Здравейте, Гост [Логин]
Територия на истината и свободното слово

Агора

Здравей Гост 

Сгъсти или разшири описанието.

Здравейте, публикуването в този форум изисква регистрация.

Страници: [1] 2
Автор Заглавие:,,ТРЯБВА ДА СИ МНОГО ПРОСТ..."
svetoslav7-
474
Pro
Публикации: 134
Пост ,,ТРЯБВА ДА СИ МНОГО ПРОСТ..."
на: May 1, 2012, 02:36

,,ТРЯБВА ДА СИ МНОГО ПРОСТ..."ЗА ДА НЕ СИ РАЗБРАЛ ЧЕ:
,,БЕЗ ДА СЪЗНАВАМЕ НИЕ НЕПРЕКЪСНАТО ВНУШАВАМЕ НЕЩО НА ДРУГИТЕ ИЛИ СЕ ПОДЛАГАМЕ НА СУГЕСТИЯ. ВНУШЕНИЕТО ОКАЗВА ВЛИЯНИЕ КАКТО НА ОТДЕЛНАТА ЛИЧНОСТ,ТАКА И НА ГОЛЕМИ СОЦИАЛНИ ОБЩНОСТИ,КАТО ЧЛЕНОВЕТЕ НА ГРУПАТА ВЗАИМНО СИ ВЛИЯЯТ. СЪЗДАВА СЕ ОБЩА ПСИХОЛОГИЧЕСКА НАГЛАСА,ОФОРМЯ СЕ ОПРЕДЕЛЕН ТИП КОЛЕКТИВНО СЪЗНАНИЕ.
/////СИЛАТА НА СЛОВОТО И НА СУГЕСТИЯТА КАКТО ЗА ЛЕЧЕНИЕ,ТАКА И ЗА ПРЕДИЗВИКВАНЕ НА ЗАБОЛЯВАНЕ И ДОРИ СМЪРТ СА ИЗВЕСТНИ ОТ ХИЛЯДОЛЕТИЯ.
//// В АВСТРАЛИЯ НЯКОИ ПЛЕМЕНА ПРАВЕЛИ ,,МАГИЯ'' КАТО ПОДХВЪРЛЯЛИ НА НАБЕЛЯЗАНАТА ЖЕРТВА ,,МАГИЧНИ" АТРИБУТИ-КОСТИ ИЛИ ПРЪЧИЦИ.КОГАТО ГИ НАМЕРЕЛ,ЧОВЕКЪТ РАЗБИРАЛ,ЧЕ СРЕЩУ НЕГО Е ИЗВЪРШЕН ГИБЕЛЕН ОБРЕД.ВЯРАТА В МАГИЯТА БИЛА ТОЛКОВА СИЛНА,ЧЕ ОБХВАНАТАТА ОТ СТРАХ ЖЕРТВА ИЗПАДАЛА В АПАТИЯ И ЧЕСТО УМИРАЛА.
////ЩЕ ДАМ ДУМАТА ОТНОВО НА ЛИНЕЦКИ:,,ПРИ ВНУШЕНИЕТО ИЗКЛЮЧИТЕЛНО ЗНАЧЕНИЕ ИМА НЕВОЛНОТО ПОДРАЖАНИЕ НА СОЦИАЛНАТА МИКРОСРЕДА,ТО МОЖЕ ДА СЕ ИЗРАЗИ В ПРЕДСТАВИ ЕМОЦИИ,УСЕЩАНИЯ И ДЕЙСТВИЯ.ТОВА Е ТЪЙ НАРЕЧЕНИЯ КОНФОРМИЗЪМ.В СВОИТЕ КРАЙНИ ПРОЯВИ КОНФОРМИЗМЪТ СЕ ПРОЯВЯВА С БЕЗИНИЦИАТИВНОСТ,ПАСИВНОСТ И БЕЗКРИТИЧНОСТ."
//////////ХОРАТА ЖИВЕЯТ В ЗАТВОР ЗА УМА,КОЙТО САМИ СА СИ НАПРАВИЛИ И В КОЙТО СЕ НАДЗИРАВАТ ЕДНИ ДРУГИ.УЛОВКАТА ОБАЧЕ Е В ТОВА ПОВЕЧЕТО ДА СМЯТАТ,ЧЕ ИМАТ СВОБОДАТА ДА МИСЛЯТ ,ДОКАТО ТЯ ВСЪЩНОСТ Е ОГРАНИЧЕНА ОТ ХИЛЯДИТЕ ДОКТРИНИ И ВЯРВАНИЯ ТАКА,ЧЕ ДА НЕ ПРАВЯТ ОПИТ ДА ПРЕМИНАВАТ ОТВЪД СТЕНИТЕ НА ЗАТВОРА.ЧОВЕШКИЯТ РОД Е ДОТОЛКОВА СВОБОДЕН,ДОКОЛКОТО Е СВОБОДНО ЕДНО СТАДО ОВЦЕ ЗАД ОГРАДАТА НА КОШАРАТА.СВОБОДЕН ДА МИСЛИ ТАКА ,КАКТО МУ КАЖАТ ДА МИСЛИ,И ДА ЖИВЕЕ ТАКА ,КАКТО МУ КАЖАТ,ЧЕ Е ,,ПРАВИЛНО"...
