Здравейте, Гост [Логин]
Територия на истината и свободното слово

ЕДИН ДЕВЕТИ СЕПТЕМВРИ НЕ СТИГА ИЛИ КАК ИСТОРИЯТА НЕ НАУЧИ ПОЧТИ НИКОГО – Част 5 – Без spiritualité – 1

 

 

 

 

 

 

 

Добре дошли в медийния диагностичен център. Това е територия, свободна от комунизъм, социализъм, фашизъм, нацизъм, либерализъм – изобщо – от идеологическите фрагменти на ционизма и насаждания от тази крайно националистическа теория, превърната в практика, интернационализъм. Тя е предназначена за личности, за хора нормални, без психически отклонения и без комплекси, незасегнати от индоктринация, и с отворено съзнание. Единственото място, в което се съобщава истината, цялата истина и нищо освен истината. Нещо, което нито една друга медия в този провален опит за държава не може да си позволи.

 

 

 

*    *    *

 

 

 

 

Напоследък всяка статия на лондонския всекидневник „The Financial Times“ започва с призив за материална подкрепа с думите: „High quality global journalism requires investment.“ Което ще рече: „Висококачествената световна журналистика изисква инвестиции.“

Всеки да го разбира, както желае.

 

 

 

 

*    *    *

 

 

 

 

 

Успокоих се. И си отдъхнах. Не крия, че изпуснах въздишка на облекчение!

 

Сега всички смеантисемити“! Това заяви БеняминБибиНетаняху от трибуната на Общото събрание на Организацията на обединените нации. Даже в Лондон някои се почувстваха засегнати.

 

В спорно обръщение към Общото събрание на ООН“ – предаде от Ню Йорк кореспондентът на “The Daily TelegraphФилип Шъруел, – „той твърдеше, че отношението на Организацията към Израел епредубедено“, а корените му са заровени в глобалното надигане на антисемитизъм.[1]

 

Две неща направиха впечатление. Първополупразната зала, пред която Биби дръпна словото си, вдъхновено от старозаветно-талмудските суеверия за „изключителността на евреите“. Толкова невярна и остаряла догма, колкото и расистка по своята същност. Чуха го само подчинените му, които беше довел в Ню Йорк, и гостите, които беше поканил и натикал в амфитеатъра – цяла трибуна?!

 

Освен това Нетаняху е толкова юдей, колкото аз съм астронавт. Неговият баща е роден в намиращата се под руски контрол Варшава, а майка му – в Литва, все в рамките на същата империя. Искам да кажа, че по произход ционистът е чист хазар. Тоест, за жалост има български гени.

 

Второто нещо се съдържа в самата реч на Беняминчо. В случай, че действително се наблюдава „глобално надигане на антисемитизъм“, ако онези, към които е насочено това явление, са нормални човешки същества, те би следвало да се замислят за причините. Тоест, за това, кой и защо го предизвиква. Тъй като няма дим без огън, нали.

 

И след като то е „глобално“, сиреч – планетарно, световно, всеобщо, първо да се вгледат в себе си. Ала подобен ход е последното нещо, което един евреин би предприел. Той се смята за „бог на земята“. Нали ги учат, че ние, останалите хора, сме добитък, предназначен да им слугува.

 

 

 

Духовностless[2]

 

 

 

В своята седмична, съботна вечерна проповед израелският сефарадски лидер, равинът Овадия Йосеф, заяви, че неевреите съществуват, за да слугуват на евреите.

 

Гоите са родени, за да ни обслужват. Без това, те нямат никакво място на света; само да служат на народа на Израел“ – заяви той, по време на публично обсъждане на това, каква работа е допустима да бъде възлагана на неевреите, за да се спазва Шабат.[3] (Вижте илюстрацията.)

 

Прави ли са? Ами вижте как с притежаваните от техния елит медии втълпяват на гоите, от какво да се вълнуват:

 

Джордж Клууни и Амал Аламуддин се появиха пред публика във Венеция.[4]

 

Няма да кривя душата си, знаех, че отразяват „сватбата на годината“. Така нарекоха сключването на граждански брак между американецът с интернационално потекло[5] Джордж Клууни и 17 години по-младата от него ливанска юристка Амал Аламуддин, която живее в Лондон. „Събитието“ се състоя в красивия адриатически град, който тази пролет открито заяви мераците си за отделяне от Италия.[6]

 

Масовият тукашен зрител или читател едва ли е наясно с произхода и професията на булката. И що за фигура е младоженецът. Обаче тези по света отлично знаят кой, кой е. Там  този тип „осведомени“ съставляват огромна армия от poor in spirit things.[7]

 

От януари 2008 г. другарят Клууни е пратеник за мир на ООН. „Бореше сеза разрешаване на конфликта в Дарфур. Освен това събираше пари за пострадалите от цунамито в Индонезия през 2004 г., от земетресението в Хаити през 2010-а, и за подпомагане на наследниците на жертвите на атентата, извършен на 11 септември 2001 г. от американското правителство в Ню Йорк и над Пентагона.

 

Милый и сострадательный мальчик! Но само ливанската сватба на comrade George е струвала 12 640 000 евро или 25 280 000 лева![8] Колко африканчета с подути от глад коремчета можеха да нахранят с тях Клууни и Аламуддин? Никой от двамата не е положил и миг усилие, да покаже на страдащите, как да се трудят, за да се прехранват сами.

 

Не, няма никакъв социализъм, а отвращение от лицемерието. Защото съществува народно правило: „Не чуруликай, когато си насран.

 

Но товарищ Клууни е нещо повече от холивудсказвезда“. Той грее и в съзвездието, наречено Съвет за чуждестранни отношения на САЩедно от министерствата на тайното световно правителство.[9] Докато е в него, ролите и придружаващите ги пачки с банкноти ще се сипят над главата му като манна небесна. А сетне? They kill the tired horses, dont they? – Уморените коне ги убиват, нали?[10]

 

Famam curant multi, pauci conscientiam” – „мнозина се грижат за славата си, малциназа своята съвест“. Но забравят друга максима: “Sic transit gloria mundi” – „тъй преминава световната слава“.

 

Несправедливостта и двуличието са най-големите врагове на т. нар. западен начин на живот. Хората не са слепи и глухи. Колкото и да ги притискат битовите проблеми, започват да осъзнават лъжата, сред която битуват.

 

Преди четири години и половина години един еврейски американец или американски евреин – както желаете – осъди „глупавия материализъмна населението на САЩ, хванало се на осъдителната, според него, пропаганда на тогава предстоящата британскакралска женитба“. Тогава медиите по същия начин обявиха бракосъчетанието между принц Уилям и Катрин Мидълтън[11] за „сватбата на века“. Помня как няколко години след трагичния разстрел на президента Джон Кенеди нарекоха това.. „убийството на века“.

 

… Нищо не е по-тревожно от обстоятелствата, които това събитие предоставя на неангличаните, за да се превъплатят в отчаяни, болни, безплодни англофили“ – написа споменатият евреин Марк Опенхаймър в навечерието на „кралската сватба“ през април 2011 г. – „Англичаните са единствените, на които трябва да им пука за сватбата. Да отделят толкова голямо внимание на кралското семейство, даже само четейки сензационните статии за него в таблоидите, е едно от присъщите занимания на англичаните. Но за американец да бъде развълнуван от кралската сватба е неподходящо и непристойно. А, бих добавил, ако в 3 часа в петък заранта [29 април 2011 г.] станете, за да наблюдавате сватбата по телевизията, вие сте предател на страната си.

 

Добрите англичани може и да се шегуват с кралското семейство, но свестните американци даже не бива да го смятат за кралско. (Само като пиша коментара си отдавам на фамилията Уиндзър прекалено значение…) Предполага се, че американците ненавиждат и отхвърлят монарсите. През най-ранните години на английското заселничество тази територия беше горд пристан за цареубийците. След Реставрацията на монархията, през 1660 г. Едуард Уоли, Джон Диксуел и Уилям Гофи, и тримата отговорни за обезглавяването на Чарлз І, избягаха от заплахата за техния живот тъкмо в Новия свят. Век по-късно, потомци на новите англичани, които бяха укрили цареубийците, се събраха заедно, защото бяха прекомерно облагани с данъци. Те се сражаваха в кървава война заради привилегията да пренебрегнат английския крал.

 

Тогава антимонархизмът беше записан в нашата Конституция. Съединените щати бяха родени в гряхробство, изтребление на индианцино единственото нещо, за което техните основатели бяха прави, беше изключването на титлите, като враждебни на републиканизма. Да се знае: „Член 1, параграф 9: „Никакви благороднически титли няма да бъдат уважавани от Съединените щати: И нито една личност, която притежава изключителни права и положение, няма да може да приема, без Съгласието на Конгреса, никакви настоящи възнаграждения, длъжности или титли, от какъвто и да е вид, предоставени му от който и да е крал, принц или чужда държава.“ Ние не само нямаме право да даваме наши собствени титлине се допуска даже да ги приемаме от чужденци.[12]

 

Дали това може да бъде възприето като социален или по-скоро социалистически екстремизъм? Тъй като е достатъчно да се загледате в надписите на който и да е холивудски филм, и ще забележите съкращения на звания зад доста от имената на основните му създатели – сценаристи, режисьори, оператори, художници… Какво е това, освен евфемизъм на титла. Нима при равни други условия представки като „доктор“, „професор“ и прочие не гарантират предимство пред останалите? Ако пуристично спазват собствената си Конституция, защо американците допускат раздаването на толкова много и тъй пошли награди, кой знае защо провъзгласявани за… „академични“. Като например филмовите „Оскар“ или музикалните „ГРАММИ“? Едва ли има друга страна на планетата, в която да се присъждат толкова многобройни звания титлиза какво ли не!

