Здравейте, Гост [Логин]
Територия на истината и свободното слово

Агора

Здравей Гост 

Сгъсти или разшири описанието.

Здравейте, публикуването в този форум изисква регистрация.

Страници: 1 2 3 [4]
Автор Заглавие:Неоколониализмът и робството в Източна Европа
Алекс-
и
Напреднал
Публикации: 86
Пост Отговор на : Неоколониализмът и робството в Източна Европа
на: October 10, 2012, 22:35

коstovistcheto може би майка ти да не е виновна за това в което си се превърнал - по скоро виновна е партията майка дето та е отгледала и възпитала като такъв Боклук

Гост
Начинаещ
Публикации: 25
Пост Отговор на : Неоколониализмът и робството в Източна Европа
на: October 11, 2012, 14:47

Профаниран алекси,знам че откликваш на житейските превратности с тактилните възможности на медузите.За твоето объркано душевно състояние(и не само твоето)вина има едно много простичко нещо,което се нарича човешка глупост и невежество породени,както от тъпизмите на Менелайнянката,така и от това,че си генетично увреден.За такива като вас всичките разочарованието е възвишена душевна ситуация.Само,че на първо място трябва да сте разочаровани от самите себе си и после от всичко останало.Това се отнася най-вече до Менелайнянович,а сигурно и до вас,ако приемем,че сте лика-прилика с него.Не разбирате ли,че Менелайнянович НЕ иска България да достигне висок жизнен стандарт и да бъде нормална държава.Тогава ще лъсне срамната му тайна,че е просто един обикновен некадърник,неспособен да се грижи за семейството си,просто,защото не става за нищо.Представете си,че средната заплата стане 1500-2000лева,има работа навсякъде,което щеше да е факт,ако Костов беше останал на власт.Менелайнянчо пак щеше да е безработен и да не може да изкара и 2 лева.Тук не става въпрос да работи само като журналист,защото където и да отиде ще му наложат цензура.Става въпрос,че ръцете му в гъза заврени,тъп е,неконкурентноспособен е.Другите хора щяха да си живеят добре при добре извършени реформи от Костов,докато комунистическата гад Менелайнянчо и феновете му пак щяха да си тънат в мизерия и да завиждат.

Георг-
и-
Ифанд-
иев
Администратор
Публикации: 604
Пост Отговор на : Неоколониализмът и робството в Източна Европа
на: October 12, 2012, 15:07

Здравейте всички и как сте? Радвам се, че макар и бавно, сайтът привлича все повече внимание.
Хареса ми призивът: „Убий простака с мълчание!“ Нека го променим на „Убий идиота, като не му обръщаш внимание. Той не е виновен. Така е роден – идиот. Ние не сме обладани от злото като него. Затова, да се молим за спасението на душата му.“
След което свестните, нормалните, мислещите хора – неидиотите, да продължите своето общуване тук. Спорът с идиотите е напълно лишен от смисъл. Възможен ли е диалог с вещ? А такива като постоянно изявяващия се предмет, чийто псевдоним дори е гнусно да бъде споменаван, не бива да ви пречи. Това е „то“, тоест – нищо, пустота. Така че, продължавайте така, все едно го няма, не съществува. Ще допуснете ли да ви смути някаква вещ, произведена в манифактурите на тайната милиция?
Не се занасяйте. И не се подценявайте. Тук няма такова нещо. Нека се занимава със себе си. Нещо като самозадоволяване, духовен онанизъм на неодушевен предмет. Ако се замислите, даже е забавно. Какво общо имаме ние с вас с подобни предмети и с техните производители?
Очаквам смислени отзиви и мнения. И моля, не качвайте цели филми, защото създавате проблеми на доставчиците на услугата „присъствие в интернет“, на сървъра. А от там – и на мен.
Желая ви топли, прекрасни, запомнящи се есенни дни. И като се моля за живота, здравето и благополучието на всички чудесни посетители на тази медия, се надявам да разпространявате истината и да разбивате оковите на страха. Защото Сам Бог е постановил: „Не бойте се от тях: защото няма нищо скрито, което да се не открие, и тайно, което да се не узнае.“
Нека Неговата благодат бъде над всички добри хора!

