- Диагноза с Георги Ифандиев - http://diagnosa.net -

ДЕГЕНЕРАТИ, ОБЛЕЧЕНИ ВЪВ ВЛАСТ – Част 1 – Кмет, кралица или за овчедушието на нациите

 

 

 

 

 

 

 

Добре дошли в медийния диагностичен център. Това е територия, свободна от комунизъм, социализъм, фашизъм, нацизъм, либерализъм – изобщо – от идеологическите фрагменти на ционизма и насаждания от тази крайно националистическа теория, превърната в практика, интернационализъм. Тя е предназначена за личности, за хора нормални, без психически отклонения и без комплекси, незасегнати от индоктринация, и с отворено съзнание. Единственото място, в което се съобщава истината, цялата истина и нищо освен истината. Нещо, което нито една друга медия в този провален опит за държава не може да си позволи.

 

 

 

*    *    *

 

 

 

 

Напоследък всяка статия на лондонския всекидневник „The Financial Times“ започва с призив за материална подкрепа с думите: „High quality global journalism requires investment.“ Което ще рече: „Висококачествената световна журналистика изисква инвестиции.“

Всеки да го разбира, както желае.

 

 

 

 

*    *    *

 

 

 

 

 

 

Верноподаник. И то какъв! Направо: Верноподаникът! По бащина линия турчин и мюсюлманин, а по майчинаруснак, честващ източно-православните празници![1]

 

Хвала! Честита кралицата, Нейно величество Сакскобургготска, с такъв ярък верноподаник. При това ослепителен от всички възможни страни.

 

 

 

Vedi la regina, e poi muori[2]

 

 

 

В епизод от прочутия роман „Верноподаникът“ на Хайнрих Ман главният герой излиза от представление на Вагнерова опера. И обяснява на своята богата годеница, че музиката е най-висшето изкуство. Затова я определя като… „германско“. И подрежда останалите, според своите критерии, в които основният е пак този – дали е „германско“ или не.[3]

 

Ицхок Лейб Перец е смятан за един от основателите на еврейската литература на идиш, каквото и да означава това. Роденият недалече от Варшава писател, ревностен юдейски ортодокс и социалист – обикновено двете вървят ръка за ръка – прилага същия критерий: Което не е еврейско, е долнокачествено.[4] Той е оставил и следната присъда:

 

Пурим е рожденият ден на първия Schutz-Jude, първия еврейски верноподаник на чужда кралска особа.[5]

 

И в двата случая имаме общества в криза, поразила морала. За героя на Хайнрих Ман всичко, което не е германско, няма стойност. При Ицхок Лейб Перец нееврейското е ерзац. В първия случай, понеже германската литература е позакъсняла, „романът не е изкуство“. Във втория следва опровержение на всичко, което не е еврейско. Музиката е преди всичко това – отражение на „еврейската възвишеност и идеали“?!

 

How comeкак така? След като знаем, че навярно първото еврейско име с някакво значение в композирането се появява едва през ХІХ векЯкоб Феликс Менделсон Бартолди. Той бил внук на германския философ Мозес Менделсон, смятан за идеологически баща на ционизма. От неговия зов за Haskalah – отделно, националистическо еврейско образование, се пръкнали не само прочутата банка “Mendelssohn”, но и идеологията на еврейската изключителност, довела до крайния юдейски национализъмционизма. Но тъкмо ционизмът е родителят на такива реакционни и антихуманни доктрини, каквито се оказаха социализмът, комунизмът, фашизмът, нацизмът.

 

Какво е залегнало в темелите на всички тях? Сляпото подчинение на една догма, чието олицетворение е вождътводачътder Führer. Той е безгрешен. От тук – основната характерна черта на тоталитарните теории и практикиверноподаничеството. Тя е намерила пълноценно отражение в творчеството“ на един от туземните ни комунисти:

 

Води ме, Партийо, води ме, под свойте бойки знамена! Свети с червеното си име чрез хилядите имена!

 

Във своята сурова строгост ти нежна като майка си. Аз всичко бих ти дал да мога да бъда твой достоен син.

 

Като лъча да пламенея – лъча на твоята зора! Тъй както Смирненски да пея, тъй както Ботев да умра!

 

Мен хулите не ме смущават, врагът с които те покри – аз знам, аз вярвам, че си права, когато съгрешиш дори![6]

 

Но още по-точно – в любимеца на прогресивното човечество“, съветският певец на комунизма Владимир Маяковски, който се… самоубил:

 

Партия и Ленинблизнецы-братья – кто более матери-истории ценен?

 

Мы говорим Ленин, подразумеваемпартия, мы говорим партия, подразумеваемЛенин[7]

 

Ленинжил, Ленинжив, Ленинбудет жить.[8]

 

Ленин и теперь живее всех живых. Наше знанье – сила и оружие.[9]

 

Забележете: В стихотворението на Радевски пак е спомената „зората“! А „музатана Маяковски се наричала Лиля Юриевна Брик, с рождено име Лиля Уриевна Каган, по майка – Юриевна Берман. Но тя била по-голямата сестра на известната френска писателка и лауреатка на наградата „ГонкурЕлза Триолѐ, всъщност – Елла Юриевна Каган, родена в Москва.

 

Дали Брик и Триоле – в действителност Каган, са били роднини на Лазар Мойсеевич Каганович? Вече покойният Иля Михайлович Левитас бил заслужен деец на културата на Украйна, президент на Еврейския съвет и председател на фондациите „Памет за жертвите на фашизма в Украйна“, „Шолом-Алейхем“, главен редактор на вестник „Еврейские вести“ и т.н. Той обичал да посещава гроба на Маяковски. През 1971 г. зърнал три жени да седят на пейката до него.

 

Край тях се навърташе бодър старик с маниери на интелигент отпреди революцията. Той се представи: „Иван Иванович Бородавкин.“ Разказа ми, че през годините на имиграция живеел в швейцарското градче Клоран в една квартира с Ленин. Надежда Константиновна Крупска имала гостилница там. [„Бедните“ болшевики!]

 

– А знаете ли, кои са тези жени? – ме запита Бородавкин, като целуваше ръката на една от дамите. Тя се усмихна и започна срамежливо да крие измършавелите си ръце в роклята. – Представям ви Лилия Юриевна Брик!

 

Аз също целунах ръката й…

 

Но изненадите не свършиха с това. Лицето на старицата, която седеше до Лилия Брик, също ми се стори сякаш познато. Това се оказа Долорес Ибарури – генералният секретар на Компартията на Испания, с чийто лозунг „Но пасаран!“ („Те няма да минат!“) – израснахме ние, предвоенните деца. Между другото, след войната, в Киев, играехме футбол с Юри Каганович – осиновено дете на Лазар Мойсеевич. Юри беше от испанските малчугани, деца на републиканци, които в годините на Гражданската война в Испания бяха доведени в Съветския съюз. Родителите на момченцето бяха загинали. Каганович го осиновил и го нарекъл Юри. Беше хубаво момче, а ние мислехме, че е роден син на Лазар.

 

Разказах на Долорес Ибарури, как в детската градина четях стихове за Испания, как всички ходехме с пилотки с ушички“, които наричахме „испанки“…

 

През същото лято с учениците ходихме във Волгоград, където на площада на „Падналите борци“ е погребан синът на Долорес – капитанът от Червената армия, героят на Съветския съюз Рубен Ибарури, командир на картечна рота, загинал през 1942 г. по време на защитата на града. Като разбра, че съм евреин, Долорес се усмихна: „Аз също съм еврейка, марано…“ Марано – това са испански евреи, които накарали насила да приемат християнството.[10]

 

Крушката си има опашка…

 

А последната любима на Лениновия апологет Маяковски, която станала свидетелка на саморазстрела му, била актрисата Верониика Витолдовна Полонска. Нейният баща – евреинът Полонски, бил „звездана руското нямо кино.[11] През 1918 година сключил договор с Холивуд. Не болшевиките, а смъртта му попречила да отведе семейството си зад Океана.

 

Както отсъдил философът Бердяев Бердичевски, „през цялото време опираме до термина „съюз на сатаната и антихриста“.[12] Това е вид дегенерация. Верноподаничеството, характерно за тоталитарните идеологии – религии – и практики, е типичен пример на израждане.

 

Само в робовладелското общество, когато робът е бил вещ, лишена от всички други права, освен от еднода се подчинява на господаря си и да се труди за него, е съществувала подобна поквареност, принизяваща човека до животно. Дегенерацията е тъкмо товаобратната еволюция. Комунизмът е нейно въплъщение, израз, символ. При него има пълно покритие със сатанизма. Той е нещо повече – негово  извращение.

 

От една страна, ето го антихристът, съчетан със сатанатаТой е онова, което в нашите лекции наричаме дегенерация, т.е. израждане, психическо заболяване и полова извратеност. Това е, така да се каже, туземно израждане от заобикалящата среда. Затова Бердяев-Бердичевски твърди, че който се е родил от този съюз, ще управлява света… Още в Библията е дадена добра формулировка, че сатаната често обича да се превъплъщава в образа на ангела на света, на либерал.[13]

 

А на консерватор? И ето, те, родените от този съюз, наистина ръководят настоящето и определят бъдещето на човешкия род. И убиват. Изтребват масово, „в особено големи размери“, казано на юридически жаргон. Няма да забележите сантименталност у тях. Те са лишени от елементарни човешки чувства. Цялото им същество и съществуване е подчинено на Аз. Обаче съобразени с началството, в рамките на преклонението пред високопоставения. Това е комунизъм.

 

И лондонският кмет, руско-православният мюсюлманин Борис Джонсън, който сменя националността и вярата си според конкретния казус, е завършена комунистическа отрепка. В романа на Хайнрих Ман верноподаникът има следния красноречив девиз:

 

Който иска да тъпче, трябва да се остави да го тъпчат!

 

Той е безчувствен измамник, който смята, че коравосърдечието на желязната епоха“ не търпи прояви на загриженост, съчувствие и милосърдие. Всички такива чувства, освен амбицията и кариеризмът, са несъвместими с времето.

 

Това е краят на духовността, на интелекта, на разума. Но и на човешкото у човека. Същевременно – триумф на бездуховността, подлостта, ненавистта. На низостта, най-общо казано.

 

Когато зърнете лика на Борис Джонсън, на подобните нему, но и на техните ментори, чиито верноподаници са, съзирате образци на нищото. То намира израз в скотската привързаност и отдаденост на по-горния. Тя няма нищо общо с истинската вярност. Безразлична е. Лишена е от всякакви емоции. И е възможно да съществува в координатната система, заключена между абсцисата и ординатата на безличието и властта.

 

То е нещо като un pouvoir pour le pouvoir, или une fortune pour la fortune.[14]

 

Когато иде реч за Борис Джонсън, ми се иска да се върна към набързо потулената тема за нацизма и симпатиите на британското кралско семейство към Хитлер и неговото политбюро. Струва ми се, че бях сред съвсем малцината у нас, които й обърнаха внимание.[15]

 

 

 

 

 

Не ми се занимава повече с това по този начин. Първо, когато е бил заснет, бъдещата кралица е била на 8, а не на 6 години. Във видеодокумента следват упреци относно самия факт на запазването и съхранението на въпросния спомен. Това говори много. Което е невъзможно да бъде отречено.

 

Както и бракът на Елизабет с представител на германското семейство Маунтбатен, което е тясно свързано с нацисткия режим. Самият принц Филип е доказан расист и ксенофоб. Той е бил и продължава да е съмишленик на идеята за прочистването на света от второразредните хора“.[16]

 

Сестрата на принца – София, е била женена за Кристофер, принц на Хессен, полковник от SS. Техният син бил наречен Карл Адолф в чест на фюрера.

 

 

 

Основните ни университети са натъпкани с армия от прозаични, кариеристични верноподаници[17]

 

 

 

Захванах темата, понеже тя е сред потулваните образци на неравенството, несправедливостта и двойните стандарти в настоящия свят. Чудесно отражение на партийното правило, действащо в „Животинската ферма“, но също така днес и то в „цивилизованитестрани:

 

Всички животни са равни, но някои са по равни от другите.

 

За деца като Гюнтер Грас, Ханс-Дитрих Геншер и много други – известни или не, това правило важеше с пълна сила. За разлика от Елизабет, те бяха от по-неравните. Затова например хванаха за топките и все още го държат яко за тях, както се казва, бившия „десенминистър на външните работи на ФРГ. Направиха от него комунистическа пачавра. И го принудиха да се орезили с личното посрещане на съветския еврейски мафиот от КПСС и КГБ, Михаил Ходорковски, бивш довереник на Джейкъб Ротшилд, представител на висшата комсомолска номенклатура, един от най-приближените до Борис Елцин.

 

Ами Макс Мозли? Само защото баща му сър Осуалд Мозли е оглавявал Британския фашистки съюз се разправиха със сина по жесток и безсрамен начин. А когато Втората световна война в Европа завършва, бъдещият шеф на Международната автомобилна федерация е бил едва на… 5 годинки! Както Те – интернационалните комунистинямаха и не проявяват ни най-малка милост към нас, така трябва да им отговорим: Мера според мера! С каквато мярка ни мерите, с такава ще ви отмерим!

 

Не дойдох да донеса мир на земята, а меч![18]

 

С подобни данни от миналото извиваха ръцете на не един и двама. Например – на Курт Валдхайм, когато оглавяваше ООН. Обаче нито веднъж не използваха за изнудване факти от биографиите на комунистическите престъпници. Вие си обяснете защо.

 

На практика, всичките четири сестри на Филип се омъжили за нацисти с високи чинове. Вероятността бивши нацисти или техни симпатизанти да присъстват на неговата сватба през 1947 г. за бъдещата английска кралица довело до решението да покани едва двама гости.

 

Преди две години още повече разкрития за връзките на Филип с нацистите се появиха в книга, която представи непоказвани дотогава снимки на 16-годишния Филип по време на погребението на своята по-голяма сестра Цецилия, заобиколен от кортеж от роднини в униформи на SS или в кафяви ризи.

 

Друга фотография представя по-младата сестра София, седнала срещу Хитлер, на сватбата на Херман и Емма Гьоринг. Филип беше принуден да се съгласи, че семейството му намирало опитите на Хитлер за възстановяване на германското могъщество и престиж за привлекателно“. И да признае, че в негобила въведена забрана за евреи“.

 

Освен това през 1961 г. Филип помогна на бившия офицер от нацистките войски SS, холандския принц Бернхард, да постави началото на Световния фонд за дивата природа,[19] който е най-тясно свързан с основателите на интернационалната властова групировка Билдерберг, и със сър Джулиън Хъксли – брат на Олдъс Хъксли,[20] който беше и президент на Британското дружество по евгеника.

 

В миналото Филип е посещавал и ултра секретните ритуални срещи на елитите в Бохемската кория, където през 1962 г. „избил рибата“ съсзабавна реч“, според собствените публикации на Bohemian Grove.[21] 

 

Съпругът на кралицата многократно е призовавал за прекратяване на програмите за здравеопазване и медицинска помощ в Африка, Южна Америка и в някои азиатски страни. Тъй като съзира в тях една от „болеститена планетата – непрестанното увеличение на нейното население.

 

Как се държи в този случай нашият милгерой, лондонският кмет? Постъпва като истински верноподаник.

 

Кралицата беше умна да се помайтапи с Хитлер[22] – обясни бай Борис Джонсън жеста на седем и кусур годишната Елизабет, който поради неблагоразумие и недалновидност бил заснет в градината на замъка Балморал.

 

Пофантазирах – дали като е влизал в Бъкингамския дворец, е постъпил така:

 

Едно бръснато момче се спусна да ми съблича палтото, аз му измъмрах едно: „Извинете, господине, гледай си там работата“, и не му дадох да ме съблича. То се засрами и отиде да съблича други. Как ще му дам да ме съблича бе, брате? Ръкавите на палтото ми, сиреч не ръкавите, ами астарът отвътре изпокъсал се като… таквоз. Нейсе. Качих се аз горе, ама преди да се кача, хвърлих едно око в долните стаитрапезите наредени чиста работа. Събра се свят. Почакахме и тука малко и излезе кралицата с принца. Този път те по християнски бяха хасъл стопанин и стопанка. Раздадоха ни по едно яйце

 

Ръка целувахте ли пак?

 

– Е, хелбетя… А бе аз за такваз трапеза и сто ръце би целунал. Нейсе. Мина се и туй митарство, че като се юрнахме, брате мой, из стълбите надолу… Ако щеш, вярвай, ако щеш, не, аз през три стъпала се мятах, щях да се блъсна в огледалото, ама не оставих да ме превари никой. Докопах хайвера, че като задълбах лъжицата, ако е било по-малко от половин килогрях да ми е на душата. Оная ти риба майонез, ония ми ти закуски, имената им не зная, че като зинаха ония ми ти уста… Остави се!… Ядох, ядох, тъпках… и досега се чудя как не ми се пръсна стомаха. Ами пиене… Кога съм си отишъл, как съм си отишъл – заколи ме, не помня… Уфф!… Още ме боли главата от туй пусто шампанско… Че остави това, ами като взех, че си наблъсках джебовете с пасти, па те меки, да ги вземе дявола, че като се размазаха из джеба ми[23]

 

Някои англичани с потекло се срамуват от товарищ-yoldaş[24] Джонсън, Александър Борис дьо Пфефелович. Не че самите те, които са от сой, така да се каже, са по-добри. Запознайте се с оценката на орезиления лорд Джон Сюъл за младия Борисчо:

 

 

 

 

 

Един от романите на американския писател-фантаст Уолтър Милър-младши съдържа следния монолог, написан сякаш за Борис Джонсън:

 

Простаци! Да, да! Аз съм простак! Вие простак ли сте? Ще построим град и ще го наречем Град на простака.[25] Защото дотогава всички умни копелета, които причиниха всичко това, ще са пукнали! Да вървим! Това трябва да им даде да разберат! Някой тук да не е простак? Хванете копелетата, ако ги има![26]

 

Умните сякаш изчезнаха, като че ли потънаха. Скриха се. Не се показват. Истински умните, а не онези от романа, цитат от който току-що използвах.

 

Умниците-опортюнисти като Борис Джонсън или Елизабет, от сорта на Симо, Саркози, Меркел, Барозо, Елцин, Оланд, Камерън, Юнкер и останалите, а над всички тях – Ротшилд, Рокфелер, Голдман, Менделсон и т.н., се оказаха обикновени глупци и простаци. Те докараха нещата до тук. Ние им помогнахмес мълчание, бездействие, с апатията си.

 

Когато били народ, българите казвали:

 

Докато умните се наумуват, лудите се налудуват!

 

Хораций не се стеснявал да заяви:

 

Odi profanum vilgus” – „мразя простия народ“.

 

По моему това звучи така:

 

Ego oderunt stultīмразя простаците. И знам, че подобно на идиотите, те са непобедими. Освен с тоягата

 

 

 

Populus stultus viris indignis honores saepe dat[27]

 

 

 

Какво пък, може би правилно постъпва товарищ Джонсън, Александър Борис Пфефелевич. Роденият в Ню Йорк кмет на Лондон, этот Остап Бендер нашего времени. Такава е повелята на деня.

 

Самият кмет казва:

 

Имам известно еврейско потекло, но не съм сигурен, доколко съм евреин… Но съм горд, много се гордея с това.[28]

 

С кое? Че е евреин, или понеже не е „сигурен, доколко е евреин“?

 

Дядо по майчина линия на Александър Борис бил чифутът Елиас Ейвъри Лоуи. Всъщност той се казвал Елия Льов. Бил роден в еврейско семейство в Русия.[29] Самият кмет, издигнал се благодарение на онова „потекло“, лъже, че семейството му празнува руските православни християнски празници. Например – МасленицаЗаговезни. Дядо му Льов никога не се покърстил.

 

Обаче, освен това, Джонсън твърди, че „е първият кмет на Лондон, който е отчасти мюсюлманин“. Тъй като прадядо му по бащина линия бил турчин. Пристигнал в Англия от Отоманската империя и забогатял![30]

 

Защо го сравних с прочутия литературен герой от Лениновата епоха на НЕПА? Ако проследите, разбира се, измисленото родословие на Остап Бендер, описано от полуеврейския тандем Иля Илф и Евгений Петров,[31] ще установите колко силно напомня това на Джонсън, Александър Борис Пфефелевич.

 

В двата романа, чийто главен герой е, Остап Бендер постоянно напомня, че баща му бил турски поданик. Неговото фамилно име било Ибрахимович. Затова изследователите не свързват героя с Турция. Приемат, че това е намек, за произхода на баща му от Одеса. По онова време градът бил в границите на Отоманската империя, а в него живеели много евреи, които приемали турско поданство. Освен това Ибрахим е формата на библейското име Авраам, записана в Корана.

 

Сиреч – Остап Бендер, този незабравим литературен мошеник, бил истински космополит. Някаква украинско-еврейско-турска фигура, която се мъчела да се възползва от Новая экономическая политикаНЭПсимбиоза от държавен и частен капитализъм, която Владимир Илич УляновЛенин наложил по заповед на Интернационала. Така били постигнати няколко неща:

 

Непманите, както наричали частниците, които били предимно с еврейски корени, бързо забогатели. Русия станала достъпна за определени интернационални корпорации, които срещу грошове започнали да експлоатират нейните природни богатства. Въпреки измамите, които ви показват на политическата витрина, нищо от това не се е променило до ден днешен. Тъй де, нали затова интернационалните банкери финансирали и организирали Февруарската революция и Октомврийския метеж от 1917 г.?

 

Ленин, Троцки и останалите болшевишки лидери се превърнали в Харун ал-Рашидовци с многомилионни лични сметки в швейцарски и латиноамерикански банки. Руският народ окончателно паднал под робството на Левититеинтернационалните комунисти със старозаветни имена, които били потомци на средновековните българо-хазари, чиято официална религия бил класическият юдаизъмталмудизмътосновата на комунистическата идеология.

 

Ако някога ви рекат, че това е проява наантисемитизъм“, а той е типичен за левичарството, махнете с ръка и отминете. Говори го тъпа, необразована и индоктринирана твар. Както съвсем наскоро написа един социалистически лондонски гном:

 

Антисемитизмът няма никакво място в левицата. Време е да му се опълчим.[32]

 

СемитътАдолф Хитлер е принадлежал на крайната левица, при цялата условност на тези изфабрикувани понятия. Оглавяваната от него политическа организация се е наричала Германска работническа националсоциалистическа партия. Моля, посочете, кое едясното“?

