Здравейте, Гост [Логин]
Територия на истината и свободното слово

Агора

Здравей Гост 

Сгъсти или разшири описанието.

Здравейте, публикуването в този форум изисква регистрация.

Страници: 1 [2] 3 4 5 >> Последно
Автор Заглавие:Благодаря на Г.Ифандиев
vlad
Новак
Публикации: 18
Пост Отговор на : Благодаря на Г.Ифандиев
на: July 12, 2012, 21:25

Цитат от boiu на July 12, 2012, 15:49
vlad,може и да си ми адаш,съгласен съм с голяма част от разсъжденията ти,това е лично мое мнение,но много си труден за четене така както си го написал.Не знам ,може би си млад човек и това е стилът Ви с който се изразявате и пишете ,но е дразнещо.Аз също не съм перфектен в писането и изразяването но се опитвам да се старая.
Приеми забележката като от доброжелател.
Това е лично мое мнение.
Със здраве!
Вл.Бойчев

Извинете за стила на писане,беше само заигравка с всички вас в стил"ПРОС народ''.
Към разсъжденията ми може да се добави,както казвам"и още и още",разбира се има какво да се каже и против,но всеки добре запознат с историята на Европа и САЩ ще се съгласи ,че не само НИЕ сме прости,ако беше така Оруел нямаше да е написал"Животинска ферма" и"1984",нали така?(никъде в тях не е упомената БЪЛГАРИЯ конкретно)
Хаиде сега да видим,питам още веднъж:САМО НИЕ ЛИ СМЕ ПРОСТИ?
И понеже е видно ,че"БЪЛГАРИТЕ-ПРОСТ НАРОД" се превръща в девиза на сайта,да ви питам:
Какво чувствате като си го повтаряте помежду си постоянно?един не видях да не клати глава одобрително.По-хубаво ли ви става,олеква ли ви,или какво?Мислите ли,че като си го повтаряте-завтаряте,ще промените нещата към по-добре?Ако това ще е девиза на свестните БЪЛГАРИ ,то
благодаря!!!
Добре е сега всички които го повтарят да обяснят,защо единствено ние в света го правим,каква е целта на тази констатация.
ОПС,извинете не сме само ние,циганите имат мохабета:,,убава работа ама сиганска бе бате"
та те и ние сме единствените!
Вл.Бойчев като сте съгласен с част от казаното от мен,това означава ли,че вече няма да продължавате с това"ПРОСТ НАРОД " или да,ЗАЯВЕТЕ ГО ЯСНО,да се чуе от всички и какво е това уточнение :"това е лично мое мнение",то е ясно,че като го пишетее вие е вашето мнение.Кому е нужно това допълнение?
И мнението ви за нас като младеж е ниско,ето вижте пиша и се изразявам добре-аз съм български младеж,от ПРОСТИТЕ би казал някой,но да се каже с кои непрости европейски народи се сравняваме и ако те старите демокрации са се оставили от глупост и лакомия да ги вкарат в капана,защо ние да сме ПРОСТИТЕ на Европа!!!Ние,който даже зада дишаме е трябвало да питаме?
САМО НИЕ ЛИ ГЛЕДАМЕ "BIG BROTHER"
САМО НИЕ ЛИ ГЛЕДАМЕ"MUSIC IDOL"
САМО НИЕ ЛИ ГЛЕДАМЕ ИДИОТСКИ ПРЕДАВАНИЯ В СТИЛ"ШОУТО НА..."
АКО СМЕ САМО НИЕ,ДОБРЕ АКО НЕ,ДА ВИДИМ КЪДЕ Е ГРЕШКАТА!
айде нема нужда
още гат мъ ритна тате и са подсетих че воловете га нема

wildcat
Начинаещ
Публикации: 42
Пост Отговор на : Благодаря на Г.Ифандиев
на: July 12, 2012, 22:53

Поздравления, Влад! Отдавна исках да напиша нещо в този дух, но си мислех, че няма смисъл да влизам в спор с българомразци или мазохисти.

