Здравейте, Гост [Логин]
Територия на истината и свободното слово

Агора

Здравей Гост 

Сгъсти или разшири описанието.

Здравейте, публикуването в този форум изисква регистрация.

Страници: [1]
Автор Заглавие:Водещи германски икономисти излязоха с апел срещу...
MIvanov
Новак
Публикации: 2
Пост Водещи германски икономисти излязоха с апел срещу...
на: July 7, 2012, 01:10

Привет г-н Ифандиев и как сте?
Отдавна не съм писал, това обаче не означава, че не следя публикациите на сайта и сега се включвам с малко допълнително информация последната осма част от публикациите посветени на Европа. Там говорите за еврото. Наистина критиките срещу политиката на Меркел по спасяване на закъсалите банки среша не само критики отвън но и вътре в Германия. Ето една информация, която публикувах на блога си denewsmedia.wordpress.com.

Водещи германски икономисти излязоха с апел срещу политиката на Меркел по спасяването на еврото

Група водещи германски икономисти открито се обявиха срещу евро политиката на канцлера Ангела Меркел, информират местните медии. Един от тях- професорът по икономика Валтер Кремер заявил, цитиран от “Focus Online”, че през миналата седмица на срещата на върха в ЕС, Меркел “се е оставила да бъде изиграна”. Той смята, че “банките които са били в клинична смърт е трябвало да бъдат обявени за мъртви.” Поддържането им живи според него било само прахосване на финанси. Той не одобрява решенията на срещаъа на върха, и не е сам. Около 160 водещи икономисти изпратиха до канцлера Ангела Меркел специален апел. Списъкът с имената на реномирани икономисти, застанали зад апела прилича на енциклопедията Who is Who, пише “Focus Online”. Сред имената на икономистите личат тези на: Йоахи Щабатли, Георг Милбранд, Юрген Б. Донгес и синът на бившия федерален президент Рихар фон Вайзекер- Роберт Клаус. Сред икономистите подкрепили апела е и президентът на Мюнхенският институт за икономически изследвания- Ханс- Вернер Зин.

Икономистите се отнасят със загриженост към решението за всеобщоо поемане на дълговете на закъсалите финансови институции. Според тях за дтлговете на банките трябва да отговарят самите кредитори, а не данъкоплатците, хората които пестят и пенсионерите. Те са тези, които са знаели за поетите инвестиционни рискове, и те трябва сега да обеспечат задълженията на закъсалите банки- се казва в апела до Меркел.

http://www.denewsmedia.wordpress.com

PS: Превод на статията на "Ди Велт" за обвързаността на българските медии и политиците съм пуснал във Форума. http://forumat-bg.com/medii/1855-di-velt-za-simbiozata-mezhdu-balgarskite-medii-i-pravitelstvoto
Поздрави Мартин Иванов

Страници: [1]
Mingle Форум by cartpauj
Версия: 1.0.33.2 ; Страницата заредена за : 0.052 секунди.

Анкета:

Редно ли е 27 лета след промените все така да ни ръководят и поучават комунисти, ченгета, московски възпитаници, номенклатурни рожби учили на Запад, и нагаждачи?

View Results

Loading ... Loading ...