//////ХОРАТА В СЪСТОЯНИЕ НА СТРАХ,БЕЗСИЛИЕ И ОТЧАЯНИЕ В КРАЯ НА КРАИЩАТА ИЗКЛЮЧВАТ И СЕ ПРЕВРЪЩАТ В ОВЦЕТЕ,КОИТО СА ОКУРАЖАВАНИ ДА БЪДАТ,ЛЮШКАЙКИ СЕ ПО ТЕЧЕНИЕТО НА ЖИВОТА В СЪСТОЯНИЕ НА ВЦЕПЕНЕНО ПОДЧИНЕНИЕ"
,,ТРЯБВА ДА СИ МНОГО ПРОСТ"КАТО СИ МИСЛИШ ЧЕ ТОВА НЕ ВАЖИ И ЗА ТЕБ
,,ТРЯБВА ДА СИ МНОГО ПРОСТ'' АКО НЕ СИ ДАВАШ СМЕТКА ЗА ЦИТИРАНОТО ПО ГОРЕ
,,ТРЯБВА ДА СИ МНОГО ПРОСТ''АКО НЕ РАЗБИРАШ КАК ТИ ВЛИЯЯТ ПРЕДСТАВИТЕ,ЕМОЦИИТЕ,УСЕЩАНИЯТА И ДЕЙСТВИЯТА НА ОКОЛНИТЕ
,,ТРЯБВА ДА СИ МНОГО ПРОСТ'' АКО НЕ РАЗБИРАШ ЧЕ И ТИ ИМАШ МИКРОСРЕДА
,,ТРЯБВА ДА СИ МНОГО ПРОСТ"АКО СИ МИСЛИШ ЧЕ КАТО ПРЕВЪЗМОГНЕШ СТРАХА ЩЕ УСПЕЕШ ДА НЕУТРАЛИЗИРАШ ЕФЕКТА НА УСЕЩАНЕТО ЗА БЕЗСИЛИЕ И ОТЧАЯНИЕ В КОЕТО САМ СЕ УБЕЖДАВАШ
,,ТРЯБВА ДА СИ МНОГО ПРОСТ''АКО НЕ ОСЪЗНАВАШ ЧЕ САМИ ИЗГРАЖДАМЕ ЗАТВОРИ ЗА УМОВЕТЕ СИ
АКО СИ МИСЛИШ ЧЕ ОСЪЗНАВАЙКИ ИСТИНАТА НЕ МОЖЕШ ДА СИ ЧАСТ ОТ ,,ГРЕШНО КОЛЕКТИВНО СЪЗНАНИЕ"
АКО НЕ СТЕ СЪГЛАСНИ ОБЪРНЕТЕ СЕ КЪМ АВТОРА НА ЦИТАТИТЕ:ОТ Д-Р АТАНАС ГЪЛЪБОВ ,,ОКОВАНА СВОБОДА-ТЕХНОЛОГИЯ НА ГЛОБАЛНИЯ КОНТРОЛ'',ГЛ.2 МОЗЪК,УМ,ВНУШЕНИЕ-ФИЗИОЛОГИЯ НА МАНИПУЛАЦИЯТА
ПРЕПОРЪЧВАМ ВИ ДА Я ПРОЧЕТЕТЕ ЦЯЛАТА
НА ТЕЗИ КОИТО ЩЕ КАЖАТ ЧЕ СЕ ИМА ПРЕДВИД КАК НИ КОНТРОЛИРАТ ГЛОБАЛНО,ЩЕ ОТГОВОРЯ С ПЪРВИЯ ЦИТАТ(ПО-ГОРЕ).ДОРИ В ЕДНО СЕМЕЙСТВО ХОРАТА СИ ВЗАИМОДЕЙСТВАТ ТОВА ФУНКЦИОНИРА НА ЕЛЕМЕНТАРНО НИВО ЗАТОВА ЛЕСНО ГО ИЗПОЛЗВАТ НА ГЛОБАЛНО
ОБРЪЩАМ СЕ В 2-PO ЛИЦЕ ЕД.ЧИСЛО,НО ИЗРИЧНО ЗАЯВЯВАМ ЧЕ НЯМАМ НИКОГО ОТ ВАС ПРЕДВИД,ПРОСТО ЦИТИРАМ...,,АНГЛИЧАНЕЦА''(КАКТО КАЗВА ЕДИН МОЙ МАЛЪК ПРИЯТЕЛ)
И НАКРАЯ ЩЕ ПОВТОРЯ:
,,ТРЯБВА ДА СИ МНОГО ПРОСТ''АКО НЕ СИ РАЗБРАЛ ЧЕ ,,ХОРАТА ЖИВЕЯТ В ЗАТВОР НА УМА КОЙТО САМИ СА СИ НАПРАВИЛИ И В КОЙТО СЕ НАДЗИРАВАТ ЕДНИ ДРУГИ"