Георг-
и-
Ифанд-
иев
Администратор
Публикации: 604
Пост Отговор на : Благодаря на Г.Ифандиев
на: July 13, 2012, 01:35

Драги vlad,
преди всичко, трудно ще намерите народ, който да се срамува от езика и азбуката си, особено ако са уникални като нашите. Но ето, Вие – „дъгавите младежи“, които се изразявате така „добре“, та на Вашия фон кочияшът на клуба „Пикуик“ би изглеждал като академик, „не сте прости“. Обиждате се. (Обзалагам се, че нямате хабер какво споменах.)
Друга от Вас – „умните“, wildcat, е „гениална“, защото поддържа протестиращите „зелени“. (За пореден път беше доказано колко червени са отвътре, но това няма значение за Вас, „умниците“.) Тези „еколози“ са толкова „интелигентни“, „храбри“ и „почтени“, че постигнаха... отмяна на забраните за строеж по черноморското крайбрежие. А един от Валентин-Златевите слуги ще опустоши Централния Балкан. Скоро ще помогнат на номенклатурата да досъсипе природата. (Ще видите как ще започнат да проучват и дали разполагаме с находища на шистов газ, ако вече не го правят.) Това няма значение. Важно е, че wildcat и протестиращите зелено-червени не са „пасивни“ и подскачат на Орлов мост. Този вид масова аеробика дава основание на „дивата котка“ да заклеймява всеки, посмял да се усъмни в изконната „правота“ и „кристалната чистота“ на демонстрантите! И да осъжда онези, които се излежават в домовете си, вместо да укрепват своето здраве със забавни гимнастически упражнения на посоченото място.
(В началото на промените, още преди да стане депутат от СДС, Васил Станилов обяви гладна стачка срещу... Александър Лилов. Възрастен колега ми рече, че всяка година по това време тримерел за здраве. Този път обявил това за протестна акция. По-късно с помощта на Филип Димитров и Косьо Мишев започна да издава яростно „антикомунистическата“ малотиражка „Про и анти“. Накрая, като му извадиха досието, се оказа два пъти агент на Държавна сигурност, а от 1969 г. – и капитан от Шесто управление на същата окървавена служба на комунистическия режим. Разбира се, по желание. Чух, че сега се изкарвал „репресиран“...)
Понеже сте „умни“, „образовани“, „кадърни“, робувате на комунистите и това не Ви пречи. Защото Вие, „интелигентните“, със сигурност имате друга, особена ценностна система. Затова се обиждате от потомците на истинския елит, но сте готови да почиствате орално седалищните части на синчетата и щерките на алчно червената фашистка номенклатура.
Толкова сте „умни“ и „храбри“, че се радвате на подаянията на другарите „работодатели“, които биват назовавани „трудови възнаграждения“. (Кои ли са нетрудовите?) Докато Вашите връстници на Запад, които явно смятате за „прости“, живеят между 10 и 25 пъти по-добре от Вас. Там, както неколкократно изтъквах, хората поне си отиват като римски патриции. Тук треперят над своето клошарско съществуване като над съкровище. И търпят полуидиоти, полумутри, откровени убийци, крадци, измамници и техните потомци да вилнеят над всинца ни.
Знаете ли, трудно ще намерите по-голям критик на лицемерния Запад от мен. Но аз отправям стрелите си преди всичко към тамошната върхушка. Мой приятел, който поради брака на майка си за французин вече 44 години живее в Париж, не успява да издържи тук и седмица. Останалите ми приятели – съмахленци и съученици, които навремето избягаха от „рая“ на другарите, вече изобщо не се връщат.
Питал съм повечето от тях дали французи, англичани, германци биха издържали в обувките на нашенеца? Никой не се нуждаеше от време за обмисляне. Във всички случаи бързият отговор беше „Не“ – категорично отрицателен.