NoName
Новак
Публикации: 21
Пост Отговор на : Неоколониализмът и робството в Източна Европа
на: November 20, 2012, 11:10

БАЛКАНИТЕ ИЛИ НОВИЯТ КРЪВЕН ДАНЪК

Според Сорос в близките 10 години държавите на нашия полуостров ще бъдат приети в Евросъюза
Западът има нужда от работна ръка след краха с мюсюлманите в Германия, Франция и Англия
Георги Кулов, в. „Нов живот"

Когато балканските страни България и Румъния влязоха в Европейския съюз, в Мрежата се появи фейлетон, който представяше хумористичен сценарий за развитието на Стария континент. Според него в близките 10 години всички балкански държави ще бъдат приети в Евросъюза. За първи път евроинституциите ще назначат румънец на висок пост. Той взема на работа съпругата си, цялата рода на жена си, членовете на семействата на техните съседи и най- добрите си приятели. Постепенно гражданите на Балканите ще завладеят 99 процента от администрацията на ЕС. През 2028 г. по време на албанското председателство старите страни членки напускат съюза. Те въвеждат визи за страните от балканския ЕС.
А сега сериозно. Все още сме в етапа, когато Западна Европа насърчава балканските страни да кандидатстват за членство в съюза. Членството се превърна в моркова за размирните Западни Балкани след като сърбите ядоха тоягата на НАТО. Ирландското, полското и чешкото „да" на Лисабонския договор отваря вратите на Съюза за балканците. Първата стъпка вече е направена - на 17 декември падат визите за гражданите на Сърбия, Македония и Черна гора. На опашката са Хърватска, Косово, Албания, Босна и Херцеговина. Логично възниква въпросът каква е ползата на Западна Европа да приема бедни страни в съюза. Според еврокомисаря по разширяването Оли Рен ЕС е длъжен да посочи европерспектива на Балканите, за да може да „разминира" взривоопасния регион. Обещанията за милиарди от европейските фондове и достъп до пазарите на Съюза трябва да накарат буйните балканци да кротнат.
Обещанията за пари не са от вчера. Датират от навечерието на бомбардировките над Белград през 1999 г. Тогава американците говореха за втори план „Маршал" за икономическо съживяване на региона, зад който да застанат и европейските им партньори. Вместо това Великите сили обявиха война на Сърбия заради етническата чистка в Косово. За пореден път Западът обагри балканския национализъм в кръв. Той приложи изпитаната американска максима „Насилието не помага само тогава, когато не се прилага".
Архитект на балканската евроинтеграция не е европеец. Това е американският милиардер и меценат с еврейски корени Джордж Сорос. Още през 2003 г. в своя статия той призова Обединена Европа да се обедини още малко, като приеме Гаврошовците от Балканите. Според него на полуострова няма надежда за мир, ако Европа не поеме своята отговорност и не посочи перспектива. Това се налагало, защото Съединените щати обявили намерението си да намалят „участието си" в региона. Статията излиза през май 2003 г., дни преди срещата на върха на Европейския съюз в гръцкия град Солун, на която трябва да се реши съдбата на Балканите. Сорос препоръчва независимост за албанците в Косово и признаване на суверенитета на Македония от албанците край Вардар. Двойният стандарт е видим. Но не е първият случай, когато Великите сили го прилагат. Защото Западът няма доверие на балканските държавници. Повечето от тях определят като свой естествен съюзник не Стара Европа, а Русия. Държавиците са силно обвързани с енергийни доставки от бившата суперсила. А Европа има своя политика. Сега тя се опитва да създаде европейска енергийна мрежа за електричество, а балканците не са ентусиазирани, защото ще трябва да плащат по евро цени. Както казваше Желязната лейди Маргарет Тачър „Сиренцето е бизплатно само в капана за мишки".
Британска имперска максима гласи „Няма вечни приятели има вечни интереси". Западът няма приятели на Балканите. Той купува влияние, купувайки елити. Изтокът на континента се превръща в колония на неговия Запад. Държавите на Балканите не стават по-богати, а по-бедни. Дори в една Гърция минималната заплата преди членството в ЕС бе по-голяма от сега. Да не говорим за мизерията в България и Румъния.
В същност на Стара Европа й трябват не силно развити нови членки. Трябват й младите и работоспособни хора. Експериментът с интегрирането на мюсюлманите емигранти в Англия Франция и Германия рухна. Въвеждат се драстични бариери пред нелегалната емиграция. Така се отваря пътя на балканците. Те тръгнаха по стъпките на станалия нарицателен полски водопроводчик към Албиона. Застаряващите Велики сили поемат като гъба младите и енергични балканци. Те пък показват завидни умения в интеграцията. Спират да хвърлят боклука си от балкона, спазват знаците за движение и се къпят всеки ден.
Западът точи кръвта от Изтока на Европа. Балканците отново плащат и ще плащат кръвен данък.

