- Диагноза с Георги Ифандиев - http://diagnosa.net -

ДЪЛГЪТ, ГЛУПОСТТА И ИЗМАМАТА СА СРЕДСТВА ЗА ЗАРОБВАНЕ – РАЗБИРАТЕ ЛИ ГО?

 

 

 

 

 

 

 

Добре дошли в медийния диагностичен център. Това е територия, свободна от комунизъм, социализъм, фашизъм, нацизъм, либерализъм – изобщо – от идеологическите фрагменти на ционизма и насаждания от тази крайно националистическа теория, превърната в практика, интернационализъм. Тя е предназначена за личности, за хора нормални, без психически отклонения и без комплекси, незасегнати от индоктринация, и с отворено съзнание. Единственото място, в което се съобщава истината, цялата истина и нищо освен истината. Нещо, което нито една друга медия в този провален опит за държава не може да си позволи.

 

 

 

*    *    *

 

 

 

 

Напоследък всяка статия на лондонския всекидневник „The Financial Times“ започва с призив за материална подкрепа с думите: „High quality global journalism requires investment.“ Което ще рече: „Висококачествената световна журналистика изисква инвестиции.“

Всеки да го разбира, както желае.

 

 

 

 

*    *    *

 

 

 

 

 

Да започна с това:

 

Великобритания ще лекува украински войници в Бирмингамската болница.

 

Петима солдати, ранени по време на битки в Украйна, ще бъдат прехвърлени за лечение в Обединеното кралство.[1]

 

Срещу кого са се сражавали тези украински момчета? Били са се със своис украинци. Или с етнически руснаци, отдавна живеещи в родината им.

 

По време на Втората световна война е било обратното. Регистрирани са изключително малко случаи, при които съветски солдати били транспортирани за операции и възстановяване на Албиона.

 

 

 

Божието търпение е до време

 

 

 

В същото време „демократичнаАнглия, водена от марксисткия мизерник и долнопробен нагаждач Уинстън Чърчил, подпомагала комунистите в България. В тяхната битка срещу законната власт в Царство България, която започнала едва след като Братството насъскало съюзниците, братята диктатори Хитлер и Сталин, един срещу друг. Британски военни самолети кръжали над родното ни небе и хвърляли оръжия и провизии на въоръжените разбойници.

 

Освен това, Великобритания, съвместно с „демократитена социалистическия президент на САЩ, товарищ Франклин Делано Рузвелт, предоставила милиони лири стерлинги и долари на червените фашистки терористични банди. На онези, които народът наричал шумкарски, а западните демократиги обявили за… „партизани“. Помагали на бандитите, за да тероризират населението, да подронват устоите на управлението, да насаждат страх и ужас.

 

Как нарекоха операцията, предприета от коалицията на желаещите срещу народа на Ирак? Нейното название беше “Shock and Awe” – „Шок и ужас“. Тя беше осъществявана на терена от интернационална сган от униформени терористи, предвождана от американските еврейски и чернокожи „арийци“?

 

Не, често пъти историята не се повтаря като фарс, нали?

 

Когато разрушили православната Руска империя с всички нейни огромни кусури, за да възкресят средновековната юдейска Хазария под болшевишка властталмудистите от интернационалното Братство били наясно защо вършат това. Толкова съм писал, говорил, показвал, че вече нямам сили. И все пак…

 

Когато болшевишките лидери изтребвали украинците с глад, начело на ликвидационните отреди от НКВД стояли еврейски комисари.[2] Целият план бил роден отвъд Океана. А юдеохазарският каган, който даже не променил името сиболшевишкият садист Лазар Каганович, лично ръководел неговото привеждане в изпълнениепроцеса на старозаветноизтриването от лицето на земятана повече от 7,5 милиона невинни украинци![3]

 

Мойсеевич дори наблюдавал отблизо дали се спазват спуснатите от Кремъл – разбирайте от Ню Йорк, Вашингтон и Лондонседмични норми за броя на работливите украински селяни, които трябвало да бъдат убити. Накрая болшевишките комисари, сред които преобладавали евреи, отнели цялата храна на украинците. И по този начин изтребили милиони от населението на смятаната за житница на Европа стара българска покрайниначрезглад! Така и нарекли демоцида, ликвидирането на цял народГолодомор!

 

Същият процес вървял в САЩ, вече напълно завладени от еврейските банкери и превърнати в Еврейски съветски американски щати. Полека-лека мащабите на шока и ужаса“, стоварили се върху мирните и трудолюбиви американци между 1933 и 1939 година, излизат наяве. Между 7,5 и 8,7 милиона невинни американци са били унищожени чрез глад или в трудовите лагери на уж Рузвелтовиянов ред“.[4] Както Докладът за зверствата, извършвани от агентите на ЦРУ над незаконно задържани чужденци извади на светло варварщината на западния елит“, така и истината за милионите жертви на глада в САЩ през трийсетте ще блесне с поразяваща сила.

 

Сталин и неговите сатрапи, окървавени до ушите, без изключение, премествали цели народи. Настанявали руснаци в Прибалтика и Украйна. Тогава западните демократи не само кротко наблюдавали. Те даже одобрявали това етническо прочистване, както го наричат днес.

 

Част от тяхнатаинтелигенциябила на хранилка от Москва. Цели писателски бригади получавали командировки в СССР за сметка на Кремъл, за да пишат бравурни оди заславния живот в СССР“. Като започнете с Джон Рийд през 1917-1918 година, минете през Ромен Ролан, Жорж Дюамел, Макс Форестър Ийстман и прочие през трийсетте, през женения за съветска еврейка Луи Арагон, Андре Стил, носител на наградата „Гонкур“,[5] и Пабло Пикасо през четиридесетте, Ив Монтан – всъщност Иво Леви, през петдесетте,  и завършите с днешните свръхбогатиконсерватори“ – еврейския актьор Стивън Сегал и френския му колега Жерар Депардийо.

 

Както посочва Кевин Макдонълд, професор по психология в Държавния университет на Калифорния в Лонг Бийч (CSULB), в издаваното от авторитетния Принстънски университет списание “The Jewish Century” – „Еврейската епоха“:

 

Също така през Втората световна война евреи и еврейски организации бяха сред важните сили, тласнали западните демокрации на страната на Сталин, вместо на Хитлер.[6]

 

Ала нима западните демократи не са имали представа що за звяр е техният съюзник в Кремъл? Бидейки на работа в Посолството на Царство България в Берн, Швейцария, зетят на посланика Стефан Бочев споделя:

 

„… В дълго писмо до Кьосеиванов тогава [бившият български посланик в Лондон] Момчилов беше описал с големи подробности всичко. На моите осведомявания относно „какво ни се пишеоткъм англо-американците, отговорите му бяха съвсем неутешителни: ще ви пожертват, защото за тях съюзът със СССР до края на войната минава пред всичко.[7]

 

Затова сега намирам за редно, да предложа документален киноразказ за целия този позор, който пада върхудемократичнияЗапад. Та да стане ясно, че Божието търпение е до време. Варварското отношение към народите по света няма как да остане ненаказано.

 

Помислете, случайно ли САЩ и Европа загиват? От няколко години насам най-разпространеното мъжко име за новородени момчета във Великобритания например е типичноанглийското“… Мохамед![8] Така беше преди петилетка. Същото е и сега. „При момиченцата са Мариам и Нур.[9]

 

Не СССР, Съветска Русия, а още по-малко Владимир Путин заселиха Европа и Съветските американски щати с мюсюлмани. Управляващата западна върхушка предизвика това. А защо, ми е дотегнало да обяснявам.

 

Докато преследват опикаващи се нацисти – приемам това за справедливо – същите западнидемократиотказват да приравнят хилядократно по-големите престъпления на комунистите към тези в Хитлерова Германия.[10] Защо ли?

 

Ала Те не гонят всички нацисти. След като заглъхва тътенът на оръдията и грохотът на бомбите във Втората световна война, Вашингтон и Москва, отчасти Лондон и Париж, обират каймака на нацисткия научен, технически и културен елит, барабар с достиженията му. Превръщат ги в Техни – „демократични“ – американски, съветски и т.н. След което оставят на мира и еврейските нацисти.

 

Както наскоро посочи едно от Техните творения, „крайно дяснатаМарин Льо Пен, лидерка на Националния фронт на Франция, „явно имадобриилошинацисти“.[11] Еврейските, които понастоящем дирижират киевския оркестър, свирещ някаквадемократична симфония“, написана фалшиво от западните политкомпозитори, са… „добри нацисти“.

 

Съвсем същото е и отношението Им към комунистите. Техните са „добри“. Всички останали – „лоши“.

 

Ето как в началото на отиващата си 2014 година изкараха еврейските нацисти – впрочем повече от 150 000 униформени, сражавали се в редиците на всички видове хитлеристки въоръжени сили[12] – „невинни агънца“?! Сега те, „милите“, заявяват:

 

Не помагахме на германците. Имахме общ враг.[13]

 

Така ли? Прочел съм достатъчно по темата, за да знам: Съпротивата срещу нацисткия режим вътре в Германия е била нищожна. А записването в Германската национал-социалистическа работническа партия е било тъй масово, както това в Българската комунистическа партия у нас по време на фашисткия режим на тази организация, обявен със закон за престъпен. Не желая да оправдавам никого, най-малко нацистите, но все пак не е честно да не сравним условията на този опортюнизъм, конформизъм и кариеризъм.

 

Трийсетте години на ХХ век заварват Германия в небивала икономическа криза. Стопанството е в разруха, власт почти няма. Изплащанията на заплатите става по няколко пъти дневно. Тъй като хиперхиперинфлацията обезценява парите за минути. Хората бързат, та с няколко стотин милиона германски марки да си купят поне хляб! Отчаянието довежда до масова мода, носеща дъх на истериягерманците масово използват валутата на страната си катостенни тапети!

 

Докато 1944 година е успешна за българската икономика. Вярно, съществува сериозен спад в сравнение с 1939-а. Но той се дължи на войната, която у нас, макар и като в нейна периферия, все пак се усеща. Най-малкото, след смъртта на цар Борис ІІІ западните демокрации начеват чисто терористичните си бомбардировки над мирната ни родина. По същото време обилно подхранват с пари, оръжия и материали червените фашистки банди, върлуващи из планините.

 

Народът не иска комунистическите убийци и грабители. Напълно ги отхвърля. За него те са гангстери, които го тормозят.

 

По тази причина тукашните съюзници на Запададругарите, ръководени от Москва, признават, че нямат никаква подкрепа от страна на населението. И отказват всякакви съвместни действия с останалите представители на антигерманската съпротива на Балканитев Югославия и Гърция.

 

Днес те продължават не само да бъдат съюзници, но даже са и приятели на същия този лицемерен Запад. Докато в неговите медии можете да прочетете следното:

 

Съюзът между Хитлер и расата, която той се заричаше да унищожиединственият пример на евреи, сражаващи се за съюзниците на Германияе един от най-необичайните аспекти на Втората световна война. И досега едва ли някой, включително повечето финландци, знае нещо за това.

 

Живях 25 години тук, преди да чуя за това, а съм евреин“ – споделя Джон Саймън, нюйоркчанин, който през 1982 г. се е преместил в Хелзинки. – „Това не е история, която често бива разказвана.[14]

 

Трябва ли да се примиряваме с факта, че значителни и то изключително важни епизоди от историята изобщо не са станали достояние на човечеството? А други са представени в напълно изопачена, съвсем невярна светлина. Доста често те са описани по начин, който тотално обръща действителните исторически събития.

 

Мълчите?

 

 

 

Когато фактите говорят, и талмудистите си траят

 

 

Толкова много време и сили съм отдал на този изумителен по своето значение проблем, че чак ми е писнало. В момента Западът сочи с пръст Русия и етническите руснаци в нейните бивши републики. Квалифицира ги като „пета колона на Москва“. Добре, но те не са паднали от небето. Някой ги е заселил в прибалтийските републики и Украйнанавсякъде.

 

По време на този геноциден процес западните демократиса гледали собствения си интерес. Заемали са позата на щрауса. Нещо по-страшно – понякога тайно са го подпомагали. Като започнете от Гражданската война, ограбването на златото на адмирал Колчаг, завземането на руските петролни и рудни находища от Арманд Хамър, Ротшилдови и Рокфелерови, другите хищнически плячкосвания на земните недра, та чак до разместванията на народи.

 

Освен това днес удобната амнезия дава възможност на западните лидери да прескачат значителни реални събития, станали през Втората световна война. Например как украинците радостно посрещали германските войски като освободителни. И се включвали на тяхна страна. Даже не гестаповците, а обикновените украинци преследвали еврейските си съграждани.[15] Не от някакви етнически предразсъдъци или поради верски съображения. А понеже до онзи момент именно евреите били техните главни комунистически душмани.

 

През 1937 г. 5,7 на сто от членовете на Болшевишката партия бяха евреи, обаче тъкмо те формираха мнозинство в правителството. Самият Ленин (който отчасти беше с еврейско потекло) заяви, че ако един комисар е евреин, неговият заместник трябва да бъде руснак: Сталин спазваше това правило.[16]

 

Не случайно еврейският автор Луис Рапопорт набляга:

 

Някои от главните осъществители на Терора също бяха от еврейски произход[17]

 

И изрежда имената Гай, Слуцки, Берман, Шпигелглас и Паукер – шефа по операциите на НКВД.

 

Още доста еврейски садисти на ръководни постове са изредени от други документалисти – повечето евреи.[18]

 

Най-малко милион и половина съветски военни преминали на страната на нацистите. В Естония, Литва и Латвия били формирани цели антисъветски батальони, които се биели рамо до рамо с войниците от Вермахта.

 

Военни части, които се присъединили към Хитлерова Германия, били формирани във Франция, Финландия, Холандия, Норвегия… След войната не ги закачили.

 

Докато в България, в която нито един човек не е водил война срещу Съветите и техните западни съюзници, стотици хиляди хора бяха прегазени. Осъдиха ги по изфабрикувани обвинения, че са били… „фашисти“! В съставите на т. нар. Народен съд бъкаше от зверове в човешки образ, носещи старозаветни имена. Под псевдонима Валери Петров eдин от тях – Вениамин Нисим Меворах, не само изпратил на бесилката стотици достойни българи. В нарочна брошура поискал за всички тях едно:

 

Смърт! Смърт! Смърт![19]

 

Вместо да бъде морално осъден на позор и забрава, ще издигат паметник на червения фашист и човекомразец. Прочее, „изрисуваха блок в памет на Валери Петров“?![20]

 

В такъв случай имаме ли право да се надяваме на нещо по-добро от настоящата ни участ? Не сме ли я заслужили? Нали знаете: „Каквото повикало, такова се обадило.“

 

Какви са тези двойни стандарти? Що за хора сме, щом още ги търпим? Замислете се: Дали с нашето загърбване на истината, с пасивността, незаинтересуваността и безхарактерността си, не заслужаваме отредената ни съдба?

 

Сега по-добре вижте и чуйте.

 

 

 

 

 

http://vbox7.com/play:b4fc797bc0

 

 

 

Пак казвам: Когато от главата до краката си в екскременти, по-добре не се мъчи да чуруликаш. Най-много – да заграчиш. А рано или късно околните ще усетят отвратителната миризма и ще те загърбят.

 

Точно това става със Запада и Израел в наши дни.

 

А вече преименуваха Украйна на Jewcraine”.[21] Тъй като вече е станала еврейска колония на ционистка Америка.[22]

 

 

 

Корпоратокрация? Това е глобалната империя

на световната комунистическа върхушка

 

 

 

Докато пишех тези редове, някои злорадстваха, задето рублата е достигнала рекордно нисък курс от 1998 година насам100 рубли за евро и 74за долар.[23] Навремето Правда“, „Известия“, „Работническо дело“ и „Отечествен фронт реагираха по този начин на всяка злополука на Запад. Смяна на местата? Не – винаги е било така. Само че не сме го знаели.

 

Ден по-късно Съветите продадоха известно количество долари и валутата им взе да се стабилизира, доколкото това изобщо е възможно. За часове увеличи стойността си с цели 17 на сто![24]

 

На 26 март 2014 г. в телевизионното предаване „Диагноза с Георги Ифандиев“ изрекох следното – вижте и чуйте:

 

 

 

 

 

Представете си, че това стане. Как Русия отхвърля долара като световна резервна валута, с която от 1971 г. насам освен паричните запаси на държавите се осъществяват и сделките с нефт и природен газ. Иран го стори и от доста дълго време плаща за смелата си проява на независимост.

 

Ако Русия прокара такова решение в рамките на БРИКС – организация, за която отдавна никой не обелва и дума, знаете ли какво ще стане с американската валута? Същото, което се е случило с германската марка след 1929 г. – използвали я за тапетна хартия.

 

Банката на Федералния резерв на Ню Йорк ще може да си печата зеленогърби банкноти на воляколкото си иска. Но тяхната стойност ще бъде нищожна или даже още по-лошоотрицателна – като макулатура, печатарски брак.

 

 

 

Един свят, една държава, един управляващ елит

 

 

 

Защо Владимир Путин и правителството на Русия не прибягва към подобна стъпка? Ами той е ратай на интернационалното Братство, което дърпа ушите на почти всички световни лидери. Затова. А играта, пиесата, е общаглобална. За Владимир Владимирович напълно важи чудесната мисъл на Уилям Шекспир:

 

Смятам света като такъв,… за сцена, върху която всеки трябва да изпълнява роля, а моята е тъжна.[25]

 

Нека припомня няколко откровения. Те са на признатия не само в Москва, но също така в Европа и света преподавател по международни финанси в прословутия МГИМО[26] Валентин Катасонов. Той се води професор, доктор на икономическите науки, член-кореспондент на Академията по икономически науки и предприемачество. Бил е шеф на катедра в МГИМО, консултант на ООН в Ню Йорк и съветник на… президента на Европейската банка за реконструкция и развитие. Неговите разкрития са достатъчно впечатляващи. Понеже на всичко отгоре са и съвсем верни.

 

 

 

 

 

Разбирате ли, в чий гардероб е скелетът? И какво очаква Еврейските съветски американски щати, ако доларът престане да бъде резервна валута? Не се ли питате: Защо Путин не се вземе в ръце и не предложи това в рамките на БРИКС? Симо, припадащият в черкви, би ви обяснил: „Когато му дойде времето“ Иначе казано, не са му наредили.