Вариантите? Първо, щели да си вдигнат чукалата и да се махнат.
Второ, можело да се съберат, да се организират и да протестират – бурно, с чупене и разрушения. Като им припомнях как милиционерите ще ги претрепят и хвърлят в ареста, се споглеждаха. И обясняваха, че ще има жертви от двете страни.
Трети вариант, ще се самоубият.
Средната пенсия на Запад е около 2500 евро, а тук – 100. Изобщо не става дума за груб материализъм, а за достоен живот; за life, а не за жизнь. Нима не знаете, че бедните британци, които преди години си накупиха имоти у нас, отдавна напуснаха? Разпродадоха на загуба, само и само да не са сред такова „умно“ общество... Единствените останали се крият от правосъдието, банките и органите на фиска на Албиона.
Обаче според Вас и подобните Ви „умници“ те са „прости“. Вие какви сте? „Мъдреци“? „Християни“? Нали 90 на сто от Вас произхождат от атеистични семейства. Пардон, няма как. Както писа Стефан Бочев – знаете ли кой беше, „за да има атеисти, преди това трябва да има вярващи“.
Вгледайте се в корените си. Доколко са покварени от болшевизма? Не забравяйте, че за всичко се плаща. Ако не тук, в царството небесно. Или понеже сте „умни“, вярвате, че адронният ускорител в Европейския център за ядрени изследвания – CERN, опровергава съществуването на Бог? Имам близък приятел, който вече 35 години работи в Saclay и CERN. Беше първият, а дълги години и единственият българин там. Световно известен физик е, но никога не е отрекъл Бога. (Само за сведение, с нашумелия Леандър Литов сме израснали в една кооперация в центъра на София. Така се случи в живота ми, познавам всички...)
Сега откровено ще Ви попитам: Мазохисти ли сте? Щом „обиждам“ Вашата тъй „извисена“ същност, що щете в този сайт? Да не е по задължение?
В един от романите на Кърт Вонегът се разказваше за надпис в обществена тоалетна. Той гласеше: „Ние не пикаем във вашите пепелници, затова не хвърляйте фасове в нашите писоари.“ Схванахте ли? Или е прекалено „просто“ за Вас, „издигнатите“ над прозаичните неща...
Този електронен вестник е предназначе за онези, които проумяват болестта, дето ги превръща в „прости същества“. Почти във всяка публикация поставям диагнозата, белким някой разбере и реши да предприеме лечение. Тази болест се нарича СТРАХ.
Не, не Ви гоня от тази медия. Ваша работа е дали да ще я посещавате или не. Нито се опитвам да Ви съветвам. Кой съм аз – един от простите, та да сторя нещо толкова дръзко! Само че Вие, „умниците“, така и не прозряхте основното: има смисъл от битка срещу Системата. Всичко останало е похабена енергия и време.
Въпреки това Ви препоръчвам да включите третия видеозапис в последната засега обнародвана моя статия. И да чуете финалните слова. Всеки има право на избор между свобода и спокойствие. Аз, простият, винаги съм се стремял към първото. Преди малко повече от 22 лета се заклех пред гроба на тате – един истински мъченик на комунизма, че никога повече няма да живея на колене пред другарите. И не ще им живея. Тогава им обявих война на живот и смърт. Знам изхода от нея. Въпросът е как ще загубя – като роб или плебей, или като свободен човек, запазил честта и достойнството си. И Христовите ученици не са разбрали какво е искал да им каже Господ Бог, когато изрекъл пророческата фраза: „В света скърби ще имате; но дерзайте: Аз победих света!“
Вие решете кой е „прост“. Съмнявам се, че Ви стиска.
