Здравейте, Гост [Логин]
Територия на истината и свободното слово

ДА УТОЧНИМ: НОВА СТУДЕНА ВОЙНА ИЛИ ПРИКАЗКИ ЗА КОМУНЀТА? – Част 1


 

 

 

 

 

 

Добре дошли в медийния диагностичен център. Това е територия, свободна от комунизъм, социализъм, фашизъм, нацизъм, либерализъм – изобщо – от идеологическите фрагменти на ционизма и насаждания от тази крайно националистическа теория, превърната в практика, интернационализъм. Тя е предназначена за личности, за хора нормални, без психически отклонения и без комплекси, незасегнати от индоктринация, и с отворено съзнание. Единственото място, в което се съобщава истината, цялата истина и нищо освен истината. Нещо, което нито една друга медия в този провален опит за държава не може да си позволи.

 

 

 

*    *    *

 

 

 

 

Напоследък всяка статия на лондонския всекидневник „The Financial Times“ започва с призив за материална подкрепа с думите: „High quality global journalism requires investment.“ Което ще рече: „Висококачествената световна журналистика изисква инвестиции.“

Всеки да го разбира, както желае.

 

 

 

 

*    *    *

 

 

 

 

 

 

През есента на 2007 година в уводен коментар на предаването „Диагноза с Георги Ифандиев“ по вече несъществуващата пловдивска телевизия „Евроком–България“, обясних, че в Москва е договорено началото на нова Студена война. Тогавашната държавна секретарка на Съединените щати Кондолийза Райс беше отишла на крак в Кремъл, без никаква видима причина. Нейната родина вече беше завъртяна от мелачката на финансово-икономическата криза, но никой не го признаваше.

 

 

 

Императивите на интернационализма[1]

 

 

 

Нямам никакви пророчески способности. Опазил ме Бог. Те са „привилегия“ на глупците. Вие си отговорете на въпроса: Какви са онези, които им вярват?

 

Просто матрицата, която Интернационалът прилага, е елементарна. Тя представлява „творческоприложение на Хегеловата диалектика: тезаантитезасинтеза. От години я изследвам и смятам, че основанията ми за тази оценка са солидни.

 

Трите части на въпросната схема са подвластни на Братството. То решава кои негови марионетни режими ще запълват съответните правоъгълничета. Веднъж набедиха за антитеза император Николай ІІ, макар той да беше Техен съюзник. Употребиха го и се разправиха не само с него, но и с цялото му семейство.

 

Сетне фашизмът и нацизмът, респективно техните водачи, бяха поставени във втората част на диалектическата диаграма. По онова време най-масовият убиец в историята беше добър – част от тезата. Обаче не му беше предвидено място в антитезата. Така братовчедът на Лазар Мойсеевич КагановичЛаврентий Павлович Берия, се погрижи за Йосиф Сталин. А както писа видният болшевик, офицер от КГБ и съветски деятел Аркадий Ваксберг, когато шефът на НКВД лекува някого, леталният изход на пациента е неминуем[2]

 

Умните и осведомените са наясно, че Студената война беше предназначена за наспростолюдието. Малко ли доказателства и свидетелства съм представял? Сега за пореден път започва постановката на същата пиеса. С нови декори и променени имена на героите. Но като цяло сюжетът ни е до болка познат. Поне за мен е така. Предварително го зная наизуст. Мога да рецитирам цели пасажи…

 

Déjà vu.

 

Путин се разбираше чудесно с Кондолийза Райс. Точно така, както и с Ангела Меркел. Какво е общото между двете? Ами печелили са конкурси за най-добро владеене на руски език!…

 

Сейчас понимаете?

 

През Първата световна война Ърл Уорън служил като офицер на фронта. Синът на норвежки имигранти в САЩ с очите си видял катастрофата в самите битки. И му стигнал умът, за да зърне целия планот мотивите и неговите съставители, до изпълнителите. Някъде по това време формулирал, че:

 

Можете да откриете най-трагичния парадокс на нашето съвремие в отказа на националните държави да признаят заповедите на интернационализма.[3]

 

Тези думи са изречени след като авторът им бил хванат за гушата и продал душата си. Ето защо и как цели 26 години бил шеф на Върховния съд, а също и губернатор на щата Калифорния. Никога не е късно човек да се омаскари, нали?

 

Ърл Уорън се записа в историята не с изреденото досега. Влезе в нея с печалната слава на вожд на правителствен орган, носещ неговото име. Онзи, който „доказа“, че президентът Кенеди е убит… само с един „вълшебенкуршумСиромах, до края на дните си отстояваше резултатите, записани в доклада на КомисиятаУорън“. Съдията беше използван от масоните, а името му се превърна в синоним на глупостта и безчестието.

 

Древните са знаели:

 

Errare humanum est, sed perseverare in errore turpe est – „да грешиш е човешко, но да продължаваш в грешка е позорно“.

 

Но да се върнем към т. нар. Студена война. Колко ли от вас си спомнят онази октомврийска вечер на 2007 година, когато изрекох думите, с които наченах настоящата публикация? Сега четем:

 

Нова граница беше начертана в Европа, след като руски сили поставиха пехотни мини на връх Кримския полуостров и отправиха предупредителни изстрели към мисията на европейските наблюдатели.

 

Конвой от Организацията за сигурност и сътрудничество в Европа (OSCE) беше спрян от руски войници и въоръжени милиции на главния път към Кримския полуостров.

 

Три автоматични откоса бяха изстреляни във въздуха, когато командирите на пропускателния пункт отказаха правото на достъп  на OSCE в района. Свидетели твърдят, че изстрелите са били произведени от мъже в маски.[4]

 

Знаете ли колко е необходимо за започването на въоръжен конфликт? Поводът за американското включване в първата световна война изобщо не е бил потапянето на парахода Лузитания“. Германците съвестно са предупредили, че ще посегнат на всеки плавателен съд, пренасящ въоръжение и амуниции. Тъкмо такъв товар е имало в трюмовете на пътническия кораб Лузитания“.

 

Освен това преобладаващата част от общественото мнение отвъд Океана е била на страната на Германия.

 

Съвсем друг бил претекстът за американската намеса в битките, обхванали цяла Европа. За изпращането на пушечно месо през Атлантика послужило „потапянетона ферибота Съсекс“, превозващ пътници и автомобили през Ламанша.

 

Някогашният високопоставен ционист Бенджамин Фрийдман отдавна разкри измаматакорабът и пътниците му не били докоснати. След като войските на генерал Пършинг дебаркирали на Стария континент, лъжата лъснала. Всеки, който желаел, можел да види SS Sussexна котваздрав и читав, годен за плаване.

 

Членът на Британския парламент Франсиз Нийлсън даже описал катастрофалната шмекерия в своята книга „Подпалвачите на войни“,[5]  която се намира в архива ми. И съм готов да я изпратя в pdf на всеки любопитен, който ми я поиска.

 

Всичко товаза хатъра на ционистите.[6]

 

Кой не знае, че инцидентът в Тонкинския залив на 2 август 1962 г., с който на практика започна Войната във Виетнам, е бил изфабрикуван? Самият тогавашен министър на отбраната Робърт Макнамара го призна.[7] Не е имало никакъв инцидент с крайцераMaddox”.

 

Достатъчно е да си спомните измамата с Войната в Персийския залив от 1990-1991 г. Просто се върнете към второто видеосвидетелство в предната публикация.[8]

 

 

 

Интернационализмът, представен от болшевиките, доказа,

че с него те могат да печелят пари[9]

 

 

 

Сега се намериха слугинчета на интернационалната левитска мафия от калибъра на бившата губернаторка на щата Аляска с многозначителното име Сара, които настояват заядрен удар срещу Москва![10] Тази „чаена“ другарка Пейлин явно не е съвсем с акъла си. Колкото и да е зависим от Ротшилд и компания, Путин няма как да не прихване нападението и да не отвърне със същото. Нали ще става дума най-малкото за собствения му живот? Пазете се от лудите, които ръководят човечеството!

 

Съжалявам да го напиша, но многодетната майка Сеъръ Пейлин, както се произнася името й на английски, е съвършено ненормална. И предана ционистка. Което е многозначителноиздава същото. Преди по-малко от година тя поиска САЩ да нападнат Чехия?! Защо? В отговор на атентата по време на Бостънския маратон![11]

 

Не, това не е вярно. Беше майтап, поместен в сатиричен електронен вестник. Но другарката от бившата руска област Аляска е толкова шантава, че американците не престават да пробват остроумието си върху нея.

 

Във въпросната публикация се казва:

 

И да не спираме с Чешката република, а да преследваме и всички арабски страни.[12]

 

Което беше последвано от полския “Wprost” с напълно сериозна статия, озаглавена:

 

Да изгорим Прага: Сара Пейлин призовава за нахлуване в Чешката република!

 

Но тя „демократичнобеше изтрита от интернет и Facebook.[13]

 

Всички тези „крайно деснипишман консерватори, са все бивши комунисти. Известни са две валидни максими. Първата принадлежи на Хенри Форд и гласи:

 

Навсякъде по света, не само в Русия, комунизмът е еврейски.[14]

 

Втората е перифраза на еврейски постулат:

 

Веднъж комунист, завинаги комунист!

 

Няма бивши комунисти. Както казваха тук в началото на промените – „нито бивш негър“.

 

Как се наричат рожбите на свинята? Прасета. А на комунистите? Комунѐта. Толкова!

