Здравейте, Гост [Логин]
Територия на истината и свободното слово

Агора

Здравей Гост 

Сгъсти или разшири описанието.

Здравейте, публикуването в този форум изисква регистрация.

Страници: Първо << 2 3 4 [5] 6 7 8 >> Последно
Автор Заглавие:Откъде да започнем промяната?
svetoslav7-
474
Pro
Публикации: 134
Пост Отговор на : Откъде да започнем промяната?
на: May 9, 2012, 23:53

Г-Н ИФАНДИЕВ И АЗ КАТО ВАС НЕ ИСКАМ ДА ИМА ЦЕНЗУРА,НО ВИ ПРЕДЛАГАМ ДА ОТВОРИТЕ НОВА ТЕМА НАРЕЧЕНА ,,С МИРИС НА МРЪСНИ ЧОРАПИ" И ТАМ ДА ПРЕМЕСТВАТЕ ВСИЧКИ СПАМОВЕ . ТАКА ХЕМ ХОРАТА С НИСКА ХИГИЕНА ЩЕ ИМАТ СВОЕТО ЪГЪЛЧЕ,ХЕМ НЯМА ДА СЕ НАЛАГА ЦЕНЗУРА.
ТООО ИНАЧЕ ГОСТИТЕ ВЛИЗАТ УЖ В ХУБАВА КЪЩА А ПЪК ТО МИРИШЕ НА МРЪСНИ ЧОРАПИ.НЕ РАЗБРАХТЕ ЛИ ЧЕ ТОВА Е ИДЕЯТА НА СПАМЕЩИТЕ.
АКО ТРЯБВА ГО ПОДЛОЖЕТЕ НА ГЛАСУВАНЕ,НО ТОВА Е ВАЖНО ЗА САЙТА!

Veni
Pro
Публикации: 107
Пост Отговор на : Откъде да започнем промяната?
на: May 10, 2012, 04:43

Цитат от kostovistcheto на May 6, 2012, 10:41
Виж,това за тези лидери назначени от тайно световно правителство е недоказуемо и абстрактно.Аз лично бих си спестил тази участ да разсъждавам конспирологично.Препоръчвам го и на тебе.Има успешни лидери,които успяват чрез политиките си да постигат благосъстояние,просперитет и висок икономически растеж за страните,които управляват.Това е важното.Десният човек трябва да обитава реалността,а не да се занимава с такива имагинерни неща.Значение имат цифрите,които вече споменах вече за управлението на Костов.Мога и още цифри да изложа.Средна пенсия за 1996г-19 лева.През 2000г тя вече е 84лева.Това става с реформи и никакво тайно световно правителство не може да повлияе на тези процеси.Менелаевич често говори,че на нас ни назначавали тези,които ни управляват.Това е класическа дефиниция за лудост.Това световно правителство защо не назначи на естонците някой простак,който да им съсипе икономиката,ами те "горките"регистрират 7,5%икономически растеж.Все на нас ни назначават такива простаци като Бойко например.Все някой ни е виновен на нас.Менелаевич все пише,че Запада има двойни стандарти.Това в случая е банална истина.Те си гледат интересите,а и нито една западна страна не е пострадала от комунизма.Даже за Запада ще е по-добре комунисти да ни управляват,защото те са продажници.И по този начин каквото ни кажат от запад ние ще го изпълняваме.Единственият политик,които е устоявал националните ни интереси е Костов.Американците ни натискаха да приемем косовски бежанци по време на чистките на Милошевич,но Костов им отказа.Отказа и на руснаците достъп до въздушното ни пространство,когато искаха да помагат на сърбите.Винаги е бил против "Белене" например.И още много други примери има.

