- Диагноза с Георги Ифандиев - http://diagnosa.net -

В ЛЪЖИ И ИЗМАМИ ЖИВОТ МИНУВА, ИЛИ ЗАЩО И КАК ЧОВЕЧЕСТВОТО ПОСТЕПЕННО ГУБИ ЩАСТИЕТО СИ

 

 

 

 

 

 

 

Добре дошли в медийния диагностичен център. Това е територия, свободна от комунизъм, социализъм, фашизъм, нацизъм, либерализъм – изобщо – от идеологическите фрагменти на ционизма и насаждания от тази крайно националистическа теория, превърната в практика, интернационализъм. Тя е предназначена за личности, за хора нормални, без психически отклонения и без комплекси, незасегнати от индоктринация, и с отворено съзнание. Единственото място, в което се съобщава истината, цялата истина и нищо освен истината. Нещо, което нито една друга медия в този провален опит за държава не може да си позволи.

 

 

 

*    *    *

 

 

 

 

Напоследък всяка статия на лондонския всекидневник „The Financial Times“ започва с призив за материална подкрепа с думите: „High quality global journalism requires investment.“ Което ще рече: „Висококачествената световна журналистика изисква инвестиции.“

Всеки да го разбира, както желае.

 

 

 

 

*    *    *

 

 

 

 

 

Успокоих се. Дано и световните управници мирясат, рекох си. След като вече са наясно с това, кой е проблемът на тази планета, ще му намерят колая.

 

Кой е проблемът? Нима не знаете?

 

Еврика!“ – вкупом изкрещяха току под главата на изданието си редакторите на лондонскатадяснагазеткаThe Daily Telegraph”. И отсъдиха:

 

Путин е проблемът.[1]

 

Какъв прекрасен колективен орган! Колко еднакво иправилномислят! Досущ като ЦК на КПСС при Сталин или Брежнев.

 

 

 

Човечеството като Тошко Африкански

 

 

 

Два дни по-късно дойде редът и на китайския комунистически лидер Си Дзинпин. Вече започнаха да рисуват портрета му като на „новия Мао“.[2]

 

Обаче не съм видял, чул или прочел, сър Ивлин дьо Ротшилд да е напуснал пекинското седалище на фамилните предприятия и финансови институции… Какво искам да кажа? Ами, че тази фамилия е отличничка по макиавелизъм. Един от нейните тайни девизи със сигурност е:

 

Divide et impera” – „разделяй и владей“!

 

Китай не престава със своя икономически растеж, който макар и намаляващ като размер, е в авангарда на света. Като същевременно увеличава своята военна мощ. Зер, след като стана първата стопанска сила на планетата, предстои да заеме челното място и в това отношение.

 

По същото време „моралнатаВеликобритания се сдружи с тираничния режим в Бахрейн. И ще изгради своя военна база там. Нищо, че „авторитарната монархия, където изтезават докторите, е странно място за такава инвестиция“.[3] Което предизвика незабавните протести на защитници на човешките права.

 

Те обвиниха Великобритания в това, че е приела да бъде наградена от бахрейнските деспоти заради нейното мълчание по отношение на политическите затворници в страната.[4]

 

Човешки права? Какво означава това? – се питат в лондонското сити!

 

Сега целият „демократичен свят“ се е юрнал срещу Ислямска държава в Ирак и Сирия (Левант), която сам сътвори. Докато Еврейската държава в Палестина, необезпокоявана и дори неосъждана от никого, бомбардира обекти край и на летището в Дамаск.[5] Тя е като компартиятавинаги има право. Даже като съгреши! Или по-скоро компартията е като нея

 

Разбирате ли, защо все повече хора по земята възненавиждат Запада? Не е заради неговата „повече свобода“ или „по-добър живот“. Първото изчезва, а второто върви към приключване. Даже Скандинавия закъсва! Предстоят много „кръв, пот и сълзи“.[6] На много места стандартът на живот е доста по-висок от този в Еврейския съюз в ЕвропаЕСЕ , и в Еврейската държава в Северна АмерикаЕДСА. Погледнете данните за страните от Персийския залив, Република Корея, Тайпе, Сингапур, Япония

 

Заради измамата, лицемерието, двойните стандарти, тъпако. Заради комунизма! Затова.

 

Навремето имаха подобен проблем. Името му беше Хитлер. Като поразени от амнезия, постоянно забравяха, че дори не беше откритие, а рожба, на финансовия Интернационал. Както е писал тукашният класик, когото дръзвам да перифразирам:

 

Той го роди, но той му даде и светлото, що в него блещеше, той и диктатора в него създаде –  той два пъти му майка беше.[7]

 

Накрая Адолф Алойзович, потомък на Ротшилдови, беше обявен за „проблемът“. А сетне – изкаран и изконното зло. Да, членуваноединствената, първата, основната, главната злина на земята! Нищо, че в най-лошия за него случай беше виновен за смъртта на около десетина-дванадесет милиона души. Докато Йосиф Висарионович бешепрекарал през триони, през железни дикани, през железни брадвиповече от тридесет-четиридесет, някои твърдят – шестдесет милиона души! И накрая „ги беше хвърлил в пещи за печене тухли“.[8]

 

Защо обаче отсъстваше от подсъдимата скамейка на фамозния Нюрнбергски процес? Официалните твърдения са, че се е самоубил. Няколко пъти погребвали останките му, докато накрая, в началото на седемдесетте години, ги изгорили и разпръснали праха. Така, както твърдят, че постъпили с тялото на наследника му Мартин Борман. Докато той починал отвъд Океана. Като с „нацисткото злато“ превърнал най-крайната еврейска нацистка секта Хабад в свръх богато тайно общество. На практика – в корпорация.[9] А само преди две години – и с митичния Осама бин Ладен.

 

По този начин следи не остават. Кой има мотив?

 

Написах и ми издадоха книга, озаглавена „Хитлер в Патагония“. След мен същото сториха двама британци. Доста преди нас – аржентински журналист. Надсмяха се на всички ни. Мащабите на иронията и шамарите съответстваха на размерите на опасността. Тя зависи от големината на страната и разпространението на съответния език. Най-силните удари отнесоха двамата пишещи на английски. Аз минах почти между капките.

 

Обаче напролет онова, което служеше като мишена за подигравки, ще се окаже истина. Защо? Ами израелски кинодокументалист, възползвал се от нашия труд и преди всичко от свидетелите на аржентинеца Абел Басти, създава документален филм. И в него доказва, че фюрерът на Третия райх е завършил безметежно земните си дни в градчето Барилоче в областта Патагония, Аржентина.

 

Този път никой не ще посмее да се подиграва. „Всезнаещите умницище преглътнат суетата и остатъчната си гордост, както и вродената си злъч, и ще се преклонят пред единствено възможната истинареално станалото. Истината бива признавана за такава, само ако е изречена, или извадена на показ от другарите евреи. Те са Хора. Всички останали сме гоидобичета, нали така?

 

Подобно на остроумието на Виктор Юго, който в романа си „Човекът, който се смее“, обяснява, че дъщерите на аристократите са ladies” – „дами“. Всички останали млади англичанки са просто girls” – „момичета“.

 

В края на шейсетте години роденият у нас израелски преподавател по история Михаел Бар-Зохар пише:

 

През 1943 г. адмирал Дьониц заяви: „Германският подводен флот се гордее, че сътвори за фюрера един земен рай, непревземаема крепост, някъде на този свят.“ Той не уточни в коя част на света се намира тя, но съвсем очевидно е, че имаше предвид Южна Америка.[10]

 

По-нататък същият автор разказва как след капитулацията на Германия няколко нацистки подводници навлизат в аржентински териториални води.

 

Те са натоварени с цели денкове документация, промишлени патенти и ценни книжа. На 10 юли 1945 г. подводница530“ се показва на повърхността на устието на река Ла Плата и навлиза в едноименното пристанище…

 

По същото време, на Потстдамската конференция, Сталин изразил убеждението си, че Хитлер бил в Испания или Аржентина. Това бе официалната [съветска] позиция чак до 1950 г., когато Съветите показаха филм, озаглавен „Падането на Берлин“. В него се описваше как Хитлер и [Ева] Браун се нашмъркали с отрова. Но никой не поясняваше как бяха стигнали до това заключение.[11]

 

Voilà. Вот вам.

 

Колкото и да е голям скептицизмът наумнитеикрасивите“ – все комунета, като излезе филмчето на израелския Архимед“, товарищ Ноам Шалев, озаглавено „Разкрито: Хитлер в Аржентина“, те до един ще паднат ничком предоткритиетому. При това – толкова „велико“![12]

 

Проблемът Хитлер“ приключи в Южна Америка. Какво гласят на настоящия – на товарищ Владимир Владимирович Путин? До неотдавна той беше един от тях. Другаруваха, заедно се забавляваха по срещите на високо равнище. Криели се и си подвиквали: „Ку-ку“, както обясни compagno Силвио Берлускони.[13] А сега?

 

Днес ръководството на „сериозенбритански всекидневник, присламчил се към Консервативната партия – едно от крилата на единната световна комунистическа революция – заявява:

 

Руският президент не може да обвинява Запада за последиците от своята собствена дръзка агресия.[14]

 

Защо да не може? Даже го прави.

 

Кой определя правата на тази планета? Кои са фигурите, които ги предоставят, отпускат? Например правото да говорите това или онова. Кой би могъл да забрани на Путин – прав или не – да вини Запада за поредната цветна революция в нявгашната българска покрайнина Шамбат, днешна Украйна?

 

Твърде посредствена и незавидна позиция. Даже за самите англичани. Би следвало да се почувстват обидени.

 

 

 

За жабите и гьоловете…

 

 

 

Наскоро гледах игрален филм с блестящия британец Антъни Хопкинс. По изумителен начин той се беше въплътил в ролята на иконом. Действието започваше от 1938 година. В самото навечерие на Втората световна война Англия, както беше пресъздадена в холивудската продукция, изглеждаше точно така, както я е описал Джордж Оруел. Страна, разделена не просто на класи, а на касти. Като в нейната колония Индия.

 

Героят на Антъни Хопкинс беше потомствен иконом. Завършил съответното училище,  нещо като техникум, за да… слугува. С надеждата да се изкачи до най-високото стъпало в йерархията на ратайството – именно до butlerглавен прислужник, иконом! През ума му не можеше да мине, че е възможно да има и друга съдба.

 

Даже когато собственият му баща – старият butlerсе помина, главният герой не помръдна. Остана край масата на господарите си, за да ги обслужва. Едва след като вечерята приключи и имението утихна, отиде да види трупа на своя родител!

 

Не намирам нищо самурайско, достойно в това. Обаче то е етап от пътя към изграждането на поносимо общество, в което всеки да знае своето място и да бъде доволен. За разлика от британското отпреди 70-80 годинибез да бъде лишаван от шанса да се образова, усъвършенства, да следва мечтите си.

 

Нашият народ е постановил, че „всяка жаба трябва да си знае гьола“. А човек следва да се простира според чергата си.

 

СоциализЪмът наруши традицията. Даже я ликвидира. За да избуѝ една от най-лошите човешки, а не конкретно български, чертизавистта и прилагането на шопската максима: Не желая на мен да ми е добре, а на Вуте да му е зле. Това води към упадъкнравствен и материален.

 

Огледайте се.

 

През 1941 г. Джордж Оруел рисува обществото на Албиона по следния начин:

 

Независимо от кампанията на няколко хилади левичари, напълно сигурно е, че огромното мнозинство от британския народ беше зад външната политика на Чембърлейн. Нещо повече, съвсем определено една и съща битка беше водена и в ума на самия Чембърлейн, както и в съзнанието на обикновените хора. Неговите противници искаха да го изкарат мрачен и лукав интригант, който заговорничи, за да продаде Англия на Хитлер. Но далеч по-вероятно е, че той беше просто глупав старец, даващ най-доброто от себе си, в рамките на своите твърде ограничени възможности.

 

Трудно е да обясним по друг начин противоречията в неговата политика. Провалът му да поеме и следва направленията, които се отвориха пред него. Както масата от хората, той не пожела да плати цената нито на мира, нито на войната. А общественото мнение го подкрепяше през цялото време по отношение на политики, които бяха напълно несъвестими една с друга.

 

То беше зад него, когато замина за Мюнхен, когато се постара да се разбере с Русия, когато даваше гаранции на Полша, когато я почиташе, и когато без да иска предизвика войната. Едва тогава резултатите от политиката му станаха очевидни и се обърнаха срещу него. Което ще рече, че се насочиха срещу неговата собствена летаргия от последните седем години.

 

Чак тогава хората издигнаха лидер, който е по-близо до техните настроения – Чърчил. Във всяко отношение той беше способен да осъзнае, че войните не се печелят без бой. По-късно, може би, те ще издигнат друг лидер, който да е в състояние да проумее, че само социалистическите нации са в състояние да се борят ефективно.[15]

 

Дали с всичко това искам да кажа, че Англия е уникална демокрация? Не, даже читателят на The Daily Telegraph трудно би преглътнал това.

 

Англия е най-класово разделената страна под слънцето. Това е територия на снобизма и привилегиите, ръководена главно от старите и глупавите. Но когато я оценява, човек трябва да вземе под внимание нейното емоционално единство. Тенденцията почти всички жители да се чувстват подобни и да действат заедно в моменти на върховна криза. Това е единствената велика страна в Европа, която не е принудена да прогонва стотици хиляди свои граждани в изгнание или да ги натиква в концентрационни лагери

 

Нацията е свързана в едно от обща невидима верига. Във всяко нормално време управляващата класа ще граби, ще ръководи зле, ще саботира, ще ни води към бунището. Нека общественото мнение наистина бъде чуто. Нека тези на върха бъдат дръпнати отдолу, за да не избягват общите настроения. Та да им е трудно, да не им отвърнат. Лявоцентристките автори, които изцяло отхвърлят управляващата класа катопро-фашистка“, очевидно прекалено опростяват нещата. Съмнително е, че даже сред най-вътрешните кръгове от политици, които ни докараха до настоящето дередже, се срещаха съзнателни предатели.

 

Корупцията, която завладява Англия, едва ли е от този вид. Почти винаги по своята същност тя е в рамките на самоизмамата. Когато дясната ръка не знае, какво прави лявата. Но да не осъзнаваш е до време. Всеки го разбира и то е най-очевидно в английския печат. Дали английската преса е честна или нечестна?

 

В нормални времена тя е дълбоко нечестна. Всички влиятелни вестници се издържат от рекламите в тях. А рекламодателите осъществяват непряка цензура върху новините. Въпреки това не допускам, че ще се намери дори един вестник в Англия, който да бъде откровено подкупен с голям рушвет.

 

Във Франция при Третата република всички вестници, с незначителни изключения, можеха да бъдат купени направо от кьошето, както сиренето, да речем. Общественият живот в Англия никога не е бил открито скандален. Той не е достигал до катрана на разединението, в който измамата и шарлатанството да бъдат цопнати

 

Англия не е ювелирният остров на тъй цитираните Шекспирови послания, нито е пъкълът, изобразяван от д-р Гьобелс. Нещо повече, тя прилича на семейство, по-скоро на старомодна викторианска фамилия, в която няма толкова много черни овце. Но в замяна всичките й гардероби са пълни със скелети.

 

Тя има богати взаимоотношения, заслужаващи поклон, и мизерни взаимоотношения, върху които е чучнала. Но също съществува заговорът на мълчанието относно източниците на семейните приходи.

 

Това е фамилия, в която младите общо взето се пречкат, а по-голямата част от властта е в ръцете на безотговорни чичовци и болнави лели. Но все още е семейство. Има своя личен, частен език и общите си спомени. А когато се зададе враг, различията изчезват. Фамилия, управлявана от нейните неподходящи членове – това, навярно, е най-близо до онова, до което човек може да се доближи, за да опише Англия с една фраза.[16]

 

Не ви ли звучи съвременно? И сякаш се отнася не само до Англия, а и до нас. С уговорката, че туксемействотоотдавна беше разтурено. Не съществува никаква общност, камо ли общество. Аизмамата и шарлатанството никога не биват цопнативкатрана“. 

 

Скоро ще разберете, защо посегнах към този цитат. Сякаш Те са задействали машина на времето и ни връщат в трийсетте. Но за това – след малко.

 

Настоявам да се знае: Съвсем не Чембърлейн разпалва Втората световна война. В своите дневници самоубитият бивш военновременен министър на флота и сетнешен на отбраната на Съединените щати Джеймс Форестал е записал на датата 27 декември 1945 г. следното:

 

Днес играх голф с Джо Кенеди. Попитах го за неговите разговори с Рузвелт и Чембърлейн от 1938 г. насетнеТой разказа как Чембърлейн заявил, че Америка и световното еврейство принудително са натикали Англия във войната.[17]

 

Джордж Оруел е бил фабианецсоциалист. Затова се заблуждава, че „само социалистическите нации са в състояние да се борят ефективно“.

 

За наше най-голямо съжаление, ние се наживяхме и на това. Тъкмо ние – опитните зайчета на левитския Интернационал. На Онези, които „натикали“ не само „Англия във войната“.

 

Като участник във военно временна група за пропаганда Джордж Оруел обикалял Великобритания.

 

Посещавал е къщи, в които 10 души спели в две малки мизерни стаички. Домове, в които не е имало топла вода и били на най-малко 50 ярда [около 47 метра] от най-близката тоалетна. Къщи, в които не е имало никакви чаршафи, защото обитателите не можели да си ги позволят (… само купчина от стари палта и всякакви парцали върху ръждясалите железни легла“).

 

Тези домове в тези градове не били изключение. Те били нещо нормално.[18]

 

 

 

Предоставихте условия за подлост, които просто са резултат от глупост[19]

 

 

 

Ако сравните нелошата“, „фашистка“, буржоазна България от онова време с Англия през 1941 година, а с онази, която през октомври на лето Господне 1877-мо руският военен кореспондент Фьодор Достоевски видял и описал, може би ще започнете да се избавяте от догмите и идеологемите, с които е затлачено съзнанието ви. Ние сме загубили невероятна държава. Но споменът за нея е така добре изтрит, че вместо всички да искаме да си я върнем, повечето нашенци страдат по робията и мъките на милиционерщината?! Вие им поставете диагнозата.

 

Оруел разказва за Англия, която е имала „между 10 и 20 милиона жители“. В нея недохранването било почти повсеместно. Само че, „днес то е сърцераздирателно разпространено. Като се връщаме у дома, можем да обмислим и въпроса, на какъв жизнен стандарт би се натъкнал един съвременен Оруел, стига да повтори същото проучване.

 

 Ако посети Болтън, Блекбърн или Манчестър в два часа този следобед [в петъчен ден], може да преживее трудните уговорки, да му направят път сред тълпата от онези десетки хиляди мъже, които плащат по 30 лири [около 38 евро или 78 лева] на калпак, за да прекарат 90 минути, наблюдавайки как момчета със заплати по 60 000 лири седмично [75 600 евро или около 151 000 лева] играят футбол. Когато доближи къщите в по-малко заможния краен квартал на града, може да открие, че неговите обитатели се наслаждават на мач междуХълиАрсенална широкоекранен телевизор.[20]

 

Как е тук? Разликата е единствено в мащабите. Например, туземните малоумни се избиват да плащат по една-две надници, за да гледат полусакати изроди, получаващи средно по 5000 лева седмично, които имитират същата игра.

 

На всичко отгоре масовиятотворкоприема футболните клубове за… „български“. А те са комунистически, мафиотски. Колко пъти да обяснявам, че комунистът не е човек? Значи няма как да е българин. Следователно тези футболисти размятат кълките си в някакви напълно чужди нам предприятия, служещи като перални за пари на организираната престъпност.

 

Навсякъде е същото. Идиотът си е идиот, без значение къде се е пръкнал, за да овонява този иначе тъй хубав свят. А както светът е бизнес, така и спортът вече близо век е далавера и нищо повече. Ама откъде да се вземе това сиво вещество, та кретените, ръсещи последните си стотинки за пишман забавление, да го проумеят? Да обърнат гръб на стадионите и залите, пък тогава да видим, как мафиотите ще се оправят помежду си.

 

Има още една разлика между западния и местния идиот. Тя се състои в изключително съществения факт, че вимпериалистическаАнглия никой не плаща сметките на другите, пък били те и малцинства, бранени оторганизации за защита на правата на човекаили от самия Джордж Сорос.

 

Тук всички покорно издържаме всякакви етносии си траем. От страх пред някакви бродещи „правозащитнициспазваме никому неизвестни „евро-атлантически ценности“… Съвсем заприличахме на добичета. Тъй де, тъпотата не ходи в гората, а по хората.

 

Обаче пак „Путин е проблемът“, не мислите ли?…

 

В събота, на връх Никулден, все по-смаляващият се като рейтинг, но и на ръст френски президент коленичи пред Владимир Владимирович в Москва. Няколко телевизии го показаха възбудено да размахва ръце. Дали ако му ги вържат, ще онемее, както навремето се майтапехме с правешкия Тато?

 

През цялото време – това показаха телевизионните репортажи – „царятседеше в самоувѐрено неприлична поза, с разтворени крака, почти като на гинекологичен стол. И със стъкления си поглед пронизваше бедния социалист Франсоа, с фамилно име като название на съседната му Холандия.

