspiracy”, Concord Press, Seal Beach, Ca, 1971 г., стр. 32. Книгата е в архива на автора.

[51] Сюзан Лабен – „Тайният план за завладяване на Европа“, Издателство Монархическо-Консервативен Съюз, София, 1993 г., стр. 60.

[52] Пак там.

[53] „Евангелие от Майтей“, гл. 16, ст. 26.

[54] „Евангелие от Матей“, гл. 17, ст. 17-19. Както е в превода от оригинала на арамейски, направен от д-р Джордж Ламза.

[55] Където е добре, там е родината, лат.

[56]   Стефан Бочев – „Белене: Сказание за концлагерна България“, Фондация „Българска наука и изкуство“, София, 2003 г., стр. 512. Книгата е в библиотеката на автора.

[57] Миша Глени – „МакМафия: Престъпност без граници“, Сиела софт енд паблишинг АД, София, 2008 г., стр. 36. Книгата е в библиотеката на автора.

[58] “Text of the Massachusetts Constitution”, The General Court of the Commonwealth of Massachusetts, john-adams-heritage.com, Boston, MA, 2017 г., online: https://malegislature.gov/Laws/Constitution

[59] Вж. Георги Марков – „Кой създаде легендата Запад“, Виртуална библиотека „Словото“, slovo.bg, Сдружение Словото, местоположение не е посочено, 1999-2016 г., online: http://www.slovo.bg/showwork.php3?AuID=166&WorkID=4625&Level=1

[60] Върви на Запад, англ.

[61] Не мисля, че са тъпи. Лениви са и затова използват едно и също название. Може би, понеже в масонството тези неща са символи и с тях изпращат съответни сигнали на илюминираните – осветлените, осведомените, които са в приспани клетки.

[62] BMW придоби “Jaguar”.

[63] Вж. Lou Dobbs with HP Newquist ─ “Space: The Next Business Frontier”, Atria, New York, NY, 2001 г.

[64] Вж. Lou Dobbs ─ “Exporting America: Why Corporate Greed Is Shipping American Jobs Overseas”, Business Plus, New York, NY, 2004 г.

[65] Вж. Lou Dobbs ― “War on the Middle Class: How the Government, Big Business, and Special Interest Groups Are Waging War on the American Dream and How to Fight Back”, Viking, New York, NY, 2006 г.

[66] Вж. Lou Dobbs – “Independents Day: Awakening The American Spirit”, Viking, New York, NY, 2007 г.

[67] Вж. Грег Паласт – „Въоръжена лудница: От Багдад до Ню Орлийнс – мръсни тайни и странни истории за един побеснял Бял дом“, Издателство „Дилок“, София, 2009 г., стр. 369. Книгата е в библиотеката на автора.

[68] В оригинала “Shark Tank”. Това е заглавието на американска телевизионна програма от жанра “reality show”, която е била създадена в Япония под друго название. В нея участниците се опитват да надхитрят голям бизнесмен – акула в сделките, доколкото схванах.

[69] “Steve Israel: Confessions of a Congressman” by Steve Israel, “The New York Times”, nytimes.com, New York, NY, January 8, 2016 г., online: http://www.nytimes.com/2016/01/09/opinion/steve-israel-confessions-of-a-congressman.html?_r=1

[70] Милиционерски. От 1944 година насам никога не е имало полицаи тук или в другите соцстрани. Поличаят пази, помага и защитава грасда – полиса – и неговите жители. Милиционерът – хиляда души – мили. Останалите не го интресуват. Дадена му е власт да ги мачка.

[71] Пак там, стр. 41.

[72] Стоян Михайловски – „Книга за българския народ“, Издателство „Захарий Стоянов“, София, 2002 г., стр. 267. Книгата е в библиотеката на автора.

[73] Стенограма от заседанието на колегиума на МВР, проведено в София от 10 януари 1990 г., стр. 39. Фотокопие в архива на автора.

[74] Това е положението, Минке, лат.

[75] Като изследовател на убийството на Джон Кенеди, разполагам с доказателства за участието на Линдън Джонсън в Заговора. Скоро след като го настаниха в Овалния кабинет, превърна виетнамската касапница в онова, което помним.

[76] Гари Алън – американски журналист и консерватор, специалист по предизборни кампании. (Gary Allen – “Kissinger: The Secret Side of the Secretary of State”, ’76 Press, Seal Beach, CA, 1976 г., Electronic Version, Edited by Foxit Reader, 2005-2008 г., стр. 3. Книгата е в архива на автора.)