http://www.bulgaria-news.bg/category/yellow-stones/today/article/post12758.html

rainslow
Напреднал
Публикации: 84
Пост Отговор на : Неоколониализмът и робството в Източна Европа
на: November 20, 2012, 13:22

Игнорирайте Агент Провокатора кОСТОЛАЙНИЩЕ все едно НЕ съществува.

Георг-
и-
Ивано-
в
Начинаещ
Публикации: 35
Пост Отговор на : Неоколониализмът и робството в Източна Европа
на: March 18, 2013, 01:11

Най-жалкото за Европа е че тя загива, както Русия, Америка, Австралия... Малко съм расист, но другите раси са по-големи расисти, белите сега в световен мащаб са паднали под 20%, а само преди век колко бяха... От другите раси нищо, не става и за тор не стават както казва един съмишленик, ако ставаше от тях нещо до сега, докато ние белите дадохме и спорт, и наука, и инфраструктура, и писменост, и всичко. Не мога да разбера защо тези евреи толкова много мразят тези европейци, какво им сме направили... Но Източна Европа и Русия понесе най-голямата жестокост и нечовешко отношение, колко братоубийствени войни имаше(не се отнася само за тук), и тука си проведоха най-големия експеримент - наречен комунизъм. Бялата раса заслужава жизнения простор от Европа, Северна и Южна Америка, Австралия до Русия, пък Африка за черните и Азия за жълтите. Но това е една голяма тема за обсъждане, която няма да има край докато не се поправи нещо!

NoName
Новак
Публикации: 21
Пост Отговор на : Неоколониализмът и робството в Източна Европа
на: April 1, 2013, 23:06

Ето и една стара статия,която си пазех в архива от високопоставен член на БСП :

“Уикилийкс”: Ротшилд срещу Рокфелер

Светът се промени невероятно напоследък. След Втората световна война човечеството не може да се похвали с епохални пробиви във фундаменталната наука. За сметка на това през последните години изключително се разви направление, изработващо все по-съвършени методи за обработка на човешкото съзнание. Хората за първи път почнаха да променят себе си, а не толкова обкръжаващата ги природа.

Вече се говори за 4GW - т.е. водене на война от 4-то поколение, при което се размиват границите между военни и политици, войници и цивилни. То стана едно от основните средства за “правене на бизнес”, както и за разрешаване на конфликтите в епохата на глобализацията. Често се употребява тази дума, но повечето хора трудно правят разлика между глобализация, интернационализация или мондиализация.

Концепции и центрове

Всяко едно от тези понятия предлага на човечеството различен път на развитие. Естествено в зависимост от съответния “концептуален център” - банковата група на Рокфелер, на Ротшилд или на Ватикана. Зад всеки такъв център стои наднационална мегаструктура с глобално влияние.