 

Цели пет-шест часа преглеждах електронните варианти на британските вестници. Нито дума за посещението! Даже информационните агенции бяха натикали темата в „и други“… Така постъпваха „Работническо дело“ и подчинените му „Отечествен фронт“, „Кооперативно село“, „Народна младеж“ и присъдружният „Земеделско знаме“. Няма публикация, няма проблем. Западът е прилежен ученик на Uncle Joe. Ако излезе от геената и изпита тамошните политици и медийни манипулатори, Йосиф Висарионович несъмнено ще заглади мустака в знак на задоволство:

 

Отлично, ребята!

 

Даже парижкиятLe Figaro” не беше сметнал, че унизителното посещение на главния петел в галския курник заслужава да бъде челна тема. (Вижте илюстрацията.)

 

В репортажа на френската телевизия на английски „France 24” с половин уста споменаха „сдържания тон на Владимир Путин“. Когато чух казаното, уверено мога да употребя друго прилагателно – „снизходителен“ – относно тона на домакина на срещата.[21] С мек, но нетърпящ възражения глас, той напомни на своя гост, че ако французите не предадат двата хеликоптероносачи от клас Mistral”, за които страната му е платила 1,2 милиарда евро, Русия трябва да си получи парите обратно. Без да спомене за горницата, тя остана да виси във въздуха като нещо ноторно известно. Навярно затова – неизречено.

 

Западните зевзеци не закъсняха. И изтипосаха двамата президенти на вечеря, на която им поднасят Пиле по киевски“! (Вижте илюстрацията.)

 

Това не е от вчера. Да не забравяме Владимир Буковски и неговия разказ за онова, което прочел в документите от архива на КГБ, които успял да преснима в качеството си на съдебен експерт. Да припомня – антикомунистите настоявали Борис Елцин да изправи пред трибунал престъпниците от КПСС и КГБ. Но не станало. Ето защо:

 

 

 

 

 

Такива са фактите. Когато те говорят, е редно даже идиотите да замълчат.

 

Ако глупостта можеше да лети… Както е отсъдил световно известният американски драматург Тенеси Уилямс:

 

Защото на света има заговор на тъпотата. Един универсален план за издигане на препятствия пред възраждането на духа, който трябва да се осъществи с часовникарска точност. По-добре е да пазите вашето духовно извисяване незабележимо, докато се издигне до там, че ръцете на масите да не могат да ви достигнат, за да ви дръпнат надолу до тяхното равнище.[22]

 

Hast du verstanden? Avez-vous compris? Да ли сте разумели?

 

 

 

Посветените на истината преди всичко трябва да са с акъла си

 

 

 

Разказвал съм, как един от най-младите комунисти Павел Писарев, наследник на царски офицер и на нацисти, разказва колко свободно през шейсетте години на миналия век другарката Веселина Георгиева, баронеса Ротшилд се разхождала из кабинета на комунистическия пратеник Топенчаров. По телефона разпореждала на Жорж Помпиду да подпише някакво споразумение за тютюна с комунистическа България… Същата НРБ, която национализирала всичко на нейното заможно семейство. И чиято цел като най-верен сателит на СССР уж била да изкопае гроба на такива капиталисти като нейния съпруг „барон Едмонд дьо Ротшилд (1926-1997), един от най-богатите мъже в света“![23]

 

Разкривал съм и сложната плетка на цялата конспиративна мрежа в този й ръкав. Топенчаров беше женен за сестрата на юриста Александър Сталийски. На 12 юни 1944 г. зет му става министър в правителството на Иван Багрянов. Баща е на депутата от СДС и министър на отбраната Александър Сталийски. Другият му син – Цанко Александров, беше водещ спортен журналист във в. „Отечествен фронт“.

 

Юристът Александър Сталийски е сред шепата убедени фашисти у нас преди 9 септември. След тази дата те достигнаха повече от милион и сто хиляди все членове на престъпните организации БКП и БЗНС. Автор е на монографията „Фашисткото учение за държавата“, издадена през 1929 г. Тя е сред две-трите книги, посветени на тази идеология, появили се в Царство България. Докато след 9-ти септември, когато Сталийски е арестуван и Народният съд го осъжда на разстрел, изданията за фашизма бяха стотици хиляди.

 

Връзките между двата рода са само един от мостовете между червения фашистки режим и неговата късна и назначена псевдо опозиция. Те са проекция на онова, което става по света и е обяснено от Буковски. Синът, министърът в кабинета на Филип Димитров, получи от премиера индулгенция за „чисто минало“. След десетилетие истината за неговото сътрудничество като агент на Държавна сигурност с псевдонимСтрашимиров“ блесна с ярка светлина. Бил е дребен доносник. Ала е съсипвал съдби

 

De mortuis sicut de vivis nil nisi verum” – „за мъртвите, както и за живите, само истината“.

 

Тя изисква припомнянето на още една максима, макар и заглавие на комична пиеса:

 

И най-мъдрият си е малко прост“.[24]

 

Робърт Фиск – понастоящем кореспондент в Бейрут на притежавания от Александър Лебедев лондонскиThe Independent”, за пореден път апелира т. нар. арменски геноцид да бъде назоваван „Холокост“ и то задължително с главно „Х“! За да бъде приравнен към „еврейския холокост“, в който – видите ли – загинали „6 000 000евреи![25]

 

В наши дни на широк достъп до информация само кръгъл идиот, пълен невежа, обвързан със синагогата и/или – естествено – чифут, може да вярва визмамата на ХХ век“,[26] наречена „всесъжение“ – „пълно изгаряне“. Това е значението на архаичната дума „холокост“. Самите евреи използват „שואה” – „шоа“ или „шо-а“, чието значение е „бедствие“, „нещастие“, „гибел“. Най-често я употребяват в смисъл на „катастрофа“, която сполетяла някакъв небивал в историятаеврейски народ“.

 

Няма да се впускам в подробности. Само ще съобщя, че за първи пътхолокосте използвано като понятие през ХІІ век по време на управлението на крал Ричард Лъвското сърцеПлантаджънет, син на Хенри ІІ, крал на Англия, и Елдеонор, херцогиня на френската област Аквитания.

 

Ричард забранил всякаква поява на евреи по време на неговата коронация. Но някои еврейски лихвариравини и лидери на общности – не само пренебрегнали заповедта. За да се подмажат, поднесли дарове на новия владетел. Съгласно еврейски източници, Ричард наредил евреите да бъдат съблечени дюбидюс и изхвърлени от пределите на двореца. Лондончани ги подгонили.

 

След което излели цялото си натрупано озлобление от алчните юдейски лихвари върху всички евреи. Имало убити. Мнозина били ограбени до шушка. Въпросните източници даже пишат за евреи, „изгорени живи“ или „насилствено покръстени“. Когато по-сетне крал Ричард писал за инцидента, нарекъл убийстватаholocaustum”. От ХVІІ век думата била използвана главно в трудове на английски език за обозначаване на масови убийства.[27]

 

Не крия, че Робърт Фиск беше предпочитаният от мен западен журналист. Уви, никога не е късно за разочарование. Ако перифразирам Дядо Вазова, бих му рекъл: Бедни, бедни Фиск, защо не си остана на познатата ти територияБлизкия Изток?

 

Явно няма отърване от ционизмаводещата религия на новия световен ред. Първо, като автор на макар неиздадено обширно изследване на арменския геноцид, твърдя: едва ли са загинали 1,5 милиона души. Никой не може да каже колко точно.

 

Защото, за разлика от „еврейския холокост“, не разполагаме с документ от Международната организация на Червения кръст. Но са много, прекалено много, страшно много. Навярно – около милион! Възможно е – и повече.

 

Освен това главните изпълнители са били не някакви турци“. По онова време „турчин“ все още е означавалобеден човек“. Основните извършители на зверствата били кюрдите, за които понастоящем т. нар. международна общност е толкова загрижена. Не пледирам за колективно осъждане със задна дата. Опазил ме Бог. И все пак…

 

Ала най-важното е, че целият план за нееднократната жестокост е дело на интернационалните юдео-масонски организации. Евреи, предимно солунски дьонмета и западни възпитаници, както и масони от ложата Ориент били „големите мозъцина геноцида. Те основали първо т. нар. Младотурско движение. А по-късно – İttihat ve Terakki Cemiyeti – партията „Иттихад ве Тераки“, в превод – „Единение и прогрес“.

 

Семейство Ротшилд и основаната от него Световна ционистка организация били движещата сила зад трагедията на арменските християни.

 

В наши дни никой не закача най-масовите убийцикомунистите. Поне вие, редовните посетители на тази медия, сте наясно защо.

 

Но с неизтощимо усърдие поддържат огъня на омразата спрямо нациститесъщо ционистки рожби. Преди дни се появи книга, която обвинява 95-годишния бивш канцлер на ФРГ Хелмут Шмит във всички смъртни грехове.

 

В новопоявилата се книга, озаглавена „Хелмут Шмит и мръсната война: Биографията от 1918 до 1945 г.“, авторката Забине Пампериен явно разкрива твърде непривлекателен образ на бившия западногермански ръководител.[28] Добре, съгласен съм. Тъй като държа на истината. С една уговорка: авторката е еврейка, която предано служи на каузата на интернационалното Братство.

 

Какво имам предвид? Преди всичко това, че тя никога не се е занимавала с комунистическото минало на ръководните кадри в Германия. Няма да бъде преувеличено, ако прогнозирам: И никога не ще се докосне до него. Комунизмът е победител и провъзгласен за „изконно добро“. Неговият близнак националсоциализмътобратното.

 

Още по-важно в настоящия момент е, че в седмичника “Freitag” Kameradin Забине, call-girl[29] на талмудския Интернационал, е обявила „критиците, които приравняват ислямофобията с антисемитизма, за Winkeladvokaten. Трудно преводима дума – най-неангажиращо означаваща „адвокати шарлатани“. Термин, който по време на Третия райх нацистите използваха, за да унижат еврейските юристи.[30]

 

Разбирате ли? За пореден път евреите трябва да бъдат поставени на най-високия, недостижим пиедестал. Те са по-равни. Даже в „страданието“, поради което са заслужили благоденствие, надвишаващо възможностите на останалите.

 

Да речете, че ислямистите са като антисемитите, каквото и да значи второто, е все едно да си изпросите поне две години зад решетките в родината на другарката Забине Пампериен.

 

Да видим как е издокарала социалиста Хелмут Шмит. По какъв начин? Чрез характеристиките на неговите командири, взети от архива на Wehrmacht-а.

 

Една, от 1942 г., силно го хвали за неговото „безупречно национал-социалистическо поведение“. Докато друга разкрива, че е бил изпратен на обиколка като лектор, понеже стоялтвърдо върху почвата на национал-социалистическите идеии бил способен даги предаде на хората“.[31]

 

Внимавайте! Нито едно обвинение в злосторничество от какъвто и да е вид. Все пак националсоциализмът изтреби многократно по-малко хора в сравнение с комунизма и със социализма. Обаче е неизмеримопо-виновенот тях. Warum, бе, джанъм?

 

Само защото той беше необходимотобазисно зло“, върху чийто фон интернационалните банкери да изобразят своята мечтаединний комунизъм на планетата. Та народите да осъдят първото, и да заобичат второто. За да вървят с твърда крачка към заветната цел на Братствотосветовната комунистическа държава.

 

Е, вече няма мърдане. „Сега всички сме социалисти![32] Аз отказвам – не съм.

 

Обаче Хелмут Шмит е стар социалист. Първо е бил национал-, а сетне – интернационал-социалист. Тогава защо му стоварват това на стари години?

 

Трудно ми е да отговоря. Но подозирам, че е заради историята, но в друг аспект. С цел заличаването на заслугите му за просперитета на Федерална република Германия. Така идните поколения, подобно на онези в антиутопията „1984“ на Джордж Оруел, ще смятат, че всичко лошо е в миналото. А „доброто“ започва от тяхната епоха на Big Brother. И ще се чувстват щастливи

 

Това възможно обяснение личи от следното:

 

Приписват на Хелмут Шмит много от финансовите политики, които позволиха икономическото чудо“, преобразило следвоенна Германия в най-успешната икономика в Европа. Като канцлер, той преведe страната през ужасиите на германската есенна 1977 годинапоредицата от отвличания и убийства, извършени от паравоенната ФракцияЧервени бригади“.[33]

 

Ето каква била работата. Там трябва да е заровено кучето, както се казва. „Приписват му“, а не бива. Така постановява Братството. Освен това, както изкараха еврейския комунистически садист ЕрнестоЧеГевара образец за следване, утре, току вижте, „Червените бригадимогат да се окажат отреди от прогресивнимладежи, водили героична въоръжена борба с международния капитализъм.

 

Вся власть Советам, товарищи!

 

Нали схващате, че ако е имало от какво да се срамува, а не даже да се страхува, докато беше канцлер, Хелмут Шмит би могъл да ликвидира документите, свързани с неговото нацистко минало“? Така както Адолф Хитлер изгорил онези от кметството на родния му град, намерени по негова заповед от личния му адвокат Ханс Франк – чистокръвен евреин. Те разкривали еврейския произход на фюрера, обявен за „главен антисемит“?!

 

Така постъпват Те. Но сега „Путин е проблемът“. И всички сме длъжни да козируваме. Ако не желаем да ни изкаратфашисти“, „неонацисти“, а не дай Боже – „комунисти“. Понеже днес всички Те – комунисти, фашисти, нацисти, вече са… социалисти.

 

Тежко и горко.

 

 

 

Да си ги мерим: Кой е по-голям „капиталист“?

 

 

 

В своето годишно обръщение към Думатапроблемът“, руският президент Владимир Путин определи подхода на Запада към страната му катоцинизъм“.[34] Съвсем вярно. Защото двойните стандарти на западните лидери вече дотягат даже на незаинтересуваните от политиката.

 

Само че какъв е самият Владимир Владимирович? Той никога, нито веднъж, не обвини Ленин, Сталин и болшевиките за изтреблението на милиони хора от всякакви националности и за разорението Руската империя. Винаги сочи към Берлин, размахва пръст към отдавна несъществуващия хитлеризъм, и предупреждава: „Мы не допустим!

 

Какво няма да позволят? На кого няма да го позволят?

 

Ако се замислите, западните политици, начело с Барак Обама, са се напъхали в Путиновите чизми. В състояние са да видят навсякъде някаква „нацистка заплаха“, „възраждане на нацизма“, „ксенофобия“, „хомофобия“. Но се правят, че изобщо не забелязват тоталната реставрация на комунизма. Защото самите те са комунисти. Това и нищо друго сочат фактите.

 

Те, същите комунисти, или по-скоро скритите зад кулисите техни господари с мисловните Им центрове“ – think-tanksсътвориха дажемеждународния тероризъм“. И сега, подобно на доктор Франкенщайн, се борят със собственото си творение. Обаче синът на Джо Байдън не е в Афганистан или Ирак, в Сирия или Либия. Печели само поради това, че е рожба на баща си яростен ционист, напълно зависим от Интернационала.

 

Днес Путин говори от позицията на убеден защитник на капитализма. Запознайте се с годишното му обръщение към Руската държавна Дума, и ще се уверите.

 

Той почти не обърна внимание на Запада и на неговите санкции, които имат бумерангов ефект. Говореше за подем на руската икономика. Но не със средствата на социализмачрез държавни поръчки. А като предприемач, изповядващ принципите на пазара. Създаване на подходяща среда, в която инициативните да получат своя шанс. Ограничаване на натиска от страна на контролните органи. Намаляването на институциите, които паразитират върху снагата на реалната икономика. Насърчаване на частницитепреди всичко на дребните и средните предприятия

 

Преди тази реч стисна ръцете на китайските лидери. След нея – на турските и на индийските. Вие да видите!

 

В замяна, западните му колеги се изявяват като убедени съветски другари. Те въвеждат мерки за затягане на коланите, които лицемерно наричат „икономии“. Така, както при Татокоригираха“, а не повишаваха цените на стоките и услугите.

 

Западът прилага похвати, типични за соцноменклатурата. Печата пари, с които спасява банкстеритечестните банкери-гангстери. Извива ръцете на слабите, за да прави все по-богати силнитеноменклатурата. Да, вършат го и „десните“, и „левите“.

 

Продава структуроопределящи предприятия, вместо да осигурява благоприятна среда за възникване и развитие на производства. Закрива цели отрасли – например въгледобива и черната металургия – във Великобритания, но и в целия Европейски съюз.

 

Като истински марксист-ленинец, сиреч измамник, „десният“ президент на САЩ Джордж Буш прокламира „нова американска мечта“ – дом за всеки. Стимулира нерегулираното и необезпечено масово отпускане на ипотечни кредити. А сетне пръв предложи спасяването на банките. Посредством чисто социалистически методна солидарността. Бръквате в джобовете на всички, за даизбавитебогаташите, номенклатурата! Така окончателно превърна родината си в Съветски американски щати.

 

Барак Обама не пропусна отдалия му се случай. Или по-скоро се видя принуден, да въведе здравно осигуряване от социалистически тип – пак на принципа на проклетата солидарност.

 

Тези дни британски преподавател по политическа икономия, бивш главен редактор на „левия“ седмичник „Наблюдателят“ – „The Observer”, поиска „по-силна държава и повече облагане с данъци“. Призова за преструктуриране на данъчната система на Албиона. Като призна, че няма да е лесно. Все пак ще засегне кесията на всеки. Досещате се чиинай-малко, нали?

 

Понастоящем същият „мислител“ оглавява колежа „Хертфорд“ в Оксфорд и е шеф на Центъра по големи обновления, основан и издържан от Работната фондация – „мозъчен център“ – think-tank. Тази „неправителствена организация“ е наследничка и продължителка на нявгашното Индустриално общество – издънка на фабианците. Сиреч – налявото крилона тайната световна власт.

 

Кой е по-голям капиталист и по-предан марксист-ленинец? Путин или западняците?

 

Смяна на местата“? Нищо подобно. Театрално представление на най-голямата възможна сценаинтернационалната политика.

 

Ако питате мен – всички са едни и същи. Изпълняват поверените им роли. Вината е у хората, които с волско примирение приемат напълно странното за мен, меко казано, право на всеки да се променя. Вчерада бъдеглупавинеителигентен“, ставайки комунист. А днес вече да едесен“, както обясни бившият френски външен министър Бернар Кушнер в разговор, който ви представих.

 

А всичко е за пари, чрез които се постига влияние и власт. Печално е, че понастоящем страни като САЩ, Великобритания, Франция, Холандия, а особено Австрия и Германия, са по-несвободни от България и Русия. Изглежда отвъд Океана ножът съвсем опря до кокала, та дори CNN не издържа. И в събота, 6 декември 2014 г., неколкократно се обърна към зрителите си с въпроса:

 

Полицейска държава ли са САЩ?

 

Толкова е глупаво! Дъщеря ми, след единственото си посещение там преди петнадесетина години, се завърна с непоколебимото убеждение: Съединените щати са полицейска държава! Подкрепи го с толкова лични аргументи, че всеки непредубеден слушател само тъжно би поклатил глава в знак на съгласие след тяхното излагане.

 

Друг въпрос е, че поне тукашната ни свобода е формална. Ала трябва да сложим ръка на сърце и да признаем: И ние не знаем какво да правим  с нея. Обаче по всичко личи, че на населението така му харесва.

 

Предлагам ви интервю, в което всичко това лъсва прекрасно.

 

Предварително ви обръщам внимание, че то наподобява на разпит при следовател. Отношението на журналистката – редова проститутка, навярно радваща се на висок хонорар за неприлично срамните услуги, които извършва – е пренебрежително, често – дори обидно. При официално спуснатите й като „правилнисъбеседници, то е коренно различно. Повярвайте.

 

Освен това умишлено запазих откровено тенденциозното заглавие на видеото, както беше поместено на варианта на медията в интернет – „Марин Льо Пен се възхищава на „хладнокръвната“ съпротива на Путин спрямо новата Студена война на Запада“!

 

В случая е най-добре да се уверите сами.

 

 

 

 

 

Констатациите „Но Украйна не отмъкна Крим; Хрушчов предаде Крим на Украйна“, излезли от свикналата на фелацио уста на слугинчето Софи Десжарден от Euronews, са достойни за учебник по геополитическо малоумие! По същия начин до ден днешен се намират идиоти, които твърдят, че Невил Чембърлейн предал Чехословакия на Третия райх!

 

Кой предаде нас на масовия убиец Сталин?

 

 

 

Не на измамата „земя без народ за народ без земя“[35]

 

 

 

Ако тръгнем по тази линия, светът от Иран до Британските острови трябва да се нарича България, другарки и другари, болшевишки недоразумения. Мислещите, свестните, знаят и схващат. А вие се замеряйте помежду си с т. нар. Вехт завет, с „Манифеста на комунистическата партия“ и с „Моята борба“. Може да добавите многотомното издание на трудоветена другаря Тато Правешкинай-плодовитиятавторв историята на този опит за народ.

 

Кой предостави Палестина за Еврейската държава? Хитлер и Сталин по желание на семейство Ротшилд. Толкова ли сте тъпи и невежи? Или шубелии, които назнайват, че обадят ли се за това, ги чакат най-малкото хули!

 

Ще си позволя перифраза на нецензурна песен от т. нар. тарикатско народно творчество:

 

Кому фашизъм, кому нацизъм, ама на всичкигол комунизъм!

 

Това става днес по света. Ако ще спорим за фашизма и комунизма, кой не знае, че те са творение на талмудските идеологически центрове? На евреи, свързани с ционизма. Налага ли се да припомням, че фарисеите били основоположниците на комунизма? А Карл Маркс е бил не просто внук на равин. Под истинското си име Мордехай Леви той се оказал в родствени връзки със семейство Ротшилд.

