Здравейте, Гост [Логин]
Територия на истината и свободното слово

ВОЙНАТА Е МИР! СВОБОДАТА Е РОБСТВО! НЕВЕЖЕСТВОТО Е СИЛА! ОБАЧЕ ПУКА ЛИ МУ НА НЯКОЙ? – Част 5

 

 

 

 

 

 

 

Добре дошли в медийния диагностичен център. Това е територия, свободна от комунизъм, социализъм, фашизъм, нацизъм, либерализъм – изобщо – от идеологическите фрагменти на ционизма и насаждания от тази крайно националистическа теория, превърната в практика, интернационализъм. Тя е предназначена за личности, за хора нормални, без психически отклонения и без комплекси, незасегнати от индоктринация, и с отворено съзнание. Единственото място, в което се съобщава истината, цялата истина и нищо освен истината. Нещо, което нито една друга медия в този провален опит за държава не може да си позволи.

 

 

 

*    *    *

 

 

 

 

Напоследък всяка статия на лондонския всекидневник „The Financial Times“ започва с призив за материална подкрепа с думите: „High quality global journalism requires investment.“ Което ще рече: „Висококачествената световна журналистика изисква инвестиции.“

Всеки да го разбира, както желае.

 

 

 

 

*    *    *

 

 

 

Щях да започна необичайно – със снимка. Но събитията промениха решението ми.

 

Видяхме тотална демонстрация на анти-демокрацияНие сме в Съветската република Белгия. Всички наши права са пренебрегнати“ – заяви пред привърженици на движението „Надигнете се, белгийци!“ неговият лидер Лора̀н Луѝ, независим депутат в Белгийския парламент.[1]

 

 

 

Мисля, че както Съветския съюз, Евросъюзът не може да бъде

демократизиран[2]

 

 

 

Още преди осем години, в Брюксел, в самото сърце на Европейския съюз, тогава 63-годишният дисидент Владимир Буковски, измъкнал се от лапите на комунистите, сподели страховете си, че „Европейският съюз е на път да стане друг Съветски съюз… Нарече ЕСчудовище“, което трябва да бъде унищоженоколкото по-бързо, толкова по-добре. Преди да се е развил до напълно тоталитарна държава.[3]

 

За съжаление старият затворник на съвестта позна. Европейският съюз вече почти е постигнал това – да бъде тоталитарна държава. Но не би могло да се очаква нещо друго. Той е продължение на плана за единна световна комунистическа държава, оформен като Манифест“. Той излязъл от печат през 1848 г. Като негови автори са обозначени Карл Маркс и Фридрих Енгелс. Но отдавна се знае, че е бил диктуван от лондонските представители на семейство Ротшилд. Същото, за което още между 1816 и 1819 година британският поет лорд Джордж Гордън Байрън писал:

 

Е, кой държи равновесието на света? Кой царства

над парламента, без разлика дали е роялист или е либерал?

Кой вдигна тез голтаци – останали без ризи испански патриоти?

(Дето накараха старата европейска преса да скърца

и да ломоти все напусто?)

Кой болката в света поддържа, без значение

дали той е старият или пък новият?…[4]

Кой кара всички политици да бърборят?…

Евреинът Ротшилд и неговият християнски брат от Беърингс“.[5]

Ето коите и истинският либерал Лафит[6]

са истинските господари на Европа.[7]

 

Дали идиотите няма да обявят и лорд Байрън за… „разпространител на конспиративни теории“?

 

Но какво накара младия депутат от Белгийския парламент, консерватора и борец против педофилията Лора̀н Луѝ да определи родината си като „съветска република“?

 

 В събота [3 май 2014 г.] полицията използва водно оръдие, за да разпръсне тълпа, след като властите забраниха сбирка в Брюксел, пред която трябваше да говори френски актьор, обвинен в антисемитизъм“.

 

Ерик Томас, кмет на брюкселското предградие Андерлехт, заяви пред Ройтерс, че е издал заповед за забрана на Първия европейски конгрес на дисидентите“, който трябвало да се проведе в неделя. Защото имало опасност от нарушаване на обществения ред.[8]

 

До болка познато, нали? Обикновен комунизъм!

 

През втората половина на четиридесетте години на миналия век комунистическите управници у нас са разпръсвали по същия начин всички опити за демонстрация срещу тяхната безконтролна терористична власт. Та накрая да се стигне до всеобщото сковаване от страхужас, терор. И дългогодишно покорство.

 

За последен път у нас подобна демонстрация е била проведена в Пловдив. През май 1953 година изнемогващите работнички в тютюневите складове излезли на улицата. Милицията, наричана „народна“, ги пресрещнала с огън на месо“, както се казва на болшевишки език. Загинали 12 невинни жени. Милицията признава 3 убити и стотина ранени. Днес никой дори не ги поменава! Със съвсем редки изключения.[9]

 

Заповедта за стрелбата издал Иван Пръмов – първи секретар на Окръжния комитет на БКП в Пловдив. Сещате се – свекър на партийната многобойка Меглена Кунева. След като беше слугиня на Симо, проводена от Станишко в Брюксел, за да предаде българските интереси, сега тя се е маскирала като дясна“. И оглавява листата на т. нар. Реформаторски блок, съставен от комунистически отрепки, които заслужават единствена съдба – продължителна каторга на ползу роду

 

Не случайно от всички политически разцветки на алчно червената фашистка БКП валят призиви срещу антикомунизма. Най силно тъкмо от измамниците, дегизирали се като десни“. Те са си плюли в устите с маргинална германска комунистическа партия, която в навечерието на изборите за евродепутати призова:

 

Не давайте никакъв шанс на антикомунизма! (Вижте илюстрацията вдясно.)

 

Да се върнем към събитията от 3 май тази година в Брюксел. Формалният повод за забраната на сбирката беше евентуалното участие в нея на френския комедиант Дьодонѐ M’Бала̀ M’Бала̀, който е мюсюлманин. Но също така е… чернокож. Как другояче да квалифицираме решението на брюкселските градски власти, освен като расистко?

 

В своята родна Франция Дьодонѐ е бил глобяван няколкократно за „език на омразата“. Там местни ръководители на няколко градчета са забранявали негови представления с мотива, че са заплаха за обществения ред. Свързват го с quenelle – жест, който критиците на актьора свързват с нацисткия поздрав, но обърнат наопаки. Твърдят, че гласът му съдържа антисемитски обертонове.[10]

 

Е, това само Сталин, Берия и техните най-верни последователи биха могли да измислят и практикуват! Даже у нас по време на социализЪма милиционерите рядко са стигали до такова падение. Уви, днес в Съветската република Белгия и в Съветската република Франция не е така.

 

Колко му е да изкарате някого черен? Елементарна задача, стига да притежавате влиятелни медии. Нима евреите не са неуморни във внушаването на пренебрежение и ненавист към нашия Господ Бог и не разяждат християнството? Та някакъв роден във Франция чернокож мюсюлманин ще им се опре?

 

Белгийската лига срещу антисемитизма внесе допустимо от закона оплакване срещу сбирката, описвайки я като „истински ден на омраза, който ще се превърне в рамка за най-лошата сбирка на антисемитски автори, теоретици и пропагандисти в нашата страна от Втората световна война“.

 

Няколко стотин души, които планираха да участват в срещата, се събраха в Андерлехт. Те бяха наблюдавани от солидна редица от полицаи, специализирани в борбата срещу безредиците. През това време организаторите внесоха апелация във Върховния административен съд на Белгия, чиято присъда закъсня.

 

След като безизходицата продължи няколко часа, полицията прибягна до водно оръдие, за да разпръсне тълпата.[11]

 

Ако имаше събрание на комунистически престъпници, всичко щеше да бъде наред. Не случайно болшевишкото Радио Гласът на Русия и други съветски медии пригласяха на белгийската и израелската комунистическа власти.[12]

 

 

 

Призрак броди над Европа – призракът на комунизма[13]

 

 

 

Представял съм ви Лора̀н Луѝ. Онзи младеж, който основа кратко просъществувалата партия Mouvement pour la liberté et la démocratie Движение за свобода и демокрация. Но ще си позволя да ви припомня неговото пламенно и справедливо слово пред членовете на Камарата на представителите на Белгийския парламент.

 

 

 

 

 

Няма как да лепнете етикета „фашист“ или „антисемит“ на Лора̀н Луѝ, нали? Също така – „ксенофоб“. Та той се противопоставя на радикалните ислямисти! А в конкретния пресен случай пък застава на страната на френския комедиант Дьодонѐ M’Бала̀ M’Бала̀мюсюлманин. Нито сте в състояние да го изкарате „националист“, „крайно десен“… Още по-малко – да срещнете такъв 33-годишен българин, при това вече доказал се, заел позиция на страната на свободата.

 

Не от вчера в Западна Европа налагат закони, които да ограничават правата и свободите. Използват всякакви подли форми и изфабрикувани предлозиподривни действия, обикновени провокации за всяване на страхта пълзешком, неусетно да дресират европейците.

 

Как ви звучи например съвсем прясното заглавие: „Владимир Путин би могъл да прекара армия през пролуките в британската отбрана“?[14]

 

Авторът е млад човек, но явно или не е забелязал датата2014, а не 1954 година. На всичко отгоре, след като разрушиха издигнатата от самите  Тях Берлинска стена, имаме достъп до истината в историята и съвремието. Разбира се, който изпитва потребност от нея.

 

Което издава, че така му нареждат. А той, като типичен комсомолец, Им аргатува.

 

Публикацията е в смятаното за приближено до управляващата Консервативна партия издание The Daily Telegraph”. За достоверност е монтирано подзаглавие, което съдържа укор към действащия министър-председател, излъчен от нея. То гласи:

 

Кризата в Украйна показва защо Дейвид Камерън не може да си позволи съсипването на нашата отбранителна способност“.[15]

 

На това поне моето поколение се наживя. Поне онези от него, които са личности, а не подлоги. Споменавал съм: Ако всичко, което ни представят, е истина, Путин отдавна да е ликвидирал Лондон, Париж, Берлин, даже Тел Авив барабар с окупирания от израелците Йерусалим… Единствено американците могат да му се опънат, както и той на тях. Но те винаги са действали в синхрон. Пък и кои са Путин и Обама?

 

Както пише един от близките помощници на руския президент, евреинът Станислав Белковски, най-вероятно стопанинът на Кремъл е интроверт и латентен хомосексуалист.[16] Повечето от тях са изтъкани от комплекси. Затова са суетни. А меракът им за власт е незадоволим. Да не пропусна: Както е с всички комунисти.

 

Всеки от тези сбъркани същества, приели антихуманната идеология на марксизма и ленинизма – на практика Ротшилдовия ционизъме активен или латентен хомосексуалист. В тях тлее нещо сгрешено по рождение. Като някакъв скрит лоцман жаждата за власт, а аз бих добавил и за изява (болната амбиция, нарцисизмът) води тези хора не само към грехопадението, но и към дегенерацията. Те са осъзнати или неосъзнати садисти. Поради тяхната психика или зависимост от миналото често пъти идентичната ръководна среда превръща тези техни дефекти в предимство, осигурява им различни високи постове.

 

„От друга страна, обикновено садизмът е свързан с хомосексуалносттапълна или частична, явна или скрита, латентна или потисната. Това е нещо като откуп, който дяволът на дегенерацията взима за властта, за славата и величието.“[17]

 

Все пак авторът лично познава Владимир Владимирович. Бил е и директор на Съвета по национална стратегия.[18] Продължава да оглавява едноименен институт, чийто съучредител е. Специално за комунистическите московци, които се пребоядисаха на русофоби и антикомунисти“, да допълня: Белковски припомня, че Юлия Тимошенко е била издигната и назначена под прякото ръководство и сетнешно наблюдение на Владимир Путин. Определя я като неговата „последна фаворитка“.[19]

 

А Обама? Преди дни северокорейците го нарекоха „хибрид“ и „зла черна маймуна“, а Белият дом го преглътна. Вместо него говорителка на Държавния департамент, външното министерство на САЩ, отвърна, че това е „грозно“ и „неучтиво“.[20] Без да коментира, дали е вярно. Може би, понеже доста от белите американци мислят и споделят същото[21]

 

Повтарям: Наживял съм се на това. До гуша ми е дошло от измами и постановки. Но стократно повече ми е втръснала масовата глупост на населението, което безкритично поглъща безвкусните пропагандни фантасмагории от този толкова нисък клас.

 

 

 

Проблемът на комунизма са комунистите, както неприятното в християнството са християните[22]

 

 

 

Не само комунистите са сбърканяци. Срещат се в изобилие навсякъде сред партийците, независимо какви схващания си въобразяват, че изповядват.

 

Когато дам храна на бедния, ме наричат светец“ – писа бразилският архиепископ Еудер Къмъръ. – „Но щом попитам, защо бедният няма никаква храна, ме наричат комунист.[23]

 

Идиотите са навсякъде. Интернационалът ги е посял не само в комунистическите партии.