Иначе, споменатият от Вас Оруел не е имал предвид друга страна, освен отечеството си. Обяснявал съм защо, както и етимологията на неговите „пророчески“ качества. Но Вие, „умните“, сте над тези неща.
Цивилизацията на белите хора, най-общо определяна като християнска, си отива. Някога всяка нация излъчваше свой елит. В повечето случаи това бяха хора с безспорни качества. Не говоря за политиците. Те са друга музика, речено на жаргон. Днес не със свещ, с прожектор да търсите някой истински интелектуалец, трудно ще го намерите. Упадъкът е всеобщ, изпростяването – също. Няма две мнения. Ако сте честни, ще признаете: аз съм последният, който може да бъде упрекнат в пристрастия извън българщината.
Но колкото и декадентска да е западната интелигенция, никъде в онзи свят няма да срещнете толкова низши същества, интелектуални джебчии, конформисти, угодници и дори зли твари, каквито са излъчените ясно от кого представители на местния псевдоелит. Това са ерзац учени и културни дейци, същества без постоянна и стабилна собствена позиция. Дребни душици, лишени от нравственост, надбягващи се към трапезите, отрупани с ГМО. Няма друга европейска нация, която би признала за „талантливи“ такива бездарни крадци, лъжци, нагаждачи и нищожества като Антон Дончев, Николай Хайтов или Стефан Цанев; Светлин Русев, Георги Чапкънов или Веждю Рашидов; Георги Костов, Симеон Пиронков или Виктор Чучков; Георги Дюлгеров, Николай Волев или не дай Боже – Анжел Вагенщайн; Георги Калоянчев, Стефан Данаилов, Виолета Гиндева или Георги Георгиев-Гец; Божидар Димитров, Иван Илчев или Георги Марков...
Да продължавам ли? Няма да ми стигнат седмици, за да изредя всички обикновени негодници и бездарници, които поради вярността си на властниците, оценили висока техните основни дарби – подлостта и предателството, съставляват вашия „елит“ – на „умните“, „интелигентните“, „мъдрите“... Няма как да отрека Вашето здравомислие. То винаги Ви крепи на повърхността, близо до „здравите сили“. Но там е мястото и на други леки материали – например на попадналите във вода екскременти, без извинение.
Не съм гледал нито минута от т. нар. риалити формати – нито „Големия брат“ – “Big Brother” (бях поканен за участие в първия му “VIP”-вариант, каквото и да означава това), нито „Музикален идол“ – “Music Idol”, както гордо „на български“ изписвате заглавията на тези забавления. Моите интереси са съвсем различни. Обаче не се смятам за „по-малко прост“ от останалите хора. Не съм написал, че не принадлежа на този опит за народ. Наистина ми е мъчно, че това е равнището му. Но съм достатъчно наясно с целите на Братството и не се изненадвам. Ако си направите труда отново да прочетете най-новия ми коментар, може би ще забележите, че съм се спрял накратко на т. нар. масова култура. Вие изопачавате. Никога не съм твърдял, че единствено българският народ е прост. Но съм съгласен с присъдената му превъзходна степен – „най-прост“, без да съм неин автор. Онова, което се опитвам да сторя, е да го събудя и стресна. Друг въпрос е дали изобщо успявам. Пък и кой се интересува от такива като мен – простите?...
Накрая, пак без съжаление, няма как да Ви спестя: грешите, не се изразявате добре и не познавате граматиката. Нямам представа от сегашните млади англичани. Но навремето моите връстници на Острова не отговаряха на писма, съдържащи даже една правописна грешка. Е, те са „прости“... Какво да се прави. Вие, руснаците и самозваните „евреи“ сте „солта на земята“. Нали Ви втълпяват колко високо IQ имате...
Вервайте си.