 

Някога масонът Роналд Рейгънкрипто комунист – нарече Съветския съюзимперия на злото“. Беше ли справедлив? Мисля, че данапълно. Но през онези ужасни години на робство и тотален информационен мрак не знаехме доста неща. Сега е различно.

 

И след хилядите дни и нощи на упорито проучване спокойно, с чиста съвест и ясно съзнание, мога да заявя: САЩ са по-страшната империя на злото, на талмудския комунизъм. Още повече, че до неотдавна там то биваше умело прикривано зад привидна и недействителна свободаи псевдо справедливост. От втората половина на двайсетте години на ХХ век САЩ са напълно съветска държава, в която милиони са избивани и репресирани. Точно така, както в Съветска Хазария.

 

Но тази империя на сатаната обхваща и териториите на Германия, Франция и Англия, където злото възкръсна от пепелта на забравата. За да бъде въздигнато до идеология, в доктрина, оформяща най-страшните политически теории и практики, познати в човешката историяна социализма, комунизма, фашизма и на тяхната съвършено порочна рожбанационал-социализма.

 

САЩ е държава, формално градена върху принципите на свободата, в която обратното винаги е господствало. Повече от два века и половина тя приютява престъпниците и неудачниците на планетата, готови да постигат лично благополучие на всяка цена. Даже да търгуват с човешки същества![27] От около век и половина нейният левитски елит съблазнява с пари някои от най-надарените умове на човечеството. Когато техните безспорни постижения бъдат впрегнати за целите на господството на съвсем тясна групировка, съставена от варвари с предимно старозаветни имена, чиято цел е чрез потисничество да владее останалите, резултатът е: невероятни, немислими, небивали трагедии.

 

Назад във времето: Гражданската война между Севера и Юга на САЩ. Нашите недалечни предци са били застигнати от катастрофите на Първата и Втората световна война. Виждали са покъртителната драма на народите след Революцията в Русия през февруари 1917 и последвалия Болшевишки метеж през октомври същата година. Също така – в етническото прочистване на Палестина, в основаването на расистката национал-комунистическа държава Израел, в неоколониализма, във всички войни от втората половина на миналото столетие до настоящитев Афганистан, Сирия, Северна Африка; в терористичните актове, извършвани от възпитаниците на тази империя на злото.

 

Самите ние сме жертва на синагогата на сатаната, на нейната световна революция, чиито щабове се намират във Вашингтон и Ню Йорк, в Лондон и Париж, в Москва и Берлин, а също така в Израел.

 

Който не проумее това, няма да разбере нищо от грамадата нещастия, която се стоварва върху плещите ни. Още по-малко ще бъде в състояние да прозре задаващите се беди и да предприеме поне минимални мерки за защита.

 

САЩ са държава, ръководена от евреи. Толкова пъти и тъй задълбочено съм го доказвалв книги, в телевизионни предавания и в тази мултимедия, че нямам никакво намерение да хабя времето си с това отново.

 

САЩ дотолкова са плод на евреите от Русия, заселили се в Америка, че дори два пъти женилият се за юдейки поет Сергей Есенин се изненадал, че:

 

Явно от тъга по родината нашите сънародници са издокарали полицая в позната за тях униформа. Въобще за руското ухо и очи Америка, а преди всичко Ню Йорк, до известна степен са с кръвоносна система от Одеса и западните области.[28] Ню Йорк е 30 на сто еврейски град. Преди всичко евреите били прогонени в него поради принудата на скитничеството, последвало погромите. Те се настанили достатъчно солидно и притежават своя жаргонна култура,[29] която все повече се разпространява. Те имат свои поети, свои театри.[30]

 

Неведнъж“, както рече мой приятел, наскоро гостувал в телевизионното ми предаване, а почти всеки ден, в тази милиционерска еврейска държава убиват невинни хора. Дали полицаи (така назовавате тамошните милиционери) вършат това или изперкали същества, притежаващи оръжия, няма никакво значение.

 

 

 

От „Съюз със СССР“ до „Съюз със САЩ“!

Или пак за многоликата червена и алчна фашистка номенклатура…

 

 

 

Часове преди да публикувам тази статия, чернокож младеж разстреля двама униформени милиционери в Ню Йоркеврейската столица на земята. Стори го в знак на отмъщение за редицата убийства на невинни афро-американци, както е „политически коректно“ да наричат негрите в САЩ.[31]

 

Дали е справедливо? Когато серия от правителства воюват срещу християнството, снежинка с формата на т. нар. Звезда на Давид в светлосиния цвят на ционизма замени червения кръст от линейките, деветсвещната менора за Ханука пред Белия дом е по-висока от Кръста за Коледа, а рождените дни на равини, проповядващи краен расизъм и омраза са обявени за официални празници,[32] какво друго да очакваме? Така нареченият Стар завет учи:

 

Ако против някого излезе несправедлив свидетел, като го обвинява в престъпление, нека и двоицата, които се съдят, предстанат пред господа, пред свещениците и пред съдиите, които ще се случат през ония дни; съдиите са длъжни добре да изследват, и ако оня свидетел е лъжлив свидетел, лъжливо свидетелствува против брата си, направете му това, каквото е бил намислил да направи на брата си: тъй изтребвай злото от средата си.

 

И другите ще чуят, и ще се уплашат, и няма занапред да правят такова зло среди тебе.

 

Да (го) не пощади окото ти: душа за душа,[33] око за око, зъб за зъб, ръка за ръка, нога за нога. (Каквато вреда някой направи на ближния си, със същото да му се отплати.)[34]

 

Какво искате от момчето, отнело живота на милиционерите? То е следвало техния, еврейския закон. Каквото са посели, това жънат.

 

А не ви ли минава през ума предположението, че това може да е дело на самата милиция? За да намали напрежението сред чернокожите. Но е възможно да са се постарали с един куршум да ударят два заека. Представете си, че загиналите са знаели нещо нелицеприятно за свои колеги?… Хем са се избавили от опасни свидетели, хем недоволството сред афроамериканците спихва поне до следващото милиционерско зверство. Екстра работа! Не мислите ли?

 

Двамата офицери, които бяха улучени в главите, бяха преместени от техния нормален работен ритъм в Бруклин в район с висока степен на престъпност, заявиха властите.[35]

 

Първо командирован е в опасен участък. Нямаме никакъв хабер, дали милиционерите са били достатъчно подготвени? Имали ли са натрупан специфичен опит?

 

Второ, стрелба в главата? И то – от прозореца на автомобил в друг автомобил. На всичко отгоре – не от шофьорския прозорец до седалката на шофьора, а от този на пътника, от дясната врата?! Какъв поразително точен мерник! Олимпийските шампиони в съответната дисциплина могат да завиждат на убиеца“!

 

Известно е, че подобна стрелба е прекалено трудна за изпълнение. Нещо като висша класа в бранша. Изисква тренировки и е типична за организираната престъпност – както за мафиотите, така и стражарите. Обикновено я възлагат на изпедепсани професионалисти.

 

Не е известно, дали 28-годишният Исмаил Бринзли е притежавал толкова високи стрелкови умения? Едва ли. Ако все пак е така, къде ги е придобил? Защо ли не ми се вярва?…

 

Асамоубийствотому е нещо като шестица от тотото за следователите. Case closed! Случаят е приключен. Забравете.

 

Само че „самоубилият сеБринзли е само предполагаем – повтарям: набеден убиец. Възможно е смъртта му да е изчистила досиетата на ченгета, извършвали престъплениявзимане на подкупи, подхвърляне на веществени доказателства, прилагане на незаконно и прекомерно насилие, преследване на хора заради лична вражда

 

Самоубийството“ наистина е манна небесна за корумпираните от милиционерския участък. С уговорката – в случай, че тази версия отговаря на истината.

 

Не преувеличавам ли?

 

Преди 29 месеца, непосредствено след атентата срещу израелските комарджии край Бургас, заключих, че той е акция на Моссад.[36] Комунетата, ченгетата и особено московците не криеха мерака си да ме линучват. Сега си траят. Макар да се оказа, че съм бил прав.[37]

 

Реакцията ми се появи буквално часове след взрива. А след като се запозна с публикацията, мой близък се отби специално у дома. За да ме поздрави с думите: „Изтрил си срама от лицето ни!

 

Не допускам някой от хулителите ми – например агент „Ивайло“, да намери сили и да поднесе извиненията си към мен. Тези нищожества са лишени от достойнство. Нито изпитват нормални, естествени човешки чувства. Пък и не изпитвам ни най-малка необходимост от жест, който е толкова далече от техния мироглед.

 

Въпреки това се питам: Колко от вас се научиха да разсъждават? И ми се ще, да престанете да вярвате на комунисти и милиционери. В тях няма истина. Те не са човешки същества. Което означава, че са лишени от способността да мислят. Пък и не са свободни.

 

Прочее, очакваната етническа война в САЩ започна. Туксъщо. Не стискайте силно очите си, за да не бъдете изненадани.

 

В други европейски държави нейните първи признаци също са налице. Преди дни, крещейки „Аллаху акбар“ – „бог е велик“, мюсюлманин намушка с нож трима милиционери във френския град Тур. (Вижте илюстрацията.) Това беше необявена, но изпълнена присъда, пак по техния, по еврейския закон. Акт на отмъщение заради присъединяването на Франция към терористичните агресии срещу Либия, Мали, Сирия

 

Не, драги мои, нито сегашна Русия, нито Путин са в основата на това. Те са негов продукт. Както и местните ни комунистически изверги. Агресията срещу милиционерите е резултат от вопиющата несправедливост, която тоталитарният комунизъм, налаган със сила и зверства по цялото земно кълбо, предизвика. Повтарям: Докато има дори само един жив финансист и индустриалец от синагогата на сатанатакомунист от интернационалното левитско Братство, което налага Своя нов световен ред, войната ще се разгаря.

 

Кой ще печели от нея? Досетете се сами.

 

На всичко отгоре репресиите, милиционерщината, се предават и извън голямата империя на злото. Забележете как в Испаниядяснотоправителство, което би следвало да издига свободата на пиедестал, се мъчи да наложи закон, инкриминиращ протестите и демонстрациите. А как „хубаво трепят тамошните милиционери! Като колегите им вдемократично-комунистическиКитай.

 

Поради своя собствен опит иберийците сравняват днешните милиционерски изстъпления с франкизма. Аз, поради моя, с комунизма. Във всички случаи несвободата настъпва. За огромно мое съжаление – навсякъде. Допълнителна вода в антируската пропагандна мелница наливат известията за падането на цените на петрола. Даже се появиха прогнози за „разпад на руската икономика“.[38]

 

Отговарям им се със заглавието на един от Техните поети:

 

Не бойте се деца[39]

 

Да му мислят западняците. Ние, народите от Изтока, поробени от Техните слугикомунистическите изверги, сме свикнали на нямането. Руснацитесъвсем. Ето как „захранвашеидиотите, повярвали в комунистическата религия, въпросният поет, който бил на заплата от Москва и на щедри доларови дарениякражбиот американо-британците:

 

И аз, понеже нямам храна, понеже нямам с какво, ето на: ще ви нахраня със вера. – Ще дойдат години и ний ще ги стигнем водите ще впрегнем в бетонен ръкав. Не ще ги изпуснем, нали? Ще ги впримчиме здраво. Ще им кажем: „Така ще вървите!“ И те ще тръгнат така!

 

Ще имаме хлеб тогава. Ще имаме хлеб! И радост в очите ще имате, мънички мои. Имам ли аз, то значи да има за теб, имаш ли ти, то значи да има безброя.[40]

 

Е, „впрегнаха водите в бетонен ръкав“. „Казаха им: „Така ще вървите!“ Ама за зла участ, „те не тръгнаха така“. Ами постоянно заливат я село Бисер(че), Варна или Мизия; я Елхово, Съединение, Белоградчик, Грамада; я Бургас, Гълъбово, Смолян… „Впрегнатите води на още 78 язовира може също да не тръгнат така, както смятаха другарите.[41]

 

Комунистите ни яхат от есента на 1944 година. И се гаврят с нас. Обещанието: „Имам ли аз, то значи да има за теб“, се оказа обърнато наопаки. На повечето нашенци това им се нрави. Явно мазохизмът е най-разпространеното страдание по тези земи.

 

За да имат текомунистите, давали въпросните обещания, няма за нас некомунистите. Това е положението. Не тогава, когато е словоблудствал другарят, „а днеска оскъден е хлеба“![42]Та казвам аз, понеже няма олио и хлябът е от мъката по-чер, един е лозунга: Терора долу![43]

 

Никой не чува!

 

А помните ли, как завършва това лъжовно, гадно стихотворение? Учили сме го в училище. Някога. Не знам как е сега. Но то завършва с призива:

 

Съюз със СССР![44]

 

Братска прегръдка с масовите убийци на хора, даже на комунисти?!

 

Онези, които подеха и десетилетия наред зорлем ни натрапваха тозисветъллозунг, или техните наследници, сега зоват:

 

Съюз със САЩ!“ „Съюз с Брюксел!

 

Какво доживяхме! Да перифразираме бабаитската т. нар. патриотична песен:

 

Пустите московци, станаха вашингтонци! А комуниститеевро-атлантици?!

 

А народът? За него кукиш! Заслужен при това.

 

Наченах вече цитираното издание на телевизионното предаване „Диагноза“ от 26 март 2014 г. по следния начин:

 

 

 

 

 

Девет месеца по-късно наблюдаваме следния пейзаж. Смениха се две правителства, съставени все от комунисти, ченгета и нагаждачи – „протестиращизаради келепира във вид на държавни постове, следваща кариера и съпровождащите всичко това високи доходи. А водата и бедността продължиха своето настъпление.

 

Валежите не са ни виновни. Те са Божие благо. Малоумието и алчността на комунистите, които ръководят това омаломощено и свръх търпеливо население, доведе до бедствията, за които доста от вас винят природата?!

 

В Швейцария падат тройно повече дъждове. Има достатъчно язовири. Да сте чули за подобни трагедии? Или за дори едно алпийско селце, което да е наводен режим. Та живеем в ХХІ век все пак! Не го ли знаете?

 

А тук? Или така ви харесва

 

 

 

България и светът като територия на мизерията – духовна,

неизбежно водеща до материална

 

 

 

Какво виждаме. Ето, това:

 

Общо 21 на сто от българите живеят под прага на бедността, показват данни на националната статистика.

 

През 2013 г. линията на бедност общо за страната e 285,92 лв. средно месечно на лице от домакинство. В сравнение с предходната година размерът на линията на бедност се увеличава с 2,2 на сто, а относителният дял на бедното население намалява с 0,2 процентни пункта.[45]

 

Но това е долна лъжа, тиражирана в навечерието на Пришествие Христово! Бедните са най-малко два пъти повече. Как стана така, че преди година и девет месеца, когато Европейският съюз изнесе данни за мизерията у нас, те бяха 44 на сто. А днес броят на бедните хем се е увеличил, хем те са станалиповече от два пъти по-малко?! Или изобщо не мога да смятам, или някой лъже.

 

Колкото и да прилича на СССР, все ми се струва, че Евросъюзът изрича повече истини в сравнение с туземната ни алчно фашистка номенклатура.[46]

 

Я хванете някой от политбюровците – например Евгения Живкова, или Георги Атанасов, Атанас Семерджиев, Григор Стоичков, защо не Георги Йорданов, Карло Андреев Луканов, Таня Петрова Младенова,[47] Боряна Пенчова Кубадинска, Калин Милков Балев или Стоян Марков – „Стенмарк“, Любен Гоцев. Конфискувайте им всичко, което са заграбили през последните 70 години. Пък ги натикайте в панелката с централно отопление в ж.к. „Обеля“. За да се чувстват столичани“. И ги оставете да живеят с по 285,92 лева  месечно и нито стотинка повече!

 

Няма нужда от затвори, каторги, концлагери. Това им е достатъчно. Те и слугите им, които понастоящем се водят фасадни управници, ни докараха до следното:

 

България е най-бедната страна в Европейския съюз49 на сто от населението, 52 процента от децата и 61 на сто от пенсионерите са застрашени от бедност и социално изключване. Тези нива са два пъти над средноевропейските. Заедно с Италия, Испания, Гърция и Кипър България е и сред страните, в които младежката безработица надхвърля над 20 процента. В края на миналата година [2012-а] у нас е регистриран вторият най-голям спад на заетостта като цяло. В същото време сме на първо място по несъответствие между квалификацията и уменията на търсещите работа и нуждите на пазара на труда.

 

Негативната картина допълват и неблагоприятните демографски тенденции. Продължителността на живота на жените у нас е най-ниската в Евросъюза78 години при средни над 83. Мъжете живеят до 71 години, което е третата най-ниска продължителност на живота.[48]

 

Сега палачите на българите и техните наследници да се гаврят с нас, призовавайки ни към съюз с когото и да било, е кощунство! Обида, заслужаваща съд и принудителен труд. Нискочели съветски възпитаници, отърсили се от московщината си подобно на измокрени псета, сега ни дават акъл какво да правим прикапиталистическиусловия. На наспотомците на някога свободните българи, 78 процента от които били самоосигуряващи се. Сиреч – предприемачи, труженици, работещи за себе си и за своите семейства. А от там – и за обществото. Да – както в града, така и на село.

 

Това ни отнеха политбюровците, тези криминални престъпници, античовеци. А техните западни господари и ментори ни ругаят. Сякаш не те ни ги натрапиха!

 

Аман! Стига!

 

Русия и Путин са технина комунягите. Декомунизациятова е моят девиз!

 

Ето какво представлява днешната руска икономика. АцарПутин управлява ли нещо изобщо?

 

 

 

 

 

Нима допускате, че номенклатурчикът Валентин Катасонов изведнъж се е превърнал в супер храбрец, в някакъв съвременен богатир, в Иля Муромец? Такава е реалността в глобалната империя Корпоратокрация.

 

Руснаците хвърлят камъни по западняците и обратно. Пропаганда, братя и сестри. От най-чиста проба. Хората да му мислят. Но и да проявяват интерес.

 

Като не им харесва на „европейците“ и „американците“, да сърбат собствената си попара. В петък, 12 декември 2014 г. агенцията “Standard & Poor’sснижи кредитния рейтинг на Номенклатурна република България. Ала колцина разбраха, че споменатата и още една сходна фирма за финансови манипулации – “Fitch”, намалиха кредитния рейтинг на Франция отAA+наAA”.[49]

 

 

 

Докато умните се наумуват…

 

 

 

Преди четвърт век подобни новини предизвикваха хора и ръченици сред комунистическия измет. Днес дечицата на тези крадци и убийци са на Запад. Или са представители на тамошни компании на наша територия. Докато кадърните и образовани българчета от свестни семейства, научени на труд, се лутат и изнемогват.