 

Струва ми се, че това е резултат от комплексите на тази интернационална сбирщина, съставляваща “an Empire in decay” – „една залиняваща империя“. Никак не е случайно, че бившият американски прокурор и настоящ разследващ журналист Грег Паласт призна:

 

Америка е страна на губещи. Това ни е най-доброто. Ние сме плявата, която останалата част от света повърна и изхвърли на бреговете ни. Джон Кенеди каза, че ние сме нация от имигранти”. Това е хигиенизирана фраза. В действителност ние сме нация от бегълци, които независимо от копелетата в бели чаршафи и нищознайковците в Конгреса са държали отворена Златната порта[13] към една тъмна планета. Ние не сме империалисти[14]

 

Тъкмо напротив – станаха империалисти. И разпростряха своята нискочела простащина върху планетата. Те наложиха на света „политически ред и политически упадък“, както ги определи Франсиз Фукояма в най-новата си книга, излязла преди дни, на 30 септември 2014 г.[15]

 

Аз формулирам това от години. Но кой иска да чуе представител на нация без самочувствие, който пише на език, незначещ нищо за народите?

 

От седмици разполагам с предговора на книгата. (Вижте илюстрацията.) Съжалявам, дано не ви прозвучи самохвално, но видният неоконсерватор, който е тръгнал от левичарството, а сега явно се е отказал от всички политически идеологии и течения, все едно е преписвал моите статии и книгите ми. Трудно ще откриете нещо, което да не съм анализирал и коментирал. От пълния провал на износа на демокрация – пресен пример за това е т. нар. Арабска пролет – до социализма в САЩ, налаган чрез т. нар. голямо правителство.

 

Няма да срещнете покаянието на автора за неговите стари догматични заблуди. Например изложените в прочутата му книга „Краят на историята и последният човек“.[16]

 

Но ето ви свежи примери, които не звучат никак ведро. Преди дни в Маями, щата Флорида, в нощен клуб бяха разстреляни15 младежи, включително известен брой юноши и деца под 11-годишна възраст“.[17] Медийното отразяване беше нищожно. Най-незададен остана въпросът: А що щат деца в подобен клуб?

 

Мълчание. Все едно бяха загинали палестинчета. Виж, ако бяха изчезнали три израелчета, нещата щяха да стоят другояче. Цялата планета щеше да бъде огласена от жалбите и заканите. Впрочем т. нар. Израелски отбранителни сили ликвидираха на палестинска територия двама души, които сметнаха за убийцина въпросните еврейчета, изчезнали през лятото.[18] И за които ционистката държава отмъсти с цената на 2200 ликвидирани палестинци и повече от 8000 разрушени домове!

 

Нямаше съд, прокурор, защитаНито присъда. Нещастниците са били изтрити от лицето на земята! Елементарно терористично убийство! Банално, понеже е нещо редовно. И светът сякаш свиква с това.

 

Навярно поради този навикмеждународната общностизобщо не се впечатли. „Световните медиимимолетно регистрираха събитието и то мигновено беше покрито с пепелта на забравата. Явно такова зверство е акт на хуманизъм“, който не мога да проумея. А евреите са единствените хора, както твърди тяхната Библия. Всички останали са гои, добичета. Израел винаги има право

 

Едва в сряда, 1 октомври 2014 г., лондонски журналист дръзна да попита:

 

Защо да спирате с Ислямската държава, след като можете да бомбардирате целия мюсюлмански свят? Какви хуманитарни принципи ви диктуват, да спрете до тук? Тази година в Газа бяха избити 2100 палестинци. Включително хора, подирили убежище в училища и болници. Нима не е безспорно, че тези зверства налагат въздушни удари над Израел? И какви са моралните ви основания, да отказвате да ликвидирате Иран?[19]

 

И още един инцидент беше отминат почти незабелязано. Британец, млад мъж, биде изнасилен по време на Oktoberfest-а в Мюнхен.[20] Екстра! Какво тук значи някакъв си задник?…

 

Отлична работа на новите императори на Европа. Нали вече стана практика правителствените глави да се отчитат на Kaiserin Ангела Меркел, а не на евроструктурите в Брюксел. Наскоро един след друг министър-председателите на Франция и Гърция се отчетоха пред Kameradin, родена Кеснер[21]

 

Откъде започнах и докъде стигнах? Наченах със сватба. Интересът, който тя предизвика по света, е отражение на краха на Божествения ред на земята и на цивилизацията като цяло. Тя издава тоталното опростачване на населението, което вече трудно може да се нареди сред онези, които заслужават видовото определение Homo sapiens.

 

Не, от хуманна гледна точка Джордж Клууни е проста аркашка. Може би достатъчно добър в професията си, както казваха другарите. Обаче нищо повече. Неговите заслуги за човечеството са нищожни в сравнение с тези на учените, открили и изумителни неща, които ни предпазват от глад, болести, правят живота ни удобенАко днес попитате земните жители за техните имена, преобладаващото мнозинство от тях няма да са в състояние да ви отговорят. Но знаят кои са Джордж-Клуниевците. И вината изобщо не е на „звездите“.

 

С риск да досадя: направете си експеримент и проведете анкета с два въпроса: Първият: Кой е Стамен Григоров? А вторият: Кой е Христо Стоичков?

 

Обзалагам се, че почти всички от вас знаят резултата. На 14 април т. г. Чък Бери изнесе концерт в Москва. И продължи турнето си из Европа. В четвъртък, 15 октомври, ще свири в Сейнт Луис.

 

Какво толкова? Ами след дни той ще навърши… 88 години! Имате ли представа, какво означава да изпълнявате rock-and-roll на тази възраст? Чък Бери е смятан за един отбащите на рок-енд-рола“. И за учител на едва ли не всички големи музиканти в този жанр.

 

Как го постига? Предстои ви да видите отзивите за него на едни от най-значимите имена в рока – Литъл Ричард, Бо Дидли, Ерик Клептън. А една от сестрите на Бери заявява:

 

Всеки ден майка ми го хранеше с българско кисело мляко. Това е причината и днес да е толкова енергичен.

 

 

 

 

 

Дължим българското кисело мляко като качествен продукт не само на далечните ни предци и традициите. В не малка степен – и на откритието на д-р Стамен Григоров. Впрочем, то вече почти напълно отсъства от трапезата ни. Поколенията, по-млади от петдесет години, не са го вкусвали. Какво ли не унищожиха комунистите, та киселото мляко?…

 

 

 

Никога не подценявайте могъществото на глупаците,

събрани в големи групи[22]

 

 

 

Разбрахте ли онова, което искам да ви кажа? Ще представя съвсем истински разказ. Той има връзка с онзи, за когото и бабичките на селото са чували. Дано стана съвсем ясен.

 

През 1989 г. Йохан Кройф гостува в София като треньор на испанския футболен отбор „Барселона“. Даде интервюта само на двама местни журналисти. Едното – на моя покоен колега от в. „ФутболКамен Тотев. Той владееше отлично испански. Работил е в Южна Америка и е бил преводач на Андрей Луканов, преди да се познаваме. Поне така твърдеше.

 

Второто – на моя скромност. По онова време, като безработен, успявах да изкарам по някой лев предимно по този начин – чрез интервюта с известни фигури, които даже хора с малки имена като Будьони ми пробутваха в рамките на журналистическата солидарност.

 

Непременно искам да подчертая, че пред очите ми Кройф приключи пресконференция само за испанските журналисти, на която успях да се промъкна. Говореше езика на иберийците, без всякакво запъване. По същия начин премина на английски при разговора си с мен. Холандският е неговият роден език.

 

И още нещо. Отказа да даде автограф с посвещение на вестника, за който го поисках. Защото, както се изрази, не вярва, че комунистическият печат ще го пусне. Подписа се само за мен. Пазя автографа му у дома.

 

Към края на диалога ни попитах бившия футболист, дали знае нещо за България? Традиционен въпрос, характерен за тогавашната ни комплексарщина. Отговори ми, че вече е идвал тук, но няма спомени. Даже не успя да назове името на тима, от който през ноември 1973 г. беше загубил като състезател на родния си „Аякс“ – Амстердам.

 

Припомних му, че е бил съотборник с един българин в отбора на „Фейнорд“ – Ротердам. Лицето му се проясни. Възкликна:

 

Йели!

 

Почти изкрещя от радост. Помоли ме, ако имам връзка с Андрей Желязков, да го помоля, да потърси своя холандски съекипник преди мача със Средец“, както наричаха ЦСКА тогава. Нещо, което сторих. И едва ли Жужо ще отрече.

 

Но Кройф рече още нещо, което ме порази. Призна, че познава българското кисело мляко – „най-хубавия йогурт на света“, както се изрази. Даже знаеше, че качеството му се дължи на специален бацил, който носи името на страната ни. Защото е открит от българин.

 

Йохан Кройф не успя да изрече името Стамен Григоров. Но знаеше за неговото прекрасно постижение в полза на човечеството! Още не беше запомнил името и наХристо Стоичков. Въпреки чудесния гол на пловдивчанина, отбелязан в първата среща на каталунска земя.

 

Попита ме, дали мога да му препоръчам някого от българските играчи? Посочих му „номер 8“. Не след дълго Желязков, който благодарение на моето телефонно обаждане се беше видял с Кройф, сподели същото. И той предложил на своя нявгашен съиграч номер 8“.

 

Днес роденият на самия стадион на „Аякс“ син на клубната чистачка отлично познава този „номер 8“ – Христо Стоичков. Готов съм да се хвана на бас, че „Камата“ няма хабер за това, кой е Стамен Григоров и какво е сторил! А вие?

 

Понеже, както обещах, думата ми е за (без)духовността, предлагам да изгледате онова, което изрекох вечерта в петък, 11 април 2008 г.

 

 

 

 

 

Шест години и половина по-късно забелязвате ли някаква положителна промяна? Или това е положението, както казват на улицата…

 

Населението, което според мен с пълно основание наричам помашко, припознава като „бащи“ нищожества от рода на Тодор ЗамфиркьовЖивков, Иван Йорданович Костов, Симеон Сакскобургготев или Б.Б. „Народните масинито веднъж не съзряха своя водач, а нетатко“, в лицето на шепата трезво мислещи, опазили що-годе чисти биографиите си в небивалата всеобща мръсотия на тоталитарния режим; до голяма степен позналите истината и доказалите своята жертвоготовност в името на българщината Личности.

 

Всяко стадо си заслужава овена. Древните са поучавали:

 

Virtus imitatione digna est, non invidia” – „доблестта заслужава подражание, а не завист“.

