Здравейте, Гост [Логин]
Територия на истината и свободното слово

Агора

Здравей Гост 

Сгъсти или разшири описанието.

Здравейте, публикуването в този форум изисква регистрация.

Страници: [1] 2
Автор Заглавие:Истината и "Теорията на световната конспирация"
vuychoto
Новак
Публикации: 18
Пост Истината и "Теорията на световната конспирация"
на: November 18, 2011, 14:13

Зачеквам тази тема, защото не може да не сте забелязали насмешката и пренебрежението с които знайни и незнайни журналисти, публицисти, политици, специалисти и какви ли още не -исти се отнасят към явления и процеси, които не биха могли да имат друго разумно обяснение освен най-обикновена конспирация, но които те иронично наричат "теория на конспирацията". Изключително смешно и жалко е да видиш такива "мастити" капацитети изрично да заявяват, че те не са привърженици на "теорията на конспирацията", защото това не било сериозно нито възможно. Интересно ми е как тези "здраво стъпили на земята" недоразумения биха оспорили заявеното на 27 Април 1961 г. в Ню Йорк в официална реч на най-влиятелния и добреи нформиран човек на света - американския президент, който тогава се наричаше Джон Ф. Кенеди:

„Самата дума „потайност” е противна в едно свободно и открито общество и ние като народ наследствено и исторически се противопоставяме на тайните общества, на тайните клетви и на тайните похвати. Защото навсякъде по света се сблъскваме с монолитна и безскрупулна конспирация, която разчита основно на тайни средства за разширяване сферата си на влияние, на внедряването вместо на нахлуването, на подривните действия вместо на изборите, на заплашването вместо на свободния избор, на нощните партизани вместо на дневната армия. Това е система, която е впримчила огромни човешки и материални ресурси в изграждането на здрава и стегната, високо ефективна машина, която провежда военни, дипломатически, разузнавателни, икономически, научни и политически операции. Подготвянето им е скривано а не оповестявано. Грешките са погребвани а не изнасяни на първите страници на вестниците. Несъгласните замлъкват а не се ценят. Няма оспорен разход, няма публикуван слух, няма разкрита тайна.”

Да, аз не виждам причина или основание да нарека президента Кенеди смешник, невежа или льохман залъгващ се с някакви "теории на конспирацията". Това, че стегнатата, ефективна машина, за която говори Кенеди работи ми е ясно и без тъпанарските "прозрения" на мнозина от тези -исти, които съзнателно или несъзнателно са част от тази машина. По ми е интересно защо хората очакват именно от тази тайна машина да чуят "официално", че тя съществува или действа. Нима наистина сме толкова затъпели и са ни заслепили, че трябва да вярваме не на това, което виждаме а на това, което ни казват че е, въпреки че това което виждами няма нищо общо с това, което ни казват че е?

Колко е тъжно всичко това и колко безнадеждно звучи. Думи на обреченост. Но обреченият човек е страшно нещо, защото обреченията знае, че повече няма какво да губи и защото усеща зад гърба си тухлената стена. Ето защо обреченият човек може да направи "чудеса", именно защото няма повече какво да губи. А незнаещите? Те са в групата на "блажени са вярващите" защото тяхно ще е царството небесно.

Те затриват себе си, че и другите около тях. Прости им Господи!

Най-накрая доживяхме! Честито!!!

freeman
Начинаещ
Публикации: 38
Пост Отговор на : Истината и "Теорията на световната конспирация"
на: November 19, 2011, 01:52

Има журналисти и политици, които се правят на утрепани, а има и такива, които са наясно с това, което става, но просто гледат да се натягат на господарите и да си уредят място в Новия световен ред. Всъщност публикациите зависят от главния редактор, не толкова от журналиста. А както е добре известно, повечето хора ги е страх и гледат да си налягат парцалите. Така че дори и да знаят нещо или да подозират, малцина са тези, които се осмеляват да разследват и пишат. След като правилните новини не се тиражират по големите медии, ясно е, че ще стегнат само до тези, които целенасочено се интересуват от такава информация и я търсят. Повечето хора гледат просто да преживяват и да не си тормозят излишно съзнанието - те спадат към "стадото". А стадото не можеш да го събудиш дори и с топ. То иска да живее в Матрицата и да не разваля комфорта на крехкото си душевно равновесие с "конспиративни теории".
😎
Материал, публикуван от Образователен фонд „Рокфелер” през 1904 г. за живеещите в селата: „…ние имаме на разположение неограничени възможности и хората се поддават с безусловно покорство на нашите моделиращи ги ръце… Ние няма да се опитваме да правим от техните деца философи, образовани хора или учени…, актьори, редактори, поети…”