 

Това заслужихме.

 

Да си кажа правичката: Изобщо не ме интересуват Русия, Украйна, Западна Европа, САЩ, Израел, КитайАз съм българин и ме боли за родината ми, която изчезва. Но що да сторя, след като населението, тозилош човешки материал“, което е смятано от своята пожарникар-премиерка за просто“, затова се разбира с нея – „простата“? Не и с мен.

 

А те – западняците?

 

Хайде да загърбим пропагандата и да заговорим с езика на фактите. Например – за бедните и гладуващите в Еврейските съветски американски щати, все още минаващи за САЩ. С най-пресни данни.

 

Живеем в най-богатата страна на света. А 14,5 на сто от домакинствата в САЩблизо 49 милиона американци, включително 15,9 милиона децасе борят, за да сложат храна на масата си.

 

В Съединените щати гладът не е причинен от недостиг на храна, а по-скоро от продължаващото настъпление на бедността.[50]

 

По официални данни в момента населението на САЩ е  възлиза на 319 435 700 души. Което ще рече, че около 15,36 на сто от американците гладуват. Също лъжа, която бързам да опровергая пак с данни от Техните медии. Толкова са бедстващите работещи американци![51]

 

Колкото и да търсите, не ще откриете данни за целия брой на бедните внай-богатата страна“ на земята. Записано е:

 

Насочващите числа за бедността не са данните, които Бюрото по преброяването използва, за да пресметне броя на бедните индивиди.[52]

 

По-рано тази година Бюрото по преброяването обяви, че броят на почти беднитее намалял, тъй като мнозина от тях са изпаднали в истинска бедност“![53] Нали схващате какво се опитват да ни кажат? Обедняването завладява все повече хора, особено сред цветнокожите.

 

През 2010 г. относителният дял на бедните и гладуващите сред подрастващите до 18-годишна възраст е бил средно 22 на сто. По етнически групи той е следният: сред белите, които не са т. нар. hispanicsиспаноговорящи, той е 12,4 процента; при чернокожите38,2 на сто; сред испаноговорящите35 процента и при азиатците13,6 на сто.[54]

 

По-нови данни? Няма.

 

Какво ще речете? Нататък следват бръщолевения за прословутите „програми за изхранване“ – купонната система. Все пак сме в ХХІ векПрез годината единствено тази медия хвърли светлина върху територията на глада и унижението, която увеличава размерите си внай-богатата страна“ на земята.

 

А истината е, че големите капитали изтекоха от САЩ. Липсват инвестиции. Все повече хора закъсват и вдигат ръце, в очакване държавата да ги храни. Това е „голямото правителство“ или реалният социализЪм. Онази welfare state, за която разкрих, че налудничавиятдесен“ сенатор, ционистът Джон Маккейн бленува.[55]

 

Изход няма. Поради отсъствието на капитали. Сиреч – на нови работни места. Както и заради рязко променящия се етно-културен състав на населението. Първите белези на предстоящата расова война са налице. През последните шест-седем месеца станахме свидетели на нейното зараждане.

 

А Русия и нефтът? Пръв преди години заговорих, че бившата ни метрополия не произвежда нищо. Тя автомобил и нокторез не успя да изработи, та нещо друго. Противно на твърденията от песньовките за „широка страна моя родная“, „я другой такой страны не знаю, где так низший человек“![56]

 

Как ви звучат призиви от сорта:

 

Ние, като нация, трябва да се обединим, за да се противопоставим на глада и бедността в Съединените щати.[57]

 

На мен – на до болка познатото: Другари, дайте да дадем!…

 

Докато умните се наумуват, „лудитесе налудуваха. Преместиха капиталите си в Азия. Напоследък инвестират и в Африка. Но не и в САЩ и Европа. За тях – кукиш. Както и за нас. Почакайте, ще се уверите, колко съм прав.

 

Всъщност кавичките по-горе издават, кои смятам за лудинас. Но щом ви харесва в условията на комунистическадемокрация“, по-рано назовавана „народна“, вдигам ръце – предавам се. Така е и несъмнено тъй ще бъде.

 

Най-ненормални са онези, които без да са част от проект, поради наивност и невежество, залагат на една или друга страна. Даже си въобразяват, че подкрепят кауза – някакво „ляво“ или „дясно“.

 

От години обяснявам, че подобно нещо съществува само в поразените от пропагандата умове на духовно низшите. Доживях преди няколко дни същото да твърди авторка от Албиона. В коментар за поведението на лейбъристкия лидер, наследствения еврейски марксист Ед Милибанд, неизвестната ми Ан Пъркинс е констатирала:

 

Днес за повечето гласоподаватели лявото и дясното са празни термини.[58]

 

Това – по повод на обвиненията от страна на нявгашния „десенпрофсъюзен лидер сър Джон Прескът към лейбъриста. Лордът нарекъл социалиста „Червеният Ед“.[59] То е все едно да наречете един от главните представители на туземния ни елитЕвгений Минчевпедераст“. Проявявайки известно чувство за хумор, ватманът и „лорд“ при това, посветен врицарствотов сиропиталище near Zlatitsa, би ви отговорил: „Сякаш не го знам!

 

На хората повече не им пука от подобни етикети“ – продължава лондонската авторка.[60]

 

Точно така. А би трябвало. Но светът е бизнес. А в него всички средства са допустими. А не би трябвало. Сега, след обвиненията към Кремъл, че използва природния газ като оръжие, Западът употребява петрола спрямо Русия по същия начин. Тази идея трябва да се е родила в някоя твърде куха кратуна. Или обратното – в нечия глава, способна да предвижда десетки ходове напред в световната геополитическа шахматна партия. Ако е второто, струва ми се, че изобретателят е просто един от онези, които подрежда фигурите върху дъската с 64 черно-бели квадратчета.

 

Какво имам предвид. Самата мисъл, че някой ще свали Владимир Путин посредством народно недоволство, е повече от налудничава. От 2006 до 2009 година британският журналист Ангъс Роксбъръ е бил съветник на руското правителство. Преди това завършилият руска и немска филология шотландец е служил в MI6 под прикритиетопреводач в московското издателствоПрогрес“. Познавах един такъв – също „преводач“.

 

Казваше се Майк Пауър и нашумя, когато трябваше. При онзи инцидент от ноември 1989 г., когато пред тогавашното кафенеКристал“, по-популярно като „Циците“, милицията (не) набидисидентстващитекомунисти и агенти на Държавна сигурност, сред които Соломон Паси и сестра, Деян Кюранов, Едвин С(л)угарев и прочие „знаменитости“.

 

Та тогава един старшина блъснал Майк, който изтървал фотоапарата си. Приборът паднал върху асфалта и се счупил. Седмици след инцидента западните радиостанции – тогава бях започнал да ги слушам понякога – не спираха да спрягат голямата трагедияс фотоапарата на Пауър. Невероятентерор“ от страна на Живковата милиция!

 

Да беше златна, фотокамерата нямаше да бъде толкова ценна. Изкараха я едва ли не фактор при смяната на режима. Не казвам „свалянето на Живков“. Тъй като вътрешнопартийният преврат замени диктатора с неколцина негови следовници и ученици.

 

По онова време бобитата в Лондон пердашеха десетократно по-здраво и тонаистина. А преди месеци едно от най-зловредните безпратийни ченгета – другарят Благовест Сендов, разкри, че „американците са организирали протеста предКристал“.[61]

 

И така, Ангъс Роксбъръ, който е автор на излязлата през перестроечната епоха книга за съветския печат, озаглавена „Правда“: Вътре в съветския медиен механизъм“,[62] се опитва да отвори очите на политиците, които изобщо няма да го чуят, за отношението им към Русия. Той казва:

 

Разбира се, можем да се държим за кобура и да настояваме, че санкциите имат ефект“. Но какво ще спечелим, ако единственият ефект е да унищожим руската икономика? Навярно надеждата е да дестабилизираме страната толкова силно, че Путин да бъде свален. (Откривам прекалено много schadenfreude[63] сред наблюдателите, които отчаяно се надяват, че разпадът на руската икономика ще доведе до падането на Путин.) Наливането на масло в огъня на кремълските войни, от чиято същност нямаме почти никаква представа, би било върхът на безразсъдството. Нямаме и най-малката идея какъв може да бъде резултатът – а той може да се окаже по-лош от настоящия.

 

Или, може би, надеждата е, че руският народ, натикан в бедността и отчаянието, ще въстане срещу Кремъл и ще постави там правителство по западен избор. Мечтайте си![64]

 

Ето размисли на човек, който все пак познава Системата. Онези глезльовци, които Братството е назначило за лидери на Запад, или изобщо не са в час, или имитират естествено поведение. Най-вероятно изпълняват роли.

 

За мен несъмнено от втория вид са всички, чиито конци биват дърпани и от Лубянка“. Например британският премиер Дейвид Камерън, германската канцлерка Ангела Меркел и Bundespräsident Йоахим Гаук, генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг с кагебистки псевдоним „Стеклов“, президентката на Литва Далия Грибаускайте, президентът на Чехия Милош Земан, министър-председателят на Словакия Роберт Фико, част от еврокомисарите начело с потомствената комунистическа лъжкиня Сталинка КристалинаГеоргиева, цялото местно ръководство от всички партии – компартийните активисти и агенти на болшевишките репресивни секретни служби РосенчоИрландската пастиркаПлевнелиев (из Неврокоп съм, дядо, ама вече му викаме Гоце Делчев), „жена ли е, мъж ли еЦецко Цачев или Цецка Цачева, и началничко-началничката й Бойка Борисова или Бойко Борисов, Меглена Пръмова, КрасимирИванКаракачанов, Валери Симеонов Балевски

 

Не бъде ли осъществена декомунизация, ако принадлежността към организираната престъпност не бъде инкриминирана, не само нищо няма да помръдне. Ще изтлеем, повярвайте.

 

 

 

Първо намерете необходимите ви факти,

след това можете да ги изкривите, както желаете[65]

 

 

 

Докато под благосклонния поглед на Ротшилдови американо-европейците си играят на стражари и апаши със своя доскорошен и бъдещ приятел Владимир Владимирович, саудитският крал Абдула си прави пишка – извинете за израза – с Еврейските съветски американски щати и с Еврейския съветски европейски съюз. По негова заръка цената на петрола взе да пада, превръщайки се в оръжие за масово поразяване на някои икономики. Да си въобразите, че то е насочено само към Москва, означава – даже решаването на кръстословици е тежко умствено занимание за вас.

 

Не толкова отдавна се позовах на Путин, който намекна, че САЩ също страдат от ниските цени на петрола. Защото разходите за добива на шистов нефт надхвърлят 80 долара за варел. А те, „милите“, „най-богатата страна“, не произвеждат почти нищо друго. Ако сложите знак за равенство между Еврейската съветска държава Русия и нейния еш в Северна Америка, няма да сгрешите. Даже бедността им вече е еднаква. Нещо повече – днешните САЩ все повече наподобяват Северна Корея. Носителят за петнадесети път на званиетоЧовекът на годинатав РусияВладимир Шеломовичотпуска повече свобода в сравнение със своя партньор Барак Хюсеинович.

 

Също така наскоро прогнозирах, че цената на нефта ще се свлече до 50 долара за варел или малко над тази граница. Помните ли?

 

Какво се оказва?

 

Сриването на цените на петрола с 40 на сто от юли насам, когато суровият Brent удари върха от 115 долара за варел, е почти добра новина за световната икономика. Обаче със сигурност е кризисен удар върху производителите на нефт. Цени на нефта под 70 долара за варел означават беда за американските и канадските предприятия, добиващи петрол от шистови и битумно-пясъчни източници. А също така и за страните-износителки на нефт като Венецуела, Нигерия, Мексико и Русия, които зависят от нарастващи приходи от продажбите на суровината, за да финансират своите правителствени разходи или да погасяват външните си дългове. От друга страна, за най-големите американски и европейски петролни компании въведените по-ниски цени на нефта са по-двусмислени, а могат да се окажат и положителни.

 

Фактически, акционерите на главните петролни корпорации Exxon, Chevron, Shell, BP и Total могат да бъдат сред най-големите печеливши от рязкото спадане на цените. Ако накарат управителите на техните корпорации да зарежат своите лоши навици, които са придобили през 40-годишния петролен бум. От времето, когато през януари 1974 г. ОПЕК за първи път се установи като ефикасен картел.

 

Ако понастоящем този период на картелни монополни цени приключва, както Саудитска Арабия упорито намекваше през последните няколко седмици, значи идва времето за ново фокусиране върху някои базисни принципи на икономиката на ресурсите, които управителите на големите петролни фирми пренебрегваха в продължение на десетилетия. И то за сметка на големи загуби за техните акционери.

 

Най-важният от тези принципи е „намаляване на възвръщаемостта“: Колкото повече нефт откриваха геолозите на корпорациите, на толкова по-ниска възвръщаемост можеха да се надяват акционерите им. Защото разработването на новите залежи неизменно биваше по-скъпо, отколкото на онези, намерени по-рано. Това се превърна почти в приемлива дефиниция.

 

През последните 40 години този бизнес-модел на източване на петролните компании, предаван по наследство, беше прикриван от факта, че цените на нефта нарастваха по-бързо, отколкото разходите за добив и производство. Но ето къде сега започва да хапе вторият икономически принцип.

 

Докато силата на монополите тотално господства на пазара, цените ще бъдат определяни от най-ниските разходи за производство на най-способния доставчик. Казано на обикновен език, от стойността на добива на един варел от петролни находища, които вече са били открити и разработени.

 

На един напълно конкурентен нефтен пазар невероятно грамадните парични суми, инвестирани за нови петролни находища, не ще могат да се възвърнат, докато не бъдат изчерпани до сухо запасите на онези с по-ниска цена на добива. Тогава експлоатацията на нефтени находища извън Близкия изток и Централна Азия, където петролът се изпомпва най-лесно, се обезсмисля.

 

Разбира се, това е прекалено елементаризиране на нещата. В реалния свят на геополитически конфликти, на транспортни и инфраструктурни  задръствания и безизходици, потребителите искат енергийна сигурност. И ще плащат по-високи цени за доставките от собствените им петролни полета или от онези, които са притежание на техни доверени съюзници. Независимо от това ще бъде валиден основният принцип: Огромните суми, изразходвани за откриване и добив на нови находища с производствени разходи много по-високи от тези на нефтените полета в Близкия изток, никога повече няма да бъдат върнати в практиката. Разбира се, в случай че петролният пазар стане поне отчасти конкурентен.[66]

 

Пазарна икономика ли е това? Капитализъм ли го наричате? Алчността е водила човечеството от самото му зараждане. Термините нямат никакво значение.

 

Обърнете внимание на следното: Шепа свръх грамадни корпорации са в състояние да поемат всякакви разходи, за да надделеят на световните пазари. Веднъж влезли във взаимоотношения с военните и с производителите на оръжия и бойна екипировка, те се превърнаха в онова, което в последната си президентска реч Дуайт Айзенхауер нарече „военно-промишлен комплекс“.

 

Частниохранителнифирми[67] водеха бойни действия, арестуваха и изтезаваха хора по време на Войната в Ирак. Сега стовариха цялата вина върху ЦРУ. Така скриват не само мерзавци като Джордж Буш, Дик Чейни или Доналд Ръмсфелд. Мутрите на техните господариистинските собственици на военно-промишления комплекс, остават все така невидими замеждународната общност“.

 

Когато някой опита да ги освети, планетарен хор започва да крещи срещу него арията на клеветата: „Конспиративни теории“!

 

Непрестанно ми се случва. От години нося този кръст и не се оплаквам. Преди три месеца ви предупредих – тук и от телевизионния екран – че започва нова, още по-страшна световна икономическа криза. Прогнозирах, че първите й симптоми ще бъдат усетени през декември. Следовниците на апостол Тома да проверят.

 

Цените на петрола не падат само, понеже на някого много му се иска да накажеВладимир Путин. Онези, които с парите си карат планетата да се върти, не са чак толкова смахнати. Притежават такива невъобразими средства за унищожение, че са в състояние да ликвидират всекиго. Буквално да изпарят руския президент, ако той е препятствието, което ги спъва.

 

Истината е, че промишленото производство се свива. И това е процес, който засяга всички. Може би с малки изключения – Индия, Мексико, някои африкански страни. Последните нямат съществено значение.

 

Но основните икономики закъсват. Което доведе до все по-намаляващото търсене на нефт. А от там – и на цените на суровината. Това влече след себе си още две последици.

 

Едната е финансованамаляване на приходите от акцизи и данък върху добавената стойност във всички държави, където те са въведени.

 

Втората е екологична. Докато цените на суровия петрол падаха, в Перу беше проведена поредната среща, посветена на проблема с т. нар. глобално затопляне (от 1 до 14 декември 2014 г.).[68] Тя беше организирана от ООН. За пореден път изтъпаниха най-отгоре въглеводородите като главен фактор за влошаването на земния климат.

 

Обаче по-ниските цени на горивата съвсем естествено водят до увеличеното им използване, особено в транспорта. Как се съчетава това с плямпанията в Лима?

 

Съществува още един проблем, който няма как да бъде забелязан от неспециалистите. Западните петролни компании си разпределят около 450 милиарда долара годишно. Ако картелното определяне на цените бъде премахнато и пазарът стане свободен, върне се към конкуренцията, тоест – към капитализма, тези огромни корпорации не ще бъдат в състояние да се съревновават със саудитскатаAramco” и дори с водещия се руски, а всъщност по-скоро на РотшилдоватаBP”, добивно-търговски гигантРоснефт“.

 

Една от несгодите, които Путин е принуден да понася, произтича от тази компания, както и отЮкос“. Поради претенциите в размер на 50 милиарда долара от страна на дребните акционери. Семейство Ротшилд не е свикнало да бъде притеснявано. Още по-малко – някой да му извива ръцете и да го принуждава да плаща.