[77] Цитат в: Никола Алтънков – „Нарекоха ги фашисти: Легионери, отецпаисиевци, ратници, бранници, родозащитници, кубратисти”, ТАНГРА ТанНакРа ИК, София, 2004 г., стр. 471-472. Книгата е в библиотеката на автора.

[78] Вж. напр. “In Eastern Europe Things Are Not What They Seem: An interview with Petr Cibulka” by Jan Malina, Site Interview, JRNyquist.com, A Website for Patriots Who Think, Irvine, CA, 10 March 2003 г., online: http://www.jrnyquist.com/petr_cibulka_2003_0310.htm

[79] В оригинала е “oversaw” – минало време на глагола “oversее”, който има значение и „ръководя“.

[80] “Hold the Presses on Glowing Vaclav Havel Eulogies”, Written by  Dave Bohon, “The New American”, thenewamerican.com, Appleton, Wisconsin, Tuesday, 20 December 2011 г., online: http://www.thenewamerican.com/world-news/europe/item/8918-hold-the-presses-on-glowing-vaclav-havel-eulogies

[81] Две десетилетия преди краха на официално господстващата социалистическа система в ЧССР и този „гений“ на „демокрацията“ и „дясното“ се подвизавал безпроблемно ту на Запад – като студент и преподавател, ту в родината си под съветския ботуш. Това беше възможно само за агенти на съответните секретни служби на режима и то не без санкцията на КГБ.

[82] “Former Soviet Dissident Warns For EU Dictatorship”, From the desk of Paul Belien, on Monday, “Brussels Journal”, brusselsjournal.com, Brussels, 27 February 2006 г., online: https://www.brusselsjournal.com/node/865

[83] Вж. “Dix choses que vous ignorez sûrement sur Jean-Claude Juncker”, Par Rémi Noyon Journaliste, “Rue89”, rue89.nouvelobs.com, Paris, 27.06.2014 г., online: http://rue89.nouvelobs.com/2014/06/27/dix-choses-ignorez-surement-jean-claude-juncker-252458; “Jean-Claude Juncker and Trotskyism”, “Tendance Coatesy”, Left Socialist Blog, Ipswich, 29 June 2014 г., online: https://tendancecoatesy.wordpress.com/2014/06/29/jean-claude-juncker-and-trotskyism/

[84] Милован Джилас – югославски политик и философ, член на ЦК на СЮК, близък на Тито и Москва, министър на Черна гора, а след това е министър без портфейл в няколко правителства на Югославия, след репресии станал ревизионист на комунизма. (Milovan Djilas – “Тhе New Class: An Analysis of the Communist System”, An Atlantic Press book,  puЬlished bу Thames and Hudson, London, 1957 г., стр. 81. Книгата е в архива на автора.)

[85] По официални данни в момента има всичко на всичко 1099 жители. Но любимия ви président Жан-Клод е израснал в къке-къде по-голямо село – Белво или Бийлес, както е на люксебургски, с цели 5113 жители.

[86] Кодексът на групата за поведение при данъчното облагане на бизнеса – The Code of Conduct Group (Business Taxation), е въведен от Комисията по икономически и финансови въпроси или Ecofin – един вид финансовото министерство на Европейския съюз, на 9 март 1998 г. Той обхваща главно мерките за облагане с данъци на бизнеса и за надзираване на неговото спазване. Също така – осигуряване на необходимата информация, свързана с това. Той не представлява част от законодателството на Евросъюза, но негово приемане изисква отделните държави-членки да се придържат към него, като изоставят съществуващите мерки за събиране на данъци, представляващи вредна данъчна конкуренция, и да се въздържат от приемането на нови такива в бъдеще. Кодексът уж действа главно против нарушителите на данъчните правила и нормативи, осигурява прозрачност и обмен на информация в сферата на прехвърлянето на данъчните задължения между страните, използването на единни административни практики и принципи по отношение на държавите, които не членуват в него, както тези в Евросъюза. Основната му цел е данъчните престъпления и нарушения да бъдат сведени до минимум.

[87] “Jean-Claude Juncker blocked EU curbs on tax avoidance, cables show” by Simon Bowers, “The Guardian”, theguardian.com, London, Sunday, 1 January 2017 г., online: https://www.theguardian.com/business/2017/jan/01/jean-claude-juncker-blocked-eu-curbs-on-tax-avoidance-cables-show

[88] Пак там.

[89] Пак там.

