Здравейте, Гост [Логин]
Територия на истината и свободното слово

Агора

Здравей Гост 

Сгъсти или разшири описанието.

Здравейте, публикуването в този форум изисква регистрация.

Страници: [1] 2
Автор Заглавие:Ти свърши, народе мой и аз с теб.......
Veni
Pro
Публикации: 107
Пост Ти свърши, народе мой и аз с теб.......
на: May 25, 2012, 03:21

"Не отричам, че съм мъртво роден. А ти? Остава да ти стисне дупе, за да го признаеш. Поне това можеш ли?"

Така завършва днешният материал на господин Ифандиев. Тежки думи..... Но те според мен трябваше да бъдат изречени. Аз признавам. А вие?

Гост
Новак
Публикации: 3
Пост Отговор на : Ти свърши, народе мой и аз с теб.......
на: May 25, 2012, 11:01

Твърде крайно е такова твърдение. Че нещата у нас са много зле е вярно, но от това не следва да се самопогребваме.
Общо казано ми писна да ме заливат с чернилка от всякъде. Интересно откъде г-н Ифандиев е получил числото 168 студента на 10000 души. Според данни на НСИ в момента в България се обучават 269212 студента български граждани. Вземам калкулатора и получавам че при население 7364540 души на 10000 се падат 365 студента. Многото студенти у нас обаче не е повод за гордост, защото произвеждаме голямо количество за сметка на качеството. Друг е въпросът, че голям процент от завършилите студенти нямат поле за реализация у нас.
Много може да се пише по темата, но ще кажа друго: трябва ни оптимизъм и позитивна енергия, а не да се отдаваме на негативни емоции.
http://vbox7.com/play:b00a67e6d4

Никол-
ова
Pro
Публикации: 265
Пост Отговор на : Ти свърши, народе мой и аз с теб.......
на: May 25, 2012, 13:21

Хайде да помислим - щом имаме сетива за вашето слово, г-н Ифандиев, щом сме глухи за техните новини и слепи за техните медии, щом "..иначе казано не постъпваме като тях". Щом вие не сте изневерил на себе си/ сам писахте, че са ви канили в техния свят- кочина/ и с достойно за уважение упорство продължавате да разпространявате истината- мъртво родени ли сме?

Георг-
и-
Ифанд-
иев
Администратор
Публикации: 604
Пост Отговор на : Ти свърши, народе мой и аз с теб.......
на: May 25, 2012, 16:29

