Здравейте, Гост [Логин]
Територия на истината и свободното слово

ВОЙНАТА Е МИР! СВОБОДАТА Е РОБСТВО! НЕВЕЖЕСТВОТО Е СИЛА! ОБАЧЕ ПУКА ЛИ МУ НА НЯКОЙ? – Част 10

 

 

 

 

 

 

 

Добре дошли в медийния диагностичен център. Това е територия, свободна от комунизъм, социализъм, фашизъм, нацизъм, либерализъм – изобщо – от идеологическите фрагменти на ционизма и насаждания от тази крайно националистическа теория, превърната в практика, интернационализъм. Тя е предназначена за личности, за хора нормални, без психически отклонения и без комплекси, незасегнати от индоктринация, и с отворено съзнание. Единственото място, в което се съобщава истината, цялата истина и нищо освен истината. Нещо, което нито една друга медия в този провален опит за държава не може да си позволи.

 

 

 

*    *    *

 

 

 

 

Напоследък всяка статия на лондонския всекидневник „The Financial Times“ започва с призив за материална подкрепа с думите: „High quality global journalism requires investment.“ Което ще рече: „Висококачествената световна журналистика изисква инвестиции.“

Всеки да го разбира, както желае.

 

 

 

 

*    *    *

 

 

 

 

 

В неделя от прякото предаване от Кайро на интронизацията на Абдел Фатах ал-Сиси узнах, че начинът, по който миналата година узурпира властта, не е бил coup détat. Тоест – не бил извършил държавен военен преврат. Това било, моля ви се, „класическа народна революция“. А самият той – „достоен син на египетския народ“.

 

 

 

Елитът изповядва Цезаровата максима:

Trans penem mihi est que Mundus discit[1]

 

 

 

Оруеловият новоговор завладява все по-обширни територии. Думите започват да губят своето значение. Вменяват им ново, различно от досегашното. Действа и нещо добре познато на прекаралите тежката болест „социализъм“ – двумисъл.

 

Словата, които цитирах, бяха произнесени от шефа на Върховния конституционен съд!

 

За пореден път си рекох: Това сме го живели. Онзи психически ужас, който съпровождаше физическото насилие. Когато очите ви виждат едно, но властите, които държат самия ваш живот, ви втълпяват нещо съвсем различно.

 

Даже по време на предаването за миг си помислих, че сме се върнали във времената на Брежнев и Живков. Защото например британците не са преживели нашето тегло и почти не са в състояние да схванат предупрежденията на Ерик Артър Блеър Джордж Оруел. А той ги е отправил към тях, а не към вече поробените народи на Централна и Източна Европа.

 

Ал-Сисипобеди“ на президентските избори през миналия месец с резултат, който, както веднъж вече припомних, се родее с постиженията на комунистическите диктатори отпреди четвърт столетие. Бившият главнокомандващ на египетската армия „постигна“ точно 96,91 на сто от подадените гласовете.[2] Никой от западните лидери не се изчерви. Нещо повече.

 

Те, милите, бързо забравиха, че едва две лета по-рано признаха изборите в североафриканската страна за демократични. И шумно приветстваха американския гражданин Мохамед Морси като първия демократично избран президент на Египет! Даже тръбяха, че неговото идване на власт е историческо събитие“![3]

 

През юни 2012 година репортерът на най-многотиражния американски всекидневник предаде от египетската столица как „за шести ден десетки хиляди привърженици на Мюсюлманско братство и техни съдружници в битката срещу военното управление се събраха на площад Тахрирна седящ протест с искането военните да се оттеглят от властта, която заграбиха. Около 3:30 часа след обяд смълчаната тълпа се събра около портативните радиоприемници, за да чуе официалните резултати, обявени от Избирателната комисия:

 

След което скочиха на крака: Г-н Морси беше спечелил 51,7 на сто от подадените гласове.

 

Морси, Морси!“ – закрещя тълпата. – „Долу, долу управлението на военните![4]

 

Доста по-нормално, нали? При това след истинските бунтове, с хиляди загинали, и избирателна активност приближаваща 90 процента. Като се замисли човек, за какво загинаха тези хора? За да могат елитите да разиграват конете си?

 

Сега по същия начин западните лидери и останалите послушници на Братството се втурнаха в надпревара да възхваляват душманина на Морси, генерал Ал-Сиси. Само че военният беше качен на трона с 96,61 на сто от гласовете на онези 47 процента египтяни, явили се пред урните!

 

Което
не попречи на неговият колега по трон, Абдула, кралят на Саудитска Арабия, минути след провъзгласяването му за фараон – пардон – за президент на най-голямата арабска страна, да побърза и пръв да поздрави новата марионетка на Интернационала с историческия ден“! И изрази своята готовност да помогне на Египет. Ясно как – с финанси.

 

Британският външен министър Уилям Хейг, който има претенциите да носи във вените си аристократични гени, също не остана назад. Той беше вторият, когото господарите му от левитската финансова мафия накараха да се наведе. Дипломат номер едно на Великобритания  увери прясно назначения държавен глава, че „гледа напред, за да работи с новата администрация“.[5]

 

За да не бъде унижението му пълно, другарятконсерватор“ подкани Ал-Сисида отвори политическото пространство, особено по отношение на свободата на изразяването и на сдружението“.

 

Ние вярваме, че най-добрият начин, по който египтяните могат да постигнат целите на революцията от 25 януари 2011 г., е чрез политически процес, в който могат да участват всички групи.[6]

 

Но не обясни как е възможно това да бъде постигнато, след като най-голямата политическа организация – партиятаМюсюлмански братя“, е обявена извън закона? Харесва ли ни, или не, такова е желанието на населението на страната край Нил. А уж другарите глобалисти водят борба за демокрация по целия свят! Това да ви е познато?

 

И още нещо. „Десен“, „консерватор“, да възвеличава народна революция и нейните цели? Толкова е такъв, за какъвто се представя. Наистина има нещо гнило, но не само в Дания

 

За мен всички тези събития са déjà vu. Египетската авантюра ми напомня държавния преврат, извършен в Чили през септември 1973 г. Пак ще река: Без значение дали ни допадаше или не, но тогава Салвадор Алиенде беше избран по правилата на западната демокрация. Той беше законен президент на страната. И го свалиха от власт по същия начин, както миналата година Морси в Египетчрез военен преврат.

 

Акцията на военните беше оглавена от генерал Аугусто Пиночет, когото не само Алиенде издигна. Смяташе го за свой близък… А Хенри Кисинджър призна решаващата роля на ЦРУ в организацията на преврата. Не сте забравили, че става дума за съветския агент с агентурен псевдоним Бор“, нали? След съвсем малко ще ви покажа свидетелство за това, що за мушморок е еврейчето от Германия, запазило своя немски акцент.

 

Точно така Мохамед Морси назначи генерал Ал-Сиси за началник на войската. Няма как да избягам от асоциацията с онази прословута реплика на Цезар от шекспировата трагедия:

 

Tu quoque, Brute, fili mi?” – „И ти ли, Бруте, сине мой?

 

 

 

Кой кого, или по-скоро игра на сляпа баба,

но за пред доверчивата публика

 

 

 

Андрей Фурсов е директор на Центъра за руски проучвания при Института за фундаментални и приложни изследвания на Московския хуманитарен университет. Освен това, като многоръкия Шива, завежда отдела „Азия и Африка“ в Института за научна информация по обществени науки към Руската академия на науките.

 

Не, постовете му не се изчерпват с тези. Той е дългогодишен главен редактор на списание „Изтоковедение и африканистика“, както и ръководител на Центъра по методология и информация на Института за динамичен консерватизъм, каквото и да означава последното.

 

Този рускинеоконсерватор е идентичен със своите американски съответствия – т. нар. neocons около бившия президент Джордж Буш-младши. Той, както и те, е бил комунист. Съидейниците му в САЩ – даже екстремисти. Членували са в троцкистки и маоистки групировки. Имам предвид най-изявените представители на „новата десница“ – Доналд Ръмсфелд, Пол Уолфовиц, Джон Болтън, Елиът Ейбръмс, Ричард Пърл, Пол Бремър… Всички те са… евреи. Как иначе? Обичайно за революционерите.

 

Макар името му да не е лъщяло по кориците на съветските списания, както тези на изброените американски комунистическиконсерваторииз световните медии, Андрей Фурцов е бил не по-ниско от тях. Въртял се е из вътрешните кремълски кръгове. Съветвал е, доколкото това е било възможно, почти всички генерални секретари на КПСС от Леонид Брежнев до Горбачов.

 

Нека го чуем и видим да разказва съвсем кратък спомен от времената на възхода на товарищ Хенри Кисинджър. Когато Хайнрих е държавен секретар на Съветските американски щати.

 

 

 

 

 

Не, Кисинджър е бил наясно, че Брежнев със сигурност знае неговия агентурен псевдоним в КГБ. Освен това по-вероятно е в оня момент Леонид Илич да е бил по-високопоставен масон от Хайнц Алфред, каквото е истинското име на родения в Германия еврейски интернационален играч. От всичко, което съм събрал като документи, спомени, мнения и коментари, а то не е никак малко, за себе си съм убеден: Точно през онези месеци е била решена съдбата не само на ЛьоняЧудовището“, но също така на СССР и на съветския блок.

 

Най-отвратителен е манталитетът на тези Фурцовци и Кисинджъровци. За тях интелектът няма особено значение. Важна е силата. Което връща човечеството назад в неговото развитие, към първобитните общности. Колкото повече светът заприличва на джунгла, толкова по-неприятен ще бъде животът на планетата.

 

Онзи етап на световната революция, за който сплетничи болшевишкият гений Фурцов, е трябвало да приключи. Затова година по-късно, чрез т. нар. Хелзинкски процес, дадоха старта на неговия финал.  

 

Те прилагат едни и същи методи, използват все до болка познатите ни шушумиги, представяни като „цезари“. А ние търпим.

 

Спомням си как, когато дъщеря ми беше малка, в квартала минаваше мечкар. И караше горкото животно да показва как Наско Сираков пада за дузпа. Едрата симпатична и твърде нещастна рунтава робиня се изтърколваше през едното си рамо. А дечурлигата се заливаха в кикот. Без да им е жал за бедната мецана.

 

Следващата година същият мечкар отново навестяваше сивото обиталище с панелни спални и асфалтови улици, наядени като млечните зъби на дете, отказващо да ги мие. И все това – как Наско Сираков… Навярно пазя снимки от „събитието“, което с цялата си негативност, „оцветявашемонотонното всекидневие на посърналото предградие.[7]

 

Замислете се. Ние представляваме същата картинка. Но си струва да решите, дали сме в ролята на децата или по-скоро сме като мечката

 

 

 

Cherchez le Juif[8]

 

 

 

Как реагира Израел? Президентът на еврейската държава Шимон Перес незабавно поздрави Абдул Фатах ал-Сиси с…. „победата му на изборите“. В личен разговор по телефона миналия петък6 юни, ционистът инструктира египетския военен по следния начин:

 

f да засилва сътрудничеството между двете страни.“

 

В съобщението не се казва какъв е бил отговорът на Ал-Сиси, освен, че „е благодарил на президента Перес за неговите топли думи“.[9]

 

Който разбира езика на дипломацията, е схванал всичко. Нито една световна медия не откликна на разкритията, че подобно на Муамар Кадафи, по майчина линия Ал-Сиси е евреин.[10]

 

Най-добре да се уверите сами.