 

Приемам мнението на Марк Твен за родолюбието. Писателят ни е завещал:

 

Патриотизъм е да подкрепяте страната си по всяко време, а правителството само, когато заслужава.[15]

 

Псевдо патриотите и фалшивите демократи като Сара Пейлин, не могат да скрият своя крипто комунизъм зад театралната си премяна на десни“, на „рИформатори“, на „антитоталитаристи“ и „евроатлантици“. Алчно червеното е залепнало като кожа за изкривените им от омраза и вечна угода мутри. Те са в състояние да направят даже някои комунисти симпатични.

 

Може би по-възрастните читатели помнят Владимир Познер? След дни този съветски, американски и руски еврейски журналист[16] ще навърши 80 години. Животът му е образец на онова, което пиша и говоряслужба на интернационалното задкулисие, на новия световен ред. Безпрекословно подчинение на левитската мафия, която не признава граници, но ги чертае, когато намери за необходимо. Създава всички идеологии и ги внедрява в живота на набелязани с лошо народи. Понастоящем това тайно световно правителство налага глобализма.

 

Ето на кого цял живот е аргатувал Познер. И въпреки това е далеч по-трезвомислещ от неодемократитеновопроизведенитеантикомунисти“, които няма как да се избавят от своето престъпно болшевишко минало. Владимир Владимирович – какво съвпадение с Путин – поне не се стреми да го изтрие, както черноработницитекирта от гърба си.

 

Предлагам първо да се запознаете с неговата изява в CNN на 6 март 2014 г.

 

 

)

 

 

 

Излишно е да коментирам. Всеки е свободен да възприема или отхвърля едно или друго от мнението на Владимир Познер. Обаче биографичните уточнения са задължителни.

 

Журналистът е роден на 1 април 1934 г. в Париж. През 1922 г. баща му намерил спасение от болшевишкото иго там. Покръстен евреин, той се оженил за френска християнка от юдейско потекло. Сватбата по католически обред се състояла в… „Парижката Света Богородица“, но чак през… 1939 година. Защо?

 

 

 

Ключовите аспекти на американската външна политика са диктувани от Кремъл[17]

 

 

 

По онова време семейството на Жералдин Люттен – майката на бъдещия журналист, вече живеело в Калифорния. Мадам Познер грабнала няколкомесечния си син и го отвела зад Океана. Там постъпила на работа в еврейската киностудия “Paramount Pictures”. Пет години по-късно Владимир Александрович Познер, който работел в европейския филиал на друга еврейска филмова компания – “Metro-Goldwyn-Mayer”, върнал семейството си във Франция. Тогава двамата с Жералдин се венчали.

 

Идилията продължила по-малко от година. След германската окупация на Париж семейство Познер побягнало в САЩ. Там се родил и 11 лета по-малкият му брат Павел.

 

Междувременно, през 1943 година бащата се продал на Съветите и станал агент на НКВД с псевдоним „Платон“. Уж бил „антикомунист“ и бягал от болшевиките. А се оказал… голям патриот на СССР![18] (Вижте илюстрацията.)

 

След войната и разрива между Сталин и неговите западни съюзници Владимир Познер-старши бил подгонен за антиамериканска дейност. Принудил се да върне фамилията си във Франция. Там също не го чакали с отворени обятия.[19]

 

Семейството се преместило в Берлин, столицата на ГДР. Като кремълски шпионин Владимир Владимирович бил назначен в „Совэкспортфильм“. Чак през 1950 година подозрителният сталински режим го удостоил със съветски паспорт. Две години по-късно Познерови вече били жители на Москва.[20]

 

Ударил часът на младия Владимир Познер. През 1958 година той получил диплома от Московския университетЛомоносов“ по специалността „Биология на човека“. След това станал личен секретар на прочутия съветски писател, евреина Самуел Яковлевич Маршак. Изглежда тази близост се оказала ключът към портите на интернационалния комунистически рай“, простиращ се в двете съветски държавиСССР и САЩ.

 

През 1967 г. Познер станал член на КПСС. Може би това е било задължително условие за сетнешната му дейност като… американец. И още нещо. Хванали го в плагиатство. Дал за печат в списание „Новый мир“ няколко „своистихотворения, четири от които били наСамуел Маршак. И му тръгнала една карта…

 

Постъпил на работа в Агентство ПечатиНовости“. Редакция, служеща за прикритие на шпиони. Съветски вариант на задокеанската United States Information Agency (USIA).[21] Познер бил редактор на популярното у нас издание „Спутник“. Както и на експортираните в САЩ пропагандни списания “USSR” и “Soviet Life” – „Съветски живот“.

 

През 1970 година бил издигнат до „коментатор по проблемите на Англия и Съединените щати“ в Държавния комитет по телевизия и радиоразпръскване, по-сетне – „Гостелерадио СССР“. Бил е партиен секретар. Което изобщо не му пречело да бъде редовен участник в “Ray Briem Show” на радиостанцията KABC (AM) в Лос Анджелис. Да, тогава, през седемдесетте години

 

Пак по онова време е гостувал в програмата “Nightline” на една от трите национални телевизионни мрежи – ABCAmerican Broadcasting Company. Също и във “Phill Donahue Show” на друга от националните мрежи – CBSColumbia Broadcasting System.

 

След по-малко от двадесет години, вече в разрасналия се канал CNBC, той става партньор на Донахю в седмичното предаване “Pozner & Donahue”.

 

Вие вЕрвайте в „леви“ и „десни“; в официалниякомунизъм“ и „антикомунизъм“; в някаква „демокрация“ и „права на човека“… Не, драги мои, на този свят партията е само еднана парите. И тя се стреми към световно господствосиреч към комунизъм.

 

Независимо от това, че съм го показвал многократно, тук е мястото да припомня онова, което малко преди да му помогнат да напусне този свят, изрече почтеният еврейски милионер и бивш ционист Еърън Русо.

 

 

)

 

 

 

Понастоящем почти 80-годишният Владимр Владимирович, член на КПСС и без съмнение агент както на КГБ, така и на ЦРУ, а защо не и на още някоя шпионска централа, води своята авторска програма „Познер“ на Първи канал – най-голямата телевизионна компания в Русия. Едновременно с това заема длъжността „анализатор“ в… CNNвтората по обхват новинарска телевизионна мрежа в света след FoxNews.

 

Как ви се струва? Студена война ли? Тя е за нас с вас… Не и за т. нар. елити – онези, които държат съдбата на човечеството в своите ръце. Нито е предназначена за техните прислужници от типа на Барак Обама, Владимир Путин, Дейвид Камерън, Франсоа Оланд и останалите, които се умилкват около краката на котараците. Котараци? Така карикатуристите в британските медии изобразяват банкерите

 

 

 

Свободната търговия е принципно положение в програмата на интернационализма[22]

 

 

 

Какво друго наблюдаваме у нас? Кой от вас е толкова задръстен и не знае, че големите медии по света се държат от ционистката върхушка? У нас – от фамилиите от ЦК на БКП. Затова старите злобни комунистически пропагандатори все така проповядват от телевизионните– и радио студията. Тези олтари на болшевишката пропаганда.

 

Но да вървим напред към „новата Студена война“, която „избухва“ заради Украйна.

 

В друг коментар Владимир Познер предупреди жителите на земята в този случай да не вярват много на западните медии. И е прав. Не само сега, а изобщо.

 

Ала същото се отнася и за руските средства за масова дезинформация. Многократно повечеза тукашнитевсе оръжия за масово промиване на мозъци и за оглупяване на оскотялото, невероятно изпростяло население.

 

Мнозина в Русия не изпитват съмнения, че Западът игра роля в кризата, като фактически насърчаваше антиправителствения преврат“ – заяви Познер. – „Също, че Западът не стоеше настрана и не беше просто наблюдател. А действаше в епицентъра на събитията“ – продължи той.

 

Западните страни не престанаха да изпращат свои министри, които се обръщаха с речи към тълпите на площад „Независимоств Киев. И в действителност ги подстрекаваха. По този начин Западът повлия активно върху ситуацията. Което тревожи много руснаци“ – отбеляза Познер.[23]

 

Да се върнем към мнението му относно „отнемането на територия“.

 

Защо никой не реагира, когато от 1948 година до ден днешен Израел непрестанно отнема територии от палестинцитепотомците на древните юдеи, приели исляма? Земи, които никога в историята не са принадлежали на тези хазарски варвари, изповядващи човеконенавистните идеологии на талмудизмакласическия юдаизъм, и ционизмакрайния еврейски нацизъм, който е залегнал в основата на германския националсоциализъм с всички последици от него.

 

Що за морал? Заради прилагането на този двоен, даже троен и четворен стандарт, все повече хора по света започват да не понасят Запада и по-специално американците. Ето къде са заровени корените на антиамериканизма, от който Вашингтон постоянно се жалва като вдовица

 

Известно ли ви е за кого всъщност работил българомразецът лорд Бийконсфийлд? Още през вече наистина далечната 1844 година бъдещият прочут английски държавник от еврейски произход Бенджамин Дизраели издал роман, озаглавен „Конингсби или новото поколение“… В него откровено признава:

 

И така, драги мой Конингсби, разбираш, че светът е управляван от съвсем различни личности от онези, които хората, дето не са зад кулисите, си представят.[24]

 

Авторът незабавно бил поканен на вечеря от семейство Ротшилд. От тогава до сетния си дъх служил на Тях.