 

Понастоящем “Exxon” и “BPинвестират милиарди долари за сондажи в арктическата ледена шапка. Търсят още находища в Мексиканския залив. През това време в Русия и особено в Саудитска Арабия даже не изпомпват нефта. Той си блика… Казват, че машините, използвани от саудитците, „са старомодни като климащи магарета“![69]

 

Близкият до британските Ротшилдови лондонски седмичник “The Economist” стигна до там, че с числа обоснова онова, което не забелязваме: започналата война между шейховете от петролните монархии в района на Персийския залив и босовете на компаниите, извличащи шистов нефт в САЩ.[70]

 

Няма да ви занимавам с подробностите. В края на краищата, не допускам това да е любимата ви тема. Но няма как да пропусна, че добре съм изучил нрава на този вид издания. Те са ловци на души, оръжия за манипулация и водене на тихи войни. Не в полза на човечеството. Даже – не на капитализма.

 

 

 

Психология на войната или психологична война

 

 

 

Връщам ви към епизод, разказан от покойния журналист и комунист Георги Тамбуев. Той се отнася до първите месеци след вътрешнопартийния преврат на 10 ноември 1989 г. Ето за какво иде реч:

 

На 11, 12 и 13 декември 1989 г. има пленум на ЦК на БКП.. В доклада на Петър Младенов са изброени имената на главните виновници за тежкото икономическо състояние на страната (Тодор Живков, Гриша Филипов, ОГНЯН ДОЙНОВ, Стоян Овчаров и Петко Данчев). Кореспондентката на в. „Файненшъл Таймс“ във Виена Джуди ДЕМПСИ,[71] командирована специално в София, изпраща дописката си за пленума и списъка на изброените грешници. Но в него, незнайно защо, е отпаднал Огнян Дойнов и неизвестно как е заменен сВасил Коларов,[72] въпреки че в нашия печат и в бюлетините на БТАвътрешен и външенсъбитията са отразени точно и такава замяна не е направена.

 

Едва по-сетне нещата като че ли се проясняват. В кабинета си в Народното събрание Андрей Луканов събира депутати икономисти и като пълководец им дава категорични указания (разбирай заповеди) кой какво да прави. Накрая се обръща към Георги Пирински:

 

А ти, Георги, се срещни с НАШАТА ДЖУДИ и й помогни да напише материала за Файненшъл Таймс“…

 

Това „НАШАТА ДЖУДИстъписва някои от присъстващите: то дава да се разбере как евентуално в предишната кореспонденция на Демпси е сменено името на Дойнов с името на Коларов. Васил Коларов вятър го вее, на 20 декември въпреки протестите на колектива е освободен от длъжността председател на БНБ и на мястото му е назначен човекът на ЛукановИван Драгневски. Явно е, че се жертва един, за да се спаси друг. В случая Огнян Дойнов с широките си връзки е необходим за тъмните афери и името му в чужбина (особено в един толкова авторитетен и меродавен вестник като „Файненшъл Таймс“) трябва да се запази чисто[73]

 

Ето как Братството изпълнява програмата си. Един от най-важните й елементи у нас беше създаването на нова капиталистическа класа.

 

Успяха. Сториха го. Халал да ни е класата, „елитът“, и неговите творци на Запад, и Изтокът

 

Който желае, да вярва. Никого не карам насила. На вас оставям да решите, как се връзват двамата американски икономисти, посветени от Братството  Ричард Ран и Роналд Ът, и еврейската журналистка от вестник „The Financial TimesДжуди Демпси, от една страна, снай-доверения оперативен работник на КГБ в България“, който се отчитал лично на шефа на службата Крючков, от друга?

 

Този агент беше Андрей ЛукановТой си беше изваял образа на кръстник на Мафията.[74]

 

Поради заслугите си в полза на интернационалния комунизъм от известно време comrade Демпси се издигна. Тя вече е чуждестранен старши сътрудник на Карнеги Европа“ и главен редактор на изданието “Strategic Europe” – „Стратегическа Европа“.

 

След като беше министър на външните работи, председател на Парламента и редови народен представител от БКП-БСП, днес Георги Пирински едемократичен евролявдепутат в Европейския парламент

 

Отклонението беше наложително за онези, които желаят да се отърват от внушаваните им догми и от илюзиите си, че от морална гледна точка светът е нещо по-различно от местната кочина.

 

Някои от неофициалните говорители на Джордж Сорос намекват, че е възможно цената на петрола да се срине до20 долара за варел. Обосновали са прогнозите си достатъчно мъгляво.[75] Изпитвам известни съмнения, макар да съм наясно – всичко е възможно.

 

Но дори изразителят на Соросовото мнение, което изобщо не е негово, а на Интернационала, да излезе прав, такава стойност на течното златоняма да издържи по-дълго от половин година. Така мисля.

 

Неприятното е, че дори това да стане, тук едва-едва ще усетим спада на цената на нефта в неговите продукти. В момента в САЩ бензинът е двойно по-евтин от същото гориво в Европа. Вие мислете защо.

 

И търпете

 

Мразете и обичайте Русия и руснаците, Америка и американците, Европа и европейците… А „нашата Джуди“? „НашитеЖивкови и останалите от Политбюро? „Нашитекомунета и ченгета от разни кръгове с имена на ресторанти и мирис на кръв? Ами „нашитемедийни агенти – „Димитър“, „Алберт“, „Ивайло“, „Талев“, „Академика“, „Владимир“ и т.н. – легион, защото са много?

 

Но ще я има ли България? И остатъчните българи как ще живеят?

 

Накрая ще дойдат китайците

 

Преди петилетка бившият ортак на Джордж Сорос, американският милиардер Джим Роджърс, посъветва младите англичани:

 

Преместете се в Китай; научете китайски.[76]

 

За разлика от туземното ни население, поляците масово ненавиждат руснаците. И с основание. Така както нямат никакви причини да ги харесват прибалтийските народи, българите от Крим, на които внушиха, че са… „татари“, чеченците, калмиките, карачайците и прочие древни племена, населявали нашите огромни държави в древността.

 

Ако познавахме истинската история, ние също едва ли бихме приемали русите тъй топло, както мнозинството го прави. Въпрос на пропаганда и на психологическа война. Още в средата на деветнадесетото столетие Георги Раковски предупреждавал за тази битка, която руската империя подела за завладяване на съзнанието на българите. Уви, кой да чете?…

 

Хората, народите, не бива да живеят единствено с миналото. То притежава странното на пръв поглед качество да бъде променливо“, както Джордж Оруел ни е отворил очите за методите на психологическите войни. Затова е добре, даже е задължително, да го познават. Надявам се, че помните мъдростта, формулирана от същия писател:

 

Който владее миналото, той владее и бъдещето. Който владее настоящето, владее миналото

 

Щом като партията можеше да се меси в миналото и да казва за едно или друго събитие, че то никога не се е случвалоне беше ли това много по-ужасяващо от обикновените изтезания или смъртта?[77]

 

Ерик Артър Блеър определя тази технология за владеене на масовото съзнание като „контрол над действителността“.[78] Това господство над умовете на стотици милиони съществува, независимо дали ви харесва или не.

 

И все пак миналото, въпреки че по своята същност е променяемо, никога не е било променяно. Това, което е вярно сега, е вярно от вечни времена за вечни времена.[79]

 

Като човек, самообучил се в собствен университет по лично подбрана програма, чието следване продължава, съм наясно: Путин е некомпетентен в сферата на икономиката. Доста далеч е от реалността. Не познава инструментите, с които държавата може успешно да влияе на стопанската дейност, без да превръща цялата система на производство и разпределение на благата в социализъм.

 

Но какви са останалите? Прочетох с искрено умилениевиденията“, а не вижданията на другаря Доналд ТускБожемпрезидент на Европейския съвет. С други думи – на Европейския съюз. Каква интелектуална нищета!

 

Прав беше Найджъл Фаридж, когато се гавреше с досегашния глава на необявената федерална държава Еврейски съветски европейски щати, белгийския мушморок Херман Ван Ромпой. Нека припомня:

 

 

 

 

 

Същият е другарят Доналд Тускрожба на дърводелец и медицинска сестра от Гданск. Типичен пример на постигната „американска мечта“. Което означава, жабата да не си знае гьола. Твар, принадлежаща към малцинство, което в интервю за израелския всекидневник “Haaretzсам приравнява на… „еврейско“. Като угоднически допълва, че „Няма полска култура без еврейска култура“![80] Нещо твърде унизително и обидно за поляците, които не пропускат случай, за да се изпъчат със своето високо национално самочувствие.

 

Но при нас е многократно по-зле. Дълбаем и под това дъно.

 

 

 

За местните мащаби на падението и покварата …

 

 

 

Въпросните хрантутници на Интернационала не изпитват необходимост от усъвършенстване. Те са роботи, действащи по зададена програма. Господарите им са курдисали механизма на всеки от тях и те си карат на принципа „едно си баба знае, едно си баба бае“…

 

Не чухте ли нечленоразделното самохвалство на болшевишкото добиче от Банкя, което в Брюксел заявило:

 

Само за 10 дни работа на кабинета можем да кажем, че само днес близо 4 млрд. лв. отиват за инфраструктурата на България“![81]

 

Простете, но не се ли срамувате, че тази долнопробна главаначка с вид на пехливанка, изхвърлена от мазни борби, представлява българите? Значи и нас! Пак се започна с познатото: „Аз!“ „Аз!“ „Аз!“ „Аз дадох пари за“?! Навярно просто ги е извадила от дамската си чантичка?

 

 

 

 

 

Не искам нито да ги напердашимНито менЕ да ме напердашат, не давам също.

 

Така твърди, ме-кайки. Но далиса я драли“, както навремето постъпваха с правешкия каскет?

 

Колегите във Брюксел го разбраха това. Когато видяха всичко и казаха: „Бързо ти си свърши твойта работа. А пък ако искат да го строят, добре дошли са.

 

Ето кои са преките началници на тукашната правителствена ръководителка – „колегите от Брюксел“!

 

Как така Евросъюзът уж не позволи изграждането на проекта за газопровод, наречен „Южен поток“. А сега заявява „добре дошли са“?! Доколкото мога да разбера неясното мучене на банкянката, става дума за руснаците. С които същият Еврейски съветски европейски съюз отдавна реализира подобен проект, чието условно название е „Северен поток“. А един от скъпо платените му управители е другарят Герхард Шрьодер – бивш „демократиченканцлер на ФРГ.

 

Да не говорим, че няма как да има „българска газ“. Думата „газе от мъжки род! Възможно е да бъде намерен български газ. Това се учи в отделенията. Но явно не и в симеоновската Магнаурска школа“…

 

Съветските газови коридорируските, пътуват през Азербайджан

 

Ако „Южен потокдойде на границата…

 

Дали Б.Б. няма да строи министрите СИ и девойки в народни носии, за да посрещнат южния поток“? А накрая може би ще напъха залче в устата на някое нищо неподозиращо момиче!…

 

Даже Тато не си е позволявал да съветва какво да правят компании от тогавашните му „врагове“. Нищо, че американците и западноевропейците се оказаха негови тайни приятели. Бойка от село Банкя дава акъл на РотшилдовияГазпром“. Уверен съм, че „светотобанкерско семейство изобщо не е чувало за съществуването на подобно нищожно, което мърси земята. На това му казват „някой да надмине учителя си“. Бойка Борисова си въобразява, че е изпреварила своя единствен и любим ментор, другаря Тодор Живков. Многократно го е обявявала за свой „професор“ и „наставник“. Предлагам пример от интервю на Живковия зет – „Батето“:

 

„– Бойко обаче каза, че докато е пазел Тодор Живков, са разговаряли, и той е научил много неща от него

 

И какво е научил Бойко от Тодор Живков?! – Нищо! Какво може да научи от разговорите с Тодор Живков? Има книги, да вземе да прочетеполитикономия, марксизъм-ленинизъм, кейсиянство,[82] има какво да прочете Бойко. Една книга се чете много бързо и може дори да си подчертава.“[83]

 

От името на нашенци другарката Б.Б. даже се натиска, без никой да иска това от нея или поне да я пита, „да платимЕ газа от името на цяла Европа“?! А какви думички е научила! „Уест“! „Инфриджмънт-процедура“! „Хъбче![84]

 

Вие да видите! Навярно й звучи така, както „полупроводници“ и „мултиплициране“ на Тато. Или „ф-ф-ф-фатално“ на техния далеч по-симпатичен литературен предтеча Бай Ганю.

 

Инж. д-р Б.Б., получила своето „висше техническо образование“ в „световноизвестния университетHigh Militia School near Simeonovo village not far from Sofia,[85] смята мисловна, имагинерна конструкция, каквато е един газов коридор, за транспортно средство, което се придвижва?!

 

А това с Джим Кери е истинска класика! Освен всичко останало, актьорът се оказаевропеец?! „Огромна подкрепа от Европа, огромна! Завчера Джим Кери се обади“ Изумително!

 

Джим Кери е комик, роден в градчето Нюмаркет, провинция Онтарио, Канада! И едва през 2004 година стана гражданин на САЩ.

 

Това представлява вашият милиционер-комунистически елит. ГЕРБ е еманацията на онази обществена помия, която Интернационалът изля върху българите. Това разклонение на БКП е нейният каймак!

 

Спомнете си как по време на първото си официално домакинство като държавен глава, приемайки тогавашния чешки президент Вацлав Клаус, интелектуалният куриоз Росен Плевнелиев поздрави госта си по следния начин:

 

Уважаеми господин президент, уважаеми дами и господа от Полша

 

Дами и господа от Чехословакия…, от Чехия. Извинявайте, извинявайте, още веднъж извинявайте.[86]

 

Ами друг от герберските феномени, говорещата сякаш изпълнява рефрен от ранна песен на Бийтълс[87] Румяна Желева? Тази особеност на туземната форма на Homo communisticus беше министърка на външните работи и едва не стана еврокомисарка! Озъбената другарка с вид на лош модел на куклата Барби, изработен ръчно в някой от колхозите на цар Киро, смяташе, че Грузия и Египет са страни отБлизкия изток![88]

 

Все едно Митата Пенев да се натиска да оглави дипломацията на Номенклатурна република България. Треньорът нарече цар Борис Трети Борис Три“! Също така разказа, как егледал отбора на Нигерия 22 пъти, включително на азиатското първенство в Кайро и Мароко“! Мировянска му работа.

 

Ето я „ерудицията“ на „елитните нашенцис претенции, назначавани на висши ръководни длъжности. Не толкова чичовци, колкото чичовите, ако разбирате, какво искам да кажа.

 

Вие сте прости. И аз съм проста. Затова се разбираме.[89]

 

Такава е философията на ръководните кадри, които ви водят към ръба на скалата, надвиснала над морето. За да паднете и да се удавите. Мазохисти ли сте?

 

Схващате ли от какъв зор почти не излизам от къщи и избягвам да се виждам с обитателите на тази територия? Прав е бил Диоген, когато с фенер е търсел човека

 

 

 

Jedem das Seine[90]

 

 

 

На старини един от най-ранните агенти на Ротшилдови и на интернационалните банкери отвъд Океана, Аликзандър Хамилтън, който бил сред основателите на САЩ и пръв министър на финансите, прозрял:

 

Нацията, която е в състояние да предпочете падението пред опасността, е готова да има господар и го заслужава.[91]

 

Ние не сме нация. Даже нямаме държава. Стадо сме и заслужаваме овните си, които изуват гащите си и обръщат своите задници пред всеки малко по-силен външен чорбаджия.

 

Добре, че не всички, занимаващи се с международни отношения по света, са титани на невежеството от калибъра на нашенските първенци. Другарката Румяна, която няма елементарно понятие от география, чак тогава узна, че Грузия е в Кавказ, а Египетв Северна Африка! Но това не й пречи да е част от алчно червената мафиотска банда ТИМ, съпруга на „банкер“ от същата фашизирана групировка, сама радваща се на обилни доходи!

 

Къде сте вие? А децата ви?

 

Това е просто споменаване на само два гафа, направено мимоходом, така да се каже. Всяко отваряне на устата на представител на комунистическата върхушка е издънка. Опущение, което демонстрира тоталната изостаналост, неграмотност, ограниченост и дори дивотия на комунягите и на техните наследници.

 

Кой ни е виновен, задето търпим нищожествата? Не те, ние сме гламавите. Тъй като сме им предоставили зелника… Те просто плюскат. Както са научени вкъщиот родители, членували в партията-квачка, или продали душите си на нейната сатанинска синагогаДържавна сигурност. Такива чеда е излюпвала, ражда и сега БКПмайка разбойническа.

 

Какво да ви измъчвам повече? Себе си тормозя с тези милиционер-комунистически нули. И преди всичко – с Б.Б.

 

Изумително примитивна твар! Каква простачка! Истински Еверест на агресивната тъпота, необразоваността, липсата на елементарно възпитание и обноски, на грубата недодяланостфизическа и интелектуална.

 

Не, не желая да имам нищо общо със същества, които са в състояние да приемат тази представителка на еукариотитенизшите организми.

 

Колкото е огромно туловището на пожарникар-премиерката, стократно по-голям е нейният комплекс за малоценност, зароден още от ранното й детство с „гуменетките“ и „филията, намазана с мас“ по прашните улички на село БанкяЗатвърден от обслужването на двамина негодници, чието его надвишава дори нейнотоТато и Симо.

 

Б.Б. е осъзнала, колко по-изостанала е в сравнение снай-издавания автор у нас“ – правешкия каскет. И с Мадридски, който, въпреки че не е успял да завърши дори американска сержантска школа, все пак свободно приказва на три-четири езика. Бойка, с нейния самотен Винету, изостава далеч назад. И компенсира по каруцарския Ганювски начин: „Аз!“ „Аз!“ „Аз!

 

За срам на всички т. нар. европейци, доскоро ни водеше „гигантскатафигура на президента Херман Ван Ромпой. Сега – на президента Доналд Туск. А тук, у нас, имаме ненагледно животно с объркана сексуалност, което само някой с богата фантазия може да приеме за човек. Наричат го Бойка Борисова! Дивна твар! La huitième merveille du monde, the Еighth world wonder, Восьмое чудо света!

 

Ър-р-р към обора!

 

Евала! Машалла! Ашколсун!

 

Но да се върна към „видениятана европрезидента, другаря Доналд Туск. Той декларативно заявил, че „Европейският съюз трябва да изясни стратегия за Русия, която да изтрае много години“. Според „новия лидер на блока, миналите санкции са строшили руската икономика“.[92]

 

Разбира се, ако е държава, Еврейският съветски европейски съюз следва да има дългосрочна стратегия не само за своите взаимоотношения с Русия, но и с останалите региони на планетата. Но преди всичко – за самата себе си. Да е наясно с целите, които преследва. Та да е в състояние, да изгражда последователна политика в тяхното постигане, стъпила тъкмо върху подобни стратегически задачи.