GeorgeDone-
v
Напреднал
Публикации: 90
Пост Отговор на : Благодаря на Г.Ифандиев
на: July 13, 2012, 09:06

Много вожд,малко индианец.Толкова характерно за българската действителност.Защо всеки иска и се натиска да е вожд,неговата камбанария да е най висока?Не трябва да се обиждате уважаеми посетители на тази медия.За мен всички имате една цел,но по различен начин искате реализирате намеренията си,с различни средства и методи.Спомням си когато бяхме с по 22 години по млади и ние бяхме привърженици на СДС.После ни излъгаха и от тогава не вярвам.Със СДС си мислехме че идва промяната.Е,опарихме се.Но пък така се трупа и опит,на принципа проба-грешка.Та сега и Вие.

vlad
Новак
Публикации: 18
Пост Отговор на : Благодаря на Г.Ифандиев
на: July 13, 2012, 12:45

Здравейте и благодаря за отговора!
Преди всичко искам да изразя несъгласие с коментара,че тук в сайта хората били"българомразци или мазохисти"!
Далеч съм от тази мисъл,аз като всички вас също търся отговори.Г-н Ифандиев,просто питах:Само ние ли сме прости или само ние си го самоповтаряме?Инак се сравнявам с народите,а не с елитите им /към които сте насочил стрелите си/ отгледали тукашните лумпени-аристократи!
Та пак ще попитам всички Ви:Колко трябва да е ПРОСТ един народ изградил с кръв и акъл чудесна страна/разбирайте цяла западна европа/,живял непрекъснато в един строй и система,следващ традициите на поколения градили държавността,който позволява да му отнемат свободата с помощта на изфабрикувани неща,лъжи и измами,заеми. КОЛКО ТРЯБВА ДА Е ПРОСТ ВСЕКИ ОТ ТЕЗИ НАРОДИ?
И пак да питам кой от тези народи след като целия свят вече им го казва потърси сметка на всичките онези виновници най-малкото за втората световна война,кой е този народ който излезна на улицата и не се пребра докато не получи справедливост.И знаете ли всички до един го разбират,но са най големите мушлики,които са се раждали някога.Те също целокупно като народи слушкат зада папкат,макар и с цената на повечко заемчета и в последствие държавна помощ към банките,те дори приеха вече вината си за кризата,били виновни много пари били взели ама никой не попита къде е била"тяхната"държава за да регулира чрез правилни закони процеса!
Те познават свободата,правовата държава от най-малкото 100 години и позволиха за едно десетилетие всичко да им отнемат.Без извършени кръвопролития-описвани и разкривани постоянно от Георги Жеков и без постоянна военна заплаха от вражеската Красная армия!Доволно,доброволно взимаха и взимат кредити,доброволно заробвайки се,доброволно превръщайки се от човеци в купувачи на предмети,които в последствие или трупат или изхвърлят.Това не сме ние!Нас не могат да да ни превърнат в краини вещомани поради простата причина че не ни позволиха да разполагаме с купища пари,толкова колкото западните ,,,умни "народи.Нито нашите пенсионери са потривали доволно ръце на 13,14,15-та пенсии на фона на новините че се взимат нови и нови заеми от държавата им,кой нормален човек ще е доволен ако живее с пари на заем?Кой нормален човек ще е доволен да вижда как децата му доброволно оставят труда за да станат чиновници с 15 заплати,кой? отговорете! ДА ВИ ИМАМ ГРЪЦКИТЕ ПРИМЕРИ !!!Кой нормален ще се радва на държавната чиновническа работа пак с повече от 12 заплати,със 30+поне 15 допълнителни неработни дни в годината,които навързани със съботите и неделите образуват около 2,5месеца в които не се работи.И навсичкото отгоре да знаеш че те крадат и ти плащат с пари от заеми,идете при гърците и ги попитайте на какво са ядосани,на орязаните си заплати или на искането да си продадат държавата.Та за това питах само ние ли сме прости И не е ли редно да кажем,че другите,останалите народи са също или даже по-прости тъй като позволиха ди им отнемат онова,до което ние даже не успяхме да се докоснем като народ благодарение на Червената армия.
Не се гневетъе! и все пак съм доволен защото разгневявайки се вие признахте че не само ние сме прости така е!
Дано и за напред да се изказвате,че Българите са прости както повечето бели народи в момента,причините са в братството.
Това ми беше мисълта и въпроса:САМО НИЕ ЛИ СМЕ ПРОСТИ ИЛИ САМО НИЕ СИ ГО ВНУШАВАМЕ!?
Ако в повтарянето на "ние сме прост народ" има някаква тактическа идея то аз не я разбирам!Ако може някой от вас да ми обясни,какво ще последва ако всички се обединим около:"НЯМА ПО ПРОСТ НАРОД ОТ БЪЛГАРСКИЯ"
И моля,не ми отговаряйте все в този стил,какво ми изреждате разни нашенски имена като пример че нямало такива хора в европа!Ами цялата европейска администрация,ами еврокомисарите,ами техните сътрудници,те какви хора трябва да са?да седят рамо до рамо с Мегленка,Кристалинка,онзи от Атака,каратист ли беше,джудист ли не мога дасиспомня името му.И онези западни интелигенти дето били по-добри от нашите никак не забелязват и не отбелязват кой и кога е давал заеми на,,бившите" режими,но са първи като като трябва да се опише вълната от престъпност заплашваща "чистите" им държавици.Като са такива чистофайници да видим от кои държави с непрости народи идват бабите преследващи секс-алкохолен туризъм по нашето море,не те не са простиии,те са интелигентни,възвишени същества!Само интелигентен,мислещ човек би оценил младата българска плът!Ами детския секс туризъм в Куба напримр приема милиони"туристи"/повечето по-възрастни от вас г-н Ифандиев/от европа,но между тях няма българи!Не пресладвам целта да очерням останалите,но трябва да сме обективни,истински,реални.Та пак ще попитам:САМО НИЕ ЛИ СМЕ ПРОСТИ?Вижте ние сме прости без почти никога да сме познавали другата част на живота,ние сме прости благодарение на десетилетия терор,а западните хора?Те са докарани на това ниво-нашето с упойка,без бой,с мекия,фино,хуманно,без народен съд.Е кой е по-прост битият или еб....ят надупил се доброволно,макар е...ли го с мекия/извинетеме за натуралният изказ/
Имате приятели на запад,казващи верни неща,но кога видяхме истинско навдигане срещу банкстерите,кога тези "УМНИ'народи прозряха истинската опасност,кога и кой от тези "УМНИ"народи отказа заем,личен или държавен,КОГА?
И ПАК ДА ПОПИТАМ:КАКВА Е ЦЕЛТА НА ДЕВИЗА:"НЕМА ПО ПРОСТ НАРОД ОТ БЪЛГАРСКИЯ"
ще питам докато получа отговор!