И НАЙ НА КРАЯ НАПИШЕТЕ КАКВО МИСЛИТЕ...НО НЕ КЪМ МЕН,НЕ ЗА ДА СПОРИМ,ПРОСТО СПОДЕЛЕТЕ...ЧУВСТВА,ЕМОЦИИ. УСЕЩАМ ЧЕ СТЕ ТУК ...

svetoslav7-
474
Pro
Публикации: 134
Пост Отговор на : ,,ТРЯБВА ДА СИ МНОГО ПРОСТ..."
на: May 4, 2012, 01:11

ХЕЙ ХОРА,НЕ САМО ЧЕ НЕ СПОДЕЛЯТЕ АМИ ДНЕС КАТО ПОГЛЕДНАХ ТУК http://diagnosa.net/diagnosite-mi/%D0%BF%D1%80%D0%BE%D0%B5%D0%BA%D1%82%D0%BE%D0%B7%D0%B0%D0%BA%D0%BE%D0%BD-%D0%B7%D0%B0-%D0%B4%D0%B5%D0%BA%D0%BE%D0%BC%D1%83%D0%BD%D0%B8%D0%B7%D0%B0%D1%86%D0%B8%D1%8F%D1%82%D0%B0 ОТ ПОБЛИКУВАНЕТО ДО ДНЕС СТЕ ПОСТАВИЛИ РЕКОРД 10 ПОСЕЩЕНИЯ КАТО НАЙ МАЛКО 3 СА МОИТЕ...

bai_pasko
Начинаещ
Публикации: 28
Пост Отговор на : ,,ТРЯБВА ДА СИ МНОГО ПРОСТ..."
на: August 3, 2012, 21:33

Нека да разгледаме оригинала на патетичния рефрен! Ето откъде е взет:

http://frognews.bg/news_45765/Eduard_Starns_Niama_po-prost_narod_ot_balgarskiia/

”Напоследък сред нас, британците, стана мода да си купуваме имоти в България. От една страна наистина красивата природа, за каквато ние тук можем само да мечтаем, и от друга – ниските цени на селските къщи, както и примамливите оферти на имоти в затворени комплекси, накланяха везните в полза на решението за една такава на пръв поглед изгодна сделка. Но приятели, не правете тази грешка, която аз направих, не си купувайте имот в България, не стъпвайте там, не правете бизнес и избягвайте каквито и да е контакти с българи. Защото от другата страна на везната натежава неумолимо простотията на българския народ. Простотия убийствена, отчайваща, неизмерима, ужасяваща, всеобхватна, опасна , неумолима, потресаваща . . .!

Българите, аз смея да твърдя, са най-простият народ на Земята. Няма по-прост народ от българския и тука аз бих искал да направя едно разяснение. Под прост народ аз нямам предвид народ неграмотен, неук и необразован. Не! Те са грамотни, но са тъпанари. Те са образовани, но са кухи. Те са интелигентни, но са прости.

Защото неук е народ, който не е имал възможност да се ползва от съвременното образование, от достъпа до информация и от възможността да обменя идеи с народите от целия свят. Но тези народи аз не бих нарекъл прости, защото те живеят в някакво, макар и примитивно, общество, поддържат се и търсят път да се развият. А българите – напротив – те имат огромни възможности, образовани са и осведомени, природата им е прекрасна, географското положение – стратегическо, но всичко това те пропиляват, продават, затриват, унищожават, защото са прости.

Те даже не са народ, а сбирщина от прости хора, защото народността не е просто принадлежност към дадена географска територия, а съвкупност от общи цели, идеи и ценности, съвкупност от общи действия, целящи развитие на цялото общество, общи действия за реализиране на идеите и опазване на ценностите. Но това при българите не съществува. Аз използвам думата народ в техния случай, воден единствено от някакво благоприличие, но ако трябва да съм откровен, бих ги нарекъл сбирщина от идиоти, идиоти в гръцкия смисъл на думата.

Аз дори се съмнявам, че българският народ днес съществува. За мен българите са изчезнали и на тяхно място е останала някаква тълпа. Но не, това е неточно, защото тълпата има някаква обща цел, а те нямат такава; не, те дори не са тълпа. Не, те са случайно попаднали на едно място различни хора, с различни цели, впримчени в географското положение, което по една случайност населяват, и обременени с историята на хората населявали някога това място, за чиито наследници по-незнайно каква логика се смятат.

Какви българи са те? Как тази сбирщина си позволява да петни името на този древен и велик народ?

Нима е възможно това, което те творят днес като история, да бъде вписано в историческата сметка на народ като българския?

Долу лапите, простаци, от името българи!. Вие не сте и не би могло да бъдете българи. Защото за да се наричаш българин не е достатъчно само да се облягаш на гени, а да имаш дух, воля, сила. Не само да каканижеш имена на исторически личности и герои, а да подражаваш на постъпките им, да следваш идеите им, да осъществяваш мечтите им за България.