 

Още през ХІХ век били кроени планове за единно управление на света. Карл Маркс и Фридрих Енгелс поднесли на своите покровители от семейство Ротшилд теория за такова. Един от съперниците им за мястото на върха в Първия интернационал, италианският масон, евреинът Джузепе Мацини, който бил идеолог на национализма, едновременно с това съставял проекти за световен ръководен център.

 

Ще попитате: Как съчетавал национализма с интернационала и единната световна република? За юдеомасонския елит няма нищо по-лесно. Нали помните, че той изповядва максимата „Ubi bene, ibi patria” – „Където е добре, там е родината“. Национализмът послужил за разрушаването на големите империи, които най-откровено бранели своите интереси и пречели на тези на световната левитска мафия.

 

В писмо до Албърт Пайк с дата 22 януари 1870 г. Мацини пише: „Трябва да оставим всички [масонски] федерации да продължат такива, каквито са. С техните системи, с техните централизирани органи на управление и различните им начини за връзка между високите степени от един и същ обред, както са организирани понастоящем. Но трябва да създадем върховен обред, който ще остане неизвестен. Към него ще привлечем онези най-високопоставени масони, които ще подберем [специално]. Тези хора трябва да бъдат поставени в най-строга неизвестност за техните събратя по масонство. Чрез този върховен обред ще управляваме цялото франкмасонство, което ще се превърне в един интернационален център. Най-могъщият, защото ще бъде непознат.[36]

 

Комунистите винаги са имали за цел единно световно правителство. В брой 40 от 1915 г. на руското издание „Социалдемократ Ленин предлага Световни обединени щати. Програмата на Комунистическия интернационал от 1936 г. заявява, че световната диктатураможе да бъде установена само посредством победа на социализма в различни страни или група от държави, след което републиката на пролетариата ще се обедини на федерална основа с онези, които вече съществуват и тази система ще се разпростре,… като ще оформи Съюз на съветски социалистически републики“.[37]

 

Целта вече е почти постигната. Интернационалният финансов елит, чиито представители носят предимно старозаветни имена, на практика се явява управляваща света класа. Тъкмо тя създаде такива министерства и отдели на световното правителство, каквито са Организацията на обединените нации, Световната търговска организация, Световната банка, Международния валутен фонд и т.н.

 

В действителност Великата руска революция[38] беше дело на еврейските ръце.[39]

 

А нима тъй загадачният американски равин Хари Уетън не се явява като арбитър? През 1939 г. той пояснява:

 

Душата на комуниста е душата на юдаизма. Оттук следва, че както в Руската революция триумфът на комунизма бе триумф на юдаизма, така и триумфът на фашизма е триумф на юдаизма.[40]

 

Нали наричали Маргерита Сарфатиеврейската майка на фашизма“.[41] Произлязлата от богато еврейско семейство съветничка и любовница на дуче Маргерита Грасини, която на осемнадесетгодишна възраст се оженила за доста по-възрастния от нея юрист Чезаре Сарфати, до голяма степен помогнала при оформянето на идеологията на фашизма. В своята прочута биография на Мусолини тя пише:

 

Няма никакво съмнение, че ако комунистите имаха добър лидер, те щяха да спечелят на своя страна огромни маси от трудещи се и работници… Не отивам толкова далече, за да заявя, че в Италия диктатурата на пролетариата щеше да издържи дълго. Под натиска на материалните условия на народа тя навярно щеше да „се удави в море от кръв.[42]

 

Което не й пречи да признае, че главните болшевики високо ценели „реализмана Мусолини. Особено начина, по който той „държал на подчинението“.

 

Ленин – подчертава фашистката Сарфати, – „знаеше това и отбеляза: „Мусолини? Огромна загуба е, че той ни напусна. Той е силен човек, който би отвел нашата партия до победа.“ Това бяха неговите думи, с които се обърна към делегация на италианските социалисти, които през 1919 и 1920 г. посетиха Русия. Троцки се изказа в същия дух: „Загубихте вашия коз; единственият човек, който можеше да извърши революция, беше Мусолини.[43]

 

От друга страна, мнението на дуче за болшевиките се променяло съобразно с конкретните обстоятелства и нужди, или по-скоро под диктовката на господарите му от левитския интернационал.

 

През 1917 г. Мусолини за кратко обяви Руската революция заеврейско отмъщениесрещу християнството, като заяви: „Раса не предава расаБолшевизмът бе отбраняван от интернационалната плутокрация. Това е самата истина.“

 

Няколко седмици по-късно той се обърна на 180 градуса: „Болшевизмът не е еврейски феномен, както мислят хоратаписа той.„Истината е, че болшевизмът води към окончателния край на евреите от Източна Европа.[44]

 

Спомнете си колко променливо е мнението на политиците

 

На свой ред, Леон Троцки посочва, че:

 

Независимо от дълбоките различия в социалните им основи, сталинизмът и фашизмът са съпоставими явления. В много от характеристиките си те показват пълно съвпадение.[45]

 

За съжаление между двата тоталитарни режима няма разлика само на пръв поглед. Как могат да се сравнят болшевишките зверства, измервани с десетки милиони жертви, с единствените дванадесет души, паднали по време на целия период на управление на фашистите в Италия? При това Мусолини не посяга на частната собственост

 

Евреите приветстваха революцията в християнския свят и тъкмо евреите ще дадат пример“ – разкрива равинът Хари Уетън. – „Не е случайно, че юдаизмът роди марксизма. И не е случайно, че евреите охотно възприеха марксизма: всичко това беше в пълно съзвучие с напредъка на юдаизма и на евреите.[46]

 

Наименованието на Националсоциалистическата партия, което самият Хитлер в началото предлага, е Социалреволюционна партия; сам той се описва катоосъществител на марксизма“ (не негов палач); и той разказа на Херман Раушнинг, че изградил своята организация по модела на комунизма.[47]

 

Такива са фактите, които усърдно укриват от т. нар. широка общественост.

 

Харълд Ласки не греши, когато твърди, че комунизмътотрича законността на всяка власт, която не се основава на разюзданата слободия, и с нейната разрушителност възвестява настъпването на една по-светла зора“.[48]

 

За самозваните „евреизаконно е само онова, което брани техния интерес.

 

 

 

Комунистите лъжат преднамерено, открито, безогледно,

сякаш нямат друг избор, просто имат дарба за това[49]

 

 

 

Знаете ли кой бил КристиянКръстьоРаковски? Не?

 

Под този псевдоним се криел един от главните болшевишки масони, ръководителят на Украинската комунистическа партия и посланик на СССР в Париж и Лондон. Неговото истинско име било Хаим Раковер. Той ни осветлява:

 

Повече от сто години били необходими, преди човек да може да признае, че е комунист, без да бъде заплашен, че ще бъде хвърлен в затвора или екзекутиран. Повече или по-малко, това е известно. Онова, което не се знае, са отношенията между Вайсхаупт[50] и неговите последователи и първите Ротшилдови. Тайната на придобиването на богатството на най-известните банкери може да бъде обяснена с факта, че те бяха ковчежници на първия Коминтерн. Съществуват доказателства, че когато петимата братя [Ротшилд] се пръскат из петте провинции на тяхната финансова империя в Европа, те получават известна тайна помощ за натрупването на тези огромни суми: възможно е тъкмо те да са били онези първи комунисти от баварските катакомби, които вече се били пръснали из цяла Европа.

 

Но други казват, и според мен с повече основания, че Ротшилдови не са били ковчежниците, а ръководители на този първоначално таен комунизъм. Това мнение се основава на онзи добре известен факт, че Маркс и най-високопоставените водачи на Първия интернационал – вече явния – сред тях Херцен[51] и Хайне,[52] бяха контролирани от барон Лайънъл Ротшилд, чийто революционен портрет беше нарисуван от английския премиер Дизраели,[53] който беше негова креатура и ни завеща образа му. Той го описва чрез героя Сайдониъ – човек, който според повествованието е мултимилионер, познава и контролира шпиони, карбонари,[54] франкмасони, криптоевреи, цигани, революционери и т.н., и т.н. Но е доказано, че Сайдониъ е идеализиран портрет на сина на Нейтън Ротшилд, за което може да се съди от кампанията против цар Николай в защита на Херцен, която вдига. И по това, че победи в тази кампания.[55]

 

А Наталия Седова, втората съпруга на Леон Троцки, който всъщност се казвал Лейба Давидович Бронщейн?

 

Знаете ли коя е тя“ – пита т. нар. Кристиян Раковски. И изяснява: „Тя е роднина на Животовски, който е свързан с банкерите Уорбърг, партньори и роднини на Яков Шифф, т.е., както вече казах, на онази финансова групировка, която вече беше финансирала революцията от 1905 г. Ето я причината, поради която само с един ход Троцки се изкачва на върха на списъка с революционери.[56]

 

В основата на всичко стоят егоизмът и алчността. Самият Карл Маркс потвърждава:

 

Какво всъщност е основата на юдейската религия? Практическата потребност, егоизмът.[57]

 

Още от 1919 г. добре осведомените sanctums[58] били наясно с болшевизацията на „Уол Стрийт“. Професор Антъни Сътън предава спомена на някакъв икономически журналист на име Барън, който записал свой разговор с петролния магнат И. Х. Дохъни. Интервюто се състояло на 1 февруари 1919 г. на борда на кораба „Акуитания“.

 

Дохъни поддържал позицията си, че който вярва в демокрацията, не може да вярва в социализма. Според него „демокрацията е възможност за всички“, докато „социализмът се надява, че човек може да престане да се труди и да живее добре“.

 

Бизнесменът подчертал, че социализмът и болшевизмът са намерили благодатна почва сред повечето университетски професори в САЩ:

 

Президентът на Харвард Елиът преподава болшевизъм“ – споделил той. „Най-отвратителните болшевики в Съединените щати са не толкова колежанските преподаватели, един от които е президентът [Уудроу] Уилсън, а капиталистите и техните съпруги и никой не знае за какво си говорят те.

 

Уилям Бойс Томпсън разпространява болшевизма и вече може да е привлякъл [Томъс] Ламънт от „Дж. П. Морган & Къмпани. Вандерлип[59] е болшевик, какъвто е и Чарлз Р. Крейн.[60]

 

Същият предприемач Дохъни тъжно заключил:

 

Там, където Съединените щати можеха да упражнят своето доминиращо влияние, за да се създаде една свободна Русия, превиха гръб пред амбициите на неколцина финансисти отУол Стрийт. А те, поради своите лични цели, бяха готови да приемат централизирана царска Русия, централизирана марксистка Русия, но не и една свободна Русия.[61]

 

Дохъни не проумял всичко докрай. Той не бил сред онези илюминати от sanctum-а, които били посветени в плановете на тайното световно правителство. И само подозирал онова, което вече знаем със сигурност: жътварката за хора, наречена болшевизъм, била проектирана и произведена в работилниците на интернационалните еврейски банкери. Те отнесли произведението си в Русия и се наслаждавали на неговата безупречна работа. Не им били необходими нито народът, нито елитът на тази плашеща ги с размерите си страна. Те имали нужда от нейните богатства. И били готови на всичко, за да се доберат до тях.

 

Същевременно държаната от самите тях преса внушавала тъкмо обратното. Тя поддържала познатата и в наши дни илюзия за „вечнатаборба между капиталисти и комунисти; между комунисти и фашисти… За огромно съжаление, това продължава и в наши дни. Тъй като съществува малоумно мнозинство от хора, които вярват на пропагандните внушения и измами.

 

Още навремето, като използвал Божието слово и притчи, дучето на италианските фашисти Бенито Мусолини злорадствал:

 

Човечеството има нужда от верую. Вярата премества планини, защото създава илюзията, че планината се движи. Навярно илюзията е единствената действителност в живота.[62]

 

Внушиха на хората „вяра“ в едни или други несъстояли се случки и събития. Затова и днес „борбатапродължава. При сегашните ни познания спокойно можем да я наречем виртуална. Ако последствията от нея не бяха тъй страшни, със снизходителна усмивка щяхме да я оприличаваме на детската игра на стражари и апаши, от която нищо не произлиза. В световната трагедия, писана от драматурзи на заплата на Уол Стрийт“, развръзката е повече от ужасна. Тя се измерва с десетките милиони напълно невинни люде, посечени без време от оная с косата!…

 

През 1972 г. икономистът Пол Суийзи отговаря на въпроса „Кой управлява корпорациите?“ с елементарното на пръв поглед изявление: „Монополистичният капитал управлява корпорациите, включително не само индустриалните и комуналните, но също така и банките и другите стопански [печеливши] институции.“

 

Като следва Марксовата формула, че капиталистът е олицетворение на капитала, Суийзи оспорва: Монополистичният капитал е персонифициран от монополни капиталисти. Или, другояче казано, от обитателите наобширните кабинети на изпълнителните директори на гигантските американски корпорации“. Според Суийзи между финансовите и промишлените интереси няма никакви различия. Верен на Ленин и Хилфердинг,[63] той настоява, че „монополистичният капитал представлява сливане или обединение на индустриалния и финансовия в едно цяло. Със своите многобройни дъщерни предприятия гигантската корпорация е повече финансово образувание, отколкото традиционен производител на стоки, чиято проста производителност се управлява от старомоден индустриалец.[64]

 

Което, по скромното ми мнение, е вярно. Защото в света на едрия бизнес не се предприема никаква крачка – например инвестициябез съгласуване, ако не и разрешение, от страна на прилежащата банка или поне финансовата служба. В повечето случаи онези, които са истинските притежатели на интернационалните корпорации, произлизат от същия таен кръг еврейски банкери, които доведоха света и човечеството до сегашното му състояние.

 

Световната финансова криза, започнала още през 2001 г., но забелязана през 2006-2007 г. в САЩ, и достигнала кулминацията си в края на 2008 и през 2009 година, се оказа етап по пътя към всеобщия социализъм.

 

В петък, 17 август 2007 г., двадесет и един от най-влиятелните инвеститори на „Уол Стрийт“ се срещнаха за обяд в имението на Джордж СоросСаутхемптън“ в източния край на Лонг Айлънд (Ню Йорк). Около седмица по-рано бяха заклокочили първите трусове на онова, което щеше да се превърне в глобална кредитна криза. Тогава френската банка “BNP Paribasзамрази тегленията на пари от три свои клона. В отговор централните инжектираха огромни суми, за да подпомогнат ликвидността на паричния пазар, та да могат големите световни банки да продължат оцеляват, като си заемат пари едни на други.

 

Макар да бе зноен летен ден, докато групичката обядваше филе от костур, плодова салата и сладкиши, тонът се оказа по-скоро сериозен, отколкото небрежен. Сред гостите на Сорос бяха Джулиън Робъртсън, основател на инвестиционния фонд с ограничен достъп „Тайгър Мениджмънт“; Доналд Марън, бивш главен изпълнителен директор на „Пейн Уебър“, а сега шеф на „Лайтиър Кепитъл“; Джеймс Чанъс, президент на „Кайникъс Асосиейтс“, фонд, специализиран в бързо ликвидни вложения; и Байрън Уиън, главен инвестиционен стратег в „Пежо Кепитъл“ и организатор на ежегодната среща, позната на участниците в нея като „Обяда на Бенчмарк“. („Бенчмарк“ е финансова и инвестиционна компания, която предлага услуги на капиталовите пазари, както и инвестиционни продукти и финансово консултиране, като управлява пряко и пет инвестиционни фонда.)

 

Дискусията се съсредоточи върху един единствен въпрос: Задава ли се рецесия? Днес всички знаем отговора, но през онзи следобед не било постигнато пълно съгласие. В паметна записка, написана след обяда, Уиън – дългогодишен приятел на Сорос, написал:

 

Беше решено, че навярно сме в състояние на икономическо забавяне и корекция на пазарите, но не сме на път да попаднем в рецесия или разпадане на пазара.“

 

Само двама души не се съгласили. Един от тях бил Сорос, който приключил обяда с убеждението, че световната криза, която години по-рано прогнозирал, най-сетне е започнала. Неговият извод имал незабавни последици.[65]

 

Лондонският „Файненшъл Таймс“ изнася поредица операции, извършени от Сорос, които доказват: финансовите кризи не са нещо обективно, а биват предизвиквани умишлено. Та шепа „умнии привилегировани да се обогатят във фантастични размери за сметка на огромното мнозинство от хората по планетата. Може да се каже, че това е своеобразният Еверест на егоизма.

 

Освен това, горният епизод потвърждава моята увереност, че настоящето поколение на талмудския елит е доста по-некадърно от своите предци. Което, преведено на жаргон, ще рече: жална ни майка!

 

 

 

Социализмът е невидима империя на злото;

когато забележите това, обикновено е късно

 

 

 

Тогава, преди пет-шест години, маса правителства, начело с тези на САЩ, Великобритания, Франция, Белгия, Германия и т.н., пристъпиха към национализация на банки или към изкупуване на дялове от частни корпорации.[66]

 

Ето какво проповядва „добрият дядоКарл Маркс:

 

Все пак в най-напредналите страни могат да влязат следните [мерки]:..

 

5. Централизация на кредита в ръцете на държавата[67]

 

На какво се надяваха правителствата, прибегнали до маркс-енгелсовите мерки? Разчитаха на небрежността на хората, затрупани от всекидневни грижи. А това се оказа една от най-големите измами в човешката история. С нея оглавяваният от Ротшилдови таен интернационален елит упоява народите, за да прокара своето световно господство. Все още е пресен  примерът с бившите т. нар. социалистически страни.

 

Приложеният е типичен за т. нар. социализъм. Вместо това, за да замажат цялата измама, най-големите богаташи на планетата дори изобретиха евфемизъм на думата национализацияпоемане на собствеността – на английски: taking the ownership. За какъв дявол? Тъй като национализация звучи много грубо“, както обясниха разни „учениикономисти.[68]

 

Освен това поемането на собствеността съдържа обещание към интернационалните финансисти, че в определен момент държавата ще им я върне обратно. Разбира се, безвъзмездно. Как иначе, след като в разгара на икономическата криза онези, които я предизвикаха, се бяха наредили на опашка за премии в размер на70 милиарда долараедна десета от помощта, приета от Конгреса запоемане на собствеността“.[69]

 

Накрая банкерите се примириха със само18,4 милиарда долара, платени от американските данъкоплатци.[70] На практика те бяха възнаградени засвоя провал! Или греша – за успешното си участие в операция Световна финансово-икономическа криза, от която милиарди загубиха трилиони, но шепа спечелиха милиарди.

 

А в края на януари 2009 г., докато новата администрация на президента Барак Обама се гласеше допълнително да налее в частните корпорации още повече от 1 трилион долара държавни средства, взети от данъкоплатците, “Bank of America Corp.” и “Merrill Lynchкандисаха на правителствен план, който предвиждаше да изплатят на своите служители премии в размер на едва 5,8 милиарда долара. Това обяви едно от главните издания на интернационалните финансистинюйоркският вестник “The Wall Street Journal”. Оказа се, че на практика още през декември 2008 г. втората от споменатите две слели се в едно банки е зарадвала предпразнично своите чиновници.[71] Живи да ги ожалите…

 

Обикновен комунизъм.

 

В края на 2008 г. трите най-големи американски корпорации, произвеждащи автомобили, поискаха огромна финансова помощ от правителството. След двуактна парламентарна пиеска за придаване на достоверност, получиха милиарди.

 

Едва ли има американско семейство, което да не е преживявало трудни, дори едва поносими периоди. Обаче не съм чувал или чел някое да е проплакало за помощ от правителството само поради това. Както не ми е известен случай администрацията да се е притекла някому на помощ. Освен ако не е част от корпоративния елит.

 

Някога Тяхното момче в берлинското канцлерство припомнило древна римска максима:

 

Jedem das Seine” – „всекиму заслуженото.

 

Опитът на страните от съветския блок и наличието на ръководеща, висша, номенклатурна класа, която управлява този уж обществен и безкласов капитал като свой, без да носи отговорност при евентуалната му загуба, е показателен. Сливанията на огромни компании, които на практика придобиват картелни права в дадени отрасли, ги превръща в своеобразни социалистически обединения, познати от времето на тоталитарните режими в бившия съветски блок.

 

Планираната в някогашните троцкистки, а понастоящем определяни като неоконсервативни мозъчни центрове, война срещу някакъв международен тероризъм, доведе до все по-нарастваща полицейщина и потисничество, до прогресивното ограничение на гражданските права, до ограничаването на възможностите за съпротива от страна на обществото спрямо репресивните мерки на централната властправителствата. Което представлява реализиране на фабианството, нанаучния социализъмв живота.

 

 

Както подчертава едновремешният британски шпионин и настоящ преподавател д-р Джон Коулман:

 

Социализмът е авторът на увеличаващото се подоходно облагане,[72] ликвидаторът на национализма,[73] създателят на т. нар. свободна търговия

 

Когато го помолили да обясни какво е комунизмът, Ленин отговорил: „Комунизмът е социализъм, който бърза.“ Често се казва, че социализмът няма накъде другаде да се развива, освен към комунизма.[74]

 

Затова Карл Маркс и Фридрих Енгелс прокламират световна комунистическа република. А в Платформата, приета на Първия конгрес на възстановения Втори [комунистически] интернационал,[75] се казва:

 

Нека буржоазията още свирепствува, нека тя още избива хиляди работниципобедата е наша, победата на световната комунистическа революция е осигурена.“ Документът завършва с призива: „Да живее международната република на пролетарските Съвети!“

 

На 6 март с.г., в реч по време на заключителното заседание на конгреса, Лениндемонстрира пред делегатите същата вяра в близкия триумф на комунизма по целия свят: „Победата на пролетарската революция в целия свят е осигурена. Наближава основаването на международната Съветска република.[76]

 

Днешният свят отдавна само формално е разделен на държави. Той отдавна е разпределен между крупните наднационални предприятия. Винаги се усмихвам, когато кажат, че някоя компания е американска, руска, английска или френска… Става дума за интернационални образувания, които не само не признават държавни граници, но и континенти.

