Здравейте, Гост [Логин]
Територия на истината и свободното слово

Агора

Здравей Гост 

Сгъсти или разшири описанието.

Здравейте, публикуването в този форум изисква регистрация.

Страници: [1] 2
Автор Заглавие:УДРЯ ЧАСЪТ ДА СИ ВЪРНЕМ ЦЪРКВАТА
Алекс-
и
Напреднал
Публикации: 86
Пост УДРЯ ЧАСЪТ ДА СИ ВЪРНЕМ ЦЪРКВАТА
на: February 15, 2012, 14:07

Здравейте господин Ифандиев и как сте.
В публикацията ви "УДРЯ ЧАСЪТ ДА СИ ВЪРНЕМ ЦЪРКВАТА – Част 5" пишете че не вярвате Бог да е казал следните слова цитирам :
"Аз пък ви казвам: да се не противите на злото. Но, ако някой ти удари плесница по дясната страна, обърни му и другата." „От Матея свето Евангелие“, гл. 5, ст. 39.
Направих си труда да проверя - не че ви нямам доверие - помислих си тоя човек иска да променя Библията ли , опитва се да на баламосва ли , но какво се оказа. Точно така си пише но в православната Библия която е издание от 1982 г.
Oбаче в Библия издадена в София - Придворна печатница - 1924 г. не пише така а пише следното цитирам :
"А пък Аз ви казвам: Не се противете на злия човек; но, ако те плесне някой по дясната буза, обърни му и другата."
За тия дето нямат Библии в къщи могат да проверят в интернет на адреси :
http://biblia.duh-i-istina.net/index.php?k=40&g=5&tr%5B%5D=1
http://www.pravoslavieto.com/bible/nz/mat.htm#5
За мен разликата е огромна - едно е да не се противиш на злия човек друго е да не се противиш на злото. Какво излиза че светия синод е подменил две думи с една. Искам да ви помоля ако знаете и други такива разминавания да ги споделите, за да се предпазим о време.

Георг-
и-
Ифанд-
иев
Администратор
Публикации: 608
Пост Отговор на : УДРЯ ЧАСЪТ ДА СИ ВЪРНЕМ ЦЪРКВАТА
на: February 15, 2012, 19:03

Здравейте, драги Алекси. Доста ми е нотопорчено, затова ще бъда кратък. Покойният професор Джордж Ламза преведе двете части на т. нар. Библия от оригинала - арамейски. Става дума за древно българско наречие. Това не е важно в момента. Откри невероятно много изопачения, редакции и грешки в преводите. Описал съм измамата с последните думи на Исус Христос. Не е само това. Сигурен съм, че фарисеите са се намесвали, за да ни правят покорни агънца. Поздрави на Вас, на всички останали - дори на онези, които ме хулят, и Бог да Ви пази!

dmitev
Новак
Публикации: 16
Пост Отговор на : УДРЯ ЧАСЪТ ДА СИ ВЪРНЕМ ЦЪРКВАТА
на: February 15, 2012, 19:27

Здравейте г-н Ифандиев,
За съжаление сте прав във всичко, което казвате и прогнозирате. Наистина ставаме все по-бедни, безработните се увеличават, все повече ни е страх и все повече българи напускат страната. Изпитваме го на гърба си. Тук остават такива античовеци като Лозанов, сталиниста, който се вихри в сайта, изобщо наследниците на червената номенклатура. Голяма част от българите ги мързи да четат, а още повече ги мързи да мислят. Без да Ви лаская, но Вашите лекции трябва да се изучават в университетите. Там Ви е мястото. Въпросът ми е, дали има български превод на частите от библията, преведени от арамейски от проф. Ламза. Бъдете здрав и нека Бог да пази всички истински българи!

Гост
Напреднал
Публикации: 62
Пост Отговор на : УДРЯ ЧАСЪТ ДА СИ ВЪРНЕМ ЦЪРКВАТА
на: February 16, 2012, 00:48

Това влечуго гого папионката, нямаше как да не свърши тази подадена му задачка!?!Интересно защо не глоби тъпанарката марта квачкова и селтака токмакчиев за насаждане на расова омраза??!Тези двамата непрекъснато се ебават злобно с мангалите!?!А шоо-туморът трофонов пък с години се гаври и с педалите, което си е направо хитлеризъм!?!?!
Майтап, г-не Ифандиев, какво ли му забелезвате на това приматоподобие!?!?!Е, с кинтите е кофти въпросът като ги няма, за да се бъзика човек и с тях!?!Отдавна ми се върти една Лудост с един Независим Фонд Референдум, и съм се вторачил и във вас, като един вид управител и гарант....е, на все още имагинерни кинти и капитал....ама знае ли човек, Лудите постигаме все пак и по нещо Велико....ако Бог ни делне подходящо по Съчмите, нали?!?!?
Питайте ги тези от Евроком, ако не могат да издържат на такива глоби, дали не могат да пуснат някакъв жокер, като реклама или импулсен телефон за зрители!?!?!Поне да сте в състояние да плащате скапаняшките милиционерски глоби на гоговците!?!?!

