Здравейте, Гост [Логин]
Територия на истината и свободното слово

Агора

Здравей Гост 

Сгъсти или разшири описанието.

Здравейте, публикуването в този форум изисква регистрация.

Страници: 1 [2]
Автор Заглавие:Ти свърши, народе мой и аз с теб.......
Георг-
и-
Джеле-
бов
Pro
Публикации: 153
Георги Джелебов
Пост Отговор на : Ти свърши, народе мой и аз с теб.......
на: May 26, 2012, 11:28

Цитат от Capricorn1 на May 26, 2012, 08:00
Г-н Ифандиев, първо искам да изкажа моето искренно уважение към вас, към вашата (цитат)”единствена напълно свободна трибуна на словото...” Ценя високо вашата интелигентост, смелост и усърдие в разкриването на ИСТИНАТА. Именно поради това се регистрирах в този сайт, като за продължение на търсене на истината. Следя с огромен интерс вашите публикации, там намирам отговорите на множество въпроси, забутани в тъмнината на политичеката сцена.
Признавам си, че не винаги успявам да проумея всичко, опитвам се да схвана основната идея. Така се е получила и тази моя грешка, за което се извинявам, не съм различил цитата от основния текст.
Относно псевдонима който съм избрал: няма връзка с астрономията а с киното - http://arenabg.com/catalogue/tt0077294/

т Capricorn1,

и аз не мога да проумея всичко, което е написано, затова чета публикациите на Адаша по няколко пъти. Германците не случайно казват Einmal ist kein mal, което ще рече "Един път, не е път". Важното е тези аргументирани статии не само да се четат, но и да се вниква в тях между редовете.

svetoslav7-
474
Pro
Публикации: 134
Пост Отговор на : Ти свърши, народе мой и аз с теб.......
на: May 26, 2012, 13:15

,,ЗНАЯ ТВОИТЕ ДЕЛА, ЧЕ НА ИМЕ СИ ЖИВ НО СИ МЪРТЪВ.
БОДЪРСТВУВАЙ И ЗАКРЕПИ ОСТАНАЛОТО, КОЕТО Е БИЛО БЛЗО ДО УМИРАНЕ;ЗАЩОТО НЕ НАМЕРИХ НЯКОИ ОТ ТВОИТЕ СЪВЪРШЕНИ ПРЕД МОЯ БОГ.
ПОМНИ, ПРОЧЕЕ, КАК СИ ПРИЕЛ И СИ ЧУЛ, И ПАЗИ ГО И ПОКАЙ СЕ. И ТЪЙ, АКО НЕ БОДЪРСТВУВАШ, ЩЕ ДОЙДА КАТО КРАДЕЦ; И НЯМА ДА ЗНАЕШ В КОЙ ЧАС ЩЕ ДОЙДА ВЪРХУ ТЕБЕ."
В ТЕЗИ СЛОВА Е ИСТИНАТА,НЕ НИ ТРЯБВА ФИЛОСОФСКО ПРИЕМАНЕ,КАЗАНО Е КАКВО ТРЯБВА ДА ПРАВИ ВСЕКИ ЕДИН ОТ НАС!

Георг-
и-
Ифанд-
иев
Администратор
Публикации: 604
Пост Отговор на : Ти свърши, народе мой и аз с теб.......
на: May 26, 2012, 13:51

