Здравейте, Гост [Логин]
Територия на истината и свободното слово

Агора

Здравей Гост 

Сгъсти или разшири описанието.

Здравейте, публикуването в този форум изисква регистрация.

Страници: Първо << 2 3 4 [5] 6 7 8 >> Последно
Автор Заглавие:Последната диагноза на Ифандиев....
nimitev
Напреднал
Публикации: 62
Пост Отговор на : Последната диагноза на Ифандиев....
на: September 12, 2013, 08:27

Благодаря за информацията,г-жо Николова! Много е навременна и дано стигне до повече хора.
Бъдете здрава!
Николай Митев

Никол-
ова
Pro
Публикации: 265
Пост Отговор на : Последната диагноза на Ифандиев....
на: September 12, 2013, 11:45

Здравейте, г-н Митев!
Дахер Дахер има и блог - trueaboutsyria.wordpress.com.
От последния месец - две публикации с доста информация, която няма как да научим от т.н. медии.
В едната от тях можете да се "насладите" на варварски разрушените християнски храмове/от каченото видео/.
Както винаги е подчертавал г-н Ифандиев - Братството никога не тръгва на акция заради една цел.
Който може да мисли е наясно кои са кукловодите и какви са целите. И би се съгласил - настоящата война в Сирия е поредното доказателство за всичко онова, за което от години пише г-н Ифандиев.
Поздрави!

nasko
Новак
Публикации: 3
Пост Отговор на : Последната диагноза на Ифандиев....
на: September 13, 2013, 19:37

До всички.
Българи, разбрахте ли защо избягах от България?
Защото Симеон Дянков е рожба на Фондация „Людмила Живкова“.
А костовистчето – на Фондация „Бъдеще за България“ на партийната секретарка Елена Костова, която в книгите си наричам Мъжкото Ленче.
Това са комунистически изроди. Заобикаляйте ги.

Георг-
и-
Ифанд-
иев
Администратор
Публикации: 608
Пост Отговор на : Последната диагноза на Ифандиев....
на: September 15, 2013, 19:54

Здравейте, stoiko, и как сте?

Кои сте "ние"? Защото аз не съм от вас.
За да не знаете имената им, значи нито четете отдавна и редовно публикациите в тази медия, нито проявявате истински интерес.
Мен няма кой да ме обвини в "празнодумство". Онези, които могат да се опитат да го правят, са известни кои са и какви са. И нямат никакво значение както за шепата българи, така и за мен.
Останалите? Какво общо имам с тях? Не ме вълнуват.
Това е медия за българи. Сиреч - за истински хора, представители на най-древното бяло население на земята.
Българите не задават подобни въпроси. Спестих квалификацията, определението преди съществителното "въпроси".
Тъй че - заяждането увисва. Можете да го задавате на милиционер-комунистите, не на човеците.
Sorry.
Ако не ви устройва, сте сгрешили мястото. Или са ви изпратили със задача. Което за мен няма абсолютно никакво значение. Ама съвсем никакво. Все едно ви няма, не съществувате.
Отсъствате ли от съзнанието ми, не присъствате на този свят.
Иначе съм добре.
А вие?

Георг-
и-
Ифанд-
иев
Администратор
Публикации: 608
Пост Отговор на : Последната диагноза на Ифандиев....
на: September 17, 2013, 19:00

Здравейте, драги, stoiko, който сте „по-възрастен от мен“, пък не се подписвате с името си,

Поради що? Страх ви е да не ви вземат пенсията, която – надявам се – заслужено получавате?

Благодаря за комплиментите, ако са искрени. Твърде отдавна в душата ми няма суета. Това за ерудираността го бяха включили в статията за мен в Wikipedia. Не се срамувам да го припомня. Нищо, че познавам автора – мой добър приятел. Та той беше писал, че единица мярка за ерудираност е „ифандий“. Преди него – още през 1990-а, кинокритик беше публикувал статия във все още пресния вестник „Демокрация“. Тогава той смяташе, че единица мярка за антикомунизъм е „ифандий“.

Знаете ли, тези неща минават покрай съзнанието ми. Стремя се да не ги допусна в него. Сещате се защо.

Междувременно свалиха въпросната статия от Wikipedia. Читатели ме известиха, че другарят Вени Марковски отговарял за българския вариант и лично разпоредил това. Нито съм изненадан, още по-малко – смутен. Свикнал съм.

Точно преди десетилетие главната секретарка на МВР Бойка Борисова обикаляше щандовете за литература на площад „Славейков“ и заплашваше продавачите, предлагащи моите книги, че ще им отнеме разрешителните. Има свидетели, защото те все още са млади хора.