svetoslav8-
0
Начинаещ
Публикации: 36
Пост Отговор на : Благодаря на Г.Ифандиев
на: July 13, 2012, 14:08

Цитат от Георги Ифандиев на July 13, 2012, 01:35
Трети вариант, ще се самоубият.

В Източна Германия самоубийствата са били 5-6000 на година (от 16111000 население). Останалите са се примирили с комунизма, също като нас.

vlad
Новак
Публикации: 18
Пост Отговор на : Благодаря на Г.Ифандиев
на: July 13, 2012, 15:06

Цитат от svetoslav80 на July 13, 2012, 14:08

Цитат от Георги Ифандиев на July 13, 2012, 01:35
Трети вариант, ще се самоубият.

В Източна Германия самоубийствата са били 5-6000 на година (от 16111000 население). Останалите са се примирили с комунизма, също като нас.

Вижте,преди това те също така лесно са прегърнали идеите на фашизма.особено младите германци.Затова една от причините за късната дефашизация в западна Германия е именно масовостта.Ако са я направили по-рано е трябвало 3/4 от мъжете в разцвета на силите си да изгният по затворите!Благородно са ги изчакали да навършат пенсионна възраст!Както се постъпи с "благородника"от ПРАВЕЦ

Георг-
и-
Ифанд-
иев
Администратор
Публикации: 604
Пост Отговор на : Благодаря на Г.Ифандиев
на: July 13, 2012, 15:50

