Здравейте, Гост [Логин]
Територия на истината и свободното слово

Агора

Здравей Гост 

Сгъсти или разшири описанието.

Здравейте, публикуването в този форум изисква регистрация.

Страници: [1]
Автор Заглавие:Yfantis self-righteousness или за “елитарността” на един беден и излъган (като всички други) старец
Гост
Новак
Публикации: 2
Пост Yfantis self-righteousness или за “елитарността” на един беден и излъган (като всички други) старец
на: March 17, 2013, 00:38

Yfantis' self-righteousness или за “елитарността” на един беден и излъган (като всички други) старец

До всички търсещи истината: Г.И. не може да ви даде нищо, което вие вече нямате. Не товарете човека с непосилни за него надежди. Оставете го намира.

Най-напред започвам с уговорката, че горното заглавие не означава “не хранете Ифандиев”. Напротив – наред с кусурите му няма спор, че Г.И. е честен човек, влагащ труд и време в посока, която смята за правилна. Когато четете писанията му, ползвате труда му. Моля, имайте добросъвестността да си плащате за това, а ако ви е харесало – плащайте му двойно.

Обръщам се към всички, които са открили не малко истини в писанията на Г.И. Нещо повече –
вътре в себе си са решили, че искат да се приближат до тези истини и като най-логична стъпка са се свързали с автора. Ако обаче са направили грешката тяхното съобщение да не е изцяло изпълнено с възхвали, а да изразява известна доза собствено мнение или несъгласие, или – Боже опази – някаква критика, те вероятно са получили неочакван за тях отговор. Вероятно отговорът е бил една тирада за това колко глупав и заблуден е българският народ (и следователно те самите), как Г.И. вече се интересува само от кръга около себе си (и следователно не от тях) и как нищо добро повече не очаква (включително от тях). Ако допуснат съвсем грубата грешка да се дообясняват, че не са имали никаква злонамереност и повторят тезите си малко по-ясно, могат и да отнесат някой и друг “епитет” – я комунист, я милиционер... Вината обаче си е изцяло тяхна, както ще опитам да обясня. Е, не мога да го направя с замаха на рутиниран писач, но мисля си, че няма да бъда разбран двусмислено.

Г.И. има право на свое виждане с кого иска да общува. Само че публикациите му не засягат единствено собствената му къща или дори квартал. Той доста леко поставя “диагноза” на цял народ, коментира смело финанси, икономика, история, медии, религии... При това често се обръща към народа “Народе [прост] ????” (макар безспорно личното му положение да е къде по-малко драматично от недолюбвания от него Васил Кунчев, който някак глупаво и по масонски увисва на бесилката. Като в стария виц: “Докторе, симулантът от стая 4 умря. - Е, тоя вече прекали!”). Ако някой от народа вземе та не схване реторичността, Г.И. се чуди откъде тая самонадеяност в тоя (прост) народ да коментира и всезнайковства по всякакви теми. Как все се намират такива, които няма да се впечатлят от хора четящи по 12 часа на ден, а ще се заинатяват да пробутват собствените си разбирания? Помаци!

Това, което въпросният народ отказва да разбере, е, че си има работа с представител на елита. Но не онзи поставения, а на истинския. Моля да не се подценява значението на истински – означава не прост не-фалшив. Истинският елит е елитът на истинския български народ, за разлика от този, който в момента обитава българските територии. Този е един друг народ, загубил отдавна връзката с истинските българи. Това, че сегашният не-истински народ говори на същия език като представителя на истинския елит, е чиста проба нещастно стечение на обстоятелствата, та да не кажа ирония на съдбата. С други думи не си мислете, че като чувате и членоразделяте звуците и знаците, вие действително разбирате. Няма как да разберете една истина, божествена по своята същност, след като сте толкова грехопаднали – и как да не сте, вие същите “изтласквате” направо в чекмеджетата по хотелите вместо в тоалетните, ще отречете ли?

