Здравейте, Гост [Логин]
Територия на истината и свободното слово

Агора

Здравей Гост 

Сгъсти или разшири описанието.

Здравейте, публикуването в този форум изисква регистрация.

Страници: [1]
Автор Заглавие:Плахи опити за признаване на древните илири
bai_pasko
Начинаещ
Публикации: 28
Пост Плахи опити за признаване на древните илири
на: May 22, 2013, 03:14

АМЕРИКАНСКАТА НАУКА ПРИЗНА: НАЙ-ДРЕВНАТА ЦИВИЛИЗАЦИЯ В ЕВРОПА Е ПРОЦЪФТЯЛА НА ТЕРИТОРИЯТА

НА БЪЛГАРИЯ и част от Балканите от 6200 г. до 4500 г пр.н.е.
Едно изследване на професор Дейвид Антони.

Неочакван фурор предизвика в Ню Йорк изложбата “Изгубеният свят на Стара Европа”, писа “Thebylgarska-izlojba-gostuva-na-cheshki-zamyk-91283 New York Times”. Дълго преди разцвета на Гърция и Рим, дори много по-рано от възникването на първите градове в Месопотaмия и Египет, в долното течение на Дунава и Предбалкана е живялфалос народ, изпреварил своето време в търговията, изкуството и техниката. В последните дни на 2009 г. много американски специализирани издания, а и ежедневници отбелязват, че в периода на своя разцвет цивилизацията „Стара Европа“ е била едно от най-развитите места на света. Отбелязват още, че през 1972 г. край Варна е открит Варненският некропол и неговото халколитно съкровище.

Също така и комплексът в Дуранкулак, който е основно неолитно селище със своите 1 200 гроба, които съдържат най-голямото праисторическо съкровище в Югоизточна Европа. Обитателите на Северозападното Черноморие са били високо развита общност, чиито традиции са навлезли в културното наследство на тракийската етнокултурна общност и по-късните древногръцки цивилизации, най-старата от които около 2700–1120 пр. Хр. е Микенската цивилизация. Дъглас Бейли от Университета в Сан Франциско пише в каталога на изложбата "Изгубеният свят на Стара Европа“ следното: "Способността да създават, използват и разбират символичните предмети като статуетки, определя хората като такива. Тази способност обединява нас съвременните хора с хората от неолита и художниците от палеолита".

Свидетелство за това са експонатите - златни, медни и керамични образци като гривни, статуетки и съдове, които по думите на Мишел Луи Сефериад, антрополог от Националния център за научни изследвания във Франция, са обгърнати с древни мистерии, култове и митове. Пак по нашите земи са открити и НАЙ-СТАРИТЕ ПИСМЕНИ ЗНАЦИ В СВЕТА. От селищната могила край село Караново е изкопан глинен печат, чиято възраст се определя на 3000 – 3500 г. пр.н.е. Приблизително от този период са и находките от Трансилвания /Румъния/ и край Винча /Сърбия/. Още по-стари са знаците върху малко глинено съдче, намерено край село Градешница /Врачанско/ – от 3500 – 4000 г. пр.н.е.! За сравнение ще посоча, че шумерската писменост, считана доскоро за най-стара в света, е възникнала към 3100 г. пр.н.е., а египетската – около 3000 г. пр.н.е.

Сега и Европа започна да забелязва тези факти. Нови открития доказват нещо наистина сензационно: Балканите са люлката на цивилизацията, тези земи са били обитавани от една високо развита култура, която е много по-стара от месопотамските цивилизации, пише Дойче веле. Харалд Харман в своята книга „Загадките на Дунавската цивилизация” доказва, че Балканските земи са били обитавани от цивилизация, която развива първата писменост. Харман нарича тази култура, обитаваща земите на днешна Сърбия, Македония, България, Румъния, Гърция, като и части от Украйна и Унгария, „староевропейска”.