[90] Син на един от главните идеолози в ЦК на БКП, са – експерт на последния Живков министър-председател, другаря Георги Атанасов.

[91] Потомствен агент на Държавна сигурност, за когото родната му майка сподели преди 20 години, че мъжът й – бащата на Стефчо, бил ползван за юридически съвети от Георги Димитров. Стефан е работил в Министерството на съобщенията и в Института по съобщенията. Вторият беше оглавяван от Анна Лилова – съпруга на Александър Лилов. Достъпът до него беше толкова труден, колкото и в съседното Първо главно управление на ДС. Софиянски е пряка рожба на синовете на Живковия личен оториноларинголог Владимир Павлов – Юли и Любомир, по-известен като пъпката. Всички – под надзора на генералите от ДС.

[92] Евреин от дегенератски корен. Майка му беше еврейка с фамилно име Бакиш. Толкова „репресиран“ че като дете учил зад граница в американски пучилища. После сам работил в чужбина. Двамата с Надежда Михайлова крият какво са правили по едно и също време в Египет. Неговият сбъркан чичо също се ожени за еврейска комунистка – Леа Папо Коен. Бащата на ранната „демократка“ от БКП и ДС е бил комендант на комунистическия концлагер „Росица“. За вяс, „мили“ идиоти, това е без значение…

[93] Вж. “Luxembourg tax files: how tiny state rubber-stamped tax avoidance on an industrial scale” by Simon Bowers, “The Guardian”, theguardian.com, London, Wednesday, 5 November 2014 г., online: https://www.theguardian.com/business/2014/nov/05/-sp-luxembourg-tax-files-tax-avoidance-industrial-scale; “Jean-Claude Juncker: I will lead EU campaign against tax avoidance” by Ian Traynor in Brussels, “The Guardian”, theguardian.com, London, Wednesday, 12 November 2014 г., online: https://www.theguardian.com/business/2014/nov/12/jean-claude-juncker-european-commission-campaign-tax-avoidance-luxembourg

[94] “To mock President Putin’s pride and test his paranoia is folly” by Simon Jenkins, “The Guardian”, theguardian.com, London, Friday, 25 July 2014 г., online: http://www.theguardian.com/commentisfree/2014/jul/25/mock-putin-pride-paranoia-mh17-excuse-punish-russia

[95] Така върви светът днес и винаги, лат.

[96] Вж. “UK bosses make more in two and a half days than workers earn all year” by Katie Allen, “The Guardian”, theguardian.com, London, Wednesday, 4 January 2017 г., online: https://www.theguardian.com/money/2017/jan/04/uk-bosses-will-make-more-by-midday-than-workers-will-earn-all-year-fat-cat-wednesday

[97] Съкращение от Financial Times Stock Exchange 100 – Стоте корпорации на фондовата борса на вестник „Финансовите времена“, притежание на Ротшилдови.

[98] Пак там.

[99] Същото, като на стоте, но вече иде реч за 350 публични фирми, пак на тази фондова борса.

[100] Вж. “’Negligible’ link between executive pay and firm’s performance, says study” by Rob Davies, “The Guardian”, theguardian.com, London, Tuesday 27 December 2016, online: https://www.theguardian.com/business/2016/dec/27/negligible-link-between-executive-pay-and-firms-performance-says-study

[101] Дай ми фактите и ще ти дам правото, лат.

[102] “America’s top CEOs pocket 340 times more than average workers” by Jana Kasperkevic in New York, “The Guardian”, theguardian.com, London, Tuesday, 17 May 2016 г., online: https://www.theguardian.com/us-news/2016/may/17/ceo-pay-ratio-average-worker-afl-cio

[103] “Top Canada CEOs have already earned more than average worker’s 2017 salary” by Katie Allen, “The Guardian”, theguardian.com, London, Tuesday, 3 January 2017 г., online: https://www.theguardian.com/world/2017/jan/03/canada-ceo-pay-2017-earnings-average-worker

[104] Авторът, финландски професор, намеква за родината си. Във Финландия е имало чужда висша класа. Тя била шведска.