Негова скромност Г.И. доста рядко се случва да греши в преценките си. Цитирам по памет -- И най-мъдрият си е малко прост, напълно се побирам в това твърдение – каква скромност наистина. А причината за тази почти съвършена непогрешимост е съвсем проста – Г.И. е схванал изначални принципи, матрицата на нещата. Назовете кое да е събитие или личност и на базата на минимална информация Г.И. е способен да прозре истинския контекст, същината и ядрото. Световните коментатори например са два вида – или такива които казват истината, тоест мислят както Г.И. макар твърде рядко да имат смелостта и/или капацитета да изкажат цялата истина, или платени конспиратори. Всекиму, който мисли, че светът не е чернобял и има и други варианти, не му блазя – каква заблуда и каква индоктриниранoст. Но не всекиму е дадено да схване причинно-следствените връзки в света – при Г.И. това се е случило малко след т. нар. падане на режима още преди да започне да чете по тези въпроси по 12 часа на ден. Става дума наистина за божествена истина и просветление, след което всичко вече му е било отворена книга. За съжаление прозата е недостатъчна, за да опише достоверно случилото се тогава. Нека призова на помощ поезията на гърка, не-евреина Янис Ифандис:

Гледам насекомото и мисля,
че всяко същество
е само подвижен
или неподвижен
йероглиф
в непостроения храм на Вселената.

Българският му съфамилник Г.И. в дълбочината на прозрението си дори е и разпознал символа върху този храм – шестоъгълна звезда. (Мислите си, че Ротшилдови се ограничават само до световен заговор? Спомнете си за полк. Филип Корсо – той е бил наясно, че правителствата са били в контакт с извънземните. Какво остава за Световното правителство тогава? Извънземните отдавна се молят в синагоги. Това е само догадка, но съгласете се, звучи смислено. Вселенската революция продължава...)

За мен Г.И. отдавна е загубил чувството си за саморефлексия. Казвам го с голямо съжаление. Наистина не приема по християнски съгражданите си българи – на тях не им пести кривиците, а себе отъждествява само с истината. Това по ми прилича на старозаветното поведение на израилтянските пророци – като някакъв български Езекиил проповядва падането на българите под Новия Вавилон. За много неща сигурно е прав, но това, че едва ли не презира всяко несъгласие – няма как да е право.

Като ви казах истината, ваш враг ли станах?

Случвало ми се е да споря със възрастни хора за комунизма. Всъщност спор няма – те знаят че сме били “много напред”. Няма как да ги убедя с аргументи, не вярват като им разказвам какво съм виждал по света – хората за 5-10 години са постигали неща, които ние за 50 комунизъм не сме сънували – знаете за какво говоря. Но те – бедни и излъгани хора – вкопчват се в своето и, разбира се, аз им ставам крив. Поведението на Г.И. за мен е същото с не малката разлика, че той (като всички нас) е бил излъган в очакванията си след комунизма. Та да се върна към всички търсещи истината – ако не разбирате това и очаквате Г.И. да ви е диалогичен съмишленик – проблемът си е ваш.

В често цитирания от Г.И. филм Network освен Mr. Beale има и един друг интересен герой Max Schumacher. Това е старият и честен журналист от добрите стари времена, когато панталоните са били наистина панталони, а не дънки, и журналистиката е била истинска. Има претенцията за чест, морал и истинско разбиране за живота. И при първа възможност “яхва” героинята на младата тогава Фей Дънауей, макар да не спира да я критикува през цялото време за нейната повърхностност, за това че превръща всичко в пошло тв-шоу. Е, та той не участвали пълноценно в това? Значи е същият. На него ми прилича Г.И.

Всичко това не означава, че не можете да откриете много интересни факти и източници в писанията на Г.И. Отново ви призовавам – плащайте си. Нека Г.И. да е жив и здрав и да си пише дълги години още. Други очаквания нямайте.

И понеже са Сирни Заговезни – моля да ми простите за тромавия и неграмотен постинг. Зложелателен не е.