 

На 26 март 1922 г. в своя реч кметът на Ню Йорк Джон Ф. Хайлан заявил:

 

Истинската заплаха за нашата република е невидимото правителство, което като гигантски октопод разпростира своите слизести пипала из нашия град, щат и нация. На върха стои една малка групировка от банки,[77] най-общо наричаниинтернационални банкери“. Този тесен кръг от могъщи интернационални банкери очевидно ръководи нашето правителство в полза на своите собствени егоистични интереси.[78]

 

Когато невярващите в съществуването на скрито световно управление прочетат изречената на 17 февруари 1950 г. от могъщия евреин Джеймс Пол Уорбърг реплика, няма как да не настръхнат от чувство за обреченост. Защото в качеството си на председател на Комисията за чуждестранни отношения този интернационален банкер заявил:

 

Искаме или не, ще имаме световно правителство.[79] Въпросът е само как ще бъде постигнато товапосредством завладяване или чрез съгласие.[80]

 

По-късно, на страница 558 на априлския брой на списание “Foreign Affairs[81] от 1974 г., Ричард Гардънър заявява, че новият световен редще бъде изграден, но… едно последно усилие ще бъде насочено срещу националния суверенитет, като ще го подрива парче по парче. Ала по този начин ще постигне много повече от старомодната фронтална атака.“[82]

 

Сега, след като знаете на пръв поглед толкова много неща, да се върнем в декември на 2014 г. Когато една „умница“ от телевизионната станция “Euronewsсе опита като следователка от милицията да натика Марин Льо Пен в кьошето на своеобразния словесен боксов ринг. Защото призна, че няма нищо против някои неща от политиката, привидно водена от товарищ Владимир Путин. А водят лидерката на Националния фронт на Франция за „крайно дясна“. Докато в чутурите на комунетата Владимир Владимирович продължава да бъде свеждан до… „крайно лявото“?!

 

Надявам се вече да сте наясно, че комунизмът и фашизмът, социализмът и нацизмът – всъщност националсоциализмът, всички тези „изми“, са измишльотина на един и същ световен център. Но убедително изобретение, защото минава.

 

 

 

Първо в Унгария, после в ЕДСА – бивши САЩ, но не и в Украйна,

щом това не е „правилно“…

 

 

 

Преди дни един американски идиот, който поради слабоумието, готовността си да се подчинява и да служи, но не на последно място и в резултат на своя сполучлив брак, е сенатор, от трибуната на вашингтонския Кнесет фразеологично фрасна унгарския министър-председател. Нарече го ни повече, ни по-малко „фашистки диктатор“. От чилийския генерал Аугусто Пиночет насам не бях чувал някой да употребява такава квалификация. Вижте и чуйте.

 

 

 

 

 

Владимир Путин е проблемът.

 

Не е това, че „десният“ сенатор Джон Маккейн изповядва социализма и отстоява принципите на онова, което в западно-еврейския свят обозначават с неговия евфемизъмдържава на благоденствието“ – “welfare state”. Ала най-точният превод е: „социална“, „социалистическа държава“!

 

Ето срещу какво се бори Виктор Орбан, макар да не му вярвам. Това нещо, наречено – “welfare state”, „социалистическа държава“ – истинскитедеснипо света, доколкото ги има, не понасят, не търпят.

 

Депутатът в североамериканския Кнесет се намесва във вътрешните работи на суверенна държава. По начин, по който никога нито един от предшестващите го политици, не постъпваше спрямо социалистически лагер – всъщност концлагерСССР, НРБ, ГДР, УНР, ПНР, ЧССР и т.н.

 

Ако някой е пострадал от управлението на Виктор Орбан, това е комунистическата номенклатура. За нея комунистите, чифутите по целия свят, леят крокодилски сълзи.

 

Благодаря Богу, че тате не доживя тази гадна, непоносима измама. Толкова е отвратително! Комунистите са в Кремъл. Но те бяха поставени там от техните чорбаджии, чиито наследници и днес са в Лондон, във Вашингтон, в Брюксел, в Париж, в Берлин, в Амстердам, в

 

 

 

„Светът е сцена“, на която напоследък гастролират предимно идиоти

 

 

 

За пореден път заявявам: Някой силно се старае да превърне Владимир Путин в герой. Никак не е случайно, че при наличието на ционистки изрод като Джон Маккейн, т. нар. рейтинг на руския президент по света постоянно расте. Той понякога не остава длъжен.

 

 

 

 

 

Такива са отношенията на комунистическите троглодити помежду им. Господ ни учи:

 

По тази причина не бъдете като тях[83]

 

Държа да фокусирам вниманието ви върху факта, че двама от провъзгласените за крайно десни в Европейския съюз или са близки по схващания с члена на КПСС и офицер от КГБ Владимир Путин, или по прагматични съображения поддържат чудесни връзки с него и режима му. В същото време застават зад варварските действия на ЦРУ, извадени на показ преди дни.

 

Френската крайно дясна лидерка Марин Льо Пен е заявила, че не може да осъди използването на мъчения. И е настояла, че това може да бъде полезно“, за да накара терористите да говорят.

 

Отговаряйки на въпроси в телевизионно интервю относно изобличителното разследване на прекомерните методи за разпит“, използвани от ЦРУ, оповестено във вторник [9 декември 2014 г.], Марин Льо Пен заяви: „Може да има случаи, ако е нека да го кажа така, когато бомбата ще тик-така и ще избухне след час или два. И е възможно да убие 200 или 300 души. Тогава е полезно такава персона да бъде принудена да проговори.[84]

 

Шизофренияраздвоение на личността? Да, но напълно осъзната, преднамерена и отлично заплатена. Сатаната дава, но след време и отнема – връща отпуснатото, сякаш е необслужван кредит. Който се съмнява, нека следи по-отблизо, в детайли, процесите и явленията.

 

Тези се оправят по един или друг начин. А ние с вас?

 

Второ, в Германия почти необезпокоявано се провеждат демонстрации, уж насочени „против ислямизацията на Европа“. Преди дни в Дрезден проведоха такова шествие, което премина под лозунга: “Wir sind das Volk или Ние сме народът“. Участниците заявиха, че искат да запазят германската юдео-християнска западна култура.[85]

 

Обикновено ги осъществява организация, която носи странното название PEGIDA – съкращение от Patriotische Europäer Gegen die Islamisierung des AbendlandesЕвропейски патриоти против ислямизацията на Запада. „Милият“, „хрисим“ и „свободенпечат, който се проявява като такъв, когато поради съответната изгода му наредят, изтъкна:

 

Новите протести, които започнаха от Дрезден в бившата Източна Германия, не издигнаха никакви неонацистки лозунги и нямат нищо общо с традиционната крайна десница.[86]

 

Може би се досещате, че това едва ли съвсем отговаря на действителността. За достоверност, някъде в дъното на цитираната публикация срещаме следното:

 

Начало на протестите постави местен жител – Луц Бахман, който няма минало в политиката. Когато през октомври той призова за първата си демонстрация, само няколко стотин се отзоваха. Но движението нарасна като снежна топка. И миналата седмица излязоха 7500 души

  

Критици настояват, че добре познати неонацисти са били внедрени в протестите. Докато г-н Бахман, който зовеше за „нулева толерантност към престъпните имигранти“, беше принуден да признае, че „има минало[но не в политиката]. След като местен вестник съобщи, че той притежава дълга криминална история [досие], която съдържа обвинения в грабеж и търговия с наркотици.[87]

 

Забележете: Бахман е често срещано хазаро-юдейско фамилно име, особено отвъд Атлантика – в Канада и ЕДСА. Още по-важно е, че призивите на демонстрантите са удобно опаковани като защита на някакваюдео-християнска западна култура“. Как да ги посочите с пръст като неонацисти? Нали нацистите саимали план за унищожение на европейското еврейство“!

 

 

 

Такава е Тяхната практика:

Първо ви привикват да вярвате в дребните лъжи

 

 

 

Окончателното решение на еврейския въпрос“, както ционистите нарекоха измислицата за някакво „изтребление на европейското еврейство“, е Лъжа с главна буква. Даже – Лъжата! Тя отдавна е опровергана – при това научно.

 

Достатъчно е да се запознаете със задълбоченото документално изследване на американския професор, евреина Едуин Блек, озаглавено „Споразумение за прехвърляне: Неразказаната история за тайното съглашение между Третия райх и еврейска Палестина“.[88] Без да се задълбочавам върху другото, посветено на твърде съществената роля, която интернационалната корпорация “International Business Machines”, по-позната със съкращението IBM, е изпълнявала в системата от нацистки концентрационни лагери. Книгата е озаглавена „IBM и холокоста: Стратегическият съюз между нацистка Германия и най-могъщата американска корпорация“.[89] (Вижте илюстрацията.)

 

Нито ще се спирам на изследванията, извършени от химици и инженери с титли или със солидна практика, в „главния лагер на смъртта“ – Аушвиц, в Полша. Посветих на спорния проблем достатъчно пространно, разностранно и задълбочено проучване – цели два тома.[90]

 

Обаче всичко това не пречи истината да бъде потулвана, замъглявана и даже яростно преследвана. Докато неуморно продължават да тиражират измаматахолокост“. Направо я набиват в главите на хората и то толкова отдавна, че тя се е сраснала със съзнанието им. И е трудно, почти невъзможно, да бъде изкоренена. Трябва скалпел и операция, почти като раздяла на сиамски близнаци. Речете ли „нацизъм“, разбирате „евреи“ и „холокост“.

 

А както отлично знаете, надявам се, главните нацисти са били евреи, осъществяващи пъкления план на интернационалното Братство за войни, превземане на Палестина като place darmes за по-нататъшен поход към крайната цел. А тя е една: нов световен ред. Казано на езика на Маркс и Ленин – разбирайте на Ротшилдовиединна комунистическа държава на планетата.

 

Да припомня нищожна част от многобройните свидетелства:

 

 

 

 

 

 

 

Понеже отворих дума за безкрайните лъжи, разпространявани от влиятелните медии, във вторник, 9 декември 2014 г., едно от мощните оръжия в психотронната война, всекидневникът “The Daily Telegraph”, помести поредица от материали във връзка със скромния отчет за престъпленията, извършвани от Централното разузнавателно управление след 11 септември 2001 г. Основният съдържаше точно този глагол:

 

ЦРУ излъга Конгреса, Белия дом и Великобритания за бруталната глобална програма за изтезания, заявява доклад на САЩ.[91]

 

Милите Те – „невинни пиленца“, дето „нищо не знаели“. Били „мамени“!

 

 

 

Viewed. Visto. Εμφανίσεις.

 

 

 

Déjà vuвече виждано. Ето какво гласи горното подзаглавие. И това сме преживели. Даже понастоящем слушаме откъси от недостойната пиеска. Понеже, по същия начин след 10 ноември 1989 г. партията-държава хвърли едва ли не цялата вина върху нейните собствени специални служби. Като че ли те не бяха (и все още са) инструмент за реализиране на нейната политика. Досега ченгета, изпаднали от каруцата на далаверата, се жалват от „лошите номенклатурни ръководители на БКП“.

 

Също така е вярно, че репресивните органи, какъвто впрочем се оказа и ЦРУ, винаги са се мъчили да създадат държава в държавата. Едновременно с това са се разбирали достатъчно добре и даже са работили съвместно с враговетеси! Всичко е било и е за пари

 

Ако поднесената ви информация от официалните власти по света е вярна, то следва да назначат неколцина автори, сред които и моя скромност, за управници на света. Бях сред първите трима, които разобличиха целия заговор на Интернационала около атентатите, извършени от правителството на Североамериканските еврейски съветски щати на 11 септември 2001 г. Нищо, че двутомната ми книга излезе чак през 2005 година. Макар да беше напълно завършена две лета и половина по-рано. Пак ме нареди сред Vorläufer-ите, първопроходците по темата.[92]

 

Настоящият доклад за зверствата, извършвани от ЦРУ, възбуди духовете. Дали в случая е приложима максимата „по-добре късно, отколкото никога“?

 

Едва дни назад уругвайският президент Хосе Мухиха определи извършваното от американските псевдо шпиони – на практика безспорни садистив концлагера Гуантанамо като „брутални отвличания“.[93]

 

Така постъпват комунистите и нацистите. Например военнопрестъпниците от Моссад. Преди тях – тези от НКВД, КГБ, Щази, Държавна сигурност… Достатъчно е да си спомним убийството на болшевика Леон Троцки в Мексико. Или това на Робърт Максуел в средиземноморските води край Испания. Отвличането на Борис Арсов от Дания, за да бъде унищожен в Пазарджишкия затвор!

 

Съвсем наскоро припомних следното: Според евреина Бенджамин Карпман,[94] американски психиатър, който дълго изучавал и анализирал сексуалното отклонение хомосексуализъм, „властовият комплекс е подтиснат садизъм и по правило е свързан с хомосексуалността“.[95] Това е „тайнствениятЛенинов комплекс“, който превръща хората в истински революционери“.[96]

 

Дали издевателствата се вършат в Съветска Русия, в Съветските американски щати или другаде, няма значение. Става дума за едни и същи животински изяви на извратеняци, които са плод на талмудизмаза марксист-ленинци, за световното революционно движение. Фактически – за духовни рожби на Ротшилдовия ционизъм.

 

Държавният глава на Република Уругвай е особено чувствителен към проблема. По време на военната диктатура в родината му той е прекарал цели 13 години зад решетките като затворник на съвестта.[97]

 

Мухиха не намери нито една дума за оправдание на действията на Еврейската държава в Северна Америка. Той окачестви поведението на Вашингтон като „престъпно“. И не пропусна да подчертае, че ако виновниците за това не бъдат наказани и то най-строго, в публични съдебни процеси, зверствата ще продължават.

 

Съвсем същата беше реакцията на един от коментаторите на телевизия “Al Jazeera” – един израело-катарски хибрид.[98]

 

Сигурен съм, че нищо няма да последва. Времето ще свърши своята работа. Ще оставят темата да заглъхне и отмре. Така, както у нас никой не е виновен и не е наказан за нищо, даже за масовите кланета на българи след злокобния Девети септември на 1944 година. Впрочем, извършвани с финансовата помощ на Великобритания и САЩ и под благосклонния надзор на техните тогавашни шпионски централиСлужбата за стратегически услуги, предшественица на ЦРУ, и Сикрет Сървис.

 

Саддам Хюсеин беше приятел на Америка. Еврейският министър на отбраната на САЩ, „деснияттроцкист Доналд Ръмсфелд, беше негов личен съветник по доставките на оръжия. Когато настъпи „Денят Xи иракският диктатор от самый верный друг[99] се превърна в препятствие, вenemy”,[100] го нападнаха и унищожиха. Въпреки че се беше допитал до Ейприл Гилеспи, посланичката на САЩ в Багдад. Която го беше успокоила: Държавният департамент ще си затвори очите, ако нахлуе в Кувейт и въздаде справедливост, задето тамошният шейх краде иракски нефт.

 

Посланичката му казала: „Ние нямаме мнение повашето гранично несъгласие с КувейтВъпросът не е свързан с Америка. Джеймс Бейкър нареди на нашия официален говорител да подчертае тази инструкция.[101]

 

За лъжите, свързани с агресията в Ирак, е говорено и писано достатъчно. Но почти е забравена официалната претенция спрямо Багдад, изложена пред Организацията на обединените нации. Лидерът на Социалистическата партия БААС и президент на Ирак беше обвинен, задето не е спазил изискванията на шест резолюции на ООН. Шест!

 

Подчертавам бройката, тъй като само през периода 19712011 година от приетите общо 167 резолюции на световната организация, отнасящи се до ционистката държава, Израел изцяло е пренебрегнал, нарушил или не е спазил 102! Отделно Еврейските съветски американски щати са наложили вето на други 42 резолюции. Поради което те не са влезли в сила.[102]

 

В сряда, 10 декември 2014 г., тежко въоръжени гангстери с униформи на Израелската терористична армия убиха палестинския министър Зиад Абу Ейн.[103] Нямам право да обобщавам. Но извън западните телевизии, които би следвало да поставят тази новина начело, електронните варианти на вестниците в Еврейската държава на Албиона и в Еврейските съветски американски щати бяха замели вестта в хрониките.

 

Но да изобличавате израелските престъпления епроява наантисемитизъм“! (Вижте илюстрацията.)

 

Къде дават така? На планетата Земя в условията на Pax Judaica.[104] При този нов световен ред Israel ist über alles, über alles in der Welt.[105] Но знайте: Това постепенно приключва.

 

В настоящия краткотраен скандал с варварските жестокости на ЦРУ беше подминато участието на бивши соцстрани в тази мащабна престъпна дейност – например Полша при президента-комунист Александър Квашневски[106] и в Румъния. Всяко чудо е за три дни. И то не само в този провален опит за държава НРБНоменклатурна република България.

 

Неизчерпателният списък на страните и областите, които следва да бъдат санкционирани заради тяхното съучастие в юдео-американските варварства, включва още Великобритания, Германия, Остров Ман, Италия, Швеция, Босна, Македония, Турция, Испания, Кипър, Ирландия, Гърция, Португалия, Чехия,[107] Мароко, Алжир.

 

Във вторниксряда9-10 декември 2014 г., човечеството предполагаше, че Еврейската държава в Северна АмерикаЕДСА, или Еврейските съветски американски щатиЕСАЩ, което е по-точно, ще изживеят Ден на срама. Нищо подобно! Обратното, сатаната, приел образа на комунистическия урод Майкъл Хейдън, директор на Централното разузнавателно управление от 2006 до 2009 година – сиреч един от уличените изверги, заяви:

 

Методите за разпит на ЦРУ направиха Америка и нейните съюзници по-сигурни![108]

 

Как никой, нито един „коментатор“, „анализатор“, претендиращ да е съвестта на общност, а някои – даже на цяла нация (може да има и такъв – на човечеството), не зададе съвсем елементарния въпрос: Що ще Западът толкова делече от своите граници? Каква работа има извън тях? Къде са юдеомасонските Съветски американски щати, где е Близкият изток, Месопотамия, Афганистан, Северна Африка?…

 

Същото се отнася за французите. Либия и Мали да не са френски колонии? Ами британците, италианците, даже уж „добре прибраните в границите сигерманци? Да не отварям приказка за туземните ни наемници в униформи, „опънали шкембета като гемеджийски платна“, подобно на Ботевия кир Михалаки.

 

Чии интереси защитават всички тези наемници, обучени не да творят, не да съзиждат, а да сеят смърт? Във всеки случай тези платени убийци не отстояват правата и интересите на американците, нито на французите, британците, италианците

 

През 1944-1945 година Интернационалът настани Червената армия в Румъния, България, Унгария, Югославия, Чехословакия, Полша и в източната част на разделена Германия. Цели 44 лазарника Западът и Москва си играеха на противопоставяне. От това се облажи единствено военно-промишленият комплекс от двете страни на желязната завеса“.

 

Някъде Съветската армия стана обект на нападения, на въстания, на вицове. Навсякъдеи на омраза, която се отнасяше до всичко съветскоспрямо още по-поробените от нас народи на СССР. Остана ненавистта към руснаците, превърнали се в обобщен образ, в символ на Съветите. Единственото място, където все още съществуват среди, съхраняващи някакво топло чувство спрямо тази терористична окупационна сила, е НРБНоменклатурна република България. В страни като Полша и Унгария дори повечето от комунистите я възневидяха.

 

 

 

Пошъл комунизъм или банализация на злото

 

 

 

За народите, хвърлени от левитската мафия под ботушите на Сталин, СССР Еврейско-болшевишката Хазария, беше враг на човечността и цивилизацията. Сегашната Еврейско-комунистическа Хазария в Северна Америкасъщо. Ужасите в нейните затвори, пръснати по цялата планета, са само видимият белег на безчовечието на нейния и на ръководещия я интернационален талмудски елит.

 

Краткият обобобщен вариант на Доклада [за варварствата]  показва, че изтезанията, извършвани от разследващите органи на ЦРУ и от частни следователи [?!], бяхабрутални и далеч по-страшни“, отколкото самата служба призна пред обществото, пред Конгреса и пред Министерството на правосъдието, даже пред Белия дом… „Дори сега“ – се казва в Доклада, – „не е ясно колко затворници са били държани в това единствено съоръжение [Гуантанамо], и какво им е било причинено.

 

В този и в другите незаконни затвори често не са били правени никакви първоначални опити за разпитване на задържаните по ненасилствения обичаен начин, въпреки обратните твърдения на ЦРУ. „Вместо това, в много случаи незабавно бяха прилагани най-агресивните методи и то в комбинация и без спиране“,  съгласно резюмето на разсекретените и силно цензурирани документи. „Това включваше лишаване от сън, постоянното държане на затворниците будни в рамките на 180 часа, обикновено изправени или в напрегнати пози. Понякога с ръце, оковани над главите им.[109]

 

Спирам. Не съм го „измислил“ аз. Това е материал, подписан от редакционната колегия на най-многотиражния американски всекидневник The New York Times”. Само напълно безсърдечно изчадие, което никога не се е сблъсквало с подобни методи на комунистическите следователи от Държавна сигурност, няма да се разстрои от краткото описание. Мои роднини и близки са били подлагани на същия вид мъчения.