 

Ето как неусетно стигаме до снимката, която възнамерявах да поставя начело. Тъй като избраниците на Братството са легион, защото са много.[24]

 

Погледнете вляво. Помните ли кадъра? Той беше направен не толкова отдавна, на 20 декември 2013 г. Запечатал е, как Ханс Дитрих Геншер, смятан за „десен“ бивш заместник-федерален канцлер и министър на външните работи на Федерална република Германия, посреща на берлинското летище „Шьонефелд“ един от най-известните затворници на света – съветския еврейски олигарх Михаил Ходорковски.

 

 

 

Самата дума „потайност“ противоречи на едно свободно и отворено общество[25]

 

 

 

Ако някой запита, от какъв зор се връщам към този отминал миг, ще побързам да изясня. Той осветява съвсем малко парченце от онази планетарна мозайка, която властелините на света редят зад нашите гърбове. И която обикновено остава извън обсега на нашите погледи и на медийното внимание. Този път просто беше неизбежно. Магнитът беше твърде силен, за да не привлече репортерите.

 

Можеше ли всичко да премине незабелязано и да не узнаем подробностите? Разбира се. Но дори най-влиятелните са наясно с Божието откровение, че „няма нищо скрито, което да се не открие, и тайно, което да се не узнае“.[26] Пък и явно е имало и друга причина, която да накара прожекторите да осветят събитието. Да не забравяме и несъвършената човешка памет – всяко чудо за три дни…

 

И така, пет месеца преди изборите за национални представители в Европейския парламент и четири седмици след края на началото на онова, което през април 2014 година взеха да наричат украинска революция“, християн-демократът Геншер посрещна с почти държавни почести болшевика Ходорковски. Не е ли странно?

 

Какъв е бившият шеф на “Yukos Petroleum”, за да се радва на такива почести? От друга страна, какъв пост заема Геншер, та сцената, разиграла се на берлинското международно летище “Schönefeld” приличаше на посрещане на държавен глава?

 

Месец по-късно Киев се превърна в арена на бунтове. Владимир Путин, който беше проявил „царственовеликодушие, последователно амнистирайки пачаврите от Pussy Riot”, без извинение, Михаил Ходорковски и неговия делови партньор Платон Лебедев,[27] се оказа в центъра на вниманието на хората по земята. Онези, които навремето го монтираха във властта, финансираха бунтовете в Киев от февруари-март 2014 г.

 

И както обичаха да се изразяват другарите, стигна се до превъплъщение в живота на римската максима “cuique suum” – „всекиму своето“.

 

За преобладаващата част от руснаците както в тяхната собствена федерация, така и в Украйна, но също така и сред изпитващите носталгия по социализЪма комунистически среди у нас и в бившия съветски блок, Владимир Владимирович се превърна в истински император“, в „цар-батюшка“; в олицетворение на техните незагаснали мераци за възкресение от руините на тяхната лелеяна, но разтурената комунистическа империяНоменклатурия.

 

Ето как робите на комунизма дадоха кесаревото кесарю. Популярността на Путин в Русия достигна шеметни висоти, небивали от рухването на СССР насам.

 

Обаче и участниците в западния военно-промишлен комплекс взеха своето. Вашингтон отмъкна 5 милиарда долара от американските данъкоплатци, за да ги предостави във вид на всякакви помощи на еврейската хайка, която гуди във властта в Киев.[28]

 

Чрез Международния валутен фонд, Европейския съюз, Световната банка и други знайни и не знайни организации, наричани фондове и фондации, интернационалните банкери, които въртят на пръстчетата си производителите на оръжия, също взеха своето. Узурпаторите на властта в Украйна заробиха нейните жители с повече от 22 милиона долара! Предстои отпускането на още кредити

 

Накрая, но съвсем не на последно, а фактически на първо място, Ротшилдови увеличиха своя дял като съсобственици на „Газпром“. С това се занимавах в предходната публикация от тази поредица.

 

Както завършват предаванията след тегленията на тиражите на тотализатора: „На печелившите честито!

 

Но каква все пак е връзката между уж консервативния политик Ханс Дитрих Геншер и крайния левичар, произведен в бизнесмен“, Михаил Ходорковски? Нали едва 18-годишен, през 1945-а, германецът става член на нацистката партия?

 

След войната, роденият в Райденбург, провинция Саксония, Геншер остава на Изток. И следва право и икономика в Университети на Хале и Лайпциг. Когато раздялата на родината му е факт, той остава в нейната източна част в ГДР! Комунистическият режим го заварва като… източногермански либерал.

 

Едва през 1952 година успява да избяга във Федералната република.

 

Как? Засега историята мълчи. Но рано или късно и това ще стане известно. Както преди дни лъсна истината за кораба „Лузитания“, чиято фалшифицирана съдба прераснала в повод през Първата световна война прогермански настроените САЩ да се присъединят към противниците на Германия

 

Нали не сте забравили, че светът изобщо не е такъв, какъвто медиите ви представят. Те – интернационалното Братство, което притежава почти всичко на този свят, в това число и средствата за масово обезумяване, използва методите на секретността и конспирацията. Неговите политически и информационни ратаи постоянно крият най-съществените неща. Държат ви в неведение.

 

Даже президентът Джон Кенеди бе забелязал това. И го беше посочил:

 

Самата  дума потайностпротиворечи на едно свободно и открито общество. А ние сме хора, които наследствено и исторически се противопоставяме на тайните общества, на тайните клетви и на тайните заседания. Преди време решихме, че заплахата от прекаленото и неоправдано укриване на факти е далеч по-опасна.

 

Дори днес противопоставянето на угрозата от едно затворено общество, чрез проследяването на неговите тиранични ограничения, не допринася съществена полза. Даже днес резултатите от повишаването на сигурността на нашата нация ще бъдат незначителни, ако традициите не оцелеят с нея. И съществува огромна смъртна опасност, че обявената нужда от повишаване на сигурността, ще бъде определена от онези, които желаят да разширят значението й до нейния краен предел, включващ официалното цензуриране и укриването на истината. Това аз не възнамерявам да разреша, докато е в рамките на моята власт.

 

И никой служител на моята администрация, независимо от неговия поствисок или нисък, цивилен или воененне бива да възприема настоящите ми думи като оправдание, та да цензурира новините, да потиска разногласията, да прикрива грешките ни. Или да откаже да даде на пресата и обществеността фактите, които заслужават да знаят

 

Но постигането на това изисква смяна на възгледите, изменения в тактиката, промяна на мисията – както от страна на правителството, така и – на народа, на всеки предприемач или профсъюзен лидер, и на всеки вестник.

 

Защото сме изправени пред монолитната и безскрупулна конспирация, разгръщаща се по целия свят, която разчита преди всичко на тайни средства за разширяване на своето влияниена подмолно проникване, вместо на открито нахлуване; на подкопаване, вместо на избори; на заплахи, вместо на свободен избор; на нощни партизански нападения, вместо на явни военни действия през деня. Това е система, обхващаща големи материални и човешки ресурси, за да вплете в гъста мрежа един твърде ефективен механизъм, който включва военни, дипломатически, разузнавателни, икономически, научни и политически операции.[29]

 

Наистина има нещо гнило, но не само в Дания

 

 

 

От ЦТНТМ до безлихвените кредити, които никой не очаква да върнете,

има само една крачка, но… болшевишка

 

 

 

Но да се върнем към настоящето, което е продължение на онова, срещу което Кенеди надигна глава. И заплати със живота си.

 

Седмица преди да падне убит на площад „Дийли“ в Далас, в предизборна реч той произнесъл следното:

 

В тази страна съществува заговор за поробването на всеки мъж, жена и дете. Преди да напусна този висок и внушителен пост, възнамерявам да разкрия въпросния заговор.[30]

 

Ще срещнете множество мнения, че този цитат е изфабрикуван. Но само седем дни по-късно застреляха онзи, за когото се смята, че е негов автор действащия тогава президент на САЩ! През 2006 година еврейският магнат и холивудски продуцент Еърън Русо изрече горе-долу същото. Около шест месеца по-късно се помина или гопочинаха!

 

Преди него, през 1998 г., в Съединените щати, агенти на Моссад затриха евреина Джак Бърнстейн. Близо две десетилетия той прекара като израелски гражданин в ционисткия рай“. След като „се наслади“ на „медаму, се завърна в родината си. И обрисува живота там в книга, озаглавена „Животът на един американски евреин в расистки марксистки Израел“.[31]

 

Жертвите на ционизма и на държавния тероризъм на Израел са стотици. Дългата ръка на Цион преследва всеки, дръзнал да не се съобразява с официално налаганите доктрини, и осмелилите се да изложат истината. Например американският професор, евреинът Норман Финкълщайн беше уволнен, когато се появи книгата му „Индустрията холокост“.[32] А неговият колега професор Шломо Занд изчака първо да си осигури пълно щатно място на преподавател по история в Университета на Тел Авив. И едва след туй издаде вече готовата си книга „Изобретяването на еврейския народ“.[33]

 

Защо си жив? – ме питат някои. Може би, ако говорех и пишех на някой от т. нар. световни езици, нямаше

 

Случайно“, читател ми изпрати текст, който се вмества точно в тази тема:

 

Не познавам лично Григорий Петрович Климов и мога да съдя за него само по книгите му и по мислите, изложени в тях. Това е необичайна личност, както по нейната биография, така и по начина на мислене и по отношението към действителността. Например не мога да разбера, как е възможно да пребивава и в единия, и в другия лагер на световното противопоставяне; как е възможно да изразява такива остри възгледи и секретни тайни, и в същото време 50 години да живее спокойно и открито. Знаем, че онези, които без Божията сила и благословия действително настъпваха сатаната по опашката, просто ги убиваха. Както например Дъглас Рийд, автора на книгата „Спорът за Цион“.

 

Това повече прилича на обмислена провокация или мистификация с елементи на зловеща истина, за по-голяма достоверност. Или на прикриване на психични отклонения, примесени с прояви на гениалност, за което самият Г. Климов пише, но за другите.[34]

 

Първо, фактът, че противно на Божията повеля товарищ Олег Моленко се е самопровъзгласил за отец“, говори достатъчно – имаме работа с еретик. Но ако си направите труда да се зачетете, ще установите – и с ционист, който ревностно брани т. нар. Вехт завет с всички многобройни лъжи, които се съдържат в тази литературна компилация.

 

Второ, Дъглас Рийд не беше убит. Почина от естествена смърт в ЮАР.

 

Трето, заглавието на неговата най-обемиста книга е „Отплата за Цион“, а не онова, което отецът е посочил. Да вярваше в Бога, другарят щеше да познава т. нар. Библия. Пък и авторът изрично е посочил, откъде е заимствал заглавието – от „Книга на пророк Исаия“, глава 34, стих 8, който гласи: „Защото настана ден за отмъщение Господне, година на отплата за Цион.

 

Освен това преводът на руски е изопачен. Не малко факти са изкривени. Изглежда целта е била, да представят Адолф Хитлер като върл антикомунист и борец за правда и свобода“. Което изобщо не отговаря на истината. Затова се старая да не споменавам изданието на български. Понеже вместо от оригинала, то беше преведено от руски?! На всичко отгоре – зле.

 

Но още по-забележително е, че по правило, онези, които обвиняват в провокации, са истинските провокатори. Според вярващи, другарятотецОлег Моленко е ръководител на секта, носеща названието „Църква на Йоан Богослов“.[35]

 

Забелязахте ли, че липсва думичката „свети“?… Даже съществува и „Сайт за лъжеученето на Олег Моленко“.[36] Също така – „Списък на ересите и лъжеученията на Олег Моленко, главата на самозваното еретическо сборище под названието Църква на Йоан Богослов“.[37]

 

Мнението на официалните църкви не ме интересува особено. Но си струва да посоча, че и Руската определя Олег Моленко като псевдомесия.[38]

 

Пък и опазил ме Бог да се правя на адвокат на покойния Григорий Климов. В странни случаи като неговия винаги има основания за съмнения. Но когато обсъждаме фактите, нека се придържаме към тях. И да не ползваме заклинания, клевети или слухове.

 

Толкова за това, кой е убит и защо други са оставени живи. Питайте организаторите на покушенията и самите извършители, а не мен.

 

Сега въпросът е: Какво свързва Ханс Дитрих Геншер с Михаил Ходорковски? Нали първият уж е „десен“, християндемократ? А вторият? Кой е Михаил Борисович?

 

Преди гибелта на генерал Александър Лебед, губернатора на Красноярска област на Руската федерация, Александър Бушков е бил негов щатен съветник. Участвал е в предизборни кампании. Познава донякъде кухнята на политическия и икономическия живот в уж постсъветска Русия.