 

Тъй като партиите са продукт от сливането на подмолната илюминатско-масонска мрежа от тайни подривни клетки с парите на еврейската върхушка начело със семейство Ротшилд, няма как конците на всички – за удобство разпределяни като „леви“, „центристки“ и „десни“ – да не се държат от този елит, формиран през последните два века.

 

Естествено, споменатата публикация е илюстрирана подходящо. Алено червена змия – символът на еврейството – се увива около бяла шестолъчна звезда – друга „еврейска емблема“, открадната от древните българи и индийци индоевропейците.

 

Как изобщо е възможно „антисемитизмът да има някакво място в левицата“, след като т. нар. ляво в политиката е плод на реколтата, отгледана в еврейските квартали в Западна Европа и най-вече в Германия. В края на краищата, няма как да отречем, че социалистическата и комунистическата идеология бяха оформени тъкмо в Германияот евреите Мозес Хес и Карл Маркс. Вторият всъщност се казвал Карл Хершел Мордехай Халеви.

 

Неговият баща Хершел Мордехай Халеви бил син на равина на Трир – малко градче в областта на река Мозел. А майка му – дъщеря на холандски равин. Таткото пръв във фамилията получил светско образование и приел името Маркс Леви Мордехай.

 

Приел лутерианството, родителят бил оценен по следния начин от своите:

 

Евреин по рождение, гражданин с ниско юридическо и обществено положение, той се добрал до равенство със своите по-просветени съседи. Сдобил се с тяхното уважение като човешко същество и бил асимилиран от общността им. Тъй като техният начин на живот му се струвал по-разумен и почтен.[33]

 

Не говори особено ласкаво за евреите и техните общности, нали? А единият от авторите е сред британската еврейска аристокрация“ – Айзая Бърлин с придобитата (навярно с пари) титласър“…

 

Фактически Карл Маркс приел за фамилно своето бащино име. Първият Маркс – всъщност бил Мордехай. Казано на рускитретия по значение език на комунизма след майчините мунемския и английския – „бащата на научния комунизъм“ всъщност се наричал Мордехай, Карл Марксович. По нашенски: Карл Марксов Мордехайев. А истинското му име, според родовите корени, е трябвало да бъде Карл Хершел Халеви.

 

Халеви ще рече – Леви. Тоест, религиозно, според юдейския закон Халака, главният комунистически богбил от второто по значение коляно, съгласно Стария завет – на левитите, воините. За първи, главни, най-по се смята Коен – на жрецитекоените.

 

Докато учил в Брюксел, новопроизведеният МарксКарл Мордехай, прихванал заразата с бацила на социализма от друг евреинМозес Хес. Сега внимавайте!

 

Смятат родения в Бон – тогава под френско управление – Мозес, за първопроходец, пионер, на две идеологии, чиито семенца са покълнали в къщата на Майер Амшел Бауер, разположена на уличката “Judengase” във Франкфурт на Майн. Те били засяти в бащината къща на първия Ротшилд. Навярно някой от Бауеровите синове е пренесъл разсада в ума на Мозес Хес. Неговите книги и специално „Рим и Йерусалим: Окончателният национален въпрос“ се смятат за боаза и яхина[34] на социализма и ционизма.[35] За първи път тя вижда бял свят през 1862 г. и поставя началото на идеята за „еврейски национален дом в Палестина“.

 

Въпреки всички напъни, трудно, за да не кажа едва ли, ще намерите друго, по-ранно произведение, което да аргументира по някакъв начин тази идея и да агитира за нейното изпълнение. Доста преди Теодор Херцел други автори са я разработвали.[36]

 

Както преди 20 лета посочи един от изследователите на ционизма:

 

Създаването на държава Израел е могъщ пример за ролята на идеите в историята. В края на краищата, само преди 100 години тази идея за еврейска държава започна да се възприема от евреите в европейското разселение.[37]

 

Толкова – век. Но не от възникването на идеята. Ако приемем издаването на книгата на Мозес Хес за датата на нейната първоначална поява, то до самата й реализация са изминалиточно 86 лета! Но авторът на цитирания обзор изтъква, че разглежданата от него история на еврейското националистическо движение поставя „самото развитие на ционистката идеология в чувствителна сравнителна рамка“. Защото не я изключва от останалите форми на национализъм.[38]

 

Определяните като „национално-освободителни движения“, които възникват все по онова време – шейсетте години на ХІХ век, са в един и същ кюп. Кашата в него е замесена все от силите, които предизвикват и ръководят бунтовете и революциите, разпалват и направляват войните, до ден днешен. Ако се доверим на списанието, издание на прословутия Съвет за чуждестранни отношения,[39] излиза, че от възникването на идеята за еврейска държава в Палестина до днес са изминали 120 лазарника. Какво чудно?

 

Нима пред очите ни, освен Израел, геополитическите боговене сътвориха несъществувалите по-рано Ирак, Саудитска Арабия и останалите държавици от Персийския залив, не разкроиха като с правоъгълник картата на Африка, не направиха тъй, че да приемем съществуването на Македония, Босна и Херцеговина, Косово, Украйна и т.н. Но преди това – Княжество България и Източна Румелия. Първата – васална държавица на Отоманската империя, а втората – нейна автономна област, нещо като Войводина в рамките на днешна Сърбия.

 

 

 

Quæ veritatem deforment[40]

 

 

 

Обаче онова, което сега ме интересува повече, са авторските права върху идеята за комунизма, каквато я познаваме от нейните пропагандатори и още по-лошо – от налагането й в практиката. Цели шест години преди тандема Карл МарксФридрих Енгелс да излезе с „Манифеста на комунистическата партия“, чиито основни постулати били продиктувани от Ротшилдови в Лондон, излязла брошурата „Социализъм и комунизъм“ на Мозес Хес.[41]

 

В нея, както и в следващите произведения на същия автор, се разглеждат многобройни варианти на диктатура. Но не като форма на управление на пролетариата“.

 

Преди Ротшилд, Маркс, Енгелс да го ограбят, Хес декларирал:

 

Диктатурада; управление на пролетариатаникога![42]

 

Но да се върнем към изходната точка – „антисемитизма“, „левицата“ и „десницата“. Явления като неприязън към религиозна общност или етнос и тяхното отхвърляне не възникват в политиката, а в бита, в живия живот. Но тя, както и религиитеидеологиитее в състояние да ги използва. Идеологическата, религиозната, на практика политическата пропаганда, превърна онова, което разбираме под „антисемитизъм“, в оръжие срещу консерватизма. А негов изконен съставен елемент е националното.

 

Истината е, че не съществува никакъв антисемитизъм“, тъй като няма и не е имало семити“. Ако все пак толкова настоявате, открийте семититев днешните палестинци. За да стигнете до непоклатимия извод, че единственитеантисемитиса самозваните евреи“.

 

Точка.

 

Иначе, колко му е да се възползвате от съвременните средства за информация и комуникация, за да вмените несъществуваща вина някому. Особено, ако той няма как да ви завърже са позорния стълб. Това практикуват съвременните Одисеевци.

 

Водачът в борбата за лидерството на Лейбъристката партия Джереми Корбин е отколешен поддръжник на палестинското Движение за справедливост“ – подчертава медийното джудже, на което се позовах. – „Може би той не е познавал миналото на всеки индивид, който се е присъединявал към него в многобройните шествия, в които е участвал през годините. Но някои от тези хора бяха антисемити.[43]

 

Опа! Откъде тръгнахме, къде стигнахме? Сега схващате ли от какъв зор беше необходимо изминаването на целия омагьосан кръг, разкриващ връзката между тоталитарните идеологии и практики, и еврейството?

 

Може би той не е познавал миналото на всеки индивид“ – „невинноподхвърля авторът на долнопробната статийка. Но изразът засяда, загнездва се в подсъзнанието на читателя. А политико-медийните комунисти, тезимайстори на пропагандата“, както ги е определил Хенри Форд,[44] отлично знаят това. И се възползват от невниманието и доверчивостта на аудиторията.

 

Намекът е завоалиран, но достатъчно осезаем: Трябвало е „водачът в борбата за лидерството на Лейбъристката партия Джереми Корбин“ да се интересува от това, кой какъв е бил, откъде произлиза, какво е говорил и вършил?

 

Напълно съм съгласен, ноКогато справедливо решите, че този подход следва да бъде прилаган към всички, се надига грамаден хор. Той гръмогласно ви опровергава. Оказва се, че методът е ценен, полезен, практичен и използваем, когато се употребява спрямо онези, които Интернационалът смята за свои врагове или поне противници. Наясно сте, че те не са вечни.

 

Например, до завчера Западът бил противник на Сталин, но после се съюзил с него. Даже някоиАнглия и Францияобявили война на Хитлер, когато той си позволил да нахлуе в Полша. Но 12 дни по-късно си затворил очите пред същите действия на бащицата“ от Кремъл. Не, Англия, Франция и САЩ никога не обявиха война на СССР заради агресията му в Полша. Още по-малко – заради завладяването на една трета от територията и неселението на Европа и налагането на кървави тоталитарни режими в покорените страни. А някои от нас, наивниците, се надявахме

 

Довчера Вашингтон, Лондон, Париж и Рим бяха приятели на Владимир Путин и на подчинената му Русия. От около две години враждуват. Стига да го вярвате. Нищо, че необходимото сътрудничество в определени области си върви. А телефонните разговори между Белия дом и Кремъл не са секвали.

 

По същия начин Ирандопреди два месеца главен враг на Запада заради Израел – днес е приятелска държава. Възстановяват дипломатически връзки, ремонтират и наново откриват посолства

 

Ако съвсем основателно се поинтересувате от миналото на някой от избраниците на Интернационала, ще ви разяснят“, чедецата не отговарят за делата на родителите си“. Още „по-солидендовод е, чевсеки има право да се променя“.

 

Всичко това изненадващо губи смисъл и престава да важи, ако поискате и нацистите да бъдат мерени със същия аршин, да речем. Няма нищо лошо, ако кажете, че те са злодеи. Страшно е, ако изтървете истината – от еврейски произход.

 

Разбира се, има и добри нацисти“. Да речем онези, които дейците на точно този Интернационал някога избраха, за да му служат. Старши офицерът от SS Вернер фон Браун създаде американската програма за изследване на космоса. Неговият колега Райнхард Гелен постави основите и изгради мрежата на Bundesnachrichtendienst или BND, западногерманското шпионско ведомство. Те бяхадобри нацисти“, защитени от властта. Семействата им са достойниграждани.

 

Ирина Бокова, Ангела Меркел, СталинкаКристалинаГеоргиева, Далия Грибускайте, Бойко Борисов, доскоро самият Владимир Путин и цялата сган от болшевишки башибозуци, бяха и продължават да минават за „добри комунисти“. Другите са „лоши“. Но не чак толкова, колкото нацистите.

 

Не сте ли се замисляли, какъв ли е критерият за оценка надобриилоши“, който Интернационалът използва? Без да желая да натрапвам мнението си, според мен той е еластичен и зависи от случая. Но няколко неща са като еталони в него.

 

На първо мясторазмерът на материалната полза за членовете на левитското Братство. И на второброят на унищожените неверници, гоинеевреи, най-вече християни.

 

Комунистите са добрипо дефиниция, защото предоставиха богатствата на своите страни за безпрепятствено разграбване от наемниците на Интернационала. Освен това изтребиха най-малко 100 милиона неверници. С какво допринесоха нацистите с техните максимум десетина милиона убити? Нищо работа, както би казал товарищ Сталин!

 

Зависи от мярката, от стандарта. На фона на масовите убийства, извършени от комунистите, чиито ръководители били предимно евреи, делата на Хитлеровите нацисти приличат на излет. Съжалявам, но цинизмът се натрапва от извратеното лицемерие изкривяването на истината в живота.

 

Не веднъж съм цитирал прекрасната формулировка на Виктор Юго, която е приложима към отношението на Братството спрямодобритеилошите“:

 

Всяка дъщеря на лорд е лейди. Останалите английски момичета са мис.[45]

 

Опортюнизмът, изкуството, на което комунистите също са майстори, дава възможност да станетелейди“. Гледате господарите в очите. Слушкате, подчинявате се и изпълнявате. За да папкате. Джордж Оруел би отсъдил, че е толкова просто. Изисква се само безкрайна поредица от победи над собствената ти памет. Наричат го „Контрол над действителността“, на новоговор: „двумисъл.“[46]

 

Но ако утре потомството ви започне да лае, вместо да говори, си спомнете за вашето минало. Може да проумеете причината за тази дегенерация

 

Колкото до Джереми Корбин, аз съм последният поне на този континент, който може да му симпатизира. Надявам се, ако досега не съм успял, този път да изясня защо. Но това, което можете да видите на илюстрацията, е съвсем прекалено. То е поместено на уводното място на страницата с коментари в „почтен“ и „десен“ всекидневник. И гласи:

 

Едуард Лукас: Корбин се нарежда до расистите и неонацистите.[47]

 

В самия текст, изпълнен с всякакъв словесен боклук, не присъства нищо от заглавието. То е на редакцията. А похватът е болшевишки, добре познат на поколенията около моето. Той беше продължен от милиционер-комунистическия  тандем Блъсков-Найденов. За да се разрасне до там, че тази жълто-червената помия се превърна в демократичнавестникарска традиция. И не само печатна… В откровен ален алчно-фашистки пропаганден метод, предназначен за и без друго обезумялата публика. А в конкретната статия дори можем да прочетем:

 

За да бъдем честни, схващанията на г-н Корбин, взети отделно, са защитими. Неговото желание да укроти Русия чрез пожертването на Украйна се споделя от много практици на realpolitik, включително и от Хенри Кисинджър.[48]

 

Друг въпрос е, дали Русия изобщо нападна Украйна или мнимата агресия й беше приписана в рамките на същата „realpolitik“? Както и дали мераклията да зърне името си в печата има хабер за принадлежността на Хайнрих Алфред Кисингер на съветските секретни репресивни служби? Все пак д-р Хенри минава за… „доста десен“, нали?

 

Авторът, който е на хранилка в ротшилдово-менделсоново-аниеливия седмичник “The Economist”, където анонимността е задължителна, едва ли е посмял да възрази на вестникарските Gauleiters отВсекидневния телеграф“.

 

Барабар Борисчо с мъжете, и героят ни – Аликзандър Джонсън, с многообразното потекло, изчурулика:

 

Ние, торите, сме в състояние на недоверие спрямо Корбин.[49]

 

Вие да видите! Не е ли забавно?

 

Но Борето добави:

 

Как е възможно да стигнем до точката, когато един привърженик на Шин Фейн, антимонархистки левичар, може да оглави опозицията? Консерваторите не могат да повярват на късмета си.[50]

 

Точно така. Който не е с нас, е против нас! Онези, дето не мислят като нас, изобщо нямат право да мислят!

 

Навремето комунистите, начело със своя вожд и учител, украсен с многозначителното прозвище „Тарабата“, окачили доскорошния си съюзник Никола Петков на въже, да се поизсуши“, както би отбелязал Ботйов.[51] От възклицанието на Сашко-Борисчокак е възможно“, до описаното от карловеца действие, има една стъпка. Тъй като кракът на британските комунисти е вдигнат за решаващата крачкаеднопартийната система. Тя е налице и сега. Нейни издънки като Джереми Корбин са тамошните дисидентидругояче мислещи в рамките на Партията.

 

Обикновен, банален комунизъм

 

 

 

Populus stultus viris indignis honores saepe dat[52]

 

 

 

 

Направих си труда да проверя, колко пъти Джордж Оруел е използвал думата моралв своята неповяхваща антиутопия „1984“. Три пъти в оригинала на английски[53] и 8в превода на български![54]

 

Това понятие, което би следвало да е основна, същностна черта на човешкия характер, е непозната в тоталитарните теории и неприложима в тяхната практическа реализация. Но, признаем ли, че е от изключително значение за човека като част от връзката му с Бога и ближните, неизбежно ще стигнем до логичното заключение: Комунистът, фашистът, социалистът не са човешки същества.

 

Сега ЦК на КПВКомунистическата партия на Великобритания, пардон – Консервативната, ама то е все едно, спусна заповед за прилично отношение към кралското семейство.

 

Кинолентата, която се е появила от кралското семейство, играещо на ливадата през 1933 г. трябва да бъде разглеждана в правилния контекст. По онова време принцесите Елизабет и Маргарет бяха деца – прекалено малки, за да знаят, какво означава един фашистки поздрав.

 

По всяка вероятност кралското семейство не е знаело за истинската злонамереност на Хитлер.

 

Действително, през лятото на 1933 г. почти целият свят беше в блажено невежество. Адолф Хитлер беше на власт едва от няколко месеца. Неговите намерения бяха неясни; даже стабилността на режима му не беше сигурна. Малцина можеха да предвидят следваща световна война, а още по-малко биха дръзнали да предположат немислимия ужас и мащабите на холокоста. Освен това, филмът ясно показва, че кралското семейство се надсмива на фашистите – както повечето британци постъпваха през трийсетте и четиридесетте.[55]

 

Два са най-важните момента до тук. Първо, за кой ли път опираме до така и несъстоялия сехолокост“! В момента в Близкия изток загиват деца, жени, старци, здрави и силни мъже. Само в Сирияповече от 250 000 души, по официални данни. А 11 милиона са прогонени от родината им. Да му мислят европейците. Този път – повече западните. Самодоволството им върви към своя логичен финал.

 

От останалите около 6,5 милиона, поне половината намират убежище извън своите домашни огнища. Според различни източници жертвите в Ирак са между 400 000 и 1 милион души! Нека вземем „златната среда“ – 700 000!

 

Но ние непрестанно, без почивка, непознавайки умора, се връщаме все къмсъбитието на събитията“ – т. нар. холокост. Новата глобална религия, която би следвало да засяга около 20 милиона смятащи се за евреи пряко сили! Всички нещастни люде в Близкия изток, в Африка, Афганистан, и в останалите настоящи точки на въоръжени конфликти, нямат значение. Защо? Ами не са евреи“!

 

Освен това „холокостъте индустрия, която има милиардни годишни обороти.[56] Тъй като по естествени причини е в залез, намериха начин да продължат нейния производствен процес.

 

Интернационален екип, воден от Рейчъл Йехуда, професорка в болницата „Планина Синай“ в Ню Йорк, с участието на Елизабет Биндер – директорка на Института по психиатрия Макс Планк“ в Мюнхен, проучи гените на 32 еврейски индивида, които са били задържани в концентрационни лагери, преминали са през изтезания, или са били принудени да се укриват по време на Втората световна война.

 

Изследователите допълнително проучиха гените на група от деца, за които се знае, че имат повишена склонност към психични разстройства при стрес, и сравниха резултатите с еврейски семейства, живяли извън Европа по време на холокоста

 

Резултатите навеждат на мисълта, че „епигенетичното наследство“,[57] когато животът на човек е възможно да засегне гените на неговите наследници, може да играе важна роля в развитието на детето. „Оказва се, че генетичните промени при децата не са свързани със злополуки, преживени в тяхното собствено детство, а могат да бъдат приписани само на претърпяното от техните родители в холокоста“ – заяви Рейчъл Йехуда.[58]   

 

Преведено от псевдонаучен иврит на човешки език, използван например от стопроцентовия евреин Норман Финкелстайн – лишен от титли като професор и от преподавателски права в „най-демократичната държаваСАЩ, чиито майка и баща оцелели в нацистките концлагери, това означава едно единствено нещо: Европейците и на първо място германците ще продължат още дълго да плащат на несъществувалата по времето нахолокостадържава Израел! За събитие, което не се е случвало.

 

И за развлечение на израелците. Как иначе в ционистката държава ще провеждат конкурси заMiss Holocaust Survivor” – „Мис оцеляла в холокоста“? (Вижте илюстрацията.) През 2012 г. се явиха14 мераклийки заславното звание“![59]

 

Най-младата от състезателките беше на 74, а най-старатана 97 години.[60]

 

Мъченици“!… И гавра с нормалните хора по земята. Както не веднъж съм припомнял, от древността е известно, чеmundus vult decipi, ergo decipiatur” – „светът обича да бъде лъган, нека тогава го лъжат“. Или както е рекъл нашият народ – „всяко стадо си заслужава овена“.

 

Забележете – „или са били принудени да се укриват“! Но важи само за времето на Втората световна война и единствено за онези, чиито предци сапреживелионова, което нецивилизиваните същества наричат холокост“. Фактът на постоянния страх и укривателство по време на тоталитарните еврейски комунистически режими не се признава. Още по-малко се отнася и може да бъде приложено спрямо жертвите на крушенията в Близкия изток.

 

Кой причини тези злощастия с катастрофични размери? Може би Хитлер? Или Путин?[61] Защо проститутките от медиите мълчат за трагичните бедствия, връхлетели народите от Близкия изток и Африка? Ами понеже са им поискали такава услуга и получават такса за нея.

 

Преди дни Александър Яковенко, съветският, пардон – рускиятпосланик в Лондон, получи трибуна в „десния“ вестник “The Daily Telegraph”. И сякаш влязъл в ролята на крайцера Аврора“ – „Зора“, извести на британскитеконсервативничитатели, че:

 

Епохата на едностранчивостта е приключена. А циничните политици от миналото създадоха само нещастия. Онова, което е необходимо сега, е истински диалог и реално сътрудничество.