 

Във всеки случай, засега ЕСЕС се държи по-скоро като разпадаща се общност. Унгария почти напълно е загърбила Брюксел. Нейният премиер Виктор Орбан по-скоро гледа националните интереси, нежели европейските. Повечето унгарци все още му вярват. Не обръщайте внимание на демонстрациите от по хиляда човека, които медиите, притежавани от корпорациите, ви показват. Пропаганда – нищо повече. Получавам сведения от самата Будапеща. Наясно съм с действителната ситуация.

 

Чешкият президент Милош Земан също се държи по-национално, отколкото „европейски“. Той, комунистътотстоява родното, за разлика от своята по-високопоставена в болшевишката йерархия литовска колежка Далия Грибускайте – членувала в самия ЦК на Литовската КПСС! Била е на крачка от светая светих на най-голямата компартия – Политбюро на ЦК на КПСС

 

По същото време, когато Доналд Туск държеше речта си пред интернационалните еврокомунисти, събрани на среща на висшите мерзавци в белгийската столица, френският президент Франсоа Оланд се чудеше как да се измъкне от финансово-съдебната хватка на руската мечка за неосъщественото предаване на два кораба-хеликоптероносачи. И смирено призова за облекчаване на санкциите спрямо Москва.[93]

 

Сиромах, бяха пропуснали да го илюминиратосветлят, че под зоркия надзор на агентите на КГБ Камерън и Меркел Евросъюзът ще наложи още санкции на Кремъл. Този път – конкретно спрямо Крим.

 

Затова ме досмеша от предложението на полското ченгепо желание на Братствотонастоящобаятеленлидер наобединенитеевропейски народи! Горкият, допускам, че наистина не е в течение на цялостния план. Кой е той? Пролетарче от работническия Гданск!

 

Горе-долу толкова жалко прозвучаха и заканите на неговия настоящ „враг“ и бъдещ приятел Владимир Путин, че руската икономика ще се оправи в рамките на най-много две години. Ако бъда откровен до край – как да оправяте нещо, което не съществува, няма го? То е все едно да уважавате достойнството на проститутка или на комунистна Б.Б., например?! Откачена работа!

 

Посланието на кремълския цар беше насочено към всички. На първо място към руснаците. Бедните, най-вече те изпитват тегобите на гърбовете си. Ала също така и към европейците. Тъй като досега Евросъюзът беше основният търговски партньор на Съветска Русия. Питайте как се чувстват земеделските производители в Италия, Полша, Унгария, Франция, Холандия – традиционни износители на продукция за не дотам претенциозния руски пазар.

 

Но също така, дали турските, израелските, сръбските и македонските, които на часа се възползваха от брюкселските санкцииса достатъчно доволни от тази мъдраевропейскасъюзническаполитика.

 

Тътенът на недоволството от санкциите срещу Русия, идващ от деловите среди, от предприемачите, особено в т. нар. реална икономикаръководителите на производствените предприятия – в Германия, Полша и Франция, се долавя все по-осезателно. Звукът взе да се чува още през пролетта и още по-силно през лятото.[94] Обаче овластените полит-тъпанари досега се правят, че не го усещат. И ще си платят.

 

Дали това беше причината за жалкия опит за промъркване от страна на най-високопоставени западни държавници и членове на правителства?

 

Часове след пресконференцията на Путин президентът на Франция Франсоа Оланд заяви, че май е време за Западада види, как ние можем да доведем до намаляване на санкциите от наша страна.“ Отделно, външните министри на Германия и Дания предупредиха, че санкците могатда дестабилизиратРусия.[95]

 

Със смях или плач – как да реагира човек? Досега „наказваха“ „матушката“. Занапред ще яспасяват, може би?

 

 

 

Omnis habet suum verum[96]

 

 

 

Нещата изпаднаха до там, че преди дни Кристъфър Буукър, един от най-дългогодишните консервативни коментатори на лондонския “The Daily Telegraph”, открито обяви:

 

Европейският съюз провокира украинската бъркотия, а не Владимир Путин![97]

 

И продължи с тъжните си разяснения, отнасящи се до западната пропагандна машина:

 

Със сигурност една от учудващите и най-плашещите истории на годината беше нелепото и умишлено изопачено представяне на Запад на причините за трагичните бъркотии, развихрили се в Русия и Украйна.

 

Всичко беше изобразявано изцяло като вина на руския диктатор Владимир Путин. Сравняван от Хилари Клинтън и уелския принц с Хитлер, заради неговото „анексиранена Крим, и за подбуждането на въоръжено въстание в Източна Украйна. Същевременно почти напълно беше замъглена ключовата роля, изиграна в разпалването на кризата от безпощадните подбудителства от страна на Евросъюза, да отнеме люлката на руската идентичност в името на своята собствена империя.

 

Беше напълно предсказуемо, че Русия и етническите руснаци в Източна Украйна, ще отговорят, както и направиха. Обаче съвсем същото беше и желанието на преобладаващото мнозинство от жителите на Крим82 на сто от които са руско говорящиза връщането им обратно в страната, част от която са били в продължение на повече от два века. Вземете под внимание реакцията на Русия пред перспективата тамошните пристанища в топли води да бъдат завзети от НАТО.

 

Истинското значение на тази нечестива бъркотия е, че тя отбеляза момента, когато безпощадният експанзионизъм на Европейския съюз, чиято основна задача е да изкорени национализма, най-накрая опря до непреклонното усещане за национална принадлежност, персонифицирано, независимо от всичките му грешки, от президента Путин.

 

Сега той и обкръжението му може да заплащат ужасна цена. Но нямаше никакъв начин, закачайки руската мечка така, с подобни глупави самохвалства, като декларацията на Дейвид Камерън, че иска да видиЕвропа, простираща се от Атлантика до Урал“, да не предизвикат нейната ответна реакция. Като цяло, в края на краищата, безразсъдният напън на Евросъюза да прилапа Украйна, ще бъде разглеждан като акт на фатална самоизмама, каквато всъщност се оказа въвеждането на еврото.[98]

 

Точно така. Три грамадни геополитически проекта вече са поели надолу към тяхното приключванеСАЩ, Европейският съюз и Израел. Техният разпад ще отнеме време. Но е неизбежен. Вече личи даже с невъоръжено око.

 

На финала авторът припомня, че все пак Западна Европа получава повече от 30 на сто от необходимия й природен газ от Русия. Към това съм длъжен да добавя: Ами разбира се, че всичко това не е истина. Иначе зъзнещите западняци отдавна да са стисналиумницитеМеркел, Камерън, Оланд и останалите за гушите… Ама не! Синьото гориво все така спокойно си тече от руската граница през Украйна до Западна Европа.

 

Срещу кого са насочени санкциите?

 

Освен това съм длъжен да кажа. Буукър е потомствен богаташ. Родителите му са основали първата английска верига от частни дамски училища. Журналистиката му е като хоби. Той е доказанодесенв онзи традиционен и отдавна погубен смисъл на това политическо понятие. Аз също се смятам за такъв. От тази позиция трябва да разочаровам тъпоумниците с болшевишки корени:

 

Другари, нито Кристъфър Буукър, нито моя милост, браним Владимир Путин. Ако зависеше от нас, него нямаше изобщо да го има на политическата сцена. Вие, болшевиките, се родеете с такива като Владимирович-Шеломович.

 

Редя тези мисли с ясното съзнание, че нищо от тях няма да достигне до чутурите на комунетата, към които са насочени. По-скоро постъпвам така заради себе си. И за да припомня, че не толкова отдавна, преди 15 месеца, пред казахстански студенти, вербуваният от съветското КГБ сегашен десен британски премиер Дейвид Камерън беше провъзгласил:

 

Нашата представа за Евросъюза е, че той би трябвало да бъде по-широка организация за сътрудничество, която резултатно да се простира, както е било, от Атлантика до Урал. Ние имаме широка представа за Европа и винаги сме насърчавали други страни да се присъединят към нас.[99]

 

Половин година след тази изява, когато беше наясно, че ще трябва да налага санкции на Москва, заплаши Брюксел с напускане на страната си от същия Европейски съюз. А вие не забравяйте, че първият изразител на представатазанашия общоевропейски дом от Атлантика до Урале генералният секретар на ЦК на КПСС, другарят Михаил Горбачов. Тя му е била написана, от когото и където трябва. За да се фука с нея.

 

Гледайте поне видеозаписите с участието на Владимир Буковски. Едва ли степо-големи антикомунистиот негос дванадесетте му години в затворите и психиатриите на СССР. Да, там, в онзи Съветски съюз, в който товарищ Миша Сергеевич е градил номенклатурна кариера. Но също така е бил забелязан и харесан от англичани и американци.

 

Не нам, дорогие товарищи! Повтарям: Путин е вашна московците, на комунягите и ченгетата и на техните наследници! Вие и вашите предшественици винаги сте били ратаи на чужди интереси. Служили сте и все така робувате като пета колона на Интернационала. Неизменно сте се продавали за пари турски лири, екатерининки, наполеони, рубли, долари, шекели, евроУтреза юани!

 

Господарите на Доналд Туск и компания отлично знаят какво вършат. Те разбират, че без да хвърлят несметни средства, няма да накарат дори члена на КПСС и на ЦК на Всесъюзния Ленински комсомол Гари Кимович Вайнштейн, внук на Моисей Рубинович Вайнштейн, известен като Гари Каспаров, да излезе на улицата и да протестира срещу Путин. Камо ли някакъв „руски народ“. Това, както се убедихте, даже лондонските журналисти, които са с акъла си, не допускат като вариант.

 

Тогава?

 

Ще повикат, ще повикат, пък ще се уморят и ще се разотидат. Това е най-лесната прогноза. Колко пъти сме го наблюдавали? Все едно и също.

 

Пак казвам: Редовият руснак е толкова смазан, така привикнал към всякакъв вид нищета, че едва ли нещо го впечатлява. Станал е безчувствен не само към обществените проблеми, а и към собствената си участ. Нима не сме свидетели на същото у нас? Наводненията го доказаха. Нагледахме се на сцени на недоубити и плачещи нашенци. Повечето белким мъже, но ревящи като бабички. И с ръце, отпуснати в знак на безсилие.

 

Ще припомня урока, който синът на първия тукашен банкерГеорги Губиделников, дал на завърналия се от Швейцария у нас Стефан Бочев. Дипломатът си дошъл без никаква специална необходимост. Искалда помага за спасяването на демокрацията“. „Куция“, както наричали „най-възрастния от синовете на Стария, обосновал обяснението си със здравата практическа логика. Ето разказът на Бочев:

 

Всеки режим, и най-калпавият – беше тезата на моя събеседник – ако му се остави малко по-продължителен период на мир, почва да укрепва, да дава, прочее, резултати. България сега, в края на 1945 г., е с една в голяма степен разбита икономика, вътре в страната цари несигурност, безнадеждност, новата власт не разбира нищо от стопанство. Това е днес, в края на 1945 г., положението. Обаче като минат една-две години в мир, страната неизбежно ще почне да се стабилизира, режимът ще се установи много по-здраво, стопанството ще почнеда дава плодове“. Следователно: ако западните сили действително имат намерение да се справят с този режим, те ще трябва до една-две години да сторят това. Минат ли две години, режимът ще се закрепи, ще почне да става ефикасен. И тогава народът, който засега е против него, ще почне да става безразличен, па може да захване и да се приобщава.[100]

 

Схванахте ли защо припомних това? Вот вам „двете години“, за които говори Путин. „СтарияГубиделников бил руски възпитаник. Най-вероятно в „матушката“ е бил илюминиранбил е посветен в масонството.

 

Когато през деветдесетте години на ХІХ век се запретнал да създава първата частна банкаБългарска търговска, негови съдружници станали… френските Ротшилдови. Онези, които отговаряли за тази територия. Чийто представител – барон Едмонна 3 март 1878 г. строго наблюдавал как подписват т. нар. Сан-Стефански мирен договор.

 

От Русия Западът беше създал болшевишка Хазария. Нас беше продал още през декември 1944 г. Известно е, пък и преди няколко месеца припомних: През октомври 1944 г. на среща в Москва британският премиер Уинстън Чърчил слага на масата офертата за възприемане на принципа засвобода при налагането на влияние върхуИзточна ЕвропаТойпредлага 90 на сто съветско влияние в Румъния, 90 процента британско влияние в Гърция, 75 на сто съветско влияние в България и разделяне [на влиянието] в Югославия и Унгария в пропорция 50 на 50. Макар да изглежда цинично, това беше мълчаливо признание на стратегическите и военните факти.[101]

 

Тогава България приключи своето съществуване като независима държава, пък и като държава въобще. Утрепаха я барабар с чудесния, трудолюбив и сърдечен български народ. С национализацията другарите лишиха най-свободната прослойка от пространната средна класаселяните, от средства за производство и препитание.

 

Преди това бяха бастисали руския народ – огромно стадо, свикнало да бъде водено, хокано, даже бито с нагайка. Дойде ред за постепенното приключване и на европейските народи.

 

С всичко се свиква. Така е устроен човекът. Защо? Не ми е дадено да знам. Сигурен съм, че Западът не ще посегне на Русия с оръжия. Още повече, че имитацията на главнокомандващ на неговата обединена армияНАТО, е… „Светлов“, както знаете. Което означава, че ще измине толкова време, колкото е необходимо, за появата на нещо като руска икономика на хоризонта. Ако се наложи, Путин още няколко пъти ще спряга прословутите две години“.

 

Хората забравят. Факт!

 

 

 

Светът като обща клоака, но не и за елита

 

 

 

Какво става със Запада? С Европейския съюз, със САЩ? Ами с Китай?

 

С тях се случва онова, което със Съветския съюз по-рано. Това изобщо не означава, че СССР и неговата робска, гробарска система, не можеха да съществуват досега. И все така да пищим под ударите на милиционерския камшик.

 

Затова е добре да не забравяме миналото. И да помним, че е възможно то да бъде повторено. Във вид на фарс или не, все ще бъде страшно, нали?

 

Роденият в Ню Йорк Джералд Селенте, който се слави като един от най-успешните икономически и политически прогностици, е познат единствено на някои от вас, на редовните посетители на тази медия. От години той говори за „мафията на белите якички“. Понякога я нарича „харвардска мафия“.

 

Селенте е консерватор, който държи на това, че САЩ са били страната на възможностите за всеки. Но от няколко десетилетия гражданските свободи, а с тях и равните шансове за успех на всички, са били ограбени. Ето какво заяви той две седмици преди Коледа на 2014 година за зрителите на телевизия “Info Wars” на тексаския ционист Алекс Джоунс, женен за еврейка от Полша. Нейните предавания се разпространяват само в интернет. Важното е да умеем да отсяваме зърното от плявата, нали?

 

Селенте тръгва от еврейчето Марк Зъкърбърг. Съвършен сбърканяк, на когото Братството довери т. нар. социална мрежа Facebook. Тя е разработена в американските университети като компютърна програма за проследяване и споделяне. Първоначално е била използвана от Моссад и ЦРУ. Сега – отново от тях, но и от всички останали ченгесарски работилници за отнемане на свободите ни.

 

Селенте споменава също „Нечистоплътния Груубър“. Иде реч за непознатия у нас 49-годишен еврейски преподавател по икономика в Масачузетския технологичен институт Джонатан Холмс Грубър, който е бил директор на Програмата за здравеопазване в Националното бюро за икономически изследвания. Смятан е за скрития „мозък“ на т. нар. Obamacare – толкова оспорвана здравна програма, въведена от настоящия президент.

 

Двамата с другаря Барак се скарват. А само преди месец лично Хюсеинович нарече Груубър лъжец“! И отвърна на обвиненията на бившия си любимец с оправданието, че той “didnt purposefully jew the people” – „не е мамил целенасочено хората“.[102] В случая най-любопитен е глаголътjew” – „мамя“, „лъжа“, „измамвам“, който като съществително означава „евреин“!…

 

Както казва Джералд Селенте, иде реч за „психопати“ и „социопати“. Все такива ни водят нагоре по пътя, който води към небитието.

 

Уверете се сами.

 

 

 

 

 

Категорично отхвърлям дори само намеците за някаквасветовна война“. Поне от онзи остарял вид, който Джералд Селенте има предвид. А останалото?

 

Ами къде другаде, освен в Диагноза“, сте срещали не само сведения и анализи, но и видео доказателства за спукания балон в грандоманското строителство в Китай? Колко пъти изтъквах, че съвременните империи приключват все по-бързо? Кой друг ви показа интервю с Ротшилд и то дадено от неговия кабинет в Пекин?

 

Обаче световната революция продължава. Само след четвърт век се очаква Индия да изпревари Китай във всичко. Едва ли ще съм жив. Но съм готов да се обзаложа: Тогава Европейският съюз в този си вид и САЩ, съставени от 50 държави, един федерален окръг и друг присъединен без официално признание щатПуерто Рико, няма да ги има върху политическата карта на планетата.

 

Кое не е вярно? Досега Китай е изкупил около една пета от икономиката на Великобритания, четвърт от тази на Франция, Испания, пазарува на едро предприятия в Италия, в ПортугалияВзе под аренда 5 на сто от най-плодородната територия на Украйна! Поне половина Холивуд и от звукозаписната индустрия на бившите САЩ е в ръцете на пекинската болшевишка номенклатура. “Red China”, както доскоро с доза презрение се отнасяха към наследниците на Chairman Mao в еврейско-американските медии, посяга и на самите тях!

 

Сърбия се надява през 2020 година да влезе в Евросъюза. Дали той ще съществува тогава, е друг въпрос. Този, който повдигам, е принципен. Иде реч за нейния също така безнравствен подход, какъвто е и на Запада.

 

Преди дни правителствените ръководители на Сърбия и Китай прерязаха лентата на най-новия мост над Река Дунав в Белград. Елегантно съвременно пътно съоръжение с общо шест ленти за автомобилно движение и тротоари. Построен е изцяло от китайска фирма.

 

Тукашният т. нар. Дунав мост 2, свързващ Видин с румънския Калафат, освен че бе граден близо десетилетие от треторазредни испански компании, година след пускането му в експлоатация плаче за ремонт. Паметник на болшевишката политика в стил Станишко, Б.Б. и останалите недоразумения от наследството на БКП.