 

Леко циничен, в своята автобиография, публикувана в сайта му, озаглавен „Шантарск“, Бушков се представя като „напълно независим от когото и да било, както и от всякакви идейно-морални наставничества. Женен. Заради паметта на предците си – католик, макар и неревностен.[39]

 

Подобно на моя милост, писателят няма висше образование. Аз притежавам напълно законно постигната диплома за „икономист“. Според днешните илюзии даже съм „магистър по икономика“! На Бушков му липсва и това.

 

Всеки, който е получил диплома за висше образование след 1950 година и смята, че има такова, или е лъжец, или се самозаблуждава. От тогава насам няма кой да преподава, та младежите да трупат знания. Съвкупността от познания в конкретна област оформят съответното образование. Което никога не е било напълно достатъчно. Решаващо е по-нататъшното самоусъвършенстване.

 

От вече посочената дата насетне по тези земи преподавателите са били само комунистически пропагандисти. Неуки рабфаковци. Истинските или са били изклани до 1950 година, или са ги уволнили от работа.

 

Затова вече повече от половин век разполагаме с толкова „кадърниспециалисти с кетапи, та икономиката ни е в разруха, мостовете се сриват, три лета след построяването им сградите напомнят на пейзаж след бомбардировка, докторите без време и поголовно изпращат болните в отвъдното, а поради грамотността на филолозите населението масово мляска, вместо да говори и пише

 

Въпреки липсата на доказано образование, смятат Александър Бушков за един от най-ерудираните съвременни руски автори. Прочел е вагон с книги. Заради грамадната си библиотека е надстроил цял етаж от семейната си къща. Общият тираж на книгите му надхвърля 10 милиона екземпляра![40]

 

Та Бушков е отделил на Михаил Ходорковски почти 20 страници от своя книга „Олигарсите: Хроника на мътното време“.[41] Очеркът, както според съветската журналистика определяха жанра на писанието, посветено на бившия собственик на „Юкос“, начева така:

 

Михаил Ходорковски е роден в семейство на обикновени съветски технократи от невисок ранг. Завършва Московския химико-технологичен институт, но после се развива не по химическа, а по комсомолска линия.

 

Именно в комсомолските си времена започва да се вихри из бодливата нива на частния бизнес и през 1987 година става директор на Центъра за научно-техническо творчество на младежта. Говори се, че въпросният център наистина се опитвал добросъвестно да внедри нещо си. Но също така твърдят, че с много по-голямо усърдие младите технократи внасяли фалшив коняк Наполеон и известния спирт Ройял“, получен неизвестно от какво.

 

Днес едва ли някой помни какво точно е било, но сподвижникът на Ходорковски [евреинът] Леонид Невзлин,[42] според някои данни, е казал: „Да, финансирахме коняка. В края на краищата никой не се отрови с него.“

 

Милите ни благодетели, благодарим и за това![43]

 

Излиза, че Михаил Борисович е бил нещо като официалния съветскицарКиро или карнобатския сикаджия Миню Стайков.

 

Дължа уточнение относно особеностите на китайската храна и руската водка. Известно е, че в Китай се яде всичко, което лети, но не е самолет; което плува, но не е кораб или подводница; и което се движи по земята, стига да не е влак или автомобил

 

В Русия произвеждат самогондомашна водка, от каквото намерят. През съветските времена напълно сериозно се говореше за табуретачная водка

 

Но какво става по-нататък? Месеци след височайшето Горбачовско назначение, „в интервю за един американски журналист Ходорковски се хвали, че през 1988 година доходът му е бил 80 милиона рубли годишно. В онези далечни времена за 1 милион рубли казваха: „Няма такива пари!“

 

И това е само началото![44]

 

Подвластни на възпитанието и комсомолската си закалка в обожествяване на материалното, в един миг младите комунисти установили, че „парите им са свършили“… „Така на бял свят се появява „Менатеп“, засега само като „помощно стопанство“ към Център, създадено, за да получат кредити.

 

След няколко месеца комсомолците разбрали, че новата играчка им харесва и научно-техническото творчествона деловата младеж се съсредоточила изцяло в Менатеп“. Комсомолците играели с кредити и проценти, а внедряването на гореспоменатите постижения и научно-техническия прогрес, за които всъщност били теглени кредитите, постепенно угаснало. Малко по-късно въобще престанали да си спомнят за прогреса…

 

Менатеп“ започва да се размножава.[45]

 

Déjà vu. Питайте агент „Карак“. (Вижте снимката.) Висши милиционер-комунистически кръгове издават, че тъкмо с пари от тукашния Център за технически и научно творчество на младежтаЦТНТМ, създаден по съветски образец, той е поставил основите на преуспяващото частно радио Дарик“.

 

Но за мнозинството от вас нравствеността няма значение. Затова го слушате, нали? Не малко тайно си мислят, че ако им беше паднало, и теИ в същото време искате някой да ви оправи!… Дай Боже! На заден шморц, както казват моряците. Нищо сексуално.

 

На мен ми падна. Банкер ми предложи 1 милион доларабезлихвен заем. Отказах. Луд ли съм? Възможно е. Но заспивам спокойно и гледам всички в очите. Пък и в марксистките учебници по финанси пишеше, че лихвата е цената на кредита. Откровено казано, опитали са се да ме купят, но всуе.

 

А Ходорковски?

 

 

 

Държавите трябва да внимават при подбора на своите врагове[46]

 

 

 

Той е замесен от друго тесто. Все пак е евреин. Дядо му по бащина линия се казвал Мойсей.[47] Което не попречило като юноша да бъде арестуван. Оттогава се пази съответната милиционерска фотография. (Вижте снимката вдясно.) Но без съмнение пак тогава, в милиционерския участък, било поставено началото на неговата комсомолска кариера. Сигурно едновременно с това били заплетени връзките му с ония служби, които по правило остават скрити.

 

В края на осемдесетте в московската групировка „Менатеп“ влизат вече десетки банки.

 

Сред тях има структури, направо казано, екзотични. Например търговската къщаМенатеп-Импекс“, която внася кубинска захар срещу нефт. На пръв поглед всичко е нормално, ако не смятаме, че на подобна търговия властите на САЩ гледат с неодобрение. Не, въпросът не е в неприязънта към Фидел Кастро. Просто кубинският маршрут на Ходорковски се осъществява в компанията на гражданина на САЩ Марк Рич, когото тамошната Темида отдавна следи заради всевъзможните му „пакости“ от категорията на криминално наказуемите.[48]

 

Обаче евреинът Марк Рич е близък приятел на следващия американски президент Бил Клинтън. И ако папата или патриархът няма как да ви свържат с Бог, понеже са самозванци и даже еретици, то стопанинът на Белия дом е в състояние да ви избави от меча на Темида. След като Рич е осъден, Клинтън го… амнистира![49]

 

Помните ли многократно привеждания от мен цитат от книгата на Давид Драш, бившия равин на Париж от средата на деветнадесетото столетие? Той гласи:

 

Какво могат да свършат най-мъдрите мерки на властите във всички страни срещу широкообхватната и перманентна конспирация на един народ, който като обширна и здрава мрежа се е разпрострял върху цялото земно кълбо и който насочва мощта си, за да обсеби всяко случващо се събитие, стига да е в интерес на името Израел?[50]

 

Фидел Кастро не дразнел американските власти. Нима не съм пояснявал, че тъкмо те го насърчават да се провъзгласи замарксист. (Вижте илюстрацията вдясно.) Освен това е… евреин.[51]

 

Обаче „обширната и здрава мрежа“ на споменатия народ се простира доста по-далече, например обхваща Варна. Марк Рич беше партньор на варненската военно-милиционерска групировка ТИМ. Търговец на всичко, той внасяше тук петрол и пшеница, а изнасяше оръжие. Даже нарушаваше наложените от ООН ограничения и забрани за търговия с Ирак и Иран.

 

БургаскиятНефтохим“, понастоящем „ЛУКойл-България“, нямаше никакви проблеми с преработката на внасяния от него ирански и иракски нефт. Противно на лъжите, разпространявани от заинтересувани или пристрастни поради вродената си тъпота костовисти.

 

Започвате ли да усещате, как след малко появата на Ханс Дитрих Геншер ще си дойде съвсем на мястото? А за да не превръщам публикацията си в преразказ с обема на роман, ще прескоча поне четири петилетки от живота и творчеството на товарищ Михаил Ходорковски. Те са свързани с всякакви престъпления, даже с проливане на кръв.

 

Самият главатар на клана се движи из невероятни на пръв поглед среди. Сред привлечените чрез високи хонорари участници в неговите фондации и други подобни организации срещаме имената на интернационално признати съветско-американски ченгета.

 

Например, когато през 2002-2003 година се разрази скандалът около Ходорковски, сякаш от нищото изплува агентът на КГБ с псевдоним Бор Хенри Кисинджър. Оказа се, че той е в ръководството на оглавяваната от Ходорковски фондацияОтворена Русия“. Досещате се, че тя е създадена по модела на „Отворено общество“ на интернационалния аферист Джордж Сорос, всъщност евреина от Унгария Дьорд Шварц. Компания в уж руската организация му прави неговият приятел, лондонският наследник на прочутата банкерска фамилия Ротшилд – лорд Джейкъб.[52]

 

Кисинджър продължава да снове между САЩ и Русия в полза на своите господари. През лятото на 2007 г. се появиха съобщения за негова тайна среща с президента Владимир Путин. Пътуването му до Москва било организирано от истинския тогавашен стопанин на Белия дом, играещия ролята на вицепрезидент Дик Чейни.[53] Кисинджър бил придружен от високопоставени политици, сред които бившия държавен секретар Джордж Шулц, някогашния министър на финансите Робърт Рубин и др.

 

Тогава подготвяха настоящето противопоставяне, започнало преди два-три месеца от Киев.

 

Строените в редица видни лица в делегацията на Кисинджър дават основание да се предполага, че САЩ и Русия са ангажирани в деликатни разговори на високо равнище, които варират от непротивопоставянето и ракетната отбрана, през развитието и използването на енергийните източници, иранската програма за обогатяванена уран и разделянето на Сърбия (Косово), до падането на долара и огромния настоящ дефицит на САЩ. Съединените щати и Русия са скарани по много от тези въпроси, а отношенията между двете страни постоянно се влошават.

 

Никой не знае какво точно е станало на срещата. Но съдейки по репликите на Кисинджър на раздяла, нещата не са минали гладко. Той заяви пред един репортер: „Признателни сме на президента Путин за времето, което ни отдели и за откровения начин, по който изложи своята позиция.“

 

Обикновено на дипломатически език „откровенозначава, че има много области, в които съществуват различия. Навярно основният спор е бил настояването на Путин за многополюсен свят“.[54]

 

Два месеца по-късно, на свой ред, тогавашната държавна секретарка Кондолийза Райс посети Кремъл и разговаря с Путин. Изражението на двамата пред камерите след тази среща, както и използваните фрази, още тогава ми дадоха основание да обявя: двете страни са се договорили за нова, по-мека Студена война.

 

След още няколко седмици бях сигурен, че Съединените щати навлизат във финансова криза, която постепенно ще обхване целия свят. И в двата случая споделих моите опасения със зрителите на предаването „Диагноза“, което по онова време противно на всички установени правила водех по една пловдивска телевизия. Разбира се, това мое медийно приключение не продължи дълго…

 

Въпреки всичко, за да отклонят вниманието от спуснатия им за изпълнение сценарий, лидерите на САЩ и Русия демонстрираха непозната по-рано близост.

 

Известно време след като руският президент разруши столицата на Чечня Грозни, Джордж Буш пръв зърна злато в душата на Путин. А след Войната в Ирак Кондолийза Райс излезе с формулировката, че САЩ трябвада накажат Франция, да пренебрегнат Германия и да простят на Русия“.

 

Тъкмо тази администрация [на Джордж У. Буш] даде съгласието си за членството на Русия в Световната търговска организация. И това беше придружено от благодарността на Буш към Путинза отделеното време и приятелството.[55]

 

Не, тук не иде реч за лукавство. Нито Буш, нито Путин, никой от останалите не и чувал максимата на Оскар Уайлд:

 

Винаги прощавай на враговете си; нищо друго не ги обърква толкова.

 

Не допускам, че КГБ или ЦРУ обучават агентите си на мъдрост. Нито на вяра в доброто. Като истински поклонник на Христос водачът на индийците Махатма Ганди е завещал:

 

Лесно е да бъдеш дружелюбен с приятелите си. Но да си благосклонен към някой, който се смята за твой враг, е същината на истинската религия. Останалото е просто бизнес.[56]

 

Някой навярно е подшушнал това на Тях – сатанистите, въобразили си, че са земни богове. Затова Те успяха да превърнат манипулациите с истината в цяло изкуство. За Тях привидната благосклонност към врага е опасно и ефикасно оръжие. Защото възприемат всичко като бизнес.

 

 

 

Дипломацията е изкуството за обуздаване на властта[57]

 

 

 

И така, Ханс Дитрих Геншер се погрижи за Михаил Ходорковски. Допускате, че вълкът и агнето са седнали да вечерят на равна нога? Не, и двамата са послушници. Просто са изпълнили заданието. Толкова е прозрачно и елементарно за разбиране.