През 2003 г. по нареждане на израелското посолство тогавашният генерален директор на НДК Христо Друмев нахлу в книжарница „Писмена“, съседна на bTV, и лично прекрати премиера на моя книга. Свидетелите са поне двеста. Тъкмо Петър Гогов я представяше…

Само преди три месеца, след тригодишни откази, кандисах да дам интервю на един от най-многотиражните вестници. Досега не се е появило и няма да го поместят – никога. Предупредих журналистката – моя позната, че ще стане така. И не й се сърдя. Тя търпи, понеже няма друг начин да си вади хляба.

Такива неща са се случвали и преди – особено през последните пет-шест години. Да познавате друг подобен случай? И какво от това?

Опитвам се да изясня, че масовия начин на живот в този опит за държава не ме вълнува. Нито народните маси ме интересуват. Отказал съм достатъчно съблазнителни предложения от финансова гледна точка, защото мисля за душата си и не желая да бъда част от общото течение от сиви същества. Не е от надменност.

По същия начин въобще не ме интересува някой да ми вярва, следва поведението ми, както се изразявате, и т.н. Нямате представа колко далече съм от това.

След като от снощи не бях влизал в тази страница, превърната от низши твари в сметище, попаднах на вашето мнение. Влизам главно, за да трия изблиците на простащина. Признавам безсилието си пред нея. Няма да изпадам в подробности. Има начини за справяне с нея, но ще отнеме време и усилия. Ценя ги повече. Ако някой ден успея да убедя дизайнера да поработи – разбира се срещу хонорар, ще реша проблема радикално.

Та след като изтрих изумителните прояви на всичко най-долно у човека, реших да ви отговоря. Поводът за това са точно четири неща. Ще опитам да ги подредя – класирам, според собствената ми ценностна система.

Първо, какво ви дава основания да сравнявате госпожа Николова, която не познавате, с едно най-голямо нищожество, замърсяващо средата тук и разстройващо всички останали? Не само не съм съгласен с вас. Твърдя, че дълбоко грешите. Аз високо ценя госпожа Николова, господин Николай Митев, Жоро Жеков, Юри Комсалов, Стоян Кирилов, Марко П., Жорето Джелебов и още няколко участници в редките дискусии, които не познавам поради псевдонимите, които използват. (Дано пропускайки имена не засегна някого, на когото държа. Ако е така, моля за извинение.) Толкова по този въпрос.

Второ, твърдите, че „цитатите ми почти винаги са точни“. Любопитен съм, кой от всички не е? Моля, посочете поне един. В противен случай ще приема констатацията ви като лъжа и опит за манипулация.

Трето, моля, посочете ми онези „много и силни специалисти, които все пак на основание на документи лесно биха опровергали редица цитати“ – навярно онези, които обнародвам. Наистина ще ви бъда признателен. Как се опровергава цитат? Какви документи могат да извадят? Може би написани от самите тях? Кои са „специалистите“ – милиционер-комунисти от многобройните школи, подобни на Симеоновската. Ако за вас тя е равностойна на Магнаурската, разминаването ни ще бъде пълно.

Покойният археолог Китов откри нещо значимо. И нямаше никаква представа какво точно. Един мой познат, пловдивски нумизмат и колекционер на антики, му обясни за какво иде реч. Това са „учѐните“ в опита за държава на алчно червената мафия. Те даже не са на равнището на сноби. Специално в историята нещата датират доста по-отдавна – от трийсетте години на миналия век. Ганчо Ценов не е успял да се пребори с тези тъмни, антибългарски сили, та аз. Ама и през ум не ми минава.

Четвърто, за това чий интерес събуждам, нямам никаква вина. Ще ви призная, че на електронния ми адрес понякога пишат даже офицери от Държавна сигурност. Почти всички от тях демонстрират възпитание и даже известни знания. Те признават, че навремето са гледали телевизионните ми предавания, а сега четат публикациите ми, защото научават много неизвестни неща. Виновен ли съм за техния интерес?

Простете, да ми вменявате нещо общо с онова безбожно нищожество, което отвращава всички, не е почтено. Единственото, което правя, щом видя изявите му, е да ги изтривам. Превръщам се в пъдар, в горски… Но нито мога, нито желая да вися постоянно в „Агора“, за да ви избавям от тази напаст.

Друго не съм в състояние да сторя. Повтарям: Безпомощен съм. Така постъпвам и с други, които може би не са то. Тъй като психичните му проблеми навярно водят до негови изяви под „вънкашност чужда и под име ново“. Още повече, че влиза извън регламента, без регистрация…

Завършвам с две думи за вашите неприкрити пристрастия към т. нар. национални герои и несъгласието ви с това, че Ротшилдови ръководят света. Ако сте се занимавали с първите, толкова подробно, колкото аз, може би щяхте да мислите по различен начин. Аз имам почти готов обемист тритомник, посветен на българската история. Той няма да бъде издаден. Навярно – за мое добро.