 

 

 

 

 

В Израел не отрекоха, а се… възмутиха. Расизъм![11]

 

В държава, която единствена на света се определя на национален признак, който за евреите е дажерасов! В която всички управляващи се ръководят от ционизмаидеология, обявена с резолюция на Общото събрание на ООН заформа на расизъм и расова дискриминация“![12] Осъдена от Съвета по правата на човека на ООН в Женева заради осъществяваната от нея терористична политика“ и „постоянното нарушаване на човешките права“![13] Изтипосана от свой бивш гражданин и
потомствен евреин като
расисткаимарксистка“![14]

 

Върхът на всичко по отношение на произхода на новия египетски президент Ал-Сиси е, че:

 

Неговата майка, която се казва Мулайка Титани, и нейният брат са били членове на еврейската организация Хагана“ – допълни Насър. – „Така виждаме, че този човек, според всички схващания, прилага един ционистки план за разделяне на Египет. (Хагана беше предтечата на Израелските отбранителни сили преди основаването на държавата.)…

 

Израелският министър-председател Бенямин Нетаняху е инструктирал всички служители да запазват мълчание около положението в Египет. Но се появиха съобщения, че официални представители са лобирали сред своите партньори в САЩ и Европа за подкрепа на временното египетско правителство, подкрепяно от Ал-Сиси.[15]

 

Авторът на горното разкритие – Гамал Абдула Насър, е журналист в катаро-израелската телевизия Al-Jazeera. А току-що цитираната публикация е от водеща израелска медия. Тя се опитва да омаловажи фактите, като ги сравнява с „Протоколите на ционските мъдреци“. Но този план за световно господство е фалшификат само в представите на непосветените евреи и на умствено ленивите гои. Още в средата на трийсетте години на отминалия ХХ век швейцарски съд се произнесе окончателно: Автентични са!

 

Как ви се струва?

 

 

 

В интерес на името Израел

 

 

 

Ден след като еврейски генерал положи клетва като президент на една от най-големите ислямски страни, изданието на американските ветерани от войните посочи:

 

Ционистът Ал-Сиси встъпи в длъжност като президент“.

 

И продължи:

 

Целият така наречен свободен святкакъв срамневъзмутимо бомбардираше иракската земя, иракския народ и иракското историческо наследство, като го сравни със земята под маската на демокрацията.

 

Американският военнопрестъпник, който се подвизава под името Джордж У. Буш, същодемократичноизбран президент, трябва да бъде съден за отвратителните си престъпни действия в Ирак.[16]

 

Авторът запита:

 

Това ли е свободата, която САЩЕвросъюзътИзраел планират за арабския свят? В такъв случай Египет действително не желае вашата свобода и демокрацията ви.[17]

 

Разликата между Кадафи и Ал-Сиси е в родните страни на техните майки. Тази на либиеца е била еврейка от Алжир, а на египтянина – от Мароко.[18]

 

Човешката памет е къса. Обяснил съм всичко. На 8 август 2013 г. публикувах следното:

 

„Когато излъченият от движението Мюсюлмански братя кандидат за държавен глава, американският гражданин Мохамед Морси беше избран и встъпи в длъжност, телевизия CNN го определи като „първия демократично избран президент на Египет“.[19]

 

На 2 август 2012 г. министър председателят Хишам Кандил обяви имената на 35-е министри, съставляващи новото „демократично правителство“ на Египет. Само шестима от тях бяха представители на победилата партия Мюсюлмански братя.[20]

 

Какво друго е всичко това, освен демокрация в нейния автентичен вид? Всички изглеждаха доволни – най-вече Израел, САЩ, Русия и Европейския съюз.

 

Обаче идилията не продължи дълго. Щом Мохамед Морси и Мюсюлманските братя не угодиха на ционистката държава, буреносните облаци надвиснаха над него и египетската политика. Нещо, което няма как да отречете, че единствено тази медия изясни преди месец.[21] Нека припомня:

 

Миналата сряда Мохамед Морси първият демократично избран президент на Египет, започна своя работен ден като свободен човек, а го приключи като затворник, арестуван от своята собствена Републиканска гвардия. 3 юли 2013 г. се оказа последната дата, на която той представляваше и предвождаше близо 85-милионния народ на древната страна.

 

Нито е приказка, още по-малко е весела. Морси беше свален по „волята на египетския народ“, което ще рече недемократично. Демокрация означава народовластие. А преди година преобладаващата част от „египетския народ“ изрази „волята“ си тъкмо той да бъде президент. Тогава?

 

Освен това Морси падна и поради собствените си грешки и недоглеждания, но още повече заради чужд хатър. Както и за назидание не само на сродните му души от околните държави, попаднали във вихъра на „Арабската пролет“. За размишление и поука на всеки слуга на Братството, възприел се прекалено сериозно като независим държавник, разполагащ с правото да взима самостоятелни решения

 

Израел прие всичко това не само спокойно. Изрази своята увереност в бъдещото сътрудничество. Морси оправда очакванията. В писмо от октомври 2012 г. нарече терориста и отявлен ционист Шимон Пересвелик и добър приятел“![22]

 

Обаче на 14 ноември 2012 г., когато Израел започна своята военна операцияОтбранителна опора“ на територията на… Ивицата Газа, правителството на Морси осъди акцията като „агресия“. И призова за незабавно прекратяване на въздушните удари, които терористичната организация, наречена Израелска армия, „отбранително“ нанасяше над споменатата палестинска територия.[23]

 

За разлика от своя кротък предшественик Хосни Мубарак, който слушкаше ционистите и папкаше обилно, барабар със семейството и свитата си, Мохамед Морси изпрати своя министър-председател Хешам Кандил при ръководителите на Хамас, за да изрази лично солидарността и подкрепата на египетското ръководство с организацията и народа на Газа.“[24]

 

Да ударим чертата, както се казва. Що за демокрация е това? От една страна, всички искат диктат на мнозинството, независимо колко тънка е разликата между него и малцинството. Също така настояват за право и равенство пред законите – тоест държат на тяхното спазване.

 

Но когато решат, че демокрацията, сиреч управлението на мнозинството, не им уйдисва, не само тръгват срещу законността. Отхвърлят и правото на това мнозинство да упражнява властта, получена на свободни избори. Факт, който самите те са признали за постигнат честно и законосъобразно?! Което си е шизофрения, да ме прощавате…

 

А т. нар. демократичен свят играе по свирката на ционистките интереси. „Държавният секретар на САЩ Джон Кери предприе нерешителна стъпка в тази посока през изминалата седмица [края на юли и началото на август 2013 г.], като заяви, че армията е отговорила на масовото желание на египетския народ и е в процес на „възстановяване на демокрацията“.[25]

 

Та нали само преди месеци, в края на ноември миналата година, същият този народ реши 70 на сто от местата в Парламента да бъдат заети от ислямисти? Сега свали законно избрания президент и не желае ислямистите като свои представители?! Има ли угода? Или някой умишлено тласка народите къмизбори до дупка“? Без тълпите да имат изяснена и възприета с мнозинство идея за онова, което трябва да последва.

 

Човекът, който оглави преврата в Кайро, назначеният от самия Мохамед Морси генерал Абдел Фатах ал-Сиси, разкри кой стои зад тези катаклизми. В интервю за “The Washington Post” той посочи:

 

Вие изоставихте египтяните. Обърнахте вашия гръб на египтяните и те няма да забравят това. Сега пак ли желаете да продължите да обръщате гърбовете си на египтяните?[26]

 

Под „американците“ висшият военен има предвид не американския народ, а онзи квази елит, на когото е поверена официалната властauthority. Реалнатаpowerпринадлежи на хора от задкулисието.

 

След преврата Съединените щати спряха превеждането на средствата от своята финансова помощ в размер на 1,5 милиарда долара, която  всяка година предоставят на Египет. Това е страхотен инструмент за влияние.[27]

 

От основаването на Израел през 1948 г. до ден днешен САЩ никога не са посмели да приложат същата мярка спрямо ционисткия рай“. Макар човечеството да вижда политиката на държавен тероризъм, който тази страна непрестанно използва. А парите, оръжията и банковите гаранции, които Вашингтон предоставя безвъзмездно на Израел, възлизат на не по-малко от 5,5 милиарда долара годишно!

 

Това също е демокрация. В конкретния случай с Египет тя се прояви като диктат на малцинството. Но по същество е васалнаобусловена от зависимост между господар и слуга. Колко прав беше философът Александър Зиновиев, когато през 1990 година в интервю за парижки вестник обясни същността и характера на комунизма! Припомням:

 

Комунизмът е типобществена формациясъс закони, обусловени отживота в комуна“, където доминиращата обществена връзка е тази нашефи неговите подчинени, без да има обществена необходимост, само по нареждане. Веднъж установена, тази организация може да съществува без компартия, без марксистка идеология и дори с многопартийна система.[28][29]

 

От началото на настоящата година, без много да го афишира, американският Конгрес гласува подновяването на военната помощ за Египет.[30] Което означаваше неприкрито одобрение за военната хунта в Кайро.

 

Горе-долу по същото време избухнаха събитията в Киев, наречени „революция“. Този път нейните цветове бяха ционистко синьо и нацистко кафяво. Друга еврейска хунта овладя централната власт в Украйна. Какви бяха причините и кои – „героите“ на този бунт, финансиран с 5 милиарда долара от Държавния департамент и ЦРУ на САЩ – фактически от обедняващите американски данъкоплатци, писах и говорих достатъчно.[31]

 

Ала сега, в рамките на едва два дни, Интернационалът закле за президенти двама евреиПетро Порошенко в Украйна[32] и Абдел Фатах ал-Сиси в Египет! Как да не свалите шапка пред такова постижение?

 

Но то има своите продължения.

 

Първо, Ал-Сиси обяви, че се присъединява към войната против тероризма, водена от Запада, в която непознаващият военна служба Барак Обама е пълководец.[33] Какво ви говори това? На мен – че кръвта вода не става. Египет съвсем ще заприлича на Израел.

 

В еврейската държава плямпат, че има демокрация, но практикуват авторитаризъм. Как така? Ами това е една от трите страни на планетата, в които политиката все още следва господстващата идеологияционизма. Другите две са КНДР и Куба.

 

Ционизмът предствавлява амалгама от марксизъм и кейнсианство, примесени с пазарни елементи и облечени в одрипавяла религиозна одежда.

 

По същия начин според най-уважавания египетски писател, романиста Алаа ал-Асвани, „Абдел Фатах ал-Сиси не е истински демократ, но все още се надяваме, че можеда направи добро“?![34]

 

По същата логика у нас промитите мозъци докараха Жан Виденов, после Иван Йорданович, след него Симо Мадридски, сетне Б.Б.

