- Диагноза с Георги Ифандиев - http://diagnosa.net -

ДЕГЕНЕРАТИ, ОБЛЕЧЕНИ ВЪВ ВЛАСТ – Част 2 – Щабът на сатаната

 

 

 

 

 

 

 

Добре дошли в медийния диагностичен център. Това е територия, свободна от комунизъм, социализъм, фашизъм, нацизъм, либерализъм – изобщо – от идеологическите фрагменти на ционизма и насаждания от тази крайно националистическа теория, превърната в практика, интернационализъм. Тя е предназначена за личности, за хора нормални, без психически отклонения и без комплекси, незасегнати от индоктринация, и с отворено съзнание. Единственото място, в което се съобщава истината, цялата истина и нищо освен истината. Нещо, което нито една друга медия в този провален опит за държава не може да си позволи.

 

 

 

*    *    *

 

 

 

 

Напоследък всяка статия на лондонския всекидневник „The Financial Times“ започва с призив за материална подкрепа с думите: „High quality global journalism requires investment.“ Което ще рече: „Висококачествената световна журналистика изисква инвестиции.“

Всеки да го разбира, както желае.

 

 

 

 

*    *    *

 

 

 

 

 

 

Погребах душата си, своите чувства и ум в гроба на синовете ми.[1]

 

Това е откровението на онзи сирийски баща от Палмира, чиито две дечица се удавиха край турските брегове, докато семейството бягало къмсвободатавдемократичнаЕвропа. Това е изумително и типично за робитеда тичат за спасение и помощ при онези, които са им причинили нещастията?! Човешкият ум не го побира. Пак казвам – човешкият. Не на комунистите, социалистите, фашистите, либералите, революционерите, псевдоправозащитниците, циониститеподобия на хора.

 

Мислех, че съм роден мъртъв. През последните два месеца ми се наложи да поскитам из родния си град, но с конкретна цел – събиране на отломки от собственото ми минало. И установих: Битувам сред мъртъвци, жертви на комунистическата вуду магия. По-жив съм от тях. Макар те изобщо да не съзнават своето присъствие на този свят под формата на зомбита. Те са шаващи сенки, наподобяващи живи същества. В никакъв случай не са хора.

 

Може би затова не изпитах никакво съчувствие или чувство за съпричастност към тези отрепки, камо ли за милост. Останал насаме със себе си, разбрах: Погребал съм душата си през годините, когато интернационалните магьосници заравяха народа, на който семейно принадлежим от хилядолетия. Закопаха българщината. С всичките й уникални белези и атрибутиот античната вяра в пантеон от богове, през истинската история и култура, до осъзнаването като нация и уповаването в собствените сили.

 

Българинът е убит. Отдавна.

 

 

 

Тъпите хейтъри – продуктите на милиционер-социализЪма

 

 

 

Съпруг на моя съученичка, ми рече, че тукашното население нито ще ми повярва, нито желае да ме слуша и чете. Преди 25 години тяхното семейство на бърза ръка избрало свободата и се настанило в Канада. Когато си идвали и го имало, гледали телевизионното ми предаване. Потърсили моите книги на площад „Славейков“ в столицата. Продавачите отговорили, че „не продават този автор“.

 

Мъжът ми разказа, как са обиколили почти цяла Европа. Познават Северна Америка и други краища на света. Но никъде под слънцето не са срещали по-тъпо и опроста̀чено човешко стадо, което постоянно си дири водач. И по правило не го намира, а му го пробутват. А той непременно е най-слепият. Обаче добичетата си го харесват. И рупат…

 

Получих доста писма с всякакви обвинения. Най-вече – заради това, че разкривам истинските ликове на т. нар. национални герои. Тъпанарят няма нужда от истина и от познание. За него невежеството действително е сила, а официалните догминай-висшата правда. Той е дегенерат. Тукашните даже не са подчовеци. Наистина на света няма по-низша твар от туземния ни урод. Събрани и подредени, всички тези милиционер-комунистически изчадия служат за тухла в стената на другарите от Братството.

 

Не само от гледките на телевизионния екран, но и от разходките си сред тях се убедих с очите си: Тези субстанции, наподобяващи организми, са и отблъскващо грозни. Те са мрачни, безвкусно и зле облечени, обсипани с татуировки, и с прически, издаващи произхода и принадлежността им към царството на Кавес, за елините Хадес, откъдето явно са изпълзели. Кой ги сътвори? Комунистите, сдружените земеделци, милиционерите, комсомолцитеизвергите на Интернационала. Както свинята ражда свине, така и комуниститекоито със сигурност, според всички изследвания, доказателства и свидетелствата на някои от самите тях, не са хорасъздават комунисти.

 

Преди около три седмици в новинарски телевизионен репортаж показаха как „фенове“ – искаха да кажат запалянковцина пловдивския футболен отбор „Локомотивразпъват грамаден транспарант с лика на убития комунистически престъпник Георги Илиев. Четеше се надпис: „Ти винаги оставаш един от нас.

 

Сетих се, как в началото на деветдесетте години на ХІХ век ръчкали българите да даряват пари за паметник на Васил Кунчев. Онзи, същияДякон“, за когото войводата Панайот Хитов разказва в мемоарите си, че режел главите на заболелите четници. „Дякона“, за когото един от братята ГеоргиевиХристо, писал на руския шпионин Найден Геров, наместник на империята в Пловдив:

 

Дяконът е онзи, дето прави лъжливите писма на Райнова,[2] за да се препоръча, че е добър шпионин, какъвто Райнов, такъв е и Дяконът, и двамата за пари и баща си продават[3]

 

Прочее, по-рано руският агент помогнал за избавлението на Кунчев. Тогава, когато го призовавали да събира пари за монумента на злодея, народът български отказал да дава пари за увековечаването на разбойникубиец и грабител, служил на антибългарските масонски сили. Нашенци помнели, колко невинни живота е затрил карловският демон, що пари е завлякъл

 

Все по онова време, срещу солидно заплащане, осигурило му къщата в столицата, Иван Вазов написал „Епопея на забравените“. Как така никой не се впечатлява от това забравенитев заглавието на стихосбирката! Защо народът не се е сещал за онези, които, според десетилетните доктрини, набивани по-късно в чутурите на населението, би трябвало да възприема като герои“. Но те изхвръкнали от ума му, не ги помнел. Дали, увлечен от всекидневните грижи, или по-скоро, понеже все още помнел злощастията, причинени му от тях и то за пари?

 

Ами през онези години българите отлично знаели кой, кой е. Карловци добре познавали рода Кунчеви. Затова не подавали и коричка хляб на никого от тях проклети и коварни, мързеливи, завистливи и опасни създания. За българите това били безбожни и опасни разбойници, предатели и негодници. Те никога не са работили и не са допринасяли за общността.

 

Стигнало се до там, че следосвобождениетона Карлово Гина Кунчевамайката наДякона, който за пари и баща си продавал“, обезумяла от глад. Накрая се хвърлила и удавила в общински кладенец!

 

Сред терористите имало много самоубийци

 

Ежов е бил масов убиец, а неговата еврейска женасамоубийца. И срещаме това почти на всяка крачка: убийства и самоубийствакомплекса на разрушението и на самоунищожението.[4]

 

За малоумните идиоти навярно всички карловци са били виновни. Но те силно стискат очи пред факта, че синовете на Райна Попгеоргиева, наречена „княгиня“, били избити от комунистическата власт! Когато, както им изнася…

 

Ще минат петилетка-две и някой ще напише стихосбирка, посветена на мутри, от ранга на изнасилвача Георги Илиев, неговия неубоздан брат-убиец Васил, на ИлияЗъбчетоПавлов, ДиматаРуснака“, Стоил Славов, Милчо БоневБай Миле и останалата милиционерска гангстерска шайка. Те ще бъдат героизирани и извисени“ до статута на „национални икони“. Един вече е в парламента, а преди това демонстрира особената си крушовидна глава в Европейския парламент. Имам предвид мутрата Славчо Бинев. Цяла редица от хайдуци, кандидати за днешнаЕпопея на забравените“, със сигурност е строена: „Крушата“, „Доктора“, „Мечката“, Карамански, Фатик, Поли, „Самоковеца“, „Кела“… Със сигурност на Луканов се пада мястото на Левски.

 

Очакват се авторите

 

Пръв и единствен на тази територия разкрих, че настоящият генсек на НАТО е тежко увреден психически и силно зависим от водещите си съветски офицери норвежки комунист и агент на КГБ. И какво от това?

 

Следващия път ще представя друга подобнагероиня“, чийто оцапан с подлост и предателства лик не веднъж съм осветявал. Но тя е всепризната „демократка“ и дори президентка на страна от Евросъюза. А е била банална проститутка в публичния дом на КГБ. Буквално, наистина.

 

И какво от това, че ще освидетелствам всичко това? Народните маси няма да обърнат внимание. Понеже искат да слушат и четат друго, приятно, галещо ухото и фалшивото им самочувствие, макар и невярно. Като са убедени: Всеки има право да се променя?! Вече сменят и по̀ла… Не само поради това курвите у нас считат за умни!

 

От наученото и от не малкия си опит съм наясно: Най-лесно се живее по правила. Когато обществото стъпва върху здрава основа, а не върху плаващи пясъци.

 

Освен това моя скромност не съм обещавал никому нищо повече от битка за достойно бъдеще. А тя се води с „кръв, пот и сълзи“.

 

В „свободните“ и „демократичниСъветски американски щати съдия хвърли чиновничка зад решетките, защото отказала да сключи брак между двама мъже. Длъжен съм да обявя имената им. Едното, Ким Дейвис, християнка с морал и съвест, за да служи за пример. (На кого ли?..) Второто, на областния съдия Дейвид Бънинг, по всяка вероятност чифут, за да бъде зазидано в списъка на позора, който свестните хора съставят.[5]

 

Чиновничката, която е на 49-годишна възраст, беше окачествена като „любимка на обществените консерватори“. Тя отказа да се съобрази с решението на Върховния съд на САЩ, с което през юни бяха въведени женитбите между еднополови същества върху цялата територия на САЩ.[6]

 

Жената се защитила със своите права, гарантирани й от Конституцията. Тя е вярваща християнка. Освен това извършването на подобни актове, които противоречат на нейната вяра, са противоконституционни. Точно такова е и решението на Върховния съд. Но комунистическите режими в Съветски социалистически американски щати доста отдавна не зачитат основния закон. Поредица от президенти, като започнете от Линдън Джонсън и стигнете до Барак Обама, ръководят страната с укази. Както го правеха болшевишките ръководители в СССР и комунистическите тук.

 

Но най-важното е, че християнката Ким Дейвис показа на света кой е на власт в най-силната военно страна на планетата – дегенератите.

 

У нас подобно нещо е изключено. Но стократно по-невъзможно е онова, което последва. Колеги на госпожа Дейвис, християнски свещеници, вярващи, независимо от заблудите на църквата, поискаха да бъдат вкарани зад решетките, защото я подкрепят![7] Нашенци са неспособни на подобен израз на гражданско поведение. Те не са граждани. Още по-малколичности. Какво говоря? Нали уточних – 99 на сто от жителите на този провален опит за държава са движещи се мъртъвцизомбита.

 

Досега го опитвам на гърба си. Но както вече споделих, толкова съм претръпнал, че не усещам болката. Варят жабите, в които интернационалното Братство превърна остатъчното ни туземно стадо, а те се кефят! Хубаво им е. Топличко. Пак толкова99 на сто от тяхнямат потенциал, за да почувстват онова, което вършат с тях. Как да очакваме, да го осмислят? Те са парализирани от страх, насаждан в продължение на 72 лета. И си искат спасителя“. Не са в състояние да видят истинския образ на тези негодници, които всъщност са поробители.

 

За тях българи, хора като мен, са без значение. Тяхната философия е вместена в онзи стар виц, в който се разказва, как „чужденец поискал някаква справка от двама милиционери. Опитал на петте езика, които знаел, но ударил на камък“ – на милиционер-социалистическата тъпота, чиито корени са в най-дълбоките низини дори на тукашното псевдообщество.

 

Когато разочарованият гост поел нататък, единият поклатил глава:

 

Трябва да учим чужди езици.

 

На което колегата му дал категоричния и необорим от гледна точка на шопската логика отговор:

 

– Глупости! Тоя като знаеше езици, оправѝ ли се?

 

Местните народни маси са дегенерати, сякаш изработени по учебник. Джордж Оруел предвидливо го е описал в епизод от антиутопията си „1984“. Главният герой, напълно осъзнаващ истината представител на номенклатурата, се влюбва в момиче от низините. Той е бил женен и си спомня някои подробности от своя брак:

 

Той започна да й разказва за семейния си живот, но колкото и да бе странно, тя като че ли и без него знаеше най-същественото. Описа му, едва ли не сякаш самата тя го бе видяла и почувствала, сковаването на тялото на Катрин при най-лекото докосване; начина, по който тя като че ли го отблъскваше с все сила даже когато ръцете й здраво го прегръщаха. С Джулия не му беше трудно да разговаря за такива неща – пък и споменът за Катрин отдавна вече не беше болезнен, а само неприятен.

 

– Щях да го понеса, ако не беше едно нещо — каза той. Разказа й за кратката смразяваща церемония, която Катрин му налагаше всяка седмица в една и съща нощ. – Тя я мразеше, но нищо не можеше да я спре. Обикновено я наричаше – никога няма да отгатнеш как.

 

Нашият дълг към партията — отговори незабавно Джулия.

 

Как позна?

 

И аз съм ходила на училище, мили. Полово възпитание веднъж месечно за навършилите шестнайсет години. И Младежкото движение. С години ти го набиват в главата. Мен ако питаш, много често дава резултати. Разбира се, никога не можеш да си сигурен, хората са такива лицемери.

 

И заговори на тази тема надълго и нашироко. При Джулия всичко се свеждаше до собствената й сексуалност. Впрочем, станеше ли дума за това, тя проявяваше голяма проницателност. За разлика от Уинстън тя беше прозряла същността на сексуалното пуританство на партията. Въпросът не се състоеше само в това, че половият инстинкт създава собствен свят, извън контрола на партията, и затова при възможност трябва да бъде унищожен. Още по-важно беше, че сексуалният глад поражда истерия, която е желана, защото може да бъде превърната във войнстващ ентусиазъм и преклонение пред вожда. Джулия се изрази по следния начин:

 

Когато се любиш, изразходваш енергия, а после се чувстваш щастлив и за нищо не ти пука. Те не могат да понесат ти да се чувстваш така. Искат през цялото време да кипиш от енергия. Всичкото това маршируване нагоре-надолу, скандирането и развяването на знамена е само неизразходван секс. Ако вътрешно си щастлив, за какво ти е да се вълнуваш за Големия брат или за тригодишния план, за Двеминутките на омразата или за останалите им проклети тъпотии?

 

Точно така, помисли си той. Съществуваше пряка, дълбока зависимост между целомъдрието и политическата правоверност. Защото как иначе могат да се поддържат на необходимата висота страхът, омразата, безразсъдната вяра, които партията изискваше от своите членове, освен като някакъв мощен инстинкт се потиска и използва за двигателна сила?

 

Половият нагон беше опасен за партията и партията го бе обърнала в своя полза. По същия начин бяха постъпили с родителския инстинкт. Семейството не можеше да бъде напълно премахнато и наистина хората се насърчаваха да обичат децата си почти като едно време.

 

От друга страна, системно настройваха децата срещу родителите им, учеха ги да ги шпионират и да доносничат за прегрешенията им. В резултат семейството се бе превърнало в придатък към Полицията на мисълта. То беше станало средство, с чиято помощ всеки ден и нощ можеше да бъде заобиколен от доносници, при това негови близки.

 

Внезапно мисълта му отново се върна към Катрин. Без съмнение Катрин би го предала на Полицията на мисълта, ако не беше толкова глупава, та да не усеща неправоверността на възгледите му.[8]

 

Сега обяснявате ли си, защо революционерите и властниците по правило са дегенерати. Тях ги откриват, или заразяват, но винаги издигат все същите! Нека повторя:

 

Практически всички световни вождове имат ярко изразен вроден комплекс на властта.

 

По правило той представлява резултат от потиснат садизъм, който, на свой ред, е свързан с латентен хомосексуализъм.[9]

 

Масите са поразени от идентичен синдром. По тази причина припознават в дегенератите своите. А нормалните нямат шанс. Мнозина от читавите са сковани от парализиращ ума и сетивата страх. Всъщност той – тероръте единственото усещане, което им е останало. От което се възползват главните дегенерати.

 

Добре е човеците да се пазят от живите мъртви.

 

 

 

Тъпотата на милиционер-комунистическите хейтъри

не се сломи, а набъбна

 

 

 

Резултатът? Огледайте се. Ето как един от тяхдегенератите, несъмнено детайлно изучаващ онова, което пиша и говоря, конспектиращ го от години, обобщи обстановката тук:

 

Така или иначе българите умират. До 15-20 години тази територия ще представлява най-големият старчески дом на земята – нещо като концлагер за стари и недъгави хора на открито.[10]

 

Успоредно с този колаж от мои публикации се мъдри следното: „10 причини защо искам да се върне НРБ“.[11]

 

Впрочем, сайтът е пълен с купища подобни пропагандни манипулации, чието предназначение е да внушава, че някакви демократи“, навярно „извънземни“, а не местните и интернационалните комуняги, предизвикаха настоящата ни катастрофа.

 

Вервай народе!

 

Фактически народната памет е прекършена и заличена. Процесът не е започнал на 9 септември 1944 година, както си въобразяват примитивните антикомунистчета“, а далеч по-рано – от лета господни 1877-о – 1878-о. Вървял е с променлива интензивност до червения фашистки преврат, извършен на споменатата дата през четиридесет и четвърта. Оттогава нищо ново, свежо и живо не никне и не се пръква по тази поробена, окървавена земя. Най-малко – родено от сиво вещество.

 

Тук е царството на силикона. Погледнато от далече, то е заселено отнай-тъпото и опростачено човешко стадо, което се среща под слънцето“, по оценката на моя нов познат. Той наблюдава всичко от разстояние, от което нещата изпъкват с най-ярките си очертания. Контурите са толкова болезнено остри, че е невъзможно да не бъдат забелязани от човешко същество със запазено съзнание, съвест и нравственост. Качества, които са изтрити у 99 на сто от туземците, по някакво странно стечение на обстоятелствата мърсящи тази земя на българите. Защото ние сме имали многоот Техеран до Калѐ; и от Сибир до Централен Египет!

 

Било е. Някога. Сега е краят. La commedia è finita, il sipario è sceso.[12]

 

Целта на т. нар. национал-революционери е била унищожението на българщината чрез погубването на естествения ни елит.

 

Имало евинаги съм казвал, винаги ще казвам, ще изтъквам!“ – писа Стефан Бочев, наследник на два от най-заможните и успешните наши родове, прекарал повече от десетилетие в комунистическия концлагер Белене“, – „друга една българска буржоазия: онази, давала средства за черквите, училищата, за зараждащата се книжнина, за националната (включително и под формата на „Черковния въпрос“) борба. Но тя е вХІХ век! А в ХХ век тя изчезна, бе в широк размер изместена[13]

 

Изместена? От кого?

 

На нея са й видели сметката оцелелите разбойници от бандите на Левски, Ботйов и останалите, които през живота си един камък не са преместили. Но са живели охолно благодарение на своите външни, враждебни нам господари, или на гърба на околните. Ликвидирали са я т. нар. поборници, начело с физическия и духовен гном, страхливия масон и крадец Стефан Стамболов, шубелията и предателя Стоян Заимов и останалите от антибългарската хайдушка шайка. Все заради пусти париекатерининки, лири, наполеони[14]

 

За да се озовем в господарството на силикона, заменил сивото вещество. В него „бивши комунисти и техни отроци, закърмени с московско мляко, отгледани със СССР и с неизменното КПСС-БКП на уста, скачат като ужилени срещу всяко споменаване на Русия, която коленопреклонно са обслужвали като предани хомосексуалисти и содомити.

 

От другата страна са уж непроменените сили на милиционерщината, подирили опора в Запада, където проводиха децата си. Без да пропускат случай да го наругаят и да възвеличаят славния комунистически строй“ под ръководството не наматушката“, а на батюшката“ – на Съветския съюз.

 

И едните, и другите оставиха наследници, оперирани от всякакъв ищах за учение и узнаване на истината. Те не се свенят да наричат истинската „българска буржоазия: онази, давала средства за черквите, училищата, за зараждащата се книжнина, за действителната национална борбасобиднотоспоред шлайфания силикон в куфалниците им, „чорбаджии“. Наскоро, в писмо, един такъв – типичен представител на кръглите кретени, комунистическите запъртъцислава Богу, защото не са в състояние да се множат – изкара предците ми „чорбаджии“. За което му благодаря. Гордея се с чорбаджиите в рода ми.

 

На първо място с моя дядо, който след комитските опожарявания възкръсвал като Феникс от пепелищата. Градил къщи в днешните Македония, Гърция и България. Предците ми имали кантори – свои представителствавъв Виена, Кайро, Солун и Букурещ! Под отоманската власт. При комунистическата всичко ни беше отнето, а пътуването зад границаневъзможно. Не пуснаха тате да посети брат си вРумъния?!

 

Но комунистическите потомци, до един слабоумни изродени, низши твари, ползват лексиката, завещана им от любимците на всички безродници и необразовани тъпанаринационални икони“ – Раковски, Кунчев, Каравелов, Ботйов, Вазов. Те, платените гангстери от ХІХ век, въвели подобни изрази, вменявайки им оскърбително значение. Ала само според тяхната собствена безнравственост и скудоумие.

 

Настоящите им идоли, като комунистическата пачавра, пожарникар-премиерката Бойка Борисова, наскърбяват наследниците на буржоазията, изстрадали терора на червената фашистка диктатура, обявявайки ги за „реститутки“ и „реститути“. Позорът да е върху всички 99 на сто от тази измет, смятаща се за народ, че на всичко отгоре – и български. Сган от родени злобари, хейтъри, нещастни умствени инвалиди, на които предстои да измрат в кански мъки. Дай Боже!

 

Да не забравяме, че всички алчни национал-революционери от деветнадесетото столетие са били членове на действаща по онова време интернационална мафия. Тя само привидно била италианска. Тъй като, на свой ред, италианската е част от интернационалната. Съвпадение ли е това, че през 1848 г. излиза Манифестът на комунистическата партия“ и пак тогава еврейският масон Джузепе Мацини вдига революцията на Апенините? Историкът Чарлз Хекъторн настоява, че названието мафия произлиза от акронимаMazzini Autoriza Furti, Incendi, Avelenameti”. Което ще рече „Мацини възлага обирите, палежите и отровителството“.[15]

 

Няма как да отминем идеолога на национализма и националноосвободителните революции, еврейския масон Джузепе Мацини. Той не само оказвал силно влияние върху революционерите на Балканите, в Централна Европа и Латинска Америка. „Неговитедиктувани от Ротшилдови чрез посредничеството на генерал Албърт Пайк теории оплодили както „национално-освободителните движения“, така и схващанията на ранните ционисти.[16]

 

Ала той се оказал и мераклия за обединител на Стария континент. Мацини прогнозирал господството на федерация от демокрации, които накрая ще се обединят в Съединени европейски щати с обща конституция. Въпреки че се занимавал преди всичко с непосредственитереволюционни промени от деспотизъм към демокрация“, той отстоявал своята дългосрочна цел, която вменил като крайна задача на революциите: „Да създадем Съединени европейски щати“.[17]

 

Малцина знаят, че дължим грозния ни трикольор на неговиявкус“. Дали някой му е суфлирал? Едва ли някога ще узнаем. Известно е, че тъкмо юдеомасоът Мацини определил бялото, зеленото и червеното занационални цветовена страните, в които подбуждал националноосвободителни революции“: Италия, Унгария, Мексико, България… Смятал ги за второстепенни. Важните получили синьо, бяло и червено в своите флагове.

 

Явно в средата на ХІХ век темата за механичното пренасяне на вече преуспяващия завоевателен масонски опит на САЩ на Стария континент (по онова време отвъд Океана вече действала доктринатаМонро“, съгласно която Щатите имат интереси по целия свят) е била притча во езицах. Със сигурност година преди Мацини да напише цитираната си програма, през 1849 г., по време на Парижкия конгрес за мир, друг масонВиктор Юго, говорил заден, в който война между Париж и Лондон, между Петербург и Берлин, между Виена и Торино ще изглежда абсурдна и невъзможна, както сега тя е непостижима между Руан и Амиен, между Бостън и Филаделфия

 

Ще дойде ден, когато единствените бойни поля ще бъдат пазарите, достъпни за търговия, и умовете, отворени за идеи. Ще настъпи ден, когато куршумите и снарядите ще бъдат заменени от подадени гласове, от всемирното избирателно право на народите, от авторитетния арбитраж на великия суверенСенатът, който за Европа ще бъде онова, което е Парламентът за Англия, това, което е Райхстагът за Германия, или настоящето законодателно събраниеза Франция.[18]

 

За сведение на малоумните комунета, излюпени в милиционерските инкубатори, които са били лишени от всякакво възпитание, включително семейно – вижте по-горе цитата от Оруелкоито си фантазират, че са националистчета, патриотчета, а са обикновени, дребни, редови ченгенца, доносници, в публичните си изяви Виктор Юго никога не е споменавал България. Говорил е заСърбия.[19] Не разполагаме със сведения за частните му изказвания и декларации.

 

В своята цитирана реч Юго споменал европейско братство“ и се обърнал към аудиторията с „граждани на Съединените европейски щати“![20] Същата фраза, която юдеомасонът Уинстън Чърчил употребил век по-късно. Дебелакът с неизменната пура в уста декларирал дословно:

 

Трябва да изградим нещо като Съединени европейски щати.[21]

 

И изложил част от идеята за единно световно правителство:

 

Не съществува никаква причина една регионална европейска организация да противоречи на световна като Организацията на обединените нации. Тъкмо обратното, вярвам, че огромното обединение ще оцелее само, ако е основано на тясно свързани помежду си естествено възникнали групировки.[22]

 

Ето на кого са служили т. нар. национал-революционерина мафията, която в Европа била ръководена от еврейския масон Джузепе Мацини. Христо, братът на Евлоги Георгиев, писал на Найден Геров:

 

Да беше тука главният шпионин Теофан Райнов се можеше да го слъжи и нещо или да го понаучи как да се отнесе, но за зла чест го няма, тръгна за Париж, както казват. Че какви ще ги рови и по тамо не знам, сега остава вече ако може да се научи нещо от наместника на РайновКасабов.

 

Прокламациите, що сте видели у Дякона, те се отпечатаха тука от Райнов и Касабов, и се придадоха всичките на Дякона, за да ги раздаде. Дяконът е онзи, дето прави лъжливите писма на Райнова, за да се препоръча, че е добър шпионин, какъвто Райнов, такъв е и Дяконът, и двамата за пари и баща си продават[23]

 

Повторението е майка на знанието. Важи единствено за умните… Останалите? У̀лавите не ме интересуват. „Те са прах, морална пепел в един жесток свят“, както би казал нявгашният главен ционист Хаим Вайцман.

 

 

 

Теория на незнанието или отново за „конспирациите“ – всъщност пропагандата срещу истината

 

 

 

Вече със сигурност знаем, че Райнов е поддържал редовни връзки с Мацини. По тази интернационална, мафиотско-масонска линия, той бил и нещо като надзорник на Васил Кунчев.[24]

 

По-сетне същите похвати били въведени от филиала на масонската мафияБРСДП, разделила се на две бойни крила. Едното – тесни социалисти или комунисти. Повтарям – бойни!

 

Тези червени фашистки терористи съчинили и пеели, а след 9 септември 1944 година принуждаваха всинца ни да ревем, грозно лъжливите слова:

 

Земята на Ботев и Левски отново е робска земя“!