Георг-
и-
Ифанд-
иев
Администратор
Публикации: 604
Пост Отговор на : Yfantis self-righteousness или за “елитарността” на един беден и излъган (като всички други) старец
на: March 17, 2013, 01:01

Драги, frax, как да даде човек прошка на нещо, което го няма, не съществува. Бедна ми ДАНС, за мен не е чест, че сте разкрили секция по Ифандология. И сте назначили екип, който да следи, конспектира, анализира и коментира „тъй както умее“, прочетеното. Но не и наученото.
Учат хората. А frax не е човешко същество. Човеците имат имена. Екипите на ДАНС, по-рано ДС и прочие съкращения, се крият зад псевдоними. Сборни, съставени от индивидуалните – на агентите.
Повтарям: не съм поласкан. Но още веднъж се убеждавам, че има смисъл. А от името на народа винаги са говорили онези, които страдат от комплекса на властта. Разлистете нещичко от Климов. Нищо, че беше българин по корен и американец по принуда. Съветският „народ“ го прокуди. Тукашният – мен, във вътрешна имиграция. И не се притеснявам не само да го призная, но даже се гордея, че почти нямам допир до прасетата в кочината.
Оставете Кунчев. Там Господ Си е свършил работата. Вашите познания по история и всичко останало се изчерпват с букварчетата и читанките от оная школа – не Магнаурската, а Симеоновската.
Прочее, дерзайте, другари офицери от там, откъдето сте.
Както разбирам, в едно сте откровени – не си плащате. И слава Богу. Защото вашите пари не миришат. Те зловонно смърдят на зелени чорапи и червени петолъчки.
И тъй, драги другари frax, без прошка този път. Понеже нахълтахте с мундирите си в черквите, няма как да знаете онази истина за т. нар. християнство, до която съм достигнал след дълги години на упорито четене. Не се учудвам от зле прикрития ви гняв. Вашите по-далечни предци санкюлоти са гонели грамотните и учените по парижките улици със заплашителни крясъци: „Този е написал книга!“ А сетне тук бащите ви - потурнаците с каскетите, направо избиваха. Затова след 69-е лета на вашата власт Оруеловият девиз "Невежеството е сила" господства по тези земи.
Вас поне ви научиха да четете доноси. И да ги скалъпвате.
Както е в този случай.
Е, има смисъл, драги другари от frax. Поне сте намерили начин, по който да си заслужите запълването на червото. Отдавна е известно – да ме прощават дамите – че доброто ченге се познава по лайното…

Ако в нескопосания ви обобщаващ донос се съдържаше истина, досега просто да съм го изпратил там, откъдето няма връщане. По-рано казвахме "към т. нар. кръгла папка". До неотдавна имаше един подобен. Той отправяше още по-тежки обвинения.
Но все пак у нас нещо е помръднало. Онова, към което призовавате, показва: вече не арестувате, а само следите. И водите специален архив. Да не дава Господ да ви паднем, другари frax....
С доноса "сами против себе си свидетелствувате, че сте синове на ония, които са избили пророците; допълнете, прочее, и вие мярата на бащите си"!
Господ ви е осъдил, не аз.
Накрая, да ви осветля, че опитът за "подигравка" с подхвърленото като обида "старец" издава духовна нищета. (За душа при вашего болшевишкого брата не може да се мисли дори.) Другари, възрастта е аргумент на слабите.
А гаврата с бедността красноречиво говори за падение и самозабрава. Никой не знае какво ще го стигне утре. Няма богатство, зад което да не се крие престъпление. Бедността често е признак на висок морал. Не случайно новият папа - адашът Хорхе, понастоящем Франциск І, мечтае за "бедна църква, посветена на бедните". Сам Господ се е произнесъл за тези неща.
Можете да възразите, че вашите "богове" Ротшилд, Маркс, Ленин, Сталин, Гошо "Тарабата" и Тато не са съгласни с Него. Обаче проблемът остава за вас.
Пък и нямате хабер какво притежавам. Ако знаете, само потвърждавате откъде сте.
Вие дебнете, записвате, донасяте и ви плащат. Когато си купувате стока, броите пари. Но явно според службата и началниците ви, аз нямам право на материална оценка за своя труд. Типично юдейска - сиреч комунистическа, надменност и чувство за превъзходство. Демонстрация на навика ви да определяте правилата съгласно собствената ви изгода и да се намесвате в живота на човеците. Атмосферата на целия донос е такава - назидателна и повелителна. Наситена с някакво фалшиво и никому ненужно снизхождение. С опит да прехвърлите своите грехове върху моята глава.
Не нам - два пъти го пише на Руския паметник. Поне половината от читателите не са случайни хора. Да, сред тях е стаена част от истинския елит, който остана пренебрегнат и неизползван. Благодарение на вас, другари frax.
Ако в някой момент успеете да осъществите контакт между онези неща, които заемат местата на главния и гръбначния мозък при хората, би било добре да ударите едно "Save" за току що споделеното. За всеки случай. Може и да ви потрябва. Някои печелят от тотото...
Да не забравя: поздрави на дежурния. И внимателно си водете записките. Възможно е старшията да ви изпитва. Ако изобщо познава буквите...

