Здравейте, Гост [Логин]
Територия на истината и свободното слово

Епопея на негодниците: ВРЪЩАНЕТО НА „ТЪПОТО ОСТРИЕ“ НА ДС, ДРУГАРЯ СТОЯН ГАНЕВ, РАЗКРИВА: БКП ПОХАРЧИ КАДРИТЕ СИ – Част 4

 

 

 

 

 

Напоследък всяка статия на лондонския всекидневник „The Financial Times“ започва с призив за материална подкрепа с думите: „High quality global journalism requires investment.“ Което ще рече: „Висококачествената световна журналистика изисква инвестиции.“ Всеки да го разбира, както желае.

 

 

*    *    *

 

 

 

 

Deliberando discitur sapientia.[1]

 

Sapere aude![2]

 

 

 

 

 

Продължение.

 

 

 

Както, надявам се, сте се убедили, Стоян Ганев е рожба на тукашните и съветските клетки на свръхмогъщата международна терористична групировка, наричанаБратството“,[3]Олимпийците“, а всъщност е финансовият Интернационал, който се стреми към налагане на комунистическо робство над човечеството. Но защо пускат в политическата центрофуга все едни и същи, доста компрометирани фигури?

 

 

Кризата не е само финансово-икономическа, но и кадрова – лидерска

 

 

Може би синедрионът разчита на късата памет на нашенци? До голяма степен има право. Как иначе да си обясним, че все още се намират мнозина, които приемат насериозно продължаващия парад на политическите шантонерки у нас? Възможно ли е дори най-заклетият комунист да се съгласи, че момче, поставило името си като автор на следващите разсъждения”, може да бъдедемократ”? Защото ръката Ганева – повтарям – е писала:

В зависимост от конкретните исторически условия на различните етапи на развитие на съветската държава различни са били и конкретните задачи на съветската външна политика. Но още в Декрета за мира до наши дни нейните главни задачи са неизменни. Както изтъкна М. С. Горбачов в доклада си по случай 70-годишнината на Великата октомврийска социалистическа революция, „принципната линия на нашата външна политика неизменно е следвала генералното направление, изработено и започнато от Ленин, т.е. в съответствие с природата на социализма, с неговата принципна ориентация към мир.[4]

Това е директива и тя се изпълнява. Слепи ли сте, че не виждате? Глухи ли сте, та не чувате? Какво се случва на Запад? Масова национализация, закупуване от държавата на крупни дялове от големи корпорации, постепенното изпадане на САЩ във финансова зависимост от Китай

Не се залъгвайте, печатницата на пари работи с пълна пара. Скоро ще ви запозная по-подробно с поредната корекция на плана за новия световен ред. Предстоящата неминуема инфлация ще доведе до нови беди. И нито една от тегобите няма да бъде платена от най-богатите, които предизвикаха кризата. Заблуда е, че те са просто капиталисти. Така е донякъде, но и болшевиките бяха такива. Те експериментираха в условията на държавен капитализъм.

Вярно, върнаха се към класиката в този обществено-политически жанр. Обаче безценният им опит не отиде нахалост. Когато държите средствата за производство и финанситепреди всичко централните банки, на практика сте хванали здраво юздите на всички власти. В условията на новия световен ред, наричан глобализъм, светът върви към предопределената от фамилията Ротшилд единна световна комунистическа държава.

Дали юридически средствата за производство са в ръцете на шепа „богоизбрани” или формално са държавни, „общонародни”, но Те ги владеят, като се разпореждат с тях все едно са техни, няма кой знае какво значение. Сигурен съм, че дори предпочитат второто. По-удобно е и почти не Ги обвързва с отговорности. Ето защо тласкат развитието на човечеството по този път.

Евреинът Луис Маршалко съобщава как един от наследниците на създадената през ХVІІІ век най-крупна световна еврейска банкерска династия – Майер Амшел Ротшилд, обичал да споделя със своите клиенти семейните планове относно фамилния червен флаг, който се веел над входната врата на фирмата му: „Един ден това знаме ще управлява света![5] Постигнаха го! Досущ като в приказка на Андерсен само глупаците не го разбират.

Затова не мога да се въздържа и да не напомня тълкуванието на комунизма, което през 1990 г. направи покойния руски философ и писател Александър Зиновиев: „Тези, които погребват комунизма, смятат, че желанията им са реалност. Ако свързваме комунизма с марксизма и комунистическите партии, тогава краят на комунизма е дошъл. Но комунизмът е типобществена формациясъс закони, обусловени отживота в комуна”, където доминиращата обществена връзка е тази нашефи неговите подчинени, без да има обществена необходимост, само по нареждане. Веднъж установена, тази организация може да съществува без компартия, без марксистка идеология и дори с многопартийна система.[6]

Трудно е за проумяване, но е безспорен факт. А от древността е известно, че “contra factum non dadur argumentum” – „не съществува аргументация срещу даден факт“.