Здравейте,
Благодаря за подробния отговор.
Първо, аз не съм си избирал да мисля конспирологично. То не ми харесва, нито ме устройва. По-добре наистина би било да се разсъждава, както вие препоръчвате и освен че може да проработи до някаква степен, би дало и по-добро вътрешно усещане. Обаче...... има данни. Има вече много изнесени факти, независимо от този, който вие така не харесвате и наричате Менелаевич (между другото, доколкото зная името Менелай не означава нищо лошо, но да не се спираме на това). Има Билдербергски клуб, Римски клуб, Трилатерална комисия, Съвет за чуждестранни връзки – все потайни местенца, в които не попада кой да е, пък да не говорим за масонските ложи, Бней Брит и т. нат. Тоест, има какво на човек да му направи впечатление, независимо дали му допада или не. По всичко изглежда, че гнездото, от което излизат осите, е едно с няколко подразделения, а пък дали вярвате или не си е ваша работа.

Второ, никъде не съм споменавал, че икономиката непременно деградира в тези условия. Едва ли може да се контролира всичко и всеки на 100 процента. Все още има отделни държави (и слава Богу!) които малко или много имат свои разбирания. Някъде се справят по-добре икономически, като в спомената от вас на два пъти Естония (7.5% ми се вижда множко – това е растежът на Китай, но няма да издребнявам), а другаде по-лошо или никак. Ако вземем България, то моето мнение за лошото положение е, че факторите са комплексни. Няма сега да правя обстоен анализ, но да спомена само, че ние на практика сме още комунистическа държава в много отношения.

Изглежда сте доста добре запознат с Иван Костов и управлението му. Това не означава обаче, че аз нямам никаква представа и че не мога да имам адекватно мнение за въпросния човек. Разбира се, имам резерви към него, като в същото време не мога да не призная, че той със сигурност разбира по-добре от мен от икономика и управление, но да оставим настрана конкретната личност. Въпросът е, че да гласуваме за някой, който да ни оправи – извинете, ама тоя филм вече го гледахме много пъти и нито веднъж не завърши добре. Според мен гласуването е пълна глупост и никога няма да доведе до нищо хубаво.

За ваше успокоение мога да кажа следното: ако господин Костов се кандидатира за нещо отново, ще го изберат. В това изобщо не се съмнявам и тогава няма изобщо да ви се налага да агитирате за него наляво и надясно.

Що се отнася до пенсиите от 19 до 84 лева за 4 години – извинете, ама това просто е несериозно, макар че сигурно е вярно.

Що се отнася до заплатите, че ЩЯЛИ ДА СТАНАТ еди-колко си...... е-е-е, ако Ботев беше с каска....... ясно какво имам предвид, нали?

Като цяло, ако приемем че наистина изразявате тук само и единствено личното си мнение, не виждам нищо странно, нито осъдително в пристрастието ви към Иван Костов, но смятам че доста прибързано го определяте като независим технократ и смел защитник на националния интерес. А радикални реформи са крайно нужни на България, независимо от масони, клубове, седянки и подобни препятствия, но тези реформи могат да дадат резултат само при наличието на няколко фактора накуп. Една птичка пролет не прави.
Прощавайте, ако съм надраскал повече сяра, отколкото ви е по вкуса 🙂

GeorgeDone-
v
Напреднал
Публикации: 90
Пост Отговор на : Откъде да започнем промяната?
на: May 10, 2012, 16:45

Колкото и елементарно да е ,в нашата история от последните 68 години за да се издигнеш до някакво ниво в политиката и управлението на държавата трябва НЯКОЙ да те предложи.Основният въпрос за сегашните политици е КОЙ ги е предложил.Вторият въпрос е ЗАЩО ги е предложил.Естествено отговорите на тези въпроси всеки сам можуе а и трябва да си даде с малко труд и наистина с четене.Ако има и кой да ви го поднесе на готово от това по лесно няма.Но четенето и мисленето може да ни доведе до нещо по добро от сегашното.Не Костов,Станишев,Б.Б.,Кунева.Те нямат нужда от мислещи хора.Те са посочени.Така мисля и не задължавам никого да мисли като мен.