Но как така, – ще попитате вие – Нима няма нещо, което да обединява тези хора, населяващи тази територия, наречена България? Има разбира се, те имат общи черти, но те не ги правят общност, не ги правят народ – те са продажници, завистници и крадци. Те не се стремят да подобрят своето житие – за тях е достатъчно да се радват на нещастието на другите около тях, а ако случайно не виждат по-нещастен от себе си, то това ги прави нещастни. Те не се радват на постиженията на другите, а търсят начин да ги развалят, окалят и съсипят.

Ако някой реши да направи нещо за обща полза, те го смятат за глупак, присмиват му се и му се подиграват. Парите за тях са водеща сила, за пари са готови да направят всичко; тук понятията чест, законност, морал са просто празни думи.

Но защо – ще попитате вие – казваш, че са прости? Защото те имат всичко, което е необходимо на един човек, за да осъзнае къде греши. Цялата необходима информация относно собственото си положение като нация, относно причините да са в това незавидно положение, относно мерките, които трябва и могат да предприемат, за да се избавят от това положение, но въпреки това, те се надяват да ги оправят именно тези, които са ги докарали до това положение. Те протестират срещу тези, които ги мамят, грабят, използват и потискат, и в същото време оставят бъдещето си в техни ръце. Те недоволстват, когато станат обект на измама, но злорадстват, когато измаменият е някой друг.

Българите смятат себе си за тарикати, това е дума, която трудно бих могъл да преведа на нашия език. Но най-общо казано, тарикатът е мошеник на дребно и на едро, но страхлив мошеник, плах, уплашен, постоянно озъртащ се, но все пак горд, че е мошеник. Но мошеничеството му е такова, че най-често води до неговото собствено падение.

Какъв, ако не прост, трябва да си, за да се радваш на чуждото нещастие, а не да се бориш срещу него. Как може да злорадстваш, че този или онзи чужденец го обрали, измамили и пребили в собствената ти държава и да очакваш да печелиш от него. Трябва да си много прост, за да се гордееш с изобретателността на своите престъпници, чиято жертва утре може да си ти самият.

Трябва да си много прост, за да се гордееш, че познаваш престъпници, и да заплашваш други с тези свои познанства, вместо да съдействаш те да бъдат разобличени и осъдени. Трябва да си много прост и безгръбначен, щом виждаш беззаконията, но не се съпротивляваш.

Трябва да си много прост, за да вярваш, че тези, които нарушават закона – а ти си им гласувал доверие да те управляват, да те съдят, да чертаят бъдещето ти – че те ще въведат законност.

Трябва да си много прост, за да се радваш, че гърците щели да станат толкова зле колкото теб и да не разбираш, че ти продължаваш безропотно да потъваш, докато те продължават неумолимо да се борят. Да не виждаш, че те, дори и фалирали като държава, като общество са на светлинни години пред теб. Че дори заплатите им, по които ти мериш всичко, са в пъти по-големи от твоите нищожни подаяния.

Трябва да си много прост, да работиш за хора, които смятат, че са над закона, да им позволяваш да трупат за твоя сметка тлъсти печалби, да наблюдаваш ежедневно тяхната подигравка с държавността и със самия тебе.

И, ако някой страничен наблюдател вземе, че ти покаже всичките тези беззакония, на които ти си ежедневен свидетел, мислейки, че ги не виждаш, ти просто да свиеш рамене и да кажеш:

“-Ми аз, какво мога да направя?”

Трябва да си много прост, за да разчиташ, че точно ти ще минеш между капките, когато наоколо ти вали дъжд от неправди. Че точно ти ще оцелееш от всички около тебе, които като теб се мъчат да оцелеят. Че някой друг трябва да поведе някого другиго, за да оправи твоя живот. Трябва да си много прост, много страхлив, много безгръбначен.

Трябва да си много прост, за да вярваш, че държавата ти ще се оправи, докато ти си на хиляди километри от нея в търсене на сигурност и щастие там, където го е извоювал някой друг.

Трябва да си много прост, за да мислиш, че бъдещето на държавата ти зависи не от твоите действия, а от действията на останалите, докато в същото време по някаква абсурдна логика имаш огромно мнение за себе си и своите нереализирани и неоценени способности. Трябва да си много прост.

Трябва да си много прост, да живееш в земен рай и да го унищожаваш.

Трябва да си много прост за да вярваш на телевизора, да мислиш с телевизора, да слушаш телевизора, да възприемаш света чрез телевизора, а не чрез собствената си преценка за случващото се около теб.