 

Западът би следвало да преглътне своята гордост и да работи заедно с Русия, за да спаси Близкия изток.[62]

 

Мен не ме плаши противопоставянето, към чиито фалш не изпитвам ни най-малко съмнение. Опасявам се от повторното разведряване“, което ще доведе до окончателна конвергенциясливане на елитите. Тя ще затвърди за прекалено дълго господството на Номенклатурия, този път чрез наследниците на старите комунистически звероведнешните талибани на евроатлантизма. И ще ни лиши от всякакви, даже от нищожни надежди. Съвсем неубедително, направо измамно, ми звучи присъдата на товарищ посол:

 

Политиката на Студената война е виновна за катастрофата в Близкия изток. Първата вълна от политическо пробуждане беше отрязана още, когато напъпи.[63]

 

Никога не е бил допускан дори зародиш наполитическо пробужданев Близкия изток. Винаги всичко беше престореност и двуличие. Даже „египетският националистически“ лидер Гамал Абдел Насър лъсна като Тяхно момче. Да не говорим за разочарованието от грандиозните митинги на площад Тахрирв Кайро. Със своите невинни жертви, дадени бадева, то ще тежи в продължение на поне две поколения. Според правилото „парен каша духа“…

 

След всичко изредено, няма как да не признаем: Истина е, че западният комунистически елитИнтернационалът, неговите китайски партньори, любимият му Израел и наложниците на Братството – т. нар. политици, нарисуваха покъртителната картина, на която сме свидетели – от Афганистан, Ирак, Тунис, Египет, Сирия, Либия, Мали, Йемен, Етиопия, Сомалия, Судан, Нигерия, през Турция, Гърция, Македония, Сърбия, Унгария, чак до Мианмар

 

Както отбеляза английски политически наблюдател – проститутка:

 

В очите на Иран Великобритания все още естарата лисица.[64]

 

Защо пропусна главната маша в ръцете на левититеСАЩ? Ден по-рано – на 24 август 2015 г. – нюйоркският икономико-политически прогнозист и консултант Джералд Селенте не забрави да разкрие истината:

 

 

 

 

 

Второ, изпуснатата истина „малцина можеха да предвидят следваща световна войнапоказва ясно, че са се намирали и такива илюминирани индивиди. Осветлени, знаещи, можещи да прогнозират и това. Нима още през 1937 година тогавашният лидер на световния ционизъм Хаим Вайцман не е направил точно такава прогноза? Описва го в мемоарите си.[65]

 

Ами протоколите от разпита на видния масон, болшевик, интернационалист, съветски дипломат и един от лидерите на Съветския съюз Кристиян Раковски – всъщност Хаим Раковер?[66] Той обяснява нещата по стъпки и в подробности. Като се старае да изясни причините за целия план, както и целите, които преследва.

 

Изложените дотук факти, колкото и нищожни да са по обем, но не и по съдържание, ни позволяват да разберем, как ръководството на медия с влияние лъже. Райхстагът вече е изгорял. Първите концентрационни лагери в Германия работят. Роднините на кралското семейство – имам предвид наличните, например от Сакс-Кобург и Гота, не бъдещите по сватовство, са сред нацистите.

 

Накрая – невежеството или обратнотоскритото загатване на познание – на самите редактори на изданието. Поздравът не е фашистки“, анационалсоциалистически“. Съществуват известни разлики, които в онези години са били значими. Иначе, ако използваме откровението на американския равин Хари Уетън, който ударил чертата, ще знаем, че:

 

Комунистическата душа е душа на юдаизма. Следователно излиза, че както в руската революция триумфът на комунизма бе триумф на юдаизма, по същия начин триумфът на фашизма е триумф на юдаизма.[67]

 

Впрочем равинът също предвидил войната най-малко година преди да избухне.

 

Когато войната завърши“ – приключва верноподаническото преклонение в редакционната статия на “The Daily Telegraph”, – „монархията проправи пътя към помирението между бившите врагове. През последния ден на своето неотдавнашно посещение в Германия кралицата се разходи до концентрационния лагер Берген-Белзен, за да отдаде почит на онези, които умряха там. Следователно, мирът и добрата воля ще продължат да бъдат наследството в желанието на кралското семейство. Този вестник е благодарен за това.[68]

 

Остава редакторите да ни покажат какще цалунат на друго място“. И да пояснят, как „монархията проправи пътя към помирението между бившите врагове“. Останалото – с Берген-Белзен и „онези, които умряха там“, ми е ясно. Това било единственото място, където труповете на починалите от тиф в последния месец на войната били изривани сбулдозер. Британски!

 

Сетне сцената е размножавана като истина и задруги концлагери. Пропаганда. Комунистическа.

 

Още повече, че броят на загиналите в същата Втора световна война – военни и цивилни – надхвърля 30 милиона души! В съветските концлагери и затвори бяха погубени поне 60 милиона. Комунистическите режими от бившия Варшавски договор ликвидираха още най-малко 3 милиона души. Само в Титова Югославия1,5 милиона! Китайската диктатура изпрати в отвъдното най-малко 20 милиона! Режимът на червените кхмери в Камбоджа унищожи други 2 милиона!

 

От двайсетте години на ХХ век досега самите евреи, собственоръчно са изтрили от лицето на земята повече от 100 000 палестинци, както им „заповядва“ техния старозаветен богсатаната. Още около милион са насилствено прогонени от бащините си огнища и от десетилетия живеят в бежански лагери, съвременни концлагери.

 

Но другарката кралица или „световната демократична общественостсе сещат за всички изброени съвсем рядко, за да не кажа никога. Обаче за евреите в Берген-Белзен, Аушвиц и останалите нацистки концентрационни лагери, изградени по британски моделпостоянно, всекидневно, on a daily basis, както се казва на родния език на Елизабет ІІ.

 

На фона на днешните предубедени, лъжливи, недодялано потискащи всеки опит за изразяване на свободно мнение комунистически медии на Запад – преди всичко на американските, английските, френските, германските, и останалите централни вестници, списания и влиятелни телевизии, все по-често с насмешка се сещам за „Работническо дело“ или „Правда“.

 

От този ракурс и едните, и другите изглеждат сякаш не са нищо повече от хумористични издания за умствено изостанали.

 

Първите редовно цитираха „титаните на мисълтаБрежнев, Тодор Живков и останалите комунистически лидери. Вторите непрестанно се позовават на „гении“ от величината на Наполеон, Ейбрахъм Линкълн, Франклин Руузвелт, Уинстън Чърчил, Роналд Рейгън, Хелмут Кол, Бил Клинтън, Романо Проди, Джордж Буш, а напоследък и Мартин Лутър Кинг. Битката за надмощие се развива с променлив успех.

 

Онова, което обединява онези от социалистическото минало на Изток с тези от комунистическото настояще на Запад, са фигурите намислителя на хилядолетиетоКарл Маркс и на неговите апостоли Ленин, Троцки и компания.

 

И още нещо, произтичащо от току-що евентуално видения и чутия от вас коментар на Джералд Селенте. Тема, на която той обръща внимание малко преди показания откъс. Който протестира срещу вълната от бежанци в Европа, бива обявен за неонацист или десен екстремист. Лично канцлерката Меркелсвързаната със Stasi комунистката Ангела, си позволява да лепи такива етикети.[69]

 

Селенте припомня, как още в речта, с която обяви кандидатирането си за президент, приятелят на Израел Доналд Тръмп се нахвърли срещу имигрантите.[70] Многократно поиска незабавното изграждане на преградна стена по южната граница на САЩ. И всички медии пропуснаха да го нарекатдесен екстремист“?! Защо все така проявяват такова „снизхождение“ и любезност?

 

Комунизмът, социализмът изобщо не биват закачани. Да не би да са свещените идеологии на интернационалния елит? Или и това е… „конспиративна теория“?

 

 

 

Magna et veritas, et praevalebit[71]

 

 

 

А верноподаникът АлександърОстапБорисБендерДжонсън ще бъде възнаграден по достойнство. Засега – вече със седалка в Камарата на общините. По-нататък – навярно с поста председател на ЦК на КПВ. Та съвсем да заприлича на друг председател – Мао. Дали притежава и останалите качества на китайския ръководител?[72]

 

Той съществува на този свят, изцяло съблюдавайки лозунга на “Ashley Madison”:[73]

 

Животът е кратък. Създай любовна връзка.[74]

 

И той върши точно това. Мъчи се да демонстрира love. But without sex and even marriage,[75] както се проповядваше в стара реклама на пиратското Radio Luxembourg.

 

На първо място брани кралицата. Зер, да си имаме уваженията. Борис ли не знае кой е сред главните действащи лица в пиесата с напрегнато действие, посветена на ръководенето на света? Бай ви Джонсън не е балама, знае какво да прави.

 

Да живей Нейно Кралско Величество!

 

Виждаш ли как викам да живей, пък ти си взел да казваш, че съм бил против. Завиждаш ми, да те вземе дявола. Знайш си ти, че ако вземем да се надвикваме, не се знай кой кого ще надвика. Па и за почитание ако дойде думата, аз пак не се давам. Ти ще цалунеш ръка, аздвете ръце; ти ще цалунеш скута, азкраката; ти ще цалунеш на друго място, азна още по-друго място. Че ти с мен ли ще се надпреварваш бе, кьорпе?[76]

 

Като Бай Ганьо, и Бай Джонсън няма време, за да стои в опозиция. Във въображението му лейбъристите израстват като митично чудовище:

 

Новият лейбъристки механизъм… наистина изглежда така, сякаш трябва да приключи безскрупулния звяр, който спечели три изборни победи, и на сбогуване покоси с терор сърцата на торите. Възможно ли е това да е истина? Възможно ли е да е станало? Те действително ли предлагат Нейно величество да бъде поведена от Джереми Корбин?[77]

 

How is it possible? How dare?[78]

 

Когато се мъчи да изобрази лика на Корбин, Борето Джонсън неусетно рисува собствения си портретна ярък, но не блестящ, комунист:

 

Това е човек, който в продължение на повече от 30 години е правил политическа кариера, без изрично и открито да е бил в Спартакистката левица.[79] Той е фрондист, представител на бягащото в полутръс крайно малцинство, влюбен в опозиционизма, който не се е покаял. Той никога, даже в най-дивите си мечти, не си е представял, че може да бъде лидер на онова, което беше – до тази година – една от главните управляващи партии; а сега се радва на величествено доверие в себе си.[80]

 

Защо посочих, че лондонският кмет рисува собствения си портрет? Тъй като, описвайки вечния опозиционерКорбин, той, без да разбере, нахвърля основните щрихи на собствената си натуранеизменен опортюнист, който никога не се отчайва и не се спира пред нищо.

 

В своя верноподанически унес Борето кокетничи с Бъкингам:

 

Не допускам и за секунда, че кралицата ще прочете тази статия. Както не забелязва и други публикации на мимолетните медийни шмекери. Наистина се надявам, да не го сторипонеже има далеч по-важни теми. Но може би има някакъв начин същината да й бъде предадена от придворните; възможно е да бъде добавена към резултатите от конните надбягвания и т.н., и поставена върху сребърен поднос или нещо подобноне защото мнението е мое, но понеже, като предлагам това предано известие на Нейно величество, обзалагам се, аз съм придружен от милиони читатели на Telegraph и от още повече разгневени милиони по цялата страна.

 

Нашето съобщение се отнася до обнародвания неотдавна видеозапис на самата нея и на нейната сестра, майка и чичо, играещи в градината преди около 80 години. То е следното. Ако за една микросекунда сте били засегнати от този филм, Гос-жо, по-добре НЕДЕЙТЕ. Ако сте получили и най-малкия спазъм на раздразнение от журналистите, които по някакъв начин са се сдобили със семейното филмче, по-добре НЕДЕЙТЕ. Не се тревожете. Те вършат само онова, за което им плащат. Това е напълно в природата на звяра.[81]

 

Опа! Отново опряхме до „звяра“! Изглежда това е вид фикция, от която товарищ-yoldaş-כאַווער кмет не е в състояние да се избави. По-значимото е самото унижение, което се родее с Бай-Ганьовото, но отива отвъд. Стига до верноподаническото гъзолизане на другаря Любомир Левчевемблемата, знамето на априлската поезия.

 

Дългогодишният гаулайтер на писателите в общонационален мащаб, членът на ЦК на БКП, дава примера, който са длъжни да следват всички, за да успеят. В изблик на онова, което всяко нормално същество ще приеме за проява на крайно безчестие, уважаваният и днес придворен поет на диктатора въодушевено, с априлски патос изрича:

 

Благодаря Ви, другарю Живков, за вдъхновението, което сте ни давали Не може да ми забраните да ви обичам, другарю Живков.

 

Тъй учат евреите и комуниститесилно да любят и мразят. Ако е възможно – още от люлката! Опортюнизмът е израз на химерната обич“. Но понеже не е реално, чувството е изменчиво. Омразата води до тероризма, насилието, демонстрирането на превъзходствоИ двете са израз на екстремен егоизъм.

 

Но в своя стремеж да увери кралицата в личното си верноподаничество Борето Джонсън вади признания, които не са много за показ в свободниясвят:

 

Кой отиде в Германия след нахлуването и се завърна, подмамен от Хитлер, когото нарече „роден лидер на човечеството, магнетична динамична личност с една единствена цел в ума, с непоколебима воля и смело сърце? Това беше човекът, който ни водеше към победата в Първата световна война; един от основателите на социалистическата държава,[82]; фигура, която масово почитат заради работата й в полза на бедните и нуждаещите се във Великобритания. Това беше бившият министър-председател [евреинът] Лойд Джордж, който в същата статия, предизвикваща повръщане, продължи да нарича германския лидер Джордж Вашингтон на Германия“.

 

А Лойд Джордж не беше сам в своята погрешна оценка. Кой редактор на голям и патриотичен национален вестник подкрепяше укротяванетополитиката на предоставяне на Хитлер на свободата да се справи с всичко? Стъпка напред – Джефри Доусън, съдружник в „Задушница[83] и главен редактор на The Times. След ремилитаризацията на Райнланд той публикува челен материал, в който разясни, че това означавашанс за възстановяване“. Той беше толкова прогермански настроен, че през 1937 година заяви, как прекарва вечерите си в разглеждане на документални доказателства, и „изваждайки от тях всичко, което ще накърни германската чувствителност, и допълвайки ги с малки неща, предназначени да успокоят немците“.

 

Разбира се, Доусън също беше невинен – в смисъл, че не е могъл да си представи, как Хитлеровите концентрационни лагери като Дахау, който беше открит през 1933-а, щяха да станат нарицателно за ужас; и действително, The Times твърде разумно промени своя тон още когато войната избухна.

 

Всичко, което се опитвам да покажа, е, че заблудите относно Хитлер съществуваха даже сред най-умните и добре образовани възрастни, и дори сред онези, които щяха да станат неговите най-върли противници. Тъй че, ето го моят последен въпрос. Скоро след като Хитлер навлезе в Судетската област, един прочут държавник направи изключително изказване.

 

„Човек може да не харесва системата на Хитлер, и въпреки това да се възхищава на неговите патриотични постижения– заяви този британски политик през ноември 1938 година. – „Ако нашата страна беше победена, вярвам, че щяхме да намерим толкова упорит и твърд герой, за да възстанови куража ни и да ни поведе обратно към нашето място сред народите.“

 

Кой изрече това? Е, всички знаете отговора – това беше Уинстън Чърчил, разбира се. А, ще речете, че ние сме извадили от контекста думите на Чърчил; намерили сме една несигурна бележка, която по никакъв начин не би трябвало да бъде изваждана от неговите ясни и далновидни предупреждения за реалната заплаха от Хитлер и нацизма. И сте прави. Всичко е в контекста, контекста, контекста.

 

Две малки момиченца очевидно лудуват наоколо, заедно с тяхната майка, а също така – навярно – и с техният чичо Едуард, макар той да е изпитвал престъпна симпатия към нацисткия режим. Това е време, когато хората са се майтапели с нацистите и с техните помпозни и нелепи маниери… Винаги оттогава хората са се шегували с нацистите…

 

Има ли някой, който не може да си спомни малчуганите на някоя сцена, размахващи ръце по този начин [в нацистки поздрав]? И това е след войната, след ужаса, който беше изложен на показ. В наши дни хората плащат висока цена за шегите. Помислете за сър Тим Хънт.[84] Но той поне беше възрастен, който разбираше какво говори. Младата бъдеща кралица не е имала никаква представа за съвременното значение – ни най-малка – на нейния жест. А днес тя напълно заслужава общонационална вълна на любов и възхищение.[85]

 

Туй то. „Всичко е в контекста, контекста, контекста.Този контекст показва докъде води измамата. До принц Хари, който не веднъж се появяваше в нацистка униформа.[86] Може би пак „на шега…“

 

На майтап ли Джордж, кралският наследник, синчето на херцогинята и херцога на Кембридж, бешеобрязан? За да е като кого? Като обрязаният фюрер на Третия райх или подобно на обрязания генерален секретар на Всесъюзната комунистическа партия (болшевики) и ненадминат кървав диктатор на СССР? Пъклената операция извърши същият равин, който преди повече от шейсет години е обрязал дядото на невръстния Джордж, престолонаследника принц Чарлз. Медиите на Острова се опитаха да изкарат това „една от странностите на кралското семейство“.[87]

 

Обаче наяве излезе обстоятелството, че бащата на Джордж и неговият чичо принц Хари не са обрязани. Майка им – принцеса Даяна, не позволила. Не малко автори са на мнение, че това е била една от главните причини за неприязънта на кралица Елизабет ІІ към тази своя снаха. Някои стигат до там, че отдават на този отказ нейната ранна и трагична кончина.

 

Нито веднъж не зърнахме някой от кралското семейство, надянал униформа на военен от Червената армия. Защо? Понеже тя е изконнотодоброи с нея майтап не бива? Пари. Бият през ръцете

 

Ако нямахме свидетелствата на Дъглас Рийд,[88] Пол Расиние, Бенджамин Фрийдман, откритията на Дейвид Ървинг, Лени Бренър, Чарлз Хайъм, Дейвид Коул, Едуин Блек, на още редица други смели и честни автори, може би щяхме да приемаме всяка измама, поднасяна ни от учебниците и медиите като чиста истина. Прочее, съзнанието на преобладаващото мнозинство от хората както по света, така и тук, все така е обхванато от халюцинациите на официалната история“, на практика – пропаганда. Медиите са вид оръжие, но и наркотик.

 

Разбира се, Доусън също беше невинен“, настоява Аликзандър Борис Джонсън. Ако опитате да поставите на дневен ред въпроса за престъпленията на комунистите, за декомунизацията и въздаването на справедливо възмездие на червените фашистки убийци и мародери, ще ви тапицират с всевъзможни етикети, смятани от народните маси за обидни.

 

 

 

Кажи истината, или някой ще я изрече вместо теб[89]

 

 

 

Смятащ се за дясно мислещ коментатор оценява шайката от опортюнистиа ла Борис Джонсънвляво“ издание:

 

Половината от поддръжниците на Корбин, които съм срещал, го виждат просто като съвременен политически poltergeist,[90] човек, неспособенда удостовери достоверното“. Той е един от онзи новопоявяващ се спектър от политическо люде, който приема Алекс Самънд,[91] Найджъл Фераж, Борис Джонсън и Доналд Тръмп. Те минават през проверката на банкетите, през проверката на асансьора, и са хората, с които най-много искате да се запознаете. Да бъдене политикстава ключово качество за една политическа кариера.[92]

 

Политик ли е Алековият герой? Не, но изгарял от мерак да стане. Защо? Понеже „келепир има в тия работи“![93] Що да стори Борис Джонсън, сиромах? „Набуташ ли келепир, дръж го с двете ръце, ами![94] Дядо му, мюсюлманинът, който довтасал от Отоманската империя, правел свещи. Той прави политика. Поколенчески промени…

 

Но Борята гледа по-нагоре, към върха на Консервативната партия. Смята го за обещан нему. А бившият главен редактор на „десниялондонскиThe TimesСаймън Дженкинс доразкрива причината за посоката, накъдето е отправен Донсъновият взор:

 

Лейбъристите са фаворитите за спечелването на кметските избори в Лондон догодина, което ще превърна един от кандидатите – Тереза Джоуел, Садик Кан или останалите – в най-овластената лейбаристка фигура в страната. Абсурдно е, че с оглед на израстването на партийния лидер, тази персона ще трябва да стане депутат, както Борис Джонсън при торите. То е като изискването един полицай да стане масон, преди да го направят началник. Подобни „предварителни скрити изискванияби следвало да са отживелица в съвременната демокрация.

 

Тачър обичаше да казва, че най-много се гордее с това, че е създала Лейбъристка партия, която можеше да избере Блеър за свой лидер.[95]

 

Бедният Саймън, не му достига потенциал, за да проумее, че всичко е като в блудкава песничка от тукашен пропаганден комунистически сериал, чийто главен сценаристченге – е провъзгласен за… „архиантикомунист“! Всички „тях червеното знаме роди ги“. Флагът на Партията – издигнат от „Спартак“ – Адам Вайсхаупт, и „Червен щит“ – Ротшилд, преди това – Майер Амшел Бауер. Същата Тачър беше менторка на друг такъв послушник – Михаил Горбачов. Кой да се интересува?…

 

Като верен следовник на лозунга на “Ashley Madison”, Борето Джонсън не престава с любовните афери.

 

Наред с кралицата, се залюби с китайците. До там, че си въобрази – като облак може да засенчи Le chancelier Soleil.[96] По време на посещението на Джордж Осборн в Пекин през есента на 2013 г., „милиятБорис не се отделял от канцлера.[97] Даже се опитал да го измести от авансцената. Направо дотегнал на приближения до Нат Ротшилд действителeн британски министър-председател.[98]

 

Казват, че „Борис Джонсън не може да свали ръце от китайските небостъргачи“.[99] Ама те се оказаха част от грамадния балон, надут все по заръка на онези сили. Нещо, което скромните медии, без особено влияние, като тази например, взеха да разкриват и дори да демонстрират доста преди въпросната визита.

 

Ама Борис, който „е един майтап“, според лорд Джон Сюъл, посреща руснаците каторуснак. С усмивкаа ла Джулия Робъртсим разказва за своите руски родови корени, заровени дълбоко в… И добавя, как редовно чества техните религиозни празницихристиянските според източноправославните традиции и обреди. Ашколсун! – одобрително клатят глави потомците на Петър І и цар Путин, събрани заедно.

 

Със същото свръхведро изражение почита и мюсюлманите. Разкрива им тайната“, че за първи път британската столица има за кметедин от тях. Понеже предците му по бащина линия билитурски предприемачи, дошли от Отоманската империя. Молодец! – възкликват следовниците на Мохамед.