 

Най-важните американци от онези „различни личности“, които управляват света от задкулисието, са Рокфелерови“ – посочва Гари Алън. – „Според сведенията кланът Рокфелер е работил с Ротшилдови и с техните агенти още от осемдесетте години на ХІХ век, когато първият – Джон Д. [Дейвид] уредил да получава отстъпка в цената на всеки варел с петрол, който той и неговите конкуренти превозвали посредством “Kuhn, Loeb & Co.”. По онова време “Kuhn, Loeb & Co.” контролирали пътищата на щатите Пенсилвания, Балтимор и Охайо. Още тогава партньорството им било изгодно. Независимо от това, как понякога изглежда, че имало области, в които двете финансови династии си съперничели.[25]

 

Това наистина е привидно. А миналата година двете фамилии официално обявиха, че обединяват своите финансови активи.[26] Като семейство Ротшилд запазва своята водеща роля. Нещо, което редовните читатели няма как да отрекат, първи известих.

 

Рокфелерови винаги са били подчинени – фактически – агенти, на Ротшилдови. Но какво е отношението им към комунистите? Споменатата фирма “Kuhn, Loeb & Co.” Всъщност е банка, чиито следи бяха заличавани чрез многобройни сливания и поглъщания. Докато изчезнаха окончателно през септември 2008 г. с фалита на грамадната банка „Лимън Брадърз“.

 

Защо беше необходимо това укривателство? От кумова срама, както казват нашенци. Понеже чрез най-довереното лице на Ротшилдови Джейкъб Шиф, тъкмо тяхната нюйоркска финансова институцияКун, Лоуб & Ко.” отпуснала онези прословути 20 милиона долара на болшевиките, за да организират и осъществят техния Октомврийски метеж.

 

Днес те биха се равнявали на 2 милиарда долара. С подобни суми подхраниха „оранжевата революция“ в Украйна. Оттогава доларът се обезцени до такава степен, че сега се носят слухове за 4 и даже за 5 милиарда долара! Хартиени пари. Какво им плащат?…

 

Замесването на Рокфелерови с техните предполагаеми кръвни враговекомунистите, датира назад до Болшевишката революция. През двайсетте години Ленин установи своята Нова икономическа политика (Ричард Никсън използва същото название за своя пакет от мерки за контрол върху спиралата на нарастването на цените), когато уж омразните капиталисти бяха поканени да се завърнат в Русия.

 

Веднага след революцията хора от ядрото на Федералният резерв CFR, взеха да натискат за отваряне на комунистическа Русия към търговците в САЩ. Обаче по онова време общественото мнение беше настроено остро против болшевиките заради тяхното варварство. Затова политиката на американското правителство беше, да не се правят сделки с едно незаконно управление. До 1933 година САЩ не признаваха официално болшевиките.

 

Същевременно съветската икономика изнемогваше, а народът гладуваше до смърт. Комунизмът щеше да се срине, ако не бяха тези вътрешни хора от Федералния резерв. Преди всичко болшевиките бяха спасени от сгромолясване от Хърбарт Хуувър (CFR), който събираше пари, за да купува храни, които бяха предназначени за Ленин и неговите гангстери. На свой ред, те ги използваха като инструмент за подчиняване на гладните селяни, започнали да се съпротивляват на своите нови господари.

 

Докато „хуманитарниятжест на Хуувър спасяваше съветския режим, руската икономика все още беше в тотален хаос. Тогава в нея влязоха Вандерлипови, Хариманови и Рокфелерови. Един от първите, който скочи там беше Франк Вандерлипагент на Рокфелерови и един от заговорниците от остров Джекил[27], президент на Рокфелеровата First National City Bank, който сравняваше Ленин с Джордж Вашингтон.[28]

 

Рокфелерови назначиха своя агент за връзки с обществеността Айви Лий да продава на американската публика идеята, че болшевиките просто били зле разбрани идеалисти, които в действителност са мили благодетели на човешкия род.[29]

 

Досещате ли се защо американският професор Антъни Сътън, изследовател и преподавател по история на икономическите учения в Станфордския университет, тъй бързо се запъти към отвъдното? Не беше болен, но… Ученият разкриваше тежки, нелицеприятни за елита истини. Например:

 

… Съвсем предвидимо… Лий заключаваше, че комунистическият проблем е просто психологичен. По онова време той говореше заруснаците“ (не за комунистите). И стигна до извода, че „те са прави“.

 

Той предложи Съединените щати да не се ангажират с пропаганда; отправи призив за мирно съвместно съществуване; и предположи, че политиката на САЩ ще бъде по-сигурна, ако признаят СССР и му отпускат кредити“.[30]

 

В резюме:

 

След болшевишката революция създадената с Ротшилдови пари фирма на РокфелерStandard Oil of New Jerseyуспява да изкупи 50 на сто от концесията на братята Нобел в Каспийско море. Официално цялата им собственост е била национализирана. Фактически – предоставена безвъзмездно наStandard Oil of New Jersey”.[31] Нали заради това се води Руско-турската война от 1877-1878 година? Кой да го разбере?…

 

През 1927 г. друга Рокфелерова компания – “Standard Oil of New York”, купила рафинерия в Съветския съюз. В САЩ съобщили за… Русия, а не за Съветския съюз. Колко ли тъпи са американците?

 

Семейство Рокфелер не само изпомпвало и преработвало нефт. Помогнало на съвсем затъналата болшевишка икономика да започна да се изправя на крака.[32] Зер, предстояла й война… И това няма кой да го проумее…

 

След това “Standard Oil of New York” и нейната дъщерна фирма “Vacuum Oil Companyсключили монополен договор за реклама и продажба на съветския петрол в европейските страни. Уредили и заем на болшевиките – цели 75 009 000 долара – сега около 50 милиарда!

 

Антъни Сътън се натъкнал на документи, които разкриват, че съветското ръководство само теоретично експроприирало собствеността наStandard Oil”. След 1935 година в СССР останали да действат само следните концесии: Датската за телеграфни услуги, японската за риболов, както и тези за добив на въглища и нефт на “Standard Oil”.[33]

 

През 1928 г. отново РокфелероватаChase National Bankпродавала на Съветите американска валута и държавни ценни книжа. Патриотични организации нарекли прословутата фамилия „интернационални мошеници“.

 

Пак съгласно документи, намерени от професор Сътън, Ротшилдовата банкаKuhn, Loeb & Co.” финансирала Първия петилетен план.[34]

 

Не намирам смисъл да продължавам. Разполагам с толкова много литература, че за поместването й тази медия би трябвало да се посвети единствено на това за години напред.

 

Който няма ум, нека приема елементарния пропаганден стереотип Студена война“. И да вярва, че сегашният му вариант започва от Украйна.

 

Писал съм и съм казвал: Светът ще загине, идиотитене. Какво пък, имат право да вярват в конспиративните теории, които властите им втълпяват чрез притежаваните от тях средства за масово затъпяване.

 

Нали казват, че всеки е свободен?…

 

 

 

Едно за теб, деветнадесет за мен[35]

 

 

 

На какво е способен свободният човек! Едва 23-годишен, ливърпулецът Джордж Харисън прозря лицемерието на западния елит. Повечето от туземното ни население е неспособно на такава проницателност. То гледа и слуша влиятелните медии. И поглъща измамите, смятайки ги за истина.

 

Когато товарищ Барак Хюсеинович Обама е отсъдил, че евентуален референдум за бъдещето на Крим би бил „неконституционен“, дали е помислил за миг? Или такова действие е непосилно за неговата твърде смесена, объркана същност на евреин,[36] мюсюлманин и псевдохристиянин?

 

Да припомня колко благосклонно представителите на Великобритания, САЩ и Франция в Съюзническата военна контролна комисия са наблюдавали от кабаретата проведения през септември 1946 година у нас референдум за република. Няма да се спирам надълго на факта, че участието на Франция, която е била официална съюзница на нацистка Германияправителството във Виши, е ослепителна несправедливост. Друга ми е мисълта.

 

Референдумът е бил произведен. А резултатите му са били признати от всичкиМосква, Лондон, Вашингтон и Париж. Действащата тогава Търновска конституция не е предвиждала референдуми. А самото допитване било проведено в условията на съветска окупация и насилие.

 

Обяснете, моля: Как така онзи, който ни посече и върна в робовладелския строй, е бил конституционен“? А подобен в Кримняма да бъде?

 

Съвсем недолюбваният от мен Владимир Познер привежда по-скорошен пример. Вижте и чуйте.

 

 

)

 

 

 

Професионалният коментатор и историк следва да бъде обективен. Което означава, че е длъжен да основава своите твърдения на фактите. Да се съобразява с действителната обстановка. Да отчита всички обстоятелства, като ги разчита самостоятелно и вярно, а не под чужда диктовка. Което е невъзможно, ако е неморален и е платен от някого. И щом не търси силите фигурите, които стоят зад събитията.

 

Във втората част ще обърна специално внимание на марионетката Арсенюк, както в рамките на гаврата наричат „наглеца еврейчик Арсений Яценюк“.[37] По силата на чудесата, сътворявани от Интернационала, настоящ… министър-председател на Украйна. Но преди това ми се иска да се спра на тримагероичнимедийни поплювковци, които яростно нападат Русия и Путин. Без ни най-малко да защитавам двата обекта на техните ожесточени критики.

 

 

 

Социализмът е същият като комунизма, само че на по-добър английски[38]

 

 

 

Като встъпление ще използвам признанието на Хенри Кисинджър, който все пак има далеч по-дълъг стаж като платен антикомунисти агент на КГБ от следващите „протагонисти“. Той писа:

 

В продължение на векове Украйна е била част от Русия. А техните истории са се преплитали още преди това. Някои от най-важните битки за свободата на Русия, като започнем от Битката за Полтава през 1709 г., са се водили на украинска почва. Черноморският флотруското средство за възпиране на нахлувания откъм Средиземноморието – се основава на дългосрочно наемане на Севастопол в Крим. Даже такива прочути дисиденти като Александър Солженицин и Йосиф Бродски настояваха, че Украйна е неделима част от руската история, а в действителности от Русия.