 

Георги Константинов – „Анархията“, и неговият баща са стояли прави, без никакво сядане, даже приклякане, в продължение на12 дни! Лично ми е разказвал, че когато за пръв път видял татко си в следственото, краката на родителя му били толкова отекли и посинели от насъбралата се кръв, че приличали на слонски.

 

Цели 40 дни чичото на съпругата ми е бил окован седнал, в помещение, пълно със студена вода, която достигала до гърдите му. Когато го изкарали от там, едва 28-годишен, вече бил инвалид!

 

През осемдесетте години на миналия век милиционерите в Старозагорския затвор биели приятеля ми Петър Гогов с гумени маркучи. Бил вързан за краката и провисен с лебедка от тавана с главата надолу. Когато припадал, спускали въжетата, за да цопне в огромен варел, пълен с ледена вода. Щом се свестял, продължавали да го млатят!

 

Друг мой близък – Николай Галев, се е отказал да брои колко пъти е бил изтезаван подобно на задържаните в Гуантанамо. Стотици! Останал без зъби, цялото му тяло е било натрошено и натъртено.

 

Ами още един мой приятелюристът Янко Янков? Непрестанно измъчван, а две години изолиран в единична килия с циментов под и малко прозорче със счупено стъклолете и зиме! През мразовита декемврийска нощ, в навечерието на съдебното дело срещу него, го заключили в следствена килия заедно смъртвец! Без никаква завивка!

 

Мнозина от садистите, които са измъчвали моите близки, са живи, имат деца, внуци. Никой не ги е одраскал даже с нокът! Придемокрациятанякои даже се издигнаха и в момента заемат важни, ключови постове?!

 

Хора ли сме? Останало ли е нещо човешко в нас?

 

Татко никога не обели дума за онова, което другарите са вършили с него в следствието през 1945 годинатоку завърнал се от фронта.

 

Страдалците изпитват напълно разбираемо неудобство. Но трябва да се знае. Макар историята да учи, че никой не се учи от нея.

 

Никой от тези хораличности, не е убил, откраднал, излъгал! Не е причинил никакво зло никому. Те са съсипвани заради идеите и убежденията си. Или поради набеждаването им в доносите на някоихубавци“, като тачения и до днес Петко Бочаров.

 

Как ще отсъдите? Дали това е било дело на човешки същества? Ами изпълненията на следователитеот ЦРУ, но и частни, каквото и да означава това. У нас „частниса мутрите. Всички те произлязоха от МВР и ДС, другарки и другари.

 

Срам ме е, че мога да бъда смятан за сънародник на някого от тези троглодити.

 

Ужасите в американскиязанданникога не би следвало да станат.[110]

 

Това е заглавието на редакционен отзив в столичния вестник “The Washington Post”. Но тези ужаси са факт. При това, както подчертават навсякъде: те са гримирани“. Представени са след тотална намеса на цензурата, в САЩ – „страната на свободните“, „на неограничените възможности“, както я рекламират! Какво ли съдържат всички документи? „Неограничени възможностиза малтретиране на хора без доказана вина? Средновековната инквизиция пасти да яде

 

Here are those lovely USA![111] Страната на победилия комунизъм.

 

Понимаете, ребята, дето до вчера славехте Москва и комунизма, а днес се пишете по-американофили от Джордж Вашингтон? Това е ХХІ век и такива са Съветските американски щати в него!

 

По тази причина за генерал Майкъл Хейдън и подобните му дегенерати, както и за демоничните милиционер-комунистически садисти от соцлагера, разпъването на петолъчки би било израз на милосърдие и снизхождение. Не се притеснявам да река: Заслужават да бъдат одирани живи и то публично. За назидание и за да се помни! Заедно със семействата и потомците им до четвърто коляно – минимум. С тях – всички от фамилиите Хрушчови, Брежневи, Живкови, Гомулка, Кадър, Хонекер, Буш, Клинтън, Чейни, Ръмсфелд, Уулфовиц и останалите, заедно с всички техни наследници.

 

Но преди всичко – Ротшилд, Рокфелер, Голдмън, Шиф, Уорбърг или Варбург, Менделсон, Сакс, Лазар и прочие чифутски сатанисти. До един. No mercy! Без милост! За тяхмеч, както е заявил Бог!

 

Иначе – край на християнска Европа! Изчезване на цивилизацията. Толкова ли е сложно, неразбираемо?

 

Не друг, а Западът докара ислямистите на власт в Близкия и Средния изток. Но също така ги внедри сред жителите на Стария континент. Той повече не е необходим на интернационалното Братство. Инвестициите на банкерите със старозаветни имена се преместиха далеч от тук, в азиатско-тихоокеанския регион.

 

На целия този свръх мрачен фон как ви звучи стенанието на 92-годишния британец Кен Савидж, че „неравенството убива пенсионери като него“?

 

Понякога не мога да повярвам на онова, което виждам край мен“ – споделя той. – „Това не е обществото, на което толкова много от нас посветиха живота си, за да разясняват, да образоват и да създават организации

 

Днешните стандарти на живот във Великобритания приближават тези през трийсетте години. Службата за бюджетна отговорност докладва, че равнището на обществените разходи ще бъде като онова от Втората световно война, след като това правителство приключи с орязването им. Отново ли ще бъда свидетел на бедността, която ме заобикаляше, през трийсетте, когато бях дете, растящо в Северен Лондон?[112]

 

Ето какво причиниха комунистите и то по целия свят. Този лондонски пенсионер да дойде тук. Да го видя, как ще оцелее с пенсия – нека да не е най-малката – от 250 лева месечно, да речем. През онези трийсет, за които Кен Савидж – „Дивакът“, каквото е значението на фамилното му име – говори, Царство България е било процъфтяваща страна, привличаща чужденци от целия континент, предимно – изпаднали германци. Уви.

 

Това ни сториха комунистите, които все така властват. Напълно необезпокоявани служат на поредните си господари от Интернационала. А обезумялото население не може да проумее товаедно от най-простите неща.

 

Четвърт век след промените, президентът е член на БКП и то активист. Председателката на Народното събрание е членка на БКП и то активистка. Министър-председателката е членка на БКП и то активистка.

 

Фамилиите от Политбюро и от ЦК на БКП благоденстват. Някои даже правят кариера в Европа и в световните организации. Ашколсун!

 

А народът?

 

Народът, отучил се да мисли и да работи, нека мре. Той вече за нищо на никого не е нужен.[113]

 

Та 70 лета след най-опустошителната война Интернационалът води Запада към нашето падение. А ние почти не съществуваме.

 

That’s it. Ce est tout. Това е.

 

Ако все още се намират супер идиоти, вярващи, че някакви мюсюлмани, въоръжени с пушки и калашници, излезли от пещерите, са осъществили атентатите на 11 септември 2001 г., жална ни майка. Крайно време е жителите на САЩ да се вдигнат и да подирят сметка за това престъпление за последвалите трагедии от Джордж Буш, Дик Чейни,[114] Колин Пауъл, Кондолийза Райс, Доналд Ръмсфелд и останалите злодеи. Това е съвсем кратък списък на истинските нюйоркски атентатори. На първо място следва да хванат за гушите онези, които местят този вид марионетни нищожества по политическата шахматна дъска.

 

В противен случай ЕСАЩЕврейските съветски американски щати, са обречени на продължително облъчване с отрицателната енергия на омразата от и по цялото земно кълбо.

След малко ще се уверите, че мислещите американци смятат режима в САЩ за фашистки. Може да са прави, но донякъде. Начинът, по който действа официален Вашингтон, е типично комунистически. Но какво говоря? Нима не е ясно, че комунизмът и фашизмът, социализмът и нацизмът, диктатурата и демокрацията са две страни на една и съща монета, изсечена от талмудистите?

 

 

 

À mentir pour le bien de mentir[115]

 

 

 

В тази глобална игра няма невинни политици. Всички са в кюпа.

 

След доклада за мъченията на ЦРУ, Европа да се изчисти от своето съучастие“ – призова лондонска журналистка. И допълни – „Действията на ЦРУ не биха били възможни, без помощта на Великобритания и на 20 други европейски страни.[116]

 

Как да стане това; какда се изчисти“? Забравихме ли, че нашенските потомствени комуняги, които служеха на СССР и на неговото КГБ, изведнъж обърнаха дирниците си на Запад. И се подложиха на ЦРУ и останалите тамошни шпионски агенции. Американски посланик писа, че пожарникар-премиерката Б.Б. ходи да донася в посолството на САЩ! А началникът на Генералния щаб на антибългарската армия, другарят генерал Николай Колев, доскорошен московец, е техен агент, на американците.[117] Преди това е бил на Съветите. Днес е посланик на Номенклатурия някъде, все едно къде?!

 

Генералният секретар на НАТО има водещ офицер на Лубянкав Москва. В такъв случай, кой командва Североатлантическия пакт?

 

Президентката на Литва Далия Грибускайте беше членка на ЦК на Литовската КПСС! Може ли някой да обясни, по какъв начин освобождаването от тази зависимост става възможно? Каква е технологията за това?

 

Навсякъде из привидно бившия соцлагер ръководните постове са заети от комунисти или агенти на съответните репресивни служби. Ами западните? Спомнете си свидетелствата на Владимир Буковски.

 

Не, драги мои, да не се залъгваме: Всички са едни и същи. В такъв случай, как, как да стане това изчистване“?

 

Нима не е ирония на съдбата фактът, че най-ненавижданата и най-тоталитарната държава на планетатаКорейската народно-демократична република, е използвала случая и е „призовала ООН да предприеме действия срещу „нечовешките мъчения на САЩ“?

 

Режимът на Ким Йон Ил заявява, че ако ООН откаже да предприеме действия във връзка с изтезанията, извършвани от ЦРУ, тя ще потвърдинезавидното положениена Съвета за сигурност катоинструмент на деспотичните практики на САЩ“.[118]

 

Как да възразите на това? Не е смешно, тъжно е.

 

Русия не закъсня да се присъедини към агитката. В момент, в който хомосексуалният Дарт Вейдър, обитаващ Белия дом, не престава да я сочи с пръст, нейното външно министерство деклалира, че е „шокираноот Сенатския доклад“. Който е „най-новото потвърждение за огромното, систематичното нарушаване на човешките праваот страна на властите в САЩ“.[119]

 

Очаквам и Раул Кастро да се обади от острова на свободата“. Та дженкът да бъде пълен, както си приказваха файтонджиите навремето. Комунистическата империя на злото, Еврейските съветски американски щати, извършиха планини от злини, натрупаха грамади от презрение и дори заслужена ненавист. Подобаващият им страшен финал може да донесе единствено облекчение. Така както разпадът на Съветска Хазария.

 

Мен съветските и местните комунисти никога, нито веднъж не успяха да измамят. САЩ, преди да прозра, че са еврейска болшевишка Хазария в Северна Америка, го правеха сполучливо. Затова следвам римския принцип: “Reddere suum cuique” – „отдай всекиму заслуженото“.

 

Шамарът по изкривената от всемирна злоба мутра на Вашингтон е толкова силен и звучен, че отеква в ушите на всички, които не са загубили своята чувствителност.

 

Пак казвам: Никога не забравяйте, че всички са комунисти. А от четвърт хилядолетие, откакто илюминатите на Адам Вайсхаупт съблазниха с идеите си за всемирна революция парите на семейство Ротшилд и кръга около него, светът неуморно се движи към единна комунистическа държава.

 

Дали се казват Мао Дзе Дун, Роналд Рейгън, Михаил Горбачов, Маргарет Тачър, Пол Пот, Франсоа Митеран, Дън Сяо Пин, Джордж Буш, Борис Елцин, Жак Ширак, Леонид Кучма, Хелмут Кол, Бил КлинтънВладимир Путин, Никола Саркози, Ангела Меркел, Тони Блеър, Жозе Мануел Барозу, Барак Обама, Силвио Берлускони, Марин Льо Пен, Петро Порошенко, Франсоа Оланд, Найджъл Фаридж, Си Дзинпин, Жан Клод Юнкер, Дейвид Камерън и т.н., има значение само за нисшите духом. Всички те, до един, без никакво изключение, са избраници и довереници на Братството. Временно. Не представляват нищо повече от шаващи Пинокиовци марионетки, чиито конци биват дърпани из зад кулисите от представителите на реалната властpower.

 

Който няма акъл и друга работа, нека им вЕрва!

 

Предлагам що-годе пресни разкрития за реалността в ЕСАЩ. Както споменах, истинските консерватори смятат вашингтонския режим за фашистки. Толкова са късогледи, че не могат да съзрат: Разликата между фашизма и комунизма е с дебелината на косъм. Не е ли по-добре да го наричаме социализъм, както преди 45 години констатира и предложи нееднократно цитирания от мен Гари Алън?

 

Допреди няколко години заклеймяваха списание “CounterPunch” като „крайно дясно“, „националистическо“. В родната си Англия неговият създател Аликзандър Кокбърн е работил само за издания, определяни като „десни“, „консервативни“ – “The Times”, “New Statesman” и т.н. Изведнъж сегашното му издание стана… „ляво“?!

 

Ето къде ги стяга чепикът – не могат да го хванат с левичарско минало, както от години държат неоконсерваторите“ около Джордж Буш-младши, до един троцкисти и маоисти; „антисъветчиците“ край Барак Обама и самият той – бивши (?!) маоисти или тям подобни; или европейскитенеолиберали“ и новопокръстени „десни“ – все по-раншни комунистиЖозе Мануел Барозу, Ангела Меркел, Бернар Кушнер, Сергей Станишев, Йенс Столтенберг, Ирина Бокова, Далия Грибускайте, Бойка Борисова

 

Светът вони на комунизъм, на милиционерски ботуш и на конформизъм.

 

Да надзърнем в статия, поместена в списание “CounterPunch”, която анализира „фашисткия режим“ в днешните САЩ, попаднали изцяло под контрола на израелското лоби.

 

Незабелязано за повечето американци, понастоящем Съединените щати се намират в състояние на тридесет извънредни положения, обявени от президента. Те предоставят огромни правомощия на изпълнителната власт, включително възможността напълно да лиши от финанси всеки човек или организация в Съединените щати, да обсеби контрола върху националната комуникационна инфраструктура, да мобилизира въоръжените сили, да разшири позволения размер на войската, без одобрението на Конгреса, да увеличава продължителността на военната служба, без съгласието на личния състав. Обявените извънредни положения също така могат да задействат издаването на президентски заповеди за действия при извънредни ситуации, както и други постоянно валидни правителствени методи за влияние и господство, които увеличават правомощията на президента; като например едностранната отмяна на habeas corpus[120] – което се оказва във фундаментално противоречие с американския конституционен ред. Въпреки че чрез своя напълно ясен текст Законът за национални извънредни ситуации изисква всеки шест месеца Конгресът да гласува, дали някакво обявено национално извънредно положение да продължи, законодателният орган е сторил това само веднъж през последната четиридесет годишна история на Закона.[121]

 

Може би е нещо като ирония, че на 4 ноември 2014 г., докато американците отиват към урните, за да подадат гласа си за определени политици на местните, щатските и федералните нива, августейшите граждани на Съединените щати ще честват и раждането на Националната агенция за сигурност (НАС).

 

НСА беше основана на 4 ноември 1952 г. с президентски указ, подписан от тогавашния президент Хари Труман. По-рано през същата година, през януари 1952-а, годишното обръщение към нацията на ТруманЗа състоянието на съюза“, беше съсредоточено върху Корейската война, глобалната съветско-комунистическа заплаха, „ситуацията с петрола в Иран“ и необходимостта от увеличаване на производството на американска военна екипировка, която да бъде използвана от въоръжените сили на страната, както и за предоставянето й на западноевропейските съюзници. Труман призова американците да дирят своята пътеводна звезда в Бога на мира. Докато по същото време Съединените щати разпалиха една тайна брутална война за елиминиране налевитеправителства.

 

През 1953 г. Дуайт Д. Айзенхауер беше избран за американски президент. С него дойдоха Джон Фостър и Алън Дълес – две политически назначения, които, така се оказа, търсеха съвети и експертни оценки отбившинацистки палачи, учени и агенти на разузнаването. Тогавашният директор на Федералното бюро за разследване (ФБР) Джон Едгар Хуувър вече беше на поста си. Той използваше всички възможни ресурси и средства, които имаше на разположение – включително нацистиза да преследва профсъюзни дейци, комунисти, несъгласни, сектанти и радикали от всякакъв вид. Според британския вестник “GuardianТруман беше принуден да заяви следното по отношение на Хуувър и неговото ФБР: „Не искаме Gestapo или тайна полиция. ФБР клони в тази посока. Те обичат да предизвикват сексуални скандали и да изнудват неприкритоЕдгар Хуувър би дал дясното си око, за да надделее. А всички конгресмени и сенатори се страхуват от него.“

 

От 1953 до 1961 г., като главнокомандващ, Айзенхауер изгради ново военно законодателство за влизане в действие на военно-промишлен комплекс, пряко повлияно от нацистката идеология и техническо-технологични познания и умения.

 

От една страна, в началото на ХХІ век беше неудобно, да извадим наяве връзките на Америка с нацистите. Но това сериозно се промени с издаването на книгата „Нацистите в съседство: Как Америка стана сигурен рай за хората на Хитлер“ на Ерик Лихтблоу (2014), и „Сътрудничеството: Договорът на Холивуд с Хитлер“ от Бен Ъруонд.[122]

 

Всичко това беше потвърдено от отхвърлянето на избрания национален лидер на УкрайнаВиктор Янукович – и от откритата подкрепа за неонацистки групировки, които са най-отговорни за това събитие. Дали е съвпадение, че ръководителят на ЦРУ Джон Бренън се срещна с нацистките узурпатори съвсем скоро, след като беше осветена връзката на ЦРУ с преврата?[123]

 

Спирам до тук, защото на самия мен ми е досадно. Не, в САЩ няма никакъв фашизъм. След войната Съюзниците и преди всичко САЩ и СССР отвличат или предоставят убежище на нацистки учени, шпиони, културни дейци.

 

Противно на международно приетите правни норми Съветският съюз експлоатира повече от милион и половина германски военнопленници. Натиква ги като роби на системата на ГУЛаг. Използва ги даже при възстановяването на Москва и останалите разрушени градове. Близките на тези хора не знаят нищо за тяхната съдба. Те се водят „безследно изчезнали“. Роднините получават известия едва след трагичната смърт на близките си, прекарали десетилетия в каторгите на престъпния съветски режим.

 

Западът нито веднъж не надигна глас в защита на нещастниците. Те били „виновни“, задето не са дезертирали. И къде щяха да се укрият? Съветите предават на фюрера огромен брой избягали полски военни! Четете, изследвайте, за да сте наясно с истинските злодеи и с мащабите на престъпленията им против човечеството.

 

Някои искат да изкарат Владимир Путинантифашистигерой“. ДругиРусиякомунистическа“, а Запада и себе си – „праведници“. Не нам!

 

Съвременният свят представлява гигантска империя с много провинцииинтернационални корпорации. Тя се нарича Корпоратокрация. В нея нито националните държави, нито техните правителства имат друга роля, освен на послушни изпълнители на заповедите на императора. Онзи, който владее най-огромен брой дялове в корпорациите.

 

Харесва ли ни или не, светът е бизнес. И май никой не се тревожи от това.

 

На втория ден от протестите на студентите в Хонг Конг тамошните предприемачески организации излязоха с обща декларация против младежите. Заявиха, че те пречат на бизнеса. И обявиха, че застават зад официален комунистически Пекин![124] Повтарям – „некомунистическитебизнесмени в доскорошната британска колония.

 

 

 

Едно и също от едни и същи

 

 

 

Кой стил надделява в политическата модачервено-кафявият или кафяво-червеният? Няма войни между идеологии. Никога не са се водили сражения заради идеи. Винагиза пари. Да го запомнят, най-сетне. Изглежда не им позволяват.

 

За ужас на комунистчетата, вярващи в някакво всеобщо настъпление на фашизма, ми се иска да припомня откровението на полковник Филип Корсо от военното разузнаване на САЩ, дългогодишен служител на Пентагона. Освен, че цял живот се е занимавал с шпионаж, той е бил в екипа от съветници по въпросите на националната сигурност на споменатия президент Дуайт Айзенхауер.

 

Като се опитва да отдаде заслужено висока оценка на своя шеф генерал Артър Трюдо, той разказва, как двамата установили, че никога няма да им позволят да допринесат за победата в Студената война.

 

Става дума за онази войска от жадни за власт люде“ – посочва полковник Корсо, – „които водеха битка срещу враг, когото не можеха да видят и чието присъствие се усещаше само индиректно.

 

– Вече няма Порк Чоп Хилз,[125] Фил – каза ми генерал Трюдо, след като узна, че генерал Максуел Тейлър с подкрепата на ръководството на армията е надделял над него по пътя към длъжността на командващ в Южен Виетнам. Което означаваше, че това е неговият последен пост на командир и ще се пенсионира като генерал-лейтенант. – И се опасявам, че това е война, която армията ще води със средствата на политиката вместо на бойното поле.

 

Бихме могли да победим, ако ние бяхме там, генерале – рекох аз, като усещах как гневът се надига в гърдите ми. – Вие и аз знаем какво научихме в Корея.

 

Може би генералът бе в състояние да забележи как лицето ми почервенява, защото каза:

 

Не, навярно щяха да ни изправят пред военен трибунал заради онова, което научихме в Корея. Само помисли как щяха да се разправят с нас, ако бяхме спечелили тогавашната война.  – След това се засмя и ми разказа как дирил начин да се пенсионира. – Щяхме да направим така, че комунистите да изглеждат лоши и да им причиним зло. Добре знаеш Фил, че нямаме право да го сторим.