dmitev
Новак
Публикации: 16
Пост Отговор на : УДРЯ ЧАСЪТ ДА СИ ВЪРНЕМ ЦЪРКВАТА
на: March 24, 2012, 19:05

Здравейте г-н Ифандиев,
Драги съфорумци,
Пиша в тази тема, защото има връзка към публикациите в сайта. За съжаление, г-н Ифандиев, сте прав в коментарите си. Животът, който живеем го доказва. Днес в Блиц излезе информация, че новата министърка на болестоопазването предлага хората, които не си плащат здравните осигуровки, да не получават лични карти. Ако това бъде прието означава, че оставаме извън закона. Няма да работим, да караме коли, въобще не сме част от т. нар. общество. Това е една преса, която непрекъснато ни мачка. Как може човешки мозък да реши подобно нещо. Хората не си плащат осигуровките, защото нямат пари, не вярват на лекарите от алопатичната медицина, живеят в чужбина или имат някакви други причини. Освен това трябва да плащат за алтернативно лечение, докарани до безизходица от пишман-докторите. Само като видите "интелигентната" физиономия на въпросната министърка от Дулово, стигнала до поста от креватен трамплин, по информация, публикувана в интернет, ви обзема отчаяние. На какви сили служат тези хора и на кой Бог се кланят, ако това им е грижата за българите? Бъдете здрави!

dmitev
Новак
Публикации: 16
Пост Отговор на : УДРЯ ЧАСЪТ ДА СИ ВЪРНЕМ ЦЪРКВАТА
на: April 15, 2012, 00:43

Христос Воскресе! Нека има на Земята мир, между човеците благоволение, за българите пробуждане и спасение! На г-н Ифандиев и всички форумци пожелавам щастие! Бог да е с нас!

Алекс-
и
Напреднал
Публикации: 86
Пост Отговор на : УДРЯ ЧАСЪТ ДА СИ ВЪРНЕМ ЦЪРКВАТА
на: April 15, 2012, 11:41

Наистина Възкресе

boiu
Pro
Публикации: 137
Пост Отговор на : УДРЯ ЧАСЪТ ДА СИ ВЪРНЕМ ЦЪРКВАТА
на: April 15, 2012, 18:53

На истина Воскресе!

wildcat
Начинаещ
Публикации: 42
Пост Отговор на : УДРЯ ЧАСЪТ ДА СИ ВЪРНЕМ ЦЪРКВАТА
на: April 15, 2012, 22:22

ВО ИСТИНА ВОСКРЕСЕ!

GeorgeDone-
v
Напреднал
Публикации: 90
Пост Отговор на : УДРЯ ЧАСЪТ ДА СИ ВЪРНЕМ ЦЪРКВАТА
на: November 11, 2012, 23:13

Кой в тази наша територия България мисли,че църквата и религията ни са едно цяло?Аз не мисля така.Религията ни източно-православната е за хората,за народа ни.Църквата си е за служителите и с техните си заплати,ценоразписи за извършваните услуги,скъпи автомобили,вещи на показ от "владиците".Не стига,че са служили не на хората а на верния страж на БКП-ДС,ами и отново се натискат да са в челните редици на голямата софра наречена БПЦ.Нито грам разкаяние и и молба за прошка не поискаха от християните,от редовите свещеници нашите висши духовници.Наглостта им е направо безгранична.Във всяка църква всичко се продава.Няма касов апарат,няма какъвто и да е документ за "услугата" извършена от фирма БПЦ.Така е защото са отделни от държавата и това се отнася за всички религии.А когото и да изберат за патриарх той ще си е само техен избраник,не на християните.

Страници: [1] 2
Mingle Форум by cartpauj
Версия: 1.0.33.2 ; Страницата заредена за : 0.095 секунди.

Анкета:

Редно ли е 27 лета след промените все така да ни ръководят и поучават комунисти, ченгета, московски възпитаници, номенклатурни рожби учили на Запад, и нагаждачи?

View Results

Loading ... Loading ...