[105] Вж. “Sir Martin Sorrell: I’m worth every penny I’m paid” by Mark Sweney, “The Guardian”, theguardian.com, London, Monday, 18 April 2016 г., online: https://www.theguardian.com/media/2016/apr/18/sir-martin-sorrell-im-worth-every-penny-im-paid

[106] Вж. “Is Martin Sorrell really worth £133 a minute?”, Pass notes, “The Guardian”, theguardian.com, London, Tuesday, 19 April 2016  г., online: https://www.theguardian.com/media/shortcuts/2016/apr/19/is-martin-sorrell-really-worth-133-a-minute-70m-pay-wpp

[107] “More than 2.3m families living in fuel poverty in England” by Jessica Elgot Political reporter, “The Guardian”, theguardian.com, London, Friday, 30 December 2016 г., online: https://www.theguardian.com/society/2016/dec/30/millions-families-living-fuel-poverty-england-statistics

[108] Владимир Истархов – „Удар Русских Богов“, Издательство ЛИО „Редактор“, вече цит. съч., стр. 190.

[109] Organisation de coopération et de développement économiques, OCDE – междуправителствена организация с 35 страни-членки, основана през 1960 г. уж, за да стимулира икономическия напредък и световната търговия.

[110] Ще стане 21 на сто от всички британци, което е изключиелно оптимистична прогноза.

[111] “UK in 2030: older, more unequal and blighted by Brexit, report predicts” by Patrick Collinson, “The Guardian”, theguardian.com, London, Thursday, 29 December 2016, online: https://www.theguardian.com/business/2016/dec/29/uk-in-2030-older-more-unequal-and-blighted-by-brexit-report-predicts

[112] London School of Economics, официално: The London School of Economics and Political Science – LSE, което ще рече Лондонско училище по икономика и политически науки. Наричам го със съветското школа, понеже това е масонско гнездо, действаща клетка на световната революция, акредитирана към Лондонския университет, развъждащо фалшиви теории и разпространяващо слухове, предизвикващи кризи. Не случайно то прие прекалено голям брой дечица на комунистическата номенклатура от уж бившия съветски блок, в това число и от България. Ще дам за пример щерка на Евгения Живкова, син на Гриша Ганчев и т.н. Един от финансовите благодетели на школата е одиозният Джордж Сорос, радващ се на значително уважение от страна преподавателското тяло. Междувпрочем преподавателите са изключително евреи, събрани от кол и въже. Много от тях – от СССР. Най-известният на школата възпитаник, макар и неуспял да я незавърши, е певецът на рок-групата “The Rolling Stones Мик Джагър, и сър при това. Казвали са ми, че във фоайето на милиционерската школа се мъдри паметна плоча, посветена на него.

[113] “Economists have completely failed us. They’re no better than Mystic Meg” by Simon Jenkins, “The Guardian”, theguardian.com, London, Friday, 6 January 2017 г., online: https://www.theguardian.com/commentisfree/2017/jan/06/economists-economic-policy-brexit-crash-failure

[114] Пак там.

[115] Вж. 001 – Video – The New York Times Is the ‘Most Liberty-loving Newspaper’ in the ‘Most Democratic State’ in the World в: Георги Ифандиев – „Колкото по-дълго живеете, толкова повече смърт, нещастия и гадости виждате. Ще издържите ли? – Част 4“, „Диагноза с Георги Ифандиев“, diagnosa.net, София, 3 февруари 2016 г., online: http://diagnosa.net/diagnosite-mi/%D0%BA%D0%BE%D0%BB%D0%BA%D0%BE%D1%82%D0%BE-%D0%BF%D0%BE-%D0%B4%D1%8A%D0%BB%D0%B3%D0%BE-%D0%B6%D0%B8%D0%B2%D0%B5%D0%B5%D1%82%D0%B5-%D1%82%D0%BE%D0%BB%D0%BA%D0%BE%D0%B2%D0%B0-%D0%BF%D0%BE%D0%B2%D0%B5-3 или от YouTube от online: https://www.youtube.com/watch?v=xXCmf_r8g_k

[116] “Quotation of the Day” by Gleb Pavlovsky, a political analyst and former media adviser to President Vladimir V. Putin of Russia, on Mr. Putin’s relationship with President-elect Donald J. Trump, “The New York Times”, nytimes.com, New York, NY, Sunday, January 1, 2017 г., online: http://www.nytimes.com/pages/todayspaper/index.html

[117] Вж. АРД, У. Еделхоф, Й, Йолмес, Н. Касенс – „Каква роля изиграха фашистите в Киев“, “Deutsche Welle”, dw.com, Bonn, 10 март 2014 г., online: http://www.dw.com/bg/%D0%BA%D0%B0%D0%BA%D0%B2%D0%B0-%D1%80%D0%BE%D0%BB%D1%8F-%D0%B8%D0%B7%D0%B8%D0%B3%D1%80%D0%B0%D1%85%D0%B0-%D1%84%D0%B0%D1%88%D0%B8%D1%81%D1%82%D0%B8%D1%82%D0%B5-%D0%B2-%D0%BA%D0%B8%D0%B5%D0%B2/a-17481035