 

Не и тук.

 

 

 

Ако съдите по резултатите, глупостта е същата като злото[23]

 

 

 

Не сте ли се питали: Защо туземното население харесва Б.Б.? Отговорът е елементарен: След седемдесетгодишнотовкарване на ум с помощта на тоягата, масовото съзнание е така промито, че вече се идентифицира с наподобяващата Алеков герой простащина на тази гримирана мутра. Б.Б. е олицетворение на съвременния българин, на т. нар. обикновен човек. Така, както по-рано беше Тато. В народната свяст припокриването на представата за лидер – „баща на нацията“ ─ и реалността, е почти пълно. Затова днес сме свидетели на подобна на пръв поглед необяснима носталгия по Живков и живковщината.

 

Извинете, но от години със своите скромни сили се опитвам да разбивам този фалшив, въображаем свят, оглеждащ се в кривите огледала на преобладаващото подсъзнание. Защото след повече от половин век трупане на знание, сиреч на печал, съм наясно: Властта може да бъде отнета от другарите или с техните насилствени методи, или с огромно като океан изборно мнозинство, което да залее и удави техните неизменни измами и фалшификации. За първото нямаме сили. Струва ми се, че и за второто. Понеже сме доказали, че сме

 

хора, дето нищо не щат да вършат.

Всичко тежко, всичко мъчно е за нас!

Аз не зная! Аз не мога!“ общ е глас.

И не знаем, не можеме, не щеме

да работим за себе си със време.[24]

 

Предвкусвам прииждащата, оцветена в алчно червено вълна от псевдо-националистичен гняв. Неминуемо е. Вчерашните интернационалисти и техните наследници станаха върли патриоти.

 

Душа дават,… но не свойта душаИ секиму добро струва, само, знайте, за парата

 

Това са констатации на един от техните любимци.

 

Нека проверим, вярно ли е, че комунистите са материалисти, които са готови на всичко, на предателства и даже на отцеубийство, в името на келепира? И наистина ли са болезнени и отмъстителни страхливци, каквито ги описвам?

 

Първото свидетелство е на политическия затворник на комунизма Николай Галев.

 

 

 

 

 

Малко след  промените, последвали престрояванетоПерестройката, в Съветска Русия взеха да се появяват филми, разкриващи истинските мутри на болшевиките.

 

В един от тях колхозното ръководство решава да участва в кино конкурс. Естествено, за да пипне награда.

 

Понеже сред тях е нявгашен военен кинооператор, от чиито документални ленти никой не се интересува, тръгват да сниматигрален филм. Неговото действие се развива през Втората световна война, която за тях си е все така Отечествена. Поради недостиг наактьори“ и при пълно отсъствие на желание за поемане на ролите на германците, те са предоставени на местните цигани.

 

Обаче в съседното село не са и чували за проекта, който е в реализация. А циганите са си едни и същи навсякъде. Надянали шинели на войници от Вермахта, те навестяват комшиите, за да претара̀шат мазетата им.

 

Призори, докато партийният секретар на тази съседна деревня още сладко спинка, опрял задник до топлите кълки на жена си, циганската армия нахлува. И как постъпва той, комунистът? Вижте:

 

 

 

 

 

Посмяхте ли се?

 

Във финала на Гоголевата пиеса „Ревизор“ един от главните герои, Градоначалникът,[25] пита и сам си отговаря:

 

Чему смеетесь? – Над собою смеетесь!… Эх вы!…[26]

 

 

 

Pour la peau dun peuple[27]

 

 

 

Струва си отново да запитам: Откривате ли някаква промяна в манталитета и поведението на масовия нашенец?

 

Няма и седмица, откакто един от най-големите комунистически престъпници, другарят Янчо Таков, богаташ, доволстваш поради произхода си, демонстрира лицето на комуниста. Той е недосегаем, понеже е син на шумкаря и члена на Политбюро на ЦК на БКП, архипростака Пеко Таков, и на неговата революционна половинка, терористката Вълка Горанова.

 

Обърнете внимание на маниерите на Таков. Например как потрива дланижест, характерен за бандитите от низше потекло, мечтаещи да награбят има̀не. Както и на неговите думи:

 

Какво ми предлагате? Щото нали трябва да се спазара некак си.

 

Вместо да философствам, показвам:

 

 

 

 

 

Чух мнение, че Янчо Таков емного готин“?!

 

Що за продукт е в състояние да направи подобна оценка?

 

От седемдесет лета те, другарите, нито за миг не са преставали да държат властта. Помага им интернационалното левитско Братство. Навсякъде по света То разчита на тям подобниродени и отгледани престъпници, послушни и готови да ликвидират и най-близките си, щом шефовете наредят.

 

Ако не знаете, тук, както и навсякъде, т. нар. правоохранителни органи са най-високопоставеният и най-могъщият дял от организираната престъпност. Преди няколко години вече покойният масон, комунист, заместник-началник на Шесто управление на Държавна сигурност и бивш офицер от нейното Второ главно управление, товарищ Цвятко Цветков, някогашен главен секретар на МВР, беше заявил:

 

Аз твърдя (сега го казвам за пръв път), че сериозно поръчково убийство без сътрудничество с полицията е невъзможно. Спирам дотук.[28]

 

Как е в метрополиятаРусия? Може би нещо там е помръднало? Или познатият терор и грабеж са основната цел, преследвана от „новите“ и „демократичниспециални служби?

 

 

 

Материалистът е обратното на духовния човек[29]

 

 

 

На 20 февруари 2014 г. достатъчно известният ви нявгашен съветски дисидент Владимир Буковски, който от 1976 г. живее в Англия, даде интервю пред кореспондентка на радио „Гласът на Америка“.[30] Това стана възможно, благодарение на фасадното противопоставяне между Запада и Русия, което вече вървеше към своя апогей. Преди това официалните медии не даваха думата на дисидента, който не се смята за такъв, а за борец против комунистическия режим. Но за това – когато му дойде времето..

 

В разговора писателят засяга и темата за убийствата на еврейския комунистически магнат Борис Березовски, и на офицера от КГБ-ФСБ Александър Саша Литвиненко. В разговора разкрива кое е светая светих за комунистите по света. Без значение дали са на Изток или на Запад; в Кремъл или на „Лубянка“; в Белия дом или в Ленгли; в Бъкингамския дворец, на „Даунинг Стрийт“ № 10 или в лондонската сграда „Темз Хауз“; в Елисейския дворец или в Левасо̀л-Перѐ

 

 

 

 

 

Повече от две десетилетия изповядвам схващането, че при евентуална промяна имигрантите могат да бъдат използвани единствено като консултанти. Но за нищо повече от това. Уютният живот на Запад, а може би и други, скрити биографични подробности, ги правят мекушави и милозливи. Поне на думи са готови да простят на комунистическите престъпници.

 

Аз съм сигурен, че без реванш не може! С каквато мярка ни мериха, с такава да ги отмерим. Но без произвол и смърт. Всичко по законов редпрез съда и никакви убийства. Който заслужава, има затвори. Там да се трудят. За първи път в окаяния си живот – в полза на хората, а не само на своята себичност.

 

Владимир Буковски не е просто наивник, когато твърди, че Александър Литвиненкоофицер от КГБ, който по стечение на събитията преминава във ФСБ, е бил „просто опер“ – оперативен работник. Бегло, но достатъчно съм запознат с неговата биография. В Новорусийското училище по контраразузнаване не обучават невинни девици на добри маниери във висшето общество. Там тренират бъдещи професионални убийци, как да се разправят с посочените им човешки мишени.

 

А генералът от КГБ? Нали постоянно пиша и приказвам за ненаситната алчност на комунистите тези червени фашисти? Колко пъти съм привеждал главния пример – този с основоположника на болшевишката свирепост, кръвожадност и варварства в Русия, товарищ Владимир УляновЛенин?

 

През 1922 година само главницата на Лениновия влог, без дължимите от банките лихви по него, достигнала 1,5 милиарда швейцарски франка! И това при онези валутни курсове стократно по-високи от днешните! Как ви се струва?

 

Когато в края на същата година Лениновият еврейски финансов посредник Ротщейн предал на Илич известието от банката, че нейните собственици, които добре знаели всички комбинации от шифри, са превели парите му по специални секретни сметки, Ленин получил инсулт![31]

 

Девизът “cherchez la femme” е за дилетантите. Не търсете жената, а парите. Комунистите изповядват крайна форма на материализъм. За тях Мамон е вся и всьо. Тодор Живков прежали дъщеря си. Едва ли щеше да оцелее, ако бяха го фалирали

 

Те доведоха България до банкрут. Не е вярно, че парите, които откраднаха, не могат да бъдат намерени. Просто никой не ги е издирвал.

 

Онова, което, изглежда, не може да бъде възстановено, е духът, вярата и духовността на българите. Другарите не само съдраха кожата на един народ. Лишиха го от мозък, от сиво вещество. И го пуснаха да броди като зомби сред останалите народи. От това връщане май няма.

 

Който може и иска, нека им прости. Аз нито съм в състояние да го сторя, а още по-малко желая това.

 

 

 

Духовната сиромашия е най-страшна

 

 

 

Да не би някой да си въобрази, че нападам някого? Нищо подобно – отивам по-нататък – осъждам ги. И не само онези, които са явните представители на алчно червената фашистка номенклатура. Също така – подбраните от БКП за лъже опозиция, които нанесоха далеч по-големи вреди на съзнанието на хората. Тяхната измама и измяна, ако щете – предателство, допринесе многократно повече за всеобщото настоящо отчаяние и апатия.

 

Сега ще предложа откъс от мое телевизионно предаване, от което са изминали почти 6 години. В него о.з. подполковник Цанко Димитров, бившият заместник-началник на Икономическа милиция във Видин, която след промените кой знае защо е наречена полиция, разказва вкратце за някои от престъпленията на шепа от синитекомунистинищожества, които Партията облече във власт.