 

И с тези думи на уста изклаха най-качествените от българите и поставиха целия народ под болшевишко робство в полза на СССР и финансовия левитски Интернационал. Пак те ползвали „челния опитна знаменосеца на Панайот-Хитовата чета Васил Кунчев в рязането на човешки глави и то на другарите си.[25]

 

Как бихте се чувствали вие, тъпоумни и гламави пишман патриоти, „храбрив анонимността си и донякъде в глутници, ако сега приложатпринципитена вашите любими герои“? Един от тях гласи:

 

Който днес не желае да бъде свободен, той не е българин и не е човек![26]

 

Ами да ви почвам, а!

 

Или, както Хлътев-Бенковски изпепелил заможното Панагюрище и куп села, та жителите им да бъдат принудени да хванат гората“, сега да подпалим домовете ви? Кажете, дегенерати на милиционер-социализЪма? Да ви видя тогава, кръчмарскисмелчаци“…

 

Стига! Изроди!

 

Навремето, преди Държавна сигурност да го назначи задемократиченминистър на здравеопазването, мой съученик препоръчваше да се отнасяме към овластените по следния начин:

 

Еб.те им майките, уважавайте ги!

 

Точно такова е моето отношение спрямо стадото. Без ни най-малко извинение. Нека плуят!

 

Ала историята на Ким Дейвис не е единствената, която медиите тук и по света потулиха. Този вид информационни затъмнения са част от инструментариума на пропагандата. За повече от деветдесет лета, откакто я оформиха в стройна методология за военни действия против масовото съзнание, тя успя да внуши на обезумялото население на планетата, че единственото, което действително се е случило, е онова, което медиите показват.

 

През последните няколко десетилетия телевизията се превърна в ядреното оръжие в пропагандната война. Не го ли покажат на малкия екран, все едно не е станало. Но отпреди петилетка телевизията губи позициите си в съревнованието с интернет. През 2011 година 41 процента от американците, например, се информираха от интернет, а не от новинарските емисии на другите медии.[27] Сега телевизията категорично отстъпва. В момента 62 на сто се осведомяват от световната електронна мрежа.[28]

 

Литература – специализирана или художествена? Коментарни предавания или документално кино? Забравете.

 

Пак Оруел го формулира посредством прословутия лозунг на Партията в „1984“:

 

Невежеството е сила!

 

Като прилагат този принцип на тоталитарната държава, световните медии не допускат повече хора по света да узнаят, че в него все още се срещат почтени хора, при това – учени. Тъй като се смята, пък и животът го е доказал, че интелигенцията е най-продажната обществена прослойка. Обаче Норвежката академия за литература и свобода на словото удостои със своята награда Бьоншон[29] Едуард Сноудън. Знайно защо – заради неговите разкрития за програмата за проследяване и подслушване на американското правителство.

 

Подирих известия за събитието. Натъкнах се едва на две. Въпреки всички обвинения, които мога да отправя към телевизияEuronews”, трябва да бъда обективен: Тя единствена показа репортаж от награждаването. Високият приз беше връчен виртуално от Хеге Нюйт Нури – генерална секретарка[30] на академията.Вижте и чуйте:

 

 

 

 

 

Какво означава изразътсвобода на словотов условията на все по-свиващи се граждански права? Не само в доказано тираничните държави, но и в онези, които само кръглите идиоти все още възприемат катосвободниицивилизовани“. Последното се постарах да изоблича.[31] За каквасвобода на изразяванетоможем да говорим при управлението на режими, чиито характеристики все по-отчетливо съвпадат с тези на тоталитарните диктатури през ХХ век? Получавам писма от читатели, пръснати по цялото земно кълбо. Всички те не просто признават, колко съм прав. А предлагат факти, които потвърждават изнесеното от мен.

 

Ще речете, че браня предател, който е намерил убежище при враговете на родината си. Подобна лексика също беше типична за тоталитарните режими. Аз поне й се наживях, наслушах, втръснала ми е. Не понасям необолшевишкото осъждане, състоящо се в посочването с пръст и обвинението в… „национално предателство“.

 

Кои са съдиите? Все безродници и примитиви.

 

Например членът на БКП второ поколение Валери Симеонов Балевски и цялата милиционер-комунистическа шайка, която събра под парцаливото пишман патриотично знаме, връчено му от интернационалистите от ЦК на БКП? Или неговият епигон и роднина по сватовство, кумецът му Волен Сидеров, вече известен като Кобзон, син на комунист, ченге и рекордьор по политически метаморфози? Та те по дефиниция не са човешки същества. Как е възможно да бъдат българи?

 

Коя от двете куртизанки на милиционер-социализЪмаВалерия или Свободка, (вижте илюстрацията) е по-голямапатриотка“, „националистка“, „фашистка“, „комунистка“, „демократка“, „ционистка“?… По размерите на кой полов членоралния или аналнияси мерят родоотстъпничеството?

 

Не, „милими хейтърчета, потомствени или новопроизведени комунета, негодници и нещастници, неспособни на друго, освен на злоба, омраза и сковаващ страх. В словото си по случай награждаването му, съвсем кратък откъс от което чухте, Едуард Сноудън не спести упреците си и към страната, която му предостави убежище:

 

В миналото бях достатъчно критичен към Русия и ще продължа да бъда такъв и в бъдеще. Защото този хъс, който наблюдаваме в руското правителство, да контролира повече и повече интернет, да контролира повече и повече онова, което хората гледат, дори части от техния личен живот, да решава какъв е подходящият или неподходящият начин на изразяване на тяхната обич едни към други, е фундаментално погрешен.[32]

 

Кой от вас, low-life scums, както се изразявате на новия вимайчин език“, което ще рече „низши твари от помията“, та кой от вас би дръзнал да предприеме толкова елементарна стъпка? Има ли смисъл да говорим за цялостния акт на Сноудън, за който даже Нобеловата награда за мир е нищожно малка?

 

Вие сте безбожни безродници, шубелии. Кланяте се пред тотемите на убийците и крадците, на унищожителите на българщината. По-рано бяхте захранвани от явните клетки на съветския шпионаж и пропаганда, а днесот западните, като идеологическо-разузнавателните фондацииАмерика за България“, „Конрад Аденауер“, „Изток Запад“, „Фридрих Науман“, разнитекултурницентрове и всякакъв родинститутиипредприятия“ – всъщност гнезда за вербуване на антибългарски агенти.

 

Вие ли ще раздавате справедливост? Проклетници, вървете при бащите си в геената! И оставете шепата българи да напуснат този свят с достойнството, което е присъщо на патрициите, а не на такива като вас – отрепките на милиционер-социализЪма.

 

 

 

За демокрацията пропагандата е онова,

което е сопата в тоталитарната държава[33]

 

 

 

Премълчаването е оръдие на пропагандата. Изкривяването на истината, фабрикуването на лъжи, тиражирани като истина“, е сред оръжията на контрапропагандата. Да ме прощава Чомски, но пропагандата беше един от криваците и на тоталитаризма.

 

Има събития, за които са оставени да говорят само фактите, служещи на каузата на пропагандистите. Останалите, които са като обертоновете в музиката, и доизясняват истината, биват укривани или подминавани.

 

Преди дни в Канзас осъдиха на смърт 74-годишен американец, съвършена откачалка. Миналата година той застрелял трима души. Понеже това станало пред два еврейски центъра, приписаха на превъртелия Фрейзиър Глен Крос убийствоот омраза. Така в свободнияи нецивилизован свят квалифицират всяко посегателство срещу чифут. Убиецът е толкова побъркан, че като чул присъдата, благодарил на съдебните заседатели?!

 

Защо твърдя, че всичко е пропагандна разработка. Елементарнонито една от жертвите на покушението не е била евреин, еврейка, цветнокож… Бели хора.[34] Понеже минавали пред един или втори еврейския център, осъдиха нещастника заубийство от омраза“. А медиите преляха от лъжливи заглавия като например: „Съдебни заседатели в Канзас казват, че убиецът от еврейския център трябва да бъде екзекутиран“;[35]Крос иска да умре като мъченик заради стрелбата в еврейската общност“,[36] и т. н.

 

Какво разбрахте? Че убиецът е разстрелвал евреи в собствения им общински център, или нещо друго? Защото аз първото. Все едно шантавият Фрейзиър Глен Крос е поставил началото на мор по евреите в Канзас, та дори по целите Съветски американски щати.

 

Ето как функционира пропагандата? Но не само, а по още много начини. Сред най-важните е спестяването на подробности.

 

Например, няма как да ви предложат идея или идеология, но да не ви запознаят поне с нейните основни принципи. Обаче е възможно да скрият някои или повечето от онези детайли, които формират нейната същност. До ден днешен е така с комунизма и социализма. Развяват ги като знамена, под които някакъв „пролетариатда води война срещу богатите.

 

Когато умните хора разровиха идеологическото бунище, откриха, че истината е напълно обратната.

 

Комунизмът или по-правилно – социализмът, не е движение на потиснатите маси, а на икономическия елит.[37]

 

Комунизмът е типобществена формациясъс закони, обусловени от живота в комуна“. Където доминиращата обществена връзка е тази на шефи неговите подчинени, без да има обществена необходимост, само по нареждане. Веднъж установена, тази организация може да съществува без компартия, без марксистка идеология и дори с многопартийна система.[38]

 

Само преди няколко седмици, през август, бяхме свидетели на сривана китайската икономика, на фондовите пазари и на поредната девалвация на юана. За забавянето и неизбежния спад на „пекинското държавно-капиталистическо чудопод комунистическа власт пиша и говоря поне от три години. Всичко, което стана преди месец, беше добре обмислено, внимателно планирано – един ход след друг.

 

Видяхме или по-скоро слушахме и четяхме – тези, които се интересуваме – за небивали разпродажби на акции. Разпродажба ще рече – такова сваляне на цената, което достига почти до „кой, колкото даде“. За дни богаташи, предимно от номенклатурата на Китайската комунистическа партия, загубиха милиарди долари. Независимо от бедата, в която безспорно изпадна китайската икономика, търговията с дялове на тамошните корпорации изобщо не секна. А слуховете за смъртта на пекинското държавно-капиталистическо чудопод комунистическа власт се оказаха силно преувеличени, ако използваме познатата иронична мисъл на Марк Твен.

 

Преди три седмици западните аналози на комунистическите медии от Останкино, „Правда“, „Известия“, през “Rudé právo”, “Neues Deutschland”, “Trybuna Ludu”, “Szabad Nép”, “Scînteia”, до „Работническо дело“ и „Отечествен фронт“, тържествуваха над гробана китайската икономика. Тон даваше лондонският седмичник The Economist”. Не бива да забравяме, че наскоро около половината от неговите акции бяха закупени от прочутата италианска фамилия Аниели[39] – основатели и главни акционери на FIAT.[40] Там иде реч за трето поколение свръхбогати масони от високи степени.

 

Освен на Аниели, собствениците на The Economist включват такива европейски династии, като семействата Кедбъри, Ротшилд и Шрьодер.[41]

 

Днес “The Economistобърна резбата, както се казва. И венцеслави комунистите в Пекин, задетонаправили един Китай, който работи“! Като същевременно внимателно и учтиво размахва пръстчето:

 

Ако икономическото чудо ще продължава, властите трябва да предоставят повече свобода на частния сектор.[42]

 

Тоест на фамилии като Аниели, Кедбъри, Ротшилд и Шрьодер, представени като „европейски династии“?! Китай и неговотоикономическото чудоне изникна от нищото. Нито японското и южнокорейското – по-рано.

 

След постигнатото пълно разбирателство между западния финансово-производствен елит и Китайската комунистическа партия, фактически държава, под ръководството на председателя Мао, реализирано по време на поредицата посещения в Пекин на фигури като американския президент Ричард Никсън, неговия държавен секретар Хенри Кисинджър, главния довереник на Ротшилдови в САЩДейвид Рокфелер, и останалите, бурни реки от капитали потекоха от САЩ и Европа към Азия. Оттогава датира деиндустриализацията на Запада. За да сe стигне до там, че понастоящем промишленото производство осигурява едва 11 на сто от брутния вътрешен продукт на Съветските американски щати![43]

 

А „династичното“? То е израз накомплекса за властта, вождисткия комплекс, хомосексуалния комплекс на другаря Ленин. За това говореше и главният психиатър на главната психиатрия във Вашингтон доктор Карпман.[44]

 

Чел съм за династии като Дуло, Каролингска, Валоа, Палеолози‎, Бургундска, Бурбонска, Плантадженет, Стюарт, Ягелонска, Савойска, Хабсбургска,‎ Романови, Хьонцолерн‎, Сакс-Кобург и Гота… Що за „династии“ са посочените от списанието? Те са онези, които посредством своето богатство и с влиянието си, постигнато през последните 250 години благодарение на парите, ръководят днешния свят.

 

Какво се случи в световната икономика през второто тримесечие на годината, та наблюдаваме такава изменчивост? Нищо особено. Продължение на онова, което на умишлено закодирания език на финансистите се нарича “long bull market” – тенденция за нескончаем спад на търговията и цените на акциите. Но защо е “long” – „дълга“? Понеже тази тенденция започна още през 2001 година, но беше публично обявена седем лета по-къснопрез 2008-а. И оттогава изобщо не е спирала да действа. Тя беше подкрепена отЦентралните банки. Защо и как?

 

Ами те са рожби на семейство Ротшилд. Създадени са с цел задкулисно ръководство на държави. Помните ли претенцията на първия РотшилдМайер Амшел Бауер (1743-1812):

 

Дайте ми контрола над валутата на една нация и аз няма да се интересувам кой прави законите.[45]

 

От края на 2008 година централните банки в главните „капиталистически“ страни – САЩ, Великобритания, Франция, Германия, Италия, Испания и т.н. приложиха метода, наречен quantitative easing. У нас го превеждат като количествени улеснения. Спрях се накратко на него в предната публикация. Но ще повторя.

 

Става дума за парична политика на централните банки, която те приложиха за да спасяват частни банки и корпорации. Състои се в изкупуване на активи, ценни книжа и финансови инструменти от частни търговски банки и други подобни институциифондове, финансови къщи с конкретно насочени кредитни портфейли, специализирани инвестиционни фондове[46] и т.н. По този начин се прави опит за повишаване на стойността на тези закъсали – повтарям: частни корпорации.

 

Неотдавна лондонски журналист, специализиран във финансовата проблематика, обобщи случилото се през август т.г.:

 

Обаче спадът беше последван от long bull market, при който цените [на ценните книжа] бяха подкрепени от програми за quantitative easing,[47] последователно изпълнявани от централните банки, вместо от подкрепа за икономическата мощ. Истински вярващият в свободните пазари би възприел настоящата разпродажба като едновременно неизбежна и оздравителна.

 

Но финансовите пазари изобщо не са свободни. Обратното, те са едни от последните крепости на социализма, останали на земята. Прави се всичко възможно за вдигане на цените на авоарите и активите. А когато свръхстимулирането [на цените] доведе до спукани балони, пак всичко е изцяло в техни ръце [на централните банки, диктуващи поведението на несвободните финансови пазари], за да наливат още пари, с цел да предотвратят прекаленото им падане.[48]

 

Авторът разкрива, как главният икономист на Европейската централна банка открито прокламирал възможността за допълнителни количествени улеснения. Президентката на Федералния резерв обяви отмяната на решението за вдигане на лихвените проценти, насрочено за този месец – септември.

 

И имахме властите в Пекин, изкупуващи акции на Шанхайската фондова борса.[49]

 

Те разполагат с доста по-голяма степен на свобода. Тъй като още от края на седемдесетте започнаха да пазаруват Америка, а сетне – и останалите капиталистически държави. Китайската народна република притежава по-големи доларови резерви от САЩ. Тя е банката на Съветските американски щати. Но също така – на Великобритания, Франция и пр. Най-малко една трета от икономиките на тези страни са китайска собственост

 

Ако перифразираме Игор Бунич:

 

Пробудил съзнанието на хората, по страната вече шестваше юанътпаричната единица на потенциалния и вероятен противникна империята. Той отдавна, без да среща съпротива, беше окупирал страната Номенклатурия. А оттам се промъкна в каналите на нелегалната икономика и търговията, в системата на снабдяването и материално-техническото осигуряване, в армията и органите на сигурността.[50]

 

Вече близо четири десетилетия Китайската комунистическа партия разширява границите на своята държава Номенклатурия. Като допуска за нейни граждани подбрани фамилии от явния и невидимия интернационален елит.

 

Пък вие ми плямпайте закапитализъм“, „социализъм“ и „национален суверенитет“… Сър Ивлин дьо Ротшилд притежава огромно седалище в Пекин и не крие близостта си с всички в китайското ръководство. Най-вече – с управителя на Китайската народна банкацентралната, емисионната финансова институция на КНР.

 

Какъв капитализъм е този, при който уж държавната централна банка и правителствата подкрепят частния сектор? Така стана през август. Но банката не е предмет. Тя представлява организация, състояща се от служители, подредени в йерархична пирамида, с връзки, обусловени от принципа на отношенията между началник и подчинени. Тоест, тя е комунистическа институция. В такъв случай, кой взима решенията за свободния пазар“? Свободен ли е той в действителност, или ви карат да мислите, че е така?

 

По целия свят акциите тръгнаха нагоре, защото на инвеститорите беше дадена гаранция, че ще бъдат защитени от последствията на тяхната собствена глупостАко нещата продължат да се развиват зле, ще бъде необходимо да се приеме четвърта доза от количествени улеснения[quantitative easing].[51]

 

Кой ще плаща? Банкерите отново потриват ръце, предусещайки несметни премии! През пролетта на 2009 година само в САЩ те бяха възнаградени за провала си през 2008с разпределението на повече от 7,8 милиарда долара! Докато спрямо народите прилагаха austerity measuresмерки за икономии и затягане на коланите до постигането на възможно най-тъничката поносима талия. Това има ли нещо общо с капитализма? Да – с държавния, който наричахме социализъм.

 

В днешната корпоратокрацияглобална власт на интернационалните корпорации и неспирна загуба на национална независимост и държавност, съществува само една отделнаслънчева страна Номенклатурия, охранявана от чекистките кордони, в която непроницаемата завеса на секретността процъфтява, укрепва и богатее с всеки изминал ден. Там комунизмът в общи линии е построен[52]

 

Предполагаше се, че нулевите лихвени проценти ще бъдат временни[53] сеща се нашият лондонски автор. – „Сега те са стандартът. QE[54] беше необичайна мярка, предназначена за прилагане само при извънредни, критични ситуации. Тя е тук и остава, независимо от действието на закона за  намаляването на възвращаемостта.[55]

 

Така нареченият Закон за намаляване на възвращаемостта е измислица на икономистите и няма нищо общо с истинските закони, които действат обективно. То е като в правото – зависи кой създава законодателството. Та тозизаконгласи, че ако в производствения процес влагате по-голямо количество от един от неговите компоненти (фактори), като задържате нивото на останалите ceteris paribus,[56] това ще доведе до по-малка възвращаемост вътре в отделната производствена единицапоточна линия, цех, предприятие, отрасъл, икономика

 

Цитираният автор припомня, че историята е доказала: политиката на надуване на балони винаги се е проваляла. Тя е постигала краткосрочни успехи, но крайният резултат неизменно е бил плачевен.

 

Така е от холандските лалета[57] до ипотечните кредити за неплатежоспособни[58]

 

Вярно е, даже тук беше така. У нас – с известни уговорки. До 2008 година, в продължение на цели три десетилетия, банките отпускаха кредити на всеки мераклия, за щяло и нещяло. Тогава се роди т. нар. потребителско кредитиране, което беше обезпечено снищо. „Десните“, като Джордж Буш-младши, издигаха типично левичарскилозунги. Например: „Всеки американец има право на собствено жилище!“ Днес потърпевшите, загубили домове и вложените в тях пари, са десетки милиони.

 

 

 

Пропагандата не мами хората;

тя по-скоро им помага да се самоизмамват[59]

 

 

 

За да издържи на натиска от страна на банките, които настояват за повишаване на основния лихвен процент, Федералният резерв ще бъде принуден да причини най-малко още едно сриване на финансовите пазари. Очаквам го до дни, до края на настоящия месец, на септември.

 

Видяхте ли какво излезе? Лекотата, с която социалистите – респективно комуниститеса ставали фашисти, от интернационалистинацисти, е безпроблемно обяснима, ако човек познава общия фундамент на тези идеологии. Същото се отнася и до хората. В никакъв случай не се сблъскваме с някакво лекомислие, а с дегенерация. Отказ от нормалност и слугуване на Мамонасатаната.

 

Ако проумеете всичко това, и се убедите, че няма как някой свестен да бъде трайно издигнат в икономиката, финансовото дело и политиката, трудно ще бъдете излъгани. Мамят масите, понеже те са се отказали от мисленето и допускат да бъдат лъгани. Повечето даже го искат. Няма как да бъда симпатичен на по-голяма група човекоподобия, щом изричам истината. Тъй като по установено в живота правило тя обикновено е горчива.

 

Никой не обича вестителите на лоши новини. Тъпанарите, които формират масовата публика, искат да чуват онова, което очакват да им бъде казано. Всичко, което се отклонява на милиметри от тази своеобразна медиана, бива възприемано с отрицание и дори с омраза. Така огромни общности се превръщат в хейтъри, без да го знаят. Ето защо с такава лекота възприемат подобни нови думички. Както и от тъпота, и простодушие, разбира се.

 

Сега ще се постарая да ви представя, как става това с конкретни фигури. Не мога да си позволя да ги определя като личности. Те са представители на онази обществена кал, измет, която с векове овонява живота на нормалните хора.

 

Чували ли сте за Евгений Чемширов? Не сте? Как да стигне до вниманието ви, след като иде реч за лице, което е имало значение в подземията на буржоазно-комунистическия строй още преди той да бъде официално обявен за победил и въведен. Тъй като, ако сме се разбрали, става дума за движение не „на потиснатите маси, а на икономическия елит“. Този човек е бил представител на онази следосвобожденска буржоазия, разбила всичко национално и читаво, за която Стефан Бочев отсъди, чекриво се роди, криво живя, криво умря“.[60]

 

С моя мимолетен познат Бочев сме учили в едно и също училище, носещо различни названия. Той започнал и завършил школото Тодор Минков“. До пети клас аз бях в училище Йосиф Сталин“. Накрая ми издадоха диплома от… „Тодор Минков“. Такива бяха зиг-заците на социалистическия път на развитие“. Буржоазно-болшевишкият богЛенин ги беше определил като „крачка напред, две назад“. Накрая се озовахме в пропастта. Не всички. Някои се издигнаха във висините, обагрени в алчно червено. Не без инструкциите и съдействието на западните буржоазни елити.

 

Искам да кажа, че оценката на тази буржоазия е дадена от човек, който съвсем не беше случаен. Стефан Бочев е бил зет и секретар на министър-председателя Георги Кьосеиванов. Освен това – и син на председателя на Сдружението на българските банкери. Баща му, Стоян Бочев, преуспяващ финансист, бил един от инициаторите за основаването на Българската фондова борса.

 

От 26 лазарника сградата й е окупирана от престъпния търговско-промишлен синдикат Подкрепа“. Тъй като е част от мафията, друга клетка на организираната престъпностсъдебната системаотказва да върне зданието на неговите законни собственици. Може би, „благородно“ да им спести банкянско-милиционерската квалификацияреститути“…

 

Дойде времето да ви представя един от зетьовете на вече споменатия Евгений Чемширов. А след това – и неговия вуйчо, братовчед и племенници, „горките сирачета“. За да се уверите, че не от вчера действа интернационална конспиративна мрежа. А всяка крушка си има опашка. Което е важно, тъй като:

 

По правило, всички тези професионални революционери са педерасти от всевъзможни сортове и нюанси.[61]

 

Но всичко по реда си.

 

Да започнем от средата. Ще видите откъс от документален филм на известния германски режисьор Вернер Херцог. Авторът е смятан за един от героите“ на т. нар. ново германско кино, редом с Райнер Вернер Фасбиндер, Маргарете фон Трота, Фолкер Шльондорф и Вим Вендерс.

 

Откъсът е скучен, каквито са и повечето филми на споменатите режисьори. Холивуд не случайно пердаши наред. Майсторлъкът се състои в това, да сътворите нещо увлекателно, завладяващо, чрез което да изложите, ако щете – да внушитеидеите си. Висшиятако те са истината. Останалото е снобизъм.

 

Моля ви, имайте търпение и изгледайте този досаден епизод. Обърнете внимание на прическата на героя. Той вече не е между живите. Бил е плешив. Затова си е пускал дълга коса отстрани на главата и я замятал чак до противоположното ухо. Фризурата издава дълбок комплекс за малоценност, съмнение в собствените способности. Обикновено я използват псевдоинтелектуалци и пишман бабаити, които се опитват да си самовнушат, че са повече от онова, което всъщност представляват. Сякаш, за да докажат верността на онази мисъл на Ерик Хофър, която използвах като вътрешно подзаглавие на тази част. Самоизмамват се.

 

У нас най-прочутият епигон на този фризьорски похват е агентът на Държавна сигурност с псевдоним Димитър“. Някои намират сливенския мангал за „кадърен“. Въпрос на вкус, рекла маймуната и слязла от четката за дъски… Ако имаше промени, щеше да е забравил, откога е започнал да бачка в каторга за комунистически престъпници. Уви…

 

Човекът, когото ще видите, посещава дома на сваления император на Централно-африканската република Жан-Бедел Бокаса. Какво става, ще разберете сега.

 

 

 

 

 

Майкъл Голдсмит почина в края на октомври 1990 г. Той беше роднина по сватовство на Евгений Чемширов. Вторият му брак бе с първа братовчедка на сина на Людмила Стоянова Заимова, по мъж – Чемширова. През последните му дни неговата бивша жена се мъчеше всячески да свали номенклатурната си кожа и да надене нови, „демократичнидрешки. Двамата й сина – също. Трудно можем да кажем, че тя успя. Обаче отроците, всеки от тях, вкараха по хет-трик, както се казва на футболен език.

 

Няма как да намерите достатъчно сведения за този Голдсмит. Ако сте чели предходната публикация и сте изгледали видеозаписите, няма как да не си спомните: По майчина линия Кейт, настоящата херцогиня на Кембридж, омъжена за втория по ред на опашката за британската корона – принц Уилям, носи същата еврейска фамилия. Съществуват достатъчно доказателства, че майката на херцога на Кембридж – покойната принцеса Даяна, е била незаконна дъщеря на еврейския банкер Джеймс Голдсмит, който си купил титлата „сър“.[62]

 

От некролога на Майкъл Голдсмит, поместен в „най-демократичниявестник внай-демократичната държава“,[63] узнаваме, че неговото пълно име било Майкъл Манюъл Густав Голдсмит. Цели 45 години той е бил задграничен кореспондент на Associated Press.

 

Г-н Голдсмит беше роден във Виена от британски родители. Получил образование в Лондонския университет и служил като офицер от разузнаването в Британската армия през Втората световна война.[64]

 

Както е известно, няма бивши шпиони. Веднъж ченге, завинаги ченге. Май го разбрахме от романите на Греъм Грийн. След години, поне аз нямах никакво съмнение: журналистическата професия, като всяко слугинство, представлява нещо като военщина. Основава се на безпрекословното подчинение. С нейната привиднасвободаи възможност за проникване по службана места, недостъпни за другите граждани, тя е неразривно свързана с ченгесарството. Чуете ли „кореспондент“, знайте, че е ченге. И то навсякъде по света. Изключенията потвърждават правилото. Въпреки че не съм чувал за нито едно

 

 

 

Да преглъщаш и да следваш – независимо дали стара доктрина,

или нова пропаганда – е слабост,

която все още надделява в човешкия ум[65]

 

 

 

За този еврейско-британски зет на Евгений Чемширов се знаеше, че наистина е бил шпионин. След войната останал на служба в Женева и Париж. Почти не се завръщал нито в родната му Австрия, нито на Албиона, откъдето били неговите родители. Най-често бил военен кореспондент. Отразявал събитията в Конго, Алжир и Йемен през шейсетте. Но също – и издигането на Берлинската стена, Войната във Виетнам, агресията на Израел срещу съседите му през 1973 г., известна като Войната Йом Кипур, даже Гражданската война в Афганистан.