 

Не по-малко постижение на ционистите е, че вече успяха да скарат баща и дъщеря Льо Пен. Нещо, за което ако си спомняте – можете да проверите – загатнах в предната публикация от тази поредица.

 

Миналата събота7 юни 2014 г. – Жан-Мари Льо Пен подхвърлил реплика по отношение на изпълнение на популярния във Франция еврейски певец и актьор Патрик Брюел. В Петата република всяка критика към евреите е преследвана. Те са поставени на пиедестал.

 

Марин на часа възразила на своя баща. Той не й останал длъжен и обвинил щерка си, задето от 2011 година отклонява партията Национален фронт от политиката, заради чието реализиране беше създадена.

 

В схватката се включи и британскияткрайно десенНайджъл Фаридж. Обърнат към Евросъюза, той назидателно размахал пръст към френския Национален фронт. Един вид, казах ли ви азтези саантисемити“.[35]

 

Колко размити са политическите понятия личи от „вечната дружба“, в която взаимно се врекохадесниятНайджъл Фаридж и неговият колега по екстремизъм, но влявоиталианецът Бепе Грило. След като пиха Brüderschaft двамцата решиха да създадат обща фракция в Европарламента. Тя май ще се носи до болка познатото на тукашните поколения в по-зряла възраст – Народна армия![36]

 

За радост“ на „деснитебританци и на „крайно левитеиталианци, хванали се на техните политически въдици и гласували за лъжливите им предизборни платформи. Намирисва на пакта Рибентроп-Молотов – déjà vu…

 

Накрая и холандският хомосексуалист Хийрт Вилдерс[37] добави гласа си към проеврейската агитка. Другарят „крайно десен“ отказал предложението на Марин Льо Пен за създаване на десен съюз в европарламента, оценявайки репликата на баща й по отношение на Брюел като „гнусна“.[38]

 

Всички те, т. нар. политици, са воини в легиона на сатанатапреторианската гвардия, охраняваща княза на този свят.

 

Засега антиислямизмът трябва да процъфтява в Европа. Но същевременно да не пречи на талмудизманасаждането на омраза към християните и вярата в Господ Бог Исус Христос. Това бива всячески поощрявано.

 

Два процеса, една цел!  Колко „надясно“ е някой политик, се определя от отношението му към мюсюлманите. Например Вилдерс заявава: „Мразя исляма.[39]

 

Ала също така – и спрямо християнството. Преди повече от две години писах, как във Великобритания масово уволняваха стюардеси, защото носели кръстчета на вратовете си… Даже консервативно-либералният кабинет на Нейно величество Елизабет ІІ – глава на Англиканската църква, постанови:

 

Християните нямат право да носят открито кръст или разпятие, ще отстоява правителството в забележителен съдебен процес.[40]

 

Наистина шапка да им свалите на ционистите. Владеят цялото т. нар. политическо пространство на света. Като започнете от традиционно еврейската левица и стигнете до самозванатадесница“! И следват съвета на Николо Макиавели:

 

Divide et impera” – „разделяй и владей“!

 

Само че след две-три десетилетия етно-религиозният пейзаж на континента ще изглежда съвършено различно. Тогава на Интернационала ще му се наложи или да прибегне към политика на демоцид чрез употреба на оръжия за масово поразяване,  или да се премести другаде.

 

Как изглеждат на този фон Съветските американски щати и Европейският съюз – новият СССР? Ето как:

 

 

 

Детройт разчита на хазарта, за да се избави от фалита

 

 

 

Имате ли представа как наричат днес някогашната автомобилна столица на света? „Градска пустиня“![41]

 

Фалиралият град се мъчи да конкурира града в пустинятаЛас Вегас. Но той не е възникнал и проектиран като изкуствено създадения “Sin city” – „Град на греха“. Затова според сведущи американски наблюдатели, твърде съмнително е, че ще успее.

 

Еврейската мафия начело с циониста Мейър Лански, познат с прякора “Mob’s Accountant” – „Счетоводителя на бандата“, успява да изгради истинска комарджийска империя със столица в Лас Вегас и разклонения в Хавана, Лондон и на Бахамите. Той съумява да обедини част от Jewish Mobеврейската организирана престъпност, със семейства от Mafia Italianа.

 

Лански е роден в Гродно, градче в Руската империя, което сега е в границите на Белорус. Истинското му фамилно име е Суховлански. Цялото им семейство имигрира в САЩ. Установяват се в Ист Сайд – тогава бедняшки квартал на Ню Йорк. Там още юношата Мейър, вече изпечен уличен крадец, среща еша си – Бенджамин Сийгъл. Народът казва: Търкулнало се гърнето, та си намерило похлупак

 

Двамата основат Лас Вегас. Сийгъл, прекият надзорник на проекта, сдобил се с прякора Бъгси, се прочува като най-безмилостния и кървав мафиот в историята на американската организирана престъпност. Впрочем, макар и да е роден в Голямата ябълка, както на жаргон наричат Ню Йорк, родовите корени на Бъгси също са заровени в Руската империя, в днешна Украйна.

 

През двайсетте години двамата „вечни приятели“ и партньори се включват в търговията с ментета. Сближават се с един от кръстниците на италианската мафияЧарлзЛъкиЛучано. По-късно май тъкмо Лански предава Щастливеца на властите. Но по време на сухия режим споменаването на имената на Лански и Сийгъл действа на хората като поглед на кралска кобра върху жаба.

 

Десетилетие по-късно тандемът нахлува в хазартния бизнес. А през четиридесетте замисля проекта за „града на греха в пустинята“ – Лас Вегас. Той отразява естетическите схващания на двамата си основатели. В него има Айфелова кула и венециански канали, по които плуват гондоли

 

Мейър Лански е прототипът на Хаймън Рот, главния еврейски герой в романа и киносагата „Кръстникът“. Макар да подпомага с десетки милиони еврейската държава, и въпреки правото му на завръщане – алиа, когато данъчните го подгонват, Израел му отказва убежище! Осъден, той прекарва известно време зад решетките. Приключва земния си път в Маями Бийч, Флорида. Официално, умира гол като пушка. Градските легенди донасят слухове за богатство, надхвърлящо 300 милиона долараоколо половин милиард сегашни.[42]

 

Само че Детройт не е „град на греха“, а на труда. И си няма свой Мейър Лански. Ако някога е процъфтявал благодарение на усилията на еврейските предприемачи, това е спомен. Едва ли някой се сеща за “General Motors” и “Cadillac”. Камо ли, че преди четири столетия френският авантюрист Антоан Ломе дьо Ла Мот, сьор дьо Кадила̀к е поставил основите на първото пристанище на река Детройт.[43]

 

Днес няма и помен от фабриките, бълвали автомобили, носещи неговото фамилно име “Cadillac”, но произнасяно „Кѐдилек“. Затворени са заводите наChrysler”, даже на “Ford”. Световноизвестната звукозаписна компания “Tamla Motown” съществува само в архивите. Нейният основател Бери Горди беше събрал на “West Grand Boulevard” такива музиканти, които оформиха цяло направление в музиката, носещо нарицателното название на Детрой – “Motown”. От Motor townГрад на автомобилите.

 

Звездите“ на “Tamla Motown” – сетне само “Motown”, започваха с “The Marvelettes” и тяхната незабравима “Please Mr. Postman”, превърната от “The Beatles” в световен шлагер. Преминаваха през „мъглявината“ на чернокожите групи “Martha and the Vandellas”,[44]Smokey Robinson and the Miracles”,[45]Diana Ross & The Supremes”,[46]The Four Tops”,[47]The Temptations[48] и “The Jackson 5”, предвождани от малкия Майкъл Джексън. Но също така със Стиви Уондър, Марвин Гей, та чак до “Gladys Knight & the Pips”…

 

А само преди век градът се е славел с луксозните лимузиниPackard” и “Hudson”…

 

Цели 1 849 568 души живеели в същински Детройт през 1960 година. Половин век по-късно те бяха 713 777. Днес са още по-малко.

 

Няма как градът да разчита за своето избавление на трите действащи казина, колкото и грамадно да е едното от тях. Преди две лета Детройт подаде документи за обявяване във фалит. Ето как постави рекорд, ставайки най-голямото населено място в САЩ, обявило банкрут.

 

Кевин Ор, настоящият управител на града в условията на извънредна ситуация, разчита да набави 18 милиарда долара натрупани задължения, като увеличи данъците върху приходите от хазарт. Той се надява това да стане най-късно до 2023 година. В плановете си той вижда как тогава Детройт излиза на нула.[49] Специалистите обявяват проекта му за… мечта.

 

Но както вече споменах, „Детройт не е Вегас[50]

 

Според Центъра за делови и икономически проучвания към Университета на Невада, сега повечето хора посещават ивицата на Вегас,[51] за да се хранят и да се наслаждават на нощните клубове, отколкото да играят хазарт

 

Казината-хотели по ивицата на Вегас, като Caesar’s Palace[52] и Wynn Las Vegasразполагат с впечатляващи нощни развлекателни програми, луксозни барове, ресторанти и магазини. Докато данъкът върху детройтското казино има за основа единствено приходите от комар.[53]

 

Каквото и да приказваме, Детройт е първият отразен в огледалото образ на все още действащата империя, но в нейния упадък. Тя безспорно залязва. Капиталите изтичат извън нейните предели. Това вече е необратим процес. След известно пробуждане поради прекомерно засиления добив на шистов нефт и природен газ, което ще е краткотрайно, очаквайте сгромолясването. То ще превърне долара в местна или в най-добрия случай – в регионална, но не и резервна валута. А цената на златото ще скочи до равнища, които ще бъдат около три пъти по-високи от настоящото.

 

Управниците на Съединените щати докараха страната до там, че днес Мексико изглежда по-перспективно. Даже се забелязва обратна миграцияот север на юг! Затова довчерашните презрени Latinos дори охраняват по-внимателно и усърдно границата си със своя уж могъщ имперски съсед от север[54]

 

Моята „апокалиптична“ прогноза се отнася за след петнадесетина години. Но нейните първоначални признаци са забележими с невъоръжено око. Като тенденция те ще станат съвсем ясни около 2019-2020 година.

 

Случайно ли Обама въвежда здравно-осигурителна система, а терминът „голямо правителствое притча во езицах? Чист социализъм от кейнсиански тип!

 

Не говоря празни приказки. Който има пари, да купува злато. Имам предвид т. нар. инвестиционно златона кюлчета, а не произведения на бижутерията. И да внимава. Понеже от 2003 година, когато белезите на настоящата световна финансова криза станаха видими, другарите от банковия Интернационал взеха да мамятto jew. Като започнаха да пускат „волфрамово злато“. Златни отливки, чиято сърцевина е от… волфрам.

 

Пак казвам: САЩ няма да ги бъде. А Европа?