 

Европейският съюз трябва да признае, че неговата бюрократична мудност и субординация от стратегическите елементи до вътрешната политика в преговорите за украинското отношение към Европа допринесе за кризата в тези разговори. Външната политика е изкуство за налагане на приоритети.[39]

 

Точно така. Докато евробюрократитевсе произлезли от комунистическото котилосе туткаха, офицерът от КГБ Владимир Путин намали цените на природния газ, доставян на Украйна. И предложи на Киев да отпусне изгоден кредит на закъсалата страна.

 

Не ми възразявайте, че енергийните източници не бива да бъдат използвани като оръжия. Ще разгледам това в продължението и то по-скоро като прогноза.

 

Въпросните двама майстори на слагачеството, на които ще се спра, са по-конформисти и от Кисинджърпапата на нагаждачеството. Макар да са се появили на този свят на голямо разстояние един от друг, те са от една коза ярета. Рожби са на рогатото от прословутата алчно червена фашистка порода.

 

Първо ще посоча не чуждия. Тъй като и тримата са такива за човеците. Ще започна с чуждестранния. Неговото име е Джон Лойд и веднъж съм изразявал мнението си за него.[40] За улеснение, нека припомня съвсем кратък пасаж от онази публикация:

 

Определят Джон Лойд катоглавен защитникна курса на одобрително подлайване на всичко, което САЩ вършат – от Сърбия и Босна, до Ирак и Афганистан. Тезибивши леви“, „като Пол Уолфовици останалите американскинеоконсерватори.

 

Точно така. Вгледайте се в биографиите на туземните ни „десни“. За един от тях – след малко. Сега само още една-две подробности:

 

Минал през друг „десен вестник“ – “The Financial Times”, понастоящем Лойд пише за еврейската информационна агенция Ройтерс и оглавява основания и с нейно участие Институт по журналистика към Оксфордския университет. Тежко и горко на студентите и на този занаят на Острова[41]

 

На 7 март 2014 година Ройтерс помести статия на другаря Лойд, озаглавена кратичко: „Предстоящият славянски сблъсък“.[42]

 

Всеки, който ме обвини в пристрастие към Русия и някакво несъществувало в историятаславянство“, е пълен и долен лъжец. Отдавна съм обявил награда за онзиумник“, който ми обясни що е то славянин“, откъде се е взел и къде е сега. Засега няма успял. И не може да бъде намерен. Защото „славяни“ и „славянствоса толкова изфабрикувани понятия, колкото „Византия“, „византийско“, „викинги“, „руснаци“, „Гърция“, „грък“, „Украйна“, „украинци“, „Босна“, „босненци“, „Косово“, „косовари“ и т.н.

 

Да не говорим, че самозваните „келти“, „ирландци“ и „англичани“ следва да подирят корените си в древното бельо на обитателите на Казанлъшко, Видинско и долината на Струма… Ала това е друга тема.

 

Споменатият Джон Лойд злобно съска по отношение на три народа, произлезли от средновековните българиукраинци, руси и белоруси. Не желая злото на никой от тях. Както и на онези, които населяват Албиона. Онези, от Британските острови, нямат и най-малка представа, че дължат названието Албион“ пак на древните българи. Алп или Алб е означавало „бог“. Но и „бял“, „висок“.

 

Какви територии обитавали боговете? Високите и бели планини, които започвали от Средиземноморското крайбрежие на БалканитеАлбания. И продължавали във високата бяла планина, която нарекли Алби и или Алпи – заради недостижимите, сякаш опиращи в небето вечно бели от ледовете върхове на „обиталището на боговете“.

 

Злорадството, което Лойд обилно излива по отношение на споменатите три народа, може да бъде родено само от увреден ум. Кои са онези, които се раждат с такива болни мозъци? Ами рожбите на комуниститекомунѐтата.

 

Бил ли е Джон Лойд комунист? Да проверим. И то в неговата собствена биографияавтобиографията му. По едно време авторът е работил в провинциалния седмичник “New Statesman” – „Новия държавник“.

 

Бях вдясно от всички в него“ – собственоръчно твърди Джон Лойд. – „За кратко членувах в Комунистическата партия и когато бях в двайсетте си години имах по-дълга любовна връзка с малка групировка, наречена Организация на британските и ирландските комунисти. Но в края на своите трийсет станах социал-демократпрез онези трескави времена на Лейбъристката партия, когато станах член на нейното дясно крило.[43]

 

Така ги рекрутират, мобилизират. Милият другар! Сладур! И той ще раздава справедливост от някакви „десни“ позиции? Защото има право да се променя, така ли?

 

Не нам! „Веднъж комунист, завинаги комунист!

 

Там, в болшевишката кочина, в клетките, зад гъсти решетки, е мястото на всички червени фашисти. „Червени фашисти“ ли написах? Да видим как се отнасял към едните и другите видният фейбианец – сиреч социал-демократ и лейбърист, драматургът Джордж Бърнард Шоу.

 

През 1927 г. Шоу публикува в London Daily News писмо, озаглавено „Бърнард Шоу за Мусолини: Защита“.[44] Заради него попадна под острите атаки както на социалистите, така и на либералите. Но през трийсетте години неизменно отстояваше своето възхищение от Мусолини.

 

Докато остро осъждаше Хитлеровия антисемитизъм, говореше положително за това, че нацистите отхвърлиха Версайския договор, срещу който Шоу се беше опълчвал, както и заради техните икономически реформи. През 1935 година той писа: „В много отношения нацисткият режим заслужава голямо уважение и най-топли симпатии.“ Но през последните месеци на на 1944 година, в края на Втората световна война, той силно подкрепяше британските военни действия против Германия. Въпреки всичко отново печаташе положителни отзиви за Хитлеровата [книга] Mein Kampf. Твърдеше, че е бил национал-социалист още преди Хитлер да стане такъв

 

Никога не се поколеба в своето възхищение от Съветския съюзпърво при Ленин, а сетнебез ни най-малко разколебаване и отслабванепод властта на Сталин.[45]

 

Ето го истинското лице на всички тези социалисти, комунисти, фашисти, нацисти, либерали… Това е мутрата на келепирджията. На онзи, който вярва в съществуването на единствен живот – тук и сега. Какво друго съзирате в тях, освен физиономията на талмудистите?

 

    Не го ли е формулирал най-ясно и точно американският равин Хари Уетън, който в началото на 1939 година издал възложената му прословута и щателно укривана „Програма за евреите“:

 

Използвам термина фашизъм, като обхващащ нацизма и комунизма. Тъй като, както ще се убедите, те са едно и също. Всички те означават нов обществен ред и нова философия на живота

 

Фашизмът не падна от небето, нито беше създаден от Мусолини, Сталин или Хитлер. Фашизмът възникна от определени исторически и икономически условия и имаше определена историческа функция, която трябваше да изпълни[46]

 

Когато четете тези откровения, пред вас не изплуват ли фигурите на днешните „десни“ – бивши бесни левичари? Какбивши“?

 

Комунистът и социалистът Джон Лойд е работил като кореспондент на десния“, РотшилдовияFinancial Timesв Москва. Как всичко се намества! Спомня си как под влияние на „Mikhail Gorbachevs perestroika“ написал поредица от статии, в които давал насоката за развитие на Лейбъристката партия. Подобно на Бърнард Шоу – той ненавиждал първото си име Джордж[47]Лойд се смята за „блеърист преди Тони Блеър да стане такъв“.[48]

 

Понастоящем от пламенен комунист и социалист, Джон Лойд се е превърнал в парцаливо знаме на американизма. Което провашингтонската пропаганда развява при всяка несправедливост и двоен стандарт от страна на САЩ.

 

Тук сме наспорили на съвсем същите „герои“ – комунисти, ченгета, съветски възпитаници, полагали клетва за вярност на Москва и на болшевишкия режим, или деца на такива. Сега стоят като по-малки паметници на Съветската армия. Все едно са зараснали в плочките пред оригинала. Само че този път размахват своите свити по комунистически юмручета към грозната монументална група

 

 

 

Комунизмички…

 

 

 

Зърнах един от тях по телевизията. Дребна душа. Издънка на заможен видински род. Другарите са насилвали предците му. Стари видинчани и мои информатори от уж бившите служби са ми нашепвали, че цялото му семейство е било вербувано от Държавна сигурност.

 

Запознавал съм се с брат му. Също и с втория съпруг на първата му жена. Този костовист, до неотдавна председателствал Столичния общински съвет, си избрал за  женарускиня, съветска гражданка. Типичнодясноповедение, нали? Къде ли я е срещнал? В автобиографията си е „пропусналобучение в СССР и своя първи брак.

 

Не, изобщо не се притеснявам да напиша името му. Казва се Вили Лилков. Длъгнест другар, истински комунист от Костовото гнездона лукановистите. Засега той мълчи дали синът му, за който писаха, че етормозил сексуално пътничка в градския транспорт“,[49] е плодът на този брак, на костовистко-съветската дружба.

 

Това са те, другарчетата. Същите катоБърнард Шоу, който години наред при всякакви случаи декларираше, че комунизмът и фашизмът са почти едно и също. И се възхищаваше и на двете.[50]

 

Невинна“ работа. Впрочем не ставаме ли свидетели на идентичен подход в Киев? Както вече посочих:

 

Едната от трите основни опозиционни партии, повели кампанията, е крайно дясната антисемитскаСвобода“, чийто лидер Олех Тяхнибок твърди, чемосковската еврейска мафияконтролира Украйна.[51]

 

Това е било изречено в присъствието на американския сенатор и ционист Джон Маккейн, а той изобщо не реагирал. В момента „Свободаима петима министри в правителството на еврейчето Арсений Яценюк.