 

През 1977 г. бил изпратен с мисия в Централно-африканската република. Пред очите му Бокаса се самопровъзгласил за император. Като всички тирани, и този не понасял критики. След публикация на Майкъл Голдсмит, наредил да го арестуват. Обвинил го в шпионаж и едва ли е излъгал. Възможно е Вернер Херцог наистина да е смятал това за невярно, макар силно да се колебая. Какъв, според вас, е бил самият кинаджия?

 

Нима в последното телевизионно предаване „Диагноза с Георги Ифандиев“ не показах документ на ЦК на КПСС, доказващ връзката на действително талантливия холивудски режисьор Френсиз Форд Копола със съветския режим? (Вижте илюстрацията.) Новоразсекретени документи на ЦРУ разкриха, че пропагандните институциимедиите[66]са сиамски близнаци на шпионските организации.

 

В каква близост са работили американските служители на разузнаването със създателите на Zero Dark Thirty[67]филма за издирването на Осама бин Ладен – по време, когато агенцията беше подложена на мощни атаки заради използваните от неяжестоки методи на разпити“.

 

По време на предварителната подготовка за заснемане на филма Катрин Бигелоу, режисьорката, и Марк Боъл, сценаристът, са се срещали с агенти на ЦРУкато им предлагали висококачествена текила и ги канели  на вечери.

 

На един агент предложили чифт перлени обеци, макар че според по-късната оценката на ЦРУ те били вапцани и не стрували повече от 130 лири стерлинги.[68]

 

Кинаджиите изкушавали и подкупвали ченгетата!

 

Затова, когато някой ми даде за пример някой успял – без значение дали на Изток или на Запад, заявявам: „Не нам!“ Както знаете, два пъти го пише на Руския паметник в София

 

В ареста лично императорските синове пердашили ЗлатоковачевGoldsmith. Държали го заключен около месец. Сега забележете:

 

Независимо от този инцидент, Голдсмит продължи връзките си със сваления император, докато той живееше в изгание във Франция.[69]

 

Тъкмо това видяхте в откъса от филма „Отзвук от една мрачна империя“.

 

Каква е връзката между Майкъл Голдсмит и Евгений Чемширов, ще се раздразнят по-нетърпеливите читатели. Пък и кой е този вторият, за когото май никой не знае? Защо споменах „конспиратори“, „революционери“?…

 

Не дълго след войната президентът на САЩ Хари Трумън писал в писмо до Клей Никсън, командващ на Лигата на военноморския корпус – единствената организация на ветерани със статут, одобрен от Конгреса, включващ съответното финансиране, следното:

 

За ваше сведение, Военноморският корпус е полицейската сила на Военноморския флот. И докато аз съм президент, той ще остане такъв. Тези хора притежават пропагандна машина, която е почти равна на Сталиновата.[70]

 

Оказва се, че пенсионираните офицери, сержанти и войници от въпросния Военноморският корпусмилиционерите във флотаникога не преставали да действат. Потвърждение на онова, което винаги съм твърдял: Не съществуват бивши ченгета в оставка. Особено агентите, които след двайсетгодишна пауза могат да бъдат реактивирани.

 

Нито един шпионин, без значение дали политически, външнополитически или военен, не заслужава ни най-малко уважение. Всички те са подлеци, слухари, следящи нормалните хора, доносници, които обслужват мизантропски елити от свръхбогати евгеници завършени негодници.

 

Няколко дни назад военният министър на Великобритания Майкъл Фалън призова страната дапредприеме въздушни нападения над Сирия, за да запази британските улици сигурни… Министърът на отбраната похвали Франция и Австралия за тяхната готовност да атакуват цели на Ислямска държава в Сирия.[71]

 

При тезисмелибомбардировки, извършвани с безпилотни самолети, загиват хиляди цивилни. Но какво значение имат те – някакви сирийци, иракчаниараби, низши същества. Важното е „британските улици“, по които се придвижват представителите на висшитеарийскирасиангличани, шотландци, ирландци, уелсци – „да бъдат сигурни“. Това е евгеника в действие.

 

Освен това е тероризъм. Само си представете, какво би станало, ако арабски страни първо нахлуят на Албиона? Избият стотици хиляди и опустошат страната – от столицата до селата. Като гътнат паметника на кралица Виктория пред плячкосания Бъкингамски дворец. А като решат, че са приключили, напуснат двата острова. Но за да гарантират сигурността на улиците в своите градове, с ракети, изстрелвани от т. нар. дронове, постоянно прочистват Великобритания и Ирландия от терористи.

 

Така постъпваха Съветите. Нахлуваха в държавите. Монтираха послушни марионетни правителства. А ако някое дръзнеше да им се опълчи, навлизаха със своите войски и с армиите на социалистическото НАТОВаршавския договор, в което участваха безропотно покорните им комунистически режими.

 

Да припомням ли разправата с бунта на унгарците през 1956-а, предвождан от червения фашистки главорез, бившия безмилостен вътрешен министър Имре Наги? Или инвазията в Чехословакия през 1968-а, когато комунистическият ортодокс Александър Дубчек реши, че може да гримира мутрата на милиционер-социализЪма по по-човешки начин.

 

На мерзките извратени същества им доставя истинско удоволствие да наблюдават, как един полубезумен лидер-ренегат, доведен от тях на власт в някоя държава, тръгва на война против друг полуобезумял садист-извратеняк, също поставен от тях начело на друга страна. А милиони и милиони нормални хора загиват. При това – за развлечение и садистично удоволствие на тези лидери от дегенеративната секта.[72]

 

Тъкмо на тези престъпни режими служат всички кадрови военни, явните и тайните милиционери, професионални убийци. Сред тях е бил и Майкъл Голдсмит.

 

Ченгето-журналист оставило жена и син с имена Роксан и Андрю. Но също така – „двама сина и дъщеря от предишен брак: Мартин, Михаил и Мария“. Така е посочено в некролога, който цитирам.

 

Първата му съпруга изобщо не е спомената. Но тя била племенница на Евгений Чемширов. На свой ред, тойсестрин син на… генерал Владимир Заимов. Сега светна ли ви? Чемшировата първа братовчедка Клавдия Заимова е била омъжена за Майкъл Голдсмит. Техните дечица Мартин и Михаил се извъдиха отнякъде или по-скороот нищото. Най-точно – от западната масонско-комунистическа ченгеджийница. За да ги произведат в милиционерски чиновевърли седесари“. Освен това – единият, с инженерното си образование – подуправител на Българската народна банка. Вториятначалник на Консулския отдел на Министерството на външните работи.

 

Ашколсун! През това време на „демократично“ и „антикомунистическоуправление на СДС, мои приятели, дългогодишни политически затворници на комунизма, не можеха да намерят работа за трохичка хляб! Някои – с висше образование. В замяна, всички врати биваха отваряни пред интернационалните ченгета. Така е и днес.

 

Навремето, докато мъжлето йпотомствен комунист и партиен секретар – приватизираше гаража на ЦК на БКП барабар с автомобилите, секретарката на Леда Милева назначаваше на посланически постове отявлени комуняги по наследство и с пагони от Държавна сигурност. Примери?

 

Велизар Енчев – амбасадор в Хърватия, където предизвика дипломатически скандал с президента Франьо Туджман. Да не споменавам пиянствата и останалите му простотии

 

Михаил Антов, който още членуваше в БСП, но „антикомунистическатавъншна министърка го обзаведе с посланическото кресло в Египет. Най-малкото, понеже е бил началник на Камен Михайлов, докато той със своята булка Надежда, обслужвали Живковата външна търговия и шпионаж в Кайро.[73]

 

Де-мо-кра-ция!“

 

Всеки има право да се променя… Шантонерска работа.

 

Защо Мартин и Михаил се представят като Заимови, а не като Голдсмитови, е въпрос без никаква трудност. Но гоите харесват и желаят интернационалните мошеници. Мечтаят си да са като тях – гявол момчета.

 

Сега следва нова порция с интересни факти. Поне за мен са такива. Преди осем лета, във връзка с поредното безсмислено гласуване, един безчестник от Шесто управление на Държавна сигурност, кичещ се с милиционерско звание „професор“, изплю малко камъче:

 

Покрай изборите за кмет на София се получи интересен феномен. Младият и напорист кандидат за кмет от СДС Мартин Заимов се оказа, че е внук на генерал Владимир Заимов, за когото е известно, че е разстрелян през 1942 г. като агент на съветското разузнаване. Мартин Заимов обаче на няколко пъти се опита да омаловажи този факт и дори в интервю по телевизията заяви, че има документи, събрани от майка му, че генералът не е бил съветски шпионин.[74]

 

За съжаление двама от известните ни историципрофесорите Георги Марков и Георги Бакалов [сътрудници на Държавна сигурност с псевдоними, съответно „Роман“ и „Борис“], също се опитаха да изопачат историята, твърдейки, че няма доказателства за връзките на генерала със съветското разузнаване.

 

Историята обаче отдавна си е казала думата относно ген. Владимир Заимов. Има публикувани много книги за него, включително и от участници в групата му, има изказвания на съветски разузнавачи, потвърждаващи неговата дейност, в архива на МВР са запазени материали за него, направен бе чудесен филм за историята му. Ще си позволя да запозная читателите на „Нова Зора“ с основните моменти от дейността на Заимов като съветски агент и да взема отношение към нея, от позициите на сегашното ни време.[75]

 

Следва да прекъснем мерзавеца Асенов, да се запитаме: Кому е било необходимо да изкара Владимир Заимов съветски агент?

 

На БКП? В никакъв случай. Партията имаше многократно по-големи грижи. Като например, да изгради на Тодор Живков образа на шумкар“, набезстрашен нелегален конспиратор“, наспасител на евреите, пръкнали се у нас“ и пр. И да намери дипломата му. Понеже той твърдеше, че е завършил право.

 

С тази цел столицата постоянно беше разкопана. Приличаше на археологически обект. Само че издирваха нещо далеч не антично, но отнай-висша държавна важност“ – Татовата диплома. Как да открият документ, който никога не е съществувал? Сега ми е широко около врата, ама тогава…

 

Но за БКП далеч по-важно беше да ограби българите. Това беше задачата на задачите. Трябва да признаем: В последното се оказаха на онова суперниво, за което призоваваше Първият в речите си: „Нас не ни удовлтворява друго равнище, освен световно, олимпийско!

 

А дали Владимир Заимов не е бил съветски агент и то платен? Запознайте се със следната зле скалъпена белетристична фантасмагория, след която идва ред и на някаква истина:

 

Когато вижда, че взводът е готов за стрелба, генерал Заимов изпълва с въздух гърдите си и с все сила извиква:

 

Съветският съюз и славянството са непобедими! След мене идват хиляди!

 

Няколко часа по-късно радио „Москва“ призовава: „Българи, паднете на колене!“, и съветската артилерия спря стрелбата в траурно мълчание… Няколко месеца след това в родните балкани се появи партизанска чета, носеща неговото име. В борбата си срещу агентите на немския империализъм българските патриоти се равняваха по верния народен син.

 

Така живя и загина народният генерал Владимир Заимов – един чудно чист образ на безкористно родолюбие. Той отдаде най-скъпото – живота си, за интересите на своето отечество. Признателният народ днес се гордее с делата му, свято тачи паметта му, издига му паметници, нарича на негово име улици и булеварди, фабрики и заводи, трудови кооперативни стопанства, училища и читалища.

 

В свободна, социалистическа България той е станал символ на патриотизъм.[76]

 

Разбирам, как така настоящиятпатриотизъмзаслужава не едни, а доста кавички. Комунистите, тези безродници, продали се за пари на Съветите, поставили се в услуга на чужди, антибългарски сили, формираха днешнитепатриотичнипартизански отряди. Крайната цел – влизане в Парламента, министерски кресла, постове в агенции и учреждения, кметски места, длъжности в общинските съветиКелепир има в тази работа.

 

А горните редове са излезли изпод ръцете на двама „титани на мисълта“. Първият – полковник Ламбо Данаилов, беше баща на Стефан Данаиловдългогодишния партиен секретар на Народния театър. Което се оказа достатъчно условие, за да стане несменяем депутат и дори министър, пишещ думата „сбогом“ със „з“.

 

Вторият е генерал Стоян Владимиров Заимов – родният вуйчо на Мартин и Михаил. На кого да вярваме?

 

 

 

Слабите хора биват избивани от други,

на които нещо им липсва.

Забележете, че съм жива[77]

 

 

 

Преди да лъсне цялата неподправена същност нанародния генерал“, „символ на патриотизъм“, да оставим мръсникът Бончо да продължи с фактологията. Понеже е ченге и то от най-долнопробните, е добре и тя да бъде проверена. Ще се постарая да го сторя.

 

По време на Втората световна война в България действат няколко нелегални съветски резидентурни групи. От тях най-значителна е групата, изградена от ген. Владимир Заимов. Той е син на Стоян Заимов, един от ръководителите на националноосвободителното движение в България, апостол на Априлското въстание и виден общественик след Освобождението, автор на мемоарната книга „Миналото“ и на биографична книга за Васил Левски.[78]

 

Да спрем и се запитаме: Кой е „Стоян Заимов, един от ръководителите на националноосвободителното движение в България, апостол на Априлското въстание и виден общественик след Освобождението“? Дали така изрисуваният му светъл лик има нещо общо с действителния?

 

Пристъпвам към това с уточнението: Дано разберете, защо не преставам да изтъквам и дори да натяквам на потомствени“, „наследствени“. Тъй като, както разбирането за добро и зло, добротата, добронамереността, злото и злонамереността, се предават от поколение на поколение. Знаете – Сам Исус Христос е постановил, че това е така.[79] Има избавление и то се постига чрез вяра в Бога и скромното извършване на положителни дела. Противни на онези, които същността на обладаните от сатаната тласка човека да прави.

 

… Необходимо е да си спомним формулите на Денѝ де Ружмо̀н.[80] Една от тях гласи: „Дяволъттова е петата колона на всички времена и народи.“

 

Тоест, дяволъттова е също така предателството. Тези хора са душевно неуравновесени и затова е лесно да ги вербуват за петата колона.[81]

 

В своята книга „Кой уби Ботев?“ литературният историк и критик Стефан Влахов-Мицов доказва, че именно Стоян Заимов пръв е предал Христо Ботйов и неговите четници след преминаването на Дунав. Всеизвестен факт е, как щом се разчуло, че четата наближава Враца, Стоян Заимов надянал женски дрехи и се скрил в лозята над града![82]

 

Друг предател се оказал Стефанаки Савовдядото на покойния председател на Народното събрание Стефан Савов, агент на Държавна сигурност с псевдонимЧакъров“.[83] Според мой източник отпреди точно четвърт век – офицер от Шесто – „демократътимал втори псевдоним – „Николай“.

 

Освен това, катоапостолна Врачански въстанически окръг, Стоян Заимов – меко казано – си гледал кефа, без да върши нищо за подготовката на бунта.

 

Недоброто въоръжение става удобно алиби за скриване на извънредно слабата подготовка даже в града [Враца] и страха им да въстанат.[84]

 

Според източник, на когото поради милиционерската му изменчивост трудно мога да повярвам, на Милин камък Ботйов рекъл:

 

Онуй псе Заимов ни излъга. Затова аз мисля да се отровя.[85]

 

Още една доказана и знайна, но премълчавана тема е, че поради разстоянията, по онова време на Милин камък боеве са били невъзможни. Щели са да изглеждат бутафорно като черешовото топче, което също е фантасмагорияВазова. И като повечето измислици, които пропагандата вмени, даже втъка, в съзнанието на масовите идиоти: сътворените след т. нар. освобождениетворби“ от сорта на „Балканджи Йово“, песента зацар Шишман“, който освен еврейски предател и дезертьор от бойното поле, приел да бъде васал на султана в Анталия, Анадола или Мала Азия.[86] Като завел сестра си Кера Тамара в Истанбул, за да стане една от наложниците в харема.

 

Също – заръчаната и договоренафинансиранаот ЦК на ДКМС злобна и демагогска идеологическа измислицаВреме разделно“, обслужваща зараждащия се национал-комунизъм на Тодор Живков и сие. Тя е основана на фалшификати,[87] но кого го е еня?… До ден днешен минава зашедьовър“, разпръскващ омраза и разделение.

 

Всички тези измишльотини са обслужвали преди всичко руските имперски интереси. Но и домогванията на оформилия се интернационален юдео-масонски банково-промишлен елит. Стоян Заимов се изявявал като страстен русофил. Доколко по убеждение, или предаността му е била платена с екатерининки“, подобно на тази на Хлътев-Бенковски,[88] трудно можем да преценим. Захарий Стоянов отбелязва:

 

Бенковски играл второстепенна, па даже и по-долня рол между апостолите; той се свивал там настрана, гласът му нямал никаква тежест, всекиму бил послушен, вероятно като е слушал, че организаторите говорят по на няколко язици, благоговеел е напредя им

 

Когато станало нужда да се намерят още апостоли, Заимов, който познавал най-добре Бенковски, както казах по-горе, препоръчал го на апостолския комитет, заедно с Никола Славков, под лична своя отговорност, че ако не удовлетворят изискуемите обязаности, той ще да отговаря. Бенковски се приел с два противни гласа[89]

 

Впоследствие руската и интернационална масонска пропаганда изкарала, че Бенковскиговорел седем езика“?![90]

 

Иначе, от 1886 до 1887 г. менторът на ХлътевСтоян Заимов, е бил имигрант в Русия. Завършил Учителския институт в Москва. Там се оженил за Клавдия Поликарповна Корсак. Когато двамцата се завърнали в Княжество България, издигнали Заимов за председател на Върховният комитет на опълченско-поборническите дружества. От 1903 до 1908 година е оглавявал Народната  библиотека в София. Според някои ненадеждни източници е бил масон. Името му не присъства в обемистата енциклопедия, посветена на свободното зидарствов България.

 

Дали приехте, че бащата нанародния генералВладимир ЗаимовСтоян, е бил предател, не е мой, а ваш проблем. Мнозинството се доверява на онова, което официалната пропаганда му натрапва. То не си прави труда да прочете, да узнае нещо повече. Нито се доверява на онези, които са отделили време и са се лишили от удоволствия, за да научат. Радойко правилно беше постановил:

 

Сит търбух, за наука глух.

 

Тулумите на повечето от тези духовни мизерници не са съвсем сити. Но така им е по-лесно да не знаят. Понеже сатаната ги е обладал и приемат „старозаветната“ максима:

 

… Защото, голяма мъдростголямо страдание, и който трупа познание, трупа тъга.[91]

 

Е, аз не вярвам и на дума от измислицата „Стар завет“. Така че…

 

Някой може да рече: Нали Димчо Дебелянов е писал, чемъртвият не ни е враг“. Не, поетът е имал предвид жертвите на фронта, в откритата мъжка битка лице в лице. Зависи кой е мъртвият и как злоупотребяват с него.

 

След като съм сигурен, че първият известен Заимов е бил подлец и предател, да вървим към второто поколение.

 

Владимир Заимов е роден през 1888 г.“ – уточнява Бончо Асенов, Божем – „професор“, навярно в Пералната академия, тъй като при социализЪма други висши училища, изключая Милиционерската Магнаурска школа near Simeonovo, не биват допускани. – „Активен деец на Военния съюз, осъществил преврата на 19 май 1934 г., произведен в генерал от артилерията през май 1935 г., секретар на Централното управление на Военния съюз от юни 1935 г., съден и оправдан в процеса срещу Дамян Велчев в края на 1935 г., уволнен от армията в началото на 1936 г. Републиканец по убеждения. Включва се в активна политическа дейност, воден от славянофилски и русофилски настроения. Радетел е на изграждането на славянски блок между България и Югославия, подкрепен от Съветския съюз, който да се противопостави на немската инвазия.

 

Ген. Вл. Заимов се свързва с левите сили в страната, през 1939 г. издава вестник „Воля“, където печатат леви интелектуалци. От 1934 г. установява официални контакти със съветското посолство в София, където започва да ходи на приеми и други срещи. Става член на Българо-съветското дружество. През 1938 г. военният аташе в руското посолство полк. Александър Бенедиктов му предлага, и Заимов се съгласява, да сътрудничи на съветското военно разузнаване. Даден му е псевдонимАзорски“. Владимир Заимов създава своя резидентурна група, в която включва Евгений Чемширов, негов племеник, Генчо Попцвятков, журналист, Янко Янков, Юстин Пеев, Димитър Дарвин, Никола Петров. За радисти на групата са привлечени Тодор Прахов и Никола Белопитов, собственик на радиоремонтна работилница. От Центъра в Москва решават Заимов да им помага в тяхната дейност и в други страни, включително и в Германия.

 

През периода 1939-1942 г. групата на Заимов снабдява редовно съветското разузнаване с информация от военен и политически характер, касаеща България, Германия, Турция, Гърция и други държави. През април 1941 г., на извънредна среща, уведомява, че Германия ще нападне Съветският съюз през юни 1941 г. След 22 юни 1941 г. на неговата група се възлагат задачи и за организиране на саботажни и диверсионни актове. За събирането на информацията Заимов използва множеството си контакти с бивши и действащи офицери, с политически дейци, общественици. Среща се лично с Бенедиктов, със заменилия го през 1941 г. Иван Дергачов и неговия заместник Леонид Середа, с ген. Икоников и неговия секретар Яков Савченко в конспиративни квартири, или предава информацията чрез тайници и пощенския канал.

 

Използвана е и радиостанция за съобщения към Центъра. Заимов влиза във връзка и фактически заедно работи с една от съветските резидентурни групи, действаща във Варна и областта, под кодовото наименование „Вагон Ли-Кук“. Неин ръководител е Панталей Сидеров, шеф на агенцията, носеща същото име. Тя започва своята дейност още през 1939 г. и се активизира с избухването на войната срещу Съветския съюз. Постепенно набира сили и скоро наброява десет души. После от нея се отделят няколко групи, които пряко са свързани със съветското разузнаване действащо под прикритието на съветското консулство във Варна, открито на 20 април 1940 г. Най-дейна от тях е групата на Бениамин Дубавицки, в която е и Арам Хаджолян, Никола Василев и Янко Георгиев. Тази група поддържа връзки с ген. Владимир Заимов посредством неговия племенник Евгений Чемширов. Към групата се включва и подпоручик Стоян Заимов, син на генерала, който служел в Шумен.[92]

 

Ето как отново изплува името на Евгений Чемширов. Както стана ясно, той бил сестрин син на „народния генерал“. На онзи „символ на патриотизъм“, който служел не на родината си, а на чужда държава.

 

По времето, когато Владимир Заимов се свързал със съветските представители в София, в СССР концлагерната империя ГУЛаг е набрала пълна пара. А по време на вербовката му за платен съветски агент, сталинската чистка е в разгара си. През периода 1933–1941 година благодарение на умишлено причинения глад в Украйна, на масовите разстрели и на непосилния труд в комунистическите лагери на смъртта сеизпаряватповече от 30 милиона души! Сред тях – доскоро смятаните за „цвят на партиятаалчни номенклатурчици, отказали да върнат заграбеното злато.

 

А дали Мартин и Михаил Заимови са прави, че дядо им не е бил съветски шпионин, преценете сами.

 

 

 

Ще ви излъжат, или да?

Нима въпросът не съдържа отговора, който ви е известен?

 

 

 

И така – Евгений Чемширов. Срещам името му в спомените на Стефан Богданов. Ако някой не знае кой беше той, ще припомня. На първо място – до началото на петдесетте годинифанатичен и безмилостен комунист. По собствените му писмени признания, сам той, неговият баща, братя и сестри са били вербувани от НКВД. По-големият братПетър, е осъден и разстрелян заради шпионаж в полза на враждебна държава и за организиране на терористични актове с цел сваляне на законната държавна власт в големия процес срещу ЦК на БРП (к) от 1942 г. За да е съвсем ясно – заедно с Никола Вапцаров.

 

След 9 септември 1944 г. Стефан Богданов станал един от основателите на Държавна сигурност. Оглавил контраразузнаването, което е включвало и политическата милиция. Което означава, че освен терорист, какъвто е бил преди това, той се оказал и убиец. По време на Царство България е бил арестуван. Втори път това направили неговите другари, преследващиврага с партиен билет“. Инквизиран от своите, той прекарал близо шест години в затворите на  комунистическия режим. Три месеца от тях – втрудовоизправителното общежитиеБелене.

 

Като всеки комунист, погрешно употребява термини не на място. Например той пише:

 

Когато в миналото бях търпял мъки и побоища от фашистката полиция (които по жестокост не могат да се сравнят със сегашния ужас), аз имах стимула на силата на нашата идея. Сега виждах и търпях без никаква вина едно страшно насилие от моите довчерашни другари, с обвинение против едно верую, за което сам цял живот съм се борил.[93]

 

В телевизионни предавания и в статии съм доказал: У нас фашизъм е съществувал единствено през периода от 9 септември 1944 до 10 ноември 1989 година. Освен това, Богданов и всички останали комунисти, земеделци, отечественофронтовцинелегални, са се борили срещу законната държавна власт. Представете си как биха постъпили с вас сега, ако дръзнете да постъпите като тях. А в останалите „свободни“ и „цивилизованистрани, които, без да им трепне мигачът, с терор и войни изнасят своята демокрация“. Както ленинците се мъчеха да експортират своята революция и народна власт“.

 

След като премина през преизподнята на собственото си творение, с връзките си, съветският възпитаник Стефан Богданов помогна на доста хора. Поне да оцелеят, ако не друго. Ала защо се е налагало? Нали социалистическата система бешенай-хуманната“?!

 

Когато успя да се измъкне от комунистическиярай“, той осъди най-строго рожбата, която той и останалите Франкенщайновци бяха създалирежима на диктатурата, наричансоциализъм“.

 

Толкова с него. Опитвам се да кажа, че неговите свидетелства са от първа ръка и принадлежат на един от тяхкомунистите, съветчиците. Богданов разказва за садизма на своите другари от БКП и Държавна сигурност. И как съветските им командири, действащи на наша почва, или в онзи Център, на когото се подчинявал Владимир Заимов, направлявали смъртоносната им ръка.

 

Затова при работата ми със съветските съветници“ още по-силно впечатление ми направи точно обратното отношение към един друг и по мои впечатления абсолютно невинен човек. Става дума за неаргументираните настоявания на съветските хора да арестуваме и ликвидирамеЕвгений Чемширов (племенник на генерал Владимир Заимов и съподсъдим по неговото дело) като „чужд агент“. При мене тогава се яви генерал Зотов. Той и някои от неговите полковници упорито настояваха да арестуваме Чемширов.

 

Аз им поисках писмена справка, също и писмено искане, но те отказаха да дадат такива. Тогава им обясних, че той вече е съден и лежал в затвора за шпионажв тяхна полза и че за недоказано обвинение в обратното нямам право да го арестувам.

 

Руснаците ми предоставиха тогава една празна папка с обозначение „С.С. №7“ (Секретен сътрудник №7), която те били взели от сина на генерал Заимов – полковник Стоян Заимов, извадена уж от архивите отпреди 9 септември на военното разузнаване, новият шеф на което беше същият.[94] В папката нямаше никакви материали и документи, а само етикета – от него, според тях, било ясно, че Чемширов е немски агент.