Не правете бизнес с тези хора, не общувайте с тях, унищожете ги. Те сами ще се предават един друг и ще съдействат за собственото си унищожение. Толкова са прости… “

Veni
Pro
Публикации: 107
Пост Отговор на : ,,ТРЯБВА ДА СИ МНОГО ПРОСТ..."
на: August 5, 2012, 00:40

Цитат от svetoslav7474 на May 4, 2012, 01:11
ХЕЙ ХОРА,НЕ САМО ЧЕ НЕ СПОДЕЛЯТЕ АМИ ДНЕС КАТО ПОГЛЕДНАХ ТУК http://diagnosa.net/diagnosite-mi/%D0%BF%D1%80%D0%BE%D0%B5%D0%BA%D1%82%D0%BE%D0%B7%D0%B0%D0%BA%D0%BE%D0%BD-%D0%B7%D0%B0-%D0%B4%D0%B5%D0%BA%D0%BE%D0%BC%D1%83%D0%BD%D0%B8%D0%B7%D0%B0%D1%86%D0%B8%D1%8F%D1%82%D0%B0 ОТ ПОБЛИКУВАНЕТО ДО ДНЕС СТЕ ПОСТАВИЛИ РЕКОРД 10 ПОСЕЩЕНИЯ КАТО НАЙ МАЛКО 3 СА МОИТЕ...

Светославе, извинявай, но аз не те чета изобщо, защото пишеш само с главни, което за мен е дразнещо, а и безсмислено.

svetoslav7-
474
Pro
Публикации: 134
Пост Отговор на : ,,ТРЯБВА ДА СИ МНОГО ПРОСТ..."
на: August 5, 2012, 18:22

Цитат от Veni на August 5, 2012, 00:40

Цитат от svetoslav7474 на May 4, 2012, 01:11
ХЕЙ ХОРА,НЕ САМО ЧЕ НЕ СПОДЕЛЯТЕ АМИ ДНЕС КАТО ПОГЛЕДНАХ ТУК http://diagnosa.net/diagnosite-mi/%D0%BF%D1%80%D0%BE%D0%B5%D0%BA%D1%82%D0%BE%D0%B7%D0%B0%D0%BA%D0%BE%D0%BD-%D0%B7%D0%B0-%D0%B4%D0%B5%D0%BA%D0%BE%D0%BC%D1%83%D0%BD%D0%B8%D0%B7%D0%B0%D1%86%D0%B8%D1%8F%D1%82%D0%B0 ОТ ПОБЛИКУВАНЕТО ДО ДНЕС СТЕ ПОСТАВИЛИ РЕКОРД 10 ПОСЕЩЕНИЯ КАТО НАЙ МАЛКО 3 СА МОИТЕ...

Светославе, извинявай, но аз не те чета изобщо, защото пишеш само с главни, което за мен е дразнещо, а и безсмислено.