Здравейте, драги „Козироже“. Благодаря за отговора, който убедително потвърждава колко верен е лозунгът на Партията от антиутопията на Джордж Оруел „1984-а“, който гласи: „Невежеството е сила“. Нали, за да вземете своя псевдоним от киното, преди това създателите на съответния филм са го заимствали от латинското название на зодията „Козирог“?!...
Жена ми рече, че започвам да ви обиждам. Понеже ненавиждам лъжата, повтарям: Отдавна не ме интересува. Всекиму заслуженото. Още преди 21 години бях първият, който предложи въвеждането на образователен и имуществен ценз като основание за придобиване на право за гласуване. Не мога да приема, че неграмотният крадец трябва да е равен на завършиия две образвания зад граница наследник на солидно буржоазно семейство. (Червената буржоазия не ме вълнува; нейното място е в затвора.) Онези, които не отговарят на изискванията, да могат да подават един глас на домакинство или нещо подобно. Защото хората не са равни – нито по рождение, нито по съдба. Забравете „социалната“ държава и масонската измама „равенство, братство, свобода“.
Преди четири дни британски предприемач – консерватор (има и „леви“), предложи 16 точки за излизане от кризата. Една от тях предвижда работодателят да има право да уволни работника и служителя, даже защото физиономията на наетия не му харесва. Навярно на „социално“ настроените читатели, каквото и да означава това, сега правят гримаса на отвращение. Такава мярка няма да им хареса. Но аз съм напълно съгласен. За мен, като консервативен човек, съществува един девиз „Бог, Цар, Отечество!“. Първото е излишно да обяснявам. Второто може да бъде и Републиката, но истинската – тази на свободата, в която всички, без никакви изключения, са равноподставени пред законите. А третото – семейството, собствеността, роднините, приятелите, съседите, квартала, населеното място, областта, държавата – какво да изяснявам. Кратко и ясно.
Обаче нека се разберем: Не отричам правото на „левите“ да се борят за своите социални права. Онова, което те са постигнали на Запад, е резултат от тези едновековни битки. Колко се борихме ние, драги? Да повтарям ли, че докато гърците влязоха в гражданска война, за да не допуснат комунистите да им наложат тоталитарното черно робство, нашенци масово се записваха в комунистическата партия и нейния филиал – земеделския съюз!
И тук опираме до семейството и възпитанието. Като всеки от нас, и вие сте продукт на това. Признавам – не добър, поне според моя скромност. Мен тате ме е учил да не пипам там, където не съм оставил. Вие сам признавате собственото си невежество, но държите да изразите мнение. На какво отгоре? Заради принципа на всебщата свобода ли? Благодаря, не ме интересува.
Като не знам, не коментирам. Например по отношение на т. нар. шистов газ. Миналата есен само веднъж в предаването „Диагноза“ се учудих, защо нашенци отказват да разберат разполагаме ли с находища или не. Освен това, като наблюдавам масовото бягство от страната и стопяването на българите, се изненадвам на агресивността, с която група младежи – за мен те са добре платени от когото трябва, бранят „чистотата“ на българската земя в толкова далечно бъдеще, в което по нея почти няма да се движат нашенци! Толкова.
В младостта ми по телевизията показваха чешки сериал, в който един от героите – доктор, отличаващ се с остроумието си, рече на старшата сестра: „Ако глупостта можеше да лети, вие щяхте да полетите от прозореца навън като гълъбица.“ Оттогава този прякор – „Гълъбицата“, й се лепна чудесно. Искам да кажа, че ако глупостта наистина можеше да лети, небето над България щеше да гъмжи от „умници“, та и самолет не би могъл да прехвърчи...
Невежеството трябва да предизвиква срам. Тук – обратното – повод е дори за надменност?! Ще ви разкажа истинска случка с мен самия. Когато бях на 40 (1990 г.), отидох за три дни в Женева. Командировка за мач на националния отбор по футбол, но единствено с право на... пътни! Тръгнах, понеже имах истински приятели там. Те вече ме бяха запознали със свой близък, изключително богат и влиятелен човек. Възрастен сърбин, женен за банкерска дъщеря. Живееха в къща от ХVІІ век на пъпа на стария град. В тях всяка вещ беше произведение на изкуството. Например салонна масичка от епохата на... Луи ХVІІ – „Великата“ френска революция, разбирате ли? Мечта на Бауер-Ротшилд от “Judengasse” във Франкфурт.
Та моят приятел Миро ми предложи аперитив. Попита ме какво ще пия? Погледнах към отворения шкаф – кой знае от кой век, пълен с всякакви бутилки. Зърнах „Глен Фидик“ – 12-годишно шотланско малцово уиски, продукт на дистилаторната „Грант’с“.
Домакинът ми наля. Попитах дали мога да получа малко лед? И тогава срещнах неговия едновременно учуден и укорителен поглед. Малцовото уиски се пие... без лед. По-късно някой ми подари бутилка 25-годишен марков френски коняк. Изобщо не можах да го оценя. Но когато ме запитаха дали ми харесва, благодарих с цялата учтивост, на която бях способен. Без да пропусна да отбележа, че не съм научен от юноша да разбирам и ценя тези продукти в пълната им стойност.
Дано сега сте разбрали от какъв зор ви посветих тези редове. Останалото е в мечтите – ако приказките можеха да се превърнат в действителност, на часа щях да погледна към небето над мен. За да разбера, дали летящите са намалели с един...
Впрочем утре вечер очаквайте публикация, в която ще намерите моя отговор на оптимизма ви. Ако бях на ваше място, просто щях да попивам, да осмислям, да диря още информация, да анализирам... Ала кой съм аз, за да ви давам съвети?

Гост
Новак
Публикации: 1
Пост Отговор на : Ти свърши, народе мой и аз с теб.......
на: May 26, 2012, 16:43

Жоре, в ДС те учиха на етикет и кое ,как се пие,но ти както винаги си дървена глава и не отбираш от дума.Още тогава се имаше за месия.Водещият ти офицер ти казваше ,че си мъртво роден,а ти се цупеше.Сега най-после си го разбрал.Когато ти даваха уиски искаше лед сега имаш лед ,но няма уиски.Разкажи на момчетата за твоята служба,като агент.

Георг-
и-
Джеле-
бов
Pro
Публикации: 153
Георги Джелебов
Пост Отговор на : Ти свърши, народе мой и аз с теб.......
на: May 26, 2012, 17:07

Цитат от piero на May 26, 2012, 16:43
Жоре, в ДС те учиха на етикет и кое ,как се пие,но ти както винаги си дървена глава и не отбираш от дума.Още тогава се имаше за месия.Водещият ти офицер ти казваше ,че си мъртво роден,а ти се цупеше.Сега най-после си го разбрал.Когато ти даваха уиски искаше лед сега имаш лед ,но няма уиски.Разкажи на момчетата за твоята служба,като агент.

Марш от този сайт. Като не можеш да осмислиш изпълнените с факти и аргументи коментари на Адаша, пиши в друг форум и не се занимавай с него и спри да го клеветиш, защото е подсъдно.

Страници: 1 [2]
Mingle Форум by cartpauj
Версия: 1.0.33.2 ; Страницата заредена за : 0.082 секунди.

Анкета:

Редно ли е 27 лета след промените все така да ни ръководят и поучават комунисти, ченгета, московски възпитаници, номенклатурни рожби учили на Запад, и нагаждачи?

View Results

Loading ... Loading ...