 

Преди три месеца обявих от телевизионния екран, че на някого му е необходимо да изкара Владимир Путин герой“. Той подписа декретите за помилването на тандемите – развратниците отPussy Riot”, а сетне и Ходорковски-Лебедев – със „скромното“ обяснение, че „се придържа към пирнципите на хуманизма“![58] Вие да видите – комунист и човечност? Това са оксиморони като дървено желязо или млад старец.

 

То е все едно да наречете блудниците от “Pussy Riot” група „невинни девици“! (Вижте илюстрацията. Всичко е по Карл Маркс…)

 

Никога ли не ви се е случвало да усетите, че нещата от живота не са точно такива, каквито изглеждат. Сякаш подобно на приказен сюжет гигантска скрита ръка мести фигурите по планетата, превърната в необятна шахматна дъска.

 

Ханс Дитрих Геншер е отколешен участник в онова, което сред осведомените среди е известно като „тайна дипломация“. Накрая се оказа, че той лично е водил преговорите за освобождаването на великия Михаил Ходорковски. Даже „ролята, която изиграл, се оказала решаваща“.

 

… Бившият германски външен министър преговаря чрез тайните дипломатически канали, установени отхората на Андроповоще по времето на Брежнев.[59]

 

Не ви ли побиват тръпки?

 

Защо използвах определението „велик“, но в кавички, към името на Ходорковски?

 

Навремето списание „Шпигел“ (като се позова на главния експерт на компанията United Financial GroupСъливан) написа: „Против най-големия предприемач в страната дори руският президент не може да направи много.“

 

Но западняците не отчетоха някои неща (понеже техните нрави и бизнес школи са други.) В Русия властта може да направи каквото си иска с всеки предприемач, защото, като се започне от неособено крупните представители на тази порода, практически няма такива, които да не са нарушавали закона в особено нагли размери.[60]

 

Драгият Бушков, авторът на горното съждение, демонстрира неосведоменост, характерна за онези, които действително се възприемат като значими и знаменити. За такива Радойко беше написал прочутата епиграма: „Сит търбух за наука глух.

 

Най-мъдрите са постановили, че човек се учи, докато е жив. Да наблюдавате повърхността на събитията, без да проумявате, че под нея се водят основните, но невидими битки, е израз на самодоволство и умствена леност, меко казано.

 

Нанай-големия предприемач“ в Русия това му се изясни, когато попадна зад решетките, а Ротшилдови престанаха да крият, че са истинските собственици наYukos”.[61] На някои политици акълът им дойде по-късно. Когато сами се опариха, фантазирайки, че разполагат с някаква реална власт.

 

През октомври 2008 година се разрази скандалът с намерението за дарение, което „руският“ олигарх Олег Дерипаска, израелски гражданин, отправил към тогавашните ръководители на Консервативната партия. Той започна с отворено писмо на Нат Ротшилд до подопечния му и смятан за най-авторитетен английски всекидневник “The Times”.

 

Цялата заварка, казано на жаргон, беше станала в собственото имение на младия трилионер на гръцкия остров Корфу. Като спестявам подробностите, само ще посоча, че един от приятелите на Ротшилд, използван като посредник, предупредил:

 

Нат [Ротшилд] не желае да довърши Джордж [Осбърн], но сега топката е в полето на торитеако те продължават да го правят на глупак, да мамят неговия инвестиционен фонд и приятелството му с [евреина и лейбъристки еврокомисар] Питър Менделсън, той няма да се поколебае и ще действа.[62]

 

Накрая се намеси бившият партиен шеф лорд Тебит. Той размаха пръст към връстника на Ротшилд, настоящия министър на финансите и икономиката на Великобритания:

 

… Човек трябва да каже: Джордж Осбърн беше длъжен да помни, че онези, които спят с кучета, ще прихванат бълхи.[63]

 

Два дни след сензационната история с писмото в “The Times”, паднал на колене и напълно примирен, „Джордж Осбърн предупреди: „престанете да се бъзикате“ с Ротшилд или сте свършени“![64] (Вижте илюстрацията.)

 

По онова време настоящият държавен канцлер на Великобритания беше само „премиер в сянка“. И не стана истински. Обаче запази страховития спомен за онези есенни дни на 2008 година. Днес върти финансите и цялата икономика на Острова. Естествено, в полза на оня, който го пощади.

 

По негова поръчка се кланя пред китайското комунистическо ръководство. А друг „кандидат за славата“ – турският ислямист Борис Джонсънму диша във врата. Кметът на Лондон е с амбиции за шеф на партията и за обитател на „Даунинг Стрийт“ № 10.[65]

 

След припомнените събития премиер стана друг съученик на Нат Ротшилд и Джордж ОсбърнДевид Камерън… И това ли е „конспиративна теория“?

 

По свидетелства на малко познати, но все пак достатъчно високопоставени представители на ФРГ, „няма как да се отрече популярността на Ханс Дитрих Геншер в Германия и уважението към него в Русия“.[66] Един от тях е роденият в Тайван, Тайпе или остров Формоса, както желаете, баварски историк и преводач Александър Рар. Смятат го за експерт по политиката на Русия.

 

През последните две години г-н Геншер на два пъти беше домакин на Владимир Путин. Имаше преговори и с други представители на руското правителство, но не мога да ги назова. Г-н Геншер прие твърде сериозно своята мисия и внимателно се подготвяше за срещите. Всички знаят, че човек не може да постигне споразумение с руските власти чрез оказване на натиск или викове“ – каза Рар за Gazeta.Ru.

 

Германските медии уточниха, че първата среща е проведена през юни 2012 г. на берлинското летище Tegel, по време на посещението на Путин в Германия, както писа Frankfurter Allgemeine Zeitung” (FAZ). Втората среща се състоя в Москва. FAZ допълни, че пилотите на частния самолет, с който Ходорковски пристигна от Санкт-Петербург в Берлин, получиха разрешение да влязат в Русия без визи. Аеропланът Cessna е собственост на предприемача Улрих Бетерман,[67] приятел на Геншер. (Вижте илюстрацията.)

 

Това потвърждава думите на Рар, че германскататайна дипломация“, представлявана от Ханс Дитрих Геншер, активно участваше в освобождаването на Ходорковски.

 

„Преговорите за освобождаването на г-н Ходорковски бяха ръководени от Ханс Дитрих Геншер, един от най-влиятелните хора в Германия, посредством секретни канали, установени още през шейсетте. Сега тези канали работят добре“ – каза Рар.

 

За какъв вид тайни дипломатически канали иде реч?

 

„Този канал беше организиран в Германия през шейсетте години от Андропов (председател на КГБ от 1967 до 1982 г.) чрез неговите хора, когато Вили Бранд беше на власт в Германия, а тук имахме Леонид Брежнев“ – заяви за Pravda.Ru Павел Подлесни, завеждащ сектор за отношенията между Русия и Съединените щати в Института за САЩ и Канада. – „По онова време много проблеми на връзките между СССР и Германия бяха решавани чрез този канал. Той позволяваше обсъждането на всички въпроси направо, без никакви бюрократични пречки.

 

Отначало Андрей Громико, бившият външен министър, беше заобикалян и се почувства обиден. Затова заяви, че е против паралелната външна политика. Но Брежнев му нареди да се успокои и да установи нормално работно сътрудничество с Андропов“ – обясни експертът.

 

„Актуалната цел беше да се нормализират отношенията с Германия. И бяха намерени двама души, които да осъществят това. Единият беше журналист, а другият – агент на КГБ. Те изградиха този канал благодарение на Егон Бар,[68] който беше държавен секретар при Бранд.“

 

Експертът призна, че каналът е продължавал да действа и при следващия канцлер Герхард Шрьодер. Все пак Подлесни не знае, дали той оперира и сега.

 

Ако функционира, съм склонен да вярвам, че е бил задействан за Ходорковски по следната формула: Той ще напусне Германия. Няма да се връща в Русия. Не ще се намесва в нейните работи. И няма да се занимава с политика“ – обобщи Подлесни.

 

Александър Рар потвърди, че мнозина западни политици са молили Владимир Путин да освободи Ходорковски, но само германците са успели. Путин изпитва уважение към тази нация. Той владее чудесно немския език. А през 1988-1990 година работеше като шпионин под прикритие в ГДР. Затова личното му участие не бива да бъде изключвано.

 

„Ние имаме специални връзки с германците. Те са мащабни и основани на взаимно доверие. Не мисля, че Путин е послушал някого, когато е взимал решение за това помилване, включително – германците. Той просто трябваше да премахне един дразнител в нашите отношения със Запада. Тази крачка показва, че Путин не се плаши нито от Ходорковски, нито от други хора, които претендират за поста му“ – коментира Подлесни за Pravda.Ru.“[69]

 

 

 

Думите са основният инструмент за манипулация на действителността[70]

 

 

 

Да припомня, че незабавно следпремахването на дразнителя в руските отношения със Западазапочнаха бунтовете на главния мегдан в Киев, финансирани отсъщия този Запад! На Владимир Шеломович не му мигна окото. Прибра Крим обратно в Русия. За което в Израел се говори под сурдинка, че е било предварително договорено – написано на хартия…[71]

 

Но за да не ме обвини някой „чистофайник“, че спестявам факти, нека довърша с думите на Дмитрий Данилов, завеждащ на отдела „Европейска сигурност“ в Института за Европа. Той декларира:

 

Ролята на тайната дипломация е преувеличена. Много са аспектите, които повлияха върху решението на президента, включително неговия публичен образ[72] и някои политически. Но е трудно да се каже, кой фактор се оказа решаващ.[73]

 

Съвсем справедливо авторката на кореспонденцията в Pravda.Ru пита:

 

Ако е така, тогава каква е била специалната роля на Геншер? Германските медии отбелязаха, че той е убедил Путин да не включва в петицията за помилването на Ходорковски признание за вината му. Александър Рар се съгласи с тези заключения.[74]

 

Аз – не. Прекалено дребнаво е. А далеч по-съществено е разбирането за наличието на друг, на успореден политически и икономически живот на планетата. Онази част от него, която Братството реши, е видима. Всичко, което не е предназначено за очите на простолюдието, остава скрито.

 

Знае се, че „няма нищо скрито, което да се не открие, и тайно, което да се не узнае“.[75] Обаче минават години, понякога – векове, докато научим истината. Както стана с американския пътнически кораб „Лузитания“, чието потапяне от германците е един от двата повода, използвани от левитския Интернационал за включването на САЩ в Първата световна война. Даже го обявиха за „терор в открито море“! И заснеха филм с такова заглавие…

 

Изминаха сто години, докато вече документално излиза наяве: Германците действително са предупреждавали, в т.ч. и с платени съобщения в американските вестници, че плавателният съд е използван за транспортиране на оръжия и амуниции. Затова са призовавали цивилни граждани да не се качват на него. Тъй като корабът ще бъде третиран като военен и може да бъде потопен.[76]

 

Точно това е станало. Но цял век истината беше укривана, а фактитеизопачавани. Вместо вината да падне върху истинските извършители на престъплението, отнело живота на 1198 душиБелия дом и Вашингтонстолетие тя беше стоварвана върху Берлин. Горките германци, за какво ли не са обвинявани.?

 

Ще мине време, и даже измаматахолокостще бъде осветена и изобличена. Но дотогава в Германия, Австрия и други „свободни“ и „демократичнистрани дори за най-дребно съмнение относно официалните данни запреднамереното изтребление на европейските евреи“, превърнати в религияв идеологическо-политическа доктринасе отива зад решетките.

 

Да не забравяме, че живеем в условията на pax Judaica

 

За да не се връщате малко нагоре и да хвърлите поглед на вътрешното подзаглавие, ще ви го припомня. Американският писател-фантаст Филип Дик писал:

 

Думите са основният инструмент за манипулация на действителността.

 

И продължил:

 

Ако контролирате значението на думите, можете да контролирате хората, на които им се налага да използват тези думи.[77]

 

Схващате ли? Иде реч за евфемизъм на пропаганда чрез манипулация.

 

Погледнете илюстрацията вляво. Убеждавате се колко лесно се постига измамата. Но нали помните, че никак не е трудно тя да бъде внушена до степен цели народи да я приемат, сякаш са невменяеми.

 

Малка измама ли е толкова дълго набиваното в главите на публиката напълно погрешно „авторство“ на до болка позната максима? Имам предвид прословуто:

 

Лъжа, изречена сто пъти, става истина.