 

 

БКП ги роди и създаде, и два пъти им майка е…

 

 

Някога Стоян Ганев започна видимия си партиен път в Клубовете за подкрепа на гласността и преустройството в България. Тази организация обединяваше най-разнообразни недоволстващи комунисти и опортюнисти. Сред членовете й се срещаха стари болшевишки кадри, някои от които получаваханародни пенсиикато признатиактивни борци против фашизма и капитализма“! Намираха се и потомствени членове на БКП, конформисти, кариеристи, надушили наближаващите промениНо, разбира се, най-много беше групата на сътрудниците на репресивните секретни служби за партийна сигурност.

Насетне са наредили на Ганев да продължи в т. нар. Християн-демократически център (ХДЦ), по-късно станалобединен” (ОХДЦ). Негови съучредители бяха синът активен борец“, на Тодор-Живковия оториноларинголог, ЛюбомирПъпкатаПавлов, забогатял по известно какъв начин и за втори път подсъдим по безнадеждно дело. Съпровождаше го личният му ординарец Стефан Софиянски, поел своя път от свръхсекретния Институт по съобщенията, предвождан от Анна Гоцева. Освен съпруга на „всемогъщия“ генерал Любен Гоцев, тя е и братовчедка на майката на бившия депутат, наподобяващия Фидосова националистПавел Чернев. Навързани са като свински черва, както казва народът…

В същата компания личаха такива одиозни мутри като ВенциславКоняДимитров, оказал се агентПопов“, също син на „активни борци“. Някога „яростен антикомунист”, по-късно той стана един от съветниците на алчночервения президент и сътрудник на ДС Гоце“, другаря Георги Първанов. В тази партия бе и един от творците на Живковия Указ 56 Илко Ескенази. Той падна жертва на своите.

Пак сред пионерите в ОХДЦ беше и един от теляците на тандема Луканов-Дойнов, другарят Божидар Данев, огласен като агент „Генчев“. От комунист и човек на службите, прекаламбичнал се до шеф на алените пишманкапиталисти”, същообединенив някаква уж Българска стопанска камара. Когато на 73-годишна възраст лъсна досието му, той внезапносе възгордя“, задето катоантикомунисте служил на тоталитарния комунистически режим?![7] Като по неписано правило, всички агенти започват да изпитват подобна гордост, чак след като ги осветят. Но… „има право да се променя“, нали?…

Няма как да пропусна още двама видни „обединени християндемократични центристи” – родственицата на генерал Атанас Семерджиев, адвокатката Екатерина Михайлова и видния отвсякъде наследник на „чисто българския” род Авишай, цял живот силнорепресиранияизтежката чужбинаАлександърДесет на стоБожков.

Моят приятел и правозащитник Николай Колев-Босия, когото едва ли можете да упрекнете в симпатии към комунистите, е изследвал генезиса на следдесетоноемврийските партии. И твърди, че като всички останали, и въпросният Обединен християн-демократически център е бил заченат по идея и под ръководството на ЦК на БКП. Изричният менторнаобединените комунисто-центристибил вече покойният, слава Богу, секретар на Централния комитет, другарят Емил Христов.

От този калъп са произлезли всички провъзгласени за „политически лидери” без изключение. Единмарксист, другнаследник наактивни борци“, третикомунист по наследство, четвъртимилиционер с или без диплома, петиагент, секретен сътрудник, резидент…, все добре подбрани кадри. Всички, до един, послушници в тайнатасеминарияна БКП и Държавна сигурност.

Ала защо номерът на партията-майка минава? Понеже на т. нар. народ му харесва. Приема всичко това за нормално, едва ли не за естествено! Не го интересува какво върши попът, а какво говори”. Нямало значение кой какъв е бил; било важно какво обещава… Едва се сдържам, за да не „благословя” по шопски.

Да припомня как СДСсе борешесрещу Системата. А неговият създател, Андрей Луканов, даваше уроци по демокрация и унизително напътстваше неговия лидерФилип Димитров, в ефира на единствената тогава телевизия у нас:

 

 

http://youtu.be/HjugKJhXerA 

 

 

Какво по-красноречиво доказателство за „мирния преход“, за „нежната революция“, за „пакетите от закони“, които в съгласие приемаха. А те облагодетелстваха алчно червената върхушка. Докато тя разграбваше страната така, както кърджалиите не бяха го правили, чрезмитингов антикомунизъм“  псевдо опозицията изпускаше парата на недоволнитенародни маси“. Върхът на предателството е унищожаването и на минималния ентусиазъм и надежда у хората след 1997 година!

Българският шанс за свобода не беше проигран само на 14 декември 1989 г. През 1997 година повторно го загърбиха назначените от БКП-ДСопозиционери“, оглавявани от „светата троица“ на позора, предводителите напетата колонана Москва и ИнтернационалаИван Костов, Петър Стоянов, Стефан Софиянски.

С това цялата вяра, че имаме сили за истинска промяна, направо угасна. Непростим грях, за който няма и не бива да има прошка. Той следва да тежи и върху поколенията на изменниците, дребните лакеи на болшевишката мафия.

По тази причина продължаваме да гледаме филма „Червен изедник как бесней над бащино ни огнище“. Наследниците на Живков и Луканов ще бъдат крайно непочтени, ако не издигнат паметник на Желю, Филип и споменатото трио. А Системата е непокътната и сега. Нейните главни „герои“ все така ръководят – зад кулисите и в светлините на прожекторите.