 

Изобщо няма да се учудя, ако бай ви Борис утре се окаже ескимос

 

Някои твърдят, че кариерата му се изплъзва. Например, неговото завръщане в Парламента не било по план.[100] Неотдавна излезе наяве, че Хитлери Клинтън го смята заthe Tory clown prince”.[101] Изразът съдържа каламбур, който е трудно преводим. На английски за „принц“ обикновено използватcrown prince”. Тоест – принц, който произлиза от кралското семейство и е наследник на короната.

 

Crown prince” буквално означава „коронован принц“. Но най-точно е „принц, пряк наследник на кралската корона“.

 

Социалистката Клинтън сполучливо е нарекла кмета на Лондонклоунския принц на торите“!

 

Друга авторка го сравни с… Шекспир. Тя припомни някои глупости, писани лично от кмета. Но ги префасонира, за да звучат съвсем иронично. Например:

 

Аха, мисля си, докато най-сетне стоя в старата класна стая на Уилям Шекспир. Значи ето как го е направил!

 

Зарязал гъмжащия град зад себе си, аз, Борис Джонсън, отпътувах за Стратфорд на река Ейвън, за да видя мястото, където феноменът е научил а-бе-то.[102]

 

Следва каскада от сатирични истории, правещи кмета за посмешище, от които дебелоокият Борисчо явно не се чувства засегнат. Като тази:

 

Побързайте, пристигнах, изминавайки целия път от Лондон“ – рекох на моите безполезни стратфордски екскурзоводи. Най-сетне го намерих. Едно от онези скромни, изработени от плет къщета, от епохата на Елизабет. Неколцина закрещяха: „Ой, Борис!“ Казвам им да се шибат някъде и да пукнат. Тогава аз, Борис Джонсън, се навеждам надолу, за да прочета надписа“ „Къщата на Ан Хатъуей.[103] Олеле! Тук съм с мисия. Трябва да опитам да отговоря на важен въпрос за всяка важна особа. Той като мен ли е?[104]

 

Кой той? Шекспир, естествено! И така нататък, все в този стил – за „умния лондонски кмет

 

Като оставим многобройните язвителни стрели, отправяни към полуалбиноса, който едновременно е и православен християнин, даже руснак, и мюсюлманин, дори турчин, и малко евреин – само a little, un peu – какъв ли не, другарят Джонсън се подсигурява чрез лоялност към кралското семейство. Чрез “offering this loyal message to her Majesty” – „като предлага това предано известие на Нейно величество“.

 

А буквално преди часове „великиятБоря направи гениалнотоинеповторимо“ по своето значение разкритие:

 

Надявам се и се моля, че един ден този кошмар ще свърши и Ислямска държава ще бъде сразена – а мирът ще се завърне.

 

И тогава какво? Какво бъдеще ще има тази странас нейната икономика в руини, с унищожено културно наследство и потенциал за туризъм? Отлично разбирам, че често интервенциите не действаха. Намесата в Ирак беше катастрофа; намесата в Либия беше катастрофа. Ако продължаваме да не предприемаме нищо по отношение на кошмара в Сирия, тогава направо трябва да се примирим с безкрайното множество от бежанци, с все повече хора, задушени в останалите без въздух камиони за добитък по паркингите на европейските шосета, с още повече люде, опитващи се да прескочат оградата от бодлива тел, която изграждаме около Европейския съюз

 

Ако не сторим нищо за Сирия, бежанците ще продължат да идват.[105]

 

Леле, какъв „хуманист“! Ами нали интервенциите в Ирак и Либия бяха дело на правителството на Нейно величество? Borya, how come?[106]

 

Убеден съм, че в бляновете си по отношение на Сирия другарят „консерваторБорис Джонсън се вижда в ролята на джамджията Чарли Чаплин във филма „Хлапето“ – като инвеститор. Как влага пари, за да спечели много повече пари от възстановяването на разрушената страна. Ха на бас!

 

Като имаме представа за произхода му, чудно на кой ли бог се моли Боби Джонсън? На Мохамед, на Яхве или на Исус Христос? Борето предлага всичко друго, но не и това, да даде пример. Да взземе пушка, автомат или гранатомет, и да поведе бойна част срещу въоръжените пълчища на Ислямска държава. Като изтрие от паметта си, че те са рекрутирани, финансирани, обучени и въоръжени от родните му САЩ, от неговата настояща държава Великобритания, и от останалите „демократичнистрани.

 

Да не забравяме, че състраданието трябва да е заложено в Джонсъновите гени. Стига да вярваме, че т. нар. левичари изпитват подобни чувства и пристрастия. Неговата майкаШарлот, чието моминско име е Фосет, е потомка на цяла верига социалисти и леви либерали.[107] Но той евлюбенв монархията и кралицата. Понеже „келепир има в тези работи“…

 

Нека хвърлим съвсем бегъл, ама наистина мимолетен поглед към онези, чиито седалищни части Борис Джонсън с такова усърдие иска постоянно да олигавя.

 

 

 

 

 

Ето какво обяснява обрязването на малкия Джорджи – товарищ crown prince, трети в редицата от претенденти за британския трон. Но не и на дядо му Чарлзпрестолонаследника. Неговото е израз на верноподаничеството на тогавашната принцеса Елизабет и съпруга й, неверния германски нацист принц Филип Батенберг.

 

Ще се учудите: Верноподаничество към кого? Нали Елизабет е била законната наследница на короната?

 

Съвсем вярно, но недостатъчно. Верноподаничество към властелините на този святРотшилдови. А те, чак до днешните поколения, винаги са били предани талмудисти, стриктно съблюдаващи обичаите и обредите, както им завещал основоположникът на богатството Амшел Майер Бауер.

 

Ала има още нещо. Ако се разровите по-дълбоко, ще откриете еврейска кръв и във вените на кралицатапо линия на рода Sachsen-Coburg und Gotha Сакс-Кобург и Гота, който през ХІХ век влязъл в доста бракове с богати еврейски фамилии. А Чарлз, сестра му и неговите братя носят измисленото династично име Уиндзър. На практика, по бащина линия те са Батенберг, преиначено на Маунтбатън, както се произнася на английски. А по майчинаСакс-Кобург енд ГотаSaxe-Coburg and Gotha.

 

Не по-малко значимо е, че Яков Франк създал нова религияфранкизма. Франкистите навлезли в революционните движения. А последователите на Франк били сред лидерите на шабатизма в Отоманската империя. Те приемали исляма, но у дома изповядвали талмудизма. Нарекли сектата си „Дьонме“ – от турския глагол „дьонмек“ – „обръщам, променям вярата си“.

 

Тъкмо солунските дьонмета били в основата на младотурската юдеомасонска партия Иттихад ве Тераки“ – „Единение и прогрес“, предизвикала геноцида на арменците през 1915-1922 година. Вот вам.

 

 

 

Накрая, по онова време, развиха теория, че педофилията

трябва да бъде разглеждана като нещо положително[108]

 

 

 

Тесни връзки с нацистите, но също така и с комуниститеето истинският облик на днешната британска монархия. Не приемайте словата ми като някакъв антимонархизъм въобще. Злото лице на Бъкингам не е от вчера. Четете Дикенс и останалите автори от онази епоха – Уилям Текери, Антъни Тролоуп, Шарлот Бронте, Джейн Остин, даже Хенри Джеймс… Или онова, което съвременните историци разкриват за осемнадесетото и особено за деветнадесетотопросветеностолетие във Викторианска Англия: Почти робска закрепостеност с нищожно заплатен 14-часов труд и мизерия, непозната на Изток. Това е картината, която се разкрива пред погледа на онзи, който проявява интерес.

 

И още нещо, което е даже по-страшно – оценяването на децата по-ниско от конете и кучетата. Впрочем, както е било в Русия по същото време. Ако не вярвате на мен, то доверете се на любимия ви Захарий Стоянов. В „Записки по българските въстания“ той нагледно обяснява, кой и къде е бил роб:

 

От всичко това се види, че войната в 1828 г. [става дума за похода на генерал Дибич] е била подигната только для уничтоженiи неверных  поган, а братушките са теглили запартата за „бог да прости“.[109]

 

Та и другояче не е можало да бъде. Него време самите ни освободители, които са газили Дунава уж да ни освободят, са били роби, десет пъти по-мъчени и по-угнетявани, отколкото ние, раята. Разликата е била само в това, че на Балканския полуостров тираните са били с чалми, а в Русияс шапки. Солдатинътроб, който е умирал по крайдунавските брегове, без да знае защо, брат му е умирал в това същото време в своето отечество на бесилото. В Турция по онова време биеха само селяните, а в Русия наред. Достатъчно е да ви припомня горчивата участ само на нещастния малорусийски [украински, изконно български] поет Тараса Шевченка, когото хищният негов господар помешчик биел по лицето, докато страните на поета станат червени като на рак! А Щепкин? А Тропинин? Сибиряков? Тях са ги биели така също само затова, защото са били талантливи. В Турция отнемаха само имуществото на раята, добитъка и пр. А в Света Русия помешчикът имаше право да отнеме и любезното чедо на милозливата майка и го продаваше на пазара. А знаете ли каква продажба? Трампа за две ловджийски кучета! Най-после мислимо ли е било да се чака по онова време освобождение от такова едно правителство, което забранявало да се произнесе думата свобода и народ (наместо народ туряло се население), което забранявало на 21 000 000 същества, свои братя малоруси, да пишат и четат на майчиния си език? Русия дигала война повече да освободи Божи гроб, „Света София“ и разкошната Византия и да побие поганците турки, както казах.[110]

 

Сега остава да намразите и отхвърлите и Захария

 

Но докато по заповед на руския император Дибич нахлувал на Балканите, Великобритания разширявала владенията си и поробвала народи. Да, в онази епоха робството и търговията с хора били нормална практика в пределите на империята, в която слънцето никога не залязвало“.

 

Докато нашенци – „робите на турците“ – са се радвали на една от най-важните свободина собственост и стопанска инициатива, но също така на вероизповедание и образование на майчин език, народи, на които с телешки възторг туземните ни комунета-националистчета се възхищават, са пъшкали под бремето на робството. Например във Великобритания робството е премахнато чак през… 1833 година? И то не съвсем. Едва тогава Парламентът приел Закон за отмяна на робството в Британската империя. Но с някои изключения. Като например „териториите, които са собственост на Източноиндийската компания“, остров Цейлон, остров Света Елена и т.н.[111] Единадесет години са били необходими за забраната на поробването и по тези земи! Сиреч – чак от 1844насетне.

 

Но и тогава това не приключило окончателно. Чак през 1873 година бил гласуван Законът за търговията с роби, който криминализирал деянието. Тогава семейство Ротшилд вече се настанявало в Баку, за да конкурира братята Нобел в изпомпването на нефта от Каспийско море

 

А „прогресивните силив лицето на същата фамилия се изявявали по следния „хуманен“ начин:

 

Лондонските Ротшилдови отделили 20 000 000 лири, за да компенсират притежателите на роби след отмяната на робството в Британската империя през 1833 г.[112]

 

Нима в наши дни робството не процъфтява с пълна сила? Какво друго са отвличанията на хора с цел проституция, продажбата на органи или… педофилия? Само че далаверата се върти скрито. А в нея са замесени както хайдуци от обществената утайка, така и представители на елита – на практика – каймака на помията.

 

Малко преди началото на очакван процес срещу педофили в католическата църква се спомина един от главните обвиняемиполският архиепископ Йозеф Весоловски. Той се гътна на остров Хаити в качеството си на „апостолски нунций на Ватикана в Доминиканската република“.

 

Щеше да бъде първият високопоставен църковен служител, изправен пред съд по обвинения в педофилия

 

Весоловски трябваше да бъде съден заради твърдения, че е заплащал на момченца, за да извършва сексуални действия с тях, свалял от интернет педофилски материали и заради нарушение на християнския морал[113]

 

Не само католическата, и англиканската църква се оказа мрежа за развъждане и разпространение на педофилия. Почти никой от прелатитене пострада – никъде. Както и у нас. Официализираната като „българска“ и „православна“, но всъщност антинародна и безбожна църква, е свърталище на хомосексуалисти, алчни типове и педофили. Сионий, който беше уволнен от ректорското кресло на семинарията заради сексуален тормоз на учениците, днес се подвизава като игумен на един от най-големите и популярни манастири – Троянския?!

 

Какво е проповядвал Исус Христос?

 

А който въведе в заблуждение някой от тези малчугани, които вярват в мен, за него ще бъде по-добре да са му надянали крайпътен камък на шията и да е потънал в дълбините на морето. Проклятие за света, заради неговите престъпления! Нарушения със сигурност ще настъпват; но проклятие за човека, чрез чиято ръка идват![114]

 

Кралицата е главата на Англиканската църква. А от години възникват и насилствено биват заглушавани и потулвани педофилски скандали, свързани с кралското семейство, икономическата и политическата върхушка, и културния елит в Обединеното кралство.

 

Само преди три месеца ви осведомих за появата на документи, които свързват убития девер на кралицата – лорд Маунбатън, с мащабен педофилски кръг. Както и с британските секретни служби.[115] Което ще рече – с Бъкингамския дворец. Маунтбатън падна жертва на атентат, извършен от Ирландската републиканска армия ИРА.

 

От разсекретените документи може да се съди, че атентаторите явно са били добре информирани за позорния живот на дъртия любител на малки момченца и прекъснали неговия педофилски кръг. Също така са поддържали някакви контакти с ченгетата от MI5.

 

Това не попречи на Маунтбатъновия племенник – принц Чарлз, да сподели своята „тъга“ по чичо си, изразена публично по време на неотдавнашното му навестяване на Северна Ирландия:

 

През август 1979 г. моят най-любим чичо лорд Маунтбатън беше убит, заедно със своя внук и мой кръщелник Никълъс, и с приятеля му Пол Максуел, с бабата на Никълъс, вдовицата лейди Брейбърн. По онова време не можех да си представя, как беше възможно да свикнем с мъката от такава грамадна загуба. Тъй като за мен лорд Маунтбатън представляваше кръстникът, когото никога не бях имал.[116]

 

Вече писах: Като знаем какво представляват любимците им, да не се учудваме от цялостната извратеност на тези благородници“. Вече няколко години Великобритания се тресе меко от педофилски скандали.

 

Те наченаха с обвиненията към Джими Савил, покойния водещ на прочутото предаване за поп-музика на BBC, озаглавено “Top of the Pops”. Засегнаха „звезди“ от ранга на националната поп-рок икона“ сър Клиф Ричард. Преди дни той обяви своя къща за продан. Понеже му напомняла за нахлуването на полицията

 

Най-добре ни разкри ситуацията един от онези, които по стечение на местожителството си са нейни очевидци – стоматолога д-р Калин Шутов, който се е преселил на Албиона.[117]

 

Когато взеха да разплитат гнусния педофилски чорап, мнозина най-сетне дръзнаха да запитат: Защо чак сега?

 

Джими Савил не е станал педофил одеве! Бил е такъв от младини. Но това не е попречило на неговата невероятна кариера и на връзките му със самия връх на британското обществоот кралицата, нейните деца и роднини, през министър-председатели, партийни лидери, стопанскивеличия“, чак докралетена британската поп-култура. А дали не е катерил стълбицата тъкмо благодарение на това?

 

Възможно ли е властите да не са знаели? Глупости. Да не си въобразявате, че Big Brother е наблюдавал само нас, мизерниците в социалистическия концлагер? „Изтеклитеархивни документи доказват, че от много десетилетия винаги и навсякъде са знаели какво ядат и говорят хората

 

Британското шпионско ведомство своевременно е уведомило премиер-министърката, другарката Маргарет Тачър, чепредразположението на един член на Парламента към малки момченца носи риск от предизвикване на политически неприятности“, разкриха документите.

 

Следователите на случаи с насилие на деца откриха, че не е било обърнато никакво внимание на заплахата, произлизаща от отношението към деца от страна на политика. Но MI6 е предупредило началниците си, че обвиненията могат да причинят щети на правителството.[118]

 

Госпожа-другарката Маргарет Тачър не е отделила нито секунда от скъпоценното си време на проблема. Не проявила грам интерес нито към този, нито спрямо следващите сигнали, с които политическата полицияMI6, я затрупвала – чак до 1986-1987 година.

 

Явно е била заета повече с деиндустриализацията на странатачрез ликвидирането на предприятия, отрасли и профсъюзни организации, които се оказаха ключови в производствените отношения. Или с изграждането на новия лидер“ – младия комунистически Зигфрид“ в белязаното лице на съветския партиен и държавен ръководител Михаил Горбачов. А преди това – с възхвала на тукашната болшевизирана училищна система, с която се запознала при посещението си у нас през 1971 г. като министърка на образованието на Великобритания. (Вижте илюстрацията.)

 

Аз – тогавашният наивник!

 

 

 

Cum incipiet in finem vitae meae? Numquam, Stulte.

Est nunc a democratia![119]

 

 

 

Днес използват темата за педофилията повече като средство за отклоняване на вниманието. Пускат я спорадично из притежаваните от Тях медии. Тя или засяга покойници, или заглъхва на бърза ръка.

 

Но педофилията също така представлява пропагандно оръжие, насочвано срещу неудобните. Тази пролет не се посвениха да обвинят в това навярно най-яркия, най-аргументирания и един от най-ревностните критици на Европейския съюзВладимир Буковски.[120]

 

Постигнаха целта си, но не съвсем. Предизвикаха му сърдечна криза. И се наложи писателят-биолог да постъпи в германска болница за операция.[121]

 

Слава Богу, всичко премина успешно. И сега Буковски, когото, въпреки че живее във Великобритания от 1976 г., водят каторуски дисидент“, заведе насрещен иск срещу британското правителство за обезщетение в размер на 100 000 лири стерлинги![122]

 

С изключение на BBC и The Guardian”, нито една медия с влияние – нито на Албиона, а още по-малко в Европа и САЩ, забелязаха неговото контра-действие. Изключвам “Cambridge News” – електронен сайт с малък брой посетители, в града, където Владимир Буковски живее.

 

Всички тези ненаситни кучи синове мечтаят банкнотите в техните банкови сметки да са бременни. Цената няма значение. Нищо друго не ги интересува.

 

Има хора, които усещат тези неща и ги осмислят. Но са безсилни. Предлагам ви мнението на възрастен читател, който не се е сдържал. И го е изразил, когато се е запознал със статия, озаглавена „Как всички станахме тачеристи?“:

 

След повече от 80 години живот оглеждам онова, което някога беше моята страна. Сражавах се за нея. Страната, за която приятели загинаха. И вече не я виждам.

 

Виждам лишения, виждам бедни да стават по-бедни. Виждам претъпканите с хора докторски кабинети и операционни. Виждам безсилни мъже, страхуващи се да се бият за по-добри заплати и условия на труд. Виждам училища без бели лица в тях. Виждам джамии в селата, но не виждам райони за истинските британци. Виждам договори за нула часове и покъртителни заплати. Чувам чужди езици в моето село. Виждам все по-увеличаваща се разединеност на обществото, което беше моето общество.

 

Побърквам се, като си помисля, че можех да си дам живота за всичко това.[123]

 

В този опит за държава, в който аз се родих и никога не съм смятал за своя страна, виждам главно комунисти и неодухотворените грозни мутри на техните тъпи наследници, пращящи от изкуствено натрупани мускули, силиконови устни и цици, и задници,  натъпкани с пари. Никога не бих пожертвал живота си за нея, за Чалгария. За мен тя не струва и пет пари. Халал да си я струват комунетата и ченгетата.

 

А Западът? Той също е мъртъв, но там не го осъзнават. Ще започнат. Нали след кървавия експеримент със СССР и насстраните от Източна Европа, им пробутаха кредитната икономика. Вижте какво представляват сега.

 

Ирландци, испанци, гърци, португалци, италианци, даже французи, нямаха пари, но им отпускаха заеми и харчеха. Кредитина воля. Граби народе, и купувай! Щом пазаруваш, значи си жив!

 

Дълговете им са неизплатими. Кому са задължени? На частните банкери. Моля ви, повече не проявявайте слабоумие и не задавайте лишения от смисъл въпрос: Чии са тези страни? Ами на онези, които ги притежаватна банкерите. На английски: banksters. От bankбанка, и gangstersгангстери, бандити.

 

За да не си помислите, че всичко започва от нас, да поясня: Словосъчетанието датира от трийсетте, когато американският съдия Фердинанд Пекора подгонил банкерите, нарушаващи закона. Брой 24 на списание “Time” от 12 юни 1933 г. се появил с негова фотография на корицата. Представили го, заел типична гангстерска поза и захапал пура. В публикацията се говорело, че по време на изслушванията в съдебната зала той наричал провинилите се банкери banksters” – финансови гангстери.[124] (Вижте илюстрацията.)

 

Друг експеримент си правят с германците. В Германия има пари, но там не харчат. Страната все още произвежда, обаче вече трета петилетка доходите не нарастват.

 

И в двата случая резултатите са плачевни. В първия вече второ поколение не знае що е работа, не се труди, понеже няма къде. Във вторияпродукцията започва да залежава, а прочутата пътната мрежа на ФРГ е занемарена, руши се, трудно я ремонтират.

 

Даже Австралиятази донеотдавнашна европейска мечта, закъсва. Докато цените на суровините вървяха нагоре, тя процъфтяваше. През 2012 г. 65 на сто от нейния брутен вътрешен продукт бяха съставени от добив на суровини, търговия и услуги. А сега?

 

Неотдавнашния повторен преглед на данните от април показва, че търговският дефицит на страната с останалия свят се е надул до рекордните 4,14 милиарда австралийски долара (2 милиарда британски лири).[125] Очаква се пропастта между стойността на износа и на вноса да се разшири, тъй като най-важните австралийски ресурси достигат най-ниските си цени от доста години. Желязната руда сега се търгува за около 50 щатски долара за тон при връх от около 180 щатски долара за тон, постигнат през 2011 г. Въглищата за огрев също понесоха тежки загуби. Сега се продават по около 60 долара за тон, сравнени със 150 долара за тон преди четири години

 

Проблемът е, че Австралия, след десетилетия на усилия за разнообразие, все повече заприличва на петродоларова икономика от Близкия изток.[126] Но без огромния порой от чуждестранни валутни резерви, който да се изсипва връз нея, когато цените на суровините падат.