 

В Белград посрещнаха Путин като най-близък съюзник. Даже беше почетен гост на военен парад! Комшиите си гледат интереса. Винаги са го правили, даже при Тито.

 

И там управляват комунисти. Но – повтарям – стараят се да управляват, а не да ръководят. Без да изуват гащи като тукашните нищожества. Простете, но Йосиф Броз все пак не се родееше с Тодор Замфиркьов от село Правец. Банкянското природно чудо Б.Б. изобщо не е възможно западно от българската граница. Струва ми се – даже в престъпната столица на Европа Косово.

 

Местното малоумие, невежество, бедност и унижение ги няма никъде. Те не са български. Българинът никога не е бил тъп.

 

Те са комунистически.

 

 

 

Един от ключовите проблеми днес е, че политиката е такова падение,

та свестните хора не влизат в управлението[103]

 

 

 

За промяна е необходима съпротива. При това – силна и устойчива. Ако успее, настъпва време на подем и възход. След което егоизмът и алчността на новите властници за пореден път надделява. И всичко започва отначало.

 

Afin que le monde va[104] И все пак има смисъл.

 

Докато американците и европейците обедняват, а вниманието на света внезапно беше фокусирано върху варварството надобритеидемократичниЕврейски съветски американски щати и зверствата на Израел, на бърза ръка го изместиха. Как?

 

Първо, Куба и САЩ май ще възстановят дипломатическите си отношения. Както се изрази стар американски политик, някога републиканците на президента Айзенхауер и неговия заместник Никсън инструктираха в Белия дом своите протежета Кастро и Гевара, как да свалят Батиста. А после демократът Кенеди им наложи санкции.

 

Déjà vu…

 

На този фон, по време на повече от тричасова пресконференция Владимир Владимирович зае не царствена позиция – „ние нямаме дворци“. И се превъплъти ролята на смирен редови руснак, който „по молба на лелята“ на „неизвестна мужурналистка, е готов да обяснява подробности от своя личен живот[105]

 

Професионалисти!

 

Как да не жалите недодяланите актьори от Народния театър или Б.Б.? Поканена от британския министър-председател на кратка спявка, зачѐтената банкянска мома се хвърли да прегръща и целува бедния Дейвид. Друг път не видял, в първия момент лондонският евреин се дръпна като ужилен назад, все едно беше зърнал есесовец с насочен автомат срещу себе си.

 

Светът е комедия, „дами и господа“. Обръщение, използвано от медийния Мунчо, към неговата аудитория от родени и отгледани другари. Ама cest la vie… Такава би била реакцията на Алековия герой. Гадното е, че и ние участваме в пародията. На всичко отгоре –в най-незавидната роляна масовката. Не съм напълно сигурен, дали последното е вярно от нравствена гледна точка.

 

Препрочетете горното вътрешно подзаглавие. И се замислете: Що за твари ви ръководят?

 

Преди петилетка Андрю Комо, тогава кандидат, а в момента вече губернатор на щата Ню Йорк, беше описал пейзажа в и около Голямата ябълка[106] със следните думи:

 

Щатът Ню Йорк е обърнат с главата надолу и обратно; високи данъци и нищожни резултати. Навремето управлението на Ню Йорк беше образец за нацията. Сега, за съжаление, то е национален позор. Понякога корупцията в Олбани може да накара даже Бос Туийд да се изчерви.[107]

 

За да стане ясно, нека поясня, кой е Бос Туийд“?

 

Той е истинска легенда в историята на корупцията, особено на тази, свързана с политиката и бизнеса. Истинското му име е Уилям Мийгър Туийд (1823–1878). Но го наричали „БосътТуийд. Тъй като той бил най-забележителният бос на Та̀мани Хол“.

 

Не знаете какво означава това? От края на ХІХ век до средата на следващия в сградата, наречена “Tammany Hall”, била настанена Нюйоркската градска община. Набързо казано, по онова време били основавани профсъюзите. Те естествено клонели към „ляватаДемократическа партия. Доскоро я наричаха… „еврейската партия“. Тъй като по неписано правило, по линия на общността, така да се каже, преобладаващата част от еврейските гласове отиваха за нейните кандидати.

 

Пак през онези години евреите масово нахлували от Русия в Ню Йорк и околностите. Завладявали всичко производството, търговията, вестниците и списанията, но най-вече пет нещабанките, медицината, юрисдикцията, културата иполитиката! Пренасяли корупцията, характерна за Руската империя, на американска почва.

 

Тъкмо заможните евреи успели да подкупят синдикалните лидери и да завладеят техните организации. Понеже Нюйоркската община била жизнено необходима за деловата им дейност, кметовете и общинските съветници трябвало да бъдат техни момчета. За целта, по време на избори плащали на профсъюзните водачи, за да накарат членовете на техните организации да гласуват за правилнитекандидати.

 

Така се пръкнала СистематаТа̀мани Хол“. Но и още нещо. Оттогава терминът синдикат се превърнал в синоним на организираната престъпност.

 

Какво се опитвам да изясня? Отдавна СистематаTammany Hallдейства на национално ниво. Но е прехвърлила границите на САЩ. Прилагат я навсякъде по света. Ако ми покажете изключение, то просто ще потвърди правилото.

 

Както се изрази един от разкаялите се убийци на народиДжон Пъркинс, „големите корпорации използват Съединените щати“. И доуточни:

 

Никой не може да бъде избран за президент на Съединените щати, без огромната подкрепа на корпорациите. Барак Обама не е виновен, задето не би могъл да бъде избран, ако не беше приел тази подкрепа. А след това той стана слуга на корпорациите.[108]

 

Не мога да се съглася, че Барак Хюсеинович няма вина. Защо е кандисал? Или има нещо друго, задкулисно? Държат го в ръцете си и го изнудват?

 

Те поробват американския народ. Как? С финансовия дълг на правителството, който е истинското и най-могъщо средство за това. Не постъпват така само американците. Какво правят с нас? Преди това с гърците, испанците, португалците, кипърците, ирландците? Те поне поживяха добре. А ние?

 

Има ли европейска страна, без Швейцария и джуджетата, която да не е затънала до гуша в задължения спрямо интернационалните банкери? Какво е дереджето в значителни региони на Азия, в Латинска Америка, в Африка и дори в Австралия?

 

Както съм заявявал, чудовищните размери на дълговете превръщат кредиторите на правителствата в собственици на държавите. Затова не плачете за Русия. Тя е ликвидирана още преди 97 лета. Когато пломбираните вагони с еврейски терористи, оглавявани от Владимир Ленин, потеглили от Швейцария към Санкт-Петербург.

 

В джобовете на вожда били скътани 1,5 милиона тогавашни златни германски марки, днес равняващи се на 1,5 милиарда евро, отпуснати със заповед на Кайзер Вилхелм, но под натиска на еврейските банкери, начело с Макс Варбург. По време на войната той ръководел военното разузнаване на империята! А родният му брат Паул, председателствал Съвета на директорите на Банката на Федералния резерв на САЩ. Под името Пол Уорбърг. Въпрос на произношение…

 

Почти едновременно с главорезите на Улянов-Ленин, от нюйоркското пристанище потеглил кораб, натоварен с еврейски бандити, обучавани в едно от предприятията на семейство Рокфелер, как да извършват терористични и подривни действия. Пълководец на разбойническите пълчища бил Лейба Бронщейн. По-рано, под името Леон Троцки, той играел шах в дома на виенските Ротшилдови с никому неизвестния тогава Адолф Хитлер. (Вижте илюстрацията.)

 

Когато в канадското пристанище Халифакс властите свалили някои от гангстерите, барабар с вожда им, лично президентът на САЩ Уудроу Уилсън накарал британското правителство да разпореди освобождаването на революционерите“. Той сам бил осигурил издаването на техните американски паспорти. А банката “Kuhn, Loeb & Co”, в чието управително тяло освен Джейкъб Шифф, главният агент на Ротшилдови в САЩ, се мъдрел и вече споменатият Пол Уорбъргбивш Паул Варбург, връчила на Троцки 20 милиона долара. Днес те биха възлезли на 20 милиарда в същата валута!

 

Защо? Съвместно с Ленин да свали властта в Русия, да ликвидират православната империя начело с царя, и да възстановят средновековната Хазария. Само че комунизмът трябвало да бъде основната верска доктрина в нея! Което ще рече възстановяване на старата официална религияталмудизма, класическия юдаизъм!

 

Обаче това не било основното. Далеч по-важни били богатствата на необятната страна. Ленин, Троцки и компания ги предоставили при едно условие: Интернационалните банкери да пълнят и техните лични банкови сметки. Речено, сторено. Тъй е досега.

 

Дали?

 

Ами проверете кой притежава природните ресурси на сегашна Русия, както и техния добив и преработка. Наричат тази държава „Путиноваи с право. Световното правителство няма по-верен слуга от бившия офицер от КГБ.

 

Но какво става със САЩ, с Европейския съюз, които… „налагат санкции“! Против кого? Срещу себе си? Да, правилно, така е. Но не съвсем.

 

Санкциите засягат онези американци и европейци, които са извън елита. Днес тази върхушка все повече стеснява своя обхват. Да надникнем и да видим, как е в САЩ, които определям като Еврейски съветски американски щати.

 

Неравенството в богатството е далеч по-голямо. Според данни от анализ на Федералния резерв, възложен на Института за икономическа политика, 1 процент от населениетонай-богатите американци, контролират 35,6 на сто от общото богатство на странатаповече от една трета! Още по-невероятно е, че десетте процента най-богати американци контролират 75 на сто от богатството. Като оставят само 25 процента от него на останалите 90 на сто от американците.[109]

 

Данните са от 2013 година. През настоящата са се влошили.

 

Дали това не е „социалистическо мислене“?

 

Да продължим със задлъжнялостта. При нея ще зърнете числа, които трудно ще изговорите. Те са от т. нар. космически порядък – в трилиони. Което означава – хиляди милиарди. И така, в неделя, 21 декември 2014 г., временните данни са следните:

 

САЩ – дълг в размер на 18 029 014 745 208 долара в неуморно движение нагоре![110]

 

Европейски съюз – дълг в размер на 12 257 650 000 000 евро, нарастващ.[111]

 

Русия – дълг в размер на 14 008 121 600 000 рубли, върви нагоре.[112] Което по курса за същия ден се равнява на 824 035 294 117 долара.

 

България – дълг в размер на 9 311 632 000 евро и расте. Но според най-меродавния и официален източник – Българската народна банка, и по все още недоуточнени окончателно данни, брутният външен дълг в края на септември 2014 г. е възлизал на 38 331 600 000 милиона евро и е съставлявал 95,2 на сто от брутния вътрешен продукт. През последните 10 месеца дългът е нараснал с 996,5 милиона евро или с 2,7 процента. Задлъжнялостта на държавата продължава да нараства![113]

 

Накратко казано, дългът на Русия е 21,87 пъти по-малък от този на САЩ. Но мнозина я оплакват, без да проумеят, че САЩ нямат никакъв шанс за измъкване.

 

Колкото и невероятно да звучи, въпреки всички неблагополучия, България щеше да има най-големи възможности за бързо и лесно излизане от тресавището. Стига да не търпеше да я ръководят комунисти. За себе си мога да кажа: Ако имам властта, с която Костов, Симо или първото правителство на Б.Б. разполагаха, за две години нямаше да познаете страната си.

 

Вярно, над някои нейни райони щяхте да чувате звука от вавилонския плачна туземните комунистически престъпници, принудени най-сетне да се трудят. Както и стенанията на улични метачи с имена от Политбюро. Но най-малко 70 на сто от нашенци, в това число и онова малцинство, щяха да са поели по пътя напред и нагорекъм просперитета. А по тротоарите, пътищата, площадите и останалите обществени места щяхте да срещате ведрите лица на усмихнати хора

 

Никой не желае това. Стадото се чувства добре в обора. Дават му

 

Спирам. Стига толкова.

 

 

 

 

Миналата година ви препоръчах да се радвате и на това, което имате. Тъй като се задават още по-лоши времена. Повтарям призива си.

 

Но въпреки всичко от сърце ви пожелавам:

 

 

 

Честито Пришествие Христово, скъпи братя и сестри в Христа!

 

 

 

 

На всички добри хора, независимо дали вярват или не, и как наричат Господ, искрено желая:

Божията благодат винаги и навсякъде да бъде над вас!

 

 

 

 

 

 

 

 

За връзка с автора:

mejdu_redovete@abv.bg

 

 

 

 

 

 

 

От сърце благодаря на всички досегашни дарители.

 

Този път – за изключителната щедрост на Кирил Н. Д. от Варна, Георги С. от Чирпан, Стоянка Груйчева и Елиян К. от Пловдив, Събина Ц. от Поморие, Децо Ц. Т. от Русе, Георги Цв. и Гено К. от Бургас, Борислав Ат. от Нови пазар, за несекващото великодушие на Владимир С. от Вакарел и на Илия Т. от Хасково, както и на най-редовните: Веселин Н., Красимира Н., Владимир Б. от Пловдив, Райна З., Лиляна Р. от град Раковски, Лидия С., Лазар П., Методи А. и Христо Х. от София, Димитър Р. от Германия, както и на Костадин Л. от Пазарджик, Георги Т. Г. от Обединение, Великотърновско.

 

 

Специална признателност за Юри Комсалов от Скандинавия за важното съдействие  през цялата година. Ако не бяха неговите знания и възможности, нямаше да разполагам с програмите, които ми позволяват да предлагам видеоматериалите тук и в телевизионното предаване.

 

Бог да ви въздаде! 

 

 

Признавам, надявах се, че поне половината от регистрираните посетители са съмишленици. И биха подкрепили тази медия с 50 стотинки или 1 лев месечно. Уви…

За улеснение, в страницата за дарения вече прилагам и адрес за изпращане на пощенски записи.

 

Сметката е така устроена, че не мога да известявам имената и броя на дарителите по банков път.

 

Съдейки по сумите, за себе си съм сигурен, че повечето дарители са едни и същи хора, които искрено помагат за съществуването на тази медия. Няма как да издържа дълго по този начин. Никой от тези благородни сърца не е длъжен на останалите, нито на мен.

 

Повтарям, че сметката е направена така, та да не се узнава нищо, в т.ч. броят, имената, адресите на дарителите и изпратените суми. Понякога научавам само броя на постъпленията от страната и чужбина и то само благодарение на ласкавото отношение на служителките.

 

Истина ви казвам: за да продължи да действа тази медия, е необходима вашата щедрост. Не преувеличавам. И няма как това да става с доброволните пожертвования само на едни и същи предани читатели.

 

Преди известно време в „Агора“ един анонимен подлец и клеветник ви посъветва: „Не хранете Ифандиев!“

 

Изглежда мнозинството послуша съвета му.

 

 

Не желая никой „да ме храни“. Но не съм в състояние да работя по 12-14 часа дневно, без моят труд да намери поне елементарна материална оценка. Пък и обикновено безплатните неща не са качествени.

 

В интерес на истината, с парите от вашите дарения успявам не само да поддържам сайта, който премина на по-висока такса, но и да си платя сметката за достъп в интернет. Може би още някои съвсем дребни неща. Толкова.

 

Преди доста време един от вас, който не се крие – чудесният специалист по английски език, преводач и преподавател Петър Коритаров, ми изпрати прилична за моите разбирания сума – 50 лева. Когато предложих да я върна, защото ми се стори прекалена, той ми писа, че „това е най-изгодната сделка в живота му“. Защото срещу тези „нищожни пари“ получава „огромен обем информация“.

 

 

Явно само шепа приятели на медията мислят така. Регистрираните посетители са повече от 1100. Гастрольорите са поне още толкова. Дори половината от редовните да са злонамерени, остават 550. Всеки от тях да внася по 1 лев месечно – 10 до 12 лева годишно, бих могъл да продължа.

 

Не става… Но ще се боря, докато мога.

 

 

Освен това очаквах съдействие – с ваши статии. Вярно, без хонорар.

Но нима на повечето останали места плащат за публикации?

 

Явно няма необходимост от такъв тип публицистика. Истината вълнува малцина. Има по-важни неща…

 

Не съдя никого. Изцяло приемам, че вината е в мен, защото не откликвам на злободневието.

 

Признавам, че ми е късно да се променям.

 

 

Въпреки всичко, съобщавам, че можете да изразите щедростта си като изпращате малки суми на един пощенски адрес и на две сметки с един и същ титуляр, обявени в рубриката „Дарения“ под главата на сайта или вдясно на основната страница, както и по пощата чрез запис на посочения адрес.

 

 

Достатъчно е да натиснете този бутон (позиция) и цялата информация ще се покаже.

 

 

Неудобно е, но поради преследванията няма друг начин.

 

 

По-добре е повече хора, и по разбираеми причини имигрантите, да помагат с малки суми, отколкото обратното – малцина – с големи.

 

 

 

 

 

 

 

ДОСТЪП ДО ПРОЕКТОЗАКОНА ЗА ДЕКОМУНИЗЦИЯ

 

 

Всеки, който прояви желание да разполага с копие от текста на Проектозакона за декомунизация, може да го прочете или придобие от online:

http://diagnosa.net/diagnosite-mi/%D0%BF%D1%80%D0%BE%D0%B5%D0%BA%D1%82%D0%BE%D0%B7%D0%B0%D0%BA%D0%BE%D0%BD-%D0%B7%D0%B0-%D0%B4%D0%B5%D0%BA%D0%BE%D0%BC%D1%83%D0%BD%D0%B8%D0%B7%D0%B0%D1%86%D0%B8%D1%8F%D1%82%D0%B0

 

 

 

 

 

 

ГЛЕДАЙТЕ В ИНТЕРНЕТ

 

Побързайте да гледате видеозаписите на старите издания на предаването „Диагноза с Георги ИфандиевYouTube, защото вече ги изтриват. Ето връзка (link):

 

http://www.youtube.com/results?search_query=%D0%B8%D1%84%D0%B0%D0%BD%D0%B4%D0%B8%D0%B5%D0%B2&suggested_categories=25&page=3

 

и във VBOX7 от:

 

http://vbox7.com/tag:%D0%B8%D1%84%D0%B0%D0%BD%D0%B4%D0%B8%D0%B5%D0%B2

 

Записите са достъпни благодарение на усилията на Юри Комсалов от Скандинавия и на Марко П. от Великобритания.