Дейвид Рокфелер, основател на Трилатералната комисия, в обръщение на среща на същата през юни, 1991 г.: „Благодарни сме на „Уошингтън пост”, „Ню Йорк таймс”, „Тайм” и други големи издания, чиито директори са посещавали нашите срещи и са спазвали обещанията си за дискретност вече почти 40 години. Щеше да бъде невъзможно да разгърнем нашия план за света, ако бяхме изложени в ярката светлина на гласността през всичките тези години. Но сега делото ни е много по-усъвършенствано и готово да се придвижи към световно правителство. Наднационалната независимост на интелектуалния елит и световните банкери със сигурност е за предпочитане пред националното самоопределение от последните векове…”
„Нека да ви кажа нещо и за средствата за масово осведомяване”, пише Джон Рапопорт, американски разследващ журналист. „Едно от най-добрите възнаграждения за това, че работя като репортер от 15 години, е, че успях да видя по какъв начин оперира тази машина, наречена ‘медии’, за който иначе никога не бих и помислил, че е възможен… има един шаблон, който винаги се проявява. И той се състои в това, че винаги се появява и се избутва на преден план някаква история за прикритие, когато нещо се разкрие. Това става много бързо и всичко, което не пасва с тази скалъпена история, се отхвърля…”
Висш служител в известна ПР-компания заявява: „Повечето от това, което гледате по телевизията, всъщност е предварително приготвен ПР-продукт. По-голямата част от това, което четете в пресата и гледате по телевизията, в действителност не са новини.”
Откровените думи на Джон Суинтън, завеждал личен състав на „Ню Йорк таймс” и един от най-уважаваните американски вестникарски журналисти, наричан от колегите си „деканът” на своята професия: „На днешно време в Америка няма такова нещо като свободен печат. Вие го знаете и аз го знам. Няма нито един от вас, който да смее да напише своето честно виждане, а ако го направите, знаете предварително, че то няма да види бял сват. На мен ми плащат всяка седмица, за да не изказвам откровено мнението си във вестника, за който работя. Други от вас са в подобна позиция като мен и всеки, който е достатъчно глупав, за да си дава честните мнения, ще бъде скоро на улицата и ще си търси друга работа... Работата на журналиста е да руши истината, да лъже безцеремонно, да изопачава фактите, да клевети и злослови... и да продава страната си и расата си за насъщния си. Вие го знаете и аз го знам и що за дивотия е този тост за независимата преса? Ние сме инструменти и васали на богаташите зад кулисите. Ние сме марионетките – те дърпат конците, а ние танцуваме. Нашите таланти и възможности и нашият живот са собственост на други хора. Ние сме интелектуални проститутки.”
Британският военен историк генерал-майор Дж. Ф. Фулър (l941): „Правителствата на западните държави независимо дали са монархии или републики са преминали в невидимите ръце на международната плутокрация…”
„Ще имаме световно правителство независимо дали ви харесва или не, независимо дали наложено със сила или постигнато чрез съгласие…” – изявление на Джеймс Уорбърг, член на Съвета по чуждестранни връзки пред Сенатската комисия по външна политика във Вашингтон на 17 февруари, 1950 г.
„Истинските управници във Вашингтон са невидими и упражняват своята власт зад кулисите…” Феликс Франкфуртер, Върховен съдия на САЩ, 1952 г.
"За да постигнем световно правителство, трябва да премахнем от умовете на хората техния индивидуализъм, верността им към семейните традиции, националния патриотизъм и религиозните догми." (1954) - Джордж Брок Чизхолм, първи генерален секретар на СЗО.

Грег Паласт за Световното правителство в сянка: „Има маниаци на тема заговори и параноидни антиглобалисти, които си представят, че плановете за наднационалния контрол на Световната търговска организация са създадени на тайни срещи между корпоративния елит на планетата и правителствените функционери, а медийните лидери нагласяват пропагандата така, както им наредят. Те са прави.”
Конгресменът Лари МакДоналд, намерил смъртта си в сваления през 1985 г. корейски самолет Боинг 747, в свое изказване през 1976 г.,: „Енергичните действия на фамилията Рокфелер и техните съюзници са насочени към създаване на единно световно правителство, комбиниращо суперкапитализъм и комунизъм под един и същи покрив, всичко това под техен контрол.... Дали имам предвид някаква конспирация? Да. Убеден съм, че има такава в международен мащаб, която е в приложение от поколения и е изключително зловредна.”