Какъв по-красноречив пример за мерзостта на този политически елит от самия Стоянчо Ганев? Наченах настоящата поредица с това, как след „бягството” си от България той влезе във връзка с преподобния Муун. И с един несъмнено свързан с болшевишките специални служби „икономист”. Става дума за съвсем не случайна фигура. За също подвизаващия се в САЩ бивш висш съветски стопански ръководител, един от шефовете на Академията на науките, товарищ Владимир Квинт. Упорито крият неговото хазарско потекло. Но който търси, намира. Квинт е член на директорския борд на Съвета за връзки между еврейските общности в САЩ.[8]

 

 

За пореден път под сянката на Цион

 

 

В интервю, дадено пред руско издание в Съединените щати, Владимир Лвович обсъжда своята принадлежност към „еврейската общност“.[9] Неговата биография е фамозна. Роден е в Красноярск – щаб-квартирата на болшевишката концлагерна империя ГУЛаг. Родителите му, евреи и инженери, не го оставили да изкара нормално юношество. Според официалните твърдения, едва 14-годишен започнал работа. Успоредно с това ходел на училище испортувал! „Гений“!

На 26 вече бил електроинженер, кандидат на икономическите науки (?!) и… началник на значим сектор в огромно предприятие – „Норилски планински металургичен комбинат“. Това било най-голямото предприятие в Руската федерация с повече от 150 000 работници. Досега е най-крупният производител на никел в света, но вече като притежание наНат Ротшилд.[10]

Сами разбирате, че длъжностите от такъв ранг задължително вървяха успоредно с членството в КПСС. Нещо повече, обикновено за тях се изискваше и значителна активност и то не само по партийнано и по кагебистка линия. Явно товарищ Квинт не е имал задръжки в това отношение. Уверено и в ритъм с компартийните там-тами е крачил в подредения на „Любянка“ строй. Затова му „тръгнала една карта“…

Няма да се спирам на цялата му изумителна кариера, изпъстрена с толкова много длъжности, заемани по едно и също време, че човек започва да се съмнява в достоверността на сведенията. Но не мога да отмина, че в края на осемдесетте той  „разработил основа на теория за регионални и световни нововъзникващи пазари“! Получил званието „професор“. На съветски това звучи далеч по-точно и по военному вкусно“ – „присвоили му званието“!

От 1989 г. започнал да изследва пазарите на Австрия, после на САЩ, където и „завършил разработката на основите на своята теория за глобално сформиращия се (възникващ) пазар“. Това му отворило пътя към върховете на международната терористична организация Интернационал и му осигурило катедра в Московския държавен университетМ. В. Ломоносов“, където няколко години по-раноспециализиралСтоян Ганев.

Сещате се по чия воля от 1990 г. еврейският „гений“ живее и работи в САЩ. Сменил е една съветска страна с другас оригинала. Излишно е да изреждам всичките му успехи. Ще отнеме много място, пък и ще се отегчите. В своя сайт в интернет той прилежно ги е изброил, като е приложил пространен снимков архив.[11] Ако се загледате в интернационалните мутри, с които е имал работа и продължава да поддържа контакти, ще ви светне: става дума за fiduciaryизключително доверено лице на интернационалната левитска мафия.

Ще спомена, че преподава из САЩ и Англия, по целия свят. Като совалка снове между различни континенти, създава връзки между представители на „елити“ – изобщо, фигура от ранга на Кисинджър и Бжежински, да речем. 

Обаче на наша територия същият този руско-еврейски Квинт беше замесен в скандал с даване на рушвети. По-добре да се доверим на публикация в печата:

Съсобственикът на Союзконтракт-ТабакГеорги Тасев е съдружник с проф. Владимир Квинт във фирматаБейсик”. Тасев се прочу, след като обвини шефа наБулгартабакГеорги Попов, че искал 500 000 долара подкуп за себе си и вицепремиера Николай Василев. Проф. Квинт пък се афишира като автор на предизборната програма на НДСВ. Той не крие близостта си със Стоян Ганев, махнатия през февруари началник на премиерския кабинет. Тогава Ганев обясни, че една от причините за уволнението му са различия за икономическата политика, прокарвана от Василев и финансовия министър Велчев. Професорът също неведнъж е изказвал недоволство от тази политика.

Един от слуховете около отстраняването на Ганев беше, че е лобирал за връщането на изгонения от България като заплаха за националната сигурност Майкъл Чорни. Според друга мълва се е опитвал да прокарва близки връзки между премиера и бизнесклубВъзраждане”.[12]

Засега Квинт е недосегаем. Той позира заедно с бивши и настоящи американски и руски президенти. Например с Буш и Путин, с Горбачов и Хилари Клинтън, с един от болшевишките архибандити Лужков – по време на снимката – кмет на Москва, и с „президента на всички евреи” и на Украйна, комуниста Леонид Кучма… Но също така и с наш Стоянчо-пазарджиклийчето от „онази школа”… Владимир Лвович е само един от съветниците на терористичния талмудски Интернационал – финансовата Ал-Кайда, създала и популярната. Отъркалият се о̀ него Бай Ганев, просто изпълнява поставените му задачи – от доста по-нисък ранг.

