Здравейте, Гост [Логин]
Територия на истината и свободното слово

Агора

Здравей Гост 

Сгъсти или разшири описанието.

Здравейте, публикуването в този форум изисква регистрация.

Страници: Първо << 92 93 94 [95] 96
Автор Заглавие:Как да помогнем за да продължи предаването "Диагноза и Г.Ифандиев"?
boiu
Pro
Публикации: 137
Пост Отговор на : Как да помогнем за да продължи предаването "Диагноза и Г.Ифандиев"?
на: October 25, 2013, 21:50

Юри,присъединявам се към твоите констатации и пожелания.
Този ЧОВЕК трябва по често да получава нашата морална подкрепа
и положителни послания.Добрите послания в агора-та са много по малко
от писанията на "съществата" или "вещите",които тормозят него и семейството му.
Бъди здрав Жоро!Трудът ти е неоценим!

boiu
Pro
Публикации: 137
Пост Отговор на : Как да помогнем за да продължи предаването "Диагноза и Г.Ифандиев"?
на: October 26, 2013, 20:24

В потвърждение на статията от 20 авг. 2013г.
http://afera.bg/pozitsia/51156.html
Обикновено не им обръщам внимание ,но този път
не се стърпях.Вижте го - един от легионите,свинете"сурнали се низ стръмнината"!
Този вече се е удавил.Хич не ме е еня за него.Проблема ми е-Кой му дал
правото да поучава , изказва мнения и да лъже?
Вижте и коментарите-с изключение на двама човека с глави на раменете си ,
всичко друго е от стадото "сурнало" се към езерото....

youry
Pro
Публикации: 258
Пост Отговор на : Как да помогнем за да продължи предаването "Диагноза и Г.Ифандиев"?
на: November 5, 2013, 13:08

Това остана от България след комунизма, който продължава.

Никол-
ова
Pro
Публикации: 265
Пост Отговор на : Как да помогнем за да продължи предаването "Диагноза и Г.Ифандиев"?
на: November 6, 2013, 09:40

Да...., "хваща" за гърлото.
Както и последният анализ на г-н Ифандиев.
Май няма да сгрешим, ако запалим свещичка за " Бог да прости България".

kurt
Начинаещ
Публикации: 31
Пост Отговор на : Как да помогнем за да продължи предаването "Диагноза и Г.Ифандиев"?
на: November 6, 2013, 11:40

Преди този тъжен документален филм,излъчен по БНТ, имаше "историческо" предаване с участие на историци,филолози и видния ни антрополог "проф." Йорданов - посветено доколкото се разбра на нашата древност и средновековие.За съжаление не мога да дам линк,може би Юри може да помогне...Та там едно студентче от публиката се опита да се позове на нашите древни извори-Джагфар Тарихи(историята на Джагфар) и Шан казъ дасънъ(сказание за дъщерята на кана) и моменталически един скляпчо от нашите "уче`ни" му опонира ,че това са фалшификати от 19-20 век.И всички "уче`ни" дружно закимаха с глава...Те така дори и искрицата надежда набързо се погасява.

Георг-
и-
Ифанд-
иев
Администратор
Публикации: 604
Пост Отговор на : Как да помогнем за да продължи предаването "Диагноза и Г.Ифандиев"?
на: November 6, 2013, 14:41

Здравейте и как сте?

Когато местните псевдоучени с дипломи по исторически материализъм и милиционерски звания споменат, че нашите древни и средновековни извори и източници са „фалшификати“, следва да отговорят на следния логичен въпрос:

Кому е било необходимо да хвърля непосилен труд, за да ги произведе?

От какъв зор са били хвърлени тези невероятни усилия? Заради едно новопоявило се малко княжество, което даже след обединението си със своята южна част, е станало средно голяма европейска държава с нищожно значение в политиката на континента, ли?

Жалка работа…

Вижте, ако бъде издаден в обичайния и най-масов формат, епосът „Чулман Толгау“ би представлявал 7-8 тома от по 500 страници! Само съвършено ненормално същество с тотално изкривена от комунизъм психика може да допусне умишленото „сътворяване“ на подобна книга.

Кой да се плаши от българите и от тяхната държавица?

Нека запитаме по обратния начин: Кой има мотив да съчинителства в наша полза?

Смешно е! Нещо повече – напълно невероятно, даже фантастично…

Та тези извори и източници отхвърлят всички познати идеологеми и доктрини за нашия произход и неотдавнашно нищожно минало. Нали не сте забравили стария комунистически герб, върху който бяха изписани датите на съществуване на българската държава: 681-1944 година! Значи след това няма такава, отсъства не само от картата на света, но и от неговото политическо устройство. Което, ако се замислите, е съвсем вярно.

Буквално всеки месец излизат все нови и нови трудове, които косвено доказват нашата свръх древна история. Но не онази, която поставилите се в услуга на чужди интереси „учѐни“ втълпяват, за да смазват нашето национално самочувствие и да превръщат обикновени разбойници и негодници в идоли. Та да моделират българите по образ и подобие, несъвместим с тях като минало, традиции и култура – цивилизованост. Но удобни за българофобите – враговете на българщината.