 

 

 

Евросъюзът заприличва на приют за всички нещастни

 

 

 

И на нея не предричам светло бъдеще. По-скоро можем да говорим за бляскаво минало… Както съвсем точно се изрази Тимъти Гартън Аш, професор по история в Оксфордския университет:

 

Европа е континентът за всички видове нещастни.[55]

 

Аш се занимава изключително с изучаване на съвременната история на Централна и Източна Европа. Писал е за комунистическите режими, за техните практики, за тайните милиции и за онова, което нарича Революцията от 1989 година. Оспорвам познанията му. Но това не омаловажава неговия панорамен поглед върху живота на европейците в наши дни. Тъй като никой нашенец не разполага с такава финансова подкрепа – разбирайте и политическаза да го конкурира.

 

Даже рожбите на комунистическата номенклатура от типа на Иван Кръстев, Красен Станчев, Огнян Минчев или Евгений Дайновобида за истинските българиса далеч от възможностите на Тимъти.

 

У нас трудът е най-евтиното нещо. Даже и на политическите ратаи. И те слугуват за дребни париколкото за едната шкембе чорба и две филийки хляб отгоре. Ако ги пратят командировка на Запад, или уредят децата да учат там, все едно са спечелили джак-пота от тото! Помияри.

 

Тимъти Гартън Аш завърта колелото на историята в обратна посока. За да ни върне в онзи 14 юли 1789 година, когато група нехранимайковци щурмували почти празната Бастилия. На този ден от дневника си крал Луи ХVІ записал: “Rien” – „Нищо“!

 

Днес малцина европейски лидери ще напечатат с клавишите на своите iPad-и „нищо“ – твърди Аш. – „Обаче съществува реална опасност, че в отговор на революционните призиви по целия континент, те по същество няма да направят нищо. Днешното rienима лице и име. Името е Ю̀нкер. Жан-Клод Ю̀нкер.[56]

 

Кой твърди, че аз съм краен съдник? Израсналият в Южна Англия историк е далеч по-строг. Той определя бившия люксембургски премиер като “Spitzenkandidat” – „пръв кандидат“. Което е достатъчно явен намек за това, кой е издигнал и подкрепя кандидатурата му. Въпреки че вторият е германецМартин Шулц, който цял живот е бил партиен апаратчик на социалистите във Федералната република.

 

Не търсете зад тези фигури някакви идейни пристрастия. Социалистът Тони Блеър провеждаше дясна политика и беше най-близкият „приятел“ – фактически слуга, на привидно десния американски президент Джордж Уокър Буш. Същият, който учреди чисто социалистическата система на жилищно кредитиране, станала един от факторите на настоящата световна финансово-икономическа криза.

 

В своя анализ Тимъти Гартън Аш съзира една от бедите на Европа в евентуалната „голяма коалиция, за която не се говори“. Той смята, че „обединението на основните партиицентър-дясно, център-ляво, либерални и (поне по някои проблеми) зелени, за да държат антипартийците притиснати до стената“.[57]

 

Целият план се състои в това, онези пет-шест националистически партии, които коментаторите понякога определят като „антисистемни“, да не бъдат в състояние да формират своя фракция в Европейския парламент. Вече отминахме тази тема.

 

Ако това отговаря на истината, то демокрацията е приключила. Що за цел? Питайте нас, народите от условния европейски Изток. Да сътворят обединение, което да действа единно, като юмрук, върху който е надяната желязна ръкавица. Нали ни заблуждаваха, че Европейският съюз трябва да доведе до по-добър живот на жителите на континента? Да бъде средство, инструмент, а не цел.

 

Запитате ли лидерите за това, те отбягват отговора. Аш е прав в едно – старите, т. нар. системни политици, няма как да бъдат отговора на онези въпроси, които тревожат европейците. Тъкмо те докараха нещата до там, че континентът да заприлича на приют за изпаднали.[58]

 

Приемем ли, че наистина съществува трайна тенденция за онова, което взеха да наричат „възход на анти-политиците“, вината не е у избирателите. Колкото и образованието да изостава, милионите не са слепи и виждат онова, което избожда очите: всички политици са еднакви. Сякаш са изработени на конвейер и по общ калъп. Различните от тях привличат. За да им донесат нови разочарования.

 

Под влияние на своите господари, политиците гледат на хората с подозрение. Те трудно проумяват, че например онези, които гласуваха за Националния фронт във Франция и за UKIP във Великобритания, не са расисти. Те са огорчени от липсата на всякаква почтеност сред досегашните партийци.[59]

 

Етикетите, които традиционните партии лепят на новопоявилите се – например „популистки“, вече не вършат работа. Поне сред онези избиратели, които са запазили някакъв разум и се опитват да мислят.

 

Няма как европейците да не дирят други възможности. Как да забравят, че по данни към февруари 2014 г. официалната безработица в Гърция е 27,5 на сто – около 60 процента сред младежта. В Испания тези показатели имат стойности съответно 25,6 и 52 на сто. В  Кипър – средно 16,7 процента, в Португалия15,3 на сто. За целия Евросъюз безработицата възлиза на 10,7 на сто, като сред младите хора тя е 23,6 процента![60]

 

Говорим за състояние, което се запазва твърде дългоот 2008 година насам. Отклоненията са незначителни и имат предимно сезонен характер. Струва ми се, че пръв ще използвам понятието палестинизация на Европа. Какво искам да кажа?

 

От 1948 година и основаването на държавата Израел най-малко пет поколения палестинци, прогонени от бащините си земи, нямат работа. Това са хора с прахосан живот. Поне три от тези поколения изобщо не притежават трудови навици. Заетостта с работа е напълно непозната за тях.

 

Официално представяните данни – напълно фалшиви – показват, че между 1995 и 2014 година средната безработица в Палестина е била 26,2 на сто. А нейната най-висока стойност е достигнала 35,6 процента.[61] Което е гола лъжа.

 

Първо, съществуват две Палестински територии под различно управлениеЗападният бряг на река Йордан и Ивицата Газа. Второ, никой не е в състояние да представи солидни и напълно достоверни данни. Според анализ на еврейски експерти, „от 2008 до 2010 година безработицата се е запазила на твърдите 53 на сто“.[62]

 

Тъй като от години следя процесите в Близкия изток, мога уверено да твърдя: През последните шест десетилетия общо за двете части на Палестинската автономия реалната безработица никога не падала под 60 процента!

 

За мое най-голямо съжаление Европа беше застигната от палестинизацията. Тя дойде по няколко линии. Основната е икономическата криза. Тя засегна отделните страни по различен начин. По начало Европейският съюз приюти членки, които бяха твърде различни по степента на своето икономическо развитие. Затова и отношението към рецесията не е еднакво.

 

То е едно в Гърция и Кипър, които в огромна степен се възползваха от участието си в ЕС. В тях мащабната държавна и общинска бюрокрация, както и чиновническата прослойка – предимно във финансовия сектор, почувстваха най-силно ударите на стагнацията и политиката на затягане на коланитеbailout. Съвсем другояче е в страни като България и Румъния, които и без друго никога не излязоха от разрухата на социализма.

 

Следващата причина за трайната младежка безработица се корени в кредитната икономика. Тя направи поне две поколения западноевропейци толкова материално осигурени по наследство, че ги отучи да се трудят. Не им беше необходимо. Питах мой германски познат, кои са онези, които управляват неспирния поток от автомобили по магистралите през работно време в делнични дни? И той ми обясни, че това са… безработните.

 

Ето я третата и твърде съществена причинасоциалистическата система, масово навлязла на Запад. Победилото кейнсиянство с неговата welfare stateдържава на благоденствието, започнала през 1870 година с Бисмарковата Sozialpolitiker и Sozialstaat.

 

Изминаха повече от три десетилетия, откакто Ричард Никсън, президентът на САЩ от Републиканската партия [„дясната“] декларира: „Сега всички сме кейнсианци.[63]

 

Това ще оставя да изясни не друг, а Владимир Буковски след малко в радио-телевизионно интервю.

 

Поне от тогава – от началото на седемдесетте, повечето западни правителства, без значение дали се правеха на „десни“ или „леви“, възприеха принципа на държавното финансово стимулиране, формулиран от Джон Мейнърд Кейнс. През годините на настоящата финансова криза продължиха да упорстват с него – орязване на обществените разходи и крупни парични инжекции в отделни отрасли, производствени и банкови корпорации – предимно частни и винаги безвъзмездни.

 

Това не е нищо друго, освен социализъм в действие. Обаче неговият масраф бива заплащан от народите. Държавата, възприела главна роля в икономическия живот, кой знае защо определян като „пазарна икономика“, разврати обществата. И това е неоспорим факт.

 

Твърде отдавна добре осигурените, даже разглезени младежи на Запад отказват да се захващат с непрестижнаработа. Едновременно с това дори най-богатите се възползват от благините на социализма. Например много от милионерските съпруги се цанят във фирма или на държавна служба. Събират необходимия стаж, осигуряващ им право на помощи за безработни, и намират начин да напуснат така, че да ги получават.

 

Още през втората половина на шейсетте години т. нар. Gastarbeiter-и като човешки вълни наводняваха Запада. В условията на криза имигрантите се превърнаха в бариера. Защото са готови на всякакъв вид труд и кандисват на унизително ниско заплащане. Което все пак е достатъчно по-високо от онова в техните родни страни.

 

Тези хора са нещастни. Те са зарязали роден дом, роднини, приятели своята естествена среда. Наподобяват истински дървета без корени. Въпреки че печелят повече, задоволени са материално, колкото и относително да е това, те няма как да се чувстват щастливи.

 

Техните приемни народи също са нещастни по своему. Макар в повечето случаи все така да отказват тежка или ниско платена работа, те се усещат депремирани. Особено младежите, които живеят с чувството, че са отхвърлени.

 

Тези хора не се замислят за факторите, довели до настоящото им дередже. Те търсят най-краткия път към изхода от ситуацията. Намират го в партии от типа на предложените им от Льо Пен или на Найджъл Фаридж. В интерес на истината, дълбоко в двамата и мнозина от подобните им е загнездено ядро от добри намерения. Но Братството ги е принудило да го потиснат и свият съвсем. Иначе нямаше да ги допусне до витрината надемокрацията“ – всъщност на социализма.

 

Освен това инвестициите изтичат на Изток. Капиталът притежава качеството да открива онези места, където може да роди най-много малки. И бързо да се добира до тях. Европа и САЩ вече не са сред тези съвременни варианти на финансовата Аркадия.

 

Като допълнение, войните в третия свят, мизерията в него, довеждат до наплива от крайно бедни пришълци. Тези отчаяни човешки същества са готови на всичко едва ли не за коричка хляб. Тяхната имиграция е въпрос на оцеляване. А това е рефлекс, свойство на всяко живо същество.

 

Съвкупността от описаните обстоятелства превръща Европа в своеобразен приют „за всички видове нещастни“ според формулировката на Тимъти Гартън Аш.

 

 

 

По-лошо е от конспирация: това е консенсус…

 

 

 

Сега е моментът за обещания откъс от интервю на Владимир Буковски, дадено преди две лета на репортер от полско радио.