Според археологическите открития нейната поява може да бъде отнесена към 7 хил. пр. Хр. ХОТНИЦАХарман твърди, че думи, които досега са били считани за старогръцки, всъщност са „староевропейски“ и се използват и до днес – камина, маслина, керамика, метал, химн и др. Писмеността на Дунавската цивилизация се е появила 2000 години преди тази на шумерите. Харман потвърждава,това,което отдавна знаем,че най-старото злато в света е намерено на територията на днешна Варна. Според съвременните методи и технологии за датиране то е правено някъде през 4 500 г. пр. Хр., което означава, че е с 2000 години по-старо от златото, намерено в Египет.

http://ydara.com/index.php?option=com_content&view=article&id=2237:2013-05-19-09-42-34&catid=133:2013-05-11-09-06-12&Itemid=213

Георг-
и-
Ифанд-
иев
Администратор
Публикации: 604
Пост Отговор на : Плахи опити за признаване на древните илири
на: May 22, 2013, 09:09

Veselin-
Nikolov
Pro
Публикации: 208
Пост Отговор на : Плахи опити за признаване на древните илири
на: May 23, 2013, 20:09

Г-н Ифандиев,по повод последната ви статия,бих казал,че обикновинните хора,въобще не им пука за изнесените факти.Почти всички са научени,не да търсят причините за дадено нещо,а да гледат резултатите и последствията и след това,както е поговорката-"След дъжд качулка"!Моето мнение винаги е било и много пъти съм влизал в спорове с други,относно историята ни.А тя не е била толкова замаскирана никога от друг,както от БКП,поне аз така си мисля!Долкото знам,нито през средновековието,нито през"турското робство",след освобождението и,когато сме били монархия,не е имало опити за подправянето й.Единствено комунистите са го направили,за да могат да контролират по-лесно хората и да ги превърнат в роби,и УСПЯХА!
А нашенецът,като една продажна магистрална труженичка,не е предпочел да знае истината за съществуването си,а е приел да стане част от тях,заради облагите,по-лесния живот,друг да мисли вместо него,друг да решава и да планира живота му!И това всичко след безмилостното избиване на истинския ни елит от интелигенти,образовани,можещи хора,милеещи за родината,не на последно място-трудолобиви!И според мен,ако не са ги избили,те едва ли са щели да позволят,комунистите да дойдат на власт,а в това нещо другарите наистина са излезнали тарикати!А след това,какво му трябва на простоватия човек-панелката,съветския автомобил,виличка на балкана,евтина или безплатна екскурзия и почивка на балкан или море.Само срещу едното дупене и лизане на задните части на другаря началик и директор!Под строй на театър,кино или концерт на много от измислените ни "ЕСТРАДНИ ВЕЛИЧИЯ"!И обикновенния чичко с омазания бял потник на дупчици,мустак и омазана вестикарска шапка е доволен,но,какво да се прави,толкова му е умствения потенциал!Защо трябва да се напряга да мисли за причините,вземе да го заболи глава.....
И четееки една част от статията с шумкарските грабежи,за кой ли път се убеждавам,че нищо в тая страна не е мръднало от тогава,от кой сме научили това,да мислим само за плюскане,мезета и пукница-с едно изречение,абе ядене и пиене,какво ти пука за другите!
За съжаление,с такова мислене,си заслужаваме това,което сме в момента!Не после мен да ме винят,че не съм гласувал и видиш ли,после съм нямал право да критикувам!На такива им показвам-СРЕДЕН ПРЪСТ!!!
НЕ МИСЛЯ,ЧЕ СЪМ ГРУБ ИЛИ ПРОСТАК!!!!ТОВА Е ЧАСТ ОТ МНЕНИЕТО МИ!!!!

Георг-
и-
Джеле-
бов
Pro
Публикации: 153
Георги Джелебов
Пост Отговор на : Плахи опити за признаване на древните илири
на: May 23, 2013, 22:11

Привет г-н Николов,

до голяма степен съм съгласен с написаното и напълно ви разбирам. Познанието увеличава страданието, от опит знам, че е така. Според мен подправянето на историята ни започва от враждебната руска завоевателна програма "Панславизъм", която за съжаление намира симпатизанти като Асен Златаров. Много хора са учили в училищата история, без да знаят фактически, че са я диктували от С. Петербург и Москва. Няма как да срещу баир да бутате бъчва пълна с вода.
По въпроса за гласуването ви предлагам две възможности за отговор. Веднага давате за пример назначаването на Буш младши за президент през 2000-та, въпреки, че неговият опонент Ал Гор имаше близо половин милион бюлетини повече в актива си или направо да не се занимавате с тях. Далеч по-лесно е да намерите повече съмишленици тук, а не в Лицекнигата (фейсбук).
Идването на комунягите, които ни съсипаха след 1944-та не би било възможно без намесата на Щатите и Великобритания. За наше огромно нещастие, военнопрестъпника Чърчил ни предава на Сталин в Москва със сферите на влияние. 70 на 100 съветско в България, което много бързо стана сто процентово. Преди 1989-та год. лъжеха хората, че комунизмът скоро ще бъде построен. Сега не може да излезнем от него. Затова Петер Юхас е прав, казвайки навремето, че най-страшното в комунизма е това, което идва след него.