 

Да уточня, макар че многократно съм го правил. Цанко Димитров е бил арестуван и изтезаван от довчерашните си колеги. Като активист на СДС от началото на козметичните промени е запознат достатъчно отблизо с далаверите, които са въртели другарите, посинели по програма и според своята милиционерска подготовкатренинг.

 

На среща със зрители във Видин той, членът на БКП, беше излъчен за участник в мое телевизионно предаване от представители на т. нар. демократична общественост в града – концлагеристи и политически затворници на комунистическия режим, наследници на врагове на народа“… Това – за сведение на провокаторите. Не нам! On ne passe pas’![32]

 

С всичките си грехове, дефекти и залитания, той досега поне не ме е предал. Но най-важното е, че не свива знамената и продължава да се бори срещу гангстеризма, оцветен в „демократичночервено.

 

 

 

 

 

Такова е нравственото падение на материалистите от изфабрикуваната прокомунистическа опозиция“. И то – показано в най-минимален мащаб. Да не пропускаме, че в техния челичен болшевишки строй маршируват хиляди други внезапно забогатели користолюбиви, лакоми егоисти. Не по-малко ненаситни хищници в сравнение с господарите им, осъществили Втория комунистически преврат на 10 ноември 1989 г.

 

Това стана възможно, защото:

 

Само знаем и можеме, и щеме

един други злобно да се ядеме[33]

 

Няма да чакате дълго. Ей сега анонимнихрабреци“, треперещи пред началниците и жените си, ще добият кураж. И накокошинени, ще започнат да глозгат кокалите ми. Като не могат да бъдат вълци, поне да бяха чакали, а те са обикновени помияри. Поплювковци, лишени от остри зъби и яка захапка. Помиярът не е просто улично куче. Той е безлична твар, която е готова да служи на всеки, който му подхвърли кокалче.

 

Ярък пример за това, откъде идват подобни опити за обстрел на истината, е дъщерята на ченгето БригадирБригоАспарухов. Тя е категорична:

 

С темата за ДС се занимава един определен кръг от обществото ни, който по един или друг начин действително е свързан с Държавна сигурност.[34]

 

Същото болшевишко изчадие заявява – цитирам дословно, без никакви промени:

 

Баща ми не е от ДС, а работи в разузнаването от месец 1970 г. и е директор на Националната разузнавателна служба от 1991 до 1997 г., по времето на първия демократично избран президент – Желю Желев.[35]

 

Как ви се струва? Тези наследници на сатанистите, както и „умниците“ из медиите и техните „форуми“, гризат като мишки… Нищо чудно поредните идиоти от мазетата на Държавна сигурност да поискат да им покажа нещо несъществуващо – някакво моедосие“, което се мъдри единствено в собственото им болно въображение. Нали ако другарите го имаха, досега щяха да са го развели като обвинение срещу различието? Стига толкова клевети и инсинуации!

 

Дотегнало ми е ченгета да твърдят, че всички журналисти били такива, инакви. Представители на други професиисъщо. Все някой трябваше да работи, нали? Тези недоносчета на милиционерщината могат да обвинят и политическите затворници, които са работили зад решетките. Ще рекат, че са бачкали за комунистите?!…

 

Става дума за влечуги, изпълзели знайно откъде. Те дори за миг не допускат да има други, не като тях, продалите се. Понеже самите са мръсници, искат да изцапат и всички останали. Колко точно ги определи съветският престъпенгений“: Те са „духless“ – съчетание от „дух“ и английската наставка за „липса“![36] Бездуховници, кухи същества, православните езичници на посткомунизма.

 

Самият автор на това „духlessе образец на постболшевишкия человексъчетание на кагебистко безразличие към човешкия живот с егоистична страст за трупане на пари и слава.Типични характеристики за нашенските „хармонично развити личности“, например агентите „Найденов“, който е и „Борисов”, и Иванов“, „Талев“, „Димитър“, „Бор“, „Ивайло“, „Филип“, но и „Каменчев“, „Алберт“, „Владимир“,[37]Академика“, „Сашо“, „Богдан“ и пр. „медийни хора“.

 

Даже синът на видния навремето телевизионен водещ от „ерата“ на „Батето“ – другаря Величко Скорчев, Йордан Величков Скорчев, се оказа слуга на репресивните секретни служби. Той е донасял за Шесто управление на ДС под агентурния псевдонимОлег“![38]

 

Хора, проумейте: Комунистите и ченгетата не са рояк, нито пък ято. Те са огромна мафиотска окупационна армия, която през есента на 1944 г. превзе нещастната ни държава. Ошушка я до последната шумка. И все още не желае да напусне нашата обрулена територия.

 

Игор Бунич споменава „световни структури, които изсипали“ болшевиките „върху Русия“.[39]

 

Нима нещо друго стана тук през злощастния септември на 1944 година?

 

А те, вашите ментори, са толкова „духless“, че не спират да се джафкат и хапят заради плячката.

 

Медийният експерт Георги Лозанов даде за пример скандала между журналистите Георги Коритаров и Кеворк Кеворкян за тежките проблеми в българската журналистика. Той не се съгласи с твърденията, че двамата са големи журналисти. „Става въпрос за милиционерски подход. Журналистиката не е разпит, а диалог, а те точно това правехадържаха се като хора, които разпитват“.[40]

 

 

 

Държавата е незаконна, а републиката – антинародна

 

 

 

Представяте ли си, докъде е стигнала покварата на тези сатанински създания, щом такъв „Еверестна приспособленството и опортюнизма, какъвто е настоящият гаулайтер на СЕМ и бивш зет на Светлин Русев, се е възмутил! Коритаров носи милиционреското име Алберт“, а Кеворкян – „Димитър“. Как да се държат, освен като милиционери, каквито de facto са? Какво толкова необичайно е съзрял ГогоПапийонката“?

 

Впечатляващо е единствено, че не ги смята за големи милиционери“, а за „големи журналисти“! Което доказва тоталния декаданс и залез на журналистиката. Прочее, както и на всичко останало. Най-вече – тъкмо в духовната област.

 

Тези дни извадиха документите за ченгесарството на двама изтъкнати представители на културата, която, неизвестно поради що, престанахте да възприемате като социалистическа. Единият е видният оперен певец и преподавател в Консерваторията Павел Герджиков. Той се оказа агент „Петър“. Клеветил е за Шесто, Четвърто и Второ главно управление на Държавна сигурност.

 

Другият е известният художник, приложният график Тодор Варджиев – автор на многобройни проекти за пощенски марки, плакати, запазени знаци, оформления на книги и т.н.[41] На него дължим масонските глупотевини, каквито са някаква възпоменателна пластична композиция Папа Йоан-Павел II“ в градинките на Ватикана и паметният знак „Манфред Вьорнер“ в Южния парк в София.[42]

 

Покрай доносничеството му – агент „М. Георгиев“ – узнах, че Тодор Варджиев е автор на дизайна на документите за самоличност в Република България, както и на знаците на Националната художествена академия, на АвиокомпанияБългария Еър“, на Министерство на околната среда, на Българския спортен тотализатор, на Атлантическия клуб, Държавната агенция за информационни технологии и съобщения

 

У нас всичко е милиционерско, ченгесарско от икономиката до т. нар. Свети синод. Няма да ви спестя онази достоверна реплика на милиционер-комунистката Антония Първанова, изтървана в яда й вечерта след тазгодишните избори за евродепутати:

 

Държавна сигурност, мили граждани, ви управлява отново[43]

 

Друг потомствен комунист, произлязъл от висшата алчно червена фашистка номенклатура, пък заключава:

 

Те никога не се отказаха да ме вербуват! Опитват се и до ден-днешен!

 

Частната политическа полиция в България, която работи много тясно с руските специални служби – те никога не се отказват!…

 

Но има частна полиция! Митьо Гестапототози милиционер с професорско и издателско алиби, е един от хората, които разработиха методиката за вербуването на агентите на частната полиция!

 

Частната политическа полиция сега е много по-добре финансирана от Държавна сигурност! ДС някога имаше лимитиран бюджет, имаше все пак някаква законова рамка. Примерно, една от причините мен да не могат да ме вербуват и открито да ме насилят, е, че моят баща беше кандидат-член на ЦК на БКП и беше забранено деца на висшия ешелон и партийни ръководители да бъдат открито вербувани. Е, напомняха ми, че мога като Аксиния Джурова да поискам сам да работя за ДС. Но все пак имаше някаква рамка, докато сега такава рамка няма за частната политическа полиция!

 

Къде и как вербува тази частна политическа полиция?!

 

– Един от подходите на вербуване на нови агенти на частната политическа полиция са т. нар. лидерски програми по университетите. Конкретно Митьо Гестапото ръководи няколко лидерски програми в т.нар. УБИТ, Университет по библиотекарство и информационни технологии. Абревиатурата се запомня лесно. Това е университет, в който с парите на държавата се заплащат тези магистърски лидерски програми, чрез които се подбират и се вербуват агенти на новата политическа полиция, заплащат се и тлъсти възнаграждения на професорския състав! Върхът на наглостта е, че те успяват да привлекат европейско финансиране за своята частна полицейска дейност![44] Митьо Гестапото е професор там по тези програми, Цветлин Йовчев е доцент там по тези програми!… Само да си спомним кариерата на Цветлин Йовчев за последните 5 години: той беше в ДАНС, после беше промушен за съветник на президента Плевнелиев, напусна поста си с обяснението, че ще се занимава с частен бизнес, и изведнъж стана министър на вътрешните работи и вицепремиер, а сега чувам, че го готвят за следващ премиер!

 

Значи нещата са много по-сериозни, отколкото изглеждат на пръв поглед!

 

Как може да бъде доказано всичко това?! Може би ги подготвят за бъдещи лидери, формират лидерски знания и качества у студентите?

 

– Ами да, за лидери ги подготвят! Това е още по-опасното! Значи те не само ще бъдат доносници, а тези от тях, които бъдат най-добри доносници и най-добре се справят в кариерата си като доносници и агенти на частната политическа полиция, ще бъдат произведени и в лидери! Видяхме вече един от „лидерите“, който беше произведен „ин витро“ в милиционерската епруветкафранкенщайна Гоце![45]

 

За разлика от доносниците на ДС, на които Комисията по досиетата може да извади документите, поне на част от тях, сегашните няма как да ги установим – това е драмата! Няма комисия, която да установи кои са сега агентите на частната политическа полиция, но те не са държавен орган – достъп до тези регистри няма!….