През 2001 г. господарите му го върнаха у нас в антуража на бившия Симеон ІІ. След като участва в реденето на депутатските листи на НДСВ и дори стана началник на кабинета на премиера Рилски-Мадридски, Стоян го заряза и оплю. Първо лапаше от ръката Симова, после реши, че „НДСВ и Сакскобургготски са най-корумпираните”.[13] Даже чрез медиите се обърна към бившия си благодетел: „Прочетох някъде, че царят бил казал след изборите, че НДСВ има потенциал и не е изчерпана. Искам да му кажа, ако той още не е разбрал това вече няколко години, че НДСВ няма потенциал и е изчерпана още със създаването си. Тя се роди мъртвородена. Това беше партия на властимащите, на тези, които бяха във властните структури и освен това в нея нямаше и капчица демократичност.[14]

Ама прие да стане член на кабинета на същата тази партия! На това през седемдесетте години ашлаците му викаха: „Га яде кифтета ни рива, а сега [след Иванчовата работа] ми ривеш!

 

 

Отново за обществената утайка

 

 

Стоян Ганев се завръща, за да участва в правителството на Бай Симо, в комплект със своя водещ офицер от КГБ отвъд Океана. Владимир Квинт пристига катотаен съветникна екс-величеството. Представят го като „ученик и последовател на световноизвестния съветски икономист Кантерович[15]“.[16]

Нека включим „машината на времето“ и архивите ни върнат десетилетие назад. Ето как тогава минаващо за „влиятелно“ издание на комунист от екипа на „Работническо дело“ е представило тайния съветник на Симеон, другаря Владимр Квинт:

Преди изборите Сакскобургготски постави юпитата пред свършен факт, като лансира икономическите рецепти на Владимир Квинт като свои ангажименти към избирателите. Младите икономически министри също допринесоха за влиянието на тандема КвинтГанев върху премиера. Шест месеца след влизането си в кабинета те още не са разработили стратегия за развитие на българската икономика. Или половин година икономиката се движи без маршрут, а това е, като да се строи къща без план.

Професорът нито признава, нито отрича, че съветва българския премиер. Той обаче редовно обикаля различни региони в страната, за да провери на място как икономическите министри прилагат рецептите му. През юни той препоръча незабавно премахване на пречките пред бизнеса под формата на режими и разрешителни; нисколихвено кредитиране за малкия и средния бизнес; амнистия за изнесените в чужбина български капитали; рязко подобряване на инвестиционния климат.

Тогава царските икономисти искрено се разяриха, някои под сурдинка казаха, че част от мерките му са антипазарни, но после млъкнаха.

През декември миналата година професорът констатира, че ситуацията в страната не се е променила, а ангажиментите на премиера не се изпълняват.[17]

   Обърнахте ли внимание на две неща: „амнистия за изнесените в чужбина български капитали; рязко подобряване на инвестиционния климат“? Изречено от представител на висшите не само американски, но и интернационални кръгове, първото доказва обвързаността на Братството с представителите на комунистическите режими на Изток. Тъй като наамнистиранеподлежаха само онези, които бяха извършили престъплениетоизточване на капитали от страната“. Това беше дело единствено на алчно червената фашистка номенклатура и от нейните пълномощници в лицето на някоибизнесмени“, „банкери“, „външнотърговци“…

Колко точно Игор Бунич е формулирал тези процеси, които вече текат в целия свят: „А златото на партията остана в сигурни ръце. И не го търсете, защото дори и да го намерите, няма да ви бъде от полза. Защо ли? Ами защото световната революция, за която бяха мечтали Илич и Парвус,[18] вече е факт. Доларът окупира целия свят. Срещу него са безсилни всички средства за борба с окупатора, които са ни известни. Не можем да го смачкаме с танкове или да го тероризираме с партизански отряди.

Него може да го победи само по-силна валутатакава, която да го смаже, както стана с нашата рубла. Но как да се създаде тази валута, след като всичкото злато на партията е препратено в Съединените щати? Трябва да се работи, но това у нас никой не го умее, а и не иска. Ако пък поиска, не му позволяват. А на когото позволяват, после го разоряват. И правят всичко това съзнателно.

Над страната ни под формата на хуманитарна помощ е установена международна опека и фактически тя изгуби своята независимост.

Кой и къде определя сега нейното бъдеще?…

Болшевиките изчезнаха също така внезапно, както се бяха появили някога. Разтвориха се в онези световни структури, които тогава ги изсипаха върху Русия.[19]

Да добавим – и върху България, Албания, Румъния, Унгария, Полша, Чехословакия, част от Германия… За малко – и върху Австрия, Гърция, Италия и Франция. „Онези световни структури, които тогава ги изсипаха върху“ народите от Изтока, решиха, че триумфът им е достатъчен. И оставиха поробените от Тях народи на комунистическата (без)милост. А болшевиките, които твърдяха, чекопаят гроба на капитализма“, както под диктовката на Ротшилд беше записал техниятпророкКарл Маркс, изведнъж се превърнаха вофициални капиталисти. Такова чудо човечеството не беше виждало!

