Здравейте, Гост [Логин]
Територия на истината и свободното слово

Агора

Здравей Гост 

Сгъсти или разшири описанието.

Здравейте, публикуването в този форум изисква регистрация.

Страници: [1] 2 3 4
Автор Заглавие:Неоколониализмът и робството в Източна Европа
Angel St
Новак
Публикации: 15
Пост Неоколониализмът и робството в Източна Европа
на: July 17, 2012, 16:58

Темата на тази статия е възникналата в Източна Европа система на неоколониализъм под неоспоримото лидерство на САЩ. За пример е взета днешна България и са направени паралели с други страни в региона. Откроява се планомерен, тих геноцид, извършван от неоколонизаторите, както и търговия с хора като форма на този геноцид и концентиран израз на напълно безправното положение на населението на Източна Европа, в частност на така нареченото „излишно население”.

Именно това е истинската същност на Новият световен ред на САЩ.

Тайните договорки от „ерата на Горбачов” съставляват основата на днешната неоколониална система в Източна Европа. Точно с тези договорки ренегатската част на комунистическия елит прие безусловното лидерство на САЩ и налагането на неговите интереси. В замяна на това САЩ предоставиха гаранции за запазването на властовите позиции на ренегатите, предали своя комунистически идеал.

Да вземем за пример България: бившият член на ръководството на Българската социалистическа партия Валентин Вацев неотдавна заяви: „Общата формула на българското държавно управление се състои в това, че то е неоколониално управление в скрита форма… Българският елит се чувства отговорен пред своите външни гаранти, а не пред обществото.”

Говорейки за днешното правителство, той каза, че външният министър е назначен от Държавният департамент на САЩ, а вицепремиерът и министърът на финансите е назначен на този пост от своя предишен работодател – Световната банка.

Неотдавна бившият ръководител на митниците Емил Димитров сам призна, че е получил назначението си в британското посолство. С неговото пряко съдействие управлението на българските митници пое английската фирма Crown Agents.

В България няма контрол над дейността на американските военни бази. Разбираемо е, че САЩ организират своята нова колония по свой образ и подобие. Основното за разбирането на политическата система на САЩ е това, че съществува държава, управлявана от неизбрана от никого, но всевластна върхушка. Тази държава е прикрита под маската на формално демократична държава, явяваща се единствено като средство за легитимация на действията на реалната диктаторска държава и нейните подчинени. Връзката между тях са корпорациите, тайните служби и ръководената от тях организирана престъпност.

Присъдата над България колонизаторите произнесоха още през 1990 г. под формата на план, изработен от американски икономисти за преход на страната от планова към пазарна икономика. В неговата секретна част директно се посочва, че пазарната икономика в България няма да е в състояние да издържа население, надхвърлящо пет милиона души! Отчитайки, че по онова време населението на страната наброяваше почти девет милиона, този план по своята същност предвиждаше геноцид за Българите.

Днес, когато Българските граждани според статистиките са се стопили до по-малко от 7 милиона души, Евростат предвижда по-нататъшно намаляване на населението с още 27%. Вашингтон и Брюксел имат пълно съвпадение на възгледите за бъдещето на България, по-скоро за нейното лишаване от бъдеще.

Официалната безработица сред младежта в България е 30%. От България са отнети полагащи и се работни места в световното разделение на труда. И навсякъде в Източна Европа ситуацията е сходна. Защото човешката история не познава преуспели колонии. Но за сметка на това колонизаторите намериха решение за ефективното използване на „излишните хора” на Източна Европа – търговията с хора, най-добре отразяваща напълно безправното положение на населението в региона и геноцида, който се извършва над него.

В условията на т. нар. „деиндустриализация” на Запада робите се използват за суровина в индустрията на смъртта – търговията с човешки органи, както я е описал евродепутатът Дик Марти в своя доклад за търговията с органи в Косово. Или за сексуална експлоатация, както е описана в блога на руски език с названието „Източна Европа” (petroff.blog.nur.kz) и на немски – при това с доказателствени материали, в блога sexsklaverei.blogspot.com.

Дик Марти подчертава в своя доклад, че правителствата на САЩ и технит западни съюзници имат пълната документация за размера на престъпленията, извършвани в американския протекторат от тяхното протеже Хашим Тачи, но не са реагирали поради „политически съображения”. Авторът на посочените блогове, разкривайки нечовешката експлоатация на унгарките в Лайпциг, където е живял, е установил контакт с федералната полиция на Германия и Швейцария, само за да установи, че на практика тези служби поддържат и оперативно ръководят робството в своите страни в пълна координация с американците.