 

При произвеждането на лидери и сега се ползва практиките на ДС

 

Това е замисълът и на сегашните лидерски програми на частната политическа
полиция
да бъдат селектирани тези, които в бъдеще ще ни бъдат натрапени за лидери!

 

Кого обслужва частната политическа полиция?

 

Обслужва кремълско-милиционерското статукво! Хората, които се занимават с поддръжката му, живеят като плесен върху него. Това е техният начин на живот, от него те получават доходите си. Всички техни дейности се осъществяват именно по този начин. От време на време тези хора правят дипломация, симулират сътрудничество с някои западни служби, доколкото искат да си гарантират мястото тук. Ако имаше лустрация, тези хора нямаше да имат тези възможности.[46]

 

Милотомомченце на ЦК! Лустрация! Та нали и то щеше да бъде изметено, барабар с останалата болшевишко-милиционерска смрад? Проектозаконът ми отлежава с години…

 

Другарят Пламен Николовличен преводач на Тодор Живков, парламентарен секретар на правителството на БСП начело с Жан Виденов, висш служител на „Мултигруп“, стига до извода, че кръгътМонтерейдърпа конците в този провален опит за държава, собственост на мафията.[47]

 

Добро утро! Съмна.

 

Той е прав в много неща. Например в това, че не вадят на светло всички агенти на Държавна сигурност. Както и че спестяват истината за някои, както е в случая с агент „Димитър“ – липсват документите. А същевременно фабрикуват досиета на други[48] – например на Янко Янков.

 

В продължение на годининародните синовеот Държавна сигурност са подслушвали дома на юриста. Напълно непозволено даже за тяхната беззаконнанародна републикаса следили неговата кореспонденция и са събирали образци от подписа му.  С него сме показвали в телевизионното ми предаване двете заповеди на висши ръководители на службите, с които е било разпоредено това. Сетне ченгетата са писали доноси помежду си. А когато е потрябвало, са ги приписали на нищо неподозиращия Янко Янков.

 

Естествено, арестуван, изселван, лишен от всякакви права, той бил съвсем наясно, че го проследяват. Но едва ли е предполагал до каква рекордна степен на мерзостта са стигнали. Този милиционерски подход представлява безчестие и подлост с магнитут 10 по скалата на Рихтер!

 

Да видим и чуем, как с политическия затворник на комунистическия режим Георги Константинов, познат и като „Анархията“, преди седем лета сме коментирали Янковотоагентурно минало“ в телевизионното предаване „Диагноза с Георги Ифандиев“:

 

 

 

 

Дължа още едно допълнение. През февруари 2004 г. военният прокурор капитан В. Чавдаров издава Постановление, с което:

 

Образувам предварително производство срещу неизвестно длъжностно лице от Министерството на вътрешните работи, затова че в гр. София за времето от м. януари 1978 до м. април 1980 г., е злоупотребил със служебното си положение и не е изпълнил задълженията си по служба, като е извършил манипулация с документи, съдържащи се в оперативни дела  лично дело № 49846 на агент „Кирилов“ (І-А арх. № 25012) и т. нар. работно дело № 49846 на агент „Кирилов“ (І-р арх. № 10014), с цел да причини другиму вреда – на гр. лице Янко Николов Янков, и от това са произлезли вредни последици. (Вижте илюстрацията.)

 

престъпление по чл. 387, ал. 3, във връзка с ал. 1, от Наказателния кодекс.

 

Прокурорът възлага следствие. То завършва с… нищоне открили извършителя.  (Вижте илюстрацията.)

 

Но и с повторно признание, че т. нар. досие на Янко Янков е било изфабрикувано от комунистическото МВР и е фалшификат!

 

Точка! Interceptis! Case closed! Случаят е приключен.

 

Сигурен съм, че не и за платените хубавциизродите на милиционер-социализЪма. Те ще продължат да заработват чорбицата си, като дърдорят и пишат небивалици. Това е единственият начин да оцелеят, сиромах…

 

 

 

При бездуховността милиционерщината

неминуемо триумфира и продължава

 

 

 

Прокуратурата и следствието се задействаха, след като с графологична експертиза, извършена от най-добрия специалист на МВР, беше доказано: Нито една буква или препинателен знак от съдържанието на делата, върху които се мъдри надписътАгентКирилов“, не е излязла от ръката на Янко Янков!

 

Експертизата е заверена от нотариус. Скоро след това експертът по графологиясе помина. Едва ли бяха изминали и две седмици от кончината му, 39-годишният следовател също премина в отвъдното! Според смъртния акт – „от инфаркт“?! Какво пък, случва се. В милиционер-комунистическа Чалгария всичко е възможно. Но не и за т. нар. обикновени хора.

 

Това е Номенклатурия! Колониална територия, която е нещо като страната на неограничените възможности за болшевишко-милиционерския криминален елит. И на ненаказаните крупни престъпници.

 

Оставете тях – главните виновници за масовите убийства, грабежи и унищожаване на българите. Даже изпълнителите на техните повели, физическите убийци на стотици българи от концентрационните лагери, не бяха осъдени! Днес в Румъния най-сетне тече наказателен процес срещу един от комендантите на тамошните комунистически концлагери.[49] Тук – нищо.

 

У нас е тишина. Пълна тишина. Гробна тишина.

 

Последното е символично

 

При такова кротко население как да не властвате хиляда години!

 

Държа да декларирам, че приятелят ми Янко Янков не се нуждае от моето адвокатстване. Нито пък аз имам мерак да се правя на юрист. Той е такъв. При това – висококвалифициран, с повече от 70 издадени книги по своите специалности!

 

Интересува ме истината и справедливостта. Защото само те наистина могат да ме направят свободен. А свободата, драги мои, е преди всичко състояние на духа. Това – за сведение на онези подлеци, които все така развяват парцаливото знаме на допотопния, пошлия, дивашкия псевдо антикомунизъм, чиято цел е да плаши и отблъсква. Като на първо място се стараят, да поразят истинските борци против тоталитарното зло във всичките му проявления и форми.

 

На фона на разкритията, направени от другаря Пламен Николов, възникна набиващ се в очите прецедент. Той за пореден път ни даде да разберем, кой ръководи този опит за държава и даже нейните най-нискоразрядни институции, каквато е т. нар. Комисия по досиетата.

 

В неделя, 28 септември 2014 г., привечер – навярно около 18 часа – в телевизионно предаване на мизерник, на което ще се спра в продължението на тази част, друг мерзавец обвини някакъв неспоменат по име агент на Държавна сигурност, затова, че е слухтял край него. На всичко отгоре е изпълнявал конкретни поръчки на службите. Повтарям – за тези неща в следващата, наистина заключителна публикация.

 

Не дни, даже не денонощие, а часове по-късно, „героятсе е разпознал и е задействал милиционера Евтим Костадинов. Понеже негодникът, почувствал се засегнат, е от долно потекло, свикнал е да обслужва споменатия кръг от също толкова безмозъчни застарели ченгета, но благодарение на клакьорите дори сред съвременната младеж самочувствието му е до небето, той е постъпил на принципа гузен негонен бяга. И се е саморазкрил.

 

В две медии, за които също има съмнения, че са свързани с въпросния кръжец, дето коландрѝ старата Държавна сигурност и нейната приемница – частната тайна политическа полиция, беше публикуван отговор на искане, отправено до Комисията по досиетата, от усетилия се за набеден.

 

За втори път казвам: Неговото име, нито агентурният му псевдоним, бяха изречени в телевизионното предаване. На илюстрацията виждате отговора на уплашения милиционерски старшина Евтим Костадинов.

 

Попитах моя приятел, безкомпромисния Георги Жеков, колко време чака, та Комисията за разкриване на документите и за обявяване на принадлежност на български граждани към Държавна сигурност и разузнавателните служби на Българската народна армия срещу съответното заплащане да му извади ксерокопие от документ. Той ми отговори:

 

Най-малко месец и половина.

 

Жеков е сред най-редовните ползватели на документите от архива, предоставен на въпросната комисия. Служителите го познават добре. И въпреки това той чака поне 45 денонощия!

 

Отговорът, факсимиле от който публикувам, е бил готов за тиражиране по медиите навярно още по обяд в понеделник, 29 септември 2014 г. Нека да е към 16 часа. Значи от изричането на безименното обвинение до това писмо са изминали не повече от22 часа! Дали т. нар. президент или министър-председател се радват на подобна експедитивност от страна на институция, каквато е тази, предвождана от добричкия милиционер Евтим Костадинов?…

 

Кой ръководи този опит за държава?

 

Дали имахме шанс? Да, но стига да разполагахме с акъл. Пак казвам: Когато Бог иска да унищожи някого, първо му взима ума.

 

Тук досега масовите идиоти възприемат откровени комунисти, милиционери и техните деца за… „десни“. Тогава?

 

Като одумва т. нар. роене в някакво „дясно“, един от неогласените агенти, първият главен редактор на в. „Демокрация“ и съпруг на комунистката Блага Димитрова, другарят Йордан Василев, чийто псевдоним е известен – „Емил“,[50] разяснява:

 

А то [роенето] е замислено в някой доста добър от старите центрове на Държавна сигурност. Ако почна да ви разправям какви бяха хората, които основаха СДС ще се ужасите.

 

Във Великото Народно Събрание – от 400 души, ние имахме 140 депутати. От тях повече от 100 бяха агенти и подписаха Конституцията, както искаха комунистите. И тя сега ги крепи. Знаете ли тази нова Конституция защо така прибързано за един ден беше подписана? В този ден, преди да бъде подписана, текстът й беше отпечатан в Държавен вестник, за да влезе в сила при всички случаи. За тях е важен само един член в нея. Той е, че законите не могат да имат обратна сила и затова предишните крадци си запазиха ограбеното.