Вероятно един от тях е “виновен” за огромно количество конфиденциални документи на Държавния департамент на САЩ, които пуска “Уикилийкс”. Но какво точно представляват тези документи? Това са грами от различни US посолства по света или от Държавния департамент към тях. В случая обаче става въпрос най-вече за паметни бележки. Т.е. разказ с елементи на разсъждение за проведени срещи с интересни за американската дипломация лица. Това не са дълбочинни анализи с геостратегическо измерение или разузнавателна информация. От материалите става ясно, че това, което го знаят експертите, а общественото мнение подозира... става явно!

В огромния поток от грами, описващи най-вече дипломатически клюки от типа VIP кафене, се прокрадват, макар и изключително рядко, данни с геополитическа стойност. Например информацията, че Китай е готов да се съгласи на обединението на КНДР и Южна Корея под ръководството на Сеул. Това вече е cool (страхотно - б. р.) както казват тийнейджърите. Да, но Китай от 1 декември прекрати достъпа на фамозния сайт в Поднебесната.

Друга великолепна заслуга на “Уикилийкс” е “Климатгейт” - огласяването на електронна преписка между учени, привърженици на глобалното затопляне. В нея хората откровено си признават, че днес “климатът е същият като преди хиляда години” и обсъждат мерки за ненаучна разправа с несъгласните с тяхната теза. Тук бих искал да обърна внимание на читателите, че де що е по света неправителствена организация с екологичен оттенък и екофенове, то винаги най-отдолу като основен спонсор изскача банковата група на Рокфелер.

Един от непоклатимите изводи, налагащ се от досегашните публикации на ръководения от Джулиън Асанж сайт, е, че сериозният удар е срещу президента Барак Обама и държавния секретар Хилъри Клинтън. Те индиректно са обвинени, че при управлението им от държавните институции текат тайни като из ведро. Внимателен прочит заслужава едно интервю на двамата бивши съветници по националната сигурност на САЩ - Збигнев Бжежински и Стивън Хедли от 29 ноември т.г.

Бжежински посочи, че пуснатото от “Уикилийкс” за Турция и Китай има потенциал да навреди на отношенията им със САЩ. Стивън Хадли го допълни - и на Саудитска Арабия с Америка. Същевременно в Турция все по-често намекват, че Израел има пръст в теча.

“Не се ли манипулира “Уикилийкс” от някои заинтересувани страни”, пита знаменитият геополитик от полски произход Бжежински.

След като почна да пуска част от дипломатическите грами, Асанж заяви пред сп. “Форбс”, че в началото на 2011-а ще изобличи “голяма банка в САЩ, която нарушава законодателството”.

А банката е...
И тръгнаха слухове, че става дума за “Банк ъв Америка”, която е от банковата група на Рокфелер.

В глобалното информационно пространство се появиха и други факти, позволяващи да насочим анализа си в определена посока. Буди недоумение изнесеното, че сървърите на “Уикилийкс” се намират на “защитени територии”. Кой може да има претенцията, че е защитен по света? САЩ имат 51 спецслужби с годишен бюджет $75 млрд. и не могат да “неутрализират” някакъв си Асанж?

От 1 декември Интерпол дири 39-годишния австралиец с червена бюлетина. Твърди се, че той е във Великобритания, някъде около Лондон, но процедурни пречки пречели на задържането му.

Асанж е обвинен, че е изнасилил феминистката Ана Ардин, която го е поканила лятото т.г. в Швеция. Вечерта след представянето му го моли да дойде на вечеря с раци в нейния дом. После Джулиън остава да нощува при Ана по “пълна програма”. После австралиецът отива в друг град. Там се повтаря същата “пълна програма”, този път с приятелка на Ана Ардин. И веднага след това се появява иск за изнасилване и от двете жени. Че даже и обвинението, че в отговорен момент Джулиън не ползвал презерватив. Като студентка Ана Ардин е подавала иск срещу свой състудент за секстормоз, защото я харесал и по време на лекция й пратил есемес с мъжки подтекст. Сериозно посегателство.