 

Друго местно комунѐ с еврейски корени е главното действащо лице в развихрилия се невероятно закъснял и звучащ фалшивоантисъветизъм“. Най-добре да го видим в ролята на пишман и платен антисъветчик“. Заедно с още едно комунѐ се мъчат да надянат демократичнамаска на своите физиономии, по рождение вапцани в алчно алено.

 

 

)

 

 

 

Иван Хаджийски е бил комунист. А другарят Инджев и неговите съпартийци от БКП внушиха на българите, че са били роби.

 

Със Сашко Йорданов не си струва да троша много време и сили. И все пак…

 

Само погледнете хитрите му подли очички. Все едно виждате плъх, попаднал в чувал с брашно. Върти лакомия си взор, само и само да забележи път към келепира. Той е от онези, които унищожиха и последната надежда за промяна на нашенци.

 

Тези дегенерати са образец на онова, което почтените люде наричат комунизмички. Дребни твари, тахтаби, които е добре да бъдат смазани о̀време. Защото се множат.

 

 

 

 

За нас в Русия комунизмът е умряло куче,

докато за много хора на Запад той все още е жив лъв[52]

 

 

 

Илия Троянов, който от дете живее във ФРГ и е достатъчно признат автор както там, така и у нас, се позовава на политическия затворник Лазар Георгиев. След промените преподавателят в Софийския университет се записал в Радикал-демократическата партия в СДС, оглавявана от Елка Константинова, божем професорка.

 

Елка Константинова например беше лакей на комунистите през цялото време“ – свидетелства той. – „Тя председателстваше политическите учебни години…  Най-активните партийни дейци бяха нейни приятели, тя беше в играта.

 

Георгиев проявил „нездраво“ любопитство. Така разбрал, че баба Елка правела партия заедно с други двама агенти – навремето видимия еднакво добре отвсякъде Александър Йорданов и одиозния Михаил Неделчев с прическа „а ла Кеворкян“.

 

Едва по-късно разбрах, че Елка изпълнявала задача. Това постепенно стана ясно. Всички помощи, които получихме по-късно партия не може без финансова подкрепа подарените факсове, компютри, помещения, коли и пари, всичко минаваше през нея… По онова време бях в ръководството, което привидно контролира и гласува всичко, и въпреки това никога не можах да разбера откъде идват тези пари.

 

Питах, непрекъснато питах, но никога не получих директен отговор… И до ден днешен не мога да си обясня откъде идваха тези огромни суми, които се даваха за пътувания до САЩ. За Елка, за Михаил Неделчев, Александър Йорданов и някои други

 

Скоро всички бяха обхванати от такава политическа похот, бяха опиянени от властта. Всеки искаше да заеме ключова позиция, да си организира пътувания. И хора като Елка, като Михаил Неделчев и Александър Йорданов имаха съвсем конкретни представи за това, както трябваше да установя за моя голяма изненада. Не знаех какво значи да си народен представител. И още по-малко – какво значи да работиш за Държавна сигурност.[53]

 

Кръстю Куюмджиев някога беше уважаван литературен критик, който в края на живота си трябваше да си изкарва прехраната с писането на готварски рецепти за списание „Родолюбие“.  Какво е чул на смъртното легло на този близък приятел на Елка Константинова за нея, сподели с мен човек, който не иска да бъде назоваван: през осемдесетте години Елка била вербувана от Държавна сигурност, когато е кандидатствала за лекторат в Полша.[54]

 

Не бива да отминавам факта, че като много други ченгета, Александър Йорданов се представя не с фамилното, а с бащиното си име. Десетилетия наред неговият родител Йордан Александров беше кореспондент на комунистическия официоз вестник Отечествен фронтвъв Варна. Само кръгъл идиот може да се усъмни, че задължително условие за заемането на тази длъжност беше принадлежността към Държавна сигурност.

 

Аз нямам възможност, но защо други т. нар. журналисти не попитат другаря назначен антикомунист Александър Йорданов какво е дирил при члена на Политбюро на ЦК на БКП? По чия заповед е навестил семейство Дойнови във Виена през 1996 г., малко преди да отиде посланик във Варшава?

 

Вечерята преминава кротко, в спокоен разговор. Гостът разказва за събитията в България и за собствения си принос в тях. Дойнов задава кратки въпроси. Стига се до невралгичния момент, когато Елена Дойнова пита госта, не са ли негови думите срещу комунистите, които той третира като престъпници.

 

Как може? – учудва се Александър Йорданов. – Не съм казвал такова нещо. Моят тъст, когото много уважавам, е комунист. В моето семейство има комунисти, които са достойни хора. Как мога да кажа такива думи?[55]

 

Това са те, измамниците. Времето е тяхно!

 

Другият е един от най-ужасните случаи в „революцията-менте“, по определението на цитирания Илия Троянов. Неговите родители, баба, дядо и вуйчо, са се борили с оръжие в ръка против властта в онази буржоазна България, която сега възхваляват в показания видеозапис.

 

Знаете ли, че на 9 септември 1944 г. дядото на Иво Инджев по майчина линияе взел активно участие при установяването на народната власт като комендант на Княжево. [Бил е] на работа в МВР.“[56]

 

Майка му също „е участвала в завземането на властта в Княжево“.[57]

 

Имате ли представа какво означава това? Тези „коменданти“ са били първите убийци уж в името на „народната власт“. Те са започнали да раздават онова болшевишко правосъдие, което е било породено от лична омраза и се е свеждало до ликвидация според Сталиновия принципима човек, има проблем; няма човек, няма проблем“.

 

Нелегалните младежки групи“ в които е участвала майката на „Ивайло“, са извършвали саботажи, убивали са хора, били са челен отряд на тогавашния подчинен на Кремъл и Интернационала антидържавен тероризъм. Те са се борили с оръжие срещу властта, която днес комунистът и ченгето Иво Инджев се прави, че защитава. Защо не осъди своите предци и себе си?

 

Също като своя баща,[58] Люба Инджева е „завземала на властта в Княжево“.[59]

 

Колко ли тамошни семейства е разплакала? Точно такива като Инджевите предци са унищожили елита на България. Докато те са славели партията и са служили в нейния садистичен репресивен апарат, истинските борци за свобода са били жертвани върху олтара на безродния комунизъм. Колко хиляди бяха погубени в тези следдеветосептемврийски дни, в съдилищата, зад оградите от бодлива тел на концентрационните лагери и в затворническите килии на този кървав алчно червен фашистки режим?

 

Съпартиец на Иво Инджев не се сдържа:

 

Посипвам си главата с пепел, защото писах, че майката на Ивовия баща, а всъщност бабата на неговата майка, е чешка еврейка. Ще добавя, че го казах не като генетичен упрек към известният тв-водещ, а като непризнателност от негова страна към фамилното му потекло. В явните си дописки за положението в Близкия изток Иво Инджев ни проглушаваше ушите с възторжени думи за каузата на арабските страни и яростно нападаше самотния тогава Израел. Позволих си да отбележа, че в ония години това ми правеше тягостно впечатление и че той не биваше да бъде толкова краен към еврейската държава. Ако не за друго, поне от задръжки към една наследена макар и твърде далечна памет.

 

В отговора си Иво Инджев изглеждаше докачен от това, че му правя расов упрек. За да докажа чистотата на намерението си, ще го успокоя със следното:

 

По време на нацистката окупация на Франция германо-френската комисия по расова хигиена посещава Пабло Пикасо през 1942 г.

 

Колко процента еврейска кръв тече в жилите ви? – запитали строгите съгледвачи.

 

Нито един процент, за което дълбоко съжалявам! – отговорил великият Пикасо.

 

Кой обаче е Пикасо и кой е Иво Инджев? Нерде Ямбол, нерде Стамбул?…[60]

 

Днес синовете и дъщерите на повечето от жертвите на комунизма или мизерстват, или са продали душите си на другарите. Малцината оцелели политически затворници, запазили своето достойнство и съвест, презират Иво Инджев и подобните немуантикомунисти“, назначени от партията за такива.

 

Напълно съм убеден, че двамата представени и подобните им, имат задачата да героизират новия съветски самодържец, довереника на лондонските Ротшилдови, товарищ Владимир Владимирович Путин. Тяхната бесовска необективност и злъчна омраза нямат друго логично обяснение. Освен ако не става дума за чиста проба откачалници

 

Тези болшевишки потомствени престъпници да разясняват ставащото в Украйна и да заемат позиции против техния събрат Владимир Путин?! Хайде де! Що за същества са онези, които ги слушат, четат и даже им вярват?

 

Много просто – комунѐта!

 

Колко покварено и цинично трябва да е същество като Иво Инджев, за да произнася речи, които привидно ласкаят мъчениците на червения фашизъм и наужким осъждат престъпленията на собствените им предшественици. Пък собствените им? Какво друго представлява предателството, дебненето, слухтенето, издайничеството?

 

Към злодеите е редно да прибавя „вечната Амбърна комунистическия преход към небитието – другаря Костадин Тренчев. И той е един от мрежата за измами и промиване на съзнанието, която БКП и ДС изплетоха в нашето болно общество.

 

Прави се на вярващ християнин. Уж е православен, а се кичи с мантията на антихристиянската масонската ложаМалтийски орден“. Във фалшиви изблици на „антикомунизъмнеистово крещеше по площадите срещу червените, пък накрая стана кандидат за евродепутат на някаква създадена само от комунисти и ченгетасоциалдемократическапартийка.