Vlad, „умний патриоте“, длъжен съм да Ви река, че няма да търпя Вашия ултимативен тон. Не съм го позволявал на мама, та на... Вас ли! Не се е пръкнал още този, който може да се държи с мен по този начин. Винаги се сещайте, че Ифандиев е титла!
Съжалявам, че се налага да го припомня, но забравяте: тук и ножът, и хлябът са у мен. Мога да изтривам излиянията Ви, колкото и когато е необходимо. Има възможност за недопускане на мнения от конкретни „вредни“ компютри. Досега не съм я използвал, но винаги има пръв път, нали?
Понеже сте голям „националист“, както личи от словесната лавина, с която ме заляхте, да Ви попитам: защо сте Vlad, а не Влад, Владимир и т.н. Пък и Владимир на кого? Да не би да е на Илич? Защото в нашата традиция това име не съществува. Онзи, киевският княз, не се е казвал така. Как? Върнете се в публикациите ми ще откриете истинското му име.
Освен това явно говорим на различни езици. Май даже живеем в различни светове. Познавам трима души – нашенци, на които банките вече взеха апартаментите. Млади хора, не старци като моя милост. „Умни“ като Вас. И също толкова големи „патриоти“.
Пиша това, понеже твърдите, че само „простите“ западняци живеели на кредит. Я потърсете банкови данни за периода между 2001 и 2009 година. За да се убедите, че при своите нищожни доходи, тукашните „умници“ са проявили десеторно по-голяма алчност от онези отвъд сръбско-австрийската граница.
За разлика от Вас – „умните“ българи, нито аз, нито някой от семейството ми някога е теглил кредит. За първи път през вече достатъчно дългия си живот отворих своя банкова сметка едва миналата година. Е, всуе, Тренчев я блокира...
Попитайте Юри Комсалов от една чудесна скандинавска страна – той в момента си е у нас, дали ако живееше тук, щеше да си купи чудесната къща, която притежава от пет години? Кога щеше да я обзаведе, както сега? Дали щеше да се радва на толкова достоен от материална гледна точка живот, какъвто води там. Всичко това – с една заплата. Близо две години е безработен, но нищо нормално в бита не му се опъва... Питайте. Той чете тези дискусии, ако изобщо мога да ги определя така.
Отговорете си сам защо потокът на миграцията се пълни от „умните“ българи и тече от тук на Запад, а не обратното? Понеже западняците са „по-прости“ от нас ли? Щом те са „прости“, защо не си счупват краката да тичат насам, за да станат „по-интелигентни“.
Ами някога запитвали ли сте се, защо там не полагат венци и цветя пред някогашните си мутри, както постъпвате Вие – „умните“, тук? А се прекланят единствено пред Бога – всеки пред своя. Но единствено пред Бог и пред никой друг.
Пак там могат да понесат Берлускони, Буш или Саркози, но не и чудеса като Б.Б., Костов и Станишев... Да, Меркел е със същото тъмно червено минало. Но поне е многократно по-възпитана от тукашните й „колеги“.
Ще направя кратко отклонение в тази посока. Имам съученичка, която от 35 години живее в САЩ. Дъщеря на професор от СУ, разбира се – комунист. Но все пак софиянка, от центъра, от червения „елит“. Тя учеше в Дрезден. През една от ваканциите си сподели следната своя констатация. В студентския стол седяла редом до щерка на обикновени източно германски селяни. Истинско селско момиче. Но това селянче си служело с приборите за хранене далеч по-добре от нея – професорската дъщеря.
Имам приятел, чийто дядовци преди 9 септември 1944 г. са били министър и дипломат. На трапезата той се държи като хамалин от Сточна гара... Но, видите ли, те, западняците, са „прости“, а ние сме „най-умните“ и „можещите“. Затова сме се докарали до това дередже – от много акъл... И у нас гъмжи от нобелисти и всякакви други „свръхталанти“!
Нямам никакво намерение да влизам в словесни схватки нито с Вас, нито с някой друг. Някои „големи патриоти“ се пъчат със своята „обич“ към българите, ама от хиляди километри, доволно уригвайки се след обилната вечеря, която до голяма степен дължат на „простите“ народи, сред които са предпочели да се уредят. Ако онези бяха толкова „умни“, колкото сте Вие – пишман националистчетата, да са ги прогонили. Впрочем и това ще започне да става, бъдете уверени. Никога не хабя приказките си.