[118] Заеби Евросъюза, англ. (“Ukraine crisis: Transcript of leaked Nuland-Pyatt call”, BBC News, BBC, bbc.com, London, 7 February 2014 г., online: http://www.bbc.com/news/world-europe-26079957)

[119] По официални резултати от президентските избори в САЩ от ноември 2016 г. Хитлери Клинтън е спечелила повече гласове. Същото стана през 2000 година, когато Ал Гор събра повече бюлетини от Джордж Буш. В двата случая победата беше присъдена служебно – на масата, от т. нар. Електорална колегия. Да приемате най-корумпираната и комунизирана изборна система в света за „демократична“ е истинско безумие. Който е хванал и държи конците на марионетките в това посредническо изборно тяло, той налага волята си. На практика тази опосредствена псевдо демокрация е заложник на волята на кукловодите, които по един или друг начин са поставили членовете на Електоралната колугия и всички политици под своя зависимост и контрол. Ако действително се натъкнете на дребни изключения, значи потвърждавате правилото.

[120] Буквалните значения на “hacking” – „хакване“, както придоби гражданственост у нас, са „разсичане“, „раздиране“, „накълцване“, „разбиване“, „натрошаване“, „издялване“… Но също така „наемане“, „банализиране“, „шаблонизиране“… Смятам за най-точно значението „проникване“.

[121] Как така? Фактът е факт. В противен случай е измислица, фабрикация, лъжа.

[122] Леонид Давидович Бершидски – днес 45-годишно еврейче с родители от КГБ. Живее в САЩ (къде другаде). Бивш редактор на “Eksmo”, една от информационните агенции в медийната империя “Bloomberg” на бившия еврейски кмет на Ню Йорк Майкъл Блуумбърг. Част от антихуманната, глобална ционистка империя на злото.

[123] Вж. “The secret story of how four U.S. advisers used polls, focus groups, negative ads and all the other techniques of American campaigning to help Boris Yeltsin win” by Michael Kramer/Moscow, “Time”, content.time.com, New York, NY, Monday, July 15, 1996 г., online: http://content.time.com/time/magazine/article/0,9171,984833,00.html Фотокопие на целия брой е в архива на автора.

[124] Министерството на външните работи на САЩ. В тази страна няма министерства. Те се наричат отдели – департаменти – на правителството.

[125] “Americans can spot election meddling because they’ve been doing it for years” by Owen Jones, “The Guardian”, theguardian.com, London, Thursday, 5 January 2017 г., online: https://www.theguardian.com/commentisfree/2017/jan/05/americans-spot-election-meddling-doing-years-vladimir-putin-donald-trump

[126] Вж. напр. Peter A. Lillback – “George Washington & Israel”, Providence Forum Press, King of Prussia, PA, 2012 г.; Peter A. Lillback – “George Washington’s Sacred Fire”, Providence Forum Press, King of Prussia, PA, 2006 г.

[127] Библия, „Книга на Михей“, гл. 4, ст. 4.

[128] “George Washington Changed the Way Jews Live in the U.S.: In his letter to the Jewish community in 1790, former U.S. President George Washington paved the way for Jews to live with religious liberty” by Rabbi Micah Peltz, “Haaretz”, haaretz.com, Tel Aviv, February 22, 2012 г., online: http://www.haaretz.com/jewish/george-washington-changed-the-way-jews-live-in-the-u-s-1.414118

[129] Григорий Петрович Климов – „Божий народ“, Издательство и типография „Советская Кубань“, Издательство „Пересвет“, Краснодар, 1999 г., Полная электронная версия, Киев, 1999 г., стр. 99. Книгата е в архива на автора.

[130] Вж. Top Secret: “Details of V. Aleksandrovich Pozner (“PLATON”) and his U.S.A. contacts”, Агентство национальной безопасности, материалы Проектa „Венона“, USSR, Ref. No… (of 27/2/1957), Issued 13 August 1974, Copy No. 301, фотокопие от документа в архива на автора.

[131] Вж. „Сын за отца: Я узнал кличку отца – Каллистрат. Он сотрудничал с советскими разведорганами.“, „Огонёк“, № 52, ogoniok.com, Москва, 2008 г., online: http://www.ogoniok.com/archive/1999/4601/14-36-39/

[132] Вж. напр. Юрий Кудимов – „Человек с моста дружбы“ в: „Они выбрали СССР“, Составитель Виктор Андриянов, Издательство политической литературы, Москва, 1987 г., стр. 175 и сл.