Здравейте, драга госпожо Николова.
Моля Ви, сама преценете. Вижте какво е написал някой си „храбрец“, подписал се с “Capricorn1”. Това нещо (съмнявам се, че е човешко същество) дори не е разбрало написаното в публикацията. Цитирам: „Интересно откъде г-н Ифандиев е получил числото 168 студента на 10000 души.“ Пропускам правописа.
То не е разбрало, че цитира... цитат; че не аз съм авторът на бележката, в която са поднесени посочените данни?! Съзнанието му не е в състояние да проумее, че става дума за антрефиле отпреди 21 години, чийто източник е подробно посочен! Как ще коментирате това?
Да не говорим, че то, горкото, се оприличава на... съзвездие?! При това, съвсем в стила на текущите процеси, само си е поставило и номер.
Извинете ме, многократно съм бил откровен с всички Вас: Народните маси изобщо не ме интересуват. Хабя по 12 часа на ден, за да предложа нещо, което шепата истински умни и неотказали се да мислят българи желаят да узнаят. Защото имат други занятия и това не е конкретната им работа. Моя е. Може и да си въобразявам.
Как ще определите онова същество, което се представя като “kostovistche”? Вие смятате ли го за Homo sapiens? Нормалният човек никога не се натрапва, където е нежелан. Само явен мазохист е в състояние да чете неща, които го дразнят, и да се занимава с публикации, неприятни за него. Не знам колко дълго сте живели на този свят, но повярвайте на моя не малък опит: това са предмети. Те нямат никакво значение за развитието на обществата. Винаги остават в канавките, макар непрестанно да полагат Сизифови усилия, за да се измъкнат от тях. Затова им трябват идоли, победители. Да се присламчат, пък белким и те...
Преди време, когато навърши една по-внушителна годишнина, моят приятел Петер Юхас, унгарски българист и далеч по-голям български патриот от 99 на сто от нашенците, съвсем не нашега ми рече: „Жоро, вече нямам време да пия лошо вино и да любя грозни жени.“ Перифразирам го: Не ми остава време, за да го губя с подобни отпадъци в човешки облик. Нито възнамерявам да се съобразявам с вкусовете на този и онзи, с мнението на креатури, които изобщо нямат представа защо са на този свят. Както аз не се обаждам за неща, от които нямам хабер... Може да Ви прозвучи крайно, но истината ми е по-скъпа.
Както вече съм споменавал, друг мой приятел, Николай Колев-Босия, отдавна твърди, че писания, подобни на споменатото (всекидневно на електронната си поща получавам и по-яростни, груби, обидни) са платени от службите. Няма значение. Както казва Петър Гогов, лудостта остава за мен. Хора като него отдавна са загърбили населението, което има два пъти повече мнения от собствения си брой. Както е казал шопът, те такова чудо няма да срещнете никъде по света.
Чистосърдечно признавам, че наистина се смятам за мъртво роден. Комунистите отнеха живота ми още преди за първи път да изплача на този свят. Но те дължат по един живот и на моите прекрасни родители – истински мъченици, Бог да ги прости; на покойната ми сестричка; на останалите великолепни българи, които бяха част не само от моето семейство, но и от света ми: моят тъст, когото едва 48-годишен изпратиха на оня свят; чичовците на съпругата ми – хора, завършили американски колеж и висше образование, съсипани от системата; чичо Любчо Поповски – един истински джентълмен – бащата на изключителния човек и хомеопат Лазар Поповски, познат ви от телевизионното предаване; лелите и чичовците ми, вуйчо, вече не малко приятели...
Моето поколение имаше само възможността да слуша разказите за онази истинска, толкова привлекателна България, в която се стичали австрийци, германци, швейцарци... На кого да го обясня? На тези предмети, плодове на лоши дървета? Не ми е интересно.
Има сто-двеста души, които са мои истински съмишленици. Един от тях е написал нещо малко преди Вас. Той мисли като мен. Хората са устроени така, че търсят съмишленици. Светът затова е интересен, понеже е шарен. Но не и с глупостта. Примерът, с който започнах, е образец на тъпота – изконна, по рождение. Вече и в САЩ признават, че единствено идиотите приемат втълпяването за някакво „позитивно мислене“. Лошото е, че те са първи в експериментите, но последни в погромите. Терорът обикновено започва от истинския елит. Каквото съм имал да кажа по този повод, съм го сторил в публикацията си.
Отговарям Ви, защото все още Ви чувствам като една от нас. Но ако не забелязвате масовото разпространение на изродщината, навъсените лица на преобладаващите по улиците зле облечени хора, движещи се като сенки, отсъствието на елементарно възпитание, камо ли на кавалерство – все в резултат на онази панелно-бетонна система, значи греша.
Онзи ден гледах репортаж от Германия. Анкетираха някакъв пенсионер средна ръка, издокаран като тукашен парвеню. Човекът – около 75-годишен, има доблестта да каже: „Знаем, че ние, германците си отиваме. И сами сме си виновни за това. Не раждахме. Отказвахме да работим тежка и мръсна работа. Гледахме си кефа и възпитахме потомците си в същия дух. Сами поканихме чужденците. След по-малко от половин век те ще бъдат мнозинство.“
Е, повечето нашенци не са германци. Надявам се, че разбирате какво искам да кажа... Само след три петилетки ние, българите, изконните владетели на тази земя, ще сме притеснено малцинство. (За съжаление, каквото съм прогнозирал, се е сбъднало. Например по отношение на пенсиите...)
В София и големите градове всекидневните набези над бялото население не се усещат. Идете по селата, вече навсякъде. Постоянно ми съобщават най-неприятни вести от Пловдивско, от Пиринския край, даже от... Странджа! За Северна България няма смисъл да отварям дума... Който иска, да не вярва. Аз продължавам да изнасям истината, каквато я знам. Опровергайте ме, но с факти, а не с възклицания и квалификации.
Простете, но по повод на 24 май съм длъжен да спомена: даже нямате представа за истинските Кирил и Методий. Не конкретно Вие – почти всички тукашни жители. Нищо, че още преди пет лета Пламен Анакиев изясни кои са, на кого са служили, и че нищо не са направили за нас, българите. Макар техният дядо да е бил български болярин, прогонен от владението си... Всичко това стана в мое телевизионно предаване. Понякога се питам: има ли смисъл да се хабя? Или да последвам съветите на Гогов и Янко Янков...
Вие решете. Не случайно тази медия е посещавана от не повече от 300 души. Надникнете в т. нар. масови. Ще Ви стане ясно какво допада на нашенци. То им дава надежда, зарежда ги с „позитивна енергия“. Та вечерта, като излязат от кръчмата, да имат сили да се сбият и подличко да наръгат някого в гръб. Сигурни, че ще останат недосегаеми.
Щом за Вас това са „живите“ българи, значи сте щастлива. И не бива да си разваляте настроението с приносители на лоши вести като мен.
Изборът е Ваш.

