Здравейте, Гост [Логин]
Територия на истината и свободното слово

Агора

Здравей Гост 

Сгъсти или разшири описанието.

Здравейте, публикуването в този форум изисква регистрация.

Страници: 1 2 [3] 4 5 6 >> Последно
Автор Заглавие:Благодаря на Г.Ифандиев
kolkata
Новак
Публикации: 7
Пост Отговор на : Благодаря на Г.Ифандиев
на: July 16, 2012, 17:59

Господин Ифандиев,въпросния Николай Василев имаше придвид,че ще свали Бойко Борисов от учебниците по история,както е свалил Тодор Живков от същите тези учебници.Този Василев не е искал да каже,че е свалил от власт Тодор Живков,а го е свалил от учебниците по история.Изразил се е малко объркано и затова не сте разбрали какво точно иска да каже.Всъщност се е заканил,че както Живков е свалил от учебниците,така също ще го стори с Бойко.Пак пиша,че Василев не е искал да каже,че е свалил от власт Живков,а от учебниците.

Георг-
и-
Ифанд-
иев
Администратор
Публикации: 604
Пост Отговор на : Благодаря на Г.Ифандиев
на: July 16, 2012, 21:18

Здравейте, сраги kolkata, но грешите. Изгледайте целия запис. Освен това, Живков сам махна паметника с в Правец и го нямаше в учебниците. Децата учеха само за Априлския пленум. Днешният култ към личността на Живковата телохранителка Б.Б. е по-силен от онзи спрямо диктатора. При това Живков го мразеха дори "чавдарци"... Човек трябва да бъде обективен. Акълът на комунистическите идиоти е еднакъв. Защо не коментирате мерака на другаря Василев за вписване в историята? Това са болни хора, при това по наследство. Изобщо неме интересува мнението им и на техните чада. Излишно е да крием истината - добрият комунист е този, който вече го няма, меко казано. Утре ще чуете Жоро Жеков - той говори съвсем прямо и е напълно прав. Това, че на много роби на комунизма, които са били престъпници или родителите им са членували в мафията, не се харесва, е друг въпрос. Бог си знае работата. Затова си отиваме, а комунистическите идиоти дефилират на парад.
Иначе по някое време идиотът Василев, син на масов убиец, повтаря, че е свалил Живков. Тищо не е извадено от контекста.
Признавам правото Ви на мнение, но ако сте обективен. Пристрастието Ви изплува. Но не ме засяга. Всеки ден получавам десетки писма с всякакви заплахи, "несъгласия" и т.н. Значи българите сте си добре. В такъв случай за какво Ви е да влизате в тази медия и без да познавате фактите изцяло, да изразявате мнение. В края на краищата това е Агора, а не селска седянка със спорещи комунистически пияници.

kolkata
Новак
Публикации: 7
Пост Отговор на : Благодаря на Г.Ифандиев
на: July 16, 2012, 21:55

Само добавям,че след като въпроса на Енчев беше затова,че Борисов влиза в учебниците по история,то отговора на Василев е,че е махнал оттам Живков и ще махне и Бойко.Господин Ифандиев,нямам никакви пристрастия или сантименти към този Василев или който и да е било комунист.Василев казва буквално,че е свалил Тодор Живков,но въпросът на Енчев беше как ще коментира факта,че Бойко влиза в учебниците по история.Василев сигурно има предвид,че е свалил Живков от учебниците по история,когато е бил министър през 1992 година,а не преди 1989 година.Моята сестра през 1992 година беше на 13 години и понеже аз и помагах да си подготвя уроците си спомням,че пишеше в някакви учебници за Тодор Живков и периода на управлението му.Затова имам чувство,че съм обективен,но може и да греша.Между другото след промените по всеки предмет имаше много учебници и съответния учител казваше на децата кой учебник от кой автор или автори да си купят.Точно в някой от тези учебници пишеше за Живков.Пак казвам говоря за след 1989година.Този беше министър 1992 година и сигурно визира този период.Надявам се да не съм Ви засегнал или обидил с нещо.

Георг-
и-
Ифанд-
иев
Администратор
Публикации: 604
Пост Отговор на : Благодаря на Г.Ифандиев
на: July 17, 2012, 00:45