Единият том е похабен с тях – с биографиите и делата им. Но и с някои достойни дела на онези, за които е внушено, че са „чорбаджии изедници“. Както и на част от църковните дейци от втората половина на ХІХ век – постигнали истински напредък към духовна независимост и национално обединение на българите. За жалост, основните събития са затрили резултатите от тяхната дейност и са довели до пълната безперспективност.

Що се отнася до Ротшилдови, ако знаехте, колкото мен, едва ли щяхте да ги споменете в такъв аспект. Уверявам ви, изложил съм максимум една стотна от онази информация, с която разполагам.

За финал. За пореден път изяснявам: Нямам никакви амбиции. Никого не карам да влиза в сайта и да чете, както и да помага.

Върша нещата така, както знам и умея. Напълно сам. Вълнуват ме няколко стотин души, които имат потенциала да схванат истината и да започнат да пренастройват своето мислене, съобразно с реалните факти. Което може да доведе и до такива промени в начина на живот, че да не бъдат толкова силно засегнати от злото, което ни съпътства. Но още по-важно – от онова, с което предстои да се сблъскаме. Това е неизбежно.

България наистина приключи. Европа и САЩ – също. По-умните, осведомените и чувствителните хора на Запад вече имат усещане за това. Нещо повече, предупреждават останалите. Самият аз получавам сведения от наши имигранти в чужбина. За мен всяка такава информация е безценна, защото е „от терена“, така да се кажа. Идва от свидетели, които са на място, а не като мен – на хиляди километри разстояние.

Естествено, до голяма степен правя това и заради себе си. Понеже ми се струва, че го мога. Но не преча никому. Ако засягам някого, не се крия зад псевдоними. Предоставям всекиму шанса да ме погне по съдебен път.

Това е всичко.

С надежда, че думите ви са били искрени, ви оставям с най-добри пожелания.

Бог да помага на всички добри българи! Онези, към които конкретно отправям своите молитви и благопожелания, за наясно с това.

П.П. Моля да ме извините за грешките. Нямам време за корекции. Бях доста зает. Пък и времето ми постоянно не достига. Прибрах се преди малко. Сега, вместо да си отдъхна, трябваше да се занимавам с нечии простотии. Но никой не ми е виновен. Сам избрах да е така.

Георг-
и-
Ифанд-
иев
Администратор
Публикации: 608
Пост Отговор на : Последната диагноза на Ифандиев....
на: September 18, 2013, 00:46

Здравейте, драги stoiko,

Благодаря ви.

Изобщо не се самооценявам толкова високо и слава Богу. Може да съм грешен, но май нямам поне това прегрешение. Пък и то би означавало не просто нескромност, а нещо доста по-неприятно. Досещате си.

Но ако опитам да анализирам думите ви, трябва да започна от първото определение „национална“. Как да има такава „ценност“, когато няма нация? Нейното разложение е наченало още през седемдесетте години на ХІХ век, но сериозният й разпад тръгва от подривната дейност на БРСДП по фронтовете на Първата световна война, Войнишкото въстание и последвалите вълнения. Необявената гражданска война започва от фашисткия режим на Александър Стамболийски и неговите дружбаши. Но истинските битки се разгарят през септември 1923 година.

Оттогава до ден днешен тази война не е спирала. В нея се с прилагат на различни тактики и методи, предимно невидими за масите. Но все пак достателно осезателно жилещи управляващите, които и да са те.
Няма да скрия, че съм един от участниците в тази незабележима на пръв поглед война. Тя може да бъде водена с подмолни и подривни средства. Всеки, който се чувства враг на интернационалния комунизъм, може да стане боец в тайните битки срещу проваления антинароден опит за държава. Тъй като той планомерно унищожава българите.

За да бъде ценен някой, трябва да има признание. Нещо, на което не се радвам. Но не страдам. Колкото, толкова. Малцината българи, които ми вярват и изпитват необходимост от онова, което правя, сред които, както разбирам, сте и вие, са ми напълно достатъчни. За да ми дават сили да продължа. Който е в състояние, нека направи повече. Ще го приветствам, ако е в онази посока, която смятам за правилна. Това не означава, че непременно съм прав.

Друг въпрос е,че преобладаващата част от нашенци не приемат никакви аргументи. Живеят в Номенклатурия, чийто догми са приели. Няма бронебойна техника, която да пробие бетонираното им съзнание.