 

Вместо това, Австралия трябва да взима заеми, за да поддържа стандарта на живот, с който страната е свикнала. Което, даже гърците ще го признаят, е непродуктивно и неустойчиво.[127]

 

Животът назаем е социализъм. И води до съвременната гръцка трагедия, която спокойно може да бъде наречена и американска, и испанска, и… На социалистическия капитализъм или на капиталистическия социализъм. На комунизма – крайната цел на финансовите гангстери banksters банкстерите.

 

Навсякъде действат дегенерати, облечени във власт. Спомнете си португалския марксист-маоист Жозе Мануел Барозо. Само допреди месеци той оглавяваше Европейската комисия.

 

Ела зло, че без тебоще по-голямо зло, се е произнесъл народът ни, преди да го превърнат в робско стадо. Да видим кой стои начело на европейския Министерски съвет? За по-голямо съвпадение с оригинала, та да няма съмнение в произхода му, органът е наречен Европейска комисия. Ето как настоящият президент на Еврокомисията посреща в централата на Съюза пристигащите лидери на неговите страни-членки:

 

 

 

 

 

Ако това е била вашата мечта и ви харесва, честито!

 

Аристотел е писал:

 

Републиките западат и стават демокрации, а демокрациите се израждат[128] в деспотизъм.[129]

 

Прогнозите за наистина закъсалата китайска икономика са, че нейният растеж ще се сринедо5 на сто. Най-оптимистичните прогнози за американската са за ръст от 3,6 процента. Обзалагам се, че те са постижими единствено на хартия. Като в прословутия тукашен филм „Кит“.

 

САЩ са държава полуполукапиталистическа, полусоциалистическа, полудемократична, полусвободна – изобщо – полу. Китайсъщо. Но с едно уточнение – той е далеч по-малко полу. Поне в политическата сфера е изцяло тоталитарен еднопартиен режим, който не си губи времето, за да разиграва някаква псевдодемокрация. Както все по-неумело постъпват на Запад. И затова фалшът личи.

 

 

 

Praeclara est recuperatio libertatis[130]

 

 

 

Първо застреляй, обезглави и елиминирай социалистите, щом се наложи. По-добре такава кървава баня, отколкото война зад граница. Но не предварително и без да губиш темпото.[131]

 

Това е заръчал германският канцлер Бернхард фон Бюлов на своите политически наследници през далечната 1906 г. Социализмът е диктатура на съвсем незначителна на брой самонадеяна върхушка, съставена от дегенерати. Той не е република, което ще рече свобода, а деспотизъм, тирания. Диктатурата винаги, непременно означава войни, нещастия, кражби и мизерия. Социализмът неизбежно води до това, понеже разчита на поробването и грабителството, а не на свободата и труда.

 

През Втората световна война германски икономисти изследвали и съпоставяли производителността на труда на работниците и на концлагеристите. Първите се оказали четири пъти по-продуктивни.[132]

 

В разказ на Уилям Фокнър двама робовладелци се припичат на слънце и бъбрят. Единият разказва, как си купили роби, но те се оказали изключително мързеливи. На въпросителния поглед на събеседника си отговорил:

 

Сега работим, за да охраним робите. Та да можем да ги продадем.

 

Наскоро чух виц, който нагледно обяснява какво представлява социализмът.

 

Ако отидете някъде в пустинята Сахара, и видите да внасят пясък, бъдете сигурнипреди пет години социализмът се е настанил на това място!

 

Банкстерите допуснаха социалистите до властта. И съсипаха държави, които вървяха напред и нагоре, бяха маяк, който служеше за ориентир на останалите. Те мечтаеха да го следват.

 

Всичко свърши. Левитските дегенерати – „леви“ и „десни“ – бълнуват нов световен редединна комунистическа държава на земята.

 

Не вярвате? Чували ли сте за Тони Бен? Знаете ли кой беше той?

 

В продължение на много години, всяка събота Корбин правеше поклонническо пътешествие до дома на Тони Бен. В таен сговор с бащата на Ед Милибанд, марксисткия автор Ралф Милибанд, Бен събираше около себе си интересни мислители, симпатизиращи на левицата, готови да се включат в онова, което наричаха Независимо ляво сдружение.[133] За да разговарят за злободневни неща.

 

Депутатът Джон Макдонъл каза: „Те обикновено обсъждаха всичко под слънцето. Джереми беше много близък с Тони до самия му край.[134]

 

Не само в тази публикация се твърди, че Тони Бен е бил главният ментор на кандидата за лидер на лейбъристите Джереми Корбин. Преди да разберете, защо ви занимавам с починалия през миналата година наставник на тъй охулваната или възвеличаваната фигура на Корбин, нека изложа няколко факта за самия Бен.

 

Колкото и невероятно да ви се струва, Антъни Нийл Уеджууд Бен (1925-2014) беше едновременно аристократ и социалист по наследство. През 1942 г. неговият бащаУилям Бен, виконт Стансгейт, бил избран в Камарата на лордовете. Отначало членувал в Либералната партия. Но впоследствие станал депутат отЛейбъристката. Доста след него Уинстън Чърчил също прекрачил либералната граница и се провъзгласил за… „консерватор“.

 

Уилям Бен е бил британски министър за Индия и на въздухоплаването. Неговият син Бенминистър в кабинетите на Харолд Уилсън и Джеймс Калаган. Но също така – 47 годиничлен на Парламента от Лейбъристката партия!

 

Поначало глобализацията минава за идеология на свръхбогатия елит. На онези корпоратократи, които искат цялата власт на планетата. Мнозинството от хората смятат, че тези хора са… „десни“. Редовните читатели на тази медия – едва ли. Те са наясно с истината за т. нар. политически полюси. И за това, че поляризацията съществува в главите на най-неосведомените.

 

Тони Бен беше основател на движението Да спрем войната“! На неговата редовна конференция през 2009 година той произнесе реч, която съдържаше следното:

 

 

 

 

 

Може би ще дойде ден, когато ще наложат в живота лозунга: Един бог, един народ, една държава, един лидер! Няма да има необходимост от партии, тъй като всички ще са обединени под общ скиптър с шестолъчната звезда отгоре.

 

За да бъде пълнощастието“ и всички от народа да изглеждат еднакво, навярно ще наложат правила за сексуално общуване. Та в рамките на две поколения – примерно, населението да има една и съща външност: кафеникави, с полудръпнати очи и кестеняви коси. Бели и черни, жълти и смугли, руси, чернокоси, синеоки няма да бъдат допускани.

 

Ein Gott, ein Volk, ein Reich, ein Führer! Heil Rothschild, der Sohn von David![135]

 

Убедихте ли се, че един отявлен левичар, който споделял част от идеите на марксизма, мечтаеше за единно световно правителство? Простете, но нима Карл Маркс още вМанифеста на комунистическата партияне постави това като крайна цел на комунизмаедна държава на земята? Като сте наясно, че Тони Бен е бил менторът на Джереми Корбин, кажете: Какво може да отличава мераклията за главния лейбъристки партиен пост от останалите глобалисти?

 

Тези дни някои от „деснитеикономисти успяват да прокарат в корпоративните медии по-честни мнения относно основната задача на глобализмафиналът на свободата. Според един от тях, „глобализацията е достигнала най-високите равнищана разполагащите с реална властpower. Той констатира, че закъсващите икономики засилват протекционизмаизолацията на вносните продукти.

 

Въпреки това би било погрешно да разглеждаме протекционисткия натиск като първопричината за онова, което в момента е изключително необичайното забавяне на нарастването в глобалната търговия. Фактически, по-вероятно е тези мерки да са отговор на явлението. Когато е трудно да бъде постигнато увеличение на износа, страните естествено се насочват навътре към себе си. Намират начини за подкрепа на вътрешното търсене. А ако могат, отхвърлят чуждестранните стоки и услуги.

 

Нарекоха го „върха на глобализацията“. И това е подходящ термин за онова, което сега не просто е модна теория, но е и феномен, който наблюдаваме. През юни видяхме съвсем нищожно покачване на глобалната търговия. Но тенденциите са неумолимо надолу. През второто тримесечие на тази година обемът на глобалната търговия спадна с 0,5 на сто, следвайки снижението от 1,5 процента през първото тримесечие, според най-новите данни. Това е първият подобен спад на глобалната търговия от рухването на [банката] Lehmans [в средата на септември 2008 г.].

 

Спадът в интернационалната търговия е белязан само от нарастването на движението на работната сила през границите, понастоящем в номинално измерение – на безпрецедентни нива. Оказва се, че една форма на глобализацията е да се дава път на нещо, което политически е още по-отровно от същото.[136]

 

Ако глобализацията е истинска, никой не бива да спира потоците от работна ръка през държавните граници. Нали нейната крайна цел е изчезването на тези разграничителни линии и сливането на всички държави в една? Но не би – протекционизъм от ранга на настоящия едва ли е наблюдаван от четвърт век насам, след като Интернационалът заповяда разрушаването на Берлинската стена.

 

В същото време „свободолюбцитеопищяват орталъка заради бежанската вълна, която сами предизвикаха. Преобладаващата част от хората, нахлуващи на нашия континент от други места, са свестни. Те не искат да крадат или да разчитат на помощи от съответните правителства. Мечтаят да се трудят и да си осигурят сносен живот. Такъв, какъвто им беше отнет от въпросните управници, дето днес ги сочат с пръст.

 

Във всички случаи, на този етап“ – заключава нашият „десен“ коментатор, – „каква е присъдата относно това  дали пукнатината в нарастването на глобалната търговия е резултат отвърха на глобализацията“, или на още по-модерната теория завечна стагнация“, разпространявана сред онези ляво ориентирани, идеята, че капитализмът на свободния пазар е потънал в полупостоянното състояние на вцепенение, което изисква крайни равнища на финансово стимулиране и правителствена намеса?

 

Аз съм сред оптимистите. Все още сред онези от нас, които вярват в свободната търговия като най-ефективен път за напредък. И като най-добрата противоотрова, изобретена досега, срещу човешките конфликти, която държим в ръцете си, за да дадем солиден отпор, защитавайки я от силите на реакцията.[137]

 

Когато чуя, или прочета израза „силите на реакцията“, настръхвам. Връща ме в едни от най-страшните времена на тоталитарния социализъм. Когато, „борейки се противсилите на реакцията“, комунистите изтриха десетки милиони хора от лицето на земята!

 

Ако имах възможност, щях да запитам другаря „десеникономист: Дали безвъзмездните помощи в размер на около 3 трилиона долара, които през 2009 година правителствата в САЩ и Западна Европа отпуснаха на големите банки и на крупните производствени корпорации – например на автомобилната индустрия – бяха елемент накапитализма на свободния пазар“? Ако отговорът е положителен, ще излезе, че при тоталитарната терористична власт на комунистите ние „сме се радвали“ тъкмо на това – на „капитализма на свободния пазар“!

 

Хайде стига! Ако народните маси на Запад са луди, в случай, че и тукашните са превъртели, все още се намират човеци, за коитосвещените принципи на англосоца: Новоговор, двумисъл, променливост на миналото“, не са валидни. „На нас не ни се струва, че скитаме из дебри по морското дъно, изгубени в един чудовищен свят, където самите ние сме чудовища“. Знаем, че не сме.

 

Може да съм сам“, но за менминалото не е мъртво“. А бъдещето? То наистина, може би, енемислимо.[138] Но знам, че винаги има шанс

 

 

 

Ще ви излъжат или да? Знаете отговора

 

 

 

Какво кара левиидеснида се нахвърлят върху Джереми Корбин? Искал да национализира онова, което Маргарет Тачър приватизира. Вдруги ден пак ще раздържавяват… Какво от това? Щом подобни процеси са възможни, има ли значение? Особено като знаем, че всички са едни и същи – и „милатаМаргарет, и „милиятДжереми. Нали обслужват общи господари?

 

За тях, за властелините на света, е опасно друго въжделение на екипа Корбинов. Един от съветниците на Джеремииска да сложи край на независимостта на Bank of England като част от общата политика на избавлениена народа от QE.[139]

 

Съкращението идва от quantitative easing. Тук го превеждат като количествени улеснения. Което е буквално, но не говори нищо. Става дума за парична политика на централните банки, която те приложиха след разразяването на глобалната финансово-икономическа криза през 2008 година. Състои се в изкупуване на активи, ценни книжа и финансови инструменти от частни търговски банки и други подобни институциифондове, финансови къщи с конкретно насочени кредитни портфейли и т.н. По този начин се прави опит за повишаване на стойността на тези закъсали – повтарям: частни корпорации.

 

Обикновено стъпката е съпроводена с емитиране на още пари, понеже наличните не достигат. Което увеличава инфлацията. И предизвика още по-голяма бъркотия, каквато беше целта. Общо взето, тази мярка спаси някои от най-големите богаташи.

 

Докато народите се гърчеха, банкстерите, превърнали световната финансова система в джунгла със съответните закони, си раздаваха несметни премии с парите на данъкоплатците, получени по линията на quantitative easing. Този беше един от начините за разширяването на пропастта, която дели онези 1 процент свръхзаможни и останалите 99 на сто земни жители.

 

Практикуването на quantitative easing количествени улеснения, от страна на централните банки, разкри истината за онова, което представляват те. Всяка централна банка е statu in statumдържава в държавата. Независима от правителството, тоест – от народа. Но Ротшилдови са сложили ръка върху всички тях. И след дни, около средата на септември, очаквайте поредния финансов катаклизъм.

 

Та ето къде всъщност Интернационалът го стяга чепика по отношение на Джереми Корбин. Съществува опасност той да се окаже обувка, два номера по-малка, която се стреми да бъде надяната на нозете на централните банкери.

 

Не се залъгвам – няма да стане. Единственото избавление от Тях е арест на всички от фамилиите поне до четвърто коляно. Съд по бърза процедура и дълга каторга, в която след тежкия работен ден да имат време да размишляват върху Вехтия завет, Талмуда, псевдохристиянството, исляма, холокостиката и военните си мераци. Но преди всичко – над банково-кредитната индустрия, чрез която повече от два века и половина заробват народите.

 

Пак казвам: Това са неосъществими момински блянове. Народите нямат сиво вещество, ищах, енергия, сили и не разполагат с организация, за да го постигнат. Такава е играта.

 

Онази безкрайна пиеса, която ни представят, за да могат Те да вършат истински важните неща зад завесите. Някои ми пишат, че усещатвсичко е, както казвате, но не мога да повярвам

 

Да задължавам някого? Истината винаги е една. Фактитесъщо. Те не са идеални, а обективни. Съществуват, каквито са. Има ги в реалността. Друг въпрос е, какво битува във възприятията и съзнанието на хората. Вярата на отделния човек не променя фактите, действителносттаистината. Освен, ако приемем, че всичко е относително и не познаваме фактора време… Това е прекалено сложно за мен.

 

Сега повечето от големите английски градове имат кметове лейбъристи. Можело на предстоящите местни избори и Лондон да падне в ръцете на… „социалистите“![140] Защо ни смятат за тъй безпаметни и глупави? Та влюбеният в Джордж Буш социалистТони Блеър беше по-десен и от изгората си в Белия дом!

 

В случай, че нечии политически врагове са вътре в собствената му партия, заканват се да я напуснат, ако той стане неин лидер, и особено щом се казват Тони Блеър и Гордън Браун, човек следва да се замисли поне малко.[141] Още по-подозрително става, когато социалист по дефиниция, за какъвто винаги се е представял влюбеният в Джордж Буш хомосексуален военнопрестъпник Блеър,[142] внезапно се нахвърля върхусоциализма!

 

В статия, озаглавена „Политиката на Джереми Корбин е фантазиякатоАлиса в страната на чудесата“, той си мисли, че прави на пух и прах първо Доналд Тръмп, който е „десен“ кандидат за президент на САЩ. Значи да го коментира изобщо не е работа на чуждестранен политик. Освен ако Тони не си въобразява, че вече е ментор от световна величина.

 

После Блеър се нахвърля на социалиста Бърни Сандърс – също мераклия за наемател на Белия дом, но „отляво“, от Демократическата партия.

 

След това взима на мушка Шотландската национална партия и доскорошния гръцки премиер Алекси Ципрас. За да стигне до „Марин Льо Пен, която се носи във висините във Франция, отстоявайки краен национализъм, съчетан с квази-социалистическа икономическа политика, насочена към малкия бизнес, когато, нека го кажем, историческите прецеденти от подобна комбинация не са съвсем успокоителни“.[143]

 

Хайде, пак опряхме до Хитлер и нацистите. Никогадо Ленин, Сталин, Рузвелт, Уилсън, Митеран, комунистите

 

Последното е и неетичен удар в слабините. Може да мине пред все по-затъпяващата британска публика. Но не и при умните и мислещите читатели. Още повече, че, както вече констатирахме, Марин Льо Пен, заедно със самия Тони Блеър или вече реализираните й подобия на жени – Ангела Меркел и Хитлери Клинтън, отдавна е хваната за топките. При другарката Хилъри Родъм те личат толкова, че й е невъзможно да носи къси рокли и полище се видят.[144]

 

Тони Блеър заявява, че „върви политика на успоредна действителност, при която разумът причинява раздразнение, емоционалното въздействие царува, а единственото нещо, което си струва, е да се чувствате добре с всичко това“.[145] Ако някой може, моля, нека ми преведе мисълтанаполитическия гений“.

 

За него бомбардирането на Белград, нахлуването в Афганистан и Ирак, нападенията над Либия и несекващата вече близо седемдесет лазарника ционистка агресия срещу съседите на политическия цирей, наречен Израел, е нормалната действителност!

 

Ето ви един дегенерат, при това медицински и юридически освидетелстван като такъв, който вместо в усмирителна риза в съответната институция, както наричат лудниците в Англия и САЩ, не само е на свобода. Проповядва?! И е недосегаем. Макар да е корумпиран до козирката, постоянно го назначават на високоплатени интернационални длъжности. И той не престава да се проваля в тях.

 

Въпреки доказателствата за извършените от него крупни военни престъпления и криминални действия срещу човечеството и човечността, не го изправят пред съд. Вместо да е вързан с въжета, а цялото му имущество, придобито по престъпен начин, да е иззето в полза на хазната, Тони Блеър поучава, наставлява и агитира.

 

Така че, когато хора като мен излизат напред и казват, че избирането на Джереми Корбин за лидер би било електорална катастрофа, неговите ентусиазирани нови поддръжници ококорват очите си. Нийл Кинък,[146] Гордън Браун и аз имаме общо около 150 години членство в Лейбъристката партия. Ние сме доста различни. Не сме съгласни по определени теми. Но по тази сме единни.[147]

 

Блеър сравнява кандидата за водач на лейбъристите с шофьор на автомобил, който се движи по непознат път. Пасажерите, вече минавали по този друм, го предупреждават да спре, понеже е изпълнен с опасности. Но той не ги слуша.

 

Ако не е запознат със същността на съществото Тони Блеър, като чете, човек може да помисли, че има щастието да срещне размислите на мъдрец, който цял живот е служил на доброто. А не с изродщините на малоумен и алчен ратай на Интернационала, на военнопрестъпник, на чиято съвест лежат стотици милиони жертви на въоръжени конфликти.

 

Много дегенерати притежават необикновени качества – например неутолимо желание да господстват, ненормално, направо патологично въжделение винаги да бъдат на върха. Много от тях са обладани от явна и неутолима жажда за власт.

 

Тези дегенерати се чувстват „избрани“, „елит“ (мания за величие); но едновременно с това те се усещат „гонени“ и „подлежащи на преследване“ (мания за преследване). Тъй като манията за величие и манията за преследване са родни сестри.

 

Всичко това са азбучни истини. Детска градина.[148]

 

Става дума за резултатите от десетилетните проучвания на такъв вид твари, формирали дегенерологиятанауката за израждането и изродите. Тя се заражда и обособява в рамките на т. нар. Харвардски проект. Програма на Службата за стратегически услуги ССУ,[149] а след това – на нейния наследник ЦРУ, чието начало е поставено през четиридесетте години на миналия век. Нейната задача е да установи причините на заболяването. И като използва симптомите, да предостави на господарите на света методология за откриване и вербуване на дегенерати с цел властване. Но в името и за интересите на левитското Братство.

 

Адолф Хитлер е бил обект на едно от първите подобни изследвания, проведено през 1943-1944 година от екип под ръководството на известния тогава американски психоаналитик Уолтър Лангър. За неговото реализиране са били обработени и използвани цели купища документи, както и многобройни свидетелски показания на роднини и близки до фюрера на Третия райх. С възможно най-висока степен на сигурност е установен неговият произходеврейски, от виенските Ротшилдови. Също така – умствените, психическите и физическите му качества.

 

Въз основа на миналото на Хитлер и на установеното от проучванията, са изведени заключения за възможното му бъдеще след края на Втората световна война. В доклада не се съдържат никакви съмнения в нейния изходбезусловна победа на Съюзниците! Един от вариантите за живота на фюрера след войната е бягство в Аржентина. Което се превръща в съвместна операция на нацистките секретни служби и ССУ.[150]

 

Когато срокът за секретност изтече, докладът от изследването беше публикуван като авторска книга на Уолтър Лангър, с предговор от неговия брат – историка Уилям Лангър.[151]

 

Разясненията бяха необходими, за да не сметнете, че следващият цитат е фантасмагория. Неговият автор е дългогодишен щатен сътрудник на ЦРУ, работил изключително в рамките на Харвардския проектна дегенерологията.

 

Практически всички световни вождове имат ярко изразен вроден комплекс на властта.

 

По правило той представлява резултат от потиснат садизъм, който, на свой ред, е свързан с латентен хомосексуализъм.

 

В края на четиридесетте и в началото на петдесетте години комплексът на латентния хомосексуализъм на Ленин („Комплексът на вожда“) беше изучаван най-внимателно в ЦРУ.

 

Кодовото название на тези строго засекретени научни изследвания беше Харвардски проект. Тъкмо там, работейки в група от изследователи по Харвардския проект, за първи път се запознах с тази тема.

 

Всяка добре организирана група от хора, които имат познания по въпросната забранена тема, може да намира и да издига във властта бъдещи лидери, като пешки в световната шахматна игра.[152] От само себе си се разбира, че вождовете на дегенеративната секта, които познават добре този проблем по собствената си кожа, практикуващи същата игра от няколко хиляди години, притежават гигантско преимущество пред онези, които играят без познание, без подготовка, че и на сляпо.