 

Действително, този член го има в европейските конституции. След като си разчистиш двора и оборите обаче, тогава го вкарвай в Конституцията. Аз затова и досега не съм я подписал.[51]

 

С това за Конституцията съм напълно съгласен. Но дали този опит за държава изобщо лежи върху конституционни, законови темели? Забележете: В Испания Конституционният съд отхвърли искането на каталунците за провеждане на референдум за отделянето им в независима държава, насрочен за 9 ноември т.г. Смятате ли това за демократично? Обаче светът прие решението на конституционните съдии.

 

У нас на 6 септември 1946 г. е произведен т. нар. Референдум за републиката. Въпреки че действащата Търновска конституция не допуска това. Към което задължително следва да добавя, че той е реализиран в условията на чужда и окупация тук са настанени части на Червената армия, действа Съюзническата контролна комисия, оглавявана от съветския маршал Фьодор Толбухин. Освен това комунистите вече са узурпирали цялата власт. Те са върли врагове на конституционната форма на управлениемонархията. А както единствен изтъквам, също така представляват окупационна сила, на всичко отгоре – командвана от чужбина!

 

Изходът от допитването е бил напълно предизвестен. Пука ли му на някого?…

 

Как ще бъде сега, когато бойната тръба на комунистическия Интернационал за пореден път ви зове да се явите пред урните? И „да изпълните вашия граждански дълг“?! Толкова наивно, смешно и комунистическо!

 

Докъде се простират вашата интелигентност и ерудиция? Що за съзнание имате? Интересува ли ви общността? А бъдещето на потомците ви? Отново ли ще пуснете бюлетина, за да легитимирате техните назначения?

 

Докога ще слушате пишман професори, нискочели кариеристи, комунистически манипулатори и пропагандатори от най-долна и евтина проба, които не престават да ви лъжат? Понеже никой от вас не възразява. А покорно следва техните измамни съвети, които отвеждат всинца ни до скалата, надвиснала над морето?

 

Най-трудно се използват имената на онези, които не са гласували! Толкова е рисковано, че би ви струвало грамадни усилия, а може би и средства, за да убедите даже най-върлия компартиен екстремист да се възползва. Понеже проверката е достъпна. И ако установите, че някой е гласувал от ваше име, шансът да се вдигне шум, е най-малко 50 на 50!

 

Никой не брои неподадени гласове. Затова отчитат избирателна активностдела на гласувалите от общия брой на гласоподавателите в проценти.

 

Да, мъртви души в избирателните списъци, колкото щете. Но те затова са „мъртви“. Другарите ги знаят поименно. Отбелязани са по някакъв начин. Техните имена залагат в изборните протоколи, а не тези на живите негласували.

 

Но има ли смисъл да бъда по-настоятелен? Вие си отговорете сами.

 

 

За края на българската духовност, култура, цивилизация, човечност; за дребните безличия, които Партията ви пробутва като „духовен и медиен елит“ – във втората част на този епизод.

 

 

 

 

 

*    *    *

 

 

 

 

Сега е ще ви представя уводната песен от т. нар. „Бял албум“ – “The White Album” на легендарните The Beatles. Единствената подробност, която ще припомня, е, че всъщност той няма заглавие. На обложката на двойния албум, появил се на 22 ноември 1968 година, е изписано просто The Beatles.

 

За почитателите на групата навярно е ясно, че няма как да покажа оригинално изпълнение. Тази плоча излиза две години, след като четиримата решават да прекратят турнетата и изпълненията на живо“. След ужасното американско лято на 1966 г., когато религиозни фанатици обявяват „Седмица за чупене на плочи на The Beatles“, заради стара реплика относно популярността им – „по-голяма от тази на Христос“ – в забравено интервю на Джон Ленън, идва ред на краткия им престой в Малайзия.

 

Съпругата на диктатора Фердинанд МаркосИмелда, желае квартетът да свири на частно тържество в двореца на президента. Ливърпулците са каталясали и отказват. Тогава върху тях се стоварва нищожна трохичка от една тоталитарна власт. На летището ги проверяват почти „до голо“. Какво да кажем ние – робите на комунизма?…

 

Когато се връщат на Албиона, The Beatles казват: “Basta!” До тук с концертите.

 

Белият албум“ е резултат повече на индивидуално творчество, отколкото на колективните усилия на четиримата. Това е време, когато инвестиционният им проектAppleе пред крах. Няма да се спирам на причините. Но Джон, Джордж, Пол и Ринго са на ръба на разорението. А двамата лидери – Ленън и Маккартни, спорят за името на бъдещия си мениджър.

 

Възможностите са две. Пол, влюбен в нюйоркската фотографка Линда Ийстмън, настоява това да бъде нейният баща – юрист от Манхатън. Линда вече е минала през постелята на Мик Джагър. Била е женена, има дъщеря. По-възрастна е с година от Пол.

 

Както се досещате от фамилното й име, разведената блондинка е от еврейско семейство. Месеци по-късно Пол се жени за нея.

 

Джон настоява бизнесът на групата да бъде воден от друг евреин от САЩАлън Клайн. Той е поел делата на The Rolling Stones и за първи път финансовото бъдеще пред Скитниците просветлява.

 

На фона на скандалите с Йоко Оно, увлеченията на Джордж по Индия и актьорските мераци на Ринго, чийто развод е на хоризонта, групата записва „Белия албум“. А той започва с песен, която е в унисон с младежките вълнения на Запад, родили парчета като “Lady Madona” и “Revolution”. Тя просто опровергава заглавието на един от романите на Иън Флеминг за агент 007 – „От Русия с любов“. Парчето се казва просто “Back In The USSR” – „Обратно в СССР“.

 

Както отбелязах, невъзможно е да го покажа на видеозапис в изпълнение на The Beatles. Докато бяха заедно, те никога не са представяли композицията на концерт или във вид на телевизионен клип.

 

Обаче след промените и разпада на Съветския съюз там формално беше предоставена свобода“ поне за интерпретации на рок-енд-рол. И в рамките на една кинокомедия, разказваща за колхозния живот при социализЪма, женска група – не я наричам „дамска“, понеже няма да отговаря на истината – изпълнява композицията на Джон Ленън и Пол МаккартниОбратно в СССР“.

 

В началото на текста става дума за „Би Оу Ей Си“ – съкратеното название на отдавна несъществуващата B.O.A.C. – абревиатура от British Overseas Airways Corporation. До 1974 година така се наричаше държавната авиокомпания на Обединеното кралствоБританска отвъдморска въздухоплавателна корпорация.

 

А стихът: „Никога няма да забравя Грузия“, представлява шеговит цитат на заглавието на прочутата балада на Рей ЧарлзGeorgia On My Mind” – „Никога няма да забравя Джорджия“. Тя е и химн на щата Джорджия.

 

Не е толкова важно. Обаче наистина е весело.

 

Приятно гледане и слушане, ако изобщо е възможно.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Следва

 

 

 

 

 

 

http://www.eurocom.bg/predavania.php?id=19

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

За връзка с автора:

mejdu_redovete@abv.bg

 

 

 

 

 

От сърце благодаря на всички дарители.

 

 

Този път специално за щедростта на Анна Мария И. от Добрич и на Димитър П. от Пловдив.

 

 

Признавам, надявах се, че поне половината от регистрираните посетители са съмишленици. И биха подкрепили тази медия с 1 лев месечно. Уви…

За улеснение, в страницата за дарения вече прилагам и адрес за изпращане на пощенски записи.

 

Сметката е така устроена, че не мога да известявам имената и броя на дарителите по банков път.

 

Съдейки по сумите, за себе си съм сигурен, че повечето дарители са едни и същи хора, които искрено помагат за съществуването на тази медия. Няма как да издържа дълго по този начин. Никой от тези благородни сърца не е длъжен на останалите, нито на мен.

 

Повтарям, че сметката е направена така, та да не се узнава нищо, в т.ч. броят, имената, адресите на дарителите и изпратените суми. Понякога научавам само броя на постъпленията от страната и чужбина и то само благодарение на ласкавото отношение на служителките.

 

Истина ви казвам: за да продължи да действа тази медия, е необходима вашата щедрост. Не преувеличавам. И няма как това да става с доброволните пожертвования само на едни и същи предани читатели.

 

Преди известно време в „Агора“ един анонимен подлец и клеветник ви посъветва: „Не хранете Ифандиев!“

 

Изглежда мнозинството послуша съвета му.

 

 

Не желая никой „да ме храни“. Но не съм в състояние да работя по 12-14 часа дневно, без моят труд да намери поне елементарна материална оценка. Пък и обикновено безплатните неща не са качествени.

 

В интерес на истината, с парите от вашите дарения успявам не само да поддържам сайта, който премина на по-висока такса, но и да си платя сметката за достъп в интернет. Може би още някои съвсем дребни неща. Толкова.

 

Преди доста време един от вас, който не се крие – чудесният специалист по английски език, преводач и преподавател Петър Коритаров, ми изпрати прилична за моите разбирания сума – 50 лева. Когато предложих да я върна, защото ми се стори прекалена, той ми писа, че „това е най-изгодната сделка в живота му“. Защото срещу тези „нищожни пари“ получава „огромен обем информация“.

 

 

Явно само шепа приятели на медията мислят така. Регистрираните посетители са повече от 1100. Гастрольорите са поне още толкова. Дори половината от редовните да са злонамерени, остават 550. Всеки от тях да внася по 1 лев месечно – 10 до 12 лева годишно, бих могъл да продължа.

 

Не става… Но ще се боря, докато мога.

 

 

Освен това очаквах съдействие – с ваши статии. Вярно, без хонорар.

Но нима на повечето останали места плащат за публикации?

 

Явно няма необходимост от такъв тип публицистика. Истината вълнува малцина. Има по-важни неща…

 

Не съдя никого. Изцяло приемам, че вината е в мен, защото не откликвам на злободневието.

 

Признавам, че ми е късно да се променям.

 

 

Въпреки всичко, съобщавам, че можете да изразите щедростта си като изпращате малки суми на един пощенски адрес и на две сметки с един и същ титуляр, обявени в рубриката „Дарения“ под главата на сайта или вдясно на основната страница, както и по пощата чрез запис на посочения адрес.

