Здравейте, Гост [Логин]
Територия на истината и свободното слово

Агора

Здравей Гост 

Сгъсти или разшири описанието.

Здравейте, публикуването в този форум изисква регистрация.

Страници: Първо << 5 6 7 [8] 9
Автор Заглавие:Откъде да започнем промяната?
dmitev
Новак
Публикации: 16
Пост Отговор на : Откъде да започнем промяната?
на: June 8, 2012, 16:48

Коков,
Това че нямате самочувствие и очи, и уши за истината си е Ваш проблем. Не става ясно защо сравнявате г-н Ифандиев с ченгето Божидар Димитров. Обидно е. А за другите ви терзания и въпроси ще намерите отговорите в предишните публикации на автора.
Г-н Ифандиев,
Благодаря за положения труд. Усилията Ви си струват. Бъдете жив и здрав!

Никол-
ова
Pro
Публикации: 265
Пост Отговор на : Откъде да започнем промяната?
на: June 8, 2012, 17:30

Към kokov- Автор на статиите е г-н Ифандиев, ако сте забелязали сте влезли в неговия сайт. Сравнението с Божидар Димитров няма да коментирам. Теофилакт Охридски е наричал българите и "варвари в овчи кожуси". Та това че нещо е казано преди около 1000г прави ли го истина? Това, че десетилетия сме живяли с една наложена ни представа означава ли, че не трябва да я подложим на преоценка? Прочетете още веднъж статиите, но не по диагонал. И помислете/ ако желаете/. Може би няма да откриете "противоречиви интерпретации".....

kokov
Новак
Публикации: 4
Пост Отговор на : Откъде да започнем промяната?
на: June 8, 2012, 17:42

Митев,имах предвид,че и Божидар Димитров проповядва сходни възгледи,че българите сме наследници на древна цивилизация.Не съм искал да сравнявам Божидар Димитров и авторът на статиите.Мисълтта ми е,че някак,ако бяхме наследници на такава древна цивилизация щяхме да имаме стабилен културен фундамент,а ние нямаме.В предишните статии не намерих отговор на въпросите ми.Интересно защо не живеем примерно в система от очевидности,които имат духовен и културен характер,след като сме наследници на такава велика цивилизация.

svetoslav7-
474
Pro
Публикации: 134
Пост Отговор на : Откъде да започнем промяната?
на: June 8, 2012, 20:45

КОКОВ,ХУБАВОТО НА ДЕЧИЦАТА Е ЧЕ НЕ СА ОБРЕМЕНЕНИ КАТО НАС С РАЗНИ ДОГМИ И ВЯРВАНИЯ.ТА ЕТО КАКВО Е НАПРАВИЛ СИНА НА ЕДИН БЪЛГАРИН В САЩ:
14.10.2011 16:25
,,Живея в САЩ.
Един ден на сина ми, когато беше в 3 клас, му "писнало" от факта, че пишеш едно, пък четеш друго, че като ти кажат нещо, трябва да помниш как да го напишеш и затова излязъл на дъската, написал българската азбука и обяснил, че ще е много по-лесно, ако се пише с нея." http://sparotok.blog.bg/politika/2011/10/13/zashto-zapadniacite-shte-nauchat-bylgarski-ili-tainata-na-li.834568 И КАК ДА Е? НАЛИ НАШАТА АЗБУКА И ПИСМЕНОСТ СА НАЙ-СТАРИТЕ(ФУНДАМЕНТ) ВСИЧКО ДРУГО Е ИМИТАЦИИ... ТА ТАКА ДЕЦАТА ПОНЯКОГА ПРОУМЯВАТ НЕЩА ЗА КОИТО НА НАС НИ ТРЯБВАТ ГОДИНИ,А ПОНЯКОГА НИКОГА НА ДОСТИГАМЕ ДО ИСТИНАТА.
ДНЕС ПО ОБЯД ПРОЧЕТОХ ПОСЛЕДНАТА ПУБЛИКАЦИЯ,НАСТРЪХНАХ! ЦЯЛ ДЕН ХОДЯ КАТО УНЕСЕН! БЛАГОДАРЯ ВИ Г-Н ИФАНДИЕВ!