 

 

 

 

 

 

 

ТЕХНИЧЕСКИ УТОЧНЕНИЯ

 

Ако размерът на текста ви затруднява и използвате търсачката Google, отидете в менюто горе на страницата, спрете върху третата възможна позиция отляво надясно и щракнете (кликнете) върху нея – ViewИзглед. Щракнете (кликнете) веднъж, за да се отворят възможностите. След което слезте надолу до седмата възможна – ZoomУвеличение, и изберете процента, с който да увеличите размера на страницата, без да я повреждате. Препоръчвам 150 процента.

 

Ако щракнете (кликнете) върху която и да е илюстрация, тя се увеличава. За да я върнете в предишния й размер, натиснете върху „хиксчето“ в горната лява част на илюстрацията.

 

Ако щракнете (кликнете) върху номер на бележка под линия, автоматично ще попаднете на нея. За да се върнете в текста, моля, щракнете (кликнете) отново върху същия номер, но на бележката под линия.

Вече спокойно можете да четете всички публикации. Достатъчно е да влезете в някоя страница, например в „Диагнозите ми“, и горе вдясно да намерите бутона „Назад“. Натискате го (щраквате, кликвате върху него) и всички публикации се показват.

 

 

Системите за форуми работят по следния начин:

 

 

Има категории и всяка от тях има един или повече форуми. Във всеки един форум се пускат теми (posts), които хората дискутират.

В нашия случай, няма нужда от излишно категоризиране. Ето я структурата за момента:

 

 

Форум: „За сайта“:

 

 

Описание: „Тук можете да споделите Вашата градивна критика относно сайта и да докладвате грешките, които сте открили в него.“

 

 

Форум: „За предаването“:

 

 

Описание: „Тук можете да обсъждате проблемите, посочени в предаването и в статиите. Какво е Вашето мнение? За или против? Защо?“

Форумната система, която ползваме, има екстрата да създава нова тема в момента, в който Вие пуснете статия. Активирано е. Също така има възможността за показване на профил на човек или пък за редактиране на собствения.

 

 

Как да създадете нова тема във форума?

 

 

Отидете в страница „Агора“. След което изберете в кой форум ще пишете – да речем избирате „За сайта“. Зарежда се нова страница в която ще видите бутон „Нова тема“. Оттам писането на тема е ясно.

 

 

Как да редактирате профила си през форума?

 

 

Отидете на страница „Контакти“. Има директна връзка „Редактиране на профила“.

 

 

 

                  Иван Занев, WEB-дизайнър

                  Единствено за отстраняване на технически проблеми:

      support@diagnosa.net

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


[1] “Britain to treat Ukrainian soldiers in Birmingham hospital: Five soldiers injured while fighting in Ukraine are to be transferred to the UK for treatment” by Reuters, “The Telegraph”, telegraph.co.uk, London, Sunday, 14 December 2014 г., online: http://www.telegraph.co.uk/news/worldnews/europe/ukraine/11293599/Britain-to-treat-Ukrainian-soldiers-in-Birmingham-hospital.html

[2] Вж. напр. Christian Noack, Lindsay Janssen, Vincent Comerford – “Holodomor and Gorta Mór: Histories, Memories and Representations of Famine in Ukraine and Ireland”, Anthem Press, London, 2014 г., стp. 82.; Yuri Slezkine – “The Jewish Century”, Princeton University Press, Princeton, NJ, 2006 г.; Arno J. Mayer – “Why did the heavens not darken? The “Final Solution” in History”, Pantheon Books, New York City, 1988 г., стp. 60; Simon Sebag Montfiore – “Stalin: The Court of the Red Tsar”, Phoenix, London, 2010 г., стp. 560.

[3] Вж. напр. “Documented Homicides and Excess, Deaths: New Insights into the Scale Killing in the USSR During the 1930s” by Steven Rosefielde, Professor of Economics, Gardner Hall, The University of North Carolina, Chapel Hill, USA в: “Communist and Post-Communist Studies”, Vol. 30, No. 3, The Regents of the Untversity of California 1997, Published by Elsevier Science Ltd., Amsterdam, Netherlands, Printed in Great Britain, 1997 г., стр. 329. Статията е в архива на автора.

[4]  Вж. “Where did America’s missing millions go? Holodomor Lessons” by Boris Borisov, “TV-Novosti”, Channel “RT TV”, rt.com, Washington, DC, November 15, 2009 г., online: http://rt.com/news/prime-time/where-did-americas-missing-millions-go-holodomor-lessons/;  “Researcher: Famine Killed 7 Million in U.S. During “Great Depression” by Dmitry Lyskov, Pravda, infowars.com, Austin, TX, May 22, 2008 г., online: http://www.infowars.com/researcher-famine-killed-7-million-in-us-during-great-depression/

[5] Вж. напр. David James Fisher – “Romain Rolland and the Politics of the intellectual Engagement”, Transaction Publishers, New Brunswick, NJ, 2004 г., стр. 213 и много други.

[6] Yuri Slezkine – Stalin’s Willing Executioners – Jews as a Hostile Elite in the USSR”, Reviewed by Kevin MacDonald, “The Jewish Century”, Princeton University Press, Princeton, NJ, 2004 г., стр. 95. Анализът е в архива на автора.

[7] Стефан Бочев – „Автопортретът ми като журналист и дипломат“, Фондация „Комунитас“, София, 2009 г., стр. 227.

[8] Вж. напр. “Mohammed is now the most popular name for baby boys ahead of Jack and Harry” by Jack Doyle for the Daily Mail, “The Daily Mail”, dailymail.co.uk, London, 28 October 2010 г., online: http://www.dailymail.co.uk/news/article-1324194/Mohammed-popular-baby-boys-ahead-Jack-Harry.html

[9] “Britain’s most popular baby boy’s name? Muhammad, survey claims BabyCentre website says there has been a surge in Arabic names including Omar and Ali for boys and Maryam and Nur for girls” by Press Association, “The Guardian”, theguardian.com, London, Monday, 1 December 2014 г., online: http://www.theguardian.com/lifeandstyle/2014/dec/01/britain-most-popular-baby-name-muhammad

[10] Вж. напр. “EU rejects Communist symbol ban” by Oana Lungescu, BBC News, Brussels, BBC News, news.bbc.co.uk, BBC, London, Tuesday, 8 February, 2005 г., online: http://news.bbc.co.uk/2/hi/europe/4248425.stm

[11] Вж. 002 – Video – Le Pen I admire ‘cool head’ Putin’s resistance to West’s new Cold War, euronews в: Георги Ифандиев – „В лъжи и измами живот минува, или защо и как човечеството постепенно губи щастието си“, „Диагноза с Георги Ифандиев“, diagnosa.net, София, петък, 12 декември 2014 г., online: http://diagnosa.net/diagnosite-mi/%d0%b2-%d0%bb%d1%8a%d0%b6%d0%b8-%d0%b8-%d0%b8%d0%b7%d0%bc%d0%b0%d0%bc%d0%b8-%d0%b6%d0%b8%d0%b2%d0%be%d1%82-%d0%bc%d0%b8%d0%bd%d1%83%d0%b2%d0%b0-%d0%b8%d0%bb%d0%b8-%d0%b7%d0%b0%d1%89%d0%be-%d0%b8 или от YouTube от online: https://www.youtube.com/watch?v=u6QFPBmVU8Y

[12] Вж. Bryan Mark Rigg – “Hitler’s Jewish Soldiers. The Untold Story of Nazi Racial Laws and Men of Jewish Descent in the German Military”, University of Kansas Press, Kansas, 2002 г., стр. 268.

[13] “The Jews who fought for Hitler: ‘We did not help the Germans. We had a common enemy’” by Paul Kendall, “The Telegraph”, telegraph.co.uk, London, Sunday, 9 March 2014 г., online: http://www.telegraph.co.uk/culture/museums/10682975/The-Jews-who-fought-for-Hitler-We-did-not-help-the-Germans.-We-had-a-common-enemy.html

[14] “The Jews who fought for Hitler: ‘We did not help the Germans. We had a common enemy’” by Paul Kendall, “The Telegraph”, вече цит. съч.

[15] Вж. напр. “Holocaust and Holodomor ‘Origins of Anti Semitism’” by Nicholas Lyssson, “The Peoples Voice”, thepeoplesvoice.org, Nashville, TN, May 26th, 2009 г., online: http://www.thepeoplesvoice.org/TPV3/Voices.php/2009/05/26/holocaust-holodomor-origins-of-anti-semi

[16] Simon Sebag Montfiore – “Stalin, The Court of the Red Tsar”, Phoenix, London, 2004, стр. 311. Книгата е в архива на автора.

[17] Louis Rapoport – “Stalin’s War Against the Jews: The Doctor’s Plot and the Soviet Solution”, The Free Press, A Division of Macmillan, Inc., New York, NY, 1990 г., стр. 49.

[18] Вж. Zvi Gitelman – “Jewish Nationalism and Soviet Politics: The Jewish Sections of the CPU, 1917-1930”, Princeton University Press, Princeton, NJ, 1972, стp. 117; “The Role of Jews in the Russian Revolutionary Movement” by Leonard Schapiro, “The Slavonic and East European Review”, Vol. 40, University of London, London, 1961 г., стp. 165; Arkady Vaksberg – “Stalin Against the Jews”, Translated by Antoninna W. Bouis, Alfred A. Knopf, New York, NY, 1994 г., стp. 45-46, 102, 223; Richard Pipes – “The Russian Revolution”, Alfred A. Knopf, New York, NY, 1990 г., стp. 823-824.

[19] Валери Петров – „Народен съд“, Хорова агитка, нарисува Марко Бехар, Младежка библиотека № 5, Издателство на Българската работническа партия (комунисти), София, 1944 г., стр. 41-42. Книгата е в библиотеката на автора.

[20] „Изрисуваха блок в памет на Валери Петров: Творбата на майстори на графити обхвана цял блок в столичния квартал ‘Сухата река’“, Nova News, novanews.bg, Нова телевизия, София, вторник, 2 септември 2014 г., online: http://novanews.bg/news/view/2014/09/02/84977/%D0%B8%D0%B7%D1%80%D0%B8%D1%81%D1%83%D0%B2%D0%B0%D1%85%D0%B0-%D0%B1%D0%BB%D0%BE%D0%BA-%D0%B2-%D0%BF%D0%B0%D0%BC%D0%B5%D1%82-%D0%BD%D0%B0-%D0%B2%D0%B0%D0%BB%D0%B5%D1%80%D0%B8-%D0%BF%D0%B5%D1%82%D1%80%D0%BE%D0%B2/

[21] Евреуикрайна, англ.

[22] “Ukraine: Zionist America’s New Jewish Colony” by Dr Lasha Darkmoon, “The Truth Seeker”, thetruthseeker.co.ukр Вдхадх, May 31, 2014 г., online: http://www.thetruthseeker.co.uk/?p=98620

[23] Вж. напр. “Russian ruble suffers steepest drop in 16 years” by Alexander Winning and Vladimir Abramov  in Moscow, Reuters, reuters.com, London, Tuesday, December 16, 2014 г., online: http://www.reuters.com/article/2014/12/16/us-russia-rouble-exchange-idUSKBN0JU0KO20141216; “Russian economic crisis: live” by Peter Spence, Economics Correspondent, “The Telegraph”, telegraph.co.uk, London, Tuesday, 16 December 2014 г., online: http://www.telegraph.co.uk/finance/economics/11296233/Russian-economic-crisis-live.html

[24] Вж. “Russian rouble in free-fall despite shock 17% rate rise”, BBC News, bbc.com, BBC, London, Tuesday, 16 December 2014 г., online: http://www.bbc.com/news/business-30492518

[25] Уилям Шекспир – „Венецианският търговец“; William Shakespear – “The Merchant of Venice”, London, 1596-1598 г., Act I. Scene I. Преводът е мой, на Г.И.

[26] Московски държавен институт по международни отношения. Ковачница за номенклатурни кадри на управляващите комунистически партии в СССР и целия т. нар. социалистически лагер.

[27] Изключително евреи въртели търговията с роби. (Вж. Chaim Bermant – “The Jews“, Times Books, New York, NY, 1977 г., стp. 40; “Jewish Paradise in the Caribbean?“ by Josh Roinick, “Moment“, Washington, DC, August-September 2001 г.; Albert Lindemann – “Esau’s Tears: Modern Antisemitism and the Rise of the Jews“, Cambridge University Press, New York, NY, 1997 г., стр. 210; и много други.)

[28] Еврейски, всъщност юдео-хазарски центрове в рамките на Руската империя.

[29] Жаргонна култура, жаргон, жаргонисти – думата „жаргон“ и производните й са употребени тук в тогавашния обиден смисъл, приет за езика идиш – разновидност на еврейския език.  – Бел. на руския редактор. Да допълня: Идиш е диалект, възникнал от старобългарския. От този някогашен наш език произлиза и думата „жид“ – „евреин“, която се използва и днес в Русия, Украйна, Белорус и Полша. Жид означава кучешка пишка. Когато нашите прадеди слушали техни съседи, поюдейчени хазари да се карат и да се наричат едни-други „жид”, решили, че тоа е словото за тяхната вяра – евреин. Постепенно след Средновековието, с разрухата на Хазарския каганат и придвижването на сомзваните „евреи“ на запад, германската лексика взела да измества българската. За се стигне до настоящето, в което лингвистите смятат, че идиш е германски диалект, използван от евреите в Централна Европа.

[30] Сергей А. Есенин – „Полное собрание сочинений“ в 7 т., Том 5, стр. 171 или в: Сергей Александрович Есенин  – „Железный Миргород (очерки об Америке)”, Издательство Эксмо, 2008 г., II Быт и глубь штатов, online: http://feb-web.ru/feb/esenin/texts/e75/e75-161-.htm Също в: Сергей Александрович Есенин – „Железный Миргород (очерки об Америке)” в: Сергей А. Есенин – „Полное собрание сочинений” в 7 т., Том 5 – Проза, Издательство „Наука; Голос”, Москва, 1997 г., стр. 166 или в: Сергей Александрович Есенин  – „Железный Миргород (очерки об Америке)”, Поэзия, Драматургия-Поэзия, Издательство Эксмо, 2008 г., II Бродвей, online: http://feb-web.ru/feb/esenin/texts/e75/e75-161-.htm

[31] Вж. “New York City Police Department officers were ‘assassinated’: A gunman with an apparent grudge “assassinates” two uniformed New York police officers in a cold-blooded attack on their patrol car following weeks of outrage over police killings of unarmed black men” by Leon Siciliano, video source APTN, “The Telegraph”, telegraph.co.uk, London, Sunday, 21 December 2014 г., online: http://www.telegraph.co.uk/news/worldnews/northamerica/usa/11306332/New-York-City-Police-Department-officers-were-assassinated.html

[32] Вж. “President Marks Rebbe’s Birthday as Education and Sharing Day, USA” by Joshua Runyan, Chabad.org, a division of the Chabad-Lubavitch Media Center, chabad.org, New York, NY, April 15, 2008 г., online: http://www.chabad.org/news/article_cdo/aid/665300/jewish/President-Proclaims-Education-Day.htm

[33] В по-предни цитати е, съответно: „живот за живот“ и „строшено за строшено“. (Вж. Библия, „Втора книга на Мойсей – Изход“, гл. 21, ст. 23.; Библия, „Пета книга на Мойсей – Второзаконие“, гл. 24, ст. 20.)

[34] Библия, „Трета книга на Мойсей – Левит“, гл. 19, ст. 16-21.

[35] “NYC cop killer had criminal record and angry social media posts, police say” by Ashley Fantz, Josh Berlinger and Shimon Prokupecz, CNN, edition.cnn.com, Atlanta, GE, Sunday, 21 December 2014 г., online: http://edition.cnn.com/2014/12/21/us/new-york-police-officers-shot/

[36] Вж. Георги Ифандиев – „Израел пред извънредни избори, Моссад взриви група израелски комарджии, жалко за българите“, „Диагноза с Георги Ифандиев“, diagnosa.net, София, 19 юли 2012 г., online: http://diagnosa.net/diagnosite-mi/%D0%B8%D0%B7%D1%80%D0%B0%D0%B5%D0%BB-%D0%BF%D1%80%D0%B5%D0%B4-%D0%B8%D0%B7%D0%B2%D1%8A%D0%BD%D1%80%D0%B5%D0%B4%D0%BD%D0%B8-%D0%B8%D0%B7%D0%B1%D0%BE%D1%80%D0%B8-%D0%BC%D0%BE%D1%81%D1%81%D0%B0%D0%B4

[37] Вж. напр. „СУПЕР СЕНЗАЦИЯ! Агент на Мосад, внедрен в Хизбула, организирал атентата в Бургас“, FrogNews, frognews.bg, София, 18 декември 2014 г., online: https://frognews.bg/news_82630/SUPER-SENZATSIIA!-Agent-na-Mosad-vnedren-v-Hizbula-organiziral-atentata-v-Burgas

[38] Вж. “Russian economic crisis: live” by Peter Spence, Economics Correspondent, “The Telegraph”, вече цит. съч.

[39] Никола Вапцаров – „Не бойте се, деца.“

[40] Пак там.

[41] Вж. Йоанна Кънчева – „78 язовира са в предаварийно състояние“, OffNews, offnews.bg, София, 4 декември 2014 г., online: http://offnews.bg/news/%D0%98%D0%BD%D1%86%D0%B8%D0%B4%D0%B5%D0%BD%D1%82%D0%B8_6/78-%D1%8F%D0%B7%D0%BE%D0%B2%D0%B8%D1%80%D0%B0-%D1%81%D0%B0-%D0%B2-%D0%BF%D1%80%D0%B5%D0%B4%D0%B0%D0%B2%D0%B0%D1%80%D0%B8%D0%B9%D0%BD%D0%BE-%D1%81%D1%8A%D1%81%D1%82%D0%BE%D1%8F%D0%BD%D0%B8%D0%B5_426289.html

[42] Пак там.

[43] Никола Вапцаров – „Селска мъка“.

[44] Пак там.