 

 

 

 

 

Онова, което за огромно съжаление хора от калибъра на Буковски не могат да проумеят, е, че идеологиите имат общи родители. Това се дължи на тяхната неосведоменост. На изпълнението на един от партийните лозунги на управляващата партия от антиутопията „1984“ на Джордж Оруел, който се мъдри в заглавието.[64]

 

Преди век и половина Александър Островски беше заключил, че и най-мъдрият си е малко прост“…

 

Онова, което Владимир Константинович смята за „помощ“, уж безвъзмездно оказвана от меншевикитесоциалиститена болшевиките, винаги е представлявало чист бизнес и нищо друго. Финансово-промишленият интернационал правел инвестиции, които си възвръщал стократно. И това не е друга тема.

 

Тя е актуална и свръх съществена. Понеже се намираме в един от драматичните финални етапи на онова, което сме свикнали да възприемаме като даденостевропейската или, ако щете, християнската цивилизация. С всички нейни плюсове и минуси.

 

Още по-изумително е непознаването на съвременната история. Сякаш Буковски е проспал събития, на които, живеейки в Англия, би трябвало да е сравнително близък свидетел. Даже в тази медия доказахме, че не някаквипартии от левицата“, а лидерката на консерваторите и на тяхното правителство Маргарет Тачър беше първата менторка на Горби в западния свят!

 

Ако търсим цялата истина, без да иска, Владимир Буковски ще се окаже прав. Няма „леви“ и „десни“. Всички те принадлежат на онази сила, коятокара света да се върти“ – парите.

 

Но като цяло коментарът на писателя е верен. В общи линии той беше сред първите, доловили онова, което представлява съвременният свят и по-конкретно – т. нар. обединена Европа. Евросъюзът е план за преминаване към социализъм. Единствената приемлива характеристика на проекта е свободното пресичане на границите на отделните държави, които все повече се превръщат в бивши.

 

Но нима в Съветския съюз хората и стоките не пресичаха безпрепятствено границите между републиките, които бяха по-скоро географски атавизъм? Тъкмо тази примитивна отживелица се опитват да възкресят и извикат за живот… Да, наистина Европейският съюз е новият СССР. С няколко разлики в полза на брюкселския, които, за мой ужас, вървят към заличаване.

 

Едната е свободата. Вторатадостойното заплащане на труда. Третотоизобилието на предлаганите стоки и услуги. Останалото ми е печално известно. Подсеща ме за неща, които смятах, че съм забравил завинаги. Може би, за да не си въобразявам кой знае какво и да помня максимата: Never say never againникога не казвай никога повече

 

Онова, което най-много липсва на Европейския съюз, а десетократно у нас, е съобразяването с волята на хората. Плямпат за демокрация, а тя отсъства от живота ни. Някой попита ли нашенци, дали желаем да влезем в клуба, в който предварително бяхме наясно, че всички ще ни гледат отвисоко?

 

Ако се върнем още по-назад, освен в четири страни, къде другаде проведоха референдуми в подкрепа или за отхвърляне на Конституцията на Евросъюза? Никой не поиска и мнението на народите за Лисабонския договор ловка машинация, заменила тъй недолюбваната Конституция. Фактически това съглашение изпълнява задачите на основен закон на цели 28 страни-членки с общо население, наброяващо около 506 милиона души!

 

Лидерите говорят с презрение за някаква „теория на конспирацията“, а самите те заговорничат. По-лошо е. Никой от тези повече от половин милиард европейци не участва в избора на министрикомисари, както се зоват по съветски образец. Тяхното издигане и назначаване става в тъмнината зад кулисите на политическия театър, в условия на истинска конспирация. Но Те постигат това с… консенсуспълно съгласие?! Както елитите им се сляха в единнаднационален, алчен, ненаситен, комунистически.

 

А народите?

 

Известно ви е, че близо две десетилетия Европейската комисия не е представяла финансов отчет за своята дейност. Нея контролни органи като сметна палата или ревизионни служби не я ловят. Десетки хиляди чиновници се облажват по напълно непрозрачен начин.

 

Пак казвам: Щом една местна министърка се отказа от креслото си в кабинета, за да го замени със седалката в залата на Европейския парламент, представяте ли си каква е далаверата в този орган? И за чия сметка?

 

Ала кой го е еня?

 

Европейският съюз подаде ръка на няколко страни, които временно се издигнаха. Имам предвид Гърция, Испания, Ирландия, Кипър, Португалия. Днес тамошните т. нар. обикновени хора наново плъзват по света като гастарбайтери. А ние с румънците и хърватите не закачихме даже годинка от брюкселските благини. Едва присъединили се, братята ни от Загреб вече искат да се измъкнат от клуба, който осигурява привилегии на малцина.

 

Евросъюзът допринесе за спада в развитието на националните икономики и особено – за свиването на средната класа в отделните страни. А тъкмо тази прослойка е истински солидната основа, върху която е възможно да бъде изградена здрава държавна сграда. Уви, тя притежава една характеристика, която интернационалните финансисти ревностно пазят единствено за себе си – голяма независимост. В днешния свят подобна волност е недопустима. Но ние търпим…

 

Владимир Буковски спомена Германия. Тази страна е нещо като Боаз и Яхинглавните колони – на своеобразния масонски храм, наречен Европейски съюз. Някъде ненавистта към нейните жители се завърна, другаде са й благодарни.

 

Наистина ли Германия е приказка и каква? За това – в продължението.

 

 

 

 

*    *    *

 

 

 

Настоящите събития в иракските градове Киркук, Карбала и Мосул са част от многоходова операция за основаването на кюрдска държава. Прогноза, с която ви запознах.[65] Втория път – преди по-малко от две седмици, когато писах, че „най-вероятно предстои нова кюрдска държава, която вече почти се е оформила в Северен Ирак барабар с петролните кладенци. Като към нея бъдат присъединени части от Сирия и Турция. Затова от две лета извиват ръцете на еврейчето Ердоган, понеже упорства. Запънало се е като германец пред Сталинград, или как советский человек в обсадения ЛенинградИран няма да кандиса да се раздели със своята малка територия, населена с това племе или народ, кой знае?…[66]

 

Днесграниците на Ирак изчезват“. И някои западниексперти“ квалифицират това като „катастрофа“. Без да търсят нейните причинители. Само констатират, че „Ислямската република Ирак и Сирия разпарчетосват“ древния Вавилон.[67]

 

Когато пишех и говорих за отговорността на бившия американски президент Джордж Буш-младши, туземните ни комунистическиантикомунисти“ ореваха орталъка да ме изкарват всякакъв. Сега западнитедесни“ осъждат Валкерович:

 

Онова, което става днес в Ирак и Сирия е кошмарът, който накара Джордж У. Буш да заложи всичко на своето нахлуване през януари 2007 г.[68] Той знаеше, че разпадът на Ирак би могъл да позволи на Ал-Кайда да разкъса на парчета Близкия изток. А Ал-Кайда никога не е била по-близо до своята мечта, колкото днес в наследника на ИракИРИС[69].[70]

 

Нито дума за това, че на практика баща и син Буш прокараха не път, нито шосе, а широка магистрала за ислямските терористи в Ирак. Никой не разследва откъде тези бандити намират средства за въоръжение, амуниции, униформи. Нито кой и къде ги обучава на военни умения.

 

ИРИС е плод на Братството. Но историята неминуемо ще разказва, че нейни създатели са двамата Джордж Буш. Така както Израел би бил непостижима мечта без неоценимите усилия на Адолф Хитлер и Йосиф Сталин в полза на еврейството.

 

Всички сегашни жалби могат да минат под мотото „Късно е либе за китка.“

 

Със своята пасивност господин Обама помогна на ИРИС. Без съмнение, решението на неговия предшественик да разпали войнакоето ние погрешно подкрепихме по онова времебеше катастрофално. Но напускайки Ирак, г-н Обама не успя да извоюва споразумение, съгласно което някакви американски военни части да останат там. Или да регламентира американска военно-въздушна подкрепа. Та миналия месец той не откликна на призивите на г-н Малики[71] за американски въздушни удари над джихадистите.

 

А в Сирия, както мнозина предупреждаваха, предвидимият изход от обещанието на Обама да не допусне Америка да бъде вкарана във войната, се оказа възникването на смъртоносна терористична заплаха, която застрашава да забърка САЩ в още по-голяма каша.

 

Сега ИРИС може да катализира разпада на Сирия и Ирак.[72]

 

Впечатлява гьонсуратлъкът в коментара. „Погрешната подкрепа“ за Войната срещу Ирак, започната от Джордж Буш в пълно нарушение на всякакви международни правни норми, има своите трагични измерения. По данни на американски патриотични и консервативни източници, най-малко 461 000 загинали цивилни иракчани. Отделно – военни от двете страни на фронта, както и бойци от терористичните отреди.[73]

 

Съгласно проучване на смятаното за най-престижно медицинско списание в света – “The Lancet”, само от март 2003 до юни 2006 година броят на умрелите по насилствен път е възлизал на 601 027 души от общо 654 965 загинали.

 

Неправителствената организация ORB International със седалище в Лондон, претендираща да е „независима“, изнася числа, които говорят за истински геноцид: 1 033 000 убити в резултат на конфликта в Ирак от март 2003 до август 2007 година![74]

 

Страната е напълно опустошена и вече териториално разделена. Ето го резултатът от усилията на семейство Буш. И допускате, че те са взимали решенията самостоятелно?…

 

А народите и тяхното мнение? Ами демокрацията? Който има съвест, ще си спомни небивалите в историята демонстрации срещу задаващата се война, които изведоха по улиците на световните столици и големите градове десетки милиони протестиращи. В Мадрид и Лондон те надхвърлиха милион! И какво от това?

 

Даже сведенията за жертвите да са преувеличени, върнете се за миг към тях. Нали всеки погубен човешки живот е загуба на един свят? Или щом са толкова много, просто навлизаме в сферата на статистиката?

 

Войната против тероризма роди терористична ислямистка държава?! Бог ни учи:

 

По плодовете им ще ги познаете.[75]

 

В рамките на шегата, Ирак е сред най- дългите страни на планетата. Отстъпва само на ГДР и Унгария. На СССР му бяха необходими цели 32 години, за да изтегли армията си от първата, и 23от втората. Вече 11 години военните на САЩ не успяват окончателно да напуснат Ирак

 

Когато за „световните медии“ и формираното от тях „обществено мнениенай-важните събития на планетата са, че Джордж Буш-старши е ознаменувал 90-ия си рожден ден като скочил с парашут, кълките на Дженифър Лопес се били източили“ специално „за откриването на Световното първенство по футбол“, Пол Макартни и актьорът Харисън Форд са постъпили в болница, а първата солидно брадата поп-икона Кончита Вурст се оказва „говорителка на новото поколение“, онези, които приемат цялата тази помия, няма как да оцелеят. Още по-малко – като цивилизация.