ЗДРАВЕЙ ВЕНИ!
КОМЕНТАРЪТ ТИ МЕ УЧУДВА!
ПРИЧИНАТА Е ,ЧЕ В ТОВА ,КОЕТО СИ ЦИТИРАЛ КАТО НАПИСАНО ОТ МЕН АЗ НЕ СЕ ЯДОСВАМ, ЧЕ НЯКОЙ НЕ МЕ ЧЕТЕ МЕН САМИЯТ ,А ЧЕ НЕ СТЕ ПРОЧЕЛИ НАПИСАНОТО ОТ Г-Н ИФАНДИЕВ ВЪВ ВРЪЗКАТА(ЛИНКА),КОЙТО СЪМ ПОСОЧИЛ...НЕ СИ СЕ ОПИТАЛ ДА ВНИКНЕШ В СЪДЪРЖАНИЕТО НА КОМЕНТАРА МИ!
РЕАКЦИЯТА ТИ Е ПОВЪРХНОСТНА!
ТОВА ОТ ЕДНА СТРАНА.
ОТ ДРУГА МЕ УЧУДВА ПРИЧИНАТА ПОРАДИ КОЯТО НЕ МЕ ЧЕТЕШ!
БИХ ПРИЕЛ ВСЯКА ДРУГА ПРИЧИНА. НАПРИМЕР ,ЧЕ СПОРЕД ТЕБ ПИША ГЛУПОСТИ ИЛИ ЛЪЖИ,НО НЕ И ПОСОЧЕНАТА.
ТАКА ПОТВЪРЖДАВАШ СЪМНЕНИЕТО ИЗКАЗАНО ОТ Г-Н ИФАНДИЕВ,ЧЕ ЕДНО ИНТЕРНЕТ ПРЕДАВАНЕ„ДИАГНОЗА" НЕ БИ ИМАЛО УСПЕХ ПОРАДИ ТЕХНИЧЕСКО НЕСЪВЪРШЕНСТВО И БИ СЪБУДИЛО САМО ПОДИГРАВКИ!
ЗА СЪЖАЛЕНИЕ СМЕ ВЪЗПИТАНИ ДА МИСЛИМ КАТО ПОТРЕБИТЕЛИ(КОНСУМАТОРИ) ПРИЕМАЩИ НЕЩАТА СПОРЕД ОПАКОВКАТА ИМ...
ИМАМ ДОБЪР ПРИЯТЕЛ,СЪСЕД. КАТО ДЕТЕ ПРЕТЪРПЯ ЗЛОПОЛУКА ВСЛЕДСТВИЕ НА ТОВА ЗАПОЧНА ПОСТОЯННА СЕКРЕЦИЯ ОТ НОСА МУ,ПОДСМЪРЧАШЕ НА ВСЕКИ ТРИ СЕКУНДИ.ЗАПОЧНА ДА ИМА ПРОБЛЕМИ В УЧИЛИЩЕ,БАБАИТИТЕ(НЕСЛУЧАЙНИ СИНЧЕТА) ГО ТОРМОЗЕХА ЧЕ ГИ ИЗНЕРВЯЛ,ДРАЗНЕЛ ПО ВРЕМЕ НА ЧАСОВЕТЕ С ПОСТОЯННОТО СЕКНЕНЕ И ПОДСМЪРЧАНЕ,ОСТАНАЛИТЕ ГО ИЗБЯГВАХА ПАК ЗАЩОТО ГИ ДРАЗНЕЛ,ТОЙ Е ЕДИН ОТ НАЙ-ПРЕКРАСНИТЕ ХОРА КОИТО ПОЗНАВАМ.СЛАВА БОГУ СЕГА Е ДОБРЕ.
ДНЕС ПРОЧИТАЙКИ КОМЕНТАРА ТИ СЕ СЕТИХ ПЪРВО ЗА ПРИЯТЕЛЯ СИ ОТ ДЕТИНСТВО...
И ЗА ГЕОРГИ ЖЕКОВ ,КОЙТО ПРЕДИ ГОДИНИ ВЪПРЕКИ ЗДРАВОСЛОВНИЯТ СИ ПРОБЛЕМ НЕ СПИРАШЕ ДА ВОДИ ПРЕДАВАНЕТО СИ МАКАР И С "ДРАЗНЕЩ"ЗА НЯКОИ ЕКЗЕМПЛЯРИ ГЛАС.БЯХА ЗАПОЧНАЛИ ДА ГО НАРИЧАТ "ЖОРО-МЕГАФОНА" И ТЕМ ПОДОБНИ...
САМИЯТ САЙТ"ДИАГНОЗА" И ФОРУМЪТ КЪМ НЕГО ПОРАДИ ЛИПСА НА ФИНАНСИРАНЕ СА ЕДНИ ОТ НАЙ-НЕСЪВЪРШЕНИТЕ(ДРАЗНЕЩИТЕ),КОИТО СЪЩЕСТВУВАТ,НО НАЛИ НЕ СМЯТАШ ,ЧЕ ТОВА Е ПРЕЧКА ДА ГИ ПОСЕЩАВАМЕ?
ПОРАДИ НЕСЪВЪРШЕНСТВОТО НА "АГОРА" НЯМА КАК ДА ТИ ПОСОЧА, КЪДЕ СЪМ ОБЯСНЯВАЛ ЗА ПИСАНЕТО С ГЛАВНИ БУКВИ. И ПРЕДИ "КУРТ"МЕ БЕШЕ ПОПИТАЛ,НО ЩЕ ГО ОБЯСНЯ ОЩЕ ВЕДНЪЖ,КОГАТО ПРЕВКЛЮЧА НА "ФОНЕТИЧНА" СЪС БУТОНИТЕ "ctrl + shift" ПО НЕОБЯСНИМА ЗА МЕН ПРИЧИНА СЕ ВКЛЮЧВА "КАПС ЛОК",РАЗПОЛОЖЕН ТОЧНО НАД ТЯХ И НЕМОГА ДА ГО ИЗКЛЮЧА БЕЗ ДА ПРЕМИНА НА ЛАТИНИЦА,СЪЖАЛЯВАМ...