 

Почти всички приписват на Хитлеровия министър на пропагандата, четвърт евреина д-р Йозеф Гьобелс, репликата, това изречение. И сами се натикват в капана на тази манипулация. Ако нацистът действително е използвал ефектната фраза, той я е заимствал от един от своите политически преподаватели, полуевреина, другаря Владимир Улянов, внук на Мовше Бланк. Не друг, а тъкмо Ленин заявил:

 

Една лъжа, повтаряна достатъчно често, става истина.[78]

 

До какво ни доведе тайната дипломация? Например до следното:

 

Днес в Индия има по-равноправно разпределение отколкото в Съединените щати.[79]

 

Готови ли сте да повярвате на това? То е публикувано в електронния вариант на световноизвестната информационна агенция Reuters. Което не пречи на скептицизма. Особено на онези просъветски комунисти и долнопробни ченгета, които партията-майка покръсти отново“ – този път като проамерикански антикомунисти“ и пропагандисти.

 

Колкото и да не ви се вярва, данните сочат, че агенция Reuters не лъже. В нейната публикация се припомня, че:

 

Неотдавна Стивън Ратнър – финансист от „Уол Стрийт“ и бивш финансов съветник в администрацията на Обама, обяви това[80] в предаването „Утринен Джо“ на телевизия MSNBC,[81] докато обсъждаше новата книга на Тома̀ ПикeтѝКапиталът през ХХІ век“.[82]

 

Звучи невероятно, но таблиците на Ратнър и представените статистически данни показаха, че в Индия наистина има едно по-равноправно общество. Онзи 1 процент от американците, които са на върха, получават по-големи доходи и притежават повече богатства, в сравнение с по-бедните граждани на страната, отколкото съответстващите на тях в Индия.[83]

 

Самият Тома̀ Пикeтѝ твърди, че неравенството не е нещо естествено. Нито, че неговото премахване е изключено. Просто то се дължи на преднамерено лоша политика, включително в икономическата сфера и най-вече – на доходите. И призовава за „отварянето на черната кутия на неравенството в индустриалните общества. И по един доста суров начин да се вгледаме в това, което пазарната икономика е в състояние да направи, и към онова, което не може да стори. Защото пазарната икономика произвежда ново богатство. Но понякога може да бъде твърде лоша. Особено, когато генерира разпределението на богатството. И преди всичко – в дългосрочна перспектива.[84]

 

Днешната пазарна икономика няма нищо общо с класическата дефиниция за нея. Тя изобщо не е пазарна. Това е грубата грешка на всички икономисти, които се мъчат да открият панацея за неизлечима болест. Те не се замислят над самото определение – „пазарна“.

 

Битката за блага и за пазари се е разгоряла още с появата на човека.  Ала никога досега в човешката история тя не е била тъй мащабнаглобална. Нито е била водена толкова интензивно. Преди повече от век и половина шепа банкери решиха едновременно с финансовата си дейност да станат индустриалци. Оттогава няма пазарна икономика.

 

Пазарите се разпределят между най-могъщите. Те концентрираха почти целия капитал на света в ръцете си. Затова от няколко години насам, поне откакто официално обявиха нестихващата финансово-икономическа криза, толкова често споменават прословутия 1 процент.

 

Тайната дипломация служеше и продължава да помага тъкмо на това крайно ограничено на брой, но несметно богато малцинство. Не търсете никакъвсоциализъм“ в мислите ми. Цялата идея за него, за следващия му „етап“ – комунизма, както и останалите идеологии бяха плод на псевдо философското творчество на този елит, изградил собственото си благополучие върху мъките на народите.

 

Цялата негова пропаганда вече звучи като какофония – напълно фалшива ерзац симфония, композирана от глухи. И изпълнявана от инструменталисти, които не познават нотитеЛипсва само момчето от прочутата приказка на Ханс-Кристиян Андерсен, което да извика, че царете са голи.

 

 

 

Винаги е лесно да обясните естествените условия; неестествените навяват потайност[85]

 

 

 

Какво става? Индийското общество е по-справедливо от американското. А в Китай инфлацията намалява до най-ниските си стойности от 18 месеца насам.[86] Както знаете, още до края на тази година Пекин може да изпревари Вашингтон като първа икономическа сила на земята. Най-късно до две десетилетияи като военна.

 

Къде е Европа с нейния съюз? Тя се прави на „най-демократична“. В 28 от държавите в нея предстоят избори. Винаги толкова „демократични“, че подтикнаха през 2007 година Владимир Буковски и неговият съавтор Павел Строилов да издадат 48-страничната брошура „ЕСССР: Съветските корени на европейската интеграцияНашият лозунг е Съветски съюз по целия святХимн на Коминтерна от 1938 г.“.[87]

 

В нея, въз основа на документация от архивите както на Евросъюза, така и на КГБ, реконструираха целия план за превръщането на Европейския съюз в Съюз на съветските европейски социалистически републики. При това напълно идентичен с някогашния Съветски съюз.

 

Някои навярно се усмихват. Но нека ми изложат поне една съществена причина, поради която изостанали страни без всякаква действаща държавност в тях, каквито са България, Румъния, Хърватия. До голяма степен – Унгария, Прибалтийските републики, Словакия и Полша. Всички те бяха приети вединното европейско семейство“.

 

Защо? Какво налагаше това?

 

Ако имаше заслужили и то не напълно, такива бяха на първо място Словения и на второ – Чехия. Днес и те изостават. Особено бившата югославска република. Преди години даже Гърция, Испания и Португалия бяха прибрани по странна „царскамилост.

 

Но кой е царят? И в навечерието на изборите за Европейски парламент някой в състояние ли е да ме извести, колко държави има на континента Европа? В енциклопедиите пише… „приблизително 50“. Как така „приблизително“?

 

Ами има непризнати – например Северен Кипър, Косово. Също почти непознатата Транснистрия (Транс Днестър). Но и такива, които до неотдавна се числяха към АзияНагорно-Карабах, Абхазия, Южна Осетия. Ами британските острови в Ламанша – уж независими територии: Джърси, Гърнзи, Остров Ман? А Гибралтар, Фарьорските острови, някои норвежки области и английски отвъдморски територии?… Срещат се претенции даже Израел да се води част отЕвропа?!

 

И всички те трябва да станат една държава? Нима вече не е почти така? Какво спечелиха народите от това обединение? Същото, каквото навремето населението на съветските републики – неизменната тенденция да вървят от лошо към по-лошо. Европейският съюз е огромен колхоз от нации, които нищо добро не ги очаква. Предлагам чисто нова констатация.

 

Понастоящем обширни части от Великобритания, особено в северните области, са по-бедни от Полша. А в Уелс и графство Корнуол се живее далеч по-зле, отколкото в повечето източно европейски държави!

 

Сега части от Великобритания са по-бедни от Полша, Литва и Унгария. Хората от долините на Уелс и Корнуолдвата най-бедни британски района, сгрибат с по-малко от 14 300 лири стерлинги средно годишен доход.

 

Понеже животът във Великобритания е прекалено скъп, тамошните семейства са по-зле от някои от обширните страни в Източна Европа, съгласно проучване на ЕС.[88]

 

България е челничка. Само че в отрицателния смисълпо изоставане. Няма друга страна, която да демонстрира толкова висока устойчивост на тенденциите за пропадане във всяка сферадемография – в т.ч. най-ниска раждаемост, най-висока смъртностикономика, продължителност на живота, ниски доходи, неграмотност

 

Вгледайте се в картата вляво. Минус 53 е най-високата стойност, постигана по отношение на обобщените положителни резултати. Близо до нас е северната ни съседка с минус 51! Какво знаят самозванците от Корнуол или Остров Сицилия? Има да ни дишат праха до нашето окончателно изчезване като народ.

 

Смее ли се някой?

 

Преди да покажа сравнителен репортаж между страните, оглавяващи класациите на върха и на дъното, ще река: Увеличението на евроскептицизма изобщо не е случайно. Човекът не е животно, за да го натирват в кочина или обор. Европейците не се бориха с глада, привилегиите, потисничеството, за да попаднат там, откъдето ние се заблуждаваме, че сме се измъкнали преди около четвърт век.

 

Обаче 6,6-милионното стадо свине, обладани от демони, си харесва комунизма. Иска все комунистите да го ръководят – под всякакви шарени названия като БСП, ГЕРБ, СДС, ДСП, Атака, ДСБ, България без цензура, НДСВ, Зелените, НФСБ, Реформаторски блок, АБВ, Християндемократическа партия на България, Синьо единство, Зелена партия, някакъв Глас народен, Атибългарската левица, Антибългарската десница, даже откровени болшевишки дрипи като Българска комунистическа партия и Съюз на комунистите в България, та даже „независими кандидати“, проводени навремето от тандема БКП-ДС на Запад, за да се връщат като поредните ни разединители.

 

Изглежда изчезването ни е неизбежно. Преди 70 лазарника комунистите отсякоха главата на нацията и оставиха тялото да се движи на самотек, по рефлекс, колкото издържи. Бог окончателно е отнел и незначителните остатъци от ум у това население. Нищо чудно. Описано е в Евангелията и в историята. Могъщи империи са се затривали. Пак сме били първи – с Илатдревната българска империя, най-голямата, откакто съществува човешки летопис на планетата. Тя се е простирала от днешен Иран до Атлантика, и от Сибир до Централен Египет

 

Днес е това – 11 000 квадратни километра и 6,6 милиона души, повечето – не българи. Cuique suumвсекиму своето!

 

 

Sic Exitus stultitia hominеmтака свършва човешката глупост.

 

Сега нека видим видеозаписа.

 

 

 

 

 

Люксембургският професор проповядва от амвона на банките, които са открили университета, в който преподава. Преди четвърт век в страната-джудже нямаше никакво висше училище.

 

Констатацията, че „българската икономика     се е сгромолясала след падането на комунизмае толкова невярна, че сигурно и Тато се е изчервил в геената. Просто в западните медии, даже в представящите се за „дисидентски“, не са в състояние да проумеят главната, най-важната причина. Защото там никога не е имало комунизъмтоталитарна диктатура на една партия. Те не са преживели нашата трагедия. Затова тамошните жители така лекомислено възприемат заплахата, която е надвиснала и над тях.

 

Общо казано, всеки що-годе разумен и почтен човек е наясно: Където е минал комунистическият ботуш, след него трева не е поникнала

 

За дереджето, до което докараха Европа, и за очертаващото се нейно безбъдещев продължението. Без никакви уговорки. Който има незакърнели сетива за възприемане на действителността и ум, за да я осмисли, ще го направи.

 

Останалите не ме интересуват. Без извинение.

 

 

 

Целомъдрие – най-неестествената от всички сексуални перверзии[89]

 

 

 

Това е мисъл на британския писател Олдъс Хъксли. Подобно на Джордж Оруел, в романите си той описа триумфа на безцеремонния недодялан материализъм, безнравствеността и духовния упадък на един бъдещ технологизиран свят. Неговите видения, навярно в резултат на злоупотреба с наркотици, както се изразяват днес, до голяма степен съвпадат с окръжаващата ни действителност.

 

Затова сега нека завърша „оптимистично“. Все пак дните около Гергьовден и след това преливаха от атмосфера на веселие, предизвикано от равенството, братството и свободата“.

 

Преди всичко, какъвто е обичаят, възстановен през 1993 година от еврейския колекционер на нацистки символи Валентин Блуменфелд, министър на тогава отбраната в кабинета на Любен Беров под името Валентин Александров,[90] на 6 май строиха остатъците от армия в центъра на София. Та комунистическите ченгета, облечени във власт, да се почувстват мъже.

 

Но думата не ми е за товарищ Росен, на когото, ако преметнете сгъната бяла кърпа през лявата ръка под лакътя, ще лъсне за какво се е пръкнал. Смешката стана пълна, когато се оказа, че т. нар. военна авиация не може да лети приоблачно време?!

 

Зачеквам темата, понеже за пореден път изкараха Свети Георги Победоносец. А той не е канонизиран заради своите бойни подвизи. Тъкмо обратното. Рожба на богати кападокийцидревнобългарската област Капдаг, откъдето Кападокия[91] – съвсем млад се прославил в битките. Според житието му, едва 20-годишен станал Меналай[92]командир на легион. Но се запознал с Христовото учение и го приел в душата и сърцето си.

 

Било времето на тетрархиятачетиривластие. Римската империя се разпадала. И властващият император Диоклециан решил да подели властта с още трима цезариподимператори, като запази своето върховенство. Практически останалите трима били нещо като областни управители, но на обширни територии.

 

Името на император Диоклециан несправедливо е записано в историята с гоненията срещу християните. Не той бил най-големият преследвач на вярващите в Христа, а двама от неговите съуправляващи цезариМаксимиан и Галерий[93].[94] Те гонели християните и организирали битки, в които ги хвърляли на арената срещу диви хищници – нубийски лъвове и специално уловени бенгалски тигри.[95]

 

Младият Георги се противопоставил на мъченията, на които били подлагани неговите братя по вяра. Изправил се даже срещу главния император. Вместо да се вслушат в гласа му, властниците го хвърлили в тъмница и го изтезавали.[96] Знаейки, че няма да излезе на свобода, Георги – наследник на солидно богатство, пожелал парите и имотите му да бъдат раздадени на бедните, а робите да получат свободата си.