Понеже полагам старание всекидневно да бъда в течение на важните световни събития, като търся и информация, скрита под тяхната повърхност, не се притеснявам, безпокоя и т.н. Знам, че всичко е загубено. Населението не желае промяна чрез връщане към момента на грубото ни посичане. Нито декомунизация. Без тях нямаме никаква перспектива.
Хомеопатията постановява, че подобното се лекува с подобно. Нам е необходима и радикална хирургическа намеса. Но няма как да стане. Затова след около 8-10 години ще влезем в предвидената в Програмата „Луканов“ норма – население от 5,5 милиона души.
Тогава, когато се превърнем и в малцинство, може и да захванем да се държим като нормални човешки същества.
Уви, от години умственото и нравственото състояние на народните маси е такова, че това остава не само неразбрано, а нечуто и непрочетено. Нещо повече – мнозинството изпитва носталгия по социализЪма. Равенството в бедността, съпроводено от отказ от мислене, от поемане на отговорност и от неминуема несвобода, го задоволява.
Е, при това положение, ще продължим да падаме. Но всичко на този свят има край, нали?

Онези от читателите, които все още са млади или на средна възраст, могат да проверят и да осмислят бъдещето си. Останалите като мен може и да не добурим до пенсия. Или ще дойде ден, в който ще обявят, че пари за този вид социални помощи няма.

Тук ще живеят други народности, които са по-борбени от нас. Колкото и да не вярвате на източниците, на които се позовавам, преди да ни наложат комунистическото робство, по тези земи никога не е имало глад. В Средновековието – само два пъти. Първият е умело използван от кан Баръс, познат като княз Борис І, за да наложи християнството.

Когато нещо става насила, то трудно достига да сърцата на хората. Така е и с религията, наречена „комунизъм“. След нея обединението е невъзможно. Например аз никога няма да се прегърна с другарите. Клел съм се на гроба на татко. Нито ще живея по техните правила и на колене. Никога повече страх! Такова битуване не ми е вкусно. Готов съм да извикам като литературния герой от популярното стихотворение: „… Ако би бегали: да мрем по-добре!... Има хекатомба!“

Понеже сятам, че познавам средата, която обитавам, повярвайте – не съм единствен. И все така, при всеки случай, ние, вярващи в правотата си, с Божията помощ ще саботираме този опит за държава на алчно червената мафия. Нейният режим е богоборски, противоестествен, антихуманен и дълбоко българофобски. Съвсем нормално е да възприемаме всички, които участват в него или му съучастват, за неприятели – наши и на българщината.

Ето защо, когато например се състезават спортисти, представяни като „български“, аз съм против тях. За мен те са част от системата, която е мой враг по рождение. Това е най-малкото. Може да звучи елементарно, но по разбираеми причини няма как да споделя останалото...

Аз и още не малко мои съмишленици възприемаме настоящата Народна република България на фашизираната червена номенклатура като истински и главен неприятел. Тъй като тя е колония на други сатанински сили, борбата против нея автоматично се превръща и в битка срещу тях.

Низшите умствено и духом не могат да проумеят това. Лепят му всякакви етикети. Затова сме на настоящето дередже. А то все още е доста задоволително. Идат ужасни времена. Не само тук.

Вчера Системата на Федералния резерв на САЩ спря машината за печатане на пари. Знаете ли какъв беше прирастът на брутния вътрешен продукт през последните 18 месеца, докато тиражираха долари на поразия? Точно 0,1 на сто! Което се смята за застой и нищо друго. Същото важи и за Европейския съюз. Франция е изправена пред нови мерки за затягане на коланите. Да продължавам ли?...

Ние сме най-бледата и най-незначителната проекция на ставащото на Запад. Там още около четвърт век ще се живее поносимо. Но не както през осемдесетте и деветдесетте. Докато уж изпадналата в тежка криза Гърция, която през 1939 година е била запуснат двор в сравнение с Царство България, днес е истинска градина на фона на тукашната разруха и униние. Не съм ходил. Но го споделят западни журналисти, които съм цитирал.

Това е важно за онези от по-младите, които все още са с акъла си.

Дано вие и те сте ме разбрали.

Георг-
и-
Джеле-
бов
Pro
Публикации: 153
Георги Джелебов
Пост Отговор на : Последната диагноза на Ифандиев....
на: September 18, 2013, 10:57

Другарю Костовист марш в Драгалевци да правиш компания на Костови и не се нито занимавай с Адаша, нито с останалите съмишленици нито със сайта на Диагноза. Нивото е високо за теб, но на теб ти липсват първите седем години, понеже не е имало кой да те възпита. Диагноза е електронна трибуна за интелигентни и мислещи хора. За люде, които са остремени към прогреса и истината. Разбери, че си излишен и не си желан тук.