 

По време на въпросната предизборна кампания, изгарящият от мерак да отиде в Брюксел Тренчев даде пространно интервю за откраднатия от неколцина болшевики и ченгета бивш профсъюзен орган „Труд“. Същия вестник, на който в началото на „променитегенсекът наПодкрепа“ толкова се надсмиваше.

 

Притиснат от обстоятелствата, в това интервю някогашният лечител на трупове призна дълго укривани неща за своя произход. Питаха го за причината за явното му притеснение:

 

─ Защо, да нямате червена нишка?

 

─ Познахте. Прабаба ми по майчина линия и бащата на Никола Вапцаров Йонко са брат и сестра.

 

            ─ Сериозно?

           

─ Да. Коренът ми е македонски, от Банско. И смятам, че Вапцаров е поет, с когото всяка страна може да се гордее. Освен това по бащина линия прадядо ми и бащата на Георги Димитров са братя. Фамилията му е Тренчов, но и досега не зная защо той се е преименувал на Димитров.

 

  ─ Г-н Тренчев, извинете, но не се сещам за политик с по-червен род от вашия! Изумихте ме с признанието си!

 

Това са дадености, които не мога да променя с машина на времето, нито желая да го правя. В крайна сметка хората са отстоявали каузи, борили са се, дори са дали живота си за тях. С течение на времето каузите се променят.

 

─ Пепел ми на устата, но да не криете още нещо, дори по-скандално?[61]

 

Оказа се, че крие. И дълги години мамеше. Защо не призна, че се гордее с родството си с комунистическите престъпници Вапцаров и Димитров пред многохилядните митинги от началото на прехода? Събралите се множества щяха да го разкъсат!

 

Ала какво стана с тези стотици хиляди българи? Много от тях вече ги няма. Отпътуваха за чужбина или за отвъдното. Повечето от останалите са омерзени. Чувстват се излъгани. Толкова дълго такива като Тренчев, Костов и Инджев ги мамеха. Секретният сътрудник „Ивайлопродължава да крие и лъже. Прави го постоянно, защото така е възпитан и образован. Явно това се е превърнало в негово второаз“, във втора природа.

 

Кандидатствал да учи в СССР със стипендия от Държавна сигурност. Получил московска диплома. Подал е молба за членство в БКП. Никого не вкарваха насила в партията-майка. Инджев е бил на подготовка в секретен център на КГБ в Сирия. Един от офицерите, които са го посрещали, е записал и съхранява номера на автомобила, с който го е отвел при съветските шпиони. Разказвал е епизода в мое телевизионно предаване.

 

Другарят Инджев се е превърнал в едно от най-гадните и опасни ченгета, които са доносничели. „Ивайлособственоръчно е клеветил, докато е билна курорт наЗлатни пясъци“! (Вижте илюстрацията.) Досието му изобилства от неговото подло, издайническо творчество, по всяка вероятност съсипало не една съдба

 

Някой от добро сърце може да се поинтересува какво смятам: не могат ли подобни същества да се променят? Отговарям: Могат и имат право, но ако не са вършили престъпления, както е в посочените случаи.

 

Най-малкото, понеже макар да има характер на декларация, у нас трябва да действа, да бъде прилаган, Законът за обявяване на комунистическия режим в България за престъпен. Той беше обнародван в „Държавен вестник”, брой 37 от 5 май 2000 г.

 

Ако не носят сериозна вина, нека тези комунисти и червени земеделци поне няколко години се занимават с проблемите на собствената си душевност. Да се опитат да преживеят катарзис и да не се блъскат, за да се настанят напредни седалища“, както фарисеите в синагогите.

 

За ченгетатащатни или нещатнисъм категоричен: съд! За всички комунисти и алени безенесарилустрация за различни срокове от време, минимум пет години. За номенклатуратаконфискация на цялото имущество! Нагледах се на вашия милостив начин за прехождане от тоталитарен държавен капитализъм към частнособственически капитализъм с нечовешко лице. Аман!

 

Не се ли интересувате от това кой крепи тези измамници? Нали „баща“ им Луканов е в гроба, изпратен там от своите? Да, но лукановщината остана. Както и живковизмът, който понастоящем дори се радва на известна реставрация.

 

Ала те изобщо нямаше да съществуват, ако не бяха създадени, финансирани, подкрепяни и насърчавани от Интернационала. От същото онова Братство, което предизвика две световни войни, поредица от революции, пусна болшевиките и нацистите, за да съсипят две изконно християнски държави – Русия и Германия, а сетне Европа и целия свят.

 

Днес световната революция продължава. За онези тукашни и интернационални сили, които предизвикват ставащото в Украйна,  за морала на техните протежета, ще узнаете в продължението.

 

 

Тогава ще опитам да отговоря на въпросите:

 

• Каква е причината за повторната революция“?

 

• Кои сили я финансираха и организираха?

 

• Кои са настоящите управници в Киев?

 

• Какво ще стане със средновековната българска държава Шамбат със столица Къйв?

 

• Каква трябва да бъде нашата позиция?

 

 

 

 

 

 

Следва.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

За връзка с автора:

mejdu_redovete@abv.bg

 

 

 

 

 

 

 

 

От сърце благодаря на всички дарители.

 

Признавам, надявах се, че поне половината от регистрираните посетители са съмишленици. И биха подкрепили тази медия с 1 лев месечно. Уви…

За улеснение, в страницата за дарения вече прилагам и адрес за изпращане на пощенски записи.

 

Сметката е така устроена, че не мога да известявам имената и броя на дарителите по банков път.

 

Съдейки по сумите, за себе си съм сигурен, че повечето дарители са едни и същи хора, които искрено помагат за съществуването на тази медия. Няма как да издържа дълго по този начин. Никой от тези благородни сърца не е длъжен на останалите, нито на мен.

 

Повтарям, че сметката е направена така, та да не се узнава нищо, в т.ч. броят, имената, адресите на дарителите и изпратените суми. Понякога научавам само броя на постъпленията от страната и чужбина и то само благодарение на ласкавото отношение на служителките.

 

Истина ви казвам: за да продължи да действа тази медия, е необходима вашата щедрост. Не преувеличавам. И няма как това да става с доброволните пожертвования само на едни и същи предани читатели.

 

Преди известно време в „Агора“ един анонимен подлец и клеветник ви посъветва: „Не хранете Ифандиев!“

 

Изглежда мнозинството послуша съвета му.

 

 

Не желая никой „да ме храни“. Но не съм в състояние да работя по 12-14 часа дневно, без моят труд да намери поне елементарна материална оценка. Пък и обикновено безплатните неща не са качествени.

 

В интерес на истината, с парите от вашите дарения успявам не само да поддържам сайта, който премина на по-висока такса, но и да си платя сметката за достъп в интернет. Може би още някои съвсем дребни неща. Толкова.

 

Преди доста време един от вас, който не се крие – чудесният специалист по английски език, преводач и преподавател Петър Коритаров, ми изпрати прилична за моите разбирания сума – 50 лева. Когато предложих да я върна, защото ми се стори прекалена, той ми писа, че „това е най-изгодната сделка в живота му“. Защото срещу тези „нищожни пари“ получава „огромен обем информация“.

 

 

Явно само шепа приятели на медията мислят така. Регистрираните посетители са повече от 1100. Гастрольорите са поне още толкова. Дори половината от редовните да са злонамерени, остават 550. Всеки от тях да внася по 1 лев месечно – 10 до 12 лева годишно, бих могъл да продължа.

 

Не става… Но ще се боря, докато мога.

 

 

Освен това очаквах съдействие – с ваши статии. Вярно, без хонорар.

Но нима на повечето останали места плащат за публикации?

 

Явно няма необходимост от такъв тип публицистика. Истината вълнува малцина. Има по-важни неща…

 

Не съдя никого. Изцяло приемам, че вината е в мен, защото не откликвам на злободневието.

 

Признавам, че ми е късно да се променям.

 

 

Въпреки всичко, съобщавам, че можете да изразите щедростта си като изпращате малки суми на един пощенски адрес и на две сметки с един и същ титуляр, обявени в рубриката „Дарения“ под главата на сайта или вдясно на основната страница, както и по пощата чрез запис на посочения адрес.

 

 

Достатъчно е да натиснете този бутон (позиция) и цялата информация ще се покаже.

 

 

Неудобно е, но поради преследванията няма друг начин.

 

 

По-добре е повече хора, и по разбираеми причини имигрантите, да помагат с малки суми, отколкото обратното – малцина – с големи.

 

 

 

 

 

ДОСТЪП ДО ПРОЕКТОЗАКОНА ЗА ДЕКОМУНИЗЦИЯ

 

 

Всеки, който прояви желание да разполага с копие от текста на Проектозакона за декомунизация, може да го прочете или придобие от online:

http://diagnosa.net/diagnosite-mi/%D0%BF%D1%80%D0%BE%D0%B5%D0%BA%D1%82%D0%BE%D0%B7%D0%B0%D0%BA%D0%BE%D0%BD-%D0%B7%D0%B0-%D0%B4%D0%B5%D0%BA%D0%BE%D0%BC%D1%83%D0%BD%D0%B8%D0%B7%D0%B0%D1%86%D0%B8%D1%8F%D1%82%D0%B0

 

 

 

 

 

ГЛЕДАЙТЕ В ИНТЕРНЕТ

 

Побързайте да гледате видеозаписите на старите издания на предаването „Диагноза с Георги ИфандиевYouTube, защото вече ги изтриват. Ето връзка (link):

 

http://www.youtube.com/results?search_query=%D0%B8%D1%84%D0%B0%D0%BD%D0%B4%D0%B8%D0%B5%D0%B2&suggested_categories=25&page=3

 

и във VBOX7 от:

 

http://vbox7.com/tag:%D0%B8%D1%84%D0%B0%D0%BD%D0%B4%D0%B8%D0%B5%D0%B2

 

Записите са достъпни благодарение на усилията на Юри Комсалов от Скандинавия и на Марко П. от Великобритания.