Второто, което Квинт споменава, означава само едно: тук ще се инвестира. Досетете се кой е трябвало да поеме този риск. Затова е било необходимо „рязкото подобряване на инвестиционния климат“. Когато на власт бяха Симеоновите юпита, те мислеха преди всичко за своя патрон, за реституцията на неговите имоти, както и за собственото си обогатяване. Всички произлизаха от средите на комунистическата номенклатура. Но бяха осъществили Стоян-Ганевата мечтадаповишат образованието сина ЗападвУошингтън и Лондон“, а не в Москва. Днес повечето от тях са или „честни“ и преуспяващи частници, или са на служба при старите господари на бащите им.

Подмяната на всяка опозиция, сиреч на гражданското общество, бе главната задача на сценария, създаден от мозъците на КГБ още в началото на 80-те години. Тогава им стана ясно, че експериментът с комунизма е приключил неуспешно и трябва да се премине към друга историческа задача. Нейният старт бе изнасянето на национални капитали и обучаването на млади хора за утрешни капиталисти. Огнян Дойнов изнасяше, Милен Велчев се обучаваше.[20]

Например току-що споменатият бивш вицепремиер и финансов министър от НДСВ Милен Велчев оглави ръководството на софийското представителство на рускатаразбирайте съветскатаВъншно-търговска банка, която купиБулгартабак Холдинг“ АД. Брат му, Георги Велчев, зет на члена на Политбюро на ЦК на БКП и довереник на Огнян Дойнов и Робърт МаксуелСтоян Марков – „Стенмарк“, също е в Съвета на директорите на финансовата институция. Потомствени членове на БКП и прононсирани агенти на Държавна сигурност като Николай Василев и Владимир Каролев консултиратзападни корпорации и банки

Капитализираният комунист е пак комунист, но вече катобизнесмен“. Вместо прехода, който искахме, в България се извърши преход от комунизъм към посткомунизъм. При комунизма бяха възможни определени неща, в посткомунизма е възможно всичко.[21] Да уточня: пак само за по-равнитегосподстващата прослойка, „номенклатурната класа“, според терминологията на югославския комунистически ръководител Милован Джилас.

Ще запитате: А къде остана народът? Нали и преди, и сега, все се твърди, че всичко се прави в негово име? Кой отне бъдещето на нашите деца и прогони поне милион от тях умни, образовани, мислещи и трудолюбиви, далеч от бащините им огнища? Нали със зле заплатения ни труд ние и предците ни финансирахме тяхното обучение? А сега те обогатяват чужди икономики!

Но има още нещо, което не бива да се крие. „Посткомунистическата криминализация на страната се извършва отгоре до долу. „Отгоре“ е старателно бранено от закони, които да не пречат на престъпленията на т.н. босове, а „долув българския човек бе отприщена криминалната енергия. „Долумрази до дъното на душата сигоре“, но по същество е окуражено да върши същото в дребен мащаб.[22]

Веднъж вече разясних технологията, с която превърнаха един любознателен, сърдечен, трудолюбив, благоразумен, добронамерен и прекалено търпелив народ в шайка от джебчии. Може би си струва някой ден да повторя.

Впрочем присъдата беше произнесена съвсем точно пак от Бунич. Тя се отнася до уж бившия СССР, но важи с пълна сила и за тукашния опит за държава. Тя гласи:

През лятото на 1991 година излезе в нелегалност гигантската, добре отработена машина на здраво корумпираната със сегашната власт, „невидиматапартийна страна Номенклатурия и нейната икономика. Вчерашният политически и идеологически диктат се смени с икономическия и срещу народа веднага се развихри икономически терор в духа на добрите стари времена. Партията все пак някак си се съгласяваше да храни своите роби, но хора, осъзнали свободата си, тя нямаше намерение да храни. А Номенклатурия, както и преди, ще храни само себе си и ще се подхранва от Запада. Народът, отучил се да мисли и да работи, нека мре. Той вече за нищо на никого не е нужен.[23]

Кое от всичко това не стана и не съответства на настоящето ни дередже? За какъв дявол са ни необходими политиците и техните явни и тайни съветници?

През 2003 година въпросният Квинт оценява постигнатото от правителството, което е съветвал, така: „Икономиката в България е по-зле, отколкото е била през 1999 г

Правителството не направи нищо за страната. Безработицата в Пловдивско стига 80 на сто, корупцията расте и според Световната банка е колкото в Албания.

На предпоследно място в Европа сте по чужди инвестиции, изброи още професорът. Младите, дошли със Симеон във властта, се захванали да уреждат личните си интереси, понеже не можели и не знаели какво е управление на държава.[24]

Дистанцирането е явно. Все едно ни лук е ял, ни лук е мирисал. А кой измисли предизборните лъжи на Бай Симо Мадридски? Преди седмица проводеният за пореден път в родината си Стоян Ганев побърза да се изфука: „През 2000-2001 г. постигнах огромен успех и се чувствах щастлив, когато на 6 април 2001 г. видях царя да произнася обръщението към българската нация.[25]

Не се ли изненадвате, че някой е способен да бъде „щастлив“ от една измама? Във връзка с нея следва уточняващо питане:

Вие ли написахте това обръщение?

Да.

Вие ли дадохте този срок 800 дни, за които той отнесе толкова много критики?