 

Всички сме виждали по телевизията, как 5-6 яки санитари не могат да овладеят един хилав умопобъркан.

 

Енергията, която тези безумци произвеждат, е най-добрата илюстрация на онова, каква действително непобедима енергия притежава полуненормалният садистичен изрод, обладан от жажда за власт.

 

Тези хора са като оръжие за масово поражение.

 

В днешния ден мнозина вече знаят основните принципи на устройството на атомната бомба. Но само твърде ограничен кръг от посветени има познания и умения, необходими за производството на ядрено оръжие. И онова, което е не по-малко важно, единствено те биха могли да отправят ядрената бойна глава право в целта, като я използват за разрушаване на държавните структури.

 

Същото се отнася и за познанието в областта на висшата социология. Обаче дегенератите са по-ефикасни в разрушаването на страните, отколкото ядреното оръжие. Те са почти толкова ефективни (но едновременно с това и опасни), колкото биологичното оръжие.

 

По правило, дегенератите ненавиждат нормалните хора. Нали „дяволът не може да обича и не обича онези, които обича“?[153]

 

На отвратителните изроди им доставя садистично удоволствие да наблюдават, как един полубезумен лидер-изчадие, когото са довели на власт в една държава, тръгва да воюва с друг полубезумен изроден садист, изведен на власт в друга държава пак от тях. А милиони и милиони нормални хора загиват. При това – за развлечение и поради садистичното удоволствие на тези лидери от дегенеративната секта.

 

Искате да ме попитате, как се върши това? Прави се чрез масонството.

 

Масони, илюминати, ротарианци и така нататък („нашето име е легион, тъй като сме многому отговориха бесовете[154]) – всички те са клубове, където дегенератите внимателно следят поведението на възможните кандидати. И при потвърждение за наличие на силни хомосексуално-садистични наклонности, започват активно да ги издигат към върховете на властта.[155]

 

 

 

Началото на края на Европа,

каквато я познаваме – заслужено

 

 

 

Тони Блеър се влюбил в Джордж Буш, споменава лорд Джон Сюъл в познатия ви видеозапис. Хитлери Клинтъннавярно е изяла повече катерички от мен“, признал съпругът й Бил – бивш президент и незаконен син на Дейвид Рокфелер![156]

 

Ето на кои дължим нещастията, които ни сполетяват. В цитирания откъс от разговора с Григорий Климов не става дума за това, че дегенератите са се изкачили до своите върхови властови позиции на планетата, след като в продължение на десетки векове са трупали пари и са натрапвали своите антихуманни доктрини във вид на религии.

 

В същото време пак Те, облечени в най-върховната възможна, но скрита власт, злоупотребяват с понятия катосвобода“, „равенство“, „братство“, „демокрация“, „цивилизованост“. Израелският военен и шпионин Яков Кедми, който избягал тъкмо от комунистическите дегенерати, настанени във властта в СССР, е прозрял всичко това.

 

 

 

 

 

Разбира се, печалната картина на нещастнияИзраел, от който никой не се интересува, е част от контрапропагандата. Когато слушате ченгета, трябва да внимавате. И като се осланяте на ерудицията си, да отсявате зърното от плявата.

 

Но Яков Кедми е прав в три неща. Първо, той е наясно, че проектът Израелвърви към приключване и страда. Не му се завръща в родната Москва. Това едно.

 

Също така той абсолютно правилно твърди: Ако изобщо са имали основания да се смятат за цивилизовани, западните страни са го изгубили доста отдавна, ама преди много векове. Още когато през Средновековието са наченали със зверствата – отначало помежду си, а сетне при завладяването и колонизирането на чужди народи.

 

На трето място, в Косово нямаше албанци. Накараха Тито да пише тамошните сърби такива. И да привлече други. Той ги придума, като ги съблазняваше с парични помощи за къщи или с нисколихвени кредити. То е все едно да извиете ръцете на хората във Великотърновско и да ги принудите да се обяват за някакви други, но не и българи. Косово беше сръбската християнска люлка!

 

Измислиха нова нация, която никога не е съществувала. Сега младите косоваринапускат бащините си домове и се запиляват по чужбина, за да си дирят късмета. Господ си знае работата.

 

В края на предходната публикация предупредих:

 

Без да издавам своите източници, които са далеч зад граница, ви предизвестявам: Една от първите стъпки на ТТП ще бъде насочена към стабилността на банковата система в Европа. Но и към посягане на доходите на хората на Стария континент и в САЩ. Като ще последва най-опасната мярказабраната на заплащането с пари в брой. Картите – кредитни, дебитни и пр., ще станат задължителни. От там до имплантирането на чипове има само една стъпка.[157]

 

Сами пресметнете колко време измина оттогава. Ето какво стана до появата на настоящата статия:

 

Държавата планира да ограничи допълнително разплащанията в брой. В момента можем да платим на ръка суми до 15 хиляди лева. В министерството на финансите не са решили окончателно, но според експерти прагът може да се свали и до 5000 лева.[158]

 

Това в милиционерската кочина, наречена Номенклатурия. А по света?

 

След като Интернационалът порази Европа от две странис добре организираната бежанска вълна[159] и със срива на борсите, официално започнал с девалвацията на юанаБратството възнамерява да посегне и на хартиените пари. (Пръв предупредих за очакваната мярка. Както и, че те и без друго не са гарантирани с нищо. Просто са обикновени хартийки.) Например Европейската централна банка, печатницата на еврото, свива снабдяването с банкноти.[160]

 

Точно по такъв начин през 1929 г. от САЩ започнала Голямата криза.

 

От края на 2013 година Старият континент беше ударен и от дълго планирания и финансиран от Вашингтон разпад на Украйна, прераснал в гражданска война. Колкото съществува държава Ирак, толкова има и Малорусия – средновековната българска провинция Шамбат.

 

Там, също както в Африка, Афганистан, Пакистан и Близкия изток, освен загиналите има друг вид жертвипрокудените от домовете си в резултат на кръвопролитията, зверствата и разрушенията. От и в Украйна тези нещастни люде са повече от милион и четвърт! А „бежанците също са хора. Изглежда този факт е забравен“, както най-сетне припомни заглавие в западен вестник.[161]

 

Освен това кръстниците на брюкселската мафия извиха ръцете на Меркел, Камерън, Оланд и компания за налагане на санкции на Русия. От което, както е видно и за политически кьоравите, пострадаха икономиките на тези държавици. А това ще рече – техните жители, които живеят все по-зле. А чрез проекта „Ислямска държава“ – странна, невидима сянка на световния политически ринг, с която никой не желае да се боксирапосредством извършваните от нея погроми, масови убийства, показни обезглавявания и предизвикването на бежански вълни, Братството насажда страх сред европейците. Полека-лека те се отказват от свободи и права, постигнати с дългогодишна упорита борба.

 

 

 

Света, който оформят

 

 

 

Като своеобразна „премиякъм всичко това беше поставено началото на дрязги и разединение между отделни страни-членки на Евросъюза – например Германия и Гърция, Франция и Унгария.[162]

 

Пълната дехармонизация и какофония на международните отношения, тоталното объркване и разстройство на нормалния човешки живот, невижданото от Втората световна война насам титанично преместване на огромни маси от хора, бяха предизвикани изкуствено, умишлено, преднамерено. Ала планът не е завършен. Постигането на неговите крайни цели предстои.

 

Те са: Цялостно преобразуване на Близкия изток, включително редуциране – намаление – на населението. Като се оформи санитарен кордон около Израел. Едновременно с това държавите, забогатели благодарение на своите петролни ресурси, които в самозабравата си се опитват да противостоят на Седемте сестри[163] и на банкстерите, трябва да бъдат отслабени.

 

През вече изглеждащата ни далечна 1975 година британският изследовател и публицист Антъни Сампсън озаглави своя „пророческакнига така: „Седемте сестри: Големите петролни компании и света, който оформят“.[164] В нея предсказа доста от нещата, на които сме свидетели днес. Впрочем, както и филмътТелевизионна мрежа“, в който сценаристът Пади Чайевски ни разкри не само кой управлява политиката, но и един от основните инструменти за тователевизията, като средство за ръководене на масовото съзнание.[165] (Вижте илюстрацията.)

 

Успоредно с това да бъде променен етническият състав на европейските страни. Което да доведе до постоянни противоречия, нетърпимост, даже до сблъсъци и хаос в тях. Механичните размествания на населението и високият прираст на пришълците на Стария континент следва да послужат като катализатор за залеза на цивилизацията на бялата раса. Само кръгъл идиот би съзрял някакъв расизъм в моите думи.

 

За да бъде проумян целият проект, в неговите мащаби и обвързаности, са нужни душа и съвест. Ала освен това – ум, желание и енергия за самообразоване и непрекъснато информиране.

 

С какво такова познание може да бъде полезно в живота, всеки сам да прецени. Със сигурност то не е необходимо на онези, които са се примирили с положението си на безропотни прасета в милиционер-комунистическата кочина. Те винаги ще грухтят доволно, докато свинегледачите им сипват по нещо в копанята. Яворов го е описал:

 

И лучец еж,  водица пий – и пак поглеж! Дий… Дий, воле, дий!…

 

Така си мреш, така сме ний, така – поглеж! Дий… Дий, краста, дий![166]

 

Всеки притежава свободна воля и право на избор.

 

Албeрт Айнщайн, отявлен противник на ционизма и Израел, не се е шегувал, когато установил:

 

Две неща са безгранични: вселената и човешката глупост; не съм сигурен за вселената.[167]

 

За съжаление…

 

 

 

Онези, които се учудват на труда ми, смятат го за безсмислен, прескачат пасажи, очакват злободневни простотии от Чалгария, могат да бъдат спокойни. Тази медия не е за тях, изостаналите умствени дюстабанлии. Намеренията на нейния автор – сиреч – на моя скромност, са да информира шепата българи с акъла си, все още обитаващи този опит за държава. Уви, или те още повече намаляват, или съвсем обедняват.

 

Медията е на път да приключи своя живот. Да – живот, а не съществуване. Всички вие работите и получавате възнаграждение за труда си. Дали е справедливо – достатъчно, малко или много[168]всеки от вас знае. Но колцина са онези, които се сещат, че и аз трябва да живея. А явно моят труд не заслужава да бъде възмезден. Нито абонаментът, нито безплатният достъп се оказаха ефикасни.

 

Седем-осем месеца работих в телевизия, заплащайки от джоба си, за да се появявам на екрана и да предоставям трибуна на хора, които иначе никой не кани. СЕМ постави точка на това. Не, мога да продължа. Ала наистина трябва да съм луд, за да работя безплатно. Нещо повече – да плащам, за да полагам труд. Още повече, че масите възприемат телевизионната Диагноза с Георги Ифандиевкато поредното развлечение. Уви…

 

Резултатът от тази медия е идентичен. Едва трийсетина души отделят от своите доходи – някои от залъка си – за да помагат за нейното поддържане. Вече няколко месеца плащам, за да работя. Да добавя ли никога не секвалите обиди и заплахи, на коитосе радвам“? Както и онова „прекраснодушевно състояние, което неизбежно – човешко е – съпровожда всяка агресия срещу мен, най-вече от страна на „медийните регулатори“. И отсъствието на всякаква реакция от страна на аудиториятана вас. Смятате ли всичко това за нормално и допустимо? Бихте ли приели същото?

 

Затова, без да поставям срокове, разкривам намерението си да приключа тази авантюра.

 

Тук умните получаваха изпреварваща информация. Поне така си мисля. Доста журналя, „учѐни“ – т. нар. политолози, социолозивсе проститутки на милиционерщинатакрадяха идеи, теми, разработки, изрази и дори цели пасажи, представяйки ги като свои. Повече от 1300 регистрирани посетители не смогнаха да отделят поне по 50 стотинки месечно6 лева годишно, та този сайт да го има.

 

Sorryсъжалявам.

 

Не съм длъжен никому. Не призовавам никой да ме храни“. Като, разбира се, с дълбока признателност се сещам за онова малцинство, което редовно или спорадично, подпомага Диагноза с Георги Ифандиевда оцелява. Но не това е целта ми.

 

 

А от продължението ще узнаете подробности за фигури, които вече съм осветявал. За други дегенерати, които ни ръководят. Но „обществатапонасят да бъдат яздени и търпят нищожествата. Не се учудвайте, че изчезваме.

 

Заслужили сме го. Напълно.

 

 

 

 

 

 

 

 

Следва.

 

 

 

 

 

 

За връзка с автора:

mejdu_redovete@abv.bg

 

 

 

 

 

 

 

От сърце благодаря на всички досегашни дарители.

 

 

Този път, специално за щедростта на Красимира Н., Веселин Н. и Златан В. Ш. от Пловдив.

 

Бог да ви въздаде – лично на вас, и на всички, които помагат за съществуването на сайта! Също така – да закриля всички добри хора. И да ги води към истината, сиреч – към свободата. 

 

 

Признавам, надявах се, че поне половината от регистрираните посетители са съмишленици. И биха подкрепили тази медия с 50 стотинки или 1 лев месечно. Уви…

За улеснение, в страницата за дарения вече прилагам и адрес за изпращане на пощенски записи.

 

Сметката е така устроена, че не мога да известявам имената и броя на дарителите по банков път.

 

Съдейки по сумите, за себе си съм сигурен, че повечето дарители са едни и същи хора, които искрено помагат за съществуването на тази медия. Няма как да издържа дълго по този начин. Никой от тези благородни сърца не е длъжен на останалите, нито на мен.

 

Повтарям, че сметката е направена така, та да не се узнава нищо, в т.ч. броят, имената, адресите на дарителите и изпратените суми. Понякога научавам само броя на постъпленията от страната и чужбина и то само благодарение на ласкавото отношение на служителките.

 

Истина ви казвам: за да продължи да действа тази медия, е необходима вашата щедрост. Не преувеличавам. И няма как това да става с доброволните пожертвования само на едни и същи предани читатели.

 

Преди известно време в „Агора“ един анонимен подлец и клеветник ви посъветва: „Не хранете Ифандиев!“

 

Изглежда мнозинството послуша съвета му.

 

 

Не желая никой „да ме храни“. Но не съм в състояние да работя по 12-14 часа дневно, без моят труд да намери поне елементарна материална оценка. Пък и обикновено безплатните неща не са качествени.

 

В интерес на истината, с парите от вашите дарения успявам не само да поддържам сайта, който премина на по-висока такса, но и да си платя сметката за достъп в интернет. Може би още някои съвсем дребни неща. Толкова.

 

Преди доста време един от вас, който не се крие – чудесният специалист по английски език, преводач и преподавател Петър Коритаров, ми изпрати прилична за моите разбирания сума – 50 лева. Когато предложих да я върна, защото ми се стори прекалена, той ми писа, че „това е най-изгодната сделка в живота му“. Защото срещу тези „нищожни пари“ получава „огромен обем информация“.

 

 

Явно само шепа приятели на медията мислят така. Регистрираните посетители са повече от 1100. Гастрольорите са поне още толкова. Дори половината от редовните да са злонамерени, остават 550. Всеки от тях да внася по 1 лев месечно – 10 до 12 лева годишно, бих могъл да продължа.

 

Не става… Но ще се боря, докато мога.

 

 

Освен това очаквах съдействие – с ваши статии. Вярно, без хонорар.

Но нима на повечето останали места плащат за публикации?

 

Явно няма необходимост от такъв тип публицистика. Истината вълнува малцина. Има по-важни неща…

 

Не съдя никого. Изцяло приемам, че вината е в мен, защото не откликвам на злободневието, особено на тукашното.

 

Признавам, че ми е късно да се променям.

 

 

Въпреки всичко, съобщавам, че можете да изразите щедростта си като изпращате малки суми на един пощенски адрес и на две сметки с един и същ титуляр, обявени в рубриката „Дарения“ под главата на сайта или вдясно на основната страница, както и по пощата чрез запис на посочения адрес.

 

 

Достатъчно е да натиснете този бутон (позиция) и цялата информация ще се покаже.

 

 

Неудобно е, но поради преследванията няма друг начин.

 

 

По-добре е повече хора, и по разбираеми причини имигрантите, да помагат с малки суми, отколкото обратното – малцина – с големи.

 

 

 

 

 

 

 

ДОСТЪП ДО ПРОЕКТОЗАКОНА ЗА ДЕКОМУНИЗЦИЯ

 

 

Всеки, който прояви желание да разполага с копие от текста на Проектозакона за декомунизация, може да го прочете или придобие от online:

 

http://diagnosa.net/diagnosite-mi/%D0%BF%D1%80%D0%BE%D0%B5%D0%BA%D1%82%D0%BE%D0%B7%D0%B0%D0%BA%D0%BE%D0%BD-%D0%B7%D0%B0-%D0%B4%D0%B5%D0%BA%D0%BE%D0%BC%D1%83%D0%BD%D0%B8%D0%B7%D0%B0%D1%86%D0%B8%D1%8F%D1%82%D0%B0

 

 

 

 

 

 

ГЛЕДАЙТЕ В ИНТЕРНЕТ

 

Побързайте да гледате видеозаписите на старите издания на предаването „Диагноза с Георги Ифандиев“, защото вече ги изтриват.

 

В YouTube от online:

 

http://www.youtube.com/results?search_query=%D0%B8%D1%84%D0%B0%D0%BD%D0%B4%D0%B8%D0%B5%D0%B2&suggested_categories=25&page=3

 

И във VBOX7 от online:

 

http://vbox7.com/tag:%D0%B8%D1%84%D0%B0%D0%BD%D0%B4%D0%B8%D0%B5%D0%B2

 

Записите са достъпни благодарение на усилията на Юри Комсалов от Скандинавия и на Марко П. от Великобритания.

 

 

 

 

 

 

ТЕХНИЧЕСКИ УТОЧНЕНИЯ

 

Ако размерът на текста ви затруднява и използвате търсачката Google, отидете в менюто горе на страницата, спрете върху третата възможна позиция отляво надясно и щракнете (кликнете) върху нея – ViewИзглед. Щракнете (кликнете) веднъж, за да се отворят възможностите. След което слезте надолу до седмата възможна – ZoomУвеличение, и изберете процента, с който да увеличите размера на страницата, без да я повреждате. Препоръчвам 150 процента.

 

Ако щракнете (кликнете) върху която и да е илюстрация, тя се увеличава. За да я върнете в предишния й размер, натиснете върху „хиксчето“ в горната лява част на илюстрацията.

 

Ако щракнете (кликнете) върху номер на бележка под линия, автоматично ще попаднете на нея. За да се върнете в текста, моля, щракнете (кликнете) отново върху същия номер, но на бележката под линия.

Вече спокойно можете да четете всички публикации. Достатъчно е да влезете в някоя страница, например в „Диагнозите ми“, и горе вдясно да намерите бутона „Назад“. Натискате го (щраквате, кликвате върху него) и всички публикации се показват.

 

 

Системите за форуми работят по следния начин:

 

 

Има категории и всяка от тях има един или повече форуми. Във всеки един форум се пускат теми (posts), които хората дискутират.

В нашия случай, няма нужда от излишно категоризиране. Ето я структурата за момента:

 

Форум: „За сайта“:

 

 

Описание: „Тук можете да споделите Вашата градивна критика относно сайта и да докладвате грешките, които сте открили в него.“

 

Форум: „За предаването“:

 

 

Описание: „Тук можете да обсъждате проблемите, посочени в предаването и в статиите. Какво е Вашето мнение? За или против? Защо?“

 

Форумната система, която ползваме, има екстрата да създава нова тема в момента, в който Вие пуснете статия. Активирано е. Също така има възможността за показване на профил на човек или пък за редактиране на собствения.

 

 

 

 

 

Отидете в страница „Агора“. След което изберете в кой форум ще пишете – да речем избирате „За сайта“. Зарежда се нова страница в която ще видите бутон „Нова тема“. Оттам писането на тема е ясно.

 

 

 

 

 

Отидете на страница „Контакти“. Има директна връзка „Редактиране на профила“.

 

 

Иван Занев, WEB-дизайнър

Единствено за отстраняване на технически проблеми:

support@diagnosa.net

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

[1] Вж. 002 – Video – London’s Mayor Boris Johnson Is a Descendant of Muslims в: Георги Ифандиев – „Чорлави размисли около Томина неделя и след това“, „Диагноза с Георги Ифандиев“, diagnosa.net, София, 28 април 2015 г., online: http://diagnosa.net/diagnosite-mi/%D1%87%D0%BE%D1%80%D0%BB%D0%B0%D0%B2%D0%B8-%D1%80%D0%B0%D0%B7%D0%BC%D0%B8%D1%81%D0%BB%D0%B8-%D0%BE%D0%BA%D0%BE%D0%BB%D0%BE-%D1%82%D0%BE%D0%BC%D0%B8%D0%BD%D0%B0-%D0%BD%D0%B5%D0%B4%D0%B5%D0%BB%D1%8F или в YouTube от online: https://www.youtube.com/watch?v=2c2FQCbIvgw

[2] Виж кралицата и сетне умри, ит. Перифраза на заглавие на един от ранните филми в италианския неореализъм “Vedi Napoli e poi muor” – „Виж Неапол и умри“ на режисьора Рикардо Фреда – 1951 г.

[3] Вж. Хайнрих Ман – „Верноподаникът“, превод от немски: Тодор Берберов, Издателство „Народна култура“, София, 1974 г.

[4] Вж. напр. “People – Peretz Isaac Leib: Icchak Lejb Perec, Icchok Lejbusz (1852-1915)”, “Virtual Shtetl”, sztetl.org.pl, POLIN – Museum of the History of Polish Jews, Warsaw, online: http://www.sztetl.org.pl/en/person/92,isaac-leib-peretz/?gclid=CjwKEAjwpPCuBRDris2Y7piU2QsSJAD1Qv7BT2N9hWG9mHXjh318OlWqlsBIROepsk9G7VR1Nrm8dBoCw_fw_wcB

[5] Isaac Leib Peretz цитиран в: Maurice Samuel – “Prince of the Ghetto”, Alfred A. Knopf, New York, NY, 1948 г., стp. 123.