E.
Начинаещ
Публикации: 34
Пост Отговор на : Yfantis self-righteousness или за “елитарността” на един беден и излъган (като всички други) старец
на: March 17, 2013, 17:33

frax,
Личи си, че сте чели редовно г-н Ифандиев, но не сте разбрали. Или толкова можете. Какво целите с горната логорея? Не се тревожете какво може да ни даде г-н Ифандиев. Ние, неговите съмишленици, имаме капацитет да преценим сами, или ни смятате за гои!? Като не Ви допада тук, вървете другаде, където да ви кажат истината, която ще Ви хареса.

nimitev
Напреднал
Публикации: 62
Пост Отговор на : Yfantis self-righteousness или за “елитарността” на един беден и излъган (като всички други) старец
на: March 18, 2013, 00:45

frax - що за псевдоним? Типично за ченге...или ченгета.Все тая.Само,че не можеш да скриеш къде те стяга чепика!
И в началото и в края на бълвоча си засягаш плащането ни на настоящия сайт.От сега те уверявам,че няма да спрем да плащаме!Не и аз!Интересува ме ИСТИНАТА и оценявам труда,който полага автора за да стигне до мен.
Наясно съм,че знаете всичко за нас - хората не вписващи се във вашите схеми.Какво ядем,пием,какви увлечения и слабости имаме и т.н.Подслушвате телефоните ни,наблюдавате ни и знаете всичко за нас.
Но и вие сте наблюдавани и ВИНАГИ получавате Божията справедливост.
Миналата година,по това време един дърт,отвратителен доносник погреба сина си - единственото си дете.Ей така,отишли на лозето им,на сина му прилошало,приседнал до баща си ...и умрял.В ръцете на баща си!
От къде знам,че е бил доносник? Ами той не го и криеше,толкова беше безочлив.
На едно друго,дърто ченге внучето имаше тежък,очен проблем.Водиха го в столична клиника на операция и дядото се хвалеше,че платил за нея 600 лева. Само,че постоянно се възмущаваше,че за някакви си 15 минути,трябвало да плати 600 лева! Горкичкият п-к от ДС - той преценяваше сложността на манипулацията по броя на минутите!!!
Та,затова,frax,нямай грижа за нашата прошка - ще минеш и без нея!
Но внимавай с другата,ГЛАВНАТА - там лабаво нема!

Николай Митев - още един беден и излъган /като всички други/ кандидат-старец

Георг-
и-
Ивано-
в
Начинаещ
Публикации: 35
Пост Отговор на : Yfantis self-righteousness или за “елитарността” на един беден и излъган (като всички други) старец
на: March 18, 2013, 01:18

Всеки достоен човек трябва да излиза с името си, поне с двете или поне с първото, защото такива като frax-човци, са много, а като говориш такива сериозни неща поне напиши едно лъжливо име, и да не ти истинското, но поне излизай с някакво! Георги Иванов Димитров(представям се като Георги Иванов, защото ако се представя по официален начин ще ме е гнус от името ми, сещате се защо)

Страници: [1]
Mingle Форум by cartpauj
Версия: 1.0.33.2 ; Страницата заредена за : 0.092 секунди.

Анкета:

Редно ли е 27 лета след промените все така да ни ръководят и поучават комунисти, ченгета, московски възпитаници, номенклатурни рожби учили на Запад, и нагаждачи?

View Results

Loading ... Loading ...