 

Според легендата, когато видяла силата, която вярата в Бог вдъхвала на съсипания младеж, даже съпругата на императора приела християнството. А Диоклециан заповядал и двамата с него да бъдат обезглавени. По пътя към лобното място императрица Александра припаднала и не дочакала изпълнението на присъдата. Господ я прибрал, спестявайки й мъките. Георги бил обезглавен на 23 април 306 година, което се разминава с историческата истина за самия император.

 

Ето как и защо младият кападокиец Георги е бил канонизиран за светия. Вместо да честват смелия християнин, опълчил се срещу неправдата, тук прославят воина. Което няма нищо общо с Христовия завет, нали?

 

В самото навечерие на празника на светията, който е смятан за покровител на Англия, дойде „радостнавест от съвременната – по-точно е да употребим синонима модерната или даже моднатацърква.

 

След четири години на брак Джийн Робинсън, първият открито представил се като гей епископ в Англиканската църква, чието ръкополагане предизвика разкол в нея в Съединените щати, ще се развежда със своя съпруг.

 

66-годишният епископ се омъжи през 2010 година, когато щатът Ню Хемпшиър узакони хомосексуалните бракове. Но е имал интимна връзка със своя партньор Марк Андрю в продължение на повече от 25 години. Той обяви раздялата миналата седмица с електронно писмо, адресирано до епархията на Ню Хемпшиър.[97]

 

Понеже често ми пишат отворковци, които знаят всичко, си позволявам да ги помоля: Бихте ли ме светнали, в кой точно текстканоничен или неГоспод Бог е одобрил и благословил еднополовите връзки? И как ще се размножава човечеството занапред? Защото белите хора май приеха ревностно модните тенденции и затова са на изчезване

 

Моля, не ме възприемайте като хомофоб. Как звучи само! Ще се възгордея

 

И още една „благавест. Този път тя долетя от Копенхаген. В събота, 10 май 2014 година, в датската столица една австрийска певица с яка брада спечели поредния конкурс на Евровизията“. Победителката Кончита Вурст е известна в родината си и като Том Нойвирт. Медиите отразиха настроението в залата след изпълнението й или му, не знам как е правилно. То било възторжено!

 

Легиони от мъже, наметнати с пелерини в цветовете на дъгата, обрамчени със сърма, излъчващи приказни светлинки, се втурнаха към сцената, като с ревове изразяваха своето обожание към Австрия.[98]

 

Да не забравяме, че Австрия заслужава това отношение. Все пак тя е дала на света такива велики мъже като Теодор Херцел, Зигмунд Фройд, Алберт Саломон фон Ротшилд, Енгелберт Долфус, Ернст Калтербрунер, Ото Скорцени, Арнолд Шварценегер  и самия Адолф Хитлер… Е, също така – масона Волфганг Амадеус Моцарт и Йозеф Хайдн, но те не са актуални. Не са носили бради

 

Брадата доминираше в тазгодишната мода в облеклото, предпочетена от публиката в залата: плетени бради, мукавени бради, вапцани бради, истински бради. По възможност допълнени от златисти дрехи.

 

Победата на австрийската брадата дама Кончита Вурст направи Европа горда

 

Музика, политика и страст: това ли са отличителните белези на Евровизията? Във Великобритания конкурсът често бива осмиван и е смятан за глупав и неуместен. Но из Европа той продължава да намира начини да се промъква до челните заглавия.[99]

 

Това да не е писано от някаква хомофобка? Сакън!

 

Само ще припомня, че сред състезателите в тъй „осмиваниявъв Великобритания шлагерен конкурс личат имената на сър Клиф Ричард и на Енгелбърт Хъмпардинк, вече – за повишаване на пенсията. А англичаните Лулу, “Brotherhood of Man”, “Katrina and the Wavesдаже го печелеха. Към тях няма да добавям други британци – предимно ирландци седем първи места, между 1992 и 1994 годинатри поредни титли

 

Тъй че – по-скромно. Щом като полският водопроводчик май ще поеме обратния път към дома си

 

А на мен не ми остава нищо друго, освен отново „оптимистично“ да запитам:

 

Quo vadis, Europa? Quo vadis, Humanitas?

 

 

 

 

Следва.

 

 

 

 

 

 

За връзка с автора:

mejdu_redovete@abv.bg

 

 

 

 

 

 

 

От сърце благодаря на всички дарители за тяхната доброта и щедрост.

 

 

Този път специално на Владимир С. от Вакарел, Недялко Б. от Белгия, Димитър Р. от Германия, Лидия С. и Лазар П. от София, Цветанка Й. от Перник, Красимира Н. и Веселин Н. от Пловдив, Дечо Т. от Русе, Гено Т. от Бургас.

 

 

Признавам, надявах се, че поне половината от регистрираните посетители са съмишленици. И биха подкрепили тази медия с 1 лев месечно. Уви…

За улеснение, в страницата за дарения вече прилагам и адрес за изпращане на пощенски записи.

 

Сметката е така устроена, че не мога да известявам имената и броя на дарителите по банков път.

 

Съдейки по сумите, за себе си съм сигурен, че повечето дарители са едни и същи хора, които искрено помагат за съществуването на тази медия. Няма как да издържа дълго по този начин. Никой от тези благородни сърца не е длъжен на останалите, нито на мен.

 

Повтарям, че сметката е направена така, та да не се узнава нищо, в т.ч. броят, имената, адресите на дарителите и изпратените суми. Понякога научавам само броя на постъпленията от страната и чужбина и то само благодарение на ласкавото отношение на служителките.

 

Истина ви казвам: за да продължи да действа тази медия, е необходима вашата щедрост. Не преувеличавам. И няма как това да става с доброволните пожертвования само на едни и същи предани читатели.

 

Преди известно време в „Агора“ един анонимен подлец и клеветник ви посъветва: „Не хранете Ифандиев!“

 

Изглежда мнозинството послуша съвета му.

 

 

Не желая никой „да ме храни“. Но не съм в състояние да работя по 12-14 часа дневно, без моят труд да намери поне елементарна материална оценка. Пък и обикновено безплатните неща не са качествени.

 

В интерес на истината, с парите от вашите дарения успявам не само да поддържам сайта, който премина на по-висока такса, но и да си платя сметката за достъп в интернет. Може би още някои съвсем дребни неща. Толкова.

 

Преди доста време един от вас, който не се крие – чудесният специалист по английски език, преводач и преподавател Петър Коритаров, ми изпрати прилична за моите разбирания сума – 50 лева. Когато предложих да я върна, защото ми се стори прекалена, той ми писа, че „това е най-изгодната сделка в живота му“. Защото срещу тези „нищожни пари“ получава „огромен обем информация“.

 

 

Явно само шепа приятели на медията мислят така. Регистрираните посетители са повече от 1100. Гастрольорите са поне още толкова. Дори половината от редовните да са злонамерени, остават 550. Всеки от тях да внася по 1 лев месечно – 10 до 12 лева годишно, бих могъл да продължа.

 

Не става… Но ще се боря, докато мога.

 

 

Освен това очаквах съдействие – с ваши статии. Вярно, без хонорар.

Но нима на повечето останали места плащат за публикации?

 

Явно няма необходимост от такъв тип публицистика. Истината вълнува малцина. Има по-важни неща…

 

Не съдя никого. Изцяло приемам, че вината е в мен, защото не откликвам на злободневието.

 

Признавам, че ми е късно да се променям.

 

 

Въпреки всичко, съобщавам, че можете да изразите щедростта си като изпращате малки суми на един пощенски адрес и на две сметки с един и същ титуляр, обявени в рубриката „Дарения“ под главата на сайта или вдясно на основната страница, както и по пощата чрез запис на посочения адрес.

 

 

Достатъчно е да натиснете този бутон (позиция) и цялата информация ще се покаже.

 

 

Неудобно е, но поради преследванията няма друг начин.

 

 

По-добре е повече хора, и по разбираеми причини имигрантите, да помагат с малки суми, отколкото обратното – малцина – с големи.

 

 

 

 

 

 

 

ДОСТЪП ДО ПРОЕКТОЗАКОНА ЗА ДЕКОМУНИЗЦИЯ

 

 

Всеки, който прояви желание да разполага с копие от текста на Проектозакона за декомунизация, може да го прочете или придобие от online:

http://diagnosa.net/diagnosite-mi/%D0%BF%D1%80%D0%BE%D0%B5%D0%BA%D1%82%D0%BE%D0%B7%D0%B0%D0%BA%D0%BE%D0%BD-%D0%B7%D0%B0-%D0%B4%D0%B5%D0%BA%D0%BE%D0%BC%D1%83%D0%BD%D0%B8%D0%B7%D0%B0%D1%86%D0%B8%D1%8F%D1%82%D0%B0

 

 

 

 

 

 

ГЛЕДАЙТЕ В ИНТЕРНЕТ

 

Побързайте да гледате видеозаписите на старите издания на предаването „Диагноза с Георги ИфандиевYouTube, защото вече ги изтриват. Ето връзка (link):

 

http://www.youtube.com/results?search_query=%D0%B8%D1%84%D0%B0%D0%BD%D0%B4%D0%B8%D0%B5%D0%B2&suggested_categories=25&page=3

 

и във VBOX7 от:

 

http://vbox7.com/tag:%D0%B8%D1%84%D0%B0%D0%BD%D0%B4%D0%B8%D0%B5%D0%B2

 

Записите са достъпни благодарение на усилията на Юри Комсалов от Скандинавия и на Марко П. от Великобритания.

 

 

 

 

 

 

 

ТЕХНИЧЕСКИ УТОЧНЕНИЯ

 

Ако размерът на текста ви затруднява и използвате търсачката Google, отидете в менюто горе на страницата, спрете върху третата възможна позиция отляво надясно и щракнете (кликнете) върху нея – ViewИзглед. Щракнете (кликнете) веднъж, за да се отворят възможностите. След което слезте надолу до седмата възможна – ZoomУвеличение, и изберете процента, с който да увеличите размера на страницата, без да я повреждате. Препоръчвам 150 процента.

 

Ако щракнете (кликнете) върху която и да е илюстрация, тя се увеличава. За да я върнете в предишния й размер, натиснете върху „хиксчето“ в горната лява част на илюстрацията.

 

Ако щракнете (кликнете) върху номер на бележка под линия, автоматично ще попаднете на нея. За да се върнете в текста, моля, щракнете (кликнете) отново върху същия номер, но на бележката под линия.

Вече спокойно можете да четете всички публикации. Достатъчно е да влезете в някоя страница, например в „Диагнозите ми“, и горе вдясно да намерите бутона „Назад“. Натискате го (щраквате, кликвате върху него) и всички публикации се показват.

 

 

Системите за форуми работят по следния начин:

 

 

Има категории и всяка от тях има един или повече форуми. Във всеки един форум се пускат теми (posts), които хората дискутират.

В нашия случай, няма нужда от излишно категоризиране. Ето я структурата за момента:

 

 

Форум: „За сайта“:

 

 

Описание: „Тук можете да споделите Вашата градивна критика относно сайта и да докладвате грешките, които сте открили в него.“

 

 

Форум: „За предаването“:

 

 

Описание: „Тук можете да обсъждате проблемите, посочени в предаването и в статиите. Какво е Вашето мнение? За или против? Защо?“

Форумната система, която ползваме, има екстрата да създава нова тема в момента, в който Вие пуснете статия. Активирано е. Също така има възможността за показване на профил на човек или пък за редактиране на собствения.

 

 

Как да създадете нова тема във форума?

 

 

Отидете в страница „Агора“. След което изберете в кой форум ще пишете – да речем избирате „За сайта“. Зарежда се нова страница в която ще видите бутон „Нова тема“. Оттам писането на тема е ясно.

 

 

Как да редактирате профила си през форума?

 

 

Отидете на страница „Контакти“. Има директна връзка „Редактиране на профила“.

 

 

 

                  Иван Занев, WEB-дизайнър

                  Единствено за отстраняване на технически проблеми:

      support@diagnosa.net

 

 

 

 

 

 

 


[1] “Belgian police disperse crowd after ban on French comedian’s event” by Adrian Croft in Brussels, Reuters, reuters.com, London, Monday, May 5, 2014 г., online: http://blogs.reuters.com/faithworld/2014/05/05/belgian-police-disperse-crowd-after-ban-on-french-comedians-event/

[2] Владимир Буковски, съветски писател, борец против комунистическия режим, политически затворник, хвърлен насилствено за години в психиатрия. (“Former Soviet Dissident Warns For EU Dictatorship”, From the desk of Paul Belien on Monday, “The Brussels Journal”, The Voice of Conservatism in Europe, brusselsjournal.com, Brussels, 27 February 2006 г., online: http://www.brusselsjournal.com/node/865)

[3] Пак там.

[4] САЩ. Войната от 1812-1815 година току що е свършила.

[5] Джон и Франсис Беъринг, които през 1762 г. основават английската “Barings Bank”, фалирала през 1995 г. Сами се досетете, къде потънаха нейните активи?