Исканията на американците за доставка на роби се предявяват само към колониите и това изискване е основната разлика между истинските съюзници и днешните колонии на САЩ. На поробване подлежат само гражданите на колониите, каквито са например бившите социалистически страни. Истинските съюзници на САЩ – западноевропейците, не плащат този скъп данък, а участват в експлоатацията на робините от Изтока.

Няма съмнение, че неоколониализмът и свързаните с него престъпления – търговията с хора и техните органи, ограбването на народите до пълното им разорение и геноцид се явяват част от Новият световен ред на САЩ. Време е заедно да защитим свободата си, правото си на съществуване и нормален живот.

http://www.balkanmedia.bg/2012/07/16/id_9372/

Angel St
Новак
Публикации: 15
Пост Отговор на : Неоколониализмът и робството в Източна Европа
на: July 17, 2012, 16:59

Искаше ми се да я пиблукам и на сайта,но не знам как.

Георг-
и-
Джеле-
бов
Pro
Публикации: 153
Георги Джелебов
Пост Отговор на : Неоколониализмът и робството в Източна Европа
на: July 17, 2012, 23:29

Хубава статия, благодаря на колегата Ангел Ст.

Гост
Напреднал
Публикации: 62
Пост Отговор на : Неоколониализмът и робството в Източна Европа
на: July 22, 2012, 14:03

Е, поне виждате, че Просветителите не ходят само по просташко бкпстанските земи....пак е нещо!?!?!Добре би било, да се понаведете, и пак да напишете, "поклон", моклон, пред, отзад, улево, десно....И освен статии, все някога дано чуете, че хората пишещи ги, все пак се и обединяват, застават солидарно заедно, и наистина променят даже и конституции?!?!?А вие все още си сричате....статиите им, и нямате и идея за Солидарност в Съпротивата!?!?!Умни охлюви!?!?!

GeorgeDone-
v
Напреднал
Публикации: 90
Пост Отговор на : Неоколониализмът и робството в Източна Европа
на: July 22, 2012, 20:39

И как така ще се организира тази съпротива?Припомнете си,че революции без пари не се правят,че власт се взема с оръжие и се задържа с писалка,че когато се случи някакво политическо събитие винаги е планирано много преди това,финансирано и контролирано от вън.С тези "от вън" как ще се преборите уважаеми критикари?Аз лично не се сещам как може да стане това у нас,с общи усилия,с обединение.Та тук всеки иска да води бащина дружина.Комай единствено Ифандиев не го иска и аз го отчитам като основна негова грешка до момента.Поне може да се преброим при него ако не друго.Винаги ще има различия в мненията но поне по основният въпрос-за декомунизацията няма да има различия.Да,така мисля и дори да греша това е мнението ми като един от "умните охлюви".

Angel St
Новак
Публикации: 15
Пост Отговор на : Неоколониализмът и робството в Източна Европа
на: August 8, 2012, 20:27

Новите владетели на света / The new rulers of the world (2001)

Angel St
Новак
Публикации: 15
Пост Отговор на : Неоколониализмът и робството в Източна Европа
на: August 26, 2012, 08:57

Живот и дълг (2001)Veni
Pro
Публикации: 107
Пост Отговор на : Неоколониализмът и робството в Източна Европа
на: August 28, 2012, 02:42

грешка

Veni
Pro
Публикации: 107
Пост Отговор на : Неоколониализмът и робството в Източна Европа
на: August 28, 2012, 02:45

Цитат от Angel St на August 8, 2012, 20:27
Новите владетели на света / The new rulers of the world (2001)

Изключително силен филм, благодаря! Има ли го в ютюб да си го сваля?

Никол-
ова
Pro
Публикации: 265
Пост Отговор на : Неоколониализмът и робството в Източна Европа
на: August 30, 2012, 16:00

За съжаление авторите не са отишли докрай. Не са посочили произхода на истинските собственици на мултинационалните компании, нито тайния кръг еврейски банкери зад МВФ и СБ.

Страници: [1] 2 3 4
Mingle Форум by cartpauj
Версия: 1.0.33.2 ; Страницата заредена за : 0.131 секунди.

Анкета:

Редно ли е 27 лета след промените все така да ни ръководят и поучават комунисти, ченгета, московски възпитаници, номенклатурни рожби учили на Запад, и нагаждачи?

View Results

Loading ... Loading ...