Здравейте отново. Не, няма място за сръдни, а за истината. Понеже допуснах, че може да съм сгрешил, два пъти прослушах записа. В момента съм на мястото, от което е взет налудничавият цитат. Моля, изобщо не става дума за учебник. Офицерът Енчев провокира "професора", като му обяснява как Б.Б. и Цветелина ги гледат и им се надсмиват. Смятат ги за губещи, за "аутсайдери", а себе си за печеливши. И тогава Николай Василе произнася "великите" слова. Нищо общо с учебниците.
Прослушайте записа от 0:38:00 - може би малко след това, до около 0:40:00. Идиотът смята, че това е житейска битка. В предна е свалил Тодор Живков, сега - Б.Б.
Нищо не съм извадил от контекста. Ако беше така, в случай, че желаех да манипулирам, щях ли да посоча link, да обявя предаването, медията, часа?... Помислете малко. Мога да понеса доста неща (не всичко), но досега никой не е ме е обвинявал в пропаганда и подвеждане.
Що се отнася до учебниците след 10 ноември 1989 г., нямам представа.
Понеже преди това нямаше варианти, имаше само един, съм го преглеждал. Бай Тошо беше тъп и суетен - характерно за този тип същества. Но притежаваше селска хитрост. Изглежда притежаваше известен усет за мярка. Затова се учеше много за социалистическото строителство, но не го споменаваха често. Друг въпрос е, че медиите, ако изобщо имаме право да ги наречем така, започваха и свършваха с него. Затова обикновено четяхме вестниците отзад напред - от спрота, международната политика, култерата и т.н. Малко преди да го свалят Живков наистина нареди да премахнат паметника му. Отидох да го снимам - за да не се забравя. Пазеше милиционер и не позволяваше. Понеже имах хубава апаратура - занимавах се почти професионално с фотография, част от публикациите ми - поставих дългофокусен обектив, накарах съпругата ми да се прави, че позира, и сега имам снимки от този паметник. Кой е мислил, че по-късно ще му вдигнат нов?! А десетина-петнадесет години след падането му от власт "народните маси" ще изпитват такава носталгия по онзи ужас, какъвто беше за мен и близките ми онзи режим.
Така че - гледайте и слушайте...

Veni
Pro
Публикации: 107
Пост Отговор на : Благодаря на Г.Ифандиев
на: July 18, 2012, 05:55

Цитат от vlad на July 13, 2012, 15:58
ъхъ

Здравей vlad,
Уверявам те, че не взимам ничия страна. Надявам се, че все още посещаваш сайта.
Съвсем накратко по въпроса за народа:
Още през 80-те години, когато наблюдавах поведението и мисленето на съучениците си, имах чувството, че нещо не е наред с тях. В последствие това усещане все-повече се затвърждаваше, докато не се оформи в съзнанието ми извода, че наблюдавам тежка умствена и духовна деградация. Казвам го със съжаление. Наистина бих искал да е другояче, но това виждат очите ми. Ако искаме да просперираме, трябва да започнем от А и Б - нещо, което много други народи отдавна са минали. Всичко хубаво от мен.

kolkata
Новак
Публикации: 7
Пост Отговор на : Благодаря на Г.Ифандиев
на: July 18, 2012, 18:00

Между другото разбрахте ли кой ще участва в новите епизоди на реалити шоуто "Милионер си търси съпруга"?Това ще е Тодор Славков.В клипчето,което презентира новите епизоди,Тодорчо къде на шега,къде наистина казва,че тъй като семейството му притежава милиарди,то той ще си търси съпруга,за да могат да управляват парите заедно.На клипчето си наливаше уиски от шише,което е копие на Спаската кула.Зад него се мъдреше портрета на дядо му и масов убиец и сатрап Тодор Живков.

Никол-
ова
Pro
Публикации: 265
Пост Отговор на : Благодаря на Г.Ифандиев
на: July 18, 2012, 19:33

Кой където иска да участва, Kolka, това не е истинският живот. Отвращават ме тези простотии. Истината е тук, в тази медия. От ума ми не излиза последната статия на г-н Ифандиев. Прочетете я поне два пъти. И понеже съм свикнала да очаквам две статии седмично, тази/ извънредната/ особено ме разтревожи. Благодаря, г-н Ифандиев, Бог да е с Вас.

съиме-
ник
Новак
Публикации: 3
Пост Отговор на : Благодаря на Г.Ифандиев
на: July 18, 2012, 19:49

Да неби да правят тренировка преди олимпиа
дата в Лондон

Алекс-
и
Напреднал
Публикации: 86
Пост Отговор на : Благодаря на Г.Ифандиев
на: July 18, 2012, 21:23


e това ако не е наглост

GeorgeDone-
v
Напреднал
Публикации: 90
Пост Отговор на : Благодаря на Г.Ифандиев
на: July 19, 2012, 11:07

Защо ни е да се занимаваме с такива ниско интелигентни същества като въпросния Т.Славков?Просто последната статия на г-н Ифандиев почти сложи точка на България.За никого от нас не е тайна на къде ни водят така наречените политици,под чия диктовка и по чии сценарий унищожават системно и методично българите като народ.Наистина сме изпростели и нищо добро не ни очаква.Но и не само нашият народ е прост и ограничен.Слагам и себе си в това число,защото много по късно започнах да се интересувам от причините довели ни до това състояние.За прост народ вече мога да обявя и еврейския.Това е така,защото заради обогатяването и славата на десетина семейства от този народ останалите плащат с презрение от страна на останалото население на света,а някои както и сега с живота си.

Страници: 1 2 [3] 4 5 6 >> Последно
Mingle Форум by cartpauj
Версия: 1.0.33.2 ; Страницата заредена за : 0.098 секунди.

Анкета:

Редно ли е 27 лета след промените все така да ни ръководят и поучават комунисти, ченгета, московски възпитаници, номенклатурни рожби учили на Запад, и нагаждачи?

View Results

Loading ... Loading ...