Както се вижда, всичко е ясно и известно. Но живуркането в блажено неведение е по-лесно, защото няма нужда да се тормозиш да правиш каквото и да било, а и за всичко имаш извинение - "лошите" политици са виновни или разни непокорни граждани. Човечеството се е самообрекло на своето падение.

freeman
Начинаещ
Публикации: 38
Пост Отговор на : Истината и "Теорията на световната конспирация"
на: November 19, 2011, 02:14

Ето, новият материал на Г. Ифандиев за "Частната собственост, семейството и държавата - част 1" е много точен и важен, но до колцина ще стигне?! 😎
В Лондон официално поне има около 4 милиона камери! Очевидно търсят "терористи" с тях.
В САЩ вече насила дават на невръстни здрави деца медикаменти и родителите са заплашени с отнемане на родителските права, ако не са съгласни с "лечението"! За ваксините прилагат друга хитрост, но тя води до същия ефект и изправяне на родителите пред съда. 😎
Ето нещо и за феминизма: “Feminism, Socialism, and Communism are one in the same, and Socialist/Communist government is the goal of feminism.” - Catharine A. MacKinnon, Toward a Feminist Theory of the State (First Harvard University Press, 1989)

Никол-
ова
Pro
Публикации: 265
Пост Отговор на : Истината и "Теорията на световната конспирация"
на: May 21, 2012, 17:06

😎

Гост
Новак
Публикации: 3
Пост Отговор на : Истината и "Теорията на световната конспирация"
на: May 23, 2012, 09:09

Поредно доказателство че нашите медии са марионетки се видя от тяхната реакция на земетресението. Как стана така, че всички журналисти в ефира от почти всички телевизии (вкл. и "антиконспиративната" СКАТ) се облякоха с черни дрехи???? Да ви припомня: подобна беше реакцията на медиите когато раздуваха неистово инцидента със заложници в една банка в Сливен. Коя бе тази невидима сила, която даде това разпореждане, какво се цели с това, защо се раздуха излишна паника? Извън този сценарий обаче беше телевизия "7 дни", Бареков и колежките му бяха с цветни дрехи. Явно става някакво пропукване в програмата на сценаристите, но как ще се развие това, трудно е да гадаем.

GeorgeDone-
v
Напреднал
Публикации: 90
Пост Отговор на : Истината и "Теорията на световната конспирация"
на: May 23, 2012, 10:20

По важното е,че всички бяха около премиера-"слънце" с надеждата да ги огрее.Аз не бих отдал толкова голямо значение как са облечени а какво говорят,за кого говорят и как го представят на зрители и слушатели.А тези от СКАТ са ми ясни.Те са си от БКП и го показват ясно.

Никол-
ова
Pro
Публикации: 265
Пост Отговор на : Истината и "Теорията на световната конспирация"
на: May 23, 2012, 18:29

Явно Capricorn1 е съзрял умисъл в черните дрехи на журналистите и таи надежда за "някакво пропукване" в сценария. Хайде де! "Пропукване"! И то в ТВ 7! За паниката е ясно, ще се експлоатира до последно.Що се отнася до ТВ Скат и връзката и с БКП и ДС, знаем че може да изредим и всички останали. И понеже споменахме Скат, опитах се да издиря запис на предаването в което е участвал политолога Антон Тодоров. За да се уверя в неговото предателство, за което четох тук. Оказа се, че е участвал в две предавания. М.март при Григор Лилов/ той пък от кога води предаване?/ и м. май при В.Енчев. Открих само първото. И го съжалих/А.Тодоров/. Беше подложен на изтезанието да се преборва с логореята на "блестящия" водещ- Г.Лилов.
Ето на такива хора се дава трибуна в БГ, за жалост.. И без да искам направих аналогия с " Диагнозите" в които е участвал А.Тодоров. Нищо общо! На светлинни години! - Двама ерудирани събеседници, спокойна обстановка и размяна на мисли, взаимно уважаващи се и най-важното- почтено и задълбочено интерпретиране на фактите. Искам да кажа, че ми липсват живите предавания. Та ако г-н Ифандиев е приел като предателство участието на А.Тодоров там, то последният си е платил за това .

Никол-
ова
Pro
Публикации: 265
Пост Отговор на : Истината и "Теорията на световната конспирация"
на: May 23, 2012, 23:26

http://star05.net/videogallery.php?video_id=33

Никол-
ова
Pro
Публикации: 265
Пост Отговор на : Истината и "Теорията на световната конспирация"
на: May 24, 2012, 13:22

Съжалявам за проблема. Снощи когато го качвах всичко беше наред. Честит празник на всички родолюбиви българи в страната и по света!

Никол-
ова
Pro
Публикации: 265
Пост Отговор на : Истината и "Теорията на световната конспирация"
на: May 28, 2012, 17:00

http://www.star07.in/videogallery.php?video_id=83

Страници: [1] 2
Mingle Форум by cartpauj
Версия: 1.0.33.2 ; Страницата заредена за : 0.111 секунди.

Анкета:

Редно ли е 27 лета след промените все така да ни ръководят и поучават комунисти, ченгета, московски възпитаници, номенклатурни рожби учили на Запад, и нагаждачи?

View Results

Loading ... Loading ...