GeorgeDone-
v
Напреднал
Публикации: 90
Пост Отговор на : Откъде да започнем промяната?
на: June 8, 2012, 21:29

За всички вас читателите не знам как се чувствате.За себе си знам,че тук съм свободен.Докосвам се поне малко до интелигентната журналистика която навсякъде в България отсъства.Четете хора.Ограмотяването е спасението ни като народ.

kokov
Новак
Публикации: 4
Пост Отговор на : Откъде да започнем промяната?
на: June 8, 2012, 22:49

Светослав,нормално е,след като детето е българче да му е по лесно да пише и разбира на българската азбука,а не на англииската.Искам да кажа,че ние българите нямаме традиция на задължаване през културни стойности.Примери колкото щете във всички сфери на живота ни.Нали сме най-древната цивилизация според автора.Защо публичната среда е толкова тежко увредена,след като сме толкова цивилизовано древни.Цивилизованият живот предполага грижа за уязвимия и вежливост.Нашият български стил е безцеремонен.Връх вземат вестготите.Интересно от цялата ни многовековна история колко време ни се пада цивилизационно свободно развитие?В смисъл без да бъдем под робство.

svetoslav7-
474
Pro
Публикации: 134
Пост Отговор на : Откъде да започнем промяната?
на: June 9, 2012, 00:37

ДА ДОЙДЕ ДЕСЕТГОДИШНОТО ДЕТЕ! 😀
В БЪЛГАРСКИЯТ ЕЗИК ЗА ВСЕКИ ЗВУК ОТ ЧОВЕШКАТА РЕЧ ИМА ПИСМЕН ЗНАК-БУКВА!ТОВА Е ИМАЛО ПРЕДВИД МОМЧЕТО!ДА ЗНАЕШ ДРУГ ТАКЪВ ЕЗИК?

wildcat
Начинаещ
Публикации: 42
Пост Отговор на : Откъде да започнем промяната?
на: June 9, 2012, 08:06

Коков, личи си че сте получавал само шестици в час по история на бкп.

dmitev
Новак
Публикации: 16
Пост Отговор на : Откъде да започнем промяната?
на: June 9, 2012, 10:04

Коков, г-н Ифандиев не веднъж е отговорил на всичките Ви питания. Посветил е живота си да ни обяснява защо сме апатични, отчуждени, алчни, себични... Посочил е стотици безспорни факти и документи. И това не се дължи на някакво робство, както са ни втълпявали в комунистическите училища. И не веднъж е цитирал П. Р. Славейков: " Не сме народ, а мърша...". Прочетете предишните публикации на автора. По тези въпроси са писали и други честни и почтени хора. А ако се запознаете със спомените на Добри Джуров, ще ви се изправи косата и ще Ви се отворят очите, как са ни "освобождавали" комунистите. Защо вярвате на комунистическата пропаганда, а на г-н Ифандиев - не!?

kokov
Новак
Публикации: 4
Пост Отговор на : Откъде да започнем промяната?
на: June 9, 2012, 12:04

Митев,комунизмът не беше ли робство?Най-тежкото възможно робство.Имаш предвид сигурно,че турско робство е нямало.Всяко робство води до умствено и нравствено израждане.Със сигурност комунистическото робство е по страшно от турското.Но да се твърди,че през 15,16,17,18 век е имало свободна и независима българска държава и не сме били под турско робство е прекалено.Нали точно това твърди П.Р Славейков,че сме мърша,защото както пише Алеко Константинов-"Робуването за нас е блаженство,тиранията благодеяние,раболепието е геройство"Това,че сме останка от стари времена може ли да бъде вследствие на независимо и свободно съществуване?Присъдите и констатациите на А.Константинов и Славейков са именно в следствие на робството ни.В случая турското.Това че комунистическото е по страшно от турското си е факт.Според мен и двете са робства.

Страници: Първо << 5 6 7 [8] 9
Mingle Форум by cartpauj
Версия: 1.0.33.2 ; Страницата заредена за : 0.092 секунди.

Анкета:

Редно ли е 27 лета след промените все така да ни ръководят и поучават комунисти, ченгета, московски възпитаници, номенклатурни рожби учили на Запад, и нагаждачи?

View Results

Loading ... Loading ...