Stoyan-
Kirilov
Новак
Публикации: 12
Пост Отговор на : Последната диагноза на Ифандиев....
на: September 18, 2013, 11:43

Господин, stoiko,

Обръщам се така, колкото и неудобно да е. Прилича на “българи от старо време”.

Не съм съгласен с вас, че Георги Ифандиев е “национална ценност”.

В света трудно ще намерите много мислители на неговото равнище. Да го кажа просто – той е най-малко “европейска ценност”. А българите не го заслужават. Към “българите” въобще не причислявам необразованите простаци, които си разиграват коня тук, сред нас, човеците.

Г-н Джелебов, когото видях по телевизията благодарение на вас – съмишлениците на “Диагноза”, е написал “люде”. Колко такива останаха край бащиното ми огнище, г-н Джелебов?

Господин Ифандиев,

Писах ви, но не получих отговор. Дано е поради проблеми с пощата.

Вече две седмици на петъчните срещи обсъждаме идеята да ви поканим на гости в Париж. Не сега, а на пролет. Тогава градът е много красив. Дано се съгласите. Обявявам го сега, макар още да не сме уточнили техническите подробности. За наш ще е чест и удоволствие да ни гостувате и да разговаряме. Ще видите доста неща и на място ще се убедите, колко сте прав. Учудващо е колко сте осведомен.

Във Франция България не е споменавана. Все едно я няма. И за какво да го правят? Както казвате, заслужили сме си го.

Сега французите се каят, задето избраха този президент. Чудят се как един уж “ляв” политик ще иска война. Той е по-голям войнолюбец и от Обама. Пък и президентът на САЩ е смятан за представител на тамошното ляво.

Щом обясня на някой французин, че оръжията трябва да се харчат, да се продават, започва да разбира. Сиреч да мисли. Тук със сигурност повече хора го правят. Вече 16-та година не съм се прибирал в България. Но от картината по телевизията и от прочетеното в интернет съвсем загубих ищах за това. По-добре да запазя приятен спомен за родината си. В нея оставих не чак толкова много свестни хора. За мен те са България. И природата. Другото е видно от простотията, която се излива в този форум. Тя най-точно показва постиженията на Социализма.

niki
Новак
Публикации: 8
Пост Отговор на : Последната диагноза на Ифандиев....
на: September 18, 2013, 12:29

Отдавна не съм се обаждал.Ще запазя спокойствие.Но не мога да не запитам костовистчето дали може и нещо друго?Щото не ми се вярва.После се чудят,че получили 1 процент на изборите.Най-добре е да ги закрият.Но да спра,защото сега ще последва водопад от известното на всички.

Stoyan-
Kirilov
Новак
Публикации: 12
Пост Отговор на : Последната диагноза на Ифандиев....
на: September 18, 2013, 12:45

Онова, което пропуснах да споделя, е благодарността си към автора – г-н Ифандиев. Неговите статии са лекции, истински университет. Не като казионните, превзети от комунистите по партиен принцип.

Ако имаше българи в България, те щяха да искат тези статии да влязат в учебниците и да се изучават.

Моят скромен принос беше, че си закупих специален декодер, за да гледам предаването “Диагноза”, когато беше в пловдивската телевизия. Невероятното беше, че фирмата, която ми достави апарата, таксува услугата си близо три пъти по-скъпо от самия уред! Това е “бизнесът” по комунистически в поробена България. Кражба и изсмукване.

Съгласен съм, че Иван Костов има една от най-големите заслуги за това най-несправедливо явление, сполетяло българския народ. Когато видях правителството, което той състави, съвсем прогледнах. Пълен провал! Само комунисти и ченгета, за които се говореше на протестите. И си дигнах партакешите, та тук. Моят син беше по-прозорлив. Добре, че имах този шанс.

А това нищожно нещо, което тормози всички, е толкова ниско в хранителната верига, че е излишно да му се обърне внимание. Как постъпвате с хлебарките? Да не би да общувате с тях? Merde!

Приятен ден на българите.

Страници: Първо << 2 3 4 [5] 6 7 8 >> Последно
Mingle Форум by cartpauj
Версия: 1.0.33.2 ; Страницата заредена за : 0.119 секунди.

Анкета:

Редно ли е 27 лета след промените все така да ни ръководят и поучават комунисти, ченгета, московски възпитаници, номенклатурни рожби учили на Запад, и нагаждачи?

View Results

Loading ... Loading ...