[133] Информационна агенция на САЩ. Това е американската ТАСС или БТА…

[134] Обърнете внимание, че при равнопоставеност името Донахю е редно да бъде първо, защото е по-предна буква в азбуката. Обаче не е така. За юдео-масоните тези знаци са важни. Разкриват кой по- значим и то в Америка.

[135] Вж. Наталия Геворкян, Наталья Тимакова, Андрей Колесников – „От первого лица. Разговоры с Владимиром Путиным”, Издательство „Вагриус”, Москва, 2000 г., online: http://lib.ru/MEMUARY/PUTIN/razgowor.txt

[136] Държавен преврат, фр.

[137] Вж. напр. “John Kerry blames Britain for derailing Obama’s plan for intervention in Syria” by David Smith in Washington, “The Guardian”, theguardian.com, London, Thursday, 5 January 2017 г., online: https://www.theguardian.com/world/2017/jan/05/john-kerry-us-syria-intervention-plan-britain-obama

[138] Кой има полза, лат.

[139] Вж. напр. “We are not living in a ‘post-truth’ world, we are living the lies of others” by Robert Fisk, “The Independent”, independent.co.uk, London, Thursday, 29 December 2016 г., online: http://www.independent.co.uk/voices/donald-trump-post-truth-world-living-the-lies-of-others-a7500136.html

[140] Вж. “We are not living in a ‘post-truth’ world, we are living the lies of others” by Robert Fisk, “The Independent”, independent.co.uk, London, Thursday, 29 December 2016 г., online: http://www.independent.co.uk/voices/donald-trump-post-truth-world-living-the-lies-of-others-a7500136.html

[141] Добре направено, Барак! Хубава работа, англ.

[142] В оригинала е “software”.

[143] Явно е имала предвид Сеъръ Пейлин – бивша губернаторка на Аляска, която се яви в тандем с кръглия идиот Джон Маккейн. Двамата представляваха такава смешка, че даже в Холивуд заснеха игрални филми, определяни с одиозния израз на малокултурие „драма – комедия – драма“.

[144] Под този израз разбират няколко университета в североизточните щати, смятани за места с високо академично равнище, подготвящи кадри за висши обществени длъжности: Университетите Браун, Колумбийският, Корнуолският, Харвардският, Принстънският, Йейлският, Университетът на Пенсилвания и Колежа в Дартмут.

[145] Лъжа – полуеврейка е. Евреите не са представители на бялата раса.

[146] “Global Elite Picked Obama Long Before Voters” by Tom Fife, “American Free Press”, America’s Last Real Newspaper, Issue # 12, americanfreepress.net, Washington, D.C., March 23, 2009 г., online: http://www.americanfreepress.net/html/global_elite_picked_obama_171.html; същото, под друго заглавие, цитирано в: “BBC Breaking: Official: ‘Obama Russian Agent’ says Washington Post” by Alan, BBC bias, BBC, biasedbbc.org, London, January 2, 2017 г., online: http://biasedbbc.org/blog/2017/01/02/bbc-breaking-official-obama-russian-agent-says-washington-post/

[147] Вж. “Building Better Global Economic BRICs: Jim O’Neill’s game-changing paper on the importance of BRICs economies”, Source: Global Investment Research, “Goldman Sachs”, goldmansachs.com, November 2001 г., online: http://www.goldmansachs.com/our-thinking/archive/building-better.html

[148] “If Obama is a Muslim, is Trump a Russian spy?” by Kathleen Parker Opinion writer, “The Washington Post”, washingtonpost.com, Washington, DC, January 6, 2017 г., online: https://www.washingtonpost.com/opinions/if-obama-is-a-muslim-is-trump-a-russian-spy/2017/01/06/26fe7128-d45c-11e6-a783-cd3fa950f2fd_story.html?utm_term=.f548676126d6 Вж. също: “Washington Post raises ‘darker suspicions’ about Trump’s Russia stance” by Nikita Vladimirov, “The Hill Extra”, thehill.com, Washington, DC, Saturday, 31 December 2016 г., online: http://thehill.com/blogs/blog-briefing-room/news/312307-washington-post-raises-dark-suspicions-about-trumps-russia

[149] “Need Putin Fear KGB’s Barack Obama?” by Mikhail Kryzhanovsky, henrymakow.com, Toronto, Canada, March 2, 2014 г., online: https://www.henrymakow.com/kgb_operation_barack_obama.html

[150] “The Washington Times” – “Obama Caught Conferring with his KGB Handler?”; “The Daily Mail” – “Politicians Slam Obama’s Weak Stand”, – Бел. на Х.М.