 

В деня на цитираната публикация, кахъряща се за цялостта на Ирак, друг „демократиченавтор от същата порода провъзгласи свободата като „висшата британска ценност“.[76]

 

Само че нито той, нито подобните му пропагандисти, някога са изживявали свободата така, както безсмъртния „лудлитературен идалго на Мигел де Сарвантес, който поучавал своя тромав и влюбен в материалното оръженосец:

 

Свободата Санчо, е едно от най ценните блага, с които Небесата даряват хората. С нея не могат да се сравнят нито съкровищата, които крие земята, нито тези, които таи морето. За свободата, както и за честта, може и трябва да се жертва животът и обратно, лишаването от свобода е най-голямото зло, което може да сполети човека

 

Задълженията да се отплатиш за направените ти благодеяния и милости са вериги, които пречат на духа да бъде свободен. Щастлив е този, комуто провидението е дало парче хляб, без да се чувствува задължен да благодари за него на когото и да било друг освен на самото провидение.

 

Кръвта се наследява, а добродетелта се придобива и струва сама по себе си много повече от кръвта.[77]

Кой съвременник дръзва да отстоява свободата с върха на бойното копие“, както ни е завещал великият испански хуманист чрез своя измислен образ?

Затова просто наблюдаваме как световната революция продължава на изток. Поредният нагледен пример е пред очите на човечеството. Да не се сърдим на нейните вдъхновители и реализатори, а на себе си.

 

Имате ли реално понятие за това, какво представляваме и как изглеждаме?

 

Един народ от озлобени, настръхнали един срещу друг хора; втънали в злословия и интриги души[78]

 

Кой и кога е припознал нашенци по такъв начин? Така преди повече от век известният и забраняван от комунистите литературен критик д-р Кръстьо Кръстев е видял своите съвременници.

 

С какво сме се променили? Станали ли сме по-различни?

 

Дано сте ме разбрали.

 

 

 

 

 

 

 

Следва.

 

 

 

 

 

Ако желаете да узнаете още истини за настоящето и за онова минало, което ни доведе до днешното безвремие, можете да гледате най-новото издание на телевизионното предаване

Безкомпромисно с Георги Жеков

в интернет на адрес:

https://www.youtube.com/watch?v=T6hMUhAabAA&feature=youtu.be

 

 

 

 

 

 

За връзка с автора:

mejdu_redovete@abv.bg

 

 

 

 

 

 

 

От сърце благодаря на всички дарители.

 

 

Този път специално на Александър Г. от София, Гено К. от Бургас, Красимира Н. и Веселин Н. от Пловдив.

 

 

Признавам, надявах се, че поне половината от регистрираните посетители са съмишленици. И биха подкрепили тази медия с 1 лев месечно. Уви…

За улеснение, в страницата за дарения вече прилагам и адрес за изпращане на пощенски записи.

 

Сметката е така устроена, че не мога да известявам имената и броя на дарителите по банков път.

 

Съдейки по сумите, за себе си съм сигурен, че повечето дарители са едни и същи хора, които искрено помагат за съществуването на тази медия. Няма как да издържа дълго по този начин. Никой от тези благородни сърца не е длъжен на останалите, нито на мен.

 

Повтарям, че сметката е направена така, та да не се узнава нищо, в т.ч. броят, имената, адресите на дарителите и изпратените суми. Понякога научавам само броя на постъпленията от страната и чужбина и то само благодарение на ласкавото отношение на служителките.

 

Истина ви казвам: за да продължи да действа тази медия, е необходима вашата щедрост. Не преувеличавам. И няма как това да става с доброволните пожертвования само на едни и същи предани читатели.

 

Преди известно време в „Агора“ един анонимен подлец и клеветник ви посъветва: „Не хранете Ифандиев!“

 

Изглежда мнозинството послуша съвета му.

 

 

Не желая никой „да ме храни“. Но не съм в състояние да работя по 12-14 часа дневно, без моят труд да намери поне елементарна материална оценка. Пък и обикновено безплатните неща не са качествени.

 

В интерес на истината, с парите от вашите дарения успявам не само да поддържам сайта, който премина на по-висока такса, но и да си платя сметката за достъп в интернет. Може би още някои съвсем дребни неща. Толкова.

 

Преди доста време един от вас, който не се крие – чудесният специалист по английски език, преводач и преподавател Петър Коритаров, ми изпрати прилична за моите разбирания сума – 50 лева. Когато предложих да я върна, защото ми се стори прекалена, той ми писа, че „това е най-изгодната сделка в живота му“. Защото срещу тези „нищожни пари“ получава „огромен обем информация“.

 

 

Явно само шепа приятели на медията мислят така. Регистрираните посетители са повече от 1100. Гастрольорите са поне още толкова. Дори половината от редовните да са злонамерени, остават 550. Всеки от тях да внася по 1 лев месечно – 10 до 12 лева годишно, бих могъл да продължа.

 

Не става… Но ще се боря, докато мога.

 

 

Освен това очаквах съдействие – с ваши статии. Вярно, без хонорар.

Но нима на повечето останали места плащат за публикации?

 

Явно няма необходимост от такъв тип публицистика. Истината вълнува малцина. Има по-важни неща…

 

Не съдя никого. Изцяло приемам, че вината е в мен, защото не откликвам на злободневието.

 

Признавам, че ми е късно да се променям.

 

 

Въпреки всичко, съобщавам, че можете да изразите щедростта си като изпращате малки суми на един пощенски адрес и на две сметки с един и същ титуляр, обявени в рубриката „Дарения“ под главата на сайта или вдясно на основната страница, както и по пощата чрез запис на посочения адрес.

 

 

Достатъчно е да натиснете този бутон (позиция) и цялата информация ще се покаже.

 

 

Неудобно е, но поради преследванията няма друг начин.

 

 

По-добре е повече хора, и по разбираеми причини имигрантите, да помагат с малки суми, отколкото обратното – малцина – с големи.

 

 

 

 

 

 

 

ДОСТЪП ДО ПРОЕКТОЗАКОНА ЗА ДЕКОМУНИЗЦИЯ

 

 

Всеки, който прояви желание да разполага с копие от текста на Проектозакона за декомунизация, може да го прочете или придобие от online:

http://diagnosa.net/diagnosite-mi/%D0%BF%D1%80%D0%BE%D0%B5%D0%BA%D1%82%D0%BE%D0%B7%D0%B0%D0%BA%D0%BE%D0%BD-%D0%B7%D0%B0-%D0%B4%D0%B5%D0%BA%D0%BE%D0%BC%D1%83%D0%BD%D0%B8%D0%B7%D0%B0%D1%86%D0%B8%D1%8F%D1%82%D0%B0

 

 

 

 

 

 

ГЛЕДАЙТЕ В ИНТЕРНЕТ

 

Побързайте да гледате видеозаписите на старите издания на предаването „Диагноза с Георги ИфандиевYouTube, защото вече ги изтриват. Ето връзка (link):

 

http://www.youtube.com/results?search_query=%D0%B8%D1%84%D0%B0%D0%BD%D0%B4%D0%B8%D0%B5%D0%B2&suggested_categories=25&page=3

 

и във VBOX7 от:

 

http://vbox7.com/tag:%D0%B8%D1%84%D0%B0%D0%BD%D0%B4%D0%B8%D0%B5%D0%B2

 

Записите са достъпни благодарение на усилията на Юри Комсалов от Скандинавия и на Марко П. от Великобритания.

 

 

 

 

 

 

 

ТЕХНИЧЕСКИ УТОЧНЕНИЯ

 

Ако размерът на текста ви затруднява и използвате търсачката Google, отидете в менюто горе на страницата, спрете върху третата възможна позиция отляво надясно и щракнете (кликнете) върху нея – ViewИзглед. Щракнете (кликнете) веднъж, за да се отворят възможностите. След което слезте надолу до седмата възможна – ZoomУвеличение, и изберете процента, с който да увеличите размера на страницата, без да я повреждате. Препоръчвам 150 процента.

 

Ако щракнете (кликнете) върху която и да е илюстрация, тя се увеличава. За да я върнете в предишния й размер, натиснете върху „хиксчето“ в горната лява част на илюстрацията.

 

Ако щракнете (кликнете) върху номер на бележка под линия, автоматично ще попаднете на нея. За да се върнете в текста, моля, щракнете (кликнете) отново върху същия номер, но на бележката под линия.

Вече спокойно можете да четете всички публикации. Достатъчно е да влезете в някоя страница, например в „Диагнозите ми“, и горе вдясно да намерите бутона „Назад“. Натискате го (щраквате, кликвате върху него) и всички публикации се показват.

 

 

Системите за форуми работят по следния начин:

 

 

Има категории и всяка от тях има един или повече форуми. Във всеки един форум се пускат теми (posts), които хората дискутират.

В нашия случай, няма нужда от излишно категоризиране. Ето я структурата за момента:

 

 

Форум: „За сайта“:

 

 

Описание: „Тук можете да споделите Вашата градивна критика относно сайта и да докладвате грешките, които сте открили в него.“

 

 

Форум: „За предаването“:

 

 

Описание: „Тук можете да обсъждате проблемите, посочени в предаването и в статиите. Какво е Вашето мнение? За или против? Защо?“

Форумната система, която ползваме, има екстрата да създава нова тема в момента, в който Вие пуснете статия. Активирано е. Също така има възможността за показване на профил на човек или пък за редактиране на собствения.

 

 

Как да създадете нова тема във форума?

 

 

Отидете в страница „Агора“. След което изберете в кой форум ще пишете – да речем избирате „За сайта“. Зарежда се нова страница в която ще видите бутон „Нова тема“. Оттам писането на тема е ясно.

 

 

Как да редактирате профила си през форума?

 

 

Отидете на страница „Контакти“. Има директна връзка „Редактиране на профила“.

 

 

 

                  Иван Занев, WEB-дизайнър

                  Единствено за отстраняване на технически проблеми:

      support@diagnosa.net

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


[1] През пениса ми е какво казва светът, лат. Перифраза. В оригинала обектът на Цезаровото презрение е Сенатът.

[2] Вж. “Sisi declared Egypt’s next president: Election commission says former military chief won last week’s election with almost 97 percent of legal votes”, Al Jazeera, aljazeera.com, Doha, 3 Jun 2014 г., online: http://www.aljazeera.com/news/middleeast/2014/06/sisi-declared-as-egypt-next-president-201463164334989432.html

[3] Вж. напр. “Named Egypt’s Winner, Islamist Makes History” by David D. Kirkpatrick, “The New York Times”, nytimes.com, New York, NY, June 24, 2012 г., online: http://www.nytimes.com/2012/06/25/world/middleeast/mohamed-morsi-of-muslim-brotherhood-declared-as-egypts-president.html?pagewanted=all&_r=0

[4] Пак там.

[5] Вж. “Sisi declared Egypt’s next president: Election commission says former military chief won last week’s election with almost 97 percent of legal votes”, Al Jazeera, вече цит. съч.

[6] Пак там.

[7] Казвахме: Да идем до града… Моето дете порасна в центъра, на пъпа на града. Но вече живеят най-малко две поколения, отгледани в тази сивота. Какви са душите им, според вас? Сиви. Убеден съм, понеже познавам няколко техни представители – между 20 и 45-годищна възраст. Това са готови военни. Мисленето им е униформено. Вкусовете – също. Единственият от познатите ми, който се опита да бъде различен, го изби в такава посока, че ми се струва: беше по-добре да се влее в сивото поточе…

[8] Търсете евреина, фр. Перифраза от прословутата фраза “cherchez la femme” – „търсете жената.