 

 

Достатъчно е да натиснете този бутон (позиция) и цялата информация ще се покаже.

 

 

Неудобно е, но поради преследванията няма друг начин.

 

 

По-добре е повече хора, и по разбираеми причини имигрантите, да помагат с малки суми, отколкото обратното – малцина – с големи.

 

 

 

 

 

 

 

ДОСТЪП ДО ПРОЕКТОЗАКОНА ЗА ДЕКОМУНИЗЦИЯ

 

 

Всеки, който прояви желание да разполага с копие от текста на Проектозакона за декомунизация, може да го прочете или придобие от online:

http://diagnosa.net/diagnosite-mi/%D0%BF%D1%80%D0%BE%D0%B5%D0%BA%D1%82%D0%BE%D0%B7%D0%B0%D0%BA%D0%BE%D0%BD-%D0%B7%D0%B0-%D0%B4%D0%B5%D0%BA%D0%BE%D0%BC%D1%83%D0%BD%D0%B8%D0%B7%D0%B0%D1%86%D0%B8%D1%8F%D1%82%D0%B0

 

 

 

 

 

 

ГЛЕДАЙТЕ В ИНТЕРНЕТ

 

Побързайте да гледате видеозаписите на старите издания на предаването „Диагноза с Георги ИфандиевYouTube, защото вече ги изтриват. Ето връзка (link):

 

http://www.youtube.com/results?search_query=%D0%B8%D1%84%D0%B0%D0%BD%D0%B4%D0%B8%D0%B5%D0%B2&suggested_categories=25&page=3

 

и във VBOX7 от:

 

http://vbox7.com/tag:%D0%B8%D1%84%D0%B0%D0%BD%D0%B4%D0%B8%D0%B5%D0%B2

 

Записите са достъпни благодарение на усилията на Юри Комсалов от Скандинавия и на Марко П. от Великобритания.

 

 

 

 

 

 

 

ТЕХНИЧЕСКИ УТОЧНЕНИЯ

 

Ако размерът на текста ви затруднява и използвате търсачката Google, отидете в менюто горе на страницата, спрете върху третата възможна позиция отляво надясно и щракнете (кликнете) върху нея – ViewИзглед. Щракнете (кликнете) веднъж, за да се отворят възможностите. След което слезте надолу до седмата възможна – ZoomУвеличение, и изберете процента, с който да увеличите размера на страницата, без да я повреждате. Препоръчвам 150 процента.

 

Ако щракнете (кликнете) върху която и да е илюстрация, тя се увеличава. За да я върнете в предишния й размер, натиснете върху „хиксчето“ в горната лява част на илюстрацията.

 

Ако щракнете (кликнете) върху номер на бележка под линия, автоматично ще попаднете на нея. За да се върнете в текста, моля, щракнете (кликнете) отново върху същия номер, но на бележката под линия.

Вече спокойно можете да четете всички публикации. Достатъчно е да влезете в някоя страница, например в „Диагнозите ми“, и горе вдясно да намерите бутона „Назад“. Натискате го (щраквате, кликвате върху него) и всички публикации се показват.

 

 

Системите за форуми работят по следния начин:

 

 

Има категории и всяка от тях има един или повече форуми. Във всеки един форум се пускат теми (posts), които хората дискутират.

В нашия случай, няма нужда от излишно категоризиране. Ето я структурата за момента:

 

 

Форум: „За сайта“:

 

 

Описание: „Тук можете да споделите Вашата градивна критика относно сайта и да докладвате грешките, които сте открили в него.“

 

 

Форум: „За предаването“:

 

 

Описание: „Тук можете да обсъждате проблемите, посочени в предаването и в статиите. Какво е Вашето мнение? За или против? Защо?“

Форумната система, която ползваме, има екстрата да създава нова тема в момента, в който Вие пуснете статия. Активирано е. Също така има възможността за показване на профил на човек или пък за редактиране на собствения.

 

 

Как да създадете нова тема във форума?

 

 

Отидете в страница „Агора“. След което изберете в кой форум ще пишете – да речем избирате „За сайта“. Зарежда се нова страница в която ще видите бутон „Нова тема“. Оттам писането на тема е ясно.

 

 

Как да редактирате профила си през форума?

 

 

Отидете на страница „Контакти“. Има директна връзка „Редактиране на профила“.

 

 

 

                  Иван Занев, WEB-дизайнър

                  Единствено за отстраняване на технически проблеми:

      support@diagnosa.net

 

 

 

 

 


[1] “Israeli PM denounces UN agency as ‘terrorist rights council’ for Gaza investigation: Benjamin Netanyahu claims UN treatment of Israel rooted in anti-Semitism as also sounds alarm about Iranian ‘charm offensive’ to secure nuclear bomb” by Philip Sherwell, New York, “The Telegraph”, telegraph.co.uk, London, Monday, 29 September 2014 г., online: http://www.telegraph.co.uk/news/worldnews/middleeast/israel/11129394/Israeli-PM-denounces-UN-agency-as-terrorist-rights-council-for-Gaza-investigation.html

[2] Бездуховност – каламбур с българско съществително и английска наставка за „без“, отричаща съдържанието на основната дума.

[3] “Sephardi leader Yosef: Non-Jews exist to serve Jews” by Marcy Oste, Jewish Telegraphic Agency, jta.org, New York, NY, October 18, 2010 г., online: http://www.jta.org/2010/10/18/news-opinion/israel-middle-east/sephardi-leader-yosef-non-jews-exist-to-serve-jews Същото, но изтрито, в: “Yosef: Gentiles exist only to serve Jews” by Jonah Mandel, “The Jerusalem Post”, Jerusalem, October 18, 2010 г.

[4] “George Clooney and Amal Alamuddin appear in public after Venice wedding” by Nick Squires, Venice, “The Telegraph”, telegraph.co.uk, London, Sunday, 28 September 2014 г.,  online: http://www.telegraph.co.uk/news/worldnews/europe/italy/11126525/George-Clooney-and-Amal-Alamuddin-appear-in-public-after-Venice-wedding.html

[5] Във вените на Клууни тече примес от ирландска, германска и английска кръв, каквото и да означава това. Някои твърдят – и хазарска. (Вж напр. The voice of experience: Stormy life lends emotion to Clooney’s singing” by Jonathan Eig, Staff Writer of The Dallas Morning News, “The Dallas Morning News”,  Dallas, TX, September 1, 1992 г., публикацията е достъпна срещу заплащане от online: http://nl.newsbank.com/nl-search/we/Archives?p_product=DM&p_theme=dm&p_action=search&p_maxdocs=200&p_topdoc=1&p_text_direct-0=0ED3D262C9330137&p_field_direct-0=document_id&p_perpage=10&p_sort=YMD_date:D&s_trackval=GooglePM)

[6] Вж. напр. “Venice votes to split from Italy as 89% of the city’s residents opt to form a new independent state” by Hannah Roberts In Rome, “The Daily Mail”, dailymail.co.uk, London, 21 March 2014 г., online: http://www.dailymail.co.uk/news/article-2586531/Venice-votes-split-Italy-89-citys-residents-opt-form-new-independent-state.html

[7] Бездуховни твари, англ.

[8] Вж. “George Clooney and Amal Alamuddin’s wedding cost £8m: Estimates of how much George Clooney’s wedding weekend cost include water taxis, pool-side parties and five-star hotel rooms” by Nick Squires, Rome, “The Telegraph”, telegraph.co.uk, London, Tuesday, 30 September 2014 г., online: http://www.telegraph.co.uk/news/celebritynews/11130342/George-Clooney-and-Amal-Alamuddins-wedding-cost-8m.html

[9] Вж. “Membership Roster (as of September 30, 2014)”, Council on Foreign Relations, cfr.org, Washington, DC, Tuesday, September 30, 2014 г. online: http://www.cfr.org/about/membership/roster.html?letter=C

[10] Перифраза на заглавие на филм на режисьора Сидни Полак от 1969 г. Оригиналното заглавие е: “They Shoot Horses, Don’t They?” – „Разстрелват конете, нали?“.

[11] По майчина линия тя е родственица на Ротшилдови. (Вж. напр. “Letters to the Editor: Royal ancestry” by Michael Cole, “The Times”, thetimes.co.uk, London, June 15 2013 г., online: http://www.thetimes.co.uk/tto/opinion/letters/article3791636.ece Сам авторът Майкъл Коул е евреин и по онова време беше репортер на BBC, отговарящ за кралския двор.) Роди сина си в еврейска болница. А бебето беше обрязано от същия равин, който половин век по-рано отрязал краекожието на члена на неговия дядо, „християнина“ принц Чарлз. (Вж. напр. “’Circumcision is one of the oddities of the Royal Family’: For many years my dinner-party claim to fame was that I was circumcised by the same rabbi who performed the procedure on Prince Charles” by Michael Cole, “The Telegraph”, telegraph.co.uk, London, July 25 2013 г., online: http://www.telegraph.co.uk/comment/10201882/Circumcision-is-one-of-the-oddities-of-the-Royal-Family.html) Не забравяйте, че по законите на Англиканската църква кралицата е главата на тази институция.

[12] “Boycott the Royal Wedding: Americans are supposed to hate monarchs, not worship them” by Mark Oppenheimer, “Slate”, slate.com,  New York, NY and Washington, D.C., April 25 2011 г., online: http://www.slate.com/articles/life/a_fine_whine/2011/04/boycott_the_royal_wedding.htm

[13] Golden Gate – Златната порта (или врата) наричат протока, който свързва Сан Франциско с Тихия океан и оттам със света. Това название е дадено и на прочутия мост над него, известен и като „моста на самоубийците“.

[14] Грег Паласт – „Въоръжена лудница: От Багдад до Ню Орлийнс – мръсни тайни и странни истории за един побеснял Бял дом“, Издателство „Дилок“, София, 2009 г., стр. 369.

[15] Francis Fukuyama – “Political Order and Political Decay: From the Industrial Revolution to the Globalization of Democracy”, Profile Books, London; Farrar, Straus and Giroux, New York, NY, 2014 г.

[16] Вж.  Francis Fukuyama – “The End of History and the Last Man”, The Free Press, A Division of Macmillan, Inc., New York, NY, 1992 г. Книгата е в архива на автора.