Георг-
и-
Ифанд-
иев
Администратор
Публикации: 604
Пост Отговор на : Ти свърши, народе мой и аз с теб.......
на: May 25, 2012, 16:34

Простете, винаги пропускам по нещо. Времето не прощава никому...
Държа да допълня, че онези, които напускат този несполучлив опит за държава, несъзнателно се стремят да се съживят, да възкръснат. Затова никога не съм отправял никакъв упрек към тях. Напротив, със съпругата ми така възпитавахме дъщеря си още от люлката. Уви, тя не прихвана. Изглежда става дума за правило...
Не приемам само поученията на „възкръсналите“. Покойниците нямат нужда от напътствия, а от помен. В източното православие той включва принасяне и преливане, ако схващате какво имам предвид.

boris_an
Новак
Публикации: 19
Пост Отговор на : Ти свърши, народе мой и аз с теб.......
на: May 25, 2012, 19:27

През октомври - ноември 2004, в предаването на Георги Жеков "Безкомпромисно" Ифандиев беше човекът , който пръв даде предложението 24 май да бъде националния ни празник. В тв предаването "Диагноза" се изясни, защо и как Кирил и Методий са се заели с азбуката. Въпреки това за начало смятам, че е много хубава идеята 24 май да бъде нашия национален празник.

Георг-
и-
Ифанд-
иев
Администратор
Публикации: 604
Пост Отговор на : Ти свърши, народе мой и аз с теб.......
на: May 25, 2012, 20:03

Здравйе, драги Борисе. И аз не се отказвам от предложението си. Няма дръга дата, която хем да ни обединява, хем да ни извисява в световен мащаб, хем да е на хубаво време. Тазгодишното е изключение. Случва се на всеки двайсети на години. Например, когато бях стар войник, на 24 май през 1970 г. в Кюстендил валя сняг. Помня, защото както обикновено, пазех три варела, наречени ГСМ, парцаливото болшевишко знаме и портала... Всичко е добре забравено старо.

Георг-
и-
Джеле-
бов
Pro
Публикации: 153
Георги Джелебов
Пост Отговор на : Ти свърши, народе мой и аз с теб.......
на: May 25, 2012, 21:43

Аз също съм на мнение, че 24-ти май е най-достойната дата за национален празник.