 

Даже докато разговаряхме този следобед в края на лятото, друг съветски траулер навлизаше в пристанището на Хавана. Той чакаше инструкции за разтоварване на своя багаж. През това време един от нашите самолети за наблюдение кръжеше високо над него и правеше снимки на импрегнираните брезенти, покриващи като навес средната палуба, под които се подаваха междуконтинентални балистични ракети.[126]

 

Все по-често чувам обвинения, че САЩ не са спечелили нито една война от Втората световна насам. А кои са победителите? Нима СССР е триумфирал? Кога и къде? Или Европа?

 

Глупости. Единствените печеливши са онези, които разпалват конфликтитеинтернационалните финансисти и индустриалциБратството. Да се говори за „леви“, „десни“, „центристи“, „крайние жалко и смешно. То е плямпане. Кафеджийски приказки. Но Те трябва да поддържат някаква мода. За всеки изкушен от битовата е ясно: всичко се повтаря, върти се. Актуалното е било такова и преди тридесетина години

 

Днес за пореден път вадят картата на национализма, даже нацизма. Изтупват го от праха – от Атлантика до Японско море.[127] Искат да го превърнат в коз, който да надцака останалите. Но го пускат в неговата уродлива формаомраза към чуждия, различния. Даже му изобретиха названия – ксенофобия, хомофобия… Просто такава е сегашната политическа мода.

 

Като през цялото време умело прикриват истинския нацистки цирей върху политическата карта на светаИзраел, който е еврейска държава и предстои статутът и като такава да бъде специално узаконен. Никоя друга страна няма право на подобна стъпка.

 

А национализмът внезапно се ширна – като преляла река след порой. Само че не сме забелязали силен политически дъжд напоследък. Или греша? Нима през есента на 2007 година не прогнозирах, че САЩ и Съветска Русия са се споразумели за имитация или римейк на Студената война, както наричат тези похвати?

 

Всеки в политиката бърза да се нагоди към настоящата мода. Даже вечният не коалиционен, а направо присъдружен партньор на германските християндемократи, баварският Християн-социален съюз (какво му е „дясното“), постави ултиматум на Ангела Меркел:

 

Всички имигранти трябва да говорят немски език.[128]

 

И то не само на публични места, а и в бита. В противен случай, край на вечната любов между ХДП и ХСС! Мюнхен против Берлин – и това доживяхме!

 

Няма шест-пет: “Big Brother is Watching you!

 

А човешките права се отнасят до Изтока. Западът винаги ги е спазвал. Даже по време на Втората световна война. Тогава единствено правата на евреите бяха нарушавани. Берлин имаше право да бомбардира Ленинград, а Лондон и ВашингтонДрезден, София, Плоещ… Нищо, че 90 на сто от жертвите бяха цивилни. Все пак беше война, казват.

 

 Западът не е виновен, когато арестува или пребива на улицата някого, понеже не носи в джоба си документ за самоличност. Това го знаем. Живели сме го. Поне връстниците ми и предходните поколения – по време на милиционер-социализЪма.

 

Същият Запад е прав“, и когато убива невъоръжени чернокожи младежи за… нищо. Понеже са с друг цвят на кожата. Това не се брои за faultдефект, недостатък. Нека си вдигат плакатите с надпис: “Black life matters” – „Животът на чернокожите също струва“.

 

Не се усмихвайте, когато ви припомня, че преди месеци предупредих: Опитват се да създадат обстановка, политическа атмосфера, наподобяваща трийсетте години на миналия век. При подобно напрежение и без друго изкуствено наложените идеологически граници съвсем се размиват. Хората престават да различават доброто от злото. Първо спорят, сетне се самоизолират и безразличието ги завладява.

 

Вашите комунисти и нацисти са лоши. Нашите са добри! Какви времена!

 

Превърната във всекидневие, лошотията бива банализирана. С нея се свиква.

 

В днешния свят е невъзможно една държава да вземе връх над всички други. Колкото и да Им се иска това на лидерите на Братството. Ако бъде постигнато, то е временно. Сроковете на господството постоянно се скъсяват.

 

По същия начин, в рамките на този вид доминиране, всеки опит да се гребе с пълни шепи от всички извори, като същевременно периодично се плюе в тях, е causa perdutaзагубено, обречено, безполезно намерение. Днес са с Ирак на Саддам Хюсеин и против аятоласите в Иран. Утре се обръщат и разместват местата на „приятелите“ и „враговете“. Същото важи за режимите в Източна Европа, в Азия, Африканавсякъде.

 

Такъв подход е невероятно опасен! Той противоречи на Божията повеля. Тя гласи:

 

Никой не може да служи на двама господари; защото или ще намрази единия, а ще хареса другия; или ще почита единия и ще презира другия. Не можете да служите на Бог и на мамон.[129]

 

Затова внимавайте. Освен ако подобно на евреите, тоест на комунистите, не приемате, че съществува само този свят.

 

Докато се увличаме от какво ли не, някои мимоходом ни подсещат за важни неща. Например, за това, че общата европейска валута е изправена пред катастрофа. Даже злорадстват: Какъв късмет за британския премиер Дейвид Камерън![130]

 

Еврото действително върви надолу. Страните, в които тя беше въведена, за да замени техните национални парични единици, наречени Еврозона, също. Даже Германия закъсва. Стачките на пилотите не са единствените.

 

Прочутата германска шосейна инфраструктура, чиито магистрали бяха показвани като образец на пътно строителство, е по-зле от тази на съседна Франция, да речем. Икономическият растеж в страната клони към равнища под 1 процент годишно. Което означава застой. А като в сериал с предварително написан сценарий за отделните епизоди Християндемократическата партия на бившата източногерманска комсомолска активистка Ангела Меркел губи изборите в провинциите едни след други.

 

От четвърт век, за първи път от падането на Берлинската стена насам, официални комунисти ще управляват в Тюрингия. Подчертавам – официални, неприкрити, бивши – наречете ги както искате. Такива, които, за разлика от Genossin Angela Merkel, не са се пребоядисали чак толкова. Не че останалите партийни другари от целия т. нар. политически спектър са различни. Нали знаете – няма други партии, освен тази на паритекомунистическата.

 

Но на изборите в областта Тюрингия назначиха Kamerad Бодо Рамелоу, нявгашен синдикалист от Западна Германия.[131]

 

На 58-годишна възраст, той, членът на Partei des Demokratischen Sozialismus, PDSПартията на демократичния социализъм, както през декември 1989 г. преименуваха управляващата ГДР Sozialistische Einheitspartei Deutschlands, SEDГерманската единна социалистическа партияГЕСП, оглавявана от комунистическия престъпник и кремълски подлога Ерих Хонекер, ще ръководи правителството на Тюрингия.

 

Днес SEDPDS е умело замаскирана под още по-ново названиеDie LinkeЛевицата. Една от целите на партията е разпускането на НАТО и прекратяването на военните мисии на Германия извън нейните предели.

 

През последните години, предвождани от Меркел, християндемократите – наследниците на Christlich Demokratische Union Deutschlands, CDU, на еврейско-нацисткия канцлер Конрад Аденауер,[132] изгубиха изборите в 11 от общо 16 Länderпровинции.

 

Тази организация, сътворена от интернационалното Братство, приюти както антикомунисти, нацисти, така и антинацисти.[133] Всякакви опортюнисти, конформисти и политически измекяри, които тайната световна власт държеше, извивайки ръцете им, като ги изнудваше с тяхното „кривоминало. Същото ставаше при Хелмут Кол и Ханс Дитрих Геншер, а сега – при Ангела Меркел. Ако перифразирам неуважаван от мен писател:

 

На един миналото е като топлийка, а на другкато купа сено. Но винаги ходи с тях.

 

Така е. Никой не може да избяга от своето минало. То го следва явно или като сянка. Който е сгазил лука и не притежава достойнството да го признае и да се свие в обществения ариегард, просто Им слугува.

 

 

 

Провалът на еврото би означавал край на Европейския съветски съюз

 

 

 

Напомням тези кому известни, кому не факти, тъй като са важни за сетнешния анализ. Федералната република е крайъгълният камък на Еврозоната. Чрез видеосвидетелства на Кристин Лагард – Gauleiterin на организацията за финансов колониализъм Международния валутен фонд, и на Жак Делор – член на Социалистическата партия на Франция и два мандата председател на Европейската комисия, показах „светлото бъдеще“, което ни чертаят. Двамата неприкрито намекваха, че голямата, единна европейска държава е неизбежна. Онзи нов СССР, за който Владимир Буковски тревожно бие камбаната още от 2006 година. Но европейците сякаш са глухи!

 

На същото мнение е и другарката Вивиан Рединг – поредният дялан люксембургски камък в обединената част на Европа. Тя е била еврокомисарка по какво ли не – по образование и култура, по телекомуникации и медии, по правосъдие, вицепрезидентка на Европейската комисия, отговаряща за правосъдието, основните права и гражданството… На 28 вече е била членка на Люксембургския парламент. След кратка кариера във вестник “Luxemburger Wort” – „Люксембургска дума“, застава начело на Съюза на люксембургските журналисти.

 

Тези фигури са отявлени комунисти. Искат да наложат Еврейските съветски европейски щатиЕСЕЩ. Един от пътищата, по които възнамеряват да постигнат целта си, е подмладяването на ръководните кадри на Евросъюза на всички нива. Това, видите ли, трябва да стане „демократично“. Как? Ами без избори, чрез назначения.[134]

 

Защо непременно подмладяване? Елементарно е. Младите не помнят миналото. Това е важно за господарите на света.

 

Онези, които ще кандисат, ще продадат душите си. И ще бъдат лесни за манипулиране. Съжалявам, не желая да обидя никого, най-малкото заради възрастта му. Но все пак помислете.

 

Как евентуално подмладяване може да спаси еврото и самия Евросъюз? Струва ми се – никак. Вижте улиците и площадите в Гърция, Испания, Франция, Белгия, Португалия, даже в Германия.

 

Хора, липсват пари за инвестиции. Големите капитали заминаха на изток, отидоха в Азия. Подириха по-висока ефективност. Тя се определя и от равнището на заплащане на работната силаот цената на труда. Без капитали няма как да създадете работни места. Сегашната средна младежка безработица в Европейския съюз възлиза на 35 на сто! В държави като Гърция и Испания се движи между 50 и 55 процента!

 

Не плещя глупости, когато твърдя, че превръщат Стария континент в Палестина. В онази окупирана земя няколко поколения не са работили. Не притежават никакви трудови навици. Проумейте действителността. Не приемайте желаното за реалност.

 

ПроектътЕвропeйски съюзприключи още с отхвърлянето на Конституцията и приемането на своеобразните извънредни пълномощияЛисабонския договор. За какъв дявол, според вас, ни приеха в него? Заради черните ни очи ли? Или като буферна, предпазна зона при нахлуването на новите варвари, съвсем условно казано.

 

Нали знаете унизителното за нас правило: Искате ли да загубите война, съюзете се с българите. Нищо, че българите, Homo sapiens, почти изчезнаха. По тази територия върлуват основно Homo communisticus

 

По същия начин пътува и проектът Израел“. Украйна и България са част от него. Просто – резервни територии.

 

А на еврото наистина му предстои незавидно бъдеще. Първомасово тиражиране, отпечатване. След което – сриване на курса и изчезване. Нали разбирате, че това не може да стане за ден, месец, година

 

Преди три години[135] лондонски финансов търговец предупреди в разговор с журналистка от BBC, което единствен показах, че предстои срив на еврото. Но и на световните финансови пазари. Някои го приеха като нещо, което ще стане незабавно. Други – с ирония: поредната „конспиративна теория“. Нека припомня съвсем кратък откъс от изявлението на независимия валутен брокер Алесио  Растани:

 

 

 

 

 

Не, едва ли някой извън кръга на илюминираните избраните, посветените е в състояние да се възползва от финансово-икономическите кризи.

 

Естествено, понеже Алесио  Растани се осмели да говори пред световно известна медия, каквато безспорно е телевизия BBC News, Интернационалът не закъсня с контраатаката си срещу него. Почувствали се засегнати, банкстерите[136] от „Goldman Sachs” даже опитаха да изкарат, че той е част от групировка, наречена „Yes Men”, разпространяваща… „конспиративни теории“. Растани Им се надсмя. Но любопитното е, че лъжите на интернационалната финансова мафия бяха тиражирани предимно в т. нар. ляв печат.[137]

 

Прогнози като току-що чутата, изискват време. Никой не усети, как през 2012 година неизцереното раково заболяване, каквото е световната финансово-икономическа криза, премина в ремисия. Навлезе в нов етап. В момента започва третиятоще по-страшен от предходните.

 

И тогава ви предупреждавах. Нима не го сторих и сега, преди има-няма два месеца? Както в тази медия, така и от телевизионния екран. По-рано се напъваха да ме подиграват. Сега поне мълчат. Едва ли е от приемане на онова, което излагам за всички вас. Но от което само истински мислещите и непредубедените са в състояние да се възползват.

 

Свободната воля включва и акъла. Ако отново се позова на онзи писател, един има мозък на гений, а другна врабче. Който е имал пари и е бил подготвен, както заяви Алесио  Растани, не е държал парите си вбуркан“ – в банка, като тази на габровското милиционерскочудоЦветан Василев. Умните хора умеят да управляват живота си. Което включва и парите.

 

Проумявате ли какви неподготвени нищожества ви ръководят? След като такива тачени като „велики икономисти“ и дори „държавници“ мизерници, каквито всъщност са бившите финансови министри Иван Костов и Стоян Александров – „Малката Секира“, са вложили огромни средства във фалиралата Корпоративна търговска банка.

 

Тъпо! Много тъпо!

 

Щом това допада на мнозинството от нашенците, не мога да постъпя другояче, освен да вдигна ръце. Животът си е техен и имат правото да го прахосат, както желаят.

 

 

 

Нещо като епилог

 

 

 

В нашата алчност и любопитство, често пъти не само материални, а и научни, подклаждани неизвестно от какви сили, ние можем да предизвикаме своето самоунищожение.

 

Професор Стивън Хоукин не е просто екзотична фигура. Понеже, прикован не към инвалидна количка, а към специално легло, продължава да се занимава с наука, с физика и изследване на космоса. На всичко отгоре, на 72-годишна възраст той продължава да е директор по изследванията в Центъра за теоретична космология на Университета в Кембридж, Англия.

 

И преди две седмици предупреди, че с действията си сами предизвикваме възмездие, което в обозримо бъдеще може да се стовари върху нас. Бурното развитие на изследванията, постиженията в сферата на изкуствения интелект, навярно ще доведе до създаването на компютри, които ще бъдат хиляди пъти по-мощни от днешните. Тогава „те може да решат да узурпират своите създатели и успешно да сложат край на сто хиляди годишното господство на човечеството на Земята“.[138]

Когато пиша тези неща, съм длъжен да призная собственото си невежество в съответната област. Както и факта, че т. нар. научни фантастиписатели, творили на това поле, отдавна съзряха подобна вероятност.

 

Онова, което съм длъжен да известя е, че доста учени, теоретично и практически занимаващи се с информационни технологии и разработването на съответната техника, погледнаха съвсем сериозно на сценария Терминатор“, както на бърза ръка медиите пошло нарекоха тревожния призив на професор Хоукин.

 

Илън Мъск, геният, който стои зад електрическия автомобил Tesla, е заявил, че „с изкуствения интелект призоваваме демона“. При това в отрицателен план сравнява вероятността с ядрена война, като най-възможна заплаха за съществуването на човечеството.[139]

 

За кой ли път опираме до чувството за мярка. До умението да осъзнаем, кога и къде да спрем. Та да не се наложи последният човек на земята, подобно на шопа, да се кае:

 

Е, оти ги ручахме жабетата?

 

 

Ама какво пиша? Зарежете професор Стивън Хоукин! Той е обявен за… „антисемит“.[140] Азтоже. Най-малко – по същата причина.

 

Конспиративни теории“, нали?

 

 

Някак между другото, ето, наближава единият от двата най-големи християнски празнициПришествие Христово. Тъй че е добре поне за кратко да се вгледаме в душите си и да се постараем да вършим повече добрини.

 

Гледайте специалното телевизионно предаване, посветено на Коледа или най-точно – на поредното Божие Пришествие на земята, на самата Бъдни вечер, в емисията „Диагноза с Георги Ифандиев“. Пада се в сряда, 24 декември 2014 г. Началото е в 20 часа, а телевизията е „Евроком“.

 

Никой не е длъжен да го прави, но поне е безплатно

 

 

 

 

 

 

 

 

За връзка с автора:

mejdu_redovete@abv.bg

 

 

 

 

 

 

 

От сърце благодаря на всички досегашни дарители.

 

Този път – специално за несекващото великодушие на Владимир С. от Вакарел и на Илия Т. от Хасково, за изключителната щедрост на Костадин Л. от Пазарджик, Георги Т. Г. от Обединение, Великотърновско, Апостол З. от с. Железница, Софийско, Райна З. от София.

 

Както и на Владимир Б. и  Красимира Н. от Пловдив, Димитър Р. от Германия, Лидия С., Методи А. и Христо Х. от София, както и на Владимир С. от Вакарел, на Лиляна Р. от град Раковски.

 

 

Бог да ви въздаде! 

 

 

 

Признавам, надявах се, че поне половината от регистрираните посетители са съмишленици. И биха подкрепили тази медия с 50 стотинки или 1 лев месечно. Уви…

За улеснение, в страницата за дарения вече прилагам и адрес за изпращане на пощенски записи.

 

Сметката е така устроена, че не мога да известявам имената и броя на дарителите по банков път.

 

Съдейки по сумите, за себе си съм сигурен, че повечето дарители са едни и същи хора, които искрено помагат за съществуването на тази медия. Няма как да издържа дълго по този начин. Никой от тези благородни сърца не е длъжен на останалите, нито на мен.

 

Повтарям, че сметката е направена така, та да не се узнава нищо, в т.ч. броят, имената, адресите на дарителите и изпратените суми. Понякога научавам само броя на постъпленията от страната и чужбина и то само благодарение на ласкавото отношение на служителките.

 

Истина ви казвам: за да продължи да действа тази медия, е необходима вашата щедрост. Не преувеличавам. И няма как това да става с доброволните пожертвования само на едни и същи предани читатели.

 

Преди известно време в „Агора“ един анонимен подлец и клеветник ви посъветва: „Не хранете Ифандиев!“

 

Изглежда мнозинството послуша съвета му.

 

 

Не желая никой „да ме храни“. Но не съм в състояние да работя по 12-14 часа дневно, без моят труд да намери поне елементарна материална оценка. Пък и обикновено безплатните неща не са качествени.

 

В интерес на истината, с парите от вашите дарения успявам не само да поддържам сайта, който премина на по-висока такса, но и да си платя сметката за достъп в интернет. Може би още някои съвсем дребни неща. Толкова.

 

Преди доста време един от вас, който не се крие – чудесният специалист по английски език, преводач и преподавател Петър Коритаров, ми изпрати прилична за моите разбирания сума – 50 лева. Когато предложих да я върна, защото ми се стори прекалена, той ми писа, че „това е най-изгодната сделка в живота му“. Защото срещу тези „нищожни пари“ получава „огромен обем информация“.

 

 

Явно само шепа приятели на медията мислят така. Регистрираните посетители са повече от 1100. Гастрольорите са поне още толкова. Дори половината от редовните да са злонамерени, остават 550. Всеки от тях да внася по 1 лев месечно – 10 до 12 лева годишно, бих могъл да продължа.

 

Не става… Но ще се боря, докато мога.

 

 

Освен това очаквах съдействие – с ваши статии. Вярно, без хонорар.

Но нима на повечето останали места плащат за публикации?

 

Явно няма необходимост от такъв тип публицистика. Истината вълнува малцина. Има по-важни неща…

 

Не съдя никого. Изцяло приемам, че вината е в мен, защото не откликвам на злободневието.

 

Признавам, че ми е късно да се променям.

 

 

Въпреки всичко, съобщавам, че можете да изразите щедростта си като изпращате малки суми на един пощенски адрес и на две сметки с един и същ титуляр, обявени в рубриката „Дарения“ под главата на сайта или вдясно на основната страница, както и по пощата чрез запис на посочения адрес.

 

 

Достатъчно е да натиснете този бутон (позиция) и цялата информация ще се покаже.

 

 

Неудобно е, но поради преследванията няма друг начин.

 

 

По-добре е повече хора, и по разбираеми причини имигрантите, да помагат с малки суми, отколкото обратното – малцина – с големи.

 

 

 

 

 

 

 

ДОСТЪП ДО ПРОЕКТОЗАКОНА ЗА ДЕКОМУНИЗЦИЯ

 

 

Всеки, който прояви желание да разполага с копие от текста на Проектозакона за декомунизация, може да го прочете или придобие от online:

http://diagnosa.net/diagnosite-mi/%D0%BF%D1%80%D0%BE%D0%B5%D0%BA%D1%82%D0%BE%D0%B7%D0%B0%D0%BA%D0%BE%D0%BD-%D0%B7%D0%B0-%D0%B4%D0%B5%D0%BA%D0%BE%D0%BC%D1%83%D0%BD%D0%B8%D0%B7%D0%B0%D1%86%D0%B8%D1%8F%D1%82%D0%B0

 

 

 

 

 

 

ГЛЕДАЙТЕ В ИНТЕРНЕТ

 

Побързайте да гледате видеозаписите на старите издания на предаването „Диагноза с Георги ИфандиевYouTube, защото вече ги изтриват. Ето връзка (link):

 

http://www.youtube.com/results?search_query=%D0%B8%D1%84%D0%B0%D0%BD%D0%B4%D0%B8%D0%B5%D0%B2&suggested_categories=25&page=3

 

и във VBOX7 от:

 

http://vbox7.com/tag:%D0%B8%D1%84%D0%B0%D0%BD%D0%B4%D0%B8%D0%B5%D0%B2

 

Записите са достъпни благодарение на усилията на Юри Комсалов от Скандинавия и на Марко П. от Великобритания.