Не, това бе нещо, съгласувано с моя приятел икономиста Владимир Квинт, което царят хареса.

Знае ли Квинт колко бе критикуван за тези 800 дни?

Сигурно знае, защото има много приятели тук. Ако бе следвана икономическата програма, обявена в хотел „Хилтън“, ако не бяха тези прочути балетни стъпки за лично печелене, щяхме да бъдем в съвсем друга ситуация.

Чии балетни стъпки?

На т.нар. юпита, например – за дълга, за БТК, за съсипването на БДЖ, за „Булгартабак“, където, слава богу, не успяха, защото може да се каже, се намесих. Това бе една от причините да се сблъскаме и да няма място повече за мен тук.

Вие ли доведохте царя в България?

Аз станах главният стратег и тактик в подготовката на идването на Негово Величество. Видях всичко, което се случва, в зародиш. Нищо не може да се сравни с чувството да видиш да се оформя нещо, както си мечтал. За първи път след СДС милиони българи повярваха в нещо. Затова намерих смисъл да се върна в България – защото нямаше политиканщина, а система от политики, което пролича в неговата програма, засягаща всички основни сфери.[26]

Доста по-рано самият любимец на синедриона, товарищ Лвович, изпада в следното откровение: „Спас Русев е много негативна личност, която влияе лошо на политическия живот в България. Това заяви икономистът Владимир Квинт пред Дарик радио вчера.

 Преди дни лондонският бизнесмен Русев, който се прочу покрай яхтения скандал в Монако, обвини Квинт, че е вменил на премиера обещанието за прословутите 800 дни, в които да оправи страната.

 Царят ми предложи да завърша програмата за 800-те дни и да я направя разбираема за хората, призна Квинт. Според него Симеон искал този срок да се запише в управленската програма на кабинета, но Николай Василев и екипът му, заедно със Спас Русев, осуетили това. Те разработили своя концепция в Лондон. Като видях колко е неграмотна, реших, че по никакъв начин не мога да свържа името си с нея, заяви Квинт.[27]

Помните ли Спас Русев? Господи, какви негодници и нищожества преминаха като на кинопреглед пред очите ни през последните десетилетия! Служител на ЦК на ДКМС, внедрен от ДС чрез Петко Симеонов в СДС, той е бил шофьор в УБО, возел лично вече споменатия Стоян Марков – „Стенмарк“! „Леа Коен, подкрепена от Юлия Берберян, налагат протежето си Спас Русев за заместник-директор на Агенцията [за чуждестранна помощ] въпреки, че е без висше образование.[28] И му „тръгва една карта“!…

След доста години, когато нещата са уталожени, наследственият комунист Симеонов си спомня: „Стоян Марков се покри в Лондон, а Спас премина в СДС не без помощта на др. Андрей ЛукановНа Русев му се регистрира фирма и Стоян Марков започна да го консултира. Така с парите на народа и за народа Спас Русев забогатя, уреди някои дългове на княз Кирил Преславски и така се приближи до Симеон. После започна да контактува с юпитата, финансира кампанията на НДСВ и стана сив кардинал.[29]

Ето гисвинските червана партията-майка.

Освен че с много милиони евра купи и преобрази къщата на покойния Стефан „Николай“ Савов, понастоящем този Спас, покрил с фалшиво лустро болшевишката си мутра, е гордсобственикна столичния хотел Радисънс огъната като дъга фасада. Да, на бившия „София“, току срещу Народното събрание![30]

И той е ползвал предоставеното му от кроткия народ право да се променя

 

 

 

 

Следва.

 

 

 

 

За връзка с автора:

mejdu_redovete@abv.bg

 

 

 

 

 

 

От сърце благодаря на всички дарители. Специална признателност на стоматоложката доктор Пейчева. Тя знае защо.

От февруари досега дарителите са общо 63, седем от тях – имигранти. Повечето са едни и същи хора, които искрено помагат за издръжката на тази медия. (Този месец – рекордна сума, благодарение на двама наши сънародници във Франция.) Няма как да издържа дълго по този начин. Никой от тези благородни сърца не е длъжен на останалите, нито на мен.

Истина ви казвам: за да продължи да съществува и действа тази медия, е необходима вашата щедрост. Не преувеличавам. И няма как това да става с доброволните пожертвования само на едни и същи предани читатели.

Неотдавна в „Агора“ един подлец и клеветник ви посъветва: „Не хранете Ифандиев!“ Изглежда мнозинството послуша съвета му.

Не желая никой „да ме храни“. Но не съм в състояние да работя по 10-12 часа дневно, без моят труд да намери поне елементарна материална оценка.

Преди няколко месеца един от вас, който не се крие – чудесният специалист по английски език и преводач Петър Коритаров, преведе прилична за моите разбирания сума. Когато предложих да я върна, защото ми се стори прекалена, той ми писа, че „това е най-изгодната сделка в живота му“. Защото срещу тези „нищожни пари“получава огромен обем информация.“

Явно една шепа приятели на медията мислят така. Регистрираните посетители са повече от 600. Гастрольорите са поне още толкова. (Броячът се занулява при 1000 прочитания. С изключение на случаите на външна намеса.) Дори половината от редовните да са злонамерени, остават 300. Всеки от тях да внася по 1,50 лева месечно – 18 лева годишно, бих могъл да продължа. Уви…

Освен това очаквах съдействие – с ваши статии. Вярно, без хонорар. Но нима на повечето останали места плащат за публикации? Явно няма необходимост от такъв тип публицистика. Истината вълнува малцина. Има по-важни неща… Не съдя никого. Изцяло приемам, че вината е в мен, защото не откликвам на злободневието.