[6] Христо Радевски – „Към Партията“, 1932 г.

[7] Владимир Маяковский – „Владимир Ильич Ленин“, поэма, 1924 г. Превод: „Партията и Ленин – това са братя близнаци – кой е по-ценен за маяката? Казваме Ленин, разбираме – партията, казваме партията, разбираме – Ленин.“

[8] Владимир Маяковский – „Комсомольская“, 1924.

[9] Владимир Маяковский – „Владимир Ильич Ленин“, вече цит. съч. Превод: „Ленин живя, Ленин е жив, Ленин ще живее. Ленин и сега е по-жив от всички живи. Той е нашето знание – сила и оръжие.“

[10] Владимир Шуневич, „Факты“ – „Илья Левитас: „После того как Виктор Некрасов подарил мне очень редкую книгу, я пригласил его в кафе. Там впервые узнал, что существует красное шампанское…“, „Факты и комментарии“, fakty.ua, Киев, 13.12.2011 г., online: http://fakty.ua/144686-ilya-levitas-posle-togo-kak-viktor-nekrasov-podaril-mne-ochen-redkuyu-knigu-ya-priglasil-ego-v-kafe-tam-vpervye-uznal-chto-sucshestvuet-krasnoe-shampanskoe Истинското малко име на Брик е Лиля, но в публикацията е използвано Лилия.

[11] Вж. напр. Вениамин Чернухин – „Еврейские актеры немого кино“, „Страницы еврейской культуры и истории“, culnhist.com, Санкт-Петербург, Февраль 27, 2014 г., online: http://culnhist.com/%D0%B5%D0%B2%D1%80%D0%B5%D0%B9%D1%81%D0%BA%D0%B8%D0%B5-%D0%B0%D0%BA%D1%82%D0%B5%D1%80%D1%8B-%D0%BD%D0%B5%D0%BC%D0%BE%D0%B3%D0%BE-%D0%BA%D0%B8%D0%BD%D0%BE/

[12] Вж. Григорий Климов – „Красная Каббала“, Издательство и типография „Советская Кубань“, Краснодар, 1996 г., стр. 33. Книгата е в библиотеката на автора.

[13] Григорий Петрович Климов – „Божий народ“, Издательство и типография „Советская Кубань“, Издательство „Пересвет“, Краснодар, 1999 г., Электронная версия, Киев, 1999 г., стр. 18, 24, цялата книга в pdf от online: http://reeed.ru/lib/books/bozhii_narod_/ Книгата е в архива на автора.

[14] Власт заради самата власт, богатство заради самото богатство, фр.

[15] Вж. Георги Ифандиев – „Надеждата е нещо хубаво, а казват, че хубавите неща не умират. Нашата надежда изтля, а сега институционализират гърците“, „Диагноза с Георги Ифандиев“, diagnosa.net, София, 20 юли 2015 г., online: http://diagnosa.net/diagnosite-mi/%D0%BD%D0%B0%D0%B4%D0%B5%D0%B6%D0%B4%D0%B0%D1%82%D0%B0-%D0%B5-%D0%BD%D0%B5%D1%89%D0%BE-%D1%85%D1%83%D0%B1%D0%B0%D0%B2%D0%BE-%D0%B0-%D0%BA%D0%B0%D0%B7%D0%B2%D0%B0%D1%82-%D1%87%D0%B5-%D1%85%D1%83

[16] Вж. напр. “Modern British Royalty: Eugenicists, Nazis and Neo-Feudalists” by Steve Watson & Alex Jones, Prisonplanet.com, Austin, TX, April 26, 2011 г., online: http://www.prisonplanet.com/modern-british-royalty-eugenicists-nazis-and-neo-feudalists.html

[17] Камил Анна Палиъ, американска консерваторка, антифеминистка феминистка, каквото и да значи това, университетска преподавателка, професорка в Университета по изкуства във Филаделфия, щата Пенсилвания. (“The Devil Is A Woman: 100 Powerful Quotes From The Always Controversial Camille Paglia” by Lorenzo Jensen III, “Thought Catalog”, thoughtcatalog.com, The Thought & Expression Co., New York City, August 2, 2015 г., online: http://thoughtcatalog.com/lorenzo-jensen-iii/2015/08/the-devil-is-a-woman-100-powerful-quotes-from-the-always-controversial-camille-paglia/)

[18] „Свето Евангелие от Матей“, гл. 101 ст. 34.

[19] World Wildlife Fund – организация на интернационалния елит, която финансира и тукашен клон, съставен изключително от комунистически отроци.

[20] Известен британски писател, който два пъти се преселил в САЩ. През петдесетте е бил разследван за комунистическа дейност.

[21] Пак там.

[22] “The Queen was wise to mock Hitler” by Boris Johnson, “The Telegraph”, telegraph.co.uk, London, Sunday, 19 July 2015 г., online: http://www.telegraph.co.uk/news/uknews/queen-elizabeth-II/11749892/The-Queen-was-wise-to-mock-Hitler.html

[23] Алеко Константинов – „Бай Ганьо в двореца“, София, 5 април 1892 г. Перифразите мои, Бел. на ав.

[24] Другар на руски и турски.

[25] Simple Town. Буквално: Прост град, англ.

[26] Walter M. Miller – “A Canticle for Leibowitz”, Bantam Books, New York City, 1976 г., стр. 64.

[27] Глупците често уважават хора, които не заслужават това, лат.

[28] “Interview: Boris Johnson – my Jewish credentials” by Daniella Peled, “The Jewish Chronicle”, website.thejc.com, London, 9 September 2007 г., online: http://website.thejc.com/home.aspx?AId=55194&ATypeId=1&search=true2&srchstr=elias%20avery&srchtxt=0&srchhead=1&srchauthor=0&srchsandp=0&scsrch=0

[29] Пак там.

[30] Вж. 007 – Video – Boris Johnson – the Mayor of London – Is of Russian-Turk Origin в: Георги Ифандиев – „Мазохизъм: Животът сред пропагандата на „демокрацията“ е като сопата на тоталитаризма, но допада на мнозина – Част 4“, „Диагноза с Георги Ифандиев“, diagnosa.net, София, 2 април 2015 г., online: http://diagnosa.net/diagnosite-mi/%d0%bc%d0%b0%d0%b7%d0%be%d1%85%d0%b8%d0%b7%d1%8a%d0%bc-%d0%b6%d0%b8%d0%b2%d0%be%d1%82%d1%8a%d1%82-%d1%81%d1%80%d0%b5%d0%b4-%d0%bf%d1%80%d0%be%d0%bf%d0%b0%d0%b3%d0%b0%d0%bd%d0%b4%d0%b0%d1%82%d0%b0-6 или от YouTube от online: https://www.youtube.com/watch?v=hZXKRixvq04

[31] Иля Арнолдович Илф бил евреин. Затова и името му е на първо място. В действителност той се казвал Йехийел-Лейб Ариевич Файнзилберг. Неговите родители – Арйе Беняминович Файнзилберг, банкер, и Миндла Ароновна Котлова били от градчето Богуслав в Киевска губерния. Преместили са в Одеса, където инженерът Арйе станал финансист. Там се пръкнал и писателят, познат като Иля Илф.

[32] “Antisemitism has no place on the left. It is time to confront it” by Owen Jones, “The Guardian”, theguardian.com, London, Wednesday, 26 August 2015 г., online: http://www.theguardian.com/commentisfree/2015/aug/26/antisemitism-left-racism-israel

[33] Isaiah Berlin, Alan Ryan – “Karl Marx: His Life and Environment”, 4th edition, Oxford University Press, New York, NY, 1996 г., стр. 21-22.

[34] В масонската митология – двете главни носещи колони на Соломоновия храм, който никога не е съществувал.

[35] Moses Hess – “Rom und Jerusalem, die Letzte Nationalitätsfrage”, Eduard Mengler, Leipzig, 1862 г.

[36] Вж. напр. Gideon Shimoni – “The Zionist Ideology”, Brandeis Univesity Press, Hanover, NH, 1995 г.

[37] “The Zionist Ideology” by Gideon Shimoni”, Reviewed by William B. Quandt, “Foreign Affairs”, foreignaffairs.com, Washington, DC, November/December 1995 г., online: https://www.foreignaffairs.com/reviews/capsule-review/1995-11-01/zionist-ideology

[38] Пак там.

[39] Council on Foreign Relations (CFR).

[40] Изкривяване на истината, лат.

[41] Вж. Moses Hess – “Sozialismus und Kommunismus”, 1842 г., препечатана в: Georg Herwegh – “Einundzwanzig bogen aus der Schweiz”, Teil 1, Verlag des Literarischen Comptoirs, Zürich und Winterthur, 1843 г., стр. 74-91.

[42] Hal Draper – “Karl Marx’s Theory of Revolution”, New York University Press, New York, NY, 1986 г., стр. 253-263.

[43] “Antisemitism has no place on the left. It is time to confront it” by Owen Jones, “The Guardian”, вече цит. съч.

[44] Вж. Henry Ford – “The International Jew: The World’s Foremost Problem”, AAARGH internet edition, Chicago, IL, 2003 г., стр. 309. Книгата е в архива на автора.

[45] Виктор Юго – „Човекът, който се смее“, превод от френски: Ерма Гечева, 1967 г., Част първа: Морето и нощта, Две въвеждащи глави – I – Урсус, 3.

[46] Джордж Оруел – „1984“, Издателство „Профиздат“, София, 1989 г., Първа част – 3.

[47] “Corbyn’s friends abroad prove he’s unfit to lead” by Edward Lucas, “The Telegraph”, telegraph.co.uk, London, Wednesday, August 26, 2015 г., online: http://www.telegraph.co.uk/news/politics/labour/11825966/Corbyn-is-lining-up-with-racists-and-neo-Nazis.html

[48] Пак там.

[49] “We Tories are in a state of disbelief about Jeremy Corbyn” by Boris Johnson, “The Telegraph”, telegraph.co.uk, London, Sunday, August 16, 2015 г., online: http://www.telegraph.co.uk/news/politics/labour/11806571/We-Tories-are-in-a-state-of-disbelief-about-Jeremy-Corbyn.html

[50] Пак там.

[51] Вж. Христо Ботйов – „Политическа зима“, в. „Знаме“, година I, брой 10, Букурещ, 2 март 1875 г.

[52] Глупците често уважават хора, които не заслужават това, лат.

[53] Вж. George Orwell – “1984: A Novel”, New American Library, New York City, 1983 г.

[54] Джордж Оруел – „1984“, Издателство „Профиздат“, София, 1989 г.

[55] “Britain should cherish its Royal family” by Telegraph View, “The Telegraph”, telegraph.co.uk, London, Saturday, 19 July 2015 г., online: http://www.telegraph.co.uk/news/uknews/theroyalfamily/11748826/Britain-should-cherish-its-Royal-family.html

[56] Вж. Norman G. Finkelstein – “The Holocaust Industry: Reflections on the Exploitation of Jewish Suffering”, Second Edition, Verso, London, New York, 2000 г., книгата е достъпна в pdf от online: http://vho.org/aaargh/fran/livres4/NFHolindustry.pdf; в същия и в други формати от online: http://archive.org/details/HolocaustIndustry Книгата е в архива на автора.

[57] Психични изменения в резултат на въздействието на околната среда, предавани по наследство.

[58] “Holocaust survivors pass on trauma to their children’s genes”, Max-Planck-Gesellschaft, mpg.de, München, Tuesday, August 25, 2015 г., online: http://www.mpg.de/9375728/holocaust-trauma-epigenetics

[59] Вж. “Out of darkness, into light: Israeli pageant crowns Miss Holocaust Survivor” by The Associated Press, “Haaretz”, haaretz.com, Friday, June 29, 2012 г., Tammuz 9, 5772, online: http://www.haaretz.com/jewish-world/jewish-world-news/out-of-darkness-into-light-israeli-pageant-crowns-miss-holocaust-survivor-1.447737

[60] “Holocaust survivor pageant divides opinion in Israel”, “The Telegraph”, telegraph.co.uk, London, Friday, June 29, 2012 г., online: http://www.telegraph.co.uk/news/worldnews/middleeast/israel/9364358/Holocaust-survivor-pageant-divides-opinion-in-Israel.html

[61] Русия се възползва и продава големи количества оръжия на Дамаск. А чрез израелски, американски и западноевропейски търговци на смърт – повечето евреи – и на останалите воюващи страни. Както вече доказах, САЩ изнасят… автомати „Калашников“! (Вж. повече в: “Europe has questions to answer over America’s gun crime” by Iain Overton, “The Guardian”, theguardian.com, London, Friday, 28 August 2015 г., online: http://www.theguardian.com/commentisfree/2015/aug/28/european-gun-companies-exporting-us-arms-shootings?CMP=ema_1364)

[62] “The West should swallow its pride and work with Russia to save the Middle East” by Alexander Yakovenko, Russian ambassador, “The Telegraph”, telegraph.co.uk, London, Wednesday, August 26, 2015 г., online: http://www.telegraph.co.uk/news/worldnews/islamic-state/11825201/The-West-should-swallow-its-pride-and-work-with-Russia-to-save-the-Middle-East.html

[63] Пак там.

[64] “In Iran’s eyes, Britain is still the ‘old fox’: The reopening of the British Embassy in Tehran begins a new chapter in an old and poisonous relationship” by David Blair, “The Telegraph”, telegraph.co.uk, London, Tuesday, August 25, 2015 г., online: http://www.telegraph.co.uk/news/worldnews/middleeast/iran/11823943/In-Irans-eyes-Britain-is-still-the-old-fox.html

[65] Вж. Chaim Weizmann, Barnet Litvinoff – “The Letters and Papers of Chaim Weizmann: December 1931-April 1952”, Transaction Publishers, Piscataway, NJ, 1983 г., стр. 286.

[66] Вж. Д-р Йожи Ландовски – „Червена симфония: Протоколите от разпитите на Кристиян (Кръстьо) Раковски по време на следствието в НКВД – януари 1938 г.“, ИК „Огледало“, София, 2009 г.

[67] Rabbi Harry Waton – “A Program For The Jews And An Answer To All Anti-Semites: A Program For Humanity”, Published by Committee for the Preservation of the Jews, New York, NY, March 1939 г., стр. 143-144. Книгата е в архива на автора.

[68] “Britain should cherish its Royal family” by Telegraph View, “The Telegraph”, вече цит. съч.

[69] Вж. напр. “Merkel condemns rash of Neo-nazi attacks in Germany” by Anthony Faiola and Stephanie Kirchner, “The Washington Post”, washingtonpost.com, Washington, D.C.,  Wednesday, August 26, 2015 г., online: https://www.washingtonpost.com/world/merkel-condemns-rash-of-neo-nazi-attacks/2015/08/26/8b485a28-bf16-4391-8214-597ec626d815_story.html; “Merkel vows ‘no tolerance’ of hatred as far-right protesters jeer her visit at refugee shelter” By Kerstin Sopke and Frank Jordans, Associated Press, “U.S. News & World Report”, usnews.com, Washington, D.C., Wednesday, August 26, 2015 г., online: http://www.usnews.com/news/world/articles/2015/08/26/merkel-to-visit-asylum-home-at-center-of-neo-nazi-riots

[70] Вж. 002 – Video – Donald Trump – US Are a Third World Country в: Георги Ифандиев – „Камбаната бие за нас – Част 1“, „Диагноза с Георги Ифандиев“, diagnosa.net, София, 27 юни 2015 г., online: http://diagnosa.net/diagnosite-mi/%D0%BA%D0%B0%D0%BC%D0%B1%D0%B0%D0%BD%D0%B0%D1%82%D0%B0-%D0%B1%D0%B8%D0%B5-%D0%B7%D0%B0-%D0%BD%D0%B0%D1%81-%D1%87%D0%B0%D1%81%D1%82-1 или в YouTube от online: https://www.youtube.com/watch?v=uT-YChfyR7k

[71] Няма нищо по-висше от истината и тя ще възтържествува, лат.

[72] Вж. 001 – Video – Mao Zedong and Chiang Kai-shek – Freemasons and OSS Agents в: Георги Ифандиев – „Реваншизъм? Какво по-джентълменско, когато е стремеж към справедливост? – Част 14“, „Диагноза с Георги Ифандиев“, diagnosa.net, София, 25 август 2013 г., online: http://diagnosa.net/diagnosite-mi/%D1%80%D0%B5%D0%B2%D0%B0%D0%BD%D1%88%D0%B8%D0%B7%D1%8A%D0%BC-%D0%BA%D0%B0%D0%BA%D0%B2%D0%BE-%D0%BF%D0%BE-%D0%B4%D0%B6%D0%B5%D0%BD%D1%82%D1%8A%D0%BB%D0%BC%D0%B5%D0%BD%D1%81%D0%BA%D0%BE-%D0%BA%D0%BE-14 или от YouTube от online: https://www.youtube.com/watch?v=8ZC5dwdToI0

[73] Канадска компания за уреждане на срещи с цел брак или просто за приятелство, действаща единствено в интернет.

[74] “Ashley Madison’s secret success” by Meghan Daum, “Los Angeles Times”, latimes.com,  Los Angeles, CA, 10 January 2009 г., online: http://www.latimes.com/la-oe-daum10-2009jan10-column.html

[75] Любов, но без секс и даже брак, англ.

[76] Алеко Константинов – „Бай Ганьо и опозиция – ама де-де“.

[77] “We Tories are in a state of disbelief about Jeremy Corbyn” by Boris Johnson, “The Telegraph”, вече цит. съч.

[78] Как е възможно? Как смеят?, англ.

[79] По време на Първата световна война, докато германските войници гинат в окопите, еврейските комунисти Роза Люксембург и Карл Либкнехт основават вътре в страната Spartakusbund – Лигата „Спартак“. Названието не е взето от античния предводител на робите, а е революционният псевдоним на Адам Вайсхаупт, отгледания от баварските йезуити еврейски сирак, който създава Ордена на илюминатите. И обявява този факт на 1 май 1776 г. Оттогава тази дата е празникът на тайните, подривни революционни движения, завоалиран като Ден на труда. Думите на Борис Джонсън разкриват, че Джереми Корбин принадлежи на дясното крило в иначе водещата се „лява“ Лейбъристка партия.

[80] Пак там.

[81] “The Queen was wise to mock Hitler” by Boris Johnson, “The Telegraph”, вече цит. съч.

[82] The welfare state, което може да се преведе и като „държава на благоденствието“, която в Англия останала незабелязана и неусетена до средата на шейсетте години.

[83] Престижен частен колеж в Оксфорд.

[84] Британски биохимик, лауреат на Нобелова награда, който на 9 юни 2015 г., пред журналисти, отразяващи Световна научна конференция, се пошегува с жените-учени. Последва мощна медийна кампания срещу него. Лондонският университески колеж го уволни от професорското му място. Отнеха стари награди, с които ученият е бил удостоен. Единствените, които го защитиха, бяха студентите му – момичета и момчета.

[85] Пак там.

[86] Вж. напр. “Prince Harry faces outcry at Nazi outfit” by Neil Tweedie and Michael Kallenbach, “The Telegraph”, telegraph.co.uk, London, 14 January 2005 г., online: http://www.telegraph.co.uk/news/uknews/1481148/Prince-Harry-faces-outcry-at-Nazi-outfit.html

[87] Вж. напр. “’Circumcision is one of the oddities of the Royal Family’: For many years my dinner-party claim to fame was that I was circumcised by the same rabbi who performed the procedure on Prince Charles” by Harry Wallop, , “The Telegraph”, telegraph.co.uk, London, 25 July 2013 г., online: http://www.telegraph.co.uk/comment/10201882/Circumcision-is-one-of-the-oddities-of-the-Royal-Family.html

[88] Douglas Reed – “The Controversy of Zion”, Noontide Press, Torrance, CA, 1985 г.

[89] Стефани Клайн, еврейка, напредваща американска писателка. (Stephanie Klein – “Straight Up and Dirty: A Memoir”, HarperCollins, New York City, 2007 г., стр. 262.)

[90] Призрак, който върши пакости, нем.

[91] Бивш пръв министър на Шотландия – нещо като министър-председател, а доскоро и лидер на Шотландската национална партия, която се бори за откъсване от Великобритания и за независимост.

[92] “Labour has outstanding leaders. It’s a shame that they are all in the regions” by Simon Jenkins, “The Guardian”, theguardian.com, London, Wednesday, 26 August 2015 г., online: http://www.theguardian.com/commentisfree/2015/aug/26/labour-outstanding-leaders-shame-all-in-regions

[93] Вж. Алеко Константинов – „Бай Ганьо у Иречека“.

[94]  Алеко Константинов – „Бай Ганьо в Русия“.

[95] “Labour has outstanding leaders. It’s a shame that they are all in the regions” by Simon Jenkins, “The Guardian”, вече цит. съч.

[96] Канцлера слънце, фр.

[97] Вж. “George Osborne wants to give Chinese investors an access-all-areas pass to Britain” by Benedict Brogan, “The Daily telegraph”, telegraph.co.uk, London, October 14th, 2013 г., online: http://blogs.telegraph.co.uk/news/benedictbrogan/100241199/george-osborne-wants-to-give-chinese-investors-an-access-all-areas-pass-to-britain/

[98] Вж. напр. “Boris Johnson upstages George Osborne on China visit: London mayor and chancellor join forces in Beijing on first full day of week-long British charm offensive” by Jonathan Kaiman in Beijing and Nicholas Watt, “The Guardian”, theguardian.com, London, Monday, 14 October 2013 г., online: http://www.theguardian.com/world/2013/oct/14/boris-johnson-george-osborne-china

[99] Вж. “Our lust for Chinese investment has caught us out, Ashley Madison-style” by Simon Jenkins, “The Guardian”, theguardian.com, London, Tuesday, 25 August 2015 г., online: http://www.theguardian.com/commentisfree/2015/aug/25/lust-china-investment-ashley-madison

[100] Вж. напр. “Crikey! Boris Johnson isn’t PM material after all” by Sonia Purnell, “The Guardian”, theguardian.com, London, Tuesday, 21 July 2015 г., online: http://www.theguardian.com/commentisfree/2015/jul/21/boris-johnson-pm-tory

[101] Вж. “Hillary Clinton told David Cameron was ‘unsure and inexperienced’” by AP, “The Telegraph”, telegraph.co.uk, London, Monday, 3 August 2015 г., online: http://www.telegraph.co.uk/news/politics/david-cameron/11779581/Hillary-Clinton-told-David-Cameron-was-unsure-and-inexperienced.html

[102] “I, Boris Johnson, have so much in common with Shakespeare” by Catherine Bennett, “The Guardian”, theguardian.com, London, Sunday, 2 August 2015 г., online: http://www.theguardian.com/commentisfree/2015/aug/02/boris-johnson-shakespeare-biography

[103] Млада, но вече достатъчно прочута американска киноактриса, която след брака си с евреина Адам Шулман май е приела юдаизма.