 

 

 

 

 

 

 

ТЕХНИЧЕСКИ УТОЧНЕНИЯ

 

Ако размерът на текста ви затруднява и използвате търсачката Google, отидете в менюто горе на страницата, спрете върху третата възможна позиция отляво надясно и щракнете (кликнете) върху нея – ViewИзглед. Щракнете (кликнете) веднъж, за да се отворят възможностите. След което слезте надолу до седмата възможна – ZoomУвеличение, и изберете процента, с който да увеличите размера на страницата, без да я повреждате. Препоръчвам 150 процента.

 

Ако щракнете (кликнете) върху която и да е илюстрация, тя се увеличава. За да я върнете в предишния й размер, натиснете върху „хиксчето“ в горната лява част на илюстрацията.

 

Ако щракнете (кликнете) върху номер на бележка под линия, автоматично ще попаднете на нея. За да се върнете в текста, моля, щракнете (кликнете) отново върху същия номер, но на бележката под линия.

Вече спокойно можете да четете всички публикации. Достатъчно е да влезете в някоя страница, например в „Диагнозите ми“, и горе вдясно да намерите бутона „Назад“. Натискате го (щраквате, кликвате върху него) и всички публикации се показват.

 

 

Системите за форуми работят по следния начин:

 

 

Има категории и всяка от тях има един или повече форуми. Във всеки един форум се пускат теми (posts), които хората дискутират.

В нашия случай, няма нужда от излишно категоризиране. Ето я структурата за момента:

 

 

Форум: „За сайта“:

 

 

Описание: „Тук можете да споделите Вашата градивна критика относно сайта и да докладвате грешките, които сте открили в него.“

 

 

Форум: „За предаването“:

 

 

Описание: „Тук можете да обсъждате проблемите, посочени в предаването и в статиите. Какво е Вашето мнение? За или против? Защо?“

Форумната система, която ползваме, има екстрата да създава нова тема в момента, в който Вие пуснете статия. Активирано е. Също така има възможността за показване на профил на човек или пък за редактиране на собствения.

 

 

Как да създадете нова тема във форума?

 

 

Отидете в страница „Агора“. След което изберете в кой форум ще пишете – да речем избирате „За сайта“. Зарежда се нова страница в която ще видите бутон „Нова тема“. Оттам писането на тема е ясно.

 

 

Как да редактирате профила си през форума?

 

 

Отидете на страница „Контакти“. Има директна връзка „Редактиране на профила“.

 

 

 

                  Иван Занев, WEB-дизайнър

                  Единствено за отстраняване на технически проблеми:

      support@diagnosa.net

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


[1] “Putin is the problem” by Telegraph View, “The Telegraph”, telegraph.co.uk, London, Friday, 5 December 2014 г., online: http://www.telegraph.co.uk/news/worldnews/europe/russia/11274285/Putin-is-the-problem.html

[2] Вж. напр. “Xi Jinping: the growing cult of China’s ‘Big Daddy Xi’: A growing cult of personality surrounds Chinese president Xi Jinping as he seeks to cement his position as a Putin-style strongman determined to realise his „China Dream“” by Tom Phillips, Shanghai, “The Telegraph”, telegraph.co.uk, London, Monday, 8 December 2014 г., online: http://www.telegraph.co.uk/news/worldnews/asia/china/11279204/Xi-Jinping-the-growing-cult-of-Chinas-Big-Daddy-Xi.html

[3] Вж. напр. “Building a British naval base in Bahrain is a ‘symbolic choice’ – for no clear reason” by Patrick Cockburn, “The Independent”, independent.co.uk, London, Sunday, 7 December 2014 г., online: http://www.independent.co.uk/voices/comment/building-a-british-naval-base-in-bahrain-is-a-symbolic-choice–for-no-clear-reason-9908344.html

[4] Вж. “Protests erupt over British decision to open military base in Bahrain” by Richard Spencer, Manama, “The Telegraph”, telegraph.co.uk, London, Sunday, 7 December 2014 г., online: http://www.telegraph.co.uk/news/worldnews/middleeast/bahrain/11278281/Protests-erupt-over-British-decision-to-open-military-base-in-Bahrain.html

[5] Вж. “Israel accused of carrying out airstrikes near Syrian capital: Syrian television claims area near Damascus airport has been targeted by Israeli forces” by Richard Spencer, Middle East Correspondent, “The Telegraph”, telegraph.co.uk, London, Sunday, 7 December 2014 г., online: http://www.telegraph.co.uk/news/worldnews/middleeast/syria/11278636/Israel-accused-of-carrying-out-airstrikes-near-Syrian-capital.html

[6] Перифраза на цитат от прословутото „обещание“, съдържащо се в първото обръщение на новоназначения британски премир Уинстън Чърчил към Камарата на общините на Парламента. Той заявява на народа, че го очакват “blood, toil, tears and sweat” – „кръв, тегоби, сълзи и кръв“. (Вж. “Blood, Toil, Tears and Sweat” by Winston Churchill, First Speech as Prime Minister to House of Commons, London, May 13, 1940 г., The Churchill Centre, Downers Grove, IL, 2014 г., online: http://www.winstonchurchill.org/learn/speeches/speeches-of-winston-churchill/92-blood-toil-tears-and-sweat)

[7] По: Иван Вазов – „Майка ми“, София, 1919 г.

[8] Вж. Библия, „Втора книга на Царствата“, гл. 12, ст. 31.

[9] Вж. Эдуард Ходос – „Еврейски синдром“, „Свитовыд“, Харьков, 2001 г., стр. 83-86.

[10] Michael Bar-Zohar – „The Avengers“, Hawthorn Books Inc., New York, NY, 1967 г., стр. 99.

[11] „Did Hitler have only one testicle?“ by Cecil Adams, „The Straight Dope“, Questions or comments for Cecil Adams, Chicago Reader Inc., Chicago, IL, January 1, 1987 г., online: http://www.straightdope.com/classics/a2_128 b.html

[12] Разполагам с видеозаписи от интервюта на автора, както и с рекламен откъс – trailer – от филма му, озвучен на английски. (Вж.  Noam Shalev – “Revealed: Hitler in Argentina”.)

[13] Вж. 004 – Video – Silvio Berlusconi – The End of EU в: Георги Ифандиев – „Войната е мир! Свободата е робство! Невежеството е сила! Обаче пука ли му на някой? – Част 8“, „Диагноза с Георги Ифандиев“, diagnosa.net, София, 1 юни 2014 г., online: http://diagnosa.net/diagnosite-mi/%D0%B2%D0%BE%D0%B9%D0%BD%D0%B0%D1%82%D0%B0-%D0%B5-%D0%BC%D0%B8%D1%80-%D1%81%D0%B2%D0%BE%D0%B1%D0%BE%D0%B4%D0%B0%D1%82%D0%B0-%D0%B5-%D1%80%D0%BE%D0%B1%D1%81%D1%82%D0%B2%D0%BE-%D0%BD%D0%B5%D0%B2%D0%B5-8 или в YouTube от online: https://www.youtube.com/watch?v=RXeUoA37fOM

[14] “Putin is the problem” by Telegraph View, “The Telegraph”, вече цит. съч.

[15] Гърбовете, но по-важно – душите, още ни болят от социалистическата „ефективност“.

[16] George Orwell – „England Your England”, Secker & Warburg, London, 1953 г., Part III, стр. 208.

[17] James Forrestal – “The Forrestal Diaries”, Walter Millis, Editor, E. S. Duffield, Collaborator, Viking Press, New York, NY, 1951 г., ст. 121-122.

[18] „What George Orwell would make of our financial ‘apocalypse’” by Michael Deacon, This article was originally published on the 16th of January 2009, „The Telegraph”, telegraph.co.uk, London, Friday, 5 December 2014 г., online: http://www.telegraph.co.uk/comment/4271393/What-George-Orwell-would-make-of-our-financial-apocalypse.html

[19] Робърт Ансън Хайнлайн в новелата „Зелените поля на Земята“ (Вж. Robert A. Heinlein – “The Green Hills of Earth” в: Robert A. Heinlein – “The Past Through Tomorrow”, G. P. Putnam Inc., G. P. Putnam Inc., 1967 г., стр. 335.)

[20] Пак там.

[21] Вж. “Hollande discusses Ukraine crisis with Putin in Moscow”, “France 24”, france24.com, Paris, Saturday, 6 December 2014 г., online: http://www.france24.com/en/20141206-france-hollande-putin-moscow-discuss-ukraine-crisis-russia/

[22] Tennessee Williams – “Collected Stories”, Introduction by Gore Vidal, New Directions Publishing, New York, NY, 1985 г., стр. 128.

[23] Вж. Галина Минчева – „Стани баронеса Ротшилд“, моли Едмонд. Веселина казва „да“, в. „24 часа“, 24chasa.bg, София, 11 май 2011 г., online: http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=887117

[24] Александър Островски – „И най-мъдрият си е малко прост“. В оригинал: Алексаандр Николааевич Островский „На всякого мудреца довольно простоты“, 1868 г.

[25] Вж. “Do you know the difference between a Holocaust and a holocaust? The Armenians do” by Robert Fisk, “The Independent”, independent.co.uk, London, Sunday, 30 November 2014 г., online: http://www.independent.co.uk/voices/comment/do-you-know-the-difference-between-a-holocaust-and-a-holocaust-the-armenians-do-9894346.html

[26] Вижте пространното изследване (повече от 800 страници) на д-р Артър Бътз, преподавател в Университета на Минесота, озаглавено „Измамата на двадесетия век: Казусът против предполагаемото изтребление на европейското еврейство“, издадено за първи път през 1976 г.. (Arthur R. Blitz – “The Hoax of the Twentieth Century: The Case Against the Presumed Extermination of European Jewry”, Theses & Dissertations Press, Chicago, IL, 2003 г. Книгата е достъпна в разнообразни формати, вкл. pdf, от online: https://archive.org/details/HoaxOfTheTwentiethCentury и http://archive.org/stream/TheHoaxOfTheTwentiethCentury/HoaxV2_djvu.txt

[27] Фактически от проучването на римска погребална урна, открита в графство Норфък. (Вж. Sir Thomas Browne – “Hydriotaphia, Urn Burial, or, a Discourse of the Sepulchral Urns lately found in Norfolk”, Hen, Brome, London, 1638 г.)

[28] Вж. Sabine Pamperrien – “Helmut Schmidt und der Scheißkrieg: Die Biografie 1918 bis 1945”, Piper Verlag GmbH, München, 2014 г.

[29] Проститутка, работеща чрез повикване по телефона, англ.

[30] “Dangers of ignoring the contrasts in Euro hatreds” by Benjamin Weinthal, TheJC.com – The Jewish Community Online, thejc.com, London, January 13, 2011 г., online: http://www.thejc.com/comment-and-debate/comment/43637/dangers-ignoring-contrasts-euro-hatreds

[31] „Former German chancellor accused of being an ‘enthusiastic’ young Nazi” by Justin Huggler, Berlin, „The Telegraph”, telegraph.co.uk, London, Wednesday, 3 December 2014 г., online: http://www.telegraph.co.uk/news/worldnews/europe/germany/11271466/Former-German-chancellor-accused-of-being-an-enthusiastic-young-Nazi.html

[32] “We Are All Socialists Now” by Jon Meacham, “Newsweek”, newsweek.com, New York, NY, 15 February 2009 г., online: http://www.newsweek.com/we-are-all-socialists-now-82577

[33] Пак там.

[34] Вж. „Ежегодное послание Владимира Путина Федеральному собранию – полный текст и видео“, RT – Russian Television, russian.rt.com, Автономная некоммерческая организация „ТВ-Новости“, Moscow, London, Washington, DC, Thursday, 4 December 2014 г., online: http://russian.rt.com/article/62728

[35] Лозунг на ционистите, с който насърчавали имиграцията на евреите от Европа в Палестина. Тъй като те били достатъчно добре устроени, даже окупирали икономическите, политическите и културните върхове в повечето страни, ги лъжели, че в Палестина ги чака „раят на земята“. Описвали територията като ненаселена. Според тях там не живеел никой. Типичен комунизъм. Впрочем, първите му версии са кибуците, формирани в края на ХІХ век от еврейски заселници от Русия в Палестина. Те били издържани от Ротшилд, Хирш и останалите богати еврейски фамилии.

[36] Giusseppe Mazzini 33rd degree Mason to Albert Pike on how to head the American chapter, January 22, 1870 г. в:  Lady Queenborough (Edith Starr Miller) – “Occult Theocracy”, In Two Volumes, Volume I, Midnight Messenger, Altadena, CA, 1933 г., стр. 208-209;  същото в:  „Christians Beware – of Freemasonry: We think it is diabolically in league with satan”, Compiled and written from numerous Download this in an Adobe .PDF file: here public sources for Bible Probe by Steve Keohane, USN (Ret), http://bibleprobe.com/freemasonry.htm, стр. 32, online: http://bibleprobe.com/freemasonry.pdf

[37] Gary Allen with Larry Abraham – “None Dare Call It Conspiracy: Secret Societies in USA”, Concord Press, Seal Beach, CA, 1971 г., 7. Pressure from Above and Pressure from Below, online: http://reactor-core.org/none-dare.html

[38] Пак по масонски „велика“.

[39] M. Cohen, ”The Communist”, April 12th, 1919 г. в:  Michael Walsh – “Witness To History”, A Michael Walsh Compilation Of comments, views, opinions and first-hand accounts expressed by the men and women of the 20th century who brought humankind to its highest elevation and those who brought it to rubble, Historical Review Press, Uckfield, UK, 1996 г., стр. 10, книгата е достъпна от online: http://www.ety.com/HRP/booksonline/witnesstohistory/withis_toc.htm

[40] Rabbi Harry Waton – “A Program For The Jews And An Answer To All Anti-Semites: A Program For Humanity”, Published by Committee for the Preservation of the Jews, New York, NY, March 1939 г., стp. 143-144.

[41] Вж. “The Jewish mother of Fascism” by Saviona Mane, “Haaretz”, haaretz.com, Tel Aviv, June 7, 2006 г., online: http://www.haaretz.com/the-jewish-mother-of-fascism-1.192344

[42] Margherita G. Sarfatti – “The Life of Benito Mussolini”, With a Preface by Benito Mussolini, Translated by Frederic Whyte, Frederick A. Stokes Company, New York, NY, Sixth Impression, 1927 г., стр. 278.

[43] Пак там.

[44] Alexander Stille – “Benevolence and Betrayal: Five Italian Jewish Families Under Fascism”, Summit Books, New York, NY, 1991 г., стр. 51 в: Joshua D. Zimmerman, Ed., Yeshiva University – “Jews in Italy under Fascist and Nazi rule, 1922-1945”, Cambridge University Press, New York, NY, 2005 г., стр. 26.

[45] Leon Trotsky – „My Life: The Rise and Fall of a Dictator”, Thornton Butterworth Limited, London 1930 г., стр. 278-279.

[46] Rabbi Harry Waton – “A Program For The Jews And An Answer To All Anti-Semites: A Program For Humanity”, Published by Committee for the Preservation of the Jews, New York, NY, March 1939 г., стp. 148.

[47] Douglas Reed – “The Controversy of Zion”, The Noontide Press, Torrance, CA, Under licence from: Veritas Publishing Company Pty., Ltd., Bullsbrook, Western Australia, 1985 г., стр. 395. Вж. също: Херман Раушнинг – „Хитлер каза…: Поверителни разговори на фюрера за плановете му за завладяване на света“, Книгоиздателско сдружение „АЛ“, Варна, 1992 г., стр. 103-104.

[48] Вж. Harold J. Laski – “Authority in the Modern State”, Batoche Books, Kitchener, Ontario, Canada, 2000 г., стр. 123.

[49] Перифраза на мисъл на американската авиаторка и писателка Ан Мороу Линдбърг, съпруга на прочутия Чарлз Линдбърг – първият пилот, прекосил Атлантическия океан със самолет. (Вж. “Anne Morrow Lindbergh’s Long-Lasting ‘Gift’” by Debbie Elliott, NPR : National Public Radio, npr.org, North Capitol Street, NE, Washington, DC, February 26, 2006 г., online: http://www.npr.org/templates/story/story.php?storyId=5232208)

[50] Адам Вайсхаупт – еврейско сираче, което било отгледано от йезуитите в Бавария. Завършил университет, Вайсхаупт преподавал канонично право. Запознат с доста тайни на Societas Iesu – Обществото на Исус или Ордена на Йезуитите, както е популярно да бъде назовавана тази секта в католицизма, на 1 май 1776 г. той провъзгласил основаването на Ордена на илюминатите – най-потайното и най-могъщото тайно общество. Повече подробности – в предходни публикации в тази медия.

[51] Александр Иванович Херцен (псевдоним – Искандер – 1812–1870) — незаконен син на помешчик с подозрителното фамилно име Яковлев – писател, публицист и философ, смятан за „баща на руския социализъм“.

[52] Кристиян Йохан Хайнрих Хайне, роден Хаим Хари Хайне (1797-1856) – германски поет от еврейски произход, от когото Христо Ботев заимствал прочутото си четиристишие „Настане вечер, месец изгрее…“. Първоначално е социалист-утопист, но впоследствие се свързва с младогерманското движение (Junges Deutschland) – революционна издънка на масонството, която открито напада християнството. То става образец на сетнешното младотурско движение в Отоманската империя. Част от творчеството на поета представлява апология на германизма и нордическите митове. Взет под крилото на френския клон на семейство Ротшилд, Хайне става личен приятел на Карл Маркс и публикува в Марксовия вестник “Vorwärts”. През 2009 г. храмът Валхала в Регенсбург, Германия, който е изграден във възхвала на германската нордическа митология и е своеобразна „зала на немската слава“, постави бюста на поета в колекцията си. Съобщавам този факт, защото се твърди, че същата митология вдъхновявала Хитлер. А за запознатите с истинската история еврейското присъствие в този храм на германщината не е изненадващ. Там вече е монтиран бюстът на Алберт Айнщайн, а през 2008 г. – и на еврейската монахиня Едит Щайн.

[53] В „Конингсби”. – Бел. на преводача Дж. Нъпфър.

[54] Тайно революционно общество, възникнало от франкмасонството в Италия (1808-1815) и прехвърлило границата на Франция. Карбонари означава огняри или хора, които горят въглища. (Вж. “The Carbonari”, Encyclopedia Britannica, edited by Hugh Chisholm, Volume V05, Horace Everett Hooper, London and Chicago, 1911 г., стр. 308.) От карбонарството се ражда пак свързаното с масонството революционно движение, уж предвождано от Джузепе Гарибалди, а всъщност от приятеля на американския масон-сатанист Албърт Пайк, евреина и масона (бивш Велик Майстор на Великия Ориент на Италия Джузепе Мацини. (Вж. “Famous Masons from Around the World”, Cedar Lodge AF & AM, No. 270, Oshawa, Ontario, Canada, December 2nd 1999 г., online: http://www.durham.net/~cedar/famous.html; Вж. подробности в:  Георги Ифандиев – „Сянката на Цион”, Част І, том 2, Издателство „Юнион-21”, София, 2006 г.) Самият Гарибалди бил масон, 33-а степен, Велик майстор на Великия Ориент на Палермо. (Вж. напр. John Hamill and Robert Gilbert, Ed.  – “Freemasonry: A Celebration of the Craft”, Foreword by HRH The Duke of Kent, Greenwich Editions, London, 1998 г.;  “Foreign Leaders” в:  “Famous Masons”, Welcome to Burbank Masonic Lodge No. 406, Burbank, CA, online: http://www.calodges.org/no406/FAMASONS.HTM#p;  “Famous Masons from Around the World”, Cedar Lodge AF & AM, No. 270, Oshawa, Ontario, Canada, December 2nd 1999 г., online: http://www.durham.net/~cedar/famous.html)

[55] Dr. J. Landowsky – “Red Symphony”, translated by George Knupffer, Christian Book Club of America. Palmdale, CA, 2002 г., стр. 25-26.

[56] Dr. J. Landowsky – “Red Symphony”, translated by George Knupffer, Christian Book Club of America. Palmdale, CA, 2002 г., стр. 27.

[57] Карл Маркс – „К еврейскому вопросу”, Написано К. Марксом осенью 1843 г., напечатано в журнале “Deutch-FFranzosische Jahrbucher”, 1844 г., подпись: Карл Маркс, Печатается по тексту журнала, перевод с немецкого, „Неизвестные страницы Русской истории”, 1998 г., Marxists Internet Archive, Русский отдел, California, Проект „ХРОНОС – всемирная история в интернете”, II. Бруно Бауэр. „Способность современный евреев и христиан стать свободными”, цялата брошура от online: http://www.rus-sky.org/history/library/marks.htm; http://www.hrono.ru/libris/evr_vopr.html#1.; http://www.marxists.org/russkij/marx/1844/jewish.htm#topp

[58] Светилище, лат. Светая светих – олтар. Но се използва в смисъл на „допуснатите до най-вътрешния кръг“, „най-осведомените“. В този случай е приложено тъкмо това значение.