 

Аз отказах да се занимавам с този въпрос, но уведомих Трайчо Костов, който също бе лежал в затвора заедно с Евгений и имаше лични впечатления от него. Казах му, че съм отказал на искането на руснаците да арестувам и ликвидирамЧемширов и че за да избягна непрекъснатия натиск, ще изпратя Евгений да живее в Троян, където той има добри приятели от затвора (Чернокожев и други, с които беше в едно „столче“ – малка група, която се храни заедно, форма на взаимопомощ сред затворниците преди 9 септември 1944 г.). Трайчо одобри моето предложение, Евгений изчезна от очите на руснаците и те, увлечени в гонитба за други големи фигури“, го оставиха на мира.

 

Пред Георги Димитров обаче вероятно са изказали недоволство от моята твърда позиция, защото един ден по време на V конгрес на БКП, в една стая встрани от сцената, където почиваха Димитров, Трайчо Костов и Антон Югов, имах следния инцидент.

 

Влязох в стаята да търся Трайчо Костов и неочаквано Димитров, който стоеше до бюрото си, се обърна към мене с малко вулгарно обръщение: „… Стефане, вие (т.е. службата ми) сте шляпы! („ – т.е. вие сте будали!) В недоумение го попитах „Защо?“, а той остро ме обвини, че нас в затвора са ни обработвали чужди агенти и ми намекна за Чемширов. Аз му възразих спокойно, че това не е вярно, че руснаците са мнителни и че и Трайчо също може да му обясни случая още тук, в присъствието на Югов.

 

Трайчо честно опроверга обвиненията срещу нас, каза, че той лично е запознат със случая Чемширов“ и че няма никакви данни за вражеска дейност на същия. Югов мълчаливо се съгласи. Това за мен бе един от очевидните факти за натиска на руснаците върху Димитров за моята смяна като началник на КРО, защото вече имах доста сериозни спречквания по техните незаконни прояви у нас.

 

Димитров обаче се оказа сляп поддръжник на сталиновите пратеници. Той нареди на Югов веднага моята смяна от поста ми в контраразузнаването и под прикритата лъжлива формула, че ме повишават в помощник на директора Христозов, ми дадоха следственото отделение на ДС.[95]

 

Комунисти и лично товарищ Георгий Михайлов Димитров да прилагатлъжлива формула“? Как е възможно?

 

Впрочем, в Стефан-Богдановите спомени е втъкана нишка, която показва висшата подлост на Васил Коларов. Толкова гигантска, че надминавала тази на Тарабата“. От доста източници знам, че това е било така и преди туйв Москва.

 

А какво друго, освен гавра с хуманността и българите, допусната не от друг, а от нас, е фактът, че до ден днешен наследници на тези изверги, небивали дотогава в историята, мърсят земята и се радват на всеобщо уважение? Дордето мъчениците на комунизма продължават да страдат, едва сдържайки живота си, подобно на трохите, поддържащи съществуването им.

 

Позор! Заслужаваме да страдаме.

 

Един от тези потомци на престъпниците е Павел Писарев, дългогодишен Gauleiter на телевизията. Той беше женен за внучката на Васил Коларов. Друг е Емил Кало, който след отпадането му от върха на комунистическата еврейска организация Шалом“ стана депутат от Георги-Първановата милиционерско-следствена килия АБВ. Неговият баща – Аврам, наричан Берто, е бил лична секретарка на ненаситилия се на кръв извратен ненормалник Антон Югов. Трети е Сашко Диков от Троян. Майка му заслужила високото доверие да бъде делегатка на въпросния V конгрес на БРП (к), на който партията се преименувала на БКП. А „вождътобявил окончателната победа на социализЪма у нас!

 

Някой да е отменил последното? Кога и как, че не си спомням?

 

Има още много такива Георги-Димитровцисталинисти. Легион![96] Но какво ви пука? Свикнали сте да ви лъжат. Нека все така го правят. „Няма лошо“, казва редовият нашенски простак. Когато имаха свяст, българите не бяха и чували тази долнопробна фраза

 

Освен това няма как да подмина отношението на Съветите към своите. До самата си смърт в Пазарджишкия затвор техният агент Атанас Буров не посмял да се разкрие. Бил наясно, какво ще стане с неговата жена и деца. Същото се отнася и до Кирил Славовфабрикант, собственик на фабрика „Фурнир“ в днешния столичен квартал „Дианабад“. Масон, женен за еврейка, която му довела дете конфекция“, той забогатял с пари на НКВД. Арестуван от своите, не понесъл извращенията им. Но не признал, че е агент на Москва. Знаел какво щяло да последва.

 

Друг характерен случай за безогледно насилие, станало и със знанието на министър Антон Югов“ – си спомня Стефан Богданов, – „бе самоубийството на добродетелния фабрикант на фабрика ФурнирКирил Славов, жертвал много средства за закриляните от него преди 9 септември нелегални и партизани. Той е трябвало да признае, че е английски шпионин, свързан с помощник-министъра при Трайчо Костов, агронома Никола Начев. Славов не издържа на изтезанията и гаврите на садиста Бачи Зеев и се хвърли от прозореца на стаята му по време на чудовищното следствие.[97]

 

Със сигурност не се е хвърлил. Изхвърлили са го. Който не е влизал в кабинет на следовател, може и да не знае: На прозорците задължително има решетки. Закон на тези служби и то не от комунистически времена

 

А най-обичаният от туземната ни седерастка общественоствожд и учителна нашмърканите с комунизъм евроатлантици, советский воспитанник товарищ Иван Йорданович Костов, подари БГАБалканна израелското внуче насадиста Бачи Зеев“! Да ви имам „демокрацията“! Как няма да съм отвратен?…

 

Но да продължим с проследяването на рода Заимови. Започнахме с предателя Стоян. Да проверим каква била съдбата на неговия син Владимир и на внука му, който носел същото име – Стоян. В Царство България този Заимов от третото поколение станал офицер. За разлика от повечето негови колеги, промените след 9 септември 1944 година не го засегнали. Греша – напротив. Обаче – в обратна посокаиздигнал се. Чак до задгранични комунистически дипломатически висоти!

 

Произвели го в генералски чин. Назначили го за началник на секция в Държавна сигурност – в Разузнавателното отделениеРО. Как иначе? Шпионин по рождение. Даже известно време бил началник на самия Атанас Семерджиев![98]

 

Евала!

 

 

 

Излъгаха ви, дано се чувствате добре

 

 

 

Обаче генерал Стоян Заимов бил комарджия и сребролюбец. Като дядо си и своя баща. Да не кривя душа – всички т. нар. революционери са такивавинаги все за пари са мислели. Не са вършели нищо безплатно. Прав е Григорий Климов, който повдига ъгълче от завесата на дегенерологиятаХарвардския проект. Едно от заключенията от десетилетните проучвания на извратеняците в него, било, че:

 

Дегенерацията е естествен процес. Като старостта…

 

Обществените паразити, революционерите, анархистите и нихилистите трябва да бъдат отделени и поставени под строг контрол.[99]

 

Твърде отдавна познавам тези човешки недъзи, израждания, свързани с богоборството и алчността. Наблюдавам как успяха да превърнат един народ със солиден потенциал някога, в аморфна маса от дегенерати. Тя не е в състояние да отличи доброто от злото. Там, където общността се е разпаднала, липсват критерии за определяне и изграждане поне на групова ценностната система. В такива стадни формации даже най-измамните догми минават за истина. Ето как формираха цели орди от всякакви герои“, които на практика са низки, безчестни, неморални, егоистични типове. Типични дегенерати.

 

Да прибегнем отново до разказите на Стефан Богданов. Епизодът, който ще ви предложа, е достатъчно красноречив. Но се опасявам, че може да пропуснете един детайлкак най-близки роднини се топят помежду си. Такъв е ефектът от подлостта, масово насадена като добродетел“. И от произвеждането на предателичрез изкушения, или насилствено.

 

Като директор на Българска фотография един ден бях посетен в кабинета си на ул. „Цар Шишман31 от състарилия се вече Евгений Чемширов, племенника на генерал Владимир Заимов, за когото по-горе стана дума. Той ми заяви, че идва при мен от моралното задължение да каже някои истини и то на човек, комуто още вярва. Той ми напомни, че знае, че аз съм му запазил живота и ми напомни за моя разпит при временния му арест в една от моите канцеларии. Добави, че при тогавашната обстановка не е смеел да ми каже истината, защото сме щели да го унищожим заради нея, но сега, след ХХ конгрес на КПСС, той се чувства задължен лично към мен да я съобщи, за да не премълчава едно позорно минало.

 

Каза: „Нямам нищо против да имате един червен генерал повече, при това ми е и близък роднина и аз не съм имал с него каквито и да било ежби и недоразумения. Служех му вярно, активно и честно, и получавах за това прилично възнаграждение. Но на теб искам да кажа за непочтеността и алчността на тоя ваш герой…“

 

И Чемширов ми разказа, как когато синът на Заимов – попдпоручих Стоян Заимов, на работа преди 9 септември в РО-то на Шуменския гарнизон, по някакъв финансов начет в службата бил изпаднал в тежко положение, баща му бил много угрижен да му търси крупна сума пари. Той тогава именно извикал Евгений и му дал следното поръчение:

 

Отиваш в Берлин (по времето на Хитлер), в Гестапо ще се срещнеш с голям началник и ще му предадеш моето лично предложениеработа в разузнавателната мрежа на СССР в България. Съобщавам ви тоя факт точно и моето желание е да мина на паралелна работа при немското разузнаване, като към немците ще бъда коректен. Какви финансови условия може да му предложи Гестапо, като той се задължава това да се запази в тайна пред руснаците…“

 

От Гестапо след няколко дни му отговорили, че това е някаква руска провокация и не се хванали на въдицата. Отиването на Чемширов в Берлин не било тайна и това може би е голословното основание да го картотекират като агент на немците.

 

Бях потресен от тоя разказ на Чемширов, но нямах никакви съмнения в искреността му. Казах му, че всичко това той трябва да напише подробно и понеже аз вярвам още само на един човек в МВР – министъра Дико Диков, да отиде лично при него и там да го разкаже и напише. Разбрах после по запитване на един полковник от щаба на Диков, че Чемширов е бил наистина там и е дал тези сведения, защото искаха от мен характеристика за него. Дано тая ценна и истинна документация по един прехвален убит човек е запазена.

 

В унисон на тия сведения за Заимов е и докладът на самоуволнилата се назначена директорка на проектирания Музей Заимов“ – София Данон, която 2 години обстойно проучва материалите за генерала и установи, че до 1920 година той е бил върл комунистоядец и много още други неприятни факти. Затова тя даде писмено заключение, че за Владимир Заимов не следва да се прави музей и сама напусна определения й пост.

 

Във връзка с изясняване моралния лик на генерал Заимов по наличните приведени сигнали аз тогава се явих лично при живия още Кимон Георгиев[100] и поисках от него една по-точна характеристика за неговия някогашен колега. Кимон Георгиев ми каза две неща. По събитията около преврата на 19 май 1934 г. генерал Златев и генерал Заимов иматтъмна роляи определени връзки с царя; за Заимов си припомни и още единстранен факт“.

 

Когато още като полковник Кимон е бил началник на военното училище, при него се явил някакъв шоп от Бояна с жалба, че той всяка година доставял редовно сено в гвардейския конен полк на улицаРегентска“ (сега „Владимир Заимов“), но тая година още преди да докара сеното го извикал командирът на полка, майор Заимов, и му поискал предварителен рушвет за доставката. Това за честта на български офицер по онова време било недопустима проява, с която се е занимал военният съвет, но се смилили над Заимов[101]

 

Тези офицери, повечето от които действително държали на честта на пагона, или бяха избити от другарите, или ги натикаха по концлагери и затвори, където ги моделираха в мекотели доносници на комунистическите репресивни тайни служби, изселиха ги, и ги лишиха от всякакви права. Много от тях работеха в строителството, в комуналните услуги, в селското стопанство. Бяха ги обявили за „бивши хора“.

 

А такива като Владимир Заимов, безчестните безродни слуги на СССР от типа на Тодор Живков, Добри Джуров и цялата камарила от алчно червени талибани, бяха произведени вгерои на НРБ“. Никой от тях не е засегнат. Включа ли телевизора, разгърна ли вестник, срещам все техните примитивни мутри. В краен случай – на децата и внуците имдо един злобни дегенерати, хейтъри.

 

Има не малък брой извратеняци, които тайно или открито мечтаят връщането на социалистическото безвремие в нищета, простотия и мъки. Те са толкова затъпели, че е невъзможно да осъзнаят – онова тяхно слънценяма как да изгрее вчера. Комунистите не ще допуснат някой да им отнеме кокала, който партията им даде.

 

Не вярвам поразените от дегенеративната пропаганда“ – изразът е на Климов, да се почувстват излъгани и предадени. Няма как. Те не са човешки същества. Комунистътще ви предаде, ще ви продаде, сто пъти ще ви излъже“.[102]

 

А злодеят от Държавна сигурност Бончо Асенов, и „професор“ при това, който учи децата ви, кой знае на какви мръсотии и гадости, завършва своя „исторически обзор“ с присъдата:

 

Генерал Заимов заслужава това уважение и почит.[103]

 

След като сте запознати с едно късче от истината, всеки сам да прецени, доколко долният милиционер е прав. Санким не по същия лицемерен и лъжовен начин от век ваят фалшифицираните образи на останалитеборци за народна свобода“?

 

Не им прощавай, Господи! Те знаят, какво вършат.

 

Второто и половината от третото поколение Заимови са документално доказани предатели, както първото. Имам предвид сина – генерал Стоян Владимиров Заимов.

 

Самият Стоян Заимов е хвърлен в затвора и на 5 септември 1944 г. успява да избяга. Включва се активно в Деветосептемврийския преврат. Негова е заслугата за спасяването на архива на Гешев. Дълго време Заимов се е заблуждавал, че именно Гешев е причината за смъртта на баща му. Някъде около 1962 г. той разбира, че полицаят няма никаква връзка с арестуването на генерал Заимов. Оказва се, че задържането му е външна операция на Гестапо[104]

 

Тези мерзавци винаги са успявали да бъдат в точното време на точното място. „Избягалот затвора на 5 септември 1944 г.?! Това е денят, в който СССР обявява война на България. От подпоручик Стоян Заимов става генерал. Достига до началник на Разузнавателното отделение на комунистическата армия. После го правят „активен борец против фашизма и капитализма“ и „дипломат“. Колко му е? Кой от комунистите не е бил дивак, варварин, убиец и крадец? Тези са необходимите качества за кариера при комунизма.

 

Вижте къде се намират Ирина Бокова, СталинкаКристалинаГеоргиева, Сергей Станишев, Николай Младенов, Елена Поптодорова и още камара подобни червенипосланици“ и „дипломати“.

 

Народът нека мре. Заслужил го е.

 

Генерал Стоян Заимов бива назначен последователно за извънреден и пълномощен посланик на България в Судан (1967-1970), в Индия (1973- 1978), в Непал (1973- 1979), в Шри Ланка (1974-1979), в Сингапур (1975-1979), в Мароко (1979-1982), в Мавритания (1980-1982).

 

Докато тези мерзки престъпници забогатяваха и се забавляваха, вие строяхте техния социализъм. През 2013 г. т. нар. президент, комунист второ поколение, който уж не искаше да се кандидатира за такъв, издаде указ за назначението на директора на дирекцияМеждународно право и юридически въпросив Министерството на външните работи Бранимир Заимов за извънреден и пълномощен посланик на Република България в Република Ирландия. Намериха се медии, които го изкараха посланик в НАТО.[105]

 

Другарят е син на генерал Стоян Заимов и първи братовчед на демократитеот СДС Мартин и Михаил Заимови, които после се пребоядисаха. Заемал е поста извънреден и пълномощен посланик на Българя в Канада през периода 20002004 г. Сетне, до 2010 г. е бил заместник-постоянен представител на България в ООН в Ню Йорк, и заместник-председател на Комитета на ООН за отношенията със страната-домакин. Страната-домакин е… САЩ!

 

Завършил е дипломатическата академия в Москва, следдипломна квалификация по право на Европейския съюз в Кингс колидж“ в Лондон.

 

През четирите години, когато на власт беше „антикомунистическото правителство на комуниста Иван Костов, другарят Бранимир Стоянов Заимов беше високопоставен служител на външно министерство. Работеше по изтървания от професионалиститев разузнаването и дипломацията случай с арестуваните в Либия български медици. Действаше рамо до рамо сдемократитеМарин Райковчлен на БКП и син на резидента на Държавна сигурност в Париж полковник Райко Николов. За срам на стадото, същият неогласен агент на Държавна сигурност, разкрит от колегата му по пагони Велизар Енчев,[106] беше и министър-председател. А сега е посланик в Рим! Баща му имаше забрана за влизане във Франция.

 

Бранимир Стоянов Заимов работеше и с товарищ Радко Влайков, зет нанай-демократичнияфинансов министър Муравей, детокудкудяка кат славей“![107]

 

 

 

Заимови или Голдсмит – все отроци на сатаната

 

 

 

Повтарям – хиляди висшисти от семейства на репресирани от народната власт, знаещи чужди езици, притежаващи прекрасни делови качества, морал, чувство за дълг и патриотизъм, никога не получиха трохичка подобен шанс! Всичко в този опит за държава, притежание на алчно червената фашистка мафия, е в ръцете само на членовете на БКП, БЗНС, на ченгетата и на униформените. Казано просто – на дегенератите.

 

Дъщерята на генерал Стоян Заимов, внучка на предателя Владимир Заимов, другарката Анна Стоянова Заимова, е живяла със семейството си в Индия и Судан, имала е бавачка – китайка. Омъжена е за известния журналист международник и дългогодишен кадър на БНТ Николай Конакчиев, комунист и агент на Държавна сигурност с псевдоним „Благовест“. Тази родена престъпница е била кореспондентка на уж синия“, Сашко-Йордановия вестник „Век 21“ в Прага, завеждала е отдел „Изкуство“ във ВТОХемус”, а в момента е председател на синдиката на охранителите в КТ Подкрепа“.[108]

 

Къде са те, къде сме ний?… Как да ми е жал за стадото от зомбита на милиционер-социализЪма?

 

Третото поколение имаше още един представител. Спокойно мога да говоря за минаващите за жени от комунистическата номенклатура като за мъже. Нали не са човеци? Има ли мъжка и женска амеба? Не знам. Нито някой ме е учил, как да ги различавам, ако съществуват

 

Сестрата на втория генерал ЗаимовСтоян, Клавдия Заимова, има не по-малко необичайна съдба. Тя е легендирана от съветските секретни служби с помощта на тукашните им подлоги от Държавна сигурност, Военното контраразузнаване и Разузнавателното управление на МНО. Само кръгъл идиот би повярвал на изфабрикуваната й биография. Истинската – само самата Клавдия и ония служби познаваха. Казват – твърдяла, че не е комунистка и милиционерка. Подписвам се, че беше, и то от най-позорна и мръсна проба.

 

Само се вгледайте в изписването на малкото й име. Произнесете го. Не е ли като Аксиния? Кой българин, порядъчен човек, би нарекъл дъщеря си така? А съществуваха Ленин, Сталин, Владилен и какви ли не извращения на селяндурщината от болшевишки вид.

 

Намериха се, разбира се, услужливидемократичниченгета, действащи под журналистическо прикритие, които са донасяли против свои колеги от медиите,[109] престараващи се в почистването на окървавените и кални мутри на Клавдия и останалите компартийни изверги.

 

Клавдия Заимова е дъщеря на разстреляния на 1 юни 1942 г. генерал Владимир Заимов и майка на подуправителя на БНБ Мартин Заимов. Завършила е социология при проф. Пиаже в Женева. През 1947 г. напуска България, за да се върне в началото на 70-те години

 

Не съм обвързана нито с тези, които прокараха отмяната на Закона за досиета, нито с онези, които са против това“, уточнява Клавдия Заимова преди разговора ни. Единствената причина да заяви позицията си са опасенията, че ще бъдат отнети правата на гражданите да погледнат в своето минало и ще се ограничи изследването на архива.[110]

 

Какво дебелоочие! Заимовна, Клавдия Владимировна, е била обвързана със създателите на досиетатапрестъпниците от БКП и ДС. Самата тя цял живот е била във върхушката на безчовечната комунистическа система.

 

Кога проучихте досието си?

 

Преди две години получих достъп, но проучвам архива от 1992 г.[111]

 

Как на долнопробното ченгенце Христо на квадраткато московеца от КГБ, главния външнотърговец „Илича[112] – не му се откъсна от устата едно:

 

По какъв начин, другарко Заимова, бивша Голдсмит, а тогава може би все още Соколовска? Нали никой нямаше достъп до архивите на Държавна сигурност? Освен определените чрез закон лицапредседатели и членове на съответни парламентарни комисии?

 

Разговарял съм лично с Георги Тамбуев – първия шеф на такъв орган. Призна, че е държал в ръцете си съответните документи, но не е имал достъп до самия архив. Ползвал е, каквото са му връчили. Същото ми разказа и вторият началник на такава комисия, другарят Методи Андреев – този Фуше на милиционер-демокрацията. Когато той уж командвал Комисията за досиетата, папките били в ръцете на старите ченгета, привидно ръководени от „демократичнатацерберка, „царскаталюбимка Цвета Маркова. Тазивечна Амбърна постсоциалистическото ченгесарство.

 

Накрая, и Богомил Бонев ми е споделял, как по времето на своето главно секретарстване в МВР е преглеждал досиета.

 

От някой от тези три източника знам, че когато през 1997 година влязъл в кабинета на началник на Дирекция на милицията, комунистът Васил Василевпсевдогенералът от Тула маала край София, с дебелите пури и скъпите костюминамерил в сейфа папка с надпис Павлов“. Няма как да узнаем, дали я е продал на агентаКостадин Тренчев, или му е извивал ръцете с нея.

 

Та как товарищ Клавдия Заимова е имала достъп и е проучвала архива от 1992 г.“? За първи път някакво съприкосновение с него беше осигурено от 19 декември 2006 година насетне с обнародването в брой 102 на „Държавен вестник“ на Закона за достъп и разкриване на документите и за обявяване на принадлежност на български граждани към Държавна сигурност и разузнавателните служби на Българската народна армия. Или някои са билипо-равнии в това? Кои? Доверените лица като вас или Георги Марковавторът на сценария на най-мръснишкия комунистически пропаганден сериал, увредил маса мозъци.

 

Вместо това, благоразположеното дребно ченгенце любезно и отзивчиво пита:

 

„– Какво открихте в него [в досието]?

 

Досието ми е заведено още след връщането ми в България в началото на 70-те години. Открих един враг на страната. Един подозрителен човек, следен на всяка крачка. Има свалени цели телефонни разговори с хора, които са могли да пострадат от това, което са чули от мен. Следена съм, особено когато съпругът ми Майкъл Голдсмит, журналист в Асошиейтед прес, идваше в България. Били сме в очите на службите от сутрин до загасването на лампата нощем. Мъжът ми идваше често заради децата ни. Педантично са записвани всички срещи и посещения, дори и в кой магазин сме влизали и какъв сервиз за колко лева сме купили.[113]

 

Заради Майкъл Голдсмит това е разбираемо. Но същият похват е приложен спрямо Янко Янков. След което, без да е напускал страната, да се е женил за чужда гражданка, да се е завърнал обратно в комунистическата кочина, го вкарват зад решетките. Където прекарва цели 6 години!

 

Когато излезе и пръв поиска – повтарям: пръв официално, пред камерите на единствената телевизия и микрофоните на също единственото радио, призова висшите представители на действащата комунистическа диктатураминистър-председателя Луканов и вътрешния министър Семерджиевза отваряне на всички възможни архиви, без изключение, защото те съдържат данни за действия против България, срещу хуманността и нарушават всички правни норми от Конституцията до действащите международни харти и конвенцииму изфабрикуваха досие“. То е пълно с такива подробности, за които разказва товарищ Заимовна, Клавдия Владимировна.

 

Действията на комунистическите престъпници от Държавна сигурност и останалите репресивни органи на НРБ срещу Янко Янков с фалшифицираното досиебяха разкрити и изобличени чрез графоложка експертиза и следствено дело под надзора на Софийската градска прокуратура. МВР и прокуратурата издадоха надлежните документи, някои – нотариално заверени. Те потвърждават и доказват измамата, престъплението против политическия затворник на комунизма Янко Янков.

 

Въпреки туй се намират безсрамни джобни ченгенца от милиционерския сорт на Х.Х. например А.Т.,[114] които „изобличихажертвата, а не извършителите на престъплението от БКП и Държавна сигурност.

 

Нейсе. Другарката Клавдия продължава да се възмущава“:

 

Безотговорните приказки, че съпругът ми е бил агент от МИ-6, са напълно опровергани от документите в архива. Доказателство е досието му, в което открих, че след няколко години разработване ДС е взела решение да се преустанови следенето на мъжа ми с мотива, че не представлява интерес за тях.[115]

 

Естествено, „демократичната“ другарка Клавдия е уредила това. Заради дечицата си. Принадлежността на бившия й еврейски съпруг на тайните служби вече уточних, надявам се. Ала сега е моментът за макар и повърхностно вглеждане в биографията на Заимова.

 

Според самата нея, тя е напуснала страната през 1947 година. Това вече е било изключено да стане по нормален начин. Няма данни да е избягала. Никога не е твърдяла, че е преминала границата нелегално. Остава само една възможност – била е изпратена от службите.

 

Потвърждение на тази вероятност, превръщаща я в реалност, е фактът, че през всичкото това време нейният брат Стоян Заимов расте в кариерата си на комунист, военен шпионин и дипломат. Ето какво четем, а източникът, доколкото знам, не е опроверган, камо ли – осъден:

 

Факт е, че майка на МартинКлавдия Заимова слага край на социалистическата сиромашия като забягва в Италия. По една случайност точно тогава брат й Стоян работи там катовоенно аташе. В Италия будната Клавдия не се задържа задълго. Заминава за Швейцария да следва социология. Там сключва брак с журналиста-разведчик Майкъл Голдсмит. Кой би допуснал в ония времена сестрата на военното аташе да емигрира и това да не се отрази пагубно на кариерата му? Ако не и на живота му. Каква е тази емиграция без никакви последствия при завръщането? Всички тези въпроси остават без отговор.[116]

 

Не са прави журналята-атакисти. Има отговор и той е един: Шпионка, проводена от конкретна агенция, която се е прибрала след приключването на нейната зловредна мисия. Идентичен случай, биха казали в гилдията на класическите музиканти. Да, не е прецедент. Имало е такива ченгета и преди Клавдия, както и след нея.

 

Такава е Леа Коен, членка на БКП, която партията пускада специализира в Холандия. А тя, уж на своя глава, не се връща след изтичането на срока на обучението й. Две лета по-късно се прибира. Но вместо да я изпратят в затвора, като всички другиизменници на родината“, я издигат.

 

Но тя е била подсигурена със заслуги към народната власт още от баща си. Мико Папо Коен, „творецътна българомразката Лея, е бил комендант на зловещия комунистически концентрационен лагер Росица“. Притежавам сборник със свидетелства на затворници в него. Спомнят си, какъв безмилостен изверг е бил бащата на другарката Леа Коен – „демократичнакомунистка, седесарска антикомунистка“, посланичка и… писателка, да ме прости Господ.

 

Самата Клавдия Заимова е работила в централата на ООН в Женева. Там без акредитация от страната-изпращач и агремансъгласиеот държавата-домакин, не пускат

 

 

 

Кариеризмът изражда човека от свободна и забавна привързаност,

до меланхолия и тревожно робство[117]

 

 

 

След като през 1970 година Клавдия Владимировна безметежно се завръща в родината си, не попада зад решетките, за да вкуси горчивия затворнически хляб на своите. Вместо това се оказва във вихъра на la dolce vita на второто поколение от алчно червената фашистка номенклатура. Правешката принцеса тъкмо е забърсала големоглаво, но иначе симпатично на вид (особено сравнено с нея) ватерполистче от Коньовица.