[17] Вж. “Fifteen people shot and wounded in Miami nightclub attack: Victims were mainly teenagers and children including one as young as 11” by Rosa Prince, New York, “The Telegraph”, telegraph.co.uk, London, 28 September 2014 г., online: http://www.telegraph.co.uk/news/worldnews/northamerica/usa/11126960/Fifteen-people-shot-and-wounded-in-Miami-nightclub-attack.html

[18] Вж. напр. “IDF kills two Palestinians wanted for kidnapping, murdering three Jewish teens” by Yaakov Lappin, JPost.com staff, “The Jerusalem Post”, jpost.com, Jerusalem, 23 September 2014 г., online: http://www.jpost.com/Israel-News/IDF-wounds-two-Palestinians-who-kidnapped-murdered-three-Jewish-teens-376124

[19] “Why stop at Isis when we could bomb the whole Muslim world?” by George Monbiot, “The Guardian”, theguardian.com, London, Tuesday, 30 September 2014 г., online: http://www.theguardian.com/commentisfree/2014/sep/30/isis-bomb-muslim-world-air-strikes-saudi-arabia

[20] Вж. “British man raped at Germany’s Oktoberfest: A 24-year-old man who is believed to be from Leeds is attacked and raped at the popular Munich beer festival” by Justin Huggler, Berlin, “The Telegraph”, telegraph.co.uk, London, Monday, 29 September 2014 г., online: http://www.telegraph.co.uk/news/worldnews/europe/germany/11127814/British-man-raped-at-Germanys-Oktoberfest.html

[21] Според еврейски изследователи името Kasner е еврейско. (Вж. напр. Rabbi Shmuel Gorr – “Jewish Personal Names: Their Origin, Derivation and Diminutive Forms”, Bergenfield, NJ, 1992 г.) Всъщност нейният баща се е казвал Kaźmierczak – Кажмирчак.

[22] Приписват тази максима на американския комик, писател и обществен критик Джордж Карлин. Но тя се среща на много места. Например аз се натъкнах на нея във вид на „втори закон на политиката“. (Вж. Bonnie MacDougal – “Out of Order”, Ballantine Books, New York City, NY, 1999 г., стр. 29.)

[23] Маргарет Атууд, канадска писателка и поетеса, в: Margaret Atwood – “Surfacing”, Bantam Books, New York, NY, 1972 г., стр. 25.

[24] Петко Р. Славейков – „Не сме народ“, 1875 г.

[25] Полицейският началник, който от 1775 до 1862 година е изпълнявал и ролята на административен началник – нещо като кмет.

[26] „На какво се смеете? – На себе си се смеете!… И вие сте едни!…“ (Николай Васильевич Гоголь – „Ревизор“, 1836 г., Действие пятое, Явление VIII, online: http://www.ilibrary.ru/text/473/p.5/index.html) У нас първият въпрос е преведен неправилно: „Над кого се смеете?“

[27] За кожата на един народ, фр.

[28] Маруся Панковска – „Полковник Цвятко Цветков: Сериозно поръчково убийство без сътрудничество с полицията е невъзможно“, Информационна агенция БЛИЦ, blitz.bg, София, 7 февруари 2006 г., online: http://www.blitz.bg/article/1629

[29] Имран Кан, пакистански състезател по крикет и партиен лидер. (“The path of Khan” by Tim Adams, “The Observer”, theguardian.com, London, Sunday, 2 July 2006               г., online: http://www.theguardian.com/sport/2006/jul/02/cricket.features3)

[30] На английски е “Voice of America”, а на руски – „Голос Америки“. Съкратено – VOA. То е шпионска агенция, която официално се ръководи от т. нар. Съвет на управителите по радиопредаванията – Broadcasting Board of Governors (BBG). Тези „управители“ уж биват назначавани от американския президент. А самата дейност на радиостанцията е финансирана изцяло от данъкоплатците. Но за никого не е тайна, че централата му във Вашингтон е подразделение на ЦРУ, чието седалище е съвсем наблизо – в Ленгли, в съседния щат Вирджиния.

[31] Игор Бунич – „Златото на партията“, Издателство „Прозорец“, София, 1995 г., стр. 107.

[32] Няма да минат, фр. Девиз, използван от френския генерал Робер Нивел при битката за Вердюн през Първата световна война.

[33] Петко Р. Славейков – „Не сме народ“, 1875 г.

[34] „Дъщерята на Бриго Аспарухов – Светла: Службите не стоят зад „Глас народен“, едно интервю на Надежда Ненова, в. „Шоу“, брой 39 (773), София, 1 – 7 октомври 2014 г., стр. 13.

[35] Пак там.

[36] Вж. Сергей Минаев – „Духless“, Издателство „Персей“, София, 2007 г.

[37] Иде реч за – Божем – жена…

[38] Вж. Решение № 2-401/ 24.09.2014 г., Комисия за разкриване на документите и за обявяване на принадлежност на български граждани Към Държавна сигурност и разузнавателните служби на Българската народна армия, достъпно от online: http://www.comdos.bg/Начало/Decision-View/p/view?DecisionID=679

[39] Вж. Игор Бунич – „Златото на партията“, вече цит. съч., стр. 350.

[40] „Иван Гарелов ръководел агентите в БНТ“, “News глас – гласът на Ловеч“, nglas.wordpress.com, Ловеч, 27 ноември, 2008 г., online: http://nglas.wordpress.com/2008/11/27/%D0%B3%D0%B0%D1%80%D0%B5%D0%BB%D0%BE%D0%B2-%D1%80%D1%8A%D0%BA%D0%BE%D0%B2%D0%BE%D0%B4%D0%B5%D0%BB-%D0%B0%D0%B3%D0%B5%D0%BD%D1%82%D0%B8%D1%82%D0%B5-%D0%B2-%D0%B1%D0%BD%D1%82/

[41] Вж. Решение № 2-399/ 24.09.2014 г., Комисия за разкриване на документите и за обявяване на принадлежност на български граждани Към Държавна сигурност и разузнавателните служби на Българската народна армия, достъпно от online: http://www.comdos.bg/Начало/Decision-View/p/view?DecisionID=677

[42] Вж. „Голяма енциклопедия България“, Том 4, Научноинформационен център „Българска енциклопедия“, Книгоиздателска къща „Труд“, София, стр. 1292.

[43] „Антония Първанова: ДС, мили граждани, ви управлява отново. Според нея българите искат да са манипулирани и неинформирани“, “Nova News”, novanews.bg, Нова телевизия, София, 25 май 2014 г., online: http://novanews.bg/news/view/2014/05/25/76247/%D0%B0%D0%BD%D1%82%D0%BE%D0%BD%D0%B8%D1%8F-%D0%BF%D1%8A%D1%80%D0%B2%D0%B0%D0%BD%D0%BE%D0%B2%D0%B0-%D0%B4%D1%81-%D0%BC%D0%B8%D0%BB%D0%B8-%D0%B3%D1%80%D0%B0%D0%B6%D0%B4%D0%B0%D0%BD%D0%B8-%D0%B2%D0%B8-%D1%83%D0%BF%D1%80%D0%B0%D0%B2%D0%BB%D1%8F%D0%B2%D0%B0-%D0%BE%D1%82%D0%BD%D0%BE%D0%B2%D0%BE/

[44] Може да е чудно на роден тъпанар като другаря Пламен Николов – комунист и съветски възпитаник. За осведомените хора няма нищо изненадващо. Комунистите и СССР са проект на западния левитски елит. Те винаги са работили ръка за ръка. А предстои ли Европейскят съюз да разкрие мрежа от концентрационни лагери – свое собствено ГУЛаг (Государственное управление лагерей), можете да узнаете от поредното изявление на Владимир Буковски, представено в телевизионното предаване „Диагноза с Георги Ифандиев“ от сряда, 1 октомври 2014 г.

[45] Пак казвам: Другарите са природно тъпи, забележително неинтелигентни и изумително необразовани. Литературният герой Франкенщайн, сътворен от Мери Шели, не е чудовището, а докторът, който го създава.

[46] „Пламен Николов: В България действа частна политическа полиция“, едно интервю на Валерия Калчева, в. „Шоу“, брой 39 (773), София, 1 – 7 октомври 2014 г., стр. 40.

[47] Пак там, стр. 41.

[48] Пак там, стр. 40.

[49] Вж. “’Romania’s Nuremberg’ begins with prison camp commandant” by Matthew Day, Warsaw, “The Telegraph”, telegraph.co.uk, London, Wednesday, 24 September 2014 г., online: http://www.telegraph.co.uk/news/worldnews/europe/romania/11118898/Romanias-Nuremberg-begins-with-prison-camp-commandant.html

[50] Вж. напр. „Николай Колев – Босия: Филчев и брат му са били иманяри!“, Информационна агенция БЛИЦ, blitz.bg, София, 27 септември 2007 г., online: http://www.blitz.bg/article/3916; „Николай Колев-Босия: Кристалина Георгиева по кръщелно е… Сталинка!“, Куриер.БГ, kurier.bg, София, 22 май 2012 г., online: http://kurier.bg/interviu/28895.html

[51] „Йордан Василев: Смисълът на прехода беше да се запази ограбеното“, “News глас – гласът на Ловеч“, nglas.wordpress.com, Ловеч, 27 ноември, 2008 г., online: http://nglas.wordpress.com/2008/11/27/%d0%b9%d0%be%d1%80%d0%b4%d0%b0%d0%bd-%d0%b2%d0%b0%d1%81%d0%b8%d0%bb%d0%b5%d0%b2-%d1%81%d0%bc%d0%b8%d1%81%d1%8a%d0%bb%d1%8a%d1%82-%d0%bd%d0%b0-%d0%bf%d1%80%d0%b5%d1%85%d0%be%d0%b4%d0%b0-%d0%b1%d0%b5/

 

Анкета:

Редно ли е 27 лета след промените все така да ни ръководят и поучават комунисти, ченгета, московски възпитаници, номенклатурни рожби учили на Запад, и нагаждачи?

View Results

Loading ... Loading ...