Veni
Pro
Публикации: 107
Пост Отговор на : Ти свърши, народе мой и аз с теб.......
на: May 26, 2012, 05:27

Цитат от Георги Ифандиев на May 25, 2012, 16:34
Простете, винаги пропускам по нещо. Времето не прощава никому...
Държа да допълня, че онези, които напускат този несполучлив опит за държава, несъзнателно се стремят да се съживят, да възкръснат. Затова никога не съм отправял никакъв упрек към тях. Напротив, със съпругата ми така възпитавахме дъщеря си още от люлката. Уви, тя не прихвана. Изглежда става дума за правило...
Не приемам само поученията на „възкръсналите“. Покойниците нямат нужда от напътствия, а от помен. В източното православие той включва принасяне и преливане, ако схващате какво имам предвид.

Здравейте господин Ифандиев,
Благодаря ви за включването.
Напълно съм съгласен с казаното от вас дотук и бих искал да добавя съвсем накратко още нещо от себе си.
Днес един мой познат, изключително посредствен човек, изведнъж изтърси: Светът върви на зле! Погледнах го с удивление. Той няма умствен капацитет за такива обобщения. Обаче явно инстинктите, които до някаква степен разделяме с животните, са се обадили у него.
Тук става въпрос за България конкретно, но тя, бидейки част от света, няма къде да се дене.
Не виждам никаква перспектива. Възраждали сме се не един път, но в този случай ми се струва, че горивото е изчерпано и каквото е останало от него, са изпарения. Нещата са невъзвратимо изменени. Нямаме никакво настояще, а само минало. За бъдеще е смешно дори да се споменава.
Причините са много, господин Ифандиев е посочил голяма част от тях. А и в крайна сметка, всичко един ден свършва, нали?
Единственото, което според мен има смисъл да направим, е да приемем нещата философски, каквито са, без да се отчайваме и да си режем вените. В тази връзка, Каприкорн1, без изобщо да правя изводи за вас, ще кажа само, че оптимизмът ви няма никакво покритие и затова не ми е по вкуса. Ако вие черпите надежда отнякъде, то мога само да ви поздравя. Аз предпочитам истината, колкото и да е горчива тя. Всеки напразен копнеж води неминуемо към сигурна гибел, а истината прави човека свободен. Умрелият не може да умре повторно, следователно няма и какво да му отнемат.
Имате право да сметнете всичко това за спекулация, ако така предпочитате и да намерите собствен път. Аз самият понякога се вкопчвам в заобикалящи ме преходни неща, стремейки се чрез тях да се възродя, както сполучливо предположи уважаемият ни домакин преди малко, но в крайна сметка неизбежно осъзнавам, че тия неща са суета и когато успявам да се отърся от копнежите си, тогава се ражда истинската свобода, а с нея започва и истинският живот.

Гост
Новак
Публикации: 3
Пост Отговор на : Ти свърши, народе мой и аз с теб.......
на: May 26, 2012, 08:00

Г-н Ифандиев, първо искам да изкажа моето искренно уважение към вас, към вашата (цитат)”единствена напълно свободна трибуна на словото...” Ценя високо вашата интелигентост, смелост и усърдие в разкриването на ИСТИНАТА. Именно поради това се регистрирах в този сайт, като за продължение на търсене на истината. Следя с огромен интерс вашите публикации, там намирам отговорите на множество въпроси, забутани в тъмнината на политичеката сцена.
Признавам си, че не винаги успявам да проумея всичко, опитвам се да схвана основната идея. Така се е получила и тази моя грешка, за което се извинявам, не съм различил цитата от основния текст.
Относно псевдонима който съм избрал: няма връзка с астрономията а с киното - http://arenabg.com/catalogue/tt0077294/

Страници: [1] 2
Mingle Форум by cartpauj
Версия: 1.0.33.2 ; Страницата заредена за : 0.125 секунди.

Анкета:

Редно ли е 27 лета след промените все така да ни ръководят и поучават комунисти, ченгета, московски възпитаници, номенклатурни рожби учили на Запад, и нагаждачи?

View Results

Loading ... Loading ...