[6] Жан Лафит (ок. 1776 – ок. 1823) – прочут френски пират, който по време на Войната от 1812 година, припомнена единствено тази медия, бива съблазнен от английския крал Джордж ІІІ и поставя своите морски разбойници на разположение на британското командване. Чрез измама и вероломство помага за разбиването на американците. Те го приемали като… приятел. Преди това, по време на т. нар. Американска революция или Война за независимост, същият крал Джордж ІІІ се възползва от предложението на Хесенския херцог да наеме войска от германското княжество. Всъщност идеята е на Майер Амшел Бауер – Ротшилд. Владетелят на Хесен печели огромна сума, а първият Ротшилд – неговото доверие. Чрез княжеското ходатайство се добира до управлението на хазната и на други европейски владетели. Така започва възходът на семейство Ротшилд. А огромен брой германци остават в новата република. През 1876-1877 година, че и по-късно, вероятността немският език да стане официален в САЩ била равна на английския. Войната между Великобритания и САЩ от 1812 г. е отмъщение на Нейтън Ротшилд от Лондон, задето американците отказали да допуснат създаването на централна банка.

[7] Lord Byron – “Don Juan” (1823 г.), Canto The Twelfth, The Project Gutenberg EBook, 2007 г., online: http://www.gutenberg.org/files/21700/21700-h/21700-h.htm

[8] “Belgian police disperse crowd after ban on French comedian’s event” by Adrian Croft in Brussels, Reuters, вече цит. съч.

[9] Вж. Христо Марков, Иван Бутовски – „Удавят в кръв тютюневата стачка през 1953 г.“, в. „168 часа“, 168chasa.bg, София, 19 септември 2013 г., online: http://www.168chasa.bg/Article.asp?ArticleId=2307824

[10] “Belgian police disperse crowd after ban on French comedian’s event” by Adrian Croft in Brussels, Reuters, вече цит. съч.

[11] Пак там.

[12] Вж. “Belgium bans ‘anti-Semitic hatefest’: police disperse crowd with water cannons”, Radio “The Voice of Russia”, voiceofrussia.com, Moscow, Monday, 5 May 2014 г., online: http://voiceofrussia.com/news/2014_05_05/Belgium-bans-anti-Semitic-hatefest-police-disperse-crowd-with-watercannons-1809/; “Police disperse crowd after Belgium bans anti-Semitic French comedian event” by Reuters, “The Jerusalem Post”, jpost.com, Jerusalem, May 4, 2014 г., online: http://www.jpost.com/Jewish-World/Jewish-News/Police-disperse-crowd-after-Belgium-bans-anti-Semitic-French-comedian-event-351322

[13] Карл Маркс, Фридрих Енгелс – „Манифест на комунистическата партия“, Издателство „ГАЛ-ИКО“, София, 1999 г., стр. 23.

[14] “Vladimir Putin could drive an army through the gaps in Britain’s defences: Crisis in Ukraine shows why David Cameron cannot afford to run down our military capability” by Fraser Nelson, “The Telegraph”, telegraph.co.uk, London, Friday, 9 May 2014 г., online: http://www.telegraph.co.uk/news/uknews/defence/10817969/Vladimir-Putin-could-drive-an-army-through-the-gaps-in-Britains-defences.html

[15] Пак там.

[16] Вж. Станислав Белковски – „Путин: Цялата истина за стопанина на Кремъл“, Издателство „Сиела“, София, 2014 г., стр. 170-183.

[17] Григорий Климов – „Протоколы советских мудрецов“, Издательство и типография „Советская Кубань“, Краснодар, 1995 г., стр. 44.

[18] Кой определя „националната“ стратегия на Русия? Пак евреи…

[19] Вж. напр. „Белковский: Путин разочарован в Тимошенко. Она была последним фаворитом“, bigmir)net, news.bigmir.net, Киев, 25 сентября 2011 г., online: http://news.bigmir.net/ukraine/126838

[20] Вж. “US condemns North Korea’s Obama ‘monkey’ jibes” by Julian Ryall in Tokyo, “The Telegraph”, telegraph.co.uk, London, Friday, 9 May 2014 г., online: http://www.telegraph.co.uk/news/worldnews/asia/northkorea/10818450/US-condemns-North-Koreas-Obama-monkey-jibes.html

[21] Вж. напр. “GOP Arizona Radio Host: ‘Obama Is The First Monkey President’” by Kirsten West Savali, NewsOne, For Black America, newsone.com, Karachi, Sindh, Pakistan, Jun 17, 2012 г., online: http://newsone.com/2021269/barbara-espinosa-obama-monkey/; Вж. напр. “Arizona Radio Host Calls Obama “Monkey” by Nadra Kareem, About.com, Race Relations, racerelations.about.com, New York City, NY, June 20, 2012 г., online: http://racerelations.about.com/b/2012/06/20/arizona-radio-host-calls-obama-monkey.htm Преди време нашумя историята с чернокож университетски професор, арестуван от полицията. Някои вестници го нарекоха „маймуна от джунглата“ – “jungle monkey”. (Вж. напр. Вж. напр. “Officer suspended for Gates slur in e-mail” by Matt Colette, “The Boston Globe”, bostonglobe.com, Boston, MA, NY, July 29, 2009 г.  В електронния вариант на изданието в интернет вместо статията се появява съобщението: “The page you requested has either moved or been deleted” – „Страницата, която пожелахте е или преместена, или изтрита“. Предлагам електронни връзки с нейни препечатки: http://www.democraticunderground.com/discuss/duboard.php?az=view_all&address=102×3992401 или http://politicalhotwire.com/political-discussion/39927-boston-officer-suspended-gates-slur-e-mail.html)

[22] Хенри Луи Менкън – американски журналист, филолог и консерватор. (“Meanings of Christmas”, “The Sonoma Index Tribune”, sonomanews.com, Sonoma, CA, Monday, December 23, 2013 г., online: http://www.sonomanews.com/meanings-christmas/#.U2zRD1JZrAU)

[23] Hélder Câmara – “Essential Writings”, Orbis Books, Maryknoll, NY, 2009 г., стр. 79.

[24] Вж. „От Марка свето Евангелие“, гл. 5, ст. 9.

[25] Президентът на Съединените щати в Обръщение към Асоциацията на американските издатели на вестници. (“The President and the Press: Address before the American Newspaper Publishers Association”, President John F. Kennedy, Waldorf-Astoria Hotel, New York City, April 27, 1961 г. в: “John F. Kennedy Speeches”, John F. Kennedy Presidential Library and Museum, jfklibrary.org, Boston MA, 2014 г., online: http://www.jfklibrary.org/Research/Research-Aids/JFK-Speeches/American-Newspaper-Publishers-Association_19610427.aspx)

[26] Вж. „От Матея свето Евангелие“, гл. 10, ст. 26.

[27] В западния печат се говореше за „изненадващо опрощение от страна на президента Путин. (Вж. напр. “Mikhail Khodorkovsky arrives in Germany after release from prison: Former oligarch flies to Berlin’s Schönefeld airport from Russia after pardon from Vladimir Putin” by Philip Oltermann in Berlin and Shaun Walker, “The Guardian”, theguardian.com, London, Friday, 20 December 2013 г., online: http://www.theguardian.com/world/2013/dec/20/mikhail-khodorkovsky-germany-prison-pardon-putin)

[28] Вж. напр. “American Conquest by Subversion: Victoria Nuland’s Admits Washington Has Spent $5 Billion to “Subvert Ukraine” by Global Research News, “Global Research”, globalresearch.ca, Montreal, Qc, Canada, February 7, 2014 г., online: http://www.globalresearch.ca/american-conquest-by-subversion-victoria-nulands-admits-washington-has-spent-5-billion-to-subvert-ukraine/5367782; “Regime Change in Kiev – Victoria Nuland Admits: US Has Invested $5 Billion In The Development of Ukrainian, ‘Democratic Institutions’”, “Information Clearing House”, informationclearinghouse.info, USA, February 9, 2014 г., online: http://www.informationclearinghouse.info/article37599.htm

[29] “The President and the Press: Address before the American Newspaper Publishers Association”, President John F. Kennedy, Waldorf-Astoria Hotel, New York City, April 27, 1961 г. в: “John F. Kennedy Speeches”, вече цит. съч. В интернет можете да срещнете повече от 1500 позовавания на тази реч, както в статии, така и в книги или документални филми. (Вж. напр. Thomas L. Copping – “The Big Lie, Exposed!”, WestBow Press, Bloomington, IN, 2013 г., стр. 55.) Самият аз съм я помествал в тази медия във вариант на видеозапис.

[30] JFK Quote by Save America Foundation, “News”, Save America Foundation, LLC, Clearwater, saveamericafoundation.com, FL, November 27, 2011 г., online: http://www.saveamericafoundation.com/2011/11/27/jfk-quote/ Цитатът може да бъде намерен в десетки източници.

[31] Вж. Jack Bernstein – “The Life of an American Jew in Racist Marxist Israel”, First published in 1985 г., Noontide Press, Torrance, CA, 2007 г.

[32] Вж. Norman Finkelstein – “The Holocaust Industry: Reflections on the Exploitation of Jewish Suffering”, Verso Books, London, Brooklyn, New York, 2000 г.

[33] Вж. Shlomo Sand – “The Invention of the Jewish People”, Verso Books, London, Brooklyn, New York, 2009 г.

[34] отец Олег Моленко – „Религиозное разоблачение „высшей социологии“ Г. П. Климова“, Отец Олег Моленко, omolenko.com, Церковь Иоанна Богослова, Toronto, Ontario, Canada, дата не е посочена, online: http://www.omolenko.com/slovo/klimov.htm

[35] Вж. напр. „Секта Олега Моленко „Церковь Иоанна Богослова“, 14.03.2007 г., от online: http://kuraev.ru/smf/index.php?PHPSESSID=ea128ceb46dbff13619a59e87e95b0bc&topic=21259.msg258033#msg258033

[36] Вж. „Сайт о лжеучении Олега Моленко“, online: http://promolenko.narod.ru/

[37] Вж. „Ереси и лжеучения Олега Моленко, главы самочинного еретического сборища под названием „Церковь Иоанна Богослова“, online: http://promolenko.narod.ru/eresimolenko.htm

[38] Вж. „Псевдоправославная секта Олега Моленко: Сам себе святой, или продам веру за шестьсот долларов“, Центр священномученика Иринея Лионского, iriney.ru, Москва, 20.11.2006 г., online: http://iriney.ru/postsovetskie/czerkov-ioanna-bogoslova-olega-molenko/psevdopravoslavnaya-sekta-olega-molenko.html

[39] Александр Бушков – „Автобиография“, „Шантарск“, shantarsk.ru, Красноярск, online: http://shantarsk.ru/index.php?option=com_content&view=article&id=45&Itemid=11

[40] Вж. „Писатель Александр Бушков: „Сталин, наверное, был верующим человеком…“, беседовал Валерий Емельянов, „Портал-Credo.Ru“, „Портал-Credo.ru“, portal-credo.ru, Москва, 2002-2014 г., online: http://www.portal-credo.ru/site/?act=authority&id=294

[41] Оригиналното заглавие е: „Хроника мутного времени: Дом с привидениями“.

[42] Източниците, доказващи еврейския произход на Леонид Невзлин, са изобилни. Той е израелски гражданин и от години се пресели в ционисткия „рай“. Председател е на Съвета на попечителите на Музея на еврейския народ в Израел. Даже придоби 20 на сто от капитала на телавивския всекидневник “Haaretz”. (“Haaretz announces: Leonid Nevzlin acquires 20 percent of Haaretz shares: Joining the firm’s board of directors, Nevzlin acquisition leaves the Schocken family with a 60 percent stake in the company”, “Haaretz”, haaretz.com, Tel Aviv, June 12, 2011 г., online: http://www.haaretz.com/print-edition/news/haaretz-announces-leonid-nevzlin-acquires-20-percent-of-haaretz-shares-1.367159)

[43] Александър Бушков – Олигарсите: Хроника на мътното време“, Издателство „НСМ Медия“, София, 2006 г., стр. 141.

[44] Пак там, стр. 141-142.

[45] Пак там, стр. 142.

[46] Перифраза на афоризъм от Оскар Уайлд, който гласи: „Човек трябва да внимава при подбора на своите врагове“ – “A man can’t be too careful in the choice of his enemies”.

[47] Вж. напр. “Jewish oil tycoon Mikhail Khodorkovsky free after Putin pardon: Unexpected move may be a gesture to critics of the Kremlin’s human rights record before Russia hosts the Winter Olympics” by Reuters, “Haaretz”, haaretz.com, Tel Aviv, December 20, 2013 г., online: http://www.haaretz.com/news/world/1.564564

[48] Александър Бушков – Олигарсите: Хроника на мътното време“, вече цит. съч., стр. 142.