[9] “Peres congratulates al-Sisi on victory in Egyptian elections”, JTA, jta.org, New York, NY, Friday, June 6, 2014 г., online: http://www.jta.org/2014/06/06/news-opinion/israel-middle-east/peres-congratulates-al-sisi-on-victory-in-egyptian-elections

[10] Вж. напр. “Egyptian Journalist: Al-Sisi Has Jewish Origins: Egyptian journalist claims leading presidential candidate grew up next to former Israeli Defense Minister” by Elad Benari, “Arutz Sheva”, israelnationalnews.com, Beit El, an Israeli settlement in the West Bank, April 25, 2014 г., online: http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/179906#.U5RRi5tZrAU

[11] Вж. напр. “Al-Sisi, the Jew? Pro-Muslim Brotherhood conspiracy theorists, by ‘accusing’ Egypt’s likely next president of having a Jewish mother, are betraying a deeper pathology of hate and paranoia” by Khaled Diab, “Haaretz”, haaretz.com, Tel Aviv, Sunday, June 08, 2014 Sivan 10, 5774 г., статията е достъпна за абонати от online: http://www.haaretz.com/opinion/.premium-1.589552

[12] Вж. United Nations General Assembly Resolution 3379, General Assembly, United Nations, unispal.un.org, New York, NY, November 10, 1975 г., online: http://unispal.un.org/UNISPAL.NSF/0/761C1063530766A7052566A2005B74D1

[13] Вж. напр. “UN report says Israel could be prosecuted for war crimes over settlements”, “The Telegraph”, telegraph.co.uk, London, Thursday, 31 January 2013 г., online: http://www.telegraph.co.uk/news/worldnews/middleeast/israel/9839853/UN-report-says-Israel-could-be-prosecuted-for-war-crimes-over-settlements.html Същото – и в много други документи.

[14] Вж. Jack Bernstein – “The Life of an American Jew in Racist Marxist Israel”, Noontide Press, Newport Beach, CA, 1985 г., online: http://www.biblebelievers.org.au/israel.htm

[15] “El-Sissi’s uncle, the Haganah member: Former Muslim Brotherhood official alleges that Egypt’s strongman — a devout Muslim — is a Jew acting in the Zionist interest” by Times of Israel staff, “The Times of Israel”, timesofisrael.com, Jerusalem,  August 20, 2013 г., online: http://www.timesofisrael.com/el-sissis-uncle-the-haganah-member/

[16] “God Save Egypt and its New President”, Posted by Dr. Ashraf Ezzat, “Veterans Today”, Military Veterans and Foreign Affairs Journal, veteranstoday.com, Hemet, CA, Monday, June 9th, 2014  г., online: http://www.veteranstoday.com/2014/06/09/zionist-el-sisi-inaugurated-as-egypts-new-president/?utm_source=rss&utm_medium=rss&utm_campaign=zionist-el-sisi-inaugurated-as-egypts-new-president

[17] Пак там.

[18] Вж. напр. “And the truth shall set you free” by Abu Dharr, “Crescent International”, crescent-online.net, Toronto, Canada, with offices in London, Pretoria and Karachi, September 2013 г., online: http://www.crescent-online.net/2013/09/and-the-truth-shall-set-you-free-abu-dharr-4007-articles.html

[19] Вж. “Egypt’s new president moves into his offices, begins choosing a Cabinet” by the CNN Wire Staff, CNN, cnn.com, Atlanta, GE, June 25, 2012 г., online: http://edition.cnn.com/2012/06/25/world/africa/egypt-politics

[20] Вж. напр. “Egypt unveils new cabinet, Tantawi keeps defense post” by DPA, “Haaretz”, haaretz.com, Tel Aviv, August 2, 2012 г., online: http://www.haaretz.com/news/middle-east/egypt-unveils-new-cabinet-tantawi-keeps-defense-post-1.455638

[21] Вж. Георги Ифандиев – „Реваншизъм? Какво по-джентълменско, когато е стремеж към справедливост? – част 8“, „Диагноза с Георги Ифандиев“, diagnosa.net, София, понеделник, 8 юли 2013 г., online: http://diagnosa.net/diagnosite-mi/%D1%80%D0%B5%D0%B2%D0%B0%D0%BD%D1%88%D0%B8%D0%B7%D1%8A%D0%BC-%D0%BA%D0%B0%D0%BA%D0%B2%D0%BE-%D0%BF%D0%BE-%D0%B4%D0%B6%D0%B5%D0%BD%D1%82%D1%8A%D0%BB%D0%BC%D0%B5%D0%BD%D1%81%D0%BA%D0%BE-%D0%BA%D0%BE-8

[22] Вж. “Morsi’s office confirms warm letter to Peres is authentic”, “The Times of Israel” by Times of Israel staff, Jerusalem, October 18, 2012 г., online: http://www.timesofisrael.com/morsis-office-confirms-warm-letter-to-peres-is-authentic/

[23] Вж. “Egypt condemns Israeli air strikes in Gaza and demands ceasefire” by Peter Beaumont, “The Guardian”,  guardian.co.uk, London, 14 November 2012 г., online: http://www.guardian.co.uk/world/2012/nov/14/egypt-israeli-air-strikes-gaza-morsi

[24] Вж. “Israel Hits Hamas PM’s Office, Readies Troops” by Charles Levinsonin Tel Aviv, Matt Bradleyin Gaza City and Sam Dagherin Cairo, “The Wall Street Journal”, wsj.com, New York, NY, 17 November 2012 г., online: http://online.wsj.com/article/SB10001424127887324556304578122211869099292.html; “Egypt PM to visit Gaza on Friday”, Agence France-Presse, Paris, 17 November 2012 г., online: http://www.google.com/hostednews/afp/article/ALeqM5iPpPj4QxfCkLf4HYaDMPCyzepznw?docId=CNG.08c684503b52a13d0b33ea46c18124ad.e51

[25] “Egypt: Gen Abdulfattah al-Sisi says US ‘turned its back’” by Raf Sanchez, Washington, “The Telegraph”, telegraph.co.uk, London, Saturday, 3 August 2013 г., online: http://www.telegraph.co.uk/news/worldnews/africaandindianocean/egypt/10220823/Egypt-Gen-Abdulfattah-al-Sisi-says-US-turned-its-back.html

[26] “Rare interview with Egyptian Gen. Abdel Fatah al-Sissi” by Lally Weymouth, “The Washington Post”, washingtonpost.com, Washington, DC,   Saturday, August 3, 2013 г., online: http://www.washingtonpost.com/world/middle_east/rare-interview-with-egyptian-gen-abdel-fatah-al-sissi/2013/08/03/a77eb37c-fbc4-11e2-a369-d1954abcb7e3_story.html

[27] Вж. напр. “The U.S. gives Egypt $1.5 billion a year in aid. Here’s what it does” by Brad Plumer, “The Washington Post”, washingtonpost.com, Washington, DC, July 9, 2013 г., online: http://www.washingtonpost.com/blogs/wonkblog/wp/2013/07/09/the-u-s-gives-egypt-1-5-billion-a-year-in-aid-heres-what-it-does/

[28] Сюзан Лабен – “Тайният план за завладяване на Европа”, Издателство Монархическо-Консервативен Съюз, София, 1993 г., стр. 60.

[29] Георги Ифандиев – „Манталитет или буримѐ за идиота – Част 2“, „Диагноза с Георги Ифандиев“, diagnosa.net, София, 8 август 2013 г., online: http://diagnosa.net/diagnosite-mi/%D0%BC%D0%B0%D0%BD%D1%82%D0%B0%D0%BB%D0%B8%D1%82%D0%B5%D1%82-%D0%B8%D0%BB%D0%B8-%D0%B1%D1%83%D1%80%D0%B8%D0%BC%D1%90-%D0%B7%D0%B0-%D0%B8%D0%B4%D0%B8%D0%BE%D1%82%D0%B0-%D1%87%D0%B0%D1%81-2

[30] Вж. напр. “Congress to Give Egypt $1.5 Billion in Aid” by Josh Rogin, “The Daily Beast”, thedailybeast.com, New York, NY, January 13, 2014 г., online: http://www.thedailybeast.com/articles/2014/01/13/congress-to-give-egypt-1-5-billion-in-aid.html

[31] Вж. напр. Георги Ифандиев – „Янукович, Тимошенко, Кличко, Тяхнибок или как световната революция държи поправителен изпит в Украйна“, diagnosa.net, София, 24 февруари 2014 г., online: http://diagnosa.net/diagnosite-mi/%d1%8f%d0%bd%d1%83%d0%ba%d0%be%d0%b2%d0%b8%d1%87-%d1%82%d0%b8%d0%bc%d0%be%d1%88%d0%b5%d0%bd%d0%ba%d0%be-%d0%ba%d0%bb%d0%b8%d1%87%d0%ba%d0%be-%d1%82%d1%8f%d1%85%d0%bd%d0%b8%d0%b1%d0%be%d0%ba-%d0%b8 и сл.

[32] „Бащата на „шоколадения цар“ е евреин, който приел името на съпругата си.“ (“Ukraine Presidential Frontrunner Petro Poroshenko and His Secret Jewish Roots: ‘Chocolate King’s’ Father Was Jew Who Took Wife’s Name” by Cnaan Lipshiz, “Forward”,  forward.com, New York, NY, Monday, 26 May 2014 г., online: http://forward.com/articles/198758/ukraine-presidential-frontrunner-petro-poroshenko/)

[33] Вж. напр. “Egypt’s Al-Sisi Asks Obama For Help in ‘War on Terrorism’” by Barbara Tasch, “Time”, time.com, New York, NY, May 15, 2014 г., online: http://time.com/100933/al-sisi-obama-terrorism/; “Obama Gets Scolding on Fighting Terrorism from Egypt’s al-Sisi” by Bridget Johnson, PJ Media, “The Counter Jihad Report”, counterjihadreport.com, USA, May 16, 2014   г., online: http://counterjihadreport.com/2014/05/16/obama-gets-scolding-on-fighting-terrorism-from-egypts-al-sisi/

[34] Вж. “Robert Fisk: Alaa al-Aswany, Egypt’s greatest living novelist, knows Sisi is not a true democrat – but is still hopeful that he can ‘do good’”, “The Independent”, independent.co.uk, London, Sunday, 1 June 2014 г., online: http://www.independent.co.uk/voices/comment/robert-fisk-alaa-alaswany-egypts-greatest-living-novelist-knows-sisi-is-not-a-true-democrat–but-is-still-hopeful-that-he-can-do-good-9467840.html

[35] Вж. “Marine Le Pen and father in ‘unprecedented’ attacks on each other” by Henry Samuel, Paris, “The Telegraph”, telegraph.co.uk, London, Monday, June 9th 2014 г., online: http://www.telegraph.co.uk/news/worldnews/europe/france/10887606/Marine-Le-Pen-and-father-in-unprecedented-attacks-on-each-other.html

[36] Вж. “Italy’s Beppe Grillo joins Nigel Farage’s ‘people’s army’” by Bruno Waterfield, Brussels, “The Telegraph”, telegraph.co.uk, London, Thursday, 12 June 2014 г., online: http://www.telegraph.co.uk/news/worldnews/europe/eu/10896432/Italys-Beppe-Grillo-joins-Nigel-Farages-peoples-army.html

[37] Произношението е уточнено. Използваното тук – Геерт Вилдер, е неправилно. Най-малкото, понеже в холандския език звукът „г“ – „гъ“ не съществува, непроизносим е.