[45] „21 на сто от българите са под прага на бедността“, в. „Новитар“, novinar.bg, София, понеделник, 15 декември 2014 г., online: http://novinar.bg/news/21-na-sto-ot-balgarite-sa-pod-praga-na-bednostta_NDg2MTs2MA==.html

[46] Вж. „ЕС: 44% от българите живеят на границата на бедността“, Factor.bg, faktor.bg, София, 26 март 2013 г., online: http://www.faktor.bg/novini/balgariya/7583-es-44-ot-balgarite-zhiveyat-na-granitzata-na-bednostta.html%7D

[47] Първата представителка на западногерманската „антикомунистическа“ фирма “Zepter” у нас.

[48] Пак там.

[49] Вж. “France- World economy : Fitch downgrades France’s credit rating”, Radio France Internationale, english.rfi.fr, Paris, Saturday, 13 December 2014 г., online: http://mobile.english.rfi.fr/economy/20141213-fitch-downgrades-france-s-credit-rating

[50] “About U.S. Hunger” by Heather Turner and Son, “Bread for the World”, bread.org, Washington, DC, Monday, December 15, 2014 г., online: http://www.bread.org/hunger/us/?utm_source=adwords&utm_medium=onlinead&utm_campaign=search&utm_term=us-poverty&utm_content=text

[51] Вж. 003 – Video – Get rid of hunger, Amanpour CNN, February 5, 2014 в: Георги Ифандиев – „Янукович, Тимошенко, Кличко, Тяхнибок или как световната революция държи поправителен изпит в Украйна“, „Диагноза с Георги Ифандиев“, diagnosa.net, София, 24 февруари 2014 г., online: http://diagnosa.net/diagnosite-mi/%D1%8F%D0%BD%D1%83%D0%BA%D0%BE%D0%B2%D0%B8%D1%87-%D1%82%D0%B8%D0%BC%D0%BE%D1%88%D0%B5%D0%BD%D0%BA%D0%BE-%D0%BA%D0%BB%D0%B8%D1%87%D0%BA%D0%BE-%D1%82%D1%8F%D1%85%D0%BD%D0%B8%D0%B1%D0%BE%D0%BA-%D0%B8 или от YouTube от online: https://www.youtube.com/watch?v=zem9LAQgVJ0

[52] “Census Bureau answer to What is the difference between poverty thresholds and guidelines?”, “Frequently Asked Questions”, United States Census Bureau, ask.census.gov,  Washington, DC, 2014 г., online: https://ask.census.gov/faq.php?id=5000&faqId=99

[53] Вж. “Census: U.S. has fewer ‘near poor’ as many slip into true poverty” by Haya El Nasser, Al Jazeera America, america.aljazeera.com, New York, NY, Washington, DC, May 1, 2014 г., online: http://america.aljazeera.com/articles/2014/5/1/census-bureau-reportonlivinginnearpoverty.html

[54] Вж. “Poverty in the United States: Frequently Asked Questions”, National Poverty Center, npc.umich.edu, Regents of the University of Michigan, Ann Arbor MI, December 2014 г., online: http://www.npc.umich.edu/poverty/

[55] Вж. 003 – Video – John McCain Says That Hungerian Prime Minister Victor Orban ‘a Neo Nazi’, в: Георги Ифандиев – „В лъжи и измами живот минува, или защо и как човечеството постепенно губи щастието си“, „Диагноза с Георги Ифандиев“, diagnosa.net, София, петък, 12 декември 2014 г., online: http://diagnosa.net/diagnosite-mi/%d0%b2-%d0%bb%d1%8a%d0%b6%d0%b8-%d0%b8-%d0%b8%d0%b7%d0%bc%d0%b0%d0%bc%d0%b8-%d0%b6%d0%b8%d0%b2%d0%be%d1%82-%d0%bc%d0%b8%d0%bd%d1%83%d0%b2%d0%b0-%d0%b8%d0%bb%d0%b8-%d0%b7%d0%b0%d1%89%d0%be-%d0%b8 или от YouTube от online: https://www.youtube.com/watch?v=NmUVoVUbdQQ

[56] Перифраза на стих от „Широка страна моя родная“, песен от филма „Цирк“, музика: Исаак Дунаевский, текст: Василий Лебедевым-Кумач, Москва, 1937 г.

[57] About U.S. Hunger” by Heather Turner and Son, “Bread for the World”, вече цит. съч.

[58] “Left and right are empty terms to most voters today” by Anne Perkins, The Guardian, theguardian.com, Wednesday, 17 December 2014 г., online: http://www.theguardian.com/commentisfree/2014/dec/17/lef-right-voters-ed-miliband-john-prescott

[59] Пак там.

[60] Пак там.

[61] Вж. Валентина Петкова „Изповедите на акад. Сендов пред „Труд“, първа част: Американци организираха протеста пред „Кристал“ през 1989 г.“, в. „Труд“, trud.bg, София, 21 юни 2014 г., online: http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4150177

[62] Вж. Angus Roxburgh – “Pravda: Inside the Soviet News Machine” , Victor Gollancz, London, 1987 г.

[63] Наслада от чуждото нещастие, нем. Думата е навлязла в съвременния литературен английски.

[64] “Wrecking Russia’s economy could be a disaster for the west” by Angus Roxburgh, “The Guardian”, theguardian.com, London, Tuesday, 16 December 2014 г., online: http://www.theguardian.com/commentisfree/2014/dec/16/russia-economy-west-vladimir-putin

[65] Марк Твен – американски писател (Nancy Ellen Dodd – “The Writer’s Compass: From Story Map to Finished Draft in 7 Stages”, Writer’s Digest Books, Cincinaty. OH, 2011, стр. 155.)

[66] “Here’s why oil companies should be a lot more profitable than they are” by Anatole Kaletsky, Reuters, reuters.com, London, Friday, December 5th, 2014 г., online: http://blogs.reuters.com/anatole-kaletsky/2014/12/05/price-slump-shows-its-time-to-stop-exploring-for-new-sources-of-oil/

[67] Например “The Black Water” – „Черната вода“, англ.

[68] Вж. напр. “Summary of the Lima Climate Change Conference – 1–14 December 2014”, “Earth Negotiations Bulletin”, Volume 12, Number 619, iisd.ca, International Institute for Sustainable Development, Winnipeg, Manitoba, Canada; Geneva, Switzerland; New York, NY; Beijing, China, Tuesday, 16 December 2014 г., online: http://www.iisd.ca/vol12/enb12619e.html

[69] Вж. “Here’s why oil companies should be a lot more profitable than they are” by Anatole Kaletsky, Reuters, вече цит. съч.

[70] Вж. “The new economics of oil – Sheikhs v shale: The economics of oil have changed. Some businesses will go bust, but the market will be healthier” by Angus Roxburgh, The Guardian, theguardian.com, London, Saturday, December 6th, 2014 г., online: http://www.economist.com/news/leaders/21635472-economics-oil-have-changed-some-businesses-will-go-bust-market-will-be

[71] Също еврейка, която до преди две години все още се трудеше в същото издание. Когато някой като мен изнесе тези факти, го обвиняват в „антисемитизъм“ и го изкарват откачен, който вярва и разпространява „конспиративни теории“.

[72] Високопоставен комунист, председател на БНБ и вече осветен като агент на ДС.

[73] Георги Тамбуев – „Власт, облечена в корупция“, Книгоиздателска къща „Труд“, София, 2001 г., стр. 301-303.

[74] Gordon Thomas and Martin Dillon – “Robert Maxwell, Israel’s Superspy: The Life and Murder of a Media Mogul”, Carroll & Graf Publishers, New York, NY, 2002 г., стр. 84;  вж. малко подробности за връзките на Луканов с КГБ и в:  Мартин Дилън, съавтор на „Убийството на Робърт Максуел“, в интервю за „В десятката с Иво Инджев“, Телевизия bTV, София, неделя, 15 февруари 2004 г., 10,30 часа, видеозапис в архива на автора.

[75] Вж. “The reason oil could drop as low as $20 per barrel” by Anatole Kaletsky, Reuters, reuters.com, New York, NY, Friday, December 19, 2014 г., online: http://blogs.reuters.com/anatole-kaletsky/2014/12/19/the-reason-oil-could-drop-as-low-as-20-per-barrel/

[76] “Now it’s time to emigrate, says investment guru” by Sean O’Grady, Economics Editor, “The Independent”, London, Thursday, 22 January 2009 г., online: http://www.independent.co.uk/news/busi-ness/news/now-its-time-to-emigrate-says-investment-guru-1488629.html

[77] Джордж Оруел – „1984“, Издателство „Профиздат“, София, 1989 г., Първа част – 3.

[78] Пак там.

[79] Пак там.

[80] Вж. “Polish PM: There is no Polish culture without Jewish culture”, “Haaretz”, haaretz.com, Tel Aviv, 10 February 2010 г.,  Archived from the original on 3 December 2010 г., online: http://www.haaretz.com/print-edition/news/polish-pm-there-is-no-polish-culture-without-jewish-culture-1.243485

[81] „Бойко Борисов: ЕК одобри ОП „Транспорт“ 2014-2020 г. за близо 4 млрд. лв. (Видео)“, „Стабилна България. Време е! Бойко Борисов“, boykoborissov.bg, София, четвъртък, 18 ноември 2014 г., online: http://boykoborissov.bg/bg/content/%D0%B1%D0%BE%D0%B9%D0%BA%D0%BE-%D0%B1%D0%BE%D1%80%D0%B8%D1%81%D0%BE%D0%B2-%D0%B5%D0%BA-%D0%BE%D0%B4%D0%BE%D0%B1%D1%80%D0%B8-%D0%BE%D0%BF-%E2%80%9E%D1%82%D1%80%D0%B0%D0%BD%D1%81%D0%BF%D0%BE%D1%80%D1%82%E2%80%9C-2014-2020-%D0%B3-%D0%B7%D0%B0-%D0%B1%D0%BB%D0%B8%D0%B7%D0%BE-4-%D0%BC%D0%BB%D1%80%D0%B4-%D0%BB%D0%B2-%D0%B2%D0%B8%D0%B4%D0%B5%D0%BE

[82] Правилно кейнскиянство – от Джон Мейнард Кейнс.

[83] „Иван Славков: Зор видях, докато науча Тодор Живков да пие уиски!“, едно интервю на Мария Друмева, в. „Шоу“, Брой 51 (531), София, 22 декември 2009 г. – 5 януари 2010 г., стр. 18.

[84] Infringement proceeding – наказателна мярка, англ. Употребена в конкретния случай, английската дума “hub” означава „център“. Значи Б.Б. иска „да си направим едно газово хъбче“, тоест – „центърче“ за съхранение и евентуално разпределение на природен газ. Мъничко, ей такова – ню-ню!…

[85] Висша милиционерска школа край Симеоново, недалеч от София, англ.

[86] „Незабравимите гафове на президента Плевнелиев“, Webmiastoto.com, София, 2014 г., online: http://www.webmiastoto.com/8687.html; „Плевнелиев се извини трикратно задето обърка Чехия с Полша пред Вацлав Клаус, Борисов пропусна среща с госта“, mediapool, mediapool.bg, София, 27 март 2012 г., online: http://www.mediapool.bg/plevneliev-se-izvini-trikratno-zadeto-obarka-chehiya-s-polsha-pred-vatslav-klaus-borisov-propusna-sreshta-s-gosta-news191152.html

[87] Йекаща, като в онова, което в САЩ нарекоха “Yeah-yeah culture” – „културата йе-йе“. Всъщност на простонароден английски “yeah” означава „да“.

[88] Вж. напр. Ива Капкова – „В ъгъла на географията: Желева прати Египет и Грузия в Близкия Изток“, BNews, bnews.bg, София, понеделник, 30 ноември 2009 г. г., online: http://www.bnews.bg/article-2454

[89] „Борисов в Кърджали: Вие сте прости и аз съм прост“, в. „Сега“, брой 4357 (77), segabg.com, София, 31 Март 2012 г., online: http://www.segabg.com/article.php?id=595448

[90] Всекиму заслуженото, германска поговорка.

[91] Ronald Reagan – “Tear Down this Wall: The Reagan Revolution – a National Review History”, The Continuum International Publishing Group Inc, New York, NY, 2004, стр. 8.

[92] Вж. “EU needs long-term Russia strategy, Donald Tusk states: Donald Tusk warns that European Union must take a longer-term view of Vladimir Putin’s Russia” by AFP, “The Telegraph”, telegraph.co.uk, London, Friday, 19 December 2014 г., online: http://www.telegraph.co.uk/news/worldnews/europe/russia/11303056/EU-needs-long-term-Russia-strategy-Donald-Tusk-states.html

[93] Вж. “Hollande Floats Russian Sanctions Relief in EU Split” by James G. Neuger, “Bloomberg”, bloomberg.com, New York, NY, Thursday, December 18, 2014, online: http://www.bloomberg.com/news/2014-12-18/hollande-floats-russian-sanctions-relief-in-eu-split.html; “Hollande Floats Russian Sanctions Relief in EU Split” by James G. Neuger, “Arab Today”, arabtoday.net, Beirut, Thursday, December 18, 2014, online: http://www.arabtoday.net/breakingnews/france-eu-could-de-escalate-sanctions-if-russia-shifts-on-ukraine.html

[94] Вж. напр. “Economic War with Russia: A High Price for German Business” by Spiegel Staff, “Der Spiegel”, spiegel.de, Hamburg, March 17, 2014 г.. online: http://www.spiegel.de/international/europe/germany-to-play-central-but-expensive-role-in-sanctions-against-russia-a-959019.html; “German Businesses Feel Chill Over Sanctions on Russia: Vital Market Share Lost to Asian Rivals, Says Key Economic Sector” by Harriet Torry, “The Wall Street Journal”, wsj.com, New York, NY, September 9, 2014 г., online: http://www.wsj.com/articles/german-businesses-feel-chill-over-sanctions-on-russia-1410277140; “Easing Sanctions on Russia Isn’t Totally Crazy” by Carol Matlack, Bloomberg Businessweek, businessweek.com, New York, NY, Friday, December 19, 2014 г., online: http://www.businessweek.com/articles/2014-12-19/easing-sanctions-on-russia-isnt-totally-crazy; “Crimea, Sanctions against Russia, and the Effect of these Sanctions on German Businesses” by Gundo Haacke, Friedrich Graf von Westphalen & Partner, Köln, Freiburg, Frankfurt, Alicante, Brüssel,  Shanghai, Istanbul, São Paulo, Archive 2014 г.. online: http://www.spiegel.de/international/europe/germany-to-play-central-but-expensive-role-in-sanctions-against-russia-a-959019.html

[95]  “Easing Sanctions on Russia Isn’t Totally Crazy” by Carol Matlack, Bloomberg Businessweek, вече цит. съч.

[96] Всеки има своя истина, лат.

[97] “It was the EU that provoked the Ukrainian shambles, not Vladimir Putin”by Christopher Booker, “The Telegraph”, telegraph.co.uk, London, Saturday, 20 December 2014 г., online: http://www.telegraph.co.uk/comment/11305124/It-was-the-EU-that-provoked-the-Ukrainian-shambles-not-Vladimir-Putin.html

[98] Пак там.

[99] “Outcry as David Cameron says ‘Let’s extend the EU towards Asia’: David Cameron triggered a backlash yesterday after suggesting the European Union should open its doors to new members “from the Atlantic to the Urals” by Alison Little & Martyn, “The Express”, express.co.uk, London, Tuesday, July 2, 2013 г., online: http://www.express.co.uk/news/world/411830/Outcry-as-David-Cameron-says-Let-s-extend-the-EU-towards-Asia; същото и в: “EU should extend further into former Soviet Union, says David Cameron”, “Before It’s News”, beforeitsnews.com, Austin, TX, Monday, March 3, 2014 г., online: http://beforeitsnews.com/eu/2014/03/eu-should-extend-further-into-former-soviet-union-says-david-cameron-2552458.html

[100] Стефан Бочев – „Белене: Сказание за концлагерна България“, Фондация „Българска наука и изкуство“, София, 2003 г., стр. 135.

[101] “Encyclopædia Britannica”, Encyclopædia Britannica, Inc., Chicago, IL, 1996 г., стр. 717.

[102] Вж. “Obama Says That Jew Jonathan Gruber is Lying and He Didn’t Purposefully Jew the People” by Andrew Anglin, “The Daily Stormer”, dailystormer.com, , November 17, 2014 г., online: http://www.dailystormer.com/obama-says-that-jew-jonathan-gruber-is-lying-and-he-didnt-purposefully-jew-the-people/

[103] Доналд Тръмп, американски медиен магнат, ционист. (“Donald Trump and Robert De Niro: in their own words”, “The Telegraph”, telegraph.co.uk, 27 April 2011 г., online: http://www.telegraph.co.uk/news/worldnews/us-election/8475764/Donald-Trump-and-Robert-De-Niro-in-their-own-words.html)

[104] Така върви светът, фр.

[105] Вж. „Ежегодная пресс-конференция Владимира Путина, 18 декабря 2014 года“, RT – Russian Television, , Автономная некоммерческая организация „ТВ-Новости“, Москва, 18.12.2014, online: http://russian.rt.com/article/65058, online: http://russian.rt.com/article/65058

[106] Жаргонно название на град Ню Йорк. Едноименният щат е сред най-малките в САЩ.

[107] “Cuomo officially jumps into NY governors race” by CNN Deputy Political Director Paul Steinhauser, CNN, , Atlanta, GE, May 22nd, 2010 г., online: http://politicalticker.blogs.cnn.com/2010/05/22/cuomo-officially-jumps-into-ny-governors-race/comment-page-1/

[108] „Диагноза с Георги Ифандиев“, национална телевизия „Евроком“, София, сряда, 3 декември 2014 г., видеозапис от online: https://www.youtube.com/watch?v=J82sHZVnmYo&spfreload=10, от 9:14 до 9:25 часа.

[109] “Is it true that 1 percent of Americans control a third of the wealth?” by Dave Roos, HowStuffWorks, a division of InfoSpace LLC, howstuffworks.com, Bellevue, WA, 2014 г., online: http://money.howstuffworks.com/one-percent-control-third-of-wealth.htm

[110] От online: http://www.davemanuel.com/us-national-debt-clock.php

[111] От online: http://www.eudebtclock.org/

[112] От online: http://www.nationaldebtclocks.org/debtclock/russia

[113] От http://www.eudebtclock.org/ и Прессъобщение, Брутен външен дълг към септември 2014 г., БНБ, bnb.bg, София, 25 ноември 2014 г., online: http://bnb.bg/bnbweb/groups/public/documents/bnb_download/201409_s_ged_press_a1_bg.pdf Дължа тези данни на редовния читател, господин Колев.