 

 

 

 

 

 

 

ТЕХНИЧЕСКИ УТОЧНЕНИЯ

 

Ако размерът на текста ви затруднява и използвате търсачката Google, отидете в менюто горе на страницата, спрете върху третата възможна позиция отляво надясно и щракнете (кликнете) върху нея – ViewИзглед. Щракнете (кликнете) веднъж, за да се отворят възможностите. След което слезте надолу до седмата възможна – ZoomУвеличение, и изберете процента, с който да увеличите размера на страницата, без да я повреждате. Препоръчвам 150 процента.

 

Ако щракнете (кликнете) върху която и да е илюстрация, тя се увеличава. За да я върнете в предишния й размер, натиснете върху „хиксчето“ в горната лява част на илюстрацията.

 

Ако щракнете (кликнете) върху номер на бележка под линия, автоматично ще попаднете на нея. За да се върнете в текста, моля, щракнете (кликнете) отново върху същия номер, но на бележката под линия.

Вече спокойно можете да четете всички публикации. Достатъчно е да влезете в някоя страница, например в „Диагнозите ми“, и горе вдясно да намерите бутона „Назад“. Натискате го (щраквате, кликвате върху него) и всички публикации се показват.

 

 

Системите за форуми работят по следния начин:

 

 

Има категории и всяка от тях има един или повече форуми. Във всеки един форум се пускат теми (posts), които хората дискутират.

В нашия случай, няма нужда от излишно категоризиране. Ето я структурата за момента:

 

 

Форум: „За сайта“:

 

 

Описание: „Тук можете да споделите Вашата градивна критика относно сайта и да докладвате грешките, които сте открили в него.“

 

 

Форум: „За предаването“:

 

 

Описание: „Тук можете да обсъждате проблемите, посочени в предаването и в статиите. Какво е Вашето мнение? За или против? Защо?“

Форумната система, която ползваме, има екстрата да създава нова тема в момента, в който Вие пуснете статия. Активирано е. Също така има възможността за показване на профил на човек или пък за редактиране на собствения.

 

 

Как да създадете нова тема във форума?

 

 

Отидете в страница „Агора“. След което изберете в кой форум ще пишете – да речем избирате „За сайта“. Зарежда се нова страница в която ще видите бутон „Нова тема“. Оттам писането на тема е ясно.

 

 

Как да редактирате профила си през форума?

 

 

Отидете на страница „Контакти“. Има директна връзка „Редактиране на профила“.

 

 

 

                  Иван Занев, WEB-дизайнър

                  Единствено за отстраняване на технически проблеми:

      support@diagnosa.net

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


[1] “The imperatives of internationalism”. „Императив“ означава „безапелационна заповед“, „неотменимо постановление“. Както ще се убедите, изразът е принадлежи на Ърл Уорън – един от най-дългогодишните върховни съдии на САЩ. Той добре разбирал, че “the imperatives of internationalism” всъщност са “imperatives of the International” – „ненакърнима повеля на Интернационала“. Също отлично знаел, че истинският Интернационал бил създател и господар на видимия – онзи в Москва.

[2] Вж. Arkady Vaksberg – “Stalin Against the Jews”, Translated by Antonina W. Bouis, Alfred A. Knopf, New York, NY, 1994 г. Вж. също “New Study Supports Idea Stalin Was Poisoned” by Michael Wines, “The New York Times”, New York, NY, March 5, 2003 г., online: http://www.nytimes.com/2003/03/05/world/new-study-supports-idea-stalin-was-poisoned.html

[3] “What is Patriotism?”, “Daily Kos”, dailykos.com, Kos Media, LLC, California, USA; Smeeth, Kent, UK, Sunday, April 13, 2008 г., online: http://www.dailykos.com/story/2008/04/13/494857/-What-is-Patriotism-with-poll

[4] “Ukraine crisis: warning shots at border confirm new Europe’s new frontier” by  Damien McElroy, in Donetsk and Patrick Reevell in Simferopol, Crimea, “The Telegraph”, telegraph.co.uk, London, Saturday, 9 March 2014 г., online: http://www.telegraph.co.uk/news/worldnews/europe/ukraine/10685346/Ukraine-crisis-warning-shots-at-border-confirm-new-Europes-new-frontier.html

[5] Вж. Francis Neilson – “Makers of Wars”, C.C. Nelson Publishing Company, Appleton, WY, 1950 г., стр. 149-150.

[6] Вж. Benjamin H. Freedman – “Hidden Tyranny: A True Story”, First Published as “Zionism: The Hidden Tyranny” in 1961 г., Liberty Bell Publications, Reedy, West Virginia, 2000 г., стр. 8-9. Книгата е в архива на автора. Тя е лесно достъпна в pdf от интернет.‎

[7] Вж. Edwin E. Moïse – “Tonkin Gulf and the Escalation of the Vietnam War”, University of North Carolina Press, NC, 1996 г., стp. 60–61.

[8] Вж. 2 Video в: Георги Ифандиев – „Аз бях до тук… или хроника на един неосъществен телевизионен коментар“, „Диагноза с Георги Ифандиев“, diagnosa.net, София, четвъртък, 6 март 2014 г., online: http://diagnosa.net/diagnosite-mi/%d0%b0%d0%b7-%d0%b1%d1%8f%d1%85-%d0%b4%d0%be-%d1%82%d1%83%d0%ba-%d0%b8%d0%bb%d0%b8-%d1%85%d1%80%d0%be%d0%bd%d0%b8%d0%ba%d0%b0-%d0%bd%d0%b0-%d0%b5%d0%b4%d0%b8%d0%bd-%d0%bd%d0%b5%d0%be%d1%81 или в YouTube от online: http://www.youtube.com/watch?v=OXDBjlr_-wI#t=60

[9] Хенри Кабът Лодж, американски сенатор от Републиканската партия и историк, член на Американската академия за изкуства и наука. Прочул се с битката си срещу президента Уудроу Уилсън заради несправедливия Версайски мирен договор от 1919 г. Той настоявал единствено Конгресът да взима решения за участие във войни. Тъкмо той провалил опитите САЩ да влязат в Лигата на нациите. (Вж. пълния цитат в: “Primary Documents – Henry Cabot Lodge on the League of Nations, 12 August 1919”, , firstworldwar.com, местоположение не е посочено, Saturday, 22 August, 2009 г., online: http://www.firstworldwar.com/source/lodge_leagueofnations.htm)

[10] Вж. напр. “Thank God She Lost: Bitter Sarah Palin Calls for the Nuking of Russia ASAP” by Sarah Jones more from Sarah Jones, PoliticusUSA.com, politicususa.com, местоположение не е указано, Saturday, March, 8th, 2014 г., online: http://www.politicususa.com/2014/03/08/palin.html

[11] Вж. “Sarah Palin Calls for Invasion of Czech Republic” by Sarah Jones more from Sarah Jones, “The Daily Currant”, dailycurrant.com, Currant Media LLC, местоположение не е указано, Saturday, April 22, 2013 г., online: http://dailycurrant.com/2013/04/22/sarah-palin-calls-invasion-czech-republic/

[12] Пак там.

[13] Вж. “Sarah Palin Parody Mistaken for Real News”, Newsmax.com, Newsmax Media, Inc., West Palm Beach, FL,  Tuesday, 23 April 2013 г., online: http://www.newsmax.com/Newswidget/palin-parody-mistaken-news/2013/04/23/id/500970?promo_code=12C61-1&utm_source=12C61Belle_news&utm_medium=nmwidget&utm_campaign=widgetphase1

[14] Хенри Форд ­ „Интернационалните евреи: Най-наболелият световен проблем“, Издателство „Жарава 2002“, София, 2002 г., стр. 170.

[15] “Mark Twain quotes”, ThinkExist.com, Finding Quotations was never this Easy, en.thinkexist.com, online: http://en.thinkexist.com/quotation/patriotism-is-supporting-your-country-all-the/365867.html

[16] За еврейския произход на Владимир Познер вж. Леонид Парфёнов – „Ведущий: Ведущий (к 70-летию Владимира Познера)“, Телефильм, 2004 г., online: http://www.youtube.com/watch?v=tlpgUZjYk0M

[17] Полковник Филип Дж. Корсо с Уилям Дж. Бърнс – „Денят след Розуел“, Том І, ИК „Огледало“, София, 2009 г., стр. 14.

[18] Вж. Top Secret: “Details of V. Aleksandrovich Pozner (“PLATON”) and his U.S.A. contacts”, Агентство национальной безопасности, материалы Проектa „Венона“, USSR, Ref. No… (of 27/2/1957), Issued 13 August 1974, Copy No. 301, фотокопие от документа в архива на автора.

[19] Вж. „Сын за отца: Я узнал кличку отца – Каллистрат. Он сотрудничал с советскими разведорганами.“, „Огонёк“, № 52, ogoniok.com, Москва, 2008 г., online: http://www.ogoniok.com/archive/1999/4601/14-36-39/

[20] Вж. напр. Юрий Кудимов – „Человек с моста дружбы“ в: „Они выбрали СССР“, Составитель Виктор Андриянов, Издательство политической литературы, Москва, 1987 г., стр. 175 и сл.

