Здравейте, Гост [Логин]
Територия на истината и свободното слово

Агора

Здравей Гост 

Сгъсти или разшири описанието.

Здравейте, публикуването в този форум изисква регистрация.

Страници: [1]
Автор Заглавие:Поредното издевателство или "диш хакъ" по НАП-овски
onitbg
Начинаещ
Публикации: 28
Пост Поредното издевателство или "диш хакъ" по НАП-овски
на: February 4, 2013, 01:53

Когато един "нормален "гражданин се нуждае от някаква информация за лично ползване и се обърне към официална институция, той просто си плаща, а институцията печели, обслужвайки го информационно. Например ако желаете да ползвате някакъв стандарт или "евронорма" (със задължителен характер да речем) се обръщате към института по стандартизация, където ви обясняват колко трябва да платите за уж публичен документ. Ако приемем това за нормално ( което е дискусионно), то как трябва да квалифицираме желанието за информираност от НАП по отношение на касовите апарати, в частност свързаността им към НАП и плащането на това мероприятие от даващите информацията? Значи излиза че редовият данъкоплатец не само че дава въпросната информация, ами си плаща за това. Какво се получава? Идва "турчина" в дома ви, нахранвате го ако поиска ( в случаят с НАП -давате това което поиска, сиреч информация), и като капак на всичко трябва да му платите зъбен данък- "диш хакъ" ( в случаят с НАП не само плащате смяната на апарата, въпреки че вашият си е изправен и не отказвате да давате отчети, но плащате всяка година и поддръжката на сим картата, чрез която НАП си получава информацията). Излиза че в случаят през дома ви преминава цяло стадо "турци" ...... а после - имало "турско" робство.....кога ли?
Това изглежда е поредното плащане за неизвършена и непоръчана услуга - нещо като номера с парното- не консумираш, но плащаш....
Предлагам да направим списък с подобни простотии в този, както казва Г.Ифандиев "опит за държава". И идеи как да им отговорим адекватно.....

Никол-
ова
Pro
Публикации: 265
Пост Отговор на : Поредното издевателство или "диш хакъ" по НАП-овски
на: February 4, 2013, 12:41

Това с КА си е държавен рекет/ за кой ли път?/.За сведения, които така или иначе НАП получаваха всеки месец. За сметка на това пък се усвоиха едни милиони от фирмите за КА/ по думите на мой познат, сервизен техник- големият син на Гоце стои зад една от тях/ За мобилните оператори се осигуриха допълнителни печалби. А черешката на тортата е, че данъкоплатецът е принуден да предплаща услугата/ която не ползва/ за година напред. С други думи, плащаме си за да ни следят и контролират. И как иначе, нали сме вече в състояние на полусварени жаби!

Veni
Pro
Публикации: 107
Пост Отговор на : Поредното издевателство или "диш хакъ" по НАП-овски
на: February 4, 2013, 23:54

Цитат от onitbg на February 4, 2013, 01:53
И идеи как да им отговорим адекватно.....

Идеи.....
Не мога да кажа нищо конкретно в този случай, но предполагам че всяка нова наредба, родена от умствено ограничени хора, трябва да има своите слаби страни, които могат да се атакуват в съда.

Георг-
и-
Ифанд-
иев
Администратор
Публикации: 604
Пост Отговор на : Поредното издевателство или "диш хакъ" по НАП-овски
на: February 9, 2013, 15:07

Здравейте и как сте?

Имам една молба.
Тъй като Big Brother не задвижва видеозаписите в собствения ми сайт, моля, известете ме дали при вас всичко е наред.
Проверих от чужд компютър – нормално е. Но при мен видеата не тръгват.
Приятни почивни дни.

Георг-
и-
Джеле-
бов
Pro
Публикации: 153
Георги Джелебов
Пост Отговор на : Поредното издевателство или "диш хакъ" по НАП-овски
на: February 9, 2013, 22:22

Адаш,

от мен видеозаписите се зареждат без проблем. Сърдечни благодарности за коментара и приятни почивни дни на теб и на всички съмишленици от най-свободната трибуна не само в европейското медийно пространство. Бог да ви пази.

Венци-
слав-
Васил-
ев
Напреднал
Публикации: 72
Пост Отговор на : Поредното издевателство или "диш хакъ" по НАП-овски
на: February 10, 2013, 00:09

И при мен видеозаписите си вървят нормално. Няма проблем.

vnv69@mail.bg

Страници: [1]
Mingle Форум by cartpauj
Версия: 1.0.33.2 ; Страницата заредена за : 0.076 секунди.

Анкета:

Редно ли е 27 лета след промените все така да ни ръководят и поучават комунисти, ченгета, московски възпитаници, номенклатурни рожби учили на Запад, и нагаждачи?

View Results

Loading ... Loading ...