Гост
Новак
Публикации: 24
Пост Отговор на : Откъде да започнем промяната?
на: May 10, 2012, 16:56

Оценявам доброжелателният характер на написаното от теб,Вени.Първо искам да се знае не само от теб,но и от всички,че въобще не може да става спор за туморно злокачественият характер на такива образувания като масонските ложи,Римски клуб,орден на тамплиерите и други.Всички тези образувания имат квазимистическо бутафорен характер и са крайно вредни и опасни.Защо?Защото духовната генеалогия на хората от Държавна сигурност ни отпраща към традицията на масоните например.Тайната власт формира елитарно съзнание на причастност към засекретено знание и престъпни технологии.Това е абсолютна и безспорна истина.Спорът ми с Менелаевич е за съвсем други неща.Спорим за дълговете на фалиралите соц мастодонти,за неща от икономически характер.Иван Костов никога няма да дойде повече на власт.Мразят го 98 или 99% от българите.Пише го в социологическите проучвания,а и се потвърждава на избори.Тука опира до оценъчна годност,която при Менелаевич и при 98 или 99% от българите липсва.Икономическата наука е изключително математизирана.Обикновен човек,а и дори човек с добри икономически познания въобще не може да разбере математическите модели на икономическите процеси.Костов обаче може.Това го прави незаменим на този етап.През 2001 година България беше пред мощен икономически скок в своето развитие.Говореше се за българско икономическо чудо.Обаче българите не пощяха.Нямат вътрешен капацитет за такъв проект и такова чудо.Проблемът е народно психологически.Хората нямат духовни опори и лесно се манипулират.При Менелаевич проблемът е в травматизиранато му умонастроение от неуспехите в живота.При него на дъното властва бездарие,гняв,оценъчен примитивизъм,трайна и явна несъстоятелност.Жаждата му за справедливост е като евфемизъм на завистта.Не знам углавно глупав ли е,но една от гнойните дири на комунизма е именно дисквалификацията на човека и малоумните подозрения.При Менелаевич примери колкото искаш.

GeorgeDone-
v
Напреднал
Публикации: 90
Пост Отговор на : Откъде да започнем промяната?
на: May 10, 2012, 18:57

Мисля,че не получихме отговор на двата въпроса които зададох.Кой и защо го предложи.Конкретно име ако знаете или прочетете касаещо Костов,Михайлова или когото се сетите от първата "опозиция".

Гост
Новак
Публикации: 24
Пост Отговор на : Откъде да започнем промяната?
на: May 10, 2012, 20:35

Донев,усещам кое име искаш да чуеш,относно това кой е предложил Костов да влезе в политиката или в СДС по точно.Името е на Андрей Карлович Луканов.Това го твърди и потомственият комунист Николай Колев-Босия,който лично бил чул,че Луканов е отпратил Костов да отиде в СДС.Не мога да кажа дали това е истина или не.1989година ни завари без стартов културен капитал,дисидентска традиция(изключение правят Илия Минев,Едуард Генов и други като Петър Гогов,Янко Янков),без меродавен елит.Луканов наистина е помагал на опозицията организационно,с хартия.Имало е много фалшиви антикомунисти и внедрени агенти на ДС в СДС.Това не буди съмнение.Това обаче е едната страна на въпроса.Другата страна на въпроса е в компетентността,това кой да извърши икономическите и социални реформи.Кой има компетенцията,знанията,уменията и смелостта да ги извърши?Това е в основата на спора ми с Менелаевич.Аз и на него бях писал,че когато се извършва една операция например,се гледат професионалните качества на лекаря и какво може със скалпела.Добре е този лекар или футболист например да притежава уникални морални качества,но в крайна сметка з натежават професионалните умения.Хората това гледат.Може да си чудесен човек,но пълен некадърник.Само Костов е доказал,че може да прави истински реформи.Времето от 2001 досега е пропуснато,а с това и шанса да доближим до стандарт страни като Чехия,Полша,Естония.Нали не смяташ,че хора като Петър Гогов,въпреки безспорните си морални качества може или разбира от реформи.Ще фалира държавата за 5 месеца сигурно.Или Менелаевич,който ще съсипе икономиката за 2 дена.Тогава какво ще правим всички?Ще те утеши ли мисълтта,че Менелайката или Гогов имали морални качества,но да изживеем нова Виденова катастрофа?