 

И преди нея на него му е тръгнала карта. С инженерното си „образование“ е достигнало до „Работническо дело“! Сещате се как. Ами по линията на доносничеството, естествено…

 

Двамата са били в Лондон. Там другарката Живкова езащитиладокторат?! Вие да видите! В качеството си на ченге под дипломатическо прикритие онзи, който ми помогна за първата ми щатна работа във вестник – в малотиражката „Софийски вести“, по-известна като “Sofia News”,[118] им е прислужвал.

 

Отварям скоба специално за идиотите, които ще ме застрелятс питането: Как така съм приел? На тъпанарите ще обясня: Въпросът се състоеше в продаването на душата, другарчета. Даже концлагерите и затворите бяха на социалистическата държава. А тя беше БКП. Излиза, че и политическите затворници, които са били смазвани от работа, са бачкали за другарите, така ли?

 

Искам да кажа, че трябваше да оцеляваме някак. И нямахме избор. Такива като мен – никакъв. А сега имаме. Всички. Аз съм доказателството, че тогава бяхме в състояние да запазим що-годе съвестта си чиста и достойнствотонеопетнено. Сега показвам пред всички, че щом реши, човек може да живее, без да им служи. Знам за поне още неколцина сред редовните читатели на тази медия, които отстояват същото. Е, има цена. Въпрос на морал и ценности.

 

Изроди, елементарно е. Ако не схващате, майната ви! Пет пари не давам.

 

Друга и многократно по-важна тема е: Защо се налагаше някой да ни удря рамо, вместо да ни оценяват по качествата? И това не посмяхте да промените, „милии неосъзнати червени идиотчета, съсухрени любовни мускулчета на милиционер-социализЪма.

 

Искам да кажа, че назнайвам малко подробности за този life на столичната болшевишка бохема“ от различни източници. Най-малко двама са били сред приближените на Людмилатази баба Яга на социализЪма. Те са ми споменавали, че Клавдия се е въртяла сред този кръг. Така голямото й синче е започнало работа при Първия зет на народната република, Иван Живков, чието моминско име беше Славков. Но за това – след малко.

 

Другарката Заимова ползвала всички битови привилегии на червената буржоазия – „новата класа“, по определението на югославския комунист Милован Джилас. Сред тях – доставка на специална храна на безценица в дома й. Право да посещава и даже да води гости в ресторанта на ЦК на БКП, преди това – „Рила“. Лечение на нея и семейството й в правителствена болница. Командировки в чужбина, финансиране на нейната „изследователска дейностот министерствата и останалите учреждения

 

Ухажването й от властта стигало чак до там, че по разкази на хора, по-млади от мен, развеждали другарката по училищата, за да разказва на пионерите и комсомолците заантифашистката дейност на нейния баща в полза на СССР. Обаче, не щете ли, след промените, вдруг, както казват руснаците, тя, нейните синчета и някои податливи поради агентурната си принадлежност историци“, се опитаха да изкарат Владимир Заимов народен генерал“, който нямал нищо общо с шпионажа и Съветския съюз!

 

Kutlamaконграчулейшънс, както казва пожарникар-премиерката. Поздравления!

 

Върхът на всичко е, че по някое време другарката Клавдия Владимировна Заимова, „репресиранаот комунистическия режим, била удостоена с върховното званиеактивен борец против фашизма и капитализма“. Което тя с гордо удовлетворение и благодарност към Партията приела. То й носело подобаващи ежемесечни приходи

 

В отговор, и заради светлото бъдеще на рожбите си, Клавдия набутала двамата си сина да учат в руското училище. Онова, на тогавашната улицаТрайчо Костов“, преди туй – „Конявски проход“, а понастоящем „Свети Наум“. Там обучаваха и децата на съветските дипломати и останали представители в София. Нали не се съмнявате, че днес би ги вкарала в Американския колеж?…

 

От тогава датира и близкото приятелство на Мартинчо със Сергей Станишев

 

Идва 10 ноември. Новата дата на свободата внася дискомфорт в душата на боркинята срещу фашизма и капитализма, дъщерята на героя на Съветския съюз и лауреатка на народна пенсия. За да встъпи в крак с новото време, тя атакува новопоявилия се опозиционен печат с нови версии за подвига на генерал Заимов.

 

Внезапно се оказва, че той не е имал нищо общо с ГПУ и Съветския съюз, ами е бил голям български патриот, който имал вземане-даване с германското разузнаване. [Както разбрахте – безуспешно.]

 

В. „Стандарт[създаден от агенти на ДС и политически криволичещ, но все държащ „правилната линия“] в специална поредица отпечатва тези нови, нестандартни и дори сюрреалистични версии.[119]

 

Врагът на страната Клавдия Заимова се докопал до… народна пенсия и висши номенклатурни привилегии?! Леле-мале! И тя – „врагът“, удостоен със званието „активен борец против фашизма и капитализма“, се изкарвапострадалаот режима, в който е била доста високопоставена участничка? Не ви напушва тъжен смях? Не ви ли домъчнява за самите вас?

 

В света на репресиращите, въобразяващи си, че са репресирани, няма място за истинските мъченици на комунистическата тирания. Те останаха не извън играта, а извън живота. Единственият издигнат, но след това забравен, беше Тодор Калайджиеввицепрезидент. Може би, понеже беше земеделец. Да сте го чували или виждали по медиите?… Какво да очакваме за останалите?

 

Но се замислете за самите вас. Това ли искате? А понякога, когато срещне крайно безочие, дори партията-майка се гневи.

 

Не щеш ли, в този момент, подобно на Радецкис гръм се намесва братът Стоян Заимовгенерал от военното контраразузнаване. И започва една махленска разправия по вестниците. Той настоява, че сестричката му сменя имиджа на покойния им баща, за да осигури подходящ за новото време социален статус на синовете си Мартин и Михаил.

 

По същото време бъдещият шеф на валутния борд и настоящ претендент за кметското кресло в София[120] се шляе в чужбина, където е успял да духне още през 1988 г. И то по един твърде скандален начин. Завършилият електронно инженерство Мартин не отива да работи по специалността си, а постъпва в службата Протокол на Българския олимпийски комитет. Работата не изисква напрегнат умствен труд, заплащането е добро, командировките извън границачести.

 

При едно такова пътуване членът на българската делегация Мартин Заимов не се завръща. Патриотът се хвърля в обятията или по-скоро увисва на врата на баща си Голдсмит. Родителят му го изпраща да си доучва в разни колежи, понеже електронното инженерство е перспективна професия за всеки друг по света, но не и за един Заимов. Впрочем обществеността бива съзнателно държана в неведение за битността му на момче за всичко в свитата на Иван Славков Батето, чието бохемско великодушие е осигурявало препитание за серия мартинчовци. Неизвестно е на гражданството също така, че братята Заимови не са отбили военната си служба. Освободили са ги. По какви причини, не е ясно. Сигурно са счели, че дядо им генерал е отслужил и за тях. Защото нямат вид на телесно болни, а за умствената пълноценност войската не придиря.[121]

 

Последното се отнася и за чорбаджията на източника, който бил освободен поради късогледство. Но никога не е използвал очила. А най-малкото някога не съществуваха лещи за такъв „дефект“ като неговия – 9-10 диоптъра

 

Мартин Заимов изгря на седерасткия демократиченхоризонт от нищото през 1997 година. Дали Костовичката го хвана за ръчичка, за да го изкачи по стълбата на БНБ до поста на подуправител, отговарящ за валутния борд, не мога да кажа. Едно е сигурно – всичко беше и е работа на БКП и ДС. Познавам двама високопоставени служители на банката от ония времена. Сякаш плюли си в устите, те още тогава твърдяха, че Мартинчо е природно тъп, изтъкан от дефекти, неук, и шантав. Налита на бой!…

 

В цитираната публикация четем следното:

 

… На Заимов ще му се наложи да отговори на няколко въпроса, подхвърляни под една или друга форма от медиите: Посещавал ли е психиатричен кабинет, кога и защо? Колко години е следвал в МЕИ и дипломирал ли се е там? Той и брат му занимавали ли са се с незаконен обмен на валута преди 10 ноември? Измамил ли е втория си баща архитект Михаил Соколовски с имот в Созопол за благодарност за това, че е отгледал него и брат му?[122]

 

Този епизод от биографията на Клавдия Владимировна пропуснах, понеже не ме интересува. Достатъчно е само да спомена, че архитект Михаил Соколовски е проектантът на Живкови резиденции – например „Перла“, и на други компартийни сгради. Вие си вадете заключения.

 

Преди да оставя Клавдия Заимова на спокойствие да ври в геената, нека пак подчертая: Когато носещата солидни месечни доходи титла въоръжен кървав терорист – пардон – активен борецпрестава да дава дивиденти, другарката Заимова, се обявява зарепресирана! Ум да ви зайде. И не друг, а тяедна от палачите, обвинява българите в малодушие и примирение. Повтарям – българите, пострадалите. Не се отнася за останалитеза болшевизираната паплач.

 

Това са дефектите на нас, българите. Вместо да се направи опит едно полезно за обществото нещо да се запази, то непременно първо трябва да се направи опит да се унищожи. На какво основание ние започваме да покровителстваме доносниците, когато досега няма случай някой от жертвите да е разчиствал сметки с тях, след като си е прочел досието? Този факт говори, че българският народ е щедър, не е злопаметен. Досега в България няма случай на саморазправа на засегнат човек от доносници. Българинът показа голяма толерантност.

 

Говорите за жертвите на ДС?

 

Точно за тях, разбира се! Някой да е отишъл да се разправя с хората, които са писали доноси срещу него? Аз познавам толкова хора с досиета и не знам такъв човек. Аз самата изпитвам съчувствие към доносниците, които са носили за мен. Разпознах ги веднага след като отворих досието си. Казах си за една от тях, тя искаше да пътува в чужбина, а не е могла, горката[123]

 

Лъже мръсницата. Претенциозната проститутка на Москва и Запада. Донасяла е тя, болшевишката шаврантия.

 

 

 

Дегенерати и предатели четвърто поколение;

настъпва петото…

 

 

 

Кръвта ми завира от цинизма и арогантността на комунистическите изчадия. Бих я одрал жива дори само заради наглостта да се пише българка. Макар в живота си да не съм посегнал и на врабче, съм сигурен, че ще мога – тези гадини, скотове, влечуги, мазници, блюдолизци, касапи на българите от Живкови надолувсички, поне до четвърто коляно.

 

Никаква милост – тежка каторга за извергите. Като им дойде времето да се преселват при баща сисатаната, да ги застига мъчителна смърт! Да имах власт…

 

Най-малко половин милион от тях бих натикал, където е мястото на дегенератите и джелатите, ликвидирали българите и България. Родени мизантропи и хейтъри. Какво написал всеобщия любимец, окървавеният садист Валери Петровубиецът Меворах?

 

Смърт! Смърт! Смърт![124]

 

Не съм кръвожаден като тяхчервените фашистки колячи. Затова искам за тях, децата и внуците им, труд, много труд, още повече труд! Тежък безплатен труд за възраждането на България. Само срещу комат корав хляб, наквасен със сълзите на майките съпругите, дъщерите и сестрите на жертвите на комунистическия режимнай малко 230 000 убити и милиони със съдрани съдби и разпарчетосан живот!

 

Ако можех да наложа мярката, щях да я обявя за доброволна“. Та червените фашистки чудовища да разберат на свой гръб какво означавазасегнати от мероприятията на народната власт“. Да узнаят, че пътят към тяхнотосветло комунистическо бъдещепреминава през мъките и ликвидацията на цял един народ. Да го извървят, като лично се запознаят с карцерите, единичните килии, кофитеедновременно за фекалии и хигиена, непосилните трудови норми, студа и адските горещини по обектите, бича и издевателствата на милиционерските надзиратели, риданията на роднините, ужаса в очите на децата на невинните жертви.

 

Пак няма да е достатъчно на тези демони, кръвопийци, впили се като пъклени пиявици в народната плът. Революционери, бунтовници, „освободители“, а всъщност българофоби, алчни велзевули, вероломни подлеци и предателиот Раковски, през Кунчев, Ботйов, Благоев, Стамболийски, Заимови, доТарабата“, Коларов, Тато, Луканов, Желев, Филип, Виденов, Стоянов, Костов, Първанов, Симеон, Станишев, Б.Б., Плевнелиевцялата коварна сатанинска компания.

 

Не се залъгвайте: Следващата башибозушка орда от дегенерати е строена и готова. Очаква сигнала на стартовия пистолет в ръцете на интернационалните милиционери в Лондон, Вашингтон, Москва, Пекин, Брюксел, Париж или Берлин.

 

Страната може да възкръсне само след пълно разрушаване на Тяхната безбожна антихуманна система, съпроводено от дълбока декомунизация. Тя да включва пълна национализация на имуществото на престъпниците, а не конфискация в полза на номенклатурната класа, както те постъпиха между 1944 и 1953 година.

 

Полята и пътищата на България да бъдат осеяни от мизантропите от БКП, БЗНС, техните служби за партийна сигурност, но най-вече от наследниците имхейтъри и българомразци по ген. Най-сетне и тези човекоядци да полагат труд в полза на обществото, а не само да крадат за себе си и за своите господари. Внучетата на техния кръволок Шахо Циганина да им бъдат надзиратели. Те са инквизитори по кръв и с традиции.

 

Нормалността следва да възтържествува. Иначе – справедлива смърт за страхливците, за мекушавите и слабохарактернитеза 99 на сто от обитателите на тази територия.

 

Няма бъдеще население, което търпи и даже слави поробителите си. Сред тях са всички от номенклатурата на БКП, БЗНС и секретните им служби. В това число Заимови – вече пето поколение предатели, конюнктурни кариеристи, заслужаващи презрение и най-тежка физическа разправа.

 

Heu! Alas! Hélas! Ach! Ahimè! Увы!

 

Още малко за четвъртото поколение подлеци, кариеристи, нагаждачи, предателидегенерати от фамилията Заимови.

 

Известно е, че другарят Мартин Заимов има две деца от французойка. В служебното правителство на Стефан Софиянски през 1997 г. е заместник-министър на търговията. През 1988 година, като служител на служба „Протокол“ на Българския олимпийски комитет, придружавал „Батето“ в Швейцария. И какво станало? Избрал свободата?!

 

Как така? Нали от юли 1987 година Партията премахна изходните визи. Оттогава всеки, който имаше покана или валута, можеше да пътува. Даже да си купи задграничен паспорт и да го държи в дома си… Каквобягство“, другарки и другари „демократи“?

 

Кога точно се е завърнал у нас, не в родината си, „беглецът“ товарищ Мартин Заимов, не е ясно. Но побързал да се запише в Демократическата партия. Може би, защото тя беше събрала значителен контингент от сътрудници на репресивните тайни служби на диктатурата. Оглавяваше я един такъв – Борис Кюркчиев. Негов заместник, а по-късно и наследник на поста, беше споменатият агент Стефан Савов. Друг – Георги Марков или „Николай“. И още, и още – легион!

 

През 1991-1992 г. Мартинчо създава… Нека оставим друг да свидетелства:

 

През 1992с Мартин Заимов основахме консултантската фирмаБългарска одиторска компания“, която се асоциира с Coopers & Lybrand. Две години по-късно Coopers & Lybrand я купиха и я преименуваха на Coopers & Lybrand България. Аз останах като шеф, но междувременно работих известно време и в Канада, където имам роднини“, спомня си Левон.[125]

 

И лъже. Заминал е за Канада в същата година, в която Заимов-Голдсмит или обратното еизбрал свободата“ – 1988-а. Вярно е, че двамцата – Левон и Мартин, са сродни души, би казал ОХенри. Но защо ли един от видните дейци на СДС от ранния и Костовия периодНиколай Гацев, наскоро заяви, свързвайки няколко души с „Командира“:

 

В биографията му [на Иван Костов] се казва, че 1971 г. е бил на курсове за летене в Русия. Смешна история, как да стане това, като е далтонист?! Между другото анексите за договорите за приватизация на Костов бяха преправени от двама душиРадан Кънев и Божидар Лукарски, и бяха дадени на Агенцията по приватизацията в лицето на Левон ХампарцумянЛевончик, също руски агент. Тези хора доста подмениха съдбата на България.[126]

 

Леля на Хампарцумян избягала през 1947 г., след национализацията, в Бейрут. Оттам отишла в Канада.[127]

 

Няма да обсъждаме как. Излишно е. Всеки, който е с акъла си, и е преживял онази страшна епоха, знае. Да не сме расли в саксия?…

 

Ако погледнете официалната биография на този представител на „елита“, ще забележите „дупкаот няколко години. Така е и при онзи, който поне видимо го издигна Иван Костов. Докато Командирът пропуска две години, прекарани в Москва, Хампарцумянонези между 1988 и 1990 или 1991-а, когато е бил вКанада при своята леля. А брат му, женен за дъщеря на активен борец, досега пребивава във ФРГ!

 

По разкази на осведомени люде, отвъд Океана Хампарцумян е работил във фирма на КГБ. Когато се завърнал тук, „случайностанал съдружник на довтасалия от Запад Мартин Голдсмит, известен с моминското фамилно име на майка си КлавдияЗаимов.

 

Колцина от вас знаят, че Левончик е завършил Висшия химико-технологически институт и еинженер-химик, а не финансист? Оглавяваше Агенцията за приватизация. Фактът, че „той, заедно с негови колеги, адаптира западните технологии към нуждите на тогавашното производство в страната“,[128] е многозначителен. Това беше допустимо единствено за много доверените лица на Партията и нейните съответни секретни служби.

 

По това време – в началото на 80-те години на миналия век, електрониката и изчислителната техника са най-бързо развиващата се индустрия в България и Левон става научен сътрудник в Централния институт за изчислителна техника.[129]

 

Не ви ли напомня запознанството на Иван Костов с комуниста Красимир Стойчев, агент на Държавна сигурност с псевдоним „Танев“? Той е съученик от столичната Английска гимназия на друг агент – Филип Димитров. Ето Стойчевият разказ от първо лице:

 

Познавам се с него [Иван Костов] от 1982-83 година. Заедно сме направили първия баланс на България по западната методология. Това никой не го знае. Беше една работна група от Комитета по планиране. Мен ме извикаха от статистиката, него не знам по каква причина, и ни казаха: „Хайде сега да видим как е по западната методология, как изглежда България“. Работихме 3-4 месеца и с Костов сме първите, които са виждали как изглежда държавата според западната методология“….

 

За Красимир Стойчев все още само се твърди, че е човек от списъка на 300-те фамилии под специалното наблюдение на същото това политбюро, получили червени куфарчета с пари в зората на демокрацията.[130]

 

Déjà vu.

 

Сега внимавайте. В биографията на „герояХампарцумян четем:

 

В средата на деветдесетте години оглавява департамент [отдел] „Бизнес развитие“ на компанията “Pricewaterhouse-Coopers”, а после се премества в българския офис на “Ernst&Young”. Прекарва 5 години в Канада, работейки като консултант по проекти с Русия.[131]

 

Крият предното му пребиваване в Канада. Но обърнете внимание на още нещо.

 

През 1997 г. е избран за почетен консул на Канада в София, като заема позицията и по-късно, с изключение на периодите, през които е на длъжности в държавната администрация. В кабинета на Иван Костов Хампарцумян е заместник-министър на икономиката,[132] а от 2000 г. и изпълнителен директор на Агенцията за приватизация.[133]

 

Както и да смятате, петте години престой в Канада не излизат! Който не вярва, да изчислява. Губят се като двата лазарника на Командирав СССР. В биографията му, поместена в последния брой на вестник „Демокрация“, четем:

 

1982-1984слушател в Института за повишаване на квалификацията в Москва. Като свободен аспирант защитава дисертация на тема „Икономически растеж: структура и фактори в производствената сфера“, кандидат на икономическите науки.[134]

 

Сега думата ни е за друг, когото БКП и ДС пробутаха на дупнишко-драгалевския мавър Гаргамел. Липсата на подходящо образование не попречи на Левончик да застане начело на навярно най-голямата банка в страната.[135] Не се ли запита някой: Кой и от какъв зор предложи инженер-химика Хампарцумян на тези постове? Също така: Кой и защо натисна Костов да назначи инженер Голдсмит-Заимов за заместник-председател на БНБ?

 

През това време истински антикомунисти, страдалци на комунизма, хора със съответното образование и дори с опит, гаснеха, едва свързващи двата края!

 

Отговорът е елементарен: Интернационалната левитска мафия. Тези другари бранят нейните интереси. Излишно е да лъжа, че не съществува пряка зависимост между лицата Иван Костов, неговата по-голяма дъщеря, стипендиантка, а сетне и служителка на уж италианската банкаUniCredito”, в която сериозен акционер беше семейството на Муамар Кадафи, приватизацията на финансовата институция, и Левон Хампарцумян. Пак при управлението на Йорданович инженер-химикът е произведен в милиционерски чин банкер“.

 

През 2001 г. [Хампарцумян] става главен изпълнителен директор и председател на Управителния съвет на УниКредит Булбанк“. Той е и заместник–председател на Управителния съвет на „Борика“ и председател на Управителния съвет на Асоциацията на банките в България.[136]

 

Евала!

 

А съдружникът му Мартин, кога Голдсмит, кога Заимов – според нуждата?

 

В кабинета на Иван Костовпълен с най-много демократичничленове на БКП, казионния БЗНС и ченгета, ГолдсмитЗаимов е съветвал вицепремиера и министър на промишлеността Александър Божков.

 

През 1997 г. е назначен за подуправител на БНБ и ръководител на управление Емисионнос 6-годишен мандат. По това време е въведен валутният борд и Мартин Заимов бе наречен шеф на борда, защото ръководеното от него управление пряко следи баланса между парите в обръщение и валутния резерв в Централната банка.

 

През 2003 г. малко преди изтичането на мандата му, Заимов подава оставка като подуправител и е назначен за изпълнителен директор и председател на управителния съвет на Пощенска банка. Година след това той напуска банката и се заема с инвестиционна дейност в недвижими имоти.[137]

 

 

 

Полуистината е най-долната от всички лъжи[138]

 

 

 

Сега Мартин Заимов живее с Калина Жулева. Тя е дъщеря на небезизвестния Стоян Жулев – посланик на НРБ във Вашингтон, и племенница на Димитър Жулев – амбасадора на Тато в СССР, фигуриращ в официално обявения списък на ония с картончетата от ДС. Димитър и Стоян Жулеви са родом от село Лесичево, Пазарджишко. То било познато като „Малката Москва“. От него започват произволите и зверствата на военния комунизъм в Пазарджишко, който терминологично би трябвало да се нарече и Лесичовския военен комунизъм в България.[139]

 

Калина Жулева е втора братовчедка на Гергана Жулева – съпругата на „демократаКрасен Станчев, депутат от СДС и директор на Института по пазарна икономика. Гергана е дъщеря на комунистически генерал, шумкар, и първи братовчед на братя Жулеви от Малката Москва“. От години тя ръководи американска фондация. Което, според западнитедемократи“ и „евроатлантици“, не се полага на репресираните, нито на техните наследници.

 

Още преди 9 септември 1944 г. Лесичево се прочува с комунистическия садизъм и беззаконие. Любопитно е, че противно на досега насажданата фалшиваистория“, шумкарите са избивали и своите и то по прозаично лични причини. Христоматиен е случаят със Стоян Георгиев Чочков, ликвидиран тъкмо от Димитър Жулев. Чочков е бил шумкар в отряда „Панайот Волов“.

 

Разказват Георги Котев и Пене Кратунчев: „Знае се версията с разстрела на Стоян Чочков. То беше ученолюбиво момче. Учили са заедно с Димитър ЖулевЧавдар.[140] На Стоян науката му е вървяла. На Димитърне. Там и двамата са залюбили една мома. Женска е историята! Тая мома се казва Иванка Стоилова, после като партизанкаМая. Заради тази мома, тя после стана жена на Стоян СавовМильо,[141] Чавдар е разстрелял Стоян Чочков. Разбира се, тая история в [местността] Асаница после я потулиха и започнаха да измислят най-различни засади“. Освен това, за да прикрият случая, набедиха горския Помаков, че уж той бил стрелял от засада. Разбира се, убиха го след Девети.[142]

 

Двойно убийство на напълно невинни хора, единият от които – шумкар! Има ли смисъл от коментар? Обикновен комунизъм. Но ще видите какво става с потомството на убиеца в онзи представял ни се някога за „антикомунистически“ и „демократиченЗапад

 

Другият чичо на Красен-Станчевата съпруга Гергана ЖулеваСтоян Жулев, е член на ЦК на БКП от 1959 г. От 1964 до 1967 е началник на управление в Министерството на леката промишленост, заместник-министър на леката промишленост (1967-1971), първи заместник-министър на леката промишленост (1971-1972) и накрая министър на леката промишленост (1972-1980). Между 1980 и 1988 г. е посланик на България в САЩ. След това до 1990 става председател на Българската асоциация за отдих и туризъм.

 

Този изверг е тъстът на Мартин Заимов или Голдсмит.

 

Красен Станчев е син на завеждащ отдел в ЦК на БКП. Завършил е философия в Москва, но се занимава с… икономика?! Едно и също: все тези криви, грозни мутри на комунистически извратеняцидегенерати.

 

Кажете ни какви са родителите, роднините и приятелите им, за да ви кажем какви са. Понеже е известно, че плодът не пада далече от дънера. А всяко гърне си намира съответния похлупак.

 

Нямам представа колко дегенерати е родила тази Калинка на Мартинчо.[143] Той пък е познат по тукашните места катокрайно деснияЗаимов. Нищо, че смени няколко партийки, и се оказа кандидат-кмет на столицата от БКП-РЗС на агента Яне Янев.[144]

 

Кратко отклонение. Преди това, през 2003 г., същата роля беше поверена на Волен Кобзон.

 

Яне Янев пръв даде път на Волен Сидеров в политиката макар и неуспешно. Като кандидат-кмет той получава 1728 гласа, но това не е изненада. Причината е, че тогава нито Сидеров, нито Янев са кой знае колко популярни и още не са приемани на сериозно.[145]

 

Две петилетки след това вече двамата партийни многобойци не се долюбват особено:

 

Председателят на състав на Софийския градски съд Петя Георгиева е признала Сидеров за виновен в това, че на 3 юни 2013 година пред сградата на Столична община е обявил на висок глас: „Ние няма да позволим на нито един лумпен, дали той се нарича Валери Симеонов, Яне Янев или някой друг измекяр, да кощунства в близост до нашата централа в нарушение на закона…. Презервативите на БойкоВалери Симеонов и Яне Янев, ще се сблъскат с твърдия отпор на „Атака“.[146]

 

По силата на силогизма Мартин Заимов също е „измекяр“ и „презерватив на Бойко“. Но не се обижда. Може би, понеже „съдът постанови: Яне Янев не е презерватив на Бойко Борисов“.[147] И смята, че решението се отнася и за него

 

Това представлява „десниятМартинчо Голдсмит, на чийто дядо през 1972 г. посмъртно е присвоенозванието герой на Съветския съюз. Въпреки че генерал Владимир Заимов и неговият син – вуйчото на МартоЛудото“, са предлагали услугите си и на нацистка Германия.[148] А майка му – другарката Клавдия Заимова, не само се оказа „най-младата боркиня против фашизма и капитализма“, но и ползваше всички възможни номенклатурни привилегииза себе си и за своите свидни рожби.[149]

 

Обаче след промените, благодарение на услужливи псевдодесни журналя, се опита да се изкара… репресирана![150] Ала това е „друга музика“, както казваха любителите на сутрешната шкебе-чорба от кръчмата Сивия кон“… Пък и не е само тази Клавдия. Нито децата й или по-младите другарки Жулеви. Да бяха единствени, мед да им носим

 

Вот вам демократыидемократия“, как бы говорил товарищ Ленин… И всичко това – под ръководството и контрола на демократичнияЗапад! А как е там, например внай-демократичнатастрана?