P.K.
Новак
Публикации: 5
Пост Отговор на : Плахи опити за признаване на древните илири
на: May 24, 2013, 08:20

Да ни е честит денят на българската просвета и култура – 24 май! Поздравявам редовните посетители на тази медия с една песен на българите от Поволжието в изпълнение на великия Борис Христов. Със сигурност някои ще видят в измъчените лица на крепостните селяни обобщен образ на нашия народ влачещ кораба на комунизма срещу течението на историята и здравия разум.
http://vbox7.com/play:52ccdd6a
Наскоро прочетох доста стряскаща статия за един народ Лотофаг, чийто жизнени и съпротивителни сили са парализирани от отровата на дегенеративното израждане – алкохолизъм, садизъм, сексуални извращения и психични заболявания.
http://lyubomircholakov.blog.bg/politika/2013/05/16/chumata-na-demokraciiata-zabi-nokti-v-decata.1110817
До няколко дни ще изпратя на господин Ифандиев около 50 страници превод на части от книгата на Григорий Климов „Богоизбраният народ”.

Veselin-
Nikolov
Pro
Публикации: 208
Пост Отговор на : Плахи опити за признаване на древните илири
на: May 24, 2013, 21:19

Здравейте г-н Джелебов.Да ви кажа честно,все се заричам да не обръщам внимание и да не влизам в остри спорове,но много трудно се сдържам,защото не понасям несправедливостта,заблудеността и ограничеността на поне тези с,които общувам!Може би това се нарича-"борба с вятърни мелници".Постоянно се опитвам да разпространявам г-н Ифандиев,това,какво мисли,пише!Вкъщи съм им казал-"Ето книгите,седят на секцията,нито съм ги скрил,нито съм ги заключил,четете,попивайте и,ще разберете цялата истина,не само за България,но и за света"!За съжаление,само един познат прояви интерес към две книги!Има такива,които имат потенциал да разсъждават,но са прекалено заблудени,за да приемат нещата!А и във фейсбук,каквото и щото и да е и там се опитвам да им отварям очите и ги насочвам към този сайт.Някои взимат от дума,не е като да няма.
Но като цяло се изискват много хабене на нерви и говорене,та чак устата да те заболи и да останеш без слюнка,но,както каза Жеков при Милен Цветков-правя това,което ми позволяват възможностите!
Далеч съм от мисълта да променям света,но ме боли,че от тази наша непросветеност,глупост,простотия,дребномислие и изкуствена позитивност,а и с тези безкрайни чуждици,които навлязоха като торнадо покрай интернета в езика ни,си съсипваме и забравяме езика,културата,традициите,българщината!А...забравих и глупостта,да празнуваме св.Валентин и Хелоуин.
Че те не купуват с такъв ентусиазъм мартеници,колкото маските и костюмите за Хелоун!
И тук г-н Ифандиев е много прав,като пише,че що за неследници на най-древния земен род сме,когато насила и сами си съсипваме всичко българско(тук може би се повтарям).Келфайда да се правим на големи българи днес,на 6 септември или на 22 септември.
Но въпреки всичко,ЧЕСТИТ ПРАЗНИК!И дано още повече хора да посещават този сайт и да се просвещават!

Никол-
ова
Pro
Публикации: 265
Пост Отговор на : Плахи опити за признаване на древните илири
на: May 25, 2013, 00:27

Честит празник г-н Николов!
И специално на Вас г-н Коритаров!- Нали благодарение на Вашия превод имаме възможността да четем чудесната книга " Как унизих всички бюрократични институции конфискуващи парите ни".

Страници: [1]
Mingle Форум by cartpauj
Версия: 1.0.33.2 ; Страницата заредена за : 0.11 секунди.

Анкета:

Редно ли е 27 лета след промените все така да ни ръководят и поучават комунисти, ченгета, московски възпитаници, номенклатурни рожби учили на Запад, и нагаждачи?

View Results

Loading ... Loading ...