GeorgeDone-
v
Напреднал
Публикации: 90
Пост Отговор на : Откъде да започнем промяната?
на: May 10, 2012, 20:54

Точно в това е трагедията на нашия народ-45 годишното унищожаване на културния,политически и икономически елит.За това унищожаване НИКОЙ не понесе отговорност нито морална,нито имуществена,а още по малко наказателна.Трагичното е ,че никой дори не я поиска като управляваща партия,не опита да се освободи от миналото ,колкото и тежко да им е било.Няма оправдание,че не сме знаели,не сме имали възможност,международното положение,сушата и т.н.Гласувал съм само на първите избори 1990 година и от тогава пропускам.Видях,че от мен нищо не зависи.Илюзия е да вярваме,че с избори нещо ще променим.Който си плати повече,получава на избори повече.Всеки си има глава на раменете да мисли.

Георг-
и-
Ифанд-
иев
Администратор
Публикации: 610
Пост Отговор на : Откъде да започнем промяната?
на: May 10, 2012, 22:34

От сърце ви моля, не обръщайте внимание на пропаднали типове, заченати от пияни милиционери в мазетата на Държавна сигурност. Съжалявам за тона. Допускам да обиждат мен, но не мъченици като Петър Гогов, да речем. Идиотчето, което брани един изконно малоумен и некадърен кадър на ДС и ГРУ, когото, за разлика от мен, Босия, Янко Янков и т.н., изобщо не познава, е подставено лице на милиционерските си господари. От Живков насам сме имали само двама супертъпи, изумително егоцентрични и неуки менестър-председатели - Иван Йорданович Костов и Б.Б. Същества, пръкнали се в най-долнопробни семейства, които не знаят поне един западен език. Костов говори руски. Как иначе - три години на обучение там! Ами една обикновена слугиня като Ренета Инджова го определи чудесно: Не желаела този недоучил некадърник да преподава на дъщеря й. Дипломите на Костов са връчени по милиционерска линия. Кратък разговор с него е достатъчен, за да разберете - Б.Б., но по-мургав и по-хилав. Същият интригант, мислещ единствено за себе си, като плазмодий готов да се подчинява и да мачка онези под него. Колкото и видиотено да е това население, то все пак има известен акъл и е запазило частица здрав разум. Не е вярно, че бих пожелал да ме оперира безсърдечен роботизиран хирург. Това е най-големият примитивизъм на милиционерщината, проникнала в съзнанието на нищожества като тази неграмотна рожба на социализЪма и на онова, което дойде след него. Всяка област на живота се нуждае от морал и вяра. Официалната медицина затова не може да лекува. Само крайни материалисти прибягват до прескъпите й услуги. Това първосигнални идиотчета като костовистчето няма как да проумеят. Техните единствени мерки са паничката с леща или с бобена чорбица. При Костов - къща, джипове... Та дори престъпници като Луджев и Пушкаров, които през вечер бяха с него, вдигнаха ръце и се ужасиха. Това е сатана в цигански образ. Прочее - историята на неговата поява на белия свят е твърде любопитна и позорна и за нас, задето го търпяхме и понасяме. Вещи като него отдавна следваше да бъдат изгорени, както Бог е повелил. Сега към повода. Петър Гогов не само е икономист. Работил е години наред в няколко области, включително - финанси. Говори английски и италиански. Докато Костов е преподавал марксизъм, Гогов е цапардосвал хонорарите на болшевишки изчадия като Хачо Бояджиев, Коста Цонев и т.н. Костов е ходил на ченгесарска подготовка в СССР, а Гогов е създавал антикомунистическа организация. Къде и какво е учил Костов? Марксизъм във ВИИ "Карл Маркс" като мен. Сега ми припомнят, че в първи курс сме били в един поток по една две дисциплини (какъв израз!). Бил е толкова безличен, че изобщо не се сещам за него. Запознах се с него и жена му през 1990 г. Още тогава бях отвратен. Споделял съм го, но онези "големци" от СДС, които уж редяха нещата, сконфузено вдигаха рамене... Сетне Костов учил математика в Софийския университет. При кого? При ченгето Благовест Сендов ли? Та той от 40 години не е мръднал и на йота. Костов не знае езици и няма как да се самообразова. Той е като онези Огнян-Минчевци и Иван-Калчевци, което след промените от преподаватели по марксизъм