[151] Пак там.

[152] Вж. “Trump will be assassinated”, Paul Craig Roberts & Max Keiser December 2016, “Keiser Report”, RT – Russian Television, GeorgeGreekTrucker, YouTube, December 28, 2016 г., online: https://www.youtube.com/watch?v=ZLjrzAmcCA4&t=6s

[153] Вж. “Ford cancels Mexico plant, will create 700 U.S. jobs in ‘vote of confidence’ in Trump” by CNN Wire, “FOX59”, fox59.com, Indianapolis, IN, January 3, 2017 г., online: http://fox59.com/2017/01/03/ford-cancels-mexico-plant-plans-to-create-700-u-s-jobs-in-vote-of-confidence-in-trump/

[154] Вж. “I’m determined to build the shared society for everyone” by Theresa May, “The Telegraph”, telegraph.co.uk, London, Saturday, 7 January 2017 г., online: http://www.telegraph.co.uk/news/2017/01/07/determined-build-shared-society-everyone/

[155] Вж. напр. „Любомир Стефанов: Мъжът на Жени Живкова има фабрики!“, интервю на Елена Коцева, Информационна агенция БЛИЦ, blitz.bg, София, 4 май 2011 г., online: http://www.blitz.bg/obshtestvo/intervyu/lyubomir-stefanov-mzht-na-zheni-zhivkova-ima-fabriki_news107330.html

[156] Вж. Peter Navarro and Greg Autry – “Death by China: Confronting the Dragon – A Global Call to Action, Pearson Prentice Hall, Upper Saddle River, NJ, 2011 г.

[157] Струва ми се, че обобщението на автора се вписва чудесно в онова, което критикува.

[158] “We are not living in a ‘post-truth’ world, we are living the lies of others” by Robert Fisk, “The Independent”, independent.co.uk, London, Thursday, 29 December 2016 г., online: http://www.independent.co.uk/voices/donald-trump-post-truth-world-living-the-lies-of-others-a7500136.html

[159] Встъпване в длъжност, англ. Нарочно оставих оригиналната дума, която нашенските нискочели идиоти използват и членуват, произнасяйки я неправилно – „инагурация“, вместо „иногюрация“. Думата не е латинска.

[160] За кожата на един избран президент, фр.

[161] “First Violin Prelude to Dialogue” by Noam Ben Zeev, “Ha’aretz”, haaretz.com, Tel Aviv, December 24, 2007 г., online: http://www.haaretz.com/israel-news/culture/leisure/first-violin-prelude-to-dialogue-1.235776

[162] “We are not living in a ‘post-truth’ world, we are living the lies of others” by Robert Fisk, “The Independent”, вече цит. съч.

[163] Грешка, изадаваща еврейското невежество. Имали са предвид Шива. Грешката е тиражирана във всички издания да достъпните ми езици.

[164] Протокол № 12.

[165] Джордж Оруел – „1984“, Издателство „Партиздат“, София, 1989 г., Глава първа – Невежеството е сила.

[166] Пак там.

[167] “Israel plot to ‘take down’ Tory minister: Astonishing undercover video captures diplomat conspiring with rival MP’s aide to smear Deputy Foreign Secretary” by Simon Walters Political Editor For The Mail On Sunday, “The Mail On Sunday”, dailymail.co.uk, London, Sunday, 7 January 2017 г., online: http://www.dailymail.co.uk/news/article-4098082/Astonishing-undercover-video-captures-diplomat-conspiring-rival-MP-s-aide-smear-Deputy-Foreign-Secretary.html

[168] Започват от 15 януари 2017 година.

[169] Досещате се – ливърпулски чифут, успешно внедрен във висшите британски политико-икономически кръгове.

[170] The Conservative Friends of Israel (CFI).

[171] “Israel plot to ‘take down’ Tory minister: Astonishing undercover video captures diplomat conspiring with rival MP’s aide to smear Deputy Foreign Secretary” by Simon Walters Political Editor For The Mail On Sunday, “The Mail On Sunday”, вече цит. съч.