Признавам, че ми е късно да се променям. Внесъл съм необходимата такса за присъствието на медията в интернет до края на годината. Но ще разредя появата на моите публикации. Време е да помисля и за себе си. Съжалявам.

Въпреки всичко, съобщавам, че можете да изразите щедростта си като изпращате малки суми на две сметки с един и същ титуляр, обявени в рубриката „Дарения“ под главата на сайта или вдясно на основната страница. Достатъчно е да натиснете тази позиция и цялата информация ще се покаже. Неудобно е, но поради преследванията няма друг начин.

По-добре е повече хора, и по разбираеми причини имигрантите, да помагат с малки суми, отколкото обратното – малцина – с големи.

 

 

 

 

 

ДОСТЪП ДО ПРОЕКТОЗАКОНА ЗА ДЕКОМУНИЗЦИЯ

 

Всеки, който прояви желание да разполага с копие от текста на Проектозакона за декомунизация, може да го поиска на посочения адрес на електронната ми поща. Ще го получи напълно свободно.

 

 

 

 

 

ГЛЕДАЙТЕ В ИНТЕРНЕТ

 

Побързайте да гледате видеозаписите на предаването „Диагноза с Георги ИфандиевYouTube, защото вече ги изтриват. Ето връзка (link): http://www.youtube.com/results?search_query=%D0%B8%D1%84%D0%B0%D0%BD%D0%B4%D0%B8%D0%B5%D0%B2&suggested_categories=25&page=3 и във

VBOX7 от: http://vbox7.com/tag:%D0%B8%D1%84%D0%B0%D0%BD%D0%B4%D0%B8%D0%B5%D0%B2

 

 

 

 

 

ТЕХНИЧЕСКИ УТОЧНЕНИЯ

 

Ако щракнете (кликнете) върху която и да е илюстрация, тя се увеличава. За да я върнете в предишния й размер, натиснете върху „хиксчето“в горната лява част на илюстрацията.

Ако щракнете (кликнете) върху номер на бележка под линия, автоматично ще попаднете на нея. За да се върнете в текста, моля, щракнете (кликнете) отново върху същия номер, но на бележката под линия.

Вече спокойно можете да четете всички публикации. Достатъчно е да влезете в някоя страница, например в „Диагнозите ми“, и горе вдясно да намерите бутона „Назад“. Натискате го (щраквате, кликвате върху него) и всички публикации се показват.

 

Системите за форуми работят по следния начин:

Има категории и всяка от тях има един или повече форуми. Във всеки един форум се пускат теми (posts), които хората дискутират.

В нашия случай, няма нужда от излишно категоризиране. Ето я структурата за момента:

 

Форум: „За сайта“:

Описание: „Тук можете да споделите Вашата градивна критика относно сайта и да докладвате грешките, които сте открили в него.“

 

Форум: „За предаването“:

Описание: „Тук можете да обсъждате проблемите, посочени в предаването и в статиите. Какво е Вашето мнение? За или против? Защо?“

 

Форумната система, която ползваме, има екстрата да създава нова тема в момента, в който Вие пуснете статия. Активирано е. Също така има възможността за показване на профил на човек или пък за редактиране на собствения.

 

Как да създадете нова тема във форума?

Отидете в страница „Агора“. След което изберете в кой форум ще пишете – да речем избирате „За сайта“. Зарежда се нова страница в която ще видите бутон „Нова тема“. Оттам писането на тема е ясно.

 

Как да редактирате профила си през форума?

Отидете на страница „Контакти“. Има директна връзка „Редактиране на профила“.

 

 

Иван Занев, WEB-дизайнър

 

 

 

 

 

 

 

 [1] Мъдростта се учи чрез мислене., лат.

[2] Осмели се да бъдеш умен, лат.

[3] Fraternity, англ.

[4] Стоян Ганев – „Конституционният аспект на съветската външна политика в условието на формирането на правова държава” в: Нора Ананиева, редактор – „Новата философия на мира”, АОНСУ, София, 1988 г., стр. 80.

[5] Louis Marshalko – “The World Conquerers, The Real War Criminals”, Christian Book Club, Washington, DC, 1958 г., стр. 51.

[6] Сюзан Лабен – „Тайният план за завладяване на Европа”, Издателство Монархическо-Консервативен Съюз, София, 1993 г., стр. 60.