[104] Пак там.

[105] “If we do nothing about Syria, then the refugees will keep on coming: With its economy in shreds and its heritage in ruins, the country’s past and its future are both in jeopardy. We have to do something” by Boris Johnson, “The Telegraph”, telegraph.co.uk, London, Sunday, 30 August 2015 г., online: http://www.telegraph.co.uk/news/worldnews/islamic-state/11834134/If-we-do-nothing-about-Syria-then-the-refugees-will-keep-on-coming.html

[106] Боря, как е възможно?

[107] Вж. Sonia Purnell – “Just Boris: Boris Johnson – The Irresistible Rise of a Political Celebrity”, Aurum Press Ltd., Just Boris: Boris Johnson: The Irresistible Rise of a Political Celebrity. London: Aurum Press Ltd., 2011 г., стp. 11, 24–25; Andrew Gimson – “Boris: The Rise of Boris Johnson”, Simon & Schuster, New York, NY, 2012 г., стp. 12–13.

[108] Папа Бенедикт ХVІ за седемдесетте години. (Pope Benedict XVI, Peter Seewald – “Light of the World: The Pope, the Church, and the Sign of the TimesA Conversation with Peter Seewald”, Catholic Truth Society, London, 2010 г.)

[109] С „теглили запартата за „бог да прости“. Захарий Стоянов се стреми да оправдае русите, които се държали грубо спрямо българите и постоянно  ги хокали – теглели им запартата. В оригинала думата „Бог“ е изписана с малка буква. Да не забравяме, че подобно на останалите „национал-революционери“, авторът е бил масон. Сиреч – вярвал е в Луцифер, а не в Христос.

[110] Захари Стоянов – „Записки по българските въстания“, Издателство „Български писател“, София, 1975 г., стр. 226, продължение на Бележка 1, чието начало е на стр. 224. Книгата е в библиотеката на автора.

[111] Вж. 3° & 4° Gulielmi IV, cap. LXXIII – An Act for the Abolition of Slavery throughout the British Colonies; for promoting the Industry of the manumitted Slaves; and for compensating the Persons hitherto entitled to the Services of such Slaves, 28th August 1833 г. в: “William Loney RN – Background”, online: http://www.pdavis.nl/Legis_07.htm

[112] Chaim Bermant – “The Jews”, Times Books, New York, NY, 1977 г., стр. 40.

[113] “Ex-archbishop Jozef Wesolowski dies ahead of Vatican paedophilia trial” by AFP, “The Telegraph”, telegraph.co.uk, London, Friday, 28 August 2015 г., online:, online: http://www.telegraph.co.uk/news/worldnews/europe/vaticancityandholysee/11830012/Ex-archbishop-Jozef-Wesolowski-dies-ahead-of-Vatican-paedophilia-trial.html

[114] „Свето Евангелие от Матей“, гл. 18, ст. 6-7.

[115] Вж. 001 – Video – The Criminal Families of Sax und Koburg Gotta – Later – Winsor в: Георги Ифандиев – „Мазохизъм: Животът сред пропагандата на „демокрацията“ е като сопата на тоталитаризма, но допада на мнозина – Част 6“, „Диагноза с Георги Ифандиев“, diagnosa.net, София, петък, 15 май 2015 г., online: http://diagnosa.net/diagnosite-mi/%d0%bc%d0%b0%d0%b7%d0%be%d1%85%d0%b8%d0%b7%d1%8a%d0%bc-%d0%b6%d0%b8%d0%b2%d0%be%d1%82%d1%8a%d1%82-%d1%81%d1%80%d0%b5%d0%b4-%d0%bf%d1%80%d0%be%d0%bf%d0%b0%d0%b3%d0%b0%d0%bd%d0%b4%d0%b0%d1%82%d0%b0-7 или от YouTube от online: https://www.youtube.com/watch?v=DnH1TvkEzKQ

[116] “Prince Charles shares pain of losing great-uncle Lord Mountbatten to IRA attack” by Adam Justice, “International Business Times”, ibtimes.co.uk, London, New York, NY, Wednesday, 20 May 2015 г., online: http://www.ibtimes.co.uk/prince-charles-shares-pain-losing-great-uncle-lord-mountbatten-ira-attack-1502230

[117] Вж. Георги Ифандиев – „Мазохизъм: Животът сред пропагандата на „демокрацията“ е като сопата на тоталитаризма, но допада на мнозина – Част 7 – 1“, „Диагноза с Георги Ифандиев“, diagnosa.net, София, 29 май 2015 г., online: http://diagnosa.net/diagnosite-mi/%D0%BC%D0%B0%D0%B7%D0%BE%D1%85%D0%B8%D0%B7%D1%8A%D0%BC-%D0%B6%D0%B8%D0%B2%D0%BE%D1%82%D1%8A%D1%82-%D1%81%D1%80%D0%B5%D0%B4-%D0%BF%D1%80%D0%BE%D0%BF%D0%B0%D0%B3%D0%B0%D0%BD%D0%B4%D0%B0%D1%82%D0%B0-8

[118] “Spy chiefs warned Thatcher government about claims MP had ‘penchant for small boys’” by Agency, “The Telegraph”, telegraph.co.uk, London, Thursday, 23 July 2015 г., online: http://www.telegraph.co.uk/news/uknews/law-and-order/11757279/Spy-chiefs-warned-Thatcher-government-about-claims-MP-had-penchant-for-small-boys.html

[119] Кога най-сетне ще започне животът ми? Никога, глупако. Сега има демокрация, лат.

[120] Вж. напр. “Russian dissident Vladimir Bukovsky facing abuse image charges”, BBC News, bbc.com, BBC, London, 27 April 2015 г., online: http://www.bbc.com/news/uk-england-32483544

[121] Вж. напр. “Russian dissident Vladimir Bukovsky ‘too ill’ for Cambridge court hearing”, BBC News, bbc.com, BBC, London, 5 May 2015 г., online: http://www.bbc.com/news/uk-england-cambridgeshire-32595326

[122] Вж. “Russian dissident Vladimir Bukovsky denies indecent child images charges”, BBC News, bbc.com, BBC, London, Tuesday, 25 August 2015 г., online: http://www.bbc.com/news/uk-england-cambridgeshire-34053578; “Soviet dissident Bukovsky ‘seeks £100,000 from Crown Prosecution Service’ after child porno claims”, RT, rt.com, Autonomous Nonprofit Organization “TV-Novosti”, Moscow, London, Wednesday, 26 August 2015 г., online: https://www.rt.com/uk/313420-soviet-dissident-sues-uk-prosecution/; “Russian dissident Vladimir Bukovsky denies indecent child images charges” by Luke Harding, “The Guardian”, theguardian.com, BBC, London, Monday, 24 August 2015 г., online: http://www.theguardian.com/law/2015/aug/24/soviet-dissident-sues-crown-prosecution-service-alleging-libel; “Soviet dissident Bukovsky ‘seeks £100,000 from Crown Prosecution Service’ after child porno claims”, “Cambridge News”, cambridge-news.co.uk, Cambridge, Wednesday, 26 August 2015 г., online: http://www.cambridge-news.co.uk/Russian-dissident-Vladimir-Bukovsky-denies/story-27672188-detail/story.html

[123] “Comment by morsekey2, “Comments”, in: “How we all became Thatcherites” by Andy Beckett, “The Guardian”, theguardian.com, London, Thursday, 27 August 2015 г., online: http://www.theguardian.com/commentisfree/2015/aug/27/how-we-all-became-thatcherites-left-conservatives-decade-defiance

[124] Вж. “Cover story – National Affairs: Wealth on Trial”, “Time”, Vol. XXI, No. 24, New York, NY, Monday, June 12, 1933 г.

[125] Около 3,36 милиарда евро или 7 милиарда лева.

[126] Авторът има предвид разнообразяване на производството на продукти. Докато и днес икономиката на страната разчита преди всичко на суровините.

[127] “Commodities crash could turn Australia into a new Greece” by Andrew Critchlow, Commodities editor, “The Telegraph”, telegraph.co.uk, London, 19 July 2015 г., online: http://www.telegraph.co.uk/finance/newsbysector/industry/mining/11749706/Commodities-crash-could-turn-Australia-into-a-new-Greece.html

[128] В превода на английски, който съм използвал, глаголът е „degenerate“.

[129] N.D. Arora – “Political Science for Civil Services Main Examination”, Tata McGraw-Hill Education Private Limited, New Delhi, 2010 г., стр. 12.26.

[130] Възстановяването на свободата е благородно нещо, лат.

[131] Fritz Fischer – “Germany’s Aims in the First World War”, W. W. Norton & Co, New York, NY, 1967 г., стp. 22.

[132] Вж. подробности в: Георги Ифандиев – „Сянката на Цион“, Част ІV, Том 1, ИК „Огледало“, София, 2005 г. Книгата претърпя три издания и негласно я забраниха.

[133] Left Corresponding Society.

[134] “Jeremy Corbyn’s world: his friends, supporters, mentors and influences” by Daniel Boffey, “The Observer”, theguardian.com, London, Saturday, 15 August 2015 г., online: http://www.theguardian.com/politics/2015/aug/15/jeremy-corbyn-world-supporters-mentors-influences

[135] Един бог, един народ, една държава, един лидер! Да живее Ротшилд, синът Давидов!

[136] “Has globalisation reached its high-water mark?” by Jeremy Warner, “The Telegraph”, telegraph.co.uk, London, Thursday, 27 August 2015 г., online: http://www.telegraph.co.uk/finance/11828737/Has-globalisation-reached-its-high-water-mark.html

[137] Пак там.

[138] По Джордж Оруел – „1984“, Издателство „Профиздат“, София, 1989 г., Първа част – 2.

[139] Вж. “The dangerous politics of central banks” by Buttonwood, “The Economist”, economist.com, London, August 30th, 2015, online: http://www.economist.com/blogs/buttonwood/2015/08/markets?cid1=cust/noenew/n/n/n/20150831n/owned/n/n/nwl/n/n/n/email

[140] Вж. “If Corbyn wins, the most powerful part of the Labour Party will have to split off” by Jonathan Carr-West, “The Telegraph”, telegraph.co.uk, London, Thursday, 27 August 2015 г., online: http://www.telegraph.co.uk/news/politics/labour/11827901/If-Corbyn-wins-the-most-powerful-part-of-the-Labour-Party-will-have-to-split-off.html

[141] Вж. напр. “If Corbyn wins, the most powerful part of the Labour Party will have to split off” by Jonathan Carr-West, “The Telegraph”, telegraph.co.uk, London, Thursday, 27 August 2015 г., online: http://www.telegraph.co.uk/news/politics/labour/11827901/If-Corbyn-wins-the-most-powerful-part-of-the-Labour-Party-will-have-to-split-off.html

[142] Вж. напр. 008 – Video – Lord Sewel About Tony Blair в: Георги Ифандиев – „Прекрояване – от Тихия океан, в Тихия океан, до… Тихия океан – Част 2“, „Диагноза с Георги Ифандиев“, diagnosa.net, София, 6 август 2015 г., online: http://diagnosa.net/diagnosite-mi/%d0%bf%d1%80%d0%b5%d0%ba%d1%80%d0%be%d1%8f%d0%b2%d0%b0%d0%bd%d0%b5-%d0%be%d1%82-%d1%82%d0%b8%d1%85%d0%b8%d1%8f-%d0%be%d0%ba%d0%b5%d0%b0%d0%bd-%d0%b2-%d1%82%d0%b8%d1%85%d0%b8%d1%8f-%d0%be-2 или от YouTube от online: https://www.youtube.com/watch?v=AGUysqIejDo

[143] “Jeremy Corbyn’s politics are fantasy – just like Alice in Wonderland” by Tony Blair, “The Guardian”, theguardian.com, London, Saturday, 29 August 2015 г., online: http://www.theguardian.com/commentisfree/2015/aug/29/tony-blair-labour-leadership-jeremy-corbyn

[144] Вж. 003 – Video – Half Jewish Oliver Stone Says That Jewish Control of the Media в: Георги Ифандиев – „Прекрояване – от Тихия океан, в Тихия океан, до… Тихия океан – Част 3“, „Диагноза с Георги Ифандиев“, diagnosa.net, София, 19 август 2015 г., online: http://diagnosa.net/diagnosite-mi/%d0%bf%d1%80%d0%b5%d0%ba%d1%80%d0%be%d1%8f%d0%b2%d0%b0%d0%bd%d0%b5-%d0%be%d1%82-%d1%82%d0%b8%d1%85%d0%b8%d1%8f-%d0%be%d0%ba%d0%b5%d0%b0%d0%bd-%d0%b2-%d1%82%d0%b8%d1%85%d0%b8%d1%8f-%d0%be-3 или от YouTube от online: https://www.youtube.com/watch?v=5WArl4tcQQE

[145] “Jeremy Corbyn’s politics are fantasy – just like Alice in Wonderland” by Tony Blair, “The Guardian”, вече цит. съч.

[146] Многогодишен член, а известно време и лидер на Лейбъристката партия, представящ се за убеден социалист, европейски комисар по административната реформа от 1999 до 2004 г., депутат в Британския парламент. По стечение на обстоятелствата държи рекорда за най-дългогодишен водач на опозицията в него – от 1983 до 1992 г.

[147] Пак там.

[148] Григорий Климов – “Божий народ”, Издательство “Советская Кубань”, вече цит. съч., стр. 3.

[149] Office of Strategic Services (OSS).

[150] Вж. подробности в: Георги Ифандиев – „Хитлер в Патагония“, ИК „Огледало“, София, 2011 г.

[151] Вж. Walter C. Langer – “The Mind of Adolf Hitler: The Secret Wartime Report”, Basic Books, New York, NY, 1972 г. Книгата е в архива на автора.

[152] Когато е проведен този разговор, Збигнев Бжежински все още не е написал прочутата си книга, за чието заглавие безскрупулно е отмъкна въпросния израз. Но, за да не го обвинят в плагиатство, го е изменил на „световна шахматна дъска“.

[153] Цитат от произведение на швейцарския аристократ, писател и филосох Денѝ де Ружмо̀н (Denis de Rougemont, 1906–1985).

[154] „Свето Евангелие от Марк“, гл. 5, ст. 9; „Свето Евангелие от Лука“, гл. 8, ст. 30.

[155] Григорий Климов – “Божий народ”, Издательство “Советская Кубань”, вече цит. съч., стр. 3-4.

[156] Вж. Gennifer Flowers – “Passion and Betrayal”, Emery Dalton Communications, DelMar, CA, 1995 г., стр. 42 в: Георги Ифандиев – „Камбаната бие за нас – Част 2“, „Диагноза с Георги Ифандиев“, diagnosa.net, София, 5 юли 2015 г., online: http://diagnosa.net/diagnosite-mi/%D0%BA%D0%B0%D0%BC%D0%B1%D0%B0%D0%BD%D0%B0%D1%82%D0%B0-%D0%B1%D0%B8%D0%B5-%D0%B7%D0%B0-%D0%BD%D0%B0%D1%81-%D1%87%D0%B0%D1%81%D1%82-2#_edn103 и 004 – Video Bill Clinton’s Rockefeller Origins Explored в: Георги Ифандиев – „Мазохизъм: Животът сред пропагандата на „демокрацията“ е като сопата на тоталитаризма, но допада на мнозина – Част 6“, „Диагноза с Георги Ифандиев“, diagnosa.net, София, петък, 15 май 2015 г., online: http://diagnosa.net/diagnosite-mi/%d0%bc%d0%b0%d0%b7%d0%be%d1%85%d0%b8%d0%b7%d1%8a%d0%bc-%d0%b6%d0%b8%d0%b2%d0%be%d1%82%d1%8a%d1%82-%d1%81%d1%80%d0%b5%d0%b4-%d0%bf%d1%80%d0%be%d0%bf%d0%b0%d0%b3%d0%b0%d0%bd%d0%b4%d0%b0%d1%82%d0%b0-7 или от YouTube от online: https://www.youtube.com/watch?v=cADXpvxVBS8, както и в телевизионното предаване „Диагноза с Георги Ифандиев“, телевизия „Евроком“, София, сряда, 27 май 2015 г., online: http://eurocom.bg/shows/video/diagnoza/1198 или в YouTube от online: https://www.youtube.com/watch?v=aRGsxbrFVtg&feature=youtu.be

[157] Георги Ифандиев – „Прекрояване – от Тихия океан, в Тихия океан, до… Тихия океан – Част 3“, „Диагноза с Георги Ифандиев“, diagnosa.net, София, 19 август 2015 г., online: http://diagnosa.net/diagnosite-mi/%d0%bf%d1%80%d0%b5%d0%ba%d1%80%d0%be%d1%8f%d0%b2%d0%b0%d0%bd%d0%b5-%d0%be%d1%82-%d1%82%d0%b8%d1%85%d0%b8%d1%8f-%d0%be%d0%ba%d0%b5%d0%b0%d0%bd-%d0%b2-%d1%82%d0%b8%d1%85%d0%b8%d1%8f-%d0%be-3

[158] „Държавата ще бори сивия бизнес с ограничения на плащанията в брой“, bTV Новините, btvnovinite.bg, София, понеделник, 24 август 2015 г., online: http://btvnovinite.bg/article/bulgaria/ikonomika/darzhavata-shte-bori-sivija-biznes-s-ogranichenija-na-plashtanijata-v-broj.html

[159] На 14 септември Евросъюзът ще организира специална среща по този повод. (Вж. “EU calls emergency immigration summit” by Agencies, “The Telegraph”, telegraph.co.uk, London, Monday, 31 August 2015 г., online: http://www.telegraph.co.uk/news/worldnews/europe/eu/11834441/EU-calls-emergency-immigration-summit.html)

[160] Вж. “Reflation threat to bonds as money supply catches fire in Europe” by Ambrose Evans-Pritchard, The Telegraph”, telegraph.co.uk, London, Saturday, August 29th 2015 г., online: http://www.telegraph.co.uk/finance/economics/11828779/Reflation-threat-to-bonds-as-money-supply-catches-fire-in-Europe.html

[161] “Refugees are human. This simple fact seems to have been forgotten” by Owen Jones, “The Guardian”, theguardian.com, London, Friday, 28 August 2015 г., online: http://www.theguardian.com/commentisfree/2015/aug/28/migrants-humans-drowning-suffocating-safety-statistics?CMP=ema_1364

[162] Вж. напр. “EU states at odds on eve of summit on migration crisis” by Alastair Macdonald and Shadia Nasralla, Brussels/Vienna, Reuters, uk.reuters.com, London, Thursday, June 25, 2015 г., online: http://uk.reuters.com/article/2015/06/25/uk-europe-migrants-hungary-idUKKBN0P412620150625; “France criticises eastern Europe, Hungary over refugee policy” by Reuters, Thomson Reuters Foundation, trust.org, London, Sunday, 30 August 2015 г., online: http://www.trust.org/item/20150830095729-b3kxl; “Hungary Slams ‘Groundless’ French Criticism of Border Barrier” by Agence France-Presse, NDTV – New Delhi Television, ndtv.com, New Delhi, August 31, 2015 г., online: http://www.ndtv.com/world-news/hungary-slams-groundless-french-criticism-of-border-barrier-1212577

[163] Нарицателно за най-големите наднационални нефтени корпорации: BP, Gulf Oil, Standard Oil of California (SoCal), Chevron; Royal Dutch Shell; Esso/Exxon (бивша Standard Oil of New Jersey), Socony (Standard Oil Company of New York). (Вж. напр. “Milestones: 1921–1936 – The 1928 Red Line Agreement”, Office of the Historian, Bureau of Public Affairs, United States Department of State, Washington, DC, online: http://history.state.gov/milestones/1921-1936/red-line; “The Secret of the Seven Sisters”, A four-part series that reveals how a secret pact formed a cartel that controls the world’s oil, Al Jazeera, aljazeera.com, Doha, 26 April 2013 г., online: http://www.aljazeera.com/programmes/specialseries/2013/04/201344105231487582.html)

[164] Вж. Anthony Sampson – “The Seven Sisters: The Great Oil Companies & The World They Shaped”, Viking Adult, Viking Press, New York City, 1975 г.

[165] Вж. “Network”, Written by Paddy Chayefsky (Sidney Aaron Chayefsky), Directed by Sidney Lumet, Starring Faye Dunaway, William Holden, Peter Finch, Robert Duvall, Produced by Howard Gottfried, MGM, Los Angeles, CA, 1976 г. Вж. също: “SPOOKY: The 1976 Movie ‘Network’ Predicted YouTube And ‘Two And A Half Men’” by Jim Edwards, “The Business Insider”, businessinsider.com, New York City, February 15, 2012 г., online: http://www.businessinsider.com/spooky-the-1976-movie-network-predicted-youtube-and-two-and-a-half-men-2012-2

[166] Пейо К. Яворов – „На нивата“, първоначално – „Пролетна жалба на орача“, сп. „Ден“, София, 1896 г.

[167] “Albert Einstein: 10 of his best quotes”, “The Telegraph”, telegraph.co.uk, London, 30 May 2012 г., online: http://www.telegraph.co.uk/news/science/science-news/9176616/Albert-Einstein-10-of-his-best-quotes.html

[168] Никога не е много, защото човешкото око е ненаситно. Преди 25 години мой познат, забогатял покрай съдружието си с червени номенклатурчици, свързани с ДС, ми беше „обяснил“, че и двамата имаме проблеми. Моят – дали да си купя черен или бял хляб. Неговият – дали да предпочете „Ролс Ройс“ или „Кадилак“. Но проблемите и на двама ни са… големи.