НЕ Е ТАКА КОГАТО ПРЕМИНАВАМ НЕ НА "ФОНЕТИЧНА" А НА КИРИЛИЦА,НО ЗА МЕН Е ТРУДНО ДА ОТКРИВАМ БУКВИТЕ В ТОЗИ СЛУЧАЙ И ЗА ТОВА ПРЕДПОЧИТАМ "ФОНЕТИЧНА"-ТА,МАКАР И С ГЛАВНИ БУКВИ.
КОМПЮТЪРЪТ МИ Е СТАР,ПОСТОЯННО "ЗАБИВА" И ГО РЕСТАРТИРАМ.ЗА НОВ КОМПЮТЪР НА ТОЗИ ЕТАП МИ Е МНОГО ТРУДНО ДА ОТДЕЛЯ СРЕДСТВА.
ВСЪЩНОСТ НЕ СМЯТАМ ЧЕ Е ТОЛКОВА ВАЖНО КАК ПИША А КАКВО ПИША И МНОГО БИХ СЕ РАДВАЛ АКО ПОВЕЧЕ НОРМАЛНИ ХОРА ЗАПОЧНАТ ДА СПОДЕЛЯТ СЪЖДЕНИЯТА СИ НА ГЛАС(ОЗНАЧАВА ИГНОРИРАНЕ НА СТРАХА) КАТО ЕДНОВРЕМЕННО СЕ КОМЕНТИРАМЕ ЕДНИ ДРУГИ КОЙ С КАКВО Е СЪГЛАСЕН/НЕСЪГЛАСЕН С ДРУГИЯ И ЗАЩО.ТАКА ЩЕ СЕ ПОЗНАВАМЕ. НЯКОЙ КАТО НАПИШЕ 20-30 МНЕНИЯ НА ВСЕКИ ЩЕ МУ СТАНЕ ЯСНО ЩО ЗА ПТИЦА Е!И АКО Е "ПРАТЕНИК"УМНИТЕ ЩЕ ГО РАЗБЕРАТ...!
ЗА СЪЖАЛЕНИЕ СМЕ НАРОД КОЙТО СЕ ДЪРЖИ КАТО МЪЛЧАЛИВ(СТРАНИЧЕН) НАБЛЮДАТЕЛ НА ТОВА КОЕТО СЕ СЛУЧВА НА САМИИТЕ НАС(СТРАХЛИВЦИ) И ПО-ВАЖНИ СА НЯКАКВИ СИ ГЛАВНИ БУКВИ ВМЕСТО СЪДЪРЖАНИЕТО ИМ...
И НАКРАЯ:ДОРИ ПИСАНЕТО С ГЛАВНИ ДА Е ЛИЧНА ПРИЩЯВКА,ВСЕКИ ОТ НАС ИМА НЯКАКЪВ КУСУР,НЕКА ТОВА ДА НЕ Е ПРЕЧКА ЗА НАС,ХОРАТА ИСКАЩИ ПО ДОБРО БЪДЕЩЕ ЗА БЪЛГАРИЯ.
ВАЖНО Е ОСНОВНОТО:ДАЛИ ИСКАМЕ ИСТИНСКО В-Ъ-З-Р-А-Ж-Д-А-Н-Е НА БЪЛГАРИЯ ИЛИ ПРОСТО СИ ЧЕШЕМ ЕЗИЦИТЕ ТУК,ДОКАТО СЕ ЧУДИМ КАКВО ДА ПРАВИМ!
ДАНО ВЪПРЕКИ ГЛАВНИТЕ БУКВИ СИ ПРОЧЕЛ ОТГОВОРЪТ МИ!
ЗА МЕН КОМЕНТАРЪТ ТИ Е В ПРОТИВОВЕС С ВСИЧКО ОСТАНАЛО КОЕТО НАПИСА В АГОРА!
-
ОСВЕН ПИСАНЕТО САМО С ГЛАВНИ БУКВИ,НАЯСНО СЪМ СЪЩО ТАКА ЧЕ СЪМ СКАРАН СЪС ЗАПЕТАЙКИТЕ,ОТДЕЛЯНЕТО НА ПРОСТИТЕ ИЗРЕЧЕНИЯ КАТО ЧАСТ ОТ СЛОЖНОТО ИЗРЕЧЕНИЕ И ПЪЛНИЯ,И КРАТЪК ЧЛЕН В БЪЛГАРСКИЯ ЕЗИК,НО ЗА СМЕТКА НА ТОВА СЪМ МНОГО НАПРЕД В АЛГЕБРАТА,ГЕОМЕТРИЯТА И ФИЗИКАТА...БОГ ДАЛ-БОГ ВЗЕЛ...
СТРАШНОТО Е ЧЕ БЪЛГАРИЯ И БЪЛГАРИТЕ СИ ОТИВАМЕ И ЕДНИ ГЛАВНИ БУКВИ НЕ СА ОТ ЗНАЧЕНИЕ В СЛУЧАЯ!!!!!!!!!
РАЗБЕРЕТЕ НИКОГА НЕ СМЕ БИЛИ ТОЛКОВА ПОРОБЕНИ КОЛКОТО СЕГА!
ОСЪЗНАЙТЕ ЧЕ СМЕ ЧАСТ ОТ НОВИТЕ КОЛОНИИ НА ЗАПАДА!
НЕ СЛУЧАЙНО ЯНКО ЯНКОВ АДРЕСИРА ПИСМАТА СИ ДО ВСИЧКИ ПОСОЛСТВА!
САМО НИЕ САМИТЕ МОЖЕМ ДА ГО ПРОМЕНИМ!ЧРЕЗ ЕДИНСТВО!
НИКОЙ НЕ ГО Е ЕНЯ ЗА НАС!
СЪБУДЕТЕ СЕ!