Пък и поради невежество.

Днес подготвените и почтените археолози и историци са наясно, че т. нар. Библия – Вехтият завет, не струва пукната пара. Художествена литература – зле написана и то чрез плагиатстване…

Тези хора доказаха, че Шлиман не е открил никаква Троя, а останките от древната държава на хетите – българите – Илат. Говорят за някакъв… Илион. Е, не очаквайте да ни споменат – прекалено е.

Те не могат да повярват, че преди 5000 или 4000 години е имало толкова изкусни майстори, които да обработват златото с филигранно изящество. (Съкровището на Шлиман е в… Москва – в Музея „Пушкин“. И няма как да бъде върнато на германците…)

Даже верният на властите български историк Херодот – доста неук, неначетен майкопродавец и дори лъжец (пише, че се е срещал със… Зороастър – Заратустра) – досущ като настоящите „юроди“, ако се позовем на Паисий, които аз обобщено назовавам с божидардимитровци (без кавички, без главни букви и без тире между двете съставни думи), е признал, че тракийците са били изумителни занаятчии. Справяли са се с всякакви метали и други материали - дърво, глина и т.н. Изработвали са невероятни оръжия и снаряжения. Но също така – прекрасни накити…

Знаете ли, през годините си изградих защитна стена срещу неоправданата враждебност на болшевиките и ченгетата. Те са синове на сатаната, измамници и клеветници, готови да донасят – „лъжесвидетелстват“ – против „ближните си“. Затова техните залпове не ме засягат, не достигат до съзнанието и същността ми.

А онова, което знам, наистина го знам. И постоянно го дообогатявам с нови научни факти и доказателства. Въобще, ама хич не ме интересува, дали някой друг ще го възприеме или научи. Както съм споменавал, през ХІХ век грузински историк е писал, че където и да се разровите, все ще стигнете до българите.

Вижте, няма как да победите идиота и фанатика. Това са увредени твари със затворено съзнание. Най-често – по наследство. Към това се прибави и антиобразованието на милиционер-социализЪма. Затова тези нищожества станаха легион!

Страшното не е в самото им съществуване. А в това, че преобладават и то в огромно съотношение в тяхна изгода спрямо нормалните и свестните хора – човешките същества. Не успяхме да обърнем тази релация – извинете за чуждицата – в полза на читавите, на Homo sapiens. Затова представителите на подчовешкият вид Homo communisticus – Goyim, гоите, добичетата, свинете, обладани от бесове, господстват. Ужасното е, че продължават да се множат. Идиотите, комунистите, предателите раждат идиоти, комунисти и продажници. Какви други?...

Естествено възниква въпросът: Какви сме ние, щом ги търпим?

Ако се замислите, анализирате и подирите отговора, ще разберете абсурдността на масови усилия от типа „протестирай“, „окупирай“ и т.н. Независимо дали са спонтанни, организирани, или и двете.

При тях отсъства познанието, осъзнатото схващане за онова, което представляваме, за реалната ни участ и най-вече – за причините, довели до настоящото ни дередже. Както и за фигурите, които са виновни и следва да отговарят за престъпленията си.

Още по-малко се забелязва компетентност, ерудиция, представа за онова, което задължително, неотменимо, без трепване и колебание трябва да бъде предприето, за да оцелеем и да вървим напред и нагоре.

Уви…

И вината не е моя. Нали?

youry
Pro
Публикации: 258
Пост Отговор на : Как да помогнем за да продължи предаването "Диагноза и Г.Ифандиев"?
на: November 10, 2013, 19:32

http://bnt.bg/bg/productions/174/edition/35469/istorija_bg_istini_i_legendi_za_prabylgarite_4_noemvri_2013

Това е линк към предаването за което KURT пише. Филмът е 58 мин и ще трябва да го нарежа на много части за да го публикувам тук на сайта. Проблема е в YouTube, само 15 мин. филми приемат. Затова ви предлагам да го гледате директно от сайта на БНТ.

youry
Pro
Публикации: 258
Пост Отговор на : Как да помогнем за да продължи предаването "Диагноза и Г.Ифандиев"?
на: November 10, 2013, 19:49

Това е предаването.
Stoyan-
Kirilov
Новак
Публикации: 12
Пост Отговор на : Как да помогнем за да продължи предаването "Диагноза и Г.Ифандиев"?
на: November 13, 2013, 12:37

Здравейте, хора!

Привет, българи!

Едва сега прочетох най-новата статия. Какво да кажа? Поредната лекция…

Обръщам се към вас във връзка със забележката накрая. За “достъпа до интернет“. Може таксата да е проблем. Знае ли човек?

Прочетох призив от някого за “по една добра дума“ към автора. Това чудесно. “Блага дума железни врати отваря“. Така казваше моят дядо в детството ми. Ама такса не купува. Не е цинично, а реално.