[172] „Иво Инджев в сензационна изповед пред „Шоу“: Отидох самв ДС!“, едно интервю на Славей Костадинов, Информационна агенция БЛИЦ, София, 25 октомври 2007 г., online: http://www.blitz.bg/article/4017

[173] Кълвач, англ. Моето членуване го прави умалинелно – кълваче.

[174] “Israel plot to ‘take down’ Tory minister: Astonishing undercover video captures diplomat conspiring with rival MP’s aide to smear Deputy Foreign Secretary” by Simon Walters Political Editor For The Mail On Sunday, вече цит. съч.

[175] Вж. Edwin C. Knuth – “The Empire Of “The City”, Published by E.C. Knuth, Milwaukee, WI, 1944 г. Книгата е в архива на автора.

[176] Иван Вазов – „Дизраели“, август 1876 г.

[177] “Israel plot to ‘take down’ Tory minister: Astonishing undercover video captures diplomat conspiring with rival MP’s aide to smear Deputy Foreign Secretary” by Simon Walters Political Editor For The Mail On Sunday, вече цит. съч.

[178] Пак там.

[179] Пак там.

[180] Вж. “Israeli diplomat who plotted against MPs also set up political groups” by Ewen MacAskill and Ian Cobain, “The Guardian”, theguardian.com, London, Sunday, 8 January 2017 г., online: https://www.theguardian.com/world/2017/jan/08/israeli-diplomat-shai-masot-plotted-against-mps-set-up-political-groups-labour

[181] Колчем зърна нея, Лиам Нийсън, Ал Пачино, Робърт Де Ниро, Катлийн Търнър, Харисън Форд и т.н., сменям канала на телевизора. Не настоявам, че съм прав. Така постъпвам, колчем зърна комунисти и ченгета в тукашните телевизионни бардаци. Затова и не съм особено осведомен. Пък и не ми е потребно. За мен този опит за държава, собственост на алчно червената фашистка мафия, е приключена. Нейното население ме отвращава. Знам, че ще го заменят други твари. Не по-добри от нявгашните българи, но по-енергични от съвременното комунизирано овче стадо, сбирщина от грухтящи овце.

[182] Бъдещ президент, англ.

[183] “George Osborne warned: ‘stop rubbishing’ Rothschild or you’re finished” by Andrew Porter, “The Telegraph”, telegraph.co.uk, London, 23 October 2008 г., online: http://www.telegraph.co.uk/news/politics/georgeosborne/3244297/George-Osborne-warned-stop-rubbishing-Rothschild-or-youre-finished.html

[184] Грешка, която е простима, понеже преди век, от когато датират тези редове, археологията и историческата наука не били толкова напреднали. Днес знаем, че никога не е съществувала не само „еврейска“ раса, но и „семитска“. Формирането на еврейски народ е започнало през последните 25 години на ХІХ век. Ала фактически било осъществено със създаването на държавата Израел през май 1948 година.

[185] Henry Ford – “The International Jew: The World’s Foremost Problem”, AAARGH internet edition, AAARGH Publishing House, Chicago, IL, 2003 г., стр. 84. Книгата е в архива на автора.

[186] Джордж Оруел – „1984“, Издателство „Партиздат“, вече цит. съч., Глава първа – Невежеството е сила.

[187] Вж. “’You’re not Henry VIII,’ Jeremy Corbyn tells Theresa May: Labour leader accuses prime minister of behaving like an overbearing Tudor by refusing to commit to Commons vote on Brexit deal” by Anushka Asthana and Rowena Mason, “The Guardian”, theguardian.com, London, Wednesday, 28 December 2016 г., online: https://www.theguardian.com/politics/2016/dec/28/jeremy-corbyn-you-are-not-henry-viii-theresa-may-brexit-deal-commons-vote

[188] Вж. “Theresa May’s criticism of John Kerry Israel speech sparks blunt US reply: State department voices surprise after PM’s spokesman says US secretary of state’s comments on settlements were ‘inappropriate’” by Heather Stewart, “The Guardian”, theguardian.com, London, Thursday, 29 December 2016 г., online: https://www.theguardian.com/politics/2016/dec/29/theresa-may-john-kerry-comments-israel-palestine-un-resolution

[189] Кралицата на трудещите се, англ. Териза Мей встъпи в длъжност с необичайното на пръв поглед обещание за „консерваторка“ да бъде министър-председателка на „трудовите хора“.

 

Анкета:

Редно ли е 27 лета след промените все така да ни ръководят и поучават комунисти, ченгета, московски възпитаници, номенклатурни рожби учили на Запад, и нагаждачи?

View Results

Loading ... Loading ...