[49] Вж. напр. “Marc Rich dies at 78; his pardon by Clinton stirred controversy” by Associated Press, “Los Angeles Times”, latimes.com, Los Angeles, CA, June 27, 2013 г., online: http://www.latimes.com/local/obituaries/la-me-marc-rich-20130627-story.html; “Bill Clinton’s Marc Rich Pardon: The Tell-Tale Cable” by Tom Fitton, “Breitbart”, breitbart.com, Los Angeles, CA,  25 March 2014 г., online: http://www.breitbart.com/Big-Government/2014/03/24/Clinton-s-Marc-Rich-Pardon-the-Tell-Tale-Cable

[50] David Drach, Chevalier, P. L. B. – “De l’Harmonie entre l’Eglise et la Synagogue”, Tome premier, Editeur Paul Mellier, Paris, 1844 г., стр. 79.

[51] Вж. “Marranos, Conversos, and New Christians”, Jewish Virtual Library, an online encyclopedia published by the American-Israeli Cooperative Enterprise, Chevy Chase, MD, дата не е посочена, online: http://www.jewishvirtuallibrary.org/jsource/Judaism/Marranos.html

[52] Вж. Ф. Уильям Энгдаль / F. William Engdahl – „Рождающийся российский гигант стратегически разыгрывает свои карты”, “Global Research”, Канада, 19 октября 2006 г., ИноСМИ.Ru, Москва, 19 октября 2006 г., online: http://www.inosmi.ru/stories-/05/09/02/3453/230484.html

[53] Напр. пак там.

[54] “Kissinger’s Secret Meeting With Putin” by Mike Whitney, “Atlantic Free Press”, Groningen, Netherlands, Friday, July 20, 2007 г., статията е изтрита в изданието, но е достъпна като препечатка от online: http://www.blacklistednews.com/view.asp?ID=3808

[55]  “Russia: The Enemy”, “The Wall Street Journal”, New York, NY, November 29, 2006 г., стр. A15, online: http://online.wsj.com/article/-SB116468651000734270.html?mod=opinion&ojcontent=otep

[56] “Mahatma Gandhi and the Principles of Satyagraha/Truth-Force and Ahimsa/Nonviolence”, Mahatma Gandhi, Life and Teachings, Compiled by Timothy Conway, Ph.D, Enlightened-Spirituality.org, enlightened-spirituality.org, Daylesford, Victoria, Australia, 2000 г., online: http://www.enlightened-spirituality.org/Mahatma_Gandhi.html

[57] Приписват израза на Хенри Кисинджър. (Вж. нпр. “Honduras: A Victory for “Smart Power” by Eva Golinger, “Global Research”, globalresearch.ca, Montreal, Qc, Canada, November 3, 2009 г., online: http://www.globalresearch.ca/honduras-a-victory-for-smart-power/15912)

[58] Вж. “Mikhail Khodorkovsky arrives in Germany after release from prison: Former oligarch flies to Berlin’s Schönefeld airport from Russia after pardon from Vladimir Putin” by Philip Oltermann in Berlin and Shaun Walker, “The Guardian”, вече цит. съч.

[59] “Secret diplomacy in Khodorkovsky case” by Lyuba Lulko, Pravda.Ru, english.pravda.ru, Moscow, 24.12.2013 г., online: http://english.pravda.ru/russia/politics/24-12-2013/126467-secret_diplomacy_khodorkovsky-0/

[60] Александър Бушков – Олигарсите: Хроника на мътното време“, вече цит. съч., стр. 154-155.

[61] Вж. напр. “Rothschild is the new power behind Yukos” by Simon Bell in Moscow, Lucinda Kemeny and Andrew Porter, “The Sunday Times”, London, November 2, 2003 г., online: http://-business.timesonline.co.uk/tol/business/article1101531.ece; “ Rothschild lined to take over at Yukos ” by James Rossiter, “Evening Standard”, standard.co.uk, London, July 15, 2003 г., online: http://www.standard.co.uk/news/rothschild-lined-to-take-over-at-yukos-6971290.html; “Yukos Slipping Away? Will Baron Rothschild give shares to President Putin?”, “Pravda”, Moscow, 30.10.2003 г., online: http://-english.pravda.ru/news/russia/19-05-2006/english.pravda.ru/main/-18/89/355/11179_yukos.html; „Структура акционерного капитала“, Распределение акционерного капитала ОАО „ЛУКойл“ по состоянию на 28.02.2013 г., ОАО „ЛУКойл“, Москва, online: http://www.lukoil.ru/static_6_5id_213_.html

[62] “George Osborne warned: ‘stop rubbishing’ Rothschild or you’re finished” by Andrew Porter, “The Telegraph”, telegraph.co.uk, London, 23 October 2008 г., online: http://www.telegraph.co.uk/news/politics/georgeosborne/3244297/George-Osborne-warned-stop-rubbishing-Rothschild-or-youre-finished.html

[63] Пак там.

[64] Пак там.

[65] Вж. “George Osborne wants to give Chinese investors an access-all-areas pass to Britain” by Benedict Brogan, “The Daily telegraph”, telegraph.co.uk, London, October 14th, 2013 г., online: http://blogs.telegraph.co.uk/news/benedictbrogan/100241199/george-osborne-wants-to-give-chinese-investors-an-access-all-areas-pass-to-britain/

[66] Вж. “Secret diplomacy in Khodorkovsky case” by Lyuba Lulko, Pravda.Ru, вече цит. съч.

[67] Улрих Лео Бетерман – Ulrich Leo Bettermann, покръстен евреин.

[68] Социалист, журналист, смятан за създател на т. нар. Ostpolitik – Източна политика, въведена от западногерманския канцлер Вили Бранд. Издигнат от своя патрон за федерален министър за специални задачи. Макар да съществуват само косвени улики, включително и в архива на КГБ, изнесен на Запад от бившия началник на тази съветска служба Василий Митрохин, почти сигурно е, че самият Вили Бранд е бил агент на московското комунистическо разузнаване.

[69] Пак там.

[70] Филип К. Дик, американски писател, автор на романи и разкази в областта на фантастиката. (“How to Build a Universe: Philip K. Dick on Reality, Media Manipulation, and Human Heroism” by Maria Popova, “Brain Pickings”, brainpickings.org, the Amazon Services LLC, Seattle, WA, дата не е посочена, online: http://www.brainpickings.org/index.php/2013/09/06/how-to-build-a-universe-philip-k-dick/)

[71] Вж. напр. “Two Invasions: The Ukrainian Pendulum” by Israel Shamir, “CounterPunch”, Weekend Edition, counterpunch.org, Petrolia, CA, March 7-9, 2014 г., online: http://www.counterpunch.org/2014/03/07/the-ukrainian-pendulum/; „Израильский разведчик Яков Кедми: Вторжение почти неизбежно“, ItonTV1, iton-tv.com/, Israel, 10 April 2014 г., видеозапис от online: https://www.youtube.com/watch?v=Ld2pJnaksZg

[72] Имиджа му, както казват „на български“.

[73] “Secret diplomacy in Khodorkovsky case” by Lyuba Lulko, Pravda.Ru, вече цит. съч.

[74] Пак там.

[75] Вж. „От Матея свето Евангелие“, гл. 10, ст. 26.

[76] Вж. “The Lusitania and the secrets of war, revealed: New details of the sinking of the Lusitania aren’t mere footnotes to history. They can teach us how people make decisions in times of conflict” by Saul David, “The Guardian”, theguardian.com, London, Thursday, 1 May 2014 г., online: http://www.theguardian.com/commentisfree/2014/may/01/lusitania-secrets-of-war-revealed-sinking

[77] “How to Build a Universe: Philip K. Dick on Reality, Media Manipulation, and Human Heroism” by Maria Popova, “Brain Pickings”, вече цит. съч.

[78] Manoranjan Kumar – “Dictionary of Quotations“, APH Publishing Corp., New Delhi, 2008 г., стp. 134, 241.; същото в: Lenin (1870 – 1924), Russian Communist politician & revolutionary, “Quotations by Author“, The Quotations Page, quotationspage.com, online: http://www.quotationspage.com/quotes/Lenin/

[79] “Why India has less inequality than U.S.” by Anja Manuel, Reuters, reuters.com, New York, NY, Thursday, May 8, 2014 г., online: http://blogs.reuters.com/great-debate/2014/05/08/why-india-has-less-inequality-than-u-s/

[80] Че „днес в Индия има по-равноправно разпределение отколкото в Съединените щати“.

[81] “Morning Joe” on MSNBC.

[82] Вж. Thomas Piketty – “Capital in the 21st Century”, Translated by Arthur Goldhammer, Belknap Press, Harvard University Press, Cambridge, MA, 2014 г. Авторът е френски икономист, който се е специализирал в проучване на произхода и натрупването на богатствата, както и върху изследването на причините за неравенството. Той е преподавател в Paris School of Economics – Парижкото училище по икономика.

[83] “Why India has less inequality than U.S.” by Anja Manuel, Reuters, вече цит. съч.

[84] Вж. видеозаписа “Capital in the Twenty-First Century”, Harvard University Press, YouTube, youtube.com, December 11, 2013 г., online: https://www.youtube.com/watch?v=7TLtXfZth5w Видеозаписът е в архива на автора.

[85] Хенри Форд. (Henry Ford – The International Jew: The World’s Foremost Problem, AAARGH internet edition, AAARGH Publishing House, Chicago, IL, 2003 г., стр. 362.)

[86] “China inflation decelerates to 18-month low”, “The Telegraph”, telegraph.co.uk, London, Friday, 9 May 2014 г., online: http://www.telegraph.co.uk/finance/recession/china-economic-slowdown/10818920/China-inflation-decelerates-to-18-month-low.html

[87] Вж. Vladimir Bukovsky, Pavel Stroilov – “EUSSR: The Soviet Roots of European Integration – Our Slogan is a World-wide Soviet Union – Anthem of the Comintern 1938 ”, Sovereignty Publications, London, 2004 г.

[88] “Revealed: How parts of Britain are now poorer than POLAND with families in Wales and Cornwall among Europe’s worst off”, Exclusive by Tom Mctague, Mail Online Deputy Political Editor, “The Daily Mail”, dailymail.co.uk, London, Monday, 5 May 2014 г., online: http://www.dailymail.co.uk/news/article-2617938/Revealed-How-parts-Britain-poorer-POLAND-families-Wales-Cornwall-Europes-worst-off.html

[89] Олдъс Хъксли – британски писател, поет, драматург, публицист. (Aldous Huxley – Eyeless in Gaza, AAARGH internet edition, Chatto and Windus, London, 1936 г., стр. 382.) Хъксли се прочул с използването на наркотици. Но и с това, че е описал един фантастичен, груб и безчувствен бъдещ свят, който силно наподобява нашия.

[90] Валентин Александров е бил агент на Второ главно управление на Държавна сигурност под псевдонимите „Дипломат“ и „Александров“. При живковизма е бил изпратен да учи във Виена.

[91] Днес в Анадола, Мала Азия, Анталия – Република Турция. От тези земи преди повече от 10 000 години тръгнали българите хети – морските хора, за да се заселят в Източното Средиземноморие. В историята са известни като финикийци.

[92] Погрешно – Менелай, тоест – командир на хиляди.

[93] Максимиан бил изпратен в днешния Милано, а Галерий – зет на императора, управлявал от Филипопол – Пловдив.

[94] Вж. напр. Timothy D. Barnes – “Constantine and Eusebius”, Harvard University Press, Cambridge, MA, 1981 г., стр. 67.

[95] Пак там, стр. 22, 39, 168 и др.

[96] Съгласно житието на Свети Георги палачите слагали огромен камък върху гърдите му; връзвали го гол на дървено колело с набити пирони; държали го три дни в яма с негасена вар; обували му железни нагорещени обуща и го карали да тича с тях; давали му да пие силни отрови. С Божията помощ той издържал, понасяйки стоически всички мъчения.

[97] “First openly gay Anglican bishop Gene Robinson announces divorce”, “The Telegraph”, telegraph.co.uk, London, Sunday, 4 May 2014 г., online: http://www.telegraph.co.uk/news/worldnews/northamerica/usa/10807887/First-openly-gay-Anglican-bishop-Gene-Robinson-announces-divorce.html

[98] “Eurovision 2014, live review: ‘No shame in losing to Conchita’ – A win for Austria’s ‘bearded lady’ Conchita Wurst did Europe proud, but the UK’s Molly was robbed. Charlotte Runcie reports from Copenhagen”, “The Telegraph”, telegraph.co.uk, London, Sunday, 11 May 2014 г., online: http://www.telegraph.co.uk/culture/tvandradio/eurovision/10821874/Eurovision-2014-live-review-No-shame-in-losing-to-Conchita.html

[99] Пак там.

 

Анкета:

Редно ли е 27 лета след промените все така да ни ръководят и поучават комунисти, ченгета, московски възпитаници, номенклатурни рожби учили на Запад, и нагаждачи?

View Results

Loading ... Loading ...