Това е сайтът на г-н Ифандиев. Но той стана и мой. Г-н Георги Донев добре го е написал: „Аз не преча на никого да го мисли, както не искам да пречат и аз да си мисля същото за тях. Наистина трябва да е сляп човек за да не вижда как и от кого беше наложена “демокрацията“ в страната ни. За обикновения човек остана единствено да си плаща и да узаконява избора на някой друг с гласуване. Нищо друго. Той няма реални права и от него нищо не зависи. Както се шегувахме преди че е толкова независим, че нищо не зависи от него.“

Ето нещо, което зависи от нас. Дали ще го има този сайт?

Когато бях в родината, се запознах с г-н Ифандиев. Няма да споделя впечатленията си от кратката ни среща. За да не кажете, че създавам култ около него. Той не се нуждае от това. По-скоро ние имаме необходимост от него.

Но го попитах и той сподели колко дарения получава. Затова се обаждам сега.

Нямам представа какъв е размерът на таксата. Но както самият Георги Ифандиев посочва в края на всяка своя статия, какво струва всеки от нас да внесе своето левче? Даже най-бедният може това. Моя работа е колко ще изпратя.

Но лично на мен този сайт ми е необходим, защото ми отваря очите не само за фактите. Той ми даде методология на мислене. Вече не се плъзгам по повърхността, а дълбая в подводните слоеве на събитията.

Не съм заможен. Но също така не съм беден. Ако не бях си нарушил прекрасната и достатъчно добре платена работа тук, за да се втурна да помагам на Филип-Димитровци и Иван-Костовци – вече знаем кои са – пенсията ми щеше да е далеч по-висока. Никой не ми е виновен, задето сглупих. Някои приятели ме възпираха. Ама дебела глава – кой да слуша?

Хора, българи, сега е моментът и ние да допринесем с нещо за този сайт. Плаша се от мисълта, че можем да го изгубим. Призивът ми не е: “Дайте да дадем”, както постъпваха комунистите. Но всеки може да отдели по едно левче. Така и не разбрах какво може да се купи с него. Май един неголям хляб. (Трябваше да стоя три седмици. Имах билет, но не издържах и си тръгнах седем дни по-рано. Платих си гяволъка.)

Хубаво. Опитайте да ядете по една коричка хляб по-малко всеки ден от този месец. Ето ви го левчето заедно с разноските по превода.

Който усеща потребност, нека ме послуша. Да видим дали сме хора.

Използвам и двете места, за да е по-сигурно, че ще видите посланието ми.

Георг-
и-
Ифанд-
иев
Администратор
Публикации: 604
Пост Отговор на : Как да помогнем за да продължи предаването "Диагноза и Г.Ифандиев"?
на: November 14, 2013, 12:46

Здравейте и как сте?

Изключително благодарен съм на господин Стоян Кирилов, както и на всички останали дарители на средства за сайта. Също така и на онези, които редовно го посещават или просто минават през него. Даже на тези, на които той не допада. И смятат автора на публикациите за какъв ли не.

Затънал съм до гуша в проблеми и работа. Няма да ви занимавам с онези неща, които ми причинява някаква тайна сила. Сякаш невидима ръка влиза в компютъра и играе танца на злото. Последиците са като след опустошителен тайфун… Но това е мое, а не ваше гайле.

Искам да кажа, че едва сега разбрах за призива, който уважаемият г-н Кирилов е отправил от сърце.

Повтарям: Искрено благодаря!

Но ви моля: Не правете нищо зорлем, против волята си. Нито, ако не сте в състояние. Проблемът със сайта е далеч по-сериозен от една такса.

Пак казвам – неговото разрешаване, както и ежедневната битка със злото, са мой проблем. Ако не мога да издържа и да се справя, ще се откажа. Който го е страх от мечки, не влиза в гората, нали? Засега устоявам.

Благодаря предварително на всички, които са решили да се включат. Ако нямате възможност, спестете си средствата и усилието. И без друго съм ви признателен.

Вярвам, че до утре заран – 15 ноември 2013 г., проблемът временно ще бъде отстранен. За окончателното справяне с него са ми необходими повече морални сили, отколкото финансови средства.

Като благодаря още веднъж на всички за добрината, щедростта и най-вече за отзивчивостта, ви пожелавам прекрасни есенни дни.

На онези, които ще спазят християнския пост, висок дух. Нали знаете, че не е важно онова, което влиза в устата, а това, което излиза от нея.

И очаквайте необичайна и изненадваща следваща тема.

Бог да поживи всички свестни хора!

Страници: Първо << 92 93 94 [95] 96
Mingle Форум by cartpauj
Версия: 1.0.33.2 ; Страницата заредена за : 0.12 секунди.

Анкета:

Редно ли е 27 лета след промените все така да ни ръководят и поучават комунисти, ченгета, московски възпитаници, номенклатурни рожби учили на Запад, и нагаждачи?

View Results

Loading ... Loading ...