[59] Франк Артър Вандерлип (1864–1937) – известен американски финансист от прочуто еврейско семейство, тясно свързан с Рокфелер. Заместник-министър на финансите (1897-1901); вицепрезидент и президент на „Нешънъл Сити Банк ъф Ню Йорк” (сега „Сити Банк”). (Вж. напр. “National Cyclopedia of American Biography”, Vol. XV, James T. White & Company, New York. NY, 1916 г., стр. 29.) Един от присъствалите на тайната среща на остров Джекил, участвал в изграждането на системата на Държавния резерв на САЩ. (Вж. “Farm Boy to Financier” by Frank Vanderlip, “Saturday Evening Post”, Philadelphia, PA, February 9, 1935 г., стp. 25.)

[60] Antony C. Sutton – “Wall Street and the Bolshevik Revolution”, HTML version created in the United States of America by Studies in Reformed Theology, Wellsville, OH, 2001 г., стр. 8, Chapter I: The Actors on the Revolutionary Stage, цялата книга от online: http://reformed-theology.org/html/books/bolshevik_revolution/index.html

[61] Пак там.

[62] George Catlin – “The Story of the Political Philosophers”, Tudor Publishing Co., New York, NY, 1939 г., стp. 716.

[63] Рудолф Хилфердинг (1877-1941), виенски евреин, доктор, социалдемократ, автор на поредица изследвания на марксистката политикономия.

[64] Doug Henwood – “Wall Street: How It Works and for Whom”, Verso, New York and London, 1988 г., Published on the web by Doug Henwood in 2005 г., стр. 261-262.

[65] “The credit crunch according to Soros” by Chrystia Freeland, “The Financial Times”, ft.com, London, January 30, 2009 г., online: http://www.ft.com/cms/s/2/9553cce2-eb65-11dd-8838-0000779fd2ac.html?ftcamp=Late_headline2/NL/CEFeb2009/Vanilla_soros/0/

[66] Вж. напр.: “U.S. to Take Over AIG in $85 Billion Bailout; Central Banks Inject Cash as Credit Dries Up” by Matthew Karnitschnig, Deborah Solomon, Liam Pleven and Jon E. Hilsenrath, “The Wall Street Journal”, wsj.com, New York, NY, Wednesday, September 17, 2008 г., online: http://online.wsj.com/article/SB122165238916347677.-html?mod=googlenews_wsj,;  “U.S. puts up $6 billion to support au-to lender GMAC”, Reuters, reuters.com, New York, NY, Tuesday, December 30, 2008 г., online: http://www.reuters.com/article/newsOne/idUSTRE4BT0-A420081230

[67] Карл Маркс, Фридрих Енгелс – „Манифест на комунистическата партия“, Издателство „ГАЛ-ИКО“, София, 1999 г., стр. 57.

[68] Вж. напр. “Global economy slowdown?”, Economics professor Nouriel Roubini gives a sober assessment of the U.S. and global economies, “Quest meens Business” with Richard Quest in London, CNNMoney, CNN International, Atlanta, GO, Monday, Fabruary 2, 2009 г., 21 ч. българско време, 20 CET.

[69] Вж. “Wall Street banks in $70bn staff payout: Pay and bonus deals equivalent to 10% of US government bail-out package” by Simon Bowers, “The Guardian”, guardian.co.uk, London, Friday 17, October 2008 г., online: http://www.guardian.co.uk/business/2008/oct/17/executive-salaries-banking

[70] Вж. “Obama, Dodd Slam Wall St. Bonuses” by Kate Phillips, “The New York Times”, nytimes.com, NY, Thursday, January 29, 2009 г., online: http://thecaucus.blogs.nytimes.com/2009/01/29/dodd-slams-wall-stbonuses-warns-firms/;  “Wall Street cash bonuses fall 44% For New York City employees, total bonuses sank to $18.4B from $32.9B in 2007”, CNNMoney.com, CNN, Atlanta, GO, January 28, 2009 г., online: http://money.cnn.com/2009/01/28/news/companies/wallstreet_bonuses.reut/index.htm

[71] Вж. “BofA had some details of Merrill bonuses: report”, Reuters, reuters.com, New York, NY, Tueesday, February 3, 2009 г., online: http://www.-reuters.-com/article/ousiv/id-USTRE51212N20090203

[72] „… В употреба могат да влязат…: 2. Висок прогресивен данък.” (Карл Маркс, Фридрих Енгелс – „Манифест на комунистическата партия“, вече цит. съч., стр. 57.)

[73] „Работниците нямат отечество… Националните обособявания и противоположностите между народите изчезват все повече с развитието на буржоазията, със свободата на търговията, със световния пазар, с еднаквата форма на индустриалното производство и съответстващите му условия на живот. Господството на пролетариата още повече ще ускори тяхното изчезване.” (Карл Маркс, Фридрих Енгелс – „Манифест на комунистическата партия“, вече цит. съч., стр. 53.)

[74] Dr. John Coleman – “One World Order: Socialist Dictatorship”, Bridger House Publications, Inc., Carson City, NV, 1998 г., стр. II, стр. І.

[75] От 2-6 март 1919 г., Москва.

[76] Милен Семков – Записки по съвременна история 1918–1945”, Учебник за IХ кл. на СОУ, ИК „Свят.Наука” ЕООД, Со-фия, 1992 г., Глава 10: „Третият интернационал – световната комунистическа партия”, online: http://www.chitanka.info:82/lib/-text/2835/10

[77] Така е в оригинала, а не „банкери“.

[78] James Perloff – “The Shadows of Power: The Council on Foreign Relations and The American Decline”, Western Islands, Appleton WI, 1988 г., стр. 3-4.

[79] Дори в нашумелите книги и филми на левичаря Майкъл Моор никъде няма да срещнете изразите световно правителство и нов световен ред. Това до голяма степен обяснява защо никой не пречи на производството и разпространението на продукцията му.

[80] James Paul Warburg, Chairman of the Council on Foreign Relations, 1921 – 1932, before the U.S. Senate, February 17, 1950 в:  Herbert G. Dorsey III – “The Search For Wisdom And Freedom”, World Newsstand, http://www.worldnewsstand.net/, 1997-2006 г., Chapter XIII: “They Told The Truth! …About The New World Order”, online: http://www.wealth4freedom.com/truth/chapter13.htm, цялата книга е достъпна от online: http://www.wealth4freedom.com/free.html;  същото в:  “Outing the Constitutional Criminals” by Stephen Neitzke, An Analysis and Review of Aaron Russo’s Film, “America: Freedom to Fascism”, The Populist Party of America, Los Angeles, CA, November 5, 2006 г., online: http://www.populistamerica.com/outing_the_constitutional_criminals; пак същото в:  Gary H. Kah – “En Route to Global Occupation”, Huntington House Publishers, Lafayette, LA, CA, 1996 г., стр. 17 и в:  “The Federal Reserve is Privattely Owned” by Thomas D. Schauf, World Newsstand, http://www.worldnewsstand.net/, 1999 г., online: http://www.worldnewsstand.net/today/articles/fedprivatelyowned.htm

[81] „Външни работи“, англ. Издание на Съвета за чуждестранни отношения – едно от министерствата на тайното световно правителство.

[82] Gary H. Kah – “En Route to Global Occupation”, Huntington House Publishers, Lafayette, LA, CA, 1996 г., стр. 18.

[83] „Свето Евангелие от Матей“, гл. 6, ст. 9. По оригинала на арамейски, преведен от д-р Джордж Ламза.

[84] “French far-Right leader ‘defends’ use of torture: Marine Le Pen says there are times when it is ‘useful to make someone talk’” by Rory Mulholland, Paris, “The Telegraph”, telegraph.co.uk, London, Wednesday, 10 December 2014 г., online: http://www.telegraph.co.uk/news/worldnews/europe/france/11284715/French-far-Right-leader-defends-use-of-torture.html

[85] “Germans take to the streets to protest against ‘Islamisation’: Anti-immigrant protests claim to want to preserve Judeo-Christian culture as critics accuse it of harbouring neo-Nazi elements” by Justin Huggler, “The Telegraph”, telegraph.co.uk, London, Monday, 8 December 2014 г., Berlin, online: http://www.telegraph.co.uk/news/worldnews/europe/germany/11281103/Germans-take-to-the-streets-to-protest-against-Islamisation.html

[86] Пак там.

[87] Пак там.

[88] Edwin Black – “The Transfer Agreement: The Untold Story of the Secret Agreement Between the Third Reich and Jewish Palestine”, MacMillan, New York; Collier, London, 1984 г.

[89] Вж. Edwin Black – “IBM and the Holocaust: The Strategic Alliance between Nazi Germany and America’s Most Powerful Corporation”, Crown Books, Washington, D.C., 2001 г.

[90] Вж. Георги Ифандиев – „Сянката на Цион“, Част ІV, Том 1 и 2, ИК „Огледало“, София, 2005 г.

[91] “CIA lied to Congress, White House and Britain over brutal global torture programme, says US Senate report” by Peter Foster, and Raf Sanchez in Washington, “The Telegraph”, telegraph.co.uk, London, Tuesday,  9 December 2014 г., online: http://www.telegraph.co.uk/news/worldnews/northamerica/usa/11284014/CIA-lied-to-Congress-White-House-and-Britain-over-brutal-global-torture-programme-says-US-Senate-report.html

[92] Вж. Георги Ифандиев – „Световното правителство: Каква е цената на човечеството“, Том 1 и 2, Издателство „Юнион-21“, София, 2005 г.

[93] Вж. “CIA Torture Report Reminder of US Abuses in Guantanamo Bay”, Telesur, telesurtv.net, Caracas, Venezuela, Tuesday, 9 December 2014 г., online: http://www.telesurtv.net/english/news/CIA-Torture-Report-Reminder-of-US-Abuses-in-Guantanamo-Bay-20141209-0013.html

[94] Роден е в Слуцк, в днешна Белорусия. Заминал е да следва в САЩ преди Октомвриския метеж през 1917 г.

[95] Григорий Климов – „Красная Каббала“, Издательство и типография „Советская Кубань“, Краснодар, 1996 г., стр. 24. Книгата е в библиотеката на автора.

[96] Вж. Григорий Климов – „Имя мое легион“, Издательство и типография „Советская Кубань“, Краснодар, 1994 г., стр. 34. Книгата е в библиотеката на автора.

[97] Пак там.

[98] Вж. “Punishment, not apology after CIA torture report: After the shock of the CIA torture report, those responsible for the programme must be held accountable” by Andy Worthington, “Al Jazeera”, aljazeera.com, Doha, Wednesday, 10 December 2014 г., online: http://www.aljazeera.com/indepth/opinion/2014/12/cia-torture-report-crime-punish-201412108023970176.html

[99] Най-верен приятел, рус. По време на продължилата близо досетилетие Война между Иран и Ирак САЩ официално стояха зад Саддам Хюсеин. Те, а не някой друг, му доставяха прословутите оръжия за масово поразяване. Със съдействието на ФРГ Израел помагаше на Иран. Така постъпват „демократите“.

[100] Враг, англ.

[101] Грег Паласт – „Въоръжена лудница: От Багдад до Ню Орлийнс – мръсни тайни и странни истории за един побеснял Бял дом“, Издателство „Дилок“, София, 2009 г., стр. 162.

[102] Вж. напр. “UN resolutions against Israel”, “Dark Politricks”, darkpolitricks.com, UK, 2011 г., online: http://www.darkpolitricks.com/un-resolutions-against-israel/

[103] Вж. напр. “Palestinian cabinet minister Ziad Abu Ein dies after ‘clash with Israeli forces’” by , “The Independent”, independent.co.uk, London, Wednesday, 10 December 2014 г., online: http://www.independent.co.uk/news/world/middle-east/palestinian-cabinet-minister-ziad-abu-ein-dies-after-clash-with-israeli-forces-9914951.html

[104] Юдейския мир или по-точно – юдейския свят, лат.

[105] Израел е над всичко, над всичко на света, нем. Стих от химна, въведен в Третия райх.

[106] Още като студент се записва в Обединената полска работническа партия (ПОРП), както се наричаше тамошната комунистическа организация, и става нейн активист. Бил е главен редактор на комунистически вестници и министър. Престъпник, напълно втасал за присъда и затвор. Но… верен съюзник на Запада.

[107] Този неогласен център на ционизма в Европа, който поради това някак незабелязано благоденства в пълна тишина, единствен отрече.

[108] “’CIA interrogation methods made America and its allies safer’” by Michael Hayden, CIA director 2006-09, “The Telegraph”, telegraph.co.uk, London, Tuesday, 9 December 2014 г., online: http://www.telegraph.co.uk/news/worldnews/northamerica/usa/11281478/CIA-interrogation-methods-made-America-and-its-allies-safer.html

[109] “The Senate Report on the C.I.A.’s Torture and Lies” by The editorial board, “The New York Times”, nytimes.com, New York, NY, Tuesday, December 9, 2014 г., online: http://www.nytimes.com/2014/12/10/opinion/the-senate-report-on-the-cias-torture-and-lies.html?_r=1

[110] “The Post’s View: The horrors in America’s ‘dungeon’ should never have happened” by Editorial Board, “The Washington Post”, washingtonpost.com, Washington, DC, Tuesday, December 9 2014 г., online: http://www.washingtonpost.com/opinions/the-horrors-in-americas-dungeon-should-never-have-happened/2014/12/09/1afbf77e-7ff4-11e4-8882-03cf08410beb_story.html

[111] Ето ви ги онези прелестни САЩ, англ.

[112] “Inequality is killing pensioners like me. We must keep up the good fight” by Ken Savage, “The Guardian”, theguardian.com, London, Wednsday, 10 December 2014 г., online: http://www.theguardian.com/commentisfree/2014/dec/10/inequality-pensioners-1930s-poverty

[113] Игор Бунич – „Златото на партията“, Издателство „Прозорец“, София, 1996 г., стр. 350.

[114] Истинското му малко име е Ричард. Дик е умалително, „глезено“. Но е многозначително. Понеже също така е жаргонна форма на мъжки полов орган, на член. Все едно да се нарича К-р Чейни!

[115] Лъжа заради самата лъжа, фр.

[116] “CIA torture report: Europe must come clean about its own complicity: The CIA’s activities would not have been possible without the help of Britain and 20 other European nations” by Natalie Nougayrède, “The Guardian”, theguardian.com, Tuesday, 9 December 2014 г., online: http://www.theguardian.com/commentisfree/2014/dec/09/cia-torture-report-europe-complicity-britain

[117] Вж. “Wikileaks: Секретна грама от 2003 г. разкрива ген. Никола Колев като агент на американците“, „Биволъ“, bivol.bg, Париж – Бургас, 15 юни 2011 г., online: https://bivol.bg/wlkolev.html

[118] “CIA torture report: North Korea urges UN action over ‘inhuman’ US torture” by AFP, “The Telegraph”, telegraph.co.uk, London, Wednesday, 10 December 2014 г., online: http://www.telegraph.co.uk/news/worldnews/asia/northkorea/11284697/CIA-torture-report-North-Korea-urges-UN-action-over-inhuman-US-torture.html

[119] Вж. напр. “Russia calls for prosecutions over ‘inquisition-style’ CIA interrogation methods: Foreign ministry says „shocking“ Senate report was „latest confirmation of gross, systemic human rights violations” by US authorities” by Tom Parfitt, Moscow, “The Telegraph”, telegraph.co.uk, London, Thursday, 11 December 2014 г., online: http://www.telegraph.co.uk/news/worldnews/asia/northkorea/11284697/CIA-torture-report-North-Korea-urges-UN-action-over-inhuman-US-torture.html

[120] Най-общо казано – неприкосновеност на личността. Наричат го също така „великото правило“. То предоставя на всеки задържан в САЩ правото на адвокатска защита, включително и по време на първоначален разпит при арест. По-сетне – на телефонно обаждане и пр. Всеки арестуван има правото да обжалва, докато не бъде окончателно осъден в открит и справедлив процес. Това правило, обозначено с латинския израз habeas corpus, отдавна рядко бива спазвано, а все по-често изобщо не се съблюдава.

[121] Patrick Thronson, Michigan Journal of Law (2013, Vol 46). – Бел. на Дж. Ст.

[122] Вж. Eric Lichtblau – “The Nazis Next Door: How America Became a Safe Haven for Hitler’s Men”, 2014 г.; Ben Urwand – “The Collaboration: Hollywood’s Pact with Hitler”, 2013 г.

[123] “One-Step from the Third Reich? Fascism, American-Style” by John Stanton, “CounterPunch”, counterpunch.org, Petrolia, CA, Weekend Edition, October 31 – November 2, 2014 г., online: http://www.counterpunch.org/2014/10/31/fascism-american-style/

[124] Вж. напр. “Who’s Behind Hong Kong’s Counter-Protests? Mainland Chinese, organized crime, and business interests counter the Umbrella Revolution” by Matt Schiavenza, “The Atlantic”, theatlantic.com, Washington, DC, October 13 2014 г., online: http://www.theatlantic.com/international/archive/2014/10/whos-behind-the-backlash-against-hong-kongs-protesters/381397/; “Hong Kong Tycoons Pressed on Protests: Beijing Appears Irked by Shortage of Public Opposition by Business Leaders” by Kathy Chu and Fiona Law, “The Wall Street Journal”, wsj.com, New York, NY, October 28, 2014 г., online: http://www.wsj.com/articles/hong-kong-tycoons-pressed-to-speak-out-against-protests-1414530830

[125] Стратегическо възвишение, което по време на Корейската война американците неколкократно превземали. Накрая под командването и с личния пример на генерал Трюдо го завзели окончателно, за което става дума в първия том на тази книга.. Буквално названието Pork Chop Hill означава Хълма на свинската кайма, англ.

[126] Полковник Филип Дж. Корсо с Уилям Дж. Бърнс – „Денят след Розуел“, Том ІI, ИК „Огледало“, София, 2009 г., стр. 175-176.

[127] Вж. напр. “Japan PM Abeчs base aims to restore past religious, patriotic values” by Linda Sieg, Tokyo, Reuters, reuters.com, New York, NY, Thursday, December 11, 2014 г., online: http://www.reuters.com/article/2014/12/11/us-japan-election-tradition-idUSKBN0JP2E920141211

[128] “All immigrants should speak German at home, say Merkel’s allies” by Reuters, “The Telegraph”, telegraph.co.uk, London, Sunday, 8 December 2014 г., online: http://www.telegraph.co.uk/news/worldnews/europe/germany/11278764/All-immigrants-should-speak-German-at-home-say-Merkels-allies.html

[129] „Свето Евангелие от Матей“, гл. 6, ст. 24. По превода от оригинала на арамейски, дело на д-р Джордж Ламза.

[130] “The euro is heading for disaster – what luck for David Cameron!” by Peter Oborne, “The Telegraph”, telegraph.co.uk, London, Wednsday, 10 December 2014 г., online: http://www.telegraph.co.uk/news/worldnews/europe/eu/11286161/The-euro-is-heading-for-disaster-what-luck-for-David-Cameron.html

[131] Вж. “Communist heirs win control of German state of Thuringia” by Stefan Wagstyl in Berlin, “The Financial Times”, ft.com, London, December 5, 2014 г., online: http://www.ft.com/intl/cms/s/0/059fec90-7c71-11e4-aa9c-00144feabdc0.html#axzz3L74Y5C00

[132] За еврейския произход и нацисткото минало на Конрад Аденауер вж. Albert Speer – “Spandau: The Secret Diaries”, Translated by Richard Winston and Clara Winston, with Introduction by Sam Sloan, Ishi Press, Mountain View, CA, 2010 г., стр. 137; Hans-Peter Schwarz – „Konrad Adenauer: A German Politician and Statesman in a Period of War, Revolution, and Reconstruction“, Vol. 1, Berghahn Books, Providence, RI, USA; Oxford, UK, 1995 г., стр. 218-219.

[133] Вж. напр. Robert Wistrich – “Who’s Who in Nazi Germany”, Routledge, New York, NY, 2002 г., стр. 75, 153.

[134] Вж. “Europe Needs Democratic Rejuvenation” by Viviane Reding, “The Wall Street Journal”, wsj.com, New York, NY, February 8, 2012 г., online: http://www.wsj.com/articles/SB10001424052970204136404577209352635400844

[135] В понеделник, 26 септември 2011 г.

[136] Словосъчетание от „банкер“ и „гангстер“, което вече е добило широка гражданственост по света.

[137] Вж. напр. “Trader’s Goldman Sachs comments spark BBC hoax claims”, “The Guardian”, theguardian.com, London, Tuesday, 27 September 2011 г., online: http://www.theguardian.com/media/2011/sep/27/trader-goldman-sachs-bbc-hoax

[138] Вж. “So this is how the world ends… isn’t it?” by Michael Hanlon, “The Telegraph”, telegraph.co.uk, London, Sunday, 7 December 2014 г., online: http://www.telegraph.co.uk/news/earth/environment/11276913/So-this-is-how-the-world-ends…-isnt-it.html

[139] Пак там.

[140] Вж. напр. най-скорошното: “Celebrities’ open letter to Scotland – full text and list of signatories: More than 200 public figures write open letter to the people of Scotland, urging them to vote no to independence”, “The Guardian”, theguardian.com, London, Thursday 7 August 2014 г., online: http://www.theguardian.com/politics/2014/aug/07/celebrities-open-letter-scotland-independence-full-text