svetoslav8-
0
Начинаещ
Публикации: 36
Пост Отговор на : ,,ТРЯБВА ДА СИ МНОГО ПРОСТ..."
на: August 5, 2012, 20:15

Ако не ползваш БДС може просто да го изтриеш, така няма да ти се налага да натискаш ctrl+shift а само alt+shift. Вторият вариант е да превключваш с мишката , а не с клавиатура (за целта трябва да включиш иконата за езика, ако я нямаш). Третият вариант е да си смениш копчето за смяна на keyboard layout (от фонетична към БДС и обратно). И разбира се, не на последно място, не е лошо да откриеш защо ctrl + shift включва caps lock 🙂 , но това може би ще е по-трудно.

Veni
Pro
Публикации: 107
Пост Отговор на : ,,ТРЯБВА ДА СИ МНОГО ПРОСТ..."
на: August 6, 2012, 03:08

Прочетох отговора ти.
Главните причини, поради които посещава сайта, са за да чета статиите на водещия, да му оказвам материална и нематериална подкрепа и да пропагандирам вече несъществуващото телевизионно предаване с надеждата то да излезе отново в ефир. Участието ми във форума и размяна на мнения с другите участници е вторично, затова може и да не съм вникнал наистина в съдържанието на коментара ти, за което се извинявам. А за главните букви - изобщо нямах представа, че имаш технически проблем. Бъди здрав!

Nemogadase-
spra:)
Новак
Публикации: 5
Пост Отговор на : ,,ТРЯБВА ДА СИ МНОГО ПРОСТ..."
на: August 6, 2012, 12:50

Здравей svetoslav7474

Ако можеш добре да си служиш с клавиатурата на латиница, може би това http://forum.abv.bg/abv/lat2cyr.php би ти помогнало. Аз пиша на латиница (фонетично) и използвам този преводач. Почти на 100% не ми се налага да поправям. Съжалявам за offtopica, но видях, че си отделил почти толкова много, колкото и за уводният ти пост. 🙂 Към него, въпреки, че доста вода е изтекла оттогава (01.05.) бих се включил допълнително! Не е зле някои вече отговорили да го попрочетат пак. Изцяло и по-бавничко! 😉
Поздрави

Image

svetoslav7-
474
Pro
Публикации: 134
Пост Отговор на : ,,ТРЯБВА ДА СИ МНОГО ПРОСТ..."
на: August 6, 2012, 16:24

ВЕНИ,БЛАГОДАРЯ ЗА НОРМАЛНИЯ ТИ ОТГОВОР! 🙂 ВЪПРЕКИ ЗАКАЧКАТА,КОЯТО ВЛОЖИХ В МОЯ! 😀
НАЧИНА ПО КОЙТО МИ ОТГОВАРЯШ ДОКАЗВА ОЩЕ ВЕДНЪЖ ,ЧЕ СИ СВЕСТЕН,НОРМАЛЕН ЧОВЕК! ДАЙ БОЖЕ ПОВЕЧЕ БЪЛГАРИ КАТО ТЕБ!
БЛАГОДАРЯ СЪЩО ЗА СЪВЕТИТЕ И НА СВЕТОСЛАВ(АДАША) И НА "ЧОВЕКЪТ БЕЗ СПИРАЧКИ 😀 ".ЩЕ СЕ ОПИТАМ ДА СЕ НАУЧА ДА СМЕНЯМ ЕЗИКА С МИШКАТА,НО ВИЖТЕ ТОВА НЕ Е НАЙ ВАЖНОТО,ПО-ВАЖНО Е ВСЕКИ ОТ ВАС С ПО-ДОБРИ ПОЗНАНИЯ ДА СЕ ОПИТА ДА ПОМОГНЕ НА САМИЯ САЙТ"ДИАГНОЗА",НА Г-Н ИФАНДИЕВ,КОЙ С КАКВОТО И КАКТО МОЖЕ!
ОТНОСНО ОТКЛОНЕНИЯТА ОТ ТЕМИТЕ ,ЗА ТОЗИ ФОРУМ СА НОРМАЛНИ ПРИ ПОЛОЖЕНИЕ ,ЧЕ ЛИПСВА ОПЦИЯ ЗА ВЪТРЕШНА ,ЛИЧНА КОМУНИКАЦИЯ М-У УЧАСТНИЦИТЕ.

Гост
Новак
Публикации: 19
Пост Отговор на : ,,ТРЯБВА ДА СИ МНОГО ПРОСТ..."
на: August 6, 2012, 19:13

Относно клавиатурата на кирилица. Отиди с мишката в/у квадратчето което показва ( BG/ENG). Натисни десния бутон на мишката и от менюто избери Settings. След това натисни бутона "Key Settings". На горния ред имаш радио-бутон.
To turn off Caps Lock с две възможности
1. Press the Caps Lock key -- избери това.
2. Press the Shift Key -- предполагам е избрано това и от това нещо се бърка
Няма гаранция че ще се оправи, но дано имаш успех.

Страници: [1] 2
Mingle Форум by cartpauj
Версия: 1.0.33.2 ; Страницата заредена за : 0.113 секунди.

Анкета:

Редно ли е 27 лета след промените все така да ни ръководят и поучават комунисти, ченгета, московски възпитаници, номенклатурни рожби учили на Запад, и нагаждачи?

View Results

Loading ... Loading ...