 

Неотдавна някакъв никаквец призова за край на вътрешните разделения в САЩ. Видите ли, те санай-голямата заплахаза САЩ.[151] Което си е нормален пропаганден трик. Ама все по-малко остават онези, които му се връзват.

 

Глупавите американци са най-големият проблем“ – написа читател от Бостън, представил се с псевдонима “jbk”. – „Погледнете как нашите политици биват купувани и как им плащат. Следваме все този път. В държавата няма никаква отчетност и отговорност и следователноникаква справедливост. Позволяваме на богатите с хубавите връзки да вършат, каквото им харесва, с малки или никакви последици. Средната класа изчезва. Неравенството в собствеността нараства и никога няма да се върне обратно. Скоро ще бъдем страна от третия свят с отделени едни от други общности и частни полицейски сили. Няма нито една външна сила, която би одобрила нашето бездействие. Трябва да виним само себе си.[152]

 

karen” от Бенисия в Калифорния, е написала:

 

Китайците, които купуват недвижима собственост тук, трябва да ни притесняват допълнително.

 

Christian Miller” от Саратога, щата Калифорния, е заявила:

 

Най-голямата заплаха за нас е собственият ни дълг от 18 трилиона долара![153]

 

Друг – dja от Флорида, е добавил:

 

Най-голямата заплаха за нас е Израел. Те и техните „съдружници“, които действат безнаказано посред бял ден, сториха далеч повече злини на тази страна и на света от 100 Осами! Те вкараха САЩ в безкрайна война. Чрез премахването на традиционните структури на властта в региона предизвикаха гражданска война в Близкия изток, която ще продължи десетилетия. Те изпълняват дългосрочна програма за подкопаване на нашата демокрация чрезОбединени граждани“, където Аделсън[154] нарежда, кой да се кандидатира за президент от Републиканската партия (заедно с шепа други богати евреи). Те притежават такова господство, че държавен глава, поканен от президента, да може да произнесе реч пред Конгреса.[155]

 

Въпреки че е незаконно корпорациите да дават подаръци на конгресмените, не е незаконно да им осигуряват безплатно пътуване до Израел! Те съставят данните от нашето разузнаване и нареждат цялото ни правителство. Параноя? Спомнете си губернатора [Джим] МакГрейви от Ню Джърси [хомосексуалист], който се срещна с някакъв момък от кибуц. И онзи, впечатлен от неговото присъствие, му разказал всичко, което знаел за него. Знаел е в кое училище е ходил. Продължил с искането да му стане любовник и да оглави тайните служби – един чужденец! Вероятно служител на Моссад, който оттогава изчезна, барабар с губернатора.[156] Това така наречено приятелство ни е струвало трилиони долари. Като САЩ подкрепят един режим, който потиска коренното население в опита си да си осигури защитени граници. Време е опашката да престане да гони кучето.[157]  

 

Последното ми даде основание, да се върна към онова, с което започнах тази част от настоящата кратка поредица. Сега, към нейния край, ще ви представя примери на дегенерация и на методите на контрапропагандата. Да започнем с второто.

 

 

 

Едно от най-големите предизвикателства,

пред които са изправени младежите днес,

е масовото доверие в полуистини и манипулирани факти[158]

 

 

 

Преди дни медиите в Съветските американски щати и някои на Албиона – „52 щат на САЩ“, по сполучлив израз на руски политик (необявеният петдесет и първи е Пуерто Рико), избухнаха със заглавия от сорта:

 

Върховният лидер на Иран: След 25 години няма да има такова нещо като Израел.[159]

 

Значи аятолах Хаменей е заплашил Израел сизтриванеот световната карта? Ето по-подробен цитат:

 

След четвърт век Израел няма да съществува“ – заяви иранският върховен лидер аятолах Али Хаменей в реч в Техеран през тази седмица [6-13 септември 2015 г.], съобщи държавната медия.

 

„Бих казал (на Израел), че те няма да видят (края) на тези 25 години“ – Новинарска агенция на Ислямската република цитира казаното в сряда от Хаменей в Джамията на имама Хомейни

 

Ако Бог пожелае, след 25 години няма да има такова нещо като ционистки режим. Дотогава бойният, героичен морал на вътрешна свещена война[160]не ще остави нито един миг спокойствие за ционистите“ – рече той, според IRNA.[161]

 

Гад мръсна, ще рече безумецът. Но защо след изявлението му Барак Обама успя да пробута ядреното споразумение с Иран в Сената? Не е ли най-добре да не се доверяваме насветовните медии“, пък било и на CNN? А да се уверим какво точно е изрекъл духовният лидер на Иран.

 

Ще го допълня с изявление на един от яростните ционисти в Републиканската партия, Линдзи Греъм, когото редовните читатели познават и с хомосексуалните му изяви. Момчетата или момичетата – знае ли човек – като него живеят в охолство по следната формула. Плащат им израелски институции или еврейски организации в САЩ.

 

Съединените щати ежегодно отпускат най-малко по 5 милиарда долара на ционитската държава във вид на различни помощи, оръжейни и други доставки, и банкови гаранции. Американското правителство изпълнява разнообразни програми за подпомагане на еврейските агенции в страната, като поема и значителен дял от тяхното финансиране. На свой ред то набира средствата от гражданите на САЩ чрез данъчната система.

 

Като пресметнете, се оказва, че Линдзи-Греъмците са на двойна издръжка от американските данъкоплатци със заплатите, които те им осигуряват, и по линия на израелско-еврейските организации, паразитиращи пак върху народа на Съветските американски щати.

 

Коментарът на „веселякаЛиндзи Греъм е направен в предаването на Уулф Блитсър по CNN. Високият около 160 сантиметра пропагандист се е пръкнал в Германия от полски родители и се казва Волф Исаак Давид Блицер. Започнал е кариерата си в Израел. Бил е служител на Американо-израелския комитет за обществени работи.[162]

 

Сега да видим:

 

 

 

 

 

Идете, че вярвайте на политиците – особено на такива като този, от третия пол. Наистина те са едни и същибездушни, непостоянни, непоследователни, готови на всякакви компромиси в името на келепира. Мнозинството от световната популация не е по-различна. И ще си плати за това, че е покварена и перверзна.

 

Какви „ислямски нацисти“, какъв „Хитлер“, който „избивал евреи“, какви два гроша? Все отдавна изтърканата песен на стар глас с нови интерпретатори, какъвто е този педал Линдзи Греъм. Щом има кой да я слуша. Нито веднъжСталин, комунисти, социалистически холокост… Защото терепубликанци и демократиса комунисти. Каквито са всички влиятелни политици в джунглите на нецивилизования святЕвропа, САЩ, Канада, Австралия, Нова Зеландия, Китай, Япония

 

Comrade Линдзи Греъм явно знае, кой ще е следващият президент, и каква политика ще провежда. Изобщо не се изненадвам.

 

Какво каза аятолахът? Че „се надява“. Защо не? Азсъщо. Понеже Израел е постоянно заредена и често задействана бомба, взривяваща напрежение и разделение не само в Близкия изток, но и по света.

 

Но, съгласете се, едно енадявам се“, друго е дефинитивното, сякаш решеното, не търпящото възражения, окончателнотоняма да има“, нали?

 

Направи ли ви впечатление противоречието в първата част на видеозаписа? Говорителката първо прочита:

 

Освен това аятолах Хамейни изключва всякакви по-нататъшни преговори със Съединените щати по ядрени проблеми.

 

А веднага следва обратното:

 

Оставяйки известни надежди, че сега ядреното споразумение води до по-близки връзки между САЩ и Иран.

 

На всичко отгоре дикторката нарича аятолаха Хамейни“, а не Хаменей, както се казва той. Дали е lapsus linguaeгрешка на езика, или преднамерен прийом, който да остави в подсъзнанието на слушателите името на покойния аятолах Хомейни, обявен от Запада за главен негов враг – едва ли не – сатана?

 

Макар че Рухолах Хомейни се завърна в Техеран не от Москва или някоя друга социалистическа столица, а отПариж. Той беше върл антикомунист и противник на всичко, водещо се „ляво“, както и на монархията. През 1988 година тъкмо този „светец на ислямската революция“ заповяда избиването на политическите затворници, осъдени за леви убеждения.[163]

 

Да ви запозная с една от особеностите на свободнитеидемократичнизападни медии: Лъжат и манипулират. Първата част от видеозаписа, който току-що видяхте, изчезна. Изпари се, няма я! Все едно тази репликанадявам се не е съществувала. Никога не е била изричана. Ако беше, имаше ли го въпросният израз, той щеше да е в разрез с предварително зададената теза на журналята.

 

Съгласно най-добрите традиции на комунистическата пропаганда, замениха този кратък епизод с друг. В същия материал и все в тазинай-свободна“ и „най-правдива“ телевизия CNN, внай-демократичната“ страна!

 

Няма видосвидетелство, няма проблем, би погладил мустак товарищ Сталинвождът и учителят на цялотодемократичночовечество, „бащицата на народите“, в това число – и на американския. Ама тук изразът го има, запазен е…

 

Пропаганда и контрапропаганда. Here they are. Ils sont là. Ето ги.

 

Върнете се към последните две вътрешни подзаглавия.

 

А дегенерацията? Известиха, че Елтън Джон – „сър“, ще навести Владимир Путин в Кремъл, за да му обясни що е то педеруга.[164] Може пък и те да се окажат сродни души, членове на хомоинтерна

 

Можете ли да си представите, която и да е съветска организация, в която ръководните длъжности да не бъдат заети от членове на комунистическата партия? Същото се отнася и за западния аналог на съветския коминтернхомоинтерна, този съюз на международното братство на хомосексуалните дегенерати.[165]

 

Така е според старозаветницитеосновоположниците на комунизма:

 

И повика Яков синовете си и рече: съберете се, и ще ви обясня какво ще се случи с вас занапред; съберете се и слушайте вие, синове на Яков, чуйте баща си Израил.

 

Рувиме, първородни сине мой! Ти си моя крепост и начало на силата ми, върховен по достойнство и върховен по могъщество; но ти буйствваше като бурна вода; не ще имаш предимство, защото ти се качи на бащиното си легло, ти оскверни постелята ми, на която се качи.[166]

 

Тоест, Рувим, главният наследник на Яков-Израил, правнукът на Авраам, когото евреите смятат за свой родоначалник, опънал баща си. Обладал го. Двамата се сношили, както според естеството постъпват нормалните хорамъж и жена.

 

Точно тъй, както ЛенинЗиновиев, СталинМикоян, Мао ДзедунЧан Кайши,[167] Хилари КлинтънМадлийн ОлбрайтОбратен е и настоящият кубински вожд Раул Кастро, брат на Фидел.[168]

 

Ето ви духовните наследници на Яков-Израил и първородния му син Рувим! Както е известно, всички комунисти, независимо от цвета и формата на политическата фризура, под която се изявяват, страдат от комплекса на латентния хомосексуализъм на Ленин“.[169]

 

Вот вам още един красноречив пример и то от самия 9 септември. При това – от метрополиятаСъветска Русия днес.

 

Дали, когато навършил 60 години, народният артист на СССР Иван Краско е бил наясно, че някъде се ражда неговата бъдеща съпруга? Точно така, актьорът, който е изиграл куп „героичнироли на съветски офицери и партизани, сключи брак сжена, която е на24-годишна възраст? Или – цели шест десетилетия по-млада от него. Не е ли чудо на чудесата? Не, характерна проява на дегенерацията.

 

Филмоватазвездаот съветската епоха Иван Краско [не съм го и чувал] се пребори със своите 84 години, за да се ожени за четвърти пътза 24-годишната студентка Наталия Шевел.

 

Двойката сключи брак на малка церемония само за близки приятели и роднини в сряда [9 септември 2015 г.], в руския град Санкт Петербург. По време на обреда Краско беше надянал същата военноморска униформа, която е носел на 23 години, когато е служил на щурмови кораб амфибия в Съветския военноморски флот.

 

„Чувствам се, като че съм на 23,… тя не е обикновена личност и намирам това за възбуждащо“ – сподели Краско пред руския вестник „Комсомолская правда“ в деня на сватбата. – „Взех я под крилото си. И ще имам достатъчно сили за седемте години, които й обещах.[170]

 

Оh, those Russians!” – „О, тези руснаци!

 

Така завършва песента „Распутин“ на популярната някога поп-група “Boney M”. Руснаци ли?

 

Досетихте ли се какво е потеклото на булката с многозначителното фамилно име Шевел? Точно така – еврейско.[171] Нея толкова я сърбяло, че ненавършила 19 години се омъжила за Роман. Това име също е типично за евреите. Сред разпространените еврейски фамилии в Русия и бившите провинции на империята е Красковский.[172] Тя твърде много се доближава до тази на младоженеца – Краско

 

Булката заявила, че „е станала жена на Романпо волята на съдбата“. На въпроса за причините за развода отговорила уклончиво: Сиреч, тя е умно момиче, а както е известно, от добрите мъже не си тръгват. Наталия признала, че Роман не бил лош мъж и с него било възможно да се живее. „Но за какво ми е такъв живот?“ – задала въпрос девойката.

 

Тя не отричала честите изневери. „Ще отговоря така: не изневеряват на добрите мъже. Значи мъжът толкова не е струвал, не е вършил нещата както трябва, щом не е успял да запази семейството и да направи жена си щастлива“ – цитира Шевел изданието StarHit. – „Ако жената напуска мъжа си заради друг, значи той не струва“ – заключила Наталия.

 

Що се отнася до интимните отношения на Шевел с настоящия престарял възлюблен, по думите на артиста избраницата не го допуска близо до себе си. „Държи се като истинска невеста и правилно постъпва. За нея съпружеските отношения са възможни едва след сватбата“ – обясни Краско.

 

Да добавим, че Наталия още не е разказала за предстоящата сватба на своите роднини, защото се страхува от тяхната отрицателна реакция.[173]

 

Ама тя сватбата свърши. Факт е. Ципата е при прокурора

 

Срещат се и обратните случаиженихът да е доста по-млад от булката. Точно така постъпил вождът на руските фашисти в САЩ Восняцки.

 

В първия си брак той бил женен за млада еврейка от Одеса. Във вториясе оженил за жена-милионерка, която била два пъти по-стара от него, ставала за негова майка. Майчин, Едипов комплекс.[174]

 

А нима е нормална старозаветнатаисторияза Яковвнука на Аврамчо от братовчедка му Сара? Първо той излъгал баща си и откраднал наследството от своя по-голям брат Исав. Сетне намерил подслон и прехрана при вуйчо си Лаван, син на арамееца Ватуил, при брата на Ребека, майка на Яков и Исав“. Както разбирате, Лаван и Ребека – децата на Ватуил, не билиевреи“, аарамеи. Така както самият Аврам се появил от ХалдеяВавилон. От град Ур в днешния разрушен Ирак.

 

Какво станало по-нататък? Ами Леван цанил Яков за слуга на щерка си Рахил. Той я поискал засъпругасвоята първа братовчедка. Вуйчото кандисал, но му пробутал по-малката си дъщеряЛия. Послеи първатаРахил. Лия родила рожби, които се явявали едновременно деца и племенници на Яков.

 

А Рахил пробутала слугините си Вала и Зелфа за жени на своя братовчед и мъж Яков. Те също родили… Най-сетне и самата Рахил народила цял табор дегенератчета, Яковчета

 

И така – извращения и разврат без край. Накрая се появил онзи, който бил бог, ама се плашел от светлината. Та нарекъл Яков, дето бил плод на вавилонци и арамеи, Израил[175]

 

 

 

А ние накъде?

 

 

 

Безконечни приключения в израждането. Както е известно, най-малкият от петимата синове на Майер Амшел, изпратеният да основе парижкия клон на фамилията Яков (Джеймс), се оженил за своя племенница, дъщеря на родния му брат Заломон – създателя на виенския филиал. На свой ред синът на споменатия Заломон РотшилдАнселм Заломон, брат на Бети, племенницата-съпруга на Яков Ротшилд, взел за съпруга своя първа братовчедка, дъщеря на чичо му Натан.[176]

 

Какво излиза? Че установеното в рамките на Харвардския проект, изнесено на показ от покойния американски гражданин Григорий Климов – по рождение Калмиков, е съвсем вярно.

 

Дегенерацията е естествен процес. Жалко е да се гледа, как стадото от зомбита вече четвърт век приема потомствения агент на репресивните секретни служби на Партията Красимир Каракачанов или „Иван“.

 

Друг, поел от БКП и ДС, преминал през първия националсоциалистически отряд на Партията като съучредител на Общонароден комитет за защита на националните интереси (ОКЗНИ), оглави официалната пряка наследница на БКПБСП. Като неин кандидат товарищ Георги Седефчов Първанов или агент „Гоце“ беше произведен в президент на онова, което безсрамно наричат Република България.

 

Как бързо „десните“, „демократитеизтриха от паметта си, че Седефчов предвождаше антинатовски митинги. И между двата тура на президентските избори през 2006 година и советский человек Иван Йорданович Костов, и компартийната снаха, тогава все още Михайловна, Надежда Николовна, призоваха своите симпатизанти – до един пуснати от психиатриите – да гласуват за левия“ кандидат, за другаря Първанов!

 

Вие да видите – местнодемократичночудо! Действие на дегеративна услужлива амнезия, проявяваща се, когато трябва.

 

Понастоящем землякът на ГеоргиТарабатаДимитров, товарищ Седефчов от с. Сирищник, родната Димитровска община Ковачевци, е отявленсевероатлантик“. Партийката му АБВперце от крилото на БКП, е част на пронатовско правителство, съставено само от комунисти, ченгета и техни наследници. (Друг въпрос е, че всичко си е на мястото, тъй като генсек на НАТО е норвежки комунист и съветски агент.) От левичар Първанката се преобрази в „десен“, в капиталист, чиито дечица са едри инвеститори в различни отрасли…

 

С умиление наблюдавам изявите на сегашните признатинационалистчета“, тарикатчета, назначени от БКП и ДС. Двамата главатари носят високи токове, за да приличат на възрастни. Понеже не достигат даже детския ръст от 170 сантиметра. Роднините по сватовство Балевски, Валерий Симеонович, и Кобзон, Волен Николаевич, са невероятно забавни. Единият дори не е българин, ако държим на „чистата раса“, както те се мъчат да го правят. Черкезин е.

 

Което няма значение за последователите на техния резил. Те смятат, че всеки има право да се променя. И от черкезин да се превърне в българин. Чист, съответстващ на расовите изисквания на равините и фюрера. Ако реши, може да си вапца косата с перхидрол и да сложи цветни лещи на очите си. Та да стане  рус и синеокчеркезки българин, прави Аријевски, както биха го определили братята сърби… (Той и кумецът му ги недолюбват, както уж и турците“, ама за пред хората. Има ли далавера, са кабил, казано на родния им ямболски диалект. Нищо, че малко турски пада. Нейсе, запуши я…)

 

Навремето Николай Колев-Босия беше опердашил здраво Волен. Та се наложило Капка, която бившият главен редактор на „Демокрацияотмъкнал от мъжлето й Ким Стояновсин на Радой Ралин, да го гони, за да върне вратовръзката на товарищ Кобзон. Това е регистрирано през 1993 г. в моя вестник „Огледало“.

 

След като насмогна да се ожени за същата Капкакомунистическа щерка, и дори да се разведе с нея, сега Волен сви гаджето на своя бивш доведен син, Ким-Стояновото отроче, евродепутата Димитър Стоянов. По ирония на съдбата фамилното име на новата Волен-Кобзонова изгора еГаджева.

 

Oh, those nazis!” – „О, тези нацисти!“, навярно би възкликнал Боби Фаръл от “Boney Mднес и тук, ако беше жив, разбира се.

 

Като слушам двамцатакум и кумец, ме напушва смях.

 

Биологически, по душа, те са дегенерати-интернационалисти, но външно се изкарват представители на своята нация.[177]

 

Приличат на онези „българи от старо време“, дето били юнациу дома и по-рядко в кафенето. Но се опускали в бельото си, колчем зърнели заптие. Един такъв бил сливналията Добри Чинтулов, също учил в Русия по време на „турското робство“. Навярно ще да е бил част от тогавашната номенклатура, естествено – отоманска? Тъй излиза.

 

Защото по време нанай-справедливия“, „най-свободния“, „най-демократичниястрой на пълното равенство“ – милиционер-социализЪма, пускаха само на номенклатурните рожбички да се образоват извън страната.

 

Та този „храбрецДобри пишел стихчета, в които призовавал:

 

Стани, стани юнак балкански, от сън дълбок се събуди, срещу народа отомански ти българите поведи!…

 

И тъй ний много претърпяхме, но стига толкоз да търпим, да бъдем пак, каквито бяхме, ил’ всинца да се изтребим.

 

Вятър ечи, Балкан стене, сам юнак на коня с тръба зове свойте братя: всички на оръжие![178]

 

Никой от съвременниците му не е виждал Чинтулова без фес на главата и с пищов на кръста. Никога. Балканът нека си стене, ама да живей Негово величество султанът! Че иначе – по-лошо

 

Тук пребивават около 4,3 милиона, смятащи се за българи. Още около 2,5 милиона такива се скитат по света. Да отделим настрана два милиона от всичкималчугани, неразбиращи и незаинтересувани.

 

Ако направите допитване до останалите, ще установите, че има два пъти повече каузи от тези 4,8 милиона. Обаче няма бунтовници. Липсват. Даже такива без кауза.

 

Тълпа, навалица, калабалък.

 

Най-малко пет шести от безбунтовните, битови, кафанскиказуисти“, биещи се в гърдите с възгласа „Булгар! Булгар!“, са в състояние непрестанно да променят своите идеиспоред конюнктурата. Те никога не са имали за кауза морала и напредъка. Така са родени – дегенерати.

 

Философията им е описана преди век и нещо:

 

…. Кажи твоя милост леберал ли си, консерватор ли си? Май-май, че си консерва, както виждам. И аз, ако питаш, не мога да ги разбера нито едните, нито другите, ама хайде, да не им остане хатъра… Знайш, алъш-вериш е то, не е шегаПа да ти кажа ли правичката… (Тука дали няма някой да ни подслушва?) Да ти кажа ли правичката? – И едните, и другите са маскари!… Ти мене слушай, па се не бой! Маскари са до един!… Ама какво да сториш? Не се рита срещу ръжена!… Търговийка, предприятийца, процеси имам в съдилищата – не може. Не си ли с тях – спукана ти е работата! Па и мене нали ми се иска – я депутат да ме изберат, я кмет. Келепир има в тия работи. Хората пара натрупаха, ти знаеш ли? Хубаво, ама като не им клатиш шапкадявол не може те избра! Тъй е! Аз съм врял и кипял в тия работи, че ги разбирам…[179]

 

Колко от вас се разпознаха? Може би винагиактивните“, за които да гласуват егражданско задължение“. И все гледат да се присламчат към ония, които се очертават като силните на деня

 

Ех, у нас винце, половин лев оката, като му светнеш една окицатука ли си!… А, оригнах се, прощавайте: туй малко просташко пада, ама пърдон, човещина, не можеш да го задържиш!…[180]

 

 

Културните, възпитаните хора са изчезващ вид. За разлика от изгубващите се представители на растителния и животинския свят, на тях хоратаникой не обръща внимание. Самите те знаят, колко струват. Обаче околните вършат всичко възможно, за да смачкат самочувствието им:

 

Блъскай, майка му стара, пред нищо недей се спира, пред нищо! Блъскаай![181]

 

Знаещите и можещите нямат никакво поле за изява. Смазани са от дегенератитенекадърните хейтъри. Посредствената аморфна маса от истеризиращи слагачи, мразеща всичко стойностно. Гнидите изпълзяха от утайката и са на власт. Особено в остатъчна България.

 

Всичко тук е обидно пошлоерзац. Безвкусицата, вулгарността, дребнавостта покоряват и Запада. Социализъм. Едва ли имате представа колко ми е дотегнал.

 

Уморих се да обичам онова, което все по-рядко наричат български народ. От любовта боли. Тя изтощава, тъй като отнема психичната енергия. Емоциите й изнуряват сетивата, омаломощават човека. Споделената любов е изумително, възвишено чувство. А несподелената?

 

Затова се запитах: Струва ли си? И в търсене на отговора, поставяйки диагноза на самия себе си, написах рецептатапо-малко от нея, за да издържа.

 

Блажени изгонените заради правда, защото тяхно е царството небесно.[182]

 

Затова, въпреки всичко, напук на баналността и простащината, не губете мечтите си. Защото ще предадете самите себе си и ще се загубите.

 

 

 

 

Дарение от 2 лева, което получих, наистина предизвика умиление у мен. Уверявам ви.

 

Има седем-осем души, които годишно подпомагат тази медия с големи суми от 100 до 450 лева. Независимо дали изпратени наведнъж или на части. Дълбоко съм им признателен. Но не само на тяха и на всички, които се притичат на помощ. Изключително много – на гожпожа Е.Е. Тя знае защо.

 

Връщам се към тези два лева спомоществователство, защото знам, че те са дълбоко изстрадани. В същото време показват, че всеки може да заделя 50 стотинки месечно. Нима аз нямам право да се надявам трудът ми ще бъде оценен?

 

Намират се дегенератите, които ми пишат:

 

О, да, ти и Жеков поне за тор ставатеза бостана на Боко. Горките, как просите от овцете да ви дават пари да поддържате сайтчетата си… Мога само две неща да ти пожелая: никога повече да не ти позволяват да се добереш до телевизия или каквато и да е друга медия, и да оздравееш колкото може по-бързо…

 

Не се вживявай много, старче, а си пий хаповете, докато все още можеш да сучеш от държава. Не се мисли за втория Ботев, защото той с рогата напред влезе в боя и умря за свобода, докато твоите предци чорбаджии са охажвали върховния резак (султана). А ти по цял ден ревеш как всички са против теб и заплашваш какще се върнеш в телевизията“, която е притежавана именно от тези, притив които драскаш в сайта си. Нали си един от тях, едно малко пуделче, на което му дават кокалче и после лае този, който го храни.

 

На султана е служил плагиатът и бъзливец Христо Ботьов Петков, любимецът на гойското стадо. Той е бил офицер в отоманската войска, в Сливенския гарнизон. Като християни и неевреи, моите предци е нямало как да носят оръжие и да стават чиновници. Вършелили са си работатаБизнеса, както днес овчедушните хейтъри, „умницитена милиционер-демокрацията, наричат трудовите занимания на човеците. Отглеждали са челяд, при това – в охолство. С ума и собствените си усилия. Без ничиябратскапомощ – отникъде. Затова сме Ифандиеви – от ефенди, както с почит османлиите сваляли фесове пред дедите ми.

 

Изразът за „хаповете издава милиционерската школовка. Вече трето десетилетие го отнасям“… Как младите наричат подобни infrahumanas, subhumans, moins quhumain, Untermenschen, недочеловеки – едно от колената на подчовешкия вид?[183] Май тролове.

 

Въпросният трол е пропуснал да ме изкара агент. Дано не са му издърпали ушичките, ако в развитието си изобщо се е сдобил с този орган. Дегенерати. Съгласно заключенията от изследванията в рамките на Харвардския проект Григорий Климов ги определя като „сатанинска секта“. Вече имах случай да обясня:

 

По правило, дегенератите ненавиждат нормалните хора. Нали „дяволът не може да обича[184]

 

Такива доброжелателни обвинители пращам по дяволите. Защо? Не понеже просто не могат да проумеят и възприемат словото ми. А задето се оставят да бъдат използвани. И без да схващат собственото си невежество, по обем сравнимо с Хималаите, а по дълбочинас Марианската падина, ме сочат с пръст и издават присъди. Тяхната гладкомозъчност не им позволява да разберат, че дивотията, безпросветеността, ограничеността, са бреме, което поради своята изостаналост не усещат.

 

Вината за размера на техния умствен багаж не е моя. Нито за това, че цялата им осведоменост е придобита от читанките и пропагандата на Системата. Да са чели, да се интересували. Но досущ като „малък Пенчо[185] не щат да четат.