[7] Вж. напр. „Разкриха агентите на ДС сред работодателски оргнизации, Данев бил агент Генчев“, редактор Десислава Димитрова, „Днес“, Dir.bg, София, 31 май 2012 г., online: http://dnes.dir.bg/news/darzhavna-sigurnost-bozhidar-danev-komisia-dosietata-11262148

[8] Вж. напр. “Jewish Community Study of New York: 2002”, Principal Investigators: Jacob B. Ukeles, Ph.D., Ron Miller, Ph.D., Ukeles Associates Inc., UJA-Federation of New York, New York, NY, October 2004 г., стр. 4, online: http://www.ujafedny.org/atf/cf/%7BAD848866-09C4-482C-9277-51A5D9CD6246%7D/JCommStudyCoverandPreface.pdf; “Bush Burns Hanukkah Candle at Both Ends” by Nathan Guttman, “Forward” – The Jewish Daily, New York, NY, December 14, 2007 г., online: http://www.forward.com/articles/12249/

[9] Вж. „Форум соотечественников: Объединение общины“, Интервью брал: Аркадий Мар, главный редактор „Русской Америки, NY“, „Русская Америка“ (“Russian America”), № 362, New York, NY, дата не е посочена, online: http://www.rusamny.com/362/t01(362).htm

[10] Вж. Екатерина Дербилова, Александра Терентьева – „Я вернул Ротшильдов в Россию“, Натаниэль Филип Виктор Ротшильд, владелец NR Investment, председател, совета дирокторов En+, „Ведомости“, № 197 (2715), Москва, 19.10.2010 г. Липсва в интернет; разпечатка в архива на автора.

[11] Dr. Vladimir Kvint, online: http://www.vkvint.com/

[12] „Царският консултант Квинт има обща фирма със съдружник в „СК-Табак”: Другар на Стоян Ганев изскочи в скандала с подкупа за Василев. Георги Тасев и клуб „Възраждане” дават обяд на Форбс”, в. „Сега”, София, 22 юни 2002 г., online: http://www.segabg.com/online/article.asp?sid=2002062200010010001

[13] Вж. „Стоян Ганев: НДСВ и Сакскобургготски са най-корумпираните”, mediapoolbg, София, 9 Септември 2008 г., online: http://www.mediapool.bg/show/?storyid=143427

[14] „Стоян Ганев: НДСВ се роди мъртвородено”, Dnes.bg, София, 28 ноември 2007 г., online: http://www.dnes.bg/article.php?id=44356

[15] Всъщност Леонид Виталиевич Канторович (1912 – 1986) — евреин, съветски математик и икономист, лауреат на Нобелова награда за икономика за 1975 г.

[16] Вж. Петя Минкова – „Тайните съветници на Симеон“, сп. „Тема“, брой 5 (18), София, 4-10 февруари 2002 г., online: http://www.temanews.com/index.php?p=tema&iid=227&aid=5605

[17] Пак там.

[18] Александър Лвович Парвус с истинско име Израил Лазаревич Хелфанд  (1867 – 1924) — евреин, социалдемократ, марксист, революционер – най-безскрупулния тарикат сред болшевиките; именно той урежда отпуснатите на Ленин от кайзера милиони (днес милиарди) марки. И осигурява безпрепятственото пътуване на еврейските болшевишки терористи в пломбирани вагони от Швейцария, през част от воюваща Европа – през Германия, Швеция и Финландия, до Русия. Операцията е извършена по настояване на Ротшилдови и с посредничеството на еврейския банкер Макс Варбург, началник на военното разузнаване на Германия през Първата световна война. Уникален спекулант, след войната той работи колкото за младотурците, толкова и за себе си. Изнасял е лекции в София по покана на местните ционистки организации.

[19] Игор Бунич – „Златото на партията”, първо издание, ИК „Прозорец”, София, 1994 г., стр. 345.

[20] Проф. Енчо Мутафов – „Криминализиране с цел“, „Още инфо“, oste.info, София, 1 юни 2004 г., online: http://oshte-info.de-zorata.de/oshte.info/004/00104/06/0106/09.htm

[21] Пак там.

[22] Пак там.

[23] Игор Бунич – „Златото на партията”, вече цит. съч., стр. 344.

[24] „Владимир Квинт: По-зле сте от 1999 г.“, в. „Новинар“, София, 20 септември 2003 г., online: http://novinar.bg/news/vladimir-kvint-po-zle-ste-ot-1999-g_MTA0NzsxMA==.html

[25] Алeксeния Димитрова – „Стоян Ганев: Дистанцирам се от политиците у нас, които търсят само изгода“, в. „24 часа“, 24chasa.bg, София, понеделник, 24 септември 2012 г., online: http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=1555760

[26] Пак там.

[27] „Владимир Квинт: Спас Русев е много негативна личност“, в. „Новинар“, novinar.bg, София, 7 юни 2003, online: http://novinar.bg/news/vladimir-kvint-spas-rusev-e-mnogo-negativna-lichnost_OTQwOzk=.html.

[28] „Спас Русев – българският олигарх и кукловод“, „Разузнаване“, razuznavane.com, София, 25 май 2011 г., online: http://razuznavane.com/?p=638

[29] Пак там

[30] Вж. „Бизнесменът Спас Русев купи „Радисън“, в. „Труд“, София, 22 юни 2012 г., online: http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=1433566

 

Анкета:

Редно ли е 27 лета след промените все така да ни ръководят и поучават комунисти, ченгета, московски възпитаници, номенклатурни рожби учили на Запад, и нагаждачи?

View Results

Loading ... Loading ...