станаха по... философия. И нямаха хабер от нищо. Не бяха съвсем виновни. Всички ни лишаваха от информация. Та "математикът" Костов се е научил само да брои едни пари... Нима не знаете, че дечурлигата, които "печелят" математически олимпиади, го правят с измама. Съществува цяла вътрешна и интернационална система. Вие на кой свят живеете, та се връзвате на провокациите на едно безмозъчно милиционерско чедо като това костовистче? Аз съм изчел повече трудове по организация на промишленото производство, на едрата търговия, на финансовата система - с терминологията, която - признавам, не съм овладял напълно. Той на какъв език е чел - на правешки ли? Този престъпник изпълняваше команди. Нищо повече! Толкова е "умен" - като почитателя му, че сега американците ни успокояват: трябва да минат още 40 години. Тогава и внуците на онези комунисти и ченгета, които Костов по заповед произведе в милионери, да фалират. Тогава може и да се намерят читави българи, които... Не, няма да има. Ако, както се очаква, Европейският съюз се върне към по-доброто си бъдеще - не е парадокс - миналото му превъзхождаше настоящето, тук ще останат чугунено-бетонни чутури като костовистчето и старци като мен. Какво съм постигнал в живота, е излишно да обяснявам на тъпанар и нагаждач като него. Страшното е, че Илия Павлов, Иван Костов, Гриша Ганчев, Б.Б., Валентин Златев, Красимир Гергов, Асен Агов и Братя Галеви са примери за подражание. Как въобще допускате, че напълно неудовлетворено безмозъчно злобарче като костовчето - личи от писанията му и от времето, което отделя, може да оцени едно или друго нещо. Камо ли икономически проблеми. Даже да е завършило нещо, то е пералната академия, в която са му преподавали долнопробни марксистко-ленински креатури като Костов. Дете на милиционерщината, толкова, колкото аз чета на ден, ти, сиромах, цял живот няма да успееш да прочетеш. Камо ли да осмислиш. Кухи лейки като теб дразнят хората и обиждат свестните. Да наречеш Босия потомствен комунист издава милиционерска злоба и жестокост. Торбаланче, когато му излежиш присъдите и направиш толкова, колкото той за разчистването на Авгиевите обори на болшевизма, имаш право да опиташ да измучиш, защото няма как да кажеш нещо. Не закачай с мръсните си уста и и пръсти имената на светци като Илия Минев. Не споменавай светли личности като Янко, Гогов и т.н. Мен ругай. Аз съм свикнал на издевателствата ви. Откакто съм се родил, ви търпя. С неколцина успях да се разправя. Не физически, както изродчета като теб са свикнали. Важното е, че съм жив и се намират хора - човеци, които четат, гледат, слушат. Ти си сбъркано заченат - спестявам цинизмите, които в яда си мога да изпусна. Зле си рроден. На този свят наследствеността е нещо изключително важно. Това няма как да стигне до кухото пространство, което използваш като закачалка за шапки. Постарай се да осъществиш връзка между мозъчетата си - главно и гръбначно, и запомни: Моят род има 750-годишна писмена история и над петхилядна устна. Баща ми носеше гордото българско име Менелай - пълководец, предводител на хиляда воини. Несретнико, преди 5000 години това е било титла, а не име. Леля ми се казваше Персефона. А братовчедката им - Мелпомена. Тя видя сметката на Тодор Паница във виенския "Бургтеатър". Не заплашвам, но рано или късно някойю ще последва Мелпомена "Менча" Кърничева от Крушево. Ти можеш да се похвалиш само с баща каруцар и майка - певица в квартална шкембеджийница. Не е обидно, ако не са крали. Но се озаптвай и не обиждай повече Гогов и останалите. Да ги сравняваш с Костов е огромна обида. Налягай си парцалите и си знай гьола. Рано или късно и вашето ще свърши. Пробуждането вече започва. Затова по-добре поискай от началниците ти да те преместят другаде. И престани да следиш какво става тук. Защото в нарушение на всичките ми принципи само за десет минути ще се науча да трия повърнатото от теб, нещастнико. Хайде спирай и върви при баща си - сатаната.
На всички нормални хора - извинявайте. Но май наистина тахтабите трябва да бъдат смачквани. Надигат главички и се множат, изродите.