 

Те само вършат делата на баща си

 

Защото са от бащата на инсинуациите и искат да вършат похотите на баща си. Той, който от самото начало е човекоубиец, и никога не отстоява истината. Защото в него няма никаква истина. Когато приказва, изговаря собствените си лъжи. Понеже е лъжец и баща на лъжата

 

Те затова не слушат, защото не са от Бога.[186]

 

Седем лазарника преди 1989 предците на тези дегенерати – предишните изчадия арестуваха и затвориха Янко Янковза повече от шест години. Без да е скъсал един лист хартия. Но тогава той строши тяхната безнравственост, която започваше от егоизма, преминаваше през алчността и подчинението, и завършваше със садизма.

 

Днес наследниците на тогавашните извратеняциднешните несръчнисимпатяги“ – отново окошариха Янко Янков, само за едно денонощие. Засега. Заради счупено стъкло.

 

По радиата, телевизиите, вестницитетишина и бели петна. Така беше и през 1983-1984-а. Както и преди, там пак показват Кеворк Кеворкян – доносника „Димитър“, да се хвали с приятелите си Светлин Русев и Нешка Робева от ЦК на БКП. И да осквернява името на Илия Минев.

 

Двамата с Янко са на по 71-а. Но те са представители на два съвсем различни свята. Дели ги бездна. Тя се нарича морал.

 

На кой бряг сте вие?

 

Промени ли?…

 

 

Милостта на нашия Бог Исус Христос да бъде над вас, всички останали благочестиви люде.

 

Амин![187]

 

 

 

 

 

 

 

 

Следва още по-пикантен епизод.

 

 

 

 

 

 

За връзка с автора:

mejdu_redovete@abv.bg

 

 

 

 

 

 

 

От сърце благодаря на всички досегашни дарители.

 

 

Този път, специално за щедростта на Георги Т. Г. от село Обединение, Великотърновско, Емил И. Р. от Сливен, Лиляна П. Р. от град Раковски, Тихомир Д. Т. от Стара Загора, Дечо Ц. Т. от Русе, Спас Й. Е. от София, Милан К.К. от Варна, Красимира Н., Веселин Н. и Златан В. Ш. от Пловдив.

 

Бог да ви въздаде – лично на вас, и на всички, които помагат за съществуването на сайта! Също така – да закриля всички добри хора. И да ги води към истината, сиреч – към свободата. 

 

 

Признавам, надявах се, че поне половината от регистрираните посетители са съмишленици. И биха подкрепили тази медия с 50 стотинки или 1 лев месечно. Уви…

За улеснение, в страницата за дарения вече прилагам и адрес за изпращане на пощенски записи.

 

Сметката е така устроена, че не мога да известявам имената и броя на дарителите по банков път.

 

Съдейки по сумите, за себе си съм сигурен, че повечето дарители са едни и същи хора, които искрено помагат за съществуването на тази медия. Няма как да издържа дълго по този начин. Никой от тези благородни сърца не е длъжен на останалите, нито на мен.

 

Повтарям, че сметката е направена така, та да не се узнава нищо, в т.ч. броят, имената, адресите на дарителите и изпратените суми. Понякога научавам само броя на постъпленията от страната и чужбина и то само благодарение на ласкавото отношение на служителките.

 

Истина ви казвам: за да продължи да действа тази медия, е необходима вашата щедрост. Не преувеличавам. И няма как това да става с доброволните пожертвования само на едни и същи предани читатели.

 

Преди известно време в „Агора“ един анонимен подлец и клеветник ви посъветва: „Не хранете Ифандиев!“

 

Изглежда мнозинството послуша съвета му.

 

 

Не желая никой „да ме храни“. Но не съм в състояние да работя по 12-14 часа дневно, без моят труд да намери поне елементарна материална оценка. Пък и обикновено безплатните неща не са качествени.

 

В интерес на истината, с парите от вашите дарения успявам не само да поддържам сайта, който премина на по-висока такса, но и да си платя сметката за достъп в интернет. Може би още някои съвсем дребни неща. Толкова.

 

Преди доста време един от вас, който не се крие – чудесният специалист по английски език, преводач и преподавател Петър Коритаров, ми изпрати прилична за моите разбирания сума – 50 лева. Когато предложих да я върна, защото ми се стори прекалена, той ми писа, че „това е най-изгодната сделка в живота му“. Защото срещу тези „нищожни пари“ получава „огромен обем информация“.

 

 

Явно само шепа приятели на медията мислят така. Регистрираните посетители са повече от 1100. Гастрольорите са поне още толкова. Дори половината от редовните да са злонамерени, остават 550. Всеки от тях да внася по 1 лев месечно – 10 до 12 лева годишно, бих могъл да продължа.

 

Не става… Но ще се боря, докато мога.

 

 

Освен това очаквах съдействие – с ваши статии. Вярно, без хонорар.

Но нима на повечето останали места плащат за публикации?

 

Явно няма необходимост от такъв тип публицистика. Истината вълнува малцина. Има по-важни неща…

 

Не съдя никого. Изцяло приемам, че вината е в мен, защото не откликвам на злободневието.

 

Признавам, че ми е късно да се променям.

 

 

Въпреки всичко, съобщавам, че можете да изразите щедростта си като изпращате малки суми на един пощенски адрес и на две сметки с един и същ титуляр, обявени в рубриката „Дарения“ под главата на сайта или вдясно на основната страница, както и по пощата чрез запис на посочения адрес.

 

 

Достатъчно е да натиснете този бутон (позиция) и цялата информация ще се покаже.

 

 

Неудобно е, но поради преследванията няма друг начин.

 

 

По-добре е повече хора, и по разбираеми причини имигрантите, да помагат с малки суми, отколкото обратното – малцина – с големи.

 

 

 

 

 

 

 

ДОСТЪП ДО ПРОЕКТОЗАКОНА ЗА ДЕКОМУНИЗЦИЯ

 

 

Всеки, който прояви желание да разполага с копие от текста на Проектозакона за декомунизация, може да го прочете или придобие от online:

 

http://diagnosa.net/diagnosite-mi/%D0%BF%D1%80%D0%BE%D0%B5%D0%BA%D1%82%D0%BE%D0%B7%D0%B0%D0%BA%D0%BE%D0%BD-%D0%B7%D0%B0-%D0%B4%D0%B5%D0%BA%D0%BE%D0%BC%D1%83%D0%BD%D0%B8%D0%B7%D0%B0%D1%86%D0%B8%D1%8F%D1%82%D0%B0

 

 

 

 

 

 

ГЛЕДАЙТЕ В ИНТЕРНЕТ

 

Побързайте да гледате видеозаписите на старите издания на предаването „Диагноза с Георги Ифандиев“, защото вече ги изтриват.

 

В YouTube от online:

 

http://www.youtube.com/results?search_query=%D0%B8%D1%84%D0%B0%D0%BD%D0%B4%D0%B8%D0%B5%D0%B2&suggested_categories=25&page=3

 

И във VBOX7 от online:

 

http://vbox7.com/tag:%D0%B8%D1%84%D0%B0%D0%BD%D0%B4%D0%B8%D0%B5%D0%B2

 

Записите са достъпни благодарение на усилията на Юри Комсалов от Скандинавия и на Марко П. от Великобритания.

 

 

 

 

 

 

ТЕХНИЧЕСКИ УТОЧНЕНИЯ

 

Ако размерът на текста ви затруднява и използвате търсачката Google, отидете в менюто горе на страницата, спрете върху третата възможна позиция отляво надясно и щракнете (кликнете) върху нея – ViewИзглед. Щракнете (кликнете) веднъж, за да се отворят възможностите. След което слезте надолу до седмата възможна – ZoomУвеличение, и изберете процента, с който да увеличите размера на страницата, без да я повреждате. Препоръчвам 150 процента.

 

Ако щракнете (кликнете) върху която и да е илюстрация, тя се увеличава. За да я върнете в предишния й размер, натиснете върху „хиксчето“ в горната лява част на илюстрацията.

 

Ако щракнете (кликнете) върху номер на бележка под линия, автоматично ще попаднете на нея. За да се върнете в текста, моля, щракнете (кликнете) отново върху същия номер, но на бележката под линия.

Вече спокойно можете да четете всички публикации. Достатъчно е да влезете в някоя страница, например в „Диагнозите ми“, и горе вдясно да намерите бутона „Назад“. Натискате го (щраквате, кликвате върху него) и всички публикации се показват.

 

 

Системите за форуми работят по следния начин:

 

 

Има категории и всяка от тях има един или повече форуми. Във всеки един форум се пускат теми (posts), които хората дискутират.

В нашия случай, няма нужда от излишно категоризиране. Ето я структурата за момента:

 

Форум: „За сайта“:

 

писание: „Тук можете да споделите Вашата градивна критика относно сайта и да докладвате грешките, които сте открили в него.“

 

Форум: „За предаването“:

 

Описание: „Тук можете да обсъждате проблемите, посочени в предаването и в статиите. Какво е Вашето мнение? За или против? Защо?“

 

Форумната система, която ползваме, има екстрата да създава нова тема в момента, в който Вие пуснете статия. Активирано е. Също така има възможността за показване на профил на човек или пък за редактиране на собствения.

 

 

 

 

 

Отидете в страница „Агора“. След което изберете в кой форум ще пишете – да речем избирате „За сайта“. Зарежда се нова страница в която ще видите бутон „Нова тема“. Оттам писането на тема е ясно.

 

 

 

 

 

Отидете на страница „Контакти“. Има директна връзка „Редактиране на профила“.

 

 

 Иван Занев, WEB-дизайнър

Единствено за отстраняване на технически проблеми:

support@diagnosa.net

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

[1] “’I have buried my soul along with my sons’ – father of drowned Syrian toddler: Abdullah Kurdi speaks of anguish as he mourns perished sons Aylan, 3, and Galip, 5” by Magdy Samaan, “The Telegraph”, telegraph.co.uk, London, 5 September 2015 г., online: http://www.telegraph.co.uk/news/worldnews/middleeast/syria/11846698/I-have-buried-my-soul-along-with-my-sons-father-of-drowned-Syrian-toddler.html

[2] Теофан Райнов – масон и агент, обслужвал едновременно както отоманското, така и руското разузнаване. Също бил родом от Карлово, син на видния възрожденски учител Райно Попович. Смятат го за „първият български двоен агент“. „През 1869 г. Райнов е връстник и съученик на Васил Левски… Теофан Райнов заедно с Райчо Попгръблев заминават за Западна Европа. Те се срещат в Женева  с руските революционери Александър Херцен, Михаил Бакунин, Сергей Нечаев и Николай Жуковски.  Говорят с тях за революцията и бъдещата форма на държавното управление и обществена уредба на свободна България. От  Бакунин те получават  препоръчителни писма за Джезепе Мацини, за да ги приеме. Заминават за Лондон, където се срещат с  идеолога на “Млада Италия”, за да обсъдят въпроса за освобождението на поробения български народ. Мацини им връчил писмо от Гарибалди, в което той изразява готовност да се яви със своите волонтирски дружини в Балкана, щом българският народ се вдигне на бунт… През есента на 1872г. Теофан Райнов, чрез протекцията на няколко цариградски големци е назначен за главен управител на  Барон Хиршовата железница в Пловдив… През 1879 г. е издигнат за префект на  Пловдив. В следващите години последователно е назначаван на редица високи длъжности . От октомври  1882 г. до януари 1883 г е  помощник кмет на София. След това е  околийски управител на   Омуртаг, окръжен управител на Хасково, Бургас, Силистра, Видин, Свищов, Разград, Трън, Севлиево, Пазарджик и Кюстендил.“ (Д-р Петър Ненков – „Първият български двоен агент е Теофан Райнов“, „Отбрана.com”, вестник за войската и народа, otbrana.com, София, 18 октомври 2013 г., online: http://www.otbrana.com/%D0%BD%D0%BE%D0%B2%D0%B8%D0%BD%D0%B8_4722)

[3] „Из архивата на Найден Геров“, стр. 296-297, писмо 473, Христо Георгиев до Найден Геров, 14 юни 1869 г. в: Евгений Волков – „Христо Ботев“, Превод от руски под редакцията на Михаил Попруженко, Боян Пенев и Михаил Арнаудов, Издание на ФАБ, София, 2009 г., стр. 289; в оригиналното издание: Евгени Волковъ – „Христо Ботевъ“, Библиотека „Мисъль и дейность“ № 2, Печатница „Бр. Миладинови“ София, 1929 г., стр. 117. Книгата е в библиотеката и в архива на автора.

[4] Григорий Петрович Климов – „Божий народ“, Издательство и типография „Советская Кубань“, Издательство „Пересвет“, Краснодар, 1999 г., Электронная версия, Киев, 1999 г., Глава 6. Бунт академика Шафаревича, стр. 102, 108-109, цялата книга в pdf от online: http://reeed.ru/lib/books/bozhii_narod_/ Книгата е в архива на автора.

[5] Вж. напр. “U.S. clerk jailed for gay marriage defiance; dispute goes on” by Steve Bittenbender, reuters.com, London, Thursday, September 3, 2015 г., online: http://www.reuters.com/article/2015/09/03/us-usa-gaymarriage-kentucky-idUSKCN0R13S220150903

[6] Пак там.

[7] Вж. Вж. “Officials say they will follow Kim Davis to prison to oppose gay marriages: Jailed county clerk emerges as figurehead to campaigners opposing same-sex weddings as more promise to refuse Supreme Court ruling” by Rob Crilly, New York, and agencies, “The Telegraph”, telegraph.co.uk, London, Saturday, 5 September 2015 г., online: http://www.telegraph.co.uk/news/worldnews/northamerica/usa/11846713/Officials-say-they-will-follow-Kim-Davis-to-prison-to-oppose-gay-marriages.html

[8] Джордж Оруел – „1984“, Издателство „Профиздат“, София, 1989 г., Втора част – 3.

[9] Григорий Петрович Климов – „Божий народ“, Издательство и типография „Советская Кубань“, Издательство „Пересвет“, Краснодар, вече цит. съч., стр. 3.

[10] „Българските Илюминати – въпроси и отговори (видео)“, “The Bulgarian Times”, bultimes.com, София, 4 септември 2015 г., online: http://bultimes.com/blog/balgarskite-ilyuminati-vaprosi-i-otgovori-video/

[11] „10 причини защо искам да се върне НРБ“, “The Bulgarian Times”, bultimes.com, София, 1 септември 2015 г., online: http://bultimes.com/blog/10-prichini-zashto-iskam-da-se-varne-nrb/

[12] Комедията свърши, завесата е спусната, ит.

[13] Стефан Бочев – „Белене: Сказание за концлагерна България“, Фондация „Българска наука и изкуство“, София, 2003 г., стр. 683.

[14] Вж. напр. Силвия Николова – „Бенковски е бил руски шпионин“, Интервю с Васил Балевски от Института по литература на БАН, в. „Стандарт News”, standartnews.com, София, сряда, 10 май 2000 г., online: http://paper.standartnews.com/archive/2000/05/10/society/interv.htm

[15] Вж. Paul A. Fisher – „Their God is the Devil: Papal Encyclicals And Freemasonry”, American Research Foundation, Inc., Baltimore, Maryland, 1991 г., стр. 17.

[16] Вж. напр. Giuseppe Mazzini – “Giuseppe Mazzini’s Writings on Democracy, Nation Building, and International Relations”, Edited and with an introduction by Stefano Recchia & Nadia Urbinati, Princeton University Press, Princeton, NJ, 2009 г., стр. 1-2.

[17] Пак там, Part Two: National Insurrection and Democratic Revolution, Chapter Eight: “From a Revolutionary Alliance to the United States of Europe (1850)”, 2009 г., стр. 132 и сл.

[18] Victor Hugo – “My Revenge is Fraternity!”, address to the Peace Congress in Paris, 1849 г., ”The European Prospect”, ELLOPOSnet, Greece, online: http://www.ellopos.net/politics/eu_hugo.html

[19] Вж. напр. Тончо Карабулков, – „Виктор Юго и България“, (127 години от Априлското въстание), превод от френски, сп. „Ревю Периодик“, бр. 20, Париж, 2003 г., online: http://old.omda.bg/bulg/hystory/v_hugo_bulgaria.htm

[20] Victor Hugo – “My Revenge is Fraternity!”, address to the Peace Congress in Paris, 1849 г., ”The European Prospect”, вече цит. съч.

[21] Вж. “Something to astonish you”, Mr Winston Churchill speaking in Zurich, I9th September 1946 г., The Churchill Society, churchill-society-london.org.uk, London, online: http://www.churchill-society-london.org.uk/astonish.html

[22] Пак там.

[23] „Из архивата на Найден Геров“, стр. 296-297, писмо 473, Христо Георгиев до Найден Геров, 14 юни 1869 г. в: Евгений Волков – „Христо Ботев“, вече цит. съч.

[24] Вж. Д-р Петър Ненков – „Първият български двоен агент е Теофан Райнов“, „Отбрана.com”, вестник за войската и народа, otbrana.com, вече цит. съч.

[25] Вж. Тодор Балкански – „Партизанският терор и вартоломеевите нощи в пазарджишкото краище“, ИК „Знак’94“, Велико Търново, 2008 г., стр. 467-468. Книгата е в библиотеката на автора.

[26] Димитър Т. Страшимиров – „Левски: Който не желае да бъде свободен, той не е българин и не е човек“, в. „Атака“, брой 141, estnikataka.com, София, 29 март 2006 г., online: http://www.vestnikataka.com/?module=displaystory&story_id=10123&edition_id=141&format=htm

[27] Вж. напр. “Internet Gains on Television as Public’s Main News Source: More Young People Cite Internet than TV”, Pew Research Center, people-press.org, Washington, DC, January 4, 2011 г., online: http://www.people-press.org/2011/01/04/internet-gains-on-television-as-publics-main-news-source/

[28] Вж. “Young people switch off television news in increasing numbers” by Henry Mance, Media Correspondent, “The Financial Times”, ft.com, London, June 16, 2015, online: http://www.ft.com/intl/cms/s/0/4d2c1bba-1375-11e5-aa7f-00144feabdc0.html#axzz3lAgEnM1Y

[29] На името на Бьорнстеенъ Бьоншон – норвежки писател, носител на Нобеловата награда за литература през 1903 г. за своята „забележителна, великолепна и разностранна поезия“. Той е смятан за един от “De Fire Store” – „четиримата велики“ – сред норвежките писатели, заедно с Хенрик Ибсен, Йонас Ли и Александер Кийланд. (Вж. Carl Henrik Grøndahl, Tjomsland, Nina – “The Literary Masters of Norway: With Samples of Their Works”, Forlaget Tanum-Norli AS, Oslo, 1978 г.)

[30] Отново тази проклета, многозначителна длъжност!

[31] Вж. 007 – Video – Yakov Kedmi – Western Countries Lost the Right Being Referred в: Георги Ифандиев – „Дегенерати, облечени във власт – Част 1 – Кмет, кралица или за овчедушието на нациите“, „Диагноза с Георги Ифандиев“, , София, вторник, 1 септември 2015 г., online: http://diagnosa.net/diagnosite-mi/%d0%b4%d0%b5%d0%b3%d0%b5%d0%bd%d0%b5%d1%80%d0%b0%d1%82%d0%b8-%d0%be%d0%b1%d0%bb%d0%b5%d1%87%d0%b5%d0%bd%d0%b8-%d0%b2%d1%8a%d0%b2-%d0%b2%d0%bb%d0%b0%d1%81%d1%82-%d1%87%d0%b0%d1%81%d1%82-1 или от YouTube от online: https://www.youtube.com/watch?v=WtrBFwY-hNA

[32] “Snowden criticises Russia for approach to internet and homosexuality: The NSA whistleblower, living in ‘exile’ in Russia, calls government fundamentally wrong as he accepts Norwegian prize” by Amit Sandhu and agencies, “The Guardian”, theguardian.com, London, Saturday, 5 September 2015 г., online: http://www.theguardian.com/us-news/2015/sep/05/snowden-criticises-russia-internet-homosexuality

[33] Ноам Чомски – евреин, американски философ, лингвист и политически деец с либерални възгледи, каквото и да означава това. (“On Propaganda: Noam Chomsky interviewed by unidentified interviewer”, WBAI, New York City, January, 1992 г., online: http://www.chomsky.info/interviews/199201–.htm)

[34] “Kansas jury says Jewish center killer should be executed” by Kevin Murphy, Olathe, Kansas, Reuters, reuters.com, New York, NY, Tuesday, September 8, 2015 г., online: http://www.reuters.com/article/2015/09/08/us-usa-kansas-murders-idUSKCN0R82FS20150908

[35] “Kansas jury says Jewish center killer should be executed” by Kevin Murphy, Olathe, Kansas, Reuters, вече цит. съч.

[36] Вж. “Cross wants to die a martyr for Jewish community shootings” by DeAnn Smith, Digital Content Manager, by Jeanene Kiesling, Reporter, KCTV, kctv5.com, Kansas City, MO, Saturday, September 5, 2015 г., online: http://www.kctv5.com/story/29963531/cross-wants-to-die-a-martyr-for-jewish-community-shootings

[37] Gary Allen with Larry Abraham – “None Dare Call It Conspiracy”, Concord Press, Seal Beach, Ca, 1971 г., стр. 32. Книгата е в архива на автора.

[38] Сюзан Лабен – „Тайният план за завладяване на Европа”, Издателство Монархическо-Консервативен Съюз, София, 1993 г., стр. 60.

[39] Не използвам добилото гражданственост у нас неправилно произношение Анели. На италиански името Agnelli звучи Аньелли. Все пак Аниели е по-близо до оригинала и е по-благозвучно.

[40] Съкращение от Fabbrica Italiana Automobili Torino – Италианска автомобилна фабрика от Торино.

[41] “Pearson says in talks to sell its 50 percent stake in The Economist”, London/Milan, Reuters, London, Saturday, July 25, 2015 г., online: http://www.reuters.com/article/2015/07/25/us-pearson-m-a-economist-idUSKCN0PZ0CP20150725

[42] “The China that works: If the economic miracle is to continue, officials must give the private sector more freedom”, “The Economist”, economist.com, London, Saturday, September 10, 2015 г., online: http://www.economist.com/news/leaders/21664143-if-economic-miracle-continue-officials-must-give-private-sector-more-freedom

[43] Вж. “Gross Domestic Product: Fourth quarter and Annual 2014 (Advance estimate)”, Bureau of Economic Analysis, bea.gov, U.S. Department of Commerce, Washington, DC, Friday, January 30, 2015 г., online: http://www.bea.gov/newsreleases/national/gdp/2015/pdf/gdp4q14_adv.pdf

[44] Григорий Климов – „Красная Каббала“, Издательство и типография „Советская Кубань“, Краснодар, 1996 г., стр. 28. Книгата е в библиотеката на автора.

[45] Curtis B. Dall – “F.D.R. – My Exploited Father-in-Law”, Revised Edition, Christian Crusade Publications, Tulsa, OK, 1968 г., стр. 172. Книгата е в архива на автора. Цитатът е тиражиран многократно и трудно неговата автентичност трудно може да бъде отречена. В случая имаме работа с мемоарите на зетя на единствения четирикратен американски президент Франклин Д. Рузвелт.

[46] Hedge funds.

[47] Количествени улеснения.

[48] “The City’s stranglehold makes Britain look like an oh-so-civilised mafia state” by Larry Elliott, “The Guardian”, theguardian.com, London, Thursday, 27 August 2015 г., online: http://www.theguardian.com/business/economics-blog/2015/aug/27/financial-markets-are-not-free-theyre-one-of-the-last-bastions-of-socialism

[49] Пак там.

[50] Игор Бунич – „Златото на партията“,  първо издание, ИК „Прозорец“, София, 1995 г.

[51] “The City’s stranglehold makes Britain look like an oh-so-civilised mafia state” by Larry Elliott, “The Guardian”, вече цит. съч.

[52] Игор Бунич – „Златото на партията“, вече цит. съч.

[53] Тяхното въвеждане започна от зимата на 2008-2009 година. Сега наближаваме края на 2015-а…

[54] Съкращение от quantitative easing – количествени улеснения.

[55] Пак там.

[56] Без промяна, постоянно, като константа, лет.

[57] През ХVІІ век в Холандия възникнала т. нар. мания по лалетата. Най-богатите се заразили от страстта да отглеждат лалета и да създават нови сортове от тях чак до такава степен, че по някое време една луковица е струвала повече от къща в Амстердам! А мнозина богаташи се разорили.

[58] Пак там.

[59] Ерик Хофър – американски философ, историк и писател, автор на книги, награден с Медала за свобода (1984). Той нашумява през далечната 1951 г. с изследването си на възникването на тоталитарните режими в Германия и СССР. (Вж. Eric Hoffer – “The True Believer: Thoughts on the Nature of Mass Movements”, Harper & Brothers, New York, NY, 1951 г.) Той ги смята за „масови лудници“. От днешната ми гледна точка тази книга е незадълбочена. Цитатът е взет от: Mike Hockney – “All the Rest Is Propaganda”, Lulu Press, Inc, Raleigh, North Carolina, Hyperreality Books, Miami, Florida, 2014 г., The Inverse.

[60] Стефан Бочев – „Белене – сказание за концлагерна България“, Фондация „Българска наука и изкуство“, София, 2003 г., стр. 215. Книгата е в библиотеката на автора.

[61] Григорий Петрович Климов – „Божий народ“, Издательство и типография „Советская Кубань“, Издательство „Пересвет“, вече цит. съч, стр. 132.

[62] Вж. 004 – Video The English Royal Family Are Pedophiles and Nazis, в: Георги Ифандиев – „Дегенерати, облечени във власт – Част 1 – Кмет, кралица или за овчедушието на нациите“, „Диагноза с Георги Ифандиев“, diagnosa.net, София, вторник, 1 септември 2015 г., online: http://diagnosa.net/diagnosite-mi/%d0%b4%d0%b5%d0%b3%d0%b5%d0%bd%d0%b5%d1%80%d0%b0%d1%82%d0%b8-%d0%be%d0%b1%d0%bb%d0%b5%d1%87%d0%b5%d0%bd%d0%b8-%d0%b2%d1%8a%d0%b2-%d0%b2%d0%bb%d0%b0%d1%81%d1%82-%d1%87%d0%b0%d1%81%d1%82-1 или от YouTube от online: https://www.youtube.com/watch?v=Ozs5KPM9hSw

[63] Вж. напр. 004 – Video – The New York Times Announced Hitler ‘Man of the Year’ в: Георги Ифандиев – „Христос възкръсна! Или невчесани размисли около Неделята на Том и след това“, „Диагноза с Георги Ифандиев“, diagnosa.net, София, 24 април 2015 г., online: http://diagnosa.net/diagnosite-mi/%d1%85%d1%80%d0%b8%d1%81%d1%82%d0%be%d1%81-%d0%b2%d1%8a%d0%b7%d0%ba%d1%80%d1%8a%d1%81%d0%bd%d0%b0-%d0%b8%d0%bb%d0%b8-%d0%bd%d0%b5%d0%b2%d1%87%d0%b5%d1%81%d0%b0%d0%bd%d0%b8-%d1%80%d0%b0%d0%b7%d0%bc или от YouTube от online: https://www.youtube.com/watch?v=gXSiLyUpmcA, както и в телевизионното предаване „Диагноза с Георги Ифандиев“, „Евроком“, София, сряда, 6 май 2015 г., online: http://eurocom.bg/shows/video/diagnoza/1061 или от YouTube от online: https://www.youtube.com/watch?v=kxxnsB3nNgA

[64] “Michael Goldsmith, 68, Foreign Correspondent” by AP, “The New York Times”, nytimes.com, New York, NY, October 25, 1990 г., online: http://www.nytimes.com/1990/10/25/obituaries/michael-goldsmith-68-foreign-correspondent.html

[65] Шарлот Пъркинс Гилмън – американска писателка, преподавателка и феминистка. (Вж. Eric Hoffer – “The True Believer: Thoughts on the Nature of Mass Movements”, Harper & Brothers, New York, NY, 1951 г.) Той ги смята за „масови лудници“. От днешната ми гледна точка тази книга е незадълбочена. Цитатът е взет от: (Mike Hockney – “All the Rest Is Propaganda”, Lulu Press, вече цит. съч., The Inverse.)