[38] Вж. “Europe’s far-Right in crisis as Geert Wilder expresses ‘disgust’ at Jean-Marie Le Pen comments” by Bruno Waterfield, Brussels, “The Telegraph”, telegraph.co.uk, London, Tuesday, 10 June 2014 г., online: http://www.telegraph.co.uk/news/worldnews/europe/eu/10889323/Europes-far-Right-in-crisis-as-Geert-Wilder-expresses-disgust-at-Jean-Marie-Le-Pen-comments.html

[39] Вж. “’I don’t hate Muslims. I hate Islam,’ says Holland’s rising political star” by Ian Traynor, “The Observer”, theguardian.com, London, Sunday 17 February 2008 г., online: http://www.theguardian.com/world/2008/feb/17/netherlands.islam

[40]  “Christians have no right to wear cross at work, says Government” by David Barrett, Home Affairs Correspondent, “The Telegraph”, telegraph.co.uk, London, 10 March 2012 г., online: http://www.telegraph.co.uk/news/religion/9136191/Christians-have-no-right-to-wear-cross-at-work-says-Government.html

[41] Вж. напр. “Detroit rolls dice by relying on casino cash” by Tim Reid and Michael Erman, Detroit/New York, Reuters, reuters.com, New York, NY, Sunday, June 8, 2014 г., online: http://www.reuters.com/article/2014/06/08/us-usa-detroit-casinos-insight-idUSKBN0EJ0CT20140608

[42] Вж. напр. “Meyer Lansky is Dead at 81: Financial Wizard of Organized Crime” by Associated Press, “The New York Times”, nytimes.com, New York, NY, January 16, 1983 г., online: http://www.nytimes.com/1983/01/16/obituaries/meyer-lansky-is-dead-at-81-financial-wizard-of-organized-crime.html

[43] Във Франция представката “sieur de” има значение на “sir” – „сър“, в английския.

[44] “Dancing in the Street”.

[45] “You’ve Really Got a Hold on Me”, станала по-популярна пак в изпълнение на “The Beatles”.

[46] Серия от хитове, като например “Where Did Our Love Go”, “Baby Love”, “Come See About Me”, “Stop! In the Name of Love”…

[47] “Rich Out, I’ll Be There”.

[48] Например “My Girl”, “Just My Imagination (Running Away with Me)”, “Cloud Nine”, “Ball of Confusion (That’s What the World Is Today)” и “Papa Was a Rollin’ Stone”.

[49] Вж.“Detroit rolls dice by relying on casino cash” by Tim Reid and Michael Erman, Detroit/New York, Reuters, вече цит. съч.

[50] На испански Las Vegas означава Ливадите. Това била тясна територия в пустинята Невада, на която все пак растяла някаква зеленина.

[51] Тясно пространство, проточило се 6,8 километра като част от и покрай “South Las Vegas Boulevard” в област Кларк, щата Невада. Там са съсредоточени едни от най-големите и най-известните казина с хотели в света. Това е същинският град на Лански-Сийгъл – Лас Вегас.

[52] „Императорският дворец“ или „Дворецът на Цезар“, англ.

[53] Пак там.

[54] Вж. напр. “In Mexico, illegal immigration is not tolerated” by Adan Salazar, Infowars.com, Austin, TX, January 30, 2014 г., online: http://www.infowars.com/mexico-protects-its-borders-better-than-u-s/

[55] “Europe: the continent for every type of unhappy” by Timothy Garton Ash, “The Guardian”, theguardian.com, London, Monday, 26 May 2014 г., online: http://www.theguardian.com/commentisfree/2014/may/26/europe-unhappy-european-union

[56] Пак там.

[57] Пак там.

[58] Вж. напр. “The rise of Ukip shows Britain is full of anger and must change” by, “The Telegraph”, telegraph.co.uk, London, 27 May 2014 г., online: http://www.telegraph.co.uk/finance/economics/10858452/The-rise-of-Ukip-shows-Britain-is-full-of-anger-and-must-change.html

[59] Вж. напр. “Ukip supporters I met weren’t racist – they felt disenfranchised and frustrated” by Rupert Myers, “The Guardian”, theguardian.com, London, Monday, 26 May 2014 г., online: http://www.theguardian.com/commentisfree/2014/may/26/ukip-supporters-not-racist-disenfranchised-frustrated

[60] Вж. “Euro area unemployment rate at 11.9%, EU28 at 10.6%”, “Eurostat Newsrelease Euroindicators”, 52/2014, Eurostat Press Office, Brussels, 1 April 2014 г, стр. 1. Документът е в архива на автора.

[61] Вж. “Palestine Unemployment Rate”, “Trading Economics”, tradingeconomics.com, New York City, 2014 г., online: http://www.tradingeconomics.com/palestine/unemployment-rate

[62] Вж. “Tracking Economic Growth in the West Bank and Gaza since 2007” by David Makovsky  and Felder, “The Washington Institute for Near East Policy”, washingtoninstitute.org, Washington, DC, December 27, 2011 г., online: http://www.washingtoninstitute.org/policy-analysis/view/tracking-economic-growth-in-the-west-bank-and-gaza-since-2007

[63] Вж. напр. “The undeniable shift to Keynes” by Chris Giles in London, Ralph Atkins in Frankfurt and Krishna Guha in Washington, “The Financial Times”, ft.com, London, December 29, 2008 г., online: http://www.ft.com/intl/cms/s/0/8a3d8122-d5da-11dd-a9cc-000077b07658.html#axzz34K6yxcrV

[64] Невежеството е сила!

[65] Вж. напр. Георги Ифандиев – „Войната е мир! Свободата е робство! Невежеството е сила! Обаче пука ли му на някой? – Част 8“, „Диагноза с Георги Ифандиев“, diagnosa.net, София, 1 юни 2014 г., online: http://diagnosa.net/diagnosite-mi/%d0%b2%d0%be%d0%b9%d0%bd%d0%b0%d1%82%d0%b0-%d0%b5-%d0%bc%d0%b8%d1%80-%d1%81%d0%b2%d0%be%d0%b1%d0%be%d0%b4%d0%b0%d1%82%d0%b0-%d0%b5-%d1%80%d0%be%d0%b1%d1%81%d1%82%d0%b2%d0%be-%d0%bd%d0%b5%d0%b2%d0%b5-8

[66] Георги Ифандиев – „Ако ви е харесало да живеете в 1984 година, то направо ще обикнете 2014-а! – Част 5“, „Диагноза с Георги Ифандиев“, diagnosa.net, София, 31 януари 2014 г., online: http://diagnosa.net/diagnosite-mi/%D0%B0%D0%BA%D0%BE-%D0%B2%D0%B8-%D0%B5-%D1%85%D0%B0%D1%80%D0%B5%D1%81%D0%B0%D0%BB%D0%BE-%D0%B4%D0%B0-%D0%B6%D0%B8%D0%B2%D0%B5%D0%B5%D1%82%D0%B5-%D0%B2-1984-%D0%B3%D0%BE%D0%B4%D0%B8%D0%BD%D0%B0-5

[67] Вж. “Iraq’s borders are disappearing: this is a disaster” by Tom Rogan, “The Telegraph”, telegraph.co.uk, London, Thursday, 12 June, 2014 г., online: http://blogs.telegraph.co.uk/news/tomrogan/100275985/iraqs-borders-are-disappearing-this-is-a-disaster/

[68] Операцията под кодовото наименование “The New Way Forward” – „Новият път напред“. Буш заповяда допълнителното въвеждане на повече от 20 000 войници в Ирак. И проводи част от тези пет бригади в Багдад. (President George W. Bush – “President’s Address to the Nation”, Office of the Press Secretary, The White House, georgewbush-whitehouse.archives.gov, Washington, DC, January 10, 2007 г., online: http://georgewbush-whitehouse.archives.gov/news/releases/2007/01/20070110-7.html; “The Surge at Year One” by Michael Duffy and with Mark Kukis in Baghdad, “Time”, content.time.com, New York, NY, January 31, 2008 г., online: http://content.time.com/time/magazine/article/0,9171,1708843,00.html) Провал, който му беше простен. По един и същ начин, както престъпленията, извършени от комунистическите слуги на Интернационала, останаха ненаказани, така и тези на „капиталистическите“ му ратаи като Буш потъват праха на забравата.

[69] Съкращение от Ислямската република Ирак и Сирия.

[70] Пак там.

[71] Несменяемият марионетен министър-председател на Ирак.

[72] “The capture of Mosul: Terror’s new headquarters”, From the print edition, “The Economist”, economist.com, London, Saturday, June 14th 2014 г., online: http://www.economist.com/news/leaders/21604160-iraqs-second-city-has-fallen-group-wants-create-state-which-wage-jihad

[73] Вж. напр. “Study: Iraq War Resulted in 461 000 Iraqi Deaths” by Daniel Larison, “The American Conservative”, theamericanconservative.com, Washington, DC, October 16, 2013 г., online: http://www.theamericanconservative.com/larison/study-iraq-war-resulted-in-461000-iraqi-deaths/

[74] Вж. Вж. напр. “More than 1,000,000 Iraqis murdered” by Opinion Research Business, Z Net, zcomm.org, Brooklyn, New York, September 2007 г., online: http://zcomm.org/znetarticle/more-than-1-000-000-iraqis-murdered-since-2003-invasion-by-orb/

[75] „От Матея свето Евангелие“, гл. 7, ст. 16 и 20.

[76] Вж. “Name a British value? Easy: freedom” by Daniel Hannan, “The Telegraph”, telegraph.co.uk, London, Thursday, 12 June, 2014 г., online: http://blogs.telegraph.co.uk/news/danielhannan/100275976/name-a-british-value-freedom-how-hard-is-that/

[77] Мигел де Сервантес – „Знаменитият идалго Дон Кихот де Ла Манча“, Четвърто съкратено издание, Държавно издателство „Отечество“, София, 1986 г., Глава петдесет и трета, за тъжния край и завършек на Санчо Пансовото губернаторство, Глава четиридесет и първа, за пристигането на Клавиленьо и за края на това предълго приключение.

[78] Д-р Кръстьо Кръстев – „Млади и стари“, Издателство „Захарий Стоянов“, София, 2003 г., стр. 28.

 

Анкета:

Редно ли е 27 лета след промените все така да ни ръководят и поучават комунисти, ченгета, московски възпитаници, номенклатурни рожби учили на Запад, и нагаждачи?

View Results

Loading ... Loading ...