svetoslav7-
474
Pro
Публикации: 134
Пост Отговор на : Откъде да започнем промяната?
на: May 10, 2012, 23:56

Цитат от svetoslav7474 на May 9, 2012, 23:53
Г-Н ИФАНДИЕВ И АЗ КАТО ВАС НЕ ИСКАМ ДА ИМА ЦЕНЗУРА,НО ВИ ПРЕДЛАГАМ ДА ОТВОРИТЕ НОВА ТЕМА НАРЕЧЕНА ,,С МИРИС НА МРЪСНИ ЧОРАПИ" И ТАМ ДА ПРЕМЕСТВАТЕ ВСИЧКИ СПАМОВЕ . ТАКА ХЕМ ХОРАТА С НИСКА ХИГИЕНА ЩЕ ИМАТ СВОЕТО ЪГЪЛЧЕ,ХЕМ НЯМА ДА СЕ НАЛАГА ЦЕНЗУРА.
ТООО ИНАЧЕ ГОСТИТЕ ВЛИЗАТ УЖ В ХУБАВА КЪЩА А ПЪК ТО МИРИШЕ НА МРЪСНИ ЧОРАПИ.НЕ РАЗБРАХТЕ ЛИ ЧЕ ТОВА Е ИДЕЯТА НА СПАМЕЩИТЕ.
АКО ТРЯБВА ГО ПОДЛОЖЕТЕ НА ГЛАСУВАНЕ,НО ТОВА Е ВАЖНО ЗА САЙТА!

ПО ДОБРЕ ЗВУЧИ ,,С МИРИС НА МРЪСНИ ЧЕРВЕНИ ЧОРАПИ"

GeorgeDone-
v
Напреднал
Публикации: 90
Пост Отговор на : Откъде да започнем промяната?
на: May 11, 2012, 14:52

Човече иди се прегледай.Наистина не ти прави чест да обиждаш защитавайки когото и да е от политиците ни.Повярвай ,наистина никой от тях не заслужава защитата ти нито моята нито на когото и да е.Те си живеят в свой свят и не ги интересува какво става с хората.Цифрите са хубаво нещо и много удобно като аргумент,ако знаеш истинската им стойност.Това се опитвам да кажа а именно потокът от цифри не омаловажава факта за липсата на какъвто и да е опит за скъсване с комунистическото минало.Това е и основната тема по която се наддумваме сега.Темата ако сте забравили е "Откъде да започнем промяната".Аз лично смятам,че няма да има нито декомунизация,нито ще се потърси отговорност от лицата нанесли по един или друг начин вреди на България.

Страници: Първо << 2 3 4 [5] 6 7 8 >> Последно
Mingle Форум by cartpauj
Версия: 1.0.33.2 ; Страницата заредена за : 0.126 секунди.

Анкета:

Редно ли е 27 лета след промените все така да ни ръководят и поучават комунисти, ченгета, московски възпитаници, номенклатурни рожби учили на Запад, и нагаждачи?

View Results

Loading ... Loading ...