Продължавам да питам: На какво отгоре имате претенции? На „превъзходното си образование“, на хилядите прочетени книги, на десетилетния опит, който сте натрупал? Откъде черпите факти, които да подхранват Вашия фалшив „патриотизъм“? От някой като Волен, от офицерите Солаков и Енчев, или от сливенския циганин К.К.? (Ако не знаете, Солаков е свързан с турските специални служби и това е добре известно сред онези среди, които се интересуват от подобни зависимости.)
Аз имам роднини в Гърция, Сърбия, Македония, Румъния и САЩ. Нямам в Турция и съжалявам за това. Казват, че е прекрасна страна. Моя роднина е Мелпомена Кърничева, която Ви е известна като Менча – убийцата на Тодор Паница. Вие избягвате изконно българското име Мелпомена и тачите престъпницата. Ние не се гордеем с това наше родство. Впрочем, роднина съм и с Булгари – да, онзи свръхбогат италианец, но и с това не се хваля. Нямам заслуга за този факт, така се е случило.
Но се гордея, че една от версиите за произхода на фамилното ми име, е свързана това, че през ХVІІІ век, по време на кърджалийските нашествия, мой пра- пра- прадядо имал собствена войска. Така бранел имотите си – повече от 20 000 декара, плюс манифактура, дюкяни и страноприемница. И като го срещнели, не само заптиите, но и разбойниците сваляли фесове и чалми и се обръщали към него с „Ефенди“! От там – Ефендиеви, та Ифандиеви. Не съм убеден, че е най-достоверната версия, но е красива.
Докато в края на четиридесетте „простите“ гърци се биеха помежду си, но не допуснаха комунизма, тук „умните“ българи масово се записваха в БКП и БЗНС. От септември 1944-а до декември 1946 година компартията – тогава БРП (к), увеличава членовете си от 4500 на... 700 000! Земеделците стават повече от 70 000! Не се сърдете другиму за репресиите и превръщането на някога достойния ни народ в тази аморфна маса, каквато представлява днес. Същества, родени в България, го сториха, а не чужденци. Тези злодеи се подчиняваха на враждебни външни сили – колкото съветски, толкова и от Запад. Нима Съветите не са рожба на същите тези интернационални западни банкери? Ако имаха кураж, чест и достойнство, нашенци щяха да се опънат и на Интернационала. Съблазниха ги, а те лесно се изкушиха.
Да, западните – също. Но повтарям: сравнете техния живот с нашия. Пак предлагам – питайте тук, на това място, защо Юри не желае да се върне? Ами останалите „патриоти“, от какъв зор ругаят онези, които като мен говорят истината? Ама псуват от там, от оная „проста“ чужбина?
Хайде де! Аман от тъпанари, простаци, комунисти, ченгета и техните подли провокатори! Стискайте нищожния си животец между кълките и се молете другарите да не вдигнат данъците, цените на тока, на топлоенергията, на горивата и на храните наведнъж. Тогава ще Ви питам. И ще Ви наблюдавам как пълзите като червеи пред тях или пак по тяхна команда подскачате на Орлов мост. За да могат да казват пред западните и източните си господари, че у нас има свобода и демокрация.
Аз съм направил своя избор и съм свободен. Отдавна. Ако бях като Вас – „умните“, сега пак щях да водя телевизионно предаване. Имам свидетели, които са наясно и четат тези мнения. Могат да потвърдят.
Затова – по-кротко. Всяка жаба да си знае гьола. Имате право да не се чувствате прост, но не и да обобщавате, а още по-малко – да ни натяквате схващанията си, без да представяте читави аргументи. Дотогава, докато не можете да ни убедите в противното, трябва да приемете, че днес българите са най-прости сред простите.
Ако имахте малко разум, щяхте да проумеете, че с това не желая да обидя никого. Защото нито веднъж не съм се разграничил от народа си. Част съм от него, но не и от този провален опит за държава. Поне това разбирате ли?

vlad
Новак
Публикации: 18
Пост Отговор на : Благодаря на Г.Ифандиев
на: July 13, 2012, 15:58

ъхъ

Angel St
Новак
Публикации: 15
Пост Отговор на : Благодаря на Г.Ифандиев
на: July 14, 2012, 22:29

Жалко,че г-н Ифандиев се е отказал от телевизията окончалтелно.Щеше ми се да ми се го гледам пак на екран,независом в коя медия започне.Сигурен съм,както и много от гостите му,имаше смисъл да се продължи предаването,независимо за какъв период от време,щяха да го оставят.

Страници: 1 [2] 3 4 5 >> Последно
Mingle Форум by cartpauj
Версия: 1.0.33.2 ; Страницата заредена за : 0.132 секунди.

Анкета:

Редно ли е 27 лета след промените все така да ни ръководят и поучават комунисти, ченгета, московски възпитаници, номенклатурни рожби учили на Запад, и нагаждачи?

View Results

Loading ... Loading ...