[66] Понятието означава „посредник“ и включва изкуствата, включително киното, книгоиздаването, театъра, операта, музиката, живописта, графиката, скулптурата и т.н.

[67] Буквално: „Строго секретната черна света троица“ – Американски филм в жанра “action thriller” – „напрегнато приключение, изпълнено с моменти на страх“, посветен на издирването на Осама бин Ладен. (Вж. “Zero Dark Thirty”, written by Mark Boal, directed by Kathryn Bigelow, starring Jessica Chastain, Jason Clarke, Joel Edgerton, etc., Annapurna Pictures, Los Angeles, CA, 2012 г.)

[68] “Dozens of US spies complain Isil reports ‘rewritten to show Syria campaign is working’” by Harriet Alexander, New York, “The Telegraph”, telegraph.co.uk, London, Wednesday, 9 September 2015 г., online: http://www.telegraph.co.uk/news/worldnews/northamerica/usa/11854705/Zero-Dark-Thirty-producers-tempted-CIA-agents-with-jewellery-and-tequila.html

[69] “Michael Goldsmith, 68, Foreign Correspondent” by AP, “The New York Times”, вече цит. съч.

[70] Letter to Clay Nixon, Marine Corps League, Hotel Statler, Washington, in: 235. Letters to the Commandant of the Marine Corps League and to the Commandant of the Marine Corps, September 6, 1950, Public Papers of the Presidents, Harry S. Truman – 1945-1953, Harry S. Truman Library and Museum, trumanlibrary.org, Independence, MO, online: http://www.trumanlibrary.org/publicpapers/index.php?pid=864

[71] “A Launch Syria air strikes to keep British streets safe, says Michael Fallon” by Ben Farmer, Defence Correspondent, “The Telegraph”, telegraph.co.uk, London, Sunday, 13 September 2015 г., online: http://www.telegraph.co.uk/news/uknews/defence/11859811/Launch-Syria-air-strikes-to-keep-British-streets-safe-says-Fallon.html

[72] Григорий Петрович Климов – „Божий народ“, Издательство и типография „Советская Кубань“, Издательство „Пересвет“, вече цит. съч, стр. 4.

[73] Вж. напр. „Първанов е бил равен по статут с Доган, Димо Гяуров му е прочистил досието“,Едно интервю на Светломира Димитрова, Информационна агенция БЛИЦ, blitz.bg, София, 14 януари 2011 г., online: http://www.blitz.bg/news/article/96716

[74] Правописът е запазен. Читавата стилистика не допуска повече от една употреба на съюза „че“ в изречение.

[75] Проф. Бончо Асенов – „Неосветеният двор на истината“, в. „Нова Зора“, брой 48, novazora.net, София, 4 декември 2007 г., online: http://www.novazora.net/2007/issue48/story_05.html Правописът в този и следващия цитат е запазен.

[76] Ламбо Данаилов, Стоян Заимов – „Генерал Владимир Заимов: Биографичен очерк“, Издателство на Българската комунистическа партия, София, 1987 г., стр. 49-50.

[77] Шерилин Кениън – една от най-търсените съвременни американски авторки. (Sherrilyn Kenyon – “No Mercy”, St. Martin’s Press, London, 2010 г.)

[78] Проф. Бончо Асенов – „Неосветеният двор на истината“, в. „Нова Зора“, вече цит. съч.

[79] Вж. „Свето Евангелие от Матей“, гл. 7, ст. 15-20.

[80] За кратки подробности вижте Георги Ифандиев – „Дегенерати, облечени във власт – Част 1 – Кмет, кралица или за овчедушието на нациите“, „Диагноза с Георги Ифандиев“, вече цит. съч., Бележка 153.

[81] Григорий Петрович Климов – „Божий народ“, Издательство и типография „Советская Кубань“, Издательство „Пересвет“, Краснодар, вече цит. съч., стр. 171.

[82] Вж. Стефан Влахов-Мицов – „Кой уби Ботев?“, второ издание, Издателство „Пропелер“, София, 2006 г., стр. 26. Това е описано в доста източници – предимно в спомени на съвременници. Вж. напр. „Ботевите четници разказват“, съставител Никола Ферменджиев, Издателство „Народна младеж“, София, 1975 г.; Боянъ Пеневъ – „Де и какъ е загиналъ Ботевъ?”, сп. „Златорогъ“, година 7-ма, книжка 5 и 6, София, май и юний 1926 г., стр. 282.

[83] Вж. напр. Антон Гицов – „Изтъркана плоча: Байрактарите на антикомунизма предизборно пак развяха знамената“, в. „Дума“, duma.bg, София, 22 март 2014 г., online: http://www.duma.bg/node/74360

[84] Стефан Влахов-Мицов – „Кой уби Ботев?“, второ издание, Издателство „Пропелер“, вече цит. съч, стр. 88.

[85] Стефан Цанев – „Мъртвият не може да говори“, в „Труд”, брой 143, София, 26 май 2007 г., стр. 17.

[86] Всички тогавашни уж български владетели – царете Иван Срацимир, Иван Шишман, самоотлъчилият се Добротица, Марко Мърнявчевич, известен като Крали Марко, а след битката на Косово поле – и доста от сръбските аристократи, станали васали на султана и получили феодални владения в днешна Мала Азия. (Вж. напр. Vicki Tamir – “Bulgaria and Her Jews: The History of a Dubious Symbiosis”, Sepher-Hermon Press, Inc for Yeshiva University Press, New York, NY, 1979 г., стр. 26-27. Вж. почти същото в: Justin McCarthy and Carolyn McCarthy – “Who Are The Turks?”, A Manual for Teachers, The American Forum for Global Education, New York, NY, 2003 г., стр. 18; Акад. Константин Иречек – „История на българите“, с поправки и добавки от самия автор, под редакцията на проф. Петър Хр. Петров, Издателство „Наука и изкуство“, София, 1978 г., стр. 436.)

[87] Вж. напр. „Време разделно“ или роман, написан върху два исторически фалшификата“, „Родопски старини“, rodopskistarini.com, Смолян, Monday, April 11, 2011 г., online: http://www.rodopskistarini.com/2011/04/blog-post_7765.html

[88] Вж. напр. Силвия Николова – „Бенковски е бил руски шпионин“, в. „Стандарт News“, standartnews.com, София, сряда, 10 май, 1999 г., online: http://paper.standartnews.com/archive/2000/05/10/society/interv.htm

[89] Захарий Стоянов – „Записки по българските въстания“, Издателство „Български писател“, София, 1975 г., стр. 235-236.

[90] Вж. напр. „138 г. от смъртта на Георги Бенковски“, “Frognews”, frognews.bg, София, 25 май 2014 г., online: http://frognews.bg/news_70495/, както и статията за него в Уикипедия.

[91] Библия, „Книга на Еклесиаста или Проповедника“, гл. 1, ст. 18.

[92] Проф. Бончо Асенов – „Неосветеният двор на истината“, в. „Нова Зора“, вече цит. съч. Повтарям: правописът запазен.

[93] Стефан Богданов – „Две смърти няма, а без една не може“, „Издателска компания „К и М“, София, 1991 г., стр. 66. Правописът е запазен. Книгата е в библиотеката на автора.

[94] Това е толкова многозначително и убийствено комунистическо, че човек престава да се чуди на настоящата помиярщина на нагаждачите – конформистите. Тези вечни храненици на всеки режим, които „имат право да се променят“!

[95] Пак там, стр. 63-64.

[96] „Исус го попита: Как ти е името? А нечистият дух отговори: Нашето име е Легион, понеже ние сме много.“ („Свето Евангелие от Марк“, гл. 5, ст. 9. По превода от арамейски на д-р Джордж Ламза.)

[97] Стефан Богданов – „Две смърти няма, а без една не може“, „Издателска компания „К и М“, вече цит. съч., стр. 64.

[98] Вж. Димитър Копривленски – „Генерал-полковник Атанас Семерджиев на 90 гасне сам и забравен“, Информационна агенция БЛИЦ, blitz.bg, София, 4 юни 2014 г., online: http://www.blitz.bg/article/38476

[99] Григорий Петрович Климов – „Божий народ“, Издательство и типография „Советская Кубань“, Издательство „Пересвет“, Краснодар, вече цит. съч., стр. 148, 147.

[100] Вж. „Академик Георги Марков: Кимон Георгиев е бил агент на Съветския съюз, има документи за това“, „Делник“, delnik.net, Ямбол, 14 септември 2015 г., online: http://delnik.net/%D0%B0%D0%BA%D0%B0%D0%B4%D0%B5%D0%BC%D0%B8%D0%BA-%D0%B3%D0%B5%D0%BE%D1%80%D0%B3%D0%B8-%D0%BC%D0%B0%D1%80%D0%BA%D0%BE%D0%B2-%D0%BA%D0%B8%D0%BC%D0%BE%D0%BD-%D0%B3%D0%B5%D0%BE%D1%80%D0%B3%D0%B8%D0%B5/

[101] Стефан Богданов – „Две смърти няма, а без една не може“, „Издателска компания „К и М“, вече цит. съч., стр. 106-107.

[102] Григорий Петрович Климов – „Божий народ“, Издательство и типография „Советская Кубань“, Издательство „Пересвет“, Краснодар, вече цит. съч., в по-новите издания.

[103] Проф. Бончо Асенов – „Неосветеният двор на истината“, в. „Нова Зора“, вече цит. съч.

[104] „Полк. Пейчо Тодоров: Аз открих дневника на Гешев, според него Дънов е английски шпионин“, Едно интервю на Ивайла Иванова, Информационна агенция БЛИЦ, blitz.bg, София, 2 август 2007 г., online: http://www.blitz.bg/article/3751

[105] Вж. Надежда Ненова – „Съветник на Бойко Борисов назначен за посланик в последната минута: Плевнелиев подписал укази за Ангел Чолаков, Иван Сираков и Бранимир Заимов“, Информационна агенция БЛИЦ, blitz.bg, София, 23 май 2013 г., online: http://www.blitz.bg/news/article/201442

[106] Вж. „Велизар Енчев: Марин Райков е бил агент на РУМНО“, „Гласове“, glasove.com, София, 20 март 2013 г., online: http://glasove.com/categories/skandalut/news/velizar-enchev-marin-raykov-e-bil-agent-na-rumno

[107] Епиграмата е на Георги Ганчев Петрушев, познат с агентурния си псевдоним „Жорж“, и гласи: „Ни кокошка, ни словей, кудкудяка Муравей.“

[108] Вж. „Анна Заимова: Никола Гешев е живял в Москва! Моят баща е бил поканен да се срещне с него, но е отказал“, едно интервю на Добринка Корчева, Pan.bg, София, 16 юни 2014 г., online: http://pan.bg/view_article-58-23514-Sled-1945-g-Nikola-Geshev-e-zhivql-v-Moskva.html

[109] Вж. Люба Манолова – „Защо трябваше Асен Йорданов да бие път до Брюксел?“, „Хроники“, lubamanolova.info, София, петък, 8 юни 2012 г., online: http://lubamanolova.info/komentari/2012/2511-zashto-tryabvashe-asen-yordanov-da-bie-pat-do-bryuksel

[110] Христо Христов – „Клавдия Заимова: Питам се има ли хора, които да дадат правилен съвет на Симеон“, в. „Дневник“, dnevnik.bg, София, 23 април 2002 г., online: http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2002/04/22/37928_klavdiia_zaimova_pitam_se_ima_li_hora_koito_da_dadat/

[111] Пак там.

[112] Христо Христов – „Илича“, член на ЦК на БКП, министър на външната търговия, отговаря за връзките със СССР, днес Съветска Русия. „По линията на администрацията и Държавна сигурност [той] ръководеше кадрите на нашите задгранични представителства…“ (Георги Тамбуев – „Власт, облечена в корупция“, Книгоиздателска къща „Труд“, София, 2001 г., стр. 305.) След промените разпределяше квотите за внос на петрол, предимно от Русия. Беше сред учредителите на мафиотския приятелски кръг, наречен „Банкя“, който пряко надзираваше и направляваше действията на гангстерската групировка СИК, създадена от милицията. По-късно групата алчно червени фашистки „бизнесмени“, сред които – един оранжев, беше наименувана „Монтерей“.

[113] Христо Христов – „Клавдия Заимова: Питам се има ли хора, които да дадат правилен съвет на Симеон“, в. „Дневник“, вече цит. съч.

[114] Гнус ме е да изпиша името на мизерния лукав селски поганец. Вероломникът е идвал в дома ми, запознавал съм го с приятели – все пострадали от народната власт. А той се оказа подставено лице, смятащи агент „Алберт“, комунистите и ченгетата Любица Кулезич, Стефан Солаков, Красимир Райдовски, Велизар Енчев и т.н. за… свестни хора?! Отврат!

[115] Пак там.

[116] „Мартин Заимов Голдсмит – Червеният седесар на Станишев“, в. „Атака“, София, 11 септември 2007 г., online: http://www.vestnikataka.com/?module=displaystory&story_id=36503&format=print&edition_id=600

[117] Джулиъс Хоули Сийли (1824–1895) – американски конгресмен, преподавател, активист на движението за въвеждане на всеобщо образование. (Josiah Hotchkiss Gilbert – “Dictionary of Burning Words of Brilliant Writers”, W.B. Ketcham, New York, NY, 1895 г., стр. 452.)

[118] Бях на почти 36-годишна възраст. Вестникът излизаше на пет езика имаше общ тираж не повече от 8000 екземпляра. Но ЦК на БКП му беше предоставила малко повече свобода. Зер – беше предназначен за чужденци и възхвалите на комунизма и партията някак не вървяха…

[119] Пак там.

[120] Публикацията е от 2007 г.

[121] Пак там.

[122] Пак там.

[123] Христо Христов – „Клавдия Заимова: Питам се има ли хора, които да дадат правилен съвет на Симеон“, в. „Дневник“, вече цит. съч.

[124] Валери Петров – „Народен съд“, Хорова агитка, нарисува Марко Бехар, Младежка библиотека № 5, Издателство на Българската работническа партия (комунисти), София, 1944 г., стр. 41-42. Книгата е в библиотеката на автора.

[125] Мирослава Митова Уляна Петрова – „Главният изпълнителен директор на най-голямата банка у нас дава доверие на кредит: За Левон Хампарцумян успехът е способности, възможности и късмет“, в. „Монитор“, monitor.bg, София, 5 май 2007 г., online: http://www.monitor.bg/article?id=118912

[126] Дани Златанчева – „Бившият Депутат от СДС Николай Гацев: Иван Костов е агент на ГРУ“, в. „Уикенд“, брой 35 (616), София, 5-11 септември 2015 г., стр. 24.

[127] Анелия Бъклова – „Бракът с очарователната Мариана – най-добрата сделка на Левон“, в. „Сега“, segabg.com, София, 24 март 2001 г., online: http://www.segabg.com/article.php?id=174764

[128] Мирослава Митова Уляна Петрова – „Главният изпълнителен директор на най-голямата банка у нас дава доверие на кредит: За Левон Хампарцумян успехът е способности, възможности и късмет“, в. „Монитор“, вече цит. съч.

[129] Пак там.

[130] Анелия Попова – „Неизвестните около олигарха“ в: „Олигархът Красимир Стойчев: Не съм катастрофирал, удариха ме!“, в. „Шоу“, Агенция БЛИЦ, blitz.bg, София, 13 октомври 2011 г., online: http://www.blitz.bg/news/article/120192

[131] Левон Хампарцумян, Уикипедия, свободната енциклопедия, 9 януари 2013 г., online: http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%9B%D0%B5%D0%B2%D0%BE%D0%BD_%D0%A5%D0%B0%D0%BC%D0%BF%D0%B0%D1%80%D1%86%D1%83%D0%BC%D1%8F%D0%BD

[132] Вж. напр. Цвета Динкова – „Всеки човек – с кредитен рейтинг“, вече цит. съч.

[133] Вж. Анелия Бъклова – „Левон Хампарцумян оглави приватизацията“, в. „Сега“, segabg.com, София, 20 декември 2000 г., online: http://www.segabg.com/article.php?issueid=1963&sectionid=3&id=00001

[134] Юлиана Ончева – „Имаме нужда да застанем очи в очи“, в. „Демокрация“, брой 124, София, 31 октомври 2001 г., online: http://www.bgnews.bg/show_story.html?issue=240523168&media=1523776&class=240524224&story=240525568

[135] Вж. напр. Цвета Динкова – „Всеки човек – с кредитен рейтинг“, в. „Труд“, trud.bg, София, 8 май 2011 г., online: http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=883882

[136] Вж. Левон Хампарцумян, Уикипедия, вече цит. съч.

[137] „Кой е Мартин Заимов?“, mediapool, m.mediapool.b, София, 3 септември 2007 г., online: http://m.mediapool.bg/r_131671

[138] Марк Твен. (“A Half-Truth is the Most Cowardly of Lies” by David Glenn Cox, OpEdNews, opednews.com, Newtown, PA, 22 February 2010 г., online: http://www.opednews.com/articles/A-Half-Truth-is-the-Most-C-by-David-Glenn-Cox-100221-766.html)

[139] Вж. Вж. Тодор Балкански – „Партизанският терор и Вартоломеевите нощи в Пазарджишкото краище“, ИК „Знак’94“, Велико Търново, 2008 г., стр. 169. Книгата е в библиотеката на автора.

[140] Димитър Жулев – Чавдар е най-успешният лесичовец от партизанската кохорта. По едно време беше посланик в СССР, после български представител в ООН и секретар на ОК на БКП в Пазарджик. – Бел. на Т.Б.

[141] Стоян Савов е другият успешен лисичовец в тоталитарната държава. Той ръководи Вартоломеевите нощи в района на Коюн тепе (Овчехълмието), после е шеф на Държавна сигурност. След Промяната се самоуби… – Бел. на Т.Б.

[142] Пак там, стр. 180.

[143] Вж. „Мартин Заимов стана татко за трети път“, Информационна агенция БЛИЦ, София, 19 юни 2009 г., online: http://www.blitz.bg/news/article/53961

[144] Вж. напр. „Агент „Хлапето”, „Личко” или „Лудото Яне“, в. „Монитор“, monitor.bg, София, 18 януари 2011 г., online: http://www.monitor.bg/article?id=276583; „Босия: Яне Янев е действащият агент Хлапето“, в. „24 часа“, 24chasa.bg, София, 28 февруари 2014 г., online: http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=3424176 Писаха, че: „Премиерският съветник Яне Янев се оказа доказан клеветник“, mediapool, mediapool.bg, София, 21 април 2015 г., online: http://www.mediapool.bg/premierskiyat-savetnik-yane-yanev-se-okaza-dokazan-klevetnik-news233163.html

[145] Ясен Люцканов – „Войната на конспираторите“, сп. „Тема“, брой 52 (427), temanews.com, София, 31 декември 2009 г., online: http://www.temanews.com/index.php?p=tema&iid=589&aid=14112

[146] „Яне Янев осъди Сидеров за клевета, защото не бил „презерватив на Бойко“, mediapool, mediapool.bg, София, 8 април 2014 г., online: http://www.mediapool.bg/yane-yanev-osadi-siderov-za-kleveta-zashtoto-ne-bil-prezervativ-na-boiko-news218956.html

[147] „Съдът постанови: Яне Янев не е презерватив на Бойко Борисов“, Клуб Z, clubz.bg, София, 8 април 2014 г., online: http://clubz.bg/2629-sydyt_postanovi_qne_qnev_ne_e_prezervativ_na_bojko_borisov

[148] Вж. Стефан Богданов – „две смърти няма, а без една не може: Спомени“, Издателска компания „К и М“, София, 1991 г., стр. 55, 63, 106-107.

[149] Вж. „Мартин Заимов Голдсмит – Червеният седесар на Станишев“, в. „Атака“, София, 11 септември 2007 г., online: http://www.vestnikataka.com/?module=displaystory&story_id=36503&format=print&edition_id=600 и „Мартин Заимов стана татко за трети път“, вече цит. съч.

[150] Вж. Христо Христов – „Клавдия Заимова: Питам се има ли хора, които да дадат правилен съвет на Симеон“, в. „Дневник“, София, 22 април 2002 г., online: http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2002/04/22/37928_klavdiia_zaimova_pitam_se_ima_li_hora_koito_da_dadat/

[151] Вж. “The Biggest Threat to the U.S. Are Internal Divisions” by Richard Haass, “The New York Times”, nytimes.com, nytimes.com, New York, NY, Tuesday, 1 September 2015 г., online: http://www.nytimes.com/roomfordebate/2015/09/02/whats-the-greatest-threat-to-us-national-security/the-biggest-threat-to-the-us-are-internal-divisions-11

[152] Пак там.

[153] Пак там.

[154] Шелдън Аделсън – крупен американски магнат и деец на еврейските и ционистките организации. Живее в Лас Вегас. Собственик е на израелски медии.

[155] Намек за тазгодишната изява на Бенямин Нетаняху в САЩ.

[156] Просто той вече не е губернатор.

[157] Пак там.

[158] Оче Оторпка – нашумял през последните години нигерийски писател. (Oche Otorkpa – “The Unseen Terrorist”, Author House, Bloomington, IN, 2013 г., стр. 76.)

[159] “Iran’s supreme leader: There will be no such thing as Israel in 25 years” by Eliott C. McLaughlin, CNN News, cnn.com, CNN, Atlanta, GE, Thursday, September 10, 2015 г., online: http://edition.cnn.com/2015/09/10/middleeast/iran-khamenei-israel-will-not-exist-25-years/

[160] В оригинала е “jihadi”. Според Корана това означава свещена война със самия себе си.

[161] Пак там. IRNA е съкращение от Islamic Republic News Agency и означава Новинарска агенция на Ислямската република.

[162] American Israel Public Affairs Committee (AIPAC) – важно управително тяло в йерархията на ционистките организации, който определя преди всичко външната политика на САЩ. (Вж. напр. John J. Mearsheimer and Stephen Walt – “The Israel Lobby and U.S. Foreign Policy”, Farrar, Straus and Giroux, New York, NY, 2007 г.)

[163] Вж. напр. Ervand Abrahamian – “Tortured Confessions: Prisons and Public Recantations in Modern Iran”, University of California Press, Oakland, CA, 1999 г., стp. 220-221.

[164] Вж. “Elton John offers to meet Vladimir Putin to discuss gay rights” by PA, “The Telegraph”, telegraph.co.uk, London, Sunday, 13 September 2015 г., online: http://www.telegraph.co.uk/news/worldnews/europe/russia/11861523/Elton-John-offers-to-meet-Vladimir-Putin-to-discuss-gay-rights.html

[165] Григорий Петрович Климов – „Божий народ“, Издательство и типография „Советская Кубань“, Издательство „Пересвет“, Краснодар, вече цит. съч., стр. 8.

[166] Библия – „Първа книга на Мойсей“, гл. 49, ст. 1-4.

[167] Вж. Григорий Петрович Климов – „Божий народ“, Издательство и типография „Советская Кубань“, Издательство „Пересвет“, Краснодар, вече цит. съч., на много места в книгата, но най-вече в Глава 3. „Лучшего из гоев — убей…“

[168] Вж. напр. R.E.L. Masters – “The Homosexual Revolution”, The Julian Press Inc., Publishers, New York, NY, 1962 г., стр. 142.

[169] Вж. Григорий Петрович Климов – „Божий народ“, Издательство и типография „Советская Кубань“, Издательство „Пересвет“, Краснодар, вече цит. съч., стр. 170.

[170] “Soviet film legend Ivan Krasko, 84, marries 24-year-old student” by Howard Amos, Moscow, “The Telegraph”, telegraph.co.uk, London, Thursday, September 10, 2015 г., online: http://www.telegraph.co.uk/news/worldnews/europe/russia/11856633/Soviet-film-actor-Ivan-Krasko-84-to-marry-24-year-old-student.html

[171] Вж. напр. Еврейские фамилии на букву „Ш“, „Еврейские фамилии: Что означает моя еврейская фамилия?“, „Спросите равина“, „Толдот Йешурун“, “Toldos Yeshurun”, Jerusalem, Israel, 5762—5775 г., http://toldot.ru/urava/lnames/s1244/, online: http://toldot.ru/urava/lnames/s1244/

[172] Вж. напр. Еврейские фамилии на букву „К“, „Еврейские фамилии: Что означает моя еврейская фамилия?“, „Спросите равина“, „Толдот Йешурун“, “Toldos Yeshurun”, Jerusalem, Israel, 5762—5775 г., http://toldot.ru/urava/lnames/s1244/, online: http://toldot.ru/urava/lnames/k4447/

[173] „Темное прошлое юной невесты Краско“, Дни.Ру, Интернет-газета, dni.ru, Москва, 08.09.2015 г., online: http://www.dni.ru/showbiz/2015/9/8/314150.html

[174] Григорий Петрович Климов – „Божий народ“, Издательство и типография „Советская Кубань“, Издательство „Пересвет“, Краснодар, вече цит. съч., стр. 21.

[175] Вж. Библия, „Първа книга на Мойсей – Битие“, гл. 30 и гл. 32, ст. 24-32.

[176] Вж. напр. Dr. John Coleman – “The Rothschild Dynasty”, Global Insights Publications, Hayden, ID, 2006, стр. 5, 60. Книгата е в архива на автора. Тези факти са изнесени в още много източници.

[177] Григорий Петрович Климов – „Божий народ“, Издательство и типография „Советская Кубань“, Издательство „Пересвет“, Краснодар, вече цит. съч., стр. 121.

[178] Добри Чинтулов – „Стани, стани юнак балкански“ и „Вятър ечи, Балкан стене“.

[179] Алеко Константинов – „Бай Ганьо у Иречека“.

[180] Пак там.

[181] Алеко Константинов – „Бай Ганьо журналист“.

[182] „Свето Евангелие от Матей“, гл. 5, ст. 10.

[183] Подчовеци, лат., англ., фр., рус.

[184] Цитат от произведение на швейцарския аристократ, писател и филосох Денѝ де Ружмо̀н (Denis de Rougemont, 1906–1985) в: Григорий Петрович Климов – „Божий народ“, Издательство и типография „Советская Кубань“, Издательство „Пересвет“, вече цит. съч, стр. 4.

[185] През 1888 г. Петко Рачов Славейков посветил на сина си, бъдещия признат, но и низвергнат поет Пенчо Славейков, закачливото стихче, озаглавено „Малък Пенчо“. Ето го: „Пенчо бре, чети! Пенчо не чете. Пенчо, работи! Пенчо пак не ще. Пенча го мързи, гледа да лежи, ходи, та се май, търси да играй. Време се мина, Пенчо порасна, иска да яде, няма откъде.“

[186] „Свето Евангелие от Йоан“, гл. 7, ст. 41, 44. Преводът е от онзи, направен от д-р Джордж Ламза от арамейския оригинал на английски.

[187] „Откровение на Свети Йоан“, гл. 22, ст. 21. От превода, направен от д-р Джордж Ламза. „Амин“ (на арамейски: ܝܢ; думата е преминала през т. нар. гръцки, за да стигне до латинския и повечето европейски езици като Amen) означава „потвърждавам“, „да бъде“ или „наистина“, лат. през гр., от арам. Не бива да бъде грешено с английския израз “let it be”, нашумял покрай едноименната песен на “The Beatles”. Той е идиом и означава „зарежи“, „пусни го покрай ушите си“, „да не ти пука“. Подобно на “take it easy”. На английски „Амин“ е “So be it”.