Интерес представлява публикуваната още на 28 юли 2010 г. на интернет изданието TRUTH-RSS статията на Уейн Мадсън, озаглавена “ЦРУ, Мосад, и Сорос са зад “Уикилийкс”. В нея се казва, че според “азиатски разузнавателни източници Китай и Тайланд смятат “Уикилийкс” за свързан с US кибервойната и компютърните шпионски операции, както и с Мосад и собствената му кибервойна”. Изтъква се още, че има сериозни основания да се счита, че Джордж Сорос работи през “Уикилийкс” под “чужд флаг”. И че през 2007 г., при смяната на Пол Волфовиц като шеф на Световната банка, Сорос се опитал да наложи на важния пост свой човек - Марк Малок Браун - тогава заместник на генералния секретар на ООН Кофи Анан. Когато сенаторът републиканец от Минесота Норм Колеман се опълчил срещу избора на Сорос, хора на “Уикилийкс” хакнали компютъра на щаба му и публикували на сайта списък с привържениците му, адресите им, кредитните карти. И през 2008 г. Колеман губи изборите.

Мадсън нарича действията на Сорос в Исландия подозрителни. Други източници твърдят, че милиардерът готвел там база за “Уикилийкс”, а и за свои операции. Оттам щял да тръгне срещу еврото, надявайки се да го срине като британския паунд в началото на 90-те г. на XX в.

Подгоненият от САЩ домейн на “Уикилийкс” в края на миналата седмица емигрира в Швейцария. Асанж пък започна да търси дарения по сметка на името му в швейцарската пощенска система, като ползва за обработката им швейцарско-исландска компания и други сметки в Исландия и Германия. Това стана, след като американската PayPal резна сметката на “Уикилийкс”.

Един отбор

Накрая един жокер за мислещите читатели - влиятелната група Ротшилд и Джордж Сорос играят в един отбор!

След посоченото по-горе смятам, че ще намаляват онези, които категорично отхвърлят версията, че проектът “Уикилийкс” е рожба на глобална транснационална мегаструктура с огромен финансов и технологичен ресурс.

Очевидно е, че няма да бъдат малко аутсайдерите, които ще се опитат да яхнат “вълната” на “Уикилийкс” и да посърфират в своя полза, което ще усложни анализа на явлението.

Предстоят избори в много ключови “глобални фактори”. Мисля, че хората на Асанж активно ще вземат участие в обработването на световното обществено мнение и в опитите да се преформатира политическия спектър в редица страни. Както и да се насочи вотът на гласоподавателите в полза на “определени страни”, както казва Бжежински.

Какво стои зад трите модела

* глобализацията изразява интересите на англоамериканците. Стреми се да запази доминацията си във Фед и долара като основна световна валута. Асоциира се с групата на Рокфелер;

* интернационализацията изразява най-вече интересите на пръснатите по света евреи. Асоциира се с групата на Ротшилд, залага на Китай и с него се стреми да си върне световната финансова власт. Залага на срив на долара и нова валута със златно покритие;

* мондиализъмът се опира основно на наследниците на аристокрацията в континентална Европа и на Ватикана. Разчита на стария европейски капитал, концентриран основно в банки в Швейцария. Стреми да използва кризата, за да заеме господстваща позиция чрез “икономика на знанието”

Боян ЧУКОВ

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=701206

Страници: 1 2 3 [4]
Mingle Форум by cartpauj
Версия: 1.0.33.2 ; Страницата заредена за : 0.13 секунди.

Анкета:

Редно ли е 27 лета след промените все така да ни ръководят и поучават комунисти, ченгета, московски възпитаници, номенклатурни рожби учили на Запад, и нагаждачи?

View Results

Loading ... Loading ...