[21] Информационна агенция на САЩ. Това е американската ТАСС или БТА…

[22] Вж. Hjalmar Branting, Christian Lange – “Nobel Lecture”, English, The Nobel Peace Prize 1921, The Nobel Foundation, nobelprize.org, Stockholm, Sweden, December 13, 1921 г., online: http://www.nobelprize.org/nobel_prizes/peace/laureates/1921/lange-lecture.html

[23] “West was directly involved in Ukrainian crisis – Russian journalist Vladimir Pozner”, using reports and interviews by CNN, RT, “The Voice of Russia”, voiceofrussia.com, Moscow, Wednesday, 5 March 2014 г., online: http://voiceofrussia.com/news/2014_03_05/West-was-directly-involved-in-Ukrainian-crisis-Russian-journalist-Vladimir-Pozner-4293/

[24] Benjamin Disraeli – “Coningsby Or the New Generation”, Echo Library, Teddington, Middlesex, UK, 2007 г., стр. 182. Бенджамин Дизраели или лорд Бийконсфийлд е сред първите, които разкриват, че през втората половина на ХІХ век светът вече се управлява от „интернационалните евреи“, както по-късно ги нарекъл полуевреинът по майчина линия Уинстън Чърчил. (Вж. “Zionism versus Bolshevism. A Struggle for the Soul of the Jewish People” by the Rt. Hon. Winston S. Churchill, “Illustrated Sunday Herald”, London, February 8, 1920 г., стр. 5. Статията е достъпна от online: http://www.sovereignty.org.uk/siteinfo/newsround/zvb/zvb1.html)

[25] Gary Allen with Larry Abraham – “None Dare Call It Conspiracy”, Concord Press, Seal Beach, Ca, 1971 г., стр. 72. Книгата е в архива на автора.

[26] Вж. “Rockefellers and Rothschilds unite” by Daniel Schäfer in London, “The Financial Times”, www.ft.com, London, May 29, 2012 г., online: http://www.ft.com/cms/s/0/efe93494-a9a3-11e1-a6a7-00144feabdc0.html#axzz1yPSm7MPh

[27] Става дума за конспиративната сбирка на десетина частни еврейски банкери на остров Джекил. На нея било взето решение за създаването на Банката на Федералния резерв – централната финансова институция на САЩ. Тя е изцяло частна. Но емитира доларите, които дава на заем на американското правителство. Така е вече от едно столетие…

[28] Louis Budenz – “The Bolshevik Invasion of The West: Account of the Great Political War for a Soviet America ”, Bookmailer, Linden, NJ, 1966 г., стp. 115.

[29] Gary Allen with Larry Abraham – “None Dare Call It Conspiracy”, вече цит. съч., стр. 72.

[30] Antony Sutton – “Western Technology and Soviet Economic Development, 1917-1930”, Hoover Institution on War, Revolution and Peace, Stanford University Press, Stanford, CA, 1968 г., стp. 292. Книгата е в архива на автора.

[31] Вж. Harvey O’Connor – “The Empire Of Oil”, Monthly Review Press, New York, NY, 1955 г., стp.270.

[32] Gary Allen with Larry Abraham – “None Dare Call It Conspiracy”, вече цит. съч., стр. 73.

[33] Пак там, стр. 73.

[34] Пак там, стр. 73, 74.

[35] “Let me tell you how it will be. There’s one for you, nineteen for me. ‘Cause I’m the taxman, yeah, I’m the taxman.” (“Taxman” by “The Beatles”, Music and lyrics by George Harrison, LP “Revolver”, Parlophone, London, 1966 г.)

[36] По майчина линия. Има право на алия – „на завръщане“ и на израелско гражданство.

[37] Вж. „Коломойский: Яценюк удивил больше, чем Ратушняк“, „Еженедельник 2000“, news2000.com.ua, Киев, 9.08.2009 г., online: http://news2000.com.ua/news/sobytija/v-ukraine/79846

[38] Джордж Бърнард Шоу – британски драматург, член на Фейбиънското общество, от което се е зародила Лейбъристката партия на Великобритания, на практика – социалистическата.

[39] “How the Ukraine crisis ends” by Henry A. Kissinger, “The Washington Post”, washingtonpost.com, Washington, DC, Thursday, March 6, 2014 г., online: http://www.washingtonpost.com/opinions/henry-kissinger-to-settle-the-ukraine-crisis-start-at-the-end/2014/03/05/46dad868-a496-11e3-8466-d34c451760b9_story.html

[40] Вж. Георги Ифандиев – “Sic transit čalga mundi: От частушките до чалгата няма и една крачица“ – Част 9, последна“, „Диагноза с Георги Ифандиев“, diagnosa.net, София, 16 септември 2012 г., online: http://diagnosa.net/diagnosite-mi/sic-transit-calga-mundi

[41] Вж. “The British Neoconservatives” by John Kampfner, “The New Statesman”, Blackfriars, UK, 12 May 2003 г., online: http://www.newstatesman.com/node/145405

[42] “The coming Slav crash” by John Lloyd, Reuters, reuters.com, London, Friday, March 7, 2014 г., online: http://blogs.reuters.com/john-lloyd/2014/03/07/the-coming-slav-crash/

[43] “John Lloyd 1986-87: Tony, the NS and me” by Staff blogger, “New Statesman”, newstatesman.com, Blackfriars, UK, 7 May, 2007 г., online: http://www.newstatesman.com/politics/2007/05/tony-blair-labour-editorial

[44] “Bernard Shaw on Mussolini: A Defence.”

[45] “George Bernard Shaw: Can His Reputation Survive His Dark Side?” by Leslie Evans, “Boryanabooks”, Publisher of Ebooks and Commentary, boryanabooks.com, Los Angeles, CA, February 1, 2012 г., online: http://boryanabooks.com/?p=1042

[46] Rabbi Harry Waton – “A Program For The Jews And An Answer To All Anti-Semites: A Program For Humanity”, Published by Committee for the Preservation of the Jews, New York, NY, March 1939 г., стр. 13. Кигата е в архива на автора.

[47] Вж. “George Bernard Shaw: Can His Reputation Survive His Dark Side?” by Leslie Evans, “Boryanabooks”, вече цит. съч.

[48] Вж. John Lloyd 1986-87: Tony, the NS and me” by Staff blogger, “New Statesman”, вече цит. съч.

[49] Вж. „Синът на Вили Лилков от ДСБ тормозил сексуално пътничка в градския транспорт“, в. „24 часа“, 24chasa.bg, София, 16 януари 2013 г., online: http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=1719875

[50] “George Bernard Shaw: Can His Reputation Survive His Dark Side?” by Leslie Evans, “Boryanabooks”, вече цит. съч.

[51] “In Ukraine, fascists, oligarchs and western expansion are at the heart of the crisis” by Seumas Milne, “The Guardian”, theguardian.com, London, Wednesday, 29 January 2014 г., online: http://www.theguardian.com/commentisfree/2014/jan/29/ukraine-fascists-oligarchs-eu-nato-expansion в: Георги Ифандиев – „Ако ви е харесало да живеете в 1984 година, то направо ще обикнете 2014-а! – Част 5“, „Диагноза с Георги Ифандиев“, diagnosa.net, София, 31 януари 2014 г., online: http://diagnosa.net/diagnosite-mi/%D0%B0%D0%BA%D0%BE-%D0%B2%D0%B8-%D0%B5-%D1%85%D0%B0%D1%80%D0%B5%D1%81%D0%B0%D0%BB%D0%BE-%D0%B4%D0%B0-%D0%B6%D0%B8%D0%B2%D0%B5%D0%B5%D1%82%D0%B5-%D0%B2-1984-%D0%B3%D0%BE%D0%B4%D0%B8%D0%BD%D0%B0-5#_edn78

[52] Александър Солженицин – съветски и руски писател, член на КПСС, хвърлен в концлагерите на империята ГУЛаг.

[53] Илия Троянов – „Кучешки времена: Революцията менте – 1989“, Издателство „Балкани“, София, 2008 г., стр. 95.

[54] Пак там, стр. 96.

[55] Вж.Огнян Дойнов – „Спомени“, допълнени от Зоя Димитрова, Книгоиздателска къща „Труд“, София, 2002 г., стр. 466.

[56] Справка-заключение, Относно: Изучаването на Люба Асенова Инджева, жителка на София, кандидатка за работа в ІV управление ДС, Предлага, Н-к І отдел: полковник: подпис (ръкописен, не се чете), 18.VІІІ.69 г., Съгласни: Н-к у-ние Кадри МВР: генерал-лейтенант: подпис (ръкописен, не се чете), Зам-н-к ІV управление ДС: генерал-майор: подпис (ръкописен, не се чете), изготвила Я. Димитрова, София, … 1969 година, стр. 1, в архива на Комисията за разкриване на документите и за обявяване на принадлежност на български граждани към Държавна сигурност и разузнавателните служби на Българската народна армия. Фотокопие в архива на автора.

[57] Пак там.

[58] Дядото на агент „Ивайло“ по майчина линия.

[59] Пак там.

[60] Методи Георгиев – „Уточнения към досието на Иво Инджев“, в. „Нова зора“, брой 25, София, 21 юни 2001 г., online: http://www.eunet.bg/bgnews/show_story.html?issue=244466464&media=68195086&class=70470167&story=244466560

[61] С д-р Константин Тренчев, лидер на КТ „Подкрепа“, разговаря Мариела Балева – „Една кръв съм с Вапцаров и Димитров“, в. „Труд“, София, понеделник, 18 декември 2006 г., стр. 12-13.

 

Анкета:

Редно ли е 27 лета след промените все така да ни ръководят и поучават комунисти, ченгета, московски възпитаници, номенклатурни рожби учили на